ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Το πραγματικο προσωπο του χριστου
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 6
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Nikrom
Νέο Μέλος

Greece
5 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2003, 21:40:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Nikrom  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε schwabe, αν και είχα σκοπό να γράψω ένα – δυο μόνο μηνύματα, επειδή βλέπω τη συμπεριφορά σου στη συζήτηση αυτή, λέω να αναβάλω λίγο την αποχώρησή μου, μόνο και μόνο για χάρη σου.

Έθεσες ερωτήσεις, και μόλις σου έδωσα απαντήσεις, έσπευσες να υποβιβάσεις το επίπεδο της συζήτησης, (που ήταν κάποια θέματα της Καινής Διαθήκης), σε ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ συκοφαντίες. Φυσικά αυτό αποκαλύπτει τον πραγματικό σκοπό που γράφεις εδώ, που δεν είναι η αναζήτηση της αληθείας, αλλά η προώθηση των γνωστών δωδεκαθεϊστικών θέσεων του Ρασιά και των λοιπών νεοπαγανιστών. Δεν θα απαντήσω λοιπόν με σκοπό να σε πείσω, (άλλωστε είναι εμφανής ο φανατισμός σου), αλλά απλώς για να σου κόψω λίγο τη φόρα, μήπως και κάποτε μάθεις να είσαι ευγενέστερος.

Μια και γράφεις για τους δήθεν διωγμούς, θα σου απαντήσω αρχικά με το δεσμό που έβαλε ο πνευματικός αδελφός μου Αβάς Ποιμήν, στη διεύθυνση: http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1899 . Εκεί είναι εμφανές με στοιχεία, το πόσο ψευδείς είναι οι κατηγορίες για δήθεν διωγμούς των ειδωλολατρών από τους Χριστιανούς. Απλώς γίνεται σκόπιμη διόγκωση, για να δικαιολογήσουν την ήττα τους από την ανώτερη πνευματικότητα του Χριστιανισμού.

Στρέφεις λοιπόν τη συζήτηση (όπως πολύ σωστά παρατήρησε και ο φίλος Πλωτίνος), σε λασπολογία, γιατί ξαφνικά αντιλαμβάνεσαι ότι τα στοιχεία σου είναι ανεπαρκή. Αφ ενός κατηγορείς ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ τις πηγές που αναφέρω, και αφ ετέρου λασπολογείς. Αυτά εσύ τα θεωρείς «επιχειρήματα»; Λες ότι εγώ δεν ξέρω να σου πω για τους διωγμούς των ειδωλολατρών κατά όχι μόνο των Χριστιανών, αλλά και κατά των αρχαίων φιλοσόφων; Λες ότι δεν ξέρω κι εγώ να σου γράψω για τις πηγές σου, όχι αστήρικτα λόγια, αλλά να σου αναλύσω τι ρόλο παίζει Ο ΚΑΘΕΝΑΣ από τα στελέχη του Νεοπαγανισμού που τόσο τυφλά ακολουθείς;

Δεν συνεχίζω όμως, και σε παραδίδω στην κρίση των άλλων αναγνωστών. Απλώς θα απαντήσω κάτι ακόμα, εκτός από τα όσα επικόλλησε ο φίλος Αβάς Ποιμήν. Τα παρακάτω είναι απόσπασμα από πρόσφατη επιστολή του γνωστού πολιτικού επιστήμονος κου Κ. Χολέβα, που δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή της περασμένης Κυριακής:

Ο κύριος Χολέβας, είπε ότι το να κατηγορείται ο Χριστιανισμός για ενέργειες ψευτοχριστιανών, «είναι σαν να κατηγορείται η αξία της Δημοκρατίας, γιατί στο όνομά της η Γαλλική Επανάσταση εξετέλεσε με αποκεφαλισμό χιλιάδες αθώους. Επίσης με την ίδια λογική θα λέγαμε ότι ευθύνεται το ιδεώδες της κοινωνικής δικαιοσύνης, στο όνομα του οποίου ο Στάλιν και τα σταλινικού τύπου καθεστώτα, έστειλαν εκατομμύρια ανθρώπους στο εκτελεστικό απόσπασμα ή στα στρατόπεδα τύπου γκουλάνγκ. Αντίθετα, θα πρέπει να δούμε όλοι με ειλικρίνεια την ουσιαστική συμβολή της Χριστιανικής πίστεως στην εξημέρωση των ηθών, στην ανάπτυξη του πολιτισμού και στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Όμως αγαπητέ φίλε, δεν έχεις να αντιτάξεις ούτε φιλοσοφία, ούτε στοιχεία στα όσα ισχυρίζεσαι. Και καταφεύγεις μόνο στη λασπολογία.

Γράφεις:
Το γνωστό τροπάριο φίλε Nikrom: ....οι αντιχριστιανοί συγγραφείς (διαβάστε ΜΟΝΟ τους δικούς μας!) και όλοι οι "άσχετοι" με την θεουργία των Χαλδαίων μάγων.

Απάντηση:
Είπα εγώ «διαβάστε μόνο τους δικούς μας»; Εγώ ο ίδιος διαβάζω ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Μάλλον εσύ όμως κάνεις αυτό για το οποίο με κατηγορείς. Γιατί στο τέλος λες: «Αν πάλι δέν το αντέχεις, απλά συνέχισε να διαβάζεις το....σχολιολόγιο της ΠΔ του Γιαννακόπουλου (!!) και του Τρεμπέλα (!!) και τότε ξανασκέψου για το ποιός και με πιό "υλικό" τελικά....παπαγαλίζει!». Και απορρίπτεις κάτι που εσύ ο ίδιος αφ ενός δεν το έχεις διαβάσει, αφ ετέρου ξεχνάς γιατί παρέπεμψα σε αυτά τα βιβλία: Για να έχει κάποιος πριν κατηγορήσει μια πλήρη άποψη της Χριστιανικής θέσης. Όμως όπως σωστά παρατήρησε ο φίλος Κέλσος, είσαι πολύ ρηχός, και ξεχνάς ότι εδώ είναι φόρουμ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Γράφεις:
«Αν και στην πραγματικότητα είναι πολλοί Χριστιανοί συγγραφείς, που απλά δέν αντέχουνε τα "φορτωμένα" παραμύθια του Ρωμαιοχριστιανικού κατεστημένου».

Απάντηση:
Αυτό είναι απλή δήλωση, και δεν σημαίνει ότι πράγματι είναι παραμύθια. Αυτό εσύ το θεωρείς τεκμηριωμένο λόγο; Πώς ζητάς από τους άλλους στοιχεία; Είδες τα κείμενά σου; Δες τα να δούμε πόσα στοιχεία έχεις παραθέσει για τις αστήρικτες δηλώσεις σου;

Έγραψες:
«Να ρωτήσουμε λοιπόν το Ιερατείο λέει ο φίλος μας Nikrom (ας αφήσουμε τον όρο εκκλησία σε αυτούς που πραγματικά ανήκει)»

Απάντηση:
Όχι φίλε μου, δεν είπα «ιερατείο». Είπα ΕΚΚΛΗΣΙΑ, και μην αλλάζεις τα λόγια μου κατά πως σε συμφέρει. Η Εκκλησία είναι το σώμα των Αγίων. Δεν είναι ο κάθε ιερέας, όπως εσύ θέλεις, για να βρίσκεις αφορμή να κατηγορείς. Γιατί μόνο διαστρέφοντας τα λόγια των άλλων και την ιστορία σε παίρνει να κατηγορείς.

Έγραψες:
«Να ρωτήσουμε λοιπόν τους ίδιους θεουργούς αγαπητοί φίλοι που τον 4ο αιώνα (περ.341μχ.) ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΚΥΘΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ. Επί 20 χρόνια κατέσφαζαν εθνικούς απο όλη την ελληνική επικράτεια μόνο και μόνο επειδή....δέν πίστευαν στα λόγια των θεουργών αλλά και του "καινούργιου θεόπνευστου βιβλίου", ή αν το προτιμάτε Καινή Διαθήκη».

Απάντηση:
Και ποιος σου είπε ότι αυτοί που σφάζουν είναι: «θεουργοί»; Αυτό ίσως ισχύει για τις αρχαιοελληνικές ανθρωποθυσίες, όχι όμως για τους Χριστιανούς. Οι θεουργοί δεν σφάζουν. (Και αν σε πειράζει που δεν έβαλα βιβλιογραφία γι αυτό που λέω εδώ, το κάνω ΓΙΑ ΧΑΤΗΡΙ ΣΟΥ, για να μη ληφθεί υπ όψιν από τους άλλους, και για να μη δώσω συνέχεια στη λασπολογία. Απλώς σου απαντάω για να δεις ότι κι εγώ ξέρω τέτοια. Γιατί αν με προκαλέσεις θα σου βάλω και αποδείξεις και δεν θέλω).

Έγραψες:
«Με το ίδιο περίπου σκεπτικό ενεργούσανε και τότε: δέν διαβάζετε τα "Άγια κείμενα", δέν καταλαβαίνετε ΤΙ λένε, δέν πρέπει να διαβάζετε αντιχριστιανούς συγγραφείς. Η ιστορία είναι γνωστή και ο φόρος αίματος που πλήρωσε ο κοσμάκης για να "δεχτεί" την..."θρησκεία της αγάπης" βαρύτατος».

Απάντηση:
Όχι φίλε μου, δεν είναι γνωστή αυτή η ιστορία. Για ανάλυσέ τη λίγο με αποδείξεις εκτός από ξερές δηλώσεις τύπου: «επειδή το λέω εγώ». Θα ήθελες πολύ να είναι έτσι, και όχι όπως είναι στην πραγματικότητα, ότι δηλαδή παρά τους ανελέητους διωγμούς τριών αιώνων, οι Χριστιανοί με εκατομμύρια μάρτυρες, κέρδισαν την αυτοκρατορία, ενώ οι βασανιστές τους την έχασαν!

Έγραψες:
«Και για να βοηθήσουμε λίγο τον φίλο μας, να του πούμε ότι την τρομερή ιστορία του σφαγείου της Σκυθούπολης μας την παρέδωσε ο Άμμιανός Μαρκελλίνος, του οποίου το έργο διακρίνεται κατα κοινή ομολογία των φιλολόγων και ιστορικών για την ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΤΟΥ.Επιπλέον, Ο Α. Μαρκελλίνος είναι ο συνεχιστής της ιστορίας του Τάκιτου (...μήπως άραγε και αυτός φίλτατε Nikrom να χαρακτηρίζεται απο...ρηχότητα και αρνητική πρόθεση? Τί ρωτάω ο αδαής! ΣΙΓΟΥΡΑ!!!). Παιρετέρω, το σφαγείο οργανώθηκε απο τον επίσκοπο Αλεξάνδρειας Γεώργιο (...και αυτός επίσκοπος της αγάπης του νέου δόγματος!)του οποίου σκοπός ήτανε η εξόντωση, η γενοκτονία των αρνητών του χριστιανισμού. Έκανε "δουλειά" ο άνθρωπος! Όλα αυτά γίνονταν καθ'όλη την διάρκεια της κατοχής του Βυζαντινού θρόνου απο τον Κωνστάντιο Β'-δευτερότοκο γιό του ΑΡΧΙΣΦΑΓΕΑ "ΜΕΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ" (ναί, ναί του γνωστού ιερέα του Μίθρα...). Βλέπετε, ήτανε "οικογενειακή παράδοση" οι υπηρεσίες πρός εδραίωση του Μεσσιανισμού!

Απάντηση:
Έχεις από εμένα την απαίτηση να μην υποτιμάω τις πηγές σου, παράλληλα όμως, εσύ κάνεις το ίδιο για τις δικές μου πηγές. Και ψάχνεις να βρεις μερικές σκόρπιες μελανές κηλίδες στην ιστορία, για να στηρίξεις τις κατηγορίες σου. Αν και θα μπορούσα κι εγώ να προσβάλλω τις πηγές σου, και να σε ρωτήσω ένα σωρό αστήρικτους ισχυρισμούς σου εδώ, δεν θα το κάνω. Γιατί βεβαίως γνωρίζω ότι υπήρξαν και άνθρωποι που ξέφυγαν από τη Χριστιανική πίστη και έπραξαν αντίθετα από τη διδασκαλία αγάπης του Χριστού. Όμως δεν θα κατηγορήσουμε τον Χριστό για τον κάθε Ιούδα.

Έγραψες:
«Όσο για τις παρατηρήσεις σου Nikrom περί των χρονικών δεδομένων που σχολιάζεις, ένα θα σου πώ: ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΒΛΕΠΕΙΣ. Και όχι μόνο ότι θέλεις βλέπεις αλλά και δέν αντιλαμβάνεσαι τις παρατηρήσεις. Για σένα η....ιστορική απόδειξη είναι το λεξικόν της Αγίας γραφής του Κωνσταντινίδη(!). ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ!! Όταν καταλάβεις ποιά είναι η σημασία της πόλης των Γαμάλων και γιατί δέν την αναφέρει κανείς χριστιανός, τότε ΙΣΩΣ να καταλάβεις το γιατί έπρεπε να υπάρξει κάποτε και μια πόλη με το όνομα Ναζαρέτ».

Απάντηση:
Και γιατί δεν μας το αναλύεις εσύ που τα ξέρεις τόσο καλά και τα καταλαβαίνεις; Όμως όπως είναι εμφανές, εδώ σε ενδιαφέρει μόνο να λασπολογήσεις και να μειώσεις τα στοιχεία, και μάλιστα χωρίς κανένα δικό σου στοιχείο. Πρέπει δηλαδή να μην δεχθούμε τόσες αρχαίες πηγές για την Ναζαρέτ, ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΣ ΕΣΥ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. Τώρα βέβαια ποιος βλέπει μόνο όσα θέλει, είναι εμφανές…

Έγραψες:
«Τί να κάνουμε, δέν σας ταιριάζει η αλήθεια. Λυπούμαστε πολύ!»

Απάντηση:
Μάλλον σε εσάς δεν ταιριάζει η αλήθεια, γιατί διαβάζετε μόνο όσα σας σερβίρουν…

Έγραψες:
«Όσο για το τί μπορεί να είναι αλήθεια (λίγα πράγματα πάντως!) απο τα πολλά και φουσκομένα παραμυθάκια της Καινής Διαθήκης, και το τί λέει η σύγχρονη αρχαιολογία περί του παραμυθιού, ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΒΙΒΛΟΣ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ". Εκεί θα βρείς ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ). Εκεί θα βρείς πολλά στοιχεία χριστιανών- μή κολλημένων - ερευνητών, όπως π.χ. για τα ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΤΕΙΧΗ ΠΟΥ ΠΕΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΑΛΠΙΓΚΕΣ (!) καθώς και για την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΟΛΗ ΝΑΖΑΡΕΤ»

Απάντηση:
Αααα! Ωραία! Οι δικές μου πηγές είναι αναξιόπιστες, όμως οι δικές σου είναι αξιόπιστες! Τόσο πολύ σου πάει η αλήθεια! Δεν μας έγραψες όμως τι προσπαθεί να αποδείξει ο συγγραφέας του βιβλίου αυτού! Ούτε πώς είσαι σίγουρος για την αντικειμενικότητά του, όπως δεν έγραψες πώς είσαι σίγουρος για την προκατάληψη των δικών μου πηγών! Είσαι φοβερά ανοιχτόμυαλος! Όμως για να σου δείξω εδώ άμεσα πόσο λάθος είσαι όσον αφορά τα τείχη της Ιεριχού στα οποία αναφέρεσαι, δες την εξής μελέτη για την Ιεριχώ, που έγινε από πηγές ανεξάρτητες Χριστιανικών εκδόσεων: http://www.geocities.com/Athens/Sparta/1089/istoria/ieriho1.htm

Συνεχίζω με επόμενο μήνυμά σου:

Έγραψες:
«Πρώτα "κατέβασαν" ιδέες αλλά και αυτο-εγκλωβίστηκαν σε καταστάσεις παράξενες(π.χ. το παραμύθι με το 'Αγιον Φώς' της Ιερουσαλήμ)»

Απάντηση:
Πώς ξέρεις φίλε ότι είναι παραμύθι; Επειδή το λες εσύ; Από μια τόσο έγκυρη πηγή; Και γιατί να πιστέψω εσένα, και όχι τόσες δεκάδες φίλους μου, που μου το διηγήθηκαν επειδή το είδαν άμεσα;

Έγραψες:
«και μετά "δουλέψανε επάνω στο θέμα (π.χ. ιδανικά κείμενα περί χριστολογίας)με πρώτιστο μέλημα να προσδώσουνε εσωτερική συνέπεια και συνοχή. Έτσι-απαγωγικά-φτάσαμε στο να μας "κάνουνε" τα ΑΒ κείμενα και τα ΓΔ, επειδή βρίσκονταν ήδη στην "κυκλοφορία", να είναι πλαστά και μή αποδεκτά απο τους Άγιους Πατέρες (η αλλιώς τους νικητές!)».

Απάντηση:
Δεν μας εξηγείς όλα αυτά τα αόριστα που λες; Για ποια κείμενα μιλάς; Μα είσαι φοβερά τεκμηριωμένος! Συνωμοσιολογία χωρίς στοιχεία!

Έγραψες:
«Εγώ απλά βλέπω και ερευνώ αυτά με τα οποία καταδυναστεύουνε τον κοσμάκη. Του πουλάνε Σωτηριολογία και το χειρότερο, ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. Του μιλάνε για...ελληνοχριστιανισμό κρύβοντας του την γνήσια Ιουδαιοχριστιανική βάση και το Ρωμαιοχριστιανικό καισαροπαπισμό».

Απάντηση:
Ποιος σου είπε ότι ο «Καισαροπαπισμός» είναι αποδεκτός από τους Χριστιανούς; Και με ποιο δικαίωμα ΕΣΥ ειδικά που αρνείσαι μια ένδοξη Ελληνική ιστορία 1700 ετών, αρνείσαι τον πατριωτισμό των Ελλήνων εκείνων, που αποδεχόμαστε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Ελληνική ιστορία; Εσύ που υποτιμάς τους Έλληνες πατέρες και επιστήμονες που ανέδειξε η Χριστιανική Ρώμη;

Έγραψες:
«Ο Ωριγένης αύτοευνουχίσθηκε διαβάζοντας ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ: "Είσί γάρ εύνούχι οίτινες έκ κοιλίας μητρός έγγενήθησαν ούτω. και είσίν εύνούχοι οίτινες εύνουχίσθησαν ύπο των ανθρώπων, και είσίν εύνούχοι οίτινες ευνούχισαν εύαυτούς δια τη βασιλεία των ούρανών. Ό δυνάμενος χωρείν χωρείτω". (Ματθαίος, ΙΘ'12)
Το Ιερατείο εφαρμόζει το ίδιο στο μυαλό του κοσμάκη εδώ και 1700 χρόνια».

Απάντηση:
Φοβερή απόδειξη! Μας έπεισες!

Έγραψες:
«Η μόνιμη δικαιολογία τους είναι ότι δέν φταίει η Θρησκεία για τα όσα δεινά συμβαίνουν στούς κόλπους της Εκκλησίας, αλλά....οι κακοί κληρικοί που...ξεφεύγουν απο το λόγο του Γιαχβέ (Θεού). ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Οι εν λόγω οργανώσεις, ΚΑΘΟΤΙ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ, ακολουθούν απλά τον λόγο και προπάντων τα παραδείγματα τους μέσα απο αυτό το κατάπτυστο "έργο" που λέγεται Βίβλος! Απο εκεί αντλούσανε πάντοτε συνταγές μαγγανείας και θεουργίας, καθώς και ομαδικών εκτελέσεων και άλλων "στρατηγικών"».

Απάντηση:
Κατάπτυστος είναι ο τρόπος που μιλάς για τα ιερά βιβλία των άλλων! Αυτό το ήθος σε δίδαξαν οι δάσκαλοί σου; Προφανώς ναι!

Αλλά δεν αναφέρεις την παραμικρή απόδειξη των όσων ισχυρίζεσαι. Γιατί πρώτα απ όλα, έχεις άγνοια του τρόπου και των προϋποθέσεων της ερμηνείας της Αγίας Γραφής. Την προσεγγίζεις με φανατισμό και προκατάληψη, όχι για να καταλάβεις τι λέει, αλλά για να κατηγορήσεις!

Έγραψες:
«Η πλύση εγκεφάλου που έχει δεχθή ο κόσμος απο την βρεφική ακόμα ηλικία και η χριστιανική παιδεία, τους κρατούν σφιχτά δεμένες τις παρωπίδες των Νεοελλήνων, που κάνουν τα "στραβά μάτια!"».

Απάντηση:
Βλέπουμε κι εσένα τον ανοιχτόμυαλο!

Έγραψες σε άλλο σου μήνυμα:
«Φίλε Μανόλη τα στοιχεία σου είναι.....τρομακτικά! Η έρευνα σου με κατέπληξε. Πιστεύω ότι πρέπει να εμβαθύνουμε την μελέτη της..Ναυτεμπορικής! Απλά πράγματα: νομίζω ότι ο μεγαλύτερος σου τρόμος είναι Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Ας είναι».

Απάντηση:
Ενώ τα δικά σου στοιχεία δεν είναι ούτε καν από τη Ναυτεμπορική! Μας κατέπληξες με τον λόγο σου τον μεστό αποδείξεων! Όλο στοιχεία είναι τα λόγια σου!

Έγραψες:
«Εσύ στην κάστα της Σωτηριολογίας των ΧΑΛΔΑΙΩΝ θεουργών (γιατί, άν δέν το ξέρεις, παλαιότερα ΙΕΡΕΙΣ ήτανε οι ΜΑΓΟΙ της κάθε φυλής. Ένας τέτοιος ήτανε και ο ΧΑΛΔΑΙΟΣ μάγος που την "έκανε" απο την ΟΥΡ, για να...χαρίσει την ειρήνη και την αγάπη του Γιαχβέ στούς Άγιους Τόπους...και απο τότε έως σήμερα ΕΙΔΙΚΑ στούς Άγιους Τόπους βασιλεύει η χαρά, ειρήνη, και η απέραντη αγάπη πρός τον συνάνθρωπο!!! ) και οι υπόλοιποι με την αδογμάτιστη έρευνα και αλήθεια».

Απάντηση:
Μήπως δέχθηκαν τον ενανθρωπίσαντα Γιαχβέ για να βιώσουν την ειρήνη Του; Παρέμειναν κολλημένοι στη «σκιά» της αληθινής πίστης, στην οποία κολλάς κι εσύ, και χάνεις το πρωτότυπο (Εβραίους 10/ι΄ 1).

Έγραψες:
«Στήν διάρκεια των συνομιλιών μας θα παραθέσουμε στοιχεία που θα ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝΕ ότι(και ας εκτιμήσει ο κάθε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ερευνητής τα δεδομένα):
1.Ο Ιησούς δεν ήταν "υιός Θεού" αλλά ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΑΜΑΛΑ, απόγονος της βασιλικής γενιάς του Δαϋίδ.
2) Δέν υπήρξε ποτέ "ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ" αλλά πρωτότοκος γιός μιας πολυμελούς οικογένειας επαναστατών!
3) ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ αλλά στα Γάμαλα!
4) Δέν ίδρυσε μια νέα θρησκεία αλλά ΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ "ΑΙΡΕΣΗΣ" ΤΩΝ ΖΗΛΩΤΩΝ!
5) Δέν κύρυξε την "βασιλεία των Ουρανών" αλλά ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ και για το λόγο αυτό διώχθηκε, συνελήφθη και εκτελέστηκε απο τους Ρωμαίους.ήταν "υιός Θεού" αλλά ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΑΜΑΛΑ, απόγονος της βασιλικής γενιάς του Δαϋίδ.
Απάντηση:
Φοβερά στοιχεία! Μας άφησες με ανοιχτό το στόμα! Μα τόση τεκμηρίωση;

Έγραψες:
«Αφήστε τα παραμύθια με τα "κανονικά" και τα "πλαστά" Ευαγγέλια,γιατί αυτό το φασούλι βγήκε απο τους ιδρυτές του Ρωμαιοχριστιανικού πολιτικοκαισαροπαπισμού, πρός εξυπηρέτηση του νέου προφίλ του..."Χριστού". Ξυπνήστε, γιατί ο σκοταδισμός περι Χριστολογίας και Μεσσιανισμού σας έχει....βλάψει!

Απάντηση:
Αντί για αστήρικτες φαμφάρες, δεν μας λες και καμία απόδειξη για να μας… ξυπνήσεις;

Έγραψες:
«Θέλετε δέν θέλετε να το δεχθείτε, ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΙΗΣΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠ'ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ...ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ "ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ" ΤΟΥ».

Απάντηση:
Μήπως εσύ δεν θέλεις να δεχθείς την αλήθεια;

Έγραψες:
«Ακολουθούν ενδιαφέροντα στοιχεία φίλοι μου.....»

Απάντηση:
Για να δούμε λοιπόν τα στοιχεία σου! Πρόσεξε όμως τι θα γράψεις! Θα είμαι εδώ για να το κοσκινίσω!

Έγραψες σε άλλο μήνυμα:
«Επειδή μπερδεύσεσε με πράγματα που αναμασάς απο απολογητές του σκοταδισμού και της εσχατολογίας, θα σε ενημερώσω ότι η αρχαιολογία "τρέχει" και συνεχώς θέτει ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (..τί να κάνουμε, δέν υπακούνε όλοι στα "θεόπνευστα" του Γιαχβεδισμού!).

Απάντηση:
Αυτό ακριβώς πρέπει να φοβάσαι. Γιατί από την αρχαιολογία εκτίθεσαι με όσα λες!

Έγραψες:
«Λές, μέσα στην πλήρη σου άγνοια των σύγχρονων ανασκαφών: "..δέν υπάρχει ούτε ένα εύρημα που να έρχεται σε αντίθεση με την Α. Γραφή".

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΤΡΕΨΩ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ....1828 ΚΑΙ ΤΟΥ 1897 (!!) ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΦΙΛΤΑΤΕ ΜΑΝΟΛΗ! Παλαιότερα αν διάβαζε κανείς π.χ. την γραμμική Β' έλεγε ότι του κατέβενε. Κάποια στιγμή Η ΑΔΟΓΜΑΤΙΣΤΗ έρευνα όμως του Βέντρις απέδειξε την συγγένεια με την -ευρύτερη-Ελληνική.

Κάπως έτσι έπεσε και το ψεύτικο οικοδόμημα της Α.Γραφής. Άν λοιπόν έχεις τα νεύρα, ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ και ειδικά του τελευταίου αιώνα βρέ αδερφέ! Διότι οι αρχαιολόγοι δέν ερευνούν με την Α.Γραφή στο ένα τους χέρι και με το άλλο τη σκαπάνη, απ'ότι μπορείς να φανταστείς.

Έγραψες:
«Αγόρασε λοιπόν το εξαιρετικό επιστημονικό έργο που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ (Βίβλος-η αλήθεια μέσα απο τις ανασκαφές) όπου θα βρείς τοποθετήσεις πολλών αρχαιολόγων, παραπομπές σε σειρά μελετών πρός έρευνα και γενικότερα γνώσεις απο τα εγκυρότερα πανεπιστήμια του κόσμου, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΕΠΙΠΟΛΑΙΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ "ΕΡΕΥΝΩΝ" ΤΟΥ 1800 ΚΑΙ ΚΑΤΙ....»

Απάντηση:
Και ποιος σου είπε ότι οι δικές μας παραπομπές σε βιβλία δεν στηρίζονται στα νέα ευρήματα; Μάλλον φίλε έχεις μεγαλύτερη άγνοια απ ό,τι δείχνεις!

Έγραψες:
«Οι Ασιατικές κάστες των θεουργών εμπορεύτηκαν σωτηρία ψυχών. Και απο τότε....σώθηκε ο κόσμος! Ήτανε δέ τόσο ξεκάθαρο το "ανόθευτο" μήνυμα του Jeshouah (Σωτήρας μου ο Γιαχβέ ελληνάρες!!) περί του Γιαχβέ, που ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ Η ΧΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ..ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΝΗΛΕΩΣ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ! ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ.....ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΕΙΚΟΝΕΣ Η ΟΧΙ!! ΧΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (αιρέσεις, σύμφωνα και ανάλογα με το "στρατόπεδο" της...ορθής ερμηνείας των χιλιοραμμένων κειμένων!)ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΑΚΡΥΝΑΡΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΤΑΤΟΥ ΠΟΙΜΗΝ»

Απάντηση:
Και πάλι με λασπολογία προσπαθείς να στηρίξεις την απιστία σου στον Χριστό; Και θα παραδειγματισθείς από τις αιρέσεις για να κρίνεις την ορθή πίστη; Είναι ο Ιούδας απόδειξη για το λάθος του Χριστιανικού Ευαγγελίου; Αν αυτό το θεωρείς σωστό, συγχαρητήρια για την αντίληψή σου!

Έγραψες:
«ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ. Απλά πράγματα»

Απάντηση:
Βεβαίως, απλά πράγματα! Γιατί μόνο με υπεραπλουστεύσεις προχωράς!

Έγραψες:
«Όσο για την "επιστήμη", και κατα πόσο "έπαιξε" το σενάριο της χριστολογίας του Ρωμαιοχριστιανικού κατεστημένου, αυτά είναι πλέον γνωστά, καθότι τοπική παράδοση (θρησκεία αν προτιμάς) καίσαρες και πόρνες ΓΙΝΑΝΕ ΕΝΑ. Μελέτα λίγο τους "Πατέρες" και την προσφορά τους (?) στην επιστήμη, τα γράμματα, το θέατρο, τον αθλητισμό, το χωρό, την τραγωδία, την φιλοσοφία, τα μαθηματικά, την χημεία, και την αστροφυσική για παράδειγμα και μετά ΜΙΛΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Τό τί σχέση μπορεί να έχει η μήτρα του σκοταδισού με την επιστήμη....αυτό το αναζητά ακόμη η επιστήμη!»

Απάντηση:
Δεν έχουμε προσφορά των πατέρων στην επιστήμη; Έχεις ακούσει για τον «Λόγο εις την Εξαήμερο» του αγ. Βασιλείου; Βρες μου ένα αρχαίο κείμενο να είναι τόσο επιστημονικά ακριβές όσο αυτό! Έχεις ακούσει για τον άγιο Νικόλαο τον Καβάσιλα; Όμως πού να τα ακούσεις εσύ αυτά; Εσύ μόνο Ρασιά και λοιπούς σκοταδιστές ξέρεις να διαβάζεις…

Έγραψες:
«Εσείς με το σκοταδιμό και τους γνωστούς απολογητές του και οι υπόλοιποι με την ΑΔΟΓΜΑΤΙΣΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Επιπλέον, τα γνωστά τετριμμένα κουράζουνε. Καιρός να τα "φρεσκάρετε"!»

Απάντηση:
Αν είναι ΑΛΗΘΕΙΑ, γιατί έχουμε τόσες πολλές αλληλοσυγκρουόμενες σχολές στους Εθνικούς; Πόσο διαφορετικές είναι οι αλήθειες; Είναι άραγε μέρα ή νύχτα; Οι θεοί είναι πολλοί ή ένας; ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕ ΔΑΣΚΑΛΕ! ΔΙΨΑΜΕ!!!

Σε άλλο μήνυμά σου γράφεις:
«για δές ΠΟΙΟΙ μιλάνε για....τύφλα! Οι οπαδοί της ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΠΑΠΙΣΜΟΥ που κατάντησαν τον ΕΛΛΗΝΑ "Ρωμιό"»

Απάντηση:
Πώς ταυτίζεις την Εκκλησία με καισσαροπαπική οργάνωση, όταν η Εκκλησία καταδικάζει τον Καισσαροπαπισμό; Και θεωρείς τη μετατροπή του Έλληνος σε Ρωμιό; Τόσο τυφλός είσαι; Δεν βλέπεις πόσο ανώτερος είναι ο Χριστιανορωμαϊκός πολιτισμός από τον παγανιστικό των αρχαίων Ελλήνων; Δεν ξεχωρίζεις τους μύθους από την αλήθεια; Για τέτοια αλήθεια μας μιλάς; Για Αθηνά που βγαίνει από το κεφάλι του Δία και για Δία που σακατεύει τον Ήφαιστο επειδή ήταν… άσχημος;

Έγραψες:
«ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ όλους τους..."τυφλούς", ονομάσανε τον ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ...ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και μάθανε στον ταλαίπωρο και αγράμματο ΕΛΛΗΝΑ ότι η αβρααμική κάστα των χαλδαίων ΜΑΓΩΝ με το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΔΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ βιβλιαράκι μαγγανείας είναι....η δική του ιστορία!!!!»

Απάντηση:
Σοβαρά; Δεν ήξερα ότι τους σφάξανε ΟΛΟΥΣ! Εγώ νόμιζα ότι σφάξανε μόνο το 90 %!!! Φοβερή αποκάλυψη! Και είπανε οι Χριστιανοί ότι η Αγία Γραφή είναι ιστορία των Ελλήνων; Πότε άραγε; Αυτά είναι φοβερές ανακαλύψεις! Να γράψεις βιβλίο να διαφωτίσεις και άλλους!

Έγραψες:
«Κάνε λοιπόν διάλογο με "δυνατά" άτομα, γιατί εγώ δέν έχω ούτε την δύναμη να αυτοευνουχίσω το πνεύμα μου αλλά ουτε και το "στομάχι" να ανεχτώ τις πορνογραφικές αηδίες απο το χαλδαικό βιβλιαράκι. Όσο για τα "στοιχεία" σου, θα σου το πώ μία φορά ακόμα: είναι το γνωστό κολλημένο σημείο του δίσκου των τελευταίων 1700 χρόνων. Πάρτο χαμπάρι!»

Απάντηση:
Ναι βρε Αββά! Καλά σου λέει! Δεν βλέπεις; Ο άνθρωπος αυτός δεν αντέχει την Αγία Γραφή. Αντέχει μόνο τις αιμομιξίες του Δία, και τις κτηνοβασίες του Διόνυσου! Μόνο την ιερή πορνεία της Αφροδίτης, και μόνο τον αιμοχαρή Άρη! Μην του μιλάς για καθαρότητα και αλήθεια. Προτιμάει τα παραμύθια και την παραχάραξη της ιστορίας! Άσε τον στον ύπνο του!

Έγραψες:
«Παιρετέρω, και επειδή για να αντιληφθείς ΕΣΥ το τί παίχτηκε με τον Χριστό του παραμυθιού που πρεσβεύεις ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΑΥΜΑ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ, βγάλε έστω για λίγο τα γυαλιά του ιουδαιοχριστιανικού δόγματος περί χριστολογίας ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΛΣΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ».

Απάντηση:
Εσύ άραγε διάβασες τι σου έγραψε ο Κέλσος και τι σου έγραψε ο Πασχάλης;

Έγραψες:
«ΑΝ (????) καταλάβεις τίποτα, κάνε την αυτοκριτική σου, ΚΑΙ ΔΕΣ ΜΕΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΤΥΦΛΟΣ».

Απάντηση:
Ακριβώς αυτό σου απευθύνω και εσένα.

Συμπέρασμα:
Φίλε μου, μάθε να συζητάς και να παραθέτεις στοιχεία. Μάθε να συζητάς ευγενικά στο θέμα σου χωρίς λασπολογίες και ύβρεις. Αν θέλω να αερολογώ, ξέρω καλά κι εγώ αυτή την τακτική. Δες πώς κατάντησες το θέμα με τον φανατισμό σου. Από μια συζήτηση υψηλού επιπέδου, την έκανες λαϊκίστικο τσακωμό με αστήρικτες και σκόρπιες αντεγκλήσεις, προσωπικές επιθέσεις και λασπολογία. Αν μάθεις να συζητάς, έλα να τα πούμε. Δεν σκοπεύω να ασχοληθώ άλλο μαζί σου, εκτός αν μάθεις να μιλάς με επιχειρήματα και στοιχεία, και κυρίως χωρίς αντιχριστιανική υστερία.


Όσο ζω θα σκέπτομαι, γιατί όταν θα πάψω να σκέπτομαι θα είμαι νεκρός.

NikromΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Nikrom
Νέο Μέλος

Greece
5 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2003, 21:44:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Nikrom  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Ελεύθερε, παρά την εμφανώς επιθετική σου τακτική, χαίρομαι που θα σου απαντήσω, γιατί εσύ τουλάχιστον προσπαθείς να μείνεις στο θέμα, και να αρθρώσεις επιχειρήματα. Απαντάω λοιπόν στα όσα μου έγραψες:

Έγραψες:
«Φίλε Nikrom σε καλοσωρίζω στην παρέα μας. Και η δική σου μελέτη είναι σοβαρή. Ελπίζω όμως να μη φύγεις πυροβολώντας».

Απάντηση:
Η τιμή είναι δική μου φίλε, γιατί στο φόρουμ σας, πράγματι υπάρχει υψηλό επίπεδο συζήτησης, αν εξαιρέσουμε κάποιους λίγους αερολόγους. Θα ήθελα να μείνω λόγω του επιπέδου σας, όμως δεν θα είμαι δυστυχώς για πολύ, γιατί έχω κι εγώ κάπου αλλού, μια εξ ίσου όμορφη παρέα με τη δική σας και δεν μπορώ να γράφω ταυτόχρονα παντού.

Το θέμα δηλαδή δεν είναι το να μη φύγω πυροβολώντας. Το θέμα είναι ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΦΥΓΩ όπως να ναι, γιατί μόνο για ένα μήνυμα μπήκα, όμως όπως βλέπεις κόλλησα…

Έγραψες:

«Το ίδιο συμβαίνει με την Αγία Γραφή. Δεν μπορεί να πει κανείς άλλος τι εννοεί εδώ ή εκεί, πέρα από την ίδια την Εκκλησία που τη συνέγραψε και τη συνέλεξε.»

Την συνέγραψε ή την συνέλεξε φίλε Nikrom; Και τα δυό δεν γίνεται.

Απάντηση:
Και τα δύο! Καλά τα έγραψα. Γιατί δεν γίνεται; Η Εκκλησία δεν είναι στιγμιαίο σώμα. Είναι διαχρονικό. Άλλα μέλη της συνέγραψαν την Αγία Γραφή, και άλλα την συνέλεξαν. Πού είναι το παράλογο; Το σώμα είναι κοινό, κοινή και η εμπειρία.

Έγραψες:
«Ώστε ο θεός δεν θα μας κρίνει διότι δεν θα ήταν σωστό, για τον ίδιο λόγο που ούτε και ο άνθρωπος κρίνει τα ζώα. Μάλιστα! Ο άνθρωπος (ανθρώπινη πλευρά του θεανθρώπου Ιησού) θα κρίνει τον άνθρωπο. Με αυτά που έπραττε και αυτά που δίδασκε. Έτσι μας λέει ο άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής. Αλλά την παλαιά διαθήκη με τα έργα του κυρίου του την είχε υπ’ όψιν του; Διότι έτσι όπως μας τα λέει, είναι σαν να διαφωνεί με τον κύριο του που είχε κρίνει και καταδικάσει τα Σόδομα, Γόμορρα, Αμοραίους, Μαδιαμίτες, Χανααναίους, Ιεριχώτες, Ιεροσολυμίτες και άλλους αμέτρητους με τον κατακλυσμό κλπ. προτού μας στείλει τον Ιησού να πράξει και να διδάξει. Πως τους έκρινε ο κύριος του αυτούς; Μετά του ήρθε η ιδέα ότι δεν είναι σωστό θεός να κρίνει ανθρώπους όπως δεν είναι σωστό και ο άνθρωπος να κρίνει ζώα; Δεν άργησε λίγο να ανακαλύψει την δικαιοσύνη ο θεός του;
Υπάρχει τρόπος να μας λύσει και αυτές τις απορίες ο εν λόγω άγιος, ή πρέπει να δεκτούμε στα τυφλά αυτά που μας έχει ήδη πει;»

Απάντηση:
Μπράβο φίλε μου! Αυτός είναι ο τρόπος διατύπωσης αντιρρήσεων, όχι όπως με τον άλλον πιο πάνω. Διατυπώνεις λόγο με ευγένεια, και ρωτάς, χωρίς να λαμβάνεις σαφώς προκατειλημμένη θέση. Μπορώ έτσι να σου απαντήσω εξ ίσου κόσμια, και στο θέμα μας:

Όσον αφορά την Π.Δ., η ίδια η Αγία Γραφή, (φυσικά στην Κ.Δ.) μας την αποκαλεί «σκιά» των μελλόντων, όπως την Καινή Διαθήκη την αποκαλεί: «εικόνα» των μελλόντων (Εβραίους 10/ι΄ 1). Αυτό σημαίνει, ότι όπως συμβαίνει σε μια σκιά, το αντικείμενο ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ. Στην Καινή Διαθήκη έχουμε πλέον μια πολύ πιστότερη εικόνα της αλήθειας. Αυτή την εικόνα έχουμε υπ όψιν εμείς οι Χριστιανοί, και με βάση αυτή την εικόνα ερμηνεύουμε θεόπνευστα (και όχι κακόπιστα) την Παλαιά Διαθήκη. Έτσι μπορούμε να αντιληφθούμε τους λόγους αυτής της παραποίησης του τρόπου αντίληψης του Θεού από τους Εβραίους συγγραφείς της προ Χριστού εποχής.

Αν σε ενδιαφέρει να δεις πώς αναλύονται όλα αυτά, σε καλώ να μελετήσεις το άρθρο μου στην εξής διεύθυνση:

http://homepages.pathfinder.gr/nikrom/themata/skia.htm

Αν θέλεις να δεις περί των προϋποθέσεων ερμηνείας της, δες την εξής διεύθυνση:

http://users.aias.gr/oode/meletes/grafi4.htm

Έγραψες:
«Μου φαίνεται ότι υπονοείς ότι ο καθένας μας θα κρίνει τον εαυτό του. Μα ποιός θα μας υποχρεώσει να είμαστε αντικειμενικοί; Η συνείδηση μας; Αυτήν την έχουμε κι εδώ και δεν δουλεύει πάντα ή δουλεύει κατόπιν εορτής. Κι αν κάποιος δεν είναι αντικειμενικός και δίκαιος στην κρίση του εαυτού του θα τον υποχρεώσει ο θεός να γίνει τέτοιος και με ποιό τρόπο; Ε! Αν δεν τον υποχρεώσει μάλλον θα έχουμε «κλοπή σωμάτων αναστάσεως» στο τέλος. Αλλά αν τον υποχρεώσει, τότε μιλάμε για θεό κριτή της κρίσης των ανθρώπων. Χμ. . .δύσκολα αυτά τα πράγματα φίλε μου. Δεν απαντώνται με λίγες λέξεις και. . . .φεύγω».

Απάντηση:
Όχι, δεν υπονοούσα αυτό. Το θέμα έχει ως εξής: Όσο περισσότερο καταφέρουμε να ομοιάσουμε με τον Δημιουργό μας, τόσο τα σώματα της αναστάσεως που θα λάβουμε, θα ακτινοβολούν αυτό το φως. Το πόσο φωτεινά θα είναι αυτά τα σώματα, θα είναι ενδεικτικό του αποτελέσματος της κρίσης. Και φυσικά ο Θεός θα δώσει τα σώματα, αλλά με κριτήριο τη δική μας ομοιότητα με Αυτόν. Αυτό σημαίνει ότι ο Παράδεισος και η Κόλαση είναι ο ίδιος ο Θεός, ανάλογα με το πώς θα βιώσουμε την ένωση με Αυτόν. Όσο πιο όμοιοι, τόσο πιο ικανοποιητική θα είναι η ζωή μας μαζί Του.

Έγραψες:
«Και επί τέλους άσχετα με το ποιός θα την κάνει αυτή την κρίση, πότε θα την κάνει; Πριν τον θάνατο του ανθρώπου ή μετά; Διότι στον Ανανία και την Σαπφείρα μας λέει η καινή διαθήκη, έπεσε κρίση καταδικαστική από το Άγιο πνεύμα και πέθαναν κι οι δυό, γιατί πούλησαν το χωράφι τους και δεν έδωσαν όλα τα λεφτά στον Πέτρο λέει.
Λοιπόν φίλε Nikrom έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμα. Θα βοηθήσεις λίγο;»

Απάντηση:
Πολύ ευχαρίστως φίλε μου να σου εξηγήσω.

Στην περίπτωση του Ανανία και της Σαπφείρας, είχαμε μια ΜΕΡΙΚΗ κρίση, χωρίς αιώνια αποτελέσματα. Όμοια με την κρίση των Σοδόμων ή του Κατακλυσμού. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ανανίας και η Σαπφείρα πήγαν σε κάποια κόλαση. Ούτε καν με τον θάνατο δεν έχουμε τελική κρίση. Η τελική κρίση είναι στον καιρό της ανάστασης των σωμάτων. Εκεί ακόμα και όσοι βρίσκονται στον Άδη, θα κριθούν τελειωτικά.

Μόνη εξαίρεση σε αυτό αποτελούν οι άγιοι. Αυτοί κατά τον Θεόπνευστο λόγο της Αγίας Γραφής, κρίνονται ήδη από τώρα. Η ζωή που ζουν κατά την ομοιότητα του Θεού ΑΠΟ ΤΩΡΑ, τους απεργάζεται αγίους και όμοιους με Αυτόν. Γι αυτό έχουμε από τώρα αγίους όπως τους συγχρόνους μας γέροντες Πορφύριο και Παϊσιο, που είναι πλήρεις Πνεύματος Αγίου, και αυτό είναι εμφανές και στα χαρίσματα του Πνεύματος που αποκαλύπτονται στη ζωή τους. Για τέτοιους ανθρώπους η Αγία Γραφή είναι σαφής:

«Αμην αμην λεγω υμιν οτι ο τον λογον μου ακουων και πιστευων τω πεμψαντι με εχει ζωην αιωνιον και εις κρισιν ουκ ερχεται, αλλα μεταβεβηκεν εκ του θανατου εις την ζωην» (Ιωάννης 5/ε΄ 24).

Είναι σαφής ο Αόριστος χρόνος που χρησιμοποιείται εδώ. Αυτός που πιστεύει στον Χριστό, (και αυτό φαίνεται από τα έργα του και από την αγάπη του και η περίοδος που μπορεί να το επιτύχει αυτό, ισχύει ως τον θάνατό του), ΗΔΗ ΜΕΤΕΒΗ από τον θάνατο στη ζωή. Γι αυτούς η κρίση έχει τελειώσει. Αυτούς τους αποκαλούμε αγίους.

Ελπίζω να σου φάνηκα χρήσιμος, και πράγματι χάρηκα για τη γνωριμία.

Όσο ζω θα σκέπτομαι, γιατί όταν θα πάψω να σκέπτομαι θα είμαι νεκρός.

NikromΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2003, 22:59:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλτατε Nikrom (αλήθεια το νεότερο σου "δημιούργημα" το χρονομέτρησες??),

βλέπω ότι δείχνεις ζωηρό ενδιαφέρον και για το τι γράφω σε.....τρίτους! Δηλαδή μέσα στις απίστευτες σου γνώσεις περί Γιαχβεδισμού είσαι ΚΑΙ συνήγορος! (βάβαια πάντοτε ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΣ, όπως και οι θεουργοί της Χριστολογίας. Μαθαίνεις!)

"Ένδοξη" ιστορία 1700 ετών (εννοείς τον σκοταδισμό και τον μεσαίωνα του Ρωμαιοχριστιανισμού δηλαδή), Ορθή πίστη (ναί το ξέχασα, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ας είναι πολυ περισσότεροι, "ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ" που....βρήκατε ΕΣΕΙΣ. Ρέ για δές τύφλα που έχει ο δυτικός, και όχι μόνο, κόσμος!), ΔΕΝ συμφωνείτε με τον καισαροπαπαισμό (αλλά απο τότε που γίνατε ΚΟΣΜΙΚΗ εξουσία κολλήσατε ΣΑΝ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ στον κόρφο του κοσμάκη. Τράπεζες, επιχειρήσεις, επενδύσεις στο ΧΑΑ, ασφαλιστικές εταιρείες, παρεμβάσεις στην πολιτική, αναθεματισμοί πολιτικών και άλλα πολλά...όχι, όχι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ..."ΕΝΔΟΞΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ!!)

Και το πιό ωραίο: μιλάτε για ΠΟΡΝΕΙΑ!!!! Ποιοί μιλάνε για κτηνοβασία? Μήπως θέλεις να σου παραθέσω τον νόμο του θρησκόληπτου Βυζαντίου περί κτηνοβασίας και άλλων ανωμαλιών?? (Γιατί άραγε ΤΟΣΗ σπουδή....)

Βέβαια, ΝΑ ΜΗΝ ρίξουμε καμιά ματιά στις ΑΠΑΝΩΤΕΣ ανωμαλίες της Α.Γραφής (η...παρτ.... της ηθικότατης οικογένειας ΛΩΤ, ο προαγωγός Χαλδαιομάγος ΑΒΡΑΑΜ με το "λουλούδι" ΣΑΡΑ, και ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ, αλλά άντε να μήν αηδιάσουμε με τα ΙΕΡΑ σου κείμενα!)

Και κάτι ακόμα_ τον συλλογισμό μου (γιατί μιλάς ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΔΙΑΒΑΣΜΑ) για το πλαστό γενεαλογικό δέντρο του Μεσσία το....πέρασες με...ελαφρά πηδηματάκια! Ξαναδιάβασε λοιπόν, και ΑΝ πιάσεις τίποτα τα λέμε.

Όσο για τις άλλες σου γνωστές αερολογίες και "ατάκες", θα σου πώ ότι έχουμε πολυ δρόμο μπροστά μας ακόμα. Τα στοιχεία που αναφέρω θα τα παραθέσω, ΜΗΝ ΙΔΡΩΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ. Πάντως συγκρατήσου, γιατί είναι και καλοκαίρι και θα πάθεις και τίποτα βρέ αδερφέ!

Shalom, πνευματικό μεγαλείο!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2003, 02:50:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλτατε Mercury,

Νομίζω ότι πράγματι έχεις δίκιο. Όντως κάπου «χάθηκα» στο forum. Απαντώ λοιπόν έστω και με καθυστέρηση στην ερώτηση σου περί του Ωριγένη.

Κατ’αρχάς να πω ότι το αντεπιχείρημα του gigeni το βρίσκω ενδιαφέρον. Έχει την λογική του, και στον συγκεκριμένο επαναστάτη μάλλον κολλάει το προφίλ του δικτατορίσκου.

Τώρα σε σχέση με τα υπόλοιπα που αναφέρεις, δηλαδή το εάν είπε το Α ή το Β και οι άλλοι (όχι κάποιοι τυχαίοι, αλλά ο βασικός κορμός του ιερατείου!) παρερμήνευσαν τα λόγια Του, θα πω πολύ απλά ότι εμένα με ενδιαφέρει ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Δεν θα σταθώ στο ΧΥ συμβολικό νόημα (το οποίο, σύμφωνα και με τις αμέτρητες αιρέσεις ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, χωράει πολλές και ποικίλες ερμηνείες!) των ΟΠΟΙΩΝ κειμένων, διότι ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ οι αυτόκλητοι εκπρόσωποι του Γιαχβέ στην……όποια τέλος πάντων «ορθή ερμηνεία» των συμβολισμών, αλλά ούτε και στη μεταφυσική κατάσταση του ατόμου.
ΚΟΣΜΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ, γίνανε ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, απέκτησαν τεράστια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ εκατομμύρια ανθρώπους που απλά είχανε άλλες τοπικές παραδόσεις από τις δικές τους (και για κακή τους τύχη δεν θέλανε τον «Χριστό της Αγάπης»!) και διαστρέβλωσαν την ιστορία πουλώντας….. ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ της ελληνοχριστιανικής παιδείας!

Δεν πρόκειται λοιπόν να εγκλωβιστώ σε μεταφυσικές ερμηνείες και να τους την χαρίσω. Η «παιδεία» που πουλάνε και συντηρούνε, καθώς και οι Ιουδαϊκές αηδίες που παραδειγματίζονται για την εκτέλεση των «ιερών» τους στόχων, ευθύνονται για τις ζημίες που παθαίνει κανείς. ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Ωριγένης ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ (ΕΝΑΣ πάντως μόνο δεν ευνουχίστηκε!) .

Και για να αντιληφθούμε λίγο καλύτερα ότι το παράδειγμα του Ωριγένη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΠΟΥ ΤΑΧΑ «ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ» Ο ΧΥ…. «ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ» ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ των Χαλδαιοεβραίων θεουργών, με ΤΡΑΓΙΚΑ αποτελέσματα, ας δούμε λίγα παραδείγματα από μία άλλη ΜΑΣΤΙΓΑ των «λαθεμένων συμβολισμών»: ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΑΣΚΗΤΙΣΜΟ.

Η νέα Ιουδαϊκή αίρεση των Χριστιανών κατάφερε, με την επιβολή του καισαροπαπισμού, να αναστρέψει αξίες και πρότυπα πανάρχαια τα οποία και ξεπέσανε ανεπανόρθωτα. Η υπερηφάνεια θα αντικατασταθεί από την ταπείνωση, η χαρά της ζωής από την λύπη και τη μελαγχολία, ο αθλητισμός θα γίνει μοναχισμός, ο ήρωας μάρτυρας, η έρευνα άλογη πίστη, το θάρρος φόβος, και η λογική και το κριτικό πνεύμα παράνοια. ΕΡΗΜΙΤΕΣ, ΣΠΗΛΑΙΟΒΙΟΙ, ΑΝΑΧΩΡΗΤΕΣ-ΑΣΚΗΤΕΣ και ΤΡΩΓΛΟΔΥΤΕΣ θα αποτελέσουνε ξαφνικά τους εκφραστές των «νέων συμβολισμών» αλλά και ταυτόχρονα το πρότυπο του μεσαιωνικού ανθρώπου που θα «ακολουθήσει» τη νέα ασιατική λαίλαπα!

ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ που κυριαρχούσε και διαπότιζε την νέα αίρεση του Ιουδαϊσμού, οδήγησε τους μοναχούς-ασκητές ΣΕ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ.

· Ο Αιγύπτιος ασκητής Παχώμιος ΜΑΣΤΙΓΩΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ !!!
· Ο Βησσαρίων αυτοβασανιζόταν με αγκάθια ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ !!!
· Ο Άγιος Αντώνιος ο Μέγας, αιγυπτιακής καταγωγής, πέρασε τη ζωή του μέσα σε μια σπηλιά της Ερυθραίας, προσευχόμενος στον Γιαχβέ. Στο διάστημα που ασκήτευε ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕ ΕΝΔΥΜΑ (!) ΔΕΝ ΕΠΛΥΝΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ (!!) ΚΑΙ ΤΡΕΦΟΤΑΝ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙ (!!!) . ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ.
· Ο εκ Σαξωνίας Άγιος Γορδικός τρεφόταν αποκλειστικά με ΣΑΠΙΟ ΦΑΓΗΤΟ !!!
· Η καλόγρια Ελισάβετ ΕΠΙΝΕ ΤΑ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΥΛΑΒΕΙΑ !!!
· Ο Σύριος Βαραδάτος ζούσε μονίμως μέσα σε ένα σάκκο ΜΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΕΠΝΕΕ, ΤΡΕΦΟΤΑΝ, ΟΥΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΦΟΔΕΥΕ !!!
· Ο Μακάριος ο Αλεξανδρινός, δεμένος πάντοτε με αλυσίδες βάρους σαράντα και πλέον κιλών, ΖΟΥΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΗΓΑΔΙ ΑΛΕΙΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΥΓΕΣ !!!
· Ο όσιος Συμεών ο Στυλίτης πέθανε, αφού έζησε επί σαράντα χρόνια ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΤΥΛΟΥΣ, ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΚΗΡΎΤΤΟΝΤΑΣ….ΤΟΝ «ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»! ΑΦΗΝΕ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΟΥ. Ο θάνατος του ήταν φρικτός και επήλθε, ΑΦΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΣΤΥΛΟ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ !!!

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΑ, ΧΑΣΑΝΕ ΑΡΑΓΕ ΤΟΝ…ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΕ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΕΝΑΡΕΤΟ ΒΙΟ? ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ….Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ «ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΩΝ»!!

Υπάρχουνε αρκετά ακόμα παραδείγματα νοσηρών εγκεφάλων που ξεπερνούν κάθε αρρωστημένη φαντασία. Άλλοι ΣΤΑΥΡΩΝΟΝΤΑΝ, ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΝ, ΕΤΡΩΓΑΝ ΚΟΠΡΑΝΑ, ΕΠΙΝΑΝ ΞΥΔΙ ΑΝΤΙ ΝΕΡΟΥ και άλλα πολλά «εργαλεία» προς τον ενάρετο δρόμο του Γιαχβέ!
Το αποτέλεσμα αυτών των μεθόδων αλλά και «Άγίων», προς παραδειγματισμό των νέων ανθρώπων που μπλέκονται στα δίχτυα των εμπόρων της μεταθανάτιας σωτηρίας, είναι χιλιάδες θύματα που καταντούν ανέραστα, άγαμα, εχθρικά προς τις οικογένειες τους, άβουλα θύματα ΑΜΕΙΛΙΚΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ.

Ο μοναχισμός (μας θυμίζει άραγε τίποτα από την ένδοξη αρχαία ΕΛΛΑΔΑ αυτή η ασιατική λαίλαπα??) μαζί με τα «ιδεώδη» που πρεσβεύει καθώς και την ιουδαϊκή «παιδεία» που εμποτίζει τα μυαλά των νέων, στάθηκε επιπλέον ΠΑΝΤΟΤΕ παλικάρι και παράδειγμα προς μίμηση για κάθε ΠΑΤΡΙΩΤΗ: όταν ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ στρατιώτες υπερασπίζονταν τη βασιλεύουσα, ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ !!!

Δεν συμφωνώ λοιπόν φίλτατε Mercury με την ερμηνεία που αποδίδεις στον ευνουχισμό του Ωριγένη και τα όποια «πραγματικά αίτια». Ο Ωριγένης, όπως και εκατοντάδες άλλοι, επηρέασαν, διαμόρφωσαν και γενικότερα δηλητηρίασαν με τον αρρωστημένο τους νου ΤΟΝ ΥΓΙΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ. Βεβαίως το ίδιο συνέβη και σε άλλα έθνη, εγώ όμως ενδιαφέρομαι πρώτα για την άγια γη των Ελλήνων.

Διότι, η εχθρότητα π.χ. που καλλιεργήθηκε για το ανθρώπινο σώμα, τη σεξουαλική σχέση και τον έρωτα, οδήγησε το χριστιανικό «ποίμνιο» ΝΑ ΜΙΣΗΣΕΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ- ΜΗΤΕΡΑ, ταυτίζοντας την με το σατανά!
Οι «συμβολισμοί» χωράνε πολύ συζήτηση. Αλλά η λαίλαπα του ιουδαιοχριστιανισμού ήτανε και είναι ξεκάθαρη στο «μήνυμα» της: επιβολή του δόγματος ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ, και όπου δεν μας παίρνει πουλάμε «συμβολισμούς». Τα αποτελέσματα των «θεάρεστων έργων» τους μιλάνε από μόνα τους!

Ελπίζω να σου απάντησα την ερώτηση σου.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2003, 13:18:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημερα και συγνωμη για την απουσια μου αλλα ειχα καποια προβληματακια που επρεπε να λυσω.

Βλεπω πως η συζητηση πηρε αλλη τροπη απο αυτη που ηθελα να δωσω οταν ανοιξα το θεμα,το προβλημα που παρουσιαζετε τωρα ειναι οτι οταν λεμε για τον ταδε μαρτυρα η αγιο η οσιο και αυτα που εκανε αμεσως οι υποστηρικτες του γιαχβε λενε οτι αυτοι δεν καταλαβαν το νοημα του γιαχβεπνευστου λογου και εκαναν οτι εκαναν.

Μας λενε οτι η θρησκεια αυτη διδαξε την αγαπη αλλα αυτο δεν φαινετε πουθενα,ουτε στην π.δ. ουτε στην κ.δ. ουτε και στα επομενα εργα της εκλησιας.

καποιος ειπε οτι η εκλησια ποτε δεν εκανε διογμους εναντιον των εθνικων οπως ειχε ονομασει τους πιστους του δωδεκαθεου, καλο θα ειταν να δει τους αναθεματισμους που ειναι γραμενοι στο ιερο τους βιβλιο και να δει και τα διαταγματα που ειχε βγαλει ο ιουστιανος που ελεγαν οτι οποιος εμενε πιστος στη παλια θρησκεια θα εχανε την περιουσια του και την δουλεια του και θα τον βασανιζαν μεχρι να αλλαξει την πιστη του.

Αν θελετε μπορειτε να διαβασετε ποσο πολυ αγαπησαν οι αποστολοι τους αλοθρησκους στις επιστολες του ιωανη στιχοι 12-17 (οχι φιλια με τον αμαρτωλον κοσμο)και στους στιχους 18-29(αποφυγη των αιρετικων και αφοσιωσις εις τον χριστο)καλο θα ηταν να διαβαζετε το αρχικο κειμενο και οχι την μεταφραση γιατι εκει εχουν προστεθει κοματια που προσπαθουν να καληψουν και να διαστρευλοσουν τα λεγομενα των εβραιων που τα εγραψαν για να ειναι πιο ευπεπτα απο (τα προβατα τα ψαρια τους δουλους και τους μωρους)οπως αποκαλει ο χριστος τους πιστους του.

Τωρα θα μου πειτε τι περιμενεις απο καποιους που τους λενε οτι ο κοσμος τους θα καταστραφει (δευτερα παρουσια)και αυτοι περιμενουν πως και πως αυτη τη μερα,οταν τρεχουν καθε φορα που βγενει σε λαικο προσκυνιμα καποια εικονα η οστα αγιου η οτι αλλο και πευτουν κατω και χτυπιουντε και περιμενουν ενα θαυμα,αλλα συμφωνα με αυτα που ειπε ο χριστος στους μαθητες του οταν καταραστικε μια συκια που δεν εκανε συκα σε εποχη που δεν καρποφορουσε για να φαει και αυτη ξεραθηκε,ειπε στους μαθητες του οτι οποιος εχει πιστη σε μεγεθος οσο και ενας κοκος συταριου θα μπορει να κινει βουνα,βλεπουμε λοιπον οτι ολλοι αυτοι δεν εχουν καθολου πιστη.

βεβαια αν κανουμε και τον απλο συλογισμο οτι ο χριστος δεν μπορει να μην γνωριζε ποτε βγαινουν συκα το ολο σκηνικο αποσκοπουσε αλλου αν σκεφτητε οτι η συκια ηταν ενα απο τα ιερα δεντρα του διονισου.

Το αλλο αστειο της υποθεσης ειναι οτι ολλοι που υποστηριζουν τον χριστο δεχονται οτι λεει η εκλησια χωρις να το σκεφτουν αν ειναι σωστο η λαθος και αποριπτουν ολλα τα αλλα ως ψεματα π.χ. δεχονται την συληψη του χριστου απο την παναγια με τον κρινο αποριπτουν το ιδιο γεγονος που εγινε μερικες χιλιετιες πριν (βλεπε συληψη αρη απο ηρα)δεχονται οτι ο αγιος γεωργιος σκοτωσε τον δρακο αποριπτουν το ιδιο γεγονος απο τον απολων δεχονται τον σαμψων αποριπτουν τον ηρακλη το ποιο καλο ειναι οτι αυτα που υποτυθετε οτι διδαξε ο χριστος τα ειπε μερικους αιωνες νωριτερα ο βουδας αλλα κανενας τους δεν θελει να λεγετε βουδιστης αλλα χριστιανος και μην βγει κανενας τωρα και μου πει οτι εχω λαθος γιατι αν εκανα θεμα το πραγματικο προσωπο του βουδα δεν θα εβγενε κανεις τους να τον υποσυριξει με τοσο σθενος οπως κανουν τωρα.

ολλα αυτα ειναι λογικα αν σκεφτει κανεις οτι μεγαλωσαν μεσα στην προπαγανδα του γιαχβεδισμου δειτε απο ποτε ξεκιναν και διδασκουν τα παιδια την π.δ. ως βιβλιο θρησκευτικων και πειτε μου αν αναφερουν τις αλλες θρησκειες και πως τις αναφερουν.


Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2003, 15:41:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ ωραία φίλοι μου. Να που η συζήτηση άρχισε να παίρνει πιο λειτουργική πορεία. . . . . . .Μπούμ. . . .Όποιος βιάζεται σκοντάφτει

Φίλε Nikrom, μια και βιάζεσαι να φύγεις θα είμαι σύντομος. Με το μύνημα σου που απευθύνεται σε μένα, μου δημιούργησες πιο πολλές απορίες παρά μου έλυσες. Το μόνο που ξεκαθάρισες είναι η ύπαρξη της κρίσης (Προσωρινή, αιώνια, πριν τον θάνατο, μετά τον θάνατο, απουσία κρίσης για τους αγίους και όσους πιστεύουν κλπ).
Ποιός θα την κάνει όμως φίλε μου; Ο πατέρας ή ο υιός ή ο Πέτρος ή ο καθένας μας μόνος του ή αυτή θα επέλθει αυτόματα ως διά μαγείας; ΠΟΙΟΣ;

Αν μου το ξεκαθαρίσεις αυτό και μου δώσεις το δικαίωμα, θα σε ρωτήσω και άλλα, μια και είπες ότι απαντήσεις υπάρχουν, απλά εμείς δεν ψάξαμε εκεί που πρέπει. Ε λοιπόν εσύ μου φαίνεσαι κατάλληλος για απαντήσεις. Αλλά βιάζεσαι να φύγεις. Δεν την ήξερα εγώ την τύχη μου; Νάτην πάλι

Ελεύθερος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Skorpina
Μέλος 2ης Βαθμίδας


236 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2003, 18:19:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Skorpina  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλε μου φιλε Ελευθερε εγω οπως βλεπεις δεν εφυγα,ειμαι εδω ακομη και σε παρακολουθω με ενδιαφερον

Ακομη κι αν εξακολουθω να διαφωνω μαζι σου.Θα απαντησω ταπεινα στην ερωτηση σου κι αν εχει διαφορετικη αποψη ο φιλος Νikrom κι αν θελει φυσικα ας μας την καταθεσει.

Η κριση γινεται με την Δευτερα Παρουσια απο τον Υιο,αλλα με την Τριαδικη υποσταση αφου Πατηρ,Υιος και Αγιο Πνευμα ειναι Ενα!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Mercury
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Netherlands
781 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 00:15:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Mercury  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους,

Αφού ευχαριστήσω το φίλο Πασχάλη γιά την απάντηση του στο ερώτημα μου,καθώς και τον αγαπητό Schwabe γιά τις όμορφες σκηνές από τη μοναστική και ασκητική ζωή που τόσο γλαφυρά μας περιέγραψε θα συνεχίσω,κρατώντας την υπόσχεση μου,με την παράθεση ενός αποσπάσματος από το βιβλίο του Πήτερ Ουσπένσκυ, 'Αναζητώντας τον κόσμο του θαυμαστού'(εκδ.Πύρινος Κόσμος)

Όπως είπα στο προηγούμενο μου μήνυμα στο συγκεκριμένο απόσπασμα ο Ελληνοαρμένιος μυστικιστής και φιλόσοφος Τζώρτζ Γκουρτζίεφ παραθέτει την άποψη του σχετικά με τα Ευαγγέλια προχωρώντας σε μιά ερμηνεία του Μυστικού Δείπνου,που σε άλλους θα φανεί απίστευτη και σε άλλους ίσως σοκαριστική.
Να επαναλάβω αυτό που είπα και στο προηγούμενο μήνυμα μου,οτι δηλαδή δεν υιοθετώ αυτή την άποψη,ωστόσο δεν παύω να τη βρίσκω άκρως ενδιαφέρουσα.
Η πιο πλήρης ιστοσελίδα που βρήκα στο διαδίκτυο σχετικά με τους G.I.Gurdjieff και Peter Ouspensky ήταν αυτή

http://www.promart.com/ISOTM.html#G.I.Gurdjieff

....................................................................
(σελ.159)
Κάποιος τον ρώτησε κάποτε,σε μιά συζήτηση,αν υπάρχει τίποτε το πραγματικό που να οδηγεί κάπου στίς διδασκαλίες και στις ιεροτελεστίες των σημερινών θρησκειών.

"Και ναι και όχι",είπε ο Γ. "Φανταστείτε ότι καθόμαστε εδώ και ανοίγουμε μιά συζήτηση με θέμα τις θρησκείες'και ότι η υπηρέτρια,η Μάσα,ακούει τη συζήτηση μας.Αυτή,βέβαια ,την καταλαβαίνει με το δικό της τρόπο και επαναλαμβάνει αυτά που κατάλαβε,στο θυρωρό,τον Ιβάν.Ο θυρωρός,ο Ιβάν,τα κατάλαβε,πάλι,με το δικό του τρόπο και επαναλαμβάνει αυτά που κατάλαβε,στον αμαξά τον Πέτρο,το γείτονα.Ο αμαξάς,ο Πέτρος,πηγαίνει στο χωριό και διηγείται στους χωρικούς αυτά που λέει η καλή κοινωνία της πόλης.Έχετε την εντύπωση οτι αυτά που θα του πει θα έχουν την παραμικρή σχέση μ΄αυτά που είπαμε?
Αυτή ακριβώς είναι η σχέση ανάμεσα στις υπάρχουσες θρησκείες και σ΄αυτό που ήταν κατά την προέλευση τους.Παίρνουμε τις διδασκαλίες,τις προσευχές,τις τελετουργίες,όχι από πέμπτο,αλλά από εικοστό πέμπτο χέρι και,φυσικά,όλα σχεδόν έχουν διαστρεβλωθεί σε σημείο που να μην αναγνωρίζονται΄καθετί το ουσιαστικό έχει λησμονηθεί εδώ και πολύ καιρό.

Σε όλα π.χ τα χριστιανικά δόγματα,μεγάλο ρόλο παίζει η παράδοση του Μυστικού Δείπνου,του τελευταίου δείπνου του Ιησού με τους μαθητές του.Λειτουργίες και ολόκληρη σειρά από δόγματα,τελετουργίες και μυστήρια έχουν εδώ την προέλευση τους.Αυτή η παράδοση υπήρξε αφορμή για σχίσματα,για τη διαίρεση των Εκκλησιών,για το σχηματισμό αιρέσεων.Πόσοι δεν θανατώθηκαν γιατί αρνιόντουσαν να δεχτούν τούτη ή εκείνη την ερμηνεία.Αλλά στην πραγματικότητα κανείς δεν καταλαβαίνει τι ήταν ακριβώς ο Μυστικός Δείπνος,ή τι έκανε ο Ιησούς και οι μαθητές του εκείνο το βράδυ.Δεν υπάρχει εξήγηση που να έχει έστω και την παραμικρή σχέση με την αλήθεια,γιατί αυτά που είναι γραμμένα στα Ευαγγέλια,έχουν,πρώτα απ΄όλα,διαστρεβλωθεί πολύ κατά την αντιγραφή και τη μετάφραση΄και ύστερα γράφτηκαν για εκείνους που γνωρίζουν.Γιά εκείνους που δεν γνωρίζουν,δεν μπορούν να εξηγήσουν τίποτε.Όσο περισσότερο προσπαθούν να τα καταλάβουν τόσο περισσότερο παρασύρονται σε λάθη.

"Για να καταλάβουμε τι έγινε στο Μυστικό Δείπνο,είναι πρώτα απ΄όλα απαραίτητο να γνωρίζουμε ορισμένους νόμους.
Θυμάστε τι είπα για το "αστρικό σώμα"?Ας τα συνοψίσουμε.
Οι άνθρωποι που έχουν "αστρικό σώμα" μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους από απόσταση χωρίς να καταφεύγουν στα συνηθισμένα φυσικά μέσα.Αλλά για να μπορεί να γίνει μια τέτοια επικοινωνία,πρέπει να δημιουργήσουν κάποια "σύνδεση" μεταξύ τους.Γιά το σκοπό αυτό,όταν πηγαίνουν σε διάφορα μέρη ή σε διάφορες χώρες,παίρνουν καμιά φορά,μαζί τους κάτι που να ανήκει στο άτομο με το οποίο θέλουν να επικοινωνούν΄κατά προτίμηση,αντικείμενα που έχουν έρθει σε επαφή με το σώμα του και είναι διαποτισμένα με τις εκρύσεις του και τα παρόμοια.Κατά τον ίδιο τρόπο,για να διατηρήσουν σύνδεση με ένα νεκρό,οι φίλοι του φύλαγαν αντικείμενα που του ανήκαν.Αυτά τα πράγματα αφήνουν,κατά κάποιο τρόπο,κάτι ίχνη πίσω τους,κάτι σαν αόρατα καλώδια ή νήματα που παραμένουν τεντωμένα στο χώρο.
Αυτά τα νήματα συνδέουν το δεδομένο αντικείμενο με το πρόσωπο-ζωντανό ή και πεθαμένο-στο οποίο ανήκε το αντικείμενο.Οι άνθρωποι το ήξεραν αυτό από τα πανάρχαια χρόνια και χρησιμοποίησαν αυτή τη γνώση με διάφορους τρόπους.

"Ιχνη της μπορούμε να βρούμε στα έθιμα πολλών λαών.Ξέρετε π.χ ότι αρκετοί απ΄αυτούς διατηρούν το έθιμο της αδελφοποιίας .Δύο άνδρες,ή και περισσότεροι,ανακατεύουν το αίμα τους στο ίδιο κύπελο και,μετά,πίνουν απ΄αυτό.Ύστερα θεωρούνται αδελφοί εξ αίματος.Αλλά το έθιμο αυτό έχει πιο βαθιές ρίζες.Αρχικά,ήταν μια μαγική τελετουργία για να δημιουργηθεί σύνδεση ανάμεσα σε "αστρικά σώματα"
Το αίμα έχει ειδικές ιδιότητες.Και ορισμένοι λαοί,πχ οι Εβραίοι,απέδιδαν ιδιαίτερη σημασία και μαγικές ιδιότητες στο αίμα.
Βλέπετε,λοιπόν,οτι αν έχει δημιουργηθεί σύνδεση ανάμεσα σε "αστρικά σώματα",τότε και πάλι,σύμφωνα με τις πεποιθήσεις ορισμένων λαών,δεν διακόπτεται με το θάνατο.

"Ο Χριστός ήξερε οτι έπρεπε να πεθάνει.Αυτό είχε αποφασιστεί από πριν.Το ήξερε και το ήξεραν και οι μαθητές του.Και ο καθένας τους ήξερε τι ρόλο θα έπρεπε να παίξει.
Αλλά,ταυτόχρονα,ήθελαν να δημιουργήσουν ένα μόνιμο δεσμό με το Χριστό.Και γι΄αυτό το σκοπό,τους έδωσε το αίμα του να πιούν και τη σάρκα του να φάνε.Δεν ήταν καθόλου άρτος και οίνος,αλλά πραγματική σάρκα και πραγματικό αίμα.

"Ο Μυστικός Δείπνος ήταν μια μαγική τελετουργία παρόμοια με την "αδελφοποιία" για τη δημιουργία σύνδεσης ανάμεσα σε "αστρικά σώματα" Αλλά πόσοι είναι αυτοι,στις σημερινές θρησκείες,που το ξέρουν αυτό και που καταλαβαίνουν το νόημα του?Όλα αυτά έχουν λησμονηθεί από καιρό και σε όλα έχει δοθεί ένα τελείως διαφορετικό νόημα.Οι λέξεις έχουν παραμείνει,αλλά το νόημα τους πάει καιρός που χάθηκε"

Η ομιλία αυτή,και ιδιαίτερα η κατάληξη της,προκάλεσε πολλές συζητήσεις στις ομάδες μας.Πολλοί ένιωσαν αποτροπιασμό γι΄αυτά που είπε ο Γ. για το Χριστό και το Μυστικό Δείπνο'άλλοι,αντίθετα,ένιωσαν σ'αυτά που είπε μια αλήθεια που δε θα μπορούσαν ποτέ να τη βρουν μόνοι τους.

....................................................................

If you help others,you will be helped,
perhaps tommorrow,perhaps in 100 years,
but you will helped.
Nature must pay off the debt...It is a mathematical law
and all life is mathematics.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 00:29:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου Skorpina,
μη με παρεξηγείς, απλά προσπαθώ να αποδείξω το παράλογο της χριστιανικής δοξασίας, κάτι το οποίο θεωρώ ως χρήσιμο για τους ανθρώπους. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
Αφού η κρίση θα γίνει από τον υιό μετά τη δευτέρα παρουσία, τότε τον φόνο του Ανανία και της Σαπφείρας ποιός τον έκανε; Ο Πέτρος λέει ο θεός. Εσύ λες ότι η κρίση και άρα και η καταδίκη, θα γίνουν μετά την δευτέρα παρουσία. Επομένως η θέση σου μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ή εσύ έχεις λάθος ή ο Πέτρος. Διότι ο Πέτρος θέλει να μας παρουσιάσει δυό φόνους ως κρίση και καταδίκη από τον θεό (Από το Άγιο πνεύμα κατ' ακρίβειαν αντί από τον υιό που λες εσύ). Και φυσικά πριν τη δευτέρα παρουσία. Δεν περιμένω να βρείς το θάρρος και να πεις ότι το λάθος το έχει ο Πέτρος και ότι αυτός είναι υπέυθυνος για τον φόνο εκείνων των δύο. Εκτός και αν. . . .επιτέλους πεσ' το βρε παιδί μου. Ναι ο Πέτρος τους σκότωσε και τους δυό. Είσαι έτοιμη για κάτι τέτοιο; Skorpina χρειάζεται πολύ θάρρος για να αντιμετωπίσουμε τον χθεσινό εαυτό μας.

Αλλά ας μη βιαζόμαστε. Ας περιμένουμε και τον Nikrom. Μπορεί να σκεφτεί καμιά άλλη λύση.

Α! Skorpina. . . .Αν ο Πατήρ, ο υιός και το Άγιο πνεύμα είναι ένα, τότε ποιός πατήρ έδωσε το δικαίωμα κρίσης σε ποιόν υιό, όπως μας λέει η καινή διαθήκη; Το πήρε το δικαίωμα από τον εαυτό του και τό 'δωσε στον εαυτό του; Δεν είναι παράλογο και που μας το αναφέρει έστω;

Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 02:42:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Την καλησπέρα μου σε όλους...

Φίλε Schawbe...
Σε βλέπω ΠΟΛΥ ΑΠΟΛΥΤΟ και αυτό είναι δείγμα (αν μη τι άλλο) ημιμάθειας και ΜΟΝΟΜΕΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ...
Δηλαδή ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΗΞΕΡΕ...

Δε θέλω να σε προσβάλω, κάθε άλλο...
Σου εφιστώ τη προσοχή, ότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ όπως ΦΥΣΙΚΑ δε μπορεί να είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ, όταν ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ την τάδε ή τη δείνα άποψη, φιλοσοφία, θρησκεία, στοχασμό κλπ κλπ...
ΑΡΑ ας ΜΗΝ ομιλούμε ΑΠΟΛΥΤΑ, μιάς και ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ως πρός το θέμα (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) θα μπορούσε ή καλύτερα ΘΑ ΕΙΧΕ το δικαίωμα να μιλά έτσι ΑΠΟΛΥΤΑ....

Σου άρεσε βλέπω ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ από τον Γηγενή "δικτατορισκος" ως πρός το πρόσωπο του Ιησού...
Αν μπορείς, αιτιολόγησε την θέση σου αυτή, μιάς και ο Γηγενής που τη παρέθεσε πρώτος, ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΕΙ...

Στα περί Ωριγένη, είσαι και εδώ ΛΑΘΟΣ...
Και πολύ περισσότερο είσαι ΛΑΘΟΣ όταν μεταφέρεις (αλήθεια ως αποδείξεις τα μεταφέρεις;) τη συζήτηση ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ, αυτό του ΑΣΚΗΤΙΣΜΟΥ και ΑΝΑΧΩΡΗΤΙΣΜΟΥ...
Ας μείνουμε λοιπόν στο θέμα μας...
Ας ΜΗΝ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΟΥΜΕ όταν έχουμε σκοπό να είμαστε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ...

Στο τελευταίο μήνυμά μου ανέφερα μια ΡΗΤΟΡΙΚΗ ερώτηση:

quote:
Πώς όμως ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ θα ξυπνίσει;;;
Ποιόν τρόπο ΕΣΥ προτίνεις φίλε μου;;;
Να ΑΦΗΣΟΥΜΕ το νήν ΙΕΡΑΤΕΙΟ και να ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ένα ΑΛΛΟ στο κόρφο ΜΑΣ;;;

Να ποιά είναι η "ΛΥΣΗ" με την οπτική που σου εξέθεσα και προηγουμένος...
Να μάθει ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ότι ΜΕΣΑ στα κείμενα, τα ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, υπάρχει ΣΟΦΙΑ & ΓΝΩΣΗ, τα οποία βρίσκονται εκεί μέσα υπο την ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ & την ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ και σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ με τη ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ...Θα ήθελα ΑΠΛΑ να προσθέσω σε ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ με το να δυιλίζουν κουνούπια και να καταπίνουν καμήλες και ανφέρομαι ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΦΑΤΡΙΕΣ, ένθεν και ακίθεν, ΠΩΣ ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ να δίνατε τις ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ σε όσα ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ, ειδικά όταν αυτά που ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΑΙ να τους προσάψετε, έχουν ΗΔΗ εφαρμοστεί απο εκείνους που τόσο ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ....

Δηλαδή οι Αρχαιόπληκτοι ΦΩΝΑΖΟΥΝ: Στη Π.Διαθήκη υπάρχει σωρεία ΑΙΜΟΜΗΚΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ...
Ας μας εξηγήσουν ΤΟΤΕ το ΓΙΑΤΙ η Ελληνική Μυθολογία είναι ΓΕΜΑΤΗ απο τις ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΑΞΕΙΣ;;;

Οι Χριστιανόπληκτοι ΦΩΝΑΖΟΥΝ: Στην Αρχαία Ελλάδα, πράτανε ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ...
Ας μας εξηήσουν ΤΟΤΕ το ΦΑΙΝΟΜΕΟ ΑΥΤΟ στα δικά τους κείμενα;;;

Τι θέλω ΑΠΛΑ να πώ;;;
Πώς ΑΝ φίλοι μου, μένετε ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, τότε ΠΑΝΤΑ θα μείνετε σε τέτοιου είδους "αγκάθια"....
Και να ξέρετε ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ για να προχωρήσετε πιό πέρα, ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΤΕ ΤΟ "ΠΝΕΥΜΑ" ΥΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΛΑΩΝ...

Ξαναμίλησα για την ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ...
Καμία μα ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑ...
Οκ...
Θέλετε να βλέπετε την αγκίθα στο μάτι του άλλου, αλλά να ΜΗΝ βλέπετε το ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΟΚΑΡΙ μέσα στο μάτι σας...

Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ, είναι να ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...
Μπορείτε να μου δείξετε ΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΣΜΑ που να εξήγαμε απο τον παρόντα διάλογο;;;

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μανόλης
Νέο Μέλος


32 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 09:30:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Μανόλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κύριε schwabe,
οι αμαρτίες που γράφετε ότι έγιναν από χριστιανούς δεν έχουν καμία σχέση με τη διδασκαλία του Χριστού. Αν ήταν η διδασκαλία του Χριστού τέτοια ή αν έκανε ο Χριστός τέτοιες αμαρτίες, τότε μπορούσατε να αναφέρετε τέτοια παραδείγματα. Τώρα, όμως, δεν μπορείτε γιατί εμείς τα ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΜΑΡΤΙΕΣ. Ουδείς αναμάρτητος, λοιπόν, εκτός το Χριστό. Ακόμη και οι Άγιοι αμάρτησαν.
Υ.Γ. Αν καταπιάνεστε με θέματα που δε γνωρίζετε, το πιο πιθανό είναι να γίνεστε ρεζίλι. Εκτός και αν έχετε την εξυπνάδα να παραδέχεστε τα λάθη και την άγνοιά σας...
Αν άλλοι σας τα είπαν, οφείλετε να βρείτε την αλήθεια και να μη δέχεστε πλέον ό,τι σας λένε, αν πρώτα δε ρωτήσετε και τη γνώμη κάποιου τρίτου. Έρευνα, λοιπόν. Έρευνα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 10:39:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
{Φίλτατε Κέλσο, δέχομαι την κριτική σου και πράγματι νομίζω ότι-δυστυχώς- έτσι «βγαίνει» προς τα έξω η τοποθέτηση μου. Θέλω απλά να πέσουνε οι μάσκες που φοράνε και δουλεύουνε «ψιλό-γαζί» τον κοσμάκη πουλώντας σωτηριολογία και μοναδικότητες. Όσο για το παράδειγμα με τον ασκητισμό και τους αρρωστημένους του ιδρυτές, το έθεσα ως ΕΝΑ από τα πολλά και άθλια αποτελέσματα που επιφέρει η «πίστη» στην τοπική παράδοση και τα χαλκευμένα «θεόπνευστα» έργα των Χαλδαίων μάγων. Σε ευχαριστώ για την κριτική σου πάντως. }

Ο ΨΕΥΔΟ-ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΔΥΜΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ

«Χαίρε Δίδυμε, δεύτερε Χριστέ μου.» ( Ευαγγέλιο του Βαρθολομαίου, 2ο απόσπασμα)

Μετά το ανελέητο κόψε-ράψε των Ευαγγελίων που έλαβε χώρα κυρίως μεταξύ 4ου και 5ου αιώνα, προς αποκατάσταση του ιδανικού προφίλ που έπρεπε να έχει ο «δικός τους» Χριστός, πολλά Ευαγγέλια και άλλα κείμενα είτε «ξεχάστηκαν» είτε έπρεπε πλέον να χαρακτηριστούμε ως……. πλαστά!

Μέσα στα Ευαγγέλια γίνεται λόγος για κάποιον μυστηριώδη Δίδυμο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ. Πρόκειται για τον Θωμά τον λεγόμενο Δίδυμο (κατά Ιωάννη 11.16 και 20.24)
Στα ελληνικά της εποχής «δίδυμος» σημαίνει ακριβώς «δίδυμος αδελφός». Έτσι, ο Θωμάς είναι ο δίδυμος αδελφός κάποιου προσώπου, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. Το αίνιγμα μπερδεύεται ακόμα πιο πολύ από την στιγμή που παρατηρούμε ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΩΜΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΔΥΜΟΣ. Η σημασία του ονόματος στα εβραϊκά είναι επίσης «δίδυμος» (ενικός taoma και πληθυντικός taomin).
ΕΤΣΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ (11.16 & 20.24) «Θωμάς ο λεγόμενος Δίδυμος», ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΙΔΙΩΜΑΤΙΣΜΟΣ που πάει να πει «Δίδυμος ο λεγόμενος Δίδυμος».
Ο Θωμάς αναφέρεται ως Απόστολος από τον Μάρκο (3.18), τον Λουκά (6.15), και τις Πράξεις (1.13), ενώ μόνον ο Ιωάννης (11.15 & 20.24) τον χαρακτηρίζει Δίδυμο.
Εάν ανατρέξουμε στην Εκκλησιαστική Ιστορία του Ευσέβιου της Καισάρειας (Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ) διαβάζουμε τα αποσπάσματα που αναφέρονται στον Θωμά:
1) Βιβλίο Α’, κεφ.ΧΙΙΙ, ο Θωμάς αποστέλλει τον Θαδδαίο στον Αβγάρ, σελ.4 και 11
2) Βιβλίο Β’, κεφ. Ι, σελ. 6, το ίδιο με το προηγούμενο
3) Βιβλίο Γ’, κεφ. Ι, σελ. 1, ο Θωμάς κηρύσσει το Ευαγγέλιο στους Πάρθους
4) Βιβλίο Γ’, κεφ. ΧΧΧΙΧ, σελ. 4, Ο Παπίας ψάχνει για πληροφορίες γύρω από τον Απόστολο Θωμά
5) Βιβλίο Γ’, κεφ. ΧΧV, σελ. 6, ο Ευσέβιος μας λέει ότι ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ (!)
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε μία αναφορά του Ωριγένη:
O Ωριγένης μας διαβεβαιώνει ότι είχε στα χέρια του ένα παλαιό ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ, όπου γίνεται λόγος για κάποιον Ιησού Bar Aba. Για να δούμε λίγο καλύτερα αυτό το σημείο!
Έτσι, το όνομα του ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΛΗΣΤΗ Βαραββά, το οποίο αναφέρουν τα Ευαγγέλια, αναλύεται αναγκαστικά σε δύο λέξεις_ Α) bar, που σημαίνει «γιός», και Β) aba ,που σημαίνει ΔΥΟ διαφορετικά πράγματα στα εβραϊκά ανάλογα με την ορθογραφία: εάν γράψουμε aba με το γράμμα Alef στην αρχή, τότε η όλη φράση «Ιησούς Bar Aba» σημαίνει «Ιησούς γιός του Πατέρα». Αν όμως γράψουμε aba με το γράμμα Heith στην αρχή (προφέρεται σχεδόν το ίδιο!) τότε σημαίνει «ΙΗΣΟΥΣ, Ο ΓΙΟΣ Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ»!
Ποιος είναι αυτός ο κρυμμένος Γιός? Μήπως ο μυστηριώδης «Δίδυμος», ο «Thomas»?
Για να δούμε λίγα ακόμα «παράξενα» όμως…..

«…και ενώ έλεγαν αυτά τα πράγματα, ο Ιησούς ήταν όρθιος, ακούγοντας τους να μιλάνε μαζί, χωρίς αυτοί να ξέρουν ότι ήταν ο Ιησούς….εκείνη τη στιγμή, μεταμορφώθηκε εμπρός τους. Αποκαλύφθηκε σ’αυτούς. Μίλησε μαζί τους στην εβραϊκή γλώσσα, λέγοντας: «Χαίρε Πέτρε σεβάσμιε επίσκοπε μου, Χαίρε Θωμά δεύτερε Χριστέ μου…» (Ευαγγέλιο του Βαρθολομαίου, 2ο απόσπασμα)
Το παραπάνω απόσπασμα είναι καταπληκτικό φίλοι μου. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΘΩΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΙΣΤΟ!! Η μετάφραση του αποσπάσματος είναι από την σειρά των συριακών απόκρυφων, ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Στα εβραϊκά η παραπάνω φράση γίνεται: “Shalom taoma, Messiah sheni !”. Όσο για ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ, αυτό πλέον είναι γνωστό. ΛΕΓΟΤΑΝ ΙΟΥΔΑΣ! ( μεταξύ άλλων, τόσο ο Άγιος Εφραίμιος στους ύμνους του, όσο και ο χριστιανός απολογητής του 2ου αιώνα Τατιανός στο έργο του «Διατέσσαρον», του αποδίδουν αυτό ως το πραγματικό του όνομα!)

Και τώρα μερικές παρατηρήσεις και συλλογισμοί περί «κεκαλυμμένων» προσώπων και…..διδύμων.
Α) Μετά τη υποτιθέμενη Ανάσταση του Ιησού, η Μαρία η Μαγδαληνή ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ (κατά Ιωάννη 20.15), και τότε αυτός εξαφανίζεται, διότι φοβάται κάποιο κίνδυνο (!), ΠΡΑΓΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΓΙΑ ΕΝΑ….ΕΞΑΫΛΩΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ !
Β) ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΜΜΑΟΥΣ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. Και μόνο το βράδυ, όταν επαναλαμβάνει ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ και ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΔΕΙΠΝΟΥ, καταλαβαίνουν ότι πρόκειται…..για τον Χριστό! Μάλιστα, με τη έμφυτη αγάπη που έχουν όλοι οι Ανατολίτες για τα θαύματα, νομίζουν αμέσως ότι μεταμορφώθηκε, για να μην τον αναγνωρίσουν οι Εβραίοι και οι Ρωμαίοι (κατά Λουκά 24. 13-32). Τελικά, αποδεικνύεται ότι έχουν δίκιο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ!
Γ) Παρουσιάστηκε πάλι «με άλλη μορφή», σε δύο άλλους. Δεν τον αναγνώρισαν ούτε αυτοί (κατά Μάρκον 16.12) Και σε αυτή τη περίπτωση ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΣ, κρύβεται ακόμα, ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ!
Δ) Τέλος, αυτές οι «εμφανίσεις» έχουν όλα τα στοιχεία μιας ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ! Ο Ιησούς τρώει, και κατά συνέπεια χωνεύει την τροφή! Πράγμα που μια….. θεία οπτασία ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ (κατά Λουκά 24.38-43), διότι Η ΧΩΝΕΨΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΕΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΟΔΕΥΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ!!

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι:
A) Δεν τον αναγνωρίζουν, άρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ
B) Τρώει και πίνει, ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
C) Επαναλαμβάνει τα ίδια λόγια και τις κινήσεις με τον Ιησού, άρα είναι ο ίδιος ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ, ο οποίος γνωρίζει καλά την συμπεριφορά του και τους τρόπους του.

ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΩΜΑΣ, Ο ΔΙΔΥΜΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ, Ο TAOMA ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, Ο «ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΓΙΟΣ». Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το Ευαγγέλιο του Ιωάννη (20.24) γράφτηκε με πολύ επιδέξιο τρόπο. Η επιτυχία του οφείλεται στο γεγονός ΟΤΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΙΣΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΘΩΜΑ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ, Ο ΔΙΔΥΜΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΑΠΑΤΗ!
Οι λεπτομέρειες: στον κήπο: Με τη Μαρία Μαγδαληνή, όπως και στο δρόμο της Εμμαούς με μερικούς από τους εβδομήντα δύο Αποστόλους, Ο ΔΙΔΥΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΤΕΙ. Δεν θα μπορούσαν να τον περάσουν για τον Ιησού, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ. Και αυτό από ΦΟΒΟ να μην τυχόν τον ξανασυλλάβουν οι Ρωμαίοι. Μέσα όμως στους ιδιωτικούς χώρους της Εμμαούς όσο και στη Γαλιλαία, ο taoma ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ ΤΟΥ, αφήνει να τον αναγνωρίσουν, και έτσι μπορεί να παίξει θαυμάσια ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΙΗΣΟΥ.

Διότι αγαπητοί μου φίλοι, ΕΑΝ η ανάσταση ήταν πραγματική, τότε γιατί έπρεπε να κρύβεται ο ψευδο-αναστημένος στους δημόσιους χώρους, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ? Απλούστατα διότι είχε το «πρόσωπο» του Ιωσήφ της Αριμαθείας! Και από το πρόσωπο του τελευταίου ΒΓΑΛΑΝΕ ΕΝΑ ΓΥΨΙΝΟ ΕΚΜΑΓΕΙΟ, το οποίο βαμμένο και στολισμένο με γένια και μουστάκια, έδωσε τη δυνατότητα στον ψευδο-αναστημένο Ιησού να κυκλοφορεί ΑΝΕΤΑ, χωρίς τον κίνδυνο μίας νέας σύλληψης, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΑΝΑΠΟΦΕΥΧΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΤΑΥΡΩΣΗ.
Σας φαίνεται «κουφό» ?
Λίγη πληροφόρηση για τα προσωπεία της εποχής: στην αρχαιότητα τα προσωπεία (persona) έπαιζαν το δικό τους ρόλο. Υπήρχαν μεταλλικά προσωπεία για τους ηθοποιούς του θεάτρου, ΚΑΙ ΓΥΨΙΝΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Το γεγονός της ευρείας χρήσης τους μας το επιβεβαιώνει ο Λουκιανός ο Σαμοσατέας, συγγραφέας του 2ου μχ αιώνα, μικρασιατικής καταγωγής, ο οποίος σε ένα έργο του, αναφέρεται π.χ. σε κάποιον Περεγκρίνο, που χρησιμοποιώντας διάφορα προσωπεία κατάφερνε να γλιτώνει τη σύλληψη για τα εγκλήματα του. Η ιστορία τελειώνει με ΤΟΝ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ……

Ερωτώ λοιπόν: ΕΑΝ ο Ιησούς είχε αναστηθεί, τότε ΤΙ τον εμπόδιζε να παρουσιαστεί εμπρός στον Πιλάτο και στους αξιωματικούς του? ΤΙ τον εμπόδιζε να παρουσιαστεί εμπρός στον Ηρώδη τον Αντίπα, η εμπρός στον Καϊάφα, αδιαφορώντας για τα τείχη και τους φύλακες? ΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ….ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ??

ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, τι περίμενε για να φανερωθεί εμπρός στους ιερείς στο Ναό, ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΛΟΓΙΑ!!! («και αυτός είπεν προς αυτούς, ω ανόητοι και βραδείς τη καρδία του πιστεύειν επί πάσιν οις ελάλησαν οι προφήται. Ουχί ταύτα έδει παθείν τον Χριστόν και εισελθείν εις την δόξαν αυτού?») Κατά Λουκάν 24.25-27
Και όμως, για την ώρα, η…… «είσοδος είς την δόξαν» περιορίστηκε σε ντροπαλές, νυχτερινές εμφανίσεις! ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΜΠΩΔΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ!!!
Και συγκεκριμένα: ο Μεσσίας (ο «Χριστός») όπως τον περιγράφει το 64ο κεφάλαιο του Ησαϊα, αποκαλύπτεται στον λαό του να τον κρίνει καθισμένος επάνω σε ένα θρόνο στο αέτωμα του Ναού της Ιερουσαλήμ. Από εκεί θα κηρύξει το βασίλειο του, την απελευθέρωση του Ισραήλ, και θα τρέψει σε φυγή τον Ρωμαίο κατακτητή. Αλλά ο Ιησούς από τα Γάμαλα είχε, δυστυχώς για τις προφητείες, ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ!
Σημείωση: ίσως με αυτή μας την ανάλυση βοηθήσουμε να καταλάβουνε οι φίλοι μας οι χριστιανοί, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝΕ ΟΙ ΑΒΡΑΑΜΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΩΣ ΤΟΝ «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ» ΜΕΣΣΙΑ: ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ.

Επομένως, βλέπουμε ότι ο taoma ΔΕΝ διακινδυνεύει. ΦΤΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Άλλωστε η απάτη δεν πρέπει να κρατήσει για πολύ, διότι θα κινδύνευε να αποκαλυφθεί, και για το λόγο αυτό ο «Θωμάς» έχει λάβει λεπτομερείς εντολές: «Δίδυμε του Χριστού, Απόστολε του Υψίστου, εσύ που είσαι μυημένος στην απόκρυφη διδασκαλία του Χριστού, έχεις πάρει μυστικές εντολές…» (Πράξεις του Θωμά 39)
Προκειμένου λοιπόν να διατηρηθεί η φήμη της ανάστασης, ο Θωμάς όφειλε να εξαφανιστεί. Και αυτό και έγινε! (βέβαια, υπάρχει και η περιγραφή της ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ του Θωμά, προκειμένου να φυγαδευτεί με ασφάλεια από τους Ρωμαίους, αλλά μάλλον θα σας παρακουράσω)

Η ύπαρξη ενός διδύμου αδελφού του Ιησού ήταν γνωστή στους πρώτους χριστιανικούς χρόνους (έως και τον τρίτο μχ αιώνα) και δεν προξενούσε κανέναν σκανδαλισμό. Ήτανε ακόμα η εποχή όπου η χριστολογία δεν είχε καθιερωθεί με την μορφή που κατέληξε και κατάντησε σήμερα.
Ο ΔΙΔΥΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΟΦΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΗΣ «ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ», ΤΗΣ «ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ» ΤΟΥ «ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» ΚΑΙ ΤΗΣ «ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ» ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ! Όλες αυτές οι έννοιες και τα μυθεύματα ήτανε ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΑ πριν τον τρίτο αιώνα. Και σίγουρα στον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΙΗΣΟΥ ΤΟΝ ΖΗΛΩΤΗ!

Τα δεδομένα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Μαρία, όταν γέννησε τον Ιησού, ήταν μια κοπελλίτσα 15 ετών και ότι η δύστυχη αυτή γυναίκα πέθανε σε προχωρημένη ηλικία, εφόσον την εποχή όπου σταύρωναν τον Ιησού, το 33 ή 34 μχ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ 65 ΧΡΟΝΩΝ. Εφόσον ο Άγιος Ειρηναίος μας πληροφορεί ότι τον σταύρωσαν στα πενήντα του χρόνια ( «πλησιάζοντας το γήρας» ) εάν λοιπόν τον γέννησε σε ηλικία 15 ετών, τότε κατά την σταύρωση ήτανε 65.

« Έλα, ω Αγία Δύναμη του Πνεύματος! Έλα Αγία Περιστερά που εγέννησες τους δυο διδύμους! Έλα, ω Απόκρυφη Μητέρα…» (Πράξεις Θωμά 50)

Αυτά προς το παρόν φίλοι μου ερευνητές.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μανόλης
Νέο Μέλος


32 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 11:08:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Μανόλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κύριε schwabe,
θα προβάλλω τον εξής απλό συλλογισμό για να σας βοηθήσω να καταλάβετε τί λέτε.
Μιλάτε για τα λόγια των Αποστόλων. Όλοι οι Απόστολοι κύρητταν την ανάσταση του Χριστού ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ. Πώς λέτε ότι είναι ψέματα? Εσείς επιλεκτικά ψάχνετε σημεία που να σας βολεύουν. Γιατί, λοιπόν, έβαζαν σε κίνδυνο τη ζωή τους διδάσκοντας ασυναρτησίες (όπως εσείς θέλετε να τα παρουσιάζετε)?
Αν βρείτε μια λογική εξήγηση σε αυτό, τότε θα πάρω στα σοβαρά αυτά που λέτε

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 11:55:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΤΑΤΕ ΜΑΝΟΛΗ,

Εγώ θα παραδεχτώ ευχαρίστως τα λάθη μου. Πρώτα να το ακούσω ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ από ΕΣΑΣ. Έως ότου καταλήξουμε ως προς τα λάθη μας (ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΙΚΗ), θα ήθελα μια ξεκάθαρη τοποθέτηση σου ως προς το θέμα του….ΑΝΔΡΑΔΕΛΦΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ που παρακάτω παραθέτω (τα περίφημα ΔΥΟ γενεαλογικά δέντρα) . Και αυτό διότι, αυτά που είπε ο φίλτατος Nikrom, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΤΑΝ ΕΡΩΤΗΘΟΥΝΕ.

Τι συνέβη λοιπόν? ΠΕΘΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟ??? Και επομένως ΟΛΟΙ (μιλάμε για ΔΕΚΑΔΕΣ ΖΕΥΓΑΡΙΑ και κάτι ΑΙΩΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ…ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ!) ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΗΡΑΝΕ ΤΙΣ ΧΗΡΕΣ??

Επιπλέον: ΠΩΣ «ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ» Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΥΡΙΑΜ «πώς έσται τούτο επει άντρα ου γιγνώσκω»? Πρίν απαντήσεις αυθαίρετα και βιαστικά ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΥΠ’ΟΨΙΝ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΩΣΣΑΊΚΟ ΝΟΜΟ μιάς και μιλάμε για ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ της εποχής, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ 2003!!. ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΘ, και μετά υποστήριξε την όποια σου απάντηση.

ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ «ΜΝΗΣΤΗΡΑ» ΙΩΣΗΦ ΕΊΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ

· Κατά την διήγηση πάντα έχουμε μία νέα κοπέλα που πρόκειται να παντρευτεί (διαφορετικά γιατί να είναι….αρραβωνιασμένη???) έναν άντρα από δαυϊδική και βασιλική γενιά. Ξάφνου της αναγγέλλουν ότι θα μείνει έγκυος, ότι θα αποκτήσει γιο ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ (οι λέξεις ΔΕΝ επιλέχθηκαν τυχαία ΟΥΤΕ είναι «συμβολικού» χαρακτήρα!) και εκείνη ρωτά: «πώς έσται τούτο επεί άντρα ου γιγνώσκω?»
Δύο πράγματα πρέπει να συμβαίνουν. ΕΙΤΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΗΔΗ ΟΤΙ Ο ΜΝΗΣΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ, ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΝΗΣΤΗΡΑΣ! Η πρώτη περίπτωση σοκάρει από πολλές απόψεις, διότι προϋποθέτει ότι η Μύριαμ αποπειράθηκε ήδη ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ με τον μνηστήρα που λέγεται Ιωσήφ, και τότε ΔΕΝ είναι παρθένος, τουλάχιστον ηθικά. Ή ότι δέχθηκε να παντρευτεί έναν άντρα ΠΟΥ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΝΩΣΤΗ, αλλά αυτό αντίκειται στον εβραϊκό νόμο (αν δεν το ξέρουνε οι «παντογνώστες» ιουδαιοχριστιανοί ΑΣ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝΕ μιάς και μιλάμε για ΙΟΥΔΑΪΚΑ παραμύθια!)

Το Ταλμούθ έδινε το πολύ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ διορία στον ανίκανο σύζυγο (καλά, μιλάμε για ΤΗΝ ηθική ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ!). Μετά ήτανε υποχρεωμένος να αποδώσει την ελευθερία της στη γυναίκα του. (Talmud: Arakh5, 6 Keth 13, 5 Ned 11,12 Keth 5,6 )

Αμέσως έπειτα το δικαστήριο έβγαζε το διαζύγιο. Στο Ισραήλ ο γάμος, ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΣΤΑ 18 ΧΡΟΝΩΝ, είχε σκοπό την ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗ. Το να παντρευτεί κανείς έναν άντρα ανίκανο ή μία γυναίκα στείρα, ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΣΕ ΜΕ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. Γι’αυτό λοιπόν, πριν αμολάτε τα χιλιοειπωμένα παραμύθια , ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΤΕ. Δεν είναι μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ιστορία αλλά ένα εβραϊκό κατασκεύασμα.

Όσο για το γελοίο επιχείρημα περί ΑΝΔΡΑΔΕΛΦΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ και άλλες τέτοιες αερολογίες (όποιος θέλει να τα αποδείξει όλα, στο τέλος δεν αποδεικνύει ΤΙΠΟΤΑ), με άλλα λόγια δηλαδή για μία «εξ αίματος» και μία «κατά νόμον» καταγωγή θα κάνω τον εξής απλό συλλογισμό:

· Αν δεχθούμε κάτι τέτοιο θα είναι σαν να παραδεχόμαστε ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ, ΠΕΘΑΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ Η ΧΗΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΡΙΖΕ Ο ΜΩΣΣΑΪΚΟΣ ΝΟΜΟΣ!!!!! Καλά, το χάσατε εντελώς μωρέ? ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ (!) ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ «ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΝ» ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ. Μία τέτοια «εξήγηση» μπορεί βέβαια να ικανοποιήσει μόνο τα θεόπληκτα μυαλά των παπαγαλιζόντων Ιουδαιοχριστιανών ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΣΩΣΤΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Όσο για τον τελευταίο σου συλλογισμό φίλτατε Μανόλη ένα θα σου πώ: ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝΕ. Τα στοιχεία αυτής της τοποθέτησης είναι υπαρκτά ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΑ. Αρκεί να έχεις ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΟΥ και να διαβάζεις ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ. Όσο για το….ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ας το αφήσουμε καλύτερα, ΔΙΟΤΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΡΩΜΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΑΡΜΑ. Επομένως, άσε τα ευφάνταστα και δραματικά περί των «καημένων» Αποστόλων και απάντα με ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Και ΑΝ έχεις να παραθέσεις κάτι σχετικά με τα στοιχεία και τις πηγές που αναφέρω στο θέμα «Η ΨΕΥΤΟ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ», ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ.

Αναμένω τα ΛΟΓΙΚΑ επιχειρήματα σου φίλτατε Μανόλη, για να λάβω στα σοβαρά πλέον τις απαντήσεις σου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μανόλης
Νέο Μέλος


32 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 12:08:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Μανόλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έγραψες
"Α) bar, που σημαίνει «γιός», και Β) aba ,που σημαίνει ΔΥΟ διαφορετικά πράγματα στα εβραϊκά ανάλογα με την ορθογραφία: εάν γράψουμε aba με το γράμμα Alef στην αρχή, τότε η όλη φράση «Ιησούς Bar Aba» σημαίνει «Ιησούς γιός του Πατέρα». Αν όμως γράψουμε aba με το γράμμα Heith στην αρχή (προφέρεται σχεδόν το ίδιο!) τότε σημαίνει «ΙΗΣΟΥΣ, Ο ΓΙΟΣ Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ»!
Ποιος είναι αυτός ο κρυμμένος Γιός? Μήπως ο μυστηριώδης «Δίδυμος», ο «Thomas»?
Για να δούμε λίγα ακόμα «παράξενα» όμως….."

Γράφεις για δύο ερμηνείες λογικές. Μία που βρίσκει σύμφωνα τα Ευαγγέλια και μία που σκαρφίστηκαν κάποιοι για να βγάλουν σκάρτα τα Ευαγγέλια. Δέχεστε τη δεύτερη (γιατί έτσι σας συμφέρει) και συνεχίζετε να "επιχειρηματολογείτε". Είναι αυτή λογική, κύριε? Είστε φανατισμένος. Δεν ψάχνετε για την αλήθεια, αλλά για να "πατήσετε" κάπου δικαιολογώντας τα ψέματά σας. Πώς συνεχίζετε, αφού παρουσιάζετε δύο πιθανές εκδοχές?
Εξάλλου δεν υπάρχει ειλικρίνεια στα επιχειρήματά σας. Και αυτό φαίνεται από όλα τα μηνύματά σας. α)Για παράδειγμα το περιστατικό του ευαγγελισμού. Δεν εξηγήσατε τί εννοείτε. β)Δεν παραδεχθήκατε το σφάλμα σας σχετικά με την άγνοιά σας περί Κυρηνίου γ)δεν παραδεχθήκατε ότι είναι αστήρικτο και αντιεπιστημονικό επιχείρημα το ότι δεν υπάρχουν τείχη στην Ιεριχώ επειδή δε βρέθηκαν ακόμα.....
Η εντύπωση που δίνετε είναι ότι παρερμηνεύετε τα γεγονότα. Πολλά που λέτε απαντήθηκαν και εσείς εμμένετε σε αυτά.
Όταν γράφατε τα λόγια του Αγίου Ειρηναίου δε διαβάσατε ότι το Χριστό Τον σταύρωσαν και ότι αναστήθηκε? Γιατί διαβάσατε μόνο αυτό για την ηλικία Του? Δε σας εμπιστεύομαι, λοιπόν, γιατί δεν είστε νηφάλιος και εσκεμμένα λέτε ό,τι σας συμφέρει. Επειδή δε σας εμπιστεύομαι, λοιπόν, πείτε μου ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ειπώθηκε και ποιες οι πηγές σας. Αν κρίνω από την ασυναρτησία για τα λόγια του ευαγγελιστή Ιωάννη (που αναφέρθηκε)και σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό μου(για τη νηφαλιότητα και τα λόγια σας), θα πω ότι παρερμηνεύονται για άλλη μια φορά γεγονότα με σκοπό να εξηγήσετε τα ψεύδη σας.
Υ.Γ. Θα περιμένω απάντησή σας, για να δω αν αξίζει να συζητάει κάποιος μαζί σας... Ξέρετε είναι κουραστικό να επιχειρηματολογούμε και συγχρόνως να έχουμε αμφιβολίες αν ο συνδιαλεγόμενος λέει αλήθειες ή ψέματα. Χρειάζεται ειλικρίνεια όταν προβάλλονται επιχειρήματα για να γίνει σοβαρός διάλογος.
Αν και η εμμονή σας σε αποδεδειγμένα λάθη σας δείχνει φανατισμό που επίσης είναι στοιχείο που εμποδίζει το διάλογο. Ας περιμένουμε, όμως, λίγο ακόμα


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

manos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2467 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 12:11:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους manos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
καλημερα φιλοι μου
ειναι πολυ ευκολο να βγαζουμε καποια συμπερασματα απο τα γραφομενα πολλων προσωπων.θελει αρετη και τολμη η ελευθερια,ηταν πολλες οι εποχες που οι χριστιανοι επρεπε να πληρωνουν για την ελευθερια της επιλογης τους.παντοτε την πληρωναν με την ιδια τους την ζωη,με τον σαρκικο τους θανατο.οι εβραιοι το εζησαν αυτο μια και μοναχα εποχη,κατα τον διωγμο τους απο τον χιτλερ και την φασιστικη παρεα του.
οι εβραιοι περιμενουν τον μεσσια τους ξανα ,παλι ομως πλανωνται οικτρα,γιατι για δευτερη φορα περημενουν καποιον να τους "ελευθερωσει" απο τους ανθρωπους που βλεπουν τα σπιτια τους να τα γκρεμιζει μια μπουλντοζα για να δημιουργηθει ενα αλλο για να στεγασει τους "αμυνομενους" εβραιους.
ο χριστιανισμος εχει γυμνα χερια και γεματη καρδια,ο ιουδαισμος εχει χερια που οδηγουν τα merkava και τα abraams ,αλλα θολωμενη καρδια,γι'αυτο μην συγκρινουμε σε αυτο το τοπικ δυο ανωμιες θρησκειες και αντιληψεις.
ο χριστος δεν εξαναγκασε κανεναν,τα λεονταρια των ρωμαιων μεσα στις αρενες, υπο την καθοδηγηση εβραικου ιερατιου εξαναγκαζαν τους χριστιανους.
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μανόλης
Νέο Μέλος


32 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 12:20:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Μανόλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Άνδρα ου γιγνώσκω, εννοούσε ότι δεν γνωρίζει άντρα σεξουαλικά. Για αυτό λέει ότι ήταν αρραβωνιασμένη. Είναι δυνατόν να υπάρχει μια τέτοια αντίφαση, όπως εσείς την εννοείτε, μέσα στην ίδια σελίδα? Ακόμη και ένα παιδάκι θα καταλάβαινε τί λέει.
Για τον ανδραδελφικό γάμο σας απάντησε ο Νίκρομ (αν θέλετε καταλαβαίνετε τί λέει, αν θέλατα όχι).
Όσο για τους διωγμούς θα σας πω ότι οι Ρωμαίοι δεν ήθελαν ανακατατάξεις στην αυτοκρατορία τους. Επεδίωκαν μια σταθερότητα για να ελέγχουν την κατάσταση. Εσείς πως εξηγείτε τις τεράστιες κατακόμβες στις οποίες κρυφά λειτουργούσαν οι χριστιανοί?
Εξάλλου οι Ιουδαίοι ήταν αυστηροί με τους "βλάσφημους" για αυτό και λιθοβολήθηκε ο Στέφανος και ο Σαούλ κυνηγούσε τους χριστιανους (πριν τη μεταστροφή του)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Nikrom
Νέο Μέλος

Greece
5 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 12:59:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Nikrom  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε schuabe, έγραψες:
«Μπερδεύεσαι με τα πίτουρα φίλτατε Nikrom και θα σε φάνε οι κότες…..»

Απάντηση:
Δυστυχώς φίλε μου, αν και είχα προαναγγείλει ότι θα πάψω να μπερδεύομαι με τα πίτουρα, μια και βλέπω ότι κάνεις μια απελπισμένη προσπάθεια (λίγο πιο σοβαρή από τις προηγούμενες) να βρεις κάποιο τρωτό στην αληθινή πίστη του Χριστού, θα σου απαντήσω. Ελπίζω να μη με φας…

Έγραψες:
«Το Ιουδαϊκό παραμύθι ξεκινάει με το μακρύ ταξίδι της Μύριαμ, η οποία δεν αμφισβητεί ούτε μια στιγμή τα λόγια του αγγέλου, των 180 χιλιομέτρων που χωρίζουν την Γαλιλαία από το βασίλειο του Ιούδα. Έτσι τουλάχιστον μας λέει η διήγηση του 4ου αιώνα (!!) ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ (!!) ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΜΕΣΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ (ουδέν σχόλιο περί της «εγκυρότητας» των εβραίων φονταμενταλιστών!)».

Απάντηση:
Κατ αρχήν, δεν είναι παραμύθι αλλά ιστορία, (και αν είναι παραμύθι απόδειξέ το), και κατά δεύτερον δεν είναι Ιουδαϊκό. Γιατί αν είχες έστω και αμυδρή γνώση του θέματος, θα ήξερες ότι οι Ιουδαίοι ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ την ιστορία αυτή, όπως κάνεις εσύ τώρα. Άρα μάλλον εσύ παίζεις Ιουδαϊκό παιχνίδι…

Επίσης, ούτε ο Λουκάς έγραψε τον 4ο αιώνα όπως λες, (και σε προκαλώ να παρουσιάσεις τις αποδείξεις σου). Ο Λουκάς έγραψε λίγα μόλις χρόνια μετά τα γεγονότα που περιγράφει, όπως συμφωνούν οι σύγχρονοι παπυρολόγοι, σε αντίθεση με τις ανιστόρητες αντιχριστιανικές πηγές του προπερασμένου αιώνα που χρησιμοποιείς:
http://users.aias.gr/oode/meletes/kritiki/kritiki2.htm

Έγραψες:
«ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ «ΜΝΗΣΤΗΡΑ» ΙΩΣΗΦ ΕΊΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ.

Κατά την διήγηση πάντα έχουμε μία νέα κοπέλα που πρόκειται να παντρευτεί (διαφορετικά γιατί να είναι….αρραβωνιασμένη???) έναν άντρα από δαυϊδική και βασιλική γενιά. Ξάφνου της αναγγέλλουν ότι θα μείνει έγκυος, ότι θα αποκτήσει γιο ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ (οι λέξεις ΔΕΝ επιλέχθηκαν τυχαία ΟΥΤΕ είναι «συμβολικού» χαρακτήρα!) και εκείνη ρωτά: «πώς έσται τούτο επεί άντρα ου γιγνώσκω?» Δύο πράγματα πρέπει να συμβαίνουν. ΕΙΤΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΗΔΗ ΟΤΙ Ο ΜΝΗΣΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ, ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΝΗΣΤΗΡΑΣ! Η πρώτη περίπτωση σοκάρει από πολλές απόψεις, διότι προϋποθέτει ότι η Μύριαμ αποπειράθηκε ήδη ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ με τον μνηστήρα που λέγεται Ιωσήφ, και τότε ΔΕΝ είναι παρθένος, τουλάχιστον ηθικά. Ή ότι δέχθηκε να παντρευτεί έναν άντρα ΠΟΥ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΝΩΣΤΗ, αλλά αυτό αντίκειται στον εβραϊκό νόμο (αν δεν το ξέρουνε οι «παντογνώστες» ιουδαιοχριστιανοί ΑΣ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝΕ μιάς και μιλάμε για ΙΟΥΔΑΪΚΑ παραμύθια!). Το Ταλμούθ έδινε το πολύ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ διορία στον ανίκανο σύζυγο (καλά, μιλάμε για ΤΗΝ ηθική ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ!). Μετά ήτανε υποχρεωμένος να αποδώσει την ελευθερία της στη γυναίκα του. (Talmud: Arakh5, 6 Keth 13, 5 Ned 11,12 Keth 5,6 για να μαθαίνεις και τίποτα αντικειμενικό αντί να ασχολείσαι με τις χρονομετρήσεις Nikrom)
Αμέσως έπειτα το δικαστήριο εβγαζε το διαζύγιο. Στο Ισραήλ ο γάμος, ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΣΤΑ 18 ΧΡΟΝΩΝ, είχε σκοπό την ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗ. Το να παντρευτεί κανείς έναν άντρα ανίκανο ή μία γυναίκα στείρα, ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΣΕ ΜΕ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. Γι’ αυτό λοιπόν, πριν αμολάτε τα χιλιοειπωμένα παραμύθια

Απάντηση:
Αν είχες μελετήσει τη ζωή της Παναγίας, θα ήξερες, αντί να παπαγαλίζεις τις άσχετες κατηγόριες των εχθρών του Χριστού. Άκου λοιπόν:

Η Μαριάμ αφιερώθηκε από τη μητέρα της την Αγία Άννα στον Ναό, και εκεί μεγάλωσε. Κατά τη συνήθεια των ιερέων, οι αφιερωμένες κοπέλες στο Ναό, δίνονταν στην ηλικία των 15 ετών, σε χήρους Ιουδαίους, για να τους δοθεί η ευκαιρία να επιτελέσουν το ύψιστο καθήκον κάθε Ιουδαίας, να γίνει η μητέρα του αναμενόμενου Μεσσία.

Η Μαριάμ από ταπείνωση, δεν είχε σκοπό να παντρευτεί, και δεν θεωρούσε τον εαυτό της άξιο να γεννήσει τον αναμενόμενο Μεσσία. Είχε δώσει λοιπόν ΟΡΚΟ ΠΑΡΘΕΝΙΑΣ στον Θεό. Έτσι αρνήθηκε τον γάμο, σε αντίθεση με άλλες κοπέλες. Οι ιερείς, θέλοντας να σεβαστούν τον όρκο της, την αρραβώνιασαν με τον Ιωσήφ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΕΡΟΣ και ευσεβής, και θα σεβόταν την παρθενία της. Δεν χρειαζόταν λοιπόν «να τον δοκιμάσει» όπως ασεβώς ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ.

Δεν τίθεται λοιπόν κανένα θέμα ανικανότητας. Γιατί δεν μπορούσε κανείς να υποχρεώσει κάποια να χωρίσει τον άνδρα της έστω και ανίκανο, αν εκείνη τον ήθελε! Όλα αυτά λοιπόν που γράφεις για Ταλμούδ και νομοθεσίες, είναι άσχετα. Η Παναγία ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ της αρραβωνιάστηκε (δεν παντρεύτηκε) άνδρα γέρο, και εν γνώσει των ιερέων. Και ενώ αυτά που λες εσύ ισχύουν για τους παντρεμένους, η Παναγία ποτέ δεν παντρεύθηκε, άρα δεν τέθηκε ποτέ θέμα διαζυγίου.

Γράφεις: «Στο Ισραήλ ο γάμος, ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΣΤΑ 18 ΧΡΟΝΩΝ, είχε σκοπό την ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗ.». Απαντάω: Πού τη βρήκες αυτή την κουταμάρα; Δεν διάβασες ποτέ στην Αγία Γραφή σε τι ηλικία παντρεύονταν διάφορα πρόσωπα; Αν δεν έχεις ιδέα, φίλε, μη μιλάς, γιατί αυτά που γράφεις είναι μόνο για αγράμματους. Σε τι ηλικία παντρεύτηκε ο ίδιος ο Μωυσής; Ο Δαυίδ; Ο Σολωμών; Οι ανδραδελφικοί γάμοι σε τι ηλικία γίνονταν; Για κάτσε να διαβάσεις, και μετά μπες να γράψεις σε φόρουμ. Γιατί αυτά τα ψέματα που γράφεις εδώ, εσένα τον ίδιο ρεζιλεύουν. Άσχετε!!! Άκου 18 ετών υποχρεωτικός γάμος!!! Για απόδειξέ το αυτό που λες ότι το έλεγε ο Νόμος! Αν δεν το αποδείξεις, παραδέξου ότι είσαι άσχετος!

Συνεχίζω για την Παναγία:
Το ότι γνώριζε πολύ καλά το ότι θα παρέμενε παρθένος, φαίνεται σαφώς από τα λόγια που είπε στον άγγελο: «Πώς θα γίνει αυτό, αφού άνδρα ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ;» Μα φυσικά δεν γνωρίζεις τώρα, αλλά θα γνωρίσεις στο μέλλον! Θα ήταν η φυσιολογική απάντηση. Άρα πολύ αφελές ερώτημα. Όμως η Παναγία δεν ήταν αφελής. Ήξερε πολύ καλά τι ρωτούσε. «Άνδρα δεν γνωρίζω», είναι στον Ενεστώτα, κάτι που δείχνει, όχι μόνο το «τώρα», αλλά και το «διαρκές». Ρωτούσε πώς θα γίνει αυτό, αφού βρισκόταν εφ όρου ζωής κάτω από ΟΡΚΟ ΠΑΡΘΕΝΙΑΣ!

Έγραψες:
«Όσο για το γελοίο επιχείρημα που δίνεις φίλτατε Nikrom περί ΑΝΔΡΑΔΕΛΦΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ και άλλες τέτοιες μπούρδες (όποιος θέλει να τα αποδείξει όλα, στο τέλος δεν αποδεικνύει ΤΙΠΟΤΑ), με άλλα λόγια δηλαδή για μία «εξ αίματος» και μία «κατά νόμον» καταγωγή θα σου πω (σε δύο λεπτά!) τον εξής απλό συλλογισμό:
· Αν δεχθούμε κάτι τέτοιο θα είναι σαν να παραδεχόμαστε ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ, ΠΕΘΑΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ Η ΧΗΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΡΙΖΕ Ο ΜΩΣΣΑΪΚΟΣ ΝΟΜΟΣ!!!!! Καλά, το χάσατε εντελώς μωρέ? ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ (!) ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ «ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΝ» ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ. Μία τέτοια «εξήγηση» μπορεί βέβαια να ικανοποιήσει μόνο τα θεόπληκτα μυαλά των παπαγαλιζόντων ιουδαιοχριστιανών ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΣΩΣΤΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ».

Απάντηση:
Πάλι εδώ δείχνεις το επίπεδό σου. Φοβερό αντεπιχείρημα! Ενώ σου έδωσα σαφή εδάφια που ορίζουν και προσδιορίζουν σαφώς τον ανδραδελφικό γάμο, εσύ αποκαλείς την απάντηση: «γελοία» και «μπούρδες»! Μπράβο! Πολύ ανοιχτόμυαλος είσαι! Συγχαρητήρια στο αρχαιοελληνικό πνεύμα που κουβαλάς!

Και για να σου δείξω ότι δεν είσαι ικανός ούτε για τις στοιχειώδεις απλές σκέψεις, σε ρωτάω: Ποιος σου είπε ότι ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ στην γενεαλογία είναι ανδραδελφικοί γάμοι; Εγώ είπα μόνο ότι η μία γενεαλογία είναι από τον αληθινό πατέρα του Ιωσήφ, και η άλλη από τον ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΝ πατέρα του Ιωσήφ. Τα άλλα είναι δικές σου υποθέσεις, και προσπαθείς να πιαστείς από τα μαλλιά σου σαν τον πνιγμένο, όταν βλέπεις τα φοβερά σου επιχειρήματα να καταρρέουν. Πάρε λοιπόν δείγμα της προχειρότητας των δασκάλων σου και της δικής σου ασχετοσύνης.

Έγραψες:
«Θα πρότεινα λοιπόν, πρώτα να βελτιώσεις έστω και στοιχειωδώς το επίπεδο των «γνώσεων» σου περί του παραμυθιού που ευαγγελίζεσαι και μετά να …..ξαναχρονομετρήσεις τις αποδόσεις σου! Επιπλέον, δεν θέλω να επεκταθώ στα άλλα «στοιχεία» που μας παραθέτεις διότι απλά αδυνατείς να αντιληφθείς τι σου λένε και τι διαβάζεις. Αυτά παθαίνει κανείς όταν ασχολείται επί μακρόν τις εσχατολογίες και την χριστολογία των ΕΒΡΑΙΩΝ ΘΕΟΥΡΓΩΝ».

Απάντηση:
Μετά τα παραπάνω που σου έγραψα, δεν χρειάζεται να σχολιάσω για το ποιος από τους δύο μας είναι ο άσχετος…

Καληνύχτα στο βαθύ σου σκοτάδι!

Όσο ζω θα σκέπτομαι, γιατί όταν θα πάψω να σκέπτομαι θα είμαι νεκρός.

NikromΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 14:57:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημερα οπως εγραψα και εχτες εχουμε ξεφυγει βαζοντας μεσα στη συζητηση γραπτα εκτος της κ.δ. γιατι ο καθε ενας γραφει οτι εχουν γινει παρερμηνιες και πως εχουν γραφτει απο ατομα αντιθετα στο χριστιανισμο καλο ειναι να δεχτουμε την κ.δ. ως σωστη και να ερμινευσουμε μεσα απο αυτη τα γεγονοτα της ζωης του χριστου και το ποιος ηταν.

Ο κελσος ειπε οτι αδυνατω να δικαιολογισω τον τιτλο του δικτατορα που εδωσα στον χριστο,πως μπορεις να πεις καποιον που σου επιβαλει την απολητη υποταγη στο προσωπο του με τον φοβο της τημοριας αν κανεις κατι αλλο απο αυτο που σου λεει και με τον φοβο της αιωνιας καταδικης ετσι και δεν τον ακολουθισεις?

μην μου πει κανεις οτι μας εχει αφισει να κρινουμε μονοι μας και να διαλεξουμε την θρησκεια που θελουμε γιατι ο ιδιος ειχε πει οτι οποιος ακουσει τον λογο μου και δεν τον ακολουθισει θα βρει την πορτα του πατερα μου κλειστη.

Δηλαδη αν καποιος βουδιστης η ινδουιστης η καποιος που πιστευει στον μανιτου δεν εχει κανει κανενα κακο σε κανεναν θα βρει την πορτα κλειστη επειδη δεν ακολουθεισε τον λογο του αλλα καποιος που εχεικανει κανα δυο φονους κανα βιασμο και κανα δυο αλλα μικρο πταισματα αν καποια στιγμη μετανιωσει και κανει κανα δυο μετανιες θα παει στον παραδισο π.χ. ο ληστης στον σταυρο που εβαλε χερι στον αλλο να μην ενοχλει τον χριστο και κερδισε την εισοδο ασχετα με το τι ειχε κανει.

κατι που θελω να μου εξυγησουν οσοι ειναι υπερ του γιαχβε πως ειναι δυνατον να λενε οτι θα γινει δευτερα παρουσια θα καταστραφει ο κοσμος και θα παθουν τα παν δεινα πριν απο τον διαολο και κατα την κριση απο τον χριστο που θα κατεβει με τις στρατιες και θα θερισει κοσμο και ολα αυτα θα γινουν για να ξεχωρισουν οι εναρετοι ενω σε αλλες φασεις μας λενε οτι ο θεος γνωριζει τα παντα αρα ολα αυτα ειναι περιτα αφου ξερει ποιοι ειναι μαζι του και ποιοι οχι και αν δεχτουμε οτι η ζωη του καθενα ειναι προκαθορισμενη τοτε οτι κανουν οσοι ειναι απο πριν χαμενοι το κανουν τζαπα π.χ. ο ιουδας αφου οτι εκανε επρεπε να το κανει για να βγουν σωστα οσα ειχε πει ο γιαχβε μεσω τον προφητων τοτε γιατι καταδικαστικε ισα ισα που επρεπε να παει πρωτη θεση στον παραδεισο.

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 18:57:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η....κατάσταση σας φίλτατοι Nikrom και Μανόλη ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ!

Η "λογική" σας έχει καταντήσει Ιουδαιοχριστιανικό κατάλοιπο, ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΚΑΝ ΤΙ ΣΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝΕ. Μάλλον θα πρέπει να τα "βρείτε" με το μαντρί του ΑΒΒΑ, διότι με τα πατομπούκαλα που φοράτε σε λίγο ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΕ ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ....ΚΑΝΕΝΑ ΕΔΑΦΙΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ "ΠΑΤΕΡΩΝ" ΣΑΣ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ!

Η σύγχυση σας αλλά και η έκδηλη ανησυχία για την κατάρρευση του παραμυθιού, είναι κατανοητή. Μήν περιμένετε όμως να δείξουμε άλλο ανοχή στην επιβολή των Ιουδαίων "ηρώων" και τα κατάπτυστα τους ιδεολογήματα. Εσείς το βιολί σας και τα γνωστά θεουργήματα, και οι υπόλοιποι ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Το παιχνίδι σιγά-σιγά το χάνετε, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ, και αντιλαμβάνεται ότι του επιβληθήκατε με τσεκούρι και σφαγές. Ας είναι.

Προσκυνάτε εσείς τον ΔΟΛΟΦΟΝΟ "Μέγα Κωνσταντίνο" καί την εταίρα "Αγία Ελένη" (!) και ας ενεργεί Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. Διότι με την κάστα σας ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΕΛΛΗΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Όμως επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, θα σας παραθέσω λίγα στοιχεία ακόμα, ΜΠΑΣ και καταλάβετε το τραγικό των "συνθέσεων" που προσκυνάτε!

Ας ασχοληθούμε με εναν ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΕΒΡΑΙΟ: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ (ΣΑΟΥΛ)
(το ότι είναι φανατικός εβραίος μας ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ: Γαλάτας α'14, όντως Φαρισαίος εκ φυλής Βενιαμίν, με πλήρη διδαχή της εβραϊκής διδασκαλίας "παρα τούς πόδας του Φαρισαίου Γαμαλιήλ)

Άφησε λοιπόν 14 επιστολές, οι οποίες στερούνται φιλολογικής ή φιλοσοφικής αξίας και δέν συγκρίνονται με τους σύγχρονους του Ελληνες αλλά και Ρωμαίους συγγραφείς, που έχουν να επιδείξουν ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΟΜΟΥΣ φιλοσοφικής και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ αξίας.

Η μελέτη των επιστολών του μας διδάσκει ενα κράμα Ιουδαϊσμού αναμεμειγμένου με...δική του περίεργη θεολογία (η "βάση" της αρρωστημένης κατάστασης...).
Ο Χριστός ως ουράνιος μυθικός απεσταλμένος-που όμως αντιφάσκει προς τη θεολογία του ανθρώπου Ιησού. Επίσης, στα επιμέρους θέματα υπάρχουν ΔΕΙΝΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ.

Παράδειγμα: λέει λοιπόν ο Παύλος "μόνο η πίστη χωρίς έργα είναι ικανή να σε σώσει" (Ρωμαίους α'17, γ'27-28, δ'45, ι'9-10-13 και ια'6)Ενώ ο Ιάκωβος λέει "ΠΙΣΤΗ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝ"
ΕΠΙΣΗΣ, το εδάφιο Ιακώβου ε'16 ΑΝΤΙΒΑΙΝΕΙ με την πρός Φιλήμονα επιστολή και οι στίχοι του Ιακώβου ε'19-20 ΑΝΤΙΒΑΙΝΟΥΝ με πρός Τίτον γ'10. ΕΠΙΠΛΕΟΝ, οι διατάξεις του Παύλου περί διαζυγίου (Ρωμαίους ζ'23, Α' Κορινθίους ζ'10-16) ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΒΙΑ, ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥ ΣΑΣ ΤΙΣ ΕΜΑΘΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΑΟΥΛ!

Στήν Έφεσο, ΕΓΙΝΕ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΤ'ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΟΥ (Πράξεις ιθ'19) και στίς επιστολές του μάς λέει και ξαναλέει ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ, και ότι η...σοφία του Γιαχβέ παρουσιάστηκε στα μωρά και στούς αδαείς! (έμ, ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ θα μπορούσε??)

Και επειδή οι παρενέργειες τις ασιατικής λαίλαπας είχανε σύντομα και...αποτελέσματα (κάτι παρόμοιο με αυτό που πάθατε), η διακήρυξη της πίστης χωρίς εργα και η προσύλωση σε αυτην είχε μία άλλη μοιραία συνέπεια στην ανθρωπότητα: την δημιουργία σχισμάτων!

ΟΙ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΡΙΣΑΝ ΘΕΜΕΛΙΩΤΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ. Βλέπετε, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ! Οι Παυλικιανοί ΕΞΟΝΤΩΘΗΚΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ 10ο ΑΙΩΝΑ (ναί, ναί, ηρεμήστε! βεβαίως και ήτανε οι... "κακοί χριστιανοί"! Πώς αλλιώς!!) ΒΡΕ ΓΙΑ ΔΕΣ ΜΕ ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΜΑ "ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ" Ο ΤΖΕΣΟΥΑ! ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ....

Και για να μαθαίνεται και λίγη ιστορία, αυτός ήτανε εξάλλου και ενας ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΣ λόγος που τα ανατολικά τμήματα του θεοκρατικού Βυζαντίου έπεσαν αμαχητί στα χέρια των νεοφώτιστων Μωαμεθανών.

Και επειδή πιάνετε στο στόμα σας λέξεις ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΙΩΣΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΨΕΥΔΩΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ , σημειώστε ότι για τον Παύλο ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΔΥΟ ΕΘΝΙΣΜΟΙ: ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ!! Ωρύετο ΚΑΤΑ των απίστων ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ την συναναστροφή μαζί τους. Ανοίξτε καλά τα μάτια σας στα, Β'Κορινθίους ζ' 14-16, Εφεσίους'48, Α'Τιμόθεον α'19-20, ζ'20-21, Β' Τιμόθεον β'12,23, Τίτον γ'9-10

Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΗ!

Απο την Α' θεσσαλονικείς (δ'15-17) και Α'Β' Κορινθίους ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ....Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ!! (βέβαια, παρόμοια μηνύματα διατυμπανίζονται συχνά ΚΑΙ στα Ευαγγέλια) Για να καταλάβετε καλύτερα τις αοριστολογίες ΔΙΑΒΑΣΤΕ, Ρωμαίους η'18-26, ιγ'12, Α'Κορινθίους ζ'29-33, Β'Κορινθίους β'14, ζ'2,πρός Γαλάτας γ' 29, εφέσιους α'10, γ'5, Κολοσσαείς α'26, β'2, γ'4-10, φιλιππησίους α'56, 21, β' 6-16, γ' 19-20.

ΑΥΤΗ Η ΑΜΕΣΗ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ ΕΙΧΕ ΜΟΙΡΑΙΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ! Η ΠΡΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ....ΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ Η ΤΡΙΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ (έμ, οι άνθρωποι περίμεναν να γίνουνε αυτά που τους λέγανε οι θεουργοί!!)ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑ: ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟ!

Η αποστασία συτή άρχισε με την αποτυχία της πρώτης επανάστασης των Εβραίων εναντίον των Ρωμαίων το 66-73. Η αποστασία ολοκληρώθηκε με την αποτυχία της δεύτερης επανάστασης (132-135) που σφραγίστηκε με το θάνατο του αρχηγού της Βουρχοχεβά το 135 και την πλήρη εξαφάνιση της Ιουδαϊκής επικράτειας.

Σε αυτό το σημείο λοιπόν κάπου, μπαίνει στο παιχνίδι μία νέα απώτερη Μεταφυσική ενός Εξωκοσμικού Θεού που θα στείλει τον Υιόν Του να μας...πιάσει ξαφνικά στη φάκα "ως κλέπτης"(Ματθαίος κδ'43-44, κε'1-13 παραβολή των δέκα παρθένων, Α'Θεσσαλονικείς ε'2, Β'Πέτρου γ'10, Αποκάλυψις ιζ'15) και θα μας ανταμέιψει ή τιμωρήσει, ΑΝΑΛΟΓΩΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ...ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ! Αφου ΦΥΣΙΚΑ δεν έγινε, οι κοινωνικές ανωμαλίες που δημιούργησε ήταν πέρα κάθε προβλέψεως.

Τα παρεπόμενα αυτού του καρκινώματος ήτανε οι ΑΦΥΣΙΚΕΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ, ΟΙ ΑΥΤΟΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΟΥΣΙΟΙ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΙ, ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΗΛΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (...φίλτατοι, ΔΕΝ πιστεύω να...ασεβείτε στον "Θεόδωτο" Μωσαϊκό νόμο?), ΤΟ ΓΥΜΝΟ (μή σας δώ σε καμία παραλία!), ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΕΠΟΜΕΝΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ!
Αυτή η καταδίκη των Ιουδαίων θεουργών, εξαφάνισε την γυναικεία φύση ως παράγοντα στην κοινωνία (..οι άνθρωποι φέρανε απλά μαζί τους τις τοπικές τους σκοταδιστικές παραδόσεις) και κατέστησε τη γυναίκα ΒΡΕΦΟΜΗΧΑΝΗ! Αλλά και αυτό, ΜΟΝΟ ΕΞ'ΑΝΑΓΚΗΣ!! Διότι: καταδικάζει την τεκνοποιϊα η Εκκλησία για να εξάρει την παρθένα-η λεχώ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣΜΕΝΗ, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΙΕΡΟΠΡΑΞΙΑ (Χαλδαϊκή μαγεία δηλαδή) ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΗΣ"!!! (ας μαθαίνουνε και τίποτα οι χριστιανές ΠΡΙΝ προσκυνήσουνε τους Ιουδαίους θεουργούς!)

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΗΝ...ΝΗΣΤΕΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΕΜΜΗΝΩΝ!!!

θαυμάστε ΣΟΦΙΑ ΚΥΡΙΟΥ! Με πιάνει...ρίγος!

Κάπως έτσι φτάσαμε στις γνωστές νευρώσεις, σχιζοειδείς καταστάσεις και ψυχοσωματικές διαταραχές, οι οποίες με τον ενα ή άλλο τρόπο (και εκφραστή!) κρατάνε το πνευματικό επίπεδο των ΕΛΛΗΝΩΝ έγκλειστο της Ιουδαϊής μαυρίλας!

Shalom!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2003, 01:42:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θεωρώ ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχετε ξεφύγει απο το θέμα, όπως με ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ που έχουν να κάνουν με το ΜΙΣΟΣ που προσπαθούν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ της ΜΙΑ & ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ....

Αναρωτιέμαι ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ;;;;
ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ;;;
ΚΑΙ ΠΩΣ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑΤΕ ότι μέσα απο το Esoterica.gr ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ να τους επιτύχετε;;;

Που είναι η ΣΥΖΗΤΗΣΗ;;;
Που είναι ο ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ;;;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΣΑΣ;;;

Προβλέπω τη ΓΝΩΣΤΗ (πλέον και ΔΥΣΤΥΧΟΣ) κατάληξη...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2003, 12:14:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μα τι ειναι αυτα που λες schwabe? ειναι δυνατον να ειναι ετσι οπως τα λες? δεν νομιζω μημπως ηθελε να πει κατι αλλο και εσυ δεν καταλαβες το βαθυτερο νοημα αυτον τον γραπτων απο εναν ανθρωπο που ειταν φωτισμενος απο την γιαχβεδικη φωτιση? μημπως εισαι προκατελυμενος εναντιον ενος τοσο καλου και εναρετου θεου(αρκει να κανεις οτι λεει χωρις να ρωτας και χωρις να αντιλεγεις)

προλαβενω καποιον απο τους υποστυρικτες του γιαχβε γιατι αυτο θα ρωτησει.ακομη θα πουν οτι απο εκει που βρηκες αυτα τα κειμενα συγουρα καποιο κακο χερι τα διαστρευλωσε η οτι γραφεις οτι σου δινουν χωρις εσυ να το εχεις ψαξει κατι τετοια βρισκουν να πουν οταν τους δειχνεις τι ακριβως παιζετε πισω απο την πλατη τους αλλα δεν θελουν να το παραδεχτουν φοβουντε μημπως και τημοριθουν μου θυμιζουν εκπεδευμενα σκυλια που τους πετας το φαι μπροστα τους και δεν το αγκιζουν αν δεν τους πει το οκ ο αφεντης τους.

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μανόλης
Νέο Μέλος


32 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2003, 12:53:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Μανόλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όχι κύριε gigenis,
δεν θα απαντήσω (εγώ τουλάχιστον). Το θέμα μας δεν είναι η ερμηνεία της Α. Γ., αλλά το πραγματικό πρόσωπο του Χριστού. Οι εντολές των Αποστόλων που "διαφωνούν" με τα λόγια του Χριστού είναι άλλο θέμα. Όπως είναι και άλλο θέμα οι αμαρτίες κάποιων χριστιανών.
Έχετε ανοίξει πολλά θέματα μαζί,(που ξεφεύγουν από την κουβέντα) χωρίς να εξηγήσετε αυτά που ξεκινήσατε. Πώς θα κάνουμε διάλογο?
Απαντήστε σε αυτά που σας ρωτήσαμε πρώτα και μετά θα πάρετε ερμηνείες για αυτά που λέει η Γραφή. Αλλά πρώτα απαντήστε για να δούμε αν υπάρχει καλή διάθεση να ακούσετε τί λέμε. Ξέρετε, είναι παράλογο να γράφεις σε κάποιον που ξέρεις εκ των προτέρων ότι δε θα διαβάσει

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

STRIKER
Νέο Μέλος


28 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2003, 13:18:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους STRIKER  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους σας και όλως ιδιαιτέρως σε εσένα φίλε kelso.
Επίσης να ευχηθώ καλό χειμώνα σε όλους και καλό υπόλοιπο σε κάποιους αλλους για ΚΑΘΑΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ !!! ΛΟΛΟΛΟΛ.

Κύριοι απ' ότι βλέπω εδώ γίνεται Ο ΧΑΜΟΣ. ΦΩΤΙΑ ΕΤΣΙ?
Ολοι σας αποτι βλέπω έχετε μπεί για τα καλά σε μια μάχη που το αποτέλεσμά της δεν θα αφήσει τουλάχιστον ΘΕΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ γι' αυτούς που πραγματικά θέλουν να μάθουν.
Κύριοι ας μην ξεχνάμε οτι το FORUM ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ή ακόμα και άτομα.. τα οποία την θέλουν αυτή την συζήτηση, αλλά έτσι όπως πάει θα εκνευριστούμε όλοι μας και αυτό που πραγματικά θέλουμε δεν θα γίνει.
Συγχωρήστε την παρέμβασή μου αλλά όπως και εσείς ως ΕΛΛΗΝΕΣ θέλω να γηράσκω αεί διδασκόμενος.
Τι σας έπιασε τώρα με τα νεύρα, και τις αντιπαραθέσεις/κόντρες.
ΕΝΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΙΑ ΧΑΧΑΧΑ.(ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕ ΜΕ ΞΑΝΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΕΝΑΣ 42 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΦΕΤΟΣ).
Το θέμα είναι ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΠΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΧΟΡΔΕΣ , ΓΙΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ . ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2003, 15:04:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΤΑΤΕ GIGENI!

ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ!! ΔΕΝ...ΕΜΒΑΘΥΝΕΙΣ!! ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ "ΔΕΙΣ" ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ!! ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ και πάλι, ΔΕΝ!!

ΕΑΝ, εντοπίσεις κάποιες εντολές που να διαφωνούνε με τα λόγια του "Χριστού"...ΜΗΝ τους δίνεις σημασία! ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ. ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ. ΕΡΓΑ ΔΙΑΒΟΛΟΥ! Μάλλον θα...είχανε ξεφύγει απο τον "σωστό δρόμο" οι γραφιάδες τους!! (Τώρα ΠΟΥ κολλάει το..."θεόπνευστο" με τις ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΣΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ, αυτό θα το λύσουνε ενδεχομένως οι επόμενες 100 αίρέσεις που ΣΙΓΟΥΡΑ θα προκύψουνε!)

ΕΑΝ επίσης, δέν μπορέσεις να "αποφύγεις" να σκανδαλιστείς διαβάζοντας ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ (!)...τότε έχε ύπ'όψιν σου ότι αυτό είναι, ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ! Καί σάν ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!

ΕΑΝ, βέβαια αναρωτηθείς ΓΙΑΤΙ τότε ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΩΣ "ΑΓΙΟΙ" (!!) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΒΕΙ ΚΑΙ ΚΕΡΑΚΙΑ ΤΟ..."ΠΟΙΜΝΙΟ", τότε ένα θα σου πώ: μας κατέστησαν ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ φίλε μου και 'μας' κάνανε ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ της Οικουμένης! Ανακάλυψαν και...τον Τίμιο Σταυρό επιπλέον! (όχι παίζουμε) ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΙΑΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ???

ΕΑΝ πάλι, αναρωτηθείς ΓΙΑΤΙ κάποιοι "Αγιοι"....αγιάσανε και τους αποδώθηκαν έργα και μορφές ΠΟΥ ΑΝΤΙΓΡΆΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ (ενώ όσο ζούσανε ήτανε ΑΓΝΩΣΤΕΣ οι..."δυνάμεις" τους ακόμα και στούς ίδιους!!!), τότε ένα θα σου πώ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ!

Συμπέρασμα: εσύ "άπιστε" gigeni ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ (ναί, ναί να ψάχνεις! Διότι οι ΤΟΟΟΟΟΣΕΣ διαφορετικές Εκκλησίες ανα τον κόσμο ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΙΩΝΕΣ! Έχεις δρόμο μπροστά σου...) ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!

Προειδοποίηση: σε περίπτωση (!) που το ανελέητο σου ψάξιμο σε οδηγήσει ΣΕ ΑΛΛΟ απο αυτό το πρόσωπο που περιγράφουνε τα....ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ευαγγέλια (??) ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ!!! ΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ!!

ΑΡΑ: ΨΑΞΕ, ΑΛΛΑ ΟΣΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ!

Περαστικά μας!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2003, 15:06:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πράγματι, εδώ βλέπουμε τα καλύτερα επιχειρήματα με τον χειρότερο τρόπο παρουσίασης. . . .

Φίλε schwabe αυτό που λες:
quote:
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΗΝ...ΝΗΣΤΕΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΕΜΜΗΝΩΝ!!!

Θα ήθελα να το αναπτύξεις λίγο. Από που το συμπεραίνεις; Η βίβλος γράφει μέσα κάτι τέτοιο ως συμβουλή ή είναι προέκταση της σκέψης σου;
Το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον. Είναι και λίγο έξω από το θέμα αλλά, η μια κουβέντα φέρνει την άλλη. Καταλαβαίνεις.
Μπουμ. . .. . . . Από που μου ήρθε πάλι αυτή;
Δεν ξαναμιλάω. . .δεν ξαναμιλάω


Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Mercury
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Netherlands
781 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2003, 16:14:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Mercury  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό δεν είναι "λίγο έξω από το θέμα" φίλε Ελεύθερε.

Είναι τελείως εκτός θέματος.Παντελώς.Ολοκληρωτικά.

"Η μιά κουβέντα φέρνει την άλλη",και στο τέλος θα πιάσουμε κουβέντα για τους εξωγήινους?
Γιατί δεν ανοίγετε ένα topic με θέμα 'Ο ρόλος της γυναίκας στην Αγία Γραφή' ή κάτι παρόμοιο?

Πάρε και ένα smile για να μη θυμώσεις!


The Road To Hell Is Paved With Good Intentions.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

STRIKER
Νέο Μέλος


28 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2003, 16:41:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους STRIKER  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε MERCURY συμφωνώ μαζί σου. Φίλε ελεύθερε ασε σε παρακαλώ πολύ την συζήτηση να συνεχισθεί. Εχει μεγάλο ενδιαφέρον αρκεί να πέσουν οι τόνοι λίγο.Συγνώμη φίλε ΕΛΕΥΘΕΡΕ για την παρέμβαση μου αλλά υπάρχουν πολλοί που παρακολουθούν με έντονο ενδιαφέρον.

Φιλικά STRIKER

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2003, 16:55:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλτατε Ελεύθερε,

η συγκεκριμένη αναφορά με την λεχώ και την "αμαρτία" της είναι original Α.Γραφή. Αλίμονο εάν είχαμε τέτοια αρρωστημένη φαντασία! Πρόκειται απλά περί...προέκτασης της ασιατικής τους καταγωγής. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό.

Αλλά μιάς και ο λόγος για γυναίκες, ας δούμε ορισμένες ΘΕΣΕΙΣ των Αποστόλων που θα μας δώσουνε την ΣΩΣΤΗ παιδεία ως πρός τις σχέσεις μας στην κοινωνία με τις γυναίκες! Διότι, ή ακολουθείς την ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ ή....άστο καλύτερα!

Γυναίκες λοιπόν. ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ!

Α'Κορινθίους ζ'12,ζ'25-40,ια' 1-16, στόν στίχο 6 π.χ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

Το ποιό ωραίο? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ "ΕΙΔΙΚΗ" (!) ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΗΡΕΣ!! (Α'Τιμόθεον β'9-15,ε'9-16) Επίσης, χορτάστε θείκή Σοφία στα, Εφεσίους ε'22-23, Κολοσσαείς γ'18-19.

Όσο για τις σχέσεις ανδρών-γυναικών, ας διαβάσουνε και οι δύο ενδιαφερόμενες πλευρές τον στίχο ζ'1 της Κορινθίους. Ας μας πούνε λοιπόν, άν για...την βασιλεία των ουρανών ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΑ αλλά πηγαίναμε ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, τότε το αποτέλεσμα αυτής της...επανάστασης του "θεόπνευστου" Παύλου ΠΟΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ??
Βεβαίως, σε αυτό το σημείο να μήν λησνονήσουμε να εξάρουμε την....ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ!!

Λέει λοιπόν ο "θεόπνευστος": στόν στίχο ζ'2 (αμέσως μετά τον ζ'1 της Κορινθίους) μας ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ.......ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΟΡΝΕΙΑ!!!! Ε, λοιπόν ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ, αυτός και αν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ...ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ!
ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΒΡΗΚΕ Ο "ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΣ"! Τί σου είναι φίλε μου Ελεύθερε αυτή η ασιατική σοφία....τί σου είναι!

Για να σε βοηθήσω όμως να αντιληφθείς ΛΙΓΟ καλύτερα τις πηγές έμπνευσης του Παύλου, θα σου δώσω ένα ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ, ΔΕΙΓΜΑ των προτάσεων του. Τί μπορεί λοιπόν να αποτελέσει καλύτερο παράδειγμα για τις επιστολές του ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΜΩΗΣΗ!!

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Ο Μωησής, ο πρώτος διδάξας το "ού μοιχεύσεις", ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΓΑΜΙΑ, εφ'όσον ενώ αρχικά έλαβε ως σύζυγο του τη Σεπφώρα, κόρη του αρχιερέα των Μαδιανιτών Ισθόρ (Εξοδος β'21-22), μετα τον βλέπουμε ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΑΙΘΙΟΠΙΣΣΑ (α τον μπαγάσα!), και επιπλέον να....τιμωρεί σκληρά τα αδέλφια του Μαριάμ και Ααρών, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΑΣΚΗΣΑΝ ΚΡΙΤΙΚΗ. Είναι αυτό το αριστούργημα που...πιάνει ΧΟΛΕΡΑ την αδερφή του! Άμα θές, μίλα! (Αριθμοί ιβ'1-15)!!

Εχεις καμία αμφιβολία ως πρός το ΑΠΟ ΠΟΥ παραδειγματίστηκε ο Παύλος? Λογικό σου λέει: άν Ο ΜΩΗΣΗΣ (Μωσαϊκός νόμος!!) τσίμπαγε και απο καμιά μικρούλα πού και πού, και επιπλέον ο ΘΕΟΣ του...έδωσε και τις εντολές, ε κάτι θα ήξερε ο άρχοντας Γιαχβέ!!

ΕΠΙΠΛΕΟΝ: είδες ποτέ κανένα κοριτσάκι ή γυναίκα να κολυμπήσει για να πιάσει τον σταυρό την ημέρα των Θεοφανείων? Όχι, λέω!

Καί ακόμα: O Αναστάσιος Σιναϊτης, που είναι και Πατέρας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, στο έργο του "Ερωτήσεις και Αποκρίσεις" γράφει:

" Τί είναι η γυναίκα? Ναυάγιο στη ξηρά, πηγή κακίας, δοχείο ακαθαρσίας, θανατηφόρα συνάντηση (πρόσεχε με ΤΙ συναντιέσαι Ελεύθερε!), ολίσθημα των ματιών, καταστροφή των ψυχών, λόγχη της καρδιάς, καταστροφή των νέων, σκήπτρο του άδη, απόκρυφο πάθος! Τί είναι η γυναίκα? κακό φίλτρο, αδιάντροπο θηρίο, αχαλίνωτο στόμα, θρίαμβος μυστηρίων, οδηγός σκοταδιού, πονηρή απόλαυση, πρόξενος αιώνιας κόλασης! Τί είναι η γυναίκα? Γήινη επιθυμία, αιτία οκνηρίας του άντρα, οχιά με ενδύματα, καθημερινή ζημία, καταγώγιο των μοιχών, όπλο του διαβόλου, επιθυμητή λύσσα, παγκόσμιος θάνατος!

Τα συμπεράσματα δικά σας φίλοι μου.

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μανόλης
Νέο Μέλος


32 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2003, 18:01:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Μανόλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για οποιεσδήποτε απορίες των φίλων, που με ενδιαφέρον και καλή διάθεση θέλουν να μάθουν την ακριβή πίστη των ορθοδόξων, επικοινωνήστε με ορθόδοξες σελίδες. Μια πολύ καλή που βοήθησε και μένα προσωπικά σε διάφορες δυσκολίες είναι
http://users.aias.gr/oode και http://www.geocities.com/Athens/Sparta/1089.
Υπάρχουν πολλές σελίδες ακόμη στο ίντερνετ για διάφορα θέματα. Ερευνάτε χωρίς φανατισμό, και όλα θα τα μάθετε. Επίσης να ξέρετε ότι πολλοί πνευματικοί λειτουργοί και οι αγιορείτες πατέρες βοηθάνε πραγματικά όσους ζητούν να ωφεληθούν.
Εγώ θα αποχωρήσω, έχοντας να ασχοληθώ και με άλλα σοβαρά θέματα. Αυτό που ήθελα να φανεί, νομίζω ότι φάνηκε σε όσους έχουν ανοιχτό το μυαλό και την καρδιά τους στην αλήθεια.
Να είστε καλά


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 6 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.28125
Maintained by Digital Alchemy