ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας .
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 22
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
keraynos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2611 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2008, 19:56:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους keraynos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
-Γράψε και τους λόγους! έτσι στα καλά καθούμενα? Πάντως στο Ιερό δεν απαγορεύεται να μπαίνουν γυναίκες αυτό είναι μύθος.......γράψε λοιπόν το λόγο που δε μεταλαμβάνουν όταν έχουν εμμηνορυσία.

Ρώτα τον πνευματικό σου europaie2 αν δεν γνωρίζεις τους λόγους, εγώ ότι και να σου πω ακόμα και τα ίδια με τον πνευματικό σου δεν πρόκειται ούτε να τα προσέξεις και πολύ περισσότερο να τα δεχτείς.

Αλήθεια μήπως είναι μύθος ότι σε μας τις γυναίκες μας φοράτε κάτι πενταβρώμικα κουρέλια μόνο και μόνο αν φοράμε παντελόνι-άσχετα αν είναι φαρδύ και μονοκόμματο και δεν προκαλεί καθόλου- για να μπούμε σε μία Μονή(πχ Μετέωρα);Αυτό δεν μας εξευτελίζει ως οντότητες νομίζεις;
Δεν είναι υποβιβασμός του ατόμου, να του βάζεις το όποιο κουρελόπανο πάνω του και να τον καταντάς καρνάβαλο;
Η άλλη φόραγε κατακαλόκαιρο αμάνικο εκδρομή ήταν η γυναίκα πήγε και στα μετέωρα και της φορέσανε μπροστά στα μάτια μου φούστα και στον λαιμό για να μην φαίνονται οι γυμνοί της ώμοι.
Αυτό εσένα σου φαίνεται σεβασμός και ως προς το άτομο και ως προς τον χώρο;
Και μη μου πεις για μίνι και σορτσάκια δεν νομίζω καμιά γυναίκα να πήγαινε με όλα φόρα παρτίδα σε ένα τέτοιο χώρο, αυτά είναι δικαιολογίες. Αν πάει κάποια έτσι το πολύ πολύ να είναι τουρίστρια και όχι Ελληνίδα.

Η μήπως είναι μύθος ότι στις εκκλησίες της Φλώρινας πρέπει να μην φοράς κοντομάνικο αν είσαι γυναίκα φυσικά για καλοκαίρι μιλάω, για να μην φαίνεται πάλι το γυμνό χέρι,αλλά ζακέτα μακρυμάνικη και κουμπωμένη. Μήπως να βάλουμε και μπούργκα;
Φυσικά δεν περιμένω να συμφωνήσεις με τα λεγόμενά μου δεν τρέφω αυταπάτες.

Wolf
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2008, 19:57:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ψηλός:
«Οι "εραστές" της προ Χριστού εποχής, όσον αφορά τη θέση της γυναίκας, θα πρέπει να παραδεχθούν πως η γυναίκα, με την έλευση του Χριστιανισμού, βγήκε από το περιθώριο και τους γυναικονύτες.»

Η γυναίκα με την επικράτηση του χριστιανισμού χειροτέρεψε τη θέση της στην κοινωνία, και αυτό προκύπτει από πάμπολλες αναφορές.

Κατ αρχάς έπαψε να είναι Θεότητα, έπαψε να λατρεύεται. Καθόλου τυχαίο, εάν αναλογιστούμε ότι κανένας εκ των μαθητών του Ιησού δεν ήταν γυναίκα.

Ο συμβολισμός έχει ιδιαίτερη σημασία.

Πάμε και σε άλλους συσχετισμούς όμως.

Για να δούμε πώς αντιμετωπίζει η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ «ΣΚΕΥΟΣ»-ΓΥΝΑΙΚΑ.

Ας πιάσουμε τον ιδρυτή και συνάμα ΜΕΓΑ ΜΙΣΟΓΥΝΗ του δόγματος, τον Φαρισαίο Σαούλ: τι μας λέει λοιπόν για τον γάμο και την γυναίκα?

«Αλλά προς αποφυγήν της πορνείας, ο καθένας ας έχει την γυναίκα του και καθεμιά ας έχει τον δικό της άνδρα» Τι…γενναιοδωρία!

Αμ δε! Διότι: «Αυτό το λέγω κατά συγκατάβασιν, όχι ως επιταγήν» «Ώστε εκείνος που νυμφεύεται την παρθένον του καλά κάνει, και εκείνος που δεν την νυμφεύεται κάνει καλύτερα»! (Κορινθ.7,6-7 / 7,38 / )

Άραγε να αισθάνονται ηθική ανάταση οι γυναίκες από αυτά τα λόγια??

Για να δούμε όμως και πως ορίζει ο Θεός τα θέματα ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

«Και δεν εδημιουργήθηκε ο άνδρας δια την γυναίκα, αλλά η γυναίκα δια τον άνδρα. Δια τούτο πρέπει η γυναίκα να έχη επάνω είς την κεφαλήν της κάποιο σύμβολον ότι τελεί υπο εξουσίαν, και τούτο δια τους αγγέλους» (Κορινθ.Α’11-3,16)

Αλήθεια, ποια γυναίκα δεν αισθάνεται εξευτελισμένη από αυτά τα λόγια?

Ας μην κουράσουμε όμως με τα μηνύματα του Παύλου, διότι στο τέλος θα νομίζουμε ότι κατά λάθος δεν ζούμε στο Αφγανιστάν!

Απλά, ως… ρεφρέν μπορούμε να αφιερώσουμε ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ μία επιθυμία εκείνου του θρυλικού ιδρυτή: «Αναφορικώς προς εκείνα που μου εγράψατε, καλόν είναι είς τον άνθρωπο να μην έγγίζη γυναίκα»! (Κορινθ.Α’ 7,1-2)

Και ας προσέξουνε ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ τον σαφέστατο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ του μισογύνη Σαούλ: «…ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ»! Γιατί λοιπόν όχι «ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ»? Μήπως διότι απλά ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ?

Επίσης, προσπαθούνε ορισμένοι να συγκρίνουνε τον μισογυνισμό των ιουδαίων με την θέση της γυναίκας στον Ελληνικό πολιτισμό. (Να’ναι άραγε μόνο από άγνοια?)

Ας αναλογιστούμε μόνο για λίγο ότι οι μισοί Θεοί ήτανε γυναίκες, τις χιλιάδες Μούσες, Νύμφες, ηρωίδες, ποιήτριες, μουσικοσυνθέτριες, αθλήτριες και πολλά άλλα, και θα αντιληφθεί ο καθένας το ποια είναι η αλήθεια.

Και μία ερώτηση, μιας και κόπτονται πολλοί ότι η γυναίκα κατέχει «ιερή θέση» στον χριστιανισμό: γιατί ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στις γυναίκες να βουτήξουνε για τον σταυρό την ημέρα των Θεοφανείων? Λόγω…«ιεροσύνης» ή από «υπερβολική αγάπη του Κυρίου»? Λέω τώρα….

Να πιάσουμε μήπως κανέναν από τους περίφημους Πατέρες του χριστιανισμού? Για να δούμε.

Ο Κλήμης ο Αλεξανδρέας μας λέει σχετικά (Παιδαγωγός 2/33) «Μία γυναίκα, αν λάβουμε ύπ’όψιν ποια είναι η φύση της, πρέπει να αισχύνεται γι’αυτήν»!

Ας δούμε έναν ακόμα «φωτισμένο Πατέρα της ορθοδοξίας»:

«Τι είναι η γυναίκα? Ναυάγιο στην ξηρά, πηγή κακίας, δοχείο ακαθαρσίας, θανατηφόρα συνάντηση, ολίσθημα των ματιών, καταστροφή των ψυχών, λόγχη της καρδιάς, καταστροφή των νέων, σκήπτρο του Άδη, απόκρυφος πόθος. Τι είναι η γυναίκα? Διαβολή των αγίων, ανάπαυση των ματιών, παρηγοριά του Διαβόλου, απαρηγόρητος πόνος, καμίνι που σιγοκαίει, αθεράπευτη κακία, ξενοδοχείο των ασώτων, εργαστήριο των δαιμόνων.
Τι είναι η γυναίκα? Κακό φίλτρο, αδιάντροπο θηρίο, αχαλίνωτο στόμα, οδηγός σκοταδιού, πονηρή απόλαυση, ακόρεστη επιθυμία, πρόξενος αιώνιας κόλασης?!!!!

Το παραλήρημα που είχαμε την ευκαιρία να διαβάσουμε (έχει και συνέχεια!) προέρχεται από τον Πατέρα της Ορθοδοξίας Αναστάσιο Σιναϊτη, και αφορά το έργο του «Ερωτήσεις και αποκρίσεις» είς την ερώτηση «Πάς ό έμβλέψας γυναικί».

Για όσους δεν ξέρουν από γενετική, η σεξουαλική ένωση ωραίων γυναικών με υιούς του Θεού παράγει γίγαντες, Γενέσεως το ανάγνωσμα πρόσχωμεν ΣΤ΄: 2-7. Ωραίες γυναίκες με ωραία μαλλιά σκανδαλίζουν αγγέλους, Πρώτη προς Κορινθίους ΙΑ΄: 6-10.

Τι να πιάσουμε, και που να τελειώσουμε με λίγα λόγια……
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gretel
Πρώην Συνεργάτης

Aruba
3518 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2008, 20:49:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gretel  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
«Τι είναι η γυναίκα? Ναυάγιο στην ξηρά, πηγή κακίας, δοχείο ακαθαρσίας, θανατηφόρα συνάντηση, ολίσθημα των ματιών, καταστροφή των ψυχών, λόγχη της καρδιάς, καταστροφή των νέων, σκήπτρο του Άδη, απόκρυφος πόθος. Τι είναι η γυναίκα? Διαβολή των αγίων, ανάπαυση των ματιών, παρηγοριά του Διαβόλου, απαρηγόρητος πόνος, καμίνι που σιγοκαίει, αθεράπευτη κακία, ξενοδοχείο των ασώτων, εργαστήριο των δαιμόνων.
Τι είναι η γυναίκα? Κακό φίλτρο, αδιάντροπο θηρίο, αχαλίνωτο στόμα, οδηγός σκοταδιού, πονηρή απόλαυση, ακόρεστη επιθυμία, πρόξενος αιώνιας κόλασης?!!!!

Το παραλήρημα που είχαμε την ευκαιρία να διαβάσουμε (έχει και συνέχεια!) προέρχεται από τον Πατέρα της Ορθοδοξίας Αναστάσιο Σιναϊτη, και αφορά το έργο του «Ερωτήσεις και αποκρίσεις» είς την ερώτηση «Πάς ό έμβλέψας γυναικί».Πέρα από δοχείο έχω αρχίσει να νιώθω κάπως έτσι:


"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2008, 20:59:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Ψηλέ, απορώ μ’ αυτές τις ερωτήσεις και τον παραλληλισμό που κάνεις. Μερικές φορές, μ’ αφήνεις, άναυδο.

Σε τόσα τοπικς έχεις γράψει ότι η γυναίκα... αναβαθμίστηκε απ’ τον χριστιανισμό, χωρίς προφανώς να παίρνεις υπ’ όψιν τις απόψεις των «πατέρων» οι οποίες σαφώς, δεν απηχούν κάτι τέτοιο.

Κάπου, αν θυμάμαι καλά εσύ είχες γράψει, για την παναγία χρησιμοποιώντας την σαν παράδειγμα για τους ισχυρισμούς σου.

Όμως ο οποιοσδήποτε ενημερωμένος, σχετικά με τις απόψεις των «αγίων πατέρων», έχει δικαίωμα να σκεφθεί, ότι αναγκαστικά βάλανε μια γυναίκα να γεννήσει το χριστό, μόνο και μόνο επειδή είναι αδύνατο να γίνει διαφορετικά.

Θα ήταν μεγάλο κάρφωμα, δε νομίζεις;


quote:
Αγαπητή gretel, θα παρουσιαζόσουνα ποτέ με ακάθαρτα ρούχα ενώπιον του αγαπημένου σου που θέλεις να κατακτήσεις;

Αν σε καλούσε ο εργοδότης σου να συναντηθείτε, θα πήγαινες ποτέ να παρουσιαστείς ενώπιόν του με ακάθαρτα ρούχα;

Αν ήσουν καλεσμένη σε μια γιορτή, θα παρουσιαζόσουνα ποτέ με ακάθαρτα ρούχα;


Τα παραπάνω που λες, τα θεωρώ, τουλάχιστον, άσχετα και ατυχή, διότι δεν μπορώ να βρω λόγο να πάει κάποια γυναίκα σε χώρο που υποτίθεται ότι επικοινωνεί με το θεό και αυτός να κολλήσει στο τι φοράει και όχι στην ουσία του πράγματος.

Ούτε η Λαμπίρη να είταν...

Για μένα αυτό το σκεπτικό αρμόζει σε μεσημεριανή εκπομπή της τηλεόρασης και όχι στην «εξ’ αποκαλύψεως» θρησκεία και στους «αντιπροσώπους» της στη γη.

Άλλωστε, ούτε για γκόμενο πάει, ούτε για αύξηση, ούτε σε δεξίωση.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2008, 21:18:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καθόλου άσχημα, θα έλεγα. Μα καθόλου άσχημα...

Μεταξύ μας, ανάμεσα στο να φοράς μπούργκα και σ'αυτό, προτιμώ αυτό

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

keraynos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2611 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2008, 21:47:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους keraynos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ααα όλα κι' όλα εγώ με την πρώτη μοιάζω πάντως gretel....

....Στο σκουλαρίκι

Wolf
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
gretel
Πρώην Συνεργάτης

Aruba
3518 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2008, 22:24:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gretel  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Καθόλου άσχημα, θα έλεγα. Μα καθόλου άσχημα...

Μεταξύ μας, ανάμεσα στο να φοράς μπούργκα και σ'αυτό, προτιμώ αυτό

macedon


Aκούσω και άλλα τέτοια θα αρχίσω να ντύνομαι σαν την τελευταία γιατί ως γνωστόν είμαι και ξανθιά.


"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2008, 23:14:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Schwabe:
Όταν λες για παράδειγμα ότι ο Θεός ενσαρκώνεται στο πρόσωπο του Ιησού, τότε ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΔΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, και επίσης θα πρέπει να αναφέρεις ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΙΑ ΤΗΣ Π.Δ. ΜΙΛΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ.
Υπάρχουνε και πάρα πολλά άλλα θέματα θεολογικής σημασίας, ωστόσο σου αναφέρω δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα ώστε να αντιληφθείς πόσο έωλα και ανεδαφικά είναι τα όσα λες όταν δεν τα τεκμηριώνεις με στοιχεία.Και φυσικά, ουδέποτε τα τεκμηριώνεις!


-Γιατί και που τα γράφω τα εδάφια τα διαβάζεις?....... ή δεν τα γνωρίζεις? ή νομίζεις ότι τα γράφω για να τα διαβάζεις εσύ?
-Άλλο ένα: σε ερώτηση των Ιουδαίων! όπως ακριβώς εσύ!..κατά Ιωάννη κεφ.ι' στοιχ.25<<...απέκρίθη αυτοίς ο Ιησούς. ειπόν υμίν, και ου πιστεύεται τα έργα α εγώ ποιώ εν τω ονόματι του πατρός μου, ταύτα μαρτυρεί περί εμού!>>
....κατά Ματθαίου κεφ. κβ' στοιχ. 32..<<....εγώ ειμί ο Θεός Αβραάμ και Θεός Ισαάκ και ο Θεός Ιακώβ, ούκ έστιν ο Θεός νεκρών αλλά ζώντων.>.

-Βρε μπας κι έχεις εσύ συγκένεια τελικά με τους Ιουδαίους? και μας το κρύβεις!
quote:
gretel: ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ.
ΤΟ ΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟ ΞΕΡΩ.
ΤΟ ΟΤΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΤΕΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΓΥΝΗΔΕΣ ΤΟ ΞΕΡΩ ΕΠΙΣΗΣ.
ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑΝ ΤΩΝ ΔΙΔΑΧΩΝ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.


- Αφού τα έχεις ξεχωρίσει τι σε απασχολεί η άποψη του Παύλου?
-Και αφού ξέρεις τη θέση του ΙΗΣΟΎ πως μπερδεύεις τις διδαχές του με οτιδήποτε άλλο? Που είδες εσύ η Ορθοδοξία να είναι κατά της γυναίακας?
quote:
keraynos:Ρώτα τον πνευματικό σου europaie2 αν δεν γνωρίζεις τους λόγους, εγώ ότι και να σου πω ακόμα και τα ίδια με τον πνευματικό σου δεν πρόκειται ούτε να τα προσέξεις και πολύ περισσότερο να τα δεχτείς.

-Για πες! και άσε τον πενευματικό μου!
quote:
Αλήθεια μήπως είναι μύθος ότι σε μας τις γυναίκες μας φοράτε κάτι πενταβρώμικα κουρέλια μόνο και μόνο αν φοράμε παντελόνι-άσχετα αν είναι φαρδύ και μονοκόμματο και δεν προκαλεί καθόλου- για να μπούμε σε μία Μονή(πχ Μετέωρα);Αυτό δεν μας εξευτελίζει ως οντότητες νομίζεις;
Δεν είναι υποβιβασμός του ατόμου, να του βάζεις το όποιο κουρελόπανο πάνω του και να τον καταντάς καρνάβαλο;

-Αλήθεια σου φόρεσα εγώ κανά πενταβρώμκο κουρέλι και δεν το πήρα χαμπάρι?
-Γιατί μπερδεύεις τα μοναστήρια με τις διδαχές του Ιησού? Εγώ σα Χριστιανός τη διδασκαλία του έχω ως πρότυπο και όχι το τι κάνουν τα μοναστήρια!
quote:
Schwabe:Κατ αρχάς έπαψε να είναι Θεότητα, έπαψε να λατρεύεται. Καθόλου τυχαίο, εάν αναλογιστούμε ότι κανένας εκ των μαθητών του Ιησού δεν ήταν γυναίκα.

-Ήμαρτον οι περισσότερες εκκλησίες και γιορτές είναι αφιερομένες στη Χάρη της! Συνέχισε....με διευκολύνεις!
quote:
Για να δούμε πώς αντιμετωπίζει η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ «ΣΚΕΥΟΣ»-ΓΥΝΑΙΚΑ.
Ας πιάσουμε τον ιδρυτή και συνάμα ΜΕΓΑ ΜΙΣΟΓΥΝΗ του δόγματος, τον Φαρισαίο Σαούλ: τι μας λέει λοιπόν για τον γάμο και την γυναίκα?
«Αλλά προς αποφυγήν της πορνείας, ο καθένας ας έχει την γυναίκα του και καθεμιά ας έχει τον δικό της άνδρα» Τι…γενναιοδωρία!
Αμ δε! Διότι: «Αυτό το λέγω κατά συγκατάβασιν, όχι ως επιταγήν» «Ώστε εκείνος που νυμφεύεται την παρθένον του καλά κάνει, και εκείνος που δεν την νυμφεύεται κάνει καλύτερα»! (Κορινθ.7,6-7 / 7,38 / )
Άραγε να αισθάνονται ηθική ανάταση οι γυναίκες από αυτά τα λόγια??
Για να δούμε όμως και πως ορίζει ο Θεός τα θέματα ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
«Και δεν εδημιουργήθηκε ο άνδρας δια την γυναίκα, αλλά η γυναίκα δια τον άνδρα. Δια τούτο πρέπει η γυναίκα να έχη επάνω είς την κεφαλήν της κάποιο σύμβολον ότι τελεί υπο εξουσίαν, και τούτο δια τους αγγέλους» (Κορινθ.Α’11-3,16)
Αλήθεια, ποια γυναίκα δεν αισθάνεται εξευτελισμένη από αυτά τα λόγια?


-Για να διαβάσουν και όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμη τι είπε ο Ιησούς για το θέμα, γιατί ο Schwabe γνωρίζει. Όπως γνώριζε κι ότι ο Ιησούς έκανε περιτομή σε ηλικία 8 ημερών! όπως γνωρίζει ότι τόσο ο Λουκάς όσο κι ο Ματθαίος αλλά και ο Μάρκος αναφέρουν στα εδάφιά τους την εντολή του Ιησού να πορευτούν άπαντα τα έθνη! Γνωρίζει κι ότι όταν ο Ιησούς απαγόρευσε στους μαθητές του να περάσουν από τη χώρα των Σαμαρητών ήταν στην αρχή όταν τους είχε δώσει την εξουσία να διδάσκουν και να κανουν θαύμτα πολύ πριν την Σταύρωσή του.
-Για να δούμε λοιπόν πόσο ο Κύριος εξευτέλισε τη γυναίκα!....κατά Μαρκου κεφ.ι' στοιχ.6-7.<<...από δε αρχής κτίσεως άρσεν και θύλη εποίησεν αυτούς ο Θεός. ένεκεν τούτου καταλείψει άνθρωπος τον πατέρα αυτού και την μητέρα, και προσκολληθήσεται προς την γυναίκα αυτού,και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν .>>
-

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4897 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2008, 23:35:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ψηλός
Οι "εραστές" της προ Χριστού εποχής, όσον αφορά τη θέση της γυναίκας, θα πρέπει να παραδεχθούν πως η γυναίκα, με την έλευση του Χριστιανισμού, βγήκε από το περιθώριο και τους γυναικονύτες.

Η γυναίκα έπαψε να αποτελεί είτε μόνο αντικείμενο ηδονής, είτε μόνο "τεκνομηχανή" και έλαβε τη θέση της στο πλευρό του ανδρόςΑυτά Ψηλέ , να τα λες όταν απευθύνεσαι σε ανιστόρητους ή φανατικούς .
Το ότι η γυναίκα βγήκε από το περιθώριο και τους γυναικονίτες και έπαψε να αποτελεί τεκνομηχανή και πήρε τη θέση της στο πλευρό του άνδρα , δεν το οφείλει στις διδαχές των πατέρων της Χριστιανικής θρησκείας , ούτε στη μεγαλοψυχία του ιερατείου , αλλά στους αγώνες της ενάντια στο κοινωνικοθρησκευτικό κατεστημένο το οποίο την ήθελε αντικείμενο εκμετάλλευσης και κεύος ηδονής .

Μια ματιά σε κάτι αναμαλιάρες και τσεμπεροφόρες παλαιοημερολογήτισσες θεούσες , οι οποίες τηρούν κατά γράμμα τις εντολές των πατέρων θα σε πείση για το πως θα ήταν σήμερα οι γυναίκες , αν δεν επαναστατούσαν και δεν τους έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους .

quote:
Ψηλός Δεν είναι τυχαίο πως, σήμερα, σε μη χριστιανικές χώρες, η γυναίκα συνεχίζει, ακόμη και σήμερα, να ζει σε καθεστώς ανισοτήτων ή/και υπό άθλιες συνθήκες.
Πολλές φορές, για παράδειγμα, η αξία της ισούται με πέντε βόδια και τρεις κατσίκες, τα οποία είτε καταβάλλονται, είτε ζητούνται για να "παραχωρηθεί το εμπόρευμα".
Φυσικά και όχι Ψηλέ . Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους , πρώτον στις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες πού επικρατούν στις υπανάπτυκτες περιοχές τις οποίες παίρνεις σαν παράδειγμα , και δεύτερον στην κατά γράμμα τήρηση των επιταγών του κορανίου στις περιοχές όπως η Σαουδική Αραβία που επικρατεί η πιστή εφαρμογή της «Σάρια» , οι επιταγές της οποίας δεν διαφέρουν και κατά πολύ από την διασκαλία των πατέρων του Χριστιανισμού που υπερασπίζεσαι .
Στις μουσουλμανικές χώρες όμως της Μεσογείου που δεν υπάρχει αυτός ο φανατισμός , όπως Αλγερία , Αίγυπτος κλπ η γυναίκα έχει ισότιμη θέση στην κοινωνία .
Συμπέρασμα όσο μακρύτερα από τον Ιουδαϊσμό και τις παραφυάδες του , Χριστιανισμό και Ισλάμ , τόσο καλύτερα για όλους . Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4897 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2008, 00:06:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
gretel
Αλήθεια μήπως είναι μύθος ότι σε μας τις γυναίκες μας φοράτε κάτι πενταβρώμικα κουρέλια μόνο και μόνο αν φοράμε παντελόνι-άσχετα αν είναι φαρδύ και μονοκόμματο και δεν προκαλεί καθόλου- για να μπούμε σε μία Μονή(πχ Μετέωρα);Αυτό δεν μας εξευτελίζει ως οντότητες νομίζεις;
Δεν είναι υποβιβασμός του ατόμου, να του βάζεις το όποιο κουρελόπανο πάνω του και να τον καταντάς καρνάβαλο;

Kάποτε φίλη gretel , Αυγουστιάτικα με το θερμόμετρο να φλερτάρει με τους 40ο βαθμούς , βρέθηκα με την σύζυγό και τα παιδιά μου στα Μετέωρα .
Όπως ήταν φυσικό , όλοι μας ήμαστε ντυμένοι ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες . Σε μερικά μοναστήρια που επισκεφθήκαμε , η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με την αμφίεσή μας , σε άλλα όμως γυναικεία ως επί το πολείστον τέθηκε θέμα (ευπρεπούς) αμφιέσεως και μας υποχρέωσαν να φορέσουμε αυτά τα πανάθλια κουρέλια πάνω από τα ρούχα μας .

Φόρεσα λοιπόν και γώ μια μακριά φούστα με λάστιχο πάνω από το σορτσάκι μου και έτσι ευπρεπώς ενδεδυμένος με τα τριχωτά πόδια να εξέχουν κάτω από την φούστα σύμφωνα με τα Χριστιανικά πρότυπα και ιδεώδη , έγινα δεκτός εντός της μονής .
Ειλικρινά δεν ένοιωσα καθόλου μειωμένος . Το τι γέλια κάναμε και τι πλάκα σπάσαμε όταν βγήκαμε από την μονή , γιατί μεσα κρατιώμαστε να μη γελάσουμε κάτω από τα βλοσυρά βλεμματα των μοναχών , δεν περιγράφεται .
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2008, 00:33:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
gretel
Aκούσω και άλλα τέτοια θα αρχίσω να ντύνομαι σαν την τελευταία γιατί ως γνωστόν είμαι και ξανθιά.

Ε...χμμμ... και γω την τελευταία είχα υπόψη μου.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2008, 00:40:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μια ματιά σε κάτι αναμαλιάρες και τσεμπεροφόρες παλαιοημερολογήτισσες θεούσες , οι οποίες τηρούν κατά γράμμα τις εντολές των πατέρων θα σε πείση για το πως θα ήταν σήμερα οι γυναίκες , αν δεν επαναστατούσαν και δεν τους έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους .

-Του Ιησού δηλαδή δε σε πείθει! .<<...από δε αρχής κτίσεως άρσεν και θύλη εποίησεν αυτούς ο Θεός. ένεκεν τούτου καταλείψει άνθρωπος τον πατέρα αυτού και την μητέρα, και προσκολληθήσεται προς την γυναίκα αυτού,και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν . ώστε ουκέτι εισί δίο αλλά μία σαρξ.>>
....και για το σεβασμό πάλι στη γυναίκα..<<...και λέγεις αυτοίς, ος αν απολύση την γυναίκα αυτού και γαμήση άλλην, μοιχάται επ' αυτήν.>>
-Ψιλά γράμματα όμως τον Ιησού θα ακούσουμε ή τις καλόγριες?


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2008, 01:08:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Gretel - Aκούσω και άλλα τέτοια θα αρχίσω να ντύνομαι σαν την τελευταία γιατί ως γνωστόν είμαι και ξανθιά

Χχχμμμμμμ….


Πρέπει να αναφέρουμε ότι η πρώτη ( θρησκεία) που δημιουργήθηκε στην προϊστορία ήταν αυτή της Μητέρας θεάς (Γη) .

Για αυτό και κάθε ιερό ήταν μέσα στην γη (μήτρα) .

Το θηλυκό (γη) είχε/έχει την ικανότητα να κουβαλάει μέσα του την ζωή, να την φανερώνει και να την μεγαλώνει, αλλά και να την παίρνει πάλι πίσω, ένας τέλειος κύκλος που συμβολίζει τελειότητα και μια αιώνια επανάληψη .
Για αυτό το λόγο το θηλυκό θεωρούταν ως μια ιερή/γόνιμη μορφή που το συναντάμε ακόμα και μέχρι σήμερα σε σύμβολα και αγαλματίδια .

Συνήθως μέσα στην μυθολογία την συναντάμε με τρεις συμβολισμούς (μορφές) ως Μητέρα, ως Παρθένο και ως Γριά - και ανάλογα με τη μορφή που έχει συμβολίζει την γονιμότητα, τη αγνότητα, τη σοφία..

Βέβαια από ένα σημείο και μετά αυτά αλλάξανε .

Η Εύα δημιουργήθηκε "δεύτερη" από το πλευρό του Αδάμ και έγινε η αιτία της πτώσης του ανθρώπου και η πρώτη αμαρτωλή στην εβραϊκή ιστορία .
Αν και η πρώτη αμαρτωλή στην Εβραϊκή ιστορία είναι η Λίλιθ, που θεωρείται «κακή» από τους πατέρες γιατί ήθελε να είναι ανεξάρτητη και δεν δέχθηκε να υποτάσσεται στον άνδρα της Αδάμ .
Μετά έχουμε την Μαρία την Μαγδαληνή, την γνωστή πόρνη για κάποιους, που και μόνο που ακούγεται ότι ίσως υπήρχε μια ιδιαίτερη σχέση με τον Ιησού γίνεται χαμός, λες και ο έρωτας (αγάπη) ήταν η μεγαλύτερη αμαρτία ….

Αχ γυναίκες είστε η πηγή κάθε κακού, η αιτία του προπατορικού αμαρτήματος και εξαιτίας σας ο άνθρωπος απέχει από τον παράδεισο και τιμωρείται σκληρά…

Α, και κάτι που ξέχασα .
Πως σας φαίνεται και η θεωρία που υπήρχε/υπάρχει, ότι ο (Θεός) όπως και να τον νοιώθει ο καθένας είναι εξίσου και "θηλυκό" και "αρσενικό".


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2008, 02:13:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Gretel

quote:
Aκούσω και άλλα τέτοια θα αρχίσω να ντύνομαι σαν την τελευταία γιατί ως γνωστόν είμαι και ξανθιά.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2008, 02:26:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ψηλός

quote:
Αγαπητή gretel, θα παρουσιαζόσουνα ποτέ με ακάθαρτα ρούχα ενώπιον του αγαπημένου σου που θέλεις να κατακτήσεις;

Αν σε καλούσε ο εργοδότης σου να συναντηθείτε, θα πήγαινες ποτέ να παρουσιαστείς ενώπιόν του με ακάθαρτα ρούχα;

Αν ήσουν καλεσμένη σε μια γιορτή, θα παρουσιαζόσουνα ποτέ με ακάθαρτα ρούχα;


Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα τίποτε. Θα μπορούσες να το εξηγήσεις λίγο παραπάνω?

ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ.

ΤΟ ΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟ ΞΕΡΩ.

ΤΟ ΟΤΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΤΕΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΓΥΝΗΔΕΣ ΤΟ ΞΕΡΩ ΕΠΙΣΗΣ.

ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑΝ ΤΩΝ ΔΙΔΑΧΩΝ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.Γιατί δεν μου απαντάς σε αυτά που σε ρωτώ;
Μήπως δεν έγιναν κατανοητές οι ερωτήσεις μου;

Ούτε ο Απόστολος Παύλος είναι μισογύνης, ούτε και οι Άγιοι Πατέρες. Μέσα από τις διδαχές των Πατέρων η γυναίκα παρουσιάζεται ως ισότιμη του ανδρός και δεν έχει την αξία ενός αντικειμένου ικανοποίησης του πόθου και του πάθους, όπως προβάλλεται σήμερα.
Η γυναίκα πρέπει να ψάξει να βρει ξανά ποιος είναι ο ρόλος και η αξία της στην κοινωνία, στην οικογένεια, στον επαγγελματικό χώρο, στο πλευρό του άνδρα της, ......... και να σταματήσει να αισθάνεται, ανάλογα με το τι τη συμφέρει, θύμα ή θύτης.

Οι Άγιοι Πατέρες θέτουν κάποιους κανόνες και πρότυπα συμπεριφοράς γι άνδρες και γυναίκες. Είναι προτιμότερο αυτό παρά το αλαλούμ της σημερινής κοινωνίας, όπου η γυναίκα έχει καταντήσει είδος προς εκμετάλλευση. Και μάνα, και ερωμένη, και νοικοκυρά και εργαζόμενη και απ’ όλα, και να την κοροϊδεύουν και από πάνω πως τώρα πια έχει κερδίσει την «ισότητα». Ποια ισότητα;

***Αν θες απάντησέ μου σε αυτά που σε ρώτησα.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gretel
Πρώην Συνεργάτης

Aruba
3518 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2008, 02:43:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gretel  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΨΗΛΟΣ said:

quote:
Ούτε ο Απόστολος Παύλος είναι μισογύνης, ούτε και οι Άγιοι Πατέρες. Μέσα από τις διδαχές των Πατέρων η γυναίκα παρουσιάζεται ως ισότιμη του ανδρός και δεν έχει την αξία ενός αντικειμένου ικανοποίησης του πόθου και του πάθους, όπως προβάλλεται σήμερα.
Η γυναίκα πρέπει να ψάξει να βρει ξανά ποιος είναι ο ρόλος και η αξία της στην κοινωνία, στην οικογένεια, στον επαγγελματικό χώρο, στο πλευρό του άνδρα της, ......... και να σταματήσει να αισθάνεται, ανάλογα με το τι τη συμφέρει, θύμα ή θύτης.

Οι Άγιοι Πατέρες θέτουν κάποιους κανόνες και πρότυπα συμπεριφοράς γι άνδρες και γυναίκες. Είναι προτιμότερο αυτό παρά το αλαλούμ της σημερινής κοινωνίας, όπου η γυναίκα έχει καταντήσει είδος προς εκμετάλλευση. Και μάνα, και ερωμένη, και νοικοκυρά και εργαζόμενη και απ’ όλα, και να την κοροϊδεύουν και από πάνω πως τώρα πια έχει κερδίσει την «ισότητα». Ποια ισότητα;

***Αν θες απάντησέ μου σε αυτά που σε ρώτησα.


ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΣΟΒΑΡΑ.
ΠΟΙΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ? ΤΙ ΕΤΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΠΑΜΕ? 2008 ? ΑΠΟ ΠΟΤΕ ? ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΚΑΤΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ?

ΑΠΟΡΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!

ποιοί άγιοι πατέρες? Αμα λες ότι ο Απόστολος Παύλος δεν ήταν μισογύνης προδίδεις αρχικά την ιδεολογία του ιδρυτή της θρησκείας αυτής που διασύρθηκε όσο καμία άλλη από τους οπαδούς της που διέλυσαν το σύμπαν δηλαδή και στο όνομα του πιο ειρηνιστή κάνανε τα εγκλήματα της αρκούδας -από ινδιάνους μέχρι Υπατία και ιερα εξέταση- μη τον ξεφτυλίζετε τόσο ΕΛΕΟΣ.

Τελικά οι μεγαλύτεροι εχθροί του Χριστού είναι οι Χριστιανοί.


Σε ποιό σημείο μίλησε ο Ιησούς για ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ?


Μίλησε για την θέση της γυναίκας?

Είπε κάτι τέτοιο?

"Και μάνα, και ερωμένη, και νοικοκυρά και εργαζόμενη και απ’ όλα, και να την κοροϊδεύουν και από πάνω πως τώρα πια έχει κερδίσει την «ισότητα». Ποια ισότητα;"

ΚΟΨΕ ΡΑΨΕ ΚΟΨΕ ΡΑΨΕ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΟΛΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ


Το ίδιο κάνανε και οι μουσουλμάνοι και τις ευνουχίζουν ακόμα.!!!"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
gretel
Πρώην Συνεργάτης

Aruba
3518 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2008, 02:51:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gretel  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ούτε ο Απόστολος Παύλος είναι μισογύνης, ούτε και οι Άγιοι Πατέρες. Μέσα από τις διδαχές των Πατέρων η γυναίκα παρουσιάζεται ως ισότιμη του ανδρός και δεν έχει την αξία ενός αντικειμένου ικανοποίησης του πόθου και του πάθους, όπως προβάλλεται σήμερα.


Αυτό είναι το καλύτερο ανέκδοτο των τελευταίων 2008 χρόνων.


Και κατα Ευρωπαίο 2 ψηφιακή υπογραφή θα έβαζα:

Καημένε ΙΗΣΟΥ γαϊτανάκι σε κάνανε οι πιστοί σου. Τί άλλο σε περιμένει άμα δεν σε καταλαβαίνουν ούτε αυτοί?


"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2008, 10:16:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή gretel,
Βλέπω πως προτιμάς την πεπατημένη οδό και δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να αναμασάς και εσύ τις στερεότυπες "κατηγορίες" με το να λες ένα σωρό πράγματα, αλλά στην ουσία χωρίς να λες κάτι συγκεκριμένο.

Βλέποντας την περίπτωση Ζαχόπουλου και όλες τις άλλες περιπτώσεις σαν και αυτή, φανερές ή άγνωστες στο ευρύ κοινό, αλλά και όλη την κατάντια τριγύρω μου, ναι, έχεις δίκιο, είμαστε στο 2008.

Μιλάς για Χριστιανισμό, αλλά έχω την εντύπωση πως το μόνο που έχεις κάνει εσύ, είναι ό, τι έχουν κάνει και οι υπόλοιποι χριστιανομάχοι.
Μια πρόταση από εδώ, μια λέξη από εκεί, μια παράγραφο παραπέρα ……., τα δένουμε μαζί, τα βάζουμε και λίγο αλατάκι και έτοιμη η συνταγή.

2000 χρόνια τώρα ο Χριστιανισμός, με καλούς και "κακούς" Χριστιανούς αντέχει, και συνεχίζει να υπάρχει στον πλανήτη ετούτο. Λες να είναι τυχαίο;

Για την κατάντια της γυναίκας σήμερα και για τη σχέση της με τον άνδρα της, με το παιδί της, με τον εργοδότη της, …….., δεν φταίει ο Χριστιανισμός. Φταίνε κάτι ψευτοϊδεολόγοι της δεκάρας, που περιφέρονται παντού, και επηρεάζουν την κοινωνία.


Ο Χριστιανισμός διδάσκει την αγάπη, την ανεκτικότητα και αγκαλιάζει όλα τα τέκνα το Θεού.
Οι δικές σας ιδέες σκοτώνουν αγέννητα μωρά και μας μιλάτε για έτος 2008;
Θυσιάζετε την ανθρώπινη ζωή στο βωμό της ηδονής. Για να καλύψετε το έγκλημα, βιάζετε την επιστήμη να σας δώσει άφεση αμαρτιών.
Δημιουργείτε και διαλύετε οικογένειες εντός λίγων ωρών ή και ημερών.
Οι δικές σας ιδέες έχουν δώσει στην γυναίκα τόση αξία, όση μπορεί να κερδίσει ως αντικείμενο πόθου και τίποτα παραπάνω.
Έχετε τρελάνει όλα τα νεαρά κορίτσια. Παρουσιάζετε τη ζωή λες και είναι το σίριαλ "τόλμη και γοητεία". Δεν υπάρχει διαφήμιση στην τηλεόραση που να μην υπάρχει και μια γυναίκα που να μην δείχνει μπούτι, βυζί ή κωλαράκο.


Να το χαίρεστε το έτος 2008 σας!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2008, 14:47:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ψηλέ, μη λες ότι αναμασάει άλλος, διότι εσύ με αυτά που γράφεις (τα χιλιοειπωμένα), θέλεις να προκαλέσεις κύκλους στη συζήτηση, επειδή δεν έχεις "φρέσκο" λόγο.

Αλλιώς προς τι αυτό;

quote:
Ο Χριστιανισμός διδάσκει την αγάπη, την ανεκτικότητα και αγκαλιάζει όλα τα τέκνα το Θεού.

Και μάλιστα για πολλοστή φορά...

Προφανώς θέλεις κάποιος να σου απαντήσει, ότι οι χριστιανοί είναι αυτοί, που από αγάπη προς τον πλησίον, κατέσφαξαν εκατομμύρια αθώους,
να απαντήσεις εσύ, ότι οι χριστιανοί διώχθηκαν και πάει λέγοντας... για άλλη μια φορά.

Και βέβαια, πάλι, απευθύνεσαι σε όλους (ποιούς άραγε), κατηγορώντας τους (μας), για όλ' αυτά.

quote:
Οι δικές σας ιδέες σκοτώνουν αγέννητα μωρά και μας μιλάτε για έτος 2008;
Θυσιάζετε την ανθρώπινη ζωή στο βωμό της ηδονής. Για να καλύψετε το έγκλημα, βιάζετε την επιστήμη να σας δώσει άφεση αμαρτιών.
Δημιουργείτε και διαλύετε οικογένειες εντός λίγων ωρών ή και ημερών.
Οι δικές σας ιδέες έχουν δώσει στην γυναίκα τόση αξία, όση μπορεί να κερδίσει ως αντικείμενο πόθου και τίποτα παραπάνω.
Έχετε τρελάνει όλα τα νεαρά κορίτσια. Παρουσιάζετε τη ζωή λες και είναι το σίριαλ "τόλμη και γοητεία". Δεν υπάρχει διαφήμιση στην τηλεόραση που να μην υπάρχει και μια γυναίκα που να μην δείχνει μπούτι, βυζί ή κωλαράκο.


Να το χαίρεστε το έτος 2008 σας


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2008, 15:49:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Α... ξέχασα...

Το 2008 προκύπτει απ' τη χριστιανική χρονολόγηση.

Οπότε είναι... δικό (σας).

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2008, 17:42:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
γιαπετ
Αλλιώς προς τι αυτό;

quote:
Ο Χριστιανισμός διδάσκει την αγάπη, την ανεκτικότητα και αγκαλιάζει όλα τα τέκνα το Θεού.

Και μάλιστα για πολλοστή φορά...Στη διδασκαλία του Ιησού αυτά περιέχονται.

Όπως λέει και ο σεβαστός Μητροπολίτης Λέρου Νεκτάριος, διδάκτωρ Θεολογίας και Κοινωνιολογίας
Η Ορθοδοξία σήμερα, σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης όχι μόνο της αγοράς αλλά και της κοινωνίας, δεν θα πρέπει να κλείσει τις πύλες που άνοιξε ο Μ. Πέτρος για να μπει στην Ανατολή το πνεύμα της Ευρώπης, αλλά χρειάζεται να προσπαθήσει για τις προϋποθέσεις ζωντανής παρουσίας του πνεύματος της Ανατολής μέσα στην Ευρώπη. Και αυτό θα το επιτύχει αν πείσει πως δεν είναι κράτος αλλά σέβας, δεν είναι ηγεμονία αλλά διακονία, δεν είναι διαλεκτική φιλοσοφία αλλά μαρτυρία, δεν είναι θεωρία αλλά βιωματική εμπειρία, δεν είναι δικονομική διαδικασία αλλά έλεος και αγάπη. Η Ορθοδοξία θα συμβιώσει με το κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της Ευρώπης αν εμφανισθεί μέσα σε αυτήν με τη συνείδηση πολιτιστικής και πνευματικής υπερδύναμης.

Τώρα, τα όσα λες περί εκατομμυρίων ανύπαρκτων σφαγμένων, δεν έχουν καμιά βαρύτητα διότι δεν στηρίζονται σε κανένα απολύτως ιστορικό στοιχείο.
Όσο και να προσπαθείτε να δείξετε τον κάλπικο τρόπο επικράτησης του Χριστιανισμού, γέλιο προκαλεί παρά σας παίρνουν στα σοβαρά.
Ελληνισμός και Ορθοδοξία έχουν σμιλευθεί και έχουν γίνει ένα σώμα τόσα χρόνια τώρα. Δεν είστε οι πρώτοι που προσπαθείτε, αλλά άδικος ο κόπος σας φίλε μου.
Το ότι η Ορθοδοξία αντέχει τόσα χρόνια δεν είναι μόνο ανθρώπινο κατόρθωμα. Αυτό δεν μπορείτε να καταλάβετε.

quote:

Και βέβαια, πάλι, απευθύνεσαι σε όλους (ποιούς άραγε), κατηγορώντας τους (μας), για όλ' αυτά.

Απευθύνομαι σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Σε όσους έχουν τις ιδέες που ανέφερα.
Γιατί πειράζεσαι με αυτό και δεν πειράζεσαι με αυτό που λέει η Gretel:


quote:

ΚΑΤΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ?

Έχεις αναπτύξει και εσύ, όπως ορισμένοι συντονιστές, μονόπλευρη ευαισθησία;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4897 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2008, 21:06:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ψηλός
Οι δικές σας ιδέες σκοτώνουν αγέννητα μωρά και μας μιλάτε για έτος 2008;
Θυσιάζετε την ανθρώπινη ζωή στο βωμό της ηδονής. Για να καλύψετε το έγκλημα, βιάζετε την επιστήμη να σας δώσει άφεση αμαρτιών.
Δημιουργείτε και διαλύετε οικογένειες εντός λίγων ωρών ή και ημερών.
Οι δικές σας ιδέες έχουν δώσει στην γυναίκα τόση αξία, όση μπορεί να κερδίσει ως αντικείμενο πόθου και τίποτα παραπάνω.
Έχετε τρελάνει όλα τα νεαρά κορίτσια. Παρουσιάζετε τη ζωή λες και είναι το σίριαλ "τόλμη και γοητεία". Δεν υπάρχει διαφήμιση στην τηλεόραση που να μην υπάρχει και μια γυναίκα που να μην δείχνει μπούτι, βυζί ή κωλαράκο.

ΑΞΙΟΣ , ΑΞΙΟΣ , ΑΞΙΟΣ !!!

Δίκαιος ο μισθός σου Ψηλέ , είσαι άξιος συνεχιστής των παραδόσεων του Χριστιανισμού , όπως τις παρέδωσαν οι Πατέρες της θρησκείας της ισότητας και της αγάπης . Το μόνο που απομένει για να επισφραγίσης την πίστη σου στα Χριστιανικά ιδεώδη είναι να ακολουθήσης το παράδειγμα του Ωριγένη .
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gretel
Πρώην Συνεργάτης

Aruba
3518 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2008, 22:22:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gretel  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τώρα, τα όσα λες περί εκατομμυρίων ανύπαρκτων σφαγμένων, δεν έχουν καμιά βαρύτητα διότι δεν στηρίζονται σε κανένα απολύτως ιστορικό στοιχείο.


Δυστηχώς η ιστορία σε διαψεύδει αγαπητέ. Το αίμα που χύθηκε έχει φτάσει στα αυτιά και τα μάτια του Θεού,...!!!


quote:
Έχεις αναπτύξει και εσύ, όπως ορισμένοι συντονιστές, μονόπλευρη ευαισθησία;
Ψηλέ βγάλε τα γυαλιά δεν είναι τα σωστά. Όποτε κάποιος λέει κάτι που και ιστορική βάση έχει, και γεγονός είναι, το τροπάρι τροπάρι.


quote:
Αγαπητή gretel,
Βλέπω πως προτιμάς την πεπατημένη οδό και δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να αναμασάς και εσύ τις στερεότυπες "κατηγορίες" με το να λες ένα σωρό πράγματα, αλλά στην ουσία χωρίς να λες κάτι συγκεκριμένο.

Βλέποντας την περίπτωση Ζαχόπουλου και όλες τις άλλες περιπτώσεις σαν και αυτή, φανερές ή άγνωστες στο ευρύ κοινό, αλλά και όλη την κατάντια τριγύρω μου, ναι, έχεις δίκιο, είμαστε στο 2008.

Μιλάς για Χριστιανισμό, αλλά έχω την εντύπωση πως το μόνο που έχεις κάνει εσύ, είναι ό, τι έχουν κάνει και οι υπόλοιποι χριστιανομάχοι.


Και μόνο αυτό που λες είναι αδόκιμο.
Τί είπα δηλ. Ότι ο Χριστός έδωσε μια διδασκαλία και την κάνατε γαϊτανάκι? της στερήσατε την φιλοσοφία της και την συμβολικότητά της και την κάνατε δολοφονική, στερημένη και δογματική μέχρι θανάτου.

Ο Χριστός έκανε παρέα με πόρνες με τελώνες και μέχρι δολοφόνο συγχώρησε και η θρησκεία που υπάρχει στο όνομά του λέει πόρνη μια γυναίκα που κάνει προγαμιαία σχέση και δολοφόνο αν κάνει έκτρωση μετά από βιασμό? Αν σου φαίνεται αυτό φυσικό Ψηλέ έχω δίκιο σε όσα λέω και όσα πιστεύω.

Τον Χριστό τον αγαπάω αλλά οι πιστοί του είναι ότι χειρότερο μπορούσε να του τύχει και σε αυτόν και στην ανθρωπότητα.

Στενόμυαλοι, δογματικοί και ψευτοταπεινοί έτοιμοι να κάψουν ότι αντίθετο από τον στείρο φανατισμό τους.

Δεν χρειάζεται κανένας Χριστιανομάχος, Παγανιστής, Μουσουλμάνος κ.λ.π. να προσπαθήσει να καταστρέψει την διδασκαλία του.

Μια χαρά τα καταφέρνετε μόνοι σας.


"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2008, 22:26:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ψηλός

Για μία και μόνο φορά, θα σου απαντήσω, εδώ ψηλέ διότι με επιβεβαιώνεις για το σκοπό σου, περί αναμασήματος και πισωγυρίσματος των συζητήσεων, στα γνωστά σου.

quote:
Στη διδασκαλία του Ιησού αυτά περιέχονται.

Όντως λέει ΚΑΙ τέτοια, όμως, που και πότε εφαρμόστηκαν, ψηλέ;


quote:
Όπως λέει και ο σεβαστός Μητροπολίτης Λέρου Νεκτάριος, διδάκτωρ Θεολογίας και Κοινωνιολογίας
Η Ορθοδοξία σήμερα, σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης όχι μόνο της αγοράς αλλά και της κοινωνίας, δεν θα πρέπει να κλείσει τις πύλες που άνοιξε ο Μ. Πέτρος για να μπει στην Ανατολή το πνεύμα της Ευρώπης, αλλά χρειάζεται να προσπαθήσει για τις προϋποθέσεις ζωντανής παρουσίας του πνεύματος της Ανατολής μέσα στην Ευρώπη. Και αυτό θα το επιτύχει αν πείσει πως δεν είναι κράτος αλλά σέβας, δεν είναι ηγεμονία αλλά διακονία, δεν είναι διαλεκτική φιλοσοφία αλλά μαρτυρία, δεν είναι θεωρία αλλά βιωματική εμπειρία, δεν είναι δικονομική διαδικασία αλλά έλεος και αγάπη. Η Ορθοδοξία θα συμβιώσει με το κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της Ευρώπης αν εμφανισθεί μέσα σε αυτήν με τη συνείδηση πολιτιστικής και πνευματικής υπερδύναμης.

Ευσεβείς πόθοι, με αρκετή δόση ειρηνικού (;) θρησκευτικού επεκτατισμού, λόγω εποχής.

Αν ήταν ο Νεκτάριος στο μεσαίωνα, ξέρεις ποιά θα ήταν τα λόγια του, φαντάζομαι...


quote:
Τώρα, τα όσα λες περί εκατομμυρίων ανύπαρκτων σφαγμένων, δεν έχουν καμιά βαρύτητα διότι δεν στηρίζονται σε κανένα απολύτως ιστορικό στοιχείο.

Ίσως πρέπει να ρίξεις μια ακόμη, ματιά σε κάποια θέματα του φορουμ και σε κάποια βιβλία, εκτός της καινής διαθήκης και τους βίους αγίων.

quote:
Όσο και να προσπαθείτε να δείξετε τον κάλπικο τρόπο επικράτησης του Χριστιανισμού, γέλιο προκαλεί παρά σας παίρνουν στα σοβαρά.

Όχι μόνο κάλπικο και βάρβαρο, αιματηρό και εξαιρετικά ανθυγιεινό...

quote:
Το ότι η Ορθοδοξία αντέχει τόσα χρόνια δεν είναι μόνο ανθρώπινο κατόρθωμα. Αυτό δεν μπορείτε να καταλάβετε.

Ναι, βοηθάει, κατά καιρούς ο γιαχβέ. Σοβαρέψου ψηλέ.

quote:
Απευθύνομαι σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Σε όσους έχουν τις ιδέες που ανέφερα.

Θα ήταν καλλίτερα, όταν απευθύνεσαι σε μένα, να... απευθύνεσαι σε μένα.
Μην προσπαθείς άδικα, αυτό το θέμα, δεν εκτρέπεται...

quote:
Γιατί πειράζεσαι με αυτό και δεν πειράζεσαι με αυτό που λέει η Gretel:

gretel
________________________________________

ΚΑΤΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ?
________________________________________Διότι λέει, «κάτι άτομα», δεν χρησιμοποιεί απλά το δεύτερο πληθυντικό κι όποιον πάρει η μπάλλα, όπως εσύ.


quote:
Έχεις αναπτύξει και εσύ, όπως ορισμένοι συντονιστές, μονόπλευρη ευαισθησία;

Ίσως να είναι απαραίτητη για τη μονόπλευρη, κούφια επίθεση.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2008, 23:56:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας- Απεστάλη: 22/01/2008, 12:07:13

quote:
europaios2 - Ο μοναδικός λόγος είναι για να μπορούν να διαβάσουν τις απόψεις, οι οποίες είναι βασισμένες στα εδάφια της Καινής Διαθήκης από όπου και τα μεταφέρω, παιδιά τα οποία δεν έχουν διαβάσει οι ίδιοι αλλά έρχονται σε πρώτη επαφή με την Καινή Διαθίκη από τα διάφορα forum.
-Η συνεχής παραπληροφόρηση είναι επικίνδυνη, ρίξε ρίξε λάσπη σου λέει δε μπορεί κάτι θα μείνει στα μάτια όσων δεν έχουν την ευχέρια να μελετήσουν.
-Η καλύτερη λύση για όσους είναι μπερδεμένοι είναι να πάρουν μία Καινή Διαθήκη και να τη μελετήσουν οι ίδιοι...

europaios2 δεν πιστεύω ότι κάποιος που θέλει να μάθει κάτι θα κάτσει να διαβάσει έντονες αντιπαραθέσεις και ειρωνικά σχόλια που συνέχεια επαναλαμβάνονται .

Εν αντιθέσει να είσαι σίγουρος πως αυτό που θα κάνει είναι να γυρίσει «σελίδα» και θα ψάξει να βρει κάτι άλλο που πραγματικά θα έχει να του προσφέρει κάτι και να τον βοηθήσει στην αναζήτηση του .
Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση διαβάζοντας τις συνεχόμενες αντιπαραθέσεις, να γυρίσει την πλάτη του, γελώντας ειρωνικά και απλά να απομακρυνθεί, βλέπεις το παράδειγμα που δίνουμε δεν είναι και το καλύτερο για κάποιον που πραγματικά θέλει να γνωρίσει την Α. γραφή που πιστεύεις, αλλά και οτιδήποτε άλλο …

Αυτός που θα κάτσει και θα διαβάσει αυτές τις συνεχόμενες «συγκρούσεις» και τα ατελείωτα κατεβατά, είναι αυτός που έχει κατασταλάξει στα πιστεύω του και απλά τα ενισχύει, διαβάζοντας και τις δυο πλευρές και βέβαια υποστηρίζοντας την μια .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
snoopy
Πλήρες Μέλος

Algeria
1042 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2008, 09:46:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους snoopy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
gretel:
Και μόνο αυτό που λες είναι αδόκιμο.
Τί είπα δηλ. Ότι ο Χριστός έδωσε μια διδασκαλία και την κάνατε γαϊτανάκι? της στερήσατε την φιλοσοφία της και την συμβολικότητά της και την κάνατε δολοφονική, στερημένη και δογματική μέχρι θανάτου.

Ο Χριστός έκανε παρέα με πόρνες με τελώνες και μέχρι δολοφόνο συγχώρησε και η θρησκεία που υπάρχει στο όνομά του λέει πόρνη μια γυναίκα που κάνει προγαμιαία σχέση και δολοφόνο αν κάνει έκτρωση μετά από βιασμό? Αν σου φαίνεται αυτό φυσικό Ψηλέ έχω δίκιο σε όσα λέω και όσα πιστεύω.

Τον Χριστό τον αγαπάω αλλά οι πιστοί του είναι ότι χειρότερο μπορούσε να του τύχει και σε αυτόν και στην ανθρωπότητα.

Στενόμυαλοι, δογματικοί και ψευτοταπεινοί έτοιμοι να κάψουν ότι αντίθετο από τον στείρο φανατισμό τους.

Δεν χρειάζεται κανένας Χριστιανομάχος, Παγανιστής, Μουσουλμάνος κ.λ.π. να προσπαθήσει να καταστρέψει την διδασκαλία του.

Μια χαρά τα καταφέρνετε μόνοι σας.


Άν και εν μέρει συμφωνώ μαζί σου οτι χριστιανισμός είναι μονάχα ο Ιησούς και κανένας άλλος εκτός απο τον Ιησού ... ούτε κάν οι ίδιοι οι μαθητές του ... πιστεύω οτι είσαι πέραν του δέοντος υπερβολική.
Έχεις συνταυτίσει πλήρως την χριστιανική θρησκεία με την σφαγή.
Άν και έγιναν πολλές σφαγές και απο χριστιανικής πλευράς ιδιαίτερα απο Καθολικούς και με πολιτικούς λόγους εξουσίας να κρύβονται απο πίσω να σου υπενθυμίσω οτι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΦΑΓΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ, ΟΙ ΟΥΝΟΙ, ΟΙ ΓΟΤΘΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΗΤΑΝ?
ΟΙ ΠΡΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΛΑΟΙ (οι Ασσύριοι παράδειγμα όταν κατακτούσαν μιά πόλη την έκαιγαν επι μονίμου βάσης και έσφαζαν όλους τους κατοίκους) ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΗΤΑΝ?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2008, 10:03:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
snoopy
ΟΙ ΓΟΤΘΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΗΤΑΝ?

Οι Γότθοι χριστιανοί ήταν και σύμμαχοι του Βυζαντίου στην ισοπέδωση της Ελλάδας και τη σφαγή Ελλήνων ακόμη και μέσα στους ναούς (π.χ. Ναός της Δήμητρας στην Ελευσίνα).

Μάλιστα για τις σφαγές του στην Ελλάδα ο Αλάριχος τιμήθηκε από το Βυζαντινό αυτοκράτορα.

Διαβάστε τη ρημάδα την ιστορία...

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2008, 11:57:58  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
μηπως να ηρεμησουμε λιγο? να χαμηλωσουμε τους τονους?

Ολο αυτο (η αντιπαλοτητα) σε τετοιο βαθμο, δεν καταληγει πουθενα!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2008, 13:33:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Οι Γότθοι χριστιανοί ήταν και σύμμαχοι του Βυζαντίου στην ισοπέδωση της Ελλάδας και τη σφαγή Ελλήνων ακόμη και μέσα στους ναούς (π.χ. Ναός της Δήμητρας στην Ελευσίνα).
Μάλιστα για τις σφαγές του στην Ελλάδα ο Αλάριχος τιμήθηκε από το Βυζαντινό αυτοκράτορα.Διαβάστε τη ρημάδα την ιστορία...


-Oι Πέρσες οί Ρωμαίοι! οι Τούρκοι? τι ήσαν?

-Αν συνοψίσουμε τα εγκλήματα των Ορθοδόξων με τα εγκλήματα των λοιπων θρησκειών ή αθρησκειών θα έχουμε να συγκρίνουμε το μυρμίγκι με τον Ελέφαντα.
-Αλλά τι δουλειά έχει η διδασκαλία του Ιησού! με τις κατακτήσεις είτε του Βυζαντίου είτε του Μ.Αλεξάνδρου! είτε των Ρωμαίων είτε των Τούρκων?
............Γιατί εξακολουθήτε να μπερδεύεται την επίγεια βασιλεία με την επουράνια? -Ποια είναι η μεταξύ των σχέσεις?

-Επιτήθεστε στο ψηλό! μόνο και μόνο επειδή είναι Ορθόδοξος!
-Αλλού πρέπει να στραφτείτε! αλλού είναι το πρόβλημα, όχι σε όσους υπερασπίζουν μία ζωντανή θρησκεία! αλλά σε όσους κατηγορούν ασύστολα χωρίς να προσφέρουν κάτι επικοδομητικό (εδώ όμως υπάρχει ένα πρόβλημα γιατί θα πρέπει να στραφτείτε στους εαυτούς σας) και σε όσους διαστρεβλώνουν τη διδασκαλία του Ιησού κυρίως μέσα στους χώρους της Εκκλησίας κάνοντας πράξη το δάσκαλε που δίδασκες και μειώνοντας έτσι τον ίδιο τον ΙΗΣΟΎ και τα έργα του.
-Φίλε elo σεβαστή η γνώμη σου! αλλά εμένω στη δική μου.


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2008, 17:15:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ europaios2, όταν μιλάω για την διδασκαλία του χριστού, αναφέρομαι σε εδάφια της κ. διαθήκης και σχολιάζουμε όλοι αυτά, όπως είναι γραμμένα εκεί. Είτε αλήθεια είναι είτε ψέμματα.

Όταν μιλάω για τις ιστορικές πράξεις των χριστιανών (ιεροί πόλεμοι, ιερή εξέταση, σταυροφορίες, δολοφονίες αλλόθρησκων κλπ.), πάντα αναφέρω ότι τις έκαναν στο όνομά του, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται.

Γιατί λοιπόν, επιμένεις ότι δεν ξεχωρίζονται αυτά;

Και σε ποιούς αναφέρεσαι όταν μιλάς στο δεύτερο πληθυντικό;

Μπορείς να μου πείς;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 22 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy