ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 XA
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 52
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ahlobar
Μέλος 2ης Βαθμίδας


296 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 17:18:15  Εμφάνιση Προφίλ
Στους υπανθρωπους.Και περιμενω μεγαλους σοφους δασκαλους σαν εσενα να μας φωτισεις.

corgito ergo sumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ahlobar
Μέλος 2ης Βαθμίδας


296 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 17:20:30  Εμφάνιση Προφίλ
http://english.pravda.ru/world/europe/12-05-2012/121093-fascists_european_union-0/

corgito ergo sumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ahlobar
Μέλος 2ης Βαθμίδας


296 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 17:29:27  Εμφάνιση Προφίλ
ΧΙΤΛΕΡ

Πρέπει να μάθουν να σέβονται ο ένας τον άλλον και να γίνονται σεβόμενοι πάλι - ο διανοούμενος πρέπει να σεβαστεί το χειρωνακτικό εργάτη και αντίστροφα. Κανένας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τον άλλο." - "1924, γραμμένο στην φυλακή"


"Δεν χωρίσαμε τις τάξεις για να θέσουμε νέες στην θέση τους. Τις χωρίσαμε για να κάνουμε δρόμο για τον Γερμανικό Λαό ως σύνολο. Η παιδεία μας εκπαιδεύει επίσης τα άτομα να σέβονται το διανοητικό επίτευγμα: κάνουμε τον έναν να σεβαστεί το φτυάρι, τον άλλο να σεβαστεί τον διαβήτη ή την πένα. Όλοι είναι τώρα συμπατριώτες, και είναι τα επιτεύγματά τους που καθορίζουν την αξία τους... Αυτό που είναι απαραίτητο είναι να διδαχθεί σε κάθε τάξη και επάγγελμα η σημασία των άλλων. Όλοι μαζί διαμορφώνουν ένα δυνατό σώμα: εργάτης, αγρότης και επαγγελματίας..." - "Ο αγών μου"


"Αφού ο αποικισμός δεν είναι μια δραστηριότητα που αρμόζει σε Γερμανούς, η Γερμανία δεν θα έπρεπε να συμπράξει σε κοινό μέτωπο με έθνη που ακολουθούν αποικιακή πολιτική και πάντοτε οφείλει να απέχει από την προάσπιση των αποικιστικών φιλοδοξιών τους." - Αδόλφος Χίτλερ, "Η πολιτική μου διαθήκη"


"Η υπερηφάνεια για την δική μας Φυλή, χωρίς να υποτιμούμε ή να περιφρονούμε οιαδήποτε άλλη Φυλή, αποτελεί ένα ορθό και υγιές από κάθε άποψη συναίσθημα." - Αδόλφος Χίτλερ, "Η πολιτική μου διαθήκη"


"Θα πρέπει να έχει το σχήμα ενός εντόμου του Ιούνη. Η ίδια η φύση πρότεινε την αεροδυναμική του αυτοκινήτου" - "Κατά τον σχεδιασμό του πρώτου "σκαθαριού" VOLKSWAGEN" (αυτοκίνητο του λαού)"


"Χάριν της ιστορικής αληθείας οφείλω να διαπιστώσω ότι μόνον οι Έλληνες, εξ όλων των αντιπάλων οι οποίοι με αντιμετώπισαν, πολέμησαν με παράτολμον θάρρος και υψίστην περιφρόνησιν προς τον θάνατον…" - "Από λόγο πού εκφώνησε στις 10/5/1941"


"Ειρήνη θα υπάρξει στη γη, όταν ο τελευταίος άνθρωπος σκοτώσει τον προτελευταίο"


"Να μη μεθάς ποτέ!" - από την εισαγωγή του κομματικού βιβλίου του NSDAP, 1927


"Οι αντίπαλοι κατηγορούν εμάς τους εθνικοσοσιαλιστές, και ειδικότερα εμένα, ότι είμαστε αδιάλλακτοι και ασυμβίβαστοι άνθρωποι. Λένε πως απορρίπτουμε κάθε συνεργασία με άλλα κόμματα. Πρέπει εδώ να εξηγήσω κάτι: Οι κύριοι έχουν απόλυτο δίκιο, είμαστε αδιάλλακτοι. Έβαλα ένα στόχο στον εαυτό μου: Να καθαρίσω την Γερμανία από τα 30 κόμματα." - από ομιλία, 1932


"Οι απαιτήσεις μας απέναντι στην γερμανική νεολαία είναι διαφορετικές από ότι ήταν οι απαιτήσεις του παρελθόντος. Κατά την άποψή μας η γερμανική νεολαία του μέλλοντος πρέπει να είναι σφριγηλή και λεπτόκορμη σαν κυνηγόσκυλα, ανθεκτική σαν δέρμα και σκληρή σαν χάλυβα Κρουπ. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε το νέο άνθρωπο, ώστε ο λαός μας να μην γίνει θύμα του εκφυλισμού, που συνεχώς φανερώνεται στην εποχή μας." - από ομιλία μπροστά σε 54.000 μέλη της Χιτλερικής Νεολαίας στη Νυρεμβέργη, 14 Σεπτεμβρίου 1935


"Όταν μου λεει κανείς «Ονειροπολείτε!» του απαντώ: «Είστε βλάκας!». Εάν στη ζωή μου δεν ονειροπολούσα ποτέ, που θα βρισκόμασταν όλοι μας σήμερα; Πάντα πίστευα στο γερμανικό μέλλον. Μου έλεγαν κάποτε: «Ονειροπολείτε!» Εγώ πίστευα ακράδαντα στην ανάσταση του γερμανικού Ράιχ, ενώ αυτοί μου έλεγαν συνεχώς: «Είστε ανόητος!» Πάντοτε πίστευα στην επανόρθωση της γερμανικής δύναμης και αυτοί με έλεγαν τρελλό. Πίστευα ότι θα ξεπεράσουμε την οικονομική μας κρίση, αυτοί έλεγαν ότι πιστεύω σε ουτοπία. Ποιος όμως είχε τελικά δίκιο; Ο ονειροπολείς ή αυτοί; Εγώ είχα δίκιο και θα έχω δίκιο και στο μέλλον." – από ομιλία στις 20 Μαΐου 1937


"Θα ήθελα να τονίσω ότι πρώτον δεν έχω κηρύξει πόλεμο, ότι δεύτερον εδώ και χρόνια συνεχώς εκφράζω ότι είμαι αντίθετος τόσο στον πόλεμο όσο και στην δημαγωγία με στόχο τον πόλεμο και ότι τρίτον, δεν θα ήξερα για ποιο λόγο να κηρύξω πόλεμο." - από ομιλία στο Ράιχσταγκ στις 28 Απριλίου 1939


"Δεν χρησιμοποίησα ποτέ τη λέξη Blitzkrieg επειδή είναι τελείως ανόητη λέξη." - από ομιλία στις 8 Νοεμβρίου 1941


Τι ωραια που τα ελεγε προεκλογικα ο εθνικιστις.Τι εκανε μετα?

corgito ergo sumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 17:39:31  Εμφάνιση Προφίλ
ahlobar

quote:
Στους υπανθρωπους.Και περιμενω μεγαλους σοφους δασκαλους σαν εσενα να μας φωτισεις.

Δε νομίζω ότι επιδέχεσαι "φώτιση" κάποιου είδους. Ίσως ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ να έχει μια πρόταση για την αντιμετώπιση της περίπτωσής σου...

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2012, 20:03:47  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
macedon
Δε νομίζω ότι επιδέχεσαι "φώτιση" κάποιου είδους. Ίσως ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ να έχει μια πρόταση για την αντιμετώπιση της περίπτωσής σου.


Χαχα

Δεν τη λέω,δεν τη λέω...!!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2012, 04:46:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ
Πλατωνας
Γιατι δεν γράφει ο καθένας μας, πως νομιζέι πως θα βγούμε απο την κρίση.
........


Μακεδόνας 
Λοιπόν, φίλε Πλάτωνα, να σου πω μερικές ιδέες μου (δεν είναι δικές μου αλλά με βρίσκουν σύμφωνο).

Η Ελλάδα έχει πρωτογενές έλλειμα 16 δις. Αυτό σημαίνει πως καταναλώνουμε 16 δις περισσότερα απ' όσα βγάζουμε. Αν η Ελλάδα καταφέρει να εξοικονομήσει 17 δις, αυτό σημαίνει πως έχει πρωτογενές πλεόνασμα.
..........

Γεια σου μακεδονα, έχω τρέξιμο αυτο τον καιρο λόγο δουλειάς, και λόγο χρόνο.

Για να το κάνουμε λιανα, όταν κάποιος παραγει/βγάζει 100 (σαν εργασια)και θέλει ας πούμε 30 σε κράτος/ τόκους, πρέπει να περάσει με τα 70, μα απο αυτα τα 70 χρειάζεται να διανεμυθουν εντός και επι τα αυτα. (εγχώρια) Αν αγοράζω πατάτες απο την Αίγυπτο κρεμμύδια απο την Τουρκία και τεχνολογία απο παντού, για την Ελλάδα βλέπω μόνο έλλειμα. (τα έτοιμα έχουν σίγουρο μικρότερο κόστος, μα όταν αγοράζεις και τα σπίρτα απο έξω...)


Πώς θα γίνει αυτό;

1. Περιορισμός των βουλευτών στους 200.
..........
Αν πραγματικα δούλευαν για το καλο της Ελλάδας, (χωρίς κλέψιες και με μισθούς ίσο κοινωνικούς, και 500 να γινόντουσαν δεν θα υπήρχε πρόβλημα)

2. Κλείσιμο των δημόσιων οργανισμών που δημιουργήθηκαν για να βολευτούν ψηφοφόροι και δεν παράγουν έργο.
.......

Μετατροπή αυτών των οργανισμών, που θα διοχετεύουν το εργατικό προσωπικό όπου υπάρχει ανάγκη. Πρόσφατα στη. Ελλάδα, έψαχνα για υγειονομική βοήθεια προς συγγενή που είχε ανάγκη, και μου υπέδειξαν αλλοδαπούς. Αυτα τα χρήματα, μπορει να είναι λιγότερα, (να μου στοιχίζει) μα εκτός απο τον συγγενή, κρατάνε σε ζωη αλλες οικογένειες εκτός Ελλάδας.


3. Περιορισμός της φορολογίας ώστε να αυξηθούν τα έσοδα
......
Συμφωνω. Αυτός είναι ο δρόμος ανάπτυξης, όχι η αύξηση που επιβάλλεται, και αναγκάζονται και κλείνουν, επιχειρήσεις και ότι.

4. Μείωση της έμμεσης φορολογίας ώστε να κινηθεί η αγορά.
............
Απο τα ίδια.

5. Πολιτική προς την κατεύθυνση της αυτάρκειας της χώρας σε είδη διατροφής.
........
Το ολέθριο λάθος μας. Εισάγουμε και το γάλα!


6. Μονομερής διαγραφή του χρέους ή συμψηφισμός του με τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας οφείλονται.
............
Ζήσε Μάη μου να φας....

7. Προσεταιρισμός στρατηγικών εταίρων
.....
Άμα δώσεις φέσι στους ευρωπαίους, γιατι να σου δώσουν απλόχερα οι άλλοι? εδω δεν είναι  θέμα εταίρων, μα ανικανότητας διαχείρησης πλούτου. Όταν στα εδειναν απλόχερα, αντι να τα τοποθετήσεις σωστά, ώστε να είσαι σε θέση να παράγεις ανάλογα, οι προμήθειες φαγωθηκαν/εξαφανίστηκαν.


8. Συντηρητική κατάσχεση των περιουσιών όλων όσων είχαν κυβερνητική θέση από το 1975 και εντεύθεν (και των συγγενών τους), μέχρις της αποδείξεως ότι δεν έκλεψαν ούτε μια δραχμή/ευρώ από το δημόσιο χρήμα. Δήμευση των ποσών που κλάπηκαν και επιστροφή τους στα δημόσια ταμεία.
.........
Καταλαβαίνω, μα δεν θα βρεις τίποτα εκτός απο ντουβαρια. Το χρήμα (θα είναι κάπου σε ασφαλές μέρος) και περιμένει με ότι έρχεται, να γίνει πιο πλούσιο. (να αγοράσει τον ιδρώτα του εργαζόμενου, για λίγα ευρο.)

9. Η υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος με οποιονδήποτε τρόπο (από τις μίζες μέχρι το διορισμό "ημετέρων") να θεωρείται κακούργημα.
.....
Συμφωνω.

10. Η ευθύνη των υπουργών να μην παραγράφεται ποτέ.
...........
Δυο φορές Συμφωνω!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2012, 06:26:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
macedon

Μπορεί να βολεύει τα ΜΜΕ αλλά τα εθνικιστικά κόμματα ούτε δεξιά είναι, ούτε ακροδεξιά ούτε ακραία. Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Η "δεξιά" και η "αριστερά" είναι απλά τεχνητοί διαχωρισμοί που εφηύρε η "δημοκρατία", εφαρμόζοντας το "διαίρει και βασίλευε".


Δε νομίζω ότι είναι τόσο απλά τα πράγματα, τουλάχιστον στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Μια ταμπέλα μπορεί να έχει επικρατήσει και επειδή η γενικότερη ιδεολογία και νοοτροπία της εν λόγω οργάνωσης (μιλιταρισμός-εξύμνηση δικτατορικών καθεστώτων που στερούν την ελευθερία μερίδας συμπολιτών μας, ανωτερότητα της ελληνικής φυλής, περιφρόνηση της δημοκρατίας, μισαλλοδοξία, ρατσισμός), καθώς και η συνθηματολογία μίσους σε εκδηλώσεις/πορείες της (Τούρκοι Μογγόλοι δολοφόνοι, Δε θα γίνεις Ελληνας ποτέ Αλβανέ κλπ) αλλά και οι περιπτώσεις βίας των μελών της (βλέπε περιπτώσεις Περίανδρου, Καζάκου, πρόσφατη φραστική επίθεση στον Ευθυμίου κλπ) δεν συνάδουν με τις ηθικές και πολιτιστικές κατακτήσεις των σύγχρονων κοινωνιών.

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αλλά και των λαών της Ευρώπης στην οποία ανήκουμε επιθυμεί να πορεύεται με οδηγό τη δημοκρατία και γι' αυτό έχει απορρίψει το παραπάνω ιδεολογικό πακέτο που εκφράζουν συνήθως οι εθνικιστικοί και νεοφασιστικοί χώροι με μικροπαραλλαγές.
Με βάση αυτό το δεδομένο θεωρώ τον χαρακτηρισμό "ακραίο" για το κόμμα της Χρυσής Αυγής δικαιολογημένο.

Δεν μπορεί ο πολιτισμένος κόσμος να δεχθεί να τον εξουσιάζει αυτό το πράγμα.
http://www.youtube.com/watch?v=CcWJz0qXv5I&feature=related

quote:
macedon

Η ιστορία έχει αποδείξει το αντίθετο. Ότι σε περιόδους κρίσης οι εθνικιστικοί φορείς είναι οι μόνοι που μπορούν να λύσουν τα προβλήματα.

Έτσι, η διαλυμένη, ταπεινωμένη, ανύπαρκτη οικονομικά και εθνικά Γερμανία, που της απαγορευόταν να έχει στρατό, αστυνομία, βιομηχανία, εθνική υπόσταση, σε 6 χρόνια έγινε παγκόσμια δύναμη.


Και οι εκφραστές του ίδιου φορέα οδήγησαν το λαό και τη χώρα τους σε μία νέα καταστροφή, σε μια νέα ταπείνωση, θυσίασαν χιλιάδες νέους στα πολεμικά πεδία, αιματοκύλησαν την Ευρώπη, προπαγάνδισαν ανόητες ψευτοεπιστημονικές θεωρίες περί ανώτερης φυλής, εφάρμοσαν ηθικώς απαράδεκτες και απάνθρωπες πρακτικές μεταχείρισης αντιφρονούντων και "ανεπιθύμητων" (στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταστροφές συναγωγών, καταπιεστική φυλετική νομοθεσία, προγράμματα ευθανασίας κλπ.).

Καθόλου άσχημα...

quote:
macedon

Έτσι, η υπανάπτυκτη Ελλάδα, σε 4 χρόνια κατάφερε να έχει αυτάρκεια, να δημιουργήσει κοινωνικές δομές που ήταν αίτημα από τις αρχές του αιώνα αλλά κανείς δεν τις έκανε, να οργανώσει την εθνική της ύπαρξη και να ξεφτιλίσει ένα στρατό 2 εκατομμυρίων ανθρώπων. Κυρίως κατάφερε να έχει εθνική πολιτική, παρά τις "τρικλοποδιές" του αγγλόφιλου βασιλιά που τελικά μας έβαλε στον πόλεμο.


Κοίτα, τα εθνικιστικά και απολυταρχικά καθεστώτα αναγκαστικά προσφέρουν και κάποιο θετικό έργο, αφού για να διατηρηθούν στην εξουσία χρειάζονται μια λαϊκή στήριξη. Όμως τι να το κάνεις όταν αυτό το "έργο" πατάει επί πτωμάτων και πραγματοποιείται παράλληλα με διώξεις ιδεολογικών αντιπάλων (π.χ. κομμουνιστών), με βασανισμούς και ξυλοδαρμούς στα αστυνομικά τμήματα, με εξορίες ή κατ' οίκον περιορισμούς διαφωνούντων, με άσκηση τρομοκρατίας, πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων κλπ.??

Επίσης το όλο σκεπτικό να απομονώνεις ολιγοετή διαστήματα των 4-6 χρόνων που εθνικιστικά κινήματα βρέθηκαν στην εξουσία υπερτονίζοντας τα "καλά" είναι προβληματικό.
Αυτό μπορούμε να το κάνουμε εύκολα και με περιόδους δημοκρατικών κυβερνήσεων εντοπίζοντας όλα τα θετικά από το έργο τους.

Τελικά πόσα κράτη έχουν προτιμήσει τον εθνικοσοσιαλισμό ή τέλος πάντων τον εθνικισμό αυτού του τύπου, και θεωρούνται σήμερα υπόδειγμα έχοντας λύσει τα προβλήματά τους?

quote:
macedon

Τι κατάφερε η δημοκρατία; Ε, τα βλέπεις, μην τα λέμε πάλι...


Για την Ελλάδα? Πολλά. Ενταξη σε συμμαχίες και ενώσεις που εξασφάλισαν ειρήνη και την ασφάλεια στη χώρα για τεράστιο χρονικό διάστημα, άνοδο του βιοτικού επιπέδου, περιόδους οικονιμικής ευφορίας και ανάπτυξης, κατασκευή σπουδαίων δημόσιων έργων και γενικότερα η πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει καλοπεράσει με το πολίτευμα αυτό.

Το ότι υπάρχουν και περίοδοι κρίσεων (που δεν αποτελούν όμως μόνιμο φαινόμενο του συστήματος) δεν είναι δίκαιο να το αποδίδουμε στη δημοκρατία (τουλάχιστον όχι ολοκληρωτικά) αλλά στο οικονομικό σύστημα που έχουν επιλέξει οι πλειοψηφίες του δυτικού κόσμου για να την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και τη διακίνηση των αγαθών (καπιταλισμός).

Και επειδή έθεσες το θέμα της Γερμανίας που επί εθνικοσοσιαλισμού έγινε παγκόσμια δύναμη...δηλαδή η σημερινή Γερμανία ή η Μ. Βρετανία, η Γαλλία και κυρίως οι ΗΠΑ που αποτελούν παγκόσμιες δυνάμεις, δημοκρατία δεν έχουν? Άρα η δύναμη ενός εθνικού κράτους σε βασικά επίπεδα (οικονομία, στρατός-άμυνα κλπ) δεν εξαρτάται από τον εθνικοσοσιαλισμό.

quote:
macedon

Η "σταθερότητα" (που με όρους των πολιτικών αναφέρεται στη δυνατότητα του κράτους να δανείζεται με ευνοϊκούς όρους) δεν είναι παρά μια αναστολή.

Όσο δανειζόμαστε και εξαρτιόμαστε από τους ξένους, θα ζούμε τα ίδια με διαφορετική ένταση. Φυσικά αυτό μπορεί να εξυπηρετεί κάποιους αλλά δεν εξυπηρετεί καθόλου την Ελλάδα.


Εγώ την θέτω και σε πιο διευρυμένα πλαίσια περιλαμβάνοντας και άλλες παραμέτρους (π.χ. μείωση της ανεργίας, καλύτεροι μισθοί κλπ.).
Τώρα οι οικονομικοί κύκλοι όπως και ο δανεισμός είναι ένα βασικό στοιχείο του καπιταλισμού τον οποίο όμως επιθυμούν και οι πλειοψηφίες των δυτικών κοινωνιών. Δεχόμαστε ότι δεν ζούμε σε αγγελικά πλασμένο κόσμο και ότι δεν υπάρχει το τέλειο οικονομικό ή πολιτικό σύστημα χωρίς ελαττώματα. Συνεπώς πρέπει να διαλέξουμε αυτό που θεωρούμε ότι μας εξυπηρετεί περισσότερο ως κοινωνία και που μπορεί να συμβαδίσει με τη δημοκρατία και το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Μέχρι στιγμής ο δυτικός κόσμος στον οποίο ανήκουμε κι εμείς με τη θέλησή μας, έχει κάνει την συνειδητή επιλογή του. Πολλοί έχουμε περάσει καλά με το υπάρχον σύστημα όσο κι αν το επικρίνουμε πού και πού (περισσότερο για το θεαθήναι σε κουβέντες παρεΐστικες, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Παρά τα όποια ελαττώματα του υπάρχοντος συστήματος, η λύση δεν είναι η υποκατάστασή του από "εθνικισμούς" έστω κι αν προβάλλονται με "σοσιαλιστικό" μανδύα για να φαίνονται περισσότερο "φιλικοί" προς το λαό. Η ιστορία απέρριψε αυτού του είδους τα μπαγιάτικα συστήματα εξαιτίας των οδυνηρών επιπτώσεών τους στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Οδυνηρές επιπτώσεις που σαφώς δεν μπορούν να συγκριθούν με τα μειονεκτήματα του καπιταλισμού και της δημοκρατίας.

quote:
macedon

Ο λόγος είναι άλλος: Κανείς τους δεν έκλεψε το δημόσιο χρήμα, ώστε να το κάνει πλαστικά σημαιάκια, κανείς δεν έπαιρνε μίζες για να προωθεί εξοπλιστικά προγράμματα, κανείς δεν πλήρωνε καναλάρχες για να προβάλλει τις θέσεις τους, κανείς απ'αυτούς δεν διόρισε 700 κηπουρούς στην ΕΡΤ (η οποία δεν έχει κήπο) που τους πληρώνει ο ελληνικός λαός και κανείς τους δεν δημιούργησε δημόσιους οργανισμούς του τύπου "Οργανισμός για τη μελέτη της σεξουαλικής ζωής του χταποδιού" για να διορίσει τους ψηφοφόρους τους.

Με άλλα λόγια, γιατί ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ".


Ας μην υποτιμάμε την κρίση του ελληνικού λαού.

Σαφώς έγιναν και λοβιτούρες από τους "δημοκράτες" των κομμάτων, αλλά ταυτόχρονα έχουν προσφέρει και έργο που ικανοποίησε τον ελληνικό λαό στο παρελθόν για μεγάλο διάστημα. Από εκεί και πέρα οι θέσεις και η ιδεολογική κατεύθυνση της Χρυσής Αυγής είναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια από την ίδρυσή της. Δεν ανακάλυψε τώρα ο κόσμος τη Χρυσή Αυγή. Για να μην την έχει υποστηρίξει σημαίνει ότι δεν τον καλύπτει η ιδεολογία της, ότι δεν την εμπιστεύεται για την διαχείριση των θεμάτων της χώρας, ότι την θεωρεί μη ρεαλιστική και αναχρονιστική σε ιδεολογικό επίπεδο, οτι την θεωρεί επικίνδυνη για τη χώρα και για τη διασφάλιση της ειρηνικής συνύπαρξής μας με τα γειτονικά κράτη και πιθανόν για πολλούς ακόμα λόγους.

Αλήθεια εσύ από πού αντλείς τη σιγουριά ότι παρόμοιες ενέργειες με τους "δημοκράτες που τα έφαγαν" δεν θα πραγματοποιηθούν κι από τους εθνικοσοσιαλιστικούς φορείς αν πάρουν την εξουσία? Η ιδεολογική προπαγάνδα του εθνικοσοσιαλιστικού Γ Ράιχ δεν εκμεταλλεύτηκε τον τύπο για να εδραιωθεί(όπως λες ότι κάνουν οι δημοκράτες με τους καναλάρχες)? Δεν ξόδεψε μεγάλα ποσά για σημαιες, αφίσες και "λαμπρές εκδηλώσεις"? Δεν εξασφάλισε τους πιστούς της σε αντίθεση με τους ιδεολογικούς της αντιπάλους και κάθε λογής ανεπιθύμητους που τους έκλεινε σε στρατόπεδα με το πρόσχημα της εθνικής ασφαλειας?


Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
KERRY KING
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2249 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2012, 11:03:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KERRY KING
quote:
Δε νομίζω ότι είναι τόσο απλά τα πράγματα, τουλάχιστον στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Μια ταμπέλα μπορεί να έχει επικρατήσει και επειδή η γενικότερη ιδεολογία και νοοτροπία της εν λόγω οργάνωσης (μιλιταρισμός-εξύμνηση δικτατορικών καθεστώτων που στερούν την ελευθερία μερίδας συμπολιτών μας, ανωτερότητα της ελληνικής φυλής, περιφρόνηση της δημοκρατίας, μισαλλοδοξία, ρατσισμός), καθώς και η συνθηματολογία μίσους σε εκδηλώσεις/πορείες της (Τούρκοι Μογγόλοι δολοφόνοι, Δε θα γίνεις Ελληνας ποτέ Αλβανέ κλπ) αλλά και οι περιπτώσεις βίας των μελών της (βλέπε περιπτώσεις Περίανδρου, Καζάκου, πρόσφατη φραστική επίθεση στον Ευθυμίου κλπ) δεν συνάδουν με τις ηθικές και πολιτιστικές κατακτήσεις των σύγχρονων κοινωνιών.

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αλλά και των λαών της Ευρώπης στην οποία ανήκουμε επιθυμεί να πορεύεται με οδηγό τη δημοκρατία και γι' αυτό έχει απορρίψει το παραπάνω ιδεολογικό πακέτο που εκφράζουν συνήθως οι εθνικιστικοί και νεοφασιστικοί χώροι με μικροπαραλλαγές.
Με βάση αυτό το δεδομένο θεωρώ τον χαρακτηρισμό "ακραίο" για το κόμμα της Χρυσής Αυγής δικαιολογημένο.


Από την στιγμή που το σύνταγμα δίνει φωνή και δικαιώματα σε σταλινικό κόμμα, από την στιγμή που ως Έλληνας πολίτης πληρώνω και από πάνω επιχορήγηση και μισθούς βουλευτών κόμματος που είναι δηλωμένο ότι απορρίπτει την δημοκρατία και που τις πρακτικές τους τις έχει αποβάλει όλος ο πολιτισμένος κόσμος, η Χρυσή Αυγή μας ενοχλεί ξαφνικά ????

Προσκαλούνε την Παπαρήγα που τους φτύνει κατάμουτρα και αμφισβητεί την ύπαρξή τους και αποκλείουν τον Μηχαλολιάκο στερώντας την εκπροσώπηση στις αποφάσεις για το μέλλον της χώρας στο 7% του εκλογικού σώματος και το αποκαλούμε αυτό ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ????????

ΠΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΙΑ ???????

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

KERRY KING
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2249 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2012, 11:05:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KERRY KING
Μπορούμε στην τελική να αξιολογήσουμε τον εθνικισμό με βάση τα τωρινά δεδομένα και να σταματήσουμε να κάνουμε παραλληλισμούς για το τι έγινε πριν 70-80 χρόνια ?????Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2012, 13:57:54  Εμφάνιση Προφίλ
Χεχε Δεν βολεύει το... πολίτευμα KERRY KING...
Εχουμε δει κι αλλού πόσο δημοκράτες είναι οι "δημοκρατες".
Θυμάσαι;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
simori
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2290 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2012, 19:31:24  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος simori
quote:
Μέσα στη Χρυσή Αυγή (και στον εθνικιστικό χώρο γενικά)
ποτέ δεν τέθηκε θέμα "επίσημου" θρησκευτικού δόγματος.
Δεν υπήρχε δηλαδή η τάση που υπάρχει στον ΛΑΟΣ
όπου πρέπει ντε και καλά να είναι κανείς ορθόδοξος.
Πιθανόν, βλέποντας να προσέρχονται στο κίνημα
ορθόδοξοι σε μεγάλη κλίμακα, σκέφτηκαν να αποποιηθούν
τις τυχόν παγανιστικές/ παραδοσιακές δοξασίες κάποιων
μελών (γιατί ο χώρος σαν χώρος, επαναλαμβάνω,
ποτέ δεν είχε "επίσημο" θρησκευτικό πλαίσιο)

Δηλαδή θα μπορούσε κάποιος οποιασδήποτε άλλης θρησκείας
να διεισδύσει στην Χ.Α.?
και τελικά τί σημαίνει "να αποποιηθούν τις τυχόν παγανιστικες δοξασίες κάποιων μελών"?
Μήπως εννοείς πως η τάση πάντα υπήρχε, άσχετα με την θέσπιση ή όχι
ενός επίσημου θρησκευτικού πλαισίου??


Άσχετο: αν δεν εισαι κοντοκουρεμένος αλήθεια σε δέχονται??? χαχαχα


quote:
Ρατσισμός είναι η ελευθερία να υπερασπίζεις το δικαίωμά σου να διαφέρεις

Να και άλλος ένας όρος που ο καθένας τον χρησιμοποιεί κατά πως τον συμφέρει
αλήθεια "ρατσισμός" αυτό σημαίνει??

Δηλαδή όταν οι Αμερικάνοι από τον 15ο έως 18ο αιώνα μετέφεραν Αφρικανούς για αναγκαστική εργασία και γενικότερη εκμετάλευση και ό,τι αυτά συνεπάγονται, όπως εγκλήματα, βία, βιασμοί, εξευτελισμούς και όλα τα γνωστά ή άγνωστα έπραξαν εις βάρος των είκοσι και ίσως και περισσότερων εκατομμυρίων Αφρικανών, τα έπραξαν υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους να διαφέρουν??


quote:
καθώς και στην ανωτερότητα της φυλής έναντι των άλλων
--------------------------------------------------------------------------------


Δε βλέπω γιατί είναι κακό αυτό. Επειδή έτσι βολεύει τους "προοδευτικούς";χμ.. οπότε αν είμαστε αντικειμενικοί θα λέγαμε πως η ανωτερότητα
της Γερμανίας-Γερμανών, είναι δεδομένη, τουλάχιστον τα τελευταία 100 χρόνια, έτσι δεν είναι, για να μην μιλήσω και για τους Άγγλους, ...
αντιθέτως "τουλάχιστον" από το 1453 και μετά είμαστε για κλάματα και βάλε...

Η εκμετάλευση και η κατάχρηση εννοιών από ψηφοθήρες υποτιθέμενους προοδευτικούς, εντός και εκτός της Ελλάδας, είναι καταδικαστέα στα μάτια όσων αντιλαμβάνονται το παιχνιδι που παίζεται σε βάρος των ανθρώπων και των λαών, δεν χρειάζεται να είσαι ρατσιστής για να είσαι αντιπαθής, αλλά όταν δηλώσεις ρατσιστής, παίζεις στο ίδιο παιχνίδι, μόνο που το κάνεις πιο άκομψα.

Άρα το θέμα δεν είναι σε ποιο στρατόπεδο ανήκεις όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπινες ζωές και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!


Θα ήθελα να ρωτήσω αν και έχει περάσει λίγος καιρός, αν ξέρετε ή ακούσατε κάτι για την Ζωή Γεωργαντά και την ΕΛΣΤΑΤ ??
THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2012, 21:02:00  Εμφάνιση Προφίλ
Ταύτην την γην κατοικούμεν,ουκ ετέρους εκβαλλόντες...

Ψάξε βρές το και μελέτησέ το Αχλομπαρ.
Και κοίτα και τα πόδια σου,άν είναι ελληνικά σε σχτικό νήμα του Αίολου!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ahlobar
Μέλος 2ης Βαθμίδας


296 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2012, 21:02:26  Εμφάνιση Προφίλ
Φασιστακια.Δειτε μονο αυτον τον τυπα της ΧΑ που εβγαλε φωτογραφιες διπλα στους φουρνους μεσα στο χαμογελο.Και καθομαστε και συζηταμε μετα.Δεν υπαρχουν αποψεις για αυτους.

Ο Μιχαλολιακος λεει:οι Γερμανοι δεν καψανε Εβραιους,οτι οι φουρνοι ηταν για αλλοι χρηση και δεν υπηρχαν θαλαμοι αεριων.
Ελεος.

http://antikleidi.wordpress.com/2012/05/10/xrisi-avgi-photo-video/

corgito ergo sumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stiv
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2964 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2012, 21:25:04  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος stiv
quote:

Φασιστακια.Δειτε μονο αυτον τον τυπα της ΧΑ που εβγαλε φωτογραφιες διπλα στους φουρνους μεσα στο χαμογελο.Και καθομαστε και συζηταμε μετα.Δεν υπαρχουν αποψεις για αυτους.

Ο Μιχαλολιακος λεει:οι Γερμανοι δεν καψανε Εβραιους,οτι οι φουρνοι ηταν για αλλοι χρηση και δεν υπηρχαν θαλαμοι αεριων.
Ελεος.

http://antikleidi.wordpress.com/2012/05/10/xrisi-avgi-photo-video/

corgito ergo sumahlobar που σου ηρθε η <φλασια> οτι ειμαστε φασιστακια!!!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ahlobar
Μέλος 2ης Βαθμίδας


296 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2012, 21:26:47  Εμφάνιση Προφίλ
Οποιος εχει τη μυγα...Δεν εννοουσα τους παντες..

corgito ergo sumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2012, 21:34:35  Εμφάνιση Προφίλ
simori

quote:
Δηλαδή θα μπορούσε κάποιος οποιασδήποτε άλλης θρησκείας
να διεισδύσει στην Χ.Α.?

Έλεος simori. Δεν ρωτάει κανείς σε ποιο θρήσκευμα ανήκεις κατά την "διείσδυσή" σου στη ΧΑ Αυτό δε γίνεται σε κανέναν πολιτικό συνδυασμό, εκτός του ΛΑΟΣ που μπορεί και να σε ρωτήσουν "Είσαι Ορθόδοξος ρε;"

quote:
και τελικά τί σημαίνει "να αποποιηθούν τις τυχόν παγανιστικες δοξασίες κάποιων μελών"?

Σημαίνει ότι παραδοσιακά τα ευρωπαϊκά εθνικιστικά κινήματα, τουλάχιστον στην αρχική τους μορφή, είχαν στενή σχέση με την παραδοσιακή αρχαία θρησκεία και μυθολογία της χώρας τους. Αντίθετα στις Η.Π.Α., λόγω προφανώς της έλλειψης αρχαίας ιστορίας, υπάρχει υποχρεωτική θρησκευτική τοποθέτηση των μελών, που είναι ο καθολικισμός.

quote:
Μήπως εννοείς πως η τάση πάντα υπήρχε, άσχετα με την θέσπιση ή όχι ενός επίσημου θρησκευτικού πλαισίου??

Ίσως ο όρος "τάση" να ήταν λάθος. Πάντως, κάτι τέτοιο που σημειώνεις πιστεύω ότι ίσχυε. Τουλάχιστον αυτό είχα διαπιστώσει.

quote:
Άσχετο: αν δεν εισαι κοντοκουρεμένος αλήθεια σε δέχονται??? χαχαχα

Όλοι οι καλοί χωράνε

quote:
Να και άλλος ένας όρος που ο καθένας τον χρησιμοποιεί κατά πως τον συμφέρει. αλήθεια "ρατσισμός" αυτό σημαίνει??

Αυτό ακριβώς.

quote:
Δηλαδή όταν οι Αμερικάνοι από τον 15ο έως 18ο αιώνα μετέφεραν Αφρικανούς για αναγκαστική εργασία και γενικότερη εκμετάλευση και ό,τι αυτά συνεπάγονται, όπως εγκλήματα, βία, βιασμοί, εξευτελισμούς και όλα τα γνωστά ή άγνωστα έπραξαν εις βάρος των είκοσι και ίσως και περισσότερων εκατομμυρίων Αφρικανών, τα έπραξαν υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους να διαφέρουν??

Το έπραξαν γιατί είχαν βρει εκατομμύρια δωρεάν χέρια για τις βαμβακοφυτείες του νότου. Δεν είχε καμία ιδεολογική τοποθέτηση το δουλεμπόριο και δεν θα μπορούσε να έχει, λόγω της πανσπερμίας των αποίκων της ΗΠΑ. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που δεν μπορούμε να μιλάμε για "Αμερικανικό έθνος", ανεξάρτητα που οι αμερικάνοι χρησιμοποιούν καταχρηστικά αυτόν τον όρο.

quote:
χμ.. οπότε αν είμαστε αντικειμενικοί θα λέγαμε πως η ανωτερότητα της Γερμανίας-Γερμανών, είναι δεδομένη, τουλάχιστον τα τελευταία 100 χρόνια

Όχι. Για να είμαστε αντικειμενικοί θα λέγαμε πως ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει για τη φυλή του, χωρίς αυτό να είναι κατακριτέο.

quote:
Άρα το θέμα δεν είναι σε ποιο στρατόπεδο ανήκεις όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπινες ζωές και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!

Δε βλέπω τι σχέση μπορεί να έχει η αίσθηση ότι η ελληνική φυλή (κατά Πουλιανό) είναι ανώτερη από άλλες με τις ανθρώπινες ζωές, όπως το θέτεις. Μήπως πραγματικά πιστεύεις ότι ο φυλετισμός (για να χρησιμοποιούμε τον ελληνικό όρο) σχετίζεται με κάποιο δόγμα "να σκοτώσουμε όλους τους αλλόφυλους";

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ahlobar
Μέλος 2ης Βαθμίδας


296 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2012, 21:46:28  Εμφάνιση Προφίλ
quote:Δηλαδή θα μπορούσε κάποιος οποιασδήποτε άλλης θρησκείας
να διεισδύσει στην Χ.Α.?

Έλεος simori. Δεν ρωτάει κανείς σε ποιο θρήσκευμα ανήκεις κατά την "διείσδυσή" σου στη ΧΑ Αυτό δε γίνεται σε κανέναν πολιτικό συνδυασμό, εκτός του ΛΑΟΣ που μπορεί και να σε ρωτήσουν "Είσαι Ορθόδοξος ρε;"

Δεχονται ορθοδοξους,δωδεκαθειστες και οχι ομοφυλοφιλους.

corgito ergo sumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2012, 00:01:41  Εμφάνιση Προφίλ
ahlobar

quote:
Δεχονται ορθοδοξους,δωδεκαθειστες και οχι ομοφυλοφιλους.

Ε, μια και είσαι από μέσα μάλλον θα τα ξέρεις καλύτερα...

Αλήθεια, έχεις το δικαίωμα του εκλέγειν; Ψηφίζεις δηλαδή;

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ahlobar
Μέλος 2ης Βαθμίδας


296 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2012, 00:09:18  Εμφάνιση Προφίλ
Ναι Μεγαλεξανδρε

corgito ergo sumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2012, 00:48:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
macedon,

quote:
Εκτός από πολιτική ιδεολογία, ο εθνικισμός είναι και οικονομική και κοινωνική ιδεολογία.

Ναι, και ;

Η ιδεολογία αυτή όποτε υιοθετήθηκε και εφαρμόστηκε στο παρελθόν από κάποιες χώρες τις οδήγησε μακρoπρόθεσμα σε πολέμους, εμφυλίους, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βία, κ.ο.κ.

quote:
Ας υποθέσουμε ότι στις 28 Οκτωβρίου 1940 η χώρα είχε κοινοβουλευτική δημοκρατία. Πώς θα αντιδρούσε η Βουλή στην πρόκληση των Ιταλών;

1. Το θέμα θα συζητιόταν προ ημερησίας διατάξεως.
2. Η συζήτηση, λόγω του σημαντικού θέματος θα διαρκούσε τρεις μέρες, όπου όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα είχαν δικαίωμα δευτερολογίας.
3. Θα ακολουθούσε ψηφοφορία σχετικά με τη στάση που θα έπρεπε να κρατήσει η Ελλάδα ως χώρα.
4. Θα δημιουργούνταν θέμα αν η ψηφοφορία θα είναι μυστική ή φανερή, ονομαστική ή δια βοής.
5. Πιθανώς η Βουλή θα ανέθετε σε μια επιτροπή να εξετάσει το θέμα και εντός τριμήνου να καταθέσει το πόρισμα στην ολομέλεια.
6. Η επιτροπή θα έβγαζε τρία αποτελέσματα:
α) Ένα των αστικών κομμάτων που θα έλεγαν πως πρέπει να αντισταθούμε
β) ένα του ΚΚΕ που θα έλεγε πως εφ' όσον η Σοβιετική Ένωση και ο Άξονας έχουν συμμαχία (σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ) είναι κατά της εμπλοκής του εργαζόμενου λαού σε πόλεμο. Επίσης, να φύγουν οι βάσεις.
γ) ένα των Οικολόγων που θα ζητούσε περιβαλλοντική μελέτη για τις επιπτώσεις του πολέμου στα σαλιγκάρια πριν πάρει οποιαδήποτε άλλη απόφαση.

Φυσικά οι Ιταλοί θα είχαν φτάσει στη Μαδαγασκάρη τότε αλλά οι δημοκρατικοί θεσμοί στη χώρα μας θα είχαν λειτουργήσει στο έπακρο.


Ωραία το παρουσιάζεις αλλά δεν τσιμπάει ο κόσμος. Με το να υποθέτεις, δεν αποδεικνύεις.

Ο Εθνικισμός, σε ορισμένες περιπτώσεις, βραχυπρόθεσμα, έχει δώσει θετικά αποτελέσματα ως επίκληση της εθνικής ταυτότητας εκείνων των χωρών που π.χ βρίσκονται σε κίνδυνο ή αντιμετωπίζουν μια σοβαρή απειλή. Ως τέτοια επίκληση της εθνικής ταυτότητας ή επίκληση του πατριωτισμού των Ελλήνων αντιμετωπίζεται και το "ΟΧΙ" του Μεταξά. Και στην ίδια περίπτωση [ ενός π.χ επαπειλούμενου πολέμου κατόπιν ξεκάθαρης πρόκλησης ] και η κοινοβουλευτική δημοκρατία σύσσωμη, "ΟΧΙ" θα έλεγε.

quote:
Ενώ είναι γνωστό ότι η υπόθεση αυτή βασιζόταν σε ένα πλαστό έγγραφο και οι πρωτεργάτες καταδικάστηκαν με βάση την απόφαση 52803/04 του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ναι, το ίδιο ισχυρίζεται και η Χρυσή Αυγή.

Το έγγραφο μπορεί να ήταν πλαστό, όμως ο Μιχαλολιάκος από τα 22 του χρόνια ήταν "καρφί" της Ασφάλειας. Για ρίξε μια ματιά τι όμορφα "δίνει" τους φίλους και τους γνωστούς του ...


< μεγέθυνση εικόνας > < μεγέθυνση εικόνας > < μεγέθυνση εικόνας >

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4566012

Κατάθεση Μιχαλολιάκου, 27/7/1978

http://greekvoices.blogspot.com/2012/05/4.html

quote:
Αυτό δεν είναι εθνικισμός. Αυτό είναι κατάσταση πολιορκίας δημοκρατικού πολιτεύματος.

Το τι σημαίνει "κατάσταση πολιορκίας", ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει διαφορετικά. Η Ελλάδα δεν βρισκόταν σε πολιορκία το '67. Δεν την πολιορκούσε κανείς. Σε κατάσταση πολιορκίας βρισκόταν το μυαλό των συνταγματαρχών. Το πολιορκούσε ο "κομμουνιστικός κίνδυνος".

Ε, δεν πειράζει. Άλλος κίνδυνος πολιορκεί το μυαλό του Μιχαλολιάκου τώρα : o μεταναστευτικός. - Τι 'χα Γιάννη ; - Τι 'χες πάντα. Ο καθένας μπορεί να επικαλεσθεί "κατάσταση πολιορκίας" της χώρας. Το θέμα είναι αν αυτή η κατάσταση είναι αληθινή ή ... φανταστική.

Edited by - zip on 16/05/2012 02:04:56Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

simori
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2290 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2012, 00:58:54  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος simori


quote:
Σημαίνει ότι παραδοσιακά τα ευρωπαϊκά εθνικιστικά κινήματα, τουλάχιστον στην αρχική τους μορφή, είχαν στενή σχέση με την παραδοσιακή αρχαία θρησκεία και μυθολογία της χώρας τους. Αντίθετα στις Η.Π.Α., λόγω προφανώς της έλλειψης αρχαίας ιστορίας, υπάρχει υποχρεωτική θρησκευτική τοποθέτηση των μελών, που είναι ο καθολικισμός.


Την ερώτηση την έκανα ακριβώς για να επιβεβαιώσω αυτή την σχέση με την παγανιστική θρησκεία, έστω κατά το παρελθόν

quote:
Άσχετο: αν δεν εισαι κοντοκουρεμένος αλήθεια σε δέχονται??? χαχαχα
--------------------------------------------------------------------------------


Όλοι οι καλοί χωράνε


Δεν ξέρω εάν εκπολιτίστηκαν τελευταία αλλά παλιότερα αν δεν ήσουν κοντοκουρεμένος τουλάχιστον ή ξούρα ακόμα καλύτερα, δεν έμπαινες στο εν λόγω "κίνημα"..


quote:
Το έπραξαν γιατί είχαν βρει εκατομμύρια δωρεάν χέρια για τις βαμβακοφυτείες του νότου. Δεν είχε καμία ιδεολογική τοποθέτηση το δουλεμπόριο και δεν θα μπορούσε να έχει, λόγω της πανσπερμίας των αποίκων της ΗΠΑ. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που δεν μπορούμε να μιλάμε για "Αμερικανικό έθνος", ανεξάρτητα που οι αμερικάνοι χρησιμοποιούν καταχρηστικά αυτόν τον όρο.

Πίσω από κάθε απάνθρωπη ενέργεια κρύβεται το συμφέρον, το θέμα είναι πως το δικαιολογούσαν όλο αυτό? Όταν κάποιος πιστεύει ή δηλώνει πως η λευκή φυλή υπερέχει των άλλων πως λέγεται?

quote:
Δε βλέπω τι σχέση μπορεί να έχει η αίσθηση ότι η ελληνική φυλή (κατά Πουλιανό) είναι ανώτερη από άλλες με τις ανθρώπινες ζωές, όπως το θέτεις. Μήπως πραγματικά πιστεύεις ότι ο φυλετισμός (για να χρησιμοποιούμε τον ελληνικό όρο) σχετίζεται με κάποιο δόγμα "να σκοτώσουμε όλους τους αλλόφυλους";

Όταν λέω "ανθρώπινες ζωές" εννοώ ολόκληρη την υπόσταση ενός ανθρώπου/ατόμου και της φυσικής και της πνευματικής αν το θέλεις. Δεν αναφέρομαι στον Πουλιανό, αναφέρομαι γενικά στον ρατσισμό
Και όχι δεν πιστεύω πως είναι ένα δόγμα που προστάζει τον θάνατο των αλλόφυλων, αλλά σχετίζεται με ακραίες αντιλήψεις, κάποιες φορές και δογματικά.

quote:
Δεχονται ορθοδοξους,δωδεκαθειστες και οχι ομοφυλοφιλους.

κάπως έτσι..THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2012, 02:39:32  Εμφάνιση Προφίλ
zip

quote:
Η ιδεολογία αυτή όποτε υιοθετήθηκε και εφαρμόστηκε στο παρελθόν από κάποιες χώρες τις οδήγησε μακρoπρόθεσμα σε πολέμους, εμφυλίους, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βία, κ.ο.κ.

Μακροπρόθεσμα δεν εφαρμόστηκε πουθενά. Βραχυπρόθεσμα, όπως εφαρμόστηκε στην Ελλάδα αποφεύχθηκε ο πόλεμος με τη Γερμανία, εξυπηρετήθηκαν τα συμφέροντα των Ελλήνων, θωρακίστηκε η χώρα, δημιουργήθηκαν κοινωνικές δομές, προωθήθηκε η αυτάρκεια της χώρας.

Όσο για τα "ανθρώπινα δικαιώματα" φίλε μου, αποτελεί το πλέον απατηλό ψέμα της αστικής δημοκρατίας. Σήμερα, για παράδειγμα οι Έλληνες έχουν δικαίωμα να συνέρχονται και να διαδηλώνουν, και η αστυνομία έχει το δικαίωμα να ρίχνει χημικά σε γέρους και παιδιά.

Στην Ισπανία έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν αλλά μετά τις 10 συλλαμβάνονται για "διατάραξη κοινής ησυχίας" και τιμωρούνται με φυλάκιση.

Τα "ανθρώπινα δικαιώματα" είναι κενά περιεχομένου όταν δεν μπορώ να τα εξασκήσω.

quote:
Με το να υποθέτεις, δεν αποδεικνύεις.

Ενώ με το να εικάζεις εσύ, αποδεικνύεις;

quote:
Και στην ίδια περίπτωση [ ενός π.χ επαπειλούμενου πολέμου κατόπιν ξεκάθαρης πρόκλησης ] και η κοινοβουλευτική δημοκρατία σύσσωμη, "ΟΧΙ" θα έλεγε.

Όπως, ας πούμε, είπε σύσσωμη "ΟΧΙ" το 96 στα Ίμια;
Όπως είπε το 1974 "η Κύπρος είναι μακριά";

quote:
Ναι, το ίδιο ισχυρίζεται και η Χρυσή Αυγή.

Όχι. Το ίδιο απέδειξε το δικαστήριο.

quote:
Το έγγραφο μπορεί να ήταν πλαστό

Τότε τι το αναφέρεις;

quote:
όμως ο Μιχαλολιάκος από τα 22 του χρόνια ήταν "καρφί" της Ασφάλειας. Για ρίξε μια ματιά τι όμορφα "δίνει" τους φίλους και τους γνωστούς του ...

Περίεργες μεθόδους έχει η ασφάλεια εν μέσω δημοκρατικής τάξης, δεν νομίζεις; Α, ξέχασα: Η δημοκρατία είναι "αλά καρτ" που λέει και ο Τράγκας.

quote:
Το τι σημαίνει "κατάσταση πολιορκίας", ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει διαφορετικά.

Η "κατάσταση πολιορκίας" είναι το αποτέλεσμα, όχι η αιτία, σύμφωνα με το Σύνταγμα. Επομένως, δεν απαιτεί καμία ερμηνεία.

quote:
Η Ελλάδα δεν βρισκόταν σε πολιορκία το '67. Δεν την πολιορκούσε κανείς. Σε κατάσταση πολιορκίας βρισκόταν το μυαλό των συνταγματαρχών. Το πολιορκούσε ο "κομμουνιστικός κίνδυνος".

Η "κατάσταση πολιορκίας" επιβλήθηκε από τους συνταγματάρχες, δεν ήταν η αιτία.

quote:
Άλλος κίνδυνος πολιορκεί το μυαλό του Μιχαλολιάκου τώρα : o μεταναστευτικός.

Τέτοια χαζά έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήριζε τους κατοίκους περιοχών αυτών ως "ρατσιστές" και έδωσε 23% ποσοστό στις περιοχές αυτές στη Χρυσή Αυγή.

Πάντως, υπάρχει λύση. Όλοι όσοι δεν έχετε πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες και δεν θέλετε να απελαθούν, μπορείτε να τους πάρετε σπίτια σας.

quote:
Ο καθένας μπορεί να επικαλεσθεί "κατάσταση πολιορκίας" της χώρας.

Το εξηγήσαμε παραπάνω. Μη χρησιμοποιείς λέξεις αν δεν ξέρεις τι σημαίνουν.


macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2012, 02:48:23  Εμφάνιση Προφίλ
simori

quote:
Την ερώτηση την έκανα ακριβώς για να επιβεβαιώσω αυτή την σχέση με την παγανιστική θρησκεία, έστω κατά το παρελθόν

Χωρίς να είναι κάτι τυπικό ή προαπαιτούμενο, άτυπα υπήρχε.

quote:
Δεν ξέρω εάν εκπολιτίστηκαν τελευταία αλλά παλιότερα αν δεν ήσουν κοντοκουρεμένος τουλάχιστον ή ξούρα ακόμα καλύτερα, δεν έμπαινες στο εν λόγω "κίνημα"..

Εγώ ούτε κοντοκουρεμένος ήμουν ούτε ξούρα. Ούτε οι φίλοι μου. Μεταξύ μας, κανείς από όσους βρισκόμαστε τη δεκαετία του '80 στο χώρο αυτό δεν είχε τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

quote:
Πίσω από κάθε απάνθρωπη ενέργεια κρύβεται το συμφέρον, το θέμα είναι πως το δικαιολογούσαν όλο αυτό?

Κανείς δεν έθεσε ιδεολογικό θέμα στο δουλεμπόριο. Αλλά, μια και το συζητάς, θα ήθελα τη γνώμη σου πάνω σε ένα παράδοξο. Τη δεκαετία του 80, ενώ η Νότια Αφρική είχε ρατσιστικό καθεστώς (πολύ όμως) παρουσιαζόταν μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα μαύρων (κυρίως από τη Ζάμπια) προς τη Νότια Αφρική, αντί να παρουσιάζεται το αντίθετο.

Γιατί άραγε να συνέβαινε αυτό; Γιατί να άφηναν μία χώρα που τα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν σεβαστά για τους συγκεκριμένους ανθρώπους (για να θυμηθούμε και τον zip) και πήγαιναν σε μια χώρα που τους μαύρους τους υπολόγιζαν λιγότερο από τα ζώα;

quote:
Δεν αναφέρομαι στον Πουλιανό, αναφέρομαι γενικά στον ρατσισμό

Τον Πουλιανό τον έβαλα για να δικαιολογήσω τον όρο "ελληνική φυλή", όχι για το ρατσισμό. Αυτός χρησιμοποιεί τον όρο αυτόν.

quote:
Δεχονται ορθοδοξους,δωδεκαθειστες και οχι ομοφυλοφιλους.

Δηλαδή εγώ που είμαι άθεος, πρέπει να διαγραφώ;

macedon

Edited by - macedon on 16/05/2012 03:38:56Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2012, 03:24:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
simori

Όταν κάποιος πιστεύει ή δηλώνει πως η λευκή φυλή υπερέχει των άλλων πως λέγεται?


Ρατσιστής.

Βλέπε Λεξικό Τριανταφυλλίδη

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ahlobar
Μέλος 2ης Βαθμίδας


296 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2012, 03:56:33  Εμφάνιση Προφίλ
Εσυ αυτοκτονα καλυτερα.Κακο στην κοινωνια κανεις.

corgito ergo sumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2012, 04:05:51  Εμφάνιση Προφίλ
Ο προοδευτικός αριστερός λόγος;

Η σταθερά ανίκητη βλακεία;

Και τα δύο;

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2012, 04:08:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
ahlobar

Εσυ αυτοκτονα καλυτερα.Κακο στην κοινωνια κανεις.


ahlobar θα σου πρότεινα να ηρεμήσεις λίγο και να προσέχεις τις εκφράσεις σου.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ahlobar
Μέλος 2ης Βαθμίδας


296 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2012, 04:43:18  Εμφάνιση Προφίλ
Αν ηταν ψεμα,ευχαριστως.

corgito ergo sumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2012, 06:07:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
ahlobar όποιες και αν είναι οι απόψεις μας για άλλους συμμετέχοντες στις συζητήσεις, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στις διατυπώσεις μας και να διατηρούμε τον διάλογο σε όσο το δυνατόν πιο κόσμια επίπεδα, σεβόμενοι κάθε συνομιλητή. Οι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί, οι ύβρεις και οι ηθικά απαράδεκτες προτροπές δεν προάγουν τον πολιτισμένο διάλογο ούτε είναι αποδεκτές με τη φιλοσοφία των συζητήσεων του Esoterica. Επιπροσθέτως, τέτοιες τακτικές δυναμιτίζουν το κλίμα με κίνδυνο την παρεκτροπή της συζήτησης από τον αρχικό της προσανατολισμό, οδηγώντας την σε καταστάσεις ανεπιθύμητων κοκορομαχιών άνευ ουσίας.

Μπορούμε να επιχειρηματολογούμε και να καταθέτουμε τα στοιχεία μας σθεναρά χωρίς τέτοιου είδους συμπεριφορές. Ελπίζω να γίνονται κατανοητά όλα αυτά.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2012, 08:38:31  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Η Ελλάδα δεν βρισκόταν σε πολιορκία το '67. Δεν την πολιορκούσε κανείς. Σε κατάσταση πολιορκίας βρισκόταν το μυαλό των συνταγματαρχών. Το πολιορκούσε ο "κομμουνιστικός κίνδυνος".
Λάθος zip.
Την "πολιορκούσε" το χάος που είχαν επιφέρει οι πολιτικοί, για άλλη μια φορά.
Μετά την αποστασία του Μητσοτάκαρου το '65, επειδή έτσι το γούσταρε ο Γλύξμπουργκ, η χώρα ήταν ένα απέραντο κωλοχανίο. Αλλα ψήφιζε ο κόσμος και άλλοι κυβερνούσαν. Κάθε τρείς και λίγο εκλογές.
'65-'67 τρείς εκλογικές αναμετρήσεις, αν θυμάμαι καλά.
Με το δημοκρατικό παρακράτος να κάνει ότι γουστάρει.
Αν έκανε εκλογές ο Παπαδόπουλος το '68 ή '69, θα εκλεγόταν με την μια.
Ο κόσμος ήταν στην ίδια κατάσταση με σήμερα.
Πολλοί λένε σήμερα να έρθη ένας Παπαδόπουλος να τους καθαρίσει.
Σίγουρα θα το έχεις ακούσει.
Τυχαίο νομίζεις είναι;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 52 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy