ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
 Εσωτερισμος
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 13
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
yellow_code
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 12:38:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αντιδρά λοιπόν ερεθισματικά το λιοντάρι, αν καταλαβαίνω σωστά; Όχι πολύ διαφορετικά από την αμοιβάδα δηλαδή.

Θες να το πεις "ερεθισματικά" ; πες το αλλά γιατί να αλλάζουμε τις λέξεις ; Ενστικτωδώς αντιδρά. Τα βλέφαρά μας ανοιγοκλείνουν κάποιες εκατοντάδες φορές / λεπτό ενστικτωδώς, χωρίς κάποιο ερέθισμα.

quote:
Άρα να εξετάσουμε πρώτα αυτή την ερεθισματική αντίδραση. Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για μια σπίθα, εφόσον η σπίθα αυτή δεν μας αγγίζει, μιλάμε για ένα οπτικό ερέθισμα. Ένας άνθρωπος μπορεί να αντιδρά απέναντι στο οπτικό ερέθισμα γιατί λειτουργεί η μνήμη. Εφόσον όμως έχουμε την μνήμη μιας σπίθας που καίει, θέλουμε να απομακρυνθούμε. Σωστά;

Όχι απαραίτητα. Όταν πεταχθεί μια σπίθα ή ένα γρέζι στο μάτι σου, ενστικτωδώς το κλείνεις και αποτραβιέσαι. Δεν το κάνεις αυτό από την μνήμη, δεν είναι εκ του νοητικού αυτή η ενστικτώδης κίνηση.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

yellow_code
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 12:40:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Σαφώς και ναι, και λέγεται αντίδραση αυτό. Στη δράση που σου περιέγραψα πριν. Εχεις να προτείνεις κάτι;

Heretic, δεν έχω να προτείνω κάτι φίλε. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε ... τι να προτείνω ;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 12:46:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Σαφώς και ναι, και λέγεται αντίδραση αυτό. Στη δράση που σου περιέγραψα πριν. Εχεις να προτείνεις κάτι;

Heretic, δεν έχω να προτείνω κάτι φίλε. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε ... τι να προτείνω ;


Δε ξέρω; Αποχή; "πάρε δρόμο;", "υπάρχουν κι άλλα φόρουμ;". Οτιδήποτε. Σου ζητάω κάποια δημιουργική πρόταση αντιμετώπισης του θέματος, εκτός από το να κάνεις πως δεν βλέπεις αυτά που σχολιάζουν κάποιοι σε κάποια συζήτηση που συμμετέχεις. Σε ρωτάω γιατί αναγνωρίζω έναν όμοια λογικά σκεπτόμενο χρήστη.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

yellow_code
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 12:46:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αυτό που είπες συμβαίνει, αλλά με μια διαφορά. Η παπαριά είναι το μόνο πράγμα που διακινείται εδώ. Να στο πω διαφορετικά. Προσπαθείς να στήσεις μια αξιοπρεπή συζήτηση με κάποιους και μπαίνουν να στη σπάσουν τρολ και σπάμερ. Αυτό ανέφερα στη διαχείριση, είδες τι απάντηση πήρα και φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι με ποιο τρόπο το εκμεταλλεύθηκε αυτό ο παραπάνω τύπος. Στο ερώτημα σου "εσύ γιατί ασχολείσαι με αυτούς", είναι προφανές ότι αυτοί ασχολούνται μαζί μου (ή μαζί μας). Μπαίνουν σφήνα στις συζητήσεις που κάνουμε και τις πηδάνε. Τώρα αν εσύ νομίζεις ότι μπορείς να συμμετέχεις κάπου με αυτόν το τρόπο, κάτσε εδώ και προσπάθησε.

Ναι ρε Heretic, εντάξει, δεν διαφωνώ. Δεν μπορείς αυτούς να τους κάνεις "ignore" ; Εντάξει, μπορεί τεχνικά το φόρουμ να μην το υποστηρίζει αυτό. Κάνε ένα ... νοητικό "ignore", τι να σου πω ... ξέρω 'γω ; Διάβαζε και μην διαβάζεις, ταυτόχρονα ... αν γίνεται ... τι να πω :)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

yellow_code
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 12:50:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ρε συ Heretic, αφού ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. "Κάνε πως δεν βλέπεις", το λες. Δηλαδή, η πρώτη ή η τελευταία φορά θα είναι που ως άνθρωποι κάνουμε πως δεν βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας ; Κάθε μέρα το κάνουμε αυτό. E, κάν' το κι εδώ μέσα ρε φίλε μου! Τόσο δύσκολο είναι ;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 12:51:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή συνέχεια φίλε yellow code

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

yellow_code
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 13:18:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πύρινος,

η μνήμη χρειάζεται τον χρόνο για να ενεργοποιηθεί από το νοητικό. Εγώ αναφέρομαι σε ενστικτώδεις κινήσεις ή καταβολές (όπως είναι το ένστικτο της επιβίωσης) που δεν χρειάζονται τον χρόνο για να εκδηλωθούν. Όπως το παράδειγμα με μια σπίθα ή ένα γρέζι. Σ' αυτήν την περίπτωση, δεν έχεις χρόνο απόκρισης και η κίνηση θα λέγαμε πως γίνεται "αστραπιαία" ή ασυναίσθητα.

Το ένστικτο της επιβίωσης (γι ' αυτό και το λέμε ένστικτο) είναι μια αρχέγονη καταβολή που την κουβαλάνε όλα τα έμβια όντα. Σε άλλα αυτό το ένστικτο είναι ανεπτυγμένο περισσότερο, σε άλλα λιγότερο. Σε όλα όμως αυτό το ένστικτο μπορεί να μεταβληθεί (να αυξομειωθεί) από εξωτερικές παρεμβάσεις (μπορείς π.χ να εκπαιδεύσεις κάποιον να επιβιώνει αν αυτό το ήδη υπάρχον ένστικτό του είναι σε χαμηλό βαθμό). Υπάρχει όμως το ένστικτο, δεν είναι ανύπαρκτο. Υπάρχει εκ καταβολής, από την γέννα του δηλαδή από την απαρχή του γι' αυτό και μπορείς να επέμβεις σ' αυτό. Δεν μπορείς να το δημιουργήσεις. Είναι εκεί. Σε άλλους σε μικρότερο, σε άλλους σε μεγαλύτερο βαθμό.

Τώρα, οι ενέργειες που προέρχονται από το ένστικτο, είναι τελείως αδιάφορες με τον νου και για τον νου. Εντελώς άσχετες.

Η διαφοροποίηση του εαυτού από τα άλλα πράγματα έχει να κάνει με τον νου, με το μυαλό, όχι με το ένστικτο. Δεν σημαίνει δηλαδή πως επειδή ένα ζώο έχει το ένστικτο της επιβίωσης, διαφοροποιεί και τον εαυτό του και συνεπώς ικανοποιείται αυτή η "συνθήκη" της "κάποιας μορφής αυτοσυνείδησης" που αναφέρεσαι σε προηγούμενες σελίδες.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πύρινος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2285 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 13:33:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
yellow_code
Το ένστικτο της επιβίωσης (γι ' αυτό και το λέμε ένστικτο) είναι μια αρχέγονη καταβολή που την κουβαλάνε όλα τα έμβια όντα.
Εδράζεται όμως κάπου αυτό το ένστικτο; Είναι αποτέλεσμα κάποιας διαδικασίας;
Κατ' επέκταση, ο τρελός που αρνείται να μετακινηθεί απ' το κρεβάτι του, οφείλεται στο ένστικτο αυτή η συμπεριφορά ή σε κάτι διαφορετικό;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

yellow_code
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 13:49:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εδράζεται όμως κάπου αυτό το ένστικτο;

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ... "εδράζεται", δηλ. που έχει την έδρα του ; που βρίσκεται ; Μέσα μας, δεν μπορώ να στο προσδιορίσω ... χωρικά.

quote:
Είναι αποτέλεσμα κάποιας διαδικασίας;

Όχι. Είναι εκ φύσεως υπαρκτό, εκ της ουσίας του, εκ του "είναι" του.

Εσύ κάπου λες :

quote:
Ζωντανοί οργανισμοί όπως π.χ. τα ερπετά, έχουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ως ξεχωριστό απο άλλες οντότητες. Άρα πληρούν την μια προϋπόθεση. Δεν πληρούν όμως την άλλη προϋπόθεση, δηλαδή την ικανότητα να εξετάζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους (ενδοσκόπηση). Κατά συνέπεια έχουν κάποιας μορφής αυτοσυνείδηση γιατί μπορούν και αναγνωρίζουν την οντότητά τους. Δεν έχουν όμως αρκετά αναπτυγμένη βιολογική μηχανή, για να μπορούν και να εξετάζουν τον εαυτό τους ως προς τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους (ενδοσκόπηση).

Δεν αναγνωρίζουν τον εαυτό τους, έτσι όπως το εννοείς. Η αμοιβάδα δεν γνωρίζει - ούτε αναγνωρίζει - ότι είναι αμοιβάδα. Η αναγνώριση του "είναι" ενός έμβιου όντος από το ίδιο το ον, είναι κάτι που συναντάται μόνο στον άνθρωπο - μέχρι στιγμής - γιατί η νόησή του, του επιτρέπει αυτήν την "συνείδηση" του να την εκδηλώσει, να την εκφράσει, να την κάνει λέξεις ή κώδικα και να την κοινωνήσει με άλλα όντα του ιδίου είδους του. Εξ αιτίας αυτής της "συνείδησης" του μπορεί να διαχωρίσει τον εαυτό του.

Δηλαδή, η αμοιβάδα μπορεί να επικοινωνεί (να συνεννοείται) με άλλες αμοιβάδες. Αλλά εσύ κι εγώ, αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ! (από την ίδια την αμοιβάδα). Κατάλαβες ; Μπορεί να παρατηρήσουμε μια μορφή επικοινωνίας, να δούμε κάποιες ενδείξεις ή να παρατηρήσουμε κάποιες αντιδράσεις αν επέμβουμε στο περιβάλλον της, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε. Και κυρίως, δεν σημαίνει τίποτε για την ίδια την αμοιβάδα. Είναι αντιδράσεις που πιθανόν να οφείλονται στην φύση του οργανισμού, χημικοί αυτοματισμοί όπως λέει ο Heretic πιο σωστά, ενστικτώδης ή να έχουν εξελιχθεί από την φυσική επιλογή, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με διαχωρισμό του εαυτού του οργανισμού από τον ίδιο τον οργανισμό.

quote:
Κατ' επέκταση, ο τρελός που αρνείται να μετακινηθεί απ' το κρεβάτι του, οφείλεται στο ένστικτο αυτή η συμπεριφορά ή σε κάτι διαφορετικό;

Άλλο πράγμα είναι αυτό που λες τώρα. Γιατί τα μπερδεύεις έτσι φίλε μου ;

Edited by - yellow_code on 25/08/2017 14:08:35Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Iptamenos paratiritis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


206 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 14:08:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μπράβο. Μόνο που δε σε ρώτησε κανένας. Δεν σε φώναξε κανένας να μας ενημερώσεις για τον Τσίπρα, την Μαρφίν, τη Χρυσή Αυγή και ότι άλλο κατεβάσει το κολλημένο κεφάλι σου. Είδες φως και μπήκες μια μέρα εδώ και ξεκίνησες να μπαίνεις σφήνα σε όποιο θέμα βρίσκεις πιασάρικο μπροστά σου και προσπαθείς να γυρίζεις τη συζήτηση σε κομματική σπέκουλα υπέρ συγκεκριμένης πολιτικής παραταξης. Γκε-γκε μέχρι εδω; Τώρα είσαι σε ενα θέμα που έχει σχέση με τον εσωτερισμό και συνεχίζεις να βρίζεις, να προκαλείς και να προσβάλεις απρόκλητος παλιά μέλη του φόρουμ. Αναρωτιέμαι μέχρι ποιο σημείο ακόμα θα φτάσει το θράσος σου.

Γκε - γκε μέχρι εδώ εσύ μπορείς να μας πεις τι σχέση έχεις με τον στρατό είσαι φαντάρος, αξιωματικός, μόνιμος τι σχέση έχεις με τον στρατό; Αυτοί που είναι στον στρατό θεωρούν τους νέους σαν κατώτερους και τον εαυτό τους επειδή είναι παλιοί σαν Αρείους μου αρέσει που κατηγορείτε άλλους για τα Εγέρθητω ενώ εσείς είστε πάρα πολύ χειρότεροι.
Τα μηνύματα μου είχαν όλα σχέση με το θέμα αλλά εσύ με ανάγκασες να βγώ εκτός με την χυδαία συμπεριφορά σου που όπως ο ίδιος ομολόγησες το έκανες επειδή υποστηρίζω εγκληματικές οργανώσεις χωρίς να μας εξηγήσεις πότε και που έκανα τέτοιο πράγμα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

yellow_code
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 14:22:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τα μηνύματα μου είχαν όλα σχέση με το θέμα αλλά εσύ με ανάγκασες να βγώ εκτός με την χυδαία συμπεριφορά σου

Ρε ιπτάμενε, ο Heretic σε ανάγκασε να βγεις εκτός ;;;

Κι εσύ τον άφησες να σε αναγκάσει ;;;

Δηλαδή, αν ο Heretic σε "ανάγκαζε" ν' αυτοκτονήσεις, θα τον άφηνες να το κάνει και θα αυτοκτονούσες ;;;

Ηρεμήστε λίγο ρε παιδιά ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Iptamenos paratiritis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


206 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 14:27:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ρε ιπτάμενε, ο Heretic σε ανάγκασε να βγεις εκτός ;;;

Κι εσύ τον άφησες να σε αναγκάσει ;;;

Δηλαδή, αν ο Heretic σε "ανάγκαζε" ν' αυτοκτονήσεις, θα τον άφηνες να το κάνει και θα αυτοκτονούσες ;;;

Ηρεμήστε λίγο ρε παιδιά ...


Εντός θέματος είμαι πάντα αρκεί να είναι και ο άλλος εντός, αν αναγκάστηκα κάποια στιγμή να βγώ εκτός ζητάω συγνώμη απο την διαχείριση πρώτα απ'όλα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

yellow_code
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 14:32:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ok, ας επικεντρωθούμε στο θέμα μας τότε. Έχεις κάτι να σχολιάσεις πάνω σ' αυτά που λέμε με τον Πύρινο ; Πες την άποψή σου να κουβεντιάσουμε σαν άνθρωποι. Νερό κι αλάτι που λέμε ... Άντε καλό απόγευμα ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

yellow_code
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 17:36:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συγνώμη, αλλά μου είχε διαφύγει αυτό

quote:
Κοίταξε όμως τώρα τι γίνεται.
Σου 'χει τύχει περίπτωση τρελού (ανίκανου να αυτοεξυπηρετείται) που να μην θέλει να φύγει απ' το σπίτι του; (να πάει σε κάποια κλινική)
Για αυτόν είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνει στη θέση του, αμετακίνητος, είναι ζήτημα επιβίωσης.
Επιβίωσης ποιου όμως;
Όχι του σώματός του.
Το σώμα του απο την ακινησία αργά και σταθερά θα οδηγηθεί στον θάνατο..

και συγνώμη που σε ρωτάω γιατί τα μπερδεύεις τα πράγματα αν και βλέπω πως όντως τα μπερδεύεις.

quote:
Σου 'χει τύχει περίπτωση τρελού (ανίκανου να αυτοεξυπηρετείται)

Κατ' αρχήν, ένας άνθρωπος που είναι ανίκανος να αυτο-εξυπηρετηθεί δεν σημαίνει πως είναι και τρελός. Νομίζω, το καταλαβαίνεις αυτό έτσι ; Τώρα, απο 'κει και πέρα, τι εννοείς όταν λες "τρελός" ; Τι σόϊ τρελός δηλαδή ; Υπάρχουν πολλά είδη τρελών.

quote:
Σου 'χει τύχει περίπτωση τρελού (ανίκανου να αυτοεξυπηρετείται) που να μην θέλει να φύγει απ' το σπίτι του; (να πάει σε κάποια κλινική)
Για αυτόν είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνει στη θέση του, αμετακίνητος, είναι ζήτημα επιβίωσης.

Το ενδεχόμενο να θέλει να παραμείνει στη θέση του εξ' αιτίας αυτής της τρέλας του (της ασθένειάς του δηλαδή), δεν παίζει ;

Ξέρεις τι μου θυμίζει αυτό ; Το ξυράφι του Όκαμ : Όταν ακούς καλπασμό, να σκέφτεσαι πως έρχεται ένα άλογο, όχι μια ζέβρα.

"Όταν δύο θεωρίες παρέχουν εξίσου ακριβείς προβλέψεις, πάντα επιλέγουμε την απλούστερη."

Τι είναι πιο πιθανό, πιο απλό να συμβαίνει για έναν άνθρωπο που περιγράφεις (έναν τρελό, όπως λες) ; Το ένστικτο της επιβίωσής του να τον κρατά κολλημένο στο κρεβάτι του ή η ασθένειά του ;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

yellow_code
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 17:51:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για να γίνει περισσότερο κατανοητό, θα σου αναφέρω ένα παράδειγμα εκδήλωσης του ενστίκτου της επιβίωσης στον άνθρωπο. Το συναντάμε σε περιπτώσεις πνιγμού. Όταν ένας άνθρωπος πνίγεται, το μόνο που θέλει είναι να βγει στην επιφάνεια. Να ανέβει στην επιφάνεια και να αναπνεύσει. Όταν εσύ θα πας να τον σώσεις, αυτός "ασυναίσθητα" μπορεί να σε χρησιμοποιήσει ως μέσο για να ανέβει. Να πατήσει δηλαδή πάνω σου, να σε πιέσει και σε βουλιάξει ώστε να βγει εκείνος στην επιφάνεια. Αυτή η ενέργειά του που γίνεται χωρίς να καταλαβαίνει ο ίδιος ότι ναι μεν βγαίνει αυτός στην επιφάνεια αλλά στην ουσία πνίγει εσένα, είναι εκδήλωση του ενστίκτου της επιβίωσης που υπάρχει στον κάθε άνθρωπο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1620 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 17:58:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεν έχω πατήσει ποτέ πόδι στην Κρήτη και όποτε έχω τύχει σε πελάτη Κρητικό θέλω να του σπάσω τα δόντια


Ειμαστε δυστυχως Πυρινε μια ρατσα οχι απο τις καλυτερες


Αν εξειρασει κανεις την ανατολικη Κρητη

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1620 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 18:03:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Βλέπετε την παραδειγματική μου σιωπή σε αυτή την "πολιτική" συζήτηση έτσι;
Παρακαλώ να σημειωθεί στα πρακτικά..


Αξιος τεκνο μου αξιος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1620 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 18:18:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πρέπει πραγματικά να θαυμάσει κάποιος την εξελικτική πορεία αυτού του οργανισμού.
Ο Νικόμαχος έχει εξαιρετικά αναπτυγμένο το ένστικτο της επιβίωσης.
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης, είναι οτι εκλαμβάνει τα πράγματα που γίνονται σε έναν εικονικό χώρο, το φόρουμ, ως πράγματα που συμβαίνουν προσωπικά στον ίδιο. Στην οντότητά του.
Φαίνεται να αισθάνεται με άλλο λόγια τον λογαριασμό που διατηρεί στο φόρουμ, ως μια επέκταση του εαυτού του, την οποία είναι διατεθημένος να κάνει οτιδήποτε για να την προστατέψει, ακόμα και να ρίξει την ίδια του την υπερηφάνεια.. προσωρινά βέβαια
Πραγματικά, πρόκειται για έναν ευφιέστατο μηχανισμό επιβίωσης
τι κρίμα, που αυτός εξυπηρετεί έναν ηλεκτρονικό λογαριασμό

Τελικα δεν αντεξες Τσαμπα το αξιος που σοτυ καταλογισα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Iptamenos paratiritis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


206 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 18:30:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ok, ας επικεντρωθούμε στο θέμα μας τότε. Έχεις κάτι να σχολιάσεις πάνω σ' αυτά που λέμε με τον Πύρινο ; Πες την άποψή σου να κουβεντιάσουμε σαν άνθρωποι. Νερό κι αλάτι που λέμε ... Άντε καλό απόγευμα ...

Περιληπτικά συμφωνώ με την δική σου άποψη αλλά αναλυτικότερα θα απαντήσω κάποια άλλη στιγμή που θα έχω χρόνο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

yellow_code
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 21:16:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στις πρώτες σελίδες του θέματος γίνεται μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ δύο μελών, του xristosxatz και του kost, σχετικά με το "αληθινό εγώ" και το "ψεύτικο εγώ". Από αυτόν τον διάλογο, μπορεί κάποιος να συμπεράνει πως το "εγώ" ενός ανθρώπου χωρίζεται σε "αληθινό" και "ψεύτικο", σε δύο δηλαδή μεγάλες κατηγορίες. Εγώ θα ήθελα να παραθέσω μια διαφορετική οπτική στηριζόμενος σ' αυτό το συμπέρασμα που θα το χρησιμοποιήσω ως την βασική μου υπόθεση, η οποία διατυπώνεται με την μορφή του ερωτήματος "τι θα συνέβαινε αν στην πραγματικότητα ίσχυε αυτός ο διαχωρισμός ;".

Κατά την άποψή μου, τα πράγματα θα ήταν αρκετά εύκολα όσον αφορά την κατανόηση του εσώτερου εαυτού μας αν αυτό το "εγώ" μας πραγματικά χωριζόταν σε δύο μέρη, σε δύο μεγάλες κατηγορίες, του αληθινού και του ψεύτικου. Και θα ήταν εύκολα, γιατί μέσα σ' αυτούς τους αιώνες της εσωτερικής μας αναζήτησης όλο και κάποιοι άνθρωποι θα βρισκόταν να κατηγοριοποιήσουν το σύνολο της ανθρώπινης συμπεριφοράς σ' αυτές τις δύο μεγάλες κατηγορίες. Έτσι, όποια συμπεριφορά κατατασσόταν ας πούμε στην κατηγορία του ψεύτικου "εγώ", αυτομάτως θα γνωρίζαμε πως η αντίθετή της θα ήταν μια συμπεριφορά του αληθινού "εγώ". Δυστυχώς όμως, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και η άποψη του αληθινού και του ψεύτικου εγώ, παραμένει - τουλάχιστον για μένα - μία γενικότητα που με αφήνει αδιάφορο.

Με λίγα λόγια, το άτοπο βρίσκεται στο ότι αν ο εσώτερος εαυτός μας είχε δύο μονάχα "εγώ", το αληθινό και το ψεύτικο , τότε μέσα σ' αυτούς τους αιώνες της αναζήτησής μας, δεν μπορεί, κάποιος θα υπήρχε που θα είχε φτιάξει μια ... λίστα με αυτές τις δύο κατηγορίες της ανθρώπινης συμπεριφοράς και στην διάρκεια των χρόνων εμείς απλώς θα προσθέταμε ή θα αφαιρούσαμε σειρές (συμπεριφορές δηλαδή που θα είχαν ερμηνευθεί και κατανοηθεί) σ' αυτό το δίπτυχο. Κάτι που δεν συμβαίνει.

Κατά την δική μου προσωπική γνώση, τα πράγματα είναι αρκετά πιο πολύπλοκα και ο εσώτερος εαυτός μας δεν αποτελείται από μονάχα δύο "εγώ", αλλά από πολλά περισσότερα "εγώ". Και το χειρότερο είναι, πως δεν υπάρχει κανένα ψεύτικο από αυτά αλλά είναι όλα αληθινά.

Τώρα ... εύκολα μπορεί ένας ευφυής αναγνωστής να παρατηρήσει πως ξεκινάω την παραπάνω πρότασή μου λέγοντας "κατά την δική μου προσωπική γνώση", που σημαίνει προσωπική εμπειρία, προσωπικό βίωμα και όχι άποψη ή σκέψη, ενώ συνεχίζω λέγοντας "o εσώτερος εαυτός μας", που σημαίνει πως γενικεύω αυτήν την εμπειρία μου στον υπόλοιπο κόσμο. Γνωρίζω πως αυτό που λέω είναι - το λιγότερο δηλ. - "ελαττωματικό" γιατί πολύ εύκολα θα μπορούσε κάποιος να μου πει "αυτό που εσύ γνωρίζεις βιωματικά, δεν σημαίνει πως ισχύει για τους υπόλοιπους. Είναι ένα προσωπικό σου βίωμα που το έζησες μονάχα εσύ και κανείς άλλος" και φυσικά θα είχε και δίκιο.

Καταλαβαίνετε όμως πως αν έλεγα "κατά την δική μου προσωπική γνώση, ο εσώτερος εαυτός μου δεν αποτελείται από μονάχα δύο "εγώ" αλλά από πολλά περισσότερα", το πράγμα θα πήγαινε αλλού και η πρόταση θα έχανε το νόημά της. Συγχωρήστε μου λοιπόν αυτήν την "ελαττωματικότητα" της πρότασής μου χάρην της συζήτησης.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1620 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 21:37:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Καταλαβαίνετε όμως πως αν έλεγα "κατά την δική μου προσωπική γνώση, ο εσώτερος εαυτός μου δεν αποτελείται από μονάχα δύο "εγώ" αλλά από πολλά περισσότερα", το πράγμα θα πήγαινε αλλού και η πρόταση θα έχανε το νόημά της. Συγχωρήστε μου λοιπόν αυτήν την "ελαττωματικότητα" της πρότασής μου χάρην της συζήτησης.


Πολυ σωστες φιλε οι παρατηρησεις σου και συμφωνω σε ολα οσα ειπες


Εγω μονο θα σου διευκρινισω οτι οταν λεμε ψευτικο εγω δεν ενοουμε ενα πραγμα Ενοουμε ολων των ειδων τις αισθησεις


Οι αισθησεις που διαδεχοντια η μια την αλλη συνεχως ειναι η αντιπροσωπεια του εγω

Οι αισθησεις απο μονες τους ειναι και λενε εγω

Εμεις ομως βαλθηκαμε να κατανοησουμε αυτου του ειδους το εγω ,που αλλωστε ειναι μερος της λειτουργιας μας ,με απωτερο σκοπο να πλησιασουμε και να κατανοησουμε πιο πολυπλοκες μορφες και διαδικασιες

Οπως πχ αυτες που δημιουργουν αβολες ψυχολογικες καταστασεις


Αυτα ολα ομως ειναι αισθησεις που ΕΝΑΛΑΣΟΝΤΑΙ αλλα επισης συγκρουονται η μια με την αλλη


Εμφανιζονται σε ανυποπτους χρονους και εξαφανιζονται επισης

Ολο αυτο το σκηνικο μας σπρωχνει να τις ονομασουμε μη αληθινες

Ο βαθυτερος εαυτος ειναι κατι αλλο

Ουσιαστικα ολη η προσπαθεια αποσκοπει στο να ερθει κανεις σε επαφη με αυτον


Για να ερθει κανεις σε επαφη με αυτον ,θα πρεπει να κανει το ψευτικο α να σιωπα πουν

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1620 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 22:00:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ολο ομως αυτο που σου ειπα ειναι αποσταγμα καμποσων χρονων δουλειας και αναρωτησης


Δεν ειναι περιτο να σου πω οτι αυτο που συμβαινει με εμενα ειναι οτι κατοπιν ολης αυτης της μελετης που εχω κανει απλα εχω συνειδητοποιησει ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ


Και δεν τα εχω κανει παρα μονο σε εναν πολυ ενδεικτικο βαθμο


Οποτε αν σκοπος σου δεν ειναι η αφιερωση σε αυτες τις ερευνες μην κανεις καν τον κοπο να διαβασεις αυτα που λεω

Αν παλι σε ενδιαφερει το ζητημα της ερευνας του εαυτου μπορεις να ριξεις μια ματια στο http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11798

Και παλι ομως για να παρεις απλα μια ιδεα


Πολυς κοσμος εχει μπει στην διαδικασια να κατανοηση αυτα που λεω ,αλλα αν δεν εχει κανει κανεις μονος του αυτην την πορεια ,το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα αποκομισει απολυτως τιποτα

Επισης για να το κανει κανεις αυτο ,θα πρεπει να εχει μπουχτισει απο την νοοτροπια και τις γραμμες που ακολουθουνται στα εσωτεριστικα κινηματα

Στο λεω γιατι κατι παρομοιο συνεβη και σε εμενα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1620 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 22:23:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεν ειναι περιτο να σου πω οτι αυτο που συμβαινει με εμενα ειναι οτι κατοπιν ολης αυτης της μελετης που εχω κανει απλα εχω συνειδητοποιησει ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ


Και δεν τα εχω κανει παρα μονο σε εναν πολυ ενδεικτικο βαθμοΚαι κατι τελευταιο


Η παραπανω εκφραση αποτελει κυριως την πεσιμιστικη μου αποψη


Προερχεται επισης απο στοχους που ΑΛΛΟΙ ειχαν και οχι εγω

Με λιγα λογια η πεσιμιστικη αυτη αποψη υπαρχει γιατι δεν πληρω τους ορους που αλλοι εθεσαν η εγω εξελαβα οτι εθεσαν

Αυτο που κυριως εχω αποκομισει και ειναι πραγματι πολυτιμο ειναι οτι κατανοω τος εαυτο σε ασυγκριτο βαβμο σε σχεση με το παρελθον

Πριν αρχισω δηλ να εκφραζω σκεψεις και αποψεις σε σχεση με τα εσωτερικα δρωμενα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2017, 22:30:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Από αυτόν τον διάλογο, μπορεί κάποιος να συμπεράνει πως το "εγώ" ενός ανθρώπου χωρίζεται σε "αληθινό" και "ψεύτικο", σε δύο δηλαδή μεγάλες κατηγορίες.


;;; Συ είπας yellow_code, ουδέποτε ασπάστηκα τα απρόμαυρα 'αληθινά-ψεύτικα' του xristosxatz.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

yellow_code
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/08/2017, 00:05:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ναι, ok kost. Δεν είπα πως τα ασπάστηκες. Απλώς πως έγινε ένας διάλογος μεταξύ σας από τον οποίο θα μπορούσε κάποιος να οδηγηθεί σ΄ αυτό το συμπέρασμα. Συγνώμη αν δεν το διατύπωσα σωστά. Καλό ξημέρωμα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πύρινος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2285 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/08/2017, 01:13:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
yellow_code
Το ενδεχόμενο να θέλει να παραμείνει στη θέση του εξ' αιτίας αυτής της τρέλας του (της ασθένειάς του δηλαδή), δεν παίζει ;
Σίγουρα... αλλά και τι είναι η τρέλα; Η κακή λειτουργία ενός συστήματος που ούτως ή άλλως υπάρχει, ή όχι;

Μιλάμε για τρελό που δεν σηκώνεται απ' το κρεβάτι ούτε για να φάει.
Όταν πεινάει φαντασιώνεται οτι έρχεται κάποιος να του φέρει φαΐ, ο οποίος συνέχεια παραμένει στον δρόμο. Πάντως δεν αναλαμβάνει ο ίδιος ο ασθενής την πρωτοβουλία να βρει τροφή για τον εαυτό του. Προτιμά να ζει στη φαντασία. Ταυτόχρονα κάθε ιατρός και άνθρωπος που προαπαθεί να τον βοηθήσει, είναι ένα άτομο που προσπαθεί να τον δηλητηριάσει ή να του κάνει κακό.


quote:
Σε όλα όμως αυτό το ένστικτο μπορεί να μεταβληθεί (να αυξομειωθεί) από εξωτερικές παρεμβάσεις (μπορείς π.χ να εκπαιδεύσεις κάποιον να επιβιώνει αν αυτό το ήδη υπάρχον ένστικτό του είναι σε χαμηλό βαθμό)
Μου φαίνεται λίγο περίεργο αυτό που λες... πώς γίνεται κάτι που βρίσκεται σε ένα τόσο πρωτόγονο επίπεδο του ανθρώπου -εσωτερικό επίπεδο, χωρίς να το προσδιορίζουμε χωρικά- να μπορεί να καλλιεργείται; Είναι το ένστικτο που καλλιεργείται ή είναι κάτι άλλο;
Μπορώ εγώ να εκπαιδεύσω το μάτι να ανοιγοκλείνει πιο συχνά ή πιο γρήγορα στο γρέζι;

quote:
Από αυτόν τον διάλογο, μπορεί κάποιος να συμπεράνει πως το "εγώ" ενός ανθρώπου χωρίζεται σε "αληθινό" και "ψεύτικο", σε δύο δηλαδή μεγάλες κατηγορίες.
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε "εγώ".
Εννούμε ταυτότητα;
Εννοούμε τα χαρακτηριστικά που κάνουν έναν άνθρωπο διαφορετικό απο τους υπόλοιπους;
Τα κίνητρα;
Αν μιλάμε για κίνητρα, τότε οπωσδήποτε ο κάθε άνθρωπος έχει περισσότερο απο ένα.
Μιλάμε όμως για το ένστικο της επιβίωσης, και το βασικό μου ερώτημα είναι κατά πόσο όλα τα υπόλοιπα κίνητρα, πηγάζουν απο ένα κίνητρο, το κίνητρο για ζωή
ή αν τελικά όλα τα κίνητρα είναι πολλά και ανεξάρτητα μεταξύ τους
ή αν δεν είναι ανεξάρτητα αλλά αποτελούν παραλλαγές του ίδιο βασικού κινήτρουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Iptamenos paratiritis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


206 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/08/2017, 05:05:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Στις πρώτες σελίδες του θέματος γίνεται μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ δύο μελών, του xristosxatz και του kost, σχετικά με το "αληθινό εγώ" και το "ψεύτικο εγώ". Από αυτόν τον διάλογο, μπορεί κάποιος να συμπεράνει πως το "εγώ" ενός ανθρώπου χωρίζεται σε "αληθινό" και "ψεύτικο", σε δύο δηλαδή μεγάλες κατηγορίες. Εγώ θα ήθελα να παραθέσω μια διαφορετική οπτική στηριζόμενος σ' αυτό το συμπέρασμα που θα το χρησιμοποιήσω ως την βασική μου υπόθεση, η οποία διατυπώνεται με την μορφή του ερωτήματος "τι θα συνέβαινε αν στην πραγματικότητα ίσχυε αυτός ο διαχωρισμός ;".

Δεν έχω καταλάβει ακόμα καταλάβει τι εννοείς με τους όρους αληθινό και ψεύτικο ΕΓΩ; Ένα είναι το εγώ που υπάρχει όχι μόνο στον άνθρωπο αλλά σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Εσύ λογικά ενδιαφέρεσαι έντονα και για άλλους ανθρώπους εκτός απο τον εαυτό σου όπως τα παιδιά σου, την γυναίκα σου ή και φίλους σου ακόμα αν τους ενοχλήσει κάποιος τρίτος θα εξοργίσει εσένα το ίδιο σαν να το κάνει σε σένα έτσι δεν είναι;
Αυτό το κάνεις επειδή θεωρείς ενστικτωδώς οτι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν άμεση σχέση με το δικό σου ΕΓΩ, το ίδιο και ο σκύλος αν ενοχλήσεις το αφεντικό και ο σκύλος θεωρεί οτι το αφεντικό του έχει άμεση σχέση με το Εγώ του.
Υπάρχουν βέβαια και άλλες παρερμηνείς.
Η μια είναι οτι αυτά που έχουν σχέση με τις θρησκείες και όχι μόνο οτι ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα ένα matrix ας πούμε και οτι το αληθινό ΕΓΩ θα το γνωρίσουμε μετά τον θάνατο, τώρα ζούμε το ψεύτικο.
Άλλη θεωρία είναι οτι το ψεύτικο ΕΓΩ είναι οτι νομίζουμε εμείς για τον εαυτό μας και το αληθινό οτι νομίζουν οι άλλοι για μας, αυτό έχει σχέση με τις εκάστοτε κοινωνικές συνθήκες που έχουν συνήθως σημαντικές διαφορές σε τόπο και χρόνο.
Το ψεύτικο Εγώ είναι αυτό που εξαναγκαζόμαστε να είμαστε επειδή μας το επιβάλουν οι κανόνες στο περιβάλλον να ζούμε και το αληθινό Εγώ με αυτό που θα θέλαμε πραγματικά να είμασταν.
Υπάρχουν βέβαια και οι τρελοί που λόγω εγκεφαλικής βλάβης έχουν μια διαφορετική αίσθηση του Εγώ, χρησιμοποιούν μόνο το ένστικτο και ελάχιστα την λογική.
Η δική σου θεωρία έχει σχέση με κανένα απο τα παραπάνω;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Iptamenos paratiritis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


206 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/08/2017, 05:42:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΦΩΝΑΖΑΝ!- «ΗΣΥΧΑΣΤΕ, ΖΟΥΜΕ ΣΕ MIA EIKONIKH ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!»- ΤΩΡΑ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ…

Ρεπορτάζ- επιμέλεια: Μαρίνα Νικολάκη

Ένα ερώτημα που βασάνιζε τον άνθρωπο πάντα είναι το εαν «είναι πραγ­ματικότητα ό,τι αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας» ή μήπως αποτελεί ένα «matrix», ένα «δημιούργημα του μυαλού μας». Όπως αναφέρει ο Σέξτος, ο Δημόκριτος σε αυτό το ερώτημα έδωσε μια σαφή απάντηση.

Λέει κατά λέξη, «υπάρχουν δύο μορφές γνώσης, μία γνήσια και μία νόθα. Στη νόθα ανήκουν όλα τα παρακάτω, η όραση, η ακοή, η οσμή, η γεύση, η αφή. Η άλλη μορφή γνώσης είναι γνήσια, που είναι ξέχωρη από αυτή».

Ας δούμε την άποψη της επιστήμης πάνω σε αυτό το θέμα μέσω του φαινομένου της συναισθησίας. Όπως έχει διαπιστωθεί, υπάρχουν άνθρωποι που παρουσιάζουν την ιδιότητα να μπλέκουν μεταξύ τους τις αισθήσεις τους. Με τον τρόπο αυτό, οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να ακούνε τις γεύσεις ή να βλέπουν χρώματα και σχήματα όταν ακούνε ήχους ή και το αντίστροφο.

Η κα­τάσταση αυτή ονομάζεται «συναισθησία». Το ότι τα ερεθίσματα, τα οποία δέχεται το μάτι μας, μπορούμε να τα σχηματοποιήσουμε ως ήχους και τα ερεθίσματα που δέχονται τα αφτιά μας ως χρώματα και σχήματα, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι «οι εντυπώσεις των αισθήσεων, άρα και ο κόσμος που αντιλαμβα­νόμαστε, είναι αποτέλεσμα της δομής τον εγκεφάλου μας και όχι μια αντικειμενική πραγματικότητα», σημειώνει ο καθηγητής αστροφυσικής Μάνος Δανέζης στο ΑΠΘ με θέμα: «Η ψευδαίσθηση των αισθήσεων»

Το The Matrix είναι μία κινηματογραφική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, σε σενάριο και σκηνοθεσία των Λίλι και Λάνα Γουατσόφσκι.

Η ταινία περιγράφει ένα μέλλον στο οποίο ο κόσμος όπως τον ξέρει ο άνθρωπος είναι το Matrix, μια εικονική πραγματικότητα που δημιουργήθηκε και συντηρείται από νοήμονες μηχανές προκειμένου να κατευνάσει, υποτάξει και εκμεταλλευτεί τον ανίδεο ανθρώπινο πληθυσμό ως πηγή ενέργειας, με την υποχρεωτική σύνδεση του στο Matrix μέσω μοσχευμάτων.

Περιέχει πολυάριθμες αναφορές στις υποκουλτούρες του κυβερνοπάνκ και των χάκερ, φιλοσοφικές και θρησκευτικές ιδέες, μεσσιανισμό και καρτεσιανισμό, αλλά και σωκρατικό και πλατωνικό ιδεαλισμό. Παρουσιάζεται δανεισμός πολλών στοιχείων της Πλατωνικής Αλληγορίας του Σπηλαίου, πράγμα που τονίζει το φιλοσοφικό υπόβαθρο του έργου. Η ταινία συνίσταται σε όλους ανεπιφύλακτα, ακριβώς γιατί είναι κάτι πολύ παραπάνω από ταινία, είναι ένα ξαφνικό χτύπημα στο «σβέρκο» που σε κάνει να δεις την πραγματικότητα όπως είναι, η περίπου όπως είναι. Μέσα στην ταινία υπάρχουν υποσυνείδητα μηνύματα όπως «υπάκουσε», «κατανάλωσε»,»μην σκέφτεσαι», «κοιμήσου». Το καλύτερο όμως συνέβη όταν παρατήρησε ότι πολλοί «άνθρωποι» που ανήκαν όλως τυχαίως στην ελίτ και στα εύπορα στρώματα, δεν ήταν ακριβώς άνθρωποι αλλά εξωγήινης προέλευσης ανθρωποειδή.

Το εκπληκτικό όμως είναι πως σαν πλήρη επιβεβαίωση αυτής της ταινίας πριν ένα χρονο περίπου δημοσιεύτηκε μια εκπληκτική ενημερωτική έκθεση προς τους επενδυτές της Bank of America έκθεση εξέδοσε η Merrill Lynch στην οποία αντί για τις συνήθεις προβλέψεις έκπληκτοι όλοι είδανε ότι η γνωστή εταιρεία διαχείρισης πλούτου παρουσίαζε την άποψη ότι το περιβόητο «Μάτριξ»της γνωστής διάσημης κινηματογραφικής τριλογίας έχει πολλές πιθανότητες να συμβαίνει στα αλήθεια και ότι όλοι μας έχουμε 20-50% να ζούμε μέσα σε μια προσομοίωση!

Την έκθεση δημοσίευσε το Business Insider, οπότε αποκλείεται να είναι hoax.

Το σημείωμα ανέφερε πως «πολλοί επιστήμονες, φιλόσοφοι και ηγέτες του κόσμου των επιχειρήσεων πιστεύουν ότι υπάρχουν 20-50% πιθανότητες οι άνθρωποι να ζουν ήδη σε έναν εικονικό κόσμο προσομοίωσης, ο οποίος ελέγχεται από υπολογιστές». Παρέθετε μάλιστα σχετικές δηλώσεις τόσο από τον Έλον Μασκ, γενικό διευθυντή και επικεφαλής τεχνολογίας για την εταιρεία SpaceX, όσο και από τον καθηγητή Φιλοσοφίας της Οξφόρδης, Νικ Μπόστρομ. Νωρίτερα το 2016, συμπλήρωνε, ερευνητές συγκεντρώθηκαν στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για να συζητήσουν αυτή τη θεωρία.

«Είναι γεγονός ότι πλησιάζουμε τεχνολογικά πλέον στη δημιουργία φωτορεαλιστικών 3D προσομοιώσεων, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν ταυτόχρονα εκατομμύρια άνθρωποι. Δεν αποκλείεται λοιπόν, δεδομένης της προόδου στην τεχνητή νοημοσύνη, στην εικονική πραγματικότητα, αλλά και της ισχύος των υπολογιστών, τα μέλη των μελλοντικών πολιτισμών να αποφασίσουν κάποτε να δημιουργήσουν μια προσομοίωση του κόσμου των προγόνων τους. Αν αποκλείσουμε την πιθανότητα να ζούμε ήδη μια προσομοίωση, τότε αποκλείουμε το ενδεχόμενο οι απόγονοί μας να δημιουργήσουν ποτέ τέτοια σύμπαντα εικονικής πραγματικότητας, κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε», αναφέρει το σημείωμα.

Στην ίδια μελέτη,αναφέρεται ότι ακόμα κι αν ζούμε σε μια τέτοια προσομοίωση, δεν πρόκειται να το μάθουμε ποτέ. Και το BBC όμως με μια δημοσίευση στηριγμένη σε δηλώσεις φυσικών να επαναφέρει ξανά το θέμα στην επικαιρότητα με τίτλο «μπορεί να ζούμε μέσα σε ένα κομπιούτερ» δηλαδή είμαστε «ηθοποιοί» σε μια προσομοιωτική παράσταση εν αγνοία μας και όπου δεν έχουμε επιλέξει ούτε καν τους ρόλους. Όσο κι αν αυτό ακούγεται προβληματικό για τον εγκεφαλό μας έχει πλέον βάσιμες επιστημονικές βάσεις και όλα οφείλονται στην Κβανική Φυσική η οποία «γκρέμισε» την Νευτώνεια και ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για να εισχωρήσει στην Ζωή αυτό που οι αρχαίοι αποκαλούσαν «Μαγεία».

Οι αναρωτήσεις του BBC

«Πολλοί Φυσικοί και Κοσμολόγοι είναι τώρα άνετοι με την ιδέα ότι όλοι ζούμε μέσα σε μια προσομοίωση ενός γιγάντιου υπολογιστή και βιώνουμε ένα εικονικό κόσμο Matrix-style που από ελλειπή αντίληψη θεωρούμε πραγματικό

Τα ένστιτκά μας αντιδρούν φυσικά όλα μοιάζουν τόσο αληθινά το βάρος μιας κούπας στο χέρι μου, το πλούσιο άρωμα του καφέ που περιέχει οι ήχοι γύρω μου, πως μπορεί ένας τέτοιος πλούτος εμπειριών να είναι ψεύτικος;

Αλλά τότε αν αναλογιστούμε την εξαιρετική πρόοδο στην Πληροφορική και στις Τεχνολογίες Υπολογιστών μέσα σε λίγες δεκαετίες, τα κομπιούτερ μας έχουν προσφέρει παιχνίδια ασύλληπτου ρεαλισμού με αυτόνομους χαρακτήρες που απαντούν στις επιλογές μας όπως επίσης και προσομοιωτές εικονικής πραγματικότητας με ιδιαίτερα πειστική ισχύ

Τέλος και ο Κοσμολόγος Alan Guth του αμερικανικού ΜΙΤ, πρότεινε ότιτο Σύμπαν μπορεί να είναι αληθινό αλλά παρόλα αυτά να είναι ένα εργαστηριακό πείραμα. Η ιδέα ενός τέτοιου Σύμπαντος δημιουργήθκε από κάποια «Σούπερ Νοημοσύνη» (θέλουν δεν θέλουν όλοι στο τέλος παραδέχονται το Μεγαλείο του Θεού, ο οποίος κατά την γνώμη του γράφοντος είναι όχι μόνο αυθύπαρκτος αλλά μόνο με Αυτόν μπορεί να λειτουργήσει οποιοδήποτε επιστημονικό μοντέλο) με έναν τρόπο όπως οι Βιολόγοι δημιουργούν αποικίες μικροβίων. Είναι αρκετά για να σε κάνουν παρανοϊκό
Δισεκατομμυριούχοι χρηματοδοτούν μυστικά επιστήμονες για να μας «βγάλουν» από το… Matrix!

Ορισμένοι από τους πλουσιότερους και πιο ισχυρούς ανθρώπους ανθρώπους του κόσμου είναι πεπεισμένοι ότι ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα, ένα είδος «Matrix» (όπως ονομαζόταν το ανάλογο πλασματικό σύμπαν στην ομώνυμη σειρά ταινιών).

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Independent, όχι μόνο είναι 100% σίγουροι ότι όσα ζούμε δεν είναι αληθινά, αλλά χρηματοδοτούν μυστικά επιστήμονες για να μας βοηθήσουν να «αποδράσουμε» από την virtual φυλακή μας.Σύμφωνα πάντα με τη βρετανική εφημερίδα, που επικαλείται συντάκτη του New Yorker, τουλάχιστον δύο δισεκατομμυριούχοι της Σίλικον Βάλεϊ έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στη διερεύνηση αυτής της – κατά πολλούς παράλογης – θεωρίας, παρόλο που για ευνόητους λόγους έχουν κρατήσει μυστική αυτήν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Παρόλο που το δημοσίευμα δεν αναφέρει ονομαστικά τους δύο μεγιστάνες της τεχνολογίας, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν αρκετοί υπέρμαχοι της θεωρίας του Matrix που δεν ντράπηκαν να εκφράσουν ανοιχτά τη σιγουριά τους ότι ζούμε ένα εικονικό σύμπαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της SpeceX έχει δηλώσει ότι η πιθανότητα να ζουμε σε πραγματικό κόσμο είναι «μία στο εκατομμύριο». Επίσης, σύμφωνα με την Bank of America, το παραπάνω εφιαλτικό σενάριο μπορεί να μην απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Το σημείωμα ανέφερε πως «πολλοί επιστήμονες, φιλόσοφοι και ηγέτες του κόσμου των επιχειρήσεων πιστεύουν ότι υπάρχουν 20-50% πιθανότητες οι άνθρωποι να ζουν ήδη σε έναν εικονικό κόσμο προσομοίωσης, ο οποίος ελέγχεται από υπολογιστές». Νωρίτερα το 2016, συμπλήρωνε, ερευνητές συγκεντρώθηκαν στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για να συζητήσουν αυτή τη θεωρία.

«Είναι γεγονός ότι πλησιάζουμε τεχνολογικά πλέον στη δημιουργία φωτορεαλιστικών 3D προσομοιώσεων, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν ταυτόχρονα εκατομμύρια άνθρωποι. Δεν αποκλείεται λοιπόν, δεδομένης της προόδου στην τεχνητή νοημοσύνη, στην εικονική πραγματικότητα, αλλά και της ισχύος των υπολογιστών, τα μέλη των μελλοντικών πολιτισμών να αποφασίσουν κάποτε να δημιουργήσουν μια προσομοίωση του κόσμου των προγόνων τους. Αν αποκλείσουμε την πιθανότητα να ζούμε ήδη μια προσομοίωση, τότε αποκλείουμε το ενδεχόμενο οι απόγονοί μας να δημιουργήσουν ποτέ τέτοια σύμπαντα εικονικής πραγματικότητας, κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε», αναφέρει το σημείωμα.

Αλλωστε όπως είπε και ο Πλάτων: «αφού λοιπόν φτιάχτηκε έτσι το σύμπαν, καταλαβαίνουμε οτι φτιάχτηκε σύμφωνα με το αμετάβλητο πρότυπο που γίνεται αντιληπτό μόνο απο την σκέψη και τη λογική. Αφού επομένως δεχόμαστε όλα αυτά, τότε αναγκαστικά αυτός ο κόσμος πρέπει να είναι εικόνα κάποιού άλλου πραγματικού κόσμου»…

http://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b1%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%83-%cf%84%ce%bf-%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%b1%ce%b6%ce%b1%ce%bd-%ce%b7%cf%83%cf%85%cf%87%ce%b1%cf%83/

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

yellow_code
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/08/2017, 08:41:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Το ένστικτο είναι η εγγενής* τάση ή ορμή ενός ζωντανού οργανισμού προς την κατεύθυνση συγκεκριμένων συμπεριφορών ή αντιδράσεων, υπό συνθήκες. Αυτή η τάση προϋπάρχει της μνήμης που προκύπτει από τη μάθηση, και παραμένει αναλλοίωτο χαρακτηριστικό ενός βιολογικού είδους.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%BF

*εγγενής = χαρακτηρισμός μιας ιδιότητας ή κατάστασης που υπάρχει από τη γέννηση ή εξαιτίας της ίδιας της φύσης του αντικειμένου υπό συζήτηση

https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AE%CF%82


quote:
Μου φαίνεται λίγο περίεργο αυτό που λες... πώς γίνεται κάτι που βρίσκεται σε ένα τόσο πρωτόγονο επίπεδο του ανθρώπου -εσωτερικό επίπεδο, χωρίς να το προσδιορίζουμε χωρικά- να μπορεί να καλλιεργείται; Είναι το ένστικτο που καλλιεργείται ή είναι κάτι άλλο;

Το ένστικτο ως συστατικό της ουσίας (της φύσης) ενός βιολογικού οργανισμού δεν μπορεί να καλλιεργηθεί στην βάση του. Η επέμβαση στην ουσία ενός όντος γίνεται μόνο με ενθεογόνα μέσα (φυτικές ή χημικά παρασκευασμένες ουσίες) και τα αποτελέσματά της μπορεί να είναι από καταστροφικά ως θανάσιμα.

(Αυτό βέβαια είναι ένα ολόκληρο ζήτημα, το αν δηλαδή και κατά πόσο μπορεί κάποιος με την χρήση ενθεογόνων να επέμβει στο "είναι" του, στην ουσία του. Εγώ προσωπικά θεωρώ πως γίνεται γιατί έχω γνωρίσει έναν τέτοιον ανθρώπο με τον οποίο είμαι χρόνια φίλος βέβαια - ευτυχώς είναι ακόμη ζωντανός δηλ. - και κουβεντιάζουμε διάφορα όταν βέβαια αυτό είναι δυνατόν να γίνει. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις : Οι ουσίες αυτές περιλαμβάνονται στους πίνακες της Διεθνούς Συμβάσεως της Βιέννης και είναι απαγορευμένες από το 1971. Παρά τούτο, η εισηγητική έκθεση της συμβάσεως για την επικύρωσή της από την Ελλάδα, αλλά και η ίδια η σύμβαση, αναφέρουν ρητώς πως αναγνωρίζεται η χρησιμοποίηση αυτών των ουσιών για ιατρικούς και επιστημονικούς σκοπούς. βλ. http://www.kafkalides.gr/index.php/zephyros-a-kafkalides/example-pages-2, http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/committees/libe/20030211/488454el.pdf)

Το ένστικτο όμως έχει άμεση σχέση με τις συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώνεται. Αυτές τις συνθήκες μπορούμε να τις πειράξουμε, να επέμβουμε δηλαδή και να τις τροποποιήσουμε χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος.

quote:
Μπορώ εγώ να εκπαιδεύσω το μάτι να ανοιγοκλείνει πιο συχνά ή πιο γρήγορα στο γρέζι;

Όχι το μάτι. Το βλέφαρο. Ναι, μπορείς.

quote:
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε "εγώ".

Εαυτό.

Edited by - yellow_code on 26/08/2017 10:40:08Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

yellow_code
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/08/2017, 09:01:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μιλάμε για τρελό που δεν σηκώνεται απ' το κρεβάτι ούτε για να φάει.
Όταν πεινάει φαντασιώνεται οτι έρχεται κάποιος να του φέρει φαΐ, ο οποίος συνέχεια παραμένει στον δρόμο. Πάντως δεν αναλαμβάνει ο ίδιος ο ασθενής την πρωτοβουλία να βρει τροφή για τον εαυτό του. Προτιμά να ζει στη φαντασία. Ταυτόχρονα κάθε ιατρός και άνθρωπος που προαπαθεί να τον βοηθήσει, είναι ένα άτομο που προσπαθεί να τον δηλητηριάσει ή να του κάνει κακό.

Αφού προτιμά ο ίδιος να ζει στην φαντασία (αλλά και ταυτόχρονα πρέπει να σηκωθεί από το κρεβάτι), τότε μάθε την φαντασία του και γίνε κι εσύ μέρος αυτής. Γίνε φίλος με αυτή την φαντασία του και μέσα από αυτήν, πίεσέ τον να σηκωθεί. Αν δεν τα καταφέρεις, φώναξε κάποιον να τον κοιμήσει. Τον κοιμισμένο τον πας όπου γουστάρεις.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 13 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy