ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
 "Η μοίρα του ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του" Ηράκλειτος. Απο την άλλη μεριά ο Μάρκος Αυρήλιος...
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 6
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/11/2010, 13:04:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν τα λάθη μας διδάσκουν , τότε έχω μια καταπλητική μόρφωση....


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2010, 11:05:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου, νομίζω ότι θα ήταν παράλειψη, εκ μέρους μου, εάν δεν αναφερόμουνα στην σχέση που συνδέει τον Ηράκλειτο με τον Στωικισμό και κατ'επέκταση με τον Μάρκο Αυρήλιο .

Η επίδραση του Ηρακλείτου εις τον στωικισμό , ο οποίος άνθησε κυρίως κατά τους Ελληνιστικούς χρόνους, φαίνεται σαφώς στον “Ύμνο προς τον Δία” του Κλεάνθη , ο οποίος με μοναδική ποιητικότητα και αρμονία εκφράζει τις αρχές του Εφέσιου φιλόσοφου.

Οι έννοιες του Λόγου και του πυρός, η εξ αντιθέτων αρμονία , σαν φορέα των φυσικών νόμων και αρμοστού των αντίρροπων τάσεων, εκτίθενται σε μία κορύφωση φιλοσοφικής έξαρσης.Ο Επίκτητος εις το “Εγχειρίδιο” εκφράζει την βαθειά εκτίμησή του στις αρχές και το ήθος του Ηράκλειτου, του οποίου εξαίρει τον αυτοέλεγχο και την απάθεια.

Από τον Μάρκο Αυρήλιο, ο Ηράκλειτος αναφέρεται εν εκτάσει εις τα “Εις εαυτόν”. Τόσο oι κοσμολογικές απόψεις του, η περί εκπύρωσης των πάντων θεωρεία του, η αρχή της μεταστοιχείωσης, η μεταβλητότητα και η διαρκής ροή των πάντων, η κυκλοποίηση των φαινομένων, οι περί Ψυχής απόψεις του όσον και ο θαυμασμός του για τις ηθικές αξίες και την συνέπεια της ζωής του Ηρακλείτου, εκφράζονται εν εκτάσει στο έργο του.

Εν γένει η επίδραση του Ηρακλείτου εις τον στωικισμόν είχε ευρύτερες προεκτάσεις, δεδομένου ότι η ευρεία διάδοσή του επηρέασε καταφανώς την δυτική φιλοσοφική παράδοση, όπως αυτό διαυγώς διακρίνεται στο έργο του Σπινόζα και του Καντ, ιδίως όσον αφορά στις περί λόγου και μεταβλητότητας απόψεις τους.

Ο Nietzche εκφράζει τον θαυμασμό του γιά τον Ηράκλειτο και με έμφαση υπογραμμίζει την μέγιστη συμβολή του στην διαμόρφωση του φιλοσοφικώς σκέπτεσθαι της Δύσης, τόσο για την εισαγωγή της εννοίας του Λόγου, η οποία αποτέλεσε κεντρικό άξονα, γύρω από τον οποίο διαπλέκεται επί αιώνες η φιλοσοφία και η θεολογία, όσο και για τις επί της αρμονίας των αντιθέτων απόψεις του και για την απ' αυτόν σαφή έμφαση στην δυναμικότητα του Είναι.

Το πυρ του Ηρακλείτου ο Nietzche το αντιλαμβάνεται υπό την πνευματική του διάσταση, ως φως το οποίο διαυγάζει τα έγκατα της ψυχής του και σαν φλόγα που θερμαίνει και ενδυναμώνει τας βαθύτερες δυνάμεις της ψυχής του.

Πηγές : http://www.encephalos.gr/full/38-1-01g.htm

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2010, 14:38:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ως αποθήκη της συναισθηματικής μνήμης , η αμυγδαλή εξετάζει λεπτομερώς την κάθε εμεπειρία , συγκρίνοντας αυτό που συμβαίνει τώρα με ότι συνέβη στο παρελθόν.

Η συγκριτική της μέθοδος είναι συσχετιστική και όταν ένα ουσιώδες στοιχείο μιας παρούσας κατάστασης είναι παρόμοιο με κάποιο του παρελθόντος , τότε έχουμε μια "ταύτιση" και "αναβίωση" κι'αυτός είναι ο λόγος που το κύκλωμα είναι ακατάστατο...
Λειτουργεί προτού υπάρξει πλήρης επιβεβαίωση και διατάζει να μανιωδώς να αντιδράσουμε στο παρόν με τρόπους που μας είχαν εντυπωθεί πολύ καιρό πρίν ... με σκέψεις... συναισθήματα...και ενέργειες που μάθαμε αντιμετωπίζοντας γεγονότα που ίσως μονο αμυδρά έμοιαζαν με τα τωρινά αλλα παρ'ολ'αυτά αρκετά για να διεγείρουν την αμυγδαλή.

Στην μνήμη η αμυγδαλή και ο ιππόκαμπος πάνε "χέρι-χερι"..και το καθένα αποθηκεύει και ανασύρει τις ιδιαίτερες πληροφορίες του ανεξάρτητα ..!!!

Ενώ ο ιππόκαμπος ανακαλεί πληροφορίες για γεγονότα , η αμυγδαλή καθορίζει κατα πόσο αυτή πληροφορία έχει οποιαδήποτε συναιθηματική αξία..επομένως ένας λόγος για τον οποίο μπορεί να είμαστε τόσο συγχυσμένοι απο τις συναισθηματικές μας εκρήξεις , είναι επειδή χρονολογούνται συχνά απο μια πρώϊμη παιδική ηλικία ... τότε που τα πράματα ήταν μπερδεμένα και δεν είχαμε ακόμα λέξεις για να κατανοήσουμε τα γεγονότα .... ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί , ότι η αμυγδαλή ωριμάζει πολύ γρήγορα στον εγκέφαλο του νηπίου και είναι σχεδόν τέλεια σχηματισμένη ήδη απο την γέννηση...!!!

Ενώ ο ιππόκαμπος θυμάται "ξερά" τα γεγονότα , η αμυγδαλή συγκρατεί την συγκινησιακή γεύση αυτών των γεγονότων..!!!

Ανατομικά το συγκινησιακό σύστημα , μπορεί να δράσει ανεξάρτητα απο τον νεοφλοιό και μερικές συναισθηματικές αντιδράσεις και συναισθηματικές μνημες μπορούν να διαμορφωθούν χωρίς καμμιά ενσυνείδητη , γνωστική συμμετοχή....παραπέμποντας στο αναφερόμενο ως "συκινησιακή πειρατεία του ερπετοειδούς"...!!!

Πλέον η νευροψυχολογία δίνει απαντήσεις γι'αυτά τα συναισθήματα που οδεύουν κατευθείαν μέσω της αμυγδαλής και αποδεικνύει ότι περιέχονται τα πιο πρωτόγονα και τα πιο ισχυρά μας συναισθήματα .

Αυτό το κύκλωμα , βοηθάει πάρα πολύ στην επεξήγηση γιατί το συναίσθημα υπερισχύει της λογικής..!!

Η αμυγδαλή μπορεί να μας κάνει να δράσουμε ακαριαία , ενώ ο κάπως πιο αργός -εξηγείται απο την ανατομία το γιατί του εγκεφάλου- αλλα πολύ καλύτερα ενημερωμένος νεοφλοιός , ξεδιπλώνει το πιο εκλεπτυσμένο σχέδιο δράσης..!!!

Εκεί ενδεχομένως να βρίσκεται η εποχή δόμησης των χαοτικών συναισθημάτων και τα οποία κάποιες στιγμές νοιώθουμε , μας λείπουν όμως οι λέξεις για τις αναμνήσεις που τα ξαναφεραν στην επιφάνεια...

Ο χαρακτήρας κάθε ψυχολογικού υποκειμένου αρχίζει λοιπόν να δομείται ήδη απο την πρώιμη παιδική ηλικία και οι εμπειρίες αλλα και τα βιώματα των εμπειριών αυτών , θα διαδραματίσουν ενεργό αλλα και καταλυτικό ρόλο , στις σχέσεις του μικρού ατόμου με την κοινωνία γενικότερα...!!!

Θα συνεχισθεί...


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Nightcrawler
troll


4 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2010, 17:09:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Nightcrawler  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

12/11/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2010, 17:53:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Μεταφορά μηνύματος (Απεστάλη: 10/11/2010, 17:09:33) στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

12/11/2010


Ε!!! Ρε τι πάθαμε...
Αγόρι μου εσύ.....τελικά γίνομαι πόλος έλξης για σένα...
Αρχίζω να σε "πάω"...για συνέχισε...


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Γλυκούλης
troll


14 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2010, 18:41:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Γλυκούλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

12/11/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2010, 21:13:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Μεταφορά μηνύματος (Απεστάλη: 10/11/2010, 18:41:54 ) στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

12/11/2010


Με τον Λαέρτη , πως τα πάτε..???


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Γλυκούλης
troll


14 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2010, 21:27:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Γλυκούλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

12/11/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2010, 22:35:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Μεταφορά μηνύματος (Απεστάλη: 10/11/2010, 21:27:44) στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

12/11/2010Τελικά ήσουν κοριτσάκι και το έκρυβες παλιοθήλυκο...γυναίκεςςςς...


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/11/2010, 12:02:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Είναι λάθος μια αντίληψη που λέει ότι για όλα φταίει ο άλλος.Και όχι μόνο για τους προφανείς λόγους(φυγοπονία,εγωισμός).Είναι λάθος και επειδή κάποια πράγματα στη ζωή,για να μην πω τα περισσότερα,εμείς επιλέγουμε να τα κάνουμε.Και αποτυγχάνουμε,κάνουμε λάθη,μετανιώνουμε και πονάμε.Εμείς διαλέξαμε αυτό που θα κάνουμε,εμείς διαλέξαμε να πονέσουμε εμμέσως.Κι αυτό γιατί τα δεδομένα είναι δεδομένα και αυτό που έγινε δεν ξεγίνεται.
Έτσι,πάλι στη δικιά μας κρίση βρίσκεται το πώς θα υπερβούμε τον πόνο,το λάθος,τα προβλήματά μας γενικά.Εμείς πάλι σκεπτόμενοι,φιλοσοφώντας ίσως αλλά κατά κύριο λόγο πεισμώνοντας μπορούμε να κάνουμε αυτό που μας πλήγωσε,αυτό που δεν έχουμε δίοδο για μια μεταγενέστερη επιτυχία.Η ψυχική φθορά είναι επένδυση για έναν καλύτερο εαυτό...(πονάει όμως γι'αυτό ας μην την επιδιώκουμε κιόλας,μέτρο πάντα,και το αφήνουμε να έρθει σε μας,γίνεται κι αλλιώς θα μου πεις;).Με έναν μαγικό τρόπο , αρχίζουν όλα να δένουν μεταξύ τους -όλα όσα όλοι καταθέσαμε- και παραπέμπουν και πάλι στην Αρχαία Ελληνική σκέψη και φιλοσοφία...ειδικότερα εκείνης του Επίκουρου...ο οποίος ναγνώρισε την φυσική τάση του ανθρώπου για την επιδίωξη της ηδονής και την αποφυγή του πόνου.

Αναφέρει δε συγκεκριμμένα , ότι η φρόνηση -μέλλεται να δούμε πως αυτή προκύπτει- βοηθάει τον άνθρωπο να επιλέγει εκείνες τις ηδονές , που δεν θα τον βλάψουν , επιφέροντας πόνο ΑΝΤΙ για ευχαρίστηση.

Συμφώνησε λοιπόν με τον Αριστοτέλη , ότι σκοπός της ζωής είναι η ευδαιμονία , την οποία όρισε ως "Ηδονική κατάσταση , απουσίας του σωματικού πόνου και της ψυχικής ταραχής" Κατα συνέπεια , εφικτή σε όλους τους ανθρώπους , ανεξάρτητα απο το φύλο και την κοινωνική τους θέση.

Και ανέφερε και το πιο σπουδαίο -καταστάλαγμα γνώση και σοφίας- ..."Η κατάσταση ευτυχίας , μπορεί να επιτευχθεί με την συνειδητοποίηση της φύσης του ανθρώπου.." και που θα ορίσει -κατα την άποψή μου- τον άνθρωπο σε μιά κατάσταση ηρεμίας και έλευση της εν-συναίσθησης , ορίζοντας μια καταστατικής φύσεως ηθική , η οποία θα είναι πλέον απαλλαγμένη απο την κάθε είδους προστακτική ηθική ...!!!!


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2010, 02:09:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έιχα κάτι χρόνια να μπω στο εσωτερικά, κάτι χρόνια να διαβάσω βιβλία...ούτε facebook δεν έχω. Μα μια φίλη με κάλεσε, έτσι έκανα μια ενγραφη, πέρασα, διάβασα τους παλαιούς φίλους, (γεια σου κυφευς) και γεια σε όλους σας. :)

Η αλήθεια είναι πως είχα παρει τα βουνά, αρνούμενος....ότι και αν έκανα, ότι και αν αρνηθηκα, ήσαν αναλαμπες, και πάλι σκότος. Μιας και γράφουν φιλοι που δεν λείπει μυαλό και παιδεία, θα επαρκεσθω σε ενδείξεις.

Τι και αν γράψετε, γνωρίσετε, αναλυσετε, τον Πλάτωνα τον ηρακλειτο η τον αριστοτελη; Πολλοι είναι οι θησαυροί, μα χανεσθαι στο λαβύρινθο του μυαλου σας. Αργά η γρήγορα, ο μινοταυρος εμφανίζεται...και αν κάποτε τα καταφέρετε μαζυ του, λείπει το νήμα. Ο χρονοτοπος διαμορφώνει τον χαρακτήρα σας, και η μοίρα σας είναι στα σκοτάδια του λαβυρηνθου...νεκροί και ζωντανοί, ένα και το αυτό, σε χρόνο κοιλάμε...

Τι ταιζει τον χαρακτήρα και το εγώ...τι μας καρφωνει στο λαβυρηνθο...;

Ο ψυχολογικος χρόνος..σαν μνήμη, σαν παρελθόν. Αυτο που έρχεται και σε βγάζει από το εδώ και τώρα της συνείδησης.

Ο μα τοτε αν κάποιος σας πει, πως να βγεις....γιατί δεν βγαίνεις ;

Γιατί ο αριστοτελικος τρόπος μάθησης, δεν θα το μάθαινε πραγματικά, μα θα το μετετρεπε σε ψυχολογικό παρελθόν.

Η αληθινή μάθηση, είναι μια κατάσταση του είναι, που τελειώνει ο χρόνος. Όσο και αν φαίνεται δύσκολο και αδιανόητο, η νοηση έιναι σε τέλεια εγρήγορση, δεν κάνει προσπάθεια να μάθει...είναι σε ροή συνεχούς κατανόησης. Δεν μαθαίνει μόνο απο τις λέξεις, μα απο κάθε τι, απο μια ματιά, απο τους ήχους...είναι γιορτή εν ζωή, το όλο. Και αν κάποιος μας είπε, δεν ακούτε και δεν βλέπετε, εμείς σκεφτήκαμε, τι λέει ο αγραματος. Και αν καποιος ειπε αφήστε τους νεκρους να θάψουν τους νεκρους τους, εμείς τον κάναμε σύμβολο και αντί του νηματος, πέσαμε σε προσευχές και αγκάλιασαμε το φόβο.

Κάντε μια μέρα κάτι στη ζωή σας, κάτι διαφορετικό απο οτι κάνετε απο συνήθεια. Δεν υπάρχει στο τέλος κάτι που σας υποσχέθηκαν, κάτι που περιμένετε, εκεί υπάρχει μονο λαμβυρηνθος, ζωντανοι και νεκροί, άγιοι και ποταποι...ανακατεβονται στο χρόνο. Για αυτο σπαστε τον. Κάθε ώρα που έρχεται, εχετε επίγνωση του τι κάνετε και σκεφτεσθαι...ότι ψάχνεται είναι εδώ και τώρα, ειναι στην ΑΡΧΗ, έτσι κάθε ώρα μιας και είμαστε ψυχή σώμα και μυαλό, ότι και αν κάνετε γίνεται ΈΝΑ μαζυ....και δεστε αν έχει πια τόσο σημασία στη ζωη σας η εμπειρία, με κάτι, η το νήμα..

Χρόνια είχα να περάσω και να γράψω, φίλη Καποδίστρια, απο Πλάτωνα, η τελειωνεις με τον ψυχολογικό κόσμο, η συνεχειζιες...

Την καλησπερομερα μου.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Manowar
Μέλος 1ης Βαθμίδας


52 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2010, 02:14:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

12/11/2010Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2010, 13:52:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ειλικρινά χαίρομαι, φίλε ΠΛΑΤΩΝΑ, που μετά από τόσο πολύ καιρό σε "συναντάω" στο esoterica.

Μόνο τις παραπάνω λέξεις σου γράφω μόνο, γιατί αυτά πος συμβαίνουν, τελευταία, στο forum, με έχουν στενοχωρήσει σε τέτοιο βαθμό, που η διάθεσή μου να συνεχίσω να γράφω πότε - πότε στα διάφορα topics έχει μειωθεί στο ελάχιστο.

Δεν έχω καταφέρει να δώσω κάποια εξήγηση σε όσα συμβαίνουν εδώ μέσα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω βρει τίποτα.

Ίσως αν άρχιζαν να συμμετέχουν περισσότεροι άνθρωποι του δικού σου ήθους, σοβαρότητας και αξιοπρέπειας, (αν και υπάρχουν μερικοί, αλλά ίσως είναι λίγοι), να βελτιωνόταν η κατάσταση...

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kapodistria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4652 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2010, 14:49:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΠΛΑΤΩΝΑΣ:

Χρόνια είχα να περάσω και να γράψω, φίλη Καποδίστρια, απο Πλάτωνα, η τελειωνεις με τον ψυχολογικό κόσμο, η συνεχειζιες...


Καλησπέρα πολυαγαπητέ μου Πλάτωνα!!!
Ναι,το ξέρω είμαι η αιτία που ήρθες πάλι εδώ...
Είμαι η αιτία που τα βήματά σου σ'έφεραν στο
παλιό μονοπάτι της δικής μας συνεύρεσης,του γνωστού
δικού μας "χώρου",μόνο...
Μόνο που στεναχωριέμαι γιατί όπως λέει και ο
αγαπητός Κηφεύς:

quote:
αυτά που συμβαίνουν, τελευταία, στο forum, με έχουν στενοχωρήσει

και νοιώθω μια κάποια ενοχή για τον λάθος χρόνο;;;!!!
Δεν ξέρω αν πρέπει να απολογηθώ και πού;
Σ' εσένα που εκτιμώ,στούς φίλους και συνοδοιπόρους
της πνευματικής μας πορείας στο γνωστό και άγνωστο...

Δεν ξέρω...

Απορώ για κάποια είδη "ανθρώπων",(ντρέπομαι
έτσι να τους ονομάζω,εγώ για δικό τους λογαριασμό...)
αλλά όταν βαδίζεις σ' αυτόν τον κόσμο,όλα μα όλα
τα συναντάς ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΩΣ!!!

Πάντως μου κάνει καλό σαν σκέφτομαι πως κοντά μας
βρίσκονται εκείνοι που πραγματικά αφήνουν μέσα
από την εντυπωμένη σκέψη τους ένα λιθαράκι γνώσης-
βοήθειας,πνευματικής στην καθημερινή ανούσια βίωσή μας
γιατί αργούμε,κάποιοι,πολύ να φτάσουμε στα επίπεδα
της συνειδητοποίησης που εσείς έχετε επιτύχει!!!

Τι να πώ; Ελπίζω μοναχά ΠΑΝΤΑ σε κάτι καλύτερο...

Καλώς μας ήρθες και πάλι,πνευματικά κοντά μας...

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2010, 19:37:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας φιλοι,

Φίλε κυφεα χαίρομαι που σε ξανασυναντω, ειλικρινά εισουν πάντα συζητητης, με ανοιχτες βλέψεις. Δεν χρειάζεται να προβληματιζεσαι με το γιατί γινονται ορισμένα συμβάντα, έτσι και αλλιώς απο πάντα υπάρχουν διενέξεις. Μην ξεχνάς τι έλεγε ο σκοτεινός. Η σύγκρουση, ορισμένους τους κάνει σκλάβους, άλλους δε ελεύθερους. Και προφανώς όταν κάποιος μας βρίζει, μέσα μας κάτι αντιδρά, αν αυτο που αντιδρα, αρχίσεις να το γνωρίζεις...προφανώς αρχίζει η αυτογνωσία, και η ελευθερία. Ελευθερία απο το εγώ και τις προεκτάσεις του, στους λαβυρινθους της ύπαρξης. 

Καλε μου φίλε, είναι καιρός που δεν γράφω, μα ΕΣΥ ιδιαίτερα, θέλω να συνεχισεις να εξετάζεις, ότι και αν γράψω, κοιτα το μέσα σου, απο όλες τις μεριές. Δεν είμαστε ακόλουθοι κανενός, ουτε χρειαζομαστε ακολουθους,μα συνηδεισεις που εξεταζουν. Με αυτή την προοπτική, ο λαβυρηνθος γινεται απλός, και κατανοητος. 

Φίλη Καποδίστρια, απολογουμεθα σε παπάδες, εμείς είμαστε φιλοι και θα λέμε τα δικά μας. 

Αν ντρεπεσαι για ότι γράφουν, γνώριζε πως είναι εισαι/ειμαστε μέρος της ανθρωπότητας. Αυτοί είμαστε, και να κλείνουμε τα ματιά η να αρνούμαστε, κοροϊδευόμαστε. Απλά δες ένα γεγονός, πως όταν γράφεις όμορφες σκέψεις, όταν ακούς μουσική, όταν βλέπεις ενα ηλιοβασίλεμα η το λιμανι και το μπουρτζι, 
όταν είσαι με κάτι που αγαπάς, σαν συνηδειση δεν είσαι στο μέρος της ροής, που υπάρχει η (volgarity). Είσαι σε ομορφιά. Ξεχνώ λέξεις, σιγά σιγά επανέρχομαι.:)

Αυτο είναι κάτι σοβαρό, αν καταλάβεις, πως η (volgarity) είναι κυριως μερος της φύση μας, και πόσο σπανίζει η ομορφιά, τοτε θα καταλάβεις πολλούς φιλόσοφους που όχι τόσο για ηδονή μιλούσαν, μα για ότι ήταν όμορφο, ήταν κοντα στο θεϊκό, και συμπλήρωναν. 

Το θεϊκό, δεν κάνει τίποτα τυχαία.

Πως να είναι η συνηδειση, που έχει απόλυτη τάξη, με την έννοια, ο ψυχολογικος αναβρασμός σαν παρελθόν, δεν αναμυγνιεται? Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2010, 20:49:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βρε, βρε, βρε ... σαν τα χιόνια ... Ξέρεις τι λένε ε; Η επιστροφή είναι πάντα δύσκολη ...

Αστειεύομαι. Καλώς όρισες, χαίρομαι που σε βλέπω.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2010, 13:14:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

...αλλά όταν βαδίζεις σ' αυτόν τον κόσμο,όλα μα όλα
τα συναντάς ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΩΣ!!!


Καλώς μας ήρθες και πάλι,πνευματικά κοντά μας...

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.


Καλημέρα στην γλυκειά Καποδίστρια..στην φίλη μου που ενώ δεν την γνωρίζω προσωπικά -θα το πώ- νοιώθω τόσο κοντά της...
Την καλημέρα μου και στις κυράδες σου...με τα μεγάλα τα φτερά..τα όνειρά σου...

http://www.youtube.com/watch?v=cfXlmD9RGRY&feature=related


Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

Edited by - Εαρινός on 13/11/2010 13:15:08Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

felosial
Νέο Μέλος


24 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2010, 10:41:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
την καλησπέρα μου...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2010, 13:41:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

την καλησπέρα μου...


Ανταποδίδουμε...

http://www.youtube.com/watch?v=_Ye8GLPUVsM


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2010, 14:34:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όσο έχεις νου, πάντα θα δημιουργείς κι εσύ εντυπώσεις και πάντα θα τρέφεσαι από τις εντυπώσεις των άλλων.

Zip, απάντηση στο φόρουμ αχλαδοτυρο, σε ερώτηση μου.
".............................

Γράψε όπου θες, μα αν θες, πες μου που, μιας και δεν διαβάζω πια και τόσο. 

Η απάντηση που δίνεις, αρμόζει σε ένα αντιδραστικό νου. Σε ένα νου, που κληρωνομησαμε, έτσι μας μάθανε, έτσι λειτουργούμε. Μα έλα, μιας και ας υποθέσουμε πως σε καταλαβαίνω, δεν φτάνει. 

Πρώτα απο όλα, αυτο το πάντα, γενίκευει και σε περιορίζει. Γραφουμε σε τοπικ που αναφέρεται στον Ηρακλειτο, που συν άλλων, ελλεγε, αν δεν ελπιζεις, δεν θα   Βρεις το ανελπιστο. Αν και δεν είμαι 100/100 σίγουρος πως το είπε, γιατί η ελπίδα είναι κόρη του νου, και ο Ηράκλειτος μιλούσε δύσκολα και σύνθετα, ακριβώς για να σε φέρει να αναρωτηθεις...

Αν δεχτούμε σαν διανοητικο τον Σωκράτη, μα απολυτα έντιμο, δεν μας εκπλήτει το γεγονός, ότι δέχτηκε, πολλά απο όσα έλεγε ο σκοτεινός, ήσαν ακαταλαβίστικα και για τον ίδιο.

Άρα zip, κάνω μια αρχή, και υποθέτω πως όσο αφορά την συνηδειση, σαν ανθρωπότητα γνωρίζουμε ένα της επίπεδο, αφού και ο Σωκράτης έλεγε, πως χρειάζονται σφουγκαραδες της δήλου, για να καταλάβουν. (αλληγορικα)

Τώρα, γνωρίζοντας σε λίγο, (απο το πως γράφεις), δεν θέλεις απαντήσεις, γιατί πιστεύω πως γνωρίζεις καλύτερα απο μένα πως το μυαλουδακι σου, θα τις αλλάζει, θα τις κατατάξει, και θα αποφανθεί..

Και ούτε σου λυπεί το αχνιστο ψωμί με το βούτυρο..

Και ασφαλώς θα έχεις καταλάβει, πως δεν υπάρχει δάσκαλος, θεός, και οτι άλλο, εκτος απο σενα, που θα σε βγάλει απο αυτο το τραντραν της μετάφρασης του νου. 

Αν αυτο δεν σταματήσει, είναι αδύνατο να προχωρήσουμε, γιατί ότι και να σου γράψω, απο εδώ και κάτω..., ΕΣΥ σταματας στο ΠΆΝΤΑ, που εγραψες.

Αν ομως θες να δεις, τι υπάρχει σε βάθος, το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να υποδειξω...και η μεγάλη δυσκολία, δεν ειναι στο να τα διατυπωσω, μα περισσοτερο στην αντίδραση, που ο καθενασ σαν χαρακτήρας, εχει διαμόρφωση. 

Αυτή είναι μια εκδοχή, στο τι έλεγε ο Ηράκλειτος, στην αιτία αυτού του τοπικ.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2010, 15:51:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα απαντήσω εδώ γιατί έχει κάποια σχέση με το ίδιο το θέμα. Παραπάνω γράφεις :

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ
Τι ταιζει τον χαρακτήρα και το εγώ...τι μας καρφωνει στο λαβυρηνθο...;

"Πιάστηκα" από το ρήμα "ταϊζω" - που το χρησιμοποιούμε συνήθως όταν αναφερόμαστε στην τροφή - και απάντησα πως ένα είδος τροφής που ταϊζει τον χαρακτήρα μας και το εγώ μας είναι οι εντυπώσεις. Και τις εντυπώσεις, και εμείς τις δημιουργούμε αλλά και εμείς τρεφόμαστε από αυτές. Ακόμη και μια "καλημέρα" αν πούμε, ακόμη κι ένα "γεια" μα ... ακόμη κι αν σιωπήσουμε, δημιουργούμε εντυπώσεις. Κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή. Σκέψου το λίγο ...

Ο Βούδας κάθεται ατάραχος, δεν δρα, βρίσκεται σε μια κατάσταση μη δράσης κι όμως ... εμείς - που τρεφόμαστε από εντυπώσεις - τι κάνουμε ; Εντυπωσιαζόμαστε από αυτήν την στάση του Βούδα. Ακόμη και μη κάνοντας τίποτε, ο Βούδας μας "ταϊζει", μας θρέφει με εντυπώσεις. Και αυτές οι εντυπώσεις, αποτυπώνονται στο νοητικό. Το νοητικό τις λαμβάνει, το νοητικό τις ερμηνεύει. Είναι αμιγώς νοητικής φύσεως. Γι' αυτό λοιπόν λέω πως "Όσο έχεις νου, πάντα θα δημιουργείς κι εσύ εντυπώσεις και πάντα θα τρέφεσαι από τις εντυπώσεις των άλλων". Αλλά, δεν καταλαβαίνω, γιατί λες πως η απάντηση που δίνω "αρμόζει σε ένα αντιδραστικό νου." ; Ο δικός σου ο νους, δεν είναι αντιδραστικός ; Μα ... και μόνο που σχολίασες την απάντησή μου, ο νους σου λειτούργησε κάτω από μια αντιδραστικότητα. Κι ο νους του Βούδα, κι αυτός αντιδραστικός είναι. Γιατί και στον Βούδα κάνει εντύπωση που πάει κάποιος και τον χαζεύει. Μεγάλη εντύπωση του κάνει. Ασχέτως αν εμείς δεν βλέπουμε τον ίδιο να αντιδράει, αυτός αντιδράει με το να μην αντιδράει.

Edited by - zip on 14/11/2010 16:40:09Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2010, 16:01:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Ηράκλειτος το λέει αυτό, το "Η μοίρα του ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του", γιατι γνωρίζει πως ο άνθρωπος δίνει τρομακτική σημασία στην προσωπικότητά του. Προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διαμορφώσει αυτό που λέμε "χαρακτήρα", τόσο απεγνωσμένα και με τόσο φανατισμό, που όλη αυτή η διαδικασία και όλη αυτή η επένδυση στην προσωπικότητά του, του έχει γίνει πεπρωμένο, μοίρα, αυτοσκοπός. Η μοίρα λοιπόν του ανθρώπου ναι, είναι - πιο σωστά, μπορεί να γίνει - ο χαρακτήρας του, πότε ; Όταν αυτός ο άνθρωπος επενδύει πάρα πολλά - ολόκληρη την ζωή του μερικές φορές - στο να φτιάξει τον χαρακτήρα του, στο να φτιάξει την προσωπικότητά του. Αυτός ο χαρακτήρας του έχει γίνει η μοίρα του, το πεπρωμένο του.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2010, 16:35:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ο Ηράκλειτος το λέει αυτό, το "Η μοίρα του ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του", γιατι γνωρίζει πως ο άνθρωπος δίνει τρομακτική σημασία στην προσωπικότητά του. Προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διαμορφώσει αυτό που λέμε "χαρακτήρα", τόσο απεγνωσμένα και με τόσο φανατισμό, που όλη αυτή η διαδικασία και όλη αυτή η επένδυση στην προσωπικότητά του, του έχει γίνει πεπρωμένο, μοίρα, αυτοσκοπός. Η μοίρα λοιπόν του ανθρώπου ναι, είναι - πιο σωστά, μπορεί να γίνει - ο χαρακτήρας του, πότε ; Όταν αυτός ο άνθρωπος επενδύει πάρα πολλά - ολόκληρη την ζωή του μερικές φορές - στο να φτιάξει τον χαρακτήρα του, στο να φτιάξει την προσωπικότητά του. Αυτός ο χαρακτήρας του έχει γίνει η μοίρα του, το πεπρωμένο του.Εσύ πάς να μ'εκνευρίσεις πολύ άσχημα...


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2010, 16:55:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Έχω βαρεθεί zip,όλα αυτα τα χρόνια, λόγια, συνενοησεις για το αν θα συμφωνήσουμε η όχι με τι είναι το ένα και το άλλο. Όταν πάρει φωτιά το σπίτι σου, δεν τρέχεις στο Βουδα η στις αιτιες της φωτιάς, δρας, έτσι δεν είναι?

Αν παει η συζήτηση στο προσωπικό, δεν εχει άλλη κατάληξη απο το σημείο που εμείς τα βλέπουμε, αν η συζήτηση βοηθεισει να πας σε βάθος, υπάρχει ελπίδα να είναι επικοδημητικη. 

Ο βουδας που κάθεται υσηχα απέναντι, ο Χριστός στο Σταύρο, και οτι άλλο και να μου φέρεις, προσωπικά δεν προκαλούν τιποτα στη συνείδηση μου. 

Και ειναι ελαφριά ερώτηση. 

Θα σου θέσω τώρα εγώ μια, αλλά Πλάτωνα. :)

Zip, έχω παρει φωτια, το μυαλό μου ειναι άνω κάτω, μου έρχονται ακατάπαυστα σκέψεις, πάθη, ζω σε σύγκρουση, μπορείς να βοηθήσεις. 

Γιατί κάτι μου λέει βρε zip, πως η ζωη, είναι όμορφη, και εμείς που ζουμε σε ενα επιπεδο, (με περισση χαζομαρα), την ασχημαινουμε. 

Βοηθά με λοιπόν να με καταλάβω. Πως πανε σε βάθος ( η ύψος) Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2010, 17:10:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:


Έχω βαρεθεί zip,όλα αυτα τα χρόνια, λόγια, συνενοησεις για το αν θα συμφωνήσουμε η όχι με τι είναι το ένα και το άλλο. Όταν πάρει φωτιά το σπίτι σου, δεν τρέχεις στο Βουδα η στις αιτιες της φωτιάς, δρας, έτσι δεν είναι? [ Ακριβώς. Έχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτό. ]

Αν παει η συζήτηση στο προσωπικό, δεν εχει άλλη κατάληξη απο το σημείο που εμείς τα βλέπουμε, αν η συζήτηση βοηθεισει να πας σε βάθος, υπάρχει ελπίδα να είναι επικοδημητικη. [ Κι αυτό σωστό, συμφωνώ ]

Ο βουδας που κάθεται υσηχα απέναντι, ο Χριστός στο Σταύρο, και οτι άλλο και να μου φέρεις, προσωπικά δεν προκαλούν τιποτα στη συνείδηση μου.  [ Ούτε στην δική μου. Εγώ μίλησα για εντυπώσεις, όχι για συνειδήσεις. Εντυπώσεις που είναι αμιγώς νοητικής φύσεως. ]

Και ειναι ελαφριά ερώτηση. 

Θα σου θέσω τώρα εγώ μια, αλλά Πλάτωνα. :)

Zip, έχω παρει φωτια, το μυαλό μου ειναι άνω κάτω, μου έρχονται ακατάπαυστα σκέψεις, πάθη, ζω σε σύγκρουση, μπορείς να βοηθήσεις. [ Τι σκέφτεσαι ; Γιατί παθιάζεσαι ; Με τι συγκρούεσαι ; Ναι, μπορώ να σε βοηθήσω αλλά θα πρέπει να με βοηθήσεις κι εσύ. Λοιπόν ; Τι σκέφτεσαι ; Γιατί παθιάζεσαι ; Με τι συγκρούεσαι ; ]

Γιατί κάτι μου λέει βρε zip, πως η ζωη, είναι όμορφη, και εμείς που ζουμε σε ενα επιπεδο, (με περισση χαζομαρα), την ασχημαινουμε.  [ Κι εδώ, δίκιο έχεις. Μεγάλο δίκιο. ]

Βοηθά με λοιπόν να με καταλάβω. Πως πανε σε βάθος ( η ύψος) [ Που ακριβώς θέλεις να βουτήξεις ή να πετάξεις ; ]


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2010, 17:15:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:


Γιατί κάτι μου λέει βρε zip, πως η ζωη, είναι όμορφη, και εμείς που ζουμε σε ενα επιπεδο, (με περισση χαζομαρα), την ασχημαινουμε. 

Βοηθά με λοιπόν να με καταλάβω. Πως πανε σε βάθος ( η ύψος) 


Ποιός μπορεί να σου πεί φίλε Πλάτωνα τόσο σε σένα ... όσο σε μένα ... όσο και στον καθένα για το "τι" και το "πώς"...ο δρόμος είναι μοναχικός και κάποιοι μάλλον κάπου θα συνευρεθούν...μάλλον...!!!

http://www.youtube.com/watch?v=tslst5DxAEc&feature=related


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2010, 19:05:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:


Γιατί κάτι μου λέει βρε zip, πως η ζωη, είναι όμορφη, και εμείς που ζουμε σε ενα επιπεδο, (με περισση χαζομαρα), την ασχημαινουμε. 

Βοηθά με λοιπόν να με καταλάβω. Πως πανε σε βάθος ( η ύψος) 


Ποιός μπορεί να σου πεί φίλε Πλάτωνα τόσο σε σένα ... όσο σε μένα ... όσο και στον καθένα για το "τι" και το "πώς"...ο δρόμος είναι μοναχικός και κάποιοι μάλλον κάπου θα συνευρεθούν...μάλλον...!!!

http://www.youtube.com/watch?v=tslst5DxAEc&feature=related


Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

Μοναχικος ειναι, μα να εισαι σιγουρος, πως ο Ηρακλειτος και κανα δυο ακομα, εβαλαν το ....χερακι τους...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2010, 19:11:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[ Τι σκέφτεσαι ; Γιατί παθιάζεσαι ; Με τι συγκρούεσαι ; Ναι, μπορώ να σε βοηθήσω αλλά θα πρέπει να με βοηθήσεις κι εσύ. Λοιπόν ; Τι σκέφτεσαι ; Γιατί παθιάζεσαι ; Με τι συγκρούεσαι ; ]

Γιατί κάτι μου λέει βρε zip, πως η ζωη, είναι όμορφη, και εμείς που ζουμε σε ενα επιπεδο, (με περισση χαζομαρα), την ασχημαινουμε. [ Κι εδώ, δίκιο έχεις. Μεγάλο δίκιο. ]

Βοηθά με λοιπόν να με καταλάβω. Πως πανε σε βάθος ( η ύψος) [ Που ακριβώς θέλεις να βουτήξεις ή να πετάξεις ; ]

..............................................................

Διλαδη ΖΙΠ, ξερεις τα του υψους και του βαθους?

ΦΙΛΟΙ!!!

θα επανελθω...ειρθε κοσμος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2010, 19:18:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Διλαδη ΖΙΠ, ξερεις τα του υψους και του βαθους?

Τα του βάθους ναι, τα του ύψους όχι.

Αν όμως είναι να απαντάω ΜΟΝΟΝ ΕΓΩ σ' αυτά που ρωτάς ΕΣΥ, κι εσύ να κάνεις τον κινέζο σ' αυτά που ρωτάω ΕΓΩ, τότε ... χέσε μέσα Πολυχρόνη που δεν γίναμε ευζώνοι.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2010, 19:25:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μην το εκνευρίζετε το ζιπόπαιδο και μας πάθει τίποτε...
Μαναράκι το έχουν μερικοι εδώ μέσα....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 6 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy