ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΝΤΑ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 6
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ReDragon
Μέλος 1ης Βαθμίδας


64 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/02/2005, 00:25:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και Τέλος για να τελιώνω


ΜΑΣΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ

ΣΗΜ: Τα κάτωθι αναφερόμενα, για το Μασονικό ενδιαφέρον περί του νέου ναού του Σολομώντα, είναι αποσπασμένα από ξενόγλωσσες Χριστιανικές ή μη ιστοτοποθεσίες, οι οποίες αν και παραδίδουν χωρία και τις πηγές των, εντούτοις δεν είναι δυνατό να ελεγχθούν από τον Ανώνυμο Απολογητή ως προς την φερεγγυότητα των παραδομένων αποσπασμάτων και χωρίων της βιβλιογραφίας τους.

ΣΧΕΣΗ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

«Κάθε Μασονική Στοά είναι ένα ναός θρησκείας, και τα διδάγματά της είναι μια θρησκευτική διδασκαλία» (Ηθική και Δόγμα, Albert Pike, σελ. 231-l). «Η ΜΑσονία είναι μια παγκόσμια, αιώνια, αμετάβλητη θρησκεία, όπως ο Θεός την φύτεψε στην καρδιά των ανθρώπων» Ibid., σελ. 219 M , «Αλλά οι Μασονικοί οργανισμοί πάνω στους οποίους αυτοί οι μύθοι ανατράφηκαν, όπως οι Μασονικές στοές σήμερα, ήταν θρησκευτικά σώματα» (Η Αγία Βίβλος: το μεγάλος Φως στην Μασωνία, King James Version, Temple Illustrated Edition, A.J. Holman Company, 1968, σελ. 26, « ..η ΜΑσονία δίκαια δίκαια αξίωσε να καλείται ένα θρησκευτικό ίδρυμα» A New and Revised Edition: An Encyclopaedia of Freemasonry and Its Kindred Sciences", by Albert Mackey, M.D., 33?, Volume II, p. 618.

ΜΑΣΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑΟΣ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ

ΠΟΣΟ ΠΑΛΙΑ: Ο Cagliostro που ήταν Μασόνος δημοσίευσε από τις 2 Νοέμβριο του 1786 στην London Morning Herald, μια άποψη των ελευθεροτόκτονων του Λονδίνου «στο όνομα του Ιεχωβά ο χρόνος ήλθε για την κατασκευή του νέου ναού της Ιερουσαλήμ. Αυτό ήταν μια πρόσκληση για όλους τους Μασόνους του Λονδίνου για την δημιουργία σχεδίων και την τοποθέτηση της πρώτης πέτρας του Αληθινού Ναού που είδε ο κόσμος»

«Από όλα τα αντικείμενα που αποτελούν την Μασονική επιστήμη του συμβολισμού, το πιο σπουδαίο, το ποιο ανατρεφόμενο, από τους Μασόνους, και κατά πολύ το πιο σημαντικό , είναι ο ναός της Ιερουσαλήμ. Η πνευματικότητα του ναού είναι το πρώτο, το πιο πολλά υποσχόμενο και το πιο διεισδυτικό, από όλα τα σύμβολα του ελευθεροτεκτονισμού. Αρπάξτε από την Μασονία την εξάρτηση από τον ναό, αφήστε έξω από τα θρησκευτικά δρώμενα όλες τις αναφορές σε αυτό το ιερό κτίριο, στους θρύλους και στις παραδόσεις που είναι συνδεμένες μαζί τους και το σύστημα μόνο του θα καταρεύσει και θα πεθάνει..» («Encyclopaedia of Freemasonry», by Αlbert Mackey, MD, 33? and Charles T. McClenachan, 33?, Revised Edition, by Edward L. Hawkins, 30? and William J. Hughan, 32?, Volume II, M-Z, published by The Masonic History Company, Chicago, New York, London, 1873, A.G. Mackey, 1927, by the Masonic History Company.). «Η Μασονία απέκτησε τον ναϊκό συμβολισμό της, όπως και όλες τις συμβολικές ιδέες, από τον Ιουδαϊσμό..» Επειδή η Π.Δ. ήταν αρχικά γραμμένη στα Εβραϊκά, και επειδή η Κ.Δ. γράφηκε στα Ελληνικά, ο Mackey, ανοιχτά δηλώνει ότι οι ελευθεροτέκτονες έχουν τις ρίζες τους στην Π.Δ. Στην Μασονική Βίβλο, που αναφέρθηκε άνωθι, ο συγγραφέας του πρόλογου ρίχνει ακόμη περισσότερο φως γύρω από την σημασία του ναού του Σολομώντα για τον ελευθεροτεκτονισμό. «Οι παραδόσεις και ο ρομαντισμός του ναού του Βασιλιά Σολομώντα είναι το κυριότερο ενδιαφέρον για όποιον διαβάζει την Βίβλο. Είναι κληρονομική σημασία για τους Μασόνους. Ο ναός είναι το υπέροχο σύμβολο για την Μασονία, και η θρυλική ιστορία του κτισίματος του ναού είναι η θεμελιώδη βάση του Μασονικού κανόνα και οδηγού προς την πορεία της ζωής...» The Holy Bible: The Great Light In Masonry», King James Version, Temple.

Οι ελευθεροτέκτονες σε όλες τις περιπτώσεις, έχουν αγκαλιάσει την ιδέα μέσα στην συμβολική γλώσσα τους, της αντικατάστασης του πνευματικού και εσωτερικού ανθρώπου από ένα υλικό ναό. «Το σπουδαίο σώμα της Μασονικής Στοάς, κοιτώντας μόνο σε αυτό τον πρώτο ναό που κτίσθηκε από την σοφία του Βασιλιά Σολομώντα, το έκανε το σύμβολο της ζωής, και όπως το μεγάλο αντικείμενο της Μασονίας είναι η έρευνα μετά την αλήθεια, οδηγείται στην κατασκευή αυτού του ναού ως μιας αποδεκτής θέσης για την αλήθεια...» («Encyclopaedia of Freemasonry»", by Albert Mackey, MD, 33? and Charles T. McClenachan, 33?, Revised Edition, by Edward L. Hawkins, 30? and William J. Hughan, 32?, Volume II, M-Z, published by The Masonic History Company, Chicago, New York, London, 1873, A.G. Mackey, 1927, by the Masonic History Company, σελ. 774).

Ο «ΝΕΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ» ή ΧΡΙΣΤΟΣ του Υδροχόου

«Ο ναός της Μασονίας είναι το σπίτι του Χριστού» (Edward Waite, p. 486-7, «A New Encyclopedia of Freemasonry and of Cognate Instituted Mysteries: The Rites, Literature and History», Volume II, reprinted in 1970 by Weathervane Books., σελ. 314). Έτσι ο νέος ναός του Σολομώντα καλείται το σπίτι του Χριστού. Αλλά ποίος Χριστός - Μεσσίας. Ο Ιησούς Χριστός είναι ως γνωστό ο απεσταλμένος Μεσσίας Ματθαίος 16,16.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΤΙΣΙΜΑΤΟΣ ΝΑΟΥ ΑΠΟ ΜΑΣΟΝΙΑ και Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΝΔΡΑΣ

Στα υψηλά επίπεδα της Μασονίας, ακούει κανείς μια μυστική πρόθεση να χτισθεί ακόμη ένας ναός στην Ιερουσαλήμ Edward Waite, σελ. 486-7, «A New Encyclopedia of Freemasonry and of Cognate Instituted Mysteries: The Rites, Literature and History», Volume II, reprinted in 1970 by Weathervane Books. «Όσο αφορά το κτίσιμο του ναού, ο Zohar διδάσκει ότι ο ναός του Σολομώντα δεν κτίσθηκε σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια. ....Με μια λέξη ο Κύριος δεν έχτισε τον ναό και άδικα πίστευαν ότι τον έχει σαν. .....Αλλά θα έρθει κάποια στιγμή όπου ο Άγιος Ένας θα θυμηθεί τον λαό του, το Ισραήλ, και θα κτίσει τον Ναό» (Author, Edward Waite, p. 486-7, «A New Encyclopedia of Freemasonry and of Cognate Instituted Mysteries: The Rites, Literature and History», Volume II, reprinted in 1970 by Weathervane Books).

Τώρα γίνεται κατανοητό το λεχθέν υπό του Ορθόδοξου Ιουδαίου ιερέα σύμφωνα με το οποίο «μόνο ο Μεσσίας μπορεί να χτίσει τον ναό». Όταν δηλαδή ο Μασονικός ή ο Ιουδαϊκός (νέος) Χριστός- Αντίχριστος έλθει τότε θα εκπληρωθεί και το λεχθέν υπό του Waite «ο Κύριος θα κτίσει τον ναό»! Είναι τρομακτικό αλλά η μοντέρνα μασονική Βίβλος που αναφέρθηκε πιο πάνω αναφέρει ότι το κτίσιμο θα το αναλάβει ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος «είναι γνωστό για τον κάθε μελετητή της Βίβλου και μαθητής των ημερών του Σολομώντα ότι μια πολύ λεπτομερές περιγραφή του Ναού και τον γύρω οικοδομημάτων διασώθηκε με το πέρασμα του χρόνου από τοις γραφές. Μετρικές αποστάσεις, περιγραφή υλικών, και χρυσαφιών είναι τόσο ζωντανά γνωστές που η ανοικοδόμηση του ναού, σε κάθε στιγμή των περασμένων αιώνων, περίμενε μόνο την έλευση ενός ατόμου με την ιστορική του σημασία και την φαντασία για να αναλάβει αυτό το έργο» (Πρόλογος, «The Bible and King Solomon's Temple in Masonry», by John Wesley Kelchner, 1968, A. J. Holman Company.)

ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟΥ 6 ΗΜΕΡΩΝ: «Οι εκπρόσωποι της Ισραηλινής κυβέρνησης παράγγειλαν 60.000 τόνους της καλύτερης πέτρας από το Bedford της Ινδιάνας στις Η.Π.Α., για να χρησιμοποιηθούν στην αναστύλωση του ναού του Σολομώντα…οι ακρογωνιαίοι λίθοι του 3ου Ναού του Σολομώντα βρίσκονται ήδη στο Ισραήλ. Τα υλικά του ναού προετοιμάζονται μυστικά εδώ και 7 χρόνια» The Christian and Christianity Magazine, 4 Αυγούστου, 1967

Σημ: Ίσως τα φιλόδοξα σχέδια των «Εθνικιστικών» Ισραηλιτών να ναυάγησαν την εποχή εκείνη (1967) αλλά σίγουρα δεν έσβησαν ούτε διαγράφησαν. Ας το δει κανείς «πατριωτικά» το θέμα. Για τους έλληνες θα ήταν σαν να ζούσαν στην «ελευθερωμένη» Κωνσταντινούπολη και να μην μπορούσαν να πάνε στην Αγία Σοφία διότι από πάνω της υπάρχει ένα Τούρκικο τζαμί. Αμέσως γίνονται κατανοητές οι προσπάθειες στις οποίες θα έμπαιναν οι Χριστιανοί Έλληνες για να επιτύχουν την αναστύλωσή της. Αλλά και πάλι ο ναός του Σολομώντα είναι κάτι ακόμα το πολύ πιο ιερό για τον λαό του Ισραήλ, το οποίο τους ωθεί με περισσότερες δυνάμεις στην αναστήλωσή του.


Συγκεντρωτικά δηλαδή αναδεικνύωνται τα εξής συμπεράσματα

1. Τις τρεις κατασκευές και καταστροφές του ναού των Ιεροσολύμων με την προφητεία του Ιησού για την 3 καταστροφή του (επαληθεύτηκε)

2. Την προφητεία της διασποράς των Ιουδαίων σε όλα τα έθνη έπειτα από την έξοδο από την Αίγυπτο και την επακόλουθη κατοίκησή τους στο χώρο της Γαλιλαίας (επαληθεύτηκε)

3. Την αποτυχημένη προσπάθεια του Ιουλιανού να καταργήσει την προφητεία περί της 4ης και τελευταίας ανακατασκευής του ναού. (επικύρωσε τις προφητείες)

4. Την προφητεία της σύναξής των Ιουδαίων στο χώρο-γη των πατέρων τους μετά την προηγούμενη διασπορά τους (επαληθεύτηκε) και του μίσους (δικαιολογημένο ή αδικαιολόγητο δεν έχει σημασία ως προς την επαλήθευση των προφητειών) των κατοίκων των εθνών της γης εναντίων τους (επαληθεύεται - επαληθεύτηκε)

5. Την απαραίτητη καταστροφή του θόλου του Ομάρ ώστε να μπορεί να κατασκευαστεί ο νέος ναός του «Σολομώντα» επάνω στα «ιερά βράχια». (απαιτείται πόλεμος για να γίνει ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός ενάντια στην Μουσουλμανική θρησκεία).

6. Τις προφητείες για την κατασκευή του νέου και τελευταίου ναού στις έσχατες ημέρες, μέσα στον οποίο ο Αντίχριστος θα ανακηρύξει εαυτόν Θεό (επαληθεύεται με σχέδια;)

7. Τις προφητείες για την έλευση του Μεσσία και την διασάλευση του Σύμπαντος δια θείων Σημείων (αναμένουμε)

8. Τις Ισραηλιτικές προσπάθειες και επιθυμίες για την κατασκευή του νέου μελλοντικού ναού του Σολομώντα

Καλή συνέχεισ σε όλους σας

Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/02/2005, 00:58:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και τώρα ας δούμε ποιός φωστήρας έγραψε όλο αυτό το copy-paste!!!!

Μία απλή αναζήτηση και τσουπ... Να το... Ο γνωστός μας ΑΠΟΛΟΓΗΤΗΣ: ΝΑΟΣ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ

ReDragon, δυστυχώς η ανορθογραφία σου σε πρόδοσε.

Ραντεβού έξω απ' τον Άγιο Πέτρο...!!

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 17/02/2005 01:04:50Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αreios
Μέλος 2ης Βαθμίδας


295 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/02/2005, 01:43:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Αreios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
αφου το λεει ο ιδιος!
quote:
δεν είναι δυνατό να ελεγχθούν από τον Ανώνυμο Απολογητή

ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/02/2005, 01:50:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

αφου το λεει ο ιδιος!

Μα έτσι ήταν το πρωτότυπο κείμενο εξ αρχής.

Και παρ' ότι ο "συγγραφέας" θεωρεί και το δηλώνει ότι δεν μπορεί να διασταυρώσει τις πηγές του, ώστε να ερευνήσει τη φερεγγυότητα του όλου συλλογισμού (τόσο σοβαρός είναι κι αυτός που εξήγαγε και συμπεράσματα επί ανεξακρίβωτων εικασιών), κάποιοι γεμίζουν τις σελίδες εδώ με μπαρούφες.

Γιατί άραγε;

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 17/02/2005 01:53:00

Edited by - Zadok on 17/02/2005 01:55:01Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ReDragon
Μέλος 1ης Βαθμίδας


64 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/02/2005, 19:57:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Προς Zadok
1ο Όπως σωστά το είδε ο Αreios δεν εχω αναφέρει ότι είναι δικά μου αυτά που παρέθεσα. Προς τι αυτή η ειρωνία?

2ο Αν διαβάσεις προσεχτικά το κείμενο θα καταλάβεις οτι τα συμπεράσματα είναι και αυτά copy paste, αλλά που τέτοιο πράγμα. Το μόνο που παρατηρώ ότι κάνεις καλά είναι εσύ να βγάζεις ανεξεκρίβωτα συμπεράσματα.

4ο Άλλωστε η ψύχωση σου για το Forum είναι εμφανής. Απαγορεύεται απο οποιοδήποτε να αντικρούση αυτά που πιστεύεις.

5o Βλέπω οτι έχεις πάρα μα πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση για τον εαυτό σου. Μην σκίσεις το κάλτσον!!

6ο Συγνώμη που δεν είμαι τόσο έξυπνος όπως είσαι εσύ ώστε αυτά που έγραψα να μην ηταν Copy Paste. Βλέπεις ολη την εξυπνάδα και τα χαρίσματα τα έχεις πάρει εσύ!! Που να μείνει για εμάς. :PPpPP

7ο Τώρα αν έχεις να πεις κάτι για το θέμα κάντο αλλιώς καλύτερα να σωπάσεις.

8ο Έυχομαι να μην ξαναασχολιθώ μαζι σου όπως και εσύ μαζί μου γιατί για να γράψω αυτα που έγραψα πριν χαράμισα 8 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2005, 02:27:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τι σχέση μπορεί να έχει ένας έξυπνος με τη βλακεία; Πιο... «στενή» από
ό,τι φαντάζεστε, απαντά ο καθηγητής Ρόμπερτ Στέρνμπεργκ.

«Μα, τι έχουν μέσα στο κεφάλι τους;». Η απορία προκύπτει κάθε φορά που
κάποιος προβαίνει σε ενέργειες... μνημειώδους ανοησίας!

Η ίδια απορία απασχολεί τα τελευταία χρόνια και αρκετούς διακεκριμένους
επιστήμονες από όλο τον κόσμο, που αποφάσισαν να ασχοληθούν σοβαρά με
τις... βλακείες και τις αιτίες που τις προκαλούν! Ανάμεσά τους και ο
Ρόμπερτ Στέρνμπεργκ, που πρόσφατα συγκέντρωσε τις απόψεις των ειδικών περί
βλακείας σε ένα βιβλίο.

Σε αντίθεση με αυτό που γενικά πιστεύουν οι άνθρωποι, ο Ρόμπερτ
Στέρνμπεργκ λέει πως η ανοησία δεν είναι το αντίθετο της εξυπνάδας. «Κι
αυτό γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι οι οποίοι θεωρούνται -
και είναι - αντικειμενικά πολύ ευφυείς προχωρούν σε ανόητες πράξεις. Θα
μπορούσε κανείς να πει πως η ανοησία είναι το αντίθετο της σύνεσης (ή
σοφίας)». Για την τελευταία, ο ίδιος υποστηρίζει ότι «είναι η ικανότητα
κάποιου να εφαρμόσει τη γνώση του για το κοινό καλό».

Χωρίς να έχει συγκεκριμένα στοιχεία, υποθέτει πως «οι άνδρες είναι πιο
ευάλωτοι στη βλακεία». Το σίγουρο, πάντως, είναι πως η βλακεία δεν έχει
ηλικία και δεν βγαίνει ποτέ στη... σύνταξη. «Μπορεί να συμβεί σε όλους
μας, σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μας. Υπάρχουν βέβαια άνθρωποι που
μαθαίνουν από τα λάθη τους και άλλοι που απλώς συνεχίζουν να τα κάνουν -
και μερικές φορές ακόμη χειρότερα!».

Για τον καθηγητή Στέρνμπεργκ «είναι πολύ δύσκολο έως και αδύνατο να βρει
κανείς έναν άνθρωπο που δεν θα έκανε ποτέ καμιά βλακεία». Όλοι όμως
μπορούμε να λάβουμε προληπτικά μέτρα! «Η αναζήτηση της σύνεσης, η
αναζήτηση δηλαδή του κοινού καλού, το οποίο ισορροπεί ανάμεσα στα δικά μας
ενδιαφέροντα και αυτά των άλλων και πάντα ανάλογα με την ευφυΐα και την
εμπειρία μας, μπορεί να μας "προφυλάξει" από ανοησίες».

Ένας ακόμη τρόπος είναι, ίσως, η παρατήρηση της... συμπτωματολογίας! «Ναι,
η ανοησία έχει συμπτώματα ή, αλλιώς, προειδοποιητικά σήματα. Το κυριότερο
από αυτά είναι η άποψη των άλλων και εμάς των ίδιων για τον εαυτό μας.
Όταν αυτά τα δύο αρχίζουν να... διαφέρουν, όταν δηλαδή εμείς νομίζουμε για
τον εαυτό μας κάτι διαφορετικό από αυτό που νομίζουν οι άλλοι, τότε κάτι
δεν πάει καλά! Τότε οι άλλοι αρχίζουν να βλέπουν την ανοησία μας, ενώ
εμείς πιστεύουμε πως εκείνοι είναι οι βλάκες!».

Οι δε ορισμοί του έξυπνου και του ανόητου, όπως τους περιγράφει ο Ρόμπερτ
Στέρνμπεργκ στο βιβλίο του: Έξυπνος είναι αυτός που έχει την ικανότητα να
πετυχαίνει στη ζωή του, σύμφωνα με τον δικό του ορισμό της επιτυχίας αλλά
και σε συνάρτηση με το περιβάλλον όπου ζει.

Ανόητος είναι εκείνος που παρουσιάζει προδιάθεση να κάνει «βλακείες»,
πράγματα δηλαδή που δεν έχουν θετικό αποτέλεσμα ούτε για τον ίδιο ούτε για
τους άλλους ούτε και για την κοινωνία.

Από Περι βλακείας.

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ReDragon
Μέλος 1ης Βαθμίδας


64 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2005, 21:37:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Απόσπασμα απο κάποια φοβερά πράγματα που έχουν υποθεί απο τον τελευταίο Άγιο της Θρησκείας μας. Τον Πάτερ Παϊσιο:


Ενα μεσημέρι έφθασε στό κελί τού Γέροντα μιά παρέα προσκυνητών. Αφού πήραν τήν ευχή του, κάθισαν στό υπαίθριο αρχονταρίκι. Μέ πολύ καλοσύνη τούς πρόσφερε δροσερό νερό, λουκούμι, καί φρέσκα κορόμηλα. Σέ λίγο ή συζήτηση άρχισε...

-- Πώς πάει ό κόσμος έξω; ρώτησε ό Γέροντας.

-- Γενικώς πάτερ μου, τά μέσα ενημερώσεως προβάλλουν τό κακό. Φθάσαμε στό σημείο νά αισχρολογούν ακόμη καί τά μικρά παιδιά...Πώς πρέπει άραγε νά φερόμαστε μέσα στήν κακία αυτού τού κόσμου;

-- Χρειάζεται διάκριση. Νά συμβουλευόσαστε τόν πνευματικό σας σέ τέτοιες καταστάσεις.

Εδώ, ό Γέροντας σηκώθηκε, τούς άφησε γιά λίγο μόνους, κι΄ εκείνοι βρήκαν τήν ευκαιρία νά συνεννοηθούν μεταξύ τους. Σκέφθηκαν νά τόν ρωτήσουν " τί θά γίνει μέ τήν Πόλη; "

Σέ λίγο επέστρεψε ο π.Παϊσιος, καί πρός γενική έκπληξη, τούς πρόλαβε όλους. Είχε διαβάσει τήν σκέψη τους!...

-- Τί λέτε, θά τήν πάρουμε τήν Πόλη;

Η παρέα έμεινε άναυδη καί αμίλητη...

-- Σάς ρωτάω πάλι, είπε ό Γέροντας. Θά τήν πάρουμε τήν Πόλη;

Καί σέ λίγο αστειευόμενος προσθέτει,

-- Παλικάρια τής φακής...

-- Ναί Γέροντα, άν είναι από τόν Θεό ευλογημένο, θά τήν πάρουμε τήν Πόλη...

-- Θά τήν πάρουμε παιδιά μου. Οχι δηλαδή πώς θά τήν πάρουμε εμείς, άλλοι θά μάς τήν δώσουν. Θά τήν πάρουν αυτοί από τούς Τούρκους καί θά τήν δώσουν σ΄ εμάς, όχι γιατί μάς αγαπούν αλλά γιατί αυτό θά είναι τότε, τό συμφέρον τους!...

-- Θά διαρκέσει πολύ αυτό τό κακό, Γέροντα;

-- Μπόρες, μπόρες θά ΄ναι. Θά δώσουμε όμως εξετάσεις...

Σ΄ αυτόν τόν πόλεμο όλοι θά γυρίσουν νικημένοι. Ο Ελληνικός στρατός θά παραμείνει θεατής. Γήπεδο θά είναι ή Παλαιστίνη, τάφος τους ή Νεκρά Θάλασσα. Αυτό θά είναι καί τό πρώτο ημίχρονο...

Θά υπάρξει μετά καί συνέχεια.... τό δεύτερο ημίχρονο...

Ο κόσμος θά φθάσει σέ αδιέξοδο, καί τότε όλοι θά ζητούν νά μάθουν γιά τό Ευαγγέλιο καί τίς Γραφές. Θά λυπηθεί ό Χριστός τόν κόσμο, καί μέ ένα ξεχωριστό σημείο πού θά δείξει, πολλοί θά πιστέψουν.

Τότε, θά ψάχνει κανείς νά βρεί άπιστο!

-- Γέροντα, στό απολυτίκιο τού προφήτου Ηλιού λέει, ότι είναι ό δεύτερος πρόδρομος τής Παρουσίας Χριστού.

Είναι γνωστό, ότι ό προφήτης Ηλίας δέν κοιμήθηκε, όπως καί ό Ενώχ. Θά έλθει πάλι ό προφήτης Ηλίας στήν Γή;

Ο Γέροντας χαμογέλασε.

-- Ο προφήτης Ηλίας τροχάει καί ετοιμάζει τήν μαχαίρα του! Καί μάλιστα πρώτα θ΄ αρχίσει από τούς Πατριάρχες, δεσποτάδες, παπάδες, καί μοναχούς!

-- Καί από τούς λαϊκούς πάτερ Παϊσιε...

-- Τά δικά σας είναι αγνοήματα, ενώ τά δικά μας είναι αμαρτήματα.

Ο προφήτης Ηλίας τροχάει τό μαχαίρι του, όμως χρειάζεται προσοχή, γιατί μερικά πράγματα αλλοιώς τά λένε οί Πατέρες τής Εκκλησίας κι΄ αλλοιώς τά ερμηνεύει ό κόσμος.

Παράδειγμα τά "Εξαμίλια" πού αναφέρει ό Αγιος Κοσμάς ό Αιτωλός.

{ Οί Τούρκοι, λέει, θά φύγουν, αλλά θά ξανάρθουν πάλι φθάνοντας στά Εξαμίλια. Στό τέλος θά τούς διώξουν μέχρι τήν Κόκκινη Μηλιά. Από τούς Τούρκους τό 1/3 θά σκοτωθεί, τό άλλο 1/3 θά βαπτισθεί, καί μόνο τό υπόλοιπο 1/3 θά πάει στήν Κόκκινη Μηλιά}

Κανένας δέν μπόρεσε νά τό εξηγήσει, όλοι τό ερμηνεύουν λανθασμένα.

Εξαμίλια υπάρχουν στόν Λαγκαδά, στό Κιλκίς, στήν Θράκη, στήν Κόρινθο, μά κανένας δέν καταλάβαινε ότι τά "Εξαμίλια" τού Αγίου Κοσμά είναι τά εξαμίλια τής υφαλοκρηπίδας καί ή αιτία πολέμου μέ τήν Τουρκία...

Νά διαβάσετε τούς προφήτες τί λένε...Τόν Ιωήλ,τόν Ζαχαρία, τόν Ιεζεκιήλ, τόν Δανιήλ...Τά λένε όλα πώς θά γίνουν!

Γιά 7 χρόνια στήν Παλαιστίνη δέν θά καίνε ξύλα, αλλά μπαστούνια, αλλά πού νά ξέρετε εσείς από μπαστούνια καί ξύλα! Εσείς έχετε στά σπίτια σας καλοριφέρ ( χαμογελώντας), ενώ εγώ, καίω ακόμη ξύλα στό τζάκι κι΄ έτσι ξέρω απ΄ αυτά...( προφ. Ιεζεκ. 39,9-10)

-- Καί οί Εβραίοι Γέροντα;

-- Ενας ευσεβής Ιορδανός μού έλεγε ότι οί Εβραίοι έχουν σκάψει ένα τούνελ κάτω από τό τέμενος τού Ομάρ ( τέμενος Αλ Ακτσά ) θέλοντας νά τό καταστρέψουν. Εκεί βρίσκονται καί τά θεμέλια τού αρχαίου Ναού τού Σολομώντος.

Εκεί, όταν έλθει ό Αντίχριστος, θά κτίσει πάλι καί τόν Ναό τού Σολομώντος... { κείμ. Β΄}

Απο Ιστοσελίδα http://users.forthnet.gr/pat/glg/Pages/Cpagosmios.htm


NO RULES IN THE GAME
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Knight MIXAIL
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
266 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2005, 13:59:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Knight MIXAIL  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Χρειαστηκε να στραφω στην πρωτη σελιδα του τopic
για να θυμηθω και παλι την αρχικη ερωτηση αλλα και
το θεμα, γιατι νομιζω ξεφυγαμε.

Οι Γραφες και ειναι συμβολικα κειμενα
Δεν θα ηταν εξ αλλου δυνατον μα αναπτυχθει μια θρησκεια
μεσα απο ενα ιστορικο κειμενο.
Εσωτερικα μηνυματα μεταφερθηκαν μεσα απο, και ντυθηκαν
ιστορικα γεγονοτα και προσωπα
Οι αναφορες πολλες.

Ετσι λοιπον το 'σωμα' που αναφεροταν η ΣΑΡΙΣΣΑ -
(αληθεια τι εγινε ?? που χαθηκε ??)- αποτελει τον
'δερματικο χιτωνα' που ενδυθηκαν οι πρωτοπλαστοι.
Το σωμα του πνευματος, ειναι αυτο που πρεπει να ελευθερωθει
Η εργασια μοιαζει με αυτη του γλυπτη. Ακριβως οπως αυτος
μεσα απο το αγκωναρι του λατομειου βγαζει ενα υπεροχο
μαρμαρινο αγαλμα.

Αυτο αποτελει τον στοχο του καθε ανθρωπου. Αλλα και παλι
δεν αρκει αυτο.
Καθε κατεργασμενο μαρμαρο, πρεπει να εναρμονιστει με τα αλλα,
σε πνευματικη αδελφικη κοινωνια.

Τωρα σε αυτη την κοινωνια, πιστευετε οτι ειναι αδυνατον
ενας Βουδιστης, ενας Καθολικος, ενας Ορθοδοξος, ενα Σουνιτης,
ενας Δεπβισης κλπ να επικαλεστουν ταυτοχρονα τον Θεο και
να μην εμφανιστει ο ΙΔΙΟΣ και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ σε ολους ??

Μια απο τις προτασεις που ακουστηκε τελευταια, για να λυθει
δηθεν τοσο το Παλαιστινιακο, αλλα ιδιαιτερα της Ιερουσαλημ,
καθως την διαικδικουν ολες οι θρησκειες, ηταν να ιδρυθει εκει
ενα Παγκοσμιο Θρησκευτικο Κεντρο
Η λατρεια απο τον Σολομωντα, του Υπερταταου Οντος, ταυτοχρονα
με τον Βασιλεα της Τυρου και αλλους εργατες μη Εβραιους,
αλλοθρησκους δηλαδη, δειχνει οτι ειναι τουτο δυνατον .

Ακομα, Το Παλατι με τον Ναο συνδεοταν με μυστικη κρυπτη
Ο κοσμος-λαος εβλεπε δυο αρχες οι οποιες ομως ηταν κρυφα
ενωμενες. Αλλα και περα αυτου η κοινη λατρεια των δυο
βασιλεων, γινοταν στην κρυπτη αυτη.

Μηπως σιγα σιγα πρεπει να κατανοησουμε αυτα τα συμβολα,
να τα εξωτερικευσουμε ωστε να σταματησει ο θρησκευτικος
φανατισμος και φονταμενταλισμος ??


LOVE IS THE LAW
HARMONY THE EFFECT

Knight ΜΙΧΑΗΛΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ReDragon
Μέλος 1ης Βαθμίδας


64 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2005, 14:50:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θέλω να ρωτήσω μήπως υπάρχει κάποιο άτομο που έχει μεταβεί ο ίδιος του στο σημείο που ήταν ο Ναός ώστε να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το τη συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο εκεί;

Και να ρωτήσω και κάτι επιπλέον. Ποια η σχέση του Ναού του Σολωμόντα με την Αγία Σοφία;;;;;;;;;


NO RULES IN THE GAME
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2005, 14:58:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Θέλω να ρωτήσω μήπως υπάρχει κάποιο άτομο που έχει μεταβεί ο ίδιος του στο σημείο που ήταν ο Ναός ώστε να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το τη συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο εκεί;

Εγώ. Τί θέλεις να μάθεις;

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
dimitris2
Πλήρες Μέλος


1364 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2005, 15:19:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dimitris2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ReDragon ,
Ο πάτερ παϊσιος δεν είναι άγιος.
Δεν τον ανακήρυξε η εκκλησία, και καλό θα είναι να σεβόμεθα την εκκλησία ανεξάρτητα από τον κάθε πιστό της, αμαρτωλό ή δίκαιο.
Τώρα αν θα πάρουμε την πόλη, τι να πω?
Η πόλη έχει 15.000.000 εκατομμύρια εγγεγραμμένους πολίτες δηλαδή κάπου 20.000.000 συνολικά . Δηλαδή και να γίνει δικιά μας και να πάμε όλοι μαζι να μείνουμε απο κει,.. πάλι η μισή θα είναι άδεια.
Για την Αγια Σοφιά νομίζω ότι αν η Τουρκία μπει στην ΕΟΚ μετά από 10- 50 χρόνια, θα την παραχωρήσουν σε χριστιανούς, γιατί χώροι για μουσεία υπάρχουν πολλοί.
Πιστεύω θα την είχε δώσει ο Ατατούρκ αλλά την εποχή εκείνη δεν μπορούσε να το κάνει και την έκανε απλά μουσείο.
Αν γίνει εκκλησία- μουσείο, οι τουρίστες θα είναι πολύ περισσότεροι και θα βλέπουν κάτι το ζωντανό.

Τώρα για να πάμε στο θέμα μας.

Το ίδιο λένε και οι εβραίοι.
Πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικός μας θα ναι. (ο ναός )
Ελα όμως που έχουν χτίσει από πάνω οι μουσουλμάνοι το δεύτερο προσκύνημα μετα την Μέκκα.
Θα μπορούσαν οι εβραίοι να ανοικοδομήσουν το ναό τους λίγα μέτρα παραδίπλα.
Κολλάει όμως ο νους και λέει όχι θα χτίσουμε εκεί ακριβώς.
Μα και να έχτιζαν ακριβώς εκεί δεν θα αναστύλωναν τον ίδιο ναό αλλά θα ήταν κάποιος διαφορετικός μεταγενέστερος κάποιο είδωλο του Ναού και όχι ο ίδιος.
Αν δηλαδή βάζαμε σήμερα όλους τους αρχιτέκτονες του πλανήτη να φτιάξουν μια αγια σοφιά στην Αθήνα, ίσως έβγαινε πολύ καλύτερη από την υπάρχουσα.
Ομως δεν θα ήταν η Αγια Σοφιά.
Αν έφτιαχναν οι ισραηλινοί ή οι έλληνες νέο ναό θα ήσαν ικανοποιημένοι?
Οχι πιστεύω, γιατί όπως έλεγε ο Σαρτ μετά την πρώτη σεξουαλική εμπειρία βλέπεις το χάος κάτω από τα πόδια σου γιατί όλα αυτά που ονειρεύόσουν ήταν τόσο απλά.


Edited by - dimitris2 on 26/02/2005 15:52:29Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xatzin2004
Νέο Μέλος


8 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2005, 16:41:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους xatzin2004  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πιστεύω ότι η ανοικοδόμηση του ναού του Σολωμόντα θα είναι τρανό σημάδι για την ερχομό του Αντιχρίστου ο οποίος θα είναι εβραικής καταγωγής. Ο άνθρωπος αυτός (ο υιός της απωλείας) θα κάτσει μέσα στον ναό και θα απαιτήσει να τον λατρεύουν σαν Θεό. Τα πρώτα 3 1/2 χρόνια της δράσης του θα παριστάνει τον καλό. Τα επόμενα 3 έτη θα φανερωθεί όλη η κακία του. (Σημείωση :Υπάρχει η φήμη ότι οι Εβραίοι έχουν ήδη τοποθετήσει τον θεμέλιο λίθο του ναού του Σολωμόντα στη θέση του Τεμένους του Μουλά Ομάρ.)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Hfaistos
Μέλος 2ης Βαθμίδας


259 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2005, 02:00:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Hfaistos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λοιπον οι Εβραιοι προσπαθουν με νυχια και με δοντια να ξανα χτισουν τον ναο του Σολομωντα το ταχυτερο δυνατον (Γιατι αραγε?). Προσπαθουν να βρουν ενδιαμεσες λυσεις ακομα και να μην τον χτισουν εκει που σημερα ειναι το τεμενος του Ομαρ.
Υπαρχη εντονη φημολογια περι καιρου που πρεπει να γινει τωρα ο Ναος.

Οσον αφορα το σχετισμο Ναου του Σολομωντα με τον Αντιχριστο οντως ειναι αληθες οτι κατι τετοιο θα γινει τουλαχιστον για οσους ασπαζονται την Ορθοδοξια η καποιο αλλο δογμα εντος του Χριστιανισμου. Το θεμα δεν ειναι τοσο απλο παντος.

Αν γινει καποια κινηση για αναοικοδομηση του Ναου εις βαρος του Τεμενους το Ομαρ ερθει δεν ερθει Αντιχριστος τα πραγματα θα ειναι πολυ ασχημα για ολη την ανθρωποτητα.

Εγω παντως πιστευω οτι μαζι με τον Ερχομο του Ναου θα εχουμε και τον Αντιχριστο. Για αυτο ας ευχομαστε να αργησει αυτη η ωρα.

"ΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/04/2005, 14:45:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαιρετώ σας

Εχετε αναρωτηθεί τι γνώσεις και ποίες επιστήμες απαιτούνται για την ανέγερση ενός τέτοιου μεγαλειώδους ναού, όπως δείχνουν κάποιες αναπαραστάσεις;
Διότι απ' όσο ξέρω, οι τότε Ιουδαίοι ουδέποτε ανέπτυξαν την παραμικρή επιστήμη.
Υποθέτω ότι με τις γνώσεις που είχαν, δεν πρέπει να κατέβαλε και μεγάλες προσπάθειες ο Σαμσών...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/04/2005, 15:21:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγώ θα πρότεινα να διαβάσετε την Αγία Γραφή κατ' αρχήν και καμμια εγκυκλοπαίδεια στη συνέχεια, να ξέρετε γιατί θέμα γράφετε και μετά να προτρέχετε σε επιπόλαιες εκτιμήσεις ασπαζόμενοι φήμες και μπαρουφολογίες.

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/04/2005, 20:14:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Zadok

Να διαβάσουμε αν είχαν αναπτύξει κάποιες επιστήμες, να διαβάσουμε τι γνώσεις απαιτούνται, ή απλώς καλά θα κάνουμε να πιστέψουμε ότι γράφει εκεί μέσα (αγία γραφή);

Κάποια παραπομπή ίσως;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/04/2005, 03:13:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Αίολος, είναι σαφές ότι δε θεωρώ ότι πρέπει να πιστεύουμε οτιδήποτε άκριτα είτε πρόκειται για θεόπνευστο (τουλάχιστον υποθετικά) κείμενο, είτε για άποψη...

Όμως για να κρίνουμε ένα κείμενο όπως αυτό της Αγίας Γραφής και να αντλείσουμε στοιχεία από αυτό, θα πρέπει τουλάχιστον να το διαβάσουμε και στη συνέχεια, να το προσεγγίσουμε σύμφωνα με το πνεύμα του...
Διαφορετικά δε νομίζω ότι μπορούμε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Ξεκίνα λοιπόν, και αναζήτησε π.χ. ποιός έκτισε το Ναό και αν δυσκολευτείς, ευχαρίστως να βοηθήσω...

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 03/04/2005 04:18:27Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/04/2005, 09:48:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Zadok

Θα με βοηθούσε πολύ κάποια παραπομπή, διότι πιθανόν να μου πάρει μέρες η ανάγνωση αυτών των κειμένων.

Ευχαριστώ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/04/2005, 10:42:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Zadok

"...είπε δε Ιούδας τω Αυνάν: είσελθε προς την γυναίκα του αδελφού σου
και επιγάνβρευσαι*(!) αυτήν και ανάστησον σπέρμα τω αδελφώ σου. Γνους δε Αυνάν ότι ουκ αυτώ έσται το σπέρμα, εγένετο όταν εισήρχετο προς την γυναίκα του αδελφού του , ΕΞΕΧΕΕΝ επί την γην του μη δούναι σπέρμα τω αδελφώ αυτού. Πονηρόν δε εφάνη εναντίον του Θεού, ότι εποίησεν τούτο, και ΕΘΑΝΑΤΩΣΕ και τούτον..."
ΓΕΝΕΣΙΣ κεφ. λη' εδάφ. 8-10

Αυτό που καταλαβαίνω στο ανωτέρω εδάφιο, είναι ότι ο Θεός, από τους άπειρους πλανήτες του Σύμπαντος, διάλεξε τον δικό μας και μάλιστα ν' ασχολείται με το που... "ΕΞΕΧΕΕΝ" ο Αυνάν τον οποίον "εθανάτωσε και τούτον" (δηλ. είχε καθαρίσει κι άλλους), ποιός; Αυτός που είπε "ου φονεύσεις"!!!
"...να το προσεγγίσουμε σύμφωνα με το πνεύμα του..."
Μήπως το προσεγγίζω με λάθος πνεύμα;

Όπως καταλαβαίνεις, ψάχνοντας να βρώ τα ζητούμενα εδάφια πέφτω σε κάτι τέτοια και δεν αντιστέκομαι στον πειρασμό να τα δημοσιεύσω.
Γι' αυτό θα ήταν καλλίτερα να με παραπέμψεις στα εδάφια που επικαλείσαι.

(*)έτσι το έλεγαν τότε...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/04/2005, 16:11:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Αίολος,

συγγνώμη που δε σου απαντώ ευθέως, αλλά μου κάνει εντύπωση το εξής:

ξεκινάς να ερευνήσεις ένα ζήτημα χωρίς να γνωρίζεις ούτε κάποια στοιχειώδη

Τέλος πάντων:

Ο Βασιλιάς Δαβίδ, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη (Χρονικών Α’, 28:2-3), σκόπευε να χτίσει μία μόνιμη κατοικία για την «Κιβωτό της Διαθήκης του Θεού», αλλά του είχε απαγορευθεί από το Θεό να πράξει κάτι τέτοιο, επειδή είχε εμπλακεί σε πόλεμο και ήταν υπεύθυνος για το θάνατο πολλών ανθρώπων.

Ο Δαβίδ τότε όρισε το γιο του Σολομώντα υπεύθυνο για την ανέγερση του Οίκου του Θεού και του ανακτόρου. (συνεπώς πρέπει να αναγνώσεις τα κεφάλαια τα οποία αναφέρονται στο Σολομόντα)
Ο Ναός σχεδιάστηκε ώστε να αποτελεί το συνεχή τόπο διαμονής του Θεού και ουσιαστικά προοριζόταν να αντικαταστήσει ή να διαδεχθεί τη νομαδική Σκηνή του Μαρτυρίου (=μαρτυρία, ≠ μαρτύριο), η οποία θεσμοθετήθηκε στην έρημο του Σινά από το Μωυσή (όρα Έξοδος 25:8).

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/04/2005, 18:23:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλη Ostria

Τα βρήκα αυτά που λες και πολλά άλλα, όπως το ανωτέρω απόσπασμα, τα οποία αν αρχίσω να δημοσιεύω θα φρίξουμε γενικώς.
Και φυσικά δεν αντέχουν στην λογική εξέταση.
Πολύ γιούς του Ισραήλ βρήκα. Σ' εμάς απευθύνεται ο Θεός;
Και δεν βρήκα απάντηση στα ερωτήματα που έθεσα.
Δηλαδή τι γνώσεις χρειάζονται για ένα τέτοιο έργο και που τις βρήκαν οι Ιουδαίοι.
Είναι παράλογο ένας νομαδικός λαός, που ζει σε σκηνές, ξαφνικά να κατασκευάσει έναν τόσο μεγαλειώδη ναό, του οποίου μάλιστα δεν έχει ανευρεθεί ούτε ίχνος, και δεν μνημονεύεται από καμία εξωβιβλική πηγή.
Ισως να ρωτούσαμε έναν μηχανικό ή αρχιτέκτονα;
Τόσα χρόνια πανεπιστήμιο, όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρουν...

Αν, λέω αν, οι απανταχού Ιουδαίοι είχαν ως ιερά βιβλία τα τού Ομήρου
και του Ισιόδου και η εθνική τους εορτή ήταν η νίκη επί των Περσών στον Μαραθώνα για παράδειγμα, πως θα τους χαρακτήριζες;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/04/2005, 19:01:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Φίλη Ostria

Mήπως κάνεις κάποιο λάθος, αγαπητέ

quote:

Τα βρήκα αυτά που λες και πολλά άλλα, όπως το ανωτέρω απόσπασμα, τα οποία αν αρχίσω να δημοσιεύω θα φρίξουμε γενικώς.

Με συγχωρείς, αλλά δεν καταλαβαίνω ποιός είναι ο σκοπός της έρευνάς σου.

Τα "άλλα" πού κολλάνε;;

Σ' ενδιαφέρει ο Ναός του Σολομόντα ή να προκαλέσεις;

quote:

Και φυσικά δεν αντέχουν στην λογική εξέταση.

Σε ποιά λογική αναφέρεσαι, τη δική σου ή εκείνη που θεωρείς κοινή

Δεν κατάλαβα ποιός σου δίνει το δικαίωμα να κρίνεις τη "λογική" ενός τέτοιου κειμένου.

Αν δε σου αρέσει, μπορείς να μην ασχολήσαι. Σε αναγκάζει κάποιος;

quote:

Πολύ γιούς του Ισραήλ βρήκα. Σ' εμάς απευθύνεται ο Θεός;

Εγώ Τάρζαν, ντε νομίζει ότι Τεός απευτύνεται σ' εσένα.
Ελπίζω να σε διευκόλυνα.

quote:

Και δεν βρήκα απάντηση στα ερωτήματα που έθεσα.

Αν δεν βρήκες, ψάξε αλλού.

quote:

Δηλαδή τι γνώσεις χρειάζονται για ένα τέτοιο έργο και που τις βρήκαν οι Ιουδαίοι.

Τις πυραμίδες της Αιγύπτου ποιός τις έκτισε

quote:

Είναι παράλογο ένας νομαδικός λαός, που ζει σε σκηνές, ξαφνικά να κατασκευάσει έναν τόσο μεγαλειώδη ναό, του οποίου μάλιστα δεν έχει ανευρεθεί ούτε ίχνος, και δεν μνημονεύεται από καμία εξωβιβλική πηγή.

Δε μου λες, μας "επεξεργάζεσαι" ελαφρώς ή ιδέα μου είναι

Διάβασες τη Βίβλο και δεν παρατήρησες ότι ο Ναός δεν χτίστηκε από τους Ιουδαίους

Τα υπόλοιπα τα αφήνω ασχολίαστα προς το παρόν.

quote:

Ισως να ρωτούσαμε έναν μηχανικό ή αρχιτέκτονα;
Τόσα χρόνια πανεπιστήμιο, όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρουν...

Ευχαριστώ που μου το αναγνωρίζεις. Αρχιτεκτονική σπούδασα, άσχετα αν δεν αποκομίζω τα προς το ζην απ' την Τέχνη αυτή, αλλά από άλλη.

quote:

Αν, λέω αν, οι απανταχού Ιουδαίοι είχαν ως ιερά βιβλία τα τού Ομήρου
και του Ισιόδου και η εθνική τους εορτή ήταν η νίκη επί των Περσών στον Μαραθώνα για παράδειγμα, πως θα τους χαρακτήριζες;

Αίολε, κατ' αρχήν ήρθες σ' αυτό το θέμα για να μάθεις ή για να μας πεις για την αξία των προγόνων μας ;;

Αμφισβήτησε κάποιος την αξία τους ;

Επέτρεψέ μου όμως, να επισημάνω, ότι για να τιμάς πραγματικά τους προγόνους σου, θα πρέπει να μιλάς και να γράφεις σωστά ελληνικά πρωτίστως, διότι διαφορετικά δείχνει ιδιαίτερα οξύμωρο να μέμφεσαι τους προγόνους άλλων λαών με τέτοια επιχειρήματα.

Κατά δεύτερον, ο καθένας είναι υπεύθυνος για ότι του έχει συμβεί και στο χέρι του είναι να το αλλάξει, εφόσον το επιθυμεί.

Επειδή ερευνάται η βιβλική παράδοση σε μία συζήτηση στην αγορά του esoterica, δε σημαίνει ότι μειώνεται η αξία άλλων παραδόσεων.

Αν και απ' ότι διαβάζω δυστυχώς, και συμπεραίνω από τα σχόλιά σου, παρά τη φιλότιμη προσπάθειά σου, δεν έχεις σαν σκοπό την αναζήτηση...
Μακάρι να πέφτω έξω.

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 04/04/2005 19:04:30Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/04/2005, 23:09:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Zadok
(νόμιζα ότι είσαι κοριτσάκι. Συγγνώμη)

"...Σολομών ο υιός σου, αυτός θέλει οικοδομήσει τον οίκον μου και τας αυλάς μου..."
"...ιδέ τώρα ότι ο Κύριος σε έκλεξε να οικοδομίσης οίκον..."
"...Κυριε Θεέ ημών, άπαν τούτο πλήθος, το οποίον ητοιμάσαμεν δια να οικοδομήσουμεν οίκον εις σε..."
"...και έδωκεν ο Δαβίδ εις τον Σολομώντα τον υιόν αυτού το σχέδιον του προνάου, και των οίκων αυτού..."
"...και ημείς κόψομεν ξυλα εκ του Λιβάνου κατά την χρείαν σου..."
"...και απόστειλόν μοι ξυλα κέδρινα και αρκεύθινα και πεύκινα εκ του Λιβάνου..."
"...και απέστειλας αυτώ κέδρους του οικοδομήσαι..."

ΞΥΛΙΝΟΣ ΗΤΑΝ!!!

Πολύ βολικό το κωλόχερο όταν δεν έχεις απαντήσεις ε;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/04/2005, 23:39:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΞΥΛΙΝΟΣ ΗΤΑΝ!!!

Πολύ βολικό το κωλόχερο όταν δεν έχεις απαντήσεις ε;


Να χαρώ εγώ τον απόγονο του Σωκράτη και του Πλάτωνα!!!!!!!!!!

Ποιός τον έκτισε, αγαπητέ "πρωταγωνιστή του θεάτρου σκιών"

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 04/04/2005 23:48:03Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/04/2005, 23:41:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...και δεν μέμφομαι κανέναν.
Ειδικά τους Ιουδαίους τους σέβομαι διότι δεν προξένησαν καμία καταστροφή πουθενά, σε αντίθεση με κάποιους άλλους...
Τις παραδόσεις τους άλλοι μας τις τρίβουν στα μούτρα, με αποτέλεσμα, αναπόφευκτα, να τις κρίνουμε.
Δικαιωμά μας δεν είναι;

Εναν ξύλινο ναό, όποιος και να τον έκτισε, ξυλινος είναι και παρ' όλα αυτά κάλεσε λέει κάποιον σοφό γι' αυτό.
Πόση σοφια χρειάζεται για κάτι τέτοιο;

Edited by - Αίολος on 04/04/2005 23:45:49Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/04/2005, 23:45:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τις παραδόσεις τους άλλοι μας τις τρίβουν στα μούτρα, με αποτέλεσμα, αναπόφευκτα, να τις κρίνουμε.
Δικαιωμά μας δεν είναι;

Δικαίωμά σου (δεν γράφω "σας", γιατί νομίζω δεν είστε πολλοί, κάτι σαν οι "Αίολοι") είναι να μη δέχεσαι να σου τρίβουν οτιδήποτε δε σε αφορά στα μούτρα και να μην το επιτρέπεις...

Κατά τα άλλα, φρόντισε πρώτα να μάθεις τρόπους...

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/04/2005, 23:48:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο εκνευρισμός δεικνύει φόβο...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/04/2005, 23:49:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ο εκνευρισμός δεικνύει φόβο...

...
quote:
...και δεν μέμφομαι κανέναν.
...
Εναν ξύλινο ναό, όποιος και να τον έκτισε, ξυλινος είναι και παρ' όλα αυτά κάλεσε λέει κάποιον σοφό γι' αυτό.
Πόση σοφια χρειάζεται για κάτι τέτοιο;

Περαστικά!

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 04/04/2005 23:57:11Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/04/2005, 00:06:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχαριστώ
Αλλά το μόνο που κάνεις είναι να προσβάλεις, χωρίς να λες που κάνω λάθος και γιατί. Συγγνώμη που σε αμφισβητώ.
Δεν γνώριζα την θεϊκή σου καταγωγη...
Κάπως το λένε αυτό...
Πσώνιο;

Καληνύχτα. Ες αύριον πάλιν.

Edited by - Αίολος on 05/04/2005 00:08:02Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/04/2005, 01:03:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το να γράφεις ότι σου "κατεβαίνει" ξέρεις να το κάνεις όμως...

Τέλος πάντων, ευτυχώς που εκτίθεσαι και δεν χρειάζεται να προσθέσω το παραμικρό, αγαπητέ υποτιθέμενε προγονολάτρη.

Ο Ναός ουδέποτε ήταν αποκλειστικά ξύλινος λοιπόν.

Ήταν οικοδομημένος με κυβικούς λίθους και κέδρινες δοκούς, οι οποίες κάλυπταν τις λίθινες επιφάνειες.
Οι δε δοκοί ήταν επενδυμένοι με φύλλα χρυσού.

Πολλά στοιχεία για την κατασκευή του Ναού εκτός των κειμένων της Αγίας Γραφής, έχει καταγράψει ο ιστορικός Φλάβιος Ιώσηπος, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει την ύπαρξη του Ναού.

Ο Ναός χτίστηκε για πρώτη φορά επί βασιλείας Σολωμόντα, αλλά καταστράφηκε και ξανακτίστηκε από τον Ζωροβάβελ, καταστράφηκε και ξανακτίστηκε από τον Ηρώδη για τελευταία φορά έως της καταστροφής του το 66 μ.Χ.

Οι περισσότερες περιγραφές αναφέρονται στον τρίτο Ναό, γι' αυτό και χρειάζεται προσοχή και συγκριτική μελέτη.
Απόδειξη της υπάρξεώς του αποτελεί το Δυτικό του Τείχος, το οποίο στην Ιερουσαλήμ καλείται σήμερα Τείχος των Λυγμών.

Τώρα που στα έγραψα όλα αυτά, περιμένω να μου βρεις ποιός "ηλίθιος" τον κατασκεύασε και πού βρήκε την γνώση...

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 6 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy