ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Μετά το θάνατο τι:::::::
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 4
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
athakandr
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/07/2004, 02:44:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους athakandr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο όρος σολιψισμός μεταφορικά προσδόθηκε και εννοούνται στην παρούσα φάση, εκείνοι που ότι επιχειρήματα και να προσκομίσει κανείς πάντα θα πρέπει να αποδείξει στο τέλος ότι δεν είναι ελέφαντας.

Γιατί βέβαια το να ασκούμε κριτική σε μία θρησκεία εκ' του ασφαλούς (δηλ. δίχως οι ίδιοι να έχουμε αγωνιστεί καθόλου εσωτερικά να κατανοήσουμε το νόημα και την ουσία μίας φιλοσοφίας) μας δίνει προφανώς το δικαίωμα να λέμε ότι μας κατέβει. Δεν είναι δα και δύσκολο να βάλουμε και 5 αναφορές αλλού στον Αγ. Βασίλειο, εδώ στον Βυζαντινισμό, κλπ.

Άλλωστε το χαρακτηριστικό του Schwabe να παραβιάζει ανοικτές θύρες είναι μάλλον τελικά περισσότερο αποτέλεσμα της αδυναμίας του να κατανοήσει και να αντιληφθεί τα πράγματα πρώτα διαισθητικά και μετά επιστημονικά. Γιατί είναι κοινός τόπος ότι υπήρξαν ολισθήματα μεγάλα σε συγκεκριμένες περιόδους από συγκεκριμένους ανθρώπους διαφόρων θρησκειών απέναντι στον Ελληνισμό. Αλλά πως είναι δυνατόν να κριτικάρουμε μία κοσμοθεωρία βασισμένοι σε ανθρώπινες ενέργειες.
Μήπως σήμερα αυτοί που επικαλούνται τον Χριστιανισμό μετουσιώνουν και την φιλοσοφία του Δόγματος; Μήπως ακόμα και ορισμένοι πρεσβύτεροι που την έχουν ψωνίσει και επιδιώκουν την δημοσιότητα υλοποιούν την ουσία του Χριστιανισμού;

Και έρχεται λοιπόν ως φωστήρας ο Schwabe να μας πει τι; Τα ξέρουμε όλα αυτα αγαπητέ, αλλά ακόμα και αν ήταν έτσι όπως μας τα περιγράφεις, ακόμα και αν δεχόμασταν την αλήθεια και εξαιρούσαμε τον φανατισμό που σε διακρίνει, ακόμα και τότε η ουσία της Χριστιανικής Ζώής, πέρα από κοινωνικόιστορικές ανωμαλίες, θα βρισκόταν όχι στις Γραφές που μας αναφέρεις, ούτε καν και στους ανθρώπους που αναφέρεις, αλλά εκεί που υπάρχει δυστυχία, εκεί που υπάρχει αδικία, εκεί που υπάρχει ανέχεια και δυσεπίλυτα προβλήματα. Γιατί ο Χριστιανισμός είναι πρωτίστως ηθική κοσμοθεωρία, θεωρία ζωής και μέτα όλα τ'άλλα.

Αλλά τι άλλη κριτική θα μπορούσε κανείς να περιμένει από κάποιον που έχει ρητά διατυπώσει την άποψή του, ότι ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια μηχανή δίχως ψυχή; Μια τέτοια παραδοχή όμως, φυσικό είναι να αλλοιώσει και να συρρικνώσει τους ορίζοντες του ατόμου, να τον οδηγήσει στην ακραία θέση, της φανατικής αντιπαράθεσης προς οτιδήποτε δέχεται την ύπαρξη εξωγενών παραμέτρων του συστήματος, που δεν μπορούν να κατανοηθούν.

Με αυτή την ρηχή προσέγγιση όμως τίποτα επί της ουσίας δεν μπορεί να ερμηνεύσει ο άνωθεν καλοθελητής. Αν παρατηρήσει κανείς αναμασά συνέχεια τα ίδια και τα ίδια με αποτέλεσμα να έχει κολλήσει το ίδιο του το μυαλό στα ίδια και τα ίδια.

Αγαπητέ Schwabe, ποτέ δεν είναι αργά να προχωρήσει κανείς μπροστά και να αναθεωρήσει τις απόψεις του. Εγώ ούτε φανατικός είμαι, ούτε προσπαθώ να ζαλίσω τους φίλους που διαβάζουν με αντιγραφή θέσεων και θεολογικές & ιστορικές αναλύσεις.

Το ερώτημα είναι πιο σύνθετο απότι νομίζεις και έχει κατ' αρχήν επιστημονική βάση. Αν νομίζεις ότι μπορείς να χαλαρώσεις και να σκεφτείς περισσότερο επιστημονικά και λιγότερο φαναστικά τότε θα μπορούσα κι εγώ να σε καλωσορίσω στο topic δίχως να ζητώ από τα υπόλοιπα μέλη να σε κατανοήσουν.. Σε έχουν κατανοήσει ήδη νομίζω.

ath.

Edited by - athakandr on 13/07/2004 02:58:27Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

fatboy51
Νέο Μέλος

Greece
42 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/07/2004, 14:14:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους fatboy51  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Ας μην ξεφεύγουμε, λοιπόν… Το ερώτημα παραμένει: μετά το θάνατο, τι; Αλλά στο δρόμο, το topic έστριψε λίγο και ανακατεύτηκε και ηθική.

Λοιπόν, ας μου επιτραπούν λίγες περισσότερες κουβέντες περί ηθικής, πριν επιστρέψω στο βασικό. ΝΑΙ, η δικιά μου ηθική (και μιλάω για τη δικιά μου προσωπική ηθική, κανέναν άλλο δεν αφορά…) ΔΕΝ περιλαμβάνει ευαγγέλια, πατερικά κείμενα, κοράνια κτλ κτλ… Και ναι, είναι υπέροχη. Γιατί είναι καθαρή. Δεν έχει τις αντιφάσεις, τα μπρος – πίσω και τα γύρω – γύρω των «ιερών» βιβλίων των πολύ-συλλεκτικών θρησκειών. Αν κάποιος νομίζει ότι αυτό είναι εύκολο, αν είναι δηλαδή εύκολο το να κρίνει και συνάμα να αγαπάει τον εαυτό του, δεν έχει παρά να το δοκιμάσει. Σίγουρα δεν είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο.

Σίγουρα η βασική μου αρχή περιλαμβάνεται και στο χριστιανισμό και στον ισλαμισμό, ακόμα και στον εβραϊσμό, αν και πολύ αμφιβάλλω. Αλλά εκεί πέρα σκεπάζεται από τόνους αντιφάσεων, από τόνους σκατών (μια και κόλλησες στη λέξη…), και αποδυναμώνεται. Και φτάνουμε στο φαιδρό σημείο, ένας εβραίος και ένας μουσουλμάνος, που κατά τεκμήριο πιστεύουν στον ίδιο Θεό, με άλλο φυσικά όνομα αλλά με πολύ παρόμοιες ιδιότητες, να σφάζονται, ο καθένας στο όνομα της ηθικής του δικού του Θεού… Αν κι εδώ δε βλέπεις την αντίφαση και το αδιέξοδο, δε μπορώ να κάνω τίποτα για να το δεις, όχι πως χολοσκάω, δηλαδή…

Το χριστιανικό, και όχι μόνο, «όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου», όχι μόνο έχει γραφεί στα κείμενα του χριστιανισμού, αλλά υπάρχει και μια ολόκληρη πρακτική που το τεκμηριώνει. Κοίτα, βαριέμαι να ψάξω να βρω αποδείξεις σε γραπτά πατέρων και συνόδων. Έτσι κι αλλιώς, θα μου απαντήσεις ότι απομονώνω ό,τι με συμφέρει, ακριβώς όπως απαντάς και στον Schwabe, που τεκμηριώνει οτιδήποτε γράφει. Και ομολογώ ότι δεν είναι σκοπός της ζωής μου να αναιρέσω τη χριστιανική ηθική, έχω πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω. Εξάλλου, αυτό το κάνει μόνο του το χριστιανικό ιερατείο (και κάθε ιερατείο, ουσιαστικά!!). Τέλος, για το αν χρειάζεσαι ένα θεό – χωροφύλακα, που να σου λέει τι επιτρέπεται και τι όχι, δεν έχω να σχολιάσω τίποτα, το πράγμα βοά μόνο του. Εγώ δε χρειάζομαι.

Για το «μετά το θάνατο, τι;» είμαι καλυμμένος από την X-files περίπου απόλυτα.

--------------------
USE IT OR LOSE IT !!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xiram
Νέο Μέλος


12 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/07/2004, 15:17:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους xiram  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Gia sas filoi mou,eimai kainourgios kai tas itela na me boitisete na katalabo an iparxei zoi meta to tanato.Ego pistevo oti o antropos exei dio fiseis.h mia einai i antropini kai i alla a teiki.H antropini ginetai xoma,alla me ti teiki,ti paizei?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/07/2004, 17:40:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έστω λοιπόν και να έχει ειπωθεί μεταφορικά ο χαρακτηρισμός αυτός («σολιψισμός»), πράγμα που δεν προκύπτει διόλου από το ύφος και τον τόνο του συντάκτη, τότε θα’πρεπε να υπογραμμιστεί. Κατόπιν εορτής πολλά λέγονται…….

Γράφτηκε το εξής:
«Γιατί βέβαια το να ασκούμε κριτική σε μία θρησκεία εκ' του ασφαλούς (δηλ. δίχως οι ίδιοι να έχουμε αγωνιστεί καθόλου εσωτερικά να κατανοήσουμε το νόημα και την ουσία μίας φιλοσοφίας)»

Αυθαίρετος συλλογισμός. Ο υποφαινόμενος διένυσε μια μακρά πορεία στους κόλπους της ορθοδοξίας, υπήρξε κατά τα σχολικά χρόνια αριστούχος στο μάθημα των θρησκευτικών (στο εξωτερικό) και διατήρησε στενές σχέσεις με πολλούς φωτισμένους ανθρώπους του δόγματος, πράγμα που δεν έπαψε να συντηρεί.

Γράφτηκε το εξής:
«Άλλωστε το χαρακτηριστικό του Schwabe να παραβιάζει ανοικτές θύρες είναι μάλλον τελικά περισσότερο αποτέλεσμα της αδυναμίας του να κατανοήσει και να αντιληφθεί τα πράγματα πρώτα διαισθητικά και μετά επιστημονικά.»

Η διαίσθηση και ο ενορατισμός είναι ενέργειες του εγκεφάλου μας οι οποίες χτίζονται σύμφωνα με τα βιώματα και την αυθυποβολή. Αποτελούνε προσωπικά κριτήρια και τίποτα παραπάνω. Έτσι, ο πιστός που παραδόθηκε στους υποβολείς του «αντιλαμβάνεται» σύμφωνα με την διαίσθηση του. Είναι η ίδια «λογική» με την πρόβλέψη και την προαίσθηση.

Γράφτηκε το εξής:
«….ακόμα και αν δεχόμασταν την αλήθεια και εξαιρούσαμε τον φανατισμό που σε διακρίνει..»

Ο σοφός λαός μας λέει: όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται……………..

Γράφτηκε το εξής:
«Γιατί ο Χριστιανισμός είναι πρωτίστως ηθική κοσμοθεωρία, θεωρία ζωής και μέτα όλα τ'άλλα.»

Αυτό άραγε απαίτησε πολύ σκέψη? Άραγε να υπάρχουνε και θρησκείες που να…..μην εκπροσωπούνε μια ηθική κοσμοθεωρία και μια θεωρία ζωής??

Γράφτηκε το εξής:
«Αλλά τι άλλη κριτική θα μπορούσε κανείς να περιμένει από κάποιον που έχει ρητά διατυπώσει την άποψή του, ότι ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια μηχανή δίχως ψυχή;»

Ο ανθρώπινος Λόγος (νόηση) και ο κοσμικός Λόγος (φύσις) είναι σε αντιστοιχία. Για αυτό ακριβώς είναι και δυνατή η γνώση του κόσμου και η αποκρυπτογράφηση των φυσικών νόμων.
Η ίδια ουσία που διατρέχει το Σύμπαν ως διάχυτη κοσμική δύναμη-ενέργεια («υλο-ζωική αρχή= αρχή της ύλης και της ζωής), είναι η «ψυχή» που συνέχει, κινεί, ζωοποιεί και κυβερνά το σώμα. Η ίδια η «ψυχή» που υπάρχει στον άνθρωπο υπάρχει και σε όλο το Σύμπαν. Η ανθρώπινη ψυχή ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ.

Ο Αναξιμένης μας λέει «Η ψυχή η ημετέρα, αήρ ούσα, συγκρατεί και κινεί ημάς. Και όλος ο κόσμος πνεύμα και αέρα περιέχει». Για αυτό και οι οντολογικές θεωρίες των προσωκρατικών θεωρήθηκαν ως «παμψυχισμός» ή «υλοζωικός μονισμός» ή «πανθεϊσμός».

Οι παιδαριώδεις αστεϊσμοί που απορρέουν από μια σειρά συμπιλημάτων (ιουδαϊκή εσχατολογία και μεσσιανισμός + Ορφική διδασκαλία + Φιλωνικές διδαχές περί αλληγορίας) που κατέληξαν ως «Καινή Διαθήκη», μπορούνε να προκαλούνε φαντασιακές καταστάσεις μόνο επιπόλαιους αναγνώστες.

Και ο νοών νοείτω.

Γράφτηκε το εξής:
«Με αυτή την ρηχή προσέγγιση όμως τίποτα επί της ουσίας δεν μπορεί να ερμηνεύσει ο άνωθεν καλοθελητής»

Η ορθοφροσύνη δεν δελεάζει ποτέ τους χριστιανούς εραστές της μεσσιανικής κρίσης. «Προτιμώ να πλανώμαι μετά της εκκλησίας παρά να ορθοφρονώ μόνος μου» διακηρύσσει ο Πατέρας του χριστιανισμού Ι.Χρυσόστομος. Τα κοινά σημεία είναι θα λέγαμε ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ.

Η πίστη που ευαγγελίζεται ο φίλτατος προπαγανδιστής της ιουδαϊκής φιλολογίας είναι ένα κενό δοχείο. Δεν θα’πρεπε όμως!

Διότι δεν είναι η πίστη ένα κανό δοχείο γεμάτο από φαντασιώσεις, επιθυμίες και ανταλλαγές, ελπίδες και αυστηρά περιχαρακωμένα συμφέροντα. Είναι ένας προσανατολισμός της ορθοφροσύνης με αφετηρία ΤΙΣ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

Η πίστη σε ένα γεγονός προϋποθέτει την ορθολογική βεβαιότητα για το γεγονός αυτό. Τότε η πίστη ταυτίζεται με την πεποίθηση και μας παρέχει την ασφάλεια της βεβαιότητας, και όχι κάποιας «εξ αποκαλύψεως» ερμηνείας που μας εγχειρίσανε να αναμασάμε αιωνίως.

Ο Σοφός άνδρας Αριστοτέλης μας επισημαίνει: «η πίστις απόδειξίς τις εστί. Τότε γάρ πιστεύομεν μάλιστα, όταν αποδεδείχθαι υπολάβωμεν»

Και να στον αντίποδα ο πνευματικός υποβολέας του athakandr: «πίστις εστί ελπιζομένων υπόστασις, πραγμάτων έλεγχος ου βλεπομένων» (εβρα.ΙΑ’1)

Είναι επόμενο άραγε να δηλώνει (σε πλήρη ταύτιση με την άποψη του Φαρισαίου Σαούλ «ελπιζομένων υπόστασις..» ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ) ο athakandr πως….διαισθητικά θα’πρεπε να ενεργείς και όχι επιστημονικά. Δεν είναι?


Φίλτατε athakandr μπορείς να συνεχίσεις το ταξίδι σου στον ιουδαϊκό μύθο. Δεν είναι κακό άλλωστε. Απλά, όπως σου έχω πει και παλαιότερα, εδώ δεν είναι θεολογείο της χριστιανικής εσχατολογίας και της αγαποφοβίας που προπαγανδίζεις, και εάν εξαιρέσουμε το ψάρεμα σου στα νερά της ελληνικής σοφίας, συνεχίζεις στο ίδιο και απαράλλαχτο μοτίβο.

Συνέχισε λοιπόν, αν και μάλλον κουράζεις από ότι βλέπω και πάλι…………….


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

athakandr
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/07/2004, 20:57:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους athakandr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τι θα μπορούσε να απαντήσει κανείς στον πατριάρχη της φαιδρότητας Schwabe;

Με την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης έγινε αντιληπτό πια και πασιφανές και σε πολιτικό επίπεδο ότι τόσο η άκρα αριστερά όσο και η άκρα δεξιά είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Συνδετικός κρίκος η φαιδρότητα και ο φανατισμός.

Κατ' αναλογία τόσο η ακραία θρησκοληψία, όσο και η ακραία αθρησκεία ή αθεϊα, δεν διαφέρουν πολύ. Τους συνδέει το μίσος και ο φανατισμός για οτιδήποτε διαφορετικό. Μην απορήσει λοιπόν κανείς όταν ο Schwabe λέει "Ο υποφαινόμενος διένυσε μια μακρά πορεία στους κόλπους της ορθοδοξίας, υπήρξε κατά τα σχολικά χρόνια αριστούχος στο μάθημα των θρησκευτικών (στο εξωτερικό) και διατήρησε στενές σχέσεις με πολλούς φωτισμένους ανθρώπους του δόγματος, πράγμα που δεν έπαψε να συντηρεί."

Εϊναι προφανές ότι θα μπορούσε αυτά τα δύο άκρα να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν και δύο ακόμα συνιστώσες: Η γραφικότητα και η επί της ουσίας αμάθεια με αποτέλεσμα τις άναρθρες κραυγές, τις επιπόλαιες αναλύσεις, τις αμφίβολες υποθέσεις, τις αντιεπιστημονικές κρίσεις.

Κάθεται το γιουσουφάκι και κάνει ατελείωτες θεολογικές αναλύσεις (αυτές που τον βολεύουν), πρόσθέτοντας που και που και μερικές δόσεις Ελλήνων φιλοσόφων (όποιων τον βολεύει) και το αποτέλεσμα είναι ένα ξυνό ζουμί που δεν μπορεί να πιεί κανείς.

Ο Αριστοτέλης είναι προφανές αγαπητό γιουσουφάκι, ότι δίνει άλλο νόημα στην πίστη. Ωστόσο όπως θα γνωρίζεις στην ανάλυσή του τόσο για την ψυχή όσο και για τα Θεία δεν ξεφεύγει και πολύ από τον Πλάτων, όσο και αν το θέλει. Και δυστυχώς για τον ίδιο αλλά και για την επιστήμη δεν προχώρησε παρακάτω από τον Πλάτων στην ανάλυση της μεταφυσικής του. Τον Αριστοτέλη λοιπόν πρώτα τον διαβάζουμε, στη συνέχεια τον κατανοούμε και τον σεβόμαστε, αντίθετα με σένα που τον χρησιμοποιείς κατά το δοκούν.

Ωστόσο η Αγία Γραφή είναι λογικό να μιλάει για την πίστη, όχι ως αποτέλεσμα απόδειξης επιστημονικής, αλλά ως ελπίδας και συνειδητής προσδοκίας.

Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που συζητάμε την σύγκλιση ή όχι των δύο παραπάνω, επιστήμης και θρησκείας.

Αν εσύ θεωρείς θρησκεία την επιστήμη, τότε έχεις πρόβλημα διαχωρισμού και κατανόησης. Βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το βασικό πρόβλημα όπως ανέφερα παραπάνω είναι ταυτόσημο με το πρόβλημα της θρησκοληψίας. Μόνο που εδώ συνοδεύεται και από ένα μεγάλο έλλειμα επιστημονικών γνώσεων.

Και θα ήθελα επίσης να διευκρινήσω ότι η τεχνητή πόλωση που καλλιεργείς με αφήνει παγερά αδιάφορο. Γιατί πρώτα απ'όλα ούτε ψώνιο είμαι, ούτε γραφικός, ούτε θρησκόληπτος. Σε αντίθεση με σένα που την έχεις ψωνίσει και έχεις καταντήσει ένα γραφικό και φανατικό καρτούν του forum.

Επί της ουσίας και για την πρόοδο της συζήτησης είχα παραθέσει σε προηγούμενα μηνύματα κάποιες αναλύσεις σχετικά με το πως θα μπορούσαμε να ορίσουμε την "ζωή", ώστε να μπορέσουμε στην συνέχεια να ορίσουμε τον θάνατο.

Η άποψή μου είναι πως η ζωή δεν είναι απλά το αλγοριθμικό αποτέλεσμα μίας πολύπλοκης και δυναμικής διαδικασίας εξέλιξης. Δεν λέω ότι δεν ισχύουν όλα τα σημεία της Δαρβινικής Θεωρίας, αλλά ότι ισχύουν περιορισμένα. Η ζωή κατά τον Αριστοτέλη είναι η ενέργεια του νού χωρίς ωστόσο να παραθέτει κάτι παραπάνω, σαν φυσικό νόμο που να ερμηνεύει τον συσχετισμό ζωής-ενέργειας.

Ο Πλάτων απαντώντας στο ερώτημα επέδειξε την ύπαρξη μίας αιώνιας οντότητας, της ψυχής, και διατύπωσε μία θαυμάσια θεωρία (Ιδέαι) για την ερμηνεία του κόσμου.

Ο Κάντ και οι Γάλλοι διαφωτιστές δεν προχώρησαν παρακάτω, πέρα ίσως από το cogito ergo sum του Ντεκάρτ.

Η σύγχρονη επιστήμη παρόλες τις προόδους στις τεχνικές σάρωσης του εγκεφάλου καθώς και στην ερμηνεία του εγκεφάλου και της ζωής δεν έχει προχωρήσει ούτε βήμα πιο πολύ στην ερμηνεία.

Ο μόνος λοιπόν που προχώρησε είναι ο μέγας επιστήμων, ο λαμπρός Ελληνιστής και διανοητής Schwabe. Ερμήνευσε με μεγάλη ευκολία ότι "Ο ανθρώπινος Λόγος (νόηση) και ο κοσμικός Λόγος (φύσις) είναι σε αντιστοιχία. Για αυτό ακριβώς είναι και δυνατή η γνώση του κόσμου και η αποκρυπτογράφηση των φυσικών νόμων.
Η ίδια ουσία που διατρέχει το Σύμπαν ως διάχυτη κοσμική δύναμη-ενέργεια («υλο-ζωική αρχή= αρχή της ύλης και της ζωής), είναι η «ψυχή» που συνέχει, κινεί, ζωοποιεί και κυβερνά το σώμα. Η ίδια η «ψυχή» που υπάρχει στον άνθρωπο υπάρχει και σε όλο το Σύμπαν. Η ανθρώπινη ψυχή ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ."

Εύγε λοιπόν στον Schwabe. Πράγματι κάνει πράξη αυτά τα οποία ευαγγελίζεται (βλ. Ο Σοφός άνδρας Αριστοτέλης μας επισημαίνει: «η πίστις απόδειξίς τις εστί. Τότε γάρ πιστεύομεν μάλιστα, όταν αποδεδείχθαι υπολάβωμεν»)

Ίσως θα ήταν χρήσιμο να μας έδινες και ώρες γραφείου για τυχόν αποροίες, αν και ήταν τόσο περιεκτική η αναλυσή σου, τόσο πειστικές οι αποδείξεις σου που ακόμα και ο Αριστοτέλης νομίζω ωχρεια μπροστά σου.

Α ρε κάτι επιστήμονες!

ath.

Edited by - athakandr on 13/07/2004 20:58:33Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/07/2004, 22:57:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας παρακολουθήσουμε λοιπόν τις απείρου κάλους λασπολογίες του εμφανώς ταραγμένου (όποιος έχει την μύγα….) athakandr. Ζητώ την κατανόηση σας…….

athakandr:
«Τι θα μπορούσε να απαντήσει κανείς στον πατριάρχη της φαιδρότητας Schwabe;»

Είπαμε: όποιος έχει την μύγα ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ! Δυστυχώς για σένα.

athakandr:
«Με την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης έγινε αντιληπτό πια και πασιφανές και σε πολιτικό επίπεδο ότι τόσο η άκρα αριστερά όσο και η άκρα δεξιά είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Συνδετικός κρίκος η φαιδρότητα και ο φανατισμός.»

Αν και ΑΣΧΕΤΟ ως επιχείρημα στην παρούσα φάση του αδιεξόδου σου, ας επιχειρήσουμε και έναν παραλληλισμό.

Κατά τον ίδιο τρόπο λοιπόν, με τον διαφωτισμό που διέλυσε τις θεοκρατικές δομές του πλέγματος σας, αναδείχθηκε πως τόσο η πολιτική και το χρήμα όσο και η θεοκαπηλία του χριστιανισμού αποτελούσανε τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Συνδετικός κρίκος ο ρατσισμός και η θεουργία των τσαρλατάνων ρασοφορεμένων.

athakandr:
«Κατ' αναλογία τόσο η ακραία θρησκοληψία, όσο και η ακραία αθρησκεία ή αθεϊα, δεν διαφέρουν πολύ. Τους συνδέει το μίσος και ο φανατισμός για οτιδήποτε διαφορετικό.»

Το’χω πει πολλές φορές αλλά θα το επαναλάβω. ΑΘΕΟΣ και οπαδός της ΑΘΕΪΑΣ είναι εκείνος που αρκείται μακάριος στην πίστη ενός παραδοσιακού Θεού-μύθου κάποιας θρησκείας, δίχως να αμφισβητήσει, δίχως να ερευνήσει, δίχως να ρωτήσει, δίχως να ΣΚΕΦΤΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ! Διότι ΟΥΤΕ Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ επιτρέπεται στο διαφημιζόμενο δόγμα: αποτελεί ΑΜΑΡΤΙΑ!

Η υποβόσκουσα αποχαύνωση και οι αστειότητες που προσπαθείς να προπαγανδίσεις ως «θρησκεία» και «Θεό», είναι ΤΑ ΟΣΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΤΕΣ ΘΕΟΛΑΓΝΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑΤΟΣ ΣΟΥ.

Σαρκικές θυσίες για «εξαγνισμό», «άμωμος» σύλληψη για να εξηγήσουμε την ενσάρκωση που μας λείπει από την ιουδαϊκή μας μήτρα, τρισυπόστατο αλλά συνάμα ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ (!), αέναη αμαρτία ακόμα και εάν κάνεις το λάθος και…..ΣΚΕΦΤΕΙΣ, παιχνίδια, δοκιμασίες και υλικές προσφορές για να κερδίσουμε την εύνοια του φερόμενου ως Θεού, εμπράγματες ανταλλαγές και εξευτελισμούς για να κάνει το «θαύμα» Του, και κάθε λογής ματζούνι και παραλογισμό της ιουδαϊκής εσχατολογίας ντυμένο με φαντεζί εξελληνισμένες λέξεις!

Εάν επομένως το μεσσιανικό μυαλουδάκι σου έχει μπερδέψει την ΑΔΟΓΜΑΤΙΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ της θεομαχίας και του ορθού Λόγου με τις εσχατολογικές αερολογίες της υφαρπαγμένης ιουδαϊκής σας μήτρας….ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ.

athakandr:
«Η γραφικότητα και η επί της ουσίας αμάθεια με αποτέλεσμα τις άναρθρες κραυγές, τις επιπόλαιες αναλύσεις, τις αμφίβολες υποθέσεις, τις αντιεπιστημονικές κρίσεις.»

Από ότι μπορώ να θυμηθώ δεν είμαι ο μοναδικός που εισέπραξε το…..βάθος της σοφίας σου (!). Εξάλλου, εάν παρατηρήσει κανείς τις απαντήσεις που δίνεις στα όσα ευθέως ερωτάσαι τότε αντιλαμβάνεται και τον απώτερο σκοπό σου: πόλωση και λασπολογία κατά όσων καταρρίπτουνε την μεσσιανική σου αερολογία. Λυπάμαι αλλά ΤΖΑΜΠΑ ΧΤΥΠΙΕΣΑΙ!

athakandr:
«Κάθεται το γιουσουφάκι και κάνει ατελείωτες θεολογικές αναλύσεις (αυτές που τον βολεύουν), πρόσθέτοντας που και που και μερικές δόσεις Ελλήνων φιλοσόφων (όποιων τον βολεύει) και το αποτέλεσμα είναι ένα ξυνό ζουμί που δεν μπορεί να πιεί κανείς.»

Φίλτατε Ταυροαββά εάν έχεις να απαντήσεις κάτι στα όσα παραθέτω ΤΟΤΕ ΚΑΝΤΟ. Το ότι αδυνατείς να απαντήσεις, το ότι αδυνατείς να αποδείξεις τα όσα κόπτεσαι, δεν είναι πρόβλημα μου. Επομένως ή ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ή μελέτησε πρώτα και μετά τα λέμε.

athakandr:
«Ο Αριστοτέλης είναι προφανές αγαπητό γιουσουφάκι, ότι δίνει άλλο νόημα στην πίστη.»

Τον Αριστοτέλη καλά θα κάνεις να τον αφήσεις στην ησυχία του φίλτατε Ταυροαββά, διότι εάν μπορούσε να διαβάσει ΠΩΣ καταντήσατε την ερμηνεία του Θείου και της πίστης……ΘΑ ΕΤΡΙΖΑΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ! Διάβαζε λοιπόν κανέναν προφήτη της Πεντατεύχου και άσε τα ΑΔΟΓΜΑΤΙΣΤΑ ελληνικά μυαλά μακριά από το με αίμα περιχαρακωμένο σου μόρφωμα.

athakandr:
«Ωστόσο όπως θα γνωρίζεις στην ανάλυσή του τόσο για την ψυχή όσο και για τα Θεία δεν ξεφεύγει και πολύ από τον Πλάτων, όσο και αν το θέλει.»

Σου το έχω ξαναπεί, η προσπάθεια σου να καπηλευτείς τον Αριστοτέλη είναι ένα κενό βήμα. Είναι η γνωστή ψευδεπίγραφη προσπάθεια μερικής αποστασιοποίησης του Rum Orthodox Think Tank, που ως θερμοκέφαλος εκπροσωπείς, από την ιουδαϊκή μήτρα του δόγματος σας προσπαθώντας να ντύσετε με πανανθρώπινα μηνύματα σοφίας την κακότητα και την μισαλλοδοξία που αναδύει ο ρατσισμός του ιουδαιοχριστιανισμού.

Ο Αριστοτέλης, πόσο μάλλον δε οι Προσωκρατικοί φιλόσοφοι, που αποφεύγεις ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ, δεν βαρύνεται με τις απολυτοποιήσεις της καταφατικής θεολογίας του μεσαιωνικού χριστιανισμού καθώς και των «διδαχών» του Παυλισμού. Το Αριστοτελικό «πρώτον Κινούν Ακίνητον» δεν έχασε ποτέ την υπερβατικότητα του και ο Θεός της Αριστοτελικής μεταφυσικής ΔΕΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΦΑΤΙΚΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ των προσωκρατικών μυστών, του Σωκράτη και του Πλάτωνα.

Άσε λοιπόν τα παραμύθια, μίλα την αλήθεια, διότι ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. Καμία!

athakandr:
«Ωστόσο η Αγία Γραφή είναι λογικό να μιλάει για την πίστη, όχι ως αποτέλεσμα απόδειξης επιστημονικής, αλλά ως ελπίδας και συνειδητής προσδοκίας.»

ΜΟΝΟ στην ελπίδα στηρίζεστε. ΜΟΝΟ! Επίσης, λησμονείς πως τα όσα παραπληροφορείτε μέσω της Κ.Δ. δεν έχουνε καμία σχέση και αντιστοιχία με τα όσα προφητεύονται και εξαγγέλλονται ως φιλολογία και πίστη από την αποκαλούμενη ως Π.Δ.

Ο Θεός της Π.Δ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΠΡΑΤΤΕΙ ΚΑΙ ΚΗΡΥΤΤΕΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΗΣ Κ.Δ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ. Διότι, φαντάζομαι να το αντιλαμβάνεσαι, ο Ιησούς της Κ.Δ. είναι ένας προφήτης και όχι ότι ΕΣΕΙΣ τον βαφτίσατε μετά θάνατον!

athakandr:
«Ο μόνος λοιπόν που προχώρησε είναι ο μέγας επιστήμων, ο λαμπρός Ελληνιστής και διανοητής Schwabe…»

ΑΣΧΕΤΕ και επιπόλαιε Ταυροαββά (λυπάμαι αλλά το ζητάει το πετσί σου!) εάν διάβαζες και κανέναν Σοφιστή θα γνώριζες πως τα όσα γράφω ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ! Όταν γλιτώσεις από τα θολά νερά της ιουδαϊκής μορφοποίησης που έχεις επιδοθεί ίσως και να καταλάβεις…….

Συνέχισε λοιπόν να χαριεντίζεσαι με τις νεκραναστάσεις, τις ενσαρκώσεις, τις φιλωνικές αλληγορίες του ιουδαϊκού μύθου, αλλά δεν ξεγελάς ΚΑΝΕΝΑΝ με τις κατ’επίφαση επικλήσεις της ελληνικής σοφίας.


Αλληλούια τέκνο του Αβραάμ!

{«ει δε υμείς Χριστού, άρα του Αβραάμ σπέρμα ετέ και κατ'επαγγελίαν κληρονόμοι»

Μετάφραση: εάν δε εσείς, οι εξ εθνών Χριστιανοί, ανήκετε εις τον Χριστόν, άρα δια του Χριστού, που είναι ο ευλογημένος απόγονος του Αβραάμ, είσθε και σεις απόγονοι του Αβραάμ και σύμφωνα με την επαγγελίαν είσθε κληρονόμοι της ευλογίας.}

Για του λόγου το αληθές……………………………

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vril
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2321 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/07/2004, 23:55:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vril  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Ο τρόπος που εκφραζόμαστε και διεκδικούμε τις θέσεις μας πρέπει να είναι κόσμιος. Διαφορετικά δεν μειώνουμε τους άλλους, αλλά τον εαυτό μας. Γιατί είναι πραγματικά υποτιμητικό για τον εαυτό μας να εκφραζόμαστε όπως ο τελευταίος νταβάς της οδού Αθηνάς."

κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει...

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4281

Α, ναι, το θυμήθηκα. Του athakandr είναι.

Edited by - Vril on 13/07/2004 23:59:13Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xiram
Νέο Μέλος


12 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/07/2004, 00:25:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους xiram  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Paidia ti nea?Ego den fobamai to tanato epeidi me perimenoun kalitera.To mono gia to opoio ta lipomoun an petena ksafnika ta itan oti ta itela na kano perissotera taksidia.Eimai 15 xronon

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/07/2004, 02:02:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Vril,

ά, φίλε μου ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ!! Μήν μου χαλάς τον athakandr!

Διότι,εάν "την κάνει" ξανά τότε χάνουνε οι αναγνώστες μας την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία να δούνε το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πρόσωπο κάτω απο το προσωπείο

Και λέω ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ μιας και μέσω τέτοιων διαλόγων βγάζει στην φόρα (και μάλιστα αρκετά εύκολα θε'λεγα..) τα όσα κρύβει κάτω απο τις επιλεκτικές βόλτες που κόβει στην επιφάνεια των Ελήνων Ανδρών του πνεύματος.

Για αυτό: τον Ταυροαββά μας και τα μάτια σας!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vril
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2321 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/07/2004, 11:41:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vril  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Vril,

ά, φίλε μου ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ!! Μήν μου χαλάς τον athakandr!

Διότι,εάν "την κάνει" ξανά τότε χάνουνε οι αναγνώστες μας την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία να δούνε το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πρόσωπο κάτω απο το προσωπείο

Και λέω ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ μιας και μέσω τέτοιων διαλόγων βγάζει στην φόρα (και μάλιστα αρκετά εύκολα θε'λεγα..) τα όσα κρύβει κάτω απο τις επιλεκτικές βόλτες που κόβει στην επιφάνεια των Ελήνων Ανδρών του πνεύματος.

Για αυτό: τον Ταυροαββά μας και τα μάτια σας!!Έχει μεγάλη πλάκα.
Πρώτα σε βρίζει, μετά γράφει οτι το επίπεδό σου είναι τό'να και το άλλο, και μετά φωνάζει και τον admin να σου κάνει παρατήρηση.

Βρήκα και μερικά κειμενά του .... κατακόκκινα.

Αυτά.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

athakandr
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/07/2004, 22:20:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους athakandr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όσα θλιβερά ελέχθησαν, πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά κάθε υγιώς σκεπτόμενο άτομο. Ο Ελληνισμός δεν προστατεύεται με ύβρεις εναντίον ενός ολόκληρου κόσμου, της Ορθοδοξίας. Οταν όμως η σοβαρότητα υπολείπεται τότε και οι πιο αγνοί αγώνες μετατρέπονται σε φαιδρό θέαμα εντυπωσιασμού και προπαγάνδας.

Για όσα λέγονται δεν πρόκειται βέβαια να πέσω στο επίπεδο του Schwabe και να απαντήσω. Άλλωστε, για τα ουσιαστικότερα και βαθύτερα θέματα η Ορθοδοξία έχει ευτυχώς πνευματικούς υπερασπιστές και δεν χρειάζεται η δική μου ασήμαντη τοποθέτηση.

Επειδή όμως το θέμα έχει εθνικές προεκτάσεις δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Είναι αλήθεια, πως ο Ελληνισμός έχει συμπορευτεί από ένα χρονικό σημείο και μετά με την Ορθοδοξία. Όπως ο Ελληνισμός κάποτε διέσωσε την Ορθοδοξία, έτσι και η Ορθοδοξία με τη σειρά της βοήθησε καταλυτικά τον Ελληνισμό. Τώρα όμως φαίνεται ότι κινδυνεύει και ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία από τους μυστικοσύμβουλους της ΜΙΤ(;), οι οποίοι με φθηνό και μεσαιωνικό τρόπο προσπαθούν να διχάσουν την Ελλάδα.

Επειδή το γεγονός ότι το γιουσουφάκι κάνει το άσπρο-μαύρο είναι ίσως λιγότερο αντιληπτό ιδιαίτερα στους κατά φαντασίαν υποστηρικτές ανυπάρκτων ιδεολογιών τύπου Vril, θα παραθέσω ένα μόνο χοντρό φαινόμενο προπαγάνδας και συστηματικής παραποίησης της αλήθειας.

Λέει λοιπόν ο άνωθεν 'κύριος':

quote:

Διότι, φαντάζομαι να το αντιλαμβάνεσαι, ο Ιησούς της Κ.Δ. είναι ένας προφήτης και όχι ότι ΕΣΕΙΣ τον βαφτίσατε μετά θάνατον!

,

νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα δικαιολογήσει τις απολαβές του.

Ο άνωθεν καλοθελητής έχοντας απόλυτη συνείδηση του στόχου του, που δεν είναι άλλος από τον διχασμό και την οπισθοδρόμηση της χώρας, προσπαθεί συστηματικά να επενδύσει τον διχαστικό λόγο του με ψεύδη και επιλεκτικές αναφορές.

Και σα να μη φτάνει αυτό έχει και το θράσος να καταφέρεται ειρωνικά απέναντι σε όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα στην Ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να αφαιρέσει από τον Ελληνισμό μία ολόκληρη ιστορική περίοδο, τον ένδοξό μας Βυζαντινισμό.

Δυστυχώς γι' αυτόν και τους ομοϊδεάτες του η απροκάλυπτη πια προσπάθεια διχασμού θέτοντας ψευτοδιλήμματα τύπου "Ορθοδοξία ή Ελλάδα" είναι καταδικασμένη να αποτύχει μιας και οι Έλληνες δεν είναι γραικύλοι να αποποιούνται τον θησαυρό των παραδόσεων τους.

ΥΓ: Όσο για τον Vril που το παίζει Σέρλοκ Χολμς και βρίσκει αναφορές μου, το διασκεδάζω δεόντως.

ath.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vril
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2321 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2004, 00:43:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vril  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Επειδή το γεγονός ότι το γιουσουφάκι κάνει το άσπρο-μαύρο είναι ίσως λιγότερο αντιληπτό ιδιαίτερα στους κατά φαντασίαν υποστηρικτές ανυπάρκτων ιδεολογιών τύπου Vril

Το κατα φαντασίαν ... ανύπαρκτων ιδεολογιών ταιριάζει στις κατά καιρούς μπαρούφες που διαβάζω με την υπογραφή ath
(βλ. Υπολογιστές και αρχαία ελληνικά)

Έχεις σκεφτεί ποτέ, οτι οι μπαρούφες σου λειτουργούν σαν δυσφημιστικό μπούμερανγκ εναντίων σου ?
Λές τον Schwabe γραφικό καρτούν.
Ο Schwabe έχιε μια άποψη, την οποία δεν την συμερίζομαι πάντα. έιναι όμως καλά προετοιμασμένος σε αυτό που θα πεί, σε αντίθεση με σένα.
Τελικά, όποιος διαβάζει τα κειμενά σου, που σίγουρα πιστεύεις οτι είναι πλήρως τεκμηριωμένα, αποδεικνείεται στην πράξη, οτι μάλλον εσύ είσαι το γραφικό καρτούν σε αυτό το φόρουμ.

Χαίρομαι, που δεν καταλαβαίνεις αυτά που γράφω και βλέπεις και "ανύπαρκτες ιδολογίες τύπο Vril". Έτσι κατατάσσεσαι σε μια τελείως ειδική μερίδα αναγνωστών.
Δεν ήξερα οτι έγραφα ιδεολογία. Μια που την ανακάλυψες λοιπόν, κράτα την.

Σε όποιον θέλει να γελασει με την ψυχή του, συνιστώ να διαβάσει τις συμβουλές ενός τρισανόητου περί ύφους στο φόρουμ και σαν αποτέλεσμα τις διαγραφές του ιδίου από τον admin.

Χαίρομαι που ο καλός θεός μας χάρισε απλόχερα τους ανόητους. Η ζωή είναι πολύ βαρετή χωρίς αυτούς....


Edited by - Vril on 15/07/2004 01:03:12Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2004, 11:45:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
athakandr:
«Ο Ελληνισμός δεν προστατεύεται με ύβρεις εναντίον ενός ολόκληρου κόσμου, της Ορθοδοξίας.»

Προστάτες και τιμητές δεν χρειάζεται η αλήθεια. Εφόσον υπάρχει θα λάμψει. Εάν τώρα κάποιοι αυτόκλητοι Σωτήρες, θεουργοί της κακιάς ώρας και ψευδεπίγραφοι εθνοπατέρες θέλουνε να καπηλεύονται έννοιες και σύμβολα που ΑΝΗΛΕΩΣ κατακρεούργησε το ιουδαϊκό τους υπόβαθρο, ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝΕ ΝΑ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ.

Απλό και ξεκάθαρο.

athakandr:
«Για όσα λέγονται δεν πρόκειται βέβαια να πέσω στο επίπεδο του Schwabe και να απαντήσω.»

Αλήθεια, εάν κοιτάξεις αρκετά «κόκκινα» μηνύματα σου πίσω, και τότε άραγε ίσχυε αυτός σου ο «χαρακτήρας». Αποφάσισε επιτέλους ΤΙ πρόσωπο ή προσωπείο θέλεις να έχεις!

athakandr:
«Τώρα όμως φαίνεται ότι κινδυνεύει και ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία από τους μυστικοσύμβουλους της ΜΙΤ(;), οι οποίοι με φθηνό και μεσαιωνικό τρόπο προσπαθούν να διχάσουν την Ελλάδα.»

Ο μεσαιωνικός τρόπος είναι φίλτατε ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΧΩΡΑΦΙ. Επομένως, δεν γνωρίζω δεν μιλώ!

Αυτό δε που έχει ιστορικά κινδυνέψει έως ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ είναι ο Ελληνισμός από την κάστα των ορθοδόξων θεουργών. Ακόμα και ΣΗΜΕΡΑ, που θα’πρεπε ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΞΙΕΣ, εκτοξεύετε ΚΑΤΑΡΕΣ από τα εκκλησιές σας ΚΑΤΑ του Ελληνισμού και των ιδεών του!

Ρίξε μια ματιά στα όσα ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ ξεβράζετε την Κυριακή της ορθοδοξίας και θα διαπιστώσεις ΤΙ ΕΣΤΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ αλλά και ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ.

athakandr:
«φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να αφαιρέσει από τον Ελληνισμό μία ολόκληρη ιστορική περίοδο, τον ένδοξό μας Βυζαντινισμό.»

Η Νέα Ρώμη (ΟΥΔΕΙΣ αποκαλούνταν τότε ως Βυζαντινός!) και οι ΡΩΜΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, εκτός ολίγων λαμπρών εξαιρέσεων, υπήρξε ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ. Μήπως ήταν ο Θεοδόσιος ή άραγε ο Φλάβιος Βαλέριος οι…«εκπρόσωποι του ελληνισμού»? Η μήπως οι Κομνηνοί?


Για διάβασε λοιπόν μια…«ΕΚΡΗΞΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» από τους πνευματικούς ταγούς της θρησκόληπτης Νέας Ρώμης των ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

« Αιτήσαι δει τους θρησκευτικωτάτους Βασιλείς, ώστε τα εγκαταλείματα των ειδώλων τα κατά πάσαν την Αφρικήν, κελεύσαι παντελώς ανακοπήναι. Και γαρ εν πολλοίς τόποις παραθαλασσίοις και διάφοροις κτήσεσιν ακμάζει έτι της πλάνης η αδικία, ίνα παραγγελθώσι και αυτά απαληφθείναι και οι ναοί αυτών οι εν τοις αγροίς και εν αποκεκρυμμένοις τόποις, χωρίς τινός ευκοσμίας καθεστώτες, παντί τρόπω κελευσθώσι καταστραφήναι!» (Πηδάλιο, σελ 497, Καρθαγ.Κανών 67)

Οι «υποστηρικτές», οι «συνεχιστές» του ελληνισμού λοιπόν, ΔΙΑΤΑΣΟΥΝ «με κάθε τρόπο να καταστραφούνε τα όσα απέμειναν από τους έλληνες»! Αυτά τα λόγια «αγάπης», εστάλησαν από τους «Πατέρες» της ορθοδοξίας ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ στους αυτοκράτορες (….και καλούς χριστιανούς..) Ονώριο και Αρκάδιο……..

Τότε, ήτανε αυτοί οι θεοσεβείς Πατέρες που έκραζαν για την προστασία της ορθοδοξίας, Σήμερα, είναι του στυλ athakandr όπου εμπλέκουνε πλέον ΚΑΙ την καραμέλα του Ελληνισμού.

Ες αύριον τα σπουδαία!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2004, 14:52:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΙΧΑΣΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ?
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΩΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ (12ΘΕΟ,ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟ,ΥΛΙΣΜΟ) ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Η ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΔΙΧΑΣΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ?
ΕΑΝ Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΩΝΕΣ(ΔΙΚΑΙΕΣ Η ΑΔΙΚΕΣ) ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ?
ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟ '67 ΝΑ ΠΕΙ ,ΩΠΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΖΗΤΑΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΙΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΜΑΣ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ...


Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

Edited by - beyond on 15/07/2004 16:22:21Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

MC
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
95 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2004, 15:19:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MC  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε ΑΤHAKANDR μου αρέσουν πολύ οι απόψεις σου.
FATBOY σέβομαι τις απόψεις σου αλλά η θρησκεία μας είναι τόσο δυνατή που δε μου φαίνεται αδύνατον να ανοιξε τα μάτια του ο Παίσιος, ακόμα και άν δεν το είδα μπροστά μου.... Η δύναμη του Θεού όλα τα πετυχαίνει!!!!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

athakandr
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2004, 18:57:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους athakandr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Εάν τώρα κάποιοι αυτόκλητοι Σωτήρες, θεουργοί της κακιάς ώρας και ψευδεπίγραφοι εθνοπατέρες θέλουνε να καπηλεύονται έννοιες και σύμβολα που ΑΝΗΛΕΩΣ κατακρεούργησε το ιουδαϊκό τους υπόβαθρο, ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝΕ ΝΑ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;quote:

Ρίξε μια ματιά στα όσα ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ ξεβράζετε την Κυριακή της ορθοδοξίας και θα διαπιστώσεις ΤΙ ΕΣΤΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ αλλά και ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;quote:

Η Νέα Ρώμη (ΟΥΔΕΙΣ αποκαλούνταν τότε ως Βυζαντινός!) και οι ΡΩΜΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, εκτός ολίγων λαμπρών εξαιρέσεων, υπήρξε ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ;;;;;;;;;

Πραγματικά, είναι να γελάει και το παρδαλό κατσίκι με όσα αναφέρει παραπάνω αλλά και αλλού το ανέκδοτο που λέγεται Schwabe.

Μην έχει καμμία αμφιβολία κανείς ότι ο Νονός της Προπαγάνδας με το απύθμενο μένος που τον διακρίνει για οτιδήποτε Ελληνικό έχει τους στόχους που προανέφερα.

Σε αντίθετη περίπτωση θα υπερασπιζόταν απλώς το δικαίωμά του στην διαφορετικότητα, θα υπερασπιζόταν τις θέσεις του και δεν θα μετατρεπόταν σε πλασιέ 'ναρκωτικών' αποκρύβοντας με επιμέλεια οτιδήποτε οδηγεί στην σύμπνοια και την ομόμοια.

Γιατί αυτή η πρακτική του διχασμού σε Έλληνες και Ορθοδόξους, που είναι εμπνευσμένη από τα Εβραϊκά και Αμερικανοτουρκικά λόμπι, αυτό επιτυγχάνει' την αποχαύνωση, την αφασία και τελικά την εύκολη λεία.

Beyond, για φαντάσου αύριο να γίνει πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας, που έξυπνα να χαρακτηριστεί από τους Τούρκους πόλεμος Ισλάμ - Ορθοδοξίας, τι θα συμβεί με τα μυαλά που κουβαλάνε κάποιοι άνθρωποι..

ath.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2004, 19:35:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ..ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΑΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΦΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΡΑΤΟΣ...ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ..
ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ : ΑAA,ΙΣΛΑΜ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ..ΑΣ ΤΑ ΒΡΟΥΝ,ΕΜΕΙΣ ΩΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ..(ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ?)
ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ:TIII,ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ ? ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΤΩΡΑ...

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2004, 22:47:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ταυροαββά (nickname στο forum: athakandr),

Λες:
«Μην έχει καμμία αμφιβολία κανείς ότι ο Νονός της Προπαγάνδας με το απύθμενο μένος που τον διακρίνει για οτιδήποτε Ελληνικό έχει τους στόχους που προανέφερα.»

Ενώ του λόγου σου θα συνεχίζεις να γρυλίζεις και ενδεχομένως να προσεύχεσαι στην σωτήρια παρέμβαση του τιμωρού σας Γιαχβέ (!), να σου υπενθυμίσω πως η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία σας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «οτιδήποτε Ελληνικό», όπως παραπλανητικά σκούζεις, αλλά η αρχέγονη αίρεση του ιουδαϊσμού που ως κρατική θρησκεία ισχύει (ακόμα!) στον Ιερό τόπο των Ελλήνων.

Κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο που υπάρχει και σε τόσα άλλα κράτη δηλαδή. Οκ?

Λες:
«Γιατί αυτή η πρακτική του διχασμού σε Έλληνες και Ορθοδόξους, που είναι εμπνευσμένη από τα Εβραϊκά και Αμερικανοτουρκικά λόμπι, αυτό επιτυγχάνει' την αποχαύνωση, την αφασία και τελικά την εύκολη λεία.»

Διχασμό και αλλοίωση των ιδεωδών του ΕΛΛΗΝΑ θέλησε ανέκαθεν η ιουδαϊκή αίρεση που ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ. Διάβασε τα όσα αναφέρει ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ που απαγγέλλεται από τους «ιερούς άμβωνες» σας κάθε Κυριακή της ορθοδοξίας ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, και ίσως νιώσεις στο πετσί σου ΤΙ ΕΣΤΙ ΔΙΧΑΣΜΟΣ και ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ! Ίσως λέω……..

Αποχαύνωση προκαλείται όταν η ΑΔΟΓΜΑΤΙΣΤΗ ΠΑΤΡΩΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ υποβιβάζεται στο επίπεδο της ιουδαϊκής υποκρισίας με υποσχέσεις παραδείσων και απειλές του αιώνιου πυρ.

Αποχαύνωση και ευνουχισμός του Ελληνισμού προκαλείται όταν ΥΒΡΙΖΕΤΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ και προωθείται η «εξ αποκαλύψεως αλήθεια» της ιουδαϊκής στέπας και των αγράμματων νομάδων.

Όταν οι φυσικοί-φιλοσοφικοί Θεοί των ελλήνων ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ και στην θέση τους μπαίνει η ανατολίζουσα δεσποτική θεολογία του Μεσσιανισμού και της νεκρολαγνείας («προσδοκώ ανάσταση νεκρών»..), όταν η αδογμάτιστη προσέγγιση του οντολογικού θέματος αντικαθίσταται από έναν μονοθεϊστικό φασισμό, όπως αυτός διδάσκεται στις χριστιανικές γραφές!

Ο δυσώδης μεσαίωνας ήτανε το αποτέλεσμα της «χριστιανικής αγάπης και ηθικής» για τον συνάνθρωπο και τον αλλόθρησκο, οι αμέτρητες εκατόμβες αθώων θυμάτων που κάνανε το λάθος να μην είναι χριστιανοί, αλλά και η οπισθοχώρηση της επιστήμης και της φιλοσοφίας ήταν έργα του χριστιανικού ιδεώδους.

Ο κόσμος βγήκε από τον χριστιανικό μεσαίωνα ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΑΝΗΛΕΩΣ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ», όταν μελέτησε ξανά το ύψιστο δώρο των ελληνικών Θεών στους ανθρώπους: «Από αυτή την πηγή αντλήσαμε τη φιλοσοφία, το μεγαλύτερο αγαθό που δώρισαν ή θα δωρίσουν ποτέ οι Θεοί στους θνητούς ανθρώπους»! (Πλάτων, Τίμαιος 47b)

Όταν ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΣ, όταν ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ, όταν ΜΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙ ΠΟΙΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΟΜΙΛΕΙΣ, τότε ενδεχομένως και να μπορέσεις να δεις πέρα από την χριστιανική κόλαση και τον παράδεισο.

Όταν…………….

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

athakandr
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/07/2004, 15:25:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους athakandr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τα περί σοβαρότητας και μελέτης στα επιστρέφω με την επισήμανση τα αρρωστημένα μαθήματά σου να τα δίνεις σε άλλο κοινό.

Οι επιλογές τις οποίες το Γιουσ. μας αναλύει απλοϊκίστικα ως δύο δηλ. Ελληνισμός ή Ορθοδοξία δεν είναι δύο αλλά τέσσερις: 1) Η Ορθοδοξία, 2) ο Ελληνισμός 3) ο Ελληνισμός που σέβεται την Ιστορία του δίχως εξαιρέσεις και παραποιήσεις, 4) οι γελοιότητες που μας αραδιάζει το Γ. ως Ιουδαιο... κλπ, που εσκεμμένα παραποιούνται για να διαβρώσουν το σημερινό καθεστώς.

Το ότι το Γ. παρουσιάζεται ως τιμητής του Ελληνισμού δεν ξεγελά κανέναν. Άλλωστε παλαιότερα έχει καταφερθεί και εναντίον του Αριστοτέλη και άλλων.

Η χυδαιολογία λοιπόν με την βιτρίνα του Ελληνισμού που προσπαθεί να πλασσάρει δεν μπορεί να ονομαστεί ούτε Ελληνισμός, ούτε Υλισμός, ούτε Αθρησκεία, είναι μόνο μία απλή γελειότητα για το 'θεαθήναι'.

ath.

Edited by - athakandr on 16/07/2004 19:02:40Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/07/2004, 16:54:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
athakandr («Ταυροαββά»),

αλήθεια, εκτός από κραυγές και συνθήματα δεν έχει η φαρέτρα σου τίποτα άλλο? Εκτός από ψευτοδιλήμματα και ρηχά «πονήματα» δεν έμαθες τίποτα τελικά?

Περίμενα λίγο παραπάνω περιεχόμενο φίλτατε……….

Ταυροαββάς:
«3) ο Ελληνισμός που σέβεται την Ιστορία του δίχως εξαιρέσεις και παραποιήσεις, 4) οι γελοιότητες που μας αραδιάζει το Γ. ως Ιουδαιο... κλπ, που εσκεμμένα παραποιούνται για να διαβρώσουν το σημερινό καθεστώς.»

Μπράβο! Μπράβο Ταυροαββά! Σου οφείλουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την επιβεβαίωση των όσων πιστεύετε περί της σημερινής κατάστασης στο θέμα της θρησκείας: ΚΑΘΕΣΤΩΣ!!

Ας διαβάσουνε λοιπόν καλά οι αναγνώστες μας ΠΟΙΑ ανατροπή σας ενοχλεί: η ανατροπή της καθεστωτικής σας νοοτροπίας! Η ανατροπή των όσων κρατικοδίαιτων προνομίων απολαμβάνετε ως καθεστωτικό σύστημα στα κεφάλια των ελλήνων!

Είδες που η αντιπαράθεση βγάζει……ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ?

Ως προς τα όσα αναφέρεις περί ελληνισμού και σεβασμού της ιστορίας, και επειδή ΚΩΦΕΥΕΙΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ, ας υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ «ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» ψέλνεται στις εκκλησιές σας, ας τους υπενθυμίσουμε για ποιο «ελληνισμό» προσεύχεστε στον Θεό της αγάπης και της συμπόνιας:

1) Ανάθεμα σε όσους δηλώνουν μεν ότι είναι ευσεβείς, αλλά εισάγουν αναιδώς ή μάλλον ανευλαβώς , στην ορθόδοξον και καθολική εκκλησία τα ασεβή δόγματα των Ελλήνων περί ανθρωπίνων ψυχών και ουρανού και γής και των άλλων δημιουργημάτων.

2) Ανάθεμα σε όσους προτιμούν την βλακώδη υποτιθέμενη σοφία των φιλοσόφων και ακολουθούν τους διδασκάλους των, και δέχονται τας μετεμψυχώσεις των ανθρωπίνων ψυχών ή και ότι αυταί χάνονται ομοίως με τα άλογα ζώα και εκμηδενίζονται, και διά τούτων αρνούνται την ανάστασιν και την κρίσιν και την τελικήν ανταπόδοσιν όσων έχει ζήσει ο καθείς.

3) Ανάθεμα σε όσους λέγουν ότι οι σοφοί των Ελλήνων και πρώτοι των αιρεσιαρχών-οι οποίοι αναθεματίσθησαν από τας επτά αγίας και καθολικάς συνόδους και από όλους τους πατέρες που έλαμψαν δια την ορθοδοξίαν των, ως ξένοι προς την καθολικήν εκκλησίαν λόγω του ψευδούς και ρυπαρού περιεχομένου των λόγων των-είναι ανώτεροι κατά πολύ, και εδώ και εις την μέλλουσαν κρίσιν, από τους ευσεβείς μεν και ορθοδόξους άνδρας, που όμως έκαμαν κάποιο παράπτωμα λόγω ανθρωπίνου πάθους ή αγνοίας.

4) Ανάθεμα σε αυτούς οι οποίοι αναλύουν τα Ελληνικά μαθήματα και δεν τα διδάσκονται μόνον δια γλωσσικήν εκπαίδευσιν, αλλ’ ακολουθούν και τας ματαίας θεωρίας των και τας πιστεύουν ως αληθείς και τας ασπάζονται ωσάν να περιείχον κάτι το βέβαιον, ώστε και άλλους ανθρώπους άλλοτε κρυφίως, άλλοτε δε φανερώς, να εισάγουν εις αυτάς και να τας διαδίδουν αδιστάκτως.

5) Ανάθεμα σε όσους μεταβάλλουν αυτοβούλως, όπως τας διαφόρους μυθολογίας, και την ιδικήν μας διδασκαλίαν περί δημιουργίας, και δέχονται τας Πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς, και λέγουν ότι η ύλη, ούσα αυθύπαρκτος, μορφοποιείται υπό των ιδεών, και φανερώς αναιρούν το αυτεξούσιον του δημιουργού ο οποίος από του μή όντος ωδήγησε τα πάντα εις την ύπαρξιν, και ως ποιητής επιβάλλει εις όλα αρχήν και τέλος εξουσιαστικώς και δεσποτικώς.

6) Ανάθεμα σε όσους αποδέχονται και διδάσκουν τους ματαίους και Ελληνικούς λόγους ότι προϋπάρχουν αι ψυχαί και ότι δεν παρήχθησαν τα πάντα εκ του μή όντος, και ότι υπάρχει τέλος της κολάσεως ή αποκατάστασις πάλιν της δημιουργίας και των ανθρωπίνων πραγμάτων, και δια τοιούτων λόγων εισηγούνται την κατάλυσιν και το πρόσκαιρον της βασιλείας των ουρανών, η οποία, όπως δίδαξε και παρέδωσε ο ίδιος ο χριστός και θεός μας, είναι αιωνία και ακατάλυτος-και δια της παλαιάς και της καινής διαθήκης ολοκλήρου εμάθαμε εμείς ότι και η κόλασις είναι ατελεύτητος και η βασιλεία αιώνιος-εις αυτούς λοιπόν, οι οποίοι δια των τοιούτων λόγων και τους εαυτούς των καταστρέφουν και γίνονται πρόξενοι αιωνίας καταδίκης δι’ άλλους, ανάθεμα!

7) Εις εκείνα τα Ελληνικά και ετερόδοξα δόγματα και διδάγματα τα οποία εισήχθησαν αντιθέτως προς την χριστιανικήν και ορθόδοξον πίστιν υπό του Ιωάννου Ιταλού και των μαθητών του που έχουν μολυνθή από την μολυσματική του νόσον, και είναι ενάντια προς την καθολικήν και άψογον πίστιν των ορθοδόξων, ανάθεμα!

Άραγε σε ΠΟΙΟ απο όλα τα ΑΝΑΘΕΜΑ σας να βρήκες τον Αριστοτέλη? Σε ΠΟΙΟ απο όλα να βρήκες τον Ηράκλειτό ή τον Αναξαγόρα?

Και επειδή φίλτατε τολμάς και πιάνεις στο στόμα σου την λέξη «χυδαιολογία», διάβασε λοιπόν ΦΩΝΑΧΤΑ τα όσα απαγγέλλουν οι πνευματικοί ταγοί σας ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΤΕ ΚΑΙ ΛΥΜΑΙΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, και μετά κοίτα να δεις ΠΟΥ εδράζει η χυδαιολογία.

Αυτό το οικτρό θέαμα λοιπόν συμβαίνει ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ την «Κυριακή της ορθοδοξίας», όπου η αίρεση του ιουδαιοχριστιανισμού υποχρεώνει τις αρχές και τον λαό να αναθεματίζουν τον Ελληνικό τρόπο σκέψεως, προσευχόμενοι σε………ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ, κάτι που προσβάλλει αλλά και αλλοιώνει βάναυσα την Εθνική μας ταυτότητα.

Αλήθεια, ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΑΣ αισθάνθηκες φίλτατε την τελευταία φορά που συνόδευσες τις προσευχές των πνευματικών σου ταγών? ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΑΣ αισθάνθηκες όταν προσευχήθηκες δια μέσω των ιουδαίων προφητών και των εβραϊκών παραγώγων των?

ΠΟΣΟ ΑΡΑΓΕ?


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

whitewize
Νέο Μέλος

Greece
30 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2004, 00:34:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους whitewize  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος whitewize  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τί λες ρε παιδί μου....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2004, 00:40:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
whitewize,

εάν έχεις ενστάσεις ή προτάσεις ευχαρίστως να τις δούμε. Για αυτόν τον λόγο είναι εξάλλου και μια ανοιχτή συζήτηση.

Θα αναμένω λοιπόν τα σχόλια σου, εκτός και αν φαντάζεσαι πως η συζήτηση, είτε συμφωνούμε είτε όχι, γίνεται με συνθήματα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2004, 13:23:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Μύθοι και απάτες

Οι μύθοι για τη μεταθανάτια ζωή είναι το ύπατο ψέμα του ανθρώπου από την άποψη του απόλυτου και του καθολικού.....Εκείνος από τους ιδρυτές θρησκειών που θα άντεχε να στηρίξει τη θεϊκή ιδέα του σε οποιοδήποτε άλλο έξω από αυτό το αρχιμήδειο σημείο, το μοναδικό οπαδό που θα αποχτούσε θα τον έβρισκε στον εαυτό του…
Ο φόβος και ο πόνος μπροστά στο θάνατο είναι η αιτία που έπλασε ο άνθρωπος τον κάτω κόσμο και τον Αδη. Και πάντα μέσα στη σφαίρα της ποίησης. Στη σφαίρα της θρησκείας όμως η αιτία αυτής της επινόησης, πέρα από το φόβο και τον πόνο, εκπορεύτηκε κυρίαρχα από το χυδαίο στοιχείο της ανθρώπινης φύσης. Και τέτοιο ονομάζω την ημιμάθεια, τον εγωισμό, και την ανανδρία…
Αν έξαφνα συναντήσεις στο δρόμο σου άνθρωπο, κι είναι ανάγκη να καρατάρεις το μέταλλο της ανθρωπιάς του, έχεις ασφαλή μέθοδο να το κάμεις. Είναι η λύδια λίθος που δοκιμάζει το ποιό του μυαλού και της «ύπαρξης» των ανθρώπων.
- Πες μου ξένε, θα τον ρωτήσεις, πιστεύεις στη ζωή μετά θάνατο;
Αν σου αποκριθεί «Ναι πιστεύω!», τότε το πιο φρόνιμο που έχεις να κάμεις είναι να του δώσεις ένα τάλληρο να του πεις «Καλημέρα», και να φύγεις. Να πάρεις εκείνο το δρόμο που δε θα ξαναβγεί ποτέ μπροστά σου.
Γιατί η απάντηση που σου έδωσε δηλώνει ότι αναζητούσες άνθρωπο και σύντυχες πίθηκο. Πίθηκο κολομπίνο και μακάκο… "

Δ.ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

demo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
296 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2004, 04:40:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους demo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το θέμα στο οποίο μιλάτε ξεκίνησε σάν ένας προβληματισμός όσον αφορά την μετά θάνατο ζωή, & κατέληξε σε αντιπαράθεση μεταξύ Ορθοδόξων Χριστιανών & ΑρχαιοΕλληνολατρών!! Θα ασς πώ την γνώμη μου για όλα τα θέματα: Όπως έχω ξαναπεί την φύση του Αληθινού Θεού, ο οποίος κατα την γνώμη μου υπάρχει με κάποιον τρόπο είναι αδύνατον να την γνωρίσει ο γνωστός Άνθρωπος - ο Γήινος Άνθρωπος!! Ο Ιαχωβάς, ο Αλλάχ, & οι άλλοι κατά φαντασίαν Θεοί, δέν έχουν δώσει ουδεμία απόδειξη της παρουσίας τους!! Ο Θεός δέν διδάσκεται - Αποκαλύπτεται αλλά όχι απευθείας στον Άνθρωπο-& για την μετά Θάνατο ζωή ουδεμία απόδειξη δέν υπάρχει για την ποιότητα & την φύση της!! Ο Θεός έχει τους λόγους του να μήν επιτρέψει στον Γήινο Άνθρωπο να μάθει το παραμικρό για την ΜεταΘάνατο ζωή, γι'αυτό τίποτα δέν είναι σίγουρο γι'αυτήν - Όλα είναι ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ & μόνο!! Και για τους Ανθρώπους που λένε οτι βρέθηκαν στα πρόθυρα του Θανάτου & έχουν ισχυρές εμπειρίες ,εγώ δέν αποκλείω να βρίσκονταν σε κατάσταση βαθειάς Ύπνωσης, γιατί ΔΕΝ πέθαναν!! Ζούσαν τότε & έζησαν!! Αν πέθαιναν πραγματικά τότε θα μάθαιναν την ΑΛΗΘΕΙΑ!! Την Αλήθεια την γνώρισαν 5-6 Άνθρωποι πολύ Σοφοί μακρυνών εποχών αλλά θεώρησαν φρονιμότερο να μήν την αποκαλύψουν στον ευρύ κόσμο, γιατί προφανώς έτσι έπρεπε να γίνει!! Πέρασαν όμως κάποιες τηλεγραφικές Αλήθειες μέσω των Θρησκειών, τις οποίες οι ιερείς παραποίησαν σύμφωνα με το συμφέρον τους!! Δέν είναι άλλωστε τυχαία η ομοιότητα της ΑρχαιοΕλληνικής Θρησκείας με τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, άσχετα άν ο Χριστιανισμός τελικά έγινε με ιεροποίηση των Εβραικών δοξασιών, του Ιαχωβά, του Αβραάμ κτλπ,κτλπ!! Αυτοί που λένε για 40 σκαλοπάτια, 40 Αγγέλους, 40 Δαίμονες που παλεύουν μεταξύ τους ποιός θα κερδίσει την ψυχή, ας τραβήξουν ένα βίντεο να το προβάλλουν στην οθόνη, ή ας βγάλουν μιά φωτογραφία μπάς & τους πιστέψουμε!! Εγώ θα χαρακτήριζα τις ψυχές του Ανθρώπου σάν σταγόνες νερού, που άν κατορθώσουν να ενωθούν με τον Ωκεανό γίνονται το ίδιο με αυτόν, ενώ οι σταγόνες με ρυπογόνα σωματίδια απωθούνται απο τον Ωκεανό!! Επειδή αυτός είναι ο πραγματικός προορισμός της κάθε σταγόνας, εγώ θεωρώ πιό πιθανό την μετεμψύχωση για την κάθαρση της ψυχής, χωρίς επαναλαμβάνω οτι υπάρχει καμία Απόδειξη!! Μόνο υπόθεση & το τεκμηριώνω στο ότι χωρίς την μετεμψύχωση οι αμαρτωλές ψυχές είναι στην κυριολεξία χαμένες, που σημαίνει οτι οι σταγόνες δέν συναντάνε τον Ωκεανό ποτέ & μετατρέπονται σε βρώμικες κηλίδες!! Γιατί άν ο Ωκεανός δεχτεί χωρίς διάκριση όλες τις σταγόνες στο τέλος θα μολυνθεί & ο ίδιος!! Οι 40 μέρες μετά Θάνατο της Χριστιανικής Θρησκείας προφανώς συμβολίζουν το χρονικό διάστημα που περιφέρεται η ψυχή στην Γή μετά Θάνατο πρίν την Μετεμψύχωση!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κάθυ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
767 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/08/2004, 00:17:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κάθυ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα,

Καλό μήνα των
ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ
ΑΓΩΝΩΝ ΑΘΗΝΑ 2004

Ευχόμεθα την ομαλή και άριστη διεξαγωγή των αγώνων.

Ελπίζομε η 28η ΟΛΥΜΠΙΑΣ να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Και τέλος προσδοκούμε στην φωτισμένη έμπνευση,
των συζητήσεών μας.

ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ, εκεχειρία, εκεχειρία, εκεχειρία, εκεχειρία.......Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
G.S.
Νέο Μέλος

Greece
38 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/08/2004, 18:02:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους G.S.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σου βρε Κάθυ με το θετικό σου μύνημα!!
Λευκό πανί όπου στήνεται αρένα!!

Να πώ και γώ τη γνώμη μου;
Αλλά να ξεκαθαρίσω πρώτα οτι ούτε τον κουμουνισμό ασπάζομαι, ούτε την Αρχαιολατρεία, γιατί ποιός ξέρει με την τροπή που πήρε η κουβέντα μπορεί να βρεθώ με αυτοκόλλητο στο κούτελο..

Μετά το θάνατο τί;
Μήπως αυτό το ερώτημα δηλώνει πλουσιότατο εγωκεντρισμό - για τον καθένα μας το λέω και όχι για τον γυγγραφέα συγκεκριμένα! Μήπως μας γεννιέται ως ερώτημα απο ανασφάλεια μην τυχών πάψουμε να υπάρχουμε οριστικά; Μήπως αν πρόκειται έτσι και αλλιώς να πάψουμε να υπάρχουμε οριστηκά (δηλαδή αν δεν μπορούμε να το αποφύγουμε) δεν έχει νόημα να το ψάχνουμε. Και αν δεν πρόκειτε να πάψουμε να υπάρχουμε οριστικά, γιατί να αναλωνόμαστε με τέτοια ερωτηματικά και να μην αναλωνόμαστε στις απολαύσεις του τώρα ή του άυριο; Αφού έτσι και αλλιώς είναι αναπόφεκτο να εξακριβώσουμε κάποια στιγμή την αλήθεια στο ερώτημα. Στο φινάλε "και πριν τη γέννηση τί"; Αυτό το ξέρει κανείς; ΑΑΑ...Ναι, δεν μας νοιάζει, γιατί σημασία έχει, αφού βρεθήκαμε που βρεθήκαμε εδώ, μήν τυχών και πάψουμε να υπάρχουμε!!!

Και μην νομίζετε, πιστεύω οτι μετά το θάνατο υπάρχει κάποια μορφή συνέχειας, κι αυτό συμπτωματικά σχεδόν, γιατί έτσι (νομίζω) μου έχουν διδάξει προσωπικά βιώματα. Αλλά αδιαφορώ για την οριστική και ακριβή απάντηση! Όπως αδιαφορώ και για το πρίν της γέννησης.

Και αν τα έγραψα αυτά σήμερα, το έκανα για να σας πώ οτι ίσως να μην έχει νόημα να βασανίζεται κανείς απο τέτοια ερωτηματικά.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

T_Chameleon of Rodos
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
92 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/06/2006, 16:58:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Προσωπικά φοβάμαι το τι θα ακολουθήσει μετά τον θάνατο .Φοβάμαι στην ιδέα πως δεν θα σκεφτόμαστε τίποτα ,θα είμαστε σαν τις μηχανές της κλεινής και δεν λειτουργεί τίποτα .δεν θα μπορούσα ποτέ να μην φοβάμαι τα γηρατειά και τον απερχόμενο θάνατο .Μόνο όταν θα μάθαινα πως μετά τον θάνατο δεν θα χαθούμε δεν θα ξεχαστούμε θα κρατήσουμε της γνώσης μας και απλός θα ‘’ζούμε’’ ως πνεύματα σε ένα άλλο κόσμο τότε μόνο θα σταματούσα να τον φοβάμαι και δεν θα με πείραζε να πέθαινα και τώρα.-----θα ακολουθήσει το απόλυτο κενό----η ο άλλος κόσμος και αυτά που μας λέει η θρησκεία μας-----. Μήπως είναι όλα ένα μεγάλο ψέμα, μήπως δεν ζούμε απλός φανταζόμαστε ότι ζούμε……. Θέλω να ξερό το τι θα ακολουθήσει θα προσπαθήσω να το μάθω με οπίων τρόπο μπορώ .Όταν θα γεράσω θα είναι πια αργά . ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ…….

ΕΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ

T_Chameleon of RodosΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/06/2006, 17:58:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μετά το θάνατο.....Βρε άντε βγείτε για κάνα μπανάκι που στην έναρξη του καλοκαιριού θα ψάχνουμε να βρούμε τι γίνεται αφού γίνουμε τροφή για σκουλήκια!!!

Και μια ερώτηση. Τι σημαίνει Ταυροαββάς, που διαβάζουμε πιο πάνω?????
Δύο λεξικά άνοιξα και δεν το έχουν!!


Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 4 Σελίδες:
  1  2  3  4
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy