ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΜΟ;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 9
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2011, 20:51:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γιατί είπα εγώ το αντίθετο?
Αυτό που είπα είναι πως κάθε τι στον κόσμο αποτελεί δυνητικά και ουσιαστικά μέρος της ουσίας του θεού,(κατα τον πανθεϊσμό ), απαντώντας σε ερώτηση του Εαρινού.

Υπό αυτό το πρίσμα, η έννοια της “θέωσης” στερείται κάθε ερείσματος.

Αν θες διάβασε τι γράφω. Λάθος κατάλαβες.
Διάβασε αν έχεις χρόνο και την “Ηθική” του Σπινόζα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krishna
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός (troll)


151 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2011, 21:17:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krishna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
OBAMA TELLS AMERICA - "Serve Satan!" - This will floor you!
http://www.youtube.com/watch?v=V-TMKUea87E

Obama - Yes We Can = Thank You Satan
http://www.youtube.com/watch?v=jqALdkTArqs

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2011, 21:24:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλα βρε, να περάσεις καλα.

Το ελληνικο σου τηλ. Να στείλεις. κατεβαίνω συχνά τελευταία.

Plato888@hotmail.com

Απο την τελευταία συνάντηση,, θέλω να σου πω, πως χάλασα πολυ την προσωπικότητα μου. Α και με τα εγω μου, κενταφικες αποφάσεις τέλος, παει το ένα παει το άλλο Βασίλη, εμεινε στο τελος η ουσία. Εγω και αυτη, αυτη και εγω, μπερδευομαι μάζυ της αδερφε συνέχεια, αεναο κρυφτουλη παίζουμε, όταν είναι αυτη δεν είμαι εγω, και όταν ειμαι εγω δεν είναι αυτη. Και μια και πιανεις την ουσία, των όσων σου γράφω, δεν γράφω αλλά, τα αλλά απο ΚΟΝΤΑ...ουσία σε ουσία.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krishna
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός (troll)


151 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2011, 21:43:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krishna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Γιατί είπα εγώ το αντίθετο?
Αυτό που είπα είναι πως κάθε τι στον κόσμο αποτελεί δυνητικά και ουσιαστικά μέρος της ουσίας του θεού,(κατα τον πανθεϊσμό ), απαντώντας σε ερώτηση του Εαρινού.

Υπό αυτό το πρίσμα, η έννοια της “θέωσης” στερείται κάθε ερείσματος.

Αν θες διάβασε τι γράφω. Λάθος κατάλαβες.
Διάβασε αν έχεις χρόνο και την “Ηθική” του Σπινόζα.


Φιλε μου απλα εκφραζεις μια αποψη και καλο θα ηταν να γνωριζεις, οτι δεν γνωριζεις αυτα που δεν γνωριζεις, οπως ειπε και ο θειος Σωκρατης.

Οπως ειπε και ο Πλωτινος, υπαρχουν ατραποι:

Η φιλοσοφία της σκοτεινής πλευράς αντιπροσωπεύεται από την αριστερή ατραπό και την ιδεολογία της. Η αριστερή ατραπός προκύπτει από μία φιλοσοφία που διευθετεί δύο κύριες πνευματικές οδούς. Η μία, είναι η δεξιά ατραπός, η οποία είναι έκδηλη στις περισσότερες μορφές θρησκείας και μαζικού κινήματος. Η μέθοδός της, είναι η μαγεία του φωτός και ο σκοπός της συμπεριλαμβάνει την σύντηξη και διάλυση του ατόμου με τον Θεό. Η άλλη οδός, η αριστερή ατραπός, δίνει έμφαση στη μοναδικότητα, στην απόκλιση από το κατεστημένο και την αποκλειστικότητα. Η μέθοδός της είναι εκείνη της σκοτεινής μαγείας και της αντινομίας (η πορεία αντίθετα στο ρεύμα) και σκοπός της είναι η μετουσίωση και μεταμόρφωση του ανθρώπου σε Θεό. Κάποιοι από τους μάγους συγγραφείς που περιλαμβάνονται στην αριστερή άτραπο και που μελετούμε είναι, ανάμεσα σε πολλούς άλλους, ο Κάρλος Καστανέντα (Carlos Castaneda), ο Ιούλιος Έβολα (Julius Evola), και ο Κένεθ Γκραντ (Kenneth Grant). Μας ενδιαφέρουν οι περισσότεροι των φιλοσόφων. Μελετούμε κείμενα κλασσικών φιλοσόφων όπως Ηράκλειτος και Πλάτωνας, καθώς και νεώτερους διανοούμενους όπως ο Νίτσε (Nietzsche), Χέντεγκερ (Heidegger) και Χένρι Μπέργκσον (Henri Bergson). Στα ενδιαφέροντά μας περίλαμβάνεται επίσης και μη-Ευρωπαϊκή φιλοσοφία. Μελετούμε κλασσικά Ινδικά και Κινέζικα κείμενα όπως Ουπανισάδες και Τάο τε Τσινγκ. Ένα μεγάλο μέρος της φιλοσοφίας της αριστερής ατραπού βρίσκεται στη Ταντρική διδασκαλία.

Η σκοτεινή πλεύρα μπορεί επίσης να κατανοηθεί μέσα από το κάτοπτρο της ψυχολογίας. Μία από τις κύριες απόψεις μας είναι ότι ο άνθρωπος χρησιμοποιεί μόνο ένα κλάσμα των συνολικών δυνατοτήτων του. Βιώνουμε μόνον ένα ασήμαντο μέρος της πραγματικότητας. Το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπου παραμένει κρυμμένο. Μέσω χιλίων ετών πρακτικές μαγείας και παραδόσεις, ο άνθρωπος μπορεί πλέον να έρθει σε επικοινωνία με αυτές τις κρυμμένες πλευρές. Σε αύτες τις πλευρες ανήκουν οι ανεξέλικτες και ανενεργές πλευρές της ψυχής, οι οποίες μπορούν να γίνουν μέρος της συνειδήσεως και να κατανοηθούν εάν εισχωρήσουμε στο σκοτεινό μέρος της ψυχής. Τότε θα αντιμετωπίσουμε όλα τα σκοτείνα και απωθημένα μέρη του ψυχηκού κόσμου, όπως επιθετικότητα, φόβος και βασικά ένστικτα. Ο Καρλ Γιούνγκ (C.G. Jung) είναι ο πιό σημαντικός ψυχολόγος στο Dragon Rouge. Ο Γιούνγκ είπε: "Η φώτιση δεν επιτυγχάνεται μέσω του οραματισμού του φωτός, αλλά μέσω της εξερεύνησης του σκοταδιού". Από αυτήν την οπτική γωνία το Dragon Rouge ενασχολείται με τη σκοτεινή πλευρά. Άλλοι ψυχολόγοι που μας ενδιαφέρουν είναι μεταξύ άλλων η γιουγκιάνα Μαρία-Λουίζα βον Φραντς (Marie-Louise von Franz), ο Βίλχελμ Ράιχ με την έννοια της οργανοενέργειας και ο Στάνισλαφ Γκροφ (Stanislaf Grof)και η ψυχεδελική του έρευνα.

http://www.dragonrouge.net/greek/gr_general.htm

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2011, 21:51:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Gianopseftis...

Κατά την δική μου γνώμη ο κόσμος δεν είναι ούτε καλός ούτε κακός.
Είναι απλά υπαρκτός.

Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου και θα συμπλήρωνα στο "απλά υπαρκτός" και το "έτσι-είναι"

Κρίνοντας από το τρόπο που με ρώτησες, μου δίνεις την εντύπωση πως θεωρείς αυτονόητη την ύπαρξη του διαβόλου.
Θα μπορούσες να μου περιγράψεις για ποιο λόγο είναι απαραίτητη η ύπαρξη του διαβόλου?

Αν θεωρήσουμε αναγκαία τη ύπαρξη μιας ανώτερης δύναμης για την δημιουργία του κόσμου, αυτή ποια λες να είναι ο θεός, ο διάβολος ή και οι δύο μαζί?

Μακριά απο μενα τέτοιες Θεωρήσεις -μπά σε καλό σου- , το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει δεν αποδέχομαι κανέναν Διάβολο και τουλάχιστον έτσι όπως τον παρουσιάζουν οι Θρησκείες προκειμένου να του αποδώσουν όλες τις "παραδρομές" της σκέψης και της συμπεριφοράς των ανθρώπων..
Αν υποθέσουμε ότι όλοι οι μηχανισμοί προώθησης όλων των σκέψεων και συναισθημάτων ενυπάρχουν εντός μας και ότι ΕΝΑΣ δημιουργός τα δημιούργησε όλα αυτά εντός μας , τότε προσωπικά διαβλέπω σε όλες τις μορφές της Σατανικής ύπαρξης πτυχές του "είναι-του" που αντιπαλεύει η μια την άλλη...

Επιπλέον θεωρώ , ότι ο ανθρώπινος νούς λειτουργεί σε μεγάλη έκταση με αναφορές σε τελικές αιτίες και ότι ο άνθρωπος είναι ένα πλάσμα του οποίου το παρόν κυριαρχείται απο τις αναφορές σε ένα ανύπαρκτο αλλα οπωσδήποτε δυνατό...μέλλον!
Αυτό που δεν είναι επηρεάζει αυτό που είναι.
Έχουμε ένα δύσκολο πρόβλημα ... αλλα το αποτέλεσμα δεν είναι απλώς το επακόλουθο του μηχανικού συνδυασμού δυνάμεων -πράγμα που αληθεύει για τα φυσικά σώματα- αντίθετα , σκεπτόμαστε και οι περισσότερες σκέψεις μας "νοιάζονται" για το τι θα μπορούσε να προκύψει , με την προϋπόθεση ότι ορισμένες ενέργειες θα έχουν γίνει!
Ασφαλώς ο άνθρωπος είναι υποκείμενος -όπως και τα φυσικά σώματα- σε διάφορες νομοτέλειες αλλα ωστόσο έχει την δυνατότητα* να σταθεί ως υπερκείμενος απέναντι στις νομοτέλειες που τον διακρίνουν και αυτό είναι η σκέψη του που μπορεί να αναλύσει και να αξιολογήσει πάμπολα πιθνά αποτελέσματα απο τις επιμέρους ενέργειές του , πράγμα το οποίο τα φυσικά σώματα δεν μπορούν να κάνουν!!!

*Αυτή η δυνατότητα καλλιεργείται μέσα στον χρόνο και στις προσλαμβάνουσες που έχει κανείς και συσχετίζεται με την νοηματοδότησή του...και θεωρώ ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμμένο με την αποκάλυψη των εν δυνάμει στοιχείων εντός μας , που μας καλούν να τα διερευνήσουμε....

Υπ'αυτήν την έννοια θεωρώ ότι το άγνωστο εκείνο κομμάτι εντός μας θα μπορούσε να θεωρηθει ως ο Σατανάς και το γνωστό το οποίο τίθεται στην υπηρεσία μας , ως ο "Θεός" συμβολικά πάντα....

Αν δεν κάνω λάθος , ο ίδιος ο Άγιος Παύλος είχε πεί:"Δεν καταλαβαίνω τις ιδιες μου τις πράξεις" και πάνω σ'αυτό μπορούμε να εστιάσουμε την προσοχή μας και να προσεγγίσουμε με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σαφήνεια την διυποκειμενικότητα του ανθρώπου και το άγνωστο εκείνο δαιδαλώδες σημείο που ορίζει επιθυμίες και τον χειραγωγεί καθιστώντας τον υποκείμενο-εξηρτημένο!


Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

Edited by - Εαρινός on 22/03/2011 21:53:52

Edited by - Εαρινός on 22/03/2011 23:12:28Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krishna
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός (troll)


151 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2011, 12:25:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krishna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Φωσφόρος/Εωσφόρος/Αυγερινός/Πρωινός Αστήρ λέγεται ο πλανήτης Αφροδίτη.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BB%CF%86%CE%B1

Για πολύ καιρό το πεντάγραμμο είχε συνδεθεί με τον πλανήτη Αφροδίτη και με τη λατρεία της θεάς Αφροδίτης. Επίσης συνδέεται και με τη λατρεία του Ρωμαίου Εωσφόρου (Lucifer) ο οποίος φέρνει το φως και τη γνώση.

Ίσως γιατί:
http://en.wikipedia.org/wiki/Pentagram

Στην Καμπαλα η Αφροδιτη ειναι το αντιθετο της Λιλιθ...

21. Και έδωκα εις αυτήν καιρόν να μετανοήση εκ της πορνείας αυτής, και δεν μετενόησεν.
22. Ιδού, εγώ βάλλω αυτήν εις κλίνην και τους μοιχεύοντας μετ' αυτής εις θλίψιν μεγάλην, εάν δεν μετανοήσωσιν εκ των έργων αυτών,
23. και τα τέκνα αυτής θέλω αποκτείνει με θάνατον, και θέλουσι γνωρίσει πάσαι αι εκκλησίαι, ότι εγώ είμαι ο ερευνών νεφρούς και καρδίας, και θέλω σας δώσει εις έκαστον κατά τα έργα σας.
24. Λέγω δε προς εσάς και προς τους λοιπούς τους εν Θυατείροις, όσοι δεν έχουσι την διδαχήν ταύτην και οίτινες δεν εγνώρισαν τα βάθη του Σατανά, ως λέγουσι· Δεν θέλω βάλει εφ' υμάς άλλο βάρος·
25. πλην εκείνο, το οποίον έχετε, κρατήσατε εωσού έλθω.
26. Και όστις νικά και όστις φυλάττει μέχρι τέλους τα έργα μου, θέλω δώσει εις αυτόν εξουσίαν επί των εθνών,
27. και θέλει ποιμάνει αυτούς εν ράβδω σιδηρά, θέλουσι συντριφθή ως τα σκεύη του κεραμέως, καθώς και εγώ έλαβον παρά του Πατρός μου,
28. και θέλω δώσει εις αυτόν τον αστέρα τον πρωϊνόν.
29. Όστις έχει ωτίον ας ακούση τι λέγει το Πνεύμα προς τας εκκλησίας.


Here i'm in the land of the morning star.
http://www.youtube.com/watch?v=1UUYjd2rjsE

Never retreat never surrender.
http://www.youtube.com/watch?v=ayEo7isSdQM

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2011, 14:26:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@Krishna

Η απάντηση μου ήταν για τον “Πλατωνα”, σε ερώτηση του για την έννοια του πανθεϊσμού που παρανόησε ή μπορεί και να αγνοούσε

Τον θείο σου τον Σωκράτη δεν ξέρω, ξέρω μόνο τον ΣΟΦΟ.

Φίλε μου... παραδόξως, εγώ ξέρω πως ΔΕΝ ξέρω.
Ελπίζω να έχεις και εσύ την ελάχιστη αυτή αυτογνωσία, που προφανώς μπορεί σιγά σιγά να αποκτάς, αν κρίνω από τα ελάχιστα αναγνώματά που μου παρέθεσες.

“Εύγε είπε και γραφή ξέρεις και ανάγνωση γνωρίζεις, και πολλά μέλει να μάθεις αν το άπειρο εμβαθύνεις”.


Όσο για τον δεξί και αριστερό δρόμο , εγώ βλέπω ΜΟΝΟ τον δρόμο της ζωής, που δεν έχει δεξί-αριστερό, πάνω-κάτω, πίσω-μπρος, δώθε-κείθε και πάει λέγοντας.
Οι διαχωρισμοί είναι ΜΟΝΟ στο μυαλό σου.

Η ανηφόρα φίλε μου και η κατηφόρα είναι ουσιαστικά ο ίδιος δρόμος, η διαφορά πηγάζει από την θέση του παρατηρητή, και τις προθέσεις του.

Απορία!!!
Έχουν άραγε κάποια σχέση Ο Ηράκλειτος με τον Πλάτωνα, και τους αναφέρεις δίπλα-δίπλα?
Τυχαίο? Μπορεί!!!!

@ Εαρινε
Φίλε Εαρινέ καταλαβαίνω από τον προβληματισμό σου οτι δεν έχεις υπόψιν σου, ή δεν έχεις εξετάσει αρκετά σε βάθος, τους μηχανισμούς λειτουργίας του συνειδητού, του ασυνείδητου και της εν γένει συμπλεγματικής ψυχολογίας
Θα ήθελα να κουβεντιάσουμε αυτό το θέμα, εάν το βρίσκεις άξιο ενδιαφέροντος.

Περιληπτικά και απλά θα σου αναφέρω πως αυτή η εσωτερική πάλη του καλού με τον κακό εαυτό, είναι μια εσωτερική σύγκρουση του συνειδητού εγώ με το υποσυνείδητο εγώ.

Δεν υπάρχουν διαβολικές σκέψεις και διαβόλοι, μήτε ξωτικά, μάγοι και σκιάχτρα, πολύ δε περισσότερο δεν έχουμε ανάγκη από ξόρκια και λιβανίσματα., παρά ΜΟΝΟ μια καλύτερη γνώση του κόσμου μας.
Όλα τα άλλα, είναι επινοήματα πονηρών ανθρώπων για να κατατρομάξουν και να καταδυναστεύουν τους αφελής.
Αυτό είναι η προσωπική μου γνώμη.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krishna
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός (troll)


151 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2011, 14:44:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krishna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε μου κανεις πολυ μεγαλο λαθος αν νομιζεις οτι θα ασχοληθω μαζι σου και θα διαβασω καν αυτα που λες. Επι του θεματος αν εχεις κατι να πεις και εμενα ασε με αφελη κλπ.

Δηλαδη τι να κατσω να διαβασω και τι να σχολιασω;

Σε ενοχλει που ειπα θειο τον Σωκρατη;

Μεχρι εκει διαβασα.

Τραβα ρε φιλε να δεις αν ερχομαι, που την ειδατε ολοι καποιοι να πουμε.

Edited by - Krishna on 23/03/2011 15:01:22Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2011, 15:16:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και ποιος σου είπε φίλε να ασχοληθείς μαζί μου?
Σε ρώτησα τίποτα?
Εσύ αναφέρθηκες σε μένα, προβάλλοντας τις “γιγαντιαίες” γνώσεις σου, σε αντιδιαστολή με τις ....ελάχιστες δικές μου.

Φίλε μου έχεις χάσει κάθε μέτρο. Άρχισε να λοιπόν μετράς με παλάμες το μπόι σου, και μπορεί έτσι να διαπιστώσεις το ύψος σου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krishna
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός (troll)


151 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2011, 15:21:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krishna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε μου εσυ ασχοληθηκες πρωτος μαζι μου και μετα με προβαλες κιολας. Ψαξε καπου να βρεις το μετρο και μαθε οτι το να εχεις μια αποψη δεν ειναι γνωση. Εγω αυτο το γνωριζω. Αντε κανε μου την χαρη καημενε.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2011, 15:52:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ Εαρινε
Φίλε Εαρινέ καταλαβαίνω από τον προβληματισμό σου οτι δεν έχεις υπόψιν σου, ή δεν έχεις εξετάσει αρκετά σε βάθος, τους μηχανισμούς λειτουργίας του συνειδητού, του ασυνείδητου και της εν γένει συμπλεγματικής ψυχολογίας
Θα ήθελα να κουβεντιάσουμε αυτό το θέμα, εάν το βρίσκεις άξιο ενδιαφέροντος.

Περιληπτικά και απλά θα σου αναφέρω πως αυτή η εσωτερική πάλη του καλού με τον κακό εαυτό, είναι μια εσωτερική σύγκρουση του συνειδητού εγώ με το υποσυνείδητο εγώ.

Δεν υπάρχουν διαβολικές σκέψεις και διαβόλοι, μήτε ξωτικά, μάγοι και σκιάχτρα, πολύ δε περισσότερο δεν έχουμε ανάγκη από ξόρκια και λιβανίσματα., παρά ΜΟΝΟ μια καλύτερη γνώση του κόσμου μας.
Όλα τα άλλα, είναι επινοήματα πονηρών ανθρώπων για να κατατρομάξουν και να καταδυναστεύουν τους αφελής.
Αυτό είναι η προσωπική μου γνώμη.

Πόσες φορές φίλε gianipseftis , θα πρέπει να τονίσω ότι δεν θεωρώ αντίστοιχα και γώ ότι υπάρχουν διαβόλοι και διαβολικές σκέψεις???
Προφανώς δεν ερμηνεύεις σωστά τα όσα αναφέρω???

Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα λές και αν θέλεις να συζητήσουμε περί συνειδητού και ασυνειδήτου , μετά χαράς να το κάνουμε...

Ανάρτησε ένα θεματάκι και το "ξεσκίζουμε"...


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2011, 18:54:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Πόσες φορές φίλε gianipseftis , θα πρέπει να τονίσω ότι δεν θεωρώ αντίστοιχα και γώ ότι υπάρχουν διαβόλοι και διαβολικές σκέψεις???
Προφανώς δεν ερμηνεύεις σωστά τα όσα αναφέρω???
Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα λές και αν θέλεις να συζητήσουμε περί συνειδητού και ασυνειδήτου , μετά χαράς να το κάνουμε...

Ανάρτησε ένα θεματάκι και το "ξεσκίζουμε".."

Ναι φίλε μου.
Χαίρομαι να κουβεντιάζω ενδιαφέροντα θέματα με αξιόλογους συζητητές.
Νομίζω το θέμα που τρέχεις ήδη με τίτλο «επιληψία χθες σήμερα», όπως το θέτεις στην αρχική τοποθέτηση σου, με την διερεύνηση της σχέσης ψυχικών νοσημάτων και διαβολικών δυνάμεων ( αν θυμάμαι καλά) μας καλύπτει. Αν συμφωνείς μπορούμε να το κουβεντιάσουμε εκεί.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2011, 21:00:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εαρινε καλησπερα
Προσεχε τις υποτροπιασεις!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2011, 21:34:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Εαρινε καλησπερα
Προσεχε τις υποτροπιασεις!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.


Καλησπέρα Νικόμαχε , τι κάνεις εσύ ρε ψυχή???


Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

________________________________________________________
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ quote!
Δημιουργείται πρόβλημα στην ομαλή ανάγνωση των συζητήσεων

Εκ της διαχειρίσεως
________________________________________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2011, 21:36:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Gianipseftis...

Αν συμφωνείς μπορούμε να το κουβεντιάσουμε εκεί.

Συμφωνώ και αναμένω...


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/03/2011, 10:34:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο.Κ φίλε θα συνεχίσω εκεί την κουβέντα καταθέτοντας την προσωπική μου γνώμη, δίνοντας συνέχεια σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2011, 13:07:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
gianipseftis
Δεν υπάρχουν διαβολικές σκέψεις και διαβόλοι, μήτε ξωτικά, μάγοι και σκιάχτρα, πολύ δε περισσότερο δεν έχουμε ανάγκη από ξόρκια και λιβανίσματα., παρά ΜΟΝΟ μια καλύτερη γνώση του κόσμου μας.
Όλα τα άλλα, είναι επινοήματα πονηρών ανθρώπων για να κατατρομάξουν και να καταδυναστεύουν τους αφελής.
Αυτό είναι η προσωπική μου γνώμη.

Φίλε gianipseftis , η τοποθέτησή σου αυτή με βρίσκει σύμφωνο 100% . Όλες οι θρησκείες φίλε μου λίγο πολύ , και ιδιαίτερα οι ιουδαιογενείς , προκειμένου να εκμεταλλευτούν και να κρατήσουν τους πιστούς τους , τους δημιουργούν ενοχές με προπατορικά αμαρτήματα , και φοβίες με δαίμονες που τους περιμένουν μετά θάνατον για να τους βασανίζουν αιώνια στα καζάνια της κολάσεως , εκτός και αν παραμείνουν πιστοί στις επιταγές της θρησκείας τους η οποία πάντοτε αυτή είναι η μόνη αληθινή και όλες οι άλλες δημιουργήματα του σατανά .
Το αστείο σε όλη αυτή την ιστορία , είναι ότι τελικά οι δαίμονες που βασανίζουν τους ανθρώπους δεν προέρχονται από τον «Διάβολο» , αλλά από τον ίδιο τον «Γιαχβέ» ο οποίος τους στέλνει , και του οποίου εκτελούν τις εντολές τις εντολές . Στην «Βίβλο» υπάρχουν αρκετές αναφορές για την αποστολή δαιμόνων εκ μέρους του «Γιαχβέ» , που αν τις αναφέραμε όλες θα καλύπταμε αρκετές σελίδες . Όμως θα σταθώ σε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα από την «Παλαιά Διαθήκη» που δεν σηκώνουν αμφισβήτηση και παρερμηνεία .

Στο πρώτο , από τους «Κριτες» ο Θεός στέλνει ένα πονηρό πνεύμα ανάμεσα στον Αβιμελέχ και και τους άνδρες Σικίμων και τους έβαλε να αλληλοσφαγούν .

Κρ. 9,23 καὶ ἐξαπέστειλεν ὁ Θεὸς πνεῦμα πονηρὸν ἀνὰ μέσον Ἀβιμέλεχ καὶ ἀνὰ μέσον τῶν ἀνδρῶν Σικίμων, καὶ ἠθέτησαν ἄνδρες Σικίμων ἐν τῷ οἴκῳ Ἀβιμέλεχ, 9,24 τοῦ ἐπαγαγεῖν τὴν ἀδικίαν τῶν ἑβδομήκοντα υἱῶν Ἱεροβάαλ καὶ τὰ αἵματα αὐτῶν τοῦ θεῖναι ἐπὶ Ἀβιμέλεχ τὸν ἀδελφὸν αὐτῶν, ὃς ἀπέκτεινεν αὐτούς, καὶ ἐπὶ ἄνδρας Σικίμων, ὅτι ἐνίσχυσαν τὰς χεῖρας αὐτοῦ ἀποκτεῖναι τοὺς ἀδελφοὺς αὐτοῦ. (Κριτές 9: 23-24)

Στο δεύτερο ο Θεός στέλνει στον βασιλιά Σαούλ το πονηρό πνεύμα για να τον βασανίση , και οι δούλοι του ψάχνουν να βρουν κάποιον κατάλληλο που να παίζη κιθάρα και να ψέλνη ξόρκια για να το ξορκίση . (Για την ιστορία , βρήκαν τον Δαυίδ)

Α Βασ. 16,14 Καὶ πνεῦμα Κυρίου ἀπέστη ἀπὸ Σαούλ, καὶ ἔπνιγεν αὐτὸν πνεῦμα πονηρὸν παρὰ Κυρίου. 15 καὶ εἶπαν οἱ παῖδες Σαοὺλ πρὸς αὐτόν· ἰδοὺ δὴ πνεῦμα Κυρίου πονηρὸν πνίγει σε· 16 εἰπάτωσαν δὴ οἱ δοῦλοί σου ἐνώπιόν σου, καὶ ζητησάτωσαν τῷ Κυρίῳ ἡμῶν ἄνδρα εἰδότα ψάλλειν ἐν κινύρᾳ, καὶ ἔσται ἐν τῷ εἶναι πνεῦμα πονηρὸν ἐπί σοι καὶ ψαλῇ ἐν τῇ κινύρᾳ αὐτοῦ καὶ ἀγαθόν σοι ἔσται καὶ ἀναπαύσει σε. (Α’ Σαμουήλ 16: 14-16 )

Το συμπέρασμα λοιπόν φίλε gianipseftis είναι ότι ο σατανισμός συνυπάρχει με τον Θεό στις ιουδαιογενείς θρησκείες , γιατί σ' αυτές αναφέρεται το παράδειγμα , και είναι η άλλη όψη του νομίσματος . Το αντίπαλο δέος που κρατά τους πιστούς δέσμιους .


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 9 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.140625
Maintained by Digital Alchemy