ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ..
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 56
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2009, 12:07:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
gilgamesh:
Δεν δίαλεξε ο Θεός να πλησιάσει τον άνθρωπο...
Ο άνθρωπος νίωθει μια ανάγκη να πλησιάσει τον Θεό ή τον Δημιουργό...
Άρα και το σωστό ρήμα στην ακριβώς παραπάνω πρόταση θα μπορούσε να είναι και το "κατασκευάσει".

O Θεός διάλεξε τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος το Θεό. Ο Θεός φύσηξε μέσα του. Εάν δεν το είχε κάνει αυτό, δε θα διαφέραμε σε τίποτα από τους μπαμπουίνους.
Ο άνθρωπος ενστικτοειδώς ψάχνει το Θεό του, όπως το μικρό παιδί τη θυηλή της μάνας του.

quote:
gilgamesh:
Η διαφορά της πρώτης κατηγορίας, των επιστημόνων, με τους Χριστιανούς, από εκεί και έπειτα, εντοπίζεται και στη διαφωνία των μεν με τους δε για τη πορεία της εξέλιξης αλλά και στο τρόπο δημιουργίας της ζωής στο σύμπαν.
Και επειδή στο προηγούμενο μήνυμα σου είχες κάνει λόγο για "άθεους επιστήμονες", τα παραπάνω αναιρούν το ότι είναι άθεοι.


Αυτό είναι γεγονός οι περισσότεροι είναι ένθεοι.

quote:
gilgamesh:
Τι είναι αυτό? Μέσα από αυτό δείχνεις πράγματι ότι δεν γνωρίζεις αρκετά, κατά τη γνώμη μου. Κάνω μερικές ερωτήσεις να δω...μήπως εγώ δεν κατάλαβα καλά.

1)Τι εννοείς σκέφτηκαν να προκαλέσουν μια μικρή εξέλιξη?
Πότε το σκέφτηκαν?
Ποίοι?
Γιατί?

2)Αναφορά σε άθεους, τους επιστήμονες...τσουβαλοποίηση δεν είναι αυτό?
Ξέρεις τι πιστεύει ο καθένας?

3)Τι εννοείς να προκαλέσουν μια εξέλιξη για να αποδείξουν τη θεωρία τους?
Ξέρεις εσύ κάνα ερευνητικό κέντρο να έχει τη δυνατότητα (οικονομική, νομική, σε έμψυχο υλικό) για να μπορέσει να κάνει τέτοιο πείραμα?
Κανένα κέντρο και να έχει αυτή τη δυνατότητα δεν θα το έκανε γιατί για να εξελίξει έναν οργανισμό μπορεί να περάσουν, το λιγότερο, μέχρι και 10.000 χρόνια.
Ποία επιστημονική ομάδα θα μπορούσε να αφιερώσει το χρόνο της σε ένα τέτοιο πείραμα...να χάσει τα χρόνια από τη ζωή της για να καρπωθούν τα αριστεία και τα αποτελέσματα κάποιοι μακρινοί απόγονοι...την ώρα που οι συνάδελφοι τους μπορεί να ασχολούνται με άλλα πειράματα, λιγότερο σημαντικά, και να έχουν δόξα και χρήμα και εξέλιξη στη καρίερα τους.

Το πείραμα δεν γίνεται πραγματικότητα όχι επειδή, οι επιστήμονες, φοβούνται τι θα αποδείξει...αλλά γιατί υπάρχουν άλλοι ευτελέστεροι παράγοντες στη μέση.

4)Αναφέρεις ότι αποφάσισαν ομόφωνα να κάνουν λόγο για μια εξέλιξη εκατ. χρόνων.
Πως ομόφωνα εννοείς?
Με συμβούλιο? Με συμβούλια? Με fax? Με e-mail? Με προδιαγραφές? Δηλαδή εάν δεν είσαστε όλοι δαρβινιστές δεν έχετε θέση στην Ακαδημία Αθηνών ή στη Βασιλική Φυσική Εταιρεία της Μ. Βρετανίας?

Ποίος τα λέει αυτά? Κάνας συνώμοσιολόγος?

5) Πως δημιούργησαν αυτό το κενό?Εδώ νομίζω ότι αναφέρεται όχι στο σύνολο αλλά σε αυτούς που σκέφτονται έτσι.
Κι εγώ όταν γράφω για την επιστήμη και την προσπάθειά της να βρει το μπουζόνιο ως αυτοσκοπό, δεν αναφέρομαι παρά σε όσους έχουν κάνει αυτοσκοπό την προσπάθεια αυτή.
Σε κάποια μηνύματα το έχω διευκρινίσει σε άλλα όχι. Έτσι κάποιος που θα διαβάσει τα μηνύματα μόνο που δεν το έχω διευκρινήσει, θα νομίσει ότι αναφέρομαι στο σύνολο, ενώ δεν είναι έτσι.
Απλά για λόγους συντομίας γράφω σκέτο επιστήμη. Λάθος βέβαια, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις και την ευθύνη θα τη φέρω εγώ.

quote:
gilgamesh:
Σωστή η πρώτη παρατήρηση, με την έννοια ότι δίνεται να κατανοήσουμε καλύτερα την φυσική επιλογή της εξέλιξης.
Σήμερα υπάρχουν ακόμα Αλλιγάτορες με τη μορφή που είχανε πριν 200 εκατ. χρόνια αλλά σώζονται λιγοστοί και χωρισμένοι σε δυο είδη.
Τα δυο είδη είναι ο Κινέζικος Αλλιγάτορας που ζει στο ποταμό Γιανγκ τσε Κιανγκ και ο Αμερικάνικος που ζει στις νοτιοανατολικές Η.Π.Α. και κυρίως στο ποταμό Μισσισιπή.

Ειδικά η πρώτη κατηγορία, μη φανταστείς, δεν αριθμεί παρά μόνο 200 ελεύθερα ζώα στο ποταμό. Μετά είναι 10.000 αιχμάλωτοι Κινέζικοι Αλλιγάτορες σε όλο το κόσμο, κυρίως σε ερευνητικά κέντρα, διότι είναι πολύτιμοι για την εξελικτική έρευνα και πάντοτε προστατεύονται σε συνθήκες που γνωρίζουμε ότι διατηρούν τα χαρακτηριστικά τους.

Λοιπόν, αυτοί οι λίγοι Αλλιγάτορες δεν εξελίχτηκαν, ίσως γιατί ο πρόγονος τους που έμενε στα ίδια σημεία που μένουν αυτοί τώρα, δεν ένιωσε την ανάγκη να εξελιχθεί. Και το σημείο που βρίσκεται ο ποταμός Γιανγκ τσε Κιανγκ και ο ποταμός Μισσισιπής είναι σχεδόν το ίδιο με το σημείο που βρισκόντουσαν στη Μεσοζωική Περίοδο που εμφανίστηκε ο Αλλιγάτορας.
Η σταθερή θερμοκρασία των δυο ποταμών προσφέρει, κυρίως, έναν καλό παράγοντα για να μείνει το είδος ως έχει σε εκείνες τις περιοχές. Βέβαια με τα νέα δεδομένα φοβούνται μην εκλείψουν οι Αλλιγάτορες για αυτό και τους μαντρώσανε.

Στα υπόλοιπα σημεία του κόσμου, όπως την Αυστραλία, μια διόλου σταθερή ήπειρο με καθόλου σταθερή θερμοκρασία και ευάλωτη σε καιρικά φαινόμενα, ο Αλλιγάτορας δεν άλλαξε και εξελίχθηκε σε Κροκόδειλο. Άρα στα δυο τελευταία είδη Αλλιγάτορα που έμειναν στη Γη έπαιξε πιο σημαντικό ρόλο η τύχη να βρεθούν σε περιοχές που παρείχαν ασφάλεια για να γεννηθούν τα μικρά τους. Ενώ πρέπει να προστεθεί ότι νέες έρευνες έδειξαν ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα το Πανεπιστήμιο του Οχάιο να αποδείξει ότι οι Αλλιγάτορες ακολουθήσανε την αντίθετη εξελικτική πορεία από τον άνθρωπο δηλαδή ότι πρώτα περπατούσανε στα δυο τους πόδια και ύστερα ξεκινήσανε να έρπουν. Άρα πάλι έχουμε εξέλιξη, έστω και ανάποδα.

Αυτό που αποτελεί σημαντικό μέρος της έρευνας της φύσης του Κροκόδειλου και του Αλλιγάτορα είναι ότι πουθενά, πλην της Νότιας Φλόριντα, δεν ζούνε αυτά τα δυο είδη μαζί.
Θυμίζει έντονα το Πίθηκο και τον Άνθρωπο το οποίο απαντάει στη δεύτερη παρατήρηση σου.
Ο Αλλιγάτορας με τον Κροκόδειλο δεν έχουν τους ίδιους εχθρούς και τις ίδιες ανάγκες ενώ μένουν σε ξεχωριστό περιβάλλον (από άποψη χαρακτηριστικών και όχι μόνο γεωγραφικών συντεταγμένων) όπως συμβαίνει με εμάς και τον Πίθηκο.

Τώρα όσον αφορά τη νόηση που αναφέρεις μη νομίζεις ότι απέχουμε πολύ από τα πιθήκια.Ο Αλιγάτορας, όσο και ο κροκόδειλος ζουν σε διαφορειτκές αλλά και σε ίδιες περιοχές όπως η Αμειρική και η Αυστραλία.
Εδώ λοιπόν εγώ πιστεύω ότι ο αλιγάτορας δεν εξελίχθηκε σε κροκόδειλο αλλά είνα διαφορετικά μεταξύ τους είδη, που ίσως να προέρχονται από το ίδιο αρχέγονο.
Εξάλλου έχουν τά ίδια περίπου χαρακτηριστκά, δεν έχουν τη νόηση ώστε να προβληματισούμε για τον πρόγονό τους.
Μόνο ο άνθρωπος διαθέτει τη νόηση, οπότε και το αρχέγονό του είναι σίγουρα ξεχωριστό.

Η νόησή μας είναι τελείως διαφορετική με τον πίθηκο, πως λες ότι δεν απέχουμε πολύ?

quote:
gilgamesh:
Η υποτυπώδη νοημοσύνη, από όσα έχω διαβάσει διότι στο τομέα αυτό δεν είμαι ειδικός, λένε οι επιστήμονες έγγυται στα χαρακτηριστικά του αισθήματος της επιβίωσης μέσα από την ανάγκη, για εξεύρεση λύσης για τη κάλυψη μιας ανάγκης.

Και τα ζώα έχουν υποτυπώδη νοημοσύνη. Ο άνθρωπος ξεχώρισε διότι έμαθε να σκέφτεται με έννοιες. Αυτή είναι η διαφορά. Τώρα εάν η πονηρία ανήκει στην κατηγορία της υποτυπώδης ή της αντιληπτικής νοημοσύνης δεν το γνωρίζω από κάποιο βιβλίο. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι ανήκει.Εγώ νομίζω ότι ανήκει, εξού και το "κουτόπονηρος"

Τα ζώα έχουν λοιπόν υποτυπώδη και όχι αυξημένη νοημόσυνη. Και αυτά, εάν μπορούσαν θα την είχαν αναπτύξει....αλλά δεν μπορούν......δεν έχουν τις προδιαγραφές!!! που είχε ο άνθρωπος!!!

quote:
gilgamesh:
Ο προγραμματισμός από την αρχή δεν δείχνει σοφία δείχνει ενόραση.
Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος τι θα γίνει σε 200 χρόνια, σε 20.000 χρόνια ή σε 200 εκατ. χρόνια.
Αντίθετα η δυνατότητα επιλογής της εξέλιξης σου υπερπηδάει το εμπόδιο αυτό

Για να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής της εξέλιξης, απαραίτητη προυπόθεση είναι η σοφία.
Γιατί λες ότι ο προγραμματισμός δείχνει ενόραση και όχι σοφία?
Η ενόραση τι είναι δεν είναι σοφία?

quote:
gilgamesh:
Πραγματικά τα άλλα δεν τα ρώτησες...απλά εγώ εξισώνω την ερώτηση σου με παρόμοιες ερωτήσεις μήπως καταλάβεις γιατί δεν μπορεί να δοθεί απάντηση σε αυτή ακόμα.
Είναι σαν να ρωτάς γιατί να μην συμβεί αυτό που μου φαίνεται εμένα λογικό αλλά κάτι άλλο.
Βλέπεις και εγώ αναρωτίεμαι για διάφορα θέματα γιατί δεν γίνονται όπως εγώ θεωρώ λογικό αλλά απαντήσεις δεν δίνονται εύκολα και απλοϊκά γιατί πρέπει να γίνει ειδική εξέταση παραμέτρων.


Σωστά......η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει απάντηση.

quote:
gilgamesh:
Τι εννοείς όπως?
Εννοείς να σου δώσω παραδείγματα που ο Δημιουργός που αναφέρεις φάνηκε καλός και παραδείγματα που φάνηκε κακός?

Θα σου έλεγα ναι! αλλά για οικονομία της κουβέντας, θα πάω ποιο κάτω.

Ο Θεός λοιπόν δεν είναι κακός! Συνδέεις την τιμωρία με την κακία.
Είναι σα να πεις κακόν το δικαστή που δίκασε τον Πάσαρη, ή τους Έλληνες που σκώτωσαν τους Τούρκους στην επανάσταση.
Θα μου πεις τώρα ότι γιατί πήρε μπάλα μαζί και αθώους και δεν έκανε αυστηρή επιλογή στην τιμωρία του. Θα κάνεις λίγο υπομονή για να σου απαντήσω μέσω του Sesostris (και πάλι για οικονομία χρόνου.)

quote:
gilgamesh:
Βασικά αυτό το να περιμένουμε το σωματίδιο Higgs πριν θριαμβολογήσουμε δεν έχει σχέση με το εάν πέθανε ή όχι.
Για να πεθάνει πρέπει να σβηστεί από τις συνειδήσεις των ανθρώπων έτσι όπως έχει αποδοθεί από τα ιερατεία, πράγμα δύσκολο.

Οπότε είτε βρεθεί είτε όχι αλλαγή δεν θα δείς στις συνειδήσεις των ανθρώπων μέχρι να μάθουν να ξεχωρίζουν τις έννοιες του "τι μπορεί να είναι Θεός" και του "τι πιστεύαμε ότι ήταν Θεός τόσα χρόνια."Εάν βρεθεί είναι γεγονός ότι θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Τίποτα δε θα είναι το ίδιο. Αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να μαντέψουμε αλλά να υποθέσουμε. Το καλύτερο είναι να περιμένουμε.

quote:
gilgamesh:
Χαλάρωσε και εσύ...
Απίστευτο και μάλιστα με 5 θαυμαστίκα.

Εγώ έγραψα για το πρότυπο Θεού έτσι όπως πέρασε ανά τους αιώνες στους ανθρώπους.
Έγραψα για ανθρώπους όχι μόνο για Χριστιανούς.
Το ότι μαζί σου έτυχε να συζητώ την μη ύπαρξη Θεού, κατά τα ανθρώπινα πρότυπα, δεν σημαίνει ότι οι απόψεις μου περιορίζονται ενάντια του Ορθόδοξου δόγματος.
Τις ίδιες απόψεις έχω για όλες τις Θρησκείες.
Απλά έτυχε να ομιλώ μαζί σου, εάν ήμουν Άραβας θα μιλούσα σε φόρουμ με Ισλαμιστές.Δεκτόν.

quote:
gilgamesh:
Η αληθεία είναι ότι ο δικός σας Θεός είναι πιστός διότι είναι και κάπως περίεργος σε σχέση με άλλους.
Αλλά εγώ έγραψα για όλους τους Θεούς που έχουν περάσει και υπάρχουν ακόμα σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Δεν είσαστε η μόνη θρησκεία σε αυτό το κόσμο. Άρα οι ανθρώπινες αδυναμίες: μίσος, αγάπη, εκδίκηση, τιμωρία, συγχώρεση, επιβράβευση, απιστία, αδικία, λατρεία και άλλα πολλά...που ανέφερα δεν είναι μόνο για το δικό σου Θεό.
Απευθύνονται στο πρότυπο ότι ο Θεός πάντα θα έχει ανθρώπινα χαρακτηριστικά αλλά μπορεί να μην τα έχει όλα.

Δε μπορώ να γνωρίζω λεπτομέρειες για τους άλλους Θεούς, όπως για Τον δικό μου, ο οποίος δεν είναι ούτε κακός, ούτε μνησίκακος.
Είναι δίκαιος και τιμωρός. Τιμωρεί την αμαρτία και το μίσος των αμθρώπων.......ως θέμα όμως προκύπτει το γιατί δεν είναι ακριβής (αφού είναι δίκαιος) στην τιμωρία του και έτσι θανατώνει και αθώους.
Αυτό πράγματι αξίζει να το δούμε.....και θα το προσεγγίσω όπως σου είπα από τον Sesostris, ελπίζω σήμερα.

quote:
gilgamesh:
Aυτή είναι η άποψη σου.
Σεβαστή αλλά μοιρολατρική.
Συμφωνώ ότι τα ζώα θέλανε να ζήσουν και ειδικά οι δεινόσαυροι που αναφέρεις, αλλά δεν ήταν η Θεία βούληση που τους στέρησε τη ζωή, ήταν ένας κομήτης....

Έγραψα και το άλλο ότι ο κομήτης τους εξαφάνησε βάση όμως της βούλησης του Θεού. Βάση της προγραμματισμένης διαδρομής του. Βάση της σοφίας της φύσης, η οποία δεν υπακούει παρά στους νόμους της δημιουργίας που ο Θεός έθεσε.


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2009, 14:01:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς
Θα συνεχίσω σήμερα το χθεσινό σκεπτικό μου προσθέτοντας δυο λόγια:

Σχετικά με την θεότητα που έχει κληρονομήσει ο δικός μας πολιτισμός , τον Ιεχωβά , πρέπει να έχουμε υπ’όψη , για να εξηγήσουμε τον θάνατό του , ότι ήταν πάνω απ’όλα ένας πολέμαρχος , ένας θεός των μαζών .

Όπως η ιδέα της Κόλασης εξέφραζε την ωμότητα των πρωτόγονων ανθρώπων και των βάρβαρων φυλάρχων , έτσι και η ιδέα του θεού εξέφραζε την ανασφάλεια της ζωής των φυλών σε ένα κόσμο ανοργάνωτο και κυριαρχούμενο από εχθρότητες και μύριους κινδύνους .

Αφότου αποκαταστάθηκε κοινωνική τάξη και η ζωή έγινε ασφαλέστερη και ο πόλεμος λιγότερο συχνός και ο άνθρωπος , κατά συνέπεια , λιγότερο σκληρός , η παλιά έννοια του πολεμοχαρούς θεού , που έστειλε κατά εκατομμύρια ανθρώπους στην Κόλαση , κατάντησε απαράδεκτος για τα ωριμότερα πνεύματα .

Η κοινωνική οργάνωση της ζωής καλλιέργησε μεταξύ των ανθρώπων συνήθειες και ιδεώδη μιας ηθικής της συναδέλφωσης και συνεργασίας . Βαθμηδόν , η έννοια του τέλειου ανθρώπου διαφοροποιόταν και απομακρυνόταν από την εικόνα των παλιών θεοτήτων .

Η ηθική λοιπόν βελτίωση του ανθρώπου προχωρεί κάθε φορά εμπρός από την παλιά αντίληψη περί Θεού .

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2009, 14:43:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
Κηφεύς:
Θα συνεχίσω σήμερα το χθεσινό σκεπτικό μου προσθέτοντας δυο λόγια:

Σχετικά με την θεότητα που έχει κληρονομήσει ο δικός μας πολιτισμός , τον Ιεχωβά , πρέπει να έχουμε υπ’όψη , για να εξηγήσουμε τον θάνατό του , ότι ήταν πάνω απ’όλα ένας πολέμαρχος , ένας θεός των μαζών .

Όπως η ιδέα της Κόλασης εξέφραζε την ωμότητα των πρωτόγονων ανθρώπων και των βάρβαρων φυλάρχων , έτσι και η ιδέα του θεού εξέφραζε την ανασφάλεια της ζωής των φυλών σε ένα κόσμο ανοργάνωτο και κυριαρχούμενο από εχθρότητες και μύριους κινδύνους .

Αφότου αποκαταστάθηκε κοινωνική τάξη και η ζωή έγινε ασφαλέστερη και ο πόλεμος λιγότερο συχνός και ο άνθρωπος , κατά συνέπεια , λιγότερο σκληρός , η παλιά έννοια του πολεμοχαρούς θεού , που έστειλε κατά εκατομμύρια ανθρώπους στην Κόλαση , κατάντησε απαράδεκτος για τα ωριμότερα πνεύματα .

Η κοινωνική οργάνωση της ζωής καλλιέργησε μεταξύ των ανθρώπων συνήθειες και ιδεώδη μιας ηθικής της συναδέλφωσης και συνεργασίας . Βαθμηδόν , η έννοια του τέλειου ανθρώπου διαφοροποιόταν και απομακρυνόταν από την εικόνα των παλιών θεοτήτων .

Η ηθική λοιπόν βελτίωση του ανθρώπου προχωρεί κάθε φορά εμπρός από την παλιά αντίληψη περί Θεού .Δεν είναι έτσι, απόδειξη οι πόλεμοι επί Ρωμαικής αυτοκρατορίας.
Ο 1ος ο 2ος παγκόσμιος, οι Γαλικοί κ.ο.κ.
Όταν υπάρχει μαζική μετακίνηση πληθυσμών λογικό είναι να γίνονται πόλεμοι.
Όταν πάλι μπαίνουνε στη μέση οικονομικά συμφέροντα και πάλι θα γίνονται πόλεμοι.
Δεν έχει να κάνει ο πόλεμος με το Θεό παρά μόνο με τον άνθρωπο.

Ο Ιησούς δε ήταν πολεμοχαρής, προσφέρθηκαν να τον κάνουν αλλά αρνήθηκε. Εξήγησε μάλιστα ότι άλλο Θεός και άλλο Καίσαρας, διαχωρίζοντας τη θέση για τα καλά.
Παρ' όλα αυτά........πόσοι πόλεμοι έγιναν μετά την εμφάνισή του?
Αμέτρητοι.
Γινόντουσαν, γίνονται και θα γίνονται ανεξαρτήτου πολιτισμού.
Αλήθεια τα βασανηστήρια των Αμερικανών στους Ιρακινούς σε ποια κατηγορία εξέλιξης και πολιτισμού ανήκουν? Και τι σχέση μπορεί να έχουν με τη "νέα αντίληψη" περί Θεού?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2009, 17:21:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς
quote:
Δεν είναι έτσι, απόδειξη οι πόλεμοι επί Ρωμαικής αυτοκρατορίας.
Ο 1ος ο 2ος παγκόσμιος, οι Γαλικοί κ.ο.κ.
Όταν υπάρχει μαζική μετακίνηση πληθυσμών λογικό είναι να γίνονται πόλεμοι.
Όταν πάλι μπαίνουνε στη μέση οικονομικά συμφέροντα και πάλι θα γίνονται πόλεμοι.
Δεν έχει να κάνει ο πόλεμος με το Θεό παρά μόνο με τον άνθρωπο.

Ο Ιησούς δε ήταν πολεμοχαρής, προσφέρθηκαν να τον κάνουν αλλά αρνήθηκε. Εξήγησε μάλιστα ότι άλλο Θεός και άλλο Καίσαρας, διαχωρίζοντας τη θέση για τα καλά.
Παρ' όλα αυτά........πόσοι πόλεμοι έγιναν μετά την εμφάνισή του?
Αμέτρητοι.
Γινόντουσαν, γίνονται και θα γίνονται ανεξαρτήτου πολιτισμού.
Αλήθεια τα βασανηστήρια των Αμερικανών στους Ιρακινούς σε ποια κατηγορία εξέλιξης και πολιτισμού ανήκουν? Και τι σχέση μπορεί να έχουν με τη "νέα αντίληψη" περί Θεού?


Τι δεν είναι έτσι ;

Ότι ο Ιεχωβάς τς Παλαιάς Διαθήκης ήταν ένας πολέμαρχος , ένας θεός των μαζών .

Μα και σ'έναν οιονδήποτε Χριστιανό, αν του πεις να διαβάσει ένα από τα πολυάριθμα αποσπάσματα της Παλαιάς Διαθήκης που αναφέρονται στους επεκτατικούς πολέμους των Εβραίων που γινόντουσαν με την παρότρυνση και επικρότηση του Θεού, την ίδια άποψη με τη δική μου θα έχει.

Δεν φαντάζομαι να θέλεις να αρχίσω να αντιγράφω κατεβατά της Παλαιάς Διαθήκης, για να αποδείξω του λόγου το αληθές, ενώ συγχρόνως να αποπροσανατολίσω και να εκτρέψω τη συζήτηση εκτός θέματος. Αυτό εξ άλλου έχει ήδη γίνει κατά κόρον στις 39 σελίδες αυτού του topic.

Θα παραμείνω στην ουσία του θέματος. Και αυτή είναι η θέση που έχω πάρει στο προηγούμενο μήνυμά μου, η οποία στο κάτω - κάτω είναι και άποψή μου.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2009, 18:11:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αγαπητέ μου Κηφεύς, λυπάμαι αλλά είναι πολύ προκατελλειμένη
η άποψη σου και μεροληπτική...Το λέω αυτό γιατί ο Θεός δεν
πήγε ποτέ έτσι να πειράξει κανέναν, για ίδιον όφελος, όπως
έκανε το 12θεο ας πούμε, ή γιατί θέλησε κάτι και το διεκδίκησε...
Ποτέ ο Θεός δεν ζήτησε τιποτε απο τους ανθρώπους.Μονο
θέλησε να δώσει, κανέις άλλος σαν Αυτόν!!!
Ξεχνάς, δε, πως μιλάμε για μια βίαια εποχή όπου οι πόλεμοι
ήταν σύνηθες φαινόμενο και οι εβραίοι, απάτριδες, γυρνούσαν απο
δω κι απο κει...Στι ότι ο Θεός τους τους προστάτευε, ποιό είναι
το κακό που βλέπεις;
Μάλλον το 12θεο έχεις κατά νου, όταν μιλάς για ανθρωπόμορφο και
συναισθηματικά κυκλοθυμικό θεό...Θυμάσαι τον Δία τον ..ασυγκράτητο
και τους άλλους κλέφτες και αντίζηλους θείσκους της παλιάς ξένης
θρησκείας που ΄φεραν στην Ελλάδα....
Επίσης, δεν μπορεί να επιμένεις ότι Γιαχβέ είναι το μόνο όνομα του
Θεού, αφού υπάρει και το Σαββαώθ, Αδωνάι, Ελοχίμ, ¨Αγλα, κλπ...
Πιστεύω ότι δεν χρειάζονται συναισθηματικές φορτίσεις...Δημουργούν
προκαταλείψεις....
Ας ηρεμήσουμε λίγο....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2009, 21:40:25  Εμφάνιση Προφίλ
τρεχα.....

quote:
Το λέω αυτό γιατί ο Θεός δεν
πήγε ποτέ έτσι να πειράξει κανέναν, για ίδιον όφελος,

Συμφωνώ απόλυτα.

Τα έκανε όλ' αυτά, αλλά όχι γι' αυτόν, για τη φουκαριάρα τη μάνα του...


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2009, 23:04:40  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
zip
Ποια απάντηση έδωσε ; Αυτή ;

quote:
Ψηλός

Έλα ντε;;
Αμ, με τον άνθρωπο;;
Δεν το ήξερε από πριν πως η κατασκευή του / το δημιούργημά του, θα είναι καλό ; Έρεπε πρώτα να το φτιάξει και μετά να δει ότι είναι καλό

Γιατί, φίλε zip, του έκατσε στραβή με το ανδρόγυνο;; Δεν το ήξερε από πριν;;


Έκανα μία συγκεκριμένη ερώτηση >( Τι σόϊ θεός είναι αυτός που πρέπει πρώτα να φτιάξει κάτι και μετά να αποφανθεί αν είναι καλό ή όχι ; Δεν το ξέρει από πριν ) βασισμένος σε αυτό που λέει το "θεόπνευστο" βιβλίο σας. Απάντηση το λες εσύ αυτό ; Σου είπα, είναι γνωστό πως όταν κάποιος σας ρωτάει κάτι για το οποίο δεν ξέρετε να απαντήσετε, γιατί πολύ φυσικά το "θεόπνευστο" βιβλίο σας λέει μπούρδες, τότε το γυρνάτε στην πλάκα. Είναι προσφιλής και σύνηθης τακτική σας. Ο φανατισμός, η τυφλή υπακοή και η λοβοτομή σας, δεν σας επιτρέπουν να δείτε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ πέρα από την μύτη σας. Προσωπικά, γελάω άπειρα μαζί σας ... Είστε δυσεύρετοι τενεκέδες και από κάτι τέτοιους νεοέλληνες σαν κι εσάς ζημιώνει το έθνος. Ευτυχώς που σας δίνουν ένα βήμα εδώ, γιατί έτσι και πείτε αυτά που λέτε εδώ παραέξω, θα σας πάρουν με τις πέτρες. Για μένα, προσωπικά εσύ, πρέπει να πάρεις ένα μάθημα γιατί ο τρόπος που απαντάς δείχνει κατάφορα πως θεωρείς το συνομιλητή σου σκουπίδι. Δυστυχώς, εγώ δεν μπορώ να σου δώσω κάποιο μάθημα. Να είσαι σίγουρος όμως, πως κάποιος θα υπάρξει. Για μένα, πρέπει να διαγραφείς.


Edited by - zip on 24/02/2009 07:28:54


Στην αρχή νόμισα πως αναφερόσουνα σε μένα. Μετά όμως κατάλαβα πως αναφέρεσαι στον ευρωπαίο2, εκτός κι αν κάνω λάθος;;

Πάντως, είναι λυπηρό να σε βλέπω να πέφτεις τόσο χαμηλά.
Όταν ξεκίνησες να γράφεις, δεν είχες αυτό το ύφος; Γιατί αυτό; Τι συνέβη;

Να υποθέσω πως αυτό που βλέπουμε σε σένα πρόκειται για ένα είδος εξέλιξης των ανθρώπων που «δεν είναι φανατισμένοι, χωρίς λοβοτομή, δεν υπακούουν τυφλά σε κάποιους, αλλά ούτε και δυσεύρετοι τενεκέδες είναι»;;

Αν κατάλαβες πως αυτό που σε ρώτησα είναι αδυναμία εκ μέρους να σου απαντήσω, κατάλαβες λάθος.
Θεωρώ πως είσαι αρκετά ευφυής για να θέτεις τέτοια ερωτήματα που μόνο παιδιά κάνουν ή/και πρωτάρηδες χριστιανομάχοι.

Σαν και το ερώτημα αυτό, που κινείται γύρω από το αν ξέρει ή όχι ο Θεός από πριν για τα δημιουργήματά του, θα μπορούσε κανείς να θέσει ένα σωρό.
Είναι, ειλικρινά, αυτή η απορία σου;; Δεν νομίζω!!

Έτσι και εγώ, σου ανέφερα ένα άλλο κλασικό ερώτημα που θέτουν όσοι νομίζουν πως έτσι θα στριμώξουν τους Χριστιανούς.
Ποια είναι η γνώμη σου γι’ αυτό που ρώτησα εγώ;;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2009, 23:29:34  Εμφάνιση Προφίλ
Ψηλέ, χαρακτηρίζεις κάτι στο οποίο δεν απαντάς, παιδαριώδες;

Ολόκληρη αυτή η αμπελοφιλοσοφία, έγινε για να μη θεωρηθεί ότι αδυνατείς να απαντήσεις και αποκαλυφθεί η έλλειψη αντίλογου;;

Αφού είναι τόσο απλοϊκή η ερώτηση, γιατί δεν δίνεις και μια απλή απάντηση, να τελειώνουμε;;;


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
el.elyon
Πλήρες Μέλος


1310 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 00:40:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους el.elyon
quote:
gilgamesh: Η εξέλιξη προυποθέτει ότι υπάρχει κάτι να εξελιχθεί...αυτό το κάτι είναι ένας οργανισμός...ε αυτός ο οργανισμός πρέπει να δημιουργήθηκε πρώτα για να εξελιχθεί στη συνέχεια. Εξάλλου δεν σημαίνει ότι αυτοί που είναι συνειδητά άθεοι πιστεύουν και στη θεωρία της εξέλιξης. Πάντως απο αυτά που έχω διαβάσει και από μερικούς επιστήμονες που έχω γνωρίσει που ασχολούνται με την εξελικτική θεωρία κανένας από όλους αυτούς δεν έχει αναφέρει ότι υπάρχει μόνο εξέλιξη και όχι δημιουργία.

Αγαπητέ Gilgamesh λυπάμαι που δεν έχω πολύ χρόνο για να συζητήσω άνετα. Στα λίγα που γράφεις θέτεις πολλά θέματα για συζήτηση. Μια συζήτηση η οποία δεν είναι μονο επιστημονική αλλά και φιλοσοφική. Αγαπητέ μου για την επιστήμη δεν υπάρχει Θεός, για την φιλοσοφία μπορεί…! Μη μπερδεύεις κάποιους επιστήμονες με την επιστήμη. Γιατί από τη στιγμή που η επιστήμη θα αποδεχτεί την υπάρξει του Θεού, από εκείνη τη στιγμή δεν θα υπάρχει πια!!!

Ο δημιουργός είναι φιλοσοφική υπόθεση και όχι επιστημονική!!!?


quote:
gilgamesh: Έχει διαφορά η νοοτροπία του επιστήμονα που ασχολείται με την εξέλιξη με τη νοοτροπία του απλού πολίτη που είναι συνειδητά άθεους.
Η δεύτερη κατηγορία μπορεί να μην δέχεται τη δημιουργία και να δέχεται μόνο την εξέλιξη, η πρώτη όμως, είναι κατά κάποιον τρόπο και αναγκασμένη, να δεχτεί ότι υπήρχε δημιουργία.
Η διαφορά της πρώτης κατηγορίας, των επιστημόνων, με τους Χριστιανούς, από εκεί και έπειτα, εντοπίζεται και στη διαφωνία των μεν με τους δε για τη πορεία της εξέλιξης αλλά και στο τρόπο δημιουργίας της ζωής στο σύμπαν.
Και επειδή στο προηγούμενο μήνυμα σου είχες κάνει λόγο για "άθεους επιστήμονες", τα παραπάνω αναιρούν το ότι είναι άθεοι.

Αγαπητέ Gilgamesh όταν λέω άθεοι επιστήμονες εννοώ τους άθεους επιστήμονες!!!

Μήπως θες να μου πεις ότι δεν υπάρχουν άθεοι επιστήμονες?

Μήπως θες να μου πεις ότι υπάρχουν επιστήμονες που πιστεύουν και την εξέλιξη αλλά και σε Θεό?


quote:
gilgamesh: Αλλά μέσα από το πρώτο μήνυμα σου προς εμένα...δεν έδωσες την εντύπωση ότι γνωρίζεις αρκετά για την ιστορία της.


Με ενδιαφέρει η ουσία του θέματος και όχι η κάθε λεπτομέρεια και αυτό λόγο χρόνου.


quote:
gilgamesh: Ανέφερες:
quote:
________________________________________
Σαφώς και οι άθεοι επιστήμονες σκέφτηκαν να προκαλέσουν μια μικρή εξέλιξη, αλλά δεν μπορούν να μας πουν πόσες φορές γεύτηκαν την αποτυχία. Οι Άθεοι γνωρίζουν καλά του νόμους της ζωής και γνωρίζουν ότι δεν έχουν πρόσβαση στην ζωή για να την αλλάξουν, για προκαλέσουν κάποια εξέλιξη για να αποδείξουν την θεωρία τους. Για αυτό αποφάσισαν ομόφωνα να μίλανε για μια εξέλιξη δισεκατομμυρίων χρόνων!!!? Μήπως και τα δισεκατομμύρια χρόνια καλύπτουν το τεράστιο κενό τους . Ένα κενό που το δημιούργησαν οι ίδιοι, είναι κενό δισεκατομμυρίων χρόνων…………
________________________________________
Τι είναι αυτό? Μέσα από αυτό δείχνεις πράγματι ότι δεν γνωρίζεις αρκετά, κατά τη γνώμη μου. Κάνω μερικές ερωτήσεις να δω...μήπως εγώ δεν κατάλαβα καλά.
1)Τι εννοείς σκέφτηκαν να προκαλέσουν μια μικρή εξέλιξη?
Πότε το σκέφτηκαν?
Ποίοι?
Γιατί?
2)Αναφορά σε άθεους, τους επιστήμονες...τσουβαλοποίηση δεν είναι αυτό?
Ξέρεις τι πιστεύει ο καθένας?
3)Τι εννοείς να προκαλέσουν μια εξέλιξη για να αποδείξουν τη θεωρία τους?
Ξέρεις εσύ κάνα ερευνητικό κέντρο να έχει τη δυνατότητα (οικονομική, νομική, σε έμψυχο υλικό) για να μπορέσει να κάνει τέτοιο πείραμα?
Κανένα κέντρο και να έχει αυτή τη δυνατότητα δεν θα το έκανε γιατί για να εξελίξει έναν οργανισμό μπορεί να περάσουν, το λιγότερο, μέχρι και 10.000 χρόνια.
Ποία επιστημονική ομάδα θα μπορούσε να αφιερώσει το χρόνο της σε ένα τέτοιο πείραμα...να χάσει τα χρόνια από τη ζωή της για να καρπωθούν τα αριστεία και τα αποτελέσματα κάποιοι μακρινοί απόγονοι...την ώρα που οι συνάδελφοι τους μπορεί να ασχολούνται με άλλα πειράματα, λιγότερο σημαντικά, και να έχουν δόξα και χρήμα και εξέλιξη στη καρίερα τους.
Το πείραμα δεν γίνεται πραγματικότητα όχι επειδή, οι επιστήμονες, φοβούνται τι θα αποδείξει...αλλά γιατί υπάρχουν άλλοι ευτελέστεροι παράγοντες στη μέση.
4)Αναφέρεις ότι αποφάσισαν ομόφωνα να κάνουν λόγο για μια εξέλιξη εκατ. χρόνων.
Πως ομόφωνα εννοείς?
Με συμβούλιο? Με συμβούλια? Με fax? Με e-mail? Με προδιαγραφές? Δηλαδή εάν δεν είσαστε όλοι δαρβινιστές δεν έχετε θέση στην Ακαδημία Αθηνών ή στη Βασιλική Φυσική Εταιρεία της Μ. Βρετανίας?
Ποίος τα λέει αυτά? Κάνας συνώμοσιολόγος?
5) Πως δημιούργησαν αυτό το κενό?


Αγαπητέ Gilgamesh παρόλο που αυτό αφορα το προηγούμενο μήνυμα μου προς εσένα πράγμα που θα πει ότι το έχεις ξαναδιαβάζει, εσύ δεν κατάλαβες τίποτα.

Υπάρχει κανένας επιστήμονας που διαφωνεί για τα δισεκατομμύρια χρόνια εξέλιξης?

Υπάρχει κανένας επιστήμονας που να μην θέλει να αποδείξει την εξέλιξη?

Αγαπητέ Gilgamesh πολύ σίγουρο σε βλέπω ότι γνωρίζεις το τι κάνουν και δεν κάνουν οι επιστήμονες στα ερευνητικά κέντρα?!

Τα όσα σου έγραψα είναι απλή λογική, σαφώς όχι μαθηματική λογική!!!?


quote:
gilgamesh: Μα και εσύ παραπάνω...για τη θεωρία της εξέλιξης λες ότι δεν είναι γεγονός αλλά ελπίζουν να γίνει.
Και αυτό που μου παραθέτεις εσύ τι είναι? Γεγονός?
Θεωρία είναι που ελπίζεις να γίνει γεγονός.
Το κοίταξα τι έγραψες...στο ανέλυσα και ερωτήσεις να δω μήπως εγώ δεν κατάλαβα...αλλά το όλο σκηνικό μοίαζει πραγματικά με αναχρονιστική άποψη ενός σκοτεινού Μεσαίωνα.

Γεγονός είναι ότι ο Ιησούς Χριστος ήρθε στη γη, πέθανε και αναστήθηκε!!!

Δεν υπάρχει κανένα σκηνικό. Και η άποψη μου είναι απλή: δεν υπάρχει καμία εξέλιξη αλλά υπάρχει ο Θεός Δημιουργός!!! Αυτή η άποψη δεν ήταν εφεύρεση του Μεσαίωνα, το ρολόι ήταν εφεύρεση του σκοτεινού Μεσαίωνα….

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΕΛ.ΕΛΥΟΝ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 01:24:16  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
el.elyon

Γεγονός είναι ότι ο Ιησούς Χριστος ήρθε στη γη, πέθανε και αναστήθηκε!!!

Δεν υπάρχει κανένα σκηνικό. Και η άποψη μου είναι απλή: δεν υπάρχει καμία εξέλιξη αλλά υπάρχει ο Θεός Δημιουργός!!! Αυτή η άποψη δεν ήταν εφεύρεση του Μεσαίωνα, το ρολόι ήταν εφεύρεση του σκοτεινού Μεσαίωνα….

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΕΛ.ΕΛΥΟΝ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΠιστεύεις αυτό το πράγμα εσύ el.elyon???

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gilgamesh
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
210 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 01:41:14  Εμφάνιση Προφίλ
Προς europaios2

quote:
O Θεός διάλεξε τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος το Θεό.

Άμα διαβάσεις την ιστορία των πολιτισμών της υφηλίου θα δεις ότι οι άνθρωποι διαλέξανε και κατασκευάσανε τους Θεούς/τον Θεό τους, ανάλογα με τα πρότυπα τους.

quote:
Ο Θεός φύσηξε μέσα του.

Αυτό το αναφέρει η θρησκεία που ασπάζεσαι. Άλλες λένε άλα για το θεό τους...συνεπώς εγώ ως ορθολογιστής και δύσπιστος δεν μπορώ να πω ότι πείθομαι.

quote:
Ο άνθρωπος ενστικτοειδώς ψάχνει το Θεό του, όπως το μικρό παιδί τη θυηλή της μάνας του.

Συμφωνά με κοινωνιολόγους και θρησκειολόγους, ο άνθρωπος αναζητά μια δύναμη ανώτερη από τον εαυτό του, για να ελπίζει ή να κατηγορεί ή απλά για να αισθάνεται ασφαλής.

quote:
Αυτό είναι γεγονός οι περισσότεροι είναι ένθεοι.

Και πάλι δεν έγινα κατανοητός.
Ήθελα να πω ότι ανεξάρτητα από το τι μπορεί να έχουν δηλώσει, οι επιστήμονες, ότι πιστεύουν συνήθως έχουν μια διαφορετική προσέγγιση για το τι σημαίνει Θεός και πως εμφανίζεται στο κόσμο μας.
Δεν ξέρω εάν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ένθεοι, ούτε εάν είναι πολλοί οι άθεοι ή οι ένθεοι...το σίγουρο είναι ότι αντιλαμβάνονται αλλιώς την έννοια Θεός.

Ευχαριστώ europaios2 που απάντησες και στις ερωτήσεις μου, προς τον el.elyon. Παρόλαυτα περιμένω και από αυτόν τις απαντήσεις τους, απλά για να καταλάβω πάνω-κάτω τι πιστεύει για το θέμα μας.

quote:
Ο Αλιγάτορας, όσο και ο κροκόδειλος ζουν σε διαφορειτκές αλλά και σε ίδιες περιοχές όπως η Αμειρική και η Αυστραλία.

Λανθασμένη άποψη.
Ο Αλλιγάτορας ζει μόνο στις Η.Π.Α. και στη Κίνα ενώ σε άλλες περιοχές του κόσμου βρίσκεται ως πειραματόζωο ή σε ειδικά εκτροφεία.
Ενώ μαζί ο Αλλιγάτορας και ο Κροκόδειλος ζούνε μόνο σε μια περιοχή, στη νότια Φλόριντα. Η πιο απλή πηγή, για συντομία χρόνου, που μπορώ να σου παραθέσω είναι η WP.

quote:
Εδώ λοιπόν εγώ πιστεύω ότι ο αλιγάτορας δεν εξελίχθηκε σε κροκόδειλο αλλά είνα διαφορετικά μεταξύ τους είδη, που ίσως να προέρχονται από το ίδιο αρχέγονο.
Εξάλλου έχουν τά ίδια περίπου χαρακτηριστκά, δεν έχουν τη νόηση ώστε να προβληματισούμε για τον πρόγονό τους.

Εσύ μπορεί να το πιστεύεις, αλλά όταν ζωολόγοι έχουν αποκαλέσει τους Αλλιγάτορες "ζωντανά απολιθώματα", τότε απλά αμφισβητείται το πιστεύω σου, που έτσι και αλλιώς είναι αστήρικτο δίχως επιχειρήματα.

quote:
Μόνο ο άνθρωπος διαθέτει τη νόηση, οπότε και το αρχέγονό του είναι σίγουρα ξεχωριστό.

Η νόησή μας είναι τελείως διαφορετική με τον πίθηκο, πως λες ότι δεν απέχουμε πολύ?


Θες να δείς γιατί δεν διαφέρουμε?

Παλαιοντολόγοι έχουν στηρίξει τα ευρήματα τους, πρωτόγονους σκελετούς, με επιχειρήματα τους τα πρωτόγονα εργαλεία που βρέθηκαν στη περιοχή των ανασκαφών.
Ακόμα κοινωνιολόγοι και ζωολόγοι αλλά και άλλοι επιστήμονες έχουν θέσει ως ένα από τα κριτήρια εξελικτικής νοημοσύνης ότι είναι η κατασκευή και χρήση εργαλείων, από τα πρωτεύοντα θηλαστικά.

Γνώριζα ότι πολλοί σκελετοί Κρο Μανίον και άλλων πρωτόγονων ανθρώπων είχαν βρεθεί με εργαλεία.
Ποτέ δεν είχα ακούσει για πρωτεύοντα ζώα, όπως οι πίθηκοι, που να χρησιμοποιούν τώρα εργαλεία, προς όφελος τους.

Πριν 2 χρόνια άκουσα για μια τέτοια περίπτωση ενώ τα στοιχεία στην ελληνική βιβλιογραφία είναι ανύπαρκτα λόγο χαμηλού ενδιαφέροντος με το αντικείμενο.

Για να μην πολυλογώ. Τη δευτέρα έβλεπα στο ΣΚΑΙ την εκπομπή The Most Extreme, που ασχολείται με τα ζώα και τις ικανότητες τους.
Αναφέρθηκε σε ουρακοτάγκους που είχαν μάθει να ζούν "εκβιάζοντας" τους κατοίκους ενός χωρίου ενώ αναφέρθηκαν και στον ουρακοτάγκο Φου Μαν Τσου που δραπέτευε από το κελί του, με ένα σιδερένιο σύρμα που είχε φτίαξει σαν αντικλείδι και το έκρυβε στο στόμα του.
Βασικά ο ίδιος δεν δραπέτευε, ελευθέρωνε τα άλλα ζώα και ο ίδιος ξαναπήγαινε στο κλουβί του όπου είχε την άνεση του.

Άλλη περίπτωση είναι ότι οι επιστήμονες κατέγραψαν σε βίντεο ή με φωτογραφίες χιμπατζήδες που χρησιμοποιούσανε ξύλα ή μεγάλα φύλλα για ομπρέλες, σφυρία, πιρούνια ή πίαστρες.

Εάν δεν πιστεύεις τα δικά μου λεγόμενα, παρακάτω σου παραθέτω 3 links να τα διαβάσεις εσύ ο ίδιος.

Με αυτά θέλω να δείξω ότι υπάρχουν πρωτεύοντα που ανάλογα με τις ανάγκες τους χρησιμοποιούν τη νοημοσύνη τους για να τις καλύψουν, στις συγκεκριμένες περιπτώσεις κατασκευάζοντας εργαλεία, όπως είχε κάνει και ο άνθρωπος εκατ. χρόνια πριν.
Αυτό δείχνει ότι τη νοημοσύνη που είχαμε εμείς, κάποτε, ακόμα την συναντάμε στους "ξαδέρφους μας", τα πιθηκάκια.

Αντίθετα, υπάρχουν και περιπτώσης, όπως αυτή, όπου η έλλειψη επαφής με το είδος του οργανισμού αλλά με επαφή με ένα άλλο, κάνει τον οργανισμό να μην γνωρίζει τις συνήθειες που έχουν οι άλλοι του είδους του και να υιοθετεί άλλους τρόπους επιβίωσης.
Όπως στη περίπτωση στο Link που παρέθεσα, όπου ένα μικρό 3 χρονών έμαθε να ζει σαν σκύλος.

Η νόηση η δικία μας από τη νόηση των υπολοίπων πρωτεύοντων θηλαστικών δεν απέχει πολύ.
Ο άνθρωπος θέλει λίγη εγκατάλειψη ή απομόνωση για να γίνει θηρίο ενώ το θηρίο θέλει λίγη φροντίδα για να φέρεται σαν άνθρωπος.

quote:
Εγώ νομίζω ότι ανήκει, εξού και το "κουτόπονηρος"

Τα ζώα έχουν λοιπόν υποτυπώδη και όχι αυξημένη νοημόσυνη. Και αυτά, εάν μπορούσαν θα την είχαν αναπτύξει....αλλά δεν μπορούν......δεν έχουν τις προδιαγραφές!!! που είχε ο άνθρωπος!!!


Σου έδωσα παραπάνω παραδείγματα νοημοσύνης πρωτεύοντων, που χρησιμοποίησαν για να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.
Τώρα εάν θέλεις, γιατί ο άνθρωπος ξεπέρασε το στάδιο αυτό, μπορώ να σου παραθέσω τις θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί, για πιο λόγο ο άνθρωπος ξεπέρασε τα standard του ζώου και έφτασε να κυριαρχεί τα άλλα είδη. Εάν θες στις διατυπώνω και τις συζητάμε.

quote:
Για να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής της εξέλιξης, απαραίτητη προυπόθεση είναι η σοφία.
Γιατί λες ότι ο προγραμματισμός δείχνει ενόραση και όχι σοφία?
Η ενόραση τι είναι δεν είναι σοφία?

Κοίτα ομολογώ ότι στην τελευταία ερώτηση σου θα απάνταγα ένα ξερό "όχι" και θα συνεχίζαμε να "μαλώνουμε" για αυτό.
Όμως σκέφτηκα, μου ήρθε φλασία που λέει και ο αδερφός μου, ότι μάλλον το προσεγγίζουμε διαφορετικά.

Και επειδή εγώ την ενόραση απλά στα θρησκευτικά κείμενα των πολιτισμών την διάβαζα σαν γεγονός, ότι ξέρεις κάτι ο τάδε είχε την ενόραση τάδε, ενώ τον ορισμό και την εξήγηση και κατηγοριοποίηση της ενόρασης την διάβαζα σε βιβλία κοινωνιολογίας, συμπεριφοράς ατόμων και management.
Οπότε σκέφτηκα να δω πως το βλέπει η θρησκεία.

Όντως η θρησκεία νοείται την ενόραση ως σοφία ενώ οι επιστήμες όχι.
http://en.wikipedia.org/wiki/Insight
Βέβαια εγώ ως αγνωστικιστής δεν την δέχομαι ως σοφία αλλά κατάλαβα γιατί την δέχεσαι εσύ, ως πιστός θρησκείας, οπότε δεν είναι ανάγκη να συνεχίσουμε περί αυτής της έννοιας καθότι ο καθένας το βλέπει υπό διαφορετικό πρίσμα. Όχι ότι το θεωρώ κακό ή ότι αγανακτώ απλά κατάλαβα περί της έννοιας ότι λογικό είναι ο πιστός να τη θεωρεί σοφία ενώ ο "άπιστος" ή "άθεος" να μην τη θεωρεί.

quote:
Σωστά......η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει απάντηση.

Δεν έγραψα ότι δεν υπάρχει απάντηση.
Έγραψα επακριβώς ότι απαντήσεις δεν δίνονται εύκολα και απλοϊκά γιατί πρέπει να γίνει ειδική εξέταση παραμέτρων.

quote:
Θα σου έλεγα ναι! αλλά για οικονομία της κουβέντας, θα πάω ποιο κάτω.

Ο Θεός λοιπόν δεν είναι κακός! Συνδέεις την τιμωρία με την κακία.
Είναι σα να πεις κακόν το δικαστή που δίκασε τον Πάσαρη, ή τους Έλληνες που σκώτωσαν τους Τούρκους στην επανάσταση.
Θα μου πεις τώρα ότι γιατί πήρε μπάλα μαζί και αθώους και δεν έκανε αυστηρή επιλογή στην τιμωρία του. Θα κάνεις λίγο υπομονή για να σου απαντήσω μέσω του Sesostris (και πάλι για οικονομία χρόνου.)


Αν και θεωρώ τα παραδείγματα που εξισώνεις άστοχα...διότι είναι εντελώς άλλα πράγματα...θα περιμένω απλά την απάντηση σου στον Sesostris και θα επανέλθω μόλις την διαβάσω.

quote:
Εάν βρεθεί είναι γεγονός ότι θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Τίποτα δε θα είναι το ίδιο. Αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να μαντέψουμε αλλά να υποθέσουμε. Το καλύτερο είναι να περιμένουμε.

Συμφωνώ στη στάση αναμονής, αλλά να υπογραμμίζω ότι γενικά, κάτι άρχισε να αλλάζει στη πίστη των ατόμων και εδώ στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το άρθρο, της WP, περί θρησκείας στην Ελλάδα
αναφέρει ότι το 81% των Ελλήνων πιστεύει ότι υπάρχει Θεός.
Τα στοιχεία, για όποιον πατήσει πάνω στη παραπομπή 47 στο link που παρέθεσα, είναι από γκάλοπ της Eurostat του 2005.

Για όποιον θέλει αναλυτικά τα αποτελέσματα όλης της έρευνας, ας πατήσει εδώ, ενώ το συγκεκριμένο στοιχείο με το ποσοστό του 81% των Ελλήνων που πιστεύει στην ύπαρξη Θεού θα το βρείτε στη σελίδα 9 (στο πίνακα οριζόντιων στηλών όπου η ένδειξη Ελλάδα σημειώνετε με τα λατινικά EL).

Αυτό αναιρεί και το περίφημο 98% του πληθυσμού ότι είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, τουλάχιστον στην συνείδηση και όχι επιφανειακά.

quote:
Δεκτόν.

Χαίρομαι!
Θέλω να καταλάβεις ότι ότι υποστηρίζω, δεν το υποστηρίζω επειδή πληρώναι ή επειδή "μπήκε ο διάβολος μέσα μου" ή επειδή είμαι "άθεος" επιστήμονας ή δεν ξέρω και εγώ τι...
Όλες οι απόψεις μου είναι συνειδητές, ατόφιες και δεν εκπροσωπούν παρά αυτά που έχω δει, διαβάσει, ακούσει και έχω πιστέψει ή απορρίψει.
Δεν είμαι εχθρός της Ορθόδοξης θρησκείας...είμαι εχθρός του μοιρολατρισμού.

quote:
Δε μπορώ να γνωρίζω λεπτομέρειες για τους άλλους Θεούς, όπως για Τον δικό μου, ο οποίος δεν είναι ούτε κακός, ούτε μνησίκακος.
Είναι δίκαιος και τιμωρός. Τιμωρεί την αμαρτία και το μίσος των αμθρώπων.......ως θέμα όμως προκύπτει το γιατί δεν είναι ακριβής (αφού είναι δίκαιος) στην τιμωρία του και έτσι θανατώνει και αθώους.
Αυτό πράγματι αξίζει να το δούμε.....και θα το προσεγγίσω όπως σου είπα από τον Sesostris, ελπίζω σήμερα.

Οκ, αναμένω.

quote:
Έγραψα και το άλλο ότι ο κομήτης τους εξαφάνησε βάση όμως της βούλησης του Θεού. Βάση της προγραμματισμένης διαδρομής του. Βάση της σοφίας της φύσης, η οποία δεν υπακούει παρά στους νόμους της δημιουργίας που ο Θεός έθεσε.

Και μια που έλεγα για μοιρολατρισμό.....
Εάν είναι όλα να έχουν προγραμματιστεί από πριν...
Εάν ήταν να πέσει ο κομήτης...
Εάν ήταν να αποδράσει ο Παλαιοκώστας...
Εάν ήταν να πεθάνει το 6χρονο παιδί στην Αφρική...
Εάν ήταν να κάνουμε τώρα αυτή τη συζήτηση...
Εάν όλα είναι προδιαγεγραμμένα....για ποία στο διάτανο ελεύθερη βούληση μιλάτε...ότι μας έδωσε ο καλός Θεούλης...να διαλέξουμε το καλό ή το κακό το δρόμο, εφόσον μας έχει "κουρδίσει" από πριν?

Αυτό το πράγμα δεν είναι μοιρολατρισμός?

Επειδή μου αρέσει η ποίηση...το έχω ξανακάνει στο φόρουμ και θα το ξανακάνω όταν θα ξανά αντικρύσω μοιρολατρική άποψη...θα κλείσω το post μου με μερικούς στίχους από το ποίημα Οι Μοιραίοι, του Κώστα Βάρναλη.

Έτσι στη σκότεινη ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
όπου μας έβρει μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

Εφόσον γεννήθηκες με σώμα θνητό, φρόντισε να αφήσεις πνεύμα αθάνατο.
Αριστοτέλης speakingΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gilgamesh
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
210 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 02:06:30  Εμφάνιση Προφίλ
Όσο έγραφα το τελευταίο μου post, των 26/02/2009 01:41:14, έγραψες και εσύ el.elyon την απάντηση σου, οπότε τώρα την είδα και θα απαντήση λόγο της ανάρτησης μου.

quote:
Αγαπητέ Gilgamesh λυπάμαι που δεν έχω πολύ χρόνο για να συζητήσω άνετα.

Δεν πειράζει θα συνεχιστεί η συζήτηση αυτή, το βλέπω εγώ για μπόλικο, οπότε θα μας δοθεί η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις εκτενέστερα.

quote:
Αγαπητέ μου για την επιστήμη δεν υπάρχει Θεός, για την φιλοσοφία μπορεί…! Μη μπερδεύεις κάποιους επιστήμονες με την επιστήμη. Γιατί από τη στιγμή που η επιστήμη θα αποδεχτεί την υπάρξει του Θεού, από εκείνη τη στιγμή δεν θα υπάρχει πια!!!

Ο δημιουργός είναι φιλοσοφική υπόθεση και όχι επιστημονική!!!


Δεν είναι η έννοια του Θεού, ως ανώτερη δύναμη, συγκρουόμενη με την επιστήμη. Αρκετοί φυσικοί είναι πιο ένθεοι και από τους ίδιους τους παπάδες στην Καθολική ή Ορθόδοξη Εκκλησία.

Το θέμα όλης της διαμάχης ξεκίνησε από την σκουριασμένη αντίληψη της Παπικής Εκκλησίας που επιτέθηκε πρώτη στην εξελικτική επιστήμη και ύστερα όταν βρέθει "αμυνόμενη" η επιστήμη αναγκάστηκε να "αυξήσει" τους τόνους, περνώντας στην αντεπίθεση.

Εάν όμως αυτό συνεχιστεί ως τις μέρες μας, τότε οδηγούμαστε πάλι στον Μεσαίωνα.

quote:

Αγαπητέ Gilgamesh όταν λέω άθεοι επιστήμονες εννοώ τους άθεους επιστήμονες!!!

Μήπως θες να μου πεις ότι δεν υπάρχουν άθεοι επιστήμονες?


Εντάξει απλά διευκρίνησε το.
Μη το αφήνεις να αιωρείται έτσι.

Φυσικά και υπάρχουν άθεοι επιστήμονες όπως υπάρχουν και ένθεοι.
Απλά όπως έγραψα στο προηγούμενο post μου, αντιλαμβάνουνται διαφορά το Θεό ή το Δημιουργό.

quote:
Μήπως θες να μου πεις ότι υπάρχουν επιστήμονες που πιστεύουν και την εξέλιξη αλλά και σε Θεό?

Φυσικά.
Εδώ ο ίδιος ο Δαρβίνος πίστευε στο Θεό.
Τώρα που έχουν αλλάξει τα δεδομένα δεν θα πιστεύανε?

quote:
Με ενδιαφέρει η ουσία του θέματος και όχι η κάθε λεπτομέρεια και αυτό λόγο χρόνου.

Παρότι μερικά σημεία εγώ δεν τα θεωρώ λεπτομέρειες ή "ψιλά γράμματα", ζητώ συγνώμη γιατί δεν ήξερα για την έλλειψη χρόνου.

quote:
Υπάρχει κανένας επιστήμονας που διαφωνεί για τα δισεκατομμύρια χρόνια εξέλιξης?

Ναι αλλά είναι μειοψηφία αλλά εγώ προσωπικά δεν θεωρώ τις μειοψηφίες ασήμαντες ούτε καν σε μια δημοκρατία.

quote:
Υπάρχει κανένας επιστήμονας που να μην θέλει να αποδείξει την εξέλιξη?

Όλοι θέλουν αλλά δεν έχουν τα μέσα αλλά ούτε και εκατ. χρόνια ζωής μπροστά τους.

quote:
Αγαπητέ Gilgamesh πολύ σίγουρο σε βλέπω ότι γνωρίζεις το τι κάνουν και δεν κάνουν οι επιστήμονες στα ερευνητικά κέντρα?!

Τα πάντα όχι, ειδάλλως θα δούλευα για τον Μάκη.
Αρκετά τα γνωρίζω και αυτά από άρθρα, δημοσιεύσεις, ημερίδες, συζητήσεις και άλλα τέτοια. Αλλά κάποια στοιχεία όπως την αδυναμία απόδειξης της εξελικτικής θεωρίας τα εξάγεις με την εμπειρία σου εάν έχεις μπει ποτέ σε χώρο πανεπιστημιακού εργαστηρίου με επαγγελαμτίες ερευνητές.

quote:
Τα όσα σου έγραψα είναι απλή λογική, σαφώς όχι μαθηματική λογική!!!?

Στο λύκειο πήγα και διαμαρτυρήθηκα, σε έναν φυσικό, για το βαθμό που μου έβαλε σε ένα διαγώνισμα και τον ρώτησα με ποία λογική μου τον έβαλε.
Λόγο έλλειψης χρόνου (μου είχανε φάει το χρόνο τα 2 παραπάνω θέματα) στο τρίτο θέμα έγραψα αναφορικά ποίους τύπους θα χρησιμοποιούσα εάν το έλυνα και με ποία μέθοδο.
Παρόλαυτα ο καθηγητής, δεν μου μέτρησε τίποτα από το τρίτο θέμα σωστό. Τον ρώτησα εάν αυτή είναι λογική ανθρώπου.

Και μου απάντησε ότι λογική ανθρώπου είναι και ενός καννίβαλου ιθαγενή στην Αφρική, να φάει τον ιεραπόστολο του χωριού του. Οπότε μην ψάχνω λογική αλλά δεδομένα στοιχεία.

Δηλαδή εφόσον υπήρχαν δεδομένα στοιχεία ότι άλλοι συμμαθητές μου απλά αντέγραψαν τύπους από τους μελετηρούς μαθητές χωρίς να λύσουν τις ασκήσεις, τίποτα δεν με έκανε να διαφέρω από αυτούς με την απλή λογική.

Συγνώμη, για αυτό το flashback στις αναμνήσεις μου, αλλά ήθελα να σου δείξω ότι η λογική είτε είναι μαθηματική είτε όχι, δεν αρκεί.

quote:

Γεγονός είναι ότι ο Ιησούς Χριστος ήρθε στη γη, πέθανε και αναστήθηκε!!!

Δεν υπάρχει κανένα σκηνικό. Και η άποψη μου είναι απλή: δεν υπάρχει καμία εξέλιξη αλλά υπάρχει ο Θεός Δημιουργός!!! Αυτή η άποψη δεν ήταν εφεύρεση του Μεσαίωνα, το ρολόι ήταν εφεύρεση του σκοτεινού Μεσαίωνα…


Πραγματικά όλο και περισσότερο οι απόψεις σου θυμίζουν κάτι χωρία στα βάθη της Ρωσίας την εποχή του Τολστόι.

Εφόσον γεννήθηκες με σώμα θνητό, φρόντισε να αφήσεις πνεύμα αθάνατο.
Αριστοτέλης speakingΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 07:29:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
Ψηλός

Αν κατάλαβες πως αυτό που σε ρώτησα είναι αδυναμία εκ μέρους να σου απαντήσω, κατάλαβες λάθος.


Η ερώτηση που έκανα, είναι απολύτως λογική. Αν κατάλαβα λάθος, απέδειξέ το μου δίνοντας μια απάντηση και τότε θα παραδεχτώ το λάθος μου. Όταν κάποιος ρωτάει κάτι, περιμένει μια απάντηση. Υπάρχει απάντηση ; Η Γένεση είναι από τα πρώτα βιβλία της Π.Δ. Είναι η "αρχή της δημιουργίας". Από τις πρώτες κιόλας γραμμές της καταλαβαίνουμε πως δεν πρόκειτε για ιστορικό ντοκουμέντο, ούτε για "θεόπνευστο" βιβλίο. Πως να στηριχθούμε όταν από τις πρώτες κιόλας γραμμές της φαίνονται διάφορα οξύμωρα πράγματα που δεν δικαιολογούν Θεϊκό αλλά μάλλον ανθρώπινο χαρακτήρα ; Πως να προχωρήσουμε ;

Πες μου, αν υπάρχει απάντηση και μην θεωρείς την ερώτηση παιδαριώδης ή ανόητη, είναι πολύ σοβαρή > πως γίνεται ένας Θεός πρώτα να φτιάχνει κάτι και μετά να αποφασίσει αν αυτό που έφτιαξε είναι καλό ή όχι ; Δεν το ξέρει από πριν ; Και πρόσεξε > αυτό το οξύμωρο σχήμα φαίνεται από τις πρώτες κιόλας γραμμές του κειμένου. Εφ' όσον σ' αυτόν τον θεό δίνετε θαυμαστές ιδιότητες (θαύματα κτλ), γιατί δεν του δίνετε και την ικανότητα να ξέρει αν είναι καλό ή όχι αυτό που φτιάχνει από πριν ; Δηλ. από την μια μεριά έχουμε ένα θεό που κάνει θαύματα, που είναι παντογνώστης, άκτιστος, άχρονος, αιώνιος κτλ. και από την άλλη έχουμε τον ίδιο θεό να μην ξέρει αν το δημιούργημά του είναι καλό ή όχι. Πως συμβαδίζουν αυτά τα δυο, πως συνδέονται ; Δηλ. τι κάνει ο ίδιος αυτός Θεός ; ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ. Αυτό καταλαβαίνει κάθε νοήμων αναγνώστης από το κείμενο που επικαλείσθε. Κάνει πειράματα. Φτιάχνει κάτι και μετά λέει "α, ok μωρέ, καλό είναι αυτό, ας το κρατήσω". Δηλ. αν έβλεπε π.χ πως το φως δεν ήταν καλό, τι θα έκανε ; Δεν θα το έφτιαχνε ; Ορίστε ... δωσ' μου μια λογική απάντηση και εγώ θα παραδεχτώ πως σε παρεξήγησα ρε φίλε μου ...

Όσον αφορά τα άλλα που λες, σχετικά με το ύφος που είχα όταν άρχισα να γράφω κτλ. θα σου πω το εξής > Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στο φόρουμ που πραγματικά ψάχνουν και ερευνούν και παραθέτουν σοβαρές και τεκμηριωμένες απόψεις. Υπάρχουν κι άλλοι, οι οποίοι ποσώς ενδιαφέρονται για τον κόπο και την έρευνα του συνομιλητή τους και με μια φασιστική απάντηση ακυρώνουν και χλευάζουν όλη την "δουλειά" που έκανε κάποιος για τεκμηριώσει μια παράθεσή του. Τέτοιοι άνθρωποι είναι ο europaios2 και ο trexagireve. Αυτούς τους ανθρώπους αφ' ενός δεν μπορείς να τους πάρεις στα σοβαρά, αφ' ετέρου θα πρέπει να τους απαντάς με τον ίδιο τρόπο. Να μιλήσεις στην γλώσσα τους δηλ. στην γλώσσα που καταλαβαίνουν. Αυτοί καταλαβαίνουν μόνο από ειρωνία, από χλευασμό κι από φτύσιμο. Ε, έτσι τους απαντάω κι εγώ. Βλέπεις πως σε σένα και σε κάποιους άλλους, δεν απαντάω έτσι. Απαντάω και μιλάω, όπως μου απαντάνε και μου μιλάνε. Επαναλαμβάνω λοιπόν, πως αυτοί οι άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν φέρει το έθνος μέσα στα σκατά. Παρερμηνεύουν την επιστήμη, προσβάλλουν την έρευνα, περιθωριοποιούν την αναζήτηση και το μόνο που κάνουν είναι να επαναλαμβάνουν το "κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με" από την μια, ενώ από την άλλη σε καρφώνουν πισώπλατα. Αυτοί οι άνθρωποι κατ' αρχήν είναι ψεύτες, είναι το χειρότερο είδος υποκριτή που υπάρχει στον πλανήτη. Και όπως είπε και ο δάσκαλός τους, πρώτα θα περάσει μια καμήλα από την τρύπα μιας καρφίτσας και μετά θα περάσουν αυτοί στην "Βασιλεία των Ουρανών". Μεγαλύτερα κοπρόσκυλα απ' αυτούς δεν υπάρχουν.

Edited by - zip on 26/02/2009 07:52:06Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 09:45:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Καλή σου μέρα φίλε zip και δεν μπορώ να μην παρατηρήσω
ότι κάνεις κι εσύ το ίδιο λάθος που κάνουν όσοι έχουν
ανθρωπομορφική ιδέα για τον Θεό, δίνοντας του συναισθηματικές αντιδράσεις, σαν να έιναι ένας απλός άνθρωπος, με πάθη....
Δεν είναι ο Θεός ένας θείσκος που έχει ανθρώπινες αντιδράσεις
και επιθυμίες..
Ο Θεός ειναι τέλειος, δεν έχει ζητούμενα...Έπλασε τον
κόσμο και έφτιαξε τον άνθρωπο, όλα δε εν σοφία εποίησεν,
με τη λογική, ότι κι ο άνθρωπος εκπαιδεύεται με σκοπό να γίνει
καλύτερος, ή να γίνει ικανός, ώστε να πληρώσει τη θέση που του δόθηκε.
Απο την πλευρά του ο Θεός, επειδή δεν έχει ζητούμενα, το
μόνο που κάνει είναι να βοηθά τον άνθρωπο..Δεν προσωποληπτεί και
δεν έχει "αδυναμίες" που τον κάνουν εντελώς γήινο στην
συμπεριφορά του, δλδ, ανταποδοτικό...Αυτά ισχύουν μεταξύ ανθρώπων,
ο Θεός δεν αμοίβεται με τίποτε που να μπορεί να του δώσει ο
άνθρωπος...Φύσει Αγαθός, ζητά μόνο το καλό μας..Δεν συμμετέχει στα
ανόητα παιχνίδια της ύλης που επιδιδόμαστε, αλλά προτιμά
να λειτουργεί διαχρονικά, πράγμα που εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε και
γι αυτο βλέπουμε κοντόφθαλμα, σύμφωνα με τις δικές μας μικρές
επιθυμίες...Δεν μπορούμε να δούμε το σχέδιο του Θεού, ούτε την
ομορφιά που έχει δώσει, για να καταλάβουμε πόσο απέχουμε απο την
αρμονία του κόσμου...
Κρίνουμε τον Θεο; Δεν γίνεται γιατίδεν τον εννοοούμε..Απλά πράγματα
και να φύγουμε απο την εκτόνωση με τις κατηγορίες περί μνησίκακου και ανθρωπομορφικού Θεού..Δεν είναι έτσι...
Σύμφωνα με την πίστη μου, με κολακεύεις και με τιμάς,βριζοντας με
αλλά, εγώ δεν θέλω τέτοιους πόντους...
Εγω φίλε μου,θέλω να είμαι ένας απλός άνθρωπος, όπως με έπλασε ο
Θεός, μακρυά απο μένα οι δόξες, απο αμαρτία άλλου....Γι αυτό ,
μην μου δίνες πόντους και μένα και τον φίλο Ευρωπαίο2....
Διάλογο μπορείς να κάνεις, ή μόνο κριση; Γιατί απο κριτές, μπαφιάσαμε...Ξέρεις τι πιστεύεις ή παλά κρίνεις τους παντες;
Εσύ σε τι Θέο πιστεύεις και τον έχεις αποκλειστικό; Η έπαρση, η
περηφάνια, έριξαν τον διάβολο, πρώτο τη τάξη των αγγέλων,πόσο
μάλλον, επιπόλαιους νεανίες...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 10:56:49  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
zip
Πες μου, αν υπάρχει απάντηση και μην θεωρείς την ερώτηση παιδαριώδης ή ανόητη, είναι πολύ σοβαρή > πως γίνεται ένας Θεός πρώτα να φτιάχνει κάτι και μετά να αποφασίσει αν αυτό που έφτιαξε είναι καλό ή όχι ; Δεν το ξέρει από πριν ;

Σε παρακαλώ να παραθέσεις σε ποιο ακριβώς εδάφιο αναφέρεσαι.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 11:00:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
trexagireve

Καλή σου μέρα φίλε zip και δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι κάνεις κι εσύ το ίδιο λάθος που κάνουν όσοι έχουν ανθρωπομορφική ιδέα για τον Θεό, δίνοντας του συναισθηματικές αντιδράσεις, σαν να έιναι ένας απλός άνθρωπος, με πάθη....


Ρε άνθρωπέ μου, πας καλά ; Εγώ το κάνω αυτό ; Εγώ δίνω ανθρωπομορφική ερμηνεία στον Θεό ; Ίσα - ίσα, επειδή εγώ ακριβώς δεν τον αντιμετωπίζω έτσι, δεν αντιμετωπίζω δηλ. την έννοια του θεϊκού ανθρωπομορφικά, γι' αυτό μιλάω όπως μιλάω. Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 11:02:31  Εμφάνιση Προφίλ
europaios2:
«Mιλάμε για το σήμερα......εάν σου διαφεύγει.»

Άν δεν γνωρίζεις το χθες, δεν είσαι σε θέση να κρίνεις ούτε το παρόν....

europaios2:
«λέγει αυτώ η γυνή οίδα ότι ο μεσίας έρχεται ο λεγόμενος Χριστός όταν έλθη εκείνος αναγγελεί ημίν πάντα»

Το τι λέει το παραμύθι της εκάστοτε αίρεσης, δεν μας ενδιαφέρει. Δηλαδή τι ήθελες να λέει η Καινή Διαθήκη, μήπως να λέει «ανοίξτε τα μάτια σας πρόκειται για απάτη!»?

Το θέμα είναι τι επιβεβαιώνεται εκ της Πεντατεύχου, και εδώ προκύπτουνε και τα ψέματα της όλης ιστορίας...

europaios2:
«Ο Μεσσίας θα έκανε τη θριαμβευτική Του είσοδο στην Ιερουσαλήμ καβάλα πάνω σε ένα γαϊδουράκι.»

Αυτά είναι γελοιότητες ως δήθεν «απόδειξη θεότητας».

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο μύθος της νέας αίρεσης κοιτά να αντιγράψει τις προφητείες, ώστε να παρουσιάσει τον ήρωα της αφήγησης (τον ανύπαρκτο στην ιστορία «Χριστό»..) ως τον Μεσσία.

Ωστόσο, πέρα απο την «εγκυρότητα» και «ιστορική σοβαρότητα» της Καινής Διαθήκης, ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΕΝ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ. Έτσι είναι με όλους τους μύθους φίλτατε....

Και φυσικά, μήπως η προφητεία λέει ότι..............ο Μεσσίας δεν θα είναι κοινός θνητός αλλά «θεάνθρωπος»???? Λέει μήπως ότι ο Μεσσίας θα είναι ο ίδιος ο Θεός «ενσαρκωμένος» σε Μεσσία???

europaios2:
«Που θα χρησιμοποιούνταν τα αργύρια της προδοσίας?»

Και λοιπόν?? Πρώτον αυτό δεν αποδεικνύει ότι ο Μεσσίας θα είναι «θεάνθρωπος» και δεύτερον και βασικότερο, μετά εορτής εύκολα κολλάμε κάτι για να αποδείξουμε ότι «έλαβε χώρα η προφητεία»!!

Γνωρίζουμε ότι ο Ησαΐας προφητεύει πως θα γεννηθεί κάποιο παιδί, επτά αιώνες πριν γραφούν τα Ευαγγέλια, και θα το ονομάσουν ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ. Το παιδί αυτό, σύμφωνα με τον Ησαΐα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ.
Αναγνωρίζοντας οι πλαστογράφοι παραμυθάδες της Καινής Διαθήκης την ανακολουθία αυτή καταφεύγουνε σε μία γελοία εξήγηση προς τους (αγράμματους και εξαθλιωμένους) οπαδούς τους: παρουσιάστηκε δήθεν στον Ιωσήφ ένας άγγελος και τον διέταξε να δώσει στο παιδί το όνομα Ιησούς, που σημαίνει στα εβραϊκά «Σωτήρας ο Γιαχβέ»!!

Τόσο εύκολα ανατρέποντας κατα το δοκούς και οι ίδιες οι προφητείες απο την αίρεση των λεγομένων Χριστιανών....

europaios2:
«Ο Μεσσίας θα τραυματιζόταν, θα ταλαιπωριόταν και θα δερνόταν»

Περριτό να πούμε ότι όλες αυτές οι μπούρδες που μας παραθέτει ο παπαγάλος Ευρωπαίος προέρχονται απο τον Απολογητή, έ ευρωπαίε με τις.........«απύθμενες γνώσεις»??
http://www.oodegr.com/oode/grafi/pd/profities2.htm

Πριν αναλύσουμε τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ που πλαστογραφεί ο Απολογητής και στη συνέχεια χαριεντίζεται ο Ευρωπαίος, αξίζει να σημειώσουμε ότι ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ «ΣΤΑΥΡΟΣ» Ή «ΣΤΑΥΡΩΣΗ»!

Το πόσο ΣΑΘΡΑ είναι όλα όσα χαλκεύει ο Απολογητής και φυσικά με χαρά ΜΑΣΑΕΙ ο κάθε Ευρωπαίος, το αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς εάν απλά ανοίξει την Παλαιά Διαθήκη ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.

Η συγκεκριμένη αναφορά που υπάρχει στους Ψαλμούς, φυσικά δεν ταυτίζεται με την υποτιθέμενη σταύρωση και μια δήθεν «σχετική προφητεία», διότι:

Οι «σκύλοι» που περικυκλώνουν τον Μεσσία και τα «πόδια και χέρια που τρυπήθηκαν» έχουνε ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και απο τον τους προηγούμενους στίχους των Ψαλμών όπου αναφέρεται ότι: « Ταύροι πολλοί με περιεκύκλωσαν, ταύροι δυνατοί απο Βασάν με περιετριγύρισαν, ήνοιξαν κατεπάνω μου τα στόματα των λέων αρπάζων βρυχόμενος.» (Ψαλμοί κβ’12/13)

Η μήπως...........περικύκλωσαν τίποτα ταύροι ή τον τρόμαξαν τίποτα ανοιχτά στόματα λεόντων και ξέχασαν να το περιγράψουνε οι πλαστογράφοι της Καινής Διαθήκης??

Έτσι, βλέπουμε ότι ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ (και φυσικά η ίδια η λέξη ΣΤΑΥΡΩΣΗ δεν αναφέρεται!), αλλά απλά οι χριστιανοί χαλκεύουνε κατα το δοκούν συμβολικά και αλληγορικά κείμενα της Πεντατεύχου.

Ας δούμε μια ακόμα ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ περί των δήθεν «προφητειών» για την υποτιθέμενη σταύρωση του Ιησού, και νομίζω ότι αρκεί για να κατανοήσει ο καθένας πόσο γελοίοι είναι οι ισχυρισμοί που προβάλλουν οι χριστιανοί προπαγανδιστές, αλλά και πόσο άσχετος είναι ο παπαγάλος Ευρωπαίος!

europaios2:
«Στο Μεσσία θα προσφερόταν ξύδι να πιει.»

Κατ αρχάς να σημειώσουμε ότι επάνω στην βιασύνη τους οι πλαστογράφοι χριστιανοί γραφιάδες τα έκαναν........σαλάτα με τις αντιγραφές τους!!

Διότι, ο δε Ματθαίος λέει πως.....έδωσαν ΞΥΔΙ ΜΕ ΧΟΛΗ ΝΑ ΠΙΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ, ενώ ο Μάρκος λέει πως..........του έδωσαν ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΣΜΥΡΝΑ!!!!!

(Ματθαίος: 34 ἔδωκαν αυτω πιειν ὄξος μετα χολης μεμιγμένον...
Μάρκος: 23 καὶ ἐδίδουν αυτω πιεῖν εσμυρνισμένον οινον...)

Είναι επόμενο να πέσουνε σε τόσες αντιφάσεις οι ψεύτες χαλκευτές, διότι οι περισσότεροι αντιγραφείς που συνέγραψαν τον μύθο του «θεανθρώπου» και της υποτιθέμενης «εκπλήρωσης των προφητειών» ούτε εβραϊκά γνώριζαν αλλά ούτε και ιδιαίτερη μόρφωση είχανε.

Συνεπώς, απο εδώ και μόνο προκύπτει το ότι ΑΠΛΑ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΤΕΥΧΟΥ.

Εάν δούμε όμως παρά ταύτα το τι επακριβώς γράφει η Παλαιά Διαθήκη, τότε βλέπουμε ότι Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ «ΣΤΑΥΡΩΣΗ» Ή ΣΕ «ΞΥΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΜΕΣΣΙΑ (!), αλλά απλά μιλάει για δηλητήριο στο φαγητό, διότι απλά και μόνο γράφει τα εξής: «έδωκαν μάλιστα και χολήν δια φαγητόν μου και εις την δίψαν μου με επότισαν όξος».

Συνεπώς, βλέπουμε ότι και πάλι:

1) ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΣΕ «ΣΤΑΥΡΩΣΗ».
2) ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΓΙΑ «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ».
3) ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΟΤΙ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΘΑ ΣΤΑΥΡΩΘΕΙ.
4) ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΝ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ.

Νομίζω δεν χρειάζονται άλλα σχόλια για να αντιληφθεί κανείς την απάτη τόσο του Απολογητή όσο και την ασχετοσύνη στην οποία κολυμπα ο φουκαράς ο ευρωπαίος!!

europaios2:
«Στοιχεία! γραπτό κείμενο......και όχι παραμύθια!! και εικασίες!!!»

Γιατί, νομίζεις ότι είναι «στοιχεία» τα παραμύθια που αναγράφει η χριστιανική αίρεση ως «γεγονότα»???

Έ ρε γέλια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

europaios2:
«Ναι το ότι οι Χριστιανοί βρήκαν επιτέλους να εορτάσουν τη γέννηση τους Ιησού με την ησυχία τους!
Εκείνη την ημέρα οι Ρωμαίοι στρατιώτες γιόρταζαν το Μίθρα και άφηναν τους Χριστιανούς στην ησυχία τους! Ήταν μοναδική ευκαιρία συνάθρισης και εορτής!»

Μπούρδες!

Έχεις ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ που να βεβαιώνουνε κάτι σχετικό? Όχι βέβαια!

Το ότι δεν είχανε αλλά και δεν έχουνε το θάρρος οι χριστιανοί να παραδεχθούνε ότι υφαρπάξανε όποια θρησκευτική παράδοση βρήκαν μποροστά τους ώστε να συνθέσουνε μια θρησκεία, είναι φυσικά μια πονεμένη πραγματικότητα.

Γιατί άραγε δεν τιμούνε ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ??

europaios2:
«Ποιος όμως προφήτης άφησε υπονοούμενα έστω!!!! ότι είναι Θεάνθρωπος?»

Τα «υπονοούμενα» υπάρχουνε μονάχα στην αρρωστημένη φαντασία ενός πιστού, διότι δίχως αυτά τα «υπονοούμενα» δεν μπορεί καν να στηρίζει την πίστη του.

Ο Χριστός ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ (ως πιστός Εβραίος που ήταν ο άνθρωπος..), κάτι που αποδεικνύεται απο τα όσα ΕΚΕΙΝΟΣ φέρεται να είπε, και όχι βάση ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΝ «ΕΡΜΗΝΕΙΩΝ» που μετά τον θάνατο του άλλοι θέλουνε να βλέπουνε.

Συνεπώς, το μόνο που αποδεικνύεται εκ των Βιβλικών κειμένων είναι ότι ακόμη και εάν υπήρξε ο συγκεκριμένος Ιησούς, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑΣ ΠΙΣΤΟΣ ΡΑΒΙΝΟΣ.

europaios2:
«Είσαι τόσο άσχετος......μα τόσο άσχετος.....όχι μόνο με θέματα θρησκείας αλλά και με θέματα μείζον εθνικής σημασίας....διάβασε το παρακάτω»

Έ καλά, απο τον.............ΛΑΪΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ τι θα ακούσουμε!!!!!

Σοβαρέψου, και καταπιάσου με πολιτικά κόμματα και όχι με τις σειρήνες της Παλαιάς Διαθήκης.

europaios2:
«Στο στοίχο 20 αναφέρει και το ύψος που ξεπέρασε και τα ψηλότερα βουνα.»

Όσο γράφει η Πεντάτευχος ότι ο Μεσσίας θα είναι «θεάνθρωπος», όσο γράφει η Καινή Διαθήκη ότι ο Ιησούς είναι κάτι άλλο παρά ένας απλός «Υιός του Ανθρώπου», άλλο τόσο γράφει και το ότι οι δεκαπέντε πήχεις ήσαν ΑΝΩ των βουνών!!

ΠΟΥΘΕΝΑ δεν σημειώνει η Πεντάτευχος αυτό που και πάλι χαριεντίζεσαι, απλά γράφει ότι το νερό ανέβηκε δεκαπέντε πήχεις ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ.

Δεν με εκπλήσει πάντως η τύφλα σου, απλά πιστεύεις....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 11:10:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
Ψηλός

Σε παρακαλώ να παραθέσεις σε ποιο ακριβώς εδάφιο αναφέρεσαι.


Εδώ αναφέρομαι >

1. ΕΝ ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν. 2 ἡ δὲ γῆ ἦν ἀόρατος καὶ ἀκατασκεύαστος, καὶ σκότος ἐπάνω τῆς ἀβύσσου, καὶ πνεῦμα Θεοῦ ἐπεφέρετο ἐπάνω τοῦ ὕδατος. 3 καὶ εἶπεν ὁ Θεός· γενηθήτω φῶς· καὶ ἐγένετο φῶς. 4 καὶ εἶδεν ὁ Θεὸς τὸ φῶς, ὅτι καλόν·

Αυτή η ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ του θεού, αναφέρεται ΚΑΙ παρακάτω >

7 καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸ στερέωμα, καὶ διεχώρισεν ὁ Θεὸς ἀνὰ μέσον τοῦ ὕδατος, ὃ ἦν ὑποκάτω τοῦ στερεώματος, καὶ ἀναμέσον τοῦ ὕδατος τοῦ ἐπάνω τοῦ στερεώματος. 8 καὶ ἐκάλεσεν ὁ Θεὸς τὸ στερέωμα οὐρανόν. καὶ εἶδεν ὁ Θεός, ὅτι καλόν, καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα δευτέρα. 9 Καὶ εἶπεν ὁ Θεός· συναχθήτω τὸ ὕδωρ τὸ ὑποκάτω τοῦ οὐρανοῦ εἰς συναγωγὴν μίαν, καὶ ὀφθήτω ἡ ξηρά. καὶ ἐγένετο οὕτως. καὶ συνήχθη τὸ ὕδωρ τὸ ὑποκάτω τοῦ οὐρανοῦ εἰς τὰς συναγωγὰς αὐτῶν, καὶ ὤφθη ἡ ξηρά. 10 καὶ ἐκάλεσεν ὁ Θεὸς τὴν ξηρὰν γῆν καὶ τὰ συστήματα τῶν ὑδάτων ἐκάλεσε θαλάσσας. καὶ εἶδεν ὁ Θεός, ὅτι καλόν.

αλλά και παρακάτω >

12 καὶ ἐξήνεγκεν ἡ γῆ βοτάνην χόρτου σπεῖρον σπέρμα κατὰ γένος καὶ καθ᾿ ὁμοιότητα, καὶ ξύλον κάρπιμον ποιοῦν καρπόν, οὗ τὸ σπέρμα αὐτοῦ ἐν αὐτῷ κατὰ γένος ἐπὶ τῆς γῆς. 13 καὶ εἶδεν ὁ Θεός, ὅτι καλόν.

Δηλ. κάθε φορά που δημιουργεί κάτι, πρώτα το φτιάχνει και μετά βλέπει ότι καλόν. Ρωτάω λοιπόν > Αυτό το "είδεν ότι καλόν", δεν το ξέρει ΠΡΙΝ την δημιουργία του ; Δεν το γνωρίζει πριν το φτιάξει ; Κι αν το καλόν ήταν κακόν, τι θα έκανε ; θα το κατέστρεφε, θα το χαλούσε ;

Δεν είναι λοιπόν περίεργο για έναν Θεό να μην ξέρει ότι αυτό που θα φτιάξει θα είναι και καλό ; Δεν είναι - αν μη, τι άλλο ; - πλεονασμός να γράψεις ότι έφτιαξε ο θεός τον ουρανό και μετά είδε πως ο ουρανός, αυτό που έφτιαξε δηλ. - ήταν καλό ; Γιατί υπάρχει λοιπόν αυτός ο πλεονασμός ; Υποτίθεται πως αφού είναι Θεός, ε, ό,τι φτιάξει, καλό θα είναι. Τι θα έφτιαχνε ; Κακό ; Κάτι δεν πάει καλά δηλ. Κάποιος έχει κάνει ένα λάθος εδώ, αλλά ποιος ; Οι συγγραφείς της Π. Διαθήκης ;


Edited by - zip on 26/02/2009 11:25:15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 11:25:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Μα αγαπητέ μου zip, εσύ μιάς για ένα Θεό που θυμώνει,
που σκοτώνει,εσυ τον κάνεις ανθρωπομορφικό...Γιατί αν το
ρίχνεις στους ένθεους,τότε, έχει σημασία εκείνη η εποχη, τι
φόβους είχαν οι άνθρωποι και πως εξηγούσαν τις ενέργειες
του Θεού, με δικά τους κριτήρια κι οχι του Θεού..
Όπως και να χει επειδη βλέπω ότι δεν σταματάς τις αγένειες, θα
ήθελα να μου πεις πως πιστεύεις δείχνεις εσύ με τη συμπεριφορά σου, ωραίος;...Αλλά κι αν δεν σε νοιάζει, φαντάσου ότι δεν είσαι ο μόνος...Για διάλογο μπήκαμε,όλοι εδώ,όχι για να σε πιάσουμε παρέα...Μάθε να μιλάς, άσε τις ψευτομαγκιές...
Βρίζες για να βρίζεις,όμως αυτό δεν είναι δικό σου πλεονέκτημα,αλλά
δική σου αδυναμία...Μεγάλε.....
Προσπαθείς ακόμη να εξηγήσεις τον Θέο ώς άνθρωπο, λέγοντας ότι
σε παραξενεύει που του φαίνονταν καλό...Μα όταν δημιουργείς,
ακόμη κι όταν ξέρεις τι θα γίνει, πάλι θα θαυμάσεις αυτο που
φτιάχνεις...Ο Θεός γατί να μην θαυμάσει ότι έφτιαχνε; Πρώτη φορά γινότανε κάτι τέτοιο, δεν έπρεπε Αυτός που το έβλεπε, να το θαυμάσει;
Σκέψου τον ως Θεό,Δημιουργό, θα σε βοηθήσει... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 11:29:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
trexagireve

Προσπαθείς ακόμη να εξηγήσεις τον Θέο ώς άνθρωπο,


Εγώ το κάνω ρε φίλε ; οι συγγραφείς της Π.Δ το κάνουν!!! Εγώ απλώς διαβάζω αυτό που γράφει το κείμενο.

quote:
trexagireve

Ο Θεός γατί να μην θαυμάσει ότι έφτιαχνε; Πρώτη φορά γινότανε κάτι τέτοιο, δεν έπρεπε Αυτός που το έβλεπε, να το θαυμάσει;


Α, δηλ. είναι θαυμασμός αυτό ; το "είδεν ότι καλό", είναι θαυμασμός ; Δηλ. φτιάχνω κάτι και ΑΥΤΟ-θαυμάζω το έργο μου και λέω "α, τι καλό είναι αυτό που έφτιαξα! μπράβο μου!".

Ρε, στο ξαναλέω, αυτά τα πράγματα, τους θαυμασμούς και ότι άλλο λες, τα κάνουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ, όχι ΘΕΟΙ. Ξεκόλλα ... Ο θεός σου δηλ. θαυμάζει το έργο του ; Τι να σου πω ρε φίλε ; ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ; Τι μαλακίες λέτε μωρέ ... Κι ύστερα θέλεις να σε πάρει στα σοβαρά κάποιος ... τι να σου πω ... ΤΙ να σου πω ;;;!!!

Και που 'σαι, φίλε ; ούτε βρίζω, ούτε τίποτε, μιλάω αυθόρμητα όπως μιλάω κάθε μέρα, απλά και ντόμπρα.


Edited by - zip on 26/02/2009 11:52:58Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 12:22:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
Επίσης, Ψηλέ, δες εδώ >

quote:
2 ἡ δὲ γῆ ἦν ἀόρατος καὶ ἀκατασκεύαστος, καὶ σκότος ἐπάνω τῆς ἀβύσσου, καὶ πνεῦμα Θεοῦ ἐπεφέρετο ἐπάνω τοῦ ὕδατος.

Ερώτηση : Αφού η γη ήταν ΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΣ, δηλ. δεν είχε ακόμη κατασκευαστεί, δεν είχε φτιαχτεί, που το βρήκε το ύδωρ, το πνεύμα θεού για να επεφέρετο επάνω του ;

Πως είναι δυνατόν να τα πιστεύουνε αυτά κάποιοι άνθρωποι το 2009 ; ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !!!

Είναι ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ πως δεν πρόκειται για ένα ιστορικό κείμενο.

Edited by - zip on 26/02/2009 12:23:53Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 12:40:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid

quote:
Τα έκανε όλ' αυτά, αλλά όχι γι' αυτόν, για τη φουκαριάρα τη μάνα του...

Άπαιχτε γιαπετ

το καλό χιούμορ είναι δυσεύρετο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 13:10:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Φίλε zip, κόψε τα παλαβά..Αυτά που καταδικάζεις εσύ
τα καταδικάζω κι εγώ, αλλά άλλο αυτό κι άλλο ο Θεός,
που έχει δική του υπόσταση και δεν τον φτιάχνουμε εμείς...
Δεν αυτοθαυμάζεται, βλέπει κάτι για πρώτη φορά και το θαυμάζει
ως καλό...Επικριτικός είναι στη δημιουργία, όχι στον εαυτό του...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 13:44:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:

Φίλε zip, κόψε τα παλαβά..Αυτά που καταδικάζεις εσύ
τα καταδικάζω κι εγώ, αλλά άλλο αυτό κι άλλο ο Θεός,
που έχει δική του υπόσταση και δεν τον φτιάχνουμε εμείς...
Δεν αυτοθαυμάζεται, βλέπει κάτι για πρώτη φορά και το θαυμάζει
ως καλό...Επικριτικός είναι στη δημιουργία, όχι στον εαυτό του...

Έστω ρε φίλε, κριτικάρει την δηιμουργία του, ok, εντάξει. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ; Εξήγησέ το μου, γιατί ένας θεός ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να κάνει αυτό που κάνει ο θεός της Παλαιάς Διαθήκης ; [31 καὶ εἶδεν ὁ Θεὸς τὰ πάντα, ὅσα ἐποίησε, καὶ ἰδοὺ καλὰ λίαν.] ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ; (άσε, ξέρω την απάντηση > δεν μπορούμε να κρίνουμε τον Θεό, δεν ξέρουμε γιατί το κάνει, άγνωσται αι βουλαί του)

Είναι φανερό πως αυτός που έγραψε το κείμενο, το έγραψε έχοντας στο νου του έναν "Θεό" που θαυμάζει την δημιουργία του, την βρίσκει καλή, κουράζεται επειδή εργάστηκε μέρες για την κατασκευή του κόσμου συνεπώς πρέπει να ξεκουραστεί, κτλ, κτλ. Αυτός που τα έγραψε όλα αυτά ΑΠΟΔΙΔΕΙ σ' αυτόν τον "θεό", όχι χαρακτήρα θεού, αλλά χαρακτήρα ανθρώπου. Κουράστηκε λέει ο θεός από την δημιουργία και την 7η μέρα, ε, έπρεπε να ξεκουραστεί ... [ο άνθρωπος] συμπληρώνω εγώ. Δηλ. αυτό το πράγμα είναι ιστορικό ντοκουμέντο ; Μπορεί ένας νοήμων άνθρωπος του 21ου αιώνα να πιστέψει τέτοιες μπούρδες ;

Έχει ξεσκιστεί ο europaios2 να λέει "φέρτε αποδείξεις, φέρτε ιστορικά στοιχεία, φέρτε επιστημονικά πιστοποιητικά!". Τι αποδείξεις να σου φέρουμε ρε executive manager όταν εσύ πιστεύεις πως ο θεός έφτιαξε τον κόσμο σε 6 μέρες και την 7η άραξε πίνοντας φραπέ ; ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ; Θέλετε να μιλήσουμε σοβαρά όταν αποδέχεστε την Βίβλο ως ιστορικό βιβλίο ; Πάτε καλά ;

Κοίτα τι έλεγες στην 13η σελίδα >

quote:

-zip> Βασικά ... συγνώμη που διακόπτω τον διάλογό σας, όμως διαβάζοντας εδώ και μερικές σελίδες τα μηνύματά σας, θα ήθελα να θέσω κάποιο βασικό και θεμελιώδης ερώτημα >
• Λαμβάνουμε την Παλαιά Διαθήκη ως ιστορικό ντοκουμέντο ή ως μυθιστόρημα ; (έχει σημασία αυτό)

- trexagireve> Φυσικά ως ιστορικό και περιγραφικό πόνημα.


Τώρα, τι έρχεσαι και λες πως αυτά που καταδικάζω εγώ, τα καταδικάζεις κι εσύ ; Τι καταδικάζεις δηλ.

Και λες μετά, πάλι στην 13η σελίδα του θέματος >

quote:
trexagireve

οι τότε άνθρωποι, με τη λογική και αντίληψη που είχαν, περιγραφουν
αυτά που έζησαν και τους μετέφερε ο ίδιος ο Θεός, για να είναι κοινή γνώση των ανθρώπων, μπας και διορθωθούμε..


Δηλ. o θεός είπε στον συγγραφέα της Παλαιάς Διαθήκης να γράψει τις μαλακίες που έγραψε ... Λοιπόν ... βασικά, δεν σκοπεύω να συνεχίσω να κουβεντιάζω μαζί σου, η νοητική σου ηλικία είναι 5 ετών ... το πολύ. Μας έχεις πρήξει με ανοησίες και παπαριές. Άσε, θα προσπαθήσω να κουβεντιάσω με τον Ψηλό ...


Edited by - zip on 26/02/2009 14:00:10Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 14:29:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
"πιστεύω ότι μέσω της επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος, μπορεί κανείς να βρει τον δρόμο και να μην βολοδέρνει σε ένα χώρο πνευμάτων, που ειναι ενδιάμεσος απο τον τελικό προορισμό του ανθρώπου, να γίνει θεός.",trexagireve

ΝΤΤΤΤΤΤΟΟΟΟΟΟΟΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΝΝΝΝΝΝΝΓΓΓΓΓΓΚΚΚΚΚ!!!!!


Edited by - zip on 26/02/2009 14:34:06Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 14:38:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Νεαρέ μου zip, δεν φτάνει που δεν καταλαβαίνεις
τι σου γράφουν, παραπονιέσαι για ασυνενοησία;
Μας κούφανες όλους, γιατί; ....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 14:48:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
Φίλε μου τρεχα...., είθε το Ελλάνιον φως να σε κάνει να δείς τις σκιές που παραμονεύουν και σκεπάζουν το νου σου, καθώς και τη σύγχιση την οποία έχουν επιφέρει σε ανθρώπους σαν και σένα και δεν μπορείς να δεις τίποτε, πέρα απ' το ρασοφόρο σκοτάδι.

Μακάρι ο νέος χρόνος να σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι αυτό που οι συνομιλητές σου (σε κάθε επίπεδο), εννοούν και να αλληλεπιδράς μ' αυτούς...


Παραπονιέμαι για ασυννενοησία ; εγώ ;

Ουγκαγκα μπουμ μπουμ χι
γκαπα γκουμ μπιρλι γκαγκα
αουγκιγκι αουγκιγκι
μπαγκαλα γκαουγκα γκα

Edited by - zip on 26/02/2009 14:53:18Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 15:18:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Το ξέρω ρε φίλε zip ότι διαφωνούμε για το ποιός είναι
ο προορισμός του ανθρώπου, αλλά, πολλοί πιστεύουν ότι ο
άνθρωπος θα γίνει θεός.Όχι μόνο εγώ....
Εσύ τι λές; Θα γίνει ...πατάτα κάποτε;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 15:24:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Τον Θεό, λοιπόν, ή τον έχεις μέσα σου ή όχι..Όσο
και να ψάχνεις έξω, αν δεν τον κουβαλάς μέσα σου,
δεν πρόκειται να τον δεις ποτέ...Μέσα απο τη δημιουργία του
μέσα απο τον καθένα μας, μπορεί να δει κανεις τον δημιουργό, τον
πνευματικό Θεό....
Αλλά, νεόπλουτοι, όπως ειμαστε,αφού μας χαρίσαν ένα τέτοιο
τέλειο δώρο, τον κόσμο, αυτό που συζητάμε είναι άν έγινε μόνος
του αυτος και να κριτικάρουμε τον δημιουργό ...
Αλλά έχουμε και παιδιά που τώρα μαθαίνουν να συλλαβίζουν...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2009, 17:06:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:

Το ξέρω ρε φίλε zip ότι διαφωνούμε για το ποιός είναι
ο προορισμός του ανθρώπου, αλλά, πολλοί πιστεύουν ότι ο
άνθρωπος θα γίνει θεός.Όχι μόνο εγώ....
Εσύ τι λές; Θα γίνει ...πατάτα κάποτε;

Δηλ. μεταξύ δύο προορισμών "παίζει" ο άνθρωπος ε ; Ή θεός ή πατάτα ... άλλος προορισμός δεν υπάρχει ε ; Φίλε ... έχεις πρόβλημα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 56 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.34375
Maintained by Digital Alchemy