ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 52
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 13:15:34  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Ψηλός

quote:
Κάποτε, μιλάμε ίσως πριν από 4-6 χρόνια, ο macedon, σε μια "κρίση ειλικρίνειας" είχε πει, αν δεν με απατά η μνήμη μου, πως η ζωή δεν είναι μαθηματικές εξισώσεις.

Η μνήμη σου σε απατά.

macedonΔεν με απατά καθόλου.
Το είχες πεί ή αν με απατά, θα με απατά όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο το διατύπωσες.

Το πρόβλημα είναι στην ιστοσελίδα του Εσωτέρικα που, και παλαιότερα όταν είχα κάνει μαι προσπάθεια να το βρω, η σελίδα με το search κολλούσε.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 13:35:05  Εμφάνιση Προφίλ
Δεν είπα ποτέ τέτοιο πράγμα, εκτός αν είπα κάτι άλλο και κατάλαβες αυτό.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 14:19:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

ΨΗΛΟΣ :

quote:
"Η αγκαλιά της μάνας ανέστησε το μωρό
Βρέφος γεννήθηκε «νεκρό» και ζωντάνεψε αφότου το κράτησε η μητέρα του για δύο ώρες
Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Κανένας γιατρός και κανένα μηχάνημα δεν είναι σαν της μαμάς την αγκαλιά. Περίτρανη απόδειξη μια αυστραλή μητέρα η οποία επανέφερε στη ζωή το «νεκρό» μωρό της, που γεννήθηκε πρόωρα, ύστερα από δύο ώρες που το είχε στην αγκαλιά της. Οι γιατροί, δύσπιστοι στην αρχή, εξεπλάγησαν από το «θαύμα» το οποίο αυτή τη φορά δεν οφειλόταν ούτε στην ιατρική ούτε στις δικές τους ικανότητες.

Ο μικρός Τζέιμι δεν έδινε κανένα σημείο ζωής όταν έπειτα από μόνο 27 εβδομάδες κύησης γεννήθηκε σε νοσοκομείο του Σίδνεϊ. Οι γιατροί είπαν στους γονείς του ότι τον έχασαν και τους τον παρέδωσαν για να τον αποχαιρετήσουν. Η μητέρα του Κέιτ τράβηξε τότε απαλά την κουβερτούλα που ήταν τυλιγμένος και τον ακούμπησε πάνω της. Οπως και ο σύζυγός της Ντέιβιντ, ήταν συντετριμμένη που ο γιος τους δεν τα κατάφερε. Η δίδυμη αδερφή του Εμιλι ευτυχώς είχε γεννηθεί υγιής.

Δύο ώρες τον είχε στην αγκαλιά της η Κέιτ και μαζί με τον Ντέιβιντ τού μιλούσαν τρυφερά. Τότε ο Τζέιμι ανέπνευσε. Οι γιατροί είπαν ότι ήταν «αντανακλαστικό», αλλά ο μικρός τούς διέψευσε τελείως αφού άρχισε να αναπνέει κανονικά, ενώ άνοιξε και τα μάτια του.

Με τον Τζέιμι να κοιμάται στην αγκαλιά της, η Κέιτ θυμάται τώρα τις σκέψεις που έκανε: «Θεέ μου, τι συμβαίνει; Εχει γίνει θαύμα. Είπα στη μητέρα μου, που ήταν κι αυτή εκεί, ότι ο γιος μου ήταν ζωντανός και εκείνη την ώρα μού έπιασε το δάχτυλο. Ανοιξε τα μάτια του και κούνησε το κεφάλι του από τη μια πλευρά στην άλλη» λέει συγκλονισμένη. Του έδωσε λίγο μητρικό γάλα στο δάχτυλό της, το οποίο κατάπιε και ξεκίνησε να αναπνέει κανονικά. "

Το ερώτημα είναι το εξής:

Η επιστήμη δέχεται, και είναι κατηγορηματική, πως αν ο εγκέφαλος μείνει πάνω από 3-4 λεπτά χωρίς οξυγόνοση, προκαλούνται βλάβες, νεκρώνεται και είναι μη αναστρέψιμες.

Πώς εξηγείς εσύ το περιστατικό αυτό;

Το παιδί σήμερα είναι υγιέστατο.

Βέβαια, σαν και αυτό ή και παρόμοια περιστατικά σημειώνονται ή μάλλον έρχονται στην επιφάνεια, γίνονται γνωστά όλο και περισσότερα.


Εγώ απο την πλευρά μου ΨΗΛΕ εκπλήσομαι πάντα απο το πόσο ευκολόπιστοι είναι ορισμένοι άνθρωποι , και πόσο ευκολα μπορούν να αποδώσουν κάτι σε "Θαυμα" .

1) Καταρχήν ουδείς γνωρίζει στην ιστορία αυτή τι είδους προσοχής έτυχε το νεογένητο μετά την γέννηση του απο τον γιατρό και τις νοσοκόμες του νοσοκομείου .
Ο ίδιος ο γιατρός είπε οτι πάλεβε 20 λεπτά να το κάνει να αναπνεύσει .
Είναι όμως έτσι , η προσπαθεί να καλύψει τις ευθύνες του ?

2) Κανείς δεν γνωρίζει αν το νεογεννητο είναι καλά στην υγεία του ή αν όντως έχει υποστεί μη αναστρέψιμες βλαβες στον εγκέφαλο .
Αυτό θα μπορέσει να εκτιμηθεί αφού περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος , και το παιδί θα αρχίσει να επικοινωνεί .
Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω ΙΑΤΡΙΚΗ ιστοσελίδα που αναφέρεται το θέμα :

http://www.dailymail.co.uk/health/article-1306820/Mother-baby-came-dead-fears-son-suffer-brain-damage-doctors-lack-action.html

Αναφέρει λοιπόν εδώ την αγωνία που έχουν οι γονείς για το παιδί τους :

"Now Kate and husband David fear their twin boy Jamie, may be brain damaged or suffer other health complications later on because doctors refused to believe her baby - officially pronounced dead - had come back to life."

και πιο κάτω :


"he won't really know how he is until he is at least a year or so old. There could be brain damage or anything. "

"It is a terrible burden for her to carry around, especially now she and Jamie are at the centre of attention from around the world.

In the worse case scenario, Mr and Mrs Ogg would have to take legal action against the hospital where Jamie and his twin sister, Emily, were born prematurely at 27 weeks on March 25, and the doctor involved. "

Αρα ουδείς γνωρίζει αν το παιδί είναι καλά , και οι γονείς είναι έτοιμοι να κάνουν μήνυση στο νοσοκομείο και στον γιατρό αν διαπιστωθεί οτι υπάρχει πρόβλημα .
Για την ώρα κάνουν την πάπια γιατι έχουν ένα πολύ σοβαρό λόγο :

"And it is also the motivation for Mr and Mrs Ogg selling their incredible story for up to £50,000 exclusively to the Seven Television network in Australia andthe giant NBC network in America.

It is understood the couple and their new babies will be flown to New York over the weekend to tell their remarkable story.

At her home south of Sydney Kate said yesterday: 'Newspapers and magazines from all around the world have been calling all day. I'm exhausted and overwhelmed. We just can't cope with the interest.'

Television journalist and friend, Adene Cassidy, said: 'Kate and David are happy with the financial deals they have done for their exclusive story:
'Let's face it, they may need a good deal of money to look after Jamie later on, especially if he needs special care. That could become very expensive."

Οι γονείς έχουν τσεπώσει είδη 50.000 λίρες Αγγλίας σε τηλεοπτικό δύκτυο της Αυστραλίας ,και αναμένεται να πάρουν πολλά ακόμα απο αντίστοιχα τηλεοπτικά δύκτια στην Αμερική , απο εφημερίδες κ.ο.κ .

Και Κάνω τώρα μία αφελή ερώτηση προς τους θαυματόπληκτους :

Πως μπορώ να ξέρω εγώ ο αφελής που διαβάζω αυτη την είδηση οτι δεν εχει διανθιστεί με ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ώστε να πουλήσει καλύτερα ?
Κανείς δεν ξερει ποιο είναι το νοσοκομείο και ποιός είναι ο γιατρός . Γιατί ο γιατρός ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ να τοποθετηθεί επι του θέματος ?

"For legal reasons, Kate has decided not to name the hospital or the doctor involved. "

Ποιος αποκλείει ένας βλάκας γιατρός να αμέλησε το μωρό και απο άγνοια η απροσεξία να το θεώρησε νεκρό ενω δεν ήταν ?
Και στην συνέχεια αφού αυτό συνηλθε στα χέρια της μητέρας του κατάλαβε την βλακεία που έκανε και δεν ήθελε να επιστρέψει να δει το βρέφος ?

Λέει το άρθρο :

"But the doctor could be criticised because he refused to believe the baby was alive and did not return to treat him immediately."

ΓΙΑΤΙ δεν επέστεψε ο Γιατρός ?
Γιατί οι γονείς που "Εζησαν το Θαυμα " το πουλάνε ως είδος προς κατανάλωση ενω θα έπρεπε να κάνουν κολοτούμπες απο την χαρά τους ?

ΛΟΓΙΚΕΣ ερωτήσεις που απαιτούν απαντήσεις .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

makfor
Πλήρες Μέλος

Greece
1496 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 14:27:06  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Συγκεκριμένα,υπάρχει ένα σημείο λίγο πιό πάνω απο το στήθος, στην βάση του θύμου αδένα,αυτό είναι το αρχικό σημείο της δημιουργίας του πολλυδιάστατου όντος που λέγεται άνθρωπος.

εχω ακουσει για τον θυροειδη , για την υποφυση , για την αμυγδαλη (εαν το λεω καλα εντος του εγεφαλου) , τωρα ακουμε και τον θυμο αδενα (Ο θύμος αδένας είναι ένα λεμφοεπιθηλιακό όργανο. Εντοπίζεται στο μεσοθωράκιο, πιο συγκεκριμένα στο οπίσθιο μεσοπνευμόνιο. Ανήκει στο λεμφικό σύστημα και αποτελεί πρωτογενές όργανο λεμφοποίησης.
http://anosologia-iek.pblogs.gr/eisagwgh-sthn-anosologia.html)

το ερωτημα που προκυπτει ειναι , τι γινεται με τον ανθρωπο που ΔΕΝ εχει αυτον τον αδενα (ειτε λογο κατασκευης ,δεν ξερω εαν γινεται αυτο, ειτε λογω πχ μυασθένειας, ογκου , καρκινου κτλπ οπου του αφαιρειται , τοσο ο αδενας οσο και μερος απο την γυρω περιοχη)

ή εννοουμε την περιοχη στο "αορατο" σωμα ? οποτε παω πασο !!!


οσο αφορα το μωρο , το πρωτο πραγμα που μου ηρθε στο μυαλο ειναι η νεκροφανεια , ενα φαινομενο γνωστο που αφορα την μειωση των βιοτικων διεργασιων απο τον οργανισμο μας σε βαθμο που οι διεργασιες αυτες να μην γινονται αντιληπτες ουτε απο ανθρωπο ουτε απο μηχανηματα !!!! μαλιστα παλαιοτερα ειχα διαβασει για νεκροφανεια 4 ημερων !!!


[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]


Edited by - makfor on 03/09/2010 15:02:27Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 14:50:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

Makfor :
quote:
οσο αφορα το μωρο , το πρωτο πραγμα που μου ηρθε στο μυαλο ειναι η νεκροφανεια , ενα φαινομενο γνωστο που αφορα την μειωση των βιοτικων διεργασιων απο τον οργανισμο μας σε βαθμο που οι διεργασιες αυτες να μην γινονται αντιληπτες ουτε απο ανθρωπο ουτε απο μηχανηματα !!!! μαλιστα παλαιοτερα ειχα διαβασει για νεκροφανεια 4 ημερων !!!

Φίλε Makfor υπάρχουν πολλά πιθανά σενάρια που εξηγούν ΛΟΓΙΚΑ τι έχει συμβεί .
Για να υπάρχει πλήρης διαλευκανση της υπόθεσης πρέπει να ακούσουμε την άποψη του γιατρού και του νοσοκομείου .

Αναφέρω ενδεικτικά τι θα μπορούσε να έχει συμβεί :

Το παιδί πρόορα γεννημένο τοποθετείται σε μια θερμοκοιτίδα η οποόια όμως λογω κάποιας βλάβης δεν συντηρεί σωστα την θερμοκρασία στο νεογέννητο .
Το νεογέννητο παθαίνει υποθερμία τα συμπτώματα της οποίας είναι :

1)Ασυνήθιστα χαμηλή συχνότητα αναπνοής .
2)Κρύο και χλωμό δέρμα.
3)Απώλεια συντονισμού των κινήσεων, απώλεια συνείδησης, λιποθυμία .
4)Καρδιακός παλμός που είναι αδύναμος, ακανόνιστος ή μη ψηλαφητός .

Επειδή το μωρο είναι πρόορο και εχει δεδομένη αδυναμία στο αναπνευστικό σύστημα , αναπνέει πολύ αραια και ο Γιατρός δεν αντιλαμβάνεται οτι αναπνέει.
Είναι κρυο , και η καρδια του χτυπά αδύναμα και ελάχιστα , ίσως 1-2 χτύπους ανα λεπτό .
Απο αγνοια η αμέλεια ή άλλο λογο , θεωρεί οτι είναι νεκρό και το δίνει στην μητέρα .
Αυτο ζεσταινεται σταδιακά στην αγκαλιά της μητερας , και οι λειτουργίες του επιστρέφουν σιγά σιγά στο φυσιλογικό .
Τελικά αρχίζει να αναπνέει φυσιολογικά και ιδού το "ΘΑΥΜΑ ".

Ανέφερα ένα πιθανό σενάριο που μπορεί να είναι λανθασμένο , αλλα θέλω να καταδείξω οτι πριν προσφύγει κάποιος στα "θαυματα" , καλό είναι πρώτα να ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΑ .

Πολλοι θα βγάλουν πολύ χρήμα απο την ιστορία αυτη .
Εχουν κάθε λόγο να την φουσκώσουν με κάθε είδους υπερβολή , απο την στιγμή που οι συμετέχοντες στην ιστορία κάνουν όλοι την Πάπια ο καθένας για τους δικούς του λόγους .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 15:06:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
sky

quote:

Σεβαστά αυτά που γράφει ο Αριστοτέλης Ων 3 και πολύ ενδιαφέροντα, όντως οι παραδόσεις φαίνονται να μοιάζουν και να δείχνουν κάτι. Αυτό για μένα είναι η αφετηρία μιας έρευνας που μπορεί να τελειώσει μόνο με την προσωπική επαλήθευση ή κατάρριψη όλων αυτών. Για παράδειγμα κάποιος που συνειδητοποιεί την ύπαρξη της ψυχής έχει μια σαφή απόδειξη ότι αυτή υπαρχει, αλλιώς μιλάμε για πίστη. Μια που είμαστε στο esoterica τέτοιου είδους συζητήσεις και μάλιστα λεπτομερείς υπάρχουν ήδη, οπότε ο καθένας που έχει περιέργεια μπορεί να το ψάξει. Αυτό που προσωπικά άκουσα πρώτη φορά από τον Αριστοτέλη είναι γι αυτή την ουσία.να που ακουσαμε και μια καλη κουβεντα...κλειδια στους μυθους για οσα ειπαμε ειναι ο μυθος του Προμηθεα απο τον Ησιοδο, ο Προμηθεας Δεσμωτης του Αισχυλου, η διηγηση για την Αθηνα και τον Εριχθονιο, τα πρωτα κεφαλαια της Γεννεσης...πολυ ενδιαφερον βρισκω το Σιλμαριλιον του Τολκιν που αναφερεται διαρκως στη σχεση Αγγελων και ανθρωπων στη μακρινη προιστορια...ο κυριος Τολκιν δεν ειναι ενας παραμυθας που φτιαχνει πραγματα απο τη φαντασια του για να πουλησει αλλα ενας τυπος που στα εργα του πραγματοποιει μια μεγαλειωδη συγκριτιστικη συνθεση των βορειων μυθολογιων με ιδιαιτερες επιρροες απο την φινλανδικη αλλα και απο την κελτικη και την αγγλοσαξωνικη παραδοση..

υγ.. στον Τολκιν η εξωτικη ουσια σχετιζεται με...δαχτυλιδια...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 03/09/2010 15:08:49

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 03/09/2010 15:30:54Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 15:17:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
sky

quote:

Δηλαδή αγαπητέ Αριστοτέλη Ων 3 σύμφωνα με αυτα που γράφεις όταν ο Ιησούς μιλούσε για τη "βασιλεία των ουρανών" εννοούσε τις ανώτερες ελεύθερες διαστάσεις.
Η ανθρωπότητα είναι παγιδευμένη στην κατώτερη διάσταση ή έχει ικανότητες εξέλιξής και ανέλιξης;


ο Χριστος ελεγε πως η βασιλεια ειναι μεσα μας γιατι γνωριζε πως μεσω της πνευματοψυχης ολες οι ελευθερες διαστασεις ειναι προσβασιμες...προσβασιμες οχι για ταξιδια και περιηγησεις αλλα με αλλο τροπο, η εξελιγμενη πνευματοψυχη σε καποιες ιδιαιτερες περιπτωσεις μπορει να νοιωσει και επι γης την μακαριοτητα αυτων των ανωτερων πεδιων και την αγαπη που νοιωθουν τα οντα τους...

οπως ηταν σωστο αυτο που λεγαν οι αναγεννησιακοι φιλοσοφοι οτι ο ανθρωπος ειναι επιτομη (δηλαδη μικρογραφια) του συμπαντος ετσι ειναι σωστο και να πουμε πως η πνευματοψυχη ειναι η επιτομη των ανωτερων κοσμων μεσα στον ανθρωπο και το φαναρι για να επιστρεψει κανεις σ'αυτους...

σαφως και η ανθρωποτητα εχει ικανοτητες πνευματικης εξελιξης, ειναι μεν εγκλωβισμενη αλλα μπορει να ξεκολλησει, λιγο σπρωξιμο στο αμαξι που κολλησε χρειαζεται και ενα μαρσαρισμα την καταλληλη στιγμη...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 03/09/2010 15:31:26Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 15:27:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
quote:
Earendil

quote:
4) η ζωικη ψυχη αλληλεπιδρα διαρκως με το σωμα καθως ειναι η βιολογικη ενεργεια του, η πνευματικη ψυχη εκδηλωνεται οταν υπαρχει αγαπη χωρις κινητρα η ευσπλαχνια η αυθορμητη εκδηλωση διαφορων αρετων ενω ειναι υπευθυνη και για φαινομενα οπως η διαισθηση και η προφητεια, η τηλεπαθεια, η διοραση, η αυτοματη ιαση κλπ..η ζωικη ψυχη ειναι ο καθημερινος μας συντροφος, η πνευματικη ψυχη ειναι σπανιοτερος επισκεπτης..δεν εχει σε ολους τους ανθρωπους τον ιδιο βαθμο αναπτυξης...

Μήπως οι ψυχικές και οι πνευματικές ιδιότητες του ανθρώπου όσο πιο καλά καλλιεργούνται τόσο πιο καλή μορφή δίνουν στην ψυχική και την πνευματική υπόσταση του ανθρώπου;

Οπότε μήπως αυτές οι υποστάσεις, υπάρχουν κιόλας; Κατά μία έννοια;
Δεν έχω πείσει τον εαυτό μου ακόμα, οπότε ούτε και επιχειρώ να πείσω κανέναν, όμως ψάχνω προς αυτή την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα ψάχνω να καταλάβω πώς λειτουργεί ο ψυχικός και ο πνευματικός κόσμος του ανθρώπου.
Πιστεύω οτι αν καταλάβω την νομοτέλεια που υπάρχει σ'αυτές τις λειτουργίες, τότε θα μπορέσω και να καταλάβω το είδος της υπόστασης αυτών των "σωμάτων" που πιστεύω οτι (μάλλον) υπάρχουν.η πνευματοψυχη ειναι σαν ενα μπουμπουκι, σε αλλους το μπουμπουκι ειναι ερμητικα κλειστο, σε αλλους εχει αρχισει κι ανοιγει δειλα δειλα, σε αλλους μισανοιξε, σε αλλους το μπουμπουκι εγινε τριανταφυλλο και σε αλλους το μπουμπουκι εγινε ολοκληρος κηπος απο τριανταφυλλα...

ολες οι αρετες προυπηρχαν και στο νοητο κοσμο, η αγαπη, η ταπεινοφροσυνη, η γενναιοτητα, η γενναιοδωρια, η ταπεινοφροσυνη, η διακριση, η καρτερια, η ελπιδα, η πιστη, ολες ομως ανθοφορουν και σ'αυτο τον κοσμο οταν το μπουμπουκι της πνευματοψυχης ανοιξει...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 03/09/2010 15:32:55Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 15:40:04  Εμφάνιση Προφίλ
Αριστοτέλης...

ο Χριστος ελεγε πως η βασιλεια ειναι μεσα μας γιατι γνωριζε πως μεσω της πνευματοψυχης ολες οι ελευθερες διαστασεις ειναι προσβασιμες...προσβασιμες οχι για ταξιδια και περιηγησεις αλλα με αλλο τροπο, η εξελιγμενη πνευματοψυχη σε καποιες ιδιαιτερες περιπτωσεις μπορει να νοιωσει και επι γης την μακαριοτητα αυτων των ανωτερων πεδιων και την αγαπη που νοιωθουν τα οντα τους...


Μολονότι δεν είμαι Φάν του Χριστιανισμού , θα το δεχθώ αυτό που αναφέρεις και θεωρώ ότι κινείται σε σωστή κατεύθυνση...κάποια στιγμή θα τοποθετηθώ πιο αναλυτικά και θα εξηγήσω γιατί το λέω αυτό...!!!


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 15:52:10  Εμφάνιση Προφίλ
Think_Math
quote:

Εγώ απο την πλευρά μου ΨΗΛΕ εκπλήσομαι πάντα απο το πόσο ευκολόπιστοι είναι ορισμένοι άνθρωποι , και πόσο ευκολα μπορούν να αποδώσουν κάτι σε "Θαυμα" .

Εγώ, αντιθέτως χαίρομαι που ορισμένοι άνθρωποι έχουν το κουράγιο να αποδίδουν το θαυμαστό αυτό γεγονός σε θαύμα παρά να κάνουν την πάπια και, είτε να προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους, αν υπάρχουν (π.χ. οι γιατροί), είτε να λένε ένα σωρό σαχλαμάρες προκειμένου να μην μετακινηθούν από τις θέσεις τους που με τόσο φανατισμό τις υποστηρίζουν.

quote:

1) Καταρχήν ουδείς γνωρίζει στην ιστορία αυτή τι είδους προσοχής έτυχε το νεογένητο μετά την γέννηση του απο τον γιατρό και τις νοσοκόμες του νοσοκομείου .
Ο ίδιος ο γιατρός είπε οτι πάλεβε 20 λεπτά να το κάνει να αναπνεύσει .
Είναι όμως έτσι , η προσπαθεί να καλύψει τις ευθύνες του ?

Όπως και να έχει, όπου συμβαίνουν παρόμοια γεγονότα, καλείται η επιστήμη να τα αντιμετωπίσει και να τα χαρακτηρίσει, εάν λοιπόν έχουμε να κάνουμε με αποτυχία, τότε κάποιος πρέπει να τη χρεωθεί αυτή, έτσι δεν είναι;
Και ιδιαίτερα, όταν έχεις απέναντί σου αδιάλλακτους και ισχυρογνώμονες που δεν δέχονται τίποτα άλλο πέρα από αυτό που κατέχουν, οι ευθύνες τους γίνονται ακόμη πιο μεγάλες.

quote:

2) Κανείς δεν γνωρίζει αν το νεογεννητο είναι καλά στην υγεία του ή αν όντως έχει υποστεί μη αναστρέψιμες βλαβες στον εγκέφαλο .
Αυτό θα μπορέσει να εκτιμηθεί αφού περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος , και το παιδί θα αρχίσει να επικοινωνεί .
Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω ΙΑΤΡΙΚΗ ιστοσελίδα που αναφέρεται το θέμα :

http://www.dailymail.co.uk/health/article-1306820/Mother-baby-came-dead-fears-son-suffer-brain-damage-doctors-lack-action.html

Αναφέρει λοιπόν εδώ την αγωνία που έχουν οι γονείς για το παιδί τους :

"Now Kate and husband David fear their twin boy Jamie, may be brain damaged or suffer other health complications later on because doctors refused to believe her baby - officially pronounced dead - had come back to life."

και πιο κάτω :


"he won't really know how he is until he is at least a year or so old. There could be brain damage or anything. "

"It is a terrible burden for her to carry around, especially now she and Jamie are at the centre of attention from around the world.

In the worse case scenario, Mr and Mrs Ogg would have to take legal action against the hospital where Jamie and his twin sister, Emily, were born prematurely at 27 weeks on March 25, and the doctor involved. "

Αρα ουδείς γνωρίζει αν το παιδί είναι καλά , και οι γονείς είναι έτοιμοι να κάνουν μήνυση στο νοσοκομείο και στον γιατρό αν διαπιστωθεί οτι υπάρχει πρόβλημα .Ναι, σωστά, αλλά αν αναλογιστούμε πως το παιδί έμεινε δυο ώρες «νεκρό», το να μιλάμε για πιθανές βλάβες στον εγκέφαλο είναι αστείο εμπρός σε αυτό που θα έπρεπε να του είχε συμβεί, έτσι δεν είναι;
Καταλαβαίνεις πως σε αυτές τις δυο ώρες θα έπρεπε να έχει επέλθει και σήψη (αν δεν κάνω λάθος) και, και ……
Θα μου πεις, και πώς ξέρουμε πως παρέμεινε δυο ώρες …….. Αν παίξουμε την κολοκυθιά, σίγουρα δεν θα μας οδηγήσει πουθενά.

Αλλά, αν σκεφτούμε πως αρκούν και μόνο τα 20 λεπτά που προσπαθούσε ο γιατρός + καμιά 20ριά λεπτά, που ας υποθέσουμε είχε το παιδί η μητέρα στην αγκαλιά της, για να έχουν προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες σε ζωτικά όργανα του μωρού, τότε τζάμπα συζητάμε.
Δεν είμαι γιατρός αλλά πιστεύω πως κάπως έτσι πρέπει να είναι.

quote:

Για την ώρα κάνουν την πάπια γιατι έχουν ένα πολύ σοβαρό λόγο :

"And it is also the motivation for Mr and Mrs Ogg selling their incredible story for up to £50,000 exclusively to the Seven Television network in Australia andthe giant NBC network in America.

It is understood the couple and their new babies will be flown to New York over the weekend to tell their remarkable story.

At her home south of Sydney Kate said yesterday: 'Newspapers and magazines from all around the world have been calling all day. I'm exhausted and overwhelmed. We just can't cope with the interest.'

Television journalist and friend, Adene Cassidy, said: 'Kate and David are happy with the financial deals they have done for their exclusive story:
'Let's face it, they may need a good deal of money to look after Jamie later on, especially if he needs special care. That could become very expensive."

Οι γονείς έχουν τσεπώσει είδη 50.000 λίρες Αγγλίας σε τηλεοπτικό δύκτυο της Αυστραλίας ,και αναμένεται να πάρουν πολλά ακόμα απο αντίστοιχα τηλεοπτικά δύκτια στην Αμερική , απο εφημερίδες κ.ο.κ .Εσύ σταμάτησες «deal of money», αλλά εγώ το πήγα παρακάτω και το έβαλα με κόκκινο για να δούμε ίσως και τον κυριότερο λόγο για τον οποίο οι γονείς, όπως είπες πιο πάνω «κάνουν την πάπια».

quote:

Και Κάνω τώρα μία αφελή ερώτηση προς τους θαυματόπληκτους :

Πως μπορώ να ξέρω εγώ ο αφελής που διαβάζω αυτη την είδηση οτι δεν εχει διανθιστεί με ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ώστε να πουλήσει καλύτερα ?Τότε, στην αφελή σου ερώτηση θα προσπαθήσω να απαντήσω με μια λιγότερη αφελή απάντηση.
Εγώ, λοιπόν, σου λέω πως δεν έχει «διανθιστεί», γιατί αν συνέβαινε, τότε το νοσοκομείο θα επενέβαινε διότι όλη αυτή η ιστορία είναι δυσφήμιση για το ίδιο, οπότε, προσέχοντας τη φήμη του, είναι προς όφελός του να μην ακούγονται υπερβολές.
Θα μπορούσε, το νοσοκομείο, να έχει βρει ένα σωρό δικαιολογίες, αλλά, μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε να το έχει κάνει και, κατά τη γνώμη μου, είναι προς τιμή του.

quote:

Κανείς δεν ξερει ποιο είναι το νοσοκομείο και ποιός είναι ο γιατρός . Γιατί ο γιατρός ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ να τοποθετηθεί επι του θέματος ?

Μιλάς σοβαρά τώρα;
Τι να πει; «Ξέρετε κάναμε μια μαλακία;»
Γνωρίζεις τις επιπτώσεις για τον ίδιο το γιατρό αλλά και για το νοσοκομείο;
Είδες κανέναν γιατρό εσύ να «αυτοκτονεί»;

quote:

Ποιος αποκλείει ένας βλάκας γιατρός να αμέλησε το μωρό και απο άγνοια η απροσεξία να το θεώρησε νεκρό ενω δεν ήταν ?
Και στην συνέχεια αφού αυτό συνηλθε στα χέρια της μητέρας του κατάλαβε την βλακεία που έκανε και δεν ήθελε να επιστρέψει να δει το βρέφος ?

Το αποκλείει η επιστήμη, εκπροσωπούμενη από το ίδιο το νοσοκομείο, τα μηχανήματα ακριβείας που καθορίζουν ποιος είναι νεκρός και ποιος όχι και τους γιατρούς που δεν έχουν κάνει καμιά τέτοια δήλωση ως τώρα.
Αν στο μέλλον, προκειμένου να τα σκεπάσουν, χρησιμοποιήσουν το γιατρό ως αποδιοπομπαίο τράγο, ... όλα είναι πιθανά, δεν θα είναι και η πρώτη φορά που κάποιος γίνεται ο τράγος της υπόθεσης.


quote:

Λέει το άρθρο :

"But the doctor could be criticised because he refused to believe the baby was alive and did not return to treat him immediately."

ΓΙΑΤΙ δεν επέστεψε ο Γιατρός ?Γιατί μπορεί να είναι σαν και σένα, ισχυρογνώμων και ξεροκέφαλος που δεν δέχεται τίποτα άλλο πέρα από αυτά που υποτίθεται πως γνωρίζει.

quote:

Γιατί οι γονείς που "Εζησαν το Θαυμα " το πουλάνε ως είδος προς κατανάλωση ενω θα έπρεπε να κάνουν κολοτούμπες απο την χαρά τους ?

Κάνεις λάθος. Είναι δυνατόν να μην κάνουν κολοτούμπες από τη χαρά τους που το παιδί τους ζει;
Τι σε πειράζει εσένα που εκμεταλλεύονται οικονομικά το όλο γεγονός;
Ποιος και τι είναι αυτό που θα έπρεπε να τους το απαγορέψει; Τι κακό κάνουν, κατ’εσέ;
Αντιθέτως, όπως γράφει στο άρθρο, αν κάποια στιγμή χρειαστούν χρήματα για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του «λάθους» των γιατρών, ποιος θα τους τα δώσει, μήπως εσύ;

Άλλωστε, δεν είσαι εσύ αυτός που σε προηγούμενα μηνύματά σου είχες αναλύσει και δικαιολογήσει έναν κόσμο που προορίζεται μόνο για λίγους "έξυπνους" εκλεκτούς και, όπου όλα εξηγούνται και ερμηνεύονται με γνώμονα το συμφέρον και το κέρδος;

quote:

ΛΟΓΙΚΕΣ ερωτήσεις που απαιτούν απαντήσεις .


Απάντησα;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 15:55:57  Εμφάνιση Προφίλ
Προκειμένου να μην ενοχλήσω άλλο τα όσα ενδιαφέροντα αναλύει ο Αριστοτέλης, σταματώ εδώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

makfor
Πλήρες Μέλος

Greece
1496 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 16:01:27  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Ναι, σωστά, αλλά αν αναλογιστούμε πως το παιδί έμεινε δυο ώρες «νεκρό», το να μιλάμε για πιθανές βλάβες στον εγκέφαλο είναι αστείο εμπρός σε αυτό που θα έπρεπε να του είχε συμβεί, έτσι δεν είναι;
Καταλαβαίνεις πως σε αυτές τις δυο ώρες θα έπρεπε να έχει επέλθει και σήψη (αν δεν κάνω λάθος) και, και ……

αυτο δειχνει οτι υπηρχε ροη αιματος , υπηρχε καρδιακος παλμος .... εαν δεν υπηρχε δεν θα μπορουσε να επανελθει !!!! αυτο ακριβως ειναι η νεκροφανεια , που εχεις διαφορες αιτιες , οπως η υποθερμια ...

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 16:06:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
προς Think_Math


1) συνεχεια της συνειδησης δε σημαινει και αντιληψη του περιβαλλοντος που βρισκεται γυρω απο το σωμα, στον υπνο η συνειδηση ονειρευεται και βλεπει ενα περιβαλλον διαφορο αυτου που θα βλεπε με τις φυσικες αισθησεις, στο κωμα η συνειδηση ειτε αχνοονειρευεται ασχετα πραγματα ειτε εχει βγει εκτος σωματος και το παρατηρει απο ψηλα, ο θανατος σε καποια χρονικα σημεια ειναι σαν την συνειδηση ονειρου (και σε καποια αλλα αμεση αντιληψη ενος νεου περιβαλλοντος)..

2) οι Αγγελοι σαφως και δεν χρειαζονται υλικο εγκεφαλο, τιποτα ομως δεν τους εμποδιζει να εχουν καποιο αιθεριο οργανο που να ειναι ο συντονιστης των νοητικων τους λειτουργιων, αρα αυτο που αρνουμαι στην εξωσωματικη συνειδηση ειναι η χρηση ενος υλικου εγκεφαλου, ενα αιθεριο οργανο αντιστοιχο του εγκεφαλου ειναι πιθανο οτι υπαρχει τοσο στο αορατο σωμα του ανθρωπου οσο και σ'αυτο των Αγγελων...

3) κι ομως το υποσυνειδητο μετεχει εμμεσα της συνειδησης...πρωτον στα ονειρα οπου εμφανιζει μεταμφιεσμενα καποια αντικειμενα επιθυμιων του, δευτερον στην καθημερινη συνειδηση οταν ξερω γω νοιωθουμε καποιο φοβο χωρις λογο, προφανως η αιτια του ειναι το υποσυνειδητο, και σ' αυτη την περιπτωση λοιπον επηρρεαζει εμμεσα τη συνειδηση...

4) οι διαστασεις που ανεφερες ειναι καποια νουμερα σε ενα χαρτι η σε μια οθονη εκτυπωτη, ουδεις επιστημων πηγε σ'αυτες και ουδεις γνωριζει τους νομους και τα χαρακτηριστικα που τις διεπουν, μια ακομη θεωρια της φυσικης ορθη η διορθωσιμη προσεχως χωρις καμια ομως συνδεση με την ανθρωπινη εμπειρια...οι αρχαιοι δεν γνωριζαν τις εξισωσεις ομως η εμπειρια σε αναλογους τομεις τους περισσευε...

5) το ονειρο μου δεν μπαινει στη στατιστικη των ονειρων που αφορουν δυστυχηματα, ηταν κατι πιο συνθετο...

ειδα λοιπον οτι ειχα παει με την παρεα μου σε ενα μερος στην εξοχη που πηγαιναμε μια φορα το διμηνο στατιστικα και οτι ξαφνικα επιασε δυνατη βροχη, μετα απο λιγο ηρθε μια παρεα μεγαλων ανθρωπων με αμαξια και μας προτεινε ο ενας να μας παρει στο σπιτι του που ηταν δυο τρια χιλιομετρα κοντα μεχρι να περασει η μπορα, ετσι εγινε γιατι εμεις κιολας στο συγκεκριμενο μερος πηγαιναμε με λεοφορειο και μετα πεζη (ειμαστε τοτε φοιτητες)...

ετυχε λοιπον μετα απο δεκαπεντε μερες και ειχε μια Κυριακη με πολυ καλο καιρο οποτε πεσαν τα τηλεφωνα και τελικα πηγαμε την εκδρομη, στο δρομο τους ειπα και για το ονειρο που ειχα δει δυο βδομαδες πριν...φτανουμε, κανουμε τις βολτες και τις εξερευνησεις μας και ξαφνου πιανει βροχη που εξελισσεται σε μπορα (δεν μας ειχε ξανατυχει), μετα απο κανα εικοσαλεπτο ερχονται δυο αμαξια, στο ενα ηταν ενας ηλικιωμενος, στο αλλο ενας φιλος του με τα παιδια του (υποψιν οτι το συγκεκριμενο μερος ειναι αγρια ερημια και δεν ερχεται ευκολα κοσμος ποσο μαλλον με βροχη), μετα απο τις καλημερες και λιγες κουβεντες ο ηλικιωμενος μας προτεινε να μας παει σπιτι του γιατι "θα γινετε μουσκεμα και θα ταλαιπωρηθειτε στο γυρισμο", φυσικα δεχτηκαμε και μολις ακουσα την προταση ανατριχιασα γιατι θυμηθηκα το ονειρο..πηγαμε οντως σπιτι του που ηταν πραγματι σχετικα κοντα, ειχε εκει πολυ κοσμο μαζεμενο, μας περιποιηθηκαν με τσαγια, γλυκα και κονιακ και τελικα φυγαμε με μια πολυ ωραια αισθηση...

οι φιλοι μου επισης θυμηθηκαν το ονειρο που τους ειχα διηγηθει και ειχαν κουφαθει οπως εγω...ειχε καποιο ιδιαιτερο νοημα για τη ζωη μου το συγκεκριμενο ονειρο; δε νομιζω..απλα φαινεται καποιο βραδι ενω ονειρευομουνα η ψυχη μου ηταν πολυ χαλαρη και κρυφοκοιταξε πισω απο την κουρτινα που βοσκει το μελλον, οποτε επιασε μια φλασια και μου την εδειξε...

6) δε σχολιασες την περιπτωση της γνωστης μου που προαισθανθηκε απο μακρια το θανατο του πρωην της νοιωθοντας ενα κρυο και τη βεβαιοτητα οτι ο ταδε χανεται, σε φαση μαλιστα που ηταν χαρουμενη και περιδιαβαινε ξενοιστη σε ενα τοπικο πανηγυρι με μια φιλη της...

7) μαλλον δεν εχεις διαβασει λαογραφια τοσο ελληνικη οσο και ξενη για περιπτωσεις φαινομενων πολτεργκαιστ, βαμπιρισμου, στοιχειωμενων σπιτιων κλπ...πολλες φορες οι μαρτυριες δεν αφορουν ενα μονο ατομο αλλα επιβεβαιωνονται απο πολλα ατομα καμια φορα και απο ολοκληρα χωρια...στα νοσηρα αυτα φαινομενα εντασσεται και το βουντου των Αιτινων..υπαρχει λογος που οι διαφορες θρησκειες κανουν τελετες υπερ αναπαυσεως των ψυχων γιατι καποιες ευτυχως ελαχιστες υποφερουν και παγιδευονται στη γη φοβουμενες να αναχωρησουν για αλλου μηπως κριθουν...

8) ο φιλος σου ο χειρουργος δεν το εχει ψαξει το θεμα, οι αναφορες ανθρωπων σε κωμα που οταν συνηλθαν ειπαν οτι εβλεπαν το σωμα τους απο πανω και δεν αισθανοντουσαν καποιο πονο ειναι σχετικα συχνες στη διεθνη βιβλιογραφια και αρκετες επιβεβαιωμενες απο στοιχεια νοσοκομειων (κρατηθηκε συνεντευξη του ασθενη)..θα ηταν ενδιαφερον καποιος να εκανε μια ερευνα γι'αυτο το ζητημα...

9) τα αστρικα ταξιδια ειναι μια πραγματικοτητα σχεδον καθημερινη για σαμανους και μαγους διαφορων πρωτογονων φυλων σε Ασια, Αφρικη, Νοτια Αμερικη, Ειρηνικο, αυτοι πετυχαινουν εξωσωματωση χρησιμοποιοντας καποιες σαφως μαγικες τεχνικες και κανουν βολτες με το αστρικο τους σωμα (που ειναι το σωμα της ζωικης ψυχης) εχοντας πληρη αντιληψη...θεωρω την ολη φαση ιδιαιτερα επικινδυνη τοσο για τους μαγους οσο και για αλλους ανθρωπους που τυχον οι μαγοι θελουν να επηρρεασουν μεσω του αστρικου τους σωματος...δεν παυει ομως να θεωρειται κατ'εμε ενδειξη αν οχι αποδειξη της κανονικοτατης εξωαισθητηριας αντιληψης χωρις τη χρηση του υλικου εγκεφαλου...

10) σαφως και υπαρχουν θαυματα και περιπτωσεις που ολοι μας ακουσαμε για ανθρωπους που εγιναν αυτοματα καλα ενω η επιστημη τους ειχε ξεγραμμενους, εκτος κι αν πιστευετε πως υπαρχουν δεκαδες χιλιαδες σπειρες που περιφερονται ξεγελοντας τους γιατρους και τις εφημεριδες με στοχο τη δημοσιοτητα...το ευρος των γεγονοτων καθιστα την ερμηνεια οτι ολοι ειναι απατεωνες μαλλον ισχυρογνωμοσυνη...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 03/09/2010 16:09:54Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 16:17:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
ειχα κανει παλιοτερα ενα γκαλοπ σε αλλο φορουμ σε ποσους ειχε τυχει καποιο ανεξηγητο γεγονος, ειτε στους ιδιους ειτε σε αξιοπιστα ατομα του περιβαλλοντος τους...

αν θυμαμαι καλα υπηρχαν πανω απο 50 θετικες απαντησεις και οι αρνητικες δεν εφταναν καν στις 20...

.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 16:23:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
και δεν χρειαζεται να παμε ιδιαιτερα μακρια..

την περιπτωση του Ινδου ασκητη που ειχε χρονια να φαει και που παρ'ολα αυτα ζει (εχει μαλιστα τροποποιηθει εντελως το πεπτικο του συστημα) δεν πιστευω να μην την ειδατε οι σκεπτικς;

την ανεφεραν ολα τα ειδησεογραφικα πρακτορεια με επανειλημμενα ρεπορταζ...

ο τυπακος αλλαξε ολους τους φυσικους νομους...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 16:44:45  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

και δεν χρειαζεται να παμε ιδιαιτερα μακρια..

την περιπτωση του Ινδου ασκητη που ειχε χρονια να φαει και που παρ'ολα αυτα ζει (εχει μαλιστα τροποποιηθει εντελως το πεπτικο του συστημα) δεν πιστευω να μην την ειδατε οι σκεπτικς;

την ανεφεραν ολα τα ειδησεογραφικα πρακτορεια με επανειλημμενα ρεπορταζ...

ο τυπακος αλλαξε ολους τους φυσικους νομους...Όντως, τι περίεργο πράγμα και τούτο.
Αν δεν κάνω λάθος τον εξέτασαν επιστήμονες. Κατάφεραν να δώσουν κάποια "λογική" εξήγηση;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

strangerz2
Μέλος 3ης Βαθμίδας


454 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 18:08:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους strangerz2
quote:
και δεν χρειαζεται να παμε ιδιαιτερα μακρια..

την περιπτωση του Ινδου ασκητη που ειχε χρονια να φαει και που παρ'ολα αυτα ζει (εχει μαλιστα τροποποιηθει εντελως το πεπτικο του συστημα) δεν πιστευω να μην την ειδατε οι σκεπτικς;

την ανεφεραν ολα τα ειδησεογραφικα πρακτορεια με επανειλημμενα ρεπορταζ...

ο τυπακος αλλαξε ολους τους φυσικους νομους...


Think math,ποιά είναι η άποψή σου για αυτό το γεγονός?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 18:39:25  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Makfor :

quote:
οσο αφορα το μωρο , το πρωτο πραγμα που μου ηρθε στο μυαλο ειναι η νεκροφανεια , ενα φαινομενο γνωστο που αφορα την μειωση των βιοτικων διεργασιων απο τον οργανισμο μας σε βαθμο που οι διεργασιες αυτες να μην γινονται αντιληπτες ουτε απο ανθρωπο ουτε απο μηχανηματα !!!! μαλιστα παλαιοτερα ειχα διαβασει για νεκροφανεια 4 ημερων !!!

Φίλε Makfor υπάρχουν πολλά πιθανά σενάρια που εξηγούν ΛΟΓΙΚΑ τι έχει συμβεί .
Για να υπάρχει πλήρης διαλευκανση της υπόθεσης πρέπει να ακούσουμε την άποψη του γιατρού και του νοσοκομείου .

Αναφέρω ενδεικτικά τι θα μπορούσε να έχει συμβεί :

Το παιδί πρόορα γεννημένο τοποθετείται σε μια θερμοκοιτίδα η οποόια όμως λογω κάποιας βλάβης δεν συντηρεί σωστα την θερμοκρασία στο νεογέννητο .
Το νεογέννητο παθαίνει υποθερμία τα συμπτώματα της οποίας είναι :

1)Ασυνήθιστα χαμηλή συχνότητα αναπνοής .
2)Κρύο και χλωμό δέρμα.
3)Απώλεια συντονισμού των κινήσεων, απώλεια συνείδησης, λιποθυμία .
4)Καρδιακός παλμός που είναι αδύναμος, ακανόνιστος ή μη ψηλαφητός .

Επειδή το μωρο είναι πρόορο και εχει δεδομένη αδυναμία στο αναπνευστικό σύστημα , αναπνέει πολύ αραια και ο Γιατρός δεν αντιλαμβάνεται οτι αναπνέει.
Είναι κρυο , και η καρδια του χτυπά αδύναμα και ελάχιστα , ίσως 1-2 χτύπους ανα λεπτό .
Απο αγνοια η αμέλεια ή άλλο λογο , θεωρεί οτι είναι νεκρό και το δίνει στην μητέρα .
Αυτο ζεσταινεται σταδιακά στην αγκαλιά της μητερας , και οι λειτουργίες του επιστρέφουν σιγά σιγά στο φυσιλογικό .
Τελικά αρχίζει να αναπνέει φυσιολογικά και ιδού το "ΘΑΥΜΑ ".

Ανέφερα ένα πιθανό σενάριο που μπορεί να είναι λανθασμένο , αλλα θέλω να καταδείξω οτι πριν προσφύγει κάποιος στα "θαυματα" , καλό είναι πρώτα να ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΑ .

Πολλοι θα βγάλουν πολύ χρήμα απο την ιστορία αυτη .
Εχουν κάθε λόγο να την φουσκώσουν με κάθε είδους υπερβολή , απο την στιγμή που οι συμετέχοντες στην ιστορία κάνουν όλοι την Πάπια ο καθένας για τους δικούς του λόγους .
Μερικοι ανθρωποι , λογο της δικης τους θωρακισμενης χαρακτηροδομης, οχι μονο δεν αντεχουν και δεν επιτρεπουν στον εαυτο τους ηδονικα αισθηματα αλλα δεν μπορουν να ανεχτουν να βλεπουν ηδονη σε αλλους ανθρώπους .Δεν αρκούνται να υποφέρουν την νεύρωση τους σιωπηλά αλλά προσπαθουν να συνθλιψουν την αυθορμητη , ηδονικη διεγερση της ζωης με το να επιβαλλουν το δικο τους ακαμπτο τροπο ζωης στους γυρω τους .Ο Ραιχ ονομασε αυτό το φαινομενο συγκινησιακη πανουκλα .
Απο που προηλθε ως τριτος και αρα πιο αντικειμενικος θα μπορουσα να το εντοπισω αν ειχα περισσοτερες πληροφοριες για το στενο οικογενιακο σου περιβαλον,δε χρειαζονται λεπτομεριες(αυτες ειναι για την επιλυση).Αν θες,παντως προσεξε το γιατι εχεις και παιδια και ειναι μεταδοτικο...
just let it go my friend!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 18:39:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
Πολλές φορές ενώ το σώμα βρίσκεται ξαπλωμένο στη γη, ο άνθρωπος σκέφτεται και φαντάζεται τα επουράνια και πολλές φορές ενώ το σώμα ηρεμεί και ησυχάζει και κοιμάται μέσα του κινείται ο άνθρωπος και εξετάζει όσα βρίσκονται έξω του,
και φεύγει από τη χώρα του, και περπατά και συναντά τους γνωστούς του και πολλές φορές από αυτούς μαντεύει και προγνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον.

Έτσι πολλές φορές μέσα από όνειρα που βλέπουμε, μαντεύουμε καταστάσεις άσχημες ή πολύ ωραίες που θα περάσουμε, όπως τον θάνατο η μια βαριά αρρώστια ή έναν γάμο, που αφορούν είτε εμάς είτε κάποιο άτομο της οικογενείας μας.

Αυτό τι άλλο θα μπορούσε να είναι παρά η ψυχή με την οποία ο άνθρωπος σκέφτεται και κατανοεί πράγματα που βρίσκονται πάνω από αυτόν?

Το σώμα μας ως γνωστό είναι από τη φύση του θνητό, πως λοιπόν ο άνθρωπος σκέφτεται την αθανασία?
και πολλές φορές προτιμά το θάνατο για χάρη της αρετής?

Πως αφού το σώμα είναι πρόσκαιρο, σκέφτεται ο άνθρωπος τα αιώνια? ώστε να περιφρονεί όσα βρίσκονται στα πόδια του και να ποθεί εκείνα?
Το σώμα λοιπόν δεν μπορεί να κάνει αυτές τις σκέψεις για τον εαυτό του και ούτε μπορεί να σκεφτεί όσα βρίσκονται έξω από αυτό,
γιατί είναι θνητό και πρόσκαιρο. Αναγκαστικά κάτι άλλο είναι αυτό που σκέφτεται αντίθετα και όσα δε βρίσκονται σε συμφωνία με τη φύση του σώματος.
Tι άλλο θα μπορούσε να είναι αυτό, πλην τη λογική ψυχή, και αθάνατη?

Πως πάλι αφού εκ φύσεως το μάτι είναι για να βλέπει, το αυτί για να ακούει, αλλά αποστρέφεται και άλλα προτιμά το σώμα?
Ποιος εμποδίζει το μάτι να βλέπε, ποιος εμποδίζει τα αυτιά να ακούνε, αφού έχουν από τη φύση τους την ιδιότητα να ακούνε?
Ποιος εμποδίζει το χέρι, αφού από τη φύση του είναι να απλώνει?

Ποιος ενεργεί αυτά, κατά των φυσικών ενεργειών του σώματος?
Πως το σώμα αποστρέφεται τη φύση του και στρέφεται σε συμβουλές «άλλου» και κυβερνάται ακόμη και από το νεύμα του?
Όλα αυτά δεν αποδεικνύουν τίποτε άλλο, παρά ότι η λογική ψυχή εξουσιάζει το σώμα.
Γιατί το σώμα δεν δημιουργήθηκε για να εξουσιάζει τον εαυτό του, αλλά να κατευθύνεται από άλλον όπως ακριβώς το άλογο δεν ιππεύει τον εαυτό του, αλλά κατευθύνεται από
αυτόν που το εξουσιάζει.

Για το λόγο αυτό υπάρχουν και οι νόμοι στους ανθρώπους για να κάνουν τα καλά και να αποφεύγουν την κακία.
Στα άλογα όντα όμως, μένουν ακαταλόγιστα τα κακά και άκριτα, επειδή δεν έχουν το λογικό και τη σκέψη που συνοδεύει τη λογικότητα. Έτσι φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι άνθρωποι έχουν ψυχή και μάλιστα λογική.

Η ψυχή λοιπόν είναι διαφορετική από το σώμα.
Το σώμα όμως είναι από τη φύση του θνητό, αναγκαστικά λοιπόν η ψυχή είναι αθάνατη, αφού είναι κάτι το διαφορετικό από το σώμα.

Αφού λοιπόν όπως είδαμε η ψυχή κινεί το σώμα και δεν κινείται αυτή από κάτι άλλο, είναι επόμενο ότι η ψυχή κινείται από μόνη της και αφού αποθέσει το σώμα στη γη, πάλι κινείται μόνη της.
Γιατί δεν είναι η ψυχή αυτή που πεθαίνει αλλά εξαιτίας της δικής της αποχώρησης το σώμα πεθαίνει.
Και αφού κινείται μόνη της, αναγκαστικά και μετά το θάνατο του σώματος ζει.

Γιατί η κίνηση της ψυχής δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ζωή της, όπως βέβαια λέμε ότι και το σώμα τότε ζει όταν κινείται, και τότε παθαίνει όταν παύει να κινείται.

Αυτό θα μπορούσε να δει κανείς ολοφάνερα από τη συνεχή ενέργεια της ψυχής όταν βρίσκεται στο σώμα.
Γιατί όταν βρίσκεται στο σώμα και συνδέεται με αυτό, δεν συστέλλεται και δεν μετράται από την μικρότητα του σώματος.
Αλλά πολλές φορές, ενώ εκείνο βρίσκεται στο κρεβάτι και δεν κινείται αλλά κοιμάται σαν να έχει πεθάνει, αυτή βρίσκεται σε εγρήγορση με τη δική της δύναμη και ξεπερνά τη φύση του σώματος και σαν να φεύγει από το σώμα, αν και βρίσκεται σε αυτό, σκέπτεται και εξετάζεται αυτά που βρίσκονται πέρα από τη γη και πολλές φορές συναντά πράγματα που βρίσκονται έξω από τα γήινα σώματα.

Όταν λοιπόν απολυθεί από το σώμα, τότε που θα το θελήσει ο Θεός, που τη συνέδεσε με αυτό, δεν θα έχει πολύ μεγαλύτερη και πολύ καθαρότερη τη γνώση της αθανασίας?
Γιατί αν και ήταν συνδεδεμένη με το σώμα, ζούσε τη ζωή εκτός του σώματος.
Πολύ περισσότερο και μετά το θάνατο του σώματος, θα τη ζήσει και δεν θα πάψει να τη ζει, γιατί έτσι τη δημιούργησε ο Θεός διά του Λόγου του, Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Γι' αυτό το λόγο και σκέφτεται και φρονεί τα αθάνατα και τα αιώνια, επειδή είναι η ίδια αθάνατη και ζει αιώνια.
Και όπως ακριβώς, επειδή το σώμα είναι θνητό, θνητά πράγματα αντιλαμβάνονται και οι αισθήσεις του, έτσι λοιπόν και η ψυχή επειδή σκέφτεται και εξετάζει τα αθάνατα αναγκαστικά είναι αθάνατη και ζει αιώνια.
Γιατί οι σκέψεις και οι αντιλήψεις, για την αθανασία, δεν την εγκαταλείπουν ποτέ μένοντας μέσα της.
Για το λόγο αυτό σκέφτεται και την έννοιά του Θεού.

Parthen h Rwmania

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Edited by - europaios2 on 03/09/2010 18:47:43Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

strangerz2
Μέλος 3ης Βαθμίδας


454 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 18:53:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους strangerz2
quote:
Μερικοι ανθρωποι , λογο της δικης τους θωρακισμενης χαρακτηροδομης, οχι μονο δεν αντεχουν και δεν επιτρεπουν στον εαυτο τους ηδονικα αισθηματα αλλα δεν μπορουν να ανεχτουν να βλεπουν ηδονη σε αλλους ανθρώπους .Δεν αρκούνται να υποφέρουν την νεύρωση τους σιωπηλά αλλά προσπαθουν να συνθλιψουν την αυθορμητη , ηδονικη διεγερση της ζωης με το να επιβαλλουν το δικο τους ακαμπτο τροπο ζωης στους γυρω τους .Ο Ραιχ ονομασε αυτό το φαινομενο συγκινησιακη πανουκλα .

Καταπληκτική σκέψη.Ωραίος.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 20:00:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
Το θέμα με τον Ινδό ασκητή που επιβιώνει για 70 χρόνια χωρίς τροφή και νερό κατά πάσα πιθανότητα είναι απάτη για τους εξής λόγους:

1)Και τα δύο πειράματα του 2003 και 2010 έγιναν από ερευνητική ομάδα ενός μόνο νοσοκομείου της Ινδίας και όχι από ανεξάρτητες επιστημονικές ομάδες διαφορετικών περιοχών και ερευνητικών κέντρων. Συνεπώς δεν εξασφαλίζονται οι απαραίτητες συνθήκες για μια αντικειμενική έρευνα και αξιολόγηση των δεδομένων.

2)Ο πρόεδρος του Οργανισμού Ορθολογιστών Ινδίας έχει επισημάνει ορισμένα προβληματικά χαρακτηριστικά της "έρευνας". Επί παραδείγματι ανέφερε και κατέδειξε ότι επιτρεπόταν στον ασκητή να κάνει γαργάρες και να πλένεται σε χώρο που η κάλυψη του κλειστού κυκλώματος ήταν ανεπαρκής. Επίσης ανέφερε ότι ο ασκητής έβγαινε εκτός πεδίου καμερών για να συναντήσει θαυμαστές!
Διαβάστε την υπόθεση εδώ:
http://www.rationalistinternational.net/article/2010/20100518/en_1.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Inedia#Prahlad_Jani_.28.22Mataji.22.29

Αποκαλυπτικό είναι το ακόλουθο βίντεο στο οποίο ο πρόεδρος των ορθολογιστών Ινδίας καταδεικνύει εν συντομία τις βασικές προβληματικές πτυχές της έρευνας.
http://www.youtube.com/rationalists#p/u/0/G9On0X3nBaY
Δυστυχώς είναι στα Ινδικά το μεγαλύτερο μερος αλλά έχει ενδιάμεσες παύσεις όπου επεξηγούνται στα αγγλικά οι ανακολουθίες της.
Δώστε βάση στη σκηνή λίγο μετά το τετράλεπτο όπου ο ασκητής ρίχνει άφθονο νερό στο κεφάλι του, κάτι που επιτρέπει την είσοδο τουλάχιστον μερικών σταγόνων στη στοματική του κοιλότητα. Κι αυτό από μια αρκετά θολή λήψη...
Προσέξτε ακόμη στη συνέχεια μερικές περίεργες κινήσεις των γιατρών στο δωμάτιο του ασκητή όπου δεν φαίνεται με σαφήνεια τι κρατούν ή τι μπορούν να κρύβουν στα χέρια τους και τις στολές τους κάθε στιγμή που τον πλησιάζουν. Γενικά το θέμα της (προβληματικής)βιντεοσκόπησης πρέπει να έγινε για ξεκάρφωμα, δηλαδή για να προσδώσει στο εγχείρημα την ψευδαίσθηση της αντικειμενικότητας.

3)Σε καμία από τις δύο έρευνες δεν χορηγήθηκε άδεια στον πρόεδρο των ορθολογιστών να συμμετέχει με ανεξάρτητη επιστημονική ομάδα στο εν λόγω πείραμα με τον ασκητή. Μα αν όντως κατάφερε να επιβιώσει 70 χρόνια χωρίς τροφή και νερό, για ποιο λόγο το συγκεκριμένο νοσοκομείο αρνήθηκε να δεχτεί για 2 βδομάδες ανεξάρτητους ερευνητές? Ισα ίσα, θα κατέρρεε κάθε ίχνος αμφιβολίας. Η απάντηση είναι ευνόητη νομίζω.

Εχουμε και λέμε λοιπόν...
"Ερευνα" που διεξάγεται αποκλειστικά από τους "ερευνητές" ενός μόνο νοσοκομείου, προβληματική έως ανεπαρκής κάλυψη των καμερών (θολούρες, έλλειψη ευκρίνειας σε κρίσιμες φάσεις), ευκαιρίες για δροσερές γαργάρες(άραγε και με λίγες πρωτεϊνες?..χεχε..) και χαλαρωτικά ντουζάκια(ωπ, σταγονίτσες δρόσισαν τα χείλη μου), απομάκρυνση του "πειραματόζωου" από το πεδίο κάλυψης της κάμερας και συνάντηση με θαυμαστές(οι οποίοι ενδεχομένως τροφοδοτούν με σύντομες λιχουδιές των πεφωτισμένο ασκητή-ευγενική χορηγεία της θεάς Κάλι), άρνηση του νοσοκομείου σε ανεξάρτητους ερευνητές να συμμετέχουν στην έρευνα....
χμμμ...κάτι δεν μου κάθεται καλά στην υπόθεση και το υποτιθεμενο θαύμα χάνει πόντους αξιοπιστίας..
Ή τουλάχιστον παύει να είναι τόσο ανεξήγητο

Τέλος να επισημάνω ότι δεν έχει σημασία πόσα ειδησιογραφικά πρακτορεία και ΜΜΕ γενικότερα θα μεταδόσουν την είδηση με επανειλημμένα ρεπορτάζ. Ας είναι και όλα τα ΜΜΕ του κόσμου. Αν το περιστατικό που δημοσιεύουν είναι απάτη, προφανώς η πολλαπλή αναπαραγωγή της, δεν της προσφέρει εγκυρότητα.


Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 03/09/2010 20:07:19Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

strangerz2
Μέλος 3ης Βαθμίδας


454 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 20:43:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους strangerz2
Είμαι πεπεισμένος οτι είναι αδύνατον να κάνεις κάποιον σκεπτικιστή να πιστέψει στο υπερφυσικό.
Η όλη υπόθεση δέν έχει να κάνει με την λογική,γιατί η λογική παίρνει όποια σχήμα της δώσεις,γίνεται ό,τι θέλεις και την κατευθήνεις εκεί που σε βολεύει.Μπορείς να ακούσεις χίλα δύο επιχειρήματα για κάποιο γεγονός το οποίο μπορεί να είναι και αλήθεια.

Το κλειδί για να πιστέψει κάποιος είναι το συναίσθημα,το συναίσθημα έχει την δική του λογική,γνωρίζει την αλήθεια και δέν χρειάζεται αποδήξεις γιατί πολύ απλά βιώνει την αλήθεια.Στο συναίσθημα,η ενέργεια σου συντονίζεται με την ενέργεια του αντικειμένου ή του προσώπου,έρχεται σε επαφή.Αυτός είναι ο λόγος που λέμε,το νιώθω.

Τί μπορεί να πεί κανείς στους ερωτευμένους για παράδειγμα?Μπορεί να υπάρχουν συγγενείς και φίλοι που να τους λένε οτι δέν είναι ο(η) κατάλληλος(η) για διάφορους λόγους.Αυτοί όμως δέν ακούνε κανέναν γιατί γνωρίζουν την αλήθεια,την νιώθουν.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους πιστούς,νιώθουν την αλήθεια για τον θεό,νιώθουν οτι υπάρχει κάτι ανώτερο που τους αγαπάει.Οι σκεπτικιστές τους λένε οτι κάνουν λάθος και τους ειρωνεύονται,ομως οι ίδιοι δέν έχουν καμία απολύτως επαφή με αυτό.

Το συναίσθημα είναι το κλειδί της ανθρώπινης σωτηρίας, όπως έχει πεί και κάποια πολύ σοφή γυναίκα.

"If we can realize that the quality called EMOTION is the result of natural embodied Energy Sensing Mechanics that are "tuned to the environment", we can learn to "tune into" a new set of CHOSEN response patterns beyond the subliminal programming of the NDCG and contemporary cultural responses.

Emotion is E-motion: Energy-in-motion, an we can learn to create more enjoyable experiences of E-motion and sensation by approaching these qualities AS Energy, WITH Energy.

Human Emotionis the key to human “salvation,” for it is through the perceptual structures of the emotional facility that truth can be discerned.

The logical mind brings only “half of the picture”, so you will never understand the true nature of yourselves or your world if you do not put that partial picture together with the other pieces that exist within your emotional heritage.

You cannot understand emotion by using the logical facilities alone.

Emotion has its own logic, methods of synthesizing energy and ideas that are unique unto itself.

The logic of the mind will bring you conclusions, whereas the logic of the emotions will bring you Cognition."

http://www.keylonticdictionary.org/online/member/index.php?page=emotion

Edited by - strangerz2 on 03/09/2010 21:02:19Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

makfor
Πλήρες Μέλος

Greece
1496 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 21:14:36  Εμφάνιση Προφίλ
τι θα πει σκεπτικιστης ?
πιστευει αυτος που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ !!! ειναι απλο το θεμα !!!! δεν θελει πολυ "σκεψη" , η αγνοια δημιουργει την αναγκη της ΠΙΣΤΗΣ , η γνωση την ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ !!! φυσικα και λεω μπουρδες το κακο ειναι οτι ΔΕΝ τα λεω μονο εγω !!!!!!! ανοιξτε κανα βιβλιο να διαβαστ τι ειναι η πιστη ... και δεν λεω οτι ειναι κακο , κακο ειναι να μετασχηματιζουμε την πιστη σε δογμα και να αποριπτουμε τα παντα για να υποστηριξουμε κατι που δεν μπορουμε να αποδειξουμε !!!! τα λογικα σφαλματα και αλματα σε ολες αυτες τι "φανταστικες" ιστοριες , ειναι τεραστια , η αδυναμια να τα δικαιολογησει καποιος ειναι που δημιουργει την δυσπιστια ...

παραδειγμα ? οκ θα το προσπαθησω , μας λεει λοιπον ο φιλος για αορατο σωμα εξωτερικα του υλικου , αυτο γιατι σωνει και καλα ΕΞΩ γιατι οχι μεσα ? γιατι μεσα ? γιατι μεσα εχουμε το DNA το οποιο μπορει λεω εγω να δημιουργητε με ΒΑΣΗ το ΕΞΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ το οποιο καθοριζει τοσο την ΣΩΣΤΗ δομη οσο και τους ΔΕΣΜΟΥΣ που ενωνουν αυτα τα υλικα ... αριστοτελη εαν σου αρεσει χρησιμοποιησε το, εγω παλι ειμαι opensource καθως η γνωση μου ανηκει στους προηγουμενους και των προηγουμενων στους προηγουμενος αρα τιποτα δεν ειναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ - ΚΑΤΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ γιατι βασιζεται σε γνωσεις αλλων !!!

το πιστευω το παραπανω ??? οχι φυσικα ... γιατι δεν στεκει !!! αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα , φυσικα εαν θες μπορω να σου αποδειξω οτι στεκει !!! ΧΑΧΑΧΑ


δεν ξερω εαν καταλαβατε τι λεω φιλοι μου , για να δεχθει καποιος ο οποιος βαζει την σκεψη πανω απο την πιστη , πρεπει να του δωθει μια λογικη εξηγηση σε αυτο που του λενε , οχι απαραιτητα χειροπιαστη αλλα λογικη και εγω εχουμε το απολυτο λογικο κενο σε ολα τα παραπανω και σε πολλα αλλα !!!


φιλε μου δεν ξερεις τι ειναι συναισθημα ... αλλα δεν εχει σημασια ...

οσο αφορα τους ερωτευεμενους ,,,, λαθος παραδειγμα χαχαχα ...αλλα ουτε αυτο εχει σημασια !!!

να μην εισαι πεπισμενος ποτε και για τιποτα , ειναι βασικη αρχη εαν δεν θες να καταληγεις σε λαθος συμπερασματα !!!


agnostic , μας σπας την ηδονη για τον φακιρη ρε φιλε ... σκετη καταστροφη εισαι ΧΑΧΑΧΑΧΑ

ο φακιρης εχει πολυ δουλεια , αλλα η πιθανοτητα να επιβιωνει μονο με αερα ειναι ελαχιστη , ισως οχι αδυνατη αλλα αποψη δεν εχω καθως μια προβολη στα ΜΜΕ δεν λεει τιποτα (παντως εχουμε ακουσει για δεκαδες περιπτωσεις ανθρωπων που πεθαναν απο ασιτια , αυτοι? ηταν αμαρτωλοι και δεν του εσωσε ο αιθεριος θεος? τα παιδακια στην αφρικη το ιδιο φανταζομαι?γιατι αντι για αγγελακια τα κανει νυχτεριδες???!!!!! ) ,ειδικα οταν η ΙΝΔΙΑ στηριζει ενα μεγαλο μερος του τουριστικου της τζιρου σε φακιριδες , θεους που ηρθαν στην γη και αλλα διαφορα !!!!

Αριστοτελη , ξανα ρωταω , ΓΙΑΤΙ αυτο που λες να ειναι το σωστο και οχι αυτο που λενε οι χριστιανοι ? πιστη ζητας εσυ πιστη και εκεινοι , τι κανει το παραμυθι σου καλυτερο απο αυτο των χριστιανων ? οκ σιγουρα ειναι ποιο ενδιαφερον , αυτο το δεχομαι !!!


[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Earendil
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
106 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 21:43:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Earendil
makfor
quote:
πιστευει αυτος που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ !!! ειναι απλο το θεμα !!!! δεν θελει πολυ "σκεψη" , η αγνοια δημιουργει την αναγκη της ΠΙΣΤΗΣ , η γνωση την ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ !!!

Αυτό δεν είναι η λάθος λειτουργία της πίστης; Βασικά όταν βλέπεις οτι κάτι ισχύει, όταν το έχεις αποδείξει στον εαυτό σου, ύστερα δεν το πιστεύεις κιόλας;; Το πιστεύεις! Γιατί το εξακρίβωσες! Έτσι δεν είναι;

quote:
να μην εισαι πεπισμενος ποτε και για τιποτα , ειναι βασικη αρχη εαν δεν θες να καταληγεις σε λαθος συμπερασματα !!!

Διαφωνώ σε αυτό, προτιμώ να είσαι πεισμένος σε κάτι όταν δεις οτι αυτό ισχύει και να είσαι ανοιχτός μετά να το αλλάξεις άμα αποδειχθεί οτι έκανες λάθος.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

strangerz2
Μέλος 3ης Βαθμίδας


454 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 22:15:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους strangerz2
quote:
φιλε μου δεν ξερεις τι ειναι συναισθημα ... αλλα δεν εχει σημασια ...

Μήν γίνεσαι ανόητος,δέν μπορείς να ξέρεις για μένα.

quote:
πιστευει αυτος που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ !!! ειναι απλο το θεμα !!!!

Κοίτα εδώ μπορεί οι λέξεις να στρεβλώνουν το νόημα.Αν δέν σου αρέσει η λέξη "πιστεύω",τότε αντικατέστησε την με την λέξη "νιώθω" ή "αισθάνομαι".

Κάποιος που πιστεύει με τον νού του,κατα πάσα πιθανότητα κάνει λάθος,(αυτό κατα την γνώμη μου λέγεται εμμονή) η πίστη είναι για το συναίσθημα και όχι για την λογική.Ο νούς κάνει συλλογισμούς,ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ.

Το συναίσθημα είναι και αυτό γνώση,αλλά διαφορετικής φύσεως.

Όπως και να χει,δεν μπορείς να καταλάβεις γιατι χρησημοποιείς μονο τον νού σου.

quote:
Βασικά όταν βλέπεις οτι κάτι ισχύει, όταν το έχεις αποδείξει στον εαυτό σου, ύστερα δεν το πιστεύεις κιόλας;; Το πιστεύεις! Γιατί το εξακρίβωσες! Έτσι δεν είναι;

Αυτην άποψη έχω και γώ.Μερικοί διαχωρίζουν την γνώση απο την πίστη χωρίς λόγο.

Edited by - strangerz2 on 03/09/2010 22:18:02Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 22:22:21  Εμφάνιση Προφίλ
Earendil

quote:
Βασικά όταν βλέπεις οτι κάτι ισχύει, όταν το έχεις αποδείξει στον εαυτό σου, ύστερα δεν το πιστεύεις κιόλας;;

Όχι. Το γνωρίζεις! Η πίστη αντικαθιστά τη γνώση. Πιστεύεις κάτι όταν δεν το γνωρίζεις.

quote:
Διαφωνώ σε αυτό, προτιμώ να είσαι πεισμένος σε κάτι όταν δεις οτι αυτό ισχύει και να είσαι ανοιχτός μετά να το αλλάξεις άμα αποδειχθεί οτι έκανες λάθος.

Οι έρευνες έχουν δείξει πως όταν μια πεποίθηση εδραιωθεί σε κάποιο άτομο, η αναίρεση της πεποίθησης αυτής από τα ίδια τα γεγονότα είναι πολύ δύσκολη, με δυσκολία που αυξάνει με την ηλικία του υποκειμένου ... μετά από κάποια ηλικία είναι αδύνατη.

Προσωπικά το θεωρώ πιο σωστό (και προς αυτήν την κατεύθυνση ωθώ τους μαθητές μου) να χρησιμοποιούν περισσότερο τη σκέψη τους, να αμφισβητούν τα πάντα και να θέτουν λογικά ερωτήματα για κάθε τι, πριν καταλήξουν στο να πιστέψουν κάτι ή κάποιον.

Η πίστη και ειδικότερα η ευπιστία είναι το καλύτερο προσόν για τους μαζανθρώπους που πλαισιώνουν τα κοπάδια των πιστών, είτε το αντικείμενο είναι ο θεός είτε το αντικείμενο είναι ο τοπικός πολιτικός άρχοντας. Και ο ρόλος του σχολείου είναι να δημιουργεί σκεπτόμενους ανθρώπους, όχι μαζανθρώπους και μέλη κοπαδιών.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 22:36:51  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

quote:
φιλε μου δεν ξερεις τι ειναι συναισθημα ... αλλα δεν εχει σημασια ...

Μήν γίνεσαι ανόητος,δέν μπορείς να ξέρεις για μένα.

quote:
πιστευει αυτος που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ !!! ειναι απλο το θεμα !!!!

Κοίτα εδώ μπορεί οι λέξεις να στρεβλώνουν το νόημα.Αν δέν σου αρέσει η λέξη "πιστεύω",τότε αντικατέστησε την με την λέξη "νιώθω" ή "αισθάνομαι".

Κάποιος που πιστεύει με τον νού του,κατα πάσα πιθανότητα κάνει λάθος,(αυτό κατα την γνώμη μου λέγεται εμμονή) η πίστη είναι για το συναίσθημα και όχι για την λογική.Ο νούς κάνει συλλογισμούς,ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ.

Το συναίσθημα είναι και αυτό γνώση,αλλά διαφορετικής φύσεως.

Όπως και να χει,δεν μπορείς να καταλάβεις γιατι χρησημοποιείς μονο τον νού σου.

quote:
Βασικά όταν βλέπεις οτι κάτι ισχύει, όταν το έχεις αποδείξει στον εαυτό σου, ύστερα δεν το πιστεύεις κιόλας;; Το πιστεύεις! Γιατί το εξακρίβωσες! Έτσι δεν είναι;

Αυτην άποψη έχω και γώ.Μερικοί διαχωρίζουν την γνώση απο την πίστη χωρίς λόγο.

Edited by - strangerz2 on 03/09/2010 22:18:02


αν θες παραδειγμα εμμονης κοιτα τον τυπο απο πανω!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 22:47:27  Εμφάνιση Προφίλ
Απο το διαδίκτυο...

Σ.Χόκινγκ: Δεν υπάρχει ενιαία "θεωρία του παντός"

03/09/2010 - 15:26Ο διάσημος φυσικομαθηματικός Στέφεν Χόκινγκ έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας ξανά πάνω του με την αθεϊστική άποψή του, που περιέχεται στο υπό έκδοση νέο βιβλίο του, ότι το σύμπαν δεν έχει ανάγκη από Θεό για να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει, όμως η κεντρική επιστημονική ιδέα του νέου του έργου "Το Μεγάλο Σχέδιο", είναι άλλη: Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία "θεωρία του παντός" που θα εξηγήσει το κάθε τι υπό ενιαία μορφή. Με άλλα λόγια, το θεωρούμενο "ιερό δισκοπότηρο" της Κοσμολογίας και της Φυσικής μάλλον δεν θα βρεθεί ποτέ, παρά τις συνεχείς προσπάθειες τόσων και τόσων επιστημόνων.

Πριν από τρεις δεκαετίες, ο Χόκινγκ είχε πιστέψει και ανακοινώσει δημοσίως ότι ήταν ζήτημα χρόνου να βρεθεί η "θεωρία του παντός" και είχε μάλιστα δώσει πιθανότητα 50% να βρεθεί μέχρι το 2000. Φθάσαμε, όμως, στο 2010 πια και ο βρετανός επιστήμων, ο οποίος αν και καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι του λόγω της σπάνιας νευρολογικής πάθησής του, συνεχίζει να επιδεικνύει αξιοθαύμαστη διανοητική ενεργητικότητα, αναγκάζεται πλέον στο νέο βιβλίο του να παραδεχτεί το ανέφικτο της αναζήτησης.

Όμως, όπως λέει, σύμφωνα με το New Scientist, τελικά ακόμα κι αν δεν είναι εφικτό να βρεθεί μια ενιαία θεωρία που να ερμηνεύει τα πάντα, παρόλα αυτά η επιστήμη μπορεί να εξηγήσει τα αινίγματα της φύσης και του σύμπαντος και χωρίς αυτήν.

Το "Μεγάλο Σχέδιο" (The Grand Design, εκδόσεις Bantam), σε συνεργασία με τον αμερικανό φυσικό Λέοναρντ Μιλουντίνοφ, που θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία στις 9 Σεπτεμβρίου, είναι το πρώτο "εκλαϊκευτικό" βιβλίο του Χόκινγκ, ύστερα από μια περίπου δεκαετία. Σχετικά σύντομο σε έκταση, εμπλουτίζεται με έγχρωμα γραφικά για καλύτερη κατανόηση των διαπραγματευόμενων θεμάτων και αποτελεί μια κατατοπιστική εισαγωγή στον μάλλον δυσπρόσιτο κόσμο της θεωρητικής φυσικής. Καλύπτει όλο το φάσμα των σύγχρονων εξελίξεων στη φυσική (κβαντομηχανική, γενική σχετικότητα, κοσμολογία) και δεν διστάζει να κάνει τολμηρές υποθέσεις για την ύπαρξη πολλαπλών συμπάντων.

Ο Χόκινγκ προωθεί την -μάλλον επίμαχη και υπό αμφισβήτηση- ριζοσπαστική ιδέα ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία μοναδική και ενιαία θεωρία για την κατανόηση του σύμπαντος και ότι η επιστήμη το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει, είναι απλώς να ανοίξει πολλά και παράλληλα "παράθυρα" σε μια άπιαστη κοινή πραγματικότητα, από τα οποία όμως δεν είναι το ένα πιο "αληθινό" από τα άλλα.

Ο Χόκινγκ φαίνεται να έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να βρει μια "ρεαλιστική" πραγματικότητα, πιστεύοντας ότι η επιστήμη δεν μπορεί να παρέχει μια μοναδική και αυθεντική (πιο "αληθινή" από κάθε άλλη) περιγραφή της πραγματικότητας. Με άλλα λόγια, όπως λέει, δεν υπάρχει καμία πραγματικότητα ανεξάρτητη από τη θεωρία. Οποιαδήποτε από τις θεωρίες για το σύμπαν μπορεί να είναι σωστή, συνεπώς δεν τίθεται θέμα να βρεθεί μια ενιαία θεωρία "ομπρέλα" που να καλύπτει τα πάντα και όλες οι άλλες θεωρίες να σβήσουν για πάντα.

Η προτίμηση του Χόκινγκ είναι η λεγόμενη "Μ-θεωρία" των χορδών (που θεωρεί όλες τις επιμέρους θεωρίες των χορδών και υπερχορδών ως διαφορετικές όψεις του ίδιου πράγματος), η οποία, όπως πιστεύει ο ίδιος, αρκεί για να εξηγήσει τα κεντρικά μυστήρια της φύσης, δηλαδή γιατί υπάρχει κάτι και όχι τίποτε, γιατί υπάρχουν αυτοί οι φυσικοί νόμοι και όχι άλλοι, γιατί εμείς υπάρχουμε κ.λπ. Η "Μ-Θεωρία" προβλέπει ότι πάρα πολλά σύμπαντα δημιουργήθηκαν εκ του μηδενός και υπάρχουν παράλληλα με το δικό μας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Χόκινγκ θεωρεί ότι δεν χρειάζεται καθόλου ο Θεός για να εξηγήσει όλα αυτά, αλλά αρκούν οι χορδές και τα πολυσύμπαντα, που εξηγούν την "αυθόρμητη δημιουργία".

Ο Χόκινγκ παραιτήθηκε πέρυσι από τη θέση του ως καθηγητής στη Λουκασιανή Έδρα Μαθηματικών του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, έπειτα από 30 χρόνια σε αυτό το πόστο (που κάποτε κατείχε και ο Νεύτων).


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 22:52:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

geostat :

quote:
Μερικοι ανθρωποι , λογο της δικης τους θωρακισμενης χαρακτηροδομης, οχι μονο δεν αντεχουν και δεν επιτρεπουν στον εαυτο τους ηδονικα αισθηματα αλλα δεν μπορουν να ανεχτουν να βλεπουν ηδονη σε αλλους ανθρώπους .Δεν αρκούνται να υποφέρουν την νεύρωση τους σιωπηλά αλλά προσπαθουν να συνθλιψουν την αυθορμητη , ηδονικη διεγερση της ζωης με το να επιβαλλουν το δικο τους ακαμπτο τροπο ζωης στους γυρω τους .Ο Ραιχ ονομασε αυτό το φαινομενο συγκινησιακη πανουκλα .

Καταρχήν οταν αναφέρεσαι σε μένα να μιλάς στο πρώτο πρόσωπο γιατί το τρίτο πρόσωπο είναι δείγμα αγένειας .

Κατα δευτερον δεν ξέρω πως την βρίσκεις στο κρεβάτι σου ή έξω απο αυτό , οποτε μην με κατηγορείς άδικα , που σου χάλασα την Ηδονή με αυτα που λέω .

Εγω πάντως προτιμώ τις γυναίκες . Εσύ μπορεί να διεγείρεσαι με τα πνευματα και τους βρυκόλακες .
Δεν είναι κακό . Ανωμαλίες υπάρχουν πολλές .


quote:
Απο που προηλθε ως τριτος και αρα πιο αντικειμενικος θα μπορουσα να το εντοπισω αν ειχα περισσοτερες πληροφοριες για το στενο οικογενιακο σου περιβαλον,δε χρειαζονται λεπτομεριες(αυτες ειναι για την επιλυση).Αν θες,παντως προσεξε το γιατι εχεις και παιδια και ειναι μεταδοτικο...

Αυτά που γράφεις εδώ δεν βγάζουν νόημα .
Επειδή όμως θίγεις προσωπικά δεδομένα , οπως το οικογενειακό μου περιβάλλον θα σου πω οτι είσαι δευτερη φορά αγενής .
Πιστευεις οτι θα τσαντιστώ και θα πέσω στο επιπεδό σου ?
Γελιέσαι .
Πες και αλλα τέτοια .
Είναι η καλύτερη αποδειξη το πόσο "πολλά" επιχειρήματα έχεις .

strangerz2 :

quote:
Είμαι πεπεισμένος οτι είναι αδύνατον να κάνεις κάποιον σκεπτικιστή να πιστέψει στο υπερφυσικό.
Η όλη υπόθεση δέν έχει να κάνει με την λογική,γιατί η λογική παίρνει όποια σχήμα της δώσεις,γίνεται ό,τι θέλεις και την κατευθήνεις εκεί που σε βολεύει.Μπορείς να ακούσεις χίλα δύο επιχειρήματα για κάποιο γεγονός το οποίο μπορεί να είναι και αλήθεια.

Τι λες φίλε μου ?
Η λογική έχει κανόνες και νόμους .
Η λογική είναι μαθηματικά .
Αν ισχυε αυτό που λές δεν θα υπήρχε ούτε επιστήμη ουτε γνώση ούτε τίποτα .
ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ?

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ακριβώς , τα συναισθήματα σε οδηγούν να βλέπεις οτι σου αρέσει .
Ακόμα και μια άσχημη γυναίκα σε κάνουν να την βλέπεις όμορφη .
Το μαυρο άσπρο έχεις κάνει .

Οσο για τα χιλια δυό επιχειρήματα άστο .
Ακόμα ουτε στο δυό δεν είσαστε .

quote:
Τί μπορεί να πεί κανείς στους ερωτευμένους για παράδειγμα?Μπορεί να υπάρχουν συγγενείς και φίλοι που να τους λένε οτι δέν είναι ο(η) κατάλληλος(η) για διάφορους λόγους.Αυτοί όμως δέν ακούνε κανέναν γιατί γνωρίζουν την αλήθεια,την νιώθουν.

Ωραίο παράδειγμα έφερες .
Ακριβως αυτο που καταρρίπτει αυτό που λές .
Το πάθος και ο ερωτας ΔΕΝ είναι καλοι σύμβουλοι για να βρεις την αλήθεια .
Ακόμα και ο χειροτερος άνθρωπος να είναι αυτός που αγαπάς εσύ τον βλέπεις Αγγελο .
Πλάκα μας κάνεις , η τώρα μόλις γεννήθηκες ?

quote:
Το συναίσθημα είναι το κλειδί της ανθρώπινης σωτηρίας, όπως έχει πεί και κάποια πολύ σοφή γυναίκα.

Σωτηρίας απο τι ?

Οσο για το θέμα με τον Ινδό ασκητη τα είπε όλα ο Agnostic.

Βασικά δεν χρειαζόταν να πει και τίποτα .
Ανθρωπος που δεν τρώει και δεν πίνει νερό και ζεί φυσιολογικά , χρειαζεται αποδείξεις για να καταλάβει κάποιος οτι είναι απάτη ?

Εκτός βέβαια αν αυτος ο κάποιος είναι 5 χρονών , και πιστευει ακόμα στους δράκους και τον Αγιο Βασίλη .
Πάντως ακόμα και η τετράχρονη κόρη μου οταν τις το είπα έβαλε τα γέλια ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2010, 23:49:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
quote:
Αριστοτελη , ξανα ρωταω , ΓΙΑΤΙ αυτο που λες να ειναι το σωστο και οχι αυτο που λενε οι χριστιανοι ? πιστη ζητας εσυ πιστη και εκεινοι , τι κανει το παραμυθι σου καλυτερο απο αυτο των χριστιανων ? οκ σιγουρα ειναι ποιο ενδιαφερον , αυτο το δεχομαι !!!ενδιαφερουσα λιαν η παρατηρηση σου και μου δινει την ευκαιρια να πω τα εξης:

1) οι περισσοτεροι Πατερες των πρωτων αιωνων, οσοι τουλαχιστον ειχαν σπουδασει σε ελληνικες φιλοσοφικες σχολες η πριν γινουν Χριστιανοι ειχαν συμμετασχει στα αρχαιοελληνικα μυστηρια, γνωριζαν μια χαρα το θεμα με τους Αγγελους και τις επεμβασεις τους...

ομως!

οι ιδιοι Πατερες που γνωριζαν εκριναν οτι ο κοσμος δεν επρεπε να ξερει με τη λογικη οτι η αποκρυφη γνωση δεν τον βοηθησε να αποφυγει την ηθικη καταπτωση των υστερων χρονων της Ρωμαικης Αυτοκρατοριας οπου οταν γεννιοταν ενα παιδι επρεπε να παιξουν λοτο για να βρουν τον πατερα...

εδωσαν λοιπον βαση στην ηθικη διδασκαλια, στην αποτροπη της αμαρτιας, στη στηριξη της οικογενειας, στην στηριξη των φτωχων και θεωρησαν τις γνωσεις σε λεπτα θεματα ανθρωπογονιας, θεογονιας και κοσμογονιας ως εξεζητημενες και αχρηστες σε εναν καιρο που το ζητουμενο ηταν η ανοικοδομηση της κοινωνιας μετα τη διαλυση που ειχε φερει η Ρωμη σε ολους τους τομεις στα τελευταια της χρονια...

στην ιδια λογικη εντασσεται απο την Εκκλησια η μη καταταξη του Βιβλιου του Ενωχ στα κανονικα βιβλια της Παλαιας αλλα στα αποκρυφα παροτι αρκετοι Πατερες το εκτιμουσαν ιδιαιτερα σε δημοσιες η γραπτες δηλωσεις τους μαλιστα...

2) τωρα οι καιροι εχουν αλλαξει...και η κουτση μαρια κυκλοφορει βιβλια για τους Αγγελους, την Ατλαντιδα, τα διαφορα μυστηρια, ετσι ο κοσμος γνωριζει καποια τετοια ζητηματα απο εκλαικευμενες πηγες αμφιβολου αυθεντικοτητας και κινητρων...εδω λοιπον αν η Εκκλησια ειχε διατηρησει αυτες τις αποκρυφες γνωσεις θα μπορουσε να βαλει μια ταξη σ'αυτο τον αχταρμα με δικες της εκδοσεις που θα ενημερωναν ορθα τον κοσμο...πλην ομως τα θεωρει ολα αυτα συλληβδην νεοεποχιτικα και δαιμονικα και ετσι χανει πολλους νεους ανθρωπους που δικαιολογημενα εχει εξαφθει η περιεργεια τους για τις αρχαιες μυστηριακες διδασκαλιες και τα ζητηματα που εγειραν...βεβαιως η Εκκλησια σημερα δεν εχει ιδιαιτερα πνευματικο περιεχομενο και μονο τυποις θεωρειται Εκκλησια, ορθοτερα ειναι μια εκκοσμικευμενη θρησκεια σε τοσο μεγαλο βαθμο ωστε οι μπιζνες να ειναι στις πρωτες φροντιδες της (μιλαω και για τους Καθολικους και τους Ορθοδοξους και τους Προτεσταντες)...αδυνατει να απαντησει σωστα και ολοκληρωμενα στα σημεια των καιρων και να διαφωτισει το ποιμνιο της...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 03/09/2010 23:52:27Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 52 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.234375
Maintained by Digital Alchemy