ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΨΥΧΗ =-.
 AΔΕΛΦΕΣ ΨΥΧΕΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 8
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Darkangel_78
Πλήρες Μέλος

Egypt
1013 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2003, 17:05:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Darkangel_78  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα και από μένα...
Καθώς διάβαζα τα υπέροχα κείμενα των φίλων,μου πέρασε μια σκέψη με αφορμή κάτι που παρέθεσε ο καλός μου φίλος Κέλσος:
quote:
"...σκοπός του καραβιού που κάνει το ΤΑΞΙΔΙ,

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ (η Ιθάκη του καθενός μας)

αλλά το

ΝΑΥΑΓΙΟ..."Μήπως το ΝΑΥΑΓΙΟ είναι η καταστροφή του ΕΓΩΙΣΜΟΥ ώστε να μπορέσουμε να αντιληφθούμε ότι στον ωκεανό της ζωής κάπου εκεί δίπλα κολυμπάει η αδελφή ψυχή μας???

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2003, 17:54:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στην πολύ καλή μου φίλη, στη Σκοτεινή ΜΑΣ 'Αγγελο, τι θα μπορούσα να πώ;;;
ΝΑΙ;;;;
ΟΧΙ;;;
Και γιατί είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ;;;

Μά όλα Σκοτεινέ ΜΑΣ 'Αγγελε είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ...
Αν μπορείς με τον "ένα" ή με τον "άλλο" τρόπο να βρείς τον ΣΚΟΠΟ του δικού ΣΟΥ ταξιδιού, θα έχει κάνει ΗΔΗ και τη μισή διαδρομή!!!
Και πόση ευτυχία θα νιώθεις όταν ΞΕΡΕΙΣ...
Τότε θα λές ΚΑΙ εσύ, ΓΝΩΡΙΖΩ και όχι ΠΙΣΤΕΥΩ...

'Ωρα καλή στην πρύμνη σου λοιπόν, και αέρα στα πανία σου καλή μου φίλη...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΤΕΜΙΣ
Νέο Μέλος


3 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2003, 12:40:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΤΕΜΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παρακολουθώ αρκετό καιρό τις ηλεκτρονικές συζητήσεις και χαίρομαι που νέοι άνθρωποι,απ' ότι μπορώ να καταλάβω,έχουν ανησυχίες γιά το τι είναι ψυχή,κάρμα κ.λ.π.
Ο όρος 'ΑΔΕΛΦΗ ΨΥΧΗ' δεν υπάρχει στην εσωτερική φιλοσοφία,απ΄ ότι μπορώ να ξέρω.Αν συναντήσουμε κάποια πρόσωπα,κατά την διάρκεια της υλικής ζωής μας και αισθανθούμε πολύ φιλικά ή ερωτικά αυτό δεν είναι 'ΑΔΕΛΦΗ ΨΥΧΗ', αλλά έχει σχέσει με το κάρμα ή με το πεπρωμένο, όπως το έλεγαν οι προγονοί μας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2003, 14:43:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλωσορίζω τη ΝΕΑ φίλη μας, 'Αρτεμις...
Εύχομαι μια γόνιμη παραμονή στον διαδυκτιακό ΜΑΣ τόπο...

Νέα φίλη, αν ΔΕΝ κάνω λάθος έχουμε αναφέρει ότι το θέμα των ΑΔΕΛΦΩΝ ΨΥΧΩΝ, είναι ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΟ...
Τόσο πολύ που όσοι πιθανά έχουν ασχοληθεί με την Εσωτερική Φιλοσοφία, να ΜΗΝ έχουν φτάσει σε αυτό το βάθος...
Μένοντας λοιπόν στην ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ της Εσωτερικής Φιλοσοφίας, οριοθετούν τα ΠΡΑΓΜΑΤΑ με όσα ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟΙ ξέρουν, με αποτέλεσμα το προφανές!!!
Στο βάθος όμως ΞΕΚΙΝΟΥΝ οι "αποκαλύψεις" των ΣΟΒΑΡΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ...
'Ισως... ίσως και πάλι ΟΧΙ...

Αυτό που προσδιορίζεις καλή μου φίλη, έχει ΗΔΗ αναφερθεί και μάλιστα είναι και το πλέον ΣΥΝΗΘΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ...

Πές μας όμως με τι ασχολήται η Εσωτερική Φιλοσοφία....

Φιλικά,

Κέλσος ο Φιλαλήθης


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Νεφέλη
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
110 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2003, 09:34:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Νεφέλη  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Χαιρετώ σας όλους!

Δεν διάβασα όλα τα μηνύματα στο παρόν θέμα (πολλές σελίδες ρε παιδιά ), γι αυτό συγχωρέστε με εάν πω κάτι που έχει ήδη αναφερθεί.

Υπάρχει ένας θρησκευτικός μύθος που αναφέρει ότι οι ψυχές κάποια στιγμή διαχωρίστηκαν στα 2 (όχι απαραίτητα σε άνδρα και γυναίκα) για να τιμωρηθούν -κατά μια άποψη- ή για να διατηρούν το ενδιαφέρον τους για την ζωή -κατά μια άλλη-. Έτσι, όλοι μας αναζητούμε το άλλο μας μισό εν όσο ζούμε. Εάν είμαστε τυχεροί το βρίσκουμε κάποια στιγμή, αλλά ποτέ δεν μπορούμε να το κρατήσουμε (να ζήσουμε δηλαδή το υπόλοιπο της ζωής μας με το άλλο μας μισό).
Δεν λέω ότι συμφωνώ απόλυτα με αυτή τη θεωρία, μα δεν μπορώ και να την απορρίψω απόλυτα. Αναγνωρίζω το «απλοϊκό» της σκεπτικό, δοσμένο έτσι ώστε απλά να «βουλώνει τις τρύπες» της ανθρώπινης περιέργειας, από την άλλη όμως πιστεύω ότι τα πιο δυσνόητα θέματα έχουν και την πιο απλή δομή… και αυτό είναι που τα κάνει δυσνόητα για την δική μας υπεραναλυτική φύση, μιας και τείνουμε να πιστεύουμε στο «παραείναι απλό για να είναι η αλήθεια».

Μια άλλη θεωρία προσπαθεί να αποδείξει την ύπαρξη των αδελφών ψυχών με μια μάλλον σαθρή επιχειρηματολογία. Την αναφέρω πολύ περιληπτικά:
Το κύριο επιχείρημα της εν λόγο θεωρίας βασίζεται στις ανεξήγητες συναισθηματικές μας εξάρσεις (που όλοι τις έχουμε αισθανθεί έστω και μόνο μια φορά στην ζωή μας). «Γιατί μερικές φορές άνευ λόγου και αιτίας είμαστε πολύ χαρούμενοι; Ή πολύ νευριασμένοι; Ή πολύ θυμωμένοι;» απαντά λέγοντας ότι είναι λόγο του συναισθηματικού συνδέσμου που έχουμε με την αδελφή μας ψυχή. Εκείνη έχει έναν πολύ καλό λόγο να βρίσκεται σε κάποια συναισθηματική φόρτιση λόγο κάποιου σημαντικού γεγονότος στην δική της ζωή, κι έτσι σε μας φτάνει ο «απόηχος» αυτού του συναισθήματος. Φυσικά αυτό λειτουργεί και αντίστροφα.
Άλλο ένα απλοϊκό σκεπτικό…

Θεωρίες που υποστηρίζουν την ύπαρξη των αδελφών ψυχών φυσικά υπάρχουν πάμπολλες. Αρκετές για να γεμίσουν τόμους ολόκληρους. Αυτό κάτι μου λέει: «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά».

Προσωπικά λοιπόν παίρνω ως δεδομένη την ύπαρξή τους και προσπαθώ να εξηγήσω τον λόγο που υπάρχουν, με όχι λιγότερο απλοϊκή θεωρία από τις προαναφερόμενες:
Πιστεύω ότι δρουν ως «περαστικοί δάσκαλοι» που θα εμφανιστούν για να μας μάθουν κάτι και μετά να εξαφανιστούν το ίδιο ξαφνικά όπως εμφανίστηκαν. Ποτέ δεν μας… κάνουν την χάρη να παραμείνουν για πολύ καιρό (το θεωρώ δηλαδή απίθανο να ζήσουμε την ζωή μας με την αδελφή μας ψυχή δίπλα μας).
Τι είναι αυτό που μας μαθαίνουν; Κυριολεκτικά το οτιδήποτε! Μα είναι πάντα κάτι που ΠΡΕΠΕΙ να μάθουμε. Συνήθως είναι κάποιο συναίσθημα που δεν έχουμε μέχρι εκείνη τη στιγμή γνωρίσει σε όλο του το βάθος και δύναμη. Άλλες φορές είναι για να μας δείξουν μια πτυχή του εαυτού μας που μέχρι τότε αγνοούσαμε παντελώς. Φυσικά, αυτό λειτουργεί αμφίρροπα. Δηλαδή, και εμείς τις διδάσκουμε κάτι που έχουν ανάγκη να μάθουν.
Επομένως το συμπέρασμά μου είναι ότι έχουν (και έχουμε για εκείνες) δημιουργηθεί για να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση των συναισθηματικών εμπειριών μας.

Ελπίζω να έγινα κατανοητή

Φιλικά,
Νεφέλη


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΤΕΜΙΣ
Νέο Μέλος


3 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2003, 13:24:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΤΕΜΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Κέλσο
Σ' ευχαριστώ γιά τό μάθημα-μήνυμα πού έλαβα. Ο δρόμος τής γνώσης είναι πολύ μακρύς μέ παγίδες. Μάλλον μόλις βγήκα από τό σπήλαιο. Όσον αφορά τί είναι εσωτερισμός σού απαντώ μέ τήν δική σου πρόταση.

[quote] [Ο εσωτερισμός, αυτή η ΠΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ των ΕΣΩ αλλά και των ΕΞΩ κόσμων έχει την απάντηση, όχι γιατί υπάρχει η ερώτηση, αλλα γιατί ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ... Εκεί μπορούμε να αποτανθούμε μέσα απο την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ εξέλιξη, ΜΥΗΣΗ στον εαυτό μας...]


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2003, 15:40:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν θα ήθελα με τίποτα να με παρεξηγήσεις ΝΕΑ φίλη 'Αρτεμις...
Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν είχα σκοπό να δώσω ΜΑΘΗΜΑ...
Ποιός είμαι εγώ άλλωστε;;;

Απλά δεν μου "κάθησε καλά" η τόσο ΚΑΘΕΤΗ απάντησή σου, ειδικά μιάς και επικαλέστηκες την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ...

Χαίρομαι που συμφωνής με την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ άποψή μου για το ΤΙ ΕΙΝΑΙ αυτή η ΤΟΣΟ πιά παρεξηγημένη επιστήμη, η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ...

Φιλικά,
Ενας ΣΥΝοδηπόρος, Ενας ΣΥμαθητής...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

APXH
Νέο Μέλος


25 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/02/2003, 00:43:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους APXH  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΕΛΦΕΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ: Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΑΣ, ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ, ΤΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΚΟΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΕΙ κ.α. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΥΧΝΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ, ΦΥΣΙΚΑ, ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ,ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΛΑ, ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ
ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΠΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ ΄ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ΄. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ: ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΞΗ ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Ή ΤΟ ΚΑΠΟΙΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΒΛΕΜΜΑ Ή Η ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.
ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΑΣ. Ή ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΙΑΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΨΥΧΗΣ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.
ΦΙΛΙΚΑ ΑΡΧΗ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2003, 20:50:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΠΟΨΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ...+Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΕΛΗΝΗ ΜΕ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΥΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ...
ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ..ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ...ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΘΕΜΑ...

'manava seva, madhava seva'Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2003, 01:03:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια καλησπε΄ρα που σε λίγο θα γίνει ΚΑΛΗΜΕΡΑ καλή μου φίλη...
Και τι βλέπουμε στη καρτούλα σου!!!!
Μια ΚΛΕΨΙΔΡΑ...
Που αντί για ΑΜΜΟ, έχει ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ...
Και που απο τη μία μερία της ΚΛΕΨΙΔΡΑΣ, αυτή της ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ, ένας κάθε φορά, περνά στην άλλη μερία της ΚΛΕΨΙΔΡΑΣ, αυτή της ΥΠΑΡΞΗΣ...
ΕΝΑΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ....

Και μετά;;;;
Πως λειτουργεί η ΚΛΕΨΙΔΡΑ;;;
Μα μόλις ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΑΔΕΙΑΣΕΙ απο τη μία της πλευρά, τότε την ΓΥΡΝΑΜΕ τούμπα και έχουμε το γνωστό ΕΡΜΗΤΙΚΟ ΡΗΤΙΚΟ του φίλου μου Ερμή του Τρισμέγιστου...

'Οτι υπάρχει ΠΑΝΩ
αντιστοιχεί ΑΚΡΙΒΩΣ με αυτό
που υπάρχει ΚΑΤΩ

'Η για να πάμε στη δική μας θρησκεία (με τη γν΄βση ότι θα χαρακτηριστώ εβραιοχρισιανός ΚΑΙ ΠΑΛΙ...)
Ως εν ΟΥΡΑΝΟ
ΚΑΙ
επι της ΓΗΣ

Μα μέσα σε αυτή την ΤΡΙΚΥΜΙΑ του ΠΑΝΩ - ΚΑΤΩ...
ποιός ξέρει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, τώρα που είμαστε;;;
Είμαστε στο ΠΑΝΩ ή είμαστε στο ΚΑΤΩ;;

Αλήθεια, πόσο σημασία έχει;;;;

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elixir
Μέλος 2ης Βαθμίδας


154 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2003, 15:07:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημερα σε ολες τις αγαπημενες ψυχες του φορουμ!

Μετα απο πολυ καιρο, ξαναδιαβασα μια μια τις απαντησεις του τοπικ που ανοιξα τοτε!...και δεν μου φαινεται καθολου περιεργο, που συνεχως ανακλυπτω καινουργια πραγματα για αυτο το θεμα, μονο που τωρα εχω καταλαβει και μπορω να διακρινω πιο καθαρα μια αδελφη ψυχη μου!...παντα μου αρεσε να συλλεγω ''στοιχεια'' και να φτιαχνω ''ελιξηρια'' ζωης, αποφευγοντας συστηματικα να συλλεξω το δικο μου συστατικο, λες και πιστευα οτι η συνταγη ειναι καθε φορα η ιδια!... ποσο απατηθηκα, οπως θα ελεγε και ο αγαπημενος Κελσος!....

Αν θα μου ελεγε καποιος να κανω μια μικρη ανασκοπηση για ολα τα παραπανω, θα ελεγα οτι τα ''συστατικα'' παραμενουν τα ιδια (ειναι και αγαπημενα αλλωστε, δυσκολα τα απαρνιεται κανεις...), τα στοιχεια πλειστα, η συνταγη εχει μπει στη ροη και φτιαχνεται, αλλα τωρα ο αλχυμιστης-αλχημιστης (!), βλεπει με διαφορετικα ματια!....με λιγα λογια, ειμαι ετοιμη να γυρισω τη κλεψυδρα μου και να ξεκινησω τα ''πειραματα''!....σκοπος μου?...

---Διαβασα στον Castaneda προσφατα, οτι τα βηματα καθοδηγουνται απο το απειρο και οτι οι συνθηκες που μοιαζει να εχει ορισει η τυχη, διεπονται στην ουσια απο την Ενεργο Πλευρα του Απειρου, αυτο που ονομαζουμε ΣΚΟΠΟ.---

Σκοπος μου λοιπον, να καταφερω καποια στιγμη, να σπασω την κλεψυδρα!...να φτιαξω τον δικο μου χρονο και να μπορω να ακολουθω τη ροη!....ειμαι αισιοδοξη οτι θα συναντησω οχι μια, αλλα πολλες Αδελφες Ψυχες και πολυ περισσοτερο αισιοδοξη οτι θα την αναγνωρισω την ιδια ακριβως στιγμη!

Θα ελεγα, πως η κλεψυδρα μοιαζει με εναν μυλο, που αλεθει και φιλτραρει τις προσωπικοτητες, οπως ακριβως κανει και με τον χρονο!...Οι ιδιο ειμαστε ο χρονος, και μεσα απο την προσωπικοτητα μας αποτυπωνουμε αυτο που αποκαλουμε παρελθον, ειμαστε αυτο που αποκαλουμε παρον και δειχνουμε-φαινομαστε οτι θα γινουμε στο μελλον!!

Καλε μου Κελσο, ποια ερμηνεια θα εδινες στον ''διδυμο'' συμβολισμο της σαυρας(που τυχαινω να εχω μεγαλη αδυναμια), γιατι σε αναφορες που εχουν γινει μεσα απο το φορουμ, αισθανομαι να ειναι λιγακι παρεξηγημενη!...

ΥΓ. ΑΤΜΟΥΛΑ, εσυ και η πανσεληνος, ολο μαγικα ειστε!!...κατι θα διαβαζεις πανω της και δεν μας λες!...

ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2003, 17:07:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Καλε μου Κελσο, ποια ερμηνεια θα εδινες στον ''διδυμο'' συμβολισμο της σαυρας(που τυχαινω να εχω μεγαλη αδυναμια), γιατι σε αναφορες που εχουν γινει μεσα απο το φορουμ, αισθανομαι να ειναι λιγακι παρεξηγημενη!...

Χμμμμμ καλό μας Εληξίριο Ζωής...
Η ΣΑΥΡΑ χαρακτηρίζεται ως ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ ΠΛΑΣΜΑ (εξού και το γεγονός της αποστολής της εικόνας που ΕΓΙΝΕ σε μέρα με ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ!!!!)
Χαρακτηρίζεται ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ γιατί σχετίζεται με τα ΝΕΡΑ και ως γνωστόν τα νερά σχετίζονται με την ΣΕΛΗΝΗ (παλήροια-άμπωτη), αλλά ΚΑΙ με τη γυναίκα και το κύκλο της...
Υποδηλώνει την ΓΟΝΗΜΟΠΟΙΩ ΠΕΡΙΟΔΟ που θα κατασκευαστεί το ΦΥΣΙΚΟΫΛΙΚΟ ΣΩΜΑ για να ΣΑΡΚΩΘΕΙ η Πνευματοψυχή του Ανθρώπου.
Και λέγοντας "ΣΑΡΚΩΘΕΙ", εννοώ την ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ μέσα στον ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΔΡΑΣ...
Να αποκτήσει ΜΟΡΦΗ....

Και επιδή κάποτε πιστευόταν πώς ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΛΩΣΣΑ, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σύμβολο της ΣΙΩΠΗΣ...
Της Φωνής Της Σιγής....

Σε αυτά που υποκειμενικά ΑΝΤΙΛΑΒΜΑΝΟΜΑΙ για την ΣΑΥΡΑ, έρχεται να συνεπικουρήσει ΚΑΙ η Ρωμαϊκή Μυθολογία που πίστευε πώς η ΣΑΥΡΑ κατα τη διάρκεια του ΧΕΙΜΩΝΑ "κοιμάται' και ότι "ξυπνάει" το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...
Δηλαδή ένα πλάσμα που συμβόλιζε το ΘΑΝΑΤΟ (αποσάρκωση, θάνατος) και την ΓΕΝΝΗΣΗ (ενσάρκωση, ανάσταση)...

Μα όλα αυτά τα ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ (θάνατος - γέννηση) δεν είναι η πλάνη του ΧΡΟΝΟΥ -ΚΡΟΝΟΥ, η πλάνη της ΚΛΕΨΙΔΡΑΣ;;;

Ελπίζω με την πρόχειρη "εικόνα" που παρουσίασα, να βοήθησε στη δική σου ΠΙΟ βαθιά και προσωπική ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΗ της σαύρας σε σχέση με την κλεψίδρα της καλής μας 'Ατμα....

Την καλησπέρα μου και πάλι....

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elixir
Μέλος 2ης Βαθμίδας


154 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2003, 22:31:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαλησπερα και παλι αγαπημενοι μου!...

Ευχαριστω για τον αποσυμβολισμο φιλε μου Κελσο!...

quote:
Μα όλα αυτά τα ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ (θάνατος - γέννηση) δεν είναι η πλάνη του ΧΡΟΝΟΥ -ΚΡΟΝΟΥ, η πλάνη της ΚΛΕΨΙΔΡΑΣ;;;

Πραγματι, προκειται περι πλανης ολη αυτη η διαδικασια εναλλαγης της ΑΡΧΗΣ και του ΤΕΛΟΥΣ, (της ΓΕΝΝΗΣΗΣ και του ΘΑΝΑΤΟΥ), μιας και δεν νοειται το ενα χωρις το αλλο!...και το μονο σιγουρο ειναι η ΡΟΗ, η αλλιως η εξελιξη μεσα απο τα πραγματα!...

Επισης, το ''διδυμο'' της σαυρας, φερνει στο νου λιγο απο τον καθρεφτη της ΑΤΜΑΣ....ο αντικατοπτρισμος....ειναι το πιο ''ζορικο'' σημειο ολης αυτης της εξελιξης, ενα σημειο που χρειαζεται να περασει καποιος πολλες φορες μεχρι να καταφερει να παρει τη νεα μορφη....ειναι δε, και το μονο σημειο που καθε ΨΥΧΗ περναει μονη της, αφηνοντας πισω λιγο απο αυτο που ηταν, για να γινει αυτο που θα ειναι, μεχρι παλι να ξαναπερασει...

Ενα αλλο στοιχειο της σαυρας, ειναι και η ικανοτητα της να αλλαζει ''δερμα'', κατι που καλυψες με την αναφορα σου στις δυο εποχες (χειμωνας-καλοκαιρι), αλλα και απο την αποψη των χρωματων θα συμπληρωνα κι εγω!....

ΥΓ.Λεω να κανω μια βολτα σε κατι ''ουρανια τοξα'' που εχουν ξεχαστει η για αγνωστο λογο, εχουν παραμεληθει απο εμας τα μελη!...

ΦΙΛΙΚΑ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2003, 17:22:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛI ΖΩΗΣ ΣΕ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ ΘΕΜΑ...
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΕΛΙΞΗΡΙΟ;....

ΦΩΣ!Let there be Light!

Edited by - ΑΤΜΑ on 22/06/2003 01:27:36Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2003, 00:58:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγώ πάντως νομίζω οτι τη βρήκα και δε πρόκειται να την αφήσω να φύγει. Από τις λίγες φορές που ενας Τοξότης έχει τάσεις κτητικές
Δε μπορεί όλο αυτό το Φως μέσα μου όποτε την συναντώ...(την αδελφή ψυχή) να μην είναι ο τίτλος του θέματος...
Είμαι πολύ χαρούμενος...

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

MALVA
Νέο Μέλος


3 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2003, 16:38:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MALVA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΓΕΙΑΣ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΙ Η MALVA ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ.
ΔΙΑΒΑΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ.ΙΣΩΣ ΦΑΝΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΨΥΧΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΧΑΣΑ , ΙΣΩΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΖΩΗ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΑΖΗΤΩ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ? ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΤΟ ΝΟΙΩΘΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ.ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕ ΓΕΜΙΖΕΙ? ΔΕΝ ΞΕΡΩ , ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

katze
Μέλος 1ης Βαθμίδας


102 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2003, 15:00:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katze  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα κι από μένα. Νέο μέλος (παρακολουθώ τώρα και μερικές ημέρες τις συζητήσεις σας και έχω μείνει εμβρόντητη ...).
Με αφορμή το θέμα όπως ετέθη στην αρχή του για τις "αδελφές ψυχές" και με μια δόση από θέμα "προηγούμενες ζωές" έχω να μοιρατσώ μαζί σας μια εμπειρία.
Κάποτε γνώρισα έναν τύπο - κεραυνοβόλος έρωτας που λένε, αλλά όχι τόσο απλό. Εν πάση περιπτώση η εμπειρία αυτή έμελλε να με σημαδέψει για πολλά πολλά χρόνια...(τα σημάδια ακόμα και τώρα δεν έχουν πάψει να υφίστανται). Το "συναισθηματικό κομμάτι" δεν έχει ίσως σημασία να το αναφέρω αυτή τη στιγμή. Για κάποιο λόγο όμως είχα πάντα την αίσθηση ότι αυτό το άτομο το είχα γνωρίσει (κι αγαπήσει ανικανοποίητα ???) και σε κάποια προηγούμενη ζωή μου. Δεν είχα έως τότε κάποια ιδιαίτερα πιστεύω για προηγούμενες ζωές- η ιδέα αυτή μου καρφωθηκε στο μυαλό ξαφνικά. Εχω όμως να πω τα εξής:
Το άτομο αυτό είναι απο μια ξένη χώρα. Είναι άραγε σύμπτωση που όλοι οι άντρες που έχω κάνει σχέση από τότε, σχετίζονταν με τη χώρα αυτή ?(είχαν γεννηθει ή μεγαλώσει εκεί και όταν τους γνώρισα εγώ δεν το ήξερα). Πριν από μερικά χρόνια έκανα ένα ταξίδι αναψυχής στη χώρα αυτή. Το πρώτο βράδυ καθώς μπήκα σε ένα πανδοχείο για να ζητήσω δωμάτιο έπαθα ένα από τα πιο δυνατά dejavu που έχω πάθει στη ζωή μου. Από το δεύτερο βράδυ έως και τη μέρα που έφυγα από τη χώρα, κάθε βράδυ έβλεπα στο όνειρό μου τη ζωή μου σε συνέχειες - αλλά τόσο έντονα ήταν τα όνειρα ώστε ήταν σα να ξαναζούσα στ' αλήθεια.
Και τέλος, όσα χρόνια γνωρίζω αυτόν τον άνθρωπο, έχω δει 2 όνειρα. Στο ένα είμαστε σε ένα ξύλινο σπιτάκι στο βουνό με δάσος γύρω γύρω και υποτίθεται ότι είμαστε ζευγάρι (μένουμε μαζί). Ξαφνικά τον χάνω και βγαίνω έξω και τον φωνάζω στην πλαγιά, αλλά δεν είναι πουθενά και δεν έχω απελπιστεί αλλά έχω μια αίσθηση σα να "αποδέχομαι αυτό που έμελλε να γίνει". Στο δεύτερο όνειρο είμαι σην ταράτσα του σχολείου που πήγαινα μικρή, και κόσμος γύρω χαμός και όλοι κοιτάνε τον ουρανό που είναι γεμάτος αστέρια (σαν να έχει συμβεί κάτι μεγάλο ή σα να πρόκειται να συμβεί) κι έπειτα τον βλέπω ανάμεσα στον κόσμο και μετά τον χάνω και τον αναζητώ πάλι αλλά πουθενά...Η τελευταία μου εικόνα από το όνειρο είναι ο έναστρος ουρανός και η αναμονή..

Τώρα εσείς που είστε πιο ειδικοί, σημαίνουν κάτι όλα αυτά , είναι το κάρμα μου και έχω τη "γνώση" ή εχει συνδυάσει το μυαλό μου τυχαία περισταικά? Αυτό που ίσως δεν έκανα σαφές είναι ότι με το συγκεκιρμένο άτομο, αυτό που έζησα ήταν ένας ανεκπλήρωτος έρωτας...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kapodistria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4652 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2003, 17:52:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΗ katze,
ΕΦΕΡΕΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ...
ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ...ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕΝΑ...
ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΒΑΛΛΟΝ...ΑΠΟ ΜΕΡΛΙΝ...ΜΟΡΓΚΑΝΑ...
ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ...ΤΟΤΕ!!!
ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ... ΤΩΡΑ;
ΙΣΩΣ.....
ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ.... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/08/2003, 01:27:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια καλησπέρα σε όλους τους φίλους του παρόντος ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟΥ θέματος (κατα τη ταπεινή μου γνώμη πάντα)...

Να καλοσωρίσω τα δύο ΝΕΑ ΜΕΛΗ, Malva & Katze στα οποία εύχομαι ΟΛΟΨΥΧΑ μια καλή και γόνιμη παραμονή στη παρεούλα μας...

Φίλη Μalva...
Σκοπός της ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ είναι να βρούμε το "άλλο ΜΑΣ μισό"...
Οι σοφότατοι Κινέζοι μιλάνε για ένα ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ που ΟΤΑΝ το κόψουμε στα ΔΥΟ, σε ολόκληρο το κόσμο υπάρχουν ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΙΔΙΑ ΜΙΣΑ...

Μόνοι μας ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...
Ο λόγος όμως, η αιτία αν θές καλύτερα ΠΟΙΚΙΛΗ απο άνθρωπο σε άνθρωπο...
ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΗΡΧΕ μια σχέση με το πρόσωπο πού "έχασες"...
Το ερώτημα σου "θα έπρεπε να ήταν" ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΕΣΗ ΕΙΧΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...
Θεωρώ ότι ΑΠΟ ΕΚΕΙ πρέπει να ξεκινήσει κανείς την αναρώτησή του σε σχέση με τους γύρο του...
ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ...
ΦΙΛΟΥΣ...
ΓΝΩΣΤΟΥΣ...
ΑΠΛΟΥΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ....

Φίλη Katze...
Είναι ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ όλα αυτά...
Και είναι "ευαίσθητα", ΓΙΑΤΙ είναι ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ...
Το ΠΡΩΤΟ που θα έπρεπε να "κατανοήσεις", είναι ο ΙΔΙΟΣ ΣΟΥ Ο ΕΑΥΤΟΣ και να τον "παρακολουθήσεις" στα διάφορα "περάσματα" που έκανε απο το γκριζόσκότεινο πλανήτη μας μέσα απο τις "διάφορες χώρες" και τα "διάφορα μέρη"...

Φυσικά η ΧΩΡΑ που εσύ προέρχεσαι παίζει ΡΟΛΟ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΑ καθώς επίσης και η χώρα απόπου και οι συναισθηματικοί σου δεσμοί...
Η ΝΟΜΟΙ του Κάρμα και της Μετενσάρκωσης είναι "ΕΡΓΑΛΕΙΟ" σε αυτά τα θέματα και ΠΡΠΕΙ να ερευνηθούν με ΠΡΟΣΟΧΗ και στο ΕΠΑΚΡΟ για να εξάγει κανείς "κάποιο" συμπέρασμα...

Νομίζω πώς ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΝΕΑ ΜΕΛΗ, έδωσα "κάποια" βάση για να ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ τα "παράξενα" (ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ) φαινόμενα...

Αγαπητή Καποδήστρια...
Απλά, ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ σε ένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ θέμα για τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

katze
Μέλος 1ης Βαθμίδας


102 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/08/2003, 09:55:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katze  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[quote]
ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΒΑΛΛΟΝ...ΑΠΟ ΜΕΡΛΙΝ...ΜΟΡΓΚΑΝΑ...
ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ...ΤΟΤΕ!!!
ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ... ΤΩΡΑ;

Καλημέρα, πειράζει τώρα εγώ που δεν κατάλαβα ? (τι είναι ΑΒΑΛΛΟΝ, ΜΕΡΛΙΝ, ΜΟΡΓΚΑΝΑ ?). Ούτε την απάντηση του Κέλσου κατάλαβα ακριβώς. Λυπάμαι αλλά δεν είμαι έμπειρη σε τέτοιου είδους θέματα (ούτε και σε άλλα που μου έχουν συμβεί και που αφορούν άλλο forum ). Απλά έχω μάθει να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο με τις αισθήσεις και να προσπαθώ μετά να τον εξηγήσω με το μυαλό...Λίγη περισσότερη βοήθεια λοιπόν ?...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kapodistria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4652 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/08/2003, 17:48:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

ΠΡΩΤΟ,HOLLY GRAAL(ΑΓΙΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ)

ΔΕΥΤΕΡΟ,ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ

ΤΡΙΤΟ,ΕΚΞΑΛΙΜΠΕΡ

ΤΕΤΑΡΤΟ,ΑΡΘΟΥΡ

ΠΕΜΠΤΟ,ΜΕΡΛΙΝ

ΕΚΤΟ,ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

ΕΒΔΟΜΟ,ΜΟΡΓΚΑΝΑ

ΟΓΔΟΟ,ΑΒΑΛΛΟΝ

ΕΛΠΙΖΩ ΦΙΛΗ KATZE,ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ....

ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ..... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/08/2003, 23:50:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Την καλησπέρα μου, σε ένα απο τα ΠΛΕΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ θέματα των Forums...

Αγαπητή Katze...
Τι είναι αυτό που ΔΕΝ κατανοήσες απο την "περίπλοκη" (ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ) απάντησή μου;;;

Καλή μας Καποδήστρια...
Κάνε μας μια ΑΝΑΠΤΥΞΗ των καταπληκτικών φώτο που παράθεσες με το θέμα μας...
Συσχέστισέ τα όπως εσύ τα έχεις αντιληφθεί...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

katze
Μέλος 1ης Βαθμίδας


102 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/08/2003, 10:01:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katze  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Κέλσο,
Καταρχάς συμφωνώ με το ότι θα ήταν καλό να αναλυθεί η σχέση των φωτο με το θέμα.
Τώρα, τι δεν κατάλαβα από τη δική σου απάντηση:

"Το ΠΡΩΤΟ που θα έπρεπε να "κατανοήσεις", είναι ο ΙΔΙΟΣ ΣΟΥ Ο ΕΑΥΤΟΣ και να τον "παρακολουθήσεις" στα διάφορα "περάσματα" που έκανε απο το γκριζόσκότεινο πλανήτη μας μέσα απο τις "διάφορες χώρες" και τα "διάφορα μέρη"..."
Πώς "παρακολουθείς" τον εαυτό σου ???

"Φυσικά η ΧΩΡΑ που εσύ προέρχεσαι παίζει ΡΟΛΟ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΑ καθώς επίσης και η χώρα απόπου και οι συναισθηματικοί σου δεσμοί..."
Τι εννοείς ???

Συγγνώμη για την "άνοια" αλλά ευχαριστώ για την υπομονή σας...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

T-SEEKER
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
524 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/08/2003, 17:21:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους T-SEEKER  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ενας απο τους μεγαλύτερους μου φόβους σε αυτό το ζήτημα είναι να υπάρχει καπου μία αδερφή μου ψυχη αλλα να μην την συναντήσω ποτε...
ποτε να μην μας δοθεί η ευκαιρία να ιδωθούμε...
είναι πραγματικα κρίμα να ξερεις ότι εκεί έξω καπου υπαρχει καποιος που είναι το άλλο σου μισό και ότι ίσως ποτε να μην τον γνωρίσεις...
ή μήπως είναι στη μοίρα τους να συναντηθουν οι αδελφες ψυχες ?

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kapodistria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4652 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2003, 18:20:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Καλή μας Καποδήστρια...
Κάνε μας μια ΑΝΑΠΤΥΞΗ των καταπληκτικών φώτο που παράθεσες με το θέμα μας...
Συσχέστισέ τα όπως εσύ τα έχεις αντιληφθεί...

Κέλσος ο Φιλαλήθης


ΦΙΛΕ ΚΕΛΣΕ,
ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ...ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟ ΟΠΩΣ ΖΗΤΗΣΕΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Η ΦΙΛΗ ΜΑΣ,ΚΑΤΖΕ,ΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ...ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ...ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ:

Το Άγιο Δισκοπότηρο (το ποτήρι που χρησιμοποίησε ο Ιησούς στο τελευταίο δείπνο με τους μαθητές του, πριν την σύλληψή του ), και η αναζήτησή του είναι τόσο παλιά όσο και η ιστορία των Μεροβιγγείων, αυτών που υποστηρίζουν πώς κατάγονται από την Μαρία την Μαγδαληνή. Λέγεται πώς η Μαρία είχε μείνει έγκυος από τον Ιησού και μετά την Σταύρωση έφυγε με τον Ιωσήφ της Αριμαθείας από την Ιερουσαλήμ, για να έρθει στην Ευρώπη και την νότιο Γαλλία. Μαζί του ο Ιωσήφ είχε πάρει και το Άγιο Δισκοπότηρο, το οποίο στην συνέχεια αγνοείται που μεταβιβάσθηκε…Από εκεί ξεκινά η ιστορία των Μεροβιγγείων οι οποίοι στην συνέχεια έφτιαξαν το βασίλειο των Φράγκων, σημερινή Γαλλία. Στην Γενιά των Μεροβιγγείων λέγεται πώς ανήκουν όλες οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης αλλά και αρκετές παλιές αριστοκρατικές οικογένειες σε παγκόσμιο επίπεδο ( εξ’ ου και το «γαλαζοαίματοι»…) . Γι’ αυτό και παντρεύονται και μεταξύ τους για να κρατήσουν την καθαρότητα της ράτσας….
Αυτή η αναζήτηση η οποία σαφώς είναι συμβολική, συνεχίζεται αενάως και γεννά μύθους, παραδόσεις , θρύλους. Πάντως όμως μέσα από αυτές φαίνονται οι σκοποί και τα όνειρα των αναζητητών δηλαδή της γενιάς των Μεροβιγγείων, τα οποία είναι η παγκόσμια κυριαρχία….
Και μέσα από αυτή την παράδοση ξεπήδησε και ο Θρύλος του Κάμελοτ και του Αρθούρου. Ο οποίος φυσικά ήταν πραγματικός βασιλιάς της Βρεταννίας και μάλιστα από τους πιο ηρωικούς, περί τον 6ο αι., και ο οποίος πολέμησε εναντίον των Σαξόνων επιδρομέων της Βρετανίας. Μάλιστα όταν πέθανε από τραυματισμό του γιου της αδερφής του Μοργκάνας, λέγεται πως πέρασε στο νησί Άβαλον και ζει εκεί με την ελπίδα της επανόδου του στην Βρετανία(κάτι σαν το δικό μας «μαρμαρωμένο Βασιλιά»). Ο Άρθουρ ως βασιλιάς ήταν δίκαιος και πολύ καλός. Επανέφερε την χριστιανική πίστη στο βασίλειο του Κάμελοτ και επειδή τον διέκρινε η δημοκρατική σκέψη κατά την συνεδρίαση ή συνεστίαση με τους ιππότες του χρησιμοποιούσε την στρογγυλή τράπεζα, χωρίς καμία διάκριση πρωτοκαθεδρίας. Βεβαίως η σημασία και ο αποσυμβολισμός της στρογγυλής τραπέζης δεν είναι τόσο απλός αλλά σαφώς και εμπεριέχει κι’άλλες έννοιες όπως αυτή του κύκλου που θεωρείται το τέλειο σχήμα ( άναρχος, αέναος)…
Η προσδοκία και ο σκοπός της κατάκτησης του Αγίου Δισκοπότηρου και η πίστη στη Χριστιανική Θρησκεία αποδεικνύει και άλλα πράγματα όπως: Την σύγκρουση Μέρλιν και Μοργκάνας, όπου Μέρλιν= ιεροφάντης του χριστιανισμού ( λευκή μαγεία), Μοργκάνα= ιεροφάντισσα του παγανισμού, λατρεία της φύσης. Σύγκρουση πατριαρχικής με μητριαρχική κοινωνία…. Ο χώρος του Άβαλον όπου ήταν και η εστία του παγανισμού, είναι ένα μυστηριώδες νησί καλυμμένο με ομίχλη το οποίο ελάχιστοι ήταν ικανοί να «δουν». Κύρια εκφραστής αυτής της πίστης η « Κυρά της Λίμνης» ή Εκάτη ή Κυβέλη ή Σελήνη…
Στην ουσία τους θρύλους του Αρθούρου τους «ζωντανεύουν» μέσω της λογοτεχνίας οι Γάλλοι λογοτέχνες του 10ου έως 13ου αι. Αλλά ο Geoffrey of Moymauth με το έργο του “Historia regum Britanniae” κάνει πασίγνωστο στην Ευρώπη τον Άρθουρ και το Κάμελοτ.
Κατά μία παραλλαγή του θρύλου, έχουμε την Μοργκάνα να είναι ερωτευμένη με τον Μέρλιν τους οποίους όμως χωρίζει «άβυσσος»…Διαφορετικά πιστεύω, τρόποι ζωής, άποψη ζωής, έκφρασης και γενικώς απόσταση αγεφύρωτη….Αλλά συνάμα υπάρχει και ο ανταγωνισμός και η έλξη μέσω του κοινού τους χαρίσματος της μαγικής γνώσης… Τέλος ο Μέρλιν «εξοντώνει» την Μοργκάνα για να κυριαρχήσει ο Άρθουρ και το Κάμελοτ. Βέβαια μία Ιεροφάντισσα δεν εξοντώνεται ποτέ … Απλώς επέστρεψε στο Άβαλον προετοιμάζοντας την νέα της παρουσία στον κόσμο του Μέρλιν , με ότι αυτό έχει ως επακόλουθο…..

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΦΩΤΟ:

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ.... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kapodistria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4652 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/08/2003, 17:27:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΕ ΚΕΛΣΕ,
ΔΕΝ ΕΙΔΑ,ΑΚΟΜΗ,ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ...ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟ....(ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ Ή ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ..)


ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.


Edited by - kapodistria on 31/08/2003 17:34:09Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

katze
Μέλος 1ης Βαθμίδας


102 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2003, 12:44:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katze  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ναι, περιμένω κι εγώ εναγωνίως...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kapodistria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4652 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2003, 17:21:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ναι, περιμένω κι εγώ εναγωνίως...
AΛΗΘΕΙΑ ΦΙΛΗ ΚΑΤΖΕ,
ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΤΙ;Ή ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ;ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΣΥ ΜΟΥ ΕΙΧΕΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΙ...ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΛΣΟ,ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ
ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ...


ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ.... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kapodistria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4652 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2003, 17:47:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Κι' ολος ο κόσμος σε θαύμα αλλάζει κι' ολη την σκόνη και την πλήξη της ημέρας παρασέρνει μακριά ο δικός σου αέρας κι' όπου το μάτι μου αν δεί,το μεγαλείο του κόσμου σου κοιτάζει.
Κι'ο μικρός ποταμός σαν χρυσάφι κυλά και το έρημο δάσος γεμίζει ξωτικά κι'οταν στα δένδρα ο άνεμος φυσά,το βούκινο του Αρθούρου ακούω να τραγουδά.
Της πόλης τους γκρίζους δρόμους δεν βλέπω πιά.Μία πολιτεία φλεγόμενη μες τους πυρσούς,φαντάζει σαν κολοσσός που προσκυνά,το δισκοπότηρο δοξάζει...
Πάντα θα χύνεται το μαγικό κρασί,πάντα η γιορτή θα λάμπει στο τραπέζι,για πάντα μέχρι ψηλά το τραγούδι θ'αντηχεί και το άγιο μεγαλείο σου αιώνια θα υμνεί...
Κι'όλος ο κόσμος σε θαύμα αλλάζει...
κι'όλος ο κόσμος σε θαύμα αλλάζει..."
(ΑΡΘΟΥΡ ΜΑΧΕΝ: A Fragment of life: The world of wonder).


ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ.... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

katze
Μέλος 1ης Βαθμίδας


102 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/09/2003, 09:24:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katze  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα,
κατάλαβα την ανάπτυξη σχετικά με τις φωτο. Δεν κατάλαβα ακριβώς τη σχέση με την ιστορία που είχα περιγράψει. Ζούμε μια αέναη αναζήτηση ή ....?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 8 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy