ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 "Κλιματικές αλλαγές", η μεγαλύτερη απάτη και η πιο κερδοφόρα επιχείρηση σήμερα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 14
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/06/2008, 14:17:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στο ίδιο μήκος κύματος και η φίλη δημοσιογράφος της press-bank Αλίκη, άρθρο της οποίας αναρτήθηκε και στο NEMESIS:

http://www.actionnemesis.com/v2/index.php?option=com_content&task=view&id=1314&Itemid=53


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/06/2008, 23:32:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μιας και αναφέρουμε κείμενα προς αυτή την κατεύθηνση σκέφτηκα να σας περάσω το δικό μου κείμενο-αποτέλεσμα της σχετικής μου έρευνας, για να γίνει ακόμη σαφέστερη η άποψη μου.

Εδώ θα σας παραθέσω αυτούσιο το άρθρο μου, το οποίο -με κάποιες περικοπές λόγω χώρου- εκδόθηκε στο ΑΒΑΤΟΝ, στο τεύχος Απριλίου 2008
(το αναφέρω όχι ως διαφήμηση, αλλά από υποχρέωση προς το έντυπο)

Κλιματικές αλλαγές
Το περιβάλλον και η προστασία του: η πλέον κερδοφόρα επιχείρηση του 21ου αιώνα

Ενώ ο θόρυβος γύρω από το διοξείδιο του άνθρακα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, λίγες μοναχικές φωνές μιλούν για τις πραγματικές διαστάσεις του φαινομένου. Δεν αρνούνται βέβαια την άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά παρουσιάζουν μία σειρά από εντελώς διαφορετικές αιτίες. Κι ενώ απορρίπτεται το «ανθρωπογενές» του φαινομένου, μία σειρά από επιχειρήματα δείχνουν, πως η κλιματολογική υστερία δεν είναι τίποτε άλλο από μία επιχείρηση με στόχο το κέρδος και τη χειραγώγηση των πληθυσμών…

Υστερία υπερθέρμανσης από τα ΜΜΕ
Τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τη χρονιά που μας πέρασε, το θέμα των κλιματικών αλλαγών και της «υπερθέρμανσης του πλανήτη» έκανε το γύρο του κόσμου μέσω των ΜΜΕ. Καταστροφικά σενάρια για τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών και προβλέψεις για ένα δυσοίωνο –αν όχι, μη βιώσιμο- μέλλον εμφανίστηκαν σε όλα τα μέσα, αγγίζοντας τα όρια μίας μαζικής υστερίας. Παράλληλα εικόνες από περιοχές που πλήττονται από πλημμύρες, ξηρασίες, καύσωνες ή τυφώνες σερβίρονται στο καθημερινό «μενού» ενημέρωσης και παρουσιάζονται ως πρωτόγνωρα, «ακραία» και απειλητικά φαινόμενα…
Το θέμα ονομάστηκε «κρίση» και ακολούθησαν τυμπανοκρουσίες τύπου «έκτακτης ανάγκης», αντιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο λίγο πριν προβαλλόταν το θέμα της τρομοκρατίας. (Θα πρέπει φαίνεται να υπάρχει μόνιμα κάποιος λόγος που να προκαλεί φόβο και ανασφάλεια στους ανθρώπους… Ίσως γιατί έτσι χειραγωγούνται ευκολότερα, χαρίζοντας τα δικαιώματα και τις συνταγματικές ελευθερίες τους;)
Την όλη κατάσταση ήρθε να επιβαρύνει το Διακυβερνητικό Όργανο Κλιματικών Αλλαγών (IPCC), το οποίο με βαρύγδουπο πόρισμα του, βαπτίζει κατά «90% ανθρωπογενή» τα αίτια της υπερθέρμανσης. Πολιτικοί και Οργανώσεις βρήκαν έτσι έδαφος για μια νέα «σταυροφορία» στο όνομα της «διάσωσης» του πλανήτη από την υποτιθέμενη επερχόμενη «κλιματολογική καταστροφή», με μπροστάρη τον Al Gore… Ως επιβράβευση ήρθαν ένα Όσκαρ για την ταινία του Al Gore «Μια άβολη αλήθεια» και ένα Νόμπελ Ειρήνης για τον ίδιο, αλλά και για το IPCC. Η βράβευση αυτή τους χάρισε επιπλέον δημοσιότητα, όμως είναι πράγματι αγνά τα κίνητρα των Al Gore και IPCC, ή μήπως αποτελούν απλά τη βιτρίνα προώθησης τεράστιων οικονομικών κυρίως συμφερόντων;

Ας όμως πάρουμε την ιστορία από την αρχή....

Συνεχίζεται...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/06/2008, 23:42:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ και της παγκόσμιας υπερθέρμανσης…

Η πολλαπλά προβαλλόμενη θεωρία της «κλιματολογικής καταστροφής» αποδίδει τα αιτία της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη μας, στο «φαινόμενο του Θερμοκηπίου» και κρίνει «ένοχο» το διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Ο δε τρόπος παρουσίασης του θέματος αφήνει να εννοηθεί, πως τόσο το φαινόμενο του Θερμοκηπίου, όσο και η συμβολή του CO2 στην άνοδο της θερμοκρασίας, αποτελούν ομόφωνα πορίσματα της επιστημονικής κοινότητας. Είναι όμως έτσι;

[Επειδή σε αυτή την, κατά πως φαίνεται παρακάτω, επιστημονικά αμφισβητούμενη θέση, βασίζεται η περιβαλλοντική πολιτική τόσο των εκάστοτε κρατών (π.χ. Συνθήκη του Κιότο και δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτή), όσο και των διαφόρων οικολογικών οργανώσεων του μεγέθους της Greenpeace, αξίζει να δούμε τι λένε σχετικά επιστήμονες, οι οποίοι δεν προβάλλονται από τα ΜΜΕ, μολονότι προσφέρουν πλούσια βιβλιογραφία και σημαντικό ερευνητικό έργο.]

Σίγουρα θα ξαφνιαζόσασταν, όπως ξαφνιάστηκα και η ίδια, αν σας έλεγα, πως η μέχρι τώρα έρευνα μου δείχνει, πως η πλειοψηφία των επιστημόνων διεθνώς απορρίπτει την ίδια τη θεωρία του Φαινομένου του Θερμοκηπίου, αποκαλώντας τη… μύθο.
Συγκεκριμένα:
· Δημοσκόπηση στις ΗΠΑ έδειξε, πως μόνο ένα 17% των Μετεωρολόγων και Γεωφυσικών πιστεύει πως η άνοδος της θερμοκρασίας οφείλεται στις εκπομπές των λεγόμενων αερίων του θερμοκηπίου.

· Ο γερμανός μετεωρολόγος και κοινωνιολόγος Dr. Wolfgang Thuene,
χαρακτηρίζει «απάτη» τη συγκεκριμένη θεωρία και εξηγεί επιπλέον, πως το CO2 και το μεθάνιο δεν είναι «αέρια του θερμοκηπίου», ο άνθρωπος δεν είναι «δολοφόνος του κλίματος» και η «κλιματολογική καταστροφή είναι παραδοξολογία».

· Ο επίσης γερμανός μετεωρολόγος Dr Gerd-Rainer Weber, το 1995 έγραφε: “το φαινόμενο του θερμοκηπίου υπάρχει μόνο στη φαντασία των πολιτικών, κάποιων συγγραφέων και στις εισηγήσεις «κατά παραγγελία» ερευνών. Όχι όμως στη Φυσική.»

· Ο James Spann, ο διασημότερος Κλιματολόγος της αμερικανικής τηλεόρασης, ανέφερε σχετικά: «Είμαι στο χώρο της εφαρμοσμένης κλιματολογίας από το 1978 και γνωρίζω δεκάδες Μετεωρολόγους σε όλη τη χώρα… Δεν γνωρίζω ούτε ένα Μετεωρολόγο στο χώρο της τηλεόρασης, που να πιστεύει έστω και λίγο στην υστερία της παγκόσμιας υπερθέρμανσης.(…) Εκατομμύρια δολάρια ρέουν όμως στις τσέπες όσων «επιβιβάζονται» στο τρένο της παγκόσμιας υπερθέρμανσης».


· Περισσότεροι από 40 επιστήμονες διεθνούς φήμης έγραφαν το 2006 στο London Telegraph εξηγώντας, πως δεν είναι πεπεισμένοι για την «υπερθέρμανση» του πλανήτη.

· Ο Timothy Bell, τέως καθηγητής κλιματολογίας στον Καναδά, Δρ. του πανεπιστημίου του Λονδίνου και του Winnipeg, έλεγε πρόσφατα:
“Η παγκόσμια υπερθέρμανση, όπως τη γνωρίζουμε, δεν υπάρχει.
Και δεν είμαι ο μόνος που ανοίγει τα μάτια των ανθρώπων σχετικά με την αλήθεια. Αλλά λίγοι με ακούν, μολονότι υπήρξα ένας από τους πρώτους διδάκτορες κλιματολογίας στον Καναδά και διαθέτω σημαντικό υπόβαθρο στην κλιματολογία και ιδιαίτερα στην ανακατασκευή του ιστορικού κλίματος…Αλλά για κάποιο λόγο, στην ουσία για πολλούς, η ανθρωπότητα δεν ακούει. …Αυτή είναι η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της επιστήμης. Αυτό αποδεικνύει, πως η πλειοψηφούσα γνώμη δεν αποτελεί κατ’ ανάγκη επιστημονικό δεδομένο. Αυτά που έζησα προσωπικά τα τελευταία χρόνια, μου επιτρέπουν να καταλάβω γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να μην λένε την αλήθεια: Η σιγουριά για την θέση εργασίας και ο φόβος της αντεκδίκησης.»

Συνεχίζεται

Edited by - toxotis on 16/06/2008 23:50:02Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/06/2008, 00:13:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τι ισχυρίζεται η «πλειοψηφούσα γνώμη»;

Οι οπαδοί της θεωρίας του «Φαινομένου του Θερμοκηπίου», ισχυρίζονται, πως το CO2 παρεμποδίζει την διαφυγή της θερμότητας στο διάστημα,
στο ύψος των 6χλμ περίπου, όπου την ανακλά πίσω στη Γη.
Κατ’ αυτό τον τρόπο λένε πως εγκλωβίζεται θερμότητα στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, όπως θα συνέβαινε μέσα σε ένα θερμοκήπιο, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε τώρα σε υπερθέρμανση.

Ακούγεται λογικό, όμως στα θερμοκήπια η θερμότητα δεν οφείλετε στις ιδιότητες αντανάκλασης του γυαλιού, αλλά στον κακό αερισμό του χώρου. Εάν εισαγόταν ψυχρότερος αέρας σ’ ένα θερμοκήπιο, η θερμοκρασία θα προσαρμοζόταν σε αυτή του περιβάλλοντος.

Για τον πλανήτη μας δεν τίθεται βέβαια θέμα έλλειψης αερισμού. Κανένα σώμα, το οποίο ακτινοβολεί ακατάπαυστα ενέργεια προς τα έξω –όπως η Γη- δεν μπορεί να θερμανθεί από μόνο του ή να ανεβάσει τη μέση θερμοκρασία του μέσα σε ένα ψυχρότερο περιβάλλον. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με βασικούς νόμους της Θερμοδυναμικής.


ΑΘΩΟ ΤΟ CO2-
καταρρίπτεται το «ανθρωπογενές» της «υπερ»θέρμανσης

Ακόμη και να δεχόμασταν ως πιθανή την άνοδο της θερμοκρασίας εξ’ αιτίας μιας ατμοσφαιρικής αντανάκλασης, δεν μπορεί να οφείλεται αυτή στο CO2, αφού το συγκεκριμένο αέριο αποτελεί μονάχα το 0,0035% της ατμόσφαιρας.
Δηλαδή: στα 3000 περίπου μόρια αέρα, μόλις ένα μόριο, είναι μόριο CO2. Και αυτό το ένα μόριο, δεν είναι απαραίτητο να είναι προϊόν ανθρώπινης δράσης, αφού το 97% περίπου, το παράγει η ίδια η φύση.

Ποιοι «ρυπαίνουν» την ατμόσφαιρα με διοξειδίο του άνθρακα;

· Κατά 44% (περ. 90 γιγατόνοι) οι ωκεανοί
· Κατά 29% (περ. 59 γιγατόνοι) η δράση μικροοργανισμών στο έδαφος
· Κατά 24% (περ. 50 γιγατόνοι) η αναπνοή των έμβιων οργανισμών
· και μόλις κατά 3% (5,5 gt) περίπου οι ανθρώπινες δραστηριότητες. Με την προϋπόθεση βέβαια να μην εκραγεί κάποιο ηφαίστειο...

Γιατί για να εκπέμψει η ανθρωπότητα τόση ποσότητα CO2, όση π.χ. μία έκρηξη του St. Helen, θα έπρεπε όλοι ανεξαιρέτως για τρία χρόνια να οδηγούμε αυτοκίνητο και να θερμαίνουμε το χώρο μας…

Αναρωτιέμαι λοιπόν πως συμβαδίζει η κατασπατάληση δημοσίων χρημάτων σε πολιτικές που αφορούν τον περιορισμό του «ανθρωπογενούς» CO2, με τα παραπάνω στοιχεία που δείχνουν, πως η ανθρώπινη δραστηριότητα προσθέτει μόλις 2 έως 4 μόρια διοξειδίου του άνθρακα ανά 300.000 μόρια αέρα.
Υπάρχει περίπτωση αυτή η μηδαμινή ποσότητα να είναι ικανή να επιφέρει «υπερθέρμανση», ακόμη και αν υπάρχει «φαινόμενο του θερμοκηπίου»;

Επιπλέον οι αναλύσεις σε πυρήνες πάγου έδειξαν δραματικές αυξομειώσεις CO2 και στο πολύ μακρινό παρελθόν –600.000 χρόνια πριν- όταν δεν υπήρχε καν η περίπτωση ανθρώπινης μεσολάβησης.

Οι καμπύλες αυτών των διακυμάνσεων εμφανίζουν πράγματι μια στενή σχέση ανάμεσα στις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας και τις αυξομειώσεις του CO2.
Μόνο που αντίθετα από την προβαλλόμενη γνώμη, επιστήμονες επισημαίνουν, πως οι αλλαγές στις τιμές του CO2 απλά ακολουθούν τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και δεν τις προκαλούν.
Συγκεκριμένα λένε, πως όταν αυξάνεται η θερμοκρασία ακολουθεί, σε απόσταση 6 μηνών, μία άνοδος του CO2. Επίσης διαπίστωσαν, πως οι αυξομειώσεις μοιάζει να ακολουθούν ένα κύκλο που επαναλαμβάνεται ανά 800-1000 έτη…


Είναι όμως τόσο δραματικό το γεγονός της αύξησης της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη μας, όπως θέλουν να το παρουσιάζουν;

Τολμώ να πω πως όχι, αφού γνωρίζουμε, πως τα τελευταία 1000 χρόνια η θερμοκρασία στον πλανήτη μας έφτασε και ξεπέρασε τη σημερινή θερμοκρασία τουλάχιστον 10 φορές, χωρίς να έχουν προκύψει μόνιμες απειλές για τα οικοσυστήματα που φιλοξενεί. Όπως δεν απειλήθηκε και το ανθρώπινο είδος …

Επίσης είναι γνωστό, πως δε μιλάμε για ομοιόμορφη άνοδο της θερμοκρασίας, αφού σε πολλές περιοχές του πλανήτη σημειώνεται μείωση της θερμοκρασίας, όπως π.χ. στην περιοχή Mc Murdo του νότιου πόλου, που τα τελευταία 35 έτη ψύχεται χαρακτηριστικά. (Κατά ορισμένους επιστήμονες η αιτία βρίσκεται στην μετατόπιση της γωνίας κλίσης που προβάλλει η Γη στον ήλιο.)

Πολλοί κλιματολόγοι όμως, επιμένουν να χρησιμοποιούν σαν αφετηρία για τις μετρήσεις τους το έτος 1860, το τέλος δηλαδή της λεγόμενης μικρής παγετώδους περιόδου. Αυτός ο περιορισμός μεταβάλλει δραματικά τα αποτελέσματα, καθώς δεν περιλαμβάνει την θερμή περίοδο του μεσαίωνα, κατά την οποία είχαν συρρικνωθεί και πάλι οι παγετώνες της Γροιλανδίας, καθιστώντας την κατοικήσιμη. Οι Κέλτες κάτοικοι της–στους οποίους οφείλεται το σημερινό της όνομα: Greenland=«Πράσινη χώρα» καλλιεργούσαν ακόμη και αμπέλια στην περιοχή!

Ακόμη όμως και με αυτή την αφετηρία μέτρησης, η μεγαλύτερη μόνιμη άνοδος της θερμοκρασίας έλαβε χώρα πριν το 1940, δηλαδή πολύ πριν εκπέμψει ο άνθρωπος χιλιάδες τόνους CO2 με τις δραστηριότητες του…


Συνεχίζεται...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/06/2008, 00:22:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τα στοιχεία που χρησιμοποιούν τα Ηνωμένα Έθνη είναι ανακριβή

Τα περισσότερα από τα καταστροφολογικά δημοσιεύματα στηρίζονται στα περιβόητα πορίσματα του IPCC, του Διακυβερνητικού Οργάνου Κλιματολογικών Αλλαγών των Ηνωμένων Εθνών. Πέρα από το γεγονός πως το συγκεκριμένο συμβούλιο δεν αποτελεί επιστημονικό, αλλά πολιτικό όργανο, τα πορίσματα του βασίζονται στη γνωστή γραφική απεικόνιση Hockey Stick (μπαστούνι Χόκεϊ). Η απεικόνιση αυτή εσφαλμένα παρουσιάζει τη σημερινή άνοδο της θερμοκρασίας ως μοναδικό γεγονός της τελευταίας χιλιετίας, αφού δεν εμφανίζει ένδειξη για την θερμή περίοδο του μεσαίωνα.
Παρ’ όλ’ αυτά ειδικοί και μη, συνεχίζουν να αναμεταδίδουν άκριτα τα πορίσματα του IPCC, ενώ έχει προ πολλού αποδειχτεί (μελέτη Max Planck Institut), πως η συγκεκριμένη γραφική απεικόνιση οφείλεται σε αλγοριθμικό λάθος.
Ένα λάθος που έχει σαν αποτέλεσμα μια «βολικά» σοκαριστική κλιματολογική καμπύλη...

Το IPCC φαίνεται να προβάλει συστηματικά ως αληθινές διάφορες επιστημονικές ανακρίβειες, οδηγώντας πολλούς επιστήμονες σε παραίτηση.
Ένας από αυτούς ο Dr Chris Landsea παραιτήθηκε δηλώνοντας, πως δεν μπορεί με ήσυχη τη συνείδηση του να παίρνει μέρος σε μία διαδικασία, η οποία «δεν είναι επιστημονικά φερέγγυα και λειτουργεί με προαποφασισμένες ατζέντες»... (Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα γερμανικού περιοδικού, έχουν παραιτηθεί πολλοί επιστήμονες, των οποίων τα ονόματα συνεχίζουν να αναγράφονται στις λίστες του).

Επιπλέον, οι παρουσιαζόμενες προγνώσεις του IPCC για επικίνδυνες αυξήσεις της θερμοκρασίας στο μέλλον, βασίζονται σε μοντέλα προσομοίωσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, που στερούνται ιδιαίτερης επιστημονικής αξίας.
Όπως αποκαλύπτει ο Dr. Wolfgang Thuene, τα συγκεκριμένα μοντέλα έχουν διαψευστεί, καθώς οι τιμές που προέβλεπαν για έτη που πέρασαν ήδη… δεν επαληθεύτηκαν. Κατά την άποψη του δε: αν συνεχιστεί η άνοδος της θερμοκρασίας, στα επόμενα 100 χρόνια δεν θα είναι μεγαλύτερη από 1,5ο C και οι πάγοι των πόλων σίγουρα δεν λιώνουν αν η θερμοκρασία από -20οC γίνει ίσως -19οC.
Επιπλέον υποστηρίζει, πως το πιθανότερο είναι να έχουμε λιγότερο κρύο το χειμώνα και όχι ξηρασίες, όπως υποστήριζαν μελέτες των περασμένων δεκαετιών.

Ακόμη ας μην ξεχνάμε, πως σε αντίθεση με την σημερινή καταστροφολογία που θέλει τον πλανήτη μας να «ψήνεται», επικρατούσε κατά τις δεκαετίες ’60 και ’70, μια διαμετρικά αντίθετη θεωρία, η οποία αναφερόταν σε επερχόμενη παγετώδη περίοδο, η οποία θα εξαφάνιζε κάθε μορφή ζωής στις θάλασσες μέχρι το έτος 2000… Ευτυχώς δεν επαληθεύτηκε– ωστόσο αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα ρεύμα της αμερικανικής «γραμμής», αφού μια πιθανή ψύξη του πλανήτη τρομάζει περισσότερο από μια υπερθέρμανση …

Εξάλλου ο καθηγητής John Christy, ως μέλος του IPCC, μας διαφωτίζει σχετικά με τους πραγματικούς στόχους του Διακυβερνητικού Οργάνου όταν λέει, πως «Θα πρέπει να διασπείρει κανείς ένα πανικό και μετά ρέει το χρήμα»…


Συνεχίζεται...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/06/2008, 00:42:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η Άνοδος της θερμοκρασίας οφείλετε στον ήλιο

Πέρα από το γεγονός πως οι αυξομειώσεις των κλιματολογικών τιμών δεν σημαίνουν απαραίτητα μία περιβαλλοντική καταστροφή, όπως ισχυρίζονται οι «καταστροφολόγοι» των ημερών μας, στις παρουσιαζόμενες θέσεις τους, δεν λαμβάνουν υπόψη τον βασικότερο ρυθμιστή της θερμοκρασίας του πλανήτη μας: τον ΗΛΙΟ.

Πράγματι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία άνοδος στη θερμοκρασία του πλανήτη μας. Ταυτόχρονα όμως, παρατηρείται άνοδος της θερμοκρασίας και στους υπόλοιπους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. (Συγκεκριμένες μετρήσεις καταγράφουν π.χ. άνοδο στη θερμοκρασία του Πλούτωνα, του Τρίτωνα, του Δία, του Άρη κ.α.) Αυτό φανερώνει, πως δεν πρόκειται για αποκλειστικά γήινο και «ανθρωπογενές» φαινόμενο, εκτός και αν το CO2 που εκπέμπουμε έχει φτάσει και στον Άρη…

Εκτός αυτούόλο και περισσότερες επιστημονικές μελέτες καταλήγουν σε συμπεράσματα που επιβεβαιώνουν την μεγάλη επίδραση που ασκεί ο ήλιος στον πλανήτη μας και θεμελιώνουν μία «ηλιογενή» και όχι «ανθρωπογενή» αιτία για την άνοδο της γήινης θερμοκρασίας.

Π.χ.:
· Ο φυσικός Henrik Svensmark , του Διαστημικού Ινστιτούτου της Δανίας, διαπίστωσε μία καταπληκτική συμφωνία ανάμεσα στην ηλιακή δραστηριότητα και τις θερμοκρασιακές μεταβολές στη Γη.

· Ο Theodor Landscheid, διαπίστωσε σχέση ανάμεσα στον ήλιο και τη σεισμική-ηφαιστειακή δραστηριότητα του πλανήτη μας.

· Ο γερμανός επιστήμονας Stephan Ramstorf*, σε πρόσφατες αναλύσεις πυρήνων πάγου από την Γροιλανδία, διαπίστωσε μία περιοδικότητα 1470 χρόνων, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να εξηγήσει και την σημερινή άνοδο της θερμοκρασίας.


· Τέλος, η διεθνής ερευνητική ομάδα του Sami K. Solanki , από το ινστιτούτο Max Planck, κατάφερε το έτος 2004 να ανασκευάσει τα δεδομένα της ηλιακής δραστηριότητας των τελευταίων 11.400 χρόνων.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις τους, ποτέ πριν στο διάστημα των τελευταίων 8000 χρόνων, δεν ήταν ο ήλιος τόσο δραστήριος, όσο είναι τα τελευταία 60 χρόνια! Το γεγονός αυτό μοιάζει να είναι η κύρια αιτία της νεώτερης ανόδου της θερμοκρασίας. Επιπλέον εξηγεί και την σχεδόν ταυτόχρονη άνοδο της θερμοκρασίας σε όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Η δε αυξημένη δραστηριότητα του ήλιου οφείλετε πιθανόν στη θέση που έλαβε το πλανητικό μας σύστημα μέσα στο γαλαξία μας. Σύμφωνα με τους ίδιους επιστήμονες, με βάση τα δεδομένα του παρελθόντος, αυτή η άνοδος στη θερμοκρασία θα διαρκέσει μόνο λίγες ακόμη δεκαετίες …

*ήταν παρόν στη διάσκεψη του Κυότο και στο βιβλίο του "Klimawandel" καταρρίπτει τις προτεινόμενες "λύσεις", αλλά και παρουσιάζει τα παρασκήνια της διάσκεψης, όπου οι πρωτεργάτες Κλίντον και Αλ Γκορ επιθυμούσαν πάση θυσία τη δημιουργία της Συνθήκης, την οποία οι ίδιοι ποτέ δεν υπέγραψαν...
Συνεχίζεται...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/06/2008, 00:48:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η ηλεκτρομαγνητική μόλυνση προκαλεί άνοδο της θερμοκρασίας

Αν ψάχνουμε ειλικρινά να βρούμε το μερίδιο ευθύνης της ανθρωπότητας στην άνοδο της θερμοκρασίας, ίσως θα πρέπει να κοιτάξουμε προς τις τεχνολογίες που επιβαρύνουν το περιβάλλον –και εμάς- με τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες όπως π.χ. η κινητή τηλεφωνία, τα ραντάρ, οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες κ.α.

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, διαπιστώθηκε πως οι θερμοκρασίες παρουσιάζουν ανοδική τάση από τότε που ο άνθρωπος άρχισε να διοχετεύει στην ατμόσφαιρα τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά κύματα.
(Ως γνωστόν, η τριβή προκαλεί θερμότητα. Τα μόρια του αέρα αρχίζουν να δονούνται και να τρίβονται μεταξύ τους, στην προσπάθεια τους να «ισορροπήσουν» με τις εκπεμπόμενες συχνότητες. )

Οι καμπύλες θερμοκρασίας δείχνουν να ακολουθούν την τεχνολογία: τη δεκαετία του ’20, με τη λειτουργία των πρώτων πομπών μεγάλου μήκους κύματος, καταγράφεται η πρώτη έντονη και μόνιμη άνοδος της θερμοκρασίας.
Το ’40 προστέθηκαν οι πομποί μικρού μήκους κύματος και εμφανίζεται άλλη μία άνοδος της θερμοκρασίας, για να ακολουθήσει τελικά μία τρίτη έντονη άνοδος τη δεκαετία του ’90, που συμπίπτει με την ευρεία τοποθέτηση των πομπών της κινητής τηλεφωνίας…

Φαίνεται η ανθρώπινη συμβολή στην άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη μας να σχετίζεται περισσότερο με τις εκπομπές τεχνητών συχνοτήτων, παρά με τις εκπομπές Co2.
Αν είναι όμως έτσι, κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να αποσύρουμε από τη ζωή μας όλες εκείνες τις τεχνολογίες που προκαλούν την ηλεκτρομαγνητική μόλυνση; κινητή τηλεφωνία, ραντάρ, HAARP, καλώδια ηλεκτροδότησης κ.α.;


Ηλεκτρομαγνητική μόλυνση και καιρικές μεταβολές:

«Η ανθρωπότητα θα περιέλθει σε μία εποχή μόλυνσης του περιβάλλοντος από την εκπεμπόμενη ενέργεια, η οποία θα είναι ανάλογη με την σημερινή χημική μόλυνση, εάν δεν ληφθούν μέτρα και δεν γίνουν έλεγχοι που να βασίζονται στην κατανόηση της βιολογικής επίδρασης των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών», προειδοποιούσαν ειδικοί σε θέματα Ράδιο- και Τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ (OTP Office of Telecommunications) σε έκθεσή τους, το 1971.

· Ήδη από τη δεκαετία του ‘70, ο καθηγητής Robert Helliwell από το Πανεπιστήμιο του Stanford είχε διαπιστώσει, πως ακόμη και τα καλώδια που μεταφέρουν ηλεκτρικό ρεύμα, είναι αρκετά για να προκαλέσουν αλλαγές στην ιονόσφαιρα.

· Το 1983, ο E.E. Richards από το ίδιο Πανεπιστήμιο, παρατήρησε, πως ακόμη και με μία μικρή εκπομπή συχνοτήτων μπορούσαν να προκληθούν διαταραχές -εσκεμμένα ή μη- των καιρικών συνθηκών.

· Ο Paul Schaefer, στο βιβλίο του “Energy and our Earth”, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο διαταράσσουν τη φυσική ισορροπία της Γης και της ατμόσφαιρας μας τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας. Αυτά προκαλούν μία αλυσιδωτή αντίδραση στο περιβάλλον και η Γη για να ξαναβρεί την ισορροπία της εκτονώνει τη συσσωρευμένη θερμότητα με σεισμικές και ηφαιστειακές δραστηριότητες όπως και με «ακραία» καιρικά φαινόμενα…

Ένα είναι σίγουρο: παρ’ όλη την πρόοδο, οι επιστήμες δεν έχουν καταφέρει να αποσαφηνίσουν πλήρως το μηχανισμό του κλίματος. Όσα πρεσβεύουν αποτελούν θεωρίες και όχι αποδείξεις. Κάποιες από αυτές –όταν είναι βολικές- χρησιμοποιούνται για να προωθήσουν συγκεκριμένες πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες. Και αντίστροφα: αν δεν υπάρχουν, πληρώνονται κάποιοι ερευνητές, ώστε να δημιουργήσουν μία «βολική» για τα συμφέροντα θεωρία…

Συνεχίζεται...

Edited by - toxotis on 17/06/2008 01:37:06Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/06/2008, 01:08:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας μην ξεχνάμε και την τρύπα του Όζοντος…

Με την ίδια μέθοδο που προωθείται ο μύθος του CO2 και της «ανθρωπογενούς» υπερθέρμανσης, είχε προωθηθεί νωρίτερα ο μύθος μιας «ανθρωπογενούς» τρύπας στο στρώμα όζοντος της ατμόσφαιρας, που χρεωνόταν στους χλωροφθοράνθρακες (FCKW) των αεροζόλ. Σύμφωνα με έρευνες αποτελεί και αυτή μία φτιαχτή, «επιστημονικοφανή» θεωρία, καθώς δεν υπήρξε ποτέ σχετικό «πρόβλημα», ενώ η όλη ιστορία είχε επινοηθεί για να εξυπηρετήσει ένα παιχνίδι συμφερόντων των χημικών βιομηχανιών.

Μολονότι ο κύριος όγκος χλωρίου και φθορίου στην ατμόσφαιρα προέρχεται από φυσικές πηγές -όπως τα ηφαίστεια και η εξάτμιση θαλάσσιων υδάτων-, η «προώθηση» αυτού του μύθου, οδήγησε στην αντικατάσταση των FCKW στα αεροζόλ. Στην ουσία οι μεγάλες χημικές βιομηχανίες μπόρεσαν έτσι να πλασάρουν νέα προϊόντα στην αγορά, με νέα συστατικά, (που δεν είναι απαραίτητα ακίνδυνα, ενώ είναι 10-30 φορές ακριβότερα), μεγαλώνοντας τα κέρδη τους κατά 30%, εμποδίζοντας ταυτόχρονα τις μικρότερες βιομηχανίες να χρησιμοποιήσουν τα FCKW, των οποίων η πατέντα ευρεσιτεχνίας έληγε εκείνη την περίοδο…

Αντίθετα από όσα κατά καιρούς διαδίδονται, το φαινόμενο αυτό είναι φυσικό, αναδημιουργείται ετησίως και οφείλετε κυρίως σε χειμερινούς στροβίλους και σε φυσικές πηγές χλωρίου, όπως τα ηφαίστεια. Στην πραγματικότητα υπάρχει από τότε που η Γη διαθέτει οξυγονούχα ατμόσφαιρα, η οποία θερμαίνεται από τον ήλιο. Έτσι παρατηρείται ένας ετήσιος ρυθμός ανάμεσα στην χειμερινή και την καλοκαιρινή περίοδο. Η ηλιακή ακτινοβολία καθορίζει τα ποσοστά μορίων οξυγόνου που θα μετατραπούν σε όζον. Εκεί όπου η ηλιακή ακτινοβολία πέφτει κάθετα, όπως στον Ισημερινό, μετρούνται μεγαλύτερες τιμές όζοντος, ενώ αντίθετα στο Β. πόλο, όπου οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν πλάγια, μετρούνται οι μικρότερες τιμές. Γι’ αυτό φυσικά η υποτιθέμενη «τρύπα» εμφανίζεται μεγαλύτερη το χειμώνα και μικρότερη το καλοκαίρι.

Το φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και ερευνηθεί ήδη από το 1957, ενώ από το 1935 γίνονται σχετικές μετρήσεις στο Tromso της Νορβηγίας.

Η «ανακάλυψη της τρύπας» του όζοντος έγινε το 1985, ενώ από το 1975 άρχισαν να εμφανίζονται σποραδικά θέσεις που ενοχοποιούσαν τους χλωροφθοράνθρακες.

Οι ερευνητές Roger A. Maduro και Ralf Schauerhammer στο βιβλίο τους «Τρύπα Όζοντος, η κατάχρηση ενός θαύματος της φύσης» εξηγούν, πως οι χλωροφθοράνθρακες δεν ανοίγουν τρύπες στο στρώμα όζοντος, πολύ απλά επειδή το βάρος τους δεν τους επιτρέπει να φτάσουν σε τέτοια ύψη. Αυτοί είναι 4-8 φορές βαρύτεροι από τα μόρια του αέρα και γι’ αυτό πέφτουν στο έδαφος. Η δε ποσότητα τους δεν ξεπερνούσε τα 2 εκατομμύρια τόνους.

Από την άλλη, οι φυσικές πηγές που διοχετεύουν χλώριο και φθόριο στην ατμόσφαιρα μετρούν πολλαπλάσιες ποσότητες:
· 600 εκατομμύρια τόνοι προέρχονται από την εξάτμιση θαλάσσιων υδάτων

· τουλάχιστον 36 εκατομμύρια τόνοι χλωριούχων αερίων προέρχονται από ηφαίστεια,

· 8 εκατομμύρια τόνοι από καύσεις βιομάζας και

· 6 εκατομμύρια τόνοι φθοριούχων αερίων προέρχονται από μη ενεργά ηφαίστεια.

Οπότε ακόμη και αν υπήρχε θέμα «τρύπας» του όζοντος, αυτή δεν μπορεί να ήταν αποτέλεσμα «ανθροπογενών» χλωροφθορανθράκων, αλλά φυσικών διαδικασιών…

Κατευθυνόμενη πληροφόρηση

Καθώς μελετώ και ερευνώ το θέμα των κλιματικών αλλαγών, παρατηρώ πως προωθείται μια ελεγχόμενη και ιδιαίτερα μονόπλευρη «ενημέρωση» των πολιτών. Οι απόψεις που δεν ταιριάζουν με τον ισχυρισμό της «ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης», φιμώνονται έντεχνα και αποσιωπούνται από τα ΜΜΕ. Οι δε επιστήμονες που τις εκπροσωπούν δέχονται μεθοδευμένες επιθέσεις, ώστε τελικά να διαδίδεται ένας ισχυρισμός, ως η μόνη αληθινή εκδοχή.
Μια τέτοια «επιλεκτική ενημέρωση» θα πρέπει, το λιγότερο, να μας βάλει σε σκέψεις…
Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν σχετικές έρευνες του Dr Wolfgang Thuene δείχνουν, πως αυτοί που αρχικά «εμπνεύστηκαν» την θεωρία του θερμοκηπίου, δεν ήταν άλλοι από το λόμπι της πυρηνικής ενέργειας, που με αυτό τον τρόπο ενοχοποιούσαν τον «παραδοσιακό» τρόπο παραγωγής ηλεκτρισμού…

Το χειρότερο είναι, πως η συστηματική προώθηση τέτοιων ισχυρισμών-«μύθων», τους έχει καθιερώσει στη σκέψη πολλών ως δεδομένα. Ο μέσος πολίτης δεν αμφισβητεί πλέον το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» ή την «τρύπα του όζοντος». Τα θεωρεί δεδομένα. Ιδιαίτερα όμως αυτά, τα δεδομένα, είναι που πρώτ’ απ’ όλα θα έπρεπε να αμφισβητήσουμε και να επανεξετάσουμε. Όπως είχε πει και ο Mark Twain: «Δεν μας οδηγεί στην παρακμή, αυτό που δεν γνωρίζουμε, αλλά αυτό που λαθεμένα πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε»…

Οφείλουμε να αναζητάμε οι ίδιοι μας την αλήθεια, και να μην την συγχέουμε με όσα η πλειοψηφία έχει πιστέψει για αληθινά. Έτσι δεν θα συγχέουμε ούτε θα περιορίζουμε την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος, στις «απαραίτητες» ρυθμίσεις και περικοπές που οι «μύθοι» καθορίζουν…

Πολύ συχνά έρχομαι δυστυχώς αντιμέτωπη με ανθρώπους, ακόμη και ακτιβιστές, που θεωρούν αδιανόητο να είναι κανείς σκεπτικός σχετικά με την «κλιματολογική υστερία» -μετά από έρευνα και μελέτη- και παρόλ’ αυτά να είναι ενεργός προστάτης του περιβάλλοντος, υπέρμαχος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της «ελεύθερης ενέργειας» ή της ενέργειας από υδρογόνο και να εναντιώνεται στη γεωμηχανική και την πυρηνική ενέργεια… Αυτά τους μοιάζουν ασυμβίβαστα… Οι ενστάσεις, αντί να ταράξουν συνειδήσεις και να αποτελέσουν βάση για προβληματισμό, έχουν πολύ συχνά το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: Καταλήγει να χαρακτηρίζεται κανείς ως «υπερασπιστής» των μεγαλοβιομηχάνων και του πετρελαϊκού λόμπι, αφού η απενοχοποίηση του CO2, ταιριάζει «γάντι» σε αυτή τη μερίδα συμφερόντων. Άλλοι πάλι θεωρούν πως αυτό κάνει κακό στο οικολογικό κίνημα… Παραβλέπουν όμως, πως η ενοχοποίηση του CO2 βολεύει την προώθηση της πυρηνικής ενέργειας, την εμπορευματοποίηση των ρύπων, αλλά και τον περιορισμό της ελευθερίας του κάθε απλού πολίτη…


Επικερδές εμπόριο η Προστασία περιβάλλοντος

Γιατί φτάσαμε να συζητάμε μία «ανθρωπογενή» κλιματολογική μεταβολή και υπερθέρμανση του πλανήτη, όταν επιστήμονες δίνουν στοιχεία μίας ταυτόχρονης ανόδου της θερμοκρασίας των πλανητών σε ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα;

Πως συμβαδίζουν οι «ειδήσεις», με το γεγονός πως η πλειοψηφία των επιστημόνων δεν συμφωνεί καν με την θεωρία του φαινομένου του θερμοκηπίου;

Γιατί έντεχνα γίνετε τόσος θόρυβος για ένα φαινόμενο, το οποίο κατά κύριο λόγο είναι φυσικό;

Ποιοι προωθούν τα συμφέροντα τους μέσα από τέτοιου είδους καμπάνιες; Και γιατί η χειραγώγηση των πολιτών με όπλο την «κλιματολογική τρομοκρατία» είναι τόσο «χρήσιμη»;

Μια καλοστημένη πολυδιάστατη επιχείρηση με κύριο προϊόν της την «προστασία του περιβάλλοντος» έχει πλασαριστεί πλέον στην αγορά και αρκετοί επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τη συνείδηση των πολιτών, που πραγματικά θέλουν να δουν να γίνετε κάτι για την προστασία του…

Έγινε μόδα και ξαφνικά μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες θέλουν να εμφανίζονται ως «πράσινες» ή ως προστάτες της φύσης. Ακόμη και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, που αδυνατούσε να δώσει ένα κοινό στόχο στα κράτη-μέλη της τον βρήκε, ακολουθώντας τις μοντέρνες τάσεις, στην προστασία του περιβάλλοντος από το CO2. -Με τη συμβολή της Άνγκελα Μέρκελ φυσικά, η οποία δεν είχε διστάσει να προτείνει ακόμη και ταρίφα «καθαρού αέρα» σε εξοχικά θέρετρα-…

Πολιτικοί, σύλλογοι, αλλά και Οργανώσεις όπως η Greenpeace, προωθούν με υπερβάλλοντα ζήλο καμπάνιες για την προστασία του περιβάλλοντος και τον περιορισμό του CO2, δίχως να δείχνουν όμως σοβαρή διάθεση να «αγγίξουν» τους βασικούς ενόχους-μολυντές του περιβάλλοντος, μεταφέροντας στο κοινό ένα ανάμεικτο αίσθημα ενοχών, ανασφάλειας και φόβου.
Ο πολίτης καλείται να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας, να μειώσει τα ταξίδια και τις μετακινήσεις του, να μειώσει την κατανάλωση ζεστού νερού, να μην αφήσει τις ηλεκτρικές συσκευές στο “stand by” και φυσικά να αγοράσει νέα προϊόντα, τα οποία διαφημίζονται ως «πράσινα»…

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται το βιβλίο και η ταινία «Μια άβολη αλήθεια» του Al Gore. Ειλικρινά ένιωσα ένα τεράστιο κενό, όταν διαπίστωσα πως πέρα από «περικοπές» δεν είχε τίποτε περισσότερο να προτείνει ως λύση. Όλη η προσοχή του είναι στραμμένη στον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας: τον απλό πολίτη.

Λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας

Χαρακτηριστικό κοινό σημείο της «υποκριτικής» καμπάνιας του Al Gore, της Greenpeace, αλλά και τηλεοπτικών σταθμών της χώρας μας (που συνδράμουν με κατασκευάστριες εταιρίες), αποτελεί η συστηματική προώθηση των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας (ή η δωρεάν διάθεση τους). Ούτε λίγο ούτε πολύ «θέλουν» να σώσουμε τον πλανήτη αλλάζοντας τις «απλές» λάμπες στα σπίτια μας.

Πράγματι μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμε τις λάμπες πυρακτώσεως του Edison, ενώ από το 1891ήταν ήδη γνωστό, πως είναι πολύ σπάταλες ενεργειακά. Ο Νίκολα Τέσλα είχε τότε εφεύρει πραγματικά οικονομικούς ενεργειακά λαμπτήρες, όμως οι λαμπτήρες φθορισμού σήμερα απέχουν πολύ από την απόδοση που είχε πετύχει ο Τέσλα, για να μπορούν να χαρακτηρίζονται «οικονομικοί».
Πέραν τούτου υπάρχουν μελέτες, οι οποίες αναφέρουν πως οι συγκεκριμένοι λαμπτήρες είναι επικίνδυνοι για την υγεία, εξ’ αιτίας της ακτινοβολίας που εκπέμπουν, αλλά και για το περιβάλλον καθώς περιέχουν τοξικά μέταλλα, -όπως τον υδράργυρο-, τα οποία μολύνουν το έδαφος αλλά και τα υπόγεια ύδατα όταν βρεθούν στα σκουπίδια.

Πως όμως προωθούνται στους καταναλωτές χωρίς να υπάρχει προηγουμένως σχετική ενημέρωση τους;
Αυτό το ερώτημα έθεσα και στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace. Σε απάντηση τους δεν αρνούνται τα παραπάνω αλλά αναφέρουν χαρακτηριστικά, πως η εκπεμπόμενη ακτινοβολία «δεν υπερβαίνει αυτή της οθόνης ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή» και πως πράγματι περιέχει υδράργυρο, «αλλά παρ’ όλ’ αυτά είναι εφικτή η ανακύκλωση τους και γίνεται προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση»…

Αναρωτιέμαι πόσοι άνθρωποι υποφέρουν ήδη από πονοκεφάλους και ναυτία μέσα στα σπίτια τους, επειδή χωρίς να το ξέρουν δέχονται την ακτινοβολία των λαμπτήρων αυτών;
Πόσες χιλιάδες τέτοιες λάμπες βρίσκονται ήδη σε χωματερές;
Πως η Greenpeace, αλλά και πολιτικοί μας σαν τον νεαρό Μητσοτάκη, ζητούν την υποστήριξη όλων μας στην απαγόρευση των απλών λαμπτήρων πυρακτώσεως, όταν το αντικατάστατο που προτείνουν προκαλεί βλάβες στην υγεία και το περιβάλλον μας και δεν το επισημαίνουν;…

[Ιδιαίτερα οι προθέσεις της Greenpeace, θα πρέπει να μας βάζουν σε σκέψεις, αφού ο ένας εκ των ιδρυτών της, ο οικολόγος Dr. Patrick Moore, παραιτήθηκε και στην ταινία «Τhe great Global Warming Swindle» λέει γι’ αυτή πως «από κίνημα προστασίας του περιβάλλοντος έχει μετατραπεί στην ισχυρότερη δύναμη που παρεμποδίζει την ανάπτυξη των χωρών του τρίτου κόσμου. Σκέπτομαι πως νομιμοποιούμαι να τους χαρακτηρίζω μισάνθρωπους» …]

Προτεινόμενες «λύσεις» όπως οι παραπάνω δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική, αφού κατά βάση αποτελούν ένα μακρύ κατάλογο από περικοπές στις ελευθερίες των απλών πολιτών. Ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης καταλήγει εύλογα να αναρωτιέται, γιατί όλοι αυτοί οι «σταυροφόροι» ζητούν από τον τελευταίο κρίκο της αγοράς, τον καταναλωτή, να λύσει ένα πρόβλημα, το οποίο δημιουργούν οι μεγάλες βιομηχανίες, τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και η περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθούν οι εκάστοτε κυβερνώντες.

Αυτοί είναι που θα έπρεπε να προβούν σε χρηματοδότηση νέων τεχνολογιών και προώθηση εναλλακτικών λύσεων, ώστε ο καταναλωτής να μην μολύνει το περιβάλλον καθώς χρησιμοποιεί τα προϊόντα τους.

Τονίζουν τον σπάταλο και καταστροφικό τρόπο ζωής που διάγουμε στις σύγχρονες καταναλωτικές κοινωνίες, αλλά αμελούν να υπογραμμίσουν το γεγονός, πως δεν προσφέρονται οι εναλλακτικές λύσεις. Εάν υπήρχαν διαθέσιμες στην αγορά θα τις χρησιμοποιούσαμε. Εάν οι κυβερνήσεις όλων των περασμένων δεκαετιών φρόντιζαν να τις προωθήσουν, θα είχαμε ανάλογες επιλογές και θα ήμασταν λιγότερο «σπάταλοι» και λιγότερο «καταστροφικοί».

Φυσικά δεν είμαι της άποψης πως θα πρέπει να αδρανήσουμε, να αδιαφορήσουμε ή να συνεχίσουμε να ζούμε εις βάρος του γήινου οικοσυστήματος. Κάθε άλλο. Η αρμονική συμβίωση με το περιβάλλον όπως και η προστασία του από βλαβερές τεχνολογίες, απόβλητα και καυσαέρια, επιβάλλεται. Η ανακύκλωση και η λογική διαχείριση των φυσικών πόρων επίσης.

Όμως: αυτό δεν με εμποδίζει να βλέπω, πως παγκοσμίως υπάρχουν κάποια «έξυπνα μυαλά», τα οποία αφ’ ενός προβάλλουν με υπερβολικό ζήλο τα «δεινά» που θα επιφέρουν οι κλιματικές αλλαγές, με αποτέλεσμα να τρομοκρατούνται οι πολίτες, ενώ ταυτόχρονα διαφημίζονται «τρελές» τεχνολογικές εφαρμογές της Γεωμηχανικής ως απομηχανής σωτήρες του πλανήτη και η ενοχή για την «υπερθέρμανση» χρεώνεται έντεχνα στον κάθε ένα από εμάς...

Συνεχίζεται...

Edited by - toxotis on 17/06/2008 01:49:40Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/06/2008, 01:18:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεωμηχανική & Πυρηνική Ενέργεια


Πιθανότατα όλος αυτός ο μεθοδευμένος εκφοβισμός των πολιτών μέσω καταστροφολογικών σεναρίων, να στοχεύει σε μια άτυπη συγκατάθεση μας για την εφαρμογή αμφίβολων πρακτικών στο όνομα της «σωτηρίας» του πλανήτη μας, όπως τις τεχνικές που προτείνει –και εν αγνοία μας πιθανόν εφαρμόζει - η Γεωμηχανική ή την αποδοχή της πυρηνικής ενέργειας.

Ένας κόσμος που φοβάται, πως αύριο δεν θα μπορεί να επιβιώσει λόγω κλιματολογικών αλλαγών, σίγουρα –δυστυχώς- θα αποδεχτεί ευκολότερα οποιοδήποτε «σωτήριο φάρμακο» και πιθανόν να «συμφωνήσει» σε περιορισμούς της ελευθερίας του όπως συνέβη και μετά την «καμπάνια» ενάντια στην τρομοκρατία.

(Και εδώ η ευθύνη των μέσων ενημέρωσης είναι τεράστια, αφού αντί να πληροφορούν και να ενημερώνουν τίμια τους πολίτες, στην πλειοψηφία τους έχουν μετατραπεί σε εργαλεία ελέγχου και χειραγώγησης των μαζών προς όφελος των εκάστοτε οικονομικών συμφερόντων, προβάλλοντας έντονα ένα κοκτέιλ από καταστροφολογικά σενάρια και καμπάνιες σωτηρίας…)

Είναι γνωστό πως οι απαραίτητες εναλλακτικές τεχνολογίες υπάρχουν, όμως κάποιοι κύκλοι συμφερόντων αποφασίζουν αν, πότε και με ποιο τρόπο θα διατεθούν στην αγορά.
Έτσι, αντί για μία αυτονόητη στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, παρατηρούμε ένα νέο κύμα έντονης προβολής της πυρηνικής ενέργειας. Αυτή τη φορά οι υποστηρικτές της μάλιστα φροντίζουν να τονίζουν το γεγονός, πως είναι απόλυτα «καθαρή» ενέργεια, αφού δεν επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με CO2…

Η ίδια έγινα μάρτυρας μίας τέτοιας τοποθέτησης μετά την προβολή της ταινίας «Μια άβολη αλήθεια» στο NOESIS. Ο κος Καραγκιοζίδης, έλληνας καθηγητής, εξηγούσε στο κοινό, πως η πυρηνική ενέργεια σχάσης είναι η μόνη που μπορεί μέσα σε 10 χρόνια να ανατρέψει την κλιματική αλλαγή, καθώς η ευρεία χρήση της θα «γλιτώσει» το περιβάλλον από τις εκπομπές CO2…

Ξαφνικά, όλοι οι άλλοι κίνδυνοι που ενέχει η χρήση της πυρηνικής ενέργειας, αλλά και το τεράστιο κόστος που απαιτεί, αποσιωπούνται και το μόνο που προβάλλεται είναι, η έλλειψη εκπομπών CO2.
Nα που πράγματι η ενοχοποίηση του CO2, είναι χρησιμότατο εργαλείο για την προώθηση της πυρηνικής ενέργειας…

Αναρωτιέμαι γιατί να μπούμε σε αυτή την δαπανηρή και επικίνδυνη πάροδο, με την αποδοχή της πυρηνικής ενέργειας, αφού η φύση μας δίνει απλόχερα άκρως «οικολογικές», ακίνδυνες και αστείρευτες πηγές;

Γιατί από την άλλη, να κατασκευάσουμε τεχνητά δέντρα-μηχανές, όπως προτείνουν οι γεωμηχανικοί και να μην φυτέψουμε απλά περισσότερα δέντρα, δίνοντας παράλληλα τέλος στην αλόγιστη καταστροφή και καταπάτηση των δασών μας;

Γιατί να διασπείρουμε μέταλλα στους ωκεανούς και την ατμόσφαιρά μας, παίζοντας με λεπτές ισορροπίες της Φύσης, ενώ ουσιαστικά δεν υπάρχει καν λόγος ύπαρξης της Γεωμηχανικής τεχνολογίας, αφού αυτή στοχεύει στον έλεγχο του CO2, που τελικά δεν είναι ο «ένοχος», αλλά ο «αποδιοπομπαίος τους τράγος»;

Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται, πως οι χημικοί αεροψεκασμοί (chemtrails) αποτελούν «φιλανθρωπικό» έργο της Γεωμηχανικής, στα πλαίσια σωτηρίας του πλανήτη μας. Παρόλο που γίνεται πλέον φανερό, πως κάθε άλλο παρά την ανθρωπότητα και τον πλανήτη μας «σώζουν», μία μερίδα του κοινού αποδέχεται έμμεσα τα chemtrails, «αν είναι για το καλό μας»… Αυτή η αποδοχή όμως επιτρέπει σε κάποιους να παίζουν επικίνδυνα με ισορροπίες της Φύσης… Προφανώς η καταστροφολογική «ενημέρωση», έχει πείσει αρκετούς πως θα επέλθει «αφανισμός της ανθρωπότητας» από τις κλιματολογικές αλλαγές, και η λογική, μουδιασμένη από φόβο, αδυνατεί να συλλάβει το πραγματικό πρόβλημα που βρίσκετε μπροστά στα μάτια μας, εδώ στο παρόν: επιτρέπουμε σε κάποιους να συνεχίζουν να μολύνουν και να καταστρέφουν με γνώμονα το κέρδος.

Λύσεις υπάρχουν, όμως το περιβάλλον δεν σώζονται με το να αλλάξουμε τις λάμπες στο σπίτι μας. (Το πιθανότερο είναι να πιστέψουμε πως κάναμε κι εμείς κάτι για το περιβάλλον, ενώ στην πραγματικότητα θα έχουμε ανταλλάξει το ένα πρόβλημα, με ένα άλλο μεγαλύτερο και μάλιστα τοξικό…)
Αυτοί που παράγουν την ηλεκτρική ενέργεια είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να κάνουν αλλαγές στον τρόπο παραγωγής της, προχωρώντας σε νέες φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και όχι εμείς, οι τελικοί αποδέκτες.

Αυτοί που κατασκευάζουν κινητήρες και αυτοκίνητα, θα πρέπει να περάσουν σε εφαρμογές τεχνολογιών που δεν σπαταλούν ενέργεια και δεν μολύνουν το περιβάλλον και όχι να περιορίσουμε εμείς το δικαίωμα μας να ταξιδεύουμε ή να μετακινούμαστε.

Αυτοί που κυβερνούν θα πρέπει να προωθούν τις εναλλακτικές τεχνολογίες και να φροντίζουν να εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και όχι να χαλαρώνουν τα μέτρα προστασίας των δασών ή να επιβάλλουν «αστείες» ποινές σε όσους μολύνουν τα ποτάμια και τις θάλασσες με τα απόβλητα τους...

Αυτό που πράγματι μπορούμε εμείς όλοι να κάνουμε, είναι να πιέσουμε τους υπεύθυνους προς αυτές τις κατευθύνσεις.


Συνεχίζεται...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/06/2008, 01:30:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΚΙΟΤΟ

Ακόμη και η περιβόητη συνθήκη του Κιότο απέτυχε στο στόχο της: να διαχειρισθεί μία πιθανή μελλοντική κρίση οφειλόμενη στις κλιματολογικές μεταβολές και να προστατέψει από μία πρόσθετη οικολογική επιβάρυνση. Αντ’ αυτού εξυπηρέτησε την εισαγωγή ενός νέου, επικερδέστατου προϊόντος στην αγορά: την αγοραπωλησία «δικαιωμάτων εκπομπής CO2» μεταξύ των κρατών που έχουν δεσμευτεί στη συγκεκριμένη Συνθήκη.

Με τον τρόπο αυτό όμως δεν μειώνεται η ρύπανση, αλλά απειλείται, ελέγχεται και περιορίζεται η ανάπτυξη των χωρών.
Πολλά κράτη –μεταξύ των οποίων και η χώρα μας- σύντομα θα απειληθούν με βαριά πρόστιμα ή έξοδα για την αγορά δικαιωμάτων εκπομπής CO2, τα οποία προφανώς θα μοιράζονται στις πλάτες των φορολογούμενων πολιτών τους.

( Κάποιες χώρες βέβαια όπως η Γερμανία, «προνόησαν» και «μείωσαν» πολύ έξυπνα τους εκπεμπόμενους ρύπους τους: έκλεισαν τις βιομηχανίες εντός των συνόρων τους και τις μετέφεραν σε άλλες χώρες όπου το ποσοστό εκπομπής CO2 που έχει οριστεί από τη Συνθήκη, επιδέχεται μερικούς ακόμη τόνους καυσαερίων…)

Και φυσικά τα παραπάνω δεν αγγίζουν τους κύριους «μολυντές» του πλανήτη μας, ΗΠΑ και Κίνα, καθώς τα συγκεκριμένα κράτη δεν δεσμεύονται από τη Συνθήκη.

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό να διαπιστώνει κανείς, πως ξαφνικά η ίδια η ρύπανση γίνεται εμπορικό προϊόν. Πριν από τα προγράμματα εμπορικών συναλλαγών ρύπων, δεν είχε κανείς "δικαίωμα" να μολύνει. Για να επιτραπεί όμως στις επιχειρήσεις –και στις χώρες όπου εδρεύουν- να αγοράζουν και να πωλούν "το δικαίωμα" να μολύνουν, έγινε για πρώτη φορά απαραίτητη η δημιουργία δικαιώματος ιδιοκτησίας πάνω στην ίδια την ρύπανση…

Έτσι ο Al Gore μέσω της εταιρίας του Generation Investment Management, προσπαθεί να πείσει επενδυτές, πως το περιβάλλον και η προστασία του, αποτελούν μία νέα αγορά που αποφέρει τεράστια κέρδη…
(Αξίζει άραγε το Νόμπελ που του απονεμήθηκε;)

Ο Al Gore είναι επίσης μέλος του προεδρείου του World Resources Institute, που ασχολείται με το εμπόριο εκπομπών CO2. Η δε WRI, όπως και η DuPont, είναι μέλη της Chicago Climate Exchange (CCX), η οποία είναι ιδιωτική επιχείρηση-χρηματιστήριο ρύπων.
Ο δε πρωθυπουργός της Αγγλίας, Gordon Brown, έχοντας ως «σύμβουλο κλιματικών αλλαγών» τον Al Gore, επιθυμεί να αναδειχτεί το Λονδίνο ως κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου CO2…

Προφανώς δεν είναι οι μόνοι που επενδύουν στο εμπόριο CO2, αφού τα κέρδη είναι τεράστια.
(Και πώς να μην είναι, αφού πωλούν, όπως λέει ο λαός «αέρα κοπανιστό»;)

Στόχος όλων τους όμως είναι μόνο το κέρδος και όχι το περιβάλλον, αφού οι «ρυπαντές» θα είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν να μολύνουν, αρκεί να αγοράζουν πραγματικές ή πλαστές πιστώσεις ρύπανσης από αυτούς που τις διαθέτουν.

Όπως λέει η αμερικανίδα ακτιβίστρια Rosalind Peterson:“Είναι μια «καταπληκτική» ιδέα, ιδιαίτερα για εκείνα τα «ειδικά εταιρικά ενδιαφέροντα» που καθιέρωσαν αυτόν τον νέο κερδοφόρο τομέα στην αγορά, επειδή θα πετύχουν πραγματικά φανταστικά κέρδη... αλλά η ιδέα αυτή δεν ρυθμίζει, ούτε μειώνει την ρύπανση…”

Εύλογα συμπεραίνουμε πως ούτε η Συνθήκη του Κιότο, στοχεύει στην ουσιαστική μείωση της ρύπανσης, αφού κατά πως φαίνεται αρκεί «να αγοράζουμε το δικαίωμα» και είμαστε ελεύθεροι να συνεχίσουμε να μολύνουμε την ατμόσφαιρα.
Αντίθετα μάλιστα, εξυπηρετεί επιχειρηματικά δαιμόνια, που βρήκαν τρόπο να μετατρέψουν το περιβάλλον και την προστασία του σε καθαρά επενδυτικά-καταναλωτικά προϊόντα που τους αποφέρουν τεράστια κέρδη.

Έτσι φυσικά δεν είναι να απορεί κανείς, γιατί ο πρώην πρόεδρος του εθνικού περιβαλλοντικού ινστιτούτου των ΗΠΑ, Richard Benedick, επέμενε πως «Πρέπει να επικυρωθεί ένα παγκόσμιο συμβόλαιο προστασίας του κλίματος, ακόμη και αν δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη για την ύπαρξη του φαινομένου του θερμοκηπίου.»…

Στην πραγματικότητα ιδιώτες, εταιρείες, οργανώσεις και κράτη μετέτρεψαν την οικολογική συνείδηση σε όχημα προώθησης πολύ συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων. Οι σχετικές καμπάνιες και συνθήκες συμπληρώνουν την συνταγή επιτυχίας τους.

Κι ενώ όλοι αυτοί εμφανίζονται με μάσκα «οικολόγου σωτήρα», εργάζονται ακούραστα, ώστε να γεμίζουν τα ταμεία εταιριών και οικολογικών οργανώσεων, με χρήματα που στερούν από τα ταμεία των κρατών και τις τσέπες των απλών πολιτών.

Και εν’ τω μεταξύ τα δημόσια χρήματα, αντί να επενδύονται σε τομείς ανάπτυξης που πραγματικά θα μειώσουν τη ρύπανση, ξοδεύονται άσκοπα για την εξαγορά «δικαιωμάτων ρύπων»…
Οι πολίτες από την πλευρά τους, εφησυχάζουν θεωρώντας πως ξεπληρώνουν την οικολογική τους ευθύνη προσφέροντας χρήματα σε οικολογικές οργανώσεις, αντί να πιέζουν τους κυβερνώντες για ουσιαστικές λύσεις.

Σαφώς και οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε θέματα που αφορούν την προστασία της φύσης. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να επιτρέπουμε να προσβάλουν κάποιοι την νοημοσύνη και το πορτοφόλι μας, εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία μας για το περιβάλλον, ή το φόβο για ένα αβέβαιο μέλλον…


Τέλος άρθρου

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/06/2008, 02:04:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μιας και βρισκόμαστε στο esoterica, το βρίσκω σκόπιμο να δούμε και την πιο "εσωτεριστική" ή "φιλοσοφική" πλευρά του θέματος, ελαφρώς σφαιρικότερα...

Φύση, άνθρωπος και Τεχνολογία

-Η ιστορία, η μυθολογία και οι παραδόσεις συνδέουν την καταστροφή μεγάλων προγενέστερων πολιτισμών με κατακλυσμιαία γεγονότα και σεισμούς. Να ήταν άραγε κι εκείνα αποτέλεσμα της αντίδρασης, ή ίσως το αποκορύφωμα της αντίδρασης της Γης, στην προσπάθεια της να ισορροπήσει με κάποιες «εξωτικές» μορφές ενέργειας που πιθανόν είχε χρησιμοποιήσει ο άνθρωπος στο παρελθόν;

Ή μήπως επρόκειτο για επακόλουθα έντονων φυσικών φαινόμενων, που επαναλαμβάνονται ανά τους αιώνες και που όταν ξεσπούν, μη γνωρίζοντας διακρίσεις ανάμεσα σε ανθρώπινα και φυσικά δημιουργήματα, καταστρέφουν ότι βρουν στο διάβα τους; -τσαλακώνοντας έτσι την ανθρώπινη αλαζονεία;…-

Στη σύγχρονη εποχή έχουν σχεδόν ταυτιστεί οι έννοιες του πολιτισμού, της ανάπτυξης και της προόδου με το βαθμό κατάκτησης τεχνολογίας.
Όσο περισσότερη τεχνολογία –και δη «εξωτική»- μας περιστοιχίζει, τόσο πιο «εξελιγμένοι» θέλουμε να θεωρούμαστε.
Όσο μας εξυπηρετεί όμως αυτή, άλλό τόσο μας μεταβάλλει σταδιακά σε σκλάβους της, καθώς αλλοιώνει το φυσιολογικό περιβάλλον μας, μας απομονώνει από αυτό και μας αρρωσταίνει ψυχικά και σωματικά.
Παράλληλα η αστικοποίηση μας οδήγησε σε ακόμη μεγαλύτερη αποξένωση από τη φύση.

Φτάσαμε στο σημείο να μιλάμε για «προστασία του φυσικού περιβάλλοντος», χωρίς να εννοούμε ή να βλέπουμε τον άνθρωπο ως αναπόσπαστο κομμάτι του. ..αψηφώντας το γεγονός πως δεν μπορούμε ούτε καν να υπάρξουμε «έξω» από αυτό, παραγνωρίζοντας την ευθύνη που φέρουμε ως άνθρωποι στη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας, κρύβοντας τη δική μας ανασφάλεια και ωραιοποιώντας τον ασυμβίβαστο με τη φύση τρόπο ανάπτυξης μας… Και ενώ βλέπουμε πως η Φύση νοσεί εξ’ αιτίας της δράσης μας, και ως επακόλουθο καλπάζουν οι «μοντέρνες» ασθένειες, επιμένουμε στον «στρουθοκαμηλισμό» και βολευόμαστε πίσω από λέξεις όπως «ανάπτυξη» και «πρόοδος»…

Αλλά τελικά ποιος πραγματικά έχει ανάγκη από προστασία;
Το περιβάλλον και ο πλανήτης μας; Ή μήπως η ίδια η ανθρωπότητα χρίζει προστασίας, αφού ο πλανήτης μας με ή χωρίς εμάς θα συνεχίσει να υπάρχει;

Τώρα μπορώ να πω, πως έχει ολοκληρωθεί η άποψη μου πάνω στο θέμα...

Περιμένω λοιπόν τα σχόλια σας, για να συνεχίσουμε την κουβέντα μας...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/06/2008, 08:02:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους

Αγαπητή toxotis πολύ ενδιαφέρουσες οι τοποθετήσεις σου. Θα σταθώ σε ένα σημείο, το οποίο θα ήθελα να με ενημερώσεις αν όντως ευσταθεί και έχει επιβεβαιωθεί από περισσότερες αναγνωρισμένες πηγές :

quote:
Ο Paul Schaefer, στο βιβλίο του “Energy and our Earth”, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο διαταράσσουν τη φυσική ισορροπία της Γης και της ατμόσφαιρας μας τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας. Αυτά προκαλούν μία αλυσιδωτή αντίδραση στο περιβάλλον και η Γη για να ξαναβρεί την ισορροπία της εκτονώνει τη συσσωρευμένη θερμότητα με σεισμικές και ηφαιστειακές δραστηριότητες όπως και με «ακραία» καιρικά φαινόμενα…

Η εκάστοτε συσσώρευση θερμότητας λόγω ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας δύναται να επιφέρει αυξημένη σεισμική δραστηριότητα; κι όταν λέμε αύξηση θερμότητας εννοούμε α) στην ατμόσφαιρα β) στην επιφάνεια της γης και λίγα μέτρα παρακάτω γ) σε βαθύτερα στρώματα δ) όλα αυτά μαζί;
Ο λόγος της απορίας μου έχει να κάνει με κάποια συσχέτιση που πιστεύω ότι υπάρχει ανάμεσα στις πυρκαγιές του 2007 και τους σεισμούς του 2008 στην Πελοπόννησο.
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες πληροφορίες.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/06/2008, 11:44:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Κωστάκη, δεν γνωρίζω περισσότερα από αυτά που λέει ήδη ο Schaefer, ωστόσο το γεγονός πως οι σεισμοί επηρρεάζονται άμεσα από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία γενικά -δεν το περιορίζω σε αυτές της κινητής τηλεφωνίας- μπορώ να σου το επιβεβαιώσω από δύο διαφορετικές πηγές:

Πρώτον ο έλληνας σεισμολόγος Κος Χουλιάρας, με τον οποίο μίλησα για να τον ρωτίσω σχετικά με την μέθοδο που χρησιμοποιεί η ομάδα ΒΑΝ και είναι τόσο πετυχημένη στις προβλέψεις της
(υποψιαζόμουν ανάμειξη των chemtrails και του HAARP, το οποίο σε συνδυασμό με τα τεχνητά ηλεκτρικά φορτισμένα νέφη των chemtrails, έχει τη δυνατότητα να στέλενει ηλεκτρομαγνητικά κύματα σε όποιο σημείο της Γης επιθυμεί και ειδικότερα να διεγείρει ηλεκτρομαγνητικά τα ρίγματα στις τεκτονικές πλάκες),
εν μέρει επιβεβαίωσε την υποψία μου, καθώς μου εξήγησε πως αυτό ακριβώς μετρά η ομάδα ΒΑΝ: δηλαδή τις ηλεκτρομαγνητικές αυξομειώσεις στο έδαφος...

Κατά δεύτερον, υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία από επιστήμονες, οι οποίοι δεν αμφισβητούν τη δυνατότητα του HAARP (και οποιουδήποτε άλλου ανάλογου συγκροτήματος, μιας και υάρχουν και άλλες τέτοιες εγκαταστάσεις) να προκαλεί σεισμούς. -Η μόνη διαφορά στις προσεγγύσεις των επιστημόνων έγγειται στο αν έχει χρησιμοποιηθεί το HAARP για το σκοπό αυτό ήδη ή όχι και όχι στο αν μπορεί (στο δεύτερο σκέλος συμφωνούν όλοι)

Τώρα αν έχουν σχέση οι πυρκαγιές... έχει δοθεί μια ανάλογη ερμηνεία με την παραπάνω ακόμη και για την πρόκληση πυρκαγιάς... αλλά δεν το έχω ψάξει

Φιλικά
Τοξότης


http://vickytoxotis.blogspot.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

papadothomakos
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
52 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/06/2008, 12:31:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους papadothomakos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Από μία πολύ πρόχειρη ανάγνωση, το άρθρο σου toxotis είναι άριστο.
Επιφυλάσομαι να το μελετήσω πληρέστερα, όταν βρώ περισσότερο χρόνο.
Εύχομαι τέτοιου είδους εργασίες, να βρίσκουν πολλούς αναγνώστες, ούτως ώστε να αποκτήσουμε όλοι μεγαλύτερο ποσοστό αμφισβήτισης, σε ότι μας σερβίρουν, και επομένως ευρύτερο τρόπο σκέψης.
Νάσαι καλάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/06/2008, 15:58:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να' σαι καλά φίλε μου και καλωσόρισες στο φόρουμ...

Περιμένω λοιπόν και τα σχόλια σου επι του θέματος για να συζητήσουμε παρακάτω...

φιλικά
Τοξότης


http://vickytoxotis.blogspot.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

chrisbasilis
Νέο Μέλος

Greece
5 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/06/2008, 16:39:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους chrisbasilis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σας παιδια! :)
Οσο για το θέμα που συζητάτε εχω ένα μπλογκ που αναφαίρεται κυρίως στο περιβάλλον.
chrisbasilis.blogspot.com

Μπορείτε να το βρείτε πατώντας πάνω στήν πρωσοπική σελίδα του χρήστη

Α και μήν ξεχάσετε να ψηφίσετε

Edited by - chrisbasilis on 18/06/2008 16:43:23Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pamavol
Μέλος 1ης Βαθμίδας


97 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/06/2008, 19:04:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pamavol  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
toxotis,
πολύ καλό το άρθρο σου, γιατί το κρατούσες τόσο καιρό κρυφό ? (τα δικαιώματα από το άβατον κρατάνε μήνες?).

Για να προλάβω όμως αυτούς που θα προστρέξουν να δείξουν την αντίθεσή τους στο άρθρο σου, επέτρεψέ μου να σου προτείνω να λάβεις υπόψη σου 2 σημεία.

1.Δέν χρησιμοποιούν την λέξη θερμοκήπιο κυριολεκτικά όπως την ερμηνεύεις. Την χρησιμοποιούν γιατί έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου δημιουργείται από την επιστροφή ενός ποσοστού της ακτινοβολίας που έχει αντανακλαστεί πίσω στο διάστημα, ξανά, στην γή, Ο λόγος, τα αέρια του θερμοκηπίου (ένα από αυτά το CO2). Όπως μας έγραψε ο r00t:

quote:

Oι υδρατμοί προκαλούν 36-70% επίδραση στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Το CO2 9-26% , μεθάνιο 4-9%, όζον 3-7%
Δεν γίνεται να καθορίσουμε πιο συγκεκριμένο αέριο προκαλεί συγκεκριμένο ποσοστό του φαινομένου του θερμοκηπίου, λόγω ότι οι επιρροές των διαφόρων αερίων δεν είναι προσθετικές.


Από μόνο του το CO2 δεν παίζει μεγάλο ρόλο στη θερμοκρασία της ατμόσφαιρας και για αυτό το λόγο υποστηρίζουν πως η μικρή του αύξηση τα πρώτα χρόνια της βιομηχανικής επανάστασης δημιούργησε μία αλυσιδωτή αντίδραση στην αύξηση των υπολοίπων τα οποία είναι εξαρτώμενα της θερμοκρασίας (όπως οι υδρατμοί). Το μέγεθος της επιρροής που διατείνονται πως είχε το CO2 στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη είναι απλά υπερθετημένη από την στιγμή που είναι δεδομένη η επιρροή που άσκησαν και ασκούν άλλοι παράγοντες πολύ ισχυρότεροι (ήλιος El Ninio) στην αλυσιδωτή αντίδραση για την αύξηση των αερίων του θερμοκηπίου. Όσο αφορά το ποσοστό της ανθρώπινης συμβολής... είναι απλά, αμελητέο.

2. Η σύγκριση της ανθρώπινης παραγωγής CO2 με αυτή της φύσης δέν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, από την στιγμή που η φύση απορροφά ξανά το CO2 που παράγει αφήνοντας για μεγάλο χρονικά διαστήματα τις τιμές του CO2 σταθερές σε σχέση με την παραγωγή του (δέν αυξάνεται γραμμικά).

Ο ρυθμός απορρόφησης όλων των επιπλέων ποσοτήτων CO2 που παρήχθησαν μέσω όλων των ηφαιστείων, μου είναι άγνωστος και δέν έχω βρεί καμία αναφορά. Μήπως έχει πάρει το αυτί σου τίποτα σχετικό?

Και πάλι συνχαρητήρια για το άρθρο σου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/06/2008, 01:59:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
toxotis,
πολύ καλό το άρθρο σου, γιατί το κρατούσες τόσο καιρό κρυφό ? (τα δικαιώματα από το άβατον κρατάνε μήνες?).

Όχι παιδιά δεν σας το κρατούσα κρυφό, τουλάχιστον όχι από την έκδοση του τον Απρίλιο και μετά...
Απλά δεν είχα πρόσβαση στο ιντερνετ από το σπίτι, εδώ και ένα χρόνο περίπου και δεν είναι εύκολο να ανεβάσεις κάτι τόσο μεγάλο από ιντερνετκαφέ...

Ίσα ίσα που επιθυμώ να αναγνωστεί όπως λέει ο φίλος μας παραπάνω από όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας -και δη "οργανωμένους οικολόγους" μήπως και αρχίσουμε να κινούμαστε προς μια πιο "συνετή" κατεύθυνση και πάψουμε να τρέχουμε όπου μας πάνε...

quote:
Δέν χρησιμοποιούν την λέξη θερμοκήπιο κυριολεκτικά όπως την ερμηνεύεις. Την χρησιμοποιούν γιατί έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Μου είναι σαφής ο τρόπος που το ερμηνεύουν επιστημονικά, στο συγκεκριμένο σημείο το έχω απλοποιήσει κάπως για να είναι βατό στο μέσο αναγνώστη, δεν ήθελα να γράψω διατριβή πάνω στο θέμα... από την επιστημονική της πλευρά :) , στόχος μου ήταν να εστιάσω στο κοινωνικοπολιτικό και οικονομικό σκέλος της όλης ιστορίας δίνοντας ωστόσο και έδαφος στις επιστημονικές απόψεις που δεν συμφωνούν με την υστερία περι υπερθέρμανσης.

Επιπλέον ο ίδιος ο Αλ Γκορ, στην "Άβολη Αλήθεια" του δίνει χαρακτηριστικά γραφικά, όπου μιλάει για εγκλωβισμό μεγαλύτερης ποσότητας υπέρυθρης ακτινοβολίας, λόγω των αερίων θερμοκηπίου.

Εκεί συγκρίνω τον εγκλωβισμένο αέρα ενός θερμοκηπίου με τον εγκλωβισμό της υπέρυθρης ακτινοβολίας στα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Ίσως να μην έγινε σαφές τι συγκρίνω με τον τρόπο που το έγραψα...?


quote:
2. Η σύγκριση της ανθρώπινης παραγωγής CO2 με αυτή της φύσης δέν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, από την στιγμή που η φύση απορροφά ξανά το CO2 που παράγει αφήνοντας για μεγάλο χρονικά διαστήματα τις τιμές του CO2 σταθερές σε σχέση με την παραγωγή του (δέν αυξάνεται γραμμικά).

Αυτό δεν το είχα σκεφτεί, αλλά η φύση δεν επιλέγει φυσικά ποιό CO2 θα απορροφίσει και ποιό όχι... Εννοώ δεν διακρίνει ανάμεσα σε ανθρωπογενές και φυσικά παραγόμενο CO2. Τη σύγκριση δανίστηκα από το Max Planck -αν θυμάμαι καλά- και μου φάνηκε χρήσιμη ως μέτρο σύγκρισης .
Το ότι δεν έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα η σύγκριση αυτή επιστημονικά είναι λίγο πολύ σαφές, όμως για κάποιον που αγχώνεται για το ζήτημα και τρέχει σε καμπάνιες και πληρώνει έμεσα ή άμεσα για να περιοριστεί το ανθρωπογενές CO2 σίγουρα και είναι χρήσιμο στοιχείο ...

quote:

Ο ρυθμός απορρόφησης όλων των επιπλέων ποσοτήτων CO2 που παρήχθησαν μέσω όλων των ηφαιστείων, μου είναι άγνωστος και δέν έχω βρεί καμία αναφορά. Μήπως έχει πάρει το αυτί σου τίποτα σχετικό?

Δεν το έχω ψάξει η αλήθεια αυτό το κομμάτι με την απορρόφηση, αλλά είχα κάνει και εγώ μια παραπλήσια σκέψη:

Αναρωτιόμουν, για ποιο ποσοστό CO2 θα κληθεί μια χώρα να πληρώσει "πρόστιμο"? Π.χ. πως διαχωρίζουν το ανθρωπογενές CO2 από το φυσικό?
Πέρυσι κάηκε η μισή Ελλάδα, έχουν τρόπο να δούνε κατά πόσο ανέβηκε το ποσοστό CO2 στη χώρα μας εξαιτίας της πυρκαγιάς?
-Για να μην πάμε και στη μείωση απορρόφησης λόγω έλλειψης/μείωσης δασικών εκτάσεων...-
Βέβαια η χώρα μας δεν έχει κάνει και ιδιαίτερα βήματα για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά λέμε τώρα

Θα της αναγνωρίσουν μεθαύριο το ελαφρυντικό της πυρκαγιάς των δασών της ή θα πληρώσει αδρά επειδή εκπέμπει περισσότερο από το ποσοστό που της "επετράπη" από τη Συνθήκη του Κιότο?


http://vickytoxotis.blogspot.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2008, 04:30:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ένα ενδιαφέρον slide show που συνδυάζει το παρόν θέμα περί κλίματος με τα chemtrails...
http://www.nemesi.gr/wp-content/uploads/2007/11/peiramata-gia-to-klima.pps


http://vickytoxotis.blogspot.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

papadothomakos
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
52 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2008, 11:52:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους papadothomakos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Μιας και βρισκόμαστε στο esoterica, το βρίσκω σκόπιμο να δούμε και την πιο "εσωτεριστική" ή "φιλοσοφική" πλευρά του θέματος, ελαφρώς σφαιρικότερα...

[maroon]Φύση, άνθρωπος και Τεχνολογία

-Η ιστορία, η μυθολογία και οι παραδόσεις συνδέουν την καταστροφή μεγάλων προγενέστερων πολιτισμών με κατακλυσμιαία γεγονότα και σεισμούς. Να ήταν άραγε κι εκείνα αποτέλεσμα της αντίδρασης, ή ίσως το αποκορύφωμα της αντίδρασης της Γης, στην προσπάθεια της να ισορροπήσει με κάποιες «εξωτικές» μορφές ενέργειας που πιθανόν είχε χρησιμοποιήσει ο άνθρωπος στο παρελθόν;


Να παραθέσω κάποιες μου σκέψεις, απο φιλοσοφικής πλευράς περισσότερο.
Ανήκουμε σίγουρα στο φυσικό περιβάλλον.
Σε αυτό ανήκουν και όλα τα έμβια οντα.
Μας επηρεάζει το περιβάλλον, και οπωσδήποτε το επηρεάζουμε και εμείς.
Δεν έννοώ τον ορατό επηρεασμό, αλλά την επιρροή με ενεργειακές δυνάμεις είτε προκαλόυμενες απο τα ίδια τα έμβια όντα, είτε απο ανθρώπινες επινοήσεις.
Το πρώτο πρέπει να ωφελεί τήν φύση, γιατί είναι αρμονική φυσική συνέπεια, το δεύτερο όμως πρέπει να είναι καταστροφικό.
Η φύση μάλλον είναι φτιαγμένη με δυνατότητα να αυτοπροστατεύεται, και το κάνει, επουλώνει όλες τις φυσικές φθορές που προκαλούνται.
Δυσκολεύεται όμως να θεραπεύσει τις αφύσικες επεμβάσεις, και κατα κύριο λόγω εκείνες που επηρεάζουν τις ενεργειακές δυνάμεις που την διέπουν.
Ο άνθρωπος πάλι ελάχιστα αυτοθεραπεύεται και περισσότερο αυτοκαταστρέφεται, δεν μπορεί ίσως ακόμη να ενεργοποιήσει τέτοιους μηχανισμούς.
Με λίγα λόγια θέλω να πώ ότι, οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές, οι σεισμοί και τα ηφαίστεια δεν καταστρέφουν ουσιαστικά την φύση, αλλά έναν αριθμό όντων, μικρό ή μεγάλο.
Η διατάραξη όμως της αρμονίας των ενεργειακών πεδίων, πρέπει να καταστρέφει οριστικά τα όντα, και να έχει πιθανότητες να καταστρέψει και την φύση ολοσχερώς.(χημεία,ηλεκρομαγνητικά κύματα και πολλά άλλα άγνωστα).
Τέλος κατά την άποψη μου, που δεν μπορώ να τεκμηριώσω,"αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γενούν οι κότες".
Ερώτημα παραμένει γιατί ξεκόβουμε συνεχώς ανα τους αιώνες, και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, απο τον φυσικό μας δρόμο.
Μήπως το συγκεκριμένο "μικροτσίπ" είναι ελατωματικό? ή εμείς δεν μπορούμε να το αναγνώσουμε?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

papadothomakos
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
52 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2008, 11:54:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους papadothomakos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Μιας και βρισκόμαστε στο esoterica, το βρίσκω σκόπιμο να δούμε και την πιο "εσωτεριστική" ή "φιλοσοφική" πλευρά του θέματος, ελαφρώς σφαιρικότερα...

[maroon]Φύση, άνθρωπος και Τεχνολογία

-Η ιστορία, η μυθολογία και οι παραδόσεις συνδέουν την καταστροφή μεγάλων προγενέστερων πολιτισμών με κατακλυσμιαία γεγονότα και σεισμούς. Να ήταν άραγε κι εκείνα αποτέλεσμα της αντίδρασης, ή ίσως το αποκορύφωμα της αντίδρασης της Γης, στην προσπάθεια της να ισορροπήσει με κάποιες «εξωτικές» μορφές ενέργειας που πιθανόν είχε χρησιμοποιήσει ο άνθρωπος στο παρελθόν;


Να παραθέσω κάποιες μου σκέψεις, απο φιλοσοφικής πλευράς περισσότερο.
Ανήκουμε σίγουρα στο φυσικό περιβάλλον.
Σε αυτό ανήκουν και όλα τα έμβια οντα.
Μας επηρεάζει το περιβάλλον, και οπωσδήποτε το επηρεάζουμε και εμείς.
Δεν έννοώ τον ορατό επηρεασμό, αλλά την επιρροή με ενεργειακές δυνάμεις είτε προκαλόυμενες απο τα ίδια τα έμβια όντα, είτε απο ανθρώπινες επινοήσεις.
Το πρώτο πρέπει να ωφελεί τήν φύση, γιατί είναι αρμονική φυσική συνέπεια, το δεύτερο όμως πρέπει να είναι καταστροφικό.
Η φύση μάλλον είναι φτιαγμένη με δυνατότητα να αυτοπροστατεύεται, και το κάνει, επουλώνει όλες τις φυσικές φθορές που προκαλούνται.
Δυσκολεύεται όμως να θεραπεύσει τις αφύσικες επεμβάσεις, και κατα κύριο λόγω εκείνες που επηρεάζουν τις ενεργειακές δυνάμεις που την διέπουν.
Ο άνθρωπος πάλι ελάχιστα αυτοθεραπεύεται και περισσότερο αυτοκαταστρέφεται, δεν μπορεί ίσως ακόμη να ενεργοποιήσει τέτοιους μηχανισμούς.
Με λίγα λόγια θέλω να πώ ότι, οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές, οι σεισμοί και τα ηφαίστεια δεν καταστρέφουν ουσιαστικά την φύση, αλλά έναν αριθμό όντων, μικρό ή μεγάλο.
Η διατάραξη όμως της αρμονίας των ενεργειακών πεδίων, πρέπει να καταστρέφει οριστικά τα όντα, και να έχει πιθανότητες να καταστρέψει και την φύση ολοσχερώς.(χημεία,ηλεκρομαγνητικά κύματα και πολλά άλλα άγνωστα).
Τέλος κατά την άποψη μου, που δεν μπορώ να τεκμηριώσω,"αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γενούν οι κότες".
Ερώτημα παραμένει γιατί ξεκόβουμε συνεχώς ανα τους αιώνες, και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, απο τον φυσικό μας δρόμο.
Μήπως το συγκεκριμένο "μικροτσίπ" είναι ελατωματικό? ή εμείς δεν μπορούμε να το αναγνώσουμε?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2008, 15:17:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλοσόρισες papadothomako,

Πολύ ενδιαφέρουσα η προσέγγιση σου και να πω την αλήθεια με εκφράζει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ωστόσο θεωρώ πως ήδη υπάρχει ένα μεγάλο ρεύμα ανθρώπων που "ψιλιάζονται" ή ήδη γνωρίζουν πολύ περισσότερα από το μέσο άνθρωπο σχετικά με τις ενέργειες που διέπουν τη ζωή, μέσα από πιο εσωτεριστικά μονοπάτια ή ακόμη και από διαίσθηση.

Δυστυχώς ο "πολιτισμός' μα έχει θεοποιήσει την "ψυχρή λογική" και την "επιστήμη" τεμαχίζοντας τη ΓΝΩΣΗ και τους νόμους που διέπουν τη Φύση, αλλά και τον άνθρωπο.

Όσοι περπατούν στα μονοπάτια της αυτογνωσίας, της φιλοσοφίας ή της εναλλακτικής προσέγγισης της φύσης αρχίζουν να επιστρέφουν στο "κέντρο" τους και αντιλαμβάνονται περισσότερα, απ' ότι ο εγκέφαλος μας μόνος του...

Το "μικροτσιπ" δεν είναι και τόσο "ελαττωματικό", απλά ρίξαμε σε αχρηστία πολλά από τα προγράμματα του κομπιούτερ μας...

Φιλικά
Τοξότης


http://vickytoxotis.blogspot.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pamavol
Μέλος 1ης Βαθμίδας


97 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2008, 04:31:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pamavol  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μία ωραία περιγραφή του ρόλου του IPCC και του UN.
Αν χρειάζεται κανείς μετάφραση ας το πεί

http://www.humanevents.com/article.php?id=27031Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pamavol
Μέλος 1ης Βαθμίδας


97 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2008, 21:07:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pamavol  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οι περισσότεροι Άγγλοι ακόμη δέν είναι πεπεισμένοι για την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή σύμφωνα με δημοσκόπηση για την εφημερίδα The Observer.
http://www.guardian.co.uk/environment/2008/jun/22/climatechange.carbonemissions


Μακάρι να ίσχυε το ίδιο και για την Ελλάδα, γιατί είναι ο κόσμος εδώ τόσο ανημέρωτος?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pamavol
Μέλος 1ης Βαθμίδας


97 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2008, 21:18:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pamavol  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έχετε σκεφτεί για πιό λόγο όλοι σπρώχνουν το GPS? Σε αυτό το video
http://www.youtube.com/watch?v=_e_ZeYy3qjs&eurl=http://www.infowars.com/?p=2802
είναι οι αστυνόμοι και τα MME,
Το κάνουν όμως και οι οικολόγοι υποστηρικτές του φαινόμενου του θερμοκηπίου για να φορολογείται ο καθείς μας ανάλογα με τα χιλιόμετρα που κάνει. Το ευρωπαϊκό δίκτυο δορυφόρων γαλιλαίος πώς νομίζετε θα βγάλει τα λεφτά του?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2008, 00:01:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαι το παρακάτω άρθρο μοιάζει τόσο διαχρονικό στην αλήθεια του για τις "κλιματικές αλλαγές"

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=13576&m=A38&aa=1


http://vickytoxotis.blogspot.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

r00t
Μέλος 1ης Βαθμίδας


143 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2008, 22:33:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους r00t  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η Άνοδος της θερμοκρασίας οφείλετε στον ήλιο

Μάλιστα.. βλέπω ότι οι μύθοι συνεχίζονται..

Η άνοδος της θερμοκρασίας οφείλεται στην αυξημένη συγκέντρωση αερίων θερμοκηπίου όπως δείχνουν ΟΛΑ τα διαγράμματα radiating forcing.
Μπορούμε πλέον και γνωρίζουμε επακριβώς πόση ακτινοβολία απορροφά και πόση αντανακλά το κάθε αέριο στην ατμόσφαιρα αλλά και τις υπόλοιπες επιδράσεις όπως ο ηλιακός κύκλος και τα αεροζόλ της μόλυνσης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ Forcing.. Ο ηλιακός κύκλος είναι αμελητέα ποσότητα πλέον..

Δείτε και το εφιαλτικό σενάριο που θα έχει φτάσει το CO2 μέχρι το 2100..

Ετοιμαστείτε για γερό βράσιμο...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/06/2008, 04:45:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου root, από τις σελίδες τις οποίες παίρνεις τα γραφικά που βολεύουν τη θεωρία σου, δεν διαβάζεις τίποτε άλλο?

Στη σελίδα π.χ. στην οποία παραπέμπει το τελευταίο γραφικό σου
έχει ολόκληρη ανάλυση σχετικά με τη σχέση CO2 και θερμοκρασίας

π.χ.:
(3 month averages of lower troposphere temperature variances and inverted SOI)

με τα παρακάτω σχόλια:

"While the atmospheric parts per million of CO2 have continually increased during recent decades, atmospheric temperatures have risen, and fallen, uninfluenced by any notions that some people may have about the powers of CO2. Atmospheric temperatures respond to realities, not myths. "

Επίσης το πρώτο γραφικό που μας παρουσιάζεις προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.manicore.com/
της οποίας ο συγγραφέας δεν μοιάζει να είναι και τόσο... "πορωμένος" και μάλιστα αφορά εργασία του Hansen et al(ΝΑΣΑ), από το 2005, την οποία θα διαβάσω πρώτα για να κρίνω που αναφέρεται.

Ωστόσο πολύ θα ήθελα την άποψη σου σχετικά με την επίδραση του δακτυλίου φωτονίων, στην επίδραση του οποίου βρισκόμαστε εδώ και αρκετό καιρό- σχετικά με μια πιθανή μερίδα "ευθήνης" στην κλιματική αλλαγή στη Γη μας...


http://vickytoxotis.blogspot.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/07/2008, 11:00:04  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έθεσαν φιλόδοξους στόχους
Mείωση κατά 50% ως το 2050 των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αποφάσισε η G8

Οι ηγέτες της G8 συμφώνησαν τη Δευτέρα από τη νήσο Χοκάιντο στην Ιαπωνία για τη μείωση μέχρι το 2050 «τουλάχιστον κατά 50%» των εκμπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ανακοίνωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιασούο Φουκούντα.

Ο Γ.Φουκούντα δήλωσε ότι η μείωση θα γίνει σε σχέση με τα τωρινά επίπεδα εκπομπών. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ και περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν τη μείωση σε σχέση με τα επίπεδα εκπομπών του 1990.

Στο κείμενο της Συνόδου Κορυφής της G8 τονίζεται πως «θα είναι αναγκαίο να υιοθετηθούν μεσοπρόθεσμοι στόχοι και σχέδια σε εθνικό επίπεδο» για την επίτευξη των στόχων.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι τα σχέδια που θα υιοθετηθούν από κάθε χώρα θα μπορούν να προσεγγίζουν με διαφορετικό τρόπο το πρόβλημα.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός δήλωσε επίσης πως όλες οι ισχυρές οικονομίες πρέπει να συμβάλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου.

«Δεν χρειάζεται να πω ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε τον μακροπρόθεσμο στόχο μας χωρίς τη συμβολή των άλλων χωρών που ευθύνονται για την μεγαλύτερη εκπομπή των αερίων αυτών» επισήμανε.

«Στην αυριανή συνάντηση των ισχυρών οικονομιών θα ζητήσω τη συνεργασία τους» πρόσθεσε.

Στη συνάντηση αυτή που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνόδου της G8 θα συμμετέχουν χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία.

Το 2007 στο Χεϊλιγκενταμ της Γερμανίας η G8 είχε συμφωνήσει απλά να σκεφθεί σοβαρά τη μείωση κατά 50% των εκπομπών μέχρι το 2050.

Newsroom ΔΟΛ"Say HELLO to My Little Friend"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/07/2008, 21:32:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μάλιστα.... κι αφού έθεσαν τόσο φιλόδοξους στόχους... ας μείνουμε ήσυχοι...


http://vickytoxotis.blogspot.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 14 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy