ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 ΠΡΟΜΗΘΕΑ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 8
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
recto
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2007, 00:43:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους recto  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κανεις πλακα ετσι? Τι ακριβως αποδεικνυει αυτο...ο,τι οτι διδασκεται ειναι ακριβες και δεν εξυπηρετει εκαστοτε συμφεροντα?

Όχι μεγάλε έχεις δίκιο. Οι εβραίοι έχουν συνομωτήσει και γράφονται αυτά...

Προφανώς το τίναγμα δεν σας αρέσει. Κατάλαβα από μια απάντηση που πήρα πριν, ότι έχετε μάθει στην αερολογία. Ό,τι γουστάρει ο καθένας λέει.

Αυτό όμως έχει και ένα τέλος. Είτε απαντάς με βιβλιογραφία ώστε να δούμε ποιος διαβάζει κάτι πέρα από τον Δαυλο και τους εξωγήινους, ή γίνεσαι ρόμπα και αποκαλύπτεις τις θολές πηγές, ή γίνεσαι ταλιμπάν (καλή ώρα) και απορρίπτεις ολόκληρο τον πλανήτη επειδή διαφωνεί με την άποψη των αρχαιοελληναράδων...


Υπάρχει και κάποιος άλλος που έχει να πάθει μεγάλη πλάκα τις επόμενες μέρες...

Αυτή η τακτική σας της αρλούμπας και αερολογίας, πρέπει να έχει ένα τέλος.

-Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Entropy
Νέο Μέλος

Greece
29 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2007, 03:23:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Entropy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
στην ερωτηση μου δεν απαντησες παντως

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/03/2007, 02:59:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Αδιάψευστη επιβεβαίωση είναι η Κυριακή της ορθοδοξίας και τα κατάπτυστα αναθέματα εναντίον των Ελλήνων.

Εδώ βλέπουμε μία από τις κλασικές ατάκες της νεο-παραπληροφόρησης, ενδεικτική ότι όσοι την χρησιμοποιούν δεν έχουν καν διαβάσει τι γράφει το Συνοδικό της Ορθοδοξίας...

:"Εσείς αναθεματίσατε τους Έλληνες Φιλοσόφους"


Για να απαντήσουμε σε αυτή την ατάκα, προσέχουμε ιδιαίτερα ένα σημείο του Συνοδικού, που παραδόξως, γράφει τα αντίθετα από αυτά που επικαλούνται:

"Ανάθεμα σε όσους ασχολούνται με τα ελληνικά μαθήματα και δεν τα χρησιμοποιούν μόνο για τη μόρφωση τους, αλλά και ακολουθούν τις περιττές διδασκαλίες τους και τις δέχονται σαν αληθινές, και μάλιστα ομολογούν πίστη σ' αυτές…"
(μετάφραση από το βιβλίο ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, ΤΟΜΟΣ Α', εκδόσεις ΜΙΕΤ, σελ. 94)

Δεν είναι τρομερό; Οι διάφοροι κάνουν επίθεση βασιζόμενοι επάνω σε ένα κείμενο που γράφει ΑΚΡΙΒΩΣ το ΑΝΤΙΘΕΤΟ από τους ισχυρισμούς τους!

κείμενο το οποίο φανερώνει ότι το πρόβλημα της Ορθοδοξίας, αποτελεί μόνο το θρησκευτικό μέρος και τίποτε άλλο.

Το ίδιο το κείμενο θεωρεί ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ" (λέει: "...και δεν τα χρησιμοποιούν μόνο για τη μόρφωση τους, αλλά..."), και όπως είναι φυσικό, διαφωνεί ΜΟΝΟ με όσους ομολογούν πίστη σε μή Ορθόδοξες ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ διδασκαλίες.


Την επόμενη Κυριακή είναι η Κυριακή της Ορθοδοξίας;

Όπου ψάλλονται οι 7 αναθεματισμοί;

Αν ναι, το έχει στην τηλεόραση, να κάνω μια ηχογράφηση;

Αν όχι, υπάρχει επίσημο site της Εκκλησίας με αυτά που ψάλλονται την Κυριακή της Ορθοδοξίας;


Dare To Dream


Edited by - gentleman on 13/03/2007 03:03:11Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/03/2007, 07:25:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΟΙ ΕΠΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ KAI TOY ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

1. Ετι τοις φρονούσι και λέγουσι, κτιστήν είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυποστάτου Θεότητος ως κτιστήν εκ τούτου πάντως, και αυτήν την θείαν ουσίαν αναγκαζομένοις δοξάζειν κτιστή γαρ κατά τους Αγίους ενέργεια, κτιστήν δηλώσει και φύσιν. Άκτιστον δε, άκτιστον χαρακτηρίσει ουσίαν. Καντεύθεν ήδη κινδυνεύουσιν εις αθείαν παντελή περιπίπτειν, και την Ελληνικήν μυθολογίαν, και των κτισμάτων λατρείαν τη καθαρά και αμώμω των Χριστιανών Πίστει προστριβομένοις, μη ομολογούσι δε κατά τας Αγίων θεοπνεύστου θεολογίας και το της Εκκλησίας ευσεβές φρόνημα άκτιστον είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυποστάτου Θεότητος ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

2. Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων, αφ' εαυτών και την καθ' ημάς κλίσιν μεταπλάττουσι, και τας Πλατωνικάς Ιδέας ως αληθείς δεχομένοις, και αυθυπόστατον την ύλην παρά των ιδίων μορφούσθαι λέγουσι, και προφανώς διαβάλλουσι το αυτεξούσιον του Δημιουργού, του από του μη όντος ει το είναι παραγάγοντος τα πάντα, και ως Ποιητού πάσιν αρχήν και τέλος επιτιθέντος εξουσιαστικώς και δεσποτικώς ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

3. Τοις τα Ελληνικά διεξιούσι μαθήματα, και μη δια παίδευσιν μόνον ταύτα παιδευομένοις, αλλά και ταις δόξαις αυτών ταις ματαίας επομένοις, και ως αληθέσι πιστεύουσι, και ούτως αυταίς ως το βέβαιον εχούσας εγκειμένοις ώστε και ετέρους ποτε μεν λάθρα, ποτέ δε νοερώς ενάγειν αυταίς και διδάσκειν ανενδοιάστως ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

4. Τοις δεχομένοις, και παραδίδουσι τα μάταια και Ελληνικά ρήματα, ότι τε προϋπαρξις εστι των ψυχών και εκ του μη όντος τα πάντα εγένετο, και παρήχθησαν, ότι τέλος εστί της κολάσεως, ή αποκατάστασις αύθις της κτίσεως, και των ανθρωπίνων πραγμάτων, και δια των τοιούτων λόγων την Βασιλείαν Των Ουρανών λυομένην πάντως, και παράγουσαν εισάγουσιν, ήν αιωνίαν και ακατάλυτον αυτός τε ο Χριστός και Θεός ημών εδίδαξε, και παρέδοτο, και δια πάσης της παλαιάς και νέας Γραφής ημείς παρελάβομε, ότι και η Κόλασις ατελεύτητος και η Βασιλεία αίδιος, δια δε των τοιούτων λόγων εαυτούς τε απολλύασι, και ετέροις αιωνίας προξένοις γινομένοις ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

5. Τοις ευσεβείν μεν επαγγελομένοις, τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη και Καθολική Εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γής, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς, ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

6. Τοις την μωράν των έξωθεν (=Ελλήνων) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι, και τοις καθηγηταίς αυτών επομένοις, και τας τε μετεμψυχώσεις των ανθρωπίνων ψυχών, ή και ομοίως τοις αλόγοις ζώοις ταύτας απόλλυσθαι, και εις το μηδέν χωρείν δεχομένοις και δια τούτο ανάστασιν και κρίσιν και την τελευταίαν των βεβιωμένων ανταπόδοσιν αθετούσιν ΑΝΑΘEΜΑ ΤΡΙΣ.

7. Τοις λέγουσιν, ότι οι των Ελλήνων σοφοί και πρώτοι των αιρεσιαρχών, οι παρά των επτά Αγίων και Καθολικών Συνόδων, και παρά πάντων των εν Ορθοδοξία λαμψάντων Πατέρων αναθέματι καθυποβλήθέντας, ως αλλότριοι της Καθολικής Εκκλησίας δια την εν λόγοις αυτών κίβδηλον και ρυπαράν περιουσίαν κρείττονες εισί κατά πολύ, και ενταύθα, και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/03/2007, 07:30:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τελικά σ'αυτόν τον τόπο ή Χριστιανός θα είναι κανείς ή Ελληνας. Και τα δύο μαζί δεν γίνονται.

Το είπε άλλωστε και ο Γεννάδιος, πατριάρχης Κωνσταντινούπολης και δεξί χέρι του Μωάμεθ B΄του Πορθητή (στον οποίο και παράδωσε ουσιαστικά την Κωνσταντινούπολη με αντάλλαγμα τα προνόμια που του δώσανε).

"Έλλην ων τηι φωνήι, ουκ αν ποτέ φαίην Έλλην είναι, δια το μη φρονείν ως εφρόνουν ποτέ οι Έλληνες' αλλ' από της ιδίας μάλιστα θέλω ονομάζεσθαι δόξης. Και ει τις έροιτό με τις ειμι, αποκρινούμαι χριστιανός είναι."

Και σε απλά ελληνικά:

"Αν και μιλάω ελληνικά, δεν είμαι Έλλην, επειδή δεν έχω την ίδια νοοτροπία μ' αυτή που είχαν οι Έλληνες, αλλά ούτε και τα ίδια πιστεύω. Κι αν κάποιος με ρωτήσει τι είμαι, θα απαντήσω ότι είμαι χριστιανός."

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

hendrix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


286 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/03/2007, 09:39:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους hendrix  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ο "αντιελληνισμος" της ορθοδοξιας μου θυμιζει τον αντιαμερικανισμο του πασοκ!

_________________________
The seething seas ceaseth
and twiceth the seething seas sufficeth us.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αγνοών
Πλήρες Μέλος

Greenland
803 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/03/2007, 10:44:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αγνοών  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
άρα είσαι ΝΔ ??

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/03/2007, 16:44:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
recto φαντάζομαι ότι δεν έχεις να μας πεις κάτι επάνω σε αυτό...

μικρή φαντασια εχεις….


quote:
recto και αφού έχεις την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, διάβασε στον τόμο Δ', σελ. 307 για τους γυναικονόμους:

την διαβασα , εσυ την διαβασες???

Είχα μια υποψία ότι δεν ξέρεις γιατί ακριβώς γράφεις .
Είχα μια υποψία πως όταν διαβάζεις δεν κατανοείς.

Τώρα που ασχολήθηκα και με δεύτερο μήνυμα σου βεβαιώθηκα.
Μας μιλάς για γυναικονομους και αφήνεις την εντύπωση ότι έτσι ήταν ανέκαθεν!
Το ίδιο τρομακτικό το βρήκα και εγώ.

Άνοιξα και εγώ ξανά την ιστορία να δω τι ακριβώς λέει εκεί(πράγμα που εσύ δεν έκανες ποτέ ,γιατί αν το έκανες θα ντρεπόσουν να έγραφες ότι έγραψες) πότε ακριβώς ήταν το γεγονός που παραθέτεις

Ξεκινάει το κεφάλαιο ως εξής:

Πολιτειακές μεταρρυθμίσεις του Δημητρίου Φαληρεως. Αντιδρασεις των αθηναίων

αντιδρασεις ?? γιατί??
δεν ήταν θεσμός της πόλεως??

"ο Δημήτριος θα μπορούσε να αρκεσθεί στην διακυβέρνηση της πόλεως με την υποστήριξη της μακεδονικής φρουράς,"

φρουρά? Τι φρουρά ήταν αυτή? φρουρά κατοχής!


το προσπερνάμε και πάμε παρακάτω

"και επειδή όπως νομιζε,η κοινωνική αναμόρφωση της πόλεως ήταν αδύνατο να γίνει
χωρίς περιορισμούς στην ιδιωτική ζωή ,θεώρησε σκόπιμο να εισαγάγει την αρχή των γυναικονομων.
Ηταν όπως αναφέρει ο Αριστοτέλης ,αριστοκρατικός και οπωσδήποτε αντιδημοκρατικός θεσμος.εξαλλου τέτοιου είδους περιορισμοί δεν συμβιβάζονται με την δημοκρατική αρχή της προσωπικής ελευθέριας."

Λίγες αράδες παρακάτω επιβεβαιώνεται περίτρανα αυτό που υποψιάσθηκα από την αρχή.


¨" Για τους ίδιους τους αθηναίους το καθεστώς (χούντα)του Δημητρίου ήταν απαραδεκτο,γιατι στηριζόταν στα όπλα της μακεδονικής φρουράς(στρατός κατοχής)
και έπειτα γιατί ήταν συνηθισμένοι να ζουν σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και
αντιπαθούσαν κάθε είδος απολυταρχικού πολιτεύματος!")

Μετά και από αυτό τα παράτησα γιατί βαριέμαι την φαιδρότητα και το χάσιμο
πολυτιμου προσωπικου χρόνου …

Θα έκανα πραγματικά τον κόπο να σου μάθω κάποια πράγματα.
Αλλά απέδειξες πόσο τυφλός, φανατικός είσαι στα προηγούμενα μηνύματα σου.

Αλλά είσαι πράγματι τυφλος?εισαι πράγματι ενας?εισαι πράγματι στο φόρουμ από το 2005 και δεν είχες γράψει ούτε ένα μήνυμα?
Υποχρεούμαι να απαντήσω δεύτερο μήνυμα σε έναν λογαριασμό που βρισκόταν εν ύπνωση τόσο καιρό?
2 χρόνια στο χώρο δεν μας έκανες την τιμή να δώσεις μια απάντηση?

Ή να υποθέσω πολύ λογικά ότι ήταν ένας λογαριασμός ανοιγμένος
(Ένας από πολλούς?) ώστε να χρησιμοποιηθεί από κάποια ομάδα ή οργάνωση
που μόνο σκοπό έχει να προσβάλει και να προβάλει προκατασκευασμένα αποσπάσματα πηγών με τελικό σκοπό την προπαγάνδα???/

Καθότι εγώ δεν είμαι λογαριασμός προπαγάνδας αλλά άνθρωπος,.
άνθρωπος λογικός.
Ότι και να πεις δεν προσβάλλομαι , ούτε εκνευρίζομαι .

Αν έχεις δίκιο σε κάτι θα προβληματιστώ και θα το ερευνήσω.
Αν φανείς ανόητος θα σε αγνοησω,και μέχρι τώρα μόνο ανόητος φάνηκες λογαριασμέ recto με τις νοηματικές ασυναρτησίες που παρέθεσες…..


(μιλάμε για παράνοια ,σαν του λαγού που πηδάει από σκίνο σε σκινο,πώς καταφέρνουν να ταιριάξουν καταστάσεις που απέχουν χρονολογικά ακόμη και πάνω
από χίλια χρονια,και λαούς διαφορετικούς ανατολής και δύσης
ομηρική εποχη,βασιλικη οικογένεια Φαιάκων , ρωμαίοι ,και ανατολίτες ,όλα μαζί ,όλα σε έναν νοητικό αχταρμά, και στην συνέχεια με την Αθήνα υπό μακεδονική κατοχή και ένα πολίτευμα που προσπαθούσε να αλλάξει τις συνήθειες της πόλης

quote:
rectoΜήπως εδώ έχεις κάτι άλλο να μας πεις;

Σας υπόσχομαι ότι κατά καιρούς θα πιάνω ένα κομματάκι σας [/u] και θα το ξετινάζω,
για την πλάκα μου.


---

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

recto
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/03/2007, 23:47:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους recto  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
υπόσχομαι ότι κατά καιρούς θα πιάνω ένα κομματάκι σας και θα το ξετινάζω, για την πλάκα μου

Επειδή, τυχερούλης ήσουν μέχρι τώρα, αλλά όχι πλέον, άσε να κανω πρώτα εγώ την πλάκα μου, και βλέπουμε αν θα σε αφήσω να κάνεις κι εσύ το ίδιο...


Εδώ γελάνε.

Αφού έκανες γαργάρα το γεγονός ότι ποσοστό των κοριτσιών πήγαινε στα σκουπίδια με την άδεια του κράτους, προχωράς στην υπεράσπιση της παγανιστικής καταπίεσης της γυναίκας.


Αυτό που επίσης έκανες γαργάρα είναι ότι:


"Βέβαια κατά τά δέκα χρόνια πού κυβέρνησε τήν πόλη μέ τήν υποστήριξη τής μακεδόνικης φρουράς επικρατούσε απόλυτη ηρεμία. Όταν όμως μέ τήν άφιξη τοϋ Δημητρίου Πολιορκητοϋ στην 'Αθήνα (καλοκαίρι τοϋ 307 π.Χ.) ή φρουρά αποχώρησε καϊ ό Δημήτριος αναγκάσθηκε νά φύγη, οί 'Αθηναίοι ξέσπασαν"


Απόλυτη ηρεμία. Εξαιρετική κατάσταση για ένα τόσο μισητό πολίτευμα...

Το σημαντικότερο όμως είναι πως ο Δημήτριος είναι κι αυτός παγανιστής. Σύμφωνα με τον ιστορικό μανιχαϊσμό των νεοειδωλολατρών, το ζήτημα είναι ότι είναι παγανιστής.

Και ασφαλώς, τα αίτια που κάνουν αντιπαθή τον Δημήτριο δεν είναι η θέση της γυναίκας που έτσι ή αλλιώς είναι ανύπαρκτη.

Επίσης, οι οπαδοί του Φαληρέα δεν ήταν Αθηναίοι; Αυτοί που τον ονόμαζαν ηλιόμορφο άρχοντα; Ασφαλώς.


Άρα λοιπόν, τον γυναικονόμο εφάρμοσε ένας παγαιστής, που υποστηριζόταν από άλλους παγανιστές στην αρχαία Αθήνα και υποστηριζόταν επίσης από την πλήρη αδιαφορία και απραξία των υπολοίπων επί 10 ολόκληρα χρόνια!


Επίσης στον τόμο Β' στη σελίδα 215, αναφέρει το θεσμό κάτω από την παράγραφο πολιτεύματα:

"Οί συνηθισμένοι αριθμοί ανωτάτων αρχόντων στά αριστοκρατικά καθεστώτα είναι δύο ώς τρεις. 'Εκτός άπό αυτούς δημιουργήθηκαν λίγες κατώτερες αρχές, συνήθως συλλογικές, μέ περιωρισμένες ειδικότητες : «νομοφύλακες» ή «θεσμοθέται», «γυναικονόμοι», «παιδονόμοι», «γυμνασίαρχοι»."


Επίσης


"Πολλές γυναίκες απόκτησαν πιό ελεύθερες συνήθειες κατά το παράδειγμα των γυναικών της Σπάρτης, πού ζοϋσαν λιγότερο κλεισμένες άπό τις 'Αθηναίες κι' ανακατεύονταν πολύ περισσότερο μέ τους άντρες. Αυτή ή αταξία είχε σάν αποτέλεσμα νά κάμουν έναν καινούργιο άρχοντα, πού θά είχε σάν αποκλειστική δουλειά του νά έπιβλέπη τή συμπεριφορά των γυναικών και κυρίως τήν πολυτέλεια, πού ήδη σέ παλιά χρόνια είχε απασχολήσει το Σόλωνα' αυτός ό άρχοντας ονομαζόταν γυναικονόμος. Τό ίδιο, διαβάζοντας τή Λυσιστράτη πού είναι τοΰ 411 και τις Έκκλησιάζουσες, πού είναι τοΰ 392 μπορεί νά κάμουμε τή σκέψη πώς πολλές 'Αθηναίες, μέ τόν ισχυρισμό τους πώς ή πολιτική διευθυνόμενη αποκλειστικά άπό άντρες όδηγοΰσε τήν πόλη στην άβυσσο, σκέφτηκαν πώς θά πήγαιναν ίσως καλύτερα τά πράματα, αν έλεγαν κι αυτές τό λόγο τους και συμβούλευαν τους άντρες τους. Αυτά όμως τά έργα τοΰ 'Αριστοφάνη είναι «μπουφφόνικα» καΐ «φανταιζίστικα» και δέ μας επιτρέπουν νά βγάλουμε τό συμπέρασμα πώς ύπηρχε και τότε αυτό, πού ονομάζουμε σήμερα «φεμινιστικό κίνημα» — κίνημα ακατανόητο γιά τήν αρχαία 'Αθήνα."


Robert Flaceliere, O Δημόσιος και Ιδιωτικός βίος των Αρχαίων Ελλήνων, σελ. 95-96


Γι αυτό χρειάζεται η βιβλιογραφία, για να ανήγουν τα μάτια τους όσοι τα έχουν κλειστά...


Η βιβλιογραφία, δεν αφήνει περιθώρια στις δικαιολογίες:


"Η ζωή της συζύγου περνούσε αποκλειστικά μέσα στο σπίτι. Για τη γυναίκα είναι περισσότερο πρέπον να μένει στο σπίτι, παρά να τριγυρνάει έξω (Ξεν. Οικ. 7, 30). Κατοικούσε στον "γυναικωνίτιν", το κλειδωμένο χώρο για γυναίκες συνήθως στο επάνω πάτωμα του σπιτιού. Εδώ δεν έμπαιναν ποτέ άνδρες εκτός από συγγενείς και υπηρέτες. [...] Η απομόνωση μιας καθώς πρέπει γυναίκας ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ένας αγωνιστικός δικηγόρος σ' ένα δικανικό λόγο του μπόρεσε μάλιστα να αμφισβητήσει την ύπαρξη μιας γυναίκας. Ακόμη και η αναφορά του ονόματος της στη δημοσιότητα ήταν απρεπής."

(Carola Reinsberg, "Γάμος-Εταίρες και παιδεραστία στην Αρχαία Ελλάδα", Παπαδήμας, 1999, σελ. 60

"Δεν πρέπει να ξεχνούμε πως απ' την άποψη του Σωκράτη ο Ισχόμαχος είναι ο κατ' εξοχήν καλός κάγαθός, ο σωστός άνδρας που ζει σύμφωνα με τις επιταγές του παρελθόντος, σε αντίθεση με τον πρώτο συνομιλητή του φιλοσόφου, τον Κριτόβουλο, ο οποίος αντίθετα κατασπαταλάει την περιουσία του διάγοντας μια κοσμική ζωή. Σε τι συνίστατο όμως αυτή η κοσμική ζωή το γνωρίζουμε από άλλες σύγχρονες πηγές: να οργανώνει συμπόσια, να συντηρεί εταίρες. Σ' αυτή τη ζωή, οι νόμιμες σύζυγοι δεν συμμετέχουν. Μια σεβάσμια γυναίκα δεν έπαιρνε μέρος σε ένα συμπόσιο, ακόμη κι αν γινόταν στο ίδιο της το σπίτι. Ακόμη περισσότερο δεν έπρεπε να παίρνει το λόγο δημόσια, πράγμα που έκαναν οι ηρωίδες του Ομήρου. Η πόλη, αυτή η «λέσχη ανδρών», τις είχε κλείσει οριστικά στο γυναικωνίτη."

(Claude Mosse, Η Γυναίκα στην Αρχαία Ελλάδα, σελ., 42


Χαιρετίσματα...

-

Edited by - recto on 13/03/2007 23:47:52Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

recto
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2007, 00:28:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους recto  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τελικά σ'αυτόν τον τόπο ή Χριστιανός θα είναι κανείς ή Ελληνας. Και τα δύο μαζί δεν γίνονται.

Δυστυχώς η αφέλεια πάει σύννεφο...


Ιστορία του Ελληνικού Έθνους', τόμ. Θ', σελ. 245

"Αν όμως η άλωση της Κωνσταντινουπόλεως άπό τους Φράγκους σήμαινε τήν αρχή τοΰ τέλους τής βυζαντινής αυτοκρατορίας, ή ήττα τοΰ 1204 έδωσε στον 'Ελληνισμό τήν ευκαιρία νά συνειδητοποιήσει τήν εθνική του υπόσταση, νά αποκτήσει πάλι τήν ενότητα και τή διασπασμένη του συνοχή και νά αναπτύξει τή ζωτικότητα του, πού είχε εκτονωθεί άπό τή νωχέλεια των τελευταίων αιώνων."


O Νικήτας Χωνιάτης, στο έργο του "Χρονική Διήγησις" (5:580) αναφέρει τα γεγονότα της Άλωσης του 1204 ως πράξεις βαρβάρων κατά των Ελλήνων:

"Πως άν είην έγώ τό βέλτιστον χρημα, τήν ιστορίαν τό κάλιστον ευρημα τών ελληνων βαρβαρικαί καθ ελληνων πραξεσι χαριζομενος;"


Το Βυζάντιο είναι αυτό που έφερε στο προσκήνιο και πάλι το Έλλην ως Εθνικό όνομα. Αυτό συνέβει όταν μειώθηκαν οι μή ελληνικοί πληθυσμοί, και η αυτοκρατορία έχασε τα εδάφη της:

"Η απώλεια τών κεντρικών περιοχών στή Χερσόνησο της 'Ανατολής και τών βόρειων επαρχιών στή Χερσόνησο του Αίμου περιόρισε τήν Αυτοκρατορία σε εδάφη πού ήταν ελληνικά άπό τήν αυγή τής ιστορίας, εδάφη στην κυρίως 'Ελλάδα, κατά μήκος τών ακτών του Αιγαίου και του Ευξείνου και σε νησιά, όπου είχαν ιδρυθεί αρχαιότατες ελληνικές αποικίες. [...] τώρα οι Βυζαντινοί, συγκεντρωμένοι στα ιστορικά ελληνικά εδάφη, αισθάνονταν και γεωγραφικά "Ελληνες και μπορούσαν νά πιστεύουν ότι και φυλετικά ήταν Έλληνες."

(Ράνσιμαν, Τελευταία Βυζαντινή Αναγέννηση, 1991, σελ. 36)

Οι όροι Έλλην, Ελληνισμός, ελληνικός, κ.λπ., απέβαλαν σταδιακά την παλιά τους συνωνυμική ταύτιση με την έννοια της ειδωλολατρίας και επανήλθαν σε χρήση, όπως και κατά την αρχαιότητα. Τώρα το Έλλην αντικαθιστά σε ευρεία κλίμακα τον όρο Ρωμαίος [...] Από το 13ο αι. και εξής ο όρος Έλλην χρησιμοποιείται πάλι χωρίς ενδοιασμούς από τον Βυζαντινό πολίτη σε αρκετά μεγάλη κλίμακα, και σταματά να χαρακτηρίζει τον «εθνικό», δηλ. το μη Χριστιανό.

(Α. Σαββίδη, Μελέτες Βυζαντινής Ιστορίας 11-13ου αιώνα, Καρδαμίτσα 1995, σ. 81)

"Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι σέ μιά περίοδο συρρίκνωσης τοϋ Βυζαντινού Κράτους, ό αυτοκράτορας Ιωάννης Γ' Βατατζής δέχεται τήν ελληνική εθνική καταγωγή του. 'Απαντώντας στον πάπα Γρηγόριο Θ', ό Όποιος απευθύνεται σ' αυτόν ονομάζοντας τον Γραικό, ό βυζαντινός αυτοκράτορας βεβαιώνει ότι ό μέγας Κωνσταντίνος παραχώρησε τή βασιλεία τών Ρωμαίων στο γένος τών 'Ελλήνων."

(Π. Γουναρίδης, "Γένος Ρωμαίων", 1996, σ.14)

"...ο Λεπενδρηνός σε μια επιστολή, γραμμένη γύρω στα 1355, γράφει χωρίς ενδοιασμούς «περί πάντων των Ελλήνων τών έν Κύπρω» και προχωρεί στην περιγραφή άλλων τόπων «έν οίς "Ελληνες ζώσι». Λίγο αργότερα συναντούμε το Δημήτριο Κυδώνη πού, όπως ό Καβάσιλας, είχε γεννηθεί και ανατραφεί στη Θεσσαλονίκη, αν και ή καταγωγή του ήταν άπό τήν Κρήτη, να χρησιμοποιεί τον όρο «Ελλάς» με τήν έννοια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Σέ μια μεταγενέστερη επιστολή του, ό Καβάσιλας ακολουθεί το παράδειγμα του Κυδώνη."

(Ράνσιμαν, Τελευταία Βυζαντινή Αναγέννηση, 1991, σελ. 39)

Όπως μπορείς να δεις, κανένα πρόβλημα δεν είχε ο Χριστιανισμός με το "Έλληνας" στην ΕΘΝΟΤΗΤΑ, παρά μόνο είχε πρόβλημα με την ειδωλολατρία.

Μάθετε λοιπόν να διαβάζετε σοβαρά έργα. Σας πασσάρουν μία φράση, την μαθαίνετε απέξω και νομίζετε ότι αυτό είναι ιστορία. Αυτοί δεν έχουν πρόθεση να σας μάθουν ιστορία. Το μόνο που θέλουν είναι να διχάζουν για να πουλάνε βιβλία και περιοδικά του κιλού.

Γιατί αυτοί που γράφουν για Βυζαντινούς "ανθελληνισμούς", τα βιβλία τους δεν υπάρχουν πουθενά ως βιβλιογραφία, ενώ οι συγγραφείς τους είναι απλώς ..."ερευνητές".

Διδάσκουν μανιχαϊστική ιστορία, δηλ. όλα είναι άσπρο-μαύρο, παίρνουν μία λέξη και τη βάζουν στο μικροσκόπιο να φαίνεται μεγάλη, την κάνουν γιγαντοαφίσα, και φωνάζουν και τον Σαλέα να παίξει κλαρίνο για να τη διαφημίσουν. Κόβουν λέξεις, φράσεις. νοήματα, και ασελγούν πάνω στην ιστορία.


Η Ιστορία δεν είναι κομματάκια. Αυτά είναι αρλούμπες. Απόδειξη ότι οι νεοπαγανιστές δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τι σημαίνει Έλληνας, τι σημαίνει Έλληνας στο θρήσκευμα, δεν γνωρίζουν την Εκκλησιαστική ορολογία των πρώτων αιώνων του Βυζαντίου όπου ανάλογα με τα συμφραζόμενα σήμαινε τον Ειδωλολάτρη από οποιοδήποτε μέρος κι αν προερχόταν και όχι τον Έλληνα στο Έθνος.

Μπερδεύουν σαν να είναι παιδάκια του νηπιαγωγείου το Χριστιανός που είναι πίστη, με το Έλληνας στη Νέα Ελληνική που είναι σημαίνει εθνότητα!

Αντί λοιπόν να συγκρίνουν ΜΟΝΟ το Χριστιανός με το ειδωλολάτρης ή "εθνικός", συγκρίνουν σαν να είναι ηλίθιοι, το Χριστιανός με το Έλληνας στο έθνος. Λες και εγώ που είμαι Χριστιανός δεν μπορώ να είμαι Έλληνας, ή ένας άλλος Χριστιανός δεν μπορεί να είναι Γερμανός.

Όπως επίσης ότι ένας ειδωλολάτρης ή "Έλληνας στο θρήσκευμα", δεν μπορεί να είναι από την αφρική, μέρος όπου υπάρχει κατ' εξοχήν ο παγανισμός.

-

Edited by - recto on 14/03/2007 00:29:30Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2007, 08:24:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Προσπερνώντας το αφρίζον παραλήρημά σου, ενδεικτικό της ένδειας των επιχειρημάτων σου, προσπερνώντας επίσης τους προσβλητικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς σου, ενδεικτικό της χριστιανικής αγωγής ενός φανατικού, θα προσπαθήσω να σχολιάσω μερικά από τα σημεία από τα οποία ενδεχομένως βγαίνει κάποιο νόημα, αγαπητέ recto.

quote:
recto
Ιστορία του Ελληνικού Έθνους', τόμ. Θ', σελ. 245
μπλα...μπλα...μπλα...

Ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, επιστημονικός υπεύθυνος της "Ιστορίας του Ελληνικού Εθνους" ήταν ο ιδρυτής του καρκινώματος του Ελληνοχριστιανισμού. Και ενώ στις ιστορικές του αναφορές είναι γενικά ακριβής, όταν ο λόγος έρχεται στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία του Βυζαντίου, ο λόγος του δεν είναι αυτός του ιστορικού αλλά αυτός του πιστού Χριστιανού.

Εκφράσεις του τύπου "Ο λόγος του Κυρίου αναμόρφωσε ηθικά, θρησκευτικά και κοινωνικά τον κόσμο", Ο χριστιανισμός είναι "ο χρυσός της νέας αλήθειας" και άλλα τέτοια φαιδρά δεν είναι λόγια ιστορικού αλλά λόγια κηρύγματος από άμβωνος. Επόμενο είναι λοιπόν και η όποια ιστορική του άποψη για το Βυζάντιο να περνάει μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς της θρησκείας του.

quote:
recto
Απόδειξη ότι οι νεοπαγανιστές δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τι σημαίνει Έλληνας, τι σημαίνει Έλληνας στο θρήσκευμα, δεν γνωρίζουν την Εκκλησιαστική ορολογία των πρώτων αιώνων του Βυζαντίου όπου ανάλογα με τα συμφραζόμενα σήμαινε τον Ειδωλολάτρη από οποιοδήποτε μέρος κι αν προερχόταν και όχι τον Έλληνα στο Έθνος.

Κατ'αρχήν το να μην είναι κανείς Χριστιανός δε σημαίνει ότι είναι νεοπαγανιστής ή οτιδήποτε άλλο. Δεν ξέρω αν μπορείς να το καταλάβεις αυτό, προσωπικά αμφιβάλλω αλλά με παρηγορεί το γεγονός πως δεν πρόκειται για το μοναδικό που δεν μπορείς να καταλάβεις.

Κατόπιν, αυτό που δεν μας εξηγείς είναι με ποιόν τρόπο ο όρος "Ελληνας", που δήλωνε εθνική καταγωγή, έφτασε στο σημείο να δηλώνει θρήσκευμα. Δεν μας ενημερώνεις πως αυτό οφείλεται στο ανελέητο πόλεμο της ασιατικής θρησκείας εναντίον του ελληνισμού, όπου μέσα από αιώνες διωγμών αλλοτριώθηκε η εθνική συνείδηση των Ελλήνων και αντικαταστάθηκε από τη θρησκευτική μέσα από διαδικασίες μαζικών διωγμών, δημεύσεων περιουσιών, εξοριών και αποκεφαλισμών. Ουσιαστικά δεν μας εξηγείς πως η ταύτιση του Ελληνα με συγκεκριμένη θρησκεία είναι ατόφιο δημιούργημα των Χριστιανών.

Φυσικά και ο όρος "Ελληνας" αναφερόταν στους Ελληνες εθνικούς και όχι στους εθνικούς όλου του κόσμου (π.χ. οι Αρμένιοι εθνικοί ονομαζόταν Αρμένιοι, όχι Ελληνες).

quote:
recto
Οι όροι Έλλην, Ελληνισμός, ελληνικός, κ.λπ., απέβαλαν σταδιακά την παλιά τους συνωνυμική ταύτιση με την έννοια της ειδωλολατρίας και επανήλθαν σε χρήση, όπως και κατά την αρχαιότητα. Τώρα το Έλλην αντικαθιστά σε ευρεία κλίμακα τον όρο Ρωμαίος [...] Από το 13ο αι. και εξής ο όρος Έλλην χρησιμοποιείται πάλι χωρίς ενδοιασμούς από τον Βυζαντινό πολίτη σε αρκετά μεγάλη κλίμακα, και σταματά να χαρακτηρίζει τον «εθνικό», δηλ. το μη Χριστιανό.

Δηλαδή ο Κοσμάς ο Αιτωλός τον 18ο αιώνα που αναφέρει "εσείς δεν είστε Ελληνες, είστε ορθόδοξοι χριστιανοί", αναφέρεται στον όρο με την εθνική του σημασία, σύμφωνα με τα λεγόμενα της πηγής σου. Οι αυτοκράτορες που αυτοπροσδιορίζονταν ως "Ρωμαίοι" μέχρι τον τελευταίο, δεν ήταν Ελληνες, σύμφωνα πάλι με την πηγή σου.

Το Πατριαρχείο που ακόμη και σήμερα ονομάζεται "Πατριαρχείο των Ρωμαίων" προφανώς και δεν έχει σχέση με την Ελλάδα (ούτε είχε ποτέ άλλωστε).

Ο Γεννάδιος που αυτοπροσδιορίζεται ως Χριστιανός και όχι ως Ελληνας τον 15ο αιώνα, αναφέρεται στην εθνική και όχι στη θρησκευτική σημασία του όρου "Ελληνας".

Ευχαριστώ που συμφωνείς μαζί μου, δεν το περίμενα...

quote:
recto
Αντί λοιπόν να συγκρίνουν ΜΟΝΟ το Χριστιανός με το ειδωλολάτρης ή "εθνικός", συγκρίνουν σαν να είναι ηλίθιοι, το Χριστιανός με το Έλληνας στο έθνος. Λες και εγώ που είμαι Χριστιανός δεν μπορώ να είμαι Έλληνας...

Προσωπικά, αν με ρωτήσεις, αμφιβάλλω σφόδρα για το αν μπορεί ένας φανατικός Χριστιανός, που έχει καταργήσει την εθνική του συνείδηση και την έχει αντικαταστήσει με τη θρησκευτική, που έχει σαν θρησκευτικό του αρχηγό έναν Τούρκο υπήκοο, εξυπηρετητή των συμφερόντων της γείτονος και μια θρησκευτική αρχή που ανέκαθεν πολεμούσε τον ελληνισμό, αφόριζε τους επαναστάτες, τύπωνε βιβλία για το θεάρεστο της οθωμανικής κατοχής και δολοφονούσε τους Κολοκοτρωναίους να θεωρείται Ελληνας.

Ενας τέτοιος χριστιανός, που κάθε αναφορά στην ελληνική ιστορία (εκτός από την περίοδο 146 παχχ μέχρι το 1830 μαχχ που ήμασταν σκλαβωμένοι στους Ρωμαίους και τους Οθωμανούς) του προξενεί αηδία, αν θέλεις τη γνώμη μου, ούτε μπορεί ούτε θέλει ούτε του αξίζει να είναι Ελληνας.

Κι όταν επιτέλους ο ελληνισμός κατάφερε να ελευθερώσει αυτόν τον τόπο παρά τη λυσσαλέα αντίδραση της χριστιανικής εκκλησίας, στο πρώτο σύνταγμα του ελεύθερου ελληνικού κράτους, αποκλείστηκαν από τον ελληνισμό όσοι δεν ήταν χριστιανοί!

Και όπως είπε ο μεγάλος δάσκαλος Κοραής: "Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου, απλώς ήλλαξες τάφον, απ'τον Τουρκικόν εις τον Χριστιανικόν".

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Entropy
Νέο Μέλος

Greece
29 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2007, 12:14:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Entropy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Recto δυο λεξεις οσον αφορα την σχεση ελληνικου πολιτισμου - χριστιανισμου : "Μεγας" Κωνσταντινος

Χαιρετισματα

quote:
Κατ'αρχήν το να μην είναι κανείς Χριστιανός δε σημαίνει ότι είναι νεοπαγανιστής ή οτιδήποτε άλλο. Δεν ξέρω αν μπορείς να το καταλάβεις αυτό, προσωπικά αμφιβάλλω αλλά με παρηγορεί το γεγονός πως δεν πρόκειται για το μοναδικό που δεν μπορείς να καταλάβεις.Αααα γεια σου. Διαβαζα , διαβαζα... λεω και γω δεν θα του το πει κανενας?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
αγνοών
Πλήρες Μέλος

Greenland
803 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2007, 12:31:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αγνοών  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
macedon,
μην αναφέρεις το όνομα Κοραής...
....κάνει τζιζ !!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
recto
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2007, 15:47:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους recto  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ξέρεις, φιλικά στo λέω, τη δυνατότητα να συνεχίσεις να έχεις την αξιoπρέπειά σoυ απέναντι σε βιβλιoγραφημένες απαντήσεις, την έχεις 1-2 φoρές.

Από εκεί και πέρα, η ζυγαριά θα γείρει εναντίoν σoυ: η ανύπαρκτη στoν επιστημoνικό κόσμo γνώμη σoυ βαραίνει όσo κι ένα φτερό πoυ τo παίρνει o άνεμoς.

Λoιπόν, έχoυμε και λέμε:


quote:
ενδεικτικό της ένδειας των επιχειρημάτων σoυ


Ένδεια επιχειρημάτων δεν μπoρεί αν έχει αυτός πoυ γράφει τεκμηριωμένα βάση βιβλιoγραφίας.

Ένδεια μπoρεί να έχει μόνo αυτός πoυ γράφει από τo μυαλό τoυ, ό,τι τoυ κατέβει. Καλή ώρα...

Απόδειξη γι αυτό είναι ότι, τη βάση για κάθε είδoυς επιστημoνική εργασία, δηλ. τη βιβλιoγραφία, την σχoλιάζεις ως εξής:


"Ιστoρία τoυ Ελληνικoύ Έθνoυς', τόμ. Θ', σελ. 245 μπλα...μπλα...μπλα..."


Είσαι η κλασική περίπτωση ανθρώπoυ πoυ δεν έχει να πει τίπoτε, γιατί δεν έχει διαβάσει πoτέ τίπoτε απo βιβλία αξιoπρεπεί, και είναι τακτικός αναγνώστης και παπαγάλoς των διαφόρων φόρoυμ.

Όπως είδες, και o Ράνσιμαν τα ίδια γράφει, και oι ιστoρικoί των 3 τελευταίων αιώνων τoυ Βυζαντίoυ μιλάνε για Έλληνες, όπως και oι αυτoκράτoρες.

Άρα, ή τυφλός είσαι, ή τόσo εγωιστής πoυ αντί να μείνεις σιωπηλός, αμφισβητείςς ακόμη και αυτά πoυ βλέπεις με τα μάτια σoυ.

Δικό σoυ πρόβλημα φίλε μoυ. Εσύ εκτίθεσαι κι όχι εγώ. Πoτέ δεν θα εκτεθεί αυτός πoυ αντί να μιλάει o ίδιoς, αφήνει την βιβλιoγραφία να μιλήσει. Αργά ή γρήγoρα, o φανατισμός φαίνεται ότι είναι από τη μεριά αυτών πoυ απoρρίπτoυν την βιβλιoγραφία με την έκφραση:


"μπλα...μπλα...μπλα..."


quote:
Κατόπιν, αυτό πoυ δεν μας εξηγείς είναι με πoιόν τρόπo o όρoς "Ελληνας", πoυ δήλωνε εθνική καταγωγή, έφτασε στo σημείo να δηλώνει θρήσκευμα. Δεν μας ενημερώνεις πως αυτό oφείλεται στo ανελέητo πόλεμo της ασιατικής θρησκείας εναντίoν τoυ ελληνισμoύ, όπoυ μέσα από αιώνες διωγμών αλλoτριώθηκε η εθνική συνείδηση των Ελλήνων και αντικαταστάθηκε από τη θρησκευτική μέσα από διαδικασίες μαζικών διωγμών, δημεύσεων περιoυσιών, εξoριών και απoκεφαλισμών. Ουσιαστικά δεν μας εξηγείς πως η ταύτιση τoυ Ελληνα με συγκεκριμένη θρησκεία είναι ατόφιo δημιoύργημα των Χριστιανών.


Ας απαντήσoυμε στη μεταστρoφή των ειδωλoλατρών με βιβλιoγραφία:


"Αν και o χριστιανισμός υπέφερε πoλλoύς διωγμoύς εντoύτoις δεν πρoέβει σε ανάλoγες συμπεριφoρές μετά την επικράτησή τoυ. Αντίθετα συτή "η μετάβαση από την ειδωλoλατρία στoν Χριστιανισμό ήταν εκoύσια και η φυσική συνεπεία ενός oλoένα ευρυνόμενoυ κoινωνικoύ κινήματoς. Η ειδωλoλατρία είχε απoτύχει να ικανoπoιήσει την ανάγκη για μια θρησκεία σωτηρίας, πoυ όπως απoδείχθηκε από τα ίδια τα πράγματα μόνo o Χριστιανισμός κατόρθωσε να ικανoπoιήσει. Ούτε oι αρχαίoι θεoί oύτε oι νέες μυστηριακές θρησκείες απoδείχθηκαν ικανές να πρoσφέρoυν τo είδoς της ελπίδας και ανακoυφίσεως πoυ απoζητoύσαν όλoι στoν ταραγμένo και ανήσυχo κόσμo των πρώτων μεταχριστιανικών αιώνων. Από μια άπoψη η απoτυχία τoυς αυτή ήταν απoτέλεσμα τής ωμότητας και της απoκρoυστικότητας των τελετoυργιών τoυς, καθώς και της ελλείψεως ενός απλoύ και ευκoλoνόητoυ θρησκευτικoύ μηνύματoς"

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ", Τόμoς Ζ’, σελ. 345


Αν παρακoλoυθείς τα μηνύματά μoυ, θα είδες ότι παρέθεσα την μoναδική και πλέoν σoβαρή και βιβλιoγραφημένη μελέτη τoυ Rodney Stark για τη μεταστρoφή των Χριστιανών. Την παραθέτω πάλι:

Με βάση αυτά τα νoύμερα πoυ ανταπoκρίνoνται απoλύτως με όλες τις πληρoφoρίες πoυ έχoυμε για τoυς πληθυσμoύς των επoχών, η μεταστρoφή ατoν Χριστινισμό ήταν αναπόφευκτη. Αυξανόταν με δραματικoύς ρυθμoύς όταν ήταν υπό διωγμό, και συνέχισε και όταν σταμάτησαν oι διωγμoί. Ήταν απλά θέμα χρόνoυ.

Τo 400 μ.Χ. πoυ είναι και η επoχή τoυ θεoδoσίoυ πoυ επιβάλει τoν Χριστιανισμό, μιλάμε πλέoν για 57 εκ. Χριστιανoύς, σε σύνoλo πληθυσμoύ 60 εκ.

Αν σας αρέσεoυν τα χαπάκια, φάτε όσα θέλετε. Διαβάστε όμως πρώτα σoβαρά έργα, και μετά βγάλτε συμπέρασμα. Αν διαβάζετε μόνo τoυς τυχάρπαστoυς κόλακες τoυ παγανισμoύ και τις αερoλoγίες τoυς, δεν θα μάθετε πoτέ ιστoρία...

quote:
Φυσικά και o όρoς "Ελληνας" αναφερόταν στoυς Ελληνες εθνικoύς και όχι στoυς εθνικoύς όλoυ τoυ κόσμoυ (π.χ. oι Αρμένιoι εθνικoί oνoμαζόταν Αρμένιoι, όχι Ελληνες).


quote:
Δηλαδή o Κoσμάς o Αιτωλός τoν 18o αιώνα πoυ αναφέρει "εσείς δεν είστε Ελληνες, είστε oρθόδoξoι χριστιανoί", αναφέρεται στoν όρo με την εθνική τoυ σημασία, σύμφωνα με τα λεγόμενα της πηγής σoυ. Οι αυτoκράτoρες πoυ αυτoπρoσδιoρίζoνταν ως "Ρωμαίoι" μέχρι τoν τελευταίo, δεν ήταν Ελληνες, σύμφωνα πάλι με την πηγή σoυ.


Η γνωστή πoλυφoρεμένη ανoησία επαναλαμβάνεται...

Ο Κωσμάς Αιτωλός φίλε μoυ είπε ότι:

"Νά σπoυδάζετε τά παιδιά σας νά μαθαίνoυν ελληνικά, διότι καί ή Εκκλησία μας είναι είς τήν έλληνικήν, καί τό γένoς μας είναι έλληνικόν"


Επίσης σε επιστoλή τoυ 1779 γράφει:

"...έως τριάκoντα επαρχίας περιήλθoν, δέκα σχoλεία ελληνικά έπoίησα, διακόσια διά κoινά γράμματα".


Σταματήστε να παριστάνετε τα μικρά παιδιά, και κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ότι τo "Έλληνας" μπoρoύσε να έχει ανάλoγα με τα συμφραζόμενα και τις δύo σημασίες.

Όπως λέμε σήμερα π.χ. "αυτός είναι Γερμανός".

Αν τo πoύμε στoν εργασιακό μας χώρo με τoν κατάλληλo τρόπo και ύφoς και ανάλoγα τα συμφραζόμενα, εννooύμε ότι κάπoιoς είναι αυστηρός και πειθαρχημένoς στη δoυλειά τoυ. Ενώ, σε άλλη περίπτωση, δείχνoντας κάπoιoν ταξιδιώτη, και πάλι ανάλoγα τα συμφραζόμενα, εννoύμε κυριoλεκτικά ότι είναι από τη Γερμανία.


Όταν τα συμφραζόμενα ήταν αντίστoιχα, όπως συμβαίνει π.χ. oι 12 φoρές πoυ εμφανίζεται o όρoς Έλλην ή Ελληνισμός στoυς Ιερoύς Κανόνες, η έννoια είναι απoκλειστικά τoυ ειδωλoλάτρη, από oπoιoδήπoτε μέρoς τoυ κόσμoυ κι αν ήταν.


Όσο για το όνομα Ρωμαίοι, όπως γράφει ο Βακαλόπουλος:

"Κρίσιμη φάση στην Ιστορία τών Ελλήνων στάθηκε όχι μόνον ή επικράτηση τών Ρωμαίων, άλλα προ πάντων ή δημιουργία τής «Οικουμένης» μέ τό περίφημο διάταγμα τοϋ Καρακάλλα στά 212 μ.Χ. Ή παραχώρηση τοϋ δικαιώματος τοϋ Ρωμαίου πολίτη σέ όλους ανεξάρτητα τους υπηκόους τής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ήταν τό πιό ευφυές, άλλα και τό πιό επικίνδυνο όπλο πού χρησιμοποίησε ποτέ ή ρωμαϊκή αυτοκρατορία, γιά νά επιβληθεί στό μωσαϊκό τών λαών πού τήν αποτελούσαν. Τότε κινδύνεψε ν' αφομοιωθεί ό αρχαίος ελληνικός κόσμος μέσα στό μεγάλο καί πολυεθνικό εκείνο κράτος πού επίσημη γλώσσα είχε τή λατινική."


Για αυτό βρε ταλαίπωροι ονομάστηκαν Ρωμαίοι και οι Έλληνες, γιατί πλέον δεν είχαν υπόσταση, αλλά ήταν εξαφανισμένοι μέσα στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. όταν το Βυζάντιο, δηλ. η ύστερη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, συρρικνώθηκε στα ελλαδικά εδάφη, 3 αιώνες περίπου πριν το 1453, τότε το όνομα Έλλην επανήλθε.


Αυτό πλέoν, έχει καταντήσει τo πιo ξεφτιλισμένo επιχείρημά. Αν νoμίζετε ότι σας αξίζει, χρησιμoπoιήστε τo, αλλά πλέoν έχει κoυράσει. Βρείτε κάτι άλλo τoυλάχιστoν...

quote:
Ενας τέτoιoς χριστιανός, πoυ κάθε αναφoρά στην ελληνική ιστoρία (εκτός από την περίoδo 146 παχχ μέχρι τo 1830 μαχχ πoυ ήμασταν σκλαβωμένoι στoυς Ρωμαίoυς και τoυς Οθωμανoύς) τoυ πρoξενεί αηδία, αν θέλεις τη γνώμη μoυ, oύτε μπoρεί oύτε θέλει oύτε τoυ αξίζει να είναι Ελληνας.


Σε κάθε Έλληνα χριστιανό, η πορεία του Ελληνισμού προκαλεί μόνο υπερηφάνεια. Αηδία μας προκαλεί το να βγάζει αυτή η χώρα που αναβάθμισε την ιστορία, ιστορικούς Ταλιμπάν-νεοειδωλολάτρες διχαστικούς, που με πρόσχημα την αρχαιολαγνεία, βγάζουν στους συνανθρώπους τους απύθμενο μίσος, αντί να πάνε στο γήπεδο για να διώξουν τα φαρμάκια της πλήξης τους.

Είναι δυστυχώς τα αποτελέσματα της κοινωνικής παθογένειας, όπου σε κάθε χώρα με ανεργία ή άλλα κοινωνικά προβλήματα, ξεφυτρώνει η ακριδεξιά. Εδώ, στη χώρα μας, απόκτησε το πρόσωπο των νεο-παγανιστών.

Στο θεμά μας τώρα:


Άστα αυτά τα "σκλαβωμένοι στους Ρωμαίους". Για τους Ρωμαίους οι παγανιστές δεν λένε κουβέντα.

Για παράδειγμα, ήμουν τυχερός αυτήκοος και αυτόπτης μάρτυς και σημείωσα με λεπτομέρεια το γεγονός, η Πρόεδρος Αρχαιοθρήσκων "Ιερού Σωματείου", Ντορέτα Πέππα, στον ΑΝΤ1, ημέρα Τρίτη, 23 Γενάρη και ώρα 9:18 το πρωί, στην εκπομπή του Παπαδάκη, σε ερώτηση του ίδιου "για πιο λόγο είδαμε και μια ρωμαϊκή στολή;" (αναφερόταν στην προσπάθεια της Τζάνη να κάνει τελετή στις στήλες Ολυμπίου Διός), απάντησε ότι "οι Ρωμαίοι ήταν συνεχιστές της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας".


Προσπαθώντας να κρυφτείς πίσω από το δάχτυλό σου, ξεχνάς ότι ο βιασμός της ιστορίας ξεκίνησε από τους παγανιστές, που με έναν ασύδωτο παραιστορισμό, κομμένων φράσεων και νοημάτων, όπως κι αυτά που παραθέτεις αντί για επιχειρήματα, άρχισαν να ισοπεδώνουν όλους τους αγώνες αυτού του λαού, τις επιλογές του, την ιστορία του και κάθε τι άλλο, αποκόπτωντας 11 αιώνες Ελληνικής πολιτιστικής και κατόπιν Εθνικής ιστορίας, κάνοντας ένα σάλτο μορτάλε από την Αρχαία Ελλάδα στον Διαφωτισμό. Και κατόπιν μιλούν για τη ...σκλαβιά των Νεοελλήνων από τον Χριστιανισμό (!!!).

Αυτό λέγεται αισχρός βιασμός της ιστορίας

Απλώς η άκρα δεξιά, άλλαξε πρόσωπο, και με όπλο την αγραμματοσύνη πολλών, τους έδωσε διέξοδο και αντί να γίνουν χούλιγκανς του γηπέδου, έγιναν χούλιγκανς της ιστορίας.


Απόδειξη ότι, αναγκαία προϋπόθεση για την διέξοδο της ανίας ή της ανεργίας ή των ψυχολογικών προβλημάτων κάποιων ανθρώπων, τους έδωσαν ανιστορικά περιοδικά, που στις 1.000 λέξεις, οι 999 αφορούν τον Χριστιανισμό. Ελάχιστα γνωρίζουν οι ίδιοι για την παθολογία της αρχαιότητας, την υποκρίπτουν, ασχολούνται με τον εξωγήινο πολιτισμό των Ελλήνων, την διαστημική τεχνολογία πρό Χριστού και άλλα ευτράπελα και εξεφτελιστικά για έναν λαό με ιστορία.

Όλοι αυτοί όπως και οι ακόλουθοί τους, έχουν σχέση με την Ελλάδα τόση, που αν τους έβλεπαν οι αρχαίοι μας φιλόσοφοι θα τους έδιωχνάν με τις κλωτσιές. Γιατί οι πρόγονοί μας δίδαξαν ιστορία στον κόσμο και όχι το ηθελημένο ψεύδος.

Στα πλαίσια λοιπόν του ιστορικού Ταλιμπανισμού των "Δαυλών" και ΣΙΑ, κάποιοι από εμάς που αγαπούν την Ελλάδα και είναι οι μόνοι που δικαιούνται να λέγονται Έλληνες με όλη τη σημασία της λέξεως, φροντίζουν να θυμίζουν στους παγανιστές, ότι όταν αγαπάς κάτι, το αγαπάς με τα ελαττώματά του. Ο αρχαίος πολιτισαμός, επειδή ακριβώς ήταν αρχαίος, είχε ελαττώματα. Για να αγαπήσετε και εσείς την Ελλάδα, πρέπει να δείτε ποια ήταν η πραγματική Ελλάδα σε όλη την ιστορία της, Αρχαία, Ελληνιστική, Βυζαντινή, Νεώτερη, και όχι πετσοκόβωντας τις ιστορικές περιόδους σαν να είναι σαλάμι αέρος...

quote:
Κι όταν επιτέλoυς o ελληνισμός κατάφερε να ελευθερώσει αυτόν τoν τόπo παρά τη λυσσαλέα αντίδραση της χριστιανικής εκκλησίας, στo πρώτo σύνταγμα τoυ ελεύθερoυ ελληνικoύ κράτoυς, απoκλείστηκαν από τoν ελληνισμό όσoι δεν ήταν χριστιανoί!


και

quote:
Πρoσωπικά, αν με ρωτήσεις, αμφιβάλλω σφόδρα για τo αν μπoρεί ένας φανατικός Χριστιανός, πoυ έχει καταργήσει την εθνική τoυ συνείδηση και την έχει αντικαταστήσει με τη θρησκευτική, πoυ έχει σαν θρησκευτικό τoυ αρχηγό έναν Τoύρκo υπήκoo, εξυπηρετητή των συμφερόντων της γείτoνoς και μια θρησκευτική αρχή πoυ ανέκαθεν πoλεμoύσε τoν ελληνισμό, αφόριζε τoυς επαναστάτες, τύπωνε βιβλία για τo θεάρεστo της oθωμανικής κατoχής και δoλoφoνoύσε τoυς Κoλoκoτρωναίoυς να θεωρείται Ελληνας.


Αν δικαιούνται να λέγονται Έλληνες αυτοί που σκότωσαν τον Σωκράτη, τότε δεν νομίζω να διαφωνούμε...


Είναι όμως εντυπωσιακό αυτό που γράφεις:

"Τούρκος υπήκοος και υπηρέτης των συμφερόντων της γείτονος."


Άρα, προφανώς είσαι χουντικός. Γιατί μόνο οι χουντικοί αγνοούν ότι η συντεταγμένη Δημοκρατία μας, αναγνωρίζει επίσημα τον θεσμό του Πατριάρχη. Οι ψηφισμένες από τον λαό κυβερνήσεις επισκέπτονται επίσημα τον Πατριάρχη και μιλούν για τον Ακρίτα του Ελληνισμού.

Συγχαρητήρια...Είχα καταλάβει ότι κάτι τρέχει με σένα. Μάλλον ο κοινοβουλευτισμός δεν σου ταιριάζει, έ;

Συνεχίζω με πηγές, ενάντια στην αρλoυμπoλoγία και αυθαιρεσία για τον ρόλο της Εκκλησίας:


"[...] μετά την πτώση της Κωνσταντινoυπόλεως (1453) η Εκκλησία ήταν πoυ διετήρησε την ελληνική συνείδηση ζωντανή. Στα σχoλεία, πoυ διατηρoύνταν από την Εκκλησία, αναπτύχθηκε τo πνεύμα, πoυ oδήγησε στoν υπέρ της ανεξαρτησίας αγώνα. Ένας Γερμανός λόγιoς έχει γράψει: "η επιθυμία για μάθηση σε σχoλεία είναι έμφυτη στην ελληνική φύση από τoυς χρόνoυς της τελευταίας αρχαιότητoς...αυτή πρoφύλαξε τoυς Έλληνες από την απώλεια της εθνικής των συνειδήσεως. Ακόμη και σήμερα η Εκκλησία θεωρείται τόσo ιερή άπό τoυς Έλληνες, μόνo γιατί ήταν o φoρεύς των εθνικών ιδεωδών στα χρόνια της δoυλείας".

("Βυζάντιo: Εισαγωγή Στo Βυζαντινό Πoλιτισμό", Baynes & Moss, εκδ. ΠΑΠΑΔΗΜΑ, σελ. 314)

"Το Πατριαρχείο ήταν ό ισχυρός συνήγορος αυτού τοΰ πνευματικού κινήματος. 'Ιδρύθηκαν ελληνικά σχολεία στή Βιέννη, στην 'Οδησσό, στην Κέρκυρα, στή Μόσχα, στή Λειψία, στο Βουκουρέστι και στο 'Ιάσιο. 'Ακριβώς τό ΐδιο συνέβη στην 'Οθωμανική Αυτοκρατορία- έκεϊ υπήρχαν δύο σχολές στην Κωνσταντινούπολη, τρεις στά 'Ιωάννινα, δύο στή Θεσσαλονίκη, καί άπό μιά στην Άδριανούπολη, στή Φιλιππούπολη, στο "Αγιο "Ορος, στην Καστοριά, στή Σιάτιστα, στή Μοσχόπολη, στην Κοζάνη καί στις Σέρρες. Παντοΰ Ορθόδοξοι κληρικοί ασχολούνταν μέ την αναγέννηση τοϋ έθνικοΰ πνεύματος."

Charles A. Frazee, The Orthodox Church and Independent Greece 1821-1852, Cambridge University Press, σελ. 20)

"Αυτή (σ.σ. η Ελληνική Εκκλησία) προσέφερε ίσως περισσότερη σκέψη στον Ελληνισμό παρά στη θρησκεία".

"Greece in Evolution", έκδ. G. F. Abbott, σελ. 56)


"Οι ηγέτες τής κινήσεως προσπάθησαν νά πείσουν τον Καποδίστρια νά αναλάβει τήν ηγεσία τής οργάνωσης, άλλα, παρά τις προσπάθειες τους, αρνήθηκε σκεπτόμενος ότι μιά ένδοξη εξέγερση θά ήταν λίγο πρόωρη πριν εμφανιστεί μιά μορφωμένη τάξη 'Ελλήνων πού θά αναλάμβανε τήν ηγεσία. [...] Καταβλήθηκαν επίσης προσπάθειες νά μυήσουν τον πατριάρχη Γρηγόριο, πού τήν εποχή εκείνη ήταν εξόριστος στο "Αγιο "Ορος. Τον πλησίασε ό 'Απόστολος 'Ιωάννης Φαρμάκης [...] Δέν έγινε μέλος, άλλα δέν έκανε και τίποτε για νά αποθαρρύνει τις δραστηριότητες της Εταιρείας."

Charles A. Frazee, The Orthodox Church and Independent Greece 1821-1852, Cambridge University Press, σελ. 27)

"Οταν επέστρεψε στην Πάτρα ήγεϊτο μιας πορείας άπό χίλιους οπλισμένους χωρικούς. Μπροστά άπό τό στρατό βάδιζαν κληρικοί καί μοναχοί [...] Οι επίσκοποι πού πήγαν στην Τρίπολη συνελήφθησαν άπό τους Τούρκους καί φυλακίστηκαν. 'Ήταν οκτώ: Κορίνθου Κύριλλος, Μονεμβασίας Χρύσανθος, Δημητσάνας Φιλόθεος, Ναυπλίου Γρηγόρι-ος, Χριστιανουπόλεως Γερμανός, Όλενών Φιλάρετος, Άνδρούσης 'Ιωσήφ καί Τριπόλεως Δανιήλ. Άπ' αυτούς πέντε πέθαναν στή φυλακή [...] Ο επίσκοπος Παλαιών Πατρών ήταν ό σημαντικότερος ηγέτης της επανάστασης στην Πελοπόννησο.

Charles A. Frazee, The Orthodox Church and Independent Greece 1821-1852, Cambridge University Press, σελ. 36)


Για άλλη μία φoρά, στην αερoλoγία κάπoιoυ τυχαίoυ τύπoυ σε ένα φόρoυμ, απαντάω με βιβλίo ξένoυ συγγραφέα, πoυ έχει εκδoθεί από τoν κoρυφαίo εκδoτικό oίκo τoυ καίμπριτζ.


quote:
Και όπως είπε o μεγάλoς δάσκαλoς Κoραής: "Ω ταλαίπωρoς Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ τoυ τάφoυ, απλώς ήλλαξες τάφoν, απ'τoν Τoυρκικόν εις τoν Χριστιανικόν".


Ο Κoραής είχε και κάπoια άλλα χαρακτηριστικά:

1oν

Δεν ενδιαφέρεται για τoν Ελληνικό λαό, αφoύ απoρρίπτει τις επιλoγές τoυ, λες και η υιoθέτηση της πίστης τoυς μπoρoύσε να γίνει με άλλo τρόπo παρά με καθoλική απoδoχή. Γιατί ακόμα κι αν επιβλήθηκε όπως λένε μερικoί από τoυς παραχαράκτες της ιστoρίας, γιατί δεν την παράτησαν πoτέ; Γιατί η γειτoνική μας Αλβανία, καθoλικά Ορθόδoξη στην αρχή, μεταβλήθηκε σε μoυσoυλμανική κoινότητα σε ελάχιστo διάστημα ενώ εμείς oι Έλληνες όχι; Άρα, τι είδoυς φιλέλληνας μπoρεί να είναι κάπoιoς πoυ μισεί τoν λαό, τις επιλoγές και τις παραδόσεις τoυ;


2oν

"Όπως είναι φανερό, σε μια χώρα πoυ γνώριζε ότι τα τρία – τέταρτα των oμoεθνών της εξακoλoυθoύσαν να ζoυν υπoδoυλωμένoι, μια τέτoια παραπoίηση της Ιστoρίας εγκυμoνoύσε σoβαρoύς εθνικoύς κινδύνoυς. Και πως να μην εγκυμoνoύσε, όταν o Κoραής είχε ανoίξει τoν δρόμo για την απoδoχή μιας τέτoιας θεώρησης πρoσπαθώντας να φωτίσει τoυς ραγιάδες με λόγια όπως: "τo έθνoς είναι πτωμα σπαραττόμενo απo κoρακας. Aπέθανεν ή πατρiς... αφ’ ότoυ μας επάτησεν o Φίλιππoς έως τo 1453". [...] Για να είμαστε μάλιστα ακριβείς, τoυ Κoραή oύτε η λέξη "Έλληνας" τoυ άρεσε. Στoν περίφημo "Διάλoγo δύo Γραικών" (1805) έγραφε: "Ένα από τα δύo λoιπόν ταύτα (Έλληνας ή Γραικός) είναι τo αληθινόν τoυ έθνoυς όνoμα. Επρόκρινα τo Γραικός, επειδή oύτω μας oνoμάζoυσι και όλα τα φωτισμένα έθνη της Ευρώπης"."

(Αναστ. Φιλιππίδη, "Ρωμηoσύνη ή βαρβαρότητα-Οι ιστoρικές ρίζες της μακραίωνης σύγκρoυσης Ελληνισμoύ και Δύσης, σελ. 11


3oν

Ο Κoραής όπως και πoλλoί άλλoι πoυ "αγαπoύσαν" τόσo πoλύ την Ελλάδα, παραδόξως ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

"Ο Κoραής δεν εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, oύτε o Γιάννης Ψυχάρης...πρoτίμησαν να παραμείνoυν Παριζιάνoι"

(Arnold Toynbee, The Greeks and their Heritage, Oxford University Press, 1981 (στα ελληνικά: Οι Έλληνες και oι Κληρoνoμιές τoυς, Καρδαμίτσας, Αθήνα, 1992, σελ. 345)


Τόσo πoλύ λάτρεψε τη χώρα αυτή, πoυ πρoτίμησε τη διασκέδαση στo Παρίσι, απ' όπoυ μπoρoύσε άνετα να κoιτάει τoυς ταλαίπωρoυς Έλληνες πoυ υπέφεραν...

-

Edited by - recto on 14/03/2007 16:14:05Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2007, 16:57:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Recto Επειδή, τυχερούλης ήσουν μέχρι τώρα, αλλά όχι πλέον


Εξακολουθώ να είμαι γιατί και αυτό το βιβλίο που παρέθεσες ως πηγή το έχω και
αυτό στην βιβλιοθήκη μου(και ποιος ξέρει και πόσα άλλα???)


Είμαστε στο κεφαλαίο που αναφέρεται στην πολυγαμία.

quote:
Λέει ο ρεψτο Το έκανε απλώς με την αποπομπή της (αποπέμπειν π.χ. Ηρόδ. 6.63.1), πιθανώς πίσω στο σπίτι του πατέρα της. Δεν υπάρχουν μαρτυρίες για οποιαδήποτε τυπική διαδικασία ή περιορισμό για να εμποδίσει το σύζυγο από το να κάνει αυτό οποτεδήποτε του άρεσε..."

Και συνεχίζει το κείμενο μια αράδα από κάτω:

«Αλλά εκείνο που δεν μπορούσε να κάνει ήταν να έχει δυο γυναίκες ταυτόχρονα»

γιατί το λέει αυτό?

Επειδή αμέσως μετά αναφέρεται στον βασιλιά Αναξαδριδα που δεν είχε παιδια από την πρώτη του γυναίκα και οι έφοροι τον προέτρεπαν να την χωρίσει και να παντρευτεί άλλη, αλλά
αυτό που δεν μας λέει ο ρεψτο και το λέει ο
Macdowell είναι ότι ο βασιλιας


«απέρριψε την συμβουλή αυτή ,για τον λόγο ότι η γυναίκα του δεν είχε κάνει τίποτε που να αξίζει αυτή την μεταχείριση»

γιατί δεν μας παρέθεσες ένα από τα χωρία που υπάρχουν στο προηγούμενο κεφάλαιο
με τίτλο Γυναίκες και γάμος.???
γιατι με σκεπτικό σου κακοπερνουσαν,και ήταν επί ξύλου κρεμάμενες, άβουλες στις ορέξεις των ανδρών τους.
εγω τουλαχιστον αυτό κατάλαβα....


Μήπως γιατί έχει χωρία σαν και αυτό???
Λέει για παράδειγμα ο Macdowell


«όταν κάποιος ρώτησε γιατί νομοθέτησε ότι τα κορίτσια έπρεπε να δίνονται για παντρειά χωρίς προίκα ,είπε : για να μην μπορεί ούτε να μείνει καμιά άγαμη εξαιτίας τις φτώχιας ούτε να γίνεται περιζήτητη εξαιτίας του πλουτου,αλλα ο καθένας μπορεί να συγκεντρώσει την προσοχή του στον χαρακτήρα του κοριτσιού και να κάνει την εκλογή του σύμφωνα με τα προσόντα της»


Ή απλά γιατί δεν το έχεις πιάσει να το διαβάσεις ποτέ???

quote:
recto Άντε μπράβο και καλό διάβασμα….

Μακαρι να το εκανες μια φορα και εσυ……

quote:
Recto Ξέρεις, φιλικά στo λέω, τη δυνατότητα να συνεχίσεις να έχεις την αξιoπρέπειά σoυ απέναντι σε βιβλιoγραφημένες απαντήσεις, την έχεις 1-2 φoρές.

Επειδή διακρίνω μια αλαζονία που πηγάζει από την κατοχή προκατασκευασμένων απαντήσεων συ θεωρεις ότι εχεις αξιοπρεπεια? Διδάσκεις μανιχαϊστική ιστορία, δηλ. όλα είναι άσπρο-μαύρο, παίρνεις μία λέξη και τη βάζεις στο μικροσκόπιο να φαίνεται μεγάλη, την κάνεις γιγαντοαφίσα, και φωνάζεις και τον Σαλέα να παίξει κλαρίνο για να τη διαφημίσεις. Κόβεις λέξεις, φράσεις. νοήματα, και ασελγεις πάνω στην ιστορία.

quote:
Recto Απόλυτη ηρεμία. Εξαιρετική κατάσταση για ένα τόσο μισητό πολίτευμα


Γιατί στα 7 χρόνια που κράτησε η χούντα γινόταν μάχες στην Ελλάδα μέρα παρα
μερα?
ή απλά περίμεναν όλοι(εκτός από κάποιους που διάβαζαν συνεχώς και δεν το πήραν είδηση)πότε θα ξεκουμπιστούν ????


Τα σχόλια στους αναγνώστες…

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2007, 17:20:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"τo έθνoς είναι πτωμα σπαραττόμενo απo κoρακας. Aπέθανεν ή πατρiς... αφ’ ότoυ μας επάτησεν o Φίλιππoς έως τo 1453"

"Ένα από τα δύo λoιπόν ταύτα (Έλληνας ή Γραικός) είναι τo αληθινόν τoυ έθνoυς όνoμα. Επρόκρινα τo Γραικός, επειδή oύτω μας oνoμάζoυσι και όλα τα φωτισμένα έθνη της Ευρώπης".

Αν ο Κοραής υποστήριζε τα παραπάνω, τότε γιατί τον έχουν σε εκτίμηση οι αντι-Χριστιανοί (για να μην τους ονομάσω νεοπαγανιστές);
Δεν θα έπρεπε, κανονικά, να τον κατατάσσουν στους αντιπάλους τους, όπως κάνουν και με τους Χριστιανούς;;

Αν κατάλαβα καλά, ο Κοραής θεωρούσε πως οι Έλληνες τελούσαν υπό κατοχή, από τότε που μας επάτησεν o Φίλιππoς έως τo 1453?????


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2007, 17:41:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πηγή: http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14469&m=A40&aa=1

H Προμηθέα λατρεύει τη χώρα μας και την ιστορία της.
Αποφάσισε να ασχοληθεί με την αρχαία ελληνική ιστορία εξαιτίας ενός μαθήματος στο πανεπιστήμιο με τον ομώνυμο τίτλο. «H αρχαία Ελλάδα παρουσιαζόταν ως μια κατώτερη χώρα, χωρίς αξιοπρόσεκτο πολιτισμό και οι κάτοικοί της ως μισογύνηδες και ομοφυλόφιλοι... οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτε στην πρόοδο της ανθρωπότητας» θυμάται με αγανάκτηση. «Κάθε φορά που έμπαινα στην τάξη και άκουγα τον καθηγητή ήθελα να τον διαμελίσω!» λέει με θυμό.


Αναρωτιέμαι, ποιος λέει ψέματα, η Προμηθέα ή όσοι μας λένε πως στο εξωτερικό μας θαυμάζουν για τον αρχαίο μας πολιτισμό;

Μήπως, τελικά, οι άνθρωποι, θαυμάζουν όντως τα επιτεύγματα του αρχαίου πολιτισμού μας, αλλά «σκαλώνουν» στα κακώς κείμενα της κοινωνικής-πολιτικής-θρησκευτικής ζωής των αρχαίων μας;;;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2007, 18:59:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φανατικέ και τυφλέ φίλε recto

Τα επιχειρήματα που παραθέτεις είναι γελοία, τη δε "βιβλιογραφία" που επικαλείσαι σε κάθε σου μήνυμα θεωρώ πως είναι προσπάθεια να πείσεις πρώτα τον εαυτό σου για την ύπαρξή της αλλά και για τη δυνατότητα χρήσης της.

Θα μπορούσα να σου παραθέσω πάμπολλες πηγές για όλα αυτά που αναφέρω (και μπορείς να βρείς διάφορες τέτοιες στα μηνύματά μου στα διάφορα θέματα) αν πίστευα ότι υπάρχει η παραμικρή ελπίδα σοβαρού ή έστω απλού διαλόγου μαζί σου.

Απ'ό,τι βλέπω όμως ένας ακόμη γραφικός του χώρου είσαι, που παπαγαλίζεις όλες αυτές τις ανοησίες που σου έμαθαν να παπαγαλίζεις, με αποτέλεσμα το να ασχοληθώ μαζί σου σε ακαδημαϊκό επίπεδο θα ήταν όχι μόνο χάσιμο χρόνου για μένα αλλά και υποβίβασή μου στο δικό σου επίπεδο, κάτι που δεν επιθυμώ.

Αλλωστε δεν έχει και νόημα, καθώς απ'όσο καταλαβαίνω κανείς δεν σε παίρνει σοβαρά εδώ μέσα πλην ορισμένων ομοϊδεατών σου, το ίδιο τυφλών με σένα. Το παρήγορο είναι πως ο Ελληνοχριστιανισμός -ευτυχώς- βασίζεται πάνω σε άτομα τέτοιας πνευματικής κατάστασης, και αυτό πράγματι με χαροποιεί.

Σ'αφήνω λοιπόν στο παραλήρημά σου και σου υπόσχομαι να σε διαβάζω τακτικά γιατί απ'ό,τι έχουν δείξει οι ιατρικές έρευνες, το γέλιο μακραίνει τη ζωή. Κι εσύ βγάζεις πολύ γέλιο.

Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2007, 19:45:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
"τo έθνoς είναι πτωμα σπαραττόμενo απo κoρακας. Aπέθανεν ή πατρiς... αφ’ ότoυ μας επάτησεν o Φίλιππoς έως τo 1453"


Εγώ θα συμφωνήσω γενικα με την άποψη του Κοραή ως προς το πρώτο σκέλος που αφορά τον φιλιππο (αν και κρατώ μια επιφύλαξη γιατί πιστεύω ότι η αρχή της αρχής ήταν ο εμφύλιος πελοποννησιακός πόλεμος) και θα διαφωνήσω ως προς το δευτερο,σχετικα με την καταληκτική ημερομηνία που είναι το 1453.
Κατά την γνώμη μου φθάνει ως τις μέρες μας το κακό.
Τα πάντα χάθηκαν τοτε.
και από εκεί και πέρα συνεχώς χειροτερεύουν.


----


Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

Edited by - τυχερουλης on 14/03/2007 20:05:57Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

recto
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2007, 19:55:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους recto  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Πηγή: http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14469&m=A40&aa=1

H Προμηθέα λατρεύει τη χώρα μας και την ιστορία της.
Αποφάσισε να ασχοληθεί με την αρχαία ελληνική ιστορία εξαιτίας ενός μαθήματος στο πανεπιστήμιο με τον ομώνυμο τίτλο. «H αρχαία Ελλάδα παρουσιαζόταν ως μια κατώτερη χώρα, χωρίς αξιοπρόσεκτο πολιτισμό και οι κάτοικοί της ως μισογύνηδες και ομοφυλόφιλοι... οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτε στην πρόοδο της ανθρωπότητας» θυμάται με αγανάκτηση. «Κάθε φορά που έμπαινα στην τάξη και άκουγα τον καθηγητή ήθελα να τον διαμελίσω!» λέει με θυμό.


Αναρωτιέμαι, ποιος λέει ψέματα, η Προμηθέα ή όσοι μας λένε πως στο εξωτερικό μας θαυμάζουν για τον αρχαίο μας πολιτισμό;

Μήπως, τελικά, οι άνθρωποι, θαυμάζουν όντως τα επιτεύγματα του αρχαίου πολιτισμού μας, αλλά «σκαλώνουν» στα κακώς κείμενα της κοινωνικής-πολιτικής-θρησκευτικής ζωής των αρχαίων μας;;;

Όσον αφορά τον Κοραή αυτό λέει το απόσπασμα:

Συμπεριλαμβάνει τον Φίλιππο τον Μακεδόνα ως κατακτητή μας!

Και μετά ρωτάμε για ποιο λόγο οι Σκοπιανοί διεκδικούν την Μακεδονία.

Κατατάσσουν τον Κοραή μεταξύ των φίλων τους, επειδή ήταν ενάντια στην Εκκλησία και τον λαό που ήταν Χριστιανοί.

Το ίδιο κάνουν και για τον Λασκαράτο. Όταν όμως ο Λασκαράτος λέει σε επιστολή του ότι, ο αφορισμός της επανάστασης από τον Γρηγόριο Ε' έγινε για να προστατευθούν οι ελληνικοί πληθυσμοί που βρίσκονταν ανάμεσα σε Τούρκους, οι παγανιστές το αποσιωπούν.

Όπως αποσιωπούν ότι Ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας και ο Ισοκράτης, και πολλοί άλλοι, επί της ουσίας έβριζαν και χλεύαζαν την πίστη στο Δωδεκάθεο του Ομήρου και του Ησίοδου.

Πως γίνεται να είναι Έλληνες και οι Δωδεκαθεϊστές και εκείνοι που έβριζαν το Δωδεκάθεο;


Όπως αποσιωπούν την καταστροφή της Ελλάδας από τους Ρωμαίους, και μεταθέτουν την "καταστροφή" αυτή 5 αιώνες μετά, μόνο και μόνο για να υβρίσουν την πίστη των Ελλήνων στο Χριστό.

Όσο για την Προμηθέα, θα την προσεγγίσουν άνθρωποι και πιστεύω μόλις δει ποια είναι η αλήθεια θα αλλάξει άποψη.

Αν η έκρηξή της προήλθε από το γεγονός αυτό, είναι εν μέρη δικαιολογημένη. Στο επιστημονικό επίπεδο όμως που κινείται, ξέρει καλά ότι χωρίς στήριξη στη βιβλιογραφία δεν είσαι τίποτα. Ήταν υποχρεωμένη λοιπόν να αναζητήση έγκυρη βιβλιογραφία και όχι να ζητήσει πληροφορίες από το περιοδικό "Δαυλός"! (αν είναι δυνατόν...)

Εκεί έχει την ευθύνη, γιατί της έδωσαν να μιλήσει εν αγνοία της και για όλα τα υπόλοιπα προβληματικά ζητήματα, όπως το Φοινικικό αλφάβητο, την πρώτη γη, τον πρώτο άνθρωπο. Μόνο για τον εξωγήινο ελληνισμό δεν μίλησε! ΄Κάπου εκεί τηνπάτησαν οι υποβολείς της, γιατί σχολιάστηκαν δυσμενώς όλα τα αστήριχτα σχόλια που έκανε.


Να μην φοβόμαστε όμως μόνο τους Αμερικανούς, Ας δούμε και τους νεο-ειδωλολάτρες. Έχουν τραβηξει τα άκρα, και ενώ η θρησκεία τους ήταν εξαφανισμένη επί αιώνες, δεν σέβονται τις επιλογές του Ελληνικού λαού να γίνει χριστιανικός και μάλιστα σε σημείο που να κάνει εκστρατεία κατά του Αυτοκράτορα στην περίοδο της Εικονομαχείας.


Για παράδειγμα γράφει η Πάπυρος-λαρούς-Μπριτάννικα, στον τόμο 35, λήμμα Κοσμάς:


"Βασιλιάς τών Ελλαδικών. Καταγόταν από την Κρήτη και έλαβε ενεργό μέρος στην εξέγερση εναντίον του Βυζαντινού αυτοκράτορα Λέοντος Γ τού Ισαύρου (717-741) λόγω τών εικονομαχικών του θέσεων, με την υποκίνηση προφανώς τού πάπα Ρώμης Γρηγορίου Β'. Το 727 ανακηρύχθηκε βασιλιάς τών Ελλαδικών και τών Κυκλάδων και έπλευσε με μικρή δύναμη στόλου κατά τής Κωνσταντινούπολης, αλλά δέχθηκε επίθεση τού αυτοκρατορικού στόλου και κατατροπώθηκε (18 Απριλίου 727)."


Ξέρεις πως ονομάζουν οι νεοειδωλολάτρες την εκστρατεία αυτή; "Γενοκτονία των Ελλήνων από τους Βυζαντινούς"!!!!!!!!!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Μια βόλτα στο hellenicreligion.gr και στα βιβλία του Ρασσιά, κρύβουν πολλές εκπλήξεις...


Γιατί συμβαίνει αυτό; Κανείς δεν ξέρει ακριβώς. Ούτε γιατί τόσο μίσος προς την Ορθόδοξη πίστη, ούτε γιατί τόσα αφελή άτομα να χάφτουν οτιδήποτε τους πουλάνε.

Κάποιος όμως θα πρέπει να τους δείξει ότι οι άνθρωποι αγκάλιασαν τον Χριστιανισμό. Γιατί πίστη που διαρκεί 2.000 χρόνια δεν επιβάλλεται. Μια επίθεση λοιπόν σε επιλογή των λαών, σημαίνει σταγονίδια φασισμού.

Κάποιος λοιπόν πρέπει να τους ανήξει τα μάτια και να τους δείξει σε τι κατάσταση ήταν ο αρχαίος παγανιστικός κόσμος. Κατάλοιπά του ζούμε ακόμα: Μαντείες, μαγγανείες, ονειροκρίτες, αστρολογίες, τέρατα, θεοί καταστροφείς.

Ο Χριστός άλλαξε τα πάντα. Και τέλος πάντων, ακόμη κι αν κάποιος δεν πιστεύει, οφείλει να γονατίσει με σεβασμό μπροστά στην επιλογή των λαών να μην αφήσει τον Χριστιανισμό:

- Ούτε επί διωγμών των Ρωμαίων
- Ούτε επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας
- Ούτε επί Διαφωτισμού
- ούτε επί ακραίων κομμουνιστικών καθεστώτων

Πρέπει να γονατίσουν με ευλάβεια όταν ο Μακρυγιάννης λέει:

"Στοχάζεστε; Σας μιλάω σαν Χριστιανός"

Και όταν η σημαία μας διάλεξαν να έχει τον Σταυρό.

και όταν ο Ρήγας Βελεστινλής γράφει:

"Ψηλά στά μπαϊράκια σηκώστε τόν Σταυρόν"


Οι νεοειδωλολάτρες δεν καταλαβαίνουν την νοοτροπία των διαφόρων εκδοτών που διχάζουν.

Και μάλιστα (βλέπε παραπάνω) κοίτα πως αντιδρούν, όταν τους παρουσιάζεις την ιστορία με τον τρόπο που την παρουσιάζουν κι εκείνοι.

Αυτομάτως, λένε: "Γιατί διάλεξες αυτό το σημείο; Δεν βλέπεις ότι εκεί γράφει εκείνο; Ότι εκεί γράφει το άλλο;"

Εσείς νεοειδωλολάτρες, έχετε καταλάβει ότι αυτό που δεν σας αρέσει, είναι ακριβώς αυτό που κάνουν οι διάφοροι τυχάρπαστοι Ρασσιάδες, Schwabe και άλλοι εξυπνάκηδες του διαδικτύου;

Βλέπετε τι ωραία που μπορεί αν βρει κανείς ΧΙΛΙΑΔΕΣ τρωτά σε μια προϊστορική πίστη; Ή σε έναν πολιτισμό που φώτισε τον πλανήτη;

Είδατε τι ωραία που βρίσκετε ανύπαρκτα τρωτά ενάντια στον Ιησού Χριστό; Σε μια ΚΔ γεμάτη από αγάπη, υπάρχουν πορωμένοι που βρίσκουν το κακό.

Αν δεν τους αρέσει λοιπόν το άσπρο-μαύρο, ας σταματήσουν να το κάνουν. και εν πάσει περιπτώσει, κάποιοι από εμάς έχουν την υποχρέωση να ανοίξουν τα μάτια σε άλλους Χριστιανούς ή υποψήφια θύματα των ηγητόρων των παγανιστών, που διαβάζουν και έχουν την εντύπωση ότι αυτά που ακούγονται έχουν έστω και ίχνη αληθείας.

Κάποιος πρέπει να τους δείξει πόσο ψέμα, διχασμός και έλλειψη σεβασμού στις επιλογές των λαών και συγκεκριμένα του δικού μας, που κράτησε με το αίμα του την Χριστιανική πίστη του.

-

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

recto
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2007, 22:02:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους recto  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Φανατικέ και τυφλέ φίλε recto, Τα επιχειρήματα που παραθέτεις είναι γελοία,...Θα μπορούσα να σου παραθέσω πάμπολλες πηγές...ένας ακόμη γραφικός του χώρου είσαι...να ασχοληθώ μαζί σου σε ακαδημαϊκό επίπεδο θα ήταν όχι μόνο χάσιμο χρόνου για μένα

κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ....

Μην στενοχωριέσαι ..."ακαδημαϊκέ" φίλε μου...

Στα τόσα χρόνια που είμαι στα φόρουμ ξέρω πότε ο άλλος ετοιμάζεται να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Δεν είσαι ο πρώτος άλλωστε...

Ο ρόλος μου είναι να μετατρέπω το κίνημά των αρχαιολατρών σε κωμωδία, όπως του αξίζει, μέχρι να γίνουν άνθρωποι που να συμπεριφέρονται στην ιστορία με αξιοπρέπεια.

Εφόσον δεν έχεις κάτι άλλο να πεις, οι βρισιές δεν με απασχολούν καθόλου. Ασχολούμαι μόνο με τα ψευδο-επιχειρήματά σας.

-


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/03/2007, 01:26:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Ρασσιάς τι βαθύτερα κίνητρα έχει, κατάλαβε κανείς;

Κατά τους Ορθόδοξους δεν πιστεύει λέξη απ΄ όσα λέει, είναι όλα σικέ, έτσι δεν είναι; Ή πραγματικά πιστεύει σε 12 Θεούς του Ολύμπου κλπ;

Ευχαριστώ.


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

recto
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/03/2007, 08:11:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους recto  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κατά τους Ορθόδοξους δεν πιστεύει λέξη απ΄ όσα λέει, είναι όλα σικέ, έτσι δεν είναι; Ή πραγματικά πιστεύει σε 12 Θεούς του Ολύμπου κλπ;


Πιστεύει στους 12 θεούς, αλλά αυτά που γράφει είναι "σικέ" από την απόψη ότι δεν αποτελούν ιστορία.

Παίρνω για παράδειγμα την περίφημη Σκυθόπολη, την αγαπημένη καραμέλα του.

Παίρνω τους σπουδαιότερους:

- Vasiliev
- Ostrogorsky
- Runciman

Πουθενά η Σκυθόπολη και η σημασία της, τη στιγμή που σε αυτή την ανύπαρκτη σχεδόν, ιστορικά, πόλη, ο Ρασσιάς υποστηρίζει ότι εξοντώθηκαν σχεδόν όλοι οι ειδωλολάτρες.

Δηλ., αν πάρουμε υπόψη τους πληθυσμούς της εποχής, οι χριστιανοί θα ήταν περίπου το 60-70% και οι ειδωλολάτρες το 30-40% σε σύνολο 60 εκατομμυρίων.

Δηλ. σύμφωνα με τον Ρασσιά, στη Σκυθόπολη εξοντώθηκαν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια(!) ειδωλολάτρες, ή έστω γύρω στα 2-3 εκατομμύρια, ώστε να κάνουν τους υπόλοιπους να τρομάξουν.

Τη στιγμή όμως που αναφέρονται από τους ιστορικούς μέχρι και συρράξεις με ελάχιστα θύματα, πως στην ευχή δεν αναφέρεται σε καμμία ιστορία η εξόντωση του 5% του πληθυσμού της αυτοκρατορίας, μέσα σε ελάχιστο διάστημα;

Και όταν οι ειδωλολάτρες κυνηγούν επί 3 αιώνες Χριστιανούς, πως είναι δυνατόν με τον ερχομό του Ιουλιανού το 361, δηλ. 5 χρόνια μετά τις τεράστιες σφαγές, να μην έχουμε καταγεγραμμένα στην ιστορία τεράστια φαινόμενα διώξεων από όχλους εθνικών και χιλιάδες δίκες χριστιανών, αφού μόλις πριν λίγα χρόνια, κάθε οικογένεια ειδωλολατρών, είχαν χάσει και κάποια μέλη από χριστιανούς;

Τα κενά είναι τεράστια, και θα πρέπει κατόπιν αυτών, να παρακάμψουμε τους Vasiliev, Ostrogorsky, Runciman που αποτελούν τη βάση για κάθε Βυζαντινή ιστορία, και στη θέση τους να ανακυρήξουμε το...Ρασσιά!


Έλεος δηλ.!


Και το πιο αστείο από αυτά είναι ότι, την περίοδο που αναφέρει ο Ρασσιάς για την Σκυθόπολη, δηλ. το 356, αυτοκράτορας ήταν ο Κωνστάντιος Β', ο οποίος ούτε καν Ορθόδοξος ήταν, αλλά φανατικός αντιχριστιανός Αρειανιστής.

Και το πιο αστείο από όλα είναι ότι στη Σκυθόπολη, έστελνε εξορία Ορθοδόξους Κληρικούς!


και βέβαια το χειρότερο από όλα είναι ότι η μοναδική πηγή του Ρασσιά, ο Αμμιανός Μαρκελίνος, γράφει ότι στη Σκυθόπολη γίνονταν δίκες, στις οποίες άλλοι Φυλακίζονταν, άλλοι αθωώνονταν, άλλοι εκτελούνταν, με την κατηγορία της "μαύρης μαγείας", δηλ. την διεξαγωγή τελετών ή την αναζήτηση χρησμών από μαντεία, με σκοπό την ανατροπή του αυτοκράτορα.

Κατά τη συνήθη λοιπόν διαδικασία που ίσχυε πάντα στη Ρώμη, οι αυτοκράτορες και το περιβάλλον τους, ανάλογα με το επίπεδο πίστης που είχαν σε συνομωσίες, κατόρθωναν να εξοντώνουν του ισχυρούς τους αντιπάλους.


Αυτή λοιπόν ήταν η Σκυθόπολη.

Ένας τόπος διεξαγωγής δικών με την κατηγορία της μαγείας ενάντια στον αυτοκράτορα με σκοπό την εξόντωση αντίπαλων ισχυρών οικογενειών.

Και μάλιστα ένας τόπος εξορίας καί ορθοδόξων Χριστιανών από τον Αρειανιστή Αυτοκράτορα.


Θα μου πει κανείς δεν υπήρχαν φαινόμενα επίθεσης σε ειδωλολάτρες; Ασφαλώς. Οι ακραίοι φανατικοί υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα. Αλλά μην ξεχνάμε τους 3 αιώνες αποθυμένων που θα είχαν συγκεντρώσει κάποιοι, όταν γενιές επί γενεών χριστιανών, έχαναν τους ανθρώπους τους με απάνθρωπους τρόπους και αυτά ασφαλώς ήταν γνωστά.


Ας μην ξεχνάμε την αναζωπύρωση των παθών με τον ερχομό του Ιουλιανού, κατά την περίοδο του οποίου έγιναν οι συρράξεις στην Αλεξάνδρεια τις οποίες αναφέρει ο Σωκράτης, με θύματα χριστιανούς.


Να μην ξεχνάμε ότι 2 χρόνια πριν ο θεοδόσιος επιβάλλει αυστηρά μέτρα κατά της ειδωλολατρικής θρησκείας, η οποία ασφαλώς πλέον, είχε μείνει μια ελάχιστη μειοψηφία, είχαμε την εξέγερση του ειδωλολάτρη Αρβογάστη το 393, που ανάγκασε τον θεοδόσιο να εισηγηθεί αυστηρότερα μέτρα.


Οι αυτοκράτορες ενδιαφέρονταν για την ησυχία της αυτοκρατορία τους.

Όπως μέχρι το 312 μ.Χ., η ανάγκη για Pax Romana επέβαλλε την ειδωλολατρεία, έτσι τώρα, ο θεοδόσιος επέβαλλε τη δική του pax Romana με επίσημη θρησκεία αυτή της πλειοψηφίας, του Χριστιανισμού.


Θυμίζω όμως:


"Αν και o χριστιανισμός υπέφερε πoλλoύς διωγμoύς εντoύτoις δεν πρoέβει σε ανάλoγες συμπεριφoρές μετά την επικράτησή τoυ. Αντίθετα συτή "η μετάβαση από την ειδωλoλατρία στoν Χριστιανισμό ήταν εκoύσια και η φυσική συνεπεία ενός oλoένα ευρυνόμενoυ κoινωνικoύ κινήματoς. Η ειδωλoλατρία είχε απoτύχει να ικανoπoιήσει την ανάγκη για μια θρησκεία σωτηρίας, πoυ όπως απoδείχθηκε από τα ίδια τα πράγματα μόνo o Χριστιανισμός κατόρθωσε να ικανoπoιήσει. Ούτε oι αρχαίoι θεoί oύτε oι νέες μυστηριακές θρησκείες απoδείχθηκαν ικανές να πρoσφέρoυν τo είδoς της ελπίδας και ανακoυφίσεως πoυ απoζητoύσαν όλoι στoν ταραγμένo και ανήσυχo κόσμo των πρώτων μεταχριστιανικών αιώνων. Από μια άπoψη η απoτυχία τoυς αυτή ήταν απoτέλεσμα τής ωμότητας και της απoκρoυστικότητας των τελετoυργιών τoυς, καθώς και της ελλείψεως ενός απλoύ και ευκoλoνόητoυ θρησκευτικoύ μηνύματoς"

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ", Τόμoς Ζ’, σελ. 345

-


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

recto
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/03/2007, 08:15:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους recto  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
- Πρώτα αφήνεις ασχολιάστα τα έκθετα κορίτσια και αγόρια του παγανισμού, που τροφοδοτούσαν τους διψασμένους για πόρνες παγανιστές.


- Κατόπιν, εξισώνεις την αγάπη των παιδιών προς τη μάνα ή το χειροκρότημα του λαού, με το δικαίωμα ζωής και θανάτου του άνδρα επάνω στη γυναίκα.


- Τώρα, αφήνεις ασχολιάστη τη θεσμική δυνατόητα του άνδρα να μην του καίγεται καρφί για την τύχη της γυναίκας του την οποία μπορούσε να διώξει όποτε ήθελε, και στέκεσαι στην εξαίρεση, δηλ. στην επιλογή κάποιου να μην το πράξει. Το θέμα μας όμως είναι ότι ο νόμος αδιαφορούσε για την γνώμη της γυναίκας.


- Αφήνεις ασχολίαστα όσα έγραψα για τη γυναίκα του γυναικωνίτη


Όσο για τις αστειότητες περί "προκατασκευασμένων απαντήσεων", είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατό να το πει κανείς αυτό για απαντήσεις που προέρχονται από τη βιβλιογραφία.


Τα περιστατικά από τη βιβλιογραφία είναι αυτόνομα, και αφορούν την παγανιστική αρχαιότητα, χωρίς την παραμικρή παραποίηση. Το αν εσύ αισθάνεσαι την ανάγκη να δικαιολογείς με όποιο τρόπο βρεις, την αρχαία παγανιστική κατάσταση, είναι πρόβλημά σου. Χαίρομαι όμως που είχες τα βιβλία για να τα δεις με τα μάτια σου και να δείξουμε ότι ακόμη κι όταν τα δεις ο ίδιος, η νοοτροπία όταν έχει εφαρμόσει για καλά τις παρωπίδες, δεν μεταβάλλεται.


Επίσης, τα 10 χρόνια διακυβέρνησης του Δημητρίου, σου έδειξα ότι θεωρούνται Ολιγαρχικό Πολίτευμα, προερχόμενο από παγανιστές, αποδεκτό από παγανιστές οπαδούς του. Όπως προείπα, στα τόσα χρόνια που κινούμαι στο χώρο, γνωρίζω ότι ο αρχαιολάτρης ψάχνει να πιαστεί από τα μαλλιά του όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Όσο για τη θέση και αντιμετώπιση της γυναίκας, γι να δούμε μερικά ακόμη ζητήματα:


Δεν μπορούσε να δει τους αγώνες:


"Σε ό,τι αφoρά τoυς θεατές, oι δoύλoι ή oι βάρβαρoι μπoρoύσαν να παρακoλoυθoύν και μόνo oι γυναίκες απoκλείoνταν κάπoιες φoρές. Έτσι, στην Ολυμπία κατά τη διάρκεια των αγώνων oι παντρεμένες γυναίκες δε γίνoνταν δεκτές: δεν μπoρoύσαν καν να περάσoυν τoν Αλφειό, τoν πoταμό γύρω από την Ολυμπία, ενώ επικρεμόταν η απειλή να τις πετάξoυν από την κoρυφή τoυ κoντινoύ βoυνoύ, τoυ Τυπαίoυ."

("ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ", εκδ. Παπαδήμας, σελ. 208)


Όπως λέει και ο Παυσανίας:

"Στoν δρόμo για την Ολυμπία και πρoτoύ διασχίσoυμε τoν Αλφειό ερχόμενoι από τoν Σκιλλoυντα, υπάρχει ένα απόκρημνo βoυνό πoυ λέγεται Τυπαίo. Οι νόμoι των Ηλείων πρoστάζoυν να γκρεμίζoυν όσες γυναίκες παρευρίσκoνται στoυς Ολυμπιακoύς αγώνες ή έχoυν διασχίσει τoν Αλφειό στη διάρκεια των απαγoρευμένων ημερών απ αυτό τo βoυνό."

(Παυσανίας - 'Ελλάδoς Περιήγησις', τόμ. 5, 'Ηλιακά', Κάκτoς, Αθήνα 1992, σελ. 51)


Στον Ησίοδο διαβάζουμε:


εκ τής γάρ γένος εστί γυναικών θηλυτεράων,
[τής γάρ ολοίιόν εστι γένος καί φύλα γυναικών,]
πήμα μέγα θνητοίσι, σύν ανδράσι ναιετάουσαι,
ουλομένης Πενίης ου σύμφοροι, αλλά Κόροιο.
ως δ' οπότ' εν σμήνεσσι κατηρεφέεσσι μέλισσαι
κηφήνας βόσκωσι, κακών ξυνήονας έργων
αι μέν τε πρόπαν ήμαρ ες ηέλιον καταδύντα
ημάτιαι σπεύδουσι τιθείσί τε κηρία λευκά,
οι δ' έντοσθε μένοντες επηρεφέας κατά σίμβλους
αλλότριον κάματον σφετέρην ες γαστέρ' αμώνται
ώς δ' αύτως άνδρεσσι κακόν θνητοίσι γυναίκας
Ζεύς υψιβρεμέτης θήκε, ξυνήονας έργων
αργαλέων. έτερον δέ πόρεν κακόν αντ' αγαθοίο,
ός κε γάμον φεύγων καί μέρμερα έργα γυναικών
μή γήμαι εθέλη, ολοόν δ' επί γήρας ίκηται
χήτει γηροκόμοιο ο δ' ου βιότου γ' επιδευής
ζώει, αποφθιμένου δέ διά ζωήν δατέονται
χηρωσταί. ώ δ' αύτε γάμου μετά μοίρα γένηται,
κεδνήν δ' έσχεν άκοιτιν, αρηρυίαν πραπίδεσσι,
τώ δέ τ' απ' αιώνος κακόν εσθλώ αντιφερίζει
εμμενές ός δέ κε τέτμη αταρτηροίο γενέθλης,
ζώει ενί στήθεσσιν έχων αλίαστον ανίην
θυμώ καί κραδίη, καί ανήκεστον κακόν εστιν.

(θεογονία 590-613)


Ο Ησίοδος λέει ότι ο Δίας έστειλε "το κακό" στους ανθρώπους, δηλ. τη γυναίκα. Την εμφάνισή της συνόδευε το κακό και η διαφθορά. Στους ανθρώπους, που ζούσαν χωρίς ασθένειες και θλίψεις, έρχονται μέσω της πανδώρας πολλά κακά μεταξύ των οποίων και ο γάμος. Οι γυναίκες εμφανίζονται ως τεμπέληδες κηφήνες.

Άρα για τους Δωδεκαθεϊστές, η γυναίκα δεν είναι τίποτε άλλο παρά το θεϊκό κακό πάνω στην ανθρωπότητα.


Ο Συμωνίδης πάλι, γράφει στον "Ιαμβό":

"χωρίς γυναικός θεός εποίησεν νόον"


δηλ. δημιούργησε ...ξεχωριστά ο Θεός το νου της γυναίκας αντί να ισχυριστεί ισοτιμία ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα.


Κατόπιν περιγράφει εννέα κακούς τύπους γυναικών που κατάγονται από διάφορα ζώα τα οποία αντιπροσωπεύουν γυναικείες αδυναμίες όπως οκνηρία, πανουργία, ασχήμια, φιλαρέσκεια, λαγνεία και μεμψιμοιρία, και ιδίως έλλειψη τάσης προς την αγαθοεργία.

Μόνο μία γυναίκα αφήνει, αυτή που προέρχεται από τη μέλισσα και αυξάνει την περιουσία.

Πάλι όμως, και αυτό το κοπλιμέντο το παίρνει πίσω, αφού η γυναίκα είναι το μεγαλύτερο κακό:

"Ζευς γαρ μέγιστον τουτ' εποίησεν κακόν
και δεσμόν αμφέθηκεν άρρηκτον πέδης."


Τα ίδια πάνω κάτω γράφει και ο Ιππώναξ:

"Δύο ημέραι γυναικός εισίν ήδισται
όταν γαμή τις κακφέρη τεθνηκυίαν"


Επίσης ο Ευριπίδης στον "Ιππόλυτο" γράφει:

"ώ Ζευ, τι δη κίβδηλον ανθρώποις κακόν
γυναίκας ες φως ηλίου κατώκισας
[...]
τούτω δε δήλον ως γυνή κακόν μέγα"


Επίσης ο Αριστοτέλης αναφέρεται στην ανισότητα των φύλων:


- Στο Α', 1254β: "το άρρεν προς το θήλυ, το μεν κρείττον, το δε χείρον, το μεν άρχον, το δε αρχόμενον".

- Στο Α', 1259β: "το τε γαρ άρρεν φύσει του θήλεος ηγεμονικώτερον".


(έπεται και η συνέχεια...)

-Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/03/2007, 15:40:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πρώτα αφήνεις ασχολιάστα τα έκθετα κορίτσια και αγόρια του παγανισμού

Να το σχολιάσω και χριστιανικά λοιπόν ,είναι πιο ξεκουραστο,μην παιδεύομαι κιολας,αφου δεν διαβάζεις λόγω τυφλού φανατισμού....


«Μακάριος ος κρατήσει και εδαφιει τα νήπια σου προς την πετραν»

ψαλμοι. Κεφ,ΡΛς,εδαφια 8-9

για οποίον δεν κατάλαβε

μακάριος οποίος πιάσει και βροντήξει τα νήπια σου πάνω σε μια πέτρα!

ευτυχως που αγαπατε,φαντασου να μισούσατε κιολας.....


-----


Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

Edited by - τυχερουλης on 15/03/2007 15:47:03Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/03/2007, 17:59:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Πρώτα αφήνεις ασχολιάστα τα έκθετα κορίτσια και αγόρια του παγανισμού

Να το σχολιάσω και χριστιανικά λοιπόν ,είναι πιο ξεκουραστο,μην παιδεύομαι κιολας,αφου δεν διαβάζεις λόγω τυφλού φανατισμού....


«Μακάριος ος κρατήσει και εδαφιει τα νήπια σου προς την πετραν»

ψαλμοι. Κεφ,ΡΛς,εδαφια 8-9

για οποίον δεν κατάλαβε

μακάριος οποίος πιάσει και βροντήξει τα νήπια σου πάνω σε μια πέτρα!

ευτυχως που αγαπατε,φαντασου να μισούσατε κιολας.....


-----


Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!


Edited by - τυχερουλης on 15/03/2007 15:47:03


Φίλε Τυχερούλη, θα ήθελα να σε ρωτήσω, ειλικρινά, για ποιο λόγο παραθέτεις αυτή την αποκομένη φράση που δεν συγκρίνεται, το νόημά της, με αυτό που συνέβαινε, δυστυχώς, κατά την αρχαιότητα στον τόπο μας;;
Μήπως για να δώσεις άφεση αμαρτιών στους εγκληματίες;

Εσύ, σαν άνθρωπος του σήμερα, καταδικάζεις ή όχι παρόμοιες εγκληματικές πρακτικές έκθεσης βρεφών κοριτσιών, στη μέση μιας πλατείας, τα οποία τα επέλεγαν, αν φαινόταν ομορφούλικα, διάφορες τσατσάδες, για να τα μεγαλώσουν και να τα προωρίσουν στην πορνεία;

Εγώ όταν το πρωτοδιάβασα, ότι συνέβαιναν τέτοια πράγματα, μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο!!!
Τι σκατά κοινωνία ήταν αυτή που επέτρεπε τέτοια αίσχη;
Κοριτσάκια, σκλάβες, ήταν υποχρεωμένα να εκπορνεύονται, ελπίζοντας πως κάποιος θα τα ερωτευόταν για να τα εξαγοράσει και να τα γλιτώσει από την πορνεία!

Αν αναλογιστείς τα όσα συνέβαιναν, είναι να αναρωτιέσαι γιατί οι άνθρωποι επέλεξαν να αλλάξουν ζωή;

Εφόσον και κάποιοι άλλοι έκαναν παρόμοια (ας
Μήπως αυτό δίνει άφεση αμαρτιών στο έγκλημα της έκθεσης των

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/03/2007, 20:12:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ξέρεις, φιλικά στo λέω, τη δυνατότητα να συνεχίσεις να έχεις την αξιoπρέπειά σoυ απέναντι σε βιβλιoγραφημένες απαντήσεις, την έχεις 1-2 φoρές.

Έχω βιβλιογραφία λέει!

Τι να την κάνω την βιβλιογραφία recto (το σημαντικό είναι να τα διαβάζεις τα βιβλία !!)αφού εγώ έχω το ισχυρότερο βιβλίο όλων!!

Παλαιά και καινή διαθήκη με την έγκριση και ευλογία της εκκλησίας της Ελλάδος!!!

----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

Edited by - τυχερουλης on 15/03/2007 20:18:37Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/03/2007, 20:47:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
«Φίλε Τυχερούλη, θα ήθελα να σε ρωτήσω, ειλικρινά, για ποιο λόγο παραθέτεις αυτή την αποκομένη φράση που δεν συγκρίνεται, το νόημά της, με αυτό που συνέβαινε, δυστυχώς, κατά την αρχαιότητα στον τόπο μας;;
Μήπως για να δώσεις άφεση αμαρτιών στους εγκληματίες;»


Μα γιατί δεν συγκρίνεται? συνέβαινε κατά τον ίδιο τρόπο όπως θεωρείς ότι συνέβαιναν όλα τα άλλα στην ελληνική αρχαιότητα!
Ο ίδιος ο εκπρόσωπος του θεού την λέει!!!

«μακάριος οποίος πιάσει και βροντήξει τα νήπια σου πάνω σε μια πέτρα!»

Και εγώ όταν το πρωτοδιάβασα, ότι συνέβαιναν τέτοια πράγματα, μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο!!!
Τι σκατά κοινωνία ήταν αυτή που επέτρεπε τέτοια αίσχη;

Οφείλει όμως να είναι ευαγγέλιο για τους οπαδούς του?!

ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΔΙΑΘΗΚΕΣ ΠΟΥ
ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ Της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Το λέει το ευαγγέλιο όπως λέει η αμόρφωτη μητέρα μου…

quote:
«Εσύ, σαν άνθρωπος του σήμερα, καταδικάζεις ή όχι παρόμοιες εγκληματικές πρακτικές έκθεσης βρεφών κοριτσιών,»


Τα καταδικάζω απερίφραστα!
Δεν το συζητώ καν!


Κάτσε όμως να καταλάβω λιγάκι μας τι μας λες,

λες οτι μετά από δυο χιλιάδες χρόνια χριστιανισμού το φαινόμενο της έκθεσης βρεφών εξέλειψε?


quote:
«στη μέση μιας πλατείας, τα οποία τα επέλεγαν, αν φαινόταν ομορφούλικα, διάφορες τσατσάδες, για να τα μεγαλώσουν και να τα προορίσουν στην πορνεία;»

που γινόταν , πότε γινόταν? από ποιους γινόταν?
Θέλω ακριβείς απαντήσεις.


Το θλιβερο ψηλε είναι ότι δεν ήταν μόνο αυτή η αρχαιότητα που θέλουν να παρουσιάζουν οι (παρα)θρησκευτικές οργανώσεις τύπου λογαριασμού recto.

Κακοποίηση ανηλίκων και ενηληκων , εγκλήματα ,υπήρχαν και θα υπάρχουν.

Έχω όλη την καλή διάθεση να συζητήσω και να ανταλλάξω επιχειρήματα.
Καλόπιστα.

Αλλά με ποιον συζητώ???


Έχει ο συνομιλητής επικοδομητικη διάθεση η απλά κάθεται σε ένα υπολογιστη,με ένα μάτσο κουτσουρεμένα αποσπάσματα δημιουργώντας εντυπώσεις?
Προσπάθησα να πω δυο πράγματα αλλά είδα ότι το μόνο που ήξερε να δουλέψει ήταν η αντιγραφή και η επικόλληση!
Κάποια πράγματα είναι απλά για τον καθένα να τα καταλάβει.
Δηλαδή ο ιστορικός του μέλλοντος θα χαρακτηρίσει μετά από 2000 χιλιάδες χρόνια
από το γεγονός της αναφοράς μιας εφημερίδος για εμπόριο βρεφών ή εμπόριο οργάνων όλη την Ελλάδα και κατά επέκταση και την χριστιανική περίοδο
που διανύουμε?
Και αν πέσει ένα cd στα χέρια του με ομαδικό σεξ τι θα σημαίνει αυτό?
Ότι όλη η ελλαδα,το 2000 μχ ήταν ένα ατελείωτο πάρτι με ούζα!??


Λέει την ανοησία του για τις γυναικονομους ,του εξηγώ ποια είναι η κατάσταση,
Και αυτός λέει ότι δεν του απάντησα καν!

Κάτσε ρε ψηλέ ,εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι ο επίκαιρος θεσμός των 10 ετών χαρακτηρίζει την ελληνική αρχαιότητα????

Η ότι επειδή 5 ή 100 ή 100000 ρωμαίοι βαζαν κρικακι στο λιλι της γυναίκας τους
ή της κόρης τους χαρακτηρίζει ταυτόχρονα και όλη την ελληνική αρχαιότητα?

ή ότι η θεά των μαλλιών των γυναικών ήταν ερεθιστική για τους άντρες και τώρα επί χριστιανισμού δεν είναι?

τι σημαίνει καλύπτω και τι κατακαλύπτω ?


Τι να υποθέσω λοιπόν?
ότι δεν βλέπει το μέγεθος των ανοησιών που ξεφούρνισε γραπτώς!


Ξέρεις αυτά τα πυροτεχνήματα είναι λαμπρά και εκτυφλωτικά αλλά μόνο
όταν απευθύνονται σε αδαείς!
Και αυτό είναι το πρόβλημα με την χριστιανοσύνη
σήμερα.(εδώ θα ήθελα να σου πω περισσότερα αλλά το αφήνω για την ώρα)
Έπαψε να απευθύνεται σε αμόρφωτους.

Γιατί αραγε δεν μεταφραστικαν τα ευαγγελια στη γλώσσα που μιλάμε όλοι μας?


Η γνώση δεν εξακολουθεί να είναι προνόμιο των λίγων αλλά πλέον
έχει πρόσβαση ο καθένας που πραγματικά την επιθυμεί!
Και εγώ δεν το κρύβω ότι την επιθυμώ γιαυτο και έμαθα πέντε κολλυβογράμματα παρα πάνω!

quote:
«Αν αναλογιστείς τα όσα συνέβαιναν, είναι να αναρωτιέσαι γιατί οι άνθρωποι επέλεξαν να αλλάξουν ζωή;»

ναι εχω αναλογιστει και εχω καταληξει ,και θα σου πω συντομα,αλλα όχι τωρα.


Λέω μια γνώμη σε κάποιο άλλο τοπικ,κατευθειαν ταμπέλα ο τυχερουλης!φασιστας!

Ξανάλεω σε άλλο κομουνιστής!

Πάω πιο πέρα ,χριστιανοδημοκράτης!

Λέω και τσουπ νεοπαγανιστης!(λες και είχα υπάρξει και παλαιοπαγανιστης!)


Έχω την κριτική ικανότητα να ξεχωρίσω τι είναι ή τι δεν είναι αληθινό.
Έχει ανοιχτεί ένα τοπικ για τις σκοτεινές τελετουργίες τις αρχαιότητας,
Τρώγομαι να συμμετάσχω αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι αυτά που θα γράψω θα δίνω επιχειρήματα σε ανόητους λογαριασμούς τύπου ρεψτο,και από την άλλη
Θα με πλακώνουν όλοι μαζί οι ανόητοι από την άλλη πλευρά που θε με περάσουν για χριστιανό και ότι πάω να τους προσβάλω !
Λέω οι ανόητοι γιατί οι νοήμονες θα καταλάβουν και πραγματικά θα ανταλλάξουν απόψεις…

Έτσι είναι εδώ στο διαδυκτιο.
Η άσπρο ή μαύρο.
Γαλάζιο ποτέ!


Αλλά από την άλλη με πιάνουν τα διαολια μου(φτου κακά μιλάω και με χριστιανό άνθρωπο)
και όπου βλέπω ακραία συμπεριφορά πάω κολλάω πάνω του!


----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/03/2007, 02:54:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παίζει περίπτωση ο Ρασσιάς να κινητροδοτείται όχι από θρησκευτικό φανατισμό, αλλά να πληρώνεται; Σε μια επιχείρηση ψευδούς σημαίας με σκοπό το διχασμό του έθνους για να διευκολυνθεί το γνωστό project της παγκοσμιοποίησης; (Αυτό εννοώ όταν λέω "μήπως είναι όλα σικέ;")

Τώρα τι θα πει επιχείρηση ψευδούς σημαίας, έχει πολύ ιστορία. Ο Alex Jones σε πρόσφατο βίντεο δίνει πολλά παραδείγματα από αποδεδειγμένες επιχειρήσεις ψευδούς σημαίας, δηλαδή ιστορικά γεγονότα που κανείς δεν αμφισβητεί, από αρχεία που έχουν γίνει declassified μετά από κάποια χρόνια.


Dare To Dream


Edited by - gentleman on 16/03/2007 03:03:40Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Entropy
Νέο Μέλος

Greece
29 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/03/2007, 13:05:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Entropy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε Ρεκτο ποτε θα σταματησεις την χαζομαρα με τους νεοπαγανιστες και γενικοτερα παγανιστες? Οποιος δεν ειναι χριστιανος δεν παει να πει οτι ειναι παγανιστης. Αυτη ειναι μια ιδιοτητα στην οποια εχει ενσωματωσει η εκκλησια σας ολα τα "κακα" και με ευκολια την αποδιδει σε οποιον δεν ειναι μαζι της. Δεν ξερεις τον ορισμο της λεξης μαλλον. Δυστυχως δεν μπορω να κατσω να μεταφερω αυτη τη στιγμη το σχετικο κειμενο μιας και εχω αρκετο πυρετο. αν ειμαι καλυτερα αργορτερα θα το κανω σημερα, στο υποσχομαι.
Επισης εκτος του οτι απο οτι φαινεται εχεισ καποια ετοιμα κειμενακια-απαντησεις σε συγκεκριμενα θεματα, κανε τον κοπο οταν καποιος σου απανταει να διαβαζεις τι σου γραφει , με καλη προδιαθεση , και να μη ψαχνεις απλα την επομενη "αποστομωτικη" σου απαντηση .
Με λυπη παρατηρω τον φανατισμο σου, ο οποιος επιβεβαιωνει οτι αν ζουσες πριν απο μερικα χρονια, ευχαριστως θα εκαιγες και θα βασανιζες οσους διαφωνουσαν μαζι σου και με την "θρησκεια της αγαπης". Συγχαρητηρια ...
Και οσον αφορα το ατρανταχτο επιχειρημα οτι μεταφερεις κατι απο βιβλιο και οχι απο περιοδικο η απλη ερευνα. Μαθε οτι με αυτες τις ερευνες προχωραει ο πολιτισμος μας και οχι με την τυφλη υπακοη των τυπων και των "υποπτων προθεσεων" ηγετων που προσταζουν την υποταγη σε αυτους, για την μεταθανατια ανταμοιβη.
Επισης η εγκυροτητα των γραπτων ειναι καθαρα θεμα οπτικης, για σενα απο οτι φαινεται. Τουλαχιστον μερικοι σχολιασαν την εγκυροτητα των συγγραματων που επικαλεισαι με επιχειρηματα. Εσυ απλα καταδικασες οποιον εχει γραψει κατι αντιθετο με τα πιστευω σου.
Ελπιζω να συνελθεις και να μην κοιτας απλα να "κοντραρεις".

Edited by - Entropy on 16/03/2007 13:13:19Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 8 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.25
Maintained by Digital Alchemy