ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ-υψηλη τεχνη επαφης με τον θεο μεσα μας η απλως μια μεθοδος χαλαρωσης;;;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 15
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Μητσάκος
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
618 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 13:16:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε kost βλέπω πως έχεις ασχοληθεί με το θέμα και έχεις αφιερώσει χρόνο σε χωρία της Γραφής.
Όμως μέσα από βιβλία που μιλάνε για αυτά και τα λένε όπως νομίζουν. Δηλαδή έχεις διαβάσει κάποια χωρία με ερμηνεία κάποιων.
Δεν διακρίνω να έχεις διαβάσει το Ευαγγέλιο αυτούσιο όλο και μάλιστα χωρίς ΚΑΜΙΑ ερμηνεία κανενός!
Συγγνώμη αν κάνω λάθος αλλά αυτό βλέπω και μάλιστα ούτε το κατηγορώ ούτε μου φαίνεται παράξενο.
Το να πάρει κάποιος το Ευαγγέλιο χωρίς ερμηνεία είναι κάτι το δύσκολο μιας και όταν πας σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο θα σου δώσουν χωρίς να σε ρωτήσουν την Καινή Διαθήκη του Τρεμπέλα, άντε και... του Κολιτσάρα.
Όταν λοιπόν κάποιος έχει ένα τέτοιο βιβλίο ΔΕΝ μπορεί να διαβάσει φυσικά το αρχαίο κείμενο και όταν πάει να διαβάσει την μετάφραση αυτή βρίθει από εκκλησιαστική ερμηνεία και μάλιστα φλίαρου και αντιπαθητικού τύπου και τρόπου. Ούτε εγώ την συμπαθώ. Δεν την αναιρώ βέβαια, αλλά δεν μου αρέσει ο τύπος της.
Αν όμως πάρεις το Ευαγγέλιο σε μετάφραση μόνο, χωρίς ερμηνεία τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Θα σου πρότεινα αν θέλεις φυσικά... να πάρεις την Καινή Διαθήκη της Βιβλικής Εταιρίας που έχει ωραία μετάφραση (η μετάφραση χωρίς τα αρχαία κοστήζει 3 ευρώ) και να διαβάσεις όχι πολύ αλλά ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ την επί του Όρους ομιλία, αν θές μετά διάβασε όλη την Διαθήκη. Αλλά εγώ σου λέω για να μην ταλαιπωρηθείς αν δεν θέλεις απλά μόνο να εφιερώσεις 20 το πολύ λεπτά από την ζωή σου για να διαβάσεις τόσο όσο ίσως χρειάζεται.
Τότε θα δείς ότι έχει αλληγορίες και συμβολισμούς αλλά ο πρωτογωνιστής είναι άλλος. Θέλω να πω πως, πρώτα βάζεις τα θεμέλεια και μετά διακοσμείς το κτίριο.
Μην ξεχνάς ότι η Γραφή είναι για όλους, για να την καταλάβουν όλοι, αν έχουν αγαθότητα...
Τότε γιατί όχι να μιλήσουμε πάνω σε αυτή.

Για τον Καζαντζάκη δεν μπορώ να σου πω πολλά γιατί δεν τον έχω διαβάσει, δεν τον έχω γνωρίσει ώστε να έχω καρδιακή απάντηση.
Ένα που ξέρω για την πίστη του είναι ότι υπήρξε μασώνος και δεν τον δεχόταν καμία στοά στην Ευρώπη επειδή ήθελε να είναι άθεος μασώνος σε στοά που να μην δέχεται την ύπαρξη Θεού, κάτι που δεν υπήρχε τότε. (Το βρήκε νομίζω τελικά στο Παρίσι)
Ότι πω πάντως θα είναι λόγια άλλων οπότε και δεν θέλω. Ούτε τον Τελευταίο Πειρασμό έχω διαβάσει και δεν ξέρω αν θα το κάνω.
Αυτό που μπορώ να σου πω καρδιακά είναι ότι όταν διάβασα την Γένεση αυτό ήταν μία ανεπανάληπτη εμπειρία καθώς και το Δευτερονόμιο ήταν εμπειρία στο κεφάλαιο 27 εώς 28.

quote:
οτιδήποτε αμαρτωλό αποδίδεται στον διάβολο..
Τελικά ποιός φταίει , ο Διάβολος -για κάθε αμαρτία- ή η σκέψη μας..???

Στο Διάβολο πριν γίνει Διάβολος τι έφταιγε;
Ο εγωισμός που υπάρχει στον Άνθρωπο φταίει.
Σου είχα ξαναγράψει την πάγια ερμηνεία της Εκκλησίας: 1ος εχθρός για τον άνθρωπο ο κόσμος, μετά ο εαυτός του (η σκέψη του αν θέλεις) και μετά, τελευταίος ο Διάβολος.

quote:
Αν φταίει η σκέψη μας ... τότε δεν φταίει ο διάβολος και αν όντως φταίει , τότε δεν φταίει η σκέψη μας....

Έρχεται ένας κα δείχνει σε κάποιον ένα παιδάκι στα φανάρια 7 χρονών και του προτείνει να το πάρουν και να το σκοτώσουν για να δώσουν τα όργανά του.
Ποιός φταίει; Αυτός που το πρότεινε ή αυτός που ενέδωσε αν ενέδωσε;
Και αυτός που έκανε την πρόταση φταίει και ο άλλος που ΕΝΕΔΩΣΕ φταίει!

Η ροπή προς την αμαρτία του ανθρώπου που ρωτάς πηγάζει από το ότι ο άνθρωπος έπεσε από τον Παράδεισο, έφυγε κοντά από τον Θεό. Δεν έχει γνώση Θεού.

quote:
Αλλα η μετά-νοια πως συντελλείται άραγε και ποιά η προϋπόθεσή της , αν όχι η κατανόηση..???

Ένας που καπνίζει δεν καταλαβαίνει την βρωμιά του πάθους του. Όταν υπό κάποιες συνθήκες αποφασίσει να σταματίσει το κάπνισμα και το καταφέρει, τότε αρχίζει να ξελαμπικάρει και να τον ενοχλεί το κάπνισμα.
Τώρα αν νομίζεις πως τα πάθη φέυγουν με τον Διαλογισμό...
Ένας αρχαίος ή ο Σωκράτης ή ο Αριστοτέλης είχε πει πως όταν φύγει κανείς από το πάθος του τότε κατανοεί την βρομιά του.

quote:
Οι Ιερείς αλήθεια έχουν γνώσεις ψυχολογίας και "ψυχολογικού υποκειμένου" και που τις βρήκαν , υπάρχει κάτι σχετικό στα "Ιερά Βιβλία"...ούτως ώστε να μπορούν να έχουν λόγο και δικαίωμα να αναφέρονται σε ψυχικά δρώμενα των ανθρώπων???

Ο Χριστός φίλε μου έχει γνώση της ψυχής του ανθρώπου γιατί αυτός και την έφτιαξε αυτός ξέρει και να την θεραπεύσει.
Οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι ΔΕΝ έχουν τεκμιριώσει επιστημονικά καν πως είναι η ψυχή αν υπάρχει κτλ (υπάρχουν ψυχολόγοι που δηλώνουν άθεοι ξέρεις)
Ο Αόρατος πόλεμος αλλά και άλλα βιβλία έχουν μια προσέγκιση. Δυστυχώς εδώ όμως με πιάνεις αδιάβαστο και δεν ξέρω τι γράφουν.

quote:
Μας είπε ότι βγάζουμε από τα βρέφη τον διάβολο! Και μας το εξηγούσε την πρώτη μισή ώρα! Μας εξηγούσε ότι μέχρι την βάπτιση το βρέφος είναι μιασμένο! Το παραδέχεσαι κι εσύ με το προπατορικό, που στο κάτω-κάτω ήταν ο σατανάς.

Καλά το τι λέει ο κάθε Παπάς... μην το δένεις. Ο εν λόγο σοβαρός μου φαίνεται πάνω στο θέμα όμως.
Δεν αποκλείεται να γίνεται και έτσι δηλαδή να υπάρχει διάβολος μέσα, αλλά ο λόγος που βαφτιζόμαστε είναι για το προπατορικό αμάρτημα.
Η Μαρία η Μαγδαλινή είχε 7 δαιμόνια μέσα της και της τα έβγαλε ο Κύριος, δεν σημαίνει λοιπόν ότι όσοι έχουν το διάβολο μέσα τους είναι κακοί.
Απλά έχει εξουσία ο διάβολος, έχει πόδι... λόγο του προπατορικού αμαρτήματος.


quote:
στιγματίζοντας ακόμα και τις αγνότερες υπάρξεις όπως τα νεογέννητα μωράκια ως αμαρτωλά...

Αν παραδέχεσαι ότι τα μωρά είναι αγνές υπάρξεις όπως ήσουν και εσύ και εγώ και όλοι μας, τότε πως πιστεύεις ότι έχουν πάνω τους τις προϊγούμενες αμαρτίες τους που θα πρέπει να πληρώσουν;
Είναι αμαρτωλά δηλαδή έχοντας κακό κάρμα κάποια από αυτά;
Αν εσύ γεννήθηκες αγνός τότε γιατί πιστεύεις ότι χρειάζεσαι πολλές ζωές ώστε να εξελιχθείς για να φτάσεις στο επιθυμητό επίπεδο; Αφού ήσουν αγνός τότε πως μιάνθηκες στη πορεία;
Αν δεν μιάνθηκες στη πορεία τότε ήσουν από πρίν, δηλαδή ΚΑΙ όταν ήσουν μωρό!
Η αντίφαση χτυπάει πιο πολύ την πόρτα της μετενσάρκωσης!...
Δεν νομίζεις;

www.pantokrator.info
site με ομιλίες σε mp3
Εφραίμ - Αριζόνα, Ιωσήφ Βατοπαιδινός, Εφραίμ Βατοπαιδινός, Μεσογαίας, Εφραίμ-Σκήτη Αγ. Ανδρέα, Λεμεσού Αθ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 14:19:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου διακρίνω μια μονόπλευρη και επιλεκτική προσέγγιση της αλήθειας- εκτός βέβαια και κατέχεις την ΜΟΝΗ αλήθεια, επομένως δεν χάνεις τον πολύτιμο χρόνο σου να κοιτάς δεξιά-αριστερά.
Αυτό τουλάχιστον κατάλαβα με τις αναφορές σου στον Καζαντζάκη, τον οποίον αν και δεν έχεις γνωρίσει, γνώριζες σχεδόν τα πάντα γύρο από αυτόν.
Τι σε εμπόδισε να διαβάσεις κάποιο από τα έργα του, ώστε να αποκτήσεις “ιδίαν” γνώση των έργων αυτού του “αφορισμένου” Έλληνα?
Ο φόβος μην σε μολύνει ο σατανάς?
Μήπως είναι στα “απόκρυφα” συγγράμματα ?

Έχεις αποποιηθεί οριστικά την δική σου προσωπική ικανότητα, κρίσης και αντίληψης της αλήθειας?

Απορία εκφράζω, οχι κατηγορία.
Κάθε άποψη δεχτή.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 14:28:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μητσάκος
Ωραία, Ποιός είναι αυτός ή αυτοί που λόγο του διαλογισμού και όλης αυτής της φιλοσοφίας πρόκοψαν και κατάφεραν να αλλάξουν καταστάσεις και να τους θαυμάζει-παραδέχεται όλος ο κόσμος;
Ποιοί είναι αυτοί που έδειξαν ότι κάνοντας διαλογισμό πετυχαίνεις... και σαν παράδειγμα έχουν του επυτυχιμένους εαυτούς τους;
Φτάσανε κάποιοι στο Σαμαντι και δεν τους ξέρει ο κόσμος για να βοηθηθεί;

Φίλε Μητσάκο . Επιτίθεσαι κατά του διαλογισμού και τον απορρίπτεις σαν αντιχριστιανικό , δίχως στην ουσία να έχης καταλάβει τι ακριβώς είναι , μόνο και μόνο γιατί η λέξη αυτή χρησιμοποιείται για την συγκεκριμένη νοητική άσκηση και σε άλλες θρησκείες . Όμως αν γνώριζες όπως διατείνεσαι και τα της δικής σου θρησκείας , δεν θα έγραφες αυτά που γράφεις γιατί μια μορφή διαλογισμού εφαρμόζεται ακόμα και σήμερα και από τους χριστιανούς , με τη διαφορά ότι ονομάζεται «Νοερά προσευχή» . Μάλιστα έγινε η αιτία σύγκρουσης στα μέσα του 14ου αιώνα , ακόμα και με τα όπλα , μεταξύ των «Ησυχαστών» οι οποίοι υποστηριζόντουσαν από τον τότε μοναχό Γρηγόριο Παλαμά , και των «Ζηλωτών» με εκφραστή τον επίσης μοναχό Βαρλαάμ τον Καλαβρό .
Η «διδασκαλία» αυτή πρωτοδιατυπώθηκε από τους ασκητές της Αιγύπτου και του Σινά τον 4ο-7ο αιώνα (Μακάριος ο Αιγύπτιος, Ευάγριος, Ιωάννης της Κλίμακος). Περνώντας από τον Μάξιμο τον Ομολογητή (7ος), φτάνει στον Συμεών τον Νέο Θεολόγο (949-1022). Ο Συμεών ανήκε σε ένα μυστικιστικό ρεύμα με την μακρά , προαναφερθείσα παράδοση της Ανατολικής Εκκλησίας . Αυτή είναι η κληρονομιά που παρέλαβαν τον 14ο αιώνα οι Ησυχαστές του Αγίου Όρους . Η «θεία έλλαμψη» , το «άκτιστο φως» κ.λ.π. ανήκουν ουσιαστικώς στην ιστορία του μυστικισμού . Αντικείμενο της διαμάχης αυτής ήταν αρχικά η λεγόμενη «Νοερά προσευχή» και ειδικότερα το εάν «το φώς» που περιβάλλει τους μοναχούς κατά την ώρα της προσευχής είναι «κτιστόν» ή «άκτιστον» - φοβερό δίλημμα ομολογουμένως !
Οι Ησυχαστές, μοναχοί που προέρχονταν από το Άγιο Όρος, είχαν στραφεί την εποχή εκείνη στον ανατολίτικο μυστικισμό και τη θεουργία. Υποστήριζαν ότι με τη συνεχή και αδιάλειπτη προσευχή τους, ξαπλωμένοι , με το πηγούνι κολλημένο στο στήθος τους και παρατηρώντας συνεχώς τον ομφαλό τους , έφταναν σε έκσταση, έβλεπαν οράματα και κυρίως έβλεπαν το «άκτιστον και θείον φώς».
Με τις σημερινές βιοιατρικές γνώσεις μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι η πολύωρη ακινησία μεσηλίκων και υπερηλίκων ανθρώπων σ' αυτή την ασυνήθη σωματική στάση, οδηγούσε σε περιορισμό της αιμάτωσης του εγκεφάλου και στην πρόκληση παραισθήσεων και ψευδαισθήσεων . Ο Βαρλαάμ χαρακτήριζε τις απόψεις των Ησυχαστών σαν ανόητες θρησκοληψίες και δεισιδαιμονίες και τους αποκαλούσε ειρωνικά «ομφαλοσκόπους», κάτι που έχει μείνει μέχρι των ημερών μας ως χαρακτηρισμός για τους αδρανείς και μοιρολάτρες ανθρώπους .
Σήμερα ισχυρίζονται απολογητές και υπερασπιστές των μυστικιστών «Ησυχαστών» ότι δεν παρατηρούσαν οι μοναχοί τον ομφαλό αλλά την καρδιά τους , κι έτσι πετύχαιναν να επιβάλουν το συναίσθημα στο νου τους, δηλαδή να υποτάξουν την πραγματικότητα (νους) σ' αυτό που επιθυμούσαν (καρδιά), κάτι σαν «πνευματικό» ναρκωτικό, με το οποίο προκαλείς αλλοιωμένες εντυπώσεις .

Αυτά τα ολίγα για να γνωρίζης και τα της θρησκείας σου , γιατί κολιός και κολιός από το ίδιο βαρέλι . Όλες οι θρησκείες λίγο πολύ αντιγράφουν στοιχεία η μία από την άλλη , την προγενέστερη .


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 14:30:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
kost
Αυτές οι ερμηνείες Μητσάκο μου με συγχωρείς αλλά είναι για γέλια...είναι δηλαδή φοβερό πόσο από τα μαλλιά τράβηξαν οι ερμηνευτές το κάθε χωρίο εξηγώντας το κατά βούληση για να δικαιολογήσουν τις εκάστοτε κρίσεις της Εκκλησίας...
Φίλε kost . Πρέπει να γνωρίζης , ότι εις την χριστιανικήν διάλεκτο , ορισμένες λέξεις έχουν εντελώς διαφορετική σημασία από τις αντίστοιχες της κοινής νεοελλήνικής . Για παράδειγμα όταν ο Παύλος στην προς Εφεσίους Ε’ επιστολή του γράφει :

22 Αἱ γυναῖκες τοῖς ἰδίοις ἀνδράσιν ὑποτάσσεσθε ὡς τῷ Κυρίῳ, 23 ὅτι ὁ ἀνήρ ἐστι κεφαλὴ τῆς γυναικός, ὡς καὶ ὁ Χριστὸς κεφαλὴ τῆς ἐκκλησίας, καὶ αὐτός ἐστι σωτὴρ τοῦ σώματος. 24 ἀλλ' ὥσπερ ἡ ἐκκλησία ὑποτάσσεται τῷ Χριστῷ, οὕτω καὶ αἱ γυναῖκες τοῖς ἰδίοις ἀνδράσιν ἐν παντί.

Με τη λέξη υποτάσεσθε δεεεν εννοεί την υποταγή , αλλά τον αλληλοσεβασμό

quote:
kost
Στο δε Ευαγγέλιο του Ματθαίου (27,3-4) λέει καθαρά ότι ο φιλάργυρος κατά τ'άλλα Ιούδας μετάνιωσε πικρά για την πράξη του, επέστρεψε στους αρχιερείς τα τριάντα αργύρια λέγοντάς τους "αμάρτησα γιατί παρέδωσα αθώο αίμα" για να του απαντήσουν αυτοί "και τι μας το λες εμάς, στα τέτοια μας...". Και μετά κρεμάστηκε.

Αμ δεν έγιναν έτσι τα πράγματα φίλε kost , γιατί αλλιώς περιγράφονται στις πράξεις των αποστόλων .

1,15 Καὶ ἐν ταῖς ἡμέραις ταύταις ἀναστὰς Πέτρος ἐν μέσῳ τῶν μαθητῶν εἶπεν· ἦν τε ὄχλος ὀνομάτων ἐπὶ τὸ αὐτὸ ὡς ἑκατὸν εἴκοσιν· 1,16 ἄνδρες ἀδελφοί , ἔδει πληρωθῆναι τὴν γραφὴν ταύτην ἣν προεῖπε τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον διὰ στόματος Δαυΐδ περὶ Ἰούδα τοῦ γενομένου ὁδηγοῦ τοῖς συλλαβοῦσι τὸν Ἰησοῦν , 1,17 ὅτι κατηριθμημένος ἦν σὺν ἡμῖν καὶ ἔλαχε τὸν κλῆρον τῆς διακονίας ταύτης . 1,18 οὗτος μὲν οὖν ἐκτήσατο χωρίον ἐκ μισθοῦ τῆς ἀδικίας , καὶ πρηνὴς γενόμενος ἐλάκησε μέσος, καὶ ἐξεχύθη πάντα τὰ σπλάγχνα αὐτοῦ· 1,19 καὶ γνωστὸν ἐγένετο πᾶσι τοῖς κατοικοῦσιν Ἱερουσαλήμ, ὥστε κληθῆναι τὸ χωρίον ἐκεῖνο τῇ ἰδίᾳ διαλέκτῳ αὐτῶν Ἀκελδαμᾶ, τουτέστιν χωρίον αἵματος.

Με άλλα λόγια δεν επέστρεψε τα χρήματα , αλλά αγόρασε ένα χωράφι και όταν πήγε εκεί έπεσε πρηνής στο έδαφος σκίστηκε και χύθηκαν τα εντόσθιά του . Και εδώ ο πονηρούλης χριστιανός , στην νεοελληνική απόδοση προσπαθώντας να τα μπαλώση όπως – όπως , προσθέτει : «Και όταν εκρεμάσθη , έπεσε πρηνής κάτω στο χώμα....» Είναι πραγματικά για γέλια αυτοί οι άνθρωποι , γιατί αυτά που γράφουν είναι κατάλληλα μόνο για παιδιά νοημοσύνης νηπιαγωγείου .


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 14:33:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αίολος
Αλλά κι έτσι όπως το λές να είναι, σε ποίο ακριβώς σημείο γίνεται αμαρτωλό ένα έμβρυο-βρέφος;
Δηλαδή σε ποίο στάδιο εισέρχεται το προπατορικό αμάρτημα;
Μην μου πεις από τους γονείς, διότι θα σου πω ότι εάν είναι βαφτισμένοι, τότε δεν το έχουν, εάν, όπως ισχυρίζεσαι, φεύγει με την βάφτιση. Εάν δεν φεύγει, ποίος ο λόγος της βάφτισης;

elo
Αίολε το νήπιο γεννιέται με το προπατορικό αμάρτημα και αυτός είναι ο σκοπός του νηπιοβαπτίσματος, το να το απαλλάξει από την αμαρτία του προπατορικού αμαρτήματος, παραμένοντας βέβαια σ΄ αυτό, όπως σε κάθε άνθρωπο, η τάση και η ροπή προς την αμαρτία και γι΄ αυτό γίνεται και η βάπτιση, γιατί αν πεθάνει το βρέφος αβάπτιστο δεν πρόκειται να εισέλθει στη Βασιλεία των ουρανών, δηλαδή το χειρότερο αμάρτημα που θέλουν κάποιοι να κουβαλάμε στους ώμους μας, η παρουσία στην ψυχή του προπατορικού αμαρτήματος…Για σταθείτε λίγο φίλοι μου , γιατί μου φαίνεται ότι κάπου τα έχουμε όλοι μπερδέψει τα γεγονότα . Ας τα πάρουμε λοιπό όλα από την αρχή....
Μιλάμε για το προπατορικό αμάρτημα που είχε σαν αιτία να απολέσουν οι πρωτόπλαστοι τον παράδεισο , και αυτό μας βαρύνει όλους τους υπόλοιπους . Μέχρι εδώ καλά ; Πάμε παρακάτω......Σύμφωνα με τα εβραιοχριστιανικά ιερά κείμενα που είναι αναλλοίωτα όπως παραδέχεται και ο φίλος μας ο Μητσάκος , στην «Γένεση» αναφέρονται τα εξής :

10 καί εἶπε Κύριος· τί πεποίηκας; φωνὴ αἵματος τοῦ ἀδελφοῦ σου βοᾷ πρός με ἐκ τῆς γῆς. 11 καὶ νῦν ἐπικατάρατος σὺ ἀπὸ τῆς γῆς, ἣ ἔχανε τὸ στόμα αὐτῆς δέξασθαι τὸ αἷμα τοῦ ἀδελφοῦ σου ἐκ τῆς χειρός σου· 12 ὅτε ἐργᾷ τὴν γῆν, καὶ οὐ προσθήσει τὴν ἰσχὺν αὐτῆς δοῦναί σοι· στένων καὶ τρέμων ἔσῃ ἐπὶ τῆς γῆς. 13 καὶ εἶπε Κάϊν πρὸς Κύριον τὸν Θεόν· μείζων ἡ αἰτία μου τοῦ ἀφεθῆναί με· 14 εἰ ἐκβάλλεις με σήμερον ἀπὸ προσώπου τῆς γῆς καὶ ἀπὸ τοῦ προσώπου σου κρυβήσομαι, καὶ ἔσομαι στένων καὶ τρέμων ἐπὶ τῆς γῆς, καὶ ἔσται πᾶς ὁ εὑρίσκων με, ἀποκτενεῖ με. 15 καὶ εἶπεν αὐτῷ Κύριος ὁ Θεός· οὐχ οὕτως, πᾶς ὁ ἀποκτείνας Κάϊν ἑπτὰ ἐκδικούμενα παραλύσει. καὶ ἔθετο Κύριος ὁ Θεὸς σημεῖον τῷ Κάϊν τοῦ μὴ ἀνελεῖν αὐτὸν πάντα τὸν εὑρίσκοντα αὐτόν. 16 ἐξῆλθε δὲ Κάϊν ἀπὸ προσώπου τοῦ Θεοῦ καὶ ᾤκησεν ἐν γῇ Ναὶδ κατέναντι ᾿Εδέμ. 17 Καὶ ἔγνω Κάϊν τὴν γυναῖκα αὐτοῦ, καὶ συλλαβοῦσα ἔτεκε τὸν ᾿Ενώχ. καὶ ἦν οἰκοδομῶν πόλιν καὶ ἐπωνόμασε τὴν πόλιν ἐπὶ τῷ ὀνόματι τοῦ υἱοῦ αὐτοῦ, ᾿Ενώχ. Γένεσις κεφ. 4

Από αυτά λοιπόν βγαίνει το συμπέρασμα ότι αφού υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι στην Ναίδ που πήγε ο Κάιν , άρα ο Αδάμ και η Εύα δεν ήταν οι πρώτοι άνθρωποι , αλλά οι πρώτοι Εβραίοι . Διαφωνεί κανείς μέχρις εδώ ;
Επομένως εμείς οι Έλληνες που δεν ανήκουμε στην «Αδαμιαία» φυλή , αλλά είμαστε απόγονοι του Δευκαλίωνα και της Πύρας γιατί να κουβαλάμε εκ γενετής ένα αμάρτημα που διέπραξαν οι πρόγονοι των Εβραίων , παρακούοντας την εντολή του Εβραίου θεού Γιαχβέ και να θέλουμε βάπτισμα για να απαλλαγούμε από κάτι που δεν είναι δικό μας ; Δηλαδή άλλος γα...... και άλλος πληρώνει ;


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 14:38:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μητσάκος
Το βρέφος συλαμβάνεται, ναι μεν είναι βαπτισμένοι οι γονείς του, ΑΛΛΑ δεν είναι βαπτισμένο αυτό.
Πρέπει και το παιδί να πάρει το χάραγμα του Χριστού που δίνεται κατά την βάπτιση, αν προλάβει και αξιοθεί να γίνει η βάπτηση, γιατί πολλές φορές δυστυχώς υπάρχει θνησιμότητα και δεν προλαβαίνει να γίνει.
Ο ανάδοχος του παιδιού αυτός είναι που κάνει την ομολογία της πίστεως αντί του παιδιού.
Πρέπει να υπάρξει ομολογία πίστεως δηλαδή από τον αβάφτιστο, έμεση ή άμεση οτι ΘΕΛΕΙ να γίνει Χριστιανός!!
Ο λόγος που η Εκκλησία απαιτεί την βάφτιση είναι στο συμβάν πάνω στο Σταυρό, όπου όταν λογχύσανε τον Κύριο έτρεξε ξεχωριστά νερό και αίμα.
Αυτό συμαίνει ότι χωρίς την βάφτιση και την Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να είναι κανείς εκτός του προπατορικού αμαρτήματος.

Έτσι φίλε Μητσάκο έγινες χριστιανός .........Αυτά όμως δεν σου τα λένε ούτε η ΟΟΔΕ , ούτε οι απολογητές , ούτε οι χριστοσελίδες που σε αποκοιμίζουν πουλώντας σου μεταθανάτια ευτυχία για σε εκμεταλεύονται όσο είσαι εν ζωή .

Απόσπασμα από τα διατάγματα του Ιουστινιανού , με τα οποία υποχρέωνε τους πάντες προσέλθουν συν γυναιξί και τέκνοις για να βαπτισθούν , διαφορετικά έχαναν την περιουσία και όλα τα πολιτικά τους δικαιώματα , ακόμα και τη ζωή τους .
(Από τα «Βασιλικά» του Λέοντος του Σοφού σελ. 15) Και ερωτώ , γι’ αυτά τα θύματα της χριστιανικής θηριωδίας ποιος θα ‘χη τον ανδρισμό να ζητήση κάποτε συγνώμη !


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μητσάκος
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
618 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 15:33:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
kost, θα ήθελα την θέση σου πάνω σε αυτό το θέμα:
Οι αστρολόγοι υπολογίζουν τα ζώδια με βάση τη θέση του Ήλιου σε σχέση με συγκεκριμένους αστερισμούς και την ημερομηνία γέννησης κάθε ανθρώπου.
Λόγω όμως της ταλάντωσης του άξονα περιστροφής της γής, τα άστρα έχουν μετατοπιστεί στον ουρανό από τότε που αναπτύχθηκε η αστρολογία.
Αυτό σημαίνει ότι οι ημερομηνίες στις οποίες αντιστοιχούν τα ζώδια είναι σχεδόν ένα μήνα λάθος!
«Η αστρολογία μας λέει ότι ο Ήλιος βρίσκεται στην τάδε θέση, ενώ η αστρονομία λέει ότι βρίσκεται σε άλλη θέση!» σχολιάζει στο Live Science ο Τζό Ράο, αστρονόμος του Πλανητάριου Χέϊντεν της Νέας Υόρκης και συντάκτης του Space.com.
H απόκλιση από τον ζωδιακό κύκλο που χρησιμοποιούν οι αστρολόγοι οφείλεται στη λεγόμενη μετάπτωση, τον κλυδωνισμό στον άξονα περιστροφής της γής που προκαλεί η βαρυτική έλξη της Σελήνης.
Δεδομένου ότι ο άξονας της γής δεν είναι αιώνια στραμμένος στην ίδια κατεύθυνση, η θέα που έχουμε στον νυχτερινό ουρανό αλλάζει αργά αλλά σταθερά στην πορεία του γεωλογικού χρόνου. Χρειάζονται μάλιστα 26.000 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί ένας κύκλος μετάπτωσης και να επανέλθει ο ουρανός εκεί που ήταν κάποτε.
Ο αρχαιότερος γνωστός αστρονόμος που αναγνώρισε και υπολόγισε την κίνηση της μετάπτωσης ήταν ο Αρίσταρχος ο Σάμιος, που έζησε γύρω στο 280 π.Χ.
Το θέμα έγινε πρωτοσέλιδο σε αμερικκάνικα μέσα έπειτα από συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Star Tribune της Μινεάπολης ο Πάρκε Κούνλ, αστρονόμος του Πλανητάριου της Μινεσότα.
Ο ίδιος δηλώνει «έκπληκτος» με την εντύπωση που προκάλεσε η συνέντευξη του, αφού όσα είπε είναι γνωστά εδώ και αιώνες.
Είναι τρελό σχολιάζει ο Ράο πραγματικά έχουν εντελώς δικούς τους κανόνες!

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231074642

www.pantokrator.info
site με ομιλίες σε mp3
Εφραίμ - Αριζόνα, Ιωσήφ Βατοπαιδινός, Εφραίμ Βατοπαιδινός, Μεσογαίας, Εφραίμ-Σκήτη Αγ. Ανδρέα, Λεμεσού Αθ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μητσάκος
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
618 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 15:56:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι Sesostris, gianipseftis αφού βρώ χρόνο να σας διαβάσω πρώτα... θα σας απαντήσω.

www.pantokrator.info
site με ομιλίες σε mp3
Εφραίμ - Αριζόνα, Ιωσήφ Βατοπαιδινός, Εφραίμ Βατοπαιδινός, Μεσογαίας, Εφραίμ-Σκήτη Αγ. Ανδρέα, Λεμεσού Αθ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 16:56:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Φίλε Μητσάκο, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του να είναι κάποιος ά-θρησκος και ά-θεος. Ο Καζαντζάκης δεν ήταν άθεος αλλά άθρησκος. Τον θεωρώ από τους πιο ένθεους συγγραφείς του 20ου αιώνα, κάτι που φαίνεται και στην Ασκητική και στα μεταγενέστερα μυθιστορήματά του. Έδωσε έναν μεγάλο πνευματικό αγώνα στην αναζήτηση και κατανόηση του Θείου, το οποίο όμως, όντας επηρεασμένος και από τη φιλοσοφία του μεγάλου Νίτσε, κατανοούσε ότι υπερέβαινε τους συμβατικούς και απλοϊκούς όρους του Καλού και του Κακού.

Οι σκοταδιστές της Εκκλησίας λογικό ήταν να τον βγάλουν άθεο, να τον καταραστούν, να τον αφήσουν άταφο και να τα σπάσουν όλα στην πρώτη προβολή του "Τελευταίου Πειρασμού" του Σκορτσέζε...δεν θα μπορούσαμε όμως να έχουμε κάποια καλύτερη αξίωση από μισανθρώπους που τολμάνε να μιλάνε και για "αγάπη"...η αλήθεια όμως για τον Καζαντζάκη ήταν άλλη

Σχετικά με το φαινόμενο της μετάπτωσης των Ισημεριών αυτό ήταν όντως γνωστό από την αρχαιότητα, αλλά ο πρώτος που λέγεται πως την αναγνώρισε και υπολόγισε δεν νομίζω πως ήταν ο Αρίσταρχος ο Σάμιος αλλά ο Ίππαρχος, ο κορυφαίος αστρονόμος της εποχής του.

Η αστρολογία όμως διαχωρίζει το δικό της άντικείμενο από το παραπάνω αστρονομικό φαινόμενο. Και το θέμα είναι ότι ήδη από τους πρώτους αιώνες μ.Χ. ο κορυφαίος Πτολεμαίος φαίνεται πως και αυτός είχε διαχωρίσει στην "Τετράβιβλο" την όντως μετατοπισμένη θέση των αστερισμών στον ουρανό από το ζωδιακό κύκλο. Στην αστρολογία το σημείο της εαρινής ισημερίας είναι πάντα η μηδενική μοίρα του Κριού (20 ή 21 Μαρτίου) και αυτό διότι ο ζωδιακός κύκλος είναι ουσιαστικά ένας νοητός κύκλος, αυστηρά δωδεκαμερής και ισομερής, σε αντίθεση με τον ορατό κύκλο των αστερισμών της εκλειπτικής, ο οποίος είναι ανισομερής και περιλαμβάνει οριακά και τον Οφιούχο.

Αλλά και εμπειρικά εάν το δει κάποιος που ασχολείται με την αστρολογία, καταλαβαίνει μέσω στατιστικής παρατήρησης ότι είναι αδύνατον κάποιος που έχει γεννηθεί με Ήλιο στον Κριό να είναι στην πραγματικότητα Ιχθείς, ή κάποιος που έχει γεννηθεί με Ήλιο στο Σκορπιό να είναι στην πραγματικότητα Ζυγός! Ξέρω ακόμα και άτομα που δεν ασχολούνται με αστρολογία που παραδέχονται ότι οι Σκορπιοί για παράδειγμα διακρίνονται γενικά από κάποια χαρακτηριστικά και ότι αποκλείεται στην πραγματικότητα να έχουν γεννηθεί με Ήλιο στο Ζυγό!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μητσάκος
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
618 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 18:45:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Έχεις αποποιηθεί οριστικά την δική σου προσωπική ικανότητα, κρίσης και αντίληψης της αλήθειας?

Νομίζεις πως όταν έψαχνα την αλήθεια δεν είχα προσωπική ικανότητα, κρίσης και αντίληψης της αλήθειας;
Η κρίση μου λοιπόν κατέληξε ότι η ΜΟΝΗ αλήθεια κρύβεται στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό. Και ότι οι θεοφόροι Πατέρες είναι ομόψυχοι και σύμφωνοι ανα τους αιώνες, είναι γνώστες και μπορούν να έχουν την κρίση που πρέπει για σοβαρά ζητήματα. Αν υπάρξει μεγάλο θέμα, τότε υπάρχουν οι Οικουμενικοί Σύνοδοι.
Δεν αναιρώ ότι ψύγματα αλήθεια έχουν όλες οι θρησκείες αλλά τα ψύγματα αυτά τα έχουν για να τους βοηθήσουν να φτάσουν στην αλήθεια.
Η αλήθεια του Θεού για μένα είχε εκπρόσωπο της τον παλιό Ισραήλ και μετά τον Χριστό το Νέο Ισραήλ που είναι όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.


Sesostris μιλάς για την διαμάχη όπου εξαιτίας της μετά την 7η Οικουμενική Σύνοδο αναγκάστηκε η Εκκλησία να συγκαλέσει 8η και 9η Οικουμενική Σύνοδο ώστε να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ τον Βαρλαάμ ο οποίος και πρέσβεβε την Δυτικότροπη Παράδοση και την εκοσμίκευση στο χώρο της Εκκλησίας και στον τρόπο λειτουργίας. Υπάρχει από τότε λοιπόν το κατάλοιπο της γνώσης για να χαρακτηρίζονται κάποιοι Νεοβαρλααμιστές.
Τώρα γιατί μπερδεύεις την Νοερά προσευχή με τον Διαλογισμό δεν ξέρω!!
Αλλά αν θέλεις να μελετήσεις το θέμα και να δείς ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ μπορείς να πάρεις το βιβλίο του πατρός Αντωνίου Αλεβιζόπουλου: Διαλογισμός και Προσευχή.
ΔΕΝ υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στην Νοερά προσευχή και στο Διαλογισμό.

Τώρα στο θέμα των διαφορετικών εννοιών που έχουν λέξεις στην αρχαία δεν νομίζω ότι έχει ευθύνη η Εκκλησία γι΄ αυτό αλλά η η Νέα Ελληνική που έχει αλλάξει τις έννοιες.
Η λέξη π.χ. θεραπεύω έχει άλλη έννοια στα αρχαία από ότι ξέρουμε εμείς σήμερα. Φταίει η Εκκλησία;
Το Ευαγγέλιο γράφτηκε στα Ελληνικά για να είναι ευκολοαναγνώσιμο μιας και αυτή η γλώσσα ήταν η λαϊκή γλώσσα που καταλάβαιναν όλοι.Και για να τη καταλαβαίνουν όλοι τότε στα αρχαία χρόνια, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει πρόβλημα στις έννοιες.

Έβαλες το αρχαίο κείμενο στη Γένεση και λές πως υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι εκεί!!
Από που και ως που; Το κείμενο λέει ΓΗ Ναϊδ... όχι πόλη Ναϊδ!!
Αν θες να σταθείς κάπου, να μας πεις για το που βρήκε την γυναίκα του ο Κάιν. Τότε μάλιστα, το να μας παραθέτεις το κείμενο και το κείμενο να γράφει γη και εσύ να εννοέις αυθαίρετα πόλη... δεν καταλαβαίνω...
Λες πως ο Αδάμ και η Εύα ήταν οι πρώτοι Εβραίοι. Επί Νώε δεν ξέρουμε ότι πέθαναν όλοι οι άνθρωποι!!...;
Δεν ξέρουμε ότι ΜΕΤΑ από τον Νώε βγήκε ο Αβραάμ που από αυτόν βγήκε όλο το γένος των Εβραίων και τον ονομάζουν γενάρχη τους;
Απλά πράγματα...

Μετά μου βάζεις ένα διάταγμα όπως λες του Ιουστινιανού. (Που το βρήκες; Θέλουμε πηγή...)
Ο Ιουστινιανός ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΧΗ όχι Εκκλησιαστική για να τον κρίνουμε θρησκευτικά.
Ο Ιουστινιανός είναι ΝΟΜΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!
Έβγαλε τις περίφιμες «Νεαρές» ή αλλώς και «Νεανίδες» που ήταν νόμοι πάρα πολύ σημαντικοί για την εποχή.
Μάλιστα ο συγχρονος πολιτισμός ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ πάνω στο Ρωμαικό και Βυζαντινό Δίκαιο.
Ο Ιουστινιανός με άλλα λόγια είναι παράδειγμα προς μήμυση και τον μελετάνε οι σύγχρονοι.

Αλλά και έτσι να είναι δεν μπορεί να φορτώνομαι βάρη ενώ δεν φταίω σε τίποτα από... Χριστιανούς και Χριστιανισμό άλλου τύπου...
Παρόλαυτα για το συγκεκριμένο διάταγμα δεν έχουμε την πηγή του κειμένου... βλέπουμε μια φωτογραφία με ένα κείμενο τίποτα άλλο.
Χρειάζονται αποδείξεις...

www.pantokrator.info
site με ομιλίες σε mp3
Εφραίμ - Αριζόνα, Ιωσήφ Βατοπαιδινός, Εφραίμ Βατοπαιδινός, Μεσογαίας, Εφραίμ-Σκήτη Αγ. Ανδρέα, Λεμεσού Αθ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μητσάκος
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
618 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 19:20:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ώπς τώρα το είδα:
Από τα «Βασιλικά» του Λέοντος του Σοφού σελ. 15
Αλλά και πάλι έχω προβληματισμούς αν είναι όντως του Ιουστινιανού ή κάποιου άλλου ή αν συμβαίνει κάτι άλλο.
Δεν με καλύπτει η όλη παρουσίαση. Άντε να βρώ τα «βασιλικά του Λέοντος», άντε να τα διαβάσω, άντε να βρώ κάποιον να τα ξέρει και να μου πεί κάτι που να τα δικαιολογεί.
Γενικά δεν βγάζει κάποιος άκρη πιστεύω.
Υπάρχει μεγάλη άγνοια από όλους μας και είναι πολύ εύκολο να πετάξει κάποιος λάσπη.

Και όπως είπα δεν θα φορτώνομαι βάρη ενώ δεν φταίω σε τίποτα από... Χριστιανούς και Χριστιανισμό άλλου τύπου...
Το ποιοί είναι δικοί του θα το δείξει ο Ίδιος ο Χριστός, όχι κάποιοι να αυτοαποκαλούνται Χριστιανοί και να κάνουν διάφορες πράξεις εξ ονόματος του Χριστού.
Είναι μεγάλο λάθος μάλιστα να συσχετίζουμε το πολιτικό Βυζάντιο και τις όποιες θρησκοληψίες του... με την Εκκλησία.

www.pantokrator.info
site με ομιλίες σε mp3
Εφραίμ - Αριζόνα, Ιωσήφ Βατοπαιδινός, Εφραίμ Βατοπαιδινός, Μεσογαίας, Εφραίμ-Σκήτη Αγ. Ανδρέα, Λεμεσού Αθ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 19:33:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μητσακος:
Η αλήθεια του Θεού για μένα είχε εκπρόσωπο της τον παλιό Ισραήλ και μετά τον Χριστό το Νέο Ισραήλ που είναι όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
-----------------------------------------------------------------

Πληρης απογοητευση φιλε μας για την ικανοτητα σου προς
ορθολογικη συζητηση!

----------------------------
Μητσακος:
Το κείμενο λέει ΓΗ Ναϊδ... όχι πόλη Ναϊδ!!
Αν θες να σταθείς κάπου, να μας πεις για το που βρήκε την γυναίκα του ο Κάιν. Τότε μάλιστα, το να μας παραθέτεις το κείμενο και το κείμενο να γράφει γη και εσύ να εννοέις αυθαίρετα πόλη... δεν καταλαβαίνω.
--------------------------------------------------------------------

Δηλαδη για σενα...γη Αθηνων και πολη Αθηνων ειναι
δοαφορετικες εννοιες?
----------------------------

Μητσακος:
Ο Ιουστινιανός είναι ΝΟΜΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!
Ο Ιουστινιανός με άλλα λόγια είναι παράδειγμα προς μήμυση και τον μελετάνε οι σύγχρονοι.
--------------------------------------------------------------------

Ναι και συγχρονως ο μεγαλυτερος σφαγεας μετα τον Θεοδοσιο
των Ελληνων και των μη χριστιανων γενικα.Οσο για παραδειγμα
και ο Χιτλερ και ο Σταλιν ειχαν τις χαρες τους.Δεν ειναι ομως
για παραδειγμα επειδη δεν προσκυνησαν τους παπαδες!
Αλλοιως: Ιουστινιανος-Χιτλερ-Σταλιν-Θεοδοσιος,ενα και το αυτο.
------------------------------------

Μητσακος:
Αν θες να σταθείς κάπου, να μας πεις για το που βρήκε την γυναίκα του ο Κάιν. Τότε μάλιστα,...
----------------------------------------------------------

Αληθεια,που την βρηκε?
Ηταν καμμια Ελληνιδα λες που γλυτωσε απο τον κατακλυσμο?


ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μητσάκος
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
618 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 22:02:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δηλαδη για σενα...γη Αθηνων και πολη Αθηνων ειναι
δοαφορετικες εννοιες?

Φίλε μου Ναϊδ ήταν το αρχαίο όνομα της Ινδίας, δεν είναι πόλη η Ναϊδ και πουθενά στο κείμενο δεν κάνει λόγο για κατοίκους εκεί.
Ο πρώτος που την κατοίκησε ήταν ο Κάιν.

Η γυναίκα του Κάιν ήταν θυγατέρα του Αδάμ και της Εύας, δηλαδή αδερφή του, μιας και ο Αδάμ με την Εύα κάνανε πολλά παιδιά μετά τον Κάιν.
Μόνο που τότε δεν υπήρχε ούτε ο Μωσαϊκός Νόμος να απαγορεύει να παντρεύονται τα αδέρφια μεταξύ τους.

www.pantokrator.info
site με ομιλίες σε mp3
Εφραίμ - Αριζόνα, Ιωσήφ Βατοπαιδινός, Εφραίμ Βατοπαιδινός, Μεσογαίας, Εφραίμ-Σκήτη Αγ. Ανδρέα, Λεμεσού Αθ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 23:05:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φοβερη εξηγηση Μητσακο!
πΩς ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΞΕΡΑ!!!!!
Κοιτα να δεις που ο θεος φροντισε να μην ειναι μονος του
ο Καιν εκει στη Γη Ναιδ!!
Και δεν υπηρχε πολη Ναιδ!!!Πωπω φοβερη γνωση.
Ειχε παει κανεις εκει πριν και ηξερε?
Και εκαναν και αλλα παιδια ο Αδαμ και η Ευα ε?
Πριν τον Καιν και Αβελ ή μετα?
Ποια ηταν αυτα τα παιδια?Δεν εχουν ονοματα?
Απιστευτα πραγματα!Τελικα εχω δικιο φιλε μου
οταν λεω,οτι οι θρησκειες ειναι η μεγαλυτερη
πληγη των ανθρωπων.Τοσο μεγαλη,λες και καποιοι <αλλοι>
επιτηδες τις επεβαλαν!!!!!!!!!!!!!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stiv
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2964 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 23:28:09  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος stiv  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νικομαχε σε τι διαφωνεις ή τελος παντων συμφωνεις με την χριστιανικη Θρησκεια ,Οχι με τους Ιερομενους κ.τ.λ(διευκρινίζω)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 23:32:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Νικομαχε σε τι διαφωνεις ή τελος παντων συμφωνεις με την χριστιανικη Θρησκεια ,Οχι με τους Ιερομενους κ.τ.λ(διευκρινίζω)Στα παντα Σταυρο.
Απο τον ορο θρησκεια,μεχρι και την τελευταια λεξη
της διδασκαλιας.
Τις θεωρω αχρειαστες ολες.
Δεν χρειαζεται ο ανθρωπος,ανω υποδειξεις και απειλες
για να ειναι σωστος και αγαπητος στους συννθρωπους του.
Αρκει να δουλευει ο νους του και να εχει εσωτερικη γαληνη.
Τοτε τα εχει ολα οσα ολες οι θρησκειες μαζι δεν μπορουν
να του προσφερουν.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stiv
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2964 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 23:47:51  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος stiv  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νικομαχε θα μου επιτρεψεις να διαφωνισω πανω στο θεμα Θρησκειας,μαζι σου.Ο καθενας εχεις τις αντιληψεις του και σεβαστω.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 23:49:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μητσάκος
Τώρα στο θέμα των διαφορετικών εννοιών που έχουν λέξεις στην αρχαία δεν νομίζω ότι έχει ευθύνη η Εκκλησία γι΄ αυτό αλλά η η Νέα Ελληνική που έχει αλλάξει τις έννοιες.
Η λέξη π.χ. θεραπεύω έχει άλλη έννοια στα αρχαία από ότι ξέρουμε εμείς σήμερα. Φταίει η Εκκλησία;

Φίλε Μητσάκο , άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε ! Μη προσπαθείς να δώσης άλλη έννοια σ’ αυτά που έγραψα . Για παράδειγμα η λέξη «υποταγή» που υπάρχει στην προς Εφεσίους Ε’ επιστολή Παύλου , και τότε και σήμερα έχει την ίδια έννοια , και σίγουρα ούτε σήμαινε , ούτε σημαίνει σεβασμό ! Επίσης όλως συμπτωματικά () δεν πρόσεξες το δεύτερο απόσπασμα που παρέθεσα σχετικά με τον θάνατο του Ιούδα , όπου εκεί έβαλε ο εκκλησιαστικός σχολιαστής την ουρίτσα του στην νεοελληνική απόδοση του κειμένου . Σου το παραθέτω άλλη μια φορά ολόκληρο το απόσπασμα για να το εμπεδώσης .

Πραξ. 1,18 οὗτος μὲν οὖν ἐκτήσατο χωρίον ἐκ μισθοῦ τῆς ἀδικίας, καὶ πρηνὴς γενόμενος ἐλάκησε μέσος, καὶ ἐξεχύθη πάντα τὰ σπλάγχνα αὐτοῦ·

Πραξ. 1,18 Αυτός μεν, λοιπόν, απέκτησε με τα χρήματα της προδοσίας του κάποιο χωράφι. Και όταν εκρεμάσθη, έπεσε πρηνής κάτω στο χώμα, διερράγη στο μέσον του σώματός του και εχύθηκαν έξω όλα τα σπλάγχνα του.

Ελπίζω τώρα να πρόσεξες τη διαφορά της λαθροχειρίας ! Αυτό όμως είναι το λιγότερο , γιατί στις «Πράξεις των Αποστόλων» ο Ιούδας δεν επιστρέφει στους ιερείς τα αργύρια , αλλά αγοράζει μ’ αυτά ένα χωράφι . Κατά τα άλλα τα ευαγγέλια είναι θεόπνευστα .*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 23:52:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μητσάκος
Έβαλες το αρχαίο κείμενο στη Γένεση και λές πως υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι εκεί!!
Από που και ως που; Το κείμενο λέει ΓΗ Ναϊδ... όχι πόλη Ναϊδ!!
Αν θες να σταθείς κάπου, να μας πεις για το που βρήκε την γυναίκα του ο Κάιν. Τότε μάλιστα, το να μας παραθέτεις το κείμενο και το κείμενο να γράφει γη και εσύ να εννοέις αυθαίρετα πόλη... δεν καταλαβαίνω...

Εκεί κόλλησες φίλε Μητσάκο ; Αν η γη Ναίδ ήταν πόλη χωριό ή περιοχή δεν έχει καμιά σημασία . Η ουσία είναι ότι ζούσαν εκεί άλλοι άνθρωποι , οπότε ο Αδάμ και η Εύα δεν ήταν οι μόνοι άνθρωποι στον κόσμο . Και αν θέλης να πιστεύης ότι η Βίβλος είναι αλάνθαστη , τότε ήταν οι πρώτοι Εβραίοι .
quote:
Μητσάκος
Λες πως ο Αδάμ και η Εύα ήταν οι πρώτοι Εβραίοι. Επί Νώε δεν ξέρουμε ότι πέθαναν όλοι οι άνθρωποι!!...;
Δεν ξέρουμε ότι ΜΕΤΑ από τον Νώε βγήκε ο Αβραάμ που από αυτόν βγήκε όλο το γένος των Εβραίων και τον ονομάζουν γενάρχη τους;
Απλά πράγματα...

Απλά πράγματα , τα οποία όμως δεν φαίνεται να καταλαβαίνης . Το ότι κατ’ εσέ επί Νώε πέθαναν όλοι οι άνθρωποι , δεν αναιρεί το γεγονός ότι τότε δεν ήταν οι μόνοι άνθρωποι ο Αδάμ και η Εύα . Όσο για εμάς τους Έλληνες , Ο Δευκαλίων και η Πύρα γέννησαν τον Έλληνα μετά τον κατακλυσμό τους . Και να σου πω και κάτι ακόμα ; Τον μύθο του κατακλυσμού τον αντέγραψαν οι Εβραίοι από τον ελληνικό μύθο του κατακλυσμού του Δευκαλίωνα , ο οποίος είναι κατά πολύ παλαιότερος . Αν λοιπό οι χριστιανοί πιστεύουν ότι είναι απόγονοι του Αβραάμ και κουβαλάνε το προπατορικό αμάρτημα των Εβραίων με γειά τους με χαρά τους . Οι Έλληνες δεν έχουν προπατορικά αμαρτήματα , αλλά μόνο τα ατομικά τους .


*

Edited by - Sesostris on 20/03/2011 00:06:07Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 23:56:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Νικομαχε θα μου επιτρεψεις να διαφωνισω πανω στο θεμα Θρησκειας,μαζι σου.Ο καθενας εχεις τις αντιληψεις του και σεβαστω.
Φυσικα να διαφωνησεις Σταυρο!
Αυτο ελειπε να συμφωνουμε σε ολα!
Εγω εχω αυτες τις θεσεις και εσυ τις δεινα θεσεις.
Και ο Μητσακος τη δικη του.
Δεν διαφωνω με τις θεσεις και τις αποψεις του καθενος
ειδικα.
Διαφωνω με το αντικειμενο.Την θρησκεια δηλαδη στο προκειμενο.
Δεν εξεταζω αν εχει πιστους ή εχθρους.
Εξεταζω τι πρεσβευει.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2011, 23:57:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μητσάκος
Μετά μου βάζεις ένα διάταγμα όπως λες του Ιουστινιανού. (Που το βρήκες; Θέλουμε πηγή...)
Ο Ιουστινιανός ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΧΗ όχι Εκκλησιαστική για να τον κρίνουμε θρησκευτικά.
Ο Ιουστινιανός είναι ΝΟΜΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!
Έβγαλε τις περίφιμες «Νεαρές» ή αλλώς και «Νεανίδες» που ήταν νόμοι πάρα πολύ σημαντικοί για την εποχή.
Μάλιστα ο συγχρονος πολιτισμός ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ πάνω στο Ρωμαικό και Βυζαντινό Δίκαιο.
Ο Ιουστινιανός με άλλα λόγια είναι παράδειγμα προς μήμυση και τον μελετάνε οι σύγχρονοι.
Αλλά και έτσι να είναι δεν μπορεί να φορτώνομαι βάρη ενώ δεν φταίω σε τίποτα από... Χριστιανούς και Χριστιανισμό άλλου τύπου...
Παρόλαυτα για το συγκεκριμένο διάταγμα δεν έχουμε την πηγή του κειμένου... βλέπουμε μια φωτογραφία με ένα κείμενο τίποτα άλλο.
Χρειάζονται αποδείξεις...

Ως φαίνεται φίλε Μητσάκο το ‘χει η μοίρα μου να κάνω μαθήματα ιστορίας σε χριστιανούς . Ας είναι κανένας δεν μπορεί να ξεφύγη από το Κάρμα του .
Στα τέλη λοιπόν του θ΄ αιώνα ο αυτοκράτορας Λέων ΣΤ΄ ο Σοφός έδωσε εντολή σε νομομαθείς να συγκεντρώσουν την έως τότε ισχύουσα νομοθεσία, να αφαιρέσουν όσους νόμους δεν ίσχυαν πλέον και να θεσπίσουν όσους νέους χρειάζονταν. Από την εργασία αυτή προέκυψε μία συλλογή εξήντα βιβλίων, η οποία έμεινε γνωστή ως «Βασιλικά» και ίσχυσε μέχρι τέλους του Βυζαντίου (1.453 μ.Χ.). Το 1822 η συνέλευση της Επιδαύρου με ψήφισμα αποφάσισε ότι μέχρι να συνταχθή νέα νομοθεσία , οι πολιτικές δίκες να γίνονται προσωρινά βάσει της νομοθεσίας αυτής .
Και τώρα για το βιβλίο απ’ όπου σκανάρισα το απόσπασμα της σελίδας 15 , προκειμένου να μη κάθομαι να πληκτρολογώ . Είναι ο πρώτος τόμος των «Βασιλικών» υπό Ιωάννου Δ. Ζέπου εκδ. Αθήνα 1896 Τυπογραφείο Παλιγγενεσίας Ιωάννη Αγγελόπουλου , και περιλαμβάνει τα βιβλία 1-12 . Αν σε ενδιαφέρει , που αμφιβάλλω , μπορείς να το βρης στην Εθνική Βιβλιοθήκη και να βεβαιωθής ότι το κείμενο που παρέθεσα είναι αυθεντικό .


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stiv
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2964 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2011, 00:02:09  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος stiv  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

Νικομαχε θα μου επιτρεψεις να διαφωνισω πανω στο θεμα Θρησκειας,μαζι σου.Ο καθενας εχεις τις αντιληψεις του και σεβαστω.
Φυσικα να διαφωνησεις Σταυρο!
Αυτο ελειπε να συμφωνουμε σε ολα!
Εγω εχω αυτες τις θεσεις και εσυ τις δεινα θεσεις.
Και ο Μητσακος τη δικη του.
Δεν διαφωνω με τις θεσεις και τις αποψεις του καθενος
ειδικα.
Διαφωνω με το αντικειμενο.Την θρησκεια δηλαδη στο προκειμενο.
Δεν εξεταζω αν εχει πιστους ή εχθρους.
Εξεταζω τι πρεσβευει.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Το τι πρεσβευει για τον καθενας μας η θρησκεια το θεωρεις υποκειμενικο η αντικειμενικο!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2011, 00:15:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Υποκειμενικο Σταυρο για μενα απο την δικη μου
πλευρα θεωρησης.Απο την ατομικη του καθενος ισως
ειναι αντικειμενικο το θεμα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stiv
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2964 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2011, 00:18:36  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος stiv  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ναι για μενα ειναι αντικειμενικο οντως Νικομαχε

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2011, 00:18:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Sesostris

Τι τραβας και συ ανθρωπε μου!!
Λες να εχεις αποστολη σε αυτη τη ζωη
την επιμορφωση των ορθοδοξων χριστιανων?
Βαρυ καρμα φιλε μου!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2011, 00:21:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ναι για μενα ειναι αντικειμενικο οντως ΝικομαχεΤι να σου πω Σταυρο?
Αφου δεχεσαι ως πατεραδες σου τους Αβρααμ,Ισαακ,Ιακωβ
και ολο το συνοθυλευμα των βοσκων!
Εκτος αν απορριπτεις την Αγια Γραφη ως το ιερο κειμενο
της θρησκειας σου!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stiv
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2964 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2011, 00:25:42  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος stiv  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
μια ερωτηση φιλε Νικομαχε αν θελεις μου απαντας.Σου ηρθε ετσι ποτε σαν σκεψη απο το μυαλο ,εστω και απο περιεργια ,να πας μια βολτα στο Αγιο Ορος και να θελεις να βρεθεις με διαφορους παγματικα πνευματικους ανθρωπους να συζητησεις,ασχετο με το που πιστευεις και τι????

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2011, 00:27:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παντως Σταυρο,θα περιμενα απο καποιον που θαυμαζει
το εργο του Γκιολβα να ειναι πιο προσγειωμενος σε
θεματα θρησκειων.Βιομηχανιες υποταγης συνειδησεων
ειναι Στηβ και τιποτα παραπανω.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stiv
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2964 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2011, 00:30:33  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος stiv  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

Ναι για μενα ειναι αντικειμενικο οντως ΝικομαχεΤι να σου πω Σταυρο?
Αφου δεχεσαι ως πατεραδες σου τους Αβρααμ,Ισαακ,Ιακωβ
και ολο το συνοθυλευμα των βοσκων!
Εκτος αν απορριπτεις την Αγια Γραφη ως το ιερο κειμενο
της θρησκειας σου!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.


Νικομαχε δεν απορριπτω τιποτα αλλα και δεν τα τρωω ολα αμασητα ,καποια μεσα μου τα εχω διαχωρισει,αν μπορεσα να σου δωδσω να καταλαβεις με αυτα τα λιγα.δεν ειμαι δογματικος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2011, 00:31:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

μια ερωτηση φιλε Νικομαχε αν θελεις μου απαντας.Σου ηρθε ετσι ποτε σαν σκεψη απο το μυαλο ,εστω και απο περιεργια ,να πας μια βολτα στο Αγιο Ορος και να θελεις να βρεθεις με διαφορους παγματικα πνευματικους ανθρωπους να συζητησεις,ασχετο με το που πιστευεις και τι????Φυσικα Σταυρο και οντως πηγα.
Στα πλαισια της προσωπικης μου ερευνας για
την αναγκη των θρησκειων.Ηθελα να βρω ανθρωπους
πνευματικους να μιλησω μαζι τους και ετσι εγινε.
Και σε πληροφορω οτι αν εισαι λιγο οξυδερκης εκει μεσα θα
βρεις μοναχους που δεν πιστευουν λεξη απο τα χριστιανικα κειμενα.
Μαλιστα ειχα και παραξενη εμπειρια εκει,που την εχω αναλυσει σε αλλο τοπικ.Το ξερεις ή να ψαξω να το βρω?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 15 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy