ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 51
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2008, 18:33:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Με συγχωρείς αγαπητή Terity, αλλά θα διαφωνήσω

Δεν πειράζει, trexagireve, σκοπός της συζήτησης δεν είναι να συμφωνήσουμε όλοι. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ και είναι και ένα από τα ωραία χαρακτηριστικά της ανθρώπινης επικοινωνίας, αφού προσφέρει και ποικιλία και τη δυνατότητα συνέχισης του διαλόγου.

quote:

Ερχόμαστε ώς ζωές, αλλά είμαστε πνευματικά αθάνατοι κι αυτό
μας κάνει θεούς, δλδ, δεν υπακούμε στους νόμους που διέπουν τα ζώα,
σαν ένστικτα και γίνεται επιλογή του τι θέλουμε και να δεχτούμε τις
συνέπειες...Για να λες ότι είμαστε πνευματικά αθάνατοι υπονοείς ότι είμαστε πνεύμα. Το δέχομαι. Όμως το πνεύμα μας, για να λειτουργήσει, και να βρει την έκφρασή του, μέσα από το σώμα το κάνει. Και υπάγεται και αυτό, ως ένα βαθμό, στους κανόνες και τις ανάγκες του σώματος το οποίο το φιλοξενεί. Το θέμα είναι να βρεθεί η ισορροπία. Δεν μπορεί να υπερισχύσει το ένα από τα δύο αλλιώς χάνεται η μεταξύ τους αρμονία. Όσο για τις συνέπειες που λες, συμφωνούμε απόλυτα αφού και εγώ είπα ότι "ο άνθρωπος έχει πάντα και το ελεύθερο σκέψης και την υποχρέωση της συνειδητής επιλογής των πράξεών του, έχοντας πλήρη επίγνωση των αποτελεσμάτων των όποιων ενεργειών του".

quote:

Διαλέγουμε, λέμε και αναζητούμε την αδελφή ψυχή, αλλά το κακό είναι ότι δεν επιμένουμε κι έπειτα, μές απο συμβιβασμούς, λέμε ότι δεν υπάρχει αγάπη, μόνο σέξ... Κανείς δεν ομολογεί ότι δεν προσπάθησε αρκετά, ότι βιάστηκε..
Όλοι λέμε ότι κάναμε το σωστό, βρήκαμε το άτομο, αλλά ...υπάρχουν κι άλλα ...άτομα... Αυτο δείχνει ότι έχουμε κάτι που δεν μας πληρεί, όχι ότι δεν γίνεται καλύτερα... Δεν προσπαθούμε ποτέ αρκετά, γιατί δεν είμαστε συνειδητοποιημένοι αρκετά.Θέλουμε τα πράγματα να γίνονται, όχι να τα κάνουμε...

Για να λές ότι "έχουμε κάτι που δεν μας πληρεί" πρέπει να υποθέσουμε ότι δεν είμαστε ολάκεροι, ότι κάτι μας λείπει. Εγώ δεν πιστεύω ότι κάτι μάς λείπει. Και δεν είμαι και τόσο σίγουρη ότι πιστεύω στην ιδέα της "αδελφής ψυχής". Εάν δεχτούμε ότι η ψυχή είναι η "ενέργεια" που διέπει τα πάντα, τότε μιλάμε για δόνηση. Και επειδή η ενέργεια έλκεται από ενέργεια του ίδιου μήκους κύματος, της ίδιας συχνότητας, της ίδιας "δόνησης", γιατί δεν θα μπορούσε ο κάθε άνθρωπος να τη βρει σε πολλά πρόσωπα;

quote:

Αυτο τον ιδεολογικό πόλεμο που λέγεται ανθρώπινο πνεύμα-νόηση του ζώου,
μπορούμε να τον δούμε; Μπορούμε να δούμε ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν πάμε παρακάτω, μέχρι να αποκηρύξουμε το ζώο και να σηκωθούμε όρθιοι,
άνω θρώσκωντες;

Για μένα ο πόλεμος είναι η αποβολή του μίσους, της ζήλιας, της ανάγκης/θέλησης επιβολής στον άλλον, το θράσος της αφαίρεσης ζωής και τόσα δεινά. Είναι ο πόλεμος που κάνει ο καθένας με τον εαυτό του ώστε να εξαγνίσει το αρρωστημένο και πορωμένο του μυαλό, να σεβαστεί τον εαυτό του και τον συνάνθρωπό του και να ζει τη ζωή του με ομορφιά και αξιοπρέπεια. Και δε θεωρώ ότι μπορείς να το καταφέρεις αυτό με το να καταπιέσεις τη ζωώδη φύση σου αφού και αυτή πρέπει να εκφράζεται.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2008, 18:51:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το πνεύμα αγαπητή terity, δεν έχει ανάγκες, πνεί όπου
θέλει και η συνεύρεση του με τη σάρκα, ήταν να το βοηθήσει
να κατανοήσει το αντιθετο του,το φθαρτο, ώστε να έχει κι αυτη τη γνώση..
Όχι όμως, να ενωθεί μαζί του για να υποταχθεί, πράγμα που δεν γίνεται,
ούτως ή άλλως,ούτε για να βρουν μια συμβιβαστική λύση...
Η ζωή επι γης, δημιουργεί την προσωπικότητα, ευνοεί την κατανόηση,
αλλά δεν εξυμνεί με τιποτε το ζώο, δεν περιμένει το ζώο που είναι φθαρτό
να πάψει να είναι αυτο που είναι...

Και φυσικά είναι υποτιμητικό να λέμε ότι το ζώο θα επικρατήσει του πνεύματος...
Δεν πρόκειται να συμβεί αυτό και το θεμα είναι ότι το πνεύμα μένει πίσω,
αφού οτ ζώο εκδηλώνεται τόσο πολύ...
Όταν δε έλθει η ώρα που θα φύγει το χώμα, τότε θα δούμε πόσο δυνατό πνεύμα
έχουμε, πόσο εξελιγμένο και πόσο εκεί που έπρεπε να είναι βρίσκεται...
Η αδερφή ψυχή, είναι αυτό που λέμε το έτερο ήμισυ, αλλά αν δεχτούμε ότι ο Θεός
πήρε απο τον Αδάμ, τμήμα κι έκανε την Εύα, τότε είναι και λογικό να
θέλουν αυτά τα δυο μισά να ενωθούν... Και βέβαια,μέσα απο τις πολλές λύσεις
που προσφέρονται στο ζώο, πρέπει να δειχνουμε ότι είμαστε ανθρωποι, ότι
μπορούμε να διακρίνουμε, όχι με ζωώδη κριτήρια, αλλά με πνευματικά και
με καλό ψάξιμο μέσα μας ποιό άτομο ζητάμε.
Δίχως πρότυπα μαζικά, αλλά ο καθένας κι η καθεμία, ως πρότυπα μοναδικά...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2008, 01:10:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Terity
Αλήθεια; Ευτυχώς του Έλληνα δεν του έχουν (ακόμη) κάνει πλύση εγκεφάλου να πιστεύει ότι αφαιρώντας του την ακροβυστία θα έχει την ίδια αν όχι μεγάλυτερη σεξουαλική απόλαυση και ότι θα ήταν και προς όφελός του για λόγους υγείας.

Δεν γνωρίζω φίλη Terity τι γίνεται σήμερα , πάντως πολύ παλιά η περιτομή των αγοριών είχε υιοθετηθεί και από πολλούς Ευρωπαίους που ζούσαν στην Αφρική μεταξύ των οποίων φυσικά και Έλληνες , κατόπιν συμβουλής των τότε γιατρών για τους λόγους που προανέφερα .
quote:
Terity
Γι'αυτό και ο ΑΦΟΡΗΤΟΣ πόνος που βιώνει ένα μωρό κατά τη διάρκεια αυτής της 10λεπτης κατακρεουργίας.
Θέλω να σε ρωτήσω: Έχεις ακούσει ποτέ σου αγόρι να κλαίει κατά τη διάρκεια αυτής της "επέμβασης/παραβίασης"; Χμ; 'Εχεις; Δεν κλαίει, ουρλιάζει. Ακόμη και με τη χρήση κάποιου τοπικού αναισθητικού ο πόνος είναι τόσο φρικτός που δεν μπορεί από ένα σημείο και μετά να αναπνεύσει. Κάνει εμετό. Τρέμει ολόκληρο. Και ο πόνος αυτός καταλήγει στον εγκέφαλο και επηρεάζει και τον ψυχικό κόσμο του μωρού. Οι συνέπειες τόσο από φυσιολογική όσο και ψυχική/συναισθηματική άποψη είναι ολέθριες.

Καλή μου φίλη έχεις μπερδέψει την περιτομή που γίνεται από τον Μουεζίνη ή τον μπαρμπέρη του χωριού , με αυτή που γίνεται στο χειρουργείο με όλους τους κανόνες της υγιεινής και υπερβάλεις . Όσο για τους πόνους που αναφέρεις , σε πληροφορώ ότι περισσότερο ενοχλητική είναι για κάποιο εικοσαήμερο η επαφή της βαλάνου με τα ρούχα .
quote:
Terity
Μεγαλώνοντας το πέος και η βάλανος, έχει χάσει πια το προστατευικό της κάλυμα, και χάνει την φυσική της ευαισθησία με αποτέλεσμα να μειώνεται η ικανοποίηση κατά τη διάρκεια της ερωτικής λειτουργίας. Ο άντρας νιώθει ανεπαρκής, προβληματικός κάτι που ενισχύει τον ψυχολογικό πόνο που έχει ήδη υποστεί την ώρα της επέμβασης, και αυτό τον τρελλαίνει. Μήπως και αυτός είναι και ένας (από τους πολλούς) λόγους που υπάρχει τόση έξαρση, τόση βία και τόσα ψυχολογικά προβλήματα στα νεαρά αγόρια της αμερικανικής (και όχι μόνο) κοινωνίας; Νιώθουν τέτοια στέρηση, τέτοια απόγνωση, τέτοια ερήμωση συναισθηματική τα περιτετμημένα αγόρια που δεν ξέρουν πού να ξεσπάσουν. Και το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρουν τι τους φταίει.

Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν συμβαίνει τίποτε από τα παραπάνω και μάλλον οι λόγοι έξάρσεως της νεανικής βίας θα πρέπη να αναζητηθούν σε άλλα αίτια . Άλλωστε από ότι γνωρίζω τουλάχιστον , στις Η.Π.Α. δεν είναι θεσμοθετημένη η περιτομή και η βία που υπάρχει εκεί δεν περιορίζεται μόνο στους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους αλλά είναι όπως και στην Ευρώπη ένα γενικότερο φαινόμενο .
quote:
Terity
Εγώ αυτό που βλέπω είναι μια μικρή μερίδα ανθρώπων να κινούν τα νήματα του κόσμου. Μια μερίδα ανθρώπων που θέλει τον κόσμο να είναι αποβλακωμένος και χωρίς πνευματική και σωματική ακεραιότητα γιατί τον θέλει υποταγμένο στις δικές του επιταγές.

Εδώ φίλη Terity δεν θα διαφωνήσουμε . Το σχέδιο αυτό αν μελετήσει κάποιος την ιστορία είναι πολύ παλιό και ανάγεται στους προχριστιανικούς χρόνους . Η ίδια η Βίβλος βρίθει από γενοκτονίες εις βάρος των λαών που είχαν την ατυχία να ζουν στην Γη Χαναάν την οποία είχε υποσχεθεί ο Γιαχβέ στον εκλεκτό λαό του . Στη συνέχεια κατόρθωσαν με τη διάδοση της αιρέσεως της θρησκείας τους τον Χριστιανισμό από τον Φαρισαίο Παύλο , να χτυπήσουν τον κυριότερο αντίπαλό τους την «Ελληνική Φιλοσοφία και Σκέψη» που έστεκε εμπόδιο στην υποταγή και τη μοιρολατρία που ήθελαν να προωθήσουν στις μάζες .
Τα υπόλοιπα θα τα καταλάβης καλύτερα αν αφού διαβάσεις τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» , κάνεις μια ανασκόπηση της πρόσφατης ιστορίας τω Η.Π.Α. από το 1929 έως σήμερα .


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2008, 02:05:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Terity
Μιλάς λες και είναι δεδομένο ότι ο άντρας δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με τη μία.

Οχι, μιλάω για την περίπτωση που ισχύει αυτό.

quote:
Terity
Τι είναι αυτό που σας τραβά σε μια γυναίκα, σας μαγνητίζει, κάνετε τη σχέση σας και μετά ψάχνετε ακριβώς το ίδιο σε μια άλλη;

Ισως γιατί πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα ικανοποιεί τις ανάγκες μας, μέχρι να δούμε πως η συγκεκριμένη γυναίκα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας.

Πιστεύω πως η απάντηση στο ερώτημά σου είναι από πολύ απλή έως πολύ σύνθετη. Μια απάντηση θα ήταν "γιατί ο άντρας χρειάζεται να αυτεπιβεβαιώνεται συνεχώς". Μια άλλη απάντηση θα ήταν "γιατί η γυναίκα της σχέσης που περιγράφεις δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του"

Και μια απλουστευμένη απάντηση θα μπορούσε να προκύψει από την παρακάτω διαπίστωση:

"Οταν παντρεύτηκα ήμουν πολύ ευτυχισμένος. Γύριζα στο σπίτι, γάβγιζε ο σκύλος, μου έφερνε η γυναίκα μου τις παντόφλες... Τώρα γυρίζω στο σπίτι, γαβγίζει η γυναίκα μου, μου φέρνει ο σκύλος τις παντόφλες...".

quote:
Terity
Από τη μία, δέχομαι ότι ο άντρας έχει "προγραμματιστεί" απο τη φύση του/ αρχέγονο DNA να θέλει να συνεχίσει τη διαιώνιση του είδους του

Και η γυναίκα το ίδιο αγαπητή μου. Τα κριτήρια που επικρατούν σε ένα θηλυκό για την επιλογή του αρσενικού ισχύουν (καμουφλαρισμένα μεν αλλά ισχύουν) και στην κοινωνία μας. Κι αυτά είναι η πεποίθηση πως το συγκεκριμένο αρσενικό έχει τα ισχυρότερα γονίδια.

quote:
Terity
Κανένας δεν αναθέτει κανένα ρόλο σε κανέναν. Μόνοι μας επιλέγουμε, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, τους όποιους ρόλους θέλουμε να βιώσουμε.

Ισως δεν έχεις άδικο.

quote:
Terity
Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι ο άνθρωπος έχει πάντα και το ελεύθερο σκέψης και την υποχρέωση της συνειδητής επιλογής των πράξεών του, έχοντας πλήρη επίγνωση των αποτελεσμάτων των όποιων ενεργειών του.

Είναι σίγουρα έτσι; Ή ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι έτσι; Ρίξε μια ματιά στο μύθο της γένεσης: Αντί ο Αδάμ να απαντήσει στο Γιαχβέ "ναι ρε, το γούσταρα και το έφαγα και θα πληρώσω το λογαριασμό", κατηγορεί τη γυναικα κι αυτή με τη σειρά της το φίδι. Κι αυτό διαιωνίζεται.

quote:
Terity
Όταν την κάθε μας στιγμή τη ζούμε έντονα και συνειδητά στο ΤΩΡΑ, γιατί στην ουσία είναι και η μόνη στιγμή που έχουμε, και ακολουθούμε τη ροή της ζωής όπως αυτή ξεδιπλώνεται μπροστά μας με αγάπη και σεβασμό στη φύση και το πνεύμα μας, τότε εγώ το βρίσκω ανθρώπινο και δεκτό να ικανοποιούμε κάποιες επιθυμίες.

Θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά έχω μια ερώτηση: Λες "κάποιες". Ποιές επιθυμίες είναι αυτές οι "κάποιες", τι είδους; Είναι αυτές που ουσιαστικά επιτρέπονται; Είναι αυτές που απαγορεύονται; Είναι αυτές που αποτελούν νομική, κοινωνική ή "ηθική" εκτροπή; Είναι αυτές που πραγματικά θέλουμε;

Ισως αυτό που περιγράφει καλύτερα αυτές τις επιθυμίες για τις οποίες ενδεχομένως μιλάς, ειναι το παρακάτω που άκουσα από έναν ιερέα:

"Τα καλύτερα πράγματα στον κόσμο είτε είναι παράνομα είτε είναι αμαρτία είτε παχαίνουν...".

Την καληνύχτα μου :)

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2008, 09:34:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Με άλλα λόγια δεν είναι αρμόδιο το πνεύμα για επίθεση σε εχθρούς, αυτή είναι αρμοδιότητα των ζώων.Οπότε "τρέφουμε" τα "ζώα" για να μπορούν να αμύνονται σε "επιθέσεις" και επιπλέον "τρέφουμε" το πνεύμα για ν'αναπτυχθεί πλήρως.


Πρώτα απόλα θέλω να ευχαριστήσω την φίλη μου Ελευθερία που επιτέλους έμαθα πώς να χειρίζομαι τα quotes.

Ο πόλεμος βλέπω πήγε προς τα έσω, δηλαδή αν κατάλαβα καλά το καλό και το κακό ισοδυναμεί με καλο=πνεύμα κακό=ζωώδη ένστικτο-σάρκα.
Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι ο άνθρωπος έχει πνεύμα αλλά πρέπει να καλλιεργηθεί. Και σας ερωτώ πώς καλλιεργεί ο άνθρωπος το πνεύμα του?
Αυτή η διαδικασία γίνεται από τον ίδιο του τον εαύτό ή από ξένους παράγοντες π.χ. θρησκεία, παιδεία, περιβάλλον, κληρονομικότητα κλπ?
¨Οσο αφορά την αντίδραση του ανθρώπου δεν νομίζω έχει να κάνει με το ζωάκι που κουβαλούμε μέσα μας αλλά με το¨πώς¨ έχουμε συνηθίσει να φερόμαστε μέσα στο περιβάλλον που ζούμε. Ας μην ξεχνάμε και τις πιέσεις και προκλήσεις που μας κατακλίζουν καθημερινώς από το κατεστημένο και από ηλίθιους συνανθρώπους μας που δεν σέβονται κανένα και μεγαλώνουν σαν κακομαθημένα ζώα. Αλήθεια αν κανείς μελετήσει το ζωικό βασίλειο θα εκπλαγεί από την ισορροπία και την πειθαρχία που υπάρχει στο χώρο αυτό και στο οποίο εμείς οι άνθρωποι ξεχάσαμε να ζούμε αρμονικά με το περιβάλλον μας και καταστρέφουμε το πιο πολίτιμο δώρο της ζωής ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ.

Τι είναι το Πνεύμα? Για μένα είναι το φως της Αλήθειας της αγάπης του σεβασμού και της προστασίας του σύμπαντος και ότι ο ανθρωπος δεν είναι καλύτερος αλλά συνυπάρχει και με τον εαυτό του και με το έτερο ήμισυ και με τα ζώα και με ότιδήποτε ζει στον πλανήτη αυτό και πάρα πέρα.

Θα ήθελα να θίξω το θέμα της συνείδησης .....Νομίζεται ότι η συνείδηση αν πιστεύετε ότι υπάρχει σχετίεται με την ψυχή ή την λογική?? Νομίζετε ότι τα ζώα έχουν συνείδηση?

Μια ερώτηση κάνω...και συνεχίζουμε!!!!!!

quote:

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2008, 10:17:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή ypatia8, έχεις δίκιο για την τάξη στα ζώα, αλλά
αυτή είναι ένστικτο, δεν είναι διαφορετική, ανάλογα του κάθε ζώου...
Ο άνθρωπος είναι ανώτερος, άσχετα απο το πόσο το έχουμε εννοήσει...
Όντως, ο μέγας ιδολογικός πόλεμος, έχει να κάνει με το ζώο που
προσπαθεί να μείνει, παρασιτίζοντας του πνεύματος κι όχι ώς ζωή του
πνεύματος.. Το ζώο είναι, μπορούμε να πούμε ο διάβολος του πνεύματος,
αφού δεν το αφήνει να λειτουργεί λογικά και πνευματικά, αλλά το πιέζει να
πάρει θέσεις προς όφελος δικό του.
Το πνεύμα,δε, επειδή δεν έχει επιθυμίες,αλλά είναι ελεύθερο απο επιθυμίες,
ακολουθεί ως άσκηση το ζώο και μετά εγκλωβίζεται στα υλικά και ασφυκτιά...
Στην μακρόχρονη ιστορία του ανθρώπου, πάντα γινονταν προσπάθειες να απαλλαγούμε
απο το ζώο, αλλά νέοι παράγοντες,εκ της παρόδου του χρόνου, ή αδυναμία εννόησης, εμπόδιζαν τον άνθρωπο να αντιληφθεί ότι αυτά που κάνει δεν τον ευνοούν.
Τώρα, όμως, η πνευματική ικανότητα του ανθρώπου, είναι αρκούντως ενισχυμένη,
ώστε να βγούμε απο τη σάρκα και να γίνουμε ελεύθεροι και αυτεξούσιοι,
γνωρίζοντας, όμως, τι θέλουμε και τι μας συμφέρει. Δίχως δλδ, τον άλογο
αυτοματισμό του ζώου...
Επ αυτου, βέβαια, πρέπει να τονιστεί ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν οι
συνθήκες ώστε να μην ελέγχει την κατάσταση το ζώο κι όχι να το αποδεχτούμε,
όταν είναι να φύγει και θα φύγει...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2008, 12:43:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

trexagireve
Ο άνθρωπος είναι ανώτερος, άσχετα απο το πόσο το έχουμε εννοήσει...
Όντως, ο μέγας ιδολογικός πόλεμος, έχει να κάνει με το ζώο που
προσπαθεί να μείνει, παρασιτίζοντας του πνεύματος κι όχι ώς ζωή του
πνεύματος.. Το ζώο είναι, μπορούμε να πούμε ο διάβολος του πνεύματος,
αφού δεν το αφήνει να λειτουργεί λογικά και πνευματικά, αλλά το πιέζει να
πάρει θέσεις προς όφελος δικό του.


Αγαπητέ μου, πώς ο άνθρωπος είναι ανώτερος μπορείς να μου πεις εφόσον αυτοκαταστρέφεται μέρα με την μέρα. Την ανωτερότητά του την βλέπουμε μέσα από τις πράξεις του που αντικατροπτίζουν πόσο ανταγωνιστικός είναι και πόσο αλλαζωνικός. Εφόσον αποδεχόμαστε να ζούμε σε ψευτοδημοκρατίες και να πιστεύουμε σε ψευτοθρησκείες το ζωάκι μέσα μας έχει φλογερή δύναμη και μάχεται προς την πνευματική του καταστροφή χωρις πραγματική εξέλιξη.
Αν όμως η ανθρωπότητα ξυπνήσει και κηρύξει την επανάστασή της και κάθε άνθρωπος αναζητήσει την αλήθεια και τελικά απαιτήσει να εφαρμοστεί κάποια πραγματική τάξη (και εννοώ δλδ τον κάθε άνθρωπο υπαίτιο για την σωστή συμπεριφορά του) τότε μόνο θα σωθεί η ανθρωπότητα από την χλιδή και την απληστία που την διακρίνει.


mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2008, 13:22:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή ypatia8,ακόμη κι ο άνθρωπος, ίσως λόγω του
ζώου που ασφυκτιά στις φυλακές του σώματος και του νου,
αντιδρά βίαια και τα χτυπήματα του, δυστυχλως, κατά βάση στρέφονται
εναντίον του...
Αυτά που συμβαίνουν είναι συνθήκες εγκλεισμού ζώου, ώστε να αποφέρουν
αυτά τα αποτελέσματα, πράγμα που πάλι θα επιφέρει νέους περιοριστικούς
νόμους παρακολούθησης και ελέγχου... Ζούμε σε μια τεράστια φυλακή και
πρέπει να βγούμε για να φρθούμε σαν άνθρωποι..Δυστυχώς ή ευτυχώς, το περιβάλλον
ακόμη και για τον άνθρωπο που είναι πνευματικό όν,έχει σημασία...
Αλλά και αυτές ακόμη τις δυσκολίες θα τις ξεπεράσει ο άνθρωπος...Έχει
φτιαχτεί για να προχωράει. Μην ξεχνάς ότι μέσα απο αυτή τη φάση, κάτι
θα κερδίσουμε...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2008, 02:15:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητοί μου φίλοι, τις τελευταίες μέρες δεν είναι το κλίμα των γεγονότων στην Αθήνα που επιβαιώνει ότι το ποτήρι ξεχύλησε σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν είναι η ψυχρή δολοφονία από 4 αστυνομικούς ενός 15χρονου λίγα μέτρα απ΄ το σπίτι μου εδώ στην Μελβούρνη πού άφησε ψυχρά αδιάφορους τους πιθήκους της πόλης που ζώ, δεν είναι η στενοχώρια που έχουν μερικοί για την πτώση των χρηματιστηρίων σ’ όλο τον πλανήτη, ούτε η κατάρευση της General Motors στην Αμερική η οποία θα ανεβάσει τον αριθμό των ανέργων κατά μερικά εκατομμύρια, ούτε η ανακοίνωση της Bank of America ότι θα απολύσει 30.000 υπαλλήλους, που με έκαναν να ανησυχήσω , αλλά η δήλωση του Bernard Madoff όταν τον συνέλαβε το FBI χθές για απάτη $50 δις. ότι η επιχείρηση των χρηματιστηρίων είναι ένα μεγάλο ψέμα.
Ένα μεγάλο ψέμα είναι φίλοι μου όλος ο πλανήτης απ’ άκρη σ’ άκρη. Ένας πλανήτης που διοικείται από νταβαντζήδες ντυμένους με πανάκριβα κουστούμια. Αδίστακτα παλιοτόμαρα τύπου Γκέκο που καταληστεύουν τον ίδρωτα μιάς ανθρωπότητας.
Σε Φερσέφασσα και κόλαση μετέτρεψαν ένα παράδεισο για να χορτάσουν τα αδηφάγα καταραμένα στομάχια τους και το τάριχο κορμί τους. Ναι, φίλοι μου το φάντασμα των Ατλάντων έσμιξε με αίμα ανθρώπων και ξαναβγήκε στην Γη. Η απληστία, η μεγάλη θεά, λατρεύεται με απίστευτη μανία και πάθος από αυτούς τους ονοκένταυρους, τα γεννήματα της Λίλιθ.
Ο Μαμμωνάς σ’ όλο του το μεγαλείο κοιτάζει με απέραντη αγαλλίαση όλο το ανθρώπινο γένος να τον προσκυνά και αν τον δοξάζει. Οι χιμπαντζήδες των πόλεων ψωνίζουν κάθε μέρα με ακόρεστη βουλιμιά απ’ το μπαούλο της Πανδώρας και αλαλάζουν για να δοξάσουν τον μεγάλο ψεύτικο αντίθεο.
Και να μα τον Δία, ένα πρωί ξυπνά ένας λαός και παίρνει στο κυνήγι το άθλιο σκυλολόι των ονοκένταυρων , και τον θαυμάζουν όλοι οι λαοί της Γης. Ζήτω η Ελλάδα φωνάζουν στην Αργεντινή οι νέοι, …
Ως φαίνεται είναι κοντά η ώρα των Ατλάντων να πάνε πάλι στον βυθό της θάλασσας….


Ερίωπας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2008, 07:11:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΕΡΙΩΠΙΣ
Ένα μεγάλο ψέμα είναι φίλοι μου όλος ο πλανήτης απ’ άκρη σ’ άκρη. Ένας πλανήτης που διοικείται από νταβαντζήδες ντυμένους με πανάκριβα κουστούμια. Αδίστακτα παλιοτόμαρα τύπου Γκέκο που καταληστεύουν τον ίδρωτα μιάς ανθρωπότητας.


Ο Μαμμωνάς σ’ όλο του το μεγαλείο κοιτάζει με απέραντη αγαλλίαση όλο το ανθρώπινο γένος να τον προσκυνά και αν τον δοξάζει. Οι χιμπαντζήδες των πόλεων ψωνίζουν κάθε μέρα με ακόρεστη βουλιμιά απ’ το μπαούλο της Πανδώρας και αλαλάζουν για να δοξάσουν τον μεγάλο ψεύτικο αντίθεο.
Ως φαίνεται είναι κοντά η ώρα των Ατλάντων να πάνε πάλι στον βυθό της θάλασσας….


Αυτή είναι η εισαγωγή στην ιστορία του κ. 666 που εδίδετο στους νεοφώτιστους των Ελευσίνων Μυστηρίων και μέσα από την ωρίμανση του πνεύματος προσπαθούσαν να αντιληφθούν την Τρομερή Αλήθεια που έκρυβε εκείνη η πανάρχαιη ιστορία. Εκείνη την εποχή οι Ελληνες της κλασικής εποχής προσπαθούν μέσα από την φιλοσοφία τους να αποποιηθούν ένα μακρινό αμαρτωλό παρελθόν και δεν επιτρέπουν πλέον την ανθρωποθυσία.
Στη θέση τους αντικατασταθούν δηλαδή το σφάγιο με καρπούς της γης.
Τώρα κανείς αν γυρίσει πίσω βλέπει πόσο ακριβέστατα συγκρίνεται η κατάρευση της ανθρωπότητας και ο άνθρωπος συνεχίζει να μην μαθαίνει από τα ίδια του τα ΛΑΘΗ. Αυτή η τρομερή Αλήθεια μόνο ο Ελληνας παλεύει να την αποκαλύψει. Ακόμη και η Θεά Δήμητρα μετά την ανεξήγητη εξαφάνηση της Κόρης της περιπλανήθηκε επί μέρες αναζητώντας την χωρίς να γνωρίζει τι της είχε συμβεί. Ακόμη και οι υπόλοιποι Θεοί προσπάθησαν να αποκρύψουν την αλήθεια και τελικά έμαθε την αλήθεια από τον ΠανΔία Ηλιο. Εδώ διαπιστώνεται ότι η γυναίκα ακολουθεί τον Νόμο του Ηλιου και απομακρύνεται από τους ιαπετικούς και προσέρχεται στον Νόμο της φύσης....
Γιατί νομίζετε στην Μινωική Εποχή η θεότητα που λάτρευαν ήταν η Μητέρα Φύση? οπως γνωρίζετε η έκκρηξη του υφαιστείου στη Θήρα και ο χαμός του Μινωικού πολιτισμού σχετίζεται με την Ατλαντίδα......


mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2008, 10:42:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@macedon
quote:


Ισως γιατί πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα ικανοποιεί τις ανάγκες μας, μέχρι να δούμε πως η συγκεκριμένη γυναίκα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας.


Στις σεξουαλικές προσδοκίες αναφέρεσαι; Θέλεις να πεις ότι ο άντρας αν δεν βρει γυναίκα που να του καλύπτει τις ερωτικές του ορέξεις, φαντασιώσεις, που να του ικανοποιεί κάθε βίτσιο κάθε λεπτό της ώρας είναι ανάξια και γι'αυτό πρέπει να βρει άλλη; Ο άντρας δηλαδή είναι τέλειος, δεν έχει ελαττώματα, καταφέρνει και γεμίζει και ολοκληρώνει τη γυναίκα σεξουαλικά αλλά μέχρι να βρει την "τέλεια" θα ψάχνει και θα κυριεύει. Αυτό λες;

Γιατί εγώ πιστεύω ότι η σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας είναι ένα ταξίδι, μια πορεία την οποία οφείλουν να συνταξιδέψουν με ενεργή συμμετοχή και παρουσία, συνειδητά. Χρειάζεται προσπάθεια και από τους δυο, και αν κάποιες φορές τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά, τόσο στο κρεβάτι όσο και σε άλλους τομείς της σχέσης, τότε είναι που αξίζει να δώσουν περισσότερη προσοχή, να βρούνε άλλους τρόπους που θα τους οδηγήσουν στο ζητούμενο.

Τις ανάγκες του ο καθένας δεν μπορεί να της ικανοποιήσει στο πρόσωπο κάποιου άλλου. Δεν μιλάω αποκλειστικά για το σεξ, μιλάω και για τις εσωτερικές ανάγκες/αναζητήσεις οι οποίες ΚΑΙ μέσω του έρωτα μπορούν να ικανοποιηθούν. Το να λέμε ότι δεν είμαι ευτυχισμένος γιατί η γυναίκα μου δε μου φέρνει τις παντόφλες (π.χ), ή δεν είμαι ικανοποιημένος γιατί η γυναίκα μου δεν με "νιώθει" είναι κουραφέξαλα. Εσύ τα έχεις καλά με τον εαυτό σου; Τη χαρά και την ικανοποίηση μόνο μέσα σου πρέπει να την ψάξεις. Μόνο εκεί μπορείς να τη βρεις και όταν το έχεις καταφέρει, τότε μόνο μπορείς να το εκμπέμπεις και στον "εξωτερικό σου κόσμο" και να δεις τότε πώς, ως δια μαγείας, αλλάζει και το περιβάλλον σου.


quote:
Terity
Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι ο άνθρωπος έχει πάντα και το ελεύθερο σκέψης και την υποχρέωση της συνειδητής επιλογής των πράξεών του, έχοντας πλήρη επίγνωση των αποτελεσμάτων των όποιων ενεργειών του.

quote:

Είναι σίγουρα έτσι; Ή ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι έτσι; Ρίξε μια ματιά στο μύθο της γένεσης: Αντί ο Αδάμ να απαντήσει στο Γιαχβέ "ναι ρε, το γούσταρα και το έφαγα και θα πληρώσω το λογαριασμό", κατηγορεί τη γυναικα κι αυτή με τη σειρά της το φίδι. Κι αυτό διαιωνίζεται.


Ακριβώς. Αντί ο Αδάμ να αναλάβει την ευθύνη, ΕΠΕΛΕΞΕ ή αποφάσισε συνειδητά να τη ρίξει αλλού. Όπως και η Εύα.

quote:
Terity

Θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά έχω μια ερώτηση: Λες "κάποιες". Ποιές επιθυμίες είναι αυτές οι "κάποιες", τι είδους; Είναι αυτές που ουσιαστικά επιτρέπονται; Είναι αυτές που απαγορεύονται; Είναι αυτές που αποτελούν νομική, κοινωνική ή "ηθική" εκτροπή; Είναι αυτές που πραγματικά θέλουμε;

Ισως αυτό που περιγράφει καλύτερα αυτές τις επιθυμίες για τις οποίες ενδεχομένως μιλάς, ειναι το παρακάτω που άκουσα από έναν ιερέα:

"Τα καλύτερα πράγματα στον κόσμο είτε είναι παράνομα είτε είναι αμαρτία είτε παχαίνουν...".


Αναφερόμασταν στις ανάγκες σεξουαλικής φύσης. Πάντως όποιες κι'αν είναι αυτές, ας θυμόμαστε ότι εμείς είμαστε αυτοί που αποφασίζουμε/επιλέγουμε/ορίζουμε/βάζουμε ταμπέλες στο τι είναι 'απαγορευμένο', τι αποτελεί "νομική, κοινωνική, ηθική εκτροπή'. Καθένας μας, μέσα του ΞΕΡΕΙ αν κάτι που κάνει είναι λάθος, και όχι με κριτή τους νόμους που έχουμε θέσει μέσω των νομικών ή άλλων θεσμών, αλλά με κριτή της συνείδησής του και μόνο.

Το να πάω να βιάσω ένα 5χρονο αγόρι ξέρω ότι είναι λάθος και ας μη μου το λέει ο νόμος. Το να πάω και να καταστρέψω ό,τι έχει δημιουργήσει ο άλλος με τον ιδρώτα του είναι λάθος, και ας μη μου το λέει η κοινωνία. Το να αφαιρέσω ζωή είναι λάθος και δεν χρειάζομαι κανέναν να μου το πει. Πιστεύω ότι τις κάθε επιλογές μας έχουμε την υποχρέωση να τις κάνουμε με γνώμονα την καρδιά και της μη αφαίρεσης κανενός δικαιώματος άλλου.

Το ξέρω ότι ο trexagireve θα διαφωνίσει για άλλη μια φορά μαζί μου, αλλά πιστεύω το να πάει ένας άντρας με άλλη γυναίκα ή αντίστροφα μια γυναίκα με άλλον άντρα επειδή τους έλκει κάτι το αγνό, κάτι το όμορφο που μόνο θα τους ανεβάσει πνευματικά και θα τους εξυψώσει δεν είναι έγκλημα.

Αλλά και εκεί το όλο θέμα έχει να κάνει με την επιλογή, πού καταλήγει ο καθένας. Όλοι ξέρουμε τι έλκει τη μύγα και τι τη μέλισσα. Δείτε ποιο είναι το αποτέλεσμα στην πρώτη περίπτωση και ποιο στη δεύτερη. Δεν έχει διαφορά;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2008, 11:10:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@sesostris
quote:

Δεν γνωρίζω φίλη Terity τι γίνεται σήμερα , πάντως πολύ παλιά η περιτομή των αγοριών είχε υιοθετηθεί και από πολλούς Ευρωπαίους που ζούσαν στην Αφρική μεταξύ των οποίων φυσικά και Έλληνες, κατόπιν συμβουλής των τότε γιατρών για τους λόγους που προανέφερα .


Αν και καταλαβαίνω ότι γίνονταν για αποφυγή μολύνσεων σε θερμές χώρες, και εφόσον υπήρχε έλειψη νερού, στις μέρες μας δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο. Οπότε αδικαιολόγητη εφαρμογή για μένα.

quote:

Καλή μου φίλη έχεις μπερδέψει την περιτομή που γίνεται από τον Μουεζίνη ή τον μπαρμπέρη του χωριού , με αυτή που γίνεται στο χειρουργείο με όλους τους κανόνες της υγιεινής και υπερβάλεις . Όσο για τους πόνους που αναφέρεις , σε πληροφορώ ότι περισσότερο ενοχλητική είναι για κάποιο εικοσαήμερο η επαφή της βαλάνου με τα ρούχα .

Μπορεί να γίνεται με κανόνες υγιεινής αλλά δεν είναι υπερβολή ο οδυνηρός πόνος που επηρεάζει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά το μωρό. Και αυτό που βρίσκω ειρωνικό είναι ότι το εικοσαήμερο που αναφέρεις είναι αυτό στο οποίο έχουν κάνει περιτομή. Γιατί το αρτιμελές μωράκι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα "ρούχα του".

Edited by - Terity on 13/12/2008 11:19:26Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2008, 11:27:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μα αγαπητή μου Terity, δεν διαφωνούμε ώς προς την ύπαρξη
του ζωώδους στον άνθρωπο, μιλάμε για την διαφορά του ζώου απο
τον άνθρωπο, ο οποίος, δημιουργεί ιδανικές καταστάσεις, ανάλογα
την αγάπη που αισθάνεται και μόλις δει κάτι άλλο, αισθάνεται άλλα,
αλλά, τι γίνεται με τα " είσαι ο μοναδικός", "δεν έχω ξανααγαπήσει,"κλπ;
Αυτά τι ρόλο παίζουν; Ποιός ψεύδεται και σε ποιόν;
Η επιπολαιότητα, έιναι άλλο πράγμα απο το ζώο.. Μπορεί να γίνει μια
διάκριση, νομίζω...
Οι εσωτερικές ανάγκες, όπως λές, μπορεί να εξωτερικευτούν με παραπάνω απο
ένα άτομο, αλλά το ΑΤΟΜΟ που όλοι περιμένουμε, δεν είναι πληθυντικός αριθμός...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2008, 12:21:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Terity
Στις σεξουαλικές προσδοκίες αναφέρεσαι;

Οχι βέβαια. Αναφέρομαι στις προσδοκίες με την ευρεία έννοια. Ο,τι περιμένει κανείς από το σύντροφό του.

quote:
Terity
Πάντως όποιες κι'αν είναι αυτές, ας θυμόμαστε ότι εμείς είμαστε αυτοί που αποφασίζουμε/επιλέγουμε/ορίζουμε/βάζουμε ταμπέλες στο τι είναι 'απαγορευμένο', τι αποτελεί "νομική, κοινωνική, ηθική εκτροπή'

Σωστά.

quote:
Terity
πιστεύω το να πάει ένας άντρας με άλλη γυναίκα ή αντίστροφα μια γυναίκα με άλλον άντρα επειδή τους έλκει κάτι το αγνό, κάτι το όμορφο που μόνο θα τους ανεβάσει πνευματικά και θα τους εξυψώσει δεν είναι έγκλημα.

Ούτε καν πταίσμα, κατ'εμέ. Προσωπικά το θεωρώ απόλυτα φυσικό και ειλικρινές, ειδικά συγκρινόμενο με την υποκρισία που καθημερινά βιώνουμε σε τέτοιου είδους σχέσεις.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2008, 19:03:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγώ θά λεγα να μην υπάρχουν κάν ρουχα..Ότι βρίσκεται
πηδιέται κι όλας.....
Πέραν του αστείου,όμως, πιστεύω ότι ο άνθρωπος, ψάχνει κάτι
προκειμένου να ικανοποιήσει το επικοινωνιακό του πρόβλημα..
Βέβαια πάντα υπάρχουν κι οι αγ@@@@τοι...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2008, 04:50:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Αμαλίααααα, (για όσους δεν την γνωρίζουν, είναι η Συντονίστρια, με Κεφαλαίο παρακαλώ) …δεύτερη γυναίκα στο θέμα. Άνοιξε σαμπάνιες, βάλε το Σαμανάκι να χορεύει, και …τον λογαριασμό στον Ερίωπα.


Αμαλία, μάλλον κάνε πάσα στον ...Μacedon τον λογαριασμό.

ΛουκάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2008, 06:52:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
macedon
Οχι βέβαια. Αναφέρομαι στις προσδοκίες με την ευρεία έννοια. Ο,τι περιμένει κανείς από το σύντροφό του.


Σχετικά με το θέμα που άπτεται των προσωπικών σχέσεων και το οποίο τις τελευταίες μέρες σιγοπλέκουν οι κ.κ. Macedon, Terity, και Τρεχαγύρευε, θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

-Το τελευταίο καιρό το παγκόσμιο πρόβλημα με την οικονομία φαίνεται να έχει καταστροφικές επιδράσεις και στις σχέσεις των ζευγαριών.
Ο αγγλόφωνος τύπος για παράδειγμα συχνά αναφέρεται στις "Toxic wives" . Γυναίκες δηλαδή που είχαν παντρευτεί πλούσιους άνδρες μόνο για τα λεφτά τους και τώρα τους «απολύουν» πάραυτα. Στη συνέχεια αρπάζουν ότι προλάβουν και την «κάνουν» με 200 την ώρα.
Το τι άδειασμα πέφτει από τον Τύπο (κυρίως άρρενες αρθρογράφους, πιθανόν θύματα και οι ίδιοι) σ’ αυτές τις γυναίκες δεν περιγράφεται. Διερωτάται όμως κανείς γιατί κατακρίνονται αυτές οι γυναίκες που στο κάτω - κάτω της γραφής ήταν και ειλικρινείς. Πλούσιο άνδρα ήθελαν και όταν φτώχυνε τον ξαπόστειλαν. Πού είναι το στραβό;
Μέσα στον ιδεολογικό πόλεμο σχεδόν κάθε φιλοσοφίας και θρησκείας δεν υπήρχε πάντοτε σαν κύριο θέμα η απληστία και τα πλαστά αισθήματα;
Ο ρομαντικός άνδρας τι ζητά και τι τάζει σε μια γυναίκα για να την κατακτήσει; Όταν τελειώσει το «καλαθάκι» του τι κάνει;
Αντιθέτως ένας γνήσιος φίλος (μιλάμε περασμένος με υπομονή μέσα από όλα τα φιλομετρικά κόσκινα) δεν είναι η καλύτερη αρχή σε μια σχέση πριν γίνει εραστής και τελικά σύντροφος ζωής;
Ποιά γυναίκα σήμερα τολμάει να περάσει μέσα απ' αυτές τις Συμπληγάδες Πέτρες της φιλομετρικής κρησάρας και να μη λιθοβοληθεί και πολιτογραφηθεί "Πόρνη" από τον Τρεχαγύρευε για παράδειγμα και τους Ταλιμπάν της κάθε θρησκείας και κοινωνίας;


Λουκάς
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2008, 11:56:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ
Αντιθέτως ένας γνήσιος φίλος (μιλάμε περασμένος με υπομονή μέσα από όλα τα φιλομετρικά κόσκινα) δεν είναι η καλύτερη αρχή σε μια σχέση πριν γίνει εραστής και τελικά σύντροφος ζωής;

Χωρίς αμφιβολία! Και ίσως όχι μόνο η αρχή αλλά και εγγύηση για μια σχέση που μπορεί να αντέξει, αφού έχει ήδη δοκιμαστεί, έστω και με διαφορετικό πρόσωπο.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2008, 12:48:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ερίωπας
Μέσα στον ιδεολογικό πόλεμο σχεδόν κάθε φιλοσοφίας και θρησκείας δεν υπήρχε πάντοτε σαν κύριο θέμα η απληστία και τα πλαστά αισθήματα;
Ο ρομαντικός άνδρας τι ζητά και τι τάζει σε μια γυναίκα για να την κατακτήσει; Όταν τελειώσει το «καλαθάκι» του τι κάνει;Αγαπητέ μου φίλε Ερίωπα, στην σημερινή εποχή οι ρομαντικοί (ειδικά οι άνδρες) δεν υπάρχουν σε αφθονία όπως σε αλλοτινές εποχές π.χ στην Αλεξάνδρεια του 50.
Αντε και συνάντησε μια γυναίκα κάποιον ρομαντικό.
Το μόνο που θα μπορούσε να σκεφτεί είναι ότι το κάνει για να την εντυπωσιάσει. Δηλαδή η γυναίκα ξέρει πολύ καλά τι κρύβει το καλαθάκι του πονηρού κατεργάρη. Το καλύτερο είναι ο άνδρας να σέβεται την γυναίκα για αυτό που είναι και να μην θέλει να την αλλάξει σε κάτι που εκείνος φαντάζεται.
Προσωπικά βλέπω τις σχέσεις σαν ένα παιγνίδι που κερδίζουν αυτοί που ξέρουν τους κανόνες......Ειληκρίνεια


mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2008, 12:49:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ ΕΡΙΩΠΙΣ

quote:

Το τι άδειασμα πέφτει από τον Τύπο (κυρίως άρρενες αρθρογράφους, πιθανόν θύματα και οι ίδιοι) σ’ αυτές τις γυναίκες δεν περιγράφεται. Διερωτάται όμως κανείς γιατί κατακρίνονται αυτές οι γυναίκες που στο κάτω - κάτω της γραφής ήταν και ειλικρινείς. Πλούσιο άνδρα ήθελαν και όταν φτώχυνε τον ξαπόστειλαν. Πού είναι το στραβό;

Μπορούμε να το δούμε και από αυτή την οπτική γωνία.

Ας δεχτούμε ότι πιστεύουμε στη μετενσάρκωση γιατί μόνο έτσι θα μπορούσε να ισχύει το ακόλουθο σενάριο.

Έχεις μια γυναίκα η οποία ζει στην φτώχεια και την ανέχεια. Είναι πλήρως εξαρτημένη από τον άντρα ο οποίος επιπλέον δεν της επιτρέπει κανένα δικαίωμα έκφρασης οποιασδήποτε ελευθερίας της μεταχειρίζοντάς την σαν υποδιέστερο είδος.

Μπορεί σε προηγούμενη ζωή της να ήταν πλούσια αλλά και φιλάργυρη ταυτόχρονα, και να μην πρόσφερε τίποτα από τον πλούτο της εκεί που υπήρχε ανάγκη.

Οπότε αυτή η συγκεκριμένη ζωή της με τον αυταρχικό και άπορο άντρα να έχει σκοπό να της διδάξει να εκτιμάει το χρήμα όταν το έχει και να το κυκλοφορεί απλόχερα γιατί τότε μόνο έχει αξία.

Σε επόμενη ζωή της (σήμερα), έχοντας ξεπεράσει το καρμικό της χρέος όσον αφορά το θέμα χρημάτων, ξανασμίγει με πλούσιο άντρα και ζει ζωή με απεριόριστη χλιδή, είναι η toxic wife που λέει και ο Λουκάς, όμως τον παρατάει γιατί της γυάλισε άλλος άντρας, ή γιατί αυτός την απάτησε είτε για χίλιους δυο λόγους. Ίσως στην περίπτωση αυτή, η συγκεκριμένη ζωή να θέλει να της διδάξει ότι τον άνθρωπό σου δεν πρέπει να τον διαλέγεις μόνο για τις οικονομικές ανέσεις που σου προσφέρει, να θέλει να της διδάξει ότι πρέπει να ψάξει να βρει και τον εσωτερικό της πλούτο αλλιώς ζει μια ζωή κενή και δίχως αξίες.

Ίσως λοιπόν σε επόμενή της μετενσάρκωση καταλάβει επιτέλους τι πραγματικά έχει σημασία και τα αποκτήσει και τα δυο. Και τον υλικό και τον πνευματικό πλούτο.

Αυτό που πρέπει όμως να θυμόμαστε είναι ότι και ο κάθε άντρας παραπάνω, αποκτάει και εκείνος τα δικά του μαθήματα στις σχέσεις αυτές.
Οπότε, καταλήγω λέγοντας μήπως δεν πρέπει να κρίνουμε τους άλλους γιατί ο καθένας μας βρίσκεται στο δικό του μονοπάτι συνειδησιακής εξέλιξης και αυτός είναι και ο σκοπός των μετενσαρκώσεών μας;

Θα μου πείτε.."πολύ αργός τρόπος ρε Ελευθερία να μάθει κανείς να είναι άνθρωπος..." Δε θα διαφωνίσω. Μήπως πάλι όμως σε αυτό το άπειρο που ζούμε, και η κάθε μας μετενσάρκωση δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια απειροελάχιστη στιγμή, το ανοιγόκλειμα των βλεφάρων, μια ανάσα του σύμπαντος;

Αν το δούμε έτσι; Λέω, τωρα...

quote:

Ο ρομαντικός άνδρας τι ζητά και τι τάζει σε μια γυναίκα για να την κατακτήσει; Όταν τελειώσει το «καλαθάκι» του τι κάνει;
Αντιθέτως ένας γνήσιος φίλος (μιλάμε περασμένος με υπομονή μέσα από όλα τα φιλομετρικά κόσκινα) δεν είναι η καλύτερη αρχή σε μια σχέση πριν γίνει εραστής και τελικά σύντροφος ζωής;

Ο ρομαντικός άντρας που θέλει να κατακτήσει τη γυναίκα καλό θα κάνει να της το πει κιόλας. Έχω συναντήσει πολλές φορές άντρα ο οποίος "λυώνει" για μια γυναίκα, νομίζει ότι της το κάνει γνωστό με τον τρόπο που ξεροσταλιάζει και την κοιτάει, αλλά δεν της το λέει ποτέ. Δεν το βρίσκετε αστείο αυτό; Με το να νιώθει μόνο μέσα του ό,τι νιώθει χωρίς να της το εκφράσει ΚΑΙ με τον λόγο δεν καταφέρνει να την διεκδικήσει και ας νομίζει ότι αυτό κάνει.

Όσο για το αν ένας φίλος θα ήταν καλύτερη αρχή σε μια σχέση, μάλλον θα συμφωνήσω. Η ζεστασιά που προσφέρει ένα πρόσωπο φιλικό και εμπιστοσύνης θα ήταν ένα πολύ θετικό υπόβαθρο για την ανάπτυξη μιας πιο προσωπικής σχέσης.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2008, 14:01:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Terity:
Η ζεστασιά που προσφέρει ένα πρόσωπο φιλικό και εμπιστοσύνης θα ήταν ένα πολύ θετικό υπόβαθρο για την ανάπτυξη μιας πιο προσωπικής σχέσης

Λοιπόν, σήμερα διάβασα στον Τύπο ότι η κατάθλιψη καταπολεμάται με μεγάλη επιτυχία με τη παρουσία καλών φίλων.
Τι κάνει άραγε ένα καλό φίλο/η ;
-Μήπως η αφοσίωση, η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση στα προβλήματα είτε αυτά είναι οικονομικά είτε ψυχολογικά που μπορεί να έχει κανείς, αν είναι αντιθέτου φίλου το αισθησιακό αλλά ελεγχόμενο παιχνίδισμα, το κατσάδιασμα όταν διακρίνεται λάθος χειρισμός, η διάθεση χρόνου, το κοινό ενδιαφέρον, ή τέλος πάντων κάτι που ο καθένας αξιολογεί διαφορετικά;
Σε μια ξένη χώρα μήπως συμβιβάζονται οι άνθρωποι και κάνουν φιλίες με ανθρώπους που ποτέ δεν θα έκαναν αν ήταν για παράδειγμα στον τόπο τους και στο περιβάλλον τους;


quote:
Terity:
Θα μου πείτε.."πολύ αργός τρόπος ρε Ελευθερία να μάθει κανείς να είναι άνθρωπος..." Δε θα διαφωνίσω. Μήπως πάλι όμως σε αυτό το άπειρο που ζούμε, και η κάθε μας μετενσάρκωση δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια απειροελάχιστη στιγμή, το ανοιγόκλειμα των βλεφάρων, μια ανάσα του σύμπαντος;


Όχι τίποτα, αλλά ...μερικοί μερικοί παραπονούνται εδώ στο Esoterica τώρα τελευταία ότι ο Ερίωπας σκάει γάιδαρο μέχρι να πει κάτι

quote:
ypatia8:
Αγαπητέ μου φίλε Ερίωπα, στην σημερινή εποχή οι ρομαντικοί (ειδικά οι άνδρες) δεν υπάρχουν σε αφθονία όπως σε αλλοτινές εποχές π.χ στην Αλεξάνδρεια του 50.

Τότε πως ήταν; Εμένα πάντως ένας περπατημένος Αλεξανδρινός (απ' τα παλιά που λένε), μου έλεγε ότι οι ρομαντικοί άνδρες είναι επικίνδυνοι τύποι και μεγάλα κορόϊδα

Λουκάς

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2008, 15:05:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Λοιπόν, σήμερα διάβασα στον Τύπο ότι η κατάθλιψη καταπολεμάται με μεγάλη επιτυχία με τη παρουσία καλών φίλων.Ασφαλώς και δεν περίμενες τον Τύπο να στο επιβεβαιώσει αυτό...ε; Όσο για το "το αισθησιακό αλλά ελεγχόμενο παιχνίδισμα" εδώ δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα...και επανερχόμαστε στο άλλο μας θέμα. Τι γίνεται όταν νιώθει κανείς ότι τον χάνει τον έλεγχο; Οφείλει να "αφεθεί" και να βιώσει ό,τι προκύψει εφόσον πιστεύει ότι αυτό θα τον εμπλουτίσει πνευματικά, ή να καταπιέσει τον εαυτό του για να μην θεωρηθεί "ελευθέρων ηθών"; Χμ;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2008, 22:41:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Terity
Αν και καταλαβαίνω ότι γίνονταν για αποφυγή μολύνσεων σε θερμές χώρες, και εφόσον υπήρχε έλειψη νερού, στις μέρες μας δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο. Οπότε αδικαιολόγητη εφαρμογή για μένα.

Δεν διαφωνώ φίλη Terity , εκτός αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι . Για παράδειγμα ένας συμμαθητής μου στο γυμνάσιο αναγκάστηκε να κάνη περιτομή στην εφηβεία του , όταν διαπίστωσε ότι είχε φίμωση .
quote:
Terity
Μπορεί να γίνεται με κανόνες υγιεινής αλλά δεν είναι υπερβολή ο οδυνηρός πόνος που επηρεάζει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά το μωρό. Και αυτό που βρίσκω ειρωνικό είναι ότι το εικοσαήμερο που αναφέρεις είναι αυτό στο οποίο έχουν κάνει περιτομή. Γιατί το αρτιμελές μωράκι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα "ρούχα του".

Φίλη Terity , αυτά που έγραψα δεν αφορούσαν τους γηγενείς Άραβες Μουσουλμάνους , που από ότι θυμάμαι η περιτομή γινόταν γύρω στο 3ο με 4ο έτος της ηλικίας του παιδιού , και στη συνέχεια ακολουθούσε εορταστική πομπή σε ανθοστόλιστη άμαξα , μπροστά από την οποία προπορευόντουσαν μουσικοί και κωμικοί χορευτές .
Αφορούσαν τους Ευρωπαίους , που όσοι από αυτούς ακολουθούσαν την συμβουλή του σχολικού γιατρού , την περιτομή στ’ αγόρια τους την έκαναν γύρω στο 10ο με 11ο έτος της ηλικίας τους . Γι’ αυτούς αναφέρθηκα στο πρόβλημα με το σλιπάκι και το παντελόνι , γιατί για τα μικρά των γηγενών , Μουσουλμάνων ή Μονοφυσιτών Χριστιανών , δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα επειδή δεν φορούσαν τίποτε κάτω από την κελεμπία και εκτός τούτου , είχαν την δυνατότητα να την κρατούν λίγο μακρύτερα από το σώμα τους όταν περπατούσαν .


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2008, 23:50:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ασφαλώς και δεν περίμενες τον Τύπο να στο επιβεβαιώσει αυτό...ε; Όσο για το "το αισθησιακό αλλά ελεγχόμενο παιχνίδισμα" εδώ δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα...και επανερχόμαστε στο άλλο μας θέμα. Τι γίνεται όταν νιώθει κανείς ότι τον χάνει τον έλεγχο; Οφείλει να "αφεθεί" και να βιώσει ό,τι προκύψει εφόσον πιστεύει ότι αυτό θα τον εμπλουτίσει πνευματικά, ή να καταπιέσει τον εαυτό του για να μην θεωρηθεί "ελευθέρων ηθών"; Χμ;


-Θα επαναλάβω την προσφιλή μου πρόταση: «Δεν πιστεύω να θέλεις να σου δίδονται οι απαντήσεις τόσο εύκολα».
Αν συνηθίσεις από τώρα να τρέφεσαι μόνο με την πνευματική εργασία των άλλων δεν θα κατορθώσεις ποτέ να αναπτύξεις την δική σου ικανότητα να σκέπτεσαι.
Να θυμάσαι ένα πράγμα, όποιο κείμενο και αν διαβάσεις, αν δεν το επεξεργαστείς μόνη σου, δηλαδή με την δική σου κριτική σκέψη, δεν πρόκειται να μείνει για πολύ στην μνήμη σου. Αν πάλι διαβάζεις πολύ, χωρίς να σκέπτεσαι, σίγουρα θα αποβλακωθείς. Πόσο μάλλον να στηρίζεσαι στην σκέψη τρίτων για ...θέματα ζωής.
Εκτός τούτου, εμείς προς το παρόν αναπτύσσουμε την κοινή μας γλώσσα και συγκεντρώνουμε τα απαραίτητα υλικά με τα οποία θα αναπτύξουμε το θέμα μας. Διαφορετικά θα δυσκολευτούμε να συνεννοηθούμε.
Ας μη ξεχνάμε ότι το θέμα μας είναι γενικότερου ενδιαφέροντος και αφορά τον υποθετικό διάλογο που ίσως θα μπορούσες εσύ για παράδειγμα, μια Ελληνίδα, να κάνεις με μια Μουσουλμάνα ή μια Ιουδαία.
Αν ερχόταν για παράδειγμα η σύζυγος ενός Ιουδαίου γείτονα και σού έλεγε «ήλθα στην πρώτη μας συνάντηση μόλις έμαθα ότι κάνεις μια προσπάθεια να κάνεις διάλογο με εμάς τις Ιουδαίες και τις Μουσουλμάνες της περιοχής και μη έχοντας ετοιμάσει τίποτα για αυτόν τον διάλογο έφερα να καταθέσω ένα κείμενο στα Ιουδαϊκά.»

Το κείμενο είναι το εξής:

Ashira Lashem b’chayai, azamra lelokai b’hodi
Yerav elav sichi, anochi esmach bashem
Yitamu chataim min ha’aretz urishaim od einam
Barchi nafshi et Hashem
Halelluyah


Ξαφνικά, υποθετικά και πάλι, καθώς προφέρει τις τελευταίες λέξεις, η Ιουδαία γειτόνισσα παίρνει ένα μήνυμα στο κινητό της και αφού ζητήσει συγνώμη αποχωρεί απ’ την συγκέντρωση, υποσχόμενη να επανέλθει, εσύ Terity, όπως και κάθε αναγνώστης/τρια ή μέλος αυτού του Φόρουμ, τι θα κάνατε;

Ερίωπας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2008, 00:14:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Θα επαναλάβω την προσφιλή μου πρόταση: «Δεν πιστεύω να θέλεις να σου δίδονται οι απαντήσεις τόσο εύκολα».
Αν συνηθίσεις από τώρα να τρέφεσαι μόνο με την πνευματική εργασία των άλλων δεν θα κατορθώσεις ποτέ να αναπτύξεις την δική σου ικανότητα να σκέπτεσαι.

Μα αγαπητέ Ερίωπα, έχοντας ήδη εκφράσει την άποψή μου επί του θέματος, δεν περιμένω να τραφώ από την πνευματική εργασία κανενός. Συζήτηση κάνουμε και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον να ακούω και των άλλων την άποψη. Το ίδιο θα μπορούσε να πει και ο οποιοσδήποτε σε σένα που έθεσες το ερώτημα για τον ιδεολογικό πόλεμο. Με αυτή τη λογική, γιατί υπάρχει καν αυτό το φόρουμ;

quote:

Αν ερχόταν για παράδειγμα η σύζυγος ενός Ιουδαίου γείτονα και σού έλεγε «ήλθα στην πρώτη μας συνάντηση μόλις έμαθα ότι κάνεις μια προσπάθεια να κάνεις διάλογο με εμάς τις Ιουδαίες και τις Μουσουλμάνες της περιοχής και μη έχοντας ετοιμάσει τίποτα για αυτόν τον διάλογο έφερα να καταθέσω ένα κείμενο στα Ιουδαϊκά.»

Το κείμενο είναι το εξής:

Ashira Lashem b’chayai, azamra lelokai b’hodi
Yerav elav sichi, anochi esmach bashem
Yitamu chataim min ha’aretz urishaim od einam
Barchi nafshi et Hashem
Halelluyah


Ξαφνικά, υποθετικά και πάλι, καθώς προφέρει τις τελευταίες λέξεις, η Ιουδαία γειτόνισσα παίρνει ένα μήνυμα στο κινητό της και αφού ζητήσει συγνώμη αποχωρεί απ’ την συγκέντρωση, υποσχόμενη να επανέλθει, εσύ Terity, όπως και κάθε αναγνώστης/τρια ή μέλος αυτού του Φόρουμ, τι θα κάνατε;


Εγώ καταρχήν θα το διάβαζα το κείμενο (δυνατά, να το ακούσουν τα αυτιά μου) και ας μην το καταλάβαινα. Θα το άφηνα να διεισδύσει μέσα μου να δω τι εντύπωση θα μου άφηνε, τη δύναμη θα είχε πάνω μου το κείμενο σαν κείμενο και πώς θα με επηρέαζε. Και φυσικά μετά θα ζητούσα βοήθεια από καμιά κολλητή της να με βοηθήσει στη μετάφραση. Την ερμηνεία μου εγώ θα την έκανα.

Σας εύχομαι καλές γιορτές!
ΕλευθερίαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2008, 04:35:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Terity, όλες οι ενδείξεις μέχρι στιγμής με βοηθούν να πιστεύω ότι δεν μηρυκάζεις σκέψεις άλλων ανθρώπων, και αυτό το επιβεβαίωσες με την πλέον ενθουσιώδη τοποθέτησή σου στον «Πρωτόγονο ιδεολογικό πόλεμο» , αυτόν της Εύας/Λίλιθ/Αδάμ.
Σε κάποια χρονική στιγμή λοιπόν που γίνεται το «έλα να δεις» γύρω μας δεν θα συνεργούσα για να χαλαρώσεις και να ακυρώσεις την διαλεκτική σου αξιοπιστία με θέματα του τύπου «...μπορώ ή ...δεν μπορώ» σε ύφος απορίας.
Θα σε σκούνταγα σαν θεματοθέτης να κοίταζες βαθύτερα αυτή την παγκόσμια σύγκρουση που εξελίσσεται με πολύ γοργούς ρυθμούς , παιδί μιας αρρωστημένης εθνικής και θρησκευτικής προκατάληψης που έχει επικίνδυνα αναμιχθεί με πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές αντιζηλίες.


quote:
Terity:
Θα το άφηνα να διεισδύσει μέσα μου να δω τι εντύπωση θα μου άφηνε, τη δύναμη θα είχε πάνω μου το κείμενο σαν κείμενο και πώς θα με επηρέαζε.


ΛουκάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2008, 06:58:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ Ερίωπα και Τerity,

Καλό το ερέθισμα του Ερίωπα να μας κάνει να σκεφτούμε πώς θα αντιδρούσαμε σε μια τέτοια περίπτωση.

Εγώ το βλέπω σαν μια προσπάθεια μιας άλλης ιδεολογικής ομάδας που προσπαθεί να επικοινωνήσει για κάποιο λόγο. Το περιεχόμενο του κειμένου στην ουσία δεν έχει σημασία τι μας λέει. Αυτό που έχει σημασία είναι η αλληλεγγύη και η προσέγγυση να μας πλησιάσουν και να μας πουν κάτι, δηλαδή η γέννηση του διαλόγου. Η αδιαφορία και η σιωπή είναι και χωρισμός και διάσπαση που οδεύει στον θάνατο του διαλόγου.

Οπως είπες πολύ σωστά Ελευθερία (χρόνια σου πολλά) θα το μετάφραζες και θα καταλάβαινες τι ήθελαν να σου πουν. Γι'αυτό υπάρχουν και μεταφραστές και διερμηνείς που τυχαίνει να είναι και το πρώτο επάγγελμα της ανθρωπότητας μαζί με το επάγγελμα της Π......ς

Πάντως για μια συνεχόμενη επικοινωνία είναι απαραίτητο να συνυπάρχει και η ευχέρεια του Λόγου δηλαδή η γλώσσα.


mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2008, 10:20:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τι κάνει άραγε ένα καλό φίλο/η ;
-Μήπως η αφοσίωση, η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση στα προβλήματα είτε αυτά είναι οικονομικά είτε ψυχολογικά που μπορεί να έχει κανείς, αν είναι αντιθέτου φίλου το αισθησιακό αλλά ελεγχόμενο παιχνίδισμα, το κατσάδιασμα όταν διακρίνεται λάθος χειρισμός, η διάθεση χρόνου, το κοινό ενδιαφέρον, ή τέλος πάντων κάτι που ο καθένας αξιολογεί διαφορετικά;

Φίλε ΕΡΙΩΠΑ, η συνειδητοποίηση αρκετών ελαττωμάτων ή λαθών μου έχει προέλθει ακριβώς από αυτό το σημείο των γραφομένων σου που υπογράμμισα...

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2008, 10:27:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
15 Δεκεμβρίου σήμερα, γιορτάζει ο Άγιος Ελευθέριος , προστάτης, λένε, των επιτόκων.
Άραγε ενδιαφέρεται να μάθει κανείς ποιος πραγματικά γιορτάζεται πίσω απ΄ τον Άγο Ελευθέριο; Τον Άγο (χωρίς γιώτα) επιμένω!!!


ΕΡΙΩΠΑΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2008, 10:49:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Dying_Incubus
Φίλε ΕΡΙΩΠΑ, η συνειδητοποίηση αρκετών ελαττωμάτων ή λαθών μου έχει προέλθει ακριβώς από αυτό το σημείο των γραφομένων σου που υπογράμμισα

Μεγάλη μου τιμή να με θεωρείς φίλο σου ορμώμενος σίγουρα απ’ το γεγονός ότι επικοινωνούμε δημιουργικά και πολιτισμένα μέσα σε τόσα θέματα.
Ανταποδίδω λοιπόν με μία φράση του Πλάτωνα από τον αγαπημένο μου Γοργία:

«Όποιος δεν έχει επικοινωνία μ’ άλλους, αυτός δεν μπορεί να έχει και φίλους»

..και κλείνω με κάτι του Πυθαγόρα που είναι σχετικό με το παρόν θέμα:

"Τους φίλους να μη τους κάνουμε εχθρούς και τους εχθρούς να προσπαθούμε να τους κάνουμε φίλους"

ΛουκάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 51 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy