ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 ΚΥΠΡΟΣ-ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 28
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2003, 09:17:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Δε θα ανακοινωθούν τα ονόματα των Ελληνοκυπρίων που έχουν κάνει προσφυγές

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας Ραούφ Ντενκτάς γνωστοποιώντας ότι 18 Ελληνοκύπριοι έχουν κάνει προσφυγή με αιτήσεις αποζημίωσης και ανταλλαγής, υπέβαλε το φάκελο στην επιτροπή


Δε θα δημοσιευτούν τα ονόματα των Ελληνοκυπρίων που έκαναν προσφυγές
Οι Ελληνοκύπριοι άρχισαν να απευθύνονται στην Επιτροπή Αποζημίωσης Ακίνητης Περιουσίας, στην οποία προεδρεύει ο πρώην πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου Σαλίχ Νταγίογλου και σκοπεύει να αντιμετωπίσει το ζήτημα με ριζικό τρόπο.
Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην επίλυση του κυπριακού είναι το ζήτημα της κατάστασης των περιουσιών· για τη λύση του οι Ελληνοκύπριοι ξεκίνησαν χτες να κάνουν προσφυγές στην αρμόδια επιτροπή που σχηματίστηκε από την ΤΔΒΚ, όπου έγιναν 18 αιτήσεις με τη μεσολάβηση του προέδρου της δημοκρατίας Ραούφ Ντενκτάς.
Γνωστοποιήθηκε ότι τα ονόματα των Ελληνοκυπρίων που απευθύνθηκαν στην επιτροπή δε θα δημοσιευτούν.
Ο πρόεδρος Ντενκτάς χτες στις 11:15 επισκέφτηκε τον πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής και τους υπέβαλε το φάκελο των αιτήσεων. Ο πρόεδρος, που δεν ανακοίνωσε τα ονόματα των 18 Ελληνοκυπρίων, είπε ότι στην περίπτωση που η απόφαση της επιτροπής δεν τους ικανοποιήσει, είναι ανοιχτός ο δρόμος προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο Ντενκτάς είπε: ‘οι προσφυγές που το πρωί ήταν 15, μέχρι να έρθω εδώ έγιναν 18. Τα ονόματα των προσφυγόντων οπωσδήποτε δε θα ανακοινωθούν’.
Ο πρόεδρος της δημοκρατίας είπε ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί στους Ελληνοκυπρίους η διαδικασία απεύθυνσής τους στην επιτροπή, καθώς και τα έγγραφα που θα τους ζητηθούν.
Έκκληση του Ντενκτάς προς την ελληνοκυπριακή διοίκηση
Στη διάρκεια της επίσκεψής του στον πρόεδρο Νταγίογλου και τα έξι μέλη της επιτροπής, ο πρόεδρος Ντενκτάς ζήτησε από την ελληνοκυπριακή διοίκηση να μην παρεμποδίσει τους υπηκόους της να απευθυνθούν στην επιτροπή η οποία δεν έχει καμία πολιτική εμπλοκή. Ο Ντενκτάς είπε: ‘αν το δικαίωμα της ιδιοκτησίας είναι ιερό, πρέπει να είναι εξίσου ιερή και η υπεράσπιση της επιδίωξής του και δεν πρέπει να τίθενται εμπόδια σ’ αυτό. Και πιο πολύ δεν πρέπει να τίθενται τεχνητά εμπόδια από πολιτικές αιτίες’.
Ο πρόεδρος υπενθύμισε ότι στο διάστημα αυτό και ο λαός της ΤΔΒΚ θα μπορέσει να προσφύγει στα ελληνοκυπριακά δικαστήρια στη νότια Κύπρο για τα περιουσιακά και για άλλα δικαιώματά του. ‘Αν δεν είναι αρεστές οι αποφάσεις που θα πάρουν αυτά τα δικαστήρια, είναι ανοιχτός ο δρόμος για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όπως και για εδώ, το ίδιο είναι ανοιχτός ο δρόμος και προς τους Ελληνοκυπρίους’. Ο πρόεδρος μίλησε ως εξής:
‘Το πιο σωστό είναι να λύσουμε πρόσωπο με πρόσωπο αυτά τα ζητήματα’
«Το πιο σωστό είναι να λύσουμε πρόσωπο με πρόσωπο αυτά τα ζητήματα. Στην αντίθετη περίπτωση, τα ζητήματα αυτά θα παραμείνουν για τα επόμενα 10 – 15 ή και 20 χρόνια κι αν αυτό είναι μια πολιτική προσέγγιση, δεν είναι μια ανθρωπιστική προσέγγιση, δεν είναι μια προσέγγιση δικαιοσύνης.
Με μεθοδικό τρόπο και λογικές αποζημιώσεις, αυτό το αγκάθι στα ζητήματα μεταξύ των δύο πλευρών λύνεται. Αυτό ευχόμαστε. Ο Παπαδόπουλος είναι ένας δίκαιος άνθρωπος. Για να κερδίσει κάποιος ένα ατομικό δικαίωμα έχει δικαίωμα να προσφύγει στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Κίνα, στην Ιαπωνία, και δε νομίζω ότι θα αποδεχτεί κανείς αν πούμε ότι στην Κύπρο μετά απ’ όλα αυτά τα γεγονότα, ‘δεν υπάρχει δικαίωμα προσφυγής σε ένα ίδρυμα στο βορά’».
‘Ας αντιμετωπίσουμε και τα οικονομικά ζητήματα’
‘Ακόμα μια φορά τον προσκαλώ να αντιμετωπίσουμε τα οικονομικά ζητήματα μέσα στο ίδιο πλαίσιο, μέσα στο πλαίσιο συμφωνίας που κάναμε με την Τουρκία, και να τα λύσουμε με έναν ειρηνικό τρόπο. Η δική μου έκκληση είναι αυτή’.
Στο τέλος της ομιλίας του ο Ντενκτάς ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής που αποδέχτηκαν να επιτελέσουν αυτό το καθήκον και είπε: ‘Είστε οι εγγυητές ενώπιον της ανθρωπότητας ότι η δικαιοσύνη και το δίκαιο μπορούν να εκδηλωθούν με έναν τρόπο εξαγνισμένο απ’ την πολιτική. Σας ζητώ να πετύχετε στα καθήκοντά σας’.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΙΠΡΙΣ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2003, 09:18:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Ο Ντενκτάς ισχυρίζεται ότι παρέδωσε 18 "αιτήσεις" Ε/Κ

Διαφωνίες για ποινικοποίηση

Λευκωσία: Tην ίδια στιγμή που ο Ντενκτάς συνεχίζει το βιολί του, και ισχυρίζεται ότι τη Δευτέρα παρέδωσε στη λεγόμενη «επιτροπή αποζημιώσεων» τις πρώτες 18 αιτήσεις Ελληνοκυπρίων, στις ελεύθερες περιοχές εκδηλώνεται πολιτική αντιπαράθεση, η οποία αφορά τον τρόπο αντίδρασης στις συγκεκριμένες ενέργειες πολιτών της Δημοκρατίας. Αν και όλες οι δυνάμεις καταδικάζουν με ιδιαιτέρως έντονο τρόπο την προσφυγή Ε/κ στο κατοχικό καθεστώς για αποζημιώσεις, δεν συμφωνούν με την πρόταση για ποινικοποίηση της πράξης.

O ΔΗΣΥ κάλεσε την Κυβέρνηση όπως επειγόντως μελετήσει σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα την κατάθεση και ψήφιση νομοθεσίας, η οποία θα αποτρέπει οποιονδήποτε από το να προσφεύγει σε παράνομα «όργανα» και «σώματα» του κατοχικού καθεστώτος αλλά και που θα καθιστά ανίσχυρη οποιαδήποτε απόφαση αυτών των «οργάνων». Η Κυβέρνηση θεωρεί μάλλον πρόωρη την οποιαδήποτε απόφαση για ποινικοποιήσεις.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε χθες στον «Φ» ότι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να αφεθεί να εξεταστεί από την Κυβέρνηση και τη Βουλή». Προχθές, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε πει ότι «η Κυβέρνηση δεν θα επιβάλει περιορισμό στην άσκηση βασικών δικαιωμάτων των πολιτών».

Υπέρ της λήψης μέτρων κατά των Ε/Κυπρίων που θα «προσφύγουν» στο κατοχικό καθεστώς, τάσσεται και ο πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ. Γιαννάκης Ομήρου. «Οποιοιδήποτε πολίτες της Δημοκρατίας προχωρούν σε ενέργειες που νομιμοποιούν τις παράνομες αρχές του ψευδοκράτους και αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα της παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τα συντεταγμένα κρατικά όργανα με τη δέουσα αυστηρότητα, στα πλαίσια του κράτους δικαίου».

Υπέρ της ποινικοποίησης είχε ταχθεί προχθές και ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2003, 09:21:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Γνωμοδότηση νομικών για τη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων

Δηλώσεις Ιακώβου στο ΡΙΚ

Λευκωσία: Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου επιβεβαίωσε ότι έχει συσταθεί νομική επιτροπή από διεθνείς νομικές προσωπικότητες και εμπειρογνώμονες, η οποία ετοιμάζει γνωμοδότηση για τη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων, της υποτελούς διοίκησης Ντενκτάς.

Μιλώντας στο Τρίτο του ΡΙΚ ο κύριος Ιακώβου ανέφερε ότι οι εμπειρογνώμονες συντονίζονται μεταξύ τους και με το Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος χειρίζεται το θέμα. Είπε επίσης ότι από την τελευταία ενημέρωση που είχε όλα εξελίσσονται ομαλά και η γνωμοδότηση θα είναι έτοιμη σύντομα.

Ο υπουργός Εξωτερικών απέρριψε τις επικρίσεις για αδράνεια της κυβέρνησης, τονίζοντας η Λευκωσία σε συνεργασία και πλήρη συντονισμό με την Αθήνα αντέδρασε άμεσα, τόσο πρός το Συμβούλιο της Ευρώπης, όσο καί πρός το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ανέφερε ακόμα ότι στη σύσκεψη της Αθήνας έγινε σχεδιασμός για δράση σε διάφορα επίπεδα καί λήφθηκαν αποφάσεις για αντιμετώπιση και άλλων τουρκικών προκλήσεων, όπως η ισλαμική διάσκεψη, για την οποία η Τουρκία έχει αναπτύξει έντονη δραστηρότητα.

Ο κ.Ιακώβου διευκρίνησε ότι ορισμένες αποφάσεις δεν μπορούσαν να δημοσιοποιηθούν γιατί αφορούν δραστηριοποίηση προσώπων που έχουν επιρροή σε διάφορες χώρες.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι μάχες των ελληνοκυπρίων θα δοθούν στο Συμβούλιο της Ευρώπης καί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα οποία ο Ντενκτάς προσπαθεί να επηρεάσει με διάφορα τεχνάσματα. Προσπάθειά μας, είπε ο κύριος Ιακώβου, είναι να πεισθούν οι χώρες μέλη ότι στόχος του Ντενκτάς είναι να αποκομίσει πολιτικά οφέλη καί όχι για να βοηθήσει το Ευρωπαίκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2003, 09:23:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Ε/κ και Τ/κ γράφουν ξανά την Ιστορία της Κύπρου

Πρωτοβουλία οκτώ ακαδημαϊκών και από τις δύο κοινότητες
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ Ελληνοκύπριοι και οι τέσσερις Τουρκοκύπριοι ακαδημαϊκοί και ερευνητές που εργάστηκαν από κοινού για το βιβλίο «Πορτοκαλιά Κύπρος» (προς το παρόν έχει εκδοθεί μόνο στην τουρκική γλώσσα με τον τίτλο «Kibris' in Turuncusu»), προχωρούν αφ' ενός στην έκδοση του εν λόγω έργου στην ελληνική γλώσσα (πιθανώς με διαφορετικό τίτλο) και αφ' ετέρου στη συγγραφή της Ιστορίας της Κύπρου. Η πρωτοβουλία, ανήκει αποκλειστικά στους «8», οι οποίοι, σε σχέση με την ιστορία της Κύπρου, σκοπεύουν να κινηθούν σε τρεις άξονες, οι οποίοι όμως δεν έχουν πλήρως καθοριστεί: Σε γενικές γραμμές, ο πρώτος θα αφορά τη συγκέντρωση σημαντικών ιστορικών κειμένων, δηλαδή θα κοιτάξει το παρελθόν μέσα από σημαντικά κείμενα, ο δεύτερος θα έχει τον χαρακτήρα «βλέποντας ξανά την ιστορία» και ο τρίτος, θα καλύψει την ενότητα «βλέποντας το παρελθόν για να δούμε το μέλλον».

Οι τέσσερις Ε/κ και οι τέσσερις Τ/κ ακαδημαϊκοί δεν έχουν καταλήξει ακόμη στη μορφή που θα έχει η έκδοση (εάν θα είναι ένας, δύο ή τρεις τόμοι), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, εκδοτικοί οίκοι της Ελλάδας έχουν ήδη επιδείξει ενδιαφέρον για προώθηση του έργου. Η προσπάθεια έχει ήδη αρχίσει και δεν αποκλείεται σε διάστημα τριών μηνών από σήμερα, η ομάδα να έχει κάτι να παρουσιάσει.
Οι τέσσερις Ελληνοκύπριοι που συμμετέχουν στην ομάδα είναι οι Νίκος Τριμικλινιώτης, Καίσαρας Μαυράτσας, Γιάννης Παπαδάκης και Ανδρέας Παναγιώτου. Οι τέσσερις Τουρκοκύπριοι είναι οι Bakir Calgal, Umit Inatci, Muhittin Tolga Ozsaglam και Mehmet Hasguler.
To «Kibris' in Turuncusu» αποτελείται από οκτώ αυτοτελείς μελέτες οι οποίες, μεταξύ άλλων καλύπτουν θέματα όπως ο ελληνικός εθνικισμός στην Κύπρο και οι επιδράσεις του στο Κυπριακό, η ανάπτυξη του τουρκικού εθνικισμού, ο διαχωρισμός των δύο κοινοτήτων, ο πατριωτισμός της κυπριακής Αριστεράς (κριτική ανάλυση) κ.ά.
Ο καθηγητής Hasguler σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αγγλόφωνη Turkish Daily News υποστήριξε ότι το νέο βιβλίο για την ιστορία της Κύπρου θα εκδοθεί σε τρεις γλώσσες και ότι ο αριθμός τέτοιων κοινών πρωτοβουλιών πρέπει να αυξηθεί. Το «Kibris' in Turuncusu», υποστηρίζει, ανέδειξε αρκετά κοινά στοιχεία. «Η επίλυση του Κυπριακού θα είναι δυνατή μέσα από την αύξηση τέτοιων κοινών εργασιών και όχι μέσα από συμφωνίες. Εάν προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε την Κύπρο μόνο μέσα από την τουρκική γλώσσα, θα αντιληφθούμε το μισό της Κύπρου», σημείωσε.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/08/2003, 10:12:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Η απαγόρευση είναι εύκολη υπόθεση

Είναι εντάξει η συμφωνία-πλαίσιο τελωνειακής ένωσης Μητέρας Πατρίδας και Κόρης ή Τουρκίας και ΤΔΒΚ. Δηλαδή δημιουργήσαμε απο μόνοι μας μετά που οριστικοποιήσαμε τις εξαγωγές μας κάνοντας μεταριθμίσεις με την κίνηση για ομαλοποίηση την οποία αρχίσαμε διαγράφοντας τα πολιτικά ανοίγματα. Μπράβο σε μια μέρα το πετύχαμε. Και αρχίσαμε και με τα διαβατήρια της ΤΔΒΚ.

Η απαγόρευση είναι εύκολη υπόθεση

Τι είναι αυτή η φουρτούνα για τα διαβατήρια: Κοίταξαν οτι δεν μπορούν να παρεμποδίσουν με νόμο και είπα αυτοί που θέλουν ας πάνε και ας βγούν. Αλλά για να βγούν πρέπει να υπάρχει ταυτότητα. Σύμφωνα με Ελληνοκυπριακούς ισχυρισμούς δόθηκαν 40 χιλιάδες διαβατήρια και ταυτότητες στους Τουρκοκύπριους. Με αυτή την κατάσταση είμαστε και πολίτες της ΤΔΒΚ, και Τουρκοκύπριοι αλλά και Ευρωπαίοι και Τούρκοι. Υπάρχοι αλλού στον κόσμο άλλη περιοχή που να τα έχει όλα αυτά. Και όπως γνωρίζουμε πολλά διαβατήρια κατέχουν οι μαφιόζοι μαζί με τους εγκληματίες αλλά και άλλα μέλη του υποκόσμου.
Ας πούμε το όνομα του ρεζιλέματος: Αν δώσουν άδεια για να βγάλουν ταυτότητα και διαβατήριο και θα αποτελεί δικαίωμα για να τις χρησιμοποιούν. Όμως πρέπει να διαχωρίσουμε τα δύο γεγονότα : Δεν είναι Ελληνοκύπριοι αυτοί που παίρνουν διαβατήρια και ταυτότητες αλλά είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τι είναι η Κυπριακή Δημοκρατία; Είναι το κοινό κράτος που αποτελείται απο Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους και ιδρύθηκε το 1960. Κατά την διάρκεια της ζωής του αυτή η κοινή πατρίδα διήρκησε για δυόμισι χρόνια εξαιτίας της αγάπης του Μακαρίου για την Ένωση. Το 1963 κατέρρευσε με επιθέσεις που έμειναν στην ιστορία με το όνομα ματωμένα Χριστούγεννα εναντίον των Τουρκοκυπρίων με απο τους Ελληνοκυπρίους. Απο τότε μέχρι τώρα η Κυπριακή Δημοκρατία που βασίζεται στην αδικία αναγνωρίζεται σαν η κυβέρνησ και το μόνο κυρίαρχο κράτος στο νησί. Και απο την άλλη χαρακτηρίζεται σαν ψευδοκράτος το κράτος στο Νότο και οτι η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη ακόμα και εναντίον των Τουρκοκυπρίων.
Και ενώ έχουν περάσει 40 χρόνια οι Ελληνοκύπριοι που δεν μας αναγνωρίζουν εμάς στον Βορρά και εξαιτίας αυτού μας εφαρμόζουν εμπάργκο δεν είναι εξαιτίας μόνων των δικαιωμάτων των πολιτών της ΤΔΒΚ μαζί με την ελεύθερη διακίνηση αλλά είναι υποχρεωμένοι να αποδεχθούν τα συνταγματικά δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Επειδή υπάρχει και το δικαίωμα εγγυήσεως της Τουρκίας. Και αν ευχαριστούμε, ευγνωμονούμε και τιμούμε τους Τούρκους, και αν παίρνουμε απο τα χέρια των Ελληνοκυπρίων διαβατήρια και ταυτότητες σχετίζεται με τα δικαιώματα που δεν μας αναγνωρίζονται αλλά και με τον ισχυρισμό οτι "εσύ δεν είσαι ο μόνος κυρίαρχος στο νησί."
Και πήρα και ταυτότητα και διαβατήριο. Και έστω και λίγο αν είμαι όπως τον Ελληνοκύπριο θα πάω όπου θέλω στον κόσμο.
Όμως δεν είναι έτσι. Παίρνεις διαβατήριο αλλά δεν το χρησιμοποιεί. Δεν γίνεται αποδεχτή η εγγύηση της Τουρκίας στο νησί και δεν γίνονται ούτε οι ηγέτες της ΤΔΒΚ αποδεκτοί. Και πραγματικά απο άποψης δικαίου και την υπεροχή της Τουρκίας σε θάλασσα και αέρα, αλλά και εξαιτίας του εμπάργκο αναμέναμε εξαιτίας όλων αυτών να μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτά τα διαβατήρια. Και εδώ τίθεται ένα ερώτημα. Γιατί μας επέτρεψαν να τα πάρουμε;
Και ένα άλλο θέμα. Δεν λύνονται τα πολιτικά προβλήματα με νόμους και με μέτρα. Και αυτές οι απόψεις είναι παρωχημένες. Υπάρχουν θέματα κατανόησης μαζί με την παγκόσμια προπαγάνδα για να πάρουμε τα δίκαια που χάσαμε. Αυτό είναι το δύσκολο να μπορέσουμε να καλυτερεύσουμε την κατάσταση.

ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/08/2003, 10:29:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Τάσσος: "Όχι στην ποινικοποίηση"

"Χρειάζεται περίσκεψη λόγω ΕΔΑΔ"

Σαφώς αντίθετος με τη λογική της ποινικοποίησης των "αιτήσεων" ελληνοκυπρίων στο καθεστώς Ντενκτάς είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι τέτοιου είδους κινήσεις θα ενισχύσουν την επιχειρηματολογία της τουρκικής πλευράς ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και ενδέχεται να δημιουργήσουν αρνητική εικόνα για τη στάση του κράτους. Είναι γι' αυτό που διά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου η κυβέρνηση έστειλε χθες το μήνυμα ότι "το θέμα είναι ιδιαίτερα περίπλοκο για να μπορεί με μια μονοκονδυλιά, με μια εισήγηση ποινικοποίησης να θεωρηθεί ότι έχει λυθεί".


Ο κ. Χρυσοστομίδης εξήγησε ότι δεν υπάρχει ποινικός νόμος που να μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ και επομένως δεν θα καλύψει τις όποιες προσφυγές έχουν καταχωρηθεί, εάν έχουν καταχωρηθεί. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι πρέπει να διερωτηθούμε πώς θα διατυπωθεί ένας τέτοιος νόμος, τι θα λέει και μήπως αυτός θα δημιουργεί προβλήματα όσον αφορά τη δική μας πλευρά. "Θα μπορούσε να προκύψει μια περαιτέρω περιπλοκή αν στα πλαίσια της συζήτησης που θα γίνει για το θέμα ενώπιον του ΕΔΑΔ για τη νομιμότητα των ένδικων μέσων που θέλει να δημιουργήσει ο Ντενκτάς και η κατοχική δύναμη, συζητηθεί και το θέμα της νομιμότητας ή όχι ενός ενδεχόμενου νόμου από τη δική μας πλευρά", παρατήρησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για να υποδείξει ότι χρειάζεται περίσκεψη και σοβαρότητα.
Πάντως και χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα του μελετά το ενδεχόμενο να καταθέσει σχετική πρόταση στη Βουλή ενώ υπέρ της ποινικοποίησης τάχθηκε και ο βουλευτής των ΝΕ.Ο. Χρήστος Κληρίδης. Τα υπόλοιπα κόμματα αν και έντονα στο θέμα των "αιτήσεων" τηρούν ακόμα αποστάσεις από τη νομική ρύθμισή του.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/08/2003, 10:44:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Δεν μπορεί να γίνει πολιτική που μαυρίζει το μέλλον του τουρκοκυπριακού λαού

Σκληρή κριτική από την πλατφόρμα αυτή η χώρα είναι δική μας στο ζήτημα των διαβατηρίων


Δεν μπορεί να γίνει πολιτική που μαυρίζει το μέλλον του τουρκοκυπριακού λαού
Η πλατφόρμα αυτή η χώρα είναι δική μας, καλώντας τους κυβερνητικούς αρμόδιους να άρουν τις λανθασμένες ρυθμίσεις στο ζήτημα των διαβατηρίων γνωστοποίησε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν κι εναλλακτική λύση για τα ταξίδια τους.
Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Τουρκοκύπριων Εκπαιδευτικών έκανε μια ανακοίνωση εκ μέρους της πλατφόρμας ‘αυτή η χώρα είναι δική μας’ όπου σημειώνονται τα εξής: ‘είναι βέβαιη η φιλία μιας χώρας με τη φιλία της οποίας πρόκειται να ζήσουν άνθρωποι και κανείς δεν μπορεί να ασκήσει πολιτική για να μαυρίσει το μέλλον του τουρκοκυπριακού λαού’.
Η ανακοίνωση λέει ότι ‘το παρακράτος που συνήθισε να ζει από το καθεστώς και αντιτίθεται στην ΕΕ προεκτείνεται στην Κύπρο και ακολούθησε μια καινούργια πολιτική που υποτιμά τους Τουρκοκύπριους’, και περιληπτικά εκφράζει τις εξής απόψεις:
‘Ο αξιότιμος Ντενκτάς που εδώ και σαράντα χρόνια κάνει πολιτική με το αίμα και τα δάκρυα του λαού μας έχοντας τη συμπαράσταση του παρακράτους στην Τουρκία που αντιτίθεται στην ΕΕ, με την εφαρμογή αυτών των στρεβλών μέτρων που πήρε, πιστεύουμε ότι φράζει το δρόμο της Τουρκίας για την ΕΕ. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στη νοοτροπία που χρησιμοποιεί ως μέσο και εγγύηση σ’ αυτή τη διαδικασία τον τουρκοκυπριακό λαό. Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε αντίθετοι με κάθε ρατσιστική προσέγγιση, καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να άρει αμέσως αυτές τις λάθος ρυθμίσεις και θέλουμε να θυμίσουμε ότι οι Τουρκοκύπριοι, όσον αφορά στα ταξίδια τους, έχουν κι εναλλακτική λύση’.

ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2003, 10:22:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Διακρίσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο πρόεδρος του Ρεπουπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην ανακοίνωσε που έκανε χθές ισχυρίστηκε οτι υπάρχουν διακρίσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα για τα εμπόδια στους Τουρκοκύπριους που θέλουν να εξέλθουν απο την Τουρκία με Ελληνοκυπριακό διαβατήριο ενώ αντίθετα δεν εμποδίζονται οι Ελληνοκύπριοι. Δεν είναι κάτι το οποίο δεν τυγχάνει ανθρώπινης προσοχής. Και είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάσταση να θυμάται τα ανθρώπινα δικαιώματα μας οταν υπάρχει θέμα για Ελληνοκυπριακό διαβατήριο απο τον πρόεδρο του Ρεπουπλικανικού Τουρκικού Κόμματος που κλείνει τα μάτια μπροστά στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων για 40 χρόνια.

Διακρίσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα

Και έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν απο τις προσπάθειες για να κερδίσουν στο επίπεδο του συντάγματος της μητέρας πατρίδας το Ελληνοκυπριακό διαβατήριο ενώ ο Ταλάτ δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τα ανθρώπινα μας δικαιώματα. Ο Ταλάτ που δεν διαμαρτυρήθηκε στους Ελληνοκυπρίους που τον κατηγόρησαν οτι με την παραβίαση των ανθρωπίνων μας δικαιωμάτων την Ελληνοκυπριακή διοίκηση που για 40 χρόνια εφαρμόζει εμπάργκο εκτός του πλαισίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο Ταλάτ που δεν κατηγόρησε για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τους πολίτες χωριών που τάφηκαν σε μαζικούς τάφους, 90 χρονών παππούδες και παιδιά τριών χρονών για την γενοκτονία που εφαρμόζεται εναντίον του λαού μας ενώ συνεχίζει να παρβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα μας η μητέρα πατρία που μας έσωσε απο βέβαιη γενοκτονία.
Ο Ταλάτ που δεν κατηφόρησε οτι παραβιάζονται τα δικαιώματα μας απο αυτούς που κατέχουν τις περιουσίες μας και που άφησαν να καταστραφούν τα 103 χωριά μας αλλά και τα τζαμιά μας, ενώ ο λαός μας που ήταν για 11 χρόνια αιχμάλωτος και υπο πολιορκία κατηγορεί οτι η μητέρα πατρίδα παραβιάζει τα ανθρώπινα μας δικαιώματα αλλά και που μας βοήθησε να σταθούμε στα πόδια μας με κάθε τρόπο για 11 χρόνια.
Ο Ταλάτ που δεν κατηγόρησε οτι παραβιάζονται τα δικαιώματα μας αυτούς που αποκαλούν τους ανθρώπους μας σκύλους Τούρκους, που εκβιάζουν ανοικτά αυτούς που διαμένουν σε Τουρκοκυπριακά ξενοδοχεία, αυτούς που δεν τους επιτρέπουν να τρώνε σε Τουρκοκυπριακά εστιατόρια, που καταφεύγουν δε μέτρα και πιέσεις κάθε είδους για να εμποδίσουν τον λαό να περνά στην ΤΔΒΚ. Αυτούς που προσπαθούν να αφήσουν χωρίς ασφάλεια τους Τουρκοκύπριους εργάτες, και που στέλνουν φυλακή αυτούς που αγοράζουν μια κούτα τσιγάρα απο τους Τουρκοκυπρίους και αυτούς που αποκαλούν ένα καημένο σκυλί Τούρκικο σκυλί. Ο Ταλάτ κατηγορεί την μητέρα πατρίδα οτι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα που κατάφερε να φέρει για 29 χρόνια την ειρήνη χωρίς διακοπή στο νησί. Ο Ταλάτ με αυτή την συμπεριφορά
παρουσιάζεται να ενδιαφέρεται να κάνει προπαγάνδα για τις θέσεις των Ελληνοκυπρίων και δεν ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Τουρκοκυπριακού λαού. Και δεν είναι άνευ σημασίας τα Ελληνοκυπριακά διαβατήρια και η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας και τα εμπάργκο που εφαρμόζεται για 40 χρόνια ενάντια στον Τουρκοκυπριακό λαό.
Είναι πιο σημαντικό απο τα εμπάργκο που είναι εκτός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εφαρμόζεται σε κάθε επίπεδο της ζωής, της επικοινωνίας, της οικονομίας και της προόδου αλλά και των επισκέψεων σε ένα λαό για 40 χρόνια να μην ταξιδεύει με Ελληνοκυπριακό διαβατήριο ένας Ελληνοκύπριος όπως ένα τρείς-πέντε Τουρκοκύπριους που θέλουν να το πράξουν;


ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2003, 10:23:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Φτάνει πια βρέ
2003-08-15 | Kibrisli | Özcan Özcanhan (Kazan kaynarken)
Ας φοβηθείτε τον Αλλάχ. Και δεν ντρέπεστε κάθε μέρα να επιτίθεστε στις εφημερίδες, στα ΜΜΕ, στους δημοσιογράφους κάθε μέρα του Θεού; Αλλά κάθε μέρα προχωράτε μπροστά. Όποιος κι αν είστε σε κάθε ομιλία, κάθε φορά που δέχεστε κάποιον προσπαθείτε να δείξετε σε όλους λέγοντας οτι "υπάρχουν πουλημένες πένες, πουλημένες εφημερίδες, δημοσιογράφοι, ΜΜΕ."

Φτάνει πια βρέ
Σύμφωνα με τις πληροφορίες σας για πουλημένες πένες εμείς μέχρι τώρα πουλήσαμε σε αυτά τα άτομα με κάθε πρόθεση για τα λεφτά και με όλα αυτά τα ΜΜΕ πώλησαν αυτά στις εφημερίδες πώλησαν τα πάντα ακόμα και τις πένες τους οι δημοσιογράφοι. Γιατί δεν μπορείτε να πείτε οτι και αφήσατε στις ενοχές όλους τους δημοσιογράφους;
Αν έχετε καρδιά ανακοινώστε την λίστα αυτών που πώλησαν μαζί με όλους τους τρελούς. Δεν είναι ντροπή αυτό; Οι προσβολές, οι αδικίες στους δημοσιογράφους με αυτή την χαρά και τα παιγνίδια που παίζετε; Η μήπως προσπαθείτε να κρύψετε τις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα, τους δημοσιογράφους, τις εφημερίδες και τις πένες που αγοράσετε;
Μην αδιαφορείτε. Επειδή γνωρίζουν αυτοί που μεγαλώνουν και που αγοράζονται απο εσάς το ίδιο και ο λαός μας και οι οι δημοσιογραφικοί κύκλοι. Και οταν ακόμα είναι άφωνοι νομίζετε οτι δεν γνωρίζουν; Αλλά αποφάσισαν να σας βγάλουν απο την ανοχή της δικαιοσύνης οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ αυτοί πιο πάνω και να απελευθερωθούν απο τις πιέσεις σας.Ενώπιον των δικαστηρίων και αργότερα θα έλθουν όλοι οι λογαριασμοί.
Δεν μπορεί να επικρίνεται κανένας, να παρουσιάσει άλλη άποψη, να υπερασπιστεί το σχέδιο Ανάν. Ορίστε σύμφωνα με εσάς όλοι είναι πωλημένοι, παλιοί διπλωμάτες, διανοούμενοι, Τούρκοι δημοσιογράφοι, Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι ακόμα και η Κάρεν Φόγγ. Και τι μεγάλο κέρδος είχε που πωλήθηκε η Κάρεν Φόγγ; Φτάνει πια.
Και αφού το γνωρίζουν ξεκάθαρα είναι τόσο ωραίο να παρουσιάζονται τα αστέρια του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης για καθετί που κάνουν και καθετί που είπαν ευχάριστο το οποίο και δημοσιέυσαν οι εφημερίδες, οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα κάθε μέρα. Ε λοιπόν εσείς είστε showman εσείς τι είστε; Δεν υπάρχει άλλη δουλειά να κάνετε;
Ρίξατε λάσπη, υποβιβάσατε, πιέσατε και κάνενα την μέρα δική σας. Κατηγορίες, κουτσομπολιά, ψέματα, διαβολές όλα αυτά για εσάς δεν είναι αμαρτία; Εσείς είστε πολύ καλοί Μουσουλμάνοι, πιστεύετε στο Θεό και κάνετε μόνο καλά;
Σταματάτε εργασίες για να κερδίσετε λίγο σεβασμό και είστε έτοιμοι εσείς οι ίδιοι για τον άλλο κόσμο; Σε αυτό τον κόσμο δεν μένει κανένας. Και οι αμαρτίες σας γράφονται στο σημειωματάριο. Δεν είστε και εσείς που θα κιιθείτε απο τον Θεό κατα πόσο είστε αμαρτωλοί και κάνετε καλές πράξεις;
Και θα τελειώσω με στίχους απο τον Ρασίμ Τσιτσάκ το άρθρο μου :
Το παλάτι είναι δικό μας, η έπαυλη δική μας, το γιότ δικό μας
Αν είναι δικά μας, το μαστίγιο δικό μας, το άλογο δικό μας
Ο βοσκός δικός μας, η πεδιάδα δική μας, ο σανός δικός μας
Κτυπώ το ρόδι και κατεβαίνω απο το βουνό
Τα βουνά είναι δικά μας, η πεδιάδα δική μας, η έρημος δική μας,
Το ποτάμι δικό μας, το ρυάκι δικό μας, η λίμνη δική μας,
Η αξιοπρέπεια δική μας, η ντροπή δική μας, ο δρόμος δικός μας
Αυτή την αξιοπρέπεια ας την διατηρήσουμε.


ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2003, 10:24:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - Μόνο με λύση του Κυπριακού θα λυθούν και τα προβλήματα των Τ/κ

Ο καλύτερος τρόπος για τους Τουρκοκυπρίους να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω της μη αναγνώρισης του ψευδοκράτους, είναι η επίτευξη συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού, στη βάση του σχεδίου του Κόφι Ανάν, δήλωσε χθες εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, κληθείς να σχολιάσει την υπογραφή «συμφωνίας - πλαισίου» για «τελωνειακή ένωση» μεταξύ Τουρκίας - ψευδοκράτους.

«Κατανοούμε τις τεχνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Τ/κ, λόγω της μη αναγνώρισης», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του βρετανικού ΥΠΕΞ, προσθέτοντας πως «ο καλύτερος τρόπος να επιλύσουν το πρόβλημα, είναι να επιδιώξουν μια συνολική διευθέτηση (του Κυπριακού), στη βάση του σχεδίου του Γ.Γ. του ΟΗΕ».

Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, μέχρι τότε η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει προτείνει μια σειρά μέτρων, με χορηγία ύψους 12 εκ. ευρώ, για ανακούφιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Τ/κ. «Προσφέρουμε πλήρη στήριξη σε όλα αυτά τα μέτρα», κατέληξε


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

manos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2467 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2003, 17:35:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους manos
καλησπερα σε ολους
λουκα με μεγαλο ενδιαφερον παρακολουθουσα και εξακολουθω να παρακολουθω την συζητηση που εχει ανοιχτει:)το οτι προσωπικα δεν απαντησα,εκτος απο τωρα,ειναι γιατι οι σκεψεις σας ειναι πολυ ομορφα εμπεριστατωμενες και με προοπτικη,μια επισυμανση μοναχα εχω να κανω,ας προσπαθησουμε να ειμαστε προνοητικοι,τι εννοω,ας καθησουμε να σκεφτουμε ,οσο αυτο ειναι δυνατον,σαν τον εγχθρο μας,μοναχα τοτε δεν θα ειναι απροβλεπτος.και παλι τι εννοω? ποιος εχει οφελος απο μια δυνατη τουρκια πλεον στην περιοχη?,ποιος οχι?αν πιεζει η τουρκια τον ντενκτας για λυση?ποιον ντενκτας ομως τον πατερα η τον υιο?ας σκεφτουμε τι ετοιμαζουν μια ενωμενη κυπρο με εναν αγαπητο μελλοντικα ηγετη?πρεπει να προσεξουμε μερικες κινησεις,αυτη ειναι η σκεψη μου:)
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2003, 21:56:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΗΧΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΥΤΟ.

ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ.
ΟΜΩΣ ΗΔΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΝΤΕΚΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΣ.ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ(ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ).

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΧΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΦΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΗΧΝΕΙ ΝΑ ΣΜΗΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΕΚΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΗΧΝΕΙ ΜΙΑ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙΣ

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

manos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2467 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2003, 23:48:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους manos
καλησπερα φιλοι μου:)
λουκα η ελλαδα ειναι προεκταση της κυπρου και η κυπρος ειναι προεκταση της ελλαδας,αλλοιμονο αν δεν νοιαζομουν.
το οτι ειμαι καλαμαρας δεν σημαινει πως δεν νοιαζομαι ,αλλωστε εσυ πολυ καλα ξερεις ποσο δεμενος ειμαι με το νησι.
θα σου πω μια παροιμια που εχω ακουσει :
" κοκκινο χαλι για τους επισημους,απο πανω τους ελειπε τελειως το χρωμα της ντροπης ...γι'αυτο επρεπε καπου να υπαρχει" .
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΑΝ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


161 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 01:24:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΑΝ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,
Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΠΕΙ
ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ,ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΜΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ
ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ,Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ
ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΩΣΤΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ.
ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ,ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ
ΠΙΕΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ,
ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
ΦΙΛΕ ΛΟΥΚΑ ΜΙΛΗΣΕΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΝΤΕΝΚΤΑΣ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ
ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ;ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ
ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 14:14:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟ Η ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΑΝ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΕΧΘΡΟΥ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.

ΤΩΡΑ ΦΙΛΕ ΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΙΟ ΝΥΕΚΤΑΣ.
ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ (ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ)Η ΠΛΑΤΟΡΜΑ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ(Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΤΕΚΤΑΣ,ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ)
ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΝΤΕΚΤΑΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ.

ΠΑΝΤΩΣ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 20:49:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Πρώτη επιστολή προς Τουρκοκυπρίους
Αχιλλεύς Αιμιλιανίδης *
Ορισμένοι Τουρκοκύπριοι αρθρογράφοι, με προεξάρχοντα το Σενέρ Λεβέντ, εκφράζουν την επιθυμία για επανένταξη των Τουρκοκυπρίων στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η επιθυμία αυτή είναι ορθή και καλοδεχούμενη. Ταυτόχρονα όμως επικρίνουν την Κυπριακή Δημοκρατία επειδή δεν προχωρεί σε «γενναία μέτρα» ενσωμάτωσης των Τουρκοκυπρίων. Επί του σημείου αυτού θα πρέπει να προσεχθούν τα εξής:


Α. Η ολοκληρωτική ενσωμάτωση των Τουρκοκυπρίων πολιτών στην Κυπριακή Δημοκρατία ενόσω η Δημοκρατία εξακολουθεί να μην έχει οποιοδήποτε έλεγχο στα κατεχόμενα εδάφη, δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις αγοράς σίτου Τουρκοκυπρίων αγροτών από τη Δημοκρατία, αλλά και η αίτηση των Τουρκοκυπρίων για παραχώρηση επιδόματος πολυτέκνων. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι:
α) Οι Τουρκοκύπριοι είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι όμως επιλέγουν να ζουν σε έδαφος μη ελεγχόμενο από τη Δημοκρατία και κατεχόμενο από μια ξένη στρατιωτική δύναμη.
β) Ως συνέπεια αυτού του γεγονότος τυχόν επιδόματα που τους παραχωρούνται από την Κυπριακή Δημοκρατία μετακυλούνται από τα χρηματικά αποθέματα της Κυπριακής Δημοκρατίας (τα οποία κάθε άλλο παρά είναι απεριόριστα), στις αγορές του ψευδοκράτους, στηρίζοντας, όχι τους απλούς Τουρκοκυπρίους, αλλά το καθεστώς.
γ) Μετά την 1η Μαϊου 2004 η εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου στο μη ελεγχόμενο από τη Δημοκρατία έδαφος αναστέλλεται σύμφωνα με τη Συνθήκη Προσχώρησης που υπέγραψε η Κυπριακή Δημοκρατία και επομένως οποιαδήποτε διακίνηση αγαθών από το έδαφος αυτό στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές θα είναι προβληματική, εφόσον θα πρέπει να τηρούνται απαρέκκλιτα οι διατάξεις του κοινοτικού κεκτημένου. Συνεπώς θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως οι δυνατότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας για οποιουδήποτε είδους παροχή ενίσχυσης προς τους Τουρκοκυπρίους μέσω της διακίνησης αγαθών εκμηδενίζονται.
δ) Καμιά Δημοκρατία δεν μπορεί να διαθέτει πολίτες με δικαιώματα, εφόσον αυτοί δεν υπόκεινται παράλληλα και σε υποχρεώσεις, ιδιαίτερα φορολογικής φύσης, εφόσον μάλιστα από τη φορολογία προέρχονται οι πόροι χρηματοδότησης τόσο της Δημοκρατίας, αλλά και της ίδιας της Ε.Ε.
ε) Τυχόν μαζική μετακίνηση των Τουρκοκυπρίων προς τις ελεύθερες περιοχές δεν επιλύει φυσικά το πρόβλημα, εφόσον η Δημοκρατία θα εξακολουθεί να μην έχει οποιασδήποτε μορφής έλεγχο στα κατεχόμενα εδάφη, στα οποία η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι έποικοι.

Β. Συνεπώς η ενσωμάτωση των Τουρκοκυπρίων στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και η προσφερόμενη ενίσχυση από πλευράς της Δημοκρατίας, μπορεί να πραγματοποιηθεί ομαλά μόνο στο πλαίσιο συνολικής λύσης του Κυπριακού. Μπορεί όμως να είναι το σχέδιο Ανάν με τη μορφή που έχει σήμερα, αυτή η συνολική λύση;
α) Το σχέδιο Ανάν δημιουργεί ένα κράτος που εξακολουθεί να διατηρεί τους Τουρκοκυπρίους εδαφικά και πολιτικά απομονωμένους, παραχωρώντας τους σε αντάλλαγμα ορισμένα σημαντικά προνόμια στην κεντρική διοίκηση του κράτους. Οι Τουρκοκύπριοι πιθανώς θεωρούν ότι τα προνόμια αυτά είναι προς όφελός τους. Η άποψη αυτή όμως είναι εσφαλμένη.
β) Με τον διαχωρισμό των κατοίκων σε προνομιούχους Τουρκοκύπριους και μη προνομιούχους Ελληνοκύπριους, οι Ελληνοκύπριοι πολίτες της Κύπρου θα αντιμετωπίζουν συνειδητά ή υποσυνείδητα, τους Τουρκοκύπριους πολίτες ως ξένο σώμα, ως δεύτερης κατηγορίας πολίτες οι οποίοι μπορούν να είναι ίσοι μόνο μέσα από ένα ιδιόμορφο καθεστώς συνταγματικής επιβολής. Παράλληλα οι Τουρκοκύπριοι θα αισθάνονται ότι μοναδική σανίδα σωτηρίας τους αποτελούν οι συνταγματικές διατάξεις απέναντι στους «αντιπάλους» Ελληνοκυπρίους.
γ) Συνέπεια του γεγονότος αυτού αποτελεί η δημιουργία δύο κατηγοριών πολιτών. Αυτών που είναι ίσοι εκ της φύσεως, δηλαδή των Ελληνοκυπρίων και αυτών που είναι ίσοι εκ του νόμου, δηλαδή των Τουρκοκυπρίων. Ένα τέτοιο συνταγματικό οικοδόμημα όμως δεν έχει περιθώρια επιβίωσης, εφόσον απλώς θα εντείνει τα πάθη και το διαχωρισμό μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
δ) Επιπρόσθετα η παραμονή των εποίκων θα καθιστά τους Τουρκοκυπρίους μειονότητα μέσα στην ίδια τους την κοινότητα. Η λήψη αποφάσεων καθίσταται ιδιαίτερα πολύπλοκη έως αδύνατη με δεδομένες τις χωριστές πλειοψηφίες, οι οποίες θα καθιστούν τους εποίκους ως τους ουσιαστικούς ρυθμιστές της κυπριακής πολιτικής ζωής.

Γ. Οι Τουρκοκύπριοι θα πρέπει επομένως να συνειδητοποιήσουν πως το συμφέρον τους απαιτεί μια λύση στην οποία θα είναι ισότιμοι πολίτες, μια λύση στην οποία θα είναι κατοχυρωμένες οι θεμελιώδεις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα κάθε Κύπριου πολίτη, μια λύση σύμφωνα με την οποία ο κάθε πολίτης θα μπορεί να αναπτύξει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να διαμορφώσει το πολιτικό του μέλλον. Αντίθετα μια λύση σύμφωνα με την οποία θα δημιουργείται ένα κράτος - φάντασμα δεν εξυπηρετεί κανένα πολίτη, ο οποίος ενδιαφέρεται για ένα μέλλον χωρίς άσκοπες εντάσεις και διενέξεις και για ένα μέλλον χωρίς επιβολή αλλότριων εξωγενών συμφερόντων.

* Ο Αχιλλεύς Αιμιλιανίδης είναι δικηγόρος – ερευνητής


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 20:50:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Λανθασμένη η πολιτική Ντενκτάς για τους Τουρκοκυπρίους

Σύμφωνα με δημοσκόπηση
Λευκωσία: Λανθασμένη θεωρεί το μεγαλύτερο ποσοστό των Τ/Κ, την πολιτική που ο ακολουθεί ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η τ/κ εφημερίδα ''Γενί Ντουζέν''. Οπως αναφέρει η δημοσκόπηση, το 35,4% των Τ/Κ θεωρεί λάθος την πολιτική που ακολουθεί ο κ. Ντενκτάς, το 23,6% τη θεωρεί σωστή, το 34,4% τη θεωρεί όχι και τόσο σωστή, ενώ το 6,1% δεν απάντησαν.


Σε ερώτηση ποιος κατά την γνώμη τους είναι ο ηγέτης που θα τους οδηγήσει στην ΕΕ, το 35,8% είπε ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, το 26,7% ο Μουσταφά Ακκιντζί, το 19,5% ο Αλί Ερέλ, το 16,7% ο Σερντάρ Ντενκτάς, αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, το 12,8% ο Ντερβίς Ερογλου, αρχηγός του Κόμματος Εθνικής Ενότητας το 9,6% ο Αλπάι Ντουρτουράν, αρχηγός του Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας, το 9,5% ο Ερτουγρούλ Χασίπογλου, αρχηγός του Κόμματος Ανανεωτικής Προόδου και το 6,2% ο Τανέρ Ετκίν, γενικός συντονιστής του Εθνικού Λαϊκού Κινήματος Τανέρ Ετκίν.

Σε ερώτηση πότε νομίζουν ότι θα πρέπει να ενταχθεί η τ/κ πλευρά στην ΕΕ, το 68,6% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η ένταξη πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με την επίλυση του Κυπριακού, το 24% μετά την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, ταυτόχρονα με την Τουρκία, το 2,5% ποτέ και το 4,8% δεν απάντησε.

Εξάλλου, ο αρθρογράφος της ''Αφρίκα'' Τουργκούτ Αφσάρογλου γράφει ότι το σύνολο της αντιπολίτευσης επιθυμεί όπως στις λεγόμενες ''εκλογές'' νικήσουν οι δυνάμεις εκείνες που αντιπολιτεύονται τον κ. Ντενκτάς και ευχήθηκε όπως τα ποσοστά που θα συγκεντρώσουν οι δυνάμεις αυτές να είναι πάνω από το 60%.

Γράφει ακόμη ότι αν ψήφιζαν μόνο οι Τ/Κ τότε τα ποσοστά αυτά ίσως ξεπερνούσαν και το 75%, όταν όμως αναμιγνύεται η Αγκυρα και οι ψήφοι των εποίκων, τα ποσοστά της αντιπολίτευσης κυμαίνονται γύρω στο 35%.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 20:51:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ Τ/ΚΥΠΡΙΟΥΣ

Προνομιούχοι όσοι εξασφάλισαν κυπριακό διαβατήριο ή ταυτότητα
Κλιμακώνονται οι προτροπές της Ε.Ε. για ενιαίο εκλογικό κατάλογο

Η θέση που έχει διατυπώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις πρώτες ευρωεκλογές στις οποίες θα λάβει μέρος η Κυπριακή Δημοκρατία, είναι σαφής: Πρέπει να διασφαλιστεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τους Τουρκοκύπριους. Είναι ευθύνη της Κυπριακής Πολιτείας να εξεύρει τους τρόπους εφαρμογής αυτού του δικαιώματος, αναφέρουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι οποίοι ωστόσο δεν απέφυγαν να ρίξουν ως τροφή προς σκέψη, την ιδέα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα όσοι Τουρκοκύπριοι έχουν εξασφαλίσει κυπριακό διαβατήριο ή κυπριακή ταυτότητα. Και κατά συνέπεια έχει γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος από τις Aρχές της Δημοκρατίας ότι είναι Τουρκοκύπριοι.


Οι σκέψεις που γίνονται είναι όπως καταρτισθεί ενιαίος εκλογικός κατάλογος για Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους και η Κύπρος θεωρηθεί ενιαία εκλογική περιφέρεια. Η πολιτική απόφαση εκκρεμεί τόσο σε σχέση με το θέμα των Τουρκοκυπρίων όσο και για τη νομοθεσία-πλαίσιο με βάση την οποία θα διεξαχθούν οι πρώτες εκλογές, το 2004. Το θέμα των Τουρκοκυπρίων θα απασχολήσει την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία σε επίπεδο Εθνικού Συμβουλίου.
Συζητήσεις για τη νομοθεσία-πλαίσιο έχουν γίνει στο Υπουργείο Εσωτερικών αλλά φαίνεται ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικές τους προτάσεις που αφορούν κυρίως τον τρόπο εκλογής των πρώτων Κυπρίων ευρωβουλευτών. Τα κόμματα καλούνται να επιλέξουν μεταξύ λίστας και ψηφοδελτίου με σταυρό προτίμησης. Στην πρώτη περίπτωση τον πρώτο λόγο στην εκλογή των υποψηφίων θα τον έχουν τα κόμματα που θα καθορίζουν και τη σειρά στο ψηφοδέλτιο. Στη δεύτερη θα τον έχουν οι πολίτες με σταυρό προτίμησης.
Αποφάσεις δεν αναμένονται, παρά μέσα στο φθινόπωρο άνκαι άρχισαν να διατυπώνονται θέσεις ότι όλα κινούνται με αργούς ρυθμούς.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 20:54:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
"Πόλεμος" ε/κ και τ/κ υποκόσμου για τις ακάλυπτες επιταγές στα καζίνο

Ήρθαν από τα κατεχόμενα και τους ψάχνουν
Λευκωσία: Πόλεμος του ελληνοκυπριακού και του τουρκοκυπριακού υποκόσμου απειλείται να ξεσπάσει με αφορμή ακάλυπτες επιταγές που δίδονται σε καζίνο στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με ισχυρισμούς ανθρώπων των καζίνο στα κατεχόμενα, άτομα του υποκόσμου, τα οποία μετέβησαν στα κατεχόμενα και έχασαν πολλά χρήματα, έδωσαν επιταγές χωρίς αντίκρισμα και φωτοτυπημένα δεκάλιρα και εικοσάλιρα, τυπωμένα σε φωτοτυπική που δεν διαφέρουν από τα γνήσια χαρτονομίσματα.

Οι ιδιοκτήτες καζίνο έστειλαν ανθρώπους τους και αναζητούσαν σε διάφορες περιοχές των Επαρχιών Λευκωσίας και Λεμεσού άτομα που φέρονται να τους έδωσαν ακάλυπτες επιταγές χιλιάδων λιρών.

Τις τελευταίες ημέρες, Τουρκοκύπριοι αναζητούσαν άτομο στη Λεμεσό και σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας που όπως υποστηρίζουν τους ξεγέλασε, δίνοντας επιταγή χωρίς αντίκρυσμα για χιλιάδες λίρες. Σε μερικές περιπτώσεις, άτομα έχασαν πάνω από πενήντα χιλιάδες λίρες.

Στα κατεχόμενα υπάρχουν σήμερα 22 καζίνο, από τα οποία τα 18 βρίσκονται σε λειτουργία, 13 στην Κερύνεια, τρία στην κατεχόμενη Λευκωσία και δύο στην Αμμόχωστο.

ΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΚΟΣΜΟ.ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΦΑΝΕΙ.ΝΑ ΝΕΚΑΤΩΘΕΙ ΚΑΠΟΥ ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 21:03:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Υπεράσπιση της αλήθειας

Υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους δεν ανήκουν οι αλήθειες, που αποδέχονται σαν σωστό αυτά που λένε οι άλλοι. Αυτοί δεν υπερασπίζονται τις δικές τους αλήθειες επειδή οι αλήθειες που πιστεύουν δεν είναι δικές τους. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τις δικές τους αλήθειες. Και όταν διαβάζουν τις αλήθειες τους, τις ερευνούν τις αναλύουν. Αυτοί που υπερασπίζονται τις αλήθειες τους επειδή οι αλήθειες είναι δικές τους.

Υπεράσπιση της αλήθειας

Η έννοια της αλήθειας είναι μια έννοια σχετική. Η αλήθεια μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν λανθασμενη. Ο κόσμος μας και ο κόσμος των ανρώπων αναπτύσσεται συνεχώς με την επιρροή των τεχνολογικών εξελίξεων. Και σύμφωνα με την πίστη μας στην κοινωνική εξέλειξη και την κοινωνική αλλαγή πρέπει να πιστεύουμε οτι μπορούμε να αλλάξουμε τις αλήθειες σχετικά με τα κοινωνικά γεγονότα. Και πρέπει να το θεωρούμε σαν κάτι φυσικό το να αλλάζουμε τις αλήθειες για θέματα πολιτικά,κοινωνικά και οικονομικά. Τα συμβάντα στη χώρα μας με αυτή την γρήγορη εξέλιξη αλλάζουν γρήγορα και την επικαρότητα και τις πιο πολλές φορές είμαστε αναγκασμένοι να παρακολουθούμε τα γεγονότα. Και πάλι οι αλήθειες και τα ψέματα άρχισαν να ανακατεύονται μεταξύ τους. Και ενώ έμεινε ελάχιστος χρόνος για τις εκλογές τώρα υπερασπίζονται τις αλήθειες αυτοί που παλιά υπερασπίζονταν την αλήθεια όπως τα λιοντάρια, κάποιες οργανώσεις πολιτών και κάποια άτομα. Σκεφτείτε είτε θέλετε εότε όχι. Απο αυτά που υπερασπίζονταν παλιά δεν πέτυχαν να συζητήσουν, να ερευνήσουν την αλήθεια; Η μήπως ενόσω αλλάζει ο καιρός καταρρέει και η σημαντικότητα της αλήθειας που υπερασπίζονται; Αυτά που υπερασπίζονταν στο παρελθόν τώρα είναι λανθασμένα; Και μέσα σε αυτές τις εξελίξεις μέχρι σήμαρα στάληκε το μήνυμα οτι ανάμεσα στις δύο κοινότητες αυτό που επηρεάζει πιο πολύ την λύση είναι το κυπριακό. Όμως εφαρμόστηκαν στην καθημερινή ζωή οι ιδέες Γκάλι που αποτέλεσαν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης εκείνο τον καιρό πολέμηθηκαν απο αρκετούς οργανισμούς πολιτών αλλά και άτομα. Και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης απο πλευράς του προέδρου μας Ντενκτάς ενώ επανήλθαν στην επικαιρότητα και που παλιά τύχγαναν στήριξης απο οργανώσεις πολιτών τώρα δεν στηρίζονται. Και τώρα με δυνατή φωνή ρωτώ :
-Ανάμεσα στις δύο κοινότητες υπάρχει εμπιστοσύνη; Δεν έμεινε η ανάγκη για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης απο τις συνθήκες που αλλάζουν;
-Η ορθότητα των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης δεν ανήκει σε αυτούς που τα υπερασπίζονται; Η μήπως η ορθότητα σύμφωνα με οργανισμούς και άτομα που τα έφερασμ στην επικαιρότητα δεν αλλάζει;
-Αν αυτές οι οργανώσεις πολιτών δεν έπρεπε τώρα να υπερασπιστούν και να αρχίζουν την συζήτηση, ψάχνοντας την αλήθεια για την ορθότητα των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης;
Με την αρχή της ελεύθερης διακίνησης παρουσιάστηκε το οτι οι δύο κοινότητες δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους. Μόνο που η κάθεμια απο τις δύο κοινότητες σε αυτό το νησί είναι υποχρεωμένοι να ζεί μαζί με την άλλη. Την ίδια ώρα ενώ υπήρχαν κάποιοι που υποστήριζαν το σχέδιο Ανάν (για παράδειγμα στην Ελληνοκυπριακή πλευρά η κατάσταση των Τουρκοκυπριακών περιουσιών) παρουσιάστηκε οτι είναι ανεπαρκής και λανθασμένη.
Τώρα, υπακούουν στους όρους για να προχωρήσουμε σε λύση και για να έλθουν κοντά οι δύο κοινότητες. Αλλά αυτοί που υποστήριζαν παλιά τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης τώρα δεν τα υπερασπίζονται. Πραγματικά με την κίνηση για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μπορούσε να δημιουργηθεί ένας οδικός χάρτης που θα γινόταν αποδεκτός και που θα μπορούσε να συνεχιστεί για να επιτευχθεί λύση και θα μπορούσε να έχει θετικές εξελίξεις

ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2003, 17:24:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Γραπτή δημοκρατία

Στις κανονικές χώρες που τα συντάγματα τους είναι δημοκρατικά υπάρχει η δημοκρατία. Δηλαδή η δημοκρατία και οι νόμοι της δεν μένουν μόνο γραποί αλλά την ίδια ώρα εφαρμόζονται. Όμως υπάρχουν και τόποι όπου έχουν δικτατορία και εκεί οι νόμοι ούτοι γράφονται αλλά εφαρμόζονται απο αυτόν που έχει την εξουσία. Και οι νόμοι εκεί γίνονται για να εξυπηρετούν αυτούς που έχουν την εξουσία. Όπως και σε εμάς εδώ.

Γραπτή δημοκρατία

Στο παρελθόν ο πρόεδρος μας ήλθε στο προσκήνιο και επειδή οι νόμοι της ΤΔΒΚ είναι τόσο δημοκρατικοί υπενθύμισε σε εμάς πόσο δική του είναι η κυβέρνηση και οι νόμοι. Και νόμισε οτι εμείς ελπίζουμε οτι αυτοί οι νόμοι οπωσδήποτε θα εφαρμοστούν για τους ίδιους. Και μετά απο αυτή την υπενθύμιση τόνισε οτι πιστεύει οτι θα δείξει τον βαθμό αναγκαιότητας των νόμων ο λαός στις εκλογές που θα γίνουν. Τι να πούμε. Εμείς ο λαός αναμένουμε να δείξει τον βαθμό αναγκαιότητας στον Έρογλου και να μην ξεχνάμε τι έκανε. Εμείς απο πλευράς της κυβέρνησης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας μαζί με τα λεγόμενα του Διεθνούς Οργασνισμού Εργασίας γνωρίζουμε οτι σέβονται αυτούς τους νόμους αλλά και απο δικής τους πλευράς απαγόρευσαν την συμμετοχή στη βουλή. Εμείς δεν ξεχάσαμε τίποτα για τους ανθρώπους που έδωσαν τέλος στις πράξεις τους χωρίς να δούν κανένα νόμο. Και γνωρίζουμε αυτή που οδήγησαν σε χρεωοκοπία την παραγωγή και την εσωτερική παραγωγή κυρίως δεν σεβάστηκαν κανένα νόμο και παρά τους νόμους διέφυγαν τη συνεργασία όμως πως το κατάφεραν. Και ενώ υπάρχουν νόμοι για τις εταιρείες και τα ακίνητα πώς το πέτυχαν και με αυτά που έπαιξαν εις βάρος μας δεν τα ξεχάσαμε και δεν τα ξεπεράσαμε ακόμα. Άντε τώρα κύριοι η παραγωγή για την οποία δουλεύαμε δύο χρόνια πήγε πίσω κατά 50% και νομίζουν οτι ξεχάσαμε το καθετί που αυξήθηκε κατά 100%. Και ενώ δίνουν στους δημόσιους υπαλλήλους 100 εκατομέρια μαζί με το αποτέλεσμα της χρεωοκοπίας το κατα κεφαλήν εισόδημα τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα είναι μικρό. Και μετρά για αυτούς που εργάζονται μόνο στην κυβέρνηση αλλά σε άλλες πλευρές όχι αλλά όλα αυτά τα ξέχασαν και θα δώσουν ψήφο στον κύριο Ντερβίς;
Και τι θα κάνεις κύριε Ντερβίς. Ορίστε λέει οτι δεν υπάρχει λύση. Και υπάρχουν και πράγματα για τα οποία δεν δίνει άδεια ο κύριος μας και που δεν τα ξεχάσαμε αλλά αν τα ξεχάσαμε όλα για όνομα του θεού. Επειδή οι περισσότεροι απο εμάς δεν λέμε για την βροχή, τη λάσπη, την καθημερινότητα βγαίνουμε στους δρόμους λέγοντας οτι θέλουμε ειρήνη μαζί με 80 χιλιάδες άτομα στην πλατεία Ινονού και οτι δεν θα εμποδιστεί η ειρήνη στην Κύπρο και φωνάζοντας αυτά πώς ξεχνούμε οτι αυτοί αποτελούν το εμπόδιο για την ειρήνη;
"Στους δημοκρατικούς νόμους υπάρχει η υπογραφή του Κόμματος Εθνικής Ενότητας" λέτε κύριε Ντερβίς. Είναι σωστό. Υπάρχει δημοκρατία. Αλλά υπάρχει μόνο γραπτώς. Η δικής σας γραπτή δημοκρατία. Και αυτή η δημοκρατία που σας χαρακτηρίζει σε καθετί θεωρείται οτι είναι Δημοκρατία με το ζόρι. Είναι η δημοκρατία που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους στους καθηγητές μας που ενώνουν τα χέρια και που απεργούν. Είναι η δημοκρατία που στρέφεται ενάντια στις πράξεις της βουλής. Και υπάρχει για εσάς η δημοκρατίας σας που θα απλωθεί εναντίον όλων που εκπροσωπούν τις απόψεις για δημοψήφισμα καικ που θα εμποδιστούν να μπούν στην βουλή απο αυτούς που δεν θέλουν να κάνει ο λαός δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν.
Ναι κύριε Ντερβίς. Υπάρχει η δική σας γραπτή δημοκρατία και εσείς δεν μπορείτε να την διαβάσετε. Ο κύριος Ντενκτάς δεν διαβάζει ούτε και ο γιός του. Αλλά εμείς αποφασίσαμε να ζούμε σε αυτή την δημοκρατία. Όπως είπε και ο Ταλάτ απλώνουμε τα χέρια προς τον θεό και συνεχίζουμε να ζούμε έτσι ωραία όπως τις κατσαρίδες. Και μετά αυτές που κάθονται στο στήθος μας μας πέφτουν βαριές και τις πετάμε στην άκρη. Και μετά καταλαβαίνουμε οτι ζούμε στην Κύπρο μας και παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή απο τον αέρα της Κύπρου. Ορίστε τότε θα έλθει η δημοκρατία. Αλλά τότε θα έλθει και η ειρήνη.
Και τότε θα τελειώσουν και οι διάδοχοι. Και τότε θα ιδρύσουμε εκείνο το κοινωνικό κράτος. Τώρα φτάνει. Μην συνεχίσετε να περνάτε μέσα απο κύματα με εμάς. Τώρα κανείς δεν σας υποστηρίζει. Για αυτό μην μιλάτε άσκοπα και μην δημιουργείται κωμικές καταστάσεις. Δεν είναι για τα 100 εκατομύρια σωπάστε και δώστε τα. Σωπάστε και εμείς θα αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279

Edited by - Loucas on 19/08/2003 17:28:52Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2003, 17:30:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Ψάχνοντας για ειρήνη

Μίλησα ακόμα μια φορά με επιμονή για το ίδιο θέμα. Και αντιμετωπίζουμε δύο διαφορετικές καταστάσεις. Την κατάσταση της ειρήνης δηλαδή την κατάσταση του μή πολέμου μαζί με την Συμφωνία ειρήνης που είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις με διαφορετική σημασία μεταξύ τους.

Ψάχνοντας για ειρήνη

Για παράδειγμα τώρα στη νήσο Κύπρο είναι το θέμα της κατάστασης της ειρήνης δηλαδή του μή πολέμου. Δύο έθνη, δύο λαοί συγκρούονταν μεταξύ τους, σκοτώνονταν μεταξύ τους και επιπλέον μπορούσαν να κάνουν τις αναγκαίες διαφορετικές συναντήσεις περνώντας τα σύνορα μεταξύ τους όταν υπήρχε η ειρήνη. Αλλά έτσι γνωρίζετε ποιός είναι ο βασικός λόγος για την μη συνέχιση μιας πολιτικής ειρήνης που δεν υπογράφηκε χωρίς διαφωνίες και χωρίς συγκρούσεις για αυτό;
Τα πολιτικά ισοζύγια.
Είναι το στρατιωτικό ισοζύγιο δηλαδή το στρατηγικό που αποτελεί το πιο σημαντικό ισοζύγιο που συνεχίζει να διατηρεί χωρίς διακοπή ακόμα την ειρήνη και τον μή πόλεμο αλλά και την πολιτική ειρήνη. Δηλαδή στο παρελθόν με την στρατιωτική σημασία δεν ήταν δυνατό με τις σημερινές συνθήκες που δεν υπήρχαν δηλαδή τον διαχωρισμό να εφαρμόζεται αυτή η εξαφάνιση, το άλλο εθνικό ξεκαθάρισμα που γινόταν στο παρελθόν. Γιατί;
Ο τουρκικός στρατός που καθόριση την απουσία της στρατιωτικής και στρατηγικής σημασίας των Τουρκοκυπρίων αποτελεί το ισοζύγιο και το πλεονέκτημα που γίνεται αποδεκτό απο τον λαό απο το έθνις που χργσιμοποιεί με δυσκολία οτι θέλει και όποτε το επιθυμεί ενάντια στην άλλη δύναμη. Το δεύτερο είναι οτι εξαιτίας αυτού του στρατιωτικού ισοζυγίου ο Τουρκοκυπριακός λαός που προχωρεί στο επίπεδο της εμπιστοσύνης του Τουρκικού στρατού που διασφαλίζει την ζωή που επιτεύχθηκε εξαιτίας αυτού του στρατιωτικού ισοζυγίου απο κάθε άποψη τονίζει τις σημαντικές εξελίξεις στο Βορρά του νησιού που είναι κυρίαρχο με αυτή την έννοια και που κατέχει το κράτος με μια κυριαρχία ισότιμη με αυτή του Νότου.
Με αυτή τη σημασία έχει τον χαρακτήρα που επιθυμεί τη συνέχισε σε κάθε μέτρο που δεν επιτρέπει το πραξικόπημα με αυτούς που ζούν στο Νότο με τα ανοίγματα των διόδως προς τους Τουρκοκύπριους. Και είναι το στοιχείο για ένα απο κοινού διάλογου και για μια ειρηνική πολιτική κατάσταση που υφίσταται σήμερα και που επηράζεται και απο το Νότο με την κυριαρχία στην περιοχή του κράτους της ΤΔΒΚ.
Καλά τότε αυτό πότε θα γίνει. Εν συντομία όταν υπάρχει κίνδυνος για αλλαγή αυτού ισοζυγίου και επιστροφή σε μια πρότερη κατάσατση στο νησί. Και γίνεται κατανοητό απο αυτό οτι οτι θα έλθει μια κατάσταση κατά την οποία δεν θα υπάρχουν συγκρούσεις ή οτι η σημερινή πολιτική ειρήνη ανάμεσα στους δύο λαούς στο νησί στο βαθμό που υπογράφηκε θα αποτελεί την συμφωνία ειρήνης που θα υπογραφεί και που θα διασφαλίζει το στρατηγικό ισοζύγιο που αποτελεί την κατάσταση πολιτικής ειρήνης. Και αποτελεί ακόμα ένα πλεονέκτημα οτι θα μπορεί να συνεχιστεί και να είναι μόνιμη η συμφωνία ειρήνης που θα δείχνει οτι αποτελεί πλεονέκτημα για την άλλη κοινότητα που είναι σεβαστή στον ύψιστο βαθμό και απο την άλλη πλευρά που δεν θεωρεί οτι απειλεί την ασφάλεια της άλλης.
Για αυτό τον λόγο κάθε Τουρκοκύπριος πρέπει να υποστηρίζει την υπογραφή μιας συμφωνίας που θα ικανοποιεί τους όρους της σημερινής κατάστασης του μή πολέμου και που αν θα υπογραφεί αυτή η συμφωνία ειρήνης θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα και που θα συνεχίζει να διατηρεί την κατάσταση της μη σύγκρουσης δηλαδή της σημερινής πολιτικής ειρήνης.
Δηλαδή δεν θα διαταράσσονται οι στρατηγικές ισορροπίες και θα είναι μια συμφωνία που δεν θα καταργεί τα δικαιώματα της κυριαρχίας στην περιοχή των Τουρκοκυπρίων. Και κάτι που τονίζεται απο ένα μεγάλο μέρος αρθογράφων και σχολιαστών της αντιπολίτευσης λέτε ειρήνη αλλά δεν την χρησιμοποιείται με την σημερινή της έννοια. Είναι σωστό. Επειδή σήμερα υπάρχει ειρηνική κατάσταση αλλά δεν την χρησιμοποιούμε σωστά. Επειρή τώρα δεν διασφαλίζεται ούτε η κυριαρχία ούτε η ασφάλεια μας. Αλλά οταν υπογραφεί η συμφωνία θα είναι μια συμφωνία που θα διασφαλίζει τους στόχους μας αλλά και την ελευθερία και κυριαρχία μας σαν λαού. Πρέπει να είναι τέτοια. Όπως έγινε και με την άλλη κοινότητα.
Και οταν υπογραφεί αυτή η συμφωνία δεν θα αμφισβητείται οτιδήποτε δεν θα αλλάξουν τα πολιτικά, στρατηγικά και άλλα ισοζύγια που διασφαλίζουν την ασφάλεια μας και το όνομα της δεν θα είναι συμφωνία ειρήνης αλλά συμφωνία αποδοχής.
Για αυτό θέλουμε περισσότερο απο τον καθένα μια μόνιμη λύση και πάλι για αυτό θέλουμε να πετύχουμε μια συμφωνία που θα συμφωνεί με αυτά που θέλουμε. Να μην δυνατότητα για πόλεμο και για να μην χάσουμε την υφιστάμενη ειρηνική κατάσταση.
Δεν γνωρίζω κατα πόσο αυτό έγινε κατανοητό

ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2003, 17:32:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Ντουρντουράν: Αν δεν υπάρξει λύση δεν θα υπάρχει διαφορά είτε γίνουν είτε δεν γίνουν εκλογές.

Ο γραμματέας εξωτερικών σχέσεων του Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας Αλπάι Ντουρντουράν είπε οτι δεν θα αλλάξει κάτι είτε γίνουν είτε δεν γίνουν εκλογές εξαιτίας της δημογραφικής σύνθεσης και της μή επίτευξης λύσης ή της συνέχισης της υφιστάμενης κατάστασης. Ο Ντουρντουράν που υπερασπίστηκε την δυνατότητα λύσης πριν τις εκλογές είπε οτι :"Πρέπει να κινηθούμε και να αγωνιστούμε και πάλι μαζί αυτοί που χωρίστηκαν τώρα σε δύο στρατόπεδια και που κινούνται στο πλαίσιο της πλατφόρμας για λύση."

Ντουρντουράν: Αν δεν υπάρξει λύση δεν θα υπάρχει διαφορά είτε γίνουν είτε δεν γίνουν εκλογές
Ο γραμματέας εξωτερικών σχέσεων του Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας που οργάνωσε χθές δημοσιογραφική διάσκεψη με άλλα στελέχη του κόμματος έδωσε πληροφορίες σχετικά με την προσφυγή που έγινε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τον ισχυρισμό οτι εμποδίζεται η έκφραση της ελεύθερης βούλησης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας επειδή μεταφέρεται πληθυσμός στο Βόρειο μέρος της Κύπρου απο την Τουρκία. Στο κτίριο του Κινήματος στις 10.00 όπου έγινε η δημοσιογραφική διάσκεψη όπου παρουσιάστηκαν τα έγγραφα σχετικά με την αποδοχή της προσφυγής αλλά και την ίδια προσφυγή, ο Ντουρτουράν τόνισε οτι πιστεύει οτι θα ασχοληθούν σύντομα με τις προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σημείωσε αναμένουν απάντηση σε σύντομο χρονικό διάστημα.
"Πρέπει να υπάρξει θέληση για λύση απο μέρους της τουρκικής κυβέρνησης"
Στην διάσκεψη ο Ντουρντουράν αναφέρθηκε στις επικρίσεις σε οργανισμούς και κόμματα που άρχισαν ξεχωριστά να δρούν στο πλαίσιο της πλατφόρμας για ένταξη στην Ε.Ε. και λύση απο τους προηγούμενους μήνες, κάλεσε σε αγώνα απο κοινού και να αλλάξει η στάση που υπάρχει για διαφωνίες. Ο Ντουρτουράν αναφέρθηκε στην ανάγκη για να υπάρχει η θέληση για λύση απο την τουρκική κυβέρνηση.
Ο σκοπός της προσφυγής
Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στην διάσκεψη τύπου αυτός είναι ο σκοπός της προσφυγής του Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων :
"Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρέπει να πάρει μέτρα για να γίνουν εκλογές με τέτοιο τρόπο ώστε να ψηφίζουν μόνο οι Τουρκοκύπριοι και να γίνουν αποδεκτές οι ελευθερίες στη Βόρεια Κύπρο. Πρέπει να σταματήσουν εντελώς οι προσπάθειες για να δίνεται υπηκόοτητα μέχρι να ενωθούμε εκ νέου με την Κυπριακή Δημοκρατία. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρέπει να πεί οτι πρέπει να αποδεκτεί την αναγκαιότητα να μην γίνονται πολίτες της Κύπρου αυτοί και να σταματήσει το θέμα του να παίρνουν Τούρκοι την υπηκοότητα της Κύπρου. Ειδικότερα η Τουρκία πρέπει να ξέρει οτι επιβαρύνεται με την μεταφορά πολιτών που αντιτίθεται στις διεθνείς συμβάσεις αλλά και στην Συνθήκη της Γενεύης."

ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2003, 17:34:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - Μόνο με λύση του Κυπριακού θα λυθούν και τα προβλήματα των Τ/κ

Ο καλύτερος τρόπος για τους Τουρκοκυπρίους να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω της μη αναγνώρισης του ψευδοκράτους, είναι η επίτευξη συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού, στη βάση του σχεδίου του Κόφι Ανάν, δήλωσε χθες εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, κληθείς να σχολιάσει την υπογραφή «συμφωνίας - πλαισίου» για «τελωνειακή ένωση» μεταξύ Τουρκίας - ψευδοκράτους.

«Κατανοούμε τις τεχνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Τ/κ, λόγω της μη αναγνώρισης», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του βρετανικού ΥΠΕΞ, προσθέτοντας πως «ο καλύτερος τρόπος να επιλύσουν το πρόβλημα, είναι να επιδιώξουν μια συνολική διευθέτηση (του Κυπριακού), στη βάση του σχεδίου του Γ.Γ. του ΟΗΕ».

Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, μέχρι τότε η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει προτείνει μια σειρά μέτρων, με χορηγία ύψους 12 εκ. ευρώ, για ανακούφιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Τ/κ. «Προσφέρουμε πλήρη στήριξη σε όλα αυτά τα μέτρα», κατέληξε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΑΡΑΥΓΗ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2003, 17:36:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Ο Ντενκτάς δεν έδωσε άδεια στους Τουρκοκύπριους σιτοπαραγωγούς

Κανένα τουρκοκυπριακό φορτηγό με σιτηρά δεν πέρασε μέχρι στιγμής από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν παρέμβασης του λεγόμενου Υπουργού Γεωργίας του ψευδοκράτους, δεν επιτράπηκε στους Τουρκοκύπριους σιτοπαραγωγούς να παραδώσουν οποιαδήποτε ποσότητα στην κυπριακή κυβέρνηση.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η δικαιολογία που έδωσε στους Τουρκοκύπριους σιτοπαραγωγούς το κατοχικό καθεστώς είναι πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είναι αξιόπιστη. Οι Τουρκοκύπριοι ζήτησαν να τους δοθεί γραπτώς το αιτιολογικό, ενώ δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας το δίκιο τους.
Πάντως, οι Τουρκοκύπριοι στην παρούσα φάση δεν έχουν άλλη επιλογή από του να παραδώσουν τους 500 και πλέον τόνους κριθάρι στις αποθήκες τους κατοχικού καθεστώτος.
Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο σήμερα το πρωί αναμενόταν να πραγματοποιηθεί συνάντηση των σιτοπαραγωγών με το λεγόμενο ''υπουργό γεωργίας'' στα κατεχόμενα, Ιρσέν Κιουτσιούκ.
Όπως σημειώνεται, οι Τ/Κ αγρότες είναι αποφασισμένοι να διαθέσουν την παραγωγή τους στην επιτροπή σιτηρών, βρίσκονται όμως αντιμέτωποι με το πρόβλημα της μεταφοράς των σιτηρών αφού οι κατοχικές αρχές δεν επιτρέπουν σε φορτηγά που μεταφέρουν φορτίο να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές.
Την κάθετη αντίθεσή της εκφράζει για άλλη μια φορά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Σιτοπαραγωγών αναφορικά με την πρόθεση της Επιτροπής Σιτηρών να παραλάβει σιτηρά που προέρχονται από περιοχές της Λουρουτζίνας και άλλων κατεχόμενων περιοχών.
Μέλη της επιτροπής σιτοπαραγωγών βρίσκονται από το πρωί στις αποθήκες της επιτροπής σιτηρών στην περιοχή ΣΟΠΑΖ. Εμείς έχουμε μαζί μας τον πρόεδρο των σιτοπαραγωγών, Ανδρέα Θεοφάνους

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΑΝ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


161 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/08/2003, 00:18:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΑΝ
ΦΙΛΕ ΛΟΥΚΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΩ
ΠΩΣ ΤΡΕΦΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ
ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ.ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ,ΓΙΑΤΙ
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

manos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2467 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/08/2003, 02:27:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους manos
λουκα καλημερα,απλα ηθελα να ρωτησω αν ακουσες κατι ,για τον δικο μας που ηταν μεσα στο κτιριο του ο.η.ε.αν εχεις νεα .καλο ξημερωμα φιλε.
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/08/2003, 13:47:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΦΙΛΕ ΠΑΝ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΕΧΩ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ.

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ.ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ,ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ.

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ,ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΣΟΤΕΡΙΚΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ.

ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΕΤ.

ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΑ ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΛΙΓΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/08/2003, 18:07:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Έτσι θυσιάζονται στον κύριο Όχι

Είναι γνωστός σαν ο κύριος Όχι “Mr. No” ο κύριος Ραούφ Ντενκτάς και πρόεδρος και δεν υπάρχει εφημερίδα που να μην τον γνωρίζει στις ΗΠΑ. Φυσικά τα θαλάσσωσε. Τι κάνει ο κύριος Ντενκτάς; Υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Τι να κάνει; Πρέπει να εκπροσωπούν οι Ελληνοκύπριοι τους Τουρκοκυπρίους και να ξεχάσουν όλα τους τα δικαιώματα.

Έτσι θυσιάζονται στον κύριο Όχι
Για εμένα δίκαια είναι γνωστός σαν ο κύριος Όχι στην κοινότητα ο κύριος Ντενκτάς. Γενικά ποστεύω οτι είναι ο κύριος Όχι ο ήρωας και ο σεβαστός κύριος Ντενκτάς. Και ο λόγος; Θα τον πώ για ακόμα μια φορά. Επειδή είπε όχι στους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρπύς που θάλουν να αμπεπολήσουν τα θεσμοθετημένα δίκαια των Τουρκοκυπρίων. Παραβιάζοντας διεθνείς κανόνες και νόμος επειδή είπε όχι σε αυτούς που δεν ήθελαν την ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων. Επειδή είπε όχι σε αυτούς που εναντιώθηκαν στην συνεργασία με την Τουρκία. Επειδή είπε όχι στο σχέδιο Ανάν που ήταν μεγάλη απειλή για τους Τουρκοκύπριους. Επειδή είπε όχι σε αυτούς που υποστηρίζουν τους Ελληνοκυπρίους. Επειδή είπε όχι σε αυτούς που παραπονέθηκαν ενάντια στην Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επειδή είπε όζι ενάντια σε αυτούς που είχαν ως στόχο την ένωση με την Τουρκία και αυτούς που ήθελαν να βλάψουν την ενότητα και συνεργασία των Τουρκοκυπρίων. Επειδή είπε όχι σε αυτούς που έλεγαν οτι δεν ζούν με τους Τουρκοκυπρίους. Είναι ανάγκη να πώ περισσότερα; Είναι δυνατό να δώσω και παραδείγματα που δεν σέβονται τα όχι στα θετικά που πετυχαίνουν να μας οδηγήσουν στο σήμερα την Τουρκοκυπριακή κοινότητα με αρχηγό τον κύριο Ντενκτάς. Γνωρίζουμε τι θα πούν για τον ηρωισμό με μια λέξη μόνο αυτή που δεν σέβονται τίποτα στην ζωή τους και την πατρίδα τους αν χρειαστεί σε αυτούς που υπερασπίζονται απο καρδιάς τον στόχο ενάντια σε αυτούς επιτίθενται άδικα τους συμπατριώτες τους σε κάθε μέρος του κόσμου. Και αν δεν ήταν σωστά αυτά που έκανε ο κύριος Ντενκτάς για την Τουρκία σημαίνει οτι εμείς τα θεωρούμε πολύ λίγα και απλά. Ο Θεός μακάρι να προστατεύει και να βοηθά εμάς και ένα τέτοιον κύριο Όχι.

ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/08/2003, 18:09:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Η μεγαλύτερη επιτυχία του Ντενκτάς

Ένας δημοσιογράφος
-Γνωρίζετε είπε.
-Τι;
-Ποιά είναι η μεγαλύτερη επιτυχία κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης Ντενκτάς.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Ντενκτάς
Έδωσε μια απάντηση κάποιος απο αυτούς που συμμετείχαν στην κουβέντα. Ισχυρίστηκε οτι δεν μπορεί να πεί κάποιος ποιά είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Ντενκτάς.
-Όχι συνέχισε ο Ελληνοκύπριος δημοσιογράφος. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη επιτυχία του Ντενκτάς. Και ίσως ο ίδιος να μην την γνωρίζει.
Η κουβέντα έγινε πιο ενδιαφέρουσα για αυτούς που συμμετείχαν.
-Πολύ καλά τι είναι;
-Η μεγαλύτερη επιτυχία του Ντενκτάς είναι οτι 7 στους 10 Ελληνοκυπρίους δηλαδή ένα 70% συνήθισε στην ιδέα της διχοτόμησης.
-Αλλά πώς γίνεται; Εσείς είστε κυριάρχοι απο μόνοι σας της Κυπριακής Δημοκρατίας και λέτε οτι συνηθίσαμε την άποψη για διχοτόμηση πολύ καλά. Πώς γίνεται;
-Εσείς χωρίς να δείτε εμείς είμαστε η αναγνωρίσιμη Κυπριακή Δημοκρατία για τον έξω κόσμο. Και αυτό είναι το βασικό θέμα. Και επειδή βγήκατε απο σαν συνιδιοκτήτες της Κυπριακής Δημοκρατίας μας βλέπετε. Ειδικότερα μετά το 1974 μετέτρεψαν σε μια Ελληνοκυπριακή Δημοκρατία κάτω απο το όνομα Κυπριακή Δημοκρατία τη Νότια Κύπρο μετά το 1974. Και απέκλεισαν την Τουρκική που είναι μια επίσημη γλώσσα. Δεν θα δείτε τουρκικό όνομα σε κανένα υπουργείο, η γραφείο. Μέχρι πρόσφατα τα διαβατήρια, τα πιστοποιητικά γεννήσεως ακόμα και οι ταυτότητες ήταν γραμμένες στα ελληνικά. Τα ονόματα των οδών όλα στα Ελληνικά. Ακόμα και το σύνταγμα δεν το μετέφρασαν στα ελληνικά. Γιατί; Επειδή ο Ντενκτάς γνώριζε πολύ καλά οτι είναι μια Ελληνοκυπριακή Δημοκρατία η Νότια Κύπρος. Και αυτό το έκανε πολύ καλά. Κοιτάξτε στο Ελληνοκυπριακό κομμάτι μετά το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. Λέει Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Αν κάποιος συγχυστεί και περάσει στην λανθασμένη πλευρά αμέσως αρχίζουν να φωνάζουν. Οι Τουρκοκύπριοι σε αυτοί την πλευρά.Δεν μπορείτε να δείτε ένα τέτοιο διαχωρισμό στην Τουρκοκυπριακή πλευρά του Λήδρα Πάλας. Και επιπλέον καταργήθηκαν για εσάς αυτές οι φωτογραφίες που παρέπεμπαν στο παρελθόν στην πλευρά σας αλλά σε εμάς συνεχίζουν να υφίστανται. Εσείς υψώσατε την Τουρκική σημαία επειδή υπάρχουν 40 χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες. Εμάς ποιός ο λόγος της Ελληνικής σημαίας;
Και ενώ ο Ελληνοκύπριος δημοσιογράφος έλεγε αυτά ενώπιον μας λές και παρακολουθούσαμε μια ταινία, μετά το άνοιγμα των πυλών ζήσαμε τις περάσαμε. Τα ρεζιλίκια που ζήσαμε στις επαρχιακές διοικήσεις για διαβατήρια και ταυτότητα, Τουρκοκύπρια μητέρα που ήλθε με τα παιδιά της στο αεροδρόμιο Λάρνακας αλλά δεν της επετράπει η είσοδος, τις προσβολές των Ελληνοκύπριων αστυνομικών όπως Πελλότουρκο,την αντίδραση ενός άλλου Ελληνοκύπριου αλλά και την απολογία του Αντρέα Παράσχου στους Τουρκοκυπρίους για την περίοδο 1963-1974.
Και ακόμα πιο σημαντικό τους Ελληνοκύπριους πολιτικούς για το τι θα γίνει με τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Τις αλλαγές στην διάθεση και τις απαντήσεις που έκρυβαν μια υπεκφυγή.
Ο Ελληνοκύπριος δημοσιογράφος μετά που είπε για την μεγαλύτερη αποτυχία του Ντενκτάς ρώτησε μια ερώτηση.
-Καλά ποιά είναι η μεγαλύτερη αποτυχία του Ντενκτάς;
Όλοι μας σωπάσαμε. Επειδή είναι αμέτρητες οι αποτυχίες του Ντενκτάς. Και συνεχίζουν να συζητούνται εδώ και χρόνια.
Rum gazeteci; Denktaş’ın en büyük başarısını uzun uzun anlattıktan sonra, bir soru daha sordu:
Όταν κανείς δεν απαντούσε, ο Ελληνοκύπριος δημοσιογράφος απάντησε απο μόνος του στην ερώτηση του. Η μεγαλύτερη αποτυχία του Ντενκτάς είναι οτι δεν αποδέχονται την άποψη του για διχοτόμηση οι Τουρκοκύπριοι και για το οτι δεν συνήθισαν να ζούν κάτω απο την εξουσία της Τουρκίας.
Είπαμε απο μέσα μας οτι είναι η αλήθεια. Και πάλι σωπάσαμε

ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279

Edited by - Loucas on 20/08/2003 18:12:29Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 28 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1914063
Maintained by Digital Alchemy