ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
 Ελευθερία
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 8
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/01/2009, 20:46:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου

Εάν το πνεύμα δεν έχει ελευθερία , δεν είναι δυνατόν να πετύχει τον σκοπό αυτό και μένει στάσιμο .

Εάν υπάρχει στέρηση της ελευθερίας , το ψυχικό κέντρο πιέζεται , ατροφεί και μαραίνεται , διότι δεν μπορεί να εκδηλώσει τις ιδιότητές του οι οποίες είναι τα ένστικτα , οι ορμές και οι επιθυμίες . Αυτά είναι εκδηλώσεις , φυσικοί νόμοι της ζωής .

Το γεγονός είναι , ότι οι κοινωνικές συνθήκες αντιτίθενται προς τους νόμους της φύσης και από αυτό το γεγονός προέρχονται όλα τα κακά και οι παθήσεις τόσο των ανθρωπίνων κοινωνιών , όσο και των ατόμων , διότι οι περισσότερες ψυχές των ανθρώπων έχουν υποστεί πάθηση , νοσούν και οι εκδηλώσεις τους είναι διεστραμμένες .

Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης π.χ. είναι για κάθε υπόσταση η ικανότητα του να διατηρεί την ύπαρξή της , και είναι μια επιτακτική προσταγή της φύσης . Όταν όμως , λόγω του εγωισμού και των εν γένει συνθηκών , ο άνθρωπος δεν μπορεί να ικανοποιήσει το ένστικτο αυτό κατά τρόπο ομαλό , γίνεται άρπαγας , κλέφτης , εκμεταλλευτής , φιλάργυρος κ.τ.λ. Όλα αυτά είναι διαστροφές του ενστίκτου , για τις οποίες όμως δεν ευθύνεται το άτομο , αλλά οι συνθήκες , οι οποίες το αναγκάζουν στη διαστροφή . Το ίδιο ισχύει και για όλες τις άλλες φυσικές ορμές .

Οι ψυχικές δυνάμεις παρεμποδίζονται στην εκδήλωσή τους , είτε από εσωτερικά αίτια (προλήψεις , δεισιδαιμονίες , διεστραμμένες ιδέες κ.τ.λ.) , είτε από εξωτερικά αίτια (όπως είναι η δουλεία , η πίεση , η βία) .

Η καταδυνάστευση των συνειδήσεων , αποτελεί κανόνα της ανθρώπινης κοινωνίας , για τον φωτεινό όμως πνευματικό κόσμο αυτή θεωρείται σαν το μεγαλύτερο έγκλημα , ο δε σεβασμός της ελευθερίας των συνειδήσεων είναι γι’αυτόν ο αυστηρότερος πνευματικός νόμος .

Η παραβίαση της ελευθερίας των άλλων έχει ολέθρια αποτελέσματα και για τον ίδιο τον αδικούντα και , όπως λέγει ο Πλάτων , « ο αδικών είναι άθλιος , αθλιότερος δε εάν δεν τιμωρηθεί για την αδικία του» . Διότι εκείνος ο οποίος μένει με την κακία και την αδικία στην ψυχή του γίνεται χειρότερος και οπισθοδρομεί , υφίσταται πτώση .

Εκείνος , ο οποίος παραβιάζει την ελευθερία της συνειδήσεως των άλλων επί οιουδήποτε επιπέδου παραβιάζει αμέσως τον νόμο της ελευθερίας και γι’αυτό υφίσταται κυρώσεις .

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παρατηρούμε , ότι όλες οι κοσμοκρατορίες γκρεμίζονται , διότι δρέπουν τον καρπό των έργων τους .

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/01/2009, 19:47:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί φίλοι

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι οι οποίοι , λόγω άγνοιας των νόμων της φύσης και των διατάξεών της , υποβάλλονται εκούσια σε δουλεία και δεσμεύονται μόνοι τους με αλυσίδες , τις οποίες ζητούν να αποβάλλουν .

Το συνειδητό όν διακρίνεται από τα ζώα εξ αιτίας της γνωστικής του ικανότητας , δηλαδή της δύναμης , την οποία έχει να γνωρίζει τα πράγματα , να τα κρίνει και να εκλέγει , επίσης δε από την ελευθερία που το διακρίνει .

Συνείδηση , επομένως , που δεν έχει αληθινές γνώσεις , δεν διαφέρει καθόλου από τα ζώα .

Ο άνθρωπος , ο οποίος εξαρτά τις σκέψεις και τις πράξεις του από τις ιδέες των άλλων αποδεικνύει , ότι στερείται κρίσης , αυτενέργειας και συνείδησης .

Είναι συνεπώς ανεύθυνος των πράξεών του , είτε κακές είναι αυτές , είτε καλές και συμπεριφέρεται ασυνείδητα στην διάπραξη του καλού ή του κακού .

Τέτοια ψυχή μένει στάσιμη , παρά τον εξελικτικό νόμο της φύσης, διότι οι ψυχικές ιδιότητές της ατροφούν .

Η προσήλωση σε δόγματα , ιδέες άλλων ή και σε πρόσωπα ακόμη , επιφέρει απώλεια της ελευθερίας και δέσμευση , εφ’όσον με αυτά δεν αφήνεται πλέον το άτομο στην δική του νόηση , κρίση και θέληση .

Εάν θέλομε να αναζητήσουμε σοβαρά την αλήθεια , να γνωρίσουμε τους άγνωστους για τον άνθρωπο νόμους της φύσης , να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας και τη σύνθεση του εσωτερικού μας Είναι , οφείλομε να είμαστε ελεύθεροι από κάθε εξωτερική και εσωτερική πίεση , από κάθε θεωρία και γνώση ανθρώπινη , διότι οι σκέψεις των ανθρώπων , ως επί το πλείστον, δεν είναι απόρροια αλήθειας που προήλθε από την μελέτη της φύσης .

Η ελευθερία επιτρέπει στον καθένα να μάθει και να καλλιεργήσει τις ψυχικές δυνάμεις του και αυτή οδηγεί στην κατάκτηση της αλήθειας .

Κλειδί των μυστηρίων της φύσης είναι η ελευθερία και το «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ» κατά τον Σωκράτη και τον Πυθαγόρα .

Με αυτήν θα ανεβούμε και με αυτήν θα γίνομε το ΕΓΩ μας που έχει πλήρη συναίσθηση της ύπαρξής μας και πλήρη βεβαιότητα για το μέλλον μας .

Στην άσκηση όμως της ελευθερίας του ατόμου υπάρχουν όρια.

Και πρώτον μεν τίθενται τέτοια απ΄ τον φυσικό νόμο , ο οποίος αφ’ενός μεν δεν επιτρέπει , λόγω των διατάξεων της φύσης , την πραγματοποίηση ορισμένων βουλήσεων του ανθρώπου , αφ’ετέρου δε τιμωρεί το άτομο για εκείνες τις βουλήσεις , οι οποίες είναι μεν πραγματοποιήσιμες , αλλά αντιβαίνουν σε αυτόν .

Δηλαδή περιορίζεται από τον νόμο της αιτιότητας , στον οποίο υπόκειται .

Το άτομο στην εφαρμογή της ελευθερίας του δεν πρέπει να παραβαίνει τους φυσικούς νόμους , διότι , εάν τους παραβεί , οι νόμοι αυτοί έχουν τέτοια διάταξη , ώστε το άτομο αυτό υφίσταται τις συνέπειες των κακών πράξεών του αυτομάτως , χωρίς παρέμβαση πνευματικής βούλησης .

Η ελευθερία συνεπώς γίνεται θετική , αγαθοποιός για το πνεύμα , όταν αυτό αποβάλει κάθε κακή και αντίθετη προς την φύση αρχή.

Και για την ικανοποίηση των αναγκών του σώματος υπάρχουν όρια , διότι η κατάχρηση επιφέρει κυρώσεις .

Κατά την άσκηση της ελευθερίας του ατόμου υπάρχουν επίσης όρια , τα οποία θέτει ο ηθικός νόμος .

Αυτός ποικίλλει ανάλογα με τον τόπο , τον χρόνο , των αντιλήψεων που εκάστοτε επικρατούν και εθίμων . Και τον νόμο αυτό δεν είναι σωστό να παραβαίνει ο άνθρωπος , διότι όταν βρεθεί αντιμέτωπος με το περιβάλλον , υφίσταται κυρώσεις .

Ο ηθικός όμως νόμος των ανθρώπων , οι πολιτικοί και κοινωνικοί νόμοι δεν στηρίζονται στον φυσικό νόμο .

Και ναι μεν η «Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη» έχει γραφεί στα Συντάγματα των Λαών , αλλά οι κατά περίπτωση λεπτομερειακοί νόμοι δεν στηρίχτηκαν σ’αυτήν , έτσι ώστε να αποτελούν εμπόδιο στην ελεύθερη εκδήλωση του ατόμου κατά την πολιτική και κοινωνική του ζωή .

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ανέκαθεν οι πνευματικοί άνθρωποι καταδίκασαν τους ανθρώπινους νόμους , σαν ανελεύθερους και μεροληπτικούς .

Ανάπτυξα προηγουμένως ποιες παθήσεις υφίσταται η ψυχή από την καταπίεση .

Οι παθήσεις αυτές , τις οποίες έχει υποστεί η ψυχή κατά την σταδιοδρομία της στη Γη , εξηγούν την άθλια κατάσταση της ανθρώπινης διανόησης , της πολιτικής κατάστασης και τη διαστροφή ακόμη κατά την διεξαγωγή των πολεμικών ενεργειών .

Εκτός των πολιτικών και κοινωνικών νόμων , υπάρχει και ο λεγόμενος «Άγραφος νόμος» , ο νόμος της Θεότητας .

Αυτόν παραβαίνουν οι άνθρωποι χωρίς να το καταλάβουν καν , διότι συνήθως δεν τον γνωρίζουν . Υπάρχουν όμως και από την παράβασή του κυρώσεις .

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2009, 10:13:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Υπάρχουν όμως και άνθρωποι οι οποίοι , λόγω άγνοιας των νόμων της φύσης και των διατάξεών της , υποβάλλονται εκούσια σε δουλεία και δεσμεύονται μόνοι τους με αλυσίδες , τις οποίες ζητούν να αποβάλλουν .

Φίλε Κηφέα, σε χαιρετώ!

Συνήθως ένας άνθρωπος ο οποίος υποβάλλεται εκούσια σε δεσμά δουλείας θεωρείται ως ένας άνθρωπος πιο αδύναμος, πιο παθητικός και με πιο υποχωρητική φύση από κάποιον άλλον, ο οποίος νοείται ως πιο δυναμικός, ανεξάρτητος κι ελεύθερος.
Από την άλλη σκέφτομαι ότι όταν ένας άνθρωπος επιλέγει κι επιτρέπει να δεσμευτεί από κάτι, ταυτόχρονα δεσμεύει κιόλας.
Και τα δεσμά που επιβάλλει - κυρίως στους ανθρώπους γύρω του - βρίσκονται πίσω από την επιφανειακή αυτή υποχωρητικότητα κι είναι μια πράξη που μπορεί να κάνει είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα.
Ο τρόπος για να το κάνει αυτό είναι κυρίως με το να προβάλλει την θεωρούμενη ως αδύναμη φύση του προκειμένου να στοχεύσει - και να ελέγξει σε κάποιο βαθμό - το συναίσθημα κάποιων ανθρώπων.

quote:
Η προσήλωση σε δόγματα , ιδέες άλλων ή και σε πρόσωπα ακόμη , επιφέρει απώλεια της ελευθερίας και δέσμευση , εφ’όσον με αυτά δεν αφήνεται πλέον το άτομο στην δική του νόηση , κρίση και θέληση .

Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ την ικανότητα για προσήλωση ενός ανθρώπου σε κάποιο ιδανικό, σε μια ιδέα, σε έναν σκοπό ή και σε έναν άνθρωπο ως μια αρετή.
Όταν η προσήλωση αυτή είναι αγαθή και με μεγάλο ποσοστό ανιδιοτέλειας, τότε δε νομίζω ότι λειτουργεί ανασταλτικά για την εξέλιξη αυτού του ανθρώπου, αντιθέτως μπορεί να τον ωφελήσει.
Φυσικά, αυτό συμβαίνει όταν η προσήλωση αυτή είναι συνειδητή κι ελεγχόμενη από τον άνθρωπο αυτόν και δε μετατρέπεται σε προσκόλληση.
Εκτός εάν στην παραπάνω πρόταση σου εννοείς την προσήλωση με την χροιά της προσκόλλησης.

quote:
Εάν θέλομε να αναζητήσουμε σοβαρά την αλήθεια , να γνωρίσουμε τους άγνωστους για τον άνθρωπο νόμους της φύσης , να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας και τη σύνθεση του εσωτερικού μας Είναι , οφείλομε να είμαστε ελεύθεροι από κάθε εξωτερική και εσωτερική πίεση , από κάθε θεωρία και γνώση ανθρώπινη , διότι οι σκέψεις των ανθρώπων , ως επί το πλείστον, δεν είναι απόρροια αλήθειας που προήλθε από την μελέτη της φύσης .

Συμφωνώ απόλυτα με αυτήν την πρόταση και με εκφράζει σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Εξάλλου, μου θυμίζει τον φιλοσοφικό τρόπο θέασης των πραγμάτων του Rene Descartes, ο οποίος με γοητεύει ιδιαίτερα.

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2009, 20:05:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Συνήθως ένας άνθρωπος ο οποίος υποβάλλεται εκούσια σε δεσμά δουλείας θεωρείται ως ένας άνθρωπος πιο αδύναμος, πιο παθητικός και με πιο υποχωρητική φύση από κάποιον άλλον, ο οποίος νοείται ως πιο δυναμικός, ανεξάρτητος κι ελεύθερος.
Από την άλλη σκέφτομαι ότι όταν ένας άνθρωπος επιλέγει κι επιτρέπει να δεσμευτεί από κάτι, ταυτόχρονα δεσμεύει κιόλας.
Και τα δεσμά που επιβάλλει - κυρίως στους ανθρώπους γύρω του - βρίσκονται πίσω από την επιφανειακή αυτή υποχωρητικότητα κι είναι μια πράξη που μπορεί να κάνει είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα.
Ο τρόπος για να το κάνει αυτό είναι κυρίως με το να προβάλλει την θεωρούμενη ως αδύναμη φύση του προκειμένου να στοχεύσει - και να ελέγξει σε κάποιο βαθμό - το συναίσθημα κάποιων ανθρώπων.

Φίλε Dying_Incubus, αυτό που λέγω είναι ότι: "... λόγω άγνοιας των νόμων της φύσης και των διατάξεών της , υποβάλλονται εκούσια σε δουλεία και δεσμεύονται μόνοι τους με αλυσίδες ..."

Δηλαδή: "...υποβάλλονται εκούσια σε δουλεία, όχι λόγω οιασδήποτε ιδιοτελούς σκοπιμότητας, αλλά λόγω άγνοιας των νόμων ..."

Εδώ θέλω να παρατηρήσω ότι η αμοιβαιότητα εξάρτησης του ενός ανθρώπου από τον άλλο και γενικώτερα κάθε τμήματος πολιτισμένης κοινωνίας από άλλο τμήμα, δημιουργεί την μεγάλη αλυσίδα του δεσμού ο οποίος τα συγκρατεί όλα σε μια ενότητα.

quote:
Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ την ικανότητα για προσήλωση ενός ανθρώπου σε κάποιο ιδανικό, σε μια ιδέα, σε έναν σκοπό ή και σε έναν άνθρωπο ως μια αρετή.
Όταν η προσήλωση αυτή είναι αγαθή και με μεγάλο ποσοστό ανιδιοτέλειας, τότε δε νομίζω ότι λειτουργεί ανασταλτικά για την εξέλιξη αυτού του ανθρώπου, αντιθέτως μπορεί να τον ωφελήσει.
Φυσικά, αυτό συμβαίνει όταν η προσήλωση αυτή είναι συνειδητή κι ελεγχόμενη από τον άνθρωπο αυτόν και δε μετατρέπεται σε προσκόλληση.
Εκτός εάν στην παραπάνω πρόταση σου εννοείς την προσήλωση με την χροιά της προσκόλλησης.

Σωστή η επισήμανσή σου, αλλά εξ ίσου σωστή και η τελευταία παρατήρησή σου. Πράγματι με την λέξη "προσήλωση" εννοώ την "προσκόλληση".

Με αφορμή τις παραπάνω εύστοχες παρατηρήσεις σου, θα ήθελα να προσθέσω ότι στις ανθρώπινες σχέσεις, κάθε τι το τεχνητό έχει φυσική προέλευση και κάθε τι το φυσικό, τεχνητή εξέλιξη.

Η έκφραση είναι φυσική, η γλώσσα τεχνητή.

Η θρησκεία είναι φυσική, η εκκλησία τεχνητή.

Η κοινωνία είναι φυσική, το κράτος τεχνητό.

Είμαστε αναρχικοί εκ φύσεως και πολίτες από πεποίθηση. Αλλά, ενώ στα άδυτα της ψυχής μας είμαστε άνομοι άγριοι, δεν είμαστε ανεπίδεκτοι ενός κάποιου μέτρου ηθελημένης τάξης και κοσμιότητας.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2009, 23:43:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Κηφεύς θα μπορούσες να μου εξηγήσεις καλύτερα τι εννοείς λέγοντας... «λόγω άγνοιας των νόμων της φύσης και των διατάξεών της»...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/01/2009, 00:34:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Φίλε Κηφεύς θα μπορούσες να μου εξηγήσεις καλύτερα τι εννοείς λέγοντας... «λόγω άγνοιας των νόμων της φύσης και των διατάξεών της»...

Θεμελιώδης νόμος της φύσης, φίλε elo, προς τον οποίο συγκλίνουν όλοι οι άλλοι νόμοι της φύσης, είναι ο νόμος της εξέλιξης, δηλαδή ο νόμος της Φυσικής αναγκαιότητας.

Ένας από αυτούς τους νόμους είναι και αυτός που εξετάζουμε, της ελευθερίας.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/01/2009, 01:08:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κηφεύς -Θεμελιώδης νόμος της φύσης, φίλε elo, προς τον οποίο συγκλίνουν όλοι οι άλλοι νόμοι της φύσης, είναι ο νόμος της εξέλιξης, δηλαδή ο νόμος της Φυσικής αναγκαιότητας.
Ένας από αυτούς τους νόμους είναι και αυτός που εξετάζουμε, της ελευθερίας.

Έγινες κατανοητός φίλε μου Κηφεύς, απλά η ερμηνεία του όρου (νόμου) ελευθερία ήταν/είναι κάτι που πάντα με έκανε και αναρωτιόμουνα…

Μιλάς για τους Νόμους της φύσης, δηλαδή αν κατάλαβα καλά με τον όρο φύση δεν αναφέρεσαι μόνο στο γήινο περιβάλλον μας, αλλά και στο Σύμπαν (φύση) .

Ένας ζωντανός οργανισμός που μεγαλώνει, αυξάνεται, εξελίσσεται, λόγο μιας εσωτερικής ανάγκης , μια εσωτερική ανάγκη που γεννιέται μέσα από μια αλληλοεπίδραση, μια σταθερή σχέση μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος .

Ακριβώς και εκεί είναι η απορία μου, αφού άνθρωπος και φύση διέπονται από τον νόμο της φυσικής αναγκαιότητας, κατά πόσο η ελευθερία (επιλογές) υφίσταται ή μήπως η ελευθερία είναι ένας δρόμος προκαθορισμένος ;

Πιστεύω να έγινα κατανοητός και να μην σε μπέρδεψα…

"Κάθε αιτία έχει το αποτέλεσμα της, κάθε αποτέλεσμα την αιτία του. Όλα συμβαίνουν σύμφωνα με τον Νόμο. Η τύχη δεν είναι παρά το όνομα που δίνεται στον παραγνωρισμένο Νόμο. Υπάρχουν πολλά επίπεδα αιτιότητας, αλλά τίποτα δεν ξεφεύγει από το Νόμο".


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/01/2009, 03:03:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μιλάς για τους Νόμους της φύσης, δηλαδή αν κατάλαβα καλά με τον όρο φύση δεν αναφέρεσαι μόνο στο γήινο περιβάλλον μας, αλλά και στο Σύμπαν (φύση) .

Ένας ζωντανός οργανισμός που μεγαλώνει, αυξάνεται, εξελίσσεται, λόγο μιας εσωτερικής ανάγκης , μια εσωτερική ανάγκη που γεννιέται μέσα από μια αλληλοεπίδραση, μια σταθερή σχέση μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος .

Ακριβώς και εκεί είναι η απορία μου, αφού άνθρωπος και φύση διέπονται από τον νόμο της φυσικής αναγκαιότητας, κατά πόσο η ελευθερία (επιλογές) υφίσταται ή μήπως η ελευθερία είναι ένας δρόμος προκαθορισμένος ;

Πιστεύω να έγινα κατανοητός και να μην σε μπέρδεψα…


Φίλε elo, δεν με μπέρδεψες καθόλου.

Όλα όσα αναφέρεις παραπάνω, είναι σωστά.

Δύο πράγματα συγκρατώ στα οποία και θα αναφερθώ αναλυτικότερα παρακάτω:

Την λέξη (που εύστοχα χρησιμοποίησες): αλληλεπίδραση, όπως και το ότι ο νόμος της ελευθερίας είναι προκαθορισμένος, ανεξάρτητα από το αν εφαρμόζεται από την ανθρώπινη κοινωνία.

Αναλυτικότερα:

Ο νόμος της ελευθερίας υπάγεται στην κατηγορία των λεγόμενων πνευματικών νόμων.

Στο Σύμπαν, γενικά, λειτουργεί και ο νόμος της αρμονίας. Ο νόμος αυτός εφαρμοζόμενος στις πνευματικές σχέσεις, αποτελεί τον νόμο της Ελευθερίας, της Αυτονομίας και της Ανεξαρτησίας κάθε υλικής και ψυχικής ατομικότητας.

Επίσης στην φύση λειτουργεί και ο νόμος της αλληλεπίδρασης, συνεπεία του οποίου επέρχεται η εξέλιξη. Ο φυσικός αυτός νόμος μεταφερόμενος στο πνευματικό επίπεδο, αποτελεί τον νόμο της καθολικής αγάπης και αλληλεγγύης.

Δυστυχώς στην ανθρώπινη κοινωνία δεν επικρατεί, πάντα, ο νόμος αυτός λόγω αμάθειας και λόγω παρανόησης και αυτού ακόμη του ατομικού συμφέροντος.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/01/2009, 21:51:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κηφεύς:
Ο άνθρωπος , ο οποίος εξαρτά τις σκέψεις και τις πράξεις του από τις ιδέες των άλλων αποδεικνύει , ότι στερείται κρίσης , αυτενέργειας και συνείδησης .

Για να καταλάβω όταν προσέρχονται στις κάλπες 5-6 εκατομμύρια Ελλήνων, αυτό είναι απόδειξη στέρησης κρίσης? δεδομένου ότι τα κόμματα στο σύνολο τους είναι κάθε φορά γύρω στα 20!
quote:
Κηφεύς:
Η προσήλωση σε δόγματα , ιδέες άλλων ή και σε πρόσωπα ακόμη , επιφέρει απώλεια της ελευθερίας και δέσμευση , εφ’όσον με αυτά δεν αφήνεται πλέον το άτομο στην δική του νόηση , κρίση και θέληση

Εγώ είμαι βάζελος! η προσήλωσή μου στην ιδέα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ! επιφέρει απώλεια της ελευθερίας μου? και δέσμευση?
quote:
Κηφεύς:
Σωστή η επισήμανσή σου, αλλά εξ ίσου σωστή και η τελευταία παρατήρησή σου. Πράγματι με την λέξη "προσήλωση" εννοώ την "προσκόλληση".

Δηλαδή εγώ ως προσκολλημένος βάζελος και ένας άλλος ως προσκολημένος γαύρος........είμαστε καταδικασμένοι?
Αν ναι! τότε πως αιτιολογείς αυτό που έγραψες ποιο πάνω ότι η παραβίαση της ελευθερίας των άλλων έχει ολέθρια αποτελέσματα?
Αφού επισέρχεσαι στην ελεύθερη βούλησή μου να ασπαστώ μια ιδέα και με καταγγέλεις γι' αυτό?


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/01/2009, 07:51:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εγώ είμαι βάζελος! η προσήλωσή μου στην ιδέα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ! επιφέρει απώλεια της ελευθερίας μου? και δέσμευση?

europaios2, ειλικρινά δε μπορώ να γνωρίζω τι θα επιφέρει στην ελευθερία σου η προσήλωση σου στην ιδέα του Παναθηναϊκού.

Μπορώ όμως να σε διαβεβαιώσω ότι η συνέχιση εκ μέρους σου αυτού του είδους της συμμετοχής σε ένα θέμα θα επιφέρει - σε πρώτη φάση τουλάχιστον - τη μεταφορά των μηνυμάτων σου στην Γενική "Σαλάτα" Μηνυμάτων.

Οπότε είσαι ελεύθερος να επιλέξεις για την συμμετοχή που επιθυμείς να έχεις και για τον αντίκτυπο των μηνυμάτων σου στους αναγνώστες και στους συνομιλητές σου.

Εξηγούμαστε λοιπόν για να μην παρεξηγούμαστε.

Καλή σου μέρα!
In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/01/2009, 19:20:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Dying_Incubus:
europaios2, ειλικρινά δε μπορώ να γνωρίζω τι θα επιφέρει στην ελευθερία σου η προσήλωση σου στην ιδέα του Παναθηναϊκού.

Το έφερα ως παράδειγμα! Γιατί και ο Παναθηναϊκός είναι μια ιδέα! δε νομίζεις?
quote:
Dying_Incubus:
Μπορώ όμως να σε διαβεβαιώσω ότι η συνέχιση εκ μέρους σου αυτού του είδους της συμμετοχής σε ένα θέμα θα επιφέρει - σε πρώτη φάση τουλάχιστον - τη μεταφορά των μηνυμάτων σου στην Γενική "Σαλάτα" Μηνυμάτων.

Γιατί φίλε μου? τι το κακό έκανα? Έφερα απτά παραδείγματα για τη διευκόλυνση της εξέλιξης της κουβέντας! Δεν επιτρέπεται να έχω απορίες? Που είναι το μεμπτό?
quote:
Dying_Incubus:
Οπότε είσαι ελεύθερος να επιλέξεις για την συμμετοχή που επιθυμείς να έχεις και για τον αντίκτυπο των μηνυμάτων σου στους αναγνώστες και στους συνομιλητές σου.

Θέλω να συμμετάσχω με ίσους όρους και τίποτα περισσότερο!
Ένα παράδειγμα έφερα! δεν έκανα τίποτα το κακό! Μέσα από την απάντηση που θα λάβω από τον αγαπητό Κηφέα, θα μπορέσω να καταλάβω καλύτερα τις απόψεις του και να τις συγκρίνω με τις δικές μου!........Δε νομίζω να είναι κακό!
Περιμένω...........

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2009, 09:22:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2, λυπάμαι αλλά δεν έχω ούτε την διάθεση ούτε και τον χρόνο για να παίξω την κολοκυθιά.

Οπότε μπορείς να αρκεστείς στο παραπάνω μήνυμα μου.In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2009, 12:34:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η προσήλωση σε δόγματα , ιδέες άλλων ή και σε πρόσωπα ακόμη , επιφέρει απώλεια της ελευθερίας και δέσμευση , εφ’όσον με αυτά δεν αφήνεται πλέον το άτομο στην δική του νόηση , κρίση και θέληση
--------------------------------------------------------------------------------


Εγώ είμαι βάζελος! η προσήλωσή μου στην ιδέα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ! επιφέρει απώλεια της ελευθερίας μου? και δέσμευση?Μια και ανήκουμε στην ιδία ιδέα του παναθηναϊκού να πω την γνώμη μου αν είσαι
Οπαδός οποιαδήποτε ομάδας τότε υπάρχει απώλεια ελευθερίας της γνώμης σου
Καθώς δεν βλέπεις αντικειμενικά και είσαι μονόπλευρος στις απόψεις σου ταυτίζεσαι
Με τις απόψεις της ομάδας σου.
Αν Είσαι απλα φίλαθλος της οποιαδήποτε ομάδας τότε δεν χάνεις τίποτα καθώς εξακολουθείς
Να βλέπεις αντικειμενικά τα πράγματα άρα έχεις ελευθερία απόψεων και δεν εξαρτάσαι
Αποκλειστικά από τις απόψεις της ομάδας σου .
Οπαδός με φίλαθλο έχει μεγάλη διαφορα εγώ έχω περάσει και από τα δυο σταδία τώρα
Βεβαία είμαι φίλαθλος .
Βλέπουμε λοιπόν ότι δεν είναι όλα μαύρο η άσπρο υπάρχει και το γκρι μπορεί δηλαδή κάποιος που έχει ταχθεί με κάποια ιδέα να διατηρήσει αν θέλει και έχει την απαιτουμένη
Ωριμότητα την ελευθερία του .
Αυτό που στερεί την ελευθερία είναι ο φανατισμός αυτός που είναι φανατισμένος
Στερείται της ελευθερίας του .
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2009, 17:07:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί φίλοι

Ας δούμε σήμερα ποιο είναι το πρακτικό συμπέρασμα της εφαρμογής του νόμου της Ελευθερίας στις ανθρώπινες ενέργειες

Η Ελευθερία ή ο νόμος της Ελευθερίας με την εξέλιξή της , διευθύνεται προς διάφορες κατευθύνσεις , διότι αφορά την Σκέψη , το Συναίσθημα , την Δράση , την ατομική και την κοινωνική . Έτσι έχομε Ελευθερία σκέψης , Ελευθερία θέλησης , Ελευθερία συνειδήσης , Ηθική Ελευθερία , Πολιτική Ελευθερία , Ελευθερία λόγου , του τύπου , οικονομική κ.τ.λ. και έτσι , η ελευθερία γίνεται οι ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ του ανθρώπου .

Ας αρχίσουμε με την Πολιτική Ελευθερία :

Το άτομο πρέπει να χαίρει ελευθερίας και σαν μέλος κοινότητας ατόμων μιας Πολιτείας που συνδέονται μεταξύ τους με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις .

Θεμελιώδη στοιχεία της πολιτικής ελευθερίας , είναι το δικαίωμα του πολίτη να συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα στην ψήφιση των νόμων της Πολιτείας , οι οποίοι καθορίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του καθενός , όταν δεν υπάρχουν προνόμια και όταν ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να καταλαμβάνει , αναλόγως των ικανοτήτων του , την θέση που του ανήκει .

Εάν αυτό δεν συμβαίνει , εάν οι νόμοι απορρέουν από τη θέληση ενός μονάρχη ή δικτάτορα , ή λίγων ατόμων που αποτελούν μειοψηφία μεταξύ του Λαού , τότε η πλειονότητα των πολιτών βρίσκεται σε δουλεία .

Η υποδούλωση των πολιτών , τους εμποδίζει να εκδηλώσουν και να καλλιεργήσουν τις ψυχικές , ηθικές και πνευματικές ικανότητές τους , με αποτέλεσμα να γίνονται κακοί πολίτες , εκθέτοντας τον Λαό σε υποδούλωση και εκ μέρους ξένων ακόμη .

Το άτομο δεν είναι μηχανισμός που αποτελεί μέρος μιας μηχανής . Η μεγάλη μηχανή , όντως υπάρχει και αυτή είναι το σύνολο της Φύσης . Οι διατάξεις όμως της μηχανής αυτής , αν επιτρέπεται να ονομάσουμε έτσι τη Φύση , είναι τόσο αξιοθαύμαστες , ώστε όχι μόνον επιτρέπουν , αλλά και επιβάλλουν , την μεγέθυνση της ελευθερίας του πνεύματος απεριόριστα , για να γίνει αυτοσυνείδηση , ανεξάρτητη και ελεύθερη . Αυτό αποτελεί τον σκοπό της .

Πόρισμα της πολιτικής Ελευθερίας είναι τα λοιπά δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη που διακήρυξε η Συντακτική Συνέλευση των Γάλλων κατά την μεγάλη Γαλλική Επανάσταση .

Είναι δε αυτά , η Ελευθερία της συνείδησης και της γνώμης , η Ελευθερία του τύπου , το απαραβίαστο του ασύλου , το δικαίωμα του να μην επιβάλλεται ποινή σε κανένα , αν δεν έχει καταδικασθεί προηγουμένως βάσει υπάρχοντος πριν την διάπραξη της πράξης απαγορευτικού νόμου , από Δικαστήριο που δεν εξαρτάται από τους εκάστοτε κυβερνώντες κ.ο.κ.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2009, 21:43:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κηφεύς-Το άτομο πρέπει να χαίρει ελευθερίας και σαν μέλος κοινότητας ατόμων μιας Πολιτείας που συνδέονται μεταξύ τους με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις .

Θεμελιώδη στοιχεία της πολιτικής ελευθερίας , είναι το δικαίωμα του πολίτη να συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα στην ψήφιση των νόμων της Πολιτείας , οι οποίοι καθορίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του καθενός , όταν δεν υπάρχουν προνόμια και όταν ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να καταλαμβάνει , αναλόγως των ικανοτήτων του , την θέση που του ανήκει .

Εάν αυτό δεν συμβαίνει , εάν οι νόμοι απορρέουν από τη θέληση ενός μονάρχη ή δικτάτορα , ή λίγων ατόμων που αποτελούν μειοψηφία μεταξύ του Λαού , τότε η πλειονότητα των πολιτών βρίσκεται σε δουλεία .

Η υποδούλωση των πολιτών , τους εμποδίζει να εκδηλώσουν και να καλλιεργήσουν τις ψυχικές , ηθικές και πνευματικές ικανότητές τους , με αποτέλεσμα να γίνονται κακοί πολίτες , εκθέτοντας τον Λαό σε υποδούλωση και εκ μέρους ξένων ακόμη .


Πιστεύω ότι με αυτό το κομμάτι κάλυψες την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων…


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/01/2009, 12:41:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί φίλοι

Πάνω όμως από τα πολιτικά αυτά δικαιώματα και ελευθερίες υπάρχουν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες του καθενός που απορρέουν από τη Φύση και που χρησιμεύουν σαν βάση της ρύθμισης των πολιτικών νόμων .

Έχομε, όμως, και την Κοινωνική Ελευθερία :

Αυτή είναι η απελευθέρωση του ατόμου από τον φόβο του τι θα πει η κοινωνία εις βάρος του .

Ο καθένας μπορεί να κάνει ελεύθερα ό,τι θέλει , αρκεί να μη βλάπτει τους άλλους ή να μην κάνει απρέπειες που υποβιβάζουν την ανθρώπινη αξία .

Στην συνέχεια υπάρχει η οικονομική Ελευθερία :

Είναι η έλλειψη του φόβου της στέρησης των μέσων της ζωής . Ο άνθρωπος έχει εκ φύσεως δικαιώματα στη ζωή και τα δικαιώματα αυτά πρέπει να του εξασφαλίζονται από τους κοινωνικούς νόμους , με την κατάλληλη κοινωνική οργάνωση .

Υπάρχει, όμως, και ο σεβασμός της Ελευθερίας της συνείδησης των άλλων :

Οι πεποιθήσεις του ανθρώπου είναι ζήτημα ατομικής συνείδησης γι’αυτόν τον ίδιο και αφορούν αυτόν μόνο . Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εισέρχεται στη συνείδηση του άλλου και να διακανονίζει τις ιδέες και τις πεποιθήσεις του . Εάν αυτές είναι πλανεμένες ή στρεβλές κανένα άλλον δεν βλάπτουν , εφ’όσον είναι ενδόμυχες .

Εάν εκδηλωθούν ενεργά σε βάρος άλλων , τότε πρέπει να τιμωρούνται οι βλαβερές πράξεις και όχι η ενδόμυχη πεποίθηση ή σκέψη . Έχομε συνεπώς υποχρέωση να σεβόμαστε τις αντιλήψεις των άλλων , είτε θρησκευτικές , είτε κοινωνικές , είτε πολιτικές .

Εάν αυτοί παραβούν τον ποινικό ή τον ηθικό νόμο θα υποστούν τις κυρώσεις τους . Εάν πάλι πέσουν σε σφάλματα , τα οποία διαφεύγουν τον ανθρώπινο νόμο , η πνευματική αρχή θα επιβάλει τις απαιτούμενες κυρώσεις .

Σεβασμός της Ελευθερίας και των πεποιθήσεων των άλλων είναι επιτακτικό καθήκον για εκείνον , ο οποίος θέλει να εξελιχθεί ψυχικά .

Ο νόμος της Ελευθερίας υπαγορεύει την αναγνώριση της Ελευθερίας των άλλων και έχει συνεπώς σαν συμπλήρωμα την Δικαιοσύνη .

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/01/2009, 23:04:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αλήθεια, η έννοια της ελευθερίας, δεν ανάγεται σε
χώρο περατό, ήτοι, η ελευθερία δεν ορίζεται και περιορίζεται
στις δυνατότητες που έχει ο καθείς;
Οι νόμοι είναι καθαρά εκφράσεις του πνεύματος περί ελευθερίας,
αλλά σε ιδεατό επίπεδο, για να περικλείεται η ιδέα, όμως, έτσι
δεν αποκτά τα όρια της; Δεν γίνεται υποκείμενη του χωροχρόνου
και έτσι αμφίβολο αν εξυπηρετεί την ίδια την αξία της ελευθερίας;...

Η ελευθερία, πάει με τους ελεύθερους...Άλλη άγνωστη έννοια...
Το λέω γιατί κρίνουμε καθαρά υποκειμενικά..Εμείς οι άνθρωποι, απο
την τροφή και τον αέρα να ξεκινήσεις και που να φτασεις, δεν
είμαστε ελεύθεροι, άρα πως να εννοήσουμε την έννοια της ελευθερίας, όταν πάντα θα είναι περιορισμένη, όσο κι οι επιλογές μας;
Ωστόσο, αναζητώντας την , πλατύνεις την έννοια στο υπερπέραν της...
Κι αυτό συνέχεια, ωστε να μπορεί να αγγίξει κάποτε και την
πραγματική ελευθερία...
Κάποιες σκέψεις...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Marte
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
666 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/01/2009, 00:32:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Δε φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι λεύτερος"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
nst
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2538 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/01/2009, 12:58:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nst  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μπορούμε να αποκτήσουμε μια κάποια μορφη ελευθερίας αν η δική μας βούληση εναρμονίζεται με αυτή του Πνεύματος , μερος του οποίου είναι και η ίδια, και δεν του αντιτίθεται.
Η εναρμόνιση αρχίζει να συμβαίνει οταν γνωρίζουμε τι Θέλουμε και αφου το διακρίνουμε απο την απλή επιθυμία, κατευθύνουμε την σκέψη μας προς την πραγματοποίηση του.
Αυτό που θέλουμε δεν μπορεί ποτε να είναι ¨¨κακό¨¨ αν είναι προιόν συνείδησης και καρδιάς.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/01/2009, 18:14:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό που πειράζει φίλη nst, είναι πως ότι κάνουμε,
σαφώς μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο..Ότι διαλέγουμε
ένα καλό, που δεν είναι το καλύτερο,αλλά ένα άλλο μερικό,
όπου πάντα το περιορίζουμε..
Βλέπεις, η ελευθερία , όταν είναι σχετική,μερική, τότε δεν
αποτελεί ελευθερία αλλά σκλαβιά του ανθρώπου...Εννοώ, όταν
κάποιος δεν γνωρίζει τα πραγματικά όρια του και χρησιμοποιεί
μόνο όσα ξέρει, τότε δεν είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει,
αλλά, περιορίζεται σε ότι γνωρίζει...
Μοιάζει λοιπόν, αναγκαιο, να συνδυαστεί η ελευθερία με την
γνώση των ορίων της..Με την γνωση της ίδιας της αξίας της, με τη
γνώση του εύρους της...
Το κακό αντέχεται, κάπως, το καλό δεν φτάνεται χωρίς προσπάθεια...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/01/2009, 20:30:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η εναρμόνιση αρχίζει να συμβαίνει οταν γνωρίζουμε τι Θέλουμε και αφου το διακρίνουμε απο την απλή επιθυμία, κατευθύνουμε την σκέψη μας προς την πραγματοποίηση του.
Αυτό που θέλουμε δεν μπορεί ποτε να είναι ¨¨κακό¨¨ αν είναι προιόν συνείδησης και καρδιάς.

Έτσι είναι, αγαπητή μου nst: Αυτό που θέλουμε δεν μπορεί ποτε να είναι "κακό" αν είναι προιόν συνείδησης και αγάπης.

Εδώ θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι απαιτείται και σεβασμός της συνείδησης ως προς τον εαυτό μας :

Η συνείδηση του ανθρώπου δεν πρέπει να εμποδίζεται στην ελεύθερη εκδήλωσή της για να μην έχομε τα κακά αποτελέσματα για τα οποία μιλήσαμε ήδη.

Η καταπίεση όμως της συνείδησής φέρει και άλλα αποτελέσματα .

Σχηματίζεται κατάσταση δουλείας του πνεύματος , αποτέλεσμα της οποίας είναι ο πόνος , η λύπη , η απαισιοδοξία , η δυστυχία , πράγματα τα οποία δεν αφήνουν το πνεύμα να εξελιχθεί , και να εκδηλώσει ιδιότητες ανώτερης τάξης .

Αντίθετα , η ελευθερία της ψυχής έχει σαν αποτέλεσμα την ψυχική άνεση , τη χαρά , την απόλαυση της ζωής , την αισιοδοξία , την ευτυχία .

Εάν δεν υπάρχει απόλυτη ελευθερία συνείδησης , εάν δηλαδή αυτή περιορίζεται από προλήψεις , δεισιδαιμονίες , φόβο και γενικά πάθη , είναι αδύνατο το πνεύμα να ανακαλύψει την αλήθεια .

Οι άνθρωποι όταν μεταχειρίζονται την φράση «σεβασμός της Ελευθερίας της συνείδησης» εννοούν κυρίως τον σεβασμό προς την Ελευθερία , με την οποία δικαιούται κάθε άνθρωπος να πιστεύει το αίτιο των κόσμών κατά το "δοκούν" και να λατρεύει αυτό με ελεύθερη βούληση .

Σε εμάς , η έννοια της Ελευθερίας της συνείδησης , εκτός από την παραπάνω ερμηνεία , έχει πλατύτερο και βαθύτερο νόημα που περικλείει μέσα του την έκταση της εξέλιξης και τον βαθμό της πνευματικής ωριμότητας κάθε ατομικού Εγώ .

Έτσι , η συνείδηση , έχει και αυτή το στάδιο της ανάπτυξης και της διάπλασής της και συνεπώς , πρέπει να αφήνεται απολύτως ελεύθερη να διαμορφώσει αβίαστα και χωρίς επιβολή το περιεχόμενό της μόνη της , με την βοήθεια εκείνων των παραγόντων με τους οποίους την περιέβαλαν και την εφοδίασαν οι δυνάμεις της φύσης .

Εάν για την ανάπτυξη της σκέψης απαιτούνται οι μορφές και οι αισθήσεις , για την ανάπτυξη της συνείδησης συντρέχουν οι αισθήσεις , η σκέψη , το συναίσθημα , ή κάποιος άλλος παράγοντας ο οποίος χωρίς να υπόκειται στον έλεγχο των παραπάνω ικανοτήτων της ανθρώπινης προσωπικότητας , αποτελεί αυτός ο ίδιος κριτήριο υψηλότερο , που απορρέει κυρίως από την εσώτατη υποκειμενικότητα κάθε ατομικότητας.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nst
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2538 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/01/2009, 21:24:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nst  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αυτό που πειράζει φίλη nst, είναι πως ότι κάνουμε,
σαφώς μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο..Ότι διαλέγουμε
ένα καλό, που δεν είναι το καλύτερο,αλλά ένα άλλο μερικό,
όπου πάντα το περιορίζουμε..

Ναι ετσι είναι αλλα απο την αυτοπαρατήρηση εχω καταλλήξει οτι κάνουμε αυτό που κατανοοούμε ως καλύτερο.
Σίγουρα υπάρχει και παραπάνω αλλα αν δεν μπορουμε να το αγγίξουμε πως να το κάνουμε?
Θέλω να πω δλδ , οτι την εξέλιξη δεν είμαστε σε θέση να την βιάσουμε να προχωρήσει. Ο καθένας μας πάει ως εκεί που καταφέρνει ..ολο και πιο πέρα κάθε φορα...
Οπότε μην λυπάσαι φιλαράκι....εχουν γνώση οι φύλακες...

quote:
Σε εμάς , η έννοια της Ελευθερίας της συνείδησης , εκτός από την παραπάνω ερμηνεία , έχει πλατύτερο και βαθύτερο νόημα που περικλείει μέσα του την έκταση της εξέλιξης και τον βαθμό της πνευματικής ωριμότητας κάθε ατομικού Εγώ

Θα ελεγα οτι εχει νστ και το νόημα της επαφής μας με την ψυχή και το πνεύμα μας, ως σεβασμό προς τον ευατό μας.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nst
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2538 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/01/2009, 21:27:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nst  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Αυτό που πειράζει φίλη nst, είναι πως ότι κάνουμε,
σαφώς μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο..Ότι διαλέγουμε
ένα καλό, που δεν είναι το καλύτερο,αλλά ένα άλλο μερικό,
όπου πάντα το περιορίζουμε..

Ναι ετσι είναι αλλα απο την αυτοπαρατήρηση εχω καταλλήξει οτι κάνουμε αυτό που κατανοοούμε ως καλύτερο.
Σίγουρα υπάρχει και παραπάνω αλλα αν δεν μπορουμε να το αγγίξουμε πως να το κάνουμε?
Θέλω να πω δλδ , οτι την εξέλιξη δεν είμαστε σε θέση να την βιάσουμε να προχωρήσει. Ο καθένας μας πάει ως εκεί που καταφέρνει ..ολο και πιο πέρα κάθε φορα...
Οπότε μην λυπάσαι φιλαράκι....εχουν γνώση οι φύλακες...

quote:
Σε εμάς , η έννοια της Ελευθερίας της συνείδησης , εκτός από την παραπάνω ερμηνεία , έχει πλατύτερο και βαθύτερο νόημα που περικλείει μέσα του την έκταση της εξέλιξης και τον βαθμό της πνευματικής ωριμότητας κάθε ατομικού Εγώ

Θα ελεγα οτι εχει και το νόημα της επαφής μας με την ψυχή και το πνεύμα μας, ως σεβασμό προς τον ευατό μας.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/01/2009, 23:30:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μα το ....άσχημο με την ελευθερία αγαπητή nst,
είναι ότι είναι άγνωστη, ή καλύτερα ..ημίγνωστη...
Κι αυτό κάνει χειρότερα τα πράγματα, επειδή νομίζουμε
ότι τη γνωρίζουμε και τότε την διαστρέφουμε και την
μετατρέπουμε σε ότι θέλουμε εμείς, αντί να την αναζητήσουμε
περισσότερο..Σαν να τη θέλουμε για να την χρησιμοποιήσουμε,
όχι για την ύπαρξη της, αλλά προς ίδιον όφελος...
Καλό όμως, είναι να προσπαθούμε..Τουλάχιστον την ψάχνουμε,
δεν την εγκαταλείψαμε...
Όσι για το που μπορεί να φτάσει ο καθένας...Έχω τις ενστάσεις
μου..Πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε παντού, αλλά πρέπει να
πληρώνουμε θέσεις στον χώρο κι όχι να ειμαστε παντού...
Ας είμαστε κάπου,σε κάποιο κενό ή κάπου που χρειάζεται,
έστω...
Κι εκεί ας είμαστε ελεύθεροι, ίσως έτσι την κατανοήσουμε αυτή την
λέξη ελευθερία και την έννοια της.Ίσως την καταλάβουμε...
Γιατί όταν όλοι μας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουμε κάποιου είδους σκλαβιάς, τότε, αναγκαστικά, θα μικραίνουμε στο μυαλο μας
και τις ιδέες μας για την ελευθερια,τα όρια της, γιατί
για μας, πάντα θα σημαίνει περισσότερα, ακόμη κι ένα μικρό κομμάτι
της...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/01/2009, 20:33:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου

Κάποιοι σοφοί ονόμασαν τη συνείδηση σαν την φωνή της φύσης που βρίσκεται μέσα στον άνθρωπο .

Δεν είναι δε άλλο παρά η συνισταμένη όλων των γνωστικών ικανοτήτων του ανθρώπου , η οποία , ανάλογα με την τελειότητά της , αποφαίνεται με βεβαιότητα , με πίστη αν θέλετε , για το σωστό , το πραγματικό , το αληθινό , της υποκειμενικής αντίληψης .

Την αντίληψη αυτή , η οποία αποτέλεσε την ακράδαντη πίστη μας άλλοτε , δεν αποκλείεται κάποτε να την απορρίψομε σαν πλάνη . Και αυτό είναι που φανερώνει το μεταβλητό του περιεχομένου της Συνείδησης .

Πάντως όμως, η Συνείδηση , επειδή φωλιάζει στα μύχια του ανθρώπου, εάν ευρίσκεται σε οργανισμό που λειτουργεί άρτια και φυσιολογικά και δεν βαρύνεται από διεστραμμένη σκέψη και στείρα συναισθηματικότητα , θα ήταν σε θέση να πλησιάσει περισσότερο την αλήθεια , να την αισθανθεί ακόμη περισσότερο ή να ακούσει με μεγαλύτερη ευκρίνεια τη φωνή της φύσης , η οποία την οδηγεί στην πλήρη σύλληψη της πραγματικότητας .

Για να το πετύχει αυτό η συνείδηση κάθε ανθρώπου , πρέπει να αφεθεί ελεύθερη , να αναπτύσσεται μόνη της και να μην επιζητείται με τον τρόμο , τη βία , τη διαφθορά ή την υποδούλωσή της , από οιονδήποτε ζυγό , έστω και εάν αυτός ο ζυγός θεωρείται από μερικούς ότι έχει σκοπό την πρόοδο και την ευτυχία της .

Όπως είπαμε , η συνείδηση είναι το άδυτο του ναού κάθε ανθρώπου στο οποίο μόνο η ίδια του η ψυχή καταφεύγει για να λειτουργεί την βαθύτερη μυσταγωγία , με την οποία επιτυγχάνεται η μετουσίωση των αγενών ιδεολογικών ή συναισθηματικών στοιχείων σε ευγενή , η μετατροπή της πλάνης σε αλήθεια και η ενατένιση αυτού του ίδιου του φωτός της υλικής και πνευματικής πραγματικότητας της φύσης .

Το άδυτο λοιπόν αυτό πρέπει να παραμένει άβατο και σεβαστό από οποιαδήποτε επέμβαση.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2009, 01:47:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve -Βλέπεις, η ελευθερία , όταν είναι σχετική,μερική, τότε δεν
αποτελεί ελευθερία αλλά σκλαβιά του ανθρώπου...Εννοώ, όταν
κάποιος δεν γνωρίζει τα πραγματικά όρια του και χρησιμοποιεί
μόνο όσα ξέρει, τότε δεν είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει,
αλλά, περιορίζεται σε ότι γνωρίζει...
Μοιάζει λοιπόν, αναγκαιο, να συνδυαστεί η ελευθερία με την
γνώση των ορίων της..Με την γνωση της ίδιας της αξίας της, με τη
γνώση του εύρους της...
Το κακό αντέχεται, κάπως, το καλό δεν φτάνεται χωρίς προσπάθεια...

Με μπέρδεψες φίλε trexagireve …

Δηλαδή υπάρχει μερική ελευθερία και ολική ελευθερία…

Εκτός και αν εννοείς ότι η ελευθερία είναι ένας δρόμος που πραγματικά γνωρίζουμε, ότι οι επιλογές μας είναι συνειδητές «δημιουργημένες καταστάσεις» που απλά τις ακολουθούμε, τις αποδεχόμαστε, βαδίζοντας πάνω σε ένα μονοπάτι που άνοιξαν κάποιοι άλλοι .

Είναι όμως αυτό πραγματική Ελευθερία (ελεύθερη βούληση) ;

Ποιος από εμάς μπορεί να πει ότι είναι πραγματικά ελεύθερος, ότι έχει βρεθεί σε μια κατάσταση ελευθερίας που το πνεύμα του (νόηση) έχει καταφέρει και έχει δημιουργήσει έναν καινούργιο κόσμο ιδεών, μια βαθύτερη αντίληψη, μακριά από κάθε επιρροή και από κάθε τι άλλο που απλά μας δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, είτε αυτό γίνεται συνειδητά, είτε ασυνείδητα .

Προσωπικά η συνειδητή «Ελευθερία» που βιώνω εγώ είναι σαν ένα ντόμινο, που όλοι η πορεία του εξαρτάται από την «επιρροή» του πρώτου κομματιού ντόμινο .

Ακόμα και η «ελεύθερη επιλογή» που έχω για να στήσω και να ακολουθήσω ένα άλλο παρακλάδι σε αυτό το παιχνίδι, δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση ότι εγώ το διάλεξα .

Και όμως κάποιοι άλλοι φρόντισαν πρώτοι να στήσουν αυτό το κομμάτι ντόμινου περιμένοντας…


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2009, 09:17:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή μέρα αγαπητέ μου elo και ουχί μόνον, θα
έλεγα για το θέμα των δυο ελευθεριών και στην ερμήνεια
που δίνεις σε αυτές...Αυτό που εννοώ είναι ότι δεν γνωρίζουμε
το εύρος της ελευθερίας και γι αυτό μερική κι όχι ολική αλλά,
ολόκληρη την ελευθερία...Γιατί είναι και θέμα προόδου η αντίληψη
της ελευθερίας...Μιας προόδου που για τον άνθρωπο, αποτελεί
σκάλα εξέλιξης, μέσα στον ίδιο του τον εαυτό,σε πνευματικό
επίπεδο, ώστε να μπορεί να αντιληφθεί έννοιες στο σύνολο τους,
όπως η ελευθερία...
Και για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει ελεύθερος ο άνθρωπος...
Δηλαδή, πρέπει ο ίδιος να έχει αντίληψη του εύρους της έννοιας
για τον ίδιο..Και πρέπει ο ίδιος να την καθιερώσει...Να επαναφέρει τον κόσμο μας, εκεί που ε΄ναι το υπόλοιπο σύμπαν, σε μια κοσμική αρμονία...
Στη γή οι ενέργειες μας δεν έχουν συνέπειες για το σύμπαν, γι αυτό
έχω γράψει ότι είναι σαν μήτρα ο πλανήτης μας για μας..Είμαστε
περιορισμένοι, ώστε, όταν ελευθερωθούμε να μπορούμε να είμαστε σε ολόκληρο το σύμπαν, όπως αξίζει σε θεό. εξ ορισμού κι όχι ως επιδίωξη... Φίλε μου, δικό μας θέμα είναι αυτή η καθυστέρηση
και η έλλειψη απόδοσης του νόμου που της ανήκει στην ελευθερία..
Νόμος αιώνιος, περί φύσης των πραγμάτων κί οχι απλά πρόοδος,
όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε...
Ελευθερία είναι να μπορείς να παραμείνεις στην πορεία σου χωρίς
να σε επηρεάζουν οι αντίθετες θέσεις και δυνάμεις....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2009, 23:20:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επέτρεψε μου αγαπητέ trexagireve να έχω την προσωπική μου άποψη ότι δεν γνωρίζουμε καν το τι είναι η ελευθερία …

Άλλη μια ταμπέλα ( Ελευθερία) που απλά εξυπηρετεί της επιλογές μας .

Σκέψου κάτι που είναι δημιούργημα αυτό καθ΄εαυτό δικό σου, απλά ακολουθούμε τους «νόμους» .

Πρόσεξε αυτό που γράφεις… «trexagireve-Να επαναφέρει τον κόσμο μας, εκεί που ε΄ναι το υπόλοιπο σύμπαν, σε μια κοσμική αρμονία...»

Ακόμα και το σύμπαν ακολουθεί κάποιους νόμους…

quote:
trexagireve -Ελευθερία είναι να μπορείς να παραμείνεις στην πορεία σου χωρίς να σε επηρεάζουν οι αντίθετες θέσεις και δυνάμεις....

Όχι Ελευθερία…

Απλά θέληση στο να παραμείνεις στις ράγες που σου ετοίμασε κάποιος άλλος .Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2009, 03:04:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Επέτρεψε μου αγαπητέ trexagireve να έχω την προσωπική μου άποψη ότι δεν γνωρίζουμε καν το τι είναι η ελευθερία …

Φίλε elo. Κάτι θα εννοείς με την παραπάνω φράση , που εγώ δεν θα κατάλαβα. Αν θέλεις εξήγησέ μου την. Το λέω αυτό διότι σε παλαιότερα μηνύματά μου είχα αναφερθεί στις παρακάτω επεξηγήσεις της έννοιας της λέξης "ελευθερία".

Είχα γράψει στα πρώτα μου μηνύματα:

"Κατά την αρχαιότητα δεν είχε δοθεί ορισμός της ελευθερίας και πρώτοι , απ’ότι γνωρίζομε , οι Στωικοί διατύπωσαν τέτοιο ορισμό . Ο Επίκτητος λέγει («Διατριβαί» I β΄, 9) :

«Ελεύθερός εστιν , ώ γίνεται πάντα κατά προαίρεσιν και ον ουδείς δύναται κωλύσαι» . Και (Διατριβαί IV α΄ 1) :
«Ελεύθερός εστιν ο ζων ως βούλεται ον ουτ’αναγκάσαι έστιν ούτε κωλύσαι , ούτε βιάσασθαι , ού αι ορμαί ανεμπόδιστοι αι ορέξεις επιτευκτικαί , αι εκκλίσεις απερίπτωτοι» . Δηλαδή
Ελευθερία είναι η κατάσταση εκείνη του ατόμου κατά την οποία δεν τίθεται εμπόδιο ή φραγμός στην ζωή , την δράση και την εξέλιξή του .

Κατά την Συντακτική Συνέλευση της Γαλλίας το 1789 δόθηκε ορισμός της ελευθερίας στην «Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτου» . Κατά τον ορισμό αυτό :

«Ελευθερία είναι το να κάνει κανείς ό,τι θέλει και μπορεί , αρκεί να μη βλάπτει τον εαυτό του ή τους άλλους» .

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι ελευθερία του ατόμου είναι το να μη πιέζεται από τίποτε , αλλά να ενεργεί σύμφωνα με την ίδια του τη λογική και θέληση .

Για να εμβαθύνουμε στην πραγματική έννοια της ελευθερίας πρέπει να ανατρέξουμε στην σύσταση της ψυχής και της ουσίας του Κόσμου .

Η πηγή της ελευθερίας βρίσκεται μέσα στη σύνθεση της ουσίας της φύσης και αποτελεί κυρίαρχο νόμο αυτής και του πνεύματος . Η ελευθερία είναι ιδιότητα της ψυχής των ανθρώπων και συνεπώς αναπαλλοτρίωτο δικαίωμά τους . Είναι το υπέρτατο αγαθό του πνεύματος και τόσο αναγκαίο για την ψυχική άνεση και πρόοδο , όσον είναι η αναπνοή για το σώμα ."

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2009, 09:36:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ένα μικρό λαθάκι έκανε ο φίλος elo, αγαπητέ
Κηφεύς, μπερδεύοντας την έννοια ελευθερία, με το
εύρος της ελευθερίας που έγραψα εγώ...
Ελευθερία λέγεται να μην αλλάζεις επιδή σου επιβάλλεται,
φίλε μου elo, μη με βλέπεις σαν χριστιανό....δες με
απλά σαν ένα άνθρωπο, που επειδή έχει ζήσει αρκετά, με πολλές
εμπειρίες πολιτών του κόσμου, γνωρίζω κάποια πράγματα για την
ελευθερία μου( που έχω στερηθεί, πάνω απο μια φορά, ασχέτως λόγου..) και δεν μου είναι εύκολο να δεχτώ περιορισμούς....Όπως ακούγεται
αυτό το τελευταίο...Και ο νοών νοήτω...Η λογική και το πνεύμα
είναι πάνω απο περιορισμούς,αλλά επειδή και μυστήριαι αι βουλαί
του Κυρίου, οφείλουμε να ερευνάμε, σαν άτομα και να διαπιστώνουμε
την αλήθεια των πραγμάτων....
?Η κοσμική αρμονία του σύμπαντος, τέλος, αφορά σε αιώνιους νόμους
που εξυπηρετούν δεν δεσμεύουν αφού είναι αιώνιοι, πράγμα που
δεν μπορείς να πεις για τους τωρινούς...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 8 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2030029
Maintained by Digital Alchemy