ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 XA
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 52
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
KERRY KING
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2249 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/05/2012, 17:16:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KERRY KING
quote:
Δεν βλεπεις οτι ειναι η μονη αξιοπιστη λυση?Κατε 'με

Όχι δεν είναι, λένε ανεφάρμοστες μαλακίες.
Να βγούνε με την πραγματική τους ατζέντα και να αποφασίσει ο λαός που θέλει να τραβήξει. Δεν είναι εποχές για άλλες κοροϊδίες, είμαστε καζάνι έτοιμο να εκραγεί...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ahlobar
Μέλος 2ης Βαθμίδας


296 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/05/2012, 17:17:33  Εμφάνιση Προφίλ
Δεκτη η αποψη σου.Οκ

El meu banya a l'interiorΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

KERRY KING
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2249 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/05/2012, 17:22:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KERRY KING
ahlobar είσαι μικρός στην ηλικία και καταλαβαίνω την απόγνωσή σου. "Τι βρεγμένος - Τι μούσκεμα" θα πεις. Απλά, προσπάθησε να δεις την πολιτική σε βάθος και μην εντυπωσιάζεσαι με εφετζήδικες παρορμητικές εξαγγελίες.

Για να το συνδέσω με το θέμα που άνοιξες, ο κόσμος ψήφισε Τσίπρα για να του επιστρέψει αυτά που πλήρωσε - άδικα - και να τον απαλλάξει από αυτά που θα κλειθεί να πληρώσει σε μερικές εβδομάδες.

Ο κόσμος ψήφισε Χρυσή Αυγή για να τον απαλλάξει από την εγκληματικότητα και τους λαθρομετανάστες.

Με συτά τα 2 δεδωμένα ασχολούμαστε ΟΛΟΙ μετά τις εκλογές, η πραγματρική ατζέντα όμως έχει να κάνει με την παραμονή μας ή όχι στο Ευ΄ρω και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και εκεί χρειάζονται ξεκάθαρες κουβέντες...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/05/2012, 20:34:23  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Είμαστε μαγαζί γωνία και θέλουνε να μας μοιράσουν σε κομμάτια για να φάνε όλοι. Αυτό μάλλον δεν το αντιλαμβάνεσαι...
Αν πτωχεύσουμε, θα είμαστε βέβαια τελείως ανίσχυροι να διαπραγματευτούμε οποιοδήποτε εθνικό θέμα, αλλά επιπλέον η πιθανότητα να πουλήσουμε εθνικό πλούτο για ένα κομμάτι ψωμί σε περίοδο πτώχευσης, αυξάνεται τρομερά, καθώς η οικονομία μας θα έχει πολύ περισσότερο ανάγκη για επενδύσεις και λρφτά σε ευρώ, από οποιαδήποτε άλλη περίοδο.

Επίσης θα ήθελα να ξέρω, και ίσως μπορεί να μας διαφωτίσει σε αυτό ο φίλος ahlobar σαν αντικειμενικός κριτής, πού αναφέρεται στην επιστολή του Τσίπρα προς την Ευρώπη, η λέξη καταγγελία, για να σιγουρευτώ και εγώ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ρητά και αμετάκλητα καταδικάζει το μνημόνιο.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 13/05/2012 20:36:23Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 01:19:26  Εμφάνιση Προφίλ
zip

quote:
Ο Εθνικισμός είναι μια ιδεολογία, μια πολιτική ιδεολογία

Εκτός από πολιτική ιδεολογία, ο εθνικισμός είναι και οικονομική και κοινωνική ιδεολογία.

quote:
Αυτά τα πράγματα είναι γνώστα

Γνωστά είναι αλλά ο καθένας πιστεύει ό,τι τον εξυπηρετεί, όπως για παράδειγμα ο zip που λέει:

Ο Μιχαλολιάκος ήταν στην Κ.Υ.Π. Μάλιστα είχε και το ψευδώνο "Αστυάναξ"

Ενώ είναι γνωστό ότι η υπόθεση αυτή βασιζόταν σε ένα πλαστό έγγραφο και οι πρωτεργάτες καταδικάστηκαν με βάση την απόφαση 52803/04 του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Γνωστά είναι

quote:
Γι' αυτό ακριβώς σου είπα στην αρχή, πως για τον κάθε Εθνικιστή [ π.χ Μιχαλολιάκος ], ένα διάταγμα του τύπου : " Έχοντας υπ'όψιν το άρθρο 91 του Συντάγματος και κατόπιν εισηγήσεως της κυβερνήσεως, αναστέλλομεν τας διατάξεις των άρθρων του εν ισχύει Συντάγματος καθ' όλον το Κράτος λόγω εκδήλου απειλής κατά της δημοσίας τάξεως και ασφαλείας της χώρας εξ εσωτερικών κινδύνων.", θα ήταν απόλυτα φυσιολογικό.

Αυτό δεν είναι εθνικισμός. Αυτό είναι κατάσταση πολιορκίας δημοκρατικού πολιτεύματος. Μάλλον έχεις μαύρα μεσάνυχτα από εθνικισμό και οι γνώσεις σου περιορίζονται σε ό,τι σερβίρει το MEGA και ο ΣΚΑΙ.

quote:
Αναρρωτιέμαι πάντως τι σόϊ παιδεία λαμβάνουν οι νέοι άνθρωποι στον τόπο μας, όταν υπάρχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι δημόσια χαρακτηρίζουν την δικτατορία ως απλά ... μια "έκτακτη κατάσταση".

1. Οι νέοι άνθρωποι λαμβάνουν την παιδεία που επιβάλει το Υπουργείο Ρωμαίικης Παιδείας

2. Η δικτατορία βασίζεται στο άρθρο 48 του Συντάγματος "Περί καταστάσεως πολιορκίας" και έχει τελείως προσωρινό χαρακτήρα. Με όρους της πολιτικής οικονομίας, αυτό που πιθανώς εννοείς ως "δικτατορία" (που μπορεί να είναι οτιδήποτε, μια και δεν το κάνεις σαφές) είναι ένα κίνημα στρατιωτικών για την κατάληψη της εξουσίας, γνωστό ως "προνουντσιαμέντο". Εκτός αν εννοείς τη δικτατορία του προλεταριάτου που είναι το όνειρο πολλών ... δημοκρατικών δυνάμεων.

quote:
Γι' αυτό ακριβώς σου είπα στην αρχή, πως για τον κάθε Εθνικιστή [ π.χ Μιχαλολιάκος ], ένα διάταγμα του τύπου : " Έχοντας υπ'όψιν το άρθρο 91 του Συντάγματος

Το άρθρο 91 του Συντάγματος αναφέρεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Δικαστών.

quote:
Αναμφίβολα. Γι' αυτό και ο Εθνικισμός τα καταργεί.

Ο εθνικισμός πρεσβεύει το ακομματικό κράτος. Δεν είναι μυστικό αυτό και δεν ανακάλυψες την Αμερική. Αντικαθιστά επίσης την κοινοβουλευτική δημοκρατία με το συντεχνιακό κράτος το οποίο είναι η ιδανική μορφή εκπροσώπησης όλων των επαγγελματικών τάξεων στη διακυβέρνηση της χώρας. Κι αυτό γνωστό.

Αντίθετα, το κομματικό κράτος το μόνο που μπορεί να προσφέρει σε μια χώρα είναι αυτό που βιώνουμε σήμερα.

quote:
Η Δημοκρατία δεν νομιμοποιείται όταν η ίδια παράγει ανομία.

Αυτό το αγγλικό έκτρωμα του Κρόμγουελ που ονομάζεις "δημοκρατία", ασελγώντας όχι μόνο πάνω στη λέξη αλλά και στο περιεχόμενο που δημιούργησαν οι πρόγονοί μας, δεν έχει καμία σχέση με την "εξουσία του λαού", όπως λέει η λέξη.

Πρόκειται για ένα αποτυχημένο, φαύλο σύστημα που βασίζεται στην άγνοια των ανθρώπων που ψηφίζουν, στην οικογενειοκρατία, στο ρουσφέτι, στην σπατάλη και στο ψέμα. Κυρίως όμως βασίζεται στην "ιδέα" πως η ψήφος του Χρυσόγονου και η ψήφος του τρελού του χωριού έχουν ακριβώς την ίδια αξία και άρα ο λόγος τους έχει ακριβώς την ίδια βαρύτητα.

Ουσιαστικά η δημοκρατία είναι η ανομία προσωποποιημένη και μάλιστα έχουν πείσει τους λαούς πως είναι το τέλειο σύστημα, όταν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε στα βασικά.

Ας υποθέσουμε ότι στις 28 Οκτωβρίου 1940 η χώρα είχε κοινοβουλευτική δημοκρατία. Πώς θα αντιδρούσε η Βουλή στην πρόκληση των Ιταλών;

1. Το θέμα θα συζητιόταν προ ημερησίας διατάξεως.
2. Η συζήτηση, λόγω του σημαντικού θέματος θα διαρκούσε τρεις μέρες, όπου όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα είχαν δικαίωμα δευτερολογίας.
3. Θα ακολουθούσε ψηφοφορία σχετικά με τη στάση που θα έπρεπε να κρατήσει η Ελλάδα ως χώρα.
4. Θα δημιουργούνταν θέμα αν η ψηφοφορία θα είναι μυστική ή φανερή, ονομαστική ή δια βοής.
5. Πιθανώς η Βουλή θα ανέθετε σε μια επιτροπή να εξετάσει το θέμα και εντός τριμήνου να καταθέσει το πόρισμα στην ολομέλεια.
6. Η επιτροπή θα έβγαζε τρία αποτελέσματα:
α) Ένα των αστικών κομμάτων που θα έλεγαν πως πρέπει να αντισταθούμε
β) ένα του ΚΚΕ που θα έλεγε πως εφ' όσον η Σοβιετική Ένωση και ο Άξονας έχουν συμμαχία (σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ) είναι κατά της εμπλοκής του εργαζόμενου λαού σε πόλεμο. Επίσης, να φύγουν οι βάσεις.
γ) ένα των Οικολόγων που θα ζητούσε περιβαλλοντική μελέτη για τις επιπτώσεις του πολέμου στα σαλιγκάρια πριν πάρει οποιαδήποτε άλλη απόφαση.

Φυσικά οι Ιταλοί θα είχαν φτάσει στη Μαδαγασκάρη τότε αλλά οι δημοκρατικοί θεσμοί στη χώρα μας θα είχαν λειτουργήσει στο έπακρο.


macedon

Edited by - macedon on 14/05/2012 01:21:57Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 01:38:33  Εμφάνιση Προφίλ
Agnostic

quote:
Κατ' αρχήν δεν χρειάζεται να νιώθεις ντροπή για την καταγωγή σου επειδή ένα ακραίο κόμμα εισήλθε στην ελληνική Βουλή.

Μπορεί να βολεύει τα ΜΜΕ αλλά τα εθνικιστικά κόμματα ούτε δεξιά είναι, ούτε ακροδεξιά ούτε ακραία. Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Η "δεξιά" και η "αριστερά" είναι απλά τεχνητοί διαχωρισμοί που εφηύρε η "δημοκρατία", εφαρμόζοντας το "διαίρει και βασίλευε".

quote:
Σχετικά με το ερώτημα γιατί οι πολίτες ψήφισαν Χρυσή Αυγή θα σου πω ότι σε περιόδους κρίσεων και έντονων κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων τέτοιοι οργανισμοί βρίσκουν μια στήριξη από απογοητευμένους και εξοργισμένους πολίτες με αποτέλεσμα να αυξάνεται η δύναμη και η επιρροή τους

Η ιστορία έχει αποδείξει το αντίθετο. Ότι σε περιόδους κρίσης οι εθνικιστικοί φορείς είναι οι μόνοι που μπορούν να λύσουν τα προβλήματα.

Έτσι, η διαλυμένη, ταπεινωμένη, ανύπαρκτη οικονομικά και εθνικά Γερμανία, που της απαγορευόταν να έχει στρατό, αστυνομία, βιομηχανία, εθνική υπόσταση, σε 6 χρόνια έγινε παγκόσμια δύναμη.

Έτσι, η υπανάπτυκτη Ελλάδα, σε 4 χρόνια κατάφερε να έχει αυτάρκεια, να δημιουργήσει κοινωνικές δομές που ήταν αίτημα από τις αρχές του αιώνα αλλά κανείς δεν τις έκανε, να οργανώσει την εθνική της ύπαρξη και να ξεφτιλίσει ένα στρατό 2 εκατομμυρίων ανθρώπων. Κυρίως κατάφερε να έχει εθνική πολιτική, παρά τις "τρικλοποδιές" του αγγλόφιλου βασιλιά που τελικά μας έβαλε στον πόλεμο.

Τι κατάφερε η δημοκρατία; Ε, τα βλέπεις, μην τα λέμε πάλι...

quote:
Οταν επανέλθει η σταθερότητα στην χώρα τότε αυτά τα κόμματα θα βρεθούν ξανά εκεί που ήταν και νωρίτερα: στο περιθώριο.

Η "σταθερότητα" (που με όρους των πολιτικών αναφέρεται στη δυνατότητα του κράτους να δανείζεται με ευνοϊκούς όρους) δεν είναι παρά μια αναστολή.

Όσο δανειζόμαστε και εξαρτιόμαστε από τους ξένους, θα ζούμε τα ίδια με διαφορετική ένταση. Φυσικά αυτό μπορεί να εξυπηρετεί κάποιους αλλά δεν εξυπηρετεί καθόλου την Ελλάδα.

quote:
Το γεγονός ότι τόσα χρόνια βρίσκονταν σ' αυτή τη θέση αποδεικνύει ότι ουδέποτε αποτέλεσαν σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις για το μέλλον της χώρας κι ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού τους θεωρεί γενικά ανεπιθύμητους.

Ο λόγος είναι άλλος: Κανείς τους δεν έκλεψε το δημόσιο χρήμα, ώστε να το κάνει πλαστικά σημαιάκια, κανείς δεν έπαιρνε μίζες για να προωθεί εξοπλιστικά προγράμματα, κανείς δεν πλήρωνε καναλάρχες για να προβάλλει τις θέσεις τους, κανείς απ'αυτούς δεν διόρισε 700 κηπουρούς στην ΕΡΤ (η οποία δεν έχει κήπο) που τους πληρώνει ο ελληνικός λαός και κανείς τους δεν δημιούργησε δημόσιους οργανισμούς του τύπου "Οργανισμός για τη μελέτη της σεξουαλικής ζωής του χταποδιού" για να διορίσει τους ψηφοφόρους τους.

Με άλλα λόγια, γιατί ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ".

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 01:53:15  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
macedon
κανείς τους δεν δημιούργησε δημόσιους οργανισμούς του τύπου "Οργανισμός για τη μελέτη της σεξουαλικής ζωής του χταποδιού" για να διορίσει τους ψηφοφόρους τους.

Μα ξέρεις τι ενδιαφέρουσα σεξουαλική ζωή έχει το χταπόδι; Σκέψου να είχες και εσύ οκτώ χέρια.
Βέβαια εδώ τίθεται ένα σοβαρότατο επιστημονικό ερώτημα, όταν τα χταποδια αλληλοθωπεύονται, τότε λέμε ότι κάνουν footjob ή handjob
Αυτά είναι τα μεγάλα επιστημονικά ζητήματα, που μόνο το πρωτοπόρο ελληνικό κράτος μπορεί να λύσει.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 01:56:32  Εμφάνιση Προφίλ
ahlobar

quote:
Θελω να μου εξεηγησετε πως τασσεστε υπερ του κομματος που αν μπορουσε θα εκλεινε τα συνορα και θα απομομωνε την χωρα

Μη λες ανοησίες. Το να μην επιτρέπεις να μπαίνει όποιος θέλει, είναι "απομόνωση"; Τότε οι ευρωπαϊκές χώρες και οι Η.Π.Α. πρέπει να είναι οι πιο απομονωμένες του κόσμου.

quote:
θα απογορευε τισ συναθροισεις

Αυτό το φαντάστηκες μόνος σου;

quote:
θα εφαρμοζε θανατικη ποινη για ψιλουπηδημα

Προσωπικά σου βγάζω το καπέλο, γιατί φαίνεται να γνωρίζεις πράγματα μέσα από τη Χρυσή Αυγή που αγνοεί ... ακόμη κι ο Μιχαλολιάκος.

Ποιο απόρρητο έγγραφο διάβασες βρε μπαγάσα;

quote:
θα σου εκοβε την ελευθερια για την οποια σκοτωθηκαν συμπατριωτες μας

Είμαι σίγουρος πως οι συμπατριώτες μας σκοτώθηκαν για να έχουν οι βουλευτές off shore εταιρίες, καταθέσεις στην Ελβετία και δωρεάν αυτοκίνητο.

quote:
το **** το ιντερνετ που εχεις εσυ καθε βλακα χρυσαυγιτη δεν θα υπηρχε για να ανταλασεις αποψεις και οτι αλλο σκατα κανεις,δεν θα υπηρχε μερος να διασκεδασεις

Αυτά συμβαίνουν στην Κίνα που έχει "λαϊκή δημοκρατία".

Ο Δημήτρης Δημόπουλος, στο έργο του "Η μάχη του Βερολίνου" περιγράφει πώς οι Σοβιετικοί στρατιώτες λεηλατούσαν τα σπίτια των Βερολινέζων, παίρνοντας ακόμη και τους ηλεκτρικούς λαμπτήρες, τους οποίους όμως δεν ήξεραν τι να τους κάνουν γιατί στον τόπο τους δεν είχαν ηλεκτρικό.

quote:
που συμμετηχες στην απωλεια εδαφων την Κυπρου

Η παραχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας ήταν προαπαιτούμενο για την ανάληψη της προεδρίας από τον Παπούλια, όπως του είπε ρητά η πρόεδρος της Βουλής.

quote:
που θεωρουσες τον ευατο σου ανωτερο απο αλλους ανθρωπους

Ε, αυτό ίσως μερικές φορές και με συγκεκριμένα άτομα να είναι παραπάνω από φανερό

quote:
Και τον δημοσιογραφο τον δειρανε αναρχικοι ε?Δεν παιζει κανενα ρολο που εκραζε την ΧΑ μετα τις εκλογες?ΟΧΙ καμια.

Στα Εξάρχεια δεν έχει Χρυσαυγίτες. Δεν στο είπε κανείς;

quote:
Οι θεσεις του συριζα ειναι πολυ απλες.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά.

quote:
Αν συγκροτηστει μια δημοκρατικη και τιμια κυβερνηση δεν υπαρχουν αδιεξοδα.

Είπαμε. Αδιέξοδο είναι η ίδια η δημοκρατία.

quote:
Και να βγουμε απο το ευρω τι εγινε?Τι θα παθουμε δλδ?θα μας δωσουνε και αλλα 50δις οι γερμανοι θα μας πουν γεια σας και αν χρειαστουμε βοηθεια μπορουνε να στραφουμε προς τη Ρωσια και ανατολη.

Ρε συ. Αυτή η στροφή προς τη Ρωσία είναι θέση της Χρυσής Αυγής. Μπας και είσαι Χρυσαυγίτης και δεν το ξέρεις;

quote:
Χειροκροτα τον ευατο σου σαν περηφανο φασιστα και στις επομενες εκλογες κανε και πορεια υποστηριξης.

Ε, τώρα αυτά δεν τα κάνουν ούτε οι Χρυσαυγίτες και τα κάνεις εσύ, δημοκράτης άνθρωπος; Μπας και είσαι και κρυπτονεοναζιστής;

quote:
Το ενα δευτερο των μπατσων ψηφισε ΧΑ.

Εμένα με έδειρε δεξιά κυβέρνηση μπροστά στο τούρκικο προξενείο το 1981.
Με έδειρε σοσιαλιστική κυβέρνηση μπροστά στο Υπουργείο Παιδείας το 1982.
Διαφορά δεν είδα...


macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 02:11:25  Εμφάνιση Προφίλ
ΠΛΑΤΩΝΑΣ

quote:
Γιατι δεν γράφει ο καθένας μας, πως νομιζέι πως θα βγούμε απο την κρίση.

Λοιπόν, φίλε Πλάτωνα, να σου πω μερικές ιδέες μου (δεν είναι δικές μου αλλά με βρίσκουν σύμφωνο).

Η Ελλάδα έχει πρωτογενές έλλειμα 16 δις. Αυτό σημαίνει πως καταναλώνουμε 16 δις περισσότερα απ' όσα βγάζουμε. Αν η Ελλάδα καταφέρει να εξοικονομήσει 17 δις, αυτό σημαίνει πως έχει πρωτογενές πλεόνασμα.

Πώς θα γίνει αυτό;

1. Περιορισμός των βουλευτών στους 200.
2. Κλείσιμο των δημόσιων οργανισμών που δημιουργήθηκαν για να βολευτούν ψηφοφόροι και δεν παράγουν έργο.
3. Περιορισμός της φορολογίας ώστε να αυξηθούν τα έσοδα
4. Μείωση της έμμεσης φορολογίας ώστε να κινηθεί η αγορά.
5. Πολιτική προς την κατεύθυνση της αυτάρκειας της χώρας σε είδη διατροφής.
6. Μονομερής διαγραφή του χρέους ή συμψηφισμός του με τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας οφείλονται.
7. Προσεταιρισμός στρατηγικών εταίρων
8. Συντηρητική κατάσχεση των περιουσιών όλων όσων είχαν κυβερνητική θέση από το 1975 και εντεύθεν (και των συγγενών τους), μέχρις της αποδείξεως ότι δεν έκλεψαν ούτε μια δραχμή/ευρώ από το δημόσιο χρήμα. Δήμευση των ποσών που κλάπηκαν και επιστροφή τους στα δημόσια ταμεία.
9. Η υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος με οποιονδήποτε τρόπο (από τις μίζες μέχρι το διορισμό "ημετέρων") να θεωρείται κακούργημα.
10. Η ευθύνη των υπουργών να μην παραγράφεται ποτέ.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 03:49:17  Εμφάνιση Προφίλ
Craven

Άργησα λίγο να σου απαντήσω γιατί πήγαινες το σχόλιο από το ένα θέμα στο άλλο και σ' έχασα...

quote:
Όχι σου αρέσει να παίζεις με τις λέξεις

Όχι φίλε μου, Craven. Το να δίνουμε στις λέξεις το περιεχόμενο που έχουν είναι η βάση για μια λογική συζήτηση.

Η συζήτηση βασίζεται σε μία σύμβαση που λέει πως όταν λέμε "ήλιος" εννοούμε τον ήλιο και όχι το ιμάμ μπαϊλντί. Έτσι, όταν λέμε "φασισμό" εννοούμε αυτό που σημαίνει η λέξη κι όχι αυτό που εμείς θέλουμε/νομίζουμε/ελπίζουμε/θεωρούμε ότι σημαίνει.

quote:
Δεν τους κάνει λιγότερο ψεύτες αυτό ούτε αποτελεί δικαιολογία..

Σαφώς. Απλά μπορεί να δικαιολογήσει μερικά πράγματα. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη περίπτωση:

Μέσα στη Χρυσή Αυγή (και στον εθνικιστικό χώρο γενικά) ποτέ δεν τέθηκε θέμα "επίσημου" θρησκευτικού δόγματος. Δεν υπήρχε δηλαδή η τάση που υπάρχει στον ΛΑΟΣ όπου πρέπει ντε και καλά να είναι κανείς ορθόδοξος. Πιθανόν, βλέποντας να προσέρχονται στο κίνημα ορθόδοξοι σε μεγάλη κλίμακα, σκέφτηκαν να αποποιηθούν τις τυχόν παγανιστικές/ παραδοσιακές δοξασίες κάποιων μελών (γιατί ο χώρος σαν χώρος, επαναλαμβάνω, ποτέ δεν είχε "επίσημο" θρησκευτικό πλαίσιο)

quote:
ΑΝΟΥΣΙΑ? δεν μιλάς σοβαρά τώρα γιατί αν μιλάς σοβαρά μιλάς με τα δικά σου και μόνο πιστεύω, η χρυσή αυγή δεν απευθύνθηκε σε εσένα μόνο. Αν κάτι είναι ανούσιο για εσένα δεν είναι για κάποιον άλλο οπότε αυτό που λες είναι τακτική του δικομματισμού ή της εκτρωματικής δημοκρατίας που είμαι σίγουρος ότι απεχθάνεσαι.

Προσωπικές θέσεις εκφράζω και κατά τη γνώμη μου είναι ανούσιο (για να μην πω "ανόητο") να ψηφίζει κανείς έναν σχηματισμό με βάση τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του αρχηγού του.

Εάν για κάποιους είναι σημαντικό, και πάντως σημαντικότερο από το πρόγραμμα και τις θέσεις, τόσο το χειρότερο γι'αυτούς.

quote:
Άρα είπαν ψέμματα ότι είναι καλοί Χριστιανοί αλλά το ότι κορόιδεψαν τον ΧΨ άνθρωπο δεν είναι ευθύνη της Χρυσής Αυγής αλλά του ΧΨ ανθρώπου.

Δεν είπαν ότι είναι "καλοί χριστιανοί". Είπαν πως "ο συγκεκριμένος που κατηγορήθηκε για παγανιστής, είναι καλός χριστιανός". Αν ο ΧΨ, το θεωρεί αυτό σημαντικό, προφανώς και είναι ευθύνη του.

quote:
Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή όχι τώρα.. σεμινάρια με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ έκανε η Χρυσή Αυγή σε τέτοιες τακτικές?

Μην μου πεις πως κάποιος αριστερός χριστιανός θα ψηφίσει το Σαμαρά γιατί είναι καλός χριστιανός και η Παπαρήγα είναι άθεη. Ειλικρινά το πιστεύεις αυτό;

quote:
Δεν παύει όμως να υπάρχει μια στρατιά απο φουσκωτούς που μάλιστα απ όσο γνωρίζω εγώ ακόμα και αν δεν ήταν φουσκωτοί τους έκαναν σε ελάχιστο χρόνο (ας είναι καλά τα αναβολικά που πήραν με τα τσουβάλια τα φιλαράκια μου για να μπουν τότε).

Δεν γνωρίζω κάτι παρόμοιο και οπωσδήποτε ποτέ δεν ήταν απαραίτητη προϋπόθεση να έχεις συγκεκριμένο σωματικό τύπο για να γίνεις μέλος της Χρυσής Αυγής. Είσαι σίγουρος ότι τα φιλαράκια σου ήταν όντως στη Χρυσή Αυγή; Γιατί έχω συναντήσει κάποιους που έλεγαν ότι ήταν μέλη του ΕΝΕΚ και δεν είχαν ιδέα τι είναι τούτο.

Μήπως ... νόμιζαν ότι ήταν στη Χρυσή Αυγή;

quote:
Έναν μικροπωλήτή δηλαδή ή αυτά που έβλεπα εγώ με τους πακιστανούς που καθόντουσαν στα παγκάκια και τους την έπεφταν τα φουσκωτά καμάρια. Συμφωνείς?

Συμφωνώ πως όταν ένας παράνομος μικροπωλητής απλώνει παράνομα την παράνομη πραμάτεια του έξω από ένα νόμιμο μαγαζί, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού να βγει και να τον τουλουμιάσει στο ξύλο.

quote:
Αν συμφωνείς προς την τυφλή βία προς κάθε μετανάστη και ισχύει και η δήλωση (με τα αυτάκια μου το χω ακούσει πολλές φορές) ότι δεν υπάρχει ούτε ένας νόμιμος μετανάστης τότε τι θεωρείς εσύ πως θα έπρεπε να γίνει?

Οι νόμιμοι μετανάστες είναι ελάχιστοι.
Για τους παράνομους, θεωρώ πως πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος που έχει θεσπίσει η ελληνική πολιτεία. Επαναπροώθηση στη χώρα τους μέσα σε τρεις μέρες και (αν αυτό δεν είναι εφικτό), τρίμηνη φυλάκιση και διοικητική απέλαση.

Άλλωστε οι νόμοι γίνονται για να εφαρμόζονται, ναι;

quote:
Θέλω λοιπόν την άποψη σου χωρίς να πιαστείς στα δικά μου βιώματα αν ισχύουν η όχι για το αν συμφωνείς με την βία που περιέγραψα ή όχι.

Αυτό που περιέγραψες είναι ένα κοινωνικό-πολιτικό φαινόμενο που λέγεται "όταν το κράτος δεν μπορεί να προστατέψει τους πολίτες του, τότε τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες";

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καθήκον κάθε Έλληνα να προστατεύει τους συμπατριώτες του από οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα που στρέφεται εναντίον τους.

Αυτό που θεωρώ απαράδεκτο είναι όταν νομιμοποιείται η παρανομία και η αυθαιρεσία, μεταμφιεζόμενη με το μανδύα της "προοδευτικότητας" και της "πολυπολιτισμικότητας".

Κατά τα άλλα, το πρόβλημα θα μπορούσε να έχει λυθεί και η "βία" να εξαλειφθεί με πολύ απλό τρόπο: Αν εφαρμοζόταν οι νόμοι!

Πάντως, για να μη λες ότι δεν σου απάντησα, η μονολεκτική απάντησή μου είναι πως "είμαι κατά της τυφλής βίας".

quote:
Ο "εκμετάλλευση" που σημειώνεις ενδεχομένως να υπάρχει σε δευτερεύοντα και ανούσια ζητήματα.

Η εκμετάλλευση που επιχειρεί ο Καμμένος είναι στο βασικό θέμα της δανειακής σύμβασης της χώρας. Το κόμμα του είναι ένα καιροσκοπικό κόμμα που δημιουργήθηκε εξ αιτίας ενός γεγονότος και θα διαλυθεί ή θα απορροφηθεί όταν το γεγονός αυτό αλλάξει μορφή.

Το πρόγραμμα του Καμμένου μου θυμίζει την απάντηση που μου έδωσε ένας νεαρός της "Νεολαίας Προοδευτικών" (του Μαρκεζίνη) όταν το ρώτησα τη δεκαετία του '80 ποιά είναι η ιδεολογία τους:

"Να βγει ο Παπαδόπουλος και να ρθεί ο Βασιλιάς", μου απάντησε.

quote:
Αυτό που περιέγραψες είναι εθνικισμός μαζί με σοσιαλισμό.. να δεις πως λέγεται.. α ναι εθνικοσοσιαλισμός

Έτσι ακριβώς λέγεται. Σοσιαλισμός στο πλαίσιο του έθνους.

quote:
Αν σε ενδιέφερε κάποια στιγμή να αναπτύξεις ποιες είναι αυτές οι συγκεκριμένες θεωρίες (πολιτική, οικονομική, κοινωνική) θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον πάντως για να ξεφύγουμε και απ τα περί Χρυσής Αυγής.

Μπορείς να πάρεις μια ιδέα διαβάζοντας την "Πολιτεία" του Πλάτωνα. Οι βασικές αρχές του εθνικισμού περιέχονται εκεί μέσα.

Για τα υπόλοιπα είμαι στη διάθεσή σου...


macedon

Edited by - macedon on 14/05/2012 03:52:09Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 10:38:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados
quote:
Η Ελλάδα έχει πρωτογενές έλλειμα 16 δις. Αυτό σημαίνει πως καταναλώνουμε 16 δις περισσότερα απ' όσα βγάζουμε. Αν η Ελλάδα καταφέρει να εξοικονομήσει 17 δις, αυτό σημαίνει πως έχει πρωτογενές πλεόνασμα.


Μακεδων,αυτο ειναι η μεγαλυτερη απατη .Καταρχην το πρωτογενες ελειμα δεν βγαινει απο τον προυπολογισμο,αλλα απο τα εσοδα-εξοδα γενικης κυβερνησης.
Στα εσοδα γενικης κυβερνησης δεν περιλαμβανονται τα δανεια που παιρνουμε,ενω στα εξοδα περιλαμβανονται μονο οι δαπανες για τοκους,οχι ομως οι δαπανες για χρεωλυσια.
Το 2011 λοιπον,τα εσοδα εκλεισαν στα 88 δις,ενω τα εξοδα στα 117 δις.Οι τοκοι ηταν περιπου 16 δις.
Αρα το πρωτογενες ελειμα ηταν 117δις γενικα εξοδα-16 δις τοκοι δανειων=91 δις-88 δις εσοδα =3 δις στρογγυλοποιημενα.
Το πρωτο τριμηνο ομως του 2012 τα εσοδα ηταν 2 δις παραπανω απο τα εξοδα προ τοκων.Αρα ειχαμε 2 δις πρωτογενες πλεονασμα τριμηνου.Επειδη ομως οι τοκοι στο διαστημα αυτο ηταν 6 δις,ειχαμε ελειμα(οχι πρωτογενες) 4 δις.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 12:17:14  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Για τους παράνομους, θεωρώ πως πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος που έχει θεσπίσει η ελληνική πολιτεία. Επαναπροώθηση στη χώρα τους μέσα σε τρεις μέρες και (αν αυτό δεν είναι εφικτό), τρίμηνη φυλάκιση και διοικητική απέλαση.

Άλλωστε οι νόμοι γίνονται για να εφαρμόζονται, ναι;


Εφαρμόζεται όσο μπορεί ο νόμος στην συγκεκριμένη περίπτωση, macedon.
Φυλακίζονται και με εξάμηνα και δικαστικές απελάσεις. Ξέρεις τι γίνεται;
Είτε οι χώρες που δηλώνουν δεν τους αναγνωρίζουν, είτε δεν υπάρχει διακρατική συμφωνία, με αποτέλεσμα ν' αποφυλακίζονται με προσωρινή άδεια παραμονής 6 μηνών, με τον όρο ότι θα βρουν τρόπο να φύγουν.
Δεν φεύγουν, τους ξαναπιάνουν και φτου κι από την αρχή.
Φυλακίζονται, δικτυώνονται, οργανώνονται και αποφυλακίζονται. Φαύλος-κύκλος.
Υπάρχει στην Ελευσίνα ένα κέντρο επαναπατρισμού των, όπου μπορούν να πάνε και να δηλώσουν την χώρα που θέλουν να πάνε και μεταφέρονται δωρεάν.
Ελάχιστοι πηγαίνουν όμως.

Χεχε... ο μόνος τρόπος είναι να τους πετάνε με αλεξίπτωτα επάνω από τις χώρες τους!

Edited by - Αίολος on 14/05/2012 12:18:24Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
557 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 12:31:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven
quote:

Craven

Άργησα λίγο να σου απαντήσω γιατί πήγαινες το σχόλιο από το ένα θέμα στο άλλο και σ' έχασα...


Εγώ να δεις πως χάθηκα :)

quote:
Σαφώς. Απλά μπορεί να δικαιολογήσει μερικά πράγματα.

Προσωπικά οποιαδήποτε μορφή "εξαπάτησης" του εκλογικού σώματος δεν μπορώ να την δικαιολογήσω. Το μόνο "άλλοθι" είναι ότι το κάνουν όλοι (απ την άλλη όμως όσο πιο ισχυρές θέσεις λες ότι έχεις τόσο λιγότερο δικαίωμα έχεις να πεις το οποιοδήποτε ψέμα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και προσωπική άποψη)

quote:
Προσωπικές θέσεις εκφράζω και κατά τη γνώμη μου είναι ανούσιο (για να μην πω "ανόητο")

Το γνωρίζω όπως γνωρίζεις ότι και για εμένα είναι ανούσιο και ανόητο, αλλά αυτό που είπα είναι πως δεν μιλάμε για εμάς τους 2 μόνο αλλά για 450000 ανθρώπους :) Κατανοητή πάντως η τοποθέτηση

quote:
Μην μου πεις πως κάποιος αριστερός χριστιανός θα ψηφίσει το Σαμαρά γιατί είναι καλός χριστιανός και η Παπαρήγα είναι άθεη. Ειλικρινά το πιστεύεις αυτό;

Αυτό δεν έχει σχέση με ότι είπα.. μιλάω για τις ευθύνες ενός κόμματος απέναντι στα προεκλογικά λεγόμενα προς τους ψηφοφόρους. Δεν νομίζω να κολλάει εδώ τα περί Σαμαρά και Παπαρήγα ούτε το θέμα είναι η θρησκεία συγκεκριμένα. Λέμε πως με λίγα λόγια σε μια προεκλογική εκστρατεία επιτρέπονται τα ψέμματα και οι λαϊκισμοί αλλά έτσι δίνουμε άλλοθι και στους απέναντι.

quote:
Δεν γνωρίζω κάτι παρόμοιο και οπωσδήποτε ποτέ δεν ήταν απαραίτητη προϋπόθεση να έχεις συγκεκριμένο σωματικό τύπο για να γίνεις μέλος της Χρυσής Αυγής. Είσαι σίγουρος ότι τα φιλαράκια σου ήταν όντως στη Χρυσή Αυγή; Γιατί έχω συναντήσει κάποιους που έλεγαν ότι ήταν μέλη του ΕΝΕΚ και δεν είχαν ιδέα τι είναι τούτο.

Μήπως ... νόμιζαν ότι ήταν στη Χρυσή Αυγή;


Ε τώρα... λες και δεν τους βλέπει ο καθένας και αυτή την στιγμή τους φουσκωτούς και λες και είναι βελόνες και κρύβονται. Κρύβεται μόνο ότι δεν θέλουμε να δούμε ή θέλουμε να κρύψουμε. Μπορεί όμως να είχα παρενέργειες απ το lsd και να είχα μπει και σε εκκλησίες αντί για την ΧΑ και να μίλαγα με μπετατζίδες αντί για Χρυσαυγίτες ποιος ξέρει :) Οπότε πάσο σε αυτό.

quote:
Συμφωνώ πως όταν ένας παράνομος μικροπωλητής απλώνει παράνομα την παράνομη πραμάτεια του έξω από ένα νόμιμο μαγαζί, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού να βγει και να τον τουλουμιάσει στο ξύλο.

Κατάλαβα

quote:
Οι νόμιμοι μετανάστες είναι ελάχιστοι.
Για τους παράνομους, θεωρώ πως πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος που έχει θεσπίσει η ελληνική πολιτεία. Επαναπροώθηση στη χώρα τους μέσα σε τρεις μέρες και (αν αυτό δεν είναι εφικτό), τρίμηνη φυλάκιση και διοικητική απέλαση.

Άλλωστε οι νόμοι γίνονται για να εφαρμόζονται, ναι;


Φυσικά και είναι για να εφαρμόζονται και χρειάζονται και άλλοι και μάλιστα αυστηροί. Δεν διαφώνησα ποτέ σε αυτό.
Τώρα δεν κατάλαβα αν ισχύει το δικό σου το "ελάχιστοι" ή του Μιχαλολιάκου το "κανείς νόμιμος". Νομίζω υπάρχει ουσιώδης διαφορά πίσω απ τις λέξεις και δεν είναι απλά μαθηματικά και ένα μικρό νούμερο διαφοράς (30000 και όντως μικρό νούμερο). Το ένα δείχνει γνώση ενώ το άλλο νοοτροπία. Μαζί σου συμφωνώ αλλά δεν φαίνεται να συμφωνεί ο Μιχαλολιάκος (αν και είμαι σίγουρος ότι θα τα γυρίσει και αυτός).

quote:
"είμαι κατά της τυφλής βίας".

Αν και διφορούμενη η απάντηση σου αφήνοντας παραθυράκια τυφλής βίας (όταν αφήνεις τον πολίτη να αποφασίσει πότε θίγεται τότε η βία γίνεται τυφλή). Αλλά η κατάληξη της πρότασης, με ικανοποιεί και χαίρομαι γιαυτό.

quote:
Η εκμετάλλευση που επιχειρεί ο Καμμένος είναι στο βασικό θέμα της δανειακής σύμβασης της χώρας. Το κόμμα του είναι ένα καιροσκοπικό κόμμα που δημιουργήθηκε εξ αιτίας ενός γεγονότος και θα διαλυθεί ή θα απορροφηθεί όταν το γεγονός αυτό αλλάξει μορφή.

Φυσικά έχεις δίκιο αλλά το ίδιο μπορεί να πει κάποιος και για την ΧΑ. Ότι δηλαδή εκμεταλλεύτηκε ένα γεγονός για να αναδειχθεί απέναντι σε ένα σύστημα που ήταν μέρος του (άποψη μου...) χρησιμοποιώντας λαϊκισμό.

quote:
Έτσι ακριβώς λέγεται. Σοσιαλισμός στο πλαίσιο του έθνους.

Βέβαια ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν είναι απλά εθνικισμός με σοσιαλισμό και τέλος. Υπάρχουν συγκεκριμένες αρχές μέσα με σαφή κλίση προς τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό καθώς και στην ανωτερότητα της φυλής έναντι των άλλων, τον μιλιταρισμό, την πλήρη άρση της δημοκρατίας (είδος δικτατορίας δηλαδή) και με λίγα λόγια καμιά σχέση με τον απλό εθνικισμό για τον οποίο μιλάγαμε ως τώρα και για τον οποίο μιλάει η ΧΑ. Το άλλο όνομα του εθνικοσοσιαλισμού είναι ναζισμός (ένα και το αυτό και το ξέρεις αφού σου αρέσει να είσαι και απόλυτος με τις λέξεις.. nazi = NAtionalsoZIalismus) κάτι το οποίο όμως αποποιείται (επίσημα) η Χρυσή Αυγή τα τελευταία χρόνια. Άρα εσύ είσαι εθνικοσοσιαλιστής τελικά αντίθετα απ την ΧΑ? :)

quote:

Μπορείς να πάρεις μια ιδέα διαβάζοντας την "Πολιτεία" του Πλάτωνα. Οι βασικές αρχές του εθνικισμού περιέχονται εκεί μέσα.

Φυσικά και το χω διαβάσει αλλά δεν υπάρχει τόσο μεγάλη σύνδεση όσο θα θέλατε να πιστεύετε.
Καταρχήν δεν υπάρχει στην πολιτεία που καταλήγουν σιγά σιγά ο Σωκράτης με όσους μιλάει, τεχνοκρατισμός αλλά αντίθετα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ενάντια στους τεχνοκράτες αλλά και στις τέχνες (εντελώς άλλο το ένα άλλο το άλλο φυσικά) αλλά στηριζόμενο καθαρά στους φιλόσοφους (το άλλο άκρο δηλαδή). Αντιμιλιταριστική κοινωνία (με στήριξη μόνο στην ανδρεία και όχι σε όπλα ή στρατό), άκρατα δημοκρατική, καθώς αν είσαι άξιος να φτάσεις στο επίπεδο ενός φιλόσοφου τότε αυτόματα μπορείς να "διοικήσεις", μακριά από υλικά αγαθά κτλ, δίκαιη και στηριζόμενη γενικά στην σοφία (που σε καμιά περίπτωση δεν αφορά τέχνες όσο επιτήδειος και να είναι κανείς σε αυτές). Κάτι σαν την πολιτεία του Fresko αλλά με φιλόσοφους αντί για τεχνοκράτες. Αν βάλουμε την παράμετρο ότι Έλλην εφόσον αποκτήσεις την γνώση και την παιδεία για τους αρχαίους γίνεσαι (για τους Εθνικιστές και ειδικά για τους Εθνικοσοσιαλιστές γεννιέσαι), πραγματικά δεν βρίσκω απόλυτο συσχετισμό με τον Εθνικισμό και ειδικότερα με τον Εθνικοσοσιαλισμό. Αντίθετα εγώ είδα πως είναι μια ακόμα καλύτερη μορφή δημοκρατίας σε σημεία μάλιστα που ορισμένες φορές καταλήγει να μοιάζει με μια ουτοπική κομμουνιστική κοινωνία (όπως θα έπρεπε να είναι ο κομμουνισμός). Ίσως να έχω καταλάβει λάθος καθώς έχουν περάσει χρόνια :)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 13:00:38  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
skartados
quote:
Η Ελλάδα έχει πρωτογενές έλλειμα 16 δις. Αυτό σημαίνει πως καταναλώνουμε 16 δις περισσότερα απ' όσα βγάζουμε. Αν η Ελλάδα καταφέρει να εξοικονομήσει 17 δις, αυτό σημαίνει πως έχει πρωτογενές πλεόνασμα.


Μακεδων,αυτο ειναι η μεγαλυτερη απατη .Καταρχην το πρωτογενες ελειμα δεν βγαινει απο τον προυπολογισμο,αλλα απο τα εσοδα-εξοδα γενικης κυβερνησης.
Στα εσοδα γενικης κυβερνησης δεν περιλαμβανονται τα δανεια που παιρνουμε,ενω στα εξοδα περιλαμβανονται μονο οι δαπανες για τοκους,οχι ομως οι δαπανες για χρεωλυσια.
Το 2011 λοιπον,τα εσοδα εκλεισαν στα 88 δις,ενω τα εξοδα στα 117 δις.Οι τοκοι ηταν περιπου 16 δις.
Αρα το πρωτογενες ελειμα ηταν 117δις γενικα εξοδα-16 δις τοκοι δανειων=91 δις-88 δις εσοδα =3 δις στρογγυλοποιημενα.
Το πρωτο τριμηνο ομως του 2012 τα εσοδα ηταν 2 δις παραπανω απο τα εξοδα προ τοκων.Αρα ειχαμε 2 δις πρωτογενες πλεονασμα τριμηνου.Επειδη ομως οι τοκοι στο διαστημα αυτο ηταν 6 δις,ειχαμε ελειμα(οχι πρωτογενες) 4 δις.


Το πρωτογενές έλλειμα κανονικα προκύπτει αν αφαιρέσεις από τα έσοδα του κράτους, όλα όσα χαλάει για αγορά αγαθών και υπηρεσιών που χρειάζονται για την κανονική λειτουργία του κράτους.
Τό ότι στην αφαίρεση αυτή προστίθονται οι τόκοι των δανείων δεν το γνωρίζω. Θα το ψάξω λίγο περισσότερο για να δω αν έχει βάση αυτό που λες.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 14/05/2012 13:01:57Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ahlobar
Μέλος 2ης Βαθμίδας


296 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 14:10:28  Εμφάνιση Προφίλ
Ο Εθνικισμος Macedon σε γενικες γραμμες εχει καλα στοιχεια και εγω προσωπικα σαν αριστερος συμφωνω σε αρκετα απο αυτα.Αλλα πως εξηγησεις το γεγονος,πως αν οχι ολοι το 90% των εθνικιστων ειναι ταυτοχρονα φασιστο-ναζι?

Αγαπητε macedon http://www.syriza.gr/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=1853&Itemid=170

Διαβασε τις θεσεις σε παρακαλω.Κανε ενα κοπο ρε παιδι μου.Αν ειμαι τετοιος βλακας που θελω τα παραπανω,χαιρομαι πολυ που ειμαι βλακας.

El meu banya a l'interiorΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 14:14:59  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
υσικά και το χω διαβάσει αλλά δεν υπάρχει τόσο μεγάλη σύνδεση όσο θα θέλατε να πιστεύετε.
Καταρχήν δεν υπάρχει στην πολιτεία που καταλήγουν σιγά σιγά ο Σωκράτης με όσους μιλάει, τεχνοκρατισμός αλλά αντίθετα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ενάντια στους τεχνοκράτες αλλά και στις τέχνες (εντελώς άλλο το ένα άλλο το άλλο φυσικά) αλλά στηριζόμενο καθαρά στους φιλόσοφους (το άλλο άκρο δηλαδή).
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το "τεχνοκράτες", αλλά δεν ήταν αντίθετος με τις τέχνες. Την σχολή του την προόριζε για να παράγει κυβερνήτες - φιλοσόφους.
Το ότι δεν φανταζόταν τους τεχνίτες ικανούς να κυβερνήσουν, δεν σημαίνει οτι ήταν εναντίον των τεχνών.
quote:
Αντιμιλιταριστική κοινωνία (με στήριξη μόνο στην ανδρεία και όχι σε όπλα ή στρατό), άκρατα δημοκρατική, καθώς αν είσαι άξιος να φτάσεις στο επίπεδο ενός φιλόσοφου τότε αυτόματα μπορείς να "διοικήσεις", μακριά από υλικά αγαθά κτλ,
Με στήριξη σε μια είδική κατηγορία "φυλάκων", όπου μεγάλο μέρος του έργου του ασχολήται με τα προσόντα και τις συνθήκες που θα ζούσαν οι "φύλακες - αστυνομικοί - πολεμιστές" συμπεριλαμβανομένων και των γυναικών. Εκείνοι ήταν ο στρατός.
Καθόλου δημοκρατική ή πόλη του - όχι "άκρατα δημοκρατική" - διότι την δημοκρατία την θεωρούσε από τα χειρότερα πολιτεύματα όπου κυβερνούσε η πλειοψηφία αμαθών, σύμφωνα με την γνώμη του.
Ζούσε σε άκρατη, ή την πιο άκρατη ας πούμε, δημοκρατία, δεν την ευαγγελίζετο
quote:
Αντίθετα εγώ είδα πως είναι μια ακόμα καλύτερη μορφή δημοκρατίας σε σημεία μάλιστα που ορισμένες φορές καταλήγει να μοιάζει με μια ουτοπική κομμουνιστική κοινωνία (όπως θα έπρεπε να είναι ο κομμουνισμός). Ίσως να έχω καταλάβει λάθος καθώς έχουν περάσει χρόνια :)
Καμμία μορφή δημοκρατίας δεν ευαγγελίζεται ο Πλάτωνας. Τιμαιοκρατία ευαγγελίζεται όπου η πολιτική ετυμηγορία είναι ανύπαρκτη, διότι δεν χρειάζεται εφ' όσον κυβερνά ο δίκαιος φιλόσοφος.
Ο κομουνισμός ταιριάζει με διαστρευλωμένο το Σπαρτιάτικο πολίτευμα.
Ισως δεν τα θυμάσαι καλά φίλε μου.

Edited by - Αίολος on 14/05/2012 14:16:34Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ahlobar
Μέλος 2ης Βαθμίδας


296 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 14:37:53  Εμφάνιση Προφίλ
Οι αντιληψεις του Πλατωνα περι πολιτικης ηταν "αριστοκρατικου τυπου" και οι αντιδημοκρατικη του σταση βασιζεται στην εχθρικη σταση την "αθηναικης δημοκρατιας" εναντιον των φιλοσοφων,συμπεριλαμβανομενου και του δασκαλου του Σωκρατη.Ο Πλατων δεν ελεγε επισης οτι δεν χρειαζεται ποιητες,μουσικους,συγγραφεις και καθε ιδους τεχνη γιατι "διαφθειρουν τα ηθη"?

Αν δεν κανω λαθος η ιδανικη πολιτεια του Πλατωνα δεν βασιζεται στην ελλειψη ισοτητας?

???

corgito ergo sumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 14:45:36  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Ο Εθνικισμος Macedon σε γενικες γραμμες εχει καλα στοιχεια και εγω προσωπικα σαν αριστερος συμφωνω σε αρκετα απο αυτα.Αλλα πως εξηγησεις το γεγονος,πως αν οχι ολοι το 90% των εθνικιστων ειναι ταυτοχρονα φασιστο-ναζι?


Εξαρτάται από πού εξάγεται αυτό το συμπέρασμα; Έχει γίνει κάποια μελέτη;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 14:57:20  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Οι αντιληψεις του Πλατωνα περι πολιτικης ηταν "αριστοκρατικου τυπου" και οι αντιδημοκρατικη του σταση βασιζεται στην εχθρικη σταση την "αθηναικης δημοκρατιας" εναντιον των φιλοσοφων,
Ηταν τόσο εχθρική η στάση της "αθηναικης δημοκρατιας", που, μετά τον θάνατό του, έκλεισε την σχολή του το 529 και έκαψαν ότι υπήρχε μέσα, αναθεματίζοντάς τον μέχρι σήμερα, μια Κυριακή του Μαρτίου καθε χρόνο.
quote:
Ο Πλατων δεν ελεγε επισης οτι δεν χρειαζεται ποιητες,μουσικους,συγγραφεις και καθε ιδους τεχνη γιατι "διαφθειρουν τα ηθη"?
Επίσης έλεγε ότι είναι διαβολικό πράγμα η ιατρική και οι επιστήμες.
Για την ακρίβεια έλεγε ότι οι Αθηναίοι διακατέχοντο από την "Ελληνικήν Μωρίαν" και την "ελληνικήν πλάνην".
quote:
Αν δεν κανω λαθος η ιδανικη πολιτεια του Πλατωνα δεν βασιζεται στην ελλειψη ισοτητας?
Λάθος κάνεις. Η πολιτεία του Πλάτωνα βασίζεται στο δίκαιο. Δίκαιο σημαίνει ισορροπία - πρόληψη, και όχι ισότητα.

Αλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ahlobar
Μέλος 2ης Βαθμίδας


296 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 15:17:39  Εμφάνιση Προφίλ
Συγνωμη Αιολε.Δεν υπαρχαν οι δημιουργοι,οι επικουροι και οι φυλακες?Δεν ειχαν διαφορετικα δικαιωματα?Οι δημιουργοι ειχαν πολιτικη αποψη?

corgito ergo sumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ahlobar
Μέλος 2ης Βαθμίδας


296 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 15:20:40  Εμφάνιση Προφίλ
Dr Μονο που η ΧΑ δηλωνει εθνικιστικη παραταξη τα λεει ολα.Ξερετε ολοι πολυ καλα τι πιστευουν αυτοι οι ανθρωποι.Γιατι οι εθνικιστικες τους ιδεες (καλες κακες) πανε πακετο με φανιστοναζιστικες.Δειτε μονο τη χθεσινη συνεντευξη του Μιχαλολιακου.

corgito ergo sumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 15:35:16  Εμφάνιση Προφίλ
Και αυτό πάει να πει ότι το 90% των ελλήνων εθνικιστών είναι φασίστες; Απο πού προκύπτει αυτό;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 15:36:46  Εμφάνιση Προφίλ
Δηλαδή, για να καταλάβω τι θες να πεις, όταν κάποιος δηλώνει εθνικιστής, είναι φασίστας ή ναζιστής;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ahlobar
Μέλος 2ης Βαθμίδας


296 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 15:56:53  Εμφάνιση Προφίλ
Τι δεν καταλαβαινεις?Γιατι παιζεις και πιανεσαι με τις λεξεις?Δεν λεω οτι ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 200 ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ 2000 ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?Και η αναλογια ειναι καπως ετσι

corgito ergo sumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 16:04:57  Εμφάνιση Προφίλ
Craven

quote:
Προσωπικά οποιαδήποτε μορφή "εξαπάτησης" του εκλογικού σώματος δεν μπορώ να την δικαιολογήσω.

Υποθέτω τότε ότι η συνεχής σου εξαπάτηση από τα κόμματα του κυνοβουλίου, σε έχει φέρει σε εξωκοινοβουλευτικό χώρο;

quote:
Τώρα δεν κατάλαβα αν ισχύει το δικό σου το "ελάχιστοι" ή του Μιχαλολιάκου το "κανείς νόμιμος".

Νομίζω ότι με ρωτάς την προσωπική μου άποψη και όχι τις θέσεις του Μιχαλολιάκου. Δεν είμαι εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής.

quote:
Μαζί σου συμφωνώ αλλά δεν φαίνεται να συμφωνεί ο Μιχαλολιάκος (αν και είμαι σίγουρος ότι θα τα γυρίσει και αυτός).

Ο αριθμός των νόμιμων μεταναστών μπορούν να ληφθούν με ακρίβεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο αριθμός των παρανόμων μπορεί μόνον να εκτιμηθεί κατά προσέγγιση.

Με τον όρο "νόμιμοι" εννοώ αυτούς που ήρθαν νόμιμα στη χώρα, όχι αυτούς που νομιμοποιήθηκαν εκ των υστέρων, χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις και για ψηφοθηρικούς λόγους.

quote:
Υπάρχουν συγκεκριμένες αρχές μέσα με σαφή κλίση προς τον ρατσισμό

Ρατσισμός είναι η ελευθερία να υπερασπίζεις το δικαίωμά σου να διαφέρεις.

quote:
και τον αντισημιτισμό

Και οι Ιρανοί νεοναζί;

quote:
καθώς και στην ανωτερότητα της φυλής έναντι των άλλων

Δε βλέπω γιατί είναι κακό αυτό. Επειδή έτσι βολεύει τους "προοδευτικούς";

quote:
την πλήρη άρση της δημοκρατίας (είδος δικτατορίας δηλαδή)

Η αντικατάσταση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας δεν συνεπάγεται δικτατορία αλλά αποδοχή ενός άλλου συστήματος που εξασφαλίζει την εκπροσώπηση όλων των τάξεων στην διακυβέρνηση της χώρας.

quote:
και με λίγα λόγια καμιά σχέση με τον απλό εθνικισμό για τον οποίο μιλάγαμε ως τώρα και για τον οποίο μιλάει η ΧΑ.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τον όρο "απλός εθνικισμός".

quote:
Το άλλο όνομα του εθνικοσοσιαλισμού είναι ναζισμός

Το άλλο όνομα του εθνικοσοσιαλισμού είναι "εθνικοκοινωνισμός".

quote:
(ένα και το αυτό και το ξέρεις αφού σου αρέσει να είσαι και απόλυτος με τις λέξεις.. nazi = NAtionalsoZIalismus)

Α, συγνώμη, δεν ήξερα ότι είσαι Γερμανός. National Sozialismus είναι ο γερμανικός εθνικοσοσιαλισμός, έχεις δίκιο. Νόμιζα ότι μιλούσαμε για την Ελλάδα όμως.

Παρεμπιπτόντως, στα ισπανικά είναι Naci, στα νορβηγικά είναι Nasi και στα ινδικά είναι Rama.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ahlobar
Μέλος 2ης Βαθμίδας


296 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 16:07:11  Εμφάνιση Προφίλ
Macedon πιστευεις οτι εσυ σαν Ελληνας εισαι ανωτερος απο αλλους λαους?

corgito ergo sumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 16:14:44  Εμφάνιση Προφίλ
skartados

quote:
Καταρχην το πρωτογενες ελειμα δεν βγαινει απο τον προυπολογισμο,αλλα απο τα εσοδα-εξοδα γενικης κυβερνησης.

Γιατί, είπα κάτι διαφορετικό;

quote:
Στα εσοδα γενικης κυβερνησης δεν περιλαμβανονται τα δανεια που παιρνουμε,ενω στα εξοδα περιλαμβανονται μονο οι δαπανες για τοκους,οχι ομως οι δαπανες για χρεωλυσια.

Μιλάω σε περίπτωση που καταγγελθεί η δανειακή σύμβαση και κηρυχθεί στάση πληρωμών προς τους δανειστές οπότε ούτε πληρώνουμε δάνεια ούτε περιμένουμε από κανέναν να μας δανείσει και θα πρέπει να ζούμε μ' αυτά που παράγουμε.

Το ελληνικό κράτος για να λειτουργήσει χρειαζόταν πέρισυ περίπου 90 δις ενώ τα έσοδα που είχε από εσωτερικούς πόρους ήταν περίπου 74 δις.

Όταν μια οικογένεια έχει περισσότερα έξοδα από έσοδα, είτε αναπροσαρμόζει τον τρόπο ζωής της μέχρι να διορθωθούν τα έσοδα, είτε βρίσκει τρόπους για να αυξήσει τα έσοδα είτε (συνήθως) και τα δύο.

Και, οπωσδήποτε, καμία οικογένεια δεν θα προτιμούσε να πληρώνει τη δόση της πιστωτικής της κάρτας, αφήνοντας την οικογένεια νηστική. Πολύ δε περισσότερο, δεν θα εκχωρούσε τα οικογενειακά έσοδα στην τράπεζα λέγοντάς της: "Κάθε μήνα, κράτα όσα θέλεις και δώσε μου, αν θέλεις, όσα και αν περισσεύουν για να περάσω το μήνα".

Αυτό ακριβώς έκαναν οι πολιτικοί.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 16:17:27  Εμφάνιση Προφίλ
ahlobar

quote:
Macedon πιστευεις οτι εσυ σαν Ελληνας εισαι ανωτερος απο αλλους λαους?

Απόλυτα!

(Φιλική συμβουλή: Μην συνεχίζεις να εκτίθεσαι. Ανακατεύεις φασισμούς, εθνικισμούς, δικτατορίες, στυλιάρια, παλούκια, στιλέτα, πολέμους και δεν έχεις ιδέα τι είναι το καθένα απ' αυτά. Μάθε δυο πράματα πρώτα κι έλα μετά)

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ahlobar
Μέλος 2ης Βαθμίδας


296 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 16:45:51  Εμφάνιση Προφίλ
Απολυτα πιστευεις οτι εισαι ανωτερους απο αλλους λαους?!!!
Εγω εκτειθεμαι?!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Περα απο την πλακα φιλε μακεδον πιστευω οτι εχει αλυτα ψηχολογικα προβληματα,πολυ κομπλεξ και ας μην το αισθανεσαι.Χρειαζεσαι βοηθεια ειδικων.
Αληθεια πριν κοιμηθεις το βραδυ τι σκεφτεσαι και φανταζεσαι?Οτι εισαι ο Μ.Αλεξανδρος?Ηγεμονας?
Ή εισαι απο τους τελευταιους της Αρεια Φυλης?ςςςςςςςςςςςς δεν θα το πω πουθενα.

corgito ergo sumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 17:02:36  Εμφάνιση Προφίλ
ahlobar

quote:
Ή εισαι απο τους τελευταιους της Αρεια Φυλης?

Δεν θυμάμαι να μίλησα για Άρειους.

Το αυτόχθον της ελληνικής φυλής παρουσιάζεται στο έργο του Άρη Πουλιανού "Η καταγωγή των Ελλήνων", ο οποίος καταρρίπτει το μύθο των Αρείων και της Αφροκεντρικής προέλευσης των Ελλήνων και θεωρεί τους Έλληνες, ένα έθνος "ανάδελφο". Βέβαια, αυτές οι "ναζιστικές" απόψεις του ταρακούνησαν το επιστημονικό κατεστημένο αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ότι δεν είναι έτσι. Τα είπε μετά και ο Σαρτζετάκης στη Ευρωβουλή και έγινε το σώσε από τους πολιτικούς σαλτιμπάγκους της Γραικίας.

Το ότι ο λαός μου είναι ανώτερος από άλλους λαούς μου το λέει η ιστορία. Φυσικά εσύ μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου ίδιο με όλους τους λαούς, δεν υπάρχει κάτι κακό σ'αυτό. Αν νιώθεις έτσι, πιθανότατα είσαι έτσι...

Ποιος είμαι εγώ που θα σε πείσω ότι δεν είσαι το ίδιο με τους Σάξωνες και τους Γότθους, τους Αβογιρίνους και τους Παπούα; Δικαίωμά σου να τοποθετείσαι εκεί που ανήκεις. Εσύ, άλλωστε, ξέρεις καλύτερα πού ανήκεις...

macedon

Edited by - macedon on 14/05/2012 17:04:15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 52 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.296875
Maintained by Digital Alchemy