ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 51
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2008, 11:10:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Φίλε Helios2012, όπως έγραψα στο ...«μήνυμα των 4:55 τα ξημερώματα», όλοι είμαστε κολλημένοι μπροστά απ’ εκείνο το θαμπό τζάμι του παραθύρου της «Εριώπιδος». Νοσταλγούμε τον χαμένο «παράδεισό» μας, την χαμένη «Ελευθερία» μας. Μας ικανοποιεί η γκαζόλαμπα που μας έδωσαν οι «Ευεργέτες μας» και οι «Σωτήρες μας» αγνοώντας πεισματικά τον ΗΛΙΟ. Ζωγραφίζουμε με τα δάκτυλά μας στο τζάμι το μαγικό κόσμο που νομίζουμε ότι υπάρχει έξω ή ντύνουμε με μαύρο χαρτί τα τζάμια και αφήνουμε από την κλειδαρότρυπα να περάσει μέσα η εικόνα του στον σκοτεινό μας θάλαμο. Και μετά τι…;

Είδες ότι μόλις μίλησες για «Ελευθερία» εσύ και η Terity πως έπεσε το «ιδρυματικό» τσούρμο να σας κατασπαράξει. Να σας υποδουλώσει στον «Ιερό κανόνα» στα «καθώς πρέπει».
Στην άχρηστη περιττοφωνία του «ιδρύματος» ουαί και αλίμονο έτσι και τολμήσεις και μιλήσεις για αγριολούλουδα. Όχι φίλε μου ο «Καλός Ποιμάνδρης» σε θέλει στο ελεγχόμενο κλιματιστικά θερμοκήπιό του. Εκείνος να σου στάζει δυο σταγόνες νερό κάθε μέρα μέχρι να σε πουλήσει σε κάποια «Συμμαχία» και συ να τον λατρεύεις σαν θεό .
Πως τολμάς λοιπόν και ζητά να δεις τι γίνεται έξω απ΄ το θαμπωμένο τζάμι; Πως τολμάς να θέλεις να μυρίσεις άρωμα από αγριολούλουδα;Aγαπητέ ΕΡΙΩΠΙΣ ο καθένας είναι ελεύθερος να μυρίσει αυτό που του αρέσει αρκεί αυτό να γίνεται χωρίς ύβρεις. Μύρισε ότι θέλεις αλλά αν αρχίσεις να βρίζεις ........αυτό σημαίνει ότι δε σε ενδιαφέρει να μυρίσεις αυτό που θέλεις αλλά μετά μανίας να σταματήσεις τους άλλους να μυρίζουν αυτό που θέλουν!
Εκτός εάν θέλεις να γηπεδοποιήσουμε την κουβέντα και να αρχίσουμε τα καλολογικά στοιχεία για να αποδείξουμε όμως τι?

Και κάτι άλλο δε βλέπω κανένα από τα ερωτήματα που σου έχω θέσει να έχει απαντηθεί γιατί?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2008, 15:29:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
Όντως! για σκεφτείτε αυτό που λέει «στην ξαδέρφη και στη θειά! μπαίνει πάντα ποιο βαθιά!»...........άσε το άλλο! βλέπουμε μια γκομενάρα στο δρόμο και λέμε! ώρε "μάνα μου!" ή το άλλο...."τι μανουλομάνουλο είναι αυτό?" κάνουμε σεξ και λένε "τι σου κάνω μάνα μου".........

quote:
europaios2
Εκτός εάν θέλεις να γηπεδοποιήσουμε την κουβέντα και να αρχίσουμε τα καλολογικά στοιχεία για να αποδείξουμε όμως τι?

Και κάτι άλλο δε βλέπω κανένα από τα ερωτήματα που σου έχω θέσει να έχει απαντηθεί γιατί?Σώωωωπααα...!!!

quote:
trexagireve
Αν θέλεις απο αγνή αναζήτηση, το συζητάμε...Αλλά για πλάκα,
ή για να βγάλουμε λάθος ο ένας τον άλλο, τάχω ψιλοβαρεθεί
αν δεν σε πειράζει....

4000 απαντήσεις σ' αυτό το φόρουμ μέσα σε λίγους μήνες, ...και μου λες βαρέθηκες;

Ή μήπως έβαλε δύσκολα ο Helios2012 και σας στενοχώρησε;

Όπως θέλετε καρντάσια μου, συνεχίζουμε με ποιηματάκια απ' αύριο. Κατεβάζω Ταμπάκη σ' όλο του το μεγαλείο.

Λουκάς

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2008, 18:03:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό που βαρέθηκα φίλε ΕΡΙΩΠΙΣ είναι οι
επαναλήψεις..Τίποτε καινούργιο, λέω, θα πούμε;
Και ποτε ρώτησε κάτι ο helios; Αυτός μόνο διαπιστώνει..
Αλήθεια, επι του πολέμου που έχεις θέμα, σύ τι λές;
Γιατί δεν μας λές τις απόψεις σου...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2008, 22:34:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ήλιε μου - ήλιε...
Τις θέσεις σου τις έχει βάλει (στην παθητική φωνή) ο Καζατζάκης στον Ζορμπά, αμέσως μετά τον θάνατο της μαντάμ Ορτάνς...
""Μετά αρχίζει η ποίηση...""
Ίσως μόνο μετά από ένα τραγικό γεγονός, θυμόμαστε ότι είμαστε θνητά πλάσματα και αναζητούμε κάτι άλλο, ζητώντας να καταλογίσουμε ευθύνες σε αυτό που μέχρι στιγμής πιστεύαμε...

ΕΡΙΩΠΙΣ,
Θεωρείς ότι η θρησκεία είναι το όποιο του λαού.
Τι είναι θρησκεία; Μπορείς να την προσδιορίσεις;
Το "θρύλε θεέ μου ολυμπιακέ μου" είναι θρησκεία; Μα γιατί όχι; Κάθε Κυριακή οι πιστοί δεν πηγαίνουν σε ένα χώρο να προσευχηθούν στους θεούς τους (γήπεδα); Δεν μιλούν με σεβασμό για τους θεούς τους και δεν τους έχουν μέχρι και σε εικόνες σπίτια τους; Δεν τους λατρεύουν;
Μήπως το ίδιο δεν συμβαίνει και με τις πολιτικές ιδέες και τους ηγέτες τους; Σταλινισμός, Μαοϊσμός, νεοφιλελευθερισμός, ακόμα και ελληνικοί εγχώριοι ηγέτες;;;
Μήπως το ίδιο το χρήμα δεν είναι θρησκεία;

Αλήθεια έχεις προσέξει την πραγματική ελευθερία που έχει ένας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ πιστός σε κάποια θρησκεία όπως ο χριστιανισμός; Πιστεύω ότι αυτό φαίνεται καλύτερα την τελική ώρα, αυτή του θανάτου.
Οι πραγματικοί χριστιανοί, οι πραγματικοί μουσουλμάνοι, οι πραγματικοί πιστοί της οποιασδήποτε θρησκείας δεν φοβούνται τον θάνατο στα γεράματα τους ή μετά από κάποια αρρώστια...
Πιστεύεις ότι θα βρεις άνθρωπο που μπορεί να το κάνει αυτό χωρίς να πιστεύει σε κάποια θρησκεία και δη σε κάποια με λυτρωτική έμφαση;
Μήπως γιατί οι άνθρωποι αυτοί (οι πραγματικοί πιστοί)έχουν κάτι που λείπει από τους άλλους;
Τι; Την ελπίδα...

Οι Ορθόδοξοι έχουν σαν Αγία και την Αγία Σοφία και τις θυγατέρες αυτής: Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη...
Στα 20 χρόνια που ψάχνω δεν έχω βρει ΚΑΝΕΝΑΝ από τους μη πιστούς ανθρώπους να έχει και τα τρία. Ακόμα και αυτοί που δηλώνουν πιστοί (ακόμα και οι ιερείς) δεν τα έχουν.
Άρα μήπως τελικά δεν φταίει μία συγκεκριμένη θρησκεία, αλλά οι άνθρωποι που φέρουν στους ώμους τους αυτή την θρησκεία;

Θυμάσαι γιατί μάλωσαν ο Πέτρος και ο Παύλος;
Μήπως τελικά αυτός ο καυγάς δεικνύει τον όρο θρησκεία από όλες τις πλευρές;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2008, 22:46:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε μου Ερίωπα!
Από τότε που επέλεξα να συμμετάσχω στο διάλογο, κυρίως και πρωτίστως με σένα, άσχετα που στην πορεία γνώρισα και την γλυκήτατη Terity, την Άρια και την Υπατία και ευελπιστώ να συμμετάσχουν και πολύ περισσότεροι άξιοι συνομιλητές όπως π.χ. ο Κηφέας που θα είχε να συνεισφέρει πολλά στο παρόν θέμα, έχω θέσει πάρα πολλά "μήπως?".
Το θέμα βέβαια είναι απλό: τα ερωτήματα που έχω θέσει ταλανίζουν την ανθρωπότητα απ'τα γεννοφάσκια της. Και αφού μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί η απάντηση που θα ικανοποιούσε ολόκληρη την ανθρωπότητα, μήπως είναι καιρός ν'αποδεχτούμε πως η αλήθεια δεν είναι μια και μοναδική (αλλιώς θα την είχαν βρεί πρωτύτερα πολύ πιό σοφοί Ανθρωποι από μας- όχι πως μας θεωρώ έστω και λίγο σοφούς αλλά μάλλον λίγο φιλό-σοφους: δηλαδή φίλους και εραστές της σοφίας που ποτέ δεν θα την κατακτήσουμε αλλά έχουμε το δικαίωμα να φλερτάρουμε μαζί της και ας μας φτύνει στα μούτρα) αλλά υπάρχουν πολλές ταυτόχρονες και ισοδύναμες αλήθειες?
Και μήπως, ακόμη πως, κομμάτια όλων αυτών των αληθειών μπορούμε να βρούμε σε οτιδήποτε σχετίζεται με τον κόσμο μας?

Γιά όποιον βέβαια τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, τότε αυτός είναι σοφός και μπράβο του!
Απ'την άλλη βέβαια αν η αλήθεια των πραγμάτων είναι χιλιοειπωμένη και κατατεθημένη στο παρόν φόρουμ, τότε δε βρίσκω λόγο να συνεχίσουν οι σοφοί να επαναλαμβάνονται, και ας προσφέρουν κάτι απ'τη σοφία τους σε θέματα τα οποία χρειάζονται τις σοφές απαντήσεις τους, και ας αφήσουν εμάς εδώ να ψαχνόμαστε, μιας και δεν μας γεμίζει το μάτι η δική τους αλήθεια, και φυσικά μας την έχουν πεί τόσες φορές που αν μη τι άλλο, την έχουμε εμπεδώσει και μας έχει κουράσει.
Και αφού έχουν κουραστεί και οι ίδιοι, δεν έχουν παρά ν'αποσυρθούν απ'το παρόν θέμα μιας και ότι είχαν να πούν το είπαν, δεν χρειάζονται σαν σοφοί που είναι, να σπαταλούν άδικα το χρόνο τους με μας.
Ας επιτραπεί και σε ανθρώπους που έχουν διαφορετική αποψη επί της αλήθειας-αληθειών να εκφραστούν ελεύθερα μέσα απ'αυτό το θέμα, χωρίς παρεμβολές από σοφούς και γνώστες τις μοναδικής αλήθειας τους.
Υπάρχουν εξάλλου τόσα πολλά θέματα που τους χρειάζονται, ας μην σπαταλώνται εδώ.
Να ευχηθώ καλό ταξίδι στην αγαπητή μας Terity που διακοπεύει στο μακρινό Αμέρικα...και να γυρίσει σύντομα στην όμορφη παρέα μας.
Οι υπόλοιποι, φαντάζομαι, εδώ θα είμαστε και θα συνεχίσουμε να τα λέμε...
Εύχομαι μονάχα στους πατεράδες και ιδιαίτερα σ'αυτούς που μεγαλώνουν αγόρια, να μη βρεθούν ποτέ στη δύσκολη θέση να πρέπει ν'απαντήσουν σε αθώες ερωτήσεις των παιδιών τους, του τύπου " μπαμπά, τί είναι η κουνταλίνι και πως μπαινοβγαίνει στα τσάκρας μας?".
Ή ακόμη χειρότερα να έρθουν σε σεξουαλική επαφή με καμία έμπουσα, και να τρέχουν μετά οι πατεράδες και να μην φτάνουν, προσπαθώντας να συμμαζέψουν τ'ασυμμάζευτα....
Καλές γιορτές σε όλους και ας προβληματιστούμε όλοι, τουλάχιστον για τα παιδιά μας, προτού χλευάσουμε και γράψουμε απερίσκεπτες και παρορμητικές σκέψεις.
Εύχομαι επίσης το νέο έτος να φωτίσει τους συνομιλητές του παρόντος φόρουμ, να βρούν το κουράγιο και να καταθέσουν δείγματα ψυχής που σίγουρα θα ωφελήσουν ομοιότροπους ως πρός την ψυχή...
Όμοιος τω ομοίω, αγαπητοί μου...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2008, 23:07:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καποτε τρεις επιστήμονες , ένας φυσικός, ένας χημικός
κι ένας μαθηματικός, πήγανε βαρκάδα... Και συζητούσανε για
την σπουδαιότητα της επιστήμης τους...Ρωτούσαν λοιπόν,
τον βαρκάρη:"ξέρεις μαθηματικά;" "Που να ξέρω εγώ τέτοια΄"
τους έλεγε αυτός.."Κακώς" του λεγε ο μαθηματικός, "χάνεις
το 50% της ζωής σου"..."Ξέρεις φυσική;" -"Όχι έλεγε πάλι αυτός,
"χάνεις το 30% της ζωής σου...", τού λεγε ο φυσικός..
"Ξέρεις χημεία;" -"Οχι" έλεγε αυτός..."Χάνεις το 20% της
ζωής σου" τουλεγε ο χημικός...
"Ρε παιδιά, ξέρετε ..κολύμπι;" -"Όχι λένε οι επιστήμονες,
" η βάρκα βουλιάζει, λυπάμαι χάνετε τη ζωή σας ...ολόκληρη,"
λέει κι ο βαρκάρης...
Άντε γιατί μπατάραμε....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2008, 23:51:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όλα αυτά που λέμε εμείς εδώ και ένα μήνα λέω να τα ονομάσουμε ο «δικός μας μύθος». Ένα μύθο που μπορεί κανείς να βρει διάσπαρτο και παραποιημένο απ’ το πέρασμα του χρόνου, στις μυθολογίες διαφόρων λαών. Εμείς όμως ας δούμε τι μπορούμε να δημιουργήσουμε χωρίς επιτήρηση.
Υποστηρίζω ότι στις μέρες μας η μυθολογία των αρχαίων Ελλήνων όπως και των υπολοίπων λαών γίνεται δεκτή μόνο σαν παραμύθι και τίποτα περισσότερο. Υπαίτιο για αυτή την ανωμαλία είναι αποκλειστικά το «ταλυβιακό» κατεστημένο και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο ότι τάχα μας η Ευρωπαϊκή Εκκλησία του 380μ.Χ. και μετά ευεργέτησε τα Ελληνικά γράμματα ανήκει στον χώρο της αυθάδειας.
Για παράδειγμα η ιστορία της Ελληνικής Κοσμογονίας και Θεογονίας συναντάται παραποιημένη αλλά με τις ίδιες περιπέτειες ή πρωταγωνιστές και στην Παλαιά Διαθήκη. Είδαμε για παράδειγμα την αναφορά του Ορφέα στην «ολέθρια επέμβαση επί του σπέρματος». Προσωπικά δεν την βρίσκω να διαφέρει σε τίποτα από την ολέθρια επέμβαση στο νεφρό του δύστυχου κερατωμένου Αδάμ. Το ίδιο σκηνικό διαδραματίζεται και στις μυθολογίες γειτονικών λαών.
Τα ιερατικά γένη των αρχαίων Ελλήνων, Χαλδαίων, Αιγυπτίων, Ισραηλιτών και πολλών άλλων λαών διατηρούσαν πάντοτε με ζήλο την πραγματική ιστορία και μετέφεραν την αλήθεια από γενεά σε γενεά.
Πολλές φορές όμως αυτή η αλήθεια έπεφτε στα χέρια λαϊκών και αγραμμάτων ανθρώπων, εγελοιοποιείτο και έπαιρνε στραβό δρόμο. Τότε τα διάφορα σύμβολα γινόντουσαν είδωλα και με το πέρασμα του χρόνου έχαναν τον αρχικό αλληγορικό συμβολισμό τους. Πολλές φορές επίσης τα βιβλία και οι ναοί κατεστρέφοντο από πολέμους ή φυσικά αίτια και τότε οι ιστορίες αυτές γινόντουσαν λαϊκή παράδοση για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να ξαναγραφτούν.
Η Αραβική παράδοση, για παράδειγμα, διαιωνίζει μέσα στο Κοράνι την αντιπαράθεση του Άλιου, δηλαδή του Αλλάχ, με τον Ιαπετό και τους γιους του επειδή οι τελευταίοι ήθελαν πάντοτε να χρησιμοποιούν τους ιθαγενείς, αυτούς που ήταν φτιαγμένοι από μαύρη λάσπη, ως σκλάβους. Εκείνη η ενέργεια των Ιαπετικών δηλαδή του Αμπουλαχάμπ, είχε εξοργίσει τότε τον Άλλαχ ο οποίος αφού θύμισε στον Ιαπετό την ιστορία της Περσεφόνης (Σελήνης) και ότι αυτός ήταν βασικά ο αίτιος του θανάτου της του ζήτησε να προσκυνήσει εκείνους τους άκακους ιθαγενείς.
Σ’ εκείνη την ιστορία ο Ιαπετός όχι μόνο αρνήθηκε να υπακούσει και να προσκυνήσει τον μαύρο άνθρωπο αλλά φιλονίκησε και με τον Άλλαχ.
Στον δικό μας μύθο, ο Ιαπετός πράγματι φιλονίκησε με τον Δία και στην συνέχεια του κήρυξε τον πόλεμο μαζί με ένα άλλο αδελφό Τιτάνα τον Κρόνο. Τελικά ο Δίας ή Ζευς επεκράτησε εκείνου του πολέμου και για να τιμωρήσει τους Τιτάνες αδελφούς του τους εκσφενδόνισε στα Τάρταρα.
Την εποχή εκείνη για το «εκσφενδονίζω» ή «πετάω βίαια» χρησιμοποιούσαν το ρήμα «ιάπτω» και έτσι ο εκσφενδονισμένος αδελφός θεός(ΙΑΟ) ονομάσθηκε «Ιαπετός». Τα απομεινάρια του τα βρίσκουμε σήμερα να πλανώνται σε τροχιά περίπου 666 εκατ. χιλιόμετρα απ' τον Ήλιο.
Τα ονόμαζαν Τρωικές Πέτρες οι παλαιότεροι Έλληνες, φίλε Veritas. (ανέφερες κάτι για την πτώση της Τροίας και το τρις εξ). Βλέπεις που δεν ξεχνώ κανένα!!!
Διάρκεια έτους αυτών των "Τρωϊκών Λίθων" μέχρι σήμερα είναι οι1260 ημέρες. Βλέπεις αγαπητή Terity ότι και ο δικό σου πόλεμος που θα διαρκέσει 1260 ημέρες, και στην διάρκεια του οποίου θα πρέπει να αποκτήσεις υπομονή ...όνου για να φτάσεις στον ..."Ναό" έχει κάποια σχέση με τον ιδεολογικό πόλεμο του Ιησού που κράτησε και αυτός 1260 ημέρες μέχρι να μπεί ΝΙΚΗΤΗΣ στον "Ναό"; (βλέπεις πως κλείνει ο πρώτος κύκλος;)

Επανέρχομαι λοιπόν στην «Τιτανομαχία» του Ησίοδου για να υπενθυμίσω ότι ο αρχαίος ποιητής περιγράφει με τον πλέον παραστατικό τρόπο αυτή την μάχη των Τιτάνων. Ένα πόλεμο στους ουρανούς, μία συμπαντική ιστορία η οποία πέρασε με πολλούς και διάφορους συμβολισμούς και μύθους στο πάνθεο της Μυθολογίας. Τελικά πήρε την τιμητική της θέση στην Αποκάλυψη του Ιωάννη (καθαρά Ελληνική υπόθεση)για την οποία ο Τρέχα και εγώ πυρετωδώς προετοιμαζόμαστε για μιά ...Τιτάνια σύγκρουση.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι σε άλλες παραδόσεις αναφέρεται ότι ο Τιτάνας Ιαπετός με τους τρεις γιους του, τον Άτλαντα, τον Προμηθέα και τον Επιμηθέα ξεχώρισαν τον οικισμό τους μακριά απ’ τους ανθρώπους του Δία, μετά την φιλονικία, χωρίς όμως να χάσουν τελείως την επαφή μαζί τους.
Λέγεται επίσης ότι ο Ιαπετός είχε ακόμη ένα γιο, τον Μενοίτη, που σύμφωνα με την παράδοση χάθηκε στη Γη.

Αναμένω παρατηρήσεις

ΕΕΕΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2008, 02:53:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

3 κύκλοι λοιπόν...
Για πές μας Ερίωπα και για τους άλλους 2...

"Πεδίο μάχης Γή" καλεί το στρατηγό Ερίωπα!
(Επ'ώμου άρμ!... Πύρ κατά βούλησιν...)

Let the war game begin...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2008, 05:23:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
"Πεδίο μάχης Γή" καλεί το στρατηγό Ερίωπα!
(Επ'ώμου άρμ!... Πύρ κατά βούλησιν...)


Πεδίο μάχης ΩΠΙΣ (για όσους με καταλαβαίνουν)


quote:
3 κύκλοι λοιπόν

Σε συμπαντική μορφή 888 και γιατί όχι...

Αγαπητοί φίλοι

Ίσως θα έπρεπε να αρχίζαμε την αναφορά μας στην Αποκάλυψη με μία απλή ερώτηση:.
«Tο κείμενο της Αποκάλυψης ήταν του Ιωάννη ή του Ιησού και τι εθνικότητα είχε ο Ιωάννης»;

Είναι δύσκολο, να ξεχωρίσει κανείς με την πρώτη ματιά, ποια λόγια ανήκουν στον Χριστό, ποια στον Ιωάννη, ποια στους προγενέστερους και ποια στους μεταγενέστερους του ιστορικού Χριστού.
Η έμπνευση σίγουρα για την Αποκαλυπτική εσχατολογική απόδοση του κειμένου ήταν του Ιωάννη, είτε αυτός ήταν ένα φυσικό πρόσωπο είτε κάποιο σύνολο ανθρώπων.
Ο Ιωάννης αντιπροσωπεύει το τελευταίο σκέλος ή εξελικτικό στάδιο της «Αποκάλυψης». Η ιστορία όμως της Αποκάλυψης πάει τουλάχιστον άλλα 130 χρόνια πριν από την γέννηση του Χριστού και άπτεται ενός αρκετά σημαντικού ιστορικού γεγονότος.
Ο Ιωάννης πριν φθάσει στην πνευματική έκσταση που είχε βρεθεί γράφοντας το Αποκαλυπτικό μέρος της Αποκάλυψης, είχε δεχθεί τρομακτικές επιδράσεις απ’ τον δάσκαλό του, ο οποίος ήταν «ΗΛΙΟΣ», ή "ΤΑΛΥ" στα Συριακά, δηλαδή αρχιερέας σε Ηλιακό ναό που έφερε τον τίτλο του «Γαβριήλ» και ο οποίος γνώριζε πολλά.
Ο Ιωάννης, με την πρώτη ματιά και με τις σημερινές ορολογίες, θα μπορούσε να ήταν ένας απ’ τους πάρα πολλούς Ελληνιστές Ιουδαίους που ζούσαν εκείνη την εποχή στο χώρο της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα της Παλαιστίνης και η γλώσσα του να ήταν η κοινή Ιαπετική, η γλώσσα στην οποία γράφτηκαν τα Ευαγγέλια και η μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης. Θα πρέπει επίσης να γνώριζε και αρκετά καλά την Αραμαϊκή, δηλαδή την Συριακή γλώσσα, όπως την γνώριζαν όλοι οι Έλληνες που ζούσαν σ’ εκείνη την περιοχή.

Ήταν όμως έτσι τα πράγματα;

Το Ελληνικοποιημένο όνομα «Ιωάννης», προέρχεται από το Συριακό όνομα «Iaouhanna», επίθετο που έδιναν οι Σύριοι και πολλοί άλλοι λαοί της Ανατολής στους Έλληνες της Ιωνίας, δηλαδή τους Ίωνες, τα παιδιά του Ηλίου, για να προσδιορίσουν την καταγωγή τους. Έτσι όπως λέμε εμείς σήμερα, ο Γερμανός, ο Εγγλέζος κλπ.
Η ονομασία αυτή είναι πολύ παλιά και αναφέρεται ακόμη και στην Παλαιά Διαθήκη. Το αρχικό «Ιαουχάννα» με τον καιρό εξελίχθηκε στο πιο γνωστό μας «Ιουνάννη».
Εκείνα τα χρόνια μία αρχαία πόλη της Καππαδοκίας που κατοικείτο από αρχαιοτάτων χρόνων από Έλληνες και Ασσυρίους, ξαναπήρε το αρχαίο της όνομα που σήμαινε πόλη των Ιώνων. Αναφέρομαι στα ελληνικότατα Τύανα, πατρίδα του Απολλωνίου Τυανέως για τον οποίο πρωτομίλησε στον νεότερο Ελληνισμό ο συγχωρεμένος ο Καβάφης. Οι Ασιάτες βέβαια πρόφεραν εκείνα τα χρόνια την πόλη «Ταουχάνα».

Σε παλαιότερες όμως εποχές, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ονόμαζαν τους Έλληνες της Ιωνίας, δηλαδή τα παιδιά του Ήλιου, “Luca”, έτυμο που μας χάρισε το όνομα Λουκάς. Όπως θα γνωρίζεις οι Αιγύπτιοι μέχρι και σήμερα το προφέρουν Λούκα και όχι Λουκά.
Οι «Λούκα» λοιπόν είναι γλωσσολογικά οι αρχαίοι Ίωνες, υιοί του Λύκιου Απόλλωνος οι υιοί του φωτός και τίποτα περισσότερο.
Ο «Ιωάννης» λοιπόν, ο τελευταίος συντάκτης επιμελητής της Αποκάλυψης, ενώ οι θεσμικοί μελετητές αφήνουν την εντύπωση μέσα στα κείμενα ότι είναι Ιουδαίος, στην πραγματικότητα ήταν ένας κλασικός Γαλ(ε)ιλαίος Ιωνικής καταγωγής, δηλαδή ένας «Ιαουχάννα», άνθρωπος δίγλωσσος, με βαθιές γνώσεις της αρχαίας Ελληνικής Κοσμογονίας, Θεογονίας, ιστορίας και προ πάντων Αστρονομίας.

Μη βιαστείτε να απορήσετε για την περιγραφή που σας δίνω. Τις αποδείξεις τις έχουμε όλες καταγραμμένες μέσα στην ...Εριωπική βίβλο. Αυτές θα μας επιτρέψουν σταδιακά να καταλάβουμε ότι η Αποκάλυψη ήταν και είναι μια καθαρά Ελληνική πολιτική υπόθεση η οποία παραλληλίζεται όπως και η Αργοναυτική εκστρατεία με παλαιότερες ιστορίες των θεών/ηρώων και με τις ροές του σύμπαντος.
Ο Ιωάννης μετακινήθηκε μαζί με τον Χρειστό, με έψιλον γιώτα, απ την ασφαλή ελληνοκρατούμενη ακόμα εκείνη την εποχή Αίγυπτο στην Ρωμαιοκρατούμενη Ιουδαία και στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιστίνης όταν αποφάσισαν από κοινού οι δυο τους να κηρύξουν στους ανθρώπους εκείνης της περιοχής τον «Λόγο» του Θεού και να τους παρουσιάσουν το πανάρχαιο ευαγγέλιο των Ελλήνων. Το όλο εγχείρημα σίγουρα είχε και την πολιτική του κρυφή διάσταση όπως θα δούμε προχωρώντας στο θέμα. Για παράδειγμα ο αποκεφαλισμός του Ιωάννου του Βαπτιστού απ’ τον αισχρότατο Ηρώδη οφείλεται σε μία αντιπαράθεση των Ιώνων (Γαλειλαίων) με την δυναστεία των καταραμένων Ηρώδηδων που πάει πίσω τουλάχιστον 160χρόνια. Ανιχνεύοντας αυτό το ιστορικό γεγονός θα κάνουμε την πρώτη διαπίστωση ότι τουλάχιστον η αντιπαράθεση του Ηρώδη με τον Ιησού έχει κάποια ιστορική βάση.
Έχουν γίνει όμως φοβερά ανακατέματα με το πέρασμα του χρόνου από αδαείς τυχοδιώκτες που θέλησαν να ονομάσουν τους εαυτούς τους ιερείς με αποτέλεσμα διάφορες ξεχωριστές ιστορίες να παρουσιάζονται σήμερα σαν μία και με δίχως κανένα βέβαια νόημα.
Αν λοιπόν έχετε απορήσει μέχρι τώρα κάθε φορά που μπερδεύω τους αρχαίους Έλληνες με τα Ευαγγέλια, δεν έχετε και άδικο. Θα χρειαστεί όμως να οπλιστείτε με λίγη …όνεια υπομονή μέχρι να μπορέσετε να ολοκληρώσετε το σταυρόλεξο που ξεκινήσαμε.

ΕΕΕ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2008, 06:19:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

@Eriopis
quote:

Η Αραβική παράδοση, για παράδειγμα, διαιωνίζει μέσα στο Κοράνι την αντιπαράθεση του Άλιου, δηλαδή του Αλλάχ, με τον Ιαπετό...}
...Στον δικό μας μύθο, ο Ιαπετός πράγματι φιλονίκησε με τον Δία και στην συνέχεια του κήρυξε τον πόλεμο μαζί με ένα άλλο αδελφό Τιτάνα τον Κρόνο...}


Τελικά, όλες οι παραδόσεις, όλες οι θρησκείες, τα ίδια λένε. Και εγώ αν πάρω κάποιο γνωστό παραμύθι και το πω στην κόρη μου θα το τροποποιήσω ώστε να το κατανοήσει. Θα το κάνω όσο πιο απλό ή σύνθετο ώστε να τη συναντήσω στο επίπεδό της, να συντονιστώ με τις δικές της ανάγκες. Θα αλλάξω ίσως το όνομα της πριγκίπισας, ή του κακού δράκου, θα απαλύνω την κακία της ζηλιάρας μητριάς, πάντως η ουσία του παραμυθιού παραμένει αναλλοίωτη, και αυτή οφείλω να μεταδώσω στο παιδί μου.

Και για μένα, όσον αφορά τον ιδεολογικό αυτό πόλεμο η ουσία είναι μια. Είμαστε όλοι αλληλένδετοι, επιμένω σ'αυτό, είμαστε όλοι ένα. Αγάπη είναι η φυσική μας κατάσταση και σ'αυτήν προσπαθούμε να επιστρέψουμε είτε το συνειδητοποιούμε ή όχι. Αγάπη και φως για μένα είναι ταυτόσημα. Πιστεύω ότι είμαστε "θεοί σε αμνησία" και σκοπός μας είναι να καταφέρουμε να βρούμε μέσα μας αυτή την αλήθεια και να επιστρέψουμε στη φυσική μας κατάσταση. Ο καθένας μας όμως έχει το δικό του ρυθμό. Δε φτάνουν όλοι οι αθλητές στο τέρμα ταυτόχρονα. Όμως αργά ή γρήγορα όλοι τερματίζουν.

Χτες έκανα ανάβαση σε ένα βουνό στην εδώ περιοχή (είναι μαγευτικά, περιττό να σας πω...). Το χιόνι μισό μέτρο, εγώ να ανεβαίνω με το πάσο μου μέσα από τα έλατα, και την απόλυτη σιωπή από ήχους "πολιτισμού". Άκουγα μόνο την ανάσα μου, τον παλμό της καρδιάς μου και το χιόνι να υποχωρεί κάτω από το κάθε βήμα μου. Τίποτα άλλο. Γιατί το λέω αυτό; Διότι σε μια τέτοια ανάβαση, κατά τη διάρκεια της οποίας όλη σου η προσοχή είναι συγκεντρωμένη στο επόμενό σου βήμα και μόνο αλλιώς διατρέχεις τον κίνδυνο να κάνεις λάθος κίνηση, να παραπατήσεις ή να γλυστρίσεις, συνειδητοποιείς ότι τίποτα άλλο δεν έχει σημασία παρά μόνο αυτό που κάνεις εκείνη τη στιγμή. Τίποτα άλλο. Η ακατάπαυστη φλυαρία του νου σταματάει και όλες σου οι δυνάμεις βρίσκονται εστιασμένες στην κάθε σου κίνηση, στην επαφή σου με τη φύση και στην τελειότητα που σε περιβάλλει. Και όταν καταφέρεις και ξεπεράσεις τον κάματο του σώματος και φτάσεις την κορυφή νιώθεις απερίγραπτη ικανοποίηση που έφτασες στον προορισμό σου. Ότι ξεπέρασες τους περιορισμούς σου, ξεπέρασες τον ίδιο σου τον εαυτό. Και μένεις άναυδος από την απίστευτη ομορφιά και το μεγαλείο που υπάρχει γύρω σου τα οποία δεν συνειδητοποιούσες απαραίτητα όταν βρισκόσουν στους πρόποδες του βουνού. Και κάποια στιγμή καταλαβαίνεις ότι αυτή η ατελείωτη ομορφιά υπάρχει μέσα σου. Δεν είναι τίποτα άλλο από μια αντανάκλαση αυτού που νιώθεις. Δεν υπάρχει το "εγώ", δεν υπάρχει το "δέντρο", το "βουνό"... εσύ είσαι όλα αυτά, και όλα αυτά είναι εσύ.

@helios

quote:

...Kαι αφού μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί η απάντηση που θα ικανοποιούσε ολόκληρη την ανθρωπότητα, μήπως είναι καιρός ν'αποδεχτούμε πως η αλήθεια δεν είναι μια και μοναδική (αλλιώς θα την είχαν βρεί πρωτύτερα πολύ πιό σοφοί Ανθρωποι από μας...


Και καταλήγω λέγοντας μήπως λοιπόν, η αλήθεια, η όποια αλήθεια "ταλανίζει την ανθρωπότητα από τα γεννοφάσκια" της βρίσκεται ΜΕΣΑ στον κάθε άνθρωπο; Μήπως ο καθένας μας πρέπει να αναζητήσει μέσα του να βρει ό,τι λαχταρά και θα του δωθεί;
Μήπως είναι καιρός να σταματήσουμε να ψάχνουμε έξω από τον εαυτό μας για απαντήσεις που είναι η κληρονομιά μας από τα γεννοφάσκια μας;

@helios

quote:

Για πές μας Ερίωπα και για τους άλλους 2...

Ήλιε, μην περιμένεις τον Ερίωπα να σου πει τόσο εύκολα. Έχω καταλάβει ότι τα αυτιά του Ερίωπα δεν ακούν τη λέξη "πες"...

Ευχαριστώ για τις χριστουγεννιάτικες ευχές! Ό,τι καλύτερο σε όλους σας!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2008, 06:49:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βρε τι αλλόκοτα πράγματα συμβαίνουν!
Είχα τον Ερίωπα να στέλνει μηνύματα στις 5-6 τα ξημερώματα, έχω τώρα και την Terity!
Δεν ξέρω αν ο Ερίωπας εκπέμπει απ'την μακρινή Αυστραλία αλλά τουλάχιστον 2 ήπειροι συντονίστηκαν (Ευρώπη-Αμερική)!
Δεν ξέρω για σας αγαπητοί μου, αλλά εμένα με διεγείρει η ταυτόχρονη εκπομπή ιδίων κυμάτων από φαινομενικά 3 άγνωστους μεταξύ τους, ανθρώπους, που τους χωρίζουν θεωρητικά τεράστιες χωροχρονικές αποστάσεις...
Ξέρω καλή μου Terity πότε ακριβώς θ'απαντήσει ο Ερίωπας στο ερώτημά μου...
Αν μίλησε για τον 1ο κύκλο στην 9η σελίδα του παρόντος, θα μιλήσει στην 18η για τον 2ο και στην 27η για τον 3ο!!!

Υ.Γ. Αχ βρε Τerity τι μου θύμισες με την βόλτα σου στα χιόνια - ένα κείμενο του Ρενέ Ντομάλ...(κάπου θα το "χώσω" στο φόρουμ αλλά δεν είναι της παρούσης...)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2008, 08:55:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Veritas:
Η Σελήνη ΔΕΝ ταυτίζεται με την Περσεφόνη

"Αζήσια" έλεγαν την Περσεφόνη οι αρχαίοι. Λέω μήπως Αζήσια σημαίνει "άνευ ζωής";
Αζήσια όμως σημαίνει "Καμένη απ' τον Ήλιο".
Ακριβώς ό,τι σημαίνει η Λιλ-ιθ ("Κόρη" της πτώσης).

Για ρίξε της μιά ματιά κανένα βράδυ.


quote:
Terity
Ήλιε, μην περιμένεις τον Ερίωπα να σου πει τόσο εύκολα. Έχω καταλάβει ότι τα αυτιά του Ερίωπα δεν ακούν τη λέξη "πες"...

Ω.. πες μου αγαπητέ Ήλιε και αγαπητή Terity γιατί τον Κύνα ως τον "Ωπα" δοκεί πρώτος ονομάσαι ο Σωκράτης;

Στην απέραντη "Σι-ωπή" σε τι χρειάζονται τα ώτα;

Τρεις φορές από εξι φλόγες του Κώνα (στην Αιγυπτιακή), η ύψιστη "Κύρβη", ...του Πυρός η ακμή, αγαπητοί φίλοι.


ΕΕΕΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2008, 10:57:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[quote]
[Ο Ιωάννης πριν φθάσει στην πνευματική έκσταση που είχε βρεθεί γράφοντας το Αποκαλυπτικό μέρος της Αποκάλυψης, είχε δεχθεί τρομακτικές επιδράσεις απ’ τον δάσκαλό του, ο οποίος ήταν «ΗΛΙΟΣ», ή "ΤΑΛΥ" στα Συριακά, δηλαδή αρχιερέας σε Ηλιακό ναό που έφερε τον τίτλο του «Γαβριήλ» και ο οποίος γνώριζε πολλά.

Η ονομασία αυτή είναι πολύ παλιά και αναφέρεται ακόμη και στην Παλαιά Διαθήκη. Το αρχικό «Ιαουχάννα» με τον καιρό εξελίχθηκε στο πιο γνωστό μας «Ιουνάννη>

Αγαπητέ μου Ερίωπα
Πρώτα θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την εξήγηση που μου έδωσες σχετικά με τα Ελευσίνια Μυστήρια.

Θα ήθελα να μου εξηγήσεις πως μπορούσε κάποιος να αποκτήσει τον τίτλο του <Γαβριήλ> ?

Αν κατάλαβα καλά η λέξη Ιωάννης προέρχεται από την Αραβική λέξη
Ιαχουάνα, πώς τότε λέμε ότι Η Αποκάλυψη είναι ελληνική υπόθεση?

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2008, 11:32:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Γαβριήλ αγαπητή Υπατία8 ήταν ο αρχηγός του Κοινοβίου στο Κουμράν. Ήταν ας το πούμε η Κορυφή. Κάτω απ’ αυτόν μεσολαβούσαν άλλες 33 θέσεις μέχρι την βάση που βρισκόταν ο νεοφώτιστος στον οποίο έδιναν αλληγορικά την ονομασία ...«Ιαπετός».
Σ’ αυτά τα κοινόβια όπως θα έχεις ακούσει ή διαβάσει ζούσαν οι «Θεραπευτές». Πολλοί τους ονομάζουν Εσσαίους από το Αραμαϊκό «Εσσίνς» ή αν θες καλύτερα «Ιασσίνς». Ιάσιος είναι η αντίστοιχη Ελληνική λέξη.
Πρόσφατα σ’ ένα άλλο θέμα προσπάθησα να σκιαγραφήσω το όνομα Γαβριήλ.
Είχα γράψει περίπου τα εξής:
Γ Α Β Ρ Ι Η Λ, αν θέλετε και Gabrael ή Gebrael ή ακόμα και Gibrael.

Αιγυπτιακό όνομα με πρώτο ετυμολόγημα τον Geb ή Gab δηλαδή τον θεό Γα ή Γη. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι θεωρούσαν την γη πατέρα και όχι μητέρα. Κάτι παρόμοιο έχουν και οι Γερμανοί για την πατρίδα (fatherland).

Το δεύτερο μέρος μετά το Geb είναι το Ra ή και το Ri. Οι Αιγύπτιοι απ’ ότι μας πληροφορεί ο Πλούταρχος έλεγαν τον οφθαλμό Ίρι. Παράγωγο του ρήματος ορώ (βλέπω- παρακολουθώ- επιτηρώ). Οι ίδιοι πάλι (οι Αιγύπτιοι) έφτιαξαν και μια λέξη για τον επιτηρητή και τον ονόμασαν Ράϊ. Ακόμη και σήμερα τον πρόεδρο τον ονομάζουν “Rais» το οποίο μεταφράζεται και «Κέφαλος» (βλ. Ποιμάνδρη, Ερμεικών κειμένων).
Το θρησκευτικό «ποιμένα» όπως και τον απλό βοσκό επίσης ονόμαζαν Ράϊ.
Το τρίτο και τελευταίο ετυμολόγημα το “EL” ή το Ηλ στα Ελληνικά, χωρίς καμία αμφιβολία, αναφέρεται στον Ήλιο τον θεό των Αιγυπτίων.
Ο Ιησούς λοιπόν που ήταν γόνος οικογενείας Ηλιακών Ιερέων ήταν γιος ενός «Γαβριήλ» δηλαδή ενός Ηλιακού ιερέα. Αντίπαλό δέος ο κ. 616 ή για άλλους ο κ. 666. Χμ...!!!

ΛουκάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2008, 13:27:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Πολλοί τους ονομάζουν Εσσαίους από το Αραμαϊκό «Εσσίνς» ή αν θες καλύτερα «Ιασσίνς». Ιάσιος είναι η αντίστοιχη Ελληνική λέξη.

Αιγυπτιακό όνομα με πρώτο ετυμολόγημα τον Geb ή Gab δηλαδή τον θεό Γα ή Γη. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι θεωρούσαν την γη πατέρα και όχι μητέρα. Κάτι παρόμοιο έχουν και οι Γερμανοί για την πατρίδα (fatherland).

Το δεύτερο μέρος μετά το Geb είναι το Ra ή και το Ri. Οι Αιγύπτιοι απ’ ότι μας πληροφορεί ο Πλούταρχος έλεγαν τον οφθαλμό Ίρι. Παράγωγο του ρήματος ορώ (βλέπω- παρακολουθώ- επιτηρώ). Ιησούς λοιπόν που ήταν γόνος οικογενείας Ηλιακών Ιερέων ήταν γιος ενός «Γαβριήλ» δηλαδή ενός Ηλιακού ιερέα. Αντίπαλό δέος ο κ. 616 ή για άλλους ο κ. 666. Χμ...!!!

ΛουκάςΠραγματικά η ετυμολογία μας δίνει κάποια βαθιά έννοια που συνδέεται με την εξέλιξη. Εγώ θα το ερμήνευα ότι όντως Ο ΗΛΙΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗ ΓΗ που σημαίνει ότι είναι και ο προστάτης Θεός μας.

Αν συνδιαστεί και η γνώση και το φώς με την Ηλιο μας προσφέρουν την Αλήθεια.

Αυτό που με μπέρδεψε όμως είναι γιατί τον νεοφώτιστο τον ονόμαζαν Ιαπετό (αναφέρεις αλληγορικά) άρα αυτοί που δεν ξέρουν ακόμη την Αλήθεια .....ίσως αυτοί που έχουν άγνοια είναι συνάμα και κακοί όπως αποκαλείται ο Ιαπετός που συνδέεται και με το 666 και άλλα ονόματα.
Ηλιακός μπορεί να είναι όποιοσδήποτε...δηλαδή όποιος μυηθεί?
Η απορία μου είναι ποια φυλή κατείχε ή είχε το προνόμοιο να γνωρίζει αυτή την Αλήθεια πρώτη και γιατί?

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2008, 15:46:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Υποστηρίζω ότι στις μέρες μας η μυθολογία των αρχαίων Ελλήνων όπως και των υπολοίπων λαών γίνεται δεκτή μόνο σαν παραμύθι και τίποτα περισσότερο. Υπαίτιο για αυτή την ανωμαλία είναι αποκλειστικά το «ταλυβιακό» κατεστημένο και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο ότι τάχα μας η Ευρωπαϊκή Εκκλησία του 380μ.Χ. και μετά ευεργέτησε τα Ελληνικά γράμματα ανήκει στον χώρο της αυθάδειας.Kατ΄ αρχάς αγαπητέ ΕΡΙΩΠΙΣ, να σου υπενθυμίσω ότι η απομόνωση παραγράφων οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους ώστε να "πλήξουμε" το συνομιλητή μας, δεν είναι παρά η εκδήλωση της αδυναμίας του λόγου.
Ως γνωστόν άλλο μυθολογία και άλλο παραμύθι. Το παραμύθι είναι καθαρά ένα φανταστικό γεγονός. Ο μύθος περικλείει μέσα του ένα ίχνος αλήθειας η οποία όμως στην πορεία και εξαιτίας του χρόνου και την έλλειψη φυσικά της καταγραφής της, πλαισιώθηκε από υπερβολές και άλλα ανύπαρκτα στοιχεία τα οποία ναι μεν τείνουν στο παραμύθι αλλά διαφέρουν από αυτό. Και τότε έχουμε το μύθο.
Η Ευρωπαϊκή Εκκλησία τίμησε τα Ελληνικά γράμματα και με το παραπάνω αφού ο Χριστιανισμός διαδόθηκε μέσω της Ελληνικής γραφής και εξυψώθηκε μέσω της Ελληνικής φιλοσοφίας.
Αυθάδεια λοιπόν έχουμε όταν προσπαθούμε διακαώς να εμφανίσουμε την Εκκλησία ως εχθρό του Ελληνισμού αδιαφορώντας τόσο για την αλήθεια όσο και για το συμφέρον του Ελληνικού Έθνους.

quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Υποστηρίζω ότι στις μέρες μας η μυθολογία των αρχαίων Ελλήνων όπως και των υπολοίπων λαών γίνεται δεκτή μόνο σαν παραμύθι και τίποτα περισσότερο. Υπαίτιο για αυτή την ανωμαλία είναι αποκλειστικά το «ταλυβιακό» κατεστημένο και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο ότι τάχα μας η Ευρωπαϊκή Εκκλησία του 380μ.Χ. και μετά ευεργέτησε τα Ελληνικά γράμματα ανήκει στον χώρο της αυθάδειας.

Για παράδειγμα η ιστορία της Ελληνικής Κοσμογονίας και Θεογονίας συναντάται παραποιημένη αλλά με τις ίδιες περιπέτειες ή πρωταγωνιστές και στην Παλαιά Διαθήκη. Είδαμε για παράδειγμα την αναφορά του Ορφέα στην «ολέθρια επέμβαση επί του σπέρματος». Προσωπικά δεν την βρίσκω να διαφέρει σε τίποτα από την ολέθρια επέμβαση στο νεφρό του δύστυχου κερατωμένου Αδάμ. Το ίδιο σκηνικό διαδραματίζεται και στις μυθολογίες γειτονικών λαών.
Τα ιερατικά γένη των αρχαίων Ελλήνων, Χαλδαίων, Αιγυπτίων, Ισραηλιτών και πολλών άλλων λαών διατηρούσαν πάντοτε με ζήλο την πραγματική ιστορία και μετέφεραν την αλήθεια από γενεά σε γενεά.Θες να πεις για παράδειγμα ότι η Εκκλησία έψαξε βρήκε την Ελληνική Κοσμογονίας και Θεογονίας όπως και την Παλαιά Διαθήκη και την παραποίησε? Πότε? Πρό ή μετά Χριστόν? Κάπου έχεις μπερδευτεί! όπως με το νεφρό του κερατωμένου Αδάμ όπως μας λες!..........αλήθεια με ποιον τον κεράτωσε η Εύα?

quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Τα ιερατικά γένη των αρχαίων Ελλήνων, Χαλδαίων, Αιγυπτίων, Ισραηλιτών και πολλών άλλων λαών διατηρούσαν πάντοτε με ζήλο την πραγματική ιστορία και μετέφεραν την αλήθεια από γενεά σε γενεά.
Πολλές φορές όμως αυτή η αλήθεια έπεφτε στα χέρια λαϊκών και αγραμμάτων ανθρώπων, εγελοιοποιείτο και έπαιρνε στραβό δρόμο. Τότε τα διάφορα σύμβολα γινόντουσαν είδωλα και με το πέρασμα του χρόνου έχαναν τον αρχικό αλληγορικό συμβολισμό τους. Πολλές φορές επίσης τα βιβλία και οι ναοί κατεστρέφοντο από πολέμους ή φυσικά αίτια και τότε οι ιστορίες αυτές γινόντουσαν λαϊκή παράδοση για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να ξαναγραφτούν.

Ο Ιουδαίος ιστορικός Ιώσηπος μας ενημερώνει ότι την ιστορία τους οι Εβραίοι την εμπιστεύονταν αποκλειστικά και μόνο σε ιερείς. Και αφού εσύ μας ενημερώνεις ότι το ίδιο έκαναν και οι Έλληνες.
τότε πως γράφεις «Πολλές φορές όμως αυτή η αλήθεια έπεφτε στα χέρια λαϊκών και αγραμμάτων ανθρώπων, εγελοιοποιείτο και έπαιρνε στραβό δρόμο?»
Πως? περνούσε μια μέρα απέξω ο αγράμματος και λαϊκός? είδε φως που λένε και μπήκε? Πήρε τα κείμενα τα έγραψε όπως ήθελε και τα ξανάφησε στη θέση τους? Πως?............αφού ήταν αγράμματος? εκτός και εάν βρισκόταν σε αποστολή! σε μια όμως παγκόσμια αποστολή!
Αλήθεια όμως ποιος μας είπε ότι τα ιερατικά γένη των αρχαίων Ελλήνων
διατηρούσαν πάντοτε με ζήλο την πραγματική ιστορία? Για τους Εβραίους μας το λέει ο Ιώσηπος για τους Έλληνες?
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Η Αραβική παράδοση, για παράδειγμα, διαιωνίζει μέσα στο Κοράνι την αντιπαράθεση του Άλιου, δηλαδή του Αλλάχ, με τον Ιαπετό και τους γιους του επειδή οι τελευταίοι ήθελαν πάντοτε να χρησιμοποιούν τους ιθαγενείς, αυτούς που ήταν φτιαγμένοι από μαύρη λάσπη, ως σκλάβους. Εκείνη η ενέργεια των Ιαπετικών δηλαδή του Αμπουλαχάμπ, είχε εξοργίσει τότε τον Άλλαχ ο οποίος αφού θύμισε στον Ιαπετό την ιστορία της Περσεφόνης (Σελήνης) και ότι αυτός ήταν βασικά ο αίτιος του θανάτου της του ζήτησε να προσκυνήσει εκείνους τους άκακους ιθαγενείς.
Σ’ εκείνη την ιστορία ο Ιαπετός όχι μόνο αρνήθηκε να υπακούσει και να προσκυνήσει τον μαύρο άνθρωπο αλλά φιλονίκησε και με τον Άλλαχ.
Στον δικό μας μύθο, ο Ιαπετός πράγματι φιλονίκησε με τον Δία και στην συνέχεια του κήρυξε τον πόλεμο μαζί με ένα άλλο αδελφό Τιτάνα τον Κρόνο. Τελικά ο Δίας ή Ζευς επεκράτησε εκείνου του πολέμου και για να τιμωρήσει τους Τιτάνες αδελφούς του τους εκσφενδόνισε στα Τάρταρα.
Την εποχή εκείνη για το «εκσφενδονίζω» ή «πετάω βίαια» χρησιμοποιούσαν το ρήμα «ιάπτω» και έτσι ο εκσφενδονισμένος αδελφός θεός(ΙΑΟ) ονομάσθηκε «Ιαπετός». Τα απομεινάρια του τα βρίσκουμε σήμερα να πλανώνται σε τροχιά περίπου 666 εκατ. χιλιόμετρα απ' τον Ήλιο.
Τα ονόμαζαν Τρωικές Πέτρες οι παλαιότεροι Έλληνες, φίλε Veritas. (ανέφερες κάτι για την πτώση της Τροίας και το τρις εξ). Βλέπεις που δεν ξεχνώ κανένα!!!
Διάρκεια έτους αυτών των "Τρωϊκών Λίθων" μέχρι σήμερα είναι οι1260 ημέρες. Βλέπεις αγαπητή Terity ότι και ο δικό σου πόλεμος που θα διαρκέσει 1260 ημέρες, και στην διάρκεια του οποίου θα πρέπει να αποκτήσεις υπομονή ...όνου για να φτάσεις στον ..."Ναό" έχει κάποια σχέση με τον ιδεολογικό πόλεμο του Ιησού που κράτησε και αυτός 1260 ημέρες μέχρι να μπεί ΝΙΚΗΤΗΣ στον "Ναό"; (βλέπεις πως κλείνει ο πρώτος κύκλος;)

Για σένα δηλαδή υπήρξε ένα πόλεμος ανάμεσα σε δύο βασιλιάδες? υπαρκτός ή νοητός?.......Μια μέρα έτυχε να συζητήσω με έναν συγγραφέα αν θυμάμαι καλά λεγόταν Νικολαϊδης, στην αρχή συμμετείχα στη συζήτηση με ενδιαφέρον αφού σκεφτόμουν αυτά που έλεγε προκειμένου να μεθοδεύσω τα επιχειρήματά μου, γρήγορα όμως τα παράτησα αφού δεν άξιζε τον κόπο παρά μόνο τον οίκτο.
Σταμάτησα ακριβώς στο σημείο που μου έλεγε για τον αστρικό πόλεμο του Γιαχβέ με τον Κρόνο πριν 700.000 περίπου χρόνια......πιστεύω να μη δω το ίδιο έργο.
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Επανέρχομαι λοιπόν στην «Τιτανομαχία» του Ησίοδου για να υπενθυμίσω ότι ο αρχαίος ποιητής περιγράφει με τον πλέον παραστατικό τρόπο αυτή την μάχη των Τιτάνων. Ένα πόλεμο στους ουρανούς, μία συμπαντική ιστορία η οποία πέρασε με πολλούς και διάφορους συμβολισμούς και μύθους στο πάνθεο της Μυθολογίας. Τελικά πήρε την τιμητική της θέση στην Αποκάλυψη του Ιωάννη (καθαρά Ελληνική υπόθεση)για την οποία ο Τρέχα και εγώ πυρετωδώς προετοιμαζόμαστε για μιά ...Τιτάνια σύγκρουση.

Κι όμως........
Αλλά ας ρωτήσω κάτι αυτήν την Τιτάνια σύγκρουση τη στηρίζεις αποκλειστικά και μόνο στην Ελληνική Κοσμογονία και Θεογονία? Γιατί απ' ότι ξέρω η ΝΑΣΑ διακαώς ψάχνει να βρει κάπου εκεί έξω ζωή!
Πράγμα που σημαίνει ότι θά έρθουν από κάπου μακριά για να πλακωθούν στη γη? γιατί? γιατί να μην πλακωθούν στην περιοχή τους?
Έχουμε τη μόλυνση του περιβάλλοντος τον οικονομικό πόλεμο θα μας τύχει και ο συμπαντικός πόλεμος?...........Θα αρχίσω να ψάχνω για το βασιλιά της γενιάς μου.....
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι σε άλλες παραδόσεις αναφέρεται ότι ο Τιτάνας Ιαπετός με τους τρεις γιους του, τον Άτλαντα, τον Προμηθέα και τον Επιμηθέα ξεχώρισαν τον οικισμό τους μακριά απ’ τους ανθρώπους του Δία, μετά την φιλονικία, χωρίς όμως να χάσουν τελείως την επαφή μαζί τους.
Λέγεται επίσης ότι ο Ιαπετός είχε ακόμη ένα γιο, τον Μενοίτη, που σύμφωνα με την παράδοση χάθηκε στη Γη.

Αναμένω παρατηρήσεις.Έγώ πιστεύω ότι αυτά τα λένε οι "κακές γλώσσες".........κουτσομπολιά δηλαδή!
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Ίσως θα έπρεπε να αρχίζαμε την αναφορά μας στην Αποκάλυψη με μία απλή ερώτηση:.
«Tο κείμενο της Αποκάλυψης ήταν του Ιωάννη ή του Ιησού και τι εθνικότητα είχε ο Ιωάννης»;


Ο Ιησούς δεν είχε αναφέρει τίποτα σχετικό. Πιστεύεται ότι ήταν του Ιωάννη αλλά δεν είναι και 100% σίγουρο. Τι σημασία έχει η εθνικότητα του Ιωάννη?
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Ο Ιωάννης πριν φθάσει στην πνευματική έκσταση που είχε βρεθεί γράφοντας το Αποκαλυπτικό μέρος της Αποκάλυψης, είχε δεχθεί τρομακτικές επιδράσεις απ’ τον δάσκαλό του, ο οποίος ήταν «ΗΛΙΟΣ», ή "ΤΑΛΥ" στα Συριακά, δηλαδή αρχιερέας σε Ηλιακό ναό που έφερε τον τίτλο του «Γαβριήλ» και ο οποίος γνώριζε πολλά.


Ποιος το λέει αυτό?
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Ο Ιωάννης, με την πρώτη ματιά και με τις σημερινές ορολογίες, θα μπορούσε να ήταν ένας απ’ τους πάρα πολλούς Ελληνιστές Ιουδαίους που ζούσαν εκείνη την εποχή στο χώρο της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα της Παλαιστίνης και η γλώσσα του να ήταν η κοινή Ιαπετική, η γλώσσα στην οποία γράφτηκαν τα Ευαγγέλια και η μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης. Θα πρέπει επίσης να γνώριζε και αρκετά καλά την Αραμαϊκή, δηλαδή την Συριακή γλώσσα, όπως την γνώριζαν όλοι οι Έλληνες που ζούσαν σ’ εκείνη την περιοχή.

Ήταν όμως έτσι τα πράγματα;Έλαμ ντε! για πες μας........
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Το Ελληνικοποιημένο όνομα «Ιωάννης», προέρχεται από το Συριακό όνομα «Iaouhanna», επίθετο που έδιναν οι Σύριοι και πολλοί άλλοι λαοί της Ανατολής στους Έλληνες της Ιωνίας, δηλαδή τους Ίωνες, τα παιδιά του Ηλίου, για να προσδιορίσουν την καταγωγή τους. Έτσι όπως λέμε εμείς σήμερα, ο Γερμανός, ο Εγγλέζος κλπ.

Ποιος το λέει αυτό? και ειδικά...........για "τα παιδιά του Ηλίου?"
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Ο «Ιωάννης» λοιπόν, ο τελευταίος συντάκτης επιμελητής της Αποκάλυψης, ενώ οι θεσμικοί μελετητές αφήνουν την εντύπωση μέσα στα κείμενα ότι είναι Ιουδαίος, στην πραγματικότητα ήταν ένας κλασικός Γαλ(ε)ιλαίος Ιωνικής καταγωγής, δηλαδή ένας «Ιαουχάννα», άνθρωπος δίγλωσσος, με βαθιές γνώσεις της αρχαίας Ελληνικής Κοσμογονίας, Θεογονίας, ιστορίας και προ πάντων Αστρονομίας.


Τον πατέρα του τον έλεγαν Ζεβεδαίο και τη μητέρα του Σαλώμη. Σίγουρα αυτά μόνο ελληνικά ονόματα δεν ήσαν. Αλλά και να ήσαν τι?
Μου φαίνεται ότι κάπου εμπλέκεις την πολιτική με τη θρησκεία! Κινέζοι να ήσαν όλοι οι μαθητές του τίποτα δε θα άλλαζε. Ιδρυτής θρησκείας ήταν ο Ιησούς και όχι πρόξενος ώστε να επωφεληθεί ή μία ή η άλλη χώρα!
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Μη βιαστείτε να απορήσετε για την περιγραφή που σας δίνω. Τις αποδείξεις τις έχουμε όλες καταγραμμένες μέσα στην ...Εριωπική βίβλο. Αυτές θα μας επιτρέψουν σταδιακά να καταλάβουμε ότι η Αποκάλυψη ήταν και είναι μια καθαρά Ελληνική πολιτική υπόθεση η οποία παραλληλίζεται όπως και η Αργοναυτική εκστρατεία με παλαιότερες ιστορίες των θεών/ηρώων και με τις ροές του σύμπαντος.


Ειλικρινά όταν έγραφα για "πολιτική" δεν είχα διαβάσει την παράγραφο αυτή!.........κι όμως ήταν σα να την είχα ήδη διαβάσει.
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Ο Ιωάννης μετακινήθηκε μαζί με τον Χρειστό, με έψιλον γιώτα, απ την ασφαλή ελληνοκρατούμενη ακόμα εκείνη την εποχή Αίγυπτο στην Ρωμαιοκρατούμενη Ιουδαία και στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιστίνης όταν αποφάσισαν από κοινού οι δυο τους να κηρύξουν στους ανθρώπους εκείνης της περιοχής τον «Λόγο» του Θεού και να τους παρουσιάσουν το πανάρχαιο ευαγγέλιο των Ελλήνων. Το όλο εγχείρημα σίγουρα είχε και την πολιτική του κρυφή διάσταση όπως θα δούμε προχωρώντας στο θέμα. Για παράδειγμα ο αποκεφαλισμός του Ιωάννου του Βαπτιστού απ’ τον αισχρότατο Ηρώδη οφείλεται σε μία αντιπαράθεση των Ιώνων (Γαλειλαίων) με την δυναστεία των καταραμένων Ηρώδηδων που πάει πίσω τουλάχιστον 160χρόνια. Ανιχνεύοντας αυτό το ιστορικό γεγονός θα κάνουμε την πρώτη διαπίστωση ότι τουλάχιστον η αντιπαράθεση του Ηρώδη με τον Ιησού έχει κάποια ιστορική βάση.
Έχουν γίνει όμως φοβερά ανακατέματα με το πέρασμα του χρόνου από αδαείς τυχοδιώκτες που θέλησαν να ονομάσουν τους εαυτούς τους ιερείς με αποτέλεσμα διάφορες ξεχωριστές ιστορίες να παρουσιάζονται σήμερα σαν μία και με δίχως κανένα βέβαια νόημα.
Αν λοιπόν έχετε απορήσει μέχρι τώρα κάθε φορά που μπερδεύω τους αρχαίους Έλληνες με τα Ευαγγέλια, δεν έχετε και άδικο. Θα χρειαστεί όμως να οπλιστείτε με λίγη …όνεια υπομονή μέχρι να μπορέσετε να ολοκληρώσετε το σταυρόλεξο που ξεκινήσαμε.

Ο Ιωάννης ήταν απλά ένας μαθητής του Ιησού, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο και ο Ιησούς απλά ό Υιός του Θεού και του ανθρώπου ανεξαρτήτου εθνικής καταγωγής. Ο Χριστός πουθενά δε λέει για σημασία της εθνικής του καταγωγής στο ιερό του έργο. Απλά έχουμε την επαλήθευση των γραφών και τίποτα περισσότερο. Αλίμονο εάν ο Θεός συμπαθούσε λιγότερο ή περισσότερο κάποιον ανάλογα με την εθνική του καταγωγή. Δε θα ήταν Θεός αλλά αρχηγός κράτους.

quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Ο Ιησούς λοιπόν που ήταν γόνος οικογενείας Ηλιακών Ιερέων ήταν γιος ενός «Γαβριήλ» δηλαδή ενός Ηλιακού ιερέα. Αντίπαλό δέος ο κ. 616 ή για άλλους ο κ. 666. Χμ...!!!

Ποιος τα λέει αυτά?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2008, 16:42:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
@helios2012
...αλλά εμένα με διεγείρει η ταυτόχρονη εκπομπή ιδίων κυμάτων από φαινομενικά 3 άγνωστους μεταξύ τους, ανθρώπους, που τους χωρίζουν θεωρητικά τεράστιες χωροχρονικές αποστάσεις...

Μήπως είναι επειδή ΔΕΝ είμαστε "αγνωστοι" αλλά κομμάτια του ίδιου και απλά συντονιστήκαμε; Εγώ επιμένω και το ξαναλέω. Είμαστε ένα, και όταν το καταλάβουμε όλοι αυτό και το αποδεχτούμε τότε θα αλλάξουν πολλά...

quote:
@ΕΡΙΩΠΙΣ
Γ Α Β Ρ Ι Η Λ, αν θέλετε και Gabrael ή Gebrael ή ακόμα και Gibrael.


Πέρα από τις ετυμολογίες, θεωρώ ότι το όνομα Γαβριήλ είναι το πιο όμορφο.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2008, 17:54:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η αποκάλυψη του Ιωάννη δεν είναι το μόνο εσχατολογικό βιβλίο. Όταν ο αλέξανδρος έφτασε στα σύνορα του Ισραήλ, οι ραβίνοι του διάβασαν ένα κείμενο από το βιβλίο του Δανιήλ (το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται σήμερα στο μασοριτικό κείμενο).

Σήμερα έχουμε έναν συνονόματό του. Αν κοιτάξετε στα ρωσικά site όπως κάνει συχνά ο γράφων, θα δείτε να δεσπόζει η εξής φωτογραφία:


Με τη λεζάντα
NATO in the shock from “Iskandera”

Ο Ισκαντέρα είναι η απάντηση της Ρωσίας στην αντιπυραυλική ασπίδα του Νάτο. Κι όχι δεν βλέπω Λιακόπουλο

Και για τους ημιμαθείς που θα πουν ότι η λέξη Ισκαντέρα δώθηκε γιατί έτσι μεταφράζεται το όνομα στα ρώσικα, ας μάθουν ότι ο μεγαλύτερος εθνικός ήρωας της Ρωσίας ονομάζεται Αλέξανδρος (κι όχι Ισκαντερ) Νιέφσκι


Edited by - veritas on 26/12/2008 18:03:50Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2008, 07:01:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
«ΚΑΙ ΙΝΑ ΜΗ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑΙ Η ΠΩΛΗΣΑΙ.
ΕΙ ΜΗ Ο ΕΧΩΝ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ.
Η ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ.
ΩΔΕ Η ΣΟΦΙΑ ΕΣΤΙΝ
Ο ΕΧΩΝ ΝΟΥΝ ΨΗΦΙΣΑΤΩ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟΝ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΑΡ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΣΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΥΤΟΥ ΧΞς»


Αυτή η μικρή παράγραφος από την Αποκάλυψη του Ιωάννη έχει βάλει σε μεγάλες στενοχώριες την ανθρωπότητα εδώ και πολλούς αιώνες.
Παλαιότερα, μόνο όσοι είχαν την γνώση του Νόμου του Ηλίου, δηλαδή είχαν πρόσβαση σε όσα ήσαν γνωστά στον χώρο των Ηλιακών ναών μπορούσαν να αντιληφθούν το νόημα αυτών των λέξεων.
Μέχρι και τον 4ον μ.Χ. αιώνα όλοι σχεδόν οι Έλληνες γνώριζαν ποίος ήταν ο ΧΞς ή ο 666 έτσι δηλαδή όπως τον παρουσίασε με αριθμούς ο Ιωάννης.
Η επίσημη Eκκλησία, Ανατολική και Δυτική, γελοιοποιείται εδώ και πολλούς αιώνες αναφερόμενη αόριστα στο θέμα του Αντίχριστου αποφεύγοντας μονίμως να παρουσιάσει μία ξεκάθαρη θέση στους ανθρώπους.
Οι αντιπρόσωποί της Εκκλησίας προσποιούνται ότι ο αριθμός ή το πρόσωπο του 666 είναι γι’ αυτούς τελείως άγνωστο. Αν κάποια μέρα θεσμοθετήσουν το βραβείο την μέγιστης υποκρισίας, τότε οι μόνοι πανάξιοι και αδιαφιλονίκητοι διεκδικητές του θα είναι αυτοί οι κύριοι.
Ο Ιωάννης γράφει ότι όποιος έχει τον νου, να αριθμήσει τα γράμματα του ονόματος του «Θηρίου», το οποίο μας υπενθυμίζει ότι είναι όνομα ανθρώπου, και έτσι θα μπορέσει να βρει ποιο είναι το όνομα που κρυπτογραφεί το ΧΞς.
Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι εκείνη την εποχή ο Ιωάννης ζούσε σ’ ένα χώρο που ήταν γεμάτος από Ηλιακούς Ναούς αφιερωμένους στον Ήλιο-Απόλλωνα καθώς και από ναούς αφιερωμένους στο δίδυμο Δημήτηρ+Περσεφόνη.
Όταν λοιπόν ο Ιωάννης έγραφε την Αποκάλυψή του και ανέφερε το όνομα που έδινε ο αριθμός ΧΞς, εννοούσε αποκλειστικά τον Ιαπετό και κανέναν άλλο, διότι εκείνη την εποχή μόνο αυτό το όνομα ανθρώπου και κακού θεού ταίριαζαν με την ετυμολογία της λέξης καθώς και με την ιστορία που συνδέεται με αυτό το όνομα.
Ας μη λησμονούμε ότι σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην Τιτανομαχία, ο Ιαπετός όταν πλέον είχε ηττηθεί, εκσφενδονίστηκε απ’ τον Ζευ στα Τάρταρα.
Έχετε επίσης υπ’ όψη ότι Διόβολος ή Διοβλής, ή Διόβλητος είναι τα επίθετα που διατήρησε ο χρόνος για οτιδήποτε έχει αποβληθεί απ’ τον Δία δηλαδή τον Θεό. Σήμερα τον λέμε Διάβολο.


ΕΕΕ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2008, 07:24:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Terity, σου καταθέτω μερικές αράδες απ’ το χαμένο σου βιβλίο:
"Στο άβυθον της ψυχής"

Γέροντας: Τον Αγαθό Θεό όμως για να τον καταλάβεις και να τον χωρέσεις μέσα στο πνεύμα σου, δηλαδή να αντιληφθείς τις χαοτικές διαστάσεις του, πρέπει να «πετάξεις» πολύ ψηλά και πολύ μακριά μέσα στο «Χάος» και τον «Χρόνο» και συγχρόνως να κατέβεις πολύ βαθιά μέσα στη ψυχή σου. Πιο απλά θα έλεγα να εισχωρήσεις μέσα στον άγνωστο εαυτό σου και να τον ανακαλύψεις.
Για να φτάσεις όμως να μπεις και στη μία και στην άλλη διάσταση πρέπει πρώτα να απορρίψεις το πνεύμα του Ιαπετού από μέσα σου. Πρέπει δηλαδή να αποβάλλεις την αρρωστημένη «λογική» που έχουν εμφυτεύσει οι διάδοχοι του Ιαπετού στο πνεύμα της ανθρωπότητας.
Πρέπει να ψάξεις, όχι μόνο με ευσεβείς πόθους αλλά με διαρκή αναζήτηση, να βρεις τι και ποιος είσαι, από που ήλθες και που θα καταλήξεις.
Να προσπαθήσεις δηλαδή να απαντήσεις σ’ όλες αυτές τις απορίες που βασανίζουν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.
Για να το κατορθώσεις αυτό, πρέπει να πέσεις στην άβυσσο της σκέψης σου και εκεί μέσα στο απέραντο «Χάος» της ροής και των διαστάσεων θα βρεις και θα αντιληφθείς τον Αγαθό Θεό και θα του δώσεις διαστάσεις, εικόνα και πνεύμα. Τις δικές σου πλέον διαστάσεις, χρώμα και μορφή.
Με το πέρασμα του χρόνου αυτό που αρχικά θεωρούσες «Χάος», δηλαδή αταξία, θα ανακαλύψεις ότι έχει και τάξη και γεωμετρία και τέλειους νόμους που το κυβερνούν. Αυτούς δε τους νόμους θα τους βρεις άλλοτε υπερβολικά επιεικείς και άλλοτε πολύ αυστηρούς.
Αυτό το Χάος έχει απέραντη ομορφιά, έχει υπέρλαμπρο φως και παναιώνια ζωή. Λειτουργεί με «Υπέρτατη Σοφία» εκλόχευμα του «Υπέρτατου Μήστωρα Δημιουργού» του και παράγει την πιο γλυκιά μουσική που μπορεί να διανοηθείς.
Αυτό το «Χάος» κινείται αδιάκοπα και είναι γεμάτο ενέργεια που το διατηρεί στην ζωή. Εκεί μέσα η κακία δεν έχει θέση γι’ αυτό δεν πρόκειται να τη συναντήσεις έτσι όπως την κατανοείς . Εκεί μέσα η κακία γίνεται κοσμική σκόνη που ταξιδεύει χωρίς έργο μέχρι να την καταπιεί η φωτιά.
Σαν αγγίξεις με το πνεύμα σου την εικόνα του Αγαθού Θεού, τότε μόνος σου θα καταλάβεις ότι δεν εμφανίζει τις ιδιότητες που του έχουν δώσει οι ανόητοι λαοπλάνοι.
Μην βιαστείς να υποθέσεις ότι προσπαθώ να σου πω ότι δεν υπάρχει Θεός. Κάθε άλλο.
Θα προσπαθήσω όμως να αφαιρέσω απ’ την φαντασία σου ένα γεράκο με άσπρη μπλούζα που κάθεται σ’ ένα τραπέζι και φτιάχνει ανθρωπάκια, ζωάκια και πουλάκια. Θα προσπαθήσω με πολύ ζήλο όσο καιρό θα είμαστε μαζί να σβήσω απ’ την σκέψη σου την ύπαρξη ενός θεού ζηλιάρη, εκδικητικού, με προτιμήσεις στον ένα λαό ή στον άλλο, διαθέσιμο και ορατό αποκλειστικά απ’ τον εκλεκτό κύκλο μία και μόνο φυλής ή ενός και μόνο λαού.
Όχι σίγουρα αυτός ο θεός δεν μπορεί να υπάρχει ούτε να υπήρξε ποτέ. Αυτόν το θεό θα πρέπει να τον έφτιαξαν κάποτε πολύ πρωτόγονα μυαλά. Ούτε μπορεί να υπάρχουν «εκλεκτοί» συγγενείς του στην ανθρώπινη υπόσταση έτσι πάλι όπως τους έφτιαξε η ανθρώπινη άγνοια.
Οι διαστάσεις του Αγαθού Θεού είναι σε μας άγνωστες. Είναι εικόνα ασύλληπτη με τα μάτια μας. Τολμώ όμως να πω ότι αν το επιθυμήσεις μ’ όλη την δύναμη της ψυχής σου, μπορείς να δεις τον Θεό κάποια μέρα μέσα απ’ το «πρίσμα» των πράξεών σου.
Μην ξεχνάς επίσης ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ένα ζωντανό «πρίσμα» και με τους πραγματικούς οφθαλμούς και την λογική του μπορεί να διακρίνει πράγματα που ανήκουν στον χώρο της τριαδικής ΩΠΗ(ς), κάτι βέβαια που, κατά την αντίληψή μας και μόνο, τα άλλα πλάσματα δεν μπορούν να δουν.
Ο Ιησούς στην επί όρους ομιλία είχε πει ότι «ο οφθαλμός είναι ο λύχνος του σώματος», δηλαδή η πύλη που επιτρέπει την είσοδο στην τριαδική ΩΠΗ.
Αλληγορικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο άνθρωπος είναι ένας «οφθαλμός», ικανός να βλέπει και τις μεγάλες διαστάσεις, δηλαδή το σύμπαν, αλλά και τις μικρές διαστάσεις, δηλαδή τον μικρόκοσμο.
Ο άνθρωπος μπορεί και βλέπει την δομή του ατόμου, δηλ. τον πυρήνα με τα ηλεκτρόνιά του. Βλέπει ακόμη και τα ηλεκτρόνια που περιστρέφονται γύρω από κάποιο άξονα σε χαμηλές και υψηλές τροχιές.
Τα τηλεσκόπια του επιτρέπουν να κοιτάζει και να φωτογραφίζει κόσμους μακρινούς των οποίων η δομή παρομοιάζει με τον μικρόκοσμο του Μικροσκοπίου. Δηλαδή την ίδια ώρα που ο άνθρωπος μπορεί και φωτογραφίζει μακρινούς γαλαξίες, μπορεί και κατεβαίνει αλληγορικά στο άβυθον της ψυχής, έτσι όπως έλεγαν οι αρχαίοι το εσωτερικό του ανθρώπου.
Εμείς προσωρινά αυτό το σημείο όπου συναντώνται οι διαστάσεις μέσα απ’ τον οφθαλμό μας θα το ονομάσουμε κέντρο του Χάους. Το σημείο όπου συναντάται και παλεύει η Ροή με την Αντιροή. Με λίγα λόγια ο άνθρωπος συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται στο κέντρο του χάους καθισμένος αλληγορικά στην μέση του Χ.
Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν ότι ο άνθρωπος είναι ένας μικρός «θεός». Έλεγαν επίσης ότι είναι μία επανάληψη του μεγάλου «Θεού».
Εμείς λέμε ότι ο άνθρωπος έχει μέσα του παρακαταθήκη δισεκατομμύρια επαναλήψεις του Θεού.
Ας μη διερωτόμαστε λοιπόν γιατί οι Έλληνες διάλεξαν το γράμμα Χ για να γράψουν την λέξη Χάος. Ακόμα και αυτή η ηχητική του αξία περιγράφει θαυμάσια την ροή του Χάους.
Γλωσσολογικά το γράμμα Χ από τους αρχαίους χρόνους συμβολίζει τον χρόνο, δηλαδή το «Ρέον Χάος»
Ένα γράμμα σύμβολο με έντονη παρουσία και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, στην οποία συναντάμε το κρυπτογραφημένο γράμμα/σύμβολο Χ με αντίστοιχο αριθμό το 600, να παίζει ουσιαστικά πρωταγωνιστικό ρόλο στον συμπαντικό πόλεμο μεταξύ ζωής και θανάτου που διαδραματίζεται σε πολλά κεφάλαια της Αποκάλυψης.
Απαραίτητο είναι επίσης να γνωρίζουμε ότι σ’ εκείνον τον Ελληνικότατο πρωτοχριστιανικό κόσμο το μονόγραμμα «ΧΡ» αντιπροσώπευε τον Χριστό δηλαδή τον εξάκτινο ζωντανό ρέοντα κόσμο, την Πηγή της Ζωής.

EEEΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2008, 10:07:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

εξάκτινο ζωντανό ρέοντα κόσμο, την Πηγή της Ζωής.

EEE


Αγαπητέ Ερίωπα
Τα λόγια σου είναι αγαλίαση ψυχής. Και εγώ πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ λαών και θρησκειών απλώς κατανόηση και κοινός στόχος όλων μας να είναι η καταπολέμηση του κακού.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2008, 13:50:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

WASHINGTON (JTA) -- Iranian President Mahmoud Ahmadinejad said in a Christmas message on a British television station that Jesus would be on his side.

Ναι, ...ναι, το παλικάρι που λέγαμε...που επιμένει με μανία ότι θα γίνει ο πόλεμος του Μεγάλου "Οδηγού" με τον Νταντζάλ....!


Ρίξτε μιά ματιά εδώ:
http://jta.org/news/article/2008/12/26/1001831/ahmadinejad-gives-christmas-message-to-great-britain

ΛουκάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2008, 19:54:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τελικά οι δύο έννοιες που κυριαρχούν εδώ στο φόρουμ,
είναι η ύπαρξη ενός Θεού Δημιουργού, όσον αφορά ποιός είναι
ή για την ακρίβεια, ποιός διεκδικεί την αποκλειστικότητα
αλλά κι ενός τελικού πολέμου, όπου όλα θα βρούν την
ιδανική και εξελιγμένη μορφή τους, σε ένα ιδανικό κόσσμο...
Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα προσωπικών οπτικών γωνιών..
Αν ήταν μόνο έτσι, θα υπήρχε ένας γόνιμος διάλογος
όπου όλοι θα φτάναμε κάπου...
Δυστυχώς υπάρχει και το θέμα να αποδειξουμε τον άλλο λάθος, που
επηράζει αρνητικά τον όλο διάλογο.Πρέπει να μπορούμε να βλέπουμε
αλλά και να εστιάζουμε στο θέμα, ώστε να βγαίνει αποτέλεσμα...
Κι είναι ξεκάθαρο, ότι μιλάμε για ένα πόλεμο, ενός ατόμου απέναντι
σε ένα άλλο..Η αυθεντικότητα και το πρωτότυπο, είναι ύστερο
ζήτημα....Σημασία έχει να δούμε αν μπορούμε να γνωρίσουμε
καλύτερα ότι αφορά στο γεγονός αυτό, με πληροφορίες και συζητήσεις,
ώστε να μάθουμε καλύτερα γι αυτό...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2008, 02:28:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Διαμαρτύρεται συχνά ο φίλος μας ο Ευρωπαίος2 ότι μου θέτει ερωτήσεις τις οποίες δεν απαντώ και μία απ’ αυτές ήταν στις 24/12/2008 00:16.32.

Ήθελε να μάθει που βρήκα τον Χριστό με «ΕΙ». Τέλος πάντων ή ήθελε να διαπιστώσει ότι διαβάζω «Ράδιο Αρβύλα» ή γνώριζα πράγματι ποια ήταν η Σίβυλλα.

Χρειστό με «ΕΙ» φίλε μου μπορείς να βρεις στην Βιβλιοθήκη Ελλήνων Πατέρων και Εκκλησιαστικών Συγγραφέων, Εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, 1960 στον Εικοστό Τέταρτο Τόμο, ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ, (μέρος έκτο), Κεφάλαιο «Βασιλέως Κωνσταντίνου» Λόγος ον έγραψε τω των αγίων συλλόγω, σελίδα 222 όπου αναφέρεται στην Ερυθραία Σίβυλλα με το εξής:

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΕΙΣΤΟΣ ΘΕΟΥ ΥΙΟΣ ΣΩΤΗΡ – ΣΤΑΥΡΟΣ
Δηλαδή Ι.Χ.Θ.Υ.Σ ΣΤΑΥΡΟΣ

Αν και δεν πρόκειται φίλε Ευρωπαίε2 να με πείσεις ποτέ ότι δεν γνώριζες που αναφέρεται ο ΧΡΕΙΣΤΟΣ στην βιβλιοθήκη των Ελλήνων Πατέρων στο καταθέτω αναμένοντας και πάλι τις ευσεβείς παρατηρήσεις σου.

Λουκάς
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2008, 11:50:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Φωκίων ο χρηστός" ονομαζόταν ο πολιτικός αντίπαλος του Δημοσθένη που ξεχώριζε για τη σωφροσύνη του

"Ιησούς ο Χριστός" εμφανίζεται λίγες φορές στη Βίβλο, π.χ Πράξεις 9:34 (στο ορθόδοξο κείμενο)

Για το χρησμό της Σίβυλλας και το Χρειστός τα έχουμε πει λίγες σελίδες παραπάνω στη σελίδα 1. Πάλι στα ίδια θα γυρνάμε;

Για την ιστορία, ο Φωκίωνας αναγκάστηκε να πιει το κώνειο και το πτώμα του το πέταξαν έξω από τα σύνορα της αττικής.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2008, 14:33:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
trexagireve
Φίλε, εγω την επανάσταση την έκανα εδώ και 30 χρόνια, τώρα, μόνο και μόνο
η ιδέα της, με κάνει και βαριέμαι..

Αλίμονο φίλε trexagireve στον επαναστάτη που θα φορέση την robe de shambre και τις παντόφλες του και θα καθήση στον καναπέ του , χάνοντας την επανάσταση .
Η επανάσταση πρέπει να είναι η έρευνα και η διαρκής αναζήτηση της γνώσης , η αναθεώρηση ξεπερασμένων αξιών , η αυτοκριτική και ο αυτοέλεγχος , καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μας .

Με υγεία και ευτυχία ο καινούργιος Χρόνος !

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2008, 16:11:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
Μην τσουβαλιάζεις αγαπητέ Sesosris! και μην μπερδεύεις τους πατέρες της Εκκλησιάς με τους πατέρες του Έθνους δε χρειάζεται να είναι κατ΄ ανάγκη και ίδιοι!

Γιατί φίλε europaieΝο2 (ινστρούχτορα) , οι άγιοι ένδοξοι προπάτορες των Εβραίων Αβραάμ , Ισαάκ , και Ιακώβ δεν υμνούνται και σαν προπάτορες των Χριστιανών σε γάμους , κηδείες , και σε κάθε ευκαιρεία , ή μήπως είναι συνονόματοί τους αυτοί που μνημονεύονται ? Που βλέπεις το μπέρδεμα ?
quote:
europaios2
Ο ίδιος ο Ιουδαίος ιστορικός Ιώσηπος μας πληροφορεί στο βιβλίο του "ΦΛΑΒΙΟΥ ΙΩΣΗΠΟΥ "ΚΑΤ' ΑΠΙΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ Α' " εκδόσεις ΠΑΠΥΡΟΣ, το λόγο για τον οποίο την ιστορική τους πορεία και ειδικά αυτή προ Χριστού, την αποθανάτιζαν με γραφή οι Ιερείς τους. ………
"Αιγύτπιοι, Βαβυλώνιοι και Ιουδαίοι κατέγραφαν τα γεγονότα διά των ιερέων."
Ενώ στο επόμενο κεφάλαιο ότι:
"Το γένος των ιερέων παρέμεινε άμεικτον και καθαρόν."
"Όχι μόνον απ' αρχής τους αρίστους και τους περίν την λατείαν του Θεού ασχολουμένους εγκατέστησαν εις το έργον τούτο, αλλά και προνόησαν όπως το γένος των ιερέων παραμείνει αμιγές και καθαρόν."


Όλα αυτά φίλε μου , μου είναι γνωστά και δεν χρειαζόταν να μου τα επαναλάβης . Φυσικά και το ιερατείο έγραφε την επίσημη (Ιστορία) και κατά πως το συνέφερε κάθε φορά την παρουσίαζε σαν θεού θέλημα για να αποβλακώνη τις λαϊκές μάζες .
Και φυσικά προνόησαν και για την κατοχύρωση του επαγγέλματός τους , και οι μέν Αιγύπτιοι ιερείς έγραφαν και σε διαφορετική γραφή για να μη καταλαβαίνει ο λαουτζίκος αυτά που έγραφαν , οι δε Εβραίοι έκαναν το επάγγελμά τους κλειστό προνόμιο της φυλής του Λευί .
quote:
europaios2
Συνεχίζει αναφέροντας στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αμεροληψία των ιερέων. Κάτι εξάλλου που και σήμερα μέσα από την Παλαιά Διαθήκη μπορούμε να διαπιστώσουμε αφού οι Εβραίοι δεν αφαίρεσαν από την ιστορία τους ούτε τα κομμάτια αυτά που τους δείχνουν ως αγροίκους ή εγκληματίες. Εάν υπήρχαν ιδιοτελής σκοποί, θα είχαν φροντίσει να εξαλείψουν αυτά τα σημεία.
-Και έτσι διαβάζουμε στη συνέχεια..... "Μεγίστη δε απόδειξης της ακρίβειας είναι τούτο, ότι δηλαδή των αρχιερέων ημών από δύο χιλιάδων ετών είναι γνωστά και καταγεγραμμένα εις τους καταλόγους τα πατρικά ονόματα. Εκείνοι δε, οι οποίοι ήθελον παραβή ό,τι δήποτε εκ των λεχθέντων δεν δύναται ούτε εις βωμόν να παρίστανται ούτε να μετέχουν της λοιπής λατρείας."

Γιατί να τα αφαιρέσουν , αφού όχι μόνο από ότι φαίνεται δεν τους ενοχλούσαν αλλά μάλλον θα έπρεπε να υπερηφανεύονται για τα κατορθώματά τους , και την εύνοια του Γιαχβέ στην φυλή τους που την προορίζει να κυριαρχήση στον κόσμο .

«Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την γην»

Άλλωστε ποιος σου είπε ότι δεν έχουν αφαιρέσει οι ραβίνοι από την Παλαιά Διαθήκη ότι θεωρούσαν ενοχλητικό ? Σε πληροφορώ λοιπόν ότι το εβραϊκό κείμενο που έφτασε σε μας δεν είναι εκείνο που κωδικοποιήθηκε τον Γ΄ παχχ αιώνα , γιατί αλλάχθηκε σε πολλά από τους ραββίνους .Όχι μόνο έβγαλαν από τον κανόνα τα βιβλία : Έσδρα , Τωβίτ , Ιουδήθ , Σοφία Σολομώντα , Σοφία Σειράχ , Βαρούχ , Επιστολή Ιερεμία και Μακκαβαίοι Α-Γ ( τα τελευταία σαν αιρετικά ή επιλήψιμα γιατί εξυμνούσαν τις ηρωικές πράξεις των Μακκαβαίων και τη δράση τους στην επανάσταση) , αλλά και άλλαξαν το κείμενο από τα κανονικά βιβλία σε πολλά σημεία δίνοντας τους συντηρητικότερο περιεχόμενο .

quote:
europaios2
Είναι η θρησκεία που στο πέρασμα των αιώνων άντεξε δοκιμάστηκε και συνεχώς αναπτύσσεται, κερδίζοντας συνεχώς οπαδούς! σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου μας. Δείγμα της αποδοχής της, δείγμα ότι παρ’ όλη την εκμετάλλευση που υπέστη για ιδία οφέλη και κατά καιρούς από διαφόρους ιεράρχες, σε διάφορες βαθμίδες, αυτή αντί να πληγεί, ξεπέρασε και αυτά τα εμπόδια!

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις ??
Άντε και του χρόνου ! Εύχομαι και σε σένα όπως ευχήθηκα και στον europaio ορίτζιναλ «Καλή νέα χρονιά με υγεία και ευτυχία» .


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2008, 19:16:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
H Ελληνική φιλοσοφία και σκέψη δεν ήταν εχθρός αλλά σύμμαχος του Χριστιανισμού ο οποίος χωρίς αυτήν δε θα είχε πάρει τις διαστάσεις που πήρε! γι αυτό και ο Ιησούς αναφώνησε μόλις τον πληροφόρησαν ότι έρχονται κάποιοι Έλληνες να τον δουν "ήρθε η ώρα να δοξαστεί ο Ιηός του ανθρώπου!"

Από ότι βλέπω κόλλησε η βελόνα …….
Η Ελληνική φιλοσοφία europaie (ορίτζιναλ) υπήρξε ο μεγαλύτερος εχθρός του Χριστιανισμού γι αυτό προσπάθησαν και να την αφανίσουν . Η Ελληνική γλώσσα τους ενδιέφερε μόνο , γιατί με τα Αραμαϊκά δεν θα τους καταλάβαιναν ούτε οι Εβραίοι της διασποράς .
Όσο για τα «Πρωτόκολλά των Σοφών Της Σιών» είναι ένα μικρό βιβλιαράκι που δεν πρέπει να στοιχίζη σήμερα πάνω από 10 ευρώ . Πάρε το και διάβασέ το τώρα στις διακοπές , και θα καταλάβης πολλά .
quote:
europaios2
Η Ελληνική ειδωλολατρία σαφώς και ήταν αλλά αποδείχτηκε πολύ λίγη απέναντί του!

Χάρη στους εγκληματίες Ρωμαίους αυτοκράτορες και τους Ελληνοκτόνους νόμους τους , τους οποίους αγίασαν αργότερα οι Χριστιανοί , ευγνωμοσύνης ένεκεν .
quote:
europaios2
Tέτοια θα διαβάζουνε ή θα ακούνε! οι ονοκένταυροι.......και θα τρίβουν τα χέρια τους!

Οι «Ονοκένταυροι» ήταν ζώα με κύρια χαρακτηριστικά τα γένια και τα μεγάλα βυζιά , που ανακάλυψαν οι συνεχιστές των Ελλήνων επιστημόνων Βυζαντινοί επιστήμονες ζωολόγοι , και είχαν μάλιστα εκπονήσει και σχετική μελέτη για τις συνήθειές τους .
Η μελέτη αυτή η οποία βρίσκεται καταγεγραμμένη στο σχολικό βιβλίο «Διάγνωσις» του πατριαρχικού διδασκάλου μητροπολίτη Δαμασκηνού το έτος 1682 , είχε εκδοθεί εννέα φορές και διδασκόταν στα (φανερά) σχολεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως .
Παραθέτω την φωτογραφία της σελίδας του διδακτικού αυτού βιβλίου , που αναφέρεται στόν Ονοκένταυρο

Εκεί κατάντησε την Ελληνική παιδεία ο σκοταδισμός του χριστιανικού Βυζαντίου .


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2008, 23:30:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΟΝΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ, οι ΣΑΤΥΡΟΙ


Ο Πυθαγόρας ήταν ο πρώτος που ανέφερε ορισμένα πράγματα για τους ονοκένταυρους.
Η περιγραφή του Αιλιανού για τους Ονοκένταυρους ταιριάζει περισσότερο στους Χιμπαντζήδες, τους θεωρεί δε φιλήδονα πλάσματα.

Σίγουρα οι ονοκένταυροι είναι ένα ακόμα όνομα για τους Κέρκοπες ή Κέρκωπες. Ιερά ζώα του Ποσειδώνα και του Άδωνι.

Ο Σουίδας γράφει ότι ο Κέρκωψ και ο Κέκροψ, είναι εν και το αυτό πράγμα. Ο ίδιος συγγραφέας γράφει ότι ο Ζευς μεταμόρφωσε τους δόλιους, πανούργους και απατεώνες Κέρκωπες, δηλαδή τους Άτλαντες σε πιθήκους όταν αυτοί προσπάθησαν να τον εξαπατήσουν. Όλα αυτά είναι άλλη μία έκδοση της γνωστής ιστορίας του Προμηθέως ο οποίος κάποτε, ως γνωστόν, προσπάθησε να εξαπατήσει τον Ζεύ και δέχθηκε την τιμωρία του.

Η μυθολογία επίσης αναφέρει κάποιον ληστή Κερκύων(α), υιό του Ποσειδώνα, τον οποίον σκότωσε ο Θησεύς. Σίγουρα εκείνα τα χρόνια η Αττική θα είχε γεμίσει από ληστές αυτής της φυλής τους οποίους όπως αναφέραμε και στο παρελθόν εξολόθρευσε ή εκτόπισε ο Θησέας.

Τέλος, Κέρκος, σημαίνει «ουρά» και ο χαρακτηρισμός του κερκοφόρου ανθρώπου σίγουρα έχει αλληγορική σημασία. Ας μη ξεχνάμε τους ουροφόρους Σατύρους της μυθολογίας τους οποίους οι ιστορικοί τουλάχιστον τοποθετούν γεωγραφικά στις Σατυρίδες νήσους του Ατλαντικού.

Η μυθολογία αναφέρει επίσης ότι ο Ηρακλής πολέμησε κάποτε τους Κέρκοπες που δεν είναι άλλοι από τους ήδη γνωστούς μας Άτλαντες.


Λουκάς

Edited by - ΕΡΙΩΠΙΣ on 28/12/2008 23:32:15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2008, 23:58:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
veritas
Ο Ισκαντέρα είναι η απάντηση της Ρωσίας στην αντιπυραυλική ασπίδα του Νάτο. Κι όχι δεν βλέπω Λιακόπουλο


Μήπως Fatima?

quote:
veritas
Για το χρησμό της Σίβυλλας και το Χρειστός τα έχουμε πει λίγες σελίδες παραπάνω στη σελίδα 1. Πάλι στα ίδια θα γυρνάμε;


Στον Ευρωπαίο, γράψτα αυτά όχι σε μένα. Αυτός ...ή εσύ διαμαρτυρηθήκατε ότι δεν σας απαντώ.
Μήπως πρέπει να κάνω και ...144 push ups?
Εκτός τούτου, (συμπληρώνω λίγο καθυστερημένα) ο Ευρωπαίος ήταν αυτός που ήθελε λεπτομέρειες. Εσύ είχες γράψει (1η σελίδα) ότι δεν θυμόσουν που ακριβώς αναφέρεται στην Πατρολογία και δήλωσες απλά "Πηγή: Wikipedia".

Ερίωπας

Edited by - ΕΡΙΩΠΙΣ on 29/12/2008 01:16:41Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 51 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy