ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο1
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 50
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2009, 09:19:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Ο μέσος Έλληνας, είναι ένα περίεργο όν και όσοι προσπάθησαν
να τον ελέγξουν, απογοητεύτηκαν...Η ψεύτικη και τεχνητή κρίση,
δεν άντεξε, αλλά, το αποτέλεσμα προιδιάζει για νέες ασκήσεις
ετοιμότητας...
Διάλειμα το 3μερο και να δούμε...Αλλά δεν το περίμενα ότι θα κάνανε, όλα αυτά, σκάνδαλα, μίζες,κρίσεις στην αγορά, κατ επανάληψη...
Κι όλα αυτά, μόνο και μόνο, αν είναι δυνατόν,για να
αναγκάσουν τον κόσμο να δεχτεί μια παγκόσμια διακυβέρνηση....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2009, 11:12:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Τι πέτυχε,όμως, για τους πλουσίους, η κρίση που πέρασε, δεν
ξέρουμε αν ξανάρθει;Για να δούμε σε σχετικό άρθρο, ας πούμε της
"Ημερησίας", για τις εργασιακές σχέσεις, όταν χθές ο δείκτης,
έφτασε στις 2055, και μονάδες...

" Ντε φάκτο ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις

Οι διαφαινόμενη αρνητική εξέλιξη για τις εργασιακές σχέσεις οδηγεί την ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και το ΣΕΠΕ στη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων για την παρακολούθηση της κατάστασης στην αγορά εργασίας ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τάση συγκυριακή ή έχει μόνιμα χαρακτηριστικά.


TOY ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ

«Στροφή» στην πολιτική προσλήψεων κάνουν, λόγω της οικονομικής κρίσης και με στόχο να περιορίσουν το κόστος εργασίας, οι επιχειρήσεις αυξάνοντας τις προσλήψεις εργαζομένων με «ευέλικτες» συμβάσεις εργασίας δηλ. με καθεστώς μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασία.

Όπως προκύπτει από τα πρώτα επίσημα στοιχεία που συγκέντρωσε το Σώμα Επιθεωρήσεων Εργασίας (και τα οποία παρουσιάζει η «Η») περίπου οι τέσσερις στις δέκα νέες συμβάσεις εργασίας που υπεγράφησαν στη διάρκεια του Μαρτίου αφορούσαν προσλήψεις εργαζομένων με μερική απασχόληση - ακόμη και με μετατροπή των συμβάσεων εργασίας από πλήρους απασχόλησης σε? μερικής - καθώς και εκ περιτροπής εργασία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στη διάρκεια του Μαρτίου ανακοινώθηκαν στο ΣΕΠΕ 54.808 προσλήψεις από τις οποίες οι 18.979 (το 35%) ήταν με «ευέλικτες» συμβάσεις και οι 35.829 (το 65%) πλήρους απασχόλησης. Από τις 18.979 «ευέλικτες» συμβάσεις, οι 13.650 προβλέπουν την παροχή εργασίας με μειωμένο ωράριο (μερική απασχόληση), οι 2.993 εκ περιτροπής εργασία ενώ 2.336 συμβάσεις προέκυψαν κατόπιν «συμφωνιών» εργοδοτών και εργαζομένων για εργασία με μειωμένο ωράριο (μερική απασχόληση) αντί της πλήρους απασχόλησης που είχαν τους προηγούμενους μήνες, πριν από την κρίση.

Συζητήσεις
Η εξέλιξη αυτή (που προστίθεται στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες εργαζομένων τις οποίες καταγγέλλει η ΓΣΕΕ) οδηγεί την ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και το ΣΕΠΕ στη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων για την παρακολούθηση της κατάστασης στην αγορά εργασίας. Ο νέος ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Θ. Ματάλας, κατόπιν συνεννόησης με την υπουργό Φ. Πάλλη Πετραλιά, έχει αρχίσει να καταγράφει, από μήνα σε μήνα, τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των νέων συμβάσεων ώστε να διαπιστωθεί αν η τάση αυτή είναι συγκυριακή και αν θα έχει ή όχι διάρκεια.

Το ζήτημα αυτό (της τάσης υποχώρησης των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης) θα απασχολήσει και τις συζητήσεις που θα έχει η υπουργός τόσο με τους προέδρους των εργοδοτικών οργανώσεων όσο και με τη ΓΣΕΕ μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Στελέχη της ΓΣΕΕ εκτιμούν ότι η επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας σε συνάρτηση με την αύξηση της ανεργίας που ήδη αποτυπώνεται ακόμη και στα στοιχεία της ΕΣΥΕ (στο 9,4% τον Ιανουάριο του ’09) θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κλίμα στο κοινωνικό πεδίο.

Μικρότερες συντάξεις
Για τους εργαζόμενους, η απασχόληση με μειωμένο ωράριο και εκ περιτροπής εργασία οδηγεί σε μειωμένες αποδοχές και σε μικρότερες συντάξεις στο μέλλον.

Για τους άνεργους τίθεται επιτακτικά η ανάγκη αποτελεσματικότερης προστασίας όχι μόνο με αύξηση των επιδομάτων και επιμήκυνση του χρόνου επιδότησης αλλά και με την εφαρμογή ενός σχεδίου για την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, τονίζουν συνδικαλιστικά στελέχη.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο μειωμένων εισοδημάτων και μειωμένης αγοραστικής δύναμης για τους εργαζόμενους που απασχολούνται με αυτές τις μορφές εργασίας», δήλωσε στην «Η» ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος Δημ. Ασημακόπουλος. «Πρόκειται για μια επικίνδυνη τακτική που επιβάλλεται περισσότερο από το? κλίμα που καλλιεργείται παρά από τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς», καταλήγει.

ΓΣΕΕ
18.599 απολύσεις από τον Νοέμβριο

Στις 18.599 εκτιμά η ΓΣΕΕ ότι ανέρχονται οι απολύσεις που έχουν γίνει, με την επίκληση της κρίσης, από το Νοέμβριο έως και το μήνα Απρίλιο, ενώ οι διαθεσιμότητες έχουν φτάσει τις 2.617. Σύμφωνα με τα στοιχεία (από καταγγελίες Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών) που ανακοίνωσε χθες η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, το μήνα Απρίλιο αναγγέλθηκαν 1.298 απολύσεις και 169 διαθεσιμότητες και ανακοινώθηκαν προγράμματα εθελούσιας εξόδου για άλλους 1.000 εργαζομένους.

Σήμα κινδύνου για τις θέσεις εργασίας στον Τουρισμό

Το α' τρίμηνο του 2009 η μείωση της ζήτησης, της τουριστικής κίνησης αλλά και της πληρότητας έφθασε στο 20% στην Αττική

Απώλεια 69.000 έως 144.000 θέσεων εργασίας στον Τουρισμό, σε περίπτωση που οι τουριστικές αφίξεις μειωθούν από 5% έως 15%, προβλέπει το Ιδρυμα Τουριστικών Ερευνών ενώ 11.000 - 15.000 θα είναι οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν (μαζί με έσοδα - εισοδήματα της τάξης των 420 εκατ. ευρώ - 520 εκατ. ευρώ) μόνο στην Αττική στην περίπτωση που η τουριστική κίνηση διατηρηθεί μειωμένη κατά 20% έως το τέλος της χρονιάς.

Ο αθηναϊκός τουρισμός διέρχεται την πιο κρίσιμη ίσως περίοδο στην ιστορία του των τελευταίων δεκαετιών με τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας να δέχονται πολλαπλές πιέσεις από διαφορετικά μέτωπα. Μέσα στους πρώτους τρεις μήνες του 2009 η μείωση της ζήτησης, της τουριστικής κίνησης αλλά και της πληρότητας έφθασε στο 20%, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν κατά 25% σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής.

Οι προορισμοί
Οι εκτιμήσεις του προέδρου της ΕΞΑ-Α. Τσακίρη για το σύνολο του έτους δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες καθώς προβλέπει ότι η κρίση θα πλήξει περισσότερο και από τους προορισμούς των θερινών διακοπών τους αστικούς και city break προορισμούς. Οι ξενοδόχοι της Αττικής προβλέπουν ότι η πτώση στις διανυκτερεύσεις θα κυμανθεί στο 20-22%, ενώ η μείωση των τιμών στα ξενοδοχεία, σταδιακά θα ξεπεράσει το 10-12%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η απόδοση ανά δωμάτιο να μειωθεί στο τέλος του χρόνου περίπου κατά 30%.

Εκτός Αθηνών, κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2009 οι κρατήσεις οργανωμένων πακέτων διακοπών έχουν υποχωρήσει κατά 20%.

Πρώτα η Κρήτη
Το μεγαλύτερο πλήγμα φαίνεται ότι έχει δεχθεί μέχρι στιγμής η Κρήτη. Ακολουθούν τα ακριβά νησιά των Κυκλάδων (Μύκονος, Πάρος και Σαντορίνη), ενώ πολύ κοντά βρίσκεται και η Ρόδος, η Κως και η Κέρκυρα.

Όσον αφορά στις κρατήσεις του Μαΐου οι εκτιμήσεις μόνο ενθαρρυντικές δεν είναι. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ν. Αγγελόπουλο οι κρατήσεις είναι μειωμένες πάνω από 30% σε σχέση με το Μάιο του 2008.

Σε επίπεδο τιμών η μέση μείωση που έχουν πραγματοποιήσει οι επιχειρήσεις μέχρι στιγμής κυμαίνεται στο 20%. Ωστόσο, εκπρόσωποι της αγοράς εκτιμούν ότι όσο προχωρά η σεζόν και δεν υπάρχει κίνηση οι τιμές θα συνεχίσουν να μειώνονται, συρρικνώνοντας περαιτέρω τα έσοδα των επιχειρήσεων."

Και φυσικά εννοείται ότι οι πολυεθνικές επιχειρήσεις, παρά τις απολύσεις, δεν έχουν χάσει, αλλά μεγαλώνουν την δύναμη τους και
για πρώτη φορά, ελέγχουν και τις ενέργειες της κυβέρνησης και των
κυβερνήσεων, με εκβιασμούς και οικονομικές αφαιμάξεις, που πάνε
στις τσέπες των λιγων πάντα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2009, 11:13:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
Το θέμα είναι να καταλάβει ο κόσμος ότι όταν κατουράει στη θάλασσα θα το βρει στο αλάτι, να σταματήσει το αλισβερίσι και να σπάσει το δικομματισμό, να καταλάβει ότι τρώει ότι περισσεύει από το τραπέζι των άλλων και γλύφοντας τα κόκαλα που του πετάνε......νιώθει αυτάρκης!.........μετά βλέπουμε! η πρώτη όμως κίνηση που πρέπει να γίνει, είναι αυτή.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2009, 11:19:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Και την ίδια στιγμή, κράχ αναμένεται στις τιμές των ακινήτων,
με πτώσεις τιμών και μείωση της αγοράς έως 30%...Τι σημαίνει αυτό;
Μα ότι πάλι ο μεσαίος πολίτης θα την πληρώσει, θα χάσει ακόμη
περισσότερα απο τα περιουσιακά του στοιχεία και θα κατέβει, ώστε
να συντηρηθεί και παγιωθεί η διάσταση των τάξεων, σε πολύ πλούσιους
και πολύ φτωχούς...
Λέει πάντως για τα ακίνητα, η "Ημερήσια"

" Ακίνητα: Κραχ βλέπει η Τράπεζα της Ελλάδας

Βουτιά 29,4% στο α' 3μηνο. Πτώση 7% στις τιμές των ακινήτων από το καλοκαίρι
"Η" Online 30/4 10:24 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εκποιούν ό,τι απέμεινε από την περιουσία ΟΤΕ και ΕΛ.ΤΑ.
Νάρκη ο δανεισμός - ρεκόρ στην πιστοληπτική αξιολόγηση της οικονομίας
Διετία ύφεσης έρχεται στην Ελλάδα
Ηλεκτρονική επίθεση σε επιχειρήσεις-φορολογουμένους
Αλλαγές στους όρους δόμησης των condo hotels
Αναγνωρίζουν το ελαιόλαδο ως ισπανικό - όχι ελληνικό
«Μαγειρεμένα» αποτελέσματα στις ΗΠΑ
Ντε φάκτο ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις
Fed: Η ύφεση δείχνει να περιορίζεται
Σε ιστορικό χαμηλό ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη
περισσότερα »Κραχ στις αγοραπωλησίες ακινήτων, που υποχώρησαν 29,4% το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ και οι τιμές ακινήτων κινούνται πτωτικά, καθώς έχουν μειωθεί 7% από το καλοκαίρι του 2008 μέχρι τώρα, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2009 η υποχώρηση ήταν 3,5%.
Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα ημερίδας που διοργάνωσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος με θέμα τις εξελίξεις και προοπτικές στη αγορά ακινήτων.
Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ τον Ιανουάριο οι νέες άδειες ήταν μειωμένες κατά 22,5% (στις 3.805 από 4.907 τον Ιανουάριο του 2008) και η οικοδομική δραστηριότητα εμφάνισε πτώση της τάξης του 33,5%.
«Η εμπειρία από την τρέχουσα κρίση έχει αναδείξει, δυστυχώς με επώδυνο τρόπο, την εξάρτηση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας από την πορεία της αγοράς ακινήτων» ανέφερε στην σύντομη ομιλία του ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος και υπογράμμισε πως το 2008 το 25% των συνολικών επενδύσεων, ήταν επενδύσεις στην αγορά κατοικίας.
Ενώ για το κατά πόσο θα βοηθήσει στην αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων το μέτρο της εγγύησης του δημοσίου στα στεγαστικά δάνεια σε ποσοστό 25%, ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και Οικονομικός Σύμβουλος της Eurobank απάντησε: «το μέτρο είναι καλό αλλά βοηθάει μόνο προσωρινά. Μακροπρόθεσμα θα δημιουργήσει προβλήματα. Οι τράπεζες γνωρίζοντας και τη συμπεριφορά του Δημοσίου δε θα σπεύσουν να δώσουν αφειδώς δάνεια».
Ο κ. Θεόδωρος Μητράκος, υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης αγοράς ακινήτων της Τράπεζας της Ελλάδος, ανέφερε πως περιμένει περαιτέρω μείωση των τιμών και υπογράμμισε πως οι αγοραπωλησίες εμφάνιζουν πτώση από το δεύτερο εξάμηνο του 2008 (-19,6% στο 3ο τρίμηνο του 2008, -25,3% στο 4ο τρίμηνο 2008 και -29,4% στο 1ο τρίμηνο του 2009), ενώ το 2008 σε σχέση με 2007 η μέση μείωση στις αγοραπωλησίες διαμορφώνεται σε 21,7%.
Παρατηρείται επίσης μία «στροφή» των καταναλωτών προς μικρότερου εμβαδού και μεγαλύτερης ηλικίας κατοικίες, με τις τιμές υποχωρούν στα μεγάλα ακίνητα και να ενισχύονται στα μικρά.
Μάλιστα όπως σημείωσε ο κ. Χαρδούβελης, για τους Έλληνες τα ακίνητα αποτελούν τη σημαντικότερη επένδυση. Τα ακίνητα κατέχουν το 82% στη συνολική περιουσία των ελληνικών νοικοκυριών, οι καταθέσεις το 17% και οι μετοχές μόλις το 1,2%.
Όμως πτώση στις τιμές των ακινήτων μπορεί έχει σημαντικές επιπτώσεις στις τράπεζες, και να οδηγήσει σε κρίση το πιστωτικό σύστημα με σοβαρές επιδράσεις στην πραγματική οικονομία, σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Γεώργιος Συμιγιάννης, Σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος."

Έτσι, την πληρώνει μόνιμα ο πολίτης και κερδίζουν σταθερά περισσότερα οι συνήθεις βρυκόλακες....Και θα συνεχίσει εις βάρος
και πάλι του πολίτη....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2009, 11:26:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Καλό μήνα και καλή σου μέρα φίλε europaios2.....Με
συγχωρείς, δλδ, πιστεύεις κι εσύ ότι φταιει ο πολίτης για
οτι γίνεται;Πιστεύεις οτι η ψηφος δεν ελέγχεται και δεν μπορούν
να αλλάξουν νόμους και αποτελέσματα, αυτοί που κανουν το
χοντρό παιχνίδι στον πλανήτη ολόκληρο;Πιστεύεις ότι μπορούμε
να καταλάβουμε τι παίζεται και πως το κάνουν;Έχει πολύ οργάνωση
το πράγμα...
Φίλε μου, δεν μπορούμε να κινηθούμε τώρα,έχουν πλήρη έλεγχο του
τι γίνεται, ότι και να κάνουμε, έχουν ιδέες αντιμετώπισης,αλλά,
"φωνή λαού, οργή Θεού" λέει και τότε, μπορούν να γίνουν και γίνονται
συνήθως, πολλά...Θα ρθεί η ώρα που ο άνθρωπος θα ξαναπάρει την
κατάσταση στα χέρια του,αλλά όχι ακόμη...Μοιάζει πολύ νωρίς...
Δυστυχώς, πρέπει να το ζήσουμε αυτό που γίνεται, για να καταλαβουμε
την αξία του ανθρώπου...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2009, 11:35:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Και για να ολοκληρώσουμε την εικόνα των μέτρων που πάρθηκαν με αφορμή την κρίση εις βάρος του πολίτη και δη του μέσου πολιτη,άλλο άρθρο της "Ημερησίας" μιλά για την κατάρευση του συνταξιοδοτικού
και ασφαλιστικού συστήματος, όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά διεθνώς...
Τι βλέπουμε απο αυτό; Βλέπουμε ότι όλα περνάνε στα χέρια των
πολυεθνικών, ακόμη και η ασφάλιση, αφού το κράτος σηκώνει τα χέρια
ψηλά....
Αληθεια, είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει κανείς, ότι απελπίζουν
τον πολίτη, ώστε να δεχτεί τους όποιους ακόμη νέους κανόνες ζωής
που του ετοιμάζουν, για την Νέα Εποχή;
Ας δούμε όμως, το άρθρο :
" Κομισιόν: Εφιαλτικές προβλέψεις για συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό
Για τη χώρα μας αναφέρει ότι το 2060 το 38% του ελληνικού ΑΕΠ θα διατίθεται για δαπάνες συντάξεων ασφαλιστικών ταμείων υγείας, , πληρωμή επιδομάτων ανεργίας και χρηματοδότηση της εκπαίδευσης.

Ρεπορτάζ Γιώργος Δαράτος .

Εφιαλτικές προβλέψεις για τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού συστήματος ιδίως σε χώρες «υψηλού κινδύνου» όπως η Ελλάδα διατύπωσε χθες η Κομισιόν.

Για τη χώρα μας αναφέρει ότι το 2060 το 38% του ελληνικού ΑΕΠ θα διατίθεται για δαπάνες συντάξεων ασφαλιστικών ταμείων υγείας, , πληρωμή επιδομάτων ανεργίας και χρηματοδότηση της εκπαίδευσης.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι δαπάνες για συντάξεις θα φθάσουν στο 24% του ΑΕΠ από 11,7% .

Το ευρωπαϊκό μοντέλο θα φθάσει σε αδιέξοδο καθώς για κάθε συνταξιούχο άνω των 65 ετών θα εργάζονται δύο άτομα από τέσσερα σήμερα.

Για τον λόγο αυτό η Κομισιόν ζητά άμεση εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και αναμόρφωση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών συστημάτων.

Πιο αναλυτικά στην έκθεση της Επιτροπής αναφέρεται πως το 2060 το 38% του ελληνικού ΑΕΠ θα διατίθεται για την πληρωμή συντάξεων , ασφαλιστικών ταμείων υγείας, επιδομάτων ανεργίας και στην εκπαίδευση. Το μεγαλύτερο ποσοστό θα κατευθύνεται στις συντάξεις οι οποίες από το 11.7% του ΑΕΠ που αντιστοιχούν σήμερα θα ανέλθουν σε 41 χρόνια στο 24.1% του ΑΕΠ , θα αυξηθούν δηλαδή κατά 12,4 ποσοστιαίες μονάδες. Στον τομέα της υγείας η αύξηση θα είναι πιο ήπια δηλαδή μόνο της τάξης του 1,4% ενώ για την μακροχρόνια περίθαλψη η αύξηση θα είναι 2,2% . Μηδενική τέλος θα είναι η αύξηση για την εκπαίδευση και την ανεργία. Είναι προφανές ότι η πρόσφατη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού στη χώρα μας δεν ικανοποιεί ούτε πείθει την Κομισιόν για την θετική επίδραση που θα έχει στα δημόσια οικονομικά της.

Η ίδια έκθεση κατατάσσει τις κοινοτικές χώρες σε τρεις κατηγορίες κινδύνου ανάλογα με τη δημοσιονομική κατάσταση τους

Στην κατηγορία υψηλού κινδύνου( αύξηση δαπανών άνω των επτά ποσοστιαίων μονάδων) βρίσκονται η Ελλάδα, το Λουξεμβούργο, η Σλοβενία ,η Κύπρος, η Μάλτα ,η Ολλανδία, η Ρουμανία ,η Ισπανία και η Ιρλανδία

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επιτροπής η αναλογία ενεργών ατόμων προς συνταξιούχους που είναι σήμερα τέσσερα προς ένα, θα μειωθεί σε δύο προς ένα τη περίοδο 2015-2035 αν δεν υπάρξουν μεταρρυθμίσεις. Το 2015 οι θάνατοι θα ξεπεράσουν τις γεννήσεις και το ποσοστό του πληθυσμού άνω των 65 ετών από 17% επί του συνολικού πληθυσμού το 2008 ,θα φθάσει το 2060 στο 30%."
Όπως μπορούμε να δούμε πολύ καλά, η ζωή γίνεται όλο και πιο δύσκολη...Δεν αργεί η ώρα που ο άνθρωπος θα προτιμά να είναι σκλάβος
για να ζει, ότι του επιτρέπουν και μόνο, να ζήσει...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2009, 12:59:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
Καλημέρα φίλε μου και καλό μήνα!......

Tη μεγάλη ευθύνη την έχει ο πολίτης. Αυτός κοιμάται όχι τα αφεντικά του......αυτά μια χαρά τα πάνε! βίλες κότερα ρεμπελιό! κ.λ.π.........ο πολίτης που από τη μια διαμαρτύρεται και από την άλλη τρέχει να γίνει το χαλί τους είναι αυτός που φέρει τη μεγάλη ευθύνη!
Από τη μια τους φτύνει και από την άλλη τους γλύφει!.......Αδιανόητο! .....και όμως Ελληνικό!!!!!!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2009, 13:56:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Γιατί αγαπητέ μου europaios2, φταίει ο πολίτης;Τι συμμετοχή έχει
σε ότι σχεδιάζουν και εφαρμόζουν γι αυτόν, κυριολεκτικά,οι
πιο ραδιούργοι άνθρωποι που εμφανίστηκαν στην ιστορία της
ανθρωπότητας;...
Για πρώτη φορά, έχει γινει κατάκτηση του πλανήτη, χωρίς να
ξέρουμε ποιός είναι ο κατακτητής...Δεν φαίνεται,αλλά ζούμε
καθεστώς κατοχής, αφού άλλοι αποφασίζουν για μας, πριν σκεφτούμε
καν εμείς....
Άρα, όπως λενε κι αυτοί "αφού δεν ξέρουν με ποιόν να τα βάλουν
δεν θα αντιδράσουν"....
Δεν βλέπεις κι εσύ ότι υπάρχουν παγκόσμιοι φορείς που ελέγχουν
κυριολεκτικά ότι γίνεται στον πλανήτη και τίποτε δεν τους ξεφεύγει,
ενώ έχουν ήδη χαράξει πορεία που ακολουθούμε;
Αργά θα καταλάβουμε τι έγινε, αλλά και τότε, ο άνθρωπος, μπορεί να κάνει .....θαύματα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2009, 20:38:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Κι ενώ όλοι συζητάνε για εκλογές, μια ..εύλογη αντίφαση,
παρατηρείται με τις ξένες πολυεθνικές και την είσοδο και
έξοδο τους απο την ελληνική αγορά....Φεύγουν όταν δεν υπάρχει
πολτική κρίση και έρχονται όταν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών...
Λογικότατο, καθώς έτσι αγοράζουν φτηνά, αλλά, με τις τόσες φορές
που έχουν έρθει κι έχουν φύγει, θα μας αγοράσουν κυριολεκτικά
σαν ..οικόπεδο....
Έχουμε πουληθεί και πλέον άλλοι θα αποφασίζουν, όπως βλέπουμε
και στην ανωτέρω αρθρογραφία,ότι χειρότερο για τον μέσο πολίτη...
Για τον απλό πολίτη, που πάντα στήριζε τους πάντες...
Και πληρώνει που δούλευε γι αυτούς...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2009, 22:52:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Γιατί αγαπητέ μου europaios2, φταίει ο πολίτης;Τι συμμετοχή έχει σε ότι σχεδιάζουν και εφαρμόζουν γι αυτόν, κυριολεκτικά,οι
πιο ραδιούργοι άνθρωποι που εμφανίστηκαν στην ιστορία της
ανθρωπότητας;...

Δηλαδή τρεχαγύρευε πόσοι πρέπει να στο πούν ακόμα.
Ολοι συμφωνούμε οτι φταίει ο πολίτης.
Κατάλαβε το πια.
Η αντίληψη αυτή, δηλαδή οτι ο πολίτης δεν φταίει πουθενά είναι υπέρ αυτών των ραδιούργων που ονομάζεις για τον απλούστατο λόγο.
Δεν θέλουν ο άνθρωπος να εχει την ευθύνη των πράξεων του.
Εσύ τελικά με ποιούς είσαι με εμάς ή με τους ραδιούργουςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2009, 23:23:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Γιατί ρε φίλε allzzaro, άλλο η συμμετοχή κι άλλο η πράξη..
Γιατί δεν γίνεται να τον λές τον πολιτη και πρόβατο και
φταίχτη...Είναι απλό, νομίζω....
Όσο για το με ποιόν είμαι, φίλε μου είμαι με τον νικητή, τον
άνθρωπο...Αλλά, πέραν της πλάκας, σίγουρα δεν είμαι με τους
ραδιούργους...Σιχαίνομαι καθε επιβολή ανθρώπου σε άνθρωπο....
Όταν όμως διαπιστώσεις ή μάθεις περί του πόσο ραδιούργοι και
διεστραμμένοι, πόσο σάπιοι είναι αυτοί που τα κάνουν αυτά,
τότε θα τουε μισήσεις και θα απαλλάξεις τον πολίτη απο τις όποιες
ευθύνες του αποδίδεις...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2009, 00:24:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond
http://www.epicurus2day.gr/index.php/politicscomments/144-2009-04-03-21-39-10

οσον αφορα τα χρηματιστηρια,ειναι νωρις ακομα...οταν τελειωσει το ραλλι ,ισως στις 2300,θα δουμε ...τι θα δουμε...

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2009, 08:37:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Το μόνο σίγουρο φίλε beyond, είναι ότι οι πολυεθνικές,
θα αυξήσουν την κυριαρχία τους, πράγμα που έχει ανοδική
πορεία κι εννοείται, ότι κάτι τέτοιο σημαίνει, νέκρωση της τοπικής
αγοράς, που θα είναι κατά πολύ υποδιαίστερη των μεγάλων...Βγαίνει
κι ένας νόμος, φωτογραφικός, που να αποκλείει τις μικρές επιχειρήσεις και η κατοχή συνετελέσθει πλήρως....
Ότι ανόδους και καθόδους έχουμε στο χρηματιστήριο, προς όφελος
μόνο των μεγάλων και δή των ξένων πολυεθνικών, είναι...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2009, 15:26:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond
Εγω αυτο που δεν εχω καταλαβει ακομα ειναι τι ακριβως επιδιωκουν...
καθοτι,εαν πουμε οτι στοχος ειναι η εξαθλιωση-σκλαβια των πολλων,ποιος θα καταναλωνει για να πλουτιζουν αυτοι ?

μηπως πλεον τα πλουτη τα εχουν και απλα θελουν και την εξαθλιωση των πολλων ως μεσον ευχαριστησης και ηδονης ,καθοτι η εξουσια πανω σε ανθρωπο η σε ολοκληρα εθνη ειναι η υπερτατη ηδονη !

περα απο αυτο,ποσο θα ζησουν ,θα πρεπει και τα παιδια τους να συνεχισουν τον απολυτο ελεγχο της μαζας ! αλλιως πανε στραφι ολες οι στρατηγικες...εκτος...και εχουν βρει τον τροπο να παρατεινουν την ζωη τους επ'απειρον !!! αλλα εκει παμε σε αλλα μονοπατια ,ετσι ?

Προσοχη ομως σε κατι !!!

επειδη μου αρεσει να σκεφτομαι και λιγο αναποδα !
μηπως ολες αυτες οι θεωριες συνωμοσιες,παγκοσμιας σκλαβιας κ.λ.π τις διοχετευουν οι ιδιοι οι σκοτεινοι που θελουν π.χ τα εθνη να αντιτιθενται σε μια ,ισως καλοπροαιρετη παγκοσμοποιηση ?

μηπως δεν τους συμφερει ο πλανητης να γινει ενα,χωρις θρησκειες,χωρις κυβερνησεις εθνικες χωρις συνορα οποτε και χωρις κατι να τους χωριζει ?
γιατι αραγε ναναι κακο ενα τσιπακι οπου θα ελεγχονται ευκολα (εαν θα μπορουσε να τηρηθει σωστα το θεμα προσωπικα δεδομενα) οι κινησεις κποιου παρανομου ?
ας το εχουμε αυτο παντα υποψιν !

επειδη τα τελευταια 10 χρονια ,παρατηρωντας λιγο πιο προσεκτικα το τι συμβαινει γυρω μου,εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι τουλαχιστον στην ελλαδα η δημοκρατια μας εχει καταντησει οχλοκρατια!
η αμορφωσια συνεπικουρουμενη απο την οικονομικη δυσπραγια και την ,οπωσδηποτε τεχνητη,ταση για αυξημενη αναγκη καταναλωσης και "δηθεν" lifistyle εχει κανει τους ανθρωπους μηχανες καταναλωσης και αναζητησης πλουτου με οποιοδηποτε κοστος !

και αν παλια ο κοσμος τσιμπαγε και φοβοταν και κανα χριστιανικο παραμυθακι,οποτε εκανε και κρατει ,τωρα που αυτα δεν πιανουν εχουμε περασει στην απολυτη ασυδοσια ! γιατι παραλληλα με την απογειωση της επιστημης και την καταρρευση των θρησκειων εχει εκλειψει και η φιλοσοφια,το μονο μεσον για να βαδισει ο ανθρωπος τον "σωστο" δρομο
ελεγχωντας τα ζωωδη ενστικτα του !

οποτε εχουμε και λεμε...
1. οι θρησκειες δεν μπορουν πια να ελεγξουν την μαζα
2. η φιλοσοφια ειναι νεκρη,οποτε παει και ο ελλογος ανθρωπος
3. ο σκοπος αγιαζει τα μεσα
4. οι φτωχοι αυξανουν,αλλα με μια διαφορα απο παλια ,παλιοτερα ο φτωχος η μικρο-μεσαιος ηξερε οτι περιπου η μοιρα του ειναι αυτη και καπως ετσι θα ζησει,σημερα ομως εχει απαιτησεις και θελει να ζησει σαν πλουσιος ενω φθονει θανασιμα πλεον οποιον ειναι καλυτερος απο αυτον...
5. τα κρατη εχουν χασει τον ελεγχο της μαζας καθοτι τα ιδια εχουν ξεφτιλιστει απο τους απαξιωμενους πολιτικους...


δεν ξερω ποια ακριβως εξελιξη θα υπαρξει...ειμαι σιγουρος(οσο μπορει ενα "ανθρωπακι" ναναι σιγουρο) για το οτι θα συμβει θαναι αιματηρο !

μια ελπιδα εχω... το...internet...αυτη η πηγη γνωσεων και διακινησης ιδεων ισως να ειναι η μονη διεξοδος απο ενα σκοτεινο μελλον....

σκεφτειτε τον ναζισμο,εαν τον μελετησετε θα...γοητευτειτε και οχι βεβαια για τον σκοταδισμο του και τα εγκληματα του αλλα για τον τροπο που καταφερε και επεβληθη...

τωρα ομως κατι τετοιο ισως πια ναναι πολυ δυσκολο με το internet !!!

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2009, 15:39:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Οταν ελέγχεις τον πλανήτη, αγαπητέ μου beyond,θέλεις πολύ
περσσότερα, που άπτονται της φαντασίας, ή της διαστροφής...
Έτσι είναι..Όταν κορεστεί ο άνθρωπος απο το φυσιολογικό,
τότε ζητάει το ανώμαλο...Στην προκειμένη περίπτωση, θέλουν τον κόσμο για πίστα των παιχνιδιών τους, που το ρόλο του παίκτη κάνουμε
εμεις κι αυτοί είναι οι θεατές....
Βέβαια κι αυτά που λές για τι μπορεί να ζητήσει κανείς περισσότερο,
έχω κάποιες ιδέες, αφού είδα κάποιες ειδήσεις των τελευτάιων χρόνων για ιατρικά επιτεύγματα σε περιπτώσεις μεταμόσχευσης μελών σώματος,
κεφαλής, προσώπου, ναι, σκέφτομαι ότι μπορεί να θέλουν να ζήσουν
αιώνια...
Το πώς θα το πετύχουν είναι που με σοκάρει, αφού πιστεύουν ότι
μπορούν να πειραματίζονται πάνω μας, με ιούς, ασθένειες και εμβόλια,
ώστε να φτάσουν στην επιθυμητή αθανασία, που ένας πολύ πλούσιος,
όπως αυτοί που συζητάμε, θα ζητούσε...
Επιστημονική φαντασία που πλέον είναι πραγματικότητα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2009, 16:07:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond
"Το πώς θα το πετύχουν είναι που με σοκάρει, αφού πιστεύουν ότι
μπορούν να πειραματίζονται πάνω μας, με ιούς, ασθένειες και εμβόλια,
ώστε να φτάσουν στην επιθυμητή αθανασία, που ένας πολύ πλούσιος,
όπως αυτοί που συζητάμε, θα ζητούσε...
Επιστημονική φαντασία που πλέον είναι πραγματικότητα.."

χμμ...μου αρεσει αυτο...πειραματα μεχρι να φτασουν στο υπερτατο αγαθο,την αθανασια...και με πειραματοζωα εμας...
και εγω ναμουν αναμεσα τους το κυριο που θα με ενοιαζε ειναι η αθανασια !

ολα τα αλλα τα παλευω !!

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2009, 17:54:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Υπαρχουν σχετικά βίντεο, περί του τι θέλουν φίλε beyond,
΄βιντεο που δείχνει την διαστροφή και τον εκφυλισμό αυτών
των ανθρώπων, που ζούνε πέρα απο τη λογική....
Αλλά, αλήθεια, εσύ που βλεπεις όλους αυτους τους εργαστηριακούς
ιούς, γιατί τέτοιοι είναι, πόσο τυχαία πιστεύεις ότι ξέφυγαν;...
Θυμάμαι ότι όταν είχε βγει ο ιός του AIDS, αυτό που λέγονταν
ήταν ότι αν βρεθεί το αντίδοτο ή η θεραπεία του, τότε το ανοσιοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, είναι τεχνητά άτρωτο....
Βγάζουν τους ιούς "βόλτα" και μόλις κάποιος δημιουργήσει
αντισώματα, τότε το παίρνουν και το χρησιμοποιούν αυτοί κατά
το πως το θέλουν...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2009, 18:56:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
μια ελπιδα εχω... το...internet...αυτη η πηγη γνωσεων και διακινησης ιδεων ισως να ειναι η μονη διεξοδος απο ενα σκοτεινο μελλον....

Kάποιοι που κυβερνούν το ανθρώπινο είδος απο τη στιγμή που δημιουργήθηκε, κάποιοι που έχουν αγγίξει το όνειρο της αθανασίας, κάποιοι που δημιουργούν θρησκείες, κυβερνήσεις, τεχνολογίες, πληροφορίες, κυβερνοχώρο.
Φίλε μου επέτρεψε μου η πηγή γνώσεων που αναφέρεις είναι και αυτή ενα όπλο πολύ ισχυρό για να αποτελεί ελπίδα.
Οπως ισχυρά όπλα είναι ο φόβος, η παραπληροφόρηση και η αποποίηση των ευθυνών.
Αυτα όλα που περιγράφει ο τρεχαγύρευε ο οποίος καλοπροαίρετα προσπαθεί να μας πληροφορήσει για το τι ``μέλλει γενέσθαι`` είναι πληροφορίες κυρίως απο τον κυβερνοχώρο κάνει ομως το λάθος να χρησιμοποιεί τα όπλα αυτά ώστε να δημιουργεί παραπληροφόρηση , φόβο και αποποίηση των ευθυνών.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2009, 20:07:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Πολύ με πειράζει ρε φίλε allzzaro, που με παρεξηγείς...Όχι ρε
φίλε, εσύ το βλέπεις έτσι..Γιατί αυτά που λέω, τα γνωρίζει και
πιστεύει ένα ποσοστό του παγκοσμιου πληθυσμού και υπάρχουν
δεκάδες βιντεάκια και σχετικά θέματα, με πολύ συγκεκριμένες
πληροφορίες και γεγονότα, που απλά, τα ελεγχόμενα ΜΜΕ δεν αναμεταδίδουν....
Αυτές είναι ειδήσεις.Δεν τις αρνείται κανείς, απλά τις θάβουν...
Όπως εκείνο το θέμα με την κόκα κόλα, για την υπόθεση να περιέχει
ανθρώπινο αίμα μέσα στη σύνθεση της...Βγήκε Γερμανός χημικός
που έκανε τις αναλύσεις και υποστήριξε ότι έχει αίμα μέσα...
Το βιβλίο που έβγαλε ο χημικός έγινε ανάρπαστο...Το αγόρασε όλο
η κόκα κόλα...
Έτσι και σήμερα..Δεν λένε αυτά που είναι ειδήσεις,αλλά ότι λογοκρίνουν...Θάψιμο γίνεται πάντα μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ, όπως και αντίστοιχα, συγκεκριμένη και εκτεταμένη, θα έλεγα,
προβολή, προτύπων που προωθεί η Νέα Εποχή, είναι μια γνωστή εδώ και
χρόνια τακτική που βομβαρδίζει τον πολίτη κάθε μέρα...
Αυτά τα αμφισβητείς;Είναι ψέμματα;
Γιατί, κανείς δεν τα διαψεύδει...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2009, 20:18:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Πολύ με πειράζει ρε φίλε allzzaro, που με παρεξηγείς...

Καλέ μου και πολυαγαπημένε μου φίλε.
Το οτι σε σέβομαι και σε εκτιμώ το έχω δηλώσει αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πιέσω τον εαυτό μου και να συμφωνήσω οταν μέσα μου διαφωνώ.
Θλίβομαι που σε πειράζει αλλά δεν σε παρεξηγώ, πίστεψε με, κάθε αλλο.

Στην ενότητα μύθος και θρησκεία και στο τόπικ ο μέγας ιδεολογικός πόλεμος λές…

quote:
Εδώ ψάχνουμε να βρούμε τον πόλεμο που γίνεται, ποιοι πολεμάνε και
γιατί και ποιός θα νικήσει...Για να το παω παραπέρα....

Λές ψάχνουμε!!
Στο ψάξιμο είμαστε!!
Και επειδή το ψάξιμο αυτού του είδους είναι σαν να ψάχνει κανείς σε ένα απύθμενο βαρέλι που όσο πιο βαθειά ψάχνει
Τόσο πιο σκοτεινά είναι.
Μην βιάζεσαι λοιπόν να βγάζεις επιφανειακά συμπεράσματα.
Τα φαινόμενα απατούν..
Δεν σε παρεξηγώ λοιπόν.
Απλά πιστεύω οτι στην προσπάθεια σου να αποκαλύψεις αλήθειες, αλήθειες που ο κυβερνοχώρος βρίθει στην κυριολεξία και απο εκεί αντλείς τις περισσότερες πληροφορίες, στην προσπάθεια σου αυτή λοιπόν δεν λαμβάνεις υπόψιν οτι ολες αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι καθοδηγούμενες ακόμα και αν οι πληροφορίες αυτές κατηγορούν αυτούς που αναφέρεις. Μην ξεχνάς οτι ο κυβερνοχώρος είναι δημιούργημα τους καραμπινάτο.
Ισως και να κάνω λάθος ομως..

Δεν θέλω να σε στεναχωρώ, δεν είναι στις προθέσεις μου κάτι τέτοιο..


Edited by - allzzaro on 02/05/2009 20:39:01Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2009, 20:33:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Αυτά τα αμφισβητείς;Είναι ψέμματα;
Γιατί, κανείς δεν τα διαψεύδει...

Κοίταξε

Δεν αμφισβητώ τίποτα.
Απλά θέλω να είμαι σκεπτικιστής.

Λές οτι στην κόκα κόλα υπάρχει αίμα.
Σε ρωτώ ποιός ο λόγος να υπάρξει αίμα?
Μας δηλητηριάζουν?
Μας αναγκάζουν να πιούμε αίμα?
Μας αναγκάζουν να αμαρτήσουμε?
Δεν είναι ανάγκη ούτε να μας δηλητηριάσουν με κόκα κόλα υπάρχουν πάμπολλοι τρόποι, οσο για το αν πίνουμε αίμα αυτό είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία που κανέναν δεν ενδιαφέρει παρά ταύτα αποτελεί μείζον ζήτημα στο βίβλο για το αν ο άνθρωπος πρέπει ή δεν πρέπει να τρώγει αίμα. Εκεί φίλε μου νομίζω οτι εχει γίνει μια παρανόηση οπου οι συγγραφείς της βίβλου θέλουν εντολή του Θεού να είναι ``ούκ θέλει φάγειν αίμα``.
Η λύση βρέθηκε και με απόφαση κάποιων τα προς βρώσιν ζωντανά να απαλάσσονται απο κάθε ρανίδα αίματος. Αρα οποιος τρώγει αίμα αμαρτάνει αλλά το χωρίς αίμα σάρκα δεν αμαρτάνει.
Συνεπώς μας βάζουν να τρώμε αίμα παρά τη θέληση μας ώστε να αμαρτήσουμε?

Είναι ηλίθιο για εμένα το να θεωρούμε οτι αμαρτάνουμε τρώγοντας αίμα και δεν αμαρτάνουμε να τρώμε σάρκα. Είναι ηλίθιο απο την στιγμή που σκοτώνουμε για να τραφούμε να θεωρούμε αμαρτία το να τρώμε αίμα.
Δηλαδή αν κτυπήσουμε και βάλουμε το τραύμα μας στο στόμα αμαρτάνουμε?
Ποιός ο λόγος λοιπόν η κοκα κόλα να περιέχει αίμα?

Πιστεύω οτι κάποιος κέρδισε δις απο το βιβλίο και η κόκα κόλα πήρε μερίδιο..

Edited by - allzzaro on 02/05/2009 20:45:05Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2009, 20:40:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Δεν αμφισβητώ ότι υπάρχει παραπληροφόρηση, φίλε μου allzzaro,
αλλά, επειδή 25 χρόνια στα ΜΜΕ και τον χώρο της διαφήμισης,
έρευνας αγοράς, έμαθα πόσο μεθοδευμένα γίνεται οτι γινεται,
αλλά και απο ποιούς και ιγα ποιούς...Δουλειά μου, ήταν είναι και
θα είναι..Έχει ανεξαρτησία και ...καλά λεφτά, τι να κάνουμε;....
Αν δεις κάποιες έρευνες-δημοσκοπήσεις που ήρθαν απο Ευρωπαική
Ένωση, έχει πολύ ενδιαφέρον το πόσο παρακολουθούν την ιδιοσυγκρασία
του πολίτη..Πόσο ερωτήσεις συγκεκριμένες, ακολουθούμενες απο
άλλες αντίστοιχες, κάνουν τον πολίτη να πάρει θέση σε πράγματα
που δεν έχει σκεφτεί καν...
Επίσης, καλά θα ήταν να λέμε και ότι οι ειδήσεις που περνάνε,είναι οι ίδιες απο όλα τα ΜΜΕ, πράγμα που σου δείχνει επίσης πόσο οργανωμένο είναι αυτό που γίνεται....Τότε θα καταλάβεις ότι
μιλάμε για ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, εδώ και πολλές δεκαετίες, που φαίνεται
άνετα, απο τα αρχεία των κέτρων που ετοιμάζουν την Νέα Εποχή και
την εξαθλίωση του μέσου πολίτη, ώστε να πετύχουν τις απάνθρωπες
και φασιστικές θέσεις....
Υπάρχουν πολλά στοιχεία γι αυτά...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2009, 20:46:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Το θέμα με την κόκα κόλα φίλε μου allzzaro, το παρακολουθώ
χρόνια και συλλέγω στοιχεία..Ξέρεις ότι η κόκα κόλα, σκουριάζει
τα νομίσματα..Το κάνει γιατί έχει σίδηρο, όπως το αίμα...Πέραν
αυτού το 1987 έγινε δίκη της Πέπσι Κόλα, απέναντι στην Κόκα Κόλα
με κατηγορία την ύπαρξη αίματος στο μυστικό στοιχείο της Κόκα Κόλα,
που όπως ξέρεις, δεν έχει καμιά άλλη κόλα αυτή τη γεύση και ιδιότητα...
Στο δικαστήριο, λοιπόν, με το τέλος του, ο δικηγόρος της Κόκα Κόλα
είπε:"Δεν αποδείχθηκε ότι αυτό το αίμα είναι ανθρωπινο.."
Καταλαβαίνεις τι είπε ο άνθρωπος;Παραδέχεται ότι είναι αίμα και ότι
απλά δεν αποδείχθηκε, όχι ότι δεν είναι, αίμα...
Φυσικά, στις ειδήσεις, η είδηση, χάθηκε, βλέπετε, τέτοια διαφημιστικά
πακετα σαν την Κόκα Κόλα, δεν κάνει κανείς...
Δεν λέγανε ότι η Κόκα Κόλα είναι κράτος;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2009, 20:52:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
Στό στόχαστρο κάποιων που μπορούν να ελέγχουν με απόλυτη ακρίβεια την πορεία του ανθρώπινου γένους δεν είναι μόνον οι επιρρεπείς οι ανόητοι και οι αλάζονες.
Αλοίμονο αν βασίζονταν μόνο σε αυτούς.
Στο στόχαστρο είναι και διανοούμενοι επιστήμονες και άνθρωποι των ΜΜΕ που ηθελημένα ή άθελα τους εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους.
Σου ανέφερα πρωτίστως δύο λάθη που κάνεις εσύ ώστε άθελα σου να εξυπηρετείς τέτοια συμφέροντα για τα οποία επιμένεις παρότι σου εξηγώ τον τρόπο με τον οποίο τους εξυπηρετούν..
Τα πάντα οπως λές βασίζονται σε ενα σχέδιο αλάνθαστο και ακριβέστατο.
Λές λοιπόν να κάνουν τέτοια λάθη?
Ισως ομως και να κάνουν, εσύ τι λές?

Edited by - allzzaro on 02/05/2009 20:58:47Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2009, 20:55:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Στο δικαστήριο, λοιπόν, με το τέλος του, ο δικηγόρος της Κόκα Κόλα
είπε:"Δεν αποδείχθηκε ότι αυτό το αίμα είναι ανθρωπινο.."

Μα και να έχει αίμα η κόκα κόλα τι με αυτό?
Μιάς και εχεις μελετήσει τόσο πολύ το θέμα και σε ενδιαφέρει δεν εχεις αναρρωτηθεί ποιός ο λόγος?
Αίμα τρώμε καθημερινώς...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2009, 21:00:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Ανθρώπινο αίμα, έγραψα φίλε μου allzzaro...
Πιστεύεις ότι έχει διαφορά; Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2009, 21:16:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
Σου απάντησα παραπάνω φίλε μου τρεχαγύρευε.
Δεν καταλαβαίνεις ομως ούτε το νόημα ούτε το δίδαγμα.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2009, 21:42:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Εξαρτάται απο ποιά πλευρά το βλέπεις φίλε μου allzzaro...
Το να πίνει άνθρώπινο αίμα άνθρωπος, είναι αμαρτία προς
τον Θεό,αν το δεις απο θρησκευτικής άποψης....
Απο την άλλη, αυτοι, γιατί μας ποτίζουν ανθρώπινο αίμα;Ποιός
ο λόγος;
Αλλά το πόσο κανίβαλοι είμαστε, είναι όντως, μεγάλο θέμα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2009, 21:59:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Το να πίνει άνθρώπινο αίμα άνθρωπος, είναι αμαρτία προς
τον Θεό,αν το δεις απο θρησκευτικής άποψης....

Δεν κάνουν εξαίρεση φίλε μου τρεχαγύρευε οι συγγραφείς της Βίβλου στο ανθρώπινο αίμα και στο αίμα ζώων. Αναφέρουν γενικώς ``αίμα``.
Γιατί κολλάς ειδικά εσύ στο ανθρώπινο?

Για το πόσο κανίβαλλοι είμαστε αυτό πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβουμε.
Δεν χρειαζόμαστε συνεπώς αίμα στην κόκα κόλα για να αμαρτήσουμε.
Τώρα αν κάποιοι το κάνουν αυτό σκοπίμως το θεωρώ άσκοπο, σατανικό μέν αλλά άσκοπο..

Βλέπεις οτι παρατηρείς το δάκτυλο που σου δείχνει κάτι αλλά δεν βλέπεις αυτό που σου δείχνει...

Edited by - allzzaro on 02/05/2009 22:06:20Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2009, 22:09:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Παράβλεψη μου αγαπητέ μου allzzaro, αλλά πόσο μάλλον το ανθρώπινο
αίμα...Έχεις δίκιο, ούτε απο σφαχτό το αίμα δεν πρέπει να
καταναλωνει ο άνθρωπος κι ότι γίνεται είναι μια βλασφημία
προς τον Θεό, με πολλούς τρόπους..Και οι ίδιες προσβολές,
αφορούν και στον άνθρωπο, αφού θεοί είμαστε...
Τώρα, πόσο υπερκορεσμένος και φευγάτος, πρέπει να είναι κανείς
για να πιστεύει ότι θα μπορέσει να ορίσει τον άνθρποω, λές κι
είναι ένα κοπάδι πρόβατα;
Ωστόσο επιχειρείται..Παρά το ότι δεν θα πετύχει, με τς όποιες
αντεπιτιθέμενες δυνάμεις σε ότι επιθυμεί να σκλαβώσει τον άνθρωπο....
Γιατί σήμερα, ζούμε την προσπαθεία να γίνει ο άνθρωπος σκλάβος...
Όλα αυτά και πολλά άλλα, δείχνουν το ποιός είναι το θύμα και σε
ποιόν ενάντια γίνεται αυτή η προσπάθεια: τον πολίτη...
Τον φοβούνται γι αυτό....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 50 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1728516
Maintained by Digital Alchemy