ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΩΡΙΑ ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 20
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Warface
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
247 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/10/2003, 16:26:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Warface  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΞΕΦΥΓΕ ΛΙΓΟ ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

omega
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
167 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/10/2003, 23:08:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους omega  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε warface εχεις δικιο και ζητω συγνωμη αν συνεβαλλα και εγω σε αυτο.
Απλα δεν μπορεις να συζητησεις αποκληστικα για καποια θεματα χωρις στην πορεια να εμφανισθουν αλλοι παραμετροι οι οποιοι απλα δεν μπορουν να μεινουν αδιευκρινηστοι.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Warface
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
247 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/10/2003, 01:07:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Warface  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΕ "Ω" ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΑΠΛΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΦΙΑ ΓΗ!


ΦΙΛΙΚΑ ΑΓΓΕΛΟΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xeirwn
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
59 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/10/2003, 17:37:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους xeirwn  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[για να επανέλθουμε στο θέμα..]

ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ (26-6-2005) ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΥΦΙΑ ΓΗ!

Για όσους ενδιαφέρονται (και τολμούν..) δηλώστε θέση:

http://www.voyagehollowearth.com/index.html


Με την ευκαιρία, άλλα ξένα links για την κούφια γη:
http://thehollowearthinsider.com/news/index.php

http://www.holloworbs.com/ (εδώ επιπλέον θα βρείτε δυο κλασσικά και σπάνια βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή: το Smoky God του Willis George Emerson και το ETIDORHPA του John Uri Lloyd)

http://www.hollowplanets.com/

http://www.greatdreams.com/hollow1.htm (εδώ θα βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή το The Hollow Earth του Dr. R. W. Bernard)

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Warface
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
247 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2003, 01:53:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Warface  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΕΛΙΔΑ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

junk95
Πλήρες Μέλος

Greece
1327 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2003, 13:58:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους junk95  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Θέλετε να μιλήσουμε για τη στάση του επιστημονικού κατεστημένου? Γιατί όταν δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε κάποια θέματα τα αποκρύπτουν? Γιατί όταν έχουν να δώσουν απαντήσεις που όμως ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να τις δεχτεί πάλι τις αποκρύπτουν?

Θα ήθελα να επιβεβαιώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί με παραδείγματα, και
δεν εννοώ επεισόδια των X-Files. Το 99% των επιστημόνων (εκτός από
αυτούς που εργάζονται σε απόρρητες αμυντικές τεχνολογίες) δεν
έχουν κανένα πρόβλημα να ανακοινώσουν το οτιδήποτε, αν μη τι άλλο
γιατί ο κόσμος δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να καταλάβει ότι
μια απλή εξίσωση όπως E=mc^2 αποκαλύπτει πράγματα για την Αλήθεια που
ξεφεύγουν από τα γήινα.

quote:

Να πούμε για τον Ερρίκο Σλήμαν και που τον είχε σαν γραφικό το επιστημονικό κατεστημένο εκείνης της εποχής επειδή κυνηγούσε μια χίμαιρα κατ'αυτούς? (Την Τροία) Να μιλήσουμε για τον Michael Ventris που χωρίς καμμιά επιστημονική κατάρτιση (αυτοδίδακτος αρχιτέκτονας) έβαλε τα γυαλιά στο επιστημονικό κατεστημένο των "ειδικών" γλωσσολόγων καταφέρνοντας να αποκρυπτογραφίσει την γραμμική Β?
Το copyright για την επιτυχία δεν το έχουν μόνο οι επιστήμονες! Αυτά τα λίγα περί "επιστημονολογίας" από μια φίλη που δεν είναι υπέρμαχος της θεωρίας της κούφιας γης αλλά που έχει μάθει να μην απορρίπτει τους μη "επιστήμονες"

Και οι δύο μπορεί να μην ήταν μέλη της "κλίκας" των ειδικών, αλλά
οι μέθοδοί τους και ο τρόπος που παρουσίασαν τα ευρήματά τους
ήταν στα πλαίσια της επιστήμης. Και ο Αϊνστάιν ο ίδιος δεν ήταν παρά
ένας υπάλληλος ελβετικού γραφείου ευρεσιτεχνιών, αλλά η ριζοσπαστική
εργασία του αντιμετωπίστηκε με σεβασμό. Παραδέχομαι ότι είναι
λίγο πιο δύσκολο για ένα outsider να προσεγγίσει ένα πεδίο, αλλά
εφ' όσον "τα λέει σωστά" θα βρει υποστήριξη πολύ γρήγορα.
Η επιστήμη δεν είναι κατεστημένο, ούτε οργάνωση, ούτε καν ένα
σύνολο γνώσεων (αφού αναθεωρείται διαρκώς).
Η επιστήμη είναι τρόπος σκέψης και όπως λέει και
ο C. Sagan έχει τις ατέλειές του αλλά είναι ο πιο επιτυχημένος
τρόπος προσέγγισης της αλήθειας που διαθέτουμε (μετά το LSD θα
προσέθετα). Όσοι τον ακολουθούν έχουν επιστημονική αξία,
άσχετα από το πού προέρχονται. Γι' αυτό τα παραδείγματα των
Βέντρις και Σλήμαν είναι ατυχέστατα.

Ας μιλήσουμε καλύτερα για τον Daeniken, που για να υποστηρίξει μια
θεωρία με προφανή προβλήματα αυτοαναφοράς, με ελάχιστη
επιστημονική βάση (και με παράπλευρες απώλειες την κατάργηση όλης της
Βιολογίας, της Παλαιοντολογίας και της Ιστορίας) δε δίστασε να κατασκευάσει *πλαστές* απόδείξεις. Ας μιλήσουμε για το Χάμπαρντ, που
ανακάτεψε δεισιδαιμονίες και επιστημονικοφανή στοιχεία για να αρμέξει τους
ηλίθιους. Ας μιλήσουμε για τους χιλιάδες τρελούς που με γνώσεις δημοτικού
κάθε χρόνο ανακαλύπτουν ότι π=4, ή φτιάχνουν αεικίνητα, ή θεραπεύουν
τον καρκίνο χαϊδεύοντας φωτογραφίες, όλοι σχεδόν με το αζημίωτο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xeirwn
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
59 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2003, 16:14:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους xeirwn  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επειδή η κουβέντα έχει αλλάξει θέμα περι επιστημονικού κατεστημένου, έχω να πω τα εξής:

Η ιστορία της επιστήμης έχει καταγράψει με χρυσά γράμματα τα ονόματα - και τις ανακαλύψεις μερικών ανθρώπων που δεν ανήκαν στην επίσημη επιστημονική κοινότητα. Ήταν ερασιτέχνες ερευνητές, πολλοί δεν είχαν καν πανεπιστημιακό πτυχίο ή κι αν είχαν, ήταν συχνά άσχετο με τον χώρο στον οποίο έκαναν τελικά τις ανακαλύψεις τους. Αυτοί οι άνθρωποι αντιμετώπισαν πολλές φορές έντονη την επιστημονική αλαζονεία και την απόρριψη από εκείνους που θεωρούσαν τον εαυτό τους "ειδικό" και "ειδήμονα".

Οι καινοφανείς θεωρίες και οι πρωτοποριακές εφευρέσεις, συναντούν πάντα την καχυποψία και τις αντιρρήσεις των συντηρητικών. Οι εισηγητές νέων θεωριών και όσοι ασχολούνται με μη "έγκυρα", δηλαδή ευρέως αποδεκτά, ζητήματα είναι καταδικασμένοι στη συνείδηση πολλών επιστημόνων.
Πλειοψηφίες και αυθεντίες παρέρχονται και η ιστορία της επιστήμης διδάσκει πως τα αποφασιστικά βήματα έγιναν όχι όταν εφαρμόζαμε γνωστούς κανόνες και νόμους, αλλά όταν ασχοληθήκαμε και προσέξαμε τις εξαιρέσεις τους.
Τελικά, οι καινούριες ανακαλύψεις γίνονται αποδεκτές από τους επιστήμονες όχι γιατί οι στενόμυαλοι πείστηκαν, αλλά γιατί αργά ή γρήγορα φεύγουν από το προσκήνιο, από τις θέσεις - κλειδιά και από τη ζωή, και τη θέση τους παίρνουν άλλοι, νεότεροι, που έχοντας γαλουχηθεί με τις νέες θεωρίες μπορούν να κατανοήσουν και να τις αποδεχθούν.
Τελικά απ' ότι φαίνεται, επιστημονική γνώση δεν σημαίνει υποχρεωτικά και ανοιχτές αντιλήψεις. Καμιά φορά μπορεί να συμβαίνει και το ακριβώς αντίθετο.
Και ενώ η στενομυαλιά είναι από τα πιο επικίνδυνα νοσήματα της συνείδησης, ούτε οι ειδικοί την αποφεύγουν, έτσι που πολλές φορές γίνονται εξαιρετικά συντηρητικοί και δογματικοί θυμίζοντας τους ιεροεξεταστές του Μεσαίωνα. Το επιστημονικό ιερατείο θεωρεί αιρετικούς όσους ασχολούνται με ζητήματα που η επίσημη επιστήμη δεν έχει εντάξει στους κόλπους της. Το πρόβλημα είναι ότι η επιστήμη δεν μπορεί να επαίρεται ότι κατέχει όλη τη γνώση γιατί αυτό είναι απόλυτα αντιεπιστημονικό. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να απορρίπτει ασυζητητί αυτό που διαφεύγει προς το παρόν από το γνωσιολογικό της πεδίο.

Πολλοί μεγάλοι επιστήμονες πάντως, κυρίως αυτοί που κατέχουν τον τίτλο της "αυθεντίας", δεν ασχολούνται με αμφισβητούμενους τομείς γνώσης για να μην χάσουν το κύρος τους και για να μην έρθουν σε σύγκρουση με το επιστημονικό κατεστημένο. Αλλά, όπου διστάζουν οι, "αυθεντίες" τολμούν οι ερασιτέχνες. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που τόσες πολλές ανακαλύψεις οφείλονται σ' αυτούς τους ερασιτέχνες με την απλή και καθαρή σκέψη.

Ευτυχώς που υπήρχε ένας αρχιτέκτων για να αποκρυπτογραφήσει την αρχαιοελληνική γραφή. Ευτυχώς που υπήρξε ένας μη αστρονόμος για ν' ανακαλύψει τη ραδιοαστρονομία, ένας έμπορος για να ανασκάψει την Τροία, δύο ποδηλάτες για να επινοήσουν τις κινούμενες εικόνες (βλ. αδελφοί Λυμιέρ που ανακάλυψαν τον κινηματογράφο), καθώς και άλλοι δύο "άσχετοι", οι αδελφοί Ράιτ, που ενώ η δουλειά τους ήταν σε βουλκανιζατέρ, αυτοί επέμεναν να φαντάζονται πτήσεις στον αέρα και έτσι επινόησαν το αεροπλάνο.

Όλοι αυτοί δεν είχαν επιστημονικό κύρος, έτσι δεν ανησυχούσαν μην το χάσουν. Γι' αυτό και μπορούσαν να ασχοληθούν απρόσκοπτα με την επέκταση της γνώσης και να πειραματιστούν με νέες θεωρίες. Τόλμησαν και πειραματίστηκαν εκεί που οι ειδικοί δίσταζαν και κέρδισαν τελικά τη μεγαλύτερη καταξίωση αποδεικνύοντας πως είχε δίκιο ο Ηράκλειτος που έλεγε: "εάν μη έλπηται, ανέλπιστον ουκ εξευρήσει" (Πως, δηλαδή, αν δεν ελπίζεις, δεν μπορείς να βρεις το ανέλπιστο). Αλλά έλεγε και κάτι άλλο αυτός ο κορυφαίος Έλληνας φιλόσοφος, πως:
"Πολυμαθίη νόον έχειν ου διδάσκει". Και αυτό η επιστήμη το επιβεβαιώνει συχνά και μάλιστα, μέσω των κριτηρίων που αυτή θέτει, δηλαδή το πείραμα και την επανάληψη. Έτσι, παρά τη σοφία της, οι γκάφες και τα ολισθήματα της είναι επαναλαμβανόμενα.


ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

· Η Αγγλική Ακαδημία Επιστημών περιγέλασε τον Βενιαμίν Φραγκλίνο όταν ανέφερε την ανακάλυψη του αλεξικέραυνου και η Ακαδημία αρνήθηκε να δημοσιεύσει την αναφορά του.

· Το 1902, μια ομάδα Γερμανών μηχανικών γελοιοποίησε τον κόμη Ferdinand von Zeppelin, όταν ισχυρίστηκε ότι εφεύρε ένα πηδαλιούχο μπαλόνι. (Αργότερα, τα αερόπλοια του Zeppelin, πέταξαν για εμπορικούς σκοπούς πάνω απ' τον Ατλαντικό).

· Οι κυριότερες εφημερίδες αγνόησαν την ιστορική πτήση, το 1903, του αεροπλάνου των αδελφών Wright, επειδή το "Scientific American" υπέδειξε ότι η πτήση ήταν μια απάτη, και για πέντε χρόνια οι αξιωματούχοι της Ουάσινγκτον, δεν πίστευαν ότι μια μηχανή βαρύτερη απ' τον αέρα είχε πετάξει.

- Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο έμπορος που αποστόμωσε τους αρχαιολόγους που θεωρούσαν τον εαυτό τους αυθεντία, το 1870. Ήταν ο Ερρίκος Σλήμαν που όταν άρχισε τις ανασκαφές στη Μικρά Ασία αναζητώντας την θρυλική Τροία, οι αρχαιολόγοι και οι ειδικοί καθηγητές τον χλεύασαν και τον θεώρησαν γραφικό τρελό που "πίστεψε στα παραμύθια του Ομήρου". Όταν τελικά ο Σλήμαν ανακάλυψε την αρχαία πόλη στη Μικρά Ασία, οι "αυθεντίες" κατάπιαν τη γλώσσα τους (μαζί με το φαρμάκι που είχαν εκτοξεύσει εναντίον του).

- Ερασιτέχνης ήταν και ο Βέντρις που κατέρριψε μια άλλη επιστημονική "βεβαιότητα" σύμφωνα με την οποία ο Μυκηναϊκός πολιτισμός δεν ήταν Ελληνικός. Τελικά, αυτός, ένας αρχιτέκτων κι όχι αρχαιολόγος ή γλωσσολόγος, κατάφερε να αποκωδικοποιήσει στα 1952 τη Γραμμική Γραφή Β, που βρέθηκε σε πινακίδες στις Μυκήνες και στην Κνωσό και απέδειξε ότι ήταν ελληνική και κατά συνέπεια ήταν Έλληνες οι δημιουργοί του κρητικομυκηναϊκού πολιτισμού. Με την ανακάλυψη του αυτή ο Βέντρις πρόσφερε μια μεγάλη υπηρεσία στο ελληνικό έθνος μετατοπίζοντας πολλούς αιώνες προς τα πίσω την απαρχή της ιστορίας και του πολιτισμού του. Κάτι αντίστοιχο επαναλαμβάνεται και σήμερα.

- Ενώ τα επιστημονικά συγγράμματα και τα σχολικά βιβλία εξακολουθούν να επιμένουν πως η ελληνική γλώσσα έχει ηλικία 3000 ετών και μας ήρθε από τη Φοινίκη, οι πινακίδες που ανακάλυψε ο καθηγητής Χουρμουζιάδης στις ανασκαφές του '93 στην Καστοριά, απέδειξαν πως η γλώσσα μας είναι γηγενής και πως η ηλικία της ξεπερνά τα 7000 χρόνια. Αυτό που συμβαίνει εδώ, είναι το αντίστοιχο που συνέβη και με τους εφευρέτες του αεροπλάνου, τους αδελφούς Ράιτ, που ενώ πετούσαν, οι επιστήμονες αγνοούσαν επιδεικτικά την κατάσταση. Το ίδιο και με την ανακάλυψη του Χουρμουζιάδη που οι αρμόδιοι επιμένουν να την αγνοούν και τα παιδιά στα σχολεία εξακολουθούν να διδάσκονται ανακρίβειες.

- Ακόμα χειρότερη αντιμετώπιση είχε η ανακάλυψη ενός "ασήμαντου" ραδιομηχανικού, του Καρλ Τζάνσκι, που έγινε ο πατέρας της ραδιοαστρονομίας και εφευρέτης των ραδιοτηλεσκόπιων, όταν το 1932, ανακάλυψε πως η Γη δέχεται φυσικά ραδιοσήματα από το διάστημα. Τότε οι κύκλοι των αστρονόμων γέλασαν και περιφρόνησαν τα πορίσματα του και ούτε καν ασχολήθηκαν με τις "αυθαίρετες ιδέες" του για 10 ολόκληρα χρόνια. Τόσα χρειάστηκαν αυτοί για να φτάσουν στο δικό του επίπεδο κατανόησης και να παραδεχθούν ότι αυτός, ένας ερασιτέχνης και όχι επαγγελματίας αστρονόμος, είχε δίκιο. Η ιστορία της αστρονομίας, άλλωστε, είναι έτσι κι αλλιώς πλούσια σε ονόματα ερασιτεχνών αστρονόμων που αυτοί κι όχι οι "επίσημοι" αστρονόμοι και ειδικοί καθηγητές, είχαν το προνόμιο της ανακάλυψης πολλών κομητών, αστεροειδών κλπ.

- Αντίστοιχα, πολλοί "σοβαροί" επιστήμονες και κυρίως ψυχαναλυτές και ψυχίατροι ούτε να ακούν ούτε να βλέπουν θέλουν ό,τι σχετίζεται με παραψυχολογικά φαινόμενα. Πρώτος και καλύτερος, μάλιστα, ο Σίγκμουντ Φρόυντ, ο οποίος έπρεπε να φτάσει στο τέλος της ζωής του για να επανεξετάσει το θέμα και να ομολογήσει στο τελευταίο σύγγράμμα του: "αν ήταν να ξαναρχίσω τη ζωή μου από την αρχή, θα την αφιέρωνα στη μελέτη των ψυχικών φαινομένων, όπως η τηλεπάθεια, και όχι στην ψυχανάλυση"!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xeirwn
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
59 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2003, 16:19:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους xeirwn  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
για να μην παρεξηγηθώ περι αντιγραφής δείτε:

http://www.invention.idx.gr/

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Warface
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
247 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2003, 00:48:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Warface  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΧΜΜΜ... ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Warface
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
247 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2003, 00:52:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Warface  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΡΙΚΑΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΓΕΛΕΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΣΤΕΡΑ ΚΛΕΨΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

junk95
Πλήρες Μέλος

Greece
1327 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2003, 14:51:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους junk95  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Οι καινοφανείς θεωρίες και οι πρωτοποριακές εφευρέσεις, συναντούν πάντα την καχυποψία και τις αντιρρήσεις των συντηρητικών. [/[/

Θα συμφωνήσεις όμως ότι η Κούφια Γη δεν είναι καινούρια θεωρία,
αλλά παλιά δεισιδαιμονία. Αντίστοιχα, όλα τα επιστημονικά
επιχειρήματα εναντίον της Κούφιας Γης έχουν ανακαλυφθεί
τα τελευταία 300 χρόνια και τα περισσότερα μετά το 1940.
Στην πραγματικότητα στη συγκεκριμένη περίπτωση οι
πρωτοποριακές απόψεις βρίσκονται στην πλευρά της επιστήμης,
ενώ η άλλη πλευρά ουσιαστικά αντλεί τα επιχειρήματά της
από τη μυθολογία και ...τη φανταστική λογοτεχνία.

Ειδικά το ότι δεν υπάρχει βαρύτητα στο εσωτερικό μιας κούφιας
σφαίρας μου φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο να καταριφθεί,
διότι δεν είναι φυσικός νόμος αλλά μαθηματική αλήθεια.
Αν θέλει πάντως κάποιος να συζητηθεί σοβαρά μια θεωρία
κούφιας γης, *πρεπει* να μας εξηγήσει γιατί υπάρχει βαρύτητα
στο εσωτερικό μιας σφαίρας, από πού έρχεται η λάβα κλπ ή
έστω να θέσει αυτά τα ερωτήματα.

Το ότι κάτι βαρύτερο από τον αέρα μπορεί να πετάξει είναι
αυτονόητο μόλις διατυπωθεί η αρχή της δυναμικής άνωσης.
Κάκιστα δεν έγινε δεκτή η ανακάλυψη των αδερφών Ράιτ.
Όμως στο τέλος-τέλος είχαν ένα αεροπλάνο να δείξουνε και
γι' αυτό έγιναν τελικά αποδεκτοί. Αν επί 30 χρόνια έλεγαν
"γίνεται, το έχουμε κάνει" αλλά αρνούνταν να κάνουν μια
επίδειξη ή να εξηγήσουν πώς δουλεύει, θα τους πίστευε κανείς;

Κάπως έτσι συμπεριφέρονται οι περισσότεροι από τους
"μελετητές". Ουσιαστικά επιδεικνύουν μια αλαζονεία πρωτοφανούς
μεγέθους. Συνήθως πάντως τα σφάλματά τους είναι λογικής
φύσεως και ανιχνεύονται από οποιονδήποτε έχει κάνει λίγα
μαθηματικά. Να το ξέρετε: όταν κάποιος σου λέει 1+1=3, έχει
άδικο. Η θεωρία της Κούφιας Γης σου λέει ότι στο εσωτερικό
μιας κούφιας σφαίρας υπάρχει βαρύτητα. Τα μαθηματικά λενε
ότι όχι. Το ότι το σφάλμα είναι ολοκλήρωμα_σε_σφαίρα(0) > 0
αντί για 1+1=3 ενδεχομένως αποτρέπει όσους δεν έχουν
μαθηματικές γνώσεις να το καταλάβουν, όμως
παραμένει το ίδιο λανθασμένο με το 1+1=3 και το
ίδιο άτοπο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Angelos
Πλήρες Μέλος


884 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2003, 15:10:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Angelos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Xeirwn

"Επιστημονας" είναι όποιος ακολουθεί την επιστημονική μεθοδολογία. Μια και οι γνώσεις σου φαίνονται να είναι αρκετές, υποθέτω πως δεν χρειάζεται να σου υπενθυμίσω οτι η επιστημονική μεθοδολογία βασίζεται στο πείραμα και τα στοιχεία.

Αν το πείραμα κάποιου είναι σωστά σχεδιασμένο τα στοιχεία του μιλάνε απο μόνα τους, και τελικά όλοι δέχονται αυτά που έχει να παρουσιάσει.

Σίγουρα υπάρχουν επιφανείς επιστήμονες "κολημένοι" σε κάποιες ιδεες (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Einstein που αρνιόταν να δεχτεί την κβαντομηχανική).

Όμως ασύγκριτα πιο κολημένοι είναι οι παλιάτσοι της ψευδοεπιστήμης που είναι τοσο κολημένοι στην άποψη τους που δεν μπορούν να δούν τις αντράνταχτες αποδείξεις ακόμα και αν τις βάλεις κάτω απο τη μύτη τους.

Επι του θέματος τώρα (την κούφια Γη)

Έχεις άλλη άποψη ?
Σε πειράζει να σε λένε παλιάτσο και να γελάνε μαζί σου ?
θέλεις να να ξεφτιλίσεις το κακό επιστημονικό κατεστημένο ?

Ειναι ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ και σύμφωνο με την επιστημονική μεθοδολογία. Πίασε ενα Βρύλ, βαλτο σε ενα κλουβί και παρουσίασε το σε ένα διεθνές συνέδριο. Και πάλι να ξέρεις οτι θα πρέπει να είναι πολύ πειστικό Βρύλ. Διοτί η επιστήμη ΕΤΣΙ προχωράει. Απο μία ιδέα που παρουσιάζεται και μέσω της πολεμικής που συναντάει γίνεται καλύτερη, πληρέστερη και τελικά ευρέως αποδεκτή.

Αυτό έκανε ο Jansky, οι αδερφοί Wright, o Zeppelin και όσοι άλλοι αργησαν να "αναγνωριστούν" (πολλοί εκ των οποίων ηταν μελη του επιστημονικού κατεστημένου). Παρουσίασαν την ιδέα τους, άκουσαν τις αντιρήσεις, ξαναδούλεψαν, ξαναάκουσαν αντιρήσεις δούλεψαν περισσότερο και τελικά ΕΠΕΙΣΑΝ. Έπεισαν όμως απο τις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ που παρουσίασαν όχι απο την αμπελοφιλοσοφία που πουλιέται στα πανηγύρια.

Άγγελος. (Ιεροεξεταστής του Επιστημονικού Κατεστημένου)


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

realistis
Νέο Μέλος


18 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2003, 21:06:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους realistis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Tha simfonisw apolyta me ta parapanw..aporw pws kapoios mporei na pisteuei autes tis anoisies peri koufias gis!To thema an einai koufia i oxi den pisteuw oti xwra kan sizitisi..Edw se ena aplo adamantorixeio kapoies ekatontades metra katw apo tin epifaneia tis gis oi thermokrasies prosegizoun tous 70 C!Episis ean i gi itan ontos koufia i maza tis den tha borouse na askisei tis varitikes dynameis pou askei twra kai etsi malon i gi den tha gyrnouse gyrw apo ton ilio opws twra....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Smart Alex-
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
85 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/10/2003, 13:39:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Smart Alex-  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Emena epitrepste mou na amfivalw kai me tous men kai me tous de..
Dhladh den eimai apolutos sth thewria ths koufias ghs, oute eimai apolutos pws ola auta einai fantasies!
Yparxoun stoixeia pou eksoudeteronoun tis 2 antipera oxthes..
Giati na ginontai ereunes sto parelthon h akoma kai shmera gia na anakalupsoun kati kainourgio sxetika me to thema? Giati na parousiastike etsi ksafnika auth h thewria? Eksipurethei kapoia sumferonta?
Apo thn allh meria exoume kapoies themeliwdeis arxes apo tous episthmones ths gewlogias ktl.. pou mas deixnoun oti h thewria den isxuei. Giati omws kanoun erevnes kai malista Musthkes??
Den einai paneukolo oi episthmones na kruvoun stoixeia? Gia opoiondhpote logo!! Akoma kai oti h Anthrwpothta den einai etoimh na akousei kapoia alhthia! Einai enas sumantikos logos autos!
Den kserw paidia.. perimenoume na doume..


Victory or ValhallaΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

realistis
Νέο Μέλος


18 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/10/2003, 20:15:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους realistis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Prosopika den exw vrei oute mia axiopisti pigi pou na anaferei oti ginontai ereunes gia na anakalypsoun an i gi einai koufia i oxi..kai ston voreio polo alla eidika stin antarktiki yparxoun arketa ereunitika kentra pou oi ereunes tous fysika oudemia sxesi exoun me to an i gi einai koufia...

http://www.scar.org/
http://usarc.usgs.gov/antarctic_atlas/
http://arcane.ucsd.edu/
http://www.belspo.be/antar/
http://www.arf.fsu.edu/
http://www.aari.nw.ru/default_en.asp
http://www.antcrc.utas.edu.au/antcrc/
http://www.antdiv.gov.au/
http://www.nipr.ac.jp/
(Ta parapanw einai sovara site...)

Gia to an kapoioi krivoun kati den boro na sou pw me vevaiotita 100%, alla oi ereunes autes epeidi einai diethneis,para polloi exoun prosvasi kai etsi einai sxedon apithano na kratithei kati mystiko.Terastia posa xreiazontai gia xrimatodotisi kai sinithos tetia gegonota pairnoun dimosiotita se epistimonikous kyklous.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

1 Ευρώ
Νέο Μέλος


42 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/10/2003, 22:19:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους 1 Ευρώ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
smartalex
quote:
Giati omws kanoun erevnes kai malista Musthkes??

Αμα οι ερευνες ειναι μυστικες εσυ πως τις εμαθες?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Warface
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
247 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/10/2003, 23:19:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Warface  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Κούφια Γη......τέλος.....
--------------------------------------------------------------------------------


ΦΙΛΕ TOMCAT ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ. ΟΜΩΣ ΜΕΡΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΜΕ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ. ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΗΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ...

ΦΙΛΙΚΑ ΑΓΓΕΛΟΣ


ΦΙΛΕ ΡΕΑΛΙΣΤΗ ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.


ΑΓΓΕΛΟΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Crytila
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2003, 09:43:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θεωρία Κοίλης γης (εδώ δίνεται και μια ερμηνεία για τον εσωτερικό ήλιο)

Αναχωρώντας από την εσώτατη προς την εξώτερη επιφάνεια του πλανήτη, μετά από διανύσματα 2 Χ 1000χλμ = 2000χλμ, υπάρχει η διάπυρη απροσπέλαστη ζώνη 100χλμ που σημαίνει σύνολο πάχους γήϊνων τοιχωμάτων 2100 χλμ.
Η ακτίνα της γης στον ισημερινό είναι 6370 χλμ άρα η ακτίνα της κούφιας γης 4270 χλμ. Αυτό το κενό διαθέτει έναν εσωτερικό μανδύα ατμόσφαιρας 80 χλμ περίπου.
Στα 4270 χλμ από τη μία υπάρχει ο πορτοκαλόχρωμος Ήλιος εκπομπής φωτός και αντιδιαμετρικά ο Μαύρος Ήλιος απόλυτης απορρόφησε φωτός.
Ο εκπέμπων Ήλιος έχει 12 πλανητίδια δεξιόστροφων τροχιών ενώ ο απορροφών 12 αριστερόστροφων.
Το φως του εσωτερικού ήλιου δεν γίνετε ορατό στην επιφάνεια εκτός από τις περιοχές των πολικών ανοιγμάτων.
Το πράσινο ημίφως που παρατηρείται στην επιφάνεια πλησίον των στοών προέρχεται από ιονισμό του αέρα από ραδιενεργά μέταλλα.
Το φως του εσωτερικού ήλιου προέρχεται από τη σύγκληση του γήϊνου ηλεκτρομαγνητικού πεδίου σε μία κυλινδρική φωτεινή στήλη, εισερχόμενη από το κυκλικό άνοιγμα του Βόρειου πόλου και εξερχόμενη από το αντίστοιχο του Νοτίου. Το βόρειο άκρο αυτής της στήλης είναι ορατό στην επιφάνεια ως "Βόρειο Σέλας". Ομοίως και για το νότιο σέλας.
Πρόσβαση στην επιφάνεια υπάρχει μόνο από τους πόλους λόγω της διάπυρης ζώνης, μόνο οι Βριλ-Νεφελίμ με τα σκάφη της τεχνολογίας τους μπορούσαν να διανύσουν τις τεράστιες αποστάσεις απο το εσωτερικό στην επιφάνεια.
Σήμερα όμως ο άνθρωπος έχει τα μέσα για να πραγματοποιήσει τέτοια ταξίδια. Γι αυτό η πρόσβαση στις περιοχές των πόλων απαγορεύεται από...κάποια κέντρα εξουσίας.
Το άνοιγμα της πολικής τρύπας στο βόρειο πόλο καλύπτει το 1/6 της πολικής διαμέτρου.


Πιο κοντά στο φως υπάρχει ένα χαμόγελο
που πληρώνει τη φλόγα
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Warface
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
247 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/10/2003, 15:17:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Warface  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΕ/ΦΙΛΗ CRYTILA ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΘΕΡΟΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΟΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Crytila
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2003, 10:30:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είναι απο το site
http://www.blackstate.host.sk/koufiagi.htm

Αλλά μόλις πριν 1 λεπτό είδα ότι υπάρχει κι άλλο θέμα για την Κούφια Γη, στο οποίο το απόσπασμα αυτό αναφέρεται κι εκεί

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=346

Δεν το είχα πάρει είδηση


Πιο κοντά στο φως υπάρχει ένα χαμόγελο
που πληρώνει τη φλόγα
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

realistis
Νέο Μέλος


18 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/10/2003, 16:29:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους realistis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
To keimeno pou paratethike den apodikniei apolitos tipota...par'olo pou einai diaskedastiki istorioula...(dianismata 2x1000km=2000km???ti einai auto???).Oti exoume kataktisei se texnologiko epipedo einai apotelesma logikis skepsis kai tekmiriwmenou peiramatismou (kati pou oi arxaioi progonoi mas orisan kai xrisimopoiousan) kai oxi se paramythakia.Koinws..i gi gia na peristrefetai stin troxia kai apostasi pou peristrefetai twra, prepei na exei mia kapoia A maza..auti i maza pliroutai mono otan i gi einai gemati kai oxi otan einai koufia...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Crytila
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2003, 10:10:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τα περί διανυσμάτων είναι απόσπασμα ενός συλλογισμού, μεταφρασμένο από τα αγγλικά ίσως, οπότε δίκαια το κείμενο ξεκινάει λίγο απότομα.
Το κείμενο το έβαλα για να δείξω τί επιστημονικές εξηγήσεις δίνουν οι υποστηρικτές της εν λόγω θεωρίας και επειδή περιέχει και μια υποτυπώδη ερμηνεία για το πως γίνεται να μην δημιουργεί προβλήματα στην επιφάνεια της γης ο εσωτερικός ήλιος.

Προσωπικά δεν με έχουν πείσει ούτε οι υποστηρικτές της κοίλης γης ούτε οι διαφωνούντες, γιατί και οι δύο κάνουν υποθέσεις...
(Οι υποστηρικτές όμως τουλάχιστον έχουν και κάποιες φωτογραφίες από τις τρύπες στους πόλους, δηλαδή αποδεικνύουν εν μέρει την θεωρία τους οπτικά. Οι διαφωνούντες ας μας δείξουν φωτογραφίες από τον πυρήνα της γης )

Πιστεύω όμως ότι είναι προτιμότερο οι άνθρωποι που σκέπτονται και ερευνούν τα πράγματα με επιστημονικό τρόπο, να μην προσκωλύονται (φανατικά κιόλας) στις κατεστημένες θεωρίες, διότι αυτό αντίκειται και στην φύση της ίδιας της επιστήμης, η οποία είναι συνεχώς κινούμενη.
Μην ξεχνάμε πως κατά καιρούς καταρρίπτονται διάφορες κλασσικές επιστημονικές θεωρίες.Πιο κοντά στο φως υπάρχει ένα χαμόγελο
που πληρώνει τη φλόγα
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Crytila
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2003, 10:30:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και για να ολοκληρώσω τις επιστημονικές ερμηνείες των υποστηρικτών της κούφιας γης, που βρήκα στο internet:

"...Οι αστρονόμοι και οι φυσικοί πιστεύουν ότι κατά τη δημιουργία της Γης τα αέρια βαθμιαία συμπυκνώθηκαν σε μια σπειροειδή δίνη, μέχρις ότου η δύναμη της βαρύτητας τα οδήγησε σε μια στερεή μορφή.
Υπάρχουν όμως και άλλες δυνατότητες. Ο απλός συνυπολογισμός της φυγόκεντρου δύναμης θα μπορούσε να δημιουργήσει μια εντελως διαφορετική Γη. Η φυγόκεντρος δύναμη είναι που έκανε τη Γη να συμπιεστεί - επιπεδωθεί στους πόλους και να εξωγκοθεί στον ισημερινό.
Τα ρούχα στο πλυντήριο στον κύκλο της ταχείας περιστροφής μαζί με τα υγρά σταγονίδια πάνω τους, πετιούνται προς τα έξω προς την περιφέρεια του τύμπανου, αφήνοντας άδεια την κεντρική περιοχή. Όσο το πλυντήριο συνεχίζει να περιστρέφεται τα ρούχα θα περιστρέφονται κι αυτά ατέλειωτα γύρω από το κούφιο κέντρο. Το ίδιο συμβαίνει και με τη Γη.
Επίσης είναι πολύ γνωστό ότι ο Βόρειος και ο Νότιος μαγνητικός πόλος δεν συμπίπτουν με τους γεωγραφικούς πόλους, όπως θα όφειλαν εάν η Γη ήταν μια συμπαγής σφαίρα με δυο πόλους στα άκρα του άξονά της.
Εφόσον αυτή είναι ένας μαγνήτης, οι μαγνητικοί πόλοι της θα έπρεπε να συμπίπτουν με τους γεωγραφικούς. Το γεγονός ότι δεν συμπίπτουν αποτελεί σίγουρα ένα ανεξήγητο φαινόμενο. Αν όμως δεχθούμε την ύπαρξη πολικών ανοιγμάτων με τους μαγνητικούς πόλους κατά μήκος των χειλών αυτών των ανοιγμάτων και όχι σαν ένα σταθερό σημείο,τότε τα πράγματα απλουστεύονται..."

"...Ο πλανήτης μας λοιπόν είναι ένα κέλυφος με πάχος 1280 χιλιόμετρα.
Υπάρχουν δυο ανοίγματα - κύριοι είσοδοι στο Βόρειο και στο Νότιο πόλο μήκους 2240 χιλιομέτρων. Στο κέντρο της Γης δεν υπάρχει ο κεντρικός πυρήνας που μας πληροφορούν εδώ και χρόνια οι επιστήμονες(άλλωστε κι αυτοί υποθέσεις κάνουν), άλλα ένας εσωτερικός ήλιος πλάτους 960 χιλιομέτρων που απέχει 4640 χιλιόμετρα από τις εξωτερικές επιφάνειες.
Η διάμετρος του χείλους στο άνοιγμα των πόλων είναι 1920 χιλιόμετρα και έτσι ένα άτομο δεν μπορεί να δει την άλλη πλευρά του ανοίγματος..."

[ Από το: http://www.metafysiko.gr/articleload.php?art=arts/26.htm ]Πιο κοντά στο φως υπάρχει ένα χαμόγελο
που πληρώνει τη φλόγα
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

junk95
Πλήρες Μέλος

Greece
1327 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2003, 18:07:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους junk95  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Τα ρούχα στο πλυντήριο στον κύκλο της ταχείας περιστροφής μαζί με τα υγρά σταγονίδια πάνω τους, πετιούνται προς τα έξω προς την περιφέρεια του τύμπανου, αφήνοντας άδεια την κεντρική περιοχή. Όσο το πλυντήριο συνεχίζει να περιστρέφεται τα ρούχα θα περιστρέφονται κι αυτά ατέλειωτα γύρω από το κούφιο κέντρο. Το ίδιο συμβαίνει και με τη Γη.

Τα ρούχα στο πλυντήριο δεν έλκονται μεταξύ τους με δυνάμεις τετράκις
εκατομμυρίων τόνων. Μην ξεχνάμε ότι η φυγόκεντρος είναι αντίδραση
που προκαλείται από την εξίσου ισχυρή κεντρομόλο, δηλαδή τη
βαρύτητα. Στην επιφάνεια μπορεί να παραμορφώνει λίγο τη Γη (γι' αυτό
και το "ζουληγμένο" σχήμα) αλλά στο κέντρο δεν έχει καμία ελπίδα.

quote:

Επίσης είναι πολύ γνωστό ότι ο Βόρειος και ο Νότιος μαγνητικός πόλος δεν συμπίπτουν με τους γεωγραφικούς πόλους, όπως θα όφειλαν εάν η Γη ήταν μια συμπαγής σφαίρα με δυο πόλους στα άκρα του άξονά της.
Εφόσον αυτή είναι ένας μαγνήτης, οι μαγνητικοί πόλοι της θα έπρεπε να συμπίπτουν με τους γεωγραφικούς. Το γεγονός ότι δεν συμπίπτουν αποτελεί σίγουρα ένα ανεξήγητο φαινόμενο.

Για το "μελετητή" ίσως, αλλά κατά τα άλλα τόσο οι μαγνητικοί όσο και
οι γεωγραφικοί πόλοι κινούνται:
http://www.sciam.com/askexpert_question.cfm?articleID=000444EF-BC2B-1C71-9EB7809EC588F2D7
Είναι πολύ λογικό να μη συμπίπτουν. Ο μαγνητισμός της Γης είναι
δυναμικό φαινόμενο και δεν εξηγείται με την απλή παρομοίωση ενός
τεράστιου σφαιρικού μαγνήτη.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2003, 20:14:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Crytila η ερώτηση είναι σε τι είδους μελέτες στηρίζουν τα "επιστημονικά" τους δεδομένα.
Πχ, πώς λένε "σύνολο πάχους γήϊνων τοιχωμάτων 2100 χλμ" συμπεριλαμβάνοντας εκτός της λιθόσφαιρας (στερεός φλοιός + στερεό μέρος του μανδύα) που υπολογίζεται στα 100-300χλμ και την ασθενόσφαιρα (την στρώση ημιτηγμένων πετρωμάτων πάνω στην οποία επιπλέει η λιθόσφαιρα) που έχει πάχος άλλα 200χλμ αλλά και ένα μεγάλο μέρος της μεσόσφαιρας (στρώση μάλλον λιγότερο ρευστοποιημένων πετρωμάτων);!
Δηλαδή αφήνουν έξω λιγότερο από το 1/3 του μανδύα (γύρω στα 800χλμ) και τον πυρήνα και όλο το υπόλοιπο το θεωρούν "γήινο τοίχωμα 2100 χλμ";!

Τουλάχιστον ξέρουμε ότι όσα γνωρίζουμε και μαθαίνουμε για το εσωτερικό της γης από την "συμβατική" επιστήμη, στηρίζονται κυρίως στην μελέτη της συμπεριφοράς των σεισμικών κυμάτων (ειδικά των S και P).
Ενα αποτέλεσμα αυτών των μελετών είναι η εύρεση του επικέντρου αλλά και του υποκέντρου (το βάθος) ενός σεισμού. Μέχρι στιγμής φαίνεται το μοντέλο να λειτουργεί αρκετά σωστά, με μικρές αποκλίσεις.
Σίγουρα οι επιστήμονες παραδέχονται ότι δεν έχουν την απάντηση σε όλα τα ερωτήματα αλλά κάθε μέρα κάνουν και μια καινούργια ανακάλυψη.

Και κάτι ακόμα για τους πόλους.
Υπάρχουν πολλοί δορυφόροι που περνούν πάνω από τους πόλους, ή μένουν στατικοί εκεί. Αυτή η θέση ή η διαδρομή λέγεται "Sun-synchronous polar orbit" και έχει μεγάλα οφέλη για τους μετεωρολογικούς και τους άλλους δορυφόρους που μελετούν συγκεκριμένα φυσικά φαινόμενα, επειδή το φως του ήλιου πέφτει πάντα υπό συγκεκριμένη γωνία (όταν παρατηρείται από αυτούς τους δορυφόρους) δίνοντας καθαρότερη και πληρέστερη εικόνα του εδάφους.
Δορυφόροι που περνούν πάνω από τους πόλους, είναι οι LANDSAT, Nimbus, GEOS, TIROS, NOAA, Navy Oscar κλπ.


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

apollo_hellas
Νέο Μέλος


11 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2003, 22:21:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους apollo_hellas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
καλησπέρα σε ολους.ειναι η πρώτη φορά που επικοινωνώ μαζί σας και απλά σαν πρώτη φορά θα είναι μόνο για καλησπερα.ειμαι οπαδός της θεωρίας για την κούφια γη και θα επανέλθω μια άλλη φορά με λεπτομεριες.σας ευχαριστώ.
APOLLO


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Crytila
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/10/2003, 11:16:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
junk95: Τα ρούχα στο πλυντήριο δεν έλκονται μεταξύ τους με δυνάμεις τετράκις εκατομμυρίων τόνων. Μην ξεχνάμε ότι η φυγόκεντρος είναι αντίδραση που προκαλείται από την εξίσου ισχυρή κεντρομόλο, δηλαδή τη βαρύτητα. Στην επιφάνεια μπορεί να παραμορφώνει λίγο τη Γη (γι' αυτό και το "ζουληγμένο" σχήμα) αλλά στο κέντρο δεν έχει καμία ελπίδα.

Το αποκλείεις να έχει συμβεί κάτι παρόμοιο και στην γη; Μπορεί ακόμη και η τετράκις εκατομμυρίων τόνων έλξη, αναλογικά να μην είναι αρκετά ισχυρή. Λέω τώρα. Ούτε εγώ μπορώ να το αποδείξω ούτε εσύ

Ostria, στην αρχή της επιχείρησης προγραμματισμού της πορείας των δορυφόρων, είχαν φροντίσει να περνούν κατευθείαν από τις περιοχές που θεωρείται ότι βρίσκονται οι πόλοι, αλλά όλες οι κεφαλές που ρίχτηκαν ακριβώς πάνω από τους πόλους χάθηκαν. Τα αναμενόμενα αποτελέσματα δόθηκαν μόνο όταν έγινε μια συγκεκριμένη αλλαγή του προγραμματισμού πορείας τους. Το περίεργο είναι πως οι κεφαλές αυτές δεν βρέθηκαν ποτέ.


Για το ερώτημα τί υπάρχει πολύ βαθειά μέσα στην γη, δεν υπάρχει απάντηση που να συνοδεύεται από ακράδαντα στοιχεία.
'Οτι ξέρουμε προέρχεται από τα συμπεράσματα της επιστήμης, που προέρχονται από τα αποτελέσματα της συμπεριφοράς της γης.
Δεν έχει οργανωθεί κάποια σοβαρά επιστημονικά επανδρωμένη επίσκεψη στο εσωτερικό της, στην οποία να χρησιμοποιηθεί επί τόπου ότι πιο προηγμένο τεχνολογικά υπάρχει.
Απ'ότι είδα μόνο τελευταία κάτι ετοιμάζεται προς τον Βόρειο Πόλο. Για να δούμε

(Μην ξεχνάμε πάντως την μαρτυρία του ναύαρχου Richar Byrd που στην δεκαετία του '20 πήγε στον Βόρειο πόλο και συνάντησε υψηλές θερμοκρασίες, πράσινα λειβάδια και ζώα. Μάλιστα το σύντομο φιλμάκι του που τα έδειχνε, παιζόταν στους κινηματογράφους της εποχής στα 'νέα'. Φυσικά οι υποστηρικτές της κούφιας γης το θεωρούν ένδειξη θερμού αέρα προερχόμενου από το πολικό άνοιγμα )


Πιο κοντά στο φως υπάρχει ένα χαμόγελο
που πληρώνει τη φλόγα
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Warface
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
247 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/10/2003, 18:54:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Warface  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΠΕΙΤΑ ΠΡΙΝ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΕ ΝΟΗΜΟΝΑ ΟΝΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΕΙ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sonap
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
79 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/10/2003, 22:57:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sonap  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...τα ρουχα στο πλυντήριο στις γρήγορες στροφές τα κρατάει ο κάδος στα τυχώματά του.

Τη Γή τι την κρατάει???
Αφού η επιφάνεια δεν είναι στέρεη και οι πλάκες μετακινούνται.

Τα όντα που υποθετικά ζουν εκεί μέσα,πως επικοινωνούν με την επιφάνεια?Μη μου πείτε μέσα από τα τούνελ της Αθήνας?Τα οποία αν και υπάρχουν δε νομίζω οτι είναι οι "έξοδοι κινδύνου" του κάτω κόσμου
Παντως διαφωνώ με την κούφια Γη σύμφωνα με όσες γνώσεις φυσικής διαθέτω αλλά δεν αποκλείω το γεγονός ότι κάτι υπάρχει κάτω απο τα πόδια μας το οποίο μάλλον φαίνεται να είναι στην αμέσως προηγούμενη στρώση από την επιφάνεια

"Την ώρα της δυστυχίας μην απελπίζεσαι..σκέψου πως από μαύρα σύννεφα , πέφτει κρυστάλινη βροχή"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Crytila
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/10/2003, 09:49:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μήπως η απάντηση να βρίσκεται πέρα από τον τρισδιάστατο κόσμο;
Ετσι κι αλλιώς όποιος μπορεί να ταξιδέψει πέρα απ'αυτόν, θα δει και συγκλονιστικά πράγματα


Πιο κοντά στο φως υπάρχει ένα χαμόγελο
που πληρώνει τη φλόγα
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 20 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy