ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο Χριστιανισμός φταίει για ΟΛΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 18
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
dix
Μέλος 1ης Βαθμίδας


114 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/09/2002, 02:51:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dix
Φίλε Κέλσε δεν είπα ότι διδασκόταν ο συμβολισμός των μύθων αλλά οι ίδιοι οι Μύθοι το πως θα τους ερμήνευαν ήταν θέμα ατομικό (είχαν βέβαια τα εφόδια της Φιλο-Σοφίας τότε).

Και ξανατονίζω τα Σοφά λεγόμενα του Σαλλούστιου:

Επιπροσθέτως, αν θελήσει κάποιος να διδάξει σε όλους τους ανθρώπους την αλήθεια για, τους Θεούς, θα προκαλέσει από την μία τον καγχασμό των ανοήτων λόγω της αδυναμίας τονς να την κατανοήσουν, και από την άλλη τη ραθυμία των συγκροτημένων.
Ενώ η συγκάλυψη της αληθείας με τους μύθους, δεν επιτρέπει στους πρώτους να καγχάσουν, τους δε δεύτερους εξαναγκάζει στο να φιλοσοφούν.

Επίσης δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το οι Πολυθειστές εξεφτίλησαν τους Μύθους ??

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/09/2002, 17:43:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Φίλε μου Ντίξ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ με το απόσπασμα του επιστήθιου φίλου του Αυτοκράτορα Ιουλιανού, του Σαλουστίου που τόσο σοφά μας παρέθεσες.

Ας δούμε τώρα τι ήθελα να πώ εγώ με βοήθεια ΠΑΝΤΑ το απόσπασμα του Σαλουστίου...
Αναφέρομαι στην διακωμόδιση των ΠΑΝΤΩΝ απο αμύητους πολυθεϊστές και στο νού μου έχω τον πολύ Αριστοφάνη και το έργο του "ΝΕΦΑΙΛΕΣ".
Στο εν λόγο έργο ο Αριστοφάνης, αυτόν που χλευάζει, ειρωνεύεται και γελιοποιεί είναι ο μέγιστος ΟΛΩΝ των φιλοσόφων (και λίγα λέω), ΣΩΚΡΑΤΗ καθώς και εν γένη φιλοσοφία του και μαζί με Αυτόν χλευάζει του μαθητές του αφ'ενός καθώς και όλη την ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ των λόγων του μεγάλου φιλοσόφου αφ'ετέρου.

Υπενθυμίζω ότι ο Σωκράτης ΕΦΑΡΜΟΣΕ αυτό που πολύ αργότερα ο Σαλούστιος έγραψε περί μύθων και εννοώ το απόσπασμα που μας παρέθεσες.
Ελπίζω να ήμουν αρκετά κατατοπιστικός.
Σε παλαιότερο τόπικ έχω ΞΑΝΑΝΑΦΕΡΘΕΙ στο ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έκαναν την αρχή για φτάσει κάποια στιγμή να επικρατήσει στην χώρα μας αυτό που αποκαλείται (και όχι αδίκως) παπαδοκρατία...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dix
Μέλος 1ης Βαθμίδας


114 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/09/2002, 13:42:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dix
Πριν μπω στο θέμα φίλε Κέλσε έχω δύο ενστάσεις, μία για τον Σωκράτη, ο οποίος ναί μεν ήταν μεγάλος φιλόσοφος αλλά όχι κι ο μέγιστος όλων (προσωπική μου άποψη βέβαια και την στηρίζω στην ύπαρξη ΠΟΛΛΩΝ άλλων φιλοσόφων πολύ αρχαιοτέρων του Σωκράτη, άλλοι γνωστοί άλλοι άγνωστοι, κι οι οποίοι σε εκείνα τα βάθη του χρόνου είχαν αναπτύξει αξεπέραστες φιλοσοφικές και θεολογικές θεωρίες που σχεδόν όλοι οι νεώτεροι έχουν "στηριχθεί" στον δικό τους πλούτο (γνώσης)) και η άλλη σ'αυτό που έγραψες "οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έκαναν την αρχή για φτάσει κάποια στιγμή να επικρατήσει στην χώρα μας αυτό που αποκαλείται (και όχι αδίκως) παπαδοκρατία..." και θα παρακαλούσα να μας αναπτύξεις το σκεπτικό σου.

Αφού έχουμε εναρμονιστεί στα περί Μύθων έχω μια ερώτηση κρίσης να θέσω προς όλους, τελικά όλες οι Μυθολογίες ανά τον κόσμο (οι περισσότερες και πληρέστρες εννοώ όπως Ελληνική, Γερμανική, Ινδική, Ιουδαική, ...) "κρύβουν" τα ίδια νοήματα ή άλλες είναι πιο "καλές" ???

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/09/2002, 01:38:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Καλέ μου φίλε Ντίξ....
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΚΕΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΕΣ........ καταρχάς!!!
'Ολες οι μυθολογίες, ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ντέ και καλά, αν και ΄συχνά αυτό φαίνεται.
Κατα τη ταπεινή μου γνώμη, ΑΛΛΗΛΟΣΥΜΠΛΗΡΟΝΟΝΤΑΙ οι μυθολογίες ανα το κόσμο και έτσι ΜΠΟΡΟΥΜΕ να έχουμε μιά ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ "ΠΑΖΛ" που αποκαλούμε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ και ΒΑΘΕΙΑ ΓΝΩΣΗ, είτε του ΚΟΣΜΟΥ, είτε του ΑΝΘΡΩΠΟΥ. 'Αλλωστε ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι ο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ του Σύμπαντος...
Βασικά όμως εξαρτάτε απο το ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ο ερευνητής θέλει να βρεί...
Νομίζω πώς είναι αυτός ο βασικός παράγοντας...

Στα περι ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ, είπα νομίζω αρκετά ξεκάθαρα ότι ο χαρακτηρισμός του Σωκράτους ώς ΜΕΓΙΣΤΟ των φιλοσόφων, είναι εντελός ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ.

Στο άλλο που με ρωτάς, δεν κατανόησα το τι ακριβώς θέλεις να σου αναπτύξω... αλλά είμαι της άποψης ότι μάλλον θα ξεφύγουμε απο το θέμα των ΜΥΘΩΝ...

Κέλσος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/09/2002, 07:30:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond
ΙΣΩΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ
ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ(ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ?) ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ Η ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dix
Μέλος 1ης Βαθμίδας


114 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/09/2002, 11:59:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dix
Δεν νομίζω να συσχετίζεται ο Σωκράτης με τον Τζεσουά ... ουδεμία σχέση υπάρχει στον βίο αυτών των δύο (κατ'αρχάς δεν έχει εξακριβωθεί αν όντως υπήρξε ως πρόσωπο ο Τζεσουά αλλά και προσπερνώντας αυτό οι βίοι τους κι η φιλοσοφία τους ουδεμία σχέση έχουν).

Ως γνωστόν ο Σωκράτης εδιώχθη για πολιτικές πεποιθήσεις (όποιος θέλει μπορώ πάλι να ξαναγράψω τα γεγονότα) και σαν έξυπνος άνθρωπος αλλά και ΚΥΝΙΚΟΣ (μπορούμε να το δούμε και στην φιλοσοφία του αλλά περισσότερο στη χωή του, σήμερα "ίσως" να τον έλεγαν και "αντιεξουσιαστή") ο Σωκράτης (σε μεγάλη ηλικία πλέον) βλέποντας την Αθηναϊκή δημοκρατία σε κίνδυνο "τράβηξε στα άκρα" το "σύστημα" (προτείνοντας μάλιστα κοροιδευτικά ή να τον δικάσουν σε θάνατο ή να του αποδώσουν ισόβια σύνταξη !!!) ώστε η πράξη του αυτή να λειτουργήσει σαν καταλύτης στην επαναφορά της Δημοκρατίας μερικά χρόνια αργότερα.

Φίλε Κέλσε δεν νομίζω να ξεφύγουμε από το θέμα μας αν αναπτύξεις την θεώρησή σου σχετικά με το "οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έκαναν την αρχή για φτάσει κάποια στιγμή να επικρατήσει στην χώρα μας αυτό που αποκαλείται (και όχι αδίκως) παπαδοκρατία..." μια και ο τίτλος αυτού του "τόπικ" είναι πολύ κατάλληλος.

Σχετικά δε με τις Μυθολογίες δεν είπα ότι υπάρχουν καλές και κακές αλλά ότι κάποιες είναι πιό "πλήρεις" από κάποιες άλλες. Επίσης ούτε ανέφερα ότι κρύβουν τους "ίδιους" μύθους αλλά ότι ο ΣΚΟΠΟΣ τους είναι ο ίδιος.
Και για να εμπεδώσω καλύτερα το σκεπτικό σου μπορείς να μου εξηγήσεις πως και που η ιουδαική μυθολογία συμπληρώνει την Ελληνική ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dix
Μέλος 1ης Βαθμίδας


114 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/09/2002, 17:41:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dix
Κέλσοοοοο ....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/09/2002, 22:11:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Αχχχχ φίλε μου Ντίξ....
Είμαι ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΣ, αλλά παρά ταύτα σου ζητώ συγγνώμη που δεν απάντησα στην ερώτησή σου, αλλά έχω μπλέξει με κάτι φίλους σε άλλο τόπικ, που αφερέθηκα... Χίλια συγγνώμη φίλε μου...

Και μετά τις απολογίες μου, στο θέμα μας τώρα...
Φίλε μου, αν ΔΕΝ θές να παραλληλήσεις τους δύο αυτούς βίους, μην το κάνεις, δε σε υποχρέωνει ΚΑΝΕΙΣ. Αλλά ΑΝ το κάνεις, σίγουρα θα βγείς κερδισμένος, αλήθεια σου λέω... ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ!

Σωστά λές ότι κάποιες μυθολογίες είναι "πίο πλήρης απο κάποιες άλλες", ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ότι ΚΑΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ δέν τα περιλαμβάνει ΟΛΑ, τα ΠΑΝΤΑ.... ΚΑΜΙΑ και ΚΑΝΕΝΟΣ ΛΑΟΥ.
Ο λόγος γι'αυτό είναι ο προφανής, η μυθολογία σκοπό έχει να βάλει τον ερευνητή σε ΕΡΕΥΝΑ και ΣΚΕΨΗ. Αν του τα έδινε όλα, τότε δεν είναι ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ αλλά και εγώ δεν ξέρω τί...

Για να μην μπερδευτούμε, αυτός είναι ο λόγος που δέν αναπτήσω ΤΩΡΑ τις απόψεις μου, αλλά καλό θα ήταν να "κλείναμε" το θέμα μυθολογία, και μετά να το συνεχίσουμε όπου εσύ νομίζεις ότι θα βοηθήσουΜΕ και τους υπόλοιπους φίλους- μέλη των forums.

Πάντως σου έχω ξαναπεί την άποψή μου, που κοντολογής έχει ως εξής:
Εάν κάποιος δέν αφήσει ΑΝΟΙΧΤΗ την πόρτα, τότε ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να μπεί μέσα στο σπίτι του, ειδικά όταν αυτός ο "κάποιος" δέν είναι και αρκετά δυνατός για ΣΠΑΣΕΙ την πόρτα...
θέλω να πώς πώς απο μόνοι τους οι 'Ελληνες έκαναν τους Χριστιανούς ικανούς για να καταφέρουν τον άθλο που κατάφεραν...
Και κατ'έπέκταση οι Χριστιανοί έκαναν τους ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ απο μόνοι τους να μπορούν να αντρωθούν και να καταφέρουν με τη σειρά τους να "υποτάξουν" τους Χριστιανούς και η ιστορία συνεχίζεται και συνεχίζεται και παραμένει ΠΑΝΤΑ η ίδια...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΥΑΚΙΝΘΟΣ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2002, 04:32:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΥΑΚΙΝΘΟΣ
Καλημέρα φίλοι
Δεν θέλω να χαλάσω την ροή της κουβέντας σας αλλά πως το κατόρθωσάν αυτό οι Έλληνες το περί παπαδοκρατίας?Εναγκασμένοι από τις συνθήκες κατοχής που χαρακτήριζαν τα χρόνια εκείνα?Γιατί απ'ότι ξέρω και κατά την παρέλαση του απ.Παύλου από την Αθήνα και κατά την αποκάλυψη που είχε ο κατά τα άλλλα Μέγας Κωσταντίνος και κατά την συνέχεια η υπόδουλη κατάσταση στην οποία βρισκόταν το ελληνικό έθνος θύμιζε το εβραϊκό κατά την περίοδο της παρουσίας του Χριστού!Χωρίς να θέλω να φανώ εριστικός,η κατάσταση άγνοιας,αμάθιας και αποπροσανατολισμού που επικρατούσε την εποχή εκείνη είναι τα αίτια που αναφέρεις την αυτοχειρία των Ελλήνων προς την παπαδοκρατία φίλε Κέλσο?ή η σκέψη αυτή έχει να κάνει με το ευμετάβλητο διάστημα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας???

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2002, 23:24:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Φίλε μου Υάκινθε δεν χαλάς καμία ροή συζήτησης, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι για να παραθέσουν την άποψή τους.
Δεν κατάλαβα όμως ΚΑΡΙΒΩΣ τον ειρμό της σκέψης σου...
Αν θές εξήγσέ μου τον λίγο ακόμα...

Πάντως ΔΕΝ αναφέρομαι στην περίοδο ΜΕΤΑ Χριστού (που εσύ αναφέρεις) αλλά φυσικά για ΠΡΙΝ ΧΡΙΣΤΟΥ εποχή...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΥΑΚΙΝΘΟΣ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/09/2002, 01:25:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΥΑΚΙΝΘΟΣ
Πήρα την ευκαιρία να γράψω γιατί μου δημιούργησε απορία το παρακάτω

quote:
Σε παλαιότερο τόπικ έχω ΞΑΝΑΝΑΦΕΡΘΕΙ στο ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έκαναν την αρχή για φτάσει κάποια στιγμή να επικρατήσει στην χώρα μας αυτό που αποκαλείται (και όχι αδίκως) παπαδοκρατία...

Ναί εγώ αναφερόμουν στις Μετά Χριστών εποχές που δεν ήταν καθόλου ευνοϊκές για την Ελλάδα.Εσύ γράφεις ότι αναφέρεσε σε παλαιότερα χρόνια,δηλαδή έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα,τους διάφορους Εφιάλτες που κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν ανάμεσα μας??

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/09/2002, 07:35:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Χμμμ ναι περίπου θα μπορούσαμε να το πούμε και έτσι και εννοώ τον χαρακτηρισμό "Εφιάλτες"... με τη διαφορά ότι δεν είναι ΕΝΑ πρόσωπο που κάνει την όλη ζημιά, αλλά μάλλον η νοθρότητα ΟΛΩΝ....

Ξέρεις φίλε μου, δεν έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία του ΕΛΛΗΝΑ, αλλά με την ιδιοσυγκρασία του ΑΝΘΡΩΠΟΥ!!!
Το λέω αυτό γιατί η ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ που έχω κάνει για διάφορους λαούς που ΚΑΠΟΤΕ μεγαλουργούσαν και μετά απο μια χρονική στιγμή (που κατα "διαβολική" σύμπτωση είναι ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΝΗ!!!), έπαψαν να προσφέρουν στην ανθρωπότητα το καλύτερο που μέχρι εκείνη τη στιγμή πρόσφεραν είτε αυτό είχε να κάνει με την φιλοσοφία, τις τέχνες τον πολιτισμό, την θρησκευτική ή πολιτική μεταρύθμιση κλπ κλπ.

Αυτός είναι ο λόγος που υποστιρίζω ότι "απο μόνοι ΜΑΣ βγάλαμε τα μάτια ΜΑΣ" και θέλω να το ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΟΥΜΕ απο τον πάρα πολύ στενό κύκλο του ΕΛΛΗΝΑ... αλλά να ΣΥΝΔΕΣΟΥΜΕ μέσα στον απέραντο κύκλο που αποκαλούμε ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ...
Εδώ στιρίζεται και η άποψή μου (εν μέρη0 περί της ΚΥΚΛΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...
Εκέινοι που ΔΕΝ δέχονται ότι η ΙΣΤΟΡΙΑ κινείται σε ΚΥΚΛΙΚΗ ΦΟΡΑ, αλλά κινείται ΕΥΘΗΓΡΑΜΜΑ, είναι και εκείνοι που ΜΕΝΟΥΝ σε παλαιότερες εποχές αναθυμόμενοι τα μεγαλεία του "ΤΟΤΕ" τα οποία και προσπαθούν να τα ανακτήσουν (χωρίς να είναι κακό αυτό) και που χάνουν το σήμερα, στο οποίο ΣΗΜΕΡΑ προσαθούν να δράσουν!!!

Κέλσος

Κέλσος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

cinderella
Μέλος 1ης Βαθμίδας


96 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/09/2002, 08:16:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους cinderella  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος cinderella  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος cinderella
geia sas paidia...yperoxh h syntrofia sas!
Ουτε εγω ξερω ποσες ωρες καθομαι εδω και διαβαζω ολη τη νυχτα τα μυνηματα σας...με εχετε κυριολεκτικα καθηλωσει!!!
Ποσεσ φορες καθως διαβαζα καποιο μυνημα δεν ειχα την αναγκη να "πεταχτω" και να πω κατι...ητε να συμφωνησω ητε να διαφωνησω...αλλα "μου εβαζε φρενο" το οτι τα μυνηματα ηταν αρκετα παλια..τελικα ομως δεν αντεξα και απαντω σε ενα σχετικα παλιο μυνημα του Nagual (apo ton aygoysto) που μιλαει για το καρμα...ισως να ερχομαι "αργοπορημενη" και ηδη να εχει ακουστει η αποψη που θα πω αλλα γενικως δεν θεωρουμαι και τοσο υπομονετικη...(κακο αυτο για το καρμα μου..γιατι καποια στιγμη θα πονεσω για να μαθω την υπομονη)...οποτε δεν "αντεχω" να περιμενω να διαβασω ολα τα μυνηματα μεχρι τελους για να δω τι αναφερθηκε σχετικα...συγχωρειστε με λοιπον αν εχει ηδη αναφερθει στο θεμα...
Λοιπον λεει ο Ναγκουαλ..
"Οι Εσπερίδες είναι γνωστές και σαν Ατλαντίδες απ‘το όνομα του πατέρα τους Άτλα και είναι 7 τον αριθμό!!"
Εχω διαβασει το εξης για το καρμα και τη μετεσαρκωση
¨Οτι η καθε ψυχη πρεπει να περασει απο καποια σταδια μεχρι να φτασει τον "ανωτερο εαυτο" η το "θειο"...αυτα τα σταδια ολοκληρωσης ειναι 7!!! (και οταν το καταφερει αυτο φυσικα δεν θα επιστρεψει ξανα στο "οχημα" της/σωμα της)
Ομως αυτο δεν ειναι τοσο απλο.
Δηλαδη, μπορει καποια ψυχη π.χ. να βρισκεται σε αυτη τη ζωη στο 2ο σταδιο...και υπαρχει η περιπτωση να πρεπει να περασει αλλες 6 μετασαρκωσεις για να πετυχει το 3ο σταδιο...
Αλλη ψυχη μπορει να βρισκεται τωρα στο 2ο σταδιο και να φτασει στο 3ο με μια μετεσαρκωση. Εξαρταται απο τις πραξεις της.
Δηλαδη αυτο το 7 δεν σημαινει οτι ολες κ ολες οι μετεσαρκωσεις θα ειναι 7....αλλα ενας Θεος ξερει ποσες!
Επισης ειχα επισκεφθει ενα link το οποιο το εχει φτιαξει καποια "εσωτερικιστρια"...η οποια αναζητησε την αληθεια σε διαφορες θρησκειες και αλλαξε διαφορα πιστευω και τελικα κατεληξε στο Χριστιανισμο....(εμενα μου φανηκε φυσικο μιας και ειμαι Χριστιανη και οπως ο Ναγκουαλ βρισκω τον πονο μου να απαλαινει κοιτωντας το γεματο αγαπη βλεμμα του Ιησου)
και εκει διηγειται την ιστορια της καθως και γιατι σταματησε να πιστευει στη μετενσαρκωση...θα προσπαθησω να ξαναβρω το link και θα μεταφρασω το κειμενο που εχει εκει για να το δειτε και να μου πειτε τη γνωμη σας.
Θα κλεισω με το να σας ευχαριστησω που υπαρχετε και που μου κρατησατε συντροφια ολη αυτη τη βραδια (αν δεν υπηρχατε θα ηταν πολυ δυσκολη βραδια για μενα μιας και μου ετυχε κατι ασχημο σημερα)
Ευχαριστω και παλι..
Καλη συνεχεια


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΥΑΚΙΝΘΟΣ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/09/2002, 21:31:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΥΑΚΙΝΘΟΣ
Καλησπέρα φίλοι και φίλες(για να μην ξεχνάμε αυτό που ομορφαίνει την ζωή μας!)
Όχι φίλε Κέλσο,είναι σίγουρο πως η ζωή κάνει κύκλους!!Το έφερα στα πλαίσια των Ελλήνων γιατί νόμιζα ότι το συγκεκριμενοποιούσατε με τον Dix το θέμα!!Είμαι σύμφωνος στο γεγονός ότι αυτό που είναι ψηλά πρέπει να κατέλθει κάποια δεδομένη στιγμή(είναι όντως περίεργη αυτή η σύμπτωση της κατάπτωσης τόσων πολιτισμών μαζί) γιατί είναι και νόμος άλλωστε της φυσικής!!Την αυτή πτώση και της Αθηναϊκής Αυτοκρατορίας είχε διαισθανθεί και ο Σωκράτης και προσπαθούσε να προσδώσει πάλι στους Αθηναίους την έννοια της ηθικής μιας και αναλλώνονταν μόνο στις οικονομικές απολαύσεις τις τότε εμπορικής παντοδυναμίας τους!!Ο χλευασμός που εισέπραξε από τον Αριστοφάνη ήταν δεδομένος λόγω της υπεροψίας που διακατείχε το σύνολο των Αθηναίων τότε!Αυτό το βλέπουμε και σήμερα,τα δείγματα αυτά τις υπεροψίας,από τους "φίλους" και "συμμάχους" μας Αμερικάνους!!Μόλις άκουσα στις ειδήσεις ότι αποφάσισαν να κινούνται στρατιωτικά εναντίον οιονδήποτε εκείνοι θεωρούν ότι απειλούνται,χωρίς να χρειάζονται την σύμφωνη γνώμη του Ο.Η.Ε.!!!Ανησυχώ βέβαια ο δικός τους κύκλος πώς θα τελειώσει γιατί είναι δεδομένο πως έχουν μπεί στην δικιά τους περίοδο "σήψης"!!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/09/2002, 23:57:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Φίλε μου υάκινθε, χαίρομαι που ΚΑΙ ΕΣΥ βλέπεις την ιστορία σε ΚΥΚΛΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ και όχι ευθύγραμμα...
Εχουμε ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ φίλοι μου... και μάλλον όχι ευχάριστα....
Δεν θα ήθελα να μπώ σε συζήτηση για τους Αμερικανούς το τι κάνουν...
Αν θέλετε ας ανοίξει κάποιος ένα νέο θέμα και ας το πράξουμε εκεί...
Μη μπερδεύουμε το θέμα μας...

Επίσεις φίλε Υάκινθε, προσπαθώ να ΜΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩ στα Ελληνοκρατούμενα πλαίσια συζήτησης, αλλά να επεκταθούμε στην ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ γιατί ΑΝ κάτι δέν παέι καλά, θα πάρει ΚΑΙ ΕΜΑΣ η μπάλα!!!

Φίλη μου Σταχτομπούτα, εύχομαι ΟΛΟΨΥΧΑ το άσχημο γεγονός, γρήγορα να δώσει τη θέση του σε κάτι ευχάριστω και χαρμόσυνο...
Σου θυμίζω κάτι απο τα λόγια του Ιησού, που όπως λές σου δύνουν δύναμη και απαλύνουν τον πόνο...

"...Εν το κόσμο θέλετε έχει ΘΛΗΨΗ,
αλλά θαρσείτε, εγώ ενίκησα το κόσμο..."

Ιωάννης ιστ' 31

Φίλε μου Ντίξ, μη παρεξηγήσεις τα λόγια αυτά...
Μη σκεφτής κάν ποιός τα είπε...

Σκέψου ότι τα είπε ένας Ανθρωπος και σκέψου επίσης ότι ΟΛΟΙ οι άνθρωποι έχουν τις ίδιες δυνατότητες....

Σταχτομπούτα μας, χαίρομαι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ που σε δύσκολες ώρες βρίσκεις "παρηγορία" ή καλύτερα ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ με τους χώρους ανταλλαγής ιδεών και απόψεων...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

cinderella
Μέλος 1ης Βαθμίδας


96 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/09/2002, 15:19:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους cinderella  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος cinderella  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος cinderella
Φιλε Κελσο,
σ'ευχαριστω για το αισιοδοξο μυνημα σου καθως και για τα καλα σου λογια.
Cinderella

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/09/2002, 21:57:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
Γειά σου cinderella.
Πολύ σωστά αυτά που αναφερεις γιά το κάρμα.
Αλλά τα σχετικά με τις Ατλαντίδες το είχα αναφέρει άσχετα από το κάρμα.
Ηθελα να κάνω ένα παραλληλισμό Αυτών με τις 7 υποφυλές της Ριζικής Ατλάντειας φυλής.
Καλωσήρθες.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

cinderella
Μέλος 1ης Βαθμίδας


96 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/09/2002, 22:45:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους cinderella  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος cinderella  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος cinderella
Ευχαριστω για το καλωσορισμα Nagual,
ναι καταλαβαινω τι εννοεις...απλα δεν μπορεσα να συγκρατησω το συνειρμο που μου δημιουργηθηκε...συγνωμη για το οτι ηταν ασχετο με το θεμα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dix
Μέλος 1ης Βαθμίδας


114 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2002, 15:11:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dix
Προς Κέλσο κι όχι μόνο ...

Θα ήθελα να ακούσω (διαβάσω) τις απόψεις περί ομοιότητος Σωκράτη και Τζεσουάχ, χωρίς βέβαια σκοπό αντιπαράθεσης απλά θα ακούσω (διαβάσω) προς εγκυκλοπαιδική μόρφωση.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2002, 16:32:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
....εγκυκλοπαιδική μόρφωση!!!!!!!
θα πάρεις μέρος στο «ποιός θέλει να γίνει εκατομυριούχος»φίλε Dix;
Μία καλή εγκυκλοπαίδεια είναι η «Δομή».
Καλή επιτυχία...
Λες να ακούσεις.Και παλιότερα είχες πει οτι είσαι όλος αυτιά. Αλλά όπως σου είχε αναφέρει ο Κέλσος δεν ακούνε.Παρ‘όλες τις προσπάθειες και εκείνου και του thoth ν‘ακούσεις.
Και η δική μου γνώμη είναι οτι δεν ακούς...
Κρίμα τ‘αυτιά...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2002, 17:16:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
Παρ‘όλα αυτά θα προσπαθήσω να σου εκθέσω 2-3 ομοιότητες:
α. Τρώγανε στο ίδιο εστιατόριο
β. Ψωνίζαν ρούχα απ‘το ίδιο μαγαζί
γ. Είχαν τις ίδιες μουσικές προτιμήσεις
Τα παραπάνω είναι συμβολικά.
Με λίγα λόγια ήταν και είναι δύο μεγάλα πνεύματα τα οποία ήρθαν στη Γη να πούνε κάτι-και το είπαν-.Και ακόμη φωτίζουν το δρόμο μας.
Και εσύ ψάχνεις ομοιότητες γιά εγκυκλοπαιδική μόρφωση...μη χειρότερα!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dix
Μέλος 1ης Βαθμίδας


114 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2002, 20:57:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dix
Μεγάλα πνεύματα που ήρθαν στην γη και ακόμη φωτίζουν είναι εκατοντάδες αλλά μάλλον α-νόησες τι ρωτώ και γενικά σε "προσπερνώ" για να μην αρχίσω κι εγώ τις ειρωνίες ...

Αναμένω απόψεις.

Edited by - dix on 24/09/2002 21:02:41Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2002, 12:23:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Φίλοι μου... ας μην ΞΑΝΑΡΧΙΣΟΥΜΕ τον παλιό τρόπο γραφής...
Ας προσπαθήσουμε να πούμε ότι έχουμε να πούμε με πολιτισμένο τρόπο, τρόπο που είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ...
Μη με βγάλετε ψεύτη....

Δεν θα μπώ στα ΕΞΩΕΡΙΚΑ ομοιώματα των ΔΥΟ που ίσως να λειτουργούσαν μέσο ΜΙΑΣ αρχής... Αυτό ας το κάνουν οι ΕΞΩτεριστές "επιστήμονες"...

Θα επιχειρήσω να κάνω έναν πιό βαθύ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣΜΟ, καθαρά ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΟ.
Ας πάρουμε λοιπόν μία ομοιότητα (στα δικά μου μάτια της ψυχής ΠΑΝΤΑ)...
Καί οι ΔΥΟ μίλησαν για την ΑΓΑΠΗ...
Ο μέν Σωκράτης στο ΠΑΣΗΓΝΩΣΤΟ Συμπόσιο που μας μετέφερε μέσω της γραφής ο μαθητής του Σωκράτη, ο Πλάτωνας, με την βοήθεια της ΔΙΟΤΙΜΑΣ "ανέβηκε" στα υψηλότερα δώματα της εστίας του ΠΑΤΡΟΣ.
Αυτό είναι για μένα το "μυστικό" του Συμποσίου...
Ο ΕΡΩΤΑΣ & Η ΑΓΑΠΗ και τι είναι ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ και τι είναι ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ μέσα σε αυτή τη διαδικασία.
Αν μελετήσει με περισή προσοχή κάποιος το κείμενο του Πλάτωνα, με πλήρη βεβαιότητα σας λέω ότι θα ανακαλύψει στα λόγια του Ιησού την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, αλλά και το ένα ακόμα βήμα παραπάνω προς το μυστήριο που λέγεται ΑΓΑΠΗ καθώς και ΓΙΑΤΙ ο Παύλος, φροντοφωνάζει στις επιστολές του ότι "Ο ΘΕΟΣ, ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙΝ"...

Ο ΘΕΟΣ είναι ΑΓΑΠΗ και για να τον πλησιάσει πρέπει να ΜΑΘΕΙ την αγάπη.
Να την μάθει ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ τους ΣΥΝανθρώπους του όπως τον ΕΑΥΤΟ του και όπως τον ΘΕΟ του...

Ο ΠΟΘΟΣ κάποιου πρός κάτι, είναι η "ελκτική δύναμη" του ΕΡΩΤΑ και μετά έρχεται η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ "της επίτευξης του στόχου", πού είναι η "διατήρηση" της ΑΓΑΠΗΣ...

Να ποιά είναι η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του ρηθέν απο του στόματος του μεγάλου Ραβουνί, του Ιησού, "ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ..."
Αλλά ΠΟΙΟΣ κάθετε να τα ψάξει αυτά;;;
Είναι ΚΑΙ συμφέρον ΚΑΙ βολεύον να μην ασχολήται με αυτά ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

Βολεύει κατα δύο ιερατεία (αυτό που καταδήκασε τον Σωκράτη και αυτό που καταδήκασε τον Ιησού), να καλλιεργούν την διχόνια και το μίσος μεταξύ των ΑΝΘΡΩΠΩΝ και έτσι πάνε στον βρόντο ΚΑΙ τα διδάγματα του Σωκράτους, αλλά ΚΑΙ του Ιησού...

Λοιπόν φίλε μου Ντίξ, τι έχεις να πείς για ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ στο θέμα μας;;;;
Εχει ή δέν έχει σχέση η διδασκαλία του ΕΝΟΣ και του ΑΛΛΟΥ (που ξαναλέω ότι στα δικά μου μάτια, της ΨΥΧΗΣ, βλέπω την ίδια ΑΡΧΗ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ...);;;

Παρακαλώ, τις απαντήσεις σας θα τις ήθελε με εξηγήσεις και όχι με ΟΡΙΣΜΟΥΣ & ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ...

Πάντα φίλος και εραστής της ΣΟΦΙΑΣ...

Κέλσος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2002, 13:13:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
Eσύ ειρωνεύεσαι φίλε Dix και να ειρωνευόσουν εμένα δε θα με πείραζε καθόλου.
Αλλά ειρωνεύεσαι τον Υψιστο των Φιλοσόφων και τον Υψιστο των Διδασκάλων οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους στην ανθρωπότητα και πέθαναν γι‘αυτή.
Και υποβαθμίζεις τη θυσία του Ενός σε εξυπνάδα και κυνικότητα ενώ τον Αλλο θεωρείς οτι δεν υπήρξε καν!!!!
Κι από την άλλη δήθεν ψάχνεις ομοιότητες απλά γιά εγκυκλοπαιδικές γνώσεις!!

Γιά να εισέλθεις στον Ναό του Πνεύματος του οποίου στυλοβάτες είναι οι προαναφερθέντες,απαραίτητα ενδύματα(Αρετές) είναι ο Σεβασμός και η Ταπεινότητα.
Απαγορεύεται αυστηρώς η είσοδος εις τους ΜΗ ευπρεπώς ενδεδυμένους.
Λίγος ΣΕΒΑΣΜΟΣ λοιπόν.
Και δεν τα ζητώ εγώ αυτά.Εμένα αγνόησε με.Αλλά θα στα ζητήσει η ίδια η ΖΩΗ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2002, 13:24:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
Φίλε Κέλσο, ζωγράφισες....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dix
Μέλος 1ης Βαθμίδας


114 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2002, 18:38:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dix
Φίλε Κέλσε αυτό εννούσα, από τα μάτια της Ψυχής σου, και μου απάντησες σωστά και παρ'ότι διαφωνώ δεν θα ανταπαντήσω όπως προείπα διότι είναι δύσκολο (κατ'εμέ) σε μηνύματα να αναπτυχθούν τέτοια λεπτά ζητήματα, ίσως το κάνουμε κάποια φορά πίνοντας καφέ.

Αν μπορούσες να εμβαθύνεις περισσότερο στην κοινή φιλοσοφική τους υπόσταση θα σου ήμουν υπόχρεος - και για να σου (σας) φύγει η περιέργεια λόγω του ότι μελετώ τις δύο τελευταίες εβδομάδες κάποια αποσπάσματα από τον Πλάτωνα (ομολογώ δεν είναι κι η ιδιαίτερη συμπάθειά μου ..) αναζητώ διαφορετικές απόψεις (από τις δικές μου) ώστε να μπορέσω να αναπτύξω όλες τις δυνατές (απο)συγκλίσεις επί ορισμένων θεμάτων. Συγκρητισμός γαρ, κι όπου οδηγήσει ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΥΑΚΙΝΘΟΣ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2002, 19:10:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΥΑΚΙΝΘΟΣ
Καλησπέρα σε όλους
Όπως έχω αναφέρει ξανά,δεν ξέρω εάν υπάγομαι στην έννοια του "εσωτερισμού",αλλά γνωρίζω ότι προσπαθώ να απαντώ στα ερωτήματα που γεννιούνται κατά την διάρκεια της ζωής μου.Αυτός ο πρόλογος μου φάνηκε αναγκαίος για τον λόγο του ότι η διάρκεια αυτή είναι μικρή κι οπότε καταβάλλεται συχνά από πάθη.Δεν έχω προσπαθήσει να αποκρυπτογραφήσω κανένα κείμενο που έχει σχέση με τον Χριστιανισμό διότι λόγω της παπαδοκρατίας έχω αναπτύξει μια αδιαφορία για το αντικείμενο!
Όλα τα παραπάνω για να θέσω την εξής απορία μου στο θέμα σύγκρισης Σωκράτους-Ιησού.Από αυτά που έχω διαβάσει και γνωρίζω,κατ'εμέ και πάντα μόνο κατ'εμέ,δεν μπορεί να γίνει σύγκριση λόγω της διαφορετικότητας των καταστάσεων που επικρατούσαν και "επέβαλαν" την ανάπτυξη των μορφών τους.Δεν θέλω να με κατηγοριοποιήσετε ούτε μπαίνω στην πρακτική των "στρατοπέδων"!!Για εμένα έλαμψε η μορφή του Σωκράτη μέσα σε ένα λαό(Αθηναίοι) που ήταν υπόδουλος της μισαλλοδοξίας και του νεωπλουτισμού του,χάνοντας σ'αυτό το διάστημα κάθε αίσθηση της ηθικής και της αγάπης.Προσπάθησε να τους εντυπώση το μονοδιάστατο της υπάρξεως της Δημιουργού δυνάμεως και το πολυδιάστατο του χαρακτήρος της,το οποίο καταχράζονταν ανάλογα με το συμφέρον τους.Όλοι τον καταλαβαίναν,αλλά φοβόντουσαν να το δείξουν δημοσίως!
Ο Χριστός από την άλλη μεγαλούργησε σε έναν λαό υπόδουλο των Ρωμαίων,της ματαιδοξίας των αρχόντων του και της αιμομικτικής κοινωνίας του.Ακολούθησε την πεπατημένη και διακύρηξε ένα "μύνημα" δοσμένο χρόνια πριν Αυτόν.Επίσης,όλοι τον καταλάβαιναν και είχαν ανάγκη να τον ακούσουν,αλλά παρομοίως φοβόντουσαν να το φωνάξουν!!
Sorry για την πολυλογία

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2002, 22:52:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Φίλοι μου, καλησπέρα σε όλους σας...
Το μικρό, ΜΙΚΡΟΤΑΤΟ κομμάτι που παρέθεσα σε σχέση με την ΑΠΕΡΑΝΤΟΣΥΝΗ του Ωκεανού που ΚΑΙ οι δύο ήταν, ωκεανοί ΑΓΑΠΗΣ, έχει να κάνει με τις οντότητες του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ που σκοπό τους ΕΙΧΑΝ, ΕΧΟΥΝ και ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ, την ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ που δίνετε με το ΒΙΩΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ και όχι με τα "κούφια λόγια" δηλαδή με τον ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ή ορθότερα την "στάση ζωής, ΑΠΕΝΑΤΙ στη ζωή"!!!

Θεωρώ ότι η ΙΔΙΑ η ζωή είναι ΑΓΑΠΗ, πώς λοιπόν θα μπορούσαν να ,ΜΗΝ μιλήσουν για Αυτήν την ΑΓΑΠΗ;;;
Πώς θα μπορούσαν να ΜΗΝ την διδάξουν;;;
Και οι ΔΥΟ, που για μένα ΞΑΝΑΛΕΩ, "ομιλούσαν" εκ μέρους ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΡΧΗΣ σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ζωή τους (αυτή δηλαδή που ΕΜΕΙΣ ξέρουμε) με το κάθε τι ΔΙΔΑΣΚΑΝ πρός τον ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ αυτή την ΘΕΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ, την ΑΓΑΠΗ που με μέσο τον ΕΡΩΤΑ μπορούσε να κάνει κυριολεκτικά ΘΑΥΜΑΤΑ...

Εάν θέλετε μπορούμε να συζητήσουμε επ'αυτού, αλλά αυτό προυποθέτη ΔΙΑΛΟΓΟ.
Θα ήθελα να μου πείτε τις δικές σας θέσεις και απόψεις για την τοποθέτησή μου επάνω στην ΚΟΙΝΗ διδασκαλία της Αγάπης.

Μιλάω ειληκρινά φίλε Ντίξ, αν μπορείς να "επιχειρηματολογήσεις" για να στιρίξεις την προσωπική σου άποψη (έτσι δήλωσες, ότι διαφωνής με την τοποθέτησή μου) με χαρά και το εννοώ, θα σε ακούσω (διαβάσω). Φυσικά, ποτέ δεν αρρνήθηκα ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΠΡΟΚΛΗΣΗ, κανενός είδους. Ούτε και τώρα σκοπεύω να το κάνω, ειδικά όταν αυτή περιλαμβάνει και καφέ!!!
Κανόνησε όποτε θές ή μπορείς και θα σε συναντήσω στο πεδίο της μάχης....εεεεε του καφενείου εννοούσα!!!!

Ημουν σχεδόν βέβαιος ότι ο Πλάτωνας (ο δάσκαλός μου) θα σε δυσκόλευε και ότι δεν θα ήταν απο τους "αγαπημένους" σου....
Κάτι απο Επίκουρο σε κόβω (...Αρχή και ρίζα παντός αγαθού, η της γαστρός ηδονή...), με όλο το συμπάθειο...
Αλλά επειδή η ΗΔΟΝΗ θα μπορούσε να συσχετιστεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ με το θέμα της Αγάπης ή ακόμα καλύτερα του ΕΡΩΤΑ και πάλι μέσα είμαστε, σωστά;;;
Περιμένω λοιπόν απο εσένα φίλε μου να μου (μας) πείς για το "γιατί" δέν δέχεσαι την τοποθέτησή μου περί της ΚΟΙΝΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ, καθώς και αν μπορείς να μας αποκαλύψεις, τι είναι αυτό που μελετάς απο τον Πλάτωνα, έτσι.... για να πάρουμε μια "μυρουδιά"....

Φίλε μου Υάκινθε, ελπίζω να σου "έδειξα" (πάντα με σεβασμό προς τις θέσεις σου) ότι το να ΜΗΝ μελετάμε κείμενα, μάλλον στερούμε τον εαυτό μας απο "γνώση" που σίγουρα θα μπορούσε να μας διαμορφώσει μια άλλη ενδεχομένος αντίληψει για τα πράγματα...
Πολύ περισότερο δέ, όταν για αυτήν μας της απόφαση αιτία είναι "κάποιοι" που μπορεί να επικαλούντε το ράσο τους (αλήθεια απο πότε το ράσο δίνει κύρος σε θέσης τέτοιου είδους;;;), αλλά δε κάνει το ράσο τον παπά....

'Οσο φίλε μου για την τοποθέτησή σου στο θέμα, θα μου επιτέρεψεις φαντάζομαι να διαφωνήσω με την θέση σου ότι "οι λαοί ΤΟΥΣ (των δύο αυτών Διδασκάλων), τους είχαν κατανοήσει"....
Φίλε μου, ΕΑΝ τους είχαν κατανοήσει (και εννοώ για τότε... που ήταν ακόμα ζωντανοί, στη σκηνή...) ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα τους είχαν καταδικάσει...
Αλλά ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, είναι πάντα ο άρχων του Ζωικού βασιλέιου και άν και έχει ΝΟΗΣΗ, αυτή ΣΠΑΝΙΟΣ την χρησημοποιεί, με αποτέλεσμα να είναι ακόμα και σήμερα, στα χάλια που βρίσκεται....

Σήμερα, μετά απο 2.500 χρόνια απο τον θάνατο του Σωκράτους και 2.000 χρόνια απο τον θάνατο του Ιησού, ΑΚΟΜΑ αυτές οι δύο οντότητες παραμένουν ΑΓΝΩΣΤΕΣ, ακριβώς γιατί όπως εσύ δήλωσες φίλε μου Υάκινθε, δεν μπήκες κάν στο κόπο να ερευνήσεις για τον ιησού, όπως και οι "άλλοι" (εάν υπάρχουν "άλλοι") δεν μπήκαν στον κόπο να ερευνήσουν για τον Σωκράτη!!!
Κατα τη ταπεινή μου άποψη, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΑΛΛΟΙ"...
Οι "άλλοι" είναι ΠΑΝΤΑ οι ίδιοι... οι ΚΑΚΟΙ ΕΑΥΤΟΙ ΜΑΣ...

Ας σκύψουμε λοιπόν ευλαβικά εμπρός απο την ζωή, το έργο και την θυσία των ΔΥΟ ΟΝΤΩΝ που άκουγαν τότε στα ονόματα του Σωκράτους και του Ιησού και με όσες δυνάμεις και αντοχές έχει ο καθένας απο εμάς, με φωτεινούς ΗΛΙΟΥΣ - ΟΔΗΓΟΥΣ Εκείνους, ας πορευτούμε προς το μέλλον μιας ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ που θα έχει κάνει ΠΡΑΞΗ την διδασκαλία της ΑΓΑΠΗΣ...


Ο Ταπεινός μαθητής Τους,

Κέλσος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2002, 23:44:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth
Γεια σας.

Βλέποντας ότι αρχίζει να γίνεται μια καλή συζήτηση θα ήθελα κι εγώ να συνεισφέρω, κάποιες σκέψεις μου πάνω στα κοινά σημεία του Σωκράτη και του Ιησού (ή Τζοσουάχ, όπως του αρέσει του Dix να τον λέει).

Κατ΄αρχήν πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι αντίθετα από την ζωή του Σωκράτη για την οποία έχουμε ιστορικά στοιχεία, για την ζωή του Ιησού έχουμε περισσότερο μυθιστορία, με πολλά συμβολικά στοιχεία που απαιτούν βαθιά μελέτη της εσωτεριστικής "γλώσσας" για την κατανοήσή τους.

Ο Σωκράτης καταδικάστηκε από την κοινή γνώμη της Αθήνας. Μην ξεχνάμε ότι το δικαστικό τους σύστημα ήταν αρκετά λαϊκό (μην πω και λαϊκίστικο). Οι δικαστές ήταν απλοί πολίτες από τους δήμους της Αθήνας και όχι δικαστές με πείρα, εκπαίδευση και σύνταγμα που να προστατεύει τις μειοψηφίες. Έτσι στην πραγματικότητα ο Σωκράτης κρίθηκε από τον λαό. Το ίδιο κρίθηκε και ο Ιησούς. Όταν έβαλε ο Πόντιος Πιλάτος (που μοιάζει πολύ με τον "Κέφαλο" στην "Πολιτεία" του Πλάτωνα) τον λαό να επιλέξει αν θα ελευθερώσει τον πολιτικό απελευθερωτή Βαρραβά ή τον πνευματικό ελευθερωτή Ιησού, ο λαός διάλεξε να ελευθερωθεί ο Βαρραβάς. Αυτό είναι ένα κοινό σημείο που επεσήμανε και ο "Κέλσος".

Ένα άλλο δυνατό κοινό σημείο είναι ότι ο Σωκράτης διεκήρυσσε ότι "Ουδείς εκών κακός", δηλαδή κανείς δεν είναι με την θέλησή του κακός, γιατί αγνοεί πραγματικά την θεία φύση της ψυχής του. Το ίδιο λέγεται ότι είπε και ο Ιησούς στον Σταυρό, με την φράση "συγχώρεσέ τους πατέρα, δεν ξέρουν τι κάνουν". Και ο Σωκράτης και ο Ιησούς μίλησαν για την άγνοια ως πηγή του κακού και ήταν άνθρωποι που σε δύσκολες στιγμές κράτησαν τις αρχές τους και δεν φόρτωσαν ευθύνες στους άλλους. Βέβαια αυτή η γνώση δεν αναφέρεται στα εξωτερικά αλλά στην γνώση της εσωτερικής θείας φύσης των ανθρώπων.

Ένα άλλο κοινό σημείο είναι ότι είχαν και οι δύο τους αποστόλους τους. Ο Σωκράτης πέρασε στην ιστορία ως ήρωας στα έργα του Πλάτωνα. Το ίδιο και ο Ιησούς αναδείχτηκε μέσα από το έργο του Απ. Παύλου.

Ένα άλλο κοινό σημείο είναι ότι τους φοβήθηκαν οι κατεστημένες τάξεις του καιρού τους. Τον Σωκράτη τον κατηγόρησαν οι πλούσιοι της εποχής του γιατί ξεσήκωνε τα παιδιά τους και παρατούσαν την περιουσία των γονέων τους για να ασχοληθούν με την φιλοσοφία. Τον Ιησού τον κυνήγησαν οι Ιουδαίοι ιερείς γιατί είδαν ότι θα έχαναν την αποκλειστικότητα στην μεσιτεία τους μεταξύ λαού και Θεού (Βέβαια το ίδιο έκαναν και οι Χριστιανοί παπάδες πολύ γρήγορα. Όπως το είπε ο Καζαντζάκης, στο "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται")

Ένα άλλο σημείο είναι ότι διείσδυσαν σε όλες τις τάξεις, στους πλούσιους και στους φτωχούς, στους τίμιους και στους ανέντιμους, στους νέους και στους γέρους. Τον Σωκράτη π.χ. ακολουθούσε ο γόνος αριστοκρατικής οικογένειας Πλάτωνας αλλά και ο φτωχός και λιτός Διογένης Κυνικός, τόσο αντίθετος με τον Πλάτωνα.

Το καλύτερο όπως επεσήμανε και ο "Κέλσος" είναι να δούμε με ανοιχτό πνεύμα, χωρίς προκαταλήψεις αυτά τα δύο μεγάλα πνεύματα. Να τους κρίνουμε με βάση την εποχή τους και το συγκεκριμένο έργο το οποίο είχαν και να σκεφτούμε πολύ πριν να κρίνουμε αυτό το οποίο δεν γνωρίζουμε και αυτό το οποίο ίσως ποτέ δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΥΑΚΙΝΘΟΣ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2002, 00:27:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΥΑΚΙΝΘΟΣ
Φίλε Κέλσο
ο μεγαλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας είναι αυτός που ανέφερα.Μου το κάνει λίγο πιο δύσκολο το γεγονός ότι δεν είναι σίγουρο ότι όλα αυτά τα γραπτά που αναφέρονται στον Χριστό είναι των μαθητών του!!!Πάντα αυτά τα "παραμυθάκια" μου την "έδιναν",αλλά υπόσχομαι να προσπαθήσω να "δώ" καλύτερα αυτά τα κείμενα μήπως και βρώ όντως κάτι να μου λείπει.Η αλήθεια είναι πως μου φαίνεται μια συνέχεια ο ένας του άλλου,αλλά λόγω καταστάσεων ο επόμενος έγινε πιο γνωστός...
Να προσθέσω ,με κίνδυνο να γίνω εριστικός,ότι κατ'εμέ ο ένας κρίθηκε καθαρά για τις ιδέες του,ενώ ο άλλος τέθηκε στον λαό του δίλλημα τύπου '75,τον Βασιλειά ή τον "Θεό"...


Υ.Γ Nagual τί έγινε??Δεν θα "πέσει" το γνωστό πικάρισμα??(ευπρόσδεχτω πάντα φίλε)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 18 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1757813
Maintained by Digital Alchemy