ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Χαμένη Ατλαντίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 12
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2004, 19:20:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
δεν θα ήταν δύσκολο να φτάσουν εκεί. Δεν ήταν ο σημερινός μεγάλος ωκεανός.

Δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνω μέρος σε τόπικ σχετικά με την Ατλαντίδα.. δεν θυμάμαι αλλά είναι μάλλον το 4ο .. τα έχω συζητήσει και στα αλλα αλλά ατύχησαν... λόγω αντιδράσεων..

Ας είναι λοιπόν να τα ξαναπούμε ..

Δεν χωρά ενα νησί με τις διαστάσεις που περιγράφει ο Πλάτωνας ..
Δεν υπάρχει χώρος για ενα τέτοιο νησί . Δείτε το μόνοι σας...

Οσο για την άποψη οτι μπορούσαν να ταξιδέψουν

quote:
Άλλωστε τα παλιά ξύλινα καράβια ήταν αξιόπλοα- θα χάνονταν βέβαια και μερικά.

Οταν λές αξιόπλοα για ποιά καράβια μιλάμε?? Το πρώτο αξιόλογο πλοίο ήταν η ``Αργώ`` αναφέρεται μάλιστα οτι πρώτη φορά κατασκευάστηκε πλοίο τέτοιων διαστάσεων..

Μία εικοσακόντορος λοιπόν ??? το 1500 ΠΧ απο ξύλο κέδρου ή κυπαρισιού καρφωμένη με χάλκινα καρφιά?? ΟΚ..

Το 10.000 ΠΧ με τι καρφιά την κάρφωσαν??? με ξύλινα??Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lamogio
Μέλος 3ης Βαθμίδας


560 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2004, 19:30:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lamogio  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χμ...
Βρήκα ένα καλύτερο που φέρνει σε ανιμέισιον με Παγγαία:
http://www.exploratorium.edu/origins/antarctica/ideas/gondwana2.html

Από οτι δείχνει εδώ, η Ανταρκτική φαίνεται η πιό πιστή ήπειρος, είναι αυτή που μετακινήθηκε λιγώτερο.
Οι άλλες πήραν των ομματιών τους με χίλια.

Πάντως, πάλι αυτή τη λίμνη-μεσόγειο που είπε ο Γκρεγκόριαν αν θυμάμαι καλά, δεν τη βλέπω.


Edited by - lamogio on 30/12/2004 19:33:57Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2004, 20:04:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μπα σε καλό σας, δεν σας προλαβαίνω.

Lamogio, να το μελετήσωμε. Δεν ξέρω με ποιο φιλολογικό τρόπο υπολογίζονται όλα αυτά τα εκατομμύρια χρόνια και πώς προσδιορίζονται τα γεωφυσικά στοιχεία, πάντως όπως φαίνεται κάνουμε όλο και περισσότερες τρύπες στο νερό.

Πώς περνάνε τα χρόνια, ε!

Ποιος ξέρει τι έχει συμβεί και επανασυμβεί στη διάρκειά τους. Για να κάνω μια καλύτερη τιμή, θα αφήσω τα 225 εκατομμύρια χρόνια ago και θα πέσω στα 8.000, από όπου, σύμφωνα με τους επιστήμοναι και τους υπολογισμούς τους, έχουν διασωθεί αξιοθαύμαστα αξεσουάρ. Νομίζω όμως ότι τα ευρήματα αυτά σνομπάρονται, κατά ένα περίεργο τρόπο, και το μόνο που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη για την ηλικία του ανθρώπινου είδους είναι κάτι οστά αγνώστων λοιπών στοιχείων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ζωή δημιουργήθηκε όπως το δείχνει η διαφήμιση του προσφιλούς ουΐσκυ, αλλά το ουΐσκυ ποιος το δημιούργησε;

Δράττομαι από τους χάρται για να αντιγράψω πάλι από τον αγαπητό μου αιρετικό στοχαστή, Robert Charroux:

"Σκεφτόμαστε πως ο κόσμος μπορεί να γεννήθηκε χάρη σε μια κοσμική καταιγίδα, πρώτα με τη μορφή σωματιδίων που αργότερα γέννησαν κύτταρα. Η γονιμοποίηση αναπτύχθηκε, χωρίς αμφιβολία, χάρη σε υψηλές πιέσεις και μεγάλη θερμοκρασία -τη "ζεστή σούπα" που αναφέρουν οι Αμερικανοί- οι οποίες ευνοούν τις βιολογικές μεταλλαγές.

Μπορούμε να παραδεχτούμε πως η κλασική βιολογική εξέλιξη, που πάει από τους ιούς στα πρωτοζωάρια, από τα ψάρια στα αμφίβια και μέχρι τον άνθρωπο, όχι μόνο είναι δυνατή αλλά και πως χάρη σε μια εξαιρετική βιολογική μεταλλαγή δημιουργήθηκε -έτοιμος, με ευφυΐα και ικανότητες- σχεδόν ένας ολόκληρος πολιτισμός, ανώτερος κι απ' αυτόν που είχαν τα πιο προικισμένα ζώα: μυρμήγκια, μέλισσες, τερμίτες.

Μετά, ο άνθρωπος πολλαπλασιάστηκε, επέβαλε την επιρροή του πάνω στη φύση και ακολούθησε το δρόμο του καταπληκτικού πεπρωμένου που έχουν τα μοναδικά όντα.

Εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρόνια, οι άνθρωποι της Γης είχαν ένα πολιτισμό σχεδόν πανομοιότυπο με το δικό μας. Είχαν χτίσει παντοδύναμες πόλεις, τεράστια εργοστάσια. Χάρη στους ωκεανούς, οι στόλοι τους εξασφάλιζαν τις εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα στις ηπείρους, και στον ουρανό οι πύραυλοί τους δημιουργούσαν τους συνδέσμους με τους γειτονικούς πλανήτες και ίσως και με τα άστρα.

Αυτοί οι πρόγονοι, που γνώριζαν την προέλευσή τους, χρησιμοποιούσαν τηλεπικοινωνίες, ραδιόφωνο, τηλεόραση, ενώ τα πυρηνικά τους εργοστάσια εξασφάλιζαν μια ραφιναρισμένη πρόοδο.

Μετά, έγινε μια τρομακτική καταστροφή (πυρηνική έκρηξη) ή μια αργή φθορά. Η πρόοδος τά 'βαζε με την κοινωνία. Το άπειρα μικρό κατασπάραζε το άπειρα τολμηρό.

Σε μια μέρα ή σε δυο αιώνες, η ανθρωπότητα αποδεκατίστηκε. Μόνο μερικά άτομα επέζησαν: αυτοί που είχαν την τύχη να εξοριστούν σε κάποιο γειτονικό πλανήτη και οι παντοτεινές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Όλα έπρεπε να ξαναρχίσουν πάνω στη Γη."

***

Allzzaro, συμφωνώ ότι ο Πλάτων τα έγραψε λίγο φλου αρτιστίκ. Αλλά να σου πω, συχνά παίρνουμε τις δηλώσεις κατά γράμμα ενώ ίσως πρέπει να βλέπουμε την ουσία. Η ουσία είναι λοιπόν περί ενός νησιού στον ωκεανό (τώρα ποιο ωκεανό, τι να σου πω) το οποίο καταποντίστηκε και τα λοιπά και τα λοιπά.

Γιατί να μη χωράει όμως στον Ατλαντικό; Όλοι οι καλοί χωράνε. Στο κάτω-κάτω ο Πλάτων δεν ήταν γεωγράφος, μετέφερε μια πληροφορία.

Στην ιστορία δεν είμαι καλός, αλλά ούτε και οι ιστορικοί είναι. Αν λοιπόν η Αθήνα έκανε πόλεμο με την Ατλαντίδα και μάλιστα νίκησε, φαντάζομαι ότι δεν θα ήταν πετροπόλεμος. Όλο και κάποια όπλα θα είχαν, άρα γιατί να μην είχαν και καράβια της προκοπής; Γιατί να μην είχαν ένα πιο εξελιγμένο πολιτισμό, που καταστράφηκε κι αυτός με όλα όσα ακολούθησαν;

Και δεν ξέρω κιόλας αν ο Πλάτων γράφοντας Αθηναίοι εννοούσε όντως τους Αθηναίους ή τους προς τα εδώ γενικότερα.

Δύσκολο όμως να επισημάνουμε τις ημερομηνίες, στις οποίες στέκομαι με αρκετή επιφύλαξη.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2004, 20:22:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Allzzaro, συμφωνώ ότι ο Πλάτων τα έγραψε λίγο φλου αρτιστίκ. Αλλά να σου πω, συχνά παίρνουμε τις δηλώσεις κατά γράμμα ενώ ίσως πρέπει να βλέπουμε την ουσία. Η ουσία είναι λοιπόν περί ενός νησιού στον ωκεανό (τώρα ποιο ωκεανό, τι να σου πω) το οποίο καταποντίστηκε και τα λοιπά και τα λοιπά.

Η ``ουσία`` λοιπόν..
Η ουσία δεν είναι αποκλειστικά τα γραφώμενα του Πλάτωνα. Η ουσία βρίσκεται αλλού.. στο ``γένος των Ηρώων`` και εκεί θα καταλήξει ο κάθε αναζητητής μετά απο αρκετή περιπλάνηση..οπου θα διαπιστώσει οτι ολα έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2004, 20:24:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Και δεν ξέρω κιόλας αν ο Πλάτων γράφοντας Αθηναίοι εννοούσε όντως τους Αθηναίους ή τους προς τα εδώ γενικότερα.

Εδώ είναι οι ασάφειες που σου είπα.
Ο Πλάτωνας σίγουρα εννοούσε τους Αθηναίους.. και μπορώ να πώ οτι σκοπός του να ξεκινήσει να γράψει αυτά τα βιβλία ήταν αποκλειστικά αυτός ο συγκεκριμένος λόγος.. να εννοήσει τους Αθηναίους.Ο ιερέας της Σάιδας ποιούς εννοούσε?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lamogio
Μέλος 3ης Βαθμίδας


560 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2004, 20:38:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lamogio  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Spiral
Ενδιαφέρουσες οι απόψεις του προσφιλούς σου Ροβέρτου Τσαρούχη, θα έλεγα μάλιστα οτι έχουν και τη στήριξη της επιστημονικής κοινότητας.
Με βάση τούτο:

http://www.windows.ucar.edu/tour/link=/life/archaea.html&edu=high

κάτι αρχαία (κυριολεκτικά) όντα, ας τα χαρακτηρίσουμε έτσι μιας και φημολογείται οτι έχουν κι αυτά dna, προτιμούν το περιβάλλον χύτρας κι εκεί εξακολουθούν να παίζουν μπάλλα.
Πιθανολογείται δε και ύπαρξη "συγγενών" τους σε άλλα μακρινά μέρη του ηλιακού μας συστήματος.

Τώρα, τα αξεσουάρ που λες είναι όντως ενδιαφέροντα αλλά πάλι, αν με βάση αυτά τοποθετήσουμε χρονολογικά την απαρχή του πολιτισμού όπως τον ξεύρομε στα 8000 Π.Ι.Π. (Προ Ιδρύσεως ΠΑΟ), πίσω από κει υπάρχει χάος.

Εύρημα παλαιότερο που να παίξει ρόλο συνδετικού κρίκου με τους παμπάλαιους μάλλον δεν υπάρχει ακόμη.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2004, 22:32:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Allzzaro συμπάθα με, αλλά είμαι τελείως γκαγκάν. Ποιο είναι το "Γένος των Ηρώων";

Lamogio, πού τα ξετρυπώνεις όλα αυτά; Πάντως αυτά τα archaea υπάρχουν, λέει, και στην Αφροδίτη (όχι αυτήν με τα κομμένα χέρια) η οποία Αφροδίτη -άλλος λέει- έχει κάποια σχέση με τη Γη και τούμπαλιν.

Για δες, θα καταλήξω να βλέπω τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια με άλλο μάτι. Τέλος πάντων, κάποιοι μύθοι των Άνδεων αναφέρουν για επισκέψεις εξωγήινων και αυτά τα περίεργα σχήματα που είναι χαραγμένα στο έδαφος, αν δεν τα είχε σχεδιάσει κάποιος Καλατράβα της εποχής για να ενθαρρύνει τον αγροτουρισμό, τότε ποιος τα είχε σχεδιάσει και γιατί;

Εκτός όμως από τον ανεξήγητο πολιτισμό του Τιαουανάκο (Άνδεις) που έγραφα παραπάνω, υπάρχουν και άλλα πανάρχαια ανεξήγητα στο Γκλοζέλ (Glosel ή Glozel) της Γαλλίας, όπου εν ολίγοις έχουν βρεθεί κεραμικές πλάκες με χαραγμένα αλφάβητα. Χρονολογούνται κάπου στο 12.000 - 10.000 Π.Ι.Π. και τότε, πώς λέμε ότι το αλφάβητο επινοήθηκε από τους Φοίνικες κάπου στα 1.600 Π.Ι.Π.;

Να ένα.

Ένας άλλος ερευνητής κάνει σύγκριση των αλφαβήτων.

Παραθέτω και τις διευθύνσεις για περισσότερα, αλλά αν έχετε τη διάθεση ψάξτε και αλλού για Γκλοζέλ.

http://www.goldenageproject.org.uk/143glozel.html

http://www.atlantisquest.com/glozel.html

(Δείτε και στις άλλες σελίδες αυτών των διευθύνσεων.)

Τι θέλει να πει ο ποιητής (εγώ): Ότι η ιστορία των ανθρώπων δεν είναι μόνο αυτή που ξέρουμε. Και δείγματα πολιτισμού υπάρχουν και προ του 8.000 Π.Ι.Π. (έχω κι άλλα στην κολλεξιόν μου.)

Το συμπέρασμά μου είναι ότι οι Άτλαντες έκαναν πόλεμο με τους Παναθηναϊκούς.

Ένας άλλος ποιητής υποστηρίζει τα εξής:

Only now are we beginning to appreciate the stature and reliability of the records presented by Solon and Plato, and accept recent Scientific explanations for related dramatic crustal rifting movements and vertical movements of the earths crust.

(από http://www.goldenageproject.org.uk/survey.html)

Επίσης εδώ βρήκα ένα γλαφυρό χρονολογικό πίνακα:

http://www.goldenageproject.org.uk/chronology.html

Σφηνάκι: Διάβαζα επίσης για ένα κατεψυγμένο μαμούθ που βρέθηκε στη Σιβηρία το 1977. (Εμείς οι κάποιας ηλικίας θυμόμαστε το γεγονός, άσε που θυμόμαστε και το μαμούθ ζωντανό.) Σε συνδυασμό με κάτι άλλα μαμούθια που βρέθηκαν στα βόρεια προάστεια, εικάζεται ότι αυτά (Σιβηρία - Ανταρκτική) δεν ήταν ανέκαθεν παγωμένα. Μάλιστα τα υπολείμματα τροφής που βρέθηκαν στο στομάχι του, έδειξαν ότι το ζωάκι είχε φάει χλωρό χορτάρι.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2004, 23:45:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Allzzaro συμπάθα με, αλλά είμαι τελείως γκαγκάν. Ποιο είναι το "Γένος των Ηρώων";

Δεν πειράζει .. ολοι είμαστε αδαείς.. και εγώ διαβάζω πράγματα απο εσένα που δεν τα ξέρω..

Στη Θεογονία του Ησίοδου αναφέρονται τα γένη των ανθρώπων .. εκεί αναφέρεται και το γένος των Ηρώων που συνδυάζεται με την Αδαμική φυλή.. αν διαβάσεις σχετικά εχει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα πολύ πιο ενδιαφέροντα γίνονται οταν τα φέρεις δίπλα δίπλα με αυτά που λέει ο Ενώχ στο ``βιβλίο του Ενώχ`` σχετικά με ``τους υιούς του Θεού και τις θυγατέρες των ανθρώπων`` ποιοί ήταν οι υιοί του Θεού και ποιοί ήταν το γένος των Ηρώων..??
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ο Ελληνας
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Cyprus
126 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2004, 23:49:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ο Ελληνας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τώρα, τα αξεσουάρ που λες είναι όντως ενδιαφέροντα αλλά πάλι, αν με βάση αυτά τοποθετήσουμε χρονολογικά την απαρχή του πολιτισμού όπως τον ξεύρομε στα 8000 Π.Ι.Π. (Προ Ιδρύσεως ΠΑΟ), πίσω από κει υπάρχει χάος.

Εύρημα παλαιότερο που να παίξει ρόλο συνδετικού κρίκου με τους παμπάλαιους μάλλον δεν υπάρχει ακόμη.Εδω δημιουργουνται συνοικισμοι στην Κυπρο το 7000 πΧ , η απαρχη του πολιτισμου να ειναι το 8000 ΠΙΠ σαν λιγο μου φαινεται .


Ευχαριστω Σπιραλ για τις πληροφοριες.

Το οτι εχουμε μαυρα σκοταδια ειναι δεδομενο.
Από οτι φαινεται βρισκουμε κομματια του παζλ (η γραφη που βρεθηκε) , αλλά επειδη λειππει ολο το υπολειπο παραβλεπονται.

Σχετικα με τον πολεμο Αθηναιων - Ατλαντων . Ακομά και αν οι Αθηναιοι με κανό ή ακόμα και με οτιδηποτε πλοια διαθεταν . Γιατι να κανουν πολέμο με τους Ατλαντες . Για να διασωθουν , για να εδραιωσουν την κυριαρχια τους , γιατι ; Μιλαμε παντα για το 10000 πχ .

Μαλλόν η εξηγηση του Αλιζαρο φαινεται να ειναι η πιο βασιμη

quote:

Εδώ είναι οι ασάφειες που σου είπα.
Ο Πλάτωνας σίγουρα εννοούσε τους Αθηναίους.. και μπορώ να πώ οτι σκοπός του να ξεκινήσει να γράψει αυτά τα βιβλία ήταν αποκλειστικά αυτός ο συγκεκριμένος λόγος.. να εννοήσει τους Αθηναίους.Ο ιερέας της Σάιδας ποιούς εννοούσε?

Συνοψιζοντας , τι ειναι αληθεια για τον μυθο της Ατλαντιδας και τι ψεματα ;

Κύπρος - Ελεφθερία
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2004, 01:34:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Allzzaro, ευχαριστώ.

Έλληνα, όπως γράφω και παραπάνω -αλλά αυτή είναι προσωπική άποψη που στηρίζεται σε "αιρετικούς" ιστορικούς ερευνητές και δεν μπορώ να επιμένω για την ορθότητά της- πιστεύω ότι υπήρχαν σημαντικοί πολιτισμοί πριν από την οριοθέτηση σύμφωνα με την "επίσημη ιστορία".

Πιστεύω ότι εκείνοι που θεωρούμε πρωτόγονους, ήταν οι επιζήσαντες μεγάλων καταστροφών και ζούσαν πρωτόγονα κατ' ανάγκη. Όπως θα συνέβαινε και σήμερα (μπρρρ...) αν καταστρεφόταν ο πολιτισμός μας.

Ίσως μάλιστα να έχουν συμβεί και περισσότερες από μια καταστροφές τέτοιου είδους, με τους ανθρώπους να ξεκινούν πάλι από την αρχή. Ίσως να υπήρξαν και πολιτισμοί σημαντικότεροι από το σημερινό. Δεν μπορούμε να το αποδείξουμε, δεν μπορούμε να το απορρίψουμε, μπορούμε πάντως να το υποψιαστούμε.

Η γραφή είναι μια σοβαρή ένδειξη λόγου - πολιτισμού και αν υπήρχε 10.000 πριν είναι δύσκολο από την άλλη να λέμε ότι οι άνθρωποι εκείνης της εποχής ζούσαν στις σπηλιές και έλεγαν ου-γκα-γκα.

Για την ερώτησή σου σχετικά με τον πόλεμο Ατλαντίδας - Αθηναίων, αν δεν απατώμαι το αντίθετο συνέβη: οι Άτλαντες -για την ακρίβεια μια... ατλαντική συμμαχία- επιτέθηκαν στους Αθηναίους. Δεν έχουμε όμως λεπτομέρειες για το πού έγινε η μάχη, αν δηλαδή χρειάστηκε οι Αθηναίοι (και λοιποί) να μεταχειριστούν πλοία που λέγαμε ή αν ήρθαν οι Άτλαντες προς Ευρώπη μεριά (το πιθανότερο).

Φλας μπακ στους χάρτες του Lamogio:

"Η πρόοδος της γεωφυσικής δίνει σήμερα [το book είναι γραμμένο κάπου στα 1963] μια καινούργια εξήγηση και ένα νόημα πιο λογικό στις αποκαλύψεις του Πλάτωνα. Όλα προέρχονται από τη θεωρία του Βέγκενερ για τη μετατόπιση των ηπείρων, που υποστηρίχθηκαν από τις απόψεις του καθ. Στούαρτ Μπλάκεττ, βραβείο Νόμπελ Φυσικής, ο οποίος δήλωσε:

-Είναι πολύ πιθανό να απομακρύνθηκαν οι ηπειρωτικές μάζες, η μια από την άλλη, μετά την Παλαιοζωική Εποχή. Λόγου χάρη, πιστεύω πως στα 440 εκατομμύρια χρόνια που προηγήθηκαν της τεταρτογενούς περιόδου, η Βόρεια Αμερική απομακρύνθηκε από το Γηραιό Κόσμο κάπου 3.000 μίλια.

Πράγμα που σημαίνει πως, στην τριτογενή περίοδο, οι δυο Αμερικές ήταν κολλημένες με την Ευρώπη και την Αφρική.

-Στην αρχή, λέει ο Βέγκενρ, θα πρέπει να υπήρχε μόνο μια ηπειρωτική μάζα την οποία ο στροβιλισμός της Γης έτεινε να σκορπίσει σε όλη την επιφάνεια του πλανήτη: η Αμερική έφυγε προς τα δυτικά, η Αυστραλία μετατοπίστηκε προς τα ανατολικά, η Ανταρκτική προς τα νότια και η Γροιλανδία προς τα βόρεια.

Ο σερ Στούαρτ Μπλάκεττ υπολόγισε πως η Μ. Βρετανία μετατοπίζεται προς τα βορειοδυτικά 6 μέτρα κάθε αιώνα. Ξέρουμε πως η Γροιλανδία φεύγει δυτικά με ταχύτητα 90 εκατοστά το χρόνο. Αν δεχτούμε αυτή τη θεωρία, η Ατλαντίδα του Πλάτωνα θα μπορούσε να είναι η ίδια η Αμερική που, τότε, θα ήταν αγκυροβολημένη μέσα στον Ατλαντικό Ωκεανό αρκετά κοντά στις ακτές της Αφρικής και της Ευρώπης. Μια βίαιη μετατόπιση μπορεί να προκάλεσε ένα κατακλυσμό ή ένα καταποντισμό γενικό ή μερικό."

Να πώς, φίλε Allzzaro, μπορεί να "χωρούσε" η Ατλαντίδα στον Ατλαντικό.

Τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμματα, φίλε Έλληνα... καλή ερώτηση. Όλα αλήθεια είναι, κατά τη δική μου γνώμη (δηλαδή τώρα κάτι σας είπα) μόνο που στο πέρασμα των τόσων χρόνων έχουν χάσει τη σαφήνειά τους.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krisnna
Πλήρες Μέλος

Greece
1040 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2004, 07:04:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krisnna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Πρόκειται για παράθεση μιάς Σειράς Ομοιοτήτων ανάμεσα σε ευρήματα, κατασκευές, γραφές των προ-Κολομβανών λαών της Αμερικής σε αντιστοιχία με αντίστοιχους Αρχαίους Πολιτισμούς της Ευρώπης και της Ασίας!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2004, 18:18:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Να πώς, φίλε Allzzaro, μπορεί να "χωρούσε" η Ατλαντίδα στον Ατλαντικό.

Ναί χωρούσε αλλά οχι η Ατλαντίδα.

Το σίγουρο .. είναι:
Εως και το 30.000 ΠΧ ήταν περίοδος παγετώνων.
Η μοναδική περιοχή που θα μπορούσε να εχει ζήσει ο άνθρωπος και να αναπτύξει πολιτισμό, ήταν η Μεσόγειος η οποία ήταν πλησιέστερα του Ισημερινού οπου οι παγετώνες ήταν ήπιοι.
Η δε Μεσόγειος ,ήταν τελείως μα τελείως διαφορετική απο οτι είναι σήμερα. Τα νερά ήταν τουλάχιστον 170 μέτρα χαμηλότερα, οι σημερινές ακτές της Αφρικής και της Ευρώπης ήταν αρκετά μίλια μέσα στη θάλασσα καθώς τα σημερινά νησιά αποτελούσαν κορυφές βουνών.
Απο οτι μπορούμε να φανταστούμε, η Μεσόγειος δεν ήταν θάλασσα αλλά ξηρά (ως επι το πλείστον). Λόγω των παγετώνων μιάς και ήταν αδύνατον να ζήσουν στους βορειότερους παράλληλους , οπου επικρατούσαν παγετώνες ,ο πολιτισμός συσσωρεύθηκε στη Μεσόγειο καθώς και στις τότε ακτές της Αφρικής και της Ευρώπης.
Τέλος οι τεράστιες διαστάσεων ακτές της Ευρώπης, των Βαλκανίων, της Ασίας καθώς και της Αφρικής ευνόησαν την δημιουργία του βασιλείου αυτού απο της απόψεως οτι αποτελούσαν και αντικείμενο διαμάχης μιας και ήταν στρατηγικές οι θέσεις εξουσίας σε οτι αφορούσε τη διοίκηση της περιοχής και το κυριώτερο το εμπόριο.
Αυτό είναι σίγουρο.. και λογικότατο.
Εξάλλου ο ιερέας αναφέρει :

Η Θεά λοιπόν ίδρυσε πρώτην την ιδικήν σας πόλιν, αφού ' εφήρμοσεν όλην αυτήν την οργάνωσιν και τακτικήν, εδιάλεξε τον τόπον όπου εγεννήθηκε, αφού επρόσεξε καλά την ευκρασίαν των εποχών του έτους και κατενόησεν, ότι Θα αναδείξει ανθρώπους πολύ συνετούς.

Το δε Αιγαίο σίγουρα δεν ήταν οπως είναι σήμερα..
Τα μεγάλα νησιά ήταν πολύ μεγαλύτερα και τα συμπλέγματα νησιών αποτελούσαν ενιαίο νησί.
Μιλάμε για τεράστιες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γής , με εύκρατο κλίμα, και αρκετή θάλασσα οπου δεν εχρειάζοντο τεράστια πλοία για την οργώσουν...
Ο Πορθμός του Γιβλατάρ απο τις διάφορες προσχώσεις τόσων χιλιάδων χρόνων δεν υπήρχε ούτε για δείγμα. Αντιθέτως οι ακτές τις Πορτογαλλίας ήταν αρκετά μεγαλύτερες.
Καθώς η στάθμη της θάλασσας ανέβαινε τόσο και ο Πορθμός άνοιγε οπου κάποτε τα νερά εισχώρησαν στην περιοχή της Μεσογείου και έχουμε λοιπόν τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα ο οποίος ώς Ελλην και κοινός συγγενής των Ατλάντων λόγω του Προμηθέα ζούσε στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου.. η οποία ήταν η Ατλαντίδα...

Ας μην ξεχνούμε οτι στην Ατλαντίδα είχαν συγκομιδή καρπών δύο φορές το χρόνο.. Αυτό εσήμαινε οτι το κλίμα ήταν εύκρατο εξάλλου αυτό διατυπώνεται σαφέστατα και υπάρχει λόγος που γίνεται αυτό απο τον Πλάτωνα οπως με σαφήνεια διατυπώνεται οτι ειδικά στην Ατλαντίδα δεν έκανε κρύο... Αφήνει να εννοηθεί οτι στις άλλες περιοχές έκανε κρύο.

Ετσι λοιπόν έχουμε μία τεράστια Ατλαντίδα ή το βασίλειο του Κρόνου , την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου που ακόμα και την περίοδο των παγετώνων ο πολιτισμός της άκμαζε.
Δεν εχρειάζοντο λοιπόν πλοία οι Ελληνες για να πάνε στην Ατλαντίδα.
Πήγαιναν με τα πόδια.

Αυτή είναι η άποψη μου φίλοι μου..
Θέλω να επισημάνω οτι υπήρχαν και αλλα νησιά στον Ατλαντικό ο οποίος και αυτός δεν είχε τη σημερινή του μορφή.


Edited by - allzzaro on 31/12/2004 19:35:12Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2004, 18:42:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να εξετάσουμε τα λεγόμενα του ιερέα της Σάιδας απο το αρχείο μου..

Θα παραθέσω λίγα και σημαντικά μέρη για να μην κουράσω..

". Ο Σόλων άμα ήκουσε αυτά, του είπε: "Πώς γίνεται αυτό, τί εννοείς με αυτά που λέγεις;". Και εκείνος απήντησεν: "Όλοι είσθε νέοι κατά την ψυχήν, διότι δεν έχετε μέσα εις την ψυχήν σας καμίαν παλαιάν γνώσιν διά την αρχαίαν παράδοσιν, ούτε και κανένα μάθημα παλαιόν από την πολυκαιρίαν. Αιτία αυτού του φαινομένου είναι η εξής: Πολλαί καταστροφαί ανθρώπων έχουν γίνει και θα γίνουν από πολλά αίτια, οι πλέον μεγαλύτεραι από πυρκαγιάς και κατακλυσμούς και αι μικρότεραι από αμέτρητα άλλα αίτια.

Μιλά για καταστροφές που έγινα στο παρελθόν στην ευρύτερη περιοχή που τύγχανε να ζεί.. ΈΤΣΙ..

και συνεχίζει:
Τότε λοιπόν όσοι κατοικούν εις τα όρη και εις υψηλούς και εις ξηρούς τόπους καταστρέφονται περισσότερον από εκείνους που κατοικούν πλησίον των ποταμών και της Θαλάσσης.
Όταν εξάλλου οι Θεοί, καθαρίζοντες την γην, την καταπλημμυρίζουν με νερά, όσοι ευρίσκονται εις τα όρη σώζονται, όπως π.χ. οι βουκόλοι και οι βοσκοί, όσοι όμως κατοικούν εις τας πόλεις σας παρασύρονται από τους ποταμούς εις την Θάλασσαν

Και συνεχίζει:

Η αλήθεια όμως είναι ότι εις όλα τα μέρη, όπου ο χειμών ή η ζέστη δεν είναι υπερβολικά, υπάρχει πάντοτε το γένος των ανθρώπων, άλλοτε πολυάριθμον και άλλοτε ολιγάριθμον.
Τέλος...

Διότι τότε το εκεί πέλαγος ημπορούσε κανείς να το περάση, επειδή εις την είσοδόν του, την οποίαν σεις ονομάζετε στήλας του Ηρακλέους, είχε μίαν νήσον, η νήσος αυτή ήτο μεγαλύτερα από την Λιβύην και την Ασίαν ηνωμένας και απ' αυτήν εκκινούντες οι τότε άνθρωποι ηδύναντο να αποβιβασθούν εις τας άλλας νήσους και από αυτάς κατόπιν εις ολόκληρον την απέναντι ήπειρον την , ευρισκομένην γύρω από τον αληθινόν εκείνον ωκεανόν. Διότι τα μέρη αυτά που ευρίσκονται εντεύθεν του στομίου που ανεφέραμεν, φαίνονται σαν λιμήν με κάποιαν στενήν είσοδον και η ξηρά που το περικλείει πολύ δικαιολογημένα και αληθώς δύναται να ονομασθή ήπειρος.

Εδώ μιλά για ενα νησί μέσα στο πέλαγος και οχι μέσα στον ωκεανό αλλά .. μέσα στο στόμιο της Μεσογείου, και αναφέρει ../απο τα πολλά νησιά που υπήρχαν στην περιοχή τα οποία επερνούσαν με τα πόδια ..
Και οτι οταν εδιάβαιναν το νησί αυτό ευρίσκοντο στον αληθινό ωκεανό..
Οσο για το μέγεθος του νησιού αυτού .. το οτι είναι μεγαλύτερα απο τη Λιβύη και Ασία .. γνωρίζουμε πολύ καλά τις γεωγραφικές απόψεις της εποχής για το πόσο εγνώριζαν το μέγεθος της Ασίας και της Αφρικής... με λίγα λόγια απο τις περιγραφές του Ηρόδοτου δεν είχαν ιδέα για το μέγεθος της Αφρικής και αλλο τόσο για το μέγεθος της Ασίας.

Εδώ λοιπόν δεν χρειάζετε πλέον ψάχνουμε που ήταν η Ατλαντίδα ??
Πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε ποιοί εζούσαν σε αυτή την μοναδική κατοικήσιμη αυτή περιοχή την εποχή εκείνη και να αρχίσουμε να ξετυλίγουμε το νήμα παραλληλίζοντας μύθους-θρησκείες-ιστορία.


Edited by - allzzaro on 31/12/2004 19:20:59Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2004, 20:49:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εν πρώτοις να ευχαριστήσω τον Krissnna για τα πολύ ενδιαφέροντα συγκριτικά του.

Εν δευτέροις, φίλτατε Allzzaro, συντάσσομαι με τις κρυάδες (τους παγετώνες, ντε!) και συμπληρώνω κάτι. Αντίστοιχα πιο ρηχός ήταν και ο Ατλαντικός (αν θυμάμαι καλά 120 μέτρα λιγότερο βάθος) μέχρι που έλιωσαν οι παγετώνες και κατακλύστηκε κι αυτός από νερά τρεχούμενα. Μία από τα ίδια με τη Μεσόγειο. Διάβαζα για ένα σωρό ερείπια (όχι απαραίτητα ατλάντεια, αλλά και πού ξέρεις) που βρίσκονται κάπου στις Βερμούδες. Κάνω μια παρατήρηση, ότι μάλλον τα Βαλκάνια δεν στέκουν ως ακτές αφού στην εποχή που αναφέρεσαι δεν υπήρχε η μετέπειτα γεωλογική διαμόρφωση.

Δεν μπορώ να απορρίψω την άποψή σου ότι η Ατλαντίδα βρισκόταν στα χωρικά μας ύδατα, άλλωστε λέγαμε και παραπάνω για τις εκδοχές της Θήρας ή -πιο πρόσφατα- της Κύπρου.

Όμως αυτός ο Πλάτων είναι ακατανόητος, από συντακτικό δεν τα πήγαινε καλά. Όταν έγραφε για την είσοδο στις Στήλες του Ηρακλή, τι εννοούσε ο χριστιανός; Έχω αναρωτηθεί και πιο πάνω, μπαίνοντας ή βγαίνοντας; Όπως τα διατυπώνει, μάλλον εννοεί βγαίνοντας- τουτέστιν κατά Ατλαντικό μεριά. Από όπου, με μικρά χαρούμενα πηδηματάκια περνούσες στα άλλα νησιά (που προφανώς ακόμα τότε δεν ήταν καταποντισμένα) και έβγαινες στην αντικρινή ήπειρο.

Αν πάλι θεωρήσουμε ότι εννοούσε μέσα από τις Στήλες, παναπεί προς Μεσόγειο, κομματάκι δύσκολο μου φαίνεται και τώρα θα έρθω στο δικό σου ερώτημα, πώς μπορεί να χωρούσε στη Μεσόγειο μια νήσος που ήταν μεγάλη σαν τη Λιβύη (Αφρική) και τη Μικρασία; Και πάλι, αφού ο Πλάτων λέει ότι η μυστηριώδης νήσος ήταν "προ του στόματος" των Στηλών, τότε θα πρέπει να την εννοήσουμε κάπου κάτω από Ισπανία, άντε το πολύ αρχές Γαλλίας.

Άλλωστε νομίζω ότι εκεί δεν την έχει τοποθετήσει κανείς ακόμα, άρα μπορούμε να πάμε και να υψώσουμε τη σημαία μας.

Πάντως συμφωνώ με το άλλο σου συμπέρασμα, ότι μπορούμε να διερευνήσουμε τι τύποι ήταν αυτοί οι Άτλαντες που εξακολουθούν να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Εν τρίτοις, μεταφέρω και ένα αστειάκι γιατί χρονιάρες μέρες πρέπει να είμαστε και ευδιάθετοι. Πετάει, λέει, ένα αεροπλάνο, και ένας επιβάτης πάει ανήσυχος να ρωτήσει τον πιλότο αν πετούν πάνω από το Τρίγωνο των Βερμούδων. "Α," απαντάει ο πιλότος, "δεν μπορώ να ασχοληθώ με την ερώτησή σας τώρα, διότι η πυξίδα στριφογυρίζει σαν τρελλή και τα όργανα του αεροπλάνου δεν λειτουργούν."

Και εν κατακλείδι, εύχομαι σε όλους μια πολύ-πολύ όμορφη χρονιά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2004, 21:05:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Όταν έγραφε για την είσοδο στις Στήλες του Ηρακλή, τι εννοούσε ο χριστιανός;

"Τάδε μεν γαρ, όσα εντός του στόματος ου λέγομεν, φαίνεται λιμήν στενόν τίνα έχων είσπλουν" (Τίμαιος, 25.Α.) = "Διότι τούτα (τα μέρη) όσα (βρίσκονται) εντός του στομίου περί του οποίου μιλάμε, φαίνονται σαν λιμάνι με κάποια στενή είσοδο". Η λέξη "κλειδί" στο εδάφιο τούτο είναι "πέλαγος", και είναι αυτή με την οποία ο Πλάτωνας καταφέρνει το πέμπτο και τελευταίο γεωγραφικό κλείδωμα του μυστικού της Ατλαντίδας του, αφού, αν αποδοθεί στον Ατλαντικό Ωκεανό -όπως μέχρι τώρα αδιακρίτως έχει γίνει- τον οποίο όμως ο Πλάτωνας αποκαλεί "αληθινόν...πόντον", δημιουργεί εμφανή αντίφαση.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2004, 21:14:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αντίστοιχα πιο ρηχός ήταν και ο Ατλαντικός (αν θυμάμαι καλά 120 μέτρα λιγότερο βάθος) μέχρι που έλιωσαν οι παγετώνες και κατακλύστηκε κι αυτός από νερά τρεχούμενα. Μία από τα ίδια με τη Μεσόγειο.

Δεν θα συμφωνήσω..

Σίγουρα οι πάγοι δεν έλιωσαν απο την μία μέρα στην αλλη.
Αρα στον Ατλαντικό τα νερά δεν υψώθηκαν απότομα αλλά πολύ αργά και αν το συνδυάσουμε και με το μέγεθος του ωκεανού-ών σίγουρα πάρα πολύ αργά.. ίσως για αρκετές χιλιάδες χρόνια.

Οχι ομως και στη Μεσόγειο.. αντιθέτως.. ενώ ο Ατλαντικός φούσκωνε
ο κλειστός πορθμός και σίγουρα ανθεκτικός άντεχε κατά πολύ στο ύψος των νερών.. Η μεγάλη διαφορά του φουσκωμένου ωκεανού σε σχέση με το χαμηλό υψομετρικό της τότε Μεσογείου ευνόησαν τον ορμητισμό του νερού ο οποίος ήταν κατακλυσμαίος έτσι που κατά την εισρροή των νερών να προκλήθηκαν σεισμοί , ρήγματα, κλιματολογικά φαινόμενα , καθώς και καταποντισμοί καθώς και λόγω του υπερβολικού βάρους των υδάτων και των καταποντισμών αναδύθηκαν νέες περιοχές-νησιά.
Μετά απο μία τέτοια καταστροφή εχάθηκαν τα πάντα. Η καταστροφή ήταν τόσο μεγάλη μα τόσο μεγάλη οπου χάθηκε ολος ο πληθυσμός καθώς και όλες οι ``απτές`` αποδείξεις που θα αποτελούσαν σήμερα κάποια πειστήρια περί υπάρξεως του πολιτισμού αυτού.

Edited by - allzzaro on 31/12/2004 21:53:23Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2004, 22:08:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Άλλωστε νομίζω ότι εκεί δεν την έχει τοποθετήσει κανείς ακόμα, άρα μπορούμε να πάμε και να υψώσουμε τη σημαία μας.

Κοίταξε .. την αποψή μας λέμε... μπορεί και να κάνουμε λάθος..
αλλά αν σε περίπτωση το δεχθούμε, οπως δεχθούμε και την χρονολογία του 9.000-10.000 ΠΧ , έχουμε εναν πολιτισμό στη Μεσόγειο αρκετών δεκάδων χιλιάδων χρόνων για τον οποίο δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα?

Αυτό ομως μας δίνει την αφορμή να αναζητήσουμε την ύπαρξή του μέσα απο τις αμυδρές και αλλοπρόσαλλες διηγήσεις των αρχαίων ιστορικών-φιλοσόφων-ιεροφαντών-ποιητών που μας κάνουν να αναρωτηθούμε πολύ περισσότερο οχι μόνο για την ύπαρξή του αλλά για το ``ποιόν`` αυτού του πολιτισμού αλλά και το τί απέγιναν.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2004, 22:15:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πάντως συμφωνώ με το άλλο σου συμπέρασμα, ότι μπορούμε να διερευνήσουμε τι τύποι ήταν αυτοί οι Άτλαντες που εξακολουθούν να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη.


Οσα τόπικ με την Ατλαντίδα άνοιξαν, δεν προχώρησαν εξαιτίας της διαμάχης στο που βρισκόταν η Ατλαντίδα.

Ξεκινώντας την ``απομυθοποίηση`` ως ``μυθιστορία`` αρχίζει να ξετυλίγεται ενα σενάριο.. αρκετά αποκαλυπτικό..
Πρώτα απο όλα ρίχνετε φώς στην υπόθεση του κατακλυσμού τόσο του Δευκαλίωνα τόσο και του Νώε. Οπωσδήποτε φανερώνονται αλλοι δύο κατακλυσμοί ενας του Ωγύγη και ενας του Δαρδάνου σε αλλες περιοχές και εποχές.

Ηταν οι αρχαίοι Ελληνες θεοί.. Ατλαντες ??
Και αν ήταν.. ποιοί ήταν οι κοινοί θνητοί??
Ηταν οι Ατλαντες το ``γένος των ηρώων`` που αναφέρει ο Ησίοδος, και οι υιοί του Ανθρώπου ο homo sapiens.
Τι απέγινε το ``γένος των ηρώων`` ?
Τελικά η μυθολογία των Ελλήνων .. δεν είναι και τόσο μυθολογία..


Aυτά προς το παρόν.. Σας εύχομαι καλή Πρωτοχρονιά...

Edited by - allzzaro on 31/12/2004 22:21:57Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2005, 12:22:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή χρονιά.

Διάβαζα ένα βιβλίο για τους οραματισμούς του Έντγκαρ Κέυσυ, αν σας λέει κάτι το όνομά του, τέλος πάντων ενός τύπου με ψυχικές δυνατότητες που "έβλεπε" πολλά και διάφορα ανατρέχοντας στο χρόνο. Φαίνεται ότι είχε ιδιαίτερη συμπάθεια στην Ατλαντίδα, γιατί σε αναδρομές προηγούμενων ζωών που έκανε για αρκετούς, ανήγαγε την πρώτη τους ύπαρξη στην Ατλαντίδα. (Δεν θα σχολιάσω τα περί μετενσάρκωσης στο παρόν τόπικ, αλλά έστω.)

Το εντυπωσιακό ήταν ο Κέυσυ, περιγράφοντας τον προηγμένο πολιτισμό της Ατλαντίδας, αναφερόταν σε πράγματα που στην εποχή εκείνη (κάπου στα 1930) δεν είχαν ανακαλυφθεί ακόμα. Αυτό σημαίνει ότι ο Κ. δεν "δανειζόταν" για να προσδώσει γκλάμουρ στην Ατλαντίδα. Είναι επίσης ενδιαφέρουσα η πρόβλεψή του ότι αρκετά χρόνια μετά, αν θυμάμαι καλά το 1968 ή 1969, ένα μέρος της Ατλαντίδας θα αναδυόταν: όπερ και εγένετο, κατά κάποιο τρόπο, όταν επισημάνθηκαν πανάρχαια ερείπια στο βυθό του Μπίμινι.

Επαναλαμβάνω ότι στη θαλάσσια αυτή περιοχή (στο θρυλικό τρίγωνο των Βερμούδων με τα παράξενα φαινόμενα και τις πάμπολλες μυστηριώδεις εξαφανίσεις) έχουν ανακαλυφθεί διάφορα που αποκαλύπτουν ένα πολύ-πολύ παλιό στεριανό πολιτισμό. Ήταν - δεν ήταν η Ατλαντίδα, μας λέει πολλά για το μακρινό παρελθόν.

Μια άλλη λεπτομέρεια, στην οποία διασταυρώνονται μυθολογικά - επιστημονικά συμπεράσματα αλλά και οι οραματισμοί του εν λόγω Κ., είναι ότι Άτλαντες είχαν φύγει από την Ατλαντίδα (γνωρίζοντας ότι επίκειται καταστροφή) και είχαν κατευθυνθεί είτε προς Άνδεις, είτε προς Αίγυπτο, είτε προς Πυρηναία (κάτι έγραφα παραπάνω για τις ανακαλύψεις στο Γκλοζέλ της Γαλλίας). Εικάζεται ότι οι πυραμίδες και η Σφίγγα είναι έργα Ατλάντων τα οποία κρύβουν τα μυστικά της γνώσης τους.

Για Έλληνες δεν βρήκα καμιά αναφορά, αγαπητέ Allzzaro, πάντως συμφωνώ απόλυτα ότι η ελληνική μυθολογία (και κάθε μυθολογία) δεν είναι απλά μυθολογία. Είναι κατάλοιπα από μακρινές μνήμες που, όντας απίστευτες, θεωρήθηκαν μύθοι.

Και η ελληνική μυθολογία αναφέρεται σε διαφορετικούς κατακλυσμούς, και ο Κέυσυ αναφέρεται στην καταστροφή της Ατλαντίδας σε τρεις διαφορετικές φάσεις. Κατακλυσμοί υπάρχουν και στις άλλες μυθολογίες αλλά και στα επιστημονικά συμπεράσματα. Και μια άλλη ενδιαφέρουσα σύμπτωση, όπως γράφω και παραπάνω: και η Ατλαντίδα καταστράφηκε από την αλαζονεία της (Πλάτωνας) ή από την ανθρώπινη αυθαιρεσία (Κέυσυ), και ο Αδάμ έχασε τον παράδεισό του όταν... το παράκανε (Βίβλος).


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2005, 13:24:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας μην βασιζόμαστε αποκλειστικά στο Τίμαιο γιατί ο Πλάτωνας έγραψε και στο Κριτία για την Ατλαντίδα! επίσης υπάρχουν και οι παραδόσεις των λαών της Αμερικής που αναφέρουν ως τόπο καταγωγής τους ,μερικοί από αυτούς την Αζ-τλαν, χώρα οπυ καταποντίστηκε στον Ατλαντικό κεανό.
Το μπέρδεμμα που γίνεται με άλλες τοποθεσίες οφείλεται στο ότι τα όρη του Άτλαντα που είναι σήμερα στο Μαρόκο και Αλγερία(διαβάστε στη μυθολογία ποιος ήταν ο Άτλαντας ,ο πρώτος γενάρχης των ατλάντων) ήταν κομμάτι της Ατλαντίδας! Αλλά το πιο ανατολικό. Δε φαίνεται να έφτανε πιο ανατολικά αν και πρέπει να επέδρασε πολιτισμικά σε πολλά άλλα μέρη ως την Ινδία.Χρήσιμες πληροφορίες θα βρείτε και στην "Ωγυγία" του Αθ.Σταγειρήτη
Τα μήλα των Εσπερίδων που πήρε ο Ηρακλής ήταν τα πορτοκάλια όπως φαίνεται. Ο Έσπερος ,αν θυμάμαι καλά, ήταν αδελφός του Άτλαντα και τα "μήλα" τα είχαν οι κόρες του. Ο Έσπερος κατοικούσε στην Εσπερία που όλοι ανεξαιρέτως και σωστά κατά τη γνώμη μου τοποθετούν προς τη δύση (Ισπανία - Πορτογαλία) και όπως συνέβαινε γενικά με τους βασιλείς τότε συνόρευε με τον αδελφό του Άτλαντα που διοικούσε την Ατλαντίδα όταν έγινε η διανομή των γαιών μεταξύ τους.

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krisnna
Πλήρες Μέλος

Greece
1040 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2005, 15:03:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krisnna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή Χρονιά και απο μένα!
Υπάρχουν πολλά αινίγματα στην υπόθεση γιατί ο Πλάτωνας ανέφερε οτι το νησί βρισκόταν έξω απο τα Στενά του Γιβλαντάρ. Ανέφερε για συστάδα νησιών απο τα οποία μπορούσες εύκολα να πάς στην απέναντι Ήπειρο (Εσπερία - Αμερική).
Τα αναμφισβήτητα ευρήματα στις Βερμούδες βρίσκονται πολύ κοντά στην Αμερική, και πολύ μακριά απο τα Στενά του Γιβλαντάρ. Άρα λίγο δύσκολο να διαβεβαιωθείς οτι τα ευρήματα των Βερμούδων αναφέρονται στην Ατλαντίδα του Πλάτωνα για τα οποία μιλάνε στις παραδόσεις τους και οι Ιθαγενείς Αμερικάνοι!
Απο την άλλη αναφέρονται και τα Κανάρια Νησιά και οι Αζόρες (πολύ μακρια απο τις Βερμούδες) σάν υπολοίματα της Ατλαντίδας!
Το πιό πιθανό είναι να υπήρξαν διάφορα νησιά που να βυθίστηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Άλλωστε ο βυθός έχει αποδειχτεί οτι έχει μιά ηφαιστιογενή Οροσειρά χωρίς να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες!


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2005, 19:30:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Για Έλληνες δεν βρήκα καμιά αναφορά, αγαπητέ Allzzaro, πάντως συμφωνώ απόλυτα ότι η ελληνική μυθολογία (και κάθε μυθολογία) δεν είναι απλά μυθολογία. Είναι κατάλοιπα από μακρινές μνήμες που, όντας απίστευτες, θεωρήθηκαν μύθοι.

Οντως..

Και αυτό γιατί??

Ποιοί απο εμάς .. τους Ελληνες γνωρίζαμε πρίν απο 30 χρόνια την χαμένη Ατλαντίδα. Στους 100 εγνώριζαν 3.
Το 1831 όταν ο Αμερικάνος Ιγνάτιος Λογιόλα Ντόνελυ, έγραψε το έργο: Ατλαντίδα: ο Προκατακλυσμιαίος Κόσμος εδώ στην Ελλάδα ποιοί εγνώριζαν.. Κανείς
Πρίν την ανακάλυψη της Τροίας απο τον Σλήμαν θα επίστευε κανείς οτι δεν ήταν μύθος.???
Και ο Ντόνελυ , και ο Κεησυ και ο Γάλλος Σαρλ-Ετιέν Μπρασσό ντε Μπορμπούργκ, και ο Γάλλος, ο αρχαιολόγος Αύγουστος ντε Πλονζόν
εγεφύρωσαν την ύπαρξη της Ατλαντίδας με τον πολιτισμό των Μαγια καθώς σχετικά με την κατανομή των φυτών και των ζώων στον πλανήτη, ....ότι αυτή δεν μπορεί να ερμηνευτεί με την παρούσα διάταξη των ηπείρων και εκφράζεται η υπόθεση ότι κάποια ζώνη ξηράς πρέπει να υπήρχε στη θέση του Ατλαντικού Ωκεανού και ...
οι μύθοι για τον Κατακλυσμό, για παράδειγμα, των λαών της Άπω Ανατολής, των Ινδιάνων της Αμερικής και των αρχαίων πολιτισμών της Μέσης Ανατολής παρουσιάζουν ομοιότητες που δεν μπορούν να θεωρηθούν τυχαίες. Η μόνη πιθανή ερμηνεία είναι ότι είχαν μια κοινή πηγή, τη χαμένη ήπειρο Ατλαντίδα απ'όπου ξεπήδησε ο μύθος του κατακλυσμού και διαδόθηκε στον κόσμο μέσω των επιζώντων της καταστροφής κατά τις τότε θεωρείες του Ντόνελυ πρίν το 1800.

Ο λόγος που η ελληνική μυθολογία δεν συμπεριελήφθη σοβαρά υπόψιν, ήταν επειδή ήταν μυθολογία
Το αν και όλοι σχεδόν οι αρχαίοι συγγραφείς, ο Πλούταρχος σε πολλά κεφάλαια των συγγραμμάτων του αναφέρει ότι, “οι περισσότεροι μύθοι περικλείουν πραγματικά περιστατικά” δεν συμπεριλήφθη σοβαρά.. στα υπόψιν.
Οι περισσότεροι επίσης, από τους νεότερους Ατλαντολόγους, από τα χρόνια της Αναγέννησης μέχρι σήμερα, με κεφαλή τον Ιγνάτιο Ντόνελλυ, δέχονται την τελευταία αυτή άποψη, ότι δηλαδή τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη κατακτήθηκαν τα πανάρχαια χρόνια από τους Άτλαντες.

Edited by - allzzaro on 02/01/2005 19:40:19Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2005, 19:50:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Υπάρχουν πολλά αινίγματα στην υπόθεση γιατί ο Πλάτωνας ανέφερε οτι το νησί βρισκόταν έξω απο τα Στενά του Γιβλαντάρ.


"Τάδε μεν γαρ, όσα εντός του στόματος ου λέγομεν, φαίνεται λιμήν στενόν τίνα έχων είσπλουν" (Τίμαιος, 25.Α.) = "Διότι τούτα (τα μέρη) όσα (βρίσκονται) εντός του στομίου περί του οποίου μιλάμε, φαίνονται σαν λιμάνι με κάποια στενή είσοδο".


Aπορίας άξιον .. γιατί ``εξω`` απο τα στενά.. ακόμα περισσότερο .. τόσο μακρυά απο τα στενά.. ``εντός του στομίου`` λέει
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2005, 20:04:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Το μπέρδεμμα που γίνεται με άλλες τοποθεσίες οφείλεται στο ότι τα όρη του Άτλαντα που είναι σήμερα στο Μαρόκο και Αλγερία(διαβάστε στη μυθολογία ποιος ήταν ο Άτλαντας ,ο πρώτος γενάρχης των ατλάντων) ήταν κομμάτι της Ατλαντίδας! Αλλά το πιο ανατολικό. Τα μήλα των Εσπερίδων που πήρε ο Ηρακλής ήταν τα πορτοκάλια όπως φαίνεται. .

E... αυτά δεν μπορεί να αγνοηθούν ..

quote:
παραδόσεις των λαών της Αμερικής που αναφέρουν ως τόπο καταγωγής τους ,μερικοί από αυτούς την Αζ-τλαν, χώρα οπυ καταποντίστηκε στον Ατλαντικό κεανό.

Ούτε μπορούμε για τους λόγους αυτούς να τοποθετήσουμε και καλά.. την Ατλαντίδα δίπλα στους Μάγια..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2005, 02:39:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλτατε Allzzaro, όπως καταλαβαίνω βασίζεις την ερμηνεία σου σε μια μεταφραστική λεπτομέρεια που αφορά το εντός ή εκτός στομίου.

Χωρίς να θέλω να σε θίξω, οι ερμηνείες γενικώς αποδέχονται την εκτός εκδοχή.

Επαναφέρω το πλατωνικό απόσπασμα (από τη σελίδα 5), αυτή τη φορά μονότονο:

"Λέγει γαρ τα γεγραμμένα όσην η πόλις υμών έπαυσέν ποτε δύναμιν ύβρει πορευομένην άμα επί πάσαν Ευρώπην και Ασίαν, έκωθεν ορμηθείσαν εκ του Ατλαντικού πελάγους. Τότε γαρ πορεύσιμον ην το εκεί πέλαγος. Νήσον γαρ προ του στόματος είχεν ο καλείτε, ως φατε, υμείς Ηρακλέους στήλας, η δε νήσος άμα Λιβύης ην και Ασίας μείζων, εξ ης επιβατόν επί τας άλλας νήσους τοις τότε εγίγνετο πορευομένοις, εκ δε των νήσων επί την καταντικρύ πάσαν ήπειρον την περί τον αληθινόν εκείνον πόντον. "

Που, αν μεταφράζω σωστά, λέει: "Όπως λέγουν τα γραπτά, η πόλη σας σταμάτησε κάποτε μια δύναμη που κατευθυνόταν από αλαζονεία εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης και της Ασίας, ξεκινώντας από το Ατλαντικό πέλαγος. Γιατί τότε ήταν διαβατό το εκεί πέλαγος. Και είχε μια νήσο μπροστά από το στόμιο που αποκαλείτε Ηρακλέους στήλες, η δε νήσος ήταν μεγαλύτερη της Λιβύης και της Ασίας μαζί, από την οποία οι τότε μπορούσαν να μεταβούν στις άλλες νήσους και από τις άλλες νήσους [να μεταβούν] σε όλη την αντικρινή ήπειρο που βρισκόταν στον πραγματικά μεγάλο εκείνο ωκεανό."

Έτσι δεν είναι; Και αν είναι έτσι, σαν ξεκάθαρο μου φαίνεται: οι Άτλαντες ήταν Πόντιοι.

Μάλλον χρησιμοποιούμε διαφορετικό απόσπασμα όμως. Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2005, 02:53:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Από τον Κριτία (108 Έ);
"Πάντων δη πρώτον μνησθώμεν, ότι το κεφάλαιον ην ενακισχίλια έτη αφ' ού γεγονώς εμηνύθη πόλεμος τοις θ' υπέρ Ηρακλείας στήλας έξω κατοικείν και τοις εντός πάσιν,ον δει νυν διαπεραίνειν. Των μεν ουν ήδε η πόλις άρξασα και πάντα τον πόλεμον διαπολεμήσασα ελέγετο, των δ' οι της Ατλαντίδος νήσου βασιλείς, ην δη Λιβύης και Ασίας μείζω νήσον ούσαν έφαμεν είναι ποτέ, νυν δε υπό σεισμών δύσα άπορον πηλόν της ενθέδε εκπλέουσι επί το πέραν πέλαγος ,ώστε μηκέτι πορεύεσθαι κωλυτήν παρασχείν"
Μετάφραση:
"Το πρώτο λοιπόν που πρέπει να θυμηθούμε είναι ότι πέρασαν εννιά χιλιάδες έτη από τότε που έγινε ο πόλεμος μεταξύ εκείνων που κατοικούσαν ΕΞΩ από τις Ηράκλειες στήλες και εκείνων που κατοικούσαν ΕΝΤΟΣ αυτών, τον οποίο τώρα πρέπει να ολοκληρώσω.στούς εντός των ωτν Ηρακλείων στηλών αρχηγός ήταν αυτή εδώ η πόλη η οποία και τον διεύθυνε μέχρι το τέλος,ενώ αρχηγοί των των πέραν των στηλών ήταν οι βασιλέις της Ατλαντίδας,για την οποία είπαμε ότι ήταν κάποτε μεγαλύτερη αό τη Λιβύη και την Ασία μαζί.Τώρα όμως που καταποντίστηκε από σεισμούς δημιούργησε πολλή λάσπη που εμποδίζει και καθιστά δύσκολο το πέρασμα εκείνων που θέλουν με πλοία να πλεύσουν προς την ΠΕΡΑ θάλασσα "

Οπότε αφού ο Πλάτωνας θέτει ως ενδιάμεσο σημείο τις Ηράκλειες Στήλες και λέει ότι η μια παράταξη ήταν εντός και η άλλη εκτός αυτών ,και αφού η Αθήνα είναι εντός δε μένει καμμιά αμφιβολία να εννοούσε ότι είναι εντός της Μεσογείου η Ατλαντίδα. Κταά τον Πλάτωνα ήταν σίγουρα εκτός των Ηρακλείων στηλών στον Ατλαντικό.


Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ο Ελληνας
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Cyprus
126 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2005, 19:40:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ο Ελληνας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χρόνια πολλά σε ολους


quote:
Οπότε αφού ο Πλάτωνας θέτει ως ενδιάμεσο σημείο τις Ηράκλειες Στήλες και λέει ότι η μια παράταξη ήταν εντός και η άλλη εκτός αυτών ,και αφού η Αθήνα είναι εντός δε μένει καμμιά αμφιβολία να εννοούσε ότι είναι εντός της Μεσογείου η Ατλαντίδα. Κταά τον Πλάτωνα ήταν σίγουρα εκτός των Ηρακλείων στηλών στον Ατλαντικό.


Ισως αντις τους Αθηναιους/Ελληνες ο Πλατωνας να ενουσε ενα συνολικο στρατο απο τους εντος και εκτος .


quote:
Μετάφραση:
"Το πρώτο λοιπόν που πρέπει να θυμηθούμε είναι ότι πέρασαν εννιά χιλιάδες έτη από τότε που έγινε ο πόλεμος μεταξύ εκείνων που κατοικούσαν ΕΞΩ από τις Ηράκλειες στήλες και εκείνων που κατοικούσαν ΕΝΤΟΣ αυτών, τον οποίο τώρα πρέπει να ολοκληρώσω.στούς εντός των ωτν Ηρακλείων στηλών αρχηγός ήταν αυτή εδώ η πόλη η οποία και τον διεύθυνε μέχρι το τέλος,ενώ αρχηγοί των των πέραν των στηλών ήταν οι βασιλέις της Ατλαντίδας,για την οποία είπαμε ότι ήταν κάποτε μεγαλύτερη αό τη Λιβύη και την Ασία μαζί.Τώρα όμως που καταποντίστηκε από σεισμούς δημιούργησε πολλή λάσπη που εμποδίζει και καθιστά δύσκολο το πέρασμα εκείνων που θέλουν με πλοία να πλεύσουν προς την ΠΕΡΑ θάλασσα "

Παντως εδω βρισκω ενα σημαντικο στοιχειο , ΟΙ καταστροφες που συνεβηκαν στην Ατλαντιδα ηταν πριν απο το πολεμο με τους Αθηναιους.

Ενα αλλο στοιχειο πουπου σιγουρα υπαρχει στα λογια του Πλατωνα ειναι η λασπη.

"Τώρα όμως που καταποντίστηκε από σεισμούς δημιούργησε πολλή λάσπη που εμποδίζει και καθιστά δύσκολο το πέρασμα εκείνων που θέλουν με πλοία να πλεύσουν προς την ΠΕΡΑ θάλασσα " "

Κατα την δικη μου ερμηνια πρεπει να υπηρξε λασπη μετα απο τον σεισμο στα στενα του Γιβραλταρ . εξου και το καθιστα δυσκολο το περασμα εκεινων που θελουν με πλοια να πλευσουν προς την ΠΕΡΑ θαλασσα.

Ο Πλατωνας μας λεει και κατι αλλο , Τωρα που καταποντιστικε . Αρα η λασπη που δημιουργηθηκε που εμποδηζει την μεταβαση απο τα στενα , δημιουργηθηκε λογο του σεισμου που καταποντισε την Ατλαντιδα . Σαν λογικο συμπερασμα η Ατλαντιδα δεν πρεπει να ειναι πολυ μακρια .

Απο την αλλη εξαρταται και απο την ισχη του σεισμου.

Αυτη ειναι η σκεψη μου.


Κύπρος - Ελεφθερία


Edited by - Ο Ελληνας on 03/01/2005 19:42:06Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lamogio
Μέλος 3ης Βαθμίδας


560 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2005, 21:10:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lamogio  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κατ' αρχήν να ψηφίσω κι εγώ "έξω".
Δλδ οτι εννοούσε όπως βγαίνουμε (απ' τη μεσόγειο) πρώτο νησάκι δεξιά (ή αριστερά), οπότε σύμφωνα με το πλειοψηφικό, μάλλον κατακυρώθηκε.

Κατά μέση, μου προέκυψε τούτο:
http://researchnews.osu.edu/archive/5200event.htm

Σύμφωνα με το παραπάνω πόρισμα του μορφωμένου κυρίου, προκύπτει νέα σημαντικώτατη ημερομηνία (εγώ τουλάχιστον δεν την ήξερα), το 5200 bfe.

Με βραχυκύκλωσε λίγο ο τύπος και διαβάζοντας τούτο:
"...a historic global cooling called the Little Ice Age, from 1450 to 1850 A.D., coincided with two periods of decreased solar activity."
μου ήρθε στο νου το κολάψους των ενδόξων μυκηναίων και άλλων σύγχρονων (αν παίξουμε με καμμιά διακοσαριά χρονάκια).
Ψιλοάσχετο, αν και παίζει και η άποψη αυτά τα σόλαρ ακτίβιτις να έχουν σχέση με ηφαίστεια και κατά συνέπεια με αυτό της Σαντορίνης, που αν δε λαθεύω πολύ, κάπου εκεί έσκασε.

Στο θέμα τώρα, αν έγινε τέτοιο μπάχαλο το 3200 ΠΚΕ (όπως μετράνε οι αρχαιολάτραι), σα να κολλάει το έτος με την απαρχή του τελευταίου πολιτισμού, όπως μας το μαθαίνουν οι δάσκαλοι.

Αλλά πάλι, οι από κάτω μας (αιγύπτιοι) που τα ήξεραν όλα και τα είπαν χαρτί και καλαμάρι στο Σόλωνα, δε θα το ήξεραν; Δεν έπρεπε κάτι να πουν και γι αυτό;
Εκτός αν η ζημιά δεν ήταν τόσο μεγάλη όση την παρουσιάζει ο τύπος.

Κατά τέλος, για τη λάσπη δλδ, αν δεν είναι απλές λασπολογίες του δικού μας (δεν τον έχω για λασπολόγο τον Πλάτωνα), μια πιθανή μνημειώδης έκρηξη ηφαιστείου μπορεί να «λασπώσει» με τη στάχτη πολλά εκτάρια, ακόμη και θάλασσα. Αρκεί να θυμηθούμε οτι η στάχτη της Σαντορίνης μόνο έφτασε μέχρι τα περιβόλια των βίκιγκς απ’ ο,τι λένε.
Βέβαια για να γίνει αυτό πρέπει το μπουρί του ηφαιστείου να ήταν κοντά σχετικά στα στενά.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2005, 01:05:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εντός, εκτός και επί τα ατλαντικά. Allzzaro, είσαι συνεννοημένος με τον Πλάτωνα για να μας μπερδεύετε.

Που λες Έλληνα, συμφωνώ ότι ο Πλάτων εννοούσε όλο το θίασο των εντός, οι οποίοι με το αποφασιστικό σύνθημα "Εντός ενωμένοι - ποτέ νικημένοι" έδωσαν της Ατλαντίδας και κατάλαβε. Επίσης, και άλλοι ατλαντολόγοι υποστηρίζουν ότι η Ατλαντίδα δεν εξαφανίστηκε μια κι έξω αλλά με δόσεις και με ευκολίες πληρωμής.

Όσο για τη λάσπη, πέρα από φαντασμαγορικό εφφέ, δεν καταλαβαίνω γιατί εμπόδιζε τη ναυσιπλοΐα και τον τουρισμό. Κάποτε κατακάθισε, δεν μπορεί. Μάλλον όμως επειδή όλα εκείνα τα νησάκια που εξυπηρετούσαν το δρομολόγιο Ατλαντίδα - Πέρα Beach (κάτι σαν τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου) έγιναν και εκείνα λάσπη, η επικοινωνία διακόπηκε.

Όμως ας έχουμε υπόψη και ότι οι στεριές τότε ήταν πιο γεμάτες, μετά τους καταποντισμούς άλλαξε η μόδα και λέπτυναν. Αυτό σημαίνει ότι η αντικρινή ήπειρος μπορεί πρακτικά να ήταν πιο κοντά στην Ευρώπη από όσο δείχνει σήμερα στο map- πέντε λεπτά απ' την Ομόνοια.

Lamogio, ο μορφωμένος κύριος που μας συστήνεις έχει μια ψύχωση (από το ψύχος βγαίνει αυτό) με τους πάγους, όλο του το σάιτ παγωτατζίδικο είναι. Οι ημερομηνίες έπαψαν να μου κάνουν αίσθηση πια. Όταν το κοντέρ χτυπάει 100.000 και βάλε, το 5.200 είναι ένα πολύ σεμνό νούμερο. Το ότι κάποιες περιοχές μπήκαν αυτόματα στην κατάψυξη είναι μια κοινή παραδοχή. Άλλωστε, λέει, η γη έχει τουμπάρει δυο-τρεις φορές. Μη μας κάνει άλλα τέτοια γιατί μας βλέπω χιονάνθρωπους σε χριστουγεννιάτικες κάρτες. Στο μεταξύ, ευγνωμονώ την τύχη μου που δεν γεννήθηκα παλαιοημερολογίτης διότι τότε η σύγχισή μου με τις ημερομηνίες θα ήταν μεγαλύτερη.

Οι δάσκαλοι μας μαθαίνουν, τους δασκάλους ποιος τους μαθαίνει; Και το 3.200 νωρίς-νωρίς μου φαίνεται. Μα, αφού, λέει, οι Άτλαντες που έφυγαν με πίκρα στα ξένα δίδαξαν τους Αιγύπτιους do it yourself και έτσι φτιάχτηκαν οι πυραμίδες οι οποίες, λέει, είναι κάτι σαν σκονάκια γνώσης -γι' αυτό είναι έτσι περίεργα διπλωμένες- και δεν αποκρυπτογραφούνται με καμιά κυβέρνηση. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι βέβαια ήξεραν, έδειξαν μερικές σκηνές του έργου στο Σόλωνα και μέχρι να φτάσουν οι πληροφορίες στον Πλάτωνα ήταν κάτι σαν το παιχνίδι με το χαλασμένο τηλέφωνο. Να γιατί πληρώνουμε εμείς σήμερα τα σπασμένα και τα λασπωμένα και δεν ξέρουμε πού πέφτει η Ατλαντίδα, πρώτο νησάκι δεξιά, αριστερά ή ίσια να μη λοξοδρομούμε κιόλας;

Και ποιος ξέρει όταν καταλάγιασε η λάσπη πόσα σκέπασε στο βυθό, αλλά και όσα δεν σκέπασε μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια έγιναν αστραποβολούσα άμμος. Ποιος ξέρει πόσο αντηλιακό δεν αδειάζουμε ανέμελα πάνω σε κόκους από παλάτια, κήπους, θησαυρούς, μηχανήματα και τόσα άλλα. Α, υπήρχαν, λέει, και εκείνοι οι κρύσταλλοι που εξέπεμπαν ακτίνες λέιζερ ή και κάτι πιο σοφιστικέ, οι οποίοι δεν είχαν ημερομηνία λήξης, συνοδεύονταν από απεριόριστη εγγύηση και γι' αυτό εξακολουθούν να εκπέμπουν από τα βαθιά βάθη ανοίγοντας πύλες στο χωροχρόνο στις οποίες περιστασιακά εισέρχονται αεροπλάνα, υποβρύχια και παπόρια τα οποία εξαφανίζονται στο πουθενά. Ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει. Ενδεχομένως μια ακόμα ένδειξη που συνηγορεί για τη θέση της Ατλαντίδας στον Ατλαντικό.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/01/2005, 12:27:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Allzzaro, εσύ που είσαι στα μέσα και στα έξω, πού βρίσκεσαι; Ανακάλυψα νέα εντός εκδοχή, η οποία αναφέρει τα εξής:

"Τάδε μεν γαρ, όσα εντός του στόματος ου λέγομεν, φαίνεται λιμήν στενόν τίνα έχων είσπλουν" (Τίμαιος, 25.Α.) = "Διότι τούτα (τα μέρη) όσα (βρίσκονται) εντός του στομίου περί του οποίου μιλάμε, φαίνονται σαν λιμάνι με κάποια στενή είσοδο". Η λέξη "κλειδί" στο εδάφιο τούτο είναι "πέλαγος", και είναι αυτή με την οποία ο Πλάτωνας καταφέρνει το πέμπτο και τελευταίο γεωγραφικό κλείδωμα του μυστικού της Ατλαντίδας του, αφού, αν αποδοθεί στον Ατλαντικό Ωκεανό -όπως μέχρι τώρα αδιακρίτως έχει γίνει- τον οποίο όμως ο Πλάτωνας αποκαλεί "αληθινόν...πόντον", δημιουργεί εμφανή αντίφαση. Άρα, το Ατλαντικόν πέλαγος που αναφέρει το κείμενο (Τίμαιος, 24. Ε) δεν μπορεί να είναι άλλο από το Μυρτώον Πέλαγος, που πήρε το όνομα αυτό εις μνήμη του ηνίοχου του Πέλοπος, Μυρτίλο. Με σημείο αναφοράς λοιπόν τον Ισθμό της Κορίνθου -που αντικαθιστά τις "Ηρακλέους στήλας"- γράφοντας ο Πλάτων περί της κατακτητικής δύναμης των Ατλάντων "έξωθεν ορμηθείσαν εκ του Ατλαντικού Πελάγους", δεν μπορεί να εννοεί άλλο τίποτα από το έξωθεν ορμηθείσαν εκ του Μυρτώου πελάγους, και απολύτως ορθά βέβαια, αφού η Ατλαντίδα για την οποία μιλάει δεν ήταν άλλη από την Πελοπόννησο. Κατά συνέπεια, στα "μέρη" τα όσα βρίσκονται "εντός του στόματος" τα οποία "φαίνεται" σαν να σχηματίζουν "λιμήν στενόν τίνα έχων είσπλουν", μπορούμε να δούμε τα παράλια μέρη της βόρειας Πελοποννήσου και της νότιας Στερεάς Ελλάδος που περιβρέχονται από τον Κορινθιακό Κόλπο με στόμιο εισόδου το σημερινό Ρίο – Αντίριο και το οποίο ο Πλάτωνας ονομάζει "λιμήν". Με αυτή δε την ταύτιση, ολοκληρώνεται η αντικατάσταση του πρώτου ζητούμενου που απαιτείται για την γεωγραφική ταύτιση Ατλαντίδας / Πελοποννήσου. Υπάρχουν βέβαια και τα τοπογραφικά στοιχεία που συμπληρώνουν την ταύτιση αυτή, αλλά αποτελούν θέμα άλλης, πιο αναλυτικής, μελέτης.

Πληροφορίες εντός: http://67.18.47.148/com/index2/atlantida/keimena/stoixeia.asp

Στην οποία διεύθυνση υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Αν δεν εξαφανιστήκατε όλοι στο Τρίγωνο των Βερμούδων, προσδοκώ απαντήσεις.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 12 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy