ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ηταν ο Χριστος Ελληνας;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 12
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2003, 09:39:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ μας Φίλε μου, ο καθένας ξεχωριστά.

Δεν έχουμε δικαίωμα να απαιτούμε για τους άλλους αυτό που πρώτα εμείς δεν πραγματώνουμε!

Ο καθένας μας και στο μέτρο που μπορεί και αντέχει.

Μήπως βλέπεις άλλη λύση;

Edited by - ΦΩΤΙΟΣ on 11/03/2003 09:41:02Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nikosgr
Νέο Μέλος


8 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2003, 11:35:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nikosgr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Φιλε ΑΧΕΡΟΝΤΑ σε χαιρετω
Συμφωνω μαζι σου αλλα αν ο Χριστος ηταν αλλης εθνικοτητας (ειτε Ελληνικης, ειτε οποιασδηποτε αλλης) γιατι μας διδασκουν απο μικρους στα σχολεια οτι ηταν εβραιος;
Μηπως υπαρχει κατι πισω απο ολα αυτα;
Δεν αφηνω υπονοουμενα απλως αναρωτιεμαι
Γιατι θελουν να μας κανουν να πιστεψουμε πως οι εβραιοι ειναι ενας ανωτερος λαος;(δεν θα ηθελα να εκφρασω την γνωμη μου για αυτον τον λαο)
Ακομα και στο ολοκαυτωμα εχω ακουσει πως ποτε δεν πεθαναν 3.000.000 εβραιοι αλλα πως ηταν το πολυ 50.000 και αυτη η παραποιηση του αριθμου εγινε για να συμπαθησει ο υπολοιπος κοσμος αυτον τον λαο

"ΡΕΕΙ Ο ΙΧΩΡ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΛΕΒΑ ΜΟΥ"


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2003, 02:29:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολλοί απατεώνες φανερώνονται στην ανάκριση από τις αντιφάσεις στις οποίες πέφτουν. Ένας καλός ανακριτής-ερευνητής μπορεί να ξεκαθαρίσει τα πραγματικά γεγονότα από την διήγηση του υπόπτου και μόνον. Προ πάντων αν τον ακούσει πολλές φορές όπως για καλή μας τύχη η ερευνούμενη υπόθεση του Ιησού που περιλαμβάνει 4 αφηγήσεις(ευαγγέλια) καθώς και αρκετές άλλες(τα απόκρυφα αλλά πολύ χρήσιμα ευαγγέλια).
Ξέρουμε τον τρόπο σκέψης του συγγραφέα. Μην ορκίζεστε και μη λέτε πολλά-πολλά όταν σας ρωτάνε κάτι λέει. Η απάντηση σας ας είναι ένα ναι ή ένα όχι. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.Αυτό μας συμβουλεύει. Γιατί να μην τον ακούσουμε;
Αυτό να μας οδηγεί στο εξής. Τα σημεία της διήγησης των ευαγγελίων που αντανακλούν την πραγματικότητα αναφέρονται περαστά χωρίς πολλά-πολλά.
Τα σημεία που είναι για παραπλάνηση αναφέρονται αρκετές φορές με πολλές λεπτομέρειες που συχνότατα αντιφάσκουν μεταξύ τους. Προσπαθούν επίσης να προσκομίσουν διάφορα πειστήρια τάχα(δηλαδή είναι εκ του πονηρού).
Παραδείγματα:

Α)Η περιτομή του Ιησού αναφέρεται περαστά χωρίς πολλά-πολλά.
Ε... ήταν Εβραίος φίλοι μου.

Β)Η άμωμος σύλληψη βάζει πολλές λεπτομέρειες με πλήθος αντιφάσεων.
Ε....είναι εκ του πονηρού φίλοι μου. Κάποιος την γκάστρωσε τη Μαριάμ.

Γ)Η γενεαλογία του Ιησού περιέχει πολλά-πολλά με πλήθος αντιφάσεων για να μας πει μάλιστα στο τέλος ότι ο Ιησούς δεν είχε και καθόλου άνθρωπο πατέρα αλλά η Μαριάμ γκαστρώθηκε από Θεϊκή παρέμβαση.
Ε...είναι εκ του πονηρού φίλοι μου. Ούτε ο Θεός ούτε ο Ιωσήφ είχαν ανάμιξη. Άλλος ήταν ο πατέρας του Ιησού.

Τα πιο πάνω πολύ περιληπτικά είναι για σοβαρούς ερευνητές αποφασισμένους να μάθουν οι ίδιοι τουλάχιστον την αλήθεια και να ελευθερωθούν. Η γνώση είναι η πραγματική ελευθερία. Αλλά και η ηλιθιότητα.

Ελεύθερος.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2003, 08:57:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
«Δεν υπάρχει πιότερο τυφλός, από αυτόν που θεωρεί πως ήδη ξέρει!»

«Απόσπασμα από την Σοφία των Ζενούσι»

(…και να σκεφτείτε πως είναι απόσπασμα από το μυθιστόρημα «DUNE ο Οίκος των Κορρίνο» )


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/03/2003, 01:57:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ στενή θεώρηση.
Δηλαδή εγώ που ξέρω ότι έχω ένα κεφάλι μόνο τι είμαι; Τυφλός;
Τα σοφά λόγια κάποιων μπορούν να μετατραπούν σε ανοησίες αν εκείνος που τα χρησιμοποιεί, διαλέγει λανθασμένη περίπτωση.

Υ.Γ. Είσαι πανταχού παρών Φώτιε; Εργάζεσαι και καθόλου;

Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/03/2003, 14:23:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Πνεύμα ο Θεός, Πνεύμα και ο Φώτιος"
"Πάνταχού παρών και τα Πάντα πληρών"

Οικογενειάρχης και σε δυο εργασίες Φίλε.
(η μια κιόλας επιχείρηση!)

που να μου περίσσευε και χρόνος!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/03/2003, 21:42:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εύχομαι υγεία και ευτυχία σε σένα και στην οικογένεια σου Φώτιε.

Μια και τό ‘φερε ο λόγος ελπίζω να μη ξεχνάς την παροιμία του παπά που λειτουργούσε δυό εκκλησιές. Που αν μετρήσουμε και τα μυνήματα σου στο site μάλλον οι εκκλησιές που «λειτουργείς» είναι τρείς.

Αλλά αρκετά με τα προσωπικά. Αντιδράς βλέπω στην προσπάθεια μου να παρουσιάσω τα πραγματικά, κατά τη γνώμη μου πάντα, γεγονότα της γέννησης και της δράσης του Ιησού όπως και της θρησκείας που διαμορφώθηκε ως αποτέλεσμα της δράσης αυτής.
Γιατί; Πιστεύεις ότι αυτό θα βλάψει κανένα; Μετά από χιλιάδες χρόνια άγνοιας οι άνθρωποι έμαθαν επί τέλους ότι η γη είναι στρογγυλή. Έπαθε κανένας τίποτε;
Μάθαμε ότι ο ήλιος δεν έχει ανάγκη κανέναν Απόλλωνα να τον οδηγεί με το άρμα του. Ζημιώσαμε απ’ αυτό; Μάθαμε ότι και το πιο ελάχιστο αστεράκι στον ουρανό είναι πέραν από κάθε σύγκριση μεγαλύτερο από τη γη μας. Πάθαμε τίποτε;
Ε λοιπόν; Είναι τόσο άσχημο να παραδεκτούμε επί τέλους ότι όπως ο κάθε άνθρωπος έχει φυσικό πατέρα, έτσι και ο Ιησούς; Είναι τόσο βλαβερό να ξαναψάξουμε τα παλιά κείμενα μικρών και μεγάλων συγγραφέων και να πάρουμε τα διαμάντια αφήνοντας στο περιθώριο τις αερολογίες και τις σκοπιμότητες;
Ο κυριότερος βοηθός της ανθρωπότητας κατά τη γνώμη μου είναι η γνώση και η πείρα της. Ακόμη και όσοι πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού τους παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν πως θα πράξει και αν θα πράξει ο θεός τους. Άρα......δεν μπορούμε να εναποθέσουμε καμιά ελπίδα στο θεό. Ορίστε λάμπει διά της απουσίας του ακόμη και τώρα, παραμονές ενός ακόμα άγριου και φονικού πολέμου. Κυρίως εναντίον του άμαχου πληθυσμού. Βόμβες 10 τόνων λέει. Θα.....τις δοκιμάσουν λέει.
Πολύ σοφά έγραψε κάποιος: Δεν ξέρω αν υπάρχει θεός αλλά για την υπόληψη του θα ήταν καλύτερα να μην υπήρχε. Οι φατσούλες αφιερώνονται σε όσους βγάζουν λεφτά πουλώντας θεό.

Ελεύθερος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2003, 07:55:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΜΩΜΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ,ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ κ.λ.π ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΜΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΓΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΚΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΕ ΣΤΥΛ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΗ.
ΑΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ..
ΔΥΣΤΥΧΩΣ (ΓΙΑ ΜΑΣ) Ο ΘΕΟΣ "ΠΙΣΤΕΥΩ" ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ Η "ΠΑΙΖΕΙ" ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΜΑΞΙΜΟΣ
Νέο Μέλος

Greece
16 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2003, 13:56:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΜΑΞΙΜΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΛΗΓΟΥΜΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΛΕΩ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΥΝΗΜΑΤΩΝ <<ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΜΑΣ>>

Ο ΦΕΥΓΑΤΟΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2003, 22:27:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε ΜΑΧΙΜΕ, απλά ανταλλάσσουμε απόψεις. Και φυσικά οι απόψεις χρειάζονται τον καιρό τους για να γίνουν αποδεκτές. Τίποτα δεν πάει χαμένο φίλε μου.

Φίλε BEYOND, μαζί σου είμαι. Είδες πουθενά παπάδες να διαδηλώνουν εναντίον του πολέμου που έρχεται; Τίποτα δεήσεις, παρακλήσεις; Μπαααα.

Ελεύθερος.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2003, 09:10:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους

Ναι έχεις δίκαιο στο περί μη ενεργητικής στάσης στο πόλεμο (και κάθε πόλεμο ) εκπροσωπών της εκκλησίας.

«Μακάριοι οι ειρηνοποιοί διότι αυτοί θα κληρονομήσουν τη Γη!»

Δύσκολο το έργο. Και το έχουμε δει σε πολλές επαναλήψεις. Αλλά πώς μπορεί να είναι κάποιος ειρηνοποιός όταν βρίσκεται σε πόλεμο με την ίδια την ψυχή του;

Προσωπικά φίλοι μου δεν πιστεύω σε «από μηχανής Θεούς»!
Ούτε φυσικά σε έναν Θεό που σπρώχνει με το ζόρι τα παιδιά του να μάθουν να αγαπούν.

Από την άλλη όμως δεν έχουμε το δικαίωμα (μιλάμε για θράσος! ) να Του ζητάμε …και τα ρέστα!

Τι το «Κακό» άραγε μας…έκανε ο Θεός, πέρα από μια πανέμορφη Δημιουργία και έναν Άνθρωπο Ελεύθερο;
Έναν Άνθρωπο που είναι (όταν το επιζητεί) ενωμένος με τον Έναν Θεό;

Γιατί λοιπόν γκρινιάζουμε;

Τι θέλουμε;
Έναν Θεό μπαμπούλα, τροχονόμο, ή στην καλύτερη περίπτωση στιβαρό πατέρα για αδύναμα και φοβισμένα παιδιά;

Τέλος πάντων. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε και επιλέγουμε το τι θέλουμε για την ζωή μας
Ακόμα Φίλε Ελεύθερε και για το τι να πιστεύουμε!

Πέρασε, εδώ και καιρό, η εποχή της θρησκευτικής καταπίεσης (για την Δύση τουλάχιστον), αλλού Φίλε μου παίζεται πια το παιχνίδι για την κυριαρχία του ανθρώπινου Πνεύματος.

Απλά ασχολούμαστε, και μάλιστα με σπουδή, με τα «φαντάσματα» του παρελθόντος, ενώ οι εξελίξεις τρέχουν μπροστά μας.

Αν αποζητούμε την Ελευθερία για τον άνθρωπο, χρειάζεται να πατήσει στα πόδια του ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά.
Να ανδρωθεί!
Να πιστέψει στον Εαυτό του.
Στο Εαυτό που είναι και όχι στο μίζερο ανθρωπάκι που του σερβίρουνε!

Αυτό ναι, είναι μια επανάσταση.
Επανάσταση ΟΥΣΙΑΣ, και όχι απλών ιδεών και συναισθημάτων.

Προσωπικά φίλε δεν πουλάω & αγοράζω από κανένα μαγαζάκι.

Απλά οραματίζομαι την στιγμή που ο Άνθρωπος θα είναι Ηγέτης του Εαυτού του.

Με Σεβασμό και Αγάπη.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2003, 09:15:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΥΓ. Να 'σαι καλά για τις Ευχές σου!

Εύχομαι και γω ότι καλύτερο για όλους σας!


Edited by - ΦΩΤΙΟΣ on 19/03/2003 09:16:14Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2003, 14:37:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πως να μη συμφωνήσω μ' αυτά που γράφεις φίλε Φώτιε; Εύγε...

Όμως αυτά του εαυτού που να είναι ενωμένος με το θεό δεν τα δέχομαι. Τα βρίσκω από....άλλο ανέκδοτο.

Επίσης οι από μηχανής θεοί αναφέρονται συνέχεια μέσα στις διαθήκες του χριστιανισμού. Επομένως εγώ έχω την απαίτηση από αυτούς που μας διδάσκουν τέτοια, να απαντήσουν γιατί δεν επεμβαίνει ο θεός τους και τώρα όπως έκανε δήθεν τόσες φορές στο παρελθόν.

Ξεχνάς ότι τραγουδούν ακόμη "τη υπερμάχω στρατηγό" για τη σωτηρία τάχα της Κωνσταντινούπολης; Δίχως να σκέφτονται την εγκατάλειψη της μετά, από αυτήν την ίδια; Με βάσιν τα πιστεύω τους τώρα έπρεπε να είναι κακοφανισμένοι με την........"στρατηγώ"

Ελεύθερος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

konosk
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
110 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2003, 23:16:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους konosk  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τελικά δεν έχω καταλάβει ακόμα, διαβάζοντας και τις 7 σελίδες. Ήταν Έλληνας ναι ή όχι; Αν ήταν Έλληνας να κοκορεύομαι, αν όχι να υποπτευθώ σίωνιστική συνομωσία, κι αν υποπτευθώ κάτι τέτοιο....

Ο Δικαιόπολις μαγειρεύει...αλλά ποιος σκότωσε τον Όμηρο τελικά;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2003, 22:37:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε KONOSK ο καθένας είπε την άποψη του.
Η δική μου είναι: Ο Ιησούς ο μετονομαζόμενος Χριστός ως ιστορικό πρόσωπο ήταν γιος του αρχιερέα Συμεών και της Μαριάμ και φυσικά Εβραίος. Γι' αυτό τον κατηγορούσαν οι αντίπαλοι του ότι ήταν προϊόν πορνείας (δεν συμφωνώ με αυτή τη βαριά λέξη που χρησιμοποιούν τα ευαγγέλια). Δεν ήταν πορνεία. Απλά ο αρχιερέας Συμεών ληγουρεύτηκε τη νεαρή παιδούλα Μαριάμ που ήταν τρόφιμος του ναού. Τα εισόδεια της θεοτόκου θυμάσαι;
Ζητώ συγγνώμη για την αποκάλυψη αυτής της μεγάλης αλλά πικρής αλήθειας για πολλούς αλλά και για μένα(πικρής εννοώ). Μακάρι να είχα λάθος. Πραγματικά μακάρι. Δεν έχω καμιά πρόθεση να στενοχωρήσω κανένα.

Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

EoN
Μέλος 3ης Βαθμίδας


513 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2003, 23:28:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους EoN  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μακάρι να είχες λάθος ?
Γιατι είσαι σίγουρος οτι είσαι σωστός ?
Εχεις καμια αποδειξη για αυτά που λές ? Και γιατι να μας στεναχωρήσεις καλέ ... μήπως καταρεύσει το "οικοδόμημα" ? Λές να το στηρίζαμε τόσο καιρό στο αν ήταν ή δεν ήταν τέκνο απο σπέρμα ο Χριστός ? Αυτό πολύ λίγο μας ενδιαφέρει...

Και φαντάζομαι οτι αφού έχεις βρεί την αλήθεια, όπως λές, έρχεσαι εδώ για να μας φωτήσεις...
Ευχαριστούμε πολύ που μας σκέφτεσαι!!!

Α ξέχασες να βάλεις και δράκο στην ιστορία σου....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2003, 00:02:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Που να τον βρω τον δράκο βρε συ ΕΟΝ. Πάει ο δράκος, τον σκότωσε ο Άη Γιώργης Το μαρτυρά ο τραμπάκουλας

Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΜΑΞΙΜΟΣ
Νέο Μέλος

Greece
16 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/03/2003, 11:29:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΜΑΞΙΜΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ <<ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΑΣΟΥΜΕ>>ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΞΑΝΑΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ -ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ Ή ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΜΟ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ... ΤΟΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.. ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ. ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ?- ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ?- ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΛΕΥΚΟΣ Ή ΜΑΥΡΟΣ,,? ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΘΕΟΣ Ή ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΛΕΠΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΑΛΛΟΙ ΜΙΑ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ ΣΤΟΝ ΔΥΝΑΣΤΗ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΝ ΡΩΜΗ,ΕΝΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΘΕΟ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΔΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ- ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ- ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΗΡΘΕ.. ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ? Ή ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ?.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΠΤΟ ΝΗΜΑ ΔΙΕΚΡΙΝΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ, ΕΤΣΙ ΑΦΗΣΕ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ, ΑΠΟΤΡΑΒΗΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ- ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΩΡΑ, ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ, ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΝΟΙΩΣΕ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ,Ο ΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ... ΑΧ!!ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ <<ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ>> ΝΑ ΣΕ ΑΓΓΙΞΩ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.

Ο ΦΕΥΓΑΤΟΣ

Edited by - ΜΑΞΙΜΟΣ on 24/03/2003 11:31:05Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/03/2003, 13:09:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ (ΚΑΤ'ΕΜΕ) ΤΟΥ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΕΚΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
(ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΦΥΛΗ..ΤΥΧΗ ? ΠΑΡΑΜΥΘΙ ? ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ? ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ?
ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ..ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ..ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΤΕ..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

jmak
Νέο Μέλος


3 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2003, 15:30:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jmak  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

>Σε μια συζητηση που ειχα, ακουσα καποιον να ειναι υποστηρικτης μιας
>θεωριας η οποια λεει πως ο Χριστος ειχε Ελληνικη καταγωγη.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟ κεφάλαιο των Χριστιανικών Γραφών να έκανες τον κόπο να μελετήσεις φίλτατε δε θα ρωτούσες τέτοια:

"Βίβλος της γενεαλογίας του Ιησού Χριστού, υιού του Δαβίδ, υιού του Αβραάμ. Ο Αβραάμ γέννησε τον Ισαάκ, ο Ισαάκ τον Ιακώβ, ο Ιακώβ τον Ιούδα, ο Ιούδας τον Φαρές, ο Φαρές τον Εσρώμ, ο Εσρώμ τον Αράμ, ο Αράμ τον Αμιναδάβ, ο Αμιναδάβ τον Ναασών, ο Ναασών τον Σαλμών, ο Σαλμών τον Βοόζ, ο Βοόζ τον Ωβήδ, ο Ωβήδ τον Ιεσσαί ο Ιεσσαί τον Δαβίδ τον βασιλιά.

Ο Δαβίδ γέννησε τον Σολομώντα, ο Σολομών τον Ροβοάμ, ο Ροβοάμ τον Αβιά, ο Αβιά τον Ασά, ο Ασά τον Ιωσαφάτ, ο Ιωσαφάτ τον Ιωράμ, ο Ιωράμ τον Οζία, ο Οζίας τον Ιωάθαμ, ο Ιωάθαμ τον Άχαζ, ο Άχαζ τον Εζεκία, ο Εζεκίας τον Μανασσή, ο Μανασσής τον Αμών, ο Αμών τον Ιωσία, ο Ιωσίας τον Ιεχονία κατά την μετοικεσία στη Βαβυλώνα.

Μετά από τη μετοικεσία στη Βαβυλώνα ο Ιεχονίας γέννησε τον Σαλαθιήλ, ο Σαλαθιήλ τον Ζοροβάβελ, ο Ζοροβάβελ τον Αβιούδ, ο Αβιούδ τον Ελιακείμ, ο Ελιακείμ τον Αζώρ, ο Αζώρ τον Σαδώκ, ο Σαδώκ τον Αχείμ, ο Αχείμ τον Ελιούδ, ο Ελιούδ τον Ελεάζαρ, ο Ελεάζαρ τον Ματθάν, ο Ματθάν τον Ιακώβ, ο Ιακώβ τον Ιωσήφ τον άνδρα της Μαρίας από την οποία γεννήθηκε ο Ιησούς ο λεγόμενος Χριστός." (Ματθ. α' 1-16)

Ο Ραββί Γιεζούα, γεννήθηκε από Εβραίο πατέρα και Εβραία μητέρα στη Ναζαρέτ της Γαλιλαίας. Του έδωσαν τον Εβραϊκό όνομα Γιεζου-Γιαχ (=η σωτηρία που έρχεται από τον Γιαχ(βέ)) και διδασκε στα Αραμαϊκά. Φαντάζομαι ότι η δήθεν ελληνική καταγωγή του πρέπει να συμμετρηθεί στα "θαύματα" !

Πάντως όποιος έχει άγχος να είναι "ομοεθνής" του Ραββίνου Γιεζούα του χρισμένου, κακώς το έχει. Σύμφωνα με τις Εβραιοχριστιανικές Γραφές οι χριστιανοί είναι "γιοί του Αβραάμ" κι άρα ομοεθνείς Εβραίοι (δηλ. πιστοί του Γιαχβέ του Εβραίου) του Ραββί Γιεζούα.

Και μια λέξη σχετικά με την καταγωγή των Φιλισταίων-Παλαιστινίων... Πράγματι οι Εβραϊκές Γραφές τους αναφέρουν ως Κρητικούς. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους του μίσους των "ιερών" Εβραϊκών Γραφών προς την Ελλάδα και την Κρήτη.

Κλείνοντας, να θυμίσω - επειδή πολύ φιλολογία έχει αναπτυχθεί - ότι ο Ραββί Γιεζούα ποτέ δε συναντήθηκε με τους συγκεκριμένους Έλληνες προσκυνητές του Εβραϊκού Πεσάχ (Πάσχα). Η φράση "Ηρθε η ώρα να δοξαστεί ο υιός του Ανθρώπου" δεν αναφέρεται στους Έλληνες αλλά στον θάνατο και την - κατά την χριστιανική παράδοση - ανάσταση του Γιεζούα. Φαίνεται άλλωστε ξεκάθαρα εκεί: "Ήρθε η ώρα να δοξαστεί ο υιός του Ανθρώπου. Αληθώς αληθώς σας λέγω ότι αν ο κόκκος του σταριού δεν πέσει στη γη και δεν πεθάνει τότε μένει ένας μόνος κόκκος, αν όμως πεθάνει φέρνει πολύ καρπό." (Ιωάν. ιβ' 23-24) Προφανώς το εδάφιο δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τους Έλληνες, απλώς συμπίπτει χρονικά. Όχι ότι αν είχε σχέση, θα άλλαζε τίποτα αλλά πάντως δεν έχει



Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Sweden
2197 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/04/2003, 17:37:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
EGW NA SAS PW THN ALITHIA PERISOTERO ANAROTIEME EAN O XRISTOS YPIRXE,
PARA EAN HTAN ELLINAS,EVREOS,AIGIPTIOS H OPIASDIPOTE ALHS FILHS GENIMA.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΛ-ΛΗΝ
Νέο Μέλος


19 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/04/2003, 11:13:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΛ-ΛΗΝ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου,

Προτού ξεκινήσω, να σας αναφέρω ότι δεν διάβασα και τις 7 σελίδες, παρά μόνον ενδιάμεσα αποσπάσματα από τη συζήτηση. Ο όγκος είναι αρκετός για κάποιον που δε συμμετείχε εξ αρχής.

Δεν έχω ερευνήσει σε εκτεταμένα βάθη τον Ιησού, αλλά έχω σεβαστές πληροφορίες. Σύμφωνα με αυτές, ναι ο Ιησούς είχε Ελληνική καταγωγή και το όνομά του προερχόταν από το "Ιάσων". Ήταν πραγματικά Θεάνθρωπος και η παρουσία του στον Εβραϊκό χώρο ήταν μια "βόμβα" όπως αποκαλέσθηκε.

Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ενήμεροι για την άφιξή του και το αναφέρανε αρκετές φορές σε κείμενά τους. Αυτή τη στιγμή μου διαφεύγουν ονόματα συγγραφέων, αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα σας ενημερώσω.

Η διδασκαλία του Ιησού ήταν όντως κατά τα αρχαία Ελληνικά πρότυπα και δίδασκε αξίες, οι οποίες ήταν αντίθετες από εκείνες των Εβραίων. Τώρα θα μου πείτε γιατί το έκανε αυτό εκεί; Η απάντηση έχει ως εξής. Περίπου 2000 χρόνια πριν, όταν είχαν παρουσιαστεί τα επτά επιθετικά κύμματα εκ της κεντρικής Ασίας (Μογγολίας), ο Εβραϊκός λαός, είχε καταφθάσει στα παράλια της ανατολικής Μεσογείου, Εξεβραιΐζοντας τους ήδη υπάρχοντες Ελληνογενείς πληθυσμούς, όσοι είχανε επιβιώσει από τις επιθέσεις. Αυτοί ήταν οι γνωστοί Φιλισταίοι (εξ ου και ο Φιλίσταίος Γολιάθ, που παρουσιάζουν ως βάρβαρο στην Παλαιά Διαθήκη!). Οι λαοί αυτοί με το πέρασμα του χρόνου πήραν το όνομα Ισραηλίτες, οπότε και δημιουργήθηκε η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κατηγοριών: Εβραίος & Ισραηλίτης. Μια παρατήρηση: Οι σημερινοί Παλαιστίνιοι είναι απόγονοι αρχαίων Φιλισταίων και γνωρίζουν καλά και τη σχέση τους με την Ελλάδα.

Η εμφάνιση του Ιησού σε εκείνα τα εδάφη ήταν για αφυπνίσει τους Ισραηλίτες και να αντιταχθεί στους Εβραίους, οι οποίοι τελικά και τον δολοφόνησαν στην ηλικία των 33 ετών (ίδια ηλικία που δολοφονήθηκε και ο Μέγας Αλέξανδρος). Τρανή απόδειξη της Ελληνικότητας του Ιησού ήταν το απλό γεγονός ότι όλη του η διδασκαλία ήταν στην αρχαία Ελληνική. Επίσης, εντός της καινής διαθήκης φέρεται δυναμικά εναντίον των Εβραίων. Ορισμένα κομμάτια εξ' αυτής αφαιρεθήκανε στα νεότερα χρόνια, αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετά ακόμη. Σας εφιστώ ακόμη την προσοχή στα χειρόγραφα του Ιησού, τα οποία παραμένουν κλειδωμένα εντός του Βατικανού, διότι εάν δουν το φως της ημέρας, όλα τα δεδομένα περί Θρησκειών αλλάζουν εν ριπεί οφθαλμού.

Θα μπορούσα να συνεχίσω στην περαιτέρω ανάλυση της διαφοράς μεταξύ Εβραίου και Ισραηλίτη ονοματολογικά και συμβολικά, αλλά ίσως η συζήτηση ξεφύγει από τον αρχικό στόχο της.

__________________

Οι αστρονόμοι συμπέραναν ότι η Σελήνη ΔΕΝ είναι φυσικός δορυφόρος...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Sweden
2197 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/04/2003, 18:23:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ενήμεροι για την άφιξή του και το αναφέρανε αρκετές φορές σε κείμενά τους.

AYTO POU LES FILE ΕΛ-ΛΗΝ MOU KANEI ENTIPOSH.THA SE PARAKALOUSA EAN
MPOREIS NA MAS PARATHESEIS KAPIA APOSPASMATA KEIMENON OPOS FISIKA KAI
TA ONOMATA TON SYGRAFEON TOUS.PISTEUW OTI THA EXEI EXERETIKO ENDIAFERON.

quote:
Τρανή απόδειξη της Ελληνικότητας του Ιησού ήταν το απλό γεγονός ότι όλη του η διδασκαλία ήταν στην αρχαία Ελληνική.

ME SYNXOREIS FILE ΕΛ-ΛΗΝ ALA AYTO POU ANAFEREIS DEN NOMIZW OTI THA MPOROUSE NA APOTELESEI APODIKSH,POSO MALON ''TRANH''.APO THN STIGMH
POU EKINH THN EPOXH H ELLINIKH GLOSA HTAN TA AGLIKA TOU SHMERA,EINAI
POLI LOGIKO THELONTAS NA EPEKTATHEI O LOGOS TOU NA THN XRISIMOPOIHSEI.HTAN H GLOSA TON EPISTIMONON,TON DIANOOUMENON KAI GENIKA OLON TON MORFOMENON KAI THA MPOROUSAME NA POUME XARITOLOGONTAS..''KOULTOURGIARIDON'' THS EPOXHS.EAN ENAS XRISTOS SHMERA XRISIMOPOIOUSE THN AGLIKH GLOSA,THA HTAN APODIXH OTI EINAI AGLOS H AMERIKANOS? DEN NOMIZW.


Α=Ω


Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 03/04/2003 18:33:06Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2003, 09:57:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους


Είναι αλήθεια πολλές οι 7 σελίδες για να «αποφασίσουμε» για την καταγωγή ενός ανθρώπου-σύμβολο (το ελάχιστο) όπου αρκετοί μάλιστα δεν αποδέχονται ούτε και την ιστορική του υπόσταση!

Σε θέματα πίστης είναι αλήθεια πως τελικά ο καθένας πιστεύει πρώτα αυτό που συνήθως του ταιριάζει, ή τον ικανοποιεί και κατά δεύτερο ιδέες που καθορίζονται από αυστηρά λογικά πλαίσια.

Για όποιον αμφιβάλει για αυτό αρκεί να διαβάσει κάμποσες από τις σελίδες αυτού του Φόρουμ ώστε να λυθεί κάθε του απορία.

Συμφωνώ φίλε Ελεύθερε πως δεν μας χωρίζει κανένα «χάσμα».
Στο νου είναι οι μεγαλύτερες αποστάσεις.
Εξάλλου τους περισσότερους μας ενώνει το ενδιαφέρον για την πνευματική ελευθερία και η αγάπη για τον Άνθρωπο.

Θα πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε το τι αποδεικνύεται ιστορικά και το τι παραμένει ενεργό ως πίστη.
Οι απόψεις μας σε μια αντιπαράθεση, πολλές φορές αγγίζουν την ύβρη, ακόμη και αν δεν το κατανοούμε.
Πχ. αυτό που λες για τα Εισόδεια, περισσότερο μοιάζει με «παιδεραστία» παρά με άποψη που μπορεί να στηριχθεί.

Μα θα αντιταθείς πως είναι παρά-λογο!
Γιατί να μην αναζητήσουμε μια «φυσιολογική» κοινωνική απάντηση σε ένα θέμα «περίεργης γέννας» παρά να δεχτούμε την Επενέργεια του Αγίου Πνεύματος;

Η ερώτηση δείχνει λογική μέχρι τον προβληματισμό πως η Γέννα αυτή αναφέρεται στην Ενσάρκωση του Λόγου Χριστού!

Που πάμε τώρα;

Στο να αποδείξουμε ίσως πως ο Θεός δεν υπάρχει;

Έχεις στοιχεία Ελεύθερε, ιστορικά, ικανά να αντέξουν σε έρευνα για να στηρίξεις τις θέσεις σου;
Προφανώς όχι. Φαίνεται από τις προηγούμενες τοποθετήσεις σου!

Για να είμαστε δίκαιοι, θα σου απαντήσω πως ούτε και εγώ έχω ακλόνητα ιστορικά στοιχεία για αποδείξω πως οι θέσεις μου για Παρθενογένεση είναι αληθής!
Θα μπορούσαν να υπάρξουν;
Αμφιβάλω, καθώς την εποχή εκείνη στο Ισραήλ δεν υπήρχε ούτε καν η ιατρική υποδομή για να συνεισφέρει στον σημερινό προβληματισμό μας.
Εξάλλου αν αυτό το γεγονός συνέβαινε σήμερα, και πάλι θα ήταν αμφισβητήσιμο λόγο της τεχνογνωσίας που υπάρχει, και ξανά πάλι δεν θα βγάζαμε άκρη!

Αδιέξοδο διαλόγου λοιπόν;

Ή λάθος βάση διαλόγου;

Προσωπικά πιστεύω το δεύτερο.
Και να το στηρίξω.


Εφόσον μιλάμε για Πνευματική Νομοτέλεια θα πρέπει να διακρίνουμε αν και που υπάρχει και με πια σκοπιμότητα.

Παράδειγμα.
Όταν κάποιος αποζητάει να μελετήσει στον Εσωτερισμό τους Άθλους του Ηρακλή, ποτέ δεν θα σταθεί στο αν υπήρξαν ιστορικά οι Στυμφαλίδες Όρνιθες!
Δεν αποζητά ιστορικές αποδείξεις και ούτε ψάχνει να εξηγήσει λογικά τους μύθους.
Αντίθετα θα προβληματιστεί γιατί οι Άθλοι ήταν 12, γιατί προηγήθηκε η επιλογή της Αρετής, γιατί θεωρείται «Άθλος» μια δουλειά κοπροκαθαριστή, αν έχει σημασία και ποια η σειρά των Άθλων κλπ, κλπ.

Έτσι λοιπόν δεν έχει καμία πνευματική αξία ο κάθε προβληματισμός για την «μυστική» καταγωγή του Ιησού. Ειδικά όταν μιλάμε για την Ενανθρώπιση του Λόγου!

Άλλα είναι τα ερωτήματα που θα έπρεπε να θέτουμε!

Πχ. Τι σημαίνει Άμωμη Σύλληψη, και γιατί έγινε;
Ποια είναι η σχέση του Ιησού Χριστού με την Μητέρα Του και πως την επαναπροσδιόρισε επάνω στο Σταυρό στο πρόσωπο του Ιωάννη.
Ποια είναι η πνευματική αξία των τριών «μάγων» με τα δώρα και γιατί έγινε η σφαγή των νηπίων; (όχι φυσικά τους πολιτικούς λόγους).

Και τελικά αν όλα αυτά, μύθοι, σύμβολα, θαυματουργικά γεγονότα, ή ακόμη και καταγραμμένες λεπτομέρειες έχουν αξία και σημασία στην δική μας πνευματική πορεία!

Όσοι δεν έχουν εμβαθύνει στην Χριστιανισμό, κάνουν ένα συνηθισμένο λάθος.
Τον υποτιμούν.
Αυτό πηγάζει ίσως από τις παιδικές τους αναμνήσεις και τον ταυτίζουν με αυτή την περίοδο της ζωή τους.

Δεν σκοπεύω να πείσω κανέναν.
Απλά να προβληματίσω.

Η ουσία του Χριστιανισμού είναι η Εσωτερική Πνευματική του Αξία.
Δεν έχει νόημα ο οποιοσδήποτε προβληματισμός για γεγονότα που δεν μπορούν να αποδειχθούν πια ιστορικά!

Αν θέλουμε να είναι γόνιμη η εργασία μας εδώ, αξίζει να προβληματισθούμε ως «εσωτεριστές» και ως άνθρωποι για την Νομοτέλεια που διέπει όλα αυτά τα, ας πούμε, «μυθικά» πια γεγονότα.

Πιστεύω πως αξίζει τον κόπο.


Με Σεβασμό και Αγάπη.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/04/2003, 02:55:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Φώτιε πολύ ενδιαφέροντα αυτά που λές. Λες να μην τα σκέφτηκα ποτέ μου όλα αυτά ή μήπως είσαι ο πρώτος που συζητώ μαζί του; Εσωτερική πλευρά έχει και ο Χριστιανικός μύθος και ο αρχαιοελληνικός μύθος και όλες οι θρησκευτικές μυθολογίες. Ενώ όμως οι άλλοι μύθοι σου αφήνουν το ελεύθερο να μελετήσεις και να πάρεις από αυτούς και τα μυθολογικά τους πρόσωπα φως, ο χριστιανικός μύθος σου το απαγορεύει κολάσιμα. Αυτό πρέπει να είναι αρκετό για να σε κάνει να υποψιαστείς ότι ο σκοπός αυτού του μύθου δεν είναι να σου δώσει εσωτερική γνώση, ούτε να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο αλλά να σε παγιδεύσει στα πλοκάμια του για να τον υπηρετείς. Είναι μια δόλια πρακτική εγκλωβισμού του πνεύματος.
Μιλάς όμως για την εσωτερική πλευρά και ότι τάχα η ιστορική πλευρά πρέπει να αγνοηθεί. Μα ο απόστολος Παύλος διακύρηξε: Αν ο Ιησούς δεν ανεστήθει ματαία η πίστις ημών. Άρα εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας. Στα ιστορικά γεγονότα. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι αυτή η διακύρηξη είναι του Παύλου. Το έχω ξαναγράψει. Οι περισσότεροι από τους κατέχοντες θέση στην ιεραρχία του χριστιανισμού ξέρουν τα πραγματικά γεγονότα και δεν έχουν την παραμικρή πίστη μέσα τους. Το ίδιο συνέβαινε πάντα. Στις αρχές της πορείας του χριστιανισμού πολλοί έγιναν χριστιανοί εξ ανάγκης και μάλιστα πολλές φορές διά της βίας. Όταν πέρασε ο καιρός και έγιναν αρχιερείς και ο λόγος και οι πράξεις τους είχαν πια πέραση έμπηξαν μέσα στα κείμενα του χριστιανισμού φράσεις κλειδιά για να φανερώσουν στούς μέλλοντες την πραγματική αλήθεια. Δεν μπορούσαν τότε να βγουν δημόσια να τα πουν και δεν μπορούν ούτε τώρα. Λίγο τα κεκτημένα λίγο ο φόβος από ένα εξαγριομένο ποίμνιο ξέρεις.....Φαντάσου τον Χριστόδουλο να έβγαινε και να έλεγε ότι έχει στην κατοχή του πάπυρους που λένε αυτό και το άλλο για την πραγματική αλήθεια. Θα τον πίστευες; Θα τον έπαιρναν στο δαφνί. Θα τον λυντσάριζαν.
Ας βρούμε λοιπόν τις φράσεις κλειδιά που μας άφησαν οι υπηρέτες της αλήθειας μέσα στα χριστιανικά κείμενα και ας αφήσουμε τα διάφορα κόλπα να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα τύπου εδώ λέει σκοτώστε αλλά εννοεί αγαπάτε και εδώ λέει σφάκτε αλλά εννοεί ελεείστε.

Θες αποδείξεις Φώτιε; Για να τις συγκρίνεις με τις δικές σου; Για να αλλάξεις γνώμη; Τι απ όλα;

Ελεύθερος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/04/2003, 09:56:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα και «Καλή Ανάσταση»
(όπως την θεωρεί ο καθένας για την ψυχή και το πνεύμα του)

Ενδιαφέρον το στοιχείο που παρουσιάζεις Φίλε Ελεύθερε.

Ως υπόνοια

Προσωπικά θα μελετήσω με χαρά κάθε ενδιαφέρον ιστορικό στοιχείο που έχεις να παρουσιάσεις.
Τονίζω όμως το «στοιχείο» για να το διαχωρίσω από την υπόνοια, ή την φαντασίωση, ή την μονομερή τοποθέτηση ότι ήδη κατέχουμε την Αλήθεια και τα προβατάκια γύρω μας βοσκάνε κλπ, κλπ.
Τονίζω φυσικά και το ιστορικό, γιατί αλλιώς το να αναφέρουμε αυθαίρετα πως ο Απ. Παύλος πχ ήταν ο τάδε ή ο δείνα πράκτορας και χρηματοδοτούνταν από το κατεστημένο της Ρώμης και του Ιουδαϊσμού για τον υποβιβασμό του ήδη ψυχοραγούντος ελληνικού πολιτισμού, καθώς θεωρώ πως δε συμβάλει καθόλου στον ουσιαστικό διάλογο.

Επίσης θα σε παρακαλέσω να μην «υπερβαίνεις» τις θέσεις μου και να μου «χρεώνεις» απόψεις που δεν με εκφράζουν.
Δεν θεωρώ πως τα ιστορικά γεγονότα στο Χριστιανισμό δεν έχουν αξία, και ότι απλά είναι μύθοι.
Αυτό που τονίζω είναι πως όταν δεν μπορείς να αποδείξεις ιστορικά πχ την «Παρθενογένεση» δεν έχει αξία η όποια επιχειρηματολογία για να αποδείξεις πως είναι παράλογη.
Μα είναι και θεωρείται Θαύμα!
Πως είναι δυνατόν να χρησιμοποιείς απλουστευμένη λογική για να κατανοήσεις Πνευματική Νομοτέλεια;
Μόνο παιδία χρησιμοποιούν την λογική με τέτοιο τρόπο.
Και φυσικά δεν είναι «κακό» αλλά ούτε βέβαια και «ώριμο».

Φίλε μου από την εφηβεία ερευνώ και αποζητώ να κατανοώ την Αλήθεια.
Συμφωνώ πως είναι δόλιος ο τρόπος και ανελεύθερος να απειλείς με «κόλαση» όποιον αμφισβητεί την αυθεντία σου.
Καμία αντίρρηση, και εγώ συνεργάζομαι για την Ελευθερία του Ανθρωπίνου Πνεύματος!

Ναι και λοιπόν;
Είναι μήπως το χριστιανικό ιερατείο (που άλλαξε μορφές μέσα στους χρόνους) το μοναδικό κατεστημένο που θέλησε να κυριαρχήσει στους ανθρώπους;
Αφελές!

Αποδεικνύει μήπως την αναλήθεια του Έργου, της Θυσίας και της Διδασκαλίας του Λόγου Χριστού στη Γη;
Φυσικά όχι.

Αν κάποιοι άνθρωποι «κακοποίησαν» το Φως και την Αλήθεια προσπαθώντας να το φέρουν στα μέτρα της μετριότητάς του, εκφράζοντας εκατοντάδες «Αλήθειες» μέσα από τα δόγματα που διαχωρίστηκαν στους αιώνες, αυτό τι αποδεικνύει;
Μήπως συνηγορεί υπέρ του Ιησού καθώς το Φως διασπάται, διαχωίζεται, υποβιβάζεται, σε αρμονικές και απλούστερες συχνότητες όταν οι φορείς διαχειριστές Του δεν το «αντέχουν» αυτΟύσιο;

Κατανοείς την Νομοτέλεια που παρουσιάζω;

Αν θες να ερευνήσουμε τις προτάσεις σου. Δεν τις φοβάμαι

Ο πρόλογός σου θυμίζει τους ψιθύρους πχ των «Ναϊτών» πως το «Σώμα» κρύβεται στο Βατικανό.

Δεν αρκεί.
Πες τα στοιχεία να τα συγκρίνουμε.

Μετά όμως θα πρέπει (έστω και από ευγένεια) να εξετάσουμε αυτό που και εγώ κατανοώ ως Πνευματική Νομοτέλεια του Χριστιανισμού.

Σε διαβεβαιώνω πως είναι εκπληκτική και υπέροχη.
Σε ενδιαφέρει αυτός ο διάλογος, ή σε ανησυχεί η πιθανότητα της αλλαγής;

Με Σεβασμό και Αγάπη Φώτης.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2003, 22:59:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή ανάσταση Φώτιε,
quote:
Προσωπικά θα μελετήσω με χαρά κάθε ενδιαφέρον ιστορικό στοιχείο που έχεις να παρουσιάσεις.
Τονίζω όμως το «στοιχείο» για να το διαχωρίσω από την υπόνοια, ή την φαντασίωση, ή την μονομερή τοποθέτηση ότι ήδη κατέχουμε την Αλήθεια και τα προβατάκια γύρω μας βοσκάνε κλπ, κλπ.

Έτσι για να μπούμε στο θέμα ήσυχα-ήσυχα. Ιστορικά στοιχεία. Κατ’αρχήν θα ήθελα κι’ εγώ τα δικά σου ιστορικά στοιχεία σχετικά με το πρόσωπο Ιησούς. Κι΄εγώ φίλε Φώτιε τονίζω όμως το «στοιχείο» για να το διαχωρίσω από την υπόνοια, ή την φαντασίωση, ή την μονομερή τοποθέτηση ότι ήδη κατέχουμε την Αλήθεια και τα προβατάκια γύρω μας βοσκάνε κλπ, κλπ. Ακριβώς αυτό που θες εσύ το θέλω κι’ εγώ. Είδες που δεν μας χωρίζει χάος; Έχεις ανεξάρτητα ιστορικά στοιχεία έστω και γι’ αυτήν ακόμα την απλή ύπαρξη του Ιησού Χριστού; Έτσι για να καταλάβω τι είναι αυτό που θεωρείς ιστορικό στοιχείο δηλαδή.

quote:
Τονίζω φυσικά και το ιστορικό, γιατί αλλιώς το να αναφέρουμε αυθαίρετα πως ο Απ. Παύλος πχ ήταν ο τάδε ή ο δείνα πράκτορας και χρηματοδοτούνταν από το κατεστημένο της Ρώμης και του Ιουδαϊσμού για τον υποβιβασμό του ήδη ψυχοραγούντος ελληνικού πολιτισμού, καθώς θεωρώ πως δε συμβάλει καθόλου στον ουσιαστικό διάλογο.

Εδώ υπερβαίνεις εσύ τώρα τις θέσεις μου και μου «χρεώνεις» απόψεις που δεν με εκφράζουν. Τα πιο πάνω μέσα στις αγκύλες που γράφεις δεν τα είπα ποτέ μου Φώτιε. Θα στο ξαναπώ. Μη με συγχίζεις με άλλους. Όλα όσα έγραψα στο εσωτερικά τα έγραψα σαν Ελεύθερος και μόνον. Δεν έγραψα τίποτε με άλλο ψευδώνυμο. Που βασίζεις τις υποψίες σου; Φαίνεσαι σαν να έχεις μπροστά σου πολλά κείμενα άλλων και απαντάς σε αυτά σαν να τα έγραψε ο Ελεύθερος. Παραπλανείς έτσι τον τυχαίο αναγνώστη για τις θέσεις μου. Εντάξει άθελα σου.

Για τις νομοτέλειες που λες θα συζητήσουμε αργότερα αν συμφωνείς.
Είναι διαφορετικό θέμα.

Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2003, 00:34:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους

Αγαπητέ Φίλε Ελεύθερε έχεις δίκαιο.
Σου ζητώ συγνώμη αν σε χρέωσα με θέσεις και απόψεις τις οποίες δεν αποδέχεσαι.
Όντως το έκανα άθελά μου, καθώς η γραφή σου μου θυμίζει κάποιους παλαιότερους γνωστούς.
Ας μείνουμε λοιπόν στην ουσία.

Εδώ και 2000 χρόνια περίπου έχουμε την εξάπλωση του Χριστιανισμού.
Κάτι που ξεκίνησε, ας πούμε, αρχικά ως ιουδαϊκή αίρεση εξαπλώθηκε μέσα σε λίγες δεκαετίες σε πολλές ελληνικές κυρίως περιοχές ή σε περιοχές με έντονο το ελληνικό στοιχείο.
Παρόλο που σε αρκετές περιοχές σημαντικός αριθμός των πιστών ήταν εβραϊκής καταγωγής υπήρχαν και αρκετοί, πρώην εθνικοί που ασπάστηκαν την νέα τότε θρησκεία.
Από την άλλη οργανωμένες εβραϊκές κοινότητες ασκούσαν έντονες πιέσεις στους ρωμαίους αξιωματούχους για την δίωξη αυτής της «αίρεσης» με πιο έντονη αντίδραση βέβαια στη περιοχή της Παλαιστίνης.

Η νέα τότε θρησκεία παρουσίαζε νέα στοιχεία κοινωνικών δομών εστιασμένη στις χριστιανικές αρετές. Ενότητα, Αγάπη, Έλεος, Ισότητα.
Οι λειτουργίες των μικρών, αρχικά, αυτών κοινοτήτων εστιάζονταν στη αρωγή και ενίσχυση των αδύναμων ανθρώπων, παρουσιάζοντας πρωτόγνωρες για τη εποχή εκδηλώσεις.

Αυτές οι πρώτες χριστιανικές κοινότητες αναπτύχθηκαν ειρηνικά και μάλιστά σε δύσκολες για αυτές πολλές φορές συνθήκες.

Είναι λοιπόν γεγονός πως δεν υπάρχουν πολλοί ανεξάρτητοι ιστορικοί που καταγράφουν την προσωπική πορεία του Ιησού.
Γιατί άλλωστε;
Ακόμα και οι μαθητές του λιποψύχησαν στην αρχή.
Τις πρώτες δεκαετίες είναι φυσικό να μην έλξει το ιστορικό ενδιαφέρον.
Αυτές οι καταγραφές όμως πιστεύω πως αρκούν.

Και αρκούν φίλε μου γιατί ενώ υπήρξαν στους πρώτους αιώνες της ανάπτυξης του Χριστιανισμού, μελετητές και φιλόσοφοι που αντιτάθηκαν στις ιδέες του, δεν υπήρξε κανένας που να βασίσει σοβαρή ιστορική αμφισβήτηση την ιστορικότητα του προσώπου του.

Σημειωτέον πως πέρα από τους εθνικούς είχαμε και την σκληρότατη αντίδραση και των Ιουδαίων προς τους χριστιανούς, συνδαυλίζοντας αντιδράσεις και διωγμούς.

Αντί λοιπόν να ψάχνουμε στον νου μας (γενικά το θέτω) ακραίες και απίθανες συνομωσιολογικές υποθέσεις, ας αποδεχτούμε το αυτονόητο.
Κανένας δεν αμφισβήτησε την ύπαρξη του Ιησού Χριστού, ακριβώς γιατί δεν μπορούσε να την αρνηθεί.

Τι το πιο απλό και φυσικό.

Σταματώ εδώ αγαπητέ Φίλε, καθώς θα ήθελα τις αντιρρήσεις σου σε όποια από τα προηγούμενα σημεία ανάπτυξα.

Καθώς θα λείψω κάποιες μέρες, μην θεωρήσεις πως αδιαφορώ.

Εύχομαι ότι καλύτερο για την Ελευθερία της ψυχής όλων μας.
Με Σεβασμό και Αγάπη.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2003, 01:08:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Φώτιε, είμαστε αναγκασμένοι να μείνουμε ακόμη λίγο στα προκαταρτικά για να καθορίσουμε επακριβώς τι θέλουμε.

Γράφεις:

quote:
Είναι λοιπόν γεγονός πως δεν υπάρχουν πολλοί ανεξάρτητοι ιστορικοί που καταγράφουν την προσωπική πορεία του Ιησού.

Ερωτώ: Δεν υπάρχουν πολλοί; Καλά αυτοί οι έστω λίγοι που υπάρχουν ποιοί είναι; Ποιός από τους ανεξάρτητους και αναγνωρισμένους από την ιστορική επιστήμη ιστορικός αναφέρεται στον Ιησού γιο του τάδε και της τάδε που έκανε τούτο και κείνο; Όλοι ξεκινούν από τους οπαδούς του. Μα οπαδούς είχαν όλοι οι θεοί. Γιατί μόνο ο δικός σου δέχεσαι ότι υπήρξε πραγματικά;

Επίσης:

quote:
……γιατί ενώ υπήρξαν στους πρώτους αιώνες της ανάπτυξης του Χριστιανισμού, μελετητές και φιλόσοφοι που αντιτάθηκαν στις ιδέες του, δεν υπήρξε κανένας που να βασίσει σοβαρή ιστορική αμφισβήτηση στην ιστορικότητα του προσώπου του.
Αντί λοιπόν να ψάχνουμε στον νου μας (γενικά το θέτω) ακραίες και απίθανες συνομωσιολογικές υποθέσεις, ας αποδεχτούμε το αυτονόητο.
Κανένας δεν αμφισβήτησε την ύπαρξη του Ιησού Χριστού, ακριβώς γιατί δεν μπορούσε να την αρνηθεί.

Ερωτώ: Είναι επιχειρήματα λογικά αυτά; Στους πρώτους αιώνες της ανάπτυξης της λατρείας της Αφροδίτης, δεν υπήρξε κανένας που να βασίσει σοβαρή ιστορική αμφισβήτηση στην ιστορικότητα του προσώπου της έτσι δεν είναι; Αλλά ούτε και πολύ αργότερα Αυτό σημαίνει ότι και η θεά Αφροδίτη υπήρξε; Και ο Ζευς; Και ο Απόλλωνας; Ποιος ιστορικός αμφισβήτησε την ύπαρξη του Κέρβερου, των Κενταύρων, της Λερναίας Ύδρας; Και ακόμη του Ταρζάν, του Σούπερμαν και του Μίκυ μάους; Όλοι αυτοί υπήρξαν; Αυτά είναι τα αυτονόητα που πρέπει να αποδεκτούμε; Ο ίδιος ο Χριστός υποτίθεται ότι είπε: Δεν μπορείς να δουλεύεις και για το θεό (τον εαυτό του εννοεί) και για τον Μαμμωνά (άλλος θεός, του χρήματος). Σημαίνει ότι ο Μαμμωνάς υπήρχε στ’ αλήθεια; Σημείωσε το αυτό πιο πάνω. Είναι από τα στοιχεία των σοφών αντιφρονούντων που θα παραθέσω πιο κάτω. Βάζουν τον Χριστό να μιλά λες και ξέχασε ότι προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι ο μόνος πραγματικός θεός.
Φίλε Φώτιε,
Μήπως είναι πιο αυτονόητο να αποδεκτούμε ότι οι ιστορικοί της εποχής αδιαφόρησαν να ασχοληθούν με τέτοια παραμύθια; Ή ότι πολλά από αυτά εφευρέθηκαν-γράφτηκαν πολύ αργότερα και επομένως οι ιστορικοί της εποχής του Χριστού δεν τα μάθανε ποτέ τους αφού είχαν ήδη πεθάνει;
Εξηγούμαι όμως. Τα πιο πάνω τα γράφω για να επιστήσω την προσοχή μας σε λογικά επιχειρήματα αλλοιώς δεν θα ξέρουμε τι λέμε.
Η θέση μου είναι ότι: Ο Ιησούς υπήρξε. Με στημένα θαύματα προσπάθησε να επανυποτάξει τους Εβραίους στο θρησκευτικό μαντρί. Όλα όσα έκανε τα έκανε με τη μυστική βοήθεια του ιερατείου. Το ιερατείο παρουσιαζόταν ως αντίθετο κατόπιν σχεδίου. Το αποκορύφωμα θα ήταν η ανάσταση του Ιησού και παραδοχή τάχα του ιερατείου ότι αυτός είναι ο μεσσίας. Το όλο σχέδιο χάλασε γιατί ο Ιησούς μερικές μέρες μετά την στημένη ανάσταση πέθανε. Δημιουργήθηκε τότε διχασμός. Από τη μια το ιερατείο και από την άλλη ο Παύλος ο οποίος ως φιλόσοφος έψαχνε από καιρό να βρεί μια νέα λατρεία για τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία κατόπιν εντολής της Ρώμης. Την νέα λατρεία η Ρώμη την είχε ανάγκη για να συσπειρώσει όλους τους λαούς της να νοιώσουν ως ένα έθνος γεγονός που έγινε πολύ αργότερα με αυτή τη λατρεία στο Βυζάντιο. Ο διχασμός Παύλου και ιερατείου έγινε γιατί το ιερατείο ήθελε η νέα λατρεία να περιοριστεί στο λαό του και να επωφεληθεί μόνο αυτό από την πίστη του. Ο Παύλος βλέποντας την ανταπόκριση του κόσμου και την προθυμία του να δεκτεί κάθε λογής θαύματα αυτοανακυρήχθηκε σε αρχηγό και διάδοχο του Ιησού και διέδωσε την πίστη σε μεγαλύτερα γεωγραφικά όρια. Το ιερατείο τελικά για να σώσει ότι μπορούσε αφού έβλεπε ότι θα έχανε και αυτούς τους οπαδούς που του είχαν απομείνει λόγω του ότι άρχισαν και αυτοί να ακολουθούν τον Παύλο, αποκύρηξε την νέα πίστη και έκανε ότι μπορούσε για να την καταπνίξει αλλά και να φανερώσει την αλήθεια σε σχέση με τον Ιησού.

Γενικά:
Δόλωμα για να αναπτυχθεί ο Χριστιανισμός ήταν τα στημένα θαύματα και η ελπίδα των ευκολόπιστων σε θαυματουργικές λύσεις των προβλημάτων τους. Σκέψου με τι λαχτάρα θα περίμενε κάποιος να σωθεί έστω θαυματουργικά το άρρωστο κοριτσάκι του και τι θυσίες θα έκανε μπροστά στον υποτιθέμενο θεραπευτή θαυματοποιό. Όταν μερικοί έστω πιστοί άρχισαν να υποψιάζονται ότι τα θαύματα ώσπου πάνε λιγοστεύουν ή δεν.....καλοδουλεύουν, μπήκε στο κόλπο ο παράδεισος και η κόλαση. Και νάσου και πάλι το ποίμνιο στο μαντρί. ΔΥΟ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΑ ΟΠΛΑ. Θαύματα ελέους ή τιμωρίας στην παρούσα ζωή και παράδεισος ή κόλαση για την.......μετά θάνατο ζωή. Δεν σώζεσαι με τίποτε δηλαδή αν δεν προσκυνήσεις. Όταν όμως ο χριστιανισμός έγινε κάπως υπολογίσιμος και αναγκάστηκαν οι πιο μορφωμένοι να ασχοληθούν μαζί του, αναγκάστηκε και αυτός να μελετήσει μεταφυσικά θέματα μεγάλων φιλοσόφων και να τα συμπεριλάβει στη διδασκαλία του ως διδάγματα του Ιησού. Φυσικά έπαιρνε τις δέουσες απαντήσεις και το χλευασμό από τα φωτεινά πνεύματα της εποχής.Σε όποιαδήποτε πολιτεία όμως η πλειοψηφία είναι πάντοτε οι ευκολόπιστοι και οι αμόρφωτοι. Έτσι ο Χριστιανισμός όταν κέρδισε την πλειοψηφία και πήρε τα ηνία του κράτους εκδικήθηκε τους σοφούς αντιφρονούντες όπως τους......άξιζε. Η ΝΙΚΗ ΟΜΩΣ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΑ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΜΕΝΟ. Κάποιοι από τους σοφούς αντιφρονούντες είτε στην αρχή-αρχή που προέβλεψαν την επερχόμενη ακαταμάχητη λαίλαπα, είτε αργότερα για να σώσουν τη ζωή τους εισχώρησαν στις τάξεις του χριστιανισμού και από εκεί άρχισαν να τον πολεμούν. Εκτός του ότι του δημιούργησαν αιρέσεις και διχασμό των διαφόρων εκκλησιών, κατέγραψαν και στοιχεία της ιστορικής αλήθειας με δυσδιάκριτο τρόπο μέσα και σε αυτά ακόμη τα πρωτεύοντα χριστιανικά κείμενα, τα ευαγγέλια
Αυτά τα στοιχεία προσκαλώ όσους φίλους από το ESOTERICA ενδιαφέρονται να προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε. Αρχίσαμε ήδη τη συζήτηση με τον Φώτιο και αν και είμαστε στα προκαταρκτικά δεν θα αργήσω να παρουσιάζω όσα υπέπεσαν στην αντίληψη μου. Ο Φώτιος με αμφισβητεί και ζητά ιστορικά στοιχεία. Αν οι σοφοί αντιφρονούντες άφηναν στοιχεία πίσω τους είναι φανερό ότι θα εξαφανίζονταν και αυτοί και τα γραπτά τους. Ποιός κατάσκοπος ας πούμε αφήνει πίσω του στοιχεία για το έργο και την ταυτότητα του σε περίοδο που ο αντίπαλος ακόμα βασιλεύει; Ας είμαστε λοιπόν λογικοί.
Για τη συνέχιση μιας τέτοιας συζήτησης-έρευνας νοιώθω ότι πρέπει να ζητήσω την άδεια των διαχειριστών του ESOTERICA αλλά και του φίλου Φώτιου.
Απολογούμαι για το μεγάλο κείμενο.
Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2003, 08:27:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Για τη συνέχιση μιας τέτοιας συζήτησης-έρευνας νοιώθω ότι πρέπει να ζητήσω την άδεια των διαχειριστών του ESOTERICA αλλά και του φίλου Φώτιου.

Φίλε Ελέυθερε αν και δεν είμαι διαχειριστής αλλά συντονιστής, δεν χρειάζεται να ζητάς άδεια για την συνέχιση ενός τόσο αξιόλογου διαλόγου, όπως αυτός τουλάχιστον εξελίσεται στα τελευταία μυνήματα, σας...
Βέβαια το "timing", ίσως είναι ατυχές όπως είπε και ο αξιόλογος και αγαπητός φίλος Φώτιος, λόγω των ημερών και των διακοπών...

Ελέυθερε πολύ καλό το σκεπτικό σου, και πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις σου..Φώτιε έχω εκφράσει και παλαιότερα την εκτίμηση μου για το "ήθος" σου, και το επίπεδο σου. Μία συμπλήρωση πρός το παρόν μόνο αγαπητέ Ελέυθερε, (που σίγουρα είχες σκευτεί-απλώς δεν ανέφερες.
Τα θάυματα σε όλες τι θρησκείες υπήρχαν και υπάρχουν.
Όποιος διαβάσει τον Απολλώνιο τον Τυανέα γνωρίζει περί τίνος ομιλώ.

Αλλά και παλαιότερα, σύμφωνα με τον Πλίνιο στον ναό του Διονύσου στην Ανδρο υπήρχε μία πηγή όπου για ημέρες έρεε κρασί αντί νερού, που όμως μετατρεπόταν σε νερό μόλις προσπαθούσε κάποιος να το πάρει. Σύμφωνα με το Παυσανία σε κάποια γιορτή τοποθετούσαν τρία άδεια δοχεία σε ένα σφραγισμένο δωμάτιο, και την επομένη όταν το άνοιγαν έβρησκαν τα τρία δοχεία γεμάτα με κρασί. Ο Ασκληπιός κινδύνευσε να τιμωρηθεί από τους θεούς διότι είχε αναστήσει ανθρώπους. Ο Πυθαγόρας επίσης λεγόταν ότι θεράπευε ανίατες ασθένεις και μπορούσε να βρίσκεται σε δύο μέρη ταυτόχρονα....


«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Edited by - ΠΛΩΤΙΝΟΣ on 26/04/2003 08:30:28Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 12 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy