ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 "Κλιματικές αλλαγές", η μεγαλύτερη απάτη και η πιο κερδοφόρα επιχείρηση σήμερα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 14
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/08/2008, 01:32:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν και περίοδος διακοπών και η ζέστη είναι καλοδεχούμενη στις παραλίες...

Είπα να ρίξω μια ματιά στν κουβέντα μας. Το καλοκαίρι δεν φαίνετε να μας ανησυχεί η "κλιματική αλλαγή"...

Ωστόσο είχα και ένα νέο: στα e-mail mου με ενημέρωσαν πως οι τηλεοράσεις TFT μολύνουν πολύ περισσότερο το περιβάλλον απ'ότι το CO2...

Συγκεκριμένα:

"Υλικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία των επίπεδων τηλεοράσεων TFT είναι βλαβερό για το περιβάλλον σύμφωνα με νέες έρευνες.

Το τριφθοριούχο άζωτο (NF3) μπορεί να προκαλέσει ακόμη και επιτάχυνση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, προειδοποιούν οι ειδικοί, καθώς θεωρείται 17.000 φορές πιο βλαβερό από το διοξείδιο του άνθρακα.

Αν λάβει κανείς υπόψη του και τη συνεχόμενη ζήτηση που έχουν αυτού του τύπου οι τηλεοράσεις σε συνδυασμό με την αύξηση της παραγωγής, τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι καταστροφικά.

Μετρήσεις για την ποσότητα του αερίου που έχει μέχρι στιγμής εκλυθεί στην ατμόσφαιρα δεν έχουν γίνει και είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί το μέγεθος της καταστροφής που μπορεί να προκαλέσει στο μέλλον.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως μέσα στο 2008 η παραγωγή του αερίου από τα εργοστάσια θα ξεπεράσει τους 4.000 τόνους, αριθμός που όσο περνούν τα χρόνια θα αυξάνεται.

Το αέριο δεν περιλαμβάνεται στο Πρωτόκολλο του Κιότο, έτσι ώστε να υπάρξει κάποιος περιορισμός στις εκπομπές του."

....Τα σχόλια δικά σας


http://vickytoxotis.blogspot.com

Edited by - toxotis on 06/08/2008 01:33:26Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ppanagiotis
Νέο Μέλος

Greece
2 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2008, 13:17:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ppanagiotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Διαβάζοντας το σύνολο των συζητήσεων του θέματος μπορώ να πω πως εν τέλει η άποψη μου, η οποία συμφωνεί με την χρήστη toxotis, ενισχύθηκε περαιτέρω...

Αυτό που δεν καταλαβαίνω και θέλω, αν γνωρίζει κάποιος, να μου πει, είναι γιατί η Ευρωπαϊκή ένωση τα έχει βάλει με τις αυτοκινητοβιομηχανίες για τις εκπομπές ρύπων και όχι με τις εταιρείες παραγωγής αεροπλάνων... Εκτός αυτού, οι εκπομπές των αεροπλάνων δεν συμπεριλαμβάνονται στο Κιότο... (;;;)

Είναι λογικό;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/08/2008, 02:04:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εύστοχο το ερώτημα σου φίλε Παναγιώτη- καλοσώρισες και από εδώ

Θα αρχίσω από το τέλος: τι είναι "λογικό" από όλα τα άλλα "στρατηγικά σενάρια" για να υπάρχει λογική και στο επίμαχο σημείο?

Τώρα γιατί επέλεξε να τα "βάλει" με τις αυτοκινητοβιομηχνίες...
Αλήθεια αναφέρεσε σε κάτι συγκεκριμένο? Κάποια μέτρα ας πούμε?

Οι εκπομπές αεροπλάνων είναι μεγάλη ιστορία και αποδεδειγμένα βλαβερή με ή χωρίς φαινόμενο θερμοκηπίου και κλιματικών αλλαγών και κατά πολύ περισσότερο -τόσο ποσοτικά σε σύγκριση με εκπομπές επίγειων μέσων μεταφοράς, όσο και ποιότικά, καθώς εκείνα τα στρώματα της ατμόσφαιράς που επηρεάζονται από τις εκπομπές των αεροσκαφών είναι πιο ευάλωττα σε αλλοιώσεις της σύνθεσης τους...

Αν είναι μετρήσιμα και περιλαμβάνονται στη συνθήκη δεν το γνωρίζω, αλλά μου θύμισες ένα αντίστοιχο δικό μου ερώτημα σχετικά με τις μετρήσεις:

α)πόσο "αντικειμενικά είναι τα αποτελέσματα των μετρήσεων? (Είχαμε και το ελληνικό ζήτημα ως προς αυτό, με τις μη ασφαλείς μεθόδους μέτρησης...

Β)πως "ξεχωρίζουν την προέλευση του CO2 π.χ. πέρυσι κάηκαν χιλιάδες στρέματα δασών κι εκείνο το CO2 το συνυπολογίζουν? Κι αν όχι πως το "αφαιρούν" από τις μετρήσεις τους?

Παρομοίως, γνωρίζουμε, πως ουσιαστικά σύνορα δεν υπάρχουν στην ατμόσφαιρα και πριν λίγους μήνες διάβαζα π.χ. πως καταλήγουν στην Αθήνα ατμοσφαιρικοί ρύποι από την Ισπανία, την Ιταλία αλλά και την Αφρική...

Τίνος την ρύπανση μετράμε εν' τέλει?

Και τι εξυπηρετεί η επιβολή αγοραπωλησίας ρύπων, αν όχι την κερδοσκοπία εις βάρος της φύσης? αφού η τελευταία θα συνεχίσει να δέχετε την επιβάρυνση από τους ρύπους και ποσώς "ενδιαφέρετε" για το αν κάποιοι πληρώσουν πρόστιμα ή όχι...

Φιλικά
Τοξότης


http://vickytoxotis.blogspot.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pamavol
Μέλος 1ης Βαθμίδας


97 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/08/2008, 08:45:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pamavol  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
http://cagle.msnbc.com/working/071031/ramirez.jpg

δέν νομίζω να χρειάζεται μετάφραση
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Pamavol
Μέλος 1ης Βαθμίδας


97 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/08/2008, 05:22:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pamavol  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εκείνες τις ημέρες όποια τηλεόραση - ραδιόφωνο - εφημερίδα και να άνοιξα, έπαιζε στο παρακάτω τροπάριο. Είχα θυμώσει τόσο, πού ήθελα
όταν περάσει το καλοκαίρι να χάσω μερικές ώρες μαζεύοντας τα χιλιάδες link για να σας θυμίσω τον βομβαρδισμό που είχαν κάνει όσοι μπορούν να ελένχουν τα ΜΜΕ τόσο δυνατά. (Αντίστοιχος βομβαρδισμός "προσεκτικά διατυπωμένων" ειδήσεων μπορεί για παράδειγμα να πείσει την κοινή γνώμη της Αμερικής πως η Ρώσοι έκαναν ξαφνικά επίθεση στην Γεωργία)

http://www.livescience.com/environment/080626-north-pole.html
Environment
North Pole Could be Ice-Free This Summer
By Robert Roy Britt, LiveScience Managing Editor


http://www.truthout.org/article/no-ice-north-pole
No Ice at the North Pole
Friday 27 June 2008


http://abcnews.go.com/Technology/story?id=5265092
Arctic's First Ice-Free Summer Possible Even This Year


http://www.citiesgogreen.com/issues/september-2008/in-motion/no-ice-at-the-north-pole
No Ice at the North Pole?


http://edition.cnn.com/2008/WORLD/weather/06/27/north.pole.melting/index.html
North Pole could be ice-free this summer, scientists say


http://www.foxnews.com/story/0,2933,372542,00.html
FOXNEWS.COM HOME > SCITECH
Report: North Pole May Be Ice-Free This Summer


http://www.canada.com/topics/news/national/story.html?id=3f16c255-7c20-4024-a02d-6a93d8aca59c
NORTH POLE, NO ICE


http://www.independent.co.uk/environment/climate-change/exclusive-no-ice-at-the-north-pole-855406.html
Exclusive: Scientists warn that there may be no ice at North Pole this summer


http://www.news.com.au/story/0,23599,23934549-401,00.html
North Pole ice cap could disappear this year
June 28, 2008 02:00am


http://www.guardian.co.uk/environment/2008/aug/10/climatechange.arctic
North Pole ice 'may disappear by September'
By Paul Eccleston
Last Updated: 2:01pm BST 27/06/2008


http://news.nationalgeographic.com/news/2008/06/080620-north-pole.html
North Pole May Be Ice-Free for First Time This Summer
Aalok Mehta aboard the C.C.G.S. Amundsen
National Geographic News
June 20, 2008


http://news.xinhuanet.com/english/2008-03/01/content_7696460.htm
Expert: Arctic polar cap may disappear this summer
www.chinaview.cn 2008-03-01 13:48:06
Special Report: Fight against Global Warming

δέν έχω λόγια...δέν θα δώσω ούτε ένα ακόμη '' .

love never failsΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2008, 00:59:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλέ μου Pamavol,

ούτε κι εγώ θα πω τίποτε περισσότερο πάνω σε αυτό...

Είναι γελοίο -όσους τίτλους και δοκτωρά να έχουν οι αξιοτιμοι αυτοί κύριοι- με την περιορισμένη αντίληψη τους -ακόμη και λόγω της ειδικότητας τους- να προσπαθούν να προγνώσουν και να πείσουν τον κόσμο, για κάτι που και οι ίδιοι ακόμη εικασίες κάνουν...

Βέβαια μια χαρά "φοβίζουν" τον κόσμο κατ' αυτό τον τρόπο και εκεί είναι που έχω τις μεγαλύτερς ενστάσεις.

Όμως μην τους χαρίζεις ούτε καν το θυμό σου...

Δεν το αξίζουν


http://vickytoxotis.blogspot.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2008, 14:51:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επιστήμονες ενάντια στο παραμύθι της «παγκόσμιας υπερ-θέρμανσης»


Πάνω από 400 επιστήμονες από 24 χώρες εξέφρασαν σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με τα κύρια χαρακτηριστικά της «συγκατάθεσης» που αφορά στην ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη.

Οι επιστήμονες, -ανάμεσα στους οποίους και πολλά πρώην αλλά και νυν μέλη του IPCC- άσκησαν κριτική στους ισχυρισμούς του IPCC αλλά και του πρώην αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, Al Gore, που αφορούν την κλιματική αλλαγή.

Τώρα πια φαίνεται πως ολοένα και περισσότερα σοβαρά ΜΜΕ αντιλαμβάνονται την αύξηση του αριθμού των «σκεπτικιστών» επιστημόνων.

Τον Οκτώβριο του 2007 η δημοσιογράφος της Washington Post, Julia Eilperin, έδωσε την ευκαιρία στην αλήθεια και διαπίστωσε, πως οι «σκεπτικιστές» στο θέμα της κλιματικής αλλαγής αυξάνονται και δεν μειώνονται.

Αυτό το πολυδιαβασμένο άρθρο δίνει μία λίστα με τα στοιχεία των επιστημόνων όπως: ονοματεπώνυμo, διευθύνσεις κατοικίας, πανεπιστήμιο ή Ινστιτούτο στο οποίο εργάζονται. Επιπλέον υπάρχουν εκεί οι τοποθετήσεις τους, τα βιογραφικά τους, αλλά και Link από δημοσιευμένες μελέτες τους σε παγκοσμίως αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά και οι σχετικές πηγές, οι οποίες συγκεντρώθηκαν το 2007 από δημόσιες τοποθετήσεις που υπήρχαν σε πρακτορεία τύπου και ιστοσελίδες.

Πολλοί από τους επιστήμονες που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο έχουν επανειλημμένα αναφέρει, πως πολλοί συνάδελφοι τους συμμερίζονται αυτές τους τις απόψεις, αλλά δεν επιθυμούν να πάρουν δημοσίως θέση ως προς αυτό από φόβο εκβιασμών.

Ο ερευνητής της ατμόσφαιρας Dr. Nathan Paldor, καθηγητής Δυναμικής Μετεωρολογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας στο εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ αλλά και συγγραφέας σχεδόν 70 μελετών (Peer-Reviewed Studies) εξηγεί, πως πολλοί συνάδελφοι του εκφοβίζονται: «Πολλοί συνάδελφοι μου, με τους οποίους έχω μιλήσεις, έχουν τις ίδιες απόψεις και παρ’ όλ’ αυτά δεν αισθάνονται σε θέση να εκφράσουν αυτό τους το σκεπτικισμό σε επιστημονικούς κύκλους και δημόσια μέσα ενημέρωσης».

Οι επιστήμονες που εμφανίζονται στο άρθρο αυτό της Washington Post, είναι φημισμένοι επιστήμονες και ειδικοί διαφόρων επιστημονικών τομέων όπως: κλιματολογίας, γεωλογίας, βιολογίας, φυσικής, χημίας, μαθηματικών, βιογεωγραφίας, μετεωρολογίας, ωκεανογραφίας, οικονομικών, περιβαλλοντολογίας, παλαιοκλιματολογίας κ.α.

Μερικοί εξ αυτών έχουν βραβευθεί με Νόμπελ για τις εξαιρετικές τους αποδόσεις στον τομέα τους και επίσης μοιράζονται μαζί με τον Al Gore το Νόμπελ Ειρήνης που δόθηκε στο IPCC.

Μετάφραση από το γερμανικό NEXUS: Toxotis
Πηγή: Έκθεση της επιτροπής περιβάλλοντος και δημοσίας εργασίας 20.12.07 http://tingurl.com/2hmrerhttp://vickytoxotis.blogspot.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/09/2008, 13:31:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στα βρετανικά δικαστήρια "η άβολη Αλήθεια" του Αλ Γκορ


Στα βρετανικά δικαστήρια διαπιστώθηκε, πως η ταινία "Μια άβολη αλήθεια"
του Αλ Γκορ, μεταδίδει παραπλανητικές πληροφορίες σε 9 της σημεία ...

Ο Steward Dimock, του βρετανικού New Party, έφερε την "Άβολη Αλήθεια" του Αλ Γκορ στα βρετανικά δικαστήρια, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να τη διανείμει σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Η διαδικασία αποκάλυψε αφενός αβάσιμες και παραπλανητικές πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη ταινία και αφετέρου έδειξε, πως οι σύμβουλοι του βρετανικού Υπουργείου Παιδείας με τις επιλογές τους ενίσχυσαν την πολιτική προπαγάνδα της επίμαχης ταινίας...

ολόκληρο το άρθρο στο:
http://vickytoxotis.blogspot.com/2008/09/blog-post_12.htmlhttp://vickytoxotis.blogspot.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΩΡΙΩΝΑΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
213 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/09/2008, 23:05:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πως σας φαίνεται;
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΑΘΜΟ - ΒΑΘΜΟ
Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν σημαίνει απλώς τέλος στα παλτά. Βαθμό βαθμό καταστρέφεται ο ίδιος μας ο πολιτισμός
+ 1 C
H ξηρασία γίνεται μόνιμη σε περιοχές του πλανήτη που ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα λειψυδρίας, όπως η Καλιφόρνια, η Μέση Ανατολή και πολλά νησιά της Μεσογείου. Οι έρημοι, όπως η Σαχάρα, απλώνονται. Το Κιλιμάντζαρο χάνει και το τελευταίο στρώμα πάγου, αφήνοντας για πρώτη φόρά υστερα από 11.000 χρόνια την Αφρική χωρίς ίχνος χιονιού. Στις Άλπεις λειώνουν οι Αιώνιοι παγετώνες και χωρίς αυτούς ως συνδετική «κόλλα» το έδαφος αποσαθρώνεται και προκαλούνται καταστροφικές κατολισθήσεις. Οι κοραλογεννείς ύφαλοι των ωκεανών πεθαίνουν και μαζι τους ενας μεγάλος αριθμός από θαλάσσια είδη που εξαρτώνται από αυτούς.
+ 2 C
Κάθε καλοκαίρι στην Ευρώπη επικρατεί καύσωνας σαν αυτόν που στοίχισε την ζωή σε 30.000 άτομα . Ειδικά στη Μεσόγειο ο καύσωνας διαρκεί πάνω από έξι εβδομάδες. Η τουριστική βιομηχανία καταρρέει γιατί οι άνθρωποι προτιμούν τις βόρειες χώρες. Οι πάγοι λειώνουν στη Γροιλανδία και η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει 7 μέτρα, ευτυχώς σταδιακά. Επίσης λειώνουν οι πάγοι στα πολύ ψηλά βουνά εντείνοντας το πρόβλημα της λειψυδρίας ακόμη περισσότερο.
+ 3 C
Τα δάση του Αμαζονίου, που δεν είχε χρειαστεί να αναπτύξουν αντίσταση στη φωτιά καίγονται σε μία επικών διαστάσεων πυρκαγιά, που παρόμοια της δεν έχει ξαναδεί ανθρώπινο μάτι. Σε Αφρίκή και Αυστραλία η έρημος γίνεται το κυρίαρχο τοπίο. Παραθαλάσσιες χώρες πλημμυρίζουν. Οι τυφώνες αυξάνουν σε αριθμό και ένταση, κάνοντας τον «Κατρίνα» να μοιάζει με απλή θύελλα. Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι μετατρέπονται σε πρόσφυγες για να ξεφύγουν από την πείνα και την δίψα. Ξεσπούν πόλεμοι για την διαχείριση του γλυκού νερού.
+ 4 C
Ολοι οι πάγoι του αρκτικού κύκλου λειώνουν και η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει ακόμη 5 μέτρα. Από τη Σιβηρία απελευθερώνεται μεθάνιο που επιβαρύνει περισσότερο την κατάσταση. Η Ελλάδα η Ισπανία η Ιταλία και η Τουρκία μετατρέπονται σε ερήμους. Στην Ελβετία το θερμόμετρο το καλοκαίρι δείχνει 48 βαθμούς και οι Αλπεις είναι γυμνές. Οι επιζώντες των Ευρωπαϊκών πληθυσμών αναγκάζονται να μεταναστεύσουν βορειότερα.
+ 5 C
Η πλειονότητα της ζωής έχει εξαλειφθεί από τον πλανήτη και η γη μοιάζει με την Ηώκαινο γεωλογική περίοδο πριν από 50 εκατομμύρια χρόνια. Δεν υπάρχει πάγος πουθενά και λουλούδια ανθίζουν στους πόλους. Καθώς οι ωκεανοί θερμαίνονται το μεθάνιο που έμενε εκατομμύρια χρόνια αποθηκευμένο στους βυθούς τους έρχεται στην ατμόσφαιρα ολοκληρώνοντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
+ 6 C
Στον πλανήτη έχει απομείνει μόλις το 5% των ειδών που ζουν σήμερα και μάλλον τίποτα μεγαλύτερο από έντομο. Ηφαίστεια ξεπηδούν από παντού και ο αέρας έχει τόσο πολύ μεθάνιο που εκρύγνυται σαν χιλιάδες ατομικές βόμβες μαζί. Η γη έχει επιστρέψει σε μια γεωλογική περίοδο 250 εκατομμυρίων χρόνων πριν, τόσο καταστροφική που απέχει μια τρίχα από τους γυμνούς βράχους που περιφέρονται στο διάστημα.

Πηγή: Περιοδικό «Ε»

"Οσο μαθαίνω τους θεούς πιστεύω στους ανθρώπους"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/09/2008, 00:40:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Ωρίωνα σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που μας προσκόμησες από το εν λόγω περιοδικό.

Γενικά θα έλεγα, πως τέτοιου τύπου "ειδήσεις"- σενάρια πιθανοτήτων, κάθε άλλο παρά σπάνια είναι...

Ολόκληρη η ειδησεωγραφική πολιτική σε τέτοιες ιδέες βασίζεται και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που αναρωτιέται κανείς γιατί, ενώ ο αντίλογος είναι υπαρκτός, δεν φαίνεται επίσημα σχεδόν πουθενά...

Στο αμέσως προηγούμενο ποστ μου αναφέρομαι στις αποφάσεις των βρετανικών δικαστηρίων που αποφάνθηκαν σχετικά με την "Άβολη Αλήθεια" του Αλ Γκορ λέγοντας πως:
"Η διαδικασία αποκάλυψε αφενός αβάσιμες και παραπλανητικές πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη ταινία και αφετέρου έδειξε, πως οι σύμβουλοι του βρετανικού Υπουργείου Παιδείας με τις επιλογές τους ενίσχυσαν την πολιτική προπαγάνδα της επίμαχης ταινίας..."

Σκέπτομαι λοιπόν, πως αν κάποια δικαστήρια της υφηλίου άρχιζαν να ερευνούν τις αλήθειες και τους λόγους για τους οποίους κάποιοι επιμένουν να καταστροφολογούν, θα έβρισκαν πιθανότατα "αβάσιμες και παραπλανητικές πληροφορίες" που διαδίδονται, καταστροφολογώντας και πανικοβάλοντας τον κόσμο -άραγε για ποιο λόγο?...-
και επίσης
θα έβρισκαν πολλούς αξιότιμους και αξιόλογους ερευνητές και δημοσιογράφους, οι οποίοι -πέφτοντας θύματα θέλω να πιστεύω της γενικότερης "γραμμής"- οι οποίοι με τις επιλογές τους ενισχύουν την πολιτική προπαγάνδα...

Όλοι αυτοί βέβαια, ο καθ' ένας από την πλευρά του, τη "δουλειά" τους κάνουν.
Το ερώτημα είναι γιατί επιμένουμε εμείς να κρατάμε τις παρωπίδες που μας φορούν...

Και ιδιαίτερα όταν γνωρίζουμε πως η δύναμη της συνείδησης μας είναι τεράστια: όπου τη στρέφουμε σήμερα, τέτοιο θα είναι το μέλλον μας.

Άρα: ας πάψουμε να ασπαζόμαστε καταστροφολογικές θεωρίες -γιατί αποδείξεις για το μέλλον δεν έχουμε- και ας σχεδιάσουμε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ το μέλλον που θέλουμε, που μας αξίζει και που σίγουρα θα είναι όπως το σχεδιάζουμε σήμερα...

Προ πάντων ας ξυπνήσουμε τη συνείδηση μας από το λήθαργο, γιατί κάποιοι άλλοι αποφασίζουν -σήμερα- για μας χωρίς εμάς...

Φιλικα
Τοξότης


http://vickytoxotis.blogspot.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΩΡΙΩΝΑΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
213 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/09/2008, 02:57:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Τοξότη
Για καθε έναν που ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα υπάρχουν 10 με αντιστοιχης αξίας πτυχία που πουισχυρίζονται ότι υπάρχει και μαλιστα μεγάλο. Αλλά θέλω να ρωτήσω το εξής, αν λέω αν υπάρχει πρόβλημα και τα πράγματα είναι τόσο ασχημα όσο λένε οι προπαγανδιστές τυπου Αλ Γκόρ, η κατάσταση θα είναι μη αντιστρεπτή σε μερικές δεκάδες χρόνια. Υπάρχουν βεβαια και οι απαισιόδοξοι που ισχυρίζονται ότι ήδη η κατάσταση ειναι μη αντιστρεπτή . Ξέρεις κάποιο δικαστήριο στην Αγγλία ή οπουδήποτε αλλού που θα μπορούσε να μου δώσει πίσω αυτό που θα χάσω; Να μου επιστρέψει τον πλανήτη Γη; Γιατί αν έχεις άδικο τότετο κόστος είναι τεράστιο.
Ας προφυλάξουμε και λίγο αυτόν τον έρμο τον πλανήτη πανω στον οποιο ζούμε. Η εποχη που πιστεύαμε ότι ο πλανήτης είναι απέραντος και μπορούμε αφοβα να τον μολύνουμε με κάθε είδους απόβλητα έχεί περάσει ανεπιστρεπτί.
Αν οι απαισιόδοξοι έχουν δίκιο τότε η μόνη λυση που μένει είναι να μετακομίσουμε και αυτό για την ώρα δεν είναι εφικτό

"Οσο μαθαίνω τους θεούς πιστεύω στους ανθρώπους"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/09/2008, 03:44:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Φίλε Τοξότη
Για καθε έναν που ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα υπάρχουν 10 με αντιστοιχης αξίας πτυχία που πουισχυρίζονται ότι υπάρχει και μαλιστα μεγάλο.

Αγαπητέ μου Ωρίωνα, να σου πω μια μεγάλη αλήθεια?... Με ή χωρίς πτυχία, ακριβής πρόγνωση δεν υπάρχει, μιλάμε πάντα για υποθέσεις και εικασίες. Επιπλέον το αντικείμενο της κλιματολογίας είναι τόσο περίπλοκο, που ΔΕΝ έχουν βει ακόμη ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί. Και σίγορα απαιτούνται πολλές ειδικότητες και περισσότερα του ενός πτυχία για να μπορεί κανείς έστω να πλησιάσει τη δομή της. Με την ειδηκότητα να επικρατεί σε όλες τις επιστήμες και με τον τεμαχισμό της γνώσης, το θεωρώ αδύνατο. Όμως μολονότι αδύνατο... κάποιοι σπεύδουν να κυνδηνολογίσουν... Δεν είναι -τουλάχιστον-περίεργο?

Επιπλέον η δουλειά της επιστήμης είναι να ερευνά, ενώ η πολιτική "εκμεταλλεύεται" δήθεν επιστημονικά δεδομένα, για τους όποιους σκοπούς της...

Ας αποσαφηνίσουμε λοιπό, πως αυτό που έχει καθιερωθεί να πιστεύεται, πως αποτελεί "επιστημονικό πόρισμα", στην ουσία δεν είναι παρά "πολιτική προαποφασισμένη ατζέντα"

Πιο απλά:To IPCC, δεν βγάζει επιστημονικά, αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΑ πορίσματα. Δεν είναι επιστημονικό, αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΟ όργανο! Ο ΑΛ ΓΚΟΡ επίσης είναι πολιτικός... Η ατζέντα τους έλεγε, πως ρέπει να πείσουν τους λαούς, πως υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης.
Δεν είχαν στόχο την έρευνα και τη μελέτη του φαινομένου! Γι' αυτό και είναι λογικό, πως χρησιμοποίησαν όποιους επιστήμονες μπορούσαν να τους φανούν χρήσιμοι και όσοι ήταν "προσβάσιμοι"...

Προσωπικά, αν διάβασες τις προηγούμενες σελίδες θα το είδες ήδη, δεν αμφισβητώ τη γενικότερη τάση που υπάρχει σε ολόκληρο το πλανητικό μας σύστημα, η οποία δείχνει πως βρισκόμαστε σε μία περίοδο κλιματολογικών μεταβολών με τη θερμοκρασία να τείνει προς τα πάνω...

Αυτό που αμφισβητώ είναι η "ανθρωπογενής" υπερθέρμανση και αυτό που απεχθάνομαι είναι η μονόπλευρη, προπαγανδιστική και καταστροφολογική ερμηνεία, η οποία μάλιστα χαίρει και βραβείων Νόμπελ...

Όσα πτυχία και να έχει ό κάθε ένας από αυτούς ΔΕΝ έχει το δικαίωμα να τρομοκρατεί τον κόσμο, να τον ΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙ και κατά τ' άλλα να εξυπηρετεί τους κύριους ρυπαντές του περιβάλλοντος και τους επιτήδειους, οι οποίοι κερδίζουν αμύθητα ποσά από τα χρηματηστήρια ρύπων απομιζώντας και υποθυκεύοντας τις εθνικές οικονομίες...

Ας μην ξεχνάμε και τον περίφημο τεχνητό έλεγχο του καιρού, ας μην ξαχνάμε τα chemtrails...
Αν αυτά εννοούν "ανθρωπογενή" σε σχέση με την κλιματολογική αλλαγή, ε, ναι τότε συμφωνώ απολύτως!

Εγώ όμως προσωπικά, καμία σχέση δεν έχω με την αλλαγή του κλίματος του πλανήτη μας!

quote:

Αλλά θέλω να ρωτήσω το εξής, αν λέω αν υπάρχει πρόβλημα και τα πράγματα είναι τόσο ασχημα όσο λένε οι προπαγανδιστές τυπου Αλ Γκόρ, η κατάσταση θα είναι μη αντιστρεπτή σε μερικές δεκάδες χρόνια. Υπάρχουν βεβαια και οι απαισιόδοξοι που ισχυρίζονται ότι ήδη η κατάσταση ειναι μη αντιστρεπτή . Ξέρεις κάποιο δικαστήριο στην Αγγλία ή οπουδήποτε αλλού που θα μπορούσε να μου δώσει πίσω αυτό που θα χάσω; Να μου επιστρέψει τον πλανήτη Γη; Γιατί αν έχεις άδικο τότετο κόστος είναι τεράστιο.

Λυπάμαι, αλλά ότι αφήνει/επιτρέπει κανείς να τον κλέψουν... δεν θεωρείται κλοπή. Οπότε δεν θα κερδίσει κανείς σε τέτοια δίκη...
Επιπλέον εγώ δεν θέλω να έχω δίκιο. Δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Απλά δεν μου άρεσαν οι παρωπίδες... και τις πέταξα...

Η έντονη συστηματική προπαγάνδα στέφει την προσοχή εκεί που θέλει...
Βλέπεις, και στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία, την ίδια τακτική ακολούθησαν με αποτέλεσμα να μας κλέψουν τις συνατγματικές ελευθερίες μας... και να μην το αντιληφθούμε καν... "για το καλό μας"...

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει κι εδώ, ίσως και στα ίδια πλαίσια: στρέφουν την προσοχή όλων των λαών εναντίων ενός αόρατου-κοινού εχθρού και ΠΟΙΟΣ ξέρει τι άλλο θέλουν να μας στερήσουν...

quote:
Ας προφυλάξουμε και λίγο αυτόν τον έρμο τον πλανήτη πανω στον οποιο ζούμε. Η εποχη που πιστεύαμε ότι ο πλανήτης είναι απέραντος και μπορούμε αφοβα να τον μολύνουμε με κάθε είδους απόβλητα έχεί περάσει ανεπιστρεπτί.
Αν οι απαισιόδοξοι έχουν δίκιο τότε η μόνη λυση που μένει είναι να μετακομίσουμε και αυτό για την ώρα δεν είναι εφικτό

Κοίταξε φίλε μου, πραγματικά ποτέ δεν θεώρησα "απέραντο" τον πλανήτη μας και ουδέποτε πίστευα πως έχουμε οποιοδήποτε ελαφρυντικό για να μολύνουμε. Αν ο καθένας μας σήκωνε τα μανίκια και το ανάστημα, για να καθαρίσει τη γειτονιά του, το χωριό του, την πόλη και την περιοχή του και να αντισταθεί στους μολυντές-παραβάτες που συναντά, να' σαι σίγουρος πως θα είχαμε κάνει σπουδαία δουλειά. (Για του λόγου το αληθές, δες τι κάναμε εδώ πάνω, μια χούφτα άνθρωποι και με τις πιο αντίξοες συνθήκες στο http://periballondiki.blogspot.com)

H τακτική των εκάστοτε κυβερνόντων και των "υπευθύνων" -μόνο κατ' όνομα- δείχνει όμως πως αυτοί ΔΕΝ ενδιαφέρονται... για άλλα πράγματα κόπτωνται..

Οι περισσότεροι συμπολίτες μας ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ
και μία μερίδα προτιμά να κυνηγά τον μπαμπούλα της "υπερθέρμανσης" (που θεωρώ πως είναι φυσιολογική διαδικαασία), από τον μπαμπούλα το "γείτωνα" που μολύνει τη φύση...
Οι περισσότεροι αναλώνονται σε θεωρίες και σπάνια είναι τα άτομα που περνούν στα ΕΡΓΑ!

Όσο για τη μετακόμιση...
Με την συνείδηση μας σε λήθαργο τα ίδια θα επιτρέψουμε να γίνουν όπου και να μετακομίσουμε...
Ευτυχώς δηλαδή που δεν μπορούμε να μετακομίσουμε...
Εξάλλου δεν έχουμε δικαίωμα να θέλουμε να 'χουμε άλλη τύχη από αυτή που ... στρώσαμε και στρώνουμε... και μας αξίζει.
Και εδώ αξίζει να επιμείνουμε... Ο φόβος παραλύει τον άνθρωπο. Παραλύει και τη λογική του. Και κάποιοι πλέκουν σχέδια πάνω σε αυτό το δεδομένο. Έχουν μελετήσει τον τρόπο που σκέφτεται και αντιδρά το ανθρώπινο είδος. Οπότε το πρώτο που ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ στον εαυτό μας είναι να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά του φόβου, να πάρουμε τα μάτια μας από τις καταστροφολογίες και να δούμε πως θέλουμε να ζήσουμε... σήμερα, τώρα και μελλοντικά.
Το δεύτερο που θα πρότεινα είναι να αρχίσουμε να εμπιστευόμαστε την δική μας απλή λογική, τη δική μας κρίση. Να κάνουμε τη δική μας έρευνα, να ενημερωθούμε ΜΟΝΟΙ μας και να βγάλουμε δικά μας συμπεράσματα. Να πάψουμε να μασάμε τις τσίχλες που μας πετάνε τα ΜΜΕ...


Όσο οι λαοί "κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου" κάποιοι άλλοι στρώνουν το μέλλον των λαών...
και μακάρι να έχω άδικο, αλλά δεν θα είναι το κλίμα που θα μας πλείξει...


http://vickytoxotis.blogspot.com

Edited by - toxotis on 18/09/2008 04:07:05Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/10/2008, 15:16:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν και η διενεργούμενη "σφυγμομέτρηση" στο blog TOXOTIS σχετικά με το ερώτημα

"Έχετε πειστεί, πως οι κλιματικές αλλαγές και συγκεκριμένα η "υπερθέρμανση" του πλανήτη μας είναι προϊόν της ανθρώπινης δραστηριότητας?"

έχει ακόμη πολλές μέρες για να "λήξει", θα ήθελα να τοποθετηθώ από εδώ σχετικά με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα:

ΝΑΙ 33 (52%)

ΟΧΙ 13 (20%)

Εν μέρει... 15 (23%)

Δεν γνωρίζω 2 (3%)

Votes so far: 63
Days left to vote: 237

Ενώ αρχικά η ζυγαριά έγερνε καθαρά υπέρ της "ανθρωπογενούς" κλιματικής αλλαγής, παρατηρώ τελευταία πως αυξάνουν οι απαντήσεις "ΟΧΙ" και "Εν μέρει". Μάλιστα αν συμψηφιστούν οι απαντήσεις αυτές, ως ένδειξη πως δεν είναι ο άνθρωπος, με τις δραστηριότητες του, ο κύριος υπ' αίτιος της Κλιματικής αλλαγής, έχουμε ένα αποτέλεσμα σχεδόν 50-50...

Βέβαια αυτή η "σφυγμομέτρηση" αφοrά κυρίως το κοινό του ίντερνετ, που κατά την άποψη μου, έχει μεγαλύτερη δυνατότητα για εναλλακτική ενημέρωση, απ' ότι οι πολίτες της "κλασικής-ενημέρωσης" μέσω τηλεόρασης και εντύπων.

Ωστόσο διαγράφεται μία νέα τάση. Οι άνθρωποι προφανώς άρχισαν να ενημερώνονται και να μην υιοθετούν άκριτα τις εντέχνως προωθούμενες απόψεις των μεγάλων ΜΜΕ, των "αναγνωρισμένων" επιστημόνων και των -καθ' όλα μη ανεξάρτητων- διεθνών οργανισμών όπως του ΟΗΕ...

(Ας σημειωθεί πως η "μανία" με την υπερθέρμανση του πλανήτη και γενικοτερα οι καταστροφολογικές ερμηνίες σχετικά με το περιβάλλον, αποτελούν κύριο έργο και πεδίο δράσης του Club of Rom...)

Όσο για τα βραβεία NOBEL που θέλουν να ενισχύουν το image ορισμένων ατόμων ή οργανισμών... ψάξτε να δείτε κατ' αρχήν ποιος ήταν ο ίδιος ο NOBEL και ποιό ήταν το έργο του... πριν "θαμπωθείτε" από την απόδοση της συγκεκριμένης ...."τιμής" και "αναγνώρισης"...

Με εκτίμηση
Τοξότηςhttp://vickytoxotis.blogspot.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/10/2008, 15:37:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ερώτηση: αν κάποιος δεν πιστεύει πως υπάρχει όντως υπερθέρμανση στον πλανήτη τι θά έπρεπε ν'απαντήσει στη συγκεκριμένη σφυγμομέτρηση?

Ερώτηση: αν κάποιος πιστεύει πως σκόπιμα και μεθοδευμένα γίνεται τεχνητή υπερθέρμανση του πλανήτη για να δημιουργήθει ευνοϊκό κλίμα για κάποιους και όχι για τον άνθρωπο τι θα έπρεπε ν'απαντήσει στη συγκεκριμένη σφυγμομέτρηση?

Ευχαριστώ προκαταβολικά...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/10/2008, 15:47:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου προφανώς θα πρόσεξες πως η λέξη "υπερθέρμανση" είναι μέσα σε εισαγωγικά...

για αυτό ακριβώς το λόγο...

Οπότε και στις δύο περιπτώσεις, απλά "ΟΧΙ"...

Είχα σκεφτεί να υπάρχει αναλυτική απάντηση, αλλά αυτό θα είχε σαν προϋπόθεση πως αυτός που απαντά θα έχει ερευνήσει ή θα έχει ενημερωθεί ΚΑΙ εναλλακτικά.

Στην προκειμένη "σφυγμομέτρηση" ήθελα απλά να δω τις αφθόρμητες απαντήσεις, γιατί έτσι φαίνεται
α) πόσο "πετυχημένα" χειραγωγούν τα ΜΜΕ και
β) ο "υποψιασμένος" ούτως ή άλλως θα βρει την απάντηση που του ταιριάζει αν προσέξει τι ερωτάται...


http://vickytoxotis.blogspot.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/11/2008, 19:17:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σήμερα το πρωί πληροφορήθηκα τη "βιασύνη" των ευρωβουλευτών και της Κομισιόν να περάσουν "άρον-άρον" το νέο νομοσ΄χεδιο για τις κλιματικές αλλαγές πριν λήξει η θητεία τους τον Ιούνιο 2009...

Δεν άντεξα να μην το σχολιάσω:
Μεγάλα Ερωτηματικά προκαλεί η βιασύνη των Ευρωβουλευτών για την προώθηση νομοσχεδίου για την "Κλιματική Αλλαγή"http://vickytoxotis.blogspot.com/2008/11/blog-post_18.html

Επιπλέον είδα πως την περασμένη εβδομάδα έπαιξε σχετικό ντοκυμαντέρ στο ΣΚΑΙ, όπου παρουσιαζόταν το θέμα της ΑΠΑΤΗΣ του ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ του ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ...

Ενώ ταυτόχρονοα πρόσεξα πως λίγο-πολύ άρχισαν να αφυπνήζονται ακόμη περισσότεροι πολίτες (στην Ελλάδεα) και να αντιλαμβάνονται το φιάσκο της όλης πολίτικής-οικονομικής στρατιγικής, με στόχο την εκμετάλευση του φόβου των πολιτών και την προώθηση των συμεφρόντων τους...
που καμία απολύτως σχέση δεν έχει με ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της ΦΥΣΗΣ!

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, κάλλιο λίγοι και καλοί....
(?)

Το θέμα είναι πως κάποιοι ακάθεκτοι προοθούν τα συμφέροντα τους και πνίγουν την ανθρωπότητα με τεράστιο όγκο προβλημάτων...

Ωστόσο δεν μπορώ να μην χαρώ, που επιτέλους δεν είμαι η "εξαίρεση" σε ένα και μοναδικό κανόνα... Κάτι είναι και αυτό, γιατί κάποτε μόνη φώναζα και είχα παρεξηγηθεί μάλιστα...

Κάντε μία βόλτα στο ελληνικό διαδύκτιο, θα δείτε πως πολλοί φίλοι έχουν πλεον συγκεντρώσει πολύ ενδιαφέρον υλικό σχετικά....


http://vickytoxotis.blogspot.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/11/2008, 02:06:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όσοι ακόμη δεν έχετε πειστεί πως ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ
ΠΩΣ ΤΟ CO2 ΔΕΝ είναι υπεύθηνο για τις κλιματικές αλλαγές
ΠΩΣ με αυτό τον τρόπο απλά ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ και γι' αυτό βιάζονται τόσο πολύ να υπογραφούν οι σχετικές νομοθεσίες στο ευρωκοινβούλιο...

δείτε τη σειρά
η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ του ΚΛΙΜΑΤΟΣ στο conspiracy channel
http://www.conspiracy-channel.gr/media/91/%CE%97%20%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%BA%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82%20%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%93/

αν βέβαια μπορείτε να κοιτάξετε την αλήθεια κατάματα...


http://vickytoxotis.blogspot.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Mi_Ki
Μέλος 2ης Βαθμίδας


257 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/11/2008, 10:39:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Mi_Ki  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βασικά η λύση είναι απλουστάτη:

καίμε τα πάντα και επιστρέφωμεν εις τα σπήλαια να βρούμε την υγειά μας και την σωτηρία τής ψυχής μας ως άλλοι μιλαρέπα!

θα χρειαστεί βεβαίως να εξοντώσουμε (ανθρωπιστικά όμως) το 90% τών "άλλων" ώστε να έχωμεν άπλα και ησυχία...

αλλά το φαινόμενον τού θερμοκηπίου ου μην αλλά και το εμπόριον κοπανιστού CO2 θα φροντίσει δι' όλ' αυτά!

άγιος αθάνατος!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2009, 04:10:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κύριε ελέησον... για να συνεχίσω το κλίμα ΜΙ_ΚΙ

έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, μιας και κανείς δεν τόνησε περισσότερο την αλήθεια περί ηλιακής ευθήνης για την άνοδο, αλλά και κανείς δεν μίλησε για την επερχόμενη ψύξη καλύτερα από την ίδια τη ΝΑΣΑ και το CERN...

(αναρωτιέστε ακόμη γιατί αναφέροντε στο IPCC και όχι στους επιστημονικούς φορείς?) μα αφού το χρηματηστήριο ρύπων πουλάει! τρέχανε και οι ευρωβουλευτές να προλάβουν... τι άραγε?

Δείτε ολόκληρη τη σχετική ανάρτηση εδώ: http://vickytoxotis.blogspot.com/2009/01/cern-nasa.html

Άντε να δούμε σε περίπτωση επιδείνωσης και ψύξης ουσιαστικής, τι θα σκαρφιστούν να λένε...
ή θα εξαφανηστούν οι κυβερνωντες όπως είπε νορβηγός πολιτικός σχετικά με το 2012? http://vickytoxotis.blogspot.com/2009/01/2012_20.html


http://vickytoxotis.blogspot.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2009, 12:26:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει 4 χρόνια καιρό να σώσει τον κόσμο

Οι ΗΠΑ πρέπει να ηγηθούν για να ανατρέψουν την οικολογική καταστροφή λέει ο ειδικός επιστήμονας της ΝΑΣΑ Jim Hansen.

http://www.guardian.co.uk/environment/2009/jan/18/jim-hansen-obama

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2009, 13:45:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ναι Ostria μου, την έχω διαβάσει, γιατί άραγε 4 μόνο χρόνια?

Αναφέρεται μόνο στο προφανές τς θητείας του ή μήπως κάνει μια πολύ προσεκτική αναφορά και στο 2012?...

Σήμερα μάλιστα στο μπλογκ μου φίλος σε σχόλιο του επιβεβαίωσε από άλλη πηγή πως οι κυβερνήσεις γνωρίζουν και ετοιμάζονται να σώσουν τον εαυτούλη τους σχετικά με επερχόμενη καταστροφή εξ' αιτίας του ερχομού του πλανήτη Χ, που θα επιφέρει τεράστιες καταστροφές, θα επιδεινώσει το κλίμα και θα μετατοπίσει προφανώς ακόμη και τους πόλους...

Να περιμένουμε απλά η΄να αρχίζουμε προετοιμασία?

Δείτε τι γράφει εδώ:
http://vickytoxotis.blogspot.com/2009/01/2012.html" target="_blank">2012... κι αν συμβούν τα χειρότερα?... -> ομάδα "Τοξότες" http://vickytoxotis.blogspot.com/2009/01/2012.html στο τελευταίο του σχόλιο ως paris4u


http://vickytoxotis.blogspot.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gilgamesh
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
210 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2009, 03:21:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σωστή η toxotis. Στην υπερθέρμανση δεν παίζει σημαντικό ρόλο το CO2. Σωστά γράφεις ότι κάτι παίζετε εκεί. Όμως μετά μου τα χαλάς.

Αυτή η καταστροφή από τον πλανήτη Χ, Nibiru αλλιώς, που φαντάζονται μερικοί μάλλον είναι τα αποτελέσματα που φέρνει η υπερβολική κατανάλωση ταινιών του Hollywood.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Θα ξεκινήσω με το πόσο επικερδές είναι να γράφεις βιβλία, να βγάζεις dvd, να μιλάς σε εμπομπές με θέμα τι άλλο...το 2012. Ή το όποιο 2012.

Ενδεικτικά τα 2 dvd που δείχνουν (έτσι λένε, δεν τα έχω δει) εικόνες από τον πλανήτη Nibiru που θα φέρει τα πάνω-κάτω το 2012 στην Αμερική πωλείται 35,95 δολλάρια. Τα dvd τα πουλάνε αυτοί που πρώτοι γράψανε για την ύπαρξη του πλανήτη αυτού, δηλαδή η ομάδα του site ZetaTalk.
Ο γνωστός από τα βιβλία του, για τους εξωγήινους και τον συγκεκριμένο πλανήτη και το 2012, Zecharia Sitchin προσφέρει συνεδρίες δυο ημερών στο σπίτι του για τα θέματα που ασχολείται έναντι 200 δολλαρίων. Έχει ανοίξει τουριστικό γραφείο και περιοδεύει με τα γκρουπ των αναγνωστών του στη Μέση Ανατολή όπου τους δείχνει τα ίχνη των αρχαίων εξωγήινων. Έχει φτίαξει ολόκληρη επιχείρηση.
Καλά να μην μιλήσω για την γνωστή περίπτωση του Έλληνα τρομολάγνου που ασχολείται με αυτά τα θέματα του 2012.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Στη συνέχεια ας δούμε ποίος ανακάλυψε τον Πλανήτη Χ.

Ήταν το 1995 όταν πρώτη φορά έκανε στον Διαδικτυακό χώρο την εμφάνιση του ο περιβόητος πλανήτης. Τον "ανακάλυψε" η ομάδα του site ZetaTalk. Από τα σπλάχνα αυτού του site βγήκε ο γνωστός "εναλλακτικός ιστορικός" Zecharia Sitchin. Η συγγραφική εκμετάλευση του εν λόγο πλανήτη άρχισε τότε και μέχρι σήμερα καλά κρατάει. Τι τον κάνει ξεχωριστό και γράφουν για αυτόν όλοι οι συγγραφείς?

Απλά αναφέρεται και στο Enûma Eliš. Τι είναι αυτό? Το Βαβυλωνιακό Έπος της δημιουργίας του Σύμπαντος. Κάτι σαν το Σείριο για τους Έλληνες συγγραφείς του μεταφυσικού.

Απλά ο Nibiru έγινε Παγκόσμιο φαινόμενο συζήτησης χάρις μιας σελίδας συζητήσεων.

Όμως δεν παύει να είναι ένας φανταστικός πλανήτης. Δεν υπάρχει δηλαδή. Είναι μύθευμα. Ποιητική αδεία. Πως το λένε...παραμύθια. Φρου φρου και αρώματα.

Ξέρετε πόσοι άλλοι πλανήτες δημιουργήθηκαν στις σελίδες βιβλίων και φέρονται ως επίδοξοι "δολοφόνοι" του ανθρώπινου είδους?

Ο Zecharia Sitchin πάλι εκτός από τον Πλανήτη Χ-Nibiru έγραψε και για τον πλανήτη Tiamat.
Ο Joseph Smith έγραψε για τον Kolob. Ο Ron Hubbard έγραψε για τον Helatrobus. Και είναι και άλλοι πολλοί. Άμα θέλετε μπορώ να τους παραθέσω.

Το εκπληκτικό επίσης είναι ότι άμα ψάξεις για τον Nibiru στο διαδίκτυο άλλοτε θα στον αναφέρουν ως δέκατο (10) πλανήτη και άλλοτε ως δωδέκατο (12) (!?!?)

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι εννέα.
Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας.
Βέβαια ο τελευταίος παίζει play-off να δουν εάν θα πέσει κατηγορία (στην κατηγορία των Νάνων πλανητών, dwarf planets στα Αγγλικά) ή θα παραμείνει στα σαλόνια των "9".

Βέβαι μόλις περάσεις τον Πλούτωνα, που η αλήθεια είναι ότι φέρνει πιο πολύ σε νάνο-πλανήτη παρά σε πλανήτη, θα συναντήσεις άλλους 3 πλανήτες.

Νάνους-πλανήτες. Τους Haumea, Makemake και Eris.

Αυτοί ανακαλύφθηκαν χάρις το τηλεσκόπιο Hubble που κόβει βόλτες γύρω από τη Γη και θα κόβει για άλλα 10 χρόνια τελικά.
Ε λοιπόν εφόσον κατάφερε να βρει αυτούς τους πλανήτες, τι στο καλό...ο Nibiru πως του ξέφυγε...τρίπλες κάνει???

Ακόμα, αμφισβητώ ότι έστειλε Νορβήγος Υπουργός τέτοιου είδους επιστολή και δη στο site το συγκεκριμένο. Το παρελθόν του διαδικτύου έχει πολλά όμοια περιστατικά που από πίσω τους τελικά βρισκότανε άλλος ως συγγραφέας των μηνυμάτων.

Τέλος όσον αφορά το Τεράστιο Νορβηγικό Καταφύγιο Σπόρων, που ομολογώ ότι εγώ το έμαθα όταν το έδειξε ο Χαρδαβέλας, δεν το καλύπτει κανένας μύθος, θρύλος ή ύποπτη θεωρεία.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,dt=27.02.2008,id=91496760,69562936,77454264,99399352,12500856

Εάν ήθελαν να μείνει κάτι κρυφό θα το φτιάχνανε και κρυφά.
Μην βιαστείτε να πείτε ουδέν κρυπτό υπό τον ήλιο, διότι στο συγκεκριμένο σημείο που το χτίσανε έχει 6 μήνες σκοτάδι

Εφόσον γεννήθηκες με σώμα θνητό, φρόντισε να αφήσεις πνεύμα αθάνατο.
Αριστοτέλης speakingΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2009, 14:26:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εάν ήθελαν να μείνει κάτι κρυφό θα το φτιάχνανε και κρυφά.

Μα φίλε μου δεν ξέρεις πως κάτι σημαντικό για να το "κρύψεις" είναι καλύτερα να το βάλεις σε κοινή θέα?... τεσπα

Η κλιματική αλλαγή, χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται για να μας αδειάζει τις τσέπες από τη μία και για να διευκολύνει κάποιους να προωθούν "τρόπους "εναλλακτικής ενέργειας" σαν την πυρηνική ας πούμε...

Όποιο κλίμα κι αν έρθει ο άνθρωπος όπως έκανε και παλαιότερα θα προσαρμοστεί -πέθανε το μεσαίωνα από το κρύο? βρήκε τρόπους και φυλάχτηκε...- Αυτή η τ΄ρλα να το ελέγξει το κλίμα έχει σκορπίσει δις μέχρι τώρα σε έρευνες και μελέτες, ακόμη και εφαρμογές "γεωμηχανικής"... τρέλας

Η ΝΑΣΑ, αλλά και το CERN κάτι λένε... κάποιος παράγοντας από το διάστημα, κοσμική ενέργεια, προκαλεί αλλαγές στη δράση του ήλιου και επιρρεάζει και το κλίμα μας... προς το να γίνει ψυχρότερο...

Τώρα, αν στην κοσμική ενέργεια παίζει ρόλο κάποιο ξένο σώμα... ποιός το ξέρει... μήπως τα βλέπουν όλα ή μήπως τα ερμηνεύουν όλα σωστά?

Ποιός μας λέει ότι μεθαύριο δεν θα μας πουν πως εκτίμησαν λάθος? Πρώτη φορά θα είναι?...

Στο φινάλε πολλά ουράνια σώματα κινούνται στο γαλαξία. Αν είμαστε τόσο τυχεροί να πέσει πάνω μας... who knows... τίποτε δεν αποκλείεται...

όχι όμως πως το ξέρουμε... λέμε τώρα.

Καλά είναι να ακούμε και ας υπάρχει έστω σαν πληροφορία στο μυαλό μας. Ειλικρινά δεν γνώριζα τ σχέση του Σιτσιν στη δημιουργία αυτής της θεωρίας...

|Προσωπικά κρατώ σαν δεδομένο πως παρ' όλη την πρόοδο δεν γνωρίζουμε και πολλά (1%?) για το σύμπαν. Επιπλέον κάποιοι κοσμικού κύκλοι επαναλαμβάνονται. Αρχαίοι μας φιλόσοφοι μίλησαν γι΄αυτούς.

Εμείς με τη μικρή διάρκεια ζωής μας πόσο κομματάκι αυτών των κύκλων μπορούμε να βιώσουμε για να κάνουμε και "σωστές" εκτιμήσεις?...

ΤΟ να χρησιμοποιούνται όμως αυτοί οι κύκλοι για να φοβίσουν τον κόσμο και να τον κάνουν να δεχτεί "προτάσεις προστασίας" του, ε, αυτό είναι ότι πιο χειρότερο και επικύνδηνο...

Όσο για την μετάπτωση των πόλων, τις όποιες κλιματικές αλλαγές τις συνοδεύουν και την πιθανότητα "κατακλυσμού" την κρατώ σαν πληροφορία, όχι από το Σιτσιν και τον ερχομό κάποιου πλανήτη, αλλά από επιστήμονες που μίλησαν σχετικά...

Τώρα ΑΝ (αν λέω) γίνει στις μέρες μας, το κατά πόσο είμαστε σε θέση να προστατευτούμε, να διαφύγουμε με ψυχραιμία τον κίνδυνο -αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο- ας τα να πάνε... εδώ πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό σε μικρότερης έκτασης φαινόμενα... από κάτι τέτοιο θα γλιτώσουμε και ...

με ψυχραιμία?...


http://vickytoxotis.blogspot.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gilgamesh
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
210 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2009, 15:50:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η κλιματική αλλαγή, χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται για να μας αδειάζει τις τσέπες από τη μία και για να διευκολύνει κάποιους να προωθούν "τρόπους "εναλλακτικής ενέργειας" σαν την πυρηνική ας πούμε...

Δεν θα συμφωνήσω τόσο σε αυτό. Ορισμένες μορφές ενέργειας ή ορισμένες οικολογικές δράσεις για την κλιματική αλλαγή σώζουν τσέπες αντί να αδείαζουν. Όπως με τις λάμπες χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος.

Το ότι το κλίμα του πλανήτη δεν αντιμετωπίζει τόσο σοβαρό πρόβλημα από τον άνθρωπο αλλά και ότι ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να προσαρμόζετε στα εκάστοτε κλιματικά και καιρικά φαινόμενα είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορούν, παρά μόνο λίγοι συμφεροντολόγοι, να αρνηθούν.

Από την άλλη..δεν λέω ότι η αστρονομία και η τεχνολογία του διαστήματος τα ξέρει όλα..αλλά και από την άλλη μου "χτυπάνε κάπως" άσχημα συγκεκριμένα στοιχεία για αυτόν το πλανήτη.

Δηλαδή την μια οι συγγραφείς τον τοποθετούν ανάμεσα στο Δία και τον Κρόνο (όπου υπάρχει ζώνη αστεροειδών) και ύστερα μας λένε ότι τα τηλεσκόπια δεν τον βλέπουν γιατί προσεγγίζει τη Γη από τον Νότιο Πόλο.

Τη στο καλό τροχία είναι αυτή? Του μπεκρή? Τα έχει τσούξει ο πλανήτης και κάνει οκτάρια? Ή μήπως είναι και αυτός κάνα διαστημόπλοιο των ΕΛ και έρχεται φορτωμένο με θεούς?

Επαναλαμβάνω, δεν είναι κακό να ψάχνουμε, να διαβάζουμε και να πληροφορούμαστε. Αλλά πάνω από όλα σοβαρότητα και κριτική ματία.

Η toxotis έγραψε κάτι πιο σημαντικό και κάτι πολύ πιο τρομακτικό από τη πρόσκρουση πλανήτη πάνω στη Γη.

quote:
Η ΝΑΣΑ, αλλά και το CERN κάτι λένε... κάποιος παράγοντας από το διάστημα, κοσμική ενέργεια, προκαλεί αλλαγές στη δράση του ήλιου και επιρρεάζει και το κλίμα μας... προς το να γίνει ψυχρότερο.

Γιατί η κοσμική ενέργεια έχει ανησυχήσει τόσο δυο πολύ μεγάλες επιστημονικές κοινότητες?
Μήπως οι μετρήσεις τους αποτυπώσανε κάποιο νέο μέγεθος?
Πρωτόγνωρο?

Εφόσον γεννήθηκες με σώμα θνητό, φρόντισε να αφήσεις πνεύμα αθάνατο.
Αριστοτέλης speakingΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2009, 16:34:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έλεγα παραπάνω: Η κλιματική αλλαγή, χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται για να μας αδειάζει τις τσέπες από τη μία και για να διευκολύνει κάποιους να προωθούν "τρόπους "εναλλακτικής ενέργειας" σαν την πυρηνική ας πούμε...

quote:

Δεν θα συμφωνήσω τόσο σε αυτό. Ορισμένες μορφές ενέργειας ή ορισμένες οικολογικές δράσεις για την κλιματική αλλαγή σώζουν τσέπες αντί να αδειάζουν. Όπως με τις λάμπες χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος.


Βέβαια, δεν μπήκα στον κόπο να αναπτύξω όλο το σκεπτικό μου καθώς το έχω κάνει σε εκτενέστατο άρθρο μου το οποίο δημοσίευσα στις προηγούμενες σελίδες του τόπικ και το οποίο υπάρχει ολόκληρο (όχι όπως μπήκε σε κάποιο περιοδικό, με περικοπές) στο μπλογκ μου στη σελίδα αυτή

http://vickytoxotis.blogspot.com/2008/06/21.html

Βέβαια από τότε υπήρξαν και κάποιες πρόσθετες πληροφορίες αλλά λίγο-πολύ η κατάσταση δεν άλλαξε ιδιαίτερα...

Εκεί λέω μερικά πράγματα και για τις εν λόγω λάμπες...
και για την greenpeace που τις στήριξε τόσο (σε άλλα κείμενα στην ετικέτα greenpeace, μπορείς να δεις και άλλα έκτροπα της...)

Εννοείται πως με τίποτε δεν διαφωνώ στο γεγονός πως υπάρχει πράγματι ανάγκη να βρεθούν και να εφαρμοστούν καθαρές μορφές ενέργειας και τεχνολογίες, ώστε να μην καταστρέφουμε και μολύνουμε το περιβάλλον...

Υπάρχουν τέτοιες, αλλά δεν εφαρμόζονται (κυματική ενέργεια, ηλιακή, αιολική κτλ)ή -όπως στη χώρα μας- βάζουν τόσες τρικλοποδιές που αποτρέπουν από τη χρήση τους...π.χ. νομοί περί φωτοβολταϊκών στα σπίτια...


http://vickytoxotis.blogspot.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pamavol
Μέλος 1ης Βαθμίδας


97 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2009, 04:15:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pamavol  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η εμφάνιση μιάς νέας ασθένειας που λέγεται «ψευδαισθήσεις της κλιματικής
αλλαγής» έγινε στην Αυστραλία με έναν 17χρονο όταν οι εφιάλτες του
δημιουργημένοι από τις τύψεις που προωθούν τα ΜΜΕ τον έστειλαν στο
νοσοκομείο!
Ρίξτε μία ματιά, έχει και την αναφορά του νοσοκομείου
http://scienceblogs.com/corpuscallosum/2008/07/climate_change_delusion.php

Πώς θα χωρέσουμε και τα ΜΜΕ στο νοσοκομείο? ε?


love never failsΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Masvidal
Πλήρες Μέλος

Greece
973 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2009, 01:50:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Masvidal  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σχετικα με τις πυρκαγιες στην Αυστραλια και γενικα με τις κλιματικες αλλαγες του πλανητη μας,προτεινω μια πολυ ενδιαφερουσα αποψη στο http://sxoLIAnews.blogspot.com .Δειχνει πιστευω ενα μεγαλο μερος της αληθειας πισω απο ολα οσα συμβαινουν με το κλιμα...

Edited by - Masvidal on 11/02/2009 01:55:02

Edited by - Masvidal on 11/02/2009 01:57:44Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pamavol
Μέλος 1ης Βαθμίδας


97 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/02/2009, 11:54:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pamavol  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Τα ΜΜΕ (ΑΠΕ) καίνε το χαρτί των βιοκαυσίμων?

Μόνο για τα δέντρα που πεθαίνουν μιλούν και γράφουν άρθρα, για τους ανθρώπους που πέθαναν και πεθαίνουν για τα βιοκαύσιμα δέν θα γράψουν τα ΜΜΕ?

...«αν κινούμε τα αυτοκίνητά μας με βιοκαύσιμα που παρήχθησαν στους τροπικούς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι στην ουσία καίμε τα βροχο-δάση μέσα στα ρεζερβουάρ της βενζίνης μας»...

http://www.otenet.gr/portal/portal/info/news/technews?media-type=html&user=anon&js_panename=technews&action=portlets.PsmlPortletAction&eventsubmit_doview=1746656&category=technews


love never failsΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2009, 20:05:21  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τέλος στη διαμάχη
Λύθηκε το μυστήριο των περιοδικών παγετώνιων περιόδων στη ΓηΟι επιστήμονες φαίνεται πως επιτέλους θέτουν ένα τέλος στην μακροχρόνια διαμάχη τους σχετικά με τον βασικό μηχανισμό που βρίσκεται πίσω από τις περιοδικές παγετώνιες περιόδους στη Γη κατά τα τελευταία δυόμισι εκατομμύρια χρόνια.

Οι αιτίες για τους πάγους που έρχονται και φεύγουν κατά περιόδους, συνδέονται τελικά με τις μικρές μεταβολές στην ηλιακή ακτινοβολία (και όχι στο διοξείδιο του άνθρακα), οι οποίες προκαλούνται από περιοδικές προβλέψιμες μεταβολές στον άξονα περιστροφής του πλανήτη μας, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων, με επικεφαλής τον Πίτερ Κλαρκ, καθηγητή γεωεπιστημών του πολιτειακού πανεπιστημίου του Όρεγκον, σε σχετική εργασία τους στο περιοδικό Science, συμπεραίνουν ότι οι γνωστές ταλαντεύσεις στην περιστροφή της Γης προκάλεσαν τα επίπεδα των πάγων παγκοσμίως να φθάσουν στο αποκορύφωμά τους πριν 26.000 χρόνια, να σταθεροποιηθούν επί 7.000 χρόνια και μετά να αρχίσουν να λιώνουν πριν 19.000 χρόνια, ώσπου η τελευταία εποχή των παγετώνων τερματίστηκε.

Το αρχικό λιώσιμο των πάγων προκλήθηκε από την αύξηση της ηλιακής ακτινοβολίας και όχι από τις μεταβολές στο επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα ή στις θερμοκρασίες των ωκεανών, όπως μερικοί επιστήμονες είχαν υποστηρίξει τα τελευταία χρόνια.

«Η ηλιακή ακτινοβολία ήταν η 'σκανδάλη' που πυροδότησε το λιώσιμο των πάγων, αυτό είναι πια σίγουρο» δήλωσε ο καθηγητής Πίτερ Κλαρκ. «Υπήρξαν επίσης αλλαγές στα επίπεδα του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα και στην κυκλοφορία των ωκεανών, όμως αυτές συνέβησαν αργότερα και απλώς ενίσχυσαν μια διαδικασία που ήδη είχε ξεκινήσει».

Τα συμπεράσματα αυτά είναι σημαντικά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, επειδή θα επιτρέψουν στους ερευνητές την καλύτερη κατανόηση του πώς λιώνουν οι πάγοι λόγω των μεταβολών στην ηλιακή ακτινοβολία και έτσι θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να προβλέψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια το πώς θα αντιδράσουν οι πάγοι της Γης στο μέλλον.

Οι επιστήμονες μπορούν να υπολογίσουν τις αλλαγές στον άξονα περιστροφής της Γης σε βάθος 50 εκατ. ετών στο παρελθόν. Οι αλλαγές αυτές προκαλούνται κυρίως από τη βαρυτική επίδραση των μεγαλύτερων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, όπως ο Δίας και ο Κρόνος, που έλκουν τη Γη με ελαφρώς διαφορετικούς τρόπους στη διάρκεια χιλιάδων ετών.

Η συνδυασμένη αυτή επίδραση μπορεί να μεταβάλει τον άξονα της Γης -και άρα τον τρόπο που ο πλανήτης μας «γέρνει» προς τον ήλιο- μέχρι και δύο μοίρες στη διάρκεια μεγάλων χρονικών περιόδων. Αυτό έχει ως συνέπεια να αλλάζει ο τρόπος (η γωνία) που η ηλιακή ακτινοβολία πέφτει πάνω στον πλανήτη μας. Αυτές οι μικρές μεταβολές στην ηλιακή ακτινοβολία ήσαν αρκετές για να πυροδοτήσουν αλλεπάλληλες εποχές παγετώνων κατά τα τελευταία δυόμισι εκατομμύρια χρόνια, οι οποίες έφτασαν στο αποκορύφωμά τους κάθε περίπου 100.000 χρόνια.

Κάποια στιγμή στην εποχή μας, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η Γη θα πρέπει αργά-αργά να βγει από την μακρόχρονη περίοδο που τώρα βιώνει ανάμεσα σε δύο παγετωνικές εποχές -και η οποία έχει κρατήσει περίπου 10.000 χρόνια- και να αρχίσει ξανά να εισέρχεται σταδιακά στις συνθήκες εκείνες που τελικά θα την οδηγήσουν στην επόμενη εποχή των πάγων -εκτός και κάποιες άλλες δυνάμεις καθυστερήσουν ή και σταματήσουν αυτή τη διαδικασία.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.in.gr


H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2009, 20:40:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχαριστούμε Predator!
Χαίρομαι που η αλήθεια λάμπει επιτέλους...
Αλλά κάποιος ας ενημερώσου και τους "θεοπάλαβους" που κόλλησαν στο CO@ και πάνε Κοπεγχάγη το Δεκέμβρη... και τις κυβερνήσεις που τους χρηματοδοτούν μέσω IPCC κτλ κτλ...

Το μόνο που δεν είπε καθαρά ο Clark είναι πως ήδη μπήκαμε και οδεύουμε προς ψύξη και πως είμαστε απροετοίμαστοι επιδή κάποιοι που γνώριζαν παραπληροφορούσαν τον κόσμο...

Επίσης δεν μας λέει ποιός προκαλεί τις αλλαγές στον ήλιο... παραμελεί δηλαδή λιγάκι... τις επιδράσεις των γαλαξιακών ακτινοβολιών και ακόμη ακόμη και τη νέα θέση περί "ηλεκτρικού σύμπαντος"...

Θα αργήσει λιγάκι, να φανεί και αυτή η αλήθεια, αλλά το νου σας...
βάλτε μπρος για αποκέντρωση και φυτέψτε κανένα χωραφάκι που ίσως έχετε εκτός πόλης... ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να έρθει η "παγωνία" και πότε θα τελειώσει το πετρέλαιο...

οπότε φύλαγε τα ρούχα σου...http://vickytoxotis.blogspot.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 14 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy