ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 51
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/12/2008, 10:22:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Σου θυμίζει τίποτα αυτός ο αριθμός; Μήπως το ΧΞς.

Φίλε ΕΡΙΩΠΑ, νομίζω ότι μπορείς να καταλάβεις πως αν αναφέρω το τι μου θυμίζει αυτός ο αριθμός και πω και σε ποιά θρησκεία μπορεί να βρεθεί σε συχνές περιπτώσεις, θα έχουμε "δράματα"...In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/12/2008, 10:25:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συζήτηση, όμως πανω σε αυτό μπορούμε να κάνουμε φίλε Dying incubus,
αν ειδωθεί εννοιολογικά..Δεν υπάρχουν προκαταλήψεις....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/12/2008, 13:00:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------


Τώρα επειδή είμαι και λίγο «παιδεψιάρης» δεν θα σε βοηθήσω στο θέμα του «σίγμα».
Μη ξεχνάς ότι το αρχαίο σίγμα ήταν (C).
Στο θέατρο τι ονομάζουν «Σίγμα»;

Ερίωπας

--------------------------------------------------------------------------------

ar_ia
Εμένα μπορείς να με βοηθήσεις να το καταλάβω ή θα μας παιδεύεις όλους.....


Ar ia, 5η γυνή στον Μέγα Ιδεολογικό Πόλεμο. Χμ.. αρχίζει και μου φαίνεται ύποπτη αυτή η έντονη γυναικεία λαοσύναξη στο θέμα. Λες να….; Μπα δεν νομίζω.

Στο θέμα μας τώρα, την ορχήστρα του θεάτρου «το του θεάτρου σίγμα» έλεγαν…
Ε.. και που είσαι, μιλάμε για τόοοοτε!!! Να μη μπερδευτούμε.


quote:
Dying_Incubus
θα έχουμε "δράματα"...

Ή φρικτά όργια που έλεγε και ο Ορφέας, καλή του ώρα


quote:
trexagireve
Συζήτηση, όμως πανω σε αυτό μπορούμε να κάνουμε φίλε Dying incubus,
αν ειδωθεί εννοιολογικά..Δεν υπάρχουν προκαταλήψεις....

Πες το μια φορά καθαρά. Ααα... εσύ σκάς γάϊδαρο φίλε μου, ούτε ο Ερίπωπας να ήσουνα.


Τελικά το (C)σίγμα της σελήνης, μέχρι να καταλάβουμε εμείς οι Έλληνες τι εννοεί, μας το πήρε ο Αμπντάλα και το έκανε σημαία.

Και ύστερα μου λένε τα Ελευσίνια Μυστήρια ήταν Ελληνικά. Μα άδικο έχω;

ΛουκάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/12/2008, 14:12:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Αν διάβαζες φίλτατε Ευρωπαίε και συ το θέμα με κάποιο σεβασμό απέναντι στα υπόλοιπα μέλη θα πρόσεχες ότι κάπου λέω ότι Λόγος για τους αρχαίους Έλληνες ήταν ο ΗΛΙΟΣ, και αφού ο ΗΛΙΟΣ ήταν θεός πολύ καλά τα έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες πριν τα κλέψουν οι ορδές των Γερμαναράδων και τα κάνουν Χριστιανική Εκκλησία.

Έγραψες επί λέξη ότι ο Ιωάννης δεν διευκρινίζει ποιος είναι ο Λόγος! και επί λέξη σου έγραψα ότι το κάνει.......άσε λοιπόν τις ορδές των Γερμαναράδων γιατί τότε ούτε καν υπήρχαν......τουλάχιστον με αυτό το όνομα!
Γιατί δε σέβομαι τα υπόλοιπα μέλη? η μή συμφωνία θεωρείται ως έλλειψη σεβασμού? ή θα πρέπει κατ' ανάγκη να συμφωνώ με ότι διαβάζω?


quote:
Sesostris:
Και όμως φίλε trexagireve , τους προπάτορες αυτών που όπως υποστηρίζεις ότι είναι φυλή ραδιούργα, δίχως πολιτισμό , που τολμάνε να υποστηρίζουν ότι είναι η πιο σημαντική φυλή στη γη , τους θεωρείς και δικούς σου προπάτορες , και τους αναγορεύεις ένδόξους και αγίους , παρά την κάθε άλλο παρά ηθική συμπεριφορά τους , και τους υμνούν οι ιερείς της θρησκείας σου σε κάθε περίσταση στην εκκλησία . Εκτός τούτου έχεις αποδεχθεί ότι η Καινή Διαθήκη είναι συνέχεια της Παλαιάς Διαθήκης που είναι το θρησκευτικό τους βιβλίο , αποδεχόμενος φυσικά και ότι όλα όσα περιέχει το ιερό βιβλίο της ραδιούργας αυτής φυλής , όπως την αποκαλείς , είναι θεόπνευστα .

Με τέτοιους ένθερμους (κατήγορους) λοιπόν , δίκαια υποστηρίζουν ότι είναι η πιο σημαντική φυλή στη γη από άποψη εξυπνάδας και πολιτισμού , αφού όλα αυτά τα κατάφεραν και τα πέτυχαν σκοτώνοντας τον Ελληνικό πολιτισμό , χάρη στους Χριστιανούς που τους βοήθησαν να αποκτήσουν αυτήν την αξία .Μην τσουβαλιάζεις αγαπητέ Sesosris! και μην μπερδεύεις τους πατέρες της Εκκλησιάς με τους πατέρες του Έθνους δε χρειάζεται να είναι κατ΄ ανάγκη και ίδιοι!
Κανένας λαός ή άνθρωπος δεν είναι ποιο έξυπνος από τον άλλον.....λόγω εθνολογικού γονιδίου....Η Παλαιά Διαθήκη έχει υποθεί δεκάδες φορές ότι περιέχει και θρησκευτικά αλλά και ιστορικά στοιχεία! Εμείς οι χριστιανοί στεκόμαστε σε αυτά που μας ενδιαφέρουν, δηλαδή στα θρησκευτικά ή ιστορικά στοιχεία που αφορούν όμως την θρησκεία μας και όχι την ιστορία των Εβραίων! Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις?
Ο ίδιος ο Ιουδαίος ιστορικός Ιώσηπος μας πληροφορεί στο βιβλίο του "ΦΛΑΒΙΟΥ ΙΩΣΗΠΟΥ "ΚΑΤ' ΑΠΙΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ Α' " εκδόσεις ΠΑΠΥΡΟΣ, το λόγο για τον οποίο την ιστορική τους πορεία και ειδικά αυτή προ Χριστού, την αποθανάτιζαν με γραφή οι Ιερείς τους.

Εγώ θα σου παραθέσω απλά ορισμένα χωρία, από αυτό το όντως πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του.

Το ότι οι Αιγύπτιοι, Βαβυλώνιοι και Ιουδαίοι κατέγραφαν τα γεγονότα διά των ιερέων, στη σελίδα 33 κεφ.6 ενώ στο αμέσως επόμενο κεφ.7 σελ.33-35, ότι το γένος των ιερέων παρέμεινε άμεικτον και καθαρόν, πράγμα που σημαίνει ότι οι Εβραίοι δεν έχουν καμία αμφιβολία για το κύρος των γραφομένων.
Έτσι διαβάζουμε για παράδειγμα στο κεφάλαιο 6 του βιβλίου τα εξής:

"Αιγύτπιοι, Βαβυλώνιοι και Ιουδαίοι κατέγραφαν τα γεγονότα διά των ιερέων."

"Ότι μεν οι Αιγύπτιοι και Βαβυλώνιοι από μακροτάτων αρχαίων χρόνων οι ιερείς είχον την επιμέλειαν της αναγραφής των γεγονότων, οίτινες περί ταύτα ησχολούντο, οι δε Χαλδαίοι παρά τοις Βαβυλωνίοις (επιμελούντο της καταγραφής),(....)
Ότι όμως οι πρόγονοί μας την ιδίαν, ίνα μη είπω μεγαλυτέραν από τους ανωτέρω λαούς, κατέβαλαν επιμέλειαν διά την αναγραφή των γεγονότων, εμπιστευθέντες την εργασίαν ταύτην εις τους αρχιερείς και τους προφήτας και ότι μέχρι των χρόνων μας μετά μεγάλης ακριβείας τούτο τηρήται.(..)"

Ενώ στο επόμενο κεφάλαιο ότι:
"Το γένος των ιερέων παρέμεινε άμεικτον και καθαρόν."
"Όχι μόνον απ' αρχής τους αρίστους και τους περίν την λατείαν του Θεού ασχολουμένους εγκατέστησαν εις το έργον τούτο, αλλά και προνόησαν όπως το γένος των ιερέων παραμείνει αμιγές και καθαρόν."

Συνεχίζει αναφέροντας στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αμεροληψία των ιερέων. Κάτι εξάλλου που και σήμερα μέσα από την Παλαιά Διαθήκη μπορούμε να διαπιστώσουμε αφού οι Εβραίοι δεν αφαίρεσαν από την ιστορία τους ούτε τα κομμάτια αυτά που τους δείχνουν ως αγροίκους ή εγκληματίες. Εάν υπήρχαν ιδιοτελής σκοποί, θα είχαν φροντίσει να εξαλείψουν αυτά τα σημεία.

-Και έτσι διαβάζουμε στη συνέχεια....."Μεγίστη δε απόδειξης της ακρίβειας είναι τούτο, ότι δηλαδή των αρχιερέων ημών από δύο χιλιάδων ετών είναι γνωστά και καταγεγραμμένα εις τους καταλόγους τα πατρικά ονόματα. Εκείνοι δε, οι οποίοι ήθελον παραβή ό,τι δήποτε εκ των λεχθέντων δεν δύναται ούτε εις βωμόν να παρίστανται ούτε να μετέχουν της λοιπής λατρείας."

quote:
Sesostris:
Άλλη μία θρησκεία φίλε trexagireve μέσα σε όλες τις άλλες κατασκευασμένη από ανθρώπους για τους ανθρώπους , όπως όλες οι θρησκείες που στο όνομα του Θεού εκμεταλλεύονται την αφέλεια των πιστών τους προς όφελος των ιερατείων τους . Άλλο ένα παραμύθι μέσα στα παραμύθια των θρησκειών που ξέφτισαν από την πρόσβαση των ανθρώπων στη γνώση , που θα χρησιμοποιηθή σαν εργαλείο για την αναχαίτιση του κύματος της προόδου , στην προσπάθεια των εξουσιαστών να πισωγυρίσουν τους ανθρώπους σε ένα νέο μεσαίωνα θρησκοληψίας και προλήψεών κατά τα πρότυπα των Ρωμαίων αυτοκρατόρων .
Όμως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και τα σχέδια των ιερατείων δεν θα περάσουν γιατί το 313 μαχχ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτεί . Γι’ αυτό να είσαι σίγουρος !

Είναι η θρησκεία που στο πέρασμα των αιώνων άντεξε δοκιμάστηκε και συνεχώς αναπτύσσεται, κερδίζοντας συνεχώς οπαδούς! σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου μας. Δείγμα της αποδοχής της, δείγμα ότι παρ’ όλη την εκμετάλλευση που υπέστη για ιδία οφέλη και κατά καιρούς από διαφόρους ιεράρχες, σε διάφορες βαθμίδες, αυτή αντί να πληγεί, ξεπέρασε και αυτά τα εμπόδια!

quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Αργοναυτικά (αρχαίο κείμενο, στίχοι 17-18)
…ηδ’ έργ’ αϊδηλα Γηγενών, οι λυγρόν απ’ ουρανού εκμάξαντο σπέρμα γονής.

Όπου:
λυγρόν=ολέθριον
εκμάξαντο= εφεύραν την τέχνη ή τον τρόπο
Σπέρμα γονής= σπέρμα γονιμοποίησης


Πέτα φίλε μας και κανένα please, άκου εκεί ...θέλω να
Τςς τςς!!!Θα το μελετήσω........συγνώμη για την παράλειψη του "please", την επομένη θα φτιάξω αίτημα με διαβιβαστικό και κοινοποίηση στα λοιπά μέλη......θα βάλω και αριθμό πρωτοκόλλου καλού κακού....και στο τέλος θα γράψω παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες!


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/12/2008, 17:09:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Στο θέμα μας τώρα, την ορχήστρα του θεάτρου «το του θεάτρου σίγμα» έλεγαν…

Πρώτη φορά το ακούω. Το μόνο σίγμα που ξέρουν οι ηθοποιοί σήμερα, είναι το $

Το C μοιάζει με την ημισέληνο, και εκεί αρχίζουν και τελειώνουν οι ομοιότητες τους.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2008, 00:16:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Sesostris :
Εδώ φίλη Terity δεν θα διαφωνήσουμε . Το σχέδιο αυτό αν μελετήσει κάποιος την ιστορία είναι πολύ παλιό και ανάγεται στους προχριστιανικούς χρόνους . Η ίδια η Βίβλος βρίθει από γενοκτονίες εις βάρος των λαών που είχαν την ατυχία να ζουν στην Γη Χαναάν την οποία είχε υποσχεθεί ο Γιαχβέ στον εκλεκτό λαό του . Στη συνέχεια κατόρθωσαν με τη διάδοση της αιρέσεως της θρησκείας τους τον Χριστιανισμό από τον Φαρισαίο Παύλο , να χτυπήσουν τον κυριότερο αντίπαλό τους την «Ελληνική Φιλοσοφία και Σκέψη» που έστεκε εμπόδιο στην υποταγή και τη μοιρολατρία που ήθελαν να προωθήσουν στις μάζες .
Τα υπόλοιπα θα τα καταλάβης καλύτερα αν αφού διαβάσεις τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» , κάνεις μια ανασκόπηση της πρόσφατης ιστορίας τω Η.Π.Α. από το 1929 έως σήμερα .


H Ελληνική φιλοσοφία και σκέψη δεν ήταν εχθρός αλλά σύμμαχος του Χριστιανισμού ο οποίος χωρίς αυτήν δε θα είχε πάρει τις διαστάσεις που πήρε! γι αυτό και ο Ιησούς αναφώνησε μόλις τον πληροφόρησαν ότι έρχονται κάποιοι Έλληνες να τον δουν "ήρθε η ώρα να δοξαστεί ο Ιηός του ανθρώπου!"
Η Ελληνική ειδωλολατρία σαφώς και ήταν αλλά αποδείχτηκε πολύ λίγη απέναντί του!

-Τι ακριβώς διάβασες στα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών?
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Και να μα τον Δία, ένα πρωί ξυπνά ένας λαός και παίρνει στο κυνήγι το άθλιο σκυλολόι των ονοκένταυρων , και τον θαυμάζουν όλοι οι λαοί της Γης. Ζήτω η Ελλάδα φωνάζουν στην Αργεντινή οι νέοι, …
Ως φαίνεται είναι κοντά η ώρα των Ατλάντων να πάνε πάλι στον βυθό της θάλασσας….

Tέτοια θα διαβάζουνε ή θα ακούνε! οι ονοκένταυροι.......και θα τρίβουν τα χέρια τους!
quote:
ypatia8:
Αυτή η τρομερή Αλήθεια μόνο ο Ελληνας παλεύει να την αποκαλύψει. Ακόμη και η Θεά Δήμητρα μετά την ανεξήγητη εξαφάνηση της Κόρης της περιπλανήθηκε επί μέρες αναζητώντας την χωρίς να γνωρίζει τι της είχε συμβεί. Ακόμη και οι υπόλοιποι Θεοί προσπάθησαν να αποκρύψουν την αλήθεια και τελικά έμαθε την αλήθεια από τον ΠανΔία Ηλιο. Εδώ διαπιστώνεται ότι η γυναίκα ακολουθεί τον Νόμο του Ηλιου και απομακρύνεται από τους ιαπετικούς και προσέρχεται στον Νόμο της φύσης....
Γιατί νομίζετε στην Μινωική Εποχή η θεότητα που λάτρευαν ήταν η Μητέρα Φύση? οπως γνωρίζετε η έκκρηξη του υφαιστείου στη Θήρα και ο χαμός του Μινωικού πολιτισμού σχετίζεται με την Ατλαντίδα......


Kαι τι σχέση έχει το ένα με το άλλο! για λέγε......
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Λίγο να χωνέψει κανείς την έννοια του «κίχρημι» και δεν θα διερωτάται για την λαθροχειρία του Ευσεβίου να μετατρέψει τον αρχικό «Χρηστό» σε «Χρειστό» και αργότερα απλά σε «Χριστό».

Οι ανάγκες βλέπεις μιας πολυεθνικής πελατείας απαιτούσαν εξαιρετικές ικανότητες στην τεχνική των πωλήσεων. Ο Ευσέβιος κατάφερε και τους έβαλε όλους στο ίδιο τραπέζι. Αλλού με το καλό και αλλού με τον βούρδουλα έβαλε στο καζάνι του συγκρητισμού του τα πιο απίθανα πράγματα.
Μέχρι και συγγενή του Δαυίδ έβγαλε τον «Χρηστό» για να μη διαμαρτύρονται οι Εβραίοι που έβλεπαν ότι έμεναν έξω απ’ το παιχνίδι.
Αγία Τριάδα έταξε στους Αιγυπτίους.
Τρεις Πύλες στους Έλληνες.
Γενέθλια του «Χρηστού» Ηλίου στους Μιθραϊστές.

Πάρτε κύριοι πράμα, απ’ όλα έχει ο μπαξές.
Μόνο την δουλειά μη χαλάτε και να μη ξεχνάτε ότι υπάρχουν και οι ...«Άνθρωποι του Θεού» που καταλαμβάνονται από ...ιερή μανία και δεν αφήνουν τίποτα στο ροπαλοφόρο πέρασμά τους.

Χρηστός ο θεός ημών ο ανατέλλων κάθε πρωία και ο προμηθεύων τον άρτον ημών τον επιούσιον. Αμίν.Ήθελα να ξέρα έχεις καμιά απόδειξη για αυτά?.......ή απλά λόγια του αέρα?
quote:
Sesostris:
Στη θρησκεία των αρχαίων Αιγυπτίων για παράδειγμα , η μορφή του θεού-ήλιου Χόρους είναι βασική και δεσπόζουσα . Γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου από την παρθένο Ίσιδα, ενώ η γέννησή του συνοδεύτηκε από την εμφάνιση ενός άστρου από την ανατολή, το οποίο ακολούθησαν τρεις μάγοι για να φτάσουν στο σημείο της γέννησης και να του φέρουν δώρα.
Είχε 12 μαθητές και έκανε πολλά θαύματα, όπως θεραπεία αρρώστων και περπάτημα στο νερό. Κάποια από τα πολλά ονόματα με τα οποία τον προσφωνούσαν ήταν «ο γιος του θεού», «καλός ποιμένας», «αμνός του θεού», «η αλήθεια», «το φως» και πολλά άλλα… Αφού προδόθηκε από τον Τυφώνα, ο Χόρους σταυρώθηκε, τάφηκε για 3 μέρες και αναστήθηκε!


Πηγή?........πόσους αιώνες μ.Χ.?

quote:
Sesostris:

Ισις και Ώρος , Μαρία και Ιησους , η αντιγραφή είναι εμφανέστατη .Έχω και εγώ και εγώ μια τέτοια με τη μαμά μου!.......λες?
quote:
Sesostris:
Στη Φρυγία πάλι ο Άττις γεννήθηκε από την Κυβέλη που ήταν παρθένα , στις 25 Δεκεμβρίου. Σταυρώθηκε, τάφηκε σε τάφο και αναστήθηκε μετά από τρεις ημέρες.

?
Η Κυβέλη, κόρη του Ουρανού και της Γης, είναι η θεά της γης κι η μητέρα των θεών. Με τον Κρόνο απέκτησε πολλά παιδιά, που ανάμεσά τους είναι ο Δίας, η Ήρα, ο Ποσειδώνας κι ο Πλούτωνας. Την έλεγαν ακόμη και Ρέα και Εστία, χωρίς να έχει καμιά σχέση με τη θεά της οικογένειας και της οικιακής φωτιάς, την Εστία.


Η θεά Κυβέλη ή Αγδίστης, διατηρούσε ερωτική σχέση με το γιο της Άττι. Όταν εκείνος ερωτεύθηκε μια νύμφη, τον ανάγκασε από τη ζήλια της να αυτοευνουχιστεί, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία. Έπειτα ευνουχίστηκε και ο φίλος του Άττι, ο Γάλλος. http://www2.egiklopedia.gr/imeportal/Forms/fLemmaBody.aspx?lemmaid=3378

Οι ιερείς της Κυβέλης ονομάζονταν «Γάλλοι» και αυτοευνουχίζονταν σε άγριες τελετές, τις οποίες περιγράφει και ο επικούρειος Λουκρήτιος. Ο Διόδωρος Σικελός έγραψε περιπαικτικά: «Γάλλοι μέν γίνονται εξ ανδρών, εκ δέ γάλλων άνδρες ου γίνονται» (4,43).ιβ')


«Ο Παυσανίας VII 7 γράφει πως ο Δίας αγανάκτησε εναντίων του Άττι και έστειλε ένα αγριογούρουνο για να καταστρέψει τις σοδιές των Λυδών. Τότε ο Άττις και οι Λυδοί σκοτώθηκαν από το αγριογούρουνο, γι αυτό και οι Γαλάτες της Πεσσινούντας δεν αγγίζουν χοιρινό κρέας»

".......Η γιορτή αποτελούσε κατάληξη μιας σειράς εορτών, όλων αφιερωμένων στο ζεύγος της Μητέρας Θεάς Κυβέλης, της καταγόμενης από τη Φρυγία και τόσο αγαπητής στη Μικρά Ασία και τη Θράκη, και του γιού και εραστή της Άττι, που αυτοευνουχίστηκε - κάτι που οι Ρωμαίοι ενθυμούνταν στις 22 Μαρτίου-, πέθανε και έμοιασε για πάντα νεκρός - γι' αυτό και οι Ρωμαίοι νήστευαν και τον μοιρολογούσαν στις 24 Μαρτίου- αλλά, εν τέλει ανασταινόταν από την ίδια τη Θεά την επομένη, την ογδόη ημέρα προ των Καλενδών του Απριλίου, έτοιμος να ξαναδοθεί στον έρωτα και τη ζωή. Ο Άττις ξαναρχόταν - η φύση αναγεννιόταν."http://www.skai.gr/master_story.php?id=77352


ο θεός Άττις λοιπόν:
1) αντίθετα από τον Χριστό, ανήκει σε πολυθεϊστικό σύστημα,
2) αντίθετα από τον Χριστό, δεν γεννιέται από παρθένο γυναίκα άνθρωπο,
3) αντίθετα από τον Χριστό, έχει σεξουαλικές σχέσεις με την μητέρα του,
4) αντίθετα από τον Χριστό, σκοτώθηκε από αγριογούρουνο σταλμένο από το Δία,
5) αντίθετα από τον Χριστό, δεν σταυρώθηκε σε σταυρό,
6) αντίθετα από τον Χριστό, δεν ανεστήθη ούτε σαρκικώς ούτε εξ άπαντος.


quote:
Sesostris:
Στην Περσία ο Μίθρα γεννήθηκε σε μία σπηλιά στις 25 Δεκεμβρίου από παρθένα , και δέχτηκε από τρεις βοσκούς δώρα . Είχε 12 μαθητές και έκανε πολλά θαύματα , μετά το θάνατό του τάφηκε για 3 ημέρες και έπειτα αναστήθηκε. Σε ένα ιερό του βρέθηκε επιγραφή πού έγραφε «Όποιος δεν φάει το σώμα μου και δεν πιει το αίμα μου, ώστε να γίνει ένα μαζί μου κι εγώ ένα με αυτόν, δεν θα γνωρίσει τη σωτηρία» . Μήπως σου θυμίζει τίποτα ;;;

Καημένε Sesostris! πηγή?..........απολύτως καμία!
Διάβασε λίγο παρακάτω έχει πολύ ενδιαφέρον......και μη χάφτεις ότι ασυναρτησίες γράφονται δεξιά και αριστερά!........http://www.archive.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=33


quote:
Sesostris:
Στην Ινδία πάλι από την παρθένα Ντεβάκι γεννήθηκε ο Κρίσνα , την στιγμή δε της γέννησής του την σημείωνε ένα άστρο στην ανατολή .


Ας διαβάσουμε λίγα πράγματα για τον Κρίσνα.....:

Ώς νέος άντρας ερωτοτροπεί με τις βοσκοπούλες μέσα σε λουλουδένιες κρυψώνες στο δάσος Μπριντάβαν κάτω από την πανσέληνο. Ενσαρκώνει το ακαταμάχητο κάλεσμα της καρδιάς και την πληρότητα μέσα από την ένωση με το είναι.

Στο ποιητικό έργο Γκίτα Γκοβίντα παρουσιάζεται ως πανέμορφος θεϊκός βοσκός, με μακρυά μαύρα μαλλιά, που τα στολίζει με φτερά από παγώνι. Οι βοσκοπούλες εκστασιάζονται όταν τον βλέπουν, ενώ όταν βρίσκονται μακρυά του πέφτουν σε παραλήρημα, και σα μαγεμένες τρέχουν μέσα στο δάσος, αψηφώντας τους κινδύνους, για να τον συναντήσουν.....
Έζησε ποιμενική ζωή μαζί με τους βοσκούς κι ερωτεύτηκε τη Ράντα. Ο έρωτας αυτός αποτέλεσε το θέμα πολλών ποιημάτων. Κατά μία παράδοση, ο Κρίσνα μεταμορφώθηκε σε αντιλόπη και τότε κάποιος τον σκότωσε με βέλος..........

Τι σχέση μπορεί να έχει αυτός ο Θεός με τον Ιησού?

Συνεπώς:
1) αντίθετα από τον Χριστό ο Κρίσνα ανήκει σε πανθεϊστικό σύστημα και δεν είναι Υιός μονογενής του Ενός Θεού,
2) αντίθετα από το Χριστό, ο ΚρίσναΚ έχει ερωτικές σχέσεις,
3) αντίθετα από τον Χριστό, ο Κρίσνα δεν σταυρώνεται αλλά φονεύεται με βέλος,
4) αντίθετα με τον Χριστό ο Κρίσνα δεν αναστήθηκε σωματικά ή αλλιώς,
5) αντίθετα από τον Χριστό, ο Κρίσνα δεν γεννήθηκε από παρθένο.

quote:
Sesostris:
Και να σου θυμίσω ότι και ο δικός μας ο Διόνυσσος γεννήθηκε από την παρθένα Σεμέλη στις 25 Δεκεμβρίου και μερικά από τα προσωνύμιά του ήταν "ο μονογενής υιός του θεού" , "ο βασιλεύς των βασιλέων" , "Κυριος θεός εκ θεού γεννηθείς" κλπ , κλπ .

Από την παρθένα Σεμέλη?
Σεμέλη, κόρη του βασιλιά της Θήβας, Κάδμου ενώθηκε και αυτή με τον Δία. Η Ήρα που δεν μπόρεσε να εμποδίσει αυτή την ένωση, εκδικήθηκε σκληρά την Σεμέλη.
Πήρε την μορφή της παραμάνας της και της επέβαλε την ιδέα να ζητήσει από τον εραστή της, αφού πρώτα τον όρκιζε στα νερά της Στύγας πως θα κάνει αυτή της την χάρη, να την επισκεφτεί "με την μορφή που πήγε να ζητήσει την Ήρα σε γάμο".
Ο Δίας μάταια προσπάθησε να πείσει την Σεμέλη να παραιτηθεί από τούτη την αξίωση, όμως εκείνη επέμενε. Τότε ο Δίας μπήκε στο δώμα της "επάνω στο άρμα του, συνοδευόμενος από κεραυνούς, αστραπές και βροντές". Η δύστυχη βασιλοπούλα κάηκε.
Το παιδί που είχε στα σπλάχνα της και που η κυοφορία του δεν είχε τερματιστεί ακόμα το πήρε αμέσως ο Δίας και το έραψε μέσα στο μηρό του. Και σαν περάσανε εννέα μήνες το έβγαλε. Έτσι γεννήθηκε ο Διόνυσος.
Τότε πρόσταξε ο Δίας τον Ερμή να πάει το νεογέννητο στον Ορχομενό και να το παραδώσει στην Ινώ, την αδελφή της Σεμέλης. Η Ινώ κι ο σύζυγός της Αθάμας το φρόντισαν με μεγάλη στοργή. Όμως η Ήρα, δεν αρκέστηκε στον θάνατο της Σεμέλης αλλά καταδίωξε ολόκληρη την οικογένεια της. Έκανε τον Αθάμαντα να τον πιάσει μανία και να σκοτώσει τον ένα του γιο, που τον πέρασε μια στιγμή για ελάφι.
Η Ινώ πάλι, έριξε το άλλο της παιδί σε βραστό νερό κι έπειτα πήρε το πτώμα του στην αγκαλιά της και ρίχτηκε στην θάλασσα. Ο Δίας για να προφυλάξει τον Διόνυσο απ' την οργή της Ήρας, τον μεταμόρφωσε σε κατσίκι και ο Ερμής τον μετέφερε στη Νύσα, την ωραία κοιλάδα της Βοιωτίας ή της Θράκης, με το σπήλαιό της ή ακόμα ίσως της Ινδίας ή της Αραβίας και τον παρέδωσε στις Νύμφες, που τους ανέθεσε την ανατροφή του. Κι αυτές τον ταΐσανε με αθάνατη γλυκιά τροφή, μέσα σε σπήλαιο.
Πηγή:http://pantheon.20m.com/zeussemelh.htm

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).


Edited by - europaios2 on 24/12/2008 00:25:35

Edited by - europaios2 on 24/12/2008 00:29:46Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2008, 03:25:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
Έχω και εγώ και εγώ μια τέτοια με τη μαμά μου!.......λες?

Φίλε Ευρωπαίε, πες κρεμμύδι.
Ο Sesostris σου ετοιμάζει κουστουμάκι για την φωτογραφία με την ....«θεία»


ΛουκάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2008, 04:50:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μονόλογος με την Εύα


Το παράθυρο είναι σαν μια Μεγάλη Πύλη που ενώνει δύο κόσμους μου έλεγε ...η Εριώπιδα στα τελευταία της.
Εκεί στο θαμπωμένο τζάμι από τον αναστεναγμό μιας ανάμνησης ενός κόσμου που δεν υπάρχει πια, γεννιέται μια εικόνα, γεννιέται και ένας Παλμός με μιά παράξενη ηδονή. Η ανάμνηση μου έλεγε, γίνεται γλυκό χάδι γίνεται δυνατή αναπνοή.

Αυτή τη δυνατή πνοή οι Άραβες την έλεγαν Χαουά δηλ. Εύα.

Καλημέρα Εύα, πνοή και παλμέ, που μαζί κινείτε την ζωή λέω και γω σήμερα.


Εύα να ξέρεις ότι η ζωή, δηλ. εσύ, περνά μέσα από τρείς Πύλες.
Μιάς και μας έβαλαν αυτές τις μέρες τραγούδι με τον Χριστό υπενθυμίζω ότι κάποτε πέρασε και Εκείνος μέσα απ’ τις τρείς Πύλες. Τον τρόμαξε όμως η δοκιμασία της Χρυσής Πύλης. Εκεί στέκεται πάντοτε μια Γυναίκα για τον κάθε άντρα και ένας Άντρας για την κάθε γυναίκα.

Εκεί ο παλμός της καρδιάς σταματά. Ο Άνθρωπος (με κεφαλαία) ενώνεται εκεί με την Ιερή Καρδιά και αντικρίζει το αιώνιο χρυσό φως.
Εύα, πολλοί όταν κάνουν αυτό το ταξίδι φοβούνται και γυρίζουν πίσω. Προτιμούν την ασφάλεια της καλαμένιας καλύβας.


Εύα, έχω κάψει πολλά ημερολόγια ταξιδεύοντας τον κόσμο. Πάντα αναζητώ το κοσμοδρόμιο που θα με φέρει μπροστά απ’ αυτή την ουράνια φανταστική Χρυσή Πύλη.

Η δύναμη της Ιερής Καρδιάς φαίνεται να με στέλνει πάντα πίσω. Ο παλμός της ζωής είναι άρωμα από αγριολούλουδα που με μαγεύει και με θρέφει.
Παλινδρομική κίνηση η σκέψη, όπως είπαμε και πριν, Παλμός και Ροή μαζί. Παλιά μυστοπόλα μονοπάτια ακολουθούν οι σκέψεις μας στο γλυκό παιχνίδι της Ζωής. Θαμπώνουν ένα παράθυρο και εκεί αναζητούν την νέα τους φυγή.


ΕΕΕ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2008, 08:48:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Εύα να ξέρεις ότι η ζωή, δηλ. εσύ, περνά μέσα από τρείς Πύλες.
Μιάς και μας έβαλαν αυτές τις μέρες τραγούδι με τον Χριστό υπενθυμίζω ότι κάποτε πέρασε και Εκείνος μέσα απ’ τις τρείς Πύλες. Τον τρόμαξε όμως η δοκιμασία της Χρυσής Πύλης. Εκεί στέκεται πάντοτε μια Γυναίκα για τον κάθε άντρα και ένας Άντρας για την κάθε γυναίκα.


Ποιος ξέρει τι μπουρούχα θα του είχε τύχει.....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).


Edited by - europaios2 on 24/12/2008 08:49:40Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2008, 08:51:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είναι τουλάχιστον περιεργο, το συμπέρασμα σου φίλε μου ΕΡΙΩΠΙΣ,
περιτου ποιός πήρε, τι και απο ποιόν, όταν όπως κι εσύ ξέρεις, μόνο
στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού, ενσαρκώθηκε Θεός κι όλοι οι άλλοι μύθοι,
έμειναν μύθοι για νανουρίσματα...
Με παραξενεύει αυτή η επίμονή σου στο αιθερικό χώρο, όπου η ιδέα, παίζει, αλλοιώνεται
και απλά μεταβάλλεται κατά κόρον...Πιο κάτω,δεν σε ενδιαφέρει να
πάς;Το ότι όλοι οι λαοί του τότε γνωστού κόσμου είχαν κοινά στοιχεία,
αντι να σε κάνει να κατανοήσεις ότι μιλάμε για μια πανανθρώπινη αλήθεια
και αναζήτηση, εσύ ψάχνεις το ...κλόπυ ράιτ;Το R, για original;
Καλά είναι να ονειροπολεί και να φτιάχνεται με συσχετισμούς πολύπλοκους
ο άνθρωπος, αλλά αξίζει κι η πραγματικότητα...Αξίζει να βλέπουμε και τις
λογικές και συνάφειες.....Δηλαδή, φίλε μου,για να καταλάβω, εσύ από
όλα όσα γράφεις και φαντάζομαι εννοείς, δεν βρίσκεις ότι υπάρχει μια κοινή
κληρονομιά και μέλλον για ολο τον κόσμο, με συγκεκριμένη πορεία και σκοπό;
Αυτά μπορείς να δεις αν τα ενσάρκωσε και προωθεί ο Χριστός;
Εκεί είναι το όλο νόημα κι όχι σε εφετζίδικα, ποιός και τι, λές και αλλάζει το
τι μέλλει γεννέσθαι;Ποιός έβγαλε πρώτος τι ...
Καλά θα ήταν πάντως, σε αυτόν τον Μέγα Ιδεολογικό πόλεμο να βάζαμε και το θέμα του
επιλόγου...Να δούμε τι λένε ολοι για το τέλος αυτού, μετά τη μάχη των δυο, επι γής...
Τι λένε για το αύριο του ανθρώπου...Να δούμε τι κερδίζει ο άνθρωπος με τη νίκη του
στον πόλεμο αυτόν... Ποιός είναι που πεθαίνει και τι συμβολίζει...
Δεν νομίζεις ότι έχει κι αυτό σημασία;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2008, 14:39:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δηλαδή φίλε Τρέχα...., ο Χριστός είχε ξεπεράσει την γυναίκα;
Δεν τον απασχολούσε το θέμα;

Οι γυναίκες που τον ακολουθούσαν τι γύρευαν τότε από ένα Μεσία; Και εκείνος γιατί βασανιζόταν μαζί τους;

Από ότι γνωρίζουμε "...οι πάντες εγκατέλειψαν Αυτόν". Οι γυναίκες όμως που Τον ακολούθησαν δεν Τον εγκατέλειψαν ποτέ. Τι σου λέει αυτό;
Αν ξαναγυρίσει έτσι όπως εσείς πιστεύετε ότι θα έλθει, από που θα αρχίσει αυτή τη φορά;

Θα πουλήσει πάλι τα ιμάτιά Του και θα τρέχει για να αγοράσει πάλι μάχαιρα; Να σώσει ποιόν από ποιόν αυτή τη φορά;
Αν λοιπόν πιστεύεις ότι ξεπέρασε την γυναίκα και λάβουμε ύπόψη ότι την τελευταία φορά όλοι οι συντροφοί Του αποδείχτηκαν άχρηστοι για ποιό λόγο να ξαναγυρίσει; Για σένα και για μένα; Δεν νομίζω.
Εγώ νομίζω ότι όταν ξαναγυρίσει θα τελειώσει τον παναιώνιο πόλεμο των φύλων. Είναι κάτι που του ξέφυγε την τελευταία φορά. Μάλλον δεν πρόλαβε.
Απ' εκεί θα αρχίσει. Νάσαι σίγουρος. Να χοροπηδά μπροστά του, τούμπες να κάνει ...ο Νταντζάλ, σημασία δεν πρόκειται να του δίνει.


Εγώ κάπως έτσι νομίζω ότι θα κάνει τον ιδεολογικό Του πόλεμο.

ΕΕΕ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2008, 15:16:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είδες φίλε μου ΕΡΙΩΠΙΣ που έχουμε διαφορετική γνώμη για το
θείο; Εσύ απορείς με τον Χριστό, δεν έχεις ακούσει για άλλους
που δεν είδαν στη ζωή τους γυναίκα, εσκεμμένα, για να φυλάξουν παρθενία,
να μείνουν άμωμοι ενώπιον του Θεού..Κι αυτό ειναι για να το τιμήσει κανείς,
όχι να τα ειρωνευτεί...
Αλλά ο Θεός Χριστός, όταν ήρθε, δεν ήρθε για να ζήσει, αλλά για να διδάξει...
Θυμήσου εκείνο το "διδάσκαλε που μένεις;...-Εγώ δεν έχω σπίτι,ακόμη και τα
πουλιά του ουρανου, έχουν φωλιες, αλλά ο Υιός του ανθρώπου δεν έχει που την κεφαλήν
κλίνε..." όπως λέει και το ευαγγέλιο...
Σου φαίνεται τόσο απίθανη η παρθενία ή μόνο απο χριστιανούς;Τους βουδιστές τους
δέχεσαι;
Όσο γι τον ιδεολογικό πόλεμο, αυτός που θα τον κάνει είναι ο Ιωάννης ο Θεόλόγος,
όπως λέει κι η Αποκάλυψη, ,με το "δει σε πάλιν προφητεύσει.." αλλά και "σφράγισε αυτό
το βιβλίο, ώσπου να έρθει η ώρα..." που του λέει ο αγγελος....Αυτός όμως,
θα μεταφέρει τον λόγο του Θεού, θα εξηγήσει τι είναι και τι δεν είναι απο τον κόσμο
που βλέπουμε και τότε θα νικήσει τον αντίχριστο....
Και ο Χριστός, φίλε μου, δεν είχε παθη, παρά μονον " ο ζήλος του οίκου Σου κατέφαγε
με..", όπως λεει κι η προφητεία...Μην ψάχνεις τον γνωστό σου άνθρωπο στον Χριστό,
ζήτησε τον ιδανικό....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2008, 15:24:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Δηλαδή φίλε Τρέχα...., ο Χριστός είχε ξεπεράσει την γυναίκα;
Δεν τον απασχολούσε το θέμα;

Οι γυναίκες που τον ακολουθούσαν τι γύρευαν τότε από ένα Μεσία; Και εκείνος γιατί βασανιζόταν μαζί τους;

Από ότι γνωρίζουμε "...οι πάντες εγκατέλειψαν Αυτόν". Οι γυναίκες όμως που Τον ακολούθησαν δεν Τον εγκατέλειψαν ποτέ. Τι σου λέει αυτό;
Αν ξαναγυρίσει έτσι όπως εσείς πιστεύετε ότι θα έλθει, από που θα αρχίσει αυτή τη φορά;O Xριστός ανύψωσε τη γυναίκα και την τοποθέτησε εκεί που της πρέπει.
Κανείς δεν εγκατέλειψε με τη θέλησή του τον Ιησού!
Στο σταυρό από κάτω ήταν η Μαρία η Μαγδαληνή, η Παναγία, η θεία του (αδελφή της Παναγίας) και ο Ιωάννης! δεν επέτρεπαν για αποφυγή επεισοδίων να πλησιάσουν περισσότεροι. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις?
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Θα πουλήσει πάλι τα ιμάτιά Του και θα τρέχει για να αγοράσει πάλι μάχαιρα; Να σώσει ποιόν από ποιόν αυτή τη φορά;
Αν λοιπόν πιστεύεις ότι ξεπέρασε την γυναίκα και λάβουμε ύπόψη ότι την τελευταία φορά όλοι οι συντροφοί Του αποδείχτηκαν άχρηστοι για ποιό λόγο να ξαναγυρίσει; Για σένα και για μένα; Δεν νομίζω.
Εγώ νομίζω ότι όταν ξαναγυρίσει θα τελειώσει τον παναιώνιο πόλεμο των φύλων. Είναι κάτι που του ξέφυγε την τελευταία φορά. Μάλλον δεν πρόλαβε.
Απ' εκεί θα αρχίσει. Νάσαι σίγουρος. Να χοροπηδά μπροστά του, τούμπες να κάνει ...ο Νταντζάλ, σημασία δεν πρόκειται να του δίνει.


Πότε αγόρασε μάχαιρα ο Ιησούς? και που τη χρησιμοποίησε? Ο Ιησούς ήρθε μια φορά και θυσιάστηκε για εμάς.........όταν ξανάρθει θα έρθει όχι για να θυσιαστεί πάλι, αλλά για να κάνει απολογισμό των κόπων Του και να απονείμει τη δικαιοσύνη όπως πρέπει!
Οι σύντροφοί Του, Τον τίμησαν και με το παραπάνω ο Χριστιανισμός έχει διαδοθεί σε όλον τον κόσμο! το καθήκον Τους το έκαναν!
Εσύ βέβαια ίσως περίμενες να έπαιρναν τα μαχαίρια για να κάνουν επανάσταση αλλά δεν ήσαν στρατιώτες σε μάχη για την κουτάλα ΕΡΙΩΠΙ, ήσαν Απόστολοι και η Αποστολή Τους εξετελέσθη στο έπακρο!
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Εγώ κάπως έτσι νομίζω ότι θα κάνει τον ιδεολογικό Του πόλεμο.


Καμία ανάγκη για πόλεμο δεν έχει ο Ιησούς!.........εσύ απ' ότι βλέπω εσύ!........έχεις ανάγκη για ειρήνη........

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2008, 15:28:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτός ο Ντανζάλ που ανέφερες και παραπάνω, είναι ο πεπτωκός άγγελος από το βιβλίο του Ενώχ και το Λεμέγεθον; Γιατί ανάμεσα σε 200 αρχικούς πεπτωκότες ξεχωρίζεις αυτόν σαν αντίχριστο;


Καλές γιορτές σε όλους. Καλά Χριστούγεννα, Χανουκά, Χειμερινό Ηλιοστάσιο, και ότι άλλο πιστεύει ο καθένας. Αγάπη πρώτα, Υγεία μετά, ε και κανά φράγκο έπειτα. Ξεκουραστείτε στις αργίες για να 'χουμε δύναμη να ξεματιαστούμε μετά. Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2008, 18:19:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΡΙΩΠΙΣ
quote:
Θα πουλήσει πάλι τα ιμάτιά Του και θα τρέχει για να αγοράσει πάλι μάχαιρα; Να σώσει ποιόν από ποιόν αυτή τη φορά;
Αν λοιπόν πιστεύεις ότι ξεπέρασε την γυναίκα και λάβουμε ύπόψη ότι την τελευταία φορά όλοι οι συντροφοί Του αποδείχτηκαν άχρηστοι για ποιό λόγο να ξαναγυρίσει; Για σένα και για μένα; Δεν νομίζω.
Εγώ νομίζω ότι όταν ξαναγυρίσει θα τελειώσει τον παναιώνιο πόλεμο των φύλων. Είναι κάτι που του ξέφυγε την τελευταία φορά. Μάλλον δεν πρόλαβε.
Απ' εκεί θα αρχίσει. Νά σαι σίγουρος. Να χοροπηδά μπροστά του, τούμπες να κάνει ...ο Νταντζάλ, σημασία δεν πρόκειται να του δίνει.

Ο μοναδικός που θα χρησιμοποιησει μαχαίρα στη 2α παρουσία είναι ο αντιχριστος φίλε.
Μη πλανάσε.
Αν θυμάμαι καλά η "δευτερα παρουσία" του Χριστου θα είναι για κλασματα του δευτερολέπτου κ όλος ο κόσμος θα τον δει..

Μη μπερδεύεις διαφορέτικα πράματα μεταξύ τους Εριωπα.. απλά είναι διαφορετικά..

Χρονια Πολλα σε όλους!!

http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg


Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 24/12/2008 18:20:53Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2008, 18:39:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλέ μου Ερίωπα!

Σήμερα τα ξημερώματα, στις 04.50 έστειλες ένα μήνυμα.
Πρέπει να ήμουν ο πρώτος που το διάβασε μιας και το είδα στις 4.55!
Φίλε μου, έγινες η αιτία ν'ανάψω δύο τσιγάρα στη σειρά και μέχρι τις 5.30 να διαβάζω ξανά και ξανά το κείμενο, προσπαθώντας να βρώ κάτι να γράψω...
Μάταια όμως, χιλιάδες σκέψεις δημιουργήθηκαν αλλά πολλές από δαύτες φτερούγισαν μακριά και δεν είχα το κουράγιο μετά από ξενύχτι να τις κυνηγήσω...
Σκέφτηκα λοιπόν σήμερα ν'ανασυγκροτηθώ και με καθαρό μυαλό να συμβάλλω στην συνέχεια αυτού του θέματος που, υπό άλλες συνθήκες, θα έπρεπε να μας ενώνει και όχι να μας διχάζει!
Και βλέπω για άλλη μια φορά Βαβέλ!
Και βλέπω και μια "επίθεση" του τύπου "άντε τελείωνε μ'αυτό το θέμα και κατέληξε κάπου και μη μας πρήζεις τ'αρχίδι@!".
Και συ φίλε μου "μάσησες" αντί ν'αγνοήσεις...
Γιατί φίλε μου έδωσες τέρμα στο μυστήριο και στην αναζήτηση του αγνώστου που τόσο έντεχνα κάλυπταν αυτό το θέμα?
Γιατί ν'αφαιρείται το δικαίωμα στον κάθε αναγνώστη να "πιαστεί" από σκόρπιες λέξεις και νοήματα και να εμβαθύνει λίγο περισσότερο?
Γιατί να μην παιδέψουν το μυαλό τους οι αναγνώστες και από παθητικοί δέκτες να μετατραπόύν σε Αναζητητές?
Γιατί ρε να περάσουν τόσο ύπουλα οι παγωμένες και στάσιμες θέσεις κάποιων ανελεύθερων μαριονεττών?

quote:
europaios2:όταν ξανάρθει θα έρθει όχι για να θυσιαστεί πάλι, αλλά για να κάνει απολογισμό των κόπων Του και να απονείμει τη δικαιοσύνη όπως πρέπει!

Και δεν κατάλαβα...τι απολογισμό να κάνει για τους κόπους του, και τί δικαιοσύνη ν'απονείμει?
Ποιός είναι ρε και θα κάνει απολογισμό και θ'αποδώσει δικαιοσύνη?
Ο θεός?
Και μείς τι είμαστε ρε?
Σαύρες και σκουλήκια?
Ακόμα και αυτά δημιουργήματα του θεού είναι...
Εμείς δεν είμαστε παιδιά του θεού άρα και οι ίδιοι θεοί?
Εμείς δεν κοπιάζουμε?
Ή μήπως δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά αποτυχημένα πειράματα σε μια δημιουργία όπου άλλοι βασιλεύουν και σε άλλους ανήκει και γι'αυτό μας αξίζει να χαθούμε απ'το μάταιο τούτο κόσμο όπως συνέβηκε σε τόσα άλλα αποτυχημένα πλάσματα (βλέπε δεινόσαυρους...)?
Γιατί ρε ο θεός με πέταξε σ'εναν κόσμο όπου νιώθω παρείσακτος μιας και δεν υπάρχει δικαιοσύνη και ελευθερία?
Και θα μου ζητήσει και τα ρέστα?
Ζήτησα εγώ ή εσείς από κανέναν να θυσιαστεί και να'μου ρθεί μετά και να μου ζητήσει εξηγήσεις γιατί δε σεβάστηκα το ότι θυσιάστηκε για μένα?
Και να θυσιαστεί για τί?
Για έννοιες που ενυπάρχουν σε κάθε Άνθρωπο και θα'πρεπε να τις αποπνέει αβίαστα και σε μόνιμη βάση?
Ή μήπως τελικά οι Άνθρωποι έχουν φύγει για αλλού-για εκεί που όντως υπάρχει μια θέση γι'αυτούς, και έχουμε πήξει στα ανθρωπόμορφα νεκροζώντανα κουφάρια?
Γιατί ρε να πρέπει να ψάχνω τα κατακερματισμένα κομμάτια μου μέχρι τις εσχατιές του σύμπαντος?
Ποιός θεός με έκανε θρύψαλα?
Σίγουρα όχι ο Ωκεανός, το Εν , το Πάν...
Εγώ διέφυγα...
Τάχα για ν'αποκτήσω Εγώ!
Και τι κατάλαβα?
Διαχωρίστηκα σε χιλιάδες Εγώ που το καθένα λειτουργεί ανεξάρτητα και χωρίς γνώση των υπολοίπων...
Και εκτός αυτού, το κάθε μικρό Εγώ το εκμεταλλεύονται ασύστολα και πλάσματα που στην κάθε διαφορετική δημιουργία που εισέρχεται, το βλέπουν ως πηγή τροφής...Ακριβώς όπως βλέπω εγώ το μήλο που κρέμεται απο μια μηλιά...
Ξέφυγα λοιπόν για να νιώσω ελεύθερος και χώθηκα στα σκατά χειρότερα και από σκλάβος!
Και τώρα παλεύω να ξεφύγω απ'το βούρκο, να βρώ τα σπασμένα μου κομμάτια, να τα ενοποιήσω και να ξαναγίνω συλλογικός-συμπαντικός?
και θα'ρθεί κάποιος να μου ζητήσει τα ρέστα?
Θα του κόψω το λαρύγγι!
"Αϊ στο διάολο και συ και ο γρύλος σου" θα του πώ!
Άϊντε χαϊβάνια που περιμένετε από μεσσίες να σας λυτρώσουν απ'τα δεσμά σας!
Χαϊβάνια!
Αντί να κόψετε οι ίδιοι τα δεσμά που σας πνίγουν και κοντεύουν να σας αφανίσουν απ'οτιδήποτε θεανθρώπινο μπορεί να είχατε κάποτε, στο ξεκίνημά σας, κάθεστε και μοιρολατρείτε για την κατάντια σας...

Κρόνιες γιορτές...
Κρόνια πολλά σε όλους!
Και καληνύχτα μας!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2008, 19:22:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Α και πρίν βιαστείτε τρέχα και ευρωπαίε, ν'ανασκουμπωθείτε και ν'απαντήσετε εδώ, για τραβάτε δίπλα στην ενότητα " Η ΨΥΧΗ" και στο θέμα "ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΒΟΒΟΛΗ, ΜΕΡΟΣ 3ο) και απαντήστε εκεί!
Εκεί σας θέλω κάβουρες ν'ανοιγοκλείστε τις δαγκάνες σας και να πετσοκόψτε κουνταλίνες-σαύρες και λευκές αδερφότητες!
Ή εκεί δεν τολμάτε να μπείτε?
Ξένα χωράφια?
Ή είστε ανίκανοι να τα βάλετε με υπηρέτες???
Ή μήπως και σεις υπηρετείτε κάτι ανάλογο και υπάρχει μεταξύ σας αμοιβαία αλλελεγγύη και κατανόηση?
Αντε βρέ καβούρια να σας δώ τι πουλιά πιάνετε στον αέρα!
Ή μήπως όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2008, 19:45:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Katarchin signomi gia ta greeklish, alla edo pou vriskomai den leitourgoun ta ellinika fonts. Tou chronou pali.

@Eriopis

quote:

Εγώ νομίζω ότι όταν ξαναγυρίσει θα τελειώσει τον παναιώνιο πόλεμο των φύλων

quote:
@Dr JECKYL
Αν θυμάμαι καλά η "δευτερα παρουσία" του Χριστου θα είναι για κλασματα του δευτερολέπτου κ όλος ο κόσμος θα τον δει..

Aloimono se opoion perimeni apo kapoion allon na erthei na ton sosei. Kathenas ehei mesa tou o,ti tou chreiazetai gia na spasei ta desma tou opos leei kai o helios parakato.


quote:

Αντί να κόψετε οι ίδιοι τα δεσμά που σας πνίγουν και κοντεύουν να σας αφανίσουν απ'οτιδήποτε θεανθρώπινο μπορεί να είχατε κάποτε, στο ξεκίνημά σας, κάθεστε και μοιρολατρείτε για την κατάντια σας...

Symfono kai epafxano. As analavei o kathenas tis efthines tou kai stamatiste na perimenete tin deftera parousia na sas sosei.

Kales giortes kai pali kai tou chronou. Chairetismous apo ena chionismeno kai yperoho Maine, USA.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Sweden
2197 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2008, 20:20:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τελικά θα μας σώσει κανένας Masiach η τζάμπα το αιματοκύλισμα τόσα χρόνια?

Κάμερα σε μένα!! Σηκωθείτε τώρα! από ντιβάνια, πολυθρόνες, κρεβάτια, ανάκλιντρα η από όπου αλλού βρίσκεστε και καλέστε τώρα!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2008, 20:23:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
helios2012
Μία μικρή παρέμβαση (χωρίς εμπάθια) γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις σε τι πιστεύουν οι χριστιανοί.
quote:
Ζήτησα εγώ ή εσείς από κανέναν να θυσιαστεί και να'μου ρθεί μετά και να μου ζητήσει εξηγήσεις γιατί δε σεβάστηκα το ότι θυσιάστηκε για μένα?

Ο πατέρας ή η μητέρα σου δεν θυσιάστηκαν ποτέ για εσένα; Ο πατέρας ή η μητέρα σου δεν σου είπαν ποτέ: ""είσαι αχάριστος με όλα αυτά που έχω κάνω εγώ για σένα και δεν τα σέβεσαι""; Ήσουν πάντα τέλειος;;;

quote:
Και τώρα παλεύω να ξεφύγω απ'το βούρκο, να βρώ τα σπασμένα μου κομμάτια, να τα ενοποιήσω και να ξαναγίνω συλλογικός-συμπαντικός?
και θα'ρθεί κάποιος να μου ζητήσει τα ρέστα?
Θα του κόψω το λαρύγγι!

Μμμμμ - δύο τσιγάρα μόνο;;;
Άρα λοιπόν υπάρχουν δύο πλευρές του ιδίου θέματος:
Πρώτον κάνεις ζωντανή και προσωποποιείς την ιδέα του Μεσσία, όταν μάλιστα δεν την πιστεύεις. Όταν οι άλλοι πιστεύουν ότι ΘΑ έρθει, εσύ είσαι έτοιμος να τον ξεκάνεις όταν έρθει. Γιατί; Μήπως γιατί πιστεύεις ότι φταίει αυτός για την θέση στην οποία βρισκόσουν ή βρίσκεσαι;
Δεύτερον: πιστεύεις ότι δεν μπορείς να είσαι συλλογικός-συμπαντικός ή όπως αλλιώς το θεωρείς, ακόμα και εάν κάποιος σου άσκηση έλεγχο; Στην δουλειά σου π.χ., δεν σου ασκούν έλεγχο;

Άρα λοιπόν:
α) δεν μπορείς να καταλάβεις ότι οι χριστιανοί (οι πραγματικοί) θεωρούν τον έλεγχο σαν ένα κομμάτι της θρησκείας τους - και μάλιστα ο έλεγχος είναι προς βελτίωση τους. Για σκέψου και μόνο την εξομολόγηση... Θα μπορούσες ποτέ να την κάνεις; Θα μπορούσες ποτέ να εξομολογηθείς τα πιο απόκρυφα σου και αυτός (Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ για σένα) να σου ασκήσει έλεγχο;
β) δεν μπορείς να καταλάβεις ότι οι πραγματικοί χριστιανοί ΕΙΝΑΙ συλλογικά συμπαντικά όντα. Είτε είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, είτε είναι μάρτυρες του Ιεχωβά. Καθώτι η ζωή τους ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ με το θάνατο, αλλά συνεχίσουν να υπάρχουν ΜΑΖΙ με τους παρελθόντες και τους μέλλοντες ανθρώπους - είναι όλοι αδέρφια...

Πιστεύω λοιπόν ότι στην παρούσα φάση δεν σου φταίει ο Θεός η η θρησκεία - μάλλον σου φταίνε οι άνθρωποι που "λειτουργούν" μέσα στην θρησκεία...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Sweden
2197 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2008, 20:31:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

helios2012
Μία μικρή παρέμβαση (χωρίς εμπάθια) γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις σε τι πιστεύουν οι χριστιανοί.
quote:
Ζήτησα εγώ ή εσείς από κανέναν να θυσιαστεί και να'μου ρθεί μετά και να μου ζητήσει εξηγήσεις γιατί δε σεβάστηκα το ότι θυσιάστηκε για μένα?

Ο πατέρας ή η μητέρα σου δεν θυσιάστηκαν ποτέ για εσένα; Ο πατέρας ή η μητέρα σου δεν σου είπαν ποτέ: ""είσαι αχάριστος με όλα αυτά που έχω κάνω εγώ για σένα και δεν τα σέβεσαι""; Ήσουν πάντα τέλειος;;;

quote:
Και τώρα παλεύω να ξεφύγω απ'το βούρκο, να βρώ τα σπασμένα μου κομμάτια, να τα ενοποιήσω και να ξαναγίνω συλλογικός-συμπαντικός?
και θα'ρθεί κάποιος να μου ζητήσει τα ρέστα?
Θα του κόψω το λαρύγγι!

Μμμμμ - δύο τσιγάρα μόνο;;;
Άρα λοιπόν υπάρχουν δύο πλευρές του ιδίου θέματος:
Πρώτον κάνεις ζωντανή και προσωποποιείς την ιδέα του Μεσσία, όταν μάλιστα δεν την πιστεύεις. Όταν οι άλλοι πιστεύουν ότι ΘΑ έρθει, εσύ είσαι έτοιμος να τον ξεκάνεις όταν έρθει. Γιατί; Μήπως γιατί πιστεύεις ότι φταίει αυτός για την θέση στην οποία βρισκόσουν ή βρίσκεσαι;
Δεύτερον: πιστεύεις ότι δεν μπορείς να είσαι συλλογικός-συμπαντικός ή όπως αλλιώς το θεωρείς, ακόμα και εάν κάποιος σου άσκηση έλεγχο; Στην δουλειά σου π.χ., δεν σου ασκούν έλεγχο;

Άρα λοιπόν:
α) δεν μπορείς να καταλάβεις ότι οι χριστιανοί (οι πραγματικοί) θεωρούν τον έλεγχο σαν ένα κομμάτι της θρησκείας τους - και μάλιστα ο έλεγχος είναι προς βελτίωση τους. Για σκέψου και μόνο την εξομολόγηση... Θα μπορούσες ποτέ να την κάνεις; Θα μπορούσες ποτέ να εξομολογηθείς τα πιο απόκρυφα σου και αυτός (Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ για σένα) να σου ασκήσει έλεγχο;
β) δεν μπορείς να καταλάβεις ότι οι πραγματικοί χριστιανοί ΕΙΝΑΙ συλλογικά συμπαντικά όντα. Είτε είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, είτε είναι μάρτυρες του Ιεχωβά. Καθώτι η ζωή τους ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ με το θάνατο, αλλά συνεχίσουν να υπάρχουν ΜΑΖΙ με τους παρελθόντες και τους μέλλοντες ανθρώπους - είναι όλοι αδέρφια...

Πιστεύω λοιπόν ότι στην παρούσα φάση δεν σου φταίει ο Θεός η η θρησκεία - μάλλον σου φταίνε οι άνθρωποι που "λειτουργούν" μέσα στην θρησκεία...


Εάν δεν υπήρχε η θρησκεία, δεν θα υπήρχαν και οι άνθρωποι που λειτουργούν μέσα σε αυτή.

Κάμερα σε μένα!! Σηκωθείτε τώρα! από ντιβάνια, πολυθρόνες, κρεβάτια, ανάκλιντρα η από όπου αλλού βρίσκεστε και καλέστε τώρα!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2008, 21:20:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
OANNHSEA με τιμά ιδιαίτερα το γεγονός πως αποφάσισες να κατατάξεις τα λόγια μου σε μια λογική σειρά και να βγάλεις πορίσματα για το τί μπορεί να πρεσβεύω σαν ήλιος2012...
Θα σε βοηθήσω λοιπόν λέγοντας τα εξής:
α)Αν εμφανιστεί κάποιος μεσσίας, έχω πλέον πεισθεί πως θα είναι γιαλαντζί-τεχνητός και θα γελάω ή και θα κλαίω ή και θα αδιαφορώ, δεν ξέρω τι θα μου βγεί, με τα πλήθη που αποχαυνωμένα θα προσκυνούν και θα θαμπώνονται απ'τα θαύματά του...
β)Στη δεινή θέση στην οποία έχω περιέλθει, έχω πλέον πεισθεί ότι φταίω μόνο εγώ και κανείς άλλος, οπότε δεν επιρρίπτω και ευθύνες σε κανέναν, πόσο μάλλον στο Εν.
Και φυσικά μιας και αναγνωρίζω μόνο τον εαυτό μου ως υπαίτιο της θέσης στην οποία έχω βρεθεί, αναλαμβάνω και την ευθύνη να δράσω προκειμένου να επανέλθω στην αρχική μου θέση, χωρίς ουσιαστικά να θέλω ούτε να επιζητώ τη βοήθεια κανενός.
γ) Αν στην τελική αν κάποιος με βοηθάει ακαθόριστα και εν αγνοία μου, είτε σημαίνοντας, είτε μέσω κάποιας σκέψης, είτε τελοσπάντων μέσω κάποιας ενέργειας που δεν αναγνωρίζω, τότε ναι, για μένα αυτός ο άγνωστος κάποιος ή κάτι, θα μπορούσε να ονομαστεί μεσσίας αν και κατα τ'άλλα δεν μ'αρέσει να ονοματίζω προκειμένου ν'αντιληφθώ και να εμπεδώσω κάτι.
δ) Θεωρώ άδικη και ανούσια την λέξη "έλεγχος" εκτός και αν μπροστά τοποθετήσουμε τη λέξη "αυτό" και γίνει "αυτοέλεγχος".
ε) Τέλος οι θρησκείες είναι το όπιο των λαών και θα εξακολουθούν να υπάρχουν για όσο υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντέχουν στον πόνο και ψάχνουν κάτι για να τον κάνουν πιό υποφερτό, αντί ουσιαστικά να τον αντιμετωπίσουν και από φυγόπονα ανθρωπάρια να γίνουν ανεξάρτητοι μετα-Άνθρωποι...
Εγώ σαν ήλιος δεν ελπίζω τίποτα αλλά ακόμη φοβάμαι πολλά, άρα έχω δρόμο ακόμη μέχρι την ελευθερία...Εσείς???
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2008, 22:09:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τι να σου πω ρε φίλε helios2012, εγώ όταν καπνίζω ένα
τσιγάρο, δεν θέλω δεύτερο...Βέβαια, είναι και η ...μάρκα,
αλλά ελληνικά τσιγάρα δύσκολα βρίσκονται, αυτό είναι αλήθεια...
Γενικά με όσα διαβάζω μερικές φορές εδώ πέρα, οταν ξεφεύγουν κάποιοι,
λέω, τι κάθομαι και καπνίζω;Τζάπα... Τι πίνετε και δεν μας δίνετε, που λένε
κάποιοι χασικλήδες...
Κατά τα άλλα, φίλε μου πρέπει να ξεπεράσεις την εμπάθεια σου με το
πρόσωπο μου...Δεν σου μιλάω που λέμε..Τι με ανακατεύεις όλη την ώρα;
Φίλε, εγω την επανάσταση την έκανα εδώ και 30 χρόνια, τώρα, μόνο και μόνο
η ιδέα της, με κάνει και βαριέμαι..Τώρα το βλέπω λίγο πιο πνευματικά...
Να σας πω και κάτι καινούργιο...Η αλήθεια είναι ολονών..Όχι σε λόγια,
αλλά σε έννοιες..Κανείς δεν δικαιούται να κατοχυρώνει δικαιώματα, ή μή μόνο
ο Θεός, αλλά όλοι οι υπόλοιποι, καλά το πάτε..
Αρχίζετε και γίνεστε ζωντανοί...Καλό αυτό...Σε λίγο θα αρχίσουμε να μιλάμε
κι όλας....
Τέλος για μεσσίες, δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες...Ο σώζων εαυτόν σωθήτω,
για τους γήινους και όποιος σώσει έναν άλλο άνθρωπο σώζεται ο ίδιος, για όσους έχουν
τη δύναμη...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2008, 22:11:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
helios2012, το ρε! να το λες κάθε φορά που κοιτάζεσαι στον καθρέπτη, η απρέπειά σου είναι δείγμα της γύμνιας σου! τόσο από γνώσεις, οι οποίες αποκτούνται κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου και μετά από θέληση, όσο και από ηθική η οποία είναι έμφυτη.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2008, 23:55:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
helios2012
quote:

Άϊντε χαϊβάνια που περιμένετε από μεσσίες να σας λυτρώσουν απ'τα δεσμά σας!
Χαϊβάνια!
Αντί να κόψετε οι ίδιοι τα δεσμά που σας πνίγουν και κοντεύουν να σας αφανίσουν απ'οτιδήποτε θεανθρώπινο μπορεί να είχατε κάποτε, στο ξεκίνημά σας, κάθεστε και μοιρολατρείτε για την κατάντια σας...


Μολις μπήκες στα τεφτέρια μου

Terity

quote:
Symfono kai epafxano. As analavei o kathenas tis efthines tou kai stamatiste na perimenete tin deftera parousia na sas sosei.


Κανεις σωστός δεν κάνει αποποιηση ευθυνών.

Ως πότε θα γινεται αυτη η τσουβαλοποιηση σωστών με μη-σωστων χριστιανων?
Ειναι πολυ συχνο φαινόμενο στα φόρουμ..
Φαίνεται οτι κάποιοι βλέπουν μόνο την άσχημη πλευρά των καταστάσεων κ των ανθρώπων.. γιατι ομως?..

OANNHSEA σωστες οι παρατηρήσεις σου..

quote:
Ξέφυγα λοιπόν για να νιώσω ελεύθερος και χώθηκα στα σκατά χειρότερα και από σκλάβος!

Ειναι σκληρός ο δρόμος προς την θέωση αδερφέ! Δεν είναι καιρός να γινόμαστε.. φυγοπονοι

http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2008, 00:36:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Helios2012, όπως έγραψα στο ...«μήνυμα των 4:55 τα ξημερώματα», όλοι είμαστε κολλημένοι μπροστά απ’ εκείνο το θαμπό τζάμι του παραθύρου της «Εριώπιδος». Νοσταλγούμε τον χαμένο «παράδεισό» μας, την χαμένη «Ελευθερία» μας. Μας ικανοποιεί η γκαζόλαμπα που μας έδωσαν οι «Ευεργέτες μας» και οι «Σωτήρες μας» αγνοώντας πεισματικά τον ΗΛΙΟ. Ζωγραφίζουμε με τα δάκτυλά μας στο τζάμι το μαγικό κόσμο που νομίζουμε ότι υπάρχει έξω ή ντύνουμε με μαύρο χαρτί τα τζάμια και αφήνουμε από την κλειδαρότρυπα να περάσει μέσα η εικόνα του στον σκοτεινό μας θάλαμο. Και μετά τι…;

Είδες ότι μόλις μίλησες για «Ελευθερία» εσύ και η Terity πως έπεσε το «ιδρυματικό» τσούρμο να σας κατασπαράξει. Να σας υποδουλώσει στον «Ιερό κανόνα» στα «καθώς πρέπει».
Στην άχρηστη περιττοφωνία του «ιδρύματος» ουαί και αλίμονο έτσι και τολμήσεις και μιλήσεις για αγριολούλουδα. Όχι φίλε μου ο «Καλός Ποιμάνδρης» σε θέλει στο ελεγχόμενο κλιματιστικά θερμοκήπιό του. Εκείνος να σου στάζει δυο σταγόνες νερό κάθε μέρα μέχρι να σε πουλήσει σε κάποια «Συμμαχία» και συ να τον λατρεύεις σαν θεό .
Πως τολμάς λοιπόν και ζητά να δεις τι γίνεται έξω απ΄ το θαμπωμένο τζάμι; Πως τολμάς να θέλεις να μυρίσεις άρωμα από αγριολούλουδα;

ΕΕΕ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2008, 00:54:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Είδες ότι μόλις μίλησες για «Ελευθερία» εσύ και η Terity πως έπεσε το «ιδρυματικό» τσούρμο να σας κατασπαράξει. Να σας υποδουλώσει στον «Ιερό κανόνα» στα «καθώς πρέπει».
Στην άχρηστη περιττοφωνία του «ιδρύματος» ουαί και αλίμονο έτσι και τολμήσεις και μιλήσεις για αγριολούλουδα. Όχι φίλε μου ο «Καλός Ποιμάνδρης» σε θέλει στο ελεγχόμενο κλιματιστικά θερμοκήπιό του. Εκείνος να σου στάζει δυο σταγόνες νερό κάθε μέρα μέχρι να σε πουλήσει σε κάποια «Συμμαχία» και συ να τον λατρεύεις σαν θεό .
Πως τολμάς λοιπόν και ζητά να δεις τι γίνεται έξω απ΄ το θαμπωμένο τζάμι; Πως τολμάς να θέλεις να μυρίσεις άρωμα από αγριολούλουδα;

Δεν νομίζω οτι ακόμα έπιασες τι θέλουμε να πουμε οι Χριστιανοι βρε άνθρωπε.
Ο Χριστος μιλάει για "δυο" παραδείσους.(προσέξτε μη γίνει καμια παρανόηση εδώ)

Λέει οτι τον παραδεισο(όσον αφορά τη γη κ το τώρα) μπορούμε να τον βρούμε μέσα μας.Ένα το κρατούμενο.
Και να μην τον βρούμε εδω πέρα(επειδη οι συνθηκες του περισσότερούς μας δεν τους ευνοούν) υπάρχει ο μεταθανάτιος τον οποίο μας εξασφάλισε ο Χριστός κ ο οποιος σε αντίθεση με ό,τι επιγειο ειναι αιώνιος κ άφθαρτος.
Για να μπούμε σε αυτο τον παραδεισο πρεπει απλά να δείξουμε με τις πράξεις μας οτι τον επιθυμούμε.
Αν πραματικά λοιπον επιθυμούμε τον παραδεισο θα τον ψάξουμε πρώτα στη γη και ούτε θα αυτοκτωνήσουμε ούτε θα κάνουμε όλες αυτές τις αμαρτίες που μας απομακρύνουν απο αυτόν κ μας ρίχνουν στο βούρκο.
Δυστυχώς όμως οι άνθρωποι δείχνουν μια "τάση" προς τον Βούρκο που δημιουργείτε απο τις συνθήκες που οι ίδιοι έχουν δημούργησει στη ζωή τους κ στην οποία δε φαίνονται να αντιστέκονται.
Θα δούμε αντιθετα οτι κάποιοι σημερινοι υποαναπτυκτοι πολιτισμοι που δεν εχουν επηρεαστεί απ τον δικό μας κ δεν έχουν τις δικές μας ανέσεις να ζουν πνευματικά, θρησκευόμενα(με πίστη), και ευτυχισμένα..

Καταλάβατε τώρα;;

http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg


Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 25/12/2008 00:56:48Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ar_ia
Πλήρες Μέλος

Greece
824 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2008, 01:15:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ar_ia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
helios2012
quote:

quote:
europaios2:όταν ξανάρθει θα έρθει όχι για να θυσιαστεί πάλι, αλλά για να κάνει απολογισμό των κόπων Του και να απονείμει τη δικαιοσύνη όπως πρέπει!

Και δεν κατάλαβα...τι απολογισμό να κάνει για τους κόπους του, και τί δικαιοσύνη ν'απονείμει?
Ποιός είναι ρε και θα κάνει απολογισμό και θ'αποδώσει δικαιοσύνη?
Ο θεός?

Εμείς δεν είμαστε παιδιά του θεού άρα και οι ίδιοι θεοί?


Ζήτησα εγώ ή εσείς από κανέναν να θυσιαστεί και να'μου ρθεί μετά και να μου ζητήσει εξηγήσεις γιατί δε σεβάστηκα το ότι θυσιάστηκε για μένα?
Και να θυσιαστεί για τί?

Αντί να κόψετε οι ίδιοι τα δεσμά που σας πνίγουν και κοντεύουν να σας αφανίσουν απ'οτιδήποτε θεανθρώπινο μπορεί να είχατε κάποτε, στο ξεκίνημά σας, κάθεστε και μοιρολατρείτε για την κατάντια σας...


+1000

Σου πάει το ξενύχτι τελικά, να το κάνεις πιο συχνά

Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=sl__QA7qPag&feature=related

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2008, 01:19:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αρχίζετε και γίνεστε ζωντανοί...Καλό αυτό...Σε λίγο θα αρχίσουμε να μιλάμε
κι όλας....


Γιατί δεν το λες καθαρά φίλε Τρέχα.....;

Ξέρω ότι λαχταρά η καρδούλα σου να τον ξεκινήσουμε αν ήταν δυνατό χθές αυτό τον ...πόλεμο.
Τι να κάνουμε όμως που μας έλειψαν τώρα τελευταία οι βάρβαροι

Τι θα έλεγες να βάζαμε μερικούς υποψηφίους στο ταμπλώ και να βάζαμε και κανένα στοίχημα;

Παίζω γκανιάν τον "Παναξ" που δεν του βρίσκουν λέει το πιστοποιητικό γέννησης. Δεν σε κοροϊδεύω. Αλήθεια σου λέω. θα είναι ο πρώτος πλανητάρχης που δεν θέλει να παρουσιάσει το Resume του. Αριθμολογούμενος, με το καλημέρα, μου φουλάρησε τρία εξάρια και δύο άσσους.
Εσύ τι λες; που λέει και η Άντζελα


777Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2008, 11:02:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μα ο ιδεολογικός πόλεμος έχει αρχίσει με την τακτική
φθοράς του αντιπάλου εδώ και καιρό, φίλε μου ΕΡΙΩΠΑ....
Όσο για την τελική μάχη, πιστεύω ότι θα ζήσουμε εκπλήξεις...
Πιστεύω ότι θα υπάρξουν θεαματικές ανατροπές στη λογική και
την έννοια των πραγμάτων, ώστε όταν γίνει η μάχη που λές ότι
αδημονώ και δεν πέφτεις έξω,θα είναι πραγματικά καταλυτική
για τον άνθρωπο...
Και φυσικά το θέμα είναι ότι ο αντικείμενος και επαιρόμενος,
δεν είναι βάρβαρος, αλλά κάργα πολιτισμένος..Με συστήματα
που κάνουν θαύματα...Πλέον με τα ολογράμματα, δε, μπορούν
να ξεγελάσουν εκατομμύρια....
Αν θέλεις απο αγνή αναζήτηση, το συζητάμε...Αλλά για πλάκα,
ή για να βγάλουμε λάθος ο ένας τον άλλο, τάχω ψιλοβαρεθεί
αν δεν σε πειράζει....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 51 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy