ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 51
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2009, 10:47:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πέραν απο το ότι συμφωνω με τους αγαπητούς sesostris
και ΕΡΙΩΠΑ, αλλά και τον ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟ,σε μερικά, θα ήθελα
να τονίσω ότι για όσα συζητάμε, υπάρχουν επίσημες θέσεις και
αυτές μπορούμε να βάλουμε, αλλά, ποιά άλλη γλώσσα ή λαός,περνάει
και συνεχίζει να παίζει τόσο σημαντικό ρόλο, άσχετα απο το πόσο
το καταφέρνει, σε παγκόσμιο επίπεδο;Και μιλάω, χωρίς ίντριγκες και
συνωμοσίες, αν κανείς θελήσει να αναφέρει τους εβραίους....
Όλοι ξέρουμε τι πετύχαν για τον πολιτισμό οι αρχαίοι ημών προγονοι, αλλά, επιδή βλέπουμε τα σημερινά χάλια, κρίνουμε και την ίδια τη φυλη μας, που ήρθε για να επιβληθεί με την ορθότητα και θεικότητα της και όχι με τη βία...Ότι έχουν πετύχει αλλοι λαοί με τη βία, τον τυχαίο παράγοντα, την κατάσταση,η ελληνική ποτέ δεν έτυχε τέτοιας διευκολύνσεως....Ότι πέτυχε το πέτυχε με το πνεύμα της...
Κι αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα.....Ζητάω απο τους φίλους διαφωνούντες, μια άλλη γλώσσα ή λαό, που να έχει τέτοιο ρόλο ακόμη και σήμερα, για τον κόσμο μας και δεν παίρνω απάντηση...Αυτό λέει πολλά...
Φίλη pyramid, δεν δέχεσαι ότι υπάρχει ελληνική ανωτερότης, σε γλώσσα, λαό και DNA;
Μα αυτά δεν είναι θέμα άποψης...Όπως δεν είναι θέμα άποψης το αν
ο ήλιο είναι ζεστός....Είναι αλήθειες...Γι αυτές, χωράει αμφισβήτηση;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2009, 11:46:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
γιαπετ

Θέλεις να μου το εξηγήσεις αυτό; Νομίζω ότι είναι ένα θέμα.


Άνοιξα σχετικό θέμα, όπου αναπτύσσω ένα σκεπτικό...

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10223

quote:
γιαπετ

Απ’ την άλλη, αυτά τα λίγα που βλέπουμε γύρω μας, δείχνουν πολύ αρμονικά, όταν βέβαια δεν παρεμβαίνει ο άνθρωπος, για να είναι τυχαία.

Αυτή η αλληλουχία της εξέλιξης, η ανακύκλωση και η φυσική συνεργασία των δημιουργημάτων για την συνέχισή της, προσωπικά με κάνει να αμφισβητώ την τυχαιότητα.


quote:
γιαπετ

Απλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ είναι «τυχαία» και μάλιστα, αξιωματικά.


Δεν είναι ακριβώς τα πάντα τυχαία. Απλά η συσσώρευση τυχαίων συνδυασμών και η αλληλεπίδρασή μεταξύ τους αλλά και με εξωτερικούς παράγοντες μπορούν να δημιουργήσουν αυτό που βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε ως τέλειο και αρμονικό. Π.χ. ένας σύγχρονος άνθρωπος φαίνεται στα μάτια μας ως ένα τέτοιο θαυμαστό αποτέλεσμα που δεν μπορεί να προέλθει κατά τύχη. Ωστόσο αν ξετιλύξουμε το κουβάρι προς τα πίσω και εξετάσουμε σταδιακά, ένα ένα τα βήματα της εξελικτικής διαδικασίας που από απλούς μονοκύτταρους οργανισμούς οδηγηθήκαμε σε ολοένα και συνθετότερες μορφές ζωής, αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τη δύναμη της συσσώρευσης.
Θέλω να πω ότι η συσσώρευση πολλών τυχαίων συνδυασμών/βημάτων μπορεί να αποφέρει ένα συνθετότερο αποτέλεσμα. Αλλά ας μην ξεχνιόμαστε... πάντα κρίνουμε με τα δικά μας υποκειμενικά κριτήρια για το τι είναι τέλειο και αρμονικό...

quote:
γιαπετ

Μπορεί να έχεις δίκαιο, αλλά με δεδομένο ότι ακόμη αγνοούμε πάρα πολλά για την ύπαρξή μας και τα ερωτήματα είναι μπροστά μας, δεν θα έπρεπε να αποφεύγουμε αυτό που θεωρούμε ότι θα μας προβληματίσει.
Το αντίθετο…Μα από την παλαιαολιθική εποχή κιόλας το αναζητάμε, αλλά πού φως στον ορίζοντα...
Εμένα τουλάχιστον αυτή η σιωπή της ανώτερης διάνοιας που πάντα είναι παρούσα, αλλά πάντα "αναζητούνται" τα ίχνη της μου προκαλεί εύλογες υποψίες, ότι κάτι δεν πάει καλά με την υπόθεση του νομοθέτη.

quote:
γιαπετ

Μήπως το ακριβώς αντίθετο είναι τελικά ανθρωποκεντρισμός;

Μήπως η ικανοποίηση που δίνει η δυνατότητα αμφισβήτησης των πάντων από εμάς, είναι ψευδαίσθηση ανωτερότητας;


Νομίζω ο ανθρωποκεντρισμός υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος αποτελεί το κέντρο και τον τελικό σκοπό του σύμπαντος, οπότε η αμφισβήτηση αυτής της θέσης, μάλλον δεν συνιστά ανθρωποκεντρισμό. Η ανωτερότητα περισσότερο χαρακτηριστικό αποτελεί αυτού που νομίζει ότι ο κόσμος φτιάχτηκε γι'αυτόν και το είδος του διότι θεωρεί πώς από τα δημιουργήματα του πάνσοφου δημιουργού, αυτός είναι ο μόνος επιτηδευμένος στο σύμπαν. Εξίσου ισχυρή αν όχι ισχυρότερη είναι η ικανοποίηση που νιώθει ένας άνθρωπος όταν επαναπαύεται στην ιδέα ότι μια ανώτερη δύναμη (μα τι ασαφής ορισμός), φρόντισε από την αρχή του κόσμου γι'αυτόν, ώστε να ζει αρμονικά σ'έναν πλανήτη, να πατάει γερά σ'αυτόν και μάλιστα θα τον φροντίζει και μετά την εξαφάνισή του από τον πλανήτη...
Τόσο ωραίο για να είναι αληθινό...δε νομίζεις?

quote:
europaios2

Mας δίνεις ένα παράδειγμα?


Παράδειγμα για ποιο από τα δύο θέματα που θέτω? Αν αναφέρεσαι σ'αυτό για τους έλλογους δρώντες, δεν έχεις παρά να διαβάσεις μυθολογίες των λαών. Η θεϊκή προσωποποίηση κοσμικών και φυσικών στοιχείων είναι διαχυτη, ενώ και τα κοινωνικά φαινόμενα(π.χ. πόλεμος) αποδίδονται σχεδόν αποκλειστικά σε θεούς,θεοποιημένους ήρωες ή πράξεις αυτών.
Αν ανφέρεσαι στο τυχαίο και το αυθόρμητο άνοιξα έο θέμα στη ΣΟΦΙΑ, όπου το επεξεργάζομαι...


quote:
europaios2

Ενδιαφέρουσα άποψη αλλά και αυτή με τη σειρά της δεν έχει προσφέρει κάτι στη θεώρηση των συμπαντικών νόμων.


Τουλάχιστον χαίρομαι που τη θεωρείς ενδιαφέρουσα. Οσο για την προσφορά της, ας περιμένουμε μελλοντικές έρευνες...

quote:
europaios2

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι βάση λογικής, είναι αδύνατον το δημιούργημα να καταλάβει τον Δημιουργό Του.
Εάν αυτό συνέβαινε θα μπορούσε το ίδιο το δημιούργημα να γίνει Δημιουργός.


Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να συμβαίνει αυτό. Υποτίθεται ο δημιουργός είναι παντοδύναμος και τέλειος άρα δεν φτιάχνει ατελή δημιουργήματα. Συνεπώς η συνείδηση και γενικότερα όλα τα αντιληπτικά μέσα που θα χάριζε ο δημιουργός στα δημιουργήματά του θα έπρεπε να τους προσφέρουν αυτή την κατανόηση προς τον δημιουργό τους. Το δημιούργημα θα μπορούσε να κατανοήσει τον δημιουργό αλλά ο δεύτερος εφόσον είναι παντοδύναμος δεν θα επέτρεπε να γίνει και το ίδιο δημιουργός. Αν δεν μπορεί να κάνει ούτε αυτό ο πάνσοφος και παντοδύναμος κατά τ'άλλα δημιουργός, τότε λυπάμαι αλλά είναι κάλπικος και περιορισμένων δυνατοτήτων...

YΓ. Λουκά αν δεν δώσεις επιστημονική βιβλιογραφία και παραπομπές για το θέμα της ελληνικής γραφής πριν 3700 χρόνια στην Αίγυπτο με κάποιες επιπλέον περιγραφικές λεπτομέρειες, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σοβαρά. Πέρα απ'αυτό, κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι ο πολιτισμός ξεκίνησε από την Σκυθία. Η ινδοευρωπαϊκή γλώσσα όμως θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει από κει, δεδομένων των σχέσεων που παρουσιάζει τόσο με γλώσσες του Καυκάσου(κυρίως στο τυπολογικό) όσο και με την Ουραλική (δάνειες λέξεις). Αχταρμοποιείς άσχετα θέματα μεταξύ τους με αποτέλεσμα να παραλογίζεσαι και να ξεφεύγεις...

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 24/04/2009 12:01:12Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2009, 11:56:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve

Φίλη pyramid, δεν δέχεσαι ότι υπάρχει ελληνική ανωτερότης, σε γλώσσα, λαό και DNA;
Μα αυτά δεν είναι θέμα άποψης...Όπως δεν είναι θέμα άποψης το αν
ο ήλιο είναι ζεστός....Είναι αλήθειες...Γι αυτές, χωράει αμφισβήτηση;Είμαι περίεργος να μάθω την τεκμηρίωση της μεγάλης αλήθειας που ανακάλυψες βρε τρέχα και την οποία εμείς οι αδαείς δεν μπορούμε να δούμε.

Ας πούμε πώς προκύπτει η ανωτερότητα στο DNA των Ελλήνων και ως προς τι εκφράζεται αυτή?

Οταν πιάσουν οι ζέστες τι θα μας γράφεις ρε τρέχα?

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2009, 12:36:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Agnostic:
Παράδειγμα για ποιο από τα δύο θέματα που θέτω? Αν αναφέρεσαι σ'αυτό για τους έλλογους δρώντες, δεν έχεις παρά να διαβάσεις μυθολογίες των λαών. Η θεϊκή προσωποποίηση κοσμικών και φυσικών στοιχείων είναι διαχυτη, ενώ και τα κοινωνικά φαινόμενα(π.χ. πόλεμος) αποδίδονται σχεδόν αποκλειστικά σε θεούς,θεοποιημένους ήρωες ή πράξεις αυτών.
Αν ανφέρεσαι στο τυχαίο και το αυθόρμητο άνοιξα έο θέμα στη ΣΟΦΙΑ, όπου το επεξεργάζομαι...


Mε κάλυψες, αναφερόμουνα στο τυχαίο και αυθόρμητο.

quote:
Agnostic:
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να συμβαίνει αυτό. Υποτίθεται ο δημιουργός είναι παντοδύναμος και τέλειος άρα δεν φτιάχνει ατελή δημιουργήματα.
Συνεπώς η συνείδηση και γενικότερα όλα τα αντιληπτικά μέσα που θα χάριζε ο δημιουργός στα δημιουργήματά του θα έπρεπε να τους προσφέρουν αυτή την κατανόηση προς τον δημιουργό τους. Το δημιούργημα θα μπορούσε να κατανοήσει τον δημιουργό αλλά ο δεύτερος εφόσον είναι παντοδύναμος δεν θα επέτρεπε να γίνει και το ίδιο δημιουργός.
Αν δεν μπορεί να κάνει ούτε αυτό ο πάνσοφος και παντοδύναμος κατά τ'άλλα δημιουργός, τότε λυπάμαι αλλά είναι κάλπικος και περιορισμένων δυνατοτήτων...

Μα αυτό ακριβώς έχει κάνει! έχουμε κατανοήσει το πως δημιουργήθηκε το σύμπαν αλλά δεν μπορούμε να το δημιουργήσουμε.
Έχουμε κατανοήσει πως δημιουργείται η ζωή! αλλά δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε!
Το ότι εσύ όμως αυτό δεν μπορείς να το δεχτείς! είναι και αυτό μέρος του "παιχνιδιού", θα ήταν όντως πολύ βαρετό! να είχαμε όλοι τις αβασάνιστα τις ίδιες απόψεις!
-Όλα εν σοφία εποίησε!!!!! και απόδειξη ότι τίποτα δεν είναι ατελές! Εάν νομίζεις ότι κάτι είναι μπορούμε να το κουβεντιάσουμε!!!!"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2009, 13:47:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε trexagireve
Όταν υποστηρίζεις ότι η ελληνική γλώσσα μπορεί να κάνει τον άνθρωπο πιο λεπτό και πνευματικό και όλα αυτά που κατά καιρούς ανέφερες
και ο ΕΡΙΩΠΑΣ αναφέρει, ποιητική αδεία ή όχι, «Η ιερή ψυχή της Θεϊκής Ελληνικής γλώσσας θα σας χαρίζει πάντα νίκες»
μιλάτε για πνευματική μέθοδο.

Η κάθε πνευματική μέθοδος είναι ένα είδωλο, το χρησιμοποιούμε για να έχουμε χ αποτελέσματα στην ψυχοσύνθεσή μας αλλά ξέρουμε ότι δεν είναι η αλήθεια.
Επίσης ξέρουμε ότι δεν έχουμε ιδέα περί της αλήθειας μιλώντας από πλευράς μυστικισμού.

Εάν όμως μιλάς για το τι ισχύει από πλευράς επιστήμης δεν μπορώ να σου πω το παραμικρό, θα μιλήσεις με όσους έχουν ασχοληθεί με το θέμα.
Δεν ξέρω όλα τα παιδιά που ασχολούνται με την γλωσσολογία, ξέρω όμως τον Agnostic. Είναι σοβαρός ερευνητής και όσα παραθέτει σε μένα μετράνε πολύ. Ακόμα όμως και να μην τον ήξερα πάλι τα ίδια θα έλεγα διότι δεν κινείται στα άκρα, παρουσιάζει βιβλιογραφία, έχει συνθετική σκέψη και πολλά άλλα που δεν τα λέω γιατί στο τέλος θα φαίνεται σαν να μου έχει τάξει μίζα.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2009, 15:10:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Agnostic, το πόσο φαιδρό ειναι και τι, κάποια στιγμή
θα καταλάβεις ότι δεν είναι υποκειμενικό...Υπαρχει και αντικειμενική
αλήθεια, πλήν των περιέργων, που πιστεύουν σε ινδοευρωπαικά φύλα
που δεν υπήρξαν αλλά βολεύουν, για να μην παραδεχτούν την
ελληνική ανωτερότητσ....
Και καλά οι ξένοι και με την οποιαδήποτε λογική σωβινιστές των
ιδεών που πρεσβεύουν και της χώρας που ανήκουν, πιστεύεις ότι άτομα σαν εσένα που προσπαθείτε να μειώσετε την αξια αιωνίων αξιών, ειλικρινά δεν βλέπω φυσιολογική την συμπεριφορά τους..Μπορώ να
καταλάβω τον όποιο εθνικιστή ιδεολόγο, που θα έχει κάποια βάση, έστω ότι λέει, παρά κάποιους που απλά αρνούνται, στερητικά και τίποτε άλλο, μια αλήθεια,παριστάνοντας τους επικριτές...
Φίλη pyramid, μέχρι τώρα, πιστεύω ότι το αντικειμενικό είναι αντικειμενικό, αλλά, πλέον, βλέπω ότι αυτό που προβάλλεται περισσότερο, μπορεί να αντικαταστήσει την αλήθεια...
Αυτό συμβαίνει, γιατί όλοι καλούμεθα να αποδείξουμε πόσο είμαστε
τα ιδανικά άτομα που υποστηρίζουμε ως είμαστε....
Να δούμε πως γίνεται να κάνουμε ελαφρύ κάτι σοβαρό και να κάνουμε
σοβαρό κάτι ελαφρύ...
Ποιός μιλάει για άλλη γλώσσα πλήν της ελληνικής, ως σημαντικότερης
γλώσσας; Κανείς..Κι οι όποιες αναφορές σε μύθους, κόντρα σε ένα
υπολογιστή Αντικυθήρων, δείχνουν μόνο αστείες....
Είπαμε, το είπε πολύ καλά ο Χάρρυ Κλύν, αλλά οι μυθομανείς το
παραβλέπουν: " Αυτόι τρώγανε βελανίδια, όταν εμείς είχαμε χοληστερίνη..."Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2009, 15:21:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
pyramid:
και ο ΕΡΙΩΠΑΣ αναφέρει, ποιητική αδεία ή όχι

Πυθία μου εσύ, ..στο παραπέντε το κουκούλωσες με το τελικό όχι

Τώρα αν δεν μας αρέσει το "ιερή" το κάνουμε και 'ιρή" έτσι για να ..λέμε κάτι

..εκτός και αν δεν "ιρεί" ποτέ εσένα η ψυχούλα σου.
Όχι τίποτα, αλλά μίλησες για ψυχοσύνθεση αν δεν κάνω λάθος.

quote:
pyramid:
Εάν όμως μιλάς για το τι ισχύει από πλευράς επιστήμης δεν μπορώ να σου πω το παραμικρό, θα μιλήσεις με όσους έχουν ασχοληθεί με το θέμα.

Μόνο που αυτή η επιστήμη "ίεται" τελείως στραβά (χάρη κάποιας πολιτικής σκοπιμότητας) με φανερό τελικό προορισμό την εξαθλίωση αφού απομακρύνεται από την "ιρή γλώσσα" των νοημόνων ανθρώπων που κάποτε επέτρεψε στον άνθρωπο να βγεί απ' τις σπηλιές και να συνεννοηθεί πριν αρχίσει να αλληλοεξοντώνεται χωρίς λόγο. Αυτό μόνο έχω να πω.

..και ο Αμπορίτζιναλ της Αυστραλίας όταν κοιτάζει την Αφροδίτη στον ουρανό την ονομάζει ΌΓΓΑ ΜΕΛΙΑ.
Τώρα ποια ήταν η ΟΓΓΑ και ποιες οι «Μέλιες» κατά τον Ησίοδο, νομίζω δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε.
ΟΓΓΑ ΜΕΛΙΑ επίσης ονομάζουν την ανύπαντρη γυναίκα, εννοείται την «παρθένο». Για πες μου λοιπόν ήλθαν ή δεν ήλθαν εδώ κάποτε οι Αργοναύτες του Κηφέα;
Την μπουνιά την λένε "μπούγνι". Και ρωτάω ήλθε ή δεν ήλθε ο Αγκαίος με την "πυγμή" του;

Τι να μου πεί τώρα ο Εγγλέζος που χάρηκε ο P.C.νός του όταν ανακάλυψε ότι οι γλώσσα των μορφωμένων Ινδών ήταν κάποτε Ελληνική. Τα κουκούλωσε και είπε ότι υπάρχει μεγάλη ομοιότητα ανάμεσα στις δύο γλώσσες, μιά ομογλωσσία. Απ' εκεί και πέρα το φιλέτο που του πρόσφεραν οι γνώσεις του στα Ελληνικά το έκανε αυτός και οι συμπατριώτες του κονσέρβα SPAM και προσπαθούν να βγάλουν κανένα μεροκάματο. Σου λέω δεν τρώγεται με τίποτα αυτό το επιστημονικό εξαθλίωμα. Άσε που είναι και ληγμένο


ΕρίωπαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2009, 16:35:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Agnostic

quote:
Π.χ. ένας σύγχρονος άνθρωπος φαίνεται στα μάτια μας ως ένα τέτοιο θαυμαστό αποτέλεσμα που δεν μπορεί να προέλθει κατά τύχη. Ωστόσο αν ξετιλύξουμε το κουβάρι προς τα πίσω και εξετάσουμε σταδιακά, ένα ένα τα βήματα της εξελικτικής διαδικασίας που από απλούς μονοκύτταρους οργανισμούς οδηγηθήκαμε σε ολοένα και συνθετότερες μορφές ζωής, αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τη δύναμη της συσσώρευσης.
Θέλω να πω ότι η συσσώρευση πολλών τυχαίων συνδυασμών/βημάτων μπορεί να αποφέρει ένα συνθετότερο αποτέλεσμα.

Ναι, αλλά έχουμε και τον περιορισμό του χρόνου, που υπήρχε στη διάθεση αυτής της διαδικασίας.

Δημήτρη, έγραψα σε προηγούμενο μήνυμά μου, ότι η συμπτωματική ένωση αμινοξέων (που είναι η βάση της ζωής) για να τοποθετηθούν τυχαία στη σωστή σειρά και θέση προκειμένου να σχηματισθεί ένας απλούστατος έμβιος οργανισμός, πρέπει να γίνουν βιολογικές αντιδράσεις, ο αριθμός των οποίων φθάνει τις 10 με 2.000.000 μηδενικά από πίσω, όπως υπολόγισαν οι σύγχρονοι υπολογιστές.

Ο αριθμός που προκύπτει, είναι εξωφρενικά τεράστιος και δεν αρκεί η ηλικία της Γης (4.500.000.000 ΧΡΌΝΙΑ) για να τις χωρέσει.

Αν σκεφθούμε ότι για κάθε μια απ' αυτές χρειάζεται ο ελάχιστος χρόνος των τριών προς εκατό τετράκις εκατομμυριοστά (3:100.000.000.000.000.000) του δευτερολέπτου, σημαίνει ότι γίνονται 300.000.000.000.000.000 (τριακόσια τετράκις εκατομμύρια) αντιδράσεις, το δευτερόλεπτο.

Υπολείπεται μερικές φορές, η ηλικία της Γης, για να φθάσει η ζωή στο σημερινό στάδιο.


quote:
Η ανωτερότητα περισσότερο χαρακτηριστικό αποτελεί αυτού που νομίζει ότι ο κόσμος φτιάχτηκε γι'αυτόν και το είδος του διότι θεωρεί πώς από τα δημιουργήματα του πάνσοφου δημιουργού, αυτός είναι ο μόνος επιτηδευμένος στο σύμπαν. Εξίσου ισχυρή αν όχι ισχυρότερη είναι η ικανοποίηση που νιώθει ένας άνθρωπος όταν επαναπαύεται στην ιδέα ότι μια ανώτερη δύναμη (μα τι ασαφής ορισμός), φρόντισε από την αρχή του κόσμου γι'αυτόν, ώστε να ζει αρμονικά σ'έναν πλανήτη, να πατάει γερά σ'αυτόν και μάλιστα θα τον φροντίζει και μετά την εξαφάνισή του από τον πλανήτη...
Τόσο ωραίο για να είναι αληθινό...δε νομίζεις?

Γνωρίζεις ότι αυτή η θεωρία προσωπικά, δεν με αφορά ούτε κατ' ελάχιστο.
Αυτό που θεωρώ πιθανό, είναι να υπέστη ο άνθρωπος της Γης μετάλλαξη ή μεταλλάξεις, από άλλες οντότητες, με μεγαλύτερο βιολογικό παρελθόν και τεχνολογία, με σκοπό την επίσπευση της εξέλιξής του, στα πλαίσια της δημιουργίας.

Βέβαια δεν μπορώ (και δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος) να γνωρίζω ποίος και πώς έφτιαξε αυτούς που έπαιξαν ρόλο σ' αυτό και γι' αυτό περιορίζομαι στον άνθρωπο της Γαίας.

Αν δεν κάνω λάθος ο συνδετικός κρίκος μεταξύ δύο εξελικτικών σταδίων του ανθρώπου, δεν έχει βρεθεί ακόμη.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2009, 17:26:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε trexagireve

Εάν με το παρακάτω

«μέχρι τώρα, πιστεύω ότι το αντικειμενικό είναι αντικειμενικό, αλλά, πλέον, βλέπω ότι αυτό που προβάλλεται περισσότερο, μπορεί να αντικαταστήσει την αλήθεια...»

εννοείς ότι παρασύρθηκα από αυτό που προβάλλεται περισσότερο και το πίστεψα κάνεις λάθος.
Εγώ δεν πρόκειται να αποδείξω τίποτα, η δική μου θέση είναι αυτή που έχεις δει και είμαι μια χαρά.


ΕΡΙΩΠΙΣ
Εάν μιλάς καρδιά μου για πνευματική μέθοδο δεν υπάρχει θέμα, όλες οι μάνες είναι καλές η δική μας καλύτερη.

Όσο για την επιστήμη, αυτό που αναφέρεις είναι μια οπτική δεν είναι απαραίτητο να είναι και η σωστή. Ναι βλέπω ότι αυτά που λες έχουν μια λογική και ναι οδηγούν σε κάποια συμπεράσματα για την ελληνική γλώσσα όπως αυτά που έχεις ήδη αναφέρει ή που έχει αναφέρει ο trexagireve αλλά εγώ δεν είμαι ειδική ούτε έχω ασχοληθεί με το θέμα, εύκολα θα μπορούσες να με πείσεις εάν δεν είχα τον δικό μου τρόπο να ελέγχω ότι αναφέρεται.

Η οπτική που υποστηρίζεις έχει ένα βασικό μειονέκτημα κατά την άποψή μου, της ανωτερότητας της ελληνικής γλώσσας έναντι όλων των άλλων.
Όμως εάν σε ικανοποιεί, σε ηρεμεί, σε καλύπτει, έληξε το θέμα, αυτή είναι για σένα. Όταν θα πάψει να σε καλύπτει θα βρεις άλλη. Και μην νομίζεις ότι κανείς τρέφει κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια στον γνωστό γλωσσολόγο, είναι ένας τύπος που τρώει από παντού και πληρώνεις τα λεξικά του το βάρος τους σε χρυσάφι.


γιαπετ μου ώρες είναι τώρα να σε περάσουν και για χριστιανό, να λιποθυμίσουμε όλοι μαζί.
υ.γ.εννοώ όσοι δεν σε ξέρουν

Edited by - pyramid on 24/04/2009 17:28:44Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

mimosa
Μέλος 3ης Βαθμίδας


773 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2009, 18:13:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους mimosa  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Άνοιξα σχετικό θέμα, όπου αναπτύσσω ένα σκεπτικό...

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10223


Μπράβο!
Πάρτε και τον ΟΑΝΗΣΕ και αφήστε ήσυχο αυτό το απολαυστικό θέμα. Ευχαριστώ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2009, 22:12:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
pyramid

quote:
γιαπετ μου ώρες είναι τώρα να σε περάσουν και για χριστιανό, να λιποθυμίσουμε όλοι μαζί.
υ.γ.εννοώ όσοι δεν σε ξέρουν

Γιατί όχι;;;

Μια χαρά άνθρωποι είναι οι χριστιανοί και έχουν λύσει και το υπαρξιακό (οι περισσότεροι).

Πού να κάτσεις τώρα να βρείς τι να σημαίνουν οι περιγραφές του Ιεζεκιήλ, ας πούμε, για πύρινα άλογα που κατέβαιναν απ' τον ουρανό με θόρυβο σαν δέκα χιλιάδες βροντές και με πύρινα πόδια, για ανθρώπους με μαλλιά σαν τον ήλιο (ξανθούς) που έβγαιναν απ' την κοιλιά τους για πύρινα βέλη που εξαφάνιζαν τον εχθρό και άλλα τέτοια... "τρελά"!!!

Άντε τώρα να βρείς τι να εννοεί η popul bouh, όταν περιγράφει πώς σκοτώνονταν οι Βρίσχνες (Βρίτρα για τους Ινδούς, Τιτάνες για τον Ησίοδο) και οι Αρχίκας και γίνονταν αγνώριστοι αφού έπεφταν τα μαλλιά τους και τα νύχια τους και τι ήταν η θανατηφόρος σκόνη.

Πώς να καταλάβεις τις μάχες μεταξύ Χωλεβάλ και Σαβήθ;

Ποιός είναι ο γίγας Σούρτ των Τευτώνων που έκαψε όλη τη Γη και αφάνισε κάθε ίχνος ζωής.

Γι' αυτό καλή μου φίλη pyramid, είναι μεγάλη δουλειά να τα... έχεις λύσει αυτά........


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2009, 22:18:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και μιας και μιλάμε για επιστημονική τεκμηρίωση,ας ξεκινησουμε με κατι ελαφρύ, περί καθαρότητας του ελληνικου DNA και την γεννετική
σύσταση των κατοίκων της χώρας μας, όπως διαπίστωσε, έπειτα απο
σχετικές έρευνες, με μεγάλη και διεθνή επιτροπη επιστημόνων
σχετικά με την καθαρότητα του ελληνικού γενετικού κώδικα...Μια
διάλεξη του κ. Κ. Τριανταφυλλίδη,καθιηγητή γενετικής στο Αριστοτέλειο,ελπίζω δεν θα τον βγάλει κανείς αγράμματο ή άσχετο...
Θα ακολουθήσουν κι άλλες επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις, με
αρχαιολογικό υλικό υποστήριξης, που οι οπαδοί των ινδοευρωπαίων,
δεν έχουν...
Ας δούμε όμως, πόσο καθαρό είναι το ελληνικό γενετικό υλικό και πόσο
επηρεάσαμε με αυτό την Ευρώπη...

ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, Καθηγητής Γενετικής και Γενετικής Ανθρώπου Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Τηλ. 2310 998309, email: triant@bio.auth.gr

(Διάλεξη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του προγράμματος σεμιναρίων Ελληνικής Αυτογνωσίας του ινστιτούτου Αριστοτέλης στις 28 Νοεμβρίου 2007)

Η προέλευση του ανθρώπινου είδους πάντοτε συναρπάζει τους φιλοσόφους, τους επιστήμονες, αλλά και τους απλούς πολίτες. Ειδικότερα οι Έλληνες ενδιαφερόμαστε να μάθουμε τις βιολογικές ρίζες μας ως κατοίκων της Ευρώπης. Για να επιτευχθεί αυτό: μελετήθηκε η γενετική ποικιλομορφία των κατοίκων της Ελλάδας με χρήση πολλών και διαφορετικών γενετικών δεικτών με απώτερο στόχο τη συσχέτιση των γενετικών δεδομένων με ιστορικά, γλωσσικά, αρχαιολογικά και παλαιοντολογικά δεδομένα.
Η μελέτη των κατοίκων της Ελλάδας έγινε με ανάλυση: Ομάδων αίματος, ενζυμικού και πρωτεϊνικού πολυμορφισμού, STRs των αυτοσωμάτων, δείκτες του χρωμοσώματος Υ και του μιτοχονδριακού DNA.
Ερευνητική Ομάδα: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κουβάτση Αναστασία, Δρ. Αστρεινίδης Άρης, Δρ. Δεληγιαννίδης Παναγιώτης, Ιερεμιάδου Φωτεινή, Δρ. Καπλάνογλου Λάζαρος, Δρ. Καραΐσκου Νικολέτα, Κεραμάρη Μαρία, Κυρμιζίδης Γιώργος, Δρ. Κοντοπούλου Έλενα, Μανιατάκος Νίκος, Ρούσκας Κωνσταντίνος, Τριαντάφυλλου Νατάσσα, Δρ. Χατζηκυριακίδου Ανθή, Τσοποζίδου-Πέϊου Μιράντα.
Συνεργασία με πανεπιστήμια Ιταλίας (Torino και Pavia), Η.Β. (Newcastle Upon Tyne, Oxford), H.II.A. (Stanford)

Αποτελέσματα

Η μελέτη 13 αυτοσωματικών γενετικών δεικτών αποκάλυψε μεγάλο βαθμό γενετικής ποικιλομορφίας στους κατοίκους της Ελλάδας. Δεν διαπιστώθηκε όμως γενετική ετερογένεια μεταξύ των Ελληνικών πληθυσμιακών δειγμάτων (από τις διάφορες περιοχές της χώρας). Η μελέτη του μιτοχονδριακού DNA έδειξε πολύ μικρό βαθμό ετερογένειας ανάμεσα στους κατοίκους διάφορων γεωγραφικών διαμερισμάτων της χώρας. Από την άλλη, η μελέτη γενετικών δεικτών του χρωμοσώματος Υ έδειξε ότι η γενετική σύσταση του ανδρικού πληθυσμού της Κρήτης διαφέρει στατιστικά σημαντικά από τη γενετική σύσταση του ανδρικού πληθυσμού της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Α. Ανάλυση μιτοχονδριακού DNA
Τα κύρια συμπεράσματα από την έρευνα είναι τα ακόλουθα:

• Το 75-80% του σημερινού μιτοχονδριακού γονιδιακού (DNA) αποθέματος των κατοίκων της Ελλάδας έχει παλαιολιθική προέλευση. Το υπόλοιπο 20-25% έχει νεολιθική προέλευση από την εγγύς Ανατολή (από 9.000 χρόνια πριν).

• Τη Νεολιθική περίοδο οι περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης αποικίστηκαν από κατοίκους που μετανάστευσαν από τη Ν. Α. Ευρώπη.

• Πέρα από τη μετανάστευση ανθρώπινων πληθυσμών από την εγγύς Ανατολή προς την Ευρώπη, υπήρξε και αντίθετης φοράς μεταναστευτικό ρεύμα. Υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό 5-20% των ακολουθιών μιτοχονδριακού DNA των σημερινών κατοίκων της εγγύς Ανατολής έχει Ευρωπαϊκή προέλευση. Υποψήφιοι πληθυσμοί γι' αυτή τη ροή μιτοχονδριακού DNA είναι οι Έλληνες και οι Φρύγιοι.

Β) Ανάλυση δεικτών του χρωμοσώματος Υ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατανομή της απλοομάδος J-M102.. Δημιουργήθηκε πριν από 7900 χρόνια και παρουσιάζει μεγαλύτερη συχνότητα στη Νότια Βαλκανική. Ως εκ τούτου, είναι πιθανόν αυτή η απλοομάδα να εξαπλώθηκε τη Νεολιθική εποχή από τη Νότια Βαλκανική, π.χ. την Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Σύγκριση γενετικής σύστασης Ελλάδας - Ιταλίας: Η αρχαιολογική σκαπάνη στη Νότια Ιταλία (Απουλία και Καλαβρία) αποκάλυψε αρκετούς νεολιθικούς οικισμούς. Επιπλέον, είναι γνωστό, ότι οι περιοχές αυτές αποικίστηκαν σε ιστορικούς χρόνους από Έλληνες. Στη συγκεκριμένη εργασία ελέγχθηκε η γενετική συνεισφορά των Ελλήνων αποίκων στους κατοίκους της Κάτω Ιταλίας. Ως γενετικές υπογραφές των Ελλήνων χρησιμοποιήθηκαν οι απλοομάδες Ε-Μ78 και ]-Μ 172. Η συχνότητα π.χ. του δείκτη Ε-Μ 78 στο Ελληνικό δείγμα ήταν της τάξης του 47%, και στα δείγματα από την Κάτω Ιταλία της τάξης του 44%. Οι δύο δηλ. περιοχές είχαν παραπλήσια ποσοστά γι' αυτόν το γενετικό δείκτη. Η στατιστική επεξεργασία των δεδομένων αποκάλυψε ότι η συνεισφορά των Ελλήνων ανδρών αποίκων ύστερα από την ανάλυση δεικτών του χρωμοσώματος Υ είναι σε ποσοστό τουλάχιστον 7% στους άνδρες της Καλαβρίας και 22% στους άνδρες της Απουλίας.

Γ. DNA και προπαγάνδα
Το 2001 δημοσιεύτηκε εργασία με τίτλο: HLA genes in Macedonians and the sub-Saharan origin of the Greeks, Tissue Antigens 57, 118-127. Σύμφωνα με τους συγγραφείς (προέρχονταν από Πανεπιστήμιο των Σκοπίων και της Μαδρίτης), "οι Έλληνες της Ηπειρωτικής Ελλάδας μοιάζουν με τους κατοίκους της Ανατολικής Αφρικής (Αιθιοπίας), αλλά όχι με τους κατοίκους της Κρήτης". Επιπλέον, οι γείτονες μας κυκλοφορούν διαφημιστικά φυλλάδια στα οποία υποστηρίζουν ότι οι Νεγροαφρικανοί Έλληνες είμαστε σφετεριστές της πατρίδας τους. Η ερευνητική ομάδα όμως από την Ισπανία είχε δημοσιεύσει στο ίδιο περιοδικό και εργασία για την προέλευση των Παλαιστινίων και των Ισραηλιτών. Η εργασία αυτή εξαφανίστηκε από τη βιβλιογραφία ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες των Ισραηλινών.
Πέρα από τα παραπάνω, η εργασία αυτή στερείται επιστημονικής αξίας. Για τον λόγο αυτόν παραθέτω άρθρο με τίτλο: Dropped genetics paper lacked scientific merit, με συγγραφείς τους Neil Risch, Alberto Piazza and L. Luca Cavalli-Sforza, που δημοσιεύτηκε το 2002 στο πιο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, το Nature. Οι συγγραφείς αυτοί παραθέτουν τρεις διαφορετικούς λόγους για την αναξιοπιστία της εργασίας:

• Η ερευνητική ομάδα από τη Μαδρίτη και τα Σκόπια, χρησιμοποίησε μόνον έναγενετικό δείκτη, τον HLA (αντί 10 τουλάχιστον), και δείγματα μόνο από Κρήτη καιόχι από την Ηπειρωτική Ελλάδα.
Δημοσίευσε παράδοξα αποτελέσματα: Οι Γιαπωνέζοι π.χ. είναι σχεδόν ίδιοι με τους κατοίκους της Δ. Αφρικής, ενώ οι Έλληνες ομοιάζουν με Αιθίοπες και όχι με γειτονικούς κατοίκους της Μεσογείου.

• Σύμφωνα με τους 3 διαπρεπείς επιστήμονες: Η εργασία στερείται επιστημονικήςαξίας και ως εκ τούτου δεν έπρεπε να δημοσιευτεί.
Μελλοντικές προοπτικές: Συνεργασία Γενετιστών - αρχαιολόγων για τη:
• Δημιουργία εργαστηρίου μελέτης DNA οστών.
Σύγκριση του DNA των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας με το DNA που θα απομονωθεί από οστά νεκροπόλεων.

Το DΝΑ των Καλάς συμπίπτει με το DΝΑ των Ελλήνων
Στο πέρας της διάλεξης ο πρόεδρος του ινστιτούτου Αριστοτέλης Κος Αριστοτέλης Βρίτσιος ανέφερε: «Πριν από μερικά χρόνια είχε έλθει ο επικεφαλής των Καλάς στον ΟΗΕ γιατί οι Καλάς όπως και όλες οι φυλές οι «παράδοξες» εκπροσωπούνται και έχουν ένα γραφείο στον ΟΗΕ αυτός ζήτησε μόνος του να κάνουμε μία εξέταση του DΝΑ του. Παρακάλεσα τον κύριο Τριανταφυλλίδη να πάρει ένα δείγμα με έγγραφη συγκατάθεσή του, διότι δεν μπορείς να παίρνεις αίμα από τον οποιοδήποτε και το συμπέρασμα που βγήκε από τους περίπου 15 δείκτες, ήταν πως μόνον τρείς ήταν διαφοροποιημένοι. Συμπέρασμα πως το DΝΑ του ανθρώπου συνέπιπτε με το Ελληνικό DΝΑ . Πολύ σημαντικό στοιχείο για ανθρώπους που είναι μέσα στο Πακιστάν.
Αυτά για αγνωστικιστές και μή και θα ακολουθήσουν κι άλλα..Απλά θέλουμε μια βάση καθαρά επιστημονική.....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2009, 22:22:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
γιαπετ:
έγραψα σε προηγούμενο μήνυμά μου, ότι η συμπτωματική ένωση αμινοξέων (που είναι η βάση της ζωής) για να τοποθετηθούν τυχαία στη σωστή σειρά και θέση προκειμένου να σχηματισθεί ένας απλούστατος έμβιος οργανισμός, πρέπει να γίνουν βιολογικές αντιδράσεις, ο αριθμός των οποίων φθάνει τις 10 με 2.000.000 μηδενικά από πίσω, όπως υπολόγισαν οι σύγχρονοι υπολογιστές.

Ο αριθμός που προκύπτει, είναι εξωφρενικά τεράστιος και δεν αρκεί η ηλικία της Γης (4.500.000.000 ΧΡΌΝΙΑ) για να τις χωρέσει.

Αν σκεφθούμε ότι για κάθε μια απ' αυτές χρειάζεται ο ελάχιστος χρόνος των τριών προς εκατό τετράκις εκατομμυριοστά (3:100.000.000.000.000.000) του δευτερολέπτου, σημαίνει ότι γίνονται 300.000.000.000.000.000 (τριακόσια τετράκις εκατομμύρια) αντιδράσεις, το δευτερόλεπτο.

Υπολείπεται μερικές φορές, η ηλικία της Γης, για να φθάσει η ζωή στο σημερινό στάδιο.Άμα είσαι κολόφαρδος!!!!!!!!!!....... μην το ψάχνεις......

quote:
γιαπετ:
Αυτό που θεωρώ πιθανό, είναι να υπέστη ο άνθρωπος της Γης μετάλλαξη ή μεταλλάξεις, από άλλες οντότητες, με μεγαλύτερο βιολογικό παρελθόν και τεχνολογία, με σκοπό την επίσπευση της εξέλιξής του, στα πλαίσια της δημιουργίας.


Να ο άνθρωπος πρώτα ήταν έτσι!!!
Μετά την καταστροφή του Άρη, ήρθαν περαστικοί οι Αρειανοί!
δεν τους άρεσε η εικόνα μας και μας έκαναν έτσι:

Mετά έφυγαν οι Αρειανοί και ευτυχώς πέρασαν κάποιοι άλλοι (ταξιδιώτες του διαστήματος αυτοί) είδαν τον κουμπαρά και εμπνεύστηκαν το ανάποδο και μας έδωσαν τη σημερινή μας μορφή!

Ποιος ξέρει μετά από χρόνια όταν θα έρθουν άλλοι περαστικοί διαστημοταξιδιώτες! τι έμπνευση θα έχουν.......


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2009, 22:42:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ευρωπαίοι, όλες οι εργαστηριακές απόπειρες περιέχουν και ένα ποσοστό λάθους.
Έτσι και η μετάλλαξη, δεν έχει πάντα επιτυχία, απ' ότι διαπιστώνω, οπότε μην το παίρνεις προσωπικά που εσύ δεν στάθηκες... κωλόφαρδος...


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2009, 01:45:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve

Και μιας και μιλάμε για επιστημονική τεκμηρίωση,ας ξεκινησουμε με κατι ελαφρύ, περί καθαρότητας του ελληνικου DNA και την γεννετική
σύσταση των κατοίκων της χώρας μας, όπως διαπίστωσε, έπειτα απο
σχετικές έρευνες, με μεγάλη και διεθνή επιτροπη επιστημόνων
σχετικά με την καθαρότητα του ελληνικού γενετικού κώδικα...Μια
διάλεξη του κ. Κ. Τριανταφυλλίδη,καθιηγητή γενετικής στο Αριστοτέλειο,ελπίζω δεν θα τον βγάλει κανείς αγράμματο ή άσχετο...
Θα ακολουθήσουν κι άλλες επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις, με
αρχαιολογικό υλικό υποστήριξης, που οι οπαδοί των ινδοευρωπαίων,
δεν έχουν...
Ας δούμε όμως, πόσο καθαρό είναι το ελληνικό γενετικό υλικό και πόσο
επηρεάσαμε με αυτό την Ευρώπη...

Κανείς δεν θα βγάλει άσχετο τον καθηγητή. Αντίθετα θα βγάλει δικαιολογημένα άσχετο εσένα που δεν καταλαβαίνεις σε τι αφορούν τα κείμενα που αντιγράφεις και κατά πόσο σχετίζονται με τις θέσεις που σου αμφισβητούν και υποστηρίζεις.

Που μιλάει ο καθηγητής για ανωτερώτητα ελληνικού DNA? Πουθενά!
Πού αναφέρει ο καθηγητής ότι δεν ισχύει η ινδοευρωπαϊκή θεωρία? Πουθενά!

Και τα υπόλοιπα που αναφέρει είναι άσχετα με αυτά που υποτίθεται συνιστούν απάντηση σε "αγνωστικιστές"...
Χρησιμοποίησα εγώ την έρευνα του Πανεπιστήμίου των Σκοπίων και της Μαδρίτης ως επιχείρημα για κάτι? Κι αφού δεν το έκανα τι σχέση έχει το συγκεκριμένο τμήμα του κειμένου σου με την αντιπαράθεση μας? Είσαι σίγουρος ότι ξέρεις να διαβάζεις -και το κυριότερο- να κατανοείς τα ελληνικά?

Ανάθεμα κι αν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις στα επιστημονικά κείμενα φουκαρά τρέχαγυρευε...
Ποια άλλη αιτία μπορεί να έχει η συνεχόμενη παράθεση άσχετων κειμένων αν όχι την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας σου? Σε νιώθω...απλά θες κι εσύ να φαίνεται ότι λες κατι τεκμηριωμένο, έτσι για τις εντυπώσεις, κι ας είναι άσχετο με αυτά που γράφονται...
Μου θυμίζεις κάτι πεισματάρικα νήπια που θέλουν ντε και καλά να περάσει το δικό τους...

Δεν ευελπιστώ σε κατανόηση!

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2009, 02:22:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
γιαπετ:
ευρωπαίοι, όλες οι εργαστηριακές απόπειρες περιέχουν και ένα ποσοστό λάθους.
Έτσι και η μετάλλαξη, δεν έχει πάντα επιτυχία, απ' ότι διαπιστώνω, οπότε μην το παίρνεις προσωπικά που εσύ δεν στάθηκες... κωλόφαρδος...

Κοίταξε να δεις..... όλοι ενστικτωδώς ψάχνουμε τον Δημιουργό μας ......εγώ τον Θεό μου!........ κι εσύ τους εξωγήινους!!!!


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2009, 02:47:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παιδιά, μη σταματάτε ούτε λεπτό, το θέμα έχει μπεί σε άλλες διαστάσεις.

Ο τυπάκος (εξωγήινος) πολύ στερημένος μου φαίνεται. Λες να είναι ο δημιουργός του Αχμαντιναντζατ;

ΕρίωπαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2009, 02:49:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2

Μα αυτό ακριβώς έχει κάνει! έχουμε κατανοήσει το πως δημιουργήθηκε το σύμπαν αλλά δεν μπορούμε να το δημιουργήσουμε.
Έχουμε κατανοήσει πως δημιουργείται η ζωή! αλλά δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε!
Το ότι εσύ όμως αυτό δεν μπορείς να το δεχτείς! είναι και αυτό μέρος του "παιχνιδιού", θα ήταν όντως πολύ βαρετό! να είχαμε όλοι τις αβασάνιστα τις ίδιες απόψεις!
-Όλα εν σοφία εποίησε!!!!! και απόδειξη ότι τίποτα δεν είναι ατελές! Εάν νομίζεις ότι κάτι είναι μπορούμε να το κουβεντιάσουμε!!!!


1) Πώς ξέρεις τι έχει κάνει? Νόμιζα ότι δεν μπορούσες να κατανοήσεις τον δημιουργό σου.
2) Εχουμε δημιουργήσει τους βασικούς δομικούς λίθους της ζωής στο εργαστήριο
3) Δηλαδή ο δημιουργός φτιάχνει μερικούς δύσπιστους προς αυτόν ανθρώπους όπως εμένα ώστε να μην ενέχει βαρεμάρα το παιχίδι του?
Ενδιαφέρουσα άποψη, δεν λέω. Παρεπιπτόντως σου έχω πει ότι μέχρι πριν μερικά χρόνια ήμουν κι εγώ χριστιανός?
4) Ενας εκ γενετής τυφλός δεν είναι "ατελές" ον αφού του λείπει μία από τις αισθήσεις που έχουν οι άλλοι?


quote:

γιαπετ

έγραψα σε προηγούμενο μήνυμά μου, ότι η συμπτωματική ένωση αμινοξέων (που είναι η βάση της ζωής) για να τοποθετηθούν τυχαία στη σωστή σειρά και θέση προκειμένου να σχηματισθεί ένας απλούστατος έμβιος οργανισμός, πρέπει να γίνουν βιολογικές αντιδράσεις, ο αριθμός των οποίων φθάνει τις 10 με 2.000.000 μηδενικά από πίσω, όπως υπολόγισαν οι σύγχρονοι υπολογιστές.

Ο αριθμός που προκύπτει, είναι εξωφρενικά τεράστιος και δεν αρκεί η ηλικία της Γης (4.500.000.000 ΧΡΌΝΙΑ) για να τις χωρέσει.

Αν σκεφθούμε ότι για κάθε μια απ' αυτές χρειάζεται ο ελάχιστος χρόνος των τριών προς εκατό τετράκις εκατομμυριοστά (3:100.000.000.000.000.000) του δευτερολέπτου, σημαίνει ότι γίνονται 300.000.000.000.000.000 (τριακόσια τετράκις εκατομμύρια) αντιδράσεις, το δευτερόλεπτο.

Υπολείπεται μερικές φορές, η ηλικία της Γης, για να φθάσει η ζωή στο σημερινό στάδιο.


Επειδή δεν έχει τύχει να διαβάσω τα στοιχεία που αναφέρεις, μπορείς να με παραπέμψεις στη σχετική μελέτη?

Τα πράγματα δεν νομίζω να είναι τόσο απλά. Πάντα παίζει το ενδεχόμενο οι διάφορες χημικές ενώσεις να επιταχύνουν τις επόμενες. Επίσης παίζει και το σενάριο οι βασικοί δομικοί λίθοι της ζωής να έχουν έρθει από το διάστημα στο οποίο έχουμε εντοπίσει αμινοξέα. Ετσι τουλάχιστον ξέρω εγώ.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2009, 03:06:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πού να κάτσεις τώρα να βρείς τι να σημαίνουν οι περιγραφές του Ιεζεκιήλ, ας πούμε, για πύρινα άλογα που κατέβαιναν απ' τον ουρανό με θόρυβο σαν δέκα χιλιάδες βροντές και με πύρινα πόδια, για ανθρώπους με μαλλιά σαν τον ήλιο (ξανθούς) που έβγαιναν απ' την κοιλιά τους για πύρινα βέλη που εξαφάνιζαν τον εχθρό και άλλα τέτοια... "τρελά"!!!

Άντε τώρα να βρείς τι να εννοεί η popul bouh, όταν περιγράφει πώς σκοτώνονταν οι Βρίσχνες (Βρίτρα για τους Ινδούς, Τιτάνες για τον Ησίοδο) και οι Αρχίκας και γίνονταν αγνώριστοι αφού έπεφταν τα μαλλιά τους και τα νύχια τους και τι ήταν η θανατηφόρος σκόνη.

Πώς να καταλάβεις τις μάχες μεταξύ Χωλεβάλ και Σαβήθ;

Ποιός είναι ο γίγας Σούρτ των Τευτώνων που έκαψε όλη τη Γη και αφάνισε κάθε ίχνος ζωής.


Φίλε γιαπετ, ή αρχίζεις αμέσως την εξομολόγηση/κατάθεση για τα εν θέματι ή κατεβάζω 10 σελίδες ετυμολογικό σκωτσέζικο ντούς για αντιπερισπασμό. Σοβαρολογώ εε!!

ΕρίωπαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2009, 03:14:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Agnostic:
οι βασικοί δομικοί λίθοι της ζωής

Άρα έχει δίκιο ο Τρεχαγύρευε που επιμένει Χριστιανικά ακόμη λέγοντας ότι ο Ιησούς είναι ο ΑΓΚΟΣ (αγκωνάρι)της Ζωής.
Αα.. συνεννοημένοι μου φαίνεστε εσείς οι δύο. Τσακωτούς σαν έκανα


ΕρίωπαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2009, 03:25:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Mimosa
Μπράβο!
Πάρτε και τον ΟΑΝΗΣΕ και αφήστε ήσυχο αυτό το απολαυστικό θέμα. Ευχαριστώ

Σας περικαλώ κύριος, να κασέρετε Αφασιολανδό μετανάστη μεγγάλη στενουχόρια χουρίς ..Ωνάση.


ΕρίωπαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2009, 03:52:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Nυστάζω αλλά δε θα χαλάσω το χατίρι του φίλου μου του ΕΡΙΩΠΙΣ!

quote:
γιαπετ:
Πού να κάτσεις τώρα να βρείς τι να σημαίνουν οι περιγραφές του Ιεζεκιήλ, ας πούμε, για πύρινα άλογα που κατέβαιναν απ' τον ουρανό με θόρυβο σαν δέκα χιλιάδες βροντές και με πύρινα πόδια, για ανθρώπους με μαλλιά σαν τον ήλιο (ξανθούς) που έβγαιναν απ' την κοιλιά τους για πύρινα βέλη που εξαφάνιζαν τον εχθρό και άλλα τέτοια... "τρελά"!!!

Είδες για να μην έχεις ανοίξει ποτέ σου τη Βίβλο?

Γράφει ο Ιεζεκιήλ : "Mέσα από τη φωτιά διέκρινα 4 όντα που έμοιαζαν με άνθρωπο. Το κάθενά τους είχε 4 πόδια και 4 φτερά. Τα πόδια τους ήσαν ίσια, ενώ τα πέλματά τους, έμοιαζαν με του μοσχαριού και σπινθηροβολούσαν σαν γυαλιστερός χαλκός.
Εκτός από τα 4 πρόσωπα και τα 4 φτερά, καθένα από τα όντα αυτά είχε 4 ανθρώπινα χέρια, ένα χέρι κάτω από κάθε φτερό...Όσο για την όψη του προσώπου τους, το κάθεο όν είχε από μπροστά τη μορφή του ανθρώπου, δεξιά τη μορφή του λιονταριού, αριστερά τη μορφή βοδιού και πίσω τη μορφή αετού"

Εδώ βέβαια αυτά μοιάζουν ποιο πολύ με τους απογόνους που επιθυμεί ο ΟΑΝΝΗΣΕΑ......

Αύριο με υγεία....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2009, 04:44:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Agnostic:
οι βασικοί δομικοί λίθοι της ζωής

Άρα έχει δίκιο ο Τρεχαγύρευε που επιμένει Χριστιανικά ακόμη λέγοντας ότι ο Ιησούς είναι ο ΑΓΚΟΣ (αγκωνάρι)της Ζωής.
Αα.. συνεννοημένοι μου φαίνεστε εσείς οι δύο. Τσακωτούς σαν έκανα


Ερίωπας


Μην τον δουλεύεις τον τρέχαγύρευε έτσι ρε Λουκά. Αν πάρει πάνω του είναι ικανός να ξεκινήσει παλαιοημερολογίτικη "σταυροφορία" από τη Λάρισα μέχρι την Αδελαϊδα! Και άντε να τον συμμαζεψουμε μετά...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2009, 04:47:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει σήμερα ότι τα επιστημονικά κλιμάκια δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα «λατρευτικό» της νέας παγκόσμιας θρησκείας που λέγεται «Επιστήμη».

Ποιος αμφισβητεί ότι αυτή η Νέα Παγκόσμια θρησκεία δεν πολεμά και δεν θυσιάζει τους αντιπάλους της;

Ποιος αμφισβητεί ότι η Νέα Παγκόσμια θρησκεία δεν έχει τους ιεροεξεταστές της, την «Πυρά» της, τα σκοτεινά κελιά της για όσους δε την δέχονται και προπάντων τον επαγγελματικό εξωστρακισμό των αντιπάλων;

Ποιος αμφισβητεί ότι καθημερινά ο «Ποντίφικας της Νέας Παγκόσμιας θρησκείας δεν δημιουργεί αιρετικούς στο όνομα της;
Ποιος αμφισβητεί ότι αν δεν προσκυνήσεις το «καθίκι» δηλαδή αν αμφισβητήσεις αυτά που λέει ο καθηγητής πτυχίο δεν παίρνεις;

Ποιος αμφισβητεί ότι αυτές οι διεφθαρμένες κλίκες των κατόχων των πληρωμένων πτυχίων με τις διασυνδέσεις τους δεν ελέγχουν στην εποχή μας τον κόσμο πολιτικά και επιστημονικά;

Ποιος αμφισβητεί ότι αν δεν κάτσεις παραγιός για κάμποσα χρόνια δίπλα στο κατεστημένο η επιστημονική σου εργασία δεν θα πάρει ποτέ της το πολυπόθητο περίζωμα της «Επιστημονικής επάρκειας»;

Ποιος αμφισβητεί ότι ακόμα και μέσα σε ένα αθώο φόρουμ δεν θα εμφανιστεί ο αόρατος αυτόκλητος συντονιστής που θα αναλάβει να ενημερώσει σωστά τους αναγνώστες και να προστατεύσει τους αναγνώστες (δωρεάν παρακαλώ) από τις αυθαιρεσίες κάποιων ανόητων, αδιάβαστων, αλλά πολλές φορές και από τις εργασίες άλλων επιστημόνων που δεν έχουν ακόμα προσκυνήσει το «Δόγμα», χλευάζοντας όσα δεν συμμορφώνονται με τις πάγιες θέσεις της Νέας Παγκόσμιας Θρησκείας του;

Ποιος αμφισβητεί ότι δίπλα σ’ αυτούς τους αυτόκλητους ιεροεξεταστές δεν παρασιτολογούν και διάφοροι «φανατικοί οπαδοί» του Δόγματος;

Ποιος αμφιβητεί για παράδειγμα αν υπογράψει κάποιος «Ερίωπας» και μιλήσει για «Ενέργεια Μηδενικού Σημείου» και για γεννήτριες που μπορούν να πολλαπλασιάσουν την εισερχόμενη ενέργεια τότε αμέσως δεν θα εμφανιστούν οι «οργισμένοι νέοι του Μωυσέως» και θα στήσουν «θέατρο σκιών» με όλο τον καρνάβαλο από κινούμενα σχέδια μέχρι πικρόχολα σχόλια του χειρίστου είδους μόνο και μόνο για να πολεμήσουν την άποψή του;

Ερίωπας


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2009, 04:57:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Agnostic
Μην τον δουλεύεις τον τρέχαγύρευε έτσι ρε Λουκά. Αν πάρει πάνω του είναι ικανός να ξεκινήσει παλαιοημερολογίτικη "σταυροφορία" από τη Λάρισα μέχρι την Αδελαϊδα! Και άντε να τον συμμαζεψουμε μετά...


Lost in Necropolis


Nten mouniazi emena, ego ...Ωναση telei parea.
Kai miapoutanaferamepoutsatsospouziskardestain. Nten einai to idio prama.

Afasiolando metanasti filai apanouta kai stavrouta


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2009, 08:44:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Άρε φουκαρά Agnostic, ακόμη ομφαλοσκοπήσεις κάνεις...
Αλήθεια, πότε θα βγάλεις το κεφάλι απο την άμμο;
Γιατί εγώ ξεκίνησα είπα για την καθαρότητα του ελληνικού
γονιδίου, ώστε όταν θα πούμε και τα καλά, να μην έχουμε
ασυνενοησίες...Αλλά, μωρός το μωρό, συγκρούεται....
Θα πούμε κι άλλα...Γιατί άρχισες τις δημοκοπίες; Γιατί εκτίθεσαι
κι ως συνήθως, θα τρέχεις να μαζέψεις τα ασυμάζευτα και τζάμπα;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2009, 18:47:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΡΙΩΠΙΣ

quote:
Φίλε γιαπετ, ή αρχίζεις αμέσως την εξομολόγηση/κατάθεση για τα εν θέματι ή κατεβάζω 10 σελίδες ετυμολογικό σκωτσέζικο ντούς για αντιπερισπασμό. Σοβαρολογώ εε!!

Μη με ανάβεις φίλε Λουκά, γιατί θα μας εξορίσουν στην Αλμπάνα και θα περιμένουμε άλλους 188 Εγρήγορους για να ξανακατέβουμε στο Ερμώμ...

Κι εγώ σοβαρολογώ!!!


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2009, 19:00:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ευρωπαίοι

quote:
Είδες για να μην έχεις ανοίξει ποτέ σου τη Βίβλο?

Γράφει ο Ιεζεκιήλ : "Mέσα από τη φωτιά διέκρινα 4 όντα που έμοιαζαν με άνθρωπο. Το κάθενά τους είχε 4 πόδια και 4 φτερά. Τα πόδια τους ήσαν ίσια, ενώ τα πέλματά τους, έμοιαζαν με του μοσχαριού και σπινθηροβολούσαν σαν γυαλιστερός χαλκός.
Εκτός από τα 4 πρόσωπα και τα 4 φτερά, καθένα από τα όντα αυτά είχε 4 ανθρώπινα χέρια, ένα χέρι κάτω από κάθε φτερό...Όσο για την όψη του προσώπου τους, το κάθεο όν είχε από μπροστά τη μορφή του ανθρώπου, δεξιά τη μορφή του λιονταριού, αριστερά τη μορφή βοδιού και πίσω τη μορφή αετού"Για την ακρίβεια:

4 καὶ εἶδον καὶ ἰδοὺ πνεῦμα ἐξαῖρον ἤρχετο ἀπὸ βορρᾶ, καὶ νεφέλη μεγάλη ἐν αὐτῷ, καὶ φέγγος κύκλῳ αὐτοῦ καὶ πῦρ ἐξαστράπτον, καὶ ἐν τῷ μέσῳ αὐτοῦ ὡς ὅρασις ἠλέκτρου ἐν μέσῳ τοῦ πυρὸς καὶ φέγγος ἐν αὐτῷ.

15 καὶ εἶδον καὶ ἰδοὺ τροχὸς εἷς ἐπὶ τῆς γῆς ἐχόμενος τῶν ζῴων τοῖς τέσσαρσι· 16 καὶ τὸ εἶδος τῶν τροχῶν ὡς εἶδος θαρσείς, καὶ ὁμοίωμα ἐν τοῖς τέσσαρσι, καὶ τὸ ἔργον αὐτῶν ἦν καθὼς ἂν εἴη τροχὸς ἐν τροχῷ.

24 καὶ ἤκουον τὴν φωνὴν τῶν πτερύγων αὐτῶν ἐν τῷ πορεύεσθαι αὐτὰ ὡς φωνὴν ὕδατος πολλοῦ· καὶ ἐν τῷ ἑστάναι αὐτὰ κατέπαυον αἱ πτέρυγες αὐτῶν. 25 καὶ ἰδοὺ φωνὴ ὑπεράνωθεν τοῦ στερεώματος τοῦ ὄντος ὑπὲρ κεφαλῆς αὐτῶν.


Τι να εννοεί άραγε;;;

Μπορείς να αντιληφθείς ή βλέπεις παντού αγγέλους και ακούς τη φωνή του υπαρχηγού του Κρόνου και θεού σου;;;


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2009, 19:05:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου Agnostic, τη συγκεκριμένη αναφορά τη διάβασα σε κάποιο τεύχος του focus, πριν από κάνα δυο χρόνια. Αν θυμάμαι καλά, μιλούσε για ερευνητικό κέντρο της Αγγλίας.
Δεν ξέρω αν το έχω ακόμη, θα το ψάξω όμως.

Πάντως δεν είναι υπερβολή να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αυτοί οι αριθμοί, αν αναλογιστεί κανείς το... αποτέλεσμα!!


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2009, 19:27:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παραθέτω λοιπόν, φίλε μου Αγνωστικιστή, ένα θέμα που κράτησα στο αρχείο μου, περί ελληνικότητας και πολιτισμού και φυλετικής ανωτερότητας ή καλύτερα, μεταδοτικότερου.....Βλέπεις, η επιστήμη
ποτέ δεν έκρυψε την αλήθεια, υπήρξαν, όμως, και υπάρχουν οι
αντίθετοι στην αποκάλυψη της που πριτομύσαν να φτιάξουν μια άλλη
που να τους βοελύει για τα διεθνιστικά τους σχέδια, αλλά, Έλληνες
που το κάνουν αυτό...Το να πω, είναι παράδοξο, για να μην σκεφτούμε
τίποτε χειρότερο...
Και αναγράφει ο Michael Grant στο “The ancient Mediterranean” :

«Γιατί αραγε ο πολιτισμός γεννηθηκε στην περιοχη της ελλαδος και οχι αλλού; Είναι ένα ερώτημα που με απησχόλησε ιδιαιτέρως και εξακολουθώ να το θεωρώ ως ένα απο τά γοητευτικώτερα μυστήρια της ιστορίας»

Ακριβώς , ο ελληνισμός δεν είναι υποκατηγορία του πολιτισμού είναι δημιουργός , πατέρας και μητέρα ταυτοχρόνως του Πολιτισμού. ο Νιστε γράφει στο "Η γέννηση της φιλοσοφίας" (ελλ. Εκδ. «Μαρη-Κορόντζα» αθ. 1975, σελ 28 ) διαβεβαιώνοντας κατηγορηματικώς ότι οι Ελλήνες «ανακάλυψαν τους κυριότερους τύπους του φιλοσοφικού πνεύματος στους οποίους όλες οι μεταγενέστερες γενεές δεν πρόσθεσαν τίποτε το ουσιαστικό».

Δεν έχω αποφασίσει ή μάλλον δεν ξέρω καθόλου αν πρέπει να μιλήσω για αιγυπτιακό , για σουμερικό ,για ινδικό πολιτισμό , έτσι όπως το εννοήσατε εσείς τέλος πάντων ή όλα είναι παρακλάδια παρανοήσεις , επινοήσεις ή και μέρη του ελληνικού πολιτισμού

«ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ»

Είναι πολύ σημαντικό –μην πω αναγκαίο – να παρακολουθήσετε τον Δ.Δημόπουλο και αυτά που λέει:
http://www.youtube.com/watch?v=Mruoq0wlSYw
http://www.youtube.com/watch?v=xaPZjvMt754
http://www.youtube.com/watch?v=xxaPNFJU_m4
http://www.youtube.com/watch?v=x42lZ22KgFY

Τον τελευταίο καιρό έχει επικρατήσει η ιδέα ότι όλοι οι άνθρωποι πολιτισμοί , οι λαοί τα έθνη(που δεν υπάρχουν, έτσι; ) είναι ίσοι... και λένε «μια ψυχή έχουν όλοι, δύο μάτια, ένα στόμα, αυτιά , τα ίδια όργανα , μόνο το χρώμα διαφέρει.». Το οποίο πρόκειται για ένα φοβερό σόφισμα . Διότι αναφέρετε μονό στα εξωτερικά γνωρίσματα και στην έννοια της ψυχής, δηλαδή σε κάτι ακαθόριστο , μεταφυσικό και κατά ουσία θρησκευτικό. άλλα και όλα τα άλλα τα οντά , τα ζώα, ψυχή δεν έχουν; Και στόμα και μύτη και όργανα. Μήπως είναι όλα όμοια; Μια ματιά στους φυσικούς νόμους είναι αρκετή για την διαπίστωση του αντίθετου.

Άλλα , όπως λέει και ο Ζυλιέν Φρουντ(όχι ο γνωστός φρουντ) «Ένας πολιτισμός δεν υπαρχή παρά σε συγκριτική σχέση με τους άλλους». Και ακόμη «Κάθε μεγάλος πολιτισμός βασίζεται σε δύο προϋποθέσεις : θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τους άλλους και δει πλέον παγκοσμίως». Οι Έλληνες είναι αυτοί που πρώτοι κωδικοποίησαν τις έννοιες αυτές , με τον νόμο της Διαφοροποιήσεως . Το «πας μη ελλην βαρβαρως εστιν» δεν έχει ποτέ την έννοια της εχθρικότητος ή της περιφρονήσεως αλλά την έννοια της διαφοροποιήσεως.


Βλέπει κανείς εύκολα που οδηγούν όλες αυτές οι "νέες ιδέες" της "Παγκοσμοιοποιήσεως" , οι οποίες είναι ήδη σε εξέλιξη: Καμία διαφορά, καμία διαφοροποίησης , καμία ιεράρχησις αξιών ή συστημάτων αξιών, καμία σκέψις, καμία ιδέα,.... όλα ίσα κι όμοια , ισοπεδωμένα!

ΠΑΝΑΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌΣ ;

«Δεν υπάρχει αντινομία μεταξυ εθνικου και πανανθρωπινου. Το ένα ειναι συνεχεια του αλλου.Οποιος Ελληνας θελει να γραψη πανανθρωπινα, δεν εχει παρα να γραψει ενα καλο ελληνικό εργο. Μοναχα ελληνιστι μπορει ο Ελληνας να γινη πανανθρωπινος. Γιατι ετσι μοναχα μπορει να βρει τις ριζες του , δηλαδη τις ριζες του ανθρωπου»
Καζαντζάκης «καινούργια εποχη»

Οι αξίες του έθνους και του ανθρώπου είναι και ήταν συνδεδεμένοι με γερούς δεσμούς. Δεν μπορείς εν τούτοις να κανείς σύγκριση μεταξύ του εθνικού και του ατομικού ιδεώδους, διότι το τελευταίο, όσο κι αν είναι ιερό, σεβαστό, είναι χρονικά περιορισμένο -«ιδεώδες» με ημερομηνία λήξεως .

Κάποιοι που αυτονομάζονται «κοσμοπολίτες», "διότι ο πολιτισμός δεν έχει σύνορά διακρίσεις κ.τλ"., τούς ακούω σε κάθε ευκαιρία να βρίζουν , να συκοφαντούν ή μερικές φορές απλά να κατακρίνουν κάθε εθνικό. Φυσικά όμως έλλειψη διακρίσεων ανάμεσα στους λαούς(που είναι εκ φύσεως άνισοι, όπως όλα στην φύση) σημαίνει άμορφη μάζα. Και μάζα σημαίνει μόνο άτομα και ατομισμούς. Με τον κοσμοπολίτισμο, την έλλειψη εθνικών και φυλετικών διακρίσεων , προάγεται ο ατομικισμός .

Κοσμοπολιτισμός και ατομισμός είναι δύο καταστάσεις δίδυμες. Οποίος δεν έχει λαό και πατρίδα , έχει μόνο το άτομο του. Και αντιστρόφως , ο ενδιαφερόμενος μονό για το άτομο του δεν θέλει εμπόδια σύνορα και κράτη

ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΟΜΑΙΜΟΝ;

Είμαι περίεργος ένας «Ελλην» Σουηδός ή μαύρος θα νοιώσει με τον ίδιο τρόπο τον θρήνο της αλώσεως μ’ εμένα που ξέρω ότι την έγραψε ένας πρόγονος μου ;Θα ταραχθεί άραγε το ίδιο ο «ελληνοποιημένος» Αμερικάνος με την μικρασιατική καταστροφή, μ’ εμένα που ο προπάππους μου πολέμησε και πέθανε εκεί; Ασφαλώς, κάθε ελληνικής καταγωγής άτομο δεν σκέπτεται και δεν φέρεται ως Ελληνίδα, δεν έχει αυτομάτως Ελληνική συνείδηση. Όμως μπορεί με πιο φυσικό τρόπο να γίνει ενσυνείδητος Ελλην, να ενεργή πιο αυθεντικά ως τέτοιος.Οι αρχαίοι έλεγαν ότι ο άνθρωπος είναι αυτό που η φύσης του όρισε , συν ο αγώνας που ο ίδιος έκανε. Στον ξένο ελληνολάτρη υπάρχει αγών , λείπει η φύση. Στον Έλληνα μπορεί να λείπει ο Αγών. Όταν όμως υπάρχει, γίνεται Τέλειος Έλλην. Διότι ένας Έλλην βοσκός είναι κατά φυσίν τετοιος, ενω ο σοφότερος ελληνιστής όχι.

Ότι οι μόνοι πραγματικοί Έλληνες υπήρξαν οι φυλετικός Έλληνες το αποδεικνύει και η ιστορία.Πρώτα απ’ όλα οι δημιουργοι της ήταν οι Έλληνες, την δίδαξαν , έζησαν μεγάλωσαν σε αυτήν την γη και συνεχίζουν να μεγαλώνουν να δημιουργούν σε αυτήν την γη. Οι ιδέες τους είναι ελληνικές, κάθε δημιουργημά τους φωτίζει ελληνικότητα. Αναρίθμητοι ξένοι προσπάθησαν να γίνουν Έλληνες , Ασιάτες και Αιγύπτιοι κατα τους ελληνιστικούς χρόνους, Λατίνοι κατα τους Ρωμαϊκους ,Δυτικοευρωπαίοι και την Αναγέννηση. Πολλοί υπήρξαν ειλικρινείς και προσπάθησαν ειλικρινά.Το πέτυχαν; Επέζησε ο ελληνικός πολιτισμός στην ανατολή; Δημιούργησαν πολιτισμό οι Λατίνοι εφάμιλλο του ελληνικού ή παρέμειναν απλού και στην καλύτερη περίπτωση μέτριοι μιμητές αντιγραφές μια εσωτερικότητας;Και η αναγενησις δεν απεδείχθη τελικώς στρεβλωτική της ελληνικότητας, της οποίας η ουσία δεν έγινε αντιληπτή από τους δυτικούς;Που; πότε; Ποιους; είχαμε Έλληνες , που δεν ήσαν καταγωγής Ελληνες;

Όπως γράφει κάπου ο Δημόπουλος, ο φιλελληνισμός οφείλεται στο λίγο ελληνικό αίμα που μεταδόθηκε στην ευρώπη( ιδιαίτερα ) κατά την πρώτη ελληνική «κοσμοκρατορία» με την μετακίνηση των «μαζών». Υπάρχει η παγκόσμια έρευνα του πανεπιστημίου του Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας που δημοσιεύτηκε στην απογευματινή Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2005 , όπου στο άρθρο αναγράφετε «Εντυπωσιακό! Το DNA(γενετική σύσταση) των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρά καυκάσια φυλή!(λευκή φυλή)[..]χρησιμοποιήθηκαν 44 δείκτες DNA του χρωμοσώματος Y[..]σε 2400 άνδρες από 29 διαφορετικούς πληθυσμούς[..] Απο την Ελλάδα αναλύθηκε η γενετική σύσταση 143 ανδρών[..] «Με 400 χρόνια σκλαβίας περιμέναμε πως θα υπήρχε κάποια μογγολική υπογραφή. Δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο[..] σε μεγάλο ποσοστό , οι Έλληνες μεταδώσαμε το DNA και στην υπόλοιπη Ευρώπη[..] Για αλλή μια φόρα τεκμηριώνεται ότι η Μεγάλη Ελλάδα αποτελείτο κυρίως, απο ελληνικούς πληθισμούς».
Μπορούμε να πούμε λοιπόν, ότι οι Έλληνες , μέσω της γλώσσας, του πολιτισμού και του γεννετικού τους κώδικα, έχουν συνεισφέρει τα
μάλλα, στην ανάπτυξη του δυτικού και σχεδόν, πανανθρώπινου
πολιτισμού...Αυτά δεν μπορεί να τα αρνείσια...Αυτά φίλε μου Αγνωστικ, είναι επιστημονικές θέσεις και υπάρχουν και πολλά
άλλα...Δεν είναι καιρός νομίζεις να αλλάξεις την "κασέτα";....
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 51 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.25
Maintained by Digital Alchemy