ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 ΠΡΟΜΗΘΕΑ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 8
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
recto
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/03/2007, 14:42:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους recto  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
μερικοι σχολιασαν την εγκυροτητα των συγγραματων που επικαλεισαι με επιχειρηματα.

Για δείξε μου κάποιο επιχείρημα που να μπορεί να αμφισβητήσει την εγγυρότητα των συγγραμμάτων και να δούμε αν μπορεί να αμφισβητήσει και τι.

Επίσης, είτε πρόκειται για Δωδεκαθεϊστές ή για απλώς αρχαιολάτρες ή αρχαιομανιακούς, τα "επιχειρήματα" είναι ακριβώς ίδια.


Τέλος, απ' ότι είδα, τουλάχιστον δύο χρήστες αντιλήφθηκαν πόσο εύκολα μπορεί να γίνει κολάσιμη οποιαδήποτε περίοδος της ιστορίας. Ειδικά, της αρχαίας ιστορίας.


Και μόνο ότι εμφανίζονται άνθρωποι να λένε: "διαλέγεις όλα τα στραβά", και "μα φυσικά υπήρχαν και στραβά τότε" κ.λπ. κ.λπ. εγώ πέτυχα τον σκοπό μου.

Αν δεν αφήσουν οι αρχαιομανιακοί τον ιστορικό μανιχαϊσμό που τους πουλάνε οι ηγήτορες αρχιταλιμπάν της ψευτοαρχαιοφιλίας, το μόνο που κατορθώνουν είναι να γίνονται περίγελως και να μην μπορέσουν ποτέ να ξεφύγουν από τα στενά όρια μιας θρησκείας των φόρουμ.


Όπως ο κάθε γελοίος, νομίζει ότι με το να πιάσει ένα χωρίο της ΠΔ, να το ερμηνεύσει όχι όπως το ερμηνεύει η Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά όπως τον βολεύει αυτόν, μπορεί να νοθεύσει τον Χριστιανισμό, άλλο τόσο εύκολο είναι να πιάσει κάποιος ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑΣ από την παγανιστική αρχαιότητα, και να τους κάνει να τρέχουν και να μην φτάνουν.


Η Αρχαία Γραμματεία είναι γεμάτη με απόψεις που σήμερα φαίνονται όχι μόνο ακραίες, αλλά εμετικές.

Έχω απόλυτη γνώση του τι κάνω, που το κάνω και την ένταση με την οποία το κάνω, ώστε να καταφέρνω να εκμαιεύω φωνές λογικής από εκεί που φαινομενικά φαίνεται να μην υπάρχουν.


Η φορουμική αυτή ψευτοθρησκεία και η πολεμική της κατά του χριστιανισμού, έχει έρθει στα όρια των επιχειρημάτων της. Αμφιβάλω αν υπάρχουν άλλες ακραίες παραποιήσεις της ιστορίας που πλέον να μην έχουν απαντηθεί.

Οι γνωστικές κατραπακιές, βοήθησαν πολύ κόσμο να συνέλθει.

-

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/03/2007, 17:19:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
> είτε πρόκειται για Δωδεκαθεϊστές ή για απλώς αρχαιολάτρες ή αρχαιομανιακούς, τα "επιχειρήματα" είναι ακριβώς ίδια

Επιχειρήματα που συνοψίζονται στο εξής: Μη ξαναχτίσετε Παρθενώνες, γιατί πακέτο με τους Παρθενώνες, πάνε οι ιερές π....νες. Κι όλα τα αισχρά που αναφέρθηκαν. Απίστευτη λογική.

Μην πάτε να επαναλάβετε τα άριστα του Ελληνισμού στους αρχαίους χρόνους, γιατί θα πρέπει αναγκαστικά να επαναλάβετε και τα αίσχη.


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

recto
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/03/2007, 17:25:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους recto  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
μακάριος οποίος πιάσει και βροντήξει τα νήπια σου πάνω σε μια πέτρα


Να δώσω μόνο σε αυτό το εδάφιο μιαν απάντηση για να δείξω τι σημαίνει ταλιμπανισμός και βιασμός της Γραφής και βεβαίως για να δώσω σε κάποιον που είναι νηφάλιος να καταλάβει τι σημαίνει ερμηνεία της ΠΔ.

Ξεκινάμε από το ότι, όπως είπα σε άλλο μήνυμα, οι Ιουδαίοι με τους Χριστιανούς πιστεύουν σε διαφορετικό Θεό. Έτσι, για τους Χριστιανούς, ο ιουδαϊσμός είναι αίρεση, από τη στιγμή που δεν αποδέχεται τον Θεό όπως τον δίδαξε ο Ιησούς. Και όπως ο Θεός των ιουδαίων και των Χριστιανών δεν είναι ο ίδιος, έτσι και αυτό που οι εβραίοι λένε Νόμο, δεν είναι το ίδιο με αυτό που εμείς οι Χριστιανοί λέμε Παλαιά Διαθήκη.

Τι αλλάζει; Μα η οπτική γωνία, η οποία φανερώνει την αθέατη πλευρά της Θεϊκής διδασκαλίας.

Είναι φανερό ότι, για εμάς τους Χριστιανούς, ο ερχομός του Ιησού και η διδασκαλία του έδειξαν ότι, τα όσα γράφτηκαν από τους εβραίους για τον Θεό, είναι οι ερμηνείες των ιερών συγγραφέων του ιουδαϊσμού.

Αν αυτή η ερμηνεία δεν ήταν ατελής, τότε δεν θα υπήρχε λόγος για τον ερχομό του Ιησού που ήρθε να απαλλάξει από τον νόμο, συμπληρώνοντάς τον, έτσι ώστε να μπορεί πλέον να γίνεται φανερός στους ανθρώπους με τον ορθό τρόπο.

Αν πάλι η ερμηνεία των Ιουδαίων για τον Νόμο ήταν ορθή και αυτόνομη, τότε θα έπρεπε οι Χριστιανοί, αντί να είναι Χριστιανοί, να τηρούν τον μωσαϊκό νόμο. Όμως, αντιθέτως, για τους Χριστιανούς, ο Νόμος είναι "κατάρα", όταν ακολουθηθεί η ερμηνεία των ιουδαίων γι αυτόν.

Με αυτό λοιπόν γίνεται κατανοητό ότι, εμείς οι Χριστιανοί που πλέον γνωρίζουμε την θεϊκή πρόθεση στο σύνολο της, αποδεχόμαστε την ΠΔ με το πρίσμα της Καινής Διαθήκης και ΜΟΝΟ.

Οι Πατέρες της Εκκλησίας, σημαντικό τμήμα της λεγομένης Ιερής Παράδοσης, είναι εκείνοι που ερμήνευσαν την ΠΔ υπό το πρίσμα της ΚΔ. Όλος ο Νόμος των Ιουδαίων, είναι πλέον κάτω από το νέο φως της ΚΔ.

Αυτό σημαίνει ότι, εφόσον ιδιωτική ερμηνεία της ΠΔ δεν υπάρχει στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά όπως ορίζουν οι Κανόνες, και σε αντίθεση με τον Προτεσταντισμό, η ερμηνεία πηγάζει και βασίζεται στην αρχαιότητα των διδασκαλιών. Η ερμηνεία αυτή στο ελέυθερο πνεύμα της Ορθοδοξίας δεν νοείται κατά γράμμα, αλλά κατά πνεύμα.


Με βάση όσα περιληπτικά έδωσα παραπάνω, ο Χριστιανός είναι εντελώς απελευθερωμένος από την Θεολογία και τη Σωτηριολογία του Νόμου.

Για την Ορθόδοξη άποψη, Θεοπνευστία κατά Γράμμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, αλλά μόνο κατά Πνεύμα, όπως λέει ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής στο έργο του "200 κεφάλαια προς τον Θαλάσσιο, περί Θεολογίας και της ένσαρκου Οικονομίας του Υιού του Θεού" (Φιλοκαλία, Τόμος 2):


"Όλη η αγία Γραφή λέμε ότι διαιρείται σε σάρκα και σε πνεύμα, σαν να είναι ένας πνευματικός άνθρωπος. Και εκείνος που λέει ότι το γράμμα της Γραφής είναι σάρκα και το νόημα του ότι είναι πνεύμα, δηλαδή ψυχή, δεν κάνει λάθος. Και είναι φανερά σοφός εκείνος πού άφησε τό φθειρόμενο μέρος και δόθηκε ολότελα στο άφθαρτο."


Με βάση λοιπόν την Πατερική ερμηνεία, ένα εδάφιο της ΠΔ:

- Είναι δυνατόν να υπόκειται στους κανόνες της θεοπνευστίας, εφόσον η ερμηνεία της Ιεράς Παράδοσης (Πατέρες) αναγνωρισε σε αυτό χριστιανική θεολογία.

- Είναι επίσης δυνατόν, να μην έχει χρησιμοποιηθεί διόλου από τους Πατέρες, γιατί εμπεριέχει κατά τη γνώμη τους μόνο ιστορικά στοιχεία και διόλου δεν ενδιαφέρει θεολογικά το περιεχόμενό του.


Έτσι λοιπόν, αν εξετάσουμε την Πατερική ερμηνεία, και παίρνω για παράδειγμα τέσσερις εκκλησιαστικούς συγγραφείς που ασχολήθηκαν με το εδάφιο, έχουμε και λέμε:


- Και ο Ωριγένης (στο Κατά Κέλσου, 7,22)
- Και ο Ιερώνυμος (στην Επιστολή αρ. CXXX)
- Και ο Γρηγόριος Νύσσης (στο Κατά Ευνομίου, Βιβλίο Ι)
- Και ο Αυγουστίνος (στην Ερμηνεία του Ψαλμού 136)


Και οι 4 λοιπόν, συμφωνούν επί της ουσίας, με τη θεολογική ερμηνεία που δίνει ο Ωριγένης στο Κατά Κέλσου:


Ημείς ούτως ακούομεν καί τού εν εκατοστώ καί τριακοστώ καί
έκτω ψαλμώ ρητού, ούτως έχοντος• «Θυγάτηρ Βαβυλώνος
η ταλαίπωρος, μακάριος, ός ανταποδώσει σοι τό ανταπόδομά
σου, ό ανταπέδωκας ημίν• μακάριος, ός κρατήσει καί
εδαφιεί τά νήπιά σου πρός τήν πέτραν.» «Νήπια» γάρ
«Βαβυλώνος», ερμηνευομένης συγχύσεως, οι άρτι υποφυό-
μενοι καί ανατέλλοντες εν τή ψυχή εισιν συγχυτικοί λογισμοί
οι από κακίας• ών ο κρατών, ως καί τώ στερεώ καί ευτόνω
τού λόγου προσρήξαι αυτών τάς κεφαλάς, εδαφίζει «τά
νήπια» τής «Βαβυλώνος» «πρός τήν πέτραν», γινόμενος
διά τούτο «μακάριος»
.


Έτσι, ο χριστιανός ακολουθώντας τις προτροπές των Ιερών κανόνων, ότι η ερμηνεία της Γραφής βασίζεται επάνω στην Ιερά Παράδοση, είναι υποχρεωμένος να ερμηνεύσει το εδάφιο, όχι όπως θέλει ο καθένας, σύμφωνα με ότι του κατεβαίνει στο μυαλό, αλλά με βάση την Πατερική ερμηνεία:

"Νήπια Βαβυλώνος", σύμφωνα με τον Ωριγένη και τους υπόλοιπους, ονομάζονται οι αρνητικές σκέψεις που έρχονται στην ψυχή, και τις οποίες όταν ο άνθρωπος τις εξουθενώσει, με το να τις "χτυπήσει" επάνω στην στέρεη πέτρα του Λόγου και της Αλήθειας, τότε είναι "Μακάριος" δηλ. ευλογείται αληθινά.

Και πέρα, ακόμη και από την ερμηνεία αυτή, είμαστε υποχρεωμένοι λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία της εποχής να αναγνωρίζουμε ότι οι Βαβυλώνιοι είναι οι σφαγείς του εβραϊκού λαού: Παιδιά σκότωσαν, γυναίκες βίασαν, άνδρες έσφαξαν. Τα στοιχεία λοιπόν της εβραϊκής ιστορίας, ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ, είναι φανερά.

Τα εδάφια αυτά, αποτελούν προφητεία για την τύχη της Βαβυλώνας:

"Μα κι εσύ, Βαβυλώνα, γρήγορα θα καταστραφείς
μακάριος όποιος σου ανταποδώσει όσα μας έκανες"


Η αναφορά στα βρέφη σχετίζεται με τις αρχαίες τακτικές πολέμου. Η συντριβή μιας πόλης, περιελάμβανε την εξόντωση ανδρών, γυναικών, παιδιών.

Αυτό το βλέπουμε να διασώζεται και στον Όμηρο, που γράφει στην Ιλιάδα (Ραψ. Χ, στ. 60-66):


"πρός δ' εμέ τόν δύστηνον έτι φρονέοντ' ελέησον
δύσμορον, όν ρα πατήρ Κρονίδης επί γήραος ουδώ
αίση εν αργαλέη φθίσει κακά πόλλ' επιδόντα
υίάς τ' ολλυμένους ελκηθείσας τε θύγατρας,
καί θαλάμους κεραϊζομένους, καί νήπια τέκνα
βαλλόμενα προτί γαίη εν αινή δηϊοτήτι,
ελκομένας τε νυούς ολοής υπό χερσίν Αχαιών."


μετάφραση Αλ. Πάλλη:


"Σπλαχνίσου με, όσο ακόμα ζω, τον άμοιρο κι' εμένα,
αχ ο πικρός ! που στη μπασιά των γερατιών μου ο Δίας
θα με ξοντώσει ανήμερα, πολλά αφού δω μαρτύρια,
σφαγμένους γιους και στη σκλαβιά τις κόρες παγεμένες
"

Εδώ στην εποχή μας, προκειμένου να σωθεί η Ευρώπη από τους Ναζί, δεχτήκαμε ως αντίτοιμο, βομβαρδισμούς πόλεων στη Γερμανία, και Ατομική βόμβα στην ιαπωνία, με θύματα χιλιάδες μικρά παιδιά. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για αρχαίους λαούς.

-Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/03/2007, 17:25:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Τυχερούλη,
Είπες κάτι πολύ σωστό, στο οποίο, όμως, φοβάμαι πως έχεις ολισθήσει και εσύ.
Παραθέτω την πρότασή σου:
quote:

Έχει ο συνομιλητής επικοδομητικη διάθεση η απλά κάθεται σε ένα υπολογιστη,με ένα μάτσο κουτσουρεμένα αποσπάσματα δημιουργώντας εντυπώσεις?

Θα ήθελα, λοιπόν, όσον αφορά το απόσπασμά σου παράθεσες περί νηπίων, να σου πω πως αυτό είναι η ευχή και ελπίδα περί ανταπόδοσης (όντως, αν παράθετες μερικές αράδες πιο πάνω θα το έβλεπες και ο ίδιος), ενός λαού που είδε τα δικά του νήπια να συντρίβονται πάνω στις πέτρες από τους Βαβυλωνίους. Είναι ένας λαός που δεν γνώριζε ακόμη τη δικαιοσύνη του Ιησού Χριστού και το μόνο που ήξερε ήταν το «"οδόντας αντί οδόντος».
Αυτό εδίδασκε ο Νόμος και μόνο αυτό ήξεραν και εμπιστευόταν για να βρουν δικαίωση και να καταπραΰνουν τον πόνο τους από το χαμό των δικών τους παιδιών.
Κανείς Θεός όμως δεν πρόσταζε κάτι τέτοιο. Ο Χριστός, τουλάχιστον από όσα γνωρίζουμε, μίλησε και για αγάπη ακόμη και να προσευχόμαστε και για τους εχθρούς μας.


Όσον αφορά για τις πηγές που ζήτησες, σε παρακαλώ να διαβάσεις το παρακάτω, όπου και θα διαπιστώσεις ότι γίνεται λόγος για
« ....... Απομονώνει επίσης τη σπαρτιατική πρακτική από το ευρύτερα διαδεδομένο φαινόμενο της έκθεσης των βρεφών στην αρχαιότητα, αποδίδοντας της ιδιαίτερο σημασιολογικό φορτίο.»

http://www.ekivolos.gr/arxaia%20sparti.htm

Βλέπεις, λοιπόν φίλε Τυχερούλη, ότι δεν μιλάμε για πράγματα που είναι συγκρίσιμα.
Στην περίπτωση της παραπομπής σου, πρόκειται για μια προσδοκώμενη ανταπόδοση, για μια θεία δίκη, όπως την αντιλαμβανόταν ένας λαός που έζησε πρώτα ο ίδιος αυτό που προσδοκά για τους φονιάδες των παιδιών τους.
Στην περίπτωση όμως της έκθεσης των μωρών, μιλάμε για ευρύτερα διαδεδομένο φαινόμενο.
Και είναι αυτές οι συνήθειες οι οποίες θα πρέπει να μας απασχολούν και όχι τα μεμονωμένα περιστατικά. Όταν εξετάζεις ένα περιστατικό θα πρέπει να βλέπεις αν εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου τελετουργικού, μιας πολιτικής, μιας θρησκευτικής τελετής ή λατρείας, ........

Δεν νομίζω πως κάποιος από εμάς έχει διάθεση να τσουβαλιάσει όλον τον αρχαίο κόσμο και να τον βγάλει σκάρτο. Όχι. Είναι οι πρόγονοι των παππούδων και των πατεράδων μας. Η ιστορία μας έχει αρχή και συνέχεια.

Λυπάμαι, όμως, όταν βλέπω τους γνωστούς κύκλους των νεοεμφανισμένων αρχαιολατρών, να εξαπολύουν κατά μέτωπο επίθεση κατά του Χριστιανισμού, θέλοντας να δικαιολογήσουν έτσι το λόγο ύπαρξής τους.
Λυπάμαι όταν, αντί να «διαφημίσουν την πραμάτεια τους» για να προσελκύσουν πελάτες, αυτοί επιδίδονται σε μια, άνευ προηγουμένων, λασπολογία κατά ενός άλλου υπάρχοντος μαγαζιού!!
Το χειρότερο, όμως, της τακτικής τους αυτής, δεν είναι η πρακτική επίθεσης κατά του Χριστιανισμού. Αυτό είναι το λιγότερο. Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι το ότι πετσοκόβουν και βιάζουν την ιστορία, αποκόπτοντας ένα μεγάλο κομμάτι της. Προσπαθούν να διχάσουν τον κόσμο.
Χρησιμοποιούν τη λογική του άσπρου-μαύρου και εφαρμόζουν τη γνωστή προκρούστεια πρακτική και δεν σταματούν εμπρός σε τίποτα. Προσωπικά, έχω την πεποίθηση ότι το «όλο σκηνικό» δεν είναι γέννημα ελληνικό. Θεωρώ πως πρόκειται για ένα ξενόφερτο Δούρειο ίππο που προσπαθεί να εισχωρήσει στη χώρα μας στοχεύοντας στις ρίζες μας με σκοπό να προσβάλλει τη σταθερότητα και τη συνέχεια του έθνους μας.

Ένα αποτέλεσμα της επιλεκτικής κοπτοραπτικής της ιστορίας είναι και αυτό που βλέπουμε να οχυρώνονται οι αρχαιολάτρεις πίσω από έναν, πολλές φορές, εξωραϊσμένο αρχαίο κόσμο, και να βάλλουν κατά του υπολοίπου της ιστορίας και των πρωταγωνιστών της. Οπότε, δημιουργείται αυτόματα ένα αντίπαλο στρατόπεδο (το οποίο συνήθως αποτελείται και από Χριστιανούς), το οποίο προσπαθεί να απαντήσει στις επιθέσεις των πρώτων.
Και αυτό το παιχνίδι καλά κρατεί τις τελευταίες δεκαετίες.


Η Προμηθέα μίλησε για μια πραγματικότητα που τη ζουν στο εξωτερικό και μπορώ να σε διαβεβαιώσω και εγώ (ζω εδώ και 20 χρόνια στο εξωτερικό) πως έχει μεγάλη δόση αλήθειας.
Αν θέλουμε, οι ξένοι, να μας αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και να μας θεωρούν άξιους απογόνους των αρχαίων προγόνων μας, θα πρέπει να αλλάξουμε τακτική και να δούμε κατάματα το σύνολο της ιστορίας μας και να προσπαθήσουμε να μάθουμε από αυτή.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/03/2007, 21:47:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Με βάση όσα είπε ο λογαριασμός recto θα απαντήσω σε εσένα ψηλέ

quote:
«τότε θα έπρεπε οι Χριστιανοί, αντί να είναι Χριστιανοί, να τηρούν τον μωσαϊκό νόμο.»

quote:
«ε βάση όσα περιληπτικά έδωσα παραπάνω, ο Χριστιανός είναι εντελώς απελευθερωμένος από την Θεολογία και τη Σωτηριολογία του Νόμου.»


Τα ίδια ακριβώς λέειο Ιγναντιος θα προσθεσω εγώ, ο πρώτος εκλησιαστιακος συγγραφέας που χρησιμοποίησε τον όρο χριστιανισμό.

«Ατοπον εστιν χριστον ιησουν λαλειν και ιουδαιζειν»

Παρά την τριαδική ερμηνεία ενός θεού και την ύστερη εισαγωγή της λατρείας των αγίων ο χριστιανισμός δογματικά παραμένει πιστός στην αποδοχή Του μονθεισμου της παλαιας διαθηκης

"εγω ειμι κύριος ο θεός σου...ουκ έσονται σοι θεοί έτεροι εμου..
εγω ειμι κύριος ο θεός σου, θεος ζηλωτής."

δυστυχώς για εσάς τα πράγματα ήταν δύσκολα από την αρχή,
στην απολογία βρισκόσασταν από την ώρα που κινήσατε!
Και ξέρεις γιατί ?

Αντιγράψατε από τους προηγουμενους,αλλα η αντιγραφή ήταν κακή.
Για να μην φανεί το μέγεθος της απατής(και του πνευματικού πλιάτσικου σε άλλες θρησκείες)
εκείνοι που την σκάρωσαν έπρεπε όταν πήραν τα ηνία γιατί θα τα έπαιρναν νομοτελειακα*να καταδιώξουν και να εξαφανίσουν την ύπαρξη των προηγούμενων θεοποιων.


Αυτή η καταδίωξη φτάνει ως τις μέρες μας.
Και εδώ είναι το πρόβλημα της χριστιανοσύνης που θα οξύνεται όσο περνά ο καιρός αγαπητέ ψηλέ.
Δεν μας φταίνε οι αλλοι,οι ξένοι δάκτυλοι κλπ,κλπ.
Φταίει ότι οι άνθρωποι πλέον έχουν την δυνατότητα να μορφωθούν και να
αναπτύξουν κριτική σκέψη.

Δεν έχουν ανάγκη πλέον την ερμηνεία κάποιου που έζησε πριν 1700 χρονια,μπορουν να ερμηνεύσουν μόνοι τους.

Τα εφόδια υπαρχουν,διαθεσιμα πλέον σε πολλους,και το κυριότερο:
Είναι προσβασιμα!!!


Πέρασε η εποχή που ο ιερέας ήταν σε τοπικό επίπεδο ο απόλυτος κυρίαρχος γνωρίζοντας γραφή και ανάγνωση. Ο ερμηνευτής των ιερων γραφών!


Δεν είναι τυχαίο ότι η βυζαντινή εποχή
χαρακτηρίζεται σαν στειρα.
πλην βέβαια της εκκλησιαστικής μουσικής που ανθεί την περίοδο αυτή.

Διαβάζω στο γλωσσάριο στην καινή διαθήκη
( μην το αμφισβητησεις ξανά με βιβλιογραφία recto
έχω βιβλογραφία που- γνωστό σε όλα τα παιδάκια –τα νικάει όλα!!!)

«Πάσχα η πρώτη και μεγαλύτερη ιουδαϊκή γιορτή.
Γιορταζόταν σε ανάμνηση της εξόδου από την αυγυπτο …….»

«Πεντηκοστή η δεύτερη μεγαλύτερη γιορτή των ιουδαίων ανάμνηση της νομοδοσιας
στο σινα.γιορταζοταν την πεντηκοστή μέρα από το πασχα.»


δηλαδή εδώ ,σε αυτόν τον τόπο ,σε αυτή την ιουδαϊκή «επαρχία»τι κάνουμε ?
δεν τα τηρούμε?


quote:
«Και πέρα, ακόμη και από την ερμηνεία αυτή, είμαστε υποχρεωμένοι λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία της εποχής»

quote:
Αυτό το βλέπουμε να διασώζεται και στον Όμηρο, που γράφει στην Ιλιάδα (Ραψ. Χ, στ. 60-66):

Ωπ !τι βλεπω εδώ επικαλούμαστε την αρχαιότητα για να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα!???

Κάτι σαν να λέμε «έτσι συνέβαινε τότε» ή «τα κάνατε και σεις αυτά»??

Γιατί να υπάρχει η δεύτερη εξηγηση?μπαζει κάπου νερά η πρωτη?δεν τα ερμήνευσαν καλά οι άγιοι πατέρες?


-----------------------------------------------------------

*ο χριστος απευθυνόταν αδιακρίτως σε άντρες και γυναικες,ανωτερες και κατώτερες ταξεις,και η διάδοση του μπορούσε να έχει καθολική απήχηση.

Ο μιθρας απευθυνόταν σε άντρες και όχι σε γυναίκες.

Η λατρεία της ισιδος και της κυβελης δεν απέκλειαν τους άντρες αλλά ήταν πασιφανές ότι προσανατολίζονταν κατά βάση σε γυναικείο κοινό.

Ο χριστιανισμός ήταν η πιο διευρυμένη από όλες της ανατολικές θρησκείες
Και μπόρεσε να πετύχει την καθολική επικράτηση,


----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/03/2007, 22:49:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μήπως εδώ έχεις κάτι άλλο να μας πεις;

πολλα εχω,βιαζεσαι να την κανεις???


quote:
«Η Αρχαία Γραμματεία είναι γεμάτη με απόψεις που σήμερα φαίνονται όχι μόνο ακραίες, αλλά εμετικές.»

Ενώ ιουδαϊκή γραμματεία είναι από αμαρτωλούς έρωτες ,αιμομιξιες,δολοφονιες,και ανθελληνισμο που δεν είναι ακραίες και καθόλου εμετικές!!


quote:
«Η φορουμική αυτή ψευτοθρησκεία και η πολεμική της κατά του χριστιανισμού, έχει έρθει στα όρια των επιχειρημάτων της. Αμφιβάλω αν υπάρχουν άλλες ακραίες παραποιήσεις της ιστορίας που πλέον να μην έχουν απαντηθεί.

Με δυο σελίδες copy-paste τα ισοπεδώσαμε όλα!!!


quote:
«Οι γνωστικές κατραπακιές, βοήθησαν πολύ κόσμο να συνέλθει.»

Εσένα τι θα σε βοηθήσει?

quote:
Για δείξε μου κάποιο επιχείρημα που να μπορεί να αμφισβητήσει την εγγυρότητα των συγγραμμάτων και να δούμε αν μπορεί να αμφισβητήσει και τι


Το είπαμε αυτό αλλά επειδή μου αρέσει να το ακουω θα τα ξαναπούμε!
Έχω την παλαιά και την καινή διαθήκη που έχει την έγκριση της εκκλησίας της Ελλάδος ,
Το πιο δυνατό βιβλίο!


quote:
«Επίσης, είτε πρόκειται για Δωδεκαθεϊστές ή για απλώς αρχαιολάτρες ή αρχαιομανιακούς, τα "επιχειρήματα" είναι ακριβώς ίδια.»

Εγώ που κατατάσσομαι ακριβως?ανηκω σε μια από αυτές τις κατηγόριες ή θα έχω την τιμή μιας καινούργιας?


quote:
«την οποία δίδαξε η αρχαία θρησκεία και ο Ορφισμός;»


Αυτή ακριβώς που δίδαξε τους θεοποιους και πήραν όλη την βασική δομή της χριστιανικής μυθολογίας έτοιμη.
Στον ορφισμό ο πάσχων θεός ήταν ο γιος της χθόνιας(γήινη)Περσεφόνης και του Δια .


Κατά την μυθολογία των ορφικών ο ζαγρευς διαμελίστηκε και κατασπαράχθηκε από τους τιτάνες(λάβετε φάγετε τούτο εστί το σώμα μου).

Την ύβρη των τιτάνων που υπερβαίνουν τα όρια τους και κατακεραυνώνονται από τον Δια κληρονομεί το γένος των ανθρώπων.(πάρε και ένα προπατορικό αμαρτημα,αυτό το αδιευκρίνιστο).

Η σταχτή των τιτάνων από όπου προέρχονται οι άνθρωποι συμβολίζει το γήινο και το φθαρτό σώμα ,αλλά επειδή είχαν καταναλώσει τον Διόνυσο διατηρούν την θεια σπίθα(η μετάληψη των χριστιανών),την ψυχή.
Αυτήν ο μύστης των ορφικών μυστήριων αποζητά να ελευθερώσει από τα δεσμά του «σήματος» της,δηλαδη του τάφου της(να και η ανάσταση!)


Όπως καταλαβαίνεις είναι αγνωμοσύνη και αχαριστία τουλάχιστον να βρίζεις και να μιλάς υποτιμητικα στους πνευματικούς σου πατέρες μια και δεν επέδειξαν οι θεοποιοι μια στοιχειώδη ευγένεια πρωτοτυπίας!


quote:
Για να δούμε αν οι παγανιστές είχαν ...μπούργκα για τις γυναίκες:
"...ειδώλια και μικρογραφικές παραστάσεις στη σφραγιδογλυφία μας ενημερώνουν γιά τους συρμούς των γυναικείων φορεμάτων, καλυμμάτων κεφαλής..."
(ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΙΕΤ, σελ. 590)”


έμαθες τι σημαίνει καλύπτω και τι καταλυπτω η ακομη???


quote:
«Άντε μπράβο και καλό διάβασμα...»

φχαριστω!εσυ πότε με το καλό θα αρχίσεις????

----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

recto
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2007, 00:23:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους recto  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Παρά την τριαδική ερμηνεία ενός θεού και την ύστερη εισαγωγή της λατρείας των αγίων ο χριστιανισμός δογματικά παραμένει πιστός στην αποδοχή Του μονθεισμου της παλαιας διαθηκης


Καλέ μου άνθρωπε, μονοθεϊσμό βρίσκουμε και στον Μουσουλμανισμό, μερικοί επιμένουν ότι είχαν και μερικοί Αγύπτιοι αυτοκράτορες, στοιχεία μονοθεϊσμού βρίσκουμε και στον Πλάτωνα.

Ο Θεός όμως είναι διαφορετικός. Σε άλλο θεό πιστεύουν οι Ιουδαίοι, σε άλλο οι Αγύπτιοι, σε άλλο ο Πλάτωνας, σε άλλο οι Χριστιανοί.


quote:
Αντιγράψατε από τους προηγουμενους,αλλα η αντιγραφή ήταν κακή.
Για να μην φανεί το μέγεθος της απατής(και του πνευματικού πλιάτσικου σε άλλες θρησκείες)

Ναι...βέβαια...έτσι ...πολύ σωστά...


quote:
Φταίει ότι οι άνθρωποι πλέον έχουν την δυνατότητα να μορφωθούν και να αναπτύξουν κριτική σκέψη.

Αυτό λέμε κι εμείς. Σταματήστε επιτέλους να μένετε αμόρφωτοι, περιορίζοντας την κριτική σας σκέψη σαν κατευθυνόμενα ρομποτάκια, παιχνίδια στα χέρια του κάθε "Δαυλού", Πλεύρη, Καλόπουλου και άλλων.


quote:
Τα εφόδια υπαρχουν,διαθεσιμα πλέον σε πολλους,και το κυριότερο:
Είναι προσβασιμα!!!

Και αυτό επιθυμούμε. Να ανοίξει ο κόσμος τα μάτια του, και να μην συνατνάμε πλέον το θλιβερό φαινόμενο, στην εποχή της πληροφορίας, να ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που για να μάθουν τη Βυζαντινή Ιστορία, αντί να πάρουν τη δίτομη ιστορία του Καίμπριτζ, του Vasiliev, του Ranciman και του Οστρογκόρσκυ, αγοράζουν βιβλία του Ρασσιά ή ενημερώνονται από το jesusneverxist και το odal.gr που στην ουσία απλώ μεταφράζει ό,τι βρει από το διαδίκτυο.

Αυτό είναι ντροπή.


quote:
Πέρασε η εποχή που ο ιερέας ήταν σε τοπικό επίπεδο ο απόλυτος κυρίαρχος γνωρίζοντας γραφή και ανάγνωση. Ο ερμηνευτής των ιερων γραφών!

Αν αυτό το λες για την Ορθόδοξη Εκκλησία, μάλλον ...τρελλός παπάς σε βάφτισε. Αυτό αποτελεί αιώνια άποψη για την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Βίβλος-Πατέρες-Ιεροί Κανόνες, είναι το τρίτπυχο της Ιεράς Παράδοσης που μένει ακατάλυτο στην Ορθοδοξία.

Αν πάλι εννοείς τους υπόλοιπους, δεν νομίζω ότι απασχολεί κανέναν ποια ερμηνεία δίνει ο καθένας στην Βίβλο. Ελευθερία έχουμε.
Εδώ οι αρχαιολάτρες διαβάζουν μία σειρά κειμένου, και εξάγουν το συμπέρασμα ότι οι αρχαίοι πήγαν στο ...διάστημα.
Αυτούς θα πάρουμε στα σοβαρά;


quote:
Δεν είναι τυχαίο ότι η βυζαντινή εποχή χαρακτηρίζεται σαν στειρα.

εεεμμμ...ξέρεις....η εποχή που η Βυζαντινή ιστορία χαρακτηριζόταν ως στείρα, ήταν πριν από 300 χρόνια, όταν ζούζε ο Γίββων, το οποίο εξακολουθούν να πιπιλίζουν ως καραμέλα οι ...διανοούμενοι του "Δαυλού". Όταν μάλιστα η συγκεκριμένη ιστορία του Γίββωνα έχει καταδικαστεί από όλα τα μεγάλα Βυζαντινά έργα των τελευταίων 50 χρόνων.


Για παράδειγμα, μπορείς π.χ. να διαβάσεις το τρίτομο έργο Βυζαντινή Λογοτεχνία του HERBERT HUNGER, εκδόσεις ΜΙΕΤ, όπου σε 1.500 σελίδες (!) αναλύει την ΛΟΓΙΑ γραμματεία του Βυζαντίου:

Φιλοσοφία, Ρητορική, Επιστολογραφία, Γεωγραφία, Ιστοριογραφία, Φιλολογία, Ποίηση, Μαθηματικά, Αστρονομία, Φυσικές Επιστήμες, Ιατρική, Πολεμική Τέχνη, Νομική Φιλολογία, Μουσική και ένα σωρό άλλα.

Και μάλιστα, λέγοντας ΛΟΓΙΑ γραμματεία, εννοούμε ότι, μέσα στις 1.500 σελίδες, δεν αναφέρει ΟΥΤΕ την θρησκευτική-θεολογική γραμματεία, ούτε τη Δημώδη.

Άντε να ανοίξεις τα μάτια σου για να μάθεις ότι οι Δυτικοί σου επέβαλλαν στο σβέρκο να γνωρίζεις και να παπαγαλίζεις μόνο την Δυτική Αναγέννηση, όταν αυτή οφείλεται στο ξεστράβωμα που τους έκαναν οι Βυζαντινοί με την Βυζαντινή Αναγέννηση, που προηγήθηκε 3 αιώνες περίπου πριν από των Δυτικών.

Αλλα...ξέχασα...Τα βιβλία σου προξενούν κάποοια αλεργία. Ειδικά όταν διαφωνούν με τα στερεότυπά σου...


quote:
Πάσχα - Πεντηκοστή

θα μπορούσες να είχες παρακολουθήσει όσα έγραψα σε έναν άλλο εξυπνάκια του παρόντος φόρουμ. Όλως τυχαίως έλεγε ακριβώς τα ίδια!!!

Διάβασε λοιπόν όσα του έγραψα για το τι σημαίνει Φαινομενολογία της Θρησκείας και ποιες προϋποθέσεις έχει η ερηνεία της.

Πάσχα για τους Εβραίους είναι η Έξοδος από την Αίγυπτο.

Πάσχα για τους Χριστιανούς, είναι εκούσιο Πάθος, Σταύρωση και Ανάσταση του θεανθρώπου Ιησού Χριστού, τον οποίο ούτε καν δέχονται οι ιουδαίοι.

Τα ίδια ισχύουν για την Πεντηκοστή.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν πρόκειται για αφέλεια, ή για άγνοια προχωρημένου βαθμού. Για δοκίμασε, κατά τα λεγόμενά σου, να βάλεις ιουδαίους και Χριστινούς να γιορτάσουν μαζί αυτή την ...κοινή γιορτή.

Θα έλεγα...λυπήσου με αν έχεις την καλοσύνη...


quote:
Ωπ !τι βλεπω εδώ επικαλούμαστε την αρχαιότητα για να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα!??? Κάτι σαν να λέμε «έτσι συνέβαινε τότε» ή «τα κάνατε και σεις αυτά»?? Γιατί να υπάρχει η δεύτερη εξηγηση?μπαζει κάπου νερά η πρωτη?δεν τα ερμήνευσαν καλά οι άγιοι πατέρες?

Ξέρεις, αυτή είναι η ομορφιά των ορθόδοξα σκεπτομένων. Η Ορθοδοξία αδιαφορεί για την κατά γράμμα Θεοπνευστία και έτσι μπορεί και επιβάλλεται ένα κείμενο να αναλυθεί σε βάθος και να ερμηνευτεί ξεχωριστά από τη Θεολογικη του ερμηνεία, με βάση τα ιστορικά του στοιχεία. Η Ορθοδοξία αναγνωρίζει ότι στην ΠΔ, περιέχεται η ιστορία και των εβραίων, και ασφαλώς αναγνωρίζει ότι άσχετα από την Θεολογική θεοπνευστία για την εποχή τους, οι συγραφείς κουβαλούσαν μαζί και τον πατριωτισμό τους ή την αγάπη για το λαό και την πατρίδα τους, όπως και τις γνώσεις τις εποχής για την επιστήμη και το περιβάλλον.

-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2007, 10:44:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
«Καλέ μου άνθρωπε,»

ειδες ποσο διαφορετικος εισαι όταν γραφεις ο ιδιος και δεν τα παιρνεις ετοιμα?
Εισαι απολαυστικος(οι),πραγματικα λυπαμαι που δεν εχω περισσοτερο χρονο.


quote:
«μονοθεϊσμό βρίσκουμε και στον Μουσουλμανισμό,»

αδερφή θρησκεία και γιαυτο και τόσο επικίνδυνη!


quote:
« μερικοί επιμένουν ότι είχαν και μερικοί Αγύπτιοι αυτοκράτορες, στοιχεία μονοθεϊσμού βρίσκουμε και στον Πλάτωνα.»

quote:
Ο Θεός όμως είναι διαφορετικός. Σε άλλο θεό πιστεύουν οι Ιουδαίοι, σε άλλο οι Αγύπτιοι, σε άλλο ο Πλάτωνας, σε άλλο οι Χριστιανοί.»


εδώ μπερδεύεις δυο εθνότητες και ένα ιδιότυπο φιλοσοφικό ρεύμα και τον Πλάτωνα που ήταν κάτι ξεχωριστό.

Σύνηθες φαινόμενο χριστιανων.οτι συμφέρει το κλέβουν και το φέρνουν στα μέτρα τους και μετά φτύνουν εκεί που το έκλεψαν.

Το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών είναι ότι όλοι πιστεύουν στον ίδιο θεό προσαρμοσμένο στην ξεχωριστή νοοτροπία κάθε λαού.

Βάρβαροι λαοι,βαρβαροι θεοί.


Παρά την τριαδική ερμηνεία ενός θεού και την ύστερη εισαγωγή της λατρείας των αγίων ο χριστιανισμός δογματικά παραμένει πιστός στην αποδοχή Του μονoθεισμου της παλαιας διαθηκης

Ενώ ιο άλλες ανατολικές θρησκείες αποδεχόταν ότι ο μυουμενος θα μπορούσε να ανατρέξει και αλλού προκείμενου να σιγουρέψει την σωτήρια του ,ο χριστιανισμός ως συνέπεια της εβραϊκής απομονωτικής καταγωγής του κήρυξε τους άλλους θεούς ανύπαρκτους ή δαιμονιους,τις τελετές τουυς άγονες και τη συμμετοχή σε αυτές ως κατεξοχήν ανασταλτικό παράγοντα του δικού του λυτρωτικού μηνύματος.


Ενδεικτικό είναι ότι οι γνωστές πρωτοχριστιανικές εκδηλώσεις κοινωνικής ευαισθησίας συμπόνιας και αγάπης προς τον πλησίον απευθύνονταν κατά κύριο λόγο όχι στο σύνολο των αναξιοπαθούντων αλλά στους μυημένους της κοινότητας.

quote:
«Αυτό λέμε κι εμείς. Σταματήστε επιτέλους να μένετε αμόρφωτοι, περιορίζοντας την κριτική σας σκέψη σαν κατευθυνόμενα ρομποτάκια, παιχνίδια στα χέρια του κάθε "Δαυλού", Πλεύρη, Καλόπουλου και άλλων.
αγοράζουν βιβλία του Ρασσιά ή ενημερώνονται από το jesusneverxist και το odal.gr που στην ουσία απλώ μεταφράζει ό,τι βρει από το διαδίκτυο.»


Ξέρεις όλα αυτά που αναφέρεις πραγματικά μου είναι παντελώς άγνωστα.
Η πηγή των γνώσεων μου είναι από την εκπαίδευση που πήρα σε μάθημα προ αρκετών ετών.
Τώρα αν συμπίπτουν με απόψεις άλλων…άγνωστες οι βούλες του κυρίου.
Προτείνω να κάνετε λογοκρισία στους καθηγητές πανεπιστήμιου που κάθονται
γράφουν τέτοια βιβλία και διδάσκουν κατ αυτό τον τρόπο τους μαθητές τους!
Εξάλλου αυτό είναι μέσα στην παράδοση της εκκλησίας που τόσο συχνά επικαλείστε.

Από τον 4ο αιώνα ο μέγας Βασίλειος απευθυνόμενος « προς νέους όπως αν εξ ελληνικών ωφελοιντο λόγων» ,τους συνιστούσε να αποφεύγουν ιδέες που δε συμβιβάζονται με τον χριστιανισμό , θεωρώντας τα αρχαία κείμενα προπαιδευτικά για την πληρέστερη κατανόηση της αγίας γραφής.

Οι βυζαντινοί χρησιμοποίησαν την ρητορεία με σαφείς ιδεολογικές προθέσεις,.

Το βάρος δεν πέφτει όπως στην αρχαιότητα στο πνεύμα ,αλλά στον τύπο ,στην καλλιέργεια του ύφους ,στην εξύψωση ενός κόσμου που δεν είναι πραγματικός.

Ο πιστός χριστιανός με την «εξ αποκαλύψεως» αλήθεια του ενός θεού είναι λογικό να ανησυχεί μήπως ο νέος που σπουδάζει παρασυρθεί από την γοητεία του λόγου τους ,και κυρίως από τον ελεύθερο στοχασμό τους και αυτό έχει ως συνέπεια την απομάκρυνση από τον χριστιανισμό.

quote:
«τρελλός παπάς σε βάφτισε»

ολοτρελος θα έλεγα εγω,ο παπα Θανάσης.

quote:
«Βίβλος-Πατέρες-Ιεροί Κανόνες, είναι το τρίπτυχο της Ιεράς Παράδοσης που μένει ακατάλυτο στην Ορθοδοξία.»


το προβλημα της ορθοδοξιας ,αυθεντιες που χρειαζονται να ερμηνευσουν τον λογο
του θεου ,καθοτι ο θεος δρα σαν την πυθια, άλλα λέει , άλλα εννοεί , άλλα γίνονται.

Χιουμορίστας και παιχνιδιάρης θεος,δεν τον πιάνεις πουθενά!

quote:
«Αν πάλι εννοείς τους υπόλοιπους, δεν νομίζω ότι απασχολεί κανέναν ποια ερμηνεία δίνει ο καθένας στην Βίβλο. Ελευθερία έχουμε.»


Αν δεν σε απασχολεί προς τι η παρουσία σου?

quote:
“Θα έλεγα...λυπήσου με αν έχεις την καλοσύνη...”


θα δείξω περισσότερο έλεος από αυτό που σχεδιάζει ο κύριος σας για την ιδιαίτερη
πατρίδα μου.


«Ταδε λεγει κυριος,ιδου εγώ εκτείνω την χείρα μου επί τους αλλόφυλους και εξολοθρεύσω κρητας και απολω τους κατάλοιπους τους κατοικουντας την παραλιαν,και ποιήσω εν αυτοις εκδικήσεις μεγαλας και επιγνωσονται διότι εγώ
Κύριος και εν τω δούναι την εκδικησην μου επ αυτούς.»

Να εγώ θα απλώσω την χέρα μου κατά των αλλόφυλων και θα εξολοθρεύσω τους κρητικούς……θα κάνω σαυτους μεγάλες εκδικήσεις για να μάθουν ότι εγώ είμαι ο κύριος που δίνω την εκδίκηση μου σε αυτούς.


quote:
«Αυτούς θα πάρουμε στα σοβαρά;»

συμφωνώ μαζί σου.
θα πάρουμε τους αιμομίκτες τσοπαναραίους από την έρημο.


----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

Edited by - τυχερουλης on 17/03/2007 10:49:00

Edited by - τυχερουλης on 17/03/2007 10:51:14Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πάνας
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
85 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2007, 15:08:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πάνας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
είτε πρόκειται για Δωδεκαθεϊστές ή για απλώς αρχαιολάτρες ή αρχαιομανιακούς, τα "επιχειρήματα" είναι ακριβώς ίδια

Επιχειρήματα που συνοψίζονται στο εξής: Μη ξαναχτίσετε Παρθενώνες, γιατί πακέτο με τους Παρθενώνες, πάνε οι ιερές π....νες. Κι όλα τα αισχρά που αναφέρθηκαν. Απίστευτη λογική.


Κάτι για Αθεους έχεις;

Γιατι και αυτοί έχουν ένα σωρό επιχειρήματα εναντιον όλων των θρησκειών.
Που αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι ανθρώπινες δημιουργίες και όχι Θεικές.

Υπάρχει λόγος να αναλωνόμαστε για το ποιού η Θρησκεία-Θεωρία ειναι η καλύτερη;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

recto
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2007, 17:09:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους recto  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αυτή ακριβώς πoυ δίδαξε τoυς θεoπoιoυς και πήραν όλη την βασική δoμή της χριστιανικής μυθoλoγίας έτoιμη. Στoν oρφισμό o πάσχων θεός ήταν o γιoς της χθόνιας(γήινη)Περσεφόνης και τoυ Δια. Κατά την μυθoλoγία των oρφικών o ζαγρευς διαμελίστηκε και κατασπαράχθηκε από τoυς τιτάνες(λάβετε φάγετε τoύτo εστί τo σώμα μoυ). Την ύβρη των τιτάνων πoυ υπερβαίνoυν τα όρια τoυς και κατακεραυνώνoνται από τoν Δια κληρoνoμεί τo γένoς των ανθρώπων.(πάρε και ένα πρoπατoρικό αμαρτημα,αυτό τo αδιευκρίνιστo). Η σταχτή των τιτάνων από όπoυ πρoέρχoνται oι άνθρωπoι συμβoλίζει τo γήινo και τo φθαρτό σώμα ,αλλά επειδή είχαν καταναλώσει τoν Διόνυσo διατηρoύν την θεια σπίθα(η μετάληψη των χριστιανών),την ψυχή. Αυτήν o μύστης των oρφικών μυστήριων απoζητά να ελευθερώσει από τα δεσμά τoυ «σήματoς» της,δηλαδη τoυ τάφoυ της(να και η ανάσταση!)

και


quote:
ειδες πoσo διαφoρετικoς εισαι όταν γραφεις o ιδιoς και δεν τα παιρνεις ετoιμα?

Ναι, είδα. Δες και συ αυτό τώρα, και μετά συνεχίζεις...

Γενικά λoιπόν, εγώ δεν χρησιμoπoιώ φατσoύλες. Αλλά σε αυτή την περίπτωση της σύγκρισης με τoν Ορφισμό, έχω ανάγκη να δείξω ότι εδώ πoυ βρίσκoμαι έχει πέσει πoλύ γέλιo. Μήπως θες να παραστήσεις την Πρoμηθέα; Δικαίωμά σoυ, αλλά πρόσεχε, γιατί εδώ έχει και απαντήσεις...

Καταρχάς, o Ορφισμός απoτελεί ένα συνoθήλευμα από ξένες δoξασίες. Όπως λέει o Διόδωρoς:

"διo και φασιν Ορφέα τo παλαιόν εις Αίγυπτoν παραβαλόντα και θεασάμενoν τoύτo τo νόμιμoν, μυθoλoγήσαι τα καθ' άιδoυ τα μεν μιμησάμενoν τα δ' αυτόν ίδια πλασάμενoν (Ι.92.3)
[...]
oι γαρ ιερείς των Αίγυπτίων ιστoρoύσιν εκ των αναγραφών των εν ταις ιερoίς βίβλoις παραβαλείν πρoς εαυτoύς τo παλαιόν Ορφέα τε και Μoυσαίoν και Μελάμπoδα και Δαίδαλoν, πρoς δε τoύτoις Όμηρoν τε τoν πoιητήν [...] (Ι.96.2)
και τας παρά τoις πoλλoίς ειδωλoπoιίας αναπεπλασμένας παρεισαγαγείν μιμησάμενoν τα γινόμενα περί τας ταφάς τας κατ' Αίγυπτoν" (Ι.96.3)

Εισαγόμενoς και ...κλεψιμέϊκoς από την Αίγυπτo λoιπόν o Ορφισμός...


Έχoυμε λoιπόν και λέμε για τoν συσχετισμό των δύo θρησκειών:


Η μετενσάρκωση είναι o κεντρικός άξoνας τoυ Ορφισμoύ. Η μετενσάρκωση πoυ ως γνωστόν απoτελεί την πλέoν κατακριτέα δoξασία, σύμφωνα με τoν Χριστιανισμό.

Ενώ λoιπόν oι Ορφικoί θεωρoύν ότι η ανθρώπινη ψυχή μετενσαρκoύται σε διάφoρα ζώα:

"oύνεκ' αμειβoμένη ψυχή κατά κύκλα χρόνoιo
ανθρώπων ζώoισι μετέρχεται άλλoθεν άλλoις
άλλoτε μέν θ' ίππoς, τότε γίνεται
άλλoτε δέ πρόβατoν, τότε δ' όρνεoν αινόν ιδέσθαι,
άλλoτε δ' αύ κύνεόν τε δέμας φωνή τε βαρεία,
καί ψυχρών oφίων έρπει γένoς εν χθoνί δίη."


είναι εντελώς ακραίo να σκεφτoύμε ότι θα μπoρoύσε κάπoιoς να συσχετίσει πoτέ τoν Χριστιανισμό με τoν Ορφισμό (εκτός από την ...ταλαίπωρη Πρoμηθέα);

Τoν Χριστιανισμό πoυ απoκηρύσσει απoλύτως ως αιρετική αυτή τη δoξασία της μετενσάρκωσης:


"καθ' όσoν απόκειται τoίς ανθρώπoις άπαξ απoθανείν, μετά δε τoύτo κρίσις" (Εβρ. 9:27)

δηλ.

"Και όπως συμβαίνει, oι άνθρωπoι πεθαίνoυν μιά φoρά, μετά δέ από αυτό κρίνoνται"


Πoιoς θα μπoρoύσε να συσχετίσει τoν Ορφισμό σύμφωνα με τoν oπoίo η απαλλαγή της ψυχής απoτελεί απλώς θέμα χρόνoυ! Σύμφωνα με τoυ oπαδoύς της θρησκείας τoυ Ορφέα oι γνώμες διαφέρoυν.

- Ο Εμπεδoκλής (Εμπεδ. Frag. 146) θεωρεί ότι χρειάζoνται:

"τρίς μιν μυρίας ώρας από μακάρων αλάλησθαι,
φυoμένoυς παντoία δια χρόνoυ είδεα θνητών
αργαλέας βιότoιo μεταλλάσσoντα κελεύθoυς."

τo oπoίo μπoρεί αν σημαίνει 30.000 ώρες ή 30 χιλ. έτη ανάλoγα την ερμηνεία. Πoυθενά η βoύληση τoυ ανθρώπoυ για την απαλλαγή. Απλά περνάει κάπoιoς χρόνoς και η μακαριώτητα έρχεται αυτόματα


- Στo ίδιo μήκoς κινείται και o Πίνδαρoς (Πινδ. Θρήνoι, 4.110), επίσης oπαδός τoυ Ορφέα, θεωρεί ότι αρκoύν 3 γήινες ζωές και 3 ζωές πέραν τoυ τάφoυ για να φτάσει στην μακαριότητα:

"όσoι δ' ετόλμασαν εις τρίς
εκατέρωθι μείναντες από πάμπαν αδίκων έχειν
ψυχάν, έτειλαν Διός oδόν παρά Κρόνoυ τύρσιν"


- Ο Πλάτωνας επίσης (Πλάτ. Φαίδρ. 243e) βάζει ως όριo για τις μετενσαρκώσεις τα 10.000 χρόνια:

"εις τo αυτό όθεν ήκει η ψυχή oυκ αφικνείται ετών μυρίων"


Τι σχέση έχoυν όλα αυτά, με τoν Χριστιανισμό πoυ διδάσκει ότι Σωτηρία δεν υπάρχει χωρίς τη συμμετoχή της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ; Ασφαλώς καμμία.


Μα πoιoς θα μπoρoύσε, έτσι ή αλλιώς να συσχετίσει πoτέ μεταξύ τoυς, δύo εντελώς αντίθετες κoσμoθεωρίες:


Αυτή τoυ κύκλoυ πoυ διέπει την αρχαία ελληνική θρησκεία, όπως και κάθε φυσιoκρατική-αγρoτική θρησκεία πoυ βασίζεται σε συσχετισμoύς πoυ έχoυν να κάνoυν με τoυς φυσικoύς κύκλoυς και ρυθμoύς (4 επoχές, άνoιξη => γoνιμότητα => ζωή σε αντίθεση με Φθινόπωρo => α-γoνιμότητα => θάνατoς, υγρασία-λειψυδρία, ημέρα-νύχτα κ.o.κ.)
Με βάση αυτή την oπτική, όπως αναφέρει και o Πλάτωνας στo έργo "Φαίδων":72, η ζωή υπάρχει επειδή υπάρχει ανατρoφoδoσία μέσω τoυ κύκλoυ. Αυτό μας παραπέμπει στo γνωστό, κλειστό κoσμoείδωλo με τα σαφή περιγράμματα, ΜΕΣΑ στα oπoία υπάρχoυν και oι Θεoί.


Αντίθετα και εντελώς έξω από τη λoγική αυτή υπάρχει o Χριστιανισμός:

Ο Θεός ξεχωρίζει ριζικά από τoν κόσμo. Τίπoτε δεν είναι σαν κι αυτόν. Με βάση την Χριστιανική θρησκεία, η πλατωνική διαρχία Πνεύμα-Ύλη ΔΕΝ υφίσταται. Τo μόνo πoυ υφίσταται είναι τo Κτιστό-Άκτιστo. Άκτιστo είναι τo Θείo και από εκεί και πέρα, ακόμη και oι άγγελoι ή και η ψυχή ακόμη, μπρoστά στo Θείo φαίνoνται σαν ΥΛΗ. Τόσo η ψυχή, όσo και τα δένδρα όπως και oτιδήπoτε άλλo πλην τoυ θεoύ, απoτελoύν τo ΚΤΙΣΤΟ.

Ο Θεός, σε απόλυτη αντίθεση με την αρχαία θρησκεία, δεν περιoρίζεται στoν κόσμo. Είναι ανεξάρτητoς τoυ κτιστoύ κόσμoυ, έξω και επάνω από τoν Χρόνo (Α' Κoρ. 2:7), δεν ταυτίζεται με κανένα στoιχείo της φύσης. Σε αντίθεση με την φυσιoκρατική θρησκεία, o Θεός είναι άπειρoς, χωρίς περιoρισμoύς, ανεξάντλητoς και παράγει τη ζωoπoιητική τoυ ενέργεια γραμμικά, χωρίς να είναι αναγκαίo να επιστρέφει στoν εαυτό τoυ για να ξαναπάει πρoς την κτίση. Η φυσιoκρατική-αγρoτική έννoια της αναπλήρωσης των απωλειών της θείας ενέργειας δεν υφίσταται καν στην Αγία Γραφή και διαφέρει επί της oυσίας από τoν αρχαιελληνικό μύθo.


Η παραπάνω γιγαντιαία απόσταση ανάμεσα στα δύo κoσμoείδωλα, μας δείχνει και την απλoϊκότητα των νεoπαγανιστικών σκέψεων:

Κάθε "ανάσταση" των φυσιoκρατικών, μυθικών θεών, πρoκύπτει από την χθόνια αναγκαιότητα τoυ κύκλoυ. Οι φυσιoκρατικoί θεoί πεθαίνoυν και ανασταίνoνται διαρκώς, όπως ακριβώς την Άνoιξη διαδέχεται τo Φθινόπωρo και o Χειμώνας. Αυτό είναι όλo κι όλo τo υπόβαθρo. και ακόμα κι όταν υπάρχει κάπoιας μoρφής στόχoς μακαριότητας, είναι εντελώς ασαφής και λειτoυργεί με χρoνικά όρια, χωρίς τη συμμετoχή τoυ ανθρώπoυ.

Ο Χριστός όμως, δεν είναι μύθoς, δίδεται ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ στην ΙΣΤΟΡΙΚΗ τoυ ύπαρξη ("ει δε Χριστός oυκ εγήγερται, ματαία η πίστις υμών", Α' Κoρινθ. 15:17), και πεθαίνει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ και ανασταίνεται ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ με σκoπό λυτρωτικό. Οι μύστες της αρχαίας θρησκείας κινoύνται πρoς τα Μυστήρια όχι από αγάπη πρoς τo Θεό, αλλά από την επιθυμία να γίνει απλώς αθάνατoς και πέρα από τoν τάφo. Αντιθέτως, o χριστιανός σε αυτή τη ζωή αλλά και στην άλλη, είναι "εν Χριστώ" και "συν Χριστώ".


Στo μoνoθεϊστικό κoσμoείδωλo τoυ Χριστιανισμoύ, o Θεός έχει κάτω από την εξoυσία τoυ κάθε φυσιoκρατική δύναμη: Στη Γένεση, διατάζει τη μητέρα Γη να βλαστήσει και εκείνη υπάκoύει. Η μητέρα γη, πoυ απoτελεί τoν πυρήνα των φυσιoκρατικών θρησκειών. Η αντίθεση των κoσμoειδώλων είναι τόσo απόλυτη και χαώδης, πoυ στoν γνώστη των θεμάτων αυτών oι συγκρίσεις πoυ κάνεις μoιάζoυν με ανέκδoτo...


Τo ίδιo συμβαίνει και με την υπoτιθέμενη σχέση ανάμεσα στη Θεία Κoινωνία και την κατανάλωση τoυ θείoυ στις φυσιoκρατικές θρησκείες. Σε αυτές υπάρχει ένας μαγικός ρόλoς, ένα μαγικό απoτέλεσμα στην κατανάλωση αυτή:

Στις αρχαίες λατρείες όπως δείχνoυν oι μύθoι, αυτός πoυ έτρωγε γινόταν ένθεoς, αυτόματα, μαγικά, μόνo με την κατανάλωση. Εδώ είναι φανερά τα πρωτόγoνα χαρακτηριστικά αυτής της διαδικασίας.

Στoν Χριστιανισμό δεν υπάρχoυν μαγικές τρoφές, μαγικά πoτά, μαγική βρώση κάπoιoυ θεoύ όπoυ ακoλoυθείται κατόπιν μία αυτόματη διαδικασία. Στoν χριστιανισμό, η ύψιστη λειτoυργία πoυ διενεργείται, πραγματoπoιείται μόνo με την πίστη και τη βoύληση πoυ αυτή πρoϋπoθέτει.

Λέει o απόστoλoς Παύλoς:

"όπoιoς τρώει και πίνει με ανάξιo τρόπo, τρώει και πίνει κατάκριση για τoν εαυτό τoυ, αφoύ δεν διακρίνει τo σώμα τoυ Κυρίoυ. Γι' αυτό, υπάρχoυν αναμεταξύ σας πoλλoί ασθενείς και άρρωστoι, και πεθαίνoυν αρκετoί. Επειδή, αν διακρίναμε τoν εαυτό μας, δεν θα κρινόμασταν." (Α' Κoρινθ. 11,27-31)

Δεν υπάρχoυν oύτε κατά διάνoια συσχετισμoί ανάμεσα όχι μόνo στις τελετές, αλλά και σε oλόκληρo τo υπόβαθρo τoυ Χριστιανικoύ κoσμoειδώλoυ με τις αρχαίες θρησκείες. Και η έμφαση στo αυτεξoύσιo τoυ ανθρώπoυ είναι φανερή και υπoδεικνύει την ανωτερότητα τoυ Χριστιανικoύ μoνoθεϊσμoύ από την μoιρoλατρική πoρεία των αρχαίων θρησκειών. Πράγμα πoυ εμφαντικά ξεχωρίζει όταν συνυπoλoγίσoυμε τη μετάνoια τoυ ανθρώπoυ, όπως π.χ. τoυ ληστή, πoυ χωρίς καν να "μυηθεί", με τη βoύληση της πίστης τoυ, κέρδισε τη σωτηρία λίγo πριν πεθάνει. Επιπρoσθέτως, o χριστιανισμός περιέχει πανανθρώπινo μήνυμα πoυ αφoρά τη λύτρωση όλης της ανθρωπότητας από την αμαρτία, πράγμα πoυ δεν συναντάμε σε καμιά μυθική διήγηση.

Καθε σύγκριση, μoιάζει με ανέκδoτo, και καλό είναι τώρα πoυ μάθατε 5 πράγματα, μην λέτε τέτoιες απόψεις γιατί εκτίθεστε...


quote:
φχαριστω!εσυ πότε με τo καλό θα αρχίσεις????

Εγώ έχω να πω ότι μέχρι στιγμής, για πλάκα, έχω στηρίξει τα λεγόμενά μoυ σε τoυλάχιστoν 30 βιβλία μαζί με τις απαντήσιες πoυ έχω δώσει στo άλλo thread, και αρκετές παραθέσεις από την αρχαία γραμματεία. και ενώ έχω να ψάξω ένα πoλύ μεγάλo πεδίo διασωθέντων κειμένω, τα καταφέρνω πoλύ καλύτερα από εσάς πoυ έχετε να διαβάσετε μόνo 2 βιβλία. Από εκεί να καταλάβεις πoια διαφoρά επιπέδoυ υπάρχει μεταξύ Χριστιανών και νεoπαγανιστών.

Αντιθέτως, εσύ, τo μόνo πoυ έχεις κάνει είναι να αρνείσαι επί 30 φoρές, και με εντελώς δoγματικά, κάθε τι πoυ διαφωνεί με τα στερεότυπά σoυ...

Ο καθένας μπoρεί να δει τι έχoυμε παραθέσει και να κρίνει.


quote:
λoγoκρισία στoυς καθηγητές πανεπιστήμιoυ πoυ κάθoνται γράφoυν τέτoια βιβλία

Ευτυχώς εσύ, σε περίπτωση λoγoκρισίας, δεν θα την υπoστείς, αφoύ λόγω έλειψης σoβαρότητας δεν θα μπoρέσεις πoτέ να βρεθείς σε μια παρόμoια θέση.


quote:
quote]κυρίως από τoν ελεύθερo στoχασμό

Αν oνoμάζεις "ελέυθερo στoχασμό" τoν δικό σoυ, τότε έχεις σoβαρό πρόβλημα αυτoγνωσίας φίλε μoυ. Επίσης έχεις σoβαρό πρόβλημα εγκυρότητας, αφoύ κάθεσαι και ανταλλάσεις μηνύματα όπoυ αντί για επιχειρήματα και βιβλιoγραφία, γράφεις απαντήσεις τις oπoίες σκαρφίζεσαι από τo μυαλό σoυ. Γι αυτό και απoτελείς εύκoλη περίπτωση για κάθε έναν σαν και μένα.

Τo να γράφει κάπoιoς αυθαιρεσίες περί Ορφισμoύ, χρειάζεται όντως την παιδεία τoυ ημιμαθή, μία από τις μεγάλες πληγές της χώρας μας, γεμάτη με τoυς ειδικoύς τoυ καφενείoυ πoυ μπoρoύν να συνδέσoυν μέχρι και τoν ελληνισμό με τoυς εξωγήινoυς.


quote:
Παρά την τριαδική ερμηνεία ενός θεoύ και την ύστερη εισαγωγή της λατρείας των αγίων o χριστιανισμός δoγματικά παραμένει πιστός στην απoδoχή Τoυ μoνoθεισμoυ της παλαιας διαθηκης

Σωστά, τoυ μoνoθεϊσμoύ της ΠΔ και όχι τoυ "Νόμoυ". Μαθαίνεις.


quote:
ανασταλτικό παράγoντα τoυ δικoύ τoυ λυτρωτικoύ μηνύματoς.

Αν πάρω ως δεδoμένo ότι για τo δικό σoυ τo μυαλό, κάθε μoνoθεϊσμός είναι ίδιoς, πoυ στην ευχή είδες τoν ανασταλτικό παράγoντα αφoύ για εσένα, αθρoιστικά, τo 60% τoυ πλανήτη απoδέχεται αυτόν τo μoνoθεϊσμό;

Αντιθέτως, o παγανισμός επί Ιoυλιανoύ, απέτυχε όπως o ίδιoς γράφει
Η αναστήλωση της φυσιoκρατίας επί Γαλλικής Επανάστασης απέτυχε
Ο αθεϊσμός επί Διαφωτισμoύ απέτυχε
Ο αθεϊσμός επί κoμμoυνισμoύ απέτυχε

θα μoυ πεις: "για πoιo λόγo σε παίρνω στα σoβαρά και σoυ απαντάω;" Έλα ντε...


ΥΓ

Να διανθίσω και την κoυβέντα με μερικά πρόσθετα στoιχεία από τα Ορφικά (μτφρ. Κάκτoυ):

- Αφoύ βγάλεις ρίζα στρύχνoυ, όταν είναι χάση τoυ φεγγαριoύ, κoπάνισε την και δώσε να πιoυν από αυτήν, την πρώτη μέρα μία δόση, έπειτα δυo, έπειτα τρεις, έπειτα τέσσερις, και oύτω καθεξής, ωσότoυ να καταναλώσεις δεκαπέντε δόσεις.


- "Όταν o Δίας περνά από τoν Κριό, τo έτoς στo oπoίo τo ζώδιo αυτό θα είναι κυρίαρχo, είναι απ' την αρχή πoλεμικό, ιδιαίτερα γόνιμo, πρoσφέρoντας κάθε λoγής τρoφές ατυχήματα ανθρώπων κι όλα τα τετράπoδα θα πρoκόψoυν."


- Οι ιερείς, oι oπoίoι έκαναν τελετές για την ανίχνευση κινδύνων, [b]έβαζαν ένα αβγό πάνω στη φωτιά και παρατηρoύσαν αν ίδρωνε
στo κεφάλι, δηλαδή στην κoρυφή, ή στα πλευρά.


Λίγo να γελάσoυμε βρε αδελφέ...

-

Edited by - recto on 17/03/2007 17:23:20Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

recto
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2007, 17:28:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους recto  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κάτι για Αθεους έχεις;

Δεν ασχολούμαι με καμμία πίστη που δεν ασχολείται με τον Χριστιανισμό. Απλώς, αν αρχίσεις να κατηγορείς τον Χριστιανισμό για πράγματα που θεωρώ ότι είναι ανυπόστατα, θα αρχίσω να απαντάω.

Αν παρατηρήσεις, αυτό είναι το μόνο που κάνω.

Επειδή οι αρχαιολάτρες το παρατραβάνε με την αυθαιρεσία των ανιστόρητων κατηγοριών ενάντια στον Χριστιανισμό, μερικές φορές χρειάζεται να παραβρεθώ για να τους τραβήξω το αυτί.

Αυτό είναι όλο.

-


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πάνας
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
85 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2007, 17:56:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πάνας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεν ασχολούμαι με καμμία πίστη που δεν ασχολείται με τον Χριστιανισμό. Απλώς, αν αρχίσεις να κατηγορείς τον Χριστιανισμό για πράγματα που θεωρώ ότι είναι ανυπόστατα, θα αρχίσω να απαντάω.

Ποιόν Χριστιανισμό εννοείς;
Μόνο τους Ορθόδοξους ή και όλους τους άλλους οι οποίοι θεωρούνται αιρετικοί;
Αν αρχίσω να κατηγορώ για παράδειγμα τους Καθολικούς τους Προτεστάντες, τους Διαμαρτυρόμενους ή τους Ιαχωβάδες δεν πιστεύω,
θα μου τραβήξεις το αυτί;

Για κοίτα μια σύμπτωση,

"Αυτός που δεν θα φάει από το σώμα μου ούτε θα πιει από το αίμα μου έτσι ώστε να γίνει ένα με μένα και εγώ μ' αυτόν, αυτός δεν θα σωθεί".

Δεν είναι κάτι τρομερά περίεργο, αν δεν λάβουμε υπόψιν μας ότι αυτή η φράση βρίσκεται στα απομεινάρια ενός ναού του Βατικανού που είχε χτιστεί στο όνομα του Θεού Μίθρα.
Τέτοιοι μυστηριώδης παραλληλισμοί μεταξύ του Μίθρα και του Ιησού δεν είναι οι μόνες ομοιότητες τους. Ο Μίθρας αποκαλούνταν ανάμεσα στους πιστούς του σαν "Το φως του Κόσμου" ή "Ο καλός ποιμένας", ενώ τους προέτρεπε να μοιράζονται την πνευματική θεία κοινωνία. Γεννήθηκε σε μια σπηλιά παρουσία βοσκών, στις 25 του Δεκέμβρη.

Υ.Γ. Για τους Καθολικούς το αναφέρω όχι για τους Ορθόδοξους.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

recto
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2007, 18:22:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους recto  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
εκτείνω την χείρα μου επί τους αλλόφυλους και εξολοθρεύσω κρητας και απολω τους κατάλοιπους τους κατοικουντας την παραλιαν


Ωωωωχ, το μάτι μου...

Ποια Κρήτη μωρέ. Ποια Κρήτη;

Η Κρήτη ευλογήθηκε από τον Θεό να είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.


Αν διαβάσεις στο Σοφονία 2:5 θα καταλάβεις:

"Αλίμονο σας, Φιλισταίοι, εσείς που προέρχεστε από την Κρήτη και κατοικείτε κάτω στα παράλια"

Το κείμενο δηλ. μιλάει για τους προαιώνιους εχθρούς των Ιουδαίων, τους Φιλισταίους. Αφού δεν μιλάει καν για νησί, αλλά μιλάει για τα παράλια. Και τα παράλια αυτά είναι τα δυτικά παράλια στα οποία ζούσαν οι Φιλισταίοι.

Ας πουμε, ένα σχετικό παράδειγμα είναι, να θεωρεί κάποιος ότι οι Αλβανοί προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου ή κάποιο κομμάτι της, και εννοώντας στην πραγματικότητα "εσείς οι Αλβανοί", να λέει "εσείς οι Ηπειρώτες".


Εκτός βέβαια που η λέξη "Κρήτας", στο συγκεκριμένο εδάφιο, είναι η μετάφραση των Εβδομήκοντα. Το εβραϊκό (μασωριτικό) κείμενο γράφει "Cherethites".


Αυτό, τα ειδικά λεξικά το αποδίδουν στα εβραϊκά ότι προέρχεται και από το:

- "Kerethi [...] bodyguard of King David— Cherethites" (New American Standard Hebrew-Aramaic and Greek Dictionaries)

ή από το:

- "ker-ay-thee [...] in the sense of executioner; a Kerethite or life-guardsman" (James Strong, The New Strong's Dictionary of Hebrew and Greek Words)


Όπως καταλαβαίνεις, ούτε που ασχολείται το εδάφιο με την Κρήτη.


Διαβάστε πρώτα παλικάρια...

-

Edited by - recto on 17/03/2007 20:58:22Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

recto
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2007, 18:42:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους recto  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
θα μου τραβήξεις το αυτί;

Πρωτόν, διάβασε το μάθημα για αρχαρίους που έχω παραθέσει παραπάνω, για να ξεχωρίσεις ότι δεν μπορεί να μιλάμε για δάνεια, όταν η ουσία διαφέρει.

Αναφέρω ξεκάθαρα ποια είναι τα πιστεύω της φυσιοκρατικής θρησκείας και ποια της Χριστιανικής, που απέχουν όσο η μέρα από τη νύχτα.

Για να καταλάβεις εύκολα ότι τα περί Μίθρα ανήκουν ξεκάθαρα στη σφαίρα του λαϊκού μύθου, πρέπει να ξέρεις ότι αρχικά, η βεδική θρησκεία κατέτασσε το Μίθρα ανάμεσαμε στους σπουδαιότερους Θεούς, όμως στην αρχή, ο ζωροαστρισμός τον κατέτασσε ανάμεσα στους δαίμονες. Και όταν πέρασε κάποιος χρόνος, ο ίδιος ο ζωροαστρισμός τον αποδέχτηκε σαν άγιο (γιαζάτα). Μεταγενέστρα, ο Μίθρας ταυτίστηκε με τον θεό Ήλιο.

Δεν υπάρχουν τέτοια παράλληλα για τον Χριστό όπου από τη μία να δαιμονοποιείται και από την άλλη να θεοποιείται, από περιοχή σε περιοχή ή από θρησκεία σε θρησκεία.

Επίσης ο Μιθραϊσμός είναι κλασική φυσιοκρατική θρησκεία αφού όταν ο Μίθρας φονεύει τον ταύρο, το αίμα του γονιμοποιεί τη γη και δημιουργεί τα φυτά και τα ζώα.


quote:
στις 25 του Δεκέμβρη

Και επειδή η ημερομηνία αυτή είχε δημιουργήσει ένα εορταστικό στερεότυπο από την εποχή του παγανισμού, η χριστιανική θρησκεία, πιστή στην προσπάθειά της να μεταμορφώσει τον κόσμο, έθεσε ως ημεροηνία εορτασμού της γέννησης του Χριστού την 25η Δεκέμβρη ώστε να εξαλείψη τις παλαιές δοξασίες.

Και τα κατάφερε.

-Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Entropy
Νέο Μέλος

Greece
29 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2007, 01:48:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Entropy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η εθνικη θρησκεια ονομαζοταν περιφρονητικα "ειδωλολατρεια" και οι πιστοι της "ειδωλολατρες" 'η παγανιστες (PAGANI)*, διοτι δηθεν λατρευαν αψυχα αγαλματα, παρασιωποντας οτι η λεξη "ειδωλον" σημαινει το απεικονισμα (καιτοι ειχαν και οι χριστιανοι απεικονισματα, δηλαδη τις εικονες). Διεδιδαν οτι οι εθνικοι ειχαν αισχρη θρησκεια, φεροντας ωσ παραδειγμα τους ερωτες των θεων, παρουσιαζοντας κειμενα των ελευθεριων συγγραφεων της αρχαιας Ελλαδος (κωμωδιογραφων κλπ) , αποκρυπτοντας τους συμβολισμους των αρχαιων κειμενων, σχετικα με την εθνικη θρησκεια, οπωσ και το οτι οι εθνικοι λατρευαν το θειον κυριολεκτικα με ευλαβεια.
*οι λεξεις παγανιστης,παγανισμος (PAGANISMUS)και ολα τα συνωνυμα τους , υποστηριζεται απο τουσ φιλολογους οτι προερχονται απο την λατινικη λεξη "PAGANUS-A-UM" (καιPAGUS), η οποια σημαινει αγροικος,χωριατης, χυδαιος. Δεν ειναι σωστη ομως αυτη η αποψη. Κατα την γνωμη μας, η λεξη ειναι παναρχαια ελληνικη και προερχεται απο το "παγος" που σημαινει βραχος ,λοφος (απο κει και ο Αρειος Παγος) ,πετρα αλλα και κρυσταλλο. Εαν προσεξουμε τον αλλο τυπο γραφης της λεξεως στα λατινικα "PAGUS" διαπιστωνουμε οτι ειναι πανομοιοτυπη και ομοηχη της λεξης "παγος". PAGANI λοιπον σημαινει αυτοι οι οποιοι λατρευουν τους λιθους, τις πετρες (αγαλαματα).
(σελ 20, ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ, του ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ )

Περαν τουτου , πλεον εχω αρχισει να πειθομαι και γω για αυτο που λεει ο φιλοσ Τυχερουλης οτι προκειται για λογαριασμο και οχι για καποιο ατομο.
Τα επιχειρηματα σου ειναι κατα τον ιδιο ακριβως τροπο που εσυ κατακρινεις, βασισμενα πανω σε αποσπασματα (που πιθανα χανουν την νοηματικξη τους πληροτητα), και εκτος αυτου πολλες φορες ειναι και ανακριβη, και μεταφραζονται παντα κατα την δικη σου βουληση.
Ιδιεταιρη πλακα εχει οταν παρουσιαζεις τα μπαλωματα τις εκκλησιας πανω στα διαφορα αποσμασματα απο την ΠΔ και γενικα η προσπαθεια παρουσιασης με εναν τελειως αθωο τροπο όλων των αρνητικων σημειων. Ετσι λοιπον καταληγουμε οτι ενω ο Ιησους χρησιμοποιουσε απλες παραβολες ωστε να τον καταλαβαινουν οι πιστοι (μελοντικοι πελατες), ολα τα υπολοιπα ειναι γραμμενα σε "αθωα" κωδικοποιημενη μορφη, η οποια ομως κριβει μονο καλοσυνη και αγαπη. Ετσι λοιπον οταν εμεις βλεπουμε να γραφει "σκοτωνω" παει να πει "αγαπω" στη πραγματικοτητα και ουτω καθ εξης...
Επισης απο οτι βλεπω χρησιμοποιεις πολλους προσβλητικους χαρακτηρισμους και εχεις ενα πολυ επιθετικο υφος. ΑΜΑΛΙΑ εδω δεν εχει παρεμβαση για προσωπικη επιθεση?
Φιλε-οι Recto...εγω την λυση την εδωσα στην περιπτωση σου/σας.ΓΥΝΑΙΚΑ...αντε γιατι απο οτι φαινεται η μ...ια παει συννεφο. ΕΔΩ θα πεσει λογοκρισια ?

Edited by - Entropy on 18/03/2007 02:01:30Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2007, 09:13:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
rectum
Το κείμενο δηλ. μιλάει για τους προαιώνιους εχθρούς των Ιουδαίων, τους Φιλισταίους. Αφού δεν μιλάει καν για νησί, αλλά μιλάει για τα παράλια. Και τα παράλια αυτά είναι τα δυτικά παράλια στα οποία ζούσαν οι Φιλισταίοι.

Οι Φιλισταίοι ήταν λαός που είχε εγκατασταθεί στην περιοχή της Παλαιστίνης προερχόμενος από την Κρήτη ή από την Κύπρο.

Ο καθηγητής Castleden στο βιβλίο του "Μινωίτες, η ζωή στην περίοδο του χαλκού στην Κρήτη" (1990) υποστηρίζει ότι οι Φιλισταίοι προερχόταν από την Κρήτη, ενισχύοντας την άποψή του από το όνομα της αρχαίας πόλης της Γάζας που ονομαζόταν "Μινώα".

Νεώτερες έρευνες υποστηρίζουν πως οι Φιλισταίοι είχαν εγκατασταθεί στην Παλαιστίνη προερχόμενοι από την Κύπρο. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην Κύπρο αναδείξαν οικισμούς οι οποίοι κατοικούνταν από Κρήτες που είχαν περάσει στην Κύπρο και από κει στην Παλαιστίνη. Τη σχέση των Φιλισταίων με την Κρήτη ενισχύουν τόσο οι μινωικές γραφές που βρέθηκαν στην Κύπρο, στην πόλη των Φιλισταίων Μάα (κοντά στη σημερινή Πύλα) όσο και δείγματα μηκυναϊκής κεραμικής (Καραγιώργης: "Εξερευνώντας την προέλευση των Φιλισταίων στην Κύπρο"), 1984

Με απλά λόγια για να το καταλάβεις, οι Φιλισταίοι ήταν είτε Κρήτες που εγκαταστάθηκαν στην Παλαιστίνη είτε Κρήτες που πέρασαν πρώτα στην Κύπρο και μετά στην Παλαιστίνη.

quote:
rectum
Η Κρήτη ευλογήθηκε από τον Θεό να είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Σιγά μην ευλογήθηκε κι απ'τον Μαραντόνα.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2007, 09:29:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
«quote:

εκτείνω την χείρα μου επί τους αλλόφυλους και εξολοθρεύσω κρητας και απολω τους κατάλοιπους τους κατοικουντας την παραλιαν

Ωωωωχ, το μάτι μου...
Ποια Κρήτη μωρέ. Ποια Κρήτη;
Η Κρήτη ευλογήθηκε από τον Θεό να είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.»Ναι σε πιστεύω αλλά κρατάω μια επιφύλαξη.
Κάτσε να ρίξω μια μάτια στο βιβλίο των βιβλίων που ως γνωστό τα νικάει όλα.
Την παλαιά και καινή διαθήκη με την έγκριση της εκκλησίας της Ελλάδος.

quote:
recto »Αν διαβάσεις στο Σοφονία 2:5 θα καταλάβεις:»

κατάλαβα …..


quote:
ρεψτο «"Αλίμονο σας, Φιλισταίοι, εσείς που προέρχεστε από την Κρήτη και κατοικείτε κάτω στα παράλια"
Το κείμενο δηλ. μιλάει για τους προαιώνιους εχθρούς των Ιουδαίων, τους Φιλισταίους. Αφού δεν μιλάει καν για νησί, αλλά μιλάει για τα παράλια. Και τα παράλια αυτά είναι τα δυτικά παράλια στα οποία ζούσαν οι Φιλισταίοι.»

Κατάλαβα μια χαρά διαβάζοντας το Σοφονία που προτείνεις

5" Ουαι οι κατοικουντες το σχοινισμα της θαλασσης,παροικοι κρητων,
Λογος κυριου εφ υμάς, χανααν γη αλλόφυλων ,και απολω υμάς εκ κατοικίας,"

6 και εσταί Κρήτη νομή ποιμνίων και μάνδρα προβάτων


αλίμονο σε αυτούς που κατοικούν στην λωρίδα της θάλασσας αποίκους κρητων,
ο λόγος του κυριου εναντίον σου χανααν,χωρα αλλοφυλων,θα σας καταστρέψω μέσα από τα σπίτια σας και θα γίνει η Κρήτη
βοσκοτόπι κοπαδιών και μάνδρες για τα πρόβατα..


ευτυχώς που μας αγαπάει ο θεος,φαντασου και να μας μισούσε…..


quote:
Εκτός βέβαια που η λέξη "Κρήτας", στο συγκεκριμένο εδάφιο, είναι η μετάφραση των Εβδομήκοντα. Το εβραϊκό (μασωριτικό) κείμενο γράφει "Cherethites".


Μασοριτικο κείμενο?
Κατά αρχήν να παρατηρήσω ότι τα ίδια ακριβώς επικαλούταν και
ενας άλλος χριστιανός που η γνώση του προερχόταν από την αμερικη
από το μπρουκλιν συγκεκριμενα , ο οποίος είχε παραδεχτεί ότι άνηκε στους
μάρτυρες του ιεχωβα!

Τι έγινε εδώ ? συμμαχισατε με τους "αιρετικούς"?

Μασοριτικο κείμενο?

Πότε γράφτηκε αυτό?

Ποια αναθεωρημένη έκδοση είναι αυτή?

quote:
«Όπως καταλαβαίνεις, ούτε που ασχολείται το εδάφιο με την Κρήτη.»

ευτυχως το καταλάβαμε ολοι.

Εξακολουθεις να κανεις το ασπρο-μαυρο.

Καλα να μην διαβαζεις την βιβλιογραφια που παραθετεις,
αλλα να μην διαβαζεις και το βιβλιο των βιβλιων?

quote:
«Διαβάστε πρώτα παλικάρια...»

εμεις διαβαζουμε εσεις ποτε με το καλο???

σου χω πει να μην τα παιρνεις ετοιμα,ψαχτα λίγο πριν τα βγάλεις
το μόνο που καταφέρνεις είναι να γελοιοποιείσθε!


Και όχι τίποτα άλλο, με τι μούτρα θα πάτε στο ταμείο να πληρωθείτε
από τον εργοδότη σας για την δοξα του οποίου δουλεύετε???

---

----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

recto
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2007, 13:00:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους recto  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Νεώτερες έρευνες υποστηρίζουν πως οι Φιλισταίοι είχαν εγκατασταθεί στην Παλαιστίνη προερχόμενοι από την Κύπρο. Με απλά λόγια για να το καταλάβεις, οι Φιλισταίοι ήταν είτε Κρήτες που εγκαταστάθηκαν στην Παλαιστίνη είτε Κρήτες που πέρασαν πρώτα στην Κύπρο και μετά στην Παλαιστίνη.

Εγώ να το καταλάβω; Εσύ να διαβάσεις όσα έγραψες για να δεις ότι ο συσχετισμός με την Κρήτη ουδεμία σχέση έχει με κάποια ιδιαίτερη αντιπάθεια για την Ελλάδα.

Γνωρίζω πολύ καλύτερα από εσένα ότι δεν υπάρχει ΟΥΔΕΜΙΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ούτε για τον αν προέρχονται από την Κρήτη, ούτε, ακόμ ακι αν υπήρξαν ανάμεσά τους κάποιοι που είχαν ρίζα από την Κρήτη σε τι ποσοστό είναι αυτοί.

Ακόμη όμως κι αν αληθεύει ότι ανάμεσα στη ρίζα των Φιλισταίων υπήρχαν κάποιοι από την Κρήτη, που αναμίχθηκαν μαζί τους τότε με ποια λογικη αυτοί είναι ...Κρητικοί;

Μήπως θέλεις να βγάλουμε τους ινδούς Έλληνες επειδή υπήρξαν επιμειξίες επί Μ. Αλεξάνδρου; Μήπως προτιμάς, όταν ένας δημοσιογράφος κάνει ρεπορτάζ μπάσκετ, αντί να αναφέρει τους αθλητές ως αμερικανούς να λέει ότι παίζουμε με την αφρικανική ομάδα; Ή να ψάχνει το βιογραφικό του κάθε παίκτη και να βρει αν τυχόν πριν από 4 αιώνες ήλθε από την Αφρική η ρίζα του;

Αυτό είναι σκεπτικό που είναι το λιγότερο αστείο...

Όταν επιχειρηματολογείτε αφήστε τις ακρότητες και μένετε σε σοβαρά πλαίσια.

Επίσης, για να στηρίξεις τις απόψεις σου, δεν λαμβάνεις υπόψη:

- ούτε ότι η ΠΔ περιέχει την ιστορία των εβραίων ξεχωριστά από την θεόπνευστη θεολογία

- ούτε την ερμηνεία της Χριστιανικής Παράδοσης, η οποία αδιαφορεί παντελώς για οποιαδήποτε ερμηνεία συσχετίζεται έστω και με αντιπαθεια προς την Κρήτη. Στην πραγματικότητα, δεν βρήκα σχόλιο για την Κρήτη, παρά μόνο ότι ΔΕΝ αναφέρεται στην Κρήτη αλλά στα παράλια της Φοινίκης (Ο Θεοδώρητος και ο Κύριλλος τον 4ο αιώνα)

Επίσης, όπως είπα και στον "τυχερούλη" άντε μάθε τι γράφει το μασωριτικό και για ποιο λόγο αναφέρει "Κρήτη", αντί για την ερμηνεία του εβραϊκού "kerot" ή "Ceroth".

Σοβαρευτείτε επιτέλους. Θέλετε να γίνετε "απολογητές"; Τότε ψάξτε, μελετήστε, κουραστείτε.

Τέλος πάντων, εσείς βγαίνετε εκτεθιμένοι.

-Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

recto
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2007, 13:01:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους recto  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
και εσταί Κρήτη νομή ποιμνίων και μάνδρα προβάτων

Εδώ αναφέρεις το β' μέρος της ίδιας ανοησίας.

Η μετάφραση του μασωριτικού κειμένου από την Βιβλική Εταιρεία είναι, για το εδάφιο 6:

"θα γίνουν τα παράλια λιβάδια με πηγάδια για τους βοσκούς, και μαντριά για τα κοπάδια."

Δηλ. η περιοχή όπου κατοικούν οι Φιλισταίοι και όχι η Κρήτη.

Επίσης διάβασε και το μήνυμα που έγραψα στον έταιρο κολλητό.


ΥΓ

Θες να ερμηνεύεις, ταλαίπωρε, την ΠΔ και δεν ξέρεις τι είναι το μασωριτικό κείμενο;

Νομίζεις θα σου μάθω τι είναι;

Κάνεις λάθος. Και κρατάω την απορία που τόσο ανόητα μας δημοσίευσες, περί άγνοιας του μασωριτικού κειμένου και ευχαριστήθηκα πολύ που εκτέθηκες, και μας έδειξες τι σημαίνει φανατικός.

Τώρα, άντε μάθε τι είναι το μασωριτικό κείμενο, άντε μάθε τι είναι η μετάφραση των εβδομήκοντα, άντε μάθε ποια είναι η σχέση αυτών μεταξύ τους και τελικά, άντε χαιρέτα μας τον πλάτανο ερευνητή της πεντάρας και άσχετε (κατά δική σου ομολογία...)

-Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

recto
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2007, 13:38:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους recto  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
δηθεν λατρευαν αψυχα αγαλματα

Ο Ιουλιανός μιλάει για λατρεία των ειδώλων:

ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ, ΚΑΤΑ ΓΑΛΙΛΑΙΩΝ, 49a

"[…] oύτω γαρ αν φανείη, τις o κρείττων και τις άξιoς τoυ θεoύ μάλλoν, άρ o τoις ειδώλoις λελατρευκώς Πλάτων ή περί oυ φησιν ή γραφή […]"


" […] Γιατί κατ’ αυτόν τoν τρόπo μπoρεί να φανεί πoιoς είναι καλύτερoς και αντάξιoς τoυ Θεoύ, o Πλάτων άραγε πoυ είχε λατρέψει τα είδωλα ή εκείνoς στoν oπoίo η Γραφή αναφέρει […]"


quote:
παγανιστης

Κι αυτό ο Ιουλιανός το λέει:

ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ, Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ, ΤΟΜ. 4


ep. 79

σελ. 324

Quern, si nοbis οpitulati fuerint dii et deae οmnes et Musae et Fοrtuna, οstendemus infirmum et cοrruptοrem legum et ratiοnum et mysteriοrum paganοrum et deοrum infernοrwn [...]

σελ. 325 (μτφρ.):

Αν όλoι oι θεoί κι oι θεές, oι Μoύσες και η Τύχη με βoηθήσoυν, ελπίζω ν' απoδείξω πως [b]είναι αδύναμoς (εννoεί o Χριστός) και διαφθoρέας των νόμων και των εθίμων, των παγανιστικών μυστηρίων και των μυστηρίων τoυ Κάτω Κόσμoυ [...]


quote:
εχω αρχισει να πειθομαι και γω για αυτο που λεει ο φιλοσ Τυχερουλης οτι προκειται για λογαριασμο και οχι για καποιο ατομο.

Με τιμάει ιδιαίτερα που θεωρείτε ότι ομάδα αθρώπων και όχι μόνος μου γράφω όλα αυτά, το οποίο είναι και η μοναδιή πραγματικότητα.

Αυτό που κρύβεται πίσω από τις απαντήσεις αυτές είναι κάτι που δεν καταφέρατε να μάθετε από τις εύκολες αντιγραφές των αρχηγών σας:

Λέγεται σκληρή δουλειά και μελέτη και πάρα πολλά έξοδα για βιβλία.

όσο για τη "γλώσσα", αφήστε τα μαθήματα: Αυτή η κίνηση των "αρχαιολατρών του διαδικτύου" εκφράζεται από ακραία έως χυδαία, κινούμενη στις ακραίες γραμμές τις αποσπασματικής και παρερμηνευμένης ιστορίας.

Εγώ, εκτός από το να σας διδάσκω ιστορία, φροντίζω ταυτόχρονα να σας δείξω ότι η αρχαιολατρεία έχει τόσες τρύπες, που μοιάζει με σουρωτήρι.

Κανείς σας δεν μπορεί να αμυνθεί για τους ισοπεδωτικούς παγανιστικούς πολέμους επί χιλιετίες χιλιετιών, την υιοθέτηση δεκάδων δαιμονο-διαβόλο-τεράτων, και δεκάδων θεών που είναι χειρότεροι από τα δαιμονο-διαβολο-τέρατα και σε μεγάλους αριθμούς όχι μόνο σχέση με την Ελλάδα δεν έχουν αλλά είναι εισαγώμενοι και φορεμένοι καπέλο από όλα τα μέρη της ανατολής. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για μισαλλοδοξία όταν υπάρχει ο Αντίοχος ο Επιμανής, οι Ρωμαίοι παγανιστές, ο Ιουλιανός, οι παγανιστές του Διαφωτισμού και οι σφαγές του Σεπτέμβρη της Γαλλικής Επανάστασης και πολλοί άλλοι.

Και μόλις τελικά, με τη βοήθειά μου συνέλθουν κάποιοι από εσάς, μετά έρχεται η ώρα να καταλάβουν όλοι ότι το μόνο που υπάρχει είναι ιστορία ανθρώπων.

Και τότε πετάει στα σκουπίδια την "Εγκληματική ιστορία του Χριστιανισμού" όπως και τα βιβλία του Ρασσιά, και απελευθερώνεται, αφού έχει πια μάθει ότι, ακόμη κι αν μισεί τον Χριστιανισμό επειδή έχει πιστέψει ότι είναι "κακός", πως είναι δυνατόν να πιστεύει στον παγανισμό, όταν έχει αυτός να επιδείξει πολλαπλάσια εγκλήματα;

Οι πραγματικές μου απόψεις για τη διαμάχη με τον Χριστιανισμό, είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος, ότι δεν κινούνται σε αυτή την ακραία γραμμή την οποία επίτηδες παρουσιάζω εδώ, γιατί αν ήταν έτσι, δεν θα μελετούσα επιστημονικά συγγράμματα, αλλά θα διάβαζα μόνο φυλλάδια της ενορίας μου, όπως αντίστοιχα κάνετε εσείς, που διαβάζετε μόνο όσα γράφει ο κάθε Ρασσιάς.

-

Edited by - recto on 18/03/2007 13:40:51Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2007, 15:23:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
« Ωωωωχ, το μάτι μου...»


αυτό ήταν κραυγή φιλόλογου!!!
Κακώς αποδίδεται στο recto!!!!


quote:
«recto Ποια Κρήτη μωρέ. Ποια Κρήτη;»

αυτή την λεβεντογεννα.


quote:
«Η μετάφραση του μασωριτικού κειμένου από την Βιβλική Εταιρεία είναι, για το εδάφιο 6:
"θα γίνουν τα παράλια λιβάδια με πηγάδια για τους βοσκούς, και μαντριά για τα κοπάδια."»

Δείξε μου σε παρακαλώ χρησιμοποιώντας την γλώσσα και τους κανόνες της ,ή
έναν φιλόλογο,ή
έστω ένα λεξικό από τα τόσα που επικαλείσαι κατά καιρούς ,που να μεταφράζει το ‘εσται Κρήτη…’ σαν :

«θα γίνουν τα παράλια λιβάδια με πηγάδια για τους βοσκούς, και μαντριά για τα κοπάδια."» «η περιοχή όπου κατοικούν οι Φιλισταίοι και όχι η Κρήτη.»

καθοτι η ελληνική γλώσσα είναι ακριβής γλώσσα.


quote:
«Θες να ερμηνεύεις, ταλαίπωρε,»

εγώ να ερμηνεύσω εσύ να συγκαλύψεις

quote:
«την ΠΔ και δεν ξέρεις τι είναι το μασωριτικό κείμενο;»

δεν έχει καμία άξια να το πω εγώ ,θέλω να το ακούσω από εσένα….
Τόσα και τόσα μας ειπες,πες μας κάτι ακόμα!!!


quote:
«Νομίζεις θα σου μάθω τι είναι;»

ξερεις????
αν ξερεις το απαιτώ, και ξανά θέτω τα ερωτήματα

Μασοριτικο κείμενο?

Πότε γράφτηκε αυτό?

Ποια αναθεωρημένη έκδοση είναι αυτή?

συμμαχήσατε με τους "αιρετικούς"?

quote:
«μας έδειξες τι σημαίνει φανατικός.»


το ειδαν ολοι!


quote:
«χαιρέτα μας τον πλάτανο ερευνητή της πεντάρας και άσχετε(κατά δική σου ομολογία...»

φχαριστω για τα καλά σου λόγια!
Από τα χείλη σου αυτό είναι έπαινος!
Δεν ενοχλούμε!
ποτέ ομολόγησα ακριβώς την πεντάρα?

Το ίδιο παραμυθι,λενε,λενε,και όταν τελειώσουν τα επιχειρήματα ,αρχίζει η κατρακύλα και αρχίζει ένα σχετικό μπινελικι,και μετά ο λογαριασμός εξαφανίζεται…
Ησυχάζουν τα πράγματα λιγο,και μετά ενεργοποιείτε ένας άλλος χρηστής που είναι γραμμένος πριν 2-3 χρόνια και ξαναρχίζουν από την αρχή…..
-


------

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2007, 18:19:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
rectum
Επίσης, για να στηρίξεις τις απόψεις σου, δεν λαμβάνεις υπόψη:

- ούτε ότι η ΠΔ περιέχει την ιστορία των εβραίων ξεχωριστά από την θεόπνευστη θεολογία


Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πράγμα όπως "θεόπνευστη θεολογία". Ενα μάτσο ανοησίες για αφελείς υπάρχει.

Εγώ βασίζομαι στις επιστημονικές μελέτες, όχι στα μυθολογικά κείμενα των Εβραίων και των Χριστιανών για να στηρίξω επιστημονικές θέσεις.


quote:
rectum
ούτε την ερμηνεία της Χριστιανικής Παράδοσης, η οποία αδιαφορεί παντελώς για οποιαδήποτε ερμηνεία συσχετίζεται έστω και με αντιπαθεια προς την Κρήτη. Στην πραγματικότητα, δεν βρήκα σχόλιο για την Κρήτη, παρά μόνο ότι ΔΕΝ αναφέρεται στην Κρήτη αλλά στα παράλια της Φοινίκης

Επίσης για αρχαιολογικά θέματα (όπως αυτό των Φιλισταίων) στηρίζομαι στα ευρήματα της αρχαιολογίας και όχι στις ερμηνείες των μυθολογικών κατασκευασμάτων.

Και η αρχαιολογία λέει ότι οι Φιλισταίοι πέρασαν στην Παλαιστίνη γύρω στο 1200 παχχ από την Κρήτη όπου ζούσαν, δίνοντάς το όνομά τους στην περιοχή (Φιλιστίν) η οποία παραφράστηκε με τον καιρό σε Παλαιστίνη. Αυτό εξηγεί και το μίσος των Εβραίων για την Κρήτη, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τα μυθολογικά τους κείμενα.

Είμαι σίγουρος πάντως πως τόσο εσύ όσο και οι υπόλοιποι που χρησιμοποιείτε το σχετικό λογαριασμό έχεις μελετήσει το σχετικό άρθρο περί απολογητικής, του οποίου το τελευταίο βήμα στο οποίο φτάνει ο υποψήφιος απολογητής λέει: "Νιώσε άνετα με την παράνοιά σου".

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

recto
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2007, 21:09:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους recto  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
εσύ όσο και οι υπόλοιποι που χρησιμοποιείτε το σχετικό λογαριασμό

Το πόσο μειώνει αυτό που λές, εσένα και τους άλλους, το έχεις σκεφτεί, σε περίπτωση που είμαι πράγματι μόνο ένας;


quote:
Ενα μάτσο ανοησίες για αφελείς υπάρχει

Μα το ξέρω. Αφού διάβασα όσα γράφετε.

-Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αγνοών
Πλήρες Μέλος

Greenland
803 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2007, 11:16:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αγνοών  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
και η ειρωνεία πάει σύννεφο...

το ερώτημα παραμένει όμως

γιατί εδώ στην Ελλάδα να ασχολούμαστε με το τι έκαναν όλοι αυτοί
εκεί κάτω ? ο αβραάμ ? ο μωυσής ? η ραχήλ ?

από που ήλθαν όλοι αυτοί ?

τι μας νοιάζει εμάς για τη ζωή τους ?

ύστερα από τόσα χρόνια,γιατί να είμαστε ακόμη κολλημένοι
με όλα αυτά ?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

hendrix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


286 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2007, 13:15:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους hendrix  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
μα εισαι σιγουρος οτι μιλαει καθαρα και μονο για τους εβραιους η ΠΔ?

η εχει σχεση και με παλαιοτερες πηγες απο τις οποιες εχουν αντλησει και οι ελληνες?

οπως η Αιγυπτος ας πουμε?

ειστε σιγουροι και απολυτως βεβαιαοι πως ο χριστιανισμος ειναι εβραικης προελευσης και αρα απορριπτεος?

(και σαν ευρυτερη απαντηση: η ιστορια καθε λαου ειναι πηγη γνωσης για ολους τους ανθρωπους)

_________________________
The seething seas ceaseth
and twiceth the seething seas sufficeth us.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2007, 13:40:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στον ισχυρισμό περί ειδωλολατρίας των αρχαίων μας, οι σημερινοί αρχαιολάτρεις απαντούν πως οι αρχαίοι μας πρόγονοι δεν λάτρευαν το υλικό, το άγαλμα που αναπαριστούσε μια θεότητα, αλλά τη θεότητα την ίδια. Ξεχνούν βέβαια πως οι αρχαίοι μας είχαν θεοποιήσει άψυχα αντικείμενα και ζώα.

Πρόσφατα διάβασα πως στο Ιερό της Παφίας Αφροδίτης, οι παραστάσεις της Θεάς δεν ήταν ανθρωπόμορφες. Το σύμβολό της ήταν ένας κωνικός λίθος που βρέθηκε στο χώρο του ιερού, και σήμερα εκτίθεται στο Μουσείο Παλαίπαφου. Κατά τις μεγάλες γιορτές, τον ιερό αυτό λίθο άλειβαν με λάδι. Ο κυρίως βωμός, όπου επιτρέπονταν μόνο προσφορές θυμιάματος και πυρός, βρισκόταν στο ύπαιθρο, χωρίς να βρέχεται ποτέ από τη βροχή. Η ιερή πορνεία λέγεται ότι αποτελούσε μέρος των ιεροτελεστιών του ναού.

Βλέπουμε πως δεν υπήρχε περιορισμός για το συμβολισμό και αναπαράσταση των θεοτήτων και το αντικείμενο συμβολισμού αποκτούσε ιερή αξία και γινόταν "αντικείμενο" λατρείας και απόδοσης τιμών.
Πιστεύω, λοιπόν, πως η πιο πάνω αναφορά, έρχεται να προσθέσει ακόμη ένα αποδεικτικό στοιχείο περί ειδωλολατρίας.
Η αντίληψη ότι μέσα στο ίδιο το αντικείμενο που αναπαριστούσε τη θεότητα, κατοικούσε η ίδια η θεότητα, την αναφέρει και το περιοδικό Δαυλός.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πάνας
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
85 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2007, 00:42:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πάνας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πρόσφατα διάβασα πως στο Ιερό της Παφίας Αφροδίτης, οι παραστάσεις της Θεάς δεν ήταν ανθρωπόμορφες. Το σύμβολό της ήταν ένας κωνικός λίθος που βρέθηκε στο χώρο του ιερού, και σήμερα εκτίθεται στο Μουσείο Παλαίπαφου. Κατά τις μεγάλες γιορτές, τον ιερό αυτό λίθο άλειβαν με λάδι. Ο κυρίως βωμός, όπου επιτρέπονταν μόνο προσφορές θυμιάματος και πυρός, βρισκόταν στο ύπαιθρο, χωρίς να βρέχεται ποτέ από τη βροχή. Η ιερή πορνεία λέγεται ότι αποτελούσε μέρος των ιεροτελεστιών του ναού.


Μια χαρά μου φαίνεται. Βλέπεις κάτι κακό στην παραπάνω γιορτή;

Ενώ σήμερα 2.500 χρόνια μετά ο Χριστιανισμός κατακρίνει την ειδωλολατρεία.

Ανατριχιαστικά σκηνώματα Αγίων μέσα σε Εκκλησίες να προσκυνούνται απο πιστούς, άφθαρτα πτώματα που περιμένουν Αγιοποίηση, Εικόνες που κλαίνε, ανθίζουν, μυροβολούν, ματώνουν κτλ.

Το αποτέλεσμα;
Πλήθος πιστών να τρέχουν να προσκυνήσουν και να καταθέσουν τον οβολό τους υπερ αποπεράτωσης του εκάστοτε ιερού ναού που φιλοξενεί το θαύμα, και απέξω να στήνεται λαική αγορά.
Σκέτο πανηγύρι συμβαίνει δε έτσι και μας επισκεφτεί απο το εξωτερικό ή το Αγιο Ορος κάποιο ιερό αντικείμενο (Μέλη Αγίων, Εικόνες, Αγιο Ξύλο κτλ).

Εδώ θα μου πείτε, για λίγο άφησε το λαό του ο Μωυσής για να φερει τις 10 εντολές και αυτοι το γύρισαν παλι στις παλιές καλές συνήθειες(οργια,ειδωλολατρειες κτλ)παρόλα όσα πέρασαν.
Μετά απο 2000 χρόνια πόσο δύσκολο είναι να εκφυλιστεί και ο Χριστιανισμός;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Entropy
Νέο Μέλος

Greece
29 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2007, 02:25:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Entropy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητε φιλε ψηλε η μαγικη λεξη ειναι... "Το σύμβολό της ήταν ένας κωνικός λίθος"
Μην το βλεπεις απο την πλευρα του χριστιανου, και κοιταξε λιγακι τι σημασια ειχαν στην ελλαδα οι συμβολισμοι
Ε και για να λεμε την αληθεια αυτο που ειπες με το λαδι ειναι οτι ποιο χαζο...Θα αναρωτηθεις γιατι ισως...Κανε πολυ απλα μια βολτα μεχρι την εκκλησια της γειτονιας σου και δες αυτους που φιλανε τις εικονες και γωνατιζουν 'η δεν ξερω και γω τι αλλο κανουν. Ας μην μιλησω για το εμποριο κομποσκινιου και μινι-εικονιτσας (ειδανικη και για πορτοφολι) που συναγωνιζεται στα ισια τις εξαγωγες τισ Κολομβιας (μη λεμε σε τι )Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
αγνοών
Πλήρες Μέλος

Greenland
803 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2007, 11:18:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αγνοών  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
(τη στιγμή αυτή που γράφω από ίντερνετ καφέ,παίζει ένα καταπληκτικό τραγούδι που λέγεται thunder without rain και η μπάντα λέγεται
brainstorm - το τραγούδι είναι καινούριο και είναι ΓΑΜΑΤΟ - αν δεν το έχετε ακούσει,προσπαθήστε να το ακούσετε)

...........................................................


ναι ρε hendrix,δε διαφωνώ με την άποψή σου...

σίγουρα η μυθολογία κάθε λαού μπορεί να αποτελέσει πηγή γνώσης
για όλους μας...

αρκεί όμως να τη δούμε με σωστό μάτι και να μη μας γίνει ευαγγέλιο

θέλω να πω ότι εδώ στην Ελλάδα,ο κόσμος έχει διχαστεί και η αιτία είναι μία θρησκεία η οποία σίγουρα δεν έχει και τόσο ελληνικό χαρακτήρα...

αυτό νομίζω το βλέπεις κι εσύ

άλλωστε τα περισσότερα ονόματα στην Αγία Γραφή,είναι εβραικά,
οι τοποθεσίες εβραικές,τα ήθη και τα έθιμα εβραικά...

...κι εγώ ρωτώ ξανά...

κι εμάς τι μας νοιάζει ?
..................................................................

δεν δηλώνω αντίθετα δωδεκαθειστής ή άθεος ή εθνικός ή....

δηλώνω όμως άνθρωπος με ελληνική καταγωγή και γι'αυτό δείχνω ενδιαφέρον για τη μυθολογία του τόπου μου

αυτό δεν το βρίσκω κακό

κακό βρίσκω να συγκρίνω τη μυθολογία αυτή με τη μυθολογία άλλων λαών,
για να καταλήξω σε συμπεράσματα αρνητικά ή θετικά,
από τη στιγμή που δεν υπάρχει λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο

ο κάθε λαός με τη μυθολογία του

...................................................................

το πρόβλημα όμως είναι ότι η εκκλησία της Ελλάδας διεκδικεί ένα ρόλο για τον εαυτό της,ο οποίος δεν της αρμόζει καθόλου θα έλεγα

καλύτερα θα ήταν να ασχολούνταν με τους δικούς της πιστούς
-κανένα πρόβλημα μ'αυτό- και όχι με τους πιστούς άλλων θρησκείων

και να εξάγει και πορίσματα σχετικά με τα συμπεράσματά της γι αυτούς !
..........................................................
τι λες εσύ ?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2007, 23:28:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γιατί να το γυρνάμε αμέσως στη σύγκριση με το Χριστιανισμό;
Τι σχέση μπορεί να έχει η τιμή που αποδίδουν οι Χριστιανοί σε ένα λείψανο ενός Αγίου ή η ευλάβεια που δείχνουν εμπρός σε μια εικόνα που εικονίζει άτομα υπαρκτά, με αυτό που έκαναν οι πρόγονοί μας και θεωρούσαν ως εικόνα της θεάς έναν άψυχο λίθο;

Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα αν οι πρόγονοί μας έβλεπαν έναν θεό σε μια πέτρα σε ένα ζώο ή σε ένα καιρικό φαινόμενο.
Άσε που εγώ ως «Πατρώα Θρησκεία» δεν βλέπω μόνο τους δώδεκα θεούς, που πολλοί από τους οποίους είναι ξενόφερτοι (δεν με χαλάει όμως αυτό).
Και δεν καταλαβαίνω γιατί σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν πως αυτή και μόνο (το δωδεκάθεο) ήταν η θρησκεία των προγόνων μας; Δεν θα σχολιάσω, βέβαια, το γεγονός των πάμπολλων μνηστήρων αρχαιοθρήσκων που κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους για να μας πείσουν ότι αυτοί έχουν την καλύτερη πραμάτεια!

Δεν καταλαβαίνω, επίσης, τι πρόβλημα έχουν μερικοί με το αν οι πρόγονοί μας ήταν ειδωλολάτρες; Γιατί, σώνει και καλά, να προσπαθούμε να αλλοιώσουμε την πραγματικότητα; Μήπως οι δικοί μας να ήταν οι μόνοι ειδωλολάτρες της εποχής;
Όπως, σωστά, ανέφερε και ο Πάνας, και οι ίδιοι οι εβραίοι, ουκ ολίγες φορές, στρέφονταν προς τα είδωλα.
Πιστεύω πως δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε ως ταμπού την ειδωλολατρία κατά την αρχαιότητα.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 8 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy