ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ποιός είσαι; Τι είσαι; Πού είσαι; Πότε είσαι;.....
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 7
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/10/2003, 01:49:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πάμε παρακάτω;
Σκέψεις που συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι το σύμπαν είναι περατό, ότι το άπειρο τελειώνει στο τίποτε. Το τίποτε είναι η αρχή και το τέλος μαζί. Πως μπορεί να γίνει αντιληπτή μια οντότητα, δημιουργός των πάντων και του εαυτού της, με πλήρη ελευθερία, πλήρη γνώση, πλήρη δύναμη. Σχέση μιας τέτοιας οντότητας με το υπαρκτό. Φύση αυτής της οντότητας. Ψιλάφιση του κύκλου της ύπαρξης. Αν υπάρχει αυτός ο κύκλος και τι στην πραγματικότητα είναι.
Σκέψεις μόνο και τίποτε άλλο.

Βλέπουμε στον κόσμο που γνωρίζουμε, να υπάρχουν ασύλληπτες και πολυποίκιλλες δυνάμεις (Γαλαξίες, μαύρες τρύπες, διάφορα είδη αστέρων, πυρηνική ενέργεια, υποατομικά σωματίδια κλπ κλπ) Αυτές οι δυνάμεις, έχουν την «ιδιοτροπία» που ανάφερα παλαιότερα, να λειτουργούν πάντα αυτόματα και τελείως μηχανικά, υπακούοντας σε νόμους, που καθορίζουν και καθορίζονται από τη λειτουργία τους την ίδια. Δηλαδή αυτή η λειτουργία, δημιουργεί και δημιουργείται από τους φυσικούς νόμους. Όπως η κότα από το αυγό, και το αυγό από την κότα.
Παρόλα αυτά όμως είναι τρομερά δύσκολο για κάποιον, να σχηματίσει μια κάποια άποψη, του σκοπού της ύπαρξης ενός τέτοιου κόσμου. Τα φαινομενικά ισχυρότερα και σίγουρα πολυπληθέστερα μέλη του σύμπαντος (τα μεγάλα ενεργειακά πεδία και τα αποτελέσματα αυτών), παρουσιάζονται ανίσχυρα να αποδώσουν. . .χαρακτήρα στον κόσμο. Ένα κόσμο που τα ίδια δημιουργούν και που . . . μέσα σ αυτόν δημιουργούνται. Μπερδευτήκαμε πάλι.
Αλλά δεν είναι αυτός ο κόσμος; Η ιδιότητες των φυσικών νόμων, δεν είναι πάνω στον φυσικό κόσμο που εφαρμόζονται; Αλλά και οι ιδιότητες των φυσικών νόμων δεν είναι από τον φυσικό κόσμο που απορρέουν;
Θα διακόψω προς το παρόν εδώ με μια περίληψη της μέχρι τώρα άποψης μου για τον κόσμο (σύμπαν).
Το σύμπαν είναι αποτέλεσμα βούλησης.
Η δημιουργός βούληση είναι ότι βούλεται να είναι γιατί τέτοια είναι η φύση της. Βούληση.
Η εκδήλωση αυτής της βούλησης ήταν η δημιουργία του φυσικού κόσμου, μέσα στον οποίο ενυπάρχει και μέσον του οποίου εκδηλώνεται. Αρχικά εκδηλώθηκε ως δύο ιδιοτήτων δύναμη (έκρηξης-σύνθλιψης) με ταυτόχρονη εφαρμογή και των δύο, και με τη μια αποτέλεσμα της άλλης. Αποτέλεσμα ήταν η εμφάνιση της ύλης και της ενέργειας, με ταυτόχρονη δημιουργία του χώρου και του χρόνου από την αλληλεπίδραση τους. Δεν επέρχεται αλληλοεξουδετέρωση των δύο αρχικών δυνάμεων διότι συνεχίζεται η μια να δημιουργείται από την άλλη. Κάτι σαν ταλάντωση (π.χ. μαύρες τρύπες-αστέρες). Η εξέλιξη του σύμπαντος συνεχίζεται αέναα διότι ενυπάρχει σ αυτό η δημιουργός βούληση και η πορεία της εξέλιξης του εξαρτάται μόνο από αυτήν.

Περιμένω σχόλια και ερωτήσεις. Όχι για να εξηγήσω το πραγματικό και το φανταστικό, ούτε το σωστό και λάθος. Τη θεωρία μου μόνο και τίποτε άλλο. Προ πάντων αν έχει λογική και αυταπόδεικτη βάση. Πάντως για ένα πράγμα είμαι τελείως σίγουρος. Τη θεωρία μου αυτή, ότι θέλω την κάνω. Την κρατάω, την αλλάζω, την πετάω και. . .ότι ΘΕΛΩ. Ε προσπαθώ να συμπεριλάβω μέσα και δικές σας ευφάνταστες απόψεις.
Φυσικά έπεται συνέχεια.

Ελεύθερος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κάθυ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
767 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/10/2003, 10:04:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κάθυ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Ελεύθερε,

Παρακολουθώ το ξετύλιγμα του μονοπατιού της σκέψης σου με δυσκολία, είναι αλήθεια. Εάν μας έλεγες την θεωρία σου από την αρχή θα μπορούσαμε να συμφωνούμε/διαφωνούμε καθ’ οδόν, ο καθένας με τις αντιρρήσεις/επιχειρήματά του. Επειδή προτίμησες όμως να μας εκθέσεις την θεωρία σου κομματιαστή θα πρέπει να αποσαφηνίζεις τις λέξεις- κλειδιά που χρησιμοποιείς, όσο κι αν αποτείνεσαι σε άτομα ενός ορισμένου επιπέδου. Για να μπορέσω να σε καταλάβω χωρίς παραξηγήσεις, θα βάζω "σηματοδότες" κι αν θέλεις εξηγείς.

Πρώτα, μας μίλησες για ενέργεια. Χρειάζεται αποσαφήνιση και προσδιορισμό η λέξη αυτή. Και σε ξαναρωτώ είναι αυτή η ενέργεια συνειδητή;

Και πιο κάτω εντελώς αβίαστα μιλάς για «δημιουργό βούληση». Η δημιουργική βούληση είναι απόρροια τίνος; Και ποιος βούλεται;

Μετά μιλάς για το «άπειρο που είναι αντιληπτό σε δύο άκρα». Μπορείς να μου πεις ΠΩΣ είναι αντιληπτό το άπειρο; Ή το τίποτε; Κατά τη γνώμη μου ούτε νοητό δεν είναι. Δεν είναι παρά μια ασαφής «ορολογία», για την διευκόλυνση του νου.

Ας κάνομε τούτη τη στιγμή αυτό το τεστ: Για 13, ας πούμε, δευτερόλεπτα κράτησε αν μπορείς στο νου σου το τίποτε,
πρόσεξε, όμως, μιλάμε για το τίποτε...


Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/10/2003, 14:56:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σου Κάθυ,
Ενέργεια=Εν έργω.Είναι η αιτία που προκαλεί την κίνηση, τη μεταβολή κλπ. Τα πάντα είναι ενέργεια και η ενέργεια είναι τα πάντα. Ο χώρος και ο χρόνος είναι αποτελέσματα της δράσης της, και ξεκινούν την ίδια στιγμή που ξεκινάει κι αυτή. Η τέλεια παύση της έχει σαν αποτέλεσμα την τέλεια παύση όλων και τη πτώση τους στην ανυπαρξία και στο τίποτε.

Αυτή την αιτία ονομάζω συμβατικά «βούληση» και το αν είναι συνειδητή ή όχι το βούλεται μόνον αυτή. Γιατί όπως είπα η βούληση είναι ότι βούλεται να είναι. Αυτή είναι η φύση της. Στις μέρες μας είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, ότι η βούληση βούλεται να είναι συνειδητή. Ναι είναι συνειδητή. Το βλέπουμε παρατηρώντας τη συμπεριφορά των ανθρώπων, αλλά και μερικών άλλων ζώων. Αυτά όλα είναι αποτελέσματα της δράσης της βούλησης, και διαθέτουν άλλος λιγότερη και άλλος περισσότερη συνείδηση.

Η δημιουργός βούληση είναι απόρροια του εαυτού της, και είναι αυτή η ίδια που εκδηλώνεται (βούλεται). Δεν παραπέμπω σε θεούς κλπ. Θα γίνω πιο κατανοητός αργότερα. Η βούληση είναι η θέτουσα τα πάντα εν έργω. Είναι ολοφάνερη γιατί εύκολα παρατηρείται ότι ενυπάρχει στα πάντα. Δεν είναι κάτι το ξεχωριστό από ότι υπάρχει στο σύμπαν. Αυτή είναι το σύμπαν. Εκδηλώνεται ως σύμπαν.

Το άπειρο γίνεται αντιληπτό ως ένας χώρος-χρόνος μη προσεγγίσιμος από την ανθρώπινη αντίληψη. Σαν κάτι πολύ μακρινό σε μέγεθος και διάρκεια, που στην μεν περίπτωση τους απείρως μεγάλου, εξακολουθεί να αυξάνεται, στην δε περίπτωση του απείρως μικρού, εξακολουθεί να ελαττώνεται.

Τό άπειρο είναι η προέκταση του χώρου-χρόνου τα οποία συνεχίζονται ως αποτέλεσμα της δράσης της βούλησης. Φυσικά αν και το ονομάζουμε άπειρο, εν τούτοις πρέπει να έχει ένα τέλος. Άπειρο είναι μόνο για τα ανθρώπινα μέτρα. Το τέλος του πρέπει να είναι το τίποτε. Το τίποτε είναι το τέλος του χώρου-χρόνου. Είναι η παύση της δράσης της βούλησης. Σε τέτοια περίπτωση τα πάντα (η βούληση δηλαδή) μεταβαίνουν στην ανυπαρξία. Η ανυπαρξία δεν είναι ένας άλλου είδους χώρος. Είναι απλά το τίποτε. Όλα ξεκινούν από το τίποτε, αλλά το τίποτε δεν είναι η δημιουργική αιτία. Είναι μόνο η αρχή και το τέλος της δράσης της βούλησης.
Έπεται συνέχεια.

Ελεύθερος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/10/2003, 15:12:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κάθυ:
quote:
Για 13, ας πούμε, δευτερόλεπτα κράτησε αν μπορείς στο νου σου το τίποτε,
πρόσεξε, όμως, μιλάμε για το τίποτε...


Αυτό δεν μπορεί να γίνει Κάθυ μου, ούτε και για μισό δευτερόλεπτο.
Το τίποτε είναι η παύση της δράσης της βούλησης. Για να λειτουργήσει όμως ο νους μου με αυτό τον τρόπο, χρειάζεται η παρουσία έστω και μια μικρής ποσότητας βούλησης. Ε . . . με την παρουσία βούλησης το τίποτε απουσιάζει και από τον νου μου και από παντού.

Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κάθυ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
767 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/10/2003, 15:16:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κάθυ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ωραία Ελεύθερε, ωραία.
Σε κατανοώ και σε παρακολουθώ. Συνέχισε ως ότου επανέλθω.

Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/10/2003, 17:20:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ωραία ελεύθερε, μα ας προσέξουμε και τα έξεις!

Λες,

quote:
Το άπειρο γίνεται αντιληπτό ως ένας χώρος-χρόνος μη προσεγγίσιμος από την ανθρώπινη αντίληψη.

Ο ελεύθερος πριν 20 χρόνια δεν κατανοούσε ούτε είχε τέτοιες ιδέες, σήμερα τις κατανοεί και έχει…Ο Ελεύθερος πριν 20 χρόνια δεν είναι ο ελεύθερος του σήμερα….μιας και γράφεις πιο πάνω, πως όλα είναι ενέργεια... και θέμα συνείδησης.

Και αν η αντίληψη μερικών, μας είναι ακόμα άγνωστη? Αν βλέπουν βιώνουν πράγματα που εμείς ακόμα δεν έχουμε δει? Δεν πρέπει να το βάλουμε… στις πιθανότητες αυτό?

Μα το πιο σπουδαίο είναι το έξεις! Αν κατά κάποιο τρόπο βρήκες πως η βούληση είναι Χρόνο Τόπος, και έρχεται η Καθυ και σου λέει!
Κράτησε για 13 δευτερόλεπτα το νου σου στο τίποτα! Όχι γιατί αυτή κάνει κάποια προσπάθεια, (να τον κρατήσει… )μα γιατί, για τον Α η Β λόγο *(Στην ίδια κάνει την εμφάνιση το άχρονο / τίποτα * Δεν το ψάχνει, ουτε βούλεται!!!)…. και μάλιστα σου πει…

Αυτό για μένα Ελεύθερε είναι φυσιολογικό! Και όχι μόνο 13 δευτερόλεπτα!

Τι θα τις έλεγες.. Είναι αδύνατο γιατί σε μένα δεν συμβαίνει? Μα και πριν 20 χρόνια, σε θέμα αντίληψης, ορισμένα πράγματα στον εγκέφαλο του ελευθερου... δεν συνέβαιναν..

Βλέπεις ελεύθερε γιατί εβαλα παραπάνω το κόμμα* (μεταφυσική)

Άλλο ένα ακόμα! Θα γνωριζεις που είναι η πρώτη της εμφάνιση *(μεταφυσικής)….τουλάχιστον στη δύση...

ΦΑΙΔΩΝ, περί Ψυχής…

..ας θέσουμε λοιπόν την ύπαρξη δυο όντων. Η μια ορατή με τα μάτια, η άλλη αόρατη…..και η μεν αόρατη, παραμένει πάντα στην ίδια κατάσταση, η δε ορατή δεν παραμένει!...

Μιλάει για σώμα ψυχή, και φτάνει στο τέλος να βλέπει την παροδικότητα του ενός και την αθανασία της ψυχής… Εδω η επιστήμη σήμερα, παραδέχεται… και την αθανασία της ύλης! ΣΑΝ ΟΛΟ, (ολική ενέργεια) δεν αλλάζει τίποτα! Σαν μερικότητα, αλλάζει η μορφή…

Θα επαναλάβω και τα λόγια του μύστη Απολλώνιου….μιας και ο τύπος δεν είχε καβαλήσει κανένα καλάμι... παρότι όπως μας λένε, ανάστησε νεκρή κοπελλα..

quote:
Δεν υπάρχει θάνατος σε τίποτα παρά μόνο στην εμφάνιση .Αυτό που περνά από την Ουσία στη Φύση μοιάζει να είναι γέννηση, ενώ εκείνο που περνά από τη Φύση στην Ουσία μοιάζει να είναι θάνατος. Στην πραγματικότητα τίποτα δεν γεννιέται και τίποτα δεν πεθαίνει, αλλά μόνο εμφανίζεται τη μια στιγμή και την άλλη εξαφανίζεται. Εμφανίζεται λόγω της πυκνότητας της ύλης και εξαφανίζεται λόγω της λεπτότητας της ουσίας. Αλλά είναι πάντα το ίδιο, διαφέροντας μόνο σε κίνηση και κατάσταση.

Διαφέρουν σε κίνηση και κατάσταση!

Ε, ας μην είμαστε και τόσο εγωιστές! Ας αφήσουμε και κάνα μύστη….να είναι πιο μπροστά …από τι δικιά μας συνείδηση…

Εμείς φυσικά συνεχίζουμε να ερευνούμε!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/10/2003, 00:00:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σου Πλάτωνα,
quote:
Ο ελεύθερος πριν 20 χρόνια δεν κατανοούσε ούτε είχε τέτοιες ιδέες, σήμερα τις κατανοεί και έχει…Ο Ελεύθερος πριν 20 χρόνια δεν είναι ο ελεύθερος του σήμερα….μιας και γράφεις πιο πάνω, πως όλα είναι ενέργεια... και θέμα συνείδησης.

Δεν είπα ότι είναι όλα θέμα συνείδησης. Είναι λίγο πολύπλοκο το θέμα με τη συνείδηση. Ελπίζω να καταφέρω να το ξεδιαλύνω στα επόμενα μυνήματα μου.
quote:
Και αν η αντίληψη μερικών, μας είναι ακόμα άγνωστη? Αν βλέπουν βιώνουν πράγματα που εμείς ακόμα δεν έχουμε δει? Δεν πρέπει να το βάλουμε… στις πιθανότητες αυτό?

Να το βάλουμε στις πιθανότητες; Προτιμώ να το βάλουμε στις βεβαιότητες. Ναι, κάποιοι σίγουρα έχουν δει πράγματα που εμείς ακόμα δεν έχουμε δει. Αυτό είναι μια βεβαιοτάτη. . .βεβαιότητα.

Το παράδειγμα με την Κάθυ θα πρέπει να το κουβεντιάσουμε, όταν μας πει η ίδια ότι μπορεί πράγματι να κάνει αυτά που αναφέρεις. Πάντως δεν μιλάω για την προσπάθεια να καταστήσει κάποιος τον νου του άδειο από σκέψεις. Αυτό μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα. Άδειος από σκέψεις όμως δεν σημαίνει ούτε το τίποτε ούτε την απουσία βούλησης, που είναι το ίδιο τελικά. Εγώ κατάλαβα πως εννοούσε κάτι σαν το σταμάτημα της λειτουργίας του εγκεφάλου. Αλλά ακόμα και τότε η βούληση της είναι ενεργή. Και αυτό θα το ξεκαθαρίσω αργότερα. Το πως το έχω μέσα στη σκέψη μου εννοώ, που μπορεί να είναι και. . .πατάτες. Φυσικά το σταμάτημα της λειτουργίας του εγκεφάλου επιφέρει τον θάνατο πολύ σύντομα. Και όμως φίλε μου η βούληση μπορεί να είναι ακόμα ενεργή και οργιάζουσα. Αυτό είναι αυταπόδεικτο. Ποιός άραγε σε έσπρωξε εσένα, να μετονομαστείς σε Πλάτωνα; Το βιβλίο; Ο εκδοτικός οίκος;
Χμ. . .καλά έκανε κι εκείνος κι εσύ. Πλάτωνας ήταν αυτός όχι. . . .θεόδουλος, χριστόδουλος και λοιποί δούλοι και δουλοπάροικοι.

Μακάρι να είχαμε μαζί μας εκείνους τους μύστες. Θα μας τα λέγανε όλα να τελειώνουμε. Έτσι θα μας ήταν πιο εύκολο να βρούμε το χρόνο και γι αυτά.
Αφιερομένο . . .εξαιρετικά
[Λέγε με παλιόπαιδο λέγε με αλήτη, κι όπως θες εσύ
Λέγε με παλιόπαιδο λέγε με ξενύκτη, μέχρι και ληστή
Μα μη με λες αχάριστο, και παλιοεγωϊστή.]
Ζεϋμπεκκιά του Στράτου, εκεί να δεις . . . .χαμός. Φιλοσοφίες και κουραφέξαλα.

Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Γιώργος
Πλήρες Μέλος


970 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/10/2003, 02:37:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Γιώργος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ποιός είσαι; ΕΓΩ

Τι είσαι; Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΣΤΕΙΟΣ

Πού είσαι; ΠΑΝΤΟΥ

Πότε είσαι;..... ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΩ

Γιώργος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/10/2003, 01:38:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σας φίλοι μου, συγγνώμη για την απουσία. Βλέπετε οι . . . . μούσες, πότε δώ και πότε αλλού.

Εξήγησα μέχρι τώρα την άποψη μου σχετικά με το υπαρκτό. Φυσικά χρειάζονται πολλά ακόμη, διότι έμεινα μέχρι την υλοενέργεια και τον χωρόχρονο. Στο μύνημα μου αυτό θα πάω παρακάτω και θα εξηγήσω την άποψη μου, σχετικά με το θέμα της ζωής.
Όπως είπα, όλα όσα υπάρχουν είναι αποτέλεσμα βούλησης, και η απόδειξη για μένα είναι η παρατήρηση της λειτουργίας του κάθε τι, και του ποσοστού και της ποιότητας της βούλησης, την οποία εκδηλώνει. Ότιδήποτε δεν εκδηλώνει βούληση, απλά δεν υπάρχει. Έτσι έχουμε το κάθε τι με τις ιδιότητες του, που οι ιδιότητες του αυτές μας φανερώνουν ότι αυτό το κάθε τι, λες και θέλει να υπάρχει και να εκπληρώνει κάποιον σκοπό.
Παράδειγμα:
α) Ένας βράχος μέσα στη θάλασσα. Δεν λέει να φύγει από την πορεία του κύμματος, ούτε να διαλυθεί, λες και το έχει βάλει σκοπό να παραμείνει εκεί πάσει θυσία και με όποιοδήποτε κόστος.
β) Μιά φλόγα από ένα σπίρτο. Δεν λέει να περιοριστεί στο άναμμα του τσιγάρου, λες και έχει βάλει σκοπό, να διαδώσει τη θερμότητα του σε όλο τον κόσμο πάσει θυσία και με όποιοδήποτε κόστος.
γ) Το ηλεκρομαγνητικό κύμμα μιας κεραίας, δεν λέει να μεταδωθεί κάνα δυό χιλιόμετρα μόνο ας πούμε, λες και έχει βάλει σκοπό να φτάσει στην άκρη του σύμπαντος, πάσει θυσία και με όποιοδήποτε κόστος.
Θέλω να πω ότι στο επίπεδο της ύλης-ενέργειας, τά πάντα βούλωνται, να δρούν απαρέκκλητα με βάση τους φυσικούς νόμους, που απ’ αυτήν την ίδια, την υλοενέργεια πηγάζουν. Έχουμε δηλαδή την εκδήλωση της συνολικής βούλησης (των πάντων) στο πρώτο της στάδιο. Την αρχή του βούλεσθαι. Ελπίζω να είμαι κατανοητός μέχρι τώρα, σε συνδιασμό με τα προηγούμενα μυνήματα μου.

Πάμε στο θέμα της ζωής.
Φυσικά και η ζωή είναι υλοενέργεια, διά της οποίας εκδηλώνεται βούληση. Η ζωή είναι όμως ένα επόμενο στάδιο, της εκδήλωσης της βούλησης. Παρακαλώ μην συγχέετε την βούληση που αναφέρω, με κάποιον από τους θεούς των θρησκειών. Η διαφορά μεταξύ της υλοενέργειας και της ζωής, αν και υλοενέργεια κι αυτή, είναι τεράστια. Ασύγκριτη η απόσταση. Ενώ στη υλοενέργεια η βούληση αντικαθίσταται εύκολα από την επίδραση μιας μεγαλύτερης βούλησης, πχ με το σπάσιμο του βράχου έρχονται νέες ιδιότητες και αρχίζει η εκδήλωση μιας διαφορετικής πλέον βούλησης, στη ζωή έχουμε άλλην αντίδραση, απρόσμενη και εντελώς διαφορετική. Η ζωή υπό την επίδραση μιας μεγαλύτερης βούλησης, αρχίζει να αψηφά κατά το δυνατόν τους φυσικούς νόμους, και αμύνεται, πότε ενεργά και πότε παθητικά, λες και προσπαθεί να καταργήσει τα πάντα, ύλη-ενέργεια-χρόνο-χώρο, φτάνει να διατήσει την σύσταση και την ύπαρξη του μορφώματος υλοενέργειας μέσον του οποίου εκδηλώνεται. Θέλω να πω ότι όταν η βούληση εκδηλώνεται ως ζωή, αμύνεται να διατηρηθεί τέτοια, πάσει θυσία και με όποιοδήποτε κόστος.
Εκτός αυτού η διαφορά επιπέδου φαίνεται και στα εξής:
α) Η ζωή έχει ως βασικότατη ιδιότητα, την συνέχιση της βούλησης που εκδηλώνει, αντιγράφοντας τον εαυτό της σε πολλά αντίτυπα, προκειμένου να νικήσει τις επικίνδυνες για αυτήν διεργασίες εκδήλωσης της πρωτογενούς βούλησης. Τέτοιες διεργασίες είναι ο χωρόχρονος, που εντός του τα πάντα μεταβάλλονται, πράγμα στο οποίο είναι αντίθετες οι ιδιότητες της ζωής. Η μεταβολή (εξέλιξη) που συμβαίνει και στη ζωή, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια αμυντική τακτική, κάποτε πετυχημένη και κάποτε αποτυχημένη.
β) Ενώ στην πρωταρχική εκδήλωση βούλησης (υλοενέργεια), οι φυσικοί νόμοι λειτουργούν μηχανικά και στην συνολική τους έκταση, χωρίς εσκεμμένη παρεμπόδιση, εκτροπή, ελάττωση της επίδρασης τους κλπ, στη εκδήλωση βούλησης από το επίπεδο της ζωής, τα πάντα φαίνονται να πηρεάζονται απ αυτήν κατά το δυνατόν, και να χρησιμοποιούνται για τη δική της εξυπηρέτηση. Π.χ. Μάλλον δεν θα υπήρχε καμία πιθανότητα, ένας κόσμος χωρίς ζωή, να παρουσιάσει φωλιές χελιδονιών κατω από ένα μεγάλο βράχο. Για μια τέτοια κατασκευή χρειάζεται εκδήλωση βούλησης, στο επίπεδο της ζωής, η οποία θα χρησιμοποιούσε τους φυσικούς νόμους, την υλοενέργεια και γενικά ότι χρειάζεται για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Πότε πέρασε η ώρα; Ούτε που το κατάλαβα. Το επόμενο θέμα φυσικά, πρέπει να είναι ο άνθρωπος ως εκδήλωση βούλησης. Στο επανιδείν.

Ελεύθερος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/10/2003, 17:42:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Άνθρωπος. Μετά την εκδήλωση της βούλησης ως υλοενέργεια και αργότερα ως ζωή, ακολουθεί η εκδήλωση της ως αντίληψη (άνθρωπος). Φυσικά και ο άνθρωπος περιέχει και περιέχεται επίσης και στις δύο πρώτες εκδηλώσεις. Είναι η συνέχεια και των δύο. Αποτελεί απλά εξέλιξη της εκδήλωσης της βούλησης. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι ο άνθρωπος είναι μορφή βούλησης, που αποτελείται από υλοενέργεια σε λειτουργία επιπέδου ζωής, και με κυριώτερο χαρακτηριστικό την δυνατότητα αντίληψης. Βέβαια είναι αυτονόητο ότι η δυνατότητα αυτή επιτυγχάνεται λόγω της τεράστιας μνήμης που διαθέτει ο εγκέφαλος του και η ταχύτητα με την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα της. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος είναι απλά το πιο επιτυχημένο είδος διά του οποίου η βούληση εκδηλώνεται ως αντίληψη. Υπάρχουν κι άλλα είδη με αντίληψη τα οποία όμως είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο.
Συμπληρώθηκε έτσι η εικόνα που θα ήθελα να προτρέψω την παρέα μας να αρχίσει να βλέπει τον κόσμο, και με την οποία πιστεύω ότι κάνοντας αυτό, πολύ σύντομα θα αντικρίσει ένα καινούργιο κόσμο να απλώνεται μπροστά του. Έναν κόσμο που θα δικαιολογεί την ύπαρξη και τον σκοπό του, και το κυριώτερο θα είναι ολοφάνερος και παρατηρήσιμος ανά πάσα στιγμή. Αυτός ο κόσμος είναι το έσω μας. Διότι αν ο άνθρωπος είναι το τελειότερο μέχρι στιγμής ον, σίγουρα εκεί πρέπει να ψάξουμε τα πάντα. Γιατί αυτός είναι το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. Ψάχνοντας αυτόν θα βρούμε τα πάντα. Αυτός περιέχει τα πάντα (σε μικρογραφία), και περιέχεται στα πάντα. Αυτό το τελευταίο ίσως φανεί παράξενο και δυσνόητο. Όχι, δεν πρέπει να είναι τέτοιο.
Εξηγούμαι: Εφ όσον ο άνθρωπος είναι το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, τότε γυρίζοντας την έρευνα προς το παρελθόν, θα βρούμε σε κάθε σημείο τα πάντα να δουλεύουν για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος. Το παιδί μας ας πούμε. Αν το πάρουμε σαν αποτέλεσμα των δύο μας γονέων του, που και βέβαια είναι, και πάμε 20 χρόνια πίσω μελετώντας εμάς, θα βρούμε τον εαυτό μας να πράττει τα δέοντα, που θα μας καθιστούσαν ικανούς και έτοιμους να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα (το παιδί μας). Αν πάμε 200 χρόνια πίσω θα βρίσκαμε τους παππούδες μας να πράττουν τα δέοντα, που θα τους καθιστούσαν ικανούς και έτοιμους να κάνουν παιδιά, τα οποία θα έκαναν εγγόνια, δισέγγονα, τρισέγγονα κλπ. Αν πάμε 200 000 χρόνια πίσω θα βρούμε τέτοιες καταστάσεις, με τέτοια λειτουργία, που θα καθιστούσαν δυνατή την εμφάνιση του μέχρι στιγμής αποτελέσματος (άνθρωπος). Το ίδιο είναι και αν πάμε 200 000 000 χρόνια πίσω. Αυτός είναι ο κόσμος. Με βάσιν το αποτέλεσμα πρέπει να παρατηρηθεί.
Και μόνον αν ψάξεις μέσα στο αποτέλεσμα θα μπορέσεις να αντιληφτείς αιτίες σκοπούς και τέτοια. Αλλοιώς άγεσαι και φέρεσαι σε φανταστικά τερατουργήματα, έξω από κάθε πραγματικότητα.
Πάμε λίγο παρακάτω τώρα. Η ανθρώπινη αντίληψη φαίνεται να αυξάνει. Αυτό είναι ολοφάνερο. Γενικά η γνώση αυξάνει. Όλη η αξία του ανθρώπου είναι η γνώση του. Εκεί είναι και το καλό και το κακό και όλα. Κάποτε δεν μπορούσαν πολλοί να αντιληφτούν τις μακρινές αστρονομικές αποστάσεις ούτε το βάθος του χρόνου. Σήμερα σχεδόν τα καταφέρνουν όλοι. Δεν έχει σημασία γιατί και πώς. Έτσι δουλεύει ο άνθρωπος ως αντίληψη. Όποιος θέλει μπορεί να το ερευνήσει, αλλά τώρα μιλάμε για το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι τελικά η γνώση. Αυτήν εξυπηρετά η αντίληψη. Γι αυτό είπα σε προηγούμενο μύνημα μου ότι η βούληση δεν δεσμεύεται σε όρια χωρόχρονου. Γιατί με τα πιο πάνω επιχειρήματα είδαμε ότι η βούληση οδεύει και προς το μέλλον, αλλά και προς το παρελθόν. Σηκώνει πολλή συζήτηση το θέμα του ΑΝ το μέλλον (αποτέλεσμα) καθόρισε το παρελθόν, ή ΑΝ το παρελθόν καθόρισε το μέλλον (αποτέλεσμα) ή ΑΝ ισχύουν και τα δύο. Εγώ πιστεύω ότι ισχύουν και τα δύο, και λειτουργούν όπως ακριβώς η έκρηξη και σύνθλιψη, ο χώρος και ο χρόνος, το άπειρον και το τίποτε κλπ. Πρόκειται δηλαδή για τον τρόπο εκδήλωσης της βούλησης ως του γνωστού μας κόσμου. Το παρελθόν και το μέλλον συμβαίνουν ταυτόχρονα. Απλά η βούληση εστιάζεται όπου βούλεται να εστιαστεί.
Η παρατήρηση του κόσμου χωρίς παρωπίδες, με έφερε στο εξής συμπέρασμα:
Το σύμπαν είναι εκδηλωμένη βούληση, με σκοπό και στόχο την απόκτηση γνώσης του εαυτού της. Είναι με άλλα λόγια, προσπάθεια του όλου για το γνώθι σ αυτόν. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε οι πρωτεργάτες σ αυτή την προσπάθεια ο καθένας στο πόστο του. Περιμένω συζήτηση. Φυσικά οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που προκύπτουν θα ξεκαθαρίσουν καλύτερα το τοπίο. Ίσως και να χάθηκα μέσα στις δυσκολίες σωστής έκφρασης. Με κατάλαβε κανείς;

Ελεύθερος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

_
Μέλος 2ης Βαθμίδας

USA
379 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/10/2003, 22:49:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους _  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια ερώτηση επειδή χάθηκα.

Τι συζητάμε σε αυτό το θέμα? Τον άνθρωπο? Τον νου? Τους ρουφιάνους? Η τους στενόμυαλους που θέλουν όλον τον κόσμο να συμφωνεί μαζί τους?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/11/2003, 03:01:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σκέφτηκα να εγκαταλείψω τη σελίδα αφού φαίνεται ότι δεν έχει κανένας την όρεξη να συμμετάσχει. Από την άλλη όμως βλέπω ότι ο αριθμός των αναγνώσεων μεγαλώνει. Παραξενεύομαι. Γιατί αυτό; Μήπως σοκάρω; Δεν είδατε τίποτε ακόμα. Σκανδαλίζω; Καινοτομώ; Δεν είδατε τίποτε ακόμα.
Ας πάμε λίγο παρακάτω.
Προς τα πού πάει αυτός ο κόσμος; Τι θα γίνει;
Είπαμε ότι η γνώμη μου για το όλον, είναι ότι μια αρχική βούληση, έχει εκδηλωθεί-διαμοιραστεί σε αμέτρητες άλλες βουλήσεις, και λειτουργεί κατά τρόπον που θα της αποφέρει τη γνώση του εαυτού της. Με άλλα λόγια το σύμπαν δεν είναι τίποτε άλλο από μια προσπάθεια συγκομιδής γνώσης.
Που πάει αυτός ο κόσμος; Πάει όπου χρειάζεται για να αποκτήσει γνώση. Πάει προς πάνω και προς τα κάτω. Δεξιά και αριστερά. Στο παρελθόν και στο μέλλον. Κατευθύνεται προς τα σημεία που υπάρχει έλλειψη γνώσης. Εκεί που την αποκτά, δημιουργεί αυτόματα νέους και πιο μακρινούς προορισμούς και συνάμα πλάθει τον κόσμο. Η βούληση (σύμπαν) δηλαδή αναδιαμορφώνεται. Από το παρελθόν δημιουργεί το μέλλον. Από το μέλλον δημιουργεί το παρελθόν. Διότι τέτοια είναι η φύση της. Βούληση. Αυτό δεν είναι εύκολο να το δει κάποιος που ασχολείται με την απλή καθημερινότητα. Όταν η γνώση που θα αποκτηθεί θα είναι τόση πολλή, που θα είναι πια δύσκολο να συγκρατηθεί, όσο καλή παιδεία ή συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων υπάρξει, τότε θα παρουσιαστεί η εξέλιξη του όντος με τη μεγαλύτερη αντίληψη, σε ένα καινούργιο ον, με ακόμα μεγαλύτερη αντίληψη. Ούτε αυτό είναι εύκολο να παρατηρηθεί. Θέλει αρκετή προσπάθεια να διακρίνεις και να επιβεβαιώσεις ότι πραγματικά προστίθεται γνώση στο ανθρώπινο είδος. Δεν μιλάω για ευκολίες ζωής και καλοπέραση εδώ. Μιλάω για γνώση. Είτε προς το ωφέλιμο είτε προς το επικίνδυνο. Προτρέπω τους φίλους, να δουν τον κόσμο και με αυτό το φακό. Τι πάει να πει κακό; Και ποιος το κάνει; Και τι πάει να πει καλό; Και ποιος το κάνει; Μήπως ο καθένας με τις πράξεις του προσφέρει γνώση; Μήπως είμαστε ένας μεγάλος θίασος και ο καθένας μας παίζει το ρόλο του; Που παρεμπιπτόντως τον διάλεξε, γιατί αλλιώς δεν θα τον έπαιζε καλά;
Πέρασε η ώρα πάλι. Στο επανιδείν.

Ελεύθερος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2003, 22:08:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δικαιολογημένα κάποιος θα με ρωτούσε: Μήπως είναι πολύ θεωρητικά όλα αυτά που γράφεις Ελεύθερε; Γιατί δεν προχωράς και λίγο στα πιο πρακτικά θέματα της ζωής; Τι νομίζεις ότι πρέπει να κάνουμε; Πως πρέπει να ζούμε; Πότε είμαστε σωστοί και πότε λανθασμένοι;
Πρώτα πρώτα κατά τη γνώμη μου πρέπει να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες μας. Δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό. Φυσικά πρέπει να λειτουργήσουμε ως βούληση και αντίληψη γιατί αυτό ακριβώς είμαστε. Επίσης πρέπει να επιδιώξουμε το συμφέρον του ανθρωπίνου είδους ως σύνολο, παρά ο κάθε ένας το δικό του προσωπικά. Έτσι πρέπει να μπουν οι προτεραιότητες.
Λοιπόν η πρώτη προτεραιότητα του ανθρωπίνου είδους, δεν πρέπει να είναι η επιβίωση-διαιώνιση; Και βέβαια πρέπει να είναι αυτή, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτή είναι, θα πουν όλοι. Εδώ το πράγμα πίνει νερό. Όχι δεν είναι λέω εγώ. Σας υπενθυμίζω ότι μελετάμε, και προσπαθούμε να δούμε την πραγματικότητα ως εφαρμογή βούλησης (βουλήσεων). Στην κατάσταση που είναι σήμερα η ανθρωπότητα, η συνισταμένη των βουλήσεων των ανθρώπων, βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Λέω των ανθρώπων γιατί μόνο αυτών η βούληση έχει σημασία για τον κόσμο μας. Γιατί στην κόψη του ξυραφιού; Ας δούμε λίγο τον κόσμο, μέσα από το φακό που προτείνω. Της βούλησης δηλαδή.
Ολοφάνερα οι άνθρωποι κατάντησαν να νοιάζονται πρώτα για το προσωπικό τους συμφέρον, και αφήνουν το συλλογικό σε δεύτερη μοίρα ή δεν το λογαριάζουν και καθόλου. Πολύ εύκολα ο καθένας θα επιθυμούσε την εξουδετέρωση ή το θάνατο του αντιπάλου-ανταγωνιστή, και το χειρότερο είναι ότι καταντήσαμε όλοι για όλους να είμαστε αντίπαλοι ανταγωνιστές. Οπότε μεγάλωσε η τραγική κατάσταση με την πιο πάνω επιθυμία.
Από την άλλη, ένα μέρος της ανθρωπότητας, ευτυχώς όχι και τόσο μεγάλο, ευχαρίστως θα επιθυμούσε το τέλος της ανθρωπότητας, προκειμένου να απολαύσει τα αγαθά μιας υποτιθέμενης άλλης ζωής, στην οποία ο καθένας για τον εαυτό του πάλι, προαλείφεται να του αναγνωριστεί δικαίωση από κάποιο ακαθόριστο ον.

Βλέπουμε δηλαδή ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας να επιθυμεί το τέλος, είτε μερικώς είτε καθολικώς. Τότε γιατί απορούμε που είμαστε οι άνθρωποι σε θέση πια, και μπορούμε να φέρουμε αυτό το τέλος; Η βούληση μας, δεν είναι σχεδόν αυτή; Γιατί απορούμε; Τόσο δα χρειάζεται. Τόσο δα. Ένα μικρό ποσοστό τέτοιας αρνητικής για το ανθρώπινο είδος βούλησης να προστεθεί στο ήδη υπάρχον και . . . τέλος. Θυμίζω ότι παρουσιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο βλέπω τον κόσμο, υποστήριξα ότι τα πάντα είναι βούληση. Ε λοιπόν το αποτέλεσμα της εφαρμογής ενός τόσο μεγάλου ποσοστού αρνητικής βούλησης στον κόσμο, είναι η δυνατότητα που απόκτησε η ανθρωπότητα σήμερα για αυτοκαταστροφή. Από τη θεωρία στην πράξη δηλαδή.
Αν όμως είμαι σωστός, και ο άνθρωπος είναι η βούληση του, τότε ποιος μπορεί να μου βρει έστω και μια δικαιολογία για ανάσταση, αναδημιουργία, επανεμφάνιση όπως και να την πούμε, έστω και ενός ανθρώπου, τη στιγμή που για το τέλος του ανθρωπίνου είδους θα ήταν αυτό το ίδιο το ανθρώπινο είδος υπεύθυνο και μάλιστα δι ελευθέρας βουλήσεως. Φίλοι μου εδώ πέρα μιλώ για αυτοκτονία του ανθρώπινου είδους. Δεν υπάρχει τίποτε να μας δικαιώσει, αλλά και να υπήρχε, θα το έκανε;

Πάνω στο θέμα της πραγματικότητας, θα ήθελα να δώσω τροφή για σκέψη και . . . όποιος αντέξει. Ο δικός μας κόσμος υπάρχει και μεταβάλλεται συνέχεια και αποτελεί προϊόν και αποτέλεσμα εφαρμογής της δικής μας βούλησης. Της ανθρώπινης. Τον δημιούργησε και τον δημιουργεί αυτή και ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ. Η ανθρώπινη βούληση. Ο σκοπός της είναι η γνώση του εαυτού της. ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ. Βούλεται για να γνωρίσει. Ότι βούλεται, αυτόματα έγινε, γίνεται και θα γίνει. Βούλεται συνέχεια, πράγμα που σημαίνει ότι: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Αν βουληθεί το τέλος, τότε τέλος και του παρελθόντος και του παρόντος και του μέλλοντος.

Κατά τη γνώμη μου, η πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η επιδίωξη διαμόρφωσης θετικής βούλησης για τη επιβίωση-διαιώνιση του ανθρωπίνου είδους. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει: Δώστε χαρά. Μόνο έτσι κάποιος δεν θα περιμένει να την βρει σε κάποια άλλη ζωή άρα προτιμά να έρθει ο θάνατος (αρνητική βούληση), και μόνο έτσι κάποιος δεν θα σας έβλεπε ως αντίπαλο και ανταγωνιστή. Αν αυτό σας είναι δύσκολο, κρατήστε τουλάχιστον αυτό το τελευταίο όριο: Απόφυγε να κάνεις στον άλλο, αυτά που δεν θα ήθελες να σου κάνει εσένα αυτός. (Μπορεί κάποιος να μου θυμίσει πως το είπε ακριβώς ο Σωκράτης;)
Ευγενής άμιλλα ναι, καταστροφομανία όχι.
Έπεται συνέχεια.

Ελεύθερος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 7 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.140625
Maintained by Digital Alchemy