ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο Χριστιανισμός φταίει για ΟΛΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 18
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2002, 02:41:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
Χαιρετώ όλους τους συνομιλητές.
Είπα να επανέλθω δριμύτερος αλλά με κάλυψαν οι προλαλήσαντες
Να σημειώσω μόνο τις 2 τελευταίες κουβέντες του φίλου thoth και να σας καλέσω να αναλογιστούμε που μπορεί να μας οδηγήσει η ανθρώπινη αλαζονεία-και εννοώ όλους-.
Διαβάζουμε 10-20 βιβλία και νομίζουμε οτι τα μάθαμε όλα.
Και μπορούμε με «ελαφριάν την καρδίαν» να βγαίνουμε και να ισοπεδώνουμε τα πάντα και μάλιστα μορφές που υπάρχουν ζωντανές στις καρδιές των ανθρώπων εδώ και 2500 χιλιάδες χρόνια.
Γιά φανταστείτε το.Π.χ να μιλάνε γιά σένα ΣΕ ΌΛΗ ΤΗ ΓΗ το 4500μ.Χ!!
Και μάλιστα να ισοπεδώνουμε τα πάντα τη σημερινή μαύρη εποχή που ο άνθρωπος έχει την ανάγκη όσο ποτέ να υπάρχουν αυτοί οι ΦΑΡΟΙ να μας δείχνουν το δρόμο.
Ολόκληρος Πλάτωνας ήταν μαθητής του Σωκράτη.Τέλος πάντων.
Αυτά.
Αγαπητέ μου Υάκινθε αναριωτιέσαι αν υπάγεσαι στην έννοια του εσωτερισμού.
Και γω θα σου πω οτι αν κοιτάξεις το σύμπαν ή έστω ένα ταπεινό λουλούδι και κατόπιν κοιτάξεις μέσα σου και δεις την ίδια ουσία να εμπεριέχεται σε σένα και σ‘ αυτά,τότε ναι είσαι εσωτεριστής.
Οταν στο πρόσωπο του συνανθρώπου σου βλέπεις το δικό σου πρόσωπο(τουλάχιστον προσπαθείς γιατί κανείς δεν το καταφέρνει πάντα),τότε ναι είσαι εσωτεριστής.
Οσον αφορά το μήνυμα του ΙΗΣΟΥ φίλε Υάκινθε θα αφήσω ακόμη μιά φορά τον Χαλίλ Γκιμπράν,αυτόν τον φωτισμένο άνθρωπο να το εκθέσει.
Συγχωρέστε με αν τον επικαλούμε επανειλημένως αλλά τον λατρεύω και του χρωστάω πολλά γιά τις συγκινήσεις που μου έχει προσφέρει.

...Αγαπημένη,οι ΦΛΟΓΕΣ της ΑΓΑΠΗΣ κατεβαίνουν από τον Ουρανό σε πολλές ΜΟΡΦΕΣ και ΣΧΗΜΑΤΑ (βλέπε Σωκράτη και Ιησού)
...Και η ΜΕΓΑΛΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ένιωσε οτι η λατρεία του Δία και της Αθηνάς δεν αρκούσε πιά,γιατί οι διψασμένες καρδιές των ανθρώπων δεν μπορούσαν να ξεδιψάσουν μ‘αυτό το κρασί.
Στη Ρώμη οι άνθρώποι στοχάστηκαν τη θεότητα του Απόλλωνα,ενός ανελέητου θεού και την ομορφιά της Αφροδίτης που ήδη είχε αρχίσει να μαραίνεται.
Γιατί βαθιά μες την καρδιά τους παρ‘όλο που δεν το καταλάβαιναν,τα έθνη αυτά πεινούσαν και διψούσαν γιά την υπέρτατη διδασκαλία που θα ξεπερνούσε κάθε άλλη που υπήρχε στον κόσμο.Λαχταρούσαν γιά τη λευτεριά του πνεύματος που θα μάθαινε τον άνθρωπο να χαίρεται μαζί με τον γείτονα του το φως του ήλιου και το θαύμα της ζωής.Γιατί αυτή η πολύτιμη ελευθερία είναι εκείνη που φέρνει τον άνθρωπο κοντά στο Αόρατο,που μπορεί να πλησιάσει χωρίς φόβο ή ντροπή.
Ολα αυτά,αγαπημένη μου,έγιναν πριν δύο χιλιάδες χρόνια,όταν οι επιθυμίες της καρδιάς πετούσαν γύρω από ορατά πράγματα και φοβόταν να πλησιάσουν το αιώνιο πνεύμα-όταν ο Παν,ο Κύριος των Δασών,γέμιζε τις καρδιές των βοσκών με τρόμο και ο Μπάαλ,ο Κύριος του Ηλιου,καταπίεζε με τα ανελέητα χέρια των ιερέων τις ψυχές των φτωχών και των ταπεινών.
Και μέσα σε μιά νύχτα,μιά ώρα,μιά στιγμή,τα χείλη του πνεύματος άνοιξαν και πρόφεραν την ιερή λέξη «Ζωή».
Το Βρέφος-Βασιλιάς,φασκιωμένο με τα άθλια ρούχα της μητέρας του,καθόταν πάνω σ‘έναν θρόνο από βαρυφορτωμένες καρδιές και πεινασμένες ψυχές και με τη ταπεινότητα του απέσπασε το σκήπτρο της δύναμης από τα χέρια του Δία και το έδωσε στον φτωχό βοσκό που φυλά το κοπάδι του.
Και απ‘την Αθηνά πήρε τη Σοφία και την έβαλε στην καρδιά ενός φτωχού ψαρά,που μπάλωνε τα δίχτυα του.
Απ‘τον Απόλλωνα πήρε τη Χαρά μέσα από τις δικές του λύπες και την έδωσε στον πονεμένο ζητιάνο δίπλα στον δρόμο.
Από την Αφροδίτη πήρε την Ομορφιά και την έδωσε στην καρδιά της παραστρατημένης γυναίκας που τρέμει μπροστά στο σκληρό της δυνάστη.
..Ολα αυτά έγιναν όταν η θλίψη ξέσκιζε την καρδιά μου και η Ελπίδα πάλευε να τη γιατρέψει.
Μέσα σε μιά νύχτα,σε μιά ώρα,μεσα σε μιά στιγμή,το Πνεύμα κατήλθε από το κέντρο του κύκλου του θεϊκού φωτός και με κοίταξε με της καρδιάς σου τα μάτια.Από κείνη τη ματιά γεννήθηκε η Αγάπη και βρήκε κατοικία στην καρδιά μου....
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dix
Μέλος 1ης Βαθμίδας


114 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2002, 12:26:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dix
Φίλε Κέλσε αυτό που μελετώ είναι η «Απολογία Σωκράτους, «Γοργίας» και «Φαίδρος» (σε συνδυασμό με την «Μυστική Διδασκαλία του Πλάτωνος» εκδ. Νέα Ακρόπολη !!) και προσωπικά δεν μπορώ να δω πουθενά τον φιλοσοφικό/ιδεολογικό/... συσχετισμό του Σωκράτη με τον Τζεσουάχ (*).

Νομίζω ότι αυτή η συσχέτιση ξεκίνησε περισσότερο από το περιεχόμενο των κατηγοριών εναντίον του περί περιφρονήσεως των Θεών και λατρείας καινών δαιμόνων, καθώς κι από το λεχθέν του ότι ζεί στην φτώχεια και μόνη του έγνοια είναι να υπηρετεί τον Θεό (Απόλλων, λόγω της γνωστής ρήσης του Μαντείου των Δελφών). Βέβαια όπως ανέφερε κι ο Κέλσος υπάρχει κι η έννοια της αγαθής υπόστασης των ανθρώπων ως αληθή κι η αθανασία της Ψυχής, τα οποία προσωπικά δεν θεωρώ ότι έχουν σχέση με το κατά ΠΟΛΥ αργότερα μυθικό πρόσωπο του Τζεσουάχ (*) πόσο μάλιστα για τα ακόμη περισσότερο επερχόμενα «ευαγγέλια».
Μπορεί να δανείστηκαν κάποιοι επιτήδειοι στοιχεία της Ελληνικής Παραδόσεως και δεν είναι κακό αλλά δυστυχώς οι έννοιές τους «προσαρμόστηκαν» ώστε να βολεύει το "μοντέλο" τους.
Βέβαια ο ίδιος ο Σωκράτης (κατά τον Πλάτωνα πάντα) διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα περί περιφρονήσεως των Θεών και την εισαγωγή νέων κι όσο στις αρχαιότερες εποχές η Αρετή ήταν ένστικτο κι η «ηθική» άθικτη (Στους πρώτους ήταν παρούσα σαν ζωντανή πνοή) δεν υπήρχε λόγος της θεωρίας των «ηθικών αγαθών» κι η εκμάθησή τους στους ανθρώπους στηριζόμενοι στην Γνώση, όπως τώρα.

Κι όπως ο Νίτσε πολύ σωστά έγραψε:
«Ότι ξεχωρίζει τον Σωκράτη, είναι το μέσον που διάλεξε: την επιστήμη !
Η εκλογή της γνώσεως ως του δρόμου της Αρετής, προσδιορίζει την Φιλοσοφική του ιδιοσυγκρασία, η Διαλεκτική είναι η μόνη οδός.
Η πάλη κατά της ηδυπαθείας, του πόθου, της οργής κλπ στρέφεται εναντίον μιάς αμαθείας που είναι η αιτία όλων αυτών (!!) . . . . .
η διαυγής γνώση θα είναι η μόνη αξία, αλλά η διαυγής αυτή γνώση θα φέρει επίσης στον άνθρωπο την Αρετή ! . . . .
Ο Σωκράτης πίστευε πως θα καταδικαζόταν κι ωστόσο δεν παρασκεύασε την άμυνά του, σκεπτόταν πως ήλθε γι αυτόν η ώρα να πεθάνει, πως το γήρας του έκανε αδύνατο τον τρόπο της συνηθισμένης του ζωής και πίστευε πως ένας τέτοιος θάνατος θα ήταν ένα ισχυρό δίδαγμα. . . . .
Ο Ξενοφών λέει ρητά πως εύκολα θα αθωωνόταν από τους Δικαστές, αν φαινόταν τόσο δα συγκρατημένος. Ο Σωκράτης προκάλεσε θεληματικά την καταδίκη του (εν αντιθέσει φαντάζομαι με τον Τζεσουάχ (*) που κάπου αναφέρεται στον Ιεχωβά (*) και λέει αν είναι ανάγκη να πιεί το ποτήριον τούτο !!!!!!!!)
Αλλά όταν το Δικαστήριο ρώτησε τον Σωκράτη ποιά τιμωρία ζητούσε, αυτός αγέρωχος από κάθε άλλη φορά λέει ότι θάπρεπε να διατρέφεται εφ’όρου ζωής από το Πρυτανείο και σαν πρόστιμο να πληρώσει μίαν μναν, ο Πλάτων κι οι φίλοι του συμβουλεύουν 30 μνας και δέχονται ως εγγυητές. Αν λοιπόν πρότεινε τις 30 μνας, χωρίς άλλες προκλήσεις, θα αθωωνόταν, αλλά το Δικαστήριο ένοιωθε βαθύτατα την προσβολή που του γινόταν.
Ο Σωκράτης ήθελε τον θάνατο κι είχε μια θαυμάσια ευκαιρία για να δείξη ότι ήταν ανώτερος από κάθε ανθρώπινο φόβο κι αδυναμία. Τα ένστικτα νικήθηκαν, η πνευματική διαύγεια κυβερνά την ζωή και εκλέγει τον θάνατο. . . . .»

Όσον αφορά το «αγαθόν», η ουσία της Σωκρατικής διδασκαλίας (ουδείς εκών κακός) είναι η ιδέα πως το Αληθές και το Αγαθόν είναι ταυτόσημα, κι ο Σωκράτης δεν θεωρούσε πως η ανθρώπινη φύση είναι «κακή» ή πως έχεις διαφθαρεί από κάποιο προπατορικό αμάρτημα. Για τον Σωκράτη όπως και για όλους τους Έλληνες το Αγαθόν είναι να ακολουθείς την Φύση, κι η Φύση είναι αχώριστη από την Λογική (π.χ. σύμφωνα με την ιουδαιοχριστιανική ηθική όλα τα σαρκοβόρα ζώα επειδή σκοτώνουν και κατασπαράζουν ένα «αθώο» κουνελάκι ή κι έναν άνθρωπο, είναι κακά ....).

«Στην γνώση αυτήν, στην αυτοσυνείδηση αυτήν, μόνον η σοφία, ο Λόγος μπορεί να βοηθήσει. Και μόνον ο σοφός μπορεί να είναι ευτυχισμένος. Όχι σε μιαν άλλη ζωή, αλλά στην επίγεια ύπαρξη – αρχή και τέλος της όποιας μακαριότητος που μπορεί να κατακτήσει ο άνθρωπος» (Ιλισός)

Ποιά λοιπόν αυτή η περιβόητη σχέση του Σωκράτους και Τζεσουάχ (*) όταν ο μεν πρώτος δεν επαγγέλλεται ΚΑΜΙΑ «σοφία» αλλά την αποκτά μόνο επειδή την αναζητά ΑΔΙΑΚΟΠΑ κι ο δεύτερος επαγγέλλεται ότι γνωρίζει την «μία και μοναδική» αλήθεια κι έρχεται ως εκπρόσωπος του θεού !!!!!

Ο Σωκράτης ΔΕΝ αποφεύγει κανένα από τα καθήκοντα που του επιβάλλει η ιδιότητα του ΠΟΛΙΤΗ (υπηρετεί την Πατρίδα του στις κακουχίες των πολέμων και μάλιστα δείχνει σπάνια ανδρεία στις μάχες). Ο δε Τζεσουάχ (*) από την άλλη καταλύει κάθε εθνική συνοχή καταργώντας έτσι και την σοφία των λαών που ανέπτυξαν χάρι στις ιδιαιτερότητές τους και το μόνο που έφερε είναι οι άλογοι θρησκευτικοί πόλεμοι.

Κι όταν ο Σωκράτης λέει «εν οίδα ότι ουδέν οίδα» και προτρέπει όλους τους ανθρώπους με το «Γνώθι σ’αυτόν», ο Τζεσουάχ (*) λέει ότι κατέχει την μόνη αλήθεια επειδή είναι ο υιός του Ιεχωβά (*) κι ότι αυτός τον έστειλε για να την πει στους ανθρώπους (!!!)
Εδώ έχουμε να κάνουμε με τους αντιπροσώπους δύο καθαρά αντιθέτων κι αντίρροπων παραδόσεων (σχολών), την Ελληνική και την Ιουδαϊκή, με την πρώτη να αντιπροσωπεύει την απόκτηση της Γνώσης μέσω της επίπονης έρευνας και της φιλοσοφίας κι η δεύτερη την απόκτησή της από «θεόσταλτους προφήτες και μεσσίες».

Τελειώνοντας θα σταθώ στην Αρετή του Σωκράτη που όταν οι φίλοι του τού πρότειναν να δωροδοκήσουν τον φρουρό για να αποδράσει απάντησε ότι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να περιφρονεί τους νόμους της Πατρίδος του, στην οποία χρωστά τα πάντα ... (το τι σημαίνει βέβαια Πατρίς είναι ένα μεγάλο θέμα για άλλο «τόπικ» διότι ακόμη και αυτή η έννοια έχει διαστρεβλωθεί).

Και για να μην είμαι άδικος, υπάρχει μια ομοιότητα: αν όντως έγιναν έτσι ή ήταν επηρεασμένα από την φαντασία του Πλάτωνα και των αποστόλων ...

Ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα - αν και πάλι έχω την αίσθηση ότι δεν έχω «περάσει» το πλήρες στίγμα της θεώρησής μου.

(*) Φίλε Θώθ, απλά λέω τα ονόματα όπως πραγματικά είναι, δεν είναι προσωπικό μου βίτσιο – αρχή φιλοσοφίας η των ονομάτων επίσκεψις.
Γι αυτό λέω σχετικά με τις παραδόσεις ότι ανήκουν στα έθνη τους γιατί αυτά τα ονόματα, όπως πολύ καλά ξέρεις, στα εβραϊκά σημαίνουν κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την συγκεκριμένη παράδοση και "παίζει" πολύ με αυτά κι η Καμπαλά.

(**) Φίλε Κέλσε, κι ο Ηράκλειτος είναι μεταξύ αυτών που όταν τους διαβάζω «βγάζω σπυριά» για τον απλούστατο λόγο ότι πρέπει να έχεις εντρυφήσει στην Ελληνική Φιλοσοφία και γραμματεία επί μακρόν για να «αγγίξεις» αυτό που εννοούν. Αυτό για το οποίο φαντάστηκες ότι δεν τον πολυσυμπαθώ έχει να κάνει με την διαστροφή των ιδεών του από τους ιουδαιοχριστιανούς το οποίο και δεν με αγγίζει διότι το αγνοώ μέχρι να έχω πλήρην άποψη από την δική μου έρευνα.

(***) Άλλες πληροφορίες είναι από το βιβλίο "Απολογία Σωκράτους" εκδ. Ιδεοθέατρον

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2002, 16:04:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
Γειά σας.
Τελευταία σπατάλη του χρόνου μου σε αυτό το topic είναι αυτή.
Είχα γράψει και παλαιότερα οτι νόμιζα οτι ο φανατισμός είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των Χριστιανών αλλά με λύπη μου βλέπω οτι έχουν πάρει τα σκήπτρα του φανατισμού κάποιοι ΔΗΘΕΝ λάτρεις των αρχαίων ημών προγόνων.Οι οποίοι το μόνο που πετυχαίνουν είναι να διαστρεβλώνουν την Ιστορία(και τους επιφανέστερους των προγόνων μας)και να ικανοποιούν το ΚΕΝΟ τους με στείρες αντιπαραθέσεις και σοφιστείες.
Ως εκ τούτου κρίνω άσκοπο τον διάλογο με φανατισμένα άτομα.
Μπορεί να έχει τις όποιες απόψεις του πασάρουνε κάποιοι επιτήδειοι αλλά τουλάχιστον να ΣΕΒΕΤΑΙ.
θα αναφέρω μόνο αυτό που μόνος του είπε οτι λεχθέν του Σωκράτη ήταν «Η ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΕΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΩ ΤΟ ΘΕΟ».
Επίσης να του υπενθυμίσω μία παλαιότερη ερώτηση μου σε δήλωση του οτι περιμένει πρώτα να εδραιώσει την Αρετή και μετά να προχωρήσει σε πνευματική αναζήτηση!!!!!!!!!!!ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ
Ενώ τώρα ενστερνίζεται πλήρως την ρήση του Νίτσε:«η διαυγής αυτή γνώση θα φέρει στον άνθρωπο την Αρετή»!!!!!ΞΑΝΑΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ
Πριν καταλήξει σε μιά από τις δύο προτάσεις καλό θα είναι να μάθει οτι η Αρετή δεν έρχεται με το Αγιο Πνεύμα αλλά με τον διαρκή αγώνα ενάντια στα κατώτερα μας ένστικτα τα οποία θεωρώ οτι υπηρετεί.
Λέει παρακάτω:«ο Ιησούς το μόνο που έφερε ήταν άλογοι θρησκευτικοί πόλεμοι»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ
Η ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.
Θεωρώ το κείμενο του διάτρητο και γιά να μη θεωρηθεί οτι τον αποφεύγω
γιά άλλο λόγο εκτός του φανατισμού του και της κενότητας του, να προσθέσω οτι από την αρχή δεν είχα κανένα σκοπό να παρουσιάσω ομοιότητες μεταξύ Σωκράτη και Ιησού.Κρίνω τον εαυτό μου ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥΣ και απίστευτα μικρότερου βεληνεκούς ώστε να προσπαθήσω από ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ να βρω ομοιότητες.Το μόνο που θα έκανα θα ήταν να μειώσω και τους δύο.
Οποιος ανθρωπος ασχοληθεί με ελεύθερο πνεύμα είναι ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣΤΑΤΗ η ομοιότητα.
Ακούς εκεί να κατεβάσουμε τον Σωκράτη στο επίπεδο ενός απλού, έξυπνου
και κυνικού αντιεξουσιαστή(τα λεγόμενα του διχ-όνοια).ΕΛΕΟΣ

Σ Ε Β Α Σ Μ Ο Σ

Τέλος να κλείσω με μία ρήση του Νίτσε που τόσο αρέσει στον διχ-όνοια:

«Η ΕΡΗΜΟΣ ΟΛΟΕΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ
ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ Σ‘ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΕΡΗΜΟΥΣ!!».

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dix
Μέλος 1ης Βαθμίδας


114 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2002, 17:15:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dix
Εξέφρασα την προσωπική μου θεώρηση προς τον φίλο Κέλσο που την ζήτησε.

Το ότι διαφωνείς nagual ή διαφωνώ φυσικό και λογικό εστί αλλιώς δεν θα υπήρχε Διά-Λογος και κατ'επέκτασιν η Φιλο-Σοφία, εκτός αν εσύ θέλεις να ακούς και να διαβάζεις μόνο ότι σε "βολεύει" κι εμείς οι "αιρετικοί", "ειδωολολάτρες" και "σατανιστές" να μην έχουμε γνώμη ούτε καν ύπαρξη ...

Κάποτε σε συνεχάρην για το ήθος σου αλλά για μια φορά ακόμη ο μάσκες έπεσαν και εφάνη το πραγματικό πρόσωπό σου, το πρόσωπο και το ήθος ενός ιουδαιοχριστιανού ....
(ζητώ συγνώμη από τους ιουδαιοχριστιανούς αλλά ακόμη δεν έχω γνωρίσει κάποιον που να μην Υβρίζει το έθος των Ελλήνων)

Υ.Γ. Nagual η ρήση «Η ΕΡΗΜΟΣ ΟΛΟΕΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ Σ‘ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΕΡΗΜΟΥΣ!!» αναφέρεται στον θεό της ερήμου Ιεχωβά.


Edited by - dix on 26/09/2002 17:21:51

Edited by - dix on 26/09/2002 17:25:22Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2002, 18:14:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
Διχ-ονοια έχουν γεμίσει 6 ολόκληρες σελίδες του topic με τις αισχρότητες σου.Δεν θα σε ανεχθώ άλλο!!!!!!!
Στην αρχή λέω το παιδί κάτι έχει με τον Ιησού.Δεν έδωσα βάση.
Αν και ΕΒΡΙΖΕΣ συστηματικά.Τόσοι και τόσοι προσπαθούσαν να ΑΚΟΥΣΕΙΣ.
Αλλά τώρα πήρε η μπάλα και τον Σωκράτη.
Δεν σέβεσαι ούτε ιερό ούτε όσιο.
Σου είχα πει οτι θα πολεμήσουμε μαζί.
Τώρα δυστυχώς γιά σένα θα με βρείς μπροστά σου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2002, 18:20:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth
Μυρίζω μπαρούτι πάλι και δεν βρίσκω πραγματικά τον λόγο για αυτό.

Έχει ξεκινήσει ένας διάλογος που είναι χρήσιμος και ουσιαστικός για τους πολύ λίγους συμμετέχοντες αλλά και για τους δεκάδες και εκατοντάδες που τον διαβάζουν και θα τον διαβάσουν.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πάρουμε προσωπικά αυτά που λέγονται. Ας υποστηρίξουμε τις ιδέες μας χωρίς προκαταλήψεις για τις αντίθετες απόψεις.

Η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη. Προσωπικά έχω περάσει τα πάνδεινα από τους χριστιανούς. Δεν νομίζω ότι η εκκλησία έχει να προσφέρει κάτι πλέον στην βελτίωση της ιστορίας και της ανθρωπότητας. Ο πραγματικός χριστιανισμός είναι καταδιωκόμενος, ίσως και περισσότερο καταδιωκόμενος από το σύγχρονο κίνημα της επιστροφής στην αρχαία ελληνική θρησκεία. Και οι δύο κοσμοθεωρίες και οι υποστηρικτές τους είναι "λεία" για τις σύγχρονες κοινωνικές και πολιτικές ιδεολογίες και για την σύγχρονη παπαδοκρατία.

Έλάχιστοι ελεύθεροι άνθρωποι υπάρχουν που αναζητούν αγνά ιδανικά και είναι ευαίσθητοι ιδεαλιστές. Ελάχιστοι αγωνίζονται να φέρουν τις αρετές στην Γη. Και μέσα σε αυτούς τους ελάχιστους που εγώ έχω δει προσωπικά υπάρχουν αναζητητές και από τις δύο κοσμοθεωρίες. Αυτοί μπορούν να διαφωνούν και να υποστηρίζουν πολλές φορές και αντίθετα δόγματα αλλά όταν απειληθούν από τον κοινό εχθρό που τον γεννάει η άγνοια και ο υλισμός μπορούν να συνασπιστούν και να δώσουν κοινές μάχες.

Αυτό που θεωρώ ότι είναι το πρώτιστο καθήκον, είναι να διακρίνουμε, πίσω από τις διαφορετικές εκφράσεις και πέρα από τις διαφορετικές μορφές σκέψης τα κίνητρα των άλλων και με βάση τα κίνητρα να επιλεξουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε. Τα δόγματα υπάρχουν στα βιβλία, και οι αρετές μέσα μας. Οι πεποιθήσεις, μας χωρίζουν αλλά η αγάπη για το Καλό, το Ωραίο και το Αληθινό μας ενώνει.

Ας διακρίνουμε σωστά και ας σεβαστούμε τις διαφορές όταν πίσω από αυτές υπάρχει η ειλικρίνεια και η αγνότητα σκοπού.

Ας αναπτύξουμε αυτό που μας κάνει διαφορετικούς από τα ζώα, την ΑΝΘΡΩΠΙΑ

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2002, 18:21:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
και μη το παίζεις πάλι καταπιεσμένος και κατατρεγμένος να σε λυπηθούνε.
Το ήθος σου δεν έχει καμμία σχέση με το ήθος των Ελλήνων.
Ντροπιάζεις το Γένος.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2002, 18:27:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
Συμφωνώ με όλα όσα λες και επαυξάνω φίλε thoth.
Aλλά έχουν ακουστεί επανειλημένως και ο Διχόνοιας εξακολουθεί τους φανατισμούς και τις ύβρεις.
Και συνεχίζει το ύπουλο έργο του,της ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2002, 18:55:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
Οπως θα προσέξατε ΑΥΤΟΣ χωρίζει το Γένος των Ελλήνων σε «ιουδαιοχριστιανούς»
και Γνήσιους Ελληνές.
Και το τραγικό είναι οτι τοποθετεί τον εαυτό του στους δεύτερους ΥΒΡΙΖΟΝΤΑΣ τον Σωκράτη.ΕΛΕΟΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dix
Μέλος 1ης Βαθμίδας


114 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2002, 18:59:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dix
Αυτό το διχόνοια κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει ... άαα τώρα θυμήθηκα την φαιόχρωμη προπαγάνδα για να κρατήσει τα πρόβατα στο μαντρί ...

Φίλε Θωθ μην ανησυχείς δεν θα ασχοληθώ άλλο με τον nagual (και τον όποιον nagual) γιατί είναι χάσιμο χρόνου κι όπως είπες «ο πραγματικός χριστιανισμός είναι καταδιωκόμενος» και οι χριστιανοί ελάχιστοι, και με τους δε άλλους, τους ιουδαιοχριστιανούς δεν μπορείς να συναλλαγείς αν δεν είσαι ομόΔΟΞΟΣ.

Nagual δεν θα σε ακολουθήσω στον δρόμο που έχεις τραβήξει αλλά αν πάρα ταύτα επιμένεις μπορώ να δώσω το τηλέφωνό μου εδώ στο φόρουμ να το δουν κι όλοι ώστε να βρεθούμε είτε για συζήτηση είτε για ότι άλλο θέλεις ... (όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να πάρουν αυτί ή μάτι)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2002, 19:05:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
Εγώ δεν πορεύομαι με ΚΑΝΕΝΑΝ.
Ζητώ την ομόνοια και τη σύνθεση των ανθρώπων.
Αν κοιταχτείς στον καθρέφτη σου αν το θελήσεις θα δεις ακόμη ένα πρόβατο.
ΤΕΛΟΣ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2002, 19:07:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
ΠΟΥ ΈΦΥΓΕ ΑΠ‘ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΝΤΡΙ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2002, 19:18:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth
Θα σας παρακαλούσα να ηρεμήσουμε και να μην χρειαστεί να καταστρέψουμε αυτό το topic. Ας έχουμε αυτοσυγκράτηση και ας αφήσουμε λίγο χρόνο για να καταλαγιάσουν τα "νερά" πριν τα κάνουμε μούσκεμα.

Θα παρακαλούσα να μην δίνετε προσωπικά δεδομένα σε κοινή θέα. Μπορεί ο καθένας να στείλει προσωπικό email σε οποιοδήποτε μέλος θελήσει, δυνατότητα που έχει το forum, αλλά όχι έτσι.

Για να εκφορτίσω τις εντάσεις θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις που με προβληματίζουν:

Υπάρχει ένα πρόσωπο σήμερα στον χώρο των Εθνικών που να μπορεί να ενώσει τους ομοιδεάτες ή όχι; Μήπως αυτό δεν μπορεί να γίνει ή μήπως και δεν πρέπει να γίνει; Πως θα δει η χριστιανική εκκλησία ένα δυνατό, συμπαγές κίνημα Εθνικών; Θα αναγκαστεί να βάλει νερό στο κρασί της ή θα τραβήξει τα πράγματα στα άκρα;

Θα σας παρακαλούσα να πούμε τις απόψεις μας χωρίς προσωπικά υπονοούμενα και χωρίς άγονες αντιπαραθέσεις.

Nagual, κάποτε με προέτρεψες να μην φτάσω τα πράγματα στα άκρα σε κάποια μηνύματά μου γεμάτα ένταση. Μου είπες ότι η αγάπη και ο σεβασμός πρέπει να έχουν προτεραιότητα. Τότε με βοήθησες, ελπίζω να σε βοηθήσω κι εγώ.

Πάντως εγώ νομίζω ότι ο Dix θέλει ειλικρινα, να συζητήσει άσχετα αν διαφωνεί με πολλά πράγματα και αυτό εγώ το βρίσκώ πολύ ενθαρρυντικό. Ας μην ξεκινήσουμε πάλι επιθέσεις γιατί τότε ο καθένας βγάζει κάτι το κακό του εαυτό.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2002, 19:22:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
Ευχαριστώ φίλε thoth.Με βοήθησες.
Τελειώνω εδώ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2002, 21:24:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
Ζητώ συγνώμη που παραφέρθηκα...
Οταν είσαι στο σύννεφο του θυμού σταματάς να σκέφτεσαι.
Και σε ευχαριστώ ακόμη μιά φορά thoth που με σκούντησες.
Υάκινθε που ήσουνα;;;;
Πραγματικά είχα καιρό να βιώσω τις ιδιότητες του θυμού και μ‘έπιασε στον ύπνο.
Μάθημα ήταν και αυτό.
Ισως ήταν μάθημα και γιά τον Dix.
Ισως υφίσταται κάποιες διώξεις από την εκκλησία τις οποίες αγνοώ και δικαιολογημένα να έχει κάποια απωθημένα.
Άλλο πράγμα όμως η παπαδοκρατία και άλλο ο ΙΗΣΟΥΣ.
Και βρίζοντας ιερά σύμβολα αποτρέπει τον κόσμο απ‘το να του συμπαρασταθεί.
Πάω μιά βόλτα...
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΥΑΚΙΝΘΟΣ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2002, 22:23:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΥΑΚΙΝΘΟΣ
Καλησπέρα φίλοι
Βλέπω τα κατάλοιπα της πανσελήνου δεν σας άφησαν ανεπηρέαστους!!
Απορώ ιδίως με εσένα φίλε Nagual μιας και δεν έχω δεί τέτοια επίδειξη αποστροφής στα πιστεύω κάποιου μέλους που εμφανίζεται τουλάχιστον να δέχεται συζήτηση επ'αυτών!!Ακόμα και με την χειρότερη αυτών όπως η Λ.Κ.,που σε μια παρόμοια κριτική από εμένα έσπευσες να μου υπενθυμίσης την διαφορετικότητα όλων μας!!Όλα αυτά γιατί μου αρέσει η στάση σου
Θώθ με τα ερωτήματα σου ξεκινάς μεγάλη κουβέντα!!Εδώ θέλω μόνο μια διευκρίνηση στο όρο "εθνικός",δηλ. τί ακριβώς πρεσβεύουν αυτοί που ονομάζονται "εθνικοί"????
Πότε δεν μου άρεσαν αυτές οι ονομασίες μιας και υπάρχουν υπέραρκετες και έχουν χρησιμοποιηθεί συνήθως για να εξωθήσουν ανθρώπους στα άκρα και να προσβάλλουν εαυτούς και άλλους!!
Μπορώ να απαντήσω τουλάχιστον στο τελευταίο υποερώτημα,λέγοντας ότι η υπάρχουσα εκκλησία θα αντιμετωπίση μια τέτοια κίνηση όπως είναι αναμενόμενο,δηλαδή με αφορισμούς και κατάρες!!!Ιδίως όσο αφορά για την ανάδειξη μιας κίνησης σκεπτισμού σε πτυχές της εξουσίας της!!Νερό στο κρασί της να βάλει είναι πλέον απίθανο και είναι πρόσφατα σχετικά τα γεγονότα με τις ταυτότητες!!Όπως θυμάστε όλοι κάτι συλλαλητήρια γεμάτα στα ράσα και τα καλιμάφια,ήταν τα ανέκδοτα της χώρας μας,μα και συνάμα της Ευρώπης και του υπολοίπου δυτικού κόσμου γιατί τα εν οίκω πια δεν μπορούν να προφυλαχτούν από τα μάτια του δήμου!!!!Γούσταρα Χριστόδουλο και την λοιπή κομπανία,μ'αρέσει που οι ίδιοι διαμαρτύρονταν για τους παπαροκάδες!!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΥΑΚΙΝΘΟΣ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2002, 22:26:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΥΑΚΙΝΘΟΣ
Συγγνώμη Nagual δεν πρόλαβα να μπώ με τους πυροσβεστήρες,είχατε ήδη αρχίσει να παίζετε με τα σπίρτα!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2002, 22:50:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Τώρα εγώ τι να πώ;;;;;
Αφησα εχθές ΕΝΑ μύνημα.... και βρίσκω σήμερα μια ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ γεμάτη απο μυνήματα!!!!
Χαίρομαι... χαίρομαι πολύ.... στην ΑΡΧΗ....
Να όμως που με το που ξεκινώ να διαβάζω... κάτι με πνίγει, με στεναχωρεί, με κάνει να νιώθω κάπως...

Φυσικά και συντάσομαι στα γραφώμενα του Ερμή του Τρισμέγιστου...
Φυσικά και συμφωνώ σε απίστευτα μεγάλο βαθμό στα γραφώμενα του Νάγκουαλ (αυτά που ΔΕΝ είναι εριστικά...)
Φυσικά και ΚΑΤΑΝΟΩ τις απόψεις του Ντίξ καθώς και του Υάκινθου...

Τι θέλω να πώ;;;
Θέλω να πώ ότι ΚΑΝΩ ΑΝΑΛΥΣΗ όλων όσων διαβάζω...
Δηλαδή, τα ΜΕΛΕΤΑΩ...

Και μετά απο τη μελέτη, έρχεται το ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...
Πρίν όμως παραθέσω συμπεράσματα, θα πώ στον φίλο μου τον Νάγκουάλ, να κάνει τον κόπο (γιατί έτσι το αισθάνομαι ότι το αισθάνεται), να ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ τα γραφώμενα του Ντίξ και να ΒΡΕΙ το "λάθος" που τον οδηγεί ΣΤΑ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ (κατά την άποψή μου και μάλλον και κατα τη δική σου άποψη)...

Ας ΠΡΑΞΟΥΜΕ, ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ την πατρογονική ΣΚΕΨΗ σε πλήρει ΑΝΑΠΤΥΞΗ...
Ας το κάνουμε ώς "πείραμα"...

Φίλε μου Ντίξ, θα σε παρακαλούσα ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να γίνεσαι ακριβολόγος σε σημεία που ΕΥΚΟΛΑ μπορεί να διαπραχθει το ατόπημα της ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑΣ, ακούσιας ή και εκούσιας...
Π.Χ αναφέρεις κάτι για το "ποτήριον"... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ, αλλά ΕΝΤΕΛΟΣ διαφορετικά...
Δεν (νομίζω να) ανάφερε ΠΟΤΕ ο Ιησούς (αυτή είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ του ονόματος του Τζεσουάχ) ΤΙΠΟΤΑ περί ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟΥ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΟΣ...
Αναφέρεις κάτι περί του ΑΓΑΘΟΥ, αλλά μάλλον δεν κατενόησες ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝ, για το οποίο ομίλησαν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ καθώς επίσης ότι "το ΑΛΗΘΕΣ και το ΑΓΑΘΟΝ είναι ταυτόσημο (που είναι όντος), ότι το ΑΓΑΘΟΝ είναι άρρηκτο με τη ΦΥΣΗ (που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ή ΜΟΝΟ) και ότι η Φύση είναι ΛΟΓΙΚΗ, αρα το ΑΓΑΘΟ είναι η ΛΟΓΙΚΗ"!!!
Αναφέρεις ότι ΝΑΙ μεν ο Σωκράτης τήρισε τις υποχρεώσεις του ώς πολίτης... Σωστά, αλλά ο Ιησούς πώς ή γιατί λές ότι ΔΕΝ το έπραξε;;;

Είναι ΠΟΛΛΑ απο τα γραφώμενά σου, αν ΟΧΙ ΟΛΑ, που είναι ΜΕΤΕΩΡΑ, κάτι σα το καλάθι που έβαλε ο Αριστοφάνης να είναι μέσα ο Σωκράτης, μέσα στη λαϊκή αγορά, στις ΝΕΦΕΛΕΣ του!!!

Επειδή το θέμα για μένα είναι ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΣΟΒΑΡΑ και επειδή ΓΝΩΡΙΖΩ ότι μας παρακολουθούνε ΠΟΛΛΟΙ και ΔΙΑΦΟΡΟΙ, δεν θα ήθελα μα ΤΙΠΟΤΑ να αναφέρουμε πράγματα που ΔΕΝ υποστιρίζονται ΑΠΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και δεν εννοώ απόδειξη, το γεγονός ότι ΕΣΥ ή ΕΓΩ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ λέμε τι έκαναν, αλλά το ΑΥΤΟΥΣΙΟ, χωρίς ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. Φυσικά είναι ΔΕΚΤΗ η ερμηνεία του τι ΜΠΟΡΕΙ να ήθελε να πούν, αλλά ΟΧΙ να λέμε εμείς, ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ...

Θα ήθελα απο όλους τους φίλους μου και το εννοώ να συνεχίσουν και να συμμετάσχουν στον πλέον ΓΟΝΙΜΟ διάλογο του site...
Οι απόψεις και οι τεκμυριομένες θέσεις ΜΑΣ θα είναι ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΗΜΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ για την πατρίδα ΜΑΣ, την ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ πατρίδα μας, την Ελλάδα ΜΑΣ...

ΑΑΑ και κάτι για το θέμα του καφέ, στείλτε μου e-mail για να κανονήσουμε μια συνάντηση, αν ακόμα το επιθυμήτε...
Θα ήθελα να σας γνωρίσω...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dix
Μέλος 1ης Βαθμίδας


114 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/09/2002, 11:17:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dix
(Nagual) Έχει δίκαιο ο Κέλσος όταν λέει ότι δεν διαβάζονται προσεκτικά κάποια πράγματα, και ξανατονίζω ότι για μένα τουλάχιστον είναι πολύ δύσκολο μέσω μηνυμάτων να εφαρμόσεις φιλοσοφικό διάλογο, μια και δεν κατέχω και καλά την ρητορική και την λεξοχρησία, όσον αφορά τον "φιλοφοσικό καφέ" Κέλσε μόλις δεήσει ο pathfinder να λειτουργήσει θα σου στείλω μήνυμα.

Για να επανέλθω στο θέμα και συγκεκριμένα θα παρακαλούσα τον Nagual να μου πεί σε ποιά σημεία και πως θεωρεί ότι Υβρίζω ιερά σύμβολα γιατί είναι το τελευταίο πράγμα που θα έκανα, μήπως παρερμήνευσες; ή μήπως έκανα λάθος εγώ και δεν το πρόσεξα;

Ο Θώθ σωστά διαχώρισε το "χριστια-νικό πνεύμα" από την επικρατούσα ιουδαιοχριστιανική ανατολική εκκλησία, κι άλλο να συζητάμε για το τι ίσως δίδαξε ο Τζεσουάχ (ασχέτως αν υπήρξε ή όχι, το αποτέλεσμα διερευνούμε) κι άλλο να λέμε για την κατάσταση που επικρατεί στην νεοελλάδα χάρι στην μισαλλοδοξία των ρασοφόρων, έτερον εκάτερον.
Ξανατονίζω ούτε μαστιγώνω και δέρνω την μάνα μου, τον πατέρα μου και την γυναίκα μου επειδή είναι ιουδαιοχριστιανοί (και λέω ιουδαιοχριστιανοί γιατί ανάθεμα κι αν γνωρίζουν τι λέει η βίβλος ή τι πραγματικά δίδαξε ο Τζεσουάχ, απλά είναι επηρεασμένοι από το νεοελληνικό(χριστιανικό) καθεστώς και έχουν μπερδέψει τις βούρτσες με τις .. σούστες).
Ξεκαθάρισαν λίγο ή τα μπέρδεψα περισσότερο;

Φίλε Θώθ σήμερα στην νεοελλάδα ως γνωστόν υπάρχει μια αυξημένη δυναμική εμφάνισης "οπαδών" της παρεγκωνισμένης, αλλά υπαρκτής μεν δια μέσου των αιώνων, "Ελληνικής θρησκείας" (ή Εθνικής θρησκείας, ή δωδεκάθεο, ή ... αν και προτιμώ τον όρο Ελληνική Εθνική Παράδοση μια και περιλαμβάνει όλες της πλευρές του Ελληνικού πολιτισμού, ηθών, έθους κλπ και όλα μαζί συνθέτουν και μόνα τους δεν κάνουν τίποτα) και δυστυχώς η κίνηση αυτή δεν είναι ομοιογενής.
Το πρόβλημα φαντάζομαι είναι ότι λόγω της αρχής της μαζικής κίνησης (μόλις μερικές δεκαετίες) κι όπως πάντα γίνεται στις αρχές των μαζικών ρευμάτων εισέρχονται στοιχεία "ανώμαλα", δηλαδή εγωμανείς (κάποιοι θέλουν να διώξουν τά μαύρα ράσα για να φέρουν τα άσπρα ..), λοξοί (βλέπε Ε, εξωγήινους και λοιπούς πλανήτες), φασίστες, αρχαιολάτρες βυζαντινοί (!) κοκ.
Άλλοι το κάνουν από ματαιοδοξία ή βλακεία κι άλλοι είναι "βαλτοί" από τον (παρα)εκκλησιαστικό χώρο, και λόγω του ότι το φόρουμ συνδέεται με εκδοτικό οίκο νομίζω δεν θα ήταν συνετό να γράγω ονόματα (αλλά όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μου στείλει email).
Να λοιπόν φίλε Θωθ κι η πρώτη αντίδραση του εκκλησιαστικού κατεστημένου, η διαβολή και αποπροσανατολισμός των ενδιαφερομένων και ειδικά αυτών που απλά αισθάνονται κάτι στην ψυχή τους και δεν γνωρίζουν πολλά και ψάχνουν.
Ευτυχώς κι οι σοβαρές φωνές δεν είναι λίγες και όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται κι έχει βάθος θα βρεί ..
Ως γνωστόν βέβαια ο Θεός Κ(Χ)ρόνος όλα τα ξεκαθαρίζει με το πέρασμά του ...

Βέβαια είμαι κι εγώ περίεργος σε μερικά χρόνια που το φαινόμενο θα έχει μορφή μικρής χιονοστιβάδας πως θα αντιδράσει η εκκλησία, και το λέω αυτό γιατί θα πρέπει να παλέψει, διαβάλει κλπ τον Ελληνικό πολιτισμό και προγόνους μας όταν σε ΟΛΟΥΣ μας βέβαια λίγο πολύ αποτελεί κομμάτι της Ψυχής μας !! και αποτελεί την κληρονομιά μας (ασχέτως αν δεν την έχουμε αποδεχθεί ακόμη).

Φίλε Υάκινθε, η λέξη Εθνικός χρησιμοποιείται (αναγκαστικά πλέον) για να διαχωρίσει την Ελληνική Παράδοση από την Ιουδαική, την Βουδιστική κλπ, ο όρος πρωτοχρησιμοποιήθηκε μετά την χριστιανική χρονολόγηγη από βυζαντινούς και ιουδαίους για να διαχωρίζουν τον Έλληνα (κι η λέξη τότε δεν σήμαινε εθνολογική καταγωγή αλλά πολιτισμική και "θρησκευτική") από τον χριστιανό ή τον εβραίο, συνώνυμη της οποίας ήταν οι λέξεις Έλλην και ειδωλολάτρης.
Επίσης ο Διονύσιος Σολωμός είχε πεί Εθνικόν είναι ότι είναι Αληθινόν, και προφανώς εννοούσε για το Έθνος.
Σήμερα λοιπόν Εθνικός θεωρείται αυτός που λατρεύει τους Θεούς των Ελλήνων, Τιμά τους Προγόνους του και κάνει βίωμα το Ελληνικό Έθος, προσωπικά διαφωνώ με τον όρο και προτιμώ το ΕΛΛΗΝ στην πρωταρχική του σημασία -- θα πρέπει να είστε μαζί μου την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να απαντήσω στην ερώτηση: θρήσκευμα (δημόσιο ή αστυνομία) και να δείτε την αντίδρασή τους όταν απαντώ ΕΛΛΗΝ ...

Φίλε Κέλσε θα μπορούσαμε να πάρουμε κομάτι κομάτι και να το αναπτύξουμε ο καθένας πως το εννοεί, όχι βέβαια για να μεταπείσουμε αλλήλους αλλά για να το δούμε και από την οπτική γωνία του άλλου, εξάλλου το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι έχουμε μια σφαιρισκή και πολυδιάστατη άποψη περί αυτού.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/09/2002, 12:16:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth
Γεια σας.

Νομίζω ότι o Dix είπε κάποιες αλήθειες, αν και διαφωνώ με την χρήση της λέξης ΕΛΛΗΝ ως θρησκευτικός αυτοπροσδιορισμός. Είναι σαν οι υπόλοιποι που πιστεύουν σε άλλες θρησκείες να μην είναι Έλληνες ούτε πατριώτες και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί είναι όπως λέει και ο Nagual μπορεί να θεωρηθεί διχαστικό.

Επί της ουσίας θα πω περισσότερα σε άλλο μήνυμα. Προς το παρόν θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι στον Dix ή και σε άλλους που έχουν παρανοήσει κάποια πράγματα.

Το Esoterica.gr δεν είναι site ούτε forum κανενός εκδοτικού οίκου. Δεν ανήκει σε καμία σχολή, σε κανένα περιοδικό, σε κανένα εκδότη. Είναι μία προσπάθεια 3-4 ατόμων που ο καθένας έχει τις εσωτεριστικές του καταβολές αλλά που απλώς τον χαρακτηρίζουν ως υποδομές και κουλτούρα και όχι ως ιδεολογία. Οι περιορισμοί και κανονισμοί που θέτουμε από την αρχή είναι προώθηση εσωτεριστικών, φιλοσοφικών θρησκευτικών και πνευματικών ιδανικών που έχουν ως επίκεντρο τον εσωτερικό άνθρωπο και όχι αυτό που ορίζει η επιστήμη ως άνθρωπο.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια προσπαθούμε χωρίς μιζέριες και χωρίς δογματικές διαχωριστικές γραμμές να συνεργαστούμε και να προωθήσουμε το πνευματικό έργο στην Ελλάδα. Όσο μπορούμε και όπως νομίζουμε καλύτερα. Απευθυνθήκαμε σε πολλές ομάδες από τη αρχή και τους ζητήσαμε αν το θέλουν να συνεργαστούν και να μας δώσουν στοιχεία και υλικό για να το εντάξουμε στο site. Προσωπικά έστειλα πάνω από 50 επιστολές σε όλες αυτές τις ομάδες και μου απάντησαν 4-5!!!

Επίσης για να γίνει γνωστό το site απευθυνθήκαμε σε εκδοτικούς οίκους και περιοδικά ώστε να κάνουμε ανταλλαγή διαφήμισης και αυτό να μας αποφέρει αμοιβαίο όφελος. Πάλι ανταποκρίθηκαν ελάχιστοι. Συνεχίζουμε αυτήν την προσπάθεια και είμαστε σίγουροι ότι τώρα που το Esoterica.gr έχει γίνει το πρώτο, σε επισκεψιμότητα, site ενναλλακτικής και εσωτεριστικής σκέψης (σύμφωνα με επίσημα στατιστικά) θα μας κυνηγούν αυτοί.

Αυτοί που ανταποκρίθηκαν εμφανίστηκαν και εμφανίζονται στο Esoterica.gr. Επειδή το "Ανεξήγητο" και ειδικότερα ο αρχισυντάκτης τους ο κ. Παχύδης ανταποκρίθηκε θερμά και άμεσα, η συνεργασία μας υπήρξε στενή και δημιουργική και αυτό οδήγησε πολλούς να νομίζουν ότι είμαστε το site του... "Ανεξήγητου". Όταν αργότερα συνεργαστήκαμε στενά με το περιοδικό "Φαινόμενα" μπερδέψαμε κι άλλους που νόμιζαν ότι ανήκουμε π.χ. στην εφημερίδα... "Ελεύθερος Τύπος". Τώρα που συνεργαζόμαστε με το ALPHA και το PATHFINDER, τους έχουμε βραχυκυκλώσει


Σας λέω κατηγορηματικά, ότι οι συνεργασίες μας στηρίζονται σε μία αμοιβαία συμφωνία διαφήμισης και τίποτε παραπάνω. Ούτε επεμβαίνουμε σε αυτούς ούτε αυτοί σε εμάς. Οι μόνοι που μας περιορίζουν είναι οι αρχές μας, ο σεβασμός στην πνευματική και φιλοσοφική διαφορετικότητα και όχι εκδοτικά συμφέροντα. Θα συνεργαστούμε με όσους εμείς νομίζουμε ότι θα μας ωφελήσουν χωρίς να κάνουμε "έκπτωση" στις αξίες μας.

Το εμπορικό μέρος του site χρειάζεται για να μπορεί κάποιος, κάποια στιγμή, να μην ξενυχτάει στον μόνο... ελεύθερο χρόνο που του απομένει, για να κάνει την τεχνική εργασία του site και για να πληρώνουμε τις "φουσκωμένες" μηνιαίες δόσεις στην εταιρεία που μας παρέχει τον server. Για να μπορούν να επισκέπτονται εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά το Esoterica.gr χρυσοπληρώνουμε έναν server που μας δίνει την δυνατότητα να μην ταλαιπωρήσουμε τους επισκέπτες, περιμένοντας 4-5 λεπτά να "κατέβει" η σελίδα.

Ακόμη κι εκεί όμως έχουμε κάνει επιλογές και προσπαθούμε να μην έχουμε διαφημιζόμενους που έρχονται σε αντίφαση με τις αρχές μας. Όσο πιο δυνατοί γινόμαστε τόσο πιο εύκολα θα κάνουμε επιλογές και δεν θα αργήσει να έρθει αυτή η στιγμή.


Ζητώ συγνώμη που φαίνεται άσχετο το μήνυμά μου με αυτό το topic αλλά μου έδωσε αφορμή o Dix να μιλήσω για αυτά που προβληματίζουν την ομάδα συνεργατών του Esoterica.gr εδώ και μήνες.

Έλπίζω να ξεκαθαρίστηκαν κάποια πράγματα.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
dix
Μέλος 1ης Βαθμίδας


114 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/09/2002, 12:41:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dix
Καλά έκανες και το διευκρίνησες διότι κι εγώ νόμιζα ότι είχατε σχέση με το "Ανεξήγητο" ...

Όσον αφορά την λέξη ΕΛΛΗΝ όπως είπα την χρησιμοποιώ με την ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ της σημασία, βάβαια από την άλλη σήμερα μπορεί να υπάρξουν δυσερνηνείες με την χρήση της λ.χ. διχασμός, φασισμός κλπ, τα αποπέμπω και τα αποτάσσομαι όλα αυτά και προσπαθώ να είμαι προσεκτικός (όσο μπορώ) στη χρήση της. Αλλά από την άλλη να μην ξεχνάμε την ετυμολογία και την ουσία της λέξεως Έλλην, άλλο Ισπανός, Γάλλος κλπ που είναι καθαρά νεοεθνολογικοί όροι κι άλλο Έλλην, ίσως ο Κοραής να είχε δίκιο που πρότεινε άλλο όνομα για το νεοιδρυθέν κράτος τότε, κάτι παραπάνω ήξερε ...

Βέβαια υπάρχει κι η άλλη άποψη, των Ρωμιών ή Ρωμύλων και δεν έχετε περά να πάτε στην διεύθυνση www.romanity.org και να μάθετε ...
μην ξεχάσετε να παρατηρήσετε στην επιλογή γλώσσης τι γράφει ...

Edited by - dix on 27/09/2002 12:43:20Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΥΑΚΙΝΘΟΣ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/09/2002, 20:52:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΥΑΚΙΝΘΟΣ
Καλησπέρα φίλοι
Βλέπω ότι η περίοδος συγκομιδής της ελιάς που πλησιάζει,φέρνει και τα κλαδιά της εκκεχυρίας!!!!
Επειδή όπως είπα τα ονόματα τα έχω βαρεθεί και η ανάγκη για διαφοροποίηση έχει γίνει προσφιλλής βωμός σε όλους αυτούς που αναφέρεις φίλε dix,εγώ επιλέγω να παραμείνω αβάφτιστος,καθότι ούτως ή άλλως έχω να "διαλέξω" από τέρατα φιλοσοφίας τον Θεό μου!!Αν και όλοι λίγο-πολύ καταλήγουν στον μονοθεϊσμό,ακόμα και τότε.Στο κάτω-κάτω μου είναι πιο εύκολο να λέω ότι βάλω κατά του Δία(Διάβολο),παρά να το ονομάζω Σατανά,αντίχριστο,έξω από εδώ,και ιδίως Εωσφώρο γιατί κάποτε πρέπει να μάθουμε όταν ομιλούμε την ελληνική να καταλαβαίνουμε τι λέμε!!!Το να αγαπάμε αλλήλους δεν είναι λογικό να βαφτίζεται είτε έτσι είτε αλλιώς,παρά είναι ανάγκη για την συμπόρευση στα μονοπάτια του χρόνου που καταλήγουν δύσβατα και χρειάζεται η αλληλοϋποστήριξη και όχι "κράξιμο"!!!
Επιλέγω λοιπόν να γνωρίσω τους προγόνους μου,την φιλοσοφία τους,ως οφείλω και αυτό δεν με κάνει ούτε εθνικό ούτε αιρετικό,αυτό βέβαια για ανθρώπους που ο νούς τους δουλεύει!Είμαι ακόμα 25 χρονών και έχω δρόμο μπροστά μου και οφείλω να κρατώ σκεπτικό ύφος σε όσα ακούω και διαβάζω και όπως είχε πεί και ο Αριστοτέλης

"τίς ημίν κανών ή τίς όρος ακριβέστερος των αγαθών πλήν ο φρόνιμος"

Την σύνεση δεν την βρίσκεις στην αναζήτηση??????

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/09/2002, 01:35:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
Διχ-όνοια με μεγάλη μου λύπη βλέπω οτι όχι μόνο δεν έβαλες μυαλό αλλά συνεχίζεις εντονότερα το ύπουλο και καταστροφικό σου έργο.Επιτέλους κάποιος πρέπει να σε σταματήσει και θα πάρω αυστηρότερα μέτρα.Πλάκα κάνω.Χαλαρώστε.Δεν φταίω εγώ,ο Κέλσος με ενέπνευσε σε κάτι παραπλήσιο που έκανε σε άλλο topic γιά το δίσκο της Φαιστού.
Σοβαρά τώρα.Τι να γράψω;
Πρώτα πρώτα να πω οτι η μεγαλύτερη αιτία του θυμού μου είναι μία περιήγηση που είχα κάνει πριν καιρό σε άλλα site «Εθνικών» και σε μερικά είχα δει τρομερά πράγματα.
«κανένας οίκτος με τους Χριστιανούς»
«επίθεση και καμμία συνδιαλλαγή μαζί τους»
«τι να τους απαντήσετε σ‘αυτό,τι να απαντήσετε σε κείνο»και πολλά ακόμη.Και φρίκαρα.Λέω πάει θα έχουμε εμφύλιο σπαραγμό.Προσπάθησα σήμερα να τα ξαναβρώ αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα.
Και θεώρησα οτι και εσύ κλίνεις προς αυτόν τον φανατισμό τον οποίο αποστρέφομαι μετά βδελυγμίας απο όπου κι αν προέρχεται.
Αν έκανα λάθος συγχώρα με.
Θα ήθελα φίλε Dix να διαβάσεις με προσοχή τα παρακάτω.
Η λατρεία είναι μία έντονη εστίαση των αιθερικών,συναισθηματικών και νοητικών μας δυνάμεων πάνω σε ένα αντικείμενο το οπίο ειτε διεγείρει τη ζωωδη φύση μας είτε ανοίγει τη φυλακή της ψυχής μας γιά να πετάξει προς το πεπρωμένο της.
Η πορεία της λατρείας είναι μία μαθητεία που ετοιμάστηκε από τα Μεγάλα Όντα γιά να εφελκύσει βαθμιαία την κρυμμένη δόξα του ανθρώπου.Το αντικείμενο της λατρείας δρα σαν ΜΑΓΝΗΤΗΣ.Ελκει από τον πυρήνα σας όλες εκείνες τις ιδιότητες που ανήκουν στο αμετάβλητο πνεύμα μέσα σας.Αυτή είναι η αληθινή διαδικασία της λατρείας.
Κατά την αρχαία εποχή τα Μεγάλα Οντα οργάνωσαν την ατραπό της λατρείας με πολύ επιστημονικό τρόπο.Δημιούργησαν ωραίες μορφές καικλίμακες ήχου και χρώματος.Δημιούργησαν ιερούς χορούς και όμορφα αγάλματα σαν αντικείμενα λατρείας.
Οι σύγχρονοι άνθρωποι νομίζουν οτι οι αφοσιωμένοι λατρεύουν είδωλα,αλλά στην πραγματικότητα πίσω από το είδωλο ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΙΔΕΑ.
Κανεις δεν λατρεύει στον ίδιο βαθμό ήστο ίδιο επίπεδο.Η λατρεία μας βαθαίνει,καθώς αυξάνει η απελευθέρωση του φωτός μέσα στον πυρήνα μας.
Ο άνθρωπος γίνεται εκείνο που λατρεύει.
Χιλιάδες ναοί,εκκλησίες και τόποι λατρείας κτίσθηκαν γιά τους ανθρώπους,γιά να τους δώσουν απλώς την ευκαιρία να μετασχηματισθούν.
ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ,ΟΙ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΗΤΑΝ Η ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ.
Οι σκοτεινές δυνάμεις είναι σε συνεχή προσπάθεια,ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΑ γιά να απομακρύνουν από σας το ανώτερο αντικείμενο της λατρείας σας.Αν δε καταφέρουν να το απομακρύνουν,έχουν μιά λεπτή διπλωματία μέσω της οποίας μεταβάλουν σιγά σιγά την εικόνα του αντικειμένου.Πολλοί λίγοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ξαφνικά οτι το αντικείμενο της λατρείας τους αρχίζει να ασχημαίνει λίγο λίγο...
Μπορείτε να έχετε πάνω στο βωμό σας μία εικόνα του Κρίσνα,του Βούδα,του Χριστού του Μωάμεθ του Χιαβάθα ή άλλων που εκφράζουν την ομορφιά,τη δύναμη,τη σοφία,τη χάρη,τη μεγαλοπρέπεια...
Η καρδιά έχει το πυρ της λατρείας και ο νους τη δύναμη να βάζει το πυρ αυτό σε πρακτική χρήση.Αλλά ΣΥΧΝΑ Ο ΝΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΠΕΤΑΛΑ ΤΗΣ.Σ‘αυτό ακριβώς το στάδιο οι άνθρωποι λατρεύουν τη γνώση τους και χάνουν την ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.
ΑΥΤΑ.
Εγώ προσωποποιώ τα ΑΝΩΤΕΡΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ κλπ κλπ στο πρόσωπο του Ιησού.Εσένα η καρδιά σου αρέσκεται σε άλλα είδωλα.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ.Δεν έχουν σημασία τα είδωλα.ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;Αυτό έχει σημασία.
Θεωρώ οτι υβρίζεις και μιλάς απαξιωτικά γιά το δικό μου αντικείμενο λατρείας (και δεν θυμώνω γιά πάρτη μου ας λες εσύ οτι θέλεις,θυμώνω γιατί βλέπω αυτή την αδιαλλαξία μέσα σου και είναι κρίμα γιά τον ίδιο σου τον εαυτό),λέγοντας οτι δεν έχει προσφέρει τίποτα παρά μόνο άλογους θρησκευτικούς πολέμους.
Και σου κάνω την εξής ερώτηση:
Αν αύριο πέρναν το επάνω χέρι οι «Εθνικοί»(δεν ξέρω αν είναι σωστός αυτός ο όρος) μπορείς να εγγυηθείς οτι δεν θα γινόντουσαν τρομερά λάθη και εγκλήματα ακόμα, αφού και συ παραδέχεσαι οτι στον χώρο υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι;Δεν νομίζω να μπορούσες,αντίθετα νομίζω θα γινόντουσαν τεράστια λάθη.
Και τότε τι θα έπρεπε να κάνουμε;Να κατηγορήσουμε το δωδεκάθεο;
Οχι βέβαια.Εσύ όμως γιατί απαξιώνεις τον Ιησού γιά τα λάθη των ανθρώπων;
Αυτά προς το παρόν.
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dix
Μέλος 1ης Βαθμίδας


114 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/09/2002, 09:19:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dix
Nagual πραγματικά δεν μπορώ να παρακολουθήσω το σκεπτικό σου, ή συνεχίζεις να μην ΑΝΤΙ-ΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ τι γράφω και τι υποννοώ.

Όσον αφορά την τελευταία σου παράγραφο αυτό που έχω να πω είναι ότι αν υπήρχε αντιστροφή της της επικρατούσης αντίληψης περί του θείου κι η πατρώα λατρεία είχε τον πρώτο λόγο (άτοπο βέβαια αλλά χάρι διαλόγου γίνεται) και συνέχιζε η μισαλλοδοξία ή δεν ανταποκρίνονταν οι "όποιοι" ή οι θεσμοί σ'αυτό που αντιπροσωπεύουν τότε θα με έβρισκαν "απέναντί" τους και επικριτή τους κι όχι με την ίδια σφοδρότητα και ένταση του σήμερα αλλά με περισσότερη. Δεν χρωματίζω και διαχωρίζω εγώ-εσύ, εμείς-αυτοί, η "υποστήριξή" μου ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ πάει με το Δ Ι Κ Α Ι Ο.

Σίγουρα όπου υπάρχει λόγος ή πράξη ανθρώπου δεν μπορεί να είναι τέλειο και να μην υπάρχουν προβλήματα, και δεν κρίνω τις φιλοσοφίες, ιδεολογίες, συστήματα κλπ στην θεωρία διότι πάνω κάτω είναι όλα σωστά κι αν μπορούσαν να εφαρμοστούν στην απόλυτη τελειότητά τους θα είχαν καταπληκτικά αποτελέσματα, αλλά τα κρίνω σύμφωνα με τα αποτελέσματα που φέρνουν στον Κόσμο.

Μπορεί κάποιοι φωτισμένοι άνθρωποι να βλέπουν με καθαρότητα αλλά και πίσω από τις λέξεις και τα διδάγματα και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ τους να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους στην κατανόηση και αφομίωση των ανωτέρων ιδεών αλλά ο τελικός κριτής της κάθε προσπάθειας είναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ που επιφέρει στην ανθρωπότητα.
Δεν νομίζω να μην γνωρίζεις ή να αρνείσαι τα ανείπωτα εγκλήματα που έγιναν επί βυζαντίου, επί σταυροφοριών (έχει καταγραφεί μέχρι και ανθρωποφαγία εγκύων γυναικών από τους χριστιανούς΄επειδή οι άλλοι ήταν αλλόπιστοι ..), ιεράς εξετάσεως, μεσαίωνας κλπ κλπ ΔΕΝ κατηγορώ ούτε τον Τζεσουάχ ούτε τους λίγους φωτισμένους χριστιανούς που είχαν (έχουν) αντιληφθεί τον εσώτερο νόημά του.
Το "σύστημα" απέτυχε, όπως είχε αποτύχει κι η "πατρώα θρησκεία", αλλά η σπειροειδής ανέλιξη του Κόσμου ανανεώνει την προσπάθεια με μια νέα. Κι αν αύριο μεθαύριο (ή σε 500 χρόνια) αποτύχει πάλι η επαναγεννημένη η "πατρώα μας λατρεία" θα συνεχίσει πάλι ο επαναγεννημένος χριστιανισμός και παέι λέγοντας.

Το ότι εγώ, εσύ και μερικοί άλλοι μπορεί να βλέπουμε την "πραγματική αξία και ουσία των θρησκολογικών συστημάτων" ή και την ομοιότητά τους εφ'όσον δεν μπορούμε να βοηθήσουμε να αλλάξει προς το καλύτερο η ανθρωπότητα με τον όποιο τρόπο έχουμε ΑΠΟΤΥΧΕΙ.


Προ Πάντων Υγιαίνετε


Υ.Γ.1 με την δική σου λογική του χρωματισμού να θεωρήσω ότι είσαι μέλος της χρυσοπηγής ???

Υ.Γ.2 η dix-όνοια μάλλον είναι μόνιμα μέσα στο μυαλό σου, και για να σου φύγει η απορία το dix είναι ο πληθυντικός του DICK ...

Υ.Γ.3 nagual συνεχίζεις το παραλήρημα χωρίς διάλογο και χωρίς να παραθέτεις τα σημεία που "διαφωνείς" και προτιμάς ύβρεις και συκοφαντίες

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/09/2002, 11:10:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
Kαλημέρα σας.
Πρώτα πρώτα φίλε μου Dix έχω ξεκαθαρίσει από την αρχή οτι δεν είμαι μέλος καμμίας οργάνωσης.
Θα μπορούσες να μου δώσεις στοιχεία της Χρυσοπηγής που αναφέρεις;
Που είδες το παραλήρημα;
Σε προηγούμενο γράμμα σου με παρακάλεσες να σου πω που θεωρώ οτι υβρίζεις ιερά σύμβολα και σου ανέφερα ένα σημείο που θεωρώ οτι το κάνεις.
Που είδες τις ύβρεις και τις συκοφαντίες;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/09/2002, 12:38:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
Oσον αφορά την ανθρωποφαγία εγκύων γυναικών,πρέπει να ομολογήσω και την δική μου τάση κανιβαλισμού.
Οι σε ενδιαφέρουσα όμως δεν είναι τόσο νόστιμες.
Λες να είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των Χριστιανών;
Θα συμφωνήσω με την σπειροειδή ανέλιξη του κόσμου αλλά όχι με τον τρόπο που την αναφέρεις.
Να υποθέσω οτι στην Αίγυπτο θα έχουμε αναβίωση του Οσιρι;
Σε αφήνω στα χέρια των συντελεστών και όποιου άλλου θέλει να συνδιαλλαγεί μαζί σου.
Απ‘οτι βλέπω το μόνο που σου προσφέρω είναι διαφήμιση.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Γιάννης
Νέο Μέλος


3 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/09/2002, 22:56:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Γιάννης
Με λύπη μου παρατηρώ ότι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα,κατέληξε σε μια άγονη διαμάχη μεταξύ δυο προσώπων.
Στις μέρες μας ζούμε την απαρχή μιας στροφής προς τις αξίες και την πνευματική κληρονομιά των προγόνων μας.Αντί αυτό να μας ενώνει και να μας δίνει θάρρος για την συνέχιση αυτής της προσπάθειας,βλέπουμε καθημερινά Έλληνες,να τρώγονται μεταξύ τους για τις θρησκείες.
Πρέπει ΟΛΟΙ να κατανοήσουμε ότι η θρησκεία αποτελεί προσωπική επιλογή του καθενός και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με δογματισμό.Εξάλλου ποιος είναι σε θέση να γνωρίζει τις Αλήθειες του Κόσμου και να ισχυρίζεται ότι αυτός βρίσκεται στον σωστό δρόμο;
Δεν ξέρω ποια είναι αυτά τα στοιχεία που χωρίζουν έναν Χριστιανό και έναν "Εθνικό"-οι υπόλοιποι Έλληνες δηλαδή τι είμαστε;-αλλά ξέρω καλά ποια είναι αυτά που μας ενώνουν ΟΛΟΥΣ:η αγάπη μας για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της,είτε αυτός ανάγεται στην προχριστιανική εποχή,είτε στην μεταχριστιανική.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/09/2002, 23:27:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth
Χαιρετώ το νέο μέλος, τον Γιάννη καθώς και το φιλειρηνικό του μήνυμα.

Συμφωνώ στις διατυπώσεις του. Είναι κρίμα να εκφυλίσουμε τον διάλογο σε προσωπικές έριδες. Από την άλλη πολλές φορές μέσα από την σύγκρουση έρχεται και η επαφή και η γνωριμία με το διαφορετικό.

Είναι ένα θέμα που έχει πίσω του χιλιετηρίδες συγκρούσεων και διαμάχης και δεν είναι καθόλου εύκολος ο χειρισμός του.

Ελπίζω να συμμετέχεις στον διάλογο και να μας πεις τι είναι αυτό που νομίζεις ότι δημιουργεί αυτές τις συγκρούσεις και πως πιστεύεις ότι θα έπρεπε να είναι τα πράγματα.


"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Γιάννης
Νέο Μέλος


3 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/09/2002, 22:16:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Γιάννης
Αν και νομίζω ότι ουσιαστικά το θέμα έχει κλείσει,μετά από τόσο έντονη διαμάχη,θα κάνω μια προσπάθεια να συνεισφέρω εποικοδομητικά.
Πιστεύω ότι η ευθύνη μιας τόσο έντονης διαμάχης για το συγκεκριμένο θέμα (και δεν αναφέρομαι μόνο στα συγκεκριμένα άτομα του Forum,αλλά μιλώ γενικότερα) βαραίνει και τις δύο πλευρές.
Από την μία οι αυτοαποκαλούμενοι ως Εθνικοί, βλέπουν τον Χριστιανισμό ως εμπόδιο για την επιστροφή προς τον αρχαιοελληνικό τρόπο ζωής και βρίσκουν ως δικαιολογία (και με το δίκιο τους ως έναν βαθμό) τις διώξεις από τους Χριστιανούς τις πρώτες μέρες της επικράτησής του.
Από την άλλη πολλοί Χριστιανοί,αλλά οπωσδήποτε όχι όλοι,βλέπουν τον Δωδεκαθεϊσμό ως απειλή.
Προσωπικά πιστεύω ότι πέρα από δογματισμούς η Ορθοδοξία αποτελεί την επιβίωση της πατρώας θρησκείας και ουσιαστικά την εναρμόνισή της στις νέες (τότε) συνθήκες.Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι οι δύο κοσμοθεωρίες δεν έχουν διαφορές και δεν περιμένω από κανέναν να μου τις παραθέσει.Απλά λέω ότι οι Έλληνες προσάρμοσαν τον Χριστιανισμό στα "μέτρα" τους και γι'αυτό η Ορθοδοξία διαφέρει τόσο από τον Καθολικισμό,κτλ. Αποτελεί δηλαδή την Ελληνική θρησκεία,όπως ήταν κάποτε η λεγόμενη πατρώα θρησκεία.
Δεν μπορούμε δηλαδή να χαρακτηρίσουμε μη Ελληνική μια θρησκεία,την οποία ασπάζονται οι πρόγονοί μας τα τελευταία 2000 χρόνια.Οπωσδήποτε στο πέρασμα των χρόνων η θρησκεία έχει επηρεάσει τους Έλληνες, όπως έχουν και αυτοί επηρεάσει την ίδια την θρησκεία.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/10/2002, 13:09:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
quote:

...Προσωπικά πιστεύω ότι πέρα από δογματισμούς...

Καλοσορίζω το νέο μας μέλος, τον Γιάννη.
Φίλε μου Γιάννη και λοιποί φίλοι του forum, κράτησα αυτό που υποκειμενικά ΠΑΝΤΑ θωρώ "κλειδί" στη κουβέντα μας, και εννοώ τη λέξη ΔΟΓΜΑ...
Αναλύστε αυτή τη λέξη, όχι μόνο στη θρησκευτική απήχηση της, αλλά ΚΑΙ στη φιλοσοφική ή και όπου αλλού πιστεύετε ότι θα μας βοηθήσει στο να ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ για τί ακριβώς μιλάμε...

Το ρητό της αγαπημένης μου Ε.Π.Μπλαβάτσκυ είναι η προσωπική μου άποψη:

"Δέν υπάχει ΚΑΜΙΑ
Θρησκεία, Δόγμα, Φιλοσοφία, 'Αποψη κλπ κλπ
υπεράνω της
ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Με αυτό το ρητό ώς οδηγό, ΕΡΕΥΝΩ χωρίς ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ για την ΑΛΗΘΕΙΑ, η οποία ΑΛΗΘΕΙΑ (το έχω ξαναπεί) είναι Ενας ΚΥΚΛΟΣ που το κέντρο του είναι ΠΑΝΤΟΥ και η περιφέρειά του ΠΟΥΘΕΝΑ...

Καθήστε με τη βοήθεια ενός διαβήτη, και ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ να "φτιάξετε" το σχήμα αυτό και τότε, θα ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ πολλά απο τα "Αρρητα και τα Κρύφια" του Απ. Παύλου ή απο το Ελευσίνιο παράγγελμα (και όχι μόνο), το "'Εκας οι Βέβηλοι"...

Σημείωση, ότι σας γράφω, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΕΙΑ, αλλά το έχω ΗΔΗ εφαρμοσει ο ίδιος στην πράξη...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 18 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy