ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΜΟ;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 9
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2011, 23:27:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Έτσι γελοίο όπως τείνει να καταντήσει το φόρουμ αυτό, αποχωρώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για 15 ημέρες. Εάν παρά ταύτα συνεχίσει η κατάσταση ως έχει, θα αποχωρήσω οριστικώς.

Εγώ προτείνω να το κάνεις έτσι κι αλλιώς, καλό στον εαυτό σου θα κάνεις, όπως εγώ έκανα στον δικό μου. Δε σου προσφέρει τίποτα αυτό που κάνεις, δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, ούτε εμάς τους υπόλοιπους. Απλά δίνεις την άλλη άποψη, την αντι-αντιχριστιανική, που οκ, καλό είναι να υπάρχει. Αν λοιπόν το κάνεις, το κάνεις εθελοντικά. Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι όμως να αξιοποιεί κάποιος τον χρόνο του και εγώ αυτό κάνω.
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πια πολλοί που θα έκαναν το έργο σου.


Όπου υπάρχουν φωτιές, υπάρχουν και πυρκαγές.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 27/02/2011 23:33:08Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

diego
Μέλος 1ης Βαθμίδας


79 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2011, 23:32:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αν λοιπόν το κάνεις, το κάνεις εθελοντικά. Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι όμως να αξιοποιεί κάποιος τον χρόνο του και εγώ αυτό κάνω.

Ακριβώς έτσι όπως το λες!
Υπάρχουνε πολλοί καλύτερα πράγματα να κάνεις φίλε μου απο το να χαραμίζεσαι με δαύτα και είδη αρκετοί που ξέρω όπως και εγώ το έχουνε αντιληφθεί νωρίτερα και έχουνε είδη αποστασιοποιηθεί μένοντας πλέον ως απλοί παρατηρητές του forum ,ο ευρωπαίος ήτανε απο τα πιο αξίολογα μέλη του forum αλλα με την ευκαιρία να κάνω μια μικρή προέκταση του θέματος πριν γυρίσω στην αφάνεια μου,η κατηγορία μύθος-θρησκεία έχει γεμίσει εδώ και καιρό απο παγανιστές και λάτρες της πατρώας θρησκείας οι οποίοι επιτίθεινται με ζήλο εαν κάποιος έχει διαφορετικά ιδανικά-πιστέυω απο αυτούς,το άσχημο δεν είναι η διαφορετικότητα των αντιλήψεων αλλα η ειρωνεία και το σνομπάρισμα όπου έχει ξεφύγει εδώ και καιρό απο τα όρια,αυτά τα όρια χαράζονται για να διαφυλάττουνε αυτές τις ισσοροπίες αλλα εδώ δεν υπάρχουνε,τώρα το γιατί δεν υπάρχουνε μπορεί εύκολα να το συμπεράνει ή να το υποθέσει κανείς..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2011, 11:06:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
η κατηγορία μύθος-θρησκεία έχει γεμίσει εδώ και καιρό απο παγανιστές και λάτρες της πατρώας θρησκείας οι οποίοι επιτίθεινται με ζήλο εαν κάποιος έχει διαφορετικά ιδανικά-πιστέυω απο αυτούς,το άσχημο δεν είναι η διαφορετικότητα των αντιλήψεων αλλα η ειρωνεία και το σνομπάρισμα όπου έχει ξεφύγει εδώ και καιρό απο τα όρια,αυτά τα όρια χαράζονται για να διαφυλάττουνε αυτές τις ισσοροπίες αλλα εδώ δεν υπάρχουνε,τώρα το γιατί δεν υπάρχουνε μπορεί εύκολα να το συμπεράνει ή να το υποθέσει κανείς..
Κατηγορίες από ποίον και γιατί;
Εδώ λες diego, ότι κάποιοι επιτίθονται σε κάποιους άλλους από κακοήθεια, όπως αφήνεις να εννοηθή.
Να εξετάσουμε πρώτα τα ελατήρια της ανωτέρω παραγράφου σου, για να δούμε αν μεροληπτείς.

Κατ' αρχήν χρησιμοποιείς τον αδόκιμο λατινικό και ακατανόητο στους πολλούς όρο "παγανιστής", που κυριολεκτικά σημαίνει χωριάτης, αντί τού ελληνικού όρου "φυσιολάτρης". Ο όρος παγανιστής παραπέμπει στους πολλούς σε κάτι κακό. Το γνωρίζεις αυτό, μιάς και ο τίλος του θέματος είναι "ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΜΟ;".
Εάν έγραφε "ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ Η ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΜΟ;" θα ήταν εξ όρισμού άνευ νοήματος διότι τι σχέση μπορεί να έχει ένας φυσιολάτρης με μια ιουδαιοχριστιανική ιδέα.
Από τον τίτλο και μόνον καλλιεργείται η ιδέα της ταύτισης της φυσιολατρείας με τον σατανισμό. Αυθαίρετα. Αυτό είναι ύπουλη επίθεση.
Δεν το έκρινες ή διέκρινες.
Ο σατανισμός, μιας και είναι ιουδαιοχριστιανική ιδέα, θα έπρεπε ν' αναζητηθή στον ιουδαιοχριστιανισμό.
Ούτε αυτό το έκρινες ή διέκρινες.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "επίθεση", αλλά η έρευνα, ή ιστορία, η κρίση, δεν είναι επίθεση αλλά αποκατάσταση των παραμυθιών που μας μαθαίνουν.
Οποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου;;;
Προφανώς δεν διέκρινες την διαφορά.

Είσαι σίγουρος ότι τα κίνητρά σου είναι αγνά;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2011, 18:49:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Αν λοιπόν το κάνεις, το κάνεις εθελοντικά. Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι όμως να αξιοποιεί κάποιος τον χρόνο του και εγώ αυτό κάνω.

Ακριβώς έτσι όπως το λες!
Υπάρχουνε πολλοί καλύτερα πράγματα να κάνεις φίλε μου απο το να χαραμίζεσαι με δαύτα και είδη αρκετοί που ξέρω όπως και εγώ το έχουνε αντιληφθεί νωρίτερα και έχουνε είδη αποστασιοποιηθεί μένοντας πλέον ως απλοί παρατηρητές του forum ,ο ευρωπαίος ήτανε απο τα πιο αξίολογα μέλη του forum αλλα με την ευκαιρία να κάνω μια μικρή προέκταση του θέματος πριν γυρίσω στην αφάνεια μου,η κατηγορία μύθος-θρησκεία έχει γεμίσει εδώ και καιρό απο παγανιστές και λάτρες της πατρώας θρησκείας οι οποίοι επιτίθεινται με ζήλο εαν κάποιος έχει διαφορετικά ιδανικά-πιστέυω απο αυτούς,το άσχημο δεν είναι η διαφορετικότητα των αντιλήψεων αλλα η ειρωνεία και το σνομπάρισμα όπου έχει ξεφύγει εδώ και καιρό απο τα όρια,αυτά τα όρια χαράζονται για να διαφυλάττουνε αυτές τις ισσοροπίες αλλα εδώ δεν υπάρχουνε,τώρα το γιατί δεν υπάρχουνε μπορεί εύκολα να το συμπεράνει ή να το υποθέσει κανείς..Δεν σε αντιλαμβάνομαι και γώ φίλε μου , δηλαδή όλοι όσοι μιλούν για τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό...την Φιλοσοφία και τα Γράμματα -κάτι που όλη η Οικουμένη αναγνωρίζει- , εσύ τον θεωρείς ως Παγανιστή..???
Και όποιος επισημαίνει ορισμένα πράγματα για την Όποια Θρησκεία , είναι και αυτός Παγανιστής...???
Μάλλον στρεβλά τα ερμηνεύεις τα πράματα...λέω...

Ο καθένας χαρακτηρίζεται απ'οσα λέει και ισχυρίζεται και καλό θα ήταν να είμαστε προσεκτικοί στις διατυπώσεις μας...
Και ασφαλώς όποις θέλει μπορεί να απέλθει ή να είναι παρατηρητής -όπως λές- ...δικαίωμά του είναι..και του Ευρωπαίου και μένα -αν το επιλέξω- και οποιουδήποτε...


Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

Edited by - Εαρινός on 08/03/2011 18:54:50Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2011, 00:41:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
diego
η κατηγορία μύθος-θρησκεία έχει γεμίσει εδώ και καιρό απο παγανιστές και λάτρες της πατρώας θρησκείας οι οποίοι επιτίθεινται με ζήλο εαν κάποιος έχει διαφορετικά ιδανικά-πιστέυω απο αυτούς,το άσχημο δεν είναι η διαφορετικότητα των αντιλήψεων αλλα η ειρωνεία και το σνομπάρισμα όπου έχει ξεφύγει εδώ και καιρό απο τα όρια,αυτά τα όρια χαράζονται για να διαφυλάττουνε αυτές τις ισσοροπίες αλλα εδώ δεν υπάρχουνε,τώρα το γιατί δεν υπάρχουνε μπορεί εύκολα να το συμπεράνει ή να το υποθέσει κανείς..

Φίλε diego . Απ’ ότι βλέπω , δυστυχώς ούτε εσύ μπόρεσες να ξεφύγης από την κατηγορία αυτή των χριστιανών που θέλουν να τα βλέπουν όλα σε άσπρο , μαύρο . Για σένα όπως και για την πλειοψηφία της κατηγορίας αυτής οι άνθρωποι θα πρέπη να είναι ενταγμένοι σε κάποιο θρησκευτικό μαντρί . Σύμφωνα με την αντίληψη αυτή , ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι με κριτική σκέψη αποκλείεται να υπάρχουν , και κάθε απόρριψη των κακώς κειμένων , ή η κριτική πάνω σ’ αυτά αυτομάτως θεωρούνται σνομπάρισμα , ειρωνεία , αντιχριστιανισμός και δεν γνωρίζω τι άλλο .
Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος , σήμερα όντας αποκλεισμένος από τα χιόνια και μη έχοντας τι να κάνω , μπήκα στα κείμενα της «Ελληνικής Πατρολογίας» και στάθηκα στις εννέα ομιλίες του Μ. Βασιλείου με τον γενικό τίτλο «ΟΜΙΛΙΑΙ θʹ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΑΗΜΕΡΟΝ» οι οποίες έχουν σαν θέμα την Γένεση , και μέσα στις ομιλίες αυτές απαξιώνει τους Έλληνες σοφούς , τους μαθηματικούς και τους αστρονόμους . Από την Β’ ομιλία αντέγραψα ορισμένα ενδεικτικά αποσπάσματα , για την περίπτωση που θα βαρεθής να τις διαβάσης όλες .

Τί πρῶτον εἴπω; πόθεν ἄρξομαι τῆς ἐξηγήσεως; Ἐλέγξω τῶν ἔξω τὴν ματαιότητα; ἢ ἀνυμνήσω τὴν ἡμετέραν ἀλήθειαν; Πολλὰ περὶ φύσεως ἐπραγματεύσαντο οἱ τῶν Ἑλλήνων σοφοὶ, καὶ οὐδὲ εἷς παρ' αὐτοῖς λόγος ἕστηκεν ἀκίνητος καὶ ἀσάλευτος, ἀεὶ τοῦ δευτέρου τὸν πρὸ αὐτοῦ καταβάλλοντος· ὥστε ἡμῖν μηδὲν ἔργον εἶναι τὰ ἐκείνων ἐλέγχειν· ἀρκοῦσι γὰρ ἀλλήλοις πρὸς τὴν οἰκείαν ἀνατροπήν. Οἱ γὰρ Θεὸν ἀγνοήσαντες, αἰτίαν ἔμφρονα προεστάναι τῆς γενέσεωςτῶν ὅλων οὐ συνεχώρησαν, ἀλλ' οἰκείως τῇ ἐξ ἀρχῆς ἀγνοίᾳ τὰ ἐφεξῆς συνεπέραναν. Διὰ τοῦτο οἱ μὲν ἐπὶ τὰς ὑλικὰς ὑποθέσεις κατέφυγον, τοῖς τοῦ κόσμου στοιχείοις τὴν αἰτίαν τοῦ παντὸς ἀναθέντες· οἱ δὲ ἄτομα καὶ ἀμερῆ σώματα, καὶ ὄγκους καὶ πόρους συνέχειν τὴν φύσιν τῶν ὁρατῶν ἐφαντάσθησαν. Νῦν μὲν γὰρ συνιόντων ἀλλήλοις τῶν ἀμερῶν σωμάτων, νῦν δὲ μετασυγκρινομένων, τὰς γενέσεις καὶ τὰς φθορὰς ἐπιγίνεσθαι· καὶ τῶν διαρκεστέρων σωμάτων τὴν ἰσχυροτέραν τῶν ἀτόμων ἀντεμπλοκὴν τῆς διαμονῆς τὴν αἰτίαν παρέχειν. Ὄντως ἱστὸν ἀράχνης ὑφαίνουσιν οἱ ταῦτα γράφοντες, οἱ οὕτω λεπτὰς καὶ ἀνυπο στάτους ἀρχὰς οὐρανοῦ καὶ γῆς καὶ θαλάσσης ὑποτιθέμενοι.

............................................................................................

Εἰ ἀρχὴν ἔχει χρονικὴν, μὴ ἀμφιβάλῃς περὶ τοῦ τέλους. Γεωμετρίαι γὰρ καὶ ἀριθμητικαὶ μέθοδοι, καὶ αἱ περὶ τῶν στερεῶν πραγματεῖαι, καὶ ἡ πολυθρύλλητος ἀστρονομία, ἡ πολυάσχολος ματαιότης, πρὸς ποῖον καταστρέφουσι τέλος; Εἴπερ οἱ περὶ ταῦτα ἐσπουδακότες συναΐδιον εἶναι τῷ κτίστῃ τῶν ὅλων Θεῷ καὶ τὸν ὁρώμενον τοῦτον κόσμον διενοήθησαν, πρὸς τὴν αὐτὴν δόξαν ἀγαγόντες τὸν περιγεγραμμένον καὶ σῶμα ἔχοντα ὑλικὸν, τῇ ἀπεριλήπτῳ καὶ ἀοράτῳ φύσει, μηδὲ τοσοῦτον δυνη θέντες ἐννοηθῆναι, ὅτι οὗ τὰ μέρη φθοραῖς καὶ ἀλλοιώσεσιν ὑπόκειται, τούτου καὶ τὸ ὅλον ἀνάγκη ποτὲ τὰ αὐτὰ παθήματα τοῖς οἰκείοις μέρεσιν ὑποστῆναι. Ἀλλὰ τοσοῦτον Ἐματαιώθησαν τοῖς διαλογισμοῖς αὐτῶν, καὶ ἐσκοτίσθη ἡ ἀσύνετος αὐτῶν καρδία, καὶ φάσκοντες εἶναι σοφοὶ, ἐμωράν θησαν, ὥστε οἱ μὲν
συνυπάρχειν ἐξ ἀϊδίου τῷ Θεῷ τὸν οὐρανὸν ἀπεφήναντο· οἱ δὲ αὐτὸν εἶναι Θεὸν ἄναρχόν τε καὶ ἀτελεύτητον, καὶ τῆς τῶν κατὰ μέρος οἰκονομίας αἴτιον.
1.4 Ἦπου αὐτοῖς ἡ περιουσία τῆς τοῦ κόσμου σοφίας προσθήκην οἴσει ποτὲ τῆς χαλεπῆς κατακρίσεως, ὅτι οὕτως ὀξὺ περὶ τὰ μάταια βλέποντες, ἑκόντες πρὸς τὴν σύνεσιν τῆς ἀληθείας ἀπετυφλώθησαν. Ἀλλ' οἱ τῶν ἄστρων τὰ διαστήματα καταμετροῦντες, καὶ τοὺς ἀειφανεῖς αὐτῶν καὶ ἀρκτῴους ἀπογραφόμενοι, καὶ ὅσοι περὶ τὸν νότιον πόλον κείμενοι τοῖς μέν εἰσι φανεροὶ, ἡμῖν δὲ ἄγνωστοι· καὶ βόρειον πλάτος, καὶ ζῳδιακὸν κύκλον μυρίοις διαστήμασι διαιροῦντες· καὶ ἐπαναφορὰς ἄστρων, καὶ στηριγμοὺς, καὶ ἀποκλίσεις, καὶ πάντων τὴν ἐπὶ τὰ προηγούμενα κίνησιν δι' ἀκριβείας τηρήσαντες· καὶ διὰ πόσου χρόνου τῶν πλανωμένων ἕκαστος τὴν ἑαυτοῦ περίοδον ἐκπληροῖ· μίαν τῶν πασῶν μηχανὴν οὐκ ἐξεῦρον πρὸς τὸ τὸν Θεὸν ἐννοῆσαι ποιητὴν τοῦ παντὸς, καὶ κριτὴν δίκαιον, τὴν ἀξίαν ἀντίδοσιν τοῖς βεβιωμένοις ἐπάγοντα· οὐδὲ τῷ περὶ τῆς κρίσεως λόγῳ τὴν ἀκόλουθον τῆς συντελείας ἔννοιαν ἐπιγνῶναι, ὅτι ἀνάγκη μεταποιηθῆναι τὸν κόσμον, εἰ μέλλοι καὶ ἡ τῶν ψυχῶν κατάστασις πρὸς ἕτερον εἶδος ζωῆς μεταβάλλειν.

......................................................................................................

Ταῦτα μὲν οὖν οἱ ὕλην ἀγέννητον ἐπεισάγοντες τῷ δημιουργῷ φαντάζονται, ἐκ τῆς πρώτης μυθοποιίας πρὸς τὸ ἀκόλουθον ψεῦδος ὑποφερόμενοι· ἡμεῖς δὲ ἀξιοῦμεν τοὺς τῶν Ἑλλήνων σοφοὺς, μὴ πρότερον ἡμᾶς καταχλευάζειν πρὶν τὰ πρὸς ἀλλήλους διάθωνται. Εἰσὶ γὰρ ἐν αὐτοῖς οἳ ἀπείρους οὐρανοὺς καὶ κόσμους εἶναί φασιν, ὧν ὅταν ἀπελέγξωσιν τὸ ἀπίθανον οἱ ἐμβριθεστέραις ταῖς ἀποδείξεσι χρώμενοι, καὶ ταῖς γεωμετρικαῖς ἀνάγκαις συστήσωσι μὴ ἔχειν φύσιν ἄλλον οὐρανὸν γενέσθαι παρὰ τὸν ἕνα, τότε καὶ μᾶλλον καταγελασόμεθα τῆς γραμμικῆς καὶ ἐντέχνου αὐτῶν φλυαρίας, εἴπερ ὁρῶντες πομφόλυγας διὰ τῆς ὁμοίας αἰτίας γινομένας μίαν τε καὶ πολλὰς, εἶτα ἀμφιβάλλουσι περὶ οὐρανῶν πλειόνων, εἰ ἐξαρκεῖ αὐτοὺς ἡ δημιουργικὴ δύναμις παραγαγεῖν εἰς τὸ εἶναι. Ὧν τὴν ἰσχὺν καὶ τὸ μέγεθος οὐδὲν ἡγούμεθα διαφέρειν τῆς κοίλης νοτίδος τῆς ὑπερφυσωμένης ἐν τοῖς κρουνοῖς, ὅταν πρὸς τὴν ὑπεροχὴν τῆς τοῦ Θεοῦ δυνάμεως ἀποβλέψωμεν. Ὥστε καταγέλαστος αὐτοῖς ὁ τοῦ ἀδυνάτου λόγος.
Καὶ πρό γε τοῦ ἅψασθαι τῆς διανοίας τῶν γεγραμμένων, πειραθῶμεν τὸ παρὰ τῶν ἄλλων ἀντεπαγόμενον διαλῦσαι. Ἐρωτῶσι γὰρ ἡμᾶς, εἰ σφαιρικὸν μὲν τὸ σῶμα τοῦ στερεώματος, ὡς ἡ ὄψις δηλοῖ, ῥυτὸν δὲ τὸ ὕδωρ καὶ περιολισθαῖνον τοῖς ὑψηλοῖς, πῶς ἂν ἐδυνήθη ἐπὶ τῆς κυρτῆς περιφερείας τοῦ στερεώματος ἱδρυνθῆναι;

Και σε ρωτώ φίλε diego . Είναι δυνατόν να δεχτώ εγώ όλα αυτά τα αντιεπιστημονικά φληναφήματα που περιλαμβάνονται στις ομιλίες αυτές ; Είναι δυνατόν να δεχτώ αυτόν τον ιεράρχη σαν προστάτη των γραμμάτων και της παιδείας γενικότερα ; Και αν δεν τα αποδεχτώ , που δεν τα αποδέχομαι , να χαρακτηριστώ παγανιστής , αντιχριστιανός , νεοναζιστής , και όποιο άλλο επίθετο μου επικολλήσει η νοσηρή φαντασία του κάθε θρησκόληπτου ;
Νομίζω ότι λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει .........*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2011, 01:32:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
europaios2:

Έτσι γελοίο όπως τείνει να καταντήσει το φόρουμ αυτό, αποχωρώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για 15 ημέρες. Εάν παρά ταύτα συνεχίσει η κατάσταση ως έχει, θα αποχωρήσω οριστικώς.Και σε ποιον ακριβώς απευθύνεις τη διαμαρτυρία;

Σημείωσε πάντως, πως το πρόβλημα δε λύνεται με το να ανοίγει κανείς συζήτηση με τα troll (κοινώς, "μην τροφοδοτείτε τα troll") και πιθανότατα η αποχώρησή σου δε νομίζω ότι θα κάνει τα τρολλο-αυτιά να ιδρώσουν (αν και πραγματικά θα ευχόμουν να τα συγκινήσει η διαμαρτυρία σου )

Ευχαριστούμε παρολαυτά, που "κάνεις τα δέοντα" για να "βοηθήσεις την κατάσταση"! ...

-Στους παρευρισκόμενους!
-Παρακαλώ.

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
Εγώ προτείνω να το κάνεις έτσι κι αλλιώς, καλό στον εαυτό σου θα κάνεις, όπως εγώ έκανα στον δικό μου. Δε σου προσφέρει τίποτα αυτό που κάνεις, δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, ούτε εμάς τους υπόλοιπους. Απλά δίνεις την άλλη άποψη, την αντι-αντιχριστιανική, που οκ, καλό είναι να υπάρχει. Αν λοιπόν το κάνεις, το κάνεις εθελοντικά. Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι όμως να αξιοποιεί κάποιος τον χρόνο του και εγώ αυτό κάνω.
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πια πολλοί που θα έκαναν το έργο σου.

Να σαι καλά.
Ούτος ή άλλως εκ των πραγμάτων σε λίγο καιρό θα αραιώσω "αναγκαστικά" για τα καλά.
Παρά ταύτα θα είναι τέτοια η κατάσταση που μή έχοντας τι άλλο να κάνω θα διαβάζω....όχι βέβαια τον Δαυλό του Sesostris ή άλλα Μικυμάους.....

Venizelos The Greek MIA MEΡΑ ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ


Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2011, 01:43:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ diego, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Όπως βλέπεις κι εσύ, κάποιοι προσπαθούν να βαπτίσουν τους παγανιστές φυσιολάτρες! και τον σατανισμό ιουδαϊκή αίρεση!

Και κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι με τα γραφόμενά τους εξυμνούν τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό...την Φιλοσοφία και τα Γράμματα!

Ενώ κάποιοι άλλοι, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν για τι πράγμα μιλάει κάθε φορά ένας Πατέρας της Εκκλησίας όπως ο Μέγας Βασίλειος για παράδειγμα!

Venizelos The Greek MIA MEΡΑ ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ


Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"

Edited by - europaios2 on 12/03/2011 01:45:16Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2011, 02:25:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλώς τον europaio2


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2011, 12:40:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Όπως βλέπεις κι εσύ, κάποιοι προσπαθούν να βαπτίσουν τους παγανιστές φυσιολάτρες! και τον σατανισμό ιουδαϊκή αίρεση!
Πλάκα έχεις ευρωπαίο μας!
Παγανιστές ΚΑΙ φυσιολάτρες φιλαράκο; Δεν διαβάζεις καλά ε;

...και κάποιοι άλλοι κάνουν πουστίτσες αλλάζοντας λέξεις σε κείμενα για να περάσει το παραμύθι τους και όλο στα κολαράκια το γυροφέρνουν με την πρώτη ευκαιρία.

Αλλά κσέχασα... Αυτοί θεωρούνται "ακσιόλογα μέλη"!

Χααχαχα! Ελεος!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2011, 12:47:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...και είναι ο χριστιανισμός ιουδαϊκή αίρεση!
...και είναι ο σατανισμός ιουδαιοχριστιανική ιδέα!

Δεν είναι;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2011, 12:59:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...να μην σου πω ευρωπαίο μας ότι μου έδωσες την ιδέα ν' ανοίκσω θέμα με τίτλο "ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ;", και θα καεί το πελεκούδι!!

Ασε με να το σκεφτώ λιγουλάκι... Να το οργανώσω και να έχω όρεκση.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2011, 14:09:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έχουμε δει τόσα!...γιατί όχι κι αυτό?

-Ευχαριστώ Αμαλία....υγιαίνετε!

Venizelos The Greek MIA MEΡΑ ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ


Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


343 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/03/2011, 18:07:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο σατανισμός είναι μιά χαζή αντίδραση, ώς πρός τα λεγόμενα τών πλείστων θρησκειών, αποτελεί λατρεία τής ΑΝΤΕΡΑΡΧΙΑΣ (ΣΑΤΑΝΑΣ=ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ).
Όλες οι Θρησκείες, (παρά τίς επιφανειακές δογματικές διαφορές τους),καθώς και τα Μυητικά τάγματα, (εδώ δέν έχουμε δόγμα, αλλά ιερά παράδοση μέσω τυπικού μυήσεως...), έναν σκοπό έχουν, ΤΗΝ ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ, σύμφωνα με τήν ΙΕΡΑΡΧΙΑ (ΘΕΟΣ.......ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.........ΑΝΘΡΩΠΟΣ).
Όλες οι Θρησκείες έχουν ώς βασικό στοιχείο στήν διδασκαλεία τους, τήν πίστη στόν Θεό και στήν αθανασία τής ψυχής.
Επομένως στό ίδιο πιστεύουν.
Οι διαφορές είναι γιά κοντόφθαλμους δογματικούς.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/03/2011, 18:44:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Προσωπικά θα ήθελα ειλικρινά να μάθω , ποιός ή ποιοί είναι αυτός/οί που συντηρεί και υποστασιοποιεί τον Σατανά και βρίσκει μια θέση απέναντί του , ως ο "ηγέτης" και "ρυθμιστής"....

Αν λέω...ΑΝ...ο Σατανάς δεν υπήρχε -για μένα δεν υπάρχει π.χ- , θα υπήρχε λόγος για την ύπαρξη και χρησιμότητα ορισμένων "άλλων δυνάμεων" και για να αντιπαλέψουν τι και ποιόν..???
Άρα λόγο για την συντήρησή του , έχουν όσοι έχουν λόγους "αυτονόητους"....μάλιστα...

Εφόσον αποποιούμαι τον Σατανά , εγώ και όλοι όσοι το κάνουν , αυτό μας καθιστά ως "Νεοσατανιστές" ή "Παγανιστές"...???


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/03/2011, 21:01:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
(ΣΑΤΑΝΑΣ=ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ).
ΕΩΣΦΟΡΟΣ: Ο φέρων το έως. Το φως της αυγής.
Γιατί τον λένε έτσι;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

G.
Μέλος 2ης Βαθμίδας

United Kingdom
364 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2011, 08:08:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους G.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα,

κατά την παράδοση ο Εωσφόρος (Lucifer) υπήρξε ο πιο λαμπρός άγγελος ενώ το γιατί και πως ακολούθησε η πτώση του από τις ιεραρχίες των αγγέλων δεν είναι ξεκαθαρισμένο. Αυτό που εννοούμε ως Σατανά είναι μια πολύ μεταγενέστερη ιδέα που δημιουργήθηκε στα χριστιανικά χρόνια ενσωματώνοντας στην ίδια "οντότητα" ονόματα αρχαιότερων "δαιμόνων" (μη ξεχνάμε ότι η λέξη δαίμων αναφέρεται με ουδέτερη έννοια στην αρχαιότητα και όχι με την αρνητική που συνηθίζουμε να της δίνουμε) όπως Satan, Beelzebub, Eωσφόρος κλπ.


για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2011, 14:09:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"ΕΩΣΦΟΡΟΣ" ήταν ένα από τα προσωνύμια του θεού Απόλλωνος, αν θυμάμαι καλά. Καθός και η ονομασία του Αυγερινού.
Λες να το έκαναν επίτηδες;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


343 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2011, 17:57:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αναφέρεστε, στίς ίδιες ΟΝΤΩΤΗΤΕΣ(ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ).
Διότι, με τήν προσωποποίηση, στα πλαίσσια τών μύθων, περιγραφόταν οι φυσικοί νόμοι. Επομένως με διαφορετικές ονομασίες, διάφοροι λαοί, σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους, περιγράφαν τό ίδιο...
Ο Εωσφόρος, ήταν ο Λαμπρότερος Άγγελος του Θεού(ένας υπέρτατος φυσικός νόμος).
Ήταν η πρώτη "αντανάκλαση" Τού Αρχετυπικού Νού.
Ήταν Αυτός ΜΟΝΟ, ο οποίος επικοινωνούσε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ με Τόν Αρχετυπικό Νού.
Η αποστολή Του ήταν να θέσει τόν "καμβά", πάνω στόν οποίο θα "ζωγραφιζόταν" -μιλάω αλιγορικά βεβαίως- η Δημιουργία.
Έπρεπε όμως και να "υλοποιήσει" το σχέδιο του Αρχετιπικού Νού, πράγμα το οποίο "αρνήθηκε".
Έτσι και ΕΞΕΠΕΣΕ.
Φυσικά οι βάσεις που έθεσε, δέν αλλοιωθήκαν και σ'αυτές στηρίζεται όλη η Δημιουργία(Δέν θα υπήρχε "υλικό σύμπαν", άν δέν υπήρχε η ισορροπία ύλης-αντιύλης...).
Ο Αρχετυπικός Νούς διά Τού Λόγου, "ανέθεσε" σε "κατώτερο" Νού("κατώτερη" Εκδήλωσή Του), Τόν "Δημιουργό"(Τόν Θεό αυτού του κόσμου), τήν υλοποίηση αυτή.
Όλοι οι Νόμοι Αυτοί, δέν εκφράζουν τίποτε άλλο, παρά Εκδηλώσεις Τού Εκδηλωμένου Υπερτάτου Όντος(Εκδηλωμένος Τριαδικός Θεός), καθώς Αυτό κατέρχεται ώς Νούς-Λόγος-Πνεύμα, εντός Τής Δημιουργίας.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2011, 20:23:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αναφέρεστε, στίς ίδιες ΟΝΤΩΤΗΤΕΣ(ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ).
Διότι, με τήν προσωποποίηση, στα πλαίσσια τών μύθων, περιγραφόταν οι φυσικοί νόμοι. Επομένως με διαφορετικές ονομασίες, διάφοροι λαοί, σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους, περιγράφαν τό ίδιο...
Ο Εωσφόρος, ήταν ο Λαμπρότερος Άγγελος του Θεού(ένας υπέρτατος φυσικός νόμος).
Ήταν η πρώτη "αντανάκλαση" Τού Αρχετυπικού Νού.
Ήταν Αυτός ΜΟΝΟ, ο οποίος επικοινωνούσε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ με Τόν Αρχετυπικό Νού.
Η αποστολή Του ήταν να θέσει τόν "καμβά", πάνω στόν οποίο θα "ζωγραφιζόταν" -μιλάω αλιγορικά βεβαίως- η Δημιουργία.
Έπρεπε όμως και να "υλοποιήσει" το σχέδιο του Αρχετιπικού Νού, πράγμα το οποίο "αρνήθηκε".
Έτσι και ΕΞΕΠΕΣΕ.
Φυσικά οι βάσεις που έθεσε, δέν αλλοιωθήκαν και σ'αυτές στηρίζεται όλη η Δημιουργία(Δέν θα υπήρχε "υλικό σύμπαν", άν δέν υπήρχε η ισορροπία ύλης-αντιύλης...).
Ο Αρχετυπικός Νούς διά Τού Λόγου, "ανέθεσε" σε "κατώτερο" Νού("κατώτερη" Εκδήλωσή Του), Τόν "Δημιουργό"(Τόν Θεό αυτού του κόσμου), τήν υλοποίηση αυτή.
Όλοι οι Νόμοι Αυτοί, δέν εκφράζουν τίποτε άλλο, παρά Εκδηλώσεις Τού Εκδηλωμένου Υπερτάτου Όντος(Εκδηλωμένος Τριαδικός Θεός), καθώς Αυτό κατέρχεται ώς Νούς-Λόγος-Πνεύμα, εντός Τής Δημιουργίας.---------------------------------------------------------------


??????????????????????????????????
Μενω καταπληκτος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ζιπ ελα να μας πεις ποιος υπερτατος φυσικος νομος
ηταν ο Εωσφορος!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2011, 20:40:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ο Εωσφόρος, ήταν ο Λαμπρότερος Άγγελος του Θεού(ένας υπέρτατος φυσικός νόμος).
Ήταν η πρώτη "αντανάκλαση" Τού Αρχετυπικού Νού.
Ήταν Αυτός ΜΟΝΟ, ο οποίος επικοινωνούσε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ με Τόν Αρχετυπικό Νού.
Η αποστολή Του ήταν να θέσει τόν "καμβά", πάνω στόν οποίο θα "ζωγραφιζόταν" -μιλάω αλιγορικά βεβαίως- η Δημιουργία.
Έπρεπε όμως και να "υλοποιήσει" το σχέδιο του Αρχετιπικού Νού, πράγμα το οποίο "αρνήθηκε".
Έτσι και ΕΞΕΠΕΣΕ.
Σε ποία θρησκεία φίλε μου ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΕ;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2011, 22:21:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
(ΣΑΤΑΝΑΣ=ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ).
ΕΩΣΦΟΡΟΣ: Ο φέρων το έως. Το φως της αυγής.
Γιατί τον λένε έτσι;Αν πιάσεις την αρχή , απο που και πως ξεκίνησε..το πως μετασχηματίσθηκε για να φθάσει στην τελική του μορφή φίλε Αίολε , πιάσ'τ'αυγό και κούρεφ'το....όλοι τον τροποποιούν αναλόγως των αναγκών και των "Εξυπηρετήσεων/αποστολών" που καλείται να φέρει εις πέρας....και πάντως όλα όσα οι άνθρωποι δεν μπορουν να εκλογικεύσουν , τελικά τα Σατανο-ποιούν...
Σε κάθε περίπτωση αποτελεί την εύκολη εξήγηση-λύση και για μένα είναιένας "ήρωας" με τα τόσα που του έχουν φορτώσει...όλα τα κακά της μοίρας μας και όχι μόνο , απο καταβολής κόσμου...αυτος έχει σηκώσει και φορτωθεί όλες τις αμαρτίες μας.....δις τον βρίζουν και του απαγγέλουν όλα τα δεινά τους...άντε να εμφανισθεί ο δόλιος...

Ούτε σαν σκέψη δεν θα του περνούσε απο το μυαλό..."Σατανάς" είναι και όχι μ@@@κας...


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Krishna
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός (troll)


151 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 15:24:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krishna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aπο το γνωστικο ευαγγελιο του Θωμα:
93. Ο Ιησούς είπε «μη δίδετε ότι είναι ιερό στους σκύλους, διότι θα το πετάξουνε χάμω. Μη δίδετε μαργαριτάρια στους χοίρους, διότι θα τα συνθλίψουν»


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 16:48:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο νεοσατανισμός (υπάρχει κάτι τέτοιο; ) έχει την ίδια σχέση με τον νεοπαγανισμό ακριβώς όπως ο "παλαιοσατανισμός" με τον "παλαιοπαγανισμό".

Καμία απολύτως.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Narkissa555
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2038 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 21:45:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Νεοσατανισμός"..?? Δηλαδή σε τι αφορά ο νεοσατανισμός που να διαφέρει από το γνωστό σατανισμό? Ο νεοπαγανισμός αφορά σε μια αναβιωση του παγανισμού. Ο σατανισμός είναι ούτως ή άλλως σχετικά μια καινούρια δοξασία (για να μην τον χαρακτηρίσω ως "θρησκεία".

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


343 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2011, 00:54:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Aπο το γνωστικο ευαγγελιο του Θωμα:
93. Ο Ιησούς είπε «μη δίδετε ότι είναι ιερό στους σκύλους, διότι θα το πετάξουνε χάμω. Μη δίδετε μαργαριτάρια στους χοίρους, διότι θα τα συνθλίψουν»

Χμμμμμμμ...Σωστά...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ζουζου
troll


17 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2011, 10:20:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


308 Μηνύματα Απεστάλη: 20/03/2011, 00:54:15 Εμφάνιση Προφίλ Στείλτε Email στον Συγγραφέα Send ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ a Private Message Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Aπο το γνωστικο ευαγγελιο του Θωμα:
93. Ο Ιησούς είπε «μη δίδετε ότι είναι ιερό στους σκύλους, διότι θα το πετάξουνε χάμω. Μη δίδετε μαργαριτάρια στους χοίρους, διότι θα τα συνθλίψουν»


Χμμμμμμμ...Σωστά...


Τώρα που μου το επιβεβαιωσες ησύχασα... ουφ... θα' σκαγα ρε παιδί μου...

http://www.krassanakis.gr/gelio.files/image014.gif

I never said that I may deceive all the people all the time.
It's enough for a human to do either one or the other.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Narkissa555
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2038 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2011, 10:33:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γιατί δεν διατυπώνεις και συ μια άποψη, μια ερώτηση, μια απορία...(κάτι ρε παιδί μου) από το να σχολιάζεις μόνο ειρωνικά λεγόμενα των άλλων?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2011, 13:43:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα τις διατυπώσει μια και καλή...
In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2011, 15:12:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Ποιά είναι άραγε τα «διαμάντια»? Οι χιλιοειπωμένες παραδόσεις?....
Και ποιοί είναι άραγε τα «σκυλιά»?

Τέλος πάντων...κυριακή γιορτή και σχόλη και έχω όρεξη για σεντόνι

Ο Εωσφόρος λέγεται από την μετα-βιβλική ιουδαϊκή παράδοση πως ήταν ο ομορφότερος, ευφυέστερος, ισχυρότερος και πιο περήφανος των Αγγέλων. Ο προφήτης Ησαϊας σε κάποιο χωρίο εκθειάζει τις χαμένες αρετές του έκπτωτου Πρίγκηπα, αν και εκεί δεν αναφέρει το όνομα «εωσφόρος» και πιθανόν να αναφέρεται σε έναν παλιό βασιλιά της Βαβυλώνας. Πάντως από τον «Ιώβ» φαίνεται ότι με τον όρο «τα πρωινά αστέρια που τραγουδούν» εννοούνταν τα ουράνια σώματα (με προφανή αναφορά στην πυθαγόρεια μουσική των σφαιρών) ενώ το «όμορφο πρωϊνό αστέρι του πρωϊνού» της Αποκάλυψης φαίνεται πως είναι η Αφροδίτη, το λαμπρότερο αστέρι που φαίνεται πάντα πρώτο στο σούρουπο και φεύγει τελευταίο το ξημέρωμα. Ο δε Πυθαγόρας λέγεται ότι ανέφερε την Αφροδίτη ως «δεύτερο Ήλιο», λόγω της λαμπρότητάς της. Πάντως Αίολε δεν νομίζω να αποκαλούσαν οι Έλληνες τον Απόλλωνα «Εωσφόρο». Σίγουρα όμως όπως λες αποκαλούσαν έτσι τον Αυγερινό, γι’αυτό και όταν οι φιλόσοφοι αναφέρονταν στους πλανήτες ονόμαζαν την Αφροδίτη «Εωσφόρο», το λαμπρότερο αστέρι του νυχτερινού ουρανού και που αρχετυπικά συσχετίζεται από την αστρολογία με το κάλλος, την τελειότητα αλλά και την ματαιοδοξία και αυταρέσκεια.

Στην αποστασία του Εωσφόρου τον ακολούθησε οικιοθελώς το 1/3 των Αγγέλων (άρα δεν μιλάμε για «μεμονωμένο περιστατικό»), φτιάχνοντας δηλαδή την δική του «Ιεραρχία» και κατεβαίνοντας στη γη όπου τεκνοποίησε όλες τις γυναίκες.

Με τον Φαδέρα πάντως τα πήγαιναν μια χαρά μέχρι τη στιγμή που εκείνος του ζήτησε να προσκυνήσει και να αρχίσει να υπηρετεί τον πρωτόπλαστο Αδάμ. Εκεί έγινε το μπαμ...Όλα τα καλά τα είχε ο Αρχάγελλος, ταπεινότητα στο ήθος πάντως δεν είχε και ιδιαίτερη, ε και εδώ που τα λέμε όταν είσαι ο Νο1 μετά τον Πρώτο, όταν είσαι η πρώτη αντανάκλαση του υπέρτατου Νου και εκείνος σου ζητάει να προσκυνήσεις τον νεογέννητο Ανθρωπάκο που πλάστηκε από το χώμα αυτό δύσκολα το δέχεσαι...η περηφάνια (συνέπεια της υψηλής αυτο-συνείδησης) επικράτησε, επομένως τα έκανε όλα μπάχαλο και έφυγε....


«Better to rule in hell than serve in heaven» είναι η γραφική σημαία που ανεμίζουν τα «σατάνια»....αλλά εάν θέλετε τη γνώμη μου, τα περί δύο στρατοπέδων του κόσμου είναι βλακείες....ακόμα και αν υποθέσουμε ότι αυτά υπάρχουν, οι άνθρωποι αδυνατούν να πάρουν το μέρος του ενός ή του άλλου. Ακόμα και ο πιο (υπο)ταγμένος στις ιδέες και σκοπούς μίας Ιεραρχίας είναι σπάνιο να έχει πραγματική ταπεινότητα και αγάπη διότι ο εσώτερος πόθος και σκοπιμότητά του είναι να σκαρφαλώσει στα σκαλιά της Ιεραρχίας αυτής και να στέκει αφ’υψηλού....η ταπεινότητά συνήθως δεν είναι παρά μασκαρεμένη σκοπιμότητα....Από την άλλη σπανίζουν και τα κότσια για μία πραγματική και γνήσια αντι-συμβατική Ανταρσία. Το τίμημα της αυτονόμησης είναι μεγάλο και λίγοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να λουστούν πλήρως το τίμημα του να ακολουθήσουν το «κατά δαίμονα εαυτώ» εσωτερικό πρόσταγμα...

Εμένα πάντως μου αρέσει σαν φιγούρα ο Εωσφόρος, όχι βέβαια σαν ο έκπτωτος που μεταμορφώθηκε σε γελοίο διαβολάκο που παραπλανά την ανθρωπότητα, αλλά σαν την αρχετυπική εικόνα του ελεύθερου πνεύματος που σιχαίνεται την κάθε είδους Ιεραρχία...δεν έχω κανέναν πάνω από το κεφάλι μου, ούτε έχω και κανέναν κάτω από τα πόδια μου....

Και είναι και ένα τόσο ωραίο παλιό έργο που παρουσιάζει τη μάχη του Θεού με τον Εωσφόρο...την ημέρα λέει της μεγάλης μάχης, και ενώ διαφαίνεται ότι ο Εωσφόρος τελικά θα επικρατήσει, και ενώ οι δικοί του περιμένουν το πρόσταγμα για επίθεση, εκείνος κάθεται σκεπτικός, βυθισμένος σε σκέψεις...κάποια στιγμή σηκώνεται και τους ανακοινώνει με στωϊκό ύφος ότι «η μάχη τελικά δεν θα γίνει»!!

Οι δικοί του λυσσάνε να τον παρακινήσουν μπας και αλλάξει γνώμη και δώσει το έναυσμα αλλά όταν τον ρωτούν γιατί κάνει πίσω εκείνος απαντά, «ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ»....και φεύγει....
αυτό θα πει Ελευθερία...και Διορατικότητα επίσης...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2011, 15:24:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kost

Φανταστικο ποσταρισμα.Μου αρεσε παραπολυ.Ειδικα αυτο:Οι δικοί του λυσσάνε να τον παρακινήσουν μπας και αλλάξει γνώμη και δώσει το έναυσμα αλλά όταν τον ρωτούν γιατί κάνει πίσω εκείνος απαντά, «ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ»....και φεύγει....
αυτό θα πει Ελευθερία...και Διορατικότητα επίσης...

Αν αληθευει η υπαρξη και των δυο {Θεου-Εωσφορου} η τοποθετηση σου
ειναι με δυο λογια,ολο το σκηνικο που στηθηκε,σε βαρος εμας των
ανθρωπων!
Και μεις με την σειρα μας αντιδρουμε με παρομοιο τροπο.

Ρε δεν πατε στον δια... και οι δυο και να μας αφησετε μονους
και ησυχους να ζησουμε?
Χωρις θεους και διαβολους!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 9 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy