ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 τι ειναι ο χρονος?
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 11
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2011, 12:43:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Notirk ο αγαπητός φίλος Κηφέας σου περιέγραψε συνοπτικά και με ακρίβεια τους μηχανισμούς δημιουργίας χωροχρονικών ανωμαλιών. Ουσιαστικά είναι και τα μόνα στοιχεία που γνωρίζουμε.
Η περιγραφή ήταν ακριβής. Οι γνωστοί νόμοι τις φυσικής ενδεχομένως να τροποποιούνται στο εσωτερικό μιας μαύρης τρύπας – εξου και η αναφορά σε ανωμαλία.
Έχουν προταθεί διάφορες προτάσεις για την ανάκτηση τής πληροφορίας που περιέχεται σε μια μαύρη τρύπα και προγραμματίζεται ένα πείραμα που θα θέσει δε δοκιμασία μια θεωρία που θα μπορούσε μεταξύ άλλων να οδηγήσει και στην ανάκτηση της πληροφορίας που περιέχεται σε μιά μαύρη.
Με δυό λόγια, σχεδιάζονται δύο ρολόγια πολύ μεγάλης ακριβείας, που ονομάζονται “ολόμετρα”, και το καθένα αποτελείται από δύο συμβολόμετρα λέιζερ μήκους 4 μέτρων σε κάθετη διάταξη.
Με τα όργανα αυτά ελπίζεται να γίνει δυνατή η 'πιξελοποίηση' της δομής του χωροχρόνου.

Η όλη θεωρία βασίζεται στην υπόθεση ότι τα κβαντικά φαινόμενα θα ανάγκαζαν τον χωροχρόνο να συνταράσσεται άγρια στις πολύ μικρές κλίμακες, και κατά δεύτερο λόγο, οτι στις πολύ μικρές κλίμακες (στο μήκος Πλανκ 10^-35 cm) ο ιστός του χωροχρόνου γίνεται κοκκώδης, και αποτελείται από μικροσκοπικές μονάδες, κάτι σαν πίξελ, αλλά δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων φορές μικρότερα απο ένα πρωτόνιο, 10^-20.

Σε τόσο όμως μικρές διαστάσεις είναι αδύνατο, προς το παρόν, να φτάσουμε ακόμα με κάθε νοητό πείραμα.
Απόδειξη λοιπόν της κοκκώδους υφής του χωροχρόνου δεν θα μπορέσει να υπάρξει, τουλάχιστον για πολλά χρόνια.
Στα τελευταία χρόνια προτάθηκε ένας τρόπος που θα μπορούσαμε να μεγαλώσουμε τη κλίμακα παρατήρησης απο 10^35 σε 10^16

Και σε αυτό το σημείο εμπλέκονται οι μαύρες τρύπες.
Η ανάκτηση των πληροφοριών που εμπεριέχουν σε αυτές οδήγησε σε μια παράξενη θεωρία για το σύμπαν που παρατηρούμε
Αυτή την θεωρία θα στην περιγράψω πολύ πολύ συνοπτικά και όσο μπορώ απλά.

Ο Χόκινγκ είχε προτείνει – ως γνωστό - ότι οι μαύρες τρύπες ακτινοβολούν ενέργεια.
Υπό αυτή την προϋπόθεση θα εξατμιστούν έπειτα από πολλά πολλά δις χρόνια.
Τι γίνεται όμως με τις πληροφορίες του συστήματος που υπήρξε πριν την κατάρρευση? Χάνονται?
Αν χάνονται, υπάρχει πρόβλημα με την εντροπια.
Αυτό ονομάστηκε “το παράδοξο της πληροφορίας της μαύρης τρύπας”

Προτάθηκε λοιπόν οτι η εντροπια είναι συσχετισμένη με το περιεχόμενο της πληροφορίας, που είναι ανάλογο με την επιφάνεια γεγονότων της μαύρης τρύπας. 'Όλη η πληροφορία πρέπει να είναι γραμμένη δηλαδή στην επιφάνεια γεγονότων της μαύρης τρύπας.
Αν είναι η θεωρία σωστή, στα όρια αυτά πρέπει να υπάρχει μικροσκοπική κβαντική διαταραχή του χωροχρόνου.
Αυτή η διαταραχή θα μπορούσε να ανιχνευτεί σαν 'θόρυβος' απο τους ανιχνευτές βαρυτικών κυμάτων.
Τέτοιοι ανιχνευτές ήδη έχουν εγκατασταθεί εδώ και κάποια χρόνια, χωρίς όμως να εντοπίσουν βαρυτικά κύματα μέχρι σήμερα.

Παραδόξως ,ο γιγάντιος ανιχνευτής βαρυτικών κυμάτων στο Ανόβερο, GEO600 ,εντόπιζε για μήνες ένα παράξενο θόρυβο που η ερευνητική ομάδα δεν μπορούσε να εξηγήσει.

Το πείραμα είχε συλλάβει ένα απρόσμενο θόρυβο – ως εάν κβαντικοί σπασμοί να προκαλούσαν μία επιπλέον πλάγια διαταραχή.
Το θόρυβο αυτό τον είχε προβλέψει C. Hogen Διευθυντής του κέντρου σωματιδιακής φυσικής του fermilab.

Τον Ιούνιο του 2009 έστειλε την πρόβλεψή του στην ομάδα του GEO600.

“Αν το αποτέλεσμα του GEO600 είναι αυτό που υποψιάζομαι ότι είναι” είπε, “τότε όλοι ζούμε σε ένα γιγαντιαίο κοσμικό ολόγραμμα."
Η ιδέα ότι ζούμε σε ένα ολόγραμμα ίσος ακούγεται παράλογο, αλλά προέκυψε απο την προσπάθεια να κατανοήσουμε καλύτερα τις μαύρες τρύπες, με μια αρκετά σταθερή θεωρητική βάση.
Φάνηκε, επίσης, εκπληκτικά χρήσιμη ιδέα για τους φυσικούς που παλεύουν με θεωρίες για το πώς λειτουργεί το σύμπαν σε πιο θεμελιώδες επίπεδο.
Τα ολογράμματα υπάρχουν και στις πιστωτικές κάρτες ή τα χαρτονομίσματα χαραγμένα σε πλαστικές ταινίες δύο διαστάσεων (2D). Όταν το φως αντανακλά πάνω τους, ξαναδημιουργεί την εμφάνιση μιας εικόνας σε 3 διαστάσεις (3D). Στη δεκαετία του 1990 οι φυσικοί Leonard Susskind και Gerard ‘t Hooft (Νόμπελ Φυσικής) πρότειναν ότι αυτή η αρχή των ολογραμμάτων μπορεί να ισχύει και για το σύμπαν ολόκληρο. Η καθημερινή εμπειρία μας στον 3-διάστατο χώρο θα μπορούσε να μοιάζει με μια ολογραφική προβολή των φυσικών διαδικασιών, που λαμβάνουν χώρα σε μια μακρινή 2-διάστατη επιφάνεια.
Φαίνεται φυσικά δύσκολο να πιστέψει κανείς πως κάνουμε κάτι στην καθημερινή ζωή μας επειδή κάτι συμβαίνει στα όρια του σύμπαντος. Κανείς δεν ξέρει τι θα σήμαινε για εμάς, αν μπορέσουμε πραγματικά να ζήσουμε σε ένα ολόγραμμα, αλλά οι θεωρητικοί έχουν βάσιμους λόγους να πιστεύουν ότι πολλές πτυχές από την ολογραφική αρχή είναι γεγονός.

Είναι μία ακόμη 'κομψή' θεωρία φυσικής, που ακούγεται παράξενη ακόμα και στους φυσικούς.
ΟΛΑ είναι πιθανά.
Εγώ την ανέφερα κυρίως σαν μια προσπάθεια που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάκτηση τις πληροφορίας από τον ορίζοντα γεγονότων μιας μαύρης τρύπας.

Όσο για την σκοτεινή ενέργεια που ρωτάς, επιγραμματικά αναφέρω πως είναι μια υπόθεση που αρχικά προέκυψε για να δικαιολογηθεί η παρατηρούμενη επιταχυνόμενη διαστολή του σύμπαντος.
Ο βασικός υπεύθυνος για μια τέτοια επιτάχυνση οδήγησε στην υπόθεση της σκοτεινής ενέργειας ώς αποστικής αντιβαρυτικής δύναμης.


Σχετικά με την 5η διάσταση.
Ένας στόχος των πειραμάτων στο CERN είναι να επιβεβαιωθεί η ύπαρξη της 5ης διάστασης που προβλέπεται από την θεωρία της Κβαντικής βαρύτητας Βρόγχων.
Πολύ πολύ συνοπτικά, κατά την θεωρία αυτή η ηλεκτρομαγνητική δύναμη μπορεί να θεωρηθεί σαν πέμπτη διάσταση του χωροχρόνου.
Στη θεωρία αυτή το ελάχιστο σημείο του τρισδιάστατου χώρου είναι ένας βρόγχος και μέσα του περικλείει την πέμπτη διάσταση.
Κάθε φορτισμένο σωματίδιο ακόμη και εάν βρίσκεται σε ηρεμία στις κανονικές διαστάσεις, αυτό ταξιδεύει ασταμάτητα γύρω από τον βρόχο. Και αυτό που αποκαλούμε σήμερα ηλεκτρικό φορτίο, είναι στην πραγματικότητα αυτή η κίνηση στην κρυμμένη 5η διάσταση!

Αν αυτό επιβεβαιωθεί θα έχουμε βάλει την βάση για να κτίσουμε την θεωρία των πάντων.

Μπορεί αυτή να είναι μια βελτιωμένη Κβαντική Βαρύτητα Βρόγχων?
Μπορεί να το μάθουμε σύντομα.
Για το θέμα της σκέψης, εχω αναφερθεί στο παρελθόν, στερείται κάθε επιστημονικού ερίσματος.
Υπάρχουν κάποιοι που που αμφισβητούν το απόλυτο όριο ταχύτητας του φωτός, και προτείνουν υπερφωτινές ταχύτητες.
Υπολογίζουν στην ύπαρξη ενός σωματιδίου – το ονόμασαν ταχιόνιο - . Ή επιστημονική βάση αυτής της άποψης, δεν με ικανοποιεί. Αυτή όμως είναι προσωπική μου γνώμη. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι άλλο, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένω τις πληροφορίες του.
Πρέπει να επισημάνω πως οι απόψεις που παρέθεσα, αποτελούν θεωρίες φυσικής που δεν έχουν αποδειχθεί πειραματικά, έχουν όμως καλή μαθηματική βάση, κάνουν προβλέψεις και έχουν προταθεί πειράματα προς επιβεβαίωση.
Τις έθασα για συζήτηση και αναμένω και ελπίζω στην συνδρομή των φίλων Κηφέα και Εαρινού (χωρίς να θέλω να παραγκωνίσω άλλους) η καλοπροαίρετη και τεκμηριωμένη άποψη των οποίων συμβάλει στον εποικοδομητικό διάλογο στην διερεύνηση του θέματος.
Φίλε Νotrik να με συγχωρείς, αλά λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας άργησα λιγάκι να καταθέσω την άποψη μου


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2011, 15:08:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ gianipseftis, συμφωνώ με το σύνολο του μηνύματός σου. θα προσθέσω μόνο στην αναφορά σου:

quote:
gianipseftis :

Υπάρχουν κάποιοι που που αμφισβητούν το απόλυτο όριο ταχύτητας του φωτός, και προτείνουν υπερφωτινές ταχύτητες.
Υπολογίζουν στην ύπαρξη ενός σωματιδίου – το ονόμασαν ταχιόνιο - . Ή επιστημονική βάση αυτής της άποψης, δεν με ικανοποιεί. Αυτή όμως είναι προσωπική μου γνώμη. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι άλλο, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένω τις πληροφορίες του.


... ενδεικτικά, ότι παρόλο που το όριο της ταχύτητας του φωτός ισχύει και για τον μικρόκοσμο (δηλαδή για στοιχειώδη σωματίδια και τις ακτινοβολίες) η Κβαντική Φυσική προβλέπει σε πολλές περιπτώσεις την κίνηση με υπερφωτονικές ταχύτητες, έρχεται δηλαδή σε αντίθεση με την Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας . Εξάλλου το θέμα αυτό αποτελεί το σημαντικότερο σημείο τριβής μεταξύ των δύο θεωριών (και όχι μόνο) και αυτό που απασχολεί κυρίως σήμερα τους επιστήμονες που προσπαθούν να συγκεράσουν τις δύο θεωρίες .

Έτσι για παράδειγμα , μια από τις πιο πιθανές εξηγήσεις του παράδοξου EPR (Einstein – Podolsky – Rosen) είναι η ύπαρξη ακαριαίων αλληλεπιδράσεων , δηλαδή αλληλεπιδράσεων που διαδίδονται με άπειρη ταχύτητα μεταξύ σωματιδίων που ήταν αρχικά συζευγμένα . Επίσης η κβαντομηχανική προβλέπει θεωρητικά την ύπαρξη κάποιων "εξωτικών" σωματιδίων που κινούνται πάντα με ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός , τα οποία ονομάζονται ταχυόνια (όπως αναφέρεις κι εσύ) και τα οποία μάλιστα έχουν την ταχύτητα του φωτός ως κατώτερο όριο στην κίνησή τους , ενώ επιταχύνονται όταν χάνουν ενέργεια και επιβραδύνονται όταν κερδίζουν ενέργεια !

Ακόμα , μέσω κβαντικών διαδικασιών όπως το φαινόμενο σήραγγας είναι δυνατή θεωρητικά η δυνατότητα κίνησης σωματιδίων όπως τα φωτόνια με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός .

Μάλιστα , σε σχετικά πειράματα που έχουν γίνει γύρω από την τελευταία υπόθεση οι Chiao και Nimtz ισχυρίζονται ότι πέτυχαν κάτι τέτοιο , ισχυρισμοί όμως που δεν έχουν γίνει ανεπιφύλακτα αποδεκτοί από την επιστημονική κοινότητα .

Το συμπέρασμα που προκύπτει από όλα αυτά , είναι ότι πρέπει να θεωρείται πιθανή , καθώς προβλέπεται θεωρητικά και ίσως έχει αποδειχθεί πειραματικά , η κίνηση κυμάτων ή σωματιδίων με ταχύτητες μεγαλύτερες αυτής του φωτός .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2011, 16:15:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Κηφέα οι επισημάνσεις σου είναι πολύ σωστές και αξιόλογες
Το παράδοξο EPR έχει διχάσει την επιστημονική κοινότητα αμέσως και εξ αρχής.
Έχω την αίσθηση πως,, αν και εν μέρει έχει πειραματικά επιβεβαιωθεί, κάπου δεν με ικανοποιεί ώς προς την δυνατότητα εξακρίβωσης σε πολύ μεγάλες αποστάσεις της υπάρχουσας κατάστασης μετά την κατάρρευση της κβαντικής υπερέκθεσης.

Την πιθανότητα ύπερφωτονικης ταχύτητας δεν την αποκλείω, αντίθετα μάλιστα με ενοχλεί η θεώρηση ενός κόσμου με όριο ταχύτητας.

Δεν κάνω κουβέντα για την δυνατότητα μεταφοράς μέσω της σκέψης, άποψη για την οποία έχω ήδη τοποθετηθεί.
Κατα την δική άποψη αυτό είναι μια ψευδαίσθηση.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2011, 16:48:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κυριοι συνδικτυοι
παραβλεψατε ενα σημαντικο στοιχειο,αυτο της ακαριαίας
μεταδοσης-ληψης της πληροφορίας με την χρηση ζευγους
φωτονιων και τη γνωστη πειραματικη αποδειξη,που το
επιβεβαίωσε.
Αυτη η ακαριαία μετάδοση υπερβαίνει την φωτονικη ταχυτητα
πολλες φορές.
Τι εννοω?
Συμφωνα με την ακτινοβολία Χωκινς αν στείλουμε ζευγος
κβαντων προς μια μαυρη τρύπα κατά παραδοξο τρόπο το ενα
θα πέσει μέσα και το άλλο θα παρεκλινει της πορείας του.
Ετσι με την επικοινωνία που εχουν μεταξύ τους θα αντλούμε
θεωρητικά πάντα πληροφορίες απο την μαυρη τρυπα,αφου το ενα
θα είναι ηδη μέσα.Ο τρόπος που γίνεται αυτο ειναι αγνωστος
ακόμη.Και το πιό παράδοξο σε αυτή την θεωρία ειναι οτι,δεν
θα υπάρξει εμπόδιο στην μετάδωση,παρα τις συνθήκες απαλοιφης
ολων των γνωστων νόμων που ισχυουν εκεί μέσα.

Το ιδιο και με τα φωτόνια.Αν εκπέμψουμε δύο φωτόνια,απο μια
πηγη και φραξουμε το δρόμο στο ενα και αφήσουμε το άλλο να
φθάσει στις εσχατιές του διαστήματος,τότε και αυτα τα δύο
φωτόνια.κατά ανεξήγητο,αλλα αποδεκτό τρόπο θα εχουν την ικανότητα
ανταλαγης πληροφοριων,εστω και αν απεχουν εκατομμυρια ετη φωτός
μεταξύ τους.Και η μετάδοση είναι ακαριαία-ταυτοχρονη,χωρίς την
μεσολάβηση του παραμικρού χρονικού διαστήματος.
Αυτή η μετάδοση προυποθέτει.λογικά την ύπαρξη κάποιας αγνωστης
ακόμη ταχύτητας,που μπροστά της η ταχύτητα του φωτός είναι
ιππήλατη!

Εχουμε πολύ δρόμο ακόμη και πολλούς διαξιφισμούς ώσπου να
καταλήξουμε σε κάποιο τελικό συμπέρασμα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Notirk
Πλήρες Μέλος

Greece
1278 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2011, 17:24:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Ευχαριστω για αλλη μια φορα ολους σας, για την αναταποκριση σας στους προβληματισμους μου.
-Αληθευει η ειδηση ,οτι στον επιταχυντη σωματιδιων fermilab ,καποιο πειραμα ,εδειξε πιθανοτητα, να υπαρχει και πεμπτη δυναμη εκτος απο τις τεσσερις εως τωρα γνωστες;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2011, 17:28:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η περίπτωση που αναφέρεις, αν δεν κάνω λάθος έχει να κάνει με το αποκαλούμενο μηχανισμό Penrose (Roger Penrose και Remo Ruffini).
Περιγράφει μια διαδικασία εξαγωγής ενέργειας ΜΟΝΟ από μια περιστρεφόμενη μαύρη τρύπα , και περιγράφεται συνοπτικά ως εξής.
Μια περιστρεφόμενη μαύρη τρύπα έχει ελλειψοειδή ορίζοντα γεγονότων.
Ένα σωματίδιο έχει θετική ενέργεια εκτός της εργόσφαιρας της μαύρης τρύπας.
Αν το αφήσουμε να κινηθεί προς την μαύρη τρύπα, όταν μπει στην εργόσφαιτα και το σωματίδιο διασπασθεί σε δύο μέρη, το ένα μέρος θα συνεχίσει να έχει θετική ενέργεια και θα διαφύγει από την εργόσφαιρα με μεγαλύτερη ενέργεια της συνολικής αρχικής (λόγω της κινητικής της μαύρης τρύπας,) το άλλο αποκτήσει αρνητική ενέργεια και θα πέσει στην μαύρη τρύπα μειώνοντας την περιστροφή της.
Τo εμβαδόν της επιφάνειας του ορίζοντα γεγονότων της μαύρης τρύπας δεν θα ελαττωθεί, στο τέλος της διαδικασίας το εμβαδόν του συνόρου της μαύρης τρύπας θα είναι πάντα μεγαλύτερο ή ίσο του αρχικού.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Notirk
Πλήρες Μέλος

Greece
1278 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2011, 17:39:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-gianipseftis,
μολις χθες,σε καποιο site,δεν το θυμαμαι και συγνωμη γι'αυτο,
ειχε μια εντελως φρεσκια ειδηση,ισως 3-4 ημερων.
-Η ειδηση ελεγε (χοντρικα),οτι στο τελαυταιο (γιατι σταματαει η λειτουργια του λογω οικονομικων δυσκολειων) πειραμα στον fermilab,
εγινε αυτη η "ανακαλυψη"; που προανεφερα και εχει αναστατωση ολο τον επιστημονικο κοσμο παγκοσμιως.
-Αν θυμαμαι καλα,την ειδηση την ειδα στο Google.gr/ειδησεις/επιστημη

Edited by - Notirk on 07/04/2011 17:40:52Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2011, 18:18:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νέα δύναμη της Φύσης

http://www.tovima.gr/science/physics-space/article/?aid=394687

Το σωματίδιο εκείνο που ευθύνεται για τη «μεγάλη έκρηξη» και την δημιουργία του σύμπαντος, το μποζόνιο Higgs, ενδέχεται να ανακάλυψαν οι επιστήμονες, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων πειραμάτων τους. Ομάδα φυσικών στον αμερικανικό επιταχυντή Fermilab ...

http://www.tovima.gr/science/physics-space/article/?aid=394687

Η Πέμπτη δύναμη :

http://www.physics4u.gr/news/2007/scnews2844.html

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2011, 18:29:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οχι φίλε δεν εννοω τον μηχανισμο Penrose,αλλά την
ακτινοβολία Χώκινς.
Κατά τον Penrose,προκαλούμε εμείς εκρηξη σε ενα σωματίδιο
αφου το έχουμε στείλει στη μαυρη τρύπα και δια χωριζόμενο
σε ενα αρνητικο που πέφτει μέσα και ενα θετικό που διαφεύγει.

Εχουμε δηλαδη ΕΟ=Ε1+Ε2,οπου Εο το αρχικο και Ε1 και Ε2 τα διασπωμενα
σωμάτια.Ετσι με την είσοδο του αρνητικου Ε1 στη μαυρη τρύπα
την αναγκαζουμε να αποροφησει αρνητικη ενέργεια με αποτέλεσμα να
ελατώσει και την στροφορμη της.
Αυτός είναι ο μηχανισμός Penrose σε γενικές γραμμες,θα μπορούσα
να είμαι πιο αναλυτικος,αλλά δεν ειναι του παρόντος,όπως και εσύ
σωστά περιγραφεις.

Εγω μιλώ για την ακτινοβολία Hawking οπου ζεύγος κβάντων που
φθάνει στην μαυρη τρύπα,το ενα αποροφαται και το άλλο διαφευγει
ανεξακρίβωτα ακόμη πως.Αυτα ομως εχουν επικοινωνία μεταξυ τους
και ίσως αυτή είναι η εξήγηση της κατα Hawking απώλειας ενέργειας
των μαύρων οπών.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2011, 18:36:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παιδιά αυτοί εκεί κάτω στο Tevatron έχουν εναν άτυπο
ανταγωνισμό με το CERN και βιάζονται να βρούν πρώτοι αυτοί
το μποζονιο Higgs.
Ετσι ανακοινώνουν οτι πέσει στην αντίληψή τους μπάς και πετύχουν το ποθούμενο.
Καλύπτουν ομως τον κώλο τους λέγοντας οτι οι πιθανότητες είναι
ελαχιστες και δίνουν ποσοστα επιτυχίας μικρά,ενώ στην ουσία
είναι πελαγωμένοι και δεν ξέρουν και τι ακριβώς ανακάλυψαν.
Υπομονή και θα δούμε.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2011, 18:44:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αποσπώντας στοιχεία από μια μαύρη τρύπα :

http://www.physics4u.gr/news/2006/scnews2368.html

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2011, 10:47:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ Notirk

" μολις χθες,σε καποιο site,δεν το θυμαμαι και συγνωμη γι'αυτο,
ειχε μια εντελως φρεσκια ειδηση,ισως 3-4 ημερων.
-Η ειδηση ελεγε (χοντρικα),οτι στο τελαυταιο (γιατι σταματαει η λειτουργια του λογω οικονομικων δυσκολειων) πειραμα στον fermilab,
εγινε αυτη η "ανακαλυψη"; που προανεφερα και εχει αναστατωση ολο τον επιστημονικο κοσμο παγκοσμιως.
-Αν θυμαμαι καλα,την ειδηση την ειδα στο Google.gr/ειδησεις/επιστημη"
-----------------------------------------------------------------

Φίλε Notirk κατά την δική μου γνώμη οι επιστήμονες στο Fermilab βιάστηκαν να δημοσιεύσουν ανεπιβεβαίωτες ενδείξεις σχετικά με το Μποζονιο Χιγκς.
Βλέπεις ο ανταγωνισμός με το CERN είναι μεγάλος, και η δόξα απο μιά τέτοια ανακάλυψη ακόμα μεγαλύτερη.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2011, 10:52:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Κηφέα για την ακτινοβολία Hawking είχα ήδη αναφερθεί, λέγοντας οτι η ιδέα αυτή οδήγησε στη θεωρία του ολογραφικού σύμπαντος.
Η ένστασή μου στον Nic έγινε γιατί στην περιγραφή της ακτινοβολίας Hawking ανέφερε πως...
“αν στείλουμε ζεύγος κβαντων προς μια μαύρη τρύπα κατά παράδοξο τρόπο το ένα
θα πέσει μέσα και το άλλο θα παρεκκλίνει της πορείας του.”

Αυτό μου θύμισε τον γνωστό μηχανισμό Penrose-Ruffini και έτσι το ανέφερα.

Η ιδέα του Hawking βασίστηκε – αν κάνω λάθος,παρακαλώ διόρθωσε με– στην υπόθεση, πως είναι δυνατό τα εικονικά σωματίδια που πλημμυρίζουν το κενό, να δανειστούν ενέργεια από μια μαύρη τρύπα και να γίνουν πραγματικά, και αυτό μπορεί να γίνει, ακριβώς στην άκρη του ορίζοντα γεγονότος μιας μαύρης τρύπας.
Δηλαδή, το όριο που χωρίζει το "εσωτερικό" από το "εξωτερικό" χώρο μιας μαύρης τρύπας. 

Κατά την άποψη αυτή, ακριβώς στην άκρη του ορίζοντα, δημιουργούνται ζεύγη σωματιδίων και αντισωματιδίων. Τα μεν αντισωματίδια πέφτουν στην μαύρη τρύπα, τα δέ σωματίδια υλοποιούνται αντλώντας ενέργεια από την μαύρη τρύπα και απομακρύνονται με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός , γιατί με την ταχύτητα του φωτός δεν θα μπορούσαν να διαφύγουν.

Η ταχύτητα αυτή κατά την γνώμη μου, θα πρέπει να είναι ανάλογη με το μέγεθος της μαύρης τρύπας, και να μειώνεται έως την ταχύτητα του φωτός, όσο το σωματίδιο απομακρύνεται


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2011, 16:05:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ψευτης

Αυτό που λες ειναι σωστό ως πρός την αρχική τοποθέτηση
του Hawking.Μετα αναθεώρησε και είπε οτι και η μετάδοση
της πληροφορίας θα είναι εφικτη,ενω αρχικά την είχε αποκλείσει.
Αναθεωρώντας λοιπόν, τα σωματίδια δεν χρειάζεται να μετατραπουν
απο εικονικά σε πραγματικα,αλλα μπορούν να είναι εξ αρχης
πραγματικά.
Αλλωστε η αναφορα στον Hawking εκ μέρους μου,έγινε μόνο για να
δείξει οτι υπάρχουν ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός,εως και
ακαριαίες.
Προσωπική μου άποψη,την οποία εφαρμόζω όπου μπορώ,ειναι να δίνω
την περιγραφη φυσικων εννοιών,οσο γίνεται σε απλή καθομιλουμένη
γλώσσα.{και εσύ το κάνεις,οταν είσαι στίς καλές σου}!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2011, 18:05:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
gianipseftis :

Φίλε Κηφέα για την ακτινοβολία Hawking είχα ήδη αναφερθεί, λέγοντας οτι η ιδέα αυτή οδήγησε στη θεωρία του ολογραφικού σύμπαντος.
Η ένστασή μου στον Nic έγινε γιατί στην περιγραφή της ακτινοβολίας Hawking ανέφερε πως...
“αν στείλουμε ζεύγος κβαντων προς μια μαύρη τρύπα κατά παράδοξο τρόπο το ένα
θα πέσει μέσα και το άλλο θα παρεκκλίνει της πορείας του.”

Αυτό μου θύμισε τον γνωστό μηχανισμό Penrose-Ruffini και έτσι το ανέφερα.

Η ιδέα του Hawking βασίστηκε – αν κάνω λάθος,παρακαλώ διόρθωσε με– στην υπόθεση, πως είναι δυνατό τα εικονικά σωματίδια που πλημμυρίζουν το κενό, να δανειστούν ενέργεια από μια μαύρη τρύπα και να γίνουν πραγματικά, και αυτό μπορεί να γίνει, ακριβώς στην άκρη του ορίζοντα γεγονότος μιας μαύρης τρύπας.
Δηλαδή, το όριο που χωρίζει το "εσωτερικό" από το "εξωτερικό" χώρο μιας μαύρης τρύπας.

Κατά την άποψη αυτή, ακριβώς στην άκρη του ορίζοντα, δημιουργούνται ζεύγη σωματιδίων και αντισωματιδίων. Τα μεν αντισωματίδια πέφτουν στην μαύρη τρύπα, τα δέ σωματίδια υλοποιούνται αντλώντας ενέργεια από την μαύρη τρύπα και απομακρύνονται με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός , γιατί με την ταχύτητα του φωτός δεν θα μπορούσαν να διαφύγουν.

Η ταχύτητα αυτή κατά την γνώμη μου, θα πρέπει να είναι ανάλογη με το μέγεθος της μαύρης τρύπας, και να μειώνεται έως την ταχύτητα του φωτός, όσο το σωματίδιο απομακρύνεται


quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ :

Ψευτης

Αυτό που λες ειναι σωστό ως πρός την αρχική τοποθέτηση
του Hawking.Μετα αναθεώρησε και είπε οτι και η μετάδοση
της πληροφορίας θα είναι εφικτη,ενω αρχικά την είχε αποκλείσει.
Αναθεωρώντας λοιπόν, τα σωματίδια δεν χρειάζεται να μετατραπουν
απο εικονικά σε πραγματικα,αλλα μπορούν να είναι εξ αρχης
πραγματικά.
Αλλωστε η αναφορα στον Hawking εκ μέρους μου,έγινε μόνο για να
δείξει οτι υπάρχουν ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός,εως και
ακαριαίες.


Ας δούμε πώς ξεμπερδεύουμε το κουβάρι .

Πρώτα απ'όλα καταθέτω τα παρακάτω από το link που παρέθεσα στο προηγούμενο μήνυμά μου :

Η κλασσική φυσική λέει ότι οι μαύρες τρύπες είναι περιοχές του διαστήματος όπου η βαρύτητα είναι τόσο ισχυρή που τίποτα, ακόμη και το φως, δεν μπορεί να δραπετεύσει από τον "ορίζοντα γεγονότων" που περιβάλλει την τρύπα. Εντούτοις, ο Hawking έδειξε ότι οι μαύρες τρύπες έχουν στην πράξη μια θερμοκρασία, που σημαίνει ότι εκπέμπουν θερμική ακτινοβολία (που τώρα είναι γνωστή ως "ακτινοβολία Hawking") και γι αυτό τελικά πρέπει να εξατμιστούν.

Ένα ζεύγος σωματιδίου (p) - αντισωματιδίου (a) φανερώνεται στην άκρη του ορίζοντα γεγονότων μιας μαύρης τρύπας, γιατί εικονικά σωματίδια δανείζονται ενέργεια από μια μαύρη τρύπα και γίνονται πραγματικά ακριβώς στην άκρη του ορίζοντα γεγονότων (δηλαδή στο όριο που χωρίζει το "εσωτερικό" από το "εξωτερικό" χώρο μιας μαύρης τρύπας). Το ένα όμως σωματίδιο χάνεται μέσα στη μαύρη τρύπα ενώ το άλλο διαφεύγει. Αυτός τελικά είναι ο μηχανισμός της ακτινοβολίας Hawking

Ο Hawking αρχικά θεώρησε ότι αυτή η ακτινοβολία δεν περιείχε καμιά πληροφορία. Αυτό σήμαινε ότι οποιεσδήποτε πληροφορίες που μεταφέρονται από το φως ή την ύλη που πέφτει μέσα στη μαύρη τρύπα πρέπει να εξαφανιστούν για πάντα -- ακόμα κι αν αυτό θα παραβίαζε την κβαντομηχανική.

Το 2004, εντούτοις, ο Hawking αναγνώρισε δημόσια το λάθος του και είπε ότι οι πληροφορίες τελικά μπορούν να δραπετεύσουν από μια μαύρη τρύπα. Στην αναγγελία της μεταβολής της άποψης του, έχασε επίσης κι ένα στοίχημα που είχε βάλει αυτός και ο θεωρητικός του Caltech Kip Thorne μαζί με τον John Preskill (επίσης του Caltech) για τις μαύρες τρύπες.

http://www.physics4u.gr/news/2006/scnews2368.html

Επίσης θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι :

Το νοητικό πείραμα Einstein - Podolsky - Rosen, (EPR), δεν μας λέει ότι κάποιος μπορεί να στείλει πληροφορία με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός .

Αυτά προς το παρόν.

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2011, 18:19:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κηφεύς:
Το νοητικό πείραμα Einstein - Podolsky - Rosen, (EPR), δεν μας λέει ότι κάποιος μπορεί να στείλει πληροφορία με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός .
--------------------------------------

Φίλε μου αυτά είναι μπαγιάτικα νέα.
Επειδή σου αρέσει το ψαξιμο,βρές τα σχετικά
πειράματα,περί ακαριαίας μετάδοσης πληροφορίας
μεταξύ δύο φωτονίων,σε απόσταση εκ.ετών φωτός
το ενα απο το άλλο.


Κηφεύς:
Ας δούμε πώς ξεμπερδεύουμε το κουβάρι.
--------------------------------------------

Δεν υπάρχει κουβάρι αγαπητέ Κηφέα.Τα ιδια λέμε
με τον gianipsefti,και επαναλαμβάνω,χρησιμοποιώ
την ακτινοβολία Hawking,ως ενδεικτική της υπαρξης
ταχύτητας μεγαλύτερης του φωτός.
Δεν ξέρω μήπως σε μπερδεύει ο ορος<εικονικά σωματίδια>.
Αν ναι,ευχαρίστως να σου εξηγήσω.


ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2011, 18:50:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επαναλαμβάνω:

Το νοητικό πείραμα Einstein - Podolsky - Rosen, (EPR), δεν μας λέει ότι κάποιος μπορεί να στείλει πληροφορία με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός .

Δηλαδή, αυτό το ίδιο (το συγκεκριμένο) πείραμα, δεν μας λέει ότι κάποιος μπορεί να στείλει πληροφορία με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός.

Το νοητικό πείραμα (EPR) , στην πραγματικότητα αποδίδει ό,τι ακριβώς συμβαίνει με την ακτινοβολία μιας μαύρης τρύπας .

Η κυματοσυνάρτηση του ζεύγους των σωματιδίων προβλέπει ότι τα δύο σωματίδια έχουν οπωσδήποτε αντίθετα σπιν .

Αυτό όμως που θέλομε είναι να προβλέψουμε το σπιν και την κυματοσυνάρτηση του εξερχόμενου σωματιδίου , κάτι το οποίο θα μπορούσαμε να πετύχουμε αν κατορθώναμε να παρατηρήσουμε αυτό που έχει πέσει μέσα στην τρύπα .

Όμως τούτο το σωματίδιο βρίσκεται πλέον μέσα στη μαύρη τρύπα , και εκεί το σπιν και η κυματοσυνάρτησή του δεν μπορούν να μετρηθούν .

Εξαιτίας αυτού , δεν είναι δυνατόν να προβλέψουμε το σπιν ή την κυματοσυνάρτηση του διαφεύγοντος σωματιδίου .

Το εξερχόμενο σωματίδιο μπορεί να έχει διάφορα σπιν και διάφορες κυματοσυναρτήσεις , καθεμία με διαφορετική πιθανότητα .

Εν πάση περιπτώσει , δεν έχει μοναδικό σπιν και μοναδική κυματοσυνάρτηση . Φαίνεται , λοιπόν , ότι η δυνατότητά μας να προβλέψουμε το μέλλον μειώνεται κι άλλο .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2011, 19:10:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Κηφέα όσον αφορά την ακτινοβολία Hawking δεν είπα ουσιαστικά κάτι διαφορετικό απο αυτό που αναφέρεις.

Σχετικά με τις υπερφωτονικές ταχύτητες, η άποψή μου είναι πως αυτές μπορούν να υπάρχουν ΜΟΝΟ πολύ κοντά στο ορίζοντα γεγονότων, βοηθώντας το υπαρκό πλέον σωματίδιο να ξεφύγει από την μεγάλη χωροχρονική στρέβλωση.
Η ταχύτητα αυτή πρέπει να βαίνει μειούμενη, και να επανέρχεται πολύ γρήγορα σε αυτή του φωτός.
Αυτή είναι δική μου προσωπική άποψη.

Για το παράδοξο EPR, έχω ήδη καταθέσει τις επιφυλάξεις μου.

Προσωπικά δεν πιστεύω σε ακαριαίες αλληλεπιδράσεις.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2011, 19:58:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε gianipseftis

quote:
Φίλε Κηφέα όσον αφορά την ακτινοβολία Hawking δεν είπα ουσιαστικά κάτι διαφορετικό απο αυτό που αναφέρεις.

Ναί, το ξέρω.

quote:
Σχετικά με τις υπερφωτονικές ταχύτητες, η άποψή μου είναι πως αυτές μπορούν να υπάρχουν ΜΟΝΟ πολύ κοντά στο ορίζοντα γεγονότων, βοηθώντας το υπαρκό πλέον σωματίδιο να ξεφύγει από την μεγάλη χωροχρονική στρέβλωση.

Ειλικρινά, δεν το ξέρω και δεν μπορώ (επί του παρόντος) να πάρω θέση σ' αυτό.

quote:
Η ταχύτητα αυτή πρέπει να βαίνει μειούμενη, και να επανέρχεται πολύ γρήγορα σε αυτή του φωτός.

Εάν αληθεύει ότι η ταχύτητα του σωματιδίου την στιγνή της εξόδου του από τον ορίζοντα γεγονότων της μαύρης τρύπας, είναι υπερφωτονική, τότε θεωρώ ρην άποψή σου λογική και συμφωνώ μαζί σου .

quote:
Για το παράδοξο EPR, έχω ήδη καταθέσει τις επιφυλάξεις μου.

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω επιφυλάξεις για το παράδοξο EPR.

quote:
Προσωπικά δεν πιστεύω σε ακαριαίες αλληλεπιδράσεις.

Έχω κι εγώ αρκετές επιφυλάξεις γι αυτές. Το μέλλον θα μας δείξει (ελπίζω ) .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

quote:

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/04/2011, 12:38:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Στοίχημα Stephen Hawking - John Preskill - Kip Thorne :Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/04/2011, 12:54:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Φίλε Κηφέα ο Hawking (γνωστός τζογαδόρος) έχει χάσει κάποια στοιχήματα, και κάποια τα έχει κερδίσει. Νομίζω πως έχει .. ρεφάρει έως τώρα, αν και δεν έχω άμεση πληροφόρηση.
Κάποτε κράταγα στοιχεία./

Μήπως εσύ γνωρίζεις – από περιέργεια - το τελικό σκορ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/04/2011, 13:09:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Φίλε Κηφέα ο Hawking (γνωστός τζογαδόρος) έχει χάσει κάποια στοιχήματα, και κάποια τα έχει κερδίσει. Νομίζω πως έχει .. ρεφάρει έως τώρα, αν και δεν έχω άμεση πληροφόρηση.
Κάποτε κράταγα στοιχεία./

Μήπως εσύ γνωρίζεις – από περιέργεια - το τελικό σκορ?


Αυτό που λες, φίλε μου, αληθεύει.

Αλλά συμβαίνει και κάτι άλλο. Οι άλλοι βάζουν στοιχήματα με αυτόν για κάτι που δεν έχουν επαρκώς αποδείξει, αυτός (ο Hawking) τα χάνει (τα στοιχήματα), αλλά στη συνέχεια (πάντα σχεδόν) δίνει ο ίδιος λύση στο πρόβλήμα για το οποίο στοιχημάτισε !

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Notirk
Πλήρες Μέλος

Greece
1278 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2011, 17:40:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Με ολο το ΣΕΒΑΣΜΟ που εχω για ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ,
-Διαβαζοντας τις τελευταιες τοποθετησεις σας,μου ηρθε και ειπα,ετσι
αυθορμητα:"Ε ρε μπερδεμα για απλα πραγματα".


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2011, 10:28:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν έγινε μπέρδεμα φίλε, μόνο κουβέντα που μπορεί να ήταν και ωφέλιμη.

Και για μένα ήταν.
Η αντιπαράθεση απόψεων, βοηθά και οδηγεί στην γνώση, την συνέχιση και διεύρυνση της έρευνας.

Αυτός είναι και ό λόγος της συμμετοχής μας στο φόρουμ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Notirk
Πλήρες Μέλος

Greece
1278 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2011, 13:45:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Δεν έγινε μπέρδεμα φίλε, μόνο κουβέντα που μπορεί να ήταν και ωφέλιμη.

Και για μένα ήταν.
Η αντιπαράθεση απόψεων, βοηθά και οδηγεί στην γνώση, την συνέχιση και διεύρυνση της έρευνας.

Αυτός είναι και ό λόγος της συμμετοχής μας στο φόρουμ.
-------------------------------------------------------------------
-Aγαπητε Gianipseftis
-Οι σκεψεις που βγαινουνε απο μεσα μας ανεπεξεργαστες,χωρις τη λογοκρησια του εγκεφαλου καμια φορα ειναι πιο σωστες,πιο αγνες.
-Καθε αλλο ,παρα ηθελα να σας προσβαλω με τη λεξη "μπερδεμα".
-Εξ'αλλου εχω δηλωση με καθε ηλεικρινια το σεβασμο μου απεναντι σας
σαν επιστημονες και νομιζα οτι εχει φανει και απο τα γραφομενα μου και ο σεβασμος μου προς την επιστημη η τις επιστημες που πολυ επαξια
υπηρετειτε.
-Μου βγηκε αυθορμητα η φραση περι μπερδεματος εννοωντας τα εξης:
-Θεωρω οτι οπως ελεγε ο Πυθαγορας, τα παντα ειναι τριγωνα,αν εχεις τις δυο πλευρες ενος προβληματος,ψαξε για τη τριτη για να βρεις τη λυση.
-Αλλοι λειτουργουμε με το δεξιο λοβο του εγκεφαλου αλλοι με τον αριστερο,η με το συναισθημα η με τη λογικη,νομιζω οτι εκει βρισκονται οι αντιγνωμιες των επιστημονων.Ο καθενας εχει μερος της αληθειας.
-Ολοκληρη η αληθεια θα φανει αν αποφασησουμε οτι υπαρχει και κατι αλλο εκτος απο τιν εγκεφαλο και αυτο ειναι η "καρδια".
-Οχι αυτη των ερωτευμενων η αυτη των καρδιολογων,αλλα αυτο το κεντρο αντιληψης που βρισκεται καπου στη περιοχη του Ηλιακου πλεγματος και η αποστολη του ειναι να ισσοροπει τις αντιθεσεις μεταξυ των δυο λοβων του εγκεφαλου.Ειναι η δυναμη της ισσοροπιας που δεν αφηνει το ενα να λειτουργει ανεξαρτητα απο το αλλο και να κυριαρχει μια το ενα μια το αλλο με αποτελεσμα το χαος.
-Γνωμη μου ειναι, οτι η επιστημη της οποιας το εργο ειναι αναντικαταστατο,πρεπει επι τελους να βαλει στο παιχνιδι
και τη καρδια της για να επιτελεσει ιερη αποστολη της.
-Σας παρακολου θω παντα με πολυ ενδιαφερων και ελπιδα.

-


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2011, 14:17:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου ΔΕΝ εξέφρασα προσβολή, αλλά επισήμανση.
Επεσήμανα δηλαδή, πως μια απλή ερώτηση μπορεί να είναι το έναυσμα για μια σύνθετη συζήτηση.

Απο την ερώτηση σου δηλαδή προέκυψε συνολικό όφελος.
Δεν ξέρω αν έγινα σαφής.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Admin
Forum Admin

Greece
2326 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2011, 04:52:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Admin  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παραθέτω κι εδώ το τμήμα της συνολικής ανακοίνωσης "ΒΡΑΔΙΕΣ ΚΟΙΝΟΥ – ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" που αναφέρεται στην παρακάτω Διάλεξη που μάλλον θα ενδιαφέρει και αρκετούς συμμετέχοντες ή αναγνώστες της παρούσας Συζήτησης:

2. Παρασκευή 15/4/11, ώρα 19:00, Διάλεξη με θέμα
Το τυπικό κοσμολογικό μοντέλο
Ομιλητής: Μ. Τσαμπαρλής, Αναπλ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

(πιο λεπτομερείς πληροφορίες στο παραπάνω Link)


Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Notirk
Πλήρες Μέλος

Greece
1278 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/04/2011, 22:15:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Δεν έγινε μπέρδεμα φίλε, μόνο κουβέντα που μπορεί να ήταν και ωφέλιμη.

Και για μένα ήταν.
Η αντιπαράθεση απόψεων, βοηθά και οδηγεί στην γνώση, την συνέχιση και διεύρυνση της έρευνας.

Αυτός είναι και ό λόγος της συμμετοχής μας στο φόρουμ.
-----------------------------------------------------------
-Και κατι αλλο:γιατι φιλε giannipseftis σχολιαζεις τη λεξη
"μπερδεμα" απ'ολη τη φραση;το οτι τα θεωρω "απλα πραγματα" δε σου
κανει εντυπωση;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/04/2011, 17:33:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Notrik
-Και κατι αλλο:γιατι φιλε giannipseftis σχολιαζεις τη λεξη
"μπερδεμα" απ'ολη τη φραση;το οτι τα θεωρω "απλα πραγματα" δε σου
κανει εντυπωση;

Όχι!
Γιατί να με εντυπωσιάσει.
Εσύ κάτι θα ξέρεις παραπάνω για να λες αυτό?
Και για να μην εκτεθώ με την άγνοιά μου, περίμενα τον φίλο Νικόδημο να δόσει “ασίστ” μπαλιά.

Δηλαδή και εκεί στημένη μας την είχες έεεε!!!!
Και τάχατες τάχατες πετάς ένα “απλά πράγματα” μήπως τσιμπήσουμε.
Αμ!! δε!!!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Notirk
Πλήρες Μέλος

Greece
1278 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/04/2011, 18:42:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Notrik
-Και κατι αλλο:γιατι φιλε giannipseftis σχολιαζεις τη λεξη
"μπερδεμα" απ'ολη τη φραση;το οτι τα θεωρω "απλα πραγματα" δε σου
κανει εντυπωση;

Όχι!
Γιατί να με εντυπωσιάσει.
Εσύ κάτι θα ξέρεις παραπάνω για να λες αυτό?
Και για να μην εκτεθώ με την άγνοιά μου, περίμενα τον φίλο Νικόδημο να δόσει “ασίστ” μπαλιά.

Δηλαδή και εκεί στημένη μας την είχες έεεε!!!!
Και τάχατες τάχατες πετάς ένα “απλά πράγματα” μήπως τσιμπήσουμε.
Αμ!! δε!!!

---------------------------------------------------------------
-Nα παρει η ευχη!!!!
-Εγω αλλα ηλθα για να μαθω εδω και αλλα μαθαινω.Δε βαριεσαι....οτι μαθαινει κανεις,καλο ειναι.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 11 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy