ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Οι Έλληνες ανακάλυψαν την Αμερική?
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 6
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Tryfield
Μέλος 2ης Βαθμίδας


194 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2006, 14:49:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Tryfield  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Εριώπης, αυτά που ανέφερα για την πυραμίδα βασίζονται ακριβώς στη μελέτη αυτών των δύο.

Σχετικά με το φαινόμενο MIR, θα ήθελα να σε ρωτήσω τι είναι;

Τα στοιχεία στη μελέτη τους είναι πραγματικά συνταρακτικά, αλλά τα όποια στοιχεία που έχου δει, είναι αποσπασματικά.

Όπως και να έχει θεωρώ το μνημείο παλαιότερο του αιγυπτιακού πολιτισμού. Άποψή μου είναι ότι εκεί γύρο στο 12000 π.Χ. πρέπει να άκμασε ένας παγκόσμιος πολιτισμός αρκετά προηγμένος.

Το τι έγινε αυτός ο πολιτισμός είναι θέμα προς διερεύνηση. Υπάρχουν γνώσεις που δεν δικαιολογούνται από τη γραμμική εξέλιξη της ιστορίας και του πολιτισμού. Η τριγωνομέτρηση των αρχαίων ελληνικών πόλεων, χάρτες της ανταρκτικής πριν καλυφθούν με το στρώμα πάγου, γνώση ενεργειακών κέντρων της γης. Αλλά και παγκόσμιες ιστορίες-μύθοι για ένα πόλεμο των θεών, και μια παγκόσμια καταστροφή (συλλογική μνήμη). Όλα αυτά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν εύκολα. Τώρα αν υπήρχε ένας τέτοιος πολιτισμός γιατί δεν άφησε κάποιες αναγνωρήσιμες κατασκευές, ίσως αν είμαστε προσεκτικότεροι και να τις δούμε.

Από την άλλη σκεφτείτε πως ένας τόσο προηγμένος πολιτισμός που ίσως λέω, ίσως να είχε ακόμα και τη δυνατότητα να ταξιδεύει στα αστέρια, μπορεί η τεχνολογία του να ήταν τέτοια στα θέματα των κατασκευών που να είναι πολύ ήπιας μορφής. Μικρές κατασκευές χωρίς την ανάγκη δρόμων, οικολογικοί οικισμοί σε αρμονία με το περιβάλλον, μορφές ενεργειακής παραγωγής άγνωστες, ίσως φορητές. Ίσως ένας τόσο προηγμένος πολιτισμός που να μην είχε ανάγκη καν την ύπαρξη της τεχνολογίας με τη μορφή που τη θεωρούμε σήμερα. Άνθρωποι τόσο προηγμένοι πνευματικά που ίσως να μεταχειρίζονταν τα προσευχητικά τους πεδία με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούνε υλικές προβολές-κατασκευές-ενέργεια. Ένας τέτοιος πολιτισμός δεν θα άφηνε πίσω του τα βιομηχανικού τύπου μνημεία της μεγαλομανίας μας που εγωιστικά ίσως ψάχνουμε να βρούμε.

Και κάπου εδώ θα πω ένα παραμύθι...

Σκεφτείτε έναν πολιτισμό (ο οποίος ομιλεί τα αρχαία ελληνικά) που αρχίζει και ταξιδεύει δειλά στην αρχή, στα αστέρια, και πιο "επιθετικά" αργότερα, και έρχεται σε επαφή με νέους πολιτισμούς, με αρχαίες φυλές που ταχιδεύουν εκατομμύρια χρόνια απίστευτα προηγμένες. Και κάπου εκεί αρχίζουν τα δύσκολα...

Άπειροι στις γαλαξιακές πολιτικές "προσκαλούνε" μια συγκεκριμένη φυλή γνωστή σήμερα σε μπλουζάκια και αφίσες ίσως να τους βοηθήσει με την εμπειρία της. Κάνουν την επιλογή τους, και ενώ με ελεύθερη θέληση τους προσκαλούνε, βρίσκονται γρήγορα μπλεγμένοι με έναν "δούρειο ίππο" ο οποίος πατώντας στην ελεύθερη επιλογή τους, τους απομονώνει από τους φυσικούς "συμμάχους".

Τώρα βρίσκονται αποκλεισμένοι, με τους επισκέπτες να τους διαχειρίζονται πονηρά σε όλα τα επίπεδα. Ο πολιτισμός τους βρίσκεται υπό κατοχή χωρίς να το καταλάβουν. Όλα αρχίζουν να αλλάζουν. Αρχίζουν έριδες και διαμάχες. Οι πρώτες αψιμαχίες είναι γεγονός. Αλλά βρίσκονται και σε ένα μεγάλο δίλλημα. Ο πόλεμος θα επιφέρει πνευματική πτώση, θα χάσουν τη δυνατότητα της υλικής-ενεργειακής προβολής. Χωρίς αυτήν δεν μπορούν να επιβιώσουν, αλλά και με αυτήν την τεχνολογία δεν μπορούν να πολεμήσουν. Αλλά ούτε και τόσο προηγμένη είναι η ικανότητά τους ώστε να αντέξουν αμυντικά.

Αδιέξοδο...

Χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα (Έλληνες-Ατλάντες), η πρώτη διαίρεση. Κάποιοι αποφασίζουν να θυσιάσουν την πνευματική υπόσταση και να πολεμήσουν με την τεχνολογία των επισκεπτών που έχουν στη διάθεσή τους, είναι το σπίτι τους, μπαίνουν ολόκληροι στο λάθος. Κάποιοι αποφασίζουν να αναχωρήσουν σε πιο φιλικούς κόσμους καταλαβαίνοντας το πονηρό σχέδιο των επισκεπτών. Αυτό θέλανε από την αρχή. Οι σύμμαχοι αδυνατούν να επέμβουν. Μπορούν όμως να προστατέψουν τη φυγή αυτών που θα το αποφασίσουν και να τους παρέχουν ασφαλές καταφύγιο. Οι υπόλοιποι θα μείνουν μόνοι τους στο μονοπάτι της πτώσης που ακολουθούνε.

Αυτοί που μένουν χάνουν τον πόλεμο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Οι επισκέπτες δεν αποτελούν παρά την προκάλυψη των πραγματικών αφεντικών. Αρχαίοι όσο σχεδόν και το σύμπαν, διαχειρίζονται τα ψυχικά πεδία τρεφόμενοι από τα κατώτερα συναισθήματα. Στη συλλογική μνήμη παραμένει η μεγάλη καταστροφή και ο πόλεμος των θεών..

Έτσι και έγινε, αυτοί που φεύγουνε χτίζουν το μνημείο γνωρίζοντας την εξέλιξη, το χτίζουν σαν μια υποθήκη, η διαθήκη της ανθρωπότητας. Κάποιοι αποφασίζουν να μείνουν πίσω κρυμμένοι, προσπαθώντας να αφυπνίσουν ξανά το υπόδουλο ανθρώπινο γένος. Διατηρούν την αρχαία γνώση μέσα σε μυστικές και μυητικές οργανώσεις. Αλλά η τελική επιλογή θα είναι των ίδιων των ανθρώπων, κανείς δεν μπορεί να επέμβει πια.

Η αρχή ξανάρχισε...

Μάλλον θα γράψω κανένα βιβλίο, ελπίζω να σας διασκέδασα λίγο με τη φαντασία μουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ca95f
Νέο Μέλος

Greece
35 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2006, 09:46:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ca95f  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Mir = mind independent reality
Φαντάζομαι θα έχεις δει το matrix...
Να σου πώ την αλήθεια, εγώ με τόσο "ψαγμένες" θεωρίες περί πραγματικότητας και μη-πραγματικότητας (unreality), δεν τα πάω και τόσο καλά. Τις βρίσκω τόσο τραβηγμένες που όταν αρχίσουν απτά ερωτήματα να απαντώνται με τέτοιες μή απτές απαντήσεις, συνήθως "την κάνω".

Τέλος πάντων, ο Bauval, έχει γράψει και το Keeper Of the Genesis, που θεωρητικά απαντά στην αγωνία του φιλτάτου Tryfield, περί του τί μας κρύβουν οι Αιγυπτιολόγοι.

Όσο για την διώρυγα του Σουέζ, ξέρουμε οτι την εποχή που έγινε η έκρηξη της Θήρας και που ήταν ακμαίος ο λεγόμενος "Μινωικός Πολιτισμός", υπήρχε επικοινωνία μεταξύ Ερυθράς θάλασσας και Μεσογείου, μέσω φυσικής διόδου που έκλεισε αρκετά χρόνια αργότερα..
Αυτό είναι κάτι που φαίνεται και στην "έξοδο" των Εβραίων, όταν κατά την καταδίωξή τους από τους Αιγύπτιους, πέρασαν μέσα από την θάλασσα και όχι από το χερσαίο πέρασμα που θα έπρεπε να υπάρχει και θα ήταν φυσιολογικό να ακολουθήσει ένα καταδιωκόμενο πλήθος.

Δεν αποκλείεται δηλαδή οι Κρήτες ή οι Κυκλαδίτες να είχαν φτάσει μέχρι και το κέρας της Αφρικής (ή και πιο νότια). Εξ' άλλου αν δεν κάνω λάθος, οι Έλληνες γνώριζαν τη θέση της Αιθιοπίας από πολύ παλιά.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2006, 10:13:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου Tryfield, ωραία η ιστορία σου αλλά παραείναι τραβηγμένη για να είναι αληθινή
Αν την βγάλεις σε βιβλίο σφύρα μου να την πάρω να την διαβάζω στα παιδιά μου(αν ποτέ κάνω) σαν ένα μαγευτικό παραμύθι
Ομόρφινες το τόπικ πάντως


Πάμε τώρα στο προκείμενο.

Θέλω να συνοψίσω ορισμένες θέσεις μου σχετικά με τις επιφυλλάξεις που έχω για την ανακάλυψη της Αμερικής από τους αρχαίους Ελληνες.

Οπως ανέφερα και πριν, θεωρώ πως ειδικά οι Ελληνες,ένας λαός με έντονη λογοτεχνική διάθεση, όλο και κάτι θα άφηνε στο οποίο θα εξιστορούσε τους πολιτισμούς που συνάντησε και τις σχέσεις που ανέπτυξε με αυτούς.
Η αγαπητή Ostria ορθά επισήμανε ότι πολλά έργα και βιβλιά κάηκαν και καταστράφηκαν, άρα οποιαδήποτε καταγραφή των λαών της Αμερικής θα μπορούσε να χαθεί.

Ομως, πιστεύω, πως ακόμα κι αν χάνονταν κάποια έργα, ένα γεγονός τόσο σπουδαίο όπως η ανακάλυψη της Αμερικής και η επαφή με νέους πολιτισμούς, δεν θα μπορούσε να μείνει κρυφό. Ακόμα κι αν οι Ελληνες θέλανε να το κρύψουν, τέτοιες πληροφορίες πάντα διαρρέουν και διαδίδονται. Αρα ακόμα κι αν καταστρέφονταν κείμενα, ένα ήδη γνωστό και σπουδαίο γεγονός, θα έπερνε θέση σε νέα κείμενα ιστορικών. Η φήμη, ή μαλλον το γεγονός, δεν θα χανόταν αλλά θα καταγραφόταν σε νέα κείμενα.

Επιπλέον, θεωρώ πως αν οι Ελληνες, ή οι Φοίνικες η οποιοσδήποτε ανακάλυπτε αυτά τα νέα εδάφη και τους νέους λαούς της Αμερικής και δεδομένου ότι τέτοιας σημασίας γεγονότα δεν μένουν κρυφά, θα περίμενε κανείς να διεξαχθούν μετέπειτα αρκετά οργανωμένα ταξίδια στην νέα γη που ανακαλύφθηκε, από τα ισχυρά κράτη της εποχής, π.χ. από Πέρσες, Αιγύπτιους, Ρωμαίους, αργότερα Βυζαντινούς, Αραβες, Φράγκους κτλ. Και ποιος δεν θα ήθελε νέα εδάφη και αποικίες. Και ποιος δεν θα ήθελε νέες εμπορικές διαπραγματεύσεις και συναλλαγές με τους νέους λαούς που θα ανακαλύπτονταν. Θυμηθείτε ότι όταν ο Κολόμβος έφτασε στην Αμερική και γνωστοποιήθηκε το συμβάν, πέσανε τα λιγούρια Πορτογάλοι, Ισπανοί, Αγγλοι κτλ να διεκδικήσουν μερίδιο από τα νέα εδάφη και το νέο πλούτο.Αντιθέτως, δε νομίζω να αναφέρονται πουθενά τέτοιες αποστολές από κανέναν λαό της αρχαιότητας.

Αν για παράδειγμα, οργάνωναν οι Ελληνες,οι Πέρσες ή οι Αιγύπτιοι εμπορικες αποστολές στην Αμερική θα περίμενε κανείς να βρει και καταγραμμένες τις εμπορικές τους συναλλαγές με τους Ινδιάνους, σε κάποιες πλάκες ή κείμενα ίσως. Αν οι επαφές δεν ήταν εμπορικές αλλά εχθρικές/πολεμικές, εκεί κι αν θα μας αφήνανε κείμενα και εξιστορήσεις των πολεμικών συγκρούσεων. Τέτοιες αναφορές για εμποριο ή συγκρούσεις με λαούς της Αμερικής, επίσης απουσιάζουν από τους αρχαίους λαούς της Μεσογείου και της Ανατολής.

Επαναλαμβάνω ότι το συμβάν θα ήταν σημαντικότατο,άρα θα έμενε στις μνήμες των ανθρώπων ακόμα κι αν καίγονταν σχετικά βιβλία(θα γράφονταν καινούργια)

Στην περίπτωση των Βίκιγκς έχουμε αναφορά του συμβάντος στους μύθους της Βίνλαντ, όπου αν δεν κάνω λάθος γράφουν πως οι Ινδιάνοι θέλησαν να παρουν τα όπλα των Βίκιγκς και για αντάλλαγμα να τους δώσουν γούνες. Ομως οι Βίκινγκς αρνήθηκαν και ξέσπασαν συμπλοκές με τελικό αποτέλεσμα την εκδίωξη των Βίκινγκς από την περιοχή. Γύρω στα 3 χρόνια κατάφεραν να μείνουν εκεί. Το πρόβλημα έιναι πως όταν κάτι αναφέρεται σε μύθο αρκετοί δεν θα το λάβουν σοβαρά υπόψη τους κι ας είναι αληθοφανές. Ισως οι μεταγενέστεροι εξερευνητές να είχαν στα υπόψη τους και την ιστορία των Βίκινγς όταν ξεκίνμησαν τα ταξίδια τους.

Αυτοί ήταν πάνω κάτω οι προβληματισμοί μου.


Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ca95f
Νέο Μέλος

Greece
35 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2006, 11:05:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ca95f  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το θέμα δεν είναι τόσο αν οι Έλληνες πήγαν μέχρι την Αμερικάνικη ήπειρο, αλλά άν γνώριζαν ότι υπάρχει γή μετά το Γιβραλτάρ.
Υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές στους μύθους για ταξίδια και λαούς που ζούσαν πέρα από τις Ηράκλειες Στήλες.
Θα σου ξαναπώ ότι όλοι αυτοί οι λαοί και οι χώρες που περιγράφονται στην Οδύσσεια και στα άλλα ναυτικά μας έπη, δεν αποκλείεται να περιέχουν αναφορές ή "αναμνήσεις" από αρχαιότερες ναυτικές περιπέτειες εκτός της Μεσογείου.

Επειδή ρώτησες κάπου πριν για το κατά πόσο αποκλείεται όλη η Οδύσσεια να περιγράφει το Αιγαίο, θα σου πω μόνο αυτό και οποιοσδήποτε γνωστός σου ψαράς ή ναυτικός, μπορεί να σου το επιβεβαιώσει: Δεν υπάρχει πουθενά στο Αιγαίο σημείο που να σταθείς όρθιος σε μια βάρκα και να μην δείς ξηρά.
Άν εσύ τώρα πιστεύεις ότι υπάρχει περίπτωση ένας έμπειρος ναυτικός να βολοδέρνει και να χάνεται από νησί σε νησί για τρία χρόνια μέχρι να φτάσει στο Ιόνιο, τότε τί να σου πώ. Κολυμπώντας πάντως θα είχε κάνει δυό μήνες το πολύ.

Επειδή στα Ορφικά δεν είμαι και πολύ μυημένος, πιστεύω ότι θα πρέπει να ρωτήσουμε κάποιον γνώστη για τις αναφορές σε χώρες πέρα από τις Ηράκλειες στήλες.
Όπως ακριβώς αναφέρεις και για τους Βίκινγκ, η ανάμνηση τέτοιων συμβάντων πέρασε στον μύθο και όχι στην ιστορία.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2006, 14:25:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Tryfield, πάρε τους Άτλαντες του Διαλογισμού σου και βάπτισέ τους "Μέροπες". Αυτή ήταν μία ακόμα ονομασία για τους Άτλαντες που δεν την βρίσκεις στα λεξικά του Μπαμπινιώτη. Θα την βρείς σε Ελληνικά λεξικά που ξεπερνούν σε ηλικία τα 150 χρόνια. Ο παράγων MIR που λέγαμε!!!
Το ίδιο και με τους Τελ-χίνες.
Βέβαια το όνομα/επίθετο "Μέροψ" για τον "Άτλάντιο" κρύβει ακόμα ένα μικρό πάζλ.
Καλός ο διαλογισμός σου.΄

Λουκάς ΓαβριηλίδηςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2006, 08:56:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Επειδή ρώτησες κάπου πριν για το κατά πόσο αποκλείεται όλη η Οδύσσεια να περιγράφει το Αιγαίο, θα σου πω μόνο αυτό και οποιοσδήποτε γνωστός σου ψαράς ή ναυτικός, μπορεί να σου το επιβεβαιώσει: Δεν υπάρχει πουθενά στο Αιγαίο σημείο που να σταθείς όρθιος σε μια βάρκα και να μην δείς ξηρά.

Φίλε μου ca95f δεν μίλησα για Αιγαίο αλλά για τη Μεσόγειο γενικότερα. Γιατί η Αργοναυτική εκστρατεία και η Οδύσεια να μην είναι αναμνήσεις παλιότερων ταξιδιών στο χώρο της Μεσογείου? Αυτό ρώτησα

Οσο για τους Βίκινγκς να προσθέσω ότι οι "μύθοι" τους αρχικά διαδίδονταν προφορικά και δεν καταγράφονταν μέχρι τον 13ο αιώνα, όπου άρχισαν να τους καταγράφουν οι λόγιοι.

Θα μου επιτρέψετε επίσης να συμπληρώσω ορισμένες παρατηρήσεις για την λογική που υπάρχει ώστε στον σχετικό μύθο των Βίκινγς να κρύβεται περισσότερη αλήθεια από ότι στα έπη της Οδύσσειας και τις Αργοναυτικής εκστρατείας, πάντα σχετικά με την ανακάλυψη της Αμερικής.

-Ενας από τους λόγους των ταξιδιών τους για νέες αποκοιες ήταν η έλλειψη καλλιεργήσιμης γης στην Σκανδιναβία.
-Επειδή στην κυρίως Ευρώπη συνάντησαν ισχυρούς στρατούς δεν ήταν εύκολο να ιδρύσουν μόνιμες αποικίες εκεί παρά να καταφεύγουν άλλοτε σε περιστασιακές επιδρομές και άλλοτε σε εμπόριο
-Επομένως αναγκάστηκαν να κατευθυνθούν σε μέρη με πιο "χαλαρή" ας το πούμε, φύλλαξη.
-Κάποιοι Βίκινγκς έκαναν επιδρομές στη Βόρεια Ρωσία ενώ κάποιοι άλλοι αναζήτησαν περιοχές στα δυτικά με θαλάσσιες εξερευνήσεις
-Δεδομένου ότι ήταν ικανότατοι θαλασσοπόροι και κατασκεύαζαν εξαιρετικής ανθεκτικότητας πλοία, η προσπάθεια για αποικισμούς στα δυτικά μέσω θαλάσσης δεν φαντάζει και τόσο δύσκολη.
-Οπερ και εγένετο, με τον αποικισμό της Ιρλανδίας, της Ισλανδίας και της Γροιλανδίας.
-Η Γροιλανδία όμως έχει πρόβλημα με την ξυλεία λόγω της έλλειψης δέντρων ενώ παράλληλα αποτελεί και έναν ιδανικό "βατήρα" για να πάει κανείς πιο δυτικά.
-Υπήρξε αργότερα και η "κωλοφαρδία" να χαθεί κατά λαθος ένα πλοίο τους που απέπλευσε από τη Γροιλανδία και να πλησιάσει τις Ακτές του Καναδά
-Μέχρι που τελικά οργανώθηκε αποστολή για την εξερεύνηση της νέας αυτής γης στα δυτικά και που την απέδειξε η αρχαιολογία.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι οι σχετικοί μύθοι για την Αμερική και τους Βίκινγκς και τις επαφές-μετέπειτα συγκρούσεις- με τους ιθαγενείς ινδιάνους της Νέας Γης, έχουν μια λογική σειρά.

Στο προηγούμενο ποστ ανέφερα και ορισμένους βάσιμους προβληματισμούς μου, σχετικά με τις δυσκολίες του να ανακάλυψαν την Αμερική οι Ελληνες ή κάποιος άλλος λαός της εποχής τους. Θα χαιρόμουν να ακούσω και τις απόψεις σας πάνω σε αυτούς.

Αυτά προς το παρόν

Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Efstathios
Μέλος 1ης Βαθμίδας


125 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2006, 11:08:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Efstathios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν εχω διαβάσει ακόμη όλα τα ποστς,αλλά θα μου επιτρέψετε να τοποθετηθώ πάνω σε κάποια θέματα.

Καταρχήν καλό είναι να μιλάμε με πηγές.

quote:
ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΑΟΥΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΧΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ 8ο Π.Χ ΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ΛΥΚΟΥΡΓΟ

Αυτό πού το είδες ακριβώς ATHANATE?

Επειδή συναναστρέφομαι διαδικτυακά και μη με πανεπιστημιακούς και ερευνητές έχω μάθει να μιλάω κυρίως με πηγές ή να προσέχω αυτά που λέω να βασίζονται σε πηγές.Αλλιώς είναι αοριστολογίες.Και έτσι είναι το σωστό, διότι μπορεί να βγεί ο χ,ψ από την Σουηδία ή την Γκάνα και να πεί "εμείς εφήυραμε τον τροχό" η άλλα τέτοια.

Στις αρχαίες πηγές λοιπόν δεν υπάρχει κάποια αναφορά για την Αμερική εκτός ίσως απο μία αναφορά στον Πλάτωνα εκεί που λέει για την Ατλαντίδα και λέει ότι στα δυτικά της Ατλαντίδας υπήρχαν νησιά και μια μεγάλη ήπειρος.Δεν ξέρουμε εάν αυτή η αναφορά είναι αποτέλεσμα γνώσεως των Αιγυπτίων (διότι ο Πλάτωνας πήρε τα περι Ατλαντίδας απο τον Σόλωνα ο οποιός τα πήρε απο τους Αιγυπτίους) ή παλαιότερης γνώσης των Ελλήνων.

Υπάρχουν βέβαια κάποια στοιχεία που υποδηλώνουν οτι οι έλληνες μπορεί να είχαν πάει στην Αμερική,όπως και στοιχεία γλωσσολογικά κλπ που υποδηλώνουν οτι μπορεί να είχαν πάει και σε άλλα μέρη.Όλα αυτά όμως δεν συνάγουν και αποδείξεις.Είναι απλά ενδείξεις.Χρειάζεται όμως περεταίρω ανάλυση και έρευνα διότι είναι ένα ωραίο θέμα και μακάρι να φιλοτιμηθούν μερικοί δικοί μας ερευνητές να κάνουν σοβαρές εμπεριστατωμένες μελέτες οι οποίες να βγούν και στο εξωτερικό.

Όσο για τους τρόπους που μπορεί να έφτασαν οι Έλληνες σε αυτά τα μέρη είναι πολλοί.Ένας τρόπος είναι να υπήρχε ένας μεγάλος ελληνικός πολιτισμός, ο μυθολογικός πιθανώς, που να επεκτεινόταν σχεδόν σε όλον τον κόσμο και γι αυτό να υπάρχουν ελληνικές ονομασίες και παραδόσεις σε διάφορα μέρη.Ένας άλλος τρόπος είναι σιγά σιγά μέσω του εμπορίου και της εποίκησης.Στην δε Αμερική ειναι εύκολο σχετικά εάν έγινε κατα το παράδειγμα των Βίκινγκς, δηλαδή ακτή ακτή.

ATHANATE θα σου πρότεινα να μην επιτίθεσαι έτσι στον άλλον γιατί σου είπε κάτι για τα greeklish.Επίσης γράφεις και με κεφαλαία.Υπάρχουν κάποιοι ιντερνετικοί κανόνες που πρέπει να σεβόμαστε έτσι ώστε αυτά που γράφουμε να ναι πιο ευανάγνωστα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 6 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.125
Maintained by Digital Alchemy