ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι"
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 40
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2008, 13:17:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-O Κων/νος ανακυρίχτηκε άγιος όχι για τον ενάρετο βίο του αλλά για τη χάρη σε αυτόν ο Χριστιανιμός έγεινε κύρια θρησκεία.
-Ρωμαίος αυτοκράτορας ήταν τι περίμενατε δηλαδή? ήθος και ενιμότητα?
-Κι ο Μπους Χριστιανός αυτοαποκαλείται και τι μ'αυτό? θα χρεωθεί ο Χριστός το κάθε έγκλημά του?

quote:
macedon:
-Η ιστορία ξεκινάει ουσιαστικά από το 301 όταν προσηλυτίζεται ο βασιλιάς της Αρμενίας Τιριδάτης ο ΙΙΙ. Εναντίον των παγανιστών ξεκινούν σφαγές και δωγμοί. Ναοί ισοπεδώνονται, ιερείς σφάζονται και βιβλιοθήκες καίγονται γιατί περιέχουν τη "δαιμονική γνώση".
-Επί Κωνσταντίνου ξεκινάει οργανωμένα και επίσημα ένας ατελείωτος διωγμός ενάντια στους μη χριστιανικούς πληθυσμούς. Καθιερώνεται για πρώτη φορά το κάψιμο ζωντανών ανθρώπων.
-Την ίδια εποχή περίπου, στη Δύση ο αυτοκράτορας Βαλεντινιανός ξεκινάει διωγμό κατά των εθνικών της Ρώμης. Θανατώνονται ή εξορίζονται χιλιάδες και η περιουσία τους περιέρχεται στην εκκλησία.
-Από την Αθήνα ως τη Συρία και την Αίγυπτο και από τη Ρώμη ως την Καρχηδόνα και την Ισπανία, αρχαίοι ναοί, συναγωγές και σπίτια "αιρετικών", βιβλιοθήκες και μνημεία καίγονται και λεηλατούνται ενώ οι μη χριστιανοί φυλακίζονται, βασανίζονται, θανατώνονται. Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και ο ναός της Σεράπιδος μετατρέπονται σε ερείπια ενώ η Υπατία βασανίζεται, θανατώνεται και διαμελίζεται δημόσια από το χριστιανικό όχλο.

Δ. ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αν και τα στοιχεία είναι ενδεικτικά και δεν περιλαμβάνουν ούτε τις σταυροφορίες ούτε άλλους θρησκευτικούς πολέμους (Ουγενότοι, Διαμαρτυρόμενοι της Γερμανίας, 30ετή πόλεμο, κτλ.) γίνεται φανερό ότι η φιλοσοφία επικράτησης του χριστιανισμού από τη Δύση μέχρι την Ανατολή και ανεξάρτητα από το χρόνο, περικλείεται στη ρήση του Ιεροεξεταστή Μπέρναρντ Γκούι: "Ο καλός χριστιανός δεν κάνει διάλογο με τον άπιστο αλλά καρφώνει το ξίφος στην κοιλιά όσο πιο βαθιά μπορεί".
Στην προσπάθειά του για επικράτηση του χριστιανισμού, ο Κωνσταντίνος βάζει τις βάσεις και κάνει τα πρώτα βήματα σ'αυτό που έμελλε να χαρακτηριστεί "η εγκληματική ιστορία του χριστιανισμού": διωγμοί, κλείσιμο ναών, πλιάτσικο, δολοφονίες εθνικών, καταναγκαστικά έργα,
δήμευση περιουσιών... Ενας διωγμός κατά των μη χριστιανών που θα γιγαντωθεί τους επόμενους αιώνες και θα κρατήσει (τουλάχιστον στον Ελλαδικό χώρο) μέχρι το 950, οπότε θα εκχριστιανιστούν και οι τελευταίοι εναπομείναντες μη χριστιανοί, οι Λάκωνες της Μάνης.

Δεν είναι συμπτωματικό ότι το χαρακτηρισμό "Μέγας" το φέρνουν δύο από τις πλέον εγκληματικές φυσιογνωμίες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας: ο Κωνσταντίνος και ο Θεοδόσιος. Δεν είναι επίσης τυχαίο πως ο Κωνσταντίνος, για όλα τα εγκλήματα που έκανε αγιοποιήθηκε και ονομάστηκε "ισαπόστολος". Ισως γιατί τα εγκλήματά του αυτά είναι σε απόλυτη ταύτιση με τις πρακτικές και τις μεθόδους του χριστιανισμού, όπως αυτές καταγράφτηκαν τους μετέπειτα αιώνες.-Kαλά ποιοι μείναν στην αυτοκρατορία? παντού σφάζαν σκοτώναν! και αν υποθέσουμε ότι οι ειδολολατρικοί λαοί ήσαν κατά τα λεγόμενά σας η πλειοψιφία! ποιοι τελικά έμειναν? ο Χριστιανός Κων/νος κι ο κούκος?

-Θέλω να δω ένα διάταγμα του Κων/νου για καταστροφή των ναών! όπως και επίσημες καταγραφές για το θάνατο των εκατομυρίων μη Χριστιανών! και όχι Ιστορικά συμπεράσματα!

-Αναρωτιέσαι γιατί τους είπαν Μέγα! Κων/νο και Θεοδόσιο! αναρωτήσου γιατί είπαν και τον Αλέξανδρο Μέγα! αυτοκράτορες ήσαν όλοι τους! εκλήματα κάναν όλοι τους! αλλά άλλο η πραγματικότητα και άλλο η επί σκοπού παραποίηση της αλήθειας και αγνώηση των πραγματικών αιτίων των όποιοων σφαγών!
-Για 300 χρόνια τους Χριστιανούς ποιοί τους κυνηγούσαν? οι πολίτες μή Χριστιανοί! ή η τότε εξουσία? Για άλλα 300 χρόνια τους μη-Χριστιανούς ποιοί τους κυνηγούσαν? οι Χριστιαναοί ή η εξουσία?

-Η εξουσία έκρινε υπέρ ή κατά ανάλογα με τα συμφέροντά της. Οι Γότθοι ως βάρβαρος λαός που ήταν κατέστρεψαν κάθε τι το αρχαίο Ελληνικό μόνο και μόνο για να λεηλατήσουν τα πλούτη! κανένας αυτοκράτορας δε θα συναινούσε για την καταστροφή του κράτους του.

-Μόνο παραμύθια μπορούν να χαρακτηριστούν οι εκ του πονηρού υπερβολές!
-Ιστορική πηγή καλείτε όχι η φήμη ούτε τα συμπεράσματα αλλά τα γραπτά της τότε εποχής! από ανθρώπους των γραμμάτων και των δύο πλευρών. Πόσα τέτοια υπάρχουν θα ήθελα να τα παραθέσεις!

-Φανατικοί υπάρχουν παντού αυτό είναι δεδομένο, η αλήθεια πρέπει να ειπωθεί. Για την περιουσία της εκκλησίας που ο πατριάρχης Σέργιος την έδωσε όλη για να αντιμετωπίσει Ηράκλειος τους Άραβες τι δικαιολογία έχεις να πεις? δεν έμεινε τίποτα όλα δώθηκαν για την ανασύνταξη του στρατού.

-Τι δουλειά έχει ο Μεσαίωνας με το λόγο του Χριστού?
-Αν δεν υπήρχαν Χριστιανοί δε θα είχαν γίνει εγκλήματα?
-Και αν για όλα φταίει ο Χριστός στη Κίνα που υπάρχουν εκατομύρια ανά τους αιώνες νεκροί, ποιος φταίει! ο Βούδας?

-Όταν η Θήβα ερημώθηκε από τον Αλέξανδρο ποιος έφταιγε ο Δίας?

-Όταν οι Σπαρτιάτες κατέστρεψαν την Αθήνα πιος έφταιγε? η θεά Αθηνά?

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2008, 18:19:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα βοηθούσε περισσότερο στη συζήτηση αν καταλάβαινες τι διαβάζεις...

quote:
europaios2
Θέλω να δω ένα διάταγμα του Κων/νου για καταστροφή των ναών!

Σου παράθεσα τρία. Πάρε κι ένα όπως το έγραψε ο Κωνσταντίνος:
Imp. Constantinus a. ad Maximum. Si quid de palatio nostro aut ceteris operibus publicis degustatum fulgore esse constiterit, retento more veteris observantiae quid portendat, ab haruspicibus requiratur et diligentissime scriptura collecta ad nostram scientiam referatur, ceteris etiam usurpandae huius consuetudinis licentia tribuenda, dummodo sacrificiis domesticis abstineant, quae specialiter prohibita sunt.


quote:
europaios2
Αναρωτιέσαι γιατί τους είπαν Μέγα! Κων/νο και Θεοδόσιο

Δεν αναρωτιέμαι. Γνωρίζω γιατί. Οσο για τη σύγκριση των εγκληματιών αυτών με τον Αλέξανδρο, ακόμη και η σκέψη σύγκρισής τους μόνο σαν αστείο ακούγεται.

quote:
europaios2
Για 300 χρόνια τους Χριστιανούς ποιοί τους κυνηγούσαν?

Κανείς! Εκτός αν έχεις αντίθετη πληροφόρηση οπότε περιμένουμε να μας καταθέσεις τα σχετικά στοιχεία.

quote:
europaios2
Η εξουσία έκρινε υπέρ ή κατά ανάλογα με τα συμφέροντά της.

Μόνο που η εξουσία στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν η ίδια η χριστιανική εκκλησία.

quote:
europaios2
Μόνο παραμύθια μπορούν να χαρακτηριστούν οι εκ του πονηρού υπερβολές!

Δε βλέπω καμία υπερβολή. Από την άλλη, αν νομίζεις ότι είναι παραμύθια, μπορείς να καταθέσεις τα αληθινά στοιχεία ώστε να μάθουμε όλοι την αλήθεια.

quote:
europaios2
Φανατικοί υπάρχουν παντού αυτό είναι δεδομένο

Οι διωγμοί των μη-χριστιανών δεν ήταν προϊόν μερικών "φανατικών", όπως προσπαθούν κάποιοι εκ του πονηρού να αποδείξουν. Ηταν η επίσημη πολιτική της εκκλησίας των χριστιανών και του αυτοκράτορα που ήταν αρχηγός της εκκλησίας αυτής. Οργανωμένο έγκλημα ήταν, όχι συμπτωματική κατάσταση.

quote:
europaios2
Τι δουλειά έχει ο Μεσαίωνας με το λόγο του Χριστού?

Δε μίλησα πουθενά για το Χριστό. Για τους χριστιανούς και το χριστιανισμό μίλησα.

quote:
europaios2
Αν δεν υπήρχαν Χριστιανοί δε θα είχαν γίνει εγκλήματα?

Αυτό είναι ένα υποθετικό ερώτημα και δεν μπορώ να το απαντήσω. Σίγουρα πάντως δεν θα είχαν γίνει εγκλήματα απ'αυτούς (αφού δεν θα υπήρχαν). Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως τα μόνα εγκλήματα με κίνητρο την επιβολή μιας θρησκείας εμφανίζεται από τη στιγμή που εμφανίζονται οι χριστιανοί και το ισλάμ.

Εν ολίγοις, θα ήταν πολύ πιο εξυπηρετικό για την πορεία της συζήτησης να γράφεις σε απλά ελληνικά αντί να αναλώνεσαι σε ρητορικά και υποθετικά ερωτήματα που δεν έχουν σχέση με το θέμα.

Από το μήνυμά μου προκύπτει ότι:
1. Από την εποχή του Κωνσταντίνου που ο χριστιανισμός έγινε επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ξεκίνησε η προσπάθεια να εκχριστιανιστούν με τη βία οι υπήκοοι της αυτοκρατορίας (επίσημα ξεκίνησε λίγα χρόνια πριν με τους Αρμένιους του Τιριδάτη).

2. Για την επιβολή του χριστιανισμού απαγορεύτηκε η λατρεία των υπόλοιπων θεών, έκλεισαν οι ναοί και οι παραβάτες τιμωρούνταν με βαριά πρόστιμα, βασανιστήρια ή αποκεφαλισμό.

3. Για την επικράτηση του χριστιανισμού ξεκίνησαν τοπικοί στην αρχή, γενικευμένοι στη συνέχεια διωγμοί εναντίον των μη χριστιανών από την χριστιανική εκκλησία και τον εκάστοτε αρχηγό της που ήταν ο αυτοκράτορας.

Σ'αυτά τα τρία σημεία, πού ακριβώς είναι η ένστασή σου;


macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2008, 08:34:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αφού είπαμε, βρε macedon!
Το μεγαλύτερο ποσοστό των "Εθνικών" άφησε πίσω του την παλιά θρησκεία από μόνο του κι ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτούς που δεν το έκανε, πέθανε σε διάφορα ατυχήματα.
Οι πηγές μου λένε ότι κάποιοι έπεφταν κατά λάθος επάνω σε σπαθιά και σφάζονταν μόνοι τους, άλλοι έπεφταν στις φλόγες κατά λάθος κλπ.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2008, 10:36:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
___________________________________________

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

17/2/2008
___________________________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2008, 11:58:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
macedon! επειδή βαριέμαι να γράφω πάρε έτοιμα πράγματα από το φίλο σου τον απολογιτή!........αλλά και κάτι να γίνει από τεχνικής απόψεως το site παέι τρομερά αργά! υπάρχει έλλειψη χρόνου πρστίθεται και η καθυστέρηση.........φαντάζομαι ότι και άλλοι έχουν το ίδιο με μένα πρόβλημα
.........Ο διωγμός τού Διοκλητιανού και Μαξιμιανού (285-305) ήταν ο φοβερότερος και πιο απάνθρωπος. (Το 286 ο Διοκλητιανός έκανε κόμμα με τον Μαξιμιανό). Τα αίτια ήταν τα ίδια με τού Δεκίου και κράτησε συνολικά 9 χρόνια (296-305). Ο Γαλέριος με συστάσεις που του έκανε, τον έπεισε να διώξει τους Χριστιανούς. Στη Μ. Ασία λέγεται ότι θανατώθηκαν 15.000 Χριστιανοί, στην Αίγυπτο 140.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Τότε θανατώθηκαν και οι Άγιοι Δημήτριος και Γεώργιος. Οι διωγμοί έπαυσαν λίγα χρόνια αργότερα, όταν έγινε αυτοκράτορας ο Μ. Κωνσταντίνος.
(Πηγή: Σύγχρονη Σχολική εγκυκλοπαίδεια. Εκδόσεις Πιπέρη Σωτήρα σελ. 188. Εγκυκλοπαίδεια Γιοβάνη Τόμος 7 σελ. 155)

Ο Θεοδόσιος με διάταγμά του στις 27-2-380 μ.Χ., ανακηρύσσει επίσημη θρησκεία του κράτους τον Χριστιανισμό. (Cod. Theod. XVI, 1,2). Μέτρα κατά της αρχαίας θρησκείας έλαβε πολλά (απαγόρευση θυσιών, δήμευση λατρειακών χώρων, αποπομπή εθνικών ιερέων, 391 π.Χ.). Το 392 με διάταγμα παρακωλύονται οι αθλητικοί αγώνες, λόγω του θρησκευτικού (ειδωλολατρικού) τους χαρακτήρα, με αποκορύφωση την κατάργηση των Ολυμπιακών (393), στο πλαίσιο όμως της απαγόρευσης στο πλαίσιο όμως κάθε εθνικής θρησκευτικής εκδηλώσεως (Ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (324 - 1453), μετάφρ. Δ. Σαβράμη, Αθήνα 1954, σ. 110 ε. Πρβλ. Αικ. Χριστοφιλοπούλου, Βυζαντινή Ιστορία, Α΄ Αθήνα 1975, σ. 175 ε.).

Παρ’ όλα αυτά, το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, έργο του Φειδία, δεν καταστράφηκε, όπως δεν καταστράφηκαν και τα ιερά του χώρου. Αντίθετα το άγαλμα μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη, για τη διακόσμηση της πρωτεύουσας του κράτους! (όπως είχε μεταφερθεί εκεί και το άγαλμα του Απόλλωνα, και πλήθος άλλων αγαλμάτων). Άρα το πρόβλημα ήταν η λατρεία των ειδώλων, και όχι η τέχνη ή το πνεύμα του Ολυμπισμού. Αυτό που απορρίφθηκε, δεν ήταν η επιστήμη η τέχνη και η διανόηση, αλλά το ειδωλικό Πάνθεο, «ό,τι εις δαίμονας φέρει», κατά την επισήμανση του αγ. Γρηγορίου του Θεολόγου (Επιτ. Εις τον Μ. Βασίλειον, κεφ. 11).

Κατά τον Κ. Παπαρρηγόπουλο, «η αρχαία θρησκεία κατέρρεε εσωτερικά. Ο αρχαίος κόσμος κατέπιπτε βαθμηδόν, οίκοθεν μάλλον ή δι’ εξωτερικής επιδράσεως… Οι ναοί κατέπιπτον και η πίστις εμαραίνετο και εν γένει το αρχαίον θρήσκευμα εφθείρετο. Αλλ’ εφθείρετο ηρέμα, ως εξ οργανικού θανατηφόρου νοσήματος μάλλον ή δια πληγών έξωθεν καταφερομένων». (Ιστορία του Ελληνικού Έθνους (εκδ. Ν.Δ. Νίκαια) τ. Γ, σ. 527 ε.). Σαφέστατα λοιπόν, ήδη η ειδωλολατρεία βρισκόταν ήδη σε μαρασμό, και απλώς ο Θεοδόσιος επιτάχυνε το τέλος της. Δεν ήταν η εξαφάνισή της αποτέλεσμα διωγμών, όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε οι νεοπαγανιστές, αλλά ήταν αποτέλεσμα μαρασμού, επειδή οι Έλληνες έβλεπαν την ανωτερότητα της Χριστιανικής πίστης, και εγκατέλειπαν τα είδωλα. Έβλεπαν για 3 αιώνες τη Χριστιανική πίστη να αυξάνει, παρά τους συστηματικούς ανελέητους διωγμούς κατά των Χριστιανών. Αντιθέτως, η ειδωλολατρική πίστη που ήδη πέθαινε από μόνη της, κατέπεσε χωρίς διωγμούς, μόνο με την εξαγγελία νόμων, που ποτέ δεν εφαρμόσθηκαν πραγματικά.

Εξ’ άλλου, είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αντιόχεια, την πόλη του Λιβανίου, αλλά και του αγίου Ιωάννου του Χρισοστόμου, την πόλη των μεγάλων φιλοσοφικών και θεολογικών αναζητήσεων, αλλά και των μεγάλων θρησκευτικών παθών, διεξάγονταν κανονικά ως το 510 η 521 μ.Χ. γυμνικοί αγώνες προς τιμήν του Ολυμπίου Διός, με το όνομα «Ολυμπιακοί», μολονότι οι κυρίως Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν προ πολλού καταργηθεί, χωρίς αυτό να ενοχλεί κανέναν.

Το 1994 δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ελληνικά» (τ.44, Θεσσαλονίκη 1994, σ. 31-50), μελέτη της κ. Πολύμνιας Αθανασιάδη, καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τον τίτλο: «Το λυκόφως των Θεών στην Ανατολική Μεσόγειο: Στοιχεία ανάλυσης για τρεις επί μέρους περιοχές». Η κ. Αθανασιάδη, επέλεξε εκεί τρεις περιοχές της αυτοκρατορίας με διαφορετική γεωγραφική φυσιογνωμία, ιστορικό υπόβαθρο και δημογραφική σύνθεση, εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερη αξιοπιστία στην έρευνά της. Οι περιοχές αυτές είναι η Ελλάδα, η Κωνσταντινούπολη και η Συρία - Παλαιστίνη. Έτσι αντιμετωπίζει εύκολα τις «γενικεύσεις του Λιβανίου» όσο και τον «υπερβολικά μεγάλο αριθμό φιλολογικών μαρτυριών» σε Χριστιανούς και εθνικούς συγγραφείς για την καταστροφή των ναών, που καταντά όπως λέει: «ύποπτος»!

«Στην προσπάθειά τους να ηρωοποιήσουν επισκόπους και αυτοκράτορες, σε μια περίοδο, κατά την οποία ο θρησκευτικός φανατισμός θεωρείτο αρετή, συχνά οι εκκλησιαστικοί συγγραφείς απέδιδαν σ’ αυτούς φανταστικές καταστροφές ναών ή στην καλύτερη περίπτωση, μεγαλοποιούσαν τα ηροστράτεια ανδραγαθήματά τους».

Από την άλλη πλευρά, είναι η «κινδυνολογία» των εθνικών, για να παρουσιάσουν «τους εαυτούς τους ως μάρτυρες και την κοσμοθεωρία τους ως αντικείμενο συστηματικού και βάναυσου διωγμού, που διεξήγετο παράνομα, στο πλαίσιο μιας θεωρητικά ανεξίθρησκης αυτοκρατορίας». Γι’ αυτό η αντικειμενική αυτή συγγραφέας, συνιστά «επιφυλακτική στάση» στις όποιες κρίσεις.

http://www.apologitis.com/gr/ancient/diogmoi.htm#ΔΙΩΓΜΟΙ

quote:
Dying_Incubus:
Αφού είπαμε, βρε macedon!
Το μεγαλύτερο ποσοστό των "Εθνικών" άφησε πίσω του την παλιά θρησκεία από μόνο του κι ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτούς που δεν το έκανε, πέθανε σε διάφορα ατυχήματα.
Οι πηγές μου λένε ότι κάποιοι έπεφταν κατά λάθος επάνω σε σπαθιά και σφάζονταν μόνοι τους, άλλοι έπεφταν στις φλόγες κατά λάθος κλπ

-Aντί για αυτό να πεις ότι μπροστά στο οικονομικό συμφέρον οι δήθεν <<περισσότερο Έλληνες>> που έτσι και γίνει κανάς πόλεμος θα είναι και οι πρώτοι που θα λακίσουν, θυσιάζουν τα πάντα ακόμη την πατρίδα!

-Εγώ δε λέω ότι δεν έγειναν εγκλήματα! έγιναν πολύ μικρότερα όμως μπροστά και στα εγκλήματα των εμφυλίων πολέμων προ αλλά και μετά Χριστού, όσο και εναντίων των Χριστιανών κάτι που αποδεικνύεται από το θάνατο των πρώτων Αποστόλων τις κατακόμβες των Χριστιανών! και τα λοιπά Ιστορικά-Εκκλησιαστικά στοιχεία! ή ειδικά τα τελευταία τα επικαλούμαστε μόνο για να αποδείξουμε το κηνύγη από τους Χριστιανούς?
-Αυτό που τονίζω όμως είναι <<άλλο η αλήθεια>> και <<άλλο η σκοπιμότητα>> και μάλιστα στο βωμό οικονομικών συμφερόντων!
-Στην εικονομαχία δηλαδή τι έγινε? Οι μισοί Χριστιανοί αποδεκάτησαν τους άλλους μισούς? και αν ναι τότε δεδομένου των εκατομυρίων των νεκρών ειδολολατρών ποιοι έμειναν? ο Φούφουτος κι η παρέα του?

-Αυτή η προσπάθεια σπίλωσης όχι μόνο της θρησκείας του Χριστιανισμού αλλά και της ιστορίας των Ελλήνων είναι δείγμα του τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος για το συμφέρον του!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2008, 12:54:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευρωπαίε,
Θα δεις πως ως απάντηση θα λάβεις την προσπάθεια απαξίωσης του Απολογητή με τα γνωστά πυροτεχνήματα που εξαπολύουν.

Το κάνουν αυτό γιατί δεν έχουν να αντιπαραθέσουν συγκεκριμένα στοιχεία/τεκμήρια, τα οποία να διαψεύδουν τα στοιχεία του Απολογητή.
Δηλαδή, να πούνε "ορίστε κύριοι Χριστιανοί, αυτά εδώ είναι τα γνήσια στοιχεία, τα οποία μπορείτε να τα βρείτε στις τάδε γνήσιες/πρωτογενείς πηγές, τα οποία αν τα αντιπαραβάλετε με εκείνα του Απολογητή, θα διαπιστώσετε και μόνοι σας πως ο Απολογητής σάς ταΐζει χαλκευμένα στοιχεία".
Το "πέτα λάσπη" είναι γνωστή τακτική των, επίσης, γνωστών κύκλων και ατόμων.

Αυτό γίνεται γιατί οι χριστιανομάχοι γνωρίζουν πως ο κύκλος των ατόμων στους οποίους απευθύνονται αποτελείται, δυστυχώς, από οπαδούς. Ο οπαδός αρκείται στις συνθηματικού τύπου προτάσεις και δεν μπαίνει στον κόπο να ελέγξει αν αυτό που του προσφέρουν έχει βάση.
Φτάνει να τους ικανοποιεί το αίσθημα της αντιπαλότητας που νιώθουν για τον Χριστιανισμό και αυτό είναι όλο.

Μόνο χολή, διχόνοια και μισαλλοδοξία είναι γεμάτος ο λόγος τους.
Ελπίζουν πως έτσι θα βγουν από το αδιέξοδο της καθημερινότητάς τους.
Κυνηγώντας μάγισσες και φαντάσματα νομίζουν πως έτσι θα ξορκίσουν το κακό.

Άτομα κενά, χωρίς προτάσεις, εναλλακτικές λύσεις. Άλλωστε, τι εναλλακτικές λύσεις θα μπορούσαν να προσφέρουν άτομα που τους έχουν στερήσει την ελπίδα της αιωνιότητας και τους έχουν περιορίσει στα στενά όρια της φθαρτότητάς τους;

Το μόνο που τους ενώνει ο κοινός σκοπός να μάχονται το Χριστιανισμό. Αν δεν υπήρχε ο Χριστιανισμός θα τρώγονταν μεταξύ τους.

Οι χριστιανομάχοι κάνουν κάτι παρόμοιο με αυτό που κάνουν και όσοι ανθέλληνες ευρωπαίοι, και όχι μόνο, που βασίζονται σε "καταξιωμένους" ιστορικούς που με "ιστορικά στοιχεία" αμφισβητούν οτιδήποτε ελληνικό.
Τουλάχιστον, αυτοί οι ευρωπαίοι δεν είναι Έλληνες.
Οι χριστιανομάχοι, που γνωρίζουμε, υποτίθεται, πως είναι Έλληνες.


******Αλήθεια, τι απέγινε ο Schwabe; Μου έλειψε,


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2008, 14:16:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ψηλός:
Μόνο χολή, διχόνοια και μισαλλοδοξία είναι γεμάτος ο λόγος τους.
Ελπίζουν πως έτσι θα βγουν από το αδιέξοδο της καθημερινότητάς τους.
Κυνηγώντας μάγισσες και φαντάσματα νομίζουν πως έτσι θα ξορκίσουν το κακό.

-Ψηλέ δεν ψάχνουν για αδιέξοδο από την καθημερινότητα, πίστεψέ με.
-Το κίνητρο είναι το χρήμα! Έχω αυτή την παλιο-ικανότητα! από μικρός ακόμη κι από το Ίντερνετ τους μυρίζομαι!
-Όπου βλέπεις μίση, ειρωνείες και όχι απλά άποψη! ο μαμονάς κρύβεται από πίσω! ξέρεις πάνε πακέτο! χρήμα χωρίς μίσος δε νοείται!


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2008, 14:44:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ ευρωπαίε2

Στο μήνυμά σου παραθέτεις κάποιες ανοησίες του απολογητή, βασισμένες σε:
1. μία σχολική εγκυκλοπαίδεια
2. στα λόγια του Γρηγορίου που ανήκε στην κάστα που έκανε τους διωγμούς
3. στον Παπαρρηγόπουλο που δημιούργησε το έκτρωμα που ονομάζεται "ελληνοχριστιανισμός.

ενώ η μόνη σοβαρή ιστορική πηγή που παραθέτεις συμφωνεί μ'αυτά που λέω περί διωγμών των εθνικών.

Ασε που τις πηγές που παραθέτουν οι επαγγελματίες του απολογητή ούτε τις έχεις δει ούτε τις έχεις διαβάσει, οπότε δεν μπορούμε να συζητήσουμε πάνω σ'αυτές.

quote:
europaios2
Εγώ δε λέω ότι δεν έγειναν εγκλήματα! έγιναν πολύ μικρότερα όμως μπροστά και στα εγκλήματα των εμφυλίων πολέμων προ αλλά και μετά Χριστού, όσο και εναντίων των Χριστιανών

Παρουσιάσε μας τα στοιχεία.

quote:
europaios2
Αυτό που τονίζω όμως είναι <<άλλο η αλήθεια>> και <<άλλο η σκοπιμότητα>> και μάλιστα στο βωμό οικονομικών συμφερόντων!

Και τι σχέση έχεις εσύ με την αλήθεια;

quote:
europaios2
Αυτή η προσπάθεια σπίλωσης όχι μόνο της θρησκείας του Χριστιανισμού αλλά και της ιστορίας των Ελλήνων είναι δείγμα του τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος για το συμφέρον του!

Αν εσύ την κατάθεση της ιστορικής αλήθειας τη θεωρείς "σπίλωση" τότε σου δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να την αντικρούσεις μία προς μία, παραθέτοντας την πραγματική (κατ'εσένα) ιστορική αλήθεια. Δηλαδή, π.χ:

- Ο Κωνσταντίνος αποκεφάλισε τον 13χρονο ανηψιό του.
- Οχι, δεν ήταν έτσι, γιατί ο τάδε ιστορικός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο ανηψιός του αποκεφαλίστηκε μόνος του, ενώ έπαιζε μπάλα.

Και ποια είναι αυτά τα οικονομικά συμφέροντα που πιπιλάς συνέχεια αλλά δεν τα καθορίζεις;

quote:
Ψηλός
(παραλήρημα)

Μέχρι τώρα, εκτός από το παραλήρημά σου δεν είδαμε την ουσία του λόγου σου. Οχι ότι την περιμέναμε δηλαδή... Κάνε λίγη υπομονή, στο δεύτερο τμήμα για τους διαδόχους του Κωνσταντίνου, το πράγμα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον...

quote:
τρεξαγκιρεβε
Δειλία το λένε και υστεροβουλία, να κρύβεστε πίσω από
Ψεύτικα ονόματα

Το όνομά μου είναι στο προφίλ μου. Το δικό σου;

quote:
τρεξαγκιρεβε
Κι εσείς γενίτσαροι είστε...
Ρε αξιοθρήνητα ανθρωπάρια...
Ήθελα να δω η υποκρισία σας...
Βλέπω την υπομονή σας κι εκδηλωθήκατε, σαν ξεφωνημένες…...

Για να μην σου απαντήσω εγώ, αναμένω από τους συντονιστές να το κάνουν. Η ανοχή στα καραγκιοζιλίκια έχει κι αυτή τα όριά της.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2008, 14:58:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευρωπαίε,
Θα δεις πως ως απάντηση θα λάβεις την προσπάθεια απαξίωσης του Απολογητή με τα γνωστά πυροτεχνήματα που εξαπολύουν.

Το κάνουν αυτό γιατί δεν έχουν να αντιπαραθέσουν συγκεκριμένα στοιχεία/τεκμήρια, τα οποία να διαψεύδουν τα στοιχεία του Απολογητή.
Δηλαδή, να πούνε "ορίστε κύριοι Χριστιανοί, αυτά εδώ είναι τα γνήσια στοιχεία, τα οποία μπορείτε να τα βρείτε στις τάδε γνήσιες/πρωτογενείς πηγές, τα οποία αν τα αντιπαραβάλετε με εκείνα του Απολογητή, θα διαπιστώσετε και μόνοι σας πως ο Απολογητής σάς ταΐζει χαλκευμένα στοιχεία".
Το "πέτα λάσπη" είναι γνωστή τακτική των, επίσης, γνωστών κύκλων και ατόμων.

Αυτό γίνεται γιατί οι χριστιανομάχοι γνωρίζουν πως ο κύκλος των ατόμων στους οποίους απευθύνονται αποτελείται, δυστυχώς, από οπαδούς. Ο οπαδός αρκείται στις συνθηματικού τύπου προτάσεις και δεν μπαίνει στον κόπο να ελέγξει αν αυτό που του προσφέρουν έχει βάση.
Φτάνει να τους ικανοποιεί το αίσθημα της αντιπαλότητας που νιώθουν για τον Χριστιανισμό και αυτό είναι όλο.

Μόνο χολή, διχόνοια και μισαλλοδοξία είναι γεμάτος ο λόγος τους.
Ελπίζουν πως έτσι θα βγουν από το αδιέξοδο της καθημερινότητάς τους.
Κυνηγώντας μάγισσες και φαντάσματα νομίζουν πως έτσι θα ξορκίσουν το κακό.

Άτομα κενά, χωρίς προτάσεις, εναλλακτικές λύσεις. Άλλωστε, τι εναλλακτικές λύσεις θα μπορούσαν να προσφέρουν άτομα που τους έχουν στερήσει την ελπίδα της αιωνιότητας και τους έχουν περιορίσει στα στενά όρια της φθαρτότητάς τους;

Το μόνο που τους ενώνει ο κοινός σκοπός να μάχονται το Χριστιανισμό. Αν δεν υπήρχε ο Χριστιανισμός θα τρώγονταν μεταξύ τους.

Οι χριστιανομάχοι κάνουν κάτι παρόμοιο με αυτό που κάνουν και όσοι ανθέλληνες ευρωπαίοι, και όχι μόνο, που βασίζονται σε "καταξιωμένους" ιστορικούς που με "ιστορικά στοιχεία" αμφισβητούν οτιδήποτε ελληνικό.
Τουλάχιστον, αυτοί οι ευρωπαίοι δεν είναι Έλληνες.
Οι χριστιανομάχοι, που γνωρίζουμε, υποτίθεται, πως είναι Έλληνες.


******Αλήθεια, τι απέγινε ο Schwabe; Μου έλειψε,


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2008, 15:26:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
macedon
quote:

τρεξαγκιρεβε
Κι εσείς γενίτσαροι είστε...
Ρε αξιοθρήνητα ανθρωπάρια...
Ήθελα να δω η υποκρισία σας...
Βλέπω την υπομονή σας κι εκδηλωθήκατε, σαν ξεφωνημένες…...

Για να μην σου απαντήσω εγώ, αναμένω από τους συντονιστές να το κάνουν. Η ανοχή στα καραγκιοζιλίκια έχει κι αυτή τα όριά της.


macedon,
Δεν θα απαντούσα γιατί δεν μου αρέσει να κλαίγομαι στον μπαμπούλα με τη λαιμητόμο, αλλά βλέπω πως το γυρεύει ο …. σου.

quote:
macedon
Απεστάλη: 14/02/2008, 20:33:54

Το να θεωρείς τις ανοησίες του κάθε καλόγερου "διαμάντια" είναι βέβαια δικαίωμά σου, όπως δικαίωμά σου είναι να θεωρείς πως η γνώμη του κάθε άσχετου, αγράμματου, άπλυτου και αρνησίζωου χριστιανού καλόγερου πρέπει να είναι για σένα ο οδηγός στη ζωή σου.Και δεν είναι παρά λίγοι μόνο από τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιείς.

Κανείς συντονιστής, ποτέ έως τώρα, δεν σου "απάντησε" όπως πρέπει!!

Ή μήπως το γεγονός ότι τα άτομα που προσβάλλεις, δεν διαβάζουν τα προσβλητικά σου λόγια και δεν μπορούν να σου απαντήσουν, σε απαλλάσσει από τις ευθύνες σου;

Μάλλον, στο παραπάνω, αρμόδιοι να απαντήσουν είναι οι συντονιστές.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2008, 16:33:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου, πώς να είναι ψέμματα οι διωγμοί, κατά παντός «πλην ημών», αφού από την πρώτη στιγμή που το έθνος το «περιούσιον», ήλθε σε επαφή με το γιαχβέ πήρε και εφάρμοσε, συγκεκριμένες εντολές, απ’ αυτόν, τις οποίες, σε κάθε ευκαιρία, εφάρμοσαν και οι μετέπειτα συνεχιστές του θεϊκού λόγου;

Για παράδειγμα (μέσα απ’ την π. Διαθήκη για να μην υπάρχουν ενστάσεις, όσον αφορά την ακρίβεια και την προέλευση των στοιχείων).

Ούτε «απολογητής» ούτε «Ρασσιάς» ούτε τίποτε, κατ' ευθείαν μέσα απ' το θριλερ τρόμου.

Οι καλοί χριστιανοί έννοιωθαν ότι έπρεπε να συνεχίσουν το έργο των προγόνων τους, το οποίο ήταν καθορισμένο απ’ τον ίδιο το γιαχβέ.

Δευτερονόμιον Κεφ. 32
42 μεθύσω τὰ βέλη μου ἀφ᾿ αἵματος, καὶ ἡ μάχαιρά μου φάγεται κρέα, ἀφ᾿ αἵματος τραυματιῶν καὶ αἰχμαλωσίας, ἀπὸ κεφαλῆς ἀρχόντων ἐχθρῶν...


Δευτερονόμιον Κεφ. 20
10 ᾿Εὰν δὲ προσέλθῃς πρὸς πόλιν ἐκπολεμῆσαι αὐτούς, καὶ ἐκκαλέσαι αὐτοὺς μετ᾿ εἰρήνης· 11 ἐὰν μὲν εἰρηνικὰ ἀποκριθῶσί σοι καὶ ἀνοίξωσί σοι, ἔσται πᾶς ὁ λαὸς οἱ εὑρεθέντες ἐν αὐτῇ ἔσονταί σοι φορολόγητοι καὶ ὑπήκοοί σου· 12 ἐὰν δὲ μὴ ὑπακούσωσί σοι καὶ ποιῶσι πρὸς σὲ πόλεμον, περικαθαριεῖς αὐτήν, 13 ἕως ἂν παραδῷ σοι αὐτὴν Κύριος ὁ Θεός σου εἰς τὰς χεῖράς σου, καὶ πατάξεις πᾶν ἀρσενικὸν αὐτῆς ἐν φόνῳ μαχαίρας, 14 πλὴν τῶν γυναικῶν καὶ τῆς ἀποσκευῆς καὶ πάντα τὰ κτήνη καὶ πάντα, ὅσα ἂν ὑπάρχῃ ἐν τῇ πόλει, καὶ πᾶσαν τὴν ἀπαρτίαν προνομεύσεις σεαυτῷ καὶ φαγῇ πᾶσαν τὴν προνομὴν τῶν ἐχθρῶν σου, ὧν Κύριος ὁ Θεός σου δίδωσί σοι. 15 οὕτω ποιήσεις πάσας τὰς πόλεις τὰς μακρὰν οὔσας σου σφόδρα, αἱ οὐχὶ ἐκ τῶν πόλεων τῶν ἐθνῶν τούτων, ὧν Κύριος ὁ Θεός σου δίδωσί σοι κληρονομεῖν τὴν γῆν αὐτῶν. 16 ἰδοὺ δὲ ἀπὸ τῶν πόλεων τῶν ἐθνῶν τούτων, ὧν ὁ Κύριος ὁ Θεός σου δίδωσί σοι κληρονομεῖν τὴν γῆν αὐτῶν, οὐ ζωγρήσετε ἀπ᾿ αὐτῶν πᾶν ἐμπνέον...

Δευτερονόμιον Κεφ. 33
29 μακάριος σύ, ᾿Ισραήλ· τίς ὅμοιός σοι λαὸς σωζόμενος ὑπὸ Κυρίου; ὑπερασπιεῖ ὁ βοηθός σου, καὶ ἡ μάχαιρα καύχημά σου· καὶ ψεύσονταί σε οἱ ἐχθροί σου, καὶ σὺ ἐπὶ τὸν τράχηλον αὐτῶν ἐπιβήσῃ.

Αν δεν φτάνουν αυτά, η πηγή είναι αστείρευτη...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2008, 17:31:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Ψηλέ

πρέπει να μάθεις τη διαφορά ανάμεσα στη δημόσια κριτική και την προσωπική επίθεση, ανάμεσα στην διαπίστωση και την προσβολή.

Οσο για την (όντως αξιέπαινη) συνεπικουρούμενη προσπάθειά σου να δυναμιτίσεις το θέμα, όπως έκανες με πάμπολλα άλλα θέματα, επανερχόμενος και αναμασώντας τα ίδια ανούσια και προσβλητικά, θα ήθελα να σε βεβαιώσω πως τζάμπα πασχίζεις.

Φίλε γιάπετ.

Νομίζω πως η ταύτιση των απόψεων των χριστιανών με αυτές που είχαν οι γιαχβεδολάτρεις Εβραίοι, όπως καταγράφεται στις πηγές που παραθέτεις, αν μη τι άλλο νομιμοποίησε ηθικά τα εγκλήματα των χριστιανών, με τον ίδιο τρόπο που η Τζιχάντ νομιμοποιείται στα μάτια του θεού, μέσα από το Κοράνι.

Φαίνεται να είναι όχι μόνο ηθικά ανεκτό αλλά και ηθικά επιβεβλημένο να εξαπλωθεί η ασιατική θρησκεία με την εξάλειψη των αντιπάλων της. Και, δυστυχώς, η ιστορία επιβεβαίωσε τις παραπάνω απόψεις.


macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2008, 18:41:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
___________________________________________

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

17/2/2008
___________________________________________

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2008, 22:31:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κανονικά πρέπει να επιλαμβάνεται ο νόμος...

Ο νόμος δεν επιλαμβάνεται, ο νόμος εφαρμόζεται, οι αρχές επιλαμβάνονται...

quote:
Κάτι μισαλλόδοξοι σαν εσένα, σίγουρα δεν θα
τους αρκούσε αυτό.

Το σωστό είναι:

Σε κάτι μισαλλόδοξους σαν εσένα, σίγουρα δεν θα αρκούσε αυτό.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2008, 23:03:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
___________________________________________

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

17/2/2008
___________________________________________

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2008, 23:59:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
macedon:
Παρουσιάσε μας τα στοιχεία.

-To έχω ήδη κάνει!
quote:
macedon:
Και τι σχέση έχεις εσύ με την αλήθεια;

-Πρώτα ξαδέρφια εσύ?
quote:
macedon:
Αν εσύ την κατάθεση της ιστορικής αλήθειας τη θεωρείς "σπίλωση" τότε σου δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να την αντικρούσεις μία προς μία, παραθέτοντας την πραγματική (κατ'εσένα) ιστορική αλήθεια. Δηλαδή, π.χ:

- Ο Κωνσταντίνος αποκεφάλισε τον 13χρονο ανηψιό του.
- Οχι, δεν ήταν έτσι, γιατί ο τάδε ιστορικός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο ανηψιός του αποκεφαλίστηκε μόνος του, ενώ έπαιζε μπάλα.-Αυτοκράτορας ήταν λες να ήταν κανάς άγιος? ή το να σκωτώσεις τον ανηψιό σου έχει μεγαλήτερη βαρύτητα από το να σκωτώσεις έναν άγνωστο?
-Ή ξερεις εσύ κάπιον αυτοκράτορα άγιο? είτε προ είτε μετά Χριστό?
-Αδιαφορώ αν σκώτωσε ή όχι τον ανηψιό του ο Κων/νος! με ενδιαφέρει το δάσος macedon όχι το δέντρο! ο Κων/νος είτε ηθελημένα είτε αθέλητα βοήθησε το Χριστιανισμό! αν δεν ήταν αυτός θα ήταν κάποιος άλλος!
-Διωγμοί έγιναν όπως έγιναν και εναντίον των Χριστιανών! Το ότι οι Χριστιανοί κρύβονταν σε κατακόμβες μαρτυρεί τα μαρτήριά τους! Οι ειδολολάτρες δεν είχαν ανάγκη για κατακόμβες γιατί οι διωγμοί δεν είχαν καμία σχέση με τα παραμυθιά σας!
-Για να σκεφτεί κανείς! 1100 περίπου χρόνια λέτε ότι βάστηξαν οι διωγμοί και μάλιστα εναντίων των Ελλήνων!.....Σιγά ρε συ! η λερναία Ύδρα ήσαν οι προγόνοι μας? ένα κεφάλι κόβανε 10 βγαίνανε? Μόνο από αυτό το σημείο φαίνεται η έκταση του παραμυθιού! Εκατομύρια λέει οι νεκροί Έλληνες!....................Το ότι το κέντρο της αυτοκρατορίας ήταν η Ελλάδα! το ότι μιλούσαν την Ελληνικήν! το ότι στο Βυζάντιο μελετούσαν τα Αρχαία Ελληνικά και τους Έλληνες φιλοσόφους! δεν ήταν παρά.....................κόλπο!
-Τι να πω! μου θυμίζεις το ρητό! εδώ ο λύκος (και έδειξε ο ένας κυνηγός το λύκο) όχι τα χνάρια! (του απάντησε ο άλλος που συνέχιζε προς αντίθετη κατεύθηνση). Λες οι Έλληνες του 21 μέσα σε 400 χρόνια να ξέχασαν τους διωγμούς από τους Χριστιανούς? για τόσο χαϊβάνια μας παιρνάτε?
-Μέχρι και την αρχαία Ολυμπία που αφενός την κατέστρεψαν οι Γότθοι αφετέρου ότι απέμεινε ισοπεδώθηκε από σεισμούς τον 6-7ο αιώνα και αυτό για σας τους παραμυθάδες οι Χριστιανοί το έκαναν!
quote:
macedon:
Και ποια είναι αυτά τα οικονομικά συμφέροντα που πιπιλάς συνέχεια αλλά δεν τα καθορίζεις;

-Αυτοί που πουλάνε περιοδικά και βιβλία και αυτοί που κάνουν όνειρα να γίνουν δεσποτάδες σε μία νέα παγανιστική θρησκεία! και σου έχω ξαναγράψει πως σκέφτονται......<<γιατί να τα κονομάνε οι Χριστιανοί Δεσποτάδες και όχι εμείς? τι κουτοί ήμαστε? βουρ, γιούρια στον ταβλά με τα κουλούρια!>>
-Για σκέψου τι θα κάναν εάν συμφωνούσαν με την πραγματική ιστορία? δε θα είχαν λόγο να γράψουν, θα έπρεπε να δουλέψουν, ενώ έτσι.............εύκολος πλουτισμός macedon!
-Αλλά είσαστε αφελής macedon! βάλατε στο παιχνίδι και την Πόλη!
-Ξέρεις κατί! από μικρός χωρίς να έχω κάπιο λόγο! κάποιο ερέθισμα αντιπαθούσα τους Εβραίους και τους Άγγλους, μεγαλόνωντας αυτή η ανιπάθεια εξηγήθηκε από τις γνώσεις και τα ερεθίσματα που δεχόμουν! πιτσιρικάς όμως? πως το ήξερα? ότι μεγαλόνωντας θα ξέρω γιατί τους αντιπαθώ?
-Τους Τούρκους δε το συζητώ λόγω οικογενειακού περιβάλλοντος! (παπούς)
-Παράλληλα όμως είχα μία τρέλα με την Πόλη (ποτέ ο παππούς μου δε μου είχε μιλήσει για αυτήν παρά μόνο για τη Μ.Ασία-Σαγγάριο, εκεί είχε πολεμήσει και στον Έβρο)
-Που οφειλόταν όμως αυτή η αγάπη? και μιλάμε είτε για την αγάπη είτε για την αντιπάθεια ότι τα είχα από το δημοτικό!
-Μόνο μία εξήγηση υπάρχει macedon! BΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ DNA ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ!

quote:
macedon!
Μέχρι τώρα, εκτός από το παραλήρημά σου δεν είδαμε την ουσία του λόγου σου. Οχι ότι την περιμέναμε δηλαδή... Κάνε λίγη υπομονή, στο δεύτερο τμήμα για τους διαδόχους του Κωνσταντίνου, το πράγμα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον..

-Έχει να πέσει γέλιο!
quote:
γιαπετ:
Ούτε «απολογητής» ούτε «Ρασσιάς» ούτε τίποτε, κατ' ευθείαν μέσα απ' το θριλερ τρόμου.

Οι καλοί χριστιανοί έννοιωθαν ότι έπρεπε να συνεχίσουν το έργο των προγόνων τους, το οποίο ήταν καθορισμένο απ’ τον ίδιο το γιαχβέ.-Mπα η γενιά του Μωυσή ήσαν προγόνοι μας? από πού? ή μάλλον πως φυλετικώς ή θρησκευτικώς? ήσαν Χριστιανοί? από πότε? είχε ξανάρθει ο Χριστός?

-Τα λόγια που γράφεις είναι οι τελευταίες οδηγίες του Μωυσή στο λαό του λίγο πριν το τέλος του! Εσύ ως αρχηγός τι θα έλεγες στο ποίμνιό σου? που μόλις λίγα χρόνια πριν είχε ελευθερωθεί και ακόμη δεν είχε πατρίδα αλλά μετά από τόσες εκατοντάδς χρόνια έψαχνε για λιμάνι?
-Αν θες να δεις όμως τι ήταν πραγματικά ο Μωυσή να δείς τις δέκα εντολές που έδωσε για εν καιρώ ειρήνης ως νομοθέτης και όχι τις οδηγίες κάθε αρχηγού έθνους που ως σκοπό έχει την επιβίωση της φυλής του! ΈΤΕΡΟΝ ΕΚΑΤΕΡΟΝ (macedon! είδες δεν είσαι τελείως άχρηστος! τουλάχιστον για μένα!).
-Γιαπετ! για άλλη μια φορά μπερδεύεις το Θεό με τον Κάισαρα! ...... για πρόσεξέτο!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2008, 00:32:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε macedon , εδώ έγιναν τόσοι αγώνες και ρίχτηκαν χιλιάδες τόμοι στην πυρά προκειμένου να εξαφανίσουν τα εγκλήματα τους κατά της ανθρωπότητας γενικότερα , και συ πας να χαλάσης την συνταγή .

Αναλογίζεσαι πόσοι αιώνες έπρεπε να περάσουν , για να καταστή δυνατή η έκδοση των βιβλίων του Edward Gibbon , και άλλων απαγορευμένων συγγραφέων , στα Ελληνικά ;

Άντε τώρα να πείσης τον φανατικό ότι αυτά που του σερβίρουν οι διάφοροι διαστρεβλωτές της ιστορίας δεν είναι τίποτα περισσότερο από παραμύθια .

Όμως καλά έκανες και άνοιξες αυτό το topic παρά τις αντιδράσεις και τα παράσιτα που σου προκαλούν οι διάφοροί . Σήμερα από ότι βλέπω έγινες στόχος σφοδρών ανδιδράσεων για τις αναφορές σου στα κατορθώματα του άγιου εγκληματία και ισαπόστολου Κωνσταντίνου .

Φαντάζομαι από τώρα τις αντιδράσεις όταν αρχίσης να γράφης αποσπάσματα από τα "ΑΝΕΚΔΟΤΑ" του Προκοπίου . Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2008, 00:46:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2

quote:
-Mπα η γενιά του Μωυσή ήσαν προγόνοι μας? από πού? ή μάλλον πως φυλετικώς ή θρησκευτικώς? ήσαν Χριστιανοί? από πότε? είχε ξανάρθει ο Χριστός?

Μπα! Ο χριστός δεν είναι ομοούσιος τω πατρί; Δεν είναι ένα και το αυτό;
Δεν προϋπήρχε της έλευσής του στη γη;

Οι γραφές σου, λένε, ναί.

Άρα όλοι αυτοί, ήταν εν δυνάμει χριστιανοί.

Ποιούς προγόνους θα ήθελαν αυτοί που προσεύχονται υπέρ του αγίου Ισραήλ; Που «στέλνουν» τους νεκρούς τους στην αγκαλιά του Αβραάμ;
Που αναθεματίζουν τους Έλληνες μέσα στους ναούς τους;
Που οι ιερείς τους , έχουν οδηγίες να μισούν κάθε τι Ελληνικό;

quote:
-Τα λόγια που γράφεις είναι οι τελευταίες οδηγίες του Μωυσή στο λαό του λίγο πριν το τέλος του! Εσύ ως αρχηγός τι θα έλεγες στο ποίμνιό σου? που μόλις λίγα χρόνια πριν είχε ελευθερωθεί και ακόμη δεν είχε πατρίδα αλλά μετά από τόσες εκατοντάδς χρόνια έψαχνε για λιμάνι?

Ο Μωϋσής ήταν on line με το γιαχβέ, που ήταν ένα με το υιό (χριστό) και ένα πουλί!

Άρα μετέφερε τις εντολές της τριμελούς...


quote:
-Αν θες να δεις όμως τι ήταν πραγματικά ο Μωυσή να δείς τις δέκα εντολές που έδωσε για εν καιρώ ειρήνης ως νομοθέτης και όχι τις οδηγίες κάθε αρχηγού έθνους που ως σκοπό έχει την επιβίωση της φυλής του! ΈΤΕΡΟΝ ΕΚΑΤΕΡΟΝ (macedon! είδες δεν είσαι τελείως άχρηστος! τουλάχιστον για μένα!).

Κι αυτές ο γιαχβέ του τις έδωσε, δεν τις έδωσε αυτός στο εκλεκτό έθνος.

Εκτός κι αν πιστεύεις, απ’ αυτό που γράφεις αυτό φαίνεται, ότι τις έγραψε μόνος του. Οπότε, παραμύθι η ανάβαση στο βουνό, έ;

Και αυτά που λέει το δευτερονόμιο; Εσύ δεν έγραψες ότι αυτά που παρέθεσα ήταν λόγια του Μωϋσή; Ψέμματα είναι; Ποιό απ’ τα δύο είναι λάθος;

quote:
-Γιαπετ! για άλλη μια φορά μπερδεύεις το Θεό με τον Κάισαρα! ...... για πρόσεξέτο!

Ήταν κι αυτός επίγειος θεός ή αντιπρόσωπος ή χρισμένος ή ...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2008, 00:57:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ ευρωπαίε2

Στα ιστορικά στοιχεία που παρατίθενται απαντάς με παραλήρημα. Στα στοιχεία που σου ζητούνται σχετικά με τα "εγκλήματα εναντίον των Χριστιανών" λες "τα παράθεσα" αλλά κανείς δεν τα έχει δει.

Το σημαντικό για μένα δεν είναι ότι δεν κάνεις ουσιαστικό διάλογο. Αλλωστε αναγνωρίζω τη δύσκολη θέση σου. Πώς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα; Το σημαντικό είναι πως επί της ουσίας δεν έχεις πει τίποτε ακόμη. Στα ιστορικά στοιχεία περί διωγμών (που ακόμα δεν έχουν ουσιαστικά αρχίσει) δεν είχες να πεις τίποτε. Αυτό μόνο ένα πράγμα σημαίνει: Πως τα θεωρείς αληθινά. Γιατί αν τα θεωρούσες ψεύτικα, θα μας έφερνες τα αληθινά να βγούμε όλοι εμείς οι αναγνώστες από την πλάνη μας. Το ίδιο υποσχέθηκε να κάνει και ο Ψηλός πριν 2-3 χρόνια αλλά ακόμα ψάχνει τα στοιχεία του (είναι εκείνη η επιστολή του Πλίνιου που δεν θυμάται που την έβαλε...).

Τέλος, θα πρέπει ίσως να προσπαθήσεις να απαντάς σε σχέση με το μήνυμα που υποτίθεται ότι σχολιάζεις. Γιατί αν στο θέμα του κλεισίματος των αρχαίων ναών και της μεταφοράς τω θησαυρών τους στην Κωνσταντινούπολη απαντάς "ποτέ ο παππούς μου δε μου είχε μιλήσει για αυτήν παρά μόνο για τη Μ.Ασία-Σαγγάριο, εκεί είχε πολεμήσει και στον Έβρο" και στο θέμα της πολιτικής του Κωνσταντίνου απαντάς "Αυτοί που πουλάνε περιοδικά και βιβλία και αυτοί που κάνουν όνειρα να γίνουν δεσποτάδες σε μία νέα παγανιστική θρησκεία!" ... μάλλον δεν έχεις καταλάβει για τι πράγμα μιλάμε... και δεν είμαι σίγουρος αν έχεις καταλάβει εσύ για τι πράγμα μιλάς...

Τέλος πάντων, υποθέτω ότι τόση είναι η πνευματική φαρέτρα σου, δεν μπορώ να έχω περισσότερες απαιτήσεις.

quote:
europaios2
-Έχει να πέσει γέλιο!

Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα δεν έχω παράπονο. Ας είσαι καλά που το φροντίζεις και με το παραπάνω.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2008, 01:57:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
macedon:
Το σημαντικό για μένα δεν είναι ότι δεν κάνεις ουσιαστικό διάλογο. Αλλωστε αναγνωρίζω τη δύσκολη θέση σου. Πώς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα;

-Όταν δίκαιο-λογώ χρησιμοποιώ τη λογική μου macedon! και η λογική μου μου λέει ότι αν είχε γίνει το ανελέτηο κυνηγητό εναντίων των Ελλήνων με τα εκατομύρια των νεκρών! για 1100 χρόνια!
1)Το Βυζάντιο δε θα είχε αντέξει ούτε 200 χρόνια!
2)Δε θα είχε μείνει Έλληνας ούτε για δείγμα!
3)Μία τέτοια γενοκτονία και μάλιστα όχι γενοκτονιά! εδώ μιλάμε για εκατοντάδες γέννη! θα ήταν γραμμένη στην ιστορία όλων των Ευρωπαϊκών κρατών!
4)Θα είχε περάσει με την προφορική παράδοση και σε μας! Εδώ πέρασε ολόκληρη Οδύσεια και ολόκληρη Ιλιάδα! από στόμα σε στόμα! από αηδό σε αηδό! και δε θα παιρνούσε τέτοια καταστροφή για μόλις 400 χρόνια αλλαγής φρουράς από τους Τούρκους?
-macedon! στο διαδύκτιο δεν απευθύνεσαι σε παιδάκια του Δημοτικού! όπως στην τάξη σου!
quote:
macedon!:
Τέλος, θα πρέπει ίσως να προσπαθήσεις να απαντάς σε σχέση με το μήνυμα που υποτίθεται ότι σχολιάζεις. Γιατί αν στο θέμα του κλεισίματος των αρχαίων ναών και της μεταφοράς τω θησαυρών τους στην Κωνσταντινούπολη απαντάς "ποτέ ο παππούς μου δε μου είχε μιλήσει για αυτήν παρά μόνο για τη Μ.Ασία-Σαγγάριο, εκεί είχε πολεμήσει και στον Έβρο" και στο θέμα της πολιτικής του Κωνσταντίνου απαντάς "Αυτοί που πουλάνε περιοδικά και βιβλία και αυτοί που κάνουν όνειρα να γίνουν δεσποτάδες σε μία νέα παγανιστική θρησκεία!" ... μάλλον δεν έχεις καταλάβει για τι πράγμα μιλάμε... και δεν είμαι σίγουρος αν έχεις καταλάβει εσύ για τι πράγμα μιλάς...


-Aυτό έιδες ε? ότι σε συμφερει! Αλήθεια για σένα αυτή η πόλη ήταν και είναι Ελληνική?
quote:
γιαπετ:
Μπα! Ο χριστός δεν είναι ομοούσιος τω πατρί; Δεν είναι ένα και το αυτό;
Δεν προϋπήρχε της έλευσής του στη γη;
Οι γραφές σου, λένε, ναί.
Άρα όλοι αυτοί, ήταν εν δυνάμει χριστιανοί.
νικό;


-Α! τώρα γίναν εν δυνάμει Χριστιανοί! εκολαπτώμενοι μήπως είναι η ποιο κατάλληλη λεξη?
quote:
γιαπετ:
Ποιούς προγόνους θα ήθελαν αυτοί που προσεύχονται υπέρ του αγίου Ισραήλ; Που «στέλνουν» τους νεκρούς τους στην αγκαλιά του Αβραάμ;
Που αναθεματίζουν τους Έλληνες μέσα στους ναούς τους;
Που οι ιερείς τους , έχουν οδηγίες να μισούν κάθε τι Ελληνικό

-Τώρα λόγω περασμένης ώρας λες αυτές τις αρλούμπες? αν νυστάζεις πήγαινε για ύπνο! εγώ αν νυστάξω θα φύγω δε θα συνεχίσω να γράφω με μισοκοιμησμένο το μυαλό! εκτίθεσαι!
quote:
γιαπετ:
Ο Μωϋσής ήταν on line με το γιαχβέ, που ήταν ένα με το υιό (χριστό) και ένα πουλί!
Άρα μετέφερε τις εντολές της τριμελούς...


-Άρα καλά λέω ότι μισοκοιμάσαι!...να σε βοηθήσω.........ύυυπνε που παιιιιιιιιίρνεις ταα παιδιαααααά έεεελα πάρεέ και τουυυυυύτο! μικρό μικρό σου τόοοδωκαααααά μεγαααααααάλο φεέρε μουυυυυύτοο!
-ψιτ! γιαπετ!
quote:

Κι αυτές ο γιαχβέ του τις έδωσε, δεν τις έδωσε αυτός στο εκλεκτό έθνος.
Εκτός κι αν πιστεύεις, απ’ αυτό που γράφεις αυτό φαίνεται, ότι τις έγραψε μόνος του. Οπότε, παραμύθι η ανάβαση στο βουνό, έ;
Και αυτά που λέει το δευτερονόμιο; Εσύ δεν έγραψες ότι αυτά που παρέθεσα ήταν λόγια του Μωϋσή; Ψέμματα είναι; Ποιό απ’ τα δύο είναι λάθος;

-Εσύ πρέπει να κρίνεις ποιο από τα δύο ήταν λόγια ανθρώπου και ποιο ήταν λόγια Θεού?
Βάλε τη λογική! ο ίδιος άνθρωπος ήταν που τα είπε? ή ο ίδιος Θεός?
-Δηλαδή αν τα είπε και τα δύο (10 εντολές, δευτερονόμυο) ο Θεός ή ο άνθρωπος, τότε μιλάμε για διχασμό προσωπικότητας! αν επιλέξεις ότι το ένα το είπε ο άνθρωπος και το άλλο ο Θεός, τότε...διάλεξε..... και πες μου μάλλον αυτό το είπε ο Μωυσή και μάλλον αυτό ο Θεός! Τόσο απλά γιαπετ!
από ορθογραφία γιαπετ! δεν τα παώ καλά. αλλά από το να στύνω παγίδες, άστο!
quote:
γιαπετ:Ήταν κι αυτός επίγειος θεός ή αντιπρόσωπος ή χρισμένος ή ...

-Άσε τι νόμιζε! τι ήταν γιαπετ, τι ήταν να λες!....... που είναι το λεξικό του Τριανταφυλλίδη που έγραφες? για να δεις την ετυμολογία της λέξης είμαι?


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2008, 03:27:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Sesostris
Αναλογίζεσαι πόσοι αιώνες έπρεπε να περάσουν , για να καταστή δυνατή η έκδοση των βιβλίων του Edward Gibbon , και άλλων απαγορευμένων συγγραφέων , στα Ελληνικά ;

Σκέψου φίλε μου ότι μέχρι πριν λίγο καιρό, η "επίσημη" πληροφόρηση ήταν πως συγκεκριμένα βιβλία είχαν καταστραφεί (όπως για παράδειγμα η "Νέα Ιστορία" του Ζώσιμου που αποτελεί τη μοναδική μη λατινική μη εκκλησιαστική ιστορική πηγή για τον 4ο αιώνα). Κι ενώ υπήρχαν σε ξένες εκδόσεις τόσο μεταφρασμένα στα αγγλικά ή γερμανικά όσο και στο πρωτότυπο ελληνικό κείμενο, στην Ελλάδα δεν κυκλοφορούσαν μέχρι πρότινος.

Θύραθεν παιδεία βλέπεις

quote:
Sesostris
Σήμερα από ότι βλέπω έγινες στόχος σφοδρών ανδιδράσεων για τις αναφορές σου στα κατορθώματα του άγιου εγκληματία και ισαπόστολου Κωνσταντίνου .

Ε, τώρα... Δεν ξέρεις πως φωνάζεις όποιος δεν έχει επιχειρήματα; Κι όσο λιγότερα έχει, τόσο περισσότερο φωνάζει. Κι αν δεν έχει καθόλου, τότε αφρίζει...

Το μόνο που με στεναχωρεί είναι πως δεν μπορώ να ανεβάζω τα κείμενα όσο συχνά θα ήθελα γιατί είναι πολλές σημειώσεις, σκόρπιες και από πολλές πηγές και παίρνει χρόνο η ταξινόμηση.

quote:
Sesostris
Φαντάζομαι από τώρα τις αντιδράσεις όταν αρχίσης να γράφης αποσπάσματα από τα "ΑΝΕΚΔΟΤΑ" του Προκοπίου

Λες;
Λίγη υπομονή να φτάσουμε στον Ιουστινιανό και θα το διαπιστώσουμε.

macedon

Edited by - macedon on 16/02/2008 04:35:58Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2008, 03:46:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
και η λογική μου μου λέει ότι αν είχε γίνει το ανελέτηο κυνηγητό εναντίων των Ελλήνων με τα εκατομύρια των νεκρών! για 1100 χρόνια!

Κανείς δε μίλησε για εκατομμύρια νεκρών. Μίλησε για βίαιο εκχριστιανισμό. Πού το διάβασες αυτό περί εκατομμυρίων νεκρών Ελλήνων;

quote:
europaios2
Δε θα είχε μείνει Έλληνας ούτε για δείγμα!

Εδώ που τα λέμε δεν έχουν μείνει και πολλοί. Οι υπόλοιποι είναι χριστιανοί.

quote:
europaios2
Μία τέτοια γενοκτονία και μάλιστα όχι γενοκτονιά! εδώ μιλάμε για εκατοντάδες γέννη! θα ήταν γραμμένη στην ιστορία όλων των Ευρωπαϊκών κρατών!

Μα... είναι. Αυτές τις γραφές παρουσιάζω, δεν το κατάλαβες; Ακόμη και ο Παπαρρηγόπουλος το παραδέχεται.

quote:
europaios2
Θα είχε περάσει με την προφορική παράδοση και σε μας! Εδώ πέρασε ολόκληρη Οδύσεια και ολόκληρη Ιλιάδα! από στόμα σε στόμα! από αηδό σε αηδό!

Τι είναι ο αηδός;

quote:
europaios2
-macedon! στο διαδύκτιο δεν απευθύνεσαι σε παιδάκια του Δημοτικού! όπως στην τάξη σου!

Οντως έχεις δίκιο. Τα παιδιά του δημοτικού που είχα την ευτυχία να έχω στην τάξη μου, δεν θα τα σύγκρινα ποτέ με τους λοβοτομημένους φανατικούς που βρίσκω εδώ μέσα καλέ μου φίλε... Τουλάχιστον το δικό τους μυαλό όχι μόνο υπήρχε αλλά και δούλευε.

quote:
europaios2
Αλήθεια για σένα αυτή η πόλη ήταν και είναι Ελληνική?

Η κωνσταντινούπολη; Ηταν πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Κατοικούνταν από μια πανσπερμία φυλών. Εκεί είχε την έδρα του ο Ρωμαίος αυτοκράτορας. Εκεί έγινε ο τάφος της ελληνικής γραμματείας και του ελληνικού πολιτισμού. Εκεί κάηκε το σύγγραμα του Πλήθωνα Γεμιστού από τον πατριάρχη Γενάδιο πασά, εκεί κάηκαν τα γραφτά του Ρήγα από τον πατριάρχη Γρηγόριο πασά τον Ε, εκεί κάηκαν τα έργα των Ελλήνων φιλοσόφων.

Ελληνική; Δεν θα το έλεγα. Από πού κι ως πού; Επειδή μιλάγανε ελληνικά; Και στην Αστόρια μιλάνε ελληνικά. Είναι η Αστόρια ελληνική; Να τη διεκδικήσουμε άμα είναι.

Οσο για το αν είναι ελληνική σήμερα, μια ματιά σε οποιαδήποτε γεωγραφία θα σε πείσει ότι η Ισταμπούλ είναι πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού τμήματος της Τουρκίας. Νομίζω στο απάντησε και ο γιαπετ.

Χριστιανική ήταν, αναμφισβήτητα. Ελληνική... όχι. Οπως και η Ελλάδα σήμερα πάνω κάτω. Πολλοί χριστιανοί, ελάχιστοι Ελληνες.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2008, 10:18:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
___________________________________________

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

17/2/2008
___________________________________________

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

symbol
Μέλος 2ης Βαθμίδας


263 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2008, 13:32:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους symbol  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2
"-O Κων/νος ανακυρίχτηκε άγιος όχι για τον ενάρετο βίο του αλλά για τη χάρη σε αυτόν ο Χριστιανιμός έγεινε κύρια θρησκεία.
-Ρωμαίος αυτοκράτορας ήταν τι περίμενατε δηλαδή? ήθος και ενιμότητα?
-Κι ο Μπους Χριστιανός αυτοαποκαλείται και τι μ'αυτό? θα χρεωθεί ο Χριστός το κάθε έγκλημά του?"

Και γιατί παρακαλώ δεν είχε ήθος και εντιμότητα ο Μ. Κωνσταντίνος;

Επειδή έτσι θέλουν οι βυσσοδομούντες εχθροί της εκκλησίας.

Αμαρτίες και λάθη έκανε.

Και ποιος άνθρωπος δεν κάνει; Εξ’ άλλου «ουδείς αναμάρτητος, ειμή μόνο ο θεός»

Όχι όμως όσα του καταμαρτυρούν οι φανατικοί εχθροί του, οι οποίοι σαν φερέφωνα άθεων ή αλλόθρησκων ιστορικών, εσκεμμένα «αγνοούν» πως όταν κάποιος περιορίζεται μονομερώς στο να προβάλει μόνο τα αρνητικά σημεία στη ζωή ενός προσώπου και μάλιστα διογκώνοντάς τα , απλά ψεύδεται και επιδίδεται σε λίβελλο.

Φίλτατε τα όποια ανομήματα έχει κάνει πρέπει να παρασιωπούνται;

Ασφαλώς και όχι.

Τα περισσότερα όμως σαν κύρια αιτία τον προηγούμενη κοινωνία από την οποία προέρχεται. Και είναι προς τιμήν του ότι ξεπέρασε αυτόν τον «κόσμο», και ασχολήθηκε με τις αλήθειες του Ευαγγελίου, διαμορφώνοντας τον τελικό υπέροχο χαρακτήρα του.

Η προηγούμενη κοινωνία της οποίας όλες οι τάξεις είχαν διαφθαρεί στο έπακρο. Οι μεγιστάνες της έτρεφαν τις σμέρνες των ιχθυοτροφείων τους με τις σάρκες των δούλων, ο Καλιγούλας προσέφερε σαν θέαμα προς τέρψιν, βασανισμό δούλων και ο Πόρκιος Κάτων βασάνιζε και τύφλωνε τους δούλους του.

Για να τέρπεται ο διεφθαρμένος λαός, που ζούσε μονάχα για «άρτο και θεάματα» , σε ημερήσια διάταξη οργανώνονταν αγώνες αλληλοσπαραγμού δούλων και στα ρωμαϊκά αμφιθέατρα παραδίδονταν μαθήματα απύθμενων κτηνωδιών.

Οι αυτοκράτορες και ο λαός ηδονίζονταν με το αίμα και τους επιθανάτιο ρόγχο αναρίθμητων άτυχων θυμάτων.

Ο πρώτος χριστιανός αυτοκράτορας δεν δίστασε συγκρουσθεί με το κατεστημένο, αλλά και με την καθολική αντίδραση του αλλοτριωμένου λαου, για να μεταβάλει αυτές τις άγριες καταστάσεις, με τόλμη και μέτρα - νομοθετήματα πρωτόγνωρα.

Κατήργησε την ποινή του σταυρικού θανάτου.

Απαγόρευσε τους αγώνες των μονομάχων.

Για τους δούλους σε ένα ένδικό του επιτάσει «θεωρούμε ένοχο ανθωποκτονίας όποιον εκ προθέσεως θανατώνει δούλο…….,όποιον εκ προμελέτης πληγώσει δούλο θανάσιμα…………., όποιον προστάξει να τον γκρεμίσουν από ψηλά , να τον φαρμακώσουν, να του ξεσκίσουν τις σάρκες με σιδερόνυχα, να του κάψουν τα μέλη στη φωτιά, ή να του αφαιρέσουν την ζωή με τα σκληρότερα βασανιστήρια.

Με νόμους προστάτεψε την ενότητα των οικογενειών των σκλάβων.

Απαγόρευσε την βρεφοκτονία που ήταν αποδεκτή, ιδιαίτερα για τα «προβληματικά» παιδιά. «πετάμε όσα παιδιά είναι αδύναμα» υποστηρίζει ο Ρωμαίος φιλόσοφος Σενέκας. Για τους γονείς που «εξέθεταν» τα παιδιά προέβλεψε την ποινή του θανάτου.

Προστάτεψε το απαραβίαστο του ανθρώπινου προσώπου. Απαγόρευσε το μαρκάρισμα του εγκληματία στο πρόσωπο.

Προστάτεψε τους μικροκτηματίες από την απληστία των ισχυρών.

Προστάτεψε τους χρεοφειλέτες.

Κατέστειλε τις συκοφαντικές καταδόσεις.

Ενθάρρυνε τις τέχνες και τα γράμματα. Ο ίδιος διάβαζε, έγραφε, μελετούσε, υποδέχονταν τους αντιπροσώπους των επαρχιών και άκουγε τις διαμαρτυρίες και τα αιτήματά τους.

Αυτά είναι μόνο μερικά από όσα πολλά και σημαντικά πραγματοποίησε και άλλαξε με το συνολικό έργο του την πορεία της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου.

Ακόμη και ο σφοδρός πολέμιος του χριστιανισμού και σκληρός κριτής του Μ. Κωνσταντίνου Γίββων αναγκάζεται να παραδεχθεί.
«από τύραννος της δημοκρατίας μεταβλήθηκε ανεπαίσθητα σε πατέρα της χώρας του και του ανθρώπινου είδους.»
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2008, 13:51:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Symbol,καλώς ήλθες, στην …ανταλλαγή απόψεων..
Πολύ σωστά τα λες και το μόνο που έχω να προσθέσω για
Όσους λένε ότι επέβαλε τον χριστιανισμό, είναι ότι ο
Ίδιος ασπάστηκε την θρησκεία μας, στο τέλος της ζωής του
Ακριβώς γιατί σεβότανε την ανεξιθρησκεία και γιατί
Κατανοούσε το βάρος της θέσης του και το πόσο δεν
Πήγαινε με τον χριστιανισμό η έννοια εξουσία…
Και φυσικά για τους πολέμιους του, να μην ξεχνάνε ότι
εκείνη την εποχή, έπρεπε να κυβερνάς με σιδερένια πυγμή...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2008, 19:52:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ symbol

Μήπως θα μπορούσες να μας δώσεις κάποια ιστορική πηγή που να βεβαιώνει αυτά που λες εδώ;

Λες για παράδειγμα "κατάργησε την ποινή του σταυρικού θανάτου" (που επίσημα έτσι έγινε) αλλά δεν μας λες ότι με διαταγή του σταυρώθηκε το 335 ο νεοπλατωνικός φιλόσοφος Σώπατρος, μαζί με άλλους "μάντεις", όπως σημειώνει ο August Neander στην "Γενική Ιστορία της Χριστιανικής θρησκείας και εκκλησίας" στο 2ο τόμο.

Και ναι μεν, μπορεί επίσημα να καταργήθηκε η σταύρωση αλλά αντικαταστάθηκε με άλλους τρόπους τιμωρίας των "αιρετικών", όπως το κάψιμο ζωντανών ανθρώπων που, ενώ απαγορεύτηκε σαν ποινή για τους εγκληματίες επειδή ήταν πολύ απάνθρωπο, διατηρήθηκε μόνο για τους εθνικούς και τους "αιρετικούς".

Οσο για το "μαρκάρισμα των δούλων στο πρόσωπο", θα μπορούσες να μας πεις γιατί προχώρησε σ'αυτό το μέτρο; Ετσι, για να μπορέσουμε να εμβαθύνουμε σ'αυτό που ονομάζεις "διαμορφώνοντας τον τελικό υπέροχο χαρακτήρα του" (το οποίο θα έκανε τον κάθε ιστορικό να γελάσει με την καρδιά του).

Η παράθεση "γεγονότων" κατ'εμέ θα πρέπει να συνοδεύεται από μια παράθεση των ιστορικών πηγών, ώστε να είναι αξιόπιστη και σοβαρή. Διαφορετικά, δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι γνωστές αερολογίες του "απολογητή" και άλλων επαγγελματιών της ορθοδοξίας.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2008, 20:59:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
___________________________________________

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

17/2/2008
___________________________________________

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

symbol
Μέλος 2ης Βαθμίδας


263 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2008, 21:37:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους symbol  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
macedon
«Λες για παράδειγμα "κατάργησε την ποινή του σταυρικού θανάτου" (που επίσημα έτσι έγινε) αλλά δεν μας λες ότι με διαταγή του σταυρώθηκε το 335 ο νεοπλατωνικός φιλόσοφος Σώπατρος, μαζί με άλλους "μάντεις", όπως σημειώνει ο August Neander στην "Γενική Ιστορία της Χριστιανικής θρησκείας και εκκλησίας" στο 2ο τόμο.»

Αγαπητέ την πληροφορία για την θανάτωση του Σώπατρου την αναγράφει αποκλειστικά ο φανατικός αρχαιολάτρης Ευνάπιος (347-414), σοφιστής και ιστορικός.

Γεννήθηκε λοιπόν μετά τον θάνατο του Μ. Κωνσταντίνου, και έγραψε την ιστορία του περίπου πενήντα χρόνια μετά το θάνατό του.

Το ύφος της ιστορίας του «στάζει χολή» προς τον χριστιανισμό.

Δεδομένου πως κανείς σύγχρονος ιστορικός του Μ. Κωνσταντίνου, είτε χριστιανός, είτε αρχαιολάτρης , δεν αναφέρει την θανάτωση του Σώπατρου η πληροφορία αυτή ελέγχεται για την αξιοπιστία της.

Ακόμη και αν είναι αληθινή, ο ίδιος ο Ευνάπιος, δεν μεταφέρει πως ο Σώπατρος κατηγορήθηκε για την λατρεία του, στα πλαίσια τάχα ενός θρησκευτικού διωγμού αλλά ότι κατηγορήθηκε για μαύρη μαγεία.

Ισχυροί νόμοι για δίωξη πρακτικών μαύρης μαγείας, και αστρολογίας προϋπήρχαν από την προηγούμενη περίοδο.

Οι αυτοκράτορες ανησυχούσαν ιδιαίτερα για τις πολιτικές επιπτώσεις της μαύρης μαγείας και αστρολογίας.

«Όπως δηλαδή οι ίδιοι μπορούσαν ελεύθερα να χρησιμοποιούν την αστρολογία, όπως πράγματι έκαναν, για να βοηθηθούν στη λήψη αποφάσεων ή να προβλέπουν τη διάρκεια της ζωής τους, έτσι φοβούνταν ότι θα μπορούσαν να κάνουν και τα επίβουλα μέλη των ανωτέρων τάξεων ως ένα προκαταρκτικό βήμα προς την επανάσταση……… για να θέσουν σε κίνδυνο τηνν ασφάλεια του αυτοκράτορα» (Peter Garnsey και Richard Saller. Η ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ-Οικονομία κοινωνία και Πολιτισμός, σελ. 242).

Μόνο η «επίσημη» κρατική μαντεία και αστρολογία ήταν αποδεκτή, και κάθε άλλη διώκονταν απηνώς από τους Ρωμαίου αυτοκράτορες.

macedon
«Οσο για το "μαρκάρισμα των δούλων στο πρόσωπο", θα μπορούσες να μας πεις γιατί προχώρησε σ'αυτό το μέτρο; Ετσι, για να μπορέσουμε να εμβαθύνουμε σ'αυτό που ονομάζεις "διαμορφώνοντας τον τελικό υπέροχο χαρακτήρα του" (το οποίο θα έκανε τον κάθε ιστορικό να γελάσει με την καρδιά του).»

Όχι των δούλων, αλλά των εγκληματιών απαγόρευσε το μαρκάρισμα στο πρόσωπο.

«επειδή το ανθρώπινο πρόσωπο διαμορφώθηκε όμοιο με του θεού», αναφέρει το σχετικό διάταγμα.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2008, 21:57:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
___________________________________________

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

17/2/2008
___________________________________________

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/02/2008, 02:39:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
symbol
Αγαπητέ την πληροφορία για την θανάτωση του Σώπατρου την αναγράφει αποκλειστικά ο φανατικός αρχαιολάτρης Ευνάπιος (347-414), σοφιστής και ιστορικός.

Δεδομένου πως κανείς σύγχρονος ιστορικός του Μ. Κωνσταντίνου, είτε χριστιανός, είτε αρχαιολάτρης , δεν αναφέρει την θανάτωση του Σώπατρου η πληροφορία αυτή ελέγχεται για την αξιοπιστία της.


Εχουμε λοιπόν τις εξής επισημάνσεις:
1. Η σταύρωση του Σώπατρου καταγράφεται από έναν ιστορικό της εποχής.
2. Ο ιστορικός αυτός δεν είναι φίλα διακείμενος προς το χριστιανισμό
3. Αυτόματα, η αξιοπιστία του γεγονότος αμφισβητείται (κατά σε) λόγω της μη καταγραφής του από άλλον.

Επέτρεψέ μου να σε ρωτήσω:

-Πόσοι ιστορικοί της εποχής καταγράφουν τη βάφτιση του Κωνσταντίνου;
-Μόνον ο Ευσέβιος ο Νικομήδειας.

Γιατί άραγε δεν αμφισβητείται αυτό το γεγονός μια και εδώ έχουμε μοναδική καταγραφή; Μήπως γιατί ο Ευσέβιος ήταν χριστιανός και επιπλέον έγραψε και τη βιογραφία του παιδοκτόνου Κωνσταντίνου;

Επί της ουσίας, η σταύρωση του Σώπατρου δεν αμφισβητείται από τους σύγχρονους και προγενέστερους ιστορικούς, που την περιλαμβάνουν στα ιστορικά τους βιβλία (μια ματιά σε μερικές εκατοντάδες τίτλων μπορεί να σε πείσει ίσως).

Πάντως ομολογώ ότι νοοτροπία αυτή "αμφισβητώ την πηγή αυτή γιατί δεν ταιριάζει με τις αρχές μου - δέχομαι την άλλη γιατί είναι χριστιανός" αν και δεν είναι πρωτόγνωρη, είναι ετούτοις ενδεικτική της σοβαρότητας που αντιμετωπίζεται η ιστορική έρευνα από ορισμένους.

quote:
symbol
Ακόμη και αν είναι αληθινή, ο ίδιος ο Ευνάπιος, δεν μεταφέρει πως ο Σώπατρος κατηγορήθηκε για την λατρεία του, στα πλαίσια τάχα ενός θρησκευτικού διωγμού αλλά ότι κατηγορήθηκε για μαύρη μαγεία.

Κι εδώ κάνεις λάθος. Κατηγορήθηκε από κάποιους σαν υπεύθυνος της μη αναχώρησης του στόλου, γιατί δεν φυσούσε ευνοϊκός άνεμος. Ο Ευνάπιος αναφέρει ότι η αιτία ήταν ο φθόνος των κατηγόρων προς την εύνοια που έδειχνε ο Κωνσταντίνος προς αυτόν (η οποία φυσικά δεν τον εμπόδισε να το σταυρώσει

quote:
symbol
Οι αυτοκράτορες ανησυχούσαν ιδιαίτερα για τις πολιτικές επιπτώσεις της μαύρης μαγείας και αστρολογίας.

Μόνο που ο Κωνσταντίνος συμβουλευόταν το Σώπατρο, κάτι που οδήγησε αυτούς που τον φθονούσαν να τον διαβάλουν σαν υπεύθυνο της καθυστέρησης αναχώρησης του στόλου.

Εν πάσει περιπτώσει, το θέμα δεν είναι η αιτία της σταύρωσης του Σώπατρου αλλά και άλλων μάντεων. Το θέμα είναι πώς αφού απαγορεύτηκαν οι σταυρώσεις, σταυρώθηκαν ένα σωρό άνθρωποι με προσωπική εντολή του αυτοκράτορα.

Να υποθέσουμε πως υπήρχε διάσταση λόγων και έργων, όπως συμβαίνει συνήθως με τους εκπροσώπους της χριστιανικής θρησκείας;

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 40 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy