ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Χαμένη Ατλαντίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 12
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Krisnna
Πλήρες Μέλος

Greece
1040 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2004, 15:34:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krisnna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για το Ημερολόγιο έκανα κάποιο λάθος.
Οι Αιγύπτιοι (όπως και οι Σουμέριοι) είχαν το 60δικό Σύστημα Αρίθμησης και ο χρόνος ήταν μοιρασμένος σε 12 μήνες των 30 ημερών.
Οι Μάγιας είχαν το 20δικό Σύστημα και χώριζαν τον χρόνο των 360 ημερών σε 18 Μήνες των 20 ημερών. Το γινόμενο είναι κοινό και στους 2: 360 ενώ προσέθεταν έναν εμβόλιμο Μήνα 5 ημερών ώστε να συμπληρωθεί ο Αριθμός 365!
Οι Μάγιας είχαν και ένα δεύτερο Ημερολόγιο 13Χ20 Σύνολο 260 ημερών.
Τα 2 Ημερολόγια επαναλαμβάνονταν με Κύκλο 52 Ετών, δηλαδή τα 52 έτη ήταν γι'αυτούς η μεγάλη χρονική περίοδος.
Ο Αριθμός 260 είναι πολλαπλάσιος του 52 (52 Χ 5), ενώ ήταν στην Αίγυπτο και ο Ιερός Αριθμός του Thoth!
To κοινό ήταν η ιερότητα των Αριθμών: 52,260,360!
Όσον αφορά τις Τελετές οι ιερείς των Μάγιας φορούσαν δέρματα Ιαγουάρου, ενώ αντίστοιχα των Αιγυπτίων Αφρικάνικης λεοπάρδαλης!
Οι τελετές θανάτου των Φαραώ και των βασιλέων των Μάγιας ήταν όμοιες!


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lamogio
Μέλος 3ης Βαθμίδας


560 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2004, 19:13:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lamogio  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μπέρδεμα.
Συνεχίστε εσείς με τους Μάγια, ενδιαφέρον.
Το μπέρδεμα αφορά στα προηγούμενα. Και χελπ μι πλιζ.
Σε μια περιγραφή λοιπόν του χαρτογράφου Μαρκιανού, ο οποίος περιέγραψε και τους δύο ωκεανούς, μιλώντας για τον ινδικό και φτάνοντας κάπου στον Περσικό κόλπο, αναφέρει πόλη με Ηράκλειες Στήλες:
«...εστι δε της Σουσιανής (Σούσα;) το μεν μήκος στάδια 3.500, το δε πλάτος στάδια 2.350. έχει δε έθνη ήτοι σατραπίας 6. πόλεις δε επισήμους και κώμας 17.ποταμούς επισήμους 4. πηλώδη κόλπον, πέλαγος αμμώδες, Ηρακλέους στήλαι...».
Αν και δε μου γεμίζει το μάτι ο τύπος, λέω τώρα καταχθονίως σκεπτόμενος, μπας και στο "ορίτζιναλ" κείμενο περί Ατλαντίδος υποννοούνται τούτες δω οι στήλες;
{Ασε που άκουσα οτι τέτοιες κολώνες (Ηράκλειες Στήλες) είχανε και στην Τύρο. Αλλά αυτό το βλέπουμε άλλη φορά γιατί μπορεί να κολλάει στο πακέτο με την "κυπριακή ατλαντίδα"}.
Ας μείνουμε άμα δε σας χαλάει λίγο στο Μαρκιανό, που φαίνεται να δίνει ένα πόιντ σ’ αυτούς που πουλάνε το πακέτο «atlantis in the east», αν στο μεταξύ δε βρούμε κι άλλες τέτοιες στήλες.

Εν πάση περιπτώσει,
Καλό Χριστούγεννο και το φετεινό αν δεν τα ξαναπούμε.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2004, 19:48:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Μαρκιανός απλώς αναφέρει ότι έχει και Ηραλειες στήλες εκεί, κανοντας την περιγραφή της περιοχής, όπως πιθανόν υπήρχαν και σε άλλα μέρη. Αυτές όμως ήταν στην ξηρά νομίζω όχι σαν αυτές του Γιβραλτάρ που είναι ακριβώς στον πορθμό. Ο αρχαίος Απόλλώνιος ο Ρόδιος ίσως μας διαφωτίσει.


Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lamogio
Μέλος 3ης Βαθμίδας


560 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2004, 20:00:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lamogio  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Απο τον Απολλώνιο δεν έχω σχεδόν τίποτε φιλόσοφε.
Αν έχεις κάτι πρόχειρο σχετικό ρίχτο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
lamogio
Μέλος 3ης Βαθμίδας


560 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2004, 20:28:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lamogio  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να και ο τότε γνωστός κόσμος:

Κατά τον Εκαταίο το Μιλήσιο

Κατά τον Ηρόδοτο

Από το
http://www.livius.org/he-hg/hecataeus/hecataeus.htm
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2004, 11:49:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ωραίοι οι αρχαίοι με τις αναζητήσεις τους.

Φαίνεται ότι οι στεριές που υπήρχαν (προ αρχαίων) εκεί όπου μετά υπήρξαν θάλασσες, έκαναν ευκολότερη την πρόσβαση από το ένα μέρος στο άλλο. Ίσως γι' αυτό βρίσκουμε ομοιότητες μεταξύ Νότιας Αμερικής και Αιγύπτου ή Αιγύπτου και Αιγαίου (αχ, αυτή η ρίζα Αιγ- ) και τα λοιπά. Ίσως κάποια στιγμή αξίζει να φέρουμε στη συζήτηση και εκείνους τους "φευγάτους" αναζητητές όπως το φον Νταίνικεν, τον θυμάται κανείς;

Τέλος πάντων, ψάχνοντας στο δίκτυο σας προτείνω τις εξής διευθύνσεις:

http://www.atlantida.gr/aigaio.htm

...περί Αιγηίδας, Ατλαντίδας, ετυμολογίας και άλλων

και

http://www.ancientgr.com/Unknown_Hellenic_History/ATLANTIDA.htm

...με Τίμαιο και χάρτη της Ατλαντίδας

Αν έχετε την υπομονή, ψάξτε και στις άλλες σελίδες αυτών των δικτυακών τόπων, θα βρείτε αξιοδιάβαστες πληροφορίες.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lamogio
Μέλος 3ης Βαθμίδας


560 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2004, 20:20:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lamogio  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ασχετο;
Δε βαριέσαι, ντόρος να γίνεται.
Κοίταγα αυτόν το χάρτη του 1560 περίπου * και με κούφανε ελαφρώς αυτό το "rumes nigra", που στα επεξηγηματικά του χάρτη λέει οτι είναι ένας "μαγνητικός βράχος" με περίμετρο 33 μίλια(!!!).
Επίσης, πάνω αριστερά έχει τη frisland ή freezeland, που φέρνει κατά τη Θούλη του Πυθέα.
Κάπου είχα διαβάσει κάτι περιγραφές του Πυθέα (μπορεί κι εδώ μέσα αλλά βαριέμαι να ψάχνω τα παλιά θρέντια) και κάποιες αναφορές του Κολόμβου για την περιοχή.
Οποιος έχει κάτι ας το ρίξει, με ενδιαφέρει η περιοχή (έχει φτηνά οικόπεδα).

ΤΣΟΝΤΕΣ:
1. Προσεχώς τα τελευταία νέα για την ατλαντίδα στην ανταρκτική, γιατί την έχομε παραμελήσει την καημένη.
2. Λέτε το πρόσφατο τσουνάμι να είναι έργο ατλάντιων; Αυτώνε του ινδικού που λέγαμε παραπάνω.

* ...που δείχνει το βόρειο πόλο, εντιτώνω.

Edited by - lamogio on 27/12/2004 20:36:18Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2004, 21:49:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πού είναι το "rumes nigra"; Έχω και μια άλφα πρεσβυωπία.

Ο Κολόμβος, αν θυμάμαι καλά τι μου είχε πει, αναφερόταν και στα φαινόμενα που μετέπειτα θα τα λέγαμε "Τρίγωνο των Βερμούδων". Τον Πυθέα δεν τον πρόλαβα.

Θυμήθηκα όμως εκείνο τον άλλο το μυστήριο, τον Πίρι Ρέις και το χάρτη του, τον οποίο μεταφέρω για αντιπερισπασμό.

Κτηματομεσιτικό εδώ:
http://www.uwgb.edu/dutchs/PSEUDOSC/PiriRies.HTM

Εν αναμονή της Ατλαντίδας στην Ανταρκτική. Αυτή πια (η Ατλαντίδα) δεν είναι ήπειρος, είναι κινητό τηλέφωνο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lamogio
Μέλος 3ης Βαθμίδας


560 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2004, 11:01:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lamogio  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λοιπόνε, αυτό το «Rumes nigra” είναι από αυτό εδώ:
http://www.library.yale.edu/MapColl/curious.html
απ' όπου κι ο χάρτης και είναι στα σχόλια για το χάρτη.

Μάλλον δεν το σύνταξα καλά πριν, δεν έβαλα στη θέση του το «που».

Πάμε τώρα παρακάτω.
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ & ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ:
http://www.flem-ath.com/aa1.htm
Η θεωρία, σχετικά καινούργια, μπλέκει μέσα και τον Αϊνστάιν σε ένα σημείο για να υποστηρίξει τη θεωρία του Hapgood περί μετακίνησης των πόλων κλπ.
Παλιά, πριν 9.600 χρ. ας πούμε (τί σύμπτωση!), η ανταρκτική δεν ήτανε και τόσο κρύα λέει, οπότε γιατί να μη ζούνε οι άτλαντες εκεί;
Γενικά έχει φάση.
Παρουσιάζει κι έναν χάρτη των αρχαίων αιγύφτιων με την ατλαντίδα υποτίθεται εκεί χάμω. Ολως τυχαίως τον είχα ξαναδεί κάπου και είναι αυτός εδώ:


Αυτός είναι του Θανάση Kircher απ' όσο ξέρω και δεν ξέρω τί δουλειά έχουν οι αγύπτιοι εδώ. Ενιγουέι.

Το βασικό κόλπο του τύπου νομίζω είναι οτι φέρνει τούμπα τη γη (το βορρά στο νότο) και, πιασμένος κι από το χάρτη αυτόνε (που έχει το βορρά τ' απίστομα), φτιάχνει μια αρκετά καλή σουπίτσα.

Σήμερα δε το πρωί, άκουσα στο ράδιο κι αυτό εδώ:
http://www.timesonline.co.uk/article/0,,2087-1415627,00.html
Ζεσταίνεται το θέμα...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2004, 15:26:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλτατε Lamogio, το site περί Ανταρκτικής - Ατλαντίδας στο οποίο μας παραπέμπεις, είναι πολύ διαπαιδαγωγικό και θα πρότεινα σε όλους να το κοιτάξουν. Έχει και πολύ ωραία παρουσίαση.

Πριν φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι η Ανταρκτική είναι η Ατλαντίδα στην κατάψυξη και ότι οι πιγκουΐνοι είναι μεταλλαγμένοι Άτλαντες, θέτω τη θεμελιώδη απορία ότι η Ανταρκτική πέφτει κομματάκι μακριά από την ευθεία Νότιας Αμερικής - Αιγύπτου. Άρα, αν θεωρήσουμε ότι η Ατλαντίδα ήταν κάπου ανάμεσα και κάτι σαν συνδετικός κρίκος μεταξύ Νότιας Αμερικής - Αφρικής, η Ανταρκτική δεν παίζει και πολύ εύκολα, παρά την καλή τεκμηρίωση που παραθέτει ο εν λόγω ερευνητής.

Πάντως ο Θανάσης τουμπάροντας το χάρτη έκανε ένα καλό βήμα στην προοπτική μας και ο Αλβέρτος συνέβαλε με τις δικές του απόψεις, δεν μπορώ να πω.


Ο χάρτης του Θανάση επανατουμπαρισμένος

Επιστρέφω στον Plato ο οποίος μας κάνει τη ζωή δύσκολη διότι ναι μεν είπε ότι η Ατλαντίδα βρισκόταν βγαίνοντας από Γιβραλτάρ, αλλά δεν μας είπε προς τα πού. Στην ευθεία; Τότε η Ατλαντίδα θα βρισκόταν καταμεσίς του σημερινού Ατλαντικού. Προς τα κάτω; Τότε μπορούμε να τοποθετήσουμε την Ατλαντίδα και προς Ειρηνικό μεριά, όπου -καθώς μας δείχνουν και τα τελευταία δραματικά γεγονότα- η φύση έχει διαρκείς ανησυχίες και να κάτι τσουνάμια που τους παίρνουν όλους σβάρνα, Άτλαντες και τουρίστες μαζί. Προς τα πάνω; Τότε ναι, θα μπορούσε η Ατλαντίδα να βρίσκεται κάπου στη σημερινή Ανταρκτική. Και η θεωρία του ερευνητή λέει πως η σημερινή Ανταρκτική είναι τα ρέστα της Ατλαντίδας, τα οποία σκεπάστηκαν από πάγους και έρχεται και ο Αλβέρτος και αβαντάρει.

Η άλλη είδηση που μας παραθέτεις αναφέρει ότι στην Ανταρκτική αρχίζει να φυτρώνει πάλι -μετά από δεν ξέρω πόσες εκατονταετίες- χλοοτάπητας, ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό που ψάχνει για γήπεδο. Αν αυτό σημαίνει ότι λιώνουν οι πάγοι δεν είναι για να χαιρόμαστε και πολύ διότι καλά τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, όμως αλλού θα το γυρίσουμε στο γουώτερ-πόλο.

Στέκομαι περισσότερο στους αρχαίους μύθους όλων των λαών. Όπως έλεγε περίπου και το ποίημα, Ω, δεν το αγνοεί κανείς, είναι η γη η Ατλαντίς. Ή μάλλον, "Ατλαντίς" είναι η πλατωνική ονομασία της καταποντισμένης ξηράς, σε άλλες διαλέκτους λέγεται αλλιώς αλλά η ουσία παραμένει ίδια.

Ίσως επίσης θα πρέπει να πάρουμε πιο σοβαρά την άποψη των κυνηγημένων ερευνητών που υποστηρίζουν ότι, παρά τη θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών και παρά τη δική μου για την εξέλιξη των πιγκουΐνων, παλιά (μα πολύ παλιά) υπήρχε ένας πολύ σούπερ πολιτισμός που έγινε φύλλο και φτερό. Ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε και επ' αυτού.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ο Ελληνας
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Cyprus
126 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2004, 15:43:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ο Ελληνας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η αποψη μου ειναι πως σε οποιο μερος της γης και αν βρισκονταν , ερεπε να αφήσουν δειγματά του πολιτισμου τους . Αλλά και να μεταδοσουν τον πολιτισμο τους στους μετεπειτα , απογονους τους/κατακτητες τους.

Με βαση αυτή την αποψη αν βαλουμε την Ατλαντιδα σε οποιοδηποτε μερος του γνωστου κοσμου (πχ Ελλάδα/Ιταλια/Αμερικη/Ινδιες κτλ) πρπει να βρουμε α) πως μεταδοθηκε ο πολισμός αυτός;


Ενω δεν ειναι δυνατον απλώς να εξαφανιστηκε.

Αν τους Βαλουμε στον Ατλαντικο Ωκεανό . Σε καποια νησια . Τοτε καταρχην πρπει να βρουμε απομειναρια του πολιτισμου τους .

Οπώς οργανομενες πολεις , μεγαλά τειχοι κτλ. Πρεπει να βρεθουν δηλαδή ευρηματά . Να βρεθουν χρονολογιες . Και να βγουν συμπερασματά.


Ειμαι σιγουρός πως υπαρχουν ευρηματά να βρεθουν.

Τελικα για να ανακαλυξει καποιος την Ατλαντιδα πρεπει να μελετησει κατα πολυ τα ιστρικα στοιχεια , να βασιστει στην λογικη σκεψη. Και με τις σωστες δωσεις παρατολμης ενεργειας , μελετης παθους και μεγαλη δοση τυχης ισως και να την ανακαλυψει .

Με αυτες τις προυποθεσεις , αν καποιός δεν ανακαλυψει την ατλαντιδα , σιγουρα θα ανακαλυψει κατί αλλό.

Φυσικά η υποθεση Χαμενη Ατλαντιδα βασιζεται περισοτερο στην επιτευξη κερδους παρα στην ανακαλυξη της

Ποτε μην περιμαίνεις τους αλλούς να σε εγκρινουν

Εγκρινέ εσύ τον εαυτό σου

Το δρομό της λεφθερίας μόνος θα τον διαβαινείς .

Αν τον διαβανούν αλλοί δεν θα ναι δικός σου
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lamogio
Μέλος 3ης Βαθμίδας


560 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2004, 18:02:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lamogio  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλτατε spiral, το οτι η χαμουτζίδικη ήπειρος πέφτει μακριά ουδόλως με αποθαρρύνει αν αναλογισθώ οτι είναι σχετικά στο πουθενά, ισαπέχει δλδ πάνω-κάτω από άλλες ηπείρους, των οποίων οι γεροντότεροι κάτοικοι έχουν άπαντες να θυμούνται και να περηφανεύονται οτι πρώτα ήταν κάπου αλλού, από όπου έφυγαν κακήν κακώς μετά από μια μεγάλη καταστροφή.

Τώρα, το ειδησάριο έχει να κάνει μεν με το βάσανο ονόματι ΠΑΟ, όπως εύστοχα επεσήμανες (αν και ψηφίζω δαγκωτό λεωφόρο) αλλά επίσης και με τούτο:
http://www.newscientist.com/channel/earth/mg18424785.800
Με τη λογική του νεουεπιστήμονα δλδ μπορεί κάποτε το γρασίδι να ήταν αρκετά παχύ και κάτω (ανταρκτική), όπως ήταν στην αρκτική (όπως πάνω έτσι και κάτω που λένε και οι εσωτερισταί), ώστε να μπορεί να ευδοκιμήσει εκεί το είδος των ατλάντιων. Βέβαια, εδώ έχομε μια ανεπαίσθητη διαφορά ετών σχετικά με τα Πλατωνικά (κοντά στα 70.000.000) αλλά μπρος στα κάλλη τί ειν’ ο χρόνος...
Το δε σημερινό λειώσιμο των πάγων (που δεν είμαι καθόλου βέβαιος οτι οφείλεται μόνο στην εξάτμιση και το καλοριφέρ μου), μπορεί να είναι επανάληψη σε κάποιο βαθμό παλιότερου παρόμοιου συμβάντος και να μας αποκαλύψει ποιός ξέρει τί.
Καλού κακού εγώ πήρα σπίτι σε βουνό και ταυτόχρονα ψάχνω κάνα καλό λινκ.

Τούτου δοθέντος, στριμώχνω εδώ και χαρτούλη που δείχνει πως ήταν η Γιβραλτάρ μεριά πριν λειώσουν οι πάγοι, αν και είναι από άλλο ανέκδοτο, αυτό που λέει οτι η ατλαντίδα ήταν το νησάκι που φαίνεται αμέσως ξεμπουκάροντας από τα στενά. Μακάρι να είχαμε χάρτη τέτοιο για όλη τη γη, δε μπορεί, κάπου θα υπάρχει ένας.

Κι επειδή ήξερα οτι ο Ελληνας θα σχολιάσει την ανυπαρξία ευρημάτων από τους υπερπολιτισμένους προγόνους, πήρα τηλ. το φίλο μου τον Chuvyrov και με έστειλε, αφού μου υπέδειξε αυτό:
http://english.pravda.ru/main/2002/04/30/28149.html
το οποίο, αν αποδειχθεί ορίτζιναλ, μας πάει ακόμη καμμιά 50ριά μύρια έτη πίσω αλλά είπαμε, ο χρόνος είναι σχετικός...και το οποίο επίσης (ειδησάριο) κάνει την εμφάνισή του και στο σάιτ του γνωστού και μη εξαιρετέου Γιούρι (άσχετο).

Τέλος, ασπάζομαι την τελευταία σου πρόταση και συνελπίζω.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2004, 22:16:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έλληνα, όλο και κάποια ίχνη πολιτισμού θα άφησαν οι Άτλαντες, μόνο που εμείς δεν ξέρουμε να τα προσδιορίσουμε.

Υπάρχουν παντού στον κόσμο εκπληκτικά μνημεία που δεν έχουμε πολυκαταλάβει ούτε το πώς χτίστηκαν, ούτε τη σημασία τους. Κάνε ένα νοερό ταξίδι από την Κεντρική Αμερική μέχρι την Αίγυπτο, τη Νότια Αφρική και τους ναούς που είναι εξαφανισμένοι στις ζούγκλες της Ασίας και θα υποψιαστείς.

Στην περιοχή του Μπίμινι, κατά Βερμούδες μεριά, στην επικρατέστερη περιοχή για την Ατλαντίδα, έχουν επισημανθεί βυθισμένα αρχαία ερείπια που κάτι δείχνουν κι αυτά. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι έχουν περάσει κάτι χιλιάδες χρόνια και ότι τα έγγραφα της βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας χρησίμευσαν ως καύσιμη ύλη, τότε που είχε ακριβήνει πάλι η τιμή του πετρελαίου.

Τα σημεία που αναφέρω παραπάνω δεν σημαίνουν απαραίτητα Ατλαντίδα, σημαίνουν πάντως μεγάλους πολιτισμούς.

Πάντως οι ειδικοί ακόμα ψάχνουν και όλο και κάτι ανακαλύπτουν.

Φίλτατε Lamogio, όσο το ψάχνουμε και εμείς, αρχίζω να υποθέτω ότι αυτός ο Plato αντέγραψε τον Κολόμβο. Λοιπόν, η μια σαϊτιά που μας παραθέτεις μου αντιστέκεται και δεν ανοίγει. Στην άλλη διάβασα για εκείνους τους παράξενους πέτρινους χάρτες που ζυγίζουν ένα τόνο ο καθένας. Σίγουρα δεν ήταν από αυτούς που τους διπλώνεις και τους βάζεις στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου. Ή μήπως ήταν για γίγαντες; Η Σιβηρία έχει τα μυστικά της, πέφτουν και μετεωρίτες. Σύμφωνα με όσα διαβάσαμε πρόσφατα, μπορεί να είχαν συμβεί και ορισμένες λαϊκές μετακινήσεις από Σιβηρία προς Ανταρκτική- αν δεν απατώμαι.

Τώρα θα γράψω και κάτι πολύ δραματικό. Ξεσκόνισα από τα ράφια τα αναρχικά ιστορικά μου βιβλία και τείνω να συμφωνήσω στο ότι η ιστορία δεν είναι αυτή που νομίζουμε πως είναι. Οι μυθολογίες είναι πιο αξιόπιστες.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krisnna
Πλήρες Μέλος

Greece
1040 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2004, 06:18:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krisnna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τώρα θα γράψω και κάτι πολύ δραματικό. Ξεσκόνισα από τα ράφια τα αναρχικά ιστορικά μου βιβλία και τείνω να συμφωνήσω στο ότι η ιστορία δεν είναι αυτή που νομίζουμε πως είναι. Οι μυθολογίες είναι πιο αξιόπιστες.

Kατ'αρχήν απο την στιγμή που δέν είμαστε μάρτυρες των Ιστορικών γεγονότων κάνεις δέν είναι δυνατόν να μας εξαναγκάσει να πιστέψουμε κάτι. Υπάρχουν πολλά ανεξήγητα (μεγαλιθικά κτίσματα στον βυθό του Ατλαντικού, Στόουνχετζ, μεγαλιθικά κτίσματα στην Ρωσία), για τα οποία η Ιστορία δέν έχει δώσει απάντηση ούτε πότε κτίστηκαν ούτε ποιοί τα έκτισαν. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για όλες τις Αρχαιολογικές ανακαλύψεις (Έβανς, Σλήμαν) στον Ελληνικό χώρο.
Καμιά απάντηση, καμιά εξήγηση, καμιά χρονολόγηση, γιατί λοιπόν να πιστέψουμε κατά γράμμα την Ιστορία
Εγώ περιμένω ...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ο Ελληνας
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Cyprus
126 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2004, 17:25:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ο Ελληνας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εχωντάς ξαναδιαβασεί το θεμά επιφυλασσόμαι ακόμα να γραψώ όλες μου τις αποψείς.

Σιγουρά δεν εχει βυθιστεί μονο η Ατλαντιδα .
Και οι ανθρωπινοι πολιτισμοι δεν ειναι μονο αυτοι που ξερουμε.

Μια αρχη για να βουμε τους χαμενους πολιτισμους ειναι οι σχεσεις των χαμενων πολιτισμων με των πολιτισμων που εχουν βρεθει .

Θελω να ερευθνησω λιγο , την θεωρια οπου οι Μαγιας ειναι οι Ατλαντες .

Ταιριαζουν σαν μεγαλός πολιτισμός που βρισκετε περα από τα στενα του Γιβραλταρ στον Ατλαντικο Ωκεανο.

Ενω εχω διαβασει πολλες φορες για τα ονοματά Ατλας που χρησιμοποιηται από του Μαγιάς . Τι σχεση μπορει αυτό να εχει με την υποθεσή Ατλαντιδά ;

Επισης καπου υπηρψε αναφορα για τις σχεσεις Μαγιας - Αιγυπτου . Αλλά και της ηπειρου της Αφρικης .


Καποιες ερωτησεις για δικες μου απορίες .

Ποσο χρονών ειναι περιπου (πΧ)ο πολιτισμος των Μαγιας .

Αυτό παντώς που δεν μου αρεσεί στην υποθεση της Ατλαντιδας , ειναι πως την ψαχνουμε για πριν 10 000 χρονια περιπου . Περιοδός την νεολιθικης εποχής .

Αλλό παραδοξο στα λογια του Πλατωνα ειναι πως βαζει τους Αθηναιους να νικανε τους τοτέ Ατλαντες .

Με βασή οτί υπαρχουν διαφοροι μεγαλοί πολιτισμοί ποιοι μπορει να ειναι οι Ατλαντες ;

Δεδομενου οτι η εποχη που ακμάσαν οι μεγαλοι πολιτισμοι (οι που μαλλον υπήρχαν ), ειναι μετά το 10 0000 τοτέ οι η χρονολογια ειναι λαθώς ή δεν ειναι κανενας από αυτούς .

Τοτέ όμως καποιος θα πει πως οι Ατλαντες ειναι ξεχωριστοι , με την τεχνολογια τους , ειχαν αποικείσει ολο τον κοσμό και μετά εξαφανιστικάν !

Δεν εχουυν βρεθει όμως τα απαραιτητα ευρηματά , για να μην πολυλογω το εξειγει καποιος εδώ καλυτερά από εμενα .
http://forum.atlan.org/viewtopic.php?t=231

Αρά οι Ατλαντες δεν αποικησαν ολο τον κοσμό .

Για την υπαρξη μεγαλου πολιτισμου το 10 000 υπαρχει και αλλό προβλημά
για το οποιο δεν ειμαι σιγουρός . Ποτε ητάν η τελευταία εποχή των παγετώνων ; Και πως μπορεσέ (και αν ναι υπο πιαιες συνθηκες) ενας πολιτισμός να αναπτυχθει τοσό γρηγορα ενω αλλοι λογω διαφορών προβληματων οχι .

Ενω πρεπει να αναφερθει πως ο ανθρωπινος πληθυσμός της γης ηταν πολυ μικροτερος από τον σημερινό.


Ενα αλλό προβλημα ειναι ο κατακλησμός . Καθως βρισκετε στους μυθους πολλών λαών . Το θεμά ειναι και από επιστιμονικες πυγες αλλά κυριως από τους μυθους ποτέ μπορει να εγινε ο κατακλυσμός ;

Αυτά τα ερωτηματά για την ωρά .

Ποια ειναι αληθεια η Ατλαντιδα ;
πως μπορουμε να την βρουμε ;
Και αν την βρουμε πως ξερουμε πως ειναι αυτή ;

Ποτε μην περιμαίνεις τους αλλούς να σε εγκρινουν

Εγκρινέ εσύ τον εαυτό σου

Το δρομό της λεφθερίας μόνος θα τον διαβαινείς .

Αν τον διαβανούν αλλοί δεν θα ναι δικός σου
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lamogio
Μέλος 3ης Βαθμίδας


560 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2004, 18:06:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lamogio  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Μάλλον ήταν στη μέση του ατλαντικού.
-Και γιατί να ήταν εκεί;
-Και πού να ήταν;
-Να ήταν στον ινδικό.
-Και γιατί στον ινδικό;
-Ε πού να ήταν;
-Να ήταν στη μεσόγειο.
-Μπα, μάλλον στην ανταρκτική θα ήταν...
Και πάει λέγοντας.
Αυτό είναι μέσαις-άκραις το δικό μου συμπέρασμα απ’ το μέχρι τώρα ψάξιμο των απανταχού ερευνητώνε.
Οχι οτι με αποθαρρύνει και πολύ δλδ αλλά-εκτός συνταρακτικού απροόπτου-δε βλέπω να τη βρίσκουν σύντομα. Εκτός αν τσατιστεί και αναδυθεί μόνη της από κάπου.

Ομως, αυτή η απέλπιδα αναζήτηση έχει και τα καλά της, τουλάχιστον για μένα. Γιατί στην πορεία του ψαξίματος μαθαίνει κανείς πράγματα αρκετά σημαντικά και αρχίζει να βλέπει την ιστορία με άλλο μάτι. Βλέπει δλδ τις ομοιότητες στις παραδόσεις λαών σχετικές με κατακλυσμούς και τα συναφή, αξιολογεί διαφορετικά τα επίσημα ιστορικά δεδομένα και εν τέλει μπορεί αυτό να είναι και το νόημα του ψαξίματος.
Η εύρεση της ατλαντίδας από σκοπός γίνεται μέσον για ένα διαφορετικό ταξείδι στο παρελθόν.

Εβλεπα χτές εδώ
http://pubs.usgs.gov/fs/fs133-99//gl_vol.html
οτι αν λειώσουν όλοι οι πάγοι της ανταρκτικής, η στάθμη του ωκεανού (ουσιαστικά ένας είναι) θα ανέβει κατά 70 μέτρα τουλάχιστον. Βέβαια κάπως δύσκολο να λειώσουν όλοι μαζί αλλά και το 1/3 να λειώσει, το αποτέλεσμα συνιστά «κατακλυσμό».

Μπορεί να έγινε κάτι τέτοιο παλιότερα; Μπορεί. Η μάλλον έγινε: http://pubs.usgs.gov/fs/fs2-00/
και μάλιστα κατά 125 μέτρα.
Μπορεί να έγινε τόσο απότομα που να προκάλεσε άμεσες καταβυθίσεις; Δύσκολο.
Να γιατί δε μου κολλάει η ανταρκτική ρε γαμώτο.
Πρώτον δεν καταβυθίστηκε (ακόμη) και δεύτερον όσα σεσουάρ και να είχαν δε θα μπορούσαν να τη λειώσουν ήλη σε μια μέρα.

Με την ευκαιρία, να μια καλή σαϊτιά, που λέει κι ο spiral, με την ανταρκτική σε καλή ανάλυση που μπορεί να παίξει κιόλας κι άμα είναι περίεργος κανείς βλέπει διάφορα πάνω της: http://terraweb.wr.usgs.gov/web-cgi/webvista.cgi

Για να καταβυθιστεί οιπόν ήπειρος τόσο απότομα, χρειάζονται πιό δραστικά μέτρα. Ενας σεισμός 10 ρίχτερ ας πούμε (κούφια η ώρα), ακολουθούμενος από ένα τσουνάμι (που είναι και επίκαιρο) ύψους πολλαπλάσιου του πρόσφατου.
Ενας μετεωρίτης του τύπου 13/04/2023 ημέρα Παρασκευή, που είναι επίσης επίκαιρος, στη μέση της θάλασσας, επίσης θα έκανε καλή δουλειά.
Τώρα, βλέποντας αυτά τα απομεινάρια παλιών πολιτισμών (με την ευρεία έννοια) σκορπισμένα παντού και τα περισσότερα κάτω απ’ το νερό και συνδυάζοντάς τα με αυτό:

τολμώ να συνυποθέσω όπως και πολλοί άλλοι οτι πολύ παλιά οι άνθρωποι ήταν πάλι πολλοί, κι έτσι αυξανόμενοι κατακυρίευσαν τη γη που λένε και κάτι γραφές, μέχρι που τους ήρθε ο ουρανός στο κεφάλι και ξεκίνησαν απ’ την αρχή.
Με τις ημερομηνίες έχω ένα μικρό πρόβλημα όμως.

Απ’ τη μιά η Μαντάμ λέει για πολλά εκατομύρρια χρόνια.
Αλλοι πάλι για εκατομύρρια αλλά σαφώς λιγώτερα.
Ο δικός μας (Πλάτωνας) για κάτι χιλιάδες (κεφαλαιώδης διαφορά).
Οι μορφωμένοι της σήμερον, για κατακλυσμούς όχι τόσο μακριά όσο η Μαντάμ αλλά ούτε τόσο κοντά όσο ο δικός μας.
Το δοξασμένο αν και sapio είδος μας, λένε οτι έχει μικρό παρελθόν, ας πούμε 50.000 χρόνια χοντρικά και μάλιστα έγινε καθωσπρέπει ζώο πολύ πρόσφατα (ας πούμε 5.000 χρόνια.
Αν πιστέψω τα τελευταία σαϊνια και το μπαρμπαΚάρολο, πρέπει να κάνω πως δε βλέπω τα απομεινάρια που έλεγα πριν και δεν είναι του τύπου μου.
Αν πιστέψω τους άλλους, πρέπει τα «σαϊνια» να μου εξηγήσουν τί σχέση έχω εγώ ο sapios με πολύ παλιούς (αν και ακόμη ούτε για τα νεαντερταλάκια δε μου έχουν πει). Και μη μου πουν "καμμία" γιατί κάτι περίεργα μεγαλιθικά και άλλα διάφορα δε γίνονται από μόνα τους.

Να το λιανέψω λίγο ακόμη.
Ας πούμε οτι οι παλιοί καταποντίστηκαν και σκόρπισαν πριν 100.000 χρόνια (να μοιράσουμε τη διαφορά). Εχουμε δύο εκδοχές:
1. Τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι όλους και δεν έμεινε ούτε ωάριο.
2. Κάποιοι κωλόφαρδοι ή πιό πονηροί πήραν τα κανά τους κι έφυγαν για άλλες πολιτείες χωρίς όμως κομπιούτερ και κινητά. Δηλαδή ξεκίνησαν απ’ την αρχή.

Αν πάρουμε το 1. παναπεί οτι εγώ δεν έχω καμμιά σχέση ούτε καν ντιενεϊκιά μαζί τους, είμαι άλλο είδος δηλαδή, ας πούμε αυτό που κατέβηκε απ’ τη φτελιά και περπάτησε.
Αν πάρουμε την κουρτίνα 2, δε μπορεί, ακόμη και χωρίς πισί κάτι θα θυμόσαντε απ’ τα παλιά, έναν αναπτήρα θα πρόλαβε κάποιος να πήρε μαζί του στο κανό ρε παιδί μου, πώς διέσχισε ωκεανούς χωρίς πατατάκια κι εμφιαλωμένο; Οπότε πάλι στα ίδια είμαστε, πάλι άλλος εκείνος κι άλλος ο sapios.
Βέβαια, υπάρχει και το κουτί 3.
Δηλαδή να έγινε το 2 και μετά ξανά-μανά τσουνάμια και τα ρέστα. Αλλά κι αυτό να παίζει, πάλι δεν κολλάει ο sapios, δλδ δεν έχει σχέση με τους παλιούς, οπότε zong το κουτί. Οπότε από πού κράταγε η σκούφια των παλιώνε κι από πού του sapiou;

Θέλω να πω, οτι και λάθος να κάνω (που μάλλον κάνω, παράδειγμα ήταν) στις ημερομηνίες, κάτι δεν κολλάει στην όλη ιστορία και μάλλον πρέπει να το πάρω αλλοιώς.
Να πω ας πούμε οτι ναι μεν ατλάντιοι υπήρξαν κατά κάποιον τρόπο αλλά πριν απ’ αυτούς μπορεί να ήταν άλλοι και πριν απο κείνους άλλοι πάλι και πάει λέγοντας.
Κύκλος δλδ και γυρίζει ή λαϊκώτερα, εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα ‘ρθεις.
Πώς λέγαμε παλιά «1,2,3, πολλά πολυτεχνεία»; Ε, 1,2,3, πολλές ατλαντίδες κι ας μην κάνει ρίμα.
Οπότε μπορούμε να δώσουμε από μια σε κάθε θάλασσα και να μη μείνει καμμία παραπονεμένη.
Στο μεταξύ ψάχνουμε, δε μασάμε. Ο ευρών αμοιφθήσεται.

ΤΣΟΝΤΑ:
Η σαϊτιά και που έλεγες και σε μένα μουλάρωνε το πρωί spiral αλλά τώρα μαλάκωσε και με βάζει.
Για καλό και για κακό το κόπιασα και νάτο:

Arctic ocean was once a balmy sea
18 December 2004
From New Scientist Print Edition. Subscribe and get 4 free issues
HE frigid waters of the Arctic Ocean were once warm enough to swim in, according to an analysis of mud drilled from the ocean floor.
Fossil leaves from tropical plants and the remains of a cold-blooded crocodile-like reptile have previously been found in the Arctic, hinting at a warmer past. But because of the ice that blankets the ocean, few cores have been drilled from the seabed and none had yielded any data on past temperatures.
When Hugh Jenkyns of the University of Oxford examined a mud core that had been drilled in 1970, but lay wrapped in plastic in the basement of a US university, he found fossils that pinpointed the age of the core.
But the sample lacked the carbonate minerals that are usually used to calculate past temperatures. Jenkyns and his colleagues used a new technique of analysing the fatty acids produced by a type of plankton. These fatty acids contain carbon rings, and the higher the temperature of the water the plankton swam in, the greater the number of rings.
The team concluded that the Arctic Ocean was a balmy 15 °C about 70 million years ago (Nature, vol 432, p 888).
From issue 2478 of New Scientist magazine, 18 December 2004,

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lamogio
Μέλος 3ης Βαθμίδας


560 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2004, 18:13:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lamogio  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τώρα "είδα" τον Ελληνα οπότε θα ξανάρθω, αν και πολλά απ' αυτά που ρωτάει υπάρχουν στα σάιτ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2004, 18:32:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ποια ειναι αληθεια η Ατλαντιδα ;


Τι λέει για την Ατλαντίδα ο Πλάτων στον "Τίμαιο" 22-25:
Από το κείμενο αυτό γίνεται καταφανές ότι :
α) Πως κατακλυσμοί έγιναν πολλοί στην γη και όποιος λαός ισχυρίζεται πως είναι ο αρχαιότερος στην γη και γνωρίζει μόνο έναν αυτοαναιρείται, αυτοδιαψεύδεται.
β) Η Θεά Αθηνά λατρευόταν και στην Αίγυπτο κάτω όμως από διαφορετικά ονόματα.
γ) Ο πολιτισμός των Αιγυπτίων είναι κατά χίλια χρόνια νεώτερος του Ελληνικού (Αθηναϊκού)
δ) η Αιγυπτιακή νομοθεσία μοιάζει με την Αθηναϊκή νομοθεσία
ε) Η ατλαντίς είναι εχθρική δύναμη προς τους Έλληνες
στ) Η οργάνωση της πόλης των Αθηνών είναι τουλάχιστον 9.000 π.Χ. ετών
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2004, 18:38:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ποια ειναι αληθεια η Ατλαντιδα ;


Αξίζει τον κόπo να ψάξουμε να βρούμε για ποιες εποχές μιλάει πιο κάτω η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ.

Οι ΕΠΤΑ ΡΙΖΕΣ ΦΥΛΕΣ της ανθρωπότητας είναι:
1. ……. (δεν είναι ανθρώπινη φυλή, με την σημερινή έννοια του ανθρώπου)
2. ……. (δεν είναι ανθρώπινη φυλή, με την σημερινή έννοια του ανθρώπου)
3. Λεμούριοι (Αδαμική)
4. 'Ατλαντες
5. 'Αρειοι (ΕΜΕΙΣ)
6. …….
7. …….

Και ο Ησίοδος, ΠΑΛΙ για επτά γένη ανθρώπων μίλησε.
Τα ΕΠΤΑ ΓΕΝΗ των Ανθρώπων κατά τον Ησίοδο είναι:
1. Το χρυσούν γένος
2. Το Αργυρούν γένος
3. Το Χάλκειον γένος
4. ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ
5. Το σιδηρούν γένος (ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ)
6. …….
7. …….

Πού ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ (γεωγραφικά) το Γένος των Ηρώων του Ησιόδου, θα δούμε ότι μας μιλά για "την νήσο των Μακάρων κοντά στον πολυκύμαντο ωκεανό" όπου ήταν "ΜΕΤΑ από τις Ηράκλειες Στήλες"!!!!

Edited by - allzzaro on 29/12/2004 18:47:39Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2004, 18:54:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μάλλον ήταν στη μέση του ατλαντικού.
Νήσος των Μακάρων?

quote:
-Να ήταν στον ινδικό.
Λεμουρία?

quote:
-Να ήταν στη μεσόγειο.
Κήπος της Εδεμ?

quote:
Μπα, μάλλον στην ανταρκτική θα ήταν...
Θούλη η απωτάτη?? avallon?? Υπερβόρειοι??

Ολα εχουν κάποιο νόημα..

Edited by - allzzaro on 29/12/2004 18:56:55Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ο Ελληνας
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Cyprus
126 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2004, 22:27:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ο Ελληνας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


quote:
στ) Η οργάνωση της πόλης των Αθηνών είναι τουλάχιστον 9.000 π.Χ. ετών

Ισως αυτό να αποδειχθει αληθεια , οντας λιγο ασχετος ρωτω: απο ιστορικης πλευρας πως μπορει να ειναι αληθεια .

Ειχανέ την τεχνολογια για να κανουν πολεμο με τους Ατλαντες . (μιλαμε για την νεολιθικη εποχη) ; Σημειωτεων πως ακόμα και στην νεολιθικη εποχη υπηρχαν σχεση μεταξη των κατοικον της περιοχης . Τι γινεται με τις αλλές περιοχες της Ελλάδας τότε Και τον αλλό κοσμό .

Λιγο παραξενο να μην υπαρχει ουτε ενα αγγειο

Με βαση τα πιο πανω , αν υπηρξε πραγματικα ατλαντιδα το πιο πιθανον ειναι να ειναι σε ενα νησι του ατλαντικου ωκεανου. Που πρπει να ειχε σχεση με τις γυρω περιοχες .

Μια αλλη σκεψη με βαση τις αναφορες του Πλατωνα για την Ατλαντιδα ειναι η εξης. Ισως ο μυθος για τους Θεους του Ολυμπου που νικανε τους Τιτανες να εχει σχεση με τους Ελληνες που νικανε τους Ατλαντες .

Αλαζονια απο τους Τιτανες που τρωνε τα παιδια τους . Βεβαια δεν ειναι οι Τιτανες εξωγιηνοι , ουτε βεστ σελλερς .

Αυτος ο πολεμος ,μεταξυ Τιτανων και Θεων γνωστος ως Τιτανομαχια μπορει να βρεθει σε διαφορους μυθους .

Οι νορβιγικοι μυθοι αναφερονται σε Τιτανες , πατερες και μυτερες των Θεων τους .

Οι ομοιωτητες εμφανης . Ο μυθος συνεχιζει πως στην τελικη μαχη οι Τιτανες θα αναμετρηθουν με τους Θεους . Αυτη η μαχη ειναι γνωστη ως Ραγναροκ .


Μια αλλη εκδοχη για την φυλη των ηρωων . Ας μην ξεχναμε πως ο Πλατωνας ηταν φιλοσοφος .

Μηπως η Ατλαντιδα ειναι ενα αλλό Αβαλον ;
Μηπως πρεπει να δουμε και αλους Ελληνικους μυθους , αλλα και μυθους διαφορων λαων για αυτή ;

Ποια αληθεια κρυβουν οι Τιτανομαχιες ;

Ισως να πρεπει να δουμε τους παγκοσμιους μυθους και παραδοσεις με αλλό ματι.


Κύπρος - Ελεφθερία


Edited by - Ο Ελληνας on 29/12/2004 22:30:24Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2004, 22:53:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ειχανέ την τεχνολογια για να κανουν πολεμο με τους Ατλαντες . (μιλαμε για την νεολιθικη εποχη)

Αξιον απορίας .. είναι το πως πήγαν στην Ατλαντίδα
Αν.. λέω αν.. η Ατλαντίδα ήταν στον Ατλαντικό .. πώς πήγαν εκεί..??
Με τι πλοία έκαναν αυτό το ταξίδι??
Και εδώ δεν μιλάμε για ενα απλο ταξίδι...
Οι Ατλαντες είχαν κατακτήσει τις περιοχές αυτές στο Αιγαίο..
Για να γίνει κάτι τέτοιο αυτό σημαίνει οτι είχαν τα μεαφορικά μέσα ώστε να ελέγχουν τις περιοχές..
Τέτοιες αποστάσεις για να καλυφθούν σε καθημερινή συχνότητα πρέπει:
ή να είχαν αξιόλογα μεταφορικά μέσα ή να ήταν πολύ κοντά τους.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2004, 22:55:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μια αλλη σκεψη με βαση τις αναφορες του Πλατωνα για την Ατλαντιδα ειναι η εξης. Ισως ο μυθος για τους Θεους του Ολυμπου που νικανε τους Τιτανες να εχει σχεση με τους Ελληνες που νικανε τους Ατλαντες .


Ολα έχουν κάποια σχέση .. όλα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2004, 00:36:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Η εύρεση της ατλαντίδας από σκοπός γίνεται μέσον για ένα διαφορετικό ταξείδι στο παρελθόν.


Μεγάλε, τα σέβη μου.

(Το web vista δεν ανοίγει, όμως!)

Θα πάρω κι εγώ την κουρτίνα 2, φίλτατε. Τα πισιά (άντε, και τα μάκιντος, για να μην κάνουμε φυλετικές διακρίσεις) θα πέρασαν σε αχρηστία, κάποιοι αναπτήρες όλο και θα έμειναν σε τσέπες, αλλά πού να σκεφτούν εκείνοι οι τρομοκρατημένοι να τους βάλουν σε μελλοντολογικό μουσείο. Το τι απέμεινε λοιπόν από όλα είναι οι αναμνήσεις που γίνονταν όλο και πιο μακρινές μέχρι να γίνουν «μυθολογία».

Για τις ημερομηνίες ας μην τα χαλάσουμε. Όπως λέει και το τραγούδι, τι 30, τι 40, τι 50 (εκατομμύρια χρόνια). Το ότι όμως άλλαξαν οι κλιματολογικές συνθήκες και εξαφανίστηκαν χλωρίδες και πανίδες, είναι παραδεκτό. Αλλιώς θα είχαμε δεινόσαυρους για κατοικίδια.

Τώρα αν σας πω ότι δεν έχω διαβάσει ούτε Μαντάμ ούτε Μεσιέ Ησίοδο θα με κακοχαρακτηρίσετε, αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Allzzaro, Για το ότι η Ατλαντίδα βρισκόταν μετά τις Ηράκλειες Στήλες έχουμε εμπεδώσει, αλλά προς τα πού; Ιδού η απορία. Έλληνα, συμφωνώ μαζί σου: Οι «μυθολογίες» διασταυρώνονται.

Ένα link κι από μένα για βυθισμένη πόλη στας Ινδίας:
http://www.hermetics.org/cambay.html

Allzzaro, αν –όπως τα λέγει ο Πλάτων– η Ατλαντίδα βρισκόταν στον Ατλαντικό τριγυρισμένη και από άλλα νησάκια που ευκόλυναν την πρόσβαση στην απέναντι ήπειρο… δεν θα ήταν δύσκολο να φτάσουν εκεί. Δεν ήταν ο σημερινός μεγάλος ωκεανός. Άλλωστε τα παλιά ξύλινα καράβια ήταν αξιόπλοα- θα χάνονταν βέβαια και μερικά.

Και τώρα επιτρέψτε μου να μεταφέρω κάτι από ένα αγαπημένο μου συγγραφέα:*

«Ο άνθρωπος του Τιαουανάκο γνώριζε τη γεωγραφία από τους παπούδες του που είχαν πετάξει πάνω από τη γη πριν προσγειωθούν στις Άνδεις, και δίδαξε στους Αιγυπτίους ότι πέρα από τον ωκεανό υπήρχε μια ήπειρος από όπου είχε έρθει.

Οι ιερείς έδωσαν σε αυτή την ήπειρο το όνομα που τους φαινόταν πιο λογικό –με τις λέξεις της εποχής τους– Χώρα πέρα από τον Ατλαντικό, που μπορούμε να ταυτίσουμε με την Ατλαντίδα του Πλάτωνα ή τη Νότια Αμερική, που εξ άλλου θα μπορούσαν να είναι η ίδια ήπειρος.

Η Ατλαντίδα είχε εξαφανιστεί, αναμφίβολα στη διάρκεια ενός μεγάλου κατακλυσμού που προκάλεσε το τέλος του Τιαουανάκο.

Μολονότι οι πρακτικές τους μελέτες κράτησαν πολλά χρόνια, οι ιερείς δεν τα κατάλαβαν όλα. Εξ άλλου, ο Άτλαντας δεν μπορούσε να είναι δάσκαλος για όλες τις επιστήμες. Θα πρέπει να είχε περιορίσει τη διδασκαλία του στα απαραίτητα: γένεση, αστρονομία, ιατρική, τήξη μετάλλων, αιώρηση και πρακτικές εφαρμογές του ηλεκτρισμού, των υπερήχων και άλλων δυνάμεων που είναι άγνωστες μέχρι σήμερα.

Οι ιερείς έμαθαν μυστικά που γι’ αυτούς ήταν πολύ περίπλοκα και χωρίς δυνατότητα πρακτικής εφαρμογής. Τότε, η ανάγκη του μυστικού έγινε επιτακτική και φυσικά, τα άδυτα των ναών κλείδωσαν μέσα τους όλες τις ανώτερες γνώσεις αφήνοντας να μαθαίνονται μόνο οι πιο ασήμαντες.

Εντελώς ξαφνικά η Αίγυπτος, μια έρημος, παρουσιάζει τον πιο φανταστικό πολιτισμό όλων των εποχών: Ηλιούπολη, Θήβες, Άβυδος, Μέμφιδα, Πυραμίδες και Σφίγγα. Δρόμοι, αρδευτικά κανάλια, φράγματα, κατασκευάζονται και οι ιερείς προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κύκλωμα διδασκαλίας που μαθαίνει όσα μυστικά δεν αποκαλύπτονται στους άλλους…»

(Το Tiahuanaco, στις Άνδεις, θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει ένα πολιτισμό χιλιάδες χρόνια αρχαιότερο από τους γνωστούς.)

______________________

* Robert Charroux, Η άγνωστη ιστορία των ανθρώπων


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

GRIGORIANOS
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
445 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2004, 04:39:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους GRIGORIANOS  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΜΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΧΩ ΝΙΩΣΕΙ,
ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΝΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...............


ΤΟ ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΛΟ ΚΑΙ ΑΙΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΝΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.....

ΕΧΕΤΕ ΘΙΞΕΙ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ..

1ο.
ΠΑΓΓΑΙΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΤΕΡΙΑ/ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΧΑΝΗΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΠΕΙΡΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.
ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΓΕΩΛΟΓΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΓΓΑΙΑΣ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΜΟΡΦΗ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.
Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ/ΛΙΜΝΕΣ (ΜΑΥΡΗ, ΚΑΣΠΙΑ, ΝΕΚΡΑ...).

ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ/ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΚΑΘΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.
ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΛΩΝΑ, ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ...
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΙΓΑΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΝΙΟ ΟΤΑΝ Ο ΘΗΣΕΑΣ......... . .


2ο.
Η ΥΠΑΡΞΗ ΥΠΕΡΟΠΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ. ΤΟ ΠΩΣ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΕΡΟΠΛΩΝ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ.
ΠΑΡΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ (ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ) Ή ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΜΟΛΥΒΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ (ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ) (ΒΛΕΠΕ ΤOPIC "ΜΚ ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ").
ΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΕΞΗΓΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ.

3ο.
Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ.
ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΙΣ ΦΥΛΑΓΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕΒΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥΣ.
π.χ. ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ Ο ΣΟΛΩΝΑΣ ΑΚΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ κ.τ.λ.
ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΕΞΩ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΚΑΙ Ή ΤΙΣ ΧΑΡΑΜΙΖΟΥΝ, Ή ΤΙΣ ΠΑΡΑΦΡΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ.
ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΟΜΩΣ ΜΟΡΦΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ.
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΗΤΑΝ Ο ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (ΙΛΙΑΔΑ).
ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ, ΤΟ ΔΕΚΑΕΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΡΧΙΚΑ, ΠΙΣΤΕΥΟΤΑΝ ΓΙΑ 2500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟ 1987 μ.Χ.ΕΝΑΣ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ (Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΑΛΛΟΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ -ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ- ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ.... ).

4ο.
Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΛΑΩΝ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΗ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ.
ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΞΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ, ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ "ΤΥΧΕΡΩΝ" ΠΟΥ ΞΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΝΑΠΤΥΣΟΝΤΑΙ.
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΟΜΩΣ ΕΠΙΒΙΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ... ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ...
Ή ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑ 2500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΟΣ ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΞΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΛΙΣ ΜΕΤΑ!!
ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΒΙΒΛΟΣ, ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ ΒΙΒΛΙΩΝ ΔΗΛΑΔΗ, ΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΡΑΜΕΝΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ, Ο ΤΙΜΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΡΙΤΙΑΣ.
Η ΔΕ ΡΩΣΣΙΑ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΑΠΛΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ, ΕΚΑΝΕ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ.
Η ΔΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΜΕΣΑ ΣΕ 35 ΧΡΟΝΙΑ (1910-1945) ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΑΙΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ, ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ...

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ, ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ...

5ο.
ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ, ΑΠΟΜΑΚΡΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ (ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ) ΛΑΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΟΛΑ?
ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ.
ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ?
ΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΛΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΥΧΑΙΑ Ή ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ Ή ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕ.
ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ SITCHIN Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ, ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.
ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΟ.
Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΒΓΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ "ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΜΕ" ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΩΣ ΣΙΓΟΥΡΗ.


ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ/ΕΞΕΛΙΞΑΝ Ή ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ....
ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΙΔΙΑ Η ΓΗ ΚΑΝΕΙ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΦΑΣΕΙΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΩ ΤΗΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΖΩΗ, ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΥΚΟΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ PC ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΜΕΣΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ.
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ Ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BACKUP ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ...
ΩΡΑΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΣ ΕΝΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙΟ, ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.
ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ, ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΕΣΤΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ..
ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ....

ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΚΟΡΠΙΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙΟ (Ή ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙΑ).
ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙΟ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΛΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ Ο ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ ΩΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΣΧΕΤΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙ....
ΚΑΙ ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤ'ΕΥΧΗΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ Ή ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.

ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΡΥΦΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ....

............
......
....
..
..
..
.
.
.
.
.
ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ....

ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΤΥΧΗΣ.
Η ΑΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ..
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΒΟΝΤΑΙ, ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝΤΑΙ Ή ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΙ ΑΫΠΝΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ, ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ,
ΕΝΩ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΓΕΛΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.....

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΥΧΗ ΨΑΧΝΕ,
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΦΤΙΑΧΝΕ......

ΧΜ....ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ..
ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΦΙΚΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ......


...............ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ, ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.............
))))))))))))))))))))))ΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ(((((((((((((((((((Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2004, 06:18:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
1ο.
ΠΑΓΓΑΙΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΤΕΡΙΑ/ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΧΑΝΗΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΠΕΙΡΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.
ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΓΕΩΛΟΓΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΓΓΑΙΑΣ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΜΟΡΦΗ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.
Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ/ΛΙΜΝΕΣ (ΜΑΥΡΗ, ΚΑΣΠΙΑ, ΝΕΚΡΑ...).

ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ/ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΚΑΘΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.
ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΛΩΝΑ, ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ...
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΙΓΑΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΝΙΟ ΟΤΑΝ Ο ΘΗΣΕΑΣ......... . .


Αγαπητέ GRIGORIANOS οι συγκεκριμένες πληροφορίες σου είναι λάθος.
Η ΠΑΓΓΑΙΑ ήταν η αρχική μορφή των Ηπείρων 250 εκατομμύρια χρόνια πριν…Όχι Έλληνας δεν υπήρχε τότε, αλλά ούτε ο Νεάρτνενταλ…!!!
Μπορείς να δεις σχετικά…


http://volcano.und.nodak.edu/vwdocs/vwlessons/lessons/Pangea/Pangea4.html

Αλλά και…

http://www.archive.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=77


«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
GRIGORIANOS
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
445 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2004, 07:05:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους GRIGORIANOS  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΠΗΚΑ...

ΦΙΛΕ ΠΛΩΤΙΝΕ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΣ,
ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΓΓΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΩ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΗΘΗΚΑΝ.
Η ΔΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΡΦΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΨΗΛΑ ΤΗΣ ΒΟΥΝΑ ΕΞΕΙΧΑΝ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΣΤΕΡΙΑ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΝΗΣΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΘΕΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ.
ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΤΕ) ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΟΛΩΝΑ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΚΑΜΠΕΣ ΤΟΥΣ.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΝΝΟΗΣΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΓΑΙΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΥΠΗΡΧΕ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ...

ΦΥΣΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΑ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2004, 14:44:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι Πλωτίνε και Γρηγοριανέ, πολύ ωραία τα γραφόμενά σας.

Αν έχω καταλάβει καλά, όλα τα "επιστημονικά" δεδομένα στηρίζονται σε λογικά συμπεράσματα ή έστω ενδείξεις, χωρίς ουσιαστικές αποδείξεις. Η επιστήμη βέβαια θέλει στοιχεία, αλλά βάσει των ανεπαρκών στοιχείων μπερδεύονται τα χρόνια και οι εποχές- όπως τουλάχιστον τις ορίζουμε.

Ποιος μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος για τις χρονολογίες; Ποιος μπορεί να τεκμηριώσει ότι οι άνθρωποι ξεκίνησαν από τις εποχές που θεωρούμε πρωτόγονες, και δεν είχαν ξεκινήσει πολύ πιο πριν; Τι είναι όλα αυτά που προσπαθούν να μας πουν τα πανάρχαια απομεινάρια, οι μύθοι, οι γραφές;

Τολμηρή αλλά όχι απορριπτέα εκδοχή: Τι είναι όλα αυτά τα ακαταλαβίστικα διαστημικά σύμβολα που συναντούμε στις Άνδεις; Τι εννοούν κάποια πετρόγλυφα, χρονολογημένα μερικές χιλιάδες χρόνια πριν, που απεικονίζουν ανθρώπους ντυμένους με... κοστούμια και καπέλα; Με τι γνώση έγιναν -και τι γνώση κρύβουν- τα μνημεία που η κατασκευή τους είναι δύσκολη ακόμα και σήμερα;

quote:

Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ.
ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΙΣ ΦΥΛΑΓΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕΒΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥΣ.
π.χ. ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ Ο ΣΟΛΩΝΑΣ ΑΚΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ κ.τ.λ.
ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΕΞΩ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΚΑΙ Ή ΤΙΣ ΧΑΡΑΜΙΖΟΥΝ, Ή ΤΙΣ ΠΑΡΑΦΡΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ.
ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΟΜΩΣ ΜΟΡΦΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ.


H γνώση (και ο λόγος, σε όλες του τις διαστάσεις) είναι πάντα το μεγαλύτερο όπλο του ανθρώπου- και η αυτοκαταστροφή του.
Τι μας λέει η Γραφή, οφθαλμοφανέστατα, άσχετα αν δεν της δίνουμε την πρέπουσα σημασία; Ποια ήταν η αιτία της πτώσης - καταστροφής του ανθρώπου; Ποιος ήταν ο παράδεισος;

Υπάρχει και μια γοητευτική παράδοση για μια μυστική αδελφότητα που φυλάει τη γνώση και τη διοχετεύει σταδιακά... Όχι απίθανο, αλλά ξεφεύγουμε από τη "λογική".

Πάντως έχουμε συνηθίσει να λειτουργούμε μηχανιστικά και αδυνατούμε να συλλάβουμε τα νοήματα ακόμα και όταν αυτά είναι μπροστά στα μάτια μας.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lamogio
Μέλος 3ης Βαθμίδας


560 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2004, 18:02:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lamogio  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μιας και το ‘φερε η κουβέντα (για Παγγαία), να και η εν λόγω θεωρία σε δίφραγκα:

Δοκοί μοι καλόν είναι.
Να το μελετήσωμε ολίγον τι με τις χρονολογίες που λέει εδώ, μπας και τα βάλουμε σε μια σειρά;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2004, 19:11:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Allzzaro, αν –όπως τα λέγει ο Πλάτων– η Ατλαντίδα βρισκόταν στον Ατλαντικό τριγυρισμένη και από άλλα νησάκια που ευκόλυναν την πρόσβαση στην απέναντι ήπειρο…

Μακάρι να ξεκαθαριζόταν το μυθικό και να ΄βγαινε απ' αυτό με τη λογική μια ιστορική πραγματικότητα!
Πλούταρχος.

Εκεί μπερδεύονται τα πράγματα..
Η ιστορία του Πλάτωνα .. δεν είναι εντάξει εχει ασάφειες πολλές ..περι ``Φορωνέως και Νιόβης`` κ.α.
Εκτός απο τις ασάφειες αφήνει και πολλά υπονοούμενα περί ``κατακλυσμών`` του ``Δαρδάνου`` του ``Ωγύγη`` και του ``Δευκαλίωνα``
Εκτός απο υπονοούμενα το αφήνει και χωρίς τέλος.. δεν έχει τέλος..

Εκτός απο αυτά ούτε ο Ηρόδοτος .. ο τελειομανής αυτός ιστορικός που επισκέφθηκε αργότερα την Αιγυπτο δεν μιλά για την Ατλαντίδα.. γιατί? Γιατί η Ηρόδοτος προτίμησε να σιωπήσει ??

Η αρχή για να ξεκινήσει κάποιος είναι σίγουρα τα βιβλία ``Τιμαίος-Κριτίας`` αλλά προσπαθώντας να τα κατανοήσει θα καταντήσει οπως οι Χιλιαστές με την Βίβλο.

Τώρα κάποιο νησί μικρών διαστάσεων υπήρχε στην Καραιβική .. αλλά οχι .... η υποτιθέμενη Ατλαντίδα ...


Edited by - allzzaro on 30/12/2004 19:41:59Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 12 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy