ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε No1
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 51
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2009, 02:01:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
skartados

Παντως αγνωστικ βλεπω πως δεν εχεις σκοπο να συνενοηθουμε...Εγω δεν ζητησα αποδειξεις για την εμπορικη παρουσια των φοινικων στο αιγαιο γενικα αλλα για εκει που τους τοποθετει ο ηροδοτος χρονικα και τοπικα.


Το διατύπωσες πιο γενικά. Είπες συγκεκριμένα:Ειδικα τα λεγομενα του ηροδοτου κυριως οσον αφορα τους φοινικες και την παρουσια τους στον ελληνικο χωρο δεν επιβεβαιωθηκαν ποτε απο την αρχαιολογικη σκαπανη...

Εγώ σου έβαλα μερικά σημάδια Φοινικικής παρουσίας στον ελλαδικό χώρο. Φυσικά ο Ηρόδοτος αναφέρει και την παρουσία Φοινίκων στη Θάσο(6.47) γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την αρχαιολογική σκαπάνη με τα ευρήματα που παρέθεσα και που φαίνεται δεν πρόσεξες. Οχι και αρχιερέας της παραπληροφόρησης λοιπόν.

Για τη Σαντορίνη μπορεί να συμβαίνουν τα παρακάτω:

-Οι Φοίνικες όντως να έμειναν σ'αυτήν αλλά λόγω σύντομης παρουσίας και μεταγενέστερων συγκυριών(π.χ. καταστροφή ευρημάτων) δεν είναι εύκολο να πιστοποιηθεί η παραμονή τους.

-Δεν έχουμε βρει ακόμα κάποιο εύρημα στο νησί.

quote:
skartados

Ενω λοιπον δεν υπαρχει ουτε ενα ευρημα που να πιστοποιει τα λεγομενα του αρχιερεα της παραπληροφορησης εντουτις αυτο συνεχιζεται να γραφεται.Απο τη στιγμη βεβαια που το δεχονται ετσι αβιαστα οι τοπικοι εκει φορεις καλως συνεχιζεται να γραφεται...Ελπιζω να μας διαβαζει καποιος σαντορινιος να μας πει τη γνωμη του.


Τα τουριστικά φυλλάδια που αναφέρεις δεν έχουν την αξία ενός ειδικού επιστημονικού αρχαιολογικού εγχειριδίου. Ο σκοπός τους είναι να προσφέρουν στους επισκέπτες μια σύντομη ιστορική επισκόπηση του νησιού σύμφωνα με τις κυριότερες ιστορικές μαρτυρίες, χωρίς να εμβαθύνουν σε λεπτομερέστερα ζητήματα ούτε να λύσουν ένα ιστορικό-αρχαιολογικό ζήτημα. Οπότε τσάμπα εμμένεις σ'αυτό. Οι αρχαιολόγοι πάντως ούτε απορρίπτουν ούτε επιβεβαιώνουν την μαρτυρία.

quote:
skartados

Χαιρομαι που αρχισες να υποψιαζεσαι οτι απλως εκεινη την εποχη αρχισαν να δημιουργουνται τα πρωτα προιστορικα αστικα κεντρα γι αυτο και η αναστατωση στους νεολιθικους οικισμους.


Δεν υποψιαστηκα κάτι τέτοιο και γενικά πολύ μετά το 2000 π.Χ. θα βρούμε δομές για αστικά κέντρα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Απλώς ανέφερα και την δυνατότητα τα πράγματα να ερμηνεύονται διαφορετικά, δείγμα της ανοιχτής σκέψης μου και της ακόρεστης ερευνητικής τάσης μου για τα θέματα προϊστορίας-πρωτοϊστοριας.

quote:
skartados

Φιλε μην γινομαστε κουραστικοι...Στην ελλαδα δεν υπηρχε ποτε αυτοκρατορια ασιατικου τυπου ακομα και οταν μεγαλουργουσε ακριβως γιατι δεν κινδυνευε απο εξωτερικους εχθρους.Οταν αρχισε να κινδυνευει συνεχομενα, επακολουθο ηταν να γινει και η ενωση.


Δεν μίλησα για αυτοκρατορία ασιατικoύ τύπου, αλλά όπως και να το κάνουμε τα μυκηναϊκά κέντρα οργανωτικά και στρατιωτικά ήταν πολύ μπροστά από τους μικρούς προϊστορικούς οικισμούς της πρωτοελλαδικής περιόδου.

quote:
skartados

Οι ανασκαφικες μαρτυριες αυτες ειναι αντικειμενα που βρεθηκαν στο πρωτο επιπεδο του δαπεδου των πυραμιδων,λες και αυτα τα μνημεια σταματησαν να χρησιμοποιουνται μετα την κατασκευη τους.Αλλα ετσι εχουν μαθει οι αρχαιολογοι της πολυθρονας...Οσον αφορα τη κατασκευαστικη νοοτροποια ειναι φυσικο να εχει μια συνοχη γιατι ο ιδιος λαος τα εχτιζε διαχρονικα.Απλως αλλαζαν τα σχηματα.


Τα πράγματα δεν ερμηνεύονται τόσο απλοϊκά όπως νομίζεις και φυσικά εσύ δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις τον τρόπο έρευνας και εξαγωγής συμπερασμάτων των αρχαιολόγων που διαφωνούν για την παλαιότητα του μνημείου. Να είσαι πιο συγκρατημένος προτού καταφύγεις σε γενικευμένες απαξιώσεις.

quote:
skartados

Τις γνωμμες καποιων περαστικων απο τα μνημεια μας τις εχω πραγματικα σιχαθει.Ο σπυροπουλος εφαγε τα νειατα του εκει και εσυ μου λες τι ειπε ο καθε ενας.Καλα λενε οι αμερικανοι για την γνωμη που εχουμε ολοι μας...Παντως το βιβλιο αυτο ασχολειται ελαχιστα με τη συγκεκριμενη πυραμιδα.Εξαντλει επιστημονικα τις πυραμιδες του λυγουριου και του ελληνικου.


Ξέρεις, δεν έχει σημασία μόνο να τρωέι τα νιάτα του κάποιος αλλά πόσο σωστά και αποδεκτά είναι τα συμπεράσματά του από την αρμόδια επιστημονική κοινότητα. Φυσικά δεν είναι μόνο ο Σπυρόπουλος που έχει την αποκλειστικότητα των ερευνών στα μνημεία αυτά και βιάζεσαι πολύ για να χαρακτηρίσεις άλλους επιστήμονες "περαστικούς" αγνοώντας το συνολικό έργο τους πάνω στην ελληνική προϊστορία και ιστορία.

quote:
skartados

Περισσοτερα για αυτην μπορεις να μαθεις απο το ιντερνετ η απο βιβλια του ιδιου του σπυροπουλου.


Ωραία. Μπορείς να μου προτείνεις κάποιο ή κάποια από τα βιβλία του που διάβασες και πείστηκες για την ορθότητα των θέσεών του? Διότι το ιντερνετ που λές παρουσιάζει αντιφατικά στοιχεία για ένα θέμα που υποτίθεται είναι επιβεβαίωση παναρχαιης παράδοσης..

quote:
skartados

Οσον αφορα για την σπανιοτητα του πρωτου βιβλιου του ηταν χαζος που δεν εγραψε και για τη συνδεση της πυραμιδας με την ομαδα ε ,θα ειχε κανει 10 επανεκδοσεις...


Μη φτάνεις στα άκρα. Μπορούσε απλά να ασχοληθεί ίσως περισσότερο με την διάδοση του βιβλίου αυτού και των θέσεών του. Η λύση για να αποφύγεις την αφάνεια δεν είναι μόνο να καταφύγεις στον ελληνοκεντρικό ανορθολογισμό. Αν βέβαια έχεις κάτι σοβαρό και πειστικό να πεις στους συναδέλφους σου...τέλος πάντων...

quote:
skartados

Με το νου σου μπορει να εχεις οτι θελεις....


Δεν είναι απλά ο νους μου. Είναι η παρουσία πληθώρας ευρημάτων προϊστορικών πολιτισμών από ειδικούς, που ανιχνεύονται και εκτός κοιτίδας τους γεγονός ενισχυτικό μετακινήσεων προϊστορικών ανθρώπων. Αυτές ως ένα βαθμό κρίνονται βοηθητικές για τη διαλεύκανση των μεταναστεύσεων ινδοευρωπαϊκων λαών.

quote:
skartados

Επιγραμματικα τωρα να αναφερω οτι τη θηβα την ονομαζαν ωγυγια δηλαδη παναρχαια....


Ασχετο με το πόσο πραγματικά αρχαία είναι και με το ποιοι λαοί την κατοίκησαν από τη μακρινή προϊστορία. Εξάλλου δεν είναι σαφές τι εννοεί καθένας με τον όρο "πανάρχαια" και ποιους χρονολογικους ορίζοντες θέτει ως κριτήριο. Πανάρχαι μπορεί να φάνταζε η Θήβα των μυκηναϊκών χρόνων ίσως ακόμα και σε Ελληνες των αρχαϊκών και κλασικών χρόνων.

quote:
skartados

Αν εσυ πιστευεις οτι στην κολχιδα πηγε μονο ενα πλοιο δικαιωμα σου.Εγω πιστευω πως για αυτο το θεμα οτι στοιχεια ηταν να δωσω τα εδωσα.Απλως θα περιμενουμε τα νεοτερα απο την ερευνα.


Πήγαν περισσότερα. Συγκεκριμένα ξέρουμε ότι στα παράλια της Κολχίδας οι Μιλήσιοι έκτισαν την Φάση και τη Διοσκουριάδα. Ναι αλλά πότε? Μα φυσικά τον 6ο αιώνα π.Χ...

quote:
skartados

Τωρα οσον αφορα τη λεξη ενδιαφερον για μενα ειναι ξεκαθαρο οτι σημαινει φερων το δια η μεσω του δια.Θελει ψαξιμο να δουμε αν υπαρχει σε καποιο αρχαιο κειμενο για να δουμε αν ευσταθει η σχεση του με νεοτερο ξενικο ορο...


Sorry, αλλά αυτό που κάνεις συνιστά λεξιλογικό χειρουργείο. Δεν αρκεί να βρίσκουμε ένα "δια" σε μια λέξη και στη συνέχεια με άλματα λογικής να χώνουμε Δίες, Θεούς και δαίμονες! Αυτά μου θυμίζουν κάτι ελληνοκεντρικούς τσαρλατάνους που βρίσκουνν τον Δία στην "Ινδία" και καλά από το "εν" και "Δία"! Σαλτάρισμα!

Αλλά αφού έτσι κι αλλιώς η εν λόγω φράση για τις εγκύους είναι ξενικής προέλευσης σημασιολογικό δάνειο από τα γαλλικά, τα οποία δεν μαρτυρούνται πριν τον 9ο αιώνα μ.Χ..ενώ περασε στην ελληνική γλώσσα σε πολύ μεταγενέστερες εποχές. Είναι δυνατόν να μην μπορούμε να ξεχωρίσουμε το λεξικό πρόθημα "δια" από τον Δία και να θεωρούμαστε απόγονοι ενός πολιτισμού που ανέπτυξε την κριτική σκεψη και την έννοια της επιστήμης? Ωχ, πονεμένο θέμα ανοίγω τώρα...

quote:
skartados

Πραγματι θυμομουν καλα .Ειχε γραψει ο αγνωστικ

"με αποτέλεσμα να είναι δυσκολότερα αναγνωρίσιμη η κοινή ρίζα τους με την ελληνική (π.χ. σύγκρινε το ελληνικό "τέσσαρες" και το σανσκριτικό "catvaras")."


Αυτό τώρα είναι αντεπιχείρημα για ποιο πραγμα? Ετσι για να καταλαβαινόμαστε δηλαδή. Πάντως χαίρομαι ιδιαίτερα που με μελετάς

quote:
skartados

Μαλλον δε διαβασες καλα τι γραφει το λεξικο.

"῍Η παρὰ τὸ δεύω, τὸ βρέχω, ΔΕΥΣΩ, Δεὺς καὶ Ζεύς•

Λιγο πιο κατω" Δεύς: Ζεύς
(Βλ Λεξικό Ησύχιου στο λήμμα «Δεύς»)

Αρα ΔΕΥΣΩ=ΖΕΥΣΩ.Ηρεμησες τωρα η παλι ντρεπομαι για τις πηγες μου.....


Το συμπερασμά σου είναι άσχετο με αυτό που γράφει το λεξικό. Επειδή ο Ζευς απαντά και ως Δευς, δεν σημαίνει ότι από το δευσω μπρούμε να πάμε στο ζεύσω. Το δεύω σημαίνει "υγραίνω, μουσκεύω, βρέχω, χύνω, αλοίφω". Δεύσω είναι ο μέλλοντας του ρήματος και φυσικά δεν υπάρχει σύνδεση με τη ζεύξη και το ζεύγος τα οποία βγαίνουν από διαφορετική ρίζα και καλύπτουν διαφορετικές έννοιες.

quote:
skartados

Πιστευω οτι η θεωρεια μου ειναι πολυ κοντα στην αληθεια.


Για την ακρίβεια όχι απλά δεν είναι κοντά στην αλήθεια, αντιθέτως απομακρύνεται επικίνδυνα από αυτήν και αγγίζει τα όρια του θεολογικού ελληνοκεντρισμού αφού υποκαθιστά τους πρωτοελληνες εκπολιτιστές του Διονύσου με τους Διονυσιακούς ιεραπόστολους. Χλευάζεται και απορρίπτεται από τους ίδιους του αρχαίους Ελληνες συγγραφείς, αγνοείται από τους λαούς που δήθεν προσηλυτίστηκαν, αγνοεί τον γλωσσικό χάρτη της περιόδου που εξετάζει, αγνοεί τα γλωσσικά αποτελέσματα των πιο πρόσφατων θρησκευτικών εξαπλώσεων (Ισλαμ, Χριστιανισμός) από απείρως ισχυρότερα και επιδραστικότερα ιερατεία. Ο τρομερός αριθμός επιστημόνων που έφερες προς στήριξή της είναι ο δυσθεώρητος αριθμός του...μηδενός. Πάμε γι'άλλα

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 30/12/2009 02:11:21Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2009, 10:42:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
Γραφει ο αγνωστικ

"Εγώ σου έβαλα μερικά σημάδια Φοινικικής παρουσίας στον ελλαδικό χώρο. Φυσικά ο Ηρόδοτος αναφέρει και την παρουσία Φοινίκων στη Θάσο(6.47) γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την αρχαιολογική σκαπάνη με τα ευρήματα που παρέθεσα και που φαίνεται δεν πρόσεξες. Οχι και αρχιερέας της παραπληροφόρησης λοιπόν.

Για τη Σαντορίνη μπορεί να συμβαίνουν τα παρακάτω:

-Οι Φοίνικες όντως να έμειναν σ'αυτήν αλλά λόγω σύντομης παρουσίας και μεταγενέστερων συγκυριών(π.χ. καταστροφή ευρημάτων) δεν είναι εύκολο να πιστοποιηθεί η παραμονή τους.

-Δεν έχουμε βρει ακόμα κάποιο εύρημα στο νησί."


Φιλε αγνωστικ ηδη εχω πει παρα πολλες φορες οτι ο ηροδοτος παραπληροφορει για γεγονοτα που συνεβησαν πολλυ μακρια απο την εποχη του.Αλλο η παρουσια εμπορικου σταθμου των φοινικων στη θασο τον εβδομο αιωνα και αλλο η αποικηση της σαντορινης για 3 περιπου αιωνες το 13 αιωνα .Με λιγα λογια δηλαδη πηγαινει πισω 6 αιωνες περιπου την παρουσια των φοινικων στο αιγαιο....κατι που δεν επιβεβαιωνεται απο την αρχαιολογικη σκαπανη.


Στη συνεχεια ξεκινας το συλογισμο σου με ενα λαθος.Κατα τον αρχιερεα οι φοινικες δεν ειχαν συντομη παρουσια στη σαντορινη αλλα εμειναν εκει ως μονιμοι κατοικοι τουλαχιστον 3 αιωνες.Αρα ειναι αδυνατον να μην ειχαν αφησει τα ιχνη τους τα οποια στη συνεχεια θα εβρισκαν οι αρχαιολογοι.Τωρα με τη λογικη δεν βρεθηκαν ακομα εγω μπορω να σου τοποθετησω τον οποιοδηποτε λαο οπουδηποτε...


Γραφει ο αγνωστικ


Ξέρεις, δεν έχει σημασία μόνο να τρωέι τα νιάτα του κάποιος αλλά πόσο σωστά και αποδεκτά είναι τα συμπεράσματά του από την αρμόδια επιστημονική κοινότητα. Φυσικά δεν είναι μόνο ο Σπυρόπουλος που έχει την αποκλειστικότητα των ερευνών στα μνημεία αυτά και βιάζεσαι πολύ για να χαρακτηρίσεις άλλους επιστήμονες "περαστικούς" αγνοώντας το συνολικό έργο τους πάνω στην ελληνική προϊστορία και ιστορία."


Συμφωνω απολυτα με αυτο που λες.Ομως στην συγκεκριμενη περιπτωση υπαρχει ενα τεραστιο αλλα...Ο σπυροπουλος οπως επανελειμενα εχει πει στις διαλεξεις του ζητησε καποια στιγμη απο το κρατος βοηθεια για να συνεχισει τις ανασκαφες ειδικα στις στοες που βρεθηκαν στο εσωτερικο της πυραμιδας και η απαντηση ηταν η μεταθεση του .Σε αυτη τη περιπτωση εγω δεν βλεπω δολο αλλα τη λειτουργια του αθανατου ελληνικου δημοσιου,που χρηματοδοτει τον οποιοδηποτε αορατο πολιτιστικο συλογο αρκει να υπαρχει οφελος για καποιους...Αλλα την ευθυνη δεν την εχει μονο το κρατος αλλα κυριως ολοι εμεις που το παιζουμε πατριωτες στα λογια.Τοσοι συλογοι,τοσοι ιδιωτες,τοσοι δηθεν ελληνοκεντρικοι, τοσοι αντε να μη πω παλι και με κατηγορησεις σωστα ως χουλιγκαν ,δεν εκαναν μια ενεργεια να μαζευτει το ποσο που χρειαζονταν για να συνεχισουν οι ερευνες.Απο κουφια λογια ομως ολοι σκιζουμε.....


Γραφει ο αγνωστικ


Τα τουριστικά φυλλάδια που αναφέρεις δεν έχουν την αξία ενός ειδικού επιστημονικού αρχαιολογικού εγχειριδίου. Ο σκοπός τους είναι να προσφέρουν στους επισκέπτες μια σύντομη ιστορική επισκόπηση του νησιού σύμφωνα με τις κυριότερες ιστορικές μαρτυρίες, χωρίς να εμβαθύνουν σε λεπτομερέστερα ζητήματα ούτε να λύσουν ένα ιστορικό-αρχαιολογικό ζήτημα. Οπότε τσάμπα εμμένεις σ'αυτό. Οι αρχαιολόγοι πάντως ούτε απορρίπτουν ούτε επιβεβαιώνουν την μαρτυρία."

Φιλε αυτο το γραφουν και τα βιβλια και τα φυλλαδια.Τα βιβλια ομως θα τα διαβασουν 100 ατομα ,τα φυλλαδια εκατομμυρια...και αυτο ειναι που με εκνευριζει.Δεν θα με πειραζε να εμεναν στη σαντορινη οι απατσι, οι σιου ,οι εσκιμωοι,οι φοινικες και οποιος αλλος θελει.Αρκει για αυτο να υπηρχαν στοιχεια και οχι παραπληροφορηση απο τον γνωστο και μη εξαιρεταιο καιαφα .Απο τη στιγμη που δεν βρεθηκε τιποτα η επιστημη της αρχαιολογιας αποριπτει τη μαρτυρια.

Γραφει ο αγνωστικ

Ωραία. Μπορείς να μου προτείνεις κάποιο ή κάποια από τα βιβλία του που διάβασες και πείστηκες για την ορθότητα των θέσεών του? Διότι το ιντερνετ που λές παρουσιάζει αντιφατικά στοιχεία για ένα θέμα που υποτίθεται είναι επιβεβαίωση παναρχαιης παράδοσης.."


Ειμαι ειλικρηνης και σου λεω πως δεν εχω διαβασει καποιο βιβλιο του σπυροπουλου.Αυτος ειναι και ο λογος που τοσο καιρο δεν αναφερομουν στις υπολοιπες πυραμιδες.Εχω διαβασει ομως αρκετες συνεντευξεις του οπως και αυτες που τον αντικρουουν.Το θεμα ομως ειναι οτι ενω αυτος ζηταει επιμονα την συνεχεια των ανασκαφων οι αρνητες του σφυριζουν αδιαφορα.


Γραφει ο αγνωστικ

Μη φτάνεις στα άκρα. Μπορούσε απλά να ασχοληθεί ίσως περισσότερο με την διάδοση του βιβλίου αυτού και των θέσεών του. Η λύση για να αποφύγεις την αφάνεια δεν είναι μόνο να καταφύγεις στον ελληνοκεντρικό ανορθολογισμό. Αν βέβαια έχεις κάτι σοβαρό και πειστικό να πεις στους συναδέλφους σου...τέλος πάντων..."


Φιλε γνωριζεις καλυτερα απο εμενα αφου οπως λες εχεις κανει παρα πολλες συζητησεις για το θεμα αυτο οτι δυστυχως τα ακρα πουλανε....


Γραφει ο αγνωστικ


Δεν μίλησα για αυτοκρατορία ασιατικoύ τύπου, αλλά όπως και να το κάνουμε τα μυκηναϊκά κέντρα οργανωτικά και στρατιωτικά ήταν πολύ μπροστά από τους μικρούς προϊστορικούς οικισμούς της πρωτοελλαδικής περιόδου."


Η ουσια ειναι μια.Οτι οι ελληνες ποτε δεν ειχαν αυτοκρατορια.Οχι λογο της προοδου του πολιτισμου τους αλλα λογο του μη κινδυνου,πραγμα το οποιο κανενας δεν εχει αναφερει ως τωρα.


Γραφει ο αγνωστικ

Τα πράγματα δεν ερμηνεύονται τόσο απλοϊκά όπως νομίζεις και φυσικά εσύ δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις τον τρόπο έρευνας και εξαγωγής συμπερασμάτων των αρχαιολόγων που διαφωνούν για την παλαιότητα του μνημείου. Να είσαι πιο συγκρατημένος προτού καταφύγεις σε γενικευμένες απαξιώσεις."


Οπου και αν διαβασεις για την χρονολογηση των πυραμιδων στο 400 π.χ η αιτιολογηση ειναι τα αγγεια που βρεθηκαν στο εσωτερικο τους και κυριως απο το πρωτο επιπεδο του πατωματος.Διαβασε ομως παρακατω τι βρεθηκε στη βαση της πυραμιδας απο τους αρχαιολογους της πραξης και οχι του καναπε,οι οποιοι οπως προειπα κανανε φυλλο και φτερο τις πυραμιδες .


Εξαλου η ευρεθεισα ηλικια των πυραμιδων ευρισκεται εν συμφωνια και απο αλλα μετρηθεντα στοιχεια,οπως ειναι η χρονολογησις κεραμεικων προερχομενων απο τη βασιν των θεμελιων της βορειου πλευρας της πυραμιδος του ελληνικου δια τη μεθοδο της θφ εν συνδιασμω με λεπτομερεις μελετες δια τον εντοπισμο αλλων υπεδαφιων αρχαιοτητων εντος και περιξ των κτισματων αυτων.Πραγματι λεπτομερεις μετρησεις δια των συγχρονων μεθοδων γεωφυσικης διασκοπησεως ,δια χρησιμοποιησεως φορητου πρωτονιακου μαγνητομετρου και ηλεκτρομαγνητικης συσκευης ,κατεληξαν εις τα αυτα συμπερασματα,δοθεντος οτι εμετρηθησαν και παλιν ηλικιαι,αι οποιαι ανερχονται εις περιπου 3000 ετη π.χ.


Βρε τους κομπογιανιτες με τι αντιεπιστημονικες μεθοδους προσπαθησαν να αλλαξουν τη κρατουσα αποψη της χρονολογησης των πυραμιδων ,η οποια στηριζοταν σε καποια επιφανειακα αγγεια που ειχε βρει ενας περιηγητης ονοματι lord και τα οποια χρονολογηθηκαν το 400-300π.χ.Για μενα πρεπει το αρχαιολογικο κατεστημενο να ζητησει την εξορια τους που τολμησαν να πουν τετοιες κακοηθειες...






Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2009, 13:39:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
Γραφει ο αγνωστικ

"Πολυ μετα το 2000π.χ θα βρουμε δομες για αστικα κεντρα στην ηπειρωτικη ελλαδα."

Καταρχην φιλε αγνωστικ χαιρομαι που μιλαω με καποιον που δηλωνει σκεπτικιστης και που ζηταει αποδειξεις και οχι λογια.Παμε λοιπον και στις αποδειξεις για ακομη μια φορα...


"Τα Νέα
Ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματική εικόνα ίσως της αρχαιότερης βυθισμένης πολιτείας βρίσκονται οι αρχαιολόγοι, οι οποίοι μόλις προ ημερών ολοκλήρωσαν την υποθαλάσσια έρευνά τους στο Παυλοπέτρι Λακωνίας.
Νέα κτίρια πάνω στην κεντρική οδό του οικισμού, ο οποίος χρονολογείται περί το 2800 π.Χ., δίνουν και νέα στοιχεία για τη συνολική έκτασή του. Πλέον οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν, με βάση τα νέα δεδομένα, πως το εμβαδόν του καταποντισμένου οικισμού αυξήθηκε περί το ένα τρίτο σε σχέση με την έως τώρα γνωστή έκτασή του.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στη φετινή ανασκαφή που διεξήχθη από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με τη Βρετανική Σχολή Αθηνών κρατά ένα μεγάλο κτίριο μήκους 35 μέτρων. Οι διαστάσεις και η κάτοψη του συγκεκριμένου κτιρίου θυμίζουν αντίστοιχες κατασκευές που τοποθετούνται σε κεντρική θέση των οικισμών της εποχής. Ονομάζονται «μέγαρα» και θεωρούνται έδρα και κατοικία της ηγετικής ομάδας. Ο ακριβής χαρακτηρισμός αυτής της μεγαρόσχημης κατασκευής θα προσδιοριστεί με την περαιτέρω έρευνα, ενώ στοιχεία για τον οικισμό δίνουν και 230 θραύσματα αγγείων που χρονολογούνται από την προϊστορική περίοδο έως τους ιστορικούς χρόνους.
Η προϊστορική πόλη βρίσκεται σε βάθος τεσσάρων μέτρων και περιλαμβάνει ανέπαφα κτίρια, αυλές, δρόμους, καθώς και μεταγενέστερους τάφους που πιστεύεται ότι ανήκουν στη Μυκηναϊκή περίοδο. Τα υποθαλάσσια ερείπια εντοπίστηκαν και χαρτογραφήθηκαν το 1968 από ομάδα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ με επικεφαλής τον δρα Νίκολας Φλέμινγκ, αλλά έκτοτε η έρευνα σταμάτησε.

Πηγή: Τα Νέα, 15/9/09

Οποιος φιλος γραψει παυλοπετρι στο coogle θα δει τις φωτογραφιες καθως και την παραπλησια ανακοινωση του υππο.Ευτυχως που την ερευνα την ανελαβαν οικονομικα κυριως οι αγγλοι οι οποιοι μαλιστα γυρισαν και ντοκυμαντερ .Παντου αναφερουν το παυλοπετρι ως την πιο αρχαια πολη που εχει βρεθει στην ευρωπη.Το πιο εντυπωσιακο ομως ειναι κατι που δεν θα διαβασετε στις σελιδες του διαδυκτιου.Πλησιον της βυθισμενης πολης που χρονολογειται στο 2800π.χ βρισκεται η πυραμιδα στα βιγλαφια(νεαπολη λακωνιας)την οποια εχω ηδη αναφερει.Ερε κατι συμπτωσεις....

Γραφει ο αγνωστικ

"
Sorry, αλλά αυτό που κάνεις συνιστά λεξιλογικό χειρουργείο. Δεν αρκεί να βρίσκουμε ένα "δια" σε μια λέξη και στη συνέχεια με άλματα λογικής να χώνουμε Δίες, Θεούς και δαίμονες! Αυτά μου θυμίζουν κάτι ελληνοκεντρικούς τσαρλατάνους που βρίσκουνν τον Δία στην "Ινδία" και καλά από το "εν" και "Δία"! Σαλτάρισμα!

Αλλά αφού έτσι κι αλλιώς η εν λόγω φράση για τις εγκύους είναι ξενικής προέλευσης σημασιολογικό δάνειο από τα γαλλικά, τα οποία δεν μαρτυρούνται πριν τον 9ο αιώνα μ.Χ..ενώ περασε στην ελληνική γλώσσα σε πολύ μεταγενέστερες εποχές. Είναι δυνατόν να μην μπορούμε να ξεχωρίσουμε το λεξικό πρόθημα "δια" από τον Δία και να θεωρούμαστε απόγονοι ενός πολιτισμού που ανέπτυξε την κριτική σκεψη και την έννοια της επιστήμης? Ωχ, πονεμένο θέμα ανοίγω τώρα..."


Φιλε μου οπως βλεπεις για το μονο που δεν μπορεις να με κατηγορησεις ειναι οτι δεν εχω κρητικη σκεψη .Πιστευω οτι τα στοιχεια που εχω δωσει για να στηριξω τις αποψεις μου ειναι ηδη παρα πολλα.Η λεξη αυτη ειναι η μονη που εχει το προθεμα δια και δεν μπορω να την εξηγησω μεσω της ερμηνειας αυτου.Την παραληριζω δε και με την πεποιθηση του λαου μας με τη θεια βουληση της εγκυμοσυνης.Εξηγησε μου εσυ τι σημαινει η λεξη με βαση το προθεμα.

Γραφει ο αγνωστικ


"quote:
--------------------------------------------------------------------------------
skartados

Πραγματι θυμομουν καλα .Ειχε γραψει ο αγνωστικ

"με αποτέλεσμα να είναι δυσκολότερα αναγνωρίσιμη η κοινή ρίζα τους με την ελληνική (π.χ. σύγκρινε το ελληνικό "τέσσαρες" και το σανσκριτικό "catvaras")."

--------------------------------------------------------------------------------


Αυτό τώρα είναι αντεπιχείρημα για ποιο πραγμα? Ετσι για να καταλαβαινόμαστε δηλαδή. Πάντως χαίρομαι ιδιαίτερα που με μελετάς "


Για αυτο

Παντως εκεινο που μου εκανε την πιο μεγαλη εντυπωση ειναι οτι γραφεται μεσα στην ερμηνεια του λεξικου(για το λημα ζευς) οτι σημαινει δε τεσσαρα.Ειμαι σιγουρος οτι αυτη την λεξη μου την εδωσες σαν παραδειγμα ΙΕ λεξης μεσα στη συζητηση μας.Πραγματικα ειναι εντυπωσιακο το τι βρισκει κανεις ψαχνοντας.Απο οτι θυμαμαι μαλιστα μου ειχες πει πως τη χρησιμοποιουν οι ινδοι.Μακαρι να υπηρχε περισσοτερος χρονος σε ολους μας για ερευνα.Πιστευω οτι η θεωρεια μου ειναι πολυ κοντα στην αληθεια.


Γραφει ο αγνωστικ


Το συμπερασμά σου είναι άσχετο με αυτό που γράφει το λεξικό. Επειδή ο Ζευς απαντά και ως Δευς, δεν σημαίνει ότι από το δευσω μπρούμε να πάμε στο ζεύσω. Το δεύω σημαίνει "υγραίνω, μουσκεύω, βρέχω, χύνω, αλοίφω". Δεύσω είναι ο μέλλοντας του ρήματος και φυσικά δεν υπάρχει σύνδεση με τη ζεύξη και το ζεύγος τα οποία βγαίνουν από διαφορετική ρίζα και καλύπτουν διαφορετικές έννοιες.

Εδω κατα τη γνωμη μου κανεις τεραστιο λαθος.Ολες αυτες ειναι διαφορετικες ιδιοτητες του θεου που ενωνωνται μεσα σε αυτον για αυτο εχουν κοινη ριζα.Γιατι εκπορευονται απο αυτον.Αρα ο μελλοντας του ρηματος δευσω που ειναι μια ιδιοτητα του θεου εχει κοινη ριζα με το ζευσω που ειναι μια αλλη ιδιοτητα του.Για αυτο δευς=ζευς,ζαν=ζευς.


Γραφει ο αγνωστικ


Για την ακρίβεια όχι απλά δεν είναι κοντά στην αλήθεια, αντιθέτως απομακρύνεται επικίνδυνα από αυτήν και αγγίζει τα όρια του θεολογικού ελληνοκεντρισμού αφού υποκαθιστά τους πρωτοελληνες εκπολιτιστές του Διονύσου με τους Διονυσιακούς ιεραπόστολους. Χλευάζεται και απορρίπτεται από τους ίδιους του αρχαίους Ελληνες συγγραφείς, αγνοείται από τους λαούς που δήθεν προσηλυτίστηκαν, αγνοεί τον γλωσσικό χάρτη της περιόδου που εξετάζει, αγνοεί τα γλωσσικά αποτελέσματα των πιο πρόσφατων θρησκευτικών εξαπλώσεων (Ισλαμ, Χριστιανισμός) από απείρως ισχυρότερα και επιδραστικότερα ιερατεία. Ο τρομερός αριθμός επιστημόνων που έφερες προς στήριξή της είναι ο δυσθεώρητος αριθμός του...μηδενός. Πάμε γι'άλλα


Καταρχην δεν υπαρχει θεολογικος ελληνοκεντρισμος πουθενα στα λεγομενα μου.Ηδη εχω πει πως αυτη η θρησκεια φτιαχτηκε χρησιμοποιωντας ιδιοτητες θεων απο ολο το πλαισιο της ν.α μεσσογειου και οχι μονο.Τα ιερατεια ειναι οικουμενικα και ποτε τοπικιστικα.Οπως διαδοθηκε η θρησκεια αυτη στους αλλους λαους ετσι εγινε και με τους ελληνες.Απλως χρησιμοποιηθηκε κατα ενα μεγαλο ποσοστο η γλωσσα τους καθως και αλλων γειτονικων λαων για τη διαδοση της.


Αν ξεκινησουμε απο τη βαση οτι οι θρησκευτικες ομμοιοτητες εχουν αμεση συναρτηση με τις γλωσσικες τοτε πιστευω μπορουμε να καταληξουμε σε πολλυ χρησιμα συμπερασματα.Καταρχην πρεπει να αποριψουμε τη θεωρεια του ρενφιου ο οποιος τοποθετει πολλυ παλαιοτερα την εξαπλωση οταν δεν υπηρχε η συγκεκριμενη θρησκεια.Αποριπτουμε ομως σιγουρα και το κουργκαν γιατι οι θρησκειες που γνωριζουμε εχουν γεννηθει ολες στην ανατολικη μεσσογειο και στην απω ανατολη.Αρα καπου εκει πρεπει να ψαξουμε και πιστευω οτι στη συνεχεια της συζητησης θα καταφερω να δωσω ικανοποιητικα στοιχεια για τη θεωρεια μου.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2009, 06:45:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
skartados

Φιλε αγνωστικ ηδη εχω πει παρα πολλες φορες οτι ο ηροδοτος παραπληροφορει για γεγονοτα που συνεβησαν πολλυ μακρια απο την εποχη του.Αλλο η παρουσια εμπορικου σταθμου των φοινικων στη θασο τον εβδομο αιωνα και αλλο η αποικηση της σαντορινης για 3 περιπου αιωνες το 13 αιωνα .Με λιγα λογια δηλαδη πηγαινει πισω 6 αιωνες περιπου την παρουσια των φοινικων στο αιγαιο....κατι που δεν επιβεβαιωνεται απο την αρχαιολογικη σκαπανη.

Στη συνεχεια ξεκινας το συλογισμο σου με ενα λαθος.Κατα τον αρχιερεα οι φοινικες δεν ειχαν συντομη παρουσια στη σαντορινη αλλα εμειναν εκει ως μονιμοι κατοικοι τουλαχιστον 3 αιωνες.Αρα ειναι αδυνατον να μην ειχαν αφησει τα ιχνη τους τα οποια στη συνεχεια θα εβρισκαν οι αρχαιολογοι.


Απλά θεωρώ τον ισχυρισμό σου περί "αρχιερέα της παραπληροφόρησης" κάπως βαρύ. Ειδικά όταν άλλες πληροφορίες του επιβεβαιώνονται από τη σύγχρονη επιστημονική έρευνα (Φοίνικες στη Θάσο, φοινικική προέλευση του ελληνικού αλφαβήτου κτλ).
Δεν αποκαλείς με αυτό τον όρο έναν αρχαίο ιστορικό σε μια εποχή που η διερεύνηση του μακρινού ιστορικού παρελθόντος ήταν εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση και συχνά διαποτιζόταν από μυθοπλασίες (ελλείψει αρχαιολογικών γνώσεων).
Εγώ δέχομαι ότι η πληροφορία του δεν είναι ακριβής (έτσι όπως την περιγράφει). Ομως αξίζει να αναρωτηθούμε για πιθανές αιτίες που τον οδήγησαν σε αυτή. Π.χ. μπορεί όντως να βρέθηκαν για λίγο στα πλαίσια εμπορικών υποθέσεων Φοίνικες στη Σαντορίνη αλλά ο Ηρόδοτος λόγω κακής πληροφορησης και εσφαλμένων υπλογισμών διεύρυνε τη χρονική διάρκεια παραμονής τους σε υπερβολικό βαθμό.
Εν πάση περιπτώσει, δεν κόβομαι να αποδείξω ότι εγκαταστάθηκαν Φοίνικες στη Σαντορίνη και ειδικά για πολλές γενιές. Από τη στιγμή όμως που τους έχουμε εντοπίσει στον ελλαδικό χώρο, δέχομαι ότι οι παραδόσεις που τους αναφέρουν στα μέρη μας είναι γενικά αληθείς, καίτοι ανακριβείς σε λεπτομέρειες χρονικές-γεωγραφικές.

quote:
skartados

Τωρα με τη λογικη δεν βρεθηκαν ακομα εγω μπορω να σου τοποθετησω τον οποιοδηποτε λαο οπουδηποτε...


Αυτό που λες είναι γενικά σωστό, αλλά δεν υφίσταται η ίδια πιθανότητα εύρεσης ενός λαού σε μια τοποθεσία για κάθε προταθείσα υπόθεση. Θέλω να πω ότι είναι πιο πιθανό να πέρασαν οι Φοίνικες έστω για λίγο από τη Σαντορίνη δεδομένης της επιβεβαιωμένης παρουσίας τους σε κοντινά μέρη του Αιγαίου που την περικλείουν, παρά να χώσω ας πούμε Ελληνες στην Ινδία το 1600 π.Χ. ή να κατεβάσω τους Λιθουανούς στην Ελλάδα και τη Μικρά Ασία το 2000 π.χ. όταν όλες οι ενδείξεις (γλωσσικές-αρχαιολογικές) δεν ταιριάζουν με τις υποθέσεις.

quote:
skartados

Συμφωνω απολυτα με αυτο που λες.Ομως στην συγκεκριμενη περιπτωση υπαρχει ενα τεραστιο αλλα...Ο σπυροπουλος οπως επανελειμενα εχει πει στις διαλεξεις του ζητησε καποια στιγμη απο το κρατος βοηθεια για να συνεχισει τις ανασκαφες ειδικα στις στοες που βρεθηκαν στο εσωτερικο της πυραμιδας και η απαντηση ηταν η μεταθεση του .Σε αυτη τη περιπτωση εγω δεν βλεπω δολο αλλα τη λειτουργια του αθανατου ελληνικου δημοσιου,που χρηματοδοτει τον οποιοδηποτε αορατο πολιτιστικο συλογο αρκει να υπαρχει οφελος για καποιους...Αλλα την ευθυνη δεν την εχει μονο το κρατος αλλα κυριως ολοι εμεις που το παιζουμε πατριωτες στα λογια.Τοσοι συλογοι,τοσοι ιδιωτες,τοσοι δηθεν ελληνοκεντρικοι, τοσοι αντε να μη πω παλι και με κατηγορησεις σωστα ως χουλιγκαν ,δεν εκαναν μια ενεργεια να μαζευτει το ποσο που χρειαζονταν για να συνεχισουν οι ερευνες.Απο κουφια λογια ομως ολοι σκιζουμε.....


Αυτό είναι τεράστιο θέμα για το οποίο δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες οπότε και είναι φρόνιμο να μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα και να καταλογίσουμε ευθύνες.

quote:
skartados

Φιλε αυτο το γραφουν και τα βιβλια και τα φυλλαδια.Τα βιβλια ομως θα τα διαβασουν 100 ατομα ,τα φυλλαδια εκατομμυρια...και αυτο ειναι που με εκνευριζει.Δεν θα με πειραζε να εμεναν στη σαντορινη οι απατσι, οι σιου ,οι εσκιμωοι,οι φοινικες και οποιος αλλος θελει.Αρκει για αυτο να υπηρχαν στοιχεια και οχι παραπληροφορηση απο τον γνωστο και μη εξαιρεταιο καιαφα .Απο τη στιγμη που δεν βρεθηκε τιποτα η επιστημη της αρχαιολογιας αποριπτει τη μαρτυρια.


Κατ'αρχήν πρέπει να εξετάζουμε τον τρόπο που το αναφέρει ένα βιβλίο. Π.χ. το αναφέρει κάνοντας απλά μνεία στις διασωθείσες παραδόσεις ή για να υποστηρίξει ντε και καλά το αληθές της αρχαίας μαρτυρίας? Για τα φυλλάδια είπα τη γνώμη μου και δεν θα σταθώ περισσότερο σ'ένα μικρής σημασίας ζήτημα και αρκετά άσχετο με την κουβέντα.

quote:
skartados

Φιλε γνωριζεις καλυτερα απο εμενα αφου οπως λες εχεις κανει παρα πολλες συζητησεις για το θεμα αυτο οτι δυστυχως τα ακρα πουλανε....



Τα άκρα πουλάνε αλλά υπάρχει και το σοβαρό κοινό που είναι πολυπληθέστερο. Κι αυτό υποψήφιος καταναλωτής είναι...

quote:
skartados

Η ουσια ειναι μια.Οτι οι ελληνες ποτε δεν ειχαν αυτοκρατορια.Οχι λογο της προοδου του πολιτισμου τους αλλα λογο του μη κινδυνου,πραγμα το οποιο κανενας δεν εχει αναφερει ως τωρα.


Ούτε λόγω της περσικής εισβολής και της παλιότερης θρακικής σε νότια εδάφη της Ελλάδας δημιούργησαν αυτοκρατορία. Αλλο είπα εγώ όμως εξαρχής.

quote:
skartados

Οπου και αν διαβασεις για την χρονολογηση των πυραμιδων στο 400 π.χ η αιτιολογηση ειναι τα αγγεια που βρεθηκαν στο εσωτερικο τους και κυριως απο το πρωτο επιπεδο του πατωματος.


Οχι δεν διάβασα μόνο γι'αυτό. Για να είμαι ακριβής διάβασα μεταξύ άλλων και το αταίριαστο με τα αντίστοιχα κτίσματα της 3ης χιλιετίας π.Χ.

quote:
skartados

Διαβασε ομως παρακατω τι βρεθηκε στη βαση της πυραμιδας απο τους αρχαιολογους της πραξης και οχι του καναπε,οι οποιοι οπως προειπα κανανε φυλλο και φτερο τις πυραμιδες .

Εξαλου η ευρεθεισα ηλικια των πυραμιδων ευρισκεται εν συμφωνια και απο αλλα μετρηθεντα στοιχεια,οπως ειναι η χρονολογησις κεραμεικων προερχομενων απο τη βασιν των θεμελιων της βορειου πλευρας της πυραμιδος του ελληνικου δια τη μεθοδο της θφ εν συνδιασμω με λεπτομερεις μελετες δια τον εντοπισμο αλλων υπεδαφιων αρχαιοτητων εντος και περιξ των κτισματων αυτων.Πραγματι λεπτομερεις μετρησεις δια των συγχρονων μεθοδων γεωφυσικης διασκοπησεως ,δια χρησιμοποιησεως φορητου πρωτονιακου μαγνητομετρου και ηλεκτρομαγνητικης συσκευης ,κατεληξαν εις τα αυτα συμπερασματα,δοθεντος οτι εμετρηθησαν και παλιν ηλικιαι,αι οποιαι ανερχονται εις περιπου 3000 ετη π.χ.


Αν θυμάμαι καλά τον Θεοχάρη ανέφερες μόνο. Αν είναι κι άλλοι γράψτους μου αφού δεν εχω πάρει ακόμα σχετικό βιβλιογραφικό υλικό για να επιβεβαιώσω ονόματα. Τέλος πάντων, αν ψάξεις στον αρχαιολογικό (και όχι μόνο) κόσμο, θα βρεις αρκετές περιπτώσεις ειδικών που καταπιάστηκαν με ένα θέμα, χωρίς να αποφύγουν λάθη και παρερμηνείες των δεδομένων(π.χ. ο Εβανς για την ερμηνεία συμβόλων της γραμμικής Β).

quote:
skartados

"Τα Νέα
Ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματική εικόνα ίσως της αρχαιότερης βυθισμένης πολιτείας βρίσκονται οι αρχαιολόγοι, οι οποίοι μόλις προ ημερών ολοκλήρωσαν την υποθαλάσσια έρευνά τους στο Παυλοπέτρι Λακωνίας.
Νέα κτίρια πάνω στην κεντρική οδό του οικισμού, ο οποίος χρονολογείται περί το 2800 π.Χ., δίνουν και νέα στοιχεία για τη συνολική έκτασή του. Πλέον οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν, με βάση τα νέα δεδομένα, πως το εμβαδόν του καταποντισμένου οικισμού αυξήθηκε περί το ένα τρίτο σε σχέση με την έως τώρα γνωστή έκτασή του.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στη φετινή ανασκαφή που διεξήχθη από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με τη Βρετανική Σχολή Αθηνών κρατά ένα μεγάλο κτίριο μήκους 35 μέτρων. Οι διαστάσεις και η κάτοψη του συγκεκριμένου κτιρίου θυμίζουν αντίστοιχες κατασκευές που τοποθετούνται σε κεντρική θέση των οικισμών της εποχής. Ονομάζονται «μέγαρα» και θεωρούνται έδρα και κατοικία της ηγετικής ομάδας. Ο ακριβής χαρακτηρισμός αυτής της μεγαρόσχημης κατασκευής θα προσδιοριστεί με την περαιτέρω έρευνα, ενώ στοιχεία για τον οικισμό δίνουν και 230 θραύσματα αγγείων που χρονολογούνται από την προϊστορική περίοδο έως τους ιστορικούς χρόνους.
Η προϊστορική πόλη βρίσκεται σε βάθος τεσσάρων μέτρων και περιλαμβάνει ανέπαφα κτίρια, αυλές, δρόμους, καθώς και μεταγενέστερους τάφους που πιστεύεται ότι ανήκουν στη Μυκηναϊκή περίοδο. Τα υποθαλάσσια ερείπια εντοπίστηκαν και χαρτογραφήθηκαν το 1968 από ομάδα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ με επικεφαλής τον δρα Νίκολας Φλέμινγκ, αλλά έκτοτε η έρευνα σταμάτησε.

Πηγή: Τα Νέα, 15/9/09


Α, οικισμός είναι δηλαδή. Ε τότε ο τίτλος χρησιμοποιεί τον όρο "πολιτεία" καταχρηστικά, για εντυπωσιασμό ίσως...(το ίδιο και για τον όρο "πόλη" εντός του αποσπάσματος να υποθέσω?).
Δεν νομίζω ότι αναιρείται κάτι που είπα μ'αυτό. Εκτός αν νομίζεις ότι ένα μεγάλο κτίσμα συνεπάγεται και πολη ή πολιτεία. Τέλος πάντων...

quote:
skartados

Πλησιον της βυθισμενης πολης που χρονολογειται στο 2800π.χ βρισκεται η πυραμιδα στα βιγλαφια(νεαπολη λακωνιας)την οποια εχω ηδη αναφερει.Ερε κατι συμπτωσεις....


Ε εντάξει, εκεί κοντά υπάρχει και ένα πυραμιδοειδές κτίσμα. Και?

quote:
skartados

Φιλε μου οπως βλεπεις για το μονο που δεν μπορεις να με κατηγορησεις ειναι οτι δεν εχω κρητικη σκεψη .Πιστευω οτι τα στοιχεια που εχω δωσει για να στηριξω τις αποψεις μου ειναι ηδη παρα πολλα.Η λεξη αυτη ειναι η μονη που εχει το προθεμα δια και δεν μπορω να την εξηγησω μεσω της ερμηνειας αυτου.


Μα είναι απλό. Εφόσον η λέξη ενδιαφέρον ξεκίνησε από την έννοια της διαφοράς, και παλιότερα χρησιμοποιήθηκε η λέξη "διαφέροντα" αντί του "ενδιαφέροντα", το "δια" τονίζει ακριβώς το στοιχείο της διαφοράς. Ανοιξε ένα ετυμολογικό λεξικό για το συγκεκριμένο πρόθημα και θα διαπιστώσεις ότι μεταξύ άλλων μπαίνει στις λέξεις για να δληώσει αυτή την έννοια της διαφοράς.

quote:
skartados

Την παραληριζω δε και με την πεποιθηση του λαου μας με τη θεια βουληση της εγκυμοσυνης.


Ε τότε γιατί δεν χώσαμε στη λέξη και λίγο Αρτεμη που εξασφάλιζε αίσιο τοκετό? Τσάμπα έιναι.
Ελα βρε Σκαρτάδο τώρα. Τι λογικά άλματα είναι αυτά...

quote:
skartados

Εδω κατα τη γνωμη μου κανεις τεραστιο λαθος.Ολες αυτες ειναι διαφορετικες ιδιοτητες του θεου που ενωνωνται μεσα σε αυτον για αυτο εχουν κοινη ριζα.Γιατι εκπορευονται απο αυτον.Αρα ο μελλοντας του ρηματος δευσω που ειναι μια ιδιοτητα του θεου εχει κοινη ριζα με το ζευσω που ειναι μια αλλη ιδιοτητα του.Για αυτο δευς=ζευς,ζαν=ζευς.


Μη μπερδεύεις τις διάφορες ιδιότητες που αποδίδονταν κατά καιρούς στους θεούς από ποιητές, μυθογράφους κλπ. με την ίδια την ετυμολογική προέλευση των αναφερόμενων λέξεων. Αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε αρκετοί με παρομοιες λαβυρινθώδεις ιδέες είναι ότι ο πραγματικά δύσκολος κλάδος της ετυμολογίας διέπεται από αυστηρούς κανόνες και συστηματικότητα. Μια λέξη έχει τη μορφή που έχει λόγω εξέλιξης των φθόγγων σύμφωνα με αυστηρούς φωνητικούς νόμους που δεν έχουν καμία σχέση με το φανταστικό πλαίσιο ενεργειών ενός Θεού, ημίθεου και οποιουδήποτε ήρωα όπου μπορεί να εμφανιστούν οι εξεταζόμενες λέξεις.

quote:
skartados

Καταρχην δεν υπαρχει θεολογικος ελληνοκεντρισμος πουθενα στα λεγομενα μου.Ηδη εχω πει πως αυτη η θρησκεια φτιαχτηκε χρησιμοποιωντας ιδιοτητες θεων απο ολο το πλαισιο της ν.α μεσσογειου και οχι μονο.Τα ιερατεια ειναι οικουμενικα και ποτε τοπικιστικα.Οπως διαδοθηκε η θρησκεια αυτη στους αλλους λαους ετσι εγινε και με τους ελληνες.Απλως χρησιμοποιηθηκε κατα ενα μεγαλο ποσοστο η γλωσσα τους καθως και αλλων γειτονικων λαων για τη διαδοση της.


Ε καλά εντάξει. Αν δεν καταλαβαίνεις τα λογικά λάθη και τα αξεπέραστα προβλήματα γλωσσικής-αρχαιολογικής φύσεως που χαρακτηρίζουν το σενάριό σου, δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο. Μελέτησε λίγο ιστορία των θρησκειών σε σχέση με τα γλωσσικά αποτελέσματα, μελέτησε την εμφάνιση και εξέλιξη των αρχαίων θρησκειών(από σοβαρή βιβλιογραφία) στις περιοχές που περιλαμβάνει το σενάριό σου και θα καταλάβεις πόσο μακριά είσαι από την εύρεση λογικής και ευλογοφανούς λύσης για το ΙΕ ζήτημα. Δεν μπορώ να λέω τα ίδια πράγματα 100 φορές.

quote:
skartados

Αν ξεκινησουμε απο τη βαση οτι οι θρησκευτικες ομμοιοτητες εχουν αμεση συναρτηση με τις γλωσσικες τοτε πιστευω μπορουμε να καταληξουμε σε πολλυ χρησιμα συμπερασματα.


Για την ακρίβεια υπάρχουν πολλές λέξεις με κοινή ρίζα στις ΙΕ γλωσσες μη θρησκευτικής φύσεως...εκτός αν με λογικά άλματα συνδέουμε οποιαδήποτε λέξη με θεούς, δαίμονες, Δίες, Ποσειδώνες και δεν συμμαζεύεται...

quote:
skartados

Καταρχην πρεπει να αποριψουμε τη θεωρεια του ρενφιου ο οποιος τοποθετει πολλυ παλαιοτερα την εξαπλωση οταν δεν υπηρχε η συγκεκριμενη θρησκεια.Αποριπτουμε ομως σιγουρα και το κουργκαν γιατι οι θρησκειες που γνωριζουμε εχουν γεννηθει ολες στην ανατολικη μεσσογειο και στην απω ανατολη.Αρα καπου εκει πρεπει να ψαξουμε και πιστευω οτι στη συνεχεια της συζητησης θα καταφερω να δωσω ικανοποιητικα στοιχεια για τη θεωρεια μου.


Κοίτα άμα ήμουν κι εγώ της λογικής σου, μπορούσα να κάνω παπάδες με τα ευρήματα Κουργκάν (έναν πολιτισμό που έχω μελετήσει αρκετά καλά βλέπεις) και την εξάπλωση θρησκευτικών τους συμβόλων, αναμειγνύοντας και λίγο μυθολογία κατά το δοκούν. Πάντως στοιχεία σοβαρά για τη θεωρία σου δεν είναι η τοποθέτηση ενός θεού ή μυθικού ήρωα σε διάφορες γωνιές της Ευρασίας για ποικίλες εργασίες μέσα από ποιήματα και μυθοπλαστικά κείμενα...Πληροφοριακά αυτό το τελευταίο...


Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2009, 13:42:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Μάταια προσπαθείς να βρεις κοινό σημείο αναφοράς με τον φίλο Agnostic, αγαπητέ μου skartados...Ακόμη και τα ίδια που λές να παραδεχτεί, θα τα καλέσει δικά του κι εσύ θα βρεθείς ο αντίθετος...Δεν βγάζεις άκρη....
Δεν ξέρουν καν τι υποστηριζουν, πιστεύω...Είναι και μαζι μας κι εναντιον μας...Μέσα σε όλα!!!!!
Ποιοί οικισμοί και ποιά ευρήματα, καθε μέρα βγαινουν καινούργια, δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν...Κλείνουν τα μάτια και δεν βλέπουν τίποτε...Ευρήματα;Τι ειναι αυτά;Άμα θέλουμε τα αναγνωριζουμε σου λέει...Εκεί, δεν υπάρχει λογική..
Τι, ότι θέλει θα λέει ο καθένας;...Αλλά και τα στοιχεία, οι ανακαλύψεις, τα ευρήματα; Δεν έχουν καμιά σχέση με την ιστορία; Αυτήν την κατασκευάζουν σε γραφεία, μόνο;....
Δίχως ευρήματα.....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/01/2010, 22:56:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
Καλη χρονια σε ολους.

Γραφει ο αγνωστικ

"Αυτό είναι τεράστιο θέμα για το οποίο δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες οπότε και είναι φρόνιμο να μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα και να καταλογίσουμε ευθύνες."


Φιλε αγνωστικ αυτο που ειναι σιγουρο ειναι οτι και ο κοσμος της επιστημης της αρχαιολογιας δεν ειναι αγγελικα πλασμενος...


Γραφει ο αγνωστικ

Τα άκρα πουλάνε αλλά υπάρχει και το σοβαρό κοινό που είναι πολυπληθέστερο. Κι αυτό υποψήφιος καταναλωτής είναι..."

Μακαρι να μπορουσα να συμφωνησω μαζι σου τουλαχιστον οσον αφορα την ελλαδα.

Γραφει ο αγνωστικ


"Ούτε λόγω της περσικής εισβολής και της παλιότερης θρακικής σε νότια εδάφη της Ελλάδας δημιούργησαν αυτοκρατορία. Αλλο είπα εγώ όμως εξαρχής."

Η πρωτη εισβολη αλλου λαου που εγινε στην ελλαδα ειναι αυτη των περσων.Εχω ξαναπει πως ο πιο ασφαλης τροπος για να καταλαβουμε ποιοι λαοι θεωρουνταν ελληνες στην αρχαιοτητα ειναι μεσα απο τη συμμετοχη τους στην ελληνικη μυθολογια.Ολα τα αλλα ειναι ονειρα θερινης νυχτος...


Γραφει ο αγνωστικ

Οχι δεν διάβασα μόνο γι'αυτό. Για να είμαι ακριβής διάβασα μεταξύ άλλων και το αταίριαστο με τα αντίστοιχα κτίσματα της 3ης χιλιετίας π.Χ."


Αυτα ειναι απλοικες εξηγησεις των αρχαιολογων του καναπε.Οι τεχνικες χτισιματος κτιριων με πετρα χωρις κονιαμα ειναι συγκεκριμενες.Για αυτο και εχουν βρεθει παρομοια κυκλωπεια τειχη και στην αμερικη.Στην ελλαδα αυτη η τεχνικη ξεκινησε απο τη νεολιθικη εποχη και τελειως ομαλα περασε απο γενια σε γενια ως την υστερη αρχαιοτητα.



Την εποχη εκεινη(3000-2000π.χ) στην ν.α μεσσογειο ειχε επικρατησει μια ηλιοκεντικη θρησκεια.Η λατρεια του ηλιου γινονταν συνηθως σε κορυφες των βουνων.Λογω του κωνικου σχηματος αυτων η πυραμιδα ηταν ενα απο τα κατεξοχην σχηματα-συμβολα της συγκεκριμενης λατρειας.Στη συνεχεια ο θεος ηλιος αντικατασταθηκε κυριως απο το θεο απολλωνα.Οχι εντελως ομως.Οταν επικρατησε ο χριστιανισμος σχεδον ολες οι κορυφες των ελληνικων βουνων γεμισαν με εκλησακια του προφητη "ηλια".Καποιοι ανιστορητοι δηθεν ελληνοκεντρικοι ταιζουν παραμυθι το κοσμο οτι η κορυφη του ταυγετου(η οποια ηταν ισως το ιεροτερο μερος της λατρειας του ηλιου)ηταν μια τεχνητη πυραμιδα.Δεν γνωριζουν αφου δεν εχουν καν ασχοληθει πραγματικα,οτι οι ελληνες εκεινης της περιοδου ποτε δεν θα αλλοτριωναν ενα ιερο μερος κατα αυτον το τροπο.

Το σιγουρο ειναι οτι η ελλαδα και η αιγυπτος απο τα παναρχαια χρονια ειχαν σχεσεις.Τωρα το ποιος λαος επηρεασε πιο πολλυ τον αλλον εμενα προσωπικα με αφηνει παγερα αδιαφορο...


Τα υπολοιπα αργοτερα...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2010, 23:53:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
Γραφει ο αγνωστικ


Αν θυμάμαι καλά τον Θεοχάρη ανέφερες μόνο. Αν είναι κι άλλοι γράψτους μου αφού δεν εχω πάρει ακόμα σχετικό βιβλιογραφικό υλικό για να επιβεβαιώσω ονόματα. Τέλος πάντων, αν ψάξεις στον αρχαιολογικό (και όχι μόνο) κόσμο, θα βρεις αρκετές περιπτώσεις ειδικών που καταπιάστηκαν με ένα θέμα, χωρίς να αποφύγουν λάθη και παρερμηνείες των δεδομένων(π.χ. ο Εβανς για την ερμηνεία συμβόλων της γραμμικής Β). "


Φιλε αγνωστικ οτι και να εχει πει ο οποιοσδηποτε πανω στο θεμα των ελληνικων πυραμιδων (ειτε συμφωνει ειτε διαφωνει με την χρονολογηση)η αληθεια ειναι οτι κανεις δεν εχει κανει εμπεριστατωμενη ερευνα για αυτες εκτος της ακαδημιας αθηνων.Ετσι και αυτοι που συμφωνουν στηριζονται απλα στην ανακοινωση των αποτελεσματων της συγκεκριμενης εξονυχιστικης ερευνας.Αρα η γνωμη τους δεν εχει τοσο αξια.


Τωρα οσον αφορα το συσχετισμο που εκανες με το λαθος της ερμηνειας του εβανς για την γραμμικη β ειναι πιστευω αστοχη ,γιατι ο εβανς εκανε απλως μια λανθασμενη εκτιμηση-προβλεψη ,σαν αυτες που αρεσουν και σε εσενα,ενω οι αλλοι κανανε αρχαιομετρηση.Αλλωστε ο εβανς δεν ηταν ειδικος στις γλωσσες αλλα στις ανασκαφες...


Γραφει ο αγνωστικ


"Α, οικισμός είναι δηλαδή. Ε τότε ο τίτλος χρησιμοποιεί τον όρο "πολιτεία" καταχρηστικά, για εντυπωσιασμό ίσως...(το ίδιο και για τον όρο "πόλη" εντός του αποσπάσματος να υποθέσω?).
Δεν νομίζω ότι αναιρείται κάτι που είπα μ'αυτό. Εκτός αν νομίζεις ότι ένα μεγάλο κτίσμα συνεπάγεται και πολη ή πολιτεία. Τέλος πάντων..."

Εχω πει παρα πολλες φορες οτι αυτη τη συγκεκριμενη εποχη εγιναν οι πρωτες προσπαθειες για τη δημιουργεια των πρωτων πολεων.Ετσι αυτες περασαν σταδιακα απο τη φαση του οικισμου στη φαση της πολης .Σιγουρα ηταν αισθητα πιο μεγαλες απο τους οικισμους και ειχαν πολλυ πιο μεγαλα κτηρια ειδικα για τους ηγεμονες .Για να καταλαβουν οι αναγνωστες για τι κτηρια μιλαμε ,αν οι διαστασεις του οικοδομηματος που βρεθηκε ειναι 35χ20 τοτε μιλαμε για ενα κτηριο με εμβαδον 700 τετραγωνικα σε ενα επιπεδο.Φυσικα θα μπορουσε να ειναι και τετραγωνο και να ειναι πανω απο 1000τετρ.


Παντως η σπουδαιοτερη και μεγαλυτερη πολη που εχει βρεθει την τριτη χιλλιετηριδα π.χ ειναι η πελλανα (λακωνιας)που χρονολογειται απο το 2700π.χ.Γενικα ομως στον ευρυτερο ελληνικο χωρο υπηρχαν αρκετες πολεις οπως η κνωσος ,η πολιοχνη,η τροια ,σιγουρα η θηβα και πιστευω οτι γενικα πολλες μυκηναικες πολεις χτιστικαν πανω σε αυτες.

Γραφει ο αγνωστικ


"Μη μπερδεύεις τις διάφορες ιδιότητες που αποδίδονταν κατά καιρούς στους θεούς από ποιητές, μυθογράφους κλπ. με την ίδια την ετυμολογική προέλευση των αναφερόμενων λέξεων. Αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε αρκετοί με παρομοιες λαβυρινθώδεις ιδέες είναι ότι ο πραγματικά δύσκολος κλάδος της ετυμολογίας διέπεται από αυστηρούς κανόνες και συστηματικότητα. Μια λέξη έχει τη μορφή που έχει λόγω εξέλιξης των φθόγγων σύμφωνα με αυστηρούς φωνητικούς νόμους που δεν έχουν καμία σχέση με το φανταστικό πλαίσιο ενεργειών ενός Θεού, ημίθεου και οποιουδήποτε ήρωα όπου μπορεί να εμφανιστούν οι εξεταζόμενες λέξεις. "


Αυτες τις ιδιοτητες τις αναφερει το μεγα ετοιμολογικο λεξικο.Σιγουρα και αυτη η λεξη και οι συνωνημες της ακολουθησαν τους αυστηρους νομους που λες.Πιστευω πως ενας απο αυτους ηταν και η εναλλαγη του ζ και του δ σε αυτες τις ονομασιες-ιδιοτητες του θεου.Δηλαδη ζευς δευς ,ζαν-δαν κ.τ.λ. με οτι συνεπαγεται η τελευταια.Αυτη ειναι η προσωπικη μου γνωμη ,μη με ρωτησεις παλι που το διαβασα.


Τελος παντων η ουσια ειναι οτι η λεξη ειναι ελληνικοτατη και η παρουσια της σε αλλες γλωσσες προερχεται απο θρησκευτικο δανειο.Μονο στην ελληνικη υπαρχουν λεξεις που προερχονται απο τις ονομασιες του ζευς.Για παραδειγμα η λεξη αρ-δευση.

Οσο για τη λεξη εν-δια-φερουσα για τις εγκυους για μενα ειναι απολυτως ξεκαθαρη.

Γραφει ο αγνωστικ


Ε εντάξει, εκεί κοντά υπάρχει και ένα πυραμιδοειδές κτίσμα. Και?"

Τη συνδεση των πυραμιδων με την εποχη την εχω κανει ηδη.Εκεινο που ειναι συγκλονιστικο ειναι οτι ακομα και σημερα ο λαος μας ανεβαινει σε συγκεκριμενες ημερομηνιες στις κορυφες των βουνων.Δεν υπαρχει αλλος λαος στην ιστορια που να εχει κρατησει τοσο παναρχαια εθιμα.Ασχετα αν αλλαξαν οι θεοι (ακομα και το δωδεκαθεο ειχε ως κατοικια του την κορυφη του ολυμπου)οι συνηθειες του λαου μας δεν αλλαξαν.Ειναι ριζωμενες πολυ βαθια...


Τα υπολοιπα για τη διαδοση της θρησκειας απο βδομαδα...Εκεινο παντως που ειναι πολυ αξιοσημειωτο ειναι οτι ο ευριπιδης μιλαει για την παρουσια του διονυσου στη βακτριανη πολλυ πριν παει ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ εκει.Πως ειναι δυνατον να γνωριζει μια περιοχη στα συνορα του αφγανισταν?





Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2010, 07:39:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
skartados

Η πρωτη εισβολη αλλου λαου που εγινε στην ελλαδα ειναι αυτη των περσων.Εχω ξαναπει πως ο πιο ασφαλης τροπος για να καταλαβουμε ποιοι λαοι θεωρουνταν ελληνες στην αρχαιοτητα ειναι μεσα απο τη συμμετοχη τους στην ελληνικη μυθολογια.Ολα τα αλλα ειναι ονειρα θερινης νυχτος...

Εχουμε και παραδόσεις για παλιότερες εισβολές ή μεταναστεύσεις λαών στην Ελλάδα, τις οποίες ανέφερα προηγουμένως. Τώρα αν θες να διαφωνήσεις με τις παραδόσεις κανένα πρόβλημα εκ μέρους μου. Απλά θα ενισχύσεις την πιθανή αξιοπιστία τους για παλαιότερα γεγονότα, μια θεση που έχω ήδη εκφράσει. Οσο για την εθνοτική κατάταξη λαών με κριτήριο τη Μυθολογία πραγματικά δεν θα υπηρχε περισσότερο άστοχος τρόπος για να το κάνουμε. Εκτός αν αρχίσουμε να θεωρούμε Ελληνες τους Αιγύπτιους, τους Φοίνικες, τους Θράκες, του Ιλλυριούς, τους Σκύθες και ένα σωρό ακόμα λαούς αποδεδειγμένα μη ελληνικούς που συμμετέχουν στην ελληνική μυθολογία.

quote:
skartados

Αυτα ειναι απλοικες εξηγησεις των αρχαιολογων του καναπε.Οι τεχνικες χτισιματος κτιριων με πετρα χωρις κονιαμα ειναι συγκεκριμενες.Για αυτο και εχουν βρεθει παρομοια κυκλωπεια τειχη και στην αμερικη.Στην ελλαδα αυτη η τεχνικη ξεκινησε απο τη νεολιθικη εποχη και τελειως ομαλα περασε απο γενια σε γενια ως την υστερη αρχαιοτητα.

Αρα μπορούσαν να έχουν χτιστεί και στην ελληνιστική περίοδο. Πάντως πρέπει να πω ότι δεν γνωρίζω τι ακριβώς εννοούν οι αρχαιολόγοι μιλώντας για αταίριαστο. Δεν έχω βρει ακόμα συγκεκριμένη και αναλυτική μαρτυρία, παρά μόνο γενική αλλά συντριπτική διαφωνία. Μάλλον πρέπει να αναμένουμε νεότερες εξελίξεις.
Παρεμπιπτόντως, για τις άλλες πυραμίδες τι παραδόσεις έχουμε? Για αυτήν που μπορεί να αναφέρεται ο Παυσανίας δεν σου κάνει εντύπωση που δεν την αναφερουν οι παλαιότεροι αρχαίοι συγγραφείς, ούτε την συχετίζουν με το περιστατικό Προίτου-Ακρισίου?

quote:
skartados

Την εποχη εκεινη(3000-2000π.χ) στην ν.α μεσσογειο ειχε επικρατησει μια ηλιοκεντικη θρησκεια.Η λατρεια του ηλιου γινονταν συνηθως σε κορυφες των βουνων.Λογω του κωνικου σχηματος αυτων η πυραμιδα ηταν ενα απο τα κατεξοχην σχηματα-συμβολα της συγκεκριμενης λατρειας.Στη συνεχεια ο θεος ηλιος αντικατασταθηκε κυριως απο το θεο απολλωνα.Οχι εντελως ομως.Οταν επικρατησε ο χριστιανισμος σχεδον ολες οι κορυφες των ελληνικων βουνων γεμισαν με εκλησακια του προφητη "ηλια".Καποιοι ανιστορητοι δηθεν ελληνοκεντρικοι ταιζουν παραμυθι το κοσμο οτι η κορυφη του ταυγετου(η οποια ηταν ισως το ιεροτερο μερος της λατρειας του ηλιου)ηταν μια τεχνητη πυραμιδα.Δεν γνωριζουν αφου δεν εχουν καν ασχοληθει πραγματικα,οτι οι ελληνες εκεινης της περιοδου ποτε δεν θα αλλοτριωναν ενα ιερο μερος κατα αυτον το τροπο.

Το σιγουρο ειναι οτι η ελλαδα και η αιγυπτος απο τα παναρχαια χρονια ειχαν σχεσεις.Τωρα το ποιος λαος επηρεασε πιο πολλυ τον αλλον εμενα προσωπικα με αφηνει παγερα αδιαφορο...


Δηλαδή οι πυραμίδες της Ελλάδας μπορεί να ήταν μνημεία ηλιοκεντρικής λατρείας? Αρα ο Παυσανίας μπορεί να κάνει λάθος στη μαρτυρία του για ταφικό μνημείο πεσόντων? Για τις άλλες ελλαδικές πυραμίδες ποιος αρχαίος συγγραφέας διασώζει μαρτυρίες της πιθανής ηλιοκεντρικής χρήσης τους?
Τέλος πάντων, εγώ αυτά περί επικράτησης ηλιοκεντρικής λατρείας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο τα θεωρώ χονδροειδείς υπεραπλουστέσεις, διότι υπάρχει μια πληθώρα σημαντικών θεοτήτων που σχετίζονταν με τη βλάστηση, τη γονιμότητα, τον κάτω κόσμο και δεν συμμαζεύεται..
Ακόμα πιο δύσκολο είναι το αποτέλεσμα που υπέθεσες. Τι να την κάνω την επικράτηση ηλιοκεντρικής λατρείας όταν οι γλωσσες της Ελλάδας και αρκετές της Μικράς Ασίας διαφέρουν από αυτές της Αιγύπτου και της Μέσης Ανατολής?
Αν χρησιμοποιούσα τα ευρήματα που κατηφορίζουν στο Αιγαίο από βορειότερους μετανάστες θα μπορούσα κι εγώ να επινοήσω μια υπεραπλουστευτική και ανορθολογική θεωρία σαν τη δικιά σου. Π.χ. είχα βάλει νωρίτερα μια μαρτυρία που αναφερόταν σε "πήλινα και μαρμάρινα σύμβολα της καρπαθοβαλκάνιας μετάβασης από τις ανθρωπομορφικές στις ηλιακές λατρείες στην Τροία Ι-VI, στην Πολιόχνη και στη Θέρμη". Βλέπεις όμως, θα ήταν εξαιρετικά απλοϊκό να τα συνδέσω με πρώιμους ιεραπόστολους...

Στον ελλαδικό χώρο πάντως επικρατούσε χάος θρησκευτικών αντιλήψεων στο μεγαλύτερο διαστημα της Χαλκοκρατίας και ειδικά στην εποχή που μας ενδιαφέρει (μεσοελλαδική).

quote:
skartados

Φιλε αγνωστικ οτι και να εχει πει ο οποιοσδηποτε πανω στο θεμα των ελληνικων πυραμιδων (ειτε συμφωνει ειτε διαφωνει με την χρονολογηση)η αληθεια ειναι οτι κανεις δεν εχει κανει εμπεριστατωμενη ερευνα για αυτες εκτος της ακαδημιας αθηνων.

Και ακριβώς η μέθοδος που ακολουθήθηκε διάβασα ότι είναι εξαιρετικά αμιφισβητήσιμη.

quote:
skartados

Τωρα οσον αφορα το συσχετισμο που εκανες με το λαθος της ερμηνειας του εβανς για την γραμμικη β ειναι πιστευω αστοχη ,γιατι ο εβανς εκανε απλως μια λανθασμενη εκτιμηση-προβλεψη ,σαν αυτες που αρεσουν και σε εσενα,ενω οι αλλοι κανανε αρχαιομετρηση.Αλλωστε ο εβανς δεν ηταν ειδικος στις γλωσσες αλλα στις ανασκαφες...

Δεν εννοούσα ακιρβώς αυτό που κατάλαβες, αλλά τέλος πάντων. Αν αφιερώσεις λίγο χρόνο θα βρεις πολλά παραδείγματα επιστημόνων που υπερέβαλλαν και τους διόρθωσαν άλλοι επιστήμονες σε διαφορετικούς κλάδους. Αυτό που σου επισημαίνω είναι να μην επαναπαύεσαι μόνο στο συμπερασμα του Θεοχάρη..

quote:
skartados

Εχω πει παρα πολλες φορες οτι αυτη τη συγκεκριμενη εποχη εγιναν οι πρωτες προσπαθειες για τη δημιουργεια των πρωτων πολεων.Ετσι αυτες περασαν σταδιακα απο τη φαση του οικισμου στη φαση της πολης .Σιγουρα ηταν αισθητα πιο μεγαλες απο τους οικισμους και ειχαν πολλυ πιο μεγαλα κτηρια ειδικα για τους ηγεμονες .Για να καταλαβουν οι αναγνωστες για τι κτηρια μιλαμε ,αν οι διαστασεις του οικοδομηματος που βρεθηκε ειναι 35χ20 τοτε μιλαμε για ενα κτηριο με εμβαδον 700 τετραγωνικα σε ενα επιπεδο.Φυσικα θα μπορουσε να ειναι και τετραγωνο και να ειναι πανω απο 1000τετρ.

Παντως η σπουδαιοτερη και μεγαλυτερη πολη που εχει βρεθει την τριτη χιλλιετηριδα π.χ ειναι η πελλανα (λακωνιας)που χρονολογειται απο το 2700π.χ.Γενικα ομως στον ευρυτερο ελληνικο χωρο υπηρχαν αρκετες πολεις οπως η κνωσος ,η πολιοχνη,η τροια ,σιγουρα η θηβα και πιστευω οτι γενικα πολλες μυκηναικες πολεις χτιστικαν πανω σε αυτες.


Αλλο οι πρώτες προσπάθειες σε λίγες θέσεις και άλλο η εμφάνιση πόλεων. Προφανώς εδώ είναι θέμα ερμηνείας του τι θεωρούμε πόλη για τόσο παλιά...
Φυσικά αυτά δεν σημαίνουν τίποτα για το αν μπορούσε ή δεν μπορούσε να διευσδύσει ένα πληθυσμός στα μέρη μας. Είναι απλά οικιστικές δομές...

quote:
skartados

Αυτες τις ιδιοτητες τις αναφερει το μεγα ετοιμολογικο λεξικο.Σιγουρα και αυτη η λεξη και οι συνωνημες της ακολουθησαν τους αυστηρους νομους που λες.Πιστευω πως ενας απο αυτους ηταν και η εναλλαγη του ζ και του δ σε αυτες τις ονομασιες-ιδιοτητες του θεου.Δηλαδη ζευς δευς ,ζαν-δαν κ.τ.λ. με οτι συνεπαγεται η τελευταια.Αυτη ειναι η προσωπικη μου γνωμη ,μη με ρωτησεις παλι που το διαβασα.


Κι εγώ εξήγησα αναλυτικά το λάθος του συλλογισμού. Επίσης δεν μπόρεσα να επιβεβαιώσω όλες τις έννοιες που έφερες από σύγχρονα εγκυρότερα λεξικά. Δεν αρκεί το σόφισμα "εναλλαγή ζ σε δ" για όποιαδήποτε λέξη μπορεί να συσχετιστεί με το Δία., όταν αναζητάμε ετυμολογίες λέξεων.

quote:
skartados

Τελος παντων η ουσια ειναι οτι η λεξη ειναι ελληνικοτατη και η παρουσια της σε αλλες γλωσσες προερχεται απο θρησκευτικο δανειο.Μονο στην ελληνικη υπαρχουν λεξεις που προερχονται απο τις ονομασιες του ζευς.Για παραδειγμα η λεξη αρ-δευση.

Το "δεύω" το οποίο υπάρχει στη λέξη άρδευση είναι αβέβαιης ετυμολογίας σύμφωνα με τον Χόφμαν. Πώς ξέρεις ότι μόνο στην ελληνική γλωσσα συμβαίνει αυτό που λες? Εχεις μελετήσεις τις άλλες ΙΕ γλωσσες? Ποιος σου είπε ότι αν σε μια ΙΕ γλωσσα από μία λέξη για θεότητα προέρχονται περισσότερες λέξεις συγκριτικά με μια άλλη γλώσσα, η λέξη είναι θρησκευτικό δάνειο?
Η λέξη για το Δία είναι ελληνικότατη ακριβώς διότι προέρχεται από την μητέρα της ελληνικής, την ινδοευρωπαϊκή (εφόσον υπάρχει ομόρριζο και σε άλλες ΙΕ γλωσσες).
Με τις λέξεις που δεν σχετίζονται με τη θρησκεία (π.χ. όροι για τη γεωργία, την κτηνοτροφία, το φυσικό περιβάλλον κτλ) πώς βοηθάει η θεωρία σου?

quote:
skartados

Οσο για τη λεξη εν-δια-φερουσα για τις εγκυους για μενα ειναι απολυτως ξεκαθαρη.

Αν αυτή ειδικά είναι ξεκάθαρη για σένα...δεν θέλω να φαντάζομαι πόσο "ξεκάθαρες" θα είναι κάποιες άλλες με αρχαιότερες μαρτυρίες που δεν αποτελούν σημασιολογικά δάνεια. Οπου "δια" ας χώνουμε τον Δία λοιπόν. Αυτό κι αν είναι μπακάλικη μεθοδος...

quote:
skartados

Τη συνδεση των πυραμιδων με την εποχη την εχω κανει ηδη.Εκεινο που ειναι συγκλονιστικο ειναι οτι ακομα και σημερα ο λαος μας ανεβαινει σε συγκεκριμενες ημερομηνιες στις κορυφες των βουνων.Δεν υπαρχει αλλος λαος στην ιστορια που να εχει κρατησει τοσο παναρχαια εθιμα.Ασχετα αν αλλαξαν οι θεοι (ακομα και το δωδεκαθεο ειχε ως κατοικια του την κορυφη του ολυμπου)οι συνηθειες του λαου μας δεν αλλαξαν.Ειναι ριζωμενες πολυ βαθια...

Καλά χαλάρωσε. Κατ'αρχήν δεν εχεις μελετήσει τις παραδόσεις τόσων λαών για να ξέρεις τι έχει κρατήσει ο καθένας από το παρελθόν. Κατά δεύτερον, η κατοίκηση θεών κάπου ψηλά (σε όρη, στον ουρανό κλπ...) είναι πολύ γενικό δομικό στοιχείο μιας θρησκείας και διατηρείται εύκολα (πού αλλού μπορούν να κατοικούν οι θεοί δηλαδή?).

quote:
skartados

Εκεινο παντως που ειναι πολυ αξιοσημειωτο ειναι οτι ο ευριπιδης μιλαει για την παρουσια του διονυσου στη βακτριανη πολλυ πριν παει ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ εκει.Πως ειναι δυνατον να γνωριζει μια περιοχη στα συνορα του αφγανισταν?

Πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό. Από τους Πέρσες θα μπορούσε να εχει διαδοθεί η πληροφορία για την συγκεκριμένη περιοχή. Αλλωστε στις αυλές των βασιλιάδων τους είχαν εργαστεί και Ελληνες όπως ο Σκύλαξ πριν συνθέσει ο Ευρυπίδης τις Βάκχες το 407 π.Χ.


Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2010, 15:00:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA
quote:
Την εποχη εκεινη(3000-2000π.χ) στην ν.α μεσσογειο ειχε επικρατησει μια ηλιοκεντικη θρησκεια.Η λατρεια του ηλιου γινονταν συνηθως σε κορυφες των βουνων

Αυτό δεν είναι πλήρως αλήθεια...
Τα σωζόμενα στοιχεία που έχουμε (π/χ ειδώλια) δείχνουν μία λατρεία στην οποία κυρίαρχο στοιχείο είχε η μητριαρχία... Κάτι που επιβίωσε και στην Κρήτη, και ειδικότερα μετά την έλευση των Αχαιών.
Η κυριότερη λατρεία του φωτός ήρθε ΜΕΤΑ την έλευση των Αχαιών – γενικά ήταν οι Ινδοευρωπαίοι (και δη τα τελευταία γένη) που λάτρευαν το φως. Το έχω ξαναγράψει: η λατρεία των ζωροαστρών δεν είναι τυχαία, μια και οι Πέρσες ήταν Άριοι...

Προσέξτε όμως το εξής:
Τα παλάτια (αν τα πούμε έτσι) χτίζονται ΜΕΤΑ την έλευση των Αχαιών στην Ελλάδα.
Κάτι που σημαίνει ότι υπήρχε έντονο εμπόριο στο Αιγαίο, το οποίο καταστράφηκε από την άφιξη των Αχαιών και μόνο κάποιες τοποθεσίες απομονομένες από τις ικανότητες των Αχαιών (μη ύπαρξη ικανής ναυσιπλοϊας) μπόρεσαν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν.
Για αυτό το λόγο χτίζουν τα παλάτια μετά το 1900 οι Κρήτες.
Για να χτιστούν τα παλάτια θέλουν πλούτο – ο πλούτος έρχεται με το εμπόριο.
Εμπόριο κάνουν πλέον μόνο οι Κρήτες στο Αιγαίο, λόγω το ότι οι Αχαιοί δεν ξέρουν και πολλά από θάλασσα και επίσης το κοινονικό τους στάτους είναι διαφορετικό από αυτό των νησιωτών...

quote:
Και ακριβώς η μέθοδος που ακολουθήθηκε διάβασα ότι είναι εξαιρετικά αμιφισβητήσιμη.

Για την ακρίβεια δεν υπήρχε άλλος τρόπος τότε να αναλυθεί με μία συμβατική μέθοδο, έτσι ακολούθησαν μία περίεργη οδό. Όμως το περίεργο είναι ότι εάν και έχουν γίνει προτάσεις, να ξαναγίνει μία προσπάθεια με νέες μεθόδους και με πλήρη ποληπληθή ομάδα (ακόμα και με αρχαιολόγους του εξωτερικού), για να επαναχρονολογηθουν οι πυραμίδες, αυτές οι προτάσεις έχουν πέσει στο κενό. Για κάποιο λόγο η ακαδημία αρνείται να εισακούσει όλες αυτές τις προτάσεις και να ξαναγίνει η μελέτη!!!

quote:
Παντως η σπουδαιοτερη και μεγαλυτερη πολη που εχει βρεθει την τριτη χιλλιετηριδα π.χ ειναι η πελλανα (λακωνιας)που χρονολογειται απο το 2700π.χ

ΌΧΙ!!!!
Ψάξε καλύτερα...
Θα ήθελα να ήξερα skartados, από παίρνεις αυτά τα λάθος στοιχεία...
Πάντως επαλήθευσέ τα πριν στηριχτείς πάνω τους...

quote:
Οπου "δια" ας χώνουμε τον Δία λοιπόν. Αυτό κι αν είναι μπακάλικη μεθοδος...

Ο φιλόλογος καθηγητής που είχαμε στο λύκειο ήταν αστέρι – και όπως κάθε αστέρι ήταν αποκλεισμένος από τα ανώτερα στρώματα...
Μία μερά μας λέει: η λέξη βλήμα στα νέα ελληνικά ξέρετε από που προέρχεται; Από το αρχαίο βλήτω...
Βλήτω στα αρχαία ελληνικά σημαίνει χτυπαώ κάτι και αυτό φεύγει...
Για αυτό άλλωστε και οι ρουκέτες και οι πύραυλοι ΔΕΝ είναι βλήματα – γιατί δεν τις χτυπάς να φύγουν όπως σε ένα πυροβόλο...
Από το βέβλημα βγαίνει η σύγχρονη λέξη βλήμα...

Άρα:
Α) Δεν μπορείς να ξέρεις την εξέλιξη της κάθε λέξης από την αρχαία εποχή μέχρι σήμερα...
Β) Δεν μπορείς να ξέρεις πως χρησιμοποιούσαν την κάθε λέξη στα αρχαία χρόνια – π.χ. η λέξη μαλακία...
Γ) Δεν μπορείς να ξέρεις την ρίζα της κάθε αρχαίας λέξης...
Δ) Η χρησιμοποίηση της κάθε λέξης που μας έχει έρθει μέσω εξέλιξης από την αρχαία, μπορεί να είναι λάθος...

Οπότε skartados, μην ακολουθείς τα ψεύδη των ψυχοπαθών τσαρλατάνων που γράφουν ότι παραμύθι σκεφτούν. ΕΛΕΓΞΕ την κάθε τους γελοιότητα, αλλίως με την υιοθέτηση τους, καταφεύγεις στον τσαρλατανισμό...
Π.χ δεν είσαι μηχανολόγος, όμως εάν σου πει κάποιος «ειδικός» ότι το ελικόπτερο Απάτσι είναι υπερηχητικό, θα τον πιστέψεις και θα το γράψεις σε καποιο φόρουμ;

quote:
Κατά δεύτερον, η κατοίκηση θεών κάπου ψηλά (σε όρη, στον ουρανό κλπ...) είναι πολύ γενικό δομικό στοιχείο μιας θρησκείας και διατηρείται εύκολα (πού αλλού μπορούν να κατοικούν οι θεοί δηλαδή?).

Μα είναι πολύ απλό: Κάθε θρησκεία βάζει τους θεούς της όσο πιο μακριά από τους ανθρώπους μπορεί, γιατί έτσι δεν έχει προβλήματα μην τυχών και ανακαλύψουν οι «πιστοί» ότι τους λένε ψέματα τα διάφορα ιερατεία για τους θεούς τους... Βέβαια από την άλλη πλευρά, μία θρησκεία με βάση το φως και την φωτιά που θα στήριζε την λατρεία της; Σε κατακόμβες;;;

quote:
Εκεινο παντως που ειναι πολυ αξιοσημειωτο ειναι οτι ο ευριπιδης μιλαει για την παρουσια του διονυσου στη βακτριανη πολλυ πριν παει ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ εκει.Πως ειναι δυνατον να γνωριζει μια περιοχη στα συνορα του αφγανισταν?

Skartados,
Ας κάνουμε μία μικρή μελέτη:
Βάλε το κείμενο εδώ να το δούμε και φυσικά δώσε τα στοιχεία π.χ. που ακριβώς βρίσκεται μέσα στο κείμενο, γιατί μιλάει όλη η τραγωδία κτλπ...

quote:
Η ουσια ειναι μια.Οτι οι ελληνες ποτε δεν ειχαν αυτοκρατορια.Οχι λογο της προοδου του πολιτισμου τους αλλα λογο του μη κινδυνου,πραγμα το οποιο κανενας δεν εχει αναφερει ως τωρα.

Αυτό είναι πολύ μεγάλο σφάλμα συμπερασματικής σκέψης.
Ο κίνδυνος υπήρχε πάντα.
Ακόμα όμως και όταν τα «νέφη από την εσπερία» έφτασαν στην Ελλάδα, κανένας δεν κουνήθηκε....
Γιατί;;;
Μα γιατί υπήρχε ένα άλλο κοινωνικό και πολιτισμικό κατεστημένο στην Ελλάδα – για αυτό και δημιουργήθηκε και άνθισε η δημοκρατία!!!
Αυτό των φυλών – νομάδων.
Μπορούμε να το δούμε αυτό σε κάθε περιοχή που ο πληθυσμός της προήλθε απευθείας από νομάδες.
Στην Γαλλία από τους Κέλτες.
Στην Ισπανία από τους Ίβηρες.
Στην Αγγλία – στο νότο από τους Κέλτες στον βορρά από τους Πϊκτες Στους Πίκτες δε, υπήρχε μία ιδιόρρυθμη συνομοσπονδία σε σημείο που ακόμα και το 1300 μ.χ και ενώ την χώρα την είχαν κατακτήσει οι Σκότοι, ο ανώτατος άρχοντας να ονομάζεται βασιλίας των Σκότων και όχι της Σκωτίας...

Και θα φτάσω πιο μακριά:
Οι μεγαλύτεροι σοφοί της Ελλάδας και φυσικά η «ανάσταση» της δημοκρατίας δεν έγιναν στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά στα παράλια της Μικράς Ασίας.
Γιατί;
Γιατί εκεί υπήρχαν ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΕΣ αποικίες των ΙΕ, Αιτωλών, Ιώνων, Δωριαίων και όχι το μικρό σύστημα που υπήρχε και στην Ελλάδα. Άρα το νομαδικό κοινωνικό υπόβαθρο λειτουργούσε πιο καλά σε σχέση με το μικτό σύστημα το οποίο είχε και ρίζες από τα γειτονικά πολιτικά και κοινωνικά συστήμα, όπως αυτό της Αιγύπτου...

quote:
Τέλος πάντων, αν ψάξεις στον αρχαιολογικό (και όχι μόνο) κόσμο, θα βρεις αρκετές περιπτώσεις ειδικών που καταπιάστηκαν με ένα θέμα, χωρίς να αποφύγουν λάθη και παρερμηνείες των δεδομένων(π.χ. ο Εβανς για την ερμηνεία συμβόλων της γραμμικής Β).

Μα και βέβαια, δεν είναι ελάχιστες οι περιπτώσει που ο κάθε επιστήμονας μπορεί να κάνει λάθος – δεν είναι όλοι ειδικοί σε κάθε τομέα. Για αυτό υπάρχει κάτι που λέγεται αρχαιολογική έκθεση, η οποία συγγράφεται μετά από κάθε αρχαιολογική ανασκαφή και συνήθως εκδίδεται μαζί με το ημερολόγιο ανασκαφών.
Γιατί;
Για να μπορεί να την ελέγξει ο κάθε αρχαιολόγος σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον κόσμο.
Ο ένας (Θεοχάρης) μπορεί να κάνει λάθος – το πλήθος που θα την εξετάσει (ειδικών σε κάθε τομέα), τώρα και στο μέλλον, δίνει την δυνατότητα να ελεγχθεί εξωνυχιστικά μία μελέτη ή μία ιδέα...
Π.χ Νο1 το σύστημα των τεκτονικών πλακών πήρε πάνω από 50 χρόνια από ιδέα και θεωρία να αποδειχτεί ότι είναι πραγματικότητα και να γίνει πράξη.
Π.χ. Νο2 θεωρούσαμε τους Μάγια ειρηνόφιλους, μέχρι που οι νέες ανασκαφές έδειξαν ότι ήταν αιμοβόροι και το ότι το τέλος τους, μπορεί να ήταν αιμοδιψείς επιδρομές της μίας πόλης στην άλλη...

quote:
Μελέτησε λίγο ιστορία των θρησκειών σε σχέση με τα γλωσσικά αποτελέσματα, μελέτησε την εμφάνιση και εξέλιξη των αρχαίων θρησκειών(από σοβαρή βιβλιογραφία) στις περιοχές που περιλαμβάνει το σενάριό σου και θα καταλάβεις πόσο μακριά είσαι από την εύρεση λογικής και ευλογοφανούς λύσης για το ΙΕ ζήτημα

Υπάρχει μία καίρια βάση στην αρχαιολογία, και αυτή είναι η πληροφορία με βάση την αρχαιότερη γραπτή αναφορά ή με βάση τα αρχαιότερα αρχαιολογικά ευρήματα...
Με λίγα λόγια: πέρνουμε ένα αρχαίο (υποτίθεται) βιβλίο που το έγραψε π.χ. ο Ηρόδοτος. Το πιο παλιό αντίγραφο που έχουμε στα χέρια μας όμως είναι του 1500μ.χ. Πως λοιπόν είμαστε σίγουροι ότι από το 450π.χ. μέχρι το 1500μ.χ. κάποιος δεν το έχει πειράξει;
Μα δεν είμαστε... Απλώς ΘΕΩΡΟΥΜΕ ότι το κείμενο δεν έχει πειραχτεί μέχρι να βρούμε ένα άλλο πιο παλιό αντίγραφο...

Το ίδιο σημβαίνει και με τα αρχαιολογικά ευρήματα...
Π.χ. θεωρούσαμε ότι η πυρίτιδα είναι ευρωπαική ανακάλυψη, μέχρι που βρίκαμε κινεζικά έγραφα πιο παλιά που την αναφέρουν... Θεωρούσαμε ότι στην μάχη του Αζινκούρ έγινε η πρώτη χρήση πυροβόλου στην ευρώπη, μετά όμως βρήκαμε έγραφα ότι πρώτοι οι Άραβες της Γρανάδας χρησιμοποίησαν πυροβόλα...

Δεν μπορείς λοιπόν skartados να βγάζεις θεωρίες για θρησκευτικό προσυλλητισμό, όταν τα πιο παλιά κείμενα και αρχαιολογικά ευρήματα θρησκείας που έχουμε ΔΕΝ είναι στην Ελλάδα...
Εϊναι στην Σουμερία από το 3.000π.χ....
Άρα μια και εκεί βρίσκουμε για πρώτη φορά θρησκευτικά μοτίβα, όπως την κάθοδο του Ορφέα στον κάτων κόσμο, δεν μπορείς να πεις ότι είναι Ελληνικό, μια και στην Ελλάδα, η γραπτή επιβεβαίωση για αυτό είναι από το 500π.χ....
Άρα εφόσον έχω 2500 χρόνια ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ μαρτυρία (ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!) από την ελληνική, μάλλον το αντίθετο έγινε...
Οι αρχαίες ελληνικές θρησκευτικές δομές και μύθοι έχουν έρθει από την ανατολή και όχι το αντίστροφο...

quote:
Δεν ξέρουν καν τι υποστηριζουν, πιστεύω...Είναι και μαζι μας κι εναντιον μας...Μέσα σε όλα!!!!!

Trexa,
Θα καταλάβεις ποτέ τι είναι αρχαιολογία;;;
Θα καταλάβεις ποτέ ότι ακόμα και η θρησκεία σου είναι μία δημιουργία, η οποία εξελίχτηκε μέσα σε 2000 χρόνια και βασίστικε σε μία εξέλιξη άλλων θρησκειών οι οποίες εξελίχτηκαν σε πάνω από 3000 χρόνια;;;
Έτσι και ανοίγαμε ένα θέμα για την εξέλιξη του χριστιανισμού (μακριά βέβαια από τους αρχαιολάτρες) θα έβλεπες ότι δεν ξέρεις ούτε το 1/20 για την θρησκεία σου...
Π.χ, Κολλυβάδες...
Όταν λοιπόν δεν ξέρεις τα βασικά για την εξέλιξη της θρησκείας σου, πως είναι δυνατόν να έχεις γνώμη για θέματα που δεν έχεις ακούσει ποτέ, όπως η γλωσσολογία ή η εξέλιξη της τροφής;;;
Ακόμα και στο θέμα του αλόγου (κάτι σχετικά πολύ απλό με αυτά που συζητάμε), δεν μπορούσες να καταλάβεις την εξέλιξη του και γενικά από που προέρχεται...
Άρα δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβεις ότι κάποιος ψάχνει να βρει την αλήθεια, μακριά από τα τοπικά δεσμά... Εάν ήμουν π.χ. στην Ινδία, θα θεωρούσα ότι τα ελληνικά είναι εξέλιξη των ινδικών. Χιούμορ κάνω; Όχι βέβαια... Δεν έχεις μιλήσει με Ινδούς στο διαδίκτυο...
Το ίδιο σημβαίνει με κάποιους Ρώσους «τρομερούς επιστήμονες» που λένε ότι τα ελληνικά προέρχονται από τα σλαβικά, και ακόμα και η γραμμική Α & Β είναι πρωτοσλαβικές!!!

Θα καταλάβεις λοιπόν ότι πέρα από τους πόθους, τα ψυχολογικά προβλήματα και την παραμυθολαγνειά, υπάρχει μόνο η αλήθεια;;;


Edited by - OANNHSEA on 03/01/2010 15:05:56Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2010, 23:37:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
Γραφει ο αγνωστικ


"Και ακριβώς η μέθοδος που ακολουθήθηκε διάβασα ότι είναι εξαιρετικά αμιφισβητήσιμη."

Ειμαι σιγουρος οτι εκει που διαβασες για την αμφισβητηση της μεθοδου που ακολουθηθηκε ,ξεχασαν να αναφερουν μια """"""ασημαντη """"""λεπτομερεια.

Λεει ο θεοχαρης σελ.177 πυραμιδες στην ελλαδα


Η αξιοπιστια της μεθοδου επιβεβαιωθη περαιτερω δι εφαρμογης της εις δειγματα αποληφθεντα εκ του τειχους των μυκηνων,των οποιων η χρονολογησις θεωρειται βεβαια.Η συμπτωσις της χρονολογησεως δια της μεθοδου της θφ του τειχους των μυκηνων με την κρατουσαν γνωστην αποψιν της ηλικιας του αποτελει οχι μονον επιβεβαιωσιν της ακριβειας της μεθοδου αλλα συγχρονως και επικυρωσιν της ηδη γνωστης ηλικιας της κατασκευης

Εγω παντως τη προταση μου την εχω κανει .Εξορια στην ακαδημια των αθηνων που τολμησε να αμφισβητησει τη κρατουσα αποψη τοσο αντιεπιστημονικα.Ουτε καν ενα βιντεο δεν εφερε.Απορω ,το απεναντι καταστημα του 2700π.χ δεν ειχε καμερα?


Γραφει ο αγνωστικ

Εχουμε και παραδόσεις για παλιότερες εισβολές ή μεταναστεύσεις λαών στην Ελλάδα, τις οποίες ανέφερα προηγουμένως. Τώρα αν θες να διαφωνήσεις με τις παραδόσεις κανένα πρόβλημα εκ μέρους μου. Απλά θα ενισχύσεις την πιθανή αξιοπιστία τους για παλαιότερα γεγονότα, μια θεση που έχω ήδη εκφράσει. Οσο για την εθνοτική κατάταξη λαών με κριτήριο τη Μυθολογία πραγματικά δεν θα υπηρχε περισσότερο άστοχος τρόπος για να το κάνουμε. Εκτός αν αρχίσουμε να θεωρούμε Ελληνες τους Αιγύπτιους, τους Φοίνικες, τους Θράκες, του Ιλλυριούς, τους Σκύθες και ένα σωρό ακόμα λαούς αποδεδειγμένα μη ελληνικούς που συμμετέχουν στην ελληνική μυθολογία.


Παραδοσεις για εισβολες και μεταναστευσεις δεν εχουμε.Απλως εχουμε τη διαπιστωση καποιων αρχαιων οτι στον ελληνικο χωρο υπηρχαν διαφορες ντοπιολαλιες οπως θα υπηρχαν κατα κορον και σημερα αν δεν υπηρχε κεντρικη εκπεδευση και συχνη επικοινωνια ,οπως ηδη εχω πει πολλες φορες.


Οι αιγυπτιοι ,οι σκυθες και οι φοινικες ποτε δεν συμμετειχαν σε κοινη ενεργεια των ελληνων οπως η αργοναυτικη εκστρατεια ,κατα τη μυθολογια.Για τους θρακες δεν το συζηταω,μενουν μονο οι ιλλυριοι ,για τους οποιους δεν μπορω να εκφερω γνωμμη με σιγουρια.


Γραφει ο αγνωστικ


Δηλαδή οι πυραμίδες της Ελλάδας μπορεί να ήταν μνημεία ηλιοκεντρικής λατρείας? Αρα ο Παυσανίας μπορεί να κάνει λάθος στη μαρτυρία του για ταφικό μνημείο πεσόντων? Για τις άλλες ελλαδικές πυραμίδες ποιος αρχαίος συγγραφέας διασώζει μαρτυρίες της πιθανής ηλιοκεντρικής χρήσης τους?
Τέλος πάντων, εγώ αυτά περί επικράτησης ηλιοκεντρικής λατρείας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο τα θεωρώ χονδροειδείς υπεραπλουστέσεις, διότι υπάρχει μια πληθώρα σημαντικών θεοτήτων που σχετίζονταν με τη βλάστηση, τη γονιμότητα, τον κάτω κόσμο και δεν συμμαζεύεται..
Ακόμα πιο δύσκολο είναι το αποτέλεσμα που υπέθεσες. Τι να την κάνω την επικράτηση ηλιοκεντρικής λατρείας όταν οι γλωσσες της Ελλάδας και αρκετές της Μικράς Ασίας διαφέρουν από αυτές της Αιγύπτου και της Μέσης Ανατολής?"


Οι πυραμιδες της ελλαδος δεν ηταν ναοι ηλιακης λατρειας αλλα χτηστικαν με βαση το ιερο ηλιακο γεωμετρικο σχημα της πυραμιδας ,που οπως εχω εξηγησει αντικατροπτιζει τις κωνικες(τριγωνικες οταν τις κοιτας απο μια πλευρα)κορυφες των βουνων.Αυτος ειναι και ο λογος που αυτες βρεθηκαν ως χτισματα σε τοσο απομακρυσμενους λαους(αμερικη κ.τ.λ.) και οχι φανταστικοι εκπολιτιστες.


Τα περισσοτερα γεωμετρικα σχηματα οι ανθρωποι τα δανειστηκαν απο τη φυση.Στην προιστορια ,οταν το διαθεσιμο υλικο ηταν η πετρα και δεν υπηρχε το κονιαμα και το σκυροδεμα ,οι κατασκευες υπακουαν αναγκαστικα σε συγκεκριμενους κανονες και σχηματα ,οπως οι πυραμιδες ,η εκφορικη δομηση(θολωτοι ταφοι κ.τ.λ.)οι κυκλωπειες κατασκευες,οι λακκοειδες κ.τ.λ.Απλως ο καθε λαος ειχε καποιες μικρες αλλα σημαντικες ιδιαιτεροτητες στις κατασκευες αυτες.


Ετσι ενω εχουν βρεθει ταφοι με εκφορικη θολο στο orkney και newgrange την αγγλια ,στη γαλλια,στην ιταλια ,απο οτι θυμαμαι και στην ισπανια,εχουν αρκετες μικροδιαφορες απο τους ελληνικους θολωτους ταφους.Μια απο αυτες ,ισως η σημαντικοτερη,ειναι πως το κενο ανακουφισης που λεμε στους ελληνικους ταφους ειναι τριγωνικο.Πραγμα που δειχνει οτι απλως αλλαξε η τεχνοτροποια και οχι ο λαος,ο οποιος συνεχιζει να εχει το τριγωνικο σχημα ως ιερο ,ασχετα αν εχει αφησει πλεον την ηλιοκεντρικη θρησκεια.Στη συνεχεια δε οταν (οπως πιστευω εγω ,τα ιερατεια δημιουργησαν το ελληνικο αλφαβητο)εδωσαν στο τριγωνο την ονομασια δελτα ,το οποιο ειναι το αρχικο γραμμα του μεγαλυτερου θεου ,αλλα και το αρχικο γραμμα των τριων πιο ιερων ελληνικων τοπων δοδωνη-δελφοι-δηλος,συνεχιζοντας ετσι την παραδοση.



Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2010, 01:30:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
Γραφει ο αγνωστικ

"Αλλο οι πρώτες προσπάθειες σε λίγες θέσεις και άλλο η εμφάνιση πόλεων. Προφανώς εδώ είναι θέμα ερμηνείας του τι θεωρούμε πόλη για τόσο παλιά...
Φυσικά αυτά δεν σημαίνουν τίποτα για το αν μπορούσε ή δεν μπορούσε να διευσδύσει ένα πληθυσμός στα μέρη μας. Είναι απλά οικιστικές δομές..."

Στο εχω εξηγησει χιλλιες φορες αλλα δε λες να το καταλαβεις με τιποτα.Το οτι υπηρχε αυτος ο πολιτισμος στην ελλαδα δεν σημαινει στρατιωτικη νικη.Η δημιουργεια των πολεων εξηγει την αναταραχη που παρατηρειται στους νεολιθικους οικισμους ,τα ευρηματα που προερχονται απο το εμποριο καθως και τις καταστροφες που παρατηρουνται ,για λογους που εχουν εξηγηθει και απο τον παυσανια και απο εμενα.Φυσικο επακολουθο αυτης της ταραγμενης εποχης ηταν να ανακαλυφθουν και οι ασπιδες.


Γραφει ο αγνωστικ

"Το "δεύω" το οποίο υπάρχει στη λέξη άρδευση είναι αβέβαιης ετυμολογίας σύμφωνα με τον Χόφμαν. Πώς ξέρεις ότι μόνο στην ελληνική γλωσσα συμβαίνει αυτό που λες? Εχεις μελετήσεις τις άλλες ΙΕ γλωσσες? Ποιος σου είπε ότι αν σε μια ΙΕ γλωσσα από μία λέξη για θεότητα προέρχονται περισσότερες λέξεις συγκριτικά με μια άλλη γλώσσα, η λέξη είναι θρησκευτικό δάνειο?"


Μου το ειπε η εμπειρια που εχουμε απο τα θρησκευτικα δανεια που εχουμε παρει απο την εβραικη γλωσσα.Για παραδειγμα απο τη λεξη γιαχβε-ιεχωβα εμεις δεν μπορουμε να σχηματισουμε αλλη λεξη.Οι εβραιοι ομως εχουν τη λεξη αλλελου-γιαχ οπου σημαινει δοξαστε τον ιεχωβα και τη λεξη γιεσου(ιησους)-γιαχ που σημαινει ο ιεχωβας σωζει.Τωρα αν εσυ ξερεις οτι με βαση τη λεξη του δια οι υπολοιποι λαοι εχουν και αλλες λεξεις φερτες να τις δουμε.


Γραφει ο αγνωστικ


Η λέξη για το Δία είναι ελληνικότατη ακριβώς διότι προέρχεται από την μητέρα της ελληνικής, την ινδοευρωπαϊκή (εφόσον υπάρχει ομόρριζο και σε άλλες ΙΕ γλωσσες).
Με τις λέξεις που δεν σχετίζονται με τη θρησκεία (π.χ. όροι για τη γεωργία, την κτηνοτροφία, το φυσικό περιβάλλον κτλ) πώς βοηθάει η θεωρία σου?"


Η λεξη δια δεν προερχεται απο καμμια ΙΕ ριζα αλλα απο την ελληνικη γλωσσα στην οποια εχει τοσες ερμηνειες.Η γεωργεια το φυσικο περιβαλλον κ.τ.λ. ειναι τα κατεξοχην πεδια δρασης της θρησκειας που περιγραφω.Οπως εχουμε πει ομως εχουν γινει και γλωσσικα δανεια μεσω του εμποριου αλλα και συνεχης συνχωνευση λαων στην ευρασια κατα τους ιστορικους χρονους.


Γραφει ο αγνωστικ


Αν αυτή ειδικά είναι ξεκάθαρη για σένα...δεν θέλω να φαντάζομαι πόσο "ξεκάθαρες" θα είναι κάποιες άλλες με αρχαιότερες μαρτυρίες που δεν αποτελούν σημασιολογικά δάνεια. Οπου "δια" ας χώνουμε τον Δία λοιπόν. Αυτό κι αν είναι μπακάλικη μεθοδος..."

Σου εχω εξηγησει ηδη οτι ειναι η μοναδικη λεξη που να στο πω αλλιως ειναι προκλητικη η λεξη δια μαζι με το φερουσα και η ερμηνεια και των δυο λεξεων μαζι ως εγκυος.Αν δεν ειχε αυτη την ερμηνεια δεν θα τη προσεχα ποτε.


Γραφει ο αγνωστικ

Καλά χαλάρωσε. Κατ'αρχήν δεν εχεις μελετήσει τις παραδόσεις τόσων λαών για να ξέρεις τι έχει κρατήσει ο καθένας από το παρελθόν.

Ξερω οτι δεν σου αρεσουν αυτες οι αληθειες αλλα τι να κανουμε τωρα....


Γραφει ο αγνωστικ

(πού αλλού μπορούν να κατοικούν οι θεοί δηλαδή?). "


Στη φυση


Γραφει ο αγνωστικ

"Πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό. Από τους Πέρσες θα μπορούσε να εχει διαδοθεί η πληροφορία για την συγκεκριμένη περιοχή. Αλλωστε στις αυλές των βασιλιάδων τους είχαν εργαστεί και Ελληνες όπως ο Σκύλαξ πριν συνθέσει ο Ευρυπίδης τις Βάκχες το 407 π.Χ."

Δηλαδη εξαιτειας του σκυλαξ ξερανε ολοι (συγραφεις και θεατες)τη βακτριανη ...




Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2010, 09:33:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
skartados

Στο εχω εξηγησει χιλλιες φορες αλλα δε λες να το καταλαβεις με τιποτα.Το οτι υπηρχε αυτος ο πολιτισμος στην ελλαδα δεν σημαινει στρατιωτικη νικη.Η δημιουργεια των πολεων εξηγει την αναταραχη που παρατηρειται στους νεολιθικους οικισμους ,τα ευρηματα που προερχονται απο το εμποριο καθως και τις καταστροφες που παρατηρουνται ,για λογους που εχουν εξηγηθει και απο τον παυσανια και απο εμενα.Φυσικο επακολουθο αυτης της ταραγμενης εποχης ηταν να ανακαλυφθουν και οι ασπιδες.


Τι έχεις εξηγήσει ρε φίλε? Μια απλοϊκή υποθετική ερμηνεία δίνεις και νομίζεις ότι όλα πρέπει να εξηγηθούν βάσει αυτής! Αλίμονο αν για τα θέματα αυτά η έρυενα πρέπει να τελειώνει στο τι είπε ο Παυσανίας η ο Σκαρτάδος σ'ένα ελληνικό φόρουμ. Οι πολυάριθμοι αρχαιολόγοι που αποδέχονται ότι οι καταστροφές της Πρωτοελλαδικής και τα νέα πολιτισμικά στοιχεία μπορούν να συνδεθούν και με εισβολείς, αποκλείεται να ξέρουν κάτι περισσότερο επό εσένα? Ή μήπως θα τους χαρακτηρίσεις κι αυτούς "του καναπέ" θέλοντας να περάσεις τη δική σου μονομερή ερμηνεία? Κάτι έλεγες για στρατευμένες απόψεις νωρίτερα...

quote:
skartados

Μου το ειπε η εμπειρια που εχουμε απο τα θρησκευτικα δανεια που εχουμε παρει απο την εβραικη γλωσσα.Για παραδειγμα απο τη λεξη γιαχβε-ιεχωβα εμεις δεν μπορουμε να σχηματισουμε αλλη λεξη.Οι εβραιοι ομως εχουν τη λεξη αλλελου-γιαχ οπου σημαινει δοξαστε τον ιεχωβα και τη λεξη γιεσου(ιησους)-γιαχ που σημαινει ο ιεχωβας σωζει.Τωρα αν εσυ ξερεις οτι με βαση τη λεξη του δια οι υπολοιποι λαοι εχουν και αλλες λεξεις φερτες να τις δουμε.


Ήδη σου είχα υποδείξει τον συσχετισμό της λέξης από την οποία προέρχεται ο Δίας με λέξεις για την ημέρα και τον θεό σε άλλες ΙΕ γλωσσσες.
Τέλος πάντων δες ένα δείγμα από τα σανσκριτικά...

http://webapps.uni-koeln.de/cgi-bin/tamil/recherche
335.dyu

in Ved. f. in later Skr. heaven , the sky (regarded in Ved. as rising in three tiers [%{avama} , %{madhyama} , %{uttama} or %{tRtIya} RV. v , 60 , 6 &c.] , and generally as the father (%{dyau4S} %{pitA4} , while the earth is the mother [cf. %{dyAvA-pRthivI}] , and Ushas the daughter) , rarely as a goddess, daughter of Praja1-pati AitBr. iii , 33 S3Br.i , 7 , 4 ,) ; m. (rarely n.) day(esp. in pl. and in such forms as %{di4vA} , by day (cf. s.v.) ; %{dya4vi-dyavi} , daily , every day ; %{a4nu@dyU4n} , day by day , daily ; %{dyu4bhis} and %{u4pa@dyu4bhis} , by day or in the course of days , a long time RV. ; m. brightness , sheen , glow (only %{dyu4bhis}) RV. i , 53 , 4 ; iii , 3 , 2 &c. ; fire (nom. %{dyus}) L. [Cf. %{dyu4} ; Gk. $ , $ &c. = {dyau4s} , &148799[478 ,3] {diva4s} ; Lat. {Jou} , {Ju} in {Ju-piter} , {Jovis} , {Jovi} &c. = {dyavas} , {dyavi} ; O. E. {Ti4w} ; O. H. G. {ZI7u} ; O.N. {Tyr}.

Και μερικά παράγωγα
334 dyAvA (du. of %{div} , %{dyu} , `" heaven "' , generally connected with another du. meaning earth , but also alone) heaven and earth RV. ii , 6 , 4 ; vi , i , 65 , 2 &c. ; night and day , i , 113 , 2. [500,1]
dyumaithuna n. cohabitation by day AV. Paris3. (cf. %{divA-maithunin}).
337 dyuniz or day and night (only %{-zi} Var.
338 dyuniza day and night (only %{-zi} Var. ; %{-zos} Mn. ; %{-zam} , 1 Ya1jn5. ; %{-ze} du. Su1ryas.)
339 dyurAtra n. day and night Gan2it. ; %{-vRtta} n. diurnal circle Gol.
340 dyusambhava mfn. originating by day Var.
341 dyUtapaurNimI f. the day of full moon in Ka1rttika (spent in games of chance in honour of LakshmI) L.
342 dyUtapratipad f. the first day of the bright half of the month Ka1rttika (celebrated by gambling) L.
343 dyUtapurNimI or f. the day of full moon in Ka1rttika (spent in games of chance in honour of LakshmI) L.

Για να σου κάνω τέτοια εργασία θα πρέπει να προμηθευτώ ετυμολογικά λεξικά πλείστων γλωσσών πράγμα που δεν μου είναι καθόλου εύκολο στην παρούσα φάση. Γιάυτό εμπιστεύομαι προς το παρόν αυτούς που έχουν ασχοληθεί εκτενέστερα με το ζήτημα όντας ειδικοί επιστήμονες και όχι φορουμιακοί τυχοδιώκτες...

quote:
skartados

Η λεξη δια δεν προερχεται απο καμμια ΙΕ ριζα αλλα απο την ελληνικη γλωσσα στην οποια εχει τοσες ερμηνειες.


Ο αριθμός των ερμηνειών που αποκτά μια λέξη συν τω χρόνω δεν σημαίνει τίποτα για την ίδια την ετυμολογική προέλευση της λέξης αφού οι πρόσθετες σημασίες αποτελούν προϊόν σημασιολογικής εξέλιξης.

Δηλαδή ρε συ Σκαρτάδο, άμα βρούμε μια γαλλική λέξη κληρονομημένη από τα λατινικά που έχει πάρει 5 διαφορετικές σημασίες, ενώ η αντίστοιχη ομόρριζη λέξη των ισπανικών ή των ρουμάνικων εχει λιγότερες σημαίνει ότι η γαλλική είναι η κεντρική πηγή της λέξης? Ας είμαστε λίγο συγκρατημένοι πάνω σε θέματα που δεν έχουμε μελετήσει επαρκώς ούτε έχουμε το απαραίτητο επιστημονικό-γλωσσικό υπόβαθρο για να διεκδικήσουμε πρωτοφανείς γλωσσικές θεωρίες...

Οπως είδες τουλάχιστον με το προηγούμενο παράδειγμα των σανσκριτικών δεν έχει πάρει μόνο στην ελληνική τόσες έννοιες...

quote:
skartados

Σου εχω εξηγησει ηδη οτι ειναι η μοναδικη λεξη που να στο πω αλλιως ειναι προκλητικη η λεξη δια μαζι με το φερουσα και η ερμηνεια και των δυο λεξεων μαζι ως εγκυος.Αν δεν ειχε αυτη την ερμηνεια δεν θα τη προσεχα ποτε.


Νομίζεις ότι έχεις εξηγήσει, αλλά στην ουσία παρερμηνεύεις τα γλωσσικά δεδομένα. Αφού η λέξη έχει προέλθει από σημασιολογικό δανεισμό και τα επί μέρους σοτιχεία που την απαρτίζουν είναι γραμματικά ξεκάθαρα, πάνε άκλαυτες οι παρετυμολογικές απόπειρες να ανακαλύψουμε ολύμπιους θεούς εντός αυτής. Γίνεσαι κουραστικός όταν δεν μπορεις να ξεχωρίσεις ένα λεξικό πρόθημα από τον Δία. Και το χειρότερο είναι ότι επιδεικνύεις ένα κουτοπόνηρο πείσμα αντί να παραδεχθείς ότι έσφαλλες.

quote:
skartados

Ξερω οτι δεν σου αρεσουν αυτες οι αληθειες αλλα τι να κανουμε τωρα....


Μισές αλήθειες και μονομερής προβολή των αρχαίων θρησκειών και θεοτήτων δεν αποτελούν σοβαρή απάντηση για τίποτα.

quote:
skartados

Στη φυση


Ενώ τα βουνά με τις κορυφές τους είναι εκτός φύσης?

quote:
skartados

Δηλαδη εξαιτειας του σκυλαξ ξερανε ολοι (συγραφεις και θεατες)τη βακτριανη ...


Σπυ δίνω την πρώτη τροφή για έρευνα κι εσύ αυτοπαγιδεύεσαι τόσο εύκολα...
Οχι ρε φίλε, ήταν κι άλλοι που είχαν περάσει μια βόλτα από την Περσία, ενώ άλλη πηγή είναι και οι ίδια η επαφή Περσών - Ελλήνων σε οποιοδήποτε μέρος της δυτικής Ασίας πριν συνθέσει τις Βάκχες ο Ευριπίδης το 407 π.Χ. Τώρα προφανώς εσύ αυτό που χρειάζεσαι για να επιλύσεις ένα τόσο μυστηριώδες πρόβλημα(τι λε ρε παιδί μου) είναι μια χρονομηχανή στο κατάλληλο μερος για να δούμε πότε και πού ενημερωσε ένας Πέρσης έναν Ελληνα ενδιαφερόμενο, για ανατολικότερες χώρες...
Οσο για τους θεατές και τι γνώσεις είχανε...ε δε νομίζω και ο σημερινός Ελληνας να ξέρει κατά πού πέφτει η κάθε περιοχή που μπορεί να αναφερθεί σε μια θεατρική παράσταση. Εδώ μερικοί σημερινοί απόγονοι του Αριστοτέλη δεν γνωρίζουν τη γεωγραφία της Ελλάδας κι εσύ κόλλησες σε μια φευγαλέα αναφορά της Βακτρίας το 407 π.Χ.??

quote:
skartados

Ειμαι σιγουρος οτι εκει που διαβασες για την αμφισβητηση της μεθοδου που ακολουθηθηκε ,ξεχασαν να αναφερουν μια """"""ασημαντη """"""λεπτομερεια.

Λεει ο θεοχαρης σελ.177 πυραμιδες στην ελλαδα

Η αξιοπιστια της μεθοδου επιβεβαιωθη περαιτερω δι εφαρμογης της εις δειγματα αποληφθεντα εκ του τειχους των μυκηνων,των οποιων η χρονολογησις θεωρειται βεβαια.Η συμπτωσις της χρονολογησεως δια της μεθοδου της θφ του τειχους των μυκηνων με την κρατουσαν γνωστην αποψιν της ηλικιας του αποτελει οχι μονον επιβεβαιωσιν της ακριβειας της μεθοδου αλλα συγχρονως και επικυρωσιν της ηδη γνωστης ηλικιας της κατασκευης


Ε καλά, τώρα δε νομίζω να μην έχουν ασχοληθεί κι άλλοι με το ζήτημα. Σου είπα ότι λεπτομέρειες για τις μεθόδους και τις προτάσεις άλλων δεν γνωρίζω, ούτε κι εσύ. Εγώ εν τέλει υποσχάθηκα να το ψάξω περισσότερο αλλά δεν έχεις υπομονή. Προς το παρόν κρατάω την διαφωνία των αρχαιολόγων για τη χρονολογία και τη χρήση του ευρήματος. Πάντως όποια κι αν είναι η χρονολογία του πυραμιδοειδους κτίσματος, αυτό που προσπάθησες να αποδείξεις για την παλαιότητα της παράδοσης δεν ταιριάζει με τα δεδομένα...που δεν δείχνουν μέχρι στιγμής ταφική χρήση του μνημείου...

quote:
skartados

Παραδοσεις για εισβολες και μεταναστευσεις δεν εχουμε.


Εχουμε.

«Η εκστρατεία στην Τροία από τον Αγαμέμνονα ήταν πράξη ωφελιμότατη για τους Έλληνες, για να μην υποστεί η Ελλάδα από τους βάρβαρους δεινά παρόμοια με κείνα που υπέστη παλαιότερα κατά την κατάληψη όλης της Πελοποννήσου από τον Πέλοπα, του Άργους από το Δαναό και της Θήβας από τον Κάδμο.» [Ισοκράτης, Παναθηναϊκός, 79-80]

«Εξαιτίας αυτών (σ.σ.της εκστρατείας των Ελλήνων στην Τροία) επήλθε τόσο μεγάλη μεταβολή, ώστε ενώ προηγουμένως οι βάρβαροι, που ζούσαν δυστυχισμένοι στους τόπους τους, και ο Δαναός, αφού έφυγε από την Αίγυπτο, κατέλαβε το Άργος, ο Κάδμος ο Σιδώνιος έγινε βασιλιάς της Θήβας, οι Κάρες αποίκησαν τα νησιά και ο Πέλοπας κυρίευσε την Πελοπόννησο οι μετά από αυτού του πολέμου, το γένος μας γνώρισε τόση ακμή ώστε κατάφερε να αφαιρέσει από τους βάρβαρους μεγάλες πόλεις και τεράστιες εδαφικές εκτάσεις.» [Ισοκράτης, Ελένης εγκώμιο, 68 – 69]

Την Αττική κατέκτησαν οι Θράκες με τον Εύμολπο, τη Δαυλίδα ο Τηρέας, την Καδμεία οι Φοίνικες του Κάδμου, ενώ την ίδια τη Βοιωτία οι Άονες, οι Τέμμικες και οι Ύαντες.[Στράβων, Ζ,VII]

είναι φανερό ότι η χώρα που σήμερα ονομάζεται Ελλάδα δεν είχε μόνιμους κατοίκους τα παλιά τα χρόνια, αλλά γίνονταν τότε συχνές μεταναστεύσεις κι οι διάφοροι κάτοικοι, όταν πιέζονταν κάθε φορά από άλλα πολυαριθμότερα φύλα, εγκαταλείπανε εύκολα τον τόπο τους[Θουκυδίδης, A,2]

quote:
skartados

Απλως εχουμε τη διαπιστωση καποιων αρχαιων οτι στον ελληνικο χωρο υπηρχαν διαφορες ντοπιολαλιες οπως θα υπηρχαν κατα κορον και σημερα αν δεν υπηρχε κεντρικη εκπεδευση και συχνη επικοινωνια ,οπως ηδη εχω πει πολλες φορες.


Εκτός από τοπικές ντοπιολαλιές υπήρχαν και διαφορετικές γλώσσες και διαφορετικοί λαοί όπως μάλιστα υποστηρίζουν και οι ίδιοι οι αρχαίοι Ελληνες για αυτούς τους λαούς (Λέλεγες, Υαντες, Κάρες, Τυρρηνοί κτλ) από τους οποίους σαφώς διαχωρίζονται στα αρχαία κείμενα. Η ύπαρξη τέτοιων ξένων μη ελληνικών γλωσσών αποδεικνύεται από επιγραφικές μαρτυρίες, όπως η στήλη της Λημνου και οι Ετεοκρτηικές επιγραφές που καίτοι γραμμένες σε ελληνικό αλφάβητο δεν βγάζουν νόημα στα ελληνικά, διότι αφορούν ξένη γλωσσα. Δεν είναι μόνο θέμα κεντρικής εκπαίδευσης αλλά και ύπαρξης διαφορετικών λαών και γλωσσών με την οποία έχεις ένα φανερό πρόβλημα να προσαρμοστείς.

quote:
skartados

Οι αιγυπτιοι ,οι σκυθες και οι φοινικες ποτε δεν συμμετειχαν σε κοινη ενεργεια των ελληνων οπως η αργοναυτικη εκστρατεια ,κατα τη μυθολογια.Για τους θρακες δεν το συζηταω,μενουν μονο οι ιλλυριοι ,για τους οποιους δεν μπορω να εκφερω γνωμμη με σιγουρια.


Εγραψες για συμμετοχή λαών στην ελληνική μυθολογία γενικά, εξού και η αναφορά μου στους Αιγύπτιους, Σκύθες και Φοίνικες. Για τους Θράκες και τους Ιλλυριούς γνωρίζουμε ότι ήταν διαφορετικοί λαοί, συγγενικοί όμως γλωσσικά με τους Ελληνες.

quote:
skartados

Οι πυραμιδες της ελλαδος δεν ηταν ναοι ηλιακης λατρειας αλλα χτηστικαν με βαση το ιερο ηλιακο γεωμετρικο σχημα της πυραμιδας ,που οπως εχω εξηγησει αντικατροπτιζει τις κωνικες(τριγωνικες οταν τις κοιτας απο μια πλευρα)κορυφες των βουνων.Αυτος ειναι και ο λογος που αυτες βρεθηκαν ως χτισματα σε τοσο απομακρυσμενους λαους(αμερικη κ.τ.λ.) και οχι φανταστικοι εκπολιτιστες.


Εχεις κάποιες επιστημονικές πηγές γι'αυτό? Να το ψάξουμε ρε παιδί μου ως ξεχωριστό θέμα (ίσως σε κάποιο νέο τόπικ). Πριν βρούμε "ιερά ηλιακά γεωματρεικά σχήματα" και άλλα μυστικιστικά, ας σκεφτούμε πρώτα (τουλάχιστον για τις μεγάλες κατασκευες)την ανάγκη να είναι πυραμειδοειδείς κυρίως για να μην καταρεύσουν και μετά ας προχωρήσουμε σε περισσότερο μυστικιστικές ερμηνείες. "Πυραμίδες" της Αμερικής όπως της Τενοχτιτλάν, εξελίσσονταν σε "πυραμίδες" επειδή έχτιζαν τον ένα ναό πάνω στον άλλον, κι όχι απαραίτητα για τον λόγο που αναφέρεις.

Τώρα δεν κρατιέμαι να ρωτήσω ξανά, για τις άλλες πυραμίδες και τη χρήση τους, μας λένε κάτι οι αρχαίες παραδόσεις ή όχι?

quote:
skartados

Ετσι ενω εχουν βρεθει ταφοι με εκφορικη θολο στο orkney και newgrange την αγγλια ,στη γαλλια,στην ιταλια ,απο οτι θυμαμαι και στην ισπανια,εχουν αρκετες μικροδιαφορες απο τους ελληνικους θολωτους ταφους.Μια απο αυτες ,ισως η σημαντικοτερη,ειναι πως το κενο ανακουφισης που λεμε στους ελληνικους ταφους ειναι τριγωνικο.Πραγμα που δειχνει οτι απλως αλλαξε η τεχνοτροποια και οχι ο λαος,ο οποιος συνεχιζει να εχει το τριγωνικο σχημα ως ιερο ,ασχετα αν εχει αφησει πλεον την ηλιοκεντρικη θρησκεια.Στη συνεχεια δε οταν (οπως πιστευω εγω ,τα ιερατεια δημιουργησαν το ελληνικο αλφαβητο)εδωσαν στο τριγωνο την ονομασια δελτα ,το οποιο ειναι το αρχικο γραμμα του μεγαλυτερου θεου ,αλλα και το αρχικο γραμμα των τριων πιο ιερων ελληνικων τοπων δοδωνη-δελφοι-δηλος,συνεχιζοντας ετσι την παραδοση.


Οι λαοί έχουν πολλά σχήματα και μοτίβα ως ιερά. Τα υπόλοιπα μυστικιστικά που γράφεις για την ονομασία του δέλτα, τα ιερατεία και το ελληνικό αλφάβητο ξεπερνούν κάθε φαντασία και μαρτυρούν την έλλειψη ιστορικής γνωσης εκ μέρους σου καθώς και τον απλοϊκό και πρόχειρο τρόπο σκέψης σου. Θα μου επιτρέψεις επίσης να πω ότι τα περί "μεγαλύτερων θεών" δεν είναι τόσο σαφή και αυταπόδεικτα για τον ίδιο τόπο στη μυκηναϊκή περίοδο. Επί παραδείγματι, από τις πινακίδες γραμμικής Β της Πύλου κορυφαία θεότητα είναι ο Ποσειδώνας (και όχι ο Δίας) ως θεότητα του κάτω κόσμου τοτε. Να σημειωθεί ότι ούτε στους Μινωίτες, ούτε στους Κυκλαδίτες υπήρχε κάποια λατρεία του Δία, τουναντίον η θρησκεία τους διέφερε αρκετά από τη μεταγενέστερη ελληνική θρησκεία που αναγνώριζε την πρωτοκαθεδρία του Δία. Ας λάβουμε υπόψη μας όλες αυτές τις σημαντικές διαφορές προτού αρχίσουμε τις μυστικιστικές ερμηνείες που αχταρμοποιούν τους τάφους, τις πυραμίδες, το αφλάβητο, τα τρίγωνα και τα κάλαντα στο μπλέντερ...

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 04/01/2010 09:43:03Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2010, 10:00:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
skartados

Η γεωργεια το φυσικο περιβαλλον κ.τ.λ. ειναι τα κατεξοχην πεδια δρασης της θρησκειας που περιγραφω.


Ρε συ Σκαρτάδο, με την λαστιχοποίηση των εννοιών που διαπράττεις μπορείς να χώσεις στην θρησκεία σχεδόν τα πάντα στον κόσμο αφού υποτίθεται οι θεοί δημιουργούν,ελέγχουν και επηρεάζουν τα κοσμικά δρώμενα και τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Με τέτοιες υπεραπλουστευτικές προσεγγίσεις και γενικότητες δεν χτίζεις βιωσιμη θεωρία. Αντιθέτως κινείσαι σε ολισθηρό έδαφος όπως κάθε θιασώτης λαστιχοποιημένης ελληνοκεντρικής ψευτοθεωρίας που συνδέει ένα σωρό άσχετα δεδομένα για δημιουργία εντυπωσεων και ικανοποίηση της ματαιδοξίας του...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2010, 15:00:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
Γραφει ο οαννησεα



Αυτό δεν είναι πλήρως αλήθεια...
Τα σωζόμενα στοιχεία που έχουμε (π/χ ειδώλια) δείχνουν μία λατρεία στην οποία κυρίαρχο στοιχείο είχε η μητριαρχία... Κάτι που επιβίωσε και στην Κρήτη, και ειδικότερα μετά την έλευση των Αχαιών.
Η κυριότερη λατρεία του φωτός ήρθε ΜΕΤΑ την έλευση των Αχαιών – γενικά ήταν οι Ινδοευρωπαίοι (και δη τα τελευταία γένη) που λάτρευαν το φως. Το έχω ξαναγράψει: η λατρεία των ζωροαστρών δεν είναι τυχαία, μια και οι Πέρσες ήταν Άριοι...

Προσέξτε όμως το εξής:
Τα παλάτια (αν τα πούμε έτσι) χτίζονται ΜΕΤΑ την έλευση των Αχαιών στην Ελλάδα.
Κάτι που σημαίνει ότι υπήρχε έντονο εμπόριο στο Αιγαίο, το οποίο καταστράφηκε από την άφιξη των Αχαιών και μόνο κάποιες τοποθεσίες απομονομένες από τις ικανότητες των Αχαιών (μη ύπαρξη ικανής ναυσιπλοϊας) μπόρεσαν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν.
Για αυτό το λόγο χτίζουν τα παλάτια μετά το 1900 οι Κρήτες.
Για να χτιστούν τα παλάτια θέλουν πλούτο – ο πλούτος έρχεται με το εμπόριο.
Εμπόριο κάνουν πλέον μόνο οι Κρήτες στο Αιγαίο, λόγω το ότι οι Αχαιοί δεν ξέρουν και πολλά από θάλασσα και επίσης το κοινονικό τους στάτους είναι διαφορετικό από αυτό των νησιωτών..."

Ειλικρινα τοσες μαζεμενες κοτσανες μονο εσυ θα μπορουσες να πεις.Μονο εσυ θα μπορουσες να πεις οτι την ηλιακη θρησκεια την φερανε νομαδες απο τις στεππες σε ενα απο τα πιο ηλιολουστα μερη του κοσμου ,οπου μαλιστα η οικονομια βασιζοτανε και στην αγροτικη καλιεργεια που ειναι αμεσα εξαρτημενη απο τις εποχες του χρονου...


Στη συνεχεια δε λες οτι οι αχαιοι δεν ειχαν σχεση με τη θαλασσα ασχετα βεβαια αν το ονομα τους προερχεται απο τη ριζα αχ που ειναι αμεσα συναρτημενη με το υγρο στοιχειο ,οπως και των δαναων.Αφου υπαρχουν προβατα σαν και εσενα ,ειναι ηλιου φαεινοτερον γιατι θησαυριζουν οι μυαλοποληδες του παραμυθιου των αορατων φαντομαδων ΙΕ.


Το κτηριο μηκους 35 μετρων του 2800π.χ που βρεθηκε στο παυλοπετρι μαλλον ηταν απομιμηση καποιας τεραστιας σκηνης που ειχαν φερει οι ΠΙΕ νομαδες στην ελλαδα.Καμμια σχεση με μεγαρο της αρχουσας ταξης... αλλα και ενδειξης πλουτου που φυσικα συγκεντωνεται απο το εμποριο...

Την υπολοιπη στασιμοτητα που αναφερεις η οποια φρεναρε 2 φορες τον αυτοχθον ελληνικο πολιτισμο την εχω εξηγησει επαρκως.


Φυσικα και συνηπηρχε η μητριαρχεια ,η ηλιακη θρησκεια καθως και αλλες δοξασιες στους λαους της ν.α μεσσογειου και οχι μονο.Αυτο το ιερατειο που περιγραφω ακριβως ενωσε ολες αυτες τις δοξασιες και δημιουργησε μια καινουρια εξεζητημενη πολλυθειστικη θρησκεια .Στους πιο ανθρωπομορφους πια θεους δοθηκαν τα χαρακτηριστικα των παλαιωτερων δοξασιων συγκεντρωτικα στον καθενα,αναλογα με τι αυτος η αυτη αντιπροσωπευε .Θεοποιηθηκε δε εκτος απο τη "συμπεριφορα της φυσης" και η ανθρωπινη.


Γραφει ο οαννησεα

Για την ακρίβεια δεν υπήρχε άλλος τρόπος τότε να αναλυθεί με μία συμβατική μέθοδο, έτσι ακολούθησαν μία περίεργη οδό. Όμως το περίεργο είναι ότι εάν και έχουν γίνει προτάσεις, να ξαναγίνει μία προσπάθεια με νέες μεθόδους και με πλήρη ποληπληθή ομάδα (ακόμα και με αρχαιολόγους του εξωτερικού), για να επαναχρονολογηθουν οι πυραμίδες, αυτές οι προτάσεις έχουν πέσει στο κενό. Για κάποιο λόγο η ακαδημία αρνείται να εισακούσει όλες αυτές τις προτάσεις και να ξαναγίνει η μελέτη!!!"


Παντως εγω οταν επισκεφτηκα τη πυραμιδα του ελληνικου δεν ειδα κανενα ηλεκτρικο συρματοπλεγμα και σκοπους της ακαδημιας αθηνων με τη σκανδαλη στο δαχτυλο.Αρα οποιος επισημος οργανισμος θελει μπορει να παει να κανει ερευνα και στη συνεχεια να αντιπαραθεσει τα αποτελεσματα αυτης με αυτα της ακαδημιας .Ιδου η ροδος ιδου και το πηδημα...

Γραφει ο οαννησεα


"--------------------------------------------------------------------------------
Παντως η σπουδαιοτερη και μεγαλυτερη πολη που εχει βρεθει την τριτη χιλλιετηριδα π.χ ειναι η πελλανα (λακωνιας)που χρονολογειται απο το 2700π.χ
--------------------------------------------------------------------------------


ΌΧΙ!!!!
Ψάξε καλύτερα...
Θα ήθελα να ήξερα skartados, από παίρνεις αυτά τα λάθος στοιχεία...
Πάντως επαλήθευσέ τα πριν στηριχτείς πάνω τους...

Η πελλανα ειναι η σπουδαιοτερη πολη του 2700π.χ που εχει βρεθει στην ηπειρωτικη ελλαδα.Για αυτην(ηπ.ελλαδα)ζητησε στοιχεια ο αγνωστικ.


Γραφει ο οαννησεα

"Skartados,
Ας κάνουμε μία μικρή μελέτη:
Βάλε το κείμενο εδώ να το δούμε και φυσικά δώσε τα στοιχεία π.χ. που ακριβώς βρίσκεται μέσα στο κείμενο, γιατί μιλάει όλη η τραγωδία κτλπ..."

Ηδη το κειμενο το εχω παραθεσει στη προηγουμενη σελιδα.


Γραφει ο οαννησεα


Αυτό είναι πολύ μεγάλο σφάλμα συμπερασματικής σκέψης.
Ο κίνδυνος υπήρχε πάντα.
Ακόμα όμως και όταν τα «νέφη από την εσπερία» έφτασαν στην Ελλάδα, κανένας δεν κουνήθηκε....
Γιατί;;;"


Ηδη εχω εξηγησει για πια εποχη μιλαω.Απο τη προιστορια ως λιγους αιωνες π.χ


Γραφει ο οαννησεα


Μα γιατί υπήρχε ένα άλλο κοινωνικό και πολιτισμικό κατεστημένο στην Ελλάδα – για αυτό και δημιουργήθηκε και άνθισε η δημοκρατία!!!
Αυτό των φυλών – νομάδων.
Μπορούμε να το δούμε αυτό σε κάθε περιοχή που ο πληθυσμός της προήλθε απευθείας από νομάδες.
Στην Γαλλία από τους Κέλτες.
Στην Ισπανία από τους Ίβηρες.
Στην Αγγλία – στο νότο από τους Κέλτες στον βορρά από τους Πϊκτες Στους Πίκτες δε, υπήρχε μία ιδιόρρυθμη συνομοσπονδία σε σημείο που ακόμα και το 1300 μ.χ και ενώ την χώρα την είχαν κατακτήσει οι Σκότοι, ο ανώτατος άρχοντας να ονομάζεται βασιλίας των Σκότων και όχι της Σκωτίας..."


Βρε τι μαθαινει κανεις εδω μεσα.Πρωτον οτι οι θαλασσοκρατορες αχαιοι ηταν νομαδες.Δευτερον οτι στα μυκηναικα κεντρα υπηρχε δημοκρατια και οχι κληρονομικη βασιλεια.Τριτον οτι οι νομαδες κελτες ειχαν και αυτοι την ιδια συνομοσπονδια ως νομαδες φυσικα αλλα εκει δεν εμφανιστηκε η δημοκρατια.Η εμφανιστηκε και εκει αλλα το ξερει μονο ο μεγας γνωστης της ιστοριας οαννησεα?Μηπως και η δημοκρατια τελικα,το μονο καθαρο ελληνικο επιτευγμα συμφωνα με τα καραγκιοζακια του ανθελληνισμου ,το εισαγαμε και αυτο απο τους νομαδες των στεππων?Ποσο αστειοι μπορει να ειναι καποιοι...Αν θελεις να μην γινεσαι ρεζιλι 2 φορες θα σκεφτεσαι,αν μπορεις ,μια φορα θα γραφεις.





Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2010, 15:20:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
Γραφει ο οαννησεα

Οπότε skartados, μην ακολουθείς τα ψεύδη των ψυχοπαθών τσαρλατάνων που γράφουν ότι παραμύθι σκεφτούν. ΕΛΕΓΞΕ την κάθε τους γελοιότητα, αλλίως με την υιοθέτηση τους, καταφεύγεις στον τσαρλατανισμό... "


Εσυ τα ψευδη ποιων τσαρλατανων ακολουθεις και γεμιζεις το φορουμ με ανθελληνικο οχετο ,οπως οτι οι βλαχοι δεν ειναι ελληνες?Μηπως στα διαφορα προπαγανδιστικα σαιτ τσαρλατανων γειτονων μας?Θα μπορουσα να πω πολλα για σενα αλλα εισαι αναξιος για οτιδηποτε.Ακομα και αυτο που ειπες για το δασκαλο σου σιγουρα απο καπου το αντεγραψες γιατι εσυ απο μονος σου δεν μπορεις να το καταλαβεις...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2010, 19:18:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA
quote:
Ειλικρινα τοσες μαζεμενες κοτσανες μονο εσυ θα μπορουσες να πεις.Μονο εσυ θα μπορουσες να πεις οτι την ηλιακη θρησκεια την φερανε νομαδες απο τις στεππες σε ενα απο τα πιο ηλιολουστα μερη του κοσμου ,οπου μαλιστα η οικονομια βασιζοτανε και στην αγροτικη καλιεργεια που ειναι αμεσα εξαρτημενη απο τις εποχες του χρονου...

Χεχεχεχε....
Πως φαίνεται που δεν ξέρεις καν τις λατρείες της ανατολής...
Πως φαίνεται πως φτιάχνεις θεωρίες για την θρησκευτικό προσηλυτισμό των Ελλήνων, χωρίς να έχεις ιδέα για το ποιές θρησκείες υπήρχαν τότε στην ευρύτερη περιοχή της μέσης ανατολής και για το τι πρέσβευε η κάθε μία...
Πέρσες, Μήδοι, Ινδοί, Σουμέριοι, Χετταίοι και Μιττάνοι...

Αλλά η πιο μεγάλη πλάκα είναι, ότι θεωρείς μόνο τους Έλληνες σαν ιδρυτές της λατρείας του φωτός!!! Οι Ίνκας προφανώς πήραν την λατρεία από τους αρχαίους Έλληνες και λάτρευαν τον φως και τον ήλιο...
Το ίδιο και οι Αζτέκοι, και οι Μάγια, και οι Αιγύπτιοι, και τα πρώτα βασίλεια της Κίνας...
Κοίτα ρε πράγματα που δεν ξέραμε...
Οι Έλληνες πίσω από την θρησκείες ολόκληρου του κόσμου...

quote:
Στη συνεχεια δε λες οτι οι αχαιοι δεν ειχαν σχεση με τη θαλασσα ασχετα βεβαια αν το ονομα τους προερχεται απο τη ριζα αχ που ειναι αμεσα συναρτημενη με το υγρο στοιχειο ,οπως και των δαναων.Αφου υπαρχουν προβατα σαν και εσενα ,ειναι ηλιου φαεινοτερον γιατι θησαυριζουν οι μυαλοποληδες του παραμυθιου των αορατων φαντομαδων ΙΕ

Πως λέμε αχ και βαχ - κάπως έτσι...
Να δούμε πότε θα καταλάβεις ότι για να υπάρχει μία θέση, θα πρέπει να υπάρχει ένα χειροπιαστό στοιχείο πίσω από αυτό...
Εάν λοιπόν οι Αχαιοί είχαν μεγάλη σχέση με την θάλασσα, τότε οι Κρήτες δεν θα ήταν κυρίαρχοι των θαλασσών μέχρι το 1670π.χ....
Εάν λοιπόν οι Αχαιοί είχαν μεγάλη σχέση με την θάλασσα θα είχαμε κτίρια σαν τις Μυκήνες και την Πύλο, πολύ νωρίτερα από τους Κρήτες...
ΚΑΙ...
Ω, μα τι έκπληξη είναι αυτή!!!
Τα παλάτια της Κρήτης χτίζονται ΜΕΤΑ την έλευση του λαού, που ξέρουμε ότι κατέβηκε μετά το 1900, λόγω του ότι έχουμε ΣΤΟΙΧΕΙΑ από την αλλαγή στις συνήθειες ταφής...
Και ύστερα, ΩΩΩΩΩ!!!!!
Τα παλάτια των Αχαιών χτίζονται ΜΕΤΑ την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας και την κατάληψη της Κρήτης από τους Αχαιούς!!!
Έχεις καταλάβει ότι όλα αυτά είναι στοιχεία ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ χρονολογικά;
Έχεις καταλάβει ότι όλα αυτά είναι ΣΤΟΙΧΕΙΑ που εσύ τα απορρίπτεις για γιατί δεν ταιριάζουν με την θεωρία σου και τα παραμύθια που σου έχουν πουλήσει οι ψυχοπαθείς ελλαδέμποροι;

-Απορρίπτεις τις αλλαγές στις ταφικές συνήθεις που έγιναν μετά το 1900π.χ. ...
Γιατί άλλαξε ο ελληνικός χώρος τις ταφικές του συνήθειες μετά το 1900π.χ.;;; Μήπως γιατί ήρθε κάποιος άλλος λαός;
-Απορρίπτεις τα παλάτια της Κρήτης που έγιναν μετά το 1900π.χ.
Γιατί έγιναν μετά το 1900π.χ.;;; Μήπως γιατί κατέρρευσε το υπάρχων σύστημα εμπορίου στο Αιγαίο και οι Κρήτες το καρπώθηκαν αυτό;
-Απορρίπτεις τα παλάτια των Αχαιών που έγιναν μετά το 1450π.χ.
Γιατί έγιναν μετά το 1450π.χ.;;; Μήπως γιατί τότε εμφανίζονται Αχαιοί στην Κρήτη, κάτι που σημαίνει ότι την είχαν καταλάβει και άρα το εμπόριο και ο πλούτος πέρασε στα χέρια τους;;;

quote:
Το κτηριο μηκους 35 μετρων του 2800π.χ που βρεθηκε στο παυλοπετρι μαλλον ηταν απομιμηση καποιας τεραστιας σκηνης που ειχαν φερει οι ΠΙΕ νομαδες στην ελλαδα.

Και πάλι δεν μπορείς να καταλάβεις ότι ένας λαός, με την μόνιμη εγκατάσταση του κάπου, αρχίζει να αποκτά βάσεις αγροτικού πληθυσμού...
Με τις βάσεις αγροτικού πληθυσμού είναι λογικό να αρχίσεις να κατασκευάζεις κτίρια για πάσα χρήση...
Άλλα εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως είσαι τόσο σίγουρος ότι οι κάτοικοι στο Παυλοπέτρι ήταν Έλληνες... Έχουν βρει οι αρχαιολόγοι κάτι που το δείχνει;;;
Και οι κάτοικοι της Μάλτας εκείνη την εποχή μεγαλουργούν και μάλιστα πιο πολύ από τους κατοίκους του Παυλοπέτρι - μήπως είναι και εκείνοι Έλληνες;...


quote:
Φυσικα και συνηπηρχε η μητριαρχεια ,η ηλιακη θρησκεια καθως και αλλες δοξασιες στους λαους της ν.α μεσσογειου και οχι μονο.Αυτο το ιερατειο που περιγραφω ακριβως ενωσε ολες αυτες τις δοξασιες και δημιουργησε μια καινουρια εξεζητημενη πολλυθειστικη θρησκεια .Στους πιο ανθρωπομορφους πια θεους δοθηκαν τα χαρακτηριστικα των παλαιωτερων δοξασιων συγκεντρωτικα στον καθενα,αναλογα με τι αυτος η αυτη αντιπροσωπευε .Θεοποιηθηκε δε εκτος απο τη "συμπεριφορα της φυσης" και η ανθρωπινη

Πάρα πολύ ωραία!!!
Η πλάκα όμως ξέρεις ποιά είναι;;;
Ότι ενώ έχουμε βρει ΣΤΟΙΧΕΙΑ για όλες τις άλλες θρησκείες, για την θεωρία σου, δεν υπάρχει τίποτα...
Μήδε άγαλμα, μήδε στήλη, μήδε αγγείο, μήδε αναφορά...
Ειδικότερα αναφορά της εποχής...
Και όπως ξέρεις, μία θεωρία θα πρέπει να στηρίζεται σε χειροπιαστά στοιχεία - ποιά είναι λοιπόν αυτά τα χειροπιαστά στοιχεία που κατέχεις και υποστηρίζουν την θεωρία σου;;;

quote:
Η πελλανα ειναι η σπουδαιοτερη πολη του 2700π.χ που εχει βρεθει στην ηπειρωτικη ελλαδα.Για αυτην(ηπ.ελλαδα)ζητησε στοιχεια ο αγνωστικ.

Ξαναψάξτο, κάνεις λάθος...
Και επειδή υποπτεύομαι ότι μάλλον το είδες γραμμένο αυτό σε κάποιο ελληκεντρικό σκουπίδι, και επειδή γράφεις ότι είσαι ερευνητής, θα παρακαλούσα να βάλεις όλες τις πόλεις που έχουν ανακαλυφθεί στην Ελλάδα από το 8.000 π.χ...

quote:
Βρε τι μαθαινει κανεις εδω μεσα.Πρωτον οτι οι θαλασσοκρατορες αχαιοι ηταν νομαδες.Δευτερον οτι στα μυκηναικα κεντρα υπηρχε δημοκρατια και οχι κληρονομικη βασιλεια.Τριτον οτι οι νομαδες κελτες ειχαν και αυτοι την ιδια συνομοσπονδια ως νομαδες φυσικα αλλα εκει δεν εμφανιστηκε η δημοκρατια.Η εμφανιστηκε και εκει αλλα το ξερει μονο ο μεγας γνωστης της ιστοριας οαννησεα?Μηπως και η δημοκρατια τελικα,το μονο καθαρο ελληνικο επιτευγμα συμφωνα με τα καραγκιοζακια του ανθελληνισμου ,το εισαγαμε και αυτο απο τους νομαδες των στεππων?Ποσο αστειοι μπορει να ειναι καποιοι...Αν θελεις να μην γινεσαι ρεζιλι 2 φορες θα σκεφτεσαι,αν μπορεις ,μια φορα θα γραφεις.

Είναι απίστευτο αυτό...
Δεν έχεις ούτε καν τις βασικές γνώσεις που έχει κάποιος που έχει διδαχθεί την βασική κοινωνιολογία...
Βασικές γνώσεις που τις έχουν όσοι έχουν μελετήσει για λίγο πολιτισμούς, δεν τις έχεις καν...
Συγκρήνεις τον Μηκηναικό κόσμο, με το τέλος της γεωμετρικής εποχής και την αρχή της κλασσικής...
Συγκρίνεις δύο διαφορετικούς λαούς - Κέλτες και Έλληνες - και λες ότι η δημοκρατία είναι ελληνική ανακάλυψη... Έχεις μελετήσει καθόλου του Κέλτες ή τους Σουμέριους;
Μάθε λοιπόν ότι σε ΚΑΘΕ, μα σε ΚΑΘΕ νομαδικό λαό (μέχρι και στους Ινδιάνους στις στέπες της βόρειας Αμερικής ή στους πυγμιαίους των δασών του Κονγκό), υπάρχουν οι βάσεις της δημοκρατίας...
Οι Σουμέριοι ήταν και αυτοί νομάδες, μόνο που σε αυτούς δεν υπήρχε στρατιωτική αριστοκρατία όπως στους Αχαιούς - έτσι εξελίχτηκαν σε μία ιερατική κοινωνία η οποία μετά έδωσε ηγεμονία... Παρόλα αυτά, ΠΟΤΕ δεν είχαν ένα αυτοκράτορα ή βασιλιά. Είχαν τον "ανώτατο άρχοντα" (Εν) και η κάθε πόλη τον δικό της άρχοντα (Ένι)...
Οι Έλληνες είχαν στρατιωτική αριστοκρατία - χαμηλά σε προτεραιότητα την θρησκεία, και με βάση κάποια άλλα στοιχεία, όπως το εμπόριο και οι αποικίες (η δημοκρατία εμφανίστηκε και άνθισε πραγματικά πρώτα στις Ελληνικές πόλεις της μικρά ασίας), συνέβαλε να εξεληχτεί ένα υποβόσκων πολιτικό σύστημα...
Δεν είναι τυχαίο που οι πόλεις των Αχαιών, οι οποίες αλληλοσφάζονταν, εξέλεξαν ένα "άναξ" για να επιτεθούν όλες μαζί στην Τροία... Αυτό το κάνουν μόνο οι νομάδες (Βλέπε Τζεκινγκς Χαν)- οι γεωργικοί λαοί έχουν σύμμαχους και υποτελείς...
Ακόμα και οι Χετταίοι (μέχρι την επανάσταση που έριξε τον Μαντουβάλις) είχαν ένα πολιτικό σύστημα (οικογενειακό) που βασιζόταν σε όρκους αίματος. Αυτό όμως το κάνουν ΜΟΝΟ οι λαοί της στέπας... Οι λαοί της γεωργίας στηρίζονται σε άλλα στοιχεία...

Είναι σπαστικό ειλικρινά να γράφεις, χωρίς να έχεις μελετήσει καθόλου της κοινωνιολογία και την κουλτούρα των αρχαίων φυλών και λαών και ειδικότερα της περιοχής που μας ενδιαφέρει...

Για να κάνουμε μία σούμα:
α) Δεν έχεις μελετήσει την κοινωνιολογία των αρχαίων λαών...
β) Δεν έχεις μελετήσει ούτε καν απλή κοινωνιολογία...
γ) Δεν έχεις πιάσει ποτέ ένα βιβλίο να δεις ποιές είναι οι βάσεις της επιστήμης της αρχαιολογίας...
δ) Δεν έχεις μελετήσει ποτέ τις θρησκείες των λαών της ανατολής...
ε) Δεν έχεις μελετήσει καν τα αρχαιολογικά στοιχεία της Ελλάδας...
ζ) Δεν έχεις πιάσει ποτέ ένα βιβλίο για να καταλάβεις την κουλτούρα της τεχνολογίας...
η) Δεν έχεις μελετήσει ποτέ την αρχαιολογία των άλλων λαών και ειδικότερα της μέσης ανατολής...

Και ύστερα μας αραδιάζεις μία θεωρία για ένα θρησκευτικό προσυλητισμό για τον οποίο δεν μπορείς να φέρεις κανένα (ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ!!!) χειροπιαστό στοιχείο...
Στο ξαναέγραψα αλλά δεν μπορείς να το καταλάβεις:

quote:
Δεν μπορείς λοιπόν skartados να βγάζεις θεωρίες για θρησκευτικό προσυλλητισμό, όταν τα πιο παλιά κείμενα και αρχαιολογικά ευρήματα θρησκείας που έχουμε ΔΕΝ είναι στην Ελλάδα...
Εϊναι στην Σουμερία από το 3.000π.χ....
Άρα μια και εκεί βρίσκουμε για πρώτη φορά θρησκευτικά μοτίβα, όπως την κάθοδο του Ορφέα στον κάτων κόσμο, δεν μπορείς να πεις ότι είναι Ελληνικό, μια και στην Ελλάδα, η γραπτή επιβεβαίωση για αυτό είναι από το 500π.χ....
Άρα εφόσον έχω 2500 χρόνια ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ μαρτυρία (ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!) από την ελληνική, μάλλον το αντίθετο έγινε...
Οι αρχαίες ελληνικές θρησκευτικές δομές και μύθοι έχουν έρθει από την ανατολή και όχι το αντίστροφο...

Το παραπάνω είναι αρχαιολογία με ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!! και όχι με φούμαρα...

Άσε λοιπόν τα δήθεν ανθελληνικά και τις υπόλοιπες τις τρίχες τις κατσαρές... Εδώ έχουμε μόνο την αλήθεια (και μάλιστα με χειροπιαστά στοιχεία) και όχι τα παραμύθια κάποιων ψυχοπαθών που το παίζουν Έλληνες και γεμίζουν το κόσμο ψέμματα...


Edited by - OANNHSEA on 04/01/2010 19:20:21Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/01/2010, 09:33:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
skartados

Μονο εσυ θα μπορουσες να πεις οτι την ηλιακη θρησκεια την φερανε νομαδες απο τις στεππες σε ενα απο τα πιο ηλιολουστα μερη του κοσμου ,οπου μαλιστα η οικονομια βασιζοτανε και στην αγροτικη καλιεργεια που ειναι αμεσα εξαρτημενη απο τις εποχες του χρονου...


Υπήρχε μια μορφή ηλιακής λατρείας στις στέπες της εποχής των λαών Κουργκάν από πολύ παλιά. Αν είχες ασχοληθεί στοιχειωδώς με τον πολιτισμό τους θα το γνώριζες.

The Kurgans were a warrior society whose religion focused upon warlike sky gods and sun worship.
Πηγή
Encyclopedia of Wicca & witchcraft

Decoration consists of circumferential motifs: lines, bands, zig-zags or wavy lines, incised, stabbed or impressed with a comb. These patterns are best understood when seen from the top.They appear then to be a solar motif, with the mouth of the pot as the sun. Later developments of this theme show that in fact the sun is being represented. The religion even from the outset worshipped the light.
Πηγή
Samara culture

quote:
skartados

Αφου υπαρχουν προβατα σαν και εσενα ,ειναι ηλιου φαεινοτερον γιατι θησαυριζουν οι μυαλοποληδες του παραμυθιου των αορατων φαντομαδων ΙΕ.


Δεν πρόκειται για φαντομάδες διότι η γλώσσα τους εχει γίνει εφικτό να αποκατασταθεί ως ένα βαθμό μέσω της συγκριτικής μεθόδου η οποία μάλιστα έχει κατά καιρούς επιβεβαιωθεί και από αρχαιολογικές μαρτυρίες(επιγραφές) όπως κατέδειξα νωρίτερα. Επιπλέον τόσο η αρχαιολογία, όσο και η γενετική έχουν προσφέρει μια στήριξη σε μετακινήσεις λαών σε εποχές που τοποθετούνται οι ΙΕ επεκτάσεις. Η στήριξη αυτή τουλάχιστον υποδεικνύει ότι επιστήμονες από άλλους κλάδους αναγνωρίζουν ότι υπάρχει βασιμότητα στην ΙΕ θεωρία.

Επί παραδείγματι
A cline of genes with highest frequencies in the area of the lower Don and Volga rivers in southern Russia, and spreading to lowest frequencies in Iberia, Southern Italy, Greece and the areas inhabited by Saami speakers in the extreme north of Scandinavia.Cavalli-Sforza associated this with the spread of Indo-European languages, which he links in turn to a "secondary expansion" after the spread of agriculture, associated with animal grazing.

Πηγή
Genetic history of Europe

Ψάξε εσύ τώρα για ανύπαρκτα ιερατεία φαντομάδων ιεραπόστολων με τον τρομερό αριθμό της μηδενικής επιστημονικής βιβλιογραφίας...

Η διαδοση των ΙΕ γλωσσών έγινε κυρίως με μεταναστεύσεις πληθυσμών(όπως διαδόθηκαν τόσες άλλες γλώσσες στην ιστορία) και όχι από φανταστικές ιεραποστολές καλογεράδων-τσιμπουριών των εμπόρων της Εποχής του Χαλκού.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/01/2010, 10:23:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
Γραφει ο οαννησεα

Δεν μπορείς λοιπόν skartados να βγάζεις θεωρίες για θρησκευτικό προσυλλητισμό, όταν τα πιο παλιά κείμενα και αρχαιολογικά ευρήματα θρησκείας που έχουμε ΔΕΝ είναι στην Ελλάδα...
Εϊναι στην Σουμερία από το 3.000π.χ....
Άρα μια και εκεί βρίσκουμε για πρώτη φορά θρησκευτικά μοτίβα, όπως την κάθοδο του Ορφέα στον κάτων κόσμο, δεν μπορείς να πεις ότι είναι Ελληνικό, μια και στην Ελλάδα, η γραπτή επιβεβαίωση για αυτό είναι από το 500π.χ....
Άρα εφόσον έχω 2500 χρόνια ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ μαρτυρία (ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!) από την ελληνική, μάλλον το αντίθετο έγινε...
Οι αρχαίες ελληνικές θρησκευτικές δομές και μύθοι έχουν έρθει από την ανατολή και όχι το αντίστροφο... "

Ρε συ οαννησεα αν θελεις να κανεις καποια ενσταση σε αυτα που εχω πει ,καθησε να τα διαβασεις πρωτα.Τι μου λες για τους σουμμεριους λες και εγω ειπα πουθενα οτι η θρησκεια τους ειναι ελληνικη.Διαβασε πρωτα για ποια θρησκεια μιλλαω πως πιστευω οτι δημιουργηθηκε,ποτε τη τοποθετω χρονικα,απο που αντλησε τις ιδιοτητες των θεων και μετα τα ξαναλεμε.Εδω εσυ με ρωτας αν εχουν βρεθει αγαλματα ,στηλες κ.τ.λ.Για αυτη τη θρησκεια που μιλαω εγω εχουν βρεθει εκατομμυρια τετοια.Αλλα εσυ μπηκες σαν τσοντα ,χωρις να κατσεις να δεις τι λεει ο αλλος και σαν γνησιος μυαλοπωλης αρχισες να λες τις σαχλαμαρες σου.Εδω μου ζητησες να βαλω το κειμενο του ευριπιδη,ενω το ειχα ηδη βαλει...Δεν μπορω να κατσω να γραφω συνεχεια τα ιδια.Αν θελεις διαβασε τα απο τις προηγουμενες σελιδες.


Αν εγω ελεγα αυτα που νομιζεις οι αλλοι δεν ξερανε να μου πουν για τους σουμμεριους,καλα που βρεθηκες εσυ και τους ανοιξες τα ματια...


Γραφει ο οαννησεα

Πως λέμε αχ και βαχ - κάπως έτσι...
Να δούμε πότε θα καταλάβεις ότι για να υπάρχει μία θέση, θα πρέπει να υπάρχει ένα χειροπιαστό στοιχείο πίσω από αυτό...
Εάν λοιπόν οι Αχαιοί είχαν μεγάλη σχέση με την θάλασσα, τότε οι Κρήτες δεν θα ήταν κυρίαρχοι των θαλασσών μέχρι το 1670π.χ....
Εάν λοιπόν οι Αχαιοί είχαν μεγάλη σχέση με την θάλασσα θα είχαμε κτίρια σαν τις Μυκήνες και την Πύλο, πολύ νωρίτερα από τους Κρήτες...
ΚΑΙ...
Ω, μα τι έκπληξη είναι αυτή!!!
Τα παλάτια της Κρήτης χτίζονται ΜΕΤΑ την έλευση του λαού, που ξέρουμε ότι κατέβηκε μετά το 1900, λόγω του ότι έχουμε ΣΤΟΙΧΕΙΑ από την αλλαγή στις συνήθειες ταφής...
Και ύστερα, ΩΩΩΩΩ!!!!!
Τα παλάτια των Αχαιών χτίζονται ΜΕΤΑ την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας και την κατάληψη της Κρήτης από τους Αχαιούς!!!
Έχεις καταλάβει ότι όλα αυτά είναι στοιχεία ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ χρονολογικά;
Έχεις καταλάβει ότι όλα αυτά είναι ΣΤΟΙΧΕΙΑ που εσύ τα απορρίπτεις για γιατί δεν ταιριάζουν με την θεωρία σου και τα παραμύθια που σου έχουν πουλήσει οι ψυχοπαθείς ελλαδέμποροι;"

Ωραια απαντηση εδωσες για το ονομα των αχαιων.Φυσικα δεν περιμενα τιποτα καλυτερο απο εσενα...Τελος παντων διαβασε τωρα μηπως και ξεστραβωθεις...

Τι πιο φυσιολογικο οταν αρχισε το εμποριο του χαλκου μεσω της θαλασσης οι πρωτοι που κυριαρχησαν να ηταν οι νησιωτες.Αν δεν ειχε συμβει αυτο τοτε θα ηταν πραγματι το πιο αξιοπεριεργο της ελληνικης ιστοριας.Αρα αυτοι θα ηταν και οι πρωτοι που αποκτησαν το μεγαλυτερο πλουτο.Φυσικα αυτο δεν αρχισε το 1900π.χ οπως βλακωδως νομιζεις αλλα πολυ νωριτερα.Εχει βρεθει κρητικος σφραγιδολιθος του 2000π.χ που πισω του παρουσιαζει μια πολη σε αντιστοιχια με το σημερα εφαμιλη της νεας υορκης.Αν θελει ο αγνωστικ ας ανεβασει τη φωτογραφια.

Αυτο δεν σημαινει πως η υπολοιπη ελλαδα δεν ειχε πλοια ,απλως οι κρητικοι ειχαν κυριαρχησει.Οταν ομως βρηκαν ευκαιρεια μετα τα γνωστα γεγονοτα στη θηρα ,τοτε κυριαρχησαν οι αχαιοι.


Οπως εχω πει στον ελληνικο χωρο ,δεν υπηρχε εννοιεα αυτοκρατορια ποτε.Αυτο ειχε σαν συνεπεια η καθε περιοχη-πολη να ειχε την ακμη και την παρακμη της παντα σε συναρτηση με την ακμη η παρακμη των αλλων.Ετσι προηγηθηκαν τα νησια,ακολουθησαν οι αχαιοι,μετα ειχαμε την γνωστη καμψη,στη συνεχεια τη σκυταλη την πηρε η στερεα ελλαδα και κυριως η αθηνα μετα η μακεδονιακ.τ.λ.Φυσικα δεν πρεπει να ξεχναμε τη μεγαλη ελλαδα και τη μ.ασια.Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ποτε στον ελληνικο χωρο δεν υπηρχε ομμοιομορφη προοδος.Παντα καποιος κυριαρχουσε εναντι των υπολοιπων και παντα ηταν πολιτισμικα πιο μπροστα.


Γραφει ο οαννησεα

Και πάλι δεν μπορείς να καταλάβεις ότι ένας λαός, με την μόνιμη εγκατάσταση του κάπου, αρχίζει να αποκτά βάσεις αγροτικού πληθυσμού...
Με τις βάσεις αγροτικού πληθυσμού είναι λογικό να αρχίσεις να κατασκευάζεις κτίρια για πάσα χρήση...
Άλλα εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως είσαι τόσο σίγουρος ότι οι κάτοικοι στο Παυλοπέτρι ήταν Έλληνες... Έχουν βρει οι αρχαιολόγοι κάτι που το δείχνει;;;
Και οι κάτοικοι της Μάλτας εκείνη την εποχή μεγαλουργούν και μάλιστα πιο πολύ από τους κατοίκους του Παυλοπέτρι - μήπως είναι και εκείνοι Έλληνες;..."

Ολοι οι αρχαιολογοι που εχουν εξετασει το κτιριο το θεωρουν μεγαρο της αρχουσας ταξης.Πηγαινε εσυ να το εξετασεις και αλλαξε τους τη γνωμη.

Οσο για το αν ηταν ελληνες τοσο καιρο αυτα λεμε.Αν θελεις διαβασετα.

Τωρα εισαι ο μονος που θα μπορουσε να συνδιασει τους μογγολους με τους ελληνες.Οι ελληνες ως αυτοχθονες επι πολλες χιλλιαδες χρονια ασχολουνταν με τη γεωργεια τη κτηνοτροφια αλλα και με τη ΘΑΛΑΣΣΑ.Ολος αυτος ο συνδιασμος εφερε αυτα τα αποτελεσματα.Εχω δωσει ηδη αποδειξεις για την δημιουργεια αποικιας στην ιταλια απο τους ελληνες της θεσσαλιας το 5000π.χ περιπου.Αυτη η θαλασσοκρατεια τους για 10000 χρονια στην ανατολικη μεσσογειο ειχε ως αποτελεσμα να νιωσουν ελευθεροι και να ειναι ο μοναδικος λαος στον πλανητη που δημιουργησε και θρησκειες και ιδεολογιες(πολιτικα συστηματα).Ολα τα υπολοιπα ειναι για τους χαχες σαν και εσενα.

Καποια στιγμη μετα απο τοσες χιλλιαδες χρονια αυτοχθονιας καποιοι βεβηλοι αλλοφυλοι αποφασισαν να εισβαλουν για πρωτη φορα μαζικα στην ελλαδα.Αυτο ειχε ως αποτελεσμα οι ελληνες να ενωθουν για πρωτη φορα ,εστω καποιοι με το ζορι


και να τιμωρησουν αυτους που τολμησαν να κανουν κατι που ποτε κανενας δεν ειχε διανοηθει για χιλλιαδες χρονια ,μεσα στη χωρα τους.


Γραφει ο οαννησεα

Αλλά η πιο μεγάλη πλάκα είναι, ότι θεωρείς μόνο τους Έλληνες σαν ιδρυτές της λατρείας του φωτός!!! Οι Ίνκας προφανώς πήραν την λατρεία από τους αρχαίους Έλληνες και λάτρευαν τον φως και τον ήλιο...
Το ίδιο και οι Αζτέκοι, και οι Μάγια, και οι Αιγύπτιοι, και τα πρώτα βασίλεια της Κίνας...
Κοίτα ρε πράγματα που δεν ξέραμε...
Οι Έλληνες πίσω από την θρησκείες ολόκληρου του κόσμου... "

Παλι μονο εσυ θα μπορουσες να εισαι τοσο αστειος και να γραψεις κατι τετοιο οταν ηδη εχω πει αυτο


Οι πυραμιδες της ελλαδος δεν ηταν ναοι ηλιακης λατρειας αλλα χτηστικαν με βαση το ιερο ηλιακο γεωμετρικο σχημα της πυραμιδας ,που οπως εχω εξηγησει αντικατροπτιζει τις κωνικες(τριγωνικες οταν τις κοιτας απο μια πλευρα)κορυφες των βουνων.Αυτος ειναι και ο λογος που αυτες βρεθηκαν ως χτισματα σε τοσο απομακρυσμενους λαους(αμερικη κ.τ.λ.) και οχι φανταστικοι εκπολιτιστες."

Γραφει ο οαννησεα


Απορρίπτεις τις αλλαγές στις ταφικές συνήθεις που έγιναν μετά το 1900π.χ. ...
Γιατί άλλαξε ο ελληνικός χώρος τις ταφικές του συνήθειες μετά το 1900π.χ.;;; Μήπως γιατί ήρθε κάποιος άλλος λαός;"


Οταν αρχισαν να χτιζονται θολωτοι και θαλαμωτοι ταφοι ηρθε καποιος αλλος λαος?

Οταν ξανααρισε η καυση νεκρων στη συνεχεια(κατι που συνεβαινε στην ελλαδα και στη νεολιθικη περιοδο)ηρθε καποιος αλλος λαος?

Οταν αρχισε η κατασκευη των γνωστων αρχαιοελληνικων ναων ηρθε καποιος αλλος λαος?


Οταν οι αθηναιοι εθαβαν τους νεκρους τους στο δημοσιο σημα ηρθε καποιος αλλος λαος?

Οταν αρχισαν να χτιζουν πυραμιδες ηρθε καποιος αλλος λαος?

Οταν οι ελληνες αλλαξαν ολοκληρη θρησκεια και γινανε χριστιανοι ηρθε καποιος αλλος λαος?


Τελος παντων οποιος θελει να ενημερωθει σοβαρα για το ποσες φορες αλλαξαν ταφικες συνηθειες οι ελληνες ας γραψει ταφικα εθιμα και στο θεμα με τον ομωνυμο τιτλο θα διαβασει ποσες φορες αλλαξαν οι ελληνες ταφικες συνηθειες.

Παμε τωρα και στο μονο αξιοπεριεργο που εγραψες.

Ξαναψάξτο, κάνεις λάθος...
Και επειδή υποπτεύομαι ότι μάλλον το είδες γραμμένο αυτό σε κάποιο ελληκεντρικό σκουπίδι, και επειδή γράφεις ότι είσαι ερευνητής, θα παρακαλούσα να βάλεις όλες τις πόλεις που έχουν ανακαλυφθεί στην Ελλάδα από το 8.000 π.χ..."

Το τι υποπτευεσαι εσυ για μενα ποσος με ενδιαφερει.Οτι υπηρχαν πολεις στην ελλαδα απο το 8000π.χ ουτε οι μουτζαχεντιν ελληνοκεντρικοι δεν το λενε...Ο αγνωστικ μαλιστα αμφισβητει την υπαρξη τους πριν το 2000π.χ. Περιμενω με ανυπομονησια να δω τι εννοεις.



Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/01/2010, 11:06:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
Όπως είχε γραφτεί και τις προηγούμενες ημέρες στην 50ή σελίδα του θέματος, το θέμα αυτό θα πρέπει να απενεργοποιηθεί καθώς έχει ήδη ξεπεράσει τις 50 σελίδες μηνυμάτων.

Φυσικά, μπορεί κάποιος από τους συμμετέχοντες στην συζήτηση να ανοίξει το 2ο μέρος του θέματος οπότε σε αυτή την περίπτωση, θα προστεθεί σε αυτό εδώ το αντίστοιχο link ώστε να παραπέμπονται εκεί οι αναγνώστες.

Παραθέτω και πάλι το μήνυμα που είχε γραφτεί πριν λίγες ημέρες σχετικά με την απενεργοποίηση του θέματος και το άνοιγμα του δεύτερου μέρους:

"Χρόνια Πολλά σε όλους τους φίλους που συμμετέχουν στην συζήτηση του θέματος αλλά και σε όλους τους ανγνώστες που μπορεί να το επισκέπτονται με σκοπό να λάβουν κάποιες πληροφορίες για αυτό ή να εμπλουτίσουν τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις τους.

Δεδομένου ότι το θέμα έχει ήδη καλύψει τις 50 σελίδες μηνυμάτων, θα πρέπει να "πέσει η αυλαία" και να περάσουμε στο 2ο μέρος του ώστε να συνεχιστεί εκεί η συζήτηση.
Όποιος από τους συμμετέχοντες επιθυμεί να το κάνει, μπορεί να ανοίξει το 2ο μέρος χρησιμοποιώντας ως τίτλο τον τίτλο του θέματος αυτού με την ένδειξη "Νο2" δίπλα και καλό θα ήταν να επικολλήσει στο εισαγωγικό μήνυμα το link της πρώτης σελίδας αυτού του θέματος.
Στην συνέχεια, μπορεί να δώσει σε αυτό εδώ το θέμα το link από το 2ο μέρος ώστε να παραπέμπονται οι αναγνώστες στο θέμα όπου θα συνεχίζεται η συζήτηση.

Και πάλι Χρόνια Πολλά σε όλους. "




In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2010, 02:57:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε ΣΕ Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε No1.






===========================================================






Μιας κι ανοίχτηκε ήδη το δεύτερο μέρος του θέματος, η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί σε αυτό (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

Ινδοευρωπαιοι πως γιατι και ποτε Νο2



In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 51 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.515625
Maintained by Digital Alchemy