ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ηταν ο Χριστος Ελληνας;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 12
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/04/2003, 00:57:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Πλωτίνε σε χαιρετώ,
Συμφωνώ μαζί σου και σε....παραδέχομαι. Και τον Φώτιο επίσης. Αλλά και όλους τους συζητητές του ESOTERICA διότι έστω και αν ένας πιστεύει ότι κατέχει, αλλά εξακολουθεί να ψάχνει κι’ όλας, για μένα είναι κατά το μάλλον ή ήττον ελεύθερος αναζητητής της αλήθειας. Αλλοιώς δεν θα συζητούσε καν. Θα παραμείνω στα προκαταρκτικά μέχρι να επιστρέψει ο Φώτιος.
Μπορείς να φανταστείς κάποιον που να μπορεί να κατασκευάσει ένα τετάγωνο αλλά το εμβαδόν του να μήν ισούται με το τετράγωνο της πλευράς του; Αυτό θα ήταν θαύμα. Γίνεται αυτό; Όχι; Ε τότε δεν γίνονται θαύματα φίλε μου. Και κανένας δεν μπορεί να υπερβεί τους φυσικούς νόμους. Από τα άλλα «θαύματα» ξέρω κι’ εγώ να κάνω μερικά.
Φυσικά και γίνονταν «θαύματα» και από άλλες θρησκείες. Η Ρώμη όμως ήθελε ΜΟΝΟ ΜΙΑ θρησκεία να επικρατήσει για να διατηρήσει και να εδραιώσει τη συνοχή της. (Κάτι τέτοιο έκανε για αρκετά χρόνια η σημερινή μεγάλη δύναμη, αντί όμως της θρησκείας χρησιμοποίησε τις πολεμικές ταινίες με ηρωϊκές πράξεις Α Μ Ε Ρ Ι Κ Α Ν Ω Ν. Διαμόρφωσε έτσι από το πουθενά την Αμερικανική συνείδηση).

Γιατί διάλεξε τον χριστιανισμό η Ρώμη; Πρώτον έπρεπε να διαλέξει κάποια θρησκεία απ’ όλες. Δεύτερο και κυριώτερο ήταν το εξής: Αυτή μονάχα από όλες τις υπάρχουσες τότε θρησκείες ήταν Μ Ο Ν Ο Θ Ε Ί Σ Τ Ι Κ Η. Επομένως μόνο αυτή πληρούσε τις προδιαγραφές. Μόνο αυτή μπορούσε να γίνει ή μοναδική θρησκεία του κράτους με ένα και μοναδικό θεό. Τον Ιησού, τους μαθητές και τα θαύματα τους ήταν υποχρεωμένη να τους δεκτεί διότι αυτοί ήσαν οι πόλοι έλξης για τον απλό και αμόρφωτο κόσμο και επειδή ο Ιησούς και οι γύρω του είχαν ήδη συσπειρώσει κοντά τους πολύ κόσμο με τα ψευτοθαύματα τους. Μόνο αυτός ο θεός από πολύ παλιά είχε δώσει απαγορευτική εντολή λατρείας άλλων θεών.
Ο Παύλος στην αρχή δεν κατάλαβε τη δύναμη που έχει ο λαός όταν θέσει τις ελπίδες του σε θαυματουργικές λύσεις αλλά και την υπακοή που θα δείξει στους θαυματουργούς. Δεν κατάλαβε επίσης και το μίσος που θα αναπτύξει ο τέτοιος λαός απέναντι στους αμφισβητίες των θαυματουργών. Γι’ αυτό στην αρχή χρησιμοποίησε τα Ρωμαϊκα στρατεύματα για να καταπνίξει αυτή τη νέα λατρεία. Πού τα βρήκε ο Παύλος τα στρατεύματα αν δεν ήταν εντολοδόχος της Ρώμης;
Τελικά κάποτε κατάλαβε τι έπρεπε να κάνει. Έπρεπε αυτοί οι τυφλοί οπαδοί να γίνουν δικοί του αφού δεν μπορούσε να τους εξαλείψει. Ακόμα ένα ψευτοθαύμα και νάσου τον. Απόστολος και θαυματοποιός κι’ αυτός. Γιατί όχι; Με την κρατική δύναμη και την υποστήριξη μεταμορφώθηκε από τη μια μέρα στην άλλη σε υπεραπόστολο. Αυτός είναι που προώθησε τη νέα θρησκεία πιο πολύ απ’ όλους. Είναι γνωστό το λογοπαίγνιο. Οι δώδεκα απόστολοι ήσαν οι εξείς τρεις: Ο Παύλος.

Βέβαια δεν ήσαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Ρώμης σύμφωνες. Γι’ αυτό ιστορικά καταγράφονται από τη μια διωγμοί του Χριστιανισμού και από την άλλη υποστήριξη αλλά και ολόκληροι Ρωμαϊκοί εμφύλιοι πολέμοι μεταξύ υποστηρικτών και μη. Τελικά βέβαια επικράτησαν οι υποστηρικτές και η νέα θρησκεία διαμορφώθηκε, αναδιαμορφώθηκε ξανά και ξανά και τελικά επιβλήθηκε πότε με το θέλημα και πότε με το ζόρι. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι εκ των έσω εχθροί του χριστιανισμού του έκαναν τέτοια ζημιά (στα γραπτά του) που ποτέ δεν κατάφερε να έχει μιά καθαρή κοσμοαντίληψη, μιά εκκλησία ή έναν αρχηγό. Ποιός μπορεί να απαντήσει σήμερα με βάσιν τα χριστιανικά κείμενα αν μετά την ανάσταση των νεκρών ο καθένας θα έχει το σώμα που είχε ας πούμε ή αν θα είναι πνεύμα;

Τέτοια υπάρχουν πάμπολλα. Ας ξανακοιτάξουμε τα κείμενα. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό. Νοιώθω να έχουμε την υποχρέωση σ’ αυτούς που χάθηκαν άδικα από αυτή τη λαίλαπα, και σ’ αυτούς που μας άφησαν ίχνη και στοιχεία ως ύστατη προσπάθεια για την αποκάλυψη της μεγαλύτερης και πιο πολύχρονης σκευωρίας στον κόσμο.

Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/04/2003, 12:19:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Ελύθερε θα διαφωνήσω μαζί σου. Γράφεις

quote:
Η Ρώμη όμως ήθελε ΜΟΝΟ ΜΙΑ θρησκεία να επικρατήσει για να διατηρήσει και να εδραιώσει τη συνοχή της....Γιατί διάλεξε τον χριστιανισμό η Ρώμη; Πρώτον έπρεπε να διαλέξει κάποια θρησκεία απ’ όλες. Δεύτερο και κυριώτερο ήταν το εξής: Αυτή μονάχα από όλες τις υπάρχουσες τότε θρησκείες ήταν Μ Ο Ν Ο Θ Ε Ί Σ Τ Ι Κ Η. Επομένως μόνο αυτή πληρούσε τις προδιαγραφές. Μόνο αυτή μπορούσε να γίνει ή μοναδική θρησκεία του κράτους με ένα και μοναδικό θεό.


Προσωπικά και με βάση πάντα αυτά που γνωρίζω, το αντίθετο ακριβώς συνέβη. Οι αυτοκρατορίες και στην συγκεκριμένη περίπτωση η Ρωμαική
βασίζονταν στον αυτοκράτορα - ΘΕΙΚΌ αντιπρόσωπο επι της Γης,(οπωσδήποτε γαλαζοαίματης γενιάς και απο τζάκι, εκτός εξαιρέσεων..) στον οποίο όλοι ωφειλαν υποταγή και σεβασμό.(ακόμη και ο Μ. Αλέξανδρος υποστήριζε ότι ήταν υιούς του Δία..)
Η νέα θρησκεία ήρθε να ανατρέψει αυτό το σύστημα εξουσίας, γιαυτό και οι διωγμοί εναντίων των Χριστιανών μίας και οι πρωτο-χριστινοί ΔΕΝ κατάσσονταν στον Ρωμαικό στρατό, αλλά ούτε και αναγνώριζαν άλλον Θεό πέρα του Ενός και μοναδικού Θεού...
Ήδη όμως την περίοδο αυτή έχουμε εχθρικές πίεσεις σε όλα τα σύνορα της τότε Ρωμαικής αυτοκρατορίας, ιδίως απο την Βόρεια Ευρώπη. Μία τέτοια θρησκεία που θα παρακινούσε τους πολίτες σε ανυποταξία, αλλά και αμφισβήτηση του αυτοκράτορα, θα διέλυε την αυτοκρατορία η οποία βασίζονταν στο συγκεκριμένο σύστημα εξουσίας..

Όσο για το εάν αυτή η θρησκεία ήταν η μόνη μονοθειστική, ε αυτό είναι ένα ιδιαίτερα λεπτό θεολογικό πρόβλημα που δεν είναι του παρόντος. Πάντως το κλειδί της υπόθεσης βρίσκεται στο σημείο που προανέφερα, περί ενός και μοναδικού αυτοκράτορα Θεικού αντιπροσώπου επί της Γης. Πρόσεξε το διότι εινάι πολύ λεπτό σημείο. Η Ρωμη ΗΤΑΝ ΈΝΑ ΠΑΝΊΣΧΥΡΟ παγκοσμιο ΚΡΑΤΟΣ, και ο αυτόκράτορας ο αναδιαμφισβήτητος θεωρητικά κυρίαρχος του λαού και ακρογωνιαίος λίθος της αυτοκρατορίας.
Στον αντίποδα Ο ΜΩΗΣΗΣ ο "ιδρυτής" της νέας? θρησκείας,(μυημένος Αρχιερέας του Μονοθειστή ΗΛΙΟΛΑΡΤΗ Ακενάτων), μετά την έξοδο δεν είχε κράτος να διακυβερνήσει, παρά ένα συνοθυλευμα ανθρώπων και φυλών οι οποίοι δύσκολα θα αναγνώριζαν την ηγεσία του, και μάλιστα σε τόσο δύσκολες για αυτούς συνθήκες κατά την έξοδο. Ετσι δίχως έχοντας την υποστήριξη του κρατικού μηχανισμού και εξουσίας, αφού ΔΕΝ υπήρχε κρατος αναγκαστικά υοθέτησε και απαίτησε την Πίστη σε ΈΝΑ και μόνο Θεό, με τον οποίο μόνο αυτός μπορούσε και επι-κοινωνούσε ο οποίος θα "μεριμνούσε", για την σωτηρία του περιούσιου λαού, και την ίδρυση κράτους....Για αυτό τον λόγο εξάλου ο Εβραίος Μεσσίας αναμενόταν ως ένας πολεμιστής βασιλιάς που θα ερχόταν να απελευθερώσει την Ιουδαία από τους εχθρούς της και να αποκαταστήσει την γενιά του Δαυίδ....


«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zamolxis
Νέο Μέλος


3 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/04/2003, 14:27:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zamolxis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας!
Ο Χριστιανισμος ,με τις αγαπες και την κοινοχτημονικη ζωη,θεωρωντας ολους παιδια του Θεου,σπαζοντας τις κοινωνικες και ταξικες διακρισεις ,καθε αλλο παρα καταλληλη για την Ρωμαικη εξουσια θρησκεια θα ηταν.
Μια παραμετρος του (ισως λιγο παραγνωρισμενη)ηταν οτι χαρισε σε ολη την ανθρωποτητα το δωρο της επικοινωνιας με το Αγιο Πνευμα(μυωντας ολους τους 'ταπεινους' και μη).
Η ιδια η Ανασταση ειναι μυητικο συμβολο,οπως ο λαβυρινθος για τον Θησεα η τους Ικαρο και Δαιδαλο.Οχι με την ανυψωση του πνευματος η με την τιθασευση του εσωτερικου μας Μινωταυρου αλλα με την 'ευλογια' και εμπνευση της καταδυσης μας στα βαθια του Ειναι μας και του Πνευματος της Γης του οποιου ειμαστε κοινωνοι.(Ετσι,φιλε Κελσο σου απαντω καπως στο προ μηνων γραμμα σου για τον λαβυρινθο...
Ας μην ξεχναμε οτι ο πολυθεισμος εκεινης της εποχης ηταν ηδη μια φθαρμενη θρησκεια.Καποτε ο Ζευς ηταν ο Θεος .Οι διαφοροι'Διες' εκπολιτιστες-ηγετες ειναι μια πιο κοσμικη εκδοση...
Το πιθανοτερο ειναι οι εξουσιαστες να λυμπιστηκαν τη δυναμη που μπορουσε να τους δωσει η νεα 'θρησκεια'(μαλλον πνευματικο-εσωτεριστικο συστημα αξιων παρα δογμα τοτε...).Και θελησαν να περιορισουν την ανελιξη σε κατι σαν μεγαλους μαγους για εαυτους και ομοιους...
Την ασπαστηκαν και την διεφθηραν με δογματα και πολυ ομιχλη για τον λαο,χρησιμοποιωντας την οχι μονο σαν 'οπιο' αλλα και σαν μοχλο ασκησης αξουσιας και 'ξεκαθαρισματος' οποιας εστιας διατηρουσε ψηγματα Αληθειας,εξω απο τον δικο τους ελεγχο...
Δεν ηταν,εγινε η πιο καταλληλη ,κυριως στη βαση της μαζικοτητας της(μη εθνικη)και αφου το μηνυμα της λογοκριθηκε καταλληλα...

Απλα οι αποψεις μου

Φιλικα

Ζαμολξις

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/04/2003, 01:41:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Πλωτίνε έχεις δίκαιο, δεν ξεκαθάρισα το θέμα αρκετά καλά. Εκεί που λέω
quote:
Η Ρώμη όμως ήθελε ΜΟΝΟ ΜΙΑ θρησκεία να επικρατήσει για να διατηρήσει και να εδραιώσει τη συνοχή της...
φυσικά δεν εννοώ τον αυτοκράτορα τον ίδιο. Εννοώ τις νούσιμες εκείνες δυνάμεις που μένουν στην αφάνεια και οι οποίες στην πραγματικότητα σχεδιάζουν τα πλάνα και οραματίζονται την περαιτέρω πορεία ενός κράτους. Κάτι σαν το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ ας πούμε. Δεν είναι μεν η εξουσία η ίδια αλλά στην πραγματικότητα το κράτος καθοδηγείται απ' αυτούς. Γι' αυτό λέω ότι υπήρξαν και αντίθετες απόψεις. Βάζανε τον Παύλο οι μεν στη φυλακή αλλά τον βγάζανε οι δε. Είναι ιστορικά γεγονότα αυτά.

Είχε αποδεικτεί πολλές φορές ότι μια πανρωμαϊκή θρησκεία με θεό τον αυτοκράτορα δεν γινόταν αποδεκτή και αντί να συσπειρώνει όλους τους τους λαούς της Ρώμης τους δίχαζε. Εξ άλλου κάποτε τον αυτοκρατορικό θρόνο τον διεκδικούσαν περισσότεροι από ένας και βρίσκονταν και σε πόλεμο μεταξύ τους.

Πάντα γράφω στο πόδι που λέμε. Γι' αυτό θα χρειάζεται που και που να δίνω περισσότερς εξηγήσεις για κάποια σημεία που δεν θα είμαι αρκετά ξεκάθαρος.

Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/05/2003, 11:02:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους

και συγγνώμη για την καθυστέρηση.

Βέβαια οι παρεμβάσεις που έγιναν, θεωρώ πως έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Φίλε Πλωτίνε σε ευχαριστώ που με τιμάς και σου ανταποδίδω την τιμή!
Η Αρμονία, η Σταθερότητα και η Ισορροπία, διακρίνουν το λόγο σου.

Φίλε Ελεύθερε είναι φυσικό να χαιρόμαστε την αναμεταξύ μας επικοινωνία.
Είμαστε, αν μη τι άλλο, Έλληνες!

Προσωπικά πιστεύω πως από τα «προκαταρτικά» έχει ήδη διαφανεί το οικοδόμημα ιδεών που επιθυμείς να προβάλλεις.
Και φυσικά διαφωνώ!
Θεωρώ επίσης πως είναι διάτρητο από την βάση του, αλλά δεν θα φέρω προς στιγμή κανέναν αντίλογο.
Αν γίνει έτσι (να επιχειρηματολογούμε επάνω στις θεωρήσεις) δεν θα μας φτάσει ούτε όλο το 2003!

Προσωπικά θα σε αφουγκραστώ, και θα σκεφτώ σοβαρά όσα έχεις να παραθέσεις.
Κάποιοι ίσως να ενοχληθούν, και το θεωρήσουν ύβρη.
Από την μεριά μου πάντως δεν θα κρίνω.

Για να σε προλάβω πάντως, θέλω να επισημάνω πως αγνοείς εντελώς την πνευματική διάσταση του Χριστιανισμού, και (ίσως) θεωρείς πως όσοι πιστεύουν σε αυτόν, απλά είναι θύματα μιας διχιλιετίας προπαγάνδας.

Ας είναι, έστω και έτσι, δέχομαι να ερευνήσουμε όσα έχει να μας προσφέρεις.

Και όπως είναι φυσικό, με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα όλα αυτά τα «κρυμμένα» σημεία που άφησαν ως κλειδιά οι «εχθροί» του Χριστιανισμού που τον ενστερνίσθηκαν, για να… τον πολεμήσουν;

Με την ησυχία σου, και όπως θέλεις, αξίζει να δούμε τι είναι κρυμμένο.
Ή αλλιώς αυτό που εσύ πιστεύεις.
Βέβαια δεν θεωρώ πως σώνει και καλά θα με «δια-φωτίσεις»!
Μπορεί ίσως αυτά που και εσύ ασπάζεσαι να είναι ένα μύθευμα και το οποίο εξυπηρετεί κάποια ιδιοτελή συμφέροντα.
Η Αλήθεια (και μάλιστα η Ιστορική & Πνευματική) δεν βρίσκεται με βεβαιότητα στα χέρια μας, ή το νου μας.

Ζητώ συγγνώμη, ήδη παρασύρθηκα σε κρίσεις.
Παρακαλώ, τα όσα προανέφερα να τα θεωρήσεις όχι ως θέσεις μου, αλλά ως προβληματισμούς στην έρευνα που ξεκινάμε.


Με Σεβασμό και Αγάπη.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/05/2003, 13:12:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ ωραία Φώτιε.
Στην έρευνα αυτή θα πρέπει να έχουμε τα πρώτα χριστιανικά κείμενα σαν οδηγό μας συμφωνείς; Αν συμφωνείς θα σε παρακαλούσα να μου υποδείξεις ποια απ' αυτά θα θελες να χρησιμοποιήσουμε. Είμαι πολύ απσχολημένος με άλλες δουλειές γ' αυτό θα παραμείνω στην ουσία και θ αποφύγω άλλα σχόλια. Πάντως θέλω να ξεκαθαρίσουμε ποιές είναι οι γραπτές πηγές της χριστιανικής θρησκείας.
Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

myrmidon
Νέο Μέλος

Netherlands
1 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/05/2003, 14:33:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους myrmidon  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
afelfia synellines geia sas apo ton myrmidon..enan ellina stin ollandia...twra giato thema...an anazitisetai palious germanikous xartes me tin kriti[ kai eidika me tin poli toy irakeioy ]tha meinetai ekpliktoi apo tis onomasies...px mia pyli legetai tou ihsoy...alli toy andrea...kai alli toy lazaroy[lazareto opoy kai zousan oi leproi ]episis oi onomasies trigyrw sto irakleio thymizoyn tis onomasies poy dinoyn oi evraioi stin [ierousalim epi ihsoy].kai einai gnwston oti ton mesaiwna oi xenoi morfomenoi erxontoysan stin kriti gia na episkefthoyn ton tafo toy ihsoy [sto oros gioxtas].to oros poy exei tin morfi kefalioy[kranioy oros h golgotha opws to theloyn oi evraoi].to erwtima loipon den einai an o ihsoys itan ellin ...allla kata poson oi evraoi plastografisan akoma kai ta dedomena tis alithinis katagwgis kai diamonis tou ihsoy...eyxaristw...kai perimenw ta sxolia sas.

g.vasilatosΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dimindy
Μέλος 1ης Βαθμίδας


89 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/05/2003, 15:55:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dimindy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
agapitoi filoi.........................................................................tha allaxei kati ap ayta pou didaxe an poume oti itan ellinas?.....................................................................mi berdeyoume theologika kai koinwniologika themata.theologika me tin ennoia tis kosmothewrias................................................................ta lixiarxika tou ihsou den me endiaferoun,me endiaferei o logos tou,i alitheia tou..............................................................................to apo pou exei proelthei h apo poies filosofies tou kosmou epireastike,de mou leei TIPOTA.einai mikri geitonia i gh,to xoume xanapei,kai stin anazitisi tis alitheias den yparxoun kleftes k antigrafeis,o kathenas vazei to litharaki tou....................................................................................k na min mas ftaine oi evraioi an enas politismos kapoia stigmi ftanei na parakmasei,ayti einai i roi twn pragmatwn,aposyretai to palio ,kai panw s ayto erxetai to neo,...........................EINAI SYMPANTIKOS KANONAS kai oso k na min mas aresei etsi einai,k de nomizw oti oi sympantikoi kanones sikwnoun koinwniologikes kai istorikes analyseis

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2003, 08:55:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους

Φίλε Dimindy συμφωνώ και εγώ με την ουσία των τοποθετήσεών σου.

Καλημέρα και σε εσένα Ελεύθερε

Αγαπητέ μου Φίλε, ειλικρινά με έχεις προβληματίσει!
Προσωπικά βρίσκομαι σε αυτό το μέρους του Φόρουμ για να ακούσω όσα έχεις να παρουσιάσεις. Όπως ήδη προανέφερα δεν θα αντιδράσω μέχρι να ολοκληρώσεις τις σκέψεις σου. Ποια λοιπόν κείμενα περιμένεις από μένα και γιατί;
Αν ζητάς αναφορές για τον Ιησού Χριστό θα χρειαστούμε μήνες μόνο για να τις αναφέρουμε!
Ας πούμε λοιπόν για την αρχή τα Ευαγγέλια και τις Πράξεις των Αποστόλων.
Πιστεύω πως αρκούν στα πρώτα βήματα καθώς όπως υπαινίχθηκες κρύβουνε «κωδικοποιημένα μηνύματα»!
Και εγώ φίλε μου έχω ελάχιστο ελεύθερο χρόνο (οικογένεια και δύο εργασίες-Κλασσικός Έλληνας ) και πιστεύω θα ήταν καλό να ξεδιπλώσεις γρήγορα τις θεωρήσεις σου.

Με Σεβασμό και Αγάπη.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/05/2003, 22:51:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λοιπόν Φώτιε,
Τα χριστιανικά κείμενα που πρέπει να μας ενδιαφέρουν είναι εκείνα που μας πληροφορούν για την ύπαρξη και τη δράση του Ιησού και που υποτίθεται ότι γράφτηκαν ή από αυτόπτες μάρτυρες ή από διηγήσεις αυτόπτων μαρτύρων. Τέτοια κατά τη γνώμη μου είναι τα τέσσερα επίσημα ευαγγέλια της χριστιανικής θρησκείας (Κατά Ματθαίο, κατά Λουκάν, κατά Μάρκον και κατά Ιωάννην). Μετά έρχονται οι πράξεις των αποστόλων. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και την αποκάλυψη του Ιωάννη σε μερικά σημεία. Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι τα απόκρυφα ευαγγέλια και ορισμένα άλλα κείμενα που υποτίθεται ότι αυτόπτες μάρτυρες όπως π.χ.ο Πέτρος μας πληροφορούν επίσης και κείνα για τη ζωή του Ιησού. Να τους δώσουμε προσοχή ή όχι; Και γιατί ναι ή γιατί όχι;
Η δική μου θέση είναι ότι σε όλα τα πιο πάνω χριστιανικά κείμενα έγραψαν πονηρά χέρια για διάφορους σκοπούς.
Άλλα έγραψαν προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα καλοστημένο σενάριο (παραμύθι) για να δημιουργήσουν ένα θρύλο ο οποίος θα εξυπηρετούσε ένα συγκεκριμμένο σκοπό βασιζόμενοι σε μια περιορισμένης εμβέλειας ιστοριούλα του καλύτερου ίσως από τους πολλούς περιπλανώμενους μάγους-θαυματοποιούς της εποχής.
Άλλοι προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν τον ίδιο σκοπό θεώρησαν πρόσφορο να «δανειστούν» έτοιμα περιστατικά από διάφορους άλλους περιπλανώμενους μάγους-θαυματοποιούς και να τα παρουσιάσουν ώς μέρος της δράσης του Ιησού.
Άλλοι έγραψαν προσπαθώντας να δώσουν φιλοσοφική κάλυψη και θεολογική χρειά σε λεγόμενα τάχα του θαυματοποιού προσπαθώντας να τον παρουσιάσουν ως μια πανίσχυρη αυθεντία σ’ αυτά τα θέματα και γιατί όχι σαν υιό θεού, απεσταλμένο θεού, ισότιμο του θεού κλπ
Άλλοι όμως για διάφορους λόγους έγραψαν για να θολώσουν και να βλάψουν αυτά που προσπάθησαν να δημιουργήσουν οι πιο πάνω.
Πιστεύω ότι είμαι σωστός όταν υποστηρίζω ότι: Την αλήθεια πρέπει να την προσεγγίσουμε παρατηρώντας με προσοχή αυτά τα γραπτά. Θα βρούμε πράγματα που δεν μας είχαν περάσει ποτέ από το νου.
Οι καλοπροαίρετοι πιο πάνω συγγραφείς θα βρούμε ότι δεν παρέλειψαν να αφήσουν κωδικοποιημένα μυνήματα (σε μαθητές τους ίσως) που να φανερώνουν την πραγματικότητα της προσπάθειας τους και τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα πάνω στα οποία βασίστηκαν για να γράψουν την ιστορία τους. Ίσως να μην ήθελαν να χαθεί η ιστορική αλήθεια από τους μυημένους τουλάχιστον.
Οι κακοπροαίρετοι πιο πάνω συγγραφείς με κωδικοποιημένο τρόπο (για τον φόβο των Ιουδαίων) έγραψαν με σκοπό να φανερώσουν στους μεταγενέστερους ανθρώπους την πραγματικά ταπεινή αλήθεια και το συνομωτικό μέρος της ιστορίας αυτής. Μπέρδεψαν τα φιλοσοφικά-θεολογικά μυνήματα, τα συμβάντα, τις μαρτυρίες κλπ σε τέτοιο σημείο που τελικά αυτή η ιστορία για να γίνει δεκτή χρειάζεται να φορέσεις θρησκευτικά ματογυάλια και να βλέπεις ότι θέλεις να βλέπεις.
Βέβαια εδώ θα πρέπει να τονίσω ότι: Τα όσα γράφω πιο πάνω δεν συνέβησαν σε μια μέρα. Για πολλούς αιώνες πριν την ανακάλυψη της τυπογραφίας τα κείμενα αυτά ήσαν λιγοστά και τα κατείχαν μόνο υψηλά ιστάμενοι της θρησκείας. Μπορούσαν έτσι πολύ εύκολα είτε με μια γενική οδηγία να αντιγραφούν όλα με νέες συμπληρώσεις από τους καλοπροαίρετους, είτε να αντιγραφούν κάποια από αυτά με άλλες συμπληρώσεις από τους κακοπροαίρετους (Κάπως έτσι διαμορφώθηκαν τα τόσα απόκρυφα κλπ κείμενα).
Δεν είμαι σίγουρος αν κατάφερα να είμαι ξεκάθαρος ή αν είπα όλα όσα θα ήθελα να πω πιο πάνω. Πόσα να γράψεις;
Ας μπούμε κατευθείαν στο ψητό και ας προσπαθήσουμε να βρούμε έστω κάποια σημεία που δεν δικαιολογούν την ύπαρξη και ποιότητα τους μέσα σε.....ευαγγέλεια. Το γιατί μπήκαν θα το βρούμε μετά.
Για να τα βρούμε όλα αδύνατον. Από ποιούς και πότε μπήκαν αδύνατον. Υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε πολλές. Αυτό θα πει έρευνα. Θα ήμουν ευτυχής να συμμετάσχουν πολλά μέλη του esoterica και όλοι μαζί να βγάλουμε το δικό μας συμπέρασμα. Είπαμε έιμαι της πρακτικής σχολής εγώ. Για να λειτουργήσω χρειάζομαι σχέδιο εργασίας.
Καλώ λοιπόν όλους να βάλουν το δικό τους λιθαράκι. Επίσης είμαι της γνώμης ότι έπρεπε να δημιουργηθεί ένα νέο τόπικ για την έρευνα αυτή γιατί δεν συζητούμε πια αν ήταν ο Χριστός Έλληνας ή όχι. Από ένα σημείο και μετά πήγαμε αλλού.
Κατά Ματθαίον Κεφ 1.
1 ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ
2 Ο ΑΒΡΑΑΜ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΙΣΑΑΚ ΙΣΑΑΚ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΙΑΚΩΒ ΙΑΚΩΒ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΥΤΟΥ
3 ΙΟΥΔΑΣ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΑΡΑ ΕΚ ΤΗΣ ΘΑΜΑΡ ΦΑΡΕΣ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΕΣΡΩΜ ΕΣΡΩΜ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΡΑΜ
4 ΑΡΑΜ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΜΙΝΑΔΑΒ ΑΜΙΝΑΔΑΒ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΝΑΑΣΣΩΝ ΝΑΑΣΣΩΝ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΣΑΛΜΩΝ
5 ΣΑΛΜΩΝ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΒΟΟΖ ΕΚ ΤΗΣ ΡΑΧΑΒ ΒΟΟΖ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΩΒΗΔ ΕΚ ΤΗΣ ΡΟΥΘ ΩΒΗΔ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΙΕΣΣΑΙ
6 ΙΕΣΣΑΙ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΔΑΒΙΔ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΔΑΒΙΔ ΔΕ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ ΕΚ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΥΡΙΟΥ
7 ΣΟΛΟΜΩΝ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΡΟΒΟΑΜ ΡΟΒΟΑΜ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΒΙΑ ΑΒΙΑ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΣΑ
8 ΑΣΑ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΙΩΣΑΦΑΤ ΙΩΣΑΦΑΤ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΙΩΡΑΜ ΙΩΡΑΜ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΟΖΙΑΝ
9 ΟΖΙΑΣ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΙΩΑΘΑΜ ΙΩΑΘΑΜ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΧΑΖ ΑΧΑΖ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΕΖΕΚΙΑΝ
10 ΕΖΕΚΙΑΣ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΜΑΝΑΣΣΗ ΜΑΝΑΣΣΗΣ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΜΩΝ ΑΜΩΝ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΙΩΣΙΑΝ
11 ΙΩΣΙΑΣ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΙΕΧΟΝΙΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑΣ ΒΑΒΥΛΩΝΟΣ
12 ΜΕΤΑ ΔΕ ΤΗΝ ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑΝ ΒΑΒΥΛΩΝΟΣ ΙΕΧΟΝΙΑΣ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΣΑΛΑΘΙΗΛ ΣΑΛΑΘΙΗΛ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΖΟΡΟΒΑΒΕΛ
13 ΖΟΡΟΒΑΒΕΛ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΒΙΟΥΔ ΑΒΙΟΥΔ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΕΛΙΑΚΕΙΜ ΕΛΙΑΚΕΙΜ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΖΩΡ
14 ΑΖΩΡ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΣΑΔΩΚ ΣΑΔΩΚ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΧΕΙΜ ΑΧΕΙΜ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΕΛΙΟΥΔ
15 ΕΛΙΟΥΔ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΑΖΑΡ ΕΛΕΑΖΑΡ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΜΑΤΘΑΝ ΜΑΤΘΑΝ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΙΑΚΩΒ
16 ΙΑΚΩΒ ΔΕ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΕΞ ΗΣ ΕΓΕΝΝΗΘΗ ΙΗΣΟΥΣ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
17 ΠΑΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΙ ΓΕΝΕΑΙ ΑΠΟ ΑΒΡΑΑΜ ΕΩΣ ΔΑΒΙΔ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΕΑΙ ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΑΒΙΔ ΕΩΣ ΤΗΣ ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑΣ ΒΑΒΥΛΩΝΟΣ ΓΕΝΕΑΙ ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑΣ ΒΑΒΥΛΩΝΟΣ ΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΕΑΙ ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΕΣ

Κατα Λουκάν Κεφ. 3
23 ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΗΡΧΙΖΕ ΝΑ ΗΝΑΙ ΩΣ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΕΤΩΝ ΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΝΟΜΙΖΕΤΟ ΥΙΟΣ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΗΛΙ
24 ΤΟΥ ΜΑΤΘΑΤ ΤΟΥ ΛΕΥΙ ΤΟΥ ΜΕΛΧΙ ΤΟΥ ΙΑΝΝΑ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ
25 ΤΟΥ ΜΑΤΤΑΘΙΟΥ ΤΟΥ ΑΜΩΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥΜ ΤΟΥ ΕΣΛΙ ΤΟΥ ΝΑΓΓΑΙ
26 ΤΟΥ ΜΑΑΘ ΤΟΥ ΜΑΤΤΑΘΙΟΥ ΤΟΥ ΣΕΜΕΙ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ
27 ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΥ ΡΗΣΑ ΤΟΥ ΖΟΡΟΒΑΒΕΛ ΤΟΥ ΣΑΛΑΘΙΗΛ ΤΟΥ ΝΗΡΙ
28 ΤΟΥ ΜΕΛΧΙ ΤΟΥ ΑΔΔΙ ΤΟΥ ΚΩΣΑΜ ΤΟΥ ΕΛΜΩΔΑΜ ΤΟΥ ΗΡ
29 ΤΟΥ ΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΕΖΕΡ ΤΟΥ ΙΩΡΕΙΜ ΤΟΥ ΜΑΤΘΑΤ ΤΟΥ ΛΕΥΙ
30 ΤΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΙΩΝΑΝ ΤΟΥ ΕΛΙΑΚΕΙΜ
31 ΤΟΥ ΜΕΛΕΑ ΤΟΥ ΜΑΙΝΑΝ ΤΟΥ ΜΑΤΤΑΘΑ ΤΟΥ ΝΑΘΑΝ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ
32 ΤΟΥ ΙΕΣΣΑΙ ΤΟΥ ΩΒΗΔ ΤΟΥ ΒΟΟΖ ΤΟΥ ΣΑΛΜΩΝ ΤΟΥ ΝΑΑΣΣΩΝ
33 ΤΟΥ ΑΜΙΝΑΔΑΒ ΤΟΥ ΑΡΑΜ ΤΟΥ ΕΣΡΩΜ ΤΟΥ ΦΑΡΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ
34 ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΤΟΥ ΘΑΡΑ ΤΟΥ ΝΑΧΩΡ
35 ΤΟΥ ΣΕΡΟΥΧ ΤΟΥ ΡΑΓΑΥ ΤΟΥ ΦΑΛΕΚ ΤΟΥ ΕΒΕΡ ΤΟΥ ΣΑΛΑ
36 ΤΟΥ ΚΑΙΝΑΝ ΤΟΥ ΑΡΦΑΞΑΔ ΤΟΥ ΣΗΜ ΤΟΥ ΝΩΕ ΤΟΥ ΛΑΜΕΧ
37 ΤΟΥ ΜΑΘΟΥΣΑΛΑ ΤΟΥ ΕΝΩΧ ΤΟΥ ΙΑΡΕΔ ΤΟΥ ΜΑΛΕΛΕΗΛ ΤΟΥ ΚΑΙΝΑΝ
38 ΤΟΥ ΕΝΩΣ ΤΟΥ ΣΗΘ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Τα δύο πιο πάνω επίσημα κείμενα της χριστιανικής θρησκείας (και όχι μόνο αυτά) πρέπει να πείσουν και τον πιο φανατικό ότι η καινή διαθήκη δεν είναι ούτε θεόπνευστη, ούτε ελέχθηκε τουλάχιστον από κανένα θεό αφού η διαφορά τόσο στα πρόσωπα όσο και στον αριθμό των προγόνων του Ιησού είναι κραυγαλέα. Σκάνδαλο σκέτο. Πλήρως αναξιόπιστα κείμενα. Τέτοια μαρτυρία σε δικαστήριο θα τίναζε στον αέρα την υπεράσπιση ύπαρξης και καθόλου του Ιησού.
Κάνανε τόσο κόπο οι ιεροί συγγραφείς να μας πείσουν ότι ο Ιησούς είναι ο μεσσίας που υποσχέθηκε ο θεός να τους στείλει από το σπέρμα του Δαυίδ και στο τέλος ομολογούν ότι ο Ιησούς δεν ήταν σπέρμα του Ιωσήφ που ήταν απόγονος του Δαυίδ;
Ήταν απόγονος του Δαυίδ ναι ή όχι; Για να είναι απόγονος του Δαυίδ χρειάζεται να έχει όπωσδήποτε σαρκικό πατέρα. Αν δεν ήταν ο Ιωσήφ όπως λένε τα δύο πιο πάνω ευαγγέλια τότε ποιος ήταν; Αν πάλι δεν είχε σαρκικό πατέρα και η εγκυμοσύνη της Μαρίας προέκυψε με υπερφυσικό τρόπο θεία βουλήσει τότε η προφητεία για τον μεσσία που θα έπρεπε να είναι απόγονος του Δαυίδ ή ήταν λανθασμένη ή ο Ιησούς δεν είναι ο μεσσίας της προφητείας.
Μα καλά θα πει κάποιος. Τόση απροσεξία πια; Τέτοιο μπέρδεμα;
Τι λες εσύ φίλε Φώτιε αλλά και όποιοσδήποτε άλλος διαβάζει το παρόν τόπικ. Είναι απροσεξία; Είναι σκόπιμη παρεμβολή από κακοπροαίρετους συγγραφείς-αντιγραφείς;
Τι λέτε να είναι;

Ελεύθερος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Νικολακης
Νέο Μέλος

USA
38 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2003, 19:27:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Νικολακης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η Ρώμη όμως ήθελε ΜΟΝΟ ΜΙΑ θρησκεία να επικρατήσει για να διατηρήσει και να εδραιώσει τη συνοχή της. (Κάτι τέτοιο έκανε για αρκετά χρόνια η σημερινή μεγάλη δύναμη, αντί όμως της θρησκείας χρησιμοποίησε τις πολεμικές ταινίες με ηρωϊκές πράξεις Α Μ Ε Ρ Ι Κ Α Ν Ω Ν. Διαμόρφωσε έτσι από το πουθενά την Αμερικανική συνείδηση).

Απο που τα βασιζεις αυτα που λες?

Γιατί διάλεξε τον χριστιανισμό η Ρώμη; Πρώτον έπρεπε να διαλέξει κάποια θρησκεία απ’ όλες. Δεύτερο και κυριώτερο ήταν το εξής: Αυτή μονάχα από όλες τις υπάρχουσες τότε θρησκείες ήταν Μ Ο Ν Ο Θ Ε Ί Σ Τ Ι Κ Η. Επομένως μόνο αυτή πληρούσε τις προδιαγραφές. Μόνο αυτή μπορούσε να γίνει ή μοναδική θρησκεία του κράτους με ένα και μοναδικό θεό. Τον Ιησού, τους μαθητές και τα θαύματα τους ήταν υποχρεωμένη να τους δεκτεί διότι αυτοί ήσαν οι πόλοι έλξης για τον απλό και αμόρφωτο κόσμο και επειδή ο Ιησούς και οι γύρω του είχαν ήδη συσπειρώσει κοντά τους πολύ κόσμο με τα ψευτοθαύματα τους. Μόνο αυτός ο θεός από πολύ παλιά είχε δώσει απαγορευτική εντολή λατρείας άλλων θεών.

Πας εντελως αντιθετα απο την ιστορια φιλε μου

Ο Παύλος στην αρχή δεν κατάλαβε τη δύναμη που έχει ο λαός όταν θέσει τις ελπίδες του σε θαυματουργικές λύσεις αλλά και την υπακοή που θα δείξει στους θαυματουργούς. Δεν κατάλαβε επίσης και το μίσος που θα αναπτύξει ο τέτοιος λαός απέναντι στους αμφισβητίες των θαυματουργών. Γι’ αυτό στην αρχή χρησιμοποίησε τα Ρωμαϊκα στρατεύματα για να καταπνίξει αυτή τη νέα λατρεία. Πού τα βρήκε ο Παύλος τα στρατεύματα αν δεν ήταν εντολοδόχος της Ρώμης;

Πρωτη φορα που ακουω οτι ο Παυλος ειχε στρατευματα. Ο Παυλος αν και Ρωμαιος πολιτης ηταν Ιουδαιος. Ακομα και ο Ηρωδης που ηταω βασιλιας δεν ειχε στρατευματα.

Τελικά κάποτε κατάλαβε τι έπρεπε να κάνει. Έπρεπε αυτοί οι τυφλοί οπαδοί να γίνουν δικοί του αφού δεν μπορούσε να τους εξαλείψει. Ακόμα ένα ψευτοθαύμα και νάσου τον. Απόστολος και θαυματοποιός κι’ αυτός. Γιατί όχι; Με την κρατική δύναμη και την υποστήριξη μεταμορφώθηκε από τη μια μέρα στην άλλη σε υπεραπόστολο. Αυτός είναι που προώθησε τη νέα θρησκεία πιο πολύ απ’ όλους. Είναι γνωστό το λογοπαίγνιο. Οι δώδεκα απόστολοι ήσαν οι εξείς τρεις: Ο Παύλος.

Εδω συμφωνουμε.

Βέβαια δεν ήσαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Ρώμης σύμφωνες. Γι’ αυτό ιστορικά καταγράφονται από τη μια διωγμοί του Χριστιανισμού και από την άλλη υποστήριξη αλλά και ολόκληροι Ρωμαϊκοί εμφύλιοι πολέμοι μεταξύ υποστηρικτών και μη.

Ποιοι πολεμοι ειναι αυτοι;;

Τελικά βέβαια επικράτησαν οι υποστηρικτές και η νέα θρησκεία διαμορφώθηκε, αναδιαμορφώθηκε ξανά και ξανά και τελικά επιβλήθηκε πότε με το θέλημα και πότε με το ζόρι. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι εκ των έσω εχθροί του χριστιανισμού του έκαναν τέτοια ζημιά (στα γραπτά του) που ποτέ δεν κατάφερε να έχει μιά καθαρή κοσμοαντίληψη, μιά εκκλησία ή έναν αρχηγό. Ποιός μπορεί να απαντήσει σήμερα με βάσιν τα χριστιανικά κείμενα αν μετά την ανάσταση των νεκρών ο καθένας θα έχει το σώμα που είχε ας πούμε ή αν θα είναι πνεύμα;

Αυτο δεν το καταλαβα.

Τέτοια υπάρχουν πάμπολλα. Ας ξανακοιτάξουμε τα κείμενα. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό. Νοιώθω να έχουμε την υποχρέωση σ’ αυτούς που χάθηκαν άδικα από αυτή τη λαίλαπα, και σ’ αυτούς που μας άφησαν ίχνη και στοιχεία ως ύστατη προσπάθεια για την αποκάλυψη της μεγαλύτερης και πιο πολύχρονης σκευωρίας στον κόσμο.

Πολες φορες στο παρελθων συμφωνησα μαζι σου σε πολα θεματα, αλλα αυτη τη φορα μου την εσπασες. Η Ρωμη δεν αναγνωρισε τον Χριστιανισμο πριν απο τον Κωνσταντινο. Ακομα και μετα Κωνσταντινου υπηρξαν διαφωνιες, τοσον μεταξι των θρησκευτικων αρχων οσο και των πολιτικων, οσπου πολιτικη και θρησκεια εγιναν ενα και το αυτο. Αν και η Ρωμαικη αυτοκρατορια επεζησε ως Βυζαντιο για χιλια ακομα χρονια, ποτε δεν υπηρξε συμφωνια αναμεσα στις Χριστιανικες αρχες.

Επιτρεψτε μου ομως μια ερωτηση. Τι εχουν ολα αυτα να κανουν με το αν ο Χριστος ηταν Ελληνας;


[/quote]

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/05/2003, 01:02:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνώ φίλε Νικολάκη ότι ο τίτλος του τόπικ δεν έχει να κάνει τίποτα με την πορεία που πήρε η συζήτηση. Μάλλον πρέπει να μεταφερθούμε σε νέο τόπικ. Θα δούμε.
Για τα άλλα που διαφωνείς. Δυστυχώς το να αποδείξω την ορθότητα των απόψεων μου είναι αδύνατον γιατί θα χρειαζόμουνα χρόνια και τόμους βιβλίων και πάμπολλες παραπομπές σε άλλα βιβλία και έρευνες. Λέω τις απόψεις μου και όποιος θέλει να ψάξει ας ψάξει. Αν θέλει να τις απορρίψει με μια μονοκονδυλιά ας τις απορρίψει. Δεν έζησα τα γεγονότα. Μπορεί στις έρευνες μου να κατάληξα σε λάθος συμπεράσματα. Αυτά συζητάμε τώρα. Δεν θέλω να παίξω τον ρόλο του αλάθητου πάπα.
Πιο πολύ με στενοχωρεί η αδυναμία μου να συμπυκνώσω τόσα πολλά σε μερικές αράδες με αποτέλεσμα να μην μπορώ να γίνω και τόσο κατανοητός. Τουλάχιστον από όσους έχουν την επίσημη ιστορία σε μεγάλη υπόληψη. Ελπίζω όμως στην πορεία όταν θα έχουμε να κάνουμε με πιο χειροπιαστά θέματα όπως τα χωρία της καινής διαθήκης να τα καταφέρω καλύτερα.

Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/05/2003, 12:33:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους τους Φίλους

Φίλε Ελεύθερε χαίρομαι που ξεκινούμε ένα τέτοιο διάλογο!

Βέβαια δεν θεωρώ τον εαυτό μου παντογνώστη και προφανώς δεν έχω απαντήσεις σε όλα.
Στα αποσπάσματα που παρουσιάζεις υπάρχει ομολογουμένως μια κραυγαλέα (όπως τόνισες) διαφοροποίηση στο γενεαλογικό δένδρο του Ιησού.

Απίστευτα κραυγαλέα θα συμφωνούσαμε όλοι!
Δεν γνωρίζω την επίσημη θεολογική στάση γι’ αυτό θα προσπαθήσω να προσεγγίσω το θέμα με την προσωπική μου πνευματική κατανόηση.
(μπορεί να επανέλθω φυσικά και στο μέλλον)

Έχουμε λοιπόν να ερευνήσουμε αρχικά την επιφάνεια:
Α) Ο Λουκάς έχοντας ιστορική στάση έγραψε το ευαγγέλιο του μετά του Ματθαίου.
Επίσης ο Λουκάς ήταν Έλληνας. Να ξεκαθαρίσουμε πως την εποχή εκείνη, μα και για πολλούς αιώνες, η καταγωγή ενός ανθρώπου σε σχέση πάντα με τον πατέρα και τους προγόνους τους ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Είχε κοινωνική, νομική, πολιτική, ακόμα και ιερή ισχύ, ανάλογα πάντα τους πολιτισμούς και τις εποχές.
Ειδικά για του Ιουδαίους το γεννολογικό αυτό δένδρο ήταν και είναι σοβαρότατο οικοδόμημα ιερότητας, ιστορικότητας, αλλά και πολιτικού και θεολογικού αυτοπροσδιορισμού. Ακόμα λοιπόν και αν (ας πούμε) είχε άγνοια ο Λουκάς για την ακριβή ροή αυτού του δένδρου θα μπορούσε πολύ απλά να ρωτήσει ως ιστορικός!
Όποιος όμως μελετήσει και συγκρίνει τις δύο αυτές καταγραφές θα διαπιστώσει εντυπωσιακά σημεία. Ο Ματθαίος και ο Λουκάς συμφωνούν απόλυτα στη ροή από Αβραάμ ως και Δαυίδ. Αυτό αποδεικνύει το προφανές πως ο Λουκάς γνώριζε το τι έγραφε. Μάλιστα ο Λουκάς προχωράει μέχρι και το Αδάμ που αποδεικνύει και την μελέτη του στις Εβραϊκές γραφές.
Από το Δαυίδ και ύστερα όμως, κοινώς «γίνεται μπάχαλο»!
Άλλο γιο του Δαυίδ παρουσιάζει ο Ματθαίος, τον Σολόμωντα μάλιστα, και άλλον ο Λουκάς (τον Ναθάν)! Μήπως δεν ήξερε ο Λουκάς ποιος ήταν ο Σολομώντας;

Και ενώ στον Ματθαίο από Δαυίδ ως και τον Ιησού έχουμε 28 γενεές στον Λουκά έχουμε μόλις 42!
Και όχι μονό αυτό, ούτε στον «μπαμπά» του Ιωσήφ δεν συμφωνούνε (Ιακώβ ή & Ηλί) και μόνο στον «παππού» του υπάρχει μια ομοιότητα στο όνομα (Ματθάν-Ματθάτ) και από εκεί και ύστερα το χάος, καμία συμφωνία ούτε σε ένα όνομα!

Β) και άντε ας πούμε πως ο Λουκάς ή ήταν άσχετος, ή παλαβός, ή βλάσφημος, ή ήθελε να κρύψει κάτι. Όλοι οι υπόλοιποι χριστιανοί, όλοι οι ιεράρχες, οι θεολόγοι και οι ιεροεξεταστές από τότε ως και τον μεσαίωνα δεν το πρόσεξαν;
Όλοι τους μήπως συμμετείχαν, για 1600 περίπου χρόνια, σε αυτήν την κρυφή (ας πούμε) συνομωσία;
Και αν ναι ( ) οι υπόλοιποι γιατί δεν αντέδρασαν;
Γιατί δεν άλλαξαν και δεν ταξινόμησαν αυτή την αδιανόητη, με την λογική, ροή των γενεών μετά τον Δαυίδ;
Γιατί καλέ μου φίλε δεν έσιαξαν αυτόν το παραλογισμό που για τους αμόρφωτους ισοδυναμεί με βλασφημία;

Λέγεται πως οι γραφές είναι Θεόπνευστες.
Προσωπικά ανήκω στην κατηγορία αυτών που το πιστεύουν.
Όχι με την στεγνή δογματική έννοια αλλά με την τοποθέτηση ενός πανταχού παρόντος Θεού που καθοδηγεί και εμπνέει, δίχως να βιάζει, τον άνθρωπο.

Ας δούμε λίγο τις σχέσεις και τις αρμονίες του ζητήματος:

Α)Από Δαυίδ (γνωστός ο Ιησούς ως απόγονος του και αναμενόμενος Βασιλέας του Ισραήλ) μέχρι τον Ιησού Χριστό έχουμε μέσω του Σολόμωντα 28 γενεές στον Ματθαίο.
Ο ίδιος μάλιστα παρουσιάζει και Νομοτέλεια αναφερόμενος σε 14 γενεές μέχρι την μετοίκηση και 14 από Αβραάμ μέχρι Δαυίδ.
Γιατί όμως δεν αναφέρει και το οφθαλμοφανές σε όποιον ερευνήσει, δηλαδή τις 14 γενεές από μετοικίση ως και Ιησού;
Έχουμε λοιπόν 14-14-14=42.
Ο Λουκάς όμως κινούμενος ανάστροφα στις γενεές (έχει και αυτό ενδιαφέρον!) καταγράφει 42 από Ιησού μέχρι Δαυίδ και με εντελώς διαφορετικά ονόματα!

Η πρώτη βέβαια ολοφάνερη αρμονία είναι Αβραάμ ως Ιησού 42 και Δαυίδ ως Ιησού 42.
Ας δούμε την ροή. Ξεκινώντας την αναφορά από τον Δαυίδ μέσω του σοφού Σολόμωντος μέχρι τον Ιησού ακολουθούμε 42 βήματα. Αν όμως επιστρέψουμε (με την μετέπειτα καταγραφή του Λουκά) με όμοια- διαφορετικά βήματα ίσα σε αριθμό, φτάνουμε στον Αβραάμ!
Προβληματίζει μήπως;

Β) Ποια είναι η σχέση Λόγου των δυο καταγραφών με σχέση αναφοράς τον Δαυίδ;
Έχουμε 28 με 42 έναν λόγο 2/3 και με την συντομότερη (ευθύτερη πλευρά το 2) αυτή του Σολόμωντα!
Γιατί αυτή η αρμονία και τι υποδηλώνει;

Γ) Ποια είναι η σχέση Λόγου στην επόμενη ροή (της επιστροφής) με σχέση αναφοράς τον Αβραάμ;
Έχουμε (42+14) 56/42 και με την σημείωση που έκανε ο Ματθαίος για το 14 έχουμε λόγο 4/3!

Δ) Ο Λουκάς συνεχίζει και έχουμε άλλες 14 γενεές μέχρι τον Ενώχ!
Ο Λόγος εδώ γίνεται 70/42 δηλαδή 5/3!

Ε)Τελικά μαζί με το ελληνικό Όνομα του Θεού (προσοχή όχι Γιεχβά) ο Λουκάς καταλήγει με 7 ακόμη ονόματα στο 77/42 δηλαδή 5,5/3 ή αλλιώς 11/6 αν ξεκινήσουμε την μελέτη με βάση τον αριθμό 7 που είναι και το μισό του 14!
Βρίσκουμε μήπως κάποια συγκεκριμένη Νομοτέλεια;

Εδώ θα παρακαλέσω όσους επιθυμούν να συμβάλουν με τις θέσεις τους, καθώς θεωρώ πως το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ίσως να ξεπερνάει την προσωπική αντίληψη του καθενός μας!

Επιπλέον φίλε Ελεύθερε στο θέμα της πατρότητας του Ιησού:

Είναι ο Λόγος που έλαβε μορφή;
Είναι Υιός του Θεού;
Είναι απόγονος του Δαυίδ;

Τι από όλα;

Πιστεύω πως το θέμα είναι πνευματικό και πνευματικά προσεγγίζεται.
Οι άνθρωποι χρειάζονται «γήινα» επιχειρήματα όσο και ο νους τους κινείται πρόσγεια. Από την στιγμή λοιπόν που νομικά πατέρας του ήταν ο Ιωσήφ, απόγονος του Δαυίδ, η ιστορία αποδεικνύει και την βασιλική-τυπική καταγωγή του.
Ακόμα και οι ίδιοι οι Εβραίοι δεν αμφισβητούν αυτήν την διαδοχή!

Μιλάμε όμως για μια καταγωγή υποδεέστερη αυτής που ο Ίδιος κατέδειξε!
Ακόμα και όταν του δίνονταν η δυνατότητα της πολιτικής εξουσίας, Αυτός όχι απλά την αρνήθηκε αλλά την υπέρβηκε θυσιάζοντας τον Εαυτό του.

Δεν έμεινε ποτέ και ούτε διακήρυξε την βασιλική καταγωγή του, μόνο την Ενότητα με τον Θεό-Πατέρα. Επέλεξε δηλαδή τον βέβαιο αφανισμό του ως βλάσφημος απέναντι στο ιερατείο!

Αλήθεια τι είδους πατρότητα διεκδίκησε ο Ίδιος;

Συνεχώς ανάφερε «Ο Υιός του Ανθρώπου»
Απόδιδε δηλαδή την πατρότητα Του προς κάθε άνθρωπο, τον έναν Άνθρωπο!

Γιατί;

Γιατί έκανε και την σύνδεση του Ιωάννη με την Μητέρα Του στον Σταυρό;
Γιατί ένωσε τον άνθρωπο με την Μητέρα;

Γιατί;

Συμφωνώ βέβαια πως το θέμα είναι τεράστιο και ασύλληπτες οι πνευματικές του διαστάσεις!
Μπορούμε πάντως να το προσεγγίζουμε σιγά-σιγά και με σεβασμό ο ένας προς τον άλλον.

Με Αγάπη Φώτης.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dimindy
Μέλος 1ης Βαθμίδας


89 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2003, 02:49:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dimindy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
.....agapitoi filoi..........................de tha bw sti diadikasia, gia alli mia fora,na anaferthw sto koinwniologiko tou thematos (psema-exousia-ekmetaleysi-kerdos-ekklisia-klp klp).................as doume,se prwti fasi,ayta pou xeroume gia to xristo apo to logo tou,opws leei,pisteyete h oxi,apo tin kaini diathiki........anaferei pouthena o ihsous o idios ton tropo tis syllipsis tou?.........isa-isa de leei oti pateras tou sti gi einai o iwsif?...................otan prosfwnei to theo "patera tou",kanei kati pou den echw dikaiwma na kanw egw?den eiste paidia tou?den eimaste paidia tou?..afiste tis enoxes 2000xronwn "theofovias",........................................................mprosta sto megaleio pou eftase aytos o anthrwpos to an o enas leei 29 genees kai o allos 31,pragmatika mou einai adiaforo,ews proklitika apopprosanalistiko(kapoies fores apo kapoious)apo ayta pou pragmatika eipe o xristos,o idios...................kai epeidi oso kai na exw psaxei apokryfa den exw vrei,to mono bibilio pou mporw na to kanw ayto einai i kaini diathiki.......alla nomizw pws arketoi nomizoun oti ta apokrifa einai tha einai kati allo,i alitheia gia ayto to prwsopo,istorikes plirofories kai tetoia..den xerw............... ihsous eipe:"re seis..edw sas lew gia ta epigeia kai de pairnete xampari...pou na sas pw gia ta epourania?".......oi mystikes didaskalies perasan,opws s oles tis thriskeies se ligous,se aytous pou theloun......................kai de to thewrw paralogo...........opoios thelei..na..ekei einai to agio oros.............as paei na afierwthei..............analoga to epipedo twn stoxwn analoges kai oi thisies................................twra filarakia,an eisai anthrwpos "kosmikos",kata tin ekklisiastikin,opws emeis,gia poio logo as poume na mou fanerwthoun(apokryfa), texnikes(askiseis-anapnoes-lexeis) pou mporoun na me skotwsoun,afou den exw askithei?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2003, 00:45:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Φωτιε είχα σκοπό να πάω πάρα κάτω αλλά μου πάτησες το φρένο απότομα.
Φώτιος:
quote:
Γιατί δεν άλλαξαν και δεν ταξινόμησαν αυτή την αδιανόητη, με την λογική, ροή των γενεών μετά τον Δαυίδ;
Γιατί καλέ μου φίλε δεν έσιαξαν αυτόν το παραλογισμό που για τους αμόρφωτους ισοδυναμεί με βλασφημία;

Η γνώμη μου είναι η εξής: Όταν το πρόσεξαν αυτό ήταν πια αργά και τους ήταν πάρα πολύ δύσκολο να κάνουν την διόρθωση σε όλα τα αντίτυπα. Ίσως να σκέφτηκαν ότι αν δεν τα κατάφερναν να κάνουν τη διόρθωση σε όλα τα αντίτυπα είτε του Λουκά είτε του Ματθαίου και έμεναν πίσω μερικά, αυτό θα τους ανάγκαζε στο τέλος να καταργήσουν είτε το ένα είτε το άλλο και να το περάσουν στα αντικανονικά ευαγγέλια όπως είναι τα απόκρυφα. Για παρόμοιους λόγους ολόκληρο ευαγγέλιο του Πέτρου, ποιού;;;;;;του Πέτρου.......πέρασε στα αντικανονικά-απόκρυφα ευαγγέλια. Εκτός απ’ αυτό όμως επειδή τέτοιες αντιφάσεις ανακάλυψαν και άλλες πολλές και σε όλα τα ευαγγέλια φοβήθηκαν στο τέλος ότι θα αναγκάζονταν να τα καταργήσουν όλα!!!! Φυσικά δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Έτσι προτίμησαν να τα αφήσουν όπως είναι και να βρούν διάφορους τρόπους να ξεπεράσουν τους σκοπέλλους. Με διάφορες σοφιστείες ξέρεις......(Ο έχων ώτα διά να ακούει ας ακούει) θα δικαιολογούσαν τα αδικαιολόγητα. Αυτό δεν τους φαινόταν δύσκολο και ούτε ήταν. Διότι τότε οι μορφωμένοι ήσαν λίγοι και ακόμα πιο λίγοι εκείνοι που είχαν στη διάθεση τους τα ευαγγέλια. Πολύ δε περισσότερο πιο λίγοι ήσαν εκείνοι που θα είχαν το θράσος και το θάρρος να βρουν και να ανακοινώσουν αντιφατικά και προβληματικά στοιχεία των ευαγγελίων. Τότε τα κεφάλια κόβονταν με το παραμικρό από το θρησκευτικό κατεστημένο και όχι μόνο. Εξ άλλου παρ’ όλες τις λεπτομερείς προφητείες που είχαν στη διάθεση τους τάχα για τον κόσμο, τους έλειπαν εκείνες που θα τους πληροφορούσαν για την εφεύρεση της τυπογραφίας, για τη διάδωση των γραμμάτων, τον πολλαπλασιασμό της γνώσης-μόρφωσης, της δημοκρατίας της ελευθεροστομίας.κλπ. Νόμιζαν ότι θα ήσαν πάντα πανίσχυροι. Πότε άρχισαν τα ευαγγέλια να ερευνώνται με κριτική διάθεση κάπως πιο μαζικά; Τον τελευταίο αιώνα με την αναγγέννηση της κάποιας δημοκρατίας.

Φώτιος:

quote:
Λέγεται πως οι γραφές είναι Θεόπνευστες.
Προσωπικά ανήκω στην κατηγορία αυτών που το πιστεύουν.


Φίλε μου Φώτιε γνωρίζω μέγιστης ανεπάρκειας περιεχόμενα μέσα στις γραφές. Μάλιστα αυτή η ανεπάρκεια είναι που με έσπρωξε να τις δω επιτέλους και με άλλο μάτι. Δεν ήμουν πάντα έτσι. Σαν θεόπνευστες γραφές που θέλουν να τις παρουσιάσουν πολλοί, είναι απογοητευτικότατες. Ελπίζω να βρώ το χρόνο και την όρεξη να γράψω παραδείγματα που κάποτε με κτύπησαν κατακούτελλα και τα οποία ευτυχώς τελικά με ξύπνησαν.

quote:
Όχι με την στεγνή δογματική έννοια αλλά με την τοποθέτηση ενός πανταχού παρόντος Θεού που καθοδηγεί και εμπνέει, δίχως να βιάζει, τον άνθρωπο.

Ως πανταχού παρόντες και τα πάντα πληρώντες εγώ δέχομαι τους φυσικούς νόμους. Ο θεός όμως των θρησκειών είναι κάτι άλλο. Πράγματι ο Θεός που καθοδηγεί εμπνέει και δεν βιάζει τον άνθρωπο που πιστεύεις φίλε Φώτιε είναι ο ίδιος με τον θεό του χριστιανισμού;

Παλαιά διαθήκη, δευτερονόμιον κεφ 20
16 ΕΚ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥΤΩΝ ΤΑΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΔΙΔΕΙ ΕΙΣ ΣΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΖΩΝ ΟΥΔΕΝ ΕΧΟΝ ΠΝΟΗΝ
17 ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΧΕΤΤΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΟΡΡΑΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΝΑΝΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΖΑΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΒΟΥΣΑΙΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΣΕΤΑΞΕΝ ΕΙΣ ΣΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ.

Εδώ προστάζει τους μεν να εξολοθρεύσουν τους δε, και δεν βιάζει τον άνθρωπο;
Τους προστάζει να εξολοθρεύσουν όχι μόνο τους αθρώπους ολόκληρων πόλεων αλλά και οτιδήποτε άλλο έχει πνοήν Μα τι του έκαναν καλέ. Γιατί πρέπει οι μεν να γίνουν φονιάδες και οι δε να εξολοθρευτούν. Τόση κακία; Δηλαδή να πούμε, αν υπήρχε στ’ αλήθεια ο Σατανάς θα μπορούσε να είναι χειρότερος;
Υπάρχει πράγματι θεός πίσω από αυτά τα λόγια φίλε μου; Βάλε το χέρι στην καρδιά κι’ απάντησε μου.
Στο ξανάγραψα Φώτιε. Ο δικός σου προσωπικός θεός που δεν βιάζει τον άνθρωπο, είναι καλύτερος από τον χριστιανικό και μάλιστα δεν έχουν καμιά σχέση αυτοί οι δύο θεοί.

Ελεύθερος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/05/2003, 09:41:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα φίλοι μας

Καλημέρα και σε σένα φίλε Ελεύθερε.
(συγγνώμη για την αραιή παρουσία μου, αλλά είναι πολλές οι υποχρεώσεις αυτής της περιόδου).

Κατ’ αρχήν από το τέλος.

Η θέση μου λοιπόν είναι, πως ο Θεός είναι Αλήθεια (συν όλα τα άλλα- και στο βαθμό που το χωράμε!) και ως έτσι είμαστε όλοι σε μια πορεία να Τον προσεγγίσουμε και να Τον γνωρίσουμε. Ως έτσι, αυτό που αλλάζει σε όλους τους ανθρώπους και σε όλες τις θρησκείες, είναι ο τρόπος με τον οποίο δεχόμαστε, νοούμε, γνωρίζουμε, κατανοούμε και τέλος εκδηλώνουμε τον Θεό.

Σκληρός λαός λοιπόν οι Εβραίοι, αναγνώριζαν και τον Θεό με σκληρότητα!
Τον ίδιο Θεό Αγάπης και Ελέους του Χριστιανισμού.
Σκληροί και πολιτικά κινούμενοι ήταν οι Ευρωπαίοι το Μεσαίωνα, με όμοιο τρόπο αναγνώριζαν τον Θεό της Αγάπης, κυριαρχώντας και καταδυναστεύοντας!

Πιστεύω πως γίνομαι κατανοητός. Δεν αλλάζει η Ουσία του Θεού μέσα στους αιώνες, αλλά η δικιά μας αντίληψη για τον Θεό.

Μην περιμένεις λοιπόν να αναγνωρίσω, φανατικά και στενοκέφαλα, το Έλεος σε λειτουργίες (χοντροκομμένες και κραυγαλέες) που αφορούν Απόδοση Δικαιοσύνης. Εξάλλου αναφερόμαστε σε μια Περίοδο εξέλιξης του ανθρωπίνου Πνεύματος που η λειτουργία του Νόμου του Ελέους δεν γίνονταν κατανοητή.
Όπως διαπιστώνεις σου απαντώ με το χέρι στην καρδία και μάλιστα με καρδιά χαμογελαστή!

Έτσι φτάνουμε στις άλλες παρατηρήσεις σου.
Και φυσικά είναι Θεός οι φυσικοί νόμοι αλλά όχι μόνο, αποτελούν μέρος της εκδήλωσης του Δημιουργικού Λόγου.
Πέρα λοιπόν και πάνω από τους φυσικούς νόμους υπάρχουν και οι πνευματικοί νόμοι. Μέσα από την δράση των πνευματικών νόμων και σύμφωνα με αυτούς εκδηλώθηκε και ο Ιησούς Χριστός στην γη, υπερβαίνοντας πολλές φορές τους φυσικούς νόμους (με τα καλούμενα «θαύματα»).

Γι’ αυτό αναζητώ την Αρμονία μέσα στο φαινομενικά παράλογο.
Και «ω! του θαύματος» ανακαλύπτουμε αρμονίες σε μια από τις πιο «χοντροκομμένες γκάφες» της παγκόσμιας ιστορίας!

Φίλε μου οι εικασίες για το τι ίσως συνέβηκε είναι παράλογες και αστήρικτες. Πέρα από τα «ίσως» και «ίσως» που αναφέρεις, να επισημάνω πως δεν είναι δυνατόν να πέρασαν δύο αιώνες (στην παρανομία κυρίως) μελέτης των χριστιανικών κειμένων (δεν ήταν δα και πολλά στην αρχή) και να μην παρατηρήθηκε αυτό που και ο γιος μου αναγνωρίζει με μια πρώτη ματιά!

Δεν είναι δυνατόν να ψιθυρίζουμε για «παγκόσμιες συνομωσίες αιώνων» και από την άλλη να λέμε πως «δεν μπορούσαν να τ’ αλλάξουν» και μάλιστα όταν πολύ απλά με την 1η Οικ. Σύνοδο ξεκαθάριζαν την δομή της Πίστης!
Και αν, όπως λες, λίγοι ήταν οι μορφωμένοι, τα πράγματα θα ήταν πολύ απλά για να ταξινομηθούν!
Φίλε σε παρακαλώ, όχι «του Πέτρου» αλλά λογιζόμενο για του Πέτρου. Καθώς ήταν κύριο στέλεχος των Αποστόλων και ίδρυσε και ο ίδιος κάποιες εκκλησίες!
Δεν μπορώ να χωρέσω πως ενώ ο ίδιος είχε «γράψει» Ευαγγέλιο δεν το έδωσε τουλάχιστον στις εκκλησίες που καθοδηγούσε!

Τέλος πάντων δεν είναι εδώ το θέμα μας.
Να επανέλθω λοιπόν στην αρχή.
Μέσα στα 4 Ευαγγέλια έχουμε 2 από αυτά να φανερώνουν το γεναολογικό δένδρο του Ιησού Χριστού του Υιού-Λόγου του Θεού. Αυτού που και στα 4 παρουσιάζεται να ενσαρκώνεται με την Δύναμη του Αγίου Πνεύματος στην Παρθένο Μαρία!
Γιατί;
Τι έπρεπε να αποδειχθεί;
Και αν έπρεπε να αποδειχθεί κάτι, γιατί ο μετέπειτα ευαγγελιστής ( και ιστορικός) Λουκάς καταγράφει με αυτό τον τρόπο;
Ήταν τόσο ανόητος;
Ήταν μήπως «προδότης»;
Γιατί λοιπόν μετέπειτα το Ιερατείο να δεχτεί αυτά που παράλογα (κοινώς ομολογουμένως) κατέγραψε ένας Έλληνας;

Φίλε μου μην προσπερνάμε έτσι απλά τέτοια ερωτήματα. Δεν παίζω με τα λόγια, αλλά προσπαθώ να σηκώσω «λίγο το πέπλο» (όπως λένε και οι φίλοι εσωτεριστές) πέρα από αυτό που φαίνεται.

Αν και ο Λουκάς καθοδηγούνταν από το Άγιο Πνεύμα, τότε τι κατέγραψε;

Σκέψου το.
Ως πιθανότητα.
Πέρα από αυτά που ως τώρα δέχεσαι.
(Δεν θα μολυνθείς, δα! ).

Από τα 4 ευαγγέλια έχουμε λοιπόν 2.
Όχι όμοια αλλά και με άλλη ροή.
Από τον Αβραάμ στον Ιησού, αυτό του Ματθαίου.
Από τον Ιησού στον Αβραάμ, στον Ενώχ και τέλος στο Θεό, αυτό του Λουκά!

Μήπως, λέω μήπως, ο Λουκάς φανερώνει τα βήματα στάδια (77 σε σύνολο) που βαδίζει, ή θα βαδίσει ο Άνθρωπος και μέσω του Ιησού Χριστού ως την Θέωσή του;

Πάντως μαζί με την καταγραφή του Ματθαίου όλοι οι «βασικοί σταθμοί» έχουν ως βάση το «7» και σύμφωνα με τον επισήμανση του Ματθαίου το «14» (7 επί 2).
Δεν σε προβληματίζει στο ελάχιστο;

Τι λες είναι το όλο θέμα μια συνεχόμενη, ακατανόητη και παράλογη γκάφα, ή έχουμε μια κρυμμένη Νομοτέλεια;

Φίλε Ελεύθερε, σκέψου και την περίπτωση πως τα εκατομμύρια ανθρώπων που πίστεψαν στο Χριστό δεν είναι και όλοι τους «άβουλα πρόβατα» ή «μεταμφιεσμένοι λύκοι»!
Αυτά που εσύ αναγνώρισες ως δυσαρμονία στην Χριστιανική Διδασκαλία, ίσως να είναι, είτε Νομοτέλειες, είτε δυσαρμονία στις ανθρώπινες επιλογές.

Όπως λέει και ο Φίλος Ντίμιντι, η Ουσία είναι που μετράει!

Με Σεβασμό και Αγάπη.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2003, 00:55:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Φώτιε ομολογώ πως δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις στο θέμα της γενεαλογίας. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Είπα τη γνώμη μου στο γιατί δεν διορθώθηκε από το ιερατείο. Θέλω να είμαι σίγουρος πως κατάλαβα τη δική σου, αλλοιώς δεν θα ήμουν ειλικρινής απέναντι σου και δεν θέλω να αφήνω κενά σε μια συζήτηση. Πάρε όσο καιρό χρειάζεσαι αλλά σε παρακαλώ γίνε συγκεκριμένος και ξεκάθαρος. Το χρωστάς και σε μένα και στον εαυτό σου αλλά και σε όσους μας διαβάζουν.
Επίσης εξήγησε μου τι εννοείς όταν λες πνευματική νομοτέλεια ή νομοτέλεια εν γένει και που και πως εφαρμόζεται.
Μπορεί ποτέ ο αριθμός των πιστών να θεωρηθεί απόδειξη του ορθού της πίστης που έχουν; Ξέρεις για πόσους αιώνες και πόσοι άνθρωποι πίστευαν ότι τα άστρα του ουρανού ήσαν μηδαμηνού μεγέθους αντικείμενα σε σύγκριση με το μέγεθος της πόλης τους; Όσο πολλοί και να ήσαν είχαν καθόλου δίκαιο;

Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

VIKING
Πλήρες Μέλος

Germany
1034 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2003, 03:39:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους VIKING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Φιλε Λουκα θα σου πω κατι μια και αναφερθηκες στον αριθμο
των πιστων,ειναι χαζοι ολοι εκεινοι οι εκατομμυριοι ανθρωποι
που ειναι μουσουλμανοι η βουδιστες.Γιατι δηλαδη να ειναι
αληθεια αυτα που αναφερουν τα ευαγελλια και οχι
το κορανι η Βεδες.Τι αποδεικνυει οτι αυτα που αναφερει η βιβλος
ειναι αληθεια;φυσικα εγω δεν λεω οτι δεν πιστευω αλλα δεν λεω και
οτι πιστευω.Η γνωμη μου ειναι οτι δεν μπορει κανεις να ξερει
τι ειναι αληθεια και τι ψεμματα αν δεν εχεις καποια αποδειξη.Ειπες πριν φιλε Λουκα το εξης "Φίλε Ελεύθερε, σκέψου και την περίπτωση πως τα εκατομμύρια ανθρώπων που πίστεψαν στο Χριστό δεν είναι και όλοι τους «άβουλα πρόβατα» ή «μεταμφιεσμένοι λύκοι»!"Το ιδιο θα μπορουσε να σου πει ενας
βουδιστης η μουσουλμανος.π.χ αυτοι που πιστεψαν στον μωαμεθ η στον
Βουδα ειναι ολοι τους αβουλα προβατα;Το συμπερασμα ειναι οτι
υπαρχουν χιλιαδες ερωτηματικα για το αν ειναι αληθεια αυτα που
αναφερονται στα ευαγγελια.Και πρεπει επισης φιλε Λουκα να σου πω
οτι πολλοι που λενε πως ειναι ορθοδοξοι χριστιανοι εχουν
αρκετες αμφιβολιες και ερωτηματικα για πραγματα που αναφερονται στην Βιβλο και ο φοβος της Κολασης τους αναγκαζει να πηγαινουν στην
εκκλησια.Δεν ειναι τυχαιο οτι κυριως ηλικιωμενοι πηγαινουν στην
εκκλησια,που ειναι στο τελος της ζωης τους.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

VIKING
Πλήρες Μέλος

Germany
1034 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2003, 04:25:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους VIKING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε Λουκα εσυ δεν εχεις καποια ερωτηματικα,καποιες αμφιβολιες
για αυτα που αναφερονται στα Ευαγγελια;Εχεις πιστει πληρως;Αφου
δεχεσαι αυτα που αναφερουν τα ευαγγελια σε ρωτω το εξης,γιατι
δεν αναφερουν το ποτε θα ερθει η δευτερα παρουσια;Δεχεσαι οτι
η ανασταση αφορα μονο αυτους που πιστευουν στον Χριστο και εμεις οι
υπολοιποι και οι πιστοι αλλων θρησκιεων θα πεθανουμε για παντα;
Αφου λοιπον δεν ξερουμε το ποτε θα ερθει η δευτερα παρουσια
που μπορει να συμβει και μετα απο 1000χρονια δεν σου φαινεται
τρομαχτικο να εισαι 1000 χρονια νεκρος μεχρι να αναστηθεις;Αυτοι που
πεθαναν πριν 1000 χρονια ποσο ακομα θα περιμενουν για την ανασταση,(φυσικα δεν καταλαβαινουν τιποτα) αλλα εμεις που ειμαστε
ζωντανοι ποσο αντεχουμε στην σκεψη οτι μπορει οταν πεθανουμε
να ειμαστε νεκροι πολλα χρονια μεχρι την πιθανη ανασταση;Αμα γινει
σε λιγα χρονια ενταξει, αλλα δεν μπορουμε να ξερουμε το ποτε,μπορει
και να αργησει.Συμφωνεις με το οτι οσοι δεν πιστεψαν στο Χριστο
ακομη και εαν ειανι καλοι ανθρωποι θα πεθανουν για παντα οπως και
οι κακοι.Διοτι αυτα φιλε Λουκα ειναι αποριες που εχω.Ο Ιησους
ειχε πει οτι οποιος πιστεψει σε μενα θα παει στον Παραδεισο.Αρα
ολοι οι αλλοθρησκοι,οι αγνωστικιστες κ.λ.π θα πεθανουν για παντα.
Μια τελευταια ερωτηση που εχω να σου κανω φιλε Λουκα ειναι
αν πιστευεις αυτο που αναφερεται στην Βιβλο το οτι οσοι δεν
πιστεψουν στο Θεο και Χριστο θα πανε στον λεγομενο δευτερο θανατο
(λιμνη του πυρος) αιωνιως που ομως δεν σημαινει παντα αλλα
100 χρονια διοτι αιων=100χρονια και ετσι ολοι θα αναστηθουν
μετα απο 100χρονια.Συγκεκριμενα αναφερει η βιβλος:"ει τις ουχ ευρεθει
εν τω βιβλιω της ζωης γεγραμενος εβληθη εις την λιμνη του πυρος".Δηλαδοι οσοι δεν ειναι γραμμενοι στο βιβλιο της ζωης του αρνιου
και κριθηκανε στον Λευκο Θρονο θα ριχτουν στην λιμνη του πυρος
που ειναι ο δευτερος θανατος.Ομως ολοι αυτοι που θα ριχτουν θα
αναστηθουν παλι μετα απο 100 χρονια.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2003, 09:50:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα φίλοι

Αγαπητέ φίλε Βίκινγκ σε χαιρετώ.

Αρχικά δεν με λένε Λουκά, αλλά Φώτη, μάλλον με μπέρδεψες με τον Ευαγγελιστή!
Για τις ερωτήσεις σου, αλλά και για όσα θέτει ο Ελεύθερος να ξεκαθαρίσω πως δεν πιστεύω σε «μαγικά βιβλία». Δηλαδή δεν αναγνωρίζω τα ευαγγέλια ως κάποια βιβλία θαυματουργικά, ή ποτισμένα, δεν ξέρω και γω τι, φαντάζεται ο καθένας!

Πώς να τω πω, για μένα τα Ευαγγέλια είναι καταγραμμένα «εκ του Λόγου» και όχι ο ίδιος ο Λόγος. Η διαφορά δηλαδή είναι πως δεν αποδίδω θεϊκή-μαγική-ειδωλολατρική υπόσταση σε κάποια βιβλία-αντικείμενα, αλλά αναγνωρίζω την επενέργεια του Αγίου Πνεύματος στους συγγραφείς τους.

Παντού στη γη υπάρχουν εμπνευσμένα βιβλία και φυσικά εδώ δεν συζητάμε για το «ποιανού η ομάδα είναι η καλύτερη»! Τμήματα, ή ιδέες Αλήθειας υπάρχουν σε κάθε μέρος, ακόμη και στα σκοτεινότερα απ’ αυτά!

Φίλε Βίκινγκ, αν θες ρίξε μια ματιά στο τόπικ 2η Παρουσία, στην ίδια κατηγορία με αυτό το τόπικ. Θα διαπιστώσεις πως συμφωνώ στην ουσία των περισσοτέρων θέσεών σου.
Αναγνωρίζω ως τραγικό λάθος την εγωιστική στάση των θρησκειών.

Τέλος δεν μπορώ να πω αν είναι- ή δεν είναι Αλήθεια αυτά που αναφέρουν τα Ευαγγέλια. Τα δέχομαι ως Πνευματικά Μαθήματα προορισμένα να συμβάλλουν στην Πνευματική Εξέλιξη της Ανθρωπότητας. Προσεγγίζοντάς τα έτσι, διαπιστώνω θαυμαστές σχέσεις και νομοτέλειες που μας αφορούν όλους. Χριστιανούς ή κάθε άλλης πίστης!

Για να γίνω όσο πιο σαφής γίνεται.
Δεν παίρνω πάντα κατά λέξη όσα καταγράφονται στα Ευαγγέλια εκτός φυσικά από τα λόγια του Χριστού και όχι βέβαια τις αλληγορίες. Δεν αναρωτιέμαι πχ. γιατί οι Φαρισαίοι δεν έμοιαζαν στη φάτσα με τάφους.
Αναγνωρίζω όμως πως υπάρχουν λειτουργίες πνευματικών νόμων ακόμα και σε λεπτομέρειες που συνήθως τις προσπερνάμε. Αναρωτιέμαι πχ. γιατί είπε ο Ιησούς στην Μητέρα του: «τι μεταξύ εμένα και εσένα» όταν αυτή επέμεινε να φέρουν νερό στον Χριστό να το ευλογήσει στο γάμο της Κανά. Έτσι εδώ δεν το παίρνω, ας πούμε, επιφανειακά και δεν λέω : «βρε, βρε, ο Χριστός τσαντίστηκε με την μάνα του, αλλά αυτή τελικά τον έψησε»!
Ούτε παίρνω κυριολεκτικά το «Μητέρα από εδώ ο Υιός σου, Ιωάννη να η Μητέρα σου» πάνω στο Σταυρό ως πρόταση …υιοθεσίας του Ιησού για τον Ιωάννη!
Αναγνωρίζω λοιπόν παρουσίαση Νόμων πνευματικών.

Και όταν λέω Νόμων, σοβαρολογώ.
Είναι όπως όταν βλέπουμε πχ. μια χιονοστιβάδα.
Μπορούμε να πούμε: «πω, πω χαμός! Πέφτει μια χιονοστιβάδα!»
Μπορούμε όμως να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε γιατί έπεσε και το τι γίνεται όταν πέφτει.
Αν κάνουμε το δεύτερο σημαίνει και πως ενδιαφερόμαστε να γνωρίσουμε τους φυσικούς νόμους που επιδρούν πάνω της.
Αντίστοιχα επιδρούν και οι πνευματικοί νόμοι. Θεωρώ μάλιστα πως είναι ισχυρότεροι καθώς μπορούν συχνά να υπερβαίνουν τους φυσικούς νόμους.
Όλοι γνωρίζουμε το «θαύμα» της αεροδυναμικής που επιτρέπει σε ένα βαρύτερο του αέρα σώμα να πετά. Δεν γνωρίζουμε όμως γιατί η δύναμη της Πίστης επέτρεπε στον Πέτρο να περπατήσει στα κύματα!

Δεν έχει νόημα να μελετάμε πνευματικά κείμενα όταν δεν τα προσεγγίζουμε και πνευματικά.

Πιστεύω πως διευκρίνισα φίλε Ελεύθερε το τι εννοώ νομοτέλεια.
Από κει και πέρα θεωρώ πως ήμουν ξεκάθαρος, αλλά να ξαναπροσπαθήσω.
Δεν μπορούμε να στηρίζουμε θεωρίες (και μάλιστα ακραίες) σε υποθέσεις πάνω σε υποθέσεις.
Το τι φαντάζεσαι ότι έκαναν οι πρώτοι ιεράρχες, δεν έχει σχέση φυσικά και με το τι έγινε!
Αν θες να ελέγξουμε τα ιστορικά στοιχεία.
Α) Για δύο, τουλάχιστον, αιώνες μελετούσαν τα Ευαγγέλια.
Β) από την πρώτη Οικ. Σύνοδο ξεκαθάρισαν τα βασικά θέματα της Πίστης.
Γ) Αρκετοί από αυτούς ήταν και μορφωμένοι.
Δ) Ο Ευαγγ. Λουκάς ήταν μορφωμένος και ιστορικός.
Ε) Ο Ευαγγ. Λουκάς δείχνει λεπτομερή γνώση της Εβραϊκής γενολογίας, αλλά από Δαυίδ ως Ιησού προσθέτει 14 γενεές και διαφωνεί σε όλα τα ονόματα (ακόμα και του πατέρα του Ιωσήφ)!

Αυτά είναι τα γεγονότα.
Καθώς μιλάμε για την αρχή των Ευαγγελίων, έχουμε μια παράλογη καταγραφή-σχέση γενεών!
Και μιλάμε για τον Ιησού Χριστό!
Γιατί λοιπόν:
Α) Να κάνει τέτοια «λάθη» ο Λουκάς καθώς κάτι τέτοιο δεν στέκει, ούτε με την λογική, ούτε με την πίστη του, ούτε φυσικά με την μόρφωσή του και την κατάρτισή του;!!!!!!!!!
Β) Γιατί υπάρχει αρμονική μαθηματική σχέση αυτών των «λαθών» σύμφωνα μάλιστα με το κλειδί που παρουσιάζει ο Ματθαίος;
Γ) Γιατί ενώ ο Ματθαίος παρουσιάζει από Αβραάμ μέχρι Ιησού, Λουκάς φτάνει μέχρι τον Θεό;
Δ) Γιατί όλοι οι ιεράρχες αποδέχτηκαν αδιαμαρτύρητα αυτήν την υπέρβαση; (δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένη τέτοια διαφωνία τους πρώτους αιώνες!)
Ε) Γιατί τέλος αφού, και όπως λες, «κόψανε και ράψανε στα μέτρα τους» τα Ευαγγέλια δεν συμμάζεψαν- διόρθωσαν και αυτή την κραυγαλέα-παράλογη αντίθεση;

Δεν είναι φίλε μου απλά, ξεκάθαρα και λογικά τα ερωτήματά μου;

Μπορεί να μην συμφωνούν ίσως με την «υποτιμημένη» εικόνα που έχεις για τους χριστιανούς στο μυαλό σου, αλλά, και εφόσον έχουμε διάλογο, πρέπει να προβληματιστείς σε αυτά!

Για μένα η Αλήθεια είναι μια Περιπέτεια ανακάλυψης, συν όλα τα άλλα!

Matrix μέσα σε Matrix καθώς είναι και επίκαιρο!

Με Αγάπη Φώτης, Λουκάς, Ιωάννης, Ηλίας, Άνθρωπος.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dimindy
Μέλος 1ης Βαθμίδας


89 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2003, 13:48:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dimindy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
file fwtie..............eytixws pou yparcheis...............giati polles fores einai kourastiko oi anthrwpoi na emenoun sto 1,kai na min pigainoun sto 2.......

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

VIKING
Πλήρες Μέλος

Germany
1034 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2003, 16:20:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους VIKING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
φιλε φωτιε πρεπει να σου πω οτι εγω αναγνωριζω την προσφορα του
Χριστου,τον αναγνωριζω ως μεγαλο δασκαλο ασχετα απο το αν
δεν ξερω αν οντως ηταν απεσταλμενος Θεου.Αυτο που εμενα με ενοχλει
ειναι η σταση και ο φανατισμος γενικοτερα της Εκκλησιας οχι
μονο της ορθοδοξης αλλα ολων των θρησκειων.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dimindy
Μέλος 1ης Βαθμίδας


89 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2003, 23:55:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dimindy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
tote file viking tha prepei na anaptixeis to thema s ena site koinwniologias,psyxologias,anthrwpologias,ethnikologias, klp klp..............GIATI mperdeyoume synexws ta theia me ta anthrwpina????????????

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/05/2003, 02:02:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας φίλοι μου,
Φώτιος:
quote:
Δ) Γιατί όλοι οι ιεράρχες αποδέχτηκαν αδιαμαρτύρητα αυτήν την υπέρβαση; (δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένη τέτοια διαφωνία τους πρώτους αιώνες!)
Ε) Γιατί τέλος αφού, και όπως λες, «κόψανε και ράψανε στα μέτρα τους» τα Ευαγγέλια δεν συμμάζεψαν- διόρθωσαν και αυτή την κραυγαλέα-παράλογη αντίθεση;

Φίλε μου Φώτιε τη δική μου εξήγηση την έδωσα καθαρά. Είναι στο μύνημα μου 22/5/03. Άλλο είναι αν κατάλαβες τη γνώμη μου και άλλο αν δεν τη δέχεσαι. Αν την κατάλαβες και δεν τη δέχεσαι δεν υπάρχει λόγος να επανέλθω. Αν δεν την κατάλαβες τότε θα επανέλθω.
Τη δική σου γνώμη όμως είναι που περιμένω και όχι όλα αυτά τα γιατί. Την είπες; Αν την είπες δεν την κατάλαβα Φώτιε συγχώρεσε με. Μπορείς να την κάνεις πιο κατανοητή; Εντάξει αν δεν θες, τότε να πάμε πάρα κάτω.

Κατά Ματθαίον κεφ 1
18 ΤΟΥ ΔΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΟΥΤΩΣ ΗΤΟ ΑΦΟΥ ΗΡΡΑΒΩΝΙΣΘΗ Η ΜΗΤΗΡ ΑΥΤΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΠΡΙΝ ΣΥΝΕΛΘΩΣΙΝ ΕΥΡΕΘΗ ΕΝ ΓΑΣΤΡΙ ΕΧΟΥΣΑ ΕΚ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ
19 ΙΩΣΗΦ ΔΕ Ο ΑΝΗΡ ΑΥΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΘΕΛΩΝ ΝΑ ΘΕΑΤΡΙΣΗ ΑΥΤΗΝ ΗΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΥΤΗΝ ΚΡΥΦΙΩΣ

Δευτερονόμιον κεφ. 22
23 ΕΑΝ ΝΕΑ ΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΗΝΑΙ ΗΡΡΑΒΩΝΙΣΜΕΝΗ ΜΕΤΑ ΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΕΥΡΗ ΤΙΣ ΑΥΤΗΝ ΕΝ ΤΗ ΠΟΛΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΘΗ ΜΕΤ ΑΥΤΗΣ
24 ΤΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΕΚΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΑΜΦΟΤΕΡΟΥΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΥΛΗΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΛΙΘΟΒΟΛΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΛΙΘΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΑΠΟΘΑΝΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΩΝΑΞΕΝ ΟΥΣΑ ΕΝ ΤΗ ΠΟΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΔΙΟΤΙ ΕΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟΝ ΕΚ ΜΕΣΟΥ ΣΟΥ

Τι έχουμε εδώ πέρα; Οι νόμοι υποτίθεται ότι δώθηκαν από το θεό στον Μωϋσή για να τους δώσει στο λαό του. Και τι λέει ο πιο πάνω νόμος; Εάν κοιμηθεί με αυτήν κάποιος στην πόλη και εκείνη δεν φωνάξει (δεν ζητήσει βοήθεια για να το αποφύγει ή δεν τον καταγγείλει δηλαδή) πρέπει η παρθένα αυτή να λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου. Το ίδιο και ο άντρας με τον οποίο «κοιμήθηκε».

Ο Ιωσήφ βρήκε τη γυναίκα του έγκυο, πράγμα που σημαίνει ότι αν είχε έστω και λίγο μυαλό έπρεπε να καταλάβει ότι εκείνη με κάποιον «κοιμήθηκε» και δεν....φώναξε. Μάλιστα το κράτησε μυστικό και από τον άντρα της μέχρι που την πρόδωσε η κοιλίτσα. Όμως ήτανε ΔΙΚΑΙΟΣ λέει και ήθελε να την διώξει κρυφά για να μην τη θεατρίσει τάχα. Δεν είναι θεατρινισμός που την περίμενε αλλά λιθοβολισμός βέβαια, με την εφαρμογή του θεϊκού νόμου. Έλα όμως που ο Ιωσήφ ήτανε ΔΙΚΑΙΟΣ λέει ο Ματθαίος!!!!! Καλά βρε Ματθαίο μου δεν σκέφτηκες ότι το να μη θέλει ο Ιωσήφ να «ενεργοποιήσει» το νόμο του θεού επειδή ακριβώς ήταν ΔΙΚΑΙΟΣ άνθρωπος, είναι σαν να μας λες ότι ο νόμος του θεού είναι άδικος; Τόσο άδικος που οι ΔΙΚΑΙΟΙ άνθρωποι δεν δέχονται την εφαρμογή του;
[Σημειώνω ότι όλα αυτά έγιναν προτού έλθει το πνεύμα στον Ιωσήφκαι και του εξηγήσει το υπερφυσικό τάχα της εγκυμοσύνης. Άλλη μια ζαβολιά της γραφής. Αφού ο Ιωσήφ δεν είχε σκοπό να την καταγγείλει τότε γιατί ήρθε το πνεύμα; Α...αυτό που επεδίωκε το πνεύμα ήταν να πείσει τον Ιωσήφ να την κρατήσει για γυναίκα του. Σιγά-σιγά ξετυλίγουμε το νήμα για να βρούμε τον πατέρα του Ιησού. Θα το κάνουμε αυτό στο εγγύς μέλλον. Όλοι μαζί όσοι ενδιαφέρονται.]

Προσέξτε φίλοι μου, εδώ ο ευαγγελιστής Ματθαίος (;;;;;;;) φαίνεται να καταγγέλλει νόμους του θεού με τέτοιο τρόπο που να μην τον παίρνει χαμπάρι κανένας. Είναι από τα παραδείγματα που αναφέρθηκα σε προηγούμενα μυνήματα μου. Δεν είναι ο Ματθαίος αλλά άλλοι τα έμπηξαν επίτηδες εκεί για να θολώσουν και να βλάψουν το σενάριο εν τη γενέσει του, πάνω στο οποίο θα στηριζόταν η νέα θρησκεία του Χριστιανισμού. Από τη μια ο Ματθαίος μας παρουσιάζει σημεία και τέρατα για να μας πείσει για τη άπειρη τάχα δικαιοσύνη του θεού που προωθεί. Από την άλλη οι άλλοι με μια τρικλοποδιά αναιρούν αυτή τη δικαιοσύνη και την υποβιβάζουν σε κατώτερο επίπεδο από τη δικαιοσύνη ενός απλού αλλά δίκαιου ανθρώπου όπως ο Ιωσήφ. Αναιρούν και τη σοφία και το θεοφώτιστο του Ματθαίου καταντώντας τον να γράφει αλλοπρόσαλλα. Τον κάνουν να φαίνεται ότι πιστεύει σε ένα πανάγαθο αλλά άδικο θεό!!!!!Ο νοών νοείτω. Υπάρχει συνέχεια στο μύνημα μου αυτό. Θα επανέλθω.

Ελεύθερος.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

VIKING
Πλήρες Μέλος

Germany
1034 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/05/2003, 03:24:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους VIKING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε Ελευθερε θεωρω πολυ πιθανο αυτοι οι νομοι του Θεου που αναφερεσαι
να ειναι οι νομοι που κατασκευασε το μυαλο των εβραιων της εποχης
εκεινης.Αυτοι οι νομοι ισως να ειναι οι νομοι που θελανε οι ιδιοι
οι ανθρωποι να εφαρμοστουν και ετσι σκεφτηκανε να "πλασουν" εναν
Θεο ο οποιος υποτιθεται οτι εδωσε τις 10 εντολες στον Μωυση.Οι Εβραιοι
της εποχης ισως να θελανε εναν Θεο στα δικα τους μετρα.Εγω φυσικα
μπορει να κανω λαθος,δεν λεω πως ολα αυτα ειναι σιγουρο πως συνεβησαν,
απλως λεω κατι που μπορει να ειναι ετσι.Δεν ειμαι ποτε απολυτος σε
αυτα που λεω.Ο καθενας εχει την αποψη του.Εγω ποτε δεν εχω πει οτι
αυτα που γραφουν τα Ευαγελλια ειναι ψεμματα αλλα αυτο δεν σημαινει
οτι τα πιστευω κιολας.Απλως λεω οτι δεν μπορω να γνωριζω αν ειναι
αληθεια η ψεμματα,εκφραζω μονο πιθανα σεναρια.Ολα φιλε μου ειναι
πιθανα μεχρι να αποδειχθει κατι.π.χ Για πολλους αιωνες οι ανθρωποι
δεν πιστευανε οτι η Γη ειναι σφαιρικη μεχρι να αποδειχθει οτι ειναι.Αν
μελετησουμε την καθε Θρησκεια θα δουμε οτι ο Θεος που αναφερεται
σε καθε μια απο αυτες ειναι οπως θα τον ηθελαν οι πιστοι της
καθε θρησκειας,στα δικα τους μετρα.Δεν το καταλαβαινω γιατι παντα
πρεπει ο Θεος να εχει την λογικη του ανθρωπου.,γιατι παντα,σε ολες τις
θρησκειες ο Θεος αντιμετωπιζει τον ανθρωπο οπως θελουνε οι ιδιοι
οι ανθρωποι.Αποκλειεται ο Θεος να εχει μια εντελως διαφορετικη λογικη
απο τους ανθρωπους σε οτι αφορα τον τροπο σκεψης,γιατι παντα ο Θεος
ειναι ο Τιμωρος και ταυτοχρονα αυτος που ανταμειβει το καλο;Ειναι πολυ
πιθανο οι ανθρωποι που ονειρευονταν την επικρατηση του καλου στο κοσμο
και αντι αυτο βλεπανε συνεχως να κυριαρχει το κακο στην γη,να θεοποιησανε καποιους ανθρωπους που καναν κατι καλο στο κοσμο οπως
ο Χριστος.Διοτι παντα οι ανθρωποι ειχαν αναγκη απο καποιο σωτηρα
που θα εσωζε τον κοσμο.Ετσι σε καθε περιοδο που εμφανιζοτανε καποιος
ανθρωπος που προσεφερε σημαντικο εργο στην κοινωνια οπως ο Χριστος
οι ανθρωποι τον θεοποιουσαν.Παντα εμεις θα συζηταμε για το αν ο Χριστος ηταν απεσταλμενος θεου,αν ηταν Ελληνας,αν αυτα που γραφει
η βιβλος ειναι αληθεια η ψεμματα και φυσικα δεν θα καταληγουμε
πουθενα,διοτι κανεις απο μας δεν μπορει να γνωριζει την βαθυτερη
αληθεια.Ας ελπισουμε οτι καποτε ο ιδιος ο Θεος θα μας απαντησει.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/05/2003, 08:46:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Πάμε παρακάτω;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Just_A_Man
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
766 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/05/2003, 09:35:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Just_A_Man  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
H μοναξιά βοηθάει τον άνθρωπο να βρίσκει τις αιώνιες αλήθειες, που κρύβονται μέσα του.

Και ο εγωισμός, ο ποταπός αυτός μας, το να έχουμε μόνο εμείς δίκιο για την αλήθεια, από πόση αγάπη μας στερεί, που θα μπορούσαμε να μοιραζόμαστε με την οικογένεια μας τους φίλους μας την ανθρωπότητα. Χαίρομαι που δεν έχω βρει ακόμα την αλήθεια της ανθρώπινης ύπαρξης.

Μα πάνω από όλα χαίρομαι γιατί ανακάλυψα ότι το μόνο πράγμα που θα αφήσω πίσω μου είναι η αγάπη που μοιράστηκα με τους συνανθρώπους μου.

Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ
ΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ

Από το Forum : H Θρησκεία της Αγάπης.


Just A Man

“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/06/2003, 19:09:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου χαίρομαι τον τρόπο που συζητάμε.
Συμφωνώ μαζί σου φίλε VIKING. Το μεγάλο ερώτημα είναι: Από όλες τις ασύλληπτα μεγάλες δυνάμεις του σύμπαντος υπάρχει πράγματι καμία που σκέφτεται, δρα, όπως ο άνθρωπος; Υπάρχει πράγματι ένα συγκροτημένο πνεύμα που τα ελέγχει όλα; Ή μήπως υπάρχουν μόνο οι ιδιότητες που δρουν αυτόματα, αλάνθαστα και καθολικά; Μπορούμε να ελπίζουμε σε απάντηση αυτού του ερωτήματος; Εγώ πιστεύω ότι και αν ακόμα βρίσκαμε ένα τέτοιο πνεύμα, αυτό θα λειτουργούσε με βάσιν κάποιες ιδιότητες οι οποίες θα ήσαν αυτομάτως υπεράνω αυτού. Φίλοι Φώτιε και JUST A MAN σκεφτείτε για λίγο: Η αγάπη είναι υπεράνω του θεού; Είναι ιδιότητα του θεού; Τον καθοδηγεί; Καθοδηγείται απ’ αυτόν; Δημιούργησε το Θεό; Δημιουργήθηκε απ’ αυτόν; Είναι ο ίδιος ο Θεός κατά τον Παύλο; Τι; Κι’ αν η αγάπη είναι ο ίδιος ο θεός τότε το μίσος είναι άλλος ισοδύναμος προς αυτόν θεός; Τι; Διότι το μίσος εξαφανίζει την αγάπη και η αγάπη εξαφανίζει το μίσος. Τα βλέπουμε κάθε μέρα αυτά. Δεν είναι θεωρίες.

Τώρα θα συνεχίσω το προηγούμενο μου μύνημα. Έχει να κάνει με την αντίδραση των διαφόρων ιερατείων (και του δικού μας) για τις εκτρώσεις. Με τις εκτρώσεις σκοτώνουμε μια ζωή λένε. Έναν άνθρωπο.Κι’ έχουν δίκαιο. Αλλά πιστεύετε ότι είναι ειλικρινείς ή τέλος πάντων σκέφτονται λογικά; Τότε πως μπορούν να υποστηρίζουν τους νόμους του θεού της παλαιάς διαθήκης που λένε ότι η γυναίκα που μοίχευσε (δες προηγούμενο μου μύνημα) πρέπει να λιθοβολείται μέχρι θανάτου; Μπορεί η μοιχεία εκείνη να την κατέστησε έγκυο και με τον λιθοβολισμό σίγουρα θα πεθάνει και το έμβρυο. Γιατί το ξεχνάνε αυτό; Γιατί δεν έχουν τη δύναμη οι κατά τα άλλα λαλίστατοι αρχιερείς να διαχωρήσουν τη θέση τους από τέτοιους νόμους; Εδώ ελέγχεται και ο Ιησούς. Πολύ σωστά απέτρεψε τον θάνατο της μοιχαλίδας με την περίφημη φράση «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω», αλλά..... ή δειλίασε να συμβουλεύσει τους ανθρώπους να μην προβαίνουν σε τέτοιες βάρβαρες καταδίκες σε μέλλουσες μοιχαλίδες για τον φόβο των Ιουδαίων ή.....την παραπάνω φράση τη βρήκε έτοιμη ως μια από τις σοφές λαϊκές παροιμίες της εποχής και την χρησιμοποίησε, χωρίς να εμβαθύνει στο μέγεθος του προβλήματος που είχε μπροστά του. Ακόμη μπορούμε να υποθέσουμε ότι η όλη ιστορία δεν συνέβηκε στην πραγματικότητα γιατί δεν την αναφέρουν όλοι οι ευαγγελιστές. Μπορεί να είναι ένα σενάριο της φαντασίας κάποιου.......ο οποίος προσπαθούσε να παρουσιάσει τον Ιησού ως αγαθό και ελεήμονα αδιαφορώντας για τα ερωτήματα που θα δημιουργούσε στον μελετητή του 2000 ας πούμε. Τι νομίζετε;
Συζητάμε τώρα. Σε πολλές περιπτώσεις η στάση και τα έργα του Ιησού δεν έχουν καμιά σχέση με το θεό της παλαιάς διαθήκης. Ο Ιησούς παρουσιάζεται με πιό......χαμηλόυς τόνους. Αλλά δεν καταδίκασε ποτέ τους βάρβαρους τρόπους με τους οποίους έχει σκοπό ο θεός (Γιαχβέ) να επιβληθεί στους ανθρώπους. Σε άλλες περιπτώσεις ταυτίζεται μαζί του. Αυτό κατά τη γνώμη μου αποδυκνείει ότι η όλη κοσμοαντίληψη των γραφών προέρχεται από διαφορετικές φιλοσοφικές σχολές συχνά εντελώς αντίθετες μεταξύ των. Έβαλαν πολλοί το λιθαράκι τους για να έχουμε αυτό το αλαλούμ δηλαδή. Αυτό θέλω να πω.

Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

VIKING
Πλήρες Μέλος

Germany
1034 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/06/2003, 19:36:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους VIKING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνω μαζι σου φιλε Ελευθερε.Απο την μια εχουμε εναν τιμωρο και
σκληρο Θεο της παλαιας διαθηκης και απο την αλλη εχουμε τον Χριστο
που ηρθε στην γη σαν απεσταλμενος του Θεου και συγχωρει τους
ανθρωπους και τονιζει οτι η τιμωρια για τους αδικους και κακους
ανθρωπους θα γινει στην αλλη ζωη ενω ο Θεος οπως αναφερεται στην
παλαια διαθηκη πολλες φορες τιμωρουσε ανθρωπους ενω λογικο θα
ηταν να μην τιμωρηθουν τωρα αλλα στην αλλη ζωη.Βλεπουμε οτι
η παλαια διαθηκη εχει αντιφασεις με την καινη διαθηκη.Μηπως
τελικα η κοσμοαντιληψη των γραφων προερχεται οντως
απο διαφορετικες φιλοσοφικες σχολες και πολιτισμους;Καποιος
αλλος σε αυτο το Forum ειχε πει πως ο Χριστος ηρθε στην Γη
για να συμπληρωσει τον νομο του Θεου και οχι για να τον καταργησει.Μα καλα ο νομος του Θεου
δεν ηταν υποτιθεται τελειος απο την αρχη;Επισης παρατηρω γενικα οτι
η Εκκλησια μας, δινει περισσοτερη εμφαση σε αυτα που αναφερονται
στην καινη διαθηκη παρα στην Παλαια.Ας μας απαντησει η Εκκλησια
(αφου συμφωνα με τον Θεο οπως αναφερεται στην παλαια διαθηκη η
γυναικα που μοιχευει πρεπει να λιθοβολειται) πρεπει και σημερα
η γυναικα που μοιχευει να λιθοβολειται, γιατι αν δεν το δεχεται
σημαινει πως απορριπτει τον νομο του Θεου;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/06/2003, 01:35:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σας φίλοι μου και πάλι.
Έχω την εντύπωση ότι εκείνο που περιμένουν από μένα όσοι με παρακολουθούν είναι η ανάπτυξη του θέματος του πατέρα του Ιησού. Πραγματικά εδώ και μέρες πολλές προσπαθώ να βρω τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρω να παρουσιάσω τις αποδείξεις μου και τη σχετική βιβλιογραφία. Ατυχήσατε φίλοι μου. Δεν βρίσκω κανένα τρόπο να παρουσιάσω μια μελέτη 10 χρόνων μέσα σε 2-3 σελίδες. Στην πραγματικότητα χρειάζεται ένα τεράστιο βιβλίο με πολλους βοηθούς τριγύρω μου.
Ευτυχώς όμως υπάρχουν άλλα βιβλία που περιέχουν μέρος των όσων θα ήθελα να περιέχονται στο «βιβλίο μου» και θα σας παραπέμψω σ’ αυτά. Θα σας δώσω και τα πρώτα ερεθίσματα που με ώθησαν να μελετήσω το θέμα και όποιος θέλει ας ακολουθήσει αυτό το μακρινό δρόμο της αναζήτησης.

Ερεθίσματα:
Η Μαρία από μικρή ηλικία αφιερώθηκε στο ναό και βγήκε από κει μέσα για να αρραβωνιαστεί. (Εισόδεια της θεοτόκου). Μπορεί κανένας να αποκλείσει ότι η εγκυμοσύνη ξεκίνησε από κει μέσα;
Όταν αρραβωνιάστηκε βρέθηκε έγκυος χωρίς ο Ιωσήφ να έχει «κοιμηθεί» μαζί της. Ο Ιωσήφ θέλησε να την διώξει αλλά είδε σε όνειρο το Πνεύμα να τον πληροφορεί ότι η εγκυμοσύνη ωφείλεται σε θεϊκή ενέργεια και να την κρατήσει. Προηγουμένως το πνεύμα είχε ειδοποιήσει την Μαρία ότι θα γεννήσει υιόν.....κλπ αλλά η Μαρία το κράτησε μυστικό από τον άνδρα της μέχρι που η εγκυμοσύνη φάνηκε στον Ιωσήφ αφ’ εαυτής. Μόνο τότε το πνεύμα εδέησε επιτέλους να τον πληροφορήσει..........Εμένα αυτό μου φάνηκε ότι και το πνεύμα περίμενε να σιγουρευτεί ότι η Μαρία ήταν έγκυος.
Όταν το παιδί γεννήθηκε βλέπουμε τον Συμεών να λέει το: Νυν απολύεις τον δούλο σου δέσποτα με διάφορες......σάλτσες. Εννοεί τώρα που είδα το παιδί ας πεθάνω. Τέτοια λόγια για ένα παιδί εμένα με παραπέμπουν στην μητέρα ή πατέρα ή έστω στους παππούδες ή στις γιαγιαδες του παιδιού. Για να μας μπερδέψει όμως η γραφή (ποιός άραγε;) μας πληροφορεί ότι ο Συμεών ήταν προφήτης και είχε και αυτός προειδοποιηθεί από το πνεύμα.........Γι’ αυτό και περίμενε το παιδί με τόση προσμονή. Μα καλά βρε συ Συμεών, όντας ιερέας του ναού, αφού είχες τέτοιαν αποκάλυψη από το πνεύμα γιατί δεν το είπες σε κανένα από το υπόλοιπο ιερατείο και τους άφησες στην άγνοια, με αποτέλεσμα να μην τον πιστέψουν και να τον σκοτώσουν τελικά; Α μπα δε σε πιστεύω. Κάτι μας κρύβεις. Και γιατί ήθελες να δείς το παιδί με τόση λαχτάρα; Αφού σου είπε το πνεύμα ότι θα γεννηθεί βρε παιδί μου. Πιστεύεις στο πνεύμα ναι ή όχι; Αλλά και σαν προφήτης που ήσουν δεν ήξερες ότι και αν πεθάνεις ακόμα, θα δείς το παιδί στην άλλη ζωή; Γιατί τόση λαχτάρα να το δείς σ’ αυτή τη ζωή όσο είσαι ακόμα ζωντανός; Θεός ήτανε δεν θα τον έβλεπες πρώτα-ύστερα; Κάτι μας κρύβεις Συμεών. Είσαι ο πατέρας φίλε. Και το.....πνεύμα.

Για....να δούμε και την Μαρία αν μας λέει αλήθεια για το πνεύμα κλπ. Γιατί το κράτησε μυστικό από τον άνδρα της η Μαρία ένα τέτοιο κοσμογονικό μυστικό; Δεν βλέπω να του το αποκάλυψε η ίδια ποτέ αυτό. Την αποκάλυψη-καλμάρισμα του την έκανε το πνεύμα σε.....όνειρο. Κατάλαβα. Έπεσαν απειλές από υψηλά ιστάμενους. Το όνειρο ήταν για τα προσχήματα.
Η Μαρία πίστεψε το....πνεύμα; Για να δούμε.
Κατά Λουκάν κεφ 2
49 ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΙΑ ΤΙ ΜΕ ΕΖΗΤΕΙΤΕ ΔΕΝ ΗΞΕΥΡΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΜΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΟΥ
50 ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΝΟΗΣΑΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΛΑΛΗΣΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ
Εδώ αναφέρει τα του πατρός του (του θεού) και ούτε η Μαρία ούτε ο Ιωσήφ τον εννοούν. Μα ξέχασαν τι τους το....πνεύμα;
Κατά Μάρκον κεφ 3
21 ΚΑΙ ΟΤΕ ΗΚΟΥΣΑΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΕΞΗΛΘΟΝ ΔΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΩΣΙΝ ΑΥΤΟΝ ΔΙΟΤΙ ΕΛΕΓΟΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΕΑΥΤΟΥ
Μα οι συγγενείς του δεν ήταν η Μαρία, ο Ιωσήφ και τα αδέλφια του; Έκτός εαυτού το γεννηθέν εκ πνεύματος αγίου; Κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα. Αμνησία έπαθαν η Μαρία και ο Ιωσήφ; Ξέχασαν το....πνεύμα;

Καλά οι ευαγγελιστές που τα γράφουν όλα αυτά από που τα έμαθαν; Αφού δεν είχαν ακόμη γεννηθεί, και όταν έγραψαν τα ευαγγέλια τους η Μαρία, ο Ιωσήφ, ο Συμεών κλπ είχαν πεθάνει, πως έμαθαν για το επεισόδειο με τον Συμεών; Τους το αποκάλυψε το....πνεύμα; Μα για ποιό λόγο; Για να μας πείσουν εμάς για τη θεότητα του Ιησού; Δεν ήταν αρκετά τα θαύματα και η ανάσταση; Αυτά είναι μερικά από τα ερεθίσματα που θέλω να δώσω. Πόσα να γράψεις;
Η επαλήθευση γίνεται με τη σωστή τοποθέτηση των προσώπων της αληθινής ιστορίας.

Για εκείνους που θα θελήσουν να ψάξουν το θέμα προτείνω να χρησιμοποιήσουν ως οδηγό το βιβλίο ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ του Νικόλαου Κόκκινου εκδόσεις Αλεβιζόπουλος. Ο μεγάλος αυτός ερευνητής αν και προχώρησε πάρα-πάρα πολύ, δυστυχώς δεν έφτασε στον πατέρα του Ιησού και άφησε το θέμα ανοικτό. Αν έχω δίκαιο και τελικά ο πατέρας του Ιησού είναι ο Συμεών τότε ο Νικόλαος Κόκκινος δικαιούται το 99 τοις εκατό της επιβράβευσης από την αποκάλυψη αυτή, διότι χρησιμοποίησα το βιβλίο και τις παραπομπές του για να φτάσω σε μια ασφαλή επαλήθευση.

Με το πιό πάνω μύνημα μου καταλαβαίνω ότι στεναχώρεσα κάποιους. Ζητώ συγγνώμη.

Ελεύθερος.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 12 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2189941
Maintained by Digital Alchemy