ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 51
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2008, 08:48:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μεγάλη μου τιμή να με θεωρείς φίλο σου ορμώμενος σίγουρα απ’ το γεγονός ότι επικοινωνούμε δημιουργικά και πολιτισμένα μέσα σε τόσα θέματα.

Μα, δεν έχω λόγο να σε θεωρώ εχθρό.
Κι απ' ό,τι βλέπω, η συμμετοχή σου στις Συζητήσεις κι ο τρόπος που συνδιαλλέγεσαι σε έχουν κάνει αγαπητό σε αρκετούς συνομιλητές σου.

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2008, 12:46:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οι ιστορικοί μελετητές του μέλλοντος σίγουρα θα προσπαθήσουν να βαπτίσουν την εποχή που ζούμε βάσει κάποιου σημαντικού γεγονότος που άφησε τα σημάδια του , έτσι ακριβώς όπως έχουν βαπτίσει και άλλες παλαιότερες εποχές (σιδήρου, χαλκού κλπ.)

Η άποψή μου είναι ότι καλύτερο χαρακτηρισμό απ’ αυτόν της εποχής της «Οικονομικής σαπουνόφουσκας» δεν θα μπορούσαν να βρουν.
Καθημερινά βλέπουμε τους οικονομικούς δεινόσαυρους και τα υπόλοιπα σαρκοβόρα οικονομικά τέρατα που ταλαιπώρησαν την γη τα τελευταία 50 χρόνια να λυγίζουν τα γόνατα και να σκάνε το ένα μετά απ’ το άλλο από το πολύ φαί μέσα σε ένα αποκρουστικό θέαμα.
Όσοι επίσης προσκυνούν στραμμένοι την κεφαλή προς την οικονομική Μέκκα του Εσπερινού διαπιστώνουν με μεγάλη οδύνη τον θνήσκοντα θεό τους να έχει τρελαθεί και να έχει στραφεί κατά του ίδιου του εαυτού του. Τον βλέπουν οι πιστοί του να κάνει καθημερινό χαρακίρι με αποτέλεσμα από το πολύ κόψε-κόψε να έχει μείνει ο μισός.
Αυτοί οι ίδιοι τώρα φτύνουν καθημερινά τους ιερείς του. Καθώς οδηγούν τους απατεώνες κάθε μέρα προς τα δικαστήρια, οι μέχρι χτές αλαζονικοί νεόπλουτοι απόγονοι του «Γκέκο», χλευάζουν, ωρύονται και ζητούν την σταύρωσή τους.
Ζούμε αγαπητοί αναγνώστες την μεγαλύτερη λεηλασία της ανθρωπότητας που είδαν ποτέ τα μάτια μας. Πολλοί μπορεί να πιστεύετε ότι τα χειρότερα σύντομα τελειώνουν. Δυστυχώς λέω και πάλι, τα χειρότερα δεν έχουν έλθει ακόμα. Η πλήρης κατάρρευση της Αμερικανικής κτηματαγοράς θα είναι το επόμενο μεγάλο πλήγμα για τον Αμερικανικό λαό. Η εξέλιξη σ’ αυτό τον τομέα θα είναι οδυνηρή όχι μόνο για τους Αμερικάνους τους οποίους ετοιμάζουν για ένα νέο μεγάλο πόλεμο αλλά και για όλο τον κόσμο.

Τελικά χθες γιόρταζε ο Άγος Ελευθέριος, κάποτε εκεί που είναι η εκκλησία του σήμερα, δίπλα δηλαδή απ’ τον καθεδρικό Μητροπολιτικό ναό, (Αρχαία Αγορά) ήταν ο ναός του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΙΕΥ. Απ΄ αυτόν τον αρχαίο ναό έχει επιζήσει μόνο μία επιγραφή στην οποία φαίνεται ο Ζευς ανάμεσα σε δύο σταυρούς(μεταγενέστερη σμίλευση) η οποία είναι εντοιχισμένη στον νεώτερο χριστιανικό ναό του ομώνυμου αγίου.

Ο ΙΕΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, λοιπόν ας είναι μαζί σας αυτές τις μέρες και προπάντων καλή καρδιά.

Λουκάς
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2008, 13:57:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κι όμως φίλε μου ΕΡΙΩΠΙΣ,η εποχή μας δεν μπορει να
χαρακτηριστει απο τα τελευταία 50 χρόνια.. Ανήκει σε μια εποχή
200 χρόνων,με ταυτότητα συγκεκριμένη και επίσης προδιαγεγραμένη
πορεία...Την εποχή της βιομηχανοποίησης των πάντων, που αποδειχτηκε
ότι δεν ήταν παρά το κυνήγι της σκιάς, κάτι άπιαστο, μια απαξίωση
της πράξης και την κίνησης... Αυτή η εποχή που ζούμε τώρα, όσο κι αν
εξελίχτηκε, έχει το ίδιο βασικό λάθος: Υπερπαραγωγή και υπερκατανάλωση..
Αυτό εκλεπτύνθηκε με την πάροδο του χρόνου και πλέον ζούμε όλοι, σε κάθε
μας βήμα, αυτήν την ταχύτητα της ενέργειας, χωρίς τη μαγεία της πνευματικής
υποστήριξης,χωρίς το αυναίσθημα, την επιθυμία,ζούμε απο συνήθεια, που λέμε
ένα άχαρο πράγμα που είναι καθαρά μηχανικό...
Οι συνήθεις πρακτικές να κατηγορούμε κάποιον, κάποιους, βγάζει εμάς στον
καναπέ, γιατί αλλοιώς, δική μας είναι η κοινωνια και ολονών μας το έγκλημα..
Περί ελευθερίας, υπάρχει ένα νόημα και πολλά ονόματα... Εσύ δεν πρέπει να
κάνεις τέτοιο λάθος...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2008, 22:20:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας.

Καιρό έχω να "μπω" στο τόπικ του Ερίωπα και βλέπω ότι η συζήτηση έχει αποκτήσει καινούριο ενδιαφέρον. Ξεκινήσατε από την Λίλιθ (από το Λιλιτού- Λαίλαπα, αγαπητέ Ερίωπα), συνεχίσατε με την περιτομή, και προεκτείνατε από τον θρησκευτικό πόλεμο στον πόλεμο των φύλων.
Να πω πρώτα στην Terity πως η πράξη της περιτομής είναι προϊουδαική συνήθεια και δεν έχει μόνο τελετουργικό χαρακτήρα. Η τριβή της βαλάνου πάνω στα μάλλινα ενδύματα της τότε εποχής την αναισθητοποιούσε επιφανειακά, παρατείνοντας έτσι την σεξουαλική επαφή. Σήμερα το κάνουμε με αλοιφές νοβοκαϊνης και ειδικά προφυλακτικά (όχι ο γράφοντας έτσι;).


Το κείμενο που έβαλε ο Ερίωπας με μπέρδεψε: είναι το τέλος του ψαλμού 103 (104). Ας το δούμε στη γλώσσα μας:
"33. Ενόσω ζω θα ψάλλω στον Κύριο, θα ψαλμωδώ στον Θεό μου ενόσω υπάρχω.
34. Η μελέτη μου σ' αυτόν θα είναι γλυκιά, εγώ θα ευφραίνομαι στον Κύριο.
35. Ας εκλείψουν οι αμαρτωλοί από τη γη, και οι ασεβείς ας μη υπάρχουν πλέον. Ευλογεί, η ψυχή μου, τον Κύριο.
Αλληλούια."

Ποιός δεν χαίρεται με κάποιον που τραγουδά στον Θεό του; Πως όμως να αντιδράσει κανείς στον τελευταίο στίχο; Το χαρούμενο τραγούδι μετατρέπεται σε θρησκευτική αδιαλλαξία. Αναρωτιέμαι γιατί έβαλες αυτό το παράδειγμα.


Στον φίλο τρεχαγύρευε που μιλάει για ζωώδη ένστικτα θα ήθελα να πω το εξής:
Όταν οι κονκισταδόρες συνάντησαν τους ιθαγενείς του Γκουαρανί εντυπωσιάστηκαν από την σεξουαλική ελευθερία που επικρατούσε. Δεν υπήρχαν γάμοι, τα παιδιά μεγάλωναν υπό την προστασία όλης της φυλής, και σπάνια μπορούσε κανείς να σιγουρευτεί για τον πατέρα του. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι η ομοφυλοφιλία και οι σεξουαλικές παρεκκλίσεις ήταν παντελώς άγνωστες. Καθώς δεν υπήρχαν επίσης τιμαλφή και ιδιοκτησία, κάποιοι θαρραλέοι ιεραπόστολοι δήλωσαν ότι οι ιθαγενείς ήταν καλύτεροι χριστιανοί από τους συμπατριώτες τους πίσω στην Ισπανία.
Μήπως οι σεξουαλικές απαγορεύσεις φέρνουν συχνά αντίθετα αποτελέσματα;


Edited by - veritas on 16/12/2008 22:24:31Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2008, 23:15:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve
Περί ελευθερίας, υπάρχει ένα νόημα και πολλά ονόματα... Εσύ δεν πρέπει να
κάνεις τέτοιο λάθος...

Νομίζω αγαπητέ φίλε «Τρεχαγύρευε» ότι δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να σε αφήσουμε εσένα πρώτο να ανιχνεύσεις και να μας παρουσιάσεις ετυμολογικά το νόημα της «Ελευθερίας»

quote:
Πως όμως να αντιδράσει κανείς στον τελευταίο στίχο; Το χαρούμενο τραγούδι μετατρέπεται σε θρησκευτική αδιαλλαξία. Αναρωτιέμαι γιατί έβαλες αυτό το παράδειγμα.

Στο υποθετικό σενάριο στο οποίο συναντώνται οι γειτόνισσες της Terity, η προσφορά της Ιουδαίας στον διαθρησκευτικό διάλογο ήταν εκείνο το κείμενο που κατέθεσα προχτές. Και να σκεφτείς κανείς ότι η γυναίκα πήγε με τις καλύτερες προθέσεις. Πήγε πιστεύοντας ότι αντιπροσώπευε την «Αγαθή» παράταξη κάνοντας σημαία της κι’ αυτή ένα πανάρχαιο ιδεολογικό πόλεμο (την Μανιχαϊστική αντίληψη περί κακού/καλού).
Το παράδειγμα με το Εβραϊκό κείμενο που κατέθεσα ήταν όμως πραγματικό (χωρίς την Terity βέβαια).
Δεν διαφέρει σε τίποτα από την πεισματωμένη θέση του Ερίωπα ότι κάθε Ελληνική σκέψη πολεμά την απληστία και την διαφθορά. (βλ. ιστορία των άπληστων Ατλάντων του Πλάτωνα, πόλεμο Μ. Αλεξάνδρου κατά της διεφθαρμένης Περσικής εξουσίας κλπ κλπ)
Όταν λοιπόν κανείς συστρατοπεδεύεται εθνικά και θρησκευτικά για να κάνει ένα Λόγο Ιδεών πως μπορεί να παραμείνει αμερόληπτος;

quote:
veritas:
Λίλιθ (από το Λιλιτού

Την Λίλιθ μπορούμε να την λέμε και Λιλ-ίττα (κόρη του σκότους)είχα γράψει σε κάποια προηγούμενη σελίδα.


quote:
verita:
Μήπως οι σεξουαλικές απαγορεύσεις φέρνουν συχνά αντίθετα αποτελέσματα;Έλα... έλα...πες το


ΛουκάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2008, 01:56:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
17 Νοέμβρη σήμερα, …και μη ξεχνάτε «Χρηστομύστες» του Esoterica, ότι κάποτε αυτή την μέρα γιόρταζαν τον μπάρμπα Κρόνο χαρίζοντας δώρα και χρήματα σ’ όσους είχαν ανάγκη. Οι πλούσιοι έπρεπε να στερηθούν αυτή την μέρα για να δώσουν στους φτωχούς.
Οι Ρωμαίοι τον Κρόνο τον έλεγαν Σατούρνο και την γιορτή του Σατουρνάλια. ...Οι Τελ-αμμώνες στήριζαν τον ναό του.


Χρηστός ο Προμηθέας, Προμηθέας και ο Κρόνος.
Όλοι τους θύματα στα χέρια του όχλου και των οπαδών τους.
Περίεργα πράγματα, ...τι λες και συ φίλε Dying_Incubus;

Λουκάς
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2008, 10:14:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε ΕΡΙΩΠΑ, μάλλον εννοείς ότι σήμερα έχουμε 17 Δεκεμβρίου αντί για Νοεμβρίου που έγραψες.

Αυτή η μέρα ήταν όντως η ημερομηνία έναρξης των Σατουρναλίων και γενικά αυτή την περίοδο υπήρχαν αρκετές εορτές (Sol Invictus κλπ).
Ο βασικότερος λόγος για αυτό είναι το γεγονός του χειμερινού ηλιοστασίου, η ημέρα που σηματοδοτεί τη "νίκη του Ηλίου" και την επικράτηση του.
Σημαντική περίοδος επίσης και για το Μιθραϊσμό...

Αν και στις ετυμολογίες των λέξεων δεν είμαι τόσο καλός όσο εσύ, η εβραϊκή Λίλιθ είναι η δαιμονοποίηση της σουμεριακής Λιλ, της Λιλίτου, της βαβυλώνιας Σκοτεινής Παρθένας που φώλιασε στον κορμό του δέντρου της Ινάννα και της θεάς της γονιμότητας, Μπελέτ Ίλι.
Άρα κρατάμε την δαιμονοποίηση αφενός των παλιότερων θεοτήτων κι αφετέρου της γονιμότητας/σεξουαλικότητας.

Όσον αφορά τον Προμηθέα, ήταν ένας Χρηστός.
Για τον Κρόνο δεν γνωρίζω τόσα πολλά, όμως μπορούμε να θυμηθούμε τις θυσίες και τις καταδιώξεις πολλών άλλων θεοτήτων όπως του Διόνυσου Ζαγρέα, του Όσιρη, του Μίθρα κλπ.
Ας μην ξεχνάμε και τον εωσφόρο Απόλλωνα...

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2008, 13:33:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και πριν τον Κρόνο, τιμούσαν και λάτρευαν τον Ουρανό πατέρα του και
πιο πριν υπήρχε μια οφιολατρεία, και πιο πριν...
Δηλαδή, ρε φίλε ΕΡΙΩΠΙΣ, σταματάς τον χρόνο κατά βουλήσην;
Ας είμαστε ειλικρινείς σε αυτά τα θέματα με τις ημερονμηνίες:
Αυτά που είναι είναι έννοιες, τα ονόματα είναι σαν εκείνες τις
ταμπέλες " johny was here.."κλπ...
Ας μην παρασυρόμεθα ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΆΤΩΝ ΜΑΣ....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2008, 14:12:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Για τον Παντοκράτορα Χρόνο μιλάγαμε και παρασύρθηκα. Τι είναι φίλε μου Dying_Incubus μπροστά στην παντοδυναμία του ένας μήνας πάνω ένας μήνας κάτω;
Σίγουρα εννοούσα την 17η Δεκεμβρίου.

Σου υπενθυμίζω τι είχα ξαναγράψει κάποτε για τον Προμηθέα/Χρηστό


«Χρηστός» ο Προμηθέας;

Ο συγγραφικός νονός του Χρειστού είναι ο Ευσέβιος.

Αναρωτήθηκαν ποτέ οι «θεολογόζοντες την σκέψη» πως κατέληξε ο Ιεσούα ή Ιήσα ή Ιεχοσόχουα, ή Ιησούς ή Ντζεσού από Χρειστός να αναφέρεται Χριστός; Ή μήπως ο Χρηστός ταιριάζει περισσότερο εννοιολογικά στην ελληνική ταυτότητα του; Διότι προσωπικά αυτά τα περί ιεροτελεστικού χρίσματος τ’ ακούω βερεσέ. Τα βρίσκω τελείως ανόητα.

Γνωρίζουν άραγε οι θεολογίζοντες το ρήμα «κίχρημι» τι έννοια είχε εκείνη την εποχή;

Μήπως ο «Προμηθέας» εννοιολογικά είναι πιο κοντά στον Χρηστό και στον Άμμωνα;

Μήπως ο τροφοδότης Ήλιος είναι ετυμολογικά ο πραγματικός Χρηστός και όλα αυτά τα παραμύθια που μας σερβίρουν όλοι αυτοί οι ψωμοκόλακες των ιερατείων Ανατολής και Δύσης είναι για το καλάθι των «α-χρήστων»;

Υπενθυμίζω ότι το ρήμα «κίχρημι» που δίνει στον αόριστο το «χρήσαι» κάποτε εννοούσε και «προμηθεύω».

Λίγο να χωνέψει κανείς την έννοια του «κίχρημι» και δεν θα διερωτάται για την λαθροχειρία του Ευσεβίου να μετατρέψει τον αρχικό «Χρηστό» σε «Χρειστό» και αργότερα απλά σε «Χριστό».

Οι ανάγκες βλέπεις μιας πολυεθνικής πελατείας απαιτούσαν εξαιρετικές ικανότητες στην τεχνική των πωλήσεων. Ο Ευσέβιος κατάφερε και τους έβαλε όλους στο ίδιο τραπέζι. Αλλού με το καλό και αλλού με τον βούρδουλα έβαλε στο καζάνι του συγκρητισμού του τα πιο απίθανα πράγματα.
Μέχρι και συγγενή του Δαυίδ έβγαλε τον «Χρηστό» για να μη διαμαρτύρονται οι Εβραίοι που έβλεπαν ότι έμεναν έξω απ’ το παιχνίδι.
Αγία Τριάδα έταξε στους Αιγυπτίους.
Τρεις Πύλες στους Έλληνες.
Γενέθλια του «Χρηστού» Ηλίου στους Μιθραϊστές.

Πάρτε κύριοι πράμα, απ’ όλα έχει ο μπαξές.
Μόνο την δουλειά μη χαλάτε και να μη ξεχνάτε ότι υπάρχουν και οι ...«Άνθρωποι του Θεού» που καταλαμβάνονται από ...ιερή μανία και δεν αφήνουν τίποτα στο ροπαλοφόρο πέρασμά τους.

Χρηστός ο θεός ημών ο ανατέλλων κάθε πρωία και ο προμηθεύων τον άρτον ημών τον επιούσιον. Αμίν.

Υ.Γ. Διαβόλη χρήσθαι. - Χε, χε, (ζητείται μετάφραση απ’ τον Τρεχαγύρευε;)

ΛουκάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2008, 14:46:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ μου ΕΡΙΩΠΙΣ,υπάρχουν παντα οι άνθρωποι που τους
αρέσουν τα ...κολάζ, αλλά, υπάρχουν και πρακτικοί, που
παίρνουν όχι ένα και δυο σε ένα, αλλά όλα σε ένα...
Ένας Θεός , μπορείς να πεις, για όλες τις χρήσεις...
Όχι άλλος θεός για το ένα καιάλλος για το άλλο, να προσέχεις
με ποιόν έχει κόντρα και αν με τον άλλο πρέπει να κάνεις φιλικές κινήσεις
και πρόσεχε μην νευριάσεις την άλλη γιατί ζηλεύει,κλπ...
Ένας Θεός που να είναι αγάπη, που να μπορείς να βλέπεις σαν Πατέρα όλων...
Είναι μια ανακόυφιση...
Τώρα, δεν λέω, είναι και κάτι κουραμένα παληκάρια, που
θέλουν να δείχνουν νέοι και ζούν με όρους δράσης,να μιλούν για νεότητες,
κλπ, να θέλουν επανάσταση,κιόλας, αλλά η αλήθεια πάντα ερχεται αδυσώπητη:
Θεός που περπάτησε και έζησε επι γής, ουδείς άλλος πλήν
του Ιησού Χριστού..Με τέτοια διδασκαλία, με τέτοιο έργο, με τέτοιο βίο
και επίγνωση, με τέτοια θυσία και τέτοια ανάσταση, ακόμη κι όλους
μαζεμένους να τους βάλεις τους άλλους, ..δεν κατέχουν πράμα....
πάντως, χαίρομαι που συμφωνείς ότι όλα έχουν κοινή καταγωγή... Να βρούμε
απο πού και πως αποδίδουν και τι....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2008, 00:05:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve
Αγαπητέ μου ΕΡΙΩΠΙΣ,υπάρχουν παντα οι άνθρωποι που τους
αρέσουν τα ...κολάζ, αλλά, υπάρχουν και πρακτικοί, που
παίρνουν όχι ένα και δυο σε ένα, αλλά όλα σε ένα...
Ένας Θεός , μπορείς να πεις, για όλες τις χρήσεις...

Φίλε trexagireve μια και αρέσκεσαι να μιλάς για κολάζ , θα πρέπη να σου υπενθυμίσω ότι και ο χριστιανισμός δεν είναι παρά ένα κολάζ από παλαιότερες του θρησκείες και φιλοσοφίες , και υπάρχουν πολλές θρησκείες μέσα στις οποίες η ιστορία επαναλαμβάνεται . Σου παραθέτω παρακάτω μερικά παραδείγματα για μερικές από αυτές .

Στη θρησκεία των αρχαίων Αιγυπτίων για παράδειγμα , η μορφή του θεού-ήλιου Χόρους είναι βασική και δεσπόζουσα . Γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου από την παρθένο Ίσιδα, ενώ η γέννησή του συνοδεύτηκε από την εμφάνιση ενός άστρου από την ανατολή, το οποίο ακολούθησαν τρεις μάγοι για να φτάσουν στο σημείο της γέννησης και να του φέρουν δώρα.
Είχε 12 μαθητές και έκανε πολλά θαύματα, όπως θεραπεία αρρώστων και περπάτημα στο νερό. Κάποια από τα πολλά ονόματα με τα οποία τον προσφωνούσαν ήταν «ο γιος του θεού», «καλός ποιμένας», «αμνός του θεού», «η αλήθεια», «το φως» και πολλά άλλα… Αφού προδόθηκε από τον Τυφώνα, ο Χόρους σταυρώθηκε, τάφηκε για 3 μέρες και αναστήθηκε!

Ισις και Ώρος , Μαρία και Ιησους , η αντιγραφή είναι εμφανέστατη .

Στη Φρυγία πάλι ο Άττις γεννήθηκε από την Κυβέλη που ήταν παρθένα , στις 25 Δεκεμβρίου. Σταυρώθηκε, τάφηκε σε τάφο και αναστήθηκε μετά από τρεις ημέρες.

Στην Περσία ο Μίθρα γεννήθηκε σε μία σπηλιά στις 25 Δεκεμβρίου από παρθένα , και δέχτηκε από τρεις βοσκούς δώρα . Είχε 12 μαθητές και έκανε πολλά θαύματα , μετά το θάνατό του τάφηκε για 3 ημέρες και έπειτα αναστήθηκε. Σε ένα ιερό του βρέθηκε επιγραφή πού έγραφε «Όποιος δεν φάει το σώμα μου και δεν πιει το αίμα μου, ώστε να γίνει ένα μαζί μου κι εγώ ένα με αυτόν, δεν θα γνωρίσει τη σωτηρία» . Μήπως σου θυμίζει τίποτα ;;;

Στην Ινδία πάλι από την παρθένα Ντεβάκι γεννήθηκε ο Κρίσνα , την στιγμή δε της γέννησής του την σημείωνε ένα άστρο στην ανατολή .

Και να σου θυμίσω ότι και ο δικός μας ο Διόνυσσος γεννήθηκε από την παρθένα Σεμέλη στις 25 Δεκεμβρίου και μερικά από τα προσωνύμιά του ήταν "ο μονογενής υιός του θεού" , "ο βασιλεύς των βασιλέων" , "Κυριος θεός εκ θεού γεννηθείς" κλπ , κλπ .

Και όλα αυτά αιώνες πριν την υποτιθέμενη γέννηση του Ιησού των ευαγγελίων .Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2008, 00:06:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve
Αγαπητέ μου ΕΡΙΩΠΙΣ,υπάρχουν παντα οι άνθρωποι που τους
αρέσουν τα ...κολάζ, αλλά, υπάρχουν και πρακτικοί, που
παίρνουν όχι ένα και δυο σε ένα, αλλά όλα σε ένα...


Και αυτοί ήσαν από αρχαιοτάτων χρόνων οι Έλληνες.

ΙΕΥΣ, το υπέρτατο θετικό στοιχείο στο σύμπαν, έλεγαν οι παπούδες σου.

Φίλε trexagireve μου λές
Θεός που περπάτησε και έζησε επι γής, ουδείς άλλος πλήν
του Ιησού Χριστού...

Έστω και αν γίνω βαρετός θα σου το επαναλάβω:
Αναρωτήθηκαν ποτέ οι «θεολογίζοντες την σκέψη» πως κατέληξε ο Ιεσούα ή Ιήσα ή Ιεχοσόχουα, ή Ιησούς ή Ντζεσού από Χρειστός να αναφέρεται Χριστός; Ή μήπως ο Χρηστός ταιριάζει περισσότερο εννοιολογικά στην ελληνική ταυτότητα του;

quote:
trexagireve
πάντως, χαίρομαι που συμφωνείς ότι όλα έχουν κοινή καταγωγή... Να βρούμε
απο πού και πως αποδίδουν και τι....


Προτιμώ το "Ελληνική" απ' το "κοινη καταγωγή". Τι να μας πούνε για παράδειγμα οι Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες, πως να κάνεις το ακριβό ακριβότερο; Δεν είναι δα και τέχνη.
Αν βρείς κάποιους που έχουν κάνει το ωραίο ωραιότερο, τότε το συζητάμε.
Προς το παρόν ας αρκεστούμε στην απορία μου "γιατί είχε ο Ιησούς τόσα πολλά ονόματα αφού ήταν Ένας;" Διότι μπορώ να σου αραδιάσω άλλα δέκα αν χρειαστεί.


Λουκάς

Edited by - ΕΡΙΩΠΙΣ on 18/12/2008 01:23:41Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2008, 01:32:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Sesostris
Ισις και Ώρος , Μαρία και Ιησους , η αντιγραφή είναι εμφανέστατη

ΙΣΙΣ και ΩΡΟΣ,
ΙΣΙΣ και ΗΛΙΟΣ,
ΙΣΙΣ και ΤΑΛΥ,

Τάλυ, έλεγαν οι αραμόφωνοι επί 300 χρόνια τον Ιησού.

Πώς έλεγαν οι Κρήτες τον Ήλιο; Μήπως Τάλαιο;
Πάντως τον Τάλω τον γνωρίζετε όλοι από την Αργοναυτική εκστρατεία.

Τρεχαγύρευε εσύ τι λες; Ο αλλάχ και ο Τάλυ είναι διαφορετικά πράγματα;
Διερωτώμαι στις διαθρησκευτικές συναντήσεις τι αμαλκίες λένε.

Λουκάς

Edited by - ΕΡΙΩΠΙΣ on 18/12/2008 01:37:02Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2008, 13:57:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί μου φίλοι,αυτο που συζητάμε είναι ποιός πήρε απο
ποιόν και τι; Γιατί κι εγώ λέω ότι όλα είναι του Θεού, όλα και
οι θρησκείες αποδόσαν κατα ΒΟΎΛΗΣΗΝ ΚΑΙ ΙΚΑΝΌΤΗΤΑ...
Για πείτε μου ποιός απέδωσε και τι..Ποιός απέδωσε καλύτερα;
Ποιός επικράτησε και ποιός έσβυσε και με τι όπλα ο καθένας...
Η αγάπη απέναντι σε δήθεν μυστήρια,κόλπα και τελετές της δεκάρας που κάνει ο
πρωτοετής σε μια αξιοπρεπή σχολή μαγειας...
Ρε παιδια, ωσπότε θα βλέπετε τον ημιμαθή ως γνώστη;
Φίλε μου ΕΡΙΩΠΙΣ, όταν λέω για καταγωγή, εννοώ απο πλευράς Θεού, δλδ,
ποιός Θεός κυριεύει τον κόσμο, απο ποιόν έγιναν και κυριαρχούν ακόμη, δυνάμεις
ποιές...
Με αποδείξεις... Σήμερα,ποιός κυριαρχεί, όχι προ Χριστού...
Γιατί αν ο θεός σου έχει ανάγκη συμπαράστασης,απο σένα ή άλλους, μάλλον για καημένο
το πάει, όχι για θεός...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2008, 02:07:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Τρεχα... πες μας τι γνώμη έχεις για τον Σιωνισμό και την συμπάθεια των πρωτεργατών του για τους αρχαίους Έλληνες.


ΛουκάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2008, 09:04:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Dying Incubus
Άρα κρατάμε την δαιμονοποίηση αφενός των παλιότερων θεοτήτων κι αφετέρου της γονιμότητας/σεξουαλικότητας.

Όσον αφορά τον Προμηθέα, ήταν ένας Χρηστός.
Για τον Κρόνο δεν γνωρίζω τόσα πολλά, όμως μπορούμε να θυμηθούμε τις θυσίες και τις καταδιώξεις πολλών άλλων θεοτήτων όπως του Διόνυσου Ζαγρέα, του Όσιρη, του Μίθρα κλπ.
Ας μην ξεχνάμε και τον εωσφόρο Απόλλωνα...


Θα ήθελα αγαπητέ φίλε να ρωτήσω γιατί μας αποκαλείς τον Απόλλωνα Εωσφόρο;
Εωσφόρος σημαίνει ο φέρων έως ενός σημείου κάτι. Αυτός που φέρει. Οχι αυτός που έχει.Αραγε δεν εχει την δύναμη να έχει και να παράγει ΦΩΣ. Το παίρνει από κάπου αλλού, δηλαδή σε κάποια τροχιά του Πνεύματος έπεσε μέσα σε ακτίνες φωτός, τις οικιοποιήθηκε και στις επόμενες τροχιές του τις πρόβαλε με την ιεραρχία των δονήσεων. Με την πάροδο του χρόνου σε κάθε ενσάρκωση που έκανε λιγόστευαν οι επιφανειακές θετικές ενέργειες και ψυχράθηκε σκοτείνιασε. Δεν πρόβαλε ζεστασιά στους γύρω του. Είχε το γηινο όνομα ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ και στο ΣΥΜΠΑΝ τελειοποιήθηκε στο όνομα του ΣΑΤΑΝΑ. Εφόσον είναι σκοτεινός δεν μπόρεσε να εστιασει φωτεινά κύτταρα. Το πνεύμα του Εωσφόρου που στην επιφάνειά του τροχοφόρησε ακτίνες φωτός επωφελείται και της Τρισδιάστατης Εκρηξης του Σύμπαντος και ενισχύεται στις ενέργειες ώστε να δείχνει φαινομενικά καλός και φαινομενικά ΑΓΙΟΣ.

Από εκεί ξεκινά η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!!!!!

Απλά η θεωρία του καλού και του κακού είναι οι Ηλιακοί-Απολλώνιοι (Ελληνες) μάχονται ιδεολογικά τους Εωσφορικούς-Τυφώνιους (Σιωνιστές)!!!!!

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2008, 09:27:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή σου μέρα φίλε ΕΡΙΩΠΙΣ και νόμιζα ότι ήξερες τη γνώμη μου
για τον σιωνισμό και την έχθρα τους προς την αρχαία Ελλάδα...
Λοιπόν τους θεωρώ εχθρούς της ανθρωπότητας (τους Σιωνιστές)και φυσικά,
οι ύβρεις τους και το μίσος τους προς την Ελλάδα ήταν γιατί έχασαν την
εύνοια και τον τιτλο του περιούσιου λαού του Θεού, απο την Ελλάδα και
την εχθρεύονταν πάντοτε,ενστικτωδώς και απο ζήλια θα έλεγα...
Λοιπόν;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2008, 12:44:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

TREXAGIREVE
Λοιπόν τους θεωρώ εχθρούς της ανθρωπότητας (τους Σιωνιστές)και φυσικά,
οι ύβρεις τους και το μίσος τους προς την Ελλάδα ήταν γιατί έχασαν την
εύνοια και τον τιτλο του περιούσιου λαού του Θεού, απο την Ελλάδα και
την εχθρεύονταν πάντοτε,ενστικτωδώς και απο ζήλια θα έλεγα...
Λοιπόν;


Αγαπητέ μου φίλε αν και στοχεύεις να σου απαντήσει ο Ερίωπας θα ήθελα να διαφωνήσω μαζί σου διότι οι Εβραίοι ποτέ δεν έχασαν την εύνοια και τον τίτλο του περιούσιου λαού γιατί ποτέ δεν την είχαν. Αν διάβασες παραπάνω οι σκοτεινοί που δεν παράγουν Φως δεν λένε την Αλήθεια και βεβαίως προσπαθούν να αποκρύψουν την Αλήθεια ώστε να κλέψουν την παράσταση.
Ενα παράδειγμα είναι το "Μακεδονικό".
Ανέκαθεν οι Εβραίοι στόχευαν στην απόσπαση της Μακεδονίας. Οι ραδιουργίες τους σε όλα τα επίπεδα το αποδεικνύουν. Από τα χρόνια ήδη της τουρκοκρατίας, ο Εβραίος καταγωγής Ταάλ Μπέης, είχε επιδοθεί στην σφαγή του Μακεδονικού Ελληνισμού. Ακόμη και η ίδρυση τυου Μακεδονικού Κομιτάτου των Βουλγάρων, τρομοκρατική - δολοφονική οργάνωση πόυ τόσο βασάνισε τον Μακεδονικό Ελληνισμό κατά τα έτη 1900-08 ήταν έμπνευση πόυ υλοποιήθηκε από τους Βουλγαρίζοντες κρυπτοεβρίους Γιοζεφ και Γιαγκοφ. Οι Ροκφελλερ ύψωσαν πρώτοι την σημαία των Σκοπίων στο μέγαρό τους στην Ν.Υ.. Η οικονομία των Σκοπίων και η εισροή κεφαλαίου στηρίζεται στην βοήθεια του μεγιστάνα Έβραίου Τζόρζ Σόρου.
Για να μην παρεξηγηθώ όμως δεν είναι ο λαός τυπικά που παράγει αυτό το σκότος και την ραδιουργία είναι ο συντονισμένος σιωνισμός η ιδεολογία του οργανωμένου εγκλήματος προς την Υπερτατη Αλήθεια.

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2008, 12:55:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ούτε εγώ αγαπητή μου ypatia8, μπορούσα να τους δω σαν περιούσιο
λαό, αλλά αν ο Θεός το θέλησε, κάποιο λόγο θα είχε...
Συμφωνούμε σε όλα όσα λές και επαυξάνω...οι σιωνιστές είναι οι χειρότεροι
εχθροί της ανθρωπότητας, ποικιλοτρόπως...
Οι ενέργειες τους πάντως, δεν σου φέρνει απο φθόνο;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2008, 13:19:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παιδιά, οι Σιωνιστές είναι φονταμενταλιστές δηλ. οι φανατικοί της Ιουδαϊκής θρησκείας ας μην μπλέκουμε τις ονομασίες.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2008, 13:19:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλά δεν σας λέω τίποτα εε..!!!
Πάνω που ήμουνα έτοιμος να αναπτύξω θέμα για τις μαύρες τρύπες με τον φίλο μου τον "Ηλιο2012" μας προέκυψε δριμύτατη "Ευαϊκή" παρέμβαση.
Λόγω ...ανωτέρας βίας λοιπόν αναβάλεται η παράσταση μέχρι να διαβάσω το τελευταίο δελτίο της ΕΜΥ.
Προβλέπονται σφοδρές καταιγίδες, χιονοπτώσεις και παντώς είδους "Λαίλαπες", διαβάζω

Αναμένω με ανυπομονησία στον ..PC... μου!

ypatia8, έχεις διαβάσει Max Nordau? Έως, σημαίνει φως, αν δεν κάνω λάθος. Όπως λέμε ΑΩ...!
Ή όπως λέμε Λόγος ή Τάλαιος.


Trexa..., έχεις συνομιλήσει ποτέ με κάποιον που δήλωνε Σιωνιστής;
Τι δεν σου αρέσει απ' τις θεωρίες του Σιωνισμού;
Η Σιών του Ιησού, σε ποιό ...κανάλι παίζει;


Ερίωπας


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2008, 13:39:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
pyramid
Παιδιά, οι Σιωνιστές είναι φονταμενταλιστές δηλ. οι φανατικοί της Ιουδαϊκής θρησκείας

Τόοοτε ...δεν τους έλεγαν Φαρισαίους;

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, είσαι η pyramid ή κάνω λάθος; Καιρό είχαμε να τα πούμε.

ΛουκάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2008, 13:55:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλά ρε φίλε ΕΡΙΩΠΙΣ, θα μας το παίζεις τρελίτσα για
καιρό;Δεν σε καταλαβαινω ώρες ώρες, λόγω των λόγων που σε ορμούν...
Ναι, πάντως έχω σχέσεις με σιωνιστές, κανείς δεν είναι τέλειος,
δεν μου αρέσει ο ρατσισμός τους, όπως και οι ελπίδες τους για ένα κόσμο αύριο ,
όπου ένας εβραίος θα έχει 700 γυναίκες και 2.500 υπανθρώπους,
γκόιμ για δούλους, κλπ...έντονος χίτλερ...
Πιο πολύ απο όλα όμως, προσωπικά, δλδ, μου τη
σπάει φοβερά το ότι ενώ είναι φυλή ραδιούργα, δίχως πολιτισμό,
τολμάνε να υποστηρίζουν ότι είναι η πιο σημαντική φυλή στη γή,
απο άποψη εξυπνάδας, πολιτιασομύ ,κλπ...
Φυλή που να φθίνει τόσο και να έχει τόσες ασθένειες εκφυλισμού και
τερατογέννησης,όπως αυτοί, εγώ δεν ξέρω πολλές...

Η Σιών του Ιησού, αφορά σε όλο τον κόσμο, όπως θα έκανε καθε φυσιολογικός
πατέρας που δεν θα διεκρινε τα παιδιά του, αλλά θα καταλάβαινε ότι ο καθείς
παίζει άλλο ρόλο..
Παιδικές ασθένεις οι περιπτώσεις" εγώ είμαι καλός, όχι ο άλλος"
Ο καθείς κρίνεται μόνος του απέναντι σε πατέρα Θεό και δεν υπάρχει πιο
πολύ μέσον απο αυτό..Δλδ, δεν θα υπάρχουν διακρίσεις, αλλά αναγνωρίσεις,
αν με πιάνεις...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2008, 18:37:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σωστά ΕΡΙΩΠΙΣ είμαι η pyramid.
Για τους Φαρισαίους, ίσως να είναι έτσι…..θα έλεγα ότι υπάρχει μια διαφορά στο θέμα βιαιότητα. Τον φονταμενταλισμό τον χαρακτηρίζει και η ακραία μαχητικότητα που νομίζω ότι δεν υπήρχε στους Φαρισαίους.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2008, 23:40:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve
Καλά ρε φίλε ΕΡΙΩΠΙΣ, θα μας το παίζεις τρελίτσα για
καιρό;

Όμορφααα...

quote:
pyramid:
Τον φονταμενταλισμό τον χαρακτηρίζει και η ακραία μαχητικότητα που νομίζω ότι δεν υπήρχε στους Φαρισαίους.

Προσωπικά αγαπητή pyramid, αφού πρώτα σε καλωσορίσω στο θέμα, θα ήθελα να αναπτύξουμε το θέμα βλέποντας το θέμα απ΄την σκοπιά των Ιουδαίων έτσι όπως είχαν τα πράγματα ας πούμε το 1890 στην Ευρώπη.

Πως ξεκίνησε ο Σιωνισμός και ποιά ήταν τα οράματά του. Τι πέτυχε στην πορεία και γιατί κατακρίνεται από τρίτους σήμερα τόσο πολύ.

Κατ' επανάληψη έχω κάνει κάποια νύξη για τον Max Nordau χωρίς ανταπόκριση .
Πιστεύω να γνωρίζεις μερικά πράγματα από το έργο του "Τα κατά συνθήκη ψεύδη" Αυτό το θέμα θα ήθελα να συζητούσαμε και να το εντάξουμε στον διάλογο και όχι στον πόλεμο.

Λουκάς


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2008, 23:43:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΡΙΩΠΙΣ
Εχω ήδη γράψει κάποιες απαντήσεις για αυτά που λες στο θέμα: ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ?
Κια αφορά και την ταινία που σε έμπνευσε πιστεύω να γράψεις ένα απ τα μηνυματα σου(καθώς η ταινία χρησιμοποιει τα ίδια λόγια ακριβώς)

Να το λινκ για το θέμα αν θες να δεις καλυτερα:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=9781&whichpage=12&ARCHIVE=


Να κ τι είχα γράψει:
Ειναι ξεκάθαρο οτι δεν υπηρχαν άλλοι θεοι προ-Χριστου με τα χαρακτηριστικα του Ιησου..
και είναι λογικό να υπάρχουν κάποιες ομοιωτητες αφου καποια μοτίβα που υπάρχουν στο μυαλό του ανθρωπου όπως η μάχη καλου-κακού και η νίκη του καλού στο τέλος παρα τη χτυπηματα που δέχτηκε υπάρχουν απο πάντα.. ισως αυτο μάλιστα να έπρεπε να μας προβληματισει..

Προσθέτω επίσης στα λεγόμενα σου το παρακάτω βίντεο που αφορά το 1ο μέρος της ταινιας Zeitgeist κ μπορω να πω είναι πολυ κατατοπιστικό:

http://www.youtube.com/watch?v=oFMY6fH7ylg

Αυτο το βιντεακι τα λέει όλα για την προπαγανδα όσον αφορα τους δήθεν προ-Χριστου Χριστου.Μιλάει γενικά για τη δημιουργια μετα-Χριστου στοιχείων απο μέλη μη-κυβερνητικων οργανωσεων(..κ δεν εννοω την Green Peace)μεσα στους μετα-Χριστου αιώνες.


Επισης ο Ιησους δεν γεννηθηκε στις 25 Δεκ. όπως θεωρείτε απο τον πολυ κόσμο.Προφανώς ο τότε κόσμος προσάρμοσε την ημερομηνία γεννησης του Χριστου με αυτη κάποιας παλαιότερης παραδοσης.

Οι επιστημονες λένε:
Israeli meteorologists tracked December weather patterns for many years and concluded that the climate in Israel has been essentially constant for at least the last 2,000 years. The Interpreter's Dictionary of the Bible states that, "broadly speaking, weather phenomena and climatic conditions as pictured in the Bible correspond with conditions as observed today" (R.B.Y. Scott, Vol. 3, Abingdon Press, Nashville, 1962, p. 625).

The temperature in the area of Bethlehem in December averages around 44 degrees Fahrenheit (7 degrees Celsius) but can drop to well below freezing, especially at night. Describing the weather there, Sara Ruhin, chief of the Israeli weather service, noted in a 1990 press release that the area has three months of frost: December with 29 F. (minus 1.6 C.); January with 30 F. (minus 1.1 C.) and February with 32 F. (0 C.).

Snow is common for two or three days in Jerusalem and nearby Bethlehem in December and January. These were the winter months of increased precipitation in Christ's time, when the roads became practically unusable and people stayed mostly indoors.

This is important evidence to disprove a December date for Christ's birth. Note that, at the time of Christ's birth, the shepherds tended their flocks in the fields at night. "Now there were in the same country shepherds living out in the fields," wrote one Gospel writer, "keeping watch over their flock by night" (Luke 2:8). A common practice of shepherds was keeping their flocks in the field from April to October, but in the cold and rainy winter months they took their flocks back home and sheltered them.

One commentary admits that, "as these shepherds had not yet brought home their flocks, it is a presumptive argument that October had not yet commenced, and that, consequently, our Lord was not born on the 25th of December, when no flocks were out in the fields; nor could He have been born later than September, as the flocks were still in the fields by night. On this very ground the nativity in December should be given up. The feeding of the flocks by night in the fields is a chronological fact, which casts considerable light upon this disputed point" (Adam Clarke's Commentary, Abingdon Press, Nashville, note on Luke 2:8).

Another study source agrees: "These humble pastoral folk are out in the field at night with their flock—a feature of the story which would argue against the birth (of Christ) occurring on Dec. 25 since the weather would not have permitted it" (The Interpreter's One-Volume Commentary, Abingdon Press, Nashville, 1971, note on Luke 2:4-7).

The census described by Luke

Other evidence arguing against a December birth of Jesus is the Roman census recorded by Luke. "And it came to pass in those days that a decree went out from Caesar Augustus that all the world should be registered... So all went to be registered, everyone to his own city. Joseph also went up from Galilee, out of the city of Nazareth, into Judea, to the city of David, which is called Bethlehem..., to be registered with Mary, his betrothed wife, who was with child. So it was, that while they were there, the days were completed for her to be delivered. And she brought forth her firstborn Son..." (Luke 2:1-7).

The Roman rulers knew that taking a census in winter would have been impractical and unpopular. Generally a census would take place after the harvest season, around September or October, when it would not seriously affect the economy, the weather was good and the roads were still dry enough to allow easy travel. According to the normal dates for the census, this would probably be the season of Christ's birth.

One author states that this census "could hardly have been at that season (December 25), however, for such a time would surely not have been chosen by the authorities for a public enrollment, which necessitated the population's traveling from all parts to their natal districts, storms and rain making journeys both unsafe and unpleasant in winter, except in specially favorable years" ("Christmas at Bethlehem," Holy-Days and Holidays, Cunningham Geikie).

Luke's account of the census argues strongly against a December date for Christ's birth. For such an agrarian society, an autumn post-harvest census was much more likely.

Πηγη:http://www.ucgstp.org/lit/gn/gn008/gn008f03.htm

And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=nourmU6OSSQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2008, 00:12:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
Κια αφορά και την ταινία που σε έμπνευσε πιστεύω να γράψεις ένα απ τα μηνυματα σου

Βοήθησέ με αγαπητέ μας φίλε με κάτι πιό συγκεκριμένο. Ποιό μήνυμα;

Το Zeitgeist, αν θέλεις την γνώμη μου είναι για μικρά παιδάκια.

Το κεφάλαιο "Ιησούς" είναι τεράστιο και πολυσύνθετο.

Ο Charles Francois Dupuis (1742-1809) στο βιβλίο του "Ερμηνεία του Μύθου του ΗΛΙΟΥ που λατρεύθηκε με το όνομα του Χριστού" εκδόσεις Ιδεοθέτρον, αν σε ενδιαφέρει, είναι το πρωτογενές υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την ταινία Zeitgeist. Δεν μας λέει τίποτα καινούργιο η ταινία. Τώρα όσον αφορά τα της Federal Reserve Bank, ότι δηλαδή είναι μία Ιδιωτική Εταιρεία το γνώριζαν μόνο όσοι είχαν σχέση με τις οικονομικές επιστήμες.

Εγώ όμως θα ήθελα να αναφερθείς, αν γνωρίζεις, σε κάτι που με έχει μπερδέψει "Γιατί ονόμαζαν τον Ιησού Ήλιο της Δικαιοσύνης και ποία η σχέση του με τις 7 πόλεις της Ιωνίας που συστρατεύθηκαν με τον "Βασιλιά της Δικαιοσύνης";

Ίσως εκεί ανακαλύψουμε έναν άλλο ..."Νικητή"


ΛουκάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2008, 01:47:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

@ Eριώπις
ypatia8, έχεις διαβάσει Max Nordau? Έως, σημαίνει φως, αν δεν κάνω λάθος. Όπως λέμε ΑΩ...!
Ή όπως λέμε Λόγος ή Τάλαιος.


Οχι δεν έχω διαβάσει Max Nordau? Με προκαλείς να διαβάσω.

Σχετικά με τις λέξεις Λόγος, Τάλαιος και ΑΩ είναι ταυτόσιμες με τον ΙΗΣΟΥ. Ο οποίος είναι ΗΛΙΟΣ και ΦΩΣ (όπως είπε= εγώ ειμαι το Α και το Ω)


mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2008, 02:38:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ -Εγώ όμως θα ήθελα να αναφερθείς, αν γνωρίζεις, σε κάτι που με έχει μπερδέψει "Γιατί ονόμαζαν τον Ιησού Ήλιο της Δικαιοσύνης και ποία η σχέση του με τις 7 πόλεις της Ιωνίας που συστρατεύθηκαν με τον "Βασιλιά της Δικαιοσύνης";

Γιατί μας αφήνεις σε αγωνία…
Υπάρχουν και αυτοί (πχ εγώ) που δεν γνωρίζουν…

Sol Invictus - ο Ανίκητος Ήλιος και τα Χριστούγεννα


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2008, 05:03:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ypatia8
Οχι δεν έχω διαβάσει Max Nordau? Με προκαλείς να διαβάσω.


Σε καμία περίπτωση δεν σε ...προκαλώ. Θα βοηθούσε πάντως το αρχείο σου και θα πλάτιαζε αρκετά την άποψή σου για τον Σιωνισμό.

quote:
ypatia8
Ο οποίος είναι ΗΛΙΟΣ και ΦΩΣ (όπως είπε: εγώ ειμαι το Α και το Ω)

Εδώ διαφωνώ λιγάκι. Δηλαδή αν είπε Α και Ω όπως το σερβίρουν οι απλοί άνθρωποι της Εκκλησίας χωρίς να εμβαθύνουν στην έννοια ή είπε απλά "ΑΩ". Η άποψή μου είναι ότι είπε μία λέξη "ΑΩ".
Αφού ήταν Ήλιος ήταν ΑΩ και όχι αρχή και τέλος.
Αλλά και πάλι το φως είναι η αρχή και το τέλος στον χώρο της Κβαντικής Φυσικής και Αστροφυσικής. Θα επανέλθω σύντομα στο θέμα με τις μαύρες τρύπες για να παρουσιάσω την αποψή μου ότι το Α και το Ω του σύμπαντος είναι το φως και τίποτα άλλο.

Να σου υπενθυμίσω ότι και την Αρτέμιδα την έλεγαν ΑΩΤΙΔΑ εκτός από Ορθρία (πρωινό φως).

Τώρα όσον αφορά τον μαύρο Τυφώνα της αρχαίας παράδοσης μη τα αγοράζεις όλα τοις μετρητοίς (με την κρίση που περνάει ο κόσμος)

Ο δύστυχος ΩΡΟΣ το γιοκάρι της Παρθένου ΙΣΙΔΟΣ είχε βρεί τον μπελά του από τον ΤΥΦΩΝΑ ο οποίος συχνά έπαιρνε την μορφή του ΟΦΕΩΣ. Κομμάτια είχε κάνει ο Τυφώνας τον ΩΡΟ πριν τον ανακαλέσει στη ζωή η καλά μαμά ΙΣΙΔΑ.

Πάντα όμως έβγαινε ΝΙΚΗΤΗΣ. Αμ τι νομίζεις άμα έχεις τέτοια μαμά δεν χαμπαριάζεις τίποτα!
Πόλεμος παιδί μου σου λέω "Πόλεμος" στα χαρακώματα νύχτα μέρα.

Αλλά αυτός ο κύριος ΟΦΙΣ παντού έχωνε την ουρίτσα του (και όχι μόνο).

Για να καταλάβεις τι σου λέω, βουτάει μια μέρα την τρισχαριτωμένη κορούλα της κυρά-Δήμητρας την Περσεφόνη και νάσου ξεφυτρώνει ο Βάκχος. Παιδί για τα σοκάκια που λένε...με τις μαινάδες του, τά όργια του, τα σπορ αμάξια του και τα ταξιδάκια του.
Τελικά αδικοχαμένο πήγε και αυτό το παλικάρι και κάθε χρόνο νάαα... δάκρυ οι στερημένες κυράτσες της αρχαίας Αθήνας στον επιτάφιο του.

Δεν πα να φώναζε ο φουκαράς ο Σωκράτης ότι το πράμα ήταν θέατρο. Στο τέλος είδες τι έπαθε;


quote:
elo
Γιατί μας αφήνεις σε αγωνία…
Υπάρχουν και αυτοί (πχ εγώ) που δεν γνωρίζουν…

Ανίκητος Ήλιος;

...Ο επιμένων Ελλη-ν-ικά...

Πάντα αμείβεται απ' τον Ερίωπα


Λουκάς


Edited by - ΕΡΙΩΠΙΣ on 20/12/2008 05:04:34Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 51 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy