ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 "Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? Νο2"
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 43
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Vassilis_1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


408 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2015, 18:14:56  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

χρυσή:
…Καί επί τέλους ξεκαθάρισε τήν θέση σου.Είναι συμβολικά κατά τήν γνώμη σου αυτά πού λέει η βίβλος ή κυριολεκτικά;…

Σου είχα γράψει:

quote:

Λοιπόν Χρυσή, για να μεταφέρεις κείμενα από την Αγία Γραφή, πρέπει πρώτα - πρώτα να ξέρεις να διακρίνεις, που υπάρχει ο συμβολισμός, και που όχι….

Για να μου κάνεις αυτή την ερώτηση, σημαίνει ότι δεν κατάλαβες την πάνω τοποθέτησή μου, η οποία αποσαφηνίζει ότι στα κείμενα της Αγίας Γραφής, σε ορισμένα σημεία υπάρχει ο συμβολισμός, και σε άλλα σημεία υπάρχει η κυριολεξία. Και είναι πάρα πολύ εύκολο να διακρίνει κάποιος, που υπάρχει ο συμβολισμός, και που υπάρχει η κυριολεξία.

Προς επίρρωση ας αναφερθούν δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

1. Παράδειγμα για το που υπάρχει ο συμβολισμός, αναφέρεται αυτό το χωρίο που χρησιμοποίησες, και το ερμήνευσες κυριολεκτικά!!!!!!!!!!!!!!!!!

quote:

Καί στόν Ιώβ μιλάει ο ίδιος ο θεός: Πού ήσουν όταν έχτιζα-μέχρι καί τά..οικοδομικά υλικά αναφέρει- τό στερέωμα;…

Παρόλο που ο συμβολισμός είναι ευδιάκριτος, εσύ ερμήνευσες κυριολεκτικά! Θεώρησες ότι ο Θεός έκτιζε με οικοδομικά υλικά το στερέωμα = τον ουρανό!!!!!!!!!!!!!!! Και χρησιμοποιούσεσε φτυάρι, μυστρί, ράμμα και λοιπά οικοδομικά εργαλεία!!!!!!!!!!!!!!!! Νομίζω τα θαυμαστικά αρκούν, δεν χρειάζονται άλλα σχόλια.

2. Παράδειγμα για το που υπάρχει η κυριολεξία, αναφέρεται το εξής χωρίο:

quote:

Ἐν ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν.

Εδώ, μας ενημερώνει η Γένεση ότι ο Θεός δημιούργησε το σύμπαν.
Και φυσικά κανένας εχέφρων δεν απαιτεί από τη Γένεση να τον ενημερώσει αναλυτικά για όλα τα δημιουργήματα που βρίσκονται εντός της γης (π.χ. πετρέλαιο, σίδηρος, χρυσός, και σωρεία άλλων στοιχείων).
Όπως επίσης κανένας εχέφρων δεν απαιτεί από τη Γένεση να τον ενημερώσει αναλυτικά για όλα τα δημιουργήματα που βρίσκονται εντός του ουρανού (π.χ. λεπτομερείς περιγραφές για σωρεία πλανητών κλπ.). Διότι όλοι καταλαβαίνουμε, ότι αν υποθέσουμε ότι ήταν δυνατόν η Γένεση να κάνει τέτοιες αναλυτικές περιγραφές, το σύμπαν θα ήταν γεμάτο από τα βιβλία της Γένεσης!

Λοιπόν Χρυσή το θέμα ξεκαθαρίστηκε. Στην Αγία Γραφή, σε ορισμένα σημεία υπάρχει ο συμβολισμός, και σε άλλα σημεία υπάρχει η κυριολεξία. Τα παραδείγματα που αναφέρθηκαν είναι άκρως διαφωτιστικά.

Συμπερασματικά: Όταν μεταφέρεις κείμενα από την Αγία Γραφή, πρώτα να τα εξετάζεις προσεκτικά και μετά να τα σχολιάζεις.
[quote]
χρυσή:
…ή… "επιστήμη" σου…Η επιστήμη θέλεις να πεις. Δεν υπάρχει η επιστήμη μου. Η επιστήμη είναι ΜΙΑ και υπηρετεί όλους μας. Και από ότι καταλαβαίνω δεν αποδέχεσαι το αποδεικτικό συμπέρασμά της στο θέμα της κοσμογονίας.

Αντιλαμβάνομαι αγαπητή Χρυσή, ότι δεν έχεις κατανοήσει πλήρως, τι σημαίνει η λέξη επιστήμη.

Λοιπόν, αν γκουγκλάρεις τη λέξη επιστήμη, ώστε να μάθεις τι σημαίνει, ΔΕΝ θα σου βγάλει:

Επιστήμη = Πανεπιστήμιο.

Επιστήμη = Επιστημονική κοινότητα.

Επιστήμη = κάποιος αναγνωρισμένης φήμης επιστήμονας.

Αλλά θα σου βγάλει:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B7

Επιστήμη = το σύστημα απόκτησης γνώσης με βάση την επιστημονική μεθοδολογία

Κατά συνέπεια, η γνώση η οποία παρήχθη από εδώ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=44&TOPIC_ID=11379
(σχόλιο 26/06/2015, 12:28:49, και ακόμα δύο συνεχόμενα σχόλια), με βάση την επιστημονική μεθοδολογία, σημαίνει ότι είναι επιστήμη, και δεν χρειάζεται να παραπέμψω σε κάποιον αναγνωρισμένης φήμης «επιστήμονα», για να τεκμηριωθεί!!!

Και πρέπει να ξέρεις ότι ο διάλογος που διεξάγεται μεταξύ μας, σε αξία χρησιμότητας στα κυριότερα θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους = στα της κοσμογονίας, είναι ανώτερος από το Πανεπιστήμιο, λόγω της ελλιπούς λειτουργίας αυτού. Και αυτό αποδεικνύεται πανεύκολα. Όλοι αυτοί οι απαρτίζοντες την «επιστήμη» «επιστήμονες», που παρέλασαν εδώ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=44&TOPIC_ID=11379
(σχόλιο 26/06/2015, 12:52:16), των οποίων ΟΛΕΣ οι θεωρίες σχετικά με την εξιχνίαση των μεγάλων θεμάτων της κοσμογονίας διαλύθηκαν πανεύκολα, όπως πανεύκολα διαλύονται οι ιστοί της αράχνης, και διαπιστώθηκε η παντελής αγνωσία τους σχετικά με τέτοιου είδους θέματα, έχουν τελειώσει Πανεπιστήμιο.

Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι το εξής: Το Πανεπιστήμιο, επειδή ακριβώς δεν διδάσκει ως όφειλε τους φοιτητές ότι η χρησιμοποίηση των πειραμάτων σχετικά με την εξιχνίαση των μεγάλων θεμάτων της κοσμογονίας, είναι αντιεπιστημονική μέθοδος, έχει μετατραπεί στον τομέα αυτόν σε «Πανεπιστήμιο», με επακόλουθο να διέπεται, τονίζεται, μόνο στον τομέα αυτόν, από παντελή αγνωσία, με φυσική συνέπεια να μεταδίδει την παντελή αγνωσία του στους αποφοιτήσαντες από αυτό.

Συμπερασματικά προς αποφυγή παρεξηγήσεων:

1. Η μεθοδολογία που διδάσκει το Πανεπιστήμιο, σχετικά με την εξιχνίαση των θεμάτων εκείνων, στα οποία η άμεση παρατήρηση είναι εξασφαλισμένη, είναι απόλυτα σωστή.

2. Η μεθοδολογία που διδάσκει το Πανεπιστήμιο, σχετικά με την εξιχνίαση όλων των μεγάλων θεμάτων, τα απαρτίζοντα την κοσμογονική πρόταση, στα οποία, κατά τη δημιουργία τους, απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση (= μη παρατηρούμενα), ήτοι: Της αρχής του σύμπαντος, της αρχής της ζωής, και της χρονολόγησης αυτών, είναι τελείως λανθασμένη. (Ο λόγος εξηγήθηκε πιο πάνω). Με φυσική συνέπεια σε ΟΛΑ αυτά τα θέματα, το Πανεπιστήμιο να μη αποτελεί σημείο αναφοράς, και να μετατρέπεται, αποκλειστικά στον τομέα αυτόν, σε «Πανεπιστήμιο» και να εκπροσωπεί μόνο την «επιστήμη».

3. Η πάνω λανθασμένη τακτική του «Πανεπιστημίου» το καθιστά μη εκπρόσωπο της επιστήμης, ως προς την εξιχνίαση των μεγάλων θεμάτων. Και το κενό αυτό καλύπτεται κατά φυσική συνέπεια από τους αφανείς, οι οποίοι εκπροσωπούν την επιστήμη, καθώς υπακούουν στις επιστημονικές μεθόδους της “Επαγωγική λογική” και “Εις άτοπον απαγωγή”. Και αφού η επιστήμη δια της μεθόδου της “Επαγωγική λογική”, έχει απορρίψει ως άχρηστα τα πειράματα, ως προς την εξιχνίαση των προαναφερόμενων μεγάλων θεμάτων, οι εκπροσωπούντες την επιστήμη αφανείς, για την εξιχνίαση αυτών των θεμάτων δεν χρησιμοποίησαν τα πειράματα. Αλλά χρησιμοποίησαν την επιστημονική μέθοδο “Εις άτοπον απαγωγή”, βγάζοντας τελεσίδικο αποδεικτικό συμπέρασμα σχετικά με την εξιχνίαση των θεμάτων αυτών, που απαρτίζουν την κοσμογονική πρόταση.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12133&whichpage=1&ARCHIVE

Λοιπόν, για να αμφισβητηθεί το αποδεικτικό συμπέρασμα της επιστήμης, ένας τρόπος υπάρχει. Να αποταθείς εσύ και όλοι οι ομοϊδεάτες σου, σε όσους αναγνωρισμένης φήμης «επιστήμονες» θέλετε, και πείτε τους ότι προκαλούνται να πάρουν μέρος στο διάλογο, και να απαντήσουν αποδεικτικά σχετικά με την εξιχνίαση των θεμάτων που απαρτίζουν την κοσμογονική πρόταση. Δηλαδή να απαντήσουν ακριβώς και με σαφήνεια στο κάτωθι ερωτηματολόγιο:

1) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πώς ξεκίνησε το σύμπαν;

2) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πώς ξεκίνησε η ζωή;

3) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε το σύμπαν;

4) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε η ζωή;

Το λογικό είναι, ότι οι αναγνωρισμένης φήμης «επιστήμονες» που θα επιστρατεύσετε, στο αντίκρισμα και μόνο του ερωτηματολογίου να τρομοκρατηθούν, και να αφανισθούν. Και για να κάνουμε καλές εξηγήσεις. Αν συμβεί αυτό, ή δεν δοθούν ακριβείς και σαφείς απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο, θα ισχύουν ΟΛΕΣ οι τεκμηριωμένες του παρόντος μηνύματος αναφορές, και φυσικά θα ισχύει το ακόλουθο αποδεικτικό συμπέρασμα της επιστήμης:

η αρχική κοσμογονική πρόταση = της Ορθόδοξης Εκκλησίας που εξαγγέλλει, βάσει των περιγραφών της Αγίας Γραφής, για το πώς, και πριν πόσο χρόνο, ο χωρίς αρχή και τέλος Θεός, δημιούργησε τη ζωή καθώς και τα πάντα, είναι αληθής

Ήτοι:

Για το πώς ξεκίνησε το σύμπαν: ΓΕΝΕΣΙΣ 1

Για το πώς ξεκίνησε η ζωή: ΓΕΝΕΣΙΣ 1

Για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε το σύμπαν, και η ζωή:

ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ ΤΟ ΜΕΓΑ (σελίδα 251)
http://books.google.gr/books?id=xdkGAAAAQAAJ&dq=%CE%98%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%

Η ακατάληπτος αύτη και ανερμήνευτος γέννησις του Χριστού εγένετο, κατά την χρονολογίαν της Ανατολικής Εκκλησίας, τω 5508, από κτίσεως κόσμου…

Η δημιουργία του σύμπαντος κόσμου διήρκησε έξη (6) ημέρες.

Η πρώτη μέρα της δημιουργίας του σύμπαντος ξεκίνησε πριν 7.523 χρόνια.

Η δημιουργία όλης της ζωντανής ύπαρξης ξεκίνησε την πέμπτη (5) ημέρα και ολοκληρώθηκε με την δημιουργία του Αδάμ και της Εύας την έκτη (6) ημέρα.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρυσή
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2015, 16:53:54  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Για να μου κάνεις αυτή την ερώτηση, σημαίνει ότι δεν κατάλαβες την πάνω τοποθέτησή μου, η οποία αποσαφηνίζει ότι στα κείμενα της Αγίας Γραφής, σε ορισμένα σημεία υπάρχει ο συμβολισμός, και σε άλλα σημεία υπάρχει η κυριολεξία. Και είναι πάρα πολύ εύκολο να διακρίνει κάποιος, που υπάρχει ο συμβολισμός, και που υπάρχει η κυριολεξία.

Μμμ μάλιστα..Γιά νά ξεχωρίσουμε πού υπάρχει συμβολισμός στήν βίβλο καί πού κυριολεξία ακολουθούμε τόν εξής απλό κανόνα:Όπου λέει ο Βασίλης ότι υπάρχει συμβολισμός εκεί καί υπάρχει συμβολισμός.Όπου λέει ο Βασίλης ότι η βίβλος κυριολεκτεί εκεί καί κυριολεκτεί..Διότι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε αδαείς καί απαίδευτοι καί αδυνατούμε νά ξεχωρίσουμε τόν συμβολισμό από τήν κυριολεξία,πράγμα πού μόνον η επιστήμη τών επιστημών δηλαδή η απολογητική,μπορεί νά διακρίνει..όταν λοιπόν η βίβλος γράφει "στερέωμα" δέν πρόκειται γιά κάτι τό στερεό αλλά γιά τό απέραντο Διάστημα,ενώ όταν γράφει "ημέρες δημιουργίας"κυριολεκτεί.Καί μάλιστα μπορούμε καί νά γνωρίζουμε ότι η δημιουργία ξεκίνησε πρίν από 7.523 χρόνια εκτός καί άν αφαιρέσουμε τά 14 χρόνια πού λείπουν από τόν Μαθουσάλα οπότε πάμε στά 7.509.Τέτοια ακρίβεια μιλάμε

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2484 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2015, 17:02:22  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

quote:
Για να μου κάνεις αυτή την ερώτηση, σημαίνει ότι δεν κατάλαβες την πάνω τοποθέτησή μου, η οποία αποσαφηνίζει ότι στα κείμενα της Αγίας Γραφής, σε ορισμένα σημεία υπάρχει ο συμβολισμός, και σε άλλα σημεία υπάρχει η κυριολεξία. Και είναι πάρα πολύ εύκολο να διακρίνει κάποιος, που υπάρχει ο συμβολισμός, και που υπάρχει η κυριολεξία.

Μμμ μάλιστα..Γιά νά ξεχωρίσουμε πού υπάρχει συμβολισμός στήν βίβλο καί πού κυριολεξία ακολουθούμε τόν εξής απλό κανόνα:Όπου λέει ο Βασίλης ότι υπάρχει συμβολισμός εκεί καί υπάρχει συμβολισμός.Όπου λέει ο Βασίλης ότι η βίβλος κυριολεκτεί εκεί καί κυριολεκτεί..Διότι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε αδαείς καί απαίδευτοι καί αδυνατούμε νά ξεχωρίσουμε τόν συμβολισμό από τήν κυριολεξία,πράγμα πού μόνον η επιστήμη τών επιστημών δηλαδή η απολογητική,μπορεί νά διακρίνει..όταν λοιπόν η βίβλος γράφει "στερέωμα" δέν πρόκειται γιά κάτι τό στερεό αλλά γιά τό απέραντο Διάστημα,ενώ όταν γράφει "ημέρες δημιουργίας"κυριολεκτεί.Καί μάλιστα μπορούμε καί νά γνωρίζουμε ότι η δημιουργία ξεκίνησε πρίν από 7.523 χρόνια εκτός καί άν αφαιρέσουμε τά 14 χρόνια πού λείπουν από τόν Μαθουσάλα οπότε πάμε στά 7.509.Τέτοια ακρίβεια μιλάμε

Ναι, παράλειψη που δεν είπαμε "ευτυχές το νέον έτος 7524 από Κτίσεως Κόσμου - Anno Mundi) την 1η Σεπτεμβρίου.
Αρχή Ινδίκτου με το καλό!

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


408 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2015, 17:44:03  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

quote:
Για να μου κάνεις αυτή την ερώτηση, σημαίνει ότι δεν κατάλαβες την πάνω τοποθέτησή μου, η οποία αποσαφηνίζει ότι στα κείμενα της Αγίας Γραφής, σε ορισμένα σημεία υπάρχει ο συμβολισμός, και σε άλλα σημεία υπάρχει η κυριολεξία. Και είναι πάρα πολύ εύκολο να διακρίνει κάποιος, που υπάρχει ο συμβολισμός, και που υπάρχει η κυριολεξία.

Μμμ μάλιστα..Γιά νά ξεχωρίσουμε πού υπάρχει συμβολισμός στήν βίβλο καί πού κυριολεξία…

Γιά νά ξεχωρίσουμε πού υπάρχει συμβολισμός στήν βίβλο καί πού κυριολεξία, σου έφερα δύο παραδείγματα εδώ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12133&whichpage=8&ARCHIVE=

Τώρα, αν δεν μπορείς να διακρίνεις το συμβολισμό στο χωρίο που χρησιμοποίησες, και το ερμήνευσες κυριολεκτικά: “Καί στόν Ιώβ μιλάει ο ίδιος ο θεός: Πού ήσουν όταν έχτιζα-μέχρι καί τά..οικοδομικά υλικά αναφέρει- τό στερέωμα;…”, θεωρώντας ότι ο Θεός έκτιζε με οικοδομικά υλικά το στερέωμα = τον ουρανό!!!!!!!!!!!!!!! Και χρησιμοποιούσε φτυάρι, μυστρί, ράμμα και λοιπά οικοδομικά εργαλεία!!!!!!!!!!!!!!!! Εντάξει Χρυσή, είναι περιττό να προσπαθώ να σε πείσω.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2015, 18:15:29  Εμφάνιση Προφίλ
Χρυση

Είσαι μέσα?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρυσή
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2015, 19:20:45  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
(Ανάλυση: Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι η ζωή (καθώς και τα πάντα) ξεκίνησε δια της χωρίς αρχή και τέλος απρόσωπης και αυτόματης ενέργειας, επόμενο ήταν, να εμφανιζόταν και τώρα αυτόματα, χωρίς το γνωστό πολλαπλασιαστικό τρόπο. Συμβαίνει αυτό; Όχι βέβαια.

Εγώ βιολόγος δέν είμαι αλλά επειδή τό αναφέρεις καί τό ξανά αναφέρεις θά σού κάνω μιά ερώτηση καί άς μέ συγχωρήσουν οι βιολόγοι.Εσύ ΠΩΣ τό ξέρεις ότι ΔΕΝ συμβαίνει;Πώς ξέρεις ότι σέ κάποιες περιοχές τού σύμπαντος,σέ κάποιους πλανήτες πού τώρα διαμορφώνονται δέν συμβαίνει κάτι τέτοιο;Πώς ξέρεις τί διεργασίες μπορεί νά γίνονται ώστε νά δημιουργηθεί κάτω από κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας,πίεσης κλπ ένα αρχέγονο κύτταρο μέ ιδιότητα νά αντιγράφει τόν εαυτό του;
Ακόμη καί εδώ στήν γή μπορεί νά συμβαίνει καί νά μήν έχει παρατηρηθεί.Ποιός θά τό γνώριζε άν-άς πούμε-στά βάθη τής τάφρου τών Μαριαννών δίπλα σέ μιά ηφαιστειακή καμινάδα δέν υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες καί δέν μπορεί νά συμβαίνει κάτι τέτοιο;
Ηλίθια ερώτηση θά μού πείς..απόδειξέ μου όμως ότι δέν είναι έτσι

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρυσή
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2015, 19:28:27  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Χρυση

Είσαι μέσα?


ΝΙΚΟΜΑΧΕΕΕΕ!!
Προσπαθώ νά επιβιώσω..ήδη έχω κάψει 200.000 εγκεφαλικά κύτταρα καί φοβάμαι καί μήπως εκραγεί ο εγκέφαλός μου

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2015, 20:26:53  Εμφάνιση Προφίλ
Χρυση

Κατάλαβες τι σε ρώτησα?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρυσή
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2015, 20:54:04  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Χρυση

Κατάλαβες τι σε ρώτησα?Όχι..τί πράγμα;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2015, 21:05:18  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Πρόταση προς DSM, Heretic, Χρυσή, Sesostris, Πυθαγορας και ΑΜΕΙΝΙΑΣ:

Να αφήσουμε ανενόχλητους τους Nteniz Γαβ-Γαβ, Πύραυλο και μπαμπαμ, να συζητούν μεταξύ τους, επί 7 ημέρες, όσες και η...δημιουργία!!!

κατόπιν ψηφίζουμε για τον νικητή του βραβείου Οσκαρ βλακείας.

Τι λέτε?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Μιλώ για αυτή την πρόταση.Στην προηγούμενη σελίδα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρυσή
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2015, 21:29:19  Εμφάνιση Προφίλ
Ά,..τούς έχετε ικανούς νά συζητούν μόνοι τους τόσες μέρες;δέν νομίζω. Άν δέν τούς τσιγκλίσεις λιγάκι θά συμφωνήσουν μεταξύ τους καί θά σταματήσουν..τέλος πάντων αφού συμφωνήσατε όλοι άς τό κάνουμε καί βλέπουμε

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρυσή
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2015, 21:33:12  Εμφάνιση Προφίλ
Νά μήν πώ δηλαδή ούτε γιά τόν Μαθουσάλα πού πρέπει νά πνίγηκε στόν κατακλυσμό ο καημένος;εκτός κι άν ήταν λαθρεπιβάτης στήν κιβωτό..

καλά,δέν θά πώ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2015, 21:40:01  Εμφάνιση Προφίλ
Χμ...ίσως είναι καλύτερα να τους τσιγκλάς εσύ.
Προχώρα και...θάψε τους.!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4900 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2015, 22:59:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Πρόταση προς DSM, Heretic, Χρυσή, Sesostris, Πυθαγορας και ΑΜΕΙΝΙΑΣ:

Να αφήσουμε ανενόχλητους τους Nteniz Γαβ-Γαβ, Πύραυλο και μπαμπαμ, να συζητούν μεταξύ τους, επί 7 ημέρες, όσες και η...δημιουργία!!!

κατόπιν ψηφίζουμε για τον νικητή του βραβείου Οσκαρ βλακείας.

Τι λέτε?Εγώ Μάριε είμαι μέσα. Άλλωστε όπως βλέπεις, ήδη δεν πολυσυμμετέχω εδώ και κάμποσες μέρες. Είναι δυνατόν να συμμετάσχη κάποιος και να ανταλλάξη επιχειρήματα, σε μια συζήτηση στην οποία κυριαρχεί η ηλιθιότητα.

Θα δυσκολευτούμε να απονείμουμε το βραβείο.

*

Edited by - Sesostris on 04/09/2015 23:02:10Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρυσή
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2015, 23:28:56  Εμφάνιση Προφίλ
Από ότι λέει,πού λές Νικόμαχε ο Μ.Καλόπουλος ή κάτι ανεξήγητο συνέβη στόν Μαθουσάλα ή κάτι δέν πάει καλά μέ τά Μαθηματικά τής βίβλου..διότι πρόσεξε τί συμβαίνει:Όπως μάς λέει η βίβλος "καί έζησε Μαθουσάλα επτά έτη καί εξήκοντα καί εκατόν καί εγέννησε τόν Λάμεχ.καί έζησε Μαθουσάλα μετά τό γεννήσαι αυτόν τόν Λάμεχ δύο καί οκτακόσια έτη καί εγέννησε υιούς καί θυγατέρας.καί εγένοντο πάσαι αι ημέραι Μαθουσάλα,άς έζησεν εννέα καί εξήκοντα καί εννιακόσια έτη καί απέθανε.καί έζησε Λάμεχ οκτώ καί ογδοήκοντα καί εκατόν έτη καί εγέννησεν υιόν καί επωνόμασεν τό όνομα αυτού Νώε.."Γεν.Ε'25-29
πάμε τώρα παρακάτω εκεί πού λέει γιά τόν κατακλυσμό:"εν τώ εξακοσιοστώ έτει εν τή ζωή τού Νώε,τού δευτέρου μηνός εβδόμη καί είκαδι τού μηνός τή ημέρα ταύτη ερράγησαν πάσαι αι πηγαί τής αβύσσου καί οι καταρράκται τού ουρανού ηνεώχθησαν.."Γεν.Ζ'11
άν τώρα προσθέσουμε τούς αριθμούς βλέπουμε ότι από τήν γέννηση τού Μαθουσάλα μέχρι τήν γέννηση τού Λάμεχ 167 χρόνια.Από τήν γέννηση τού Λάμεχ μέχρι τήν γέννηση τού Νώε 188 χρόνια.Από τήν γέννηση τού Νώε μέχρι τόν κατακλυσμό 600 χρόνια.Όλα αυτά μαζί μάς κάνουν 955 χρόνια.Τότε πώς έζησε ο Μαθουσάλας 969 χρόνια;
Εδώ καί τό σχετικό λίνκ:http://www.greatlie.com/xristianismos/palaia-diathiki/359-kataklusmos-tou-noe-enas-lathrepibatis-stin-kiboto-tou-noe-o-grifos-tou-mathousala.html
Οπότε όπως καταλαβαίνεις πάει περίπατο ο υπολογισμός τού Βασίλη γιά τήν αρχή τής δημιουργίας..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2015, 00:23:06  Εμφάνιση Προφίλ
Οχι ενα βραβείο παρακαλώ, πολλά βραβεία. Μόλις εκλέξουμε τον Άβερελ της χρονιάς, θα απονεμηθεί το βραβείο πενταπλούν. Οπότε αρχίζετε να ετοιμάζετε τα δικά σας, και να μην λουφάρετε

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2015, 00:29:12  Εμφάνιση Προφίλ
Δεν νομίζω πως έχετε σωστή προσέγγιση στο θέμα. Πιστεύω πως θα πρέπει να υπάρχουν τρία βραβεία:

1. Βραβείο παράνοιας.
2. Βραβείο αμορφωσιάς.
3. Βραβείο απολογητή.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2015, 01:17:01  Εμφάνιση Προφίλ
Πολύ σωστά.
Τρία τα βραβεία.Σε εξι μέρες ψηφίζουμε.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2015, 01:29:43  Εμφάνιση Προφίλ
11/09, 22.00.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2015, 01:33:27  Εμφάνιση Προφίλ
Και μια ιδέα ακόμα.

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, όποτε αναφερόμαστε στους νικητές, θα βάζουμε στην αρχή του post τη φωτογραφία του βραβείου, κι όχι το όνομά τους.

Αν η πρόταση γίνεται δεκτή, περιμένω ιδέες για τις φωτογραφίες των βραβείων.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2015, 01:35:37  Εμφάνιση Προφίλ
OK, όπως λένε χρυσό, αργυρό και χάλκινο. Εγω πρότεινα μαζί με το ή τα βραβεία να δωθεί και κάποιο δώρο. Οτι μπορεί να προσφέρει ο καθείς. Κάποιο ποιηματάκι, διηγηματάκι, multimedia, εικονογράφηση, καρτούν κτλ. Τόσος κόπος και ώρες χαμένες πάνω απο το πληκτρολόγιο απο τους αγαπητούς φίλους του φόρουμ, δεν πρέπει να δίνεται η εντύπωση ότι πάνε χαμένες. Ή οτι η διασκέδαση που προσφέρουν απλόχερα σε όλους τους αναγνώστες πρέπει να είναι χωρίς αντίτιμο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2015, 01:44:19  Εμφάνιση Προφίλ
Θεωρώ πως κάτι τέτοιο θα άγγιζε τα όρια του bullying.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2015, 01:48:59  Εμφάνιση Προφίλ
Ίσως να κάναμε απονομή τίτλου μαζί με το βραβείο.

Π.χ. Ο Απολογητότατος/η, Ο Αμορφωτότατος/η, Ο Παρανοϊκότατος/η.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2015, 02:04:46  Εμφάνιση Προφίλ
Εγώ θα προσφέρω ποιηματάκι στον νικητή.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2015, 02:06:57  Εμφάνιση Προφίλ
Εγώ ποίημα δεν; Δηλαδή και Ρωμαίος και να μου φας τη δουλειά;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2015, 02:16:33  Εμφάνιση Προφίλ
Ποιός σε είπε Ρωμαίο, μωρέ? Το Λεβαντίνος είναι εντελώς ευρύτερη έννοια.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2015, 02:20:31  Εμφάνιση Προφίλ
Το Λεβαντίνος μου αρέσει και το κατοχυρώνω.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2015, 02:28:51  Εμφάνιση Προφίλ
Δεν μπορείς να το κατοχυρώσεις. Ανήκει στον νονό η πατέντα.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2015, 02:30:50  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Εγώ ποίημα δεν; Δηλαδή και Ρωμαίος και να μου φας τη δουλειά;


Δεν συμμετέχεις στην επιτροπή.Είσαι αγαπησιάρης και δεν θα τα καταφέρεις ποτέ να διαλέξεις τον νικητή.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2015, 02:32:46  Εμφάνιση Προφίλ
Πάλι δεύτερος.....
Ας είναι. Θα πιω μια μπύρα στην υγειά του νονού.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 43 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy