ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 ΚΑΤΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 6
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ασπρίγια
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Aruba
166 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/04/2004, 18:48:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ασπρίγια  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να το ονομάσουμε ΥΠΕΡ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ίσως?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

athakandr
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/04/2004, 20:08:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους athakandr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Κρατάω το θέμα ενεργοποιημένο για την ώρα... Ένας από τους λόγους είναι γιατί πραγματικά θα ήθελα να μου εξηγήσουν όσοι το επιθυμούν γιατί θα πρέπει(ήτοι, "γιατί θα ήθελαν") να υπάρχει μια Συζήτηση στα Forums του ESOTERICΑ που να τιτλοφορείται με το "ΚΑΤΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ", όμως να φιλοξενεί τόσες καταφανώς ρατσιστικές και υπερ-εθνικιστικές απόψεις, εννοώ απόψεις που τοποθετούν έναν λαό ή ένα έθνος σε θέση ποιοτικής υπεροχής σε σύγκριση με άλλους λαούς και μάλιστα με έμμεσες προτάσεις αλλαζονικής και "απαιτητικής" στάσης(εάν όχι ακόμη χειρότερων τάσεων από απόψεως ηθικής) απέναντί τους;

Σας παρακαλώ, λύστε μου αυτήν την απορία!
-----------------


Ο αλλαζονικός ενικός που χρησιμοποιείς, ότι έχεις το θέμα ενεργοποιημένο κλπ και αν θες το κλείνεις κλπ, δείχνει περισσότερα απότι θα είχα να πω.

Θα πρέπει να σου υπενθυμίζω, αγαπητέ admin, ότι το Internet είναι ο χώρος όπου μπορεί κανείς ελεύθερα να εκφράζει τη δυναμική του και τις απόψεις του και ο δικός σου ρόλος είναι να "ρυθμίζεις" τους κανόνες της συζήτησης. Δεν αποτελεί μονοπώλιο το συγκεκριμένο forum.

Αυτή η προσωπική αναφορά που έκανες, μην την χαρακτηρίσω καλύτερα, μειώνει την προσωπική σου φερεγγυότητα. Η θα έπρεπε να αναφερθείς ονομαστικά σε όλους όσους υπερέβησαν τα όρια ή να κάνεις γενική τοποθέτηση. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Όσο αφορά την ουσία της ερώτησης, επειδή λαμβάνεις θέση παρότι admin, και μάλιστα ταυτίζεσαι με όλους εκείνους τους δήθεν εκσγχρονιστές που βαφτίζουν τον πατριωτισμό ως εθνικισμό και ρατσισμό, θα σου απαντήσω ...

Ο βασικός λόγος που αυτή η χώρα τόσα και τόσα χρόνια αποτελεί τον περίγελο της Ευρώπης δεν είναι ούτε η ιστορία της, ούτε ο πολιτισμός της αλλά το φτωχό πνευματικό επίπεδο των νεοελλήνων, που δίχως ούτε να έχουν μελετήσει τίποτα, ή και αν έχουν μελετήσει δεν έχουν καταλάβει, και χωρίς κυρίως να διακατέχονται από αυτό που λέμε εθνική συνείδηση, εκφράζουν τόσο φθηνές απόψεις, που καλύτερα θα ήταν να τις κρατούν για τον εαυτό τους.

Αν η Γερμανία μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, κατεστραμένη κατά 95% κατάφερε να αναγεννηθεί και να είναι σήμερα στις πρώτες δυνάμεις μέσα σε λίγα χρόνια, αυτό οφείλεται σε αυτό που λες εσύ "ρατσισμό" χωρίς βέβαια να καταλαβαίνεις κι εσύ τι λες.

Κανείς δεν είναι ρατσιστής παρά εκείνοι , που λένε ρατσιστές όσους υπερασπίζονται τις γνήσιες ελληνικές θέσεις. Και όχι μόνο είναι ρατσιστές αλλά και φανατικοί, γιατί όχι μόνο δεν αλλάζουν θέση, αλλά δεν αλλάζουν και θέμα.

Απόψεις σαν αυτές, είναι αυτές που κράτησαν την Ελλάδα τόσα έτη στον λήθαργο και την παρακμή, γιατί αποτέλεσαν τροχοπέδη σε οποιαδήποτε πατριωτική προσπάθεια κι αν έγινε, την οποία βάπτιζαν ρατσιστική και εθνικιστική.

Θέλει η Ελλάδα την Ολυμπιάδα και θεωρεί εαυτόν υπερήφανον; Όχι ... ρατσιστές.

Μιλάει η Ελλάδα για τις αλησμόνητες πατρίδες; Όχι .. ρατσιστές.

Μιλάμε για την Ιστορία μας και την υπεροχή μας, έτσι όπως ιστορικά προκύπτει; Όχι .. ρατσιστές.

Για τους αγώνες του Έθνους, τις περίλαμπρες νίκες; Όχι .. ρατσιστές.

Θα μου πεις κι εσύ και όλοι οι θιασώτες των απόψεων κατά ... "ρατσισμού" , ότι δήθεν εσείς σε άλα αυτά συμφωνείτε, αλλά δεν συμφωνείτε, στο ότι γεννετικά οι ΈΛληνες διαφέρουν ή δεν ξέρω και γω τι. Και φτάνετε και σε ακραίες και ανιστόρητες απόψεις περί τουρκοκρατίας, κλπ κλπ.

Καλύτερη απάντηση όμως σε όλους εσάς δεν έχει δοθεί και θα δοθεί από τον γνήσιο ελληνικό λαό, που έχει θέσει στο περιθώριο τις διχαστικές κατ' ουσία απόψεις και πιστεύει στην ιστορία του, τον πολιτισμό του και την πνευματική του υπεροχή.

Η υπεροχή της ελλάδας όμως τόσα και τόσα έτη δυστυχώς δεν μπόρεσε να λάμψει γιατί η διάβρωση και η παρακμή που προκλήθηκε από όλους εκείνους τους μονοδιάστατους ανθρώπους είναι μεγάλη. Δίχως συλλογική ευθύνη, δίχως πίστη σε αξίες κοινωνικές, δίχως ικανότητες συνθετικές, δίχως ελληνική παιδεία, δίχως πίστη στην Ελλάδα και τους Έλληνες, νομίζουν πως είναι πολίτες του κόσμου. Η Ελλαδίτσα είναι μια μικρή χωρούλα, που δεν δικαιούται να είναι υπερήφανη για τίποτα, γιατί τότε είμαστε ρατσιστές.

Όμως μία χώρα είναι πραγματικά μεγάλη, όταν έχει μεγάλους ποιητές (με την αρχαιοελληνική σημασία του όρου, δημιουργούς δηλαδή). Και η Ελλάδα κάτω από αυτό το πρίσμα υπερέχει, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.

Για πήγαινε μια βολτίτσα από Γαλλία, από Γερμανία, και από αλλού και μετά για έλα και Ελλάδα να μας πεις που υπάρχει ρατσισμός και που ελευθερία και δημοκρατία.

Μας έχετε ζαλίσει τόσα χρόνια με απίστευτες ασυναρτησίες, αποκυήματα του δικού σας μυαλού, που δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική.

Όμως οι καιροί άλλαξαν και αλλάζουν. Οι Έλληνες αρχίζουν και διαβάζουν την Ιστορία τους χάρη και σε ιδιωτικές προσπάθειες, αρχίζουν και συνειδητοποιούν την κοινωνική τους ευθύνη και θέση, ότι η Ελλάδα είναι πάνω απ' όλα και όχι ο εαυτούλης μας.

Όσοι εθελοτυφλούν και πιστεύουν ότι δεν είμαστε έθνος ανάδελφον δυστυχώς τίποτα δεν έχουν να προσφέρουν in discretum. Μόνο αερολογίες και αοριστίες.

Ως πότε;; (...που λέει και ο Ρήγας)


Edited by - athakandr on 05/04/2004 21:32:25Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

steelspring
Πλήρες Μέλος

Austria
829 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/04/2004, 00:40:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους steelspring  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κρατάω το θέμα ενεργοποιημένο για την ώρα... Ένας από τους λόγους είναι γιατί πραγματικά θα ήθελα να μου εξηγήσουν όσοι το επιθυμούν γιατί θα πρέπει(ήτοι, "γιατί θα ήθελαν") να υπάρχει μια Συζήτηση στα Forums του ESOTERICΑ που να τιτλοφορείται με το "ΚΑΤΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ", όμως να φιλοξενεί τόσες καταφανώς ρατσιστικές και υπερ-εθνικιστικές απόψεις, εννοώ απόψεις που τοποθετούν έναν λαό ή ένα έθνος σε θέση ποιοτικής υπεροχής σε σύγκριση με άλλους λαούς και μάλιστα με έμμεσες προτάσεις αλλαζονικής και "απαιτητικής" στάσης(εάν όχι ακόμη χειρότερων τάσεων από απόψεως ηθικής) απέναντί τους;

Σας παρακαλώ, λύστε μου αυτήν την απορία!Διότι απλούστατα αγαπητέ admin , To "κατα Ρατσισμού " δεν αποτελεί μιά εξ ορισμού αλήθεια , αλλά μιά άποψη. Τόσο για τον καθεαυτού Ρατσισμό (φυλετισμό) , όσο και για τις παρερμηνείες και προεκτάσεις αυτού του όρου που τόσο αδόκιμα και επιπόλαια συνηθίζεται να δίνονται.
Διότι αγαπητέ admin δεν είναι διατεθειμένοι όλοι να σηκώσουν το ψευδεπίγραφο και ύποπτο λάβαρο του Αντιρατσισμού.
Διότι αγαπητέ admin όποιος έρθει και εκφράσει μιά άποψη πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις αντίθετες απόψεις.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

athakandr
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/04/2004, 01:16:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους athakandr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Μπορεί να διαφωνούμε σε πολλά με πολλούς, μπορεί να ερχόμαστε σε δυναμική αντιπαράθεση, μπορεί να ασκούμε και να δεχόμαστε σκλήρη κριτική, αλλά εδώ είναι Ελλάδα και τον δημοκρατικό διάλογο τον έχουμε στο DNA μας!

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους.
Ζητώ συγγνώμη, αν έθιξα χωρίς να το θέλω κάποιους.

Φιλικά, athakandr

Edited by - athakandr on 05/04/2004 01:18:50Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dolixopodos
Μέλος 1ης Βαθμίδας


89 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/04/2004, 19:22:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dolixopodos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Γεια σε όλους.
Συγγνώμη dolixopodos,που καθυστερώ να απαντήσω σε κάτι που με ρώτησες.
Αν λοιπόν ρωτήσεις το φίλο μου τον Αλκιβιάδη,
"τι είσαι?Έλληνας ή Πόντιος",
θα σου απαντήσει,χωρίς περιστροφή "Πόντιος".
Είναι Πόντιος από αρχαιοτάτων χρόνων,
με καταγωγή από την Τραπεζούντα,από πατέρα κι από μητέρα,
μεγάλωσε όμως σε χωριό της Ελασσώνας Λάρισας.

Το εξής παράδοξο συμβαίνει με αυτό το χωριό εκεί πέρα.
Το χωριό είναι δύο χωριά,τα οποία χωρίζονται παό τον κεντρικό δρόμο.
Το πάνω χωριό λέγεται Γαλανόβρυσο και το κάτω Στεφανόβουνο.
Αλλά ενώ είναι ένα χωριό,όμως,οι κάτοικοι το έχουν χωρίσει στα δύο.
Γιατί?
Οι κάτοικοι του Στεφανόβουνου,είναι ΟΛΟΙ ποντιακής καταγωγής.
Οι κάτοικοι του Γαλανόβρυσου,είναι
Χασιώτες (από τα όρη Χάσια και Αντιχάσια,πίσω ακριβώς από
τον ορεινό όγκο του Ολύμπου και προς Δυσμάς)
καθώς και Βλάχοι(όπως εγώ).
Τώρα,επειδή πολλές κοπέλες από το κάτω χωριό,
το Ποντιακό δηλαδή,τυχαίνει να ερωτεύονται-και να παντρεύονται-
άντρες από το πάνω χωριό, το Ελληνικό,αναπόφευκτο
είναι
τα παιδιά να είναι μισά-μισά και τα παιδιά των παιδιών τους ένα τέταρτο και τρία τέταρτα και ούτω καθεξής.
Το δε θέμα της φυλετικής καταγωγής,
είναι πολύ περισσότερο έντονο,αλλά και ευδιάκριτο
στην Ελληνική επαρχία,όπου ζω κι εγώ.
Στην Αθήνα,ο κόσμος έχει χάσει λίγο την επαφή με τα της καταγωγής.
(από την άλλη φίλε dolixopodos,εγώ όταν ερωτώμαι τι είμαι
δε λέω "Βλάχος",αλλά Έλληνας)."

Eυχαριστώ που μου απάντησες..τον Aλκιβιάδη δε θα τον σχολιάσω, αλλα φιλικά Aσπριγια καλύτερα μη ξανακάνεις την ίδια ερώτηση σε κανένα Πόντιο ,όπως τη διατυπώνεις, είναι άκρως προσβλητική και άστοχη, είναι σα να ρωτάς ένα κρητικό αν είναι έλληνας ή κρητικός, ή ένα μανιάτη το ίδιο πάλι.H ερώτηση σου θα είχε μια βάση αν την απεύθυνες στους μουσουλμάνους ελληνόφωνους τούρκους υπηκόους που υπάρχουν ακόμη στο Πόντο,και οι οποίοι μετά τη πολύχρονη προπαγάνδα που έχουν φάει στο κεφάλι απο το τουρκικό κράτος πιστεύουν ότι στη πραγματικότητα αποτελούν ξεχωριστή εθνότητα από τους Eλληνες, αν και πάλι πολοί είναι αυτοί που θα σου γνέψουν με νόημα και με πολύ φόβο για το ποιά είναι η πραγματική τους καταγωγή .. Για να λυθούν οι όποιες αποροίες και παρεξηγήσεις πιθανών δημιουργήθηκαν, ένας πόντιος όχι μονάχα θα σου πεί το αυτονόητο ότι είναι Έλληνας αλλά θα σου πεί πως είναι TPANTEΛΛHNAΣ (Tρανός Eλληνας) με καταγωγή από το Πόντο.Mιλώ για τους Έλληνες ορθόδοξους του πόντου που μετά τη γενοκτονία και τους διωγμούς κατέφυγαν στην Eλλάδα, Σοβιετική ένωση και αλλού.
Kαι η δική μου καταγωγή είναι από τη Tραπεζούντα, ο παππούς μου,γεννήθηκε σε ένα χωριό εκεί κοντά το 1909 και πριν 3 χρόνια είχε την ευτυχία και δυστυχία μαζί να δεί πάλι το τόπο του.Tον παππου του τον σφάξαν μπρόστα στα παιδικά του μάτια για το πιστεύω του και τη Eλληνική καταγωγή του, ουτε για αστείο δε θα τον ρώταγα αν είναι Eλληνας ή πόντιος,είναι δυο ορισμοί που ο ένας εμπεριέχει τον άλλο. Nαι είμαστε Έλληνες Πόντιοι (εκ του πόντου).

"Τώρα,επειδή πολλές κοπέλες από το κάτω χωριό,
το Ποντιακό δηλαδή,τυχαίνει να ερωτεύονται-και να παντρεύονται-
άντρες από το πάνω χωριό, το Ελληνικό,αναπόφευκτο
είναι
τα παιδιά..."

Δηλαδή το ποντιακό δεν είναι Eλληνικό χωριό????!!!! αν δε είχα διαβάσει άλλα post σου θα πίστευα πως τα λεγόμενα σου είναι εκ του πονηρού ,για δημιουργία ψευδών εντυπώσεων στους έχοντες άγνοια..

Mε συγχωρείς για τον ανεβασμένο τόνο μου,αλλά έλεος!

"Όσο για το πολυδιάστατο του θέματος , πρός τι η έκπληξις;
Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος ενεργεί με ανθελληνικό τρόπο."

Φίλε steelspring θα συμφωνήσω ανεπιφύλακτα.

Kαλή μεγάλη εβδομάδα και από μένα σε όλους τους Έλληνες
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/04/2004, 20:19:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαι γω συμφωνώ με τη τοποθέτησή σου dolipodoxos


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΉΡΑ
Νέο Μέλος

Italy
24 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/04/2004, 04:12:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΉΡΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
αγαπητέ athakandr ,
δεν έχω παρά να σου κεφράσω τα συγχαρητήριά μου για τον τρόπο που εξέφρασες την άποψή σου απέναντι στον Eldymion.
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Βαρέθηκα και γω να ακούω και προσώπικά αλλά και απέναντι σε άλλα άτομα την καραμέλλα ρατσιστής-φασίστας-σωβινιστής όταν πρόκειται να εκφραστεί η αγάπη για την πατρίδα, η περηφάνεια για την ιστορία της και το γνήσιο ποιόν του ΕΛΛΗΝΑ, την πίκρα για το σήμερα και την ελπίδα-όραμα για την αποκατάσταση του ελληνισμού (με την διαπολιτιστική και εθνική έννοια ταυτόγχρονα).ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΦΑΣΊΣΤΕς-ΕΘΝΙΚΙΣΤΈς, είμαστε εθνιστές, πατριώτες και περήφανοι Έλληνες που δεν καθόμαστε να μεμψιμοιρούμε αλλά προσπαθουμε να κάνουμε την Ελλάδα αυτό που ήταν- κέντρο πολιτισμού (έστω και στο 1/10 του επιπέδου που ήταν επι αρχαίων χρόνων να την φτάσουμε πάλι πολύ θα είναι...) Και ναι όπως έχω ξαναναφέρει σε αυτό το τόπικ, οι Έλληνες έχουν κάποια φυλετική ανωτερότητα όσον αφορά τον πολιτισμό (χωρίς να λέω ότι μόνο αυτοί υπάρχουν και κανείς άλλος) αρκεί να ξεκολλήσουν το μυαλό τους από όλες αυτές τις τροχοπέδεις- συμπλέγαμτα κατωτερότητας που επιτυχώς μας έχουν μεταδώσει κάποιοι τόσα χρόνια...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΉΡΑ
Νέο Μέλος

Italy
24 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/04/2004, 05:14:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΉΡΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ζητώ χίλια συγνώμη, έγραψα "Eldymion" αντί για admin! Μπερδεύτηκα, ανθρώπινο λάθος. Χαιρετώ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ασπρίγια
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Aruba
166 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/04/2004, 14:21:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ασπρίγια  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
dolixopodos,ίσως να κατάλαβες λάθος αυτά που έγραψα.
Δε θα προσπαθήσω να σε πείσω,άλλωστε ούτε τον Αλκιβιάδη
θα πείσεις με τα της καταγωγής του.
Δεν έχει νόημα άλλωστε.
Ο καθένας όπως αισθάνεται.
Για να μην υπάρχουν όμως λάθος εντυπώσεις,
εγώ κατάγομαι από το "ελληνικό"χωριό,οι φίλοι μου
είναι από το "ποντιακό" κι έχω πολλούς λόγους να λέω
ότι έχουν δίκιο που καθορίζουν τους εαυτούς τους ως "Πόντιους"κι όχι ως Έλληνες.
Αλλά αυτό,δεν παύει να είναι μία προσωπική και μόνο άποψη.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

athakandr
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/04/2004, 15:08:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους athakandr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Ήρα,

Επειδή βλέπω ότι μπαίνεις από την Ιταλία, θα ήθελα επικουρικά να τονίσω προς όλους, ότι όπως ακριβώς ισχύει το ρητό, ότι θα πρέπει κανείς να χάσει κάτι για να αντιληφθεί την αξία του, έτσι και με την Ελλάδα.

Έχω συγγενείς και φίλους σε Ευρώπη και Αμερική και παρότι βλέπουν και στηλιτεύουν τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα, εν' τούτοις αισθάνονται διπλά υπερήφανοι. Γιατί όπου και αν παει κανείς, ακόμα και στο πιο απόμακρο ίσως μέρος του κόσμου, ο Ελληνικός πολιτισμός είναι παρών!

Στην Ευρώπη και την Αμερική, την Ασία και την Αφρική η Ελλάδα έχει προσφέρει τα μέγιστα στον εκπολιτισμό των λαών, δίχως κανένα αντάλλαγμα, αλλά νομίζω από γνήσιο αίσθημα προσφοράς. Ποτέ δεν κρατήσαμε κάτι για μας αλλά απλόχερα έγινε κτήμα όλων.

Και η δημοκρατία, και η επιστήμες και η φιλοσοφία και οι αξίες που μας κάνουν ανθρώπινες υπάρξεις και οι αγώνες για την ελευθερία, όλα εδώ γεννήθηκαν.

Να μην είμαστε λοιπόν υπερήφανοι;

Θα έλεγα το αντίθετο, ότι οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι, διαφορετικά διαπράττουμε ένα θανάσιμο σφάλμα. Εμφανιζόμαστε ως μισέλληνες και ως αγνώμονες.

Ασφαλώς δεν είναι σωστό να κομπάζει κανείς και να ειρωνεύεται τους υπολοίπους και να φτάνει σε ακραίες καταστάσεις, γιατί όλοι οι λαοί έχουν μία προσφορά και μία αξία.

Από το σημείο αυτό όμως μέχρι του σημείου να μιλάμε για ρατσισμό, επιτρέψτε μου να χαρακτηρίσω παιδαριώδη τα επιχειρήματα, πλείστων όσων επιχειρούν με αυτό τον τρόπο να θίξουν και να υπονομεύσουν την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό.


Φιλικά,


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dolixopodos
Μέλος 1ης Βαθμίδας


89 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/04/2004, 16:00:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dolixopodos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"dolixopodos,ίσως να κατάλαβες λάθος αυτά που έγραψα."

ίσως πάλι να μη γράφεις και τόσο καθαρά ώστε να καταλάβουμε τι ακριβώς θες να πείς..

"Δε θα προσπαθήσω να σε πείσω,άλλωστε ούτε τον Αλκιβιάδη
θα πείσεις με τα της καταγωγής του.
Δεν έχει νόημα άλλωστε.
Ο καθένας όπως αισθάνεται."

O Aλκιβιάδης μπορεί να αισθάνεται ότι είναι κινέζος,αυτό δε σημαίνει ότι και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κινέζοι, αυτό που με ενοχλεί είναι ότι με βάση μια μαρτυρία ενός φίλου σου προσπαθείς να βάλεις ταμπέλα σε όλη τη φυλή,πράγμα απαράδεκτο.

"Για να μην υπάρχουν όμως λάθος εντυπώσεις,
εγώ κατάγομαι από το "ελληνικό"χωριό,οι φίλοι μου
είναι από το "ποντιακό" κι έχω πολλούς λόγους να λέω
ότι έχουν δίκιο που καθορίζουν τους εαυτούς τους ως "Πόντιους"κι όχι ως Έλληνες.
Αλλά αυτό,δεν παύει να είναι μία προσωπική και μόνο άποψη."

Για να μην υπάρχουν λάθος εντυπώσεις καλό είναι να προσέχουμε τι γράφουμε με ή χωρίς εισαγωγικά.Kαι οι δύο κατάγεστε από ελληνικά χωριά, ο ένας από ποντιακό και ο άλλος από βλάχικο,είναι πολύ απλό.

...και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις,δεν έχω τίποτα με τους κινέζους:)

Kαλό απόγευμα σε όλουςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Masvidal
Πλήρες Μέλος

Greece
973 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/04/2004, 16:45:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Masvidal  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ:Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ.
-ΑΝΩΝΥΜΟΣ (ΓΚΡΑΦΙΤΙ)-

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

athakandr
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/04/2004, 17:42:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους athakandr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λάθος! Ο Πολιτισμός των ηλιθίων είναι απλώς η ηλιθιότητα που κυκλοφορεί στον σημερινό πολιτισμό.

Αντίθετα, η ψυχή του Πολιτισμού είναι ο πολιτισμός της ψυχής. Και πολιτισμός της ψυχής δεν νοείται δίχως βαθιά γνώση του παρελθόντος.

Αλλά βέβαια δεν έπιασε κανείς κανέναν ανώνυμο γκράφιτι από αυτούς που αμαυρώνουν τα μνημεία να τον κάνει χαλκομανία. Και εννοώ εμείς οι ίδιοι οι πολίτες, όχι η αστυνομία.

Ρατσισμός, υπό αυτή την έννοια είναι λοιπόν η κατάχρηση του δικαιώματος της ελευθερίας, η δημιουργία εντυπώσεων μέσα από συνθήματα (δίχως επιχειρήματα), η έλλειψη κοινωνικής συνείδησης, η δημιουργία αρνητικών συναισθημάτων δίχως ανάληψη κανενός φορτίου και δίχως κόστος. [Ας μην ξεχνάμε ότι συνήθως όλοι αυτοί είναι και φυγόπονοι (δεν πάνε στρατό, κλπ)]

Αυτά λοιπόν τα παιδάκια (καθώς και τα παπαγαλάκια που αναπαράγουν τα συνθήματα στο forum) δεν μάχονται κατά του ρατσισμού. Μάχονται εναντίον της Ελλάδας, γιατί το διεστραμμένο μυαλό τους με κάποιο τρόπο δεν μπορεί να διαχωρίσει τον πατριωτισμό από τον κακώς εννοούμε εθνικισμό.

Σε τελική ανάλυση, μάχονται υπέρ των δικών τους στενών συμφερόντων, μιας και πολλοί απο αυτούς κατοικούν μέσα στη χλιδή και απλώς βαπτίζουν ρατσισμό την αντίθεσή τους στο σύστημα, γιατί θέλουν αυτοί να είναι το ΣΥΣΤΗΜΑ.

Αποτελούν όνειδος για την Ελλάδα και η θέση τους βρίσκεται στις καταβόθρες της ένδοξης Ελληνικής Ιστορίας. Θα τους χαρίσω απλόχερα την παγερή μας αδιαφορία, το σκοτεινότερο περιθώριο στις φιλοδοξίες και τα όνειρα του Ελληνισμού.

Φιλικά,

Edited by - athakandr on 06/04/2004 17:45:45Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ασπρίγια
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Aruba
166 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2004, 12:40:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ασπρίγια  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας μην παίξουμε την κολοκυθιά φίλε dolixopodos...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dolixopodos
Μέλος 1ης Βαθμίδας


89 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2004, 13:07:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dolixopodos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου Aσπρίγια, το να προασπίζεσαι την αλήθεια και τη φυλή σου δεν έχει να κάνει με κανένα κολοκύθι και καμιά κολοκυθιά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΉΡΑ
Νέο Μέλος

Italy
24 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2004, 16:12:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΉΡΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ athakandr,
Θα ήθελα να σου πω αν και ξεφεύγω ελαφρώς από το θέμα του φόρουμ, ότι αν και μένω στην Ιταλία κρατώ επαφή με τα της Ελλάδας και την νιώθω διαρκώς παρούσα εδώ στην Ιταλία. Από τον πολιτισμό που έχει αφήσει τα σημεία του παντού, από τους Έλληνες που κατοικούν-σπουδάζουν εδώ, από τους Ιταλούς που θυμίζουν πολύ τους Έλληνες (βασικά διαφέρουν ελάχιστα-να φταίει η κοινή καταγωγή;) και γνωρίζουν πολλά περί Ελλάδας, από μία λανθάνουσα τάση αναγέννησης του ελληνισμού (ακόμη αδύναμη, μεγάλη ιστορία δεν θα ήθελα να αναφερθώ περισσότερο) αλλά κυρίως από την παρουσία της ελληνικής γλώσσας μέσα στην ιταλική. Έχω την τύχη να γνωρίζω αρκετά καλά αρχαία ελληνικά (αν και δεν σχετίζονται καθόλου με τις σπουδές μου και το επάγγελμά μου αφού είμαι designer) αλλά και λίγα λατινικά έτσι ώστε να αναγνωρίζω σε ικανοποιητικό επίπεδο την ετυμολόγία των σύγχρονων ιταλικών λέξεων που προέρχονται από τα αρχαία ελληνικά για να μην μιλήσω για την πληθώρα των καθαρά ελληνικών λέξεων που υπάρχουν στην ιταλική γλώσσα (π.χ. armonia, fantasia, parametro και χιλιάδες άλλες λέξεις, άλλες καθημερινές και άλλες ακαδημαικές που αν τις χρησιμοποιήσει αυθόρμητα ένας Έλληνας φαίνεται πολύ καλλιεργημένος!!). Ο ελληνισμός είναι παρών παντού και όχι μόνο στην Ιταλία φυσικά. Κρίμα που δεν το γνωρίζουν αυτό πολλοί Έλληνες ώστε να είναι περήφανοι και να πάψουν να έχουν σύνδρομο κατωτερότητας απέναντι στους "ανώτερους πολιτισμικά" Ευρωπαίους... Αν συνειδητοπιήσουμε πόσο παρών είναι ο ελληνισμός με τα επιτεύγματά του στους νέους ευρωπαικούς πολιτισμούς διότι αποτελεί την βάση τους, τότε θα καταφέρουμε κατά τη γνώμη μου να αναγεννηθούμε και να υπερασπιστουμε τα της Ελλάδας στην Ευρωπαική Ένωση και αλλού διότι πολύς εξευτελισμός και διασυρμός κατά της Ελλάδας έχει πέσει τελευταία και δεν κάνουμε τίποτα. Προσωπικά όταν ακούω κάποιον Ιταλό να μιλά αρνητικά για την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας, ντρέπομαι διότι ξέρω ότι το να του μιλήσω για αρχαία Ελλάδα δεν αρκεί φυσικά, ψάχνω να του πω για θετικά του σύγχρονου Έλληνα που έχουν κυρίως να κάνουν με το φιλότιμο και την ψυχή του Έλληνα γιατί τι να πώ για πραγματικά προηγμένο σύχρονο πολιτισμό; Για να μην μιλήσω για τους ολυμπιακούς αγώνες που ευτυχώς εδώ δεν έχουν ακουστεί πολύ τα προβλήματα (διπλωματία της ελληνικής κυβέρνησης; δεν ξέρω). Για ένα μεγάλο μέρος της όποιας αρνητικής εικόνας της Ελλάδας που υπάρχει έξω, ευθυνόμαστε εμείς οι ίδιοι με την αδράνειά μας... Είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα, θα είμαι πάντα όσα χρόνια και αν ζήσω έξω αλλά δεν επαναπαύομαι, δρώ. Δεν έχω τίποτα ενάντια των άλλων λαών, δεν είμαι ούτε στο ελάχιστο ρατσίστρια, απλώς αξιολογώ τους λαούς με βάση τον πολιτισμό τους αλλά τους σέβομαι όλους εξίσου, απλώς παραδέχομαι αυτούς που πραγματικά έχουν προσφέρει-δημιουργήσει και δεν έμειναν στην αντιγραφή. Δεν είναι ρατσισμός όπως έχω ξαναπεί να αναγνωρίζουμε τα θετικά και αρνητικά ενός λαού αρκεί να μην τον αδικούμε και να έχουμε αρνητική στάση απέναντί τους.
Αυτά, σας κούρασα πάλι...
Χαιρετώ!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΉΡΑ
Νέο Μέλος

Italy
24 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2004, 16:24:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΉΡΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για όσους ενδιαφέρει υπάρχει ο διαδικτυακός τόπος http://www.mondodomani.org/mneme/s1sa0.htm όπου μιλάει για τον αρχαιολληνικό πολιτισμό από την οπτική γωνία των Ρωμαίων κυρίως όσον αφορά την ελληνική γλώσσα και πως ουσιαστικά μεταφράστηκε σε λατινική (αναφέρει και τις μελέτες του φιλοσόφου Λουκρέτιου που μένει άναυδος μπροστά στην ευελιξία και πλούτο της ελληνικής και προσπαθεί να κάνει το ίδιο- ανεπιτυχώς και στην λατινική). Είναι στα ιταλικά, για όποιον δεν γνωρίζει την γλώσσα ελπίσω ένα μεταφραστικό πρόγραμμα όπως το Systran να λύσει το πρόβλημα διότι αξίζει τον κόπο να το διαβάσει κανείς.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

athakandr
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2004, 02:21:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους athakandr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επισυνάπτω μία απάντηση που έδωσα και σε άλλη θεματική ενότητα γιατί ταιριάζει και εδώ.

----------
----------

Αναρωτιέμαι μερικές φορές, τι φταίει για αυτή την άθλια διατρέβλωση της πατριωτικής μας συνείδησης. Αν νομίζει κανείς, πως είναι μικρό πράγμα, κάνει λάθος. Είναι ο καταλυτικότερος λόγος που η σημερινή Ελλάδα είναι σε αυτή τη χείριστη κατάσταη. Η έλλειψη πατριωτικής συνείδησης.

Από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο, η έλλειψη αυτής της συνείδησης, η έλλειψη αγάπης προς την πατρίδα (άρα και προς τους πατριώτες και τη ελληνική κοινωνία γενικά) είναι η αιτία όλων των κακών.

Από τα πιο μικρά, το να πετάμε τα σκουπίδια ή τα τσιγάρα στον δρόμο αδιαφορώντας για την πατρίδα (γιατί πατρίδα είναι κι αυτό, πολιτισμός είναι!) μέχρι τα μεγαλύτερα, την κοινωνική ανεντιμότητα και αδιαφορία που εκφράζεται πολλαπλώς μέσα από την διαφθορά, η έλλειψη αγάπης και σεβασμού προς την πατρίδα είναι εμφανής.

Έχω ακούσει τόσες ανοησίες όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα από δήθεν εγγράμματους ανθρώπους, που είχα σχετικά απελπιστεί. Και εδώ στο forum πάλι με λύπη διαπιστώνω, πως ενώ το επίπεδο πολλών συνομιλητών είναι υψηλό, παρά ταύτα υπάρχει αυτό το κακό σημάδι της έλλειψης ισχυρής πατριωτικής συνείδησης.

Πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Η απάντηση προείλθε ίσως λίγο απροσδόκητα, όταν συνομιλώντας με απλούς και δίχως μόρφωση ανθρώπους διαπίστωσα πως η πατριωτική τους συνείδηση είναι ιδιαίτερα υψηλή. Ότι αγαπούν και σέβονται την πατρίδα, την Ελλάδα και την Ιστορία της, την οποία δεν σπούδασαν, αλλά κουβαλούν στο DNA τους, στο πετσί τους.

Οι δήθεν εγγράμματοι και καθόλου μα καθόλου πνευματικοί άνθρωποι, δεν είναι τίποτα παραπάνω από σκέυη αποθήκευσης πληροφοριών, έχουν αλλοτριωθεί τόσο πολύ από το καταναλωτικό σύστημα και το globalization, προσπαθούν τόσο να μιμηθούν τον νεοπλουτίστικο τρόπο ζωής, που έχουν μετατραπεί σε αστούς. Τους βλέπουμε άλλωστε καθημερινά στα σαλόνια και τις λιμουζίνες, με πούρα και άλλα προκλητικά "εξαρτήματα" να συνομιλούν λέγοντας βλακείες.

Αυτή η λούμπεν αστική τάξη δεν έχει πατρίδα. Έτσι αυτοί οι μεγάλοι "πατριώτες" που ενώ σήμερα η Ελλάδα δεν έχει ακόμα καλά καλά αποκαταστήσει την ιστορία της, δεν έχει ακόμα και εδαφικά αποκατασταθεί (Κύπρος, Μικρά Ασία) αυτοί αγωνίζονται για τα δικαιώματα των άλλων, των ξένων, των παλαιστινίων, και κάθε λογής μειονοτήτων, που πολλές ούτε τις γνωρίζουνε.

Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας, ότι όλοι αυτοί πλασάρωνται ώς Ευρωπαϊστές κλπ, για λόγους δημοσίων σχέσεων, γιατί γνωρίζουν όι δεν έχουν την πλατιά λαϊκή συναίνεση.

Παραβιάζουν και παραποιούν συστηματικά την ιστορική αλήθεια, προκειμένου να τεκμηριώσουν τις "διαστημικές" τους απόψεις. Στο βάθος όμως της βιβλιοθήκης τους έχουν περισσότερα βιβλία, από οποιονδήποτε μονάρχη-φασίστα! Ενώ από την άλλη, δεν χάνουν την ευκαιρία οι γνωστοί θιασώτες των "χαμαιτυπείων της σκέψης" να ειρωνεύονται οτιδήποτε ελληνικό και να αναρωτιούνται κουτοπόνηρα γιατί άραγε υπάρχουν "εθνισκιστές".

Γνωρίζω βέβαια, ότι οι διάφοροι ψευδολόγοι, θα συνεχίσουν ακάθεκτοι το έργο τους. Ας μην ανησυχούν όμως.

Σύντομα ο Ελληνικός λαός, η νεολαία μας ιδιαίτερα ελπίζω, απαλλαγμένη από υστερίες και γνωρίζοντας την πραγματική μας ιστορία και σκοπό, θα απαντήσει σε όσους συστηματικά προσπαθούν να οδηγήσουν το έθνος σε μια πορεία εθνικής αυτοκτονίας.

Φιλικά,

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SEMIGOD
Νέο Μέλος

Greece
11 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2004, 10:34:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SEMIGOD  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΟΛΟΙ οι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους δύο πράγματα
-έναν ρατσιστή
-και έναν μπάτσο


Δεν νομίζω ότι είναι έτσι φίλε μου ασπρίγια. Αυτό είναι απλά μια άποψη και σαν άποψη είναι δεχτή. Μπορείς να μου πεις όμως που το στιρήζεις αυτό που λές

SEMIGODΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ασπρίγια
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Aruba
166 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2004, 12:32:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ασπρίγια  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όταν έρθει η ώρα θα το καταλάβεις.
Όλοι είμαστε ρατσιστές με κάτι ή κάποιον.
Δεν αφορά μόνο στο χρώμα ή στη φυλή.
Αφορά και στις αναπηρίες,στις δυσλειτουργίες κλπ.
Όσο για τον εσωτερικό μας μπάτσο...
Το πιο απλό παράδειγμα είναι αν γίνεις γονιός.
Οι περισσότεροι γονείς φέρονται "μπατσικά" στα παιδιά τους.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SEMIGOD
Νέο Μέλος

Greece
11 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2004, 13:56:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SEMIGOD  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν το δουμε απ'αυτη τη άποψη έχεις δικαιο ασπρίγια δεν το σκέφικα.

Παραδείγματα κοινωνικού (να το πω έτσι) ρατσιμού συναντάμε κάθε μερα. Πολοί αντιμετοπίζουν ρατσιστικά ατομα τα οποία διαφέρουν από το κοινωνικό σύνολο είτε λογο κάποιας σωματικής αναπυρίας, είτε λογο του ότι ακολουθούν διαφορετικό τρόπο ζωής που αυτοί επέλεξαν.Η δεύτερη περίπτωση βέβαια οφίλεται στη προκατάληψη και στο φόβο για οτιδήποτε διαφορετικό. Αντιμετοπίζουμε καχίποπτα ότι δεν καταλαβαίουμε και μας προκαλεί περιέργεια, με αποτέλεσμα σε ακραίες περιπτώσεις να το πολεμάμε κιώλας. Κάποια άτομα δέχονται αρνητική αντιμετώπιση λόγο του ντυσίματος τους και γενικότερα της εξωτερικής του εμφανισης.
Μήπως τέλικα τα άτομα που κρίνουν τους άλλους δεν αισθάνονται οι ίδιοι καλά με τον εαυτό τους;Κάποια προσωπικά κόμπλεξ και ανασφάλειες προσπαθούν να τα ξεπεράσουν κοροϊδεύοντας τους ανάπηρους, τους ηλικιωμένους, τους άσχημους κ.λ.π.
Ε όχι! Φτάνει πια. Ας ασχολιθούμε με τον εαυτό μας και ας αφίσουμε τους άλλους. Μόνο αν σκεφτούμε λίγο θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και θα ξεπεράσουμε τις αδυναμίες μας.Ας δουλέξουμε πάνω στα αδύνατα σημεία του χαρακτήρα μας και ας αποδεχτουμε τον εαυτό μας πρώτα αλλά και τους άλλους με τις ιδιαιτερώτητές τους. Ο καθένας από εμάς είναι μια ξεχωριστή οντότητα με τα διαφορετηκά εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστηκά του.
Άλωστε ο καλύτερος τρόπος να ξεπερέσει ένας άνθρωπος τις αδυναμίες του είναι να τις αντιμετωπίσει και όχι να τις θάβει μέσα του.
Όσο για την περίπτωση των γονιών που είπες αυτό είναι άλλο θέμα.
Μερικοί γονείς από υπερβολική αγάπη που έχουν για τα παιδιά τους τα υπερπροστατεύουν χωρίς να καταλαβαίνουν όμως πως τους στερούν μ'αυτό το τρόπο τη προσωπικότητα.

SEMIGODΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

junk95
Πλήρες Μέλος

Greece
1327 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2004, 00:48:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους junk95  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αναρωτιέμαι μερικές φορές, τι φταίει για αυτή την άθλια διατρέβλωση της πατριωτικής μας συνείδησης. Αν νομίζει κανείς, πως είναι μικρό πράγμα, κάνει λάθος. Είναι ο καταλυτικότερος λόγος που η σημερινή Ελλάδα είναι σε αυτή τη χείριστη κατάσταη. Η έλλειψη πατριωτικής συνείδησης.


Αντιθέτως, σαν μέσος όρος έχουμε ΚΑΙ Γ*ΑΜΩ τις πατριωτικές συνειδήσεις, έως εθνικιστικοσοσιαλιστική ως φαίνεται (συχνά εν αγνοία μας). Όλα τα άλλα είδη συνείδησης είναι που μας λείπουν...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kynikos
Πλήρες Μέλος

United Kingdom
1317 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2004, 02:43:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kynikos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αντιθέτως, σαν μέσος όρος έχουμε ΚΑΙ Γ*ΑΜΩ τις πατριωτικές συνειδήσεις, ...
Όλα τα άλλα είδη συνείδησης είναι που μας λείπουν...

Δεν είναι κακό να έχουμε και λίγο πατριωτική συνείδηση.
Αλλά τί ωραία θα ήταν να είχαμε και λίγο απ' τις άλλες...

Κ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

junk95
Πλήρες Μέλος

Greece
1327 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2004, 17:45:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους junk95  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο, η έλλειψη αυτής της συνείδησης, η έλλειψη αγάπης προς την πατρίδα (άρα και προς τους πατριώτες και τη ελληνική κοινωνία γενικά) είναι η αιτία όλων των κακών.
...
Η απάντηση προείλθε ίσως λίγο απροσδόκητα, όταν συνομιλώντας με απλούς και δίχως μόρφωση ανθρώπους διαπίστωσα πως η πατριωτική τους συνείδηση είναι ιδιαίτερα υψηλή. Ότι αγαπούν και σέβονται την πατρίδα, την Ελλάδα και την Ιστορία της, την οποία δεν σπούδασαν, αλλά κουβαλούν στο DNA τους, στο πετσί τους.


Να σε ρωτήσω, αυτοί οι απλοί και χωρίς μόρφωση που έχουν την Ελλάδα και την Ιστορία της στο DNA τους, κατά τα άλλα κάνουν τίποτα το αξιόλογο; Π.χ. να πετάνε τα σκουπίδια τους στον κάδο και όχι στην παράνομη χωματερή, να πλακώνουν τα προκομένα τους μπας και γίνουν άξιοι άνθρωποι αντί να πηγαίνουν στο νονό τους το βουλευτή και να απαιτούν μόνιμη θέση στο δημόσιο, να είναι τίμιοι απέναντι στον Αλβανό τους αντί να φωνάζουν τους μπάτσους τη μέρα της πληρωμής, να ψηφίζουν με βάση το εθνικό και όχι το οικογενειακό τους συμφέρον, να διαβάσουν κανένα βιβλίο κι ας το έχει γράψει κανένας δυτικός πίθηκος αντί να κάθονται να καμαρώνουν όλη μέρα για αυτά που έκανε ο Περικλής πριν 2500 χρόνια (που όλη μέρα να τους κοπάναγες με το μαστίγιο για να μάθεις τι επιτέλους έκανε αυτός ο Περικλής στην καλύτερη περίπτωση θα σου έλεγαν ότι έδιοξε τους Τούρκους παραία με το Μεγαλέξανδρο και τους άλλους Χριστιανούς α και έχτισε και την Ακρώπωλι).

Γιατί έχω την εντύπωση ότι μου συσχετίζεις δύο πράγματα που δεν έχουν αιτιακή συνάφεια. Μπορείς να είσαι όσο πατριώτης θέλεις και να παραμένεις ένας αμόρφωτος πιθηκάνθρωπος που είναι πολύ χρήσιμος ως κρέας για τα κανόνια αλλά ελάχιστα χρήσιμος ως εκπολιτιστής της ανθρωπότητας ή έστω ως μέλος μιας κοινωνίας της 3ης χιλιετίας μ.Χ.

Και κάτι ακόμα, εμένα δε μου αρέσει να σέβομαι κάτι ή να πάω να σκοτωθώ για κάτι, ή να υπερηφανεύομαι για κάτι για το οποίο δεν έχω την παραμικρή ιδέα και στο οποίο δεν έχω συνεισφέρει τίποτα. Όποιος τα κάνει όλα αυτά IMHO είναι ηλίθιος και πρόβατο και αμαθής και εγωίσταρος, όχι αγνός πατριώτης.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Perseus
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
113 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2004, 22:56:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Perseus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καπου ειχα διαβασει οτι αυτοι που λενε οτι σε καποια περιπτωση θα το παιξουν ηρωες συνηθως το κανουν(αν δεν κανω λαθος ερευνα του Ισραηλινου Στρατου πριν 10-12 χρονια).


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

junk95
Πλήρες Μέλος

Greece
1327 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2004, 23:05:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους junk95  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο σαφής;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

steelspring
Πλήρες Μέλος

Austria
829 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/04/2004, 15:43:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους steelspring  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Να σε ρωτήσω, αυτοί οι απλοί και χωρίς μόρφωση που έχουν την Ελλάδα και την Ιστορία της στο DNA τους, κατά τα άλλα κάνουν τίποτα το αξιόλογο; Π.χ. να πετάνε τα σκουπίδια τους στον κάδο και όχι στην παράνομη χωματερή, να πλακώνουν τα προκομένα τους μπας και γίνουν άξιοι άνθρωποι αντί να πηγαίνουν στο νονό τους το βουλευτή και να απαιτούν μόνιμη θέση στο δημόσιο, να είναι τίμιοι απέναντι στον Αλβανό τους αντί να φωνάζουν τους μπάτσους τη μέρα της πληρωμής, να ψηφίζουν με βάση το εθνικό και όχι το οικογενειακό τους συμφέρον, να διαβάσουν κανένα βιβλίο κι ας το έχει γράψει κανένας δυτικός πίθηκος αντί να κάθονται να καμαρώνουν όλη μέρα για αυτά που έκανε ο Περικλής πριν 2500 χρόνια (που όλη μέρα να τους κοπάναγες με το μαστίγιο για να μάθεις τι επιτέλους έκανε αυτός ο Περικλής στην καλύτερη περίπτωση θα σου έλεγαν ότι έδιοξε τους Τούρκους παραία με το Μεγαλέξανδρο και τους άλλους Χριστιανούς α και έχτισε και την Ακρώπωλι).


Αντι να βρίζεις τους συμπατριώτες σου και να υποτιμάς τη χώρα σου (σπόρ προφσφιλές σε πολλούς Ευρωπαίους ) , καλύτερα να σκεφτείς την αθλιότητα που χαρακτηρίζει την παιδεία της πατρίδας σου , και την μετριολαγνεία των κυβερνώντων.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

junk95
Πλήρες Μέλος

Greece
1327 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/04/2004, 15:59:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους junk95  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αντι να βρίζεις τους συμπατριώτες σου και να υποτιμάς τη χώρα σου (σπόρ προφσφιλές σε πολλούς Ευρωπαίους ) , καλύτερα να σκεφτείς την αθλιότητα που χαρακτηρίζει την παιδεία της πατρίδας σου , και την μετριολαγνεία των κυβερνώντων.

Αντί να μου απαντάς με κοινοτοπίες (ελληνιστί κλισέ), προσπάθησε να καταλάβεις ότι το μόνο στο οποίο είχα ένσταση είναι ότι ο "αγνός" (διάβαζε: άκριτος) πατριωτισμός του αγράμματου χωριάτη είναι πανάκεια για όλα μας τα προβλήματα. Διότι επειδή ζω σε αυτή τη χώρα και όχι στον πλανήτη μου ξέρω πολύ καλά ότι το αν είσαι πατριώτης ή όχι -τουλάχιστον όπως εννοείτε τον πατριωτισμό- δεν έχει την παραμικρή σχέση με το πόσο αξίζεις σαν άνθρωπος.

Μετριολαγνεία πάντως μέχρι στιγμής μόνο σε εσάς βλέπω: ο ένας λέει ότι δεν ισχύουν όσα λένε οι βιολόγοι αλλά όσα λέει ο τελευταίος τσοπάνης, ο άλλος λέει ότι τα γενετικά κληρονομούμενα ένστικτα καθορίζουν τον πολιτισμό (οποία ύβρις για τον πολιτισμό) και όλοι μαζί απ' ό,τι φαίνεται αντιγράφετε κλισέ της πεντάρας με το κιλό.
(Εξαιρώ τον athakandr που είναι τουλάχιστον δέκα επίπεδα πιο πάνω)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

steelspring
Πλήρες Μέλος

Austria
829 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/04/2004, 16:32:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους steelspring  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο πολιτισμός δεν είναι πάνω απο τον άνθρωπο.
Ο άνθρωπος είναι αυτός που τον παράγει .Όχι αντίστροφα.
Αμα θέλεις να ξέρεις (προσπάθησε τουλάχιστον), ο πατριωτισμός δεν είναι απλά μιά περιχαράκωση πίσω απο ένα συρματόπλεγμα.
Ο αγνός και αληθινός πατριωτισμός είναι η προάσπιση της φυλής.
Επειδή η φυλή είναι η πραγματική πατρίδα.

Ο Athakandr είναι πολλά επίπεδα παραπάνω και απο μένα και απο τους περισσότερους.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

athakandr
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/04/2004, 22:54:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους athakandr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ junk,

αφού σε ευχαριστήσω για την εξαίρεση, με την οποία βέβαια δεν συμφωνώ, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι ο steelspring, απόσο βέβαια διαβάζω και κατανοώ το ύφος και τις απόψεις του, είναι άνθρωπος ήσυχος και συνεσταλμένος, δίχως υπερβολές και ακρότητες, που υποστηρίζει με πίστη τις ιδέες του. Και αυτό -επίτρεψέ μου junk- δεν είναι καθόλου κλισέ αλλά και καθόλου εύκολο σε μια εποχή όπου οι απόψεις των περισσοτέρων δεν διαμορφώνομται κατά βούληση αλλά καθ' υπόδειξη.

Άλλωστε είπε κάτι λάθος; Αντίθετα, είπε μία τεράστια αλήθεια, που όσοι την αγνοούν είναι όντως, όχι απλά εκτός πραγματικότητας, αλλά και εκτός τόπου και χρόνου! Μίλησε για τον καταλυτικό -καταλυτικότατο- ρόλο της παιδείας σήμερα και πάντα.

Εσύ junk, υποστήριξες μία θέση την οποία κατανοώ βέβαια, αλλά χωρίς να το καταλάβεις ίσως, διέπραξες ένα σημαντικό λάθος, που για εμένα έχει τεράστια σημασία τόσο κοινωνική όσο και ηθική.

Λες με άλλα λόγια, ότι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που το σύστημα τους στέρησε τη δυνατότητα μόρφωσης, που τους ανάγκασε να προβούν σε ενέργειες και συνήθειες μειωτικές, που τους προσέβαλε αναπαράγοντας τον άθλιο εαυτό του, ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι -άξιοι, αξιότατοι κατά τ' άλλα- ενοχοποιούνται γιατί δεν γνωρίζουν, γιατί εξαναγκάζονται να "ζήσουν", γιατί στην προσπάθειά τους για επιβίωση το σύστημα δεν τους ενέταξε στους κόλπους του. Όλοι αυτοί λοιπόν, αν και ίσως πατριώτες, ενέχονται γιατί στερήθηκαν την παιδεία που όφειλαν να έχουν, γιατί στερήθηκαν ακόμα και την ελευθερία επιλογής.

Αντίθετα, οι δήθεν περισπούδαστοι και μορφωμένοι, η λούμπεν αστική τάξη που αναπαράγει μέσα από αυτό το άθλιο σύστημα τον εαυτό της, αυτοί βέβαι γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ο Περικλής, έχουν ασφαλώς καλούς τρόπους, κυκλοφορούν στα μεγάλα σαλόνια της παρακμής, αλλά (... και όπως λένε και οι κινέζοι, μετά το "αλλά" είναι η αλήθεια) αλλά, όλοι αυτοί αποτελούν την αθλιότερη μορφή κοινωνικής και ηθικής παρακμής, όχι γιατί στερούνται αξιών και ιδεών, αλλά για το αντίθετο, όσο κι αν φαίνεται και ακούγεται παράξενο, γιατί δεν στερούνται τίποτα!!!

Όμως όπως οι σημαίες για να κυματίσουν χρειάζονται αντίθετο άνεμο, έτσι και οι άνθρωποι για να μεγαλουργήσουν χρειάζονται στερήσεις!

Και οι αληθινοί Έλληνες έχουν στερηθεί τα περισσότερα από όλους τους λαούς. Με αίμα και στερήσεις κατέκτησαν τα πάντα!

Δεν θέλω να κάνω μεγάλες αναλύσεις, αλλά την γνήσια πατριωτική συνείδηση δεν θα την βρει κανείς ούτε στην χλιδή, ούτε στους δήθεν πνευματικούς κύκλους, ούτε βέβαια στα άθλια ανθρωπάκια του συστήματος (συνάδελφοι είναι όλοι αυτοί, οι δήθεν υψηλώς διαφωνούντες στις τηλεοράσεις και στα "ελίτ" σαλόνια).

Και θα πω ακόμα, πως δεν θα την βρει κανείς την γνήσια πατριωτική συνείδηση ούτε στα βιβλία της βιολογίας και της ανθρωπολογίας.

Θα την βρει στα συναισθήματα και στην καρδιά εκείνων που αισθάνονται με αυτό τον τρόπο, που αισθάνονται ρίγη συγκίνησης όταν ακούν το όνομα Ελλάς, όταν μελετούν την ιστορία τους και την κατανοούν ή την διδάσκονται από τους παλαιότερους, όταν ενθυμούνται όλους εκείνουν που θυσιάστηκαν (όχι άσκοπα ελπίζω) για τις αιώνιες αξίες, όταν αναλογίζονται το βάρος που φέρουν, όχι ως φορείς, αλλά ως σκαπανείς της νέας Ελλάδας, που οφείλουμε όλοι να τιμούμε.

Όσοι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στίς κοινές αξίες, όσοι δεν επιθυμούν τον στρατό και τις λοιπές εθνικές υποχρεώσεις, όσοι δεν αναγνωρίζουν την Ελληνική πνευματική και ιστορική ιδιαιτερότητα, όσοι αρέσκονται μόνο σε συζητήσεις "κυριών", αυτοί δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε για πατρίδες. Καμία πατρίδα δεν υπάρχει γι΄αυτούς. Εγώ προσωπικά δεν τους κατηγορώ, αυτή που τους κατηγορεί είναι η ίδια η Ιστορία, που του πρόσφερε απλόχερα την μοναδική ιδιότητα του "Έλληνα" την οποία δυσκολεύονται να αποδεχτούν.

Γιατί;

Φιλικά,

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 6 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy