ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 ΚΥΠΡΟΣ-ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 28
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2003, 17:48:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΚΥΠΡΟΣ 1974

ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 ΚΑΙ ΩΡΑ 8.20 ΤΟ ΠΡΩΙ.

ΟΛΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΙΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΕΦΤΕΙ ΣΑΝ ΒΟΜΒΑ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΣ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΗ...........................

Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ.

ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΑ.Η ΠΡΑΞΙΚΟΠΕΙΜΑΤΙΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΜΟΥΣΤΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΛΕΤΟΥΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.

ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΙΟ ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΙΣ ΚΥΠΡΟΥ.

29 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΤΟ ΚΑΚΟ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ.

ΔΥΣΤΗΧΩΣ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2003, 18:05:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΦΑΚΕΛΟΣ-ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

ΠAPAΣKHNIO KAI ΠOΛITIKH KATAΣTAΣH ΠPIN TO ΠPAΞIKOΠHMA KAI THN EIΣBOΛH


Του Mάριου Eυρυβιάδη
Τον Αύγουστο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του 1973 τρεις άνθρωποι που έμελλε να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στα Ιουλιανά του 1974 ανήλθαν διαδοχικά και με ιδιόμορφο τρόπο στην εξουσία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από χρόνια δολοπλοκιών, πισωμαχαιρωμάτων και ουσιαστικό παραμερισμό από τον εσωτερικό κύκλο λήψης αποφάσεων σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής στην Κυβέρνηση Ρίτσαρντ Νίξον, ο υπουργός Εξωτερικών, Γουίλιαμ Ρότζερς, αποφάσισε να παραιτηθεί. Ο Ρότζερς αντικαταστάθηκε από τον θύτη του Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος από το 1968 υπήρξε σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των κυβερνήσεων Νίξον. Ο διορισμός του πρώην καθηγητή του Χάρβαρντ και Γερμανο-Εβραίου πρόσφυγα στην κορωνίδα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών αποτέλεσε μια προσωπική και επαγγελματική καταξίωση του Κίσινγκερ, ο οποίος από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 μπαινόβγαινε στον προθάλαμο της αμερικανικής ελίτ για ζητήματα εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής χωρίς όμως ποτέ να θεωρείται μέλος της. Παράλληλα όμως, η ανάληψη εκ μέρους του Κίσινγκερ του υπουργείου Εξωτερικών, διατηρώντας ταυτόχρονα τη θέση συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, σήμαινε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ ένας μη-εκλεγμένος αξιωματούχος είχε την δυνατότητα να ελέγχει σχεδόν απόλυτα την εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφαλείας των ΗΠΑ.
Σε ό,τι αφορά στον Κίσινγκερ, η δυνατότητα αυτή θα εξελιχθεί σε πραγματικότητα λόγω της κρίσης του Ουοτεργκέητ, η οποία σταδιακά παρέλυσε την προεδρία Νίξον, αναγκάζοντας τον τελευταίο να παραιτηθεί τον Αύγουστο του 1974, μεσούντως της κυπριακής κρίσης. Πέραν των ζητημάτων ζωτικής σημασίας, που αφορούσαν στην πολιτική ασφάλειας των ΗΠΑ έναντι στη Σοβιετική Ένωση, στην Κίνα και το Βιετνάμ, πολιτική την οποία καθόριζε ο Νίξον και εξυπηρετούσε ο Κίσινγκερ, ο τελευταίος κυριαρχούσε στα υπόλοιπα πεδία της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Ο Κίσινγκερ ήλεγχε έτσι τη γραφειοκρατία του υπουργείου Εξωτερικών και το θεσμό του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ. Ένα από τα πεδία αυτά υπήρξε και η αμερικανική πολιτική για την Ανατολική Μεσόγειο " τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. Όπως τεκμηριώνει η έρευνα, από την εκδήλωση του πραξικοπήματος κατά του Μακαρίου τον Ιούλιο, μέχρι την κατάπαυση των εχθροπραξιών στην Κύπρο περίπου ένα μήνα αργότερα, ο Χένρι Κίσσινγκερ είχε απόλυτο έλεγχο της κατάστασης και οι αποφάσεις του, οι μη-αποφάσεις του και οι υποδείξεις του υπήρξαν καθοριστικές για τις εξελίξεις που έλαβαν χώρα την χρονική αυτή περίοδο.
Στην Τουρκία ένας νέος πολιτικός ηγέτης, ο Μπουλέτ Ετζεβίτ, γεννημένος το 1925, είχε ήδη δείξει τα δόντια του, την πολιτική του φιλοσοφία και τις φιλοδοξίες του. Το 1971, με αφορμή το πραξικόπημα του 1971, παραιτήθηκε μαζί με τους υποστηρικτές του από γενικός γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος. Η παραίτησή του ήταν πράξη διαμαρτυρίας, διότι ο ιστορικός ηγέτης του κόμματος, Ισμέτ Ινονού, αντέδρασε χαλαρά στο πραξικόπημα και στην ουσία το ευλόγησε, επιτρέποντας την προγραμματισμένη αποχώρηση του προστατευόμενου του Νιχάτ Ερίμ από το κόμμα. Ο Ερίμ ανέλαβε, λίγο μετά, τη χουντική πρωθυπουργία. Τον επόμενο χρόνο, με τους θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους της τουρκικής πολιτικής ζωής, ο Ετζεβίτ μεθόδευσε ντροπιαστική ήττα του Ινονού, εξαναγκάζοντάς τον να παραιτηθεί από την προεδρία του ιστορικού κόμματος του Ατατούρκ, μια θέση που ο Ινονού κατείχε τα τελευταία 30 χρόνια. Το Μάιο του 1972 ο Ετζεβίτ εξελέγει πανηγυρικά πρόεδρος του ΡΛΚ, και στις εκλογές του 1973, που διεξήχθησαν μετά από άρση του στρατιωτικού νόμου του 1971, το ΡΛΚ κέρδισε τη σχετική πλειοψηφία. Το αποτέλεσμα των εκλογών θεωρήθηκε θρίαμβος του Ετζεβίτ. Ο τελευταίος προέβαλε ως πολιτική του φιλοσοφία μια ριζοσπαστική σύνθεση Κεμαλισμού και Σοσιαλισμού, που τον παρουσίαζε ταυτόχρονα ως άνθρωπο του λαού, συμπεριλαμβανομένων και των Κούρδων, και ως ελπίδα των διανοούμενων και της Τουρκίας. Σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής παρουσιάζετο φιλο-δυτικός, αλλά υποστήριζε την απεξάρτηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Ετζεβίτ πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού τον Οκτώβριο, αλλά την κατέθεσε χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά, αφού απέτυχαν και άλλα κόμματα τα κατάφερε τον Ιανουάριο του 1974, υπογράφοντας πρωτόκολλο συνεργασίας με το κόμμα Εθνικής Σωτηρίας του χαρισματικού ισλαμιστή ηγέτη Νεχμετίν Ερμπακάν, του οποίου το προηγούμενο κόμμα της Εθνικής Τάξης είχε προδιαγραφεί από την Χούντα του 1971.
Τα κόμματα των Ετζεβίτ και Ερμπακάν διέπονταν από διαμετρικά αντίθετες φιλοσοφίες. Ο Ερπακάν είχε αρχικά αρνηθεί συνεργασία που του πρότεινε ο Ετζεβίτ, το κόμμα του οποίου είχε επανειλημμένα εξορκίσει ως άθεο. Ο δε Ετζεβίτ προσφέροντας συνεργασία στον Ερπακάν νομιμοποιούσε, για πρώτη φορά μέσω του κόμματος του Ατατούρκ, τις πολιτικές δραστηριότητες ισλαμιστών στην κεμαλική Τουρκία.
Ήταν προφανές ότι η συνεργασία Ετζεβίτ-Ερπακάν ήταν τυχοδιωκτική και στόχευε στην ανάληψη και νομή της εξουσίας. Η εξέλιξη αυτή ενίσχυε την καχυποψία των Τούρκων στρατηγών έναντι και των δύο που θα αυξηθούν κατακόρυφα λόγω της υλοποίησης του πρωτοκόλλου συνεργασίας του συνασπισμού, το εξάμηνο πριν την τουρκική εισβολή.
Είναι σημαντικό να σταθούμε στα σημεία εκείνα του πρωτοκόλλου των οποίων η υλοποίηση δημιούργησε τριβές, προβλήματα και κρίσεις στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική του Ετζεβίτ στους μήνες που θα ακολουθήσουν. Με τη σειρά τους οι εξελίξεις αυτές θα μας επιτρέψουν να ερμηνεύσουμε ορθά την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία και να κατανοήσουμε το διπλωματικό παρασκήνιο πριν τις κρίσιμες βδομάδες της 15ης Ιουλίου. Όπως θα υποστηρίξω και στην περίπτωση της ελληνικής Χούντας, η ανάγκη για την πολιτική επιβίωση του Ετζεβίτ και του καθεστώτος του Ιωαννίδη διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των συνθηκών που κατέληξαν στο πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή.
Το πρωτόκολλο του συνασπισμού Ετζεβίτ-Ερμπακάν, που υιοθετήθηκε σχεδόν στο σύνολό του ως πρόγραμμα της κυβέρνησης, στόχευε σε ριζοσπαστικές κοινωνικές αλλαγές στην Τουρκία και σε αποκατάσταση των ελευθεριών που καταστρατηγήθηκαν από το πραξικόπημα του 1971. Για τους σκοπούς της παρούσας μελέτης το ενδιαφέρον εστιάζεται στα εξής σημεία:
(α) Την παροχή γενικής αμνηστίας που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τα λεγόμενα «εγκλήματα σκέψης» και την αποκατάσταση των πολιτικών δικαιωμάτων ατόμων που καταπατήθηκαν από το πραξικόπημα του 1971
(β) Την κατάργηση της αμερικανο-τουρκικής συμφωνίας για τις ελεγχόμενη καλλιέργεια οπίου
(γ) Τη συνέχιση της συμμετοχής της Τουρκίας στο δυτικό σύστημα ασφάλειας αλλά με αυξημένες δυνατότητες της Τουρκίας για αυτοάμυνα και την υπαγωγή τούρκο-αμερικανικών βάσεων και εγκαταστάσεων υπό τουρκικό έλεγχο και
(δ) Την επίλυση του Κυπριακού στη βάση της ομοσπονδίας.
Είναι προφανές ότι τα τρία από τα τέσσερα σημεία προδιέγραφαν σχεδόν μετωπική σύγκρουση του Ετζεβίτ με τον τουρκικό στρατό και τους Αμερικανούς, ενώ το τελευταίο προδιέγραφε τουλάχιστον ένταση και αδιέξοδο στην Κύπρο. Όλα τα παραπάνω συνέβησαν και, επιπλέον, οι ελληνο-τουρκικές σχέσεις μπήκαν σε περίοδο προ-πολεμικής κρίσης η οποία, για πρώτη φορά μεταπολεμικά δεν αφορούσε στην Κύπρο αλλά σε τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο.
Συνοπτικά στο ζήτημα της γενικής αμνηστίας ο Ετζεβίτ, παρά τις αντιρρήσεις των caudillos και του Ερμπακάν, επεδίωξε την αποφυλάκιση διά αμνηστίας 50.000 περίπου πολιτικών κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων όσων κατηγορούνταν για «εγκλήματα σκέψης», που είχαν καταδικασθεί από στρατιωτικό δικαστήριο ως «τρομοκράτες». Ο Ερπακάν καταψήφισε την αποφυλάκιση 4.000 χιλιάδων τέτοιων κρατουμένων από τις 50.000, με αποτέλεσμα να επέλθει κρίση στο συνασπισμό που έφερε τον Ετζεβίτ στα πρόθυρα της παραίτησης. Τελικά, ο Ετζεβίτ εξασφάλισε δικαστικά την απόλυση των περισσοτέρων από αυτούς, προκαλώντας το μένος των στρατιωτικών.
Ήταν ωστόσο η μονομερής κατάργηση της αμερικανοτουρκικής συμφωνίας για την ελεγχόμενη παραγωγή οπίου, αυτή που έφερε τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις στα πρόθυρα ρήξης το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου σχεδόν ταυτόχρονα με την κυπριακή κρίση.
Βάσει στοιχείων ότι το 80% της ηρωίνης στους δρόμους των ΗΠΑ προήρχετο από την Τουρκία, μέσω Γαλλίας, η κυβέρνηση Νίξον επέβαλε στην Τουρκία τον Ιούνιο του 1971 διά του χουντικού καθεστώτος του Νιχάτ Ερίμ, συμφωνία που περιόριζε δραστικά την καλλιέργεια της παπαρούνας. Η συμφωνία αυτή δημιούργησε έντονες αντιαμερικανικές αντιδράσεις και σταδιακά αναδείχτηκε ως σύμβολο της τουρκικής εξάρτησης από τις ΗΠΑ. Ο Ετζεβίτ, στηριζόμενος από τον Ερμπακάν ενέκρινε, τον Μάρτιο του 1974, την ακύρωση της απαγόρευσης και η απόφαση επισημοποιήθηκε την 1η Ιουλίου. Στις 2 Ιουλίου οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Τουρκία ότι παραβίασε την συμφωνία του 1971 και ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Ουάσινγκτον για διαβουλεύσεις. Ο Λευκός Οίκος έπνεε μένεα κατά της Τουρκίας, με τον Νίξον να απειλεί (όχι δημόσια) ότι θα στείλει τα Β-52 να βομβαρδίσουν τις περιοχές καλλιέργειας παπαρούνας. Στο δε Κογκρέσο άρχισαν διεργασίες για την διακοπή της αμερικανικής βοήθειας προς την Τουρκία. Συγκεκριμένα, στις 11 Ιουλίου η Γερουσία ψήφισε (81-8) τη διακοπή βοήθειας σε χώρες που δεν λάμβαναν μέτρα κατά της παράνομης διοχέτευσης ναρκωτικών στην διεθνή αγορά, ενώ η Βουλή άρχισε, στις 16 Ιουλίου, ακροάσεις για τη μονομερή τουρκική απόφαση που αφορούσε σε κατατεθέν νομοσχέδιο (Η.Con. Res.507) που προνοούσε, μεταξύ άλλων, τον τερματισμό της βοήθειας προς την Τουρκία, εάν η τελευταία δεν συμμορφωθεί με τα συμφωνηθέντα. Για τον τερματισμό της βοήθειας πρωτοστατούσαν κυρίως μαύροι νομοθέτες (Black Caucus) λόγω του ότι τα ναρκωτικά καταναλώνονται κυρίως στα αμερικανικά γκέτο.
Από την πλευρά τους οι Τούρκοι ήταν ανένδοτοι, με τον Ετζεβίτ να πρωτοστατεί, ενώ το κλίμα του αντιαμερικανισμού (που είχε ήδη αρχίσει από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 λόγω του Κυπριακού και λόγω της παρουσίας των αμερικανικών βάσεων) άρχισε να ξαναφουντώνει στην Τουρκία.
Στο βεβαρημένο αυτό κλίμα ανάμεσα σε Άγκυρα και Ουάσινγκτον θα πρέπει να προστεθούν:
(α) Οι προθέσεις του συνασπισμού Ετζεβίτ, που διατυπώθηκαν δημόσια, για τον περιορισμό των αμερικανικών βάσεων και δραστηριοτήτων στην Τουρκία και την αναθεώρηση του καθεστώτος τους
(β) Η επίσημη αλλαγή που διατυπώθηκε τον Φεβρουάριο και Μάρτιο ότι η λύση στο Κυπριακό θα πρέπει να αναζητηθεί με βάση την ομοσπονδία, που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή των συνομιλιών στην Κύπρο και
(γ) Η προκλητική δραστηριότητα στο Αιγαίο και η απαίτηση των Τούρκων για διαπραγματεύσεις άνευ όρων με την Αθήνα για την αναθεώρηση του καθεστώτος του Αιγαίου και την εκμετάλλευση του ενεργειακού του πλούτου.

H εισβολή εξυπηρετούσε τα σχέδια του Eτζεβίτ
Δεν είναι λοιπόν υπερβολική η θέση ότι όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα στην Κύπρο, οι τουρκο-αμερικανικές σχέσεις βρίσκονταν στη χειρότερη δυνατή κατάσταση και σε πορεία μετωπικής σύγκρουσης για λόγους φαινομενικά ανεξάρτητους από το Κυπριακό, αλλά συνδεδεμένους ωστόσο με την έννοια του αντιαμερικανισμού που χαρακτήριζε τον συνασπισμό Ετζεβίτ και την τουρκική κοινή γνώμη. Η απόφαση για την εισβολή εξυπηρετούσε τόσο τον πολιτικό Ετζεβίτ όσο και τα εθνικά στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας τα οποία ο τουρκικός στρατός υλοποίησε με άκρατο ενθουσιασμό. Σε επίπεδο εθνικής πολιτικής, όμως, η εισβολή σηματοδοτούσε και συμβόλιζε την απεξάρτηση της Τουρκίας και της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής από τους Αμερικανούς. Υπό το πρίσμα αυτό, τίποτα δεν θα μπορούσε να σταματήσει, κατά την εκτίμησή μου, την εισβολή εκτός από μια ταπεινωτική και άνευ όρων υποχώρηση της Χούντας του Ιωαννίδη, ανάλογη με την άτακτη υποχώρηση της αντίστοιχης του Παπαδόπουλου στην κρίση του 1967. Με την εκδήλωση της εισβολής ο Ετζεβίτ νομιμοποιήθηκε έναντι των στρατηγών, ηρωοποιήθηκε ως κατακτητής από το λαό και δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις για να κυριαρχήσει πολιτικά, ανεξάρτητα του εάν δεν κατόρθωσε να τις αξιοποιήσει.
Στην Ελλάδα των συνταγματαρχών, τα πράγματα για την επιβίωση του απριλιανού καθεστώτος πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Με την ανατροπή του Παπαδόπουλου από την ομάδα του Ιωαννίδη, στις 25 Νοεμβρίου 1973, ο τελευταίος ήθελε να επαναφέρει την «επανάσταση» στις 22 Απριλίου 1967, όπως χαρακτηριστικά δηλώθηκε από το νέο καθεστώς. Αλλά η Ελλάδα του 1973 δεν ήταν αυτή του 1967. Το καθεστώς του «αόρατου δικτάτορα» Ιωαννίδη αντιμετώπιζε κινδύνους για την επιβίωση του σε τρία μέτωπα: Την Τουρκία του Ετζεβίτ, την Κύπρο και τον Μακάριο και τους αντικαθεστωτικούς Έλληνες. Όχι τελείως αδικαιολόγητα, οι ιωαννιδικοί, θεωρούσαν ότι ο Μακάριος και οι αντικαθεστωτικοί είχαν συνασπισθεί και λειτουργούσαν συντονισμένα για την ανατροπή τους, σε μια περίοδο που οι Τούρκοι πίεζαν απροκάλυπτα το καθεστώς για υποχωρήσεις στο Αιγαίο. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, διότι ο Μακάριος αρνήθηκε, μέχρι την τελευταία στιγμή, μετωπική σύγκρουση με τη Χούντα. Αλλά έτσι πίστευαν οι ιωαννιδικοί.
Ο κύριος κίνδυνος κατά του καθεστώτος προήρχετο από την Τουρκία. Η τελευταία αφού διέγνωσε ορθά τις αδυναμίες και την αστάθεια του καινούργιου καθεστώτος, άρχισε, από το Φθινόπωρο του 1973, να το πιέζει ασφυκτικά στο Αιγαίο απαιτώντας δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα δυτικά των ελληνικών νησιών, μη αναγνωρίζοντας έτσι στην πράξη την ύπαρξη υφαλοκρηπίδας για τα νησιά. Οι Τούρκοι απαίτησαν συνομιλίες «άνευ όρων» (Φεβρουάριος) μετά τη δημοσιοποίηση από την Αθήνα ότι ανακαλύφθηκε πετρέλαιο από αμερικανική εταιρεία στην περιοχή της Θάσου. Η Αθήνα δεν ανταποκρίθηκε, και τον Απρίλιο η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι δόθηκε άδεια για εξερεύνηση 27 σημείων στο Αιγαίο. Λόγω τουρκικών εναέριων παραβιάσεων και αντιπαραθέσεων στη θάλασσα, νατοϊκές ασκήσεις ακυρώθηκαν, ενώ ελληνοτουρκικές συναντήσεις υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ απέβησαν άκαρπες. Από την πλευρά τους οι Τούρκοι δήλωναν επίσημα ότι δεν θα επέτρεπαν τη μετατροπή του Αιγαίου σε «ελληνική λίμνη», εξουσιοδότησαν ερευνητικά σκάφη να εξερευνήσουν τη «δική» τους υφαλοκρηπίδα, έδωσαν άδεια για γεωτρήσεις μεταξύ Λήμνου και Τουρκίας (Ιούνιος) και στις 14 Ιουλίου ανακοινώθηκε επίσημα ότι δόθηκαν άδειες σε αμερικανική εταιρεία για έρευνα σε 174.000 εκτάρια στο Αιγαίο. (Στις 17 Ιουλίου η Άγκυρα θα εκδώσει χάρτη που θα διαμελίζει το Αιγαίο στη βάση του οποίου διεκδικούσε κυριαρχία σ' ολόκληρη την υφαλοκρηπίδα ανατολικά της διαχωριστικής γραμμής).
Η αντίδραση Ιωαννίδη ήταν να διατάξει, στις 7 Ιουνίου, για λόγους «εθνικής ασφάλειας» ότι θα έπρεπε πάση θυσία ν' αποφεύγονταν «προκλήσεις» κατά της Τουρκίας. Παράλληλα, είχε αρχίσει από την άνοιξη να θέτει παραγγελίες αγοράς σύγχρονων οπλικών συστημάτων (Mirage F1, AMK-30 και τορπιλακάτους από τη Γαλλία, A-7D βομβαρδιστικά και C-130 από τις ΗΠΑ, ενώ άρχισε να παραλαμβάνει Φάντομς) στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου προγράμματος εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΕΥΘΕΡΟΣ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2003, 18:14:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΚΟΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

ΣΤΙΣ 15 Ιουλίου 1974 η χούντα της Αθήνας αποκάλυψε ανοιχτά το αληθινό της πρόσωπο. Ήταν εχθροί του ελληνισμού, συμμορία αίματος, συνδικάτο εγκλήματος, παρανοϊκή ομάδα πρακτόρων ξένων συμφερόντων. Το πραξικόπημα ήταν ο πρόλογος της τραγωδίας της Κύπρου. Μήνυμα αντίστασης έστειλε ο Μακάριος από το Ραδιοσταθμό της Πάφου στις 15 Ιουλίου 1974:
"Η Χούντα απεφάσισε να καταστρέψη την Κύπρον, να την διχοτομήση. Αλλά δεν θα το κατορθώση. Πρόβαλε παντοιοτρόπως αντίστασιν εις την Χούνταν. Μη φοβηθής! Διαδήλωσε την θέλησιν και την απόφασίν σου να αντισταθής, να αγωνισθής. Ενταχθείτε όλοι εις τας νομίμους δυνάμεις του Κράτους. Η Χούντα δεν πρέπει να περάσει. Και δεν θα περάση. Νυν υπέρ πάντων ο αγών".
(Μήνυμα από τον ελεύθερο Ραδιοσταθμό της Πάφου στις 15/7/1974).

Η ΧΟΥΝΤΑ δεν πέρασε, αλλά η συμφορά της Κύπρου συντελέστηκε. Η τουρκική εισβολή μετέβαλε το ωραίο και ειρηνικό νησί μας σε τόπο ερειπίων, δακρύων και θανάτου. Ο Μακάριος δε δίστασε ποτέ να καταλογίσει ευθύνες για την κυπριακή τραγωδία. Έλεγε την ομιλία του μπροστά στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 2 Οκτωβρίου 1974:
"Το πραξικόπημα της Ελληνικής Χούντας υπήρξε το προοίμιον της σημερινής τραγωδίας της Κύπρου".
Σε ομιλία του στο Σικάγο στις 16 Οκτωβρίου 1974 ο Μακάριος έλεγε:
"Ο πόνος γίνεται βαθύτερος με την σκέψιν ότι δημιουργοί του δράματος της Κύπρου υπήρξαν αυτοί που επί επταετίαν εκυβέρνων την Ελλάδα δια της δυνάμεως των όπλων, η Ελληνική Χούντα".

ΛΙΓΕΣ μέρες πριν πεθάνει, στον ιστορικό λόγο του στις 20 Ιουλίου 1977, αφού διαχώριζε για μια ακόμα φορά την επάρατη χούντα από την έννοια της αιώνιας Ελλάδας, έκφραζε τον πόνο του για την τραγωδία που προξένησαν στην Κύπρο οι παρανοϊκοί δικτάτορες. Τόνιζε:
"Πρόλογος αυτής της τραγωδίας ήταν το αντεθνικό πραξικόπημα της Ελληνικής Χούντας. Η προδοσία της δικτατορικής Κυβερνήσεως των Αθηνών έπληξε, τον Ιούλιο του 1974, στο πρόσωπο της Κύπρου, ολόκληρο τον Ελληνισμό. Η Κύπρος υπήρξε, βέβαια, το μεγάλο θύμα αυτής της προδοσίας".

Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ, όμως, δεν υποστήριξε ποτέ ότι το πραξικόπημα της χούντας έδωσε το δικαίωμα στην Τουρκία να εισβάλει στο νησί μας. Εκείνο που έλεγε πάντα ήταν ότι η στρατιωτική χούντα έδωσε με το πραξικόπημα την ευκαιρία και την πρόφαση που τόσον καιρό αναζητούσε η Τουρκία για εισβολή στην Κύπρο. Ο Μακάριος δεν έτρεφε ψευδαισθήσεις. Γνώριζε πως οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο όχι ως ειρηνευτές, όπως ισχυρίζονταν, αλλά ως κατακτητές. Δραματική υπήρξε η ομιλία του ηγέτη της Κύπρου μπροστά στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 2 Οκτωβρίου 1974. Κατάγγειλε την Τουρκία ότι χρησιμοποίησε το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας ως πρόσχημα για στρατιωτική επέμβαση στην Κύπρο, παραβιάζοντας έτσι κατάφωρα τη Συνθήκη Εγγυήσεως του 1960, περίγραψε την τραγωδία που προκλήθηκε από την τουρκική επιδρομή και διακήρυξε μπροστά στους εκπροσώπους των χωρών όλου του κόσμου:
"Είναι πράγματι πολύ εύκολον δια την Τουρκίαν να κατακτήση την Κύπρον. Ο κίνδυνος ούτος, εν τούτοις, δεν θα μας κάμη να συμφωνήσωμεν εις την νομιμοποίησιν τετελεσμένων γεγονότων".
(Ομιλία στα Ηνωμένα Εθνη, 2 Οκτωβρίου 1974


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2003, 18:24:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΕΑΡΟΣΤΟ 1974 ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΙΧΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
http://www.sxeseis.gr/viewthread.php?action=attachment&tid=1037&pid=6111

Edited by - Loucas on 15/07/2003 18:39:45Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2003, 18:35:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
--- Μέρες Μνήμης ---
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Η 15η Ιουλίου έχει καταγραφεί στη μνήμη του Ελληνισμού ως ημέρα μελανή και αποφράς. Η Ελληνική Χούντα και η ΕΟΚΑ Β' ένα θλιβερό δίδυμο προδοσίας άνοιξαν με το πραξικόπημα την κερκόπορτα της παράδοσης της Κύπρου στην Τουρκία.

Εδώ και 26 χρόνια αντικρύζουμε καθημερινά το αποτέλεσμα της εγκληματικής τους ενέργειας. Μια τεράστια τουρκική σημαία πληγώνει τον Πενταδάκτυλο και το 37% του κυπριακού εδάφους βρίσκεται υπό κατοχή ενώ η υπόσταση και το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία με τόση αφροσύνη έπληξαν, βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη του Αττίλα τον οποίο κουβάλησαν στην Κύπρο. Εικοσιέξι χρόνια μετά πολλοί από τους αυτουργούς, τους συνεργάτες, δεν έχουν κατανοήσει το μέγεθος του εγκλήματος τους και επιχειρούν αποπροσανατολιστικές ερμηνείες, παραποιήσεις της αλήθειας, μικρόψυχες και αμετανόητες θεωρήσεις.
Το πραξικόπημα κατά του εκλεγμένου προέδρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου αποτέλεσε το μεγαλύτερο έγκλημα σε βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού και τραυμάτισε ανεπανόρθωτα την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Έπαλξη για την Ανασυγκρότηση του Κέντρου καταδικάζει με αποτροπιασμό το πραξικόπημα, αποδοκιμάζει την παραπληροφόρηση και την έμμεση προσπάθεια εξαγνισμού του από κάποιους και χαιρετίζει το άνοιγμα του φακέλλου από τη Βουλή, όχι για να επέλθει ποινικός κολασμός αλλά για να προβληθούν οι πολιτικές ευθύνες, να λάμψει η αλήθεια και αποτελέσει παράδειγμα αποφυγή.

Οι κάπηλοι των ιδανικών έφεραν την καταστροφή και δεν υπάρχει άλλοθι γιατί ο Μακάριος είχε επίμονα προειδοποιήσει για τα αποτελέσματα της φασιστικής δράσης της ΕΟΚΑ Β'.

Η μνήμη γυρίζει σ' αυτούς που με το αίμα τους υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία, τους άξιους της μεγάλης τιμής, της οποίας μνήμη δεν έτυχαν.
Είναι καιρός να τιμηθούν οι νεκροί της Δημοκρατίας και οι αγωνιστές της αντίστασης.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ
ΕΙΣΒΟΛΗ


Εικοσιέξι χρόνια μετά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, ο κυπριακός ελληνισμός εξακολουθεί να καταβάλλει βαρύ το τίμημα της συμφοράς που τον βρήκε εκείνη την αποφράδα μέρα του Ιούλη του 1974.

Οι 200,000 πρόσφυγες που εκτοπίστηκαν βίαια από τα σπίτια τους, οι αγνοούμενοι, οι συλημένοι μας ναοί, η καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, οι ληστρικές κλοπές και ο σφετερισμός των περιουσιών μας στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη, σε συνδυασμό με την παρουσία χιλιάδων εποίκων και στρατευμάτων του Αττίλα στα εδάφη αυτά, συνθέτουν ανάγλυφα το συνεχιζόμενο δράμα της πατρίδας μας, ενώ ταυτόχρονα εκθέτουν διεθνώς την κατοχική Τουρκία, αλλά και τη διεθνή κοινότητα για την ποντιοπιλατική στάση που τηρεί όλα αυτά τα χρόνια έναντι του προβλήματος.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΕ ΕΝΑΡΞΗ ΑΝΑΣΥΓΡΟΤΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/07/2003, 06:53:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ

..ημουν πολυ-πολυ μικρη,
μα θυμαμαι...
δεν νομιζω να μπορεσω να ξεχασω ..-
μα ειμαι ΠΑΝΤΑ αισιοδοξη για το νησι της Αφρο-διτης...


μια καλημερα ολο φως!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2003, 13:47:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΦΙΛΗ ΑΤΜΑ ΜΗΝ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΦΙΛΗ ΑΤΜΑ.ΠΟΤΕ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2003, 13:49:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Ο Ερντογάν μιλάει πια σαν τον Ντενκτάς
| Ortam |ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν αποδεχόμενος ότι για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση στην Κύπρο, είναι αναγκαία η ισότιμη κυριαρχία των δύο πλευρών και η πολιτική τους ισοτιμία, είπε ότι χρειάζεται στήριξη μια προσέγγιση που θα προστατεύει τα δύο τμήματα.

Ο Ερντογάν μιλάει πια σαν τον Ντενκτάς
Ο Ερντογάν δέχτηκε στο κεντρικό κτίριο της πρωθυπουργίας τον πρέσβη της ΤΔΒΚ στην Άγκυρα Αχμέτ Ζεκί Μπουλούντς και μαζί δέχτηκαν προέδρους οργανώσεων πολεμιστών.
Ο Ερντογάν δηλώνοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εγγυάται την ειρήνη και την εμπιστοσύνη γνωρίζοντας τα προβλήματα συμφωνίας, ιστορίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατέγραψε τα εξής:
‘Στη διάρκεια της επίσκεψής μου στην ΤΔΒΚ τον περασμένο Απρίλιο, παρατήρησα ότι η ΤΔΒΚ κατέγραψε αξιόλογες προόδους. Οι επιτυχίες που έγιναν είναι αξιέπαινες. Αυτές οι εξελίξεις έγιναν παρά το άδικο εμπάργκο και τους περιορισμούς. Μέχρι σήμερα πουθενά στον κόσμο δεν έχει γίνει ένα τέτοιο εμπάργκο, ούτε στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ούτε στο όνομα του σεβασμού του ανθρώπου, της κοινωνίας και των κρατών. Αλλά τι κρίμα που εφαρμόζεται ακόμα στην ΤΔΒΚ. Δεν ήταν έυκολο να φτάσουμε στο σήμερα. Δόθηκε μεγάλος αγώνας. Περάσαμε μεγάλα βάσανα. Για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση στην Κύπρο, είναι αναγκαία η ισότιμη κυριαρχία των δύο πλευρών και η πολιτική τους ισοτιμία, είπε ότι χρειάζεται στήριξη μια προσέγγιση που θα προστατεύει τα δύο τμήματα. Η λύση πρέπει να προστατεύει την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των Τουρκοκυπρίων, πρέπει να εξασφαλίζει ότι θα ζήσουν μέσα σε ειρήνη και ευημερία. Στηρίζουμε απόλυτα τις προσπάθειες που έκαναν οι Τουρκοκύπριοι για το συμβιβασμό και την ειρήνη’.
Ο Ερντογάν θυμίζοντας ότι το κλειστό Μαράς τον Απρίλιο άνοιξε για τους Κύπριους από το νότο και ότι στις 21 Απριλίου εξασφαλίστηκε η διέλευση των συνόρων, είπε ότι η νότια Κύπρος αναγκάστηκε να δείξει μια θετική αντίδραση απέναντι σ’ αυτό.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2003, 13:52:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Πολλοί Ε/κ δεν επιθυμούν να επισκεφθούν τα κατεχόμενα

Έρευνα σε δείγμα 1000 ατόμων

Λευκωσία: Μεγάλος αριθμός Ελληνοκυπρίων δεν επιθυμεί να επισκεφθεί τα κατεχόμενα στο πλαίσιο της μερικής άρσης της απαγόρευσης στη διακίνηση και αποδοκιμάζει τη δαπάνη χρημάτων στο ψευδοκράτος. Αυτό προκύπτει μετά από παγκύπρια έρευνα που διενεργήθηκε από τον οίκο CYMAR Market Research και το Κολέγιο Τουρισμού και Διαχείρισης Ξενοδοχείων. Η έρευνα διενεργήθηκε στα τέλη Μαΐου με προσωπικές συνεντεύξεις σε δείγμα 1000 ατόμων από 18 μέχρι 65 χρόνων και δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι 44% των ερωτηθέντων σκέφτεται να μη μεταβεί στα κατεχόμενα, 38% έχει ήδη μεταβεί και 18% προσανατολίζεται να μεταβεί, ενώ τα ποσοστά διαφέρουν κατά επαρχία.


Σε συνέντευξη τύπου όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας, ο καθηγητής του Κολεγίου Κρέιγκ Γουέμπστερ, ο οποίος ετοίμασε την έρευνα, ανέφερε πως ένα ποσοστό 60% των ερωτηθέντων προσφύγων μετέβησαν στα κατεχόμενα, 16% εξακολουθεί να το σκέφτεται, και 24% σκέφτεται να μη μεταβεί. Από τους μη πρόσφυγες, τα 23% των ερωτηθέντων είπαν ότι μετέβησαν στα κατεχόμενα, 16% σκέφτεται να μεταβεί και 57% σκέφτεται να μη μεταβεί.

Εξάλλου, 62% από τους ερωτηθέντες στην επαρχία Πάφου δεν επισκέφθηκαν ή δεν σκέφτηκαν να πάνε στα κατεχόμενα, ενώ το ποσοστό μειώνεται σε λιγότερο από το ένα τρίτο για τις επαρχίες Αμμοχώστου (31%) και Λάρνακας (28%), περιοχές όπου εγκαταστάθηκαν πολλοί πρόσφυγες μετά την τουρκική εισβολή. Το ποσοστό για τις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού που δεν επισκέφθηκαν ή δεν σκέφτηκαν να πάνε στα κατεχόμενα ανέρχεται στο 44% και 49%, αντίστοιχα.

Δεν πρέπει να ξοδεύονται χρήματα
Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι παρά τη διακίνηση μεγάλου αριθμού Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μεταξύ των ελεύθερων και των κατεχομένων περιοχών, πολλοί Ελληνοκύπριοι δεν θεωρούν κατάλληλη ενέργεια να ξοδεύουν χρήματα όταν επισκέπτονται τις κατεχόμενες περιοχές.Περισσότεροι από 90% των ερωτηθέντων αισθάνονται ότι το παιγνίδι σε καζίνο, η διαμονή σε ξενοδοχεία, τα ψώνια, το φαγητό σε εστιατόρια και η επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους έναντι καταβολής αντιτίμου είναι ακατάλληλες δραστηριότητες.

Εξάλλου τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων κρίνουν ότι ακόμα και η επίσκεψη σε παραλίες είναι ακατάλληλη, ίσως γιατί αυτό συνεπάγεται δαπάνη για ομπρέλες και άλλες διευκολύνσεις. Εντούτοις, οι άρρενες βλέπουν κάπως θετικότερα το φαγητό σε εστιατόρια, την αγορά ειδών ένδυσης και άλλων αγαθών, τη μετάβαση στην παραλία και τη διαμονή σε ξενοδοχείο.

Παρά την αρνητική γνώμη για τη δαπάνη χρημάτων στα κατεχόμενα, περίπου 15% από όσους μετέβησαν ήδη εκεί έχουν φάει σε εστιατόριο ή καφετερία, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας.

Υπάρχουν και εξαιρέσεις
Περίπου 1% των Ε/κ αποδέχονται το παιγνίδι σε καζίνο ή την αγορά ειδών ένδυσης στα κατεχόμενα, σημειώνοντας πως μόνο ένας από τους 379 ερωτηθέντες που μετέβησαν στα κατεχόμενα παραδέχτηκε ότι διέμεινε σε ξενοδοχείο. Όπως προκύπτει από τη σύγκριση των αριθμών φαίνεται ότι παρά το ότι οι Ε/κ θεωρούν τη χρηματική δαπάνη στα κατεχόμενα ακατάλληλη ενέργεια, το φαγητό σε εστιατόρια είναι η λιγότερο ακατάλληλη δραστηριότητα που συνεπάγεται καταβολή χρημάτων. Κι αυτό, γιατί δεν θεωρείται ψυχαγωγική όπως το παιγνίδι σε καζίνο και η αγορά ειδών ένδυσης.

Πως επηρεάζει η λύση
Ένα ποσοστό της τάξης του 39% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι μια λύση θα επηρεάσει θετικά τους ιδίους, μόνο 28% λέγουν ότι θα βοηθήσει την τουριστική βιομηχανία στις ελεύθερες περιοχές. 21% πιστεύει πως θα επιδράσει αρνητικά μια λύση, ενώ το 47% πιστεύει πως θα επιδράσει αρνητικά στην τουριστική βιομηχανία. Ακόμα ποσοστό 25% πιστεύει πως μία λύση ούτε θα τους βλάψει ούτε θα τους ωφελέσει, ενώ το 15% πιστεύει ότι μία λύση ούτε θα βλάψει ούτε θα ωφελέσει την τουριστική βιομηχανία.

Από την έρευνα αποδείχτηκε ότι ποσοστό 47% των προσφύγων αισθάνεται ότι η λύση θα τους βοηθήσει πιο πολύ σε προσωπικό επίπεδο, ενώ στους μη πρόσφυγες το ποσοστό ανέρχεται στο 35%. Επίσης είπε πως ποσοστό 21% των προσφύγων πιστεύει πως θα τους βλάψει η λύση, ενώ στους μη πρόσφυγες το ποσοστό ανέρχεται στο 22%. Ακόμα ποσοστό 16% των προσφύγων πιστεύει ότι η λύση ούτε θα τους βλάψει ούτε θα τους ωφελέσει, ενώ στους μη πρόσφυγες το ποσοστό ανέρχεται στο 31%.

Πως επηρεάζει η ένταξη
Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν επίσης ότι η πλειοψηφία των Ε/κ θεωρεί ότι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα επηρεάσει τη ζωή τους, ενώ μια μεγάλη πλειοψηφία πιστεύει ότι η ένταξη θα δώσει ώθηση στον τουρισμό της Κύπρου. Ποσοστό 35% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η ένταξη στην ΕΕ θα τους επηρεάσει αρκετά, ενώ ποσοστό 34% πιστεύει πως η ένταξη θα αυξήσει πολύ τον τουρισμό. Ποσοστό 14% απάντησε πως η ένταξη θα τους επηρεάσει πάρα πολύ, 23% καθόλου και 21% λίγο, ενώ 7% είπαν ότι δεν γνωρίζουν.

Το βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι οι Κύπριοι στην πλειοψηφία τους δεν βλέπουν τα κατεχόμενα ως ένα μέρος όπου επιτρέπεται να συμπεριφέρονται σαν τουρίστες.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2003, 13:59:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Τι σκέφτονται για εμάς;
| Halkin Sesi ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Κάθε χρόνο έρχεται η εποχή του καλοκαιριού και βρίσκουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τους φίλους μας και τους συγγενείς μας που ζούν εκτός απο την πατρίδα. Ορίστε όταν συναντιόμαστε με τους Κύπριους και τους Τούρκους φίλους μας που ζούν σε διάφορες χώρες της Ε.Ε. και βρίσκουμε την ευκαιρία να μάθουμε για τις σκέψεις των ξένων για εμάς και για το κυπριακό.

Τι σκέφτονται για εμάς;
Ορίστε ενώ συνεχίζεται η ζέστη του καλοκαιριού και πολλαπλασιάζονται οι επισκέψεις εδώ ζούμε παρόμοια συμβάντα. Και απο αυτά δημιουργείτα ένα περιβάλλον και για εμάς. Και μαθαίνουμε απο τους φίλους μας που ζούν στις χώρες και που έχουν ανοικτές απόψεις για το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. και για το κυπριακό στις ευρωπαϊκές χώρες.
Ειδικότερα είναι πολύ σημαντικές οι σκέψεις τους για εμάς για το θέμα της ένταξης στην Ε.Ε. και ειδικότερα της Κύπρο. Και βλέπουν πολύ θετικά αποτελέσματα αν το κοιτάξουν απο πλευράς του να γίνει μέλος του νησί το οποίο είναι τόσο μικρό και τόσο προβληματικό και καλωσορίζουν σαν μια πολύ θετική εξέλιξη την ένταξη.
Και υπάρχουν λογαριασμοί που έχουν να κάνουν με τα σύνορα που φτάνουν μέχρι την Μέση Ανατολή απο τους συμπατριώτες και για τις χώρες της Ε.Ε. σχετιά με την Ε.Ε.
Μόνο που δείχνουν και την αντίδραση τους ενάντια στον επίσημο διαχωρισμό του νησιού στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στην Κύπρο μέχρι τον Μαϊο του 2004-
Ενώ φανερώνεται αυτή η αντίδραση την οποία σκέφτονται και για εμάς σύμφωνα με κάποιους δεν συμπεριλαμβάνει και τους Τουρκοκύπριους ή τον Ντενκτάς και με αυτό τον τρόπο ο Ντενκτάς δεν είναι και τόσο αποτελεσματικός.
Για αυτό τον λόγο πρέπει να γνωρίζουν την ευκαιρία στις εκλογές του Δεκεμβρίου.
Και παρουσιάζονται απέναντι μας σαν ένα διαφορετικό συμβάν που δεν αντιμετωπίζει θετικά γενικά την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. και αυτό υποστηρίζουν τους αδελφούς.
Για εμάς τέτοιοι Ευρωπαίοι σύμφωνα με την άποψγ τους πρέπει να είναι τα λόγια που θα λένε σε ελαφρύ επίπεδο τέτοια για την εθνική μας υπόθεση.
Σε αυτό τον βαθμό αυτοί που συνεχίζουν την πολιτική του να περιτριγυρίζουν τους διοικούντες της Ε.Ε και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθούν να φτάσουν στον στόχο τους με το να τελειώσουν.
Όπως και να έχει δεν θα είναι τόσο απλά και δεν θα δούν τις αλήθειες τόσο καθαρά όπως νομίζουν οι ίδιοι για τους Τουρκοκύπριους. Και δεν μπόρεσαν να καταλάβουν οτι μοίρασαν με τα ίδια τους τα χέρια την Κύπρο κάνοντας όλα αυτά ενώπιον της Ελληνοκυπριακής διοίκησης.


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2003, 17:53:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Αυριο ειναι η επετειος της πρωτης εισβολης των τουρκων στο νησι.

Μια ημερομηνια που δεν ξεχνιεται.

Ειναι βαθια ριζωμενη στην καρδια και στο μυαλο μας.

Μια ημερομηνια που ο καθε ελληνα ειναι υποχρεωμενος να γνωριζει.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2003, 10:03:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΧΙ,ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 29 ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΑΤΑ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ.
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΛΟΙΠΟΝ.ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ(Η ΠΡΩΤΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ).

ΕΧΟΥΜΕ ΦΘΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ.ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ.ΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΑ ΛΟΙΠΟΥΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.

ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΚΥΡΙΟ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ.ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΓΙΟΣ.ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕ ΔΙΑΟΛΟΣ.
ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΩΠΟΙΗΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.

ΤΩΡΑ 29 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΕΚΕΙΝΗΝ ΤΗΝ ΜΕΡΑ 20/7/1974.ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΚΡΑ ΒΗΜΑΤΑΚΙΑ ΠΙΣΩ.

ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΑΓΝΩΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΝΩΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΖΗΓΟΥΣ ΤΟΥΣ.

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ.ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.

ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ(ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ)ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ.ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΗΘΕΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΥΣΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.

29 ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΥΤΟ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΑΟΝ ΘΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ.ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΥΡΙΟΛΕΧΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.ΜΕ ΠΥΓΜΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ..
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ????????????????????????????
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ?????????????????????????????????????

ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.
ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ.
ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΧΤΗΤΗ.
ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ???
ΤΟΥΡΚΟΙ.ΕΓΓΛΕΖΟΙ.ΣΑΡΑΚΗΝΟΙ.ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ.ΦΡΑΓΚΟΙ..................

ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΛΙΓΟ ΠΟΛ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΑΝ ΚΑΤΑΧΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ,ΑΓΕΡΟΧΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ.
ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΣΑΣ ΤΟΥ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΠΑΤΑΛΗΣΕΤΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΝΗΣΙ.

ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΘΑ ΒΑΛΩ ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

Edited by - Loucas on 20/07/2003 10:04:38Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2003, 10:05:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
http://www.greeklibrary.agrino.org/projects/cyprus1974/index.htm
ΕΝΑ ΣΙΤΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΡΑΚΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.ΕΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΙΤΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΙΤΕ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
http://www.geocities.com/syellcy/articles/attilas1_2.htm

ΔΥΟ ΣΙΤΕ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
http://www.e-e-e.gr/sections/hellas/data/hellenic_history/cyprus_1974/pictures/
http://www.geocities.com/CapitolHill/Congress/1881/cyprus74.html

ΕΝΑ ΣΙΤΕ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ <<ΝΙΚΗΣ>>.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΣΙΤΕΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΡΙΞΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
http://www.e-e-e.gr/sections/hellas/data/hellenic_history/cyprus_1974/pictures/

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.


Edited by - Loucas on 20/07/2003 10:42:43Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2003, 10:21:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2003, 10:22:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
[imghttp://www.panellinismos.gr/DEN%20KSEXNW.jpg][/img]

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2003, 10:52:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΙΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.
ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΕΙΣΒΟΛΗ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΑ ΔΗΘΕΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.

ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΑΝΦΕΡΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΑΛΛΟΘΙ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ.
ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

http://www.turkishnews.com/DiscoverTurkey/cyprus/photos.html

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΙΤΕ
http://www.turkishnews.com/DiscoverTurkey/cyprus/
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

Edited by - Loucas on 20/07/2003 10:53:05Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2003, 10:59:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΣΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

ΤΟ ΣΙΤΕ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΚΑΤΑΧΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

http://www.worldstatesmen.org/Cyprus.html

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πύρρα
Μέλος 2ης Βαθμίδας


283 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2003, 13:26:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πύρρα
Αγαπητοί φίλοι,
Η απουσία κάποιων μελών από τη συζήτηση δε σημαίνει αδιαφορία αναγκαστικώς. Όπως συνέβη με μένα Λουκά, μόλις και για πρώτη φορά είδα το τόπικ. Δυστυχώς ο χρόνος μου είναι τόσο λίγος, που δύσκολα μου επιτρέπεται να συμμετάσχω σε πολλά τόπικ συγχρόνως.
Έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα οι δυο μας, αν και εντελώς επιφανειακά. Με χαρά μου να συμμετάσχω σε αυτή τη συζήτηση, με φόβο όμως πολλές φορές να χαρακτηριστώ ως «φανατισμένη».
Λουκά, τι αναρωτιέσαι γιατί δε συμμετέχουν αρκετά άτομα στη συζήτηση. Δε βλέπεις ότι ακόμη και Κύπριοι του τόπικ αποστασιοποιούνται. Όλοι οι Έλληνες, ανεξαιρέτως τόπου κατοικίας, έχουμε υποστεί νέκρωση εγκεφάλου στα εθνικά μας θέματα. Άλλοι σε μικρό βαθμό και άλλοι σε μεγάλο. Τίποτα όμως δε πιστεύω ότι είναι τυχαίο. Να γνωρίσουν οι Ελλαδίτες πότε είναι η επέτειος της εισβολής? Τι λες βρε Λουκά, ούτε πότε είναι η επέτειος της άλωσης της Πόλης δε ξέρουμε. Έλα ντε που οι Τούρκοι όμως ξέρουν. Δε θα έπρεπε αυτή αποφράδα μέρα της εισβολής να είναι ημέρα μνήμης για όλους τους Έλληνες. Δε λέω, σωστά γιορτάζουμε την 28 Οκτ. και 25 Μαρτίου, αλλά ένα πιο κοντινό γεγονός δεν αξίζει να αποτελέσει ημέρα μνήμης. Το ίδιο σκέφτομαι και για την άλωση. Και δε μιλάω για Βυζάντιο και αυτοκρατορίες. Μιλάω για την αρχή του ξεριζωμού μεγάλων μαζών ελληνικού πληθυσμού από τα πάτρια εδάφη τους.
Πως μας έχουν καταντήσει έτσι ρε παιδιάαααααα!!!!! Γιατί μας οδηγούν στην αδιαφορία. Όλοι πονάμε για την Κύπρο. Όλοι πονάμε για όλα. Σιωπηλά. Μας χρειάζεται όμως ένας άνθρωπος να μας ξεσηκώσει. Τα έχουμε ξανασυζητήσει μαζί αυτά Λουκά.
Η δουλειά μου με φέρνει σε επαφή με πολλά νέα παιδιά από την Κύπρο. Όταν βγήκε η λύση Ανάν, με πάθος ρωτούσα, κυρίως τους Κυπραίους, για το πώς το βλέπουν. Με έκπληξη μου και παίρνοντας μεγάλη πίκρα, σε ένα δείγμα 15 Κυπραίων, βρήκα μόνο 2 να ενδιαφέρονται πραγματικά. Και σκεφτόμουν, είναι δυνατόν!!!!!! Τι έχουμε πάθει? Και όχι μόνο βρίσκονταν σε λήθαργο, ένοιωθαν έκπληξη για το δικό μου ενδιαφέρον και το πάθος που χαρακτήριζε τις κουβέντες μου.
Οι πολίτες της Ελλάδος ενημερώνονται για την Κύπρο με τον ίδιο τρόπο που ενημερώνονται και για την Ελλάδα (για τα εθνικά θέματα μιλάω). Με τον ίδιο «ελλιπή τρόπο».
Θα αναφερθώ ξανά στις αντιδράσεις των Ελλαδιτών, που φυσικά ως Κύπριος αντιλαμβάνεσαι ότι είναι χλιαρές. Μη ξεχνάμε Λουκά, ότι όπως οι Κύπριοι έχουν παράπονα από τους Ελλαδίτες, έτσι ισχύει και το αντίθετο. Και δεν είναι αερολογίες όλα αυτά Λουκά, έχω πάμπολλες ιστορίες να διηγηθώ και για τις δύο πλευρές. Θα αρχίσω με μια που μου έκανε φοβερή εντύπωση εκείνη την εποχή, πληγώθηκα (στην κυριολεξία) και εξαγριώθηκα ως μαινόμενος ταύρος. Αλλά εγώ δεν είμαι από τους ανθρώπους που από μεμονωμένα επεισόδια τα βάζω κάτω. Ακόμη και μετά από αυτό επεισόδιο, συνέχισα να υποστηρίζω με πάθος το κυπριακό κομμάτι του Ελληνισμού. Μέσα από αυτή την ιστορία, θα δεις και την άποψη μου για το αν μπορούμε να συμβιώσουμε μαζί με τους Τούρκους (φυσικά μόνο αν χρειαστεί να επιλέξουμε).
Δούλεψα πριν 10 χρόνια στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας. Στην αρχή ήμουν στην υποδοχή. Περνούσαν όλες οι ομάδες από εκεί για να εξυπηρετηθούν. Ήρθε η ώρα των Τούρκων. Όπως είναι πάντα ευγενικοί και διακριτικοί στη συμπεριφορά τους, με χαμόγελο και ευχάριστη διάθεση, προσπαθούσαν να μου μιλήσουν στα Ελληνικά, φυσικά με σκοπό να τιμήσουν τον χώρο που επισκέπτονταν. Στην αρχή ήμουν επιφυλακτική, αν και η επαφή μου με Τούρκους ξεκινάει από πιο παλιά. Έρχεται η ώρα των Κυπραίων. Εγώ με ενθουσιασμό και χαρά για τους ομοεθνείς μου, επιτέλους θα μιλούσα Ελληνικά, θα λέγαμε τίποτα και για νίκες, τους υποδέχτηκα δεόντως. Και αφού άρχισα να μιλάω, και φυσικά στα Ελληνικά, σε τι θα μιλούσα άλλωστε σε Έλληνες? Παίρνω από όλους μια στιγμή απάντηση, από όλη την ομάδα στα Αγγλικά. Εγώ δεν πονηρεύομαι ακόμη και συνεχίζω. Αυτοί συνεχίζουν να μιλάνε Αγγλικά. Αφού εξοργίζομαι ελαφρώς τους τη λέω. Αλλά αυτοί το χαβά τους. Εεεε αυτό ήταν, αρνήθηκα να τους εξυπηρετήσω. Ούτε μπορείς να φανταστείς τι έγινε μετά. Αν ήμαστε αλλοεθνείς θα γινόταν διπλωματικό επεισόδιο.
Είναι και σαν αυτό που άκουσα πριν 5 χρόνια από Ελλαδίτη: Και τι μας νοιάζει η Κύπρος, πρόβλημα τους, ας ενωνόντουσαν με την Ελλάδα. Αφού δε ήθελαν καλά να πάθει (η άγνοια του ήταν εκπληκτική) . Φυσικά του είπα να πάει να διαβάσει λίγη ιστορία για το αν ήθελαν οι Κύπριοι να ενωθούν και μετά να μιλάει!!!!!!
Αυτά τα δύο γεγονότα θέλω να πιστεύω ότι ήταν μεμονωμένα.
Όλα αυτά τα λέω, αν και κουτσά στραβά τα ξαναείπαμε και καταλήξαμε οι δύο μας, για να φανεί σε τι λήθαργο έχουν πέσει όλοι ‘Ελληνες. Είναι αξιοθρήνητο, αλλά ισχύει πλέον η παροιμία: Μακριά από…..και ας είναι και μισό πόντο!!!!!!!!!
Ότι έχεις παραθέσει είναι πηγή πλούτου για εμάς, και μη σταματήσεις να το κάνεις. Προσφέρεις πραγματικό έργο. Αφυπνίζεις συνειδήσεις!!!!!! Συνέχισε την καλή δουλειά!!!!!

Πύρρα, η περήφανη ΕλληνίδαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2003, 14:55:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΦΙΛΗ ΠΥΡΡΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ, ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΓΩ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΝΕΩΝΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ???
ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΩ ΣΥΝΗΔΗΣΕΙΣ.
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΡΔΟΣ.
ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.
ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ.

ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΙ ΓΝΩΜΗ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΦΙΛΗ ΠΥΡΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΠΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΗΤΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 17.

ΚΑΤΕΒΕΝΟΥΝ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΑΞΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ.Ο ΤΑΞΙΤΖΗΣ ΕΝΩ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΑΝ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ.
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΝΕ ΑΓΓΛΙΚΑ.
ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΓΓΛΙΚΑ.

ΜΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΜΙΛΑΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ.

ΟΣΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ.

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΦΙΛΗ ΠΥΡΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.

Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΛΗΘΑΡΓΟ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ.
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ :

ΚΑΛΑ ΝΑ ΦΑΝΕ,
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΙΟΥΝΕ,
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ,
ΚΑΛΑ ΝΑ Γ.......,
ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πύρρα
Μέλος 2ης Βαθμίδας


283 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2003, 15:37:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πύρρα
Λουκά, είναι τόσο λυπηρά όλα αυτά. Μα τόσο λυπηρά, με κάνουν να ντρέπομαι ώρες ώρες για την εθνικότητα μου και το που ανήκω στους Ελλαδίτες. Άκου εκεί τούρκικα!! Ε όχι και τουρκόσποροι ρε παιδιάαααα! Προς θεού!!!! Αν είναι δυνατόν!!! Εδώ υπάρχουν ξένοι που δε ξέρουν ότι η Κύπρος είναι Ελλάδα. Τι συζητάμε τώρα. Δεν έπρεπε και οι δύο κυβερνήσεις να μεριμνήσουν για αυτό? Τι ανικανότητα και τι αδιαφορία είναι αυτή? Σε μερικά site έχω δει ακόμη να παρουσιάζουν και την Κρήτη ως ανεξάρτητο κράτος. ‘Άκουσον Άκουσον. Αν εκεί δεν κάνουν τίποτα, θα κάνουν για το νησί? Όλα καλά και όλα ωραία με τους Έλληνες αλλά αυτό το χαρακτηριστικό μας μπορεί να αποβεί μοιραίο. Και έχει σίγουρα συμβεί κάτι τέτοιο. Συνέχισε αυτό που κάνεις Λουκά, εγώ θα σε υποστηρίξω όσο μπορώ, ακόμη και αν χρειαστείς και κάτι πέρα από το τόπικ. Είμαι μαζί σου στην προσπάθεια σου.

Νιώθοντας περήφανη για ανθρώπους σαν και εσένα, που με περηφάνια και συνείδηση έχουν ως σκοπό το καλό της κοινής πατρίδας μας, χαιρετώ όλα τα μέλη και ζητώ αν όχι να συμμετάσχουν στην προσπάθεια σου, να παρακολουθούν τα τόσο σημαντικά αναγνώσματα που στέλνεις.

Πύρρα, η περήφανη ΕλληνίδαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2003, 15:46:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΕΓΩ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΠΥΡΡΑ .
ΝΑ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΝΤΛΩ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΩ.

ΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ(ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΗΔΗ)

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΦΙΛΗ ΠΥΡΡΑ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alati13
Μέλος 2ης Βαθμίδας


296 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2003, 17:25:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alati13
Φίλε Λούκα συνεχίζω –όπως σου είχα πει – να διαβάζω όταν μπορώ το τοπικ σου. Αυτό που έγινε στο αεροδρόμιο με τους Έλληνες μαθητές είναι αχαρακτήριστο. Όμως ξέρεις κάτι…. Και ο Παπαδόπουλος και ο Παναγουλης Έλληνες ήταν. Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Όταν είχα έρθει στην Κύπρο κάποια παιδιά ήθελαν να μας δείρουν και μας φώναζαν προδότες. Κάποια αλλά παιδία όμως μας αγκάλιασαν και μας εξήγησαν κάποια πράγματα. Δεν τους κατηγορώ. Έπρεπε να είχα περάσει τα ίδια για να τους κατηγορήσω. Επίσης δεν μπορώ να πω ότι πονάω για την Κύπρο. Όταν εσύ πονάς για την Κύπρο τότε εγώ δεν μπορώ να πονάω. Μπορώ να πω ότι συμπαραστέκομαι στον πόνο σου.
Είδα κάποια Ντοκιμαντέρ με θέμα την επέτειο της εισβολής. Είναι αλήθεια ότι ακόμα και αν η Τουρκία δεχόταν το σχέδιο πάλι θα έμενε μια λωρίδα που θα ήταν Αγγλικό έδαφος??? Είναι αλήθεια ότι οι Εγγλέζοι έχουν αγοράσει κάποια από τα ομορφότερα χωριά της σκλαβωμένης περιοχής???
Ελπίζω να μην αποπροσανατολίζω το θέμα σου αλλά πιστεύω ότι ακόμα και αν κάποτε φύγουν οι τούρκοι, αυτοί που δεν θα φύγουν ποτέ θα είναι οι Άγγλοι. Η Κύπρος είναι το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο της μεσογείου. Και τέτοιο αεροπλανοφόρο δεν μπορεί να το διοικεί μόνο ένας. Είναι η κώλο-κατάρα του να βρίσκεσαι στην τέλεια γεωγραφικά στρατηγική θέση.
Κατά τα αλλά εδώ όλα είναι μια χαρά(ας μην ξεράσω τώρα). Ακούμε το Τούρκικο τραγούδι που κέρδισε στην γιουρο αηδία και προσπαθούν να μας κάνουν να το μάθουμε απ έξω. Οι ειδήσεις δείχνουν σε πρώτο πλάνο τους Έλληνες και Τούρκους πολιτικούς να ερωτοτροπούν ενώ σε δεύτερο και συνεχώς όλο και πιο θαμπό γίνονται παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας. Η Ελλαδαρα δεν φοβάται τους φίλους της αλλά τα νόμιμα ναυτικά μίλια δεν τα διεκδικεί γιατί η Τσιλερ είπε ότι αυτό θα είναι αιτία πόλεμου. Φίλε Λουκά μια νέα γενιά μεγαλώνει χωρίς μίσος για τους Τούρκους αλλά μεγαλώνει και χωρίς γνώση της ιστορίας της και των παθών της. Και αυτό είναι κακό. Πολύ κακό για όλους μας.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2003, 20:27:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΦΙΛΕ ΑΛΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΙΣ ΚΥΠΡΟΥ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ.ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΙΑ) ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1960.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2003, 19:57:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Κρατικά μυστικά για την άμυνα και την ασφάλεια βρέθηκαν στα σκουπίδια

Φιλελεύθερος

Αρχεία με την ένδειξη "απόρρητο"

Λευκωσία: Σε δεκάδες μισοσκισμένες μαύρες πλαστικές σακούλες, εκτεθειμένες για εβδομάδες σε δημόσιο χώρο, από τον οποίο περνούν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες, μεταξύ των οποίων Τουρκοκύπριοι αλλά και αλλοδαποί, βρέθηκαν αρχεία άκρως απόρρητων κρατικών σημειωμάτων, προτάσεων και αποφάσεων. Μεταξύ αυτών, πολλά ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της Κύπρου, έγγραφα.

Επικίνδυνα εκτεθειμένες ήταν οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για την τελευταία πενταετία, μυστικές εκθέσεις του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ, νευραλγικής σημασίας σημειώματα της ΚΥΠ, εκθέσεις για οπλικά συστήματα, ακόμα και για προβληματικό εξοπλισμό της Εθνικής Φρουράς, στρατιωτικές συμφωνίες με άλλες χώρες κ.λπ.

Επίσης, αποφάσεις αμοιβής προσώπων για εμπιστευτικές υπηρεσίες προς το κράτος, απόρρητες εκθέσεις για έρευνες σε τμήματα της Δημόσιας Υπηρεσίας, αποκαλυπτικά πρακτικά αποφάσεων για παροχή οικονομικής χορηγίας σε πρόσωπα. Χωρίς κανένας αρμόδιος να ενδιαφερθεί για ένα και πλέον μήνα, παρέμειναν εκτεθειμένοι φάκελοι για θέματα ασφάλειας αεροδρομίων, για τα πιθανά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου ή για την κατοχή μετοχών από υπουργούς.

Η κόκκινη σφραγίδα "ΑΠΟΡΡΗΤΟ", στο πάνω και το κάτω μέρος κάθε σελίδας των εγγράφων που ξεχύθηκαν από τις σκισμένες σακούλες, προκαλούσε την προσοχή και είναι άγνωστο σε ποια χέρια βρίσκονται κάποια από τα έγγραφα αυτά. Δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη έρευνα για να διαπιστωθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν διαθέτει ούτε στοιχειώδη κώδικα ασφάλειας απορρήτων και πολλά εξαιρετικής σημασίας κρατικά έγγραφα βρίσκονται διάσπαρτα, ενώ η διασφάλισή τους έγκειται μόνο στην ευθύνη ή την έλλειψή της, που μπορούν να επιδείξουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του κράτους.

Ο "Φ" αντιλαμβάνεται πλήρως την εξαιρετική σημασία του θέματος και το χειρίζεται με πλήρη συναίσθηση ευθύνης. Δεν θα αποκαλύψει στοιχεία ή πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση του κατά τη δημοσιογραφική έρευνα, εάν αυτά εκθέτουν την ασφάλεια του κράτους ή ακόμα και προσώπων.


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2003, 20:00:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα μας

Και όπως είδα απο με ένα απο τους Ελληνοκυπρίους είπε οτι δεν έδειξαν ακόμα οι ίδιοι την ίδια θέληση για λύση μόνιμη στην Κύπρο ανάμεσα στους δύο λαούς. Μόνο που έπρεπε να είμαστε προσεχτικοί για την αλλαγή πολλών πραγμάτων μετά τις 23 Απριλίου. Άραγε δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα μας;

Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα μας

Αφήσαμε πίσω τις επετείους για την ειρηνευτική επιχείρηση της 20ης Ιουλίου και το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Εμείς ενώ γιορτάζουμε την Γιορτή της Ελευθερίας και της Ειρήνης, στην Ελληνοκυπριακή πλευρά διαμαρτύροντας. Τα στοιχεία που εναντιώνονται και στις δύο επετείους και φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια βρήκαν την ευκαιρία να δούν και να τα παρακολουθήσουν απο κοντά.
Και ενώ συνεχίσονται οι κοινές εξάρσεις φανατισμού, και συστήνεται προσοχή σε αυτούς που διοικούν την ΤΔΒΚ αλλά και την Τουρκία απένατις στους Ελληνοκυπρίους κυβερνώντες επικρίνουν την ονομασία που έδωσε ο Ερντογάν σαν Ειρηνευτική επιχείρηση. Και τονίζουν οτι ο Ερντογάν δεν είναι διαφορετικός απο τον Ετζεβίτ.
Μόνο που ο Τάσος Παπαδόπουλος είναι ακόμα πιο φανατικός απο τους προηγούμενους ηγέτες. Οι επισκέψεις στην απέναντι πλευρά ενώ συνεχίστηκαν και αυτές τις δύο ιστορικές ημερομηνίες, οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ηγέτες βρήκαν την ευκαιρία να τις αναλύσουν ακόμα περισσότερο.
Εμείς όντας Τουρκοκύπριοι δεν περιμέναμε να αντιμετωπίσουμε μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα απο τον Τάσο Παπαδόπουλο επειδή γνωρίζουμε παρά πολύ καλά οτι δεν είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας. Οι Ελληνοκύπριοι γνωρίζουν πολύ καλά οτι μέχρι σήμερα έχουν κάνει λάθος για τον Ταγίπ Ερντογάν και οτι ανέμεναν μια εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση για την αναφορά του στην ειρηνευτική επιχείρηση.
Δεν είναι διαφορετικό ούτε και μπορεί να μην χαρακτηριστούν σωστά αυτοί που δεν ανέμεναν να αναλυθεί ως τέτοια μια ειρηνευτική επιχείρηση που οφείλεται σε ένα Τούρκο πρωθυπουργό. Μόνο που σε αυτό το συμβάν παρατηρούμε αυτό οτι μας κάνουν να συνηθίζουμε να βλέπουμε σαν ένα δίκαιο μας τον φανατισμό, και ότι κινούμαστε προς την κατεύθυνση του οτι ο κλέφτης θα γίνει γρήγορα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και να κατηγορούμε τους Τουρκοκυπρίους και την Τουρκία αλλά και την ηγεσία τους εδώ και χρόνοα αλλά και τους Ελληνοκύπριους πολιτικούς.
Χθες στην Λευκωσία ήθελα να μάθω πβς αναλύει ο Ελληνοκυπριακός λαός τις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας περνώντας στον Ελληνοκυπριακό τομέα. Και απο τις συναντήσεις που έκανα και ανάμεσα στην Ελληνοκυπριακή ηγεσία υπάρχουν εξάρσεις φανατισμούς. Για συνέστησα προσοχη για την ύπαρξη αυτών που πιστεύουν στην αναγκαιότητα να είμαστε θετικοί για την Ελληνοκυπριακή ηγεσία και να περνούν στο Βορρά Ελληνοκύπριοι κατα χιλιάδες απέναντι στις προειδοποιήσεις που υπήρχαν για μέρες για όσους θα περνούσαν στον Τουρκικό τομέα απο ελληνοκυπριακές εφημερίδες αλλά και απο την Ελληνοκυπριακή διοίκηση. Και όπως είδα απο με ένα απο τους Ελληνοκυπρίους είπε οτι δεν έδειξαν ακόμα οι ίδιοι την ίδια θέληση για λύση μόνιμη στην Κύπρο ανάμεσα στους δύο λαούς. Μόνο που έπρεπε να είμαστε προσεχτικοί για την αλλαγή πολλών πραγμάτων μετά τις 23 Απριλίου. Άραγε δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα μας;

ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2003, 20:01:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Η Δημοκρατία είναι ένα θέμα πολιτισμού

Αν βρίσκαμε την ζωή σε αυτούς που γράφουν τους νόμους και το σύνταγμα, την δημοκρατία και τη δημοκρατική τάξη και είναι μια μορφή δημοκρατίας σε κάθε γωνιά του κόσμου. Αλλά δεν είναι η πραγματική σημασία αλλά μια μορφή δημοκρατίας.

Η Δημοκρατία είναι ένα θέμα πολιτισμού

Η δημοκρατία δεν είναι ενα κομμάτι τους ενός τετάρτου ή του ενός δευτέρου όπως τα σουβλάκια. Στην πολιτική δεν μετρούν σαν φυσικά κομμάτια η εκδημοκρατικοποίηση του καθενός αλλά τα συμβάντα της πολιτικής που γίνονται στην πολιτική. Δεν θεωρώ σαν αρχές τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις που κάνει ο πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ραούφ Ντενκτάς. Επειδή χωρίς να θεωρούνται πραγματικές αυτές οι ανακοινώσεις στοχεύουν να στείλουν ένα μήνυμα απάντηση σε τοπικό επίπεδο. Μόνο που ο χαρακτήρας των ανακοινώσεων δίνει την σημασία και ειδικότερα στην σημασία της δημοκρατίας για τις σκέψεις τους. Σε ένα πρόγραμμα που συμμετείχε την Παρασκευή το βράδυ υπήρχε συζήτηση για τις εκλογές του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον Ραούφ Ντενκτάς δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στις εκλογές προτείνοντας ένταξη στην Ε.Ε. και λύση."Οι ξένοι πιστεύουν ακόμη οτι θα νικήσουν. Λέω οτι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό στους ξένους. Εμείς έχουμε την πλειοψηφία. Και ενώ παίρνουν το 35% των ψήφων τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα κόμματα τις συμπολίτευσης παίρνουν το 65 με 70% των ψήφων. Αυτό δεν αλλάζει."
Εν συντομία αυτά είναι τα λεγόμενα του Ραούφ Ντενκτάς. Όπως είπε ο Ντενκτάς τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν είναι κόμματα που μπορούν να ξεπεράσουν το εκλογικό μέτρο όπως Κόμμα Πατριωτικής Ενότητας, Κόμμα Κοινοτικής Απελευθέρωσης και Ρεπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα. Αυτά τα κόμματα αποτελούν την τάξη της αντιπολίτευσης. Και ενώ αυτά τα κόμματα χαρακτηρίζονται ως τέτοια σημαίνει οτι τα σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της κεντροαριστεράς παίρνουν ονομασίες σύμφωνα με τις ανάγκες των υφιστάμενων πολιτικών κομμάτων που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική-
Σύμφωνα με την άποψη του Ντενκτάς δεν επηρεάζονται πραγματικά ούτε προχωρούν να εφαρμόσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες του πολυκομματισμού. Και είναι δίκαιο απο το Δημοκρατικό Κόμμα του οποίου δημιούργημα είναι το Κόμμα Εθνικής Ενότητας που πέρασε στην συμπολίτευση και στην εξουσία με τον Σερτάρ Ντενκτάς. Ειδικότερα αυτά τα κόμματα είναι τα κόμματα εξουσίας που μοιάζουν σαν να μην είναι τα δύο κόμματα της κυβέρνησης. Και τα λόγια που ξέφυγαν απο το στόμα του Ντενκτάς λένε οτι τα κόμματα που δίνουν αγώνα για αλλαγή του καθεστώτος με τα κόμματα που διαφυλάσσουν το ακεθστώς. Και απο αυτή την άποψη ο Ντενκτάς λέει την αλήθεια. Και είναι ένα καθεστώς που καθιερώθηκε και που απο την άλλη πλευρά στις χώρες που έμεινα πίσω απο άποψη καθεστώτος όπως τα καθεστώτα της Αφρικής. Και βλέπουν οτι δεν είναι μόνο η άποψη των ιδίων και οι συμπατριώτες της ΤΔΒΚ και ο λαός που έχει αυτούς που εγκαταστάθηκαν στο κράτος. Απο την άλλη αυτοί που πληρώνουν τα σπασμένα και τα ταμεία για το τσουβάλι με τα καρύδια χρησιμοποιούν μια άλλη διαφορετική πολιτική.
Αν είναι στο χέρι του πρωθυπουργού Έρογλου και του υιού Ντενκτάς που είναι ο που χρησιμοποιείται για να πληρώνει τα σπασμένα στο όνομα του και που με τους κανόνεις που εφαρμόζονται και που δεν αναμέναμε οτι θα γινόταν αυτό να βασίζομαι εκεί τους ισχυρισμούς μας. Δεν χρειάζεται να πάμε πολύ πίσω. Εξήγγειλαν στην κοινή γνώμη ακόμα μια φορά αυτά τα οποία έπρεπε να κάνου. Τα εξήγγειλαν αλλά ας δώσουν λογαριασμό στην κοινή γνώμη. Για αυτούς που εργάζονται και είναι συνταξιούχοθ λένε οτι χρησιμοποιούν σαν πανάκεια τις πηγές των ταμείων και όλες τις τιμές που πηγάζουν απο τα οικονομικά και απο το ρποεδρικό που συνεχίζει να ψάχνει για ιστορίες με φίδια.
Χθές το πρωί παρακολούθησα τους εορτασμούς απο την τηλεόραση. Και άκουσα την ομιλία του που έκανε απο γραπτό κείμενο με ενθουσιαμό για πρώτη ίσως φορά ο Ραούφ Ντενκτάς. Στην ομιλία του αναφέρθηκε σε ένα σημείο εν συντομία στην Ε.Ε. αλλά συνέχισε την ομιλία του υπενθυμίζοντας οτι είναι πολύ αργά. Δεν είπε κάτι καινούργιο.
Θέλησαν να περάσω όπως άρμοζε την ημέρα της Κυριακής. Αρχίζοντας με πρόσκληση μετά το μεσημέρι για έκπληξη στον φίλο μας απο το Τσατός Ερσόι Κασπαπ πέρασε στην περιοχή στον Μπογάζι που έμεινε γνωστή σαν τα τρεμάμενα βουνά της Κερύνειας περίπου 6 ώρες.
Απο το Τσατόζ βγήκαμε στο δρόμο του Αγίου Χαρίτωνα μετά που άφησε πίσω και πλησίασαμε περίπου σε ένα δρόμο που παρά του οτι ήταν πολύ καλός εντούτοις είχε απαίσια θέα. Στην μια πλευρά απλωνόταν η Αμμόχωστος και η Μεσαορία και απο την άλλη αρχίζοντας ο Άγιος Αμβρόσιος ολόισια απλωνόταν η Βόρεια ακτή. Και απο την άλλη η υπέροχη θέα του βουνού και της θάλασσας.
Και μέσα σε αυτή την θέα αρχίσαμε τις πολιτικές συζητήσεις. Και στο τέλος δεν γινόταν να μην μιλήσουμε για πολιτική. Απο την μια πλευρά οι μεγαλύτερες ομορφιές του παραδείσου των συμπατριωτών μας και απο την άλλη η βρωμιά της πολιτικής. Και αυτό δεν μπορεί να αποτελεί την μοίρα μας. Γράψαμε κάποια πράγματα ας τα αφήσουμε πίσω.
Συμβουλή της ημέρας : Αυτός που είναι τρελός λέει τα τραγούδια εμπρός στο πρόσωπο του κλέφτη.

ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πύρρα
Μέλος 2ης Βαθμίδας


283 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2003, 21:12:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πύρρα
Σαν Ελληνίδα (και περήφανη μάλιστα), δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα να συναναστραφώ με Τούρκους. Όσο και να μη θέλουμε να το παραδεχτούμε, οι Έλληνες έχουν πολλά κοινά σημεία με τους Τουρκοκύπριους και τους Τούρκους των παραλίων. Θέλετε η τόσα χρόνια γειτνίαση, θέλετε η τόσα χρόνια σκλαβιά, θέλετε η μη καθαρή μογγολική καταγωγή των Τούρκων των παραπάνω περιοχών, το θέμα είναι οτι μοιάζουμε, και περνάμε καλά μαζί. Και αυτοί οι Τούρκοι δεν είναι όπως τους φαντάζεται ο περισσότερος κόσμος που δεν τους έχει συναναστραφεί. Οι μετανάστες Έλληνες ξέρουν. Οι Έλληνες της Κύπρου ξέρουν. Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας ξέρουν. Προσωπικά κάθε γνωριμία μου με Τούρκο, επαναλαμβάνω των συγκεκριμένων περιοχών, ήταν κερδοφόρα. Πέραν της θρησκείας τους, μας μοιάζουν σε πολλά. Μια βόλτα στην Πόλη, θα σας πείσει. Δυστυχώς η κληρονομιά της σκλαβιάς είναι βαριά, και η τούρκικη πλευρά δεν αφήνει να εξανεμιστεί για εμφανείς λόγους. Αν απομακρυνθούν οι έποικοι από το νησί, δεν νομίζω να έχει κανένας πρόβλημα απέναντι στη συμβίωση. Ακόμα και οι ελληνοκεντρικοί που μιλάν για ενδεχόμενο μπαστάρδεμα της Ελληνικής φυλης και αυτοί ευχαριστημένοι θα είναι, μιας και αυτοί οι Τούρκοι έχουν στο αίμα τους Ελληνική πηγή.
Με σεβασμό στην ελευθερία, με σαβασμό στην ανεξιθρησκεία, με σεβασμό στο δικαίωμα να ορίζεις την πατρίδα σου, με σεβασμό στον πόνο των πληγέντων από τους Τούρκους (η οικογένεια μου ανήκει σε αυτούς), με σεβασμό σε κάθε αντίθετη άποψη

Πύρρα, η περήφανη ΕλληνίδαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2003, 21:34:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΦΙΛΗ ΠΥΡΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ.

ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΟΞΩ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΟΙΟ??
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΙΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΕΔΩ .ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΔΩ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ.

ΧΘΕΣ ΑΚΟΥΓΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΚΟΥ ΜΟΥ(25)ΗΤΑΝ ΛΙΤΗ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΟΥΣΙΑ...

<<Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΗ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΗ ΓΕΝΕΙΑ.ΟΤΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΙΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.
ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ>>

ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΓΩ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.

ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΕΝΕΙΑ ΘΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πύρρα
Μέλος 2ης Βαθμίδας


283 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2003, 21:41:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πύρρα
Σαν Ελληνίδα (και περήφανη μάλιστα), δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα να συναναστραφώ με Τούρκους. Όσο και να μη θέλουμε να το παραδεχτούμε, οι Έλληνες έχουν πολλά κοινά σημεία με τους Τουρκοκύπριους και τους Τούρκους των παραλίων. Θέλετε η τόσα χρόνια γειτνίαση, θέλετε η τόσα χρόνια σκλαβιά, θέλετε η μη καθαρή μογγολική καταγωγή των Τούρκων των παραπάνω περιοχών, το θέμα είναι οτι μοιάζουμε, και περνάμε καλά μαζί. Και αυτοί οι Τούρκοι δεν είναι όπως τους φαντάζεται ο περισσότερος κόσμος που δεν τους έχει συναναστραφεί. Οι μετανάστες Έλληνες ξέρουν. Οι Έλληνες της Κύπρου ξέρουν. Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας ξέρουν. Προσωπικά κάθε γνωριμία μου με Τούρκο, επαναλαμβάνω των συγκεκριμένων περιοχών, ήταν κερδοφόρα. Πέραν της θρησκείας τους, μας μοιάζουν σε πολλά. Μια βόλτα στην Πόλη, θα σας πείσει. Δυστυχώς η κληρονομιά της σκλαβιάς είναι βαριά, και η τούρκικη πλευρά δεν αφήνει να εξανεμιστεί για εμφανείς λόγους. Αν απομακρυνθούν οι έποικοι από το νησί, δεν νομίζω να έχει κανένας πρόβλημα απέναντι στη συμβίωση. Ακόμα και οι ελληνοκεντρικοί που μιλάν για ενδεχόμενο μπαστάρδεμα της Ελληνικής φυλης και αυτοί ευχαριστημένοι θα είναι, μιας και αυτοί οι Τούρκοι έχουν στο αίμα τους Ελληνική πηγή.
Με σεβασμό στην ελευθερία, με σαβασμό στην ανεξιθρησκεία, με σεβασμό στο δικαίωμα να ορίζεις την πατρίδα σου, με σεβασμό στον πόνο των πληγέντων από τους Τούρκους (η οικογένεια μου ανήκει σε αυτούς), με σεβασμό σε κάθε αντίθετη άποψη

Πύρρα, η περήφανη ΕλληνίδαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πύρρα
Μέλος 2ης Βαθμίδας


283 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2003, 22:10:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πύρρα
Α καλά τα έχει πέξει εντελώς το PC μοθ, συγνώμη για τη επαναλήψη

Πύρρα, η περήφανη ΕλληνίδαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 28 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2109375
Maintained by Digital Alchemy