ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 υπαρχει Δημιουργος;
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 52
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2008, 10:14:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Φίλε μου Γιάπετ,ο λόγος που αναφέρθηκα στις πηγές
είναι γιατί όντως μπορεί να παρεξηγηθούν, αλλά
κατά βάση, οι γραφές εκλαμβάνονται κατά το δοκούν,
ήτοι, κατά πως βολεύει τον καθένα…
Το θέμα είναι ότι κι αυτές κάτι συγκεκριμένο
λένε και δεν είναι λάστιχο…
Δεν πιστεύω δε ότι είναι θέμα φαντασίας, αλλά
θέμα παρερμήνιας και όλο συμπτωματικά με
τον χριστιανισμό, μόνο….
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2008, 11:00:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
quote:
Ξέρουμε πως στην αγία γραφή, γράφει για Μάτυρες Χριστού.
1)Αλήθεια που γράφει στην αγία γραφή:Μάρτυρες του Ιαχωβά; ας μας πουν οι πολύξεροιτης οργάνωσης.

Αγαπητέ grecobraziliano, αναφέρει κάπου η Γραφή για Χριστιανούς Ορθόδοξους;
Αναφέρει Χιλιαστές;
Αναφέρει Καθολικούς;
Αναφέρει Διαμαρτυρόμενους;

Δυστυχώς δεν αναφέρει τίποτα από όλα αυτά αλλά γράφει για κάποια πράγματα τα οποία τελικά πολύ λίγοι άνθρωποι κατανοούν κι εφαρμόζουν στην καθημερινότητα τους.
Ο Ιησούς μίλησε για την Αγάπη, για τον σεβασμό και για την πνευματικότητα.
Δε μίλησε ούτε για την χωριστικότητα, ούτε για αιρέσεις, ούτε για υπεροχή της Α αίρεσης έναντι της Β.
Ανέφερε ότι μπροστά στα μάτια του Θεού όλοι είναι ίδιοι, κανείς δεν είναι κατώτερος και κανείς ανώτερος.
Μίλησε πολύ απλά και ξεκάθαρα για ύψιστες έννοιες κι αρετές κι όμως, αυτοί οι απλοί λόγοι του φαίνεται πως γίνονται κατανοητοί από ελάχιστους ανθρώπους.

Εδώ κι αρκετές σελίδες παρατηρώ κάποιους ανθρώπους να βρίσκονται σε μια διαμάχη μεταξύ τους για το ποιό δόγμα είναι το καλύτερο (;) και πιο αρεστό στον Θεό.
Προσπαθεί ο ένας να αναιρέσει την πίστη του άλλου με τέτοια ευκολία και με τόση αποφασιστικότητα που δεν αναρωτιέται τι επιπτώσεις θα έχει αυτό σε έναν συνάνθρωπο του.
Ποιός από εμάς έχει το δικαίωμα να παίξει με την θρησκευτική πίστη του άλλου και να χλευάσει αυτά που εκείνος θεωρεί ιερά κι έχει ως εφόδια για την πνευματική εξέλιξη του;
Ποιός θα μπορέσει να μιλήσει για την αγάπη που δίδαξε στην φιλοσοφία του ο Ιησούς όταν πρακτικά την αγάπη αυτή την έχει διώξει χιλιόμετρα μακριά;
Μπορεί κάποιος από όλους τους συμμετέχοντες του θέματος να αποστασιοποιηθεί από τον διάλογο και να προσπαθήσει να δει αυτό που λαμβάνει χώρα;
Εάν το κάνει, θα απογοητευθεί από αυτό που συμβαίνει.

Λυπάμαι που το λέω αλλά ίσως να μην έχει καμία σημασία ποιό δόγμα είναι το πιο ορθό, το πλησιέστερο στο θέλημα του Θεού, το πιο πιστό στην διδαχή του Ιησού για μια Εκκλησία και στην διδασκαλία του .
Ούτως ή άλλως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ και δεν έχει και κανένα νόημα μια τέτοια απόδειξη.
Τουλάχιστον για εμένα που δεν είμαι Χριστιανός, κάτι τέτοιο δεν έχει καμία σημασία και ποσώς με ενδιαφέρει.
Αυτό που θεωρώ σημαντικό είναι κάποια μηνύματα του Ιησού τα οποία μπορούν να ωφελήσουν και να διδάξουν πραγματικά έναν άνθρωπο εάν τα κατανοήσει με όλο του το είναι.

Και πιστέψτε με, σε αυτό το θέμα έχω πολύ καιρό να δω κάποιο ίχνος από αυτά τα μηνύματα καθώς παρατηρώ στείρες αντιπαραθέσεις, χλευασμό και κούφια λόγια τα οποία φαίνεται πως είναι αποτέλεσμα παθών.In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2008, 11:23:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Φίλε μου D Incubus, το θέμα είναι ότι δεν μπορεί
να δηλώνουν χριστιανοι κάποιοι που αμφισβητούν
την θεικότητα του Χριστού, είναι οξύμωρο σχήμα ,
πώς να το κάνουμε…
Ξέρουμε πολύ καλά ποσες αιρέσεις έκαναν οι εβραίοι
για να διαλύσουν τον χριστιανισμό, αλλά δεν
είναι ο χριστιανισμός που ευθύνεται γι’ αυτο…
Αυτοί που τον μισούν όσο κανέναν άλλο στον κόσμο,
οι εβραίοι που σταύρωσαν τον Χριστό, δεν μπορούν να
αντέξουν ότι ο χριστιανισμός υπάρχει και γι’αυτο δημιουργούν συνέχεια και νέες αιρέσεις,…
Τα λεγόμενα σου : «Λυπάμαι που το λέω αλλά ίσως να μην έχει καμία σημασία ποιό δόγμα είναι το πιο ορθό, το πλησιέστερο στο θέλημα του Θεού, το πιο πιστό στην διδαχή του Ιησού για μια Εκκλησία και στην διδασκαλία του .
Ούτως ή άλλως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ και δεν έχει και κανένα νόημα μια τέτοια απόδειξη.
Τουλάχιστον για εμένα που δεν είμαι Χριστιανός, κάτι τέτοιο δεν έχει καμία σημασία και ποσώς με ενδιαφέρει.
Αυτό που θεωρώ σημαντικό είναι κάποια μηνύματα του Ιησού
τα οποία μπορούν να ωφελήσουν και να διδάξουν πραγματικά
έναν άνθρωπο εάν τα κατανοήσει με όλο του το είναι.»

Δείχνουν ότι έκαναν τη δουλειά τους, αλλα ο καθένας
θα κριθεί για τη στάση που θα κρατήσει…Κι εμείς οι
χριστιανοί δεν είμαστε ριψασπίδες…

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

grecobraziliano
Νέο Μέλος


34 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2008, 13:24:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους grecobraziliano
Αγαπητέ Dying_Incubus διάβασα με προσοχή τα γραφόμενά σου και συμφωνώ απόλυτα για αυτά που γράφεις. «Ο Ιησούς μίλησε για την Αγάπη, για τον σεβασμό και για την πνευματικότητα».
Όμως πιθανόν να μην γνωρίζεται αρκετά καλά για τα κατορθώματα των ψευτομαρτύρων του Ιαχωβά. ΓΝΩΡΊΖΩ ανθρώπους που βρίσκονται σε φυλακές, με αίτιους τους ψευτομάρτυρες αυτούς, που κρυφά προσηλύτιζαν τα παιδιά τους. Γνωρίζω διαλυμένες οικογένειες διότι εισχώρησαν πονηρά και σκόπιμα προσηλυτίζοντας μέλη οικογενειών. Και ενώ ο προσηλυτισμός είναι αδίκημα αυτοί εισβάλουν με διάφορους πονηρούς τρόπους.
Γνωρίζω οικογενειάρχη με τρία παιδιά και την σύζυγό του, χριστιανούς που μόλις γύρισαν από την εκκλησία στο σπίτι τους, και από έξω τους περίμεναν κιόλας οι ψευτομάρτυρες του Ιαχωβά που σε λίγο τους χτύπησαν την πόρτα. Βγήκε να δει ο χριστιανός και να μπροστά του οι δύο άντρες που ήθελαν να του μιλήσουν για τον Ιαχωβά από ότι έλεγαν. Ο χριστιανός τους είπε ότι δεν θέλει να τους ακούσει, και οι ψευτομάρτυρες επέμεναν και δεν ήθελαν να φύγουν. Ο χριστιανός πήγε να τους κλείσει την πόρτα στα μούτρα, αλλά ο ένας από τους ψευτομάρτυρες τον εμπόδισε βάζοντας το πόδι του στην πόρτα. Το αποτέλεσμα μπορείς να το μαντέψεις. Ο χριστιανός παρεκτράπηκε έπεσαν μπουνιές, και τρέξανε αίματα, και άλλες και τα επακόλουθα. Έχουν θράσος οι άνθρωποι αυτοί. Πως μπορείς να συνύπαρξης με τέτοιους ανθρώπους. Είναι χειρότεροι και από τους σκοπιανούς, με το Μακεδονία και Μακεδονία, και οι ψευτομάρτυρες, Ιαχωβά και Ιαχωβά, μην θέλοντας να λεν ο ΘΕΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ.


ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΑΧΩΒΑ.


Στους ανθρώπους αυτούς, που αποκόπηκαν.
δεν τους ανήκουν ούτε οι οικογένειές τους, ούτε η γυναίκα, ούτε τα παιδιά τους. Όλα ανήκουν στη Σκοπιά, που τους έχει υποβάλει σε τέτοια πλύση εγκεφάλου, ώστε να μη θέλουν ούτε να ακούσουν τι έχει να τους πει Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, αυτός που έχει διαθέσει τη ζωή του στο να τους αγαπάει και να τους φροντίζει!
Τι κάνει ένας ΛΟΓΙΚΟΣ και ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ Πρεσβύτερος, όταν ο ομόπιστός του, του λέει ότι έχει διαφωνία σε κάποιο δογματικό σημείο της πίστης τους; Φυσικά εξετάζει το σημείο αυτό, και αν ο ομόπιστός του κάνει κάπου λάθος, τον βοηθάει στοργικά να το διορθώσει. Αν πάλι ο ομόπιστός του έχει δίκιο, λαμβάνει θέση ΜΑΖΙ ΤΟΥ υπέρ της αληθείας.

Τι κάνουν όμως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά Πρεσβύτεροι; ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ακόμα και να ακούσουν, αυτά που έχει να τους πει ο ομόπιστός τους, και τον καταγγέλλουν για αποστασία στην ηγεσία τους, η οποία με τη σειρά της αρνείται να τον ακούσει και τον "αποκόπτει".

Τι κάνει ένας ΛΟΓΙΚΟΣ και ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ άνθρωπος, όταν ο σύντροφός του αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, μια κατηγορία, ή μια συκοφαντία; Φυσικά σπεύδει να ακούσει τον σύντροφό του ΠΡΩΤΑ, να τον ρωτήσει ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ, και να εξετάσει προσεκτικά όσα ο σύντροφός του έχει να του δείξει.

Τι κάνουν όμως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά; ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ακόμα και να ακούσουν, αυτά που έχει να τους πει ο σύντροφός τους, όταν τους αποκαλύπτει ότι βρήκε λάθη στη δογματική της Σκοπιάς!

Τι κάνει ένας ΛΟΓΙΚΟΣ και ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ άνθρωπος, όταν βλέπει ότι ο σύντροφός του αντιμετωπίζει σοβαρό συνειδησιακό πρόβλημα, ανακαλύπτοντας προβλήματα στη θρησκεία τους; Φυσικά εξετάζει μαζί του τα προβλήματα αυτά, και αναζητάει βοήθεια γι' αυτά ακριβώς τα προβλήματα, (αν ο ίδιος δεν γνωρίζει), από ανθρώπους που θα βοηθήσουν με λογική και υπευθυνότητα.

Τι κάνουν όμως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά; Χωρίς καν να θελήσουν να δουν τι έχει στα χέρια του ο σύντροφός τους, σπεύδουν να τον καταγγείλουν ως αποστάτη για να τον δικάσει η δικαστική επιτροπή της τοπικής τους σύναξης.

Τι κάνει ένας ΛΟΓΙΚΟΣ και ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ άνθρωπος, όταν γνωρίζει ότι κάποιοι μισούν ή αποφεύγουν τον σύντροφό του; Φυσικά αποφεύγει με τη σειρά του όλους εκείνους που δεν θέλουν την παρέα του.

Τι κάνουν όμως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά; Συνασπίζονται ΜΑΖΙ με αυτούς που κατηγορούν και αποφεύγουν τους συντρόφους τους, τους γονείς τους ή τα παιδιά τους ως "αποστάτες", και τους δίνουν κάθε δίκιο στις συκοφαντίες τους, οι οποίες συκοφαντίες συχνότατα επεκτείνονται και σε διάφορους τομείς ηθικής

Θα θέλατε να ανήκετε σε μια τέτοια θρησκεία, ή να έχετε έναν τέτοιο σύντροφο, ή ένα τέτοιο μέλος της οικογενείας σας;

Κι όμως, εμείς ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ. Αν και καθημερινά αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις σαν τις παραπάνω, γνωρίζουμε ότι οι (πράγματι) δικοί μας άνθρωποι, δεν τα κάνουν όλα αυτά από κακία. Γνωρίζουμε ότι μας αγαπούν και αυτοί πραγματικά (με τον τρόπο τους). Είναι δυστυχισμένα πιόνια της οργάνωσης της Σκοπιάς, λοβοτομημένα, που έχουν υποστεί τόσο σοβαρή πλύση εγκεφάλου, ώστε να μη μπορούν να σκεφτούν φυσιολογικά.

Αυτά για την ώρα και βλέπουμε. Greco.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2008, 15:16:23  Εμφάνιση Προφίλ
Τα περί "αποκοπής" δεν τα γνώριζα πριν αρχίσουμε να μιλάμε εδώ μέσα για τους Μ.τ.Ι.

Από κάποιες πληροφορίες που συγκέντρωσα, διαπίστωσα πως είναι μια πολύ άτιμη και ύπουλη τακτική, η οποία φέρει διχόνοια και καλλιεργεί το μίσος ακόμη και μεταξύ των μελών μιας οικογένειας.

Περιττό να πω πως κάθε άλλο παρά Χριστιανική είναι αυτή η τακτική.
Είναι ένας τρόπος εκβιασμού και άσκησης ψυχολογικής βίας, έτσι ώστε να καθίσταται, υπό τη σκέψη των συνεπειών, σχεδόν αδύνατη η αποχώρηση κάποιου μέλους.
Υπάρχουν μαρτυρίες "αποστατών" που περιγράφουν τον πόλεμο που δέχθηκαν και την τεράστια ψυχολογική βία που υπέστησαν οι ίδιοι, αλλά και μέλη των οικογενειών τους.

Αυτές τις μαρτυρίες θα πρέπει να διαβάσουν οι Μ.τ.Ι. και να αναλογιστούν σε τι δρόμο βρίσκονται.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2008, 16:40:27  Εμφάνιση Προφίλ
τρεχα..., το παράξενο είναι ότι στο παρόν θέμα, αναφέρεστε (νεοημερολογίτες, παλαιοημερολογίτες, μ.τ.ι. και λοιπές "δημοκρατικές δυνάμεις") στις ίδιες γραφές και μάλιστα τις χρησιμοποιήτε για να στηρίξετε... διαφορετικές απόψεις.

Άρα, αυτό που λες για ερμηνείες, ισχύει για όλους κι έχει να κάνει με το τι θέλει να καταλάβει ο καθένας.

Το ερώτημα είναι, ΓΙΑΤΙ ο καθένας να θέλει να καταλάβει διαφορετικά πράγματα, ερμηνεύοντας τα ίδια κομμάτια;

Το μόνο που δείχνετε, όλοι εσείς που υποτίθεται ότι υπερασπίζεστε την αλήθεια της πίστης σας, είναι ότι δεν την γνωρίζετε και δεν την κατανοείτε.

Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε, ότι κάποιοι, βασισμένοι στις αντιφάσεις που υπάρχουν στα "ιερά" κείμενα, δημιούργησαν ρεύματα, τα οποία εσείς ακολουθείτε χωρίς να έχετε και κανένα συμφέρον (οι περισσότεροι φαντάζομαι);


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2008, 16:41:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos

λυπαμαι αλλα εγω εχω διαθεση μονο να υπερασπιστω αυτο που πιστευω...

τωρα αν καποιοι απο φανατισμο και μισσαλοδοξια, αρχιζουν να συκοφαντουν ασυστολα, λυπαμαι δεν θα παιξω το παιχνιδι τους...

αν θελεις να μαθεις για τους Μαρτυρες ρωτα τους ιδιους, μην ρωτας τους Φαρισαιους... (και τον πρωην Μαρτυρα γκρεκο...νυν αποστατη)


Γιαπετ

οι διαφορες των 'χριστιανων' με τους χριστιανους μαρτυρες του Ιεχωβα, προκυπτουν απο το εξης γεγονος:
οι Μαρτυρες μενουν αυστηρα προσκολλημενοι μονο στη Βιβλο,
ολοι οι υπολοιποι 'χριστιανοι' δεχονται και τα κειμενα των Πατερων της Εκκλησιας τους ως θεοπνευστα, και η πιστη τους βασιζεται πρωτιστα σε αυτα τα κειμενα.

οπως καταλαβαινεις οι Μαρτυρες δεν πιστευουν τον ιδιο Θεο με τους κατ' ονομα χριστιανους,

οι Μ. πιστευουν στον Θεο της Βιβλου τον Ιεχωβα και στον Γιο του τον Ιησου.
οι 'χριστιανοι' πιστευουν σε τρεις θεους, οπως τους ανακυρηξαν ετσι οι διαφορες αποστατικες συνοδοι.

επομενως δεν μπορει να γινει καμμια συγκριση σε ανομοια πραγματα.

οπως και δεν υπαρχει σημειο συγκλησης...

Edited by - eidos on 15/04/2008 16:53:14Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2008, 19:13:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Φίλε Γιάπετ, θέτεις ένα πάρα πολύ σωστό ερώτημα
και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου… Δεν μπορεί να
αντιλαμβανόμαστε άλλα πράγματα από τις ίδιες γραφές,
ή μη μόνο αν υπάρχει το σπασμένο τηλέφωνο και στην
προκειμένη περίπτωση , κατ’ εμέ, οι εβραίοι αρχηγοί
και διάβολοι των αιρέσεων…Αν ψάξεις θα δεις ότι
όλες οι αιρέσεις ξεκίνησαν από εβραίους και δη
στην Αμερική, όλως τυχαίως…
Φίλε eidos , ψεύδεσαι ασυστόλως… Τι σχέση έχετε
εσείς με τις γραφές; Αφού τις έχετε …εξηγημένες
από τους δικούς σας και τα πρωτότυπα τα αποφεύγετε
όπως ο διάβολος το λιβάνι…
Αφού συμφωνείς ότι δεν πιστεύουμε στον ίδιο Θεό,
τότε γιατί αποκαλείστε ψευδεπίγραφα χριστιανοί;
Γιατί αποκαλείτε τον Χριστό μας και δικό σας, όταν
τον βλέπετε όπως οι μουσουλμάνοι, σαν προφήτη και
μάλιστα το μέγα σύμβολο του χριστιανισμού τον σταυρό,
τον πατάτε και δεν τον αναγνωρίζετε, ούτε τις
εικόνες, ούτε τους αγίους που μαρτύρησαν για τον Θεό;
Γίνεσαι σπορέας ψεμάτων και δείχνεις το μίσος σου
για τους χριστιανούς, λέγοντας ότι πιστεύουμε σε
τρεις θεούς, μόνο και μόνο για να υποστηρίξεις τα
αφεντικά σου τους εβραίους…
Πόσα αργύρια αξίζει η προδοσία σας;….
Ποτέ δεν θα είστε τίποτε άλλο από δορυφόροι των
εβραίων και είναι απίθανο που αρκείστε λόγω του
μαμωνα του χρήματος στο να είστε δούλοι τους…
Όσο για τους άγιους Πατέρες έχει πλάκα ότι όποτε
θέλεις τους αναγνωρίζεις κι όποτε θέλεις τους
διαγράφεις…Το ο σκοπός αγιάζει τα μέσα για σας
βγήκε, σίγουρα…
Όσο για σύγκριση, πώς να γίνει;
Εσείς υπάρχετε για να εξυπηρετείτε άλλους κι
εμείς οι χριστιανοί υπάρχουμε για να δοξάζουμε
Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, έναν Θεό που
έρχεται για να σώσει τον κόσμο, αμέσως μετά
τον ψευδόχριστο αντίχριστο σας μεσσία σας…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2008, 23:30:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
τρεχα και που να πας να κρυφτεις

ακουσε

με το να αναμασας συνεχως τα ιδια, περι εβραιων, περι αφεντικων, περι ανεμων και υδατων, δειχνεις ποσο ανεπαρκης εισαι, για ουσιαστικο διαλογο.

βεβαια αυτο δεν ειναι περιεργο, εφοσον επαγγελματιας πιστος γαρ, λογικο ειναι να εχεις πολλα θεολογικα κενα.

το ποσο γνωστης των πρωτοτυπων ειμαι και ποσο γνωστες εισται εσεις στο απεδειξα, με το εδαφιο 1 Ιωαννη 5:7
εσυ και καποιοι αλλοι ιδεα δεν ειχατε οτι το εν λογω εδαφιο θεωρητε νοθο.

οσον αφορα τον Σωτηρα μας, τον Κυριο μας Ιησου Χριστο, επαννειλημενα σου εχω πει οτι τον Θεωρω Γιο του Θεου, (οπως και ο Αγιος Πετρος εξαλλου) και οχι απλα ενα προφητη...

με το να διαστρεβλωνεις κατι που ειναι γνωστο, εκθετεις τον εαυτο σου...

αληθεια μπορεις να μου πεις ρητως και τελεσιδικα σε ποιον θεο πιστευεις; σε Εναν η σε τρεις;;;;

επειδη πολλα δεν καταλαβαινεις, η κανεις πως δεν καταλαβαινεις,
σχετικα με τους 'πατερες'
παρεθεσα καποια κειμενα τους, για να αποδειξω σε οσους δεχονται αυτους τους 'πατερες' ως θεοπνευστους, οτι ειδικα οι αποστολικοι πατερες και οι απολογητες δεν συμφωνουν με αυτα που λετε εσεις σημερα περι τριαδας

δεν αναφερωμαι σε αυτους ως αυθεντιες, εσεις το κανετε αυτο.
και οι δικες σας αυθεντιες λοιπον δεν συμφωνουν μαζι σας.

εγω δοξαζω τον Ενα Θεο Ιεχωβα,
εσεις δοξαζεται ενα μυστηριωδη, απομακρο, αγνωστο τριαδικο θεο,
που σημειωτεον δεν ειναι ενας αλλα τρεις.

αυτος δεν ειναι ο Θεος της Βιβλου, ουτε ο Πατερας του Κυριου μας Ιησου Χριστου..
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2008, 23:34:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
γιαπετ:
Τα ιστορικά στοιχεία είναι δεδομένα και δεν αντιπαραβάλλονται με τίποτε. Απ’ το μόνο που κινδυνεύουν είναι οι πονηρές ερμηνείες τους, από διάφορους, για οποιονδήποτε λόγο.

Σ’ αυτές τις «πηγές» έχω αλλεργία και δεν μπορεί κανείς να με κατηγορήσει ότι τις χρησιμοποιώ.-Όλοι έχουμε αλεργία σε αυτές τις <<πηγές>> το θέμα είναι ποιες πηγές είναι οι φέρουσες τη νόσο! Και από ότι διαβάζω μόνο οι δικές σου έχουν το αντιβιοτικό!

quote:
γιαπετ:
Τα κείμενα των γραφών χρήζουν ερμηνείας και προσφέρονται γι’ αυτό επειδή στην έκτασή τους εμπεριέχουν αντιφάσεις.

Κλασσικό παράδειγμα, το παρόν θέμα, που δεν μπορείτε (οι διαλεγόμενοι) να συμφωνήσετε, παρ’ όλο που ερμηνεύετε την ίδια πηγή και πιστεύετε στον ίδιο θεό.

Και μόνο αυτό δείχνει το στόχο που έχουν, τέτοιου είδους αναφορές και γραφές-Ναι? άντε φτού και από την αρχή!.............. για πες μας μια! αντίφαση από τα Ευαγγέλια?
quote:
eidos:
επομενως δεν μπορει να γινει καμμια συγκριση σε ανομοια πραγματα

Σωστά!

quote:
eidos:
οι Μ. πιστευουν στον Θεο της Βιβλου τον Ιεχωβα και στον Γιο του τον Ιησου

-Δεν μας έχεις πει ρε κουμπάρε ακόμη το επίθετο!.......... η το Γιαχβέ είναι το μεγάλο?
quote:
γιαπετ:
Το ερώτημα είναι, ΓΙΑΤΙ ο καθένας να θέλει να καταλάβει διαφορετικά πράγματα, ερμηνεύοντας τα ίδια κομμάτια;

-Eίναι η απαγόρευση της ελευθερίας σκέψης για την οποία συνεχώς κατηγορείς τους Χριστιανούς!
quote:
γιαπετ:
Το μόνο που δείχνετε, όλοι εσείς που υποτίθεται ότι υπερασπίζεστε την αλήθεια της πίστης σας, είναι ότι δεν την γνωρίζετε και δεν την κατανοείτε.

Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε, ότι κάποιοι, βασισμένοι στις αντιφάσεις που υπάρχουν στα "ιερά" κείμενα, δημιούργησαν ρεύματα, τα οποία εσείς ακολουθείτε χωρίς να έχετε και κανένα συμφέρον (οι περισσότεροι φαντάζομαι);-Να μας την πεις εσύ! όχι έτσι αόριστα! εκτός αν δεν έχεις να πεις τίποτα...............οπότε αοριστολογείς!
quote:
grecobraziliano:
Κι όμως, εμείς ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ. Αν και καθημερινά αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις σαν τις παραπάνω, γνωρίζουμε ότι οι (πράγματι) δικοί μας άνθρωποι, δεν τα κάνουν όλα αυτά από κακία. Γνωρίζουμε ότι μας αγαπούν και αυτοί πραγματικά (με τον τρόπο τους). Είναι δυστυχισμένα πιόνια της οργάνωσης της Σκοπιάς, λοβοτομημένα, που έχουν υποστεί τόσο σοβαρή πλύση εγκεφάλου, ώστε να μη μπορούν να σκεφτούν φυσιολογικά.

-Eγώ ούτε τους αγαπώ! ούτε τους λυπάμαι! αν μου ζητηθεί όμως να τους δώσω αίμα, θα το κάνω γιατί είμαι άνθρωπος! Αυτοί μας αγαπάνε και μας λυπόντε, αν χρειαστούμε αίμα όμως και ζητήσουμε να μας δώσουν! θα αρνηθούν! έχει δίκιο ο eidos! που λέει ότι δεν υπάρχει σημείο σύγκλησης!
quote:
Dying_Incubus:
Λυπάμαι που το λέω αλλά ίσως να μην έχει καμία σημασία ποιό δόγμα είναι το πιο ορθό, το πλησιέστερο στο θέλημα του Θεού, το πιο πιστό στην διδαχή του Ιησού για μια Εκκλησία και στην διδασκαλία του .
Ούτως ή άλλως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ και δεν έχει και κανένα νόημα μια τέτοια απόδειξη.
Τουλάχιστον για εμένα που δεν είμαι Χριστιανός, κάτι τέτοιο δεν έχει καμία σημασία και ποσώς με ενδιαφέρει.
Και πιστέψτε με, σε αυτό το θέμα έχω πολύ καιρό να δω κάποιο ίχνος από αυτά τα μηνύματα καθώς παρατηρώ στείρες αντιπαραθέσεις, χλευασμό και κούφια λόγια τα οποία φαίνεται πως είναι αποτέλεσμα παθών.


-Λυπάμαι που θα το πω, αλλά προσπαθείς να δημιουργήσεις ψεύτικες εντυπώσεις! έχεις δει και πολύ πρόσφατα! Ανάλογα με την κουβέντα και το διάλογο γίνονται και οι τοποθετήσεις!
Από τη σελίδα 39.........
Απεστάλη: 03/04/2008, 12:27:36 ...... <<αλλά ποιος σου είπε εσένα ότι ο καλός Μουσουλμάνος είναι καταδικασμένος? ή ο καλός άθεος-άθρησκος?
-Δε νομίζω κάποιος να το ισχυρίστηκε αυτό, αν δε θυμάμαι καλά επενθύμισέτο μου.
Έχω όμως την εντύπωση ότι κάνεις ένα μεγάλο λάθος! όσοι δεν ακολουθήσουνε, το λόγο Του Ιησού για παράδειγμα!, αυτοί και θα καταδικαστούνε! Πρόσεξε όμως! ο καλός Μουσουλμάνος ακολουθεί μέσα από τη δική του θρησκεία τη διδασκαλία του Ιησού! το ίδιο και ο Βουδιστής! όπως και ο καλός Χριστιανός ακολουθεί θέλοντας και μη! τις αρετές του Βουδισμού! ή τις αρετές οποιαδήποτε άλλης θρησκείας!>>

-Όπως <<σου θυμίζω>> σημασία έχει να ακολουθείτε ο λόγος του Ιησού και ανεξαρτήτου θρησκεύματος! πόσο μάλλον όταν πρόκεται απλά για αιρέσεις που είναι ποιο <<κοντινοί συγγενείς>>
-Ενώ σε πολλά άλλα θέματα αυτό γίνεται πάλιεξεκάθαρο ανάλογα με τη ροή του Λόγου!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!


Edited by - europaios2 on 16/04/2008 00:54:59Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

grecobraziliano
Νέο Μέλος


34 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2008, 05:44:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους grecobraziliano


eidos -quote: x
αν θελεις να μαθεις για τους Μαρτυρες ρωτα τους ιδιους, μην ρωτας τους Φαρισαιους... (και τον πρωην Μαρτυρα γκρεκο...νυν αποστατη)
eidos.

Επειδή άκουσα ψίθυρους από το - eidos- αλλά και από τους φίλους,- γιάπετ, ψηλός, europaios 2, Trexagireve, Dying Incubus, συνεχίζω άκαμπτος δίχως φόβο και πάθος να σας λεω την αλήθεια και μόνον την αλήθεια. Greco.

Μην με ψάχνεις στο φακέλωμα τον ψευτομαρτύρων του Ιαχωβά διότι δεν υπάρχω. Δεν θα υπήρχε περίπτωση να προσκολληθώ χριστιανός ων, σε μια μασονική οργάνωση που βρίσκεσαι εσύ, Ακολουθώντας τον ψιλικατζή εβραίο και μασόνο CHARLS TAZE RUSSEL τον ιδρυτή της οργάνωσης σας..

Αρχικά παρέθεσα στον –είδος- ένα μέρος της αγίας γραφής για να του φανερώσω πως οι ορθόδοξοι χριστιανοί είναι Ορθόδοξοι. Αλλά αυτός προσπαθούσε να με παραπέμψει σε παραμύθια της οργάνωσης του ξεχνώντας την σοβαρότητα του θέματος που αποδεικνύει τον τρισυπόστατο θεό, εις ένα δημιουργό με τρείς ισότιμες υποστάσεις, με τον πατέρα ΚΥΡΙΟ, με τον υιό ΚΎΡΙΟ, με τον υιό ΚΥΡΙΟ, που δεν διαστρεβλώνετε από κανένα και δεν παίρνει καμία άλλη εξήγηση έτσι όπως είναι γραμμένο στην Αγία γραφή.

«Ο Ιησούς Χριστός είναι πρωτότοκος πάσης κτίσεως» (Κολας. 1:15). Και όχι πρωτόκτιστος. Αυτά δεν έχουν ελαστικότητα και δεν παραποιούνται από κανέναν ηλίθιο όσο και αν προσπαθήσει βάση των Αγίων γραφών. ΓΙΑ αυτά και πολλά άλλα που προσπαθούν να στρίψουν στα μέτρα τους οι ψευτομάρτυρες τους αποκαλεί ο χριστιανικός κόσμος, Απατεώνες και αντίχριστους, Deceivers and antichrists.

Έχουν επανατυπώσει οιΨευτομάρτυρες την Αγία γραφή αλλάζοντας την σε πολλά σημεία για να ταιριάζει με τις ξεροκέφαλες θεωρίες τους. Για παράδειγμα, Β΄ Ιωάννου 7 το θα έρθει, το έκαναν ήρθε, μιλώντας για τον Ιησού Χριστό αλλάζοντας τη ένια στην Καινή δια θήκη γιατί δεν τους ταίριαζε. Και άλλα και άλλα πολλά.

Δυστυχώς απ΄ ότι μαθαίνω, στην οργάνωση των ψευτομαρτύρων πηγαίνουν μόνον αυτοί που δεν γνωρίσαν καλά τον Χριστιανισμό ακόμη, και πέφτουν στα δίχτυα τους. Μπορεί να είναι μικρά παιδιά, αλλά ως επί το πλείστον διχασμένες προσωπικότητες.

Και κάτι επίκαιρο.
Η εταιρία σκοπιά που εκπροσωπεί την παραθρησκευτική οργάνωση μαρτύρων του Ιαχωβά όχι μόνο αναγνωρίζει τα Σκόπια ως ( Μακεδονία) αλλά και την (γλώσσα τους σαν Μακεδονική). Ε΄ Χριστιανοί και Συν-Έλληνες, αφυπνισθείτε.!!!!!! το καράβι πήρε νερά!!!!!!!!!!.
Αυτά για την ώρα.. Greco

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

grecobraziliano
Νέο Μέλος


34 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2008, 06:13:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους grecobraziliano
eidos -quote: x
αν θελεις να μαθεις για τους Μαρτυρες ρωτα τους ιδιους, μην ρωτας τους Φαρισαιους... (και τον πρωην Μαρτυρα γκρεκο...νυν αποστατη)
eidos.
Μην με ψάχνεις στο φακέλωμα τον ψευτομαρτύρων του Ιαχωβά διότι δεν υπάρχω. Δεν θα υπήρχε περίπτωση να προσκολληθώ χριστιανός ων, σε μια μασονική οργάνωση που βρίσκεσαι εσύ, Ακολουθώντας τον ψιλικατζή εβραίο και μασόνο CHARLS TAZE RUSSEL τον ιδρυτή της οργάνωσης σας.. greco Αρχικά παρέθεσα στον –είδος- ένα μέρος της αγίας γραφής για να του φανερώσω πως οι ορθόδοξοι χριστιανοί είναι Ορθόδοξοι. Αλλά αυτός προσπαθούσε να με παραπέμψει σε παραμύθια της οργάνωσης του ξεχνώντας την σοβαρότητα του θέματος που αποδεικνύει τον τρισυπόστατο θεό, εις ένα δημιουργό με τρείς ισότιμες υποστάσεις, με τον πατέρα ΚΥΡΙΟ, με τον υιό ΚΎΡΙΟ, με το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΥΡΙΟ, που δεν διαστρεβλώνετε από κανένα και δεν παίρνει καμία άλλη εξήγηση έτσι όπως είναι γραμμένο στην Αγία γραφή. greco.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2008, 07:40:00  Εμφάνιση Προφίλ
Εχω δύο απορίες, που μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν να απαντηθούν. Με δεδομένο όμως πως στο παρόν φόρουμ περιδιαβαίνουν μερικά από τα πλέον φωτισμένα μυαλά των χριστιανών (το ότι για παράδειγμα θεωρούν πως οι καλοί Μουσουλμάνοι θα πάνε στον Παράδεισο, ενώ το ευαγγέλιο το αποκλείει, δεν θεωρείται άγνοια των γραφών αλλα απλή λεπτομέρεια), ίσως μπορέσουν να απαντήσουν σ'αυτές τις δύο, πολύ απλές, απορίες.

1. Όταν λένε οι χριστιανοί "ο Χριστός γεννήθηκε" (προφανώς από τον Πατέρα του), με ποιά ακριβώς διαδικασία γεννήθηκε; Τι έγινε δηλαδή; Πώς το γνωρίζουν αυτό οι Χριστιανοί;

2. Γνωρίζουμε (λέμε τώρα) πως ο άνθρωπος έγινε από χώμα και σάλια του Γιαχωβά. Ωραία. Τα ζώα, από τι έγιναν; Από τα ίδια υλικά; Από διαφορετικά; Ποιά ακριβώς; Πού το λέει; Φύσηξε σε κάθε ένα απ'αυτά "πνοή ζωής"; Φύσηξε σε ένα κι αυτό με τη σειρά του φύσαγε τα υπόλοιπα;

Ευχαριστώ

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2008, 10:25:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
Φίλε grecobraziliano όταν θέλεις να παραθέσεις την τοποθέτηση ή μερους τοποθέτησης από ένα μέλος να πατάς το κουτάκι με το κόκκινο βελακι που βρίσκεται πάνω από τη γραμματοσειρά Black και εκεί μεσα
====> [quotε] [/quotε] ανάμεσα να κάνεις copy paste το κείμενο θα σε διευκολύνει.
quote:
macedon:
Εχω δύο απορίες, που μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν να απαντηθούν. Με δεδομένο όμως πως στο παρόν φόρουμ περιδιαβαίνουν μερικά από τα πλέον φωτισμένα μυαλά των χριστιανών (το ότι για παράδειγμα θεωρούν πως οι καλοί Μουσουλμάνοι θα πάνε στον Παράδεισο, ενώ το ευαγγέλιο το αποκλείει, δεν θεωρείται άγνοια των γραφών αλλα απλή λεπτομέρεια), ίσως μπορέσουν να απαντήσουν σ'αυτές τις δύο, πολύ απλές, απορίες.

1. Όταν λένε οι χριστιανοί "ο Χριστός γεννήθηκε" (προφανώς από τον Πατέρα του), με ποιά ακριβώς διαδικασία γεννήθηκε; Τι έγινε δηλαδή; Πώς το γνωρίζουν αυτό οι Χριστιανοί;

2. Γνωρίζουμε (λέμε τώρα) πως ο άνθρωπος έγινε από χώμα και σάλια του Γιαχωβά. Ωραία. Τα ζώα, από τι έγιναν; Από τα ίδια υλικά; Από διαφορετικά; Ποιά ακριβώς; Πού το λέει; Φύσηξε σε κάθε ένα απ'αυτά "πνοή ζωής"; Φύσηξε σε ένα κι αυτό με τη σειρά του φύσαγε τα υπόλοιπα;-Που είδες εσύ ότι τους αποκλείει? όσοι ακολουθούν το λόγο και τη διδασκαλία του Ιησού είναι και οπαδοί του! και εγώ εφόσον ακολουθώ το λόγο του Βουδισμού είμαι και οπαδός του! μιλάει ο Βουδισμός για παράδειγμα περί αγάπης δικαιοσύνης και αρετής? και εγώ τα κάνω πράξη ακολουθώντας το Λόγο του Ιησού? θέλοντας και μη είμαι και Βουδιστής και Μουσουλμάνος! δεν κάνουν οι τίτλοι τον οπαδό αλλά τα έργα!
Αν δηλαδή εγώ δηλώνω Ορθόδοξος Χριστιανός αλλά κλέβω τον πλησίον μου? θα πάω στον παράδεισο? ή είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος? ή λες όταν πεθάνει ο Καθολικός να φάει πόρτα? επειδή δεν ασπάζεται την τριαδικότητα? ο καθένας όπως το αντιλαμβάνεται! αρκεί στις πράξεις να αποδυκνύει ότι είναι Χριστιανός!

1)Ότι γράφουν οι Ευαγγελιστές! αν ψάχνεις για πιστοποιητικό γέννησης άργησες!
2)Δεν έγινε από σάλια! τέτοια σάλια να τα σκουπίσεις γιατί θα σε λερώσουν! Έχει απαντηθεί πολλές φορές! ίσως σε άλλο θέμα δε θυμάμαι αλλά αν επιμένεις να ψάξω!............ περιληπτικά! ο Θεός με τα σάλια και τη λάσπη και εν συνεχεία με το φύσημα υποδηλώνει την ιδιαίτερη προσοχή που έδειξε στον άνθρωπο! τον ξεχώριση δίνοντάς του το μυαλό!-τη σκέψη! κάτι που δεν έδωσε στα λοιπά ζώα!

-Όλο απρίες ο macedon! και πάντα μας αγαπάει και μας βάζει τις εύκολες! να σαι καλά ρε δάσκαλε...................την πέρασα την τάξη? ή να φέρω τον ντάντη?

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Marte
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
666 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2008, 10:25:48  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Η εταιρία σκοπιά που εκπροσωπεί την παραθρησκευτική οργάνωση μαρτύρων του Ιαχωβά όχι μόνο αναγνωρίζει τα Σκόπια ως ( Μακεδονία) αλλά και την (γλώσσα τους σαν Μακεδονική). Ε΄ Χριστιανοί και Συν-Έλληνες, αφυπνισθείτε.!!!!!! το καράβι πήρε νερά!!!!!!!!!!.

Χμ, μια παρένθεση. Η ορθόδοξη εκκλησία των Σκοπίων και όλοι η ορθόδοξοι Σκοπιανοί δεν αυτοαποκαλούνται Μακεδονική/Μακεδόνες?????"Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω έχω φίλο τον Ήλιο Θεό με του αγέρα το νέκταρ μεθάω αγκαλιάζω και γη κι ουρανό"


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2008, 10:28:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
Marte:
Χμ, μια παρένθεση. Η ορθόδοξη εκκλησία των Σκοπίων και όλοι η ορθόδοξοι Σκοπιανοί δεν αυτοαποκαλούνται Μακεδονική/Μακεδόνες?????

Nαι και τι με αυτό? είναι?

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2008, 10:39:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Καλά ρε φίλε eidos δεν έχεις ακούσει καθόλου
για καθρέπτες;
Κοιτάξου καμιά φορά να ανακαλύψεις
όλα αυτά που λες για τους άλλους, θα εκπλαγείς…
Επαγγελματίας είσαι και το ξέρουμε όλοι…
Το εδάφιο του ευαγγελίου του κατά Ιωάννη στην αρχή,
δεν είναι νόθο, αλλά αυτο και ότι άλλο δεν σας συμφέρει,
το λέτε νόθο, γιατί δεν σας βολεύει…
Το παραλήρημα σου για τον Θεό, εκτός από σένα
πιστεύω σε κανέναν άλλο δεν είναι κατανοητό…
Εσείς δεν πιστεύετε στον Χριστό και τον προσβάλετε
όπως και το Άγιο Πνεύμα, αλλά είπαμε
«είναι πολλά τα λεφτά Άρη»…
Φίλε Μακεδόν, η γέννηση του Υιού έγινε από τον
Πατέρα στην αρχή του χρόνου…
Ο άνθρωπος δεν έγινε από τα σάλια του ιεχωβά
και χώμα όπως ισχυρίζεσαι…
Ξέρεις ότι ιεχωβά είναι ένα από τα ονόματα του
Θεού, όπως Ελοίμ, Αδωνάι, Σαββαώθ, αλλά και άλλα,
καθώς είναι πολλές κ ι ο ιδιότητες του…
Φύσηξε στον άνθρωπο την πνοή του, δηλαδή τον έκανε
Θεό, όπως μαρτυρεί κι ο Χριστός στην ρήση του Θεοί
είστε και Υιοί Υψίστου πάντες» κατά τον 81ο ψαλμό…
Αυτό πιστεύω είναι κάτι πολύ μεγάλο…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Marte
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
666 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2008, 11:10:24  Εμφάνιση Προφίλ
europaios2 μάλλον δεν με κατάλαβες.Εννοώ ότι δεν έχει καμία σημασία αν η εταιρεία Σκοπιά αναγνωρίζει Μακεδονικό κράτος τα Σκόπια, το ίδιο κάνει και η ορθόδοξη εκκλησία!(των Σκοπίων και άλλων κρατών). Αυτό είπα."Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω έχω φίλο τον Ήλιο Θεό με του αγέρα το νέκταρ μεθάω αγκαλιάζω και γη κι ουρανό"


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2008, 11:25:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
Marte:
europaios2 μάλλον δεν με κατάλαβες.Εννοώ ότι δεν έχει καμία σημασία αν η εταιρεία Σκοπιά αναγνωρίζει Μακεδονικό κράτος τα Σκόπια, το ίδιο κάνει και η ορθόδοξη εκκλησία!(των Σκοπίων και άλλων κρατών). Αυτό είπα

-Όπως το θέτεις ναι!
-Όμως η ορθόδοξη των Σκοπίων! αναγνωρίζει (λογικό), η ορθόδοξη της Ελλάδας όχι! (πάλι λογικό) Το οικουμενικό Πατριαρχείο όχι! (και αυτό λογικό).
Η εταιρεία σκοπιά δεν έχει σύνορα! εκτός και αν έχει! ας μας πει με την ευκαιρία ο eidos! αυτός τι πιστεύει? για το όνομα?

-Δέχεσαι eidos το όνομα της Μακεδονίας για όνομα των Σκοπίων?

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2008, 11:41:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
quote:
Δείχνουν ότι έκαναν τη δουλειά τους, αλλα ο καθένας
θα κριθεί για τη στάση που θα κρατήσει…Κι εμείς οι
χριστιανοί δεν είμαστε ριψασπίδες…

Αγαπητέ trexagireve, θα πρέπει να σου αναφέρω ότι όταν αποφάσισα να μην ανήκω σε κάποια θρησκεία ήμουν Χριστιανός Ορθόδοξος, οπότε θα μπορούσε κάποιος να πει ότι λόγω κάποιων βιωμάτων μου σε αυτό τον χώρο αποφάσισα να μην είμαι Χριστιανός.
Πέρα από αυτό, προτιμώ να λαμβάνω αυτό που με ωφελεί ως οντότητα και συμβάλλει θετικά στην εξέλιξη μου από τους λόγους του Ιησού ή κάποιων άλλων φωτισμένων ανθρώπων και Διδασκάλων παρά να καλουπώνομαι και να βάζω τον εαυτό μου στην διαδικασία να ακολουθεί ένα δρόμο και μόνο, κλείνοντας τα μάτια μου στους υπόλοιπους.
Προσπαθώ να ενώσω και να συνθέσω, αγαπητέ.
Όχι να λειτουργήσω χωριστικά και διασπαστικά.
Η Αλήθεια βρίσκεται παντού αρκεί να έχεις μάτια να την δεις.
Εάν κάνω λάθος, ας είναι!

quote:
-Λυπάμαι που θα το πω, αλλά προσπαθείς να δημιουργήσεις ψεύτικες εντυπώσεις! έχεις δει και πολύ πρόσφατα! Ανάλογα με την κουβέντα και το διάλογο γίνονται και οι τοποθετήσεις!
Από τη σελίδα 39.........
Απεστάλη: 03/04/2008, 12:27:36 ...... <<αλλά ποιος σου είπε εσένα ότι ο καλός Μουσουλμάνος είναι καταδικασμένος? ή ο καλός άθεος-άθρησκος?
-Δε νομίζω κάποιος να το ισχυρίστηκε αυτό, αν δε θυμάμαι καλά επενθύμισέτο μου.
Έχω όμως την εντύπωση ότι κάνεις ένα μεγάλο λάθος! όσοι δεν ακολουθήσουνε, το λόγο Του Ιησού για παράδειγμα!, αυτοί και θα καταδικαστούνε! Πρόσεξε όμως! ο καλός Μουσουλμάνος ακολουθεί μέσα από τη δική του θρησκεία τη διδασκαλία του Ιησού! το ίδιο και ο Βουδιστής! όπως και ο καλός Χριστιανός ακολουθεί θέλοντας και μη! τις αρετές του Βουδισμού! ή τις αρετές οποιαδήποτε άλλης θρησκείας!>>

-Όπως <<σου θυμίζω>> σημασία έχει να ακολουθείτε ο λόγος του Ιησού και ανεξαρτήτου θρησκεύματος! πόσο μάλλον όταν πρόκεται απλά για αιρέσεις που είναι ποιο <<κοντινοί συγγενείς>>
-Ενώ σε πολλά άλλα θέματα αυτό γίνεται πάλιεξεκάθαρο ανάλογα με τη ροή του Λόγου!

Αγαπητέ europaios2, επειδή δε μπορώ να καταλάβω τι θέλεις να μου επισημάνεις και το λόγο που θεωρείς ότι προσπαθώ να δημιουργήσω ψεύτικες εντυπώσεις, θα μπορούσες να μου εξηγήσεις καλύτερα τι εννοείς;
Ειλικρινά με μπέρδεψες.

Αγαπητέ grecobraziliano, έχω γνωρίσει Μάρτυρες του Ιεχωβά οι οποίοι είναι πολύ καλοί άνθρωποι κι έχω γνωρίσει επίσης και κάποιους που συγκεντρώνουν πολλά αρνητικά χαρακτηριστικά.
Έχω γνωρίσει αρκετούς Ορθοδόξους που είναι διαμάντια αλλά κι αρκετούς που έχουν επίσης πολλά αρνητικά χαρακτηριστικά.
Έχω γνωρίσει κάποιους μαθηματικούς που είναι καλοί και κάποιους που είναι κακοί.
Τα προσωπικά μου βιώματα όμως δε μπορούν να με δικαιοδοτήσουν να αποφανθώ για την τιμιότητα ή τις αγαθές προθέσεις μιας ολόκληρης μερίδας ανθρώπων.
Αν το έκανα, θα είχα οδηγηθεί σε μια γενίκευση η οποία αδικεί πολλούς συνανθρώπους μου και μου στενεύει τα περιθώρια να έχω έναν ανοικτό νου.

Έχουν γίνει πολλά σκάνδαλα κι από την Ορθόδοξη Εκκλησία και τους παπάδες, αυτό τι σημαίνει;
Ότι η Εκκλησία στο σύνολο της κι όλοι οι παπάδες εμπλέκονται σε σκάνδαλα;
Ο κάθε άνθρωπος έχει τα πιστεύω του και την προσωπικότητα του, γιατί να τα προσπεράσουμε όλα αυτά και να τον τσουβαλοποιήσουμε σε μια μάζα εξαιτίας των θρησκευτικών του πιστεύω;
Είτε κάποιος είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά είτε Καθολικός είτε Βουδιστής, προσωπικά δε μου λέει κάτι αυτό.
Αυτό που εξετάζω είναι η ποιότητα του, τα κίνητρα του αλλά και το γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος έχει κάποια ιερά πιστεύω όπως έχει λίγο - πολύ ο καθένας μας.
Αυτά τα ιερά του πιστεύω μπορεί φαινομενικά να έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με τα δικά μου, έχει όμως κάθε δικαίωμα να τα υποστηρίζει, να τα εκθέτει κι είναι και μια πρόκληση για εμάς να δούμε πως μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε με αυτόν τον άνθρωπο.
Αυτό το τελευταίο μπορεί να μας διδάξει πάρα πολλά αν έχουμε την διάθεση να λάβουμε αυτό το μάθημα.
In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2008, 12:36:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
Dying_Incubus:
Αγαπητέ europaios2, επειδή δε μπορώ να καταλάβω τι θέλεις να μου επισημάνεις και το λόγο που θεωρείς ότι προσπαθώ να δημιουργήσω ψεύτικες εντυπώσεις, θα μπορούσες να μου εξηγήσεις καλύτερα τι εννοείς;
Ειλικρινά με μπέρδεψες

-Έγραψες.....<<Λυπάμαι που το λέω αλλά ίσως να μην έχει καμία σημασία ποιό δόγμα είναι το πιο ορθό, το πλησιέστερο στο θέλημα του Θεού, το πιο πιστό στην διδαχή του Ιησού για μια Εκκλησία και στην διδασκαλία του .
Ούτως ή άλλως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ και δεν έχει και κανένα νόημα μια τέτοια απόδειξη.
Τουλάχιστον για εμένα που δεν είμαι Χριστιανός, κάτι τέτοιο δεν έχει καμία σημασία και ποσώς με ενδιαφέρει.
Και πιστέψτε με, σε αυτό το θέμα έχω πολύ καιρό να δω κάποιο ίχνος από αυτά τα μηνύματα καθώς παρατηρώ στείρες αντιπαραθέσεις, χλευασμό και κούφια λόγια τα οποία φαίνεται πως είναι αποτέλεσμα παθών.>>

-Να είσαι ποιο προσεκτικός για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις!
-Φιλικότατα!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!


Edited by - europaios2 on 16/04/2008 12:43:14Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2008, 12:49:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Φίλε D Incubus, ο καθένας αποφασίζει για τον
εαυτό του και παίρνει την ανάλογη ευθύνη, αλλά το
θέμα μας «είναι υπάρχει Δημιουργός;»
Η αλήθεια δεν είναι διασπασμένη, αν μου επιτρέπεις,
απλά ο άνθρωπος την προσεγγίζει κάπως και τα υπόλοιπα
τα βάζει αυτός…Η διάσπαση δεν είναι θέμα μιας
πολυσυλλεκτικής θρησκείας που δρομολογείται,
αλλά μιας αληθινής και των υπολοίπων ψεύτικων,
κατά την άποψη μου, βέβαια…
Τώρα, ότι βρίσκεται παντού η αλήθεια συμφωνώ,
ποιος μπορεί να τη δει να μου πείς, μόνο…Δεν
σου φαίνεται περίεργο που βρίσκεται παντού και όλοι
μας έχουμε τόσες διαφορετικές αντιλήψεις περί αυτού;
Παλιότερα πιστεύω ήταν θέμα ελλειπτικής αντίληψης,
σήμερα όμως που το μυαλό του ανθρώπου έχει εξελιχθεί,
τι λες εσύ; Μήπως εσκεμμένα κάποιοι τον κρατάνε
παραπληροφορημένο;
Για τον Δημιουργό πάντως, βλέπω ότι ως θέμα, έχει
δυναμική, αλλά δεν αναγνωρίζεται , καθώς άλλα
τίθενται ως ζήτημα…
Σήμερα, φίλε , έχει σημασία ποιος θα επικρατήσει,
κάτι που θυμίζει ζούγκλα κι αυτό πιστεύω επίσης
τεχνηέντως…
Επίσης άλλο καλός άνθρωπος κι άλλο καλός χριστιανός…
Δεν κλείνουμε θέση για το ανθρώπινο στοιχείο,
αυτό είναι θέμα προσωπικής θέσης και κρίσης, αλλά το τι Θεό πιστεύουμε, αυτο έχει να κάνει με θεολογία και λογική, που
μέχρι στιγμής δεν βλεπω να υπάρχουνβ τοποθετήσεις…
Κοινώς δεν βλέπω να λέμε για το τι πιστεύει ο κάθε
πιστός για τον άνθρωπο,ή για τον Θό του...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
grecobraziliano
Νέο Μέλος


34 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2008, 13:38:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους grecobraziliano
Ενα γεια σε όλους.
Γράφει ο Macedon
quote:
1. Όταν λένε οι χριστιανοί "ο Χριστός γεννήθηκε" (προφανώς από τον Πατέρα του), με ποιά ακριβώς διαδικασία γεννήθηκε; Τι έγινε δηλαδή; Πώς το γνωρίζουν αυτό οι Χριστιανοί;O Ιησούς Χριστός είναι απαύγασμα της δόξης του Θεού Πατρός, γιαυτό και είναι ίσος προς τον πατερα Θεό. Π.χ. Όπως το νερό που είναι συγχρόνως και υγρό και αέριο. Επίσης να πούμε π.χ. είναι όπως τον ήλιο, που είναι ταυτόχρονα φώς και ζέστη, αυτά είναι απαυγάσματα του ήλιου.

Όσον αφορά τα Σκόπια- Μακεδονικό εν σχέση με τους Ψευδομάτυρες του Ιαχωβά φίλε ΕΥΡΩΠΑΙΕ μην φέρνεις σε δύσκολη θέση τον είδος γιατί θα χάσει το ψωμάκι του, αφού θα τον πετάξουν έξω κλωτσηδόν από την Οργάνωση αν δεν ακολουθεί πιστα σαν σκυλάκι την γραμμή του Μπρούκλυν.
GRECO.
Υ.Γ Ευχαριστώ για τη βοήθεια με τα

quote:

Edited by - grecobraziliano on 16/04/2008 13:47:28Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

grecobraziliano
Νέο Μέλος


34 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2008, 15:19:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους grecobraziliano

[quote] Dying_Incubus θα πρέπει να σου αναφέρω ότι όταν αποφάσισα να μην ανήκω σε κάποια θρησκεία ήμουν Χριστιανός Ορθόδοξος, οπότε θα μπορούσε κάποιος να πει ότι λόγω κάποιων βιωμάτων μου σε αυτό τον χώρο αποφάσισα να μην είμαι Χριστιανός.

Νομίζω πως δεν έχεις γνωρίσει αρκετά καλά την ορθόδοθη εκκλησία.Αν την γνώριζες δεν θα την αποχωριζόσουν. Ο δρόμος της ορθοδοξίας είναι ένας, δίχως να βγαίνεις από αυτόν, που θα σε φέρει στην αιώνια ζωή. Αν προσπαθήσεις να βγεις στην άλλη άκρη σώνεσαι, αν όμως λοξοδρομήσεις και βγεις από αυτόν θα σε πάει κάπου αλλού.

eidos -το ποσο γνωστης των πρωτοτυπων ειμαι και ποσο γνωστες εισται εσεις στο απεδειξα, με το εδαφιο 1 Ιωαννη 5:7
εσυ και καποιοι αλλοι ιδεα δεν ειχατε οτι το εν λογω εδαφιο θεωρητε νοθο.

Θαυμάστε έναν νόθο Ψευτομάρτυρα του Ιαχωβά. Βγάζει νόθα εδάφια της Αγίας γραφής. Αυτά έγραφα παραπάνω για τις νοθίες των καταραμένων ψευτομαρτύρων του Ιαχωβά. greco


Συμφωνώ ότι υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι, αλλά δεν γίνετε λόγος γιαυτό, αλλά για την Οργάνωση ή για την θρησκεία που ακολουθούν αν είναι σωστή και αν κάνουν σωστά σε αυτήν τα μέλη της. ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΗΣ. Αλλά και η εκκλησία να διατηρεί και να συνεχίζει αυτά που παρέλαβε από την αρχή που ξεκίνησε η χριστιανισύνη. Και όχι κάθε τόσο να αλάζει κανόνες και εδάφια της Αγίας γραφής με την δικαιολογία ότι φωτίζοντε κάθε τόσο.

Όσο για την ορθόδοξη εκκλησία των Σκοπίων είναι αποκομμένη από την εκκλησία της Σερβίας που ήταν και δεν υπάγετε, ούτε σε κανένα πατριαρχείο, ακόμη και ούτε στο οικουμενικό, διότι δεν συμβαδίζει με τους κανόνες την Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Άρα η εκκλησία των Σκοπίων για την ώρα είναι αιρετική διότι αποσκίρτησε από την εκκλησία της Σερβίας που ήταν.
greco.


/quote]Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2008, 16:20:38  Εμφάνιση Προφίλ
macedon
1. Όταν λένε οι χριστιανοί "ο Χριστός γεννήθηκε" (προφανώς από τον Πατέρα του), με ποιά ακριβώς διαδικασία γεννήθηκε; Πώς το ξέρουν αυτό οι Χριστιανοί;

europaios2
αν ψάχνεις για πιστοποιητικό γέννησης άργησες

trexagireve
Φίλε Μακεδόν, η γέννηση του Υιού έγινε από τον
Πατέρα στην αρχή του χρόνου…

grecobraziliano
O Ιησούς Χριστός είναι απαύγασμα της δόξης του Θεού Πατρός, γιαυτό και είναι ίσος προς τον πατερα Θεό.

Μάλιστα. Αγαπητοί χριστιανοί δεν ρώτησα ούτε το πότε, ούτε το τι είναι σε σχέση με τον πατέρα. Αλλο ρώτησα. Τέλος πάντων, πάμε παρακάτω.

macedon
2. Γνωρίζουμε (λέμε τώρα) πως ο άνθρωπος έγινε από χώμα και σάλια του Γιαχωβά. Ωραία. Τα ζώα, από τι έγιναν; Από τα ίδια υλικά; Από διαφορετικά; Ποιά ακριβώς; Πού το λέει;

europaios2
Δεν έγινε από σάλια!

trexagireve
Ο άνθρωπος δεν έγινε από τα σάλια του ιεχωβά
και χώμα όπως ισχυρίζεσαι…

grecobraziliano
...

Μάλιστα. Αλλο ρώτησα.
Να υποθέσω πως ο απολογητής δεν έχει έτοιμη απάντηση;


macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2008, 17:28:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
macedon:
Μάλιστα. Αλλο ρώτησα.
Να υποθέσω πως ο απολογητής δεν έχει έτοιμη απάντηση;

Nα υποθέσω ότι σου αρέσουν οι επαναλήψεις? ή απλά να σε παραπέμψω σε εδάφιο της Καινής Διαθήκης?

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2008, 18:18:32  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
europaios2
ή απλά να σε παραπέμψω σε εδάφιο της Καινής ΔιαθήκηςΘα προτιμούσα να μου απαντήσεις.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2008, 18:50:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Φίλε Macedon, δεν φαντάζομαι να περνάς για τον εαυτό σου
την εικόνα ότι κάνει κάποιο τέστ;
Η γέννηση του Υιού έγινε απο τον άναρχο Πατήρ, στην
αρχή του χρόνου, αυτό μπορείς να το σκεφτείς;
Ο άνθρωπος έγινεαπο το Πνεύμα του Θεού και είναι θεός,
από αυτά τι δεν καταλαβαίνεις;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2008, 18:51:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
macedon

macedon
1. Όταν λένε οι χριστιανοί "ο Χριστός γεννήθηκε" (προφανώς από τον Πατέρα του), με ποιά ακριβώς διαδικασία γεννήθηκε; Πώς το ξέρουν αυτό οι Χριστιανοί;

ειδος
1. οι 'χριστιανοι' λενε οτι ο Γιος γεννηθηκε.
αλλα η Βιβλος λεει και οι αληθινοι χριστιανοι ξερουν, οτι ο Γιος ειναι κτισμα, και δημιουργημα του Πατερα.

macedon
2. Γνωρίζουμε (λέμε τώρα) πως ο άνθρωπος έγινε από χώμα και σάλια του Γιαχωβά. Ωραία. Τα ζώα, από τι έγιναν; Από τα ίδια υλικά; Από διαφορετικά; Ποιά ακριβώς; Πού το λέει;

ειδος
2. ο ανθρωπος εγινε απο χωμα.
ακριβως οπως και τα ζωα.
και ο ανθρωπος και τα ζωα στη Βιβλο, αναφερονται ως 'ζωντανες ψυχες'.
κατα τον θανατο τους ολα τα ζωντανα πλασματα καταληγουν και παλι στο χωμα...


πραγματικα περιμενεις να εχουν αποψη, Γραφικη-οι τυποι σαν τον Ευρωπαιο, τον τρεχαψαχνε, η τον γκρεκο-στερημενο μυαλο;;;;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/04/2008, 19:11:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Φίλε eidos δεν αμφέβαλα ότι θα τα έβρισκες με τον
Μακεδον, έχετε την ίδια αίσθηση υπεροχής…
Αλλά αυτο περί κτίσματος του Υιού, πρώτη φορά το λές…
Κτίσμα ο Υιός; Ξέρεις τι είναι το κτίσμα, κάτι
που φτιάχνεται. Ο χριστιανισμός πιστεύει ότι ο
Χριστός γεννήθηκε από τον Πατήρ, γι’ αυτο μετά
από τη ριζική διαφορά που έχετε σε όλα τα θέματα
με τον χριστιανισμό, επαναλαμβάνω, δεν είστε
υποκριτές κι απατεώνες, όταν καλείστε χριστιανοί;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 52 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy