ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 samael aun weor
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 18
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
katerinagnosis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2005, 13:17:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katerinagnosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Ampere σ' ευχαριστώ για το site που έδωσες στην wikipedia. Δεν ήξερα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο.

Αναρωτιέμαι ο φίλος Φιλόσοφος το έχει δει??? Γιατί άραγε να ζητήσουν σε έναν νέο 17 χρονών να δώσει διάλεξη αν ήταν τόσο άσχετος????? Αν μη τι άλλο, εκεί μπορείς να δεις και "εγκυκλοπαιδικά" ότι τουλάχιστον δεν ήταν........αδιάβαστος ο συγκεκριμένος.

Συμφωνώ με την τοποθέτησή σου ampere. Μπορείς να μη συμφωνείς με κάποιον, αλλά να τον κρίνεις με τόση βεβαιότητα είναι προταρχικό λάθος.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

aourus
Νέο Μέλος


9 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2005, 14:38:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους aourus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Στο wikipedia υπάρχει το πιο κάτω λήμμα Samael Aun Weor (March 16, 1917 - December 24, 1977) με ενδιαφέροντα βιογραφικά στοιχεία. Από όσα γράφονται εκεί αλλά και από βιβλία του με αυτοβιογραφικές πληροφορίες, φαίνεται ότι ο Samael είχε «περάσει» από σχολή Ροδόσταυρων και Θεοσοφιστών και ότι είχε καταναλώσει άφθονη βιβλιογραφία γύρω από θέματα εσωτερισμού. Το αν το αποτέλεσμα όλων αυτών των σπουδών και των διαβασμάτων ήταν ένας απλός αχταρμάς, όπως είπες αγαπητέ filosofos3, που καταγράφηκε σε 70 βιβλία, δεν μπορώ να το ξέρω.


Εδώ που τα λέμε, δεν νομίζω ότι θα ήμουν σε θέση ούτε για τον ίδιο τον Ιησού , αν ζούσα τότε, να αποφανθώ αν ήταν Χριστός, πόσο μάλλον για τον Samael. Αν και προσωπικά βρίσκω πιθανότερο να μην είναι όσα ισχυριζόταν ότι είναι, δεν έχω βεβαιότητα για τίποτε. Από πού θα μπορούσα άλλωστε να την έχω τέτοια βεβαιότητα; Συμφωνώ πάντως μαζί σου, ότι έχουμε κέρδος να ανατρέχουμε στα πρωτότυπα κείμενα, όπου μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Για παράδειγμα διαβάζοντας τη «ΓΝΩΣΗ» του Μουράβιεφ πολλά πράγματα μοιάζει να ξεκαθαρίζονται.

Όμως, ακόμη και ο Μουράβιεφ, είναι στη «μαύρη λίστα» για την επίσημη εκκλησία, η οποία φέρεται ως ο επίσημος θεματοφύλακας των διδαγμάτων του Ιησού. Δεν είναι εύκολο να εμπιστευτείς τελικά κανένα και ειδικά σε τόσο λεπτά ζητήματα αφού συχνά δημιουργείται τέτοιο μπέρδεμα που σε κάνει να ψάχνεις μακριά από όσους ισχυρίζονται ότι κατέχουν την «μόνη» αλήθεια διατρέχοντας βέβαια τον κίνδυνο να εγκλωβιστείς λίγο πιο κάτω σε άλλους που κατέχουν την «αληθινή» αλήθεια…

Η αλήθεια δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τη μονοπώλησή της


Αγαπητέ Ampere ... η Απάντηση που έδωσες στον Φιλοσοφο είναι πολύ σωστή, δεν χρειάζεται να το δει κάποιος και στα Διάφορα Site που υπάρχουν, αφού και ο ίδιος το αναφέρει σε κάποια απο τα βιβλία του Εαν θυμάμαι καλά πρέπει να είναι "Τα 3 βουνά" (το έχω στα Ισπανικά) ... οπότε αυτός που γράφει τέτοια πράγματα προφανώς δεν έχει γνώση του τι γράφει ... Βέβαια αυτό συμβαίνει όταν πχ έχεις διαβάσει πολλά και διάφορα χωρίς να τα έχεις αναλύσει απλά τα έχεις διαβάσει ... να έχεις μέσα σου κάποια λάθος πληροφορία ...

Οποτε σέβομαι την Γνώμη του Φιλόσοφου, διότι πολύ απλά αυτό πιστέυει, έστω και εαν η άποψη του είναι εσφαλμένη...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2005, 14:59:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δε θέλω να σεβαστεί κανένας την άποψή μου αλλά να με διαψεύσετε αν κάνω λάθος! Με στοιχεία και αποδείξεις όχι με δήθεν ευγένειες.
Και site έχω δεί περί του Σαμαέλ και στα "3 βουνά" διάβασα στοιχεία για τη ζωή του.

Μα γιατί συνεχώς λέτε άλλα αντί άλλων;;;

Εγώ δεν τον κατέκρινα για το αν ήταν θεοσοφιστής ή Ροδόσταυρος (μακάρι να ήταν σωστός θεοσοφιστής ή Ροδόσταυρος), αλλά γιατί ενώ είχε άγνοια βασικών θεμάτων και κειμένων, ΑΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΌΜΕΝΩΝ, αρκεί να ψάξει κανείς τα κείμενα, παρουσίασε τον εαυτό του σα Χριστό και βάλε και μερικοί τον ακολουούθν κιόλας αδιαφορώντας για το αν αυτά που ισχυρίζεται είναι αληθινά ή όχι. Και δεν εννοώ τις ερμηνείες του ή τις όποιες διδασκαλίες νόμιζε ότι ανακάλυψε, ΑΛΛΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, που οι οπαδοί του επειδή τα αγνοούν δέχονται ότι λέει αυτός σαν θέσφατο.

Αυτή είναι η κατάσταση.

Αν θέλει κανείς να λέγεται άνθρωπος με στοιχειώδη (τουλάχιστον) λογική, θα πρέπει να ερευνά πριν αποδεχτεί κάτι και να μην το αποδέχεται αβασάνιστα.

Σας έδειξα μερικά απίστευτα από ένα βιβλίο του και κανένας από σας δεν έκανε τον κόπο να τα κοιτάξει και να επιβεβαιώσει αν έχω δίκιο ή να με διορθώσει αν έχω λάθος.

Ο άνθρωπος δεν προοδεύει με τυφλή αποδοχή καμμιάς διδασκαλίας αλλά με την ανάπτυξη όλων των μερών του, και της λογικής μαζί, την οποία καταδικάσατε σε θάνατο, μαζί με το δάσκαλό σας.

Και μη μου απαντήσετε στα τελευταία αυτά για να διαφωνήσετε. Περιμένω απάντηση στα σημεία που έθιξα και δεν τη βλέπω να έρχεται. Σαν να αρνείστε να δείτε τα κείμενα. Σα να σας φοβίζει η αλήθεια.

Σα να έχετε σκοπό μόνο να τον προβάλλετε και να αυξήσετε το image του και όχι να παρακινήσετε όσους διαβάουν αυτιούς εδώ του διαλόγους να σκεφτούν και να ψάξουν.

Αυτά μόνο άνθρωποι με συγκεκριμένη αποστολή τα κάνουν.

Μερικοί εκεί στη δύση πιστεύουν ότι δε μπορείς να ελέγξεις τα πλήθη αν δεν τα καταστήσεις ανεγκέφαλα και ανόητα ,που να άγονται από κάθε άνεμο διδασκαλίας και φαντασίας.
Και βλέπω ότι και το εσωτέρικα δεν απέχει πολύ από το να δικαιώσει τις προσδοκίες τους.

Που είναι η κρίση και η λογική σας;
Σας έχει μείνει καθόλου ή την κατάπιε το παμφάγο τέρας της υποδούλωσης στη μια ή την άλλη στοά ή ομάδα;;;

Έχετε να παρουσιάσετε κάτι που να διαψεύδει όσα έδειξα πιο πάνω από βιβλία του Σαμαέλ ή όχι;;;

Και όπως είπα να μη σεβαστείτε τις απόψεις μου αλλά να τις αποδείξετε λανθασμένες αν είναι. Αυτό κάνει ένας ευσυνείδητος άνθρωπος για το συνάνθρωπό του που βρίσκεται σε άγνοια. Αυτό λοιπόν πρέπει να κάνετε και σεις αν θεωρείτε ότι κάνω λάθος.

Περιμένω...

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

katerinagnosis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2005, 15:06:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katerinagnosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλόσοφε, νομίζω αρκετά με τον υποβιβασμό των ανθρώπων εδώ. Αν νομίζεις ότι εμείς είμαστε ανεγκέφαλοι, υποδουλωμένοι, χωρίς λογική και τυφλοί πρόβλημά σου. Ομως δεν είναι επιτρεπτό να εκφράζεσαι έτσι. Εσύ είσαι ο μόνος έξυπνος??? Εδώ διαχειριστής δεν υπάρχει??? Αν είναι κι εγώ να αρχίσω να βρίζω ανεξέλεγκτα.........

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

katerinagnosis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2005, 15:10:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katerinagnosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
και συγνώμη αλλά αν μπορείς κάνε τον κόπο και δώσε μου ακριβή στοιχεία ξανά, ποιο κείμενο διαστρέβλωσε. Δώσε μου το original και δώσε μου και αυτό που λέει ο Σαμαέλ διαστρεβλωμένο. Να το ψάξω να το δω κι εγώ

Και αν διαστρέβλωνε τα κείμενα, θα τον καλούσαν για διαλέξεις στα 17 του??? Τόσο άσχετος λες να είναι???Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

aourus
Νέο Μέλος


9 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2005, 15:38:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους aourus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

filosofos3
[ Είναι καλύτερα να πιστεύω σε έναν Χριστό, ακόμη και αν υπήρξαν και άλλοι…

Εφόσον λες ότι είναι ο Ιησούς ένας από τους Χριστούς εγώ δε χάνω. Αν όμως δεν είναι Χριστός ο δάσκαλός σου εσύ χάνεις. Οπότε ...ο Ιησούς είναι προτιμότερος και συμφεροντολογικά να τα πάρεις. ]

Μου άρεσε το πιο πάνω (το τροποποίησα ελαφρώς, αλλά νομίζω η ουσία παραμένει)…

Όμως, εδώ ανοίγεται ένα μεγάλο θέμα… Τι σημαίνει «πιστεύω σε έναν Χριστό»;
Εννοώ, τι σημαίνει στην πράξη, στη καθημερινότητά μας, στην κάθε στιγμή…
Μήπως υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν περισσότερο, μήπως αυτοί που πιστεύουν καλύτερα, αυτοί που πιστεύουν πιο σωστά, αυτοί που πιστεύουν πιο …ωραία; Και ποιους από όλους αυτούς τους …«πιστεύει» εν τέλει, ο ίδιος ο Χριστός; Είναι δική μας αρμοδιότητα να το κρίνουμε;

Γιατί, αγαπητέ filosofos3, οφείλω να ομολογήσω ότι όσο σε χαίρομαι όταν επικαλείσαι επιχειρήματα και στοιχεία, τόσο με απογοητεύεις όταν παρασύρεσαι σε επικριτικά σχόλια και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, υπονομεύοντας έτσι τη συνέχιση του όποιου ουσιαστικού διαλόγου θα μπορούσε να υπάρξει…

-------======= =======-------

Αγαπητέ aourus κατ’ αρχήν να σε καλωσορίσω και εύχομαι γόνιμη και εποικοδομητική συμμετοχή στην «εσωτερική» κοινότητα.
Έγραψες:
[ Δεν είναι η Γνώση η ο κάθε Δάσκαλος που παίζει ρόλο ...
Και οι Γνωστικοί αλλά και οι μη Γνωστικοί είναι Μαύροι "Μάγοι" ... ]

Θα ήθελες να επεκταθείς και να το κάνεις πιο συγκεκριμένο;


Η αλήθεια δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τη μονοπώλησή τηςΗ απάντηση μου απευθύνεται και στην Κατερίνα ...

Καταρχήν ... Κατερίνα γιατί αντιδράς για το "Μαύροι Μάγοι"????
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου Συνειδητό ... (δηλαδή το να βρίσκομαι στο εδώ και τώρα ανα πάσα στιγμή ... και εγώ τις ποιο πολλές φορές της καθημερινότητας μου βρίσκομαι σε ύπνο ....δεν είμαι κανένας Δάσκαλος μάλιστα ούτε και Μαθητή δεν θεωρώ τον εαυτό μου .... Είμαι και εγώ ένα Διανοητικό ανθρωποειδές και τίποτα παραπάνω .... (αυτά για την προσωπικότητα μου)

Σχετικά τώρα με το Θέμα των "Μαύρων Μάγων"...
Ο καθένας απο εμάς λέει : "Είμαι συνειδητός στα πιστεύω μου, δεν παραβαίνω κανένα Νόμο, οπότε και οι απόψεις ή η σκέψεις μου είναι σωστές...", η μπορεί να λέει : ".... εντάξει δεν ξέρω πολλά πράγματα για όλες πχ τις μεγάλες αλήθειες ... αλλά εγώ ξέρω ότι είμαι σωστός ..."
Κατερίνα και Ampere... Ο Δάσκαλος Samael Aun Weor σε ένα βιβλίο του που λέγεται η επανάσταση του Bell το οποίο το έχω και στα Ελληνικά αλλά και στα Ισπανικά ... αναφέρεται πάνω στο θέμα των "Μαύρων Μάγων" αυτο το βιβλίο είναι βέβαια πολύ παρεξηγημένο απο πολλούς ... διότι καθένας απο εμάς έχει την δική του Υποκειμενική άποψη, τις Δικές του Εντυπώσεις εξωτερικές η εσωτερικές πάνω σε κάποια θέματα, ακόμα επίσης ο κάθε ένας έχει και τα δικά του Ταμπού, προκαταλήψεις κ.λ.π. Έτσι λοιπόν ο κάθε ένας έχει φτιάξει στο Διανοητικό του ένα "Παραμύθι" μια πλάνη, πάνω σε κάποια θέματα ....
O Bel λοιπόν όπου ήταν ένας Μάυρος Μάγος (και μάλιστα πολύ τρανός Μάυρος) μπορούμε να πούμε ότι και αυτός είχαι δημιουργήσει ένα δικό του Παραμύθι πάνω σε κάποια θέματα και έπρατε όπως έπρατε ....
Ο Δάσκαλος Samael λοιπόν αναφέρεται πάνω στην Επανάσταση του Bel δηλαδή του Μάυρου αυτού Μάγου όπου συνειδητοποίησε την κατάσταση του και άλλαξε .....
Εγώ πιστέυω ότι είμαστε όλοι εμείς αυτή η ανθρωπότητα που είμαστε, ο καθένας απο έμας είναι ένας BEL δηλαδή ένας "Μάυρος Μάγος"

Κατερίνα θα προτιμούσα η ερώτηση σου να έχει ώς εξής: "Είσαι Συνειδητός Μαύρος Μάγος ????"

Η απάντηση μου είναι ώς εξής " Είμαι ένας "Μάυρος Μάγος" που προσπαθεί να γίνει Συνειδητός Λευκός ...."
Βέβαια τώρα ανοίγονται άλλα θέματα πάνω στο Καλό και το Κακό ή το Μάυρο και το Λευκό....
Θέλω να πιστέυω όμως ότι στηνσχολή που είστε να υπάρχει κάποιος να σας τα εξηγήσει .... διότι απο την αντίδραση σου βλέπω ότι έχεις ακόμα μέσα σου πολλές Προκαταλήψεις, πολλές Εσω-Εξωτερικές Εντυπώσεις, που φιλτράρουν την όποια συνέιδηση σου και δέχαισε τά πάντα σύμφωνα με αυτά τα Φίλτρα σου ...

Να ξέρετε ότι πλέον οι Μάυροι Μάγοι δεν κάνουν μόνο αυτά που έκαναν παλαιότερα δηλαδή (τελετές - Μαγείες - Ανθρωπο-θυσίες κ.λ.π) τα κάνουν αλλά με ποιο πολύ Μαεστρία .... π.χ. Μπούς = (ο πόλεμος που δημιούργησε μπορείς να πέις ότι ήταν μια τεράστια Ανθρωποθυσία) ...
Πόσες Ψυχές χάθηκαν σε αυτόν τον πόλεμο αλλά και σε πολλούς άλλους προηγούμενους.... Επίσης Πιστέυω οτι οι Αρχηγοί των διαφόρων κρατών είναι απο τους ποιο Μεγάλους Συνειδητούς Μάυρους Μάγους .....

Μην γελιόμαστε η Ανθρωπότητα μας είναι χαμένη .... και δεν το λέει μόνο ο Δάσκαλος Samael Aoun Weor ...

Αυτά συγνώμη που η απάντηση μου έχει πάνω στο θέμα των "Μάυρων Μάγων" έχει να κάνει με ένα συγκεκριμένο Βιβλίο του Δάσκαλου Samael Aun Weor αλλά θεωρώ ότι είναι ποιο αντιπροσωπευτικό πάνω στο θέμα αυτό .... διαβάζοντας το με βοήθησε πάρα πολύ .... Επισης σε αυτό το Βιβλίο ο Δάσκαλος Samael αναφέρει και κάποιες τελετουργίες των Μάυρων .... Στην αρχη το θεωρούσα λάθος αυτό .... και έλεγα μα καλά ένας Δάσκαλος της Λευκής Αδελφότητας αναφέρει τέτοια πράγματα ???
Τελικά ένα πράγμα κατάλαβα .... Ελεύθερη Βούληση ....

Η ΓΝΩΣΗ δεν είναι μόνο ΛΕΥΚΗ - αλλά είναι και ΜΑΥΡΗ --- αυτός που καταφέρνει να είναι πάνω απο το καλό και το κακό είναι ένας ΧΡΙΣΤΟΣ..

Ακόμα να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν αντιπροσοπέυω κανένα παρα μόνο την προσωπικότητα μου ... όποια και εαν είναι ... (Μην Κρίνετε ..) το ΕΓΩ Κρίνει...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2005, 20:02:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Φιλόσοφε, νομίζω αρκετά με τον υποβιβασμό των ανθρώπων εδώ. Αν νομίζεις ότι εμείς είμαστε ανεγκέφαλοι, υποδουλωμένοι, χωρίς λογική και τυφλοί πρόβλημά σου. Ομως δεν είναι επιτρεπτό να εκφράζεσαι έτσι. Εσύ είσαι ο μόνος έξυπνος??? Εδώ διαχειριστής δεν υπάρχει??? Αν είναι κι εγώ να αρχίσω να βρίζω ανεξέλεγκτα.........


Καλά κάνεις τώρα ότι δεν καταλαβαίνεις το σκοπό του εσωτέρικα και ότι δεν ανήκεις σε αυτόν;;;

Αν δεν ανήκεις τότε δες λίγο πως εκφράζονται σε άλλα θέματα υβριστικά κατά θρησκειών και ιερών προσώπων και μετά θα καταλάβεις.

Το εσωτέρικα, κατά τη γνώμη μου, δε δημιουργήθηκε για να προσφέρει αμερόληπτη πληροφόρηση αλλά έχει σαφή προτίμηση απόψεων τις οποίες υποστηρίζει. Δες πχ πόσες συνεντεύξεις εσωτεριστικών οργανώσεων υπάρχουν. Μόνο μία και αυτή εδώ και κάτι χρόνια.

Είναι και άλλα που έχω επισημάνει κατά καιρούς.

Άλλωστε εγώ είπα ανεγκέφαλους αυτούς του εκ δυσμών. Ανήκεις σε αυτούς και έχεις τις ίδιες απόψεις με εκείνους;;;

Για σας πιστέυω ότι δε σας λείπει μυαλό αλλά το θυσιάζετε στο βωμό της διδασκαλίας του δασκάλου σας ελπίζοντας να εξελιχθείτε με ένα σύστημα που καθιστά αδύνατη την όποια παραπέρα εξέλιξη.

Αν κάνεις τον κόπο να παρουσιάσεις και κάποια στοιχεία για αυτά που θα υποστηρίξεις και αν εγώ μετά κάνω ότι δεν καταλαβαίνω , να με βρίσεις ευχαρίστως γιατί θα μου χρειάζεται. Αλλά και πάλι δε σας έβρισα νομίζω.

quote:
και συγνώμη αλλά αν μπορείς κάνε τον κόπο και δώσε μου ακριβή στοιχεία ξανά, ποιο κείμενο διαστρέβλωσε. Δώσε μου το original και δώσε μου και αυτό που λέει ο Σαμαέλ διαστρεβλωμένο. Να το ψάξω να το δω κι εγώ

Και αν διαστρέβλωνε τα κείμενα, θα τον καλούσαν για διαλέξεις στα 17 του??? Τόσο άσχετος λες να είναι???


Πως να μην εκνευριστώ Κατερίνα όταν πέχω παρουσιάσει αυτά τα κείμενα σε προηγούμενο μύνημα. Δεν αντέγραψα κείμενο από τη Μπαγκαβατ Γκιτά;;; Δεν αναφέρθηκα σε όσα λέει για το Δάντη και τη θεία κωμωδία και μετά αυτοαναιρείται. Δεν είμαι σπίτι αυτή τη στιγμή για να ψάξω. Αλλά ξαναδιάβασε τα μηνύματά μου στο παρόν θέμα και θα βρεις αρκετές αναφορές.

Ανέφερα διαστρεβλώσεις περί Κρίσνα και διαστρεεβλώσεις της θείας κωμωδίας και των διδασκαλιών των θρησκειών.

Ξαναδιάβασε τα μηνύματα που προηγήθηκαν.

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ampere
Μέλος 3ης Βαθμίδας


471 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2005, 01:11:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ampere  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ filosofos3, ίσως είναι περιττό, αλλά θα ήθελα να διευκρινίσω ότι τα μέλη με τα nicknames Ampere, aourus και katerinagnosis είναι, τρία διαφορετικά πρόσωπα με διαφορετική άποψη το καθένα.
Σε ορισμένα σημεία κάποιες σκέψεις μας μπορεί να συγκλίνουν και σε άλλα να αποκλίνουν. Όμως, νομίζω είναι φανερό ακόμα και σε έναν όχι ιδιαίτερα προσεκτικό αναγνώστη, ότι οι απόψεις μας ούτε ταυτίζονται , ούτε συμψηφίζονται. Επομένως θα ήταν λάθος να θεωρείς ότι είσαι από τη μια μεριά της όχθης εσύ και από την άλλοι όλοι οι υπόλοιποι.
Σε αυτό το topic έχουν, από την πρώτη κιόλας σελίδα, αναφερθεί πολλά ενδιαφέροντα που καλύπτουν ευρύ φάσμα στάσεων απέναντι σε αυτό που είναι ή δεν είναι ο Samael.
Για παράδειγμα:

Kelsos Απεστάλη: 30/03/2002, 02:51:11
ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ και μάλιστα "κακά" τις διδασκαλίες της Μπλαβάτσκυ.
Η διδασκαλία του είναι ένα κράμα απο Γνωστικισμό, Αλχημεία και Τάντρα Γιόγκα.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ Απεστάλη: 30/03/2002, 08:49:45
Σίγουρα εγκυμονούν κίνδυνοι αν προσπαθήσει κανείς μόνος του να εφαρμόσει οτιδήποτε γράφεται στα βιβλία. Όμως το να προσπαθεί να μην ταυτίζεται με τα γεγονότα της ζωής, να θυμάται τον εαυτό του κλπ είναι πράγματα που μπορεί κανείς άμεσα να τα εφαρμόσει και να ωφεληθεί. Γενικά επειδή είμαι και κάπως σκεπτικιστής μου αρέσουν πιο πολύ οι "πρακτικές" διδασκαλίες. Δε με ενδιαφέρει τόσο πολύ π.χ. να ξέρω ποιες φυλές υπήρξαν και αν υπήρξαν ποτέ.

thoth Απεστάλη: 30/03/2002, 10:35:28
Η αξία των Ουσπένσκυ, Γκουρτζίεφ και Σαμαέλ Αούν Βεόρ, πιστεύω ότι ακόμη κρίνεται και πρέπει να περιμένουμε πολλές δεκαετίες να φύγουν οι πρώτες γενιές των άμεσων μαθητών τους για να δούμε τι θα μείνει.
Εγώ προσωπικά δεν κάνω το λάθος να τους συγκρίνω και ούτε ψάχνω να βρω μέσα σε αυτούς θεούς ή πρότυπα για να δογματίσω και να φανατιστώ. Μου αρέσει να διαβάζω Γκουρτζίεφ, Ουσπένσκυ, (όχι τόσο τον Σαμαέλ Αούν Βεόρ, γιατί μου φαίνεται λίγο πομπώδης) και παίρνω από όλους αυτό που έχουν να μου δώσουν. Μετά από καιρό βλέπω την επιρροή τους και τι μένει από αυτούς μέσα μου που να είναι σταθερό και χρήσιμο.

Νομίζω είναι φανερό, ότι υπάρχει πλουραλισμός θέσεων, κάτι που συνεχίστηκε και στα post που ακολούθησαν.

Με αυτό το πνεύμα, κατέθεσα και κάποιες δικές μου σκέψεις απευθυνόμενος κατά κανόνα σε συγκεκριμένα κάθε φορά μέλη και διατυπωμένες, νομίζω, με αρκετή σαφήνεια ώστε να είναι εύκολα κατανοητές, σε όποιον θα έμπαινε στον κόπο να τις διαβάσει.

Παρόμοια, διάβασα και τα δικά σου post όπου καθιστάς σαφές το τι γνώμη έχεις για τον Samael και την όλη κίνηση. Για μένα, είναι προφανές πως έχεις πολλές γνώσεις πάνω σε αυτά τα θέματα και υπολογίζω την άποψή σου. Μάλιστα βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την τρίτομη σειρά «ΓΝΩΣΗ» του Μουράβιεφ που πρότεινες και την οποία συνεχίζω αυτόν τον καιρό να μελετώ - όσο δηλαδή, μου επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου-.
Δεν θεώρησα όμως απαραίτητο να εξετάσω αναλυτικά τα επί μέρους στοιχεία που επικαλείσαι και που δείχνουν τις ανακρίβειες ή τις λάθος ερμηνείες που υπάρχουν ή δεν υπάρχουν στα βιβλία του Samael. Και δεν το έκανα γιατί αφενός απευθυνόσουν στην katerinagnosis σε συνέχεια ενός διαλόγου που βρισκόταν σε εξέλιξη και αφετέρου γιατί δεν είχα ούτε το χρόνο, ούτε τις γνώσεις αλλά ούτε και πραγματικό ενδιαφέρον να μπω σε μια τέτοια διαδικασία. Άλλωστε τέτοια θέματα που έχουν να κάνουν με θρησκευτικές κοσμοαντιλήψεις και ζητήματα πίστης, ολισθαίνουν συνήθως μακριά από την οδό ενός γόνιμου διαλόγου.

Υπάρχουν πολλά που δεν μου αρέσουν με τον Samael, όπως επίσης υπάρχουν πολλά που δεν μου αρέσουν με όλους τους σοφούς ή «σοφούς» που έχω υπ’ όψιν μου. Όμως υπάρχουν και πολλά που βρίσκω ότι μπορούν να με ωφελήσουν. Θεωρώ ότι η δυσκολία έγκειται στο να μάθουμε να κρατάμε από την όποια «τροφή» μας προκύπτει αυτό που θα μας χρησιμεύσει και να αποβάλλουμε ό,τι μπορεί να μας χαλάσει. Κατά τη γνώμη μου, ακόμη και από τους πιο «παλαβούς» μπορούμε να ωφεληθούμε και από την άλλη, μπορούμε να «βλαφτούμε» ακόμη και από τους πιο «φωτισμένους»… Αποφεύγω λοιπόν να «αγιοποιήσω» οποιονδήποτε, αλλά αποφεύγω και να τον «μηδενίσω».

Βρίσκω κι εγώ τραβηγμένο και ίσως παρανοϊκό να ισχυρίζεται κάποιος ότι είναι avatar. Το ίδιο τραβηγμένα και απίστευτα όμως θεωρώ και τόσα άλλα που γράφηκαν από άλλους που χαίρουν μεγαλύτερης αποδοχής. Θεωρώ ότι μπορεί να κολλήσεις άσχημα όταν μπλέκεσαι σε διάφορες ιστορίες θρησκευτικού τύπου, αλλά πάλι, μοιάζει συχνά να είναι αναπόφευκτο στάδιο και αναγκαίο κακό για την πνευματική εξέλιξη ορισμένων.

Επειδή πάντως καταλαβαίνω ότι οι … συμπαντικές αλήθειες, δεν σταματούν εκεί που φτάνουν τα όρια της δικής μου αντίληψης, γι αυτό δεν επιμένω να ισχύουν τα πράγματα με τον τρόπο που τα καταλαβαίνω. Πιστεύω βλέπεις κι εγώ ότι κατά βάθος όλα είναι τέλεια και επομένως δεν υπάρχει λόγος να ψάχνω για τις ατέλειες στους άλλους τουλάχιστον όχι πριν ξεμπερδέψω πρώτα με τις δικές μου.

Η αλήθεια δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τη μονοπώλησή της
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
amalia
Διαχειριστής

Greece
10781 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2005, 15:09:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
filosofos3
quote:
Καλά κάνεις τώρα ότι δεν καταλαβαίνεις το σκοπό του εσωτέρικα και ότι δεν ανήκεις σε αυτόν;;;

Αν δεν ανήκεις τότε δες λίγο πως εκφράζονται σε άλλα θέματα υβριστικά κατά θρησκειών και ιερών προσώπων και μετά θα καταλάβεις.

Το εσωτέρικα, κατά τη γνώμη μου, δε δημιουργήθηκε για να προσφέρει αμερόληπτη πληροφόρηση αλλά έχει σαφή προτίμηση απόψεων τις οποίες υποστηρίζει. Δες πχ πόσες συνεντεύξεις εσωτεριστικών οργανώσεων υπάρχουν. Μόνο μία και αυτή εδώ και κάτι χρόνια.

Είναι και άλλα που έχω επισημάνει κατά καιρούς.filosofos3 φαίνεται πως ο τρόπος με τον οποίο επισημαίνεις διάφορα πράγματα είναι επιλεκτικός. Μου θυμίζει κάποιους ιστορικούς, που προσπαθώντας να στηρίξουν μία άποψη, διαλέγουν μέσα από μία πληθώρα στοιχείων μόνο - ή σχεδόν μόνο (να μην καρφωνόμαστε κιόλας ) - αυτά τα οποία επιβεβαιώνουν το δικό τους σενάριο. Δεν μπορώ να πω ότι δεν το έχουν καταφέρει. Κυρίως, διότι το κοινό στο οποίο απευθύνονται δεν είναι σκεπτόμενο και δυστυχώς αυτό αποτελεί μία πλειοψηφία όσον αφορά τον μέσο άνθρωπο.

Αναφέρεις λοιπόν, δύο ετερόκλητα επιχειρήματα και έναν ασαφή γενικευμένο υπαινιγμό στο τέλος της άποψης σου, που έχω παραθέσει σε quote.

Και όλο αυτό για να στηρίξεις την όποια θέση σου σχετικά με το παρόν θέμα; Για να φανεί πως έχεις διάκριση ενώ οι άλλοι δεν έχουνε;

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

katerinagnosis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2005, 11:53:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katerinagnosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα και πάλι

Aourus έτσι όπως το έθεσες το θέμα με τους "μαύρους μάγους" συμφωνώ μαζί σου. ¨Οπως συμφωνώ και για τον Bush και για τον Bell. Εχεις δίκιο, θα έπρεπε να πω "συνειδητός μαύρος μάγος". Η αλήθεια είναι αυτό που είπες, είμαστε όλοι χανασμούσεν, μαύροι μάγοι, και αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθούμε να δουλεύουμε συνειδητά θετικά. Τα θέματα πάνω στο καλό και το κακό τα αναλύουμε αρκετά...... απλά κατάλαβα λάθος την αρχική σου τοποθέτηση.

Το βιβλίο που αναφέρεις επειδή το έχω φυσικά κι εγώ και το διαβάζω, είναι πολύ κατατοπιστικό όντως. Το θέμα των μαύρων που αναφέρει, στην αρχή κι εγώ αντέδρασα κάπως, αλλά μετά σκέφτηκα όπως ακριβώς λες. Υπάρχει η ελεύθερη βούληση, η ανθρωπότητά μας είναι όντως χαμένη πλέον, ο Δάσκαλος απλά λέει αυτό που υπάρχει. Τώρα αν σε βάζει σε πειρασμό είναι δικό σου θέμα και δική σου προσωπική εργασία (του καθενός εννοώ) τι δρόμο θέλεις να ακολουθήσεις.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και η αλήθειες βγαίνουν πλέον στην επιφάνεια.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

aourus
Νέο Μέλος


9 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2005, 11:55:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους aourus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι όλοι οι μεγάλοι Δάσκλοι, απευθύνονται σε όλες τις Κατηγορίες ανθρώπων και ειδικά σε αυτούς που "σκέπτονται"

Συμφωνώ μαζι σας ότι το Esoterica, είναι ένας Χώρος όπου ο καθένας εκφράζει την άποψη του και το θεωρώ πολύ Σεβαστό.
Το ζήτημα είναι ποιος σκέπτεται μέσα στον Καθένα απο εμάς,
Εαν είχαμε συνείδηση δεν θα χρειάζοταν να σκεπτόμαστε διότι η συνείδηση μας θα μας πληροφορούσε απευθείας την Μία και Μοναδική αλήθεια του κάθε τι.
Προσωπική μου γνώμη ειναι ότι όλοι οι Δάσκαλοι της Λευκής Αδελφότητας, έχουν μόνο ένα σκοπό, να μας δώσουν τις μεθόδους και πρακτικές που χρειάζεται για να μπορέσουμε να ρούμε αυτήν την Αλήθεια ....
Οι ποιο πολλοί άνθρωποι πιστέυουν ότι το να κατανοήσεις κάτι έχει άμεση σχέση με την ανάλογη σκέψη η ανάλογο πιστέυω που έχει ο καθένας μέσα του...
Απευθύνομαι λοιπόν στους Φιλοσοφος, Κατερίνα, Ampere, και σε όλους τους "Εσωτεριστές" και λέγω : "Πρακτικάρετε πρώτα την κάθε Διδασκαλία σύμφωνα με τα βήματα που δίνει ο κάθε Δάσκαλος, μην προσπαθείτε να κατανοήσετε με το Διανοητικό σας την κάθε Διδασκαλία, διότι το "Κατώτερο Διανοητικό" δεν σας Αφήνει - Ενεργοποιήστε πρώτα το "Ανώτερο Διανοητικό και μετά βλέπουμε .... Απο όλες τις Σχολές περί εσωτερισμού που έχω περάσει έχω ανακαλύψει ότι τελικά όλες οι σχολές πάνω η κάτω λίγο ή ποιο πολύ λένε όμοια πράγματα, το ζήτημα είναι όχι να τα έχουμε σαν μια ιδέα, μέσα μας και μόνο αυτό... αλλά να μπορέσουμε να τα κάνουμε και πράξη ((ΣΩΣΤΑ)), για το οποίο αναφέρεται και ο Samael αλλά και ο Morya και ο Saint Germain πάνω στο θέμα της Τέχνης... όπου ουσιαστικά η Τέχνη ... είναι η Σωστή Πρακτική της οποιαδήποτε Διδασκαλίας ... και όχι ο έντονος Διανοητισμός (σκεπτικισμός) πάνω σε κάποια διδασκαλια ....."

"Μήν Θέλουμε αποδείξεις απο κάποιους τρίτους για να μας πείσουν για το οτιδήποτε, τις Αποδείξης πρέπει να τις βρούμε έμείς οι ίδιοι μέσα μας... και αυτό χρειάζεται πολύ Πρωσωπική Σωστή Εσωτερική Εργασία ...και το κυριότερο .... ΠΡΑΞΗ ...."

"Η ΦΛΥΑΡΙΑ είναι του Κατώτερου Διανοητικού και μόνο ...."

Ελπίζω να βρεί ο καθένας μας, την Ειρήνη και την Αγάπη μέσα του ....


quote:

filosofos3
quote:
Καλά κάνεις τώρα ότι δεν καταλαβαίνεις το σκοπό του εσωτέρικα και ότι δεν ανήκεις σε αυτόν;;;

Αν δεν ανήκεις τότε δες λίγο πως εκφράζονται σε άλλα θέματα υβριστικά κατά θρησκειών και ιερών προσώπων και μετά θα καταλάβεις.

Το εσωτέρικα, κατά τη γνώμη μου, δε δημιουργήθηκε για να προσφέρει αμερόληπτη πληροφόρηση αλλά έχει σαφή προτίμηση απόψεων τις οποίες υποστηρίζει. Δες πχ πόσες συνεντεύξεις εσωτεριστικών οργανώσεων υπάρχουν. Μόνο μία και αυτή εδώ και κάτι χρόνια.

Είναι και άλλα που έχω επισημάνει κατά καιρούς.filosofos3 φαίνεται πως ο τρόπος με τον οποίο επισημαίνεις διάφορα πράγματα είναι επιλεκτικός. Μου θυμίζει κάποιους ιστορικούς, που προσπαθώντας να στηρίξουν μία άποψη, διαλέγουν μέσα από μία πληθώρα στοιχείων μόνο - ή σχεδόν μόνο (να μην καρφωνόμαστε κιόλας ) - αυτά τα οποία επιβεβαιώνουν το δικό τους σενάριο. Δεν μπορώ να πω ότι δεν το έχουν καταφέρει. Κυρίως, διότι το κοινό στο οποίο απευθύνονται δεν είναι σκεπτόμενο και δυστυχώς αυτό αποτελεί μία πλειοψηφία όσον αφορά τον μέσο άνθρωπο.

Αναφέρεις λοιπόν, δύο ετερόκλητα επιχειρήματα και έναν ασαφή γενικευμένο υπαινιγμό στο τέλος της άποψης σου, που έχω παραθέσει σε quote.

Και όλο αυτό για να στηρίξεις την όποια θέση σου σχετικά με το παρόν θέμα; Για να φανεί πως έχεις διάκριση ενώ οι άλλοι δεν έχουνε;

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ampere
Μέλος 3ης Βαθμίδας


471 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2005, 13:31:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ampere  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αμαλία, νομίζω κι εγώ ότι κάπου υπερβάλει ο αγαπητός filosofos3 ως προς τους «απώτερους» σκοτεινούς στόχους του esoterica. Θα πρέπει όμως να παραδεχτείς ότι δεν έχει άδικο όταν λέει:

δες λίγο πως εκφράζονται σε άλλα θέματα υβριστικά κατά θρησκειών και ιερών προσώπων και μετά θα καταλάβεις.

Είναι, πιστεύω, φανερό, ότι το ΜΥΘΟΣ και ΘΡΗΣΚΕΙΑ βρίθει θεμάτων που υπάρχουν μόνο και μόνο για να χύνουν χολή και να βρίζουν ό,τι για κάποιους άλλους είναι ιερό και όσιο. Χωρίς συνήθως, να αποδεικνύουν τίποτε πέραν της δικής τους μισαλλοδοξίας, με επιφανειακές και καθόλου «εσωτερικές» προσεγγίσεις, κάποιοι θίγουν, προσβάλλουν και εν τέλει, παραπληροφορούν, προβάλλοντας ένα απλουστευτικό, λαϊκίστικο, δήθεν ανοιχτόμυαλο τρόπο μηδενισμού ιδεών και αξιών.

Νομίζω ότι όπως κλειδώνονται ή συγχωνεύονται θέματα που έχουν παρόμοιο περιεχόμενο, θα μπορούσαν και πολλά από αυτά να περιοριστούν ή να ενταχθούν σε ένα με γενικότερο, ας πούμε τίτλο, «βρίστε ελεύθερα το Χριστό τους και την Παναγία τους».

Συγγνώμη, αν τώρα γίνομαι εγώ υπερβολικός, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους.


Η αλήθεια δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τη μονοπώλησή της
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
amalia
Διαχειριστής

Greece
10781 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2005, 16:22:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν γίνεσαι καθόλου υπερβολικός Ampere.
Είναι η πικρή αλήθεια...

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2005, 17:09:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Αμαλία με εκφράζουν όσα είπε ο Αμπέρ και τον ευχαριστώ γιαυτό.
Η διαφορά που εγώ παρατηρώ στη στάση του εσωτέρικα είναι ότι υπάρχει επιλεκτική στάση σε θέματα και απόψεις καθώς και σε τρόπους έκφρασης.
Δηλαδή μερικοί εκφράζονται υβριστικά ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙς ΓΙΑΥΤΟ και απαιτούν από το συνομιλητή τους να συγκρατεί τα νεύρα του και να εκφράζεται κόσμια. Αφήνω στην το ότι μπορεί ένα τέτοιο πρόσωπο να μην έχει άποψη και στο ένα θέμα να λέει Α και στο άλλο -Α.

Είναι επιλεκτικός ο τρόπος που επισημαίνω τι;;;;

Μήπως έβρισα τη θρησκεία κάποιου;;;

Θα θυμάσαι φαντάζομαι ότι είχα φτιάξει ένα ζεύγος θεμάτων με σκοπό να κατατεθούν οι όποιες υπάρχουσες αποδείξεις περί της διαστέβλωσης της Καινής Διαθήκης στο ένα και να γίνει συζήτηση στο άλλο.Έκτοτε δεν είδα να κατατίθεται ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.Και δε φτάνει αυτό. Αντί να αποκτήσουν λίγη αυτοσυνείδηση αυτοί που έλεγαν "για τους σκοτεινούς εγκεφάλους των μοναχών" "για εγκληματικό χριστιανισμό" ή " για εγκληματίες αγίους " κλπ, πήγαν και γέμισαν το θέμα που θα φιλοξενούσε συζητήσεις περί των αποδείξεων αυτών με ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ (περί Δρούζων και δεν ξέρω και γω τι άλλο).

Που είναι λοιπόν η ευαισθησία σας για την αλήθεια όταν συνεχίζουν να λένε τα ίδια πράγματα και χωρίς να έχουν να παρουσιάσουν καμμία απόδειξη;;;

Που είναι η ευασθησία σας όταν μπαίνουν σε θέματα μόνο και μόνο για να τα εκτρέψεουν από το θέμα στο οποίο αναφέρονται;;;

Γιατί η προσωρινή διαγραφή ισχύει μόνο για μερικούς και για άλλους ισχύουν οι συστάσεις μόνο;;;

Αν οι φιλικές σχέσεις σας με κάποιους σας εμποδίζουν να είστε αντικειμενικοί, ή αν δε μπορείτε να επιβάλλετε μια τάξη στο εσωτέρικα, τότε ποιος είναι ο ρόλος σας;;;

Μήπως θα έπρεπε να καταθέσει κανείς ως πρόταση κάποια αυτονόηττα πράγματα που είμαι βέβαιος ότι τα ξέρετε;;;

Πρέπει να σας πει ιδιαιτέρως κανείς ότι αν δεν έχει κάθε ένας που ιδρύει ένα θέμα τη δυνατότητα να διαγράφει ή έστω να αποσύρει προσωρινά εκείνα τα μηνύματα που το υποβιβάζουν , κατά την κρίση του, μέχρι να το δει (ας πούμε στο τέλος της εβδομάδας) ένας διαχειριστής, δεν πρόκειται να εκλέιψει το φαινόμενο της αχταρμοποίησης των θεμάτων;;;

Επειδή λοιπόν θεωρώ ότι τα έχετε σκεφτεί αυτά συμπαιραίνω ότι είτε δε μπορείτε να ενεργήσετε όπως θα θέλατε, είτε θέλετε να συμβαίνει αυτό. Προσωπικά πιστεύω το πρώτο όσον αφορά εσένα.

Και για να έρθουμε και στο Σαμαέλ: δικαίωμα του καθενός είναι να νομίζει ότι θέλει για τον εαυτό του όπως και να ερμηνεύει όπως θέλει το όποιο ιερό κείμενο φτάνει να δέχεται την κριτική σε ότι λέει. Αν δεν τη δέχεται τότε να μην προβάλλει τις απόψεις του σε φόρουμ ανταλλαγής απόψεων. Δικαίωμα του Σαμαέλ ήταν να νομίζει ότι θέλει για τον εαυτό του αλλά και δικό μου και του καθενός δικαίωμα είναι να δείχνω ότι βλέπω από τη δική μου σκοπιά για αυτό.
Ο τίτλος του θέματος είναι γενικός και δεν περιορίζεται μόνο σε όσους δέχονται τις "διδασκαλίες" του.

Εκείνο που δεν είναι δικαίωμα κανενός είναι το να κάνει ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΚΟΠΙΜΗ ή από ΑΓΝΟΙΑ.

Δε μπορεί πχ να πει οποιοσδηποτε ότι λέει το Χ και το Ψ στο τάδει κείμενο όταν ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.

Το να έχει άγνοια κανείς και να κάνει παραπληροφόρηση από άγνοια δεν είναι και το χειρότερο γιατί ένας ειλικρινής αναζητητής θα δεχτεί μια υπόδειξη και θα αναζητήσει την ακρίβεια σε ότι λέει.

Εδώ όμως συμβαίνει το αντίθετο!!!

Αντί να γίνει έρευνα για την αλήθεια γίνεται προσπάθεια για να αποκρυφτεί αυτή!!!

"Ο βασιλιάς είναι γυμνός!!!"

" Σώπα παιδί μου μη σε ακούσει!!!"

Λοιπόν είναι υπερβολή τα όσα λέω ή περιγράφουν την πραγματικότητα;;;;
Προσπάθησα να αναφερθώ σε απτά παραδείγματα από υπάρχοντα και πολύ καλά γνωστά κείμενα και βλέπω φόβο και τρόμο στους οπαδούς του Σαμαέλ στη σκέψη ότι ο δάσκαλός τους έκανε λάθος. Δε βλέπω κανένα αντεπιχείρημα πάνω στα στοιχεία που ανέφερα από τα βιβλία του. Και να φανταστεί κανείς ότι είναι λίγα μόνο!!!

Και τέλος: Αμαλία δε θέλω , δε με ενδιαφέρει,να φανεί ότι έχω διάκριση. Θέλω να παρακινήσω όσους διαβάζουν τα όσα λέω να ψάξουν και να με διαψεύσουν αν κάνω λάθος. Αυτό θα είναι μεγάλο κέρδος για μένα και θα χαρώ να συμβεί. Το να με "τιμά" κανείς χωρίς να με καταλαβαίνει , εμένα με αηδιάζει, γιατί δεν είναι ειλικρινές. Δε μου αρέσει η "δουλική" υπό οποιαδήποτε μορφή.

Αγαπητέ Αμπέρ χαίρομαι που σου άρεσε η "Γνώση" του Μουράβιεφ.Όμως θα είδες ότι ξεκίνησα από ΑΠΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ διαστρέβλωσης των κειμένων, όχι από τις ερμηνείες. Μην τα μπερδεύουμε.

Οι ερμηνείες είναι ένα θέμα που θέλει πολύ περισσότερη σφαιρικότητα πληροφόρησης. ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙς ΑΠΤΕς ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ.

Σε αυτό δε χωρά "ερμηνεία".
Πχ: Λέει ο Σαμαέλ ότι ο Κρίσνα γεννήθηκε το 1000 πΧ ναι ή όχι;;;

Ναι το λέει.

Έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όλη την ινδική παράδοση που λέει ότι ο Κρίσνα πέθανε το 3102πΧ;;;

Έρχεται, αφού δεν είναι δυνατό να ισχύουν ταυτόχρονα και τα δύο.
Το ίδιο ισχύει και με όσα λέει περί της θείας κωμωδίας του Δάντη και με πολλά άλλα ακόμη.

Οι οπαδοί του λοιπόν θα πρέπει είτε να παρουσιάσουν στοιχεία που να διαψεύσουν το σύνολο της ινδικής παράδοσης (ευπρόσδεκτα) είτε να απορρίψουν τη "Χριστότητα" του δασκάλου τους.

Τι κάνουν αυτοί;;;

Ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ.

Άρα δεν αναζητούν την αλήθεια, γιατί τότε θα έψαχναν να βρουν μια απάντηση σε αυτό.

Αυτή είναι η ουσία. Οπότε ποια αξιοπιστία έχει το σύστημά τους και ποιος είναι ο σκοπός που αναζητούν οπαδούς αν οι ίδιοι ακόμη δεν έχουν απαντήσει σε βασικά ερωτήματα και αντιφάσεις όπως τα παραπάνω;;;

Ας σκεφτεί καθένας μόνος του και ας βγάλει συμπέρασμα.


Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

formergnostic
Νέο Μέλος

Greece
15 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2005, 19:45:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους formergnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οι ψυχοτεχνικές στις οποίες οι διάφορες ομάδες πειραματίζονται (διαλογισμός, αστρικά, τάντρα sex κ.λ.π.) και η υποκειμενική ερμηνεία των εκπαιδευτών και των «δασκάλων» των διαφόρων ομάδων στις «εμπειρίες» των μελών τους εξασθενούν την προσωπική σκέψη και κρίση.
Το αποτέλεσμα; Οπαδοί που έχουν την ψευδαίσθηση του «ελεύθερου αναζητητή της αλήθειας».
Έτσι, έχουμε πληθώρα οργανώσεων που η καθεμία τους θεωρεί τον δικό της «δάσκαλο» ως «Αβατάρ της Εποχής του Υδροχόου». Οι διδασκαλία του Σαμαέλ είναι ότι αυτός είναι ο Αβατάρ. Το ίδιο πιστεύουν π.χ. στη Σαηεντόλοτζυ για τον Λ. Ρον Χάμπαρντ αν και δεν το ομολογούν τουλάχιστον στα αρχικά στάδια.

Η Ειρήνη να είναι μαζί σας!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10781 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2005, 23:15:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
filosofos3
quote:
Θα θυμάσαι φαντάζομαι ότι είχα φτιάξει ένα ζεύγος θεμάτων με σκοπό να κατατεθούν οι όποιες υπάρχουσες αποδείξεις περί της διαστέβλωσης της Καινής Διαθήκης στο ένα και να γίνει συζήτηση στο άλλο.

Και βέβαια το θυμάμαι filosofe.
Αφού εγώ προσωπικά είχα μεταφέρει τις σχολιαστικές απαντήσεις από το θέμα σου και δημιούργησα ένα νέο για σχόλια (όπου και τις μετέφερα μία - μία) να συνυπάρχει με αυτό που είχες ανοίξει για τα κείμενα, ώστε να μπορέσει να γίνει απρόσκοπτα η συζήτηση.
Και μάλιστα, η συγκεκριμένη κίνηση μεταφοράς μηνυμάτων σε 2ο συνοδό θέμα, ήταν μία καινοτομία για τότε που έγινε.
Οπότε και πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μας προσπάπτεις μεροληψία. Να προσθέσω επίσης, πως η κίνηση που έκανα τότε δεν ήταν δικιά μου, αλλά εξέφραζε την κρίση όλων των μελών της συντονιστικής όμάδας. Απλώς, εγώ την εκτέλεσα.

Δεν σχολιάζω το υπόλοιπο μήνυμά σου. Έχουν συζητηθεί ποικιλλοτρόπως και σε πολλά θέματα, όλα αυτά που θίγεις. Θεωρώ πως στο δεύτερο μήνυμά σου είσαι κάπως λιγότερο δεικτικός στην κρίση σου απ'ότι στο πρώτο, το νόημα του οποίου το εξέλαβα με τον τρόπο που σου περιέγραψα στην προηγούμενη απάντησή μου.
Όσον αφορά τις συντονιστικές δράσεις, όπως όλες οι πράξεις, χρειάζονται χρόνο για να αποκτήσουν υπόσταση στον χώρο του εκδηλωμένου.

Σε αντίθεση με τα λόγια.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2005, 12:50:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Θεωρώ πως στο δεύτερο μήνυμά σου είσαι κάπως λιγότερο δηκτικός στην κρίση σου απ'ότι στο πρώτο, το νόημα του οποίου το εξέλαβα με τον τρόπο που σου περιέγραψα στην προηγούμενη απάντησή μου.
Όσον αφορά τις συντονιστικές δράσεις, όπως όλες οι πράξεις, χρειάζονται χρόνο για να αποκτήσουν υπόσταση στον χώρο του εκδηλωμένου.

Σε αντίθεση με τα λόγια.


Αν θυμάμαι καλά είχαμε συζητήσει το ίδιο πράγμα εδώ και κανένα δεκάμηνο περίπου. Τόσο δύσκολη είναι αυτή η υλοποίηση;;;
Εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνεις τα λόγια μου.

Υποβάλλεις εντέχνως την ιδέα στους αναγνώστες των μηνυμάτων αυτώ εδώ , ότι τα λόγια (τα δικά μου προφανώς) εξεφέρθησαν με ευκολία και χωρίς να γνωρίζω τη δυσκολία υλοποίησης εκείνων των ενεργειών που προτείνω.

Συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο όμως. Γνωρίζω ότι η υλοποίηση των όσων προτείνω είναι θέμα λίγων ωρών, αν υπάρχει πρόθεση από τον έχοντα την παντοδυναμία του φόρουμ, να τις υλοποιήσει.
Η μη υλοποίησή τους λοιπόν είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχει ΒΟΥΛΗΣΗ υλοποίησής τους.

Αυτή είναι η αλήθεια και εγώ δεν έχω κανένα κώλυμα για να την εκφράσω.
Αν έχουν συζητηθεί πολλές φορές τα όσα έθιξα είναι και αυτό μια ακόμη απόδειξη ότι δεν υπάρχει πρόθεση υλοποίσησής τους. Πράγμα που σημαίνει ότι οι έχοντες την παντοδυναμία εντός εσωτέρικα δεν έχουν ως σκοπό τη διεξαγωγή απολύτως ελεύθερης συζήτησης, αλλά με κάποια δικά του όρια κανόνες και κατευθύνσεις.

Επομένως δεν έχω να πω τίποτε περισσότερο. Καταλαβαίνει κάθε ένας που διαβάζει αυτές τις γραμμές την κατάσταση.

Ας ασχοληθούμε στη συνέχεια με το Σαμαέλ για να μην εκτρέψουμε το θέμα σε συζήτηση άσχετων θεμάτων.

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ampere
Μέλος 3ης Βαθμίδας


471 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2005, 16:44:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ampere  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν και όντως παρεκκλίνουμε από το θέμα, νομίζω επιβάλλεται να ειπωθούν κάποια πράγματα ακόμη. Όλοι γνωρίζουμε το φαινόμενο, εν τη ρύμη του λόγου μας, να πετάμε και κάποιες μάλλον εμπρηστικές φράσεις, που όχι μόνο δεν ευνοούν το δημιουργικό διάλογο αλλά αποδυναμώνουν συνάμα, και τους όποιους ισχυρισμούς μας περί αντικειμενικότητας και αναζήτησης της αλήθειας θέλουμε να επικαλούμαστε.

Η τακτική πετάω ένα επιχείρημα και το συνοδεύω με ένα απαξιωτικό χαρακτηρισμό για τους συνομιλητές μου, φέρνει τη συζήτηση σε επίπεδο γηπεδικής αντιπαράθεσης και όχι δια-λογικής επικοινωνίας.

Παρόμοια τακτική άλλωστε χρησιμοποιούν και όσοι συντηρούν αυτό το απαράδεκτο κλίμα, στο ΜΥΘΟΣ και ΘΡΗΣΚΕΙΑ, που σχολιάστηκε στα προηγούμενα post.

Δεν έχει και τόση σημασία αν τα επιχειρήματα είναι ισχυρά και τεκμηριωμένα ή αστήρικτα και έωλα Όταν συνοδεύονται με σχόλια του τύπου «πόσο ανόητος, κολλημένος, φανατικός» ή δεν ξέρω τι άλλο, «είσαι, που δεν παραδέχεσαι την αλήθεια που σου δείχνω», τότε η μόνη αλήθεια που γίνεται ορατή στον άλλον είναι αυτή ενός άκρατου εγωισμού που αναζητά τη δικαίωσή του μέσα από την κατατρόπωση του «αντιπάλου» και βέβαια σε αυτήν την περίπτωση είναι φυσικότατο η συζήτηση να παρεκτραπεί σε αδιέξοδες αντεγκλήσεις και να χάσει το όποιο ουσιαστικό περιεχόμενό της,

Δες σε παρακαλώ αγαπητέ filosofos3, αυτό που επισημαίνω, γιατί πιστεύω πως έχεις πολλά να προσφέρεις, απαλλαγμένα όμως από εύκολες κρίσεις και βιαστικά συμπεράσματα τόσο για τους συντελεστές του forum και το εσωτέρικα όσο και για τους εκάστοτε συνομιλητές σου. Δέξου έστω χάριν συζήτησης ότι τα πράγματα μπορεί και να μην είναι ακριβώς όπως συμπεραίνεις, όσο προφανή και αυταπόδεικτα και αν σου φαίνονται.
Είναι νομίζω καταφανώς λανθασμένο και αντιδεοντολογικό, για παράδειγμα, να καταλήγουμε ότι «αφού αυτό που υποστηρίζεις είναι βλακεία, άρα είσαι βλάκας».

Πιστεύω ότι περισσότερο και από το όποιο κέρδος σε πληροφορία και γνώση μπορούμε να αποκομίσουμε μέσα από μια συζήτηση, είναι πολύ σημαντικότερο το να μάθουμε να συνδιαλεγόμαστε εφαρμόζοντας στην πράξη αυτά που πιστεύουμε. Το να επικαλούμαι την απαράδεκτη συμπεριφορά των άλλων για να δικαιολογήσω τη δική μου συμπεριφορά, αποδεικνύει απλώς ότι σε τίποτε δεν διαφέρω από αυτούς που κατηγορώ.

Δεν γράφω τα πιο πάνω για να υπεκφύγω, αφού δεν υποστηρίζω κάποια συγκεκριμένη θέση. Ζητώ απλά να αποφύγουμε τους χαρακτηρισμούς που και άδικοι μπορεί να αποδειχτούν και κατεβάζουν πολύ το επίπεδο της συζήτησης.

Αν έχουμε περισσότερες απαιτήσεις από κάποιους και είμαστε περισσότερο επιεικείς με κάποιους άλλους, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αδικούμε τους μεν ή μεροληπτούμε υπέρ των δε. Συνήθως σημαίνει, απλά, ότι οι προσδοκίες μας είναι ανάλογες με την ωριμότητα, τις γνώσεις και τις δυνατότητες που αυτοί οι κάποιοι δείχνουν να έχουν.


Η αλήθεια δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τη μονοπώλησή της
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2005, 19:34:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

............................
Δες σε παρακαλώ αγαπητέ filosofos3, αυτό που επισημαίνω, γιατί πιστεύω πως έχεις πολλά να προσφέρεις, απαλλαγμένα όμως από εύκολες κρίσεις και βιαστικά συμπεράσματα τόσο για τους συντελεστές του forum και το εσωτέρικα όσο και για τους εκάστοτε συνομιλητές σου. Δέξου έστω χάριν συζήτησης ότι τα πράγματα μπορεί και να μην είναι ακριβώς όπως συμπεραίνεις, όσο προφανή και αυταπόδεικτα και αν σου φαίνονται.
Είναι νομίζω καταφανώς λανθασμένο και αντιδεοντολογικό, για παράδειγμα, να καταλήγουμε ότι «αφού αυτό που υποστηρίζεις είναι βλακεία, άρα είσαι βλάκας».

Αν δεν είναι τα πράγματα όπως τα συμπεραίνω ...τότε γιατί οι καλοί συνομιλητές μας δεν μας δείχνουν και την άλλη πλευρά;;;

Επαναλαμβάνω για τελευταία ελπίζω φορά , ότι ξεκίνησα με απτά παραδείγματα όσον αφορά κείμενα και περιμένω να διαψευστώ. ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ με στοιχεία όμως.

Δεν το βλέπω μέχρι στιγμής αλλά αντί αυτού βλέπω φιλολογικές συζητήσεις περί...του τρόπου έκφρασής μου.
Αλλά και επ' αυτού πάλι:δε λέω να ακολουθήσει κανείς όσα υποστηρίζω αν δεν είναι αληθινά. Αν είναι τότε ας το πει όποιος τα βλέπει έτσι. Δε θέλω σε καμμιά περίπτωση να ακολουθήσει κανείς ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ όπως είπες εσύ, αλλά την κοινώς αποδεκτή αλήθεια.

Και γιαυτό δεν τη θεωρώ ΔΙΚΗ ΜΟΥ αλήθεια αλλά "γενική" αλήθεια.

Το αντιδεοντολογικό είναι να γράφεις κάτι μέσα σε εισαγωγικά σαν να είναι φράση δική μου χωρίς να το έχω πει. Λες:

quote:
Είναι νομίζω καταφανώς λανθασμένο και αντιδεοντολογικό, για παράδειγμα, να καταλήγουμε ότι «αφού αυτό που υποστηρίζεις είναι βλακεία, άρα είσαι βλάκας».


Ποιον αποκάλεσα βλάκα;

Δες τα προηγούμενα μηνύματα σε παρακαλώ και μη γράφεις πράγματα που δεν έχουν σχέση με μένα.
Μια βλακεία μπορεί να την υποστηρίζει κανείς χωρίς να καταλαβαίνει ότι είναι βλακεία επειδή έχει αδυνατίσει η συλλογιστική δύναμη του νου του. Εγώ δε θυμάμαι να αποκάλεσα κανέναν "βλάκα". Μπορείς να μου θυμίσεις κάποια περίπτωση που να το έκανα;;;

Αλλιώς δεν έχει νόημα αυτό που λες. Αν κάποιοι αισθάνθηκαν ότι αυτά που υποστηρίζουν είναι βλακείες και αν αισθάνθηκαν βλάκες, δε φταίω εγώ σε αυτό. Εκείνοι που εγκλωβίστηκαν σε τέτοιες καταστάσεις φταίνε.

Πιστέυω ότι αρκετοί μπήκαν σε ένα χορό και τώρα αν και βλέπουν τα λάθη των διδασκαλιών δε μπορούν να κάνουν πίσω ούτε να παραδεχτούν την ύπαρξη αυτών των λαθών.Και εγώ γίνομαι ο "κακός" που τους τα δείχνω και τους χαλάω την ησυχία και την ονειρική μακαριότητα.

Και κάτι εκπληκτικό:
έγραψες ότι:"Δεν έχει και τόση σημασία αν τα επιχειρήματα είναι ισχυρά και τεκμηριωμένα ή αστήρικτα και έωλα Όταν συνοδεύονται με σχόλια του τύπου «πόσο ανόητος, κολλημένος, φανατικός» ή δεν ξέρω τι άλλο, «είσαι, που δεν παραδέχεσαι την αλήθεια που σου δείχνω», τότε η μόνη αλήθεια που γίνεται ορατή στον άλλον είναι αυτή ενός άκρατου εγωισμού που αναζητά τη δικαίωσή του μέσα από την κατατρόπωση του «αντιπάλου» και βέβαια σε αυτήν την περίπτωση είναι φυσικότατο η συζήτηση να παρεκτραπεί σε αδιέξοδες αντεγκλήσεις και να χάσει το όποιο ουσιαστικό περιεχόμενό της,

Αν δεν εχει σημασία το αν είναι τεκμηριωμένα τα επιχειρήματα κάποιου τότε τι έχει;;;; Η ευγένεια στις εκφράσεις ;;;
Και όπως είπα και πιο πάνω, ΠΟΥ έγραψα :«πόσο ανόητος, κολλημένος, φανατικός» ή δεν ξέρω τι άλλο, «είσαι, που δεν παραδέχεσαι την αλήθεια που σου δείχνω», ;;;;

Εάν δεν είναι αλήθεια αυτά που λέω τότε γιατί δεν υπάρχει απάντηση;;;

Αν είναι αλήθεια τότε γιατί δεν την παραδέχονται;;;

Δεν θυμάμαι να έγραψα πουθενά τις εκφράσεις αυτές όπως τις παρουσίασες μέσα σε εισαγωγικά και περιμένω να μου πεις αν το έκανα κάπου και δε θυμάμαι.

Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από μένα και δε χρησιμοιποιούνται συνήθως παρά μόνο όταν υπάρξει το έναυσμα από την άλλη πλευρά και φτάσω στα άκρα.

Αλλά και να τις χρησιμοποιούσα δε θα ήταν μακριά από την αλήθεια, σε περίπτωση που αυτά που λέω δεν βρουν απάντηση και αποδειχθούν ορθά.

Πώς λέγεται το να ξέρεις το ορθό και να μη θέλεις να το παραδεχτείς;;;
Κόλλημα,φανατισμός,εθελοτυφλία...δεν ξέρω βρες εσύ τους όρους. Εγώ το λέω αδυναμία συλλογισμού ή αποδοχής της αλήθειας.Όχι της αλήθειας ΜΟΥ αλλά της αλήθειας που και Ο ΑΛΛΟΣ βλέπει ότι είναι αλήθεια.

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2005, 19:56:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σχετικά με την αξιοπιστία της Wikipedia δείτε αυτό εδώ:http://news.pathfinder.gr/periscopio/265757.html

Οι χρήστες είναι και οι αρθρογράφοι , οπότε ...μπορεί να γράφει κανένας ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΓΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. Έτσι εξηγείται και το γιατί συχνά πυκνά και άλλοι παραθέτουν από εκεί κείμενα ή παραπομπές. Αν τα γράφεις ο ίδιος ως χρήστης ή κάποιος φίλος σου, μετά έχεις έτοιμη την "επιβεβαίωση" από μια "online εγκυκλοπαίδεια" των απόψεών σου (που εσύ ή οι οποϊδεάτες σου καταχώρισαν!!!)

"Είναι κι αυτή μια στάσις, νιώθεται" για να χρησιμοποιήσω μια φράση του Καβάφη.

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2005, 09:22:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτή την στιγμή, ώρα 9.06 πρωϊνή βλέπω τον Ηλιο. Στην Αμερική βλέπουν την Σελήνη... Ας μου αποδείξει κάποιος παρακαλώ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ Ή ΝΥΧΤΑ???
Πόσο χαζές ακούγονται μερικές ερωτήσεις,έτσι; Οι απαντήσεις τους όμως δεν είναι πάντα απλές, και πολύ περισσότερο η κατανόησή τους...
Αυτό που θέλω να πώ εμμέσως είναι πως Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ, αλλά εμφανίζεται με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες (χρόνου, τόπου, κοινωνίας, ή ακόμα και προσώπων)... Δεν θα το αναλύσω άλλο, ελπίζω να έγινα κατανοητή.
Δεν έχω καμμία διάθεση για αντιπαραθέσεις, και θεωρώ οτι τελικά είναι και περιττό να συνεχίζεται αυτή η συζήτηση με τον τρόπο που γίνεται...
Αντε, ηρεμήστε τώρα που είναι και ωραίες κι άγιες οι μέρες :)))))
(άσχετο, Ampere, έχω αρχίσει και σε συμπαθώ εσένα!) :)
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2005, 11:36:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αυτή την στιγμή, ώρα 9.06 πρωϊνή βλέπω τον Ηλιο. Στην Αμερική βλέπουν την Σελήνη... Ας μου αποδείξει κάποιος παρακαλώ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ Ή ΝΥΧΤΑ???

Αγαπητή Παγώνα η αντιπαράθεση γίνεται λόγω αδυναμίας απάντησης σε ερωτήματα που έχουν απάντηση. Στο παραπάνωπαράδειγμα από τοντ ρόπο που έθεσες το ερώτημα , όποια απάντηση και αν δώσεις θα είναι λανθασμένη αν με το "στον πλανήτη Γη" εννοείς όλη τη Γη. Αν εννοέις ένα μέρος της τότε θα είναι και οι δύο απαντήσεις σωστές, οποιαδήποτε και αν δώσεις.

Αυτό ακριβώς , την εξάρτηση της απάντησης από τον τρόπο που αυθαίρετα θέτουμε το ερώτημα θέλω να δείξω αλλά δε βλέπω ανταπίκριση. Αν ένας άνθρωπος σου λέει πχ ότι υπάρχει μια κάποια λειτουργία στο σύμπαν ή τον άνθρωπο και κάνει λάθος τότε είναι αδύνατο να καταλήξεις σε οπιοδήποτε σωστό συμπέρασμα ακολουθώντας την αρχική εσφαλμένη του τοποθέτηση.

Δηλαδή δε θα σημαίνει αυτό ότι δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα , αλλά ότι ξεκίνησες απόλανθασμένηξ αφετηρία, με λανθασμένες (αυθαίρετες) παραδοχές.

quote:
Αυτό που θέλω να πώ εμμέσως είναι πως Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ, αλλά εμφανίζεται με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες (χρόνου, τόπου, κοινωνίας, ή ακόμα και προσώπων)... Δεν θα το αναλύσω άλλο, ελπίζω να έγινα κατανοητή.

Εδώ συμφωνούμε απόλυτα στο πρώτο μέρος. Αλλά διαφωνούμε ως προς το ότι δε θέλεις να το αναλύσεις περισσότερο. Τουλάχιστον αν όχι εδώ σε άλλο θέμα. Γιατί σε αυτό βρίσκεται η όλη ουσία της αναζήτησης.

Το ότι βλέπουμε όλοι μέρος της αλήθειας είναι κάτι με το οποίο συμφωνώ απόλυτα , αλλά όμως δεν έχει σχέση με το Σαμαέλ και με όσα είπα περί αυτού. Διότι δε μιλάμε για διαφορετική εκδοχή της αλήθειας αλλά για κείμενα.

Δεν αναφέρθηκα λεπτομερώς σε ερμηνείες του, παρά το ότι έγινε και αυτό σε κάποια σημεία, επειδή αναφέρθηκαν από άλλους και ερμηνείες του σε έννοιες και θέματα.


Πρέπει και εσύ να ξεχωρίσεις αυτά τα δύο πράγματα όπως και όλοι όσοθι συμμετέχουν εδώ σε αυτό το διάλογο.

Πρωτίστως αναφέρομαι σε ΚΕΙΜΕΝΑ που ο Σαμαέλ παρουσιάζει διαστρεβλωμένα. Και αυτά δε μπορεί κανείς να τα δεί με πολλούς τρόπους, όπως μπορεί να κάνει με τις ερμηνείες τους.

Η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας πχ είναι συγκεκριμένα κτίσματα. Αν πει κάποιος ότι ο Παρθενώνας είχε 100 κίονες μπορεί να διαπιστωθεί άμεσα αν είχε ή όχι τόσους. Δε μπορεί κανείς να διαφωνήσει σε αυτό ή να δει μια "παράλληλη εκδοχή" του Παρθενώνα. Στο φυσικό πεδίο ο Παρθενώνας της Αθήνας είναι ένας και είχε 84 κίονες. Οποιοσδήποτε θελήσει να στηρίξει μια θεωρία σε άλλο αριθμό κιόνων του δε θα είναι αμέσως διαστρεβλωτής της πραγματικότητας και δε θα είναι άκυρες οι όποιες θεωρίες του;;;

Αυτόι ισχυρίζομαι ότι συμβαίνει με το Σαμαέλ αλλά δε μου απαντάτε με στοιχεία.

Θεωρείς ότι ο τρόπος που γράφω το παρόν μύνημα είναι οξύς ή οδηγεί σε οξεία αντιπαράθεση;;;

Περιμένω να δω την απάντησή σου σε αυτό και σε εκείνα που έθεσα ως ερωτήματα.

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2005, 11:37:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αυτή την στιγμή, ώρα 9.06 πρωϊνή βλέπω τον Ηλιο. Στην Αμερική βλέπουν την Σελήνη... Ας μου αποδείξει κάποιος παρακαλώ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ Ή ΝΥΧΤΑ???

Αγαπητή Παγώνα η αντιπαράθεση γίνεται λόγω αδυναμίας απάντησης σε ερωτήματα που έχουν απάντηση. Στο παραπάνωπαράδειγμα από τοντ ρόπο που έθεσες το ερώτημα , όποια απάντηση και αν δώσεις θα είναι λανθασμένη αν με το "στον πλανήτη Γη" εννοείς όλη τη Γη. Αν εννοέις ένα μέρος της τότε θα είναι και οι δύο απαντήσεις σωστές, οποιαδήποτε και αν δώσεις.

Αυτό ακριβώς , την εξάρτηση της απάντησης από τον τρόπο που αυθαίρετα θέτουμε το ερώτημα θέλω να δείξω αλλά δε βλέπω ανταπόκριση. Αν ένας άνθρωπος σου λέει πχ ότι υπάρχει μια κάποια λειτουργία στο σύμπαν ή τον άνθρωπο και κάνει λάθος τότε είναι αδύνατο να καταλήξεις σε οπιοδήποτε σωστό συμπέρασμα ακολουθώντας την αρχική εσφαλμένη του τοποθέτηση.

Δηλαδή δε θα σημαίνει αυτό ότι δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα , αλλά ότι ξεκίνησες απόλανθασμένηξ αφετηρία, με λανθασμένες (αυθαίρετες) παραδοχές.

quote:
Αυτό που θέλω να πώ εμμέσως είναι πως Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ, αλλά εμφανίζεται με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες (χρόνου, τόπου, κοινωνίας, ή ακόμα και προσώπων)... Δεν θα το αναλύσω άλλο, ελπίζω να έγινα κατανοητή.

Εδώ συμφωνούμε απόλυτα στο πρώτο μέρος. Αλλά διαφωνούμε ως προς το ότι δε θέλεις να το αναλύσεις περισσότερο. Τουλάχιστον αν όχι εδώ σε άλλο θέμα. Γιατί σε αυτό βρίσκεται η όλη ουσία της αναζήτησης.

Το ότι βλέπουμε όλοι μέρος της αλήθειας είναι κάτι με το οποίο συμφωνώ απόλυτα , αλλά όμως δεν έχει σχέση με το Σαμαέλ και με όσα είπα περί αυτού. Διότι δε μιλάμε για διαφορετική εκδοχή της αλήθειας αλλά για κείμενα.

Δεν αναφέρθηκα λεπτομερώς σε ερμηνείες του, παρά το ότι έγινε και αυτό σε κάποια σημεία, επειδή αναφέρθηκαν από άλλους και ερμηνείες του σε έννοιες και θέματα.


Πρέπει και εσύ να ξεχωρίσεις αυτά τα δύο πράγματα όπως και όλοι όσοθι συμμετέχουν εδώ σε αυτό το διάλογο.

Πρωτίστως αναφέρομαι σε ΚΕΙΜΕΝΑ που ο Σαμαέλ παρουσιάζει διαστρεβλωμένα. Και αυτά δε μπορεί κανείς να τα δεί με πολλούς τρόπους, όπως μπορεί να κάνει με τις ερμηνείες τους.

Η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας πχ είναι συγκεκριμένα κτίσματα. Αν πει κάποιος ότι ο Παρθενώνας είχε 100 κίονες μπορεί να διαπιστωθεί άμεσα αν είχε ή όχι τόσους. Δε μπορεί κανείς να διαφωνήσει σε αυτό ή να δει μια "παράλληλη εκδοχή" του Παρθενώνα. Στο φυσικό πεδίο ο Παρθενώνας της Αθήνας είναι ένας και είχε 84 κίονες. Οποιοσδήποτε θελήσει να στηρίξει μια θεωρία σε άλλο αριθμό κιόνων του δε θα είναι αμέσως διαστρεβλωτής της πραγματικότητας και δε θα είναι άκυρες οι όποιες θεωρίες του;;;

Αυτόι ισχυρίζομαι ότι συμβαίνει με το Σαμαέλ αλλά δε μου απαντάτε με στοιχεία.

Θεωρείς ότι ο τρόπος που γράφω το παρόν μύνημα είναι οξύς ή οδηγεί σε οξεία αντιπαράθεση;;;

Περιμένω να δω την απάντησή σου σε αυτό και σε εκείνα που έθεσα ως ερωτήματα.

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2005, 12:06:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα, δεν γνωρίζω το θέμα με τον Samael αλλά θα ήθελα να πω κάτι για την Wikipedia. Και η δική μου άποψη είναι ίδια με του filosofos3, δεν ελέγχονται τα κείμενα όσο πρέπει, έχω διαπιστώσει αρκετές φορές παραποιήσεις.

Για το συγκεκριμένο που αναφέρθηκε ότι ο Samael σε ηλικία 17 ετών καλέστηκε να δώσει διάλεξη, δεν βρήκα αναφορά στο site του οργανισμού του. Βέβαια τα περισσότερα site που βρήκα είναι στα ισπανικά και δεν μπορούσα να τα διαβάσω, ίσως να υπάρχει αναφορά εκεί.

Πάντως για να πεις όσο το δυνατόν πιό σίγουρα ότι ισχύει κάτι πρέπει να ερευνήσεις, είναι χρονοβόρο αλλά είναι συγχρόνως και η μόνη λύση. Η πρώτη ένδειξη θετική ή αρνητική είναι, και συμφωνώ ξανά με τον filosofos3, να μην γίνονται διαστρεβλώσεις κειμένων και να μην έρχονται τα λόγια κάποιου σε αντίθεση με τις διδασκαλίες εκατοντάδων ετών. Δεν γίνεται να προσπαθούμε να τραβήξουμε τις διδασκαλίες από δω και από κει έτσι ώστε να ταιριάζουν με τα λόγια μας.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

katerinagnosis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2005, 13:39:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katerinagnosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλοσοφε, επειδή γύρισα πίσω τις σελίδες και το μόνο πο είδα να αναφέρεις για την Μπαγκαβάτ είναι αυτό που λέγαμε για το σκοτωμα των συγγενών, δεν κατάλαβα, ποιά είναι τα λόγια της Μπαγκαβάτ και ποιά του Σαμαέλ που παραποιούν??? Δεν έχω ιδιαίτερο χρόνο να γυρίζω συνέχεια πίσω και επίσης το εσωτέρικα αυτές τις μέρες είναι πολύ αργό δεν ξέρω γιατί, πες μου αν θες και πάλι, για εσένα θα είναι εύκολο, συγκεκριμένα, τι παραποίησε και που???

Το βιβλίο το διαβάζω, θα στείλω την απάντησή μου ωσονούπο.........

Οσο για αυτό που είπες για το πότε γεννήθηκε ή πέθανε ο Κρίσνα.........
συγνώμη, αλλά για μένα είναι ασήμαντο. Ακόμα και για τον Χριστό, διαφέρουν κατά κάποια χρόνια οι έρευνες που έχουν γίνει για την γέννησή του το ξέρεις??? Αλλοι λένε λίγα χρόνια πριν, άλλοι λίγα χρόνια μετά. Αυτό έχει σημασία??? Η ότι υπήρξε???
Δηλαδή, ας πούμε, ξέρουμε τον Κολοκοτρώνη. Αν κάποιος γράψει το τι έκανε αλλά πέσει έξω στο πότε γεννήθηκε, θα είναι λάθος αυτά που έγραψε??? Νομίζω ότι είναι λιγο άστοχο το παράδειγμα που ανέφερες......Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2005, 13:54:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καταρχήν Φιλόσοφε, όχι το τελευταίο σου μήνυμα δεν είναι εμπρηστικό... Μιά χαρά το βρίσκω (ως έκφραση), αλλά πάλι μπερδευτήκαμε...
Το πρόβλημα είναι οτι προσπαθώ να σου πώ το εξής απλό, κι ενώ συμφωνείς, στο τέλος διαφωνείς, γιατί απλά ΕΜΜΕΝΕΙΣ να βλέπεις τα πράγματα με ΈΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΡΟΠΟ (θα μου πείς ο καθένας τα βλέπει με έναν τρόπο... ε μερικοί προσπαθούν να τα γυρίσουν και λίγο στο πλάι, ή ανάποδα να δούν τί θα μπορούσε να κρύβεται)...
Πάμε λοιπόν: Η ερώτηση που κάνω δεν είναι λάθος! Τί κρίνει δηλαδή ποιά είναι σωστή ερώτηση και ποιά όχι? Η απάντηση???? Αυτό ειναι λίγο ανάποδο δεν νομίζεις? Αυτό όμως που λές μου αποδεικνύει απο πού ξεκινάει το πρόβλημα...
Η εμμονή σου έχει να κάνει με το οτι θεωρείς πως η όποια διαφωνία ή λάθος στην 'αντιγραφή' (έτσι το βλέπεις εσύ) κειμένων αποδεικνύει οτι μία διδασκαλία είναι λάθος 100%... Αποφασίζεις να βρείς την αλήθεια μέσα απο τα βιβλία, και την σύγκριση πληροφοριών, κι όχι μέσα απο αναζήτηση εκ των έσω, χρησιμοποιώντας ως ερέθισμα τα έξω σου... Εχεις δώσει δηλαδή στα έξω σου ελευθερίες που δεν τους αξίζουν...
Πχ, θα πώ κάτι που είχε αναφέρει ένας μαθητής του Δάσκαλου Σαμαέλ...
Είχε μόλις τελειώσει ένα απο τα πρώτα του βιβλία, το οποίο περιείχε πολύ σημαντικά κλειδιά. Το είχε ετοιμάσει ο μαθητής του και του λέει 'Δάσκαλε, έχει πολλά λάθη μέσα το βιβλίο', και του απαντάει ο Σαμαέλ "Δεν πειράζει, βιάσου να το δώσεις να τυπωθεί, δεν έχουμε χρόνο για διορθώσεις, πρεπει η ανθρωπότητα να πάρει τα κλειδιά. Αν αυτά τα λάθη ενοχλήσουν τα διανοητικά ζώα, ας μην έρθουν στην Γνώση"...
Ξέρω τί θα πείς τώρα, οτι ένας Δάσκαλος δεν μπορεί να αφήνει να δίνονται λάθη κτλ κτλ... Αυτό είναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΡΙΣΗ, για το τί θα έπρεπε να κάνει κάποιος δάσκαλος και τί όχι. Αν όμως ξέραμε τί θα έπρεπε να κάνει θα είμασταν κι εμείς δάσκαλοι, δεν νομίζεις;
Ναι, έχει πολλές διαστρεβλώσεις κειμένων και πληροφοριών (όχι εσκεμμένες κατά την γνώμη μου, αλλά πάνω στην ροή της εργασίας του, είτε μιλώντας, είτε γράφοντας, γιατί έδινε βάση στα σημαντικά κι όχι στα ασήμαντα).
Μπορείς να επιλέξεις να μήν ακολουθήσεις αυτή την διδασκαλία. Ειλικρινά όμως πιστεύω οτι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πεί αυτό είναι αλήθεια, αυτό δεν είναι. το μόνο δικαίωμα που έχουμε είναι να παραδεχόμαστε, 'αυτό το επιβεβαίωσα εμπειρικά, το είδα, το άκουσα, το γεύτηκα, το ένιωσα, αυτό όχι, ή αυτό επιβεβαίωσα εμπειρικά πως δεν είναι έτσι'.... ολες οι άλλες κρίσεις είναι θέμα ΠΙΣΤΗΣ, αν θές την γνώμη μου, όταν δηλαδή δεν εμπειριώνονται. Δηλαδή, ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ, εγώ ή κάποιος άλλος ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ... εννοώ εκτός των ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ που μπορεί να έχει ο καθένας...
Και φαντάσου δηλαδή να μέναμε στο άν ο Κρίσνα γεννήθηκε το 3120 ή το 1000... και να μήν ασχολιόμασταν στην ΠΡΑΞΗ με την διδασκαλία του! Ποιός φωτίστηκε επειδή έμαθε πότε γεννήθηκε ο Κρίσνα?
Αυτά είχα να πώ με κάθε καλή διάθεση... νομίζω φαίνεται απο τον τρόπο που γράφω :)
Ελπιζω να συνεχιστεί ομαλά ο διάλογος :)
ΠέγκυΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
aourus
Νέο Μέλος


9 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2005, 13:56:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους aourus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Αυτή την στιγμή, ώρα 9.06 πρωϊνή βλέπω τον Ηλιο. Στην Αμερική βλέπουν την Σελήνη... Ας μου αποδείξει κάποιος παρακαλώ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ Ή ΝΥΧΤΑ???

Αγαπητή Παγώνα η αντιπαράθεση γίνεται λόγω αδυναμίας απάντησης σε ερωτήματα που έχουν απάντηση. Στο παραπάνωπαράδειγμα από τοντ ρόπο που έθεσες το ερώτημα , όποια απάντηση και αν δώσεις θα είναι λανθασμένη αν με το "στον πλανήτη Γη" εννοείς όλη τη Γη. Αν εννοέις ένα μέρος της τότε θα είναι και οι δύο απαντήσεις σωστές, οποιαδήποτε και αν δώσεις.

Αυτό ακριβώς , την εξάρτηση της απάντησης από τον τρόπο που αυθαίρετα θέτουμε το ερώτημα θέλω να δείξω αλλά δε βλέπω ανταπόκριση. Αν ένας άνθρωπος σου λέει πχ ότι υπάρχει μια κάποια λειτουργία στο σύμπαν ή τον άνθρωπο και κάνει λάθος τότε είναι αδύνατο να καταλήξεις σε οπιοδήποτε σωστό συμπέρασμα ακολουθώντας την αρχική εσφαλμένη του τοποθέτηση.

Δηλαδή δε θα σημαίνει αυτό ότι δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα , αλλά ότι ξεκίνησες απόλανθασμένηξ αφετηρία, με λανθασμένες (αυθαίρετες) παραδοχές.

quote:
Αυτό που θέλω να πώ εμμέσως είναι πως Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ, αλλά εμφανίζεται με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες (χρόνου, τόπου, κοινωνίας, ή ακόμα και προσώπων)... Δεν θα το αναλύσω άλλο, ελπίζω να έγινα κατανοητή.

Εδώ συμφωνούμε απόλυτα στο πρώτο μέρος. Αλλά διαφωνούμε ως προς το ότι δε θέλεις να το αναλύσεις περισσότερο. Τουλάχιστον αν όχι εδώ σε άλλο θέμα. Γιατί σε αυτό βρίσκεται η όλη ουσία της αναζήτησης.

Το ότι βλέπουμε όλοι μέρος της αλήθειας είναι κάτι με το οποίο συμφωνώ απόλυτα , αλλά όμως δεν έχει σχέση με το Σαμαέλ και με όσα είπα περί αυτού. Διότι δε μιλάμε για διαφορετική εκδοχή της αλήθειας αλλά για κείμενα.

Δεν αναφέρθηκα λεπτομερώς σε ερμηνείες του, παρά το ότι έγινε και αυτό σε κάποια σημεία, επειδή αναφέρθηκαν από άλλους και ερμηνείες του σε έννοιες και θέματα.


Πρέπει και εσύ να ξεχωρίσεις αυτά τα δύο πράγματα όπως και όλοι όσοθι συμμετέχουν εδώ σε αυτό το διάλογο.

Πρωτίστως αναφέρομαι σε ΚΕΙΜΕΝΑ που ο Σαμαέλ παρουσιάζει διαστρεβλωμένα. Και αυτά δε μπορεί κανείς να τα δεί με πολλούς τρόπους, όπως μπορεί να κάνει με τις ερμηνείες τους.

Η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας πχ είναι συγκεκριμένα κτίσματα. Αν πει κάποιος ότι ο Παρθενώνας είχε 100 κίονες μπορεί να διαπιστωθεί άμεσα αν είχε ή όχι τόσους. Δε μπορεί κανείς να διαφωνήσει σε αυτό ή να δει μια "παράλληλη εκδοχή" του Παρθενώνα. Στο φυσικό πεδίο ο Παρθενώνας της Αθήνας είναι ένας και είχε 84 κίονες. Οποιοσδήποτε θελήσει να στηρίξει μια θεωρία σε άλλο αριθμό κιόνων του δε θα είναι αμέσως διαστρεβλωτής της πραγματικότητας και δε θα είναι άκυρες οι όποιες θεωρίες του;;;

Αυτόι ισχυρίζομαι ότι συμβαίνει με το Σαμαέλ αλλά δε μου απαντάτε με στοιχεία.

Θεωρείς ότι ο τρόπος που γράφω το παρόν μύνημα είναι οξύς ή οδηγεί σε οξεία αντιπαράθεση;;;

Περιμένω να δω την απάντησή σου σε αυτό και σε εκείνα που έθεσα ως ερωτήματα.

Όλα είναι τέλεια


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2005, 13:57:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
speaking of μεγαλα πνεύματα Κατερίνα :)))))
Δεν είχα δεί την απάντησή σου, αφού το εσωτέρικα όντως έχει πάθει ένα ταράκουλο...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
katerinagnosis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2005, 14:13:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katerinagnosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aourus τι ακριβώς θες να πεις, μιας και μόνο αντέγραψες τα λόγια του φιλόσοφου???

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

formergnostic
Νέο Μέλος

Greece
15 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2005, 15:37:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους formergnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ, και ΔΕΝ εμφανίζεται με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ, Πέγκυ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν είναι θέμα άποψης ή κοσμοθεωρίας. Την σχετικοποίηση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ την εισάγει η αδυναμία ανθρώπων και «δασκάλων» να κατανοήσουν την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Έχετε δυστυχώς πεισθεί ότι υπάρχει πολύς «συμβολισμός» στο καθετί και πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να εφαρμόζεται παντού. Είναι λάθος αυτό. Ο συμβολισμός είναι συχνά η αδυναμία του ανθρώπου να προσεγγίσει την ΑΛΗΘΕΙΑ και γι’ αυτό στη θέση της τοποθετεί «σύμβολα». Κι απ’ εκεί ξεκινά το χάος της παραπληροφόρησης καθώς ο κάθε «δάσκαλος» προσπαθεί να ερμηνεύσει –καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα- τα «σύμβολα» όπως θέλει ή όπως έχει τη δυνατότητα.
Θα σας φανεί ίσως παράξενο αλλά η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν είναι κατάσταση, είναι πρόσωπο (προσωπικότητα). Είναι Εκείνος που είπε για τον Εαυτό του: «ΕΓΩ ΕΙΜΙ Η ΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ» (ΙΩΑΝ 14:6). Και δεν υπάρχει τίποτε το «συμβολικό» εδώ. Οποιαδήποτε «συμβολική» προσέγγιση αφορά στην προσωπική ερμηνεία του ενός ή του άλλου ερμηνευτή, ανθρώπου ή «δασκάλου».
Νομίζω, ότι άδικα κουράζεσαι «filosofe3». Εκεί που όλα είναι «συμβολικά» και υποκειμενικά η τετράγωνη λογική δεν μετράει. Κι είναι πιθανόν να σου απαντήσουν ότι στο «Αστρικό», ο Παρθενώνας έχει 200 αλλά και στο «Φυσικό Πεδίο» έχει τόσες, αλλά με το 3 ½ % «Συνείδηση» που εμείς διαθέτουμε δεν μπορούμε να «απολαύσουμε όλο του το μεγαλείο». Αν το είπε ο «δάσκαλος», το θέμα έληξε.
Η «αναζήτηση εκ των έσω», Πέγκυ, με τον τρόπο που γίνεται είναι τελείως υποκειμενική και σχετίζεται με το τι σας έχουν πει, πως σας έχουν ερμηνεύσει τις διάφορες «εμπειρίες» που έχετε στο Αστρικό ή αλλού. Ακόμη, συχνά ακολουθείτε τα ίχνη που κάποιος άλλος τοποθέτησε για σας κι «ανακαλύπτοντας» το ένα ή το άλλο πιστεύετε ότι σεις, μόνοι σας «ανακαλύψατε» ό,τι «εμπειρικά», νομίζετε ότι ανακαλύψατε. Όσο για τα «κλειδιά», Πέγκυ, εξαρτάται από αυτόν που τα δίνει τι θέλει εσύ να «πάθεις » ή να «δεις» και δεν έχει σημασία αν τα ίδια ή παρόμοια «κλειδιά» χρησιμοποιήθηκαν κι από άλλους «δασκάλους» πριν από τον δικό σου.
Είναι τελικά θέμα αποδοχής της κοσμοθεωρίας που ο συγκεκριμένος «δάσκαλος» προσφέρει και συ αποδέχεσαι. Είναι τελικά θέμα ΠΙΣΤΗΣ και οι «προσωπικές εμπειρίες», όσο κι αν πονάει, παραμένουν προσωπικές και μεθοδευμένες τουλάχιστον στην ερμηνεία τους.

Η Ειρήνη να είναι μαζί σας!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 18 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy