ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Χαμένη Ατλαντίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 12
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2005, 22:08:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επειδή κατά πώς φαίνεται μας συγκινεί η παλαιοατλαντολογία, αντιγράφω από μια σημερινή εφημερίδα:

"Μια ομάδα αυστραλών και ινδονήσιων επιστημόνων ανακοίνωσαν (Οκτώβριος 2004) ότι ανακάλυψαν ένα νέο ανθρώπινο είδος, που το ονόμασαν Homo Florensiensis ή Χόμπιτ (όπως στον "Άρχοντα των δαχτυλιδιών").

Ο σκελετός που βρέθηκε ήταν 18.000 χρόνων, κάτι που σημαίνει ότι αυτό το είδος πρέπει να έζησε ταυτόχρονα με τον Homo Sapiens. Το ύψος των χόμπιτ δεν ξεπερνούσε το 1 μέτρο και το κρανίο τους είχε μέγεθος γκρέιπ φρουτ."

Υποψιάζομαι τι συνέβη, όπως συμβαίνει συνήθως. Βρήκαν οι επιστήμονες ένα υποανάπτυκτο χομοσαπιενσάκι και βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα. Άσε που μπορεί να ήταν και μικρό πράσινο ανθρωπάκι. Το σκελετό του βρήκαν, την επιδερμίδα του την είδαν; Πάντως η ηλικία των 18.000 Μαΐων είναι συγκινησιακή.


Προβληματισμός: Αν το κεφάλι του τυπάκου ήταν σαν γκρέιπ φρουτ,
το κεφάλι του κατοικίδιου πόσο ήταν;

Περισσότερα εδώ: http://news.nationalgeographic.com/news/2004/10/1027_041027_homo_floresiensis.html
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ο Ελληνας
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Cyprus
126 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/01/2005, 04:15:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ο Ελληνας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια αλλη ιστοσελιδα που εχει πληροφοριες και συζητηση για την Ατλαντιδα.
http://www.mjourney.com/magic/discuss/index.php?showtopic=2086

Κύπρος - Ελεφθερία
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lamogio
Μέλος 3ης Βαθμίδας


560 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/01/2005, 17:09:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lamogio  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μπρρρ...κόλλησα στους πάγους (της Ανταρκτικής) και τί θα κάνω χωρίς σόμπες...

Πάνω που άρχισα να βαριέμαι το κρύο εκεί χάμω, νά σου κάτι περίεργοι τύποι (συνωμοσιολόγους τους λένε) με επίσης περίεργα σενάρια.

Πέφτω με φόρα πάνω στο http://lantis.tv/research/news/reveals.html
που μπλέκει μέσα περίεργες εκσκαφές στο τρίγωνο της εξουσίας στην Ουάσινγκτον

με τη χαμένη Ατλαντίδα (που μάλλον είναι στην ανταρκτική), με τον αστερισμό του Ωρίωνα, με τον Πάπα και – λείπει ο Μάρτης απ’ τη σαρακοστή φίλε spiral; - τους Ναϊτες(!)
Μωρέ το ‘λεγες εσύ αλλά δε σε πίστευα. Αυτοί πάνε παντού και με όλα.

Απ’ όλα έχει ο μπαξές. Από NSA και NASA μέχρι κρυφές γεωμετρίες και κατεψυγμένες πολιτείες.

Ο τύπος λέει οτι περισσότερα θα μάθουμε άμα δούμε (προσεχώς) την ταινία «National Treasure», με τον (αχώνευτο) Nicolas Cage, που το παίζει λέει αναβαθμισμένος ιντιάνα τζόουνς και ανακαλύπτει το μεγάλο μυστικό όχι πιά σε εξωτικά μέρη αλλά στο αμέρικα.

Περισσότερα (και συναρπαστικώτερα) στο http://lantis.tv/xdig/map_room.html

Και για να μην ξεχνάμε και πού βρισκόμαστε (εσωτερικά γαρ), να και μια πιό σπιρίτουαλ ανάμειξη της πολύφερνης ατλαντίδας με ενεργειακά ποτάμια, τέχνη κλπ και μάλιστα στη γειτονιά μας την Ιταλία.
http://www.spiritofchange.org/fa091004b.shtml
ή καλύτερα
http://www.damanhur.info/en/html/home.asp
Εμ τί, αυτοί θα ‘μεναν απόξω;

Προσεχώς:
Ιβηρες, οι πρόγονοι Κρητών και Μυκηναίων.
Αμ πως.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/01/2005, 00:00:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τουθ' όπερ σημαίνει ότι η Ατλαντίδα είναι κάτω από το Καπιτώλιο.

Νομίζω είναι μια καλή ιδέα, αφού οι ερευνητές εξάντλησαν όλα τα τρεχούμενα νερά και τα αποκρυσταλλωμένα, να αρχίσουν να ψάχνουν και στο υπέδαφος. Ψάξε-ψάξε και θα τη βρεις. Αν εφαρμόσουμε αυτή τη μέθοδο και στην Αθήνα μπορούμε να ελπίζουμε σε ταχύτερη επέκταση του μετρό.

Για τους γείτονες Ιταλούς τώρα με αρχηγό τον Crotalo, τι να είπω. Δεν θα παραξενευτώ αν ακούσω για ομαδική αυτοκτονία κάποια στιγμή. Πάντως επί του παρόντος έχουν πολύ ωραίο στυλ.

Oι Ναΐτες παρά λίγο θα ανακάλυπταν και την Ατλαντίδα, αλλά λοξοδρόμησαν και ανακάλυψαν απλώς την Αμερική. Ψιλοπράγματα. Αργότερα έστειλαν το Χριστόφορο με τους ναϊτικούς σταυρούς στα πανιά του να την ανακαλύψει επισήμως. Αλλά αυτό είναι κάτι που το κουβεντιάζουμε στο "Et in Arcadia Ego".

Φίλε Έλληνα, ενδιαφέρουσα η διεύθυνση που μας συστήνεις, με ένα σωρό πληροφορίες. Ο φίλος Lamogio θα ενθουσιαστεί με την κατεψυγμένη παξιμαδόβιδα.

Εξακολουθώ να υποψιάζομαι ότι οι μύθοι, είτε με Ατλαντίδα είτε με άλλη ονομασία στην ούγια, αντανακλώνται μεταξύ τους.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/01/2005, 20:26:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αναρωτιέμαι μήπως το τακτ μας επιβάλλει να κάνουμε μνεία και στον αλήστου μνήμης Ιγκνάτιους Ντόννελλυ, ο οποίος το 1882 συνέγραψε το γνωστό "Atlantis: The Antediluvian World" που είχε προκαλέσει αίσθηση και προκαλεί ακόμα.

Σε αυτό, ο Ι. Ντ. τοποθετεί την Ατλαντίδα στον Ατλαντικό, βγαίνοντας από τη Μεσόγειο (η παλιά καλή συνταγή) και θεωρεί ότι εκεί άκμασε ο πρώτος πολιτισμός, ενώ οι μετέπειτα θεοί των Ελλήνων, Φοινίκων, Ιντού και Σκανδιναβών δεν ήταν παρά βασιλείς της Ατλαντίδας. Λέει, επίσης, ότι οι μυθολογίες της Αιγύπτου και του Περού αντιπροσώπευαν τη θρησκεία της Ατλαντίδας, που ήταν η λατρεία του ήλιου.

Γνωστές θέσεις που τις έχουμε κουβεντιάσει και παραπάνω και έχουν υιοθετηθεί και από μετέπειτα ερευνητές του θέματος.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/01/2005, 18:15:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βρήκα πληροφορίες για την ετυμολογία της λέξης Αιγαίο που κουβεντιάζαμε, ντε.

http://www.tetraktys.org/subchoises/ellinousia/arthra/aigean07.htm

Στο μεταξύ, οι ειδήσεις των ημερών επιμένουν ότι το σύμπαν είναι επίπεδο. Προσοχή, όταν φτάσουμε στην άκρη να μη σκύβουμε γιατί ποιος ξέρει πού θα πέσουμε.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lamogio
Μέλος 3ης Βαθμίδας


560 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2005, 18:42:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lamogio  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ξέμεινα από ατλαντίδες.
Ενας σεισμός μας σώνει (μπας και βγεί καμμία στον αφρό). Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/01/2005, 11:39:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...Tότε ας προσέλθει ο Ενοσίχθων, "αυτός που σείει τη γη". Τι ήταν ο Ενοσίχθων; 'Ηταν προσωνύμιο του θεού Νέπτιουν, του άρχοντα των θαλασσών.Και τι ήταν ο Νέπτιουν; Ένα άλλο όνομα του Green Man και του πρώτου Fisher King, κύριος όχι μόνο των γήινων θαλασσών αλλά και της κοσμικής θάλασσας γύρω από τον πλανήτη μας. Και τι ήταν οι Fisher Kings;Ήταν, σύμφωνα με τους μύθους του Γκράαλ, οι αρχετυπικοί βασιλείς της γης, με υπερφυσικές δυνάμεις. Και γιατί Fisher; Γιατί συμβολίζονται (και) με το ψάρι, καθώς ως άρχοντες της ζωικής δύναμης Κουνταλίνι κολυμπούν στην κοσμική θάλασσα που λέγαμε, ή και συνδέονται με τους "αλιείς ανθρώπων" των Ευαγγελίων.

Παρακάμπτω μερικούς διάσημους Fisher Kings και επιστρέφω στο Νέπτιουν που το κάστρο του βρισκόταν στην κορυφή του "Ιερού όρους του Θεού" στην Ατλαντίδα και περιβαλλόταν από νερό. Σύμφωνα με το φίλο μας τον Πλάτωνα, ο Νέπτιουν μοίρασε το βασίλειό του στους δέκα γυιους του που είχε αποκτήσει με την Κλειτώ. Από αυτούς, ο μεγαλύτερος που ήταν ο Άτλας, θα πρέπει να έγινε ο πρώτος Fisher King της Ατλαντίδας.

Από την Ατλαντίδα έφυγαν μερικοί-μερικοί να δημιουργήσουν τα δικά τους βασίλεια σε άλλους τόπους. Ένας από τους προορισμούς τους ήταν η Αρκαδία. Το αρχικό όνομα της Αρκαδίας, "Γιγαντίς", μάλλον αναφέρεται στους ψηλούς Άτλαντες που την πρωτοκατοίκησαν.

Για να μην πάθω όμως διχασμό προσωπικότητας, νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσω εδώ:

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1074&whichpage=4&ARCHIVE=Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/01/2005, 11:56:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Allzzaro, εσύ που είσαι στα μέσα και στα έξω, πού βρίσκεσαι; Ανακάλυψα νέα εντός εκδοχή, η οποία αναφέρει τα εξής:

sorry .. παιδιά.. το θέμα της Ατλαντίδας εχει για πρώτη φορά πάρει εποικοδομητικές διαστάσεις και εγώ είμαι εκτός έδρας με ενα ``ρημάδι` lamtop και μία σύνδεση της κακιάς ώρας. Απο αυριο γυρνάω και θα διαβάσω προσεκτικά αυτά που γράφετε ώστε να τοποθετηθώ σωστά.

Κοιτάξτε .. δεν φορώ παρωπίδες.. οτι πείτε το σέβομαι και το λαμβάνω σοβαρά υπόψιν.. Τα λέμε συντομα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krisnna
Πλήρες Μέλος

Greece
1040 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/01/2005, 14:53:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krisnna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Spiral προφανώς στους Fisher Kings θα συμπεριλαμβάνονται ο Εά ή Ωάννες ή Ενκί ο Κοετζαλκοάτλ ή Βιρακότσα και πολλοί άλλοι.
Μήπως είναι το ίδιο πρόσωπο;
Οι πληροφορίες σου είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lamogio
Μέλος 3ης Βαθμίδας


560 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/01/2005, 19:58:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lamogio  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλά, spiral, τί νόμισες;
Για πλάκα σου ποστάρησα το σκάψιμο του Μπουσόσπιτου;
Αλλά θα τα πούμε στο άλλο τοπίκιο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/01/2005, 22:45:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Allzzaro, εν αναμονή!

Krisna, ο Ενκί και πολλοί άλλοι, λιγότερο ή περισσότερο γνωστοί (τόσο από τις εθνικές παραδόσεις όσο και από τις θρησκείες) συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των Βασιλέων - Αλιέων. Μπορώ να σου δώσω μια πιο διπλωματική απάντηση, ότι και αν ακόμα δεν είναι το ίδιο πρόσωπο βιολογικά, ας πούμε, είναι το ίδιο αρχετυπικό πρόσωπο. Ο πνευματικός άρχοντας με τις "υπερφυσικές" ικανότητες.

Αντλώ τις παραπάνω πληροφορίες από ένα βιβλίο που είχα ξεχασμένο στο ράφι και μάλιστα από αυτά που οι συγγραφείς τους είναι και λίγο φευγάτοι. Έτσι, κρατώ μερικές επιφυλάξεις για τις ερμηνείες που δίνει ο συγγραφέας, αν και ο καημένος θεωρητικά τουλάχιστον τις τεκμηριώνει.

Οφείλω να πω ότι ξαφνιάστηκα γιατί δεν φανταζόμουν, αναζητώντας πληροφορίες επί της μείζονος περιοχής της Ατλαντίδας, ότι θα έφτανα στην Αρκαδία και στους ιπποτικούς θρύλους. Έχω μπερδευτεί κιόλας γιατί δεν ξέρω σε ποιο τοπίκιο -όπως λέει ο φίλτατος Lamogio- να πρωτογράψω, στην "Ατλαντίδα" ή στην "Αρκαδία";

Για να δούμε πού θα βγούμε, λοιπόν.

Lamogio, βλέπεις τι παθαίνω με αυτά που ποστάρεις. Μου κεντρίζεις την περιέργεια και βρίσκομαι αλλού γι' αλλού.

Πάω τώρα να συνεχίσω στο συγγενές (πλέον) τοπίκιο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/01/2005, 19:50:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου γειά σας και απο κοντά..

Spiral να τοποθετηθώ

quote:
. Νήσον γαρ προ του στόματος είχεν ο καλείτε

quote:
. Και είχε μια νήσο μπροστά από το στόμιο που αποκαλείτε Ηρακλέους στήλες

Αυτό το ``πρό`` μπορεί να σημαίνει πρίν τις στήλες..μπορεί και ``μετά`` τις στήλες ..στα δε λεγόμενα του Κριτία σε οτι αφορά οι μέν ευρίσκοντο εξω απο τις Ηράκλειες στήλες οι δε μέσα απο αυτές.. αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να την τοποθετήσουμε .. χιλιάδες μίλια δυτικότερα.
Θα μπορούσε κάλλιστα να ευρίσκετο ``δέκα μίλια `` μετά την ``είσοδο`` του στομίου.. ``του τότε στομίου 600 ΠΧ`` αρα...

Λοιπόν..

Ο Κριτίας δεν είχε δεί ποτέ του την Ατλαντίδα..
Ο δε Πλάτων ούτε και αυτός..το ιδιο και ο Σόλωνας.
Οι ιερείς της Αιγύπτου ούτε και αυτοί είχαν δεί ποτέ τους την Ατλαντίδα.. Είπαν αυτά που ήξεραν .. είπαν αυτά που είχαν ακούσει..
9.000 χρόνια πρίν μία πληροφορία φυλαγμένη για 9.000 χρόνια.
Εκτός αυτού είχαν πλήρη άγνοια για το μέγεθος της Αφρικής .. όταν λέω πλήρη το εννοώ.. και οχι μόνο της Αφρικής αλλά και της Ασίας.
Οι γνώσεις που είχαν τότε για το μέγεθος της Αφρικής ``Λιβύης``
αφορούσαν το 1/10 απο το πραγματικό της μέγεθος..
Οσο της Ασίας... ε.. να μην το σχολιάσω...
Με λίγα λόγια δεν ήξεραν τι τους γίνετε.. για να γίνω πιο σαφής.. είχαν μπερδέψει τα ``μούσμουλα με τα τρόλευ``.


Κατ αρχήν θα ήθελα να δω αν συμφωνούμε στην χρονολογία?
Δηλαδή μιλούν για χιλιετίες ή για αιώνες..
Διευκρινίζω.. είναι σωστό το 9.000 ΠΧ ή έκαναν λάθος και εννοούσαν 900 χρόνια. Γιατί αν έκαναν λάθος και εννοούσαν 900 χρόνια τότε η καταστροφή της Ατλαντίδας συμπίπτει με την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας...
σχόλια...

Εγώ νομίζω.. είναι σωστό το 9.000 ΠΧ.. συμπίπτει με ...
τους μεγάλους κατακλυσμούς.. και οχι μόνο..
Το 10.000 ΠΧ βρισκόμαστε στο τέλος της εποχής των παγετώνων.
Είναι λογικότατη η άποψη οτι εκείνη την εποχή η Μεσόγειος να ήταν κατοικίσημη ``εν μέρει``.
Σύμφωνα με γεωλόγους την εποχή των παγετώνων στη Μεσόγειο είχαμε πολύ περισσότερη ξηρά μιας και τα νερά ήταν τουλάχιστον 180 μέτρα πιο κάτω..
Ετσι λοιπόν ο πορθμός του Γιλβλατάρ δεν ήταν πορθμός αλλά κατοικίσημη περιοχή.. Με λίγα λόγια δύο μεγάλες λίμνες υπήρχαν.Μία αυτή της Μεσογείου και μία πιο Δυτικά..

ΕΧΩ ΣΧΕΤΙΚΗ ΦΩΤΟ.. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΩ.. ΘΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΩ..
Η περιοχή του Γιλβλατάρ είναι τελείως διαφορετική απο οτι σήμερα.
Τόσο μέσα απο το στενό τόσο και εξω απο το στενό.
Εκεί λοιπόν θα μπορούσε να τοποθετηθεί οχι μόνο ενα νησί , αλλά πολλά νησιά.
Τώρα το οτι το 10.000 ΠΧ η περιοχή δεν είναι οπως σήμερα (ελπίζω να συμφωνείτε σε αυτό) αυτό σημαίνει οτι στήλες του Ηρακλέους το 10.000 δεν υπήρχαν..
Οι ιερείς της Αιγύπτου , δεν μπορούσαν με τίποτα να φανταστούν τι ακριβώς είχε συμβεί πρίν απο 9.000 χρόνια.
Δεν μπορούσαν να γνωρίζουν οτι το 9.000 ΠΧ πορθμός .. δεν υπήρχε..
οπότε τι ψάχνουμε να βρούμε .. στα κείμενα του Πλάτωνα.. αν ήταν ``εντός`` ή ``εκτός``.

Εδώ εχουμε απτές αποδείξεις οτι η περιοχή της Μεσογείου δεν είχε τα νερά που εχει σήμερα..
Αρα είχε πολυ περισσότερη ξηρά.
Εκτός αυτού ήταν και η μόνη περιοχή που μπορούσε την εποχή εκείνη να αναπτύξει πολιτισμό μιας και βορειότερα της Μεσογείου λόγω πολιτικού ψύχους δεν μπορούσε να αναπτυχθεί πολιτισμός.

Και αν τοποθετήσουμε την Ατλαντίδα στην περιοχή αυτή κοντά στον πορθμό και αν δεχθούμε οτι η Μεσόγειος κατοικείτο τότε Ατλαντες με Αθηναίους ήταν δίπλα δίπλα..

Γιατί λοιπόν να πάμε και να τοποθετήσουμε την Ατλαντίδα στην αλλη άκρη του κόσμου.. και μάλιστα στην Καραιβική.. με το σκεπτικό οτι στον Κριτία αναφέρει οτι ``ευρίσκοντο οι μέν εξω και οι δε μέσα``
αφού δημιουργεί ενα σωρό προβλήματα .. (μεταφορικα-επικοιωνιακά κα)
γιατί??

Edited by - allzzaro on 17/01/2005 20:04:52Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/01/2005, 22:13:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου λοιπόν Allzzaro, καλώς ήρθες ξανά στην Ατλαντίδα.

Τώρα τι να πω με αυτά που γράφεις, εκεί που είχα εμπεδώσει ότι η Ατλαντίδα ήταν "εκεί έξω", την τοποθετείς και πάλι εντός... Αρχίζω να παθαίνω ανοσία, η Ατλαντίδα έχει κάνει το γύρο του κόσμου.

Μου φαίνεται ότι μας μπερδεύουν δυο στοιχεία:
α. Τα γλωσσολογικά του Πλάτωνα όπου, ανάλογα με το πώς μεταφράσουμε, η Ατλαντίδα βρίσκεται εντός ή εκτός. Χάθηκε ο κόσμος αυτός ο άνθρωπος να πάει να ρίξει μια σημαδούρα εκεί που εννοούσε;
β. Τα παγετά και οι χρονολογίες, διότι αλλιώς βέβαια αντιλαμβανόμαστε την Ατλαντίδα με την παλιά εδαφική και θαλάσσια μορφολογία, και αλλιώς με τη νεώτερη. Άλλο λοιπόν να μιλάμε για ωκεανούς και άλλο για λίμνες.

Εκείνο που με χαλάει περισσότερο είναι πως ό,τι και να πούμε, εμείς τουλάχιστον δεν πρόκειται να συμπεράνουμε πού βρισκόταν αυτή η ρημάδα η Ατλαντίδα. Εδώ τόσοι και τόσοι επιστήμονες δεν μπορούν να αποφασίσουν και την έχουν να περιφέρεται. Νησί ελευθέρας βοσκής.

Πάντως έκανα μια παλληκαριά, ξαναδιάβασα το τόπικ από την αρχή και είδα πως έχουν γραφεί ενδιαφέροντα πράγματα, σύμφωνα με τις διάφορες απόψεις.

Βρήκα και ενδιαφέρουσες διευθύνσεις και επιλέγω δυο:

http://www.betsis.net/ancienthellas/index.html

...που αποτελεί μια καλή παρουσίαση και περιλαμβάνει διάφορους τουριστικούς χάρτες

http://www.skepticfiles.org/mys5/atlantis.htm

...όπου ακόμα και ο Aleister Crowley λέει τα δικά του.

Ιδού και ένα δείγμα από πλακάκια:

Είναι από αυτά που αναδύθηκαν στο Μπίμινι (Βερμούδες μεριά) φανερώνοντας καταποντισμένα ερείπια, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται σίγουρα για ατλαντικά ερείπια. Υπάρχουν και άλλα αρχαία που έκαναν τρύπες στο νερό.

Προσωπικά, εκείνο που με προβληματίζει είναι οι ομοιότητες μεταξύ Άνδεων και Αιγύπτου. Αν δεχτούμε ότι πρόκειται πραγματικά για ομοιότητες, ή πρέπει να συμπεράνουμε ότι τω καιρώ εκείνω υπήρχαν ανεπτυγμένες συγκοινωνίες ή ότι υπήρχε ένας ενδιάμεσος σταθμός που μπορεί να ήταν η Ατλαντίδα.

Μπορεί;

Τώρα που το γράφω, σκέπτομαι ότι ίσως έκανα κατά λάθος μια επιστημονική ανακάλυψη: Αν συνυπολογίσουμε τα βυθισμένα του Μπίμινι και ποιος ξέρει πόσα άλλα που δεν έχουν εμφανιστεί, μπορούμε να συναγάγουμε ότι κάτι υπήρχε μεταξύ Άνδεων και Αιγύπτου, χωρίς όμως αυτό να ήταν απαραίτητα η Ατλαντίδα! Αυτό να ήταν κάτι άλλο και η Ατλαντίδα να ήταν κάπου αλλού.

Αχ Allzzaro, φωτιές που μας άναψες!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/01/2005, 23:32:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλώς σε βρήκα φίλε spiral.

quote:
Εκείνο που με χαλάει περισσότερο είναι πως ό,τι και να πούμε, εμείς τουλάχιστον δεν πρόκειται να συμπεράνουμε πού βρισκόταν αυτή η ρημάδα η Ατλαντίδα. Εδώ τόσοι και τόσοι επιστήμονες δεν μπορούν να αποφασίσουν και την έχουν να περιφέρεται. Νησί ελευθέρας βοσκής.

Εγώ παρατηρώ το εξής. Ο καθένας εχει κάποιους ιδιαίτερους λόγους να τοποθετεί την Ατλαντίδα κάπου.
Οι Ελληνολάτρες στην Πελλοπόνησο , οι Ατλαντολάτρες στην Καραιβική, οι αποκρυφιστές .. στη Θούλη.. οι θεογνώστες .. στη Λεμουρία...
αλλοι στο Μεξικό αλλοι .. στο Βόρειο πόλο..
Εγώ το βλέπω σαν γνήσιος ερευνητής... Ναί υπήρχε κάποιο νησί στην Καραιβική.. αλλά πέφτει κάπως μακρυά για να τοποθετηθεί εκεί η Ατλαντίδα... Φυσικά δεν αποκλείω τίποτα...

Τοποθετώντας ομως την Ατλαντίδα στη Μεσόγειο .. ξεκινούν να ερευνούνται πολλά ... οπως ο κατακλυσμός του Νώε, ο κατακλυσμός το Δευκαλίωνα , το Ωγύγη, του Δάρδανου, πυραμίδες, καταγωγή των Ελλήνων, Θεοί των Ελλήνων , και αλλα πολλά..

Edited by - allzzaro on 17/01/2005 23:43:54Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/01/2005, 01:18:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Εγώ παρατηρώ το εξής. Ο καθένας εχει κάποιους ιδιαίτερους λόγους να τοποθετεί την Ατλαντίδα κάπου.
Οι Ελληνολάτρες στην Πελλοπόνησο , οι Ατλαντολάτρες στην Καραιβική, οι αποκρυφιστές .. στη Θούλη.. οι θεογνώστες .. στη Λεμουρία...
αλλοι στο Μεξικό αλλοι .. στο Βόρειο πόλο..


Τώρα θα κάνω λίγο τον κακό. Καλά οι όποιοι -λάτρες να θέλουν την Ατλαντίδα στα χωρικά τους ύδατα, υποψιάζομαι όμως ότι κοντά σε αυτούς και οι επίδοξοι ερευνητές θέλουν την Ατλαντίδα όλο και σε καινούργια μέρη για να αποκτήσουν oι ίδιοι τη σχετική (έστω και περιστασιακή) δόξα. Και όπως λέει και το τραγούδι, την Ατλαντίδα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς.

quote:

Τοποθετώντας ομως την Ατλαντίδα στη Μεσόγειο .. ξεκινούν να ερευνούνται πολλά ... οπως ο κατακλυσμός του Νώε, ο κατακλυσμός το Δευκαλίωνα , το Ωγύγη, του Δάρδανου, πυραμίδες, καταγωγή των Ελλήνων, Θεοί των Ελλήνων , και αλλα πολλά..


Aν δεν απατώμαι, όλα αυτά τα τσουνάμια δεν έχουν προσδιοριστεί χρονικά. Μπορεί λοιπόν αυτές οι μακρινές φήμες να περιγράφουν το ίδιο φαινόμενο ή και -βάσει εκείνων που δέχονται ότι έχουν συμβεί διάφοροι κατακλυσμοί και μας περιμένουν κι άλλοι- να αναφέρονται στους διαφορετικούς. Πώς να βγάλουμε άκρη εμείς τώρα;

Η θεωρία της "ελληνικής" Ατλαντίδας, προς Αιγαίο μεριά, είχε κάποτε πιστούς οπαδούς και σοβαρούς υποστηρικτές. Με τα χρόνια όμως φαίνεται ότι καταποντίστηκε και επανέκαμψε πρόσφατα μερικά κλικ παρακάτω, προς Κύπρο.
Έχει αρκετή λογική και -αν δεχθούμε ότι ο Πλάτωνας εννοούσε προς τα μέσα- θα έχει και "ιστορική" βούλα. Όμως, όπως γράφω και παραπάνω, ας μην ενθουσιαζόμαστε όπου υπάρχουν ενδείξεις καταποντισμών γιατί αυτοί (δυστυχώς) αφθονούν σε διάφορα σημεία του ορίζοντα.

Με κάπως ευρύτερο πνεύμα, ως προς τους έλληνες θεούς, τις πυραμίδες στην Ελλάδα (που μερικοί λένε ότι ήταν αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές) και τα τοιαύτα, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι οι Άτλαντες είχαν φτάσει και στην Ελλάδα (κάτι γράφω παραπάνω) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βρίσκονταν στην ίδια γειτονιά.

Διότι εδώ έχω πάλι ένα νοηματικό κενό που το έχουν και άλλοι ομοιοπαθείς: Πώς γινόταν εκείνα τα χρόνια να υπάρχει ένας τόσο εξελιγμένος πολιτισμός (ο ατλαντικός) και οι άλλοι να ήταν απλώς... αρχαίοι; Άρα μου κάθεται καλύτερα το ότι η Ατλαντίδα ήταν μακριά, κρατούσε τον πολιτισμό της για ιδιωτική χρήση και μόνο πια όταν καταστράφηκε, οι μετανάστες της δίδαξαν όσα μπορούσαν στους άλλους τους οπισθοδρομικούς.

Καμιά καλύτερη ιδέα;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/01/2005, 15:37:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τώρα θα κάνω λίγο τον κακό.

Να το κάνεις.. μου αρέσει.

Δεν διψάω για δόξα.. Κάθε αλλο.
Το θέμα της Ατλαντίδας με είχε συγκινήσει απο τότε που ήμουν παιδί..
Δεν είμαι σημερινός ερευνητής.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/01/2005, 15:46:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πώς γινόταν εκείνα τα χρόνια να υπάρχει ένας τόσο εξελιγμένος πολιτισμός (ο ατλαντικός) και οι άλλοι να ήταν απλώς... αρχαίοι

Πολύ σοβαρό ερώτημα.. το έχω θέσει ξανά και εγώ .. αλλά δεν έχω πάρει απαντήσεις..

Για την τεχνολογία των Ατλάντων δεν εχουμε καμμία αναφορά εκτός απο τις ενορατικές θεωρίες.
Εδώ έχουμε δύο κατηγορίες ανθρώπων. Αυτούς που είχαν την γνώση και αυτούς που δεν την είχαν. Ουσιαστικά επρόκειτο για οντότητες. Αυτοί που δεν είχαν την γνώση .. μπορούσαν να την αποκτήσουν
πράγμα που δεν ήθελαν οι πρώτοι..
Αυτο αναφέρεται παντού οχι μόνο στην Ελληνική Μυθολογία αλλά και στην Βίβλο καθώς και στο ``βιβλίο του Ενώχ`` .
Εχουμε αποδείξεις λοιπόν οτι οχι μόνο εζούσαν ανάμεσα τους αλλά συγχωνεύοντο μεταξύ τους..

Edited by - allzzaro on 18/01/2005 16:24:18Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lamogio
Μέλος 3ης Βαθμίδας


560 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/01/2005, 16:57:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lamogio  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πιάνομαι απ’ τα μαλλιά μου και κυρίως απ’ την τελευταία spiraloπρόταση και την επίσης τελευταία allzzaroπρόταση.

Υποτεθείσθω(sic) οτι σε καμμιά 500ριά χρόνια η παγκοσμιοποίηση έχει γίνει πράξη κι οτι σε κάθε ήπειρο παίζει μπάλλα ένα επίπεδο πολιτισμού κοινό και κάποιας ποιότητας.
Ξαφνικά, τρώμε στο δοξαπατρί ένα μετεωρίτη ικανού μεγέθους ή σκάνε 2-3 καμινάδες (ηφαίστεια) μαζί κι όλα τα σκιάζει φοβέρα και τα πλακώνει η καταχνιά.
Εστω πάλι οτι κάποιοι ευρύπρωκτοι ή πονηροί τη σκαπουλάρουν και ξαναρχίζουν τσούκου τσούκου να σκάνε μύτη.
Μετά από κανα-δυό-πεντέξη μιλλένια, κάποιοι μελλοντικοί σκαφτιάδες βρίσκουν εδώ κι εκεί (παντού δλδ) υπολείματα του πολιτισμού που υπήρχε πριν πέσει ο ουρανός στα κεφάλια των προγόνων τους. Ενα κινητό (όχι απ’ αυτά που γίνονται γλάστρες), καμμιά ζάντα αλουμινίου από zastava, ένα καμμένο πίξελ από 19ρα ταφωτή, ένα κόκκαλο κεντερικό τίγκα στο φάρμακο, τέτοια πράματα.

Στο μεταξύ, οι παπούδες διηγούνται ιστορίες του τύπου «αχός βαρύς ακούστηκε, πολλά τουφέκια πέσαν, ίσα που προλάβαμε να μπούμε στη σπηλιά στην Πάρνηθα που χώραγε καμμιά κοσαριά χιλιάδες κι όταν ξαναβγήκαμε τα βρήκαμε όλα ίσα...Τίποτε δεν έμεινε και μόνο κάτι περίεργοι με γένεια που δε μας πολυπλησιάζανε, κλειστήκανε σε κάτι ερείπια και βγαίναν κάθε τόσο κι αμόλαγαν καμμιά σοφή αρλούμπα που πολλοί άκουγαν και λίγοι καταλάβαιναν...»
Στο ίδο μεταξύ, μάθανε πάλι να γράφουν σε ντιβιντι με τον καιρό κι αργότερα άρχισαν να τρώγωνται για το ποιανού παπούδες ήτανε οι παλιοί.
Ο ένας έλεγε «δικοί μου ήτανε, απ’ το χωριό μου, οι δικοί σας παπούδες ήταν γάβροι κι αμόρφωτοι, να σας δείξω και πως ήρθαν απ’ το χωριό μου στο δικό σας και σας έκαναν ανθρώπους».
Ο άλλος έλεγε «δικοί μου ρε ήτανε και μάλιστα ψηλοί με πράσινα μάτια σαν κι εμένα και να σας πω εγώ πως ξεκίνησαν και πως ήρθαν στους δικούς σας παπούδες να τους μάθουν γράμματα, να σας δείξω και τα ερείπια».
Ηταν κι ένα χαζό αριστερό(χειρο) που ψέλλιζε «ρε παιδιά ολωνών μας παπούδες ήτανε, παγκοσμιοποιημένοι ήτανε αφού» και οι άλλοι τον πλάκωναν στις φάπες.

Ας πάρουμε τη «χαζή» άποψη και να την πάμε πίσω, όχι μπροστά.
Αφού δλδ βρίσκουμε εδώ κι εκεί (σε Μπιμίνια, σε Ανδεις, σε Ινδικούς, σε Μεσόγειες και βάλε) ερείπια από παλιές δόξες,
αφού όλοι μα όλοι σε όλο τον κόσμο (Ναβάχοι, Αμαζόνιοι, Πολυνησιώτες, Ανατολίτες κλπ) έχουν και κάποιον παπού που λέει οτι οι παπούδες του πήγαν εκεί προερχόμενοι από κάπου αλλού, αφού γλύτωσαν απ’ τη μεγάλη συμφορά,
αφού πάλι όλοι μα όλοι έχουνε να θυμούνται και μια μεγάλη βλάβη στα υδραυλικά που τους έκανε να την κάνουν για άλλη γη για άλλα μέρη,
γιατί δλδ να ήτανε ένα το ευλογημένο και πεπολιτισμένο μέρος (Ατλαντίδα ας πούμε) κι όχι πολλά και σκόρπια παντού κι εξ ίσου βλογημένα και πολιτισμένα; (πολλές Ατλαντίδες ας πούμε) κι όλα αυτά τα παραμύθια των ξεμωραμένων παπούδων να μην είναι παρά διαμάχη και προσπάθεια καπελώματος-ιδιοποίησης της παλιάς κουλτούρας;
Εν άλλοις λόγοις (matasic), ατλαντίδα ήταν όλος ο τότε πολιτισμός κι όχι ένα γεωγραφικό μέρος.

Ετσι, και ο δικός μας βγαίνει σωστός, αφού είτε όπως έρχεσαι είτε όπως φεύγεις, πάντα θα υπάρχει ένα μέρος για μια ατλαντίδα, είτε μέσα στον κουβά (μεσόγειο) είτε έξω απ’ αυτόν (ωκεανός).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ο Ελληνας
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Cyprus
126 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/01/2005, 17:00:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ο Ελληνας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σε ολους


http://www.mts.net/~perasa/atlantis_was_located_beyond_the_.htm
Μια ιστοσελιδα που προσπαθει να δωσει απαντησεις σε διαφορες ερωτησεις. Δινωντας παντα την δικη της ερμηνεια.

Αν οι Ατλαντες βρισκονταν στην Μεσογειο τοτε απλα μιλαμε για τους προγονους μας .

Νομιζω πως η Μεσογειος ηταν ακατοικητη τοτε, η δεν υπηρχε οργανωμενη ζωη.

quote:
Πώς γινόταν εκείνα τα χρόνια να υπάρχει ένας τόσο εξελιγμένος πολιτισμός (ο ατλαντικός) και οι άλλοι να ήταν απλώς... αρχαίοι


Αρα ακομα και αν υπηρχαν οι Ατλαντες ειναι πιο πιθανο να μετεξελιχθηκαν σε Μαγιας/Ελληνες/Αιγυπτιους και οτιδηποτε αλλο.

H Να εξαφανιστικαν


Η απλως Να μην υπηρξαν ποτε.

Απο την αλλη ειναι απιθανο ενα νησι η μια μικρη ηπειρος , να ελεγχουν τον κοσμο το 10 000 πχ και να μην αφηνουν σημαδια .


Πιστευω πως ισως η Ατλαντιδα να ειναι πιο ελληνικη απο οτι πιστευουμε


Κυπρος

http://www.discoveryofatlantis.com/articles/new_atlantis_cyprus.htm
http://www.discoveryofatlantis.com/articles/fabled_atlantis.htm

Κρητη η Σαντορινη
http://www.crystalinks.com/atlantistheories.html


Ποια αλλα ελληνικα νησια μπορει να ειναι η Ατλαντιδα

Κύπρος - Ελεφθερία
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/01/2005, 17:52:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
γιατί δλδ να ήτανε ένα το ευλογημένο και πεπολιτισμένο μέρος (Ατλαντίδα ας πούμε) κι όχι πολλά και σκόρπια παντού κι εξ ίσου βλογημένα και πολιτισμένα; (πολλές Ατλαντίδες ας πούμε) κι όλα αυτά τα παραμύθια των ξεμωραμένων παπούδων να μην είναι παρά διαμάχη και προσπάθεια καπελώματος-ιδιοποίησης της παλιάς κουλτούρας;
Εν άλλοις λόγοις (matasic), ατλαντίδα ήταν όλος ο τότε πολιτισμός κι όχι ένα γεωγραφικό μέρος.

Οντως lamogio έτσι ήταν..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/01/2005, 23:50:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Από τότε που ασχολούμαι με αυτό το τόπικ (και είναι πολύυς καιρός) διαπίστωσα ότι γίνομαι όλο και εξυπνότερος και η επιδερμίδα μου διατηρείται νεανική. Η τελευταία μου κρίση εξυπνάδας είναι ότι ανακάλυψα πως ο Πλάτωνας κι εγώ γράφουμε με τον ίδιο τρόπο: κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πότε γράφουμε αστεία και πότε σοβαρά.

Και τώρα πάω στα θέματα.

Κατά σειράν εμφανίσεως:

Αγαπητέ Allzzaro, δεν εννοούσα ότι εσύ διψάς για δόξα. Εννοούσα όλους αυτούς τους καταπληκτικούς ερευνητές που παίρνουν την Ατλαντίδα από εδώ και την παρκάρουν παραπέρα και ούτω καθ' εξής, επιζητώντας ο καθένας να επιβάλει τη δική του άποψη. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει θάλασσα στο χάρτη που να μην είναι υποψήφια για μια Ατλαντίδα από κάτω της. Μέχρι να πάρουμε και τα βουνά να ησυχάσουμε.

Στο παρακάτω μήνυμά σου, σκέπτομαι ότι θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τις οντότητες από τα ερίφια. Εδώ όμως θα πρέπει να γίνω διεξοδικότερος:

α. Υπάρχει η άποψη ότι οι μυστηριώδεις Ατλάντιοι ήταν εισαγόμενοι από άλλους πλανήτες, άρα ας τους πούμε "οντότητες" με την έννοια ότι δεν ήταν ακριβώς άνθρωποι. (Οι άνθρωποι δεν είναι οντότητες;) Κατά την άποψη αυτή υπάρχουν διάφορες υπο-απόψεις με επικρατέστερη, αν δεν κάνω λάθος, εκείνη που θέλει τους Ατλάντιους να είχαν σχέση με τον πλανήτη Βένους (λεπτομέρεια που μας ξαναστέλνει προς Αμερική και μας ανατρέπει τη Μεσόγειο). Κάτι έχω διαβάσει και περί Ντρακόνιανς, άντε να προσθέσουμε και τους Men in Black ή τα Μικρά Πράσινα Ανθρωπάκια για να βάλουμε και χρώμα στη ζωή μας, κάτι εξωγήινο τέλος πάντων. Και όπως θέλουμε να πιστεύουμε, οι εξωγήινοι -όπως και οι κυρίες- προηγούνται και έτσι εξηγείται ο αναπτυγμένος πολιτισμός των Ατλάντων σε σχέση με τους υποανάπτυκτους.

β. Αν κρίνουμε από το σήμερα (αυτό εντάσσεται στις κρίσεις εξυπνάδας μου) που υπάρχουν ταυτόχρονα οι εξελιγμένοι δυτικοί και κάποιοι άλλοι τοπικής χρήσης που ίσως εξακολουθούν να ανάβουν φωτιά με τσακμακόπετρες, δεν αποκλείεται και η ταυτόχρονη συνύπαρξη των εξελιγμένων Ατλάντων με μη εξελιγμένους λαούς. Και γιατί να μη διέδωσαν οι Άτλαντες τον πολιτισμό τους; Γιατί, απλούστατα, τον ήθελαν για πάρτη τους ώστε να υπερέχουν.

γ. Και, όπως υποψιαζόμαστε, μπορεί ο Ατλάντιος και ο μη Ατλάντιος πολιτισμός να ήταν πάνω-κάτω ταυτόσημοι. Διότι, πώς κατάφεραν οι Αθηναίοι να νικήσουν τους Άτλαντες, αν οι μεν πολεμούσαν με σφεντόνες και οι δε με λέιζερ; Και ναι μεν κάθεται και μας αναφέρει ο Πλάτων για τους πεπολιτισμένους Άτλαντες, τίποτα όμως δεν λέει για τους Αθηναίους. Γιατί λοιπόν να μην υποθέσουμε ότι και οι Αθηναίοι πριν 9.000 χρόνια και βάλε, δεν είχαν τραμ, ας πούμε;

Άρα, επιστρέφω στο θεμελιώδες μου ερώτημα: Τι ήθελε να πει επιτέλους ο Πλάτων;

Και υποθέτω:

α. Δεν ήθελε να πει τίποτα, άκουσε μια ιστορία που του έκανε εντύπωση -επειδή τότε το sciense fiction δεν είχε γίνει πολύ βαρετό ακόμα- και τη μετέφερε. Γι' αυτό και για να μη γίνει ρόμπα ο ίδιος έβαλε τον Κριτία να τα λέει.

β. Ήθελε με αλληγορικό τρόπο να πει ότι η αλαζονεία και η υπερβολή έχουν καταστροφικά αποτελέσματα και δημιούργησε την παραβολή, όπως θα λέγαμε και στα θρησκευτικά, της Ατλαντίδας, ώστε να συνετίζεται ο κόσμος και να μην ξεσαλώνει.

Τα νεύρα μου.

Αγαπητέ Lamogio, επίτρεψέ μου μια παρέμβαση στο υποτεθείσθω σου, η οποία μεταφράζεται σε μερικές χιλιάδες χρόνια. Λογικά κάπως έτσι πρέπει να έγινε, όπως τα γράφεις. Αλλά πιο long playing.

Ας υποθέσωμεν λοιπόν ότι σήμερα μας ξανασκεπάζουν τα τσουνάμια (κούφια η ώρα) και ότι, όπως οι κορυφές της Αιγηίδας κατέληξαν σε γραφικά νησάκια, κάπως έτσι καταλήγουν και τα σημερινά όρη και βουνά (στο μέλλον αναπτύσσουν και τουρισμό). Το δε Έβερεστ, τι να σου πω. Μεγαλόνησος!
Μένουν λοιπόν κάποιοι λίγοι σωσμένοι πλην όμως σαλταρισμένοι και όλως αυτομάτως επιστρέφουν στην πρωτόγονη εποχή. Κάτι ορεινά σαλέ που μένουν εκτός υγρασίας είναι ερείπια και άχρηστα, οι σωσμένοι λοιπόν τα παρατούν όλα και ψάχνουν για σπηλιές, λαγούς, σαλιγκάρια και καθαρό αέρα. Τι κι αν ανάμεσά τους συγκαταλέγονται σπουδαίοι επιστήμονες, τους επιστήμονες θα κοιτάξουν που χωρίς μέσα είναι άχρηστοι, ή το μαραγκό της γειτονιάς που μπορεί να σκαρώσει και καμιά καλύβα; Κοντολογίς, όλα φτου κι απ' την αρχή, πώς τον φτιάχνουν μωρέ τον τροχό και τέτοια.
Περνούν λοιπόν τα χρόνια, αυτό που θα λέγαμε γνώση γίνεται μακρινή ανάμνηση, οι επιστήμονες δεν έχουν προλάβει να ανακαλύψουν χαρτιά και μολύβια ώστε να καταγράψουν τα όσα ξέρουν, άντε να σχεδιάσουν μερικά σκίτσα στα τοιχώματα των σπηλαίων, τα οποία σκίτσα θα τα ανακαλύψουν οι μελλοντικοί ιστορικοί και θα αναρωτιούνται τι είναι.
Γεννιούνται και κουτσούβελα τα οποία γνωρίζουν κατευθείαν την οικολογική διαβίωση. Ακούν βέβαια από τους γονείς τους για τα περασμένα μεγαλεία αλλά δεν μπορούν να συλλάβουν τι σημαίνει να ζεις σε πολυώροφο κτίριο ή να έχεις αυτοκίνητο ή να πετάς με αεροπλάνο ή να φτιάχνεις τιραμισού. Αποστηθίζουν όμως αυτές τις αφηγήσεις και τις μεταφέρουν στα δικά τους παιδιά και εκείνα στα δικά τους και πάει λέγοντας.
5.000 χρόνια μετά (κάνω και καλή τιμή σε σχέση με τα 9.000 του Πλάτωνα) τα σαλέ έχουν γίνει σκόνη καθώς και οι ζάντες των Ζάσταβα, ωστόσο οι 5.000 μετά έχουν επανεφεύρει τα τιραμισού καθώς και Ζάσταβα νέου τύπου. Και μόνο ο απόηχος των παλιών αφηγήσεων εξακολουθεί να μιλάει για βυθισμένες ηπείρους και άστα να πάνε.
Κι αν όλο αυτό το υποκείμενο χρειάζεται και ένα όνομα για να γίνει πιο σαφές, μπορεί να το ξαναπούν Ατλαντίδα- όπως λες, όχι για να δηλώσει μόνο ένα συγκεκριμένο τόπο αλλά ένα ολόκληρο πολιτισμό.

Αγαπητέ Έλληνα,

quote:

Αρα ακομα και αν υπηρχαν οι Ατλαντες ειναι πιο πιθανο να μετεξελιχθηκαν σε Μαγιας/Ελληνες/Αιγυπτιους και οτιδηποτε αλλο.

H Να εξαφανιστικαν


Νομίζω και τα δύο. Εξαφανίστηκαν διά της μετεξέλιξης. Δηλαδή όσοι μπόρεσαν να διαφύγουν στα πέριξ, συγχωνεύτηκαν με τους ντόπιους και έγιναν Μάγιας (ίσως και προ-Μάγιας), Αιγύπτιοι, Έλληνες, Ισπανοί.
(Αν δεν είχαμε τον Πλάτωνα -μα τον έχω κάτι νεύρα- να μας λέει για Αθηναίους του 9.000 π.Χ., δεν θα το έγραφα αυτό.)

quote:

Απο την αλλη ειναι απιθανο ενα νησι η μια μικρη ηπειρος , να ελεγχουν τον κοσμο το 10 000 πχ και να μην αφηνουν σημαδια


Δεν ξέρουμε αν έλεγχαν τον κόσμο. Είχαν, υποτίθεται, ένα προηγμένο πολιτισμό που (όπως γράφω και παραπάνω) μπορεί να ήθελαν να τον κρατήσουν μόνο για τους ίδιους. Αν το νησί βούλιαξε στο άψε-σβήσε, σημάδια δεν θα έμειναν. Ακόμα και κάποια "μικροπράγματα" που μπορεί να είχαν μαζί τους όσοι σώθηκαν, πώς θα μπορούσαν να αντέξουν χιλιάδες χρόνια μετά;

Οι διευθύνσεις που μας δίνεις είναι πολύ ενδιαφέρουσες και τις προτείνω με τη σειρά μου.

Εκεί θα δούμε και την εκτίμηση της θέσης της Ατλαντίδας κατά τη μη-Allzzaro και μη-Lamogio εκδοχή.

Αλλά για να μη λέει ο αγαπητός Allzzaro ότι είμαι πνεύμα αντιλογίας (που είμαι, εδώ που τα λέμε) θα δανειστώ δυο γνωστά ενδιαφέροντα στοιχεία:

1. But what about his statement that Atlantis lay beyond the Pillars of Hercules? To that, Galanapoulos replies that the ancient Greeks also referred to the twin capes of Maleas and Taenarum, in southern Greece, as the Pillars of Hercules, and that Santorini is, indeed, beyond these.

2. First of all, Plato says that Atlanteans were at war with Athens, and that is unlikely unless the continent was in the Mediterranean.

,,,από τη διεύθυνση: http://www.discoveryofatlantis.com/articles/fabled_atlantis.htm

Βέβαια, δεν υπάρχει θεωρία που να μην κάνει νερά...

Και τέλος, αφού αντέξατε να διαβάσετε ως εδώ, θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τους συζητητές για το ενδιαφέρον και τα στοιχεία που παραθέτουν.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2005, 16:10:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Αλλά για να μη λέει ο αγαπητός Allzzaro ότι είμαι πνεύμα αντιλογίας (που είμαι, εδώ που τα λέμε) θα δανειστώ δυο γνωστά ενδιαφέροντα στοιχεία:

Μα δεν είπα τίποτα

quote:
Αγαπητέ Allzzaro, δεν εννοούσα ότι εσύ διψάς για δόξα.

ΟΚ..

quote:
Αν δεν είχαμε τον Πλάτωνα -μα τον έχω κάτι νεύρα- να μας λέει για Αθηναίους του 9.000 π.Χ., δεν θα το έγραφα αυτό.)

Μα γιατί τα βάζεις με τον άνθρωπο..
Ισως και καλώς να έπραξε και τα αφησε ``κλειδωμένα``

quote:
Από τότε που ασχολούμαι με αυτό το τόπικ (και είναι πολύυς καιρός) διαπίστωσα ότι γίνομαι όλο και εξυπνότερος και η επιδερμίδα μου διατηρείται νεανική. .....Αν κρίνουμε από το σήμερα (αυτό εντάσσεται στις κρίσεις εξυπνάδας μου)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2005, 16:25:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Άρα, επιστρέφω στο θεμελιώδες μου ερώτημα: Τι ήθελε να πει επιτέλους ο Πλάτων;

Εδώ φίλε spiral συμφωνώ και με τα τρία.. ειδικά με το γ.

Κάτι αλλο ομως δεν διατύπωσες.. Οπως προείπες πως ήταν δυνατόν να υπάρχουν κάποιοι που ζούσαν στα σπήλαια και κάποιοι που είχαν πολιτισμό.. Υπάρχει και κάτι αλλο...
Ο homo κάνει ξαφνικά την εμφάνισή του.. το 30.000 ΠΧ.
Σημάδια εξέλιξης του Νεάτερνταλ .. δεν υπάρχουν...
Απο που ξεφύτρωσε..
Εξελίχθηκε ξαφνικά ο Νεάτερνταλ σε homo ή μεταλλάχθηκε..


Και ερχόμαστε στη Γέννεσις της Βίβλου.. ενώ πλάστηκαν οι πρώτοι άνθρωποι υπήρχαν εκτός του ``κήπου`` και αλλοι παρόμοιοι??
Σίγουρα θα απαντήσουμε ``ναί`` αφού έχουμε σχετικές συγχωνεύσεις ``πνευματικών οντοτήτων`` με απλές οντότητες οπου χάριν των συγχωνεύσεων αυτών και ο κατακλυσμός έγινε και οι δύο πόλεις Σόδορα και Γόμορα καταστράφηκαν..

Ποιές ήταν λοιπόν αυτές οι ``πνευματικές οντότητες``?
Ποιοί ήταν αυτοί ολοι οι περίφημοι γνωστικιστές - ιεροφάντες - μύστες.. που εμφανίζονται στο προσκήνιο και κρατούν αναμένους τους δαυλούς της Θεογνωσίας που ακόμα και σήμερα 5.000 χρόνια μετά..
ΝΑΙ 5.000 χρόνια μετά παραμένουμε ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΙ απο τη γνώση τους και απο τις θεωρίες τους χωρίς να μπορούμε να προσθέσουμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2005, 19:57:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για τον κύριο Νεάντερταλ, αγαπητέ Allzzaro, τι να σου πω. Με βάζει σε υποψίες ο αγαπημένος μου στοχαστής συγγραφέας, ο οποίος δεν δείχνει να παίρνει και πολύ στα σοβαρά τα συμπεράσματα των επιστημόνων. Αυτοί, λέει, βρήκαν κάποια οστά από εδώ και από εκεί και βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα. Άσε που δυσπιστεί και με τα αποτελέσματα του άνθρακα τόσο, λέει (ο συγγραφέας) ότι ο άνθρακας δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια ένα τόσο μακρινό απομεινάρι. (Ρίξε και μια ματιά στο τι γράφω στην κορυφή της σελίδας 8.)

Έχει μάλιστα (ο συγγραφέας, πάντα) και μια ενδιαφέρουσα υπόθεση. Λέει λοιπόν, υποτεθείσθω ότι την σήμερον ημέραν, μεταξύ των άλλων υπάρχει και ένας τύπος που του τα έχει πάρει όλα η Εφορία και αναγκαστικά αυτός έχει καταφύγει σε μια σπηλιά που τη χρησιμοποιεί ως κατάλυμα. Συμπτωματικά δε, ο τύπος είναι και κοντούλης. Υποτεθείσθω λοιπόν ότι ξαναγίνεται το έλα να δεις, όλες οι πόλεις σωριάζονται σε ερείπια, δεν μένει τίποτα και οι ολίγοι επιζήσαντες ξεκινούν από την αρχή. Όπως έγραφα και παραπάνω, με τα χρόνια οι αναμνήσεις γίνονται μακρινοί μύθοι, με τα χρόνια οι άνθρωποι επανεφευρίσκουν τα πεπολιτισμένα και ας πούμε 10.000 χρόνια μετά, οι επιστήμονες του τότε ανακαλύπτουν το σκελετό του απόρου που λέγαμε στη σπηλιά του και προσδιορίζουν την ηλικία του. Φυσικά, 10.000 χρόνια μετά όλα τα σημερινά έχουν γίνει σκόνη και δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για τον πολιτισμό του 2.000 μ.Χ. Τι συμπεράσματα θα έβγαζαν λοιπόν οι επιστήμονες του 12.000 για τους ανθρώπους του 2.000, βάσει του σκελετού που βρήκαν στη σπηλιά; Θα έλεγαν ότι οι άνθρωποι του 2.000 ζούσαν στις σπηλιές. Ότι ήταν μικρόσωμοι. Αν στη σπηλιά είχαν απομείνει μερικές πέτρες που ανάμεσά τους ο άπορος άναβε φωτιά, οι επιστήμονες θα έλεγαν ότι ο άνθρωπος του 2.000 είχε ανακαλύψει τη φωτιά. Μπορεί και να έλεγαν ότι ο άνθρωπος του 2.000 κυνηγούσε με τις πέτρες. Και άντε τώρα να υπήρχε τρόπος να διασώζαμε την υπόληψή μας.

Λογικό μου φαίνεται αυτό, για να συμπεράνουμε ότι από μερικά σκόρπια ευρήματα δεν μπορούμε να συμπεραίνουμε. Το ότι βρέθηκε λοιπόν ένας παμπάλαιος σκελετός στα βουνά, δεν είναι αρκετό για να αποφασίσουμε ότι εκείνοι οι «πρωτόγονοι» ζούσαν στα βουνά. Μπορεί αυτός ο καημενούλης να βρέθηκε για οποιοδήποτε λόγο εκεί πάνω και να ξέμεινε, ενώ οι συνομήλικοί του να έμεναν σε μεγαλοπρεπείς πόλεις από τις οποίες, βέβαια, σήμερα δεν έχει απομείνει τίποτα.

Και σε τι πίστευε λοιπόν ο συγγραφέας μου; Από εδώ το φέρνει, από εκεί το φέρνει, πάει διακριτικά να μας πείσει ότι οι παλαιότατοι ημών πρόγονοι δεν ήταν ούτε τόσο πρωτόγονοι όσο θέλουμε να πιστεύουμε, ούτε τόσο πίθηκοι όσο ήθελε να πιστεύει ο άλλος. Και τι ήταν λοιπόν; Εξελιγμένοι. Και πώς εξελίχθηκαν, εξελιγμένοι δημιουργήθηκαν; Όχι, εξελιγμένοι ήρθαν. Και από πού ήρθαν; Από εξελιγμένους κόσμους. (Και τους εξελιγμένους κόσμους, ποιος τους εξέλιξε; Ε, αυτοί ήταν παλαιότερης εσοδείας και είχαν προλάβει να εξελιχθούν.)

Μωρέ τα έλεγε ο καημένος ο φον Νταίνικεν αλλά εκείνοι που το έπαιζαν σοβαροί δεν συμφωνούσαν μαζί του. Προτιμούσαν τους πιθήκους από τους διαστημάνθρωπους.

Τα λέει και η Γένεση, αλλά ποιος ασχολείται.

Όσο για τους ιεροφάντες… Ναι, λέγεται αυτό, αλλά ποιος ξέρει. Ίσως με τη φόρα που έχουμε πάρει σε μερικούς τομείς τουλάχιστον να έχουμε ξεπεράσει αυτά που θα μπορούσαν να μας δώσουν.

Αλλά αυτά τα 5.000 χρόνια… πώς τα προσδιορίζεις;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
lamogio
Μέλος 3ης Βαθμίδας


560 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2005, 20:47:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lamogio  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τα νεαντερταλάκια αποδείχτηκε μέσω ντιενεϊκών ερευνών οτι δεν έχουνε σχέση με μας και τους sapious γενικώτερα.
Παρ' όλα αυτά, παραμένουν ένα μυστήριο και κυρίως το πώς και γιατί αποσύρθηκαν απ' την κυκλοφορία.
Ενα άλλο ερευνητί είπε οτι αν βλέπαμε σήμερα μια νεαντερτάλα με ελαφρό μεϊκάπ και ντυμένη κάζουαλ στο μετρό, δε θα της δίναμε σημασία γιατί δε θα ξεχώριζε πολύ απ' τα σύγχρονα πιπίνια.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2005, 02:10:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Διάβαζα μια μελέτη περί Ατλαντίδας που μεταξύ των άλλων είχε και ένα ψαγμένο συμπέρασμα: η γέννηση, η ακμή και ο θάνατος είναι φυσικός νόμος. Τον ακολούθησε και η Ατλαντίδα, τον ακολούθησαν και τα νεαντερταλάκια. Μια πιθανότητα για τα νεαντερταλάκια είναι ότι φαγώθηκαν από τους δεινόσαυρους, οι οποίοι κατόπιν τούτου έπαθαν δηλητηρίαση και τους χάσαμε κι αυτούς. Μα έτσι δεν γίνεται πάντα; Είδη εμφανίζονται και εξαφανίζονται.

Τι να ήταν και οι νεαντερτάλιοι; Μια ράτσα που μπορεί να μην ήταν και πολυάριθμη. Γεννήθηκε και σε δύσκολες εποχές. Θηρία από τη μια, μικρόβια από την άλλη και ούτε ίχνος ασπιρίνης, γεωλογικά και κλιματολογικά φαινόμενα, αντιπολιτευόμενες ράτσες… πολύ ήθελαν οι νεαντερτάλιοι να εξαφανιστούν; Εδώ εξαφανίστηκαν κοτζάμ δεινόσαυροι, πτερόσαυροι, πτεροδάκτυλοι, χρυσοδάκτυλοι… Εδώ κοντεύουν να εξαφανιστούν οι λύκοι, που λίγες γενιές αργότερα μπορεί να είναι τόσο παραμυθένιοι όσο είναι σήμερα τα γκρίφιν.

Και όχι τίποτε άλλο, παρά η μελέτη που αναφέρω κατέληγε στα ίδια συμπεράσματα του φίλου μας Allzzaro: για κάτι σοφούς έγραφε, που εδώ και κάτι χιλιάδες χρόνια πασχίζουν να μας συμμαζέψουν. Εμείς όμως, έχουμε τον ασυμμάζευτο.

Και για μήλα των Εσπερίδων διάβασα, και για την ιστορία Νώε & Υιοί οι οποίοι υιοί ήταν γενάρχες των τριών ανθρώπινων φυλών, και για τα Δαρδανέλια διάβασα που έτσι και τα θεωρήσουμε ως Στήλες του Ηρακλή, πέφτουμε κατευθείαν πάνω στην Ατλαντίδα που βρισκόταν στο Αιγαίο. Έλα όμως που μας εμφανίζονται στα ξαφνικά και κάτι Βάσκοι και μας χαλάνε το σενάριο!

Αν μπορούσαμε ποτέ να διαβάσουμε τις γραφές των Μάγιας και των Αζτέκων και όλων εκείνων, πολλά θα μαθαίναμε. Υπομονή μέχρι τότε…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2005, 15:57:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Υποψιάζομαι τι συνέβη, όπως συμβαίνει συνήθως. Βρήκαν οι επιστήμονες ένα υποανάπτυκτο χομοσαπιενσάκι και βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα. Άσε που μπορεί να ήταν και μικρό πράσινο ανθρωπάκι. Το σκελετό του βρήκαν, την επιδερμίδα του την είδαν; Πάντως η ηλικία των 18.000 Μαΐων είναι συγκινησιακή.

Το ιδιο ακριβώς θα μπορέσουμε να πούμε και για τον Νεάτερνταλ..
Βλέποντας τα διάφορα ντοκυμαντέρ στην τηλεόραση τα οποία σίγουρα δεν ανταποκρίνονται με την πραγματικότητα .. δείχνοντας ανθρώπους της παλαιολιθικής εποχής σε αναπαράσταση φυσικά..
Πως γνωρίζουν το δέρμα τους , το αν μιλούσαν , και γενικά τις συνήθεις ενέργειες τους.. απο τα λίγα ευρήματα που έχουν βρεί...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Spiral
Πλήρες Μέλος


826 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2005, 01:21:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Spiral  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Είναι γιατί θέλουμε να πιστεύουμε πως η ιστορία της γης είναι μια ευθεία γραμμή. Συνεπώς, στην υπόθεση αυτή, κάτι θαλάσσιοι μικροοργανισμοί έγιναν μεγαλύτεροι, βγήκαν στη στεριά, εξανθρωπίστηκαν και πήγαν να πιουν ουΐσκυ. Στην αρχή έλεγαν «ου-γκα-γκα», μετά είπαν «λα, λα, η Λόλα» και μετά ανακάλυψαν την κβαντική φυσική.

Πάντως εμένα μου αρέσει ο Robert Charroux που αφιερώνει ένα βιβλίο του:

Στον πρώτο άνθρωπο που, φτάνοντας από έναν πλανήτη προσεδαφίστηκε κάποτε στη Γη…
Στον Άνθρωπο του Τιαουανάκο που λεγόταν και Προμηθέας και Εωσφόρος…
Στον κάτοικο του Πουατού που χάραξε τις πλάκες του Λυσσάκ-λε-Σατώ…
Στον κάτοικο του Γκλοζέλ που έγραψε το μήνυμα του Γκλοζέλ…
Και στον πρώτο άνθρωπο της εποχής μας που, δραπετεύοντας από τη Γη, θα προσεδαφιστεί ζωντανός σ’ έναν άλλο πλανήτη.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2005, 15:12:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Tι έγινε?? συνέχεια δεν εχει?? που είσαστε?

Μέσα ή έξω λοιπόν.. αποφασίστε.
Αν εξω .. τότε οι Ελληνες είχαν απόκρυφη τεχνολογία. Αναμφισβήτητα για να πάνε στην Αμερική δεν πήγαν με ``κανώ``.
Αν μέσα .. τότε οι μεγάλοι ιστορικοί κατακλυσμοί έγιναν στη Μεσόγειο..αρα και ο Νώε κατοικούσε κάπου στη Μεσόγειο..
Αν μέσα.. τότε οι μεγάλοι μύστες είχν μυηθεί την απόκρυφη τεχνολογία των Ατλάντων...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 12 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy