ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 υπαρχει Δημιουργος;
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 52
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2008, 14:16:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
σονοφζευς

απομονώνεις φρασεις, απλα για να δηλωσεις παρων...

αν είχες διαβασει προσεκτικα ολα τα γραφώμενα μου, δεν θα εγραφες αυτο που μου εγραψες...

γ.(κ)αλεξ.

θα σου πω και εγω ενα μυθο, που σιγουρα θα σου αρεσει:
καποτε στο πολυ μακρυνο πριν,
ξαφνικα εμφανίστηκε η ζωή στη γη

ξαφνικά;;;
οι προσπάθειες για απάντηση αυτού του ερωτήματος θα μπορούσαμε να πούμε πως άρχισαν στη δεκαετία του 1920, με το έργο του Ρώσου βιοχημικού Αλεξάντρ Ι. Οπάριν.
αυτός καθώς και άλλοι επιστήμονες, έχουν έκτοτε υποστηριξει μια άποψη που μοιάζει με σενάριο τρίπρακτου θεατρικού έργου, το οποιο περιγραφει τα όσα υποτίθεται ότι συνεβησαν στη σκηνή του πλανήτη Γη.
Στην πρωτη πράξη, τα στοιχεία της γης, δηλαδή οι πρώτες ύλες, μεταμορφωνονται σε ομάδες μορίων.
Κατόπιν, έρχεται το άλμα που οδηγεί στα μεγάλα μόρια. Και στην τελευταια πράξη αυτού του έργου, λαβαίνει χώρα το άλμα που οδηγεί στο πρωτο ζωντανό κύτταρο.

Αλλά συνεβησαν όντως έτσι τα πράγματα;

Κάτι πολύ βασικό όσον αφορά αυτό το μυθο είναι το να αποδείξουμε ότι η πρώιμη γήινη ατμόσφαιρα ήταν πολύ διαφορετική από ό,τι είναι σήμερα. Μια θεωρία υποστηρίζει ότι το ελεύθερο οξυγόνο ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτο και ότι τα στοιχεία άζωτο, υδρογόνο και άνθρακας σχημάτιζαν αμμωνία και μεθάνιο.
Η κύρια ιδέα είναι πως, όταν οι αστραπές και το υπεριώδες φως εισέδυσαν στην ατμόσφαιρα η οποία αποτελούνταν από αυτά τα αέρια και από υδρατμούς, τότε σχηματίστηκαν σάκχαρα και αμινοξέα.

Μην ξεχνάς, όμως, ότι αυτή είναι μια θεωρία. (που δεν έχει αποδειχτεί στα εργαστήρια)

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρητική πλοκή, εκείνοι οι μοριακοί σχηματισμοί εισχώρησαν στους ωκεανους ή σε άλλους υδάτινους όγκους.
Με το πέρασμα του χρόνου, τα σάκχαρα, τα οξέα και άλλες ενώσεις συγκεντρώθηκαν και σχημάτισαν μια «προβιοτική σούπα», όπου τα αμινοξέα, για παράδειγμα, ενώθηκαν και έγιναν πρωτεΐνες.
Στη συνέχεια αυτής της θεωρητικής διαδικασίας, άλλες ενώσεις που ονομάζονται νουκλεοτίδια σχημάτισαν αλυσίδες και έγιναν ένα νουκλεϊνικό οξύ όπως το DNA.
Όλα αυτά υποτίθεται ότι ετοίμασαν τη σκηνή για την τελευταία πράξη του μοριακου θεατρικού έργου.

Κάποιος θα μπορούσε να ονομάσει αυτή την τελευταία πράξη, η οποία είναι ατεκμηριωτη, ιστορία αγάπης.
Πρωτεϊνικα μόρια και μόρια του DNA συναντιούνται τυχαία, αλληλοαναγνωρίζονται και αγκαλιάζονται.
Κατόπιν, ακριβώς προτού πέσει η αυλαία, γεννιέται το πρώτο ζωντανό κύτταρο.

Μετά απο ολα αυτα τα βραδια στο κήπο μου, συναντώ δρυίδες με ψηλα μυτερά καπελα, και νεραιδες με μικρά ραβδάκια που μεταμορφώνουν το βατράχι της λίμνης σε πανέμορφη πριγκίπισα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

GALEX
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
133 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2008, 17:03:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους GALEX
Φίλτατε Λομβαρδόπουλε κατ' αρχήν σε ευχαριστ'ω για τα καλά σου λόγια.
Θα σου πω γιατί δεν δηλώνω αγνωστικιστής.
Κατ' αρχήν τι σημαίνει αγνωστιστικισμός? Σημαίνει κάτι σαν την απάντηση που πολλοί δίνουν στις ερωτήσεις των gallops και που αποτελούν πάντα ένα σημαντικό υπολογίσιμο ποσοστό: "ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ" Τον αγνωστικισμό σε πράγματα που, ή δεν γνωρίζω ή ακόμα δεν έχω σαφείς αποδείξεις για να πάρω θέση, τον δέχομαι Αυτός είναι ο αγνωστικισμός που έχει τον ορισμό "ΠΑΠ". Σημαίνει "Προσωρινός Αγνωστικισμός στην Πράξη" Αυτός ειναι μία θεμιτή τήρηση ουδέτερης στάσης απέναντι δε ένα ερώτημα για το οποίο υπάρχει μεν οριστική απάντηση, αλλά δεν διαθέτουμε ΑΚΟΜΑ αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να καταλήξουμε σ' αυτήν. Ο "ΠΑΠ" θα ήταν η κατάλληλη απάντηση στο ερώτημα π.χ τι προκάλεσε την μαζική εξαφάνιση ειδών στο τέλος του Περμίου, την πιό μαζική εξαφάνιση που έχει να επιδείξει η ιστορία των απολιθωμάτων. Υπάρχει κάπου μία αλήθεια, και ελπίζουμε ότι κάποτε θα την μάθουμε - αλλά για την ώρα δεν την γνωρίζουμε.
Υπάρχει όμως και ο αγνωστικισμός "ΜΑΚ" δηλαδή "Μόνιμος Αγνωστικισμός Κατ' αρχήν. Αυτός ο αγνωστικισμός προσφέρεται για ερωτήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν ποτέ, όσα στοιχεία και αν συγκεντρώσουμε, διότι η ίδια η έννοια της απόδειξης δεν ισχύει εν προκειμένω.
Κοίτα καλέ μου φίλε, ας προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα φάσμα μεταξύ των δύο αντιθέτων άκρων βαβαιότητος. Το φάσμα βεβαίως είναι συνεχές αλλά θα μπορούσε να αναπαραστεθεί με τα εξής 7 σημαντικά σημεία.

1. Πιθανότητα 100% υπέρ της ύπαρξης Θεού - Δημιουργού. Ισχυρά θεϊστής. Όπως είπε ο Jung, "Δεν πιστέυω, ΓΝΩΡΙΖΩ"

2. Πολύ μεγάλη πιθανότητα, αλλά λιγοτερη από 100%. De facto θεϊστής. "Δεν μπορώ να ξέρω με βεβαιότητα, αλλά έχω ισχυρή πίστη στον Θεό και περνώ την ζωή μου αποδεχόμενος ότι υπάρχει.

3. Πιθανότητα πάνω από 50% αλλά όχι πολύ μεγαλύτερη. Τυπικώς αγνωστικιστής, με κλίση όμως προς τον θεϊσμό. "Διατηρώ πολλές αμφιβολίες αλλά τείνω να πιστέυω ότι υπάρχει θεός.

4. Πιθανότητα ακριβώς 50%. Πλήρως και αμερόληπτα αγνωστικιστής.

5. Πιθανότητα μικρίτερη από 50% αλλά όχι πολύ μικρότερη. Τυπικώς αγνωστικιστής αλλά με κλίση προς τον αθεϊσμό. " Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει ή όχι, αλλά κλίνω προς τον σκεπτικισμό.

6. Πολύ μικρή πιθανότητα αλλά μεγαλύτερη από το μηδέν. De facto αθεϊστής. "Δεν μπορώ να γνωρίζω με ΠΑΣΑ βεβαιότητα, αλλά νομίζω ότι η ύπαρξη του Θεού είναι ελάχιστα ως καθόλου πιθανή και περνώ την ζωή μου αποδεχόμενος ότι δεν υπάρχει.

7. Ισχυρά αθεϊστής. "Γνωρίζω ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Θεός με την ίδια βεβαιότητα που ο Jung γνωρίζει ότι ΥΠΑΡΧΕΙ.

Προσωπικά κατατάσσω τον εαυτό μου στην 6η κατηγορία αλλά με κλίση προς την 7η - είμαι αγνωστικιστής μόνο στον βαθμό όπου είμαι αγνωστικιστής και σχετικά με τις Νεράϊδες στο βάθος του κήπου του φίλου μας του Eidos.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

GALEX
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
133 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2008, 17:47:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους GALEX
Αγαπητέ Eidos,
Όσον αφορά στο ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ δημιουργήθηκε η ζωή στην γή - και πιθανώς και σε άλλους πλανήτες - δηλώνω άγνοια. Άρα σύμφωνα με αυτά που έγραψα απευθυνόμενος στον Λομβαρδόπουλο: δηλώνω αγνωστικιστής. Δεν είμαι βιολόγος, χημικός ή ακόμα καλύτερα εξελικτικός βιολόγος και δεν μπορώ να κρίνω αυτά που τα διάφορα ερευνητικά κέντρα κάθε φορά ανακοινώνουν. Ούτε κι' εσύ φαντάζομαι βέβαια. (εκτός και εν έχεις αντίθετη γνώμη). Μεταξύ του Οπαριν στις αρχές του 20 αιώνα και των ανακακαλύψεων / αποκαλύψεων στις αρχές του 21ου έχουν περάσει 100 ολόκληρα χρόνια και σ' αυτό το διάστηνα πάρα - πάρα πολύ νερό έχει κυλήσει στον μύλο της επιστήμης η οποία τώρα πιά τρέχει με 1000 που λένε. Τα αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών συνεχώς βελτιώνουν την αξιοπιστία τους αφ' ενός μεν διότι η γνώση είναι είναι σαν ένα κουβάρι σπάγγος που όταν βρεις την άκρη του ΚΑΠΟΤΕ θα το λύσεις.
Αφ' ετέρου δε διότι τα τεχνικά μέσα που σήμερα έχει στην διάθεσή του ο ερευνητής και πιό αξιόπιστα και πιό ακριβή. Κάποτε ο ναυτικός είχε μόνο τον εξάντα στην διάθεσή του για να βρεί τον βορρά. Και πολλές φορές χανόταν στο πέλαγος. Σήμερα οδηγείται με GPS από δορυφόρο.
Κάποτε ο άνθρωπος νόμιζε ότι η γή είναι επίπεδη και κάηκαν στην πυρά εκατοντάδες άνθρωποι που πίστευαν το αντίθετο.

Το ότι όμως δεν γνωρίζουμε ΑΚΟΜΑ ή δεν έχουμε ΑΚΟΜΑ ΟΛΕΣ τις αποδείξεις δεν σημαίνει ότι πρέπει να πλάσουμε ένα υπερφυσικό Ον που κατοικεί κάπου εκεί έξω, και κάποτε, μετά απο πολλά δισεκατομύρια χρόνια μοναξιάς είπε: "Δεν κάνω κάτι να μου περάσει η ώρα?"
Γιατί αν σκεπτόντουσαν έτσι οι πρωτοπόροι της έρευνας κατά την περίοδο του Διαφωτισμού, απλά δεν θα υπήρχε διαφωτισμός και θα είμασταν ακόμη στο μεσαίωνα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2008, 17:58:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Φίλε μου Galex, μπορω να καταλάβω την πικρία σου για όλα όσα βρίσκονται γύρω μας, αλλά πέραν αυτών, σίγουρα έχεις αποκτήσει
μια πνευματική απορία, όσον αφορά το γιατί υπάρχει μια τέτοια τελειότητα στην δομή αυτού του κόσμου, πέραν από την παρεμβολή
του ανθρώπου...
Και για να σε πειράξω λίγο , μη μου πεις ότι όλα έγιναν τυχαία;
Δεν φαντάζομαι να πιστεύεις ότι δεν βλέπεις ένα Θεό, πίσω από όλα αυτά; Αν μου πεις για περισσότερους, θα σου απαντήσω ότι σκέφτεσαι ανθρώπινα και δεν κάθεσαι να δεις έξω από τα στενά όρια του απλού ανθρώπου.
Εκτός αυτού, δεν μπορεί να πιστεύεις ότι το όλο θέμα εξελίσεται,
δεν μπορεί να μην βλέπεις ένα μεγαλύτερο σχέδιο που έχει να κάνει με τον άνθρωπο και το αύριο που θα είναι κάτι πέραν από αυτον τον
απλοϊκό κόσμο που βρίσκεται επιφανειακά γύρω μας..
Δεν μπορεί να μην βλέπεις ότι γύρω μας βρίσκεται ένας κόσμος που είναι ανάλογος των αντιλήψεων μας κι ότι υπάρχει κατι περισσότερο, αν ανέβει το πνευματικό μας επίπεδο...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


343 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 00:35:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Φίλε GALEX τις φιλοφροσύνες,τις "κενές",δέν τις αντέχω,αλλά θα σε συγχαρώ ξανά,διότι γράφεις πάντα αφού σκεφθείς,συνοπτικά όμως και αναλυτικά και πάντα επί της ουσίας .Μού άρεσε η κατάταξη αυτή τήν οποία και δέν γνώριζα.Παρ'αυτα συνεχίζω να μή συμφωνώ με τήν 7η βαθμίδα στήν κατάταξη αυτή{όπως και με την 1η},διότι εμπεριέχουν το "απόλυτο"και αυτό συνεπάγεται μία βεβαιότητα η οποία μπορεί να στηριχθεί κατ εμέ μόνο μετά αποδείξεως,η οποία απόδειξη επί του συγκεκριμένου είναι αδύνατη...Ευχαριστώ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


343 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 00:45:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Έχω επίσης να επισημάνω σε κάποιους ότι όταν μιλούμε γιά τον Άνθρωπο,να αναφερόμαστε στόν Homo Sapiens-sapiens ο οποίος εμφανήσθηκε πρό 50000 περίπου ετών και όχι στους πρότερους Ανθρώπους και ανθρωποπιθήκους{προγόνους βεβαίως-έχει αποδειχθεί εξάλλου αυτό}.Αυτό γιά λόγους καθαρά επιστημονικούς{βιολογικούς-να μήν το αναλύσω διότι δέν αφορά}.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
GALEX
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
133 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 01:06:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους GALEX
Καλέ μου Trexagireve,
Μόλις γύρισα από μία εκπληκτική χωρωδιακή συναυλία από το συγκρότημα "Eklipsis" με κλασσικούς εκκλησιαστικούς ύμνους που παρακολούθησα στο Λαγονήσι με Dvorak, Hendel,το Requiem του Faure' Gabriel και άλλους, και απο τον Επιτάφιο όπου απόλαυσα το "Γεναίαι Πάσαι" από το ίδιο συγκρότημα. Μετά φαγητό με νηστίσιμα σε μία ταβέρνα κλπ. Έτσι λοιπόν είμαι λίγο "φτιαγμένος" ψυχολογικά. Αλλά καλά φτιαγμένος θα έλεγα. (Αυτά τα λέω για να προκαλέσω τον φίλο μου τον Eidos να αρχίσει να λέει πάλι ότι είμαι κρυφο-θεϊστής αλλά δεν το ξέρω)

Όχι δεν νοιώθω καμία πικρία για όσα βρίσκονται γύρω μας, πέρα απο την πικρία που νοιώθω όταν βλέπω ασυνείδητους συνανθρώπους μας να καταστρέφουν το περιβάλλον, το σπίτι μας.
Ο νόμος της "τυχαιότητας" που έχει πολύ επιτυχημένα διατυπωθεί από τους Fauntel και Huxley, μπορεί να απαντήσει σε πολλά από αυτά που μου γράφεις .
Και επιμένω να μην βλέπω κανέναν Θεό (ούτε βεβαίως περισσότερους, πολλώ μάλλον). Σαφώς πιστεύω ότι το όλο θέμα εξακολουθεί να εξελίσσεται όπως έχει αρχίσει να εξελίσσεται εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Άλλωστε ο παππούς Δαρβίνος τα έχει πει όλα.

Πάντως πέρασα πολλύ ωραία απόψε με υμνικές μελωδίες, αρώματα, εικόνες, παιδικές μνήμες, που "έκρουσαν την θύραν" του θυμικού μου δημιουργώντας μία "έντονη συγκινησιακή φόρτιση" δίνοντας ίσως αύριο την θέση τους στην "εκλογίκευση". Δεν είχα κανέναν ενδοιασμό απολύτως να τους πω: "ΠΕΡΑΣΤΕ. YOY ARE MOST WELCOME"
Ο φίλος και αδ. Λομβαρδόπουλος καταλαβαίνει τι εννοώ...
Καληνύχτα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

GALEX
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
133 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 01:21:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους GALEX
Δεν ήξερα στο μεταξύ ότι κατέβηκαν απαντήσεις έται πέρνω πίσω για λίγο το καληνύχτα.
Φίλε μου Λομβαρδόπουλε και εγώ δεν τις μπορώ τις κενές φιλοφρονήσεις που μου θυμίζουν την - συνήθως - κενή Ανατολή. Αλλά μου βγήκε αυθόρμητα.
Συμφωνώ με το
quote:
Παρ'αυτα συνεχίζω να μή συμφωνώ με τήν 7η βαθμίδα στήν κατάταξη αυτή{όπως και με την 1η},διότι εμπεριέχουν το "απόλυτο"και αυτό συνεπάγεται μία βεβαιότητα η οποία μπορεί να στηριχθεί κατ εμέ μόνο μετά αποδείξεως,η οποία απόδειξη επί του συγκεκριμένου είναι αδύνατη...

Όμως έπρεπε να συμπεριληφθούν διότι υπάρχουν. Υπάρχουν άνθρωποι που απαντούν έτσι. Ο Carl Young ήταν στην 1η βαθμίδα και ήταν ένας από αυτούς. Εφ' όσον υπάρχει λοιπόν η 1η βαθμίδα - για σκέψου - δεν μπορεί να μην υπάρχει η 7η που είναι η ακριβώς αντίθετη. Σαν να βλέπεις το είδωλο ενός αντικειμένου στο καθρέφτη.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


343 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 08:32:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι πολύ σωστά,ενοείται ότι γιά να υπάρχει η 7η πρέπει να υφίσταται και η 1η,απλά δέν κατανοώ και τις 2 γιά τον λόγο που εξήγησα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 08:33:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
Galex

λες:
Όσον αφορά στο ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ δημιουργήθηκε η ζωή στην γή - και πιθανώς και σε άλλους πλανήτες - δηλώνω άγνοια.
Το ότι όμως δεν γνωρίζουμε ΑΚΟΜΑ ή δεν έχουμε ΑΚΟΜΑ ΟΛΕΣ τις αποδείξεις δεν σημαίνει ότι πρέπει να πλάσουμε ένα υπερφυσικό Ον που κατοικεί κάπου εκεί έξω, και κάποτε, μετά απο πολλά δισεκατομύρια χρόνια μοναξιάς είπε: "Δεν κάνω κάτι να μου περάσει η ώρα?"
-----------------------------------------------------

λεω:
παροτι παραδεχεσαι ότι έχεις άγνοια, ωστόσο έχεις καταλήξει, υπέρ της μαμάς φύσης... σχήμα οξύμωρον...

σου αντιστρεφω αυτό που γράφεις:
το ότι δεν γνωρίζουμε ΑΚΟΜΑ η δεν έχουμε ΑΚΟΜΑ ΟΛΕΣ τις αποδειξεις δεν σημαίνει οτι πρέπει να απορρίψουμε την ιδέα ενός νοήμονος και στοργικού Δημιουργού...

αλήθεια, τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σου βαραινει τη ζυγαριά ύπερ του τυχαίου συμβάντος;
τι ειναι αυτο που μας αποτρεπει από το να πούμε ότι ο Δημιουργος κάποια δεδομενη στιγμή οντως σκέφτηκε να κάνει κάτι που τον ευχαριστούσε;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


343 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 09:36:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Λοιπόν,θα προσπαθήσω να προάγω την συζήτηση.Μιά φορα κι έναν καιρό...14000 περίπου έτη πρίν{είχε αρχίσει να φθίνει η τελευταία μεγάλη παγετονική περίοδος},μεταξύ Τίγρεως και Ευφράτου ποταμών{λόγω του ότι οι παγετώνες σκεπάζαν το μεγαλύτερο τμήμα τής Ευρασίας,εκεί ήταν εύκρατη ζώνη,ένας παραδεισος δηλαδή...},κατοικούσαν οι Χουρίτες.Είχαν σχεδόν τα πάντα λόγω κλιματολογικών συνθηκών.Αυτοί οι "ευτιχισμένοι"λοιπόν άνθρωποι εκδιωχθήκαν από αυτή την "ευλογημένη" γή από την εισβολή τών πρώτων Σουμερίων και μετά από μακρά πορεία καταλήξαν στα όρη της Ανατολίας{καταλαβαίνετε τι συνθήκες επικρατούσαν εκεί...δρυμύ ηπειρωτικό κλίμα-παγομένη γή τόν χειμώνα,μικρό και ζεστό καλοκαίρι,ο Ήλιος να χάνεται γρήγορα λόγω τών ψηλών βουνών τριγύρω,διαμελισμός εδάφους μόνο γιά αγριοκάτσικα...}.Εκεί "ανακαλύψαν" έναν Θεό κακό και τιμωρό...Περί τα 7000 έτη πρίν ξαναγυρίσαν στήν Μεσοποταμία φέροντας εκεί τούς μύθους τους.Στήν Μεσοποταμία μετοίκησαν εν τω μεταξύ οι Σημίτες{Οι πρωτοσημίτες κατοικούσαν στήν Σαχάρα και μετακινήθηκαν με το τέλος της 3ης παγετώδους περιόδου λόγω του ότι η Σαχάρα άρχισε να ερημοποιείται}.Βήκαν λοιπόν αυτούς τούς μύθους και τούς υιοθετήσαν.Ένας κλάδος τών Σημιτών,όπως γνωρίζουμε,4000 χρόνια πρίν,μετοίκησε στήν σημερινή Παλαιστήνη φέροντας τόν μύθο μαζί του.Μέ τήν σκλαβιά τους,αργότερα,στήν Αίγυπτο τον εμπλουτήσαν και μέσω τών προφητών τους και με τήν Ρωμαική κατάκτηση...,έφθασε σε μας τούς Ευρωπαίους.Κατανοείτε πλήρως τι ενοώ.Άν θέλω λοιπόν να πιστεύω σε μύθους,γιατί να μήν πιστεύω στήν πανάρχαια Πελασγική Θεά "ΔΙΩΝΗ" - Η Διώνη είναι παλαιότατη πελασγική θεότητα, που αντιπροσωπεύει τη γονιμοποιό δύναμη του υγρού στοιχείου. Είναι η θεά της υγρής φύσης (το επίθετο Νάια από το νάιω: ρέω, κυλώ), σύζυγος του Διός, πατέρα θεών και θνητών και μητέρα της Αφροδίτης και του Έρωτος, αναγκαίου στοιχείου κάθε δημιουργίας. Ο σχολιαστής της Ιλιάδας ονομάζει τη Διώνη "Δωδωναίαν νύμφην", "Υάδα", που ανέθρεψε τον Διόνυσο όταν αυτός γεννήθηκε από το μηρό του Διός. -και σε όλα αυτά τα υπέροχα που ειπωθήκαν στην γη τήν οποία κατοικώ και τόσο καλαίσθητα αλλά και ευφυή-σκεφθείτε...η γονιμοποιός δύναμη του υγρού στοιχείου...η ζωή στή γή μας που ξεκίνησε από το νερό...Πείτε μου εσείς οι τρομολάγνοι Εβραιοχριστιανοί.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 11:19:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Να απαντήσω λοιπόν κιεγώ με τη σειρά μου στους αξιοτίμους, κ.κ.,Galex και ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟ...Φίλοι μου καλή η ζωή, καλή η διασκέδαση, αλλά και γι ' αυτο φίλε Galex σου είπα για απωθημένα, μήπως κάποια στιγμή πρέπει να δούμε και την ψυχή;
Αυτή δεν αρκείται σε γήϊνες απολαύσεις και μονο... Νοσταλγεί, σίγουρα, κάποιες στιγμές, πιστεύω το έχεις προσέξει, ειδικά
νύχτα, μια μοναξιά περίεργη, μια μοναξιά που φέρνει παύση χρόνου
και ζητά απάντήσεις για πολλά που γαστρονομικές και ακουστικές χαρές δεν μπορούν να τη χορτάσουν...Ότι τελειώνει δεν μπορεί να χορτάσει μια ψυχή που είνια αιώνια,που αποζητάει κιαυτή την αιώνια απόλαυση κι αρμονία...Δεν είναι έτσι;
Τότε κύριοι, θυμόμαστε( κι εσείς μην το αρνείστε...) τον Θεό,
που άσχετα από το ότι λέμε, καπου μέσα μας τον πιστεύουμε...
Καλή ανάσταση ψυχών...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
GALEX
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
133 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 14:45:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους GALEX
Φίλε Λομβαρδόπουλε έκανες πολύ καλά που αποφάσισες να προάγεις την συζήτηση και σε ευχαριστώ. Είχαμε αρχίσει - και εγώ πρώτος - να μυρικάζουμε σαν τα κατσίκια και να προσπαθούμε μάλλον να επιτιθέμεθα φραστικά στους φίλους συνομιλητές μας παρά να προσπαθούμε να προάγουμε την συζήτηση. Έτσι το να προσπαθεί ο καθένας με σοφιστίες να πείσει τον άλλον δεν βγάζει πουθενά.
Ακούς τον Trexagireve ας πούμε να προσπαθεί να ανακαλύψει τα απωθημένα μου επειδή χθές το βράδυ απήλαυσα τους Eklipsis και να με πείσει κι' όλας.

Ακούς τον Eidos να προτιμάει να δημιουργήσει έναν δημιουργό επειδή δεν ξέρει πως δημιουργήθηκε το σύμπαν - ο οποίος δημιουργός μάλιστα, κατά τα γραφόμενά του: "κάποια δεδομένη στιγμή σκέφτηκε να κάνει κάτι που τον ευχαριστούσε". Προσθέτει λοιπόν στον δημιουργό του και ανθρώπινη συμπεριφορά (ευαρέσκεια / δυσαρέσκεια κλπ)και καθάρισε.

Εγώ πάντως τώρα σκοπέυω να ασχοληθώ με την κηπουρική φυτεύοντας καινούργια λουλούδια στον κήπο μου. Βλέπεις "κάποια δεδομένη στιγμή σφκέφθηκα να κάνω και εγώ κάτι μου με ευχαριστεί" Κάπως έτσι.....

Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις λοιπόν, φίλτατε Λομβαρδόπουλε, δεν μπορεί να γίνει ΜΑΤ γιατί οι συνομιλητές μας παίρνουν την σκακιέρα και φεύγουν με αποτέλεσμα η "συζήτηση" να γίνει ατέρμων.
Φιλικότατα ΓιώργοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sonofzeus
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Australia
84 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 16:43:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sonofzeus

Φίλε eidos
Η ερώτηση που σ'αρέσει και συχνά κάνεις στους συνκυβερνοτοπίτες είναι
αν πιστεύουν/δέχονται ή απορρίπτουν την ύπαρξη ενός Δημιουργού θεού.

quote:
eidos 22/04/2008, 16:58:31
αληθεια μπορεις να μου πεις γιατι απορριπτεις την υπαρξη ενος Δημιουργου;


Αν δεν δώσεις ορισμό για το τι είναι ο Δημιουργός δεν μπορείς να πάρεις σαφή απάντηση.

Ο Δρ Stephen Hawking είναι γνωστός άθεος κι όταν το 1988 η ηθοποιός Shirley MacLaine τον ρώτησε ευθέως αν πιστεύει ότι υπάρχει ένας θεός που έφτιαξε τον κόσμο και καθοδηγεί την δημιουργία του ,
απάντησε με ένα ξερό οχι. (A life in science, M. White & J.Gribbin)
Αλλά το 1999 σε ερώτηση του Larry King: "Do you believe in God?" (Πιστεύεις σε θεό;) ο Stephen Hawking απάντησε
"Yes, if by God is meant the embodiment of the laws of the universe."
(Ναι, αν θεός σημαίνει την ενσωμάτωση των νόμων του σύμπαντος.)
Είναι δυνατόν σε ένα μοντέλο/θεωρία να χρησιμοποιηθεί μία δύναμη ή συντελεστής που δεν υπάρχει αλλά διευκολύνει την μαθηματική του ανάλυση όπως για παράδειγμα η κοριόλις δύναμη, με τον ίδιο τρόπο ένας ανύπαρκτος κοσμογονικός συντελεστής μπορεί να χρειαστεί για να εξηγηθεί η Δημιουργία του σύμπαντος. Αυτό θα σήμαινε για σένα ύπαρξη Θεού Δημιουργού;
Φιλικά Γιάννης
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 17:25:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
σονοφζευς
δεν υπαρχει αμφιβολία, ότι μιλώντας για Εναν Δημιουργό, αναφερόμαστε σε ένα νοήμων Ον, σε καποιον με συγκεκριμένη μορφή και απεριόριστη δύναμη.

σου παραθέτω μερικα αποσπασματα από σχόλια επιστημόνων που δέχονται την ύπαρξη ενός Δημιουργού: (λυπάμαι, δεν έχω κρατήσει τη πηγή της ύλης)

Ο Τζον Πόλκινχορν, ο οποίος ήταν φυσικός στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, κατέληξε στο συμπέρασμα: «Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι οι νόμοι της φύσης πρέπει να είναι συντονισμένοι με απίστευτα θαυμάσιο τρόπο έτσι ώστε να υπάρχει το σύμπαν που βλεπουμε, αυτή η σκέψη σού υποβάλλει την ιδέα ότι το σύμπαν δεν μπορει να εμφανίστηκε έτσι, χωρίς λόγο, αλλά ότι θα πρέπει να υπάρχει σκοπός πίσω από αυτο».

Ο Αυστραλός φυσικός Πολ Ντέιβις ανέφερε κάτι παρόμοιο: «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πολλοί επιστήμονες . . . απορριπτουν περιφρονητικα την ιδέα ότι ίσως υπάρχει ένας Θεός, ή ακόμα και μια απροσωπη δημιουργική αρχή».
Κατόπιν είπε: «Προσωπικά, δεν συμμερίζομαι την περιφρόνησή τους. . . . Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ύπαρξή μας στο συμπαν είναι απλώς μια παραξενιά της μοίρας . . . ή ένα τυχαίο στίγμα στο μεγαλο κοσμικό δράμα».

ο μαθηματικός Γουίλιαμ Α. Ντέμσκι έγραψε ότι το «ευφυες σχέδιο» που είναι εμφανές στα «ορατα χαρακτηριστικά του φυσικού κόσμου . . . μπορεί να εξηγηθεί ικανοποιητικά μόνο αν αποδοθεί σε ευφυεις αιτίες

Ο αεροδιαστημικός μηχανικός Λούθερ Ντ. Σάδερλαντ έγραψε στο βιβλίο του Το Αίνιγμα του Δαρβινου (Darwin’s Enigma): «Τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι οποτεδήποτε πρωτοεμφανίστηκε στη Γη κάποιο θεμελιωδώς διαφορετικό είδος ζωής, από τα μονοκύτταρα πρωτοζωα μέχρι και τον άνθρωπο, αυτό ήταν πλήρες και τα όργανα καθώς και η δομή του ήταν πλήρη και εντελώς λειτουργικά. Το αναπόφευκτο συμπέρασμα που εξάγεται από αυτό το γεγονος είναι ότι υφίστατο κάποιο είδος προϋπάρχουσας ευφυΐας πριν πρωτοεμφανιστεί η ζωή πάνω στη Γη».

Ο συγγραφέας και πρώην καθηγητης πυρηνικής φυσικής Δρ Τζέραλντ Σρόντερ παραβάλλει την πιθανότητα να προήλθε το σύμπαν και η ζωή από απλή τύχη με τις πιθανότητες που έχει κάποιος να κερδίσει το λαχείο τρεις συνεχόμενες φορές: «Προτου εισπράξετε τα κέρδη σας την τρίτη φορά, θα βρεθείτε στη φυλακή κατηγορουμενοι για νοθεία. Η πιθανοτητα να κερδίσετε τρεις συνεχόμενες φορές, ή τρεις φορές στη διάρκεια της ζωής σας, είναι τόσο μικρή ώστε θεωρείται αμελητέα».

Ο Δρ Βέρνερ φον Μπράουν, ειδικος στους πυραύλους, δήλωσε κάποτε: «Οι φυσικοί νόμοι του σύμπαντος είναι τόσο ακριβείς που δεν δυσκολευόμαστε να φτιαξουμε ένα διαστημόπλοιο για να πάει στη σελήνη και μπορούμε να υπολογίσουμε την πτήση με ακρίβεια κλάσματος του δευτερολέπτου. Οι νόμοι αυτοί πρέπει να έχουν εσπιστεί από καποιον»

Ο φημισμένος επιστήμονας Σερ Ισαάκ Νεύτων έγραψε: «Ακόμη κι αν δεν υπήρχε καμιά άλλη αποδειξη, ο αντίχειρας και μόνο θα με έπειθε για την ύπαρξη του Θεου»

ο Κάρολος Δαρβίνος, έδειξε ότι γνώριζε πολύ καλά τους περιορισμούς της θεωρίας του.
Στον επίλογο του βιβλιου του The Origin of Species (Η Καταγωγή των Ειδών), έγραψε για το μεγαλείο της «όψης της ζωής, με τις πολλές της δυνάμεις, που εμφυσήθηκε αρχικά από τον Δημιουργό σε λίγες μόνο μορφές ή μόνο σε μια», κάνοντας έτσι φανερό ότι το θέμα της προέλευσης ήταν ανοιχτο για περαιτέρω εξεταση.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

GALEX
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
133 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 18:15:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους GALEX
Καταλάβατε τι κάνουμε όλες αυτές τις μέρες?
Κάθε φορά αδειάζουμε τα εξάσφαιρά μας, πάμε, ξαναγεμίζουμε, και πάλι από την αρχή. Αραδιάζουμε πέντε - έξη ρήσεις γνωστών ή λιγότερο γνωστών προσωπικοτήτων που ανήκουν στην κάθε πλευρά που βολέυει τον καθένα και πάλι από την αρχή.
Μας αράδιασες Eidos 6 ρήσεις που συνάδουν λίγο - πολύ με τα πιστεύω σου. Για κάθε 6 ρήσεις από την πλευρά σου μπορώ να σου αραδιάσω 26 από την αντίθετη πλευρά. Ε, και?
Μάλιστα μπορώ να σου αναφέρω και αντίθετες ρήσεις από ωρισμένους από τους ίδιους ανθρώπους που έγραψες παραπάνω. Σε διαφορετικές ηλικίες τους και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους της ζωής τους.
Πρόκειται να με πείσεις? Όχι. Πρόκειται να σε πείσω? Επίσης όχι.
Οπότε το θέμα στις 48 σελίδες που έχει καλύψει, νομίζω - από την πλευρά μου τουλάχιστον - ότι καλύφθηκε.

Τι θα λέγατε να συζητήσουμε για την προέλευση της ΗΘΙΚΗΣ? Αυθύπαρκτη ή επίκτητη? Γενηθήκαμε ηθικοί ή γίναμε ηθικοί? Πρόκειται να δημιουργήσω ένα νέο θέμα και όσοι πιστοί προσέλθετε.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 18:30:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
καποιος είπε ότι δηλωσα παπουτσής
ναι δηλωσα 'παπουτσής'...
όμως βασικά είμαι συγγραφεύς,
θέατρο και ποίηση...

και επείδη το ταίριασμα λέξεων (ποιηση) είναι δώρο απο τον Δημιουργό μας,
και επειδή επίσης ο galex,
εθεσε μια καινούργια προοπτική στη κουβέντα μας...

ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙ

Τώρα που το πράσινο ανακατεύτηκε
με το γνωστό αποτέλεσμα
δεν μας μένει παρά να ξεκινησουμε
πάλι απ΄την αρχή
Να διπλώσουμε καραβάκια ψευδαισθήσεις
στα δικά μας τοπία να ταξιδέψουμε

Να μην πληγώσουμε άλλο τις πληγές μας
στο κόκκαλο πονάει η αλλοίωση

Γιατί αφηρημένοι δεν μπορούμε να υπάρχουμε
και γιατί η δική μας χαρά ευδοκιμεί
κάτω από άλλους ήλιους

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 19:03:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
Να το δημιουργήσεις, GALEX.

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 19:24:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Φίλε μου Eidos, έτασι νόμιζα ότι δήλωσες παπουτσής, αλλά,
αν έκανα λαθος συγνώμη αι δυο φορές συγνώμη αν δηλώνεις ποιητής,
γιατί τότε σίγουρα καταλαβαίνεις την αγάπη του Ποιητή για το
πλασμα του και την επιζητούμενη σωτηρία του...
Σίγουρα όμως πρέπει να καταλαβαινεις πως ένας Ποιητής δεν
είναι ένα ποίημα του και δεν καθορίζεται από την τότε
διάθεση τουπου έγραψε το συγκεκριμένο ποίημα του...
Μ'αυτό θέλω να πω ότι δεν μπορούμε εμείς τα πλάσματα του
να βάζουμε τον Θεό και Δημιουργό να είναι τόσο λίγος οσο η
απλή λογική και στείρα λαχτάρα των εβραίων να κυβερνήσουν
τον κόσμο και να πεθάνουν όλοιοι άλλοι...
Αυτό το λέω για τους 144.000 από αυτούς που είναι να ζήσουν,όχι
από όλο τον κόσμο, όπως είναι και το σωστό...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
GALEX
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
133 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 19:34:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους GALEX
Ήδη το δημιούργησα φίλε Ευρωπαίε, με δυό λόγια μόνο, για να ξεκινήσει η συζήτηση με όσους ενδιαφέρονται για το θέμα.

Φίλε Eidos, μου άρεσε πολύ το ποίημα "ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙ". Βασικά δεν σκαμπάζω από ποίηση. Λίγο Καβάφη και Καβαδία γνωρίζω μόνο.
Τίνος είναι?
ΦιλιάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sonofzeus
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Australia
84 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 21:20:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sonofzeus
Φίλε GALEX Καλό Πάσχα
Εμείς εδώ το γιορτάσαμε κιόλας
Το τι θέλω να πώ είναι να'ναι πιο σαφείς οι ερωτήσεις.
αν σε ρωτήσω ,πιστεύεις ότι υπάρχει ζωή στο διάστημα,
μπορεί να μου δώσεις δεκάδες απαντήσεις δίχως καν να πλησιάζεις την ερώτηση. Πρέπει να σου πω τι είδους ζωής, πού στο διάστημα και πότε.
Το ίδιο ισχύει και με το Θεό. Αν ρωτήσω τον eidos αν πιστεύει στο θεό και μου απαντήσει ναι, θα ήταν ανόητο εκ μέρους του.
Λέγοντας είμαι άθεος εννοώ και σκεπτικιστής.
Οι ορισμοί που έδωσες για τον αγνωστικισμό είναι δικοί σου; Σεβαστές.
Νόμιζα ότι εσήμαινε την αδυναμία (βάσει της λογικής) να γνωρίζουμε το εν λόγω αντικείμενο ουδέποτε. Και λέω λογική, γιατι φυσικοί περιορισμοί όπως εξαιτίας του uncertainty principle
(αρχή αβεβαιότητος;) δεν υπάγονται στον αγνωστικισμό.

Ωραίο το νέο θέμα που άνοιξες αλλά αμφιβάλλω αν δεν υπάρχει ήδη.

Φίλε eidos
Ενδιαφέρουσες οι απόψεις των διαφόρων επιστημόνων που ανέφερες
αλλά δεν βλέπω να μιλάνε για αθάνατο/άφθαρτο θεό παρά μόνο για μια αρχή/θεό εκκίνησης.Δεν έπεται απαραίτητα ότι υπάρχει ο θεός ακόμη, κάλλιστα θα μπορούσε να΄χε δώσει τη ζωή του για τη δημιουργία του σύμπαντος. Αυτού του είδους θεό εννοείς; Αν όχι σε τι βοηθάνε αυτές οι γνώμες παρ'όλο που προσωπικά χάρηκα που τις έθεσες υπόψιν μου.
Ο Dr. Gerald Schroeder αναφέρεται στις μηδαμινές πιθανότητες αυτοδημιουργίας που φυσικά δεν αναιρεί όσα είπα πριν. Επί πλέον ας σημειώσω ότι αν ο χρόνος πλησιάζει το άπειρο που μερικές θεωρίες το επιτρέπουν το ολοσδιόλου απίθανο γίνεται σίγουρο.

quote:
eidos
δεν υπαρχει αμφιβολία, ότι μιλώντας για Εναν Δημιουργό, αναφερόμαστε σε ένα νοήμων Ον, σε καποιον με συγκεκριμένη μορφή και απεριόριστη δύναμη.

τι σημαίνει νοήμων , πια συγκεκριμένη μορφή
φιλικά ΓιάννηςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 22:25:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
τρεχαγυρευε και τρεχα-άκου

εχω στείλει πανω απο 400 μηνύματα στο φόρουμ...

εχω υποστηρίξει με σθένος αυτο που πιστεύω...

πουθενα δεν εχω γραψει κάτι που να δικαιολογει τη δική σου εμπάθεια προς τους Εβραίους...
για εμένα όλα τα νοημονα πλασματα του Θεού ειναι το ίδιο...ο πρωτος πατέρας (Αδάμ) για όλους μας είναι ο ίδιος...
είμαστε στενοί συγγενής...
για αυτο και θεωρώ οτι οι λεξη Εβραίος, Ελληνας, Αλβανός, η Κινέζος είναι αδόκιμη...
η σωστη λέξη κατ΄εμέ είναι ελληνόφωνος, εβραιόφωνος, κινεζόφωνος, και πάει λέγοντας...

οι 144.000 περιλαμβάνουν όχι μόνο Εβραίους, αλλά ανθρωπους απο πολλά εθνη της γης...

οι Εβραίοι εχουν απορρίψει τον Γιαχβε, και τον Γιο του, ο Δημιουργός δεν πολιτεύεται πια μαζί τους...

όταν λοιπον αναφερέσαι σε εμένα και σε αυτα που πιστεύω, μην προσπαθείς να βγάζεις το μένος σου κατα των Εβραίων, μέσω εμού, γιατι αυτό είναι πολυ παραπλανητικο, και καθ' ολα ανέντιμο...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

outside37
Νέο Μέλος

Greece
10 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 23:06:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους outside37
quote:

Το γενικοτερο ζητημα ενος Δημιουργου των παντων, νομιζω οτι απασχολει τη διανοια ολων των υγιως σκεπτομενων ανθρωπων. Η υπερβολικα απλουστευμενη αποψη, οτι ναι, βρεθηκαμε ολως τυχαιως σε αυτον τον θαυμασιο πλανητη, τη γη μας, για να ζουμε αντε το πολυ 90 η 100 χρονια και μετα τιποτα, μου φανταζει το λιγοτερη ως ανοητη υπεκφυγη.
Υπεκφυγη, η ευκολια αν θελετε, για να μπορεσουμε να καλυψουμε τελικα, την αδυναμια μας ωστε να απαντησουμε ευθεως: υπαρχει Δημιουργος; και αν υπαρχει τι συνεπαγεται αυτο για μας; κανει κατι Εκεινος για εμας, και μηπως αντιστοιχα πρεπει να κανουμε και εμεις κατι για Αυτον;
Θεωρω οτι οι πλειονοτητα δεν πιστευει σε εναν Δημιουργο, διοτι αυτο δημιουργει καποιες προδηλες ευθυνες, τις οποιες οι περισσοτεροι δεν θελουμε να επωμιστουμε επι του παροντος.
Η δικια μου πεθοιθεσι πανω σε αυτο ειναι ξεκαθαρη: πιστευω ακραδαντα σε ενα Παντοδυναμο Δημιουργο, ο οποιος συμφωνα με τη δικη του τελεια αποψη των πραγματων, ενδιαφερεται αμεσα για τα τεκτενομενα σε ολο το συμπαν και οχι μονο στο πλανητη γη, και αναλογως των συμβαντων εμπεμβαινει η οχι, διαφοροποιει η αφηνει να εξελιχθει ενα γεγονος. Βεβαιως ο Ιδιος εχει ενα σχεδιο, ενα σχεδιαγραμα, ενα τελικο σκοπο βασει του οποιου κινηται.
Εφοσον ετσι εχουν τα πραγματα, ολοι περιλαμβανωμαστε και ολοι μπορουμε να εχουμε συμμετοχη, σε αυτο το οποιο ο Δημιουργος επιθυμει να πραγματωσει.
Αν απο την αλλη, αν θα επρεπε να δεχτουμε την απουσια ενος νοημωνος Δημιουργου, αυτο μονο με μια λεξι θα μπορουσε να περιγραφει: Αλλοιμονο!!! δεν εχουμε καμμια ελπιδα, το ανθρωπινος γενος δεν εχει μελλον στο συνολο του. Και οχι μονο στο συνολο του θα υποστηριζε ευφυεστατα καποιος, αλλα ουτε σαν μοναδες δεν εχουμε μελλον!Θεωρώ ( βάσει ενδείξεων ) οτι η ύπαρξη μας δεν είναι τυχαία.
Θεωρώ οτι κάποια δημιουργική δύναμη υπάρχει που ευθύνεται για την εμφάνιση του dna του κυττάρου, του ανθρώπου.
Περισσότερο βλέπω αυτή την δύναμη σαν ένα ενεργειακό ον , υπομονάδες ενεργειακές και ομοούσιες του οποίου είμαστε όλοι. (Κάτι περίπου όπως είναι ας πούμε στο υλικό επίπεδο ο συνδυασμός άνθρωπος-κύτταρο )
Θεωρώ δηλαδή οτι η υλική μας υπόσταση είναι μια περιστασιακή μόνο μορφή που παίρνει το ενεργειακό ον ή τα ενεργειακά όντα που είμαστε, τα οποία θα συνεχίσουν το ταξίδι τους και μετά το θάνατο αυτής της μορφής. Αποδείξεις βέβαια δεν έχω για όλα αυτά, όμως ενδείξεις θεωρώ πως υπάρχουν.


outside37Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


343 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 23:18:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Θά πάω κι εγώ στήν λειτουργία τής Αναστάσεως,γιά να γιορτάσω τήν ανάσταση τής φύσεως και γιατί μου αρέσει το μήνυμά της συμβολικώς.Αύριο θά συμετάσχω σε εθιμοτυπίες διότι δέν έχω θέσει τον εαυτό μου εκτός κοινωνίας.Και μεθαύριο θα ασχοληθώ κι εγώ με τόν κήπο μου όπως και ο φίλτατος GALEX{μου έδωσε έναυσμα},διότι θέλει περιποίηση μετά τις τελευταίες καταιγίδες και περιμένει κι αυτός την ανάστασή του...Όταν διαβάσω κάτι διαφορετικό από στείρα δογματική αντιπαράθεση θα επανέλθω.Μία μόνο τελευταία γνώμη>Μή βλέπετε τα σύμβολα παγιωμένα,δογματικά και σταθερά.Στήν πορεία της ζωής του ο ίδιος Άνθρωπος κάθε φορά ερμηνεύει ένα σύμβολο ή συμβολισμό με διαφορετικό τρόπο,σάς το αναφέρω διότι μου συμβαίνει,όπως και σε πολλούς άλλους. Σάς χαιρετώ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 23:23:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
galex

το ποιημα ειναι δικο μου, οπως και πολλα άλλα...
αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα...

σονοφζευς

νομίζει οτι το ζήτημα του αν ο Θεός είναι αθάνατος η όχι, έπεται...
πρωτιστα, εστιάζομε στον αν υπάρχει Θεός,
οι πλειονότητα όσων ασχολουνται με το ζήτημα, συμφωνουν, ότι μαθηματικως οι πιθανοτητες να προηλθαν τα παντα απο το τίποτα ειναι μηδαμινές.
όλα φανερώνουν σχέδιο, σκοπό, και εξάρτηση.
για αυτο και παρεθεσα κάτι πιο πριν σχετικά με τα χρωμοσώματα και το DNA...


πιστεύω ότι το συμπαν συνεχίζει να έχει την ανάγκη του Δημιουργού, εξαρτάτε από Αυτον, επομένως ο Δημιουργός λογικό είναι να συνεχίζει να ζει...

η νοημοσυνη, έχει να κανει, με το σκέφτομαι, επιλέγω, αποφασίζω,

και νοήμων ον (εκτός από τα ζώα) είναι αυτό που μπορει να τα κάνει όλα αυτά... (και άλλα)
και επειδή μιλάμε για το Υψιστο νοήμων Ον, αυτο δεν θα μπορούσε να είναι γενικό και αόριστο, αντίθετα ειναι κάτι συγκεκριμένο, έχει μόρφη, υπόσταση, προσωπικότητα και ιδιότητες
έχει κάτι όπου στεγάζεται η νοημοσύνη Του...

Σου φαίνεται πράγματι λογικό να εμφανίστηκε η ζωή εδώ τυχαία ή από μια τυφλή δύναμη;
Σύμφωνα με τον μοριακό βιολογο Μάικλ Τζ. Μπίχι,
οι «απίστευτα πολύπλοκες βιοχημικές διαδικασιες» που διέπουν τη ζωή καθιστούν αυτή την ιδέα εντελώς παράλογη.
Τα αποδεικτικά στοιχεία της βιοχημειας, οδηγούν στο αναπόφευκτο συμπέρασμα ότι «η ζωή στη γη, στο πλέον θεμελιώδες επίπεδό της . . .  αποτελεί το προϊόν μιας δραστηριότητας που προϋποθέτει νοημοσύνη».—Το Μαύρο Κουτί του Δαρβίνου—Η Βιοχημική Αμφισβήτηση της Εξέλιξης (Darwin’s Black Box—The Biochemical Challenge to Evolution).

Το βιβλίο Η Ζωή Εμφανίζεται (Life Ascending), παραδέχεται: «Όταν αναρωτιόμαστε πώς θα μπορούσε μια διαδικασία [η εξέλιξη] που μοιάζει με τυχερό παιχνίδι, και η οποία συνεπάγεται φρικτες συνέπειες για τους χαμένους, να έχει δημιουργήσει ιδιότητες όπως η αγάπη για το ωραίο και την αλήθεια, η συμπόνια, η ελευθερια και πάνω από όλα η απεραντοσύνη του ανθρώπινου πνεύματος, τότε ερχόμαστε σε αμηχανία. Όσο περισσότερο σκεφτόμαστε τα πνευματικά μας αποθέματα τόσο περισσότερο βαθαίνει η απορία μας».

«Η θρησκεία είναι βαθιά ριζωμένη στην ανθρώπινη φύση και συναντάται σε ανθρώπους κάθε οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου».
καθηγητής Άλιστερ Χάρντι στο βιβλίο Η Πνευματική Φύση του Ανθρώπου (The Spiritual Nature of Man).
Αυτή η έρευνα επιβεβαιώνει κάτι που έχουν αποδειξει πολυάριθμες άλλες μελέτες—ο άνθρωπος έχει συνείδηση της ύπαρξης του Θεού. (άσχετα αν ηθελημένα Τον απορρίπτει)

Το βιβλίο Είναι ο Θεός η Μοναδική Πραγματικότητα; (Is God the Only Reality?) παρατηρεί: «Η θρησκευτική αναζητηση για ένα νόημα . . . αποτελεί κοινή εμπειρία σε όλους τους πολιτισμούς και σε όλες τις εποχές από τότε που εμφανίστηκε η ανθρωποτητα».

σκέψου πάνω σε αυτό:
Από πού προέρχεται αυτή η φαινομενικά έμφυτη γνώση ότι υπάρχει Θεός; Αν ο άνθρωπος είναι απλώς ένα τυχαιο συναρμολόγημα από μόρια νουκλεινικών οξέων και πρωτεϊνών,
γιατί να αναπτύξουν αυτά τα μόρια αγάπη για την τεχνη και για ό,τι είναι ωραίο,
γιατί να αποκτήσουν θρησκευτικό συναίσθημα
και γιατί να συλλογίζονται την αιωνιότητα; (γιατί όλα αυτά συμβαίνουν;)

Ο Σερ Τζον Κ. Εκλς κατεληξε στο συμπέρασμα ότι η εξελικτική εξήγηση της ύπαρξης του ανθρώπου «υστερει σε ένα εξαιρετικα σημαντικό σημείο. Δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί υπάρχει ο καθένας μας ως ένα μοναδικό ον το οποίο έχει συνείδηση του εαυτου του».


ελπίζω να σε προβλημάτισα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


343 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 23:26:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Φίλε,OUTSIDE 37,είπες" Θεωρώ ( βάσει ενδείξεων ) οτι η ύπαρξη μας δεν είναι τυχαία.
Θεωρώ οτι κάποια δημιουργική δύναμη υπάρχει που ευθύνεται για την εμφάνιση του dna του κυττάρου, του ανθρώπου.
Περισσότερο βλέπω αυτή την δύναμη σαν ένα ενεργειακό ον , υπομονάδες ενεργειακές και ομοούσιες του οποίου είμαστε όλοι. (Κάτι περίπου όπως είναι ας πούμε στο υλικό επίπεδο ο συνδυασμός άνθρωπος-κύτταρο )
Θεωρώ δηλαδή οτι η υλική μας υπόσταση είναι μια περιστασιακή μόνο μορφή που παίρνει το ενεργειακό ον ή τα ενεργειακά όντα που είμαστε, τα οποία θα συνεχίσουν το ταξίδι τους και μετά το θάνατο αυτής της μορφής. Αποδείξεις βέβαια δεν έχω για όλα αυτά, όμως ενδείξεις θεωρώ πως υπάρχουν."κι εγώ θα συμφωνίσω διότι στήν παρούσα φαση έτσι σκέπτομαι.Γιατί όμως να ΜΗΝ είναι τυχαία;Μόνο σ'αυτό έχω επιφυλάξεις.


Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 26/04/2008 23:28:17Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

outside37
Νέο Μέλος

Greece
10 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/04/2008, 02:37:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους outside37

Φίλε ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΕ,
Ο σχηματισμός του dna είναι εκπληκτικά πολύπλοκος για να έχει εμφανιστεί τυχαία.
Η σχέση ηλεκτρονίου- πυρήνα ατόμου η ακριβής απόσταση το ακριβές μέγεθος ( ακριβώς 1836 φορές μικρότερο απότο πρωτόνιο! ) σε ένα χάος κενού συγκριτικά με το οποίο ακόμα και ο πυρήνας του ατόμου είναι εκπληκτικά μικροσκοπικός.
Όλα αυτά τυχαία, και όλα αυτά να συνθέτουν τελικά κύτταρα!
Και καμμιά επιστημονική απάντηση για το πως τα κύτταρα διαφορετικών οργάνων του σώματος μας λειτουργούν συντονισμένα. Επίσης για το πως ο εγκέφαλος μας επικοινωνεί ξεχωριστά με κάθε ομάδα κυττάρων.
Το όλο σύστημα άνθρωπος είναι τόσο μα τόσο υπερπολύπλοκο που αποκλείεται να υπάρχει χωρίς μια ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΤΟΣ Η ΕΚΤΟΣ του ή και τα δύο. Κάτι έχει ΣΥΝΤΟΝΪΣΕΙ όλα αυτά μεταξύ τους. Άρα, για να μπορεί να τα συντονίσει, αυτό το κάτι διαθέτει αντίληψη-βούληση-συνείδηση.
Το σώμα μας αποτελείται κατα 99% από κενο. Μόλις το 1% αποτελούν οι πυρήνες τωνα ατόμων και τα ηλεκτρονια.
Μόνη λογική εξήγηση για μένα, είναι πως είτε αυτό το κβαντικό κενό διαθέτη συνειδηση είτε κάποια συνείδηση κρύβεται μέσα σ αυτό ή πίσω από αυτό το κενό.
Η φυσική έχει δείξει με τοφαινόμενο της μη τοπικότητας οτι πράγματι το κενό μπορεί να διαθέτει δημιουργική δύναμη ( ερμηνεία bohm ) Αυτό το κενό είναι ο μόνος σύνδεσμος που βλέπω μεταξύ ατόμων-dna-κυττάρου - ανθρώπου και υπάρχει παντού εντός και γύρω μας ( πανταχού παρών!!! )
Είναι σοβαρά λοιπόν τα στοιχεία που δείχνουν πως κάπου σ αυτό το κενό ή τον αιθέρα ή την ενέργεια που ''κρύβεται εκεί πρέπει να αναζητήσουμε την δημιουργική δύναμη, είτε αυτή είναι η ''ψυχή'' μας είτε ο ''θεός'' είτε είναι τελικά και τα δύο σε ένα.


outside37Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


343 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/04/2008, 06:55:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δέν υποστήριξα εγώ κάτι αντίθετο,απλά αναρωτήθηκα γιά την ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑ...Άω διαβάσεις κάτι πού έγραψα προ ημερών {γιά τα άπειρα υποατομικά σωματίδια και το "όλον"...θά διαπιστώσεις ότι έχουμε ίδια άποψη}.Όσον αφορά το "κενό" ας το καλύτερα διότι μπορεί και να μήν υπάρχει,καλά έκανες και τα ανέλυσες το θέμα με τήν φυσική,αλλά καλύτερα μήν αρχίσουμε μία συζήτηση τέτοια,γιατί αυτό θα κουράσει πολλούς.Βαίβαια θα πρέπει να διαβάσεις και αυτά που ανέφερε τότε και ο φίλος GALEX,διότι έχουν ενδιαφέρον και δέν θα πρέπει με τίποτε να είμαστε δογματικοί.Πάντως πιστεύω ότι άν "κρύβεται" εκεί που λές ο Θεός{και εγώ εκεί προσανατολίζομαι},δέν πρόκειται να το δούμε ΠΟΤΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ με την επιστημονική έρευνα είτε στην φυσική είτε φιλοσοφικώς,θά είμαστε κάτι άλλο,το οποίο δέν μπορώ ούτε να φανταστώ...

Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 27/04/2008 06:57:42Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/04/2008, 07:48:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
ΛΟΜΒΑΡΔΟΠ.

τα λεξικά λένε ότι «τύχη» είναι «ο απρόσωπος και στερούμενος σκοπού ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ που θεωρείται ότι καθορίζει ανεξήγητα συμβάντα».
Συνεπώς, αν κάποιος υποστηρίζει ότι η ζωή ήρθε σε ύπαρξη τυχαία, στην ουσία λέει ότι ήρθε σε ύπαρξη από κάποια ΑΙΤΙΩΔΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ.
Μήπως τελικά χρησιμοποιώντας τη λέξη «Τύχη» με το πρώτο γράμμα κεφαλαίο—εννοούμαι στην πραγματικότητα 'ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ';

Η τύχη, και μόνο η τύχη, τα έφτιαξε όλα, από την αρχέγονη σούπα μέχρι τον άνθρωπο...θα πει κάποιος
Αλλά μπορεί η τύχη να αποτελεί λογική εξήγηση για το ποια ήταν η αιτία της ζωής;

Τι είναι τύχη; Μερικοί τη συνδέουν με το μαθηματικό νόμο των πιθανοτήτων—για παράδειγμα, με τις πιθανότητες που περιλαμβάνονται όταν παίζουμε «κορόνα-γράμματα».
Η αόριστη λέξη «τύχη» χρησιμοποιείται ως αντικατάστατο μιας ακριβέστερης λέξης όπως είναι η ΑΙΤΙΑ, κυρίως όταν η αιτία δεν είναι γνωστή.


Η υποθετική αντίληψη ότι “τύχη ίσον μια άγνωστη αιτία” τελικά φτάνει στο σημείο να ΠΡΩΣΟΠΟΠΟΙΕΙ τη τυχη, να σημαίνει ότι “ΤΥΧΗ ΙΣΟΝ ΑΙΤΙΑ”».

θα μπορουσαμε να πούμε:
ο άνθρωπος ξέρει επιτέλους ότι είναι μόνος μέσα στην αδιάφορη απεραντοσύνη του σύμπαντος, απ’ όπου ξεπήδησε ΤΥΧΑΙΑ. ΄
Πρόσεξε τη λέξη: 'Τυχαία'.
με αυτό τον τρόπο
εξυψώνει κάποιος την τύχη σε ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΑΙΤΙΟ. Η τύχη προτείνεται ως το μέσο με το οποίο εμφανίστηκε η ζωή στη γη.

επομένως γιατί να πούμε τύχη και όχι Δημιουργός;;
τι μας εμποδίζει να το κανουμε αυτό;;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/04/2008, 09:09:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αγαπητοί κύριοι ( από ότι έχω καταλάβει, δεν υπάρχουν κυρίες στα τελευταία μηνύματα...) διαπραγματευόμαστε όλοι το αρμονικό του σύμπαντος μέσα απο το αν ήταν τυχαίο ή όχι... Φυσικά στο θέμα αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο μου eidos, καθ'ότι πολύ αρμονία έτσι τυχαία, βάζει κάποιον Δημιουργό να κρύβεται πίσω της...

Φίλοι μου, εμείς είμαστε πρωτόγονοι και εξηγούμε τα πάντα με την υπεραπλουστευμένη λογική μας κι ο Θεός είναι μια ανώτερη διάνοια που περιμένει να εξελιχθούμε, κάποια στιγμή, πνευματικά προκειμένου να επικοινωνήσουμε... Διασκεδάζω πολύ σκεφτόμεμος ότι πολλοί από σας είστε έτοιμοι να επικοινωνήσετε με και πιστεύετε στην ύπαρξη εξωγήϊνων, αλλά δεν δέχεστε ότι υπάρχει ένας μόνος εξωγήϊνος κι αυτος είναι ο Θεός... Θέλετε να είναι πολλοί σαν εμάς...

Κύριοι, όταν κάτι είναι διαφορετικό, πως προσπαθούμε να το κρίνουνμε με δική μας λογική; Αυτό για τον Θεό, γιατί για εξωγήϊνους άστετο καλύτερα...,αν ήταν, όπως έχω ξαναγράψει, θα είχαν επικοινωνήσει αυτοί μαζί μας, ας μην τους μπερδέψουμε πάλι με τον Θεό...Πιστεύω οτι, Αυτός ο ένας,δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας γιατί εμείς είμαστε πολύ μικροι κι αυτος πολύ Μεγάλος... περιμένει να τον εννοήσουμε...
Αυτο είναι το θέμα με την δημιουργία κι όχι με τον Δημιουργό που
αρνούμαστε να δούμε μικροί όντες...
Καλή Ανάσταση και Χριστός Ανέστη...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 52 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy