ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΜΟ;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 9
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
kost
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


3186 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2011, 17:19:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ναι, κι εμένα μου άρεσε αυτό φίλε Νικόμαχε Αν και έβαλα και λίγο σάλτσα...δεν το έχω διαβάσει το έργο αυτό και θυμάμαι στο περίπου τα τεκταινόμενα αν κάποιος ξέρει τίτλο και συγγραφέα ας μας φωτίσει...

Οι βιβλικές πάντως παραδόσεις είναι σίγουρα αλληγορικές σε κάποια σημεία και δεν χρειάζεται να τις ερμηνεύουμε κατά γράμμα...όχι όμως και τόσο αλληγορικές όπως γενικώς πιστεύεται...ήδη από το Φίλωνα οι ερμηνείες της Βίβλου ήταν ιδιαίτερα εξιδανικευμένες, ερμηνεύοντας αλληγορικά ακόμα και τα πλέον απλοϊκά και μοχθηρά χωρία...όπως και να'χει όμως, ακόμα κι αν δεν πιστεύουμε ιδιαίτερα σ'αυτές τις παραδόσεις όλο και κάτι έχουμε να αποκομίσουμε...

Η πλάκα πάντως είναι ότι στον σπαρακτικό μύθο του Ιώβ φαίνεται ότι Θεός και Σατανάς δεν είναι και τόσο εχθροί όσο λέγεται....μέχρι και στοίχημα βάζουν για το πραγματικό ποιόν του Ιώβ...

«Κάποια μέρα παρουσιάστηκαν οι Άγγελοι του Θεού ενώπιον του Κυρίου τους (Γιαχβέ) μεταξύ των οποίων ήταν και ο διάβολος όπου βλέποντάς τον ο Γιαχβέ τον ρώτησε:
- Από πού έρχεσαι;
- Αφού περπάτησα όλη τη Γη απ’ακρη σ’άκρη επέστρεψα εδώ στον Ουρανό, απάντησε εκείνος.
- Έστρεψες τουλάχιστον την προσοχή σου στο δούλο μου Ιώβ για να ιδείς ότι δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος στη Γη τόσο άμεμπτος, ακέραιος και ευσεβής, που φοβάται το Θεό και αποστρέφεται το κακό; τον ρώτησε στη συνέχεια ο Γιαχβέ. Κι εκείνος ανταπάντησε:
- Μήπως ο Ιώβ τον φοβάται για το τίποτα? Δωρεάν και χωρίς αμοιβές είναι ευσεβής, με τόσες ευλογίες (πλούτη) που του έχεις δώσει; Όχι βέβαια! Αφαίρεσέ του όλα αυτά και τότε θα δεις πως θα σε βλαστημήσει κατά πρόσωπο!
Και τότε ο Γιαχβέ κάνει τη μεγάλη ανατροπή και αντί να κολάσει την αυθάδεια του Σατανά, στοιχηματίζει μαζί του λέγοντάς του.
- Ιδού όλα όσα έχει τα παραδίδω στην εξουσία σου. Αυτόν όμως τον ίδιον δεν θα τον αγγίξεις ούτε κατ΄ ελάχιστο».

Και έτσι ξεκινάει το φρικτό δράμα του Ιώβ, που σκηνοθέτησε ο Διάβολος υπό την προτροπή του Θεού, με σκοπό να αναδειχτεί η αγνή ευσέβεια του Ιώβ, του μοναδικού απ'ότι φαίνεται θνητού που μπορούσε να αντέξει με τόση υπομονή το δράμα του χωρίς να κατηγορήσει ποτέ τον Κύριο...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2011, 23:26:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Διερωτώμαι , άραγε η περίφημη "πρόγνωση" του "Θεού" την οποία του αποδίδουν -ή όχι- που εμφανίζεται στην συγκεκριμμένη στιχομυθία..???
Απο μικρό παιδάκι , όλοι οι καθηγητές των Θρησκευτικών αλλα και οι Ιερείς μας το διαλαλούσαν με στόμφο :"Ο Θεός γνωρίζει όλα τα μέλλοντα"
Γιατί λοιπόν ο "Γιαχβέ" ρώτησε τον Σατανά απο που έρχεται???
Λογικά θα έπρεπε να γνωρίζει όλη την διαδρομή του και απο την ώρα που τον δημιούργησε , για να μην πώ και πριν την δημιουργία του καν...


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2011, 23:30:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εαρινε
καλησπερα
τι ερωτησεις κανεις τωρα?//

Οι καλογεροι τα ξερουν ολα και εχουν απαντησεις.
Ας τα ξερει ολα ο θεος,επρεπε να αποδειξει στον
εαυτο του οτι πραγματι τα ξερει και ετσι ρωτησε!
Αλλωστε υπαρχει και η μυστικη αποψη.
Δεν ηθελε ο θεος να ξερει ο διαβολος οτι τα ξερει ολα.
Αλλωστε η CIA του Ουρανου υπαγεται απευθειας στον Θεο!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


3186 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2011, 23:44:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Διερωτώμαι , άραγε η περίφημη "πρόγνωση" του "Θεού" την οποία του αποδίδουν -ή όχι- που εμφανίζεται στην συγκεκριμμένη στιχομυθία..???
Απο μικρό παιδάκι , όλοι οι καθηγητές των Θρησκευτικών αλλα και οι Ιερείς μας το διαλαλούσαν με στόμφο :"Ο Θεός γνωρίζει όλα τα μέλλοντα"
Γιατί λοιπόν ο "Γιαχβέ" ρώτησε τον Σατανά απο που έρχεται???
Λογικά θα έπρεπε να γνωρίζει όλη την διαδρομή του και απο την ώρα που τον δημιούργησε , για να μην πώ και πριν την δημιουργία του καν...

Έλα ντε...ή το άλλο, που από παιδάκια μας λέει το παπαδαριό το παραμυθάκι ότι ο Όφις τάχα εξαπάτησε τους πρωτόπλαστους, ενώ στην αρχή της "Γενέσεως" διαβάζουμε ότι αμέσως μετά τη βρώση του απαγορευμένου καρπού ο ίδιος ο Γιαχβέ αναγνωρίζει ότι "τώρα που ο Αδάμ δοκίμασε από το δέντρο της γνώσης άνοιξαν οι οφθαλμοί του και έγινε σαν και εμάς!! Ακριβώς δηλαδή ό,τι τους είχε προβλέψει ο Όφις...και όχι μόνο αυτό, αλλά φοβήθηκε λέει μήπως δοκιμάσουν και από το δέντρο της ζωής και γίνουν αθάνατοι και γι'αυτό τους εξαπέστειλε...όσο για αυτό το β' πληθυντικό "έγινε σαν και εμάς" πολύ μυστήριο μου φαίνεται...μονοθεϊσμός σου λέει κατά τ'άλλα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 00:48:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kost...

"έγινε σαν και εμάς"...

Αυτό υποδηλώνει και μόνο με την εκφορά του , την "γνώση" για την ύπαρξη και "άλλων"...."άλλων διαφορετικών"....

Όμως και αυτό αντιβαίνει των όσων προτάσσουν ως αληθή και αυτό με το δεδομμένο ... ότι όλα τα δημιούργησε "εκείνος"...

Αν όντως "εκεινος" δημιούργησε τα πάντα , τότε πέραν κάθε αμφιβολλίας και τα "άλλα διαφορετικά" , δεν είναι και τόσο διαφορετικά αλλά στοιχεία δικά του , τα οποία ή "αποποιήθηκε" διότι δεν του άρεσαν -μολονότι ήταν στοιχεία του- ή τα αγνοούσε...

Αν τα αγνοούσε δεν είναι όπως τον παρουσιάζουν ή "εκείνος" παρουσιάζεται...αν τα "αποποιήθηκε" τότε δεν του αρέσει η ίδια η υπόστασή του....

Τελικά τι ακριβώς συμβαίνει???


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kost
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


3186 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 03:48:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το "έγινε σαν και εμάς" όμως ουσιαστικά δεν επιβεβαιώνει αυτό που λέει ο Όφις ότι "θα γίνετε και εσείς θεοί"? Και υπάρχουν και διάφορες αναφορές στη Βίβλο που δείχνουν ότι ο Γιαχβέ δεν διεκδικεί απαραίτητα τη δάφνη του μοναδικού θεού. Η γνωστή εντολή προς το Μωυσή για παράδειγμα δεν λέει ότι "εγώ είμαι ο μοναδικός θεός που υπάρχει" αλλά ότι "εγώ είμαι ο Κύριός σου, και για εσένα δεν θα υπάρχουν άλλοι θεοί πλην εμού". Δηλαδή ξεχάστε όποια άλλη θεότητα μπορεί να υπάρχει και αφιερωθείτε σε εμένα.

Ή κάπου αλλού, σε μία κρίση αυτογνωσίας, ο Γιαχβέ λέει ευθέως ότι "είμαι θεός ζηλόφθονος και εκδικητικός"! Ποιός θεός όμως είναι τόσο ζηλόφθονος όταν δεν υπάρχει ένας στοιχειώδης ανταγωνισμός γύρω του από άλλες θεότητες? Όταν δηλαδή δεν υπάρχουν και άλλες θεότητες που να λατρεύονται εκτός από αυτόν?

Στο συγκεκριμένο χωρίο βέβαια με το και "σαν εμάς" μπορεί να αναφέρεται στην ευρύτερη ιεραρχία που περιλαμβάνει και την τάξη των Αγγέλων. Αλλά και πέρα από αυτό η γνωστικιστική παράδοση απ'όσο θυμάμαι αναγνωρίζει τον Γιαχβέ ως τον κατώτερο δημιουργικό θεό (αντίστοιχο με τον Μπραχμάν του Ινδουϊσμού), ενώ στην αστρολογική παράδοση ταυτίζεται με τον Κρόνο, τον θεό που από τα αρχαία χρόνια έχει συσχετιστεί με τους Εβραίους.

Τα ερωτήματα πάντως είναι πολλά όπως λες, κάποια απαντιούνται εύκολα μέσω έρευνας, κάποια άλλα είναι αρκετά σκοτεινά μιας και λείπουν αρκετοί κρίκοι της εσωτεριστικής αλυσίδας της τότε εποχής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μιλάμε για έναν Μύθο, που είναι όμως επηρεασμένος αρκετά πιστεύω και από την πλατωνική παράδοση περί της εναλλαγής των Εποχών. Όπου αναφέρεται αρχικά η χρυσή εποχή του Κρόνου, εποχή της επιστασίας του πατρικού νόμου όπου οι άνθρωποι ζούσαν ευδαιμονικά και χωρίς καθόλου έγνοιες, για να ακολουθήσει αργότερα η αποχώρηση της Θεότητας από τον κόσμο, η αυτονόμηση και η ηθική πτώση του Ανθρώπου. Κάποιος βέβαια θα πει ότι ο Πλάτωνας ήταν αυτός που αντέγραψε τον "Μωυσή", το γνωστό επιχείρημα του Φίλωνα και άλλων Εβραίων και χριστιανών, λόγω των ταξιδιών του φιλοσόφου στην Αίγυπτο αλλά αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ, ποιός δηλαδή αντέγραψε ποιόν. Οι πιθανότητες πάντως είναι με την πρώτη περίπτωση, μιας και ο ιουδαϊκός κόσμος, τον καιρό της μετάφρασης των ΟΒ', είχε σε μεγάλο βαθμό εξελληνιστεί.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 12:04:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έίναι σίγουρα ευχάριστο να διαβάζω βλέπω κάποιους παλιούς φίλους ακόμα εδώ. Είναι επίσης σίγουρα δυσάρεστο να βλέπω διαγραμίσεις και άκομψες "φιλοφρονήσεις"...
Κάθε θρησκεία πατάει στην προηγούμενη για να εδρεώσει την θέση της. Ηταν έτσι και θα παραμείνει έτσι.
Σχετικά με τα περί Σατανά εωσφόρο κ.λπ, κάποιες σκέψεις μου για όσους ενδιαφέρονται εδώ:
http://xletsos-basilhs.blogspot.com/2009/01/blog-post_31.html


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Krishna
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός (troll)


151 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 12:09:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krishna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Προφητεία του γέροντα Λαυρέντειου του Chernigov:

Κανείς δεν πρέπει να φοβάται.
Θα υπάρχουν εκκλησίες, αλλά οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν πρέπει να πηγαίνουν σ’ αυτές, διότι η αναίμακτη Θυσία του Κυρίου Ιησού Χριστού δεν θα προσφέρεται εκεί. Αντ’ αυτού θα γίνονται σατανικές συναθροίσεις. Και εξ αιτίας της ανομίας, η Γη θα αρνείται να προσφέρει καρπούς. Από την ξηρασία η γη θα διαρραγεί, σχηματίζοντας τέτοια ρήγματα που ένα άτομο θα μπορεί να πέσει μέσα. Θα τιμωρούν τους Χριστιανούς ή θα τους εξορίζουν σε έρημα μέρη.

Θα έρθει καιρός που θα παρακαλάνε για ένα μοναδικό άρχοντα σ’ όλη τη Γη. Και οι άνθρωποι θα καταγραφούν πλήρως.

Δεν βλέπετε πόσο υποκριτικά έχουν ετοιμασθεί όλα;
Όλες οι εκκλησίες θα είναι απόλυτα μεγαλοπρεπείς, όπως ποτέ πριν. Αλλά κανείς δεν πρέπει να πηγαίνει σ’ αυτές τις εκκλησίες (την εποχή του Αντιχρίστου, τονίζεται).

Αλλά ο ασταθής κόσμος θα ακολουθήσει τον Σατανά, και όταν η γη δεν θα παράγει κανένα καρπό θα έρθουν προς αυτόν με αίτημα να τους δώσει ψωμί.

Αλλά θατους απαντήσει:

“H γη δεν δίνει καθόλου γεννήματα. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα”.

Θα γίνει ένας πόλεμος, συνέχισε ο μπάτιουσκα, και όπου θα λάβει χώρα, κανένας άνθρωπος δεν θα μείνει! Αλλά πριν από αυτόν ο Κύριος θα στείλει ασθένειες στους αδύνατους (πνευματικά) ανθρώπους, και θα πεθάνουν…Ο 3ο ς Παγκόσμιος Πόλεμος δεν θα είναι για μετάνοια, αλλά για εξολόθρευση.

Ο γέροντας συχνά σκυθρώπιαζε και με δάκρυα προσευχόταν.
Οι αδελφές τον παρηγορούσαν αλλά αυτός τους αντέτασσε:

«Πως μπορεί κανείς να μην κλαίει όταν η Άβυσσος είναι γεμάτη ανθρώπινες ψυχές»;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krishna
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός (troll)


151 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 12:12:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krishna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αποκάλυψη 22.16:
Εγώ ειμι η ρίζα και το γένος Δαυίδ, ο αστήρ ο λαμπρός ο πρωϊνός

MORNING STAR = 888

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 13:01:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου, πιστεύεις πως μετά από έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο θα υπάρχει ανθρωπότητα για να κριθεί?

Και στην άλλη σου τοποθέτηση, σε ποιον αστέρα του “γένους Δαυίδ” αναφέρεται ο ποιητής.
Αν εννοεί τον Ιησού, από που προκύπτει αυτή η ....συγγένεια?

Ήταν ο Ιησούς “σπέρμα” Ιωσήφ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krishna
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός (troll)


151 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 13:25:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krishna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Που να ξερω εγω αν θα γινει 3ος παγκοσμιος;

Οι καρτες των ιλλουμινατι το λενε. Λες να προσπαθουν να επαληθευσουν τους γεροντες; Λες να ειναι αυτο που τους απασχολει;

Δεν ασχολουμαι και πολυ με τους αγιους κλπ, αλλα ετσι απο τα λιγα που ξερω, καποιος γεροντας ειχε πει, οτι οι αρχοντες του κοσμου απλα συμβαλουν χωρις να το ξερουν στο να ολοκληρωθει καποιο ανωτερο σχεδιο απο ψηλα.

Βασικα το λαθος ειναι οτι μερικοι υπερεκτιμουν την δυναμη της λογικης και του εγγεφαλου εναντι της πιστης και της δυναμης της καρδιας και αυτο φυσικα ειναι δικο τους προβλημα.

Λογαριασμο για τα δικα μου πιστευω δεν θα δωσω σε κανεναν.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


3186 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 14:42:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Γεια σου φίλε Πλωτίνε, χρόνια και ζαμάνια

Ναι, το πάτημα που λες είναι δεδομένο και αναπόφευκτο...δεν παύει όμως να είναι εκνευριστικό όταν βλέπουμε πόσο αντέγραψε πχ. ο χριστιανισμός την ελληνική θεολογία και μυθολογία και από την άλλη πόσο δαιμονοποίησε κάποια ιερά του σύμβολα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krishna
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός (troll)


151 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 15:00:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krishna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας υποθεσουμε οτι ο Εωσφορος ειμαι μια αλληγορια και τιποτα περισσοτερο, ειναι λοιπον ο φερων το φως. Κατι σαν το Προμηθεα να πουμε, που τον τημωρησε ο Διας γιατι εφερε το φως στα διποδα ζωα, αλλωστε οι Εωσφοριστες του new age(new age cult = 666) συνδεουν αρχετυπικα των Εωσφορο με τον Προμηθεα και τον Ενκι των Σουμεριων.

Μαλιστα η Αλικη Μπειλη του Lucis Trust, ειχε πει οτι το 666 φερει σημαντικες πνευματικες ποιοτητες, οπου και για τους Εβραιους ειναι ενας σημαντικος αριθμος.

Αντε λοιπον να δεχθουμε, οτι ο Εωσφορος ειναι ο καλος της υποθεσης, που φερνει το φως στα διποδα ζωα. Ποιος ειναι αναμεσα στους ανθρωπους ο Προμηθεας, που κλεβει το φως απο τους θεους και το φερνει στους ανθρωπους; Ποιος μπορει να προσδιορισει κατι τετοιο, οταν οι περισσοτεροι δεν ξερουν να δεσουν τα κορδονια τους σε πνευματικα θεματα;

Αντε λοιπον να πουμε οτι ο Εωσφορος ειναι αυτος που φερνει την γνωση γενικα, την οποιανδηποτε γνωση. Τι κανει ο ανθρωπος με αυτη την γνωση; Αυτο που βλεπουμε απο τον μικροτερο εξυπνο της παρεας(οπως εδω μεσα π.χ) μεχρι και τους μεγαλους, ειναι μια προσπαθεια των "φωτισμενων", των "εξυπνων" να επιβληθουν στους αδυναμους(strength=666) και εχουν και ενα ειδικο προβλημα με τους χριστιανους και γενικα με την πιστη, αρα εμμεσως πλην σαφως, αποδεχονται την επιβολη απο τους ποιο πανω.

Τιποτα δεν γινεται παρα την θεληση μας αγαπητοι.


Edited by - Krishna on 21/03/2011 15:17:51Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


3186 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 16:00:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ Κρίσνα, τα περί Εωσφόρου όπως και τα περί Προμηθέα αποτελούν όντως αλληγορίες, όμως οι αρχαίοι φαίνεται πως δεν αλληγορούσαν στην τύχη. Υπάρχουν δηλαδή πιστεύω συγκεκριμένοι λόγοι που ο Εωσφόρος φαίνεται να συσχετίστηκε με την Αφροδίτη (τον "αδελφό πλανήτη της γης"), την οποία μάλιστα οι Θεοσοφιστές ορθώς συσχετίζουν με την "ατομικοποίηση της συνείδησης", δίνοντας στο δικό τους μύθο και μία "εωσφορική" διάσταση, τονίζοντας δηλαδή το ρόλο της Αφροδίτης στην ανάπτυξη (αυτο)συνείδησης στη Γη.

Πάντως η Bailey και οι Εβραίοι έρχονται μετά...Τα τρία 6άρια πρώτοι οι Έλληνες τα είχαν αναγάγει σε αριθμό ιερό και τυχερότατο (στους κύβους τους μάλιστα η τυχερότερη ζαριά, τα τρία 6άρια, είχε το προσωνύμιο "Αφροδίτη" λόγω του κάλλους και της τελειότητάς της). Όποιος θέλει μπορώ να του παραθέσω σχετικά χωρία του Πλάτωνα, του Αισχύλου αλλά και αναφορές στους Πυθαγόρειους που δείχνουν την αξία που είχαν αποδώσει οι Έλληνες στα τρία 6άρια.
Ο χριστιανισμός όμως πήρε -μεταξύ άλλων- τον αριθμό και τον δαιμονοποίησε στα πλαίσια της χονδροειδούς "αντιστροφής όλων των αρχαίων αξιών" που τόνιζε πολύ εύστοχα ο Νίτσε. Η σοφία ονομάστηκε μωρία, η ισχύς αδυναμία, το κάλλος μιαρό και ούτω καθεξής.


Δεν καταλαβαίνω πάντως Κρίσνα το εξής και θα ήθελα να μου το εξηγήσεις. Με αφορμή το "έχουν πρόβλημα με τους χριστιανούς και την πίστη" καθώς και κάτι άλλο που έγραψες σε άλλο θέμα...

Είσαι σε ένα φόρουμ όπου κάνεις κάποια προσβλητικά σχόλια, περισσότερο ή λιγότερο έμμεσα...ίσως να έχεις μία σημαντική ιδέα για τον εαυτό σου και τις γνώσεις σου -το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό- τις οποίες όμως απόψεις σου δεν έχω δει παρά μόνο κάτι σε χιλιοειπωμένα "εσχατολογικά" αποσπάσματα και κάποιους γενικόλογους αφορισμούς...το ερώτημα είναι θέλεις να συμμετέχεις αρμονικά σε μία συζήτηση ή προτιμάς να υποτιμάς τους άλλους?

Δηλαδή ας πούμε ότι εμείς εδώ είμαστε όντως οι μικροεξυπνάκηδες της παρέας τότε εσύ όμως που ασχολείσαι μαζί μας είσαι μάλλον σε χειρότερη κατάσταση νοητικά...Και το να μιλάμε για ηθική κατάπτωση, για νοητική ανεπάρκεια και το να σηκώνουμε το δάχτυλο κάνοντας κήρυγμα εκτός από πανεύκολο είναι και γραφικό...εδώ απλώς ανταλλάσουμε απόψεις και σχολιάζουμε αρχαία κείμενα που κάποιοι από εμάς θεωρούμε ότι κακώς καθιερώθηκαν στους αιώνες ως "θεόπνευστα" και "ευαγγέλια" κτλ...και τυχαίνει να έχουμε επιχειρήματα γι'αυτό...από εκεί και πέρα όποιος προσβάλλει, καπελώνει ή προπαγανδίζει κακό του κεφαλιού του...

Και ας το πούμε και για πολλοστή φορά...άλλο ά-θεος, άλλο ά-θρησκος...όποιος καυτηριάζει κάποιες ερμηνείες πάνω σε αρχαία κείμενα, ή όποιος αμφισβητεί την "πανσοφία" των κειμένων καθαυτών, δεν είναι επειδή του λείπει η πίστη ούτε επειδή προσπαθεί απελπισμένα να χτυπήσει την πίστη των "ευσεβών" (άλλη δουλειά δεν είχαμε δηλαδή)...απλώς δεν πείθεται εύκολα σε ανθρώπινα δημιουργήματα τύπου "δόγματα" και προσπαθεί να κατανοήσει την όποια σοφή αλληγορία.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 17:17:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Θέλω" και "θέληση"...
Αναρρωτιέμαι αν το θέλω" και η "θέληση" ορίζουν επιθυμίες αλλα και εξαρτήσεις/χειραγώγηση...αλλα και τι αυτό δηλώνει-προβάλλει???
Απο που ορίζεται η επιθυμία των ανθρώπων και δεν αναφέρομαι ασφαλώς για τα ένστικτά του ή τις "καταστατικού τύπου βιολογικές ανάγκες" αλλα για οτιδήποτε άλλο και το οποίο δεν είναι απαραίτητο για να επιβιώσει , όπως ανάγκη για προστασία και "πίστη" σε κάτι και κατ'επέκτασιν λατρεία και αφοσίωση σε κάτι άλλο ή ανάγκη ένταξης σε διάφορες ομάδες -πολιτικές,τοπικές κοκ-??
Πόσο πολύ ή λίγο ο άνθρωπος ως ψυχολογική οντότητα είναι "ταγμένος" για χειραγώγηση και "προσανατολισμό"???
Είναι υποκείμενος ή υπερκείμενος άραγε και αν είναι το πρώτο , για πόση συνείδηση και συνειδητότητα μιλάμε και αναφερόμαστε???


Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

Edited by - Εαρινός on 21/03/2011 17:20:30Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krishna
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός (troll)


151 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 17:41:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krishna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βασικα αλλα λογια να αγαπιομαστε. Αποψη μου ειναι οτι δεν υπαρχει κανενας λογος να ασχολειται καποιος μαζι σας (οπως και η δκη σας αλλωστε, αντιστροφα) και προτιμω να μην επεκταθω, αλλωστε τωρα ειναι η εποχη των "εξυπνων".

Αν και μεσα απο ολα, θα ηθλελα να μαθω περισσοτερα για το 666 και τους Ελληνες.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krishna
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός (troll)


151 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 17:51:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krishna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μερικά του Αγίου Νείλου του Μυροβλύτου:

...Όταν θα δυστυχεύση ο κόσμος από την χάριν του παναγίου Πνεύματος, τότε θα έλθουν εις τον κόσμον όλαι αι δυστυχίαι να τον περικυκλώσουν. Και πρώτον θα δυστυχεύση ο κόσμος από την αγάπην, ομόνοιαν και σωφροσύνην, δεύτερον θα δυστυχεύση κάθε χώρα και να χαθούν τα υποκείμενα κεφάλαια από τας χώρας, και θέλει δυστυχεύση και η Εκκλησία του Χριστού από αρχιερείς και ποιμένες και πνευματικούς

Ύστερον από αυτήν την δυστυχίαν θα γεννηθή ο ακάθαρτος από την κοιλίαν της ακαθαρσίας, και θα ποιή σημεία και τέρατα με δαιμονικάς φαντασίας, υποκρινόμενος εις τον κόσμον πως είναι πράος και ταπεινός τη καρδία, αλλά θα είναι αλώπηξ εις την καρδίαν και λύκος εις την γνώμην. Και τροφή του θα είναι η ταραχή των ανθρώπων, όταν θα ταράσσωνται οι άνθρωποι, τότε θα ζωοτρέφεται ο αντίχριστος.

Και η ταραχή των ανθρώπων θέλει είναι η κατάκρισις, ο φθόνος , η μνησικακία, το μίσος, η έχθρα, η πλεονεξία, η αρρενομανία, η μοιχεία, η πορνεία, η λήθη της πίστεως και η αλαζονεία, αυτά είναι η τροφή του αντιχρίστου, και θα είναι κεφαλή επάνω εις τας χώρας..., και εξουσιαστής εις τον κόσμον. Και θα εξουσιάση την αίσθησιν του ανθρώπου, και όλοι θα πείθονται εις αυτόν, διότι αυτός θα είναι νομοκράτωρ και αυτοκράτωρ, και θέλει ενεργεί όλων την απώλειαν, και όποιος ευρίσκεται εις την απώλειαν εκείνος θα νομίζη πως εργάζεται την σωτηρίαν του.

Τότε θα καταφρονηθή το Ευαγγέλιον της Εκκλησίας, διότι η απώλεια θέλει φέρη τότε μεγάλην δυστυχίαν εις τον κόσμον, και θέλει γίνουν σημεία και φοβερά εν μέσω της δυστυχίας. Πείνα φοβερά θέλει γίνη οπού να μην χορταίνη ο άνθρωπος, διότι τότε θα τρώγη επτά φορές περισσότερον από ότι τρώγει τώρα και πάλιν να μην χορταίνη, και θα είναι πανταχού μεγάλη δυστυχία...

Θά μετασχηματίζονται οί μορφές των ανθρώπων και δεν θα γνωρίζονται οί άνδρες από τίς γυναίκες δια τής αναισχύντου ενδυμασίας και των τριχών της κεφαλής...

Οί πορνείες, μοιχείες, αρσενοκοιτίες, κλοπές και φόνοι θα πολιτεύονται εν τώ καιρώ εκείνω και διά την ενέργειαν της μέγιστης αμαρτίας και ασελγείας οί άνθρωποι θέλουν στερηθεί την χάριν του Αγίου Πνεύματος όπου έλαβαν εις το Άγιον Βάπτισμα καθώς και την τύψιν καί τόν έλεγχο της συνειδήσεως...

Οί Εκκλησίες τού Θεού θά στερηθούν ευλαβών και ευσεβών Ποιμένων και αλλοίμονο τότε είς τούς εν τώ κόσμω ευρισκομένους Χριστιανούς οι οποίοι θα στερηθούν τελείως την πίστιν, διότι δεν θα βλέπουν από κανένα φώς επιγνώσεως.

Θέλει δέ δώσει πονηρά σοφία είς τόν ταλαίπωρο άνθρωπο να εφεύρει νά ομιλεί ο ένας πρός τον άλλον από την μίαν άκρη της γης εως την άλλη.

Τότε οί άνθρωποι θα πετούν στον αέρα όπως τά πουλιά, καί θά διασχίζουν τόν βυθό της θάλασσας όπως τά ψάρια...

Καί κάνοντας όλα αυτά, οι δυστυχείς άνθρωποι, θά περνούν τήν ζωή τους μέ άνεση, μη γνωρίζοντες οι ταλαίπωροι ότι όλα αυτά, είναι μιά πλάνη τού Αντιχρίστου. Και τόσον θα προοδεύσει τήν Επιστήμη κατά φαντασία, ο πονηρός, ώστε θά προσπαθήσει νά ξεγελάσει τους ανθρώπους νά μή πιστεύουν είς τήν ύπαρξη τού Τρισυπόστατου Θεού.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 18:42:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και η ταραχή των ανθρώπων θέλει είναι η κατάκρισις..
ο φθόνος...
η μνησικακία...
το μίσος...
η έχθρα...
η πλεονεξία...
η αρρενομανία...
η μοιχεία...
η πορνεία...
η λήθη της πίστεως και η αλαζονεία...
αυτά είναι η τροφή του αντιχρίστου.....

Όλα αυτά που αναφέρεις φίλε μου φίλε μου , όντως υφίστανται αλλα αποδίδονται στον Σατανά..???
Με τίποτα , όλα έχουν την ρίζα τους στον ανθρώπινο ψυχισμό και έτσι όπως αυτός δομείται δια μέσου της αναφερομένης ως εκ-πολιτιστικής διαδικασίας και μη έχοντα ουδεμίαν σχέση με τον Σατανά ή Διάβολο ή όπως θέλετε να τον ονομάζετε...προσωπικά -το έχω ξαναπει- δεν τον γνωρίζω τον "Κύριο"...
Ασφαλώς και μπορούμε να το συζητήσουμε -αν θές- και να αποδειχθεί αν όντως είναι έτσι τα πράματα όπως τα περιγράφεις...
Ο άνθρωπος βρίσκεται απέναντι με τον ίδιο του τον εαυτό και την δομή του και όχι με τον Διάβολο που λέει ο Μυροβλύτης...ασφαλώς και έχει "δικαίωμα" να έχει την άποψή του αλλα απο αυτό μέχρις και να το δεχθούμε έχει τεράστια απόσταση....


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Krishna
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός (troll)


151 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 18:50:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krishna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Απο οσο γνωριζω, ο θεος Απολλωνας αναφερεται ως Φωσφορος Δαιμων.

Οπως και ο Χριστος αλλωστε:

Πέτρου Β' Κεφ. 1 (Βάμβας)

15. Θέλω όμως επιμεληθή, ώστε σεις και μετά την αποβίωσίν μου να δύνασθε πάντοτε να ενθυμήσθε αυτά.
16. Διότι σας εγνωστοποιήσαμεν την δύναμιν και παρουσίαν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ουχί μύθους σοφιστικούς ακολουθήσαντες, αλλ' αυτόπται γενόμενοι της εκείνου μεγαλειότητος.
17. Διότι έλαβε παρά Θεού Πατρός τιμήν και δόξαν, ότε ήλθεν εις αυτόν τοιαύτη φωνή υπό της μεγαλοπρεπούς δόξης, Ούτος είναι ο Υιός μου ο αγαπητός, εις τον οποίον εγώ ευηρεστήθην·
18. και ταύτην την φωνήν ημείς ηκούσαμεν εξ ουρανού ελθούσαν, όντες μετ' αυτού εν τω όρει τω αγίω.
19. Και έχομεν βεβαιότερον τον προφητικόν λόγον, εις τον οποίον κάμνετε καλά να προσέχητε ως εις λύχνον φέγγοντα εν σκοτεινώ τόπω, εωσού έλθη η αυγή της ημέρας και ο φωσφόρος ανατείλη εν ταις καρδίαις υμών·
20. τούτο πρώτον εξεύροντες, ότι ουδεμία προφητεία της γραφής γίνεται εξ ιδίας του προφητεύοντος διασαφήσεως·
21. διότι δεν ήλθε ποτέ προφητεία εκ θελήματος ανθρώπου, αλλ' υπό του Πνεύματος του Αγίου κινούμενοι ελάλησαν οι άγιοι άνθρωποι του Θεού.

Σε οτι αφορα την προσπαθεια των νεοσατανιστων να μπλεξουν το ειδωλολατρικο χαος με το θεμα του Εωσφορου, απλα να πω και εγω μετα τον Κλημη, τον Ωριγενη, τους Γνωστικους, τους Ροδοσταυρους κλπ, οτι δεν ειμαι καθολικα εναντιον της παγανιστικης παραδοσης, ειμαι καθολικα εναντιον του καθολικου παγανισμου και του φιλοσατανισμου (κατα δικη σας δηλωση) που κατα την ταπεινη μου αποψη δεν οδηγει πουθενα.

Σε οτι αφορα το θεμα του Εωσφορου, που φερνει γενικα και αοριστα την γνωση στα διποδα ζωα, απλα να πω, οτι οσο και να φατε απο αυτο το πιατο και παλι θα εισαστε νυστικοι και θα προσπαθειτε να φατε ο ενας τον αλλο και δυστηχως αυτη σας η πεινα δεν περιοριζεται σε Χριστιανικο αιμα. Να διαβαζα προσφατα για μια συγκεντρωση, που εκαναν λεει οι γνησιοι Ελληνες και μετα παρακολουθησα σε μια συζητηση μεταξυ τους στο fb την απολυτη ξεφτυλα που ακολουθησε.

Δεν θα σας οδηγησει καποιος σε αυτον τον δρομο, αυτον τον δρομο εχετε επιλεξει. Τον δρομο της ακορεστης πεινας για τροφη αψυχης "γνωσης" μεσα απο εικονες.

Σε οτι αφορα την ατομικοποιηση:
http://www.soul-guidance.com/houseofthesun/individuationprocess.htm

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 19:12:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μα για ποιό ειδωλολατρικό χάος μιλάς φίλε μου???
Αυτό δεν αναφέρθηκε κάπου στην όλη συζήτηση και ακόμα και ο Σατανάς ή Εωσφόρος -όπως θέλεις πέστον- εισάγεται απο εσάς στην όλη συζήτηση...

Προσωπικά δεν με αφορά ο τύπος και τον θεωρώ ανύπαρκτο...
Αν δηλαδή αποποιούμαι τον Σατανά , είμαι Παγανιστής ή Διαβολεμένος???
Θεωρώ , ότι όποιος τον πιάνει στο στόμα του θεωρείται ή μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοιος!

Κουβέντα κάνουμε και ο καθένας έχει τις απόψεις του -σεβαστές μολονότι όχι αποδεκτές- και τις καταθέτει...δηλαδή για να θεωρηθούμε ως υγιείς και καλοί άνθρωποι , πρέπει σώνει και καλά να δεχθούμε την ύπαρξη του Σατανά???

Δεν την δεχόμαστε λοιπόν , τι να κάνουμε τώρα και άρα τον "γράφουμε" , είναι κακό αυτό???


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 19:23:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ουσιαστικά δεν έχω τίποτα με τις Θρησκείες για την ακρίβεια , απλά με δεδομμένο ότι θεωρώ ότι ο Σατανάς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..θεωρώ αυτονόητα και τα υπόλοιπα...
Σατανική είναι η σκέψη των ανθρώπων που παράγει όλα όσα όμορφα παράγει και τους οδηγει εκεί που ενίοτε τους οδηγεί και όχι ο Σατανάς...που στην ουσία καλείται να βγάλει τα κάστανα απο την φωτιά και να λυτρώσει το "αθώο" πλάσμα που υποτίθεται επηρέασε , υποστασιοποιούμενος πάντα δια στόματος του ιδίου του "αμαρτωλού" μεν..."αθώου-επηρεασμένου" δε...προκειμένου να του αποδώσει την κάθε "παραδρομή" του...


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Krishna
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός (troll)


151 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 19:34:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krishna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν νομιζω να υπαρχει λογος να πω περισσοτερα στο παρον θεμα, ανοιξα ενα θεμα για την γλωσσα του θειου ματριξ και θα αναπτυξω εκει την πιστη μου στην καρδια και στην πιστη αυτης, εναντι του ερπετικου εγκεφαλου και τους καθολικους της απιστιας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krishna
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός (troll)


151 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 19:37:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krishna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το ειδωλολατρικο χαος θα το βρειτε μπροστα σας, αν και ηδη ειναι μπροστα σας δηλαδη, απλα σε καποια φαση ειναι αναποφευκτο να ξυπνησετε. Δεν χρειαζεται να πω κατι αλλο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 20:22:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Το ειδωλολατρικο χαος θα το βρειτε μπροστα σας, αν και ηδη ειναι μπροστα σας δηλαδη, απλα σε καποια φαση ειναι αναποφευκτο να ξυπνησετε. Δεν χρειαζεται να πω κατι αλλο.Νά'σαι καλά φίλε μου!!!


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 22:33:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όντως φίλε μου Kost. Εκνευριστικό ή όχι αναγκαίο για την εδραίωση τους. Παιχνίδια εξουσίας ανθρώπων και ψυχών υπό σωτηρία. Δεν υπάρχει τίποτε πιο επικίνδυνο από το να μπολιάζεις στην ψυχή των ανθρώπων τον φόβο. Όταν όμως το κάνεις αποτελεσματικά τότε είναι εύκολο να τους χειραγωγήσεις…
Ζώνεται τότε ο «πιστός» με TNT και ανατινάζεται μαζί με τους εχθρούς του Θεού του. Και όλα αυτά για να συναντήσει τις 72 παρθένες να τρώει ρύζι στα δεξιά του Αλλάχ….
Ιδού η ειδοποιός διαφορά της Αρχαίας Ελληνικής κοσμοαντίληψης. Ο Λεωνίδας με τους τριακόσιους θυσίασαν τις ζωές τους όχι για την σωτηρία της ψυχής τους, αλλά για να είναι απλά αντάξιοι των προγόνων τους. Σκεφτείτε το και δείτε την τεράστια διαφορά που χωρίζει τους δύο κόσμους…!!
Στο σήμερα εκ νέου. Μεσσιανισμός και η σωτηρία στο επέκεινα, καταστροφολογία και συνομωσιολογία…Δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι ότι ασυνείδητα παίζουν το παιχνίδι αυτών που κατακρίνουν και φοβούνται. Ο φοβισμένος αναγκαστικά μόνο ένα Μεσσία θα αναμένει…Μόνο εάν είμαστε ελεύθεροι στο πνεύμα μπορούμε να αναπτύξουμε το κριτικό πνεύμα και να επιβλέψουμε τις σωστές δράσεις.
Η γνώση έχει αξία μόνο εάν μπορεί να μας μεταβάλει συνειδησιακά προς σκέψεις και κυρίως δράσεις που μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους…
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Jorge Bucay , “Η σοφία δεν έχει καμία αντιστοιχία με τις γνώσεις ενός ανθρώπου. Στην πραγματικότητα, σοφία είναι όλα εκείνα που μένουν από τις γνώσεις κάποιου, όταν ο ίδιος αποποιείται όλα αυτά που έχει μάθει. Ξεκινάμε από ένα σταθμό που ονομάζεται άγνοια. Είναι ο σταθμός, στον οποίο μένουν όλοι εκείνοι που ούτε καν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν και, επομένως, δεν έχουν καμία ανάγκη να μάθουν. Αν κάποιος αποφασίσει να ανέβει στο τρένο, είναι επειδή κάποιος τού έχει απλώσει το χέρι. Αν ανέβει στο τρένο και ακολουθήσει τον σωστό δρόμο, θα φτάσει στον τόπο των ερευνητών. Αν το κάνει καλά και δεν χάσει τον δρόμο του, θα φτάσει και στον επόμενο σταθμό. Τον σταθμό των δασκάλων. Κάποιοι από τους δασκάλους αποφασίζουν να διδάξουν, ενώ ορισμένοι θέλουν να μείνουν μόνοι με τις γνώσεις τους. Αν ένας δάσκαλος ζήσει πολλά πράγματα για πολλά χρόνια, ίσως καταφέρει να ανέβει ξανά στο τρένο για να φτάσει στον σταθμό της σοφίας, που είναι ο τελευταίος. Είναι ο τόπος όπου ζουν όλοι αυτοί που ούτε καν γνωρίζουν ότι γνωρίζουν. Είναι αστείο, αλλά, αν ρωτήσεις έναν πραγματικά σοφό, θα σου απαντήσει «δεν γνωρίζω αν γνωρίζω», όπως ακριβώς θα σου απαντούσε ένας αδαής. Ίσως γι΄ αυτό σε αυτή την κοινωνία που ζούμε θεωρούμε αδαείς κάποιους σοφούς και κάποιους αδαείς τούς θεωρούμε σοφούς.”


" Ο ασφαλέστερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον σου, είναι να το δημιουργήσεις! ...."

Edited by - ΠΛΩΤΙΝΟΣ on 21/03/2011 22:53:56Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krishna
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός (troll)


151 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 22:35:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krishna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Σωκράτης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krishna
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός (troll)


151 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 22:39:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krishna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν υπαρχει καμια Ελληνικη κοσμοαντιληψη. Υπαρχει σπερματικος λογος οπως ευστοχα λενε καποιοι. Υπαρχει ενα συνοθηλευμα συγκρουομενων ιδεων και παραδοσεων και αυτο ειναι που βγαινει στην επιφανεια και στις μερες μας δυστηχως.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 22:42:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Σωκράτης ανήκει στον..."σπερματικό αυτό λόγο Κρίσνα" (Κρίσνα ?)

Edited by - ΠΛΩΤΙΝΟΣ on 21/03/2011 22:53:19Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krishna
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός (troll)


151 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 22:49:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krishna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
O αγαπημένος μου είναι ο Ηράκλειτος, που έλεγε:

H ανθρωπότητα είναι ένα τεράστιο κτήνος, ανόητα ή αμετανόητα υποκριτικό σκληρό και αδυσώπητο, ένα κτήνος επικίνδυνο και ηλίθιο, στο οποίο δεν αξίζει τον κόπο να προσπαθήσει κανείς να διδάξει οτιδήποτε.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krishna
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός (troll)


151 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2011, 22:54:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krishna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και ο Σωκρατης ελεγε αληθειες, για αυτο αλλωστε τον σκοτωσαν.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 9 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy