ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ηταν ο Χριστος Ελληνας;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 12
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/01/2003, 03:24:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

'manava seva, madhava seva'
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΔΩΡΙΔΑ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
174 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/01/2003, 03:36:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΔΩΡΙΔΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΕΛΣΕ μου,
Η απάντησή σου αν και εκτενής (;) με ικανοποίησε και σε ευχαριστώ γι αυτό. Ικανοποίηθηκα γιατί επιβεβαίωσες την πίστη μου πως πολλά παιδιά του ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ξέρουν να διαλέγονται χωρίς να χύσουν σταγόνα αίματος.
Η πρώτη σου παράγραφος με βρίσκει α-σύμφωνη σε μερικά σημεία. Η κατά γράμμα μελέτη είναι επιτακτική σε ορισμένες περιπτώσεις. Π.χ ιστορία, κοινωνική δικαιοσύνη κλπ. Κι εμείς νομίζω κάνομε(;) στο συγκεκριμμένο θέμα μια έρευνα για την εθνικότητα του Χριστού.
Ναι, η λογική είναι περιορισμένη όπως κι οι άλλες αισθήσεις μας ή όργανά μας. Η λογική, για μένα τουλάχιστον, είναι το υποπόδιον της Γνώσης κι αυτή με τη σειρά της είναι υποπόδιο της Σοφίας κ.ο.κ.
Αφού βρίσκομαι σε ένα τέτοιο χώρο σαν το ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ είναι "λογικό" να με ενδιαφέρει η ουσία και μόνο η ουσία, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου.
Σχετικά με την γενεαλογία του Χριστού πιστεύω πως η κυριολεξία είναι επιβλητική διότι πρόκειται για έρευνα πια. Άλλωστε αυτό υποσχέθηκα, στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, να κάνω γιατί το χρωστάω στο πιτσιρίκι μου. Τι δηλαδή να πάψουμε να ερευνάμε;
Αντίθετα ο αποσυμβολισμός των Μυστηρίων και της αρχαιοελληνικής κοσμοθεώρησης είναι επιβλητική κι εκεί δεν χρειάζεσαι ούτε τη λογική ούτε την έρευνα αλλά τον ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟ Νου.
Ποιός με καλεί να πιστέψω; Μα...ο Φώτιος μ' έστειλε να παίξω κούκλες. Και για να σοβαρευτούμε, το κάλεσμα και η ζημία έγιναν στην παιδική μας ηλικία. Θα ορθοποδίσουμε όμως. Θα δείς.
Με προτρέπεις να μην πιστεύω αλλά να γνωρίζω.Η πιο σοφή και όμορφη προτροπή, μόνο που ξέχασες να μου υποδείξεις τα εφόδια και πως να ξεφωρτωθώ το φορτίο μου.
Αποσυμβολισμός της COLA; Ευχαρίστως... Πολύ εύκολο αναγραματίζουμε τη δεύτερη λέξη και έχουμε OLA -C- Όπου OLA ισούται και σημαίνει ΟΛΑ και όπου C σημαίνει ΣΥ. Σε ελεύθερη δηλαδή μετάφραση το παν είσαι εσύ...Κι επειδή είμαστε μεγάλα παιδιά νομίζω να κατάλαβες γιατί έφερα παράδειγμα την Κόλα απλά για να δείξω πόσο ανόητο είναι να καθόμαστε να αποσυμβολίζομε το παν.

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΔΩΡΙΔΑ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
174 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/01/2003, 08:31:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΔΩΡΙΔΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Thoth,
Να 'σαι καλά, μ' έκανες να σκάσω στα γέλια. Σ' ευχαριστώ.
Τελικά δεν είσαι μόνο αποσυμβολιστής αλλά και αποκωδικοποιός.
Το μέλλλον σου διαγράφεται λαμπρότατο.

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2003, 10:34:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους

Αγαπητέ ΚιτΚατ τα πάντα είναι πιθανά, από στατιστικής σκοπιάς!
Είναι πιθανό εγώ να είμαι εσύ, ή να είμαστε αδέρφια και να τον γνωρίζουμε!
Δεν είναι μήπως πιθανό;
Το αποκλείεις εντελώς;
Το ίδιο πιθανό είναι να περπατάει ανάμεσά μας ο Νέος (Neo) και η επανάσταση στο Matrix να έχει ήδη ξεκινήσει!
Είναι πιθανό ακόμα και η σκέψη μας να μην υπάρχει!
Και λοιπόν;
Αρκεί αυτός ο τρόπος σκέψης;

Μπορούμε να αμφισβητήσουμε τα πάντα, και με κάθε τρόπο!
Αλλά αν θέλουμε να αξιοποιήσουμε το χρόνο μας σε αυτό το δικτυακό τόπο, πιστεύω πως αξίζει να χρησιμοποιούμε κάποια αξιόπιστα εργαλεία έρευνας.

Νους, κατανόηση και επιχειρήματα που στηρίζονται σε βασικές Νομοτέλειες θεωρώ πως είναι μια αρχή. Ακόμα και η Μεταφυσική στηρίζεται σε Νομοτέλεια!

Τώρα αν θέλουμε να «μπουρδολογούμε» έτσι για να περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας δεν έχω καμία αντίρρηση να ανοίξουμε αντίστοιχα Τόπικ!

Έτσι Φίλε Ελεύθερε (αλήθεια-σωστή η παρατήρηση του Αντώνιου-γιατί αλλάζεις ψευδώνυμο;) θα ήταν χρήσιμο να παραθέτουμε στοιχεία στις θεωρείς που παρουσιάζουμε.
Είναι χαριτωμένο, και το έχω ξανατονίσει, πως κανένας μα κανένας Πνευματικός Δάσκαλος, ή Ιδρυτής (ας πούμε) Θρησκείας, δεν έχει δεχτεί τέτοια λάσπη, μίσος, κατηγόρια, υποτίμηση, και οροσειρές ανόητων θεωριών, όσων έχουν στραφεί προς τον πρόσωπο του Ιησού Χριστού!
Σκεφτείτε το, αν κοιτάξετε την ανθρώπινη ιστορία (και ανοησία) με το βλέμμα ενός ντετέκτιβ, όπως συμβουλεύει και ο Ελεύθερος, θα διαπιστώσετε μια εκπληκτική αντίδραση προς το Πρόσωπό Του!
Που στο Βούδα, ή στο Μωάμεθ, που στο Μωυσή, πουθενά δεν θα ανακαλύψετε ούτε ένα σημαντικό κλάσμα ύβρεως, ανοησίας, και κακότητας απόψεων, θέσεων και θεωριών συγκρινόμενο με τα γραφώμενα (και όχι τα όσα έχουν ειπωθεί!) περί Ιησού του Χριστού!
Ούτε για τον Άλιστερ Κρόουλι δεν έχουν γραφεί «μπούρδες» (για να μην πω βαρύτερη έκφραση!) αντίστοίχες των «φωστήρων» για τη ζωή και το Έργο του Ένσαρκου Λόγου στη γη!

Είναι άξιο σοβαρού προβληματισμού και βαθιάς ψυχανάλυσης, πως το Παγκόσμιο Πρότυπο της Αγάπης, της Ιδέας (ας πούμε) που αναζητάει κάθε, σχεδόν, ανθρώπινη ψυχή, αντιμετωπίζεται με τέτοιο υπερβολικό και χυδαίο τρόπο!

Είναι πιστεύω τόσο σημαντικό να το ερευνήσουμε, όσο το γιατί ενώ όλοι αποζητούν ειρήνη κάνουν πόλεμο και ενώ όλοι αναζητούν την δυστυχία και φροντίζουν να παραμένουν δυστυχισμένοι!

Φίλε Ελεύθερε δεν αδιανόητο το Εβραϊκό Ιερατείο να οργάνωσε μια παγκόσμια συνομωσία ενώ ταυτόχρονα δεν μπόρεσε να διαφυλάξει την πατρίδα του, και την εξουσία του βέβαια από την καταστροφή.
Και ενώ η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατέστρεφε την Ιερουσαλήμ (κέντρο εξουσίας του) αξιοποιούσε ως πράκτορες σημαίνοντες Ρωμαίους σε όλη την επικράτεια της Μεσογείου , αλλά και Ισπανία, Πόντο, Αφρική κλπ, για να εδραιώσει τι, το αντίπαλο δέος προς το ήδη ψυχοραγών Ελληνικό Πνεύμα!
Μεγάλη Μαγκιά!
Και για να εδραιώσει αυτή την απίστευτη, νέα, ανατρεπτική κοινωνική δομή, που συνέλαβαν οι «δεινόσαυροι» του σκληρού και άκαμπτου Εβραϊκού Ιερατείου, εδίωκαν, φυλάκιζαν και πετροβολούσαν όλους αυτούς τους πράκτορές τους, ώστε μέσα από αυτά τα «μικροεμπόδια» που συνεχίστηκαν για τρεις αιώνες, από τα τσιράκια τους Ρωμαίους Αυτοκράτορες, να πάρει οστά η μεγαλύτερη συνομωσία των τελευταίων χιλιάδων χρόνων στην παγκόσμια ιστορία!

Τι να πω περισσότερο!
Φίλε μου, αν θες να συνεχίσει αυτού του είδους συζήτηση, είσαι τουλάχιστον υποχρεωμένος να παραθέσεις στοιχεία που αν όχι αποδεικνύουν, έστω καταδεικνύουν υπόνοιες αυτής της συνομωσίας!
Και βέβαια θα τα ελέγξουμε αν στέκουν λογικά και ιστορικά!


Αγαπητή Φίλη Δωρίδα, είμαι ήρεμος.
Δεν είμαι βλάκας.
Απλά τα πράγματα!
Ο Κέλσος με κάλυψε πλήρως για το θέμα των Αποσυμβολισμών.
Φίλη μας πολύ ωραίος ο «αποσυμβολισμός» σου

Φίλε Θωτ νασαι καλά, έσκασε χαμόγελο το χειλάκι μας!


Σας χαιρετώ με Αγάπη.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2003, 10:46:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΥΓ. Και τι στο καλό "ανακάλυψε" ο Παύλος σε μια χούφτα Ιουδαίους που διώκονταν από τους συμπολίτες τους, κρυμένοι και αδύναμοι πολιτικά περισσότερο ακόμα και από τους ζηλωτές;

Πες μου σε παρακαλώ μη με αφήνεις στο "σκοτάδι";

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/02/2003, 00:50:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Έτσι Φίλε Ελεύθερε (αλήθεια-σωστή η παρατήρηση του Αντώνιου-γιατί αλλάζεις ψευδώνυμο;)

Μα τι εννοείς Φώτιε; Όλα τα μυνήματα που έστειλα ως τώρα στο ESOTERICA τα έστειλα με το ψευδώνυμο «Ελεύθερος».
Γι’ αυτό δεν θα σου απαντήσω σε όλα γιατί τα περισσότερα που γράφεις είναι σχόλια για γραπτά άλλων και όχι δικά μου. Άν θες να κουβεντιάσουμε λίγο, νομίζω πρέπει να ξαναδιαβάσεις αυτά που έγραψα εγώ γιατί βλέπω ότι με σύγχισες με άλλους και σχολιάζεις πράγματα που δεν είπα ποτέ μου.

quote:
Είναι χαριτωμένο, και το έχω ξανατονίσει, πως κανένας μα κανένας Πνευματικός Δάσκαλος, ή Ιδρυτής (ας πούμε) Θρησκείας, δεν έχει δεχτεί τέτοια λάσπη, μίσος, κατηγόρια, υποτίμηση, και οροσειρές ανόητων θεωριών, όσων έχουν στραφεί προς τον πρόσωπο του Ιησού Χριστού!

Όπου καπνός και φωτιά λέει ο λαός μας.

quote:
Φίλε μου, αν θες να συνεχίσει αυτού του είδους συζήτηση, είσαι τουλάχιστον υποχρεωμένος να παραθέσεις στοιχεία που αν όχι αποδεικνύουν, έστω καταδεικνύουν υπόνοιες αυτής της συνομωσίας!
Και βέβαια θα τα ελέγξουμε αν στέκουν λογικά και ιστορικά!

Ποιοί δηλαδή θα τα ελέγξετε;

Φίλε Φώτιε, μου ζητάς στοιχεία.......
Να υποθέσω λοιπόν ότι έχεις και συ τις αμφιβολίες σου για το ποιόν του (Ένσαρκου λόγου); Πόσες πιθανότητες δίνεις στον εαυτό σου να παραδεκτεί ανοικτά ότι πράγματι ο Ιησούς ήταν γιος του αρχιερέα Συμεών;
Αν δεν υπάρχουν πιθανότητες γιατί να μπώ στον κόπο;

Ελεύθερος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/02/2003, 14:48:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μήπως τελικά δεν ήταν Εβραίος ή μηπως τελικά κάτι άλλο "τρέχει"? Δε σας φαίνεται παράξενο μια θρησκεία να ιδρύεται από Εβραίους αλλά ουδέποτε οι Εβραίοι να μην την ακολουθούν αλλά αντίθετα να ιδρύουν τον "Ιουδαϊσμό"? Μήπως ο Χριστιανισμός είναι το "όπιο" που δημιουργήθηκε από τους Εβραίους για τον αποπροσανατολισμό του κόσμου από την Αλήθεια? Μήπως ο Χριστός χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία του και άθελά του από τους Εβραίους? Στο κάτω κάτω δεν είπε κ΄΄ατι που μέχρι τότε οι αρχαίοι μας πρόγονοι δεν ήξεραν αφού πρώτος ο Θαλής είπε το "αγάπα τον πλησίον". Πρίν κάποιοι από σας αποφασίσετε να μου βάλετε "ταμπέλα" θα'θελα να σας πω ότι δεν "ανήκω" πουθενά, απλά αναζητώ την αλήθεια. Και για να κάνω το "δικηγόρο του διαβόλου" θα θέσω το σχόλιό μου σε αυτό που είπε νωρίτερα ο Πλωτίνος:
quote:
H σκέψη και η επιστήμη και η φιλοσοφία απαιτούν συνέπεια. Οι παππούδες μας ήταν πολύ αυστηροί σ'αυτό. Δεν μπορεί να λες το ένα και μετά να λες το άλλο και μετά Τρίτο και να περιμένεις να σε πάρει κανείς στα σοβαρά. Η σκέψη πρέπει να είναι συνεπής.
H ΣΚΕΨΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΙΣ "ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ" ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΑΙΤΗΡΗΣΑΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΚΤΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ... Ο τυφλός δογματισμός οδηγεί στον σκοταδισμό και δεν είναι αυτό που επιζητώ. Επίσης αγαπητέ φίλε Πλωτίνε δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο αλλά υπάρχει και το γκρί... και συγχαρητήρια στον Κέλσο ο οποίος δρα καταλυτικά σ'όλη αυτή τη συζήτηση ηρεμώντας τα πνεύματα. A! και κάτι άλλο: Oλοι εμείς που μιλάμε την ελληνική γλώσσα και διαλεγόμαστε σ’αυτό το φόρουμ είμαστε Ελληνες αφού μετείχαμε της Ελληνικής Παιδείας είτε είμαστε Χριστιανοί από την Αθήνα, είτε Μουσουλμάνοι από τη Θράκη, είτε Καθολικοί από τη Βραζιλία, είτε κάποιοι άλλοι δεν εννοούν να το καταλάβουν

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ANTONIOS1997
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
391 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/02/2003, 16:24:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ANTONIOS1997  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΩΝ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ ΣΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ "ΣΟΦΙΑ" ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΣΟΦΙΑΣ". Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ.

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=815

ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kitkat
Νέο Μέλος


46 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2003, 08:58:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kitkat  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας ,

αγαπητε Φωτιε , μη βγαζεις δοντια και νυχια γιατι σε αγριευουν και δεν υπαρχει λογος
θα απαντησω παλι οτι "ποτε δεν ξερεις" , ειτε εισαι απο τη μια μερια ειτε απο την αλλη και επισης οτι "οταν ξερεις πρεπει να το λες". Ολα οσα ξερουμε για το Χριστο τα ξερουμε μεσα απο την εκκλησια μας και τις γραφες της, μια εκκλησια (που πιστευω θα συμφωνησεις και εσυ) εχει εκμεταλευτει τον Χριστο υπερ του δεοντος και αρα κανεις δεν αποκλειει το γεγονος οτι μπορει να εχουν εμφανισει τα πραγματα κατα το συμφερον τους. Αλλωστε ενας λογος που με βαζει σε σκεψεις ειναι το πως οι κυριοι αρχημανδριτες κοιμουνται ησυχοι το βραδυ και δεν τρεμουν την ωρα της κρισης (μηπως κατι ξερουν?).
Απο τη στιγμη που δεν υπαρχουν ξεκαθαρες αποδειξεις για τον Χριστο και το εργο του ολοι μπορουν να το αμφισβητισουν και να γραφουν τις θεωριες τους (δυστυχως ή ευτυχως - καλο ή κακο , αυτο ειναι αλλο θεμα). Το ποσο αυτες στεκουν αυτο ειναι καθαρα θεμα χρονου παντως πιστευω κακο δεν κανουν ποτε. Απο παντα ειχα τις αντιρρησεις μου για την εκκλησια και το παπαδαριο ομως ειχα κατι σταθερο το Χριστο, το Χριστο ομως που μου μαθανε οταν μου βαζανε παροπιδες και δεν εβλεπα τιποτα αλλο παρα μονο αυτο που θελανε και ταραχτηκα οταν καπου στα 24-25 μου ανακαλυψα οτι ο Χριστος ανηκει στους προφητες του Ισλαμ , οτι καποιοι απο τους αγιους μας καθε αλλο παρα αγιοι ηταν , οτι πολοι αρχαιοι ναοι εχουν κατασταφοι απο αγαπη !!!! και ζαλιστικα , ενιωσα προδομενος απο αυτους που τοσα χρονια εμπισστευομουν (καθηγητες , γονεις , φιλους ακομη και καποιους ιερεις) !!! ετσι ξεκινησαν οι αμφιβολιες μου και η αναζητησεις μου για την θρησκεια μου, για το τι πιστευω τελικα και το εαν εφερε το αλλο φυσικα !!!!
12 χρονια τωρα ενα μεγαλο μπερδεμα , κουβαρι με πολλες ακρες , πιασε μια και τραβα και δες που παει και εαν δεν σε γεμιζει εαν κατι δε σου παει καλα τοτε αφησε τη και πιασε αλλη.

μαζι σου ειμαι και αυτο που θελω δεν ειναι τιποτα αλλο απο την αποκατασταση της αληθειας για το προσωπο του Χριστου (οποιος και εαν ηταν πιστευω οτι του αξιζει), οποια και εαν ειναι αυτη , με οτι κοστος.Πολλα ακουγονται για μυστικα βιβλια , για γραφες που απογορευονται να βγουν προς τους πιστους , βιβλια στο βατικανο , βιβλια στο αγιο ορος. οσο τα κρυβουν ομως τοσο μεγαλυτερο κακο κανουν.

μαλλον εφυγα εκτος θεματος να με συγχωρειτε

Ο ΚιτΚατ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2003, 12:18:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Κιτκατ

Το (-) Γκρρρ …χε, χε όπως και το (+) , αποτελούν σημαντικές πλευρές του ενός εαυτού μας!

Απλά βρίσκω λίγο κουραστικό να ασχολούμαστε για μήνες με την αντίδραση που έχουν συσσωρεύσει κάποιοι στην ψυχή τους, και που τις περισσότερες φορές παραμένουν κλειστοί στο διάλογο και την ειλικρινή επικοινωνία!

Συγνώμη για την προσωποποίηση της κρίσης, αλλά βρε σεις δεν έχω ακούσει έναν (όχι υπήρξε ο Βασίλης), αλλά έναν άλλον, κάποιον/α να προβληματίζεται μήπως και οι θέσεις που έχει περί Χριστού είναι λάθος σε κάποια βασικά σημεία!

Δεν προβληματίζεται κανένας τι στον καλό είναι αυτή η «Αγάπη» που μάλιστα λειτουργεί και ως ύψιστος Νόμος στο Χριστιανισμό;

Μα καλά πως μπορεί κάποιος να είναι απόγονος του Πλάτωνα και να μην προβληματίζεται για αυτό που επανειλημμένα δεν κατανοεί;

Πως μπορεί κάποιος να είναι απόγονος του Σωκράτη και να θεωρεί βέβαια και ακλόνητη την γνώση την οποία κατέχει;

Τι να πω, απλοί προβληματισμοί!

Όσο τώρα για τον Ιησού Χριστό.
Έχω ξαναπεί πως ο Χριστός δεν είναι ούτε λάβαρο, ούτε περιουσία, ούτε σύνθημα στους τοίχους!
Είναι φυσικό να έχουν γραφεί πολλά και διάφορα.

Αν όμως ο Χριστός είναι αυτό που είπε για τον Εαυτό του, τότε είναι πρώτιστα Εσωτερική Κατάσταση της Συνείδησης του Ανθρώπου.

Είναι η Θεία Ουσία που υπάρχει εντός κάθε ανθρώπου και Φίλε μου ως έτσι Τον αναγνωρίζω!

Δεν χρειάζονται θεωρίες όταν εμπειριώνεις την Παρουσία του Λόγου Χριστού μέσα σου.

Πως να το πω πιο απλά;

Edited by - ΦΩΤΙΟΣ on 05/02/2003 12:19:34Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2003, 13:00:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
It's only, HUMOR!

Adam said,
"Lord, when I was in the garden,
you walked with me everyday.
Now I do not see you anymore.
I am lonesome here and it is difficult for me
to remember how much you love me."

And God said,
"No problem!
I will create a companion for you
that will be with you forever and
who will be a reflection of my love for you,
so that you will love me even when you cannot see me.
Regardless of how selfish or childish or unlovable you may be,
this new companion will accept you as you are and
will love you as I do, in spite of yourself."

And God created a new animal to be a companion for Adam.
And it was a good animal.
And God was pleased.
And the new animal was pleased to be
with Adam and he wagged his tail.
And Adam said, "Lord, I have already named
all the animals in the Kingdom
and I cannot think of a name for this new animal."

And God said, "No problem!
Because I have created this new animal
to be a reflection of my love for you,
his name will be a reflection of my own name,
and you will call him DOG."

And Dog lived with Adam and was a companion
to him and loved him.
And Adam was comforted.
And God was pleased.
And Dog was content and wagged his tail.

After a while, it came to pass
that Adam's guardian angel
came to the Lord and said,
"Lord, Adam has become filled with pride.
He struts and preens like a peacock
and he believes he is worthy of adoration.
Dog has indeed taught him that he is loved,
but perhaps too well."

And the Lord said, "No problem!
I will create for him a companion
who will be with him forever
and who will see him as he is.
The companion will remind him of his limitations,
so he will know that he is not always worthy of adoration."

And God created CAT to be a companion to Adam.
And Cat would not obey Adam.
And when Adam gazed into Cat's eyes,
he was reminded that he was not the supreme being.
And Adam learned humility.

And God was pleased.
And Adam was greatly improved.
And Dog was happy.
And the Cat didn't give a hoot one way or the other.
Author unknown


Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 05/02/2003 13:04:14Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2003, 22:53:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φώτιος:
quote:
Όσο τώρα για τον Ιησού Χριστό.
Έχω ξαναπεί πως ο Χριστός δεν είναι ούτε λάβαρο, ούτε περιουσία, ούτε σύνθημα στους τοίχους!
Είναι φυσικό να έχουν γραφεί πολλά και διάφορα.

Αν όμως ο Χριστός είναι αυτό που είπε για τον Εαυτό του, τότε είναι πρώτιστα Εσωτερική Κατάσταση της Συνείδησης του Ανθρώπου.
Είναι η Θεία Ουσία που υπάρχει εντός κάθε ανθρώπου και Φίλε μου ως έτσι Τον αναγνωρίζω!
Δεν χρειάζονται θεωρίες όταν εμπειριώνεις την Παρουσία του Λόγου Χριστού μέσα σου.
Πως να το πω πιο απλά;


Τώρα με μπέρδεψες Φώτιε,
δηλαδή για σένα άλλος ο Ιησούς και άλλος ο Χριστός; Τι εννοείς ακριβώς; Μήπως εννοείς ότι όπως ο Ιησούς έγινε Χριστός το ίδιο μπορούμε να γίνουμε κι' εμείς ή είμαστε ήδη και δεν το ξέρουμε;

Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/02/2003, 12:59:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους

Φίλε Ελεύθερε θα προσπαθήσω να δώσω συνοπτικά το τι είναι για μένα ο Χριστός για να μην παρανοούμε!

Λοιπόν σύμφωνα (πάντα) με τον Χριστιανισμό, «ΕΝ Αρχή ην ο ΛΟΓΟΣ και ο Λόγος ην ΠΡΟΣ τον Θεό και ΘΕΟΣ ην ο Λόγος».
Και...μετά έλαβε μορφή ανθρώπινη!

Αυτός είναι ο Χριστός. Ο Ένας Λόγος ο Δημιουργικός, ο Ένας Θεός, η Εκδήλωση του Θεού, το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας.
Ενσαρκώθηκε ως άνθρωπος και πήρε μορφή ως Ιησούς.
Σε συγκεκριμένο χρόνο και χώρο.
Ως έτσι έχουμε μια «περιορισμένη» εκδήλωση της Θεότητας που εκδηλώνεται ως Θεάνθρωπος. Αυτό φαίνεται και από τα λόγια του Ιησού πως ο Πατέρας είναι «μεγαλύτερος» από αυτόν, σημείο που αξιοποιούν και Ιεχωβάδες για να μειώσουν τον Ιησού από Εκδήλωση του Λόγου-Θεού σε Γιο του Θεού!

(Ζητώ συγγνώμη για την θεολογική ανάλυση, αλλά καθώς τα πάντα είναι Ιδέες, έχει μεγάλη σημασία το πως ορίζονται οι Ιδέες αυτές.)

Η Εκδήλωση του Λόγου ενωμένου με τον Άνθρωπο είναι Μοναδική και καταλυτική για την πνευματική Ιστορία των ανθρώπων της Γης, καθώς επαναβεβαιώνει την Ενότητα του Ανθρώπου με τον Θεό και καθιστά Αλήθεια (Α-Λήθη) επαναφέροντας στην Μνήμη του Ανθρώπου το Θείο του Δικαίωμα.
Το να είναι δηλαδή Θεός.
Ένας Θεός με τον Ένα Θεό.
Ένας με τον Λόγο το Δημιουργικό.
Ένας Άνθρωπος!

Αυτό είναι το Έργο του Ιησού Χριστού.
Εκεί έγκειται και η Θυσία Του

Προσωπικά φίλε, όπως αναφέρω και στο τόπικ της Αγάπης (Σοφία κατηγορία), είμαστε Ενωμένοι με τον Θεό καθώς είμαστε «Εικόνα και Ομοίωση» του.

Ως έτσι, μέσα από τη συνειδητοποίηση της Ενότητας με τον Λόγο, είναι και «αναγνωρίσμος» ως ο Θείος μας Εαυτός.
Ως ο Λόγος Εαυτός μας, ως ο Χριστός μέσα μας.

Πιστεύω πως διευκρίνισα το τι εννοώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/02/2003, 22:29:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχαριστώ φίλε Φώτιε,
Νομίζω κατάλαβα αρκετά και έλυσα την απορία που είχα ως προς το τι εννοείς λέγοντας "Χριστός". Δύο ακόμη απορίες αν βρείς τον χρόνο. Λέγοντας "Η θυσία του" τι ακριβώς εννοείς; Τι θυσίασε δηλαδή;
Επίσης ποιά η άποψη σου για την μετενσάρκωση;
Ελεύθερος.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

konosk
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
110 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2003, 02:59:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους konosk  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Διάβασα με προσοχή και τις 6 σελίδες. Άντε και μου τις φόρτωσε το συνεπές forum ως topic review μη χάσω και καμιά οξεία. Συμφωνώ με τον Κέλσο.Πού ειναι η ουσία μιας τέτοιας αναζήτησης. Ό,τι και αν ήταν ο Ιησούς, τελικά έγινε Χριστός. Αυτό μπορεί να κατανοηθεί από τα πανέξυπνα μυαλουδάκια μας που αναλύουν τα πάντα; Πάντως την αλήθεια τη λέει ο Thoth. Όλα είναι κομμάτι μιας μεγάλης ιουδαιοεβραιοσιωνομαζοχιστικής και εν τέλει διαστημικής συνομωσίας, αφού οι κάτοικοι της Κασσιόπειας δεν επιθυμούν την επιστροφή του τρομερού μας έθνους (ανάδελφου παρακαλώ) στον αστερισμό απ' όπου προήλθε, αφού διέσχισε τις τρομερές γαλαξιακές αποστάσεις με αστρόπλοια και ήλθε να εκπολιτίσει τον πλανήτη γη. Ήμαρτον!!!!! Θου κύριε φυλακή τω στόματί μου!!!!!

Ο Δικαιόπολις μαγειρεύει...αλλά ποιος σκότωσε τον Όμηρο τελικά;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2003, 11:53:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους

Φίλε Ελεύθερε, σ’ ευχαριστώ για…τις εξετάσεις που μου θέτεις!

Αφού θα πρέπει να με κρίνεις ως άνθρωπο, και στο σύνολο των ιδεών μου, πιστεύω πως αξίζει να έχεις και την ευκαιρία.

Πρώτα λοιπόν το εύκολο θέμα (αν και δεν αφορά το Χριστό) την Μετενσάρκωση.

Ως γνωστό «τίποτα δεν πάει χαμένο».
Πόσο μάλιστα η ανθρώπινη ψυχή!

Προσωπικά ως Χριστιανός διαφωνώ με την διαμόρφωση του Δόγματος μετά την 3η Οικ. Σύνοδο και υπό την επήρεια της Θεοδώρας και του Μονοφυσιτισμού.
(το θέμα είναι μεγάλο και με πολλές πολιτικές προεκτάσεις και καλό θα ήταν να πάρει ένα δικό του τόπικ).
Έως τότε η ιδέα της «Μετενσάρκωσης» ή «Επανακύκλισης του Πνεύματος» ήταν κοινή γνώση στις χριστιανικές κοινότητες.
Εξάλλου:

Α. Φαίνεται ξεκάθαρα στα Ευαγγέλια από τις διάφορες αναφορές για τον Πνεύμα του Ιωάννη του Βαπτιστή (Προφ. Ηλίας) καθώς και την Νομοτελειακή θέση του Ιησού για αυτόν.

Β. Αναπτύσσεται στα Ευαγγέλια, ο Νόμος της Ανταπόδοσης (Κάρμα) καθώς και η υπέρβασή του με το περιστατικό της θεραπείας του «εκ γενετής τυφλού».

Γ. Η Θεία Δικαιοσύνη, μοιάζει σκληρή και παράλογη δίχως την ιδέα της Μετενσάρκωσης. Δεν έχει νόημα η προσπάθεια του ανθρωπίνου πνεύματος για Χριστοποίηση και Θέωση, καθώς έχει ελάχιστες ευκαιρίες στα λίγα χρόνια μιας ενσάρκωσης και άντε κάποιος να καταφέρει να αγγίξει την Αγιότητα.

Δ. Καθώς η απλή λογική λέει πως αν ένας ξυλουργός «φτιάχνει» μια καλή καρέκλα, ας πούμε, στις πέντε χιλιάδες, δεν θεωρείται καν ξυλουργός, τότε τι θέση να έχει στο νου μας ένας Θεός που από τα δισεκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές που δημιούργησε αξίζουν, ας πούμε, εκατό περίπου χιλιάδες!

Ε. Τέλος, είναι απαράδεκτο για έναν Θεό Αγάπης και Ελέους να «σιγοψήνει» ψυχές που λάθεψαν στα λίγα χρόνια της ζωής τους για τους «αιώνες των αιώνων» (100* 100 * πόσα χρόνια;). Ποια, έστω η λειτουργικότητά τους στην Δημιουργία, μήπως ως καύσιμη ύλη;

Τέλος πάντων να μην πολυλογώ. Αυτά τα βασικά για την Μετενσάρκωση.

Τώρα πάμε στο «δύσκολο» θέμα.
Την Θυσία του Ιησού Χριστού!

Πονάει ο Θεός; Μειώνεται ο Θεός; Πεθαίνει ο Θεός;
Φοβερό Θεολογικό Ερώτημα!
Αυτή είναι και η βασική «αντίρρηση» των Μουσουλμάνων για την Θεότητα του Ιησού.

Κατ’ αυτούς ο Θεός ούτε πεθαίνει, ούτε υποφέρει, ούτε στέκεται υποταγμένος στις γήινες εξουσίες!
Ο Θεός είναι ο…Κυρίαρχος των Πάντων!

Σε αυτή βέβαια την θεώρηση υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ Θεού και Ανθρώπου.
Ο Θεός εποπτεύει, ορίζει και τιμωρεί! Είναι ο Απόλυτος Νόμος.
Σε σχέση βέβαια με την Τελειότητα έχει μια Αλήθεια. Αλλά είναι πολύ μακριά από την Ιδέα του Θεανθρώπου που εκδήλωσε και κατέδειξε ο Χριστός.
Φίλε Κώνοσκ ο Ιησούς δεν έγινε Χριστός, τουλάχιστον σύμφωνα με τον Χριστιανισμό.
Είναι η Ένσαρκη Παρουσία (1η Παρουσία) του Λόγου-Υιού Θεού στη Γη.

Εδώ, στο Χριστιανισμό, έχουμε ένα μοναδικό φαινόμενο κοσμοαντίληψης για τον Θεό.
Μοιάζει με την Αρχαιοελληνική τοποθέτηση των Ηρώων που γίνονται μέσω δοκιμασιών Ημίθεοι, αλλά ακριβώς ανάστροφα.
Εδώ έχουμε τον Θεό να γίνεται σχεδόν Ημίθεος.
Βέβαια αυτό δεν είναι ακριβές. Άλλο Θεάνθρωπος και άλλο Ημίθεος.
Ας πούμε ότι η Ιδέα του Ημίθεου θυμίζει την Αγιότητα ή την Νιρβάνα, ας πούμε και όχι ότι είναι!
Απλά για να ορίσουμε κάποιο, σχετικό, μέτρο.
Εδώ, και είναι εκπληκτικό, ο Άπειρος Θεός Πατέρας, ως ο Εκδηλωμένος Λόγος Υιός, ενσαρκώνεται (σε μια και μοναδική ενσάρκωση-1η Παρουσία) ως ο Θεάνθρωπος Ιησούς.
Δεν θα σταθούμε στο εκπληκτικό της Νομοτέλειας που συνοδεύει ένα τέτοιο γεγονός (Άμωμη Σύλληψη-Παναγία -Γέννηση κλπ).
Αλλά στο ότι ήδη ο Θεός «μειώνει» κατά κάποιο τρόπο τον Εαυτό του για να καταστεί Γέφυρα για τον Άνθρωπο.

Εδώ στεκόμαστε σε ένα καθοριστικό Νόμο της πνευματικής εξέλιξης του Ανθρώπου και ο οποίος φανερώνεται από τον Χριστιανισμό.

Τον Νόμο του Ελέους.
Συνυφασμένος άμεσα με τον Νόμο της Αγάπης που Είναι ο Θεός!

Ακολουθώντας οι περισσότεροι άνθρωποι την καθημερινή τους πορεία επιλογών, έχουν ελάχιστες πιθανότητες πνευματικής επανάκαμψης.

Αυτό γιατί αν εκδηλώνεται εξολοκλήρου ο Νόμος της Ανταπόδοσης (κάρμα) σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά μέσα στους αιώνες, δεν θα μπορούσαμε ούτε να ανασάνουμε από το «Βάρος» των «επιστρεφόμενων χρεών»!
Φανταστείτε με πολλαπλάσιο πόνο και ταλαιπωρία στην καθημερινή μας ζωή τις ελπίδες πνευματικής εξέλιξης θα είχαμε. Κάποιοι βέβαια (ελάχιστοι) θα τα κατάφερναν!

Ο Χριστός όμως ήρθε για κάθε άνθρωπο.
Για κάθε μικρό αρνάκι που χάθηκε μέσα στην καταιγίδα!
(Ωραία και γλυκιά παραβολή! Όλοι την κατανοούμε.)

Μεγαλείο!
Μεγαλείο του Θεού που υπερβαίνει τους Νόμους Του προς όφελος του Ανθρώπου!

Θα πείτε όμως, Θεός είναι ότι «θέλει» κάνει!
Θα μπορούσε αλλά δεν έκανε!
Ο Ιησούς ως άνθρωπος πόνεσε, έκλαψε, (σχεδόν καθημερινά), λειτούργησε ως άνθρωπος, όχι ως ηθοποιός, αλλά ως άνθρωπος. Όσο απλό και να φαίνεται, δεν είναι.
Εδώ, χρειάζεται σοφία.

Δεν θα μπορούσε ο Θεός να πει: «ορίστε Θεός είμαι, αυτός είναι ο Δρόμος και μην σκοτίζεστε»!
. Ναι, αλλά που θα ωφελούσε την ενσυνείδητη πορεία του Ανθρώπου;

Έτσι και είναι Θυσία, ο Θεός κατέστησε τον Εαυτό του Πρότυπο Προσφοράς μέσα από τον ανθρώπινο πόνο. Για να μην πει κανένας «ε, Θεός ήταν μπορούσε, εμείς άνθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε»!
Και βέβαια το είπαμε!
Δεν δεχτήκαμε ότι μπορούμε να κάνουμε ότι Αυτός έκανε.
Δεν δεχτήκαμε να γίνουμε η Εκδήλωση της Αγάπης στη Γη.
Πόσο βολική επιλογή είναι η ατέλεια;

Ως άνθρωπος ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε άπορος, δεν αποδέχτηκε καμία γήινη εξουσία, μαρτύρησε και πέθανε.
Για να Αναστηθεί.
Όχι ως Θεός, αλλά ως Άνθρωπος.
Ο Θεός δεν πεθαίνει, εμπερικλείει τον θάνατο ως Νομοτέλεια.
Το «Εγώ είμαι η Ζωή» δεν το λέγε για να κάνει φιγούρα!
Είναι Νομοτέλεια.
Έτσι λοιπόν η 1η Παρουσία του Λόγου στη Γη είναι καθοριστική για την εξέλιξη του Ανθρώπου.

Μέσω το Χριστού, ο άνθρωπος Θεώνεται.
Δεν γίνεται μόνος του, γιατί απλά ως μονάδα θέτει τον αυτό του αποκομμένο της Ολότητα.
Μέσω της Αγάπης ενώνεται.
Με τον συνάνθρωπο εαυτό του, με τον Αληθινό εαυτό του, τον Θεό που είναι.

Ήττα λοιπόν του Θανάτου ως Νομοτέλεια.
Αποκατάσταση της Α-λήθειας για τον Πραγματικό Άνθρωπο που Πρότυπο καθίσταται ο Ιησούς.

Εφαρμογή στην πράξη του Νόμου του Ελέους, ενεργοποίηση Νέας Κοσμικής Περιόδου και φυσικά Καινούργια Νομοτέλεια στην Νέα (τότε νέα) Κοσμική Περίοδο για την Ανθρωπότητα.

Η 1η Παρουσία ουσιαστικά είναι η Θεία Επισφράγιση της Επιστροφής του Ανθρώπου (στην Ολότητά του) στον Θεό-Πατέρα μέσω του Υιού.
Έτσι λοιπόν βλέπουμε με την Ανάσταση του Ιησού, την κατάργηση του Άδη, και την Αποκατάσταση του Αδάμ, της Ολότητας δηλαδή του Ανθρωπίνου Πνεύματος!

Αυτή την Νομοτέλεια δεν μπορούσε να την ενεργοποιήσει ούτε μύστης, ούτε σοφός, ούτε φιλόσοφος, ούτε προφήτης. Απλά γιατί δεν ήταν ο Λόγος.
Δεν μπορεί η ατέλεια-μερικότητα (έστω και εξελιγμένη) να επιδράσει Τέλεια στην ατέλεια!

Μόνο ο Λόγος Χριστός.

Αυτός, σε γενικές γραμμές είναι ο Χριστιανισμός.
Ή καλύτερα η αρχή του Χριστιανισμού στη Γη.
Προφανώς και έπεται συνέχεια.
Όταν ο άνθρωπος καταστήσει τον εαυτό του ένα με τον Λόγο Χριστό και όταν ένα, δύο, τρία, χιλιάδες Χριστοποιημένα πνεύματα περπατούν σε αυτόν τον πλανήτη και καθορίζουν και επιταχύνουν μέσω της Θυσίας και της Προσφορά τους την ανθρώπινη εξέλιξη, τότε πιστεύω πως θα γίνει κατανοητή η συνέχεια του Χριστιανισμού.

Προσωπικά δυσκολεύομαι να φανταστώ 110 χιλιάδες Χριστοποιημένους ανθρώπους στην 2η Παρουσία, να ενεργούν σε αυτόν τον πλανήτη.

Από την άλλη, είμαι αισιόδοξος ως Άνθρωπος!

Ζητώ συγνώμη για την θεολογική ανάλυση, αλλά πιστεύω πως είναι κρίσιμη για την κατανόηση του ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός.
Τουλάχιστον έτσι δεν θα λένε πως πάει τσάμπα αυτό τόπικ!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2003, 23:55:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Φίλε Ελεύθερε, σ’ ευχαριστώ για…τις εξετάσεις που μου θέτεις!
Αφού θα πρέπει να με κρίνεις ως άνθρωπο, και στο σύνολο των ιδεών μου, πιστεύω πως αξίζει να έχεις και την ευκαιρία

Φίλε Φώτιε,
Δεν εξετάζω και δεν κρίνω κανέναν προσωπικά. Μόνον τις απόψεις και τον τρόπο σκέψης του. Σε τέτοιου είδους κρίση βάζω και τον εαυτό μου κάθε μέρα
Σ’ το ξανάγραψα. Σε βοηθώ να αναπτύξεις το πιστεύω σου. Σου είναι δύσκολο αυτό;

Και τώρα η………κρίση
Απ’ αυτά που γράφεις είναι φανερό ότι απέχεις πολύ από την ορθοδοξία όπως είναι γνωστή. Κάνεις χρήση αθεϊστικών απόψεων (στην αρχή).
Σκοπός σου όμως είναι να διατηρήσεις το αρχικό πιστεύω, αναθεωρόντας αδύνατα σημεία που είχε η Χριστιανική πίστη. Έτσι αποστασιοποιείσαι από ολόκληρες οικουμενικές συνόδους, αδιαφορώντας ότι η καινή διαθήκη που έχεις στα χέρια σου προήλθε απ’ αυτές.
Η ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία “προσδοκά ανάσταση νεκρών” και όχι πνευματικήν ανακύκλιση. Βάζεις και καινά δαιμόνια ότι το όλο δόγμα δέχθηκε παρεμβάσεις απο ‘κεί κι’ από δώ αδιαφορώντας ότι ένας άθεος θα σε ρωτούσε: Καλά, τότε που είναι ο ρόλος του θεού και δεν τον βλέπω;
Στο θέμα της θυσίας δεν γίνεσαι ξεκάθαρος και δίνεις την εντύπωση ότι ούτε ο ίδιος γνωρίζεις κάποιαν απάντηση. Προσπαθώντας μάλιστα να θολώσεις λίγο τα νερά παρ’ ολίγον να πείς ότι το μόνο που θυσίασε ο Χριστός ήταν λίγο από τον εγωϊσμό του (που δέκτηκε να βασανισθεί) αφού δεν αναφέρεις τελικά τι θυσίασε
Ένας άθεος πάλι όμως, δικαιωματικά θα ρωτούσε: Αφού έγινε θεάνθρωπος ο θεός για να δείξει στους ανθρώπους εκείνα και τούτα και αφού νίκησε και τον θάνατο, γιατί δεν έμεινε εδώ για να δείξει και στους μέλλοντες να γεννηθούν ανθρώπους αυτά τα πράγματα; Η λοτταρία κάθισε μόνο σ’ εκείνους τότε; Εμείς οι υπόλοιποι……..Αλβανοί είμαστε;
Πού είναι οι ίσες ευκαιρίες; Τόσο άδικο από ένα Θεό; Δεν γίνεται. Κάπου υπάρχει λάθος. Το οποίο θα διορθώσει ένας άλλος Φώτιος το 38ο αιώνα

Υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου αλλά θα ρωτήσω μόνον αν μου δώσεις την άδεια. Αν πάλι θες και συ να με κρίνεις, είμαι όλος αυτιά χμ…μάτια
Ε…δεν μπορώ να είμαι συνέχεια στο απυρόβλητο.
Σ’ ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2003, 12:00:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Φίλε Ελεύθερε

«Ότι ορίζουμε…το περιορίζουμε».

Ο Θεός δεν είναι ούτε «Ορθόδοξος», ούτε «Καθολικός», ούτε «Διαμαρτυρόμενος»!
Συγνώμη που …χαλάω την συνταγή, αλλά στην εποχή μας είναι πια μια αλήθεια κατανοητή από τους περισσότερους ανθρώπους.

Το να ορίζουμε, ή το πώς ορίζουμε τον Θεό-Θείο και τη σχέση μας μαζί Του είναι κάτι που αφορά εμάς, και είναι καθοριστικό για την ατομική-πνευματική μας Πορεία.

Κανένας δεν μπορεί να βιάσει κανένα στην πνευματική του πορεία.
Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος (και δέσμιος) των επιλογών του.

Γιατί αποζητούμε τον Θεό;
Γιατί ασπαζόμαστε μια πίστη και «δενόμαστε» με αυτή;
Για ασφάλεια, για ικανοποίηση του εγώ μας, για δύναμη και εξουσία στους συνανθρώπους μας;
Γιατί;

Ποια είναι αυτή η βαθιά ανάγκη της ψυχής μας που στρέφεται προς το Θεό;

Προσωπικά, αναγνωρίζω Νομοτέλεια.
Να το παρουσιάσω απλοποιημένα.
Λοιπόν:

Αποζητούμε αυτό που Είμαστε και το χουμε λησμονήσει.
Η απόσταση (εσωτερική βασικά) που έχουμε από αυτή την Αλήθεια, το Θεό δηλαδή, δημιουργεί-ενεργοποιεί αντίστοιχο ψυχικό πόνο.
Αυτός ο «Πόνος» μας πιέζει να κινηθούμε.
Τις περισσότερες φορές προσπαθούμε να «ξεγελάμε» αυτόν τον Πόνο στρέφοντας την ψυχή μας σε εφήμερες ικανοποιήσεις.
Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε δεσμεύσεις, μέσα μας και γύρω μας.
Δεσμεύσεις σε ιδέες, ποιότητες, καταστάσεις, κατεστημένα.
Δεσμεύσεις καρμικές και άλλες.
Όμως γνωρίζουμε την Αλήθεια.
Ξέρουμε ότι σφάλουμε και επιμένουμε πολλές φορές στο λάθος κοροϊδεύοντας τον εαυτό μας.
Ενώ η ψυχή μας «κραυγάζει» εσωτερικά για Ελευθερία, Αγάπη, Ενότητα με τον Θεό που είμαστε, εμείς εθελοτυφλούμε, ή την «μαστιγώνουμε» κι από πάνω!
Φίλε μου καλέ, έχω πια αναγνωρίσει πως εμείς είμαστε οι «δεσμοφύλακες» και οι «κλειδοκράτορες» της ψυχής μας.

Θα επιμείνω σε αυτό.
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Υποκρινόμαστε πως την αναζητούμε.
Αλλά Την φοβόμαστε!

Την λιθοβολούμε όταν εκδηλώνεται, Την υποτιμούμε και προσπαθούμε να Την δεσμεύσουμε και να Την υποβιβάσουμε στα μέτρα της μετριότητας που έχουμε, οι ίδιοι, επιλέξει για τον εαυτό μας!!

Είναι στα χέρια μας, στο νου και στην καρδία μας η επιλογή.
Της Ένωσης με τον Θείο Εαυτό μας, ή της διαιώνισης της «ταλαιπωρίας» μας, του στυλ «πονάει αλλά μ’ αρέσει»
Δεν είναι φίλε μου το εγώ του Ιησού μπροστά μας (ποιο εγώ ) αλλά το δικό μας, το «γνωστό και χιλιοαγαπημένο»!

Για πιο λόγο λοιπόν, να μείνει ο Ιησούς ως αυτοκράτορας-θεός στη Γη;
Για να μας «εξαναγκάσει» να αποδεχτούμε αυτό που ήδη γνωρίζουμε, αλλά το αρνούμαστε;

Θα μπορούσε, αλλά πιο το όφελος;
Πιο το όφελος για τον Άνθρωπο, ο Θεός ανενδεής Είναι!

Φίλε μου, δεν προσπαθώ να ασπαστώ ή να υπηρετήσω οποιαδήποτε κατεστημένο.
Αναζητώ την Αλήθεια, μέσα μου.
Κανέναν δεν εξαναγκάζω, ούτε την ίδια την ψυχή μου (ας πούμε το πιστεύω )
Απλά προχωρώ.

Από την άλλη ούτε προσπαθώ να συμπληρώσω, να διορθώσω, ή να δικαιολογήσω τα «κακώς κείμενα» στο Χριστιανισμό.
Δεν προσπαθώ ούτε να δημιουργήσω «νέα θρησκεία».
Δεν με ενδιαφέρει φυσικά να δικαιολογήσω τις επιλογές ανόητων ή και εγωπαθών που καπηλεύτηκαν το όνομα του Ιησού Χριστού.
Το να δηλώνει πχ. ο Μπους Χριστιανός, δεν σημαίνει βέβαια και πως είναι!

Για μένα φίλε, Χριστιανός είναι Τιμή!
Η μεγαλύτερη που μπορώ να έχω σε αυτό τον πλανήτη!
Το Βάπτισμα εν Χριστώ, είναι η σημαντικότερη «μύηση» που μπορώ να φανταστώ.
Το να αποκαλώ τον εαυτό μου Χριστιανό, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση και πνευματική περιπέτεια στην ζωή μου.
Για να το πω πιο απλά, προσπαθώ να είμαι Χριστιανός.
Δεν είναι εύκολο!

Όσο για την Καινή Διαθήκη, ή τις αποφάσεις της Οικουμενικής Συνόδου.
Όλα φυσικά, κρίνονται!

Προσωπικά τα κρίνω με το Μέτρο της Αγάπης.
Όχι της «Αγάπης» που με βολεύει και με ικανοποιεί, αλλά της Θείας-Απόλυτης Αγάπης έτσι όπως Την φανέρωσε ο Ιησούς.

Το κριτήριο της Αλήθειας, είναι μέσα μας. Απλά γιατί Την γνωρίζουμε.

Έτσι και κάθε πράξη, κάθε ιδέα, κρίνεται από το Φως που παράγει και πάλλεται, από την Ενότητα που ενεργοποιεί, από την Αγάπη που εκδηλώνεται.

Δεν είναι δύσκολο!
Είναι πολύ απλό.

Όπως προείπα, η σχέση μου με τον Χριστό είναι και εσωτερική και όχι μόνο στις ιδέες και τα συναισθήματα.
Είναι ο Εαυτός μου.
Είναι ο Εαυτός σου.
Ο Ένας, Θείος Εαυτός.

Ξέρω ακούγεται, κάπως, αλλά μόνο αν αποφασίσεις να αφουγκραστείς την Ψυχή σου θα κατανοήσεις αυτό που αναφέρω.
Πως μπορείς να μεταφέρεις την εμπειρία για ένα μακροβούτι σε σμαραγδένια αυγουστιάτικα νερά, σε κάποιον που δεν γνωρίζει τι είναι το νερό;

Θα επαναλάβω πως δεν υπερασπίζομαι Ιδέες.
Η Αλήθεια δεν χρειάζεται ζηλωτές, εραστές ίσως, αλλά όχι ιππότες.

Αν δεν έγινε κατανοητό που ή τι Θυσίασε ο Ιησούς, ως άνθρωπος και ως Θεός, συγνώμη, τι άλλο να πω;

Η ορθόδοξη εκκλησία έχει παραμείνει, (φυσικό είναι) στο τύπο κάποιων εννοιών.

Μιλάς για την «ανάσταση νεκρών». Να βοηθήσω:
Τι να εννοούσε άραγε ο Ιησούς όταν επέπληξε τον Μαθητή Του που ζήτησε να θάψει, ποιον παρακαλώ, τον πατέρα του;
«Άσε τους νεκρούς να θάψουν τους εαυτό νεκρούς, εσύ ακολούθη μοι»!

Για ποιους νεκρούς και ποια Ανάσταση μιλάμε;
Τι πιο «χοντροκομένο» και «αλλοπρόσαλλο» παράδειγμα θα μπορούσε να δώσει ο Ένσαρκος Λόγος στη Γη για να προβληματιστούμε;
Την ίδια Νομοτέλεια παρουσίασε και στον Νικόδημο όταν τον ρώτησε για την Μετενσάρκωση!

Δεν βάζω Φίλε μου «καινά δαιμόνια». Αρκούν τα όσα έχουμε
Δεν λέω τίποτα καινούριο, όλα αυτά μας είναι αιώνες γνωστά.

Την κατανόηση αρνούμαστε.

Επιμένω σε αυτό.
Δεν είναι φυσικά θέμα «λοταρίας» η «μαγική 1η Παρουσία του Λόγου»!
Δεν υπάρχει τύχη.
Νομοτέλεια, και πάλι Νομοτέλεια.

Όλοι έχουμε τις ίσες ευκαιρίες στην Θεώση.
Απλά οι επιλογές μας δυσκολεύουν πολλές φορές τον Δρόμο μας!

Πιστεύω να κάλυψα τις παρατηρήσεις σου.
Και φυσικά σου «δίνω την…άδεια» να έχουμε ειλικρινή διάλογο.
Αν βέβαια κάποια θέματα είναι προσωπικά και δεν συμβάλλουν στο Φόρουμ, απλά στείλε μου…μήνυμα!

Φίλε Ελεύθερε, δεν έχω κάποιο λόγο για να σε…κρίνω.
Όπως είπα σε ευχαριστώ, και δεν είναι θέμα ευγένειας.

Με Σεβασμό και Αγάπη Φώτης.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2003, 12:08:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΥΓ. Ο Ιησούς ως άνθρωπος θυσίασε όλα αυτά που καλούμαστε και εμείς να θυσιάσουμε ακολουθώντας τα βηματά Του.
Πιστεύω πως είναι κατανοητό.

Και όμως φίλε μου το "εγώ" μας "πεθαίνει" τελευταίο, πάνω στο Σταυρό.

Ως Θεός, "θυσίασε" αυτό που θυσιάζει πάντα.

Η Αγάπη είναι η συνεχής αδιάκοπη ροή Ζωής & Φωτός στην Δημιουργία!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2003, 14:27:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Φώτιε,
Στο πρώτο μύνημα λες ωραία πράγματα. Μπορεί όμως αυτά να τα πει και ένας Μουσουλμάνος ή ένας Βουδιστής κλπ Δεν είναι μόνο Χριστιανικά.
Στο δεύτερο μύνημα σαν υστερόγραφο λες:
quote:
Ο Ιησούς ως άνθρωπος θυσίασε όλα αυτά που καλούμαστε και εμείς να θυσιάσουμε ακολουθώντας τα βηματά Του.
Πιστεύω πως είναι κατανοητό.

Είναι καθαρή απάντηση αυτό;
Για το…..θεό Φώτιε, τι θυσίασε ο Ιησούς στην περίφημη θυσία του;
Εδώ θα σου βάλω καινά δαιμόνια. Όταν ένας άνθρωπος επιδειώξει τον θάνατο είτε δια σταυρώσεως είτε άλλως πως, ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ;
Προ πάντων όταν τον προσχεδιάσει κι' όλας όπως ο Ιησούς;

Ελεύθερος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/02/2003, 11:47:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους

Φίλε Ελεύθερε συμφωνώ μαζί σου ως:

quote:

Φίλε Φώτιε,
Στο πρώτο μήνυμα λες ωραία πράγματα. Μπορεί όμως αυτά να τα πει και ένας Μουσουλμάνος ή ένας Βουδιστής κλπ Δεν είναι μόνο Χριστιανικά.

Τα «ωραία πράγματα» μπορεί να τα πει ο καθένας. Φυσικά και δεν είναι μόνο Χριστιανικά. Μόνο ένας «φανατικός» θα ισχυρίζονταν κάτι τέτοιο

Μιλώ όμως για Νομοτέλεια και αυτή που ενεργοποίησε ο Λόγος-Χριστός στην Γη για την ανθρωπότητα.
Συγνώμη φίλε μου, αλλά αυτή η λειτουργία ξεπερνάει κατά πολύ την ιδέα του «ωραίου πράγματος».
Επαναλαμβάνω πως αναφέρομαι για την Νέα (τότε) ενεργοποίηση του Νόμου του Ελέους, από τον ίδιο τον Λόγο ώστε να μπορέσει να επανακάμψει πνευματικά ο άνθρωπος.

Αυτό είναι Θυσία!

Και για να διευκρινίσω:

quote:

Ο Ιησούς ως άνθρωπος θυσίασε όλα αυτά που καλούμαστε και εμείς να θυσιάσουμε ακολουθώντας τα βήματά Του.
Πιστεύω πως είναι κατανοητό.
Είναι καθαρή απάντηση αυτό;
Για το…..θεό Φώτιε, τι θυσίασε ο Ιησούς στην περίφημη θυσία του;
Εδώ θα σου βάλω καινά δαιμόνια. Όταν ένας άνθρωπος επιδιώξει τον θάνατο είτε δια σταυρώσεως είτε άλλως πως, ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ;
Προ πάντων όταν τον προσχεδιάσει κι' όλας όπως ο Ιησούς;Ο Θεός ούτως ή άλλως είναι Προσφορά. Η Πνοή της Ζωής σε κάθε οντότητα!
Αυτή μπορούμε να πούμε ότι είναι η «Θυσία» του. Να μοιράζεται, να περιορίζεται, να θάβεται, να παγώνει, σαν τον σπόρο στο κρύο έδαφος, ώστε να φουντώσει ως Ζωή που είναι.
Και φυσικά η Ζωή εμπερικλείει τον θάνατο καθώς μέρος της λειτουργίας της κι’ αυτός είναι.
Δεν γνωρίζει «θάνατο» ο Θεός και έχουν «δίκιο» οι Μουσουλμάνοι σε αυτό!
Είναι υπεράνω του θανάτου.
Να θυμίσω πως ο «θάνατος» εντάσσεται μέσα στην Νομοτέλεια της Διτότητας Καλού-Κακού.
Το «Δέντρο της Ζωής» στο κέντρο του Παράδεισου, μαράθηκε όταν δοκιμάσαμε το καρπό του «Δέντρου της Γνώσης του Καλού & του Κακού».
Δεν είναι παραμυθάκι, Νομοτέλεια είναι!

Μην ανησυχείς φίλε, δεν με …σκανδαλίζεις! Ούτε μου βάζεις «καινά δαιμόνια» έχω προβληματιστεί προ πολλού για αυτό.
«Αυτοκτόνησε» Ελεύθερε μήπως ο Σωκράτης;
«Αυτοκτόνησε» μήπως ο Αρχιμήδης στις Συρακούσες, ή ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες;
«Αυτοκτόνησε» αγαπητέ φίλε ο Μάρκος Μπότσαρης;
Ή μήπως «αυτοκτόνησε» Ελεύθερε ο κάθε αγωνιστής της Ελευθερίας;

Δεν είναι λίγο «παιδική» αυτή η προσέγγιση;

Ο Λόγος-Θεός δεν βιάζει τους Νόμους της Δημιουργίας καθώς είναι ο Ίδιος ο Θείος Νομοθέτης!
Παρεμβαίνει όμως μέσα σε αυτούς ως Θεός της Αγάπης.

Βάζοντας «κεφάλαιο-ενέχυρο» την ίδια Του την Θεία Ουσία!
Δεν είναι απλό!
Ούτε εύκολα κατανοητό!

Αν σε «ενοχλεί» να το ονομάζεις Θυσία, εμένα δεν με πειράζει. Πες το όπως θες.
Πες το «Επένδυση»!

Πάντως «ραχοκοκαλιά» του Χριστιανισμού είναι η Πρώτη Παρουσία του Λόγου στη Γη και η Θυσία Του για την «Σωτηρία της Ανθρωπότητας».

Όπως προανέφερα, πονάει ο Θεός, υποφέρει μήπως;
Γιατί έκλαιγε συχνά ο Ιησούς;
Γιατί να υποφέρει ένας Θεάνθρωπος;

Δεν έχει «ανοσία» ως Θεός που είναι;

Βέβαια σε τοποθετώ με τις ερωτήσεις αυτές στο πλαίσιο ιδεών του Χριστιανισμού, αλλά αυτή πιστεύω είναι και μια επιλογή σου σε αυτό το τόπικ.
Αν μιλάγαμε πχ για τον Ορφέα θα σε ακολουθούσα στην Νομοτέλεια που θα ανέπτυσσες!

Λοιπόν έχουμε τον Ιησού ως Θεάνθρωπο, ναι μεν να είναι Τέλειος ως άνθρωπος και άψογος σε κάθε του λόγο και πράξη, αλλά να πονά και να υποφέρει!
Γιατί;

Πως ένας άνθρωπος με τόσες απίστευτες θεραπευτικές δυνάμεις, που κυριαρχούσε στα δαιμόνια (κατηγορήθηκε και για αυτό ) και στα στοιχεία της Φύσης, που είχε Εξουσία Ζωής & Θανάτου (το 2ο το απόδειξε-όχι για να μην λέμε-με την έρμη την συκιά), να πονά;
Γιατί να μην μπορεί να «καταφέρει» αυτό που ένας απλός γιόγκι (όχι Θεάνθρωπος) μπορούσε;
Γιατί;

Αν απαντήσουμε σε αυτό μπορούμε να προχωρήσουμε και στην υπόλοιπη Νομοτέλεια της Θυσίας του!

Με Σεβασμό και Αγάπη.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2003, 08:52:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Ελεύθερε καλημερίζω!

Όπως διαπιστώνω, δεν προβληματίζει και πολλούς το τι ίσως, ήταν και είναι πραγματικά ο Ιησούς Χριστός!

Είανι φυσικά εύκολες οι συζητήσεις με θεωρείς και απόψεις που ικανοποιούν τα συναισθήματά μας, αλλά περί Αλήθειας,... επιλέγουμε την "Λήθη"!

Φυσικά αυτό είναι διαπίστωση και όχι προσωπική κρίση για κανένα.

Εύχομαι πάντως σε όλους Ελευθερία στο Νου και την Καρδιά, και ολοκλήρωση της πνευματικής τους Πορείας του σε αυτή τους την κατάβαση!


Με Σεβασμό και Αγάπη.

Edited by - ΦΩΤΙΟΣ on 21/02/2003 08:53:24

Edited by - ΦΩΤΙΟΣ on 21/02/2003 08:54:52Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2003, 09:23:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΟΜΟΡΦΑ ΛΟΓΙΑ ΦΩΤΙΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ..
ΑΛΛΑ..ΟΜΩΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ..
ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΟΥΤΟΠΙΣΤΗΣ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 2000 ΧΡΟΝΙΑ.ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΩΘΗΚΕ,Η ΜΑΛΛΟΝ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΩΘΗΚΕ ? (ΟΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ..)
ΑΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΩΣ ΣΩΘΗΚΕ,ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΕΡΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ κ.λ.π.
ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΓΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΥ,ΑΠΛΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ,ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΩΝΥΜΟΙ.Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ,ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ,ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΦΤΩΧΑΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2003, 16:51:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μιλώ όμως για Νομοτέλεια και αυτή που ενεργοποίησε ο Λόγος-Χριστός στην Γη για την ανθρωπότητα.

Τέτοια νομοτέλεια δεν υπάρχει πουθενά όπως δείχνει η ζωή. Κοίταξε γύρω σου Φώτιε. Ουδεν παρά χρήμα γίγνεται.

quote:
Και φυσικά η Ζωή εμπερικλείει τον θάνατο καθώς μέρος της λειτουργίας της κι’ αυτός είναι.
Δεν γνωρίζει «θάνατο» ο Θεός και έχουν «δίκιο» οι Μουσουλμάνοι σε αυτό!
Είναι υπεράνω του θανάτου.

Με βάσιν τον πιό πάνω συλλογισμό-παραλογισμό ο θεός δεν είναι ζωντανός αφού η ζωή του δεν εμπερικλείει και τον θάνατο.

quote:
«Αυτοκτόνησε» Ελεύθερε μήπως ο Σωκράτης;
«Αυτοκτόνησε» μήπως ο Αρχιμήδης στις Συρακούσες, ή ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες;
«Αυτοκτόνησε» αγαπητέ φίλε ο Μάρκος Μπότσαρης;
Ή μήπως «αυτοκτόνησε» Ελεύθερε ο κάθε αγωνιστής της Ελευθερίας;

Μην κάνεις το κορόϊδο. Αυτοί δεν είχαν επιλέξει τον θάνατο τους. Ούτε προ πάντων τον είχαν προσχεδιάσει. Έκαμαν αγώνα. Στο χριστιανικό μύθο, γιατί περί μύθου πρόκειται, ο Χριστός είχε προσχεδιάσει τον διά της σταυρώσεως θάνατο του και ήρθε στον κόσμο για να κάνει ακριβώς αυτό. Είναι αυτοκτονία Φώτιε και όχι θυσία. Ακόμη και σαν παραμύθι δεν είναι καλό. Διότι όπως λέτε αναστήθηκε. Ε!! Τότε αφού δεν έχασε τίποτε, τελικά τι θυσίασε; Τίποτε.

quote:
Πως ένας άνθρωπος με τόσες απίστευτες θεραπευτικές δυνάμεις, που κυριαρχούσε στα δαιμόνια (κατηγορήθηκε και για αυτό ) και στα στοιχεία της Φύσης, που είχε Εξουσία Ζωής & Θανάτου (το 2ο το απόδειξε-όχι για να μην λέμε-με την έρμη την συκιά), να πονά;
Γιατί να μην μπορεί να «καταφέρει» αυτό που ένας απλός γιόγκι (όχι Θεάνθρωπος) μπορούσε;
Γιατί;

Έλα ντε......γιατί τότε πιστεύεις αυτό το παραμύθι; Δεν είναι καθαρό παραμύθι στην καλύτερη των περιπτώσεων;

Φίλε Φώτιε,
Βάζεις άκριβώς τα ερωτήματα που πρέπει. Μην ξελελιέσαι όμως. Αν τα απαντήσω εγώ κανένα το κέρδος για σένα. Αν απαντήσεις σωστά θα έχεις κέρδος για τον εαυτό σου. Αν επιμείνεις να παραμυθιάζεσαι ε...... τότε πρόβλημά σου.

quote:
Αν απαντήσουμε σε αυτό μπορούμε να προχωρήσουμε και στην υπόλοιπη Νομοτέλεια της Θυσίας του!

Η νομοτέλεια της νομοτέλειας τη νομοτέλεια την νομοτέλεια Ωωωωω νομοτέλεια.
Αρκετά Φώτιε, για τ’ όνομα του.....θεού.
Ελεύθερος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

EIKONIKOS
Νέο Μέλος

Greece
11 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2003, 17:34:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους EIKONIKOS  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kat' arxin o Theos den legetai Giaxbe giati den eimaste IEXWBADES
2on O Xristos itan ebraios alla den itan sionistis.
O Xristos theorite oti itan apogonos tou David
Oi ebraioi den ton xonevan kai gia auto yposthrixan oti itan ellinas ara ithelan na poun oti kala ekanan kai ton stavrosan ws ellina pou katargise ton Mosaiko nomo.
O Xristos legotan kai Emmanouil kai Ihsous kai Xristos opote den eixe ena mono onoma


EIKONIKOSΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/02/2003, 11:41:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Η ΜΑΛΛΟΝ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΩΘΗΚΕ ? (ΟΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ..)
ΑΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΩΣ ΣΩΘΗΚΕ,ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΕΡΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ κ.λ.π.
ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΓΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΥ,ΑΠΛΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ,ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΩΝΥΜΟΙ.Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ,ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ,ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΦΤΩΧΑΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.Αγαπητέ Beyond.

Πόσοι άνθρωποι άραγε πέθαναν ανώνυμα στο μη καταγεγραμμένο παρελθόν μας προσπαθώντας να φτιάξουν μια υποτυπώδη βάρκα και να διασχίσουν το Αιγαίο Πέλαγος;

Πόσοι πλούσιοι της εποχής τους απολάμβαναν τα αγαθά της γης ενώ αυτοί θαλασσοδέρνονταν;

Αν επιθυμείς να δεχτείς τους νόμους της υλικής εξουσίας να καθορίζουν την ζωή σου, είσαι «ελεύθερος» να το κάνεις φυσικά.
Αν σκοπεύεις όμως να αλλάξεις κάτι, μη με ρωτάς αν «σώθηκες» μαγικά από τον Χριστό!

Απλά τα πράγματα.

Το αν η Πρώτη Παρουσία του Λόγου Χριστού στην Γη, ελευθέρωσε την πνευματική πορεία όλων -ΟΛΩΝ- των ανθρώπων, ώστε να αναγνωρίσουν τον Θεό εντός τους, δεν σημαίνει βέβαια ότι πατήθηκε και ένα κουμπί και … «όλα τα ρομποτάκια προχωρήσανε»!

Επιλογές, Επιλογές…ελεύθερων ανθρώπων!

Το ότι φαντάζεται κάποιος, ότι «σώθηκε», έτσι επειδή του τόπανε έχει μια…κάποια απόσταση από το να γνωρίσει να αναγνωρίσει και, κάποια στιγμή, να εκδηλώσει τον Θείο του Εαυτό!

Τέλος πάντων. Τι να πει κανείς;

Φίλε Ελεύθερε χαίρομαι που σου αρέσουν οι ερωτήσεις μου!

Βέβαια Ελεύθερε, το σωστό και το λάθος είναι συνήθως στο νου μας και πολλές φορές το φυλακίζουμε μέσα σε αυτόν.

Ακολουθώντας λοιπόν την διάθεση διαλόγου που προτείνεις, θα σου απαντήσω με την εξής σοφή ρήση:

« …φιλάκια »


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/02/2003, 22:14:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στο επανειδείν Φώτιε, στο επανειδείν

Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/02/2003, 08:31:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΕ ΦΩΤΙΕ>>
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΣ ΕΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ..
ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΙΝΗ,ΑΠΛΑ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΣΟ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ.
ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΠΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ,ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΜΑΖΕΙ(ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ..).
ΤΟ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΑΓΑΘΟΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ.ΞΕΧΑΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΤΗΝΗ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ,ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΦΤΩΧΩΝ .ΚΑΙ ΑΝ ΡΙΞΕΙΣ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΥΣΗ..) ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΤΥΨΕΙΣ(ΟΧΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΟΜΩΣ..) ΣΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ,Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ,ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟ.
ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΦΤΩΧΑΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΑΧΧΧ..Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ..
ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ,ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ..ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΧΟΡΤΑΤΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ(ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ..)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2003, 21:12:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Φίλε


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΕΟΣ => ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ


Τα υπόλοιπα είναι επιλογές μας.

Πιστεύω πως αυτό που μετράει τελικά, είναι το τι κάνει ο καθένας μας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/03/2003, 08:39:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΣΥΜΦΩΝΩ ,ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ,ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ..
ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ,ΤΙ ΟΜΩΣ ?
ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΙΤ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ (ΔΙΕΘΝΩΣ),ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΧΕΙ ΕΝΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ..
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΑΓΕ ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 12 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy