ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 samael aun weor
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 18
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/12/2005, 00:47:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Παγώνα λες:
quote:

Εχω απορία, και καθότι είμαι άνθρωπος που σε όλα βλέπω συμβολισμούς (!!!) παρακαλώ διαφωτίστε με: δηλαδή οι παραβολές του Ιησού δεν είχαν συμβολισμούς και αλληγορίες? Αναφερόταν σε αληθινά γεγονότα? :O

Μα μπερδεύεις δύο διαφορετικά πράγματα.Εγώ δεν αναφέρθηκα σε όσα ΣΑΦΩΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ "ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ" αλλά σε όσοα ενώ προβάλλονται ως ΓΝΩΣΗ σαφής και ακριβής και αληθινή, εν τούτοις αποδεικνύονται συμβολισμοί και μάλιστα αυθαίρετα χρησιμοποιούμενοι.

Όταν κάποιος σαφώς λέει ότι κάτι είναι παραβολή, όπ0ως σαφώς λέει η καινή Διαθήκη δεν αφήνει αμφιβολίες περί της συμβολικότητας ή μη μιας ιστορίας. Ο Σαμαέλ κάνει το ακριβώς αντίθετο. Δημιουργεί μια ομίχλη ασάφειας περι της συμβολικότητας ή μη διάφορων περιγραφών ή λεγομένων δικών του ή άλλων. Και αυτό γιατί ούτε ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει τι συμβαίνει.

quote:

Οχι Φιλόσοφε, δεν θεωρώ ως μη αξιόπιστα ΟΛΑ τα ιερά κείμενα,

άρα θεωρείς κάποια αξιόπιστα με κάποια κριτήρια δικά σου. Δε μπορέις να περιλάβεις παρά μόνο αυτά ως παραπομπές σε διαλόγους σου, γιοατί δεν έχει νόημα να αναφέρεσαι σε κάτι που δεν ξέρεις αν είναι όντως υπαρκτό ως γνήσιο κέιμενο ή αξιόπιστο.Έπρεπε να πεις εξαρχής ποια είναι αυτά τα κέιμενα και όχι να γράφουμε κατεβατά στο κενό.


quote:

αλλά επέτρεψέ μου να έχω τις αμφιβολίες μου στο κατά πόσον έχουν αλλοιωθεί ή "ΞΑΝΑΓΡΑΦΤΕΙ" κείμενα για να εξυπηρετήσουν διάφορους σκοπούς... Εδώ βιβλία του Σαμαέλ, που ειναι και τόσο πρόσφτατος και υπάρχουν αλλοιώσεις, διαστρεβλώσεις (εσκεμμένες) και χίλιες δύο αλλαγές σε κείμενα και βιβλία του (στις μεταφράσεις να δείς τί γίνεται, ολόκληρες παραγράφους έχουν προσθαφαιρέσει)... Τί λές, θα άφηναν την διδασκαλία του Ιησού ΑΜΟΛΥΝΤΗ?

Υπάρχει ένας παράγοντας που δεν έχεις υπολογίσει:ο ίδιος ο Ιησούς!
Αυτός είχε και έχει τη δυαντότητα να προστατέψει τη διδασκαλία του από τη φθορά και την αλλοίωση και το έχει κάνει. Ο Σαμαέλ δεν είχε και δεν έχει τέτοια δυνατότητα.

Ο Ιησούς έθεσε τις διδασκαλίες του σε πολλά και ποικίλα βάθη ώστε ακόμη και αν χαθεί ένα μέρος των γραπτών που μας μεταφέρουν τα λόγια του , από το άλλο είναι δυνατό να ανακτηθεί όλο το περιεχόμενο. Και επειδή ακριβώς δε μπορούσε, και δε μπορεί ακόμη και σήμερα κανείς, να δει όλο το βάθος της διδασκαλίας του, γιαυτό και δε μπορέι να την αλλοιώσει κανείς ή να την καταστρέψει ακόμη και αν είχε την πρόθεση από άγνοια.

quote:

Ξέρεις οτι εκτιμώ πολύ την διάθεσή σου να δώσεις την αλήθεια που θεωρείς οτι έχεις ανακαλύψει στους άλλους, όμως διακρίνω και συγγνώμη αν κάνω λάθος, οτι τελικά αυτή σου η διάθεση εξελίσσεται σε μία απέχθεια όχι μόνο για την διδασκαλία (που δικαιολογείται, εφόσον την θεωρείς τόσο 'σατανική')αλλά και για τους 'πλανεμένους' μαθητές της.
Κανείς δεν μπορεί να μου αναιρέσει τα όσα έχω ζήσει και πρίν την διδασκαλία και μετά, και εγώ με την σειρά μου δεν μπορώ να αναιρέσω τις κατανοήσεις και τις εμπειρίες των άλλων... ΔΕΝ ΣΕ ΜΙΣΩ, ούτε αμφισβητώ το ΙQ σου, ούτε θεωρώ οτι είσαι πλανεμένος (παρόλο που είθισται να θεωρεί ο καθένας όποιον δεν πιστεύει και δεν ακολουθεί τα δικά του πιστεύω, ως πλανεμένο). Ούτε θεωρώ οτι εγώ κατέχω την αλήθεια στο 100%, αφού ακόμα και την διδασκαλία του Σαμαέλ δεν την γνωρίζω στο 100%. Είναι αστείο, γιατί συνήθως έχω πρώτα κάποια εμπειρία, και μετά επιβεβαιώνεται απο την διδασκαλία...

Δεν εξελίχθηκε σε απέχθεια προς τη διδασκαλία, αλλά υπήρχε από πολύ καιρό και θα συνεχίσει να υπάρχει πάντα η απέχθειά μου για όσους διαδίδουν ψέυδη ως διδασκαλίες, όταν γνωρίζουν ότι είναι ψεύδη.
Το να διαδίδει κανείς κάτι που δε γνωρίζει αν είναι αληθινό, σαν εκδοχή , είναι κατανοητό, αλλά το να προσπαθεί να παίξει το ρόλο του Δασκάλου των άλλων σε θέματα που ούτε ο ίδιος γνωρίζει είναι όντως απεχθες για μένα και το θεωρώ ένα από τα σοβαρότερα πνευματικά εγκλήματα αν όχι το σοβαρότερο.
Το να είναι κανείς "πλανεμένος" δεν τον κάνει μισητό σε μένα από τη στιγμή που έχει την πρόθεση να βρει την αλήθεια. "Μισητός" θα ήταν κάποιος που δεν έχει καν τέτοια πρόθεση.Και το μεγαλύτερο μίσος για αυτόν θα ήταν η πλήρης περιφρόνηση.
Ο νους μου ως πεπερασμένων διαστάσεων δεν αξίωσε ποτέ να θεωρηθεί ως ο κατέχων την απόλυτη αλήθεια σε όλα τα ζητήματα. Αλλά ούτε και δέχομαι ότι δεν έχουμε καμμιά αλήθεια για οτιδήποτε. Ξέρουμε ένα μέρος της αλήθειας. Και σε αυτό το μέρος μπορούμε να δούμε τις αποδείξεις για το αν είναι αληθή τα όσα λέει ο Σαμαέλ.
Όσον αφορά τις εμπειρίες σου θεωρείς ότι επιβεβαιώνεται γιατί αυτό που γνωρίζεις είναι το μόνο που σου έδωσε κάπια ερμηνεία και δεν εξεταζεις βαθύτερα το θέμα.

quote:
Ετσι καταλήγω οτι, για μένα η ΑΛΗΘΕΙΑ, το ξαναλέω, και θα επιμείνω σε αυτό, ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ, ό,τι κι αν μου πείτε, και συγγνώμη που δεν μπορώ να μπώ στην διαδικασία να πιστέψω οτι ο Θεός αγάπησε μόνο τους ανθρώπους τους μετά Χριστόν (αφού τους είχε στείλει τον ΜΟΝΟΓΕΝΗ υιό του), και τους "πρό" τους είχε γραμμένους στα παλιά του υποδήματα...

Σου ζήτησα εγώ να πιστέψεις κάτι τέτοιο;;;
Ο Θεός αγαπούσε πάντα εξίσου τον κόσμο με άπειρη αγάπη αφού είναι άπειρος. Οπότε δεν έχουν εφαρμογή αυτά που λες σε μένα τουλάχιστον.

quote:

ΝΙΩΘΩ βαθιά μέσα μου πως πράγματι η αλήθεια δώθηκε στους ανθρώπους ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, και σε διαφορετικές μεριές του πλανήτη, γιατι ακριβώς Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑ ΟΛΟΥΣ, και ειναι πάνω απ'ολα ΔΙΚΑΙΟΣ...

Μα γιατί λες ότι δόθηκε η αλήθεια πολλές φορές;;;Η αλήθεια αν δινόταν κάποιες φορές έστω και πολλές, ο θεός θα ήταν άδικος, γιατί θα έπρεπε να πέσει κανείς πάνω στη στιγμή που δίνεται αυτή για να επωφεληθεί. Η αλήθεια δε δίνεται καμμιά φορά γιατί είναι διαρκώς παρούσα!!! Αν θέλεις δίνεται κάθε ώρα και στιγμή.Είναι σαν να πλέει κανείς σε έναν ωκεανό πόσιμου νερού και να πεθαίνει από τη δίψα γιατί δεν ξέρει ότι μπορεί να πιεί ανά πάσα στογμή. όταν το ανακαλύπτει τότε λέι ότι δόθηκε σε αυτόν ο ωκεανός. Έχει δίκιο ή άδικο;;;

Δίκιο έχει και αυτός , δίκιο και ο άλλος που απέξω έβλεπε ότι ο ωκεανός ήταν πάντα παρών.
Αλλά μπορεί να καταλάβει κανείς ότι έχουν και οι δύο δίκιο;;;

quote:

Θα χαρώ να δώ αναφορές σου στην Μπαγκαβάτ Γκιτά. Σου θυμίζω κάτι που σου είχα πεί: δεν μου έρχεται η ονομασία των κειμένων, που θα αναφέρω, αλλά θα το βρώ, γιατί τελικά είναι σημαντικό. Οι ιερότερες γραφές των Ινδουιστών περιέχουν τόσες αντιφάσεις, που ένας πιστός Ινδουιστής ακολουθώντας τον έναν κανόνα θα έπεφτε σε διαφωνία με άλλον κανόνα... Αυτό οφείλεται στο οτι έχουν γίνει επεξηγήσεις, και προσθαφαιρέσεις απο διάφορους 'σοφούς' ανά τους αιώνες, κι αυτό επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μου, οτι δηλαδή ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΕΠΑΦΑ..

Δεν υπάρχει αντιφαση των κανόνων αγαπητή Πέγκυ για τον απλούστατο λόγο ότι δε γνωρίζεις μερικούς παράγοντες που λύνουν τις διαφορές και τις αντιφάσεις.
Αντιφάσεις υπάρχουν σε όλα τα ιερά κείμενα όλων των θρησκειών αλλά οι περισσότερες είναι φαινομανικές και αποτέλεσμα άγνοιας του αναγνώστη ή κακής μετάφρασης. Ελάχιστες οφείλονται στους συγγραφείς και αυτές είναι θέματα ορολογίας. Ακόμη λιγότερες είναι εκείνες που αφορούν διδασκαλίες γιατί οι θρησκευτικοί συγγραφείς δεν έγραφαν τίποτε χωρίς να έχουν υπόψιν τους τις βασικές διδασκαλίες της πίστης τους. Αναπτύχθηκαν όπως το ανθρωπινο σώμα βήμα βήμα και έτσι δεν υπάρχει αντίφαση γενικά.
Ο παράγοντας που δε γνωρίζεις είναι η ιεράρχηση των γραφών. Δε δίνουν την ίδια βαρύτητα σε όλες τις γραφές.

Άλλο πράγμα πχ οι Βέδδες και άλλο οι Πουράνες. Τα όποια λάθη αντιγραφής δε μπορείς να τα θεωρείς ως σκόπιμα. Σκόπιμα λάθη σε θρησκευτικά κέιμενα δεν υπάρχουν, γιατί όλοι οι θρησκευτικοί συγγραφείς θεωρούν μέγιστο έγκλημα το να παραχαράξουν ιερά κείμενα. Δες και το τέλος της Αποκάλύψης σαν απόδειξη.
Τα λάθη αντιγραφής με αντιπαραβολές κειμένων διορθώνονται εύκολα.

Δεν έχεις όμως σαφή γνώμη για το ποια κέιμενα έμειναν ανέπαφα και ποια όχι και σε ποιο βαθμό έγινε η αλλοίωση όσων κειμένων έγινε. Πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτό για γίνει συζήτηση αλλιώς κυνηγάμε σκιές.


quote:
Εχω άλλη μιάμιση απορία: πού λέει ακριβώς ο Χριστός οτι όποιος υποβιβάζει την νοημοσύνη του και δεν παραδέχεται προφανή πράγματα βλασφημεί το άγιο πνεύμα?

Ματθ.ΙΒ:22-37


quote:

Και η μισή: λέμε λοιπόν πως μπορεί κάποιος άνθρωπος να ΒΛΕΠΕΙ ξεκάθαρα κάποια πράγματα (τα οποία θεωρούμε προφανή γιατί τα βλέπουμε εμείς), και συνειδητά θα ΥΠΟΒΙΒΑΣΕΙ την νοημοσύνη του???
Χρειάζεται να το αναλύσω περαιτέρω, εκτός του οτι αν έχει 'πεί' τέτοιο πράγμα ο Χριστός θα υποβιβάζει ήδη εσκεμμένα την νοημοσύνη μας, και θα αποκαλεί εμμέσως πλήν σαφώς ΗΛΙΘΙΟΥΣ όσους δεν 'βλέπουν' τα 'προφανή'???

Τους αποκαλεί τυφλούς , όχι ηλιθίους. Κανέναν δεν αποκαλεί ηλίθιο και λέει ότι είναι μεγάλη αμαρτία κάτι τέτοιο.

quote:

Αρα, άλλος θα είπε οτι "οι πτωχοί τω πνεύματι" θα κληρονομήσουν την βασιλεία των Ουρανών... Δεν υποστηρίζω οτι μιλάει για τους ηλίθιους, αλλά τέλος πάντων, ένας 'πτωχός τω πνεύματι' δεν θα βλέπει τα προφανή ως προφανή!!!!!

"Οι πτωχοί τω πνεύματι" είναι αυτοί που έμειναν χωρίς εγκόσμιες γνώσεις λόγω της συμμόρφωσής τους προς τη συμπαντική αρμονία. Αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν και στην εποχή μας και είναι όλοι εκείνοι που δεν έχουν φήμη, δόξα , εξουσία, πτυχία κλπ επειδή δεν ήθελαν να χρησιμοποιήσουν αθέμιτα μέσα για να τα πετύχουν. Αυτούς ακριβώς είναι που φροντίζει ο Θεός να πάρουν ότι τους λείπει και να ολοκληρωθούν σε αντίθεση με τους άλλους που έχουν πολλά πράγματα και ιδιότητες που τους είναι μάλλον περιττά και που ο Θεός βρίσκει τρόπο να τους απαλλάξει από αυτά, μέσω των δοκιμασιών, για να ολοκληρωθούν και αυτοί επίσης.

Ένας "πτωχός τω πνεύματι" θα βλέπει τα προφανή ως προφανή γιατί θα είναι σε αρμονία με τη συμπαντική νοημοσύνη.

quote:

Κρίση: εκτός των ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΩΝ, που δεν είναι και τόσο προφανή πάντα,κι αυτό εννοούσα με το παράδειγμα με τον Ήλιο (σε μερικές περιοχές ο ήλιος δεν ανατέλλει την άλλη μέρα το πρωί, αλλά μετά απο 6 μήνες!!!), τα δικά μου προφανή δεν είναι απαραίτητα προφανή και για τους άλλους... οπότε θα τιμωρηθώ επειδή ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ? ΕΠΕΙΔΗ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΟΥ ΔΙΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ?

Εφόσον δεν έχεις καταλάβει τι είναι η κρίση τότε πως μιλας περί αυτής και βγάζεις λανθασμένα συμπεράσματα;

Υπέθεσες κάτι για την κρίση και το χρεώνεις στο Χριστό χωρίς να κάνεις τον κόπο να δεις αν όντως είπε κάτι τέτοιο και τι ακριβώς είπε. Αδιαφορείς για την αλήθεια. Αν είναι να κατακριθείς για κάτι θα είναι για την αδιαφορία σου αυτή και αυτή ακριβώς η αδιαφορία σου για την αλήθεια θα σε καταδικάσει. Από εκεί ξεκινά η κρίση :από το αν ενδιαφέρεσαι για την αλήθεια και πόσο. Το αν έχεις τη δυνατότητα να την κατανοήσεις δεν είναι το πρωτέυον γιατί αυτή έρχεται πάντα αν υπάρχει το ενδιαφέρον.


Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/12/2005, 09:51:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παντογνώστης δεν είμαι η γυναίκα, ανήκω μάλλον στους πτωχούς τω πνεύματι, παρόλα τα πτυχία! Πάντα όμως τα πήγαινα σχετικά καλά με την γλώσσα. θα ευλογήσω τα γένια μου, και θα πώ πως τέτοια ήταν η έμπνευσή μου σε σχέση με την κατανόηση της γλώσσας που διόρθωνα ενίοτε την καθηγήτρια των Αρχαίων στην τάξη! Εξήγησέ μου λοιπόν ΠΟΥ στο παρακάτω απόσπασμα λέει οτι όποιος δεν παραδέχεται προφανή πράγματα και υποβιβάζει την νοημοσύνη του βλασφημεί το Αγιο Πνεύμα. Αυτό που ΕΓΩ ΚΑΤΑΝΟΩ οτι λέει, είναι πως επειδή ο Ιησούς Χριστός ΕΙΔΕ και ΗΞΕΡΕ οτι αυτά που έλεγαν οι Φαρισαίοι λέγονταν απο ΚΑΚΗ ΘΕΛΗΣΗ, λέει πως όποιος ΑΠΟ ΚΑΚΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΧΩΡΕΘΕΙ.Οποιος δηλαδη ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ διαβάλλει ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ!!!!
Αυτό είναι το link, συγγνώμη αλλά δεν έχω το βιβλίο στα χέρια μου στην δουλειά! http://www.bibles.gr/mathaion12.htm

Και πάμε παρακάτω και παραπάνω:
1. Αντιλαμβάνεσαι οτι τα περισσότερα απο αυτά που λές είναι αυθαίρετες απόψεις σου? Δηλαδή, τί πάει να πάει οτι ο Ιησούς προστάτεψε την διδασκαλία του? και τί πάει να πει πως ό,τι κι αν μείνει απο την διδασκαλία του μπορεί μέσα απο το ελάχιστο κομμάτι της να ανακτηθεί ΄ολο το περιεχόμενο!??? Με έχεις συνηθίσει προσωπικά σε πιό ευφυή επιχειρήματα, και λιγάκι με σοκάρεις τώρα! Δηλαδή, τελικά ποιά απο όλες τις χριστιανικές εκκλησίες έχει την ΣΩΣΤΗ διδασκαλία? Ή μήπως θα πάρουμε ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ της διδασκαλίας του σε όποια εκκλησία και άν πάμε???? Πώς την προστάτεψε βρε καλέ μου όταν έχει διαιρεθεί το 'ποιμνίο' του σε διακόσια διαφορετικά ερμηνευτικά 'τάγματα'???? Μπορώ να μπώ στην Αποστολική Εκκλησία, ή στην Εκκλησία των Ιαχωβάδων και να μου πείς οτι θα μπορέσω να εξάγω το σύνολο της διδασκαλίας του απο εκεί, εάν το κατανοήσω????
Και συγγνώμη, αλλά έχουμε και μία αντίφαση στα λόγια σου...
Για να λές οτι κανείς δεν έχει κατανοήσει την διδασκαλία του σε βάθος υπονοείς οτι εσύ την έχεις καταλάβει, γιατί αλλιώς πώς ξέρεις οτι ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ????
2. Οταν λες οτι συμφωνείς πως ο Θεός αγαπά όλα του τα παιδιά, κι έτσι αυτό που λέω, οτι δηλαδή ο Θεός δεν μπορεί να έστειλε μόνο τον Ιησού, δεν έχει εφαρμογή σε σένα, τί εννοείς? Συμφωνείς τελικά ή διαφωνείς, γιατί κι εμένα τώρα μου μοιάζει οτι τεχνιέντως και εντέχνως αποφεύγεις να απαντήσεις στο εξής απλούστατο: Αν έστειλε μόνο τον Ιησού ως Χριστό σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας, οι πρό Χριστού άνθρωποι πώς στην ευχή έλαβαν την διδασκαλία? Και μη μου πείς οτι η αλήθεια είναι διαρκώς παρούσα, γιατί ναί μεν θα συμφωνήσω, αλλά τότε μου λές οτι ο Ιησούς ήταν ΠΕΡΙΤΤΟΣ! Γιατί τον έστειλε δηλαδή, εάν η αλήθεια είναι διαρκώς παρούσα? Και αν τον έστειλε για να βοηθήσει αυτούς που δεν μπορούσαν να την 'δούν' τότε πρίν τον Χριστό όλοι ΕΒΛΕΠΑΝ??? Πρέπει να έπεσε ΙΟΣ στραβομάρας εκείνη την περίοδο και τους λυπήθηκε μάλλον. Καταλήγουμε λοιπόν πως μπορούμε να βρούμε κάλλιστα την αλήθεια ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ! Το δέχεσαι αυτό, ναί ή όχι?
3. Επέτρεψέ μου να σου πώ οτι έχω γνωρίσει πολλούς 'πτωχούς τω πνεύματι' και πολλάκις είναι ΒΟΥΡΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!! Αντιστοίχως έχω γνωρίσει και πολλούς μορφωμένους που είναι πιο ένθεοι απο τους ένθεους χριστιανούς...Ωραίο πράγμα, να υπάρχουν τέτοιου είδους γενικεύσεις στα ΑΝΕΠΑΦΑ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ!
4. Ως προς την κρίση! Δεν αναφέρθηκα πουθενά στο πώς εννοείται η κρίση απο χριστιανικής άποψης. ήταν ένας ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ. Δηλαδή έκανα ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΡΙΣΗ, των όσων λέχθηκαν, ΚΡΙΣΗ ΜΕΣΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ!!!
Πιθανολογώ οτι παρεξήγησες λόγω βιασύνης ή κούρασης...
5. Ο Σαμαέλ θα ήταν πολύ πιο έξυπνο να 'δημιουργούσε' 46 νόμους στην διδασκαλία του, εάν στόχος του ήταν να τους ταιριάξει με τα χρωμοσώματα, παρά να 'δημιουργήσει' επιπλέον χρωμοσώματα... Παρομοίως και την αύρα δεν μπορεί κανείς να την δεί αλλά είναι ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ (ή μάλλον ΓΝΩΣΗ) σε πολλούς πολιτισμούς. Η Κίρλιαν έπιασε ένα κομμάτι της, που ούτως ή άλλως δεν μπορούσαμε να δούμε, και ούτως ή άλλως δεν ΞΕΡΑΜΕ οτι υπήρχε! Αποδείχθηκε η ύπαρξη μίας ενέργειας γύρω απο το σώμα μας, ναί ή όχι? Μιλούσαν για αυτή την ενέργεια πρίν την φωτογραφίσουν, οι εσωτεριστές, ναί ή όχι? Οι ερωτήσεις είναι συγκεκριμένες, και οι απαντήσεις μπορεί να είναι ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΕΣ και ΜΟΝΟ (τόσο συγκεκριμένες είναι)...
6. Καλέ μου formergnostic, το απόσπασμα που παραθέτεις απλά λέει οτι μετά τον θάνατο ο άνθρωπος κρίνεται! Αυτό υποστηρίζουν και άλλες θρησκείες και 'θεωρίες', χωρίς να έρχεται σε αντίφαση με το οτι ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ σε επόμενη ενσάρκωση... Οπως γνωρίζεις ήδη, το αυτό λέει και η Γνώση... Το απόσπασμά σου δεν εξηγεί και δεν αναλύει τίποτα. Μήπως μπορείς να γίνεις πιο σαφής, και να μας πείς πώς αποδεικνύεται μέσα απο την διδασκαλία της Καινής Διαθήκης που έχουμε στα χέρια μας (για να είμαι πιο συγκεκριμένη) οτι η ενέργεια/ψυχή/πνεύμα (δεν ξέρω ποιό θα προτιμούσατε, διαλέξτε και πάρτε, για να έχουμε μία κοινή ορολογία σε κάποια πράγματα), λαμβάνει ανθρώπινο σώμα ΜΙΑ ΦΟΡΑ και μετά ΤΕΡΜΑ?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την προσοχή σας
θα περιμένω με χαρά ανταπαντήσεις σας :))))
Αν δεν σας 'δώ' μέχρι τα Χριστούγεννα
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
Αλλιώς τα ξαναλέμε σε επανάληψη (τις ευχές), δεν πειράζει :)))


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ampere
Μέλος 3ης Βαθμίδας


471 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/12/2005, 12:43:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ampere  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Παιδιά, τα σημεία που παρέθεσα ως λάθη, μου φαίνονταν τόσο προφανή που πραγματικά νόμιζα ότι αυτά και μόνο θα αρκούσαν για να μας υποψιάσουν. Ομολογώ πάντως πως δεν περίμενα τόσο άμεση και ξεκάθαρη επιβεβαίωση αυτού που με πολύ επιφύλαξη έγραψα, ότι δηλαδή:
«το ορατό αποτέλεσμα είναι ότι η σύνθεση αυτή, ενώ εκ πρώτης διατείνεται ότι επιθυμεί να αφυπνίσει συνειδήσεις, εντέλει παράγει ικανοποιημένους πιστούς»
και το οποίο αγαπητή Katerinagnosis ήρθες να επαληθεύσεις με το
ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ οκ???

(Γενικότερα πάντως, το θέμα της ΠΙΣΤΗΣ με απασχολεί και θα με ενδιέφερε να αναπτυχθεί σε κάποιο ξεχωριστό topic …)

Εν πάση περιπτώσει, μιας και το ξεκίνησα, έψαξα για περισσότερα στοιχεία σχετικά με τα τρία σημεία που έθιξα και τα οποία παραθέτω.

Για το … 48 chromosomes
Το ότι τα ανθρώπινα χρωμοσώματα είναι 46 σε κάθε κύτταρο διαπιστώθηκε, από ό,τι μπόρεσα να βρω, στην δεκαετία του 1950. Μέχρι τότε, ελλείψει κατάλληλης τεχνογνωσίας, αναφέρονταν σχετικά, ο αριθμός 48. Βρίσκω λοιπόν πιθανότερο ο Samael, να βρήκε μέσα από τα διαβάσματά του την αρχική άποψη περί 48 χρωμοσωμάτων η οποία και ταίριαζε με τους 48 νόμους που αναφέρονται στο επίπεδο του ανθρώπου. Όταν αργότερα διαπιστώθηκε ότι τα χρωμοσώματα στα ανθρώπινα κύτταρα είναι 46, μοιάζει να επινόησε την καταφανώς αστήρικτη θεωρία των αιθερικών χρωμοσωμάτων, αντί απλά να παραδεχτεί ότι είχε στηριχτεί σε κάποια βιβλιογραφική πηγή που αποδείχτηκε εσφαλμένη.
Παρεμπιπτόντως, 48 χρωμοσώματα έχουν οι πίθηκοι.


Για το …Heli Lamah Zabactani
Κατά Ματθαίον κζ’ 46-48
«περί δε την ενάτην ώραν ανεβόησεν ο Ιησούς φωνή μεγάλη λέγων: ηλί ηλί, λιμά σαβαχθανί; τουτ’ έστι, Θεέ μου, Θεέ μου, ίνατί με εγκατέλιπες;»

Κατά Μάρκον ιε’ 34
«και τη ώρα τη ενάτη εβόησεν ο Ιησούς φωνή μεγάλη λέγων: Ελωί Ελωί, λιμά σαβαχθανί; ό εστί μεθερμηνευόμενον, ο Θεός μου ο Θεός μου, εις τι με εγκατέλιπες;»

Οι λέξεις αυτές, από όσο μπόρεσα να βρω, είναι στην Αραμαϊκή (που θεωρείται (;) και η μητρική γλώσσα του Ιησού) και με αυτές ξεκινά το κεφάλαιο 22 στους Ψαλμούς.

Τώρα, γιατί αυτό δεν είναι αρκετό και πρέπει να δεχτούμε ότι…
«It is unquestionable that the ritual-language of the Great Kabir, was Mayan. The Great Hierophant learnt Maya and Naga in ancient Tibet.»
…όπως λέει ο Samael, μου είναι ακατανόητο.Για τα «humanoids» μυρμήγκια, παραθέτω ολόκληρο το απόσπασμα από το βιβλίο του Samael για να γίνει περισσότερο κατανοητό τι λέει…
“If we observe the ants, we are able to realise that they (in the past) were humanoids. Unfortunately, the scientists who emerged within this Race of "humanoids," dedicated themselves to harmful experiments; removing glands, making transplants, closing tubes, etc. etc. and the result was the seeds of man were unable to develop in these creatures. On the contrary, they were dwarfed little by little, they changed the base of their morpho logy, and today are those creatures which we know well, and who abound in all of the nooks and crannies of the Earth.”

Η διδασκαλία του Samael για την ψυχολογία της αυτογνωσίας και τα ψυχικά ελαττώματα είναι βασισμένη ή τουλάχιστον έχει πλείστες αναφορές στο έργο των Γκουρτζίεφ και Ουσπένσκι. Αναζητώντας λοιπόν εκεί κάποια άκρη, βρήκα στο βιβλίο του Ουσπένσκι «Εσωτερισμός και Σύγχρονη Σκέψη», (εκδ. Μπουκουμάνης) την «θεωρία» περί μυρμηγκιών και μελισσών την οποία πιθανολογώ ότι μετέγραψε ο Samael παραποιώντας την όμως και χωρίς τουλάχιστον να αναφέρεται σε αυτήν.
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε γύρω στο 1920 και η ιδέα που επεξεργαζόταν ο Ουσπένσκι και την αντιπαρέβαλλε στην εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου είναι (αντιγράφω από το πιο πάνω βιβλίο του Ουσπένσκι σελ.80-82) η εξής:
«Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την ιδέα ότι με όλη της τη δραστηριότητα η Φύση στοχεύει στη δημιουργία ενός αυτοεξελισσόμενου όντος…
Μήπως θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι τα έντομα αντιπροσωπεύουν μια άλλη κατεύθυνση στην εργασία της Φύσης;
Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι και τα μυρμήγκια και οι μέλισσες προήλθαν απ’ το Μεγάλο Εργαστήρι (της Φύσης) και στάλθηκαν στη γη με το προνόμιο και τη δυνατότητα εξέλιξης. Αλλά ύστερα από μια μακρόχρονη περίοδο πάλης και προσπαθειών, τόσο το ένα, όσο και το άλλο είδος, εγκατέλειψαν το προνόμιό τους και σταμάτησαν να εξελίσσονται…
Αν δεχτούμε την πιθανότητα αυτή, δεν μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι παλιοί θρύλοι για τις πτώσεις που προηγήθηκαν από την πτώση του ανθρώπου, σχετίζονται με τα μυρμήγκια και τις μέλισσες;…»

Δεν συμφωνείς αγαπητή Pagwna, ότι ο τρόπος που μεταφέρθηκαν τα πιο πάνω από τον Samael δεν είναι και ο πλέον αξιόπιστος; Το να παρουσιάζεις μια υπόθεση, μια εικασία, μια πιθανότητα ως βεβαιότητα αναντίρρητη και μάλιστα τροποποιημένη κατά το δοκούν, δεν είναι και ό,τι πιο δεοντολογικό για κάποιον που τον ενδιαφέρει η αλήθεια.
Νομίζω ότι καταλαβαίνω αγαπητή φίλη, τι εννοείς όταν λες,
«…είναι το λιγότερο που με απασχολεί απο το σύνολο της διδασκαλίας!»
Αλλά όπως λένε «εξ όνυχος τον λέοντα» που σημαίνει ότι αν αυτά που είναι , ας πούμε, δευτερεύοντα αλλά ελέγξιμα, μεταφέρονται κατά τέτοιον τρόπο, δεν θα πρέπει να μπούμε σε υποψίες για τα άλλα που είναι πιο ουσιαστικά;
Η …διδασκαλία δεν παράχθηκε με παρθενογένεση ή με αποκάλυψη…Δες αγαπητή Pagwna ότι χρησιμοποιείς τον όρο Γνώση ως κάτι πρωτογενές που παράχθηκε και προσφέρθηκε από τον Samael. Όσο όμως το ψάχνει κανείς μπορεί να βρει ότι πρόκειται για συρραφή αλλά και αλλοίωση προϋπαρχουσών διδασκαλιών και παραδόσεων. Όπως λέει και ο αγαπητός filosofos3, άλλο είναι να διαδίδει κανείς κάτι που δε γνωρίζει αν είναι αληθινό, σαν εκδοχή , και μάλιστα αν αναφέρεται και στις πηγές που του ενέπνευσαν αυτή την εκδοχή και άλλο το να επιδιώκει να παίξει το ρόλο του Δασκάλου των άλλων σε αυτά τα θέματα…
Λες «…μου φάνηκε ΑΛΗΘΙΝΗ, γιατί δεν μου χάιδευε τα αυτιά, και δεν μου υποσχόταν λαγούς με πετραχείλια!!!»
Μα είναι εύλογο να φαίνεται αληθινή αφού οικειοποιείται αλήθειες που περιέχονται σε άλλες παραδόσεις. Όμως αυτό είναι αρκετό; Από πού αντλήθηκαν αυτές οι αλήθειες τι στα αλήθεια περιέχουν;
.
.
.
Αγαπητέ filosofos3, εκτιμώ πολύ τη συμμετοχή σου, που προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ και σε ευχαριστώ γι αυτό. Μου άρεσαν ιδιαίτερα κάποια από όσα αναφέρεις στα τελευταία σου post. Θα σταθώ σε ένα από αυτά που πραγματικά το βρήκα έξοχο αλλά και που δεν σου κρύβω ότι θα ήθελα κάποια περισσότερα “hints” για να το καταλάβω.
«Τα μυστικά βρίσκονται εκεί που κανείς δεν το φαντάζεται. Διαθέσιμα σε όλους όσους μπορέσουν να φανταστούν το απίθανο και το ασυνήθιστο.»
Επίσης κάποια βοηθητικά “hints” θα ήθελα και για το
«Τόσο οι αριστεροί όσο και οι δεξιοί αλλά και όσοι λένε ότι δεν υπάρχει διαφορά είναι σε λάθος δρόμο»
αν και όποτε μπορέσεις… αν και προηγούνται τα ερωτήματα της φίλης Pagwna. :)

Και πάλι σε ευχαριστώ, όπως και ευχαριστώ και όλους τους συμμετέχοντες που κρατούν σε ένα πολύ καλό επίπεδο τη συζήτηση.

Εύχομαι κι εγώ καλά Χριστούγεννα και ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα…


Η αλήθεια δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τη μονοπώλησή της
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/12/2005, 13:31:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αυτό που ΕΓΩ ΚΑΤΑΝΟΩ οτι λέει, είναι πως επειδή ο Ιησούς Χριστός ΕΙΔΕ και ΗΞΕΡΕ οτι αυτά που έλεγαν οι Φαρισαίοι λέγονταν απο ΚΑΚΗ ΘΕΛΗΣΗ, λέει πως όποιος ΑΠΟ ΚΑΚΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΧΩΡΕΘΕΙ.Οποιος δηλαδη ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ διαβάλλει ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ!!!!


Μη φωνάζεις ,γιατί αδίκως φωνάζεις ...Πρέπει να παραθέσω όλο το χωρίο από το πρωτότυπο και μετά να μιλήσω
Λέει λοιπόν:
Ματθ.ΙΒ:22-37
"Τότε προσηνέχθη αυτώ δαιμονιζόμενος τυφλός και κωφός, και εθεράπευσεν αυτόν, ώστε τον τυφλόν και κωφόν και λαλείν και βλέπειν
23. και εξίσταντο πάντες οι όχλοι και έλεγον:μήτι τούτος εστίν ο Χριστός o υιός Δαυίδ;
24.Οι δε Φαρισαίοι ακούσαντες είπον:"ούτως ουκ εκβάλλει τα δαιμόνια ή μη εν τω Βεελζεβούλ, άρχοντι των δαιμονίων"
25.ειδώς δε ο Ιησούς τα ενθυμήσεις αυτών είπεν αυτοίς:
"πάσα βασιλεία μερισθείσα καθεαυτήν ερημούται, και πάσα πόλις ή οικία μερισθείσα καθ' εαυτήν ου σταθήσεται. Και ει ο σατανάς τον σατανάν εκβάλλει, εφ' εαυτόν εμερίσθη.Πως ούν σταθήσεται η βασιλεία αυτού; Και ει εγώ εν Βεελεζεβούλ εκβάλλω τα δαιμόνια, οι υιοί υμών εν τινί εκβαλούσι;Δια τούτο αυτοί κριταί έσονται υμών. Ει δε εγώ εν Πνεύματι Θεού εκβάλλω τα δαιμόνια, άρα έφθασεν εφ' υμάς η βασιλέια του Θεού. Ή πως δύναται τις εισελθείν εις την οικίαν του ισχυρού και τα σκέυη αυτού αρπάσαι εάν μη πτώτον δήση τον ισχυρόν; Κσι τότε την οικίαν αυτού διαρπάσει. Ο μη ων μετ' εμού κατ' εμού εστί και ο μη συνάγων μετ' εμού σκορπίζει. Δια τούτο λέγω υμίν,πάσα αμαρτία και βλασφημία αφεθήσεται τοις ανθρώποις, η δε του Πνεύματος βλασφημία ουκ αφεθήσεται τοις ανθρώποις. Και ος εάν είπη λόγον κατά του υιού του ανθρώπου αφεθήσεται αυτώ, ος δε αν είπη κατά του Πνέυματος του Αγίου, ουκ αφεθήσεται αυτώ ούτε εν τω νυν αιώνι ούτε εν τω μέλλοντι. Ή ποιήσετε το δέντρον καλόν και τον καρπόν αυτού καλόν, ή ποιήσατε το δέντρον σαπρόν και τον καρπόν αυτού σαπρόν. Εκ γαρ του καρπού το δένδρον γιγνώσκεται. Γεννήματα εχιδνών, πως δύνασθε αγαθά λαλείν πονηροί όντες; Εκ γαρ του περισσεύματος της καρδίας το στομα λαλεί. Ο αγαθός άνθρωπος εκ του αγαθού θησαυρού εκβάλλει αγαθά και ο πονηρός άνθρωπος εκ του πονηρού θησαυρού εκβάλλει πονηρά.Λέγω δε υμίν ότι παν ρήμα αργόν ο εάν λαλήσωσιν οι άνθρωποι, αποδώσουσι περί αυτού λόγον εν ημέρα κρίσεως. Εκ γαρ των λόγων σου δικαιωθήσει και εκ των λόγων σου καταδικασθήση

"

Αυτό είναι το κείμενο από το πρωτότυπο και το οποίο νομίζω δε χρειάζεται μετάφραση εκτός από μερικά σημεία μόνο ή λέξεις.
Παρατήρηση πρώτη:ο Χριστός δε λέει πουθενά αυτό που λες εσύ , δηλαδή όποιος πει "από κακή θέληση βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος θα καταδικαστεί" αλλά γενικά "όποιος πει λόγο κατά του Αγίου Πνεύματος" και δεν υπάρχει πουθενά ο περιοσρισμός "κακή θέληση" δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι κάθε ένας που βλασφημεί το Άγιο Πνεύμα μόνο από κακή θέληση το κάνει.
Δε μπορεί να υπάρξει βλασφημία του Αγίου Πνεύματος από καλή θέληση ! Και αυτό ακριβώς λέει εδώ ο Χριστός και τους το αποδεικν΄θει στους φαρισαίους, γιατί σε αυτούς απευθύνθηκε όταν είπε αυτά τα λόγια. Ο λαός ήδη άρχισε να τον βλέπει ως Χριστό(στίχος 23), οπότε δεν αφορούσε όλο τα λαό αυτό που έλεγε.
χρησιμοποιώντας λοιπόν την απλή λογική και με βάση τον ισχυρισμό ότι βγάζει τα δαιμόνια με τη δύναμη του Βεελζεβούλ και τους λέει ότι " αν δεχτούμε ότι ισχύει αυτό που λετε τότε ή εγώ είμαι σατανικός σαν το Βεελζεβοιύλ αλλά ισοδύναμος (γιατί βγάζω δαιμίνια και δε μπορέι να με βλάψει) και άρα το βασίλειό του έχει αρχίσει να διαλύεται, ή είμαι θεϊκός οπότε εσείς βλασφημείτε το Θεό λέγοντας ότι τα έργα μου γίνονται με τη δύναμη του Βεελζεβούλ. Ότι και αν σκέφτονταν οι φαρισαίοι , αν πραγματικά πίστευαν σε αυτό που έλεγαν , θα συμπέραιναν ότι συμβαίνουν κοσμογονικές αλλαγές και θα ενδιαφέρονταν να το εξακριβώσουν.
Τι αποδεικνύεται όμως;;;

Ότι η κατηγορία ότι ενεργεί διατου βεελζεβούλ δεν ήταν πίστη τους, αλλά εσκεμμένη κατηγορία για να τον μισήσει ο λαός, και να μη χάσουν οι ίδιοι τα προνόμια που είχαν και να μη φανούν τα λάθη τους.
Δηλαδή δεν πίστευαν πλέον ότι υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί άγιος άνθρωπος στο καιρό τους που θα κάνει τέτοια θαύματα.
Μια τέτοια υποβόσκουσα πίστη τους κάνει να απορρίψουν το Χριστό και δείχνει ότι είχαν απορρίψει ήδη την ιδέα του Θεού που επεμβαίνει στον κόσμο δια των ενεργειών του. Αυτό ακριβώς είναι η βλασφημία του Αγίου Πνεύματος, η απόρριψη αυτής της ιδέας και τα αποτεέσματά της είναι άμεσα. Γιαυτό και δε συγχωρείται: επειδή είναι βλάβη του ίδιου του νου του ανθρώπου.Αυτό ακριβώς είναι η ΚΑΚΙΑ: η μη αναγνώριση της ύπαρξης κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό μας και από την ύλη. Όσο περισσότερο περιορισμένη είναι η εικόνα που έχουμε για το Θεό και το σύμπαν τόσο περισσότερο βλασφημούμε το άγιο Πνεύμα και περιοριζόμαστε εξ αιτίας αυτής της βλασφημίας σε ένα μικρό χώρο που χρησιμοποιούμε ως σώμα, ή και σε μέρος αυτού του σώματος ακόμη.Αυτός ο αυτοπεριορισμός μας κάνει να υπάρχουμε ως όντα αλλά μας κάνει και να έχουμε εφήμερη ύπαρξη ως περιορισμένα όντα. Έτσι γίνεται το "κατέβασμα". Αυτοπεριορισμός.

1. Από οποιαδήποτε θρησκεία , όχι μόνο εκκλησία χριστιανική , και αν ξεκινήσει κανείς θα φτάσει στο τέλος σε όλη την αλήθεια αν το επιθυμεί πραγματικά, γιατί όλα είναι δενρδοειδώ διατεταγμένα. Όποιο παρακλάδι και αν πιάσει κανείς αν συνεχίσει να πηγαίνει σε όλο και μεγαλύτερα κλαδιά (ποιο "χοντρά") στο τέλος θα βρεθεί στη ρίζα.Διαφέρει η πορεία και ο χρόνος του ταξιδιού για τον καθένα.
Στην πορεία αυτή θα πρέπει να έχει ως στόχο την αλήθεια και όχι τα δόγματα της κάθε θρησκείας τα οποία είναι αφετηρία και βάση για τη σκέψη και όχι το τέρμα.

2.

quote:
2. Οταν λες οτι συμφωνείς πως ο Θεός αγαπά όλα του τα παιδιά, κι έτσι αυτό που λέω, οτι δηλαδή ο Θεός δεν μπορεί να έστειλε μόνο τον Ιησού, δεν έχει εφαρμογή σε σένα, τί εννοείς?

Εννοώ ότι μου απέδωσες λόγια και σκέψεις μη δικές μου. Δεν είπα ότι ο Ιησούς εμφανίστηκε μόνο για να διδάξει την αλήθεια.
Σου έχω πολλάκις πει και σε προσωπικά μηνύματα αλλά το είπα και άλλες φορές και εδώ στο φόρουμ, ότι η αλήθεια ήταν , είναι και θα είναι διαρκώς παρούσα και ότι και τίποτε να μην ήξερε κανείς από οποιαδήποτε θρησκεία πάλι μπορεί να τη βρεί.

Δεν είναι σαφές αυτό;;;

Ο Ιησούς δεν εμφανίστηκε για να διδάξει την αλήθεια μόνο, αν και αυτό έγινε, αλλά ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΧΥΘΕΙ Η ΑΓΑΠΗ , Η ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠ' ΌΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΩΣ ΤΟΤΕ.
Αν ήταν απλός διδάσκαλος θα ήταν ένας ακόμη προφήτης μόνο.
Όλη η πορεία της ανθρωπότητας είχε αυτό σαν απώτερο στόχο, την προετοιμασία της ενσάρκωσης του Θεού, κατά τη διδασκαλία των αγίων της ορθόδοξης εκκλησίας. Του Γρηγορίου Νύσσης, Μαξίμου ομολογητή, Γρηγορίου Παλαμά κ.α.

Ο κόσμος υπήρξε για χάρη του Υιού, όπως λέει και ο απ. Παύλος και έγινε δια του Υιου.Δεν ήρθε ο Υιός στον κόσμο λες και εξαναγκάστηκε από κάτι σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτό είναι το αποκεκρυμένο μυστήριο, των προ Χριστού αιώνων που αποκαλύφτηκε με την ενσάρκωση του Υιού.
Γιαυτό και ο χρόνος της εμφάνισής του είναι εκείνος που αυτός έκρινε ότι έπρεπε να γίνει και κατά κάποιο μυστήριο τρόπο σχετίζεται με το ανθρώπινο θέλημα. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Προφήτες λοιπόν έστειλε πολλούς, Υιό έναν(γιαυτό ονομάζεται μονογενής υιός του Θεού στο κατά Ιωάννη, αρχή), και δεν τον "έστειλε" ως προφήτη απλώς αν και ήταν και προφήτης , αλλά ως Υιό.

3.

quote:
3. Επέτρεψέ μου να σου πώ οτι έχω γνωρίσει πολλούς 'πτωχούς τω πνεύματι' και πολλάκις είναι ΒΟΥΡΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!! Αντιστοίχως έχω γνωρίσει και πολλούς μορφωμένους που είναι πιο ένθεοι απο τους ένθεους χριστιανούς...Ωραίο πράγμα, να υπάρχουν τέτοιου είδους γενικεύσεις στα ΑΝΕΠΑΦΑ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ!


Δε μου αρέσουν οι εκφράσεις σου και ο τρόπος που βγάζεις συμπεράσματα χωρίς να λαμβάνεις υπόψιν σου το κείμενο. Αν διαβάσεις το κείμενο θα δεις ότι αυτές οι φράσεις είναι από την επί του Όρους Ομιλία, κατά την οποία απευθυνόταν σε εκείνους που τον ακολούθησαν και ήρθαν στο βουνό για να τον ακούσουν.Και δεν έλαβες υπόψιν αυτά που έγραψα προηγουμένως. Η απάνθρωπιά είναι αποτέλεσμα της βλασφημίας του Αγίου Πνεύματος, και όχι της εν "πτωχείας τω πνεύματι". Δε λέει το κείμενο "μακάριοι οι πτωχοί τω αγίω [/b]πνεύματι" αλλά "τω πνεύματι" σκέτο.Γιατί αναφέρεται σε ανθρώπινο "πνεύμα" και ιδιότητες.Δεν το έγραψα αυτό στο προηγούμενο μηνυμα σαφώς;;;

quote:
4. Ως προς την κρίση! Δεν αναφέρθηκα πουθενά στο πώς εννοείται η κρίση απο χριστιανικής άποψης. ήταν ένας ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ. Δηλαδή έκανα ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΡΙΣΗ, των όσων λέχθηκαν, ΚΡΙΣΗ ΜΕΣΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ!!!
Πιθανολογώ οτι παρεξήγησες λόγω βιασύνης ή κούρασης...


Και βιασύνη και κούραση!


quote:
5. Ο Σαμαέλ θα ήταν πολύ πιο έξυπνο να 'δημιουργούσε' 46 νόμους στην διδασκαλία του, εάν στόχος του ήταν να τους ταιριάξει με τα χρωμοσώματα, παρά να 'δημιουργήσει' επιπλέον χρωμοσώματα...

Δε μπορούσε να δημιουργήσει 46 χρωμοσώματα γιατί η διδασκαλία του Γκουρτζίεφ την οποί χρησιμοποιεί χωρίς να αναφέρει την πηγή, ανερυθριάστως έχει 48 νόμους στο πεδίο της Γης και δε μπορεί κανείς να τους πει 46 ή άλλο αριθμό, καθώς προκύπτουν από μια εξίσωση κατ ατι διδασκαλία αυτή. Όλα όσα λέει ο Σαμαέλ, περί κόσμων Δαυτεροκόσμων , Τριτοκόσμων, κλπ είναι του Γκουρτζίεφ καθώς και όλα τα σχετικά με τα υδρογόνα την αυτοπαρατήρηση κλπ.
Ο Σαμαέλ δεν έχει να παρουσιάσει τίποτε δικό του ή καινούριο.Αναμάσησε απλά τις διδασκαλίες του Γκουρτζίεφ και των θεοσοφιστών και τις διαστρέβλωσε. Προτείνω να μου δείξεις ΕΣΤΩ ΜΙΑ διδασκαλία που να είναι ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ και αποκάλυψη του Σαμαέλ.
Απευθύνεται και στην Κατερίνα αυτό.


quote:
Παρομοίως και την αύρα δεν μπορεί κανείς να την δεί αλλά είναι ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ (ή μάλλον ΓΝΩΣΗ) σε πολλούς πολιτισμούς. Η Κίρλιαν έπιασε ένα κομμάτι της, που ούτως ή άλλως δεν μπορούσαμε να δούμε, και ούτως ή άλλως δεν ΞΕΡΑΜΕ οτι υπήρχε! Αποδείχθηκε η ύπαρξη μίας ενέργειας γύρω απο το σώμα μας, ναί ή όχι? Μιλούσαν για αυτή την ενέργεια πρίν την φωτογραφίσουν, οι εσωτεριστές, ναί ή όχι? Οι ερωτήσεις είναι συγκεκριμένες, και οι απαντήσεις μπορεί να είναι ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΕΣ και ΜΟΝΟ (τόσο συγκεκριμένες είναι)...

Βιατικά συμπεράσματα βγάζεις. Την αύρα μπορούμε να τη δούμε και την έβλεπαν ευκολότερα άνθρωποι σε περασμένα χρόνια , όχι πολλές δεκαετίες, που ζούσαν κοντά στη φύση. Και ακόμη τη βλέπουν. Και εμείς μπορούμε να τη δούμε και τη βλέπουμε αν ασκηθούμε λίγο για ένα διάστημα. Έχω γράψει και αλλού σε σχετικό θέμα για δικές μου εμπειρίες.

Όταν λες ότι είναι κοινό μυστικό και Γνώση φαντάζομαι να μην εννοείς ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ αλλά και ως καθημερινό βίωμα.Θα συμφωνήσω αν είναι έτσι.
Δεν κατάλαβα σε τι διαφωνείς με αυτό που εγώ είπα...Εγώ είπα ότι δε φωτογραφίστηκε η αύρα και ότι η κίρλιαν δείχνει μικρό μέρος. Τι σχέση έχει αυτό , η αναφορά της αύρας που ξεκίνησε από σενα,με το Σαμαέλ ειδικά και τις διδασκαλίες του;;;
Το ότι επιβεβαιώνονται πράγματα που βλέπουν διορατικοί ή τα περιγράφουν εσωτεριστές, δεν έχει σχέση με το Σαμαέλ, γιατί αυτόις απέχει πολύ και από τα δύο. Ούτε διορατικός ήταν ούτε εσωτεριστής.

Αν και ρωτάς το former gnostic με προκαλεί το ερώτημα

quote:
Μήπως μπορείς να γίνεις πιο σαφής, και να μας πείς πώς αποδεικνύεται μέσα απο την διδασκαλία της Καινής Διαθήκης που έχουμε στα χέρια μας (για να είμαι πιο συγκεκριμένη) οτι η ενέργεια/ψυχή/πνεύμα (δεν ξέρω ποιό θα προτιμούσατε, διαλέξτε και πάρτε, για να έχουμε μία κοινή ορολογία σε κάποια πράγματα), λαμβάνει ανθρώπινο σώμα ΜΙΑ ΦΟΡΑ και μετά ΤΕΡΜΑ?

Πρώτα πρέπει να αποφασίσεις για ποιο θα ρωτήσεις. Αν η ερώτησή σου έχει τοποθετηθεί εσφαλμένα δε μπορεί να απαντηθεί. Δεν ταυτίζονται οι όροι ψυχή, πνεύμα, ενέργεια και η απάντηση , ακόμη και αν ανατρέξεις στα ινδικά κείμενα , θα δεις ότι δεν είναι ίδια. Η μετενσάρκωση όπως διδάσκεται από την ινδική φιλοσοφία δεν είναι ΜΕΤ-ΕΝ-ΣΑΡΚΩΣΗ κανενός στοιχείου από εκείνα που είναι προσβάσιμα σε διορατική παρατήρηση αλλά μιας ασαφούς έννοιας-ουσίας-στοιχείου που μεταφράζεται ποικιλοτρόπως. Οι ινδοί δε λένε αυτό που λένε οι μεταφραστές τους.

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/12/2005, 13:48:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλέ μου Ampere, δεν είπα τυχαία οτι είναι το τελευταίο που με απασχολεί απο το σύνολο της διδασκαλίας!
Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: όταν ένας άνθρωπος μπαίνει μέσα σε αυτή την διδασκαλία και παθαίνει το πρώτο σόκ του 'διαφορετικού', και αρχίζει και ψάχνει όπως κάνατε και ΚΑΝΟΥΜΕ, έστω και σε μικρότερο βαθμό, βρίσκει μόνο 'λάθη' και προβλήματα, και δεν βρίσκει μέσα απο την ΣΥΝΘΕΣΗ και κάποιες ΑΛΗΘΕΙΕΣ????? Δηλαδή, έστω οτι δεχόμαστε οτι ο Σαμαέλ δεν είναι δάσκαλος (εννοώ κάποιος που φεύγει απο την διδασκαλία), στις έρευνές του δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει εάν ισχύουν κάποια απο τα κλειδιά? Πχ αυτό της μετατροπής των ενεργειών, που είναι και το σημαντικότερο...?
Δεν προχώρησε καθόλου, να δεί μέσα απο τον καθρέπτη που βάζει εμπρός του, τα χειρότερα ελαττώματά του και να προσπαθήσει να τα καταστρέψει? Δεν είχε κανένα αποτέλεσμα σε αυτό? Εμεινε αυτό ακριβώς που ήταν, και δεν είχε καμμία καλυτέρευση?
Αλλά για να μείνω στο βασικό πρόβλημα, αυτό της μετατροπής των ενεργειών... ειλικρινά σου φαίνεται και το νιώθεις 'θεϊκό' είτε να χάνεις τις ενέργειές σου, είτε να παραμένεις σε αγαμία και μακρυά απο σύντροφο, ενώ η συνεύρεση με τον/την ΝΟΜΙΜΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟ σου μέσα απο αγάπη και κατανόηση σου εξυψώνοντας και μετουσιώνοντας τις ενέργειές σου, είναι 'σατανικό' και κακό???
Εσύ δηλαδή (και αναφέρομαι στον οποιονδήποτε εσύ που έχει πάρει την διδασκαλία), θα δεχόσουν 100% ό,τι θα σου πεί η επίσημη εκκλησία και θα θεωρήσεις ως ακριβές και αληθές ακόμα και ένα 'ΚΑΙ' των εκκλησιαστικών κειμένω, ενώ αποφασίζεις να μην κρατήσεις τίποτα απο την διδασκαλία? Αυτό είναι μία πραγματική απορία που έχω...
Σκεφτόμουν δηλαδή, με αφορμή των συζητήσεών μας εδώ, οτι ακόμα κι άν ποτέ για οποιονδήποτε λόγο θα έφευγα απο την γνώση, δεν θα μπορούσα να πώ στον εαυτό μου οτι ορισμένες γνώσεις, και πρακτικές που πήρα, ήταν λάθος, και πιθανά θα συνέχιζα να τις εξασκώ μόνη μου...
Επιλέξαμε (οι της Γνώσης) τον ΛΕΥΚΟ ΤΑΝΤΡΙΣΜΟ... και συγκεκριμένα κλειδιά, όπως αυτό της μετατροπής μπορείς να το βρείς και σε αντίστοιχα κείμενα! Μπορούμε λοιπόν να συζητήσουμε επι νέας βάσης, καθώς δεν έχει ουσία να προσπαθούμε να αποδείξουμε εάν κάποιος είναι Δάσκαλος ή όχι!
Θα σε ρωτήσω λοιπόν ευθέως (σε=όλοι): καταδικάζεις ό,τι έχεις γνωρίσει απο την διδασκαλία? Εχεις απορρίψει την πιθανότητα μέσα απο την σύνθεση που έκανε ο Σαμαέλ να έχει βάλει κάποια κλειδιά που είναι όντως δυνατά και θετικά? Αυτά τα κλειδιά πώς τα αντιμετωπίζεις? Τα έχεις χρησιμοποιήσει? Είχες κάποιο αποτέλεσμα απο την χρήση τους???
Αυτές είναι οι ερωτήσεις μου κυρίως σε όσους βρέθηκαν στην γνώση κάποια στιγμή και έφυγαν, και καλά έκαναν άν έτσι ένιωθαν...
Και όχι βέβαια,ούτε θεωρώ ούτε ο Σαμαέλ λέει πουθενά οτι η γνώση είναι δική του ανακάλυψη. Αναφέρεται στους παλιούς Γνωστικούς...

Α, πρέπει να εκμυστηρευτώ (μιά κι έχει σχέση και με τα παραπάνω που ρωτάω) πως χρησιμοποιήσα μία πρακτική της Γνώσης, πολύ επιφανειακά μάλιστα, γιατί δεν πίστευα οτι θα μπορούσε να με βοηθήσε σε τίποτα και το αποτέλεσμα ήταν να θεραπευθεί το πόδι μου, με το οποίο είχα χρόνιο πρόβλημα, απο απόφραξη αγγείων! ΘΕΡΑΠΕΥΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ και απο τότε είμαι μία χαρά, ευχαριστώ! Οι γιατροί μου είχαν πεί οτι θα πρέπει να μάθω να ζώ μ'αυτό! Και τονίζω πως δεν έκανα την πρακτική πιστεύοντας σε κάποιο αποτέλεσμα!! Δεν δούλεψε η πίστη, γιατί είμαι και αρκετά άπιστη! Αλλά ομολογώ πως θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά έξυπνο για να κρατάει απο ό,τι μαθαίνει αυτά που μπορούν να με κάνουν καλύτερη (αυτά που υποπτεύομαι έστω οτι μπορεί να με βοηθήσουν), και να μην χάνω χρόνο και φαιά ουσία με αυτά που δεν εξυπηρετούν σε τίποτα! Μέχρι στιγμής με έχει οδηγήσει καλά...το είναι μου...
Κι αν δεν πιστεύετε λοιπόν στον Σαμαέλ, κάντε στον εαυτό σας την χάρη να δουλέψετε για λίγο έστω τα ΒΑΣΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ, τα οποία μπορεί ρε παιδί μου να τα βρήκε και στην τύχη, μέσα απο τις μελέτες του!
Αυτά, κι ελπίζω ειλικρινά να έχετε καλά Χριστούγεννα, μέσα κι έξω!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/12/2005, 14:16:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αχ Θεέ μου Χριστουγεννιάτικα, δουλειά δεν είχα και δουλειά βρήκα!
Καταρχήν βρε καλέ μου Φιλόσοφε, δεν είπα οτι λέει (επακριβώς) πουθενά για την βλασφήμια αυτό που λέω εγώ... εννοιολογική μετάφραση έκανα, ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΣΥ... ¨ομως εγώ εμμένω στην 'μετάφρασή' μου, ενώ εσύ μας δίνεις κι άλλες εκδοχές τώρα. Και θέλω να ξεκαθαρίσεις και τελεσίδικα να πείς ποιά είναι τελικά η βλασφήμια κατά του Αγ.ΠΝεύματος; Είναι η "όποιος δεν δέχεται προφανή πράγματα και υποβιβάζει την νοημοσύνη του" ή η "απόρριψη της ιδέας του θεού που επεμβαίνει στον κόσμο με τις ενέργειές του"; Ή μάλλον για να το θέσω πιο σωστά "η μία αναγνώριση της ύπαρξης κάτι μεγαλύτερου απο εμάς και απο την ύλη"! Μάλιστα... Αν ισχύουν οι δύο τελευταίες εκδοχές τότε δεν βλέπω γιατί έχεις πάθει τέτοια ταύτιση με τον Σαμαέλ, αφού ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ, τον ΧΡΙΣΤΟ, τους ΑΓΓΕΛΟΥΣ, και μας λέει οτι η ζωή μας πρέπει να είναι γεμάτη προσευχή, αγάπη, πίστη!!!
Καταλαβαίνεις τί λές με αυτό για την αλήθεια σε όλες τις θρησκείες, έτσι; Ολες οι εκκλησίες και θρησκείες είναι μία χαρά και στο τέλος θα φτάσεις στην αλήθεια αν ψάξεις! Παρομοίως λοιπόν γιατί να μήν μπορώ να φτάσω μέσα απο τον Σαμαέλ???? Ο Χριστός θεωρείται ιδρυτής μας! Αυτόν προσκυνάμε!
Τώρα, για την αύρα, θές να μου πείς οτι αν πήγαινες ας πούμε κι έλεγες τον Μεσαίωνα οτι βλέπεις τις αύρες, όλα θα ήταν μέλι γάλα...? Ηταν αποδεκτή αυτή η γνώση???? Το παράδειγμα με την αύρα αναφέρθηκε επειδή μιλήσαμε για τα δύο επιπλέον χρωμοσώματα, τα οποία ένας διορατικός θα μπορούσε να δεί, κι όχι ο οποιοσδήποτε... (παρόμοια όπως και με την αύρα), και το γεγονός οτι κάποιος δεν μπορεί να τα δεί δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν (όπως και με την αύρα!)΄

Τέλος για την μετενσάρκωση ρωταώ με αυτόν τον τρόπο, ακριβώς γιατί πολύ γενικά και αόριστα τέθηκε πως 'ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΖΩΕΣ'...
Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους, αλλά επειδή δεν ξέρω σε τί αναφέρεται, του ζητάω να μου πεί ακριβώς σε τί αναφέρεται! Μιλάει για την ψυχή, για το πνεύμα, ή για κάτι άλλο! Γιατί ασφαλώς κι έχει σημασία...
Αυτά, και θα τα ξαναπούμε μετά τα Χριστούγεννα, ελπίζω! Δεν θ'αντέξω άλλο μήνυμα :))))Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

katerinagnosis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/12/2005, 14:57:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katerinagnosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΑΙΔΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ, ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΥΓΕΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ. ΜΑΚΑΡΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
formergnostic
Νέο Μέλος

Greece
15 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/12/2005, 19:39:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους formergnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλά Χριστούγεννα Κατερίνα και Φιλόσοφε και Πέγκυ και Ampere και όλα τα αγόρια και τα κορίτσια του forum και χρόνια πολλά και σε σας και στους δικούς σας και σ’ όλο τον κόσμο, αγάπη, ειρήνη και ευτυχία!!!
Και να «γεννηθεί ο Χριστός στις καρδιές μας» και φέτος!!!

Η Ειρήνη να είναι μαζί σας!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2005, 15:43:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κατ' αρχήν ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ στον Ampere γιατί έκανε αυτό ακριβώς που ζήτησα από όλους:έψαξε και άρχισε να βρίσκει.
Συνέχισε Ampere!!!Συμφωνώ με όλα όσα είπες. Και επιπλέον θα έλεγα σε αυτούς που μιλάνε για δύο αιθερικά χρωμοσώματα να μας πουν ποιοί διορατικοί τα είδαν ποτέ;;;

Και έχει μείνει αναπάντητο και ένα ακόμη ερώτημα:ενώ ο Σαμαέλ "αναγνωρίζει το Χ ή τον Ψ ως "πραγματομένο δάσκαλο της Λευκής αδελφότητας" τον ίδιο το Σαμαέλ ποιος τον αναγνώρισε;;;

Περιμένω μια απάντηση σε αυτό και είναι πολύ σημαντικό το ερώτημα

quote:
«Τα μυστικά βρίσκονται εκεί που κανείς δεν το φαντάζεται. Διαθέσιμα σε όλους όσους μπορέσουν να φανταστούν το απίθανο και το ασυνήθιστο.»
Επίσης κάποια βοηθητικά “hints” θα ήθελα και για το
«Τόσο οι αριστεροί όσο και οι δεξιοί αλλά και όσοι λένε ότι δεν υπάρχει διαφορά είναι σε λάθος δρόμο»
αν και όποτε μπορέσεις… αν και προηγούνται τα ερωτήματα της φίλης Pagwna. :)

Το πρώτο είναι μια διαπίστωση δική μου. Μπορεί κανείς να ψάχνει για χρόνια σε λάθος κατεύθυνση και κοπιάζει πολύ για να ανακαλύψει ότι αυτό που ζητούσε ήταν πάντα μπροστά του αλλά αυτός το απέρριπτε γιατί θεωρούσε ότι δε μπορούσε να είναι τόσο απλό ή προφανές. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με όλα τα μεγάλα μυστικά και ειδικότερα με εκείνα του εσωτερισμού και της επιστήμης.
Τον κόπο στο μονοπάτι και τις δυσκολίες που υποτίθεται ότι έχει δεν τις προκαλέι το ίδιο αλλά τα λάθη και οι αποτυχίες προηγούμενων επίδοξων οδοιπόρων, που εμείς θεωρούμε σπουδαίους.
Και επειδή έχουμε πολλή υπερηφάνεια για να παραδεχτούμε ότι κάναμε λάθος που τους αποδώσαμε τόση αξία και να προχωρήσουμε πιο πέρα, βασανιζόμαστε από τα δικά τους λάθη και δημιουργήματα.
Ο Χριστός είπε" το φορτίο μου είναι ελαφρύ και ο ζυγός εύκολος" αλλά "στενός ο δρόμος που οδηγεί στην αλήθεια".
Δηλαδή όπως λέει και μια σύγχρονη μυητική έκφραση διαδιδόμενη δια των ΜΜΕ:"δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο".

Ελπίζω να το έκανα πιο σαφές. Διατύπωσε σωστά ένα ερώτημα και η απάντηση θα έρθει αμέσως. Αν είναι με λίγα λάθη στη διατύπωση, θα αργήσει να έρθει η απάντηση ώσπου να καταλλάβεις και να διορθώσεις αυτά τα λάθη. Αν είναι πολλά ή σε βασικά σημεία, η απάντηση αργεί πολύ.

Ένα παράδειγμα είναι το "αριστερό" και "δεξιό". Η λέξεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν με διαφορετικό νόημα από πολιτισμό σε πολιτισμό και από θρησκεία σε θρησκεία. Δεν είχαν το νόημα της διάιρεσης καλού κακού, όπως φαίνεται και από τα λόγια του Μωυσή (δε θυμάμαι αν είναι στην Έξοδο ή Δευτερονόμιο) "πρόσεχε σεαυτώ" και " μη εκκλινεις εκ δεξιών ούτε εξ αριστερών". Και οι δύο αποκλίσεις θεωρούνται λαθος και κακές κατά συνέπεια.Ομοίως και στη Μαγκαβατ Γκιτά θεωρείται κακός ο εγκλωβισμός ακόμη και στην κατάσταση της αγαθότητας (Σάτβα) παρά το ότι αυτή είναι ανώτερη από τη δράση (Ράτζα) και την Αδράνεια (Τάμας).
Οι χρησεις λοιπόν των όρων πρέπει να γίνονται με προσοχή και με επίγνωση της σημασίας τους στο χώρο και το χρόνο που χρησιμοποιήθηκαν. Αυτό δε συμβαίνει και δημιουργούνται συγχύσεις επί συγχύσεων. Αδιάλυτες όσο δεν ερευνά κανείς με πρόθεση την εύρεση της αλήθειας.
Τα περί λευκού και μαύρου ταντρισμού ή μαγείας έτσι προέκυψαν.
Δε μπορώ να κανω ανάλυση αυτή τη στιγμή , αλλά η γενική ιδέα φάνηκε νομίζω. Όταν κανείς λέει ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός ή ότι υπάρχει διαχωρισμός, χωρίς να κατανοεί σε βάθος αυτό που λέει, δε λέει τίποτε. Για να κατανοήσει σε βάθος θα πρέπει να ερευνήσει πρώτα ο ίδιος.
Οποιαδήποτε ιδέα, άποψη, χωρίς απόδειξη είναι ΓΝΩΜΗ και όχι ΓΝΩΣΗ. Αυτό που έκανε ο Θαλής στα μαθηματικά και ο Σωκράτης στη φιλοσοφία , δεν έχει γίνει ακόμη στον εσωτερισμό. Λέτε να γίνει τώρα;;; Μακάρι...
Ο Θαλής και ο Σωκράτης είπαν ότι δεν είναι δυνατό να δεχόμαστε κάτι επειδή έτσι το θέλει η πράδοση ή αν φαίνεται σωστό. Πρέπει να αποδεικνύεται μια γνώμη και τότε να τη δεχτούμε ως ισχύουσα , αν αποδειχτεί , ή ως εσφαλμένη, αν δεν αποδειχτεί ορθή.
Το να κρατάμε στη σκέψη μας ιδέεας αμιβόλου ορθότητας μας κάνει να καταναλώνουμε μεγάλο μέρος του "σκληρού δίσκου" (της απομακρυσμένης μνήμης μας) αλλά και της τρέχουσας μνήμης και δε μπορούμε να ασχοληθούμε με τα όντως αληθινά και σημαντικά. Άσε που καταλήγουμε να αχρηστέψουμε και τη λογική μας συγκρότηση αν αφήνουμε να μένουν για πολύ καιρό ιδέες που δεν έχουμε εξετάσει ως προς την αληθινότητά τους.Σε κρίσιμες στιγμές δε θα ξέρουμε τι να αποφασίσουμε και δε θα έχουμε σαφή άποψη για τίποτε. Όλα θα μοιάζουν μπερδεμένα και αμφίβολα.

Και τώρα ας μπω και στα υπόλοιπα θέματα γιατί δε θέλω να αφήσω εκκρεμότητες αυτές τις μέρες.

quote:
Και θέλω να ξεκαθαρίσεις και τελεσίδικα να πείς ποιά είναι τελικά η βλασφήμια κατά του Αγ.ΠΝεύματος; Είναι η "όποιος δεν δέχεται προφανή πράγματα και υποβιβάζει την νοημοσύνη του" ή η "απόρριψη της ιδέας του θεού που επεμβαίνει στον κόσμο με τις ενέργειές του"; Ή μάλλον για να το θέσω πιο σωστά "η μία αναγνώριση της ύπαρξης κάτι μεγαλύτερου απο εμάς και απο την ύλη"! Μάλιστα... Αν ισχύουν οι δύο τελευταίες εκδοχές τότε δεν βλέπω γιατί έχεις πάθει τέτοια ταύτιση με τον Σαμαέλ, αφού ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ, τον ΧΡΙΣΤΟ, τους ΑΓΓΕΛΟΥΣ, και μας λέει οτι η ζωή μας πρέπει να είναι γεμάτη προσευχή, αγάπη, πίστη!!!

Παγώνα νόμιζα ότι μερικά πράγματα ήταν σαφή και ξεκάθαρα...
Οκ θα τα πάρω ένα ένα πάλι.
Το πρώτο , το να μη δέχεται κανείς προφανή πράγματα ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ (το έκανα σαφέστερο τώρα;;;) σημαίνει πως έχει μια άλλη βάση στους συλλογισμούς του από εκείνη που δείχνει να έχει.
ΑΡΑ ...ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

Για να γίνω ακόμη πιο σαφής:
Όλοι έχουμε την ικανότητα να κάνουμε συλλογισμούς κατά τον ορθό τρόπο και να βγάλουμε ορθά συμπεράσματα.Η ικανότητά μας αυτή διατηρείται για όσο διάστημα δεν την παραβιάσουμε, για όσο δεν την βλάψουμε. Αν την παραβιάσουμε και τη βλάψουμε, αρχίζει να λειτουργεί στο παρασκήνιο ενώ στο προσκήνιο λειτουργεί ένα τροποποιημένο κακέκτυπό της. Αυτό είναι ο ευνουχισμός του νου για τον οποίο μιλάω.

Παράδειγμα:ας πούμε ότι υποφέρει κάποιος από βασανιστήρια σεμια φυλακή που του ζητάνε να ομολογήσει πράγματα που δεν έχει κάνει. Αυτός από την καταπίεση που δέχεται είναι ενδεχόμενο όχι απλώς να ομολογήσει πράγματα που δεν έκανε ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΙΟΛΑΣ. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει γενικότερα με κάθε είδους πίεση ή καταπίεση που μπορεί να δεχτεί ένας άνθρωπος.

Πχ αν κάποιον τον υποτιμούν οι συνομίληκοί του, ή και η οικογένειά του και τον λένε ανόητο , βλάκα κλπ, ενώ αυτός βλέπει ότι είναι στις επιδόσεις του καλύτερος από αυτούς , θα αρχίσει να χάνει την κανονική συλλογιστική του ικανότητα, θα τη θάψει μέσα του, και θα αρχίσει να αποκτά τη λογική των άλλων , θεωρώντας αυτά που οι άλλοι θεωρούν σημαντικά και αξιόλογα προσπαθώντας να μπει στην ομάδα τους. Ακόμη και αν βλεπει ότι είναι λάθος κάτι θα το κρίνει πλέον όχι με τη λογική αλλά με το "μου αρέσει" και αυτή η εξωτερική λογική θα γίνει στην πορεία η κύρια λογική του. Αυτή η λογική του "μου αρέσει" , "με ευχαριστεί" θα αποκτήσει όλο και χαμηλότερο επίπεδο προκειμένου να συμβαδίσει με τον άλλων τη λογική που είναι ίδια.
Αυτό λοιπόν όλο το φαινόμενο ξεκινά από ένα αρχικό πλήγμα που δέχεται ο άνθρωπος στην ψυχή του και το οποίο τον κάνει να χάσει προσωρινά τις λεπτότερες ουσίες του που του δίνουν την αυτεξουσιότητα , και την υγιή λειτουργία του νου.

Τέτοια πλήγματα δεχόμαστε αναπόφευκτα όλοι σε κάποια στιγμή της ζωής μας ,ακόμη και από τα παιδικά μας χρόνια και ανάλογα με την εσωτερική μας αντίσταση υποκύπτουμε αργότερα ή γρηγορότερα , με ένα ή περισσότερα από ένα πλήγματα. Γιατί μερικοί δεν υποκύπτουν με ένα μόνο.

Η στιγμή της υπόκυψης και της αλλαγής της συλλοιστικής μας είναι η στιγμή της βλασφημίας του Αγίου Πνεύματος. Το Άγιο Πνεύμα μας οδηγεί στην αλήθεια αλλά εμείς εκείνη τη στιγμή αδιαφορούμε για την αλήθεια και θέλουμε να απαλλαγούμε από τον πόνο, τον ψυχικό συνήθως. Οπότε θάβεται η αλήθεια και αποπάνω χτίζουμε την κοινή λογική που δε θέλει ποτέ να εξετάζει τα πράγμα ως το έσχατο βάθος γιατί αισθάνεται ότι απειλείται(όντως απειλείται!!!) και ότι θα χάσει τη ζωή της αν συνεχίσει. Θεωρεί ότι αυτή η ίδια είναι εκείνη που δίνει την αποφηγή του πόνου και ότι χάρη σε αυτή υπάρχει το ον που την έχει. Και όταν βρίσκει αδιέξοδο ή αποδείξεις της ατέλειάς της , κάνει μια στρτηγική υποχώρηση και λέει "δεν εξηγούνται όλα με τη λογική" (εννοώντας τον εαυτό της!!!),"χρειάζεται να ξεφεύγουμε από τα στενά λογικά όρια" και επιτρέπει το να κάνει κανείς ότιδήποτε , αποδεκτό όμως από αυτήν , έστω και αν δεν είναι αποδεκτό από τον κόσμο και την κοινωνία.
Αν αυτό είναι επιζήμιο για τον όλο άνθρωπο δε μπορεί αυτή η λογική να το δεί, ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ, γιατί ξερει ότι θα αυτό θα σημάνει το θάνατό της. Γιαυτό και δε θέλει να ερευνά την αλήθεια από αγάπη στην αλήθεια, αλλά μόνο τόσο όσο την εξυπηρετεί, επειδή δεν εχει αγάπη για την αλήθεια ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ.
Η ίδια υφίσταται χάρη σε βασικά ψεύδη, οπότε είναι φυση αδύνατο να θέλει την αλήθεια. Την αλήθεια θέλει η αληθινή και θαμμένη λογική του Αγίου Πνεύματος.

Στην προσπάθειά της να επιβιώσει η ψευδολογική δημιουργεί αιτίες και λόγους για να κινείται συνεχώς ο άνθρωπος και να μη βρίσκει χρόνο και ηρεμία να εξετάσει τα πράγματα.

Ακόμη οδηγεί και στην υιοθέτηση διδασκαλιών τέτοιων που να την εξυπηρετούν και να τη βολέυουν, μη επιτρέποντας να γίνει ποτέ ανάλυση αυτών.

Στην πραγματικότητα αυτή η λογική δεν είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ αλλά πρόσθετη, που μας έχει εμφυτευθεί και καλλιεργηθεί από μεγαλύτερα από εμάς όντα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σκοποί τους. Όπως εμεί εκπαιδεύουμε τα πρόβατα να πηγαίνουν στο μαντρί τους μόνα τους (αυτό είναι γεγονός επειδή μένω σε αγροτική περιοχή) έτσι και αυτά τα όντα μας υποβάλλουν σε έναν τέτοιο ρυθμό ώστε να εξυπηρετούμε τους σκοπούς τους. Και όπως εμείς δεν ενδιαφερόμαστε για τα καημένα τα πρόβατα και τα σφάξουμε και τα τρώμε , έτσι και εκείνα , μας βλέπουν σαν όντα προς χρήση τους.
Και ο Πλάτωνας στον Κριτία νομίζω λέει κάτι τέτοιο ακριβώς.

Αν εμείς έχουμε αρκετή εσωτερική δύναμη και δεν υποκύψουμε ως νεοι σε αυτή τη διαστρέβλωση της λογικής, ή υποκύωουμε αλλά εσωτερικά έχουμε ακόμη αποθέματα δύναμης, αναζητούμε το "πέρα από το συνηθισμένο" και ψάχνουμε σε βιβλία, φόρουμ, και ομάδες τις βαθύτερες αιτίες των πραγμάτων για κάποιο άγνωστο και σε μας μερικές φορές λόγο. Ειναι μια ανάγκη που αποφεύγουμε και να την προσδιορίσουμε γιατί η εξωτερική λογική δεν αφήνει και ξέρει ότι μπορεί να έχει καταλυτικές συνέπειες για την ύπαρξή της. Σε μερικές περιπτώσεις γίνεται μια σπάνια συνένωση των δύο λογικών είτε εξ αρχής, από την παιδική ηλικία, είτε αργότερα, με θάνατο και αναγέννησή της, της εξωτερικής. Η εξωτερική λογική υποτάσσεται στην εσωτερική καθώς αναγνωρίζει την πηγή της και την προέλευσή της και επειδή απορρίπτει
όλα τα επίκτητα στοιχεία που την έτρεπαν στην ικανοποίηση των σκοπών των μεγαλύτερων όντων δεν είναι πλέον δική τους. Αλλά αυτό, δεν ενοχλεί αυτά τα όντα αν δεν τα προκαλέσει κανείς. Απεναντίας αποκτούν ενδιαφέρον περισσότερο για ένα τέτοιο ον και έχουν άλλη επικοινωνία μαζί του πλέον, αν αυτός το επιδιώξει. Ο άνθρωπος τότε μπορεί να ζει και χωρίς να γίνεται αντιληπτή η ζωή του από το περιβάλλον του και η διαφορετικότητά του.Αλλά το επηρρεάζει σημαντικά λόγω της διαφορετικότητάς του και λόγω του ότι μπορεί να δει πράγματα που δε βλέπουν οι άλλοι και να αντιληφθεί πράγματα που δεν αντιλαμβάνονται οι άλλοι. Τότε μόνο μπορεί να προβληθεί σε άλλα πεδία και να είναι αληθινή η προβολή του και να είναι επωφελής για τον ίδιο και για άλλους.
Είχα έμπνευση σήμερα , δεν ξέρω τι με έπιασε Παγώνα.Μήνυμα από το υπερπέραν φαίνεται θα ήταν αυτό.

Η δεύτερη περίπτωση, "η απόρριψη της ιδέας του θείου που επεμβαίνει στον κόσμο με τις ενέργειές του" είναι όπως και η πρώτη, αποτέλεσμα του χτισίματος της εξωτερικής λογικής , όπως και η πρώτη και για παρόμοιους λόγους συμβαίνει.
Η τρίτη περίπτωση "η μη αναγνώριση από εμάς κάτι μεγαλύτερου ή από την ύλη" είναι καιν αυτό αποτέλεσμα της εξωτερικής (παρα-)λογικής που χτίζουμε. Οπότε ο κοινός παρονομαστής είναι ένας.

Παράδειγμα τέτοιας λογικής είναι η χρήση όρων με άλλο νόημα, όπως κάνεις και εσύ στη συνέχεια, όταν λες ΛΑΤΡΕΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟ,ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ,ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ και λες ότι ο Σαμαέλ σας λέει ότι η ζωή σας πρέπει να είναι γεμάτη με προσευχή, πίστη , αγάπη, παραβλέποντας ή αγνοώντας το γεγονός ότι ο θεός δε ζητά να τον λατρεύουμε για εκείνον.Δεν έχει αναγκη από τη λατρεία κανενός και δε μας ζητά να τον λατρεύουμε σαν να το έχει ανάγκη.
Επομένως το να λατρεύει κανείς με τον τρόπο που αυτός νομίζει το Θεό δεν τον κάνει και κάτοχο της όποιας αλήθειας. Αν η λατρεία γίνεται με παρανόηση , τότε δεν είναι πάντα και στο ίδιο βαθμό καλή αλλά μπορεί να είναι και κακή αυτή η λατρεία.
Η απόδειξη της λανθασμένης αντίληωης φαίνεται από το ότι λες "λατρεύουμε το Θεό, το Χριστό και του αγγέλους" ενώ κάτι τέτοιο είναι βλάσφημο προς την αλήθεια, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς.
Δηλαδη θεωρείς ότι όποια επικοινωνία και σχεση έχεις με τους αγγέλους έχεις και με το Θεό. Δηλαδή θεωρείς το Θεό όπως και τους αγγέλους, και αποδίδεις "λατρεία" και στά δύο μέρη σαν να ήταν ισοδύναμα.

Αυτό που σας λέει ο Σαμαέλ πάλι δείχνει παρανόηση. Δε μπορείς να πεις σε κανέναν "αγάπα", ή "προσευχήσου" , "έχε πίστη" και αυτό που θα κάνει λόγω της εντολής σου να είναι αληθινό. Αγάπη αληθινή από εντολή δε γίνεται!!!

Με το να δίνει τέτοιες εντολές , ή παραινεσεις ο Σαμαέλ διαδίδει τη λανθασμένη ιδέα ότι είναι αληθινή η αγάπη που προέρχεται από προσπάθεια. Κάτι τέτοιο είναι ψευδος και διάδοση ψεύδους.

Ούτε προσευχή, ούτε αγάπη, ούτε πίστη γίνονται με παραγγελία, παραίνεση ή συμβουλή άλλου.

quote:
Καταλαβαίνεις τί λές με αυτό για την αλήθεια σε όλες τις θρησκείες, έτσι; Ολες οι εκκλησίες και θρησκείες είναι μία χαρά και στο τέλος θα φτάσεις στην αλήθεια αν ψάξεις! Παρομοίως λοιπόν γιατί να μήν μπορώ να φτάσω μέσα απο τον Σαμαέλ???? Ο Χριστός θεωρείται ιδρυτής μας! Αυτόν προσκυνάμε!

Παιδάκι μου παρεξηγείς μονίμως τα λόγια μου!!!
Δεν είπα ότι όλες είναι "μια χαρά" αλλά ότι οδηγούν με περισσότερο ή λιγότερο κόπο, στην αλήθεια , αν δε σταματήσεις στα δόγματα που εξωτερικα φαίνεται να ισχύουν. Εσύ δεν το πρόσεξες αυτό. Κατά συνέπεια το "μια χαρά" δε μπορεί να αποδοθεί σε όλες, παρά μόνο σε μία , εκείνη που είναι ο καταλληλότερος δρόμος για τον καθένα. Γενικότερα θεωρώ ότι ο ορθόδοξος χριστιανισμός είναι για την εποχή μας ο καταλληλότερος δρόμος.Αλλά όχι ότι είναι μια χαρά από εξωτερική άποψη ή ότι δε υπάρχουν διαφορές μεταξύ των θρησκειών σημαντικότατες, τις οποίες καλέιται να επιλύσει ο οδοιπόρος του μονοπατιού της αλήθειας. Και όταν τις συναντήσει δε γίνεται να προχωρήσει αν δεν τις επιλύσει.

Μέσα από το Σαμαέλ θα φτάσεις στην αλήθεια απορρίπτοντάς τον!!! Έχοντας τον ως παράδειγμα προς αποφύγή. Είναι πολύ καλός για κάτι τέτοιο και θα είναι καλό και για εκείνον να χρησιμεύσει ως τέτοιο.
Για να ανεβούμε στο επόμενο σκαλί μιας σκάλας πρέπει να πατήσουμε και να αφήσουμε πίσω τα προηγούμενα. Αυτό δεν το είπα ήδη με το παράδειγμα των κλαδιών;;;

Όταν ανεβαίνουμε από ένα κλαδί προχωράμε πάντα στο ίδιο και προς τη ρίζα του, το σημείο έκφυσής του κ.ο.κ.. Βρες λοιπόν τη ρίζα του Σαμαέλ!!!
Αυτό δε σου λέω τόσον καιρό;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Γιαυτό δε σου αναφέρω τις διδασκαλίες του Γκουρτζίεφ και των άλλων;;;
Για να δεις και να συγκρίνεις και μετά να καταλάβεις ότι αυτός δεν έφερε τίποτε πέρα από διαστρεβλώσεις των άλλων. Και όταν μπεις στον επόμενο κόμβο (πχ Γκουρτζίεφ) θα σου δείξω την πηγή εκείνου κ.ο.κ. μέχρι στο τέλος να ξεπεράσεις όλα τα σχήματα και τις παραφθορές της αλήθειας και μέχρι του σημείου που θα μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο. Αυτός ήταν και είναι ο σκοπός μου και για εσένα και για όποιον ενδιαφέρεται.
Μα όπως σου είπα πιο πάνω αν προσκυνάτε το χριστό με λανθασμένες ιδέες κακό στον εαυτό σας κάνετε και δε σας κάνει αυτό χριστιανούς ή αληθινούς μαθητές του Χριστού. που είναι το ενδιαφέρον σας τότε για την Καινή διαθήκη την οποία εσύ δε θεωρείς καν αξιόπιστο κείμενο;;; Αν θεωρούσες ιδρυτή σας το Χριστό ΄θα ερευνούσες για την ακρίβεια των κειμένων της Καινής Διαθήκης πρώτ' απ'όλα, πράγμα που δεν έκανες.

quote:
Τώρα, για την αύρα, θές να μου πείς οτι αν πήγαινες ας πούμε κι έλεγες τον Μεσαίωνα οτι βλέπεις τις αύρες, όλα θα ήταν μέλι γάλα...? Ηταν αποδεκτή αυτή η γνώση???? Το παράδειγμα με την αύρα αναφέρθηκε επειδή μιλήσαμε για τα δύο επιπλέον χρωμοσώματα, τα οποία ένας διορατικός θα μπορούσε να δεί, κι όχι ο οποιοσδήποτε... (παρόμοια όπως και με την αύρα), και το γεγονός οτι κάποιος δεν μπορεί να τα δεί δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν (όπως και με την αύρα!)΄

Μα και βέβαι ήταν αποδεκτή η ιδέα της αύρας. Οι ησυχαστές δεν έβλεπαν την αύρα; Ο άγιος Ανδρέας ο διαΖριστόν σαλός δεν έβλεπε την αύρα πολλών ανθρώπων και ήξερε τι υπήρχε μέσα τους με αυτό τον τρόπο;; Το ίδιο δεν έκαναν και πολλοί άλλοι άγιοι σε ανατολή και δύση;;;

Καταδικάστηκε κανένας για το ότι είπε ότι έβλεπε την αύρα;;
Εγώ δε γνωρίζω καμμιά περίπτωση. Η αύρα θεωρούνταν αναθυμιάσεις της ψυχής. Και ο Παράκελσος και άλλοι μιλάνε περί αυτών των αναθυμιάσεων. Νομίζεις ότι μυστικά το έκαναν;; Αν έβλεπες ότι το έκαναν δημόσια τι θα έλεγες;;;

Έχετε άγνοια Παγώνα για το Μεσαίωνα επειδή πάιρνετε πληροφορίες από λανθασμένες πηγές, από διαστρεβλωτικές πηγές. Για ...απο-Σαμαελιστείτε λίγο να δείτε Θεού πρόσωπο , που λένε.

Ποιοί διορατικοί είδαν αυτά τα δύο χρωμοσώματα;;; Περιμένω αναφορές με ενδιαφέρον!!!

Οι αλήθειες του Σαμαέλ δεν είναι αποκαλύψεις δικές του αλλά ότι είπαν οι άλλοι τα οποία διαστρέβλωσε. Παρακάλεσα να μου πείτε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΈΔΩΣΕ Ο ΣΑΜΑΕΛ.
Και περιμένω.

Επίσης :είπες στον Ampere για συγκεκριμένα κλειδιά τα οποία βρίσκονται και σε συγκεκριμένα κείμενα. Δε μας κάνεις μια παρουσίαση αυτών των κλειδιών;;;

Αφού είναι δημοσιευμένα τότε είναι για το κοινό έτσι δεν είναι;;;

Καλά Χριστούγεννα σε όλους.


Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

formergnostic
Νέο Μέλος

Greece
15 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2005, 17:26:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους formergnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Καλέ μου formergnostic, το απόσπασμα που παραθέτεις απλά λέει οτι μετά τον θάνατο ο άνθρωπος κρίνεται

Μήπως μπορείς να γίνεις πιο σαφής, και να μας πείς πώς αποδεικνύεται μέσα απο την διδασκαλία της Καινής Διαθήκης που έχουμε στα χέρια μας (για να είμαι πιο συγκεκριμένη) οτι η ενέργεια/ψυχή/πνεύμα (δεν ξέρω ποιό θα προτιμούσατε, διαλέξτε και πάρτε, για να έχουμε μία κοινή ορολογία σε κάποια πράγματα), λαμβάνει ανθρώπινο σώμα ΜΙΑ ΦΟΡΑ και μετά ΤΕΡΜΑ?


Πέγκυ μου,
Το απόσπασμα: «ΚΑΙ ΚΑΘ ΟΣΟΝ ΑΠΟΚΕΙΤΑΙ ΤΟΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΑΠΑΞ ΑΠΟΘΑΝΕΙΝ, ΜΕΤΑ ΔΕ ΤΟΥΤΟ ΚΡΙΣΙΣ», που παραθέτω απλά λέει ότι «ο άνθρωπος πεθαίνει ΜΙΑ φορά (ΑΠΑΞ) και μετά ακολουθεί η κρίση του». Κρίνεται, δηλαδή, για όσα έπραξε στη ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ζωή του.

quote:
Ο Ιησούς δεν εμφανίστηκε για να διδάξει την αλήθεια μόνο, αν και αυτό έγινε, αλλά ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΧΥΘΕΙ Η ΑΓΑΠΗ , Η ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠ' ΌΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΩΣ ΤΟΤΕ.
Αν ήταν απλός διδάσκαλος θα ήταν ένας ακόμη προφήτης μόνο.
Όλη η πορεία της ανθρωπότητας είχε αυτό σαν απώτερο στόχο, την προετοιμασία της ενσάρκωσης του Θεού, κατά τη διδασκαλία των αγίων της ορθόδοξης εκκλησίας. Του Γρηγορίου Νύσσης, Μαξίμου ομολογητή, Γρηγορίου Παλαμά κ.α.

Ο Ιησούς δεν εμφανίστηκε για να διδάξει την αλήθεια αφού κατά τη διδασκαλία της Εκκλησίας είναι ο ίδιος η Αλήθεια (το είπαμε και αλλού). Ο Ιησούς γεννήθηκε (ΕΑΥΤΟΝ ΕΚΕΝΩΣΕΝ) «ΜΟΡΦΗΝ ΔΟΥΛΟΥ ΛΑΒΩΝ (ΦΙΛ. 2:7)» για να «προσλάβει» την πεσμένη (μετά το προπατορικό αμάρτημα) ανθρώπινη φύση και να την οδηγήσει στην Ανάσταση, περνώντας (μέσα από) και νικώντας τη φθορά και τον θάνατο. Κάτι που κανένας «θεός» ή «αβατάρ» δεν διανοήθηκε ποτέ να πραγματοποιήσει.

quote:
όταν ένας άνθρωπος μπαίνει μέσα σε αυτή την διδασκαλία και παθαίνει το πρώτο σόκ του 'διαφορετικού', και αρχίζει και ψάχνει όπως κάνατε και ΚΑΝΟΥΜΕ,

Το «σοκ του 'διαφορετικού'» μπορεί ο καθένας να το πάθει ακολουθώντας οποιαδήποτε «τεχνική ύπνωσης» ή «αυτοΰπνωσης», κάτι που αποτελεί και τη βάση όλων των ομάδων που εφαρμόζουν «ψυχοτεχνικές» και ανήκουν στο δίκτυο της «Νέας Εποχής του Υδροχόου». Είναι φυσικό να νοιώσει αυτόν τον «συγκλονισμό» ο απλός, καθημερινός άνθρωπος την πρώτη φορά που θα γευθεί μια τέτοια «εμπειρία». Αυτό πάθαμε όλοι όσοι «ασκήσαμε μια πρακτική» την πρώτη φορά. Αν ο άνθρωπος παγιδευτεί στην ιδέα ότι η εμπειρία αυτή είναι απόδειξη «ότι ανακάλυψε την αλήθεια» (στην όποια οργάνωση κι αν είχε την εμπειρία), τότε αυτοεγκλωβίζεται πιστεύοντας ότι η οργάνωση κι ο αρχηγός της είναι «η αλήθεα που πάντοτε έψαχνε».

quote:
Δεν προχώρησε καθόλου, να δει μέσα από τον καθρέπτη που βάζει εμπρός του, τα χειρότερα ελαττώματά του και να προσπαθήσει να τα καταστρέψει? Δεν είχε κανένα αποτέλεσμα σε αυτό? Έμεινε αυτό ακριβώς που ήταν, και δεν είχε καμία καλυτέρευση?

Η «πρακτική του καθρέφτη» είναι μια τεχνική που ασκούν πολλές ομάδες. Οι Ροδόσταυροι του A.M.O.R.C. κι αρκετές άλλες. Ο «καθρέφτης» έχει συχνά χρησιμοποιηθεί στον αποκρυφισμό. Ας μην ξεχνάμε τη μάγισσα στη Χιονάτη, το έργο του Lewis Carol με την Αλίκη «... through the looking glass», σύγχρονα στον Χάρι Πότερ και πάρα πολλές άλλες περιπτώσεις. Στον «καθρέφτη», στην καλύτερη περίπτωση, «βλέπεις» αυτά που θα «ήθελες να δεις» και στη χειρότερη, δαιμονικές προβολές, με στόχο την παγίδευσή σου.

quote:
Αλλά για να μείνω στο βασικό πρόβλημα, αυτό της μετατροπής των ενεργειών... ειλικρινά σου φαίνεται και το νιώθεις 'θεϊκό' είτε να χάνεις τις ενέργειές σου, είτε να παραμένεις σε αγαμία και μακριά από σύντροφο, ενώ η συνεύρεση με τον / την ΝΟΜΙΜΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟ σου μέσα από αγάπη και κατανόηση σου εξυψώνοντας και μετουσιώνοντας τις ενέργειές σου, είναι 'σατανικό' και κακό???

Αν σαν «μετατροπή των ενεργειών» εννοείς την Αλχημεία, θα σου δηλώσω με έμφαση ότι μιλάμε για μια από τις πιο σατανικές πρακτικές, που οδηγεί στις πιο ακραίες μορφές διαμόρφωσης του «υπεράνθρωπου» μέσα σου (σ’ αυτό ο Σαμουήλ / Σαμαέλ δεν λέει ψέματα). Βέβαια, η διδασκαλία της Εκκλησίας συχνά περιγράφει τέτοιους «υπεράνθρωπους» με τα ονόματα του ΒΕΕΛΖΕΒΟΥΛ και των άλλων «αρχόντων των δαιμονίων».

quote:
Εσύ δηλαδή (και αναφέρομαι στον οποιονδήποτε εσύ που έχει πάρει την διδασκαλία), θα δεχόσουν 100% ό,τι θα σου πει η επίσημη εκκλησία και θα θεωρήσεις ως ακριβές και αληθές ακόμα και ένα 'ΚΑΙ' των εκκλησιαστικών κειμένων, ενώ αποφασίζεις να μην κρατήσεις τίποτα από την διδασκαλία? Αυτό είναι μία πραγματική απορία που έχω...

quote:
Σκεφτόμουν δηλαδή, με αφορμή των συζητήσεών μας εδώ, ότι ακόμα κι αν ποτέ για οποιονδήποτε λόγο θα έφευγα από την γνώση, δεν θα μπορούσα να πω στον εαυτό μου ότι ορισμένες γνώσεις, και πρακτικές που πήρα, ήταν λάθος, και πιθανά θα συνέχιζα να τις εξασκώ μόνη μου...

Φίλη Πέγκυ, δεν υπάρχει «επίσημη εκκλησία» ή «ανεπίσημη» και φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνο στον κλήρο αλλά στην Εκκλησία που είναι: «ΣΤΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΔΡΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ (Α΄ ΤΙΜ. 3:15)», δηλαδή, το «Σώμα του Χριστού» (όλους εμάς που βαπτιστήκαμε εν Χριστώ), με Κεφαλή τον Ιησού Χριστό.
Βλέπεις, Πέγκυ, άλλα πράγματα μας «διδάξανε» στη «Γνώση» κι εμείς, καλοπροαίρετα τα αποδεχθήκαμε γιατί μέχρι την στιγμή εκείνη δεν είχαμε διερευνήσει σε βάθος την δική μας Ορθόδοξη πίστη και δεν είχαμε ένα σταθερό θεμέλιο κάτω από τα πόδια μας ώστε να μπορούμε να συγκρίνουμε και να ελέγξουμε την πίστη μας σε σχέση με μια άλλη κοσμοθεωρία που μας σερβιριζόταν σαν αληθινή.
Ήταν αρκετό το πρώτο «αστρικό» για να εντυπωσιαστούμε και να «πάει περίπατο» η ίσως και τελείως απούσα Ορθόδοξη πίστη μας.

quote:
Επιλέξαμε (οι της Γνώσης) τον ΛΕΥΚΟ ΤΑΝΤΡΙΣΜΟ... και συγκεκριμένα κλειδιά, όπως αυτό της μετατροπής μπορείς να το βρεις και σε αντίστοιχα κείμενα! Μπορούμε λοιπόν να συζητήσουμε επί νέας βάσης, καθώς δεν έχει ουσία να προσπαθούμε να αποδείξουμε εάν κάποιος είναι Δάσκαλος ή όχι!

Δεν υπάρχει, Πέγκυ μου, λευκός, μαύρος ή άλλου χρώματος ταντρισμός. Υπάρχει μόνο ταντρισμός που είναι «ασυμβίβαστος με την Ορθόδοξη χριστιανική πίστη». Πρόκειται για κοσμοθεωρία και πρακτική που ακυρώνει, για τον ενασχολούμενο, τη δυνατότητα της εν Ιησού Χριστώ σωτηρίας. Δεν υπάρχουν πολλές οδοί που οδηγούν στην Αλήθεια. «ΣΤΕΝΗ ΠΥΛΗ» είναι η Εκκλησία. Ο αποκρυφισμός είναι «Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΚΑΙ Η ΕΥΡΥΧΩΡΟΣ ΟΔΟΣ Η ΑΠΑΓΟΥΣΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑΝ» (ΜΑΤΘ. 7:13).

quote:
Θα σε ρωτήσω λοιπόν ευθέως (σε = όλοι): καταδικάζεις ό,τι έχεις γνωρίσει από την διδασκαλία? Έχεις απορρίψει την πιθανότητα μέσα από την σύνθεση που έκανε ο Σαμαέλ να έχει βάλει κάποια κλειδιά που είναι όντως δυνατά και θετικά? Αυτά τα κλειδιά πώς τα αντιμετωπίζεις? Τα έχεις χρησιμοποιήσει? Είχες κάποιο αποτέλεσμα από την χρήση τους???

Κι αν δεν πιστεύετε λοιπόν στον Σαμαέλ, κάντε στον εαυτό σας την χάρη να δουλέψετε για λίγο έστω τα ΒΑΣΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ, τα οποία μπορεί ρε παιδί μου να τα βρήκε και στην τύχη, μέσα από τις μελέτες του!


Η διδασκαλία του Σαμουήλ ήταν η πρώτη μου επαφή με την «υπαρξιακή αναζήτηση». Πριν από την «εμπειρία» αυτή οι στόχοι της ζωής μου ήταν: «Λεφτά, γυναίκες, κοινωνική καταξίωση» και τα πήγαινα πολύ καλά (δυστυχώς) σ’ όλους αυτούς τους τομείς. Λίγα είχα διαβάσει για «εσωτερισμό - αποκρυφισμό», αλλά «λάτρευα» τα UFO και τα σχετικά. Με την Εκκλησία, η σχέση μου ήταν τελείως επιφανειακή, όπως, πιστεύω των περισσοτέρων από εμάς. «Δούλεψα» με τα «κλειδιά» και είχα συχνά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Παντρεύτηκα μέσα στη «Γνώση» μετά έναν ολόκληρο χρόνο επιβεβλημένης από τον Ραβολού, σεξουαλικής αποχής για να «καθαρθώ». Είχα πολλά «αστρικά», καθημερινή τουλάχιστον εξάωρη «δουλειά με το ΕΓΩ» και καλό επίπεδο στο διαλογισμό. Θα σου αναφέρω μία μόνο διαισθητική εμπειρία, μετά από πολύωρη διαλογιστική προσπάθεια, όπου, αφού τελείωσα την πρακτική και κάνοντας μια μεγάλη βόλτα στους δρόμους της Αθήνας είχα επακριβή επίγνωση για το τι θα συμβεί σε μένα και στο περιβάλλον, στιγμή προς στιγμή πριν αυτό να συμβεί (... τώρα θα εμφανιστεί από τη γωνία μια ξανθή, μεσόκοπη γυναίκα, ...τώρα θα ανοίξει το δεύτερο παράθυρο του δεξιού σπιτιού και η νοικοκυρά θα αδειάσει στο δρόμο μια λεκάνη νερά κ.τλ.). Ήταν εντυπωσιακό, κράτησε μισή ώρα και σ’ όλη τη διάρκεια είχα την αίσθηση μιας ανυπέρβλητης δύναμης και μιας (σήμερα ξέρω ότι ήταν δαιμονική) απερίγραπτης χαράς (παρόμοιας μ’ αυτήν που ζούσα «προ Γνώσης» όταν κατόρθωνα, μετά από πολύ κόπο να «κερδίσω» κάποια γυναίκα).
Όταν έφυγα από τη «Γνώση» (κι είναι εντυπωσιακό το πώς, αν και δεν είναι της παρούσης...), γύρισα δεκάδες οργανώσεις κι ακολούθησα πολλές νέες και παλιές πρακτικές. Πιστεύω ότι προς το τέλος είχα πια καταλάβει το σύστημα στο οποίο βασίζονται όλες αυτές οι κοσμοθεωρίες (και πιστέψτε με, είναι κοινό...), το ποιος πήρε τι, κι από ποιόν και τέλος ότι πολλά από τα «κλειδιά» «δουλεύουν», όμως δεν έχει σημασία αν έχουν «αποτελέσματα» αλλά πού σε οδηγούν αυτά τα «αποτελέσματα».
Αν δεν έχεις εμπειρία για το τι είναι μια αυτόματη μηχανή του κιμά και κάποιος σε πείσει ότι είναι για το καλό σου το να βάλεις το χέρι σου μέσα, σίγουρα θα έχεις μια έντονη κι εντυπωσιακή για την ύπαρξή σου εμπειρία.
Οι «πρακτικές», ή αν προτιμάτε, τα «κλειδιά» έχουν συχνά «αποτελέσματα». Έχω δει προσωπικά ανθρώπους να φεύγουν από ομάδες της «Νέας Εποχής» (New Age) κυριολεκτικά ψυχοσωματικά ναυάγια. Άλλους, φαινομενικά, όχι. Εξαρτάται κι από τις ίδιες τις πρακτικές αλλά κι από την ένταση εφαρμογής τους. Για ένα όμως είμαι πεπεισμένος. Την απώλεια των ψυχών εκείνων που δεν κατορθώνουν να επιστρέψουν στην Εκκλησία. Κι όσο κι αν ακούγεται αυτό «δογματικό», πίστεψέ με είναι τόσο πραγματικό.
Προσωπικά θεωρώ την εμπλοκή μου στη «Γνώση» του Σαμουήλ κι όλο το μετέπειτα αποκρυφιστικό οδοιπορικό μου σαν την ευκαιρία που επέτρεψε ο Θεός να έχω, ώστε να προβληματιστώ για την ύπαρξη του «μεταφυσικού» και να οδηγηθώ τελικά στην Εκκλησία Του αναγνωρίζοντάς την όταν Την συνάντησα. Βέβαια, δεν θεωρώ την «Σαμουήλ» και τη «Γνώση» του σαν ευλογία που με οδήγησε τελικά στην Εκκλησία. Τα θεωρώ μάλλον σαν μια κακή αρρώστια που επέτρεψε ο Θεός να περάσω για να ξεφύγω αφ’ ενός από το φρόνιμα της ύλης και να αναγνωρίσω την Όντως Ζωή όταν την συναντήσω.

quote:
Α, πρέπει να εκμυστηρευτώ (μια κι έχει σχέση και με τα παραπάνω που ρωτάω) πως χρησιμοποίησα μία πρακτική της Γνώσης, πολύ επιφανειακά μάλιστα, γιατί δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να με βοηθήσει σε τίποτα και το αποτέλεσμα ήταν να θεραπευθεί το πόδι μου, με το οποίο είχα χρόνιο πρόβλημα, από απόφραξη αγγείων! ΘΕΡΑΠΕΥΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ και από τότε είμαι μία χαρά, ευχαριστώ! Οι γιατροί μου είχαν πει ότι θα πρέπει να μάθω να ζω μ' αυτό! Και τονίζω πως δεν έκανα την πρακτική πιστεύοντας σε κάποιο αποτέλεσμα!! Δεν δούλεψε η πίστη, γιατί είμαι και αρκετά άπιστη! Αλλά ομολογώ πως θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά έξυπνο για να κρατάει από ό,τι μαθαίνει αυτά που μπορούν να με κάνουν καλύτερη (αυτά που υποπτεύομαι έστω ότι μπορεί να με βοηθήσουν), και να μην χάνω χρόνο και φαιά ουσία με αυτά που δεν εξυπηρετούν σε τίποτα! Μέχρι στιγμής με έχει οδηγήσει καλά...το είναι μου...

Το παράδειγμα αν και είναι για σένα εντυπωσιακό είναι αρκετά κοινό σε διάφορους χώρους, όπου και «σημεία» και «τέρατα» επιτρέπει ο Θεός να συμβούν (για τους δικούς Του λόγους, που πάντα έχουν σχέση με τη σωτηρία μας) και απεξαρτήσεις από ουσίες κι άλλα «εντυπωσιακά». Η, φαινομενικά, μη ύπαρξη πίστης, ο ορθολογισμός ή η εξυπνάδα δεν έχουν να κάνουν με αυτά που ξεφεύγουν από την κατανόησή μας. Συχνά, ο Πονηρός πραγματοποιεί μια φαινομενική θεραπεία για να μας δέσει ισχυρότερα στο άρμα του.
Πρόσεχε, Πέγκυ, γιατί το Είναι σου δεν έχει να κάνει σε τίποτε εδώ. Πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει ούτε Εγώ ούτε Είναι παρά μόνον ο κτιστός, πεσμένος άνθρωπος με τον τεράστιο ΕΓΩΙΣΜΟ μας και την ποικιλία των παθών και των αμαρτιών μας, που ένα και μοναδικό έχει ανάγκη: ΜΕΤΑΝΟΙΑ και αποδοχή της αμαρτία του. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο Πνευματικός με τα Μυστήρια της Εκκλησίας, φυσικά και με την δική μας συμμετοχή και προσπάθεια.

Η Ειρήνη να είναι μαζί σας!

Edited by - formergnostic on 26/12/2005 17:36:51Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

katerinagnosis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2005, 14:46:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katerinagnosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!!

Μετά από μια σοκάρα που έφαγα διαβάζοντας τον formergnostic (καλά μιλάμε εκεί που πήγες σου κάνανε μεγάλη ζημιά!!!!!) δεν μπορώ παρά να απαντήσω εν απουσία της φίλης μου Πέγκυς σε κάποια πράγματα.

quote:
Πέγκυ μου,
Το απόσπασμα: «ΚΑΙ ΚΑΘ ΟΣΟΝ ΑΠΟΚΕΙΤΑΙ ΤΟΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΑΠΑΞ ΑΠΟΘΑΝΕΙΝ, ΜΕΤΑ ΔΕ ΤΟΥΤΟ ΚΡΙΣΙΣ», που παραθέτω απλά λέει ότι «ο άνθρωπος πεθαίνει ΜΙΑ φορά (ΑΠΑΞ) και μετά ακολουθεί η κρίση του». Κρίνεται, δηλαδή, για όσα έπραξε στη ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ζωή του.

Η λέξη ΑΠΑΞ σημαίνει ΜΟΛΙΣ και όχι μια και μοναδική!!! Και η Πέγκυ με την επιστροφή της θα σου παραθέσει την εγκυκλοπαίδια που μπορείς να το βρεις. Δηλαδή, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ]ΜΟΛΙΣ ΠΕΘΑΝΕΙ, ΚΡΙΝΕΤΑΙ!!. Τι ύπνωση είναι αυτή που έχετε φάει εκεί που βρίσκεστε?????

quote:
για να «προσλάβει» την πεσμένη (μετά το προπατορικό αμάρτημα) ανθρώπινη φύση και να την οδηγήσει στην Ανάσταση, περνώντας (μέσα από) και νικώντας τη φθορά και τον θάνατο. Κάτι που κανένας «θεός» ή «αβατάρ» δεν διανοήθηκε ποτέ να πραγματοποιήσει.


Εδώ θα συμφωνήσω ότι ο Ιησούς ήταν ο Δάσκαλος που έζησε όλα αυτά στο φυσικό, όπως και το έχω ξαναπεί, για να μας δείξει τι πρέπει εμείς να περάσουμε στο εσωτερικό μας. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, το ότι Αυτός το έκανε στο φυσικό είναι αυτό που Τον κατατάσει στην υψηλότερη βαθμίδα ιεραρχίας.


quote:
Το «σοκ του 'διαφορετικού'» μπορεί ο καθένας να το πάθει ακολουθώντας οποιαδήποτε «τεχνική ύπνωσης» ή «αυτοΰπνωσης», κάτι που αποτελεί και τη βάση όλων των ομάδων που εφαρμόζουν «ψυχοτεχνικές» και ανήκουν στο δίκτυο της «Νέας Εποχής του Υδροχόου».

Γι αυτό λέω ότι σας καταστρέψανε εκεί που πήγαινες!!!! Και εφιστώ την προσοχή σε οποιονδήποτε θελήσει να πάει σε οποιαδήποτε σχολή ή τάγμα ή δόγμα ή οργάνωση ή σύλλογο. Ο υπνωτισμός είναι τεχνική της μαύρης μαγείας, και ποτέ να μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας κάνει κάτι τέτοιο. Φυσικά ούτε αυτοϋπνωτισμό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιούμε τέτοιες τεχνικές. Με μια "στροφή" μέσα μας μπορούμε να καταλάβουμε πολλά.

Και επίσης να ξεκαθαρίσω το γεγονός ότι Η ΣΧΟΛΗ/ΕΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ FORMERGNOSTIC ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ NICKNAME ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΟ FORMERGNOSTIC ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ, ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ FORMERLOOKING ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΓΝΩΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ.Μ?????


quote:
Πέγκυ:Δεν προχώρησε καθόλου, να δει μέσα από τον καθρέπτη που βάζει εμπρός του, τα χειρότερα ελαττώματά του και να προσπαθήσει να τα καταστρέψει?

quote:
former:Η «πρακτική του καθρέφτη» είναι μια τεχνική που ασκούν πολλές ομάδες

Καλά εσύ αυτό κατάλαβες??? Οτι η Πέγκυ μιλούσε για πρακτική με τον καθρέπτη?? Δεν έχει τύχει να κοιτάξεις ποτέ το πρόσωπό σου στον καθρέφτη όταν πλένεσαι το πρωί και να πεις "φτου σου αγόρι μου, ωραίος είσαι σήμερα????" ας πούμε?? Η Πέγκυ εννοεί την αυτοκριτική που κάνουμε στον εαυτό μας (ξέρεις τι είναι αυτό?) με τον καθρέφτη. Πως λέμε κοινώς "κοιτάξου στον καθρέφτη να δεις τα μούτρα σου!!"
Τώρα αν τύχει και δεις και κάτι άλλο.........ε τι να σου κάνω??? Σε τρομάζει αυτό που υπάρχει μέσα σου????


quote:
Αν σαν «μετατροπή των ενεργειών» εννοείς την Αλχημεία, θα σου δηλώσω με έμφαση ότι μιλάμε για μια από τις πιο σατανικές πρακτικές, που οδηγεί στις πιο ακραίες μορφές διαμόρφωσης του «υπεράνθρωπου» μέσα σου (σ’ αυτό ο Σαμουήλ / Σαμαέλ δεν λέει ψέματα).

Πω πω, τι να πρωτοπώ εδωπέρα??? ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ TRENCAVEL????? Με τι να ξεκινήσω??? Με το ότι παραπειείς το όνομα του Δάσκαλου και τον λες Σαμουήλ??? Που ναι μεν ήταν το πεσμένο Μποδισάτβα του, το έχει άλλοστε πει και ο ίδιος, αλλά σηκώθηκε φίλε μου, ανέβηκε, πέρασε δια πυρός και σιδήρου και τώρα είναι ο 5ος άγγελος της αποκάλυψης, είτε σου αρέσει είτε όχι. Και για μένα, πιο ειλικρινής είναι αυτός που έχει περάσει απο το καλό και το κακό και έχει ανυψωθεί, παρά αυτός που το παίζει..........θρησκεία και κρύβεται πίσω από τις λέξεις της Εκκλησίας............

Γιατί είναι σατανική αυτή η πρακτική φίλε μου???? Εσύ δηλαδή την χρησιμοποίησες με τον "κακό" τρόπο??? Γιατί απ' ότι με έχουν διδάξει τα 10 χρόνια μου σε αυτόν τον χώρο, η Γνώση σου λέει ξεκάθαρα ότι η πρακτική της Αλχημείας, ανάλογα πως την χρησιμοποιείς, είναι και για καλό και για κακό. Σε ενοχλεί η ιδέα της μη εκσπερμάτωσης??? Μπα??? Να σου πω που ακριβώς η Αγία Γραφή λέει για αυτούς που χάνουν το σπέρμα τους?? Είναι ή στο ΛΕυιτικό ή στο Δευτερονόμιο, θες να βρω που ακριβώς??? Οπως και εκεί λέει και για το γουρουνάκι που τρώτε αφιδώς εσείς της εκκλησίας............
Αρα, καλώς λοιπόν εσφαγιάστηκαν όλοι αυτοί του Μεσαίωνα οι Αλχημιστές, που προσπαθούσαν κρυφά οι καημένοι να μετατρέψουν τον Μόλυβδο της προσωπικότητάς τους Σε Χρυσό του Πνεύματος!!! Και καλώς είπα ότι είσαι μετενσαρκωμένος ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ!!!!!!! ΟΥδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.............


quote:
Δεν υπάρχει, Πέγκυ μου, λευκός, μαύρος ή άλλου χρώματος ταντρισμός. Υπάρχει μόνο ταντρισμός που είναι «ασυμβίβαστος με την Ορθόδοξη χριστιανική πίστη».

Μιλάμε εντελώς υποταγή!!! ΜΠράβο! Να σου πω, αυτός που δεν ανήκει στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη και δεν έχει "βαπτιστεί εν Χριστώ" όπως λές παρακάτω αλλά εν Βούδα, ή Κρίσνα, ή Μωάμεθ ή οτιδήποτε άλλο, θα πάει στην κολαση?????

Εχεις καθόλου ασχοληθεί να διαβάσεις τους πάπυρους που βρέθηκαν στο Ναγκ Χαμαντί, τις κρυφές διδασκαλίες των Χριστιανών? Τα χαμένα Ευαγγέλια? Την Πίστη Σοφία?? Τα ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι, δέν είναι ψέματα. Εχει κανείς διαβάσει τίποτα απ' όλα αυτά???

Μην πω και για τον κώδικα Ντα Βίντσι, που αν μη τι άλλο (δεν τον υποστηρίζω) αλλά δίνει ιστορικά ντοκουμέντα ότι τότε που γεννήθηκε ο Ιησούς ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ!!!!! Την έφτιαξαν μετά για να δέσει πιο καλά το γλύκό............

Οσο για την θεραπεία του ποδιού της Πέγκυς, ή για όποια τέτοια άλλη κατάσταση υπάρχει, θες να μας πεις ότι όλες αυτές οι θεραπείες γίνονται από τον έξω απο δω???? Σώπα ρε μεγάλε!!!!!!!!! Ε, θεραπεύσου κι εσύ αν πάσχεις από κάτι μέσω των παπάδων και μετά πες μας.....
Και για να μην με πείτε φανατική, να σας πω ότι πιστεύω ότι υπάρχουν και ιερείς που πραγματικά εχουν τη δύναμη και κάνουν θαύματα αλλά είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ. Μπορούμε ομως να ακυρώνουμε τις θεραπείες που κάνουν οι λάμας ας πούμε??? ή οι ενεργειακοί γιατροί της ανατολής??? Αυτοί που χειρουργούν με τα χέρια??? Οι Σαμάνοι??? Ε όχι δα!!!!

Αν δεν είναι αυτό κόλλημα που έχεις formergnostic τότε ποιό είναι???


quote:
Filosofos3:ενώ ο Σαμαέλ "αναγνωρίζει το Χ ή τον Ψ ως "πραγματομένο δάσκαλο της Λευκής αδελφότητας" τον ίδιο το Σαμαέλ ποιος τον αναγνώρισε;;;

Βρε Φιλόσοφε, αφού στο έχω ξανααπαντήσει αυτό. Ο Σαμαέλ είναι της τωρινής εποχής, για να αναγνωριστεί απο κάποιους, πρέπει να περάσουν τα χρόνια. Τον Βούδα τον αναγνώρισε ας πούμε κάποιος προγενέστερός του???

Αντε, καλή αρχή κάναμε..................Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

formergnostic
Νέο Μέλος

Greece
15 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2005, 20:28:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους formergnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κατερίνα μου, επειδή μιλήσαμε κάποτε για «οπαδούς» και για «ελεύθερους αναζητητές της αλήθειας», να μου επιτρέψεις να παραθέσω μερικές «ατάκες» που αποδεικνύουν αυτή την «ελεύθερη αναζήτηση» στο χώρο, που διατείνεσαι ότι έφαγες 10 ολόκληρα χρόνια απ’ τη ζωή σου:
1. (καλά μιλάμε εκεί που πήγες σου κάνανε μεγάλη ζημιά!!!!!)
2. Τι ύπνωση είναι αυτή που έχετε φάει εκεί που βρίσκεστε?????
3. Γι αυτό λέω ότι σας καταστρέψανε εκεί που πήγαινες!!!!
4. ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ NICKNAME ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΟ FORMERGNOSTIC ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ, ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ FORMERLOOKING
5. Καλά εσύ αυτό κατάλαβες???
6. ε τι να σου κάνω??? Σε τρομάζει αυτό που υπάρχει μέσα σου????
7. Πω πω, τι να πρωτοπώ εδωπέρα??? ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ TRENCAVEL????? Με τι να ξεκινήσω??? Με το ότι παραπειείς το όνομα του Δάσκαλου και τον λες Σαμουήλ???
8. για μένα, πιο ειλικρινής είναι αυτός που έχει περάσει απο το καλό και το κακό και έχει ανυψωθεί, παρά αυτός που το παίζει..........θρησκεία και κρύβεται πίσω από τις λέξεις της Εκκλησίας............
9. Σε ενοχλεί η ιδέα της μη εκσπερμάτωσης??? Μπα???
10. Να σου πω που ακριβώς η Αγία Γραφή λέει για αυτούς που χάνουν το σπέρμα τους?? Είναι ή στο ΛΕυιτικό ή στο Δευτερονόμιο, θες να βρω που ακριβώς??? Οπως και εκεί λέει και για το γουρουνάκι που τρώτε αφιδώς εσείς της εκκλησίας............
11. Αρα, καλώς λοιπόν εσφαγιάστηκαν όλοι αυτοί του Μεσαίωνα οι Αλχημιστές,
12. Και καλώς είπα ότι είσαι μετενσαρκωμένος ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ!!!!!!! ΟΥδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.............
13. Μιλάμε εντελώς υποταγή!!! ΜΠράβο!
14. Την έφτιαξαν μετά για να δέσει πιο καλά το γλύκό............
15. Σώπα ρε μεγάλε!!!!!!!!! Ε, θεραπεύσου κι εσύ αν πάσχεις από κάτι μέσω των παπάδων και μετά πες μας.....
16. Και για να μην με πείτε φανατική, να σας πω ότι πιστεύω ότι υπάρχουν και ιερείς που πραγματικά εχουν τη δύναμη και κάνουν θαύματα αλλά είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.
Αν δεν είναι αυτό κόλλημα που έχεις formergnostic τότε ποιό είναι???

Μετά τα παραπάνω είμαι σίγουρος ότι δεν είσαι οπαδός του Σαμουήλ, αλλά «ελεύθερος αναζητητής». LOL!
Για τον Μηλιώνη σου έγραψα 2 φορές ζητώντας σου να μου παρουσιάσεις στοιχεία για τα όσα τον κατηγορείς (μιλάς για ψέματα που λες ότι είπε). Τώρα μου λες ότι εσύ μου έθεσες ερωτήματα για το πρόσωπο αυτό κι εγώ δεν σου απαντώ!!!
Κι επειδή με πολλά απ’ τα γραφόμενα κόντεψα να ξεχάσω και τα λίγα γραμματάκια που ξέρω...:
«Άπαξ (γράφεται με δασεία-οξεία): ΑΝ αριθ. Επίρρ. του εις (με ψιλή-περισπωμένη), μίαν φοράν ή μίαν μόνον φοράν, μια για πάντα. 2) Α πάλαι ποτέ, 3) Ν συνήθ. μετά του και, εφ’ όσον, μιά και...».
(Ορθογραφικό & ερμηνευτικό λεξικό Δ. Δημητράκου).
Στην αρχαία το άπαξ σημαίνει «μίαν φοράν ή μίαν μόνον φοράν, μια για πάντα» και η Γραφή συμπτωματικά γράφτηκε στην Αρχαία.

quote:
Η λέξη ΑΠΑΞ σημαίνει ΜΟΛΙΣ και όχι μια και μοναδική!!! Και η Πέγκυ με την επιστροφή της θα σου παραθέσει την εγκυκλοπαίδια που μπορείς να το βρεις. Δηλαδή, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ]ΜΟΛΙΣ ΠΕΘΑΝΕΙ, ΚΡΙΝΕΤΑΙ!!. Τι ύπνωση είναι αυτή που έχετε φάει εκεί που βρίσκεστε?????

Τι να πω, για την ύπνωση...;
Και τι συμβαίνει με την εγκυκλοπαίδεια; Μόνο η Πέγκυ δικαιούται να την χρησιμοποιεί;

Η Ειρήνη να είναι μαζί σας!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2005, 21:59:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
katerinagnosis ο formergnostic έχει απόλυτο δίκιο για την λέξη "άπαξ". Σε καμία γραμματική της αρχαίας ελληνικής γλώσσας δεν αναφέρεται ότι το "άπαξ" σημαίνει "μόλις". Όλες γράφουν ότι σημαίνει "μίαν φοράν".

Ότι εμείς το χρησιμοποιούμε πολλές φορές λάθος ισχύει, ίσως έτσι παρασύρθηκες και πίστεψες ότι σημαίνει "μόλις".Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2005, 10:46:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καταρχήν ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ φίλες και φίλοι :)
Σε τί να πρωταπαντήσω με τόσα θέματα που τέθηκαν και συζητήθηκαν!
Θα τα πάρω όσο μπορώ με την σειρά κι ο Θεός βοηθός :))))

Να ξεκινήσω με το άπαξ, που άπαξ και το είδα (κάνε μία μετάφραση σε αυτό το άπαξ που χρησιμοποίησα) να 'επιχειρηματολογεί' απο μόνο του έπαθα μία απαξίωση για κάθε τί μεταφυσικό (για μία στιγμή!!!)
Η αλήθεια είναι οτι 'κόλλησα' στο 'άπαξ αποθανείν' που απο μόνο του μεταφράζεται ως "ΕΦΟΣΟΝ/ΑΜΑ/ΜΟΛΙΣ πεθάνει", και δεν υπάρχει κανένα λάθος στην μεταφρασή του ως 'μόλις' στην νέα ελληνική (βλέπε και λεξικό ΠΡΩΙΑΣ), και η Κατερίνα έχουσα απόλυτη εμπιστοσύνη στην γνώση μου και χρήση της γλώσσας έγινε 'θύμα' της δικής μου βιασύνης και κούρασης (γίναμε δύο Φιλόσοφε)... Συγγνώμη γι'αυτό... Σαν αόρατο έμεινε μπροστά μου το "απόκειται τοις ανθρώποις αποθανείν", με το άπαξ να δηλώνει την μία φορά που πεθαίνουν οι άνθρωποι... Και κανείς δεν φέρνει αντίρρηση σε αυτό. Κι εγώ ως Πέγκυ, και η Κατερίνα, ως Κατερίνα, και όλοι μας (απαξάπαντες που λένε!!!) θα πεθάνουμε μία φορά σε τούτη την ζωή... Σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω απο πού προκύπτει οτι μιλάει για μία ζωή και καμμία άλλη, αφού αναφέρεται σε θάνατο, κι ο θάνατος είναι ένας για την κάθε ζωή, δύο δεν θα πετύχεις πουθενά!
Αλλά ακόμα κι αν υποθέσουμε οτι ο φίλτατος Παύλος είχε κατά νού μία ζωή με έναν θάνατο, θα σε παρακαλέσω, σε αυτή την περίπτωση, να μου παραθέσεις 'αποδείξεις' και επεξηγήσεις των εξής συγκλονιστικών για μένα θεμάτων, τα οποία ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ, στο δικό μου φτωχό μυαλό, οτι ο Κύριος, ως δίκαιος και μεγαλειώδης μας επιτρέπει την είσοδο στην 'τάξη' περισσότερες της μίας φοράς... Και εξηγούμαι:
1.Πώς θα κριθεί ένα παιδί που γεννιέται φτωχό και μέσα στην πείνα, και το οποίο μέχρι τα 3-4 του θα έχει πεθάνει απο κάποια ασθένεια ή απο την πείνα? Αυτό το παιδί δεν έχει προλάβει να κάνει ούτε καλό ούτε κακό, και το κυριότερο, δεν έχει προλάβει να καταλάβει τί είναι άνθρωπος και τί Θεός, πόσο μάλλον να βρεί και τον Χριστό και να τον αγαπήσει!!!
2. Παραθέτω περιστατικό που συνέβη στο Ινστιτούτο Παραψυχολογίας της Ιταλίας. Το είδα σε ντοκυμαντέρ που είχε γίνει για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο είχε απασχολήσει τον τύπο της Ιταλίας και όχι μόνο για μεγάλο διάστημα πρίν καμμιά δεκαριά χρόνια. Συγχωρήστε μου κάποια ελεύθερη απόδοση του γεγονότος. Οπως το θυμάμαι το λέω, πάντως τα βασικά είναι όπως θα σας τα πώ: Κύριος πήγε για την πλάκα του να κάνει αναδρομή (δεν είμαι υπέρ αυτής, εξηγούμαι ξανά) στο ινστιτούτο μαζί με φίλους. Εκανε την αναδρομή και έφυγε. Κυρία λίγους μήνες αργότερα πήγε να κάνει αναδρομή, με πιο σοβαρή διάθεση απο τον κύριο. Εκανε την αναδρομή και έφυγε. Το ινστιτούτο, το οποίο κρατάει κασέτες απο τις αναδρομές και κάνει διαφόρων ειδών μελέτες, έπεσε σε αδιέξοδο ως προς τους κανονισμούς του (βασικός κανόνας, να τηρείται το απόρρητο), όταν είδε τις δύο κασσέτες! Κι αυτό γιατί δίνονταν τα ίδια στοιχεία με ακρίβεια, και προέκυπτε πως οι δύο τους ήταν ζευγάρι σε μία προηγούμενη ζωή. Πχ, ο κύριος είπε οτι λεγόταν, ας πούμε Τιερί Ρουσέλ, και οτι είχε παντρευτεί την κα Ωνάση, κι έκαναν μία κόρη, και μετά η αγαπημένη του Χριστίνα απέθανε. Εζησαν πχ στην Γαλλία, το 1970-76 κτλ κτλ.. Τέτοιες ήταν οι λεπτομέρειες. Παρομοίως η κα είπε οτι λεγόταν Χριστίνα Ωνάση, και γνώρισε και ερωτεύτηκε τον κο Ρουσέλ, και έκαναν μία κόρη μαζί, και έζησαν μαζί στην Γαλλία την περίοδο 1970-76, οπότε και απέθανε, δυστυχώς! Το ινστιτούτο λοιπόν αποφάσισε, καθώς επρόκειτο για μοναδική στα χρονικά περίπτωση να φέρει σε επαφή τους ΄δυο αυτούς. Τους έκλεισε λοιπόν ένα ραντεβού, και στον προθάλαμο αναμονής οι δύο τους ένιωσαν σαν να ήξεραν ο ένας τον άλλον, και ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά! Αντιλαμβάνεστε τί έγινε όταν τους είπαν τί ανακάλυψαν στις κασσέτες τους. Το ζεύγος παντρεύτηκε λίγους μήνες μετά, έκαναν και δύο παιδιά, και μέχρι την στιγμή του ντοκυμαντέρ ήταν σφόδρα ερωτευμένοι και πολύ ευτυχισμένοι!!!
3. Με ποιό σκεπτικό (εφόσον γεννιόμαστε ΑΠΑΞ... αυτό λέτε στην ουσία έτσι, ερμηνεύοντας λίγο αυθαίρετα ας μου επιτραπεί το πεθαίνουμε άπαξ!) γεννιούνται άνθρωποι παραμορφωμένοι, άρρωστοι, κτλ κτλ?
Αυτές τις απορίες αν μου λύσετε υπόσχομαι να δώσω πολύ μεγαλύτερη βάση στα όσα συνταρακτικά αναλύονται απο τον Απόστολο Παύλο (κυρίως), αλλά και σε ολόκληρη την Αγία Γραφή....

Θέμα Βού: Ο καθρέπτης δεν είναι κάποιου είδους τεχνική, όπως εξηγεί και η Κατερίνα. ΥΠοθέτω οτι για να μετανοήσεις στον Χριστιανισμό, θα πρέπει να βάλεις μπροστά σου ένα νοητό καθρέπτη, αλλιώς πώς στην ευχή θα δείς ΤΙ είσαι, και για τί θα πρέπει να μετανοήσεις. Γίνεσαι παρατηρητής του εαυτού σου δηλαδή. Ελπίζω να έγινα κατανοητή τώρα...
Εχω μία απορία όμως για τον Φιλόσοφο, πάνω σε αυτό: τελικά η μετάνοια αποτελεί κομμάτι του Χριστιανισμού, ναί ή όχι! Και πώς εννοείται η μετάνοια? Είναι κάτι τόσο ανώδυνο όσο μία κατανόηση, ή πάει παραπέρα? Σε αυτά τα τελευταία θα χαρώ να δώ και την άποψη των υπόλοιπων φίλων της Επίσημης Εκκλησίας της Ελλάδος! Δεν το λέω ειρωνικά, αλλά μιά και το ανέφερα, πάμε στο

Θέμα Γού: Φίλε μου formergnostic, καλή η Εκκλησία των βαπτισμένων, ο στύλος και το εδραίωμα, αλλά μήν παίζουμε με τις λέξεις. Υπάρχει και παραυπάρχει επίσημη εκκλησία. Και μάλιστα ΑΛΛΗ ΕΠΙΣΗΜΗ εκκλησία ανατολική και ΑΛΛΗ ΕΠΙΣΗΜΗ εκκλησία δυτική. Τί να κάνουμε τώρα; Ασε που αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, υπήρχε απο τότε που κάποιοι έδωσαν τίτλους και άρχισαν να παίρνουν αποφάσεις εν ονόματι του 'στύλου και του εδραιώματος'! Μήν μου πείς πως όλοι οι οπαδοί του Χριστού έκατσαν και είπαν "αυτά τα ευαγγέλια είναι τα 'ορθά' τα υπόλοιπα είναι 'αιρετικά', αυτά τα κείμενα αποτελούν την Καινή διαθήκη με τον Θεό, τα υπόλοιπα είναι φαντασιοπληξίες, και τα βγάζουμε εκτός".

ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Στεναχωριέμαι όταν βλέπω πως οποιαδήποτε θεραπεία γίνεται μέσα στην χριστιανική εκκλησία αναγνωρίζεται ως ΘΑΥΜΑ και έργο του Θεού (του Αγιου Πνεύματος να υποθέσω;), ενώ ό,τι γίνεται εκτός εκκλησίας είναι έργο του σατανά! Κι αν δεν είναι έργο του σατανά, αυτό θα είναι βλασφήμια κατά του Αγίου Πνεύματος? Το ρισκάρεις?! Και μάλιστα λές οτι ο Θεός 'επέτρεψε' στον ακατανόμαστο να μου θεραπεύσει το πόδι για να μάθω κάτι? Ωραία συμμαχία κάνουν! Τί λέει η εκκλησία γι'αυτό? Είναι κάτι που το κάνει συχνά ο Μεγαλοδύναμος????? Συγγνώμη που δεν ΔΕΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ οτι ο Θεός θα δώσει έγκριση στον Σατανά να θεραπεύσει έναν άνθρωπο για να τον διδάξει κάτι! Δηλαδή τί με δίδαξε τώρα εμένα? Τί καλά που τα πάνε οι δυό τους? Πειράζει που εγώ βλέπω τον Χριστό σε αυτή την θεραπεία, και την δύναμη της Θεϊκής Μητέρας (που στην κοσμική της έκφραση σου θυμίζω οτι είναι η Παναγία!);
Οσον αφορά φίλε μου τις εμπειρίες σου στην σχολή. Καταρχήν, ευτυχώς που δεν περίμενα να έχω αστρικά με την σχολή. Τα είχα απο πρίν, οπότε τίποτε τέτοιο δεν με θάμπωσε! Για την ακρίβεια πολύ δύσκολα θαμπώνομαι απο οτιδήποτε... Κατα δεύτερον, δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό με το οτι ο Ραβολού σου ζήτησε να απέχεις ολοκληρωτικά για ένα χρόνο. Αυτό βέβαια είναι ενάντια στην διδασκαλία, εάν δεν σου δίδαξε πώς να κάνεις την μετατροπή των ενεργειών σου, όντας ανύπαντρος... Εσύ ξέρεις τί σου είπε και τί σου έκανε, αλλά εξήγησέ μου κάτι: ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ??? Δεν μπορώ να κρίνω την απόφαση του Ραβολού, αλλά πιθανολογώ οτι ίσως είδε οτι αυτό ακριβώς χρειαζόσουν για το συγκεκριμένο διάστημα!
Τρίτον, είχες μία εμπειρία συνειδητότητας, η οποία δεν κράτησε πολύ όμως. Είχες μάλλον μία γεύση μερικής συνειδητότητας! Αν αυτό είναι του σατανά, τότε πρέπει να σου πώ πως ο Παϊσιος ήξερε το όνομα όποιου τον επισκεπτόταν (κι αυτό δεν το ξέρω Φιλόσοφε απο την γνωστή αρνητική πηγή, αλλά απο δικό μου άνθρωπο που τον είχε επισκεφθεί!), και μπορούσε να του πεί απο πού ερχόταν, και κάποιες φορές και τί τον απασχολούσε... Τί δρούσε μέσα απο τον Παϊσιο? ο Σατανάς? Παρόμοια τέτοια 'γνώση' και 'συνειδητότητα' έχω ακούσει να έχουν πολλοί άγιοι άνθρωποι, απο διάφορες θρησκείες, αλλά σε μόνιμη κατάσταση, όχι σαν την δική σου, η οποία μπορεί να ήταν ένα δώρο απο την Μητέρα σου, για να σε βοηθήσει να συνεχίσεις το δύσκολο έργο σου (είπες οτι είχες δουλέψει εντατικά)...
Αυτό με την 'σατανική αλχημεία' και τον δαιμονικό ταντρισμό, δεν ξέρω πώς να το εκλάβω!! Εχω δεί οτι είναι 'προνόμιο' των χριστιανών να θεωρούν οτιδήποτε μή δικό τους σατανικό! Εχεις δίκιο, είναι δαιμονικό και σατανικό να προσεύχεσαι στην Θεική Μητέρα να ευλογεί την συνεύρεση με τον άνθρωπό σου και να σε βοηθάει να ελευθερώνεσαι απο κάθε αρνητικό μέσα σου... Μόνο που δεν καταλαβαίνω πώς ακυρώνει την Εν Χριστώ σωτηρία! Δηλαδή μόνο τα 30.000.000 (πόσα είναι, δεν ξέρω) των ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ χριστιανών θα σωθούν, κι όσοι ασκούν πρακτικές ταντρισμού (έρμοι Ινδοί) είναι χαμένοι απο χέρι... Είναι η δικαιοσύνη που αναλύσαμε σε προηγούμενο μήνυμα...σωστά...
Κι αφού αναλύσαμε αυτά τα άκρως ενδιαφέροντα και κατατοπιστικά, σταματώ εδώ προς το παρόν, κι επανέρχομαι δριμύτερη! Μήν φύγετε :))))
Εχω συνέχεια με τον Φιλόσοφο τώρα!!! :)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2005, 11:19:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Filosofe, θα απαντήσω προς το παρόν μόνο στο ένα που μ'ενδιαφέρει και περισσότερο, και θα επανέλθω εν καιρώ για τα υπόλοιπα...
Και αναφέρομαι βέβαια στην βλασφήμια κατά του Αγίου Πνεύματος... Και προσπαθώ ξανά να καταλάβω, και αρχίζω όντως να νιώθω ηλίθια τώρα...
Καταρχήν λές πως όλοι γεννιόμαστε με την ίδια αντιληπτική ικανότητα. Αυτό δεν χρειάζεται να το καταρρίψω, δόξα τω Θεώ καταρρίπτεται και απορρίπτεται απο μόνο του, καθώς ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ! Καταρχήν, πρέπει να σου πώ πως έχει αποδειχθεί πως κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν περισσότερο το δεξί μέρος του εγκεφάλου, άλλοι το αριστερό, και κάποιοι ελάχιστοι ένα σημείο ανάμεσα στους δύο (σπάνια περίπτωση). ΑΥτό απο μόνο του δηλώνει οτι ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο, και τον επεξεργάζεται ο εγκέφαλός τους διαφορετικά... Οπότε δεν καταλαβαίνω πού το βρήκες και το χρησιμοποιείς τόσο αβασάνιστα...
Δεν πειράζει, πάμε παρακάτω: λές εν ολίγοις πως ο άνθρωπος μεγαλώνοντας μέσα σε ένα περιβάλλον, και μαθαίνοντας να σκέπτεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο (αυτό γίνεται με όλους τους ανθρώπους, προσαρμόζεται όχι μόνο φυσικά, αλλά και νοητικά, και αντιληπτικά, πέραν της ιδίας αντιληπτικής του ικανότητας, στο περιβάλλον του), θα τιμωρηθεί έχοντας ξεφύγει μέσα απο αυτές τις διαδικασίες της ζωής του απο την ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ οδό. Αρα, καταρχήν υποθέτω πως όποιος δεν είχε την 'τύχη' και χαρά να μεγαλώσει σε ένα ορθόδοξο χριστιανικό περιβάλλον την έχει πατήσει τα μάλα! Γιατί, απ'ο,τι έχω καταλάβει αλλιώς αντιλαμβάνεται τον κόσμο ο Βουδιστής, αλλιώς ο Χριστιανός, αλλιώς ο Μωαμεθανός, αλλιώς ο σαμάνος της ζούγκλας, και ο Ινδιάνος! Για άλλη μία φορά μου σηκώνονται οι τρίχες της κεφαλής μου απο την αναγνώριση της δικαίας δράσεως του Μεγαλοδύναμου!
Κατα δεύτερον υποθέτω πως παρόλο που μας έδωσε αυτόν τον θαυμαστό εγκέφαλο, αποδέχεται μόνο έναν τρόπο σκέψης και επεξεργασίας των εξωτερικών ερεθισμάτων. Ολοι οι άλλοι είναι του... σατανά μήπως?
Ναι, ομολογώ πως όντως η ανάλυσή σου ήταν εμπνευσμένη, και το απήλαυσα (που λέει και η Στεφανίδου), αλλά μου δημιούργησες νέες απορίες όπως βλέπεις... και εννοείται πως παλι δεν μου απέδειξες το ζητούμενο. Πώς απο αυτή την αρχική πρόταση της Αγίας Γραφής καταλήξαμε σε αυτή την κατά τ'άλλα όμορφη ανάλυση, δεν καταλαβαίνω... τί να κάνω, θα λειτουργεί φαίνεται το πίσω μέρος του εγκεφάλου μου :))))

Για πάμε στο επόμενο τώρα: όταν λέω οτι λατρεύουμε τον Θεό, ΄τους Αγγέλους κτλ, κι οτι ο Σαμαέλ μας λέει οτι η ζωή μας πρέπει να είναι μέσα στην προσευχή κτλ, δεν παραθέτω ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΕΛ, αλλά μία γρήγορη και 'χαριτωμένη' (ήλπιζα) γενίκευση του τύπου: λατρεύουμε τα ίδια πράγματα, κάνουμε τα ίδια πράγματα. Μή μου πείς οτι η εκκλησία δεν 'λέει' (είδες πώς χρησιμοποίεται το 'λέει';) οτι πρέπει να προσευχόμαστε κτλ κτλ?! Κανείς δεν μας αναγκάζει να κάνουμε τίποτε, απο την στιγμή που αποδεχόμαστε και ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ σε κάτι, ήδη κάνουμε αυτά που η πίστη μας 'ζητάει' απο εμάς να κάνουμε.
Νομίζω απάντησα ήδη ως προς το εάν αναζητώ τον αληθινό Χριστό, μέσα απο το μήνυμά μου στον formergnostic, αλλά και απο προηγούμενο μήνυμά μου σ'εσένα, το οποίο παραβλέπεις, αλλά αν δεν το κατάλαβες, θα το ξαναπώ: θεωρώ οτι έχουν αλλοιωθεί πολλά πράγματα απο την 'δια ζώσης' διδασκαλία του Ιησού, και προσωπικά δεν είμαι έτοιμη να δεχτώ τίποτε, ούτε και ν'απορρίψω τίποτε. Απο μικρό παιδί όμως μου έκανε ένα αρνητικό κλίκ βρε παιδί μου το οτι δεν αποδέχονταν η εκκλησία την μετενσάρκωση και το κάρμα, γιατί για μένα ήταν περισσότερο απο προφανές! Πιστεύω λοιπόν τις πηγές που λένε οτι ο Ιησούς σπούδασε και διδάχτηκε στην Ινδία και το Θιβέτ, την Αίγυπτο, και την Ελλάδα, πρίν αρχίσει την αποστολή του ανάμεσα στους Εβραίους αρχικά, κι όχι τις υπεκφυγές των παπάδων του τύπου, 'δεν έχει σημασία τί έκανε εκείνα τα χρόνια ο Χριστός, στα ευαγγέλια αναφέρονται μόνο τα σημαντικά'. Ναι, αμέ! Για μένα κάθε λεπτό της ζωής του Θεανθρώπου είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! και το βρίσκω πολύ ΥΠΟΠΤΟ που αποκρύπτεται αυτή η γνώση... Μαζί με άλλα πολλά... Επιμένω λοιπόν, και έιναι τελευταία φορά που το λέω, οτι θεωρώ πως ειναι θέμα ΠΙΣΤΗΣ καταρχήν το τί θα επιλέξεις να σου εξηγήσει το σύμπαν. Αν εσύ είσαι καλυμμένος με την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, εύγε σου, και καλά να είσαι! Εμένα δεν με καλύπτει, γιατί κάτι μέσα μου απο μικρό παιδί μου έλεγε άλλα! Και δεν ήταν ο Σατανάς, ε ζαμέ σου λέω! Εσύ θεωρείς τον ορθόδοξο χριστιανισμό ως την 'καταλληλότερη' θρησκεία, εγώ τον βρίσκω παρωχημένο, φτιαχτό και ελλειπή ως δρόμο. Ο έρμος ο Γκάντι παρόλο που του άρεσε πολύ η πρακτική της Χριστιανικής εκκλησίας και κάποια απο τα κείμενα και τους ύμνους, είχε πεί όταν ρωτήθηκε απο φίλους του χριστιανούς, που του 'έμαθαν' τον Χριστιανισμό, γιατί δεν ασπάζεται τον χριστιανισμό πως "εγώ δεν ψάχνω να βρώ λύτρωση απο τα αποτελέσματα των αμαρτιών μου, ψάχνω να βρώ λύτρωση απο τις ίδιες τις αμαρτίες μου"... Μέσα σε αυτή την πρόταση λοιπόν, βρίσκεται και το δικό μου πιστεύω! Εγώ λέω να συνεχίσουμε να αγαπάμε αυτό που ο καθείς επέλεξε (για τους λόγους του ο καθένας), και να σεβαστούμε αυτή την επιλογή. Και μιλάω σε ολες τις πλευρές τώρα. Μπορούμε να αναλύσουμε τις 'διαφορές' των δύο δρόμων, ή να ανακαλύψουμε μαζί τις ομοιότητες αν υπάρχουν, και να αφήσουμε τους χαραχτηρισμούς και τους αφορισμούς... :)))))
Αντε, πάω να ασχοληθώ λίγο και με το παιδί μου, που για χάρη σας το 'πέταξα' στην γιαγιά του (άλλο που δεν ήθελε δηλαδή) ;)

Την αγάπη μου,
ΠέγκυΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

katerinagnosis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2005, 11:56:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katerinagnosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
formergnostic από όλα αυτά που έγραψα, μόνο για την εγκυκλοπαίδια βρήκες να απαντήσεις??? Και να παραθέσεις κάποιες εκφράσεις μου που βγαίνουν από έκπληξη και σοκ, μετά από αυτά που γράφεις???
Καλά δεν ξέρεις εσύ για τις καταγγελίες του Μηλιώνη??? ΠΡέπει να φάω τον τόπο τώρα να το ξαναβρώ????

Για δώσε απαντήσεις στα υπόλοιπα που σε ρωτάω καθώς και σε αυτά που σε ρωτάει η Πέγκυ.................Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

katerinagnosis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2005, 12:27:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katerinagnosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Θα ήθελα να πω ότι θα αρχίσει ένας νέος κύκλος διαλέξεων της Διδασκαλίας της Γνώσης στις

13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2006
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΩΡΑ 19:00

Μαιάνδρου 14Β, Πευκάκια
τηλ: 6932 476992 6976 857722"

ευχαριστώ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2005, 05:52:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα και χρόνια πολλά !

Ας πάρουμε τα πράγματα με μια σειρά παιδιά και ας διαβάζουμε πρώτα τα κείμενα του άλλου προσεκτικά πριν απαντήσουμε. Και ας διαβάζουμε και καμμιά εγκυκλοπαίδεια επίσης!
Για τη λέξη "άπαξ" είναι προφανές και σαφέστατο ("unquestionable" που θα έλεγε και ο Σαμαέλ) ότι σημαίνει ΜΙΑ ΦΟΡΑ, άσχετα με το νόημα που του δώσαμε εμείς εμείς σήμερα, που είναι το "τη στιγμή που...".
Το είπε και η pyramid και δε νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.
Συνεπώς Κατερίνα πάλι αδιάβαστη σε πιάνουμε στα αρχαία!
Η Παγώνα παραδέχτηκε το λάθος και έδωσε άλλη ερμηνεία. Δηλαδή ότι το ότι πεθαίνει μεν μια φορά ο άνθρωπος αλλά αυτό το "μια φορά" αναφέρεται στην εκάστοτε ζωή. Μόνο που η ερμηνεία της Παγώνας στερείται επιβεβαίωσης από το κείμενο και γενικά από όλα τα κείμενα. Ο άνθρωπος Παγώνα είναι αυτό που πεθαίνει σε κάθε ζωή ή η προσωπικότητα;

Η προσωπικότητα είναι μέρος του ανθρώπου ή όλος ο άνθρωπος;

Θα πρέπει να αποφασίσετε ποιον ορισμό θα ακολουθήσετε. Και επίσης θα πρέπει να δείτε τι εννοεί με τη λέξη "άνθρωπος" ο απ. Παύλος, γιατί αυτό θα μας κάνει να μπορούμε να έχουμε άποψη. Αλλιώς δεν έχει νόημα να πούμε οτιδήποτε, για το "άπαξ... αποθανείν".

Κατανοητό αυτό που λέω;;;

Όσον αφορά τον Ιησού και τη θέση του στην Ιεραρχία και το ότι τον θεωρείς ως δάσκαλο απλώς , Κατερίνα, είναι δική σου αυθαίρετη παραδοχή που βασίζεται σε ένα ιδεολογικό ρεύμα μόνο.
Επέτρεψέ σε μας τους υπόλοιπους να έχουμε διαφορετική γνώμη και να θεωρούμε ως ενσάρκωση του Θεού τον Ιησού και όχι ως θεοποιηθέντα άνθρωπο ή Δάσκαλο. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να γίνει Θεός αλλά μόνο ο Θεός να γίνει άνθρωπος.

Ποιο ρεύμα ακολουθείς ως προς την τοποθέτηση του Ιησού στην Ιεραρχία;;; Άλλοι (οι θεοσοφιστές) λένε ότι είναι ένας από τους 7 Τσοχάν , ηγέτες , των 7 ακτίνων επί της Γης, της 6ης Μύησης , και ότι ο Χριστός είναι άλλος, της 7ης Μύησης και ονομάζεται Μαιτρέγια.
Ο Βούδας θεωρείται της 8ης και ο Σανάτ Κουμάρα της 9ης.

Άλλοι λένε ότι είναι ένα πρόσωπο και όχι δύο ο Ιησούς και ο Χριστός.Όπως βλέπεις τοποθετούν τον Ιησού κάτω από το Σανάτ Κουμάρα και κάτω και από το Βούδα και το Χριστό.

Άλλοι πάλι δε δέχονται τέτοιους Τσοχάν κλπ και τον λένε προφήτη μόνο,μεγάλο μεν αλλά προφήτη,Λόγο του Θεού αλλά όχι Θεό (μουσουλμάνοι), και άλλοι Αβατάρα (Ινδουιστές) ή Βούδα (Βουδιστές). Ο Σαμαέλ πάντως με το να αυτοαποκληθεί Χριστός του Υδροχόου ανέβηκε πάνω και από τον Ιησού και από όλους τους άλλους!!!

Ποια άποψη λοιπόν ακολουθείς εσύ για τον Ιησού γιατί μας έχεις μπερδέψει.Μια τον λες δάσκαλο και μια ανώτερο από όλους τους άλλους.

quote:

Γι αυτό λέω ότι σας καταστρέψανε εκεί που πήγαινες!!!! Και εφιστώ την προσοχή σε οποιονδήποτε θελήσει να πάει σε οποιαδήποτε σχολή ή τάγμα ή δόγμα ή οργάνωση ή σύλλογο. Ο υπνωτισμός είναι τεχνική της μαύρης μαγείας, και ποτέ να μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας κάνει κάτι τέτοιο. Φυσικά ούτε αυτοϋπνωτισμό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιούμε τέτοιες τεχνικές. Με μια "στροφή" μέσα μας μπορούμε να καταλάβουμε πολλά.

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι υπάρχει πιθανότητα αυτές οι διδασκαλίες και οι τεχνικές που σας δίνει ο Σαμαέλ να είναι υπνωτισμός και αυτοϋπνωτισμός και να μάχεσαι αυτό που ακριβώς κάνεις;

Δε λέω εάν το έχεις ερευνήσει, δεν τρέφω τέτοιες ελπίδες..., αλλά ρωτάω αν το έχεις έστω σκεφτεί...


Έχεις σκεφτεί επίσης την πιθανότητα αυτή η σχολή από την οποία προήλθε ο formergnostic να ήταν σαφώς γνωστική και παρακλάδι της σχολής που είσαι και εσύ και με την αποδοχή της; Τι θα έκανες αν το διαπίστωνες με αποδείξεις αυτό;;;

Καλά και εσύ Κατερίνα παραποιείς τη λέξη "μποντισάτβα" και την κάνεις Μποδισάτβα. Αν κολλήσουμε στην παραποίηση Σαμαέλ -Σαμουήλ θα μας πάρει και ο άλλος χρόνος, το 2007 εννοώ και τελειωμό δε θα έχουμε.

Καλά και 5ος άγγελος της Αποκάλυψης ο Σαμαέλ;;; Έρε δόξες που είδες και συ στη μερα σου Σαμαέλ !!!

Δεν υπάρχει και τίποτε να του ευχηθούμε τώρα διότι και 5ος άγγελος και Χριστός μαζί...τι να του πεις "άντε και Θεός" ;;;
-"Ημίθεος και βάλε δικέ μου" (το "ημίθεος" θεωρούμενο ως ανώτερου του θεού από εκείνον που επινόησε την έκφραση)

Καλά Κατερίνα ευτυχώς εσείς βρήκατε την αληθινή διδασκαλία και θα σωθείτε...εμείς να δούμε τι θα κάνουμε μέσα στις Εκκλησίες...θα μας φάει η ...σαμσάρα


quote:
Σε ενοχλεί η ιδέα της μη εκσπερμάτωσης??? Μπα??? Να σου πω που ακριβώς η Αγία Γραφή λέει για αυτούς που χάνουν το σπέρμα τους?? Είναι ή στο ΛΕυιτικό ή στο Δευτερονόμιο, θες να βρω που ακριβώς??? Οπως και εκεί λέει και για το γουρουνάκι που τρώτε αφειδώς εσείς της εκκλησίας...........
.

Μάλλον δεν κατάλαβες τα όσα σου έγραψα περί του γουρουνιού ή τα ξέχασες, γιατι βλέπω ότι το επαναφέρεις. Δηλαδη μας δίνεις παράδειγμα ειλικρινούς διαλόγου με αυτό;Μήπως πρέπει και εμείς να λέμε ότι θέλουμε και να αδιαφορούμε για το τι είναι αληθινό ;
Αν βρεις να λέει και στην Παλαιά Διαθήκη εντολή για συγκράτηση σπέρματος θα γίνω μαθητής σου και θα σου επιτρέψω να με χρησιμοποιήσεις σε όλες τις τέτοιου είδους τεχνικές και θα συγκρατώ και το σπέρμα μου μάλιστα...

Πρόσεξε μη με απορρίψεις γιατί θα επιβαρύνεις φριχτά το κάρμα σου και θα είσαι υπεύθυνη που θα κολάζομαι λόγω ...ακράτειας...γιατι έχω όλη την καλή πρόθεση να μάθω ...ειδικά όταν είναι ενδιαφέρουσα η δασκάλα και διδάσκει τέτοιες τεχνικές...

quote:

Αρα, καλώς λοιπόν εσφαγιάστηκαν όλοι αυτοί του Μεσαίωνα οι Αλχημιστές, που προσπαθούσαν κρυφά οι καημένοι να μετατρέψουν τον Μόλυβδο της προσωπικότητάς τους Σε Χρυσό του Πνεύματος!!!

Καλά οι καημένοι οι αλχημιστές αν ήξεραν πόσοι τους πιάνουν στο στόμα τους καθημερινά θα τραβούσαν τα μαλλιά τους και ότι άλλο εις τρίχα έχει καθείς μετά μεγίστης δυνάμεως, έως ξεριζωμού.

Καλά ...τι σχέση έχει ο Σαμαελισμός με τους αλχημιστές;

Τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο;;;

Οι αλχημιστές που σφαγιάστηκαν (εννοείς μάλλον αυτούς που καύθηκαν ως μάγοι) δεν καύθηκαν επειδή συγκρατούσαν το σπέρμα τους!!!!
Έλεος Κατερίνα...καλύτερα μαστίγωσέ μας , θα το αντέξουμε , παρά να διαβάζουμε μερικά σαν κιαυτά...και να μαστιγώνονται τα μάτια μας...

quote:

Και καλώς είπα ότι είσαι μετενσαρκωμένος ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ!!!!!!! ΟΥδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.............


Εγώ έχω την υποψία ότι είμαι εκείνος ο πάπας που ξεκίνησε το κάψιμο των μαγισσών...λες να μου έμεινε από τότε το κουσούρι να κυνηγάω τις μάγισσες ;;Ή να με είχε προδώσει ερωτικά καμμιά και να τις πήρε όλες η μπάλα;;;


quote:

Μιλάμε εντελώς υποταγή!!! Μπράβο!

Γιατί να μην έχουμε και εμείς λίγη υποταγή; εδώ εσείς μας έχετε ξεπεράσει κατά παρασάγγες που υποτάσεστε σε οτιδήποτε λέει ο Σαμαέλ, μάλλον Σαταναέλ, και εμείς να μην υποταχθούμε στον Εμμανουέλ;;Καθένας με το δικό του " -ελ".

quote:

Να σου πω, αυτός που δεν ανήκει στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη και δεν έχει "βαπτιστεί εν Χριστώ" όπως λές παρακάτω αλλά εν Βούδα, ή Κρίσνα, ή Μωάμεθ ή οτιδήποτε άλλο, θα πάει στην κολαση?????

Η δική μας η θρησκεία δε λέει ότι θα πάει στην κόλαση. Αν εσύ τωρα θέλεις να λές ότι λέει ότι θα πάνε στην κόλαση , τότε το πρόβλημα είναι δικό σου..

Αν ε γνωρίζεις αυτά τα βασικά τότε δε γνωρίζεις τίποτε από το χριστιανισμό. Αλλά έτσι που σας έκανε ο Σαταναέλ πως να γνωρίσετε.Αφοιύ πιστεύετε ότι και αν σας λέει και αρνείστε να δέιτε τα κέιμενα. Αυτοτυφλώνεστε!

Που είναι αυτά που έγραψα για τη Θεία Κωμωδία;;; Τα κάνατε γαργάρα;;;

quote:

Εχεις καθόλου ασχοληθεί να διαβάσεις τους πάπυρους που βρέθηκαν στο Ναγκ Χαμαντί, τις κρυφές διδασκαλίες των Χριστιανών? Τα χαμένα Ευαγγέλια? Την Πίστη Σοφία?? Τα ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι, δέν είναι ψέματα. Εχει κανείς διαβάσει τίποτα απ' όλα αυτά???

Ρε Κατερινιώ κοπέλα μου , έχεις και συμπαθητικό όνομα παναθεμά σε, ποια μυστικά ευγγέλια ανακαλύφτηκαν , αφού αυτά ήταν γνωστά ήδη;;; Το ξέρεις αυτό ή όχι;;;
Δεν περιμέναμε τις ανακαλύψεις στο Ναγκ Χαμαντί για να μάθουμε εκείνα που ήταν γνωστά ήδη!

Και όταν κάτι αυτοτιτλοφορείται ως χριστιανικό δε σημαίνει ότι είναι και διδασκαλία του Χριστού! Οι μαθητές του και οι διάδοχοί τους ήξεραν ποια κείμενα ήταν τα αληθινά και ήδη από την πρώτη στιγμή έκαναν το διαχωρισμό. Έχω διάβασει σχεδόν όλα τα απόκρυφα, εκτός παό την πίστη-σοφία και μερικά ακόμη και πείθομαι από όλα ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ότι το κείμενο των ευαγγελίων που έχουμε και σωστό είναι και αναλλοίωτο έχει μείνει. Οπότε πάρε όλα τα απόκρυφα και βγάλε το ρεζουμέ να δεις ότι πάλι τα 4 ευαγγέλια θα μείνουν.

quote:

Μην πω και για τον κώδικα Ντα Βίντσι, που αν μη τι άλλο (δεν τον υποστηρίζω) αλλά δίνει ιστορικά ντοκουμέντα ότι τότε που γεννήθηκε ο Ιησούς ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ!!!!! Την έφτιαξαν μετά για να δέσει πιο καλά το γλύκό............

Καλάαα...σοβαρό βιβλίο βρήκες ρε Κατερίνα...πως τα κατάφερες;;; Απορώ....

Αν ήταν όλοι όσοι διαβάζουν το βιβλίο αυτό στο ίδιο επίπεδο νοημοσύνης με το συγγραφέα του ακόμη θα περπατούσαμε με τα τέσσερα ...Αφού έχεις ακούσει ότι υπάρχεικαι μια Παλαιά Διαθήκη , και αφού ελληνικά ρε γ..μ..το ξέρεις γιατί δεν την παίρνεις ως καλό παιδί και να δεις μην τυχόν και αυτή η πόλη υπάρχει ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ και μην τυχόν ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΕΙ Ή ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΑΥΙΔ;;;

Ε;;;
Γιατι δεν το κάνεις αυτό και υιοθετείς τις ανοησίες για να μην πω ηλιθιότητες μεγάλου βεληνεκούς του λεγόμενου "συγγραφέα" Μπράουν;;;
Αν το έκανες θα έβρισκες ότι η Βηθλεέμ , (βεθ=οίκος και λεέμ= άρτου) υπήρχε από την εποχή του Ιακώβ ακόμη καθώς εκεί θάφτηκε η Ραχήλ , η δεύτερη γυναίκα του.
Και ονομάζεται και "Εφραθά" , από παλαιότερη ονομασία που σημαίνει εύφορη.(Γεν. ΛΕ 16 και ΜΗ 7) Επίσης ονομαζόταν και πόλη του Δαυίδ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΕΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΔΑΥΙΔ.(ΑΒασιλειών ΙΣΤ)

Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα :μήπως και τη στήλη που έστησε ο Ιακώβ πάνω στον τάφο της Ραχήλ , περίπου το 2000 πΧ και περιγράφεται σε όλους τους μετέπειτα αιώνες την εφτιαξαν και αυτήν οι χριστιανοί;;;Μήπως και άλλαξαν και ΟΛΑ τα κέιμενα που είχαν στα χέρια τους οι Εβραίοι από την Παλαιά Διαθήκη που το γράφει αυτό (Γεν.ΛΕ 19 και αλλού) και στα εβραϊκά από τότε;;;

Κατά τύχη ανακαλύφτκαν και στο Ναγκ Χαμαντί και στη Νεκρά Θάλασσα κείμενα από πολλά αποσπάσματα από την Παλαιά Διαθήη που την επιβεβαιώνουν και κατά κακή τύχη μάλλον αναφερονται και στη Βηθλεέμ.
Μήπως αυτά που δε μας αρέσουν τα απορρίπτουμε και δεχόμαστε μόνο τα άλλα;;;;

Και την προφητεία του Μιχαία (ε 2) οι χριστιανοί την εγραψαν και έπεισαν και όλους τους εβραίους να αλλάξουν τα κείμενά τους;;;

Για πάρε μια εβραική Παλαιά Διαθήκη, για να δεις μήπως εκεί βρίσκονται μερικές αποδείξεις της ηλιθιότητας μερικών ανθρώπων;;;

Λένε "πρόβατα" αυτούς που βρίσκονται εντός των Εκκλησιών , θεωρώντας τους αφελείς και "αγαθούς" σαν τα πρόβατα,αλλά εγώ δε βλέπω να υπάρχει μεγαλύτερη αφέλεια από εκείνη που κάνει τους αναγνώστες ενός βιβλίου να το εμπιστεύνται επειδή είναι ογκώδες με ωραίο και γυαλιστερό εξώφυλλο και επειδή λέει ασυνήθιστα ή (δήθεν) επαναστατικές θεωρίες...

Και για να μην πολυλογώ άλλο δες :Ιωαν. Ζ:42,ΑΒασιλειών Κ 6,Ιστ 1, Β'Βασιλειων Ζ 12,όλο το βιβλίο της Ρουθ ,που μιλά για τη Βηθλεέμ 1200 χρόνια πΧ περίπου και όπου κατικούσε ο προ-προ πάππος του Δαυίδ, ο Βοόζ. Άραγε δεν έχεις πάει σε ελληνικό σχολείο και δεν έκανες στα θρησκευτικά ποτέ για την ιστορία της Ρούθ;;;

Αν είναι αμαθής και αστοιχείωτος ο Μπράουν πρέπει να γίνουμε και εμείς;;;

Δεν είχα προσέξει όλες τις κοτσάνες που γράφει στο βιβλίο γιατί από ένα σημείο και μετά βαρέθηκα να διαβάζω ...αυτό το πράγμα...που ονομάστηκε "Κώδικας Ντα Βίντσι" από τις ασυναρτησίες και τις ...ανοησίες σαν και την παραπάνω που έγραφε.

Αλλά βρίσκει και τα κάνει. Πουλάει σε ανθρώπους που διψάνε να μάθουν έστω και το παραμικρό για την αληθινή διδασκαλία του χριστιανισμού γιατί τους έχουν αφήσει στο κενό οι "εκκλησίες" τους. Εμείς εδώ όμως δε θα πρέπει νομίζω να είμαστε στην ίδια κατάσταση...

quote:

Οσο για την θεραπεία του ποδιού της Πέγκυς, ή για όποια τέτοια άλλη κατάσταση υπάρχει, θες να μας πεις ότι όλες αυτές οι θεραπείες γίνονται από τον έξω απο δω???? Σώπα ρε μεγάλε!!!!!!!!! Ε, θεραπεύσου κι εσύ αν πάσχεις από κάτι μέσω των παπάδων και μετά πες μας....

Καλό μου κοριτσάκι, αν είχες λίγο ενδιαφέρον να βρεις μερικά βιβλία για τον π Παρφύριο και μερικούς ακόμη γέροντες και παπάδες του καιρού μας που έκαναν πολύ μεγύτερα πράγματα από αυτά , όπως θεραπείες καρκίνου κλπ τότε δε θα έλεγες αυτά που λες τώρα και φοβάμαι ότι θα γινόσουν θεούσα, μην πω και φανατική θεούσα, σε στυλ Λουκά και βάλε.
Με το πάθος που υπερασπίζεσαι το Σαμαέλ αν υπαρασπιζόσουν και την αλήθεια θα αγίαζες!

quote:

Και για να μην με πείτε φανατική, να σας πω ότι πιστεύω ότι υπάρχουν και ιερείς που πραγματικά εχουν τη δύναμη και κάνουν θαύματα αλλά είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ. Μπορούμε ομως να ακυρώνουμε τις θεραπείες που κάνουν οι λάμας ας πούμε??? ή οι ενεργειακοί γιατροί της ανατολής??? Αυτοί που χειρουργούν με τα χέρια??? Οι Σαμάνοι??? Ε όχι δα!!!!

Ε ναι δα!!! Δεν ακυρλωνουμε τις θεραπείες , αλλά αναρωτιόμαστε (εγώ δηλαδή) δύο πράγματα :κατά πόσο είναι μόνιμες και πραγματικές και σε τι αποσκοπούν.Μια θραπεία ενός μαύρου μάγου που λόγω της ασθένειάς του δε μπορούσε να ασκήσει την "τέχνη" του δεν είναι και ότι καλύτερο νομίζω...
Η κάθε ασθένεια έχει και κάποιο λόγο ύπαρξης και πάυει να υπάρχει όταν εκπληρωθεί αυτός ο λόγος.

quote:

Αν δεν είναι αυτό κόλλημα που έχεις formergnostic τότε ποιό είναι???

Μα φυσικά το δικό σου Κατερίνα μου.


quote:

Βρε Φιλόσοφε, αφού στο έχω ξανααπαντήσει αυτό. Ο Σαμαέλ είναι της τωρινής εποχής, για να αναγνωριστεί απο κάποιους, πρέπει να περάσουν τα χρόνια. Τον Βούδα τον αναγνώρισε ας πούμε κάποιος προγενέστερός του???

Ο Βούδας καλή μου Κατερίνα είχε προφητευθεί στη Bavichya Purana όπως και ο Ιησούς και ο Μωάμεθ και άλλοι ακόμη.

Ο Σαμαέλ από ποιον προφητευθηκε;;;

Ο Ιησούς αναγνωρίστηκε από το Συμεών τον θεοδόχο στο ναό, και από την προφήτιδα Άννα που ήταν στο ναό.

Ο Βούδας από τους μεγάλους δασκάλους του καιροού του αναγνωρίστηκε και μάλιστα θεωρείται ενσάρκωση του Βισνού από τους ινδουιστές αν δεν το ξέρεις , παρόλο που είπε πολλά αντίθετα στις παραδόσεις και στις Βέδδες. Θεωρείται ότι έπρεπε να το κάνει για να διδάξει κάποιες μεγάλες μάζες ανθρώπων.

Εγώ λοιπόν ρώτησα από ποιο μεγάλο δάσκαλο αναγνωρίστηκε ο Σαμαέλ;;; Ποιος ήταν ο Δάσκαλός του και ποιος τον αναγνώρισε ως μυημένο;;;

Αυτό περιμένω να μου πεις.

Ας δούμε την Πέγκυ τώρα :)

quote:

Αλλά ακόμα κι αν υποθέσουμε οτι ο φίλτατος Παύλος είχε κατά νού μία ζωή με έναν θάνατο, θα σε παρακαλέσω, σε αυτή την περίπτωση, να μου παραθέσεις 'αποδείξεις' και επεξηγήσεις των εξής συγκλονιστικών για μένα θεμάτων, τα οποία ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ, στο δικό μου φτωχό μυαλό, οτι ο Κύριος, ως δίκαιος και μεγαλειώδης μας επιτρέπει την είσοδο στην 'τάξη' περισσότερες της μίας φοράς...

Δηλαδή αν βρεθεί εξήγηση θα πιστέψεις μετά ότι δεν υπάρχει μετενσάρκωση;;; χλωμό το βλέπω....

quote:

Και εξηγούμαι:
1.Πώς θα κριθεί ένα παιδί που γεννιέται φτωχό και μέσα στην πείνα, και το οποίο μέχρι τα 3-4 του θα έχει πεθάνει απο κάποια ασθένεια ή απο την πείνα? Αυτό το παιδί δεν έχει προλάβει να κάνει ούτε καλό ούτε κακό, και το κυριότερο, δεν έχει προλάβει να καταλάβει τί είναι άνθρωπος και τί Θεός, πόσο μάλλον να βρεί και τον Χριστό και να τον αγαπήσει!!!

Ξέχασες τα παιδιά από τις εκτρώσεις , τις αποβολές και εκείνα που πεθάινουν αμέσως μετά τη γέννηση. Όλα αυτά θα κριθούν. Αλλά σε ρωτώ :την κρίση τη φαντάζεσαι σαν κάτι που γίνεται σε ένα δικαστήριο, σαν μια δίκη με πρόεδρο το Θεό;
Γιατί αν τη φαντάζεσαι αλλιώς τότε δεν έχει νόημα η ερώτηση...

Θεωρείς ότι δεν πρέπει να πάνε στον παράδεισο αυτά τα παιδιά ή ότι δε μπορoύν(δεν έχουν τη δύναμη) επειδή δεν επέκτησαν γνώση;;;

Σημαντική λεπτομέρεια και περιμένω μια απάντηση, και ας είμαι παρείσακτος στο διάλογο με το formergnostic.

Όσον αφορά το περιστατικό στο ινστιτούτο μακάρι και εμείς να βρίσκαμε έτσι τη γυναίκα της ζωής μας.Κάθε βδομάδα για αναδρομή θα πήγαινα

Αλλά πέρα από την πλάκα: το να δει κανείς εικόνες και πράξεις σαν να τις έκανε ο ίδιος σε άλλη εποχή δεν είναι δύσκολο ούτε αδύνατο να συμβεί, χωρίς να είναι ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ πράξεις. Απλούστατα έχει συμβεί πολλοί να δουν ότι είναι πχ ο Ναπολέων κλπ διάσημα πρόσωπα. Δεν ήταν όλοι όμως. Αυτό εξηγείται από το ότι μπορούμε να συλλάβουμε και εν ζωή ακόμη τις σκέψεις του άλλου και να τις βιώσουμε σαν δικές μας. Οπότε δεν είναι αυτό το περιστατικό απόδειξη για ύπαρξη προηγούμενης ζωής.

quote:

3. Με ποιό σκεπτικό (εφόσον γεννιόμαστε ΑΠΑΞ... αυτό λέτε στην ουσία έτσι, ερμηνεύοντας λίγο αυθαίρετα ας μου επιτραπεί το πεθαίνουμε άπαξ!) γεννιούνται άνθρωποι παραμορφωμένοι, άρρωστοι, κτλ κτλ?
Αυτές τις απορίες αν μου λύσετε υπόσχομαι να δώσω πολύ μεγαλύτερη βάση στα όσα συνταρακτικά αναλύονται απο τον Απόστολο Παύλο (κυρίως), αλλά και σε ολόκληρη την Αγία Γραφή....

Εμ τώρα μάλιστα! Σε παραδόχομαι! Έθεσες το σωστό ερώτημα!
Η απάντηση βρίσκεται στη φύση και πάλι. Για τον ίδιο λόγο που δεν είναι ίδιο κανένα χορτάρι με κανένα άλλο, και για τον ίδιο λόγο που γεννιούνται και άρρωστα η θνησιγενή ζώα και φυτά.
Το να έχει κάποιος μια αναπηρία δεν είναι αυτό ο ίδιο πρόβλημα ,αν δεν έχει ο ίδιος επιθυμίες που δε μπορεί να εκπληρώσει. Το πρόβλημα εμφανίζεται απότ η στιγμή που έχει ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Σωστα ή κάνω λάθος;;;

Άρα δεν πρέπει να ρωτάμε γιατί πχ είναι κάποιος παράλυτος στα κάτω άκρα , αν αυτός δεν είχε την επιθυμία να περπατάει.

Έτσι δεν τίθεται θέμα γιατί κάποιος έχει μέρος των ικανοτήτων των άλλων, αλλά γιατί έχει κανείς, και ειδικά όλοι οι άνθρωποι , ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Αν πχ ένα παιδί ήθελε πάσει θυσία να έχει γαλανά μάτια και δεν έχει αλλά είναι υγιές κατά τα άλλα , θα του φαίνεται αβάσταχτη η ατέλειά του αυτή, διότι το σημαντικό για αυτό μπορεί να έιναι όχι το να περπατήσει, αλλά το χρώμα των ματιών.Ο μοίως κάποιο παράλυτο παιδί να έχει σαν προτεραιότητα το να νιώσει, να λάβει αγάπη, προσοχή, φροντίδα από τους άλλους, και όχι το να περπατήσει.
Άρα στην περιτπωση αυτή βάσανο θα είναι το να είναι υγιές αν δεν έχει και την ανάλογη προσοχή.

Η μορφή και οι ιδιότητες που έχει καθένας μας οφείλονται στο ότι με αυτές εκπληρώνεται το σχέδιο του Θεού και η βούληση του Θεού.
Αν συμφωνείς ότι η βούληση του Θεού είναι ΠΑΝΑΓΑΘΗ και ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗ και ΠΑΝΣΟΦΗ θα συμφωνήσεις ότι όλα όσα μας φαίνονται ατελή και λανθασμένα δε μπορεί να τα βλέπει έτσι ο Θεός και να μην τα διορθώνει. Άρα είναι ΚΑΛΑ από την άποψη του Θεού και έχουν το σκοπό τους που γίνονται.

Ο παραμορφωμένος άνθρωπος και ο πρόωρα θανών θα κριθούν απολύτως δίκαια από το Θεό , με βάση το από που ξεκίνησαν και τι πέτυχαν μέσα τους. Η υπομονή σε θλίψεις , πόνους και δυσκολίες είναι μεγάλη εσωτερική εκπαίδευση και αρετή, σε οποιαδήποτε διδασκαλία, ακόμη και στου Σαμαέλ, φαντάζομαι.

Οπότε ακόμη και οι άρρωστοι ή οι αναπηροι έχουν το λόγο ύπαρξής τους:διδάσκουν με τη στάση τους και πετυχαίνουν εσωτερικά ότι και οι άλλοι μέσω της μελέτης του εαυτού τους και της υπομονής τους, καθώς έχουν άπλετο χρόνο και για τα δύο.

quote:

Εχω μία απορία όμως για τον Φιλόσοφο, πάνω σε αυτό: τελικά η μετάνοια αποτελεί κομμάτι του Χριστιανισμού, ναί ή όχι! Και πώς εννοείται η μετάνοια? Είναι κάτι τόσο ανώδυνο όσο μία κατανόηση, ή πάει παραπέρα? Σε αυτά τα τελευταία θα χαρώ να δώ και την άποψη των υπόλοιπων φίλων της Επίσημης Εκκλησίας της Ελλάδος!

Μετάνοια=αλλαγή νοός

Δεν είναι ανώδυνη πάντα μια κατανόηση. Μπορεί να είναι ανώδυνη, επώδυνη, ουδέτερη ή και ευχάριστη. Αν δεν κατανοήσεις πως θα μετα-νοήσεις; Πως θα γίνει αλλαγή του νου αν δεν αλλάξει τίποτε, ούτε προστεθεί ούτε αφαιρεθεί;;;
Κάθε σφαλμα(=αμαρτία=μη αρτιότητα) οφείλεται στη μη κατανόηση κάποιου νόμου.Κάποιας συμπαντικής αλήθειας περί ενός θέματος.
Η θεραπεία είναι η κατανόηση. Όταν δεν έρθει ανώδυνα θα έρθει επώδυνα.
Πάντως θα έρθει με κάποιον τρόπο.

quote:

Θέμα Γού: Φίλε μου formergnostic, καλή η Εκκλησία των βαπτισμένων, ο στύλος και το εδραίωμα, αλλά μήν παίζουμε με τις λέξεις. Υπάρχει και παραυπάρχει επίσημη εκκλησία. Και μάλιστα ΑΛΛΗ ΕΠΙΣΗΜΗ εκκλησία ανατολική και ΑΛΛΗ ΕΠΙΣΗΜΗ εκκλησία δυτική. Τί να κάνουμε τώρα; Ασε που αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, υπήρχε απο τότε που κάποιοι έδωσαν τίτλους και άρχισαν να παίρνουν αποφάσεις εν ονόματι του 'στύλου και του εδραιώματος'! Μήν μου πείς πως όλοι οι οπαδοί του Χριστού έκατσαν και είπαν "αυτά τα ευαγγέλια είναι τα 'ορθά' τα υπόλοιπα είναι 'αιρετικά', αυτά τα κείμενα αποτελούν την Καινή διαθήκη με τον Θεό, τα υπόλοιπα είναι φαντασιοπληξίες, και τα βγάζουμε εκτός".

Αχ τι θα γίνουμε με σας βρε;;;
Πότε θα βάλετε μυαλό ;;;Είστε μεγάλες κοπέλες πια

Ο διαχωρσμός σε δυτική και ανατολική εκκλησία έγινε το 1054 όσον αφορά το σχίσμα, αλλά διοικητικά πάντα υπήρχε και δε σήμαινε δογματική διαφορά. Η λέξη "εκκλησία" με μικρό "ε" σήμαινε άλλοτε την τοπική κοινότητα πιστών και άλλοτε το σύνολο όλων των πιστών, επειδή υπάρχει πάντα και άλλη λέξη που προσδιορίζει τι σημαίνει η λέξη "εκκλησία" σε κάθε περίπτωση. Η λέξη "εκκλησία" και "συναγωγή " έχουν παρόμοιο νόημα. Η "εκκλησία" δείχνει σύνολο που έχει "κληθεί" ενώ η συναγωγή απλώς ένα σύνολο. Πχ συναγωγές υδάτων στη Γένεση ονομάζονται οι θάλασσες.
Ανάλογα με τον προσδιορισμό μπορούμε να έχουμε διάφορα μέρη της μιας εκκλησίας του πλήρους συνόλου ολων των πιστών. Μέρη ως προς την ποιότητα, ως προς τον τόπο , ως προς το δόγμα κλπ

quote:
ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Στεναχωριέμαι όταν βλέπω πως οποιαδήποτε θεραπεία γίνεται μέσα στην χριστιανική εκκλησία αναγνωρίζεται ως ΘΑΥΜΑ και έργο του Θεού (του Αγιου Πνεύματος να υποθέσω;), ενώ ό,τι γίνεται εκτός εκκλησίας είναι έργο του σατανά! Κι αν δεν είναι έργο του σατανά, αυτό θα είναι βλασφήμια κατά του Αγίου Πνεύματος? Το ρισκάρεις?!

Πολύ ωραίο ερώτημα!!! Πέγκυ έγραψες σήμερα!
Λοιπόν αν είναι έργο του Θεού τότε θα είναι όντως βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος αν το πεις έργο του Σατανά!!!

Γιαυτό και όσοι μιλάνε απαξιωτικά για θαύματα που συμβαίνουν οπουδήποτε στον κόσμο , αλλά δεν ξέρουν για το τι ακριβώς καταδικάζουν ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!!!
Πχ λέει ο άγιος Νικόδημος κάπου στο Πηδάλιο ότι ο Νεστόριος παρά το ότι ήταν αιρατικός ως προς τον Υιό και έλεγε βλάσφημες διδασκαλίες ήταν ορθόδοξος ως προς το Άγιο Πνεύμα. Αν κανείς τον καταδικάσει γενικώς και αορίστως καταδικάζει και τα ορθά των διδασκαλιών του, άρα βλασφημεί το Άγιο Πνεύμα και αυτικατακρίνεται. Πρέπει λοιπόν, όταν λέμε ότι κάποιος είναι αιρετικός, λέει ο άγιος, να αναφερόμαστε λετπομερώς και με ακρίβεια στα σημεία της διδασκαλίας του που είναι αιρετικά και να μην καταδικάζουμε τα ορθά γιατί καταδικάζουμε και την αλήθεια τότε.

Αυτό είχε συμβεί σε κάποιες περιπτώσεις που θεολόγοι με ανεπαρκή μόρφωση καταδίκαζαν κάποιον και μετά έπεφταν και οι ίδιοι σε άλλα σφάλματα για τον προαναφερθέντα λόγο.


quote:

Και μάλιστα λές οτι ο Θεός 'επέτρεψε' στον ακατανόμαστο να μου θεραπεύσει το πόδι για να μάθω κάτι? Ωραία συμμαχία κάνουν! Τί λέει η εκκλησία γι'αυτό? Είναι κάτι που το κάνει συχνά ο Μεγαλοδύναμος????? Συγγνώμη που δεν ΔΕΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ οτι ο Θεός θα δώσει έγκριση στον Σατανά να θεραπεύσει έναν άνθρωπο για να τον διδάξει κάτι! Δηλαδή τί με δίδαξε τώρα εμένα? Τί καλά που τα πάνε οι δυό τους?

Καλά εδώ ο Θεός επιτρέπει στο Μπούς να σφάζει τόσο κόσμο και δε θα επέτρεπε τη θεραπεία του ποδιού σου ρε Πέγκυ;;;

Γιατί τα βλέπεις όλα Πεγκοκεντρικά;;;
Για να είμαστε ακριβείς καμμιά δύναμη δε μπορεί να διενεργηθεί χωρίς τη θέληση του Θεού. Άρα όποιος και αν σου θεράπευσε το πόδι ο Θεός στο θεράπευσε. Αν όμως εσύ δεν το καταλάβεις αυτό θα είναι σαν να σου το θεράπευσε ο σατανάς. Αν το καταλάβεις θα δεις ότι εκ Θεού "πάσα δόσις αγαθή και πάν δώρημα τέλειον".

quote:

Πειράζει που εγώ βλέπω τον Χριστό σε αυτή την θεραπεία, και την δύναμη της Θεϊκής Μητέρας (που στην κοσμική της έκφραση σου θυμίζω οτι είναι η Παναγία!);


Η Παναγία είναι η βασίλισσα των ουρανών και δεν υπάρχει άλλη κοσμική μητέρα.
Δεν είναι η κοσμική μητέρα που έβλεπε ο Σαμαέλ.
Δεν είναι απλώς μια έκφραση της κοσμικής μητέρας, αλλά αυτή η ίδια η αληθινή κοσμική μητέρα!

quote:
Τρίτον, είχες μία εμπειρία συνειδητότητας, η οποία δεν κράτησε πολύ όμως. Είχες μάλλον μία γεύση μερικής συνειδητότητας! Αν αυτό είναι του σατανά, τότε πρέπει να σου πώ πως ο Παϊσιος ήξερε το όνομα όποιου τον επισκεπτόταν (κι αυτό δεν το ξέρω Φιλόσοφε απο την γνωστή αρνητική πηγή, αλλά απο δικό μου άνθρωπο που τον είχε επισκεφθεί!), και μπορούσε να του πεί απο πού ερχόταν, και κάποιες φορές και τί τον απασχολούσε... Τί δρούσε μέσα απο τον Παϊσιο? ο Σατανάς? Παρόμοια τέτοια 'γνώση' και 'συνειδητότητα' έχω ακούσει να έχουν πολλοί άγιοι άνθρωποι, απο διάφορες θρησκείες, αλλά σε μόνιμη κατάσταση, όχι σαν την δική σου, η οποία μπορεί να ήταν ένα δώρο απο την Μητέρα σου, για να σε βοηθήσει να συνεχίσεις το δύσκολο έργο σου (είπες οτι είχες δουλέψει εντατικά)...

Τίποτε δεν ειναι εκ φύσεως "σατανικό" ούτε και ο σατανάς ακόμη! Από τις περιστάσεις κρίνεται το κάθε τι και από τη σκοπιμότητα.
Ομοίως και τα περί ταντρισμού.
Το Σολομώντα πχ οι απολάυσεις τον έκαναν να τις απορρίψει και να στραφεί στην αγιότητα. Άρα εν τέλει καλό του έκαναν.

quote:

Αυτό με την 'σατανική αλχημεία' και τον δαιμονικό ταντρισμό, δεν ξέρω πώς να το εκλάβω!! Εχω δεί οτι είναι 'προνόμιο' των χριστιανών να θεωρούν οτιδήποτε μή δικό τους σατανικό! Εχεις δίκιο, είναι δαιμονικό και σατανικό να προσεύχεσαι στην Θεική Μητέρα να ευλογεί την συνεύρεση με τον άνθρωπό σου και να σε βοηθάει να ελευθερώνεσαι απο κάθε αρνητικό μέσα σου... Μόνο που δεν καταλαβαίνω πώς ακυρώνει την Εν Χριστώ σωτηρία! Δηλαδή μόνο τα 30.000.000 (πόσα είναι, δεν ξέρω) των ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ χριστιανών θα σωθούν, κι όσοι ασκούν πρακτικές ταντρισμού (έρμοι Ινδοί) είναι χαμένοι απο χέρι...

Είπα ότι δε λέει κανείς ότι θα πάνε στην κόλαση όλοι οι άλλοι. Εσύ το λες αυτό και το αποδίδεις στους χριστιανούς συλλήβδην.

quote:
Filosofe, θα απαντήσω προς το παρόν μόνο στο ένα που μ'ενδιαφέρει και περισσότερο, και θα επανέλθω εν καιρώ για τα υπόλοιπα...
Και αναφέρομαι βέβαια στην βλασφήμια κατά του Αγίου Πνεύματος... Και προσπαθώ ξανά να καταλάβω, και αρχίζω όντως να νιώθω ηλίθια τώρα...

Δεν είναι κακό ...που θα έλεγε και ο Ασκητής...
Μου αρέσουν οι γυναίκες με αυτοκριτική

quote:

Καταρχήν λές πως όλοι γεννιόμαστε με την ίδια αντιληπτική ικανότητα.

Δεν το είπα ακριβώς έτσι. Είπα ότι"Για να γίνω ακόμη πιο σαφής:
Όλοι έχουμε την ικανότητα να κάνουμε συλλογισμούς κατά τον ορθό τρόπο και να βγάλουμε ορθά συμπεράσματα..
¨Οχι ότι έχουμε την ίδια αντιληπτική ικανότητα και ως προς τις αισθήσεις ή στον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο.Εννοούσα ότι ακριβώς επειδή δεν έχουμε την ίδια αντιληπτική ικανότητα, έχουμε την ίδια δυνατότητα για ορθούς συλλογισμούς ΑΡΧΙΚΑ.Πριν να πληγούμε.
Και δε χρειαζόταν να καταρρίψεις το καταρριφθέν ή μη δεόμενον καταρρίψεως.

quote:
Δεν πειράζει, πάμε παρακάτω: λές εν ολίγοις πως ο άνθρωπος μεγαλώνοντας μέσα σε ένα περιβάλλον, και μαθαίνοντας να σκέπτεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο (αυτό γίνεται με όλους τους ανθρώπους, προσαρμόζεται όχι μόνο φυσικά, αλλά και νοητικά, και αντιληπτικά, πέραν της ιδίας αντιληπτικής του ικανότητας, στο περιβάλλον του), θα τιμωρηθεί έχοντας ξεφύγει μέσα απο αυτές τις διαδικασίες της ζωής του απο την ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ οδό.

ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΟΔΟ. ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ.

Η προσαρμογή για την οποία μιλάς έχει σαν κόστος την παρεμβολή μεταξύ του ατόμου και του σύμπαντος ενός ακόμη πέπλου, αυτό της ομάδας στην οποία ανήκει. Σε όσο πιο πολλές ανήκει τόσο περισσότερα τα πέπλα.Αυτό που χάνει είναι η αμεσότητα στην επικοινωνία του με τον εσώτερο κόσμο το δικό του και του σύμπαντος.Και αυτά τα πέπλα είναι που χτίζουν την εξωτερική λογική. Δε μίλησα για καμμιά ΟΔΟ που σαν λέξη παραπέμπει σε διδασκαλία , μέθοδο κλπ. αλλά για κατάσταση εσωτερική που αλλάζει σταδιακά και λόγω των πληγμάτων.

quote:

Αρα, καταρχήν υποθέτω πως όποιος δεν είχε την 'τύχη' και χαρά να μεγαλώσει σε ένα ορθόδοξο χριστιανικό περιβάλλον την έχει πατήσει τα μάλα! Γιατί, απ'ο,τι έχω καταλάβει αλλιώς αντιλαμβάνεται τον κόσμο ο Βουδιστής, αλλιώς ο Χριστιανός, αλλιώς ο Μωαμεθανός, αλλιώς ο σαμάνος της ζούγκλας, και ο Ινδιάνος! Για άλλη μία φορά μου σηκώνονται οι τρίχες της κεφαλής μου απο την αναγνώριση της δικαίας δράσεως του Μεγαλοδύναμου!


Τώρα θα σου έλεγα καμμιά κακή λέξη με αυτά που λες και με τις ειρωνίες σου και θα σου σηκωνόταν όντως οι τρίχες της κεφαλής και όχι μόνο....Καλά που το βρήκες να μιλάω εγω΄για προνομιακή αντιληψη της πραγματικότητας που θα υπάρχει σε ένα χριστιανικό περιβάλλον κλπ ΕΕΕΕΕΕ;;;;;;;;;;

Ο κάθε ένας έχει μια διαστρέβλωση της αντίληψης της πραγματικότητας ανάλογα με το περιβάλλον που ζει. Χριστιανός και μη χριστιανός. Οπότε μάλλον λήξανε τα άτιμα ....τι τα παίρνεις αφού σε χαλάνε....
Όλοι σαν παιδιά είμαστε σε παραπλήσια κατάσταση. Αλλά μεγαλώνοντας τη χάνουμε ...Και γιαυτό αντιλαμβανόμαστε διαφοετικά τον κόσμο είτε σε μικρότερο είτε σε μεγαλύτερο βαθμό ο ένας από τον άλλο.


quote:

Κατα δεύτερον υποθέτω πως παρόλο που μας έδωσε αυτόν τον θαυμαστό εγκέφαλο, αποδέχεται μόνο έναν τρόπο σκέψης και επεξεργασίας των εξωτερικών ερεθισμάτων. Ολοι οι άλλοι είναι του... σατανά μήπως?


Ο δικός σου είναι σίγουρα του σατανά γιατί μου σπάει τα νεύρα... Ρε καλό μου κορίτσι έχεις ακούσει ποτέ για μια επιστήμη που λέγεται ΛΟΓΙΚΗ και είναι τόσο η βάση των μαθηματικών όσο και της Φιλοσοφίας;;;

Ο τρόπος που αναλύουμε τα εξωτερικά ερεθίσματα μπορεί να είναι παράλογος σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Να έχει πολλά κενά δηλα΄δη στη μέθοδο. Αυτό δε σημαίνει ότι ο τρόπος με τον οποίο επιβιώνει ο καθένας είναι και ο καλύτερος για το σύμπαν. Είναι ο καλύτερος για τον ίδιο και για τις συνθήκες του. Και ας είναι θεότρελλος αυτός ο τρόπος, και ο χρήστης του μαζί, αν κριθεί από συμπαντική άποψη. Ο τρόπος της ΛΟΓΙΚΗΣ είναι η ρίζα όλων και ο ορθόιτερος όλων. Δεν έχει περιθώρια παρερμηνειών εκεί και γιαυτό ειναι και ο τρόπος που χρησιμοποιείται από υπερανθρώπινα όντα ανταξια της ΛΟΓΙΚΗΣ και όχι από μας συνήθως που σκεφτόμαστε με βάση το "ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ".


quote:

Ναι, ομολογώ πως όντως η ανάλυσή σου ήταν εμπνευσμένη, και το απήλαυσα (που λέει και η Στεφανίδου), αλλά μου δημιούργησες νέες απορίες όπως βλέπεις... και εννοείται πως παλι δεν μου απέδειξες το ζητούμενο. Πώς απο αυτή την αρχική πρόταση της Αγίας Γραφής καταλήξαμε σε αυτή την κατά τ'άλλα όμορφη ανάλυση, δεν καταλαβαίνω... τί να κάνω, θα λειτουργεί φαίνεται το πίσω μέρος του εγκεφάλου μου :))))


Ναι ναι
Σκέφτεσαι με την όπισθεν φαίνεται ...

quote:

Για πάμε στο επόμενο τώρα: όταν λέω οτι λατρεύουμε τον Θεό, ΄τους Αγγέλους κτλ, κι οτι ο Σαμαέλ μας λέει οτι η ζωή μας πρέπει να είναι μέσα στην προσευχή κτλ, δεν παραθέτω ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΕΛ, αλλά μία γρήγορη και 'χαριτωμένη' (ήλπιζα) γενίκευση του τύπου: λατρεύουμε τα ίδια πράγματα, κάνουμε τα ίδια πράγματα. Μή μου πείς οτι η εκκλησία δεν 'λέει' (είδες πώς χρησιμοποίεται το 'λέει';) οτι πρέπει να προσευχόμαστε κτλ κτλ?! Κανείς δεν μας αναγκάζει να κάνουμε τίποτε, απο την στιγμή που αποδεχόμαστε και ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ σε κάτι, ήδη κάνουμε αυτά που η πίστη μας 'ζητάει' απο εμάς να κάνουμε

Α καλά που το διευκρίνησες. Χαριτωμένη όντως είσαι γενικά σε όλα όσα γραφεις ., αν και μερικές φορές μου κάνει τα νεύρα κορδόνια ή καραβόσκοινα ....

Η διαφορά βρίσκεται στο ότι εγώ δε βλέπω τα όσα λέει η θρησκεία μου σαν ΕΝΤΟΛΗ που απαραιτήτως πρέπει να εκτελεστεί για να σωθώ αλλά σαν δυνατότητα να σωθώ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

quote:

Νομίζω απάντησα ήδη ως προς το εάν αναζητώ τον αληθινό Χριστό, μέσα απο το μήνυμά μου στον formergnostic, αλλά και απο προηγούμενο μήνυμά μου σ'εσένα, το οποίο παραβλέπεις, αλλά αν δεν το κατάλαβες, θα το ξαναπώ: θεωρώ οτι έχουν αλλοιωθεί πολλά πράγματα απο την 'δια ζώσης' διδασκαλία του Ιησού, και προσωπικά δεν είμαι έτοιμη να δεχτώ τίποτε, ούτε και ν'απορρίψω τίποτε. Απο μικρό παιδί όμως μου έκανε ένα αρνητικό κλίκ βρε παιδί μου το οτι δεν αποδέχονταν η εκκλησία την μετενσάρκωση και το κάρμα, γιατί για μένα ήταν περισσότερο απο προφανές!

Δύο τινά συμβαίνουν :ή οι άγιοι για κάποιο λόγο δεν έγραψαν δημοσίως κάποιες διδασκαλίες που ξέραν ότι είναι αληθινές και τις δίδαξε ο Χριστός ή ο Χριστός δεν τις δίδαξε.
Ας υποθέσουμε ότι τις δίδαξε .
Οπότε το θέμα μας είναι να δούμε αυτό που έκαναν οι άγιοι το έκαναν εκπληρώνοντας το θέλημα του Θεού ή αντίθετα σε αυτό.
Τι θα συνέβαινε αν οι άγιοι έκαναν κατι τόσο αντίθετο στο θέλημα του Θεού;
Δε θα έπρεπε να χάσει η Εκκλησία την ευλογία του Χριστού και να σταματήσουν και τα θάυματα και η βοήθεια του Θεού προς αυτήν;
Δε θα έπρεπε να είχε διαλυθεί εδώ και αιώνες πια;;;

Από τη στιγμή που η Εκκλησία δε διαλύεται και έχει συνοχή ακόμη και συνεχίζει το δρόμο της σημαίνει ότι δεν έκαναν οι άγιοι , οι Πατέρες της Εκκλησίας κανένα τόσο μεγάλο σφάλμα.
Άρα ή δεν δίδαξε καθόλου περί μετενσάρκωσης ο Χριστός ή αν δίδαξε ήταν θέλημά Του να μην διαδοθεί αυτή διδασκαλία όπως οι άλλες και να μείνει άγραφη όπως και άλλες.Αν τη δίδαξε θα τη δίδαξε μόνο ιδιωτικά και όχι δημόσια γιατί θα τον άκουγαν τότε όλοι και θα είχε διαδοθεί σαν δόγμα.
Μήπως στο Βουδισμό δε συμβαίνει το ίδιο; Και στο εβραισμό και σε κάθε θρησκεία γενικά...

Αν λοιπόν δίδαξε και δεν είναι θέλημά Του να διαδίδεται δημόσια μια τέτοια διδασκαλία τότε έρχονται σε αντίθεση με το θέλημά του όσοι κάνουν κάτι τέτοιο.
Λοιπόν τι λες για το παραπάνω σκεπτικό;
Εξέτασες πρώτα να δεις πιο είναι το θέλημα του Θεού ακόμη και στην περίτπωση που η μετενσάρκωση είναι αληθινή πριν βάλλεις κατά της Εκκλησίας και των αγίων;
Αν είναι αληθινή οι άγιοι έχουν κάνει το καλύτερο και σίγουρα δε θα άφησαν τίποτε χωρίς να το προβλέψουν και να προνοήσουν και θα έχουν μιλήσει και για αυτή τη διδασκαλία με τον τρόπο που είπε ο Χριστός να μιλάνε. Αν δεν είναι αληθινή τότε άδικα τους καταδικάζεις και πάλι και έρχεσαι σε αντίθεση με το θέλημα του Θεού.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η εφόσον η Εκκλησία εξακολουθεί να υπάρχει , έχει κάνει το σωστό.
Εσύ γιατι πρώτα δεν ερευνάς να δεις πιο είναι το θέλημα του Θεού αλλά αυθαίρετα υποθέτεις ότι το γνωρίζεις;Δεν είναι εγωισμός αυτό;

quote:

Πιστεύω λοιπόν τις πηγές που λένε οτι ο Ιησούς σπούδασε και διδάχτηκε στην Ινδία και το Θιβέτ, την Αίγυπτο, και την Ελλάδα, πρίν αρχίσει την αποστολή του ανάμεσα στους Εβραίους αρχικά, κι όχι τις υπεκφυγές των παπάδων του τύπου, 'δεν έχει σημασία τί έκανε εκείνα τα χρόνια ο Χριστός, στα ευαγγέλια αναφέρονται μόνο τα σημαντικά'. Ναι, αμέ! Για μένα κάθε λεπτό της ζωής του Θεανθρώπου είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! και το βρίσκω πολύ ΥΠΟΠΤΟ που αποκρύπτεται αυτή η γνώση... Μαζί με άλλα πολλά...

Δηλαδή είναι ύποπτος και ο Χριστός που είπε "μη δίνετε τα άγια στα σκυλιά και τα μαργαριτάρια στα γουρούνια";

Μήπως και ο Μωυσής και ο Μωάμεθ και ο Βούδδας που είχαν διδασκαλίες εσωτερικές;
Δεν αποκρύπτεται καμμιά γνώση από την εκκλησία. Οι ευαγγελιστές γράψανε για τη δημόσια εμφάνισή του που είδαν και οι ίδιοι. Πως περιμένουμε να ξέρανε κάθε στιγμή της ζωής του;

Ακόμη και τα κείμενα που λένε ότι πήγε στην Ινδία κλπ λένε ότι δίδαξε και εκεί. Αφού ήδη από 12 ετών ήξερε τι σκοπό έχει, όπως φαίνεται και από το κατά Λουκά.

quote:

Επιμένω λοιπόν, και έιναι τελευταία φορά που το λέω, οτι θεωρώ πως ειναι θέμα ΠΙΣΤΗΣ καταρχήν το τί θα επιλέξεις να σου εξηγήσει το σύμπαν. Αν εσύ είσαι καλυμμένος με την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, εύγε σου, και καλά να είσαι! Εμένα δεν με καλύπτει, γιατί κάτι μέσα μου απο μικρό παιδί μου έλεγε άλλα!

Κατ αρχήν εσύ δε γνωρίζεις την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη και κατά συνέπεια δε μπορείς να πεις ότι δε σε καλύπτουν αλλά ότι το μέρος που γνωρίζεις και ΕΤΣΙ όπως το γνωρίζεις δε σε καλύπτει.
Και όσον αφορά την εξήγηση του σύμπαντος ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ αλλά παρατήρησης. Αν μια ερμηνεία αποδεικνύεται επιτυχής την κρατάμε ώσπου να βρούμε καλύτερη. Αυτό είναι η Επιστήμη.
Και θα πρόσεξες πως όταν μίλησα ποιο πάνω για ορθό τρόπο συλλογισμού δεν ανέφερα θρησκεία. ΕΣΥ τα μπλέκεις, όχι εγώ.

quote:

Και δεν ήταν ο Σατανάς, ε ζαμέ σου λέω! Εσύ θεωρείς τον ορθόδοξο χριστιανισμό ως την 'καταλληλότερη' θρησκεία, εγώ τον βρίσκω παρωχημένο, φτιαχτό και ελλειπή ως δρόμο. Ο έρμος ο Γκάντι παρόλο που του άρεσε πολύ η πρακτική της Χριστιανικής εκκλησίας και κάποια απο τα κείμενα και τους ύμνους, είχε πεί όταν ρωτήθηκε απο φίλους του χριστιανούς, που του 'έμαθαν' τον Χριστιανισμό, γιατί δεν ασπάζεται τον χριστιανισμό πως "εγώ δεν ψάχνω να βρώ λύτρωση απο τα αποτελέσματα των αμαρτιών μου, ψάχνω να βρώ λύτρωση απο τις ίδιες τις αμαρτίες μου"... Μέσα σε αυτή την πρόταση λοιπόν, βρίσκεται και το δικό μου πιστεύω!

Εμ ο χριστιανισμός που τον διδάξανε δεν ήταν αυτός για τον οποίο μιλάμε και φυσικά δε βλέπεις τη διαφορά με αυτό που λέω εγώ. Ο ορθόδοξος χριστιανισμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο χριστιανισμός που γνώρισε ο Γκάντι. Δεν ξέρω τι δόγματος ήταν εκείνοι που τον δίδαξαν αλλά μάλλον καθολικοί ή προτεστάντες θα ήτανε.

Και δε διδασκει αυτός ο χριστιανισμός την αποφυγή των συνεπειών αλλά τη θεραπεία των ατελειών και την ολοκλήρωση του ανθρωπου.

quote:
Εγώ λέω να συνεχίσουμε να αγαπάμε αυτό που ο καθείς επέλεξε (για τους λόγους του ο καθένας), και να σεβαστούμε αυτή την επιλογή. Και μιλάω σε ολες τις πλευρές τώρα. Μπορούμε να αναλύσουμε τις 'διαφορές' των δύο δρόμων, ή να ανακαλύψουμε μαζί τις ομοιότητες αν υπάρχουν, και να αφήσουμε τους χαραχτηρισμούς και τους αφορισμούς... :)))))

Πέγκυ Πέγκυ ... μιλάς για τοιν ορθόδοξο χριστιανισμό σαν να τον γνωρίζεις. Απορρίπτεις ιδέες και πράγματα σαν να σου είναι ήδη γνωστά ένω δεν προσέχεις όταν τα διαβάζεις. Εγώ αυτά που είχα να πω τα είπα και θα συνεχίσω να τα λέω όσο μπορώ. Αν θέλεις την αλήθεια ο δρόμος είναι ανοιχτός. Εγώ δε μπορώ να συμβιβαστώ με οτιδήποτε ψευδές. Και γιαυτό όσο θα συμμετέχω δε θα κάνω εκπτώσεις σε όσα θέλω να πω για το Σαμαέλ αλλά και για άλλους. Μίλησα με μερικά στοιχεία αλλά δεν πήρα απάντηση από σας πέρα από το "μου αρέσει".
Αν το ακολουθείτε επειδή έτσι σας αρέσει τοτε δε μιλάμε για επιλογή αλλά για παρασυρμό από την επιθυμία.
Και συνεχώς κατηγορείτε την ορθοδοξία για πράγματα που νομίζεται πως έχει χωρίς να τα έχει.

Τέλος πάντων ...όποιος αποφασίσει να αναζητήσει την αλήθεια τη βρίσκει πάντα.

Καλή σας μέρα.

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

katerinagnosis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2005, 12:28:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katerinagnosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ο άνθρωπος Παγώνα είναι αυτό που πεθαίνει σε κάθε ζωή ή η προσωπικότητα;


Η προσωπικότητα

quote:
Η προσωπικότητα είναι μέρος του ανθρώπου ή όλος ο άνθρωπος;


Μέρος του ανθρώπου

quote:
Άλλωστε δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να γίνει Θεός αλλά μόνο ο Θεός να γίνει άνθρωπος.


Αμ αυτό είναι το "κόλπο" της εκκλησίας. Να έχει κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι δεν μπορούν να γίνουν Θεοί.......και γι' αυτό υπάρχει ακόμα αγαπητέ φιλόσοφε. Γιατί υπήρξαν πάααααααααρα πολλοί που πίστεψαν αυτό το παραμύθι και όχι γιατί θέλει ο Θεός να υπάρχει.

Δεν τοποθετώ τον Ιησού κάτω από κανέναν. Εχεις καταλάβει ότι ο "ΧΡιστός" η ΧΡιστικοποίηση, είναι βαθμός μύησης και όχι συγκεκριμένο πρόσωπο????? Ο Ιησούς ενσάρκωσε τον Χριστό μέσα του, ο Βούδας ενσάρκωσε τον Χριστό μέσα του, ο Quetzalcoatl του Μεξικού ενσάρκωσε τον Χριστό μέσα του, ο Μωυσής ενσάρκωσε τον Χριστό μέσα του, ο Σαμαέλ ενσάρκωσε τον Χριστό μέσα του. Ελεος πια!!!!!!!!!

Οσο για του που γράφει για την εκσπερμάτωση βρε Φιλόσοφε, ειλικρινά με τον καινούργιο χρόνο θα στο έχω έτοιμο το εδαφιο...........
αλλά και πάλι είμαι σίγουρη ότι θα δώσεις την δική σου ερμηνεία και δεν θα δεχτείς τίποτε όπως και για το χοιρινό. ΠΟυ ίσχυε μόνο για τότε αλλά όχι για τώρα............

Αντε και Καλή χρονιάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

katerinagnosis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2005, 13:08:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katerinagnosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι υπάρχει πιθανότητα αυτές οι διδασκαλίες και οι τεχνικές που σας δίνει ο Σαμαέλ να είναι υπνωτισμός και αυτοϋπνωτισμός και να μάχεσαι αυτό που ακριβώς κάνεις;

Δε λέω εάν το έχεις ερευνήσει, δεν τρέφω τέτοιες ελπίδες..., αλλά ρωτάω αν το έχεις έστω σκεφτεί...και κάτι τελευταίο φιλόσοφε, ναι, το είχα σκεφτεί αρχικά, αλλά μετά από τόσο καιρο, έχω πειστεί, ότι με καμια δύναμη δεν με έχει υπνωτίσει κανείς!! Πίστεψέ με μιλάμε, καμιά φορά μπορεί και να το ήθελα να υπνωτιστώ (όχι από την σχολή, μην παρεξηγηθώ πάλι), από μόνη μου, έτσι για να δω τι γίνεται.......
ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΜΩΣ.......

επίσης

quote:
Έχεις σκεφτεί επίσης την πιθανότητα αυτή η σχολή από την οποία προήλθε ο formergnostic να ήταν σαφώς γνωστική και παρακλάδι της σχολής που είσαι και εσύ και με την αποδοχή της; Τι θα έκανες αν το διαπίστωνες με αποδείξεις αυτό;;;


Ευτυχώς, επειδή ο formergnostic έχει πει από ποιά σχολή ήταν, είμαι ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ότι δεν είχε καμιά σχέση με την δική μου σχολή, ούτε είχε την αποδοχή της. "Γνωστική" έλεγε πως ήταν, αλλά το τι λέμε και το τι είμαστε έχει μεγάλη διαφορά.......

Αυτά για φέτος..........Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2005, 13:17:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παιδιά έχω ξαναπεί ότι δεν γνωρίζω το θέμα που συζητάτε αλλά πάντα το διαβάζω, θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω κάποια πράγματα.

Πρώτα για τα κλειδιά που αναφέρθηκαν και έχουν σχέση από ότι κατάλαβα με θεραπεία. Που μπορώ να τα βρω για να διαβάσω περί τίνος πρόκειται ώστε να κρίνω μόνη μου την βάση που έχουν τα λεγόμενα.

Δεύτερον για το θέμα της εκσπερμάτωσης. Έχει σχέση με την Κουνταλίνι? Όταν λες katerinagnosis για μετουσίωση ενεργειών τι εννοείς ακριβώς. Δεν θέλω να μου πεις τον τρόπο, θέλω να δω εάν είναι αυτό που φαντάζομαι.

Και τρίτον για τον Γκετζαλκοάτλ, μου φαίνεται λίγο περίεργο αυτό που αναφέρθηκε. Υπάρχει σε κάποια διδασκαλία, βγαίνει από κάπου ως συμπέρασμα?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

katerinagnosis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2005, 14:09:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katerinagnosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Pyramid

quote:
Πρώτα για τα κλειδιά που αναφέρθηκαν και έχουν σχέση από ότι κατάλαβα με θεραπεία. Που μπορώ να τα βρω για να διαβάσω περί τίνος πρόκειται ώστε να κρίνω μόνη μου την βάση που έχουν τα λεγόμενα

Αυτού του είδους οι πρακτικές δεν "κυκλοφορούν" ελεύθερες στο διαδίκτυο. Αν και υπάρχουν τόσα site πλέον, που δεν ξέρω αν δίνονται πουθενά. Είναι πρακτικές που αναφέρονται μέσα στην διδασκαλία, και που έχουν και σχέση με την μετουσίωση/μετατροπή των ενεργειών, που ναι, έχουν σχέση με την Κουνταλίνι.
Γενικά, οι ενέργειες που υπάρχουν στον οργανισμο μας και που τις λαμβάνουμε καθημερινά από τον αέρα, την τροφή κλπ., εκτός όλων των άλλων, μετατρέπονται και στην ενέργεια του σπέρματος. Αυτή λοιπόν την ενέργεια, αντί να την σπρώχνουμε προς τα έξω με τον γνωστό τρόπο, καλούμαστε να την μετατρέπουμε με συγκεκριμένες τεχνικές, και να την ωθούμε προς τα μέσα και προς τα πάνω, η οποία ενεργοποιεί την Κουνταλίνι μας, ανεβαίνει στην σπονδυλική στήλη, ενεργοποιεί τα τσάκρας μας, ανοίγει τα κέντρα μας, θεραπεύει τον οργανισμό μας και αφυπνίζει την συνείδησή μας.
Σε γενικές γραμμές σε βοήθησα???Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2005, 19:45:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αχ Κατερίνα τι μου κάνεις ...εκεί που έλεγα θα ξεκουραστώ με βάζεις να γράφω πάλι...
Χαλάλι όμως γιατί όταν βλέπω ανθρώπους να αφήνουν περιθώρια κατανόησης έχω την ελπίδα ότι δε θα πάει χαμένος ο κόπος μου. Άσε που μου έχεις εμπνέυσει συμπάθεια για το ότι προσπαθείς να υπερασπιστείς κάτι που πίστεψες ως αλήθεια.

Κατ' αρχήν να σε πληροφορήσω ότι γνωρίζω πολύ καλά όλες τις θεοσοφικές θεωρίες και διδασκαλίες και αρκετές άπό τις παραλλαγές τους. Όταν θέτω ερωτήματα που φαίνονται ανόητα (και θα ήταν όντως ανόητα αν ρωτούσα για να πληροφορηθώ για πρώτη φορά κάτι τέτοιο ενώ ταυτόχρονα είχα εμπλακεί σε διάλογο περί αυτού), το κάνω για να δώσω στο συνομιλητή την ευκαιρία να επανεξετάσει τα "ήδη γνωστά" σε αυτόν.
Γιατί οι διαφωνίες προκύπτουν από άγνοια σε κάποια σημεία των ήδη γνωστών εννοιών. Ρωτούσα να μου πει η ίδια η Παγώνα αν άυτό που πεθαίνει το ονομάζει άνθρωπο ή προσωπικότητα.
Έχω την άποψη τη δική σου που ταυτίζεται με της θεοσοφίας. Επίσης το ότι η προσωπικότητα είναι μέρος του ανθρώπου.
Λαμπρά!

Θα το αφήσω εδώ και θα συνεχίσω μόλις απαντήσει και η Παγώνα.

Όσον αφορά το αν μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος Θεός με την κυριολεκτική έννοια, φυσικά για να πεις ότι είναι κόλπο της εκκλησίας το να λέει ότι δε γίνεται πρέπει πρώτα αν απαντήσεις στο ερώτημα :

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΚΑΤ' ΕΣΕ;

Κάτι πεπερασμένο(=με όρια σε όλα τα μέρη και στοιχεία του) ή άπειρο;

Αν εννοείς με τη λέξη Θεός ένα υπεράνθρωπο ον όπως του θεούς του Ολύμπου θα συμφωνήσω μαζί σου ότι μπορεί να γίνει ένα τέτοιο ον ο άνθρωπος.Αλλά πλέον στη Νέα Ελληνική "Θεό" ονομάζουμε το ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΟΝ, το ΠΑΝ.Εγώ εννοούσα το ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΟΝ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ "ΘΕΟ" όχι κάποιο μεγάλο ον υπερανθρώπινο(ντεβα , άγγελο, αρχάγγελο, κοσμικό άρχοντα, γαλαξιακό άρχοντα κλπ).

Αν συνενοηθήκαμε τώρα απάντησέ μου :μπορεί να γίνει ένα πεπερασμένο ον ΑΠΕΙΡΟ σε όλες τις ιδιότητές του;

Περιμένω με ενδιαφέρον την απάντηση....

quote:
Δεν τοποθετώ τον Ιησού κάτω από κανέναν. Εχεις καταλάβει ότι ο "ΧΡιστός" η ΧΡιστικοποίηση, είναι βαθμός μύησης και όχι συγκεκριμένο πρόσωπο????? Ο Ιησούς ενσάρκωσε τον Χριστό μέσα του, ο Βούδας ενσάρκωσε τον Χριστό μέσα του, ο Quetzalcoatl του Μεξικού ενσάρκωσε τον Χριστό μέσα του, ο Μωυσής ενσάρκωσε τον Χριστό μέσα του, ο Σαμαέλ ενσάρκωσε τον Χριστό μέσα του. Ελεος πια!!!!!!!!!


Είναι θεοσοφική η ιδέα της Χριστότητα ως βαθμού και αν είχες διαβάσει τα προηγούμενα μηνύματα θα έβλεπες ότι γνωρίζω μεν όλες αυτές τις θεωρίες αλλά δεν τις αποδέχομαι. Φαίνεται πως γράφεις σε καθεστώς πανικού να πω, βιασύνης να πω ...μέθης να πω, δεν ξέρω πως να το πω, γιατί δε διαβάζεις τα προηγούμενα μηνύματα και γράφεις άλλα αντί άλλων.Ζητάς απαντήσεις που ήδη έχουν δοθεί και γραφεί προηγουμένως.

Οπότε πρόσεξε λίγο τον εαυτό σου και σεβάσου και εμάς.

Σύμφωνα με το κέιμενο της Καινής Διαθήκης που εγώ δέχομαι ως κατά βάση ορθό δεν είναι βαθμός η "χριστότητα" αλλά ιδιότητα ενός μόνο όντος. Και αυτό το ον ενσαρκώθηκε ως Ιησούς. Δεν ενσαρκώθηκε η χριστότητα απλώς ως Ιησούς αλλά ο ΧΡΙΣΤΟΣ. Η χριστότητα ενσαρκώνεται σε κάθε χριστιανό.

Μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα. Πως προέκυψε ότι ο Βούδας ενσάρκωσε τη χριστότητα;;; Ή ο Κετζαλκοάτλ;; Ή ο Σαμαέλ;;; Ο Χριστός το απέδειξε γιατί στο πρόσωπό του εκπληρώθηκαν όλες οι περί Χριστού προφητείες και των εβραίων και άλλων λαών. Στο πρόσωπο του Σαμαέλ ποιές προφητείες εκπληρώθηκαν;;;

Εύχομαι να διαβάσεις αυτά που γράφω και κάποια φορά να απαντήσεις αν μπορέσεις και αν σου επιτρέψουν ...

Όσο για το χοιρινό δε μου έφερες καμμιά απόδειξη αλλά αγνοούσες και δε διάβασες και αυτές που παρέθεσα από την καινή Διαθήκη την οποία δε δέχεσαι σε αντίθεση με την Παλαιά που δέχεσαι. Οπότε εγώ είμαι αυτός που δεν δέχομαι την αλήθεια ή εσύ;;;
Αν είσαι εβραία στο θρησκευμα πες το μας να ξέρουμε να μη συζητάμε άσκοπα. Μόνο οι εβραίοι έχουν σε ισχύ την Παλαιά Διαθήκη μόνο ακόμη και σήμερα.Θα ήταν ειλικρινές και θα είχαμε μια σωστή βάση. Γιατί τώρα δεν έχουμε καμμιά βάση.

Σου φέρνω αποδείξεις:δεν τις κοιτάς
Σου προτείνω βιβλία και κείμενα :δεν τα διαβάζεις
Γράφω πράγματα στο φόρουμ:απαντας χωρίς να τα έχεις διαβάσει.

Κάτσε μια μέρα και ηρέμησε λίγο και κάνε τα πράγματα με μια σειρά και με μια λογική. Δε γίνονται επί τροχάδην οι έρευνες.

Αυτό είναι σύστημα μερικών οργανώσεων όπως το αείμνηστο ΚΕΦΕ που εγινε Σαηεντόλοτζυ τώρα, για να μην προφταίνουν τα μέλη να σκεφτούν και να πάρουν ανάσα και καταλάβουν τι τους γίνεται σε συνδυασμό με τα φάρμακα που τους δίνουν.

ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΝΑΣ;;;

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΥΠΟΒΟΛΕΣ!

Αν σου δοθεί η ευκαιρία ψάξε τον εαυτό σου.

Και δύο λόγια για την pyramid που έχουμε καιρό να μιλήσουμε

Ρωτησες κάτι περί μετουσίωσης. θα σου πω τη γενοική ιδέα έτσι όπως την ξέρω από Γκουρτζίεφ/Μουράβιεφ και Τέταρτο Δρόμο.


Κατά την διδασκαλία Γκ.

το σύμπαν όλο υπόκειται σε δύα βασικούς νόμους: του 3 και του 7.

Αυτοί σε συνδυασμό είναι υπέυθυνοι για όλα. Ο νόμος του 7 αποδίδεται/περιγράφεται με τις 7 νότες της μουσικής κλίμακας (μείζων διατονική του ντο) και με τις αριθμητικές/μουσικές σχέσεις που αυτές έχουν μεταξύ τους.
Αυτό σημαίνει ότι στην εξέλιξη κάθε φαινομένου υπάρχουν δύο φάσεις "δύσκολες" όπως ακριβώς είναι και οι αποστάσεις μεταξύ των νοτών, δύο κενά ή χάσματα:ένα μεταξύ ντο-σι και ένα μεταξύ μι-φα όπου υπάρχει μόνο ένα ημιτόνιο μεταξύ του ζεύγους νοτών.Αυτα τα χάσματα ονομάζονται παύσεις ντο-σι και φα-μι.
Ο νόμος του τρία λέει ότι πάντα υπάρχει μια αρσενική /ενεργητική αρχή(άνθρακας C), μια παθητική /θηλυκή (οξυγόνο Ο) και μια ουδέτερη
(άζωτο Ν). Όπως λέμε Θείο(Αρσενικό), Υδράργυρος (θηλυκό) ,άλας (ουδέτερο).
Όλο το σύμπαν είναι μια μουσική οκτάβα αλλά υποδιαιρείται σε αμέτρητες άλλες ιεραρχικά.
Από το πλήθος αυτών των νοτών που σχηματίζονται στο γήινο κόσμο, γίνονται ανά τρεις μία ουσία η οποία ονομάζεται "υδρογόνο τάδε" όπου το τάδε είναι αριθμός από μια αριθμητική ακολουθία. Πχ ξεκινά με υδρογόνο 6, και συνεχίζει με 12, 24, 48, 96,192,384,768,1536,3072

Υδρογόνο 6 ανώτερη νοητική ουσία
Υδρ. 12 ανώτερη συναισθηματική ουσία
Υ 24 κατώτερη νοητική
Υ 48 κατώτερη συναισθηματική
Υ 96 αιθερική ενέργεια (φωτια του αίματος)
Υ 192 αέρας και αέρια
Υ 384 Υγρά
Υ 768 Στερεά (εύπλαστα, γη)
Υ 1536 Στερεά σκληρά (ξύλα , οστά κλπ)
Υ 3072 Μέταλλα

Μη που πει κανείς ότι τα απλουστέυω και ότι κάνω λάθη ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΕΡΩ. Μια γενική ιδέα θέλω να δώσω και σε άλλους.

Η διδασκαλία λοιπόν λέει ότι τα ανώτερα σώματα φτιάχνονται από τριάδες υδρογόνων και ότι για να φτιαχτεί ένα σώμα πρέπει να υπάρχει να υπάρχει η αντίσοιχη ουσία. Αν δεν υπάρχει δε φτιάχνεται.

Πως παράγονται οι ουσίες αν δεν υπάρχουν;
Με τη ΔΙΑΣΠΑΣΗ των π[ιο χονδροειδών. Πχ αν διασπαστεί το Υ 768 θα δώσει λεπτότερες από αυτό ουσίες δηλα΄δη Υ 384 και αυτό με τη σειρά του Υ 192 κ.ο.κ.

Η διάσπαση όμως δε μπορεί να γίνει ανεμπόδιστα. Χρειάζεται ένα υδρογόνο ως διασπαστής που θα είναι το θετικό/αρσενικό της υπόθεσης, (και χει αυτό το ρόλο μόνο περιστασιακά γιατί μετά και αυτό μπορεί να διασπαστεί από άλλο λεπτότερο και να είναι θηλυκό σε άλλη τριάδα) ,ένα που θα είναι το θηλυκό/ύλη και θα παραχθεί το τρίτο ενδιάμεσο των δύο. Πχ ο αέρας (Υ 192) διασπά την τροφή (Υ 768) και παράγεται Υ 384, και Υ 192 στη συνέχεια κλπ. Η διαδικασία σταματά όμως σε κάποια σημεία , λόγω του νόμου του 7 που ισχύει και στις τριάδες υδρογόνων,και χρειάζεται μια επιπλέον ώθηση συνειδητή για να συνεχιστεί και να φτάσουμε μέχρι το Υ 6. Αλλιώς δε δημιουργείται το αστρικό σώμα αλλά θα υπάρχουν ουσίες διαφόρων βαθμίδων και λεπτοτήτων σε αναμονή και σε πλεονασμό ή δυσαρμονία.

Ο άνθρωπος πέρνει από έξω 4 τροφές.
Το φαγητό/ποτό (Υ 768, και 384)
Τον αέρα (Υ 192)
Τις αισθητηριακές εντυπώσεις (Υ 48)
Και μια απροσδιόριστη τροφή που εγώ ονομάζω "αγάπη" /ενδιαφέρον/προσοχή.
Κάθε τροφή ξεκινώντας από το επίπεδό της αρχίζει και διασπάται σε όλο και λεπτοτερες ουσίες. Αλλά έτσι εχουμε 4 κλίμακες παράλληλες μέσα μας. Από τις οποίες η πρώτη (της υλικής τροφής) ξεπερνά το πρώτο χάσμα
χάρη στην πρόνοια της φύσης που έθεσε την αυτόματη λειτουργία της αναπμοής στο σώμα μας , παρέχοντάς μας έτσι τον άνθρακα της για την πρώτη διάσπαση. Το Υ 192 στη δική του κλίμακα προχωρά και αυτό μέχρι τη Υ 48 αλλά εκεί χρειάζεται συνειδητή προσπάθεια.Δεν παρ΄'εχεται από τη φύση αυτόματα το Υ 48.
Στην πρωτη κλίμακα η διάσπαση φτάνει μέχρι το Υ 12 που θεωρείται η ουσία της σεξουαλικής ενέργειας και την οποία θέλουν να χρησιμοποιήσουν οι επίδοξοι μύστες αυτής της παράδοσης για παραγωγή του Υ 6, που ειναι η αρχή μιας άλλης κλίμακας, εκείνης του αστρικού σώματος. Γιαυτό και νομίζουν ότι αυτό γίνεται με τη συγκρατηση του Υ 12, ή σπέρματος, αν και θα έπρεπε να πούμε "ουσίας εντός του σπέρματος". Το σπέρμα δεν είναι μια ουσία μόνο.

Εκεί λοιπόν βρισκόμαστε. Οι οπαδοί του Σαμαέλ όχι μόνο έχουν άγνοια των οκταβών και των κλιμάκων που παρουσίασα πιο πάνω αλλά ξεχνούν, ή δε θέλουν να μάθουν ή δεν τους αφήνουν να μάθουν , αυτά που είπαν οι πρώτοι διδάξαντες αυτές τις διδασκαλίες. Και αυτό είναι ότι ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ Υ12 γιατί αυτό εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο και από την ποσότητα που διαθέτει.Τόσο ο Γκουρτζιεφ όσο και ο Μουράβιεφ λένε το ίδιο.
Σκοπός είναι να υπάρχει η ΣΩΣΤΗ ποσότητα όχι η ΠΟΛΛΗ ποσότητα. Ακολουθώντας τις διδασκαλίες του Σαμαέλ, δημιουργούν προβλήματα στον εαυτό του καθώς με τη συγκράτηση και χωρίς καμμιά άλλη πρακτική επηρρεάζεται η λειτουργία των κέντρων και ανοίγει η συνειδητότητα σε μια μισοαστρική κατάσταση.

Οι τεχνικές μετουσίωσης που θεωρούν ότι κατέχουν στην πραγματικότητα τους δημιουργούν ανισορροπία και πλεόνασμα μερικών ειδών υδρογόνου. Σε μερικούς ανθρώπους αυτό εμδηλώνεται ως ευτροφία ειδικά ότνα συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες Υ 24.Σε άλλου γίνεται το αντίθετο και φτάνουν στο άλλο άκρο επειδή εκπέμπουν υπερβολική ενέργεια μέσω ασκήσεων ή σκέψεων, και ειδρούν σοβαρά και στο υλικό τους σώμα αρχίζοντας από το νευρικό σύστημα , και στους άλλους που έρχονται σε επικοινωνία μαζί τους, οι οποίοι σε άλλες περιπτώσεις έλκονται έντονα λόγω των συσσωρευμένων ουσιών και άλλοτε απωθούνται έντονα για των ίδιο λόγο. Η μετουσίωση δε μπορεί να γίνει με μάντραμ κλπ αλλά απαιτεί να έχει κανείς το κατάλληλο επίπεδο κατανόησης της λειτουργίας του εαυτού του και των ενεργειών. Αλλιώς πάνε όπου νάνε μέσα στο σώμα και κάνουν άλλα αντί άλλων. Το να ανυψώσει κανείς την Κουνταλίνι κατά τον Γκουρτζίεφ αλλά και τους γιόγκι δεν είναι απαραίτητα καλό. Γιατί μπορεί να ξεφεύγει από το συνήθη χώρο της και δημιουργεί ανεξέλεγτες καταστάσεις όπως ψευδή οράματα, υλοποιήσεις σκεπτομορφών, καταστροφή νευρικών ή άλλων κυτταρων, διάρρηξη μερικών στρωμάτων της αύρας, εκρήξεις θυμού ή άλλων συναισθημάτων ή το αντίθετο , πάγωμα κλπ

Οι τεχνικές αυτές γιατί δεν παρουσιάζονται και εδώ αφού κυκλοφορούν σε βιβλία τα οποία είναι ήδη στο διαδίκτυο Κατερίνα και Πέγκυ;
Τι το ιδιαίτερο μυστικό έχουν;;; Μήπως σατανικές επικλήσεις ;;;
Δώστε μας λοιπόν να δούμε τι είναι αυτές οι περιβόητες τεχνικές και να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα αν δεν τα βγάζουμε ήδη...

Ελπίζω να σε βοήθησε η περιγραφή μου pyramid...


Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rizitis
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
678 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2005, 20:51:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rizitis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αγαπητέ filosofos3, εκτιμώ πολύ τη συμμετοχή σου, που προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ και σε ευχαριστώ γι αυτό. Μου άρεσαν ιδιαίτερα κάποια από όσα αναφέρεις στα τελευταία σου post. Θα σταθώ σε ένα από αυτά που πραγματικά το βρήκα έξοχο αλλά και που δεν σου κρύβω ότι θα ήθελα κάποια περισσότερα “hints” για να το καταλάβω.
«Τα μυστικά βρίσκονται εκεί που κανείς δεν το φαντάζεται. Διαθέσιμα σε όλους όσους μπορέσουν να φανταστούν το απίθανο και το ασυνήθιστο.»

Αν και ο φιλόσοφος έδωσε την απάντηση στο ερώτημα του φίλου άμπερε
Να δώσω και εγώ μια απάντηση η οποία πηγάζει από την επιστήμη…

Συσχετισμένα φωτόνια , λέγονται τα φωτόνια τα οποία είχαν έρθει πολύ κοντά το ένα με το άλλο ή τα άλλα, δηλαδή που είχαν συνδεθεί πάρα πολύ μεταξύ τους.

Πριν από δέκα περίπου χρόνια στην Ελβετία αποδείχτηκε επιστημονικά ότι, αν δυο φωτόνια έρθουν τόσο κοντά μεταξύ τους δηλαδή αν συνδεθούν μεταξύ τους, όσο μα όσο μακριά κι αν τα μεταφέρουμε όταν τα χωρίσουμε το ένα από το άλλο αυτά για πάντα θα συνεχίσουν να συμπεριφέροντε ως ένα!!!

Αν δηλαδή το ένα το αφήσουμε στην γη και το άλλο το μεταφέρουμε στο `Α του Κενταύρου μόλις μεταδώσουμε μια πληροφορία στο ένα σε χρόνο περίπου 400.000.km/sec η πληροφορία έχει μεταφερθεί και στο άλλο ή στα άλλα τα οποία συμπεριφέροντε αναλόγως !!!

Από αυτό το πείραμα όμως προέκυψαν πολλά φιλοσοφικά αλλά πρώτιστος επιστημονικά ερωτήματα.

Επιγραμματικά αναφέρω ένα επιστημονικό: Αμέσως , αμέσως βλέπουμε ότι η ταχύτητα με την οποία ταξίδεψε η πληροφορία από το ένα φωτόνιο στο άλλο είναι ταχύτερη από αυτήν του φωτός!!!
Αυτό όμως σύμφωνα με την θεωρεία της σχετικότητας είναι ανέφικτο ! ! !
Οπότε γεννάτε το ερώτημα : άραγε μέσα από ποια κανάλια ταξιδεύει η πληροφορία;

Επίσης αν ισχύει η θεωρεία της μεγάλης έκρηξης , που μάλλον ισχύει, τότε πρίν την έκρηξη θα είχαμε όλα τα φωτόνια συσχετισμένα μεταξύ τους τα οποία μετά την έκρηξη απείρως διασκορπίστηκαν στο άπειρο. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε πληροφορία στο άπειρο μεταδίδετε παντού σε όλα τα φωτόνια !!!
Δηλαδή ( φιλοσοφικά αλλά και επιστημονικά) καταλήγουμε ότι η γνώση βρίσκετε μέσα μας, απλά εμείς δεν είμαστε σε θέση να την καταλάβουμε , να την εμπεδώσουμε!!!
Άραγε χρειάζονται κάποιες βιολογικές μεταβολές μέσα μας ή κάτι άλλο ;

Πάντως το μόνο σίγουρο σαν συμπέρασμα είναι ότι δεν είναι ανάγκη το σώμα μας να μεταφέρετε κάπου για να γνωρίζει τι συμβαίνει εκεί , αφού αρκεί να καταφέρουμε να συλλάβουμε την πληροφορία ή τις πληροφορίες οι οποίες βρίσκονται στον νου μας για να έχουμε και την γνώση και να είμαστε παντού !!!


Κατά τα λοιπά συμφωνώ με ότι έγραψε ο φιλόσοφος3.Μην κάνεις μη σου κάνουνε
μην πεις να μην σου πούνε
μην κουρταλίσεις κούρταλα
να μην σου κουρταλούνε

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/01/2006, 23:23:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλη Χρονιά εν Χριστώ αδελφοί :) (το είπα καλά? κάποιοι θα τσινίσουν αλλά ποσώς μ'ενδιαφέρει... όλοι εδώ μέσα εν Χριστώ κινούμαστε!)
Να πώ οτι θα απαντήσω λεπτομερώς αύριο σε όσα ερωτήθηκα ευθέως, αλλά και σε όσα δεν ερωτήθηκα ευθέως (έχω την τάση ν'ανακατεύομαι...με τα πίτουρα!) :))))
Ομως, μιά και διάβασα κάτι που βγάζει μάτια για μας τους Γνωστικούς θα αναφερθώ σε αυτό μόνο, και αύριο λέμε τα υπόλοιπα.
Λές λοιπόν καλέ μου Φιλόσοφε:

quote:
Ακολουθώντας τις διδασκαλίες του Σαμαέλ, δημιουργούν προβλήματα στον εαυτό του καθώς με τη συγκράτηση και χωρίς καμμιά άλλη πρακτική επηρρεάζεται η λειτουργία των κέντρων και ανοίγει η συνειδητότητα σε μια μισοαστρική κατάσταση.

Οι τεχνικές μετουσίωσης που θεωρούν ότι κατέχουν στην πραγματικότητα τους δημιουργούν ανισορροπία και πλεόνασμα μερικών ειδών υδρογόνου. Σε μερικούς ανθρώπους αυτό εμδηλώνεται ως ευτροφία ειδικά ότνα συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες Υ 24.Σε άλλου γίνεται το αντίθετο και φτάνουν στο άλλο άκρο επειδή εκπέμπουν υπερβολική ενέργεια μέσω ασκήσεων ή σκέψεων, και ειδρούν σοβαρά και στο υλικό τους σώμα αρχίζοντας από το νευρικό σύστημα , και στους άλλους που έρχονται σε επικοινωνία μαζί τους, οι οποίοι σε άλλες περιπτώσεις έλκονται έντονα λόγω των συσσωρευμένων ουσιών και άλλοτε απωθούνται έντονα για των ίδιο λόγο. Η μετουσίωση δε μπορεί να γίνει με μάντραμ κλπ αλλά απαιτεί να έχει κανείς το κατάλληλο επίπεδο κατανόησης της λειτουργίας του εαυτού του και των ενεργειών. Αλλιώς πάνε όπου νάνε μέσα στο σώμα και κάνουν άλλα αντί άλλων.Το παραπάνω απόσπασμα δείχνει οτι εσύ είσαι που δεν παρακολουθείς τί γράφει η Κατερίνα τόσο καιρό, αλλά κι εγώ (ενίοτε)... Επέμενε η έρμη η Κατερίνα οτι ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Τα αντίθετα αποτελέσματα για τα οποία μιλάς ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΕΛ (καλά ήταν σαν να διάβαζα μία απο τις διαλέξεις, όταν γράφεις για την ευτροφία!!)
Ξαναλέω λοιπόν κι εγώ οτι η διδασκαλία ΔΕΝ διδάσκει ΑΠΛΑ και ΜΟΝΟ την συγκράτηση των σεξουαλικών ενεργειών, αλλά δίνει μία ολόκληρη σειρά πρακτικών και ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ του σώματος όπως λές κι εσύ, οι οποίες ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ με συγκεκριμένη πρακτική ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗΣ των ενεργειών αυτών (κι όχι απλά συγκράτησης) επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Δείξε με την σειρά σου τον ανάλογο σεβασμό στην Κατερίνα λοιπόν, και διάβαζε επίσης με προσοχή και χωρίς να ΞΕΧΝΑΣ (κάτι για το οποίο κατηγορείς την ίδια). Είμαι σίγουρη οτι θα το κάνεις, γιατί ξέρω οτι αναγνωρίζεις τα 'λάθη' σου. Αν και στα 'λάθη' σου καταγράφω τώρα τον τρόπο που μίλησες για έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις... Ούτε σε κατάσταση μέθης είναι, ούτε υπνωτισμού. Είναι τόσο εύκολο να λέμε για όποιον δεν συμμερίζεται τις δικές μας απόψεις και βιώματα οτι είναι υπνωτισμένος, ή σε μέθη, ή σε 'πανικό' (αυτό ήταν συνταρακτικό και εμπνευσμένο!). Ο καθένας μιλάει με τον τρόπο του, και ο τρόπος δεν κάνει τον έναν καλύτερο απο τον άλλο. Εχω δεί και ακούσει ανθρώπους να λένε τα χειρότερα πράγματα με το γλυκύτερο χαμόγελο του κόσμου, αλλά και άλλους να κάνουν εγκλήματα με το πιο γλυκό βλέμμα! Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί, σε θερμοπαρακαλώ, για να έχουμε το δικαίωμα να λεγόμαστε πολιτισμένοι!
Και για να είμαι δίκαιη, το ίδιο αναμένω και απο την Κατερίνα, ως προς την χρήση κάποιων χαρακτηρισμών (νομίζω απο εκεί ξεκίνησε αυτό με τον υπνωτισμό, αλλά εσύ ως 'ποιητής' προχώρησες πολύ το 'ποίημα'). Ωστόσο η Κατερίνα έχει δείξει απο την αρχή οτι η μαχητικότητά της μπορεί να φτάνει και τα όρια της υπερβολής καμμιά φορά, ενώ εσύ έχεις δείξει ένα πιο συγκρατημένα δυναμικό προφίλ. Γι'αυτό και απευθύνομαι αρχικά σ'εσένα...
Το οτι ζητάω βέβαια ή και αναμένω κάτι απο τον οποιονδήποτε εδω μέσα δεν σημαίνει οτι το απαιτώ κιόλας, ή οτι δεν θα καταλάβω εάν δεν εισακουστώ... Ομως νιώθω την ανάγκη και το ζητάω.
Σας ευχαριστώ, και θα τα πούμε απο αύριο τώρα...
Την αγάπη μου σε όλους, και πάλι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2006, 12:21:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή χρονιά σε όλους!
Αν , αγαπητή Πέγκυ,μας είχατε πει πια είναι αυτή η περιβόητη και τεχνική μετουσίωσης που συνεχώς επικαλείστε και αν είχα κάποιο λόγο από αυτά που θα λέγατε να πιστεύω ότι έχει κάποια ισχύ και ότι κάνει όντως έστω και εν μέρει ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ δε θα έγραφα το παραπάνω κέιμ,ενο.
ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ όμως!

Άρα δικαίως λέω ότι δεν έχετε να παρουσιάσετε τίποτε.
Υποψιάζομαι ότι ακολουθείτε την συνήθεια /πρόληψη ορισμένων αρχαίων γνωστικών , ΤΗ ΣΠΕΡΜΑΤΟΦΑΓΙΑ, επειδή και ορισμένοι από εκείνους πίστευαν παρόμοια πράγματα, τότε να μας το πείτε να το ξέρουμε.
Ορισμένοι από εκείνους μην ξεχνάς ότι ήταν και ΕΜΒΡΥΟΦΑΓΟΙ για τον ίδιο λόγο, επειδή πίστευαν ότι έτσι καταργούσαν το έργο των κατωτέρων Αρχόντων.
Ελπίζω να μην έχετε πέσει στο επίπεδο τέτοιων "γνωστικών" πρακτικών και να είναι κάτι πιο ανώδυνο.
Γιατί δεν το αποκαλύπτετε τι είναι;
Ποια είναι αυτή η τεχνική τέλος παντων;
Κάποιο λάκκο έχει η φάβα για να διστάζετε να το αποκαλύψετε...
Περιμένω να δώσετε μια σαφή απάντηση σε αυτό

Η μετουσίωση των ενεργειών δε γίνεται με καμμιά τεχνική με μάντρα ή με διαδικασίες σαν των αρχαίων γνωστικών και απαιτεί σαφώς ιδιότητες που εσείς μέχρι στιγμής ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙΞΕΙ.

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2006, 14:35:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ 

quote:
Ας πάρουμε τα πράγματα με μια σειρά παιδιά και ας διαβάζουμε πρώτα τα κείμενα του άλλου προσεκτικά πριν απαντήσουμε. Και ας διαβάζουμε και καμμιά εγκυκλοπαίδεια επίσης!

Συμφωνώ κι επαυξάνω! Για να δούμε λοιπόν, ποιός δεν διαβάζει προσεκτικά, και ποιός δεν μελέτησε με προσοχή την...εγκυκλοπαίδειά του! Ηδη και στο μήνυμα του formergnostic και στο δικό μου, δώθηκαν οι ερμηνείες του ‘άπαξ’ που είναι ‘μία φορά’ και ‘εφ’όσον’... Το εφ’όσον, θα συμφωνήσεις οτι δεν έχει καμμία άμεση σχέση με το μία φορά (δεν εμπεριέχει δηλαδή το μία φορά), αν και το μία φορά εμπεριέχει εννοιολογικά και το εφ’όσον. Κι όμως, και οι δύο ερμηνείες είναι ισότιμα σε χρήση ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, και η πραγματική ερμηνεία του ‘άπαξ’ σε κάθε κείμενο έγκειται στην συντακτική του θέση, κυρίως! Οπότε, μία χαρά τα είπε και η pyramid βεβαίως βεβαίως οτι το ‘μία φορά’ δίνεται σε όλα τα λεξικά της αρχαίας, αλλά της διέφυγε (όπως διέφυγε και σ’εσένα) οτι δεν είναι η ΜΟΝΗ ερμηνεία της λέξης, και οτι το ‘εφ’όσον’ επίσης δίνεται σε όλα τα λεξικά της αρχαίας! Ελπίζω οτι θα σου αρκεί αυτή η αναφορά ως τελευταία στο θέμα (δεν μπορούσα να το αφήσω να περάσει έτσι, αφού είναι σημαντικό το... λαθάκι), κι ας μήν το συνεχίσουμε, γιατί μπορώ να συζητάω για το άπαξ, και για απαξάπασες τις ελληνικές λέξεις δηλαδή, για τις επόμενες τρείς σελίδες! Θα ξεφύγουμε απο το θέμα έτσι, αλλά θα έχεις καταφέρει να μου βγάλεις απο το σεντούκι την κακώς εννοούμενη αναλυτική λεπτομερόπληκτη πλευρά μου. Εκεί να δείς κάτι νεύρα τσατάλια που θα σου φτιάξω!!! ;)

quote:
Μόνο που η ερμηνεία της Παγώνας στερείται επιβεβαίωσης από το κείμενο και γενικά από όλα τα κείμενα. Ο άνθρωπος Παγώνα είναι αυτό που πεθαίνει σε κάθε ζωή ή η προσωπικότητα;
Η προσωπικότητα είναι μέρος του ανθρώπου ή όλος ο άνθρωπος;


Καταρχήν ποιά είναι ‘όλα τα κείμενα’! Κατα δεύτερον σου απάντησε ήδη η Κατερίνα, οτι η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ είναι αυτή που πεθαίνει, η οποία (προσωπικότητα) είναι μέρος του ανθρώπου! Η προσωπικότητα η οποία δημιουργείται στην εκάστοτε ζωή και πεθαίνει με την εκάστοτε ζωή (έστω κι όχι αμέσως με τον θάνατο του φυσικού σώματος).

quote:
Και επίσης θα πρέπει να δείτε τι εννοεί με τη λέξη "άνθρωπος" ο απ. Παύλος, γιατί αυτό θα μας κάνει να μπορούμε να έχουμε άποψη. Αλλιώς δεν έχει νόημα να πούμε οτιδήποτε, για το "άπαξ... αποθανείν".
Κατανοητό αυτό που λέω;;;


Πολύ κατανοητό, αλλά θα πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσουμε οτι ο Παύλος γεννήθηκε ΜΕΤΑ την σταύρωση του Ιησού Χριστού, δεν πήρε την διδασκαλία από τον ίδιο, αλλά ‘είπε’ από το Αγιο Πνεύμα. Παρόλο που οι Γνωστικοί τον δέχονται, όπως δέχονται και όλη την Αγία Γραφή δηλαδή, προσωπικά, και το ξέρει και η Κατερίνα, δεν τον ‘εμπιστεύομαι’. Κι αυτό που κάνει ο Παύλος λοιπόν είναι καμμιά 50αριά χρόνια μετά τον Ιησού να εξηγεί με τις επιστολές του την διδασκαλία!!! Αν δέχεσαι λοιπόν τον Παύλο, γιατί δεν δέχεσαι κι όποιον ‘εξηγεί’ από επιφοίτηση την διδασκαλία του Ιησού? Ξέρεις πόσοι λαμβάνουν μηνύματα (μέσω επιφοίτησης...channeling λέγεται αυτή την εποχή) από τον ίδιο τον Χριστό? Βασικά όμως δεν είναι αυτό που με ενδιαφέρει να μάθω. Αυτό που θέλω είναι όχι να μου πείς τί εννοεί ο Παύλος όταν λέει άνθρωπος, αλλά τί εννοεί ο Χριστός (μέσα από τα ευαγγέλια), και πώς το επεξηγεί (αν επεξηγείται!). Να, θα δεχτώ την απάντηση, παίρνοντας ως δεδομένο (για μένα) οτι τα Ευαγγέλια είναι ‘απείραχτα’!

quote:
Μάλλον δεν κατάλαβες τα όσα σου έγραψα περί του γουρουνιού ή τα ξέχασες, γιατι βλέπω ότι το επαναφέρεις. Δηλαδη μας δίνεις παράδειγμα ειλικρινούς διαλόγου με αυτό;Μήπως πρέπει και εμείς να λέμε ότι θέλουμε και να αδιαφορούμε για το τι είναι αληθινό ;
Αν βρεις να λέει και στην Παλαιά Διαθήκη εντολή για συγκράτηση σπέρματος θα γίνω μαθητής σου και θα σου επιτρέψω να με χρησιμοποιήσεις σε όλες τις τέτοιου είδους τεχνικές και θα συγκρατώ και το σπέρμα μου μάλιστα...

Καταρχήν, αν κατάλαβα εγώ καλά, αυτό που ειπώθηκε είναι πως η Καινή Διαθήκη συμπληρώνει την παλαιά, που σημαίνει πως εάν κάτι δεν αλλάζει στην Καινή, συνεχίζει να ισχύει η παλαιά... Είναι εύλογο αυτό και κατανοητό! Δεν νομίζω οτι κάποιος θα φέρει αντίρρηση. Αλλωστε, εάν δεν ισχύει αυτό, τότε γιατί στην ευχή την έχουν στα Ιερά Κείμενα οι Ορθόδοξοι την Παλαιά Διαθήκη???
Οσον αφορά λοιπόν τα γουρούνια, πές μου λοιπόν πού μέσα στην Καινή Διαθήκη αναιρείται αυτό που λέει για τις τροφές! Και εξήγησέ μου γιατί θα πρέπει σώνει και ντέ να επιβαρύνουμε την ενέργειά μας με τέτοιου είδους ενέργειες? Γιατί να μήν χρησιμοποιούμε την ‘δύναμη’ της χριστότητας για να καθαριστούμε από άλλες ενέργειες, και να την καταναλώνουμε για να καθαριζόμαστε συνέχεια από τα γουρούνια??? Πρέπει επίσης να σου πώ οτι ο Σαμαέλ λέει οτι δεν είναι σωστό να κάνουμε θρησκεία της κουζίνας, δηλαδή δεν θεωρεί σε καμμία περίπτωση οτι θα σωθούμε εάν δεν τρώμε γουρούνι, αλλά δεν είναι πολύ έξυπνο να επιβαρυνόμαστε με αυτή την ενέργεια. Αν χρειαστεί και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς (είμαστε ας πούμε καλεσμένοι κάπου) δεν θα πάμε στην κόλαση τρώγοντας γουρούνι, αλλά κι αυτό το πράγμα που γίνεται κάθε τρείς και λίγο στο τραπέζι μας, λές και δεν υπάρχουν άλλα κρέατα...
Τέλος πάντων, το σημαντικότερο μου διέφυγε. Για την συγκράτηση του σπέρματος μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά στο Λευιτικόν ΙΕ’... Αναλυτικότατα. Αντιστοίχως, περιμένω να δώ πού καταργείται αυτό στην Καινή Διαθήκη...

quote:
Κι όταν κάτι αυτοτιτλοφορείται ως χριστιανικό δε σημαίνει ότι είναι και διδασκαλία του Χριστού! Οι μαθητές του και οι διάδοχοί τους ήξεραν ποια κείμενα ήταν τα αληθινά και ήδη από την πρώτη στιγμή έκαναν το διαχωρισμό. Έχω διάβασει σχεδόν όλα τα απόκρυφα, εκτός παό την πίστη-σοφία και μερικά ακόμη και πείθομαι από όλα ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ότι το κείμενο των ευαγγελίων που έχουμε και σωστό είναι και αναλλοίωτο έχει μείνει. Οπότε πάρε όλα τα απόκρυφα και βγάλε το ρεζουμέ να δεις ότι πάλι τα 4 ευαγγέλια θα μείνουν.

Οταν λές διάδοχοι, ποιούς εννοείς? Και γιατί δηλαδή πρέπει να εμπιστευτούμε τους διαδόχους, όταν οπως λές ολόκληρος μαθητής του και δεν τον είχε καταλάβει. Για τον Ιούδα λέω, καλέ! Τον ξεχάσαμε αυτόν! Αν δεν τον κατάλαβε ο Ιούδας, θα τον κατάλαβαν σίγουρα όλοι οι διάδοχοι? Και ήξεραν αυτοί να διαχωρίσουν το σωστό από το λάθος ε; Οπως ακριβώς διάλεξαν τις επιστολές του Παύλου ως εμπνευσμένες και τις έχωσαν μέσα στα ιερά ευαγγέλια για να καταλάβουν την διδασκαλία οι χαζοί? Καλά βρε, δεν σας κάνει καμμία εντύπωση το οτι ήταν ο χειρότερος κυνηγός και βασανιστής των Χριστιανών ο Σαούλ? Αυτά βέβαια είναι δικές μου απόψεις, γιατί όπως βλέπεις μιά χαρά μπορούμε να έχουμε την άποψή μας για διάφορα θέματα στην Γνώση. Κανείς δεν μας υπνωτίζει,και κανείς δεν μας λέει θα πιστέψεις αυτό , όπως γίνεται με μερικούς μερικούς, ονόματα δεν λέμε :p
Το μόνο εμπνευσμένο του Σαούλ είναι ο ύμνος της Αγάπης, αλλά η μία έμπνευση καλέ μου δεν κάνει τον ποιητή! Και καθόμαστε και συζητάμε για το ποιά ήταν η διδασκαλία του Ιησού με αποσπάσματα από τις επιστολές του Παύλου? Εσύ δεν είπες οτι είναι τόσο τέλεια η διδασκαλία του Ιησού που οποιοδήποτε μέρος της και αν πάρουμε θα μπορέσουμε να την αναπαράγουμε στο σύνολό της? (μόνο εσύ βέβαια θα το κατάφερνες αυτό, γιατί όλοι οι άλλοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να χωριστούν σε διακόσιες διαφορετικές ‘χριστιανικές’ εκκλησίες, επειδή δεν μπορούσαν να καταλάβουν ούτε αυτά που ήδη υπάρχουν γραμμένα!!!)
Από δώ και πέρα λοιπόν ζητάω να μου εξηγείται ό,τι θέλετε μόνο μέσα από λόγια του Ιησού (από αυτά τέλος πάντων που θεωρούνται λόγια του). Γιατί αν θές μπορούμε να δούμε κατά πόσο συμφωνεί η διδασκαλία του Παύλου (αυτό είναι πιο σωστό να λέμε) με το απόσπασμα που σου είπα παραπάνω για την συγκράτηση του σπέρματος από το Λευιτικόν, καθότι ήταν πολύ καλός Εβραίος!

quote:
Δεν είχα προσέξει όλες τις κοτσάνες που γράφει στο βιβλίο γιατί από ένα σημείο και μετά βαρέθηκα να διαβάζω ...αυτό το πράγμα...που ονομάστηκε "Κώδικας Ντα Βίντσι" από τις ασυναρτησίες και τις ...ανοησίες σαν και την παραπάνω που έγραφε.

Πρέπει να πώ οτι ο Κώδικας Ντα Βίντσι θεωρείται οτι περνάει μηνύματα των αρνητικών. Το βρίσκω λάθος να το χρησιμοποιούμε ως βάση συζήτησης, γιατί πρόκειται για μυθιστόρημα, έτσι κι αλλιώς. Αυτό όμως που είναι περίεργο είναι πώς, ενώ αναφέρεται η Βηθλεέμ στην Παλαιά Διαθήκη, αμφισβητείται η ύπαρξή της από πολλούς (μιλάμε για την εποχή του Ιησού)... Μήπως την εποχή του Ιησού η Βηθλεέμ δεν υπήρχε? Και ονομάστηκε πάλι έτσι για να ‘συμπέσει’ με τις προφητείες? Το έχω διαβάσει κι αυτό κάπου... Είναι πραγματική απορία αυτή, και αναμένω απάντηση. Είναι σαν να λέμε και στην Αμερική υπάρχει Αθήνα, η οποία όμως δεν υπήρχε την εποχή των Αζτέκων. Αν κάποια ‘προφητεία’ έλεγε ‘και αυτός γεννήθηκε στην Αθήνα’, και μας προέκυπτε αντί για Αθήνα της Ελλάδος, κάποια περιοχή της Αμερικής, δεν θα σήμαινε οτι ήταν η Αθήνα που περιμέναμε... Μήπως αυτό συμβαίνει? Γιατί αλλιώς πρέπει να θεωρήσουμε όλη αυτή την διαμάχη που υπάρχει με βιβλία, και παραβιβλία, και θεωρίες και έρευνες και αναλύσεις (που υπάρχει δεν μπορείς να το αμφισβητήσεις αυτό) ως κάποιο αστειο μεταξύ των ερευνητών!

quote:
Καλό μου κοριτσάκι, αν είχες λίγο ενδιαφέρον να βρεις μερικά βιβλία για τον π Παρφύριο και μερικούς ακόμη γέροντες και παπάδες του καιρού μας που έκαναν πολύ μεγύτερα πράγματα από αυτά , όπως θεραπείες καρκίνου κλπ τότε δε θα έλεγες αυτά που λες τώρα και φοβάμαι ότι θα γινόσουν θεούσα, μην πω και φανατική θεούσα, σε στυλ Λουκά και βάλε.

Αν εσύ δηλαδή μάθαινες για θεραπείες καρκίνου μέσα στην Γνώση, με πρακτικές της Γνώσης, και προσευχή μέσα από την Γνώση, θα πίστευες και θα ερχόσουν στην σχολή?
Τώρα φταίω? Φταίω? Επειδή δεν έχω την έγκριση να μιλήσω, και θα πρέπει πρώτα να μιλήσω με την ενδιαφερόμενη προτού αναφερθώ ανοικτά σε αυτή, θα πώ μόνο οτι ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, σε πολύ θαυματουργό στύλ, σαν αυτά που σου αρέσουν πιθανά! Ξέρεις, τα γνωστά... την μία έχω καρκίνο, την άλλη δεν έχω και ψάχνει ο γιατρός να δεί πού πήγε!!!!
Κράτα αυτό προς το παρόν, κι αν θέλει να μιλήσω περαιτέρω για την περίπτωση η ενδιαφερόμενη θα το κάνω!

quote:
Ε ναι δα!!! Δεν ακυρωνουμε τις θεραπείες , αλλά αναρωτιόμαστε (εγώ δηλαδή) δύο πράγματα :κατά πόσο είναι μόνιμες και πραγματικές και σε τι αποσκοπούν.Μια θραπεία ενός μαύρου μάγου που λόγω της ασθένειάς του δε μπορούσε να ασκήσει την "τέχνη" του δεν είναι και ότι καλύτερο νομίζω...
Η κάθε ασθένεια έχει και κάποιο λόγο ύπαρξης και πάυει να υπάρχει όταν εκπληρωθεί αυτός ο λόγος.

Μετά τα 10 χρόνια θεωρείται μόνιμη? Εάν δεν επηρεάζει την εργασία (την εσωτερική πιθανά εννοείς) κάποιου παρα μόνο την ζωή του θεωρείται καλή ή κακή? Πρόσεξε την βλασφήμια βρε Φιλόσοφε! Προφανώς ό,τι θαύμα γίνεται εκτός Ορθόδοξης Εκκλησίας έχει απώτερο σκοπό του κατώτατου! Ε; Φτού σου βρέ, στην κόλαση θα πάς με τόση βλασφήμια!

quote:
Δηλαδή αν βρεθεί εξήγηση θα πιστέψεις μετά ότι δεν υπάρχει μετενσάρκωση;;; χλωμό το βλέπω....


Εάν η εξήγηση είναι ικανή να ανατρέψει αυτό που ‘βλέπω’ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου σχεδόν, ως αυτονόητο, τότε θα πιστέψω. Και να ξέρεις οτι το μόνο που δεν έχω πρόβλημα είναι να αλλάξω τις πεποιθήσεις μου όταν μου αποδεικνύονται λάθος... Και μήν βιαστείς να πείς αφού σας έχουμε δώσει αποδείξεις. Σχεδόν άμεσα έχω πεί τί είναι η Γνώση για μένα, και πώς εργάζομαι.

quote:
Ξέχασες τα παιδιά από τις εκτρώσεις , τις αποβολές και εκείνα που πεθάινουν αμέσως μετά τη γέννηση. Όλα αυτά θα κριθούν. Αλλά σε ρωτώ :την κρίση τη φαντάζεσαι σαν κάτι που γίνεται σε ένα δικαστήριο, σαν μια δίκη με πρόεδρο το Θεό;
Γιατί αν τη φαντάζεσαι αλλιώς τότε δεν έχει νόημα η ερώτηση...

Δεν τα ξέχασα, αλλά επιτέλους υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις που δεν ‘εξηγούνται’ από τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό. Ευχαριστώ που παραθέτεις κι άλλα παραδείγματα, αλλά στόχος μου δεν είναι να πείσω κανέναν με την ποσότητα των παραδειγμάτων, αλλά να καταθέσω ένα μέρος αυτού που έχει πείσει εμένα... Και όχι, δεν φαντάζομαι κανένα δικαστήριο, τουλάχιστον όχι ανθρώπινου τύπου...

quote:
Θεωρείς ότι δεν πρέπει να πάνε στον παράδεισο αυτά τα παιδιά ή ότι δε μπορoύν(δεν έχουν τη δύναμη) επειδή δεν επέκτησαν γνώση;;;

Θεωρώ οτι με κάτι ξεχρεώνουν, και πολύ πιθανά μετά από την ‘πληρωμή’ θα πάνε σε αυτό που εσύ εννοείς ως παράδεισο. Δεν θεωρώ επίσης οτι η γνώση είναι αυτή που σε πάει στον παράδεισο (ή στην κόλαση), αλλά μου φαίνεται περιττό να γεννιούνται άνθρωποι, για να πάνε στον παράδεισο στο τσάκ μπάμ. Ας πάνε χωρίς να γεννηθούν... Παντοδύναμος είναι! Δεν έχει τί να κάνει, ή μήπως δεν μπορεί να πάρει κατευθείαν αυτές τις ψυχές και να τις πάει στον παράδεισο? Ή μήπως τις χρησιμοποιεί για να πάρουν μαθήματα άλλοι??? Ωραιότατη λογική βρε!
Βασικά, δεν μπορώ να διανοηθώ δίκαιο Θεό, ο οποίος θα δώσει ευκαιρίες σε κάποιους να πάνε στον παράδεισο με την μία (πχ τα παιδάκια), ενώ άλλους θα τους ρίξει μέσα στην ταλαιπωρία και τα εμπόδια, με την πιθανότητα να ΜΗΝ πάνε στον παράδεισο. Αλλά για πάμε παρακάτω που λές κάτι πιο ωραίο!

quote:
Αλλά πέρα από την πλάκα: το να δει κανείς εικόνες και πράξεις σαν να τις έκανε ο ίδιος σε άλλη εποχή δεν είναι δύσκολο ούτε αδύνατο να συμβεί, χωρίς να είναι ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ πράξεις. Απλούστατα έχει συμβεί πολλοί να δουν ότι είναι πχ ο Ναπολέων κλπ διάσημα πρόσωπα. Δεν ήταν όλοι όμως. Αυτό εξηγείται από το ότι μπορούμε να συλλάβουμε και εν ζωή ακόμη τις σκέψεις του άλλου και να τις βιώσουμε σαν δικές μας. Οπότε δεν είναι αυτό το περιστατικό απόδειξη για ύπαρξη προηγούμενης ζωής.


Πίστεψέ με δεν θεώρησα ούτε στιγμή οτι θα δεχόσουν αυτό το περιστατικό, ή οποιοδήποτε άλλο περιστατικό ως απόδειξη για την ύπαρξη προηγούμενης ζωής! Εδώ υπάρχει βρε συ εταιρεία στην Αγγλία που υποστηρίζουν οτι η γή είναι επίπεδη, και όλες οι φωτογραφίες είναι φτιαχτές και οτι δεν υπάρχει βαρύτητα, κι άλλα τέτοια ωραία! Και έχει μέλη, τα οποία μάλιστα δεν αστειεύονται καθόλου... Εσύ δεν θα έβρισκες απάντηση? Εσύ λοιπόν λές πως αυτό που ένιωσαν όταν συναντήθηκαν στο ινστιτούτο ΠΡΙΝ μάθουν για τις αναδρομές τους, ήταν επίσης αποτέλεσμα της βίωσης των συναισθημάτων κάποιων άλλων? Ε τότε χαθήκαμε... Οσα νιώθουμε διαισθητικά για άλλους ανθρώπους είναι τί ακριβώς? Τίποτα δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε…Μπορεί να συμπαθούμε αυτομάτως κάποιον, αλλά στην ουσία να είναι η Κάλλας που πιάσαμε στον αέρα που συμπαθεί τον Ωνάση (έχω μία μανία με τους Ωνάσηδες τελευταία... πλύση εγκεφάλου θα είναι!) που έπιασε ο άλλος στον αέρα... Με εκπλήσσεις...

quote:
Το να έχει κάποιος μια αναπηρία δεν είναι αυτό ο ίδιο πρόβλημα ,αν δεν έχει ο ίδιος επιθυμίες που δε μπορεί να εκπληρώσει. Το πρόβλημα εμφανίζεται απότ η στιγμή που έχει ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Σωστα ή κάνω λάθος;;;
Άρα δεν πρέπει να ρωτάμε γιατί πχ είναι κάποιος παράλυτος στα κάτω άκρα , αν αυτός δεν είχε την επιθυμία να περπατάει.
Έτσι δεν τίθεται θέμα γιατί κάποιος έχει μέρος των ικανοτήτων των άλλων, αλλά γιατί έχει κανείς, και ειδικά όλοι οι άνθρωποι , ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Αν πχ ένα παιδί ήθελε πάσει θυσία να έχει γαλανά μάτια και δεν έχει αλλά είναι υγιές κατά τα άλλα , θα του φαίνεται αβάσταχτη η ατέλειά του αυτή, διότι το σημαντικό για αυτό μπορεί να έιναι όχι το να περπατήσει, αλλά το χρώμα των ματιών.Ο μοίως κάποιο παράλυτο παιδί να έχει σαν προτεραιότητα το να νιώσει, να λάβει αγάπη, προσοχή, φροντίδα από τους άλλους, και όχι το να περπατήσει.
Άρα στην περιτπωση αυτή βάσανο θα είναι το να είναι υγιές αν δεν έχει και την ανάλογη προσοχή.
Η μορφή και οι ιδιότητες που έχει καθένας μας οφείλονται στο ότι με αυτές εκπληρώνεται το σχέδιο του Θεού και η βούληση του Θεού.
Αν συμφωνείς ότι η βούληση του Θεού είναι ΠΑΝΑΓΑΘΗ και ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗ και ΠΑΝΣΟΦΗ θα συμφωνήσεις ότι όλα όσα μας φαίνονται ατελή και λανθασμένα δε μπορεί να τα βλέπει έτσι ο Θεός και να μην τα διορθώνει. Άρα είναι ΚΑΛΑ από την άποψη του Θεού και έχουν το σκοπό τους που γίνονται.
Ο παραμορφωμένος άνθρωπος και ο πρόωρα θανών θα κριθούν απολύτως δίκαια από το Θεό , με βάση το από που ξεκίνησαν και τι πέτυχαν μέσα τους. Η υπομονή σε θλίψεις , πόνους και δυσκολίες είναι μεγάλη εσωτερική εκπαίδευση και αρετή, σε οποιαδήποτε διδασκαλία, ακόμη και στου Σαμαέλ, φαντάζομαι.
Οπότε ακόμη και οι άρρωστοι ή οι αναπηροι έχουν το λόγο ύπαρξής τους:διδάσκουν με τη στάση τους και πετυχαίνουν εσωτερικά ότι και οι άλλοι μέσω της μελέτης του εαυτού τους και της υπομονής τους, καθώς έχουν άπλετο χρόνο και για τα δύο

Πολύ σωστά! Αυτό που πρέπει να ρωτήσουμε τελικά, με την λογική του είναι ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ? Από πού προέρχονται οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες, αφού γεννιόμαστε μία φορά? Και πώς δηλαδή θα είχε κάποιος την επιθυμία να μήν περπατάει? Πού το αποφάσισε και πότε? Υποθέτω οτι πιστεύεις οτι υπάρχει κάπου μία ομάδα (ή μήπως συγκομιδή) ψυχών, οι οποίες περιμένουν να γεννηθούν, κι αυτές οι ψυχές λοιπόν δεν έχουν δημιουργηθεί ίδιες, αλλά άλλες έχουν δημιουργηθεί από τον Θεό ως καλύτερες από τις άλλες, άλλες ως πιο δυνατές/ανθεκτικές... κοκ? Κι αυτό σε καλύπτει? Εδώ δεν μιλάμε απλά για πρόωρα θανών! Μιλάμε ακόμα και για θανάτους βρεφών την ώρα της γέννας! Δηλαδή για τί εσωτερική εκπαίδευση και αρετή μου μιλάς? Και τί μου λές θα κριθεί ανάλογα με το πού ξεκίνησε και τί πέτυχε μέσα του! Από την μήτρα ξεκίνησε, και έφτασε μέχρι τα χέρια του μαιευτήρα! Τί εσωτερικό έμαθε δηλαδή? Εχω μία απορία!
Οχι καλέ μου! Θα σε στεναχωρήσω, αλλά δεν εξηγώ ΠΟΤΕ ό,τι δεν καταλαβαίνω με το συνταρακτικό ‘η βούληση του Θεού είναι Πανάγαθη και Παντοδύναμη και Πάνσοφη κι έτσι όλα έχουν σκοπό που γίνονται’! Γιατί ναι μέν συμφωνώ με αυτήν την πρόταση, αλλά δεν θα μείνω εκεί. Θα προσπαθήσω να καταλάβω την βούληση του Θεού, για να καταλάβω και την δική μου πορεία, τις δικές μου ευθύνες αλλά και τις δικές μου υποχρεώσεις... και μου κάνει εντύπωση που εσύ μένεις εκεί και δεν το ψάχνεις παραπέρα! Γιατί? Αυτό δεν ανήκει σε μία από τις ερμηνείες της βλασφήμιας που έχεις δώσει? Πρέπει να ψάξεις να βρείς την ρίζα των πραγμάτων Φιλόσοφε, ΕΙΔΙΚΑ αυτών που δεν καταλαβαίνεις, κι όχι να τα ‘ρίχνεις’ χαλαρά όλα στην Παντοδυναμία του Θεού, για να κοιμάσαι άνετα και χωρίς άγχος! (δεν βλέπω άλλο λόγο να το κάνεις αυτό)

quote:
Μετάνοια=αλλαγή νοός
Δεν είναι ανώδυνη πάντα μια κατανόηση. Μπορεί να είναι ανώδυνη, επώδυνη, ουδέτερη ή και ευχάριστη. Αν δεν κατανοήσεις πως θα μετα-νοήσεις; Πως θα γίνει αλλαγή του νου αν δεν αλλάξει τίποτε, ούτε προστεθεί ούτε αφαιρεθεί;;;
Κάθε σφαλμα(=αμαρτία=μη αρτιότητα) οφείλεται στη μη κατανόηση κάποιου νόμου.Κάποιας συμπαντικής αλήθειας περί ενός θέματος.
Η θεραπεία είναι η κατανόηση. Όταν δεν έρθει ανώδυνα θα έρθει επώδυνα.
Πάντως θα έρθει με κάποιον τρόπο.

Πάλι θεωρώ περιττό το οτι το αναλύουμε τόσο πολύ, αλλά περισσότερο θέλω να σου δείξω οτι δεν καταλαβαίνουμε βασικά πράγματα που έχει πεί ο καθένας. Και εξηγούμαι: Συμφωνώ οτι η μετάνοια εμπεριέχει την κατανόηση, και χωρίς κατανόηση δεν μπορείς να μετανοήσεις, αλλά σε καμμία περίπτωση η κατανόηση δεν ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ μετάνοια (όπως δηλαδή η μετάνοια προυποθέτει την κατανόηση). Μην ξεχνάς οτι και ένας αρνητικός, ακόμα και μαύρος μάγος μπορεί κάλλιστα να ξέρει τί κάνει, να κατανοεί βαθιά τί κάνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι θα έχει και τύψεις, πόσο μάλλον οτι θα μετανοήσει εν καιρώ! Κι αν δεν θές να ασχολείσαι με μαύρους μάγους, τότε κάτσε σκέψου τί γίνεται με τους δολοφόνους που χαρακτηρίζονται ως έχοντες σώας τας φρένας! Ελπίζω να μήν χρειαστεί να ξαναμιλήσουμε γι’αυτό.
Για πάμε στα ωραία τώρα 
Λές

quote:
Τι θα συνέβαινε αν οι άγιοι έκαναν κατι τόσο αντίθετο στο θέλημα του Θεού;
Δε θα έπρεπε να χάσει η Εκκλησία την ευλογία του Χριστού και να σταματήσουν και τα θάυματα και η βοήθεια του Θεού προς αυτήν;
Δε θα έπρεπε να είχε διαλυθεί εδώ και αιώνες πια;;;

Και λές επίσης:

quote:
Γιαυτό και όσοι μιλάνε απαξιωτικά για θαύματα που συμβαίνουν οπουδήποτε στον κόσμο , αλλά δεν ξέρουν για το τι ακριβώς καταδικάζουν ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!!!
Πχ λέει ο άγιος Νικόδημος κάπου στο Πηδάλιο ότι ο Νεστόριος παρά το ότι ήταν αιρατικός ως προς τον Υιό και έλεγε βλάσφημες διδασκαλίες ήταν ορθόδοξος ως προς το Άγιο Πνεύμα. Αν κανείς τον καταδικάσει γενικώς και αορίστως καταδικάζει και τα ορθά των διδασκαλιών του, άρα βλασφημεί το Άγιο Πνεύμα και αυτικατακρίνεται. Πρέπει λοιπόν, όταν λέμε ότι κάποιος είναι αιρετικός, λέει ο άγιος, να αναφερόμαστε λετπομερώς και με ακρίβεια στα σημεία της διδασκαλίας του που είναι αιρετικά και να μην καταδικάζουμε τα ορθά γιατί καταδικάζουμε και την αλήθεια τότε.

Θα με τρελάνεις εσύ παιδάκι μου!
Κάτσε να βάλω τον συλλογισμό σου σε μία σειρά. Λές δηλαδή πως τα θαύματα που γίνονται σε αιρετικές ομάδες/θρησκείες είναι του σατανά, αλλά επίσης, οτι ο Θεός επιτρέπει να γίνονται θαύματα στην Ορθόδοξη Εκκλησία γιατί είναι η...Ορθόδοξη τέλος πάντων, και η σωστή, και με αυτό τον τρόπο δίνει την... έγκρισή του. Αλλιώς θα τα έκοβε τα θαύματα! Αντιλαμβάνεσαι πως με αυτή την λογική, και αφού ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ σε όλες τις θρησκείες, ο ένας είναι αιρετικός για τον άλλον, και τα θαύματα των άλλων είναι του σατανά, ενώ τα δικά τους είναι τα καλά και η απόδειξη οτι ο Θεός είναι μεθ’ υμών...!!! Χρειάζεται να πώ τίποτε άλλο?

quote:
Για να είμαστε ακριβείς καμμιά δύναμη δε μπορεί να διενεργηθεί χωρίς τη θέληση του Θεού. Άρα όποιος και αν σου θεράπευσε το πόδι ο Θεός στο θεράπευσε. Αν όμως εσύ δεν το καταλάβεις αυτό θα είναι σαν να σου το θεράπευσε ο σατανάς. Αν το καταλάβεις θα δεις ότι εκ Θεού "πάσα δόσις αγαθή και πάν δώρημα τέλειον".

Το πρόβλημά μας είναι οτι εγώ μόνο τον Θεό βλέπω στην θεραπεία μου, ενώ εσύ βάζεις και τον Σατανά ως συνεργαζόμενο!!!! Πράγμα που προσωπικά ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ συλλήβδην. Ο σατανάς ΔΕΝ έχει δύναμη θεραπείας, και πολύ περισσότερο κανείς Θεός δεν του δίνει την έγκριση να θεραπεύσει για να δώσει ο Θεός διδασκαλία στον άνθρωπο... Αναρωτιέμαι αυτό που λές δεν είναι τελικά αιρετικό για την ορθοδοξία?

Πρόσεξε τώρα πώς παρανοείς και πάντως δεν κατανοείς τα παρακάτω:

quote:
Λέω:
Πειράζει που εγώ βλέπω τον Χριστό σε αυτή την θεραπεία, και την δύναμη της Θεϊκής Μητέρας (που στην κοσμική της έκφραση σου θυμίζω οτι είναι η Παναγία!);
Λές:
Η Παναγία είναι η βασίλισσα των ουρανών και δεν υπάρχει άλλη κοσμική μητέρα.
Δεν είναι η κοσμική μητέρα που έβλεπε ο Σαμαέλ.
Δεν είναι απλώς μια έκφραση της κοσμικής μητέρας, αλλά αυτή η ίδια η αληθινή κοσμική μητέρα!

Δεν λέω πουθενά οτι η Παναγία είναι απλά μία έκφραση της Κοσμικής Μητέρας (άσχετο τί πιστεύω, στο συγκεκριμένο απόσπασμα δεν λέω κάτι τέτοιο), ενώ λέω ξεκάθαρα οτι η Θεϊκή Μητέρα (όχι η κοσμική) στην ΚΟΣΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗ είναι η Παναγία. Εσύ το Θεϊκή το προσπερνάς και μένεις κολλημένος στο κοσμική...

quote:
Λες:
Δεν το είπα ακριβώς έτσι. Είπα ότι"Για να γίνω ακόμη πιο σαφής:
Όλοι έχουμε την ικανότητα να κάνουμε συλλογισμούς κατά τον ορθό τρόπο και να βγάλουμε ορθά συμπεράσματα.. ¨Οχι ότι έχουμε την ίδια αντιληπτική ικανότητα και ως προς τις αισθήσεις ή στον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο.Εννοούσα ότι ακριβώς επειδή δεν έχουμε την ίδια αντιληπτική ικανότητα, έχουμε την ίδια δυνατότητα για ορθούς συλλογισμούς ΑΡΧΙΚΑ.Πριν να πληγούμε.
Και λές παρακάτω:
Όλοι σαν παιδιά είμαστε σε παραπλήσια κατάσταση. Αλλά μεγαλώνοντας τη χάνουμε ...Και γιαυτό αντιλαμβανόμαστε διαφοετικά τον κόσμο είτε σε μικρότερο είτε σε μεγαλύτερο βαθμό ο ένας από τον άλλο.

Πάλι τα μπουρδούκλωσες καλέ μου!
Καταρχήν, τί πάει να πεί επειδή δεν έχουμε την ίδια αντιληπτική ικανότητα, έχουμε την ίδια δυνατότητα για ορθούς συλλογισμούς? Εχει λογική αυτό που λές? Σου στέκει καλά? Και ποιός αποφασίζει για το ποιός είναι ο ορθός συλλογισμός? Επέτρεψέ μου να σου πώ οτι ο ορθός συλλογισμός είναι αυτός που βοηθάει τον άνθρωπο να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του αρχικά και να κινείται μέσα σε αυτό! Συμφωνούμε? Ενας άνθρωπος που έχει να αντιμετωπίσει ας πούμε τα θηρία της ζούγκλας δεν θα σκέφτεται ορθά αν σκέφτεται όπως ένας άλλος που σκέφτεται πολύ ορθά οτι δεν πρέπει να σκοτώνουμε ένα είδος που είναι υπο εξαφάνισην, γιατί αυτό θα επιφέρει αλλαγές σε όλο το σύστημα το οικολογικό! Ο άνθρωπος της ζούγκλας αν ακολουθήσει αυτή την κατά τ’άλλα ορθή λογική θα βρεθεί να γίνει το γεύμα του ‘υπο εξαφάνισην είδους’! Άρα ακόμα και τα ορθά σου συμπεράσματα μπάζουν, αν το καλοσκεφτείς, για κάποιον άλλον!
Επίσης πρέπει να σε ενημερώσω οτι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν γεννιόμαστε σε παραπλήσια κατάσταση! Εκτός εάν εννοείς κάτι που δεν μπορώ να συλλάβω αυτή την στιγμή! Δεν σου είπα τυχαία για τον εγκέφαλο, και το πώς τον χρησιμοποιούμε! Καμμία παραπλήσια κατάσταση, γιατί ούτε οργανικά γεννιόμαστε ίδιοι, ούτε στο ίδιο περιβάλλον! ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ... Το μόνο που κάνουμε μεγαλώνοντας είναι να την διαμορφώνουμε την κατάστασή μας, είτε προσπαθώντας να την ταιριάξουμε με των άλλων (το πλέον σύνηθες), ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ, είτε ψάχνοντας για αυτό το κάτι άλλο... Σου θυμίζει κάτι αυτό το τελευταίο???? Ναι, σχεδόν δικά σου λόγια είναι από προηγούμενο μήνυμα!

quote:
Τώρα θα σου έλεγα καμμιά κακή λέξη με αυτά που λες και με τις ειρωνίες σου και θα σου σηκωνόταν όντως οι τρίχες της κεφαλής και όχι μόνο....Καλά που το βρήκες να μιλάω εγω΄για προνομιακή αντιληψη της πραγματικότητας που θα υπάρχει σε ένα χριστιανικό περιβάλλον κλπ ΕΕΕΕΕΕ;;;;;;;;;;
Ο κάθε ένας έχει μια διαστρέβλωση της αντίληψης της πραγματικότητας ανάλογα με το περιβάλλον που ζει. Χριστιανός και μη χριστιανός. Οπότε μάλλον λήξανε τα άτιμα ....τι τα παίρνεις αφού σε χαλάνε..

Βρε κακούργε, εσύ δεν έλεγες για το πόσο υπέροχη είναι η Ορθόδοξη θρησκεία, και καλύτερη από όλες, και πιο κοντά στην αλήθεια από όλες? Αφού είναι τόσο τέλεια, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ? Δεν αρκεί να διαβάσεις την Αγία Γραφή για να δείς την τελειότητά της? Σε ένα Ορθόδοξο Χριστιανικό περιβάλλον, δεν θα λάβει την τέλεια αλήθεια της τέλειας Αγίας Γραφής? Ξαφνικά και οι ορθόδοξοι σε διαστρέβλωση έχουν υποπέσει? Τς τς τς!!!!

quote:
Ο τρόπος που αναλύουμε τα εξωτερικά ερεθίσματα μπορεί να είναι παράλογος σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Να έχει πολλά κενά δηλα΄δη στη μέθοδο. Αυτό δε σημαίνει ότι ο τρόπος με τον οποίο επιβιώνει ο καθένας είναι και ο καλύτερος για το σύμπαν. Είναι ο καλύτερος για τον ίδιο και για τις συνθήκες του. Και ας είναι θεότρελλος αυτός ο τρόπος, και ο χρήστης του μαζί, αν κριθεί από συμπαντική άποψη. Ο τρόπος της ΛΟΓΙΚΗΣ είναι η ρίζα όλων και ο ορθόιτερος όλων. Δεν έχει περιθώρια παρερμηνειών εκεί και γιαυτό ειναι και ο τρόπος που χρησιμοποιείται από υπερανθρώπινα όντα ανταξια της ΛΟΓΙΚΗΣ και όχι από μας συνήθως που σκεφτόμαστε με βάση το "ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ".

Και σε ξαναρωτάω λοιπόν! Εσύ έχεις ανακαλύψει αυτή την ΛΟΓΙΚΗ, την οποία καταλαβαίνω τί εννοείς, αλλά βρε ΦΩΤΙΣΜΕΝΕ, πού την βρήκες εσύ, για να κρίνεις κι όλων των άλλων με τέτοια βεβαιότητα? ΣΕ έχω ρωτήσει τόσες φορές, ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΩΡΥΕΣΑΙ?

Ασε που σκέφτομαι και το άλλο τώρα, διαβάζοντας το παραπάνω: εάν υπάρχει μία λογική (που δεν είναι Η ΛΟΓΙΚΗ) η οποία είναι η καλύτερη για να επιβιώσει κάποιος σε ένα δεδομένο περιβάλλον, τότε ο Θεός σου ξαναπαίρνει κόκκινη κάρτα, γιατί πάλι στα δύσκολα πετάει κάποιον και μάλλον περιμένει από αυτόν να ξεπεράσει το επίπεδο επιβίωσης σε ένα πιθανά ΔΥΣΚΟΛΟ περιβάλλον, ενώ σε άλλους τα δίνει όλα εύκολα!!! Ουπς, ξέχασα βρε... έχει ανώτερα σχέδια που δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε με την μικρή, ενίοτε σατανική λογική μας. Εσύ όμως που έχεις την άλλη, την καλή, την ΛΟΓΙΚΗ, πώς και δεν μπορείς να μου το εξηγήσεις, παρά μόνο σηκώνεις τα χέρια ψηλά στην παναγαθία και παντοδυναμία Του? Ή μήπως δεν επιτρέπεται να μιλήσεις?

quote:
Ναι ναι
Σκέφτεσαι με την όπισθεν φαίνεται ...

Μωρε εγώ μέχρι ενσάρκωση του έξ’από ‘δώ είμαι, αλλά δεν το έχεις καταλάβει!!!! Ως γνήσια οπισθοδρομικιά με την όπισθεν πηγαίνω! :p

quote:
Α καλά που το διευκρίνησες. Χαριτωμένη όντως είσαι γενικά σε όλα όσα γραφεις ., αν και μερικές φορές μου κάνει τα νεύρα κορδόνια ή καραβόσκοινα ....
Η διαφορά βρίσκεται στο ότι εγώ δε βλέπω τα όσα λέει η θρησκεία μου σαν ΕΝΤΟΛΗ που απαραιτήτως πρέπει να εκτελεστεί για να σωθώ αλλά σαν δυνατότητα να σωθώ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Και ως γνήσια Σατανική ύπαρξις έχω και μία χαριτωμενιά μέσα όξω!!!!
Δεν ξέρω αν το κατάλαβες μέχρι τώρα, αλλά ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ!!!! Αν δεν το κατάλαβες να στο κάνουμε μία επανάληψη, κι ελπίζω να μήν σου μείνουν καθόλου νεύρα πιά για να σου σπάσω, ή να σου κάνω κορδόνια!  Κανείς δεν σου έδωσε εντολή ως μωρό να μήν μαχαιρώνεσαι ας πούμε, αλλά από την στιγμή που κατάλαβες οτι αυτό μάλλον θα σου έκανε ζημιά, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ναι?

quote:
Δύο τινά συμβαίνουν :ή οι άγιοι για κάποιο λόγο δεν έγραψαν δημοσίως κάποιες διδασκαλίες που ξέραν ότι είναι αληθινές και τις δίδαξε ο Χριστός ή ο Χριστός δεν τις δίδαξε.


Τα ‘τινά’ μπορεί να είναι και διακόσια δύο! Να σου δώσω άλλα δύο να έχεις να παίζεις :)
Ή οι άγιοι δεν ήξεραν οτι τις δίδαξε, για ευνόητους λόγους, ή ακόμα κι αν δεν ήξεραν, αν θεωρήσουμε οτι μέσα από την εσωτερική τους προσπάθεια έφτασαν στον βαθμό να μπορούν να μιλούν με κάποιους δασκάλους, ώστε να αγιοποιηθούν, τις κράτησαν μυστικές, για να τις λάβουν αυτοί που θα έφταναν επίσης στον βαθμό να μιλούν με τους δασκάλους για να τις διδαχθούν οι ίδιοι, επειδή κατανόησαν και χρησιμοποίησαν τον κανόνα που λέει Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟ, και σε αυτή την περίπτωση είναι πιο σημαντικό να συνεχίσει να υπάρχει εκκλησία και εκκλησίασμα, μέσα από το οποίο θα μπορούσαν να φτάσουν κάποιοι αρκετά κοντά στους Δασκάλους, ώστε να διδαχθούν και να αγιοποιηθούν, παρά να μπεί η εκκλησία σε έναν κυκεώνα και μία δίνη αμφισβήτησης και εντάσεων, δημιουργώντας πιθανά περισσότερους άθεους παρά ερευνητές του εσωτερικού!
Ολο αυτό λέγεται και εσωτερικός Χριστιανισμός, ή εσωτερικός Βουδισμός (για την αντίστοιχη θρησκεία), και πάλι, δεν ξέρω αν σου θυμίζει κάτι, αλλά είναι εν μέρει λόγια σου, οτι πρέπει να τραβήξει πολλά πέπλα από την θρησκεία του ο καθένας για να φτάσει σε αυτή την αλήθεια που κρύβεται και που είναι κοινή για όλους. Κάτι με το οποίο ΣΥΜΦΩΝΩ, αλλά με τις προυποθέσεις που ανέφερα παραπάνω, κι όχι με την προυπόθεση οτι η μία θρησκεία είναι πιο καλή από την άλλη, και μπορεί να βρεί κανείς την αλήθεια διαβάζοντας μία πρόταση από τα λόγια του Ιησού!!!

quote:
Αν λοιπόν δίδαξε και δεν είναι θέλημά Του να διαδίδεται δημόσια μια τέτοια διδασκαλία τότε έρχονται σε αντίθεση με το θέλημά του όσοι κάνουν κάτι τέτοιο.
Λοιπόν τι λες για το παραπάνω σκεπτικό;
Εξέτασες πρώτα να δεις πιο είναι το θέλημα του Θεού ακόμη και στην περίτπωση που η μετενσάρκωση είναι αληθινή πριν βάλλεις κατά της Εκκλησίας και των αγίων;

Now you’re talking, που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι! Τράβα λοιπόν στο Αριστερή Ατραπός, και δές τί λέω για τους κανόνες που έχουν αλλάξει, επειδή έχουν αλλάξει τα δεδομένα, κι επειδή ήρθε ο καιρός ν’αλλάξουν (μή μου πείς οτι θεωρείς τον Μεγαλοδύναμο ανίκανο να αλλάξει ό,τι ώρα γουστάρει τους κανόνες που ο ίδιος έθεσε, ακόμα και τους φυσικούς αν κρίνει σκόπιμο???). Ναι λοιπόν, το εξέτασα, και πήρα την απάντηση! Εσύ την έχεις πάρει την απάντηση, που εάν θεωρείς οτι η μετενσάρκωση ισχύει και βάλλεις κατά της αποκάλυψης της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, μόνο και μόνο για να προστατέψεις μία ΣΑΘΡΗ και ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ???
Βάζεις το χέρι σου στην φωτιά οτι έχεις δίκιο κι έχω άδικο (ως προς το θέλημα του Θεού εννοώ!)
Οσο για τους άγιους, έχω την αίσθηση πως θεωρείς τα λόγια τους και τις ‘διδαχές’ τους ισάξιες με αυτές του Ιησού! Σαν πολύ ψηλά δεν τους βάζεις? Βάζεις το χέρι σου στην φωτιά και για όσα έχουν δεί ή λένε οτι έχουν κάνει, για όλους τους Αγίους??? Και σκέψου οτι σου πέρασε από το μυαλό να με κατηγορήσεις οτι βάζω τους Αγγέλους και τους Δασκάλους και τον Χριστό στην ίδια μοίρα... Εμ, για να το σκεφτείς, το έχεις ήδη πράξει ο ίδιος, ακόμα κι αν φοβάσαι να το παραδεχτείς στον εαυτό σου! Αυτή είναι η δική σου πραγματικότητα και λογική, και σύμφωνα με αυτή ‘επιβιώνεις’ στο περιβάλλον σου...

quote:
Δηλαδή είναι ύποπτος και ο Χριστός που είπε "μη δίνετε τα άγια στα σκυλιά και τα μαργαριτάρια στα γουρούνια";
Μήπως και ο Μωυσής και ο Μωάμεθ και ο Βούδδας που είχαν διδασκαλίες εσωτερικές;
Δεν αποκρύπτεται καμμιά γνώση από την εκκλησία. Οι ευαγγελιστές γράψανε για τη δημόσια εμφάνισή του που είδαν και οι ίδιοι. Πως περιμένουμε να ξέρανε κάθε στιγμή της ζωής του;

Ωπαλάκια του! :)
Δηλαδή όντως συμφωνείς με όσα έγραψα παραπάνω οτι μπορεί να υπάρχουν εσωτερικές διδασκαλίες που δεν δίνονταν δημόσια? Και όλες οι θρησκείες έχουν εσωτερικές διδασκαλίες!
Το μόνο που σου μένει λοιπόν είναι να ακολουθήσεις τις πρακτικές που έχουν δωθεί στην ΔΙΚΗ σου θρησκεία, να τις εξασκήσεις με πίστη και σταθερότητα, για να μπορέσεις να πάρεις την εσωτερική διδασκαλία οτι Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ δεν ισχύει πιά!!!!

quote:
Κατ αρχήν εσύ δε γνωρίζεις την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη και κατά συνέπεια δε μπορείς να πεις ότι δε σε καλύπτουν αλλά ότι το μέρος που γνωρίζεις και ΕΤΣΙ όπως το γνωρίζεις δε σε καλύπτει.

Ε, δεν χρειαζόταν να δώ και τίποτε περαιτέρω, όταν διαφωνούσαμε σε τόσο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ θέμα, όπως αυτό των άλλων ζωών... Το σύστημα της δικής σου θρησκείας μπορεί να σε καθοδηγήσει μέχρις ενός σημείου, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ, οι ινδουιστές μπορούν να φτάσουν μέχρι ενός άλλου σημείου ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΛΛΩΝ, κι εγώ έψαχνα να βρώ πού είναι τα κλειδιά μου! ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΗΚΑ!
Αυτά προς το παρόν, θα απαντήσω και στα υπόλοιπα Φιλόσοφε αύριο μάλλον! Κατεβάζεις κ ι ολόκληρα σεντόνια! :)
Σας χαιρετώ, και καλές μελέτες!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2006, 15:07:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επ, Φιλόσοφε! Τί ειναι αυτά που διαβάζω????
Δεν αμφισβήτησα ποτέ την εξυπνάδα σου μέχρι τώρα, αλλά τώρα με αναγκάζεις να αρχίσω να υποψιάζομαι οτι κάτι δεν πάει καλά!!! Αν μου βρείς τρόπο να συγκρατούμε το σπερματικό μας υγρό, και ταυτόχρονα να το τρώμε κιόλας, θα σου βγάλω το καπέλο, και θα σε ανακηρύξω μέγα διδάσκαλο!!!!!
Μα τί είναι αυτά βρε σύ? Θές και τα λές???? ΤΑ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕ και τα ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΟΥΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ! Κανείς δεν τα αγγίζει, και πολύ περισσότερο κανείς δεν τα τρώει, μήν ξεράσωωωωωωωωωωωω!!!! Ούτε εμείς βέβαια των άλλων... ξέρω σου χάλασα την φαντασίωση τώρα... :pppppppppppppppp
Οσο για τον ακριβή τρόπο, λυπάμαι αλλά δεν είμαι ικανή να παραδώσω αυτό το μέγα κλειδί σε κανέναν... Να πάς να βρείς έναν εκπαιδευτή που έχει την έγκριση να το κάνει, για να στο δώσει... εάν σε κρίνει ικανό και έτοιμο να το πάρεις, κι όποτε σε κρίνει ικανό και έτοιμο να το πάρεις... Βέβαια υπάρχουν κι άλλοι που το έχουν ήδη πάρει, και το έχουν απορρίψει... αυτοί δεν θα έχουν πρόβλημα να το δώσουν μάλλον, αφού θεωρούν οτι δεν έχουν να σκεπτούν κανένα κάρμα, και εφόσον αυτά είναι του σατανά, θα θέλουν να σε προφυλάξουν κιόλας. Ας το πάρεις απο αυτούς λοιπόν :) Και καλές πρακτικές βρε!

Την αγάπη μου, και να είμαστε πιο προσεκτικοί σε ό,τι διαβάζουμε... όπως έχεις πεί κι εσύ!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rizitis
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
678 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2006, 22:11:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rizitis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πολύ κατανοητό, αλλά θα πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσουμε οτι ο Παύλος γεννήθηκε ΜΕΤΑ την σταύρωση του Ιησού Χριστού, δεν πήρε την διδασκαλία από τον ίδιο, αλλά ‘είπε’ από το Αγιο Πνεύμα. Παρόλο που οι Γνωστικοί τον δέχονται, όπως δέχονται και όλη την Αγία Γραφή δηλαδή, προσωπικά, και το ξέρει και η Κατερίνα, δεν τον ‘εμπιστεύομαι’. Κι αυτό που κάνει ο Παύλος λοιπόν είναι καμμιά 50αριά χρόνια μετά τον Ιησού να εξηγεί με τις επιστολές του την διδασκαλία!!! Αν δέχεσαι λοιπόν τον Παύλο, γιατί δεν δέχεσαι κι όποιον ‘εξηγεί’ από επιφοίτηση την διδασκαλία του Ιησού? Ξέρεις πόσοι λαμβάνουν μηνύματα (μέσω επιφοίτησης...channeling λέγεται αυτή την εποχή) από τον ίδιο τον Χριστό? Βασικά όμως δεν είναι αυτό που με ενδιαφέρει να μάθω. Αυτό που θέλω είναι όχι να μου πείς τί εννοεί ο Παύλος όταν λέει άνθρωπος, αλλά τί εννοεί ο Χριστός (μέσα από τα ευαγγέλια), και πώς το επεξηγεί (αν επεξηγείται!). Να, θα δεχτώ την απάντηση, παίρνοντας ως δεδομένο (για μένα) οτι τα Ευαγγέλια είναι ‘απείραχτα’!
quote:
Οταν λές διάδοχοι, ποιούς εννοείς? Και γιατί δηλαδή πρέπει να εμπιστευτούμε τους διαδόχους, όταν οπως λές ολόκληρος μαθητής του και δεν τον είχε καταλάβει. Για τον Ιούδα λέω, καλέ! Τον ξεχάσαμε αυτόν! Αν δεν τον κατάλαβε ο Ιούδας, θα τον κατάλαβαν σίγουρα όλοι οι διάδοχοι? Και ήξεραν αυτοί να διαχωρίσουν το σωστό από το λάθος ε; Οπως ακριβώς διάλεξαν τις επιστολές του Παύλου ως εμπνευσμένες και τις έχωσαν μέσα στα ιερά ευαγγέλια για να καταλάβουν την διδασκαλία οι χαζοί? Καλά βρε, δεν σας κάνει καμμία εντύπωση το οτι ήταν ο χειρότερος κυνηγός και βασανιστής των Χριστιανών ο Σαούλ? Αυτά βέβαια είναι δικές μου απόψεις, γιατί όπως βλέπεις μιά χαρά μπορούμε να έχουμε την άποψή μας για διάφορα θέματα στην Γνώση. Κανείς δεν μας υπνωτίζει,και κανείς δεν μας λέει θα πιστέψεις αυτό , όπως γίνεται με μερικούς μερικούς, ονόματα δεν λέμε :p
Το μόνο εμπνευσμένο του Σαούλ είναι ο ύμνος της Αγάπης, αλλά η μία έμπνευση καλέ μου δεν κάνει τον ποιητή! Και καθόμαστε και συζητάμε για το ποιά ήταν η διδασκαλία του Ιησού με αποσπάσματα από τις επιστολές του Παύλου? Εσύ δεν είπες οτι είναι τόσο τέλεια η διδασκαλία του Ιησού που οποιοδήποτε μέρος της και αν πάρουμε θα μπορέσουμε να την αναπαράγουμε στο σύνολό της? (μόνο εσύ βέβαια θα το κατάφερνες αυτό, γιατί όλοι οι άλλοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να χωριστούν σε διακόσιες διαφορετικές ‘χριστιανικές’ εκκλησίες, επειδή δεν μπορούσαν να καταλάβουν ούτε αυτά που ήδη υπάρχουν γραμμένα!!!)
Από δώ και πέρα λοιπόν ζητάω να μου εξηγείται ό,τι θέλετε μόνο μέσα από λόγια του Ιησού (από αυτά τέλος πάντων που θεωρούνται λόγια του). Γιατί αν θές μπορούμε να δούμε κατά πόσο συμφωνεί η διδασκαλία του Παύλου (αυτό είναι πιο σωστό να λέμε) με το απόσπασμα που σου είπα παραπάνω για την συγκράτηση του σπέρματος από το Λευιτικόν, καθότι ήταν πολύ καλός Εβραίος!


Ο Παύλος είχε το μεγαλύτερο χάρισμα από όλους και αυτό ήταν το ότι κύρηττε το γνήσιο ευαγγέλιο του Χριστού.
Και ήταν το γνήσιο ευαγγέλιο του Χριστού αυτό που κύρηττε ο Παύλος , διότι εκύρηττε τα εξής :

Α) ότι ο Χριστός έλαβε φύση ανθρώπου η οποία υπέκειτο και στην πτώση και στην φθορά.
Β) την καθολική αγάπη του Χριστού , η οποία είναι αδιαίρετη και αχώριστη και πραγματοποιείται εκεί που υπάρχει μια καρδιά, μια ψυχή , ένα φρόνημα .
Όμως οι άνθρωποι δεν το έχουν αντιληφθεί αυτό για αυτό υπάρχει ο χωρισμός των εκκλησιών και η δημιουργία των αιρέσεων.
Γ) ότι ο άνθρωπος δικαιώνεται -σώζετε – δια της πίστεως στον Χριστό.
Δ) επίσης την ολοκληρωμένη υιοθεσία του ανθρώπου η οποία επιτυγχάνετε είτε με την κατάργηση του θανάτου είτε δια της αναστάσεως.


Μην κάνεις μη σου κάνουνε
μην πεις να μην σου πούνε
μην κουρταλίσεις κούρταλα
να μην σου κουρταλούνε

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2006, 22:15:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μα τί είναι αυτά βρε σύ? Θές και τα λές???? ΤΑ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕ και τα ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΟΥΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ! Κανείς δεν τα αγγίζει, και πολύ περισσότερο κανείς δεν τα τρώει, μήν ξεράσωωωωωωωωωωωω!!!! Ούτε εμείς βέβαια των άλλων... ξέρω σου χάλασα την φαντασίωση τώρα... :pppppppppppppppp


Δεν είχα καμμιά ιδιαίτερη φαντασίωση περί αυτού και δεν είναι δική μου πρακτική κάτι τέτοιο. Οι "προπάτορές" σας Γνωστικοί τα κάνανε, εκείνοι με του οποίους θέλετε να έχετε ιδεολογική συγγένεια. Οπότε ας στραφούν προς τα εκεί τα βέλη σου...
Αν εσύ θεωρείς ότι δεν πρέπει να δίνεις κάτι που είναι καλό στον κόσμο, κάτι που έχει ήδη δοθεί και σε ανθρώπους που το απέρριψαν , τότε μάλλον εσύ είσαι εκείνη που δε θέλεις τη διάδοση της υποτιθέμενης αλήθειας σας. Τι είναι αυτό το τόσο μυστικό που δε μπορείτε να το πείτε ;;;;
Αν δε μπορείτε να το πείτε τότε και να μην αναφέρεστε σε αυτό. Όπως εγώ για κάθε τι που λέω εξηγώ που και πως το βρίσκω λέτσι θα έπρεπε να κάνετε και σεις. Αλλιώς είστε αναξιόπιστοι σαν άτομα.

Όσον αφορά το "ΑΠΑΞ" στη συγκεκριμένη εποχή που γράφτηκε το ευαγγέλιο είχε μόνο την έννοια του "μια φορά" . Ειδικά στο συγκεκριμένο χωρίο. Και αυτό είναι απόλυτα βέβαιο γιατι το ξαναχρησιμοποιεί ο απ. Παύλος με το ίδιο πάλι νόημα("εφ-άπαξ").(Ρωμ ΣΤ 10) όπου από τα συμφραζόμενα πριν και μετά από αυτό το σημείο προκύπτει η βεβαιότητα του "για μια φορά". Αν βρεις σημείο που ο απ. Παύλος να το χρησιμοποιεί αλλιώς να μας το δείξεις.

Όταν είδα το κατεβατό είπα "Χριστός και Παναγία!!!Τί είναι αυτό;" Αλλά έχω την ελπίδα ότι θα απαντήσω σε μερικά τώρα που άρχισα να το διαβάζω. Δεν το τελείωσα ακόμη. Κάπου λες να δεχτείς ως αξιόπιστη την Καινή Διαθήκη. Επειδή μου έχεις σπα΄σει τα νεύρα με αυτό αποφάσισε επιτέλους! Ή την δέχεσαι ως αξιόπιτσο κείμενο και συνεχίζεται η συζήτηση μέχρι όσο φτάσει ή δεν τη δέχεσαι και δεν την αναφέρεις καθόλου.Δε μπορείς όταν θέλεις να τη δέχεσαι και όταν δε σε συμφέρει να την απορρίπτεις ως νοθευμένη.
Αν τη δεχτείς προσωρινά ως αξιόπιστη και δεις ότι έχει συνοχή και νόημα τότε θα καταλάβεις ότι όλη η πίστη των χριστιανών που τηυ δέχονται ως ιερό κείμενο έχει άμεση σχέση με την αποδοχή της Καινής Διαθήκης ως αξιόπιστου κειμένου. Αποφάσισε τι θα κάνεις.

Επανέρχομαι...

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 18 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.5625
Maintained by Digital Alchemy