ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 Γιατι δεν νιωθω πια περηφανος που ειμαι Ελληνας?
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 10
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
YUGI-OH
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
462 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 14:13:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Είδες πως χάφτεις το παραμύθι που σου έχουν περάσει;
Ούτε εσύ, ούτε ο zip, αναφερθήκατε ... στους βολευτές και παρατρεχάμενους που πέρνουν τα χοντρά.

Ουδείς αναφέρεται σ' αυτούς! Ξέρετε πόσο μας στοιχίζουν;
Δεν σας έχουν στρίψει το κεφάλι εκεί που θέλουν;

ΓΙΑΤΙ;;;


Δες τι έχω γράψει σε παραπάνω πόστ για προηγούμενα σχόλια,το ξαναβάζω πάλι εδώ:

"

quote:
τουλάχιστον να φύγουν (και να πληρώσουν) όσοι μας έφεραν μέχρι εδω,,,,τα χρήματα υπάρχουν σε λογαριασμούς τους κάπου στην ευρωπη
quote:
για τις καταθέσεις πολιτικών, παρ' ότι οι Ελβετοι έχουν δηλώσει συνεργασία
Τον Οκτώβριο σε μια δημοσιογραφική εκπομπή πασίγνωστου δημοσιογράφου στο alter, ένας άλλος γνωστός δημοσιογράφος-οικονομικός αναλυτής έλεγε[έχει ακουστεί για πρώτη φορά], ότι συνολικά-συγκεντρωτικά απ'το 74 και μετά έχουν έρθει ως ΔΩΡΟ στην Ελλάδα 1800 δις ευρώ ή 1,8 τρις ευρώ απ'τα διάφορα ευρωπαϊκά πακέτα ΕΟΚ,ντελόρ και κοινοτικά πλαίσια στήριξης. Αυτά τα λεφτά έχουν περάσει απ'τα δημόσια ταμεία ως δώρα,ως βοήθεια και όχι ως δάνεια.
Τώρα εκτός απ'αυτά που ήρθαν ως δώρο, η Ελλάδα έχει πάρει επιπλέον και ως δάνεια άλλα 400 δις ευρώ.
Τώρα πως γίνεται μετά απο τόσα βουνά λεφτά που έχουν περάσει, να είναι ως χώρα και καταχρεωμένη σ'όλα τα επίπεδα[κρατικά ταμεία,όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και των ιδιωτών που είναι ιδιωτικές οι εισφορές!] μέχρι πάνω απ'το κεφάλι με καταρέουσα οικονομία,τι να πεί κανείς...μόνο το ελληνικό δαιμόνιο μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο στο βαθμό που το χει πετύχει.
Ο Έλληνας τελικά μεγαλουργεί και στα καλά και στα κακά."

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 14:19:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αίολε,

δεν είπα ότι φταίει μόνο αυτό φίλε. Ένα παράδειγμα έδωσα. Ασφαλώς και όλα αυτά που λες, σωστά είναι. Εγώ ένα απλό παράδειγμα έδωσα και θα σου δώσω κι ακόμη ένα, πάλι στον ίδιο εργασιακό τομέα, δηλ. στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Πόσοι άνθρωποι απασχολούνται σε ένα απορριματοφόρο όχημα της υπηρεσίας ενός Ελληνικού δήμου ; Τουλάχιστον 3 [1 ο οδηγός και 2 άτομα που κάνουν την αποκομιδή των απορριμάτων, που αδειάζουν τους κάδους δηλ. και κάθονται πίσω ]. Γιατί για την ίδια ακριβώς εργασία στη Σουηδία απασχολείται μόνο ένας ; Ξέρεις φίλε ποιος αδειάζει τα σκουπίδια από τους κάδους στη Σουηδία ; Ο ίδιος ο οδηγός του απορριματοφόρου οχήματος! Σταματάει το όχημα, κατεβαίνει ο ίδιος και αδειάζει τον κάδο με την βοήθεια του ανυψωτικού μηχανήματος. Υπάρχει όμως μια διαφορά που έγκειται και σ' αυτό που είπα πριν για την νοοτροπία των ίδιων των πολιτών.

Ο υπάλληλος του απορριματοφόρου φίλε μου, δεν είναι υποχρεωμένος να πετάξει την πλαστική σακούλα του π.χ Μαρινόπουλου που πέταξες εσύ έξω από τον κάδο. Αυτός αδειάζει μόνο ότι έχει ο κάδος μέσα. Και ο Σουηδός, δεν κατεβάζει σκουπίδια κάθε μέρα, ούτε το απορριματοφόρο περνάει κάθε μέρα από την γειτονιά του. Μπορεί να περάσει 2 ή 3 φορές την εβδομάδα αναλόγως την πυκνότητα του πληθυσμού. Ο Σουηδός πολίτης, μαζεύει όλα τα σκουπίδια της ημέρας του [ ασχέτως αν ανακυκλώνει ... καλά, αυτό δεν το συζητάμε ... είναι δεύτερη φύση του ] σε έναν μεγάλο κάδο που έχει στο σπίτι του, τα βάζει σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα και μετά πάει και τα ρίχνει μέσα στον κάδο, ξέροντας ότι το απορριματοφόρο θα περάσει π.χ την επόμενη μέρα. Δεν κατεβάζει πλαστικές σακουλίτσες κάθε μέρα να τις πετάει όπου να 'ναι.

Ένας άνθρωπος λοιπόν σε συνεργασία με τους ίδιους τους πολίτες, κάνει την δουλειά. Εδώ χρειαζόμαστε 3 ανθρώπους! και πάλι τα σκουπίδια δεν μαζεύονται. Καταλαβαίνεις ποια είναι η διαφορά ; Οι Σουηδοί δηλ. τι είναι ; Μαλάκες ; Ηλίθιοι ; Βλάκες, που το κάνουν αυτό και εμείς είμαστε οι ... μάγκες ;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 14:23:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αίολος

Ούτε εσύ, ούτε ο zip, αναφερθήκατε ... στους βολευτές και παρατρεχάμενους που πέρνουν τα χοντρά.


Αυτά είναι γνωστά φίλε. Δεν χρειάζεται να τα ξαναλέμε ..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 14:23:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
και εμείς είμαστε οι ... μάγκες ;
ΕΘΝΟΣ ΗΛΙΘΙΩΝ zip!
Γι αυτό έχουμε τα χάλια μας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
YUGI-OH
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
462 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 14:36:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αίολος και nays, δε λέω ότι αρκετά απ'όσα λέτε δεν είναι σωστά.
Γιατί να "βγάζει ο ένας το μάτι του άλλου";
Όχι ένας πραγματικά λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος δε θέλει κάτι τέτοιο.
Για νοοτροπία μιλάμε.
Δηλαδή εκτός απ'τους πολιτικούς και της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος[1800 δις ευρώ δώρο σε 30 χρόνια απο Ε.Ε. + 400 δις ευρώ δάνεια...οικονομικοί αναλυτές τα λένε], δεν υπάρχουν αρκετοί πολίτες που έχουν αφεθεί σε λογική βολέματος,εγωιστικής νοοτροπίας και πρόχειρης οργάνωσης με έλλειψη υπομονής και κατανόησης όπως το εύστοχο παράδειγμα με τα σκουπίδια που γράφει ο zip;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
nays
Μέλος 2ης Βαθμίδας


255 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 14:45:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nays  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δε ξέρω φοβάμαι πολύ ότι ισως θα πρεπει να πιασουμε πατο για ν' αλλάξουμε...

μεχρι τότε ποιος ξέρει τι θα ξεπουλήσουν...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nays
Μέλος 2ης Βαθμίδας


255 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 15:05:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nays  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
http://www.youtube.com/watch?v=TebUznjIOM4Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 15:15:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και να σας πω και κάτι άλλο ρε παιδιά ; Αυτός εκεί ο οδηγός, ο οποίος αδειάζει κιόλας τους κάδους, δεν έχει σκεφτεί ποτέ να κάνει απεργία. Απεργία ;;;!!! Δηλ. τι ; να μην μαζέψει τα σκουπίδια από τον δρόμο ; Και να αφήσει την πόλη να βρωμίσει ; Είναι αδιανόητο γι' αυτόν. Καλύτερα εκτέλεσέ τον, παρά πες του να κάνει απεργία.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stiv
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2964 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 15:23:37  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος stiv  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
zip δεν μας ειπες και ποσο πληρωνεται

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nays
Μέλος 2ης Βαθμίδας


255 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 15:32:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nays  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας μην ξεχναμε οτι η Σουηδία είχε αριστερες κυβερνήσεις, όπως και αυτή που έχει τωρα. Αν τα θυμαμαι καλά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 15:41:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
stiv,

παίρνει έναν λογικό μισθό, περίπου 8000 με 10000 Σουηδικές κορώνες, δηλ. 1000 με 1200 ευρώ.

Άσχετο και σχετικό ...

Βλέπω τις καταστροφές που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας. Συγνώμη ρε παιδιά, αυτός ο Παπουτσής δεν πρέπει να παραιτηθεί ; Δηλ. ως πότε θα συμβαίνει αυτό ; 10 τσογλανάκια πάνε και σπάνε και ... δεν φταίει κανείς, δεν τιμωρείται κανείς, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη κανείς. Δεν πρέπει να παραιτηθεί αυτός ο άνθρωπος δηλ. ;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 15:48:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
nays,

η κυβέρνηση της Σουηδίας αυτή την στιγμή είναι κεντροδεξιά. Κατ' αντιστοιχία με μας, αυτοί οι κεντροδεξιοί εδώ, στην Ελλάδα δηλ. θα ήταν ... οι Χρυσαυγίτες !!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nays
Μέλος 2ης Βαθμίδας


255 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 15:57:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nays  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μα ρε zip και στο βικιπαιδεια αν διαβασεις είναι η πρωτη φορα στα χρονικά της που βγηκε κεντροδεξιο κόμμα

απο βικιπαιδεια:
Για πρώτη φορά εισήλθε στη Βουλή το ακροδεξιό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών, το οποίο εξασφάλισε 20 έδρες.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nays
Μέλος 2ης Βαθμίδας


255 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 16:00:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nays  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σορρυ προκειται για άλλο κομμα αυτο που λεω
αλλά απ όσο θυμαμαι είχαν για χρονια αριστερες κυβερνήσειςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 16:06:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
nays,

Ναι, έτσι είναι, μέχρι πρόπερσι νομίζω ήταν οι σοσιαλδημοκράτες. Για πρώτη φορά εκλέχθησαν οι κεντροδεξιοί και επίσης για πρώτη φορά μπήκε στη Βουλή και το κόμμα των ακροδεξιών. Κατ' αντιστοιχία, ας πούμε ότι κυβερνάει την Σουηδία ... η ελληνική Ν.Δ. Όμως αυτή η Ν.Δ της Σουηδίας είναι η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα. Σκέψου δηλ. το δικό τους το ακροδεξιό κόμμα τι θα ήταν για μας ...

Θέλω να πω δηλ. πως η Σουηδική Ν.Δ. ας πούμε, σε μας εδώ στην Ελλάδα, θα φάνταζε σαν την Χρυσή Αυγή. Δηλ. ρε παιδί μου, π.χ αυτά που λέει τώρα η κυβέρνηση της Σουηδίας π.χ για το μεταναστευτικό, στην Ελλάδα μόνο οι Χρυσαυγίτες τα λένε. Κάπως έτσι ...

Edited by - zip on 14/02/2012 16:14:52Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nays
Μέλος 2ης Βαθμίδας


255 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 16:16:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nays  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δε ξέρω τι λένε για το μεταναστευτικό αλλά απο γνωστο που εχει φιλό στη Νορβηγία με εστιατοριο μου προτεινε δουλεια σε μενα και μια φιλη
παιζει ομως να πάω ή εκει ή στην ολανδια ή στη γερμανία

που σημαινει ότι δεχονται μεταναστες
τωρα για σουηδία που λες μπορει να μη δεχονται κανεναΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 16:40:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
stiv,

να σου πω φίλε επίσης και κάτι άλλο. Αυτό το λεγόμενο "Σουηδικό μοντέλο" δηλ. που έλεγε να φτιάξει κι ο Γιωργάκης τρομάρα του! [ εδώ πέφτει πολύ γέλιο, πολύ γέλιο όμως ... ]

Η Σουηδία έχει πολύ ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση. Πολύ ισχυρές τοπικές οικονομίες δηλ. Κατ' αρχήν, υπάρχει το λέγόμενο commune, δηλ. μία κοινότητα ας πούμε, η οποία αποτελείται από χωριά και κωμοπόλεις σε μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Η VOLVO π.χ έχει σε κάθε commune κι από ένα εργοστάσιο. Αλλού φτιάχνει τα τιμόνια, αλλού φτιάχνει τα σασμάν, αλλού τους κινητήρες, αλλού τα ντεπόζιτα κτλ. Δεν έχει ας πούμε ένα εργοστάσιο (κεντρικό) στην πρωτεύουσα ας πούμε της Σουηδίας, να συγκεντρώνει το εργατικό δυναμικό της μόνο από 'κει. Και η περιφέρεια τι θα γίνει ; Που θα δουλέψει ο κόσμος ; Έχει λοιπόν κι από ένα εργοστάσιο που φτιάχνει τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά της [ τα μέρη αυτών δηλ. ] σε κάθε commune. Έτσι και κόσμο απασχολεί αλλά και ενδυναμώνει την περιφέρεια.

Επίσης, σε κάθε commune υπάρχει μια μικρή τοπική οικονομία που στηρίζεται στην τοπική παραγωγή. Δηλ. ο zip έχει μια φάρμα [ η Σουηδία είναι τίγκα στις φάρμες ], εκτρέφει αγελάδες και παράγει γάλα, το γάλα "ZIP" το οποίο το πουλάει στα super markets του commune. Η amalia που αγοράζει γάλα για τα παιδιά της, είναι τέτοια η νοοτροπία της, που δεν θα πάει στο super market να αγοράσει γάλα "ΦΑGΕ" αλλά θα αγοράσει το γάλα "ZIP". Πρώτα θα εξαντληθούν οι ποσότητες του γάλακτος "ZIP" και μετά θα πάει να αγοράσει το γάλα "ΦΑGΕ". Το ίδιο συμβαίνει και με τον stiv ο οποίος παράγει φρέσκα λαχταριστά χοιρομέρια. Το ίδιο συμβαίνει και με την nays η οποία στην φάρμα της, στο χωράφι της καλλιεργεί πατάτες π.χ. Με αυτόν τον τρόπο, η τοπική κοινωνία δημιουργεί μια οικονομία πολύ ισχυρή και δεν εξαρτάται από μεγάλες βιομηχανικές μονάδες.

Χέστηκε πατόκορφα ο Σουηδός άμα η "ΦΑGΕ" χρεοκόπησε γιατί ο διευθύνων σύμβουλος της πήγε κι έχασε τα δισεκατομμύρια της επιχείρησης στο καζίνο. Δεν θα στερηθεί το γάλα. Γάλα θα έχει πάντα. Κι άμα δεν βρει το γάλα του "ZIP", θα βρει το γάλα "ΑΙΟΛΟΣ", δεν έχει πρόβλημα. Εδώ, τι γίνεται ; Μόλις η "ΦΑGE" πάει να χρεοκοπήσει [ λόγω κακής διαχείρισης ] ή μόλις αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας, πέφτουν τριγύρω στον μεγαλο-επιχειρηματία 2 -3 βουλευτές που ο ίδιος τους "τα ρίχνει" και πάνε και του εξασφαλίζουν κάτι δανειάρες ξεγυρισμένες για να μην ... μείνουν στο δρόμο χιλιάδες άνθρωποι που απασχολεί ο επιχειρηματίας αν κλείσει το εργοστάσιο. Και αυτοί παίρνουν την μίζα τους για την εξυπηρέτηση και ο επιχειρηματίας παίρνει το δάνειο και δεν κλείνει το εργοστάσιο και κανένας δεν χάνει την δουλειά του και ... όλοι είναι ευχαριστημένοι.

Αυτό είναι το λεγόμενο "Σουηδικό μοντέλο" που μας έλεγε ο άλλος. Αλλά με τι υποδομή βρε τενεκέ θα φτιάξεις στην Ελλάδα τέτοια πράγματα, όταν π.χ οι ποσότητες του γάλακτος που παράγει όλη η Ελλάδα δεν φτάνουν να θρέψουν ούτε τους κατοίκους της Μακεδονίας και της Θράκης [ γιατί ασφαλώς κανένας δεν ασχολείται με την κτηνοτροφία ] ;

Edited by - zip on 14/02/2012 17:00:31Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 16:57:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
nays
Δε ξέρω τι λένε για το μεταναστευτικό αλλά απο γνωστο που εχει φιλό στη Νορβηγία με εστιατοριο μου προτεινε δουλεια σε μενα και μια φιλη
παιζει ομως να πάω ή εκει ή στην ολανδια ή στη γερμανία

που σημαινει ότι δεχονται μεταναστες
τωρα για σουηδία που λες μπορει να μη δεχονται κανενα


όλες οι χώρες δέχονται μετανάστες, λαθρομετανάστες δεν δέχεται καμία χώρα πλην της ελλάδος που έχει κατακλυστεί από αυτούς με την υποστήριξη της ψευτοαριστεράς

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
stiv
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2964 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 17:08:53  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος stiv  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

όταν π.χ οι ποσότητες του γάλακτος που παράγει όλη η Ελλάδα δεν φτάνουν να θρέψουν ούτε τους κατοίκους της Μακεδονίας και της Θράκης [ γιατί ασφαλώς κανένας δεν ασχολείται με την κτηνοτροφία ] ;δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραματα που λες σχετικα με την γωργια και την κτηνοτροφια .Το λεω απο προσωπικη πειρα .Παιζονται εδω στην Ελλαδα πολλα και μεγαλα συμφεροντα Ζιπ,τον εκμεταλλευονται οι βιομηχανιες γαλακτος τους κτηνοτροφους.Ειναι αλλο θεμα τωρα αυτο.

Edited by - stiv on 14/02/2012 17:10:04Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nays
Μέλος 2ης Βαθμίδας


255 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 17:10:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nays  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Άθεε

Οι λαθρομετανστες που λες πανε και καθαρίζουνε τζαμια δε πείρανε τη δουλεια μου ή τη δουλεια σου γιατι δε μπορουν να το κανουν αυτο

και δε νομίζω οτι η αριστερα συμφωνεί με τους λαθρομεταναστες

Υ.Γ. και δεν είμαι καθόλου μικρή όπως νομίζειςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 17:18:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν διαφωνώ σ' αυτό που λες stiv. Είδες τι λες ; Οι βιομηχανίες εκμεταλλεύονται τους κτηνοτρόφους. Συμφωνώ απόλυτα. Συνεπώς, εγώ γιατί να ασχοληθώ με την κτηνοτροφία και να φτιάξω π.χ μια μικρή μονάδα παραγωγής γάλακτος όταν ξέρω πως ούτε η δική μου, η τοπική μου κοινωνία θα με στηρίξει αλλά θα έχω και την "ΦΑGΕ" να με εκμεταλλεύεται ; Δεν φτιάχνω λοιπόν μια τέτοια μονάδα, δεν ασχολούμαι με την κτηνοτροφία. Άμα δεν ασχοληθώ εγώ, άμα δεν ασχοληθείς εσύ, άμα δεν ασχοληθεί κανένας ... να! γιατί κάνουμε εισαγωγή γάλακτος λοιπόν από την Ολλανδία. Να! γιατί κάνουμε εισαγωγή πατάτας από Αίγυπτο ενώ την ίδια στιγμή οι πατατοπαραγωγοί της Δράμας χαρίζουν τις αδιάθετες ποσότητες των προϊόντων τους στους πολίτες.

Edited by - zip on 14/02/2012 17:24:01Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stiv
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2964 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 17:28:40  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος stiv  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
πως να ασχοληθεις ρε Ζιπ οταν σε εκμετελλευονται τον κοπο σου οι βιομηχανιες ?
Γιατι να εχω μοναδα κτηνοτροφικη για να παιρνω εγω τα ψιχουλα και να γαμιεσαι ολη μερα μεσα στην κοπρια?

Να εχεις κανει συμβολαιο με φιξ τιμη και να σε πληρωνουν με αλλη με προσχημα ενα σωρο μαλακιες?

Αρα πως να σταθει ενας παραγωγος !!!!!!!!!!!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stiv
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2964 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 17:37:20  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος stiv  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οταν επι συνεχωμενες 2 χρονιες ,οι εμποροι περναν το σιταρι που καλλιεργουσα 10 λεπτα το κιλο ,πες μου πως να ανταπεξελθεις στις υποχρεωσεις στα εξοδα που εκανες?
Πως να συνεχισει ο γεωργος να εξακολουθει να παραγη σιταρι ? οταν σου λενε οτι κανουμε εισαγωγη με μικροτερη τιμη απο βουλγαρια !

Πως να μην λεμε τοτε οτι δεν παραγωγουμε τιποτα ,αφου το κρατος το ιδιο σε κανει με το κοστος παραγωγης να αυξανεται ,να μην μπορεις να ανταπεξελθεις και αναγκαστικα σταματας την παραγωγη.

Το μονο που ξερουν να λενε στην τηλεοραση ειναι δεν παραγωγουμε τιποτα.

Οποιος δε ασχοληθηκε με το αντικειμενο λεει ,για να λεει,θεωρια μπλα μπλα..............

Η πραγματικοτητα ειναι διαφορετικη

Δεν μπηκαν ομως σε βαθος να δουν τις φταει.Πιπιλιζουν συνεχως την καραμελα ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΜΟΥΜΕ ,ναι αλλα το γιατι κανεις δεν το εξηγησε.

Αλλα τινο να πιστευω πως ΟΛΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ.........

http://firiki.pblogs.gr/2011/00/mas-fagane-lahano.html

Edited by - stiv on 14/02/2012 18:19:10Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nays
Μέλος 2ης Βαθμίδας


255 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 18:39:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nays  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΝΑ τι σημαινει ΝΌΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ!

τα κωλοκαθικια

εμ οι νομοι για το καλο μας ψηφιζονται ή για να προστατεψουν τους αδύναμους;;;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stiv
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2964 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 18:44:47  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος stiv  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΤΟΥς ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

YUGI-OH
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
462 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 18:44:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δίκιο βουνό stiv σ'όσα λες.
Δεν είναι καθόλου έτσι απλά όπως τα δείχνουν στη TV.
Αν κανείς σκεφτεί τα γεωργικά μηχανήματα, τα πετρέλαια, τα ποτιστικά, τα λιπάσματα, τα φάρματα, τις βροχές, τα χιόνια, το χαλάζι, κ.ο.κ, γενικά έξοδα καλλιέργειας και καιρικές συνθήκες, για να μη πούμε τις κοπιαστικές ώρες γεωργικής εργασίας σποράς, συγκομιδής κ.ο.κ, χώρια τα δάνεια που αναγκάζονται να πάρουν πολλοί αγρότες για να τα φέρουν βόλτα,τότε όταν ο αγρότης φτάνει να δίνει τη σοδιά για 10 λεπτά το κιλό ή και λιγότερο, όχι απλά δεν κερδίζει τα προς το ζήν αλλά ούτε τα έξοδα παραγωγής δε μπορεί να καλύψει, πόσο μάλλον τα έξοδα για να ζήσει, που συνεχώς αυξάνονται και πληθαίνουν.
Αυτό που λένε, αντί να βγάζει, μπαίνει και μέσα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 19:19:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αίολος

Λάθος!
Ολοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα στον εθνικό πλούτο.
Ολων ο χρόνος έχει την ίδια αξία στο δημόσιο.
Αλλος προσφέρει τον χρόνο του για να καθαρίζει, άλλος για να γράφει, άλλος για να επισκευάζει, κοκ.
Ουδενός η εργασία είναι πιο "πολύτιμη" από των άλλων, διότι ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από τους άλλους.
Το κύριο χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι η ισονομία.
Με τον νόμο που πληρώνεται ο Περικλής, με τον ίδιο νόμο αμοίβονται όλοι.
Αυτό είναι δημοκρατία.

Δεν φαίνεται να σου αρέσει ε;


Εγώ κατ' αρχήν δεν μίλησα για "πολύτιμες" και "μη πολύτιμες" εργασίες. Ως συνήθως, καταλαβαίνεις μόνο αυτά που θέλεις κι όχι αυτά που γράφονται. Εγώ μίλησα για προσφερόμενες υπηρεσίες προς το δημόσιο και ανέφερα συγκεκριμένη περίπτωση, την περίπτωση αυτής της καθαρίστριας που ο μισθός της, ούτε συνάδει με την ποιότητα της υπηρεσίας που προσφέρει αλλά ούτε και συνάδει με τις αντίστοιχες αμοιβές [ για την ίδια υπηρεσία ] του ιδιωτικού τομέα. Πάνω σ' αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση έκανες την ερώτησή σου :

quote:
Αίολος

...και θέλεις να ανεβής κι εσύ στα 3000 ή να κατεβή εκείνη; Θέλεις κι εσύ γάϊδαρο ή θέλεις να ψοφήσει του γείτονα;


και πάνω σ' αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση σου απάντησα.

Αν τώρα θέλεις να μιλήσουμε γενικά για τις αμοιβές των προσφερόμενων υπηρεσίων στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο τομέα, τότε πρέπει να ξέρεις πως αυτές οι αμοιβές καθορίζονται από πάρα πολλές παραμέτρους. Όταν π.χ κάποιος βάζει την υπογραφή του σε δημόσια έγγραφα με κίνδυνο να βρεθεί την επομένη στον εισαγγελέα, ε, δεν νομίζω πως η αμοιβή του θα πρέπει να είναι ίδια με αυτήν της καθαρίστριας που δεν θα πάθει και τίποτε αν δεν καθαρίσει π.χ καλά τον πρώτο όροφο μιας δημόσιας υπηρεσίας.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stiv
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2964 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 20:27:51  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος stiv  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Όταν π.χ κάποιος βάζει την υπογραφή του σε δημόσια έγγραφα με κίνδυνο να βρεθεί την επομένη στον εισαγγελέα, ε, δεν νομίζω πως η αμοιβή του θα πρέπει να είναι ίδια με αυτήν της καθαρίστριας που δεν θα πάθει και τίποτε αν δεν καθαρίσει π.χ καλά τον πρώτο όροφο μιας δημόσιας υπηρεσίας.
Με βρισκεις σε αυτο απολυτο συμφωνω ,κινδυνευουμε να παμε στον εισαγγελεα για μια υπογραφη , και μια καθαριστρια του ο.κ. παρνει τα διπλασια οπως ειπες.Δεν τους κατηγορω ,αλλα ετσι ειναι.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2012, 20:44:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αν τώρα θέλεις να μιλήσουμε γενικά για τις αμοιβές των προσφερόμενων υπηρεσίων στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο τομέα, τότε πρέπει να ξέρεις πως αυτές οι αμοιβές καθορίζονται από πάρα πολλές παραμέτρους. Όταν π.χ κάποιος βάζει την υπογραφή του σε δημόσια έγγραφα με κίνδυνο να βρεθεί την επομένη στον εισαγγελέα, ε, δεν νομίζω πως η αμοιβή του θα πρέπει να είναι ίδια με αυτήν της καθαρίστριας που δεν θα πάθει και τίποτε αν δεν καθαρίσει π.χ καλά τον πρώτο όροφο μιας δημόσιας υπηρεσίας.


Δεν την καταλαβαίνω αυτή την λογική
Δηλαδή ο χαρτογιακάς που υπογράφει δημόσια έγραφα, αραχτός στο πεντακάθαρο γραφείο του, αν πάρει πολλαπλάσια αμοιβή από την καθαρίστρια που εργάζεται μες στα απορρυπαντικά και στις χέστρες του χαρτογιακά, θα πάψει να κινδυνεύει από τον εισαγγελέα?
Η πολλαπλάσια αμοιβή λειτουργεί αποτρεπτικά?

Και για ποιόν λόγο να αντιμετωπίσει τον εισαγγελέα αν κάνει καλά την δουλειά του?

Και ούτε δικαιολογία είναι οι σπουδές του, αν αυτές παρέχονται δωρεάν.
Αυτές θα του εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, όχι μισθό.

Και ο σκουπιδιάρης και ο γιατρός το ίδιο χρειάζονται στην κοινωνία.
Τι ίδιες ανάγκες έχει και ο ένας και ό άλλος.

Το περιβάλλον και οι συνθήκες εργασίας διαφέρουν

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2012, 00:07:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
gianipseftis,

Θα σου δώσω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα από τον δικό μου τον εργασιακό χώρο, για να γίνω περισσότερο αντιληπτός.

Ένας Τελωνειακός ελεγκτής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης [ συνήθως είναι απόφοιτοι Οικονομικών σχολών αυτοί, ΑΣΟΕ δηλ. ή το δικό μας εδώ το Μακεδονίας ] βάζει την υπογραφή και την ατομική του σφραγίδα σε εκαντοντάδες δημόσια έγγραφα καθημερινά. Αυτά τα δημόσια έγγραφα, τα οποία διέπονται τόσο από την Εθνική όσο και από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, στην ουσία είναι δηλώσεις εισπρακτικού χαρακτήρα που έχουν ως περιεχόμενο διάφορες χρεώσεις δασμών και φόρων των εμπορευμάτων που φτάνουν κάθε μέρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Είναι δηλ. δηλώσεις που λένε πόσα χρήματα θα εισπράξει το κράτος από δασμούς και φόρους ενός ή περισσοτέρων εμπορευμάτων. Αυτές τις δηλώσεις [ τις διασαφήσεις που λέμε ] δεν τις συντάσσουν οι ίδιοι οι τελωνειακοί ελεγκτές. Τις συντάσσουν και τις υπογράφουν οι εκτελωνιστές. Οι τελωνειακοί ελεγκτές κάνουν αυτό που λέει το όνομά τους, τις ελέγχουν, τις υπογράφουν κι αυτοί και κάνουν τέλος πάντων και κάποιους άλλους συμπληρωματικούς ελέγχους που αφορούν το ίδιο το εμπόρευμα και όχι μόνο τα συνοδευτικά του έγγραφα.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για το πόσα χρήματα θα εισπράξει το Τελωνείο [ κι όταν λέω Tελωνείο, εννοώ το ίδιο το κράτος, έτσι ; ]. Η Τελωνειακή υπηρεσία είναι μία από τις αμιγώς εισπρακτικές υπηρεσίες που διαθέτει ένα κράτος. Η άλλη υπηρεσία είναι η εφορία. Αν συμβεί λοιπόν ένα λάθος σ' αυτές τις δηλώσεις και στην χρέωση των δασμών και των λοιπών φόρων [ ακούσιο ή εσκεμμένο, δεν έχει σημασία ], την άλλη μέρα ο τελ. υπάλληλος και ο εκτελωνιστής θα βρίσκονται στον εισαγγελέα αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για λαθρεμπορία. Κινδυνεύουν δηλ. να πάνε φυλακή.

Ένας τέτοιος υπάλληλος είναι πολύ λογικό να αμοίβεται καλά. Ε, αν σ' αυτό το Τελωνείο η καθαρίστριά του παίρνει 3000 ευρώ το μήνα, αυτός ο υπάλληλος πόσα θα έπρεπε να παίρνει, με την δουλειά που κάνει και βάζοντας κάθε μέρα το κεφάλι του στο ντορβά που λέμε ; Γι' αυτό λοιπόν, πάντα οι Τελωνειακοί και οι Εφοριακοί ήταν υπάλληλοι που είχαν καλές αμοιβές. Επίσης, μία καλή αμοιβή ενός τέτοιου υπαλλήλου λειτουργεί αποτρεπτικά στο να χρηματιστεί ο ίδιος ο υπάλληλος. Αν εσύ παίρνεις 5000 ευρώ το μήνα και κάποιος έρθει και σου δώσει μούχτι 10 ευρώ για να του κάνεις μια ... διευκόλυνση, σιγά να μην το πάρεις. Θα προτιμήσεις να του πεις να πάει να κάνει σωστά τη δουλειά παρά να ξεφτυλιστείς για 10 ευρώ. Εκτός αν είσαι δηλ. εντελώς ξεφτύλας, κάφρος και πεινασμένος [ υπάρχουν και τέτοιοι, έτσι ; δεν λέω πως δεν υπάρχουν ]

quote:
Και για ποιόν λόγο να αντιμετωπίσει τον εισαγγελέα αν κάνει καλά την δουλειά του?

Γιατί είμαστε άνθρωποι gianipseftis και πάνω στη βιασύνη μας ή πάνω στο άγχος της δουλειάς μπορεί να κάνουμε λάθος. Το δικό μας το λάθος όμως ... κοστίζει στο κράτος. Αν εγώ χρεώσω εισαγωγικό δασμό 1,70% αντί για 17,00% σε ένα εμπόρευμα, αυτό αυτόματα μεταφράζεται σε κάτι χιλιάδες ευρώ που χάνει το κράτος [ αναλόγως βέβαια και την αξία του εμπορεύματος ]. Μόνο για ένα εμπόρευμα και μόνο από έναν εκτελωνιστή. Φαντάσου αυτό να γίνει για δεκάδες εμπορεύματα που τελωνίζονται από δεκάδες εκτελωνιστές. Μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ πλέον.

Και η νομοθεσία είναι νομοθεσία, κι όταν εγώ θα βρεθώ μπροστά στον εισαγγελέα, δεν μπορώ να του πω "Α, συγγνώμη κυρ εισαγγελέα μου, πάνω στη βιασύνη μου έκανα λάθος και έβαλα την υποδιαστολή μια θέση πιο αριστερά. Sorry δηλ. δεν θα το ξανακάνω. Ε, δεν το είδε και ο ελεγκτής και πέρασε έτσι. Ξέρω πως οι διαφυγόντες δασμοί είναι 150000 ευρώ, sorry δηλ. αλλά δεν θα το ξανακάνω.".

Και σε πληροφορώ πως υπάρχουν πολλοί υπάλληλοι των Τελωνείων οι οποίοι τους έχει καλέσει ο εισαγγελέας για ... αστεία πράγματα κι όχι όπως αυτό που αναφέρω παραπάνω που είναι δηλ. πολύ σοβαρό. Ε, δεν πρέπει αυτός ο υπάλληλος να αμοιφθεί γι' αυτό που κάνει ; Μόνο και μόνο δηλ. που παίζει το κεφάλι του κορώνα - γράμματα κάθε μέρα, φτάνει.

Τώρα, εγώ δεν λέω να αμοίβεται ... με υπέρογκα ποσά. Αλλά τουλάχιστον να παίρνει κάτι παραπάνω από ... την καθαρίστρια. Και φυσικά αυτό δεν το λέω γιατί υποτιμώ τις καθαρίστριες, έτσι ; Αλλά η εργασία μιας καθαρίστριας, ε, δεν έχει και τόσο μεγάλη ευθύνη, όπως και να το κάνεις δηλ.

Edited by - zip on 15/02/2012 00:33:06Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 10 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.125
Maintained by Digital Alchemy