ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ"?
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 27
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/07/2008, 11:43:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
γιαπετ:
Κόντρα στη ξεδιάντροπη στάση της εκκλησίας και στη μεθοδευμένη επίθεση κατά του βίου και της προσωπικότητας του Απολλώνιου, υπήρξαν πολλοί ιστορικοί και φιλόσοφοι οι οποίοι τον αντιμετώπισαν με σεβασμό, όπως αρμόζει σ’ έναν τεράστιο φιλόσοφο, του οποίου ολόκληρη η ζωή είναι γνωστή.

Αυτοί ανέτρεψαν τις κακοήθειες των ιεραρχών και διέδωσαν το έργο και τα ταξείδια του Απολλώνιου.
Ο Ρωμαίος φιλόσοφος Νικόμαχος Φλαβιανόςκαι ο ιστορικός Τάσιος Βικτωριανός, τον έκαναν, ευρέως, γνωστό σε όσους απ’ τους Ρωμαίους πολίτες δεν γνώριζαν Ελληνικά και δεν μπορούσαν να διαβάσουν τον Φιλόστρατο, γράφοντας τη βιογραφία του στα λατινικά.

Πίστευαν ότι μόνο ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και πως μόνο αυτός θα μπορούσε να βοηθήσει τους Ρωμαίους σε ζητήματα πίστης, σαν ζωντανό παράδειγμα.Πρέπει να δεις με τα γυαλιά της τότε εποχής και όχι της σημερινής.
Την τότε εποχή ψάχνανε οι απανταχού εθνικοί κάθε τρόπο να βρουν τον Αντι-Ιησού και μάντεψε το λόγο..............για την καρέκλα........ αγαπητέ μου..........για την καρέκλα......
Ο φιλόσοφος Απολλώνιος τους φάνηκε μια χαρά! Άραγε του ζήτησαν ποτέ την έγκριση για τα τερατουργήματα που γράφανε μειώνοντας έτσι την αξία αυτού του φιλοσόφου?

Η εκκλησία τότε ήταν στα σπάργανά της. Οι εχθροί της- αντίπαλοί της ήσαν πολλοί! Τα μέσα λοιπόν που χρησιμοποιούσαν οι εχθροί της δεν άφηναν περιθώρια για άλλες επιλογές αντιμετώπισή τους παρά μόνο ως ήσαν! Ως δηλαδή όπλα-μέσα.

Αν λοιπόν θέλεις να αναζητήσεις ευθύνες για την επίθεση της εκκλησίας εναντίων του Απολλώνιου αυτές να τις αναζητήσεις στον Φλαβιανό.............

Φιλόστρατος: γεννήθηκε στήν Λήμνο τό 160 / 170 μ.Χ. και πέθανε στα μέσα τού 3ου αιώνος μ.Χ. Μετά την εγκύκλεια εκπαίδευσή του βρέθηκε στην Αθήνα. Ανέλαβε κατά σύσταση τής Δόμνας, μητέρας τού Ρωμαίου αυτοκράτορα Καρακάλλα, την συγγραφή βιβλίου για τον Απολλώνιο.

Τόν 1ο αιώνα μ.Χ. κυρίως υπήρχε έντονος φιλοσοφικός στοχασμός καί θρησκειολογική αναζήτηση. Επίσης είχαμε μεγάλες θρησκευτικές ζυμώσεις, επικράτηση τού Χριστιανισμού τελικά καί αντιπαλότητα μέ τούς "Εθνικούς". Έτσι οι μεν φανατικοί Εθνικοί παρουσίαζαν τον Απολλώνιο τόν Τυανέα ως ισοδύναμο με τον Χριστό, οι δε φανατικοί Χριστιανοί τον παρουσίαζαν ως μάγο.


Ο Φιλόστρατος έδρασε ως σοφιστής στη Ρώμη, όπου και εντάχθηκε στον κύκλο της Ιουλίας Δόμνας, συζύγου του αυτοκράτορα Σεπτιμίου Σεβήρου.

Ο Βίος του Απολλωνίου γράφτηκε κατά παρότρυνση της αυτοκράτειρας και απηχεί το ενδιαφέρον της για τη μορφή του Απολλωνίου. Το έργο περιγράφει το βίο και τις πράξεις ενός ιστορικού προσώπου έζησε τον (1ο αιώνα π.Χ.), του οποίου την πραγματική ζωή σχεδόν αγνοούμε, καθώς αυτή αρκετά νωρίς συνδέθηκε με τερατικές διηγήσεις.
Η αξιοπιστία του ίδιου του Φιλοστράτου και των πηγών του (κατονομάζεται κάποιος Δάμης, μαθητής του Απολλωνίου) θεωρείται από τους μελετητές αμφίβολη.

Φαίνεται μάλιστα πως η ευρύτερη διάδοση του Χριστιανισμού την εποχή αυτή πρόσφερε ένα επιπλέον ερέθισμα για τη συγγραφή του Βίου, αφού η προσπάθεια του συγγραφέα να δημιουργήσει ένα αντίβαρο στη μορφή του Χριστού είναι ευδιάκριτη.

Το πόσο σοβαρή είναι η ύπαρξη του Απολλωνίου και του μαθητή του φαίνεται ξεκάθαρα από την αφήγηση του ίδιου αλλά και του μαθητή του του Δάμη! όταν επισκέφτηκαν τις Ινδίες!
Απολλώνιος: <<Είδα>> λέει σε μια από τις ομιλίες του προς τους Αιγυπτίους, <<τους Ινδούς Βραχμάνες να κατοικούν πάνω στη γη, χωρίς να είναι επάνω της, να είναι περιτειχισμένοι χωρίς να έχουν τείχη και, χωρίς να έχουν τίποτα, να έχουν τα πάντα.>>
Ο μαθητής Δάμης τραβάει ποιο πολύ το σκοινί! λέει ότι: <<κοιμούνται κατάχαμα και ότι στρώνουν στο χώμα χορτάρια που μαζεύουν οι ίδιοι>> τους είδε μάλιστα να περπατούν στον αέρα!


Κοίταξε τώρα λίγο εδώ φίλε μου:
ΤΟΜΗ 2000 MLS MULTIMEDIA Aπολλώνιος Τυανεύς: Φιλόσοφος που έζησε εις την Καππαδοκία το τέλος του 1ου αιώνα και αρχές του 2ου αιώνα μ.Χ.. Τα έργα που του αποδίδονται είναι το «Πυθαγόρου Βίος» και «Περί Θυσιών».
Ο ρήτορας Φιλόστρατος έγραψε το «Βίος του Απολλώνιου του Τυανέως» στον οποίο εμφανίζεται σας άγιος και θείος άνθρωπος και σε αυτό οφείλει την φήμη του. Με αφορμή αυτό το βιβλίο ονομάσθηκε Χριστός των εθνών και ένιωσαν τόσο σεβασμό , ώστε ο αυτοκράτορας Σεβήρος Αλέξανδρος τοποθέτησε ομοίωμα του δίπλα στον Αβραάμ , τον Ιησού και τον Ορφέα μέσα στο τέμενός του. Έχουν διασωθεί μόνο 197 επιστολές του.

Σεβήρος Αλέξανδρος (Marcus Aurelius Severur Alexander) : Ρωμαίος αυτοκράτορας από το 222 μ.Χ. μέχρι το 235 μ.Χ. Διαπαιδαγωγήθηκε από άριστους παιδαγωγούς οι οποίοι του δίδαξαν την αγάπη για τα γράμματα και ιδίως για την ελληνική λογοτεχνία. Αυτοί οι ίδιοι του έμαθαν την αγάπη για την ηθική και την περιφρόνηση για τις ακολασίες του εξαδέλφου του.
Ο Σεβήρος ήταν αξιότατος αυτοκράτορας. Κατά την διάρκεια της εξουσίας του ο Χριστιανισμός απόλαυσε απόλυτη ειρήνη. Όπως αναφέρεται και στα άνωθι στο προσωπικό του τέμενος είχε αγάλματα του Αβραάμ , του Τυανέα , του Ιησού και του Ορφέα. Λέγεται ότι θέλησε να κατασκευάσει ναό προς τιμήν του ιδρυτή του Χριστιανισμού Ιησού αλλά του το απαγόρευσαν οι ιερείς του.

Αν λοιπόν η κλασσική ελληνική παιδεία δεν συμβαδίζει με τον Χριστιανισμό γιατί τότε ο Αλέξανδρος Σεβήρος που διαπαιδαγωγήθηκε εις την ελληνική παιδεία συντηρεί άγαλμα του ιδρυτή του Χριστιανισμού Ιησού ;

Το άγαλμα του Τυανέα υπήρχε εις τον ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης και αυτό σαφή απόδειξη ότι δεν υπάρχει μετατροπή Τυανέα εις Ιησού ή το αντίστροφο σε εκείνους τους καιρούς αλλά υπάρχει σαφής διαχωρισμός και συνεπώς επιχειρήματα ? ερωτήσεις ? αμπελοφιλοσοφίες του στυλ «Ποιοι μετέτρεψαν τον Τυανέα εις Ιησού;» όχι μόνο δε στέκουν αλλά είναι κατάπτυστα.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι ο Ιππόδρομος της Κωνσταντινουπόλεως είναι καθαρά Ελληνικού τύπου και δεν έχει σχέση με τις Ρωμαϊκές αρένες των μονομάχων και αυτό θα πρέπει να το κρατήσουμε εις την μνήμη μας περί πολιτισμικής χροιάς του Βυζαντίου.

Πρόσεξε τώρα γιαπετ!.......

Το 394 μεγάλη κρίση συντάραξε το δυτικό τμήμα της Αυτοκρατορίας. Ο Αρβογάστης πρόδωσε την εμπιστοσύνη που του είχε δείξει ο Θεοδόσιος και σκότωσε τον αυτοκράτορα Ουαλεντινιανό, και ανακήρυξε αυτοκράτορα τον δάσκαλο της ρητορικής Ευγένιο, ο οποίος υποστηριζόταν από την ειδωλολατρική πτέρυγα της Συγκλήτου.

Ο Θεοδόσιος αποφάσισε να μην ξαναμοιραστεί την εξουσία με άλλον εκτός από τους δύο γιους του. Αφού αναγόρευσε Αύγουστο του δυτικού τμήματος της Αυτοκρατορίας τον επτάχρονο γιο του Ονώριο και παραχώρησε πολλές εξουσίες στον Αρκάδιο στην Κωνσταντινούπολη,

Ο Θεοδόσιος εκστράτευσε τον Μάιο του 394 εναντίον του σφετεριστή Ευγένιου και του στρατηγού Νικομάχου Φλαβιανού που τον υποστήριζε εν ονόματι των ρωμαίων ειδωλολατρών.
Στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου συγκρούονται οι στρατοί των Εθνικών (υπό τον Φλαβιανό) και των χριστιανών (υπό τον αυτοκράτορα της Ανατολής Θεοδόσιο) στην κοιλάδα του ποταμού Φρίγδου. Ο Θεοδόσιος νίκησε τον Νικόμαχο και τον Ευγένιο, τους σκότωσε, καθώς και τον Αρβογάστη, και παρέμεινε μόνος αυτοκράτορας σε Ανατολή και Δύση.

Καταλαβαίνεις τώρα γιαπετ! για ποιο λόγο ο Φλαβιανός υποστήριζε αυτά που λες για τον Απολώνιο?............και από που και ως που φιλόσοφος ο Φλαβιανός?

Το έργο του Φιλόστρατου χρησιμοποίησε ο Φλαβιανός για να χρησιμοποιήσει τον κόσμο εναντίων του Θεοδοσίου! και όχι γιατί είχε θρησκευτικές ανησυχίες..........καρακλοκενταυρικές ανησυχίες είχε και τίποτα άλλο! Την καρέκλα του Χριστιανού αυτοκράτορα εποφθαλμιούσε!!!!! Μάχη καρέκλας ήταν τότε και όχι θρησκείας! Ο Χριστιανισμός ,οι αιρέσεις και αρχικά και η ειδωλολατρία, χρησιμοποιήθηκαν ως όπλα από τους πονηρούς αυτοκράτορες και τίποτα περισσότερο!

Μετά γράφεις γιαπετ:<<Ο Πορφύριος (232-304), τον χαρακτηρίζει άνδρα στολισμένο με τη φιλοσοφία και λέει ότι δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν, επίσης ότι γνωρίζει πράγματα που θα γίνουν στο μέλλον και καταλήγει ότι είναι ένας επίγειος θεός.

Στο έργο του "κατά χριστιανών" λέει ότι τα "θαύματα" του χριστού δεν ήταν τίποτε μπροστά σ’ αυτά του Απολλώνιου και του Λούκιου Απουλήιου του επονομαζόμενου και Πλατωνικού ή σοφιστή (ιερέα του Ασκληπιού), τα οποία όπως ισχυρίζεται, ήταν θαυμαστότερα.>>

Από τον τίτλο και μόνο του έργου:"κατά χριστιανών" δε χρειάζεται να σταθώ άλλο!

γράφεις....γιαπετ:<<Ο ιεροφάντης των Ελευσινίων μυστηρίων Ευνάπιος (346-414), γράφει ότι ο Απολλώνιος δεν ήταν μόνο φιλόσοφος καθώς η παρουσία του σηματοδοτεί το πέρασμα του θεού απ’ τη γη!!!
Θεωρεί ότι ήταν ένας θεός με περίβλημα φαινομενικό ανθρώπου και ότι ήταν μια επίσκεψη του θεού.>>

Ποιου Θεού? του Δία? του Μίθρα? του Ποσειδώνα? ως ιεροφάντης των των Ελευσίνιων μυστηρίων! αποδέχεται κάτι άλλο πέραν του δωδεκάθεου? ή του Μίθρα?.................για ψάξτο.....
Γιατί κάποιο πουλάκι μου είπε ότι, ο Απολλώνιος ομιλεί «περί ενός θεού υψίστου που τον καταλαβαίνουμε μόνο με τον νου και δεν πρέπει να τον ονομάζουμε με λέξεις , ούτε να του προσφέρουμε θυσίες» και μου δημιούργησε έτσι την απορία με ποιον ήταν ο Απολλώνιος με τον Χριστιανισμό? ή με τον Εθνισμό ;


Αγαπητέ γιαπετ........εάν έκλεισες καλώς......αλλά λόγω των τελιών στο τέλος ........ θα περιμένω λίγο γιατί τα καλά τα κρατάω πάντα τελευταία!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

Edited by - europaios2 on 09/07/2008 12:17:15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/07/2008, 12:50:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Φίλε europaios2 Απολαμβάνω την λεπτή σου ειρωνεία και ομολογώ ότι έτσι και μας …λείψεις θα μονολογώ και εγώ σαν τον ποιητή που έλεγε …«και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους.»

Φίλε μας, όλα μαρτυρούν ότι είσαι ένας πολύ ρομαντικός Ευρωπαίος τουρίστας οπαδός του Ιησού. Ο δικός σου Ιησούς όμως είναι προσαρμοσμένος «Για σας παιδιά» της Ευρωπαϊκής παιδικής χαράς.

Δεν πιστεύω να στενοχωρηθείς αν σου πω ότι έχεις μαύρα μεσάνυχτα για το τι ήταν στην πραγματικότητα ο Αραμόφωνος Ιησούς. Θα σου κάνω μόνο μία ερώτηση «Στα Αραμαϊκά κείμενα γιατί αποκαλείται «Τλέτυ» ή γιατί ο Ιωάννης ο Βαπτιστής τον απεκάλεσε «Τάλυ»;
Αν ερευνήσεις τον Απολλώνιο Τυανέα με σεβασμό θα εκπλαγείς αν διαπιστώσεις έστω και αμυδρά την πραγματική του ταυτότητα.
Τώρα τα υπόλοιπα καρναβαλίστικα που μας βγάζεις στην βιτρίνα κάθε μέρα μόνο στο κατέβασμα του …Γενικού σου Δείκτη συμβάλουν. (Λες να πάει κάτω από τις 3000 μονάδες;)

Αλήθεια. τον φίλο μας τον Recto τι τον κάνατε, τον στείλατε στα σύνορα;


Φίλε γιαπετ σ’ ευχαριστώ για την ανταπόκριση και μιας και αναφέραμε τον G.Mead έχω μια ακόμη απορία.
Λέει ο Mead ότι δεν καταλάβαινε την λέξη «προθειάζω». Εμείς μπορούμε να πούμε ότι το προθειάζω σημαίνει «προμαντεύω», ή προφητεύω;

Ανυπομονώ για τα αποτελέσματα της βιβλιογραφικής έρευνάς σου.Aγαπητέ ΕΡΙΩΠΙΣ, για πες μας λοιπόν τι ήταν στην πραγματικότητα ο Αραμόφωνος Ιησούς? είμαι όλος μάτια!!!!!!!!
Ελληνόφωνος δε θα μπορούσε να ήταν? ή το αποκλείεις από την πρόσβασή σου στο βιογραφικό Του? ή το ένα αποκλείει το άλλο?
Όσο για το βάρβαρος μεν, ρομαντικός δε, Ευρωπαίος τουρίστας οπαδός του Ιησού, μάλλον τυγχάνουν αντιδιαστολής! σου χαρίζω βάση λοιπόν των γραφομένων σου, το βάρβαρος και κρατώ το ρομαντικός Ευρωπαίος τουρίστας οπαδός του Ιησού.
Δεν έχω κάποιον τίτλο "ειδικού", ιστορικού, θεολόγου ή αρχαιολόγου! έτσι σίγουρα κάνω τουρισμό! Χρησιμοποιώ όμως για την περιήγησή μου τουριστικά λεωφορεία και όχι καμήλες ή γαϊδούρια που χρησιμοποιείς εσύ!!! εκτός και εάν είσαι ιστορικός, θεολόγος ή αρχαιολόγος..........και μας το κρύβεις....
...

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/07/2008, 15:19:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε ΕΡΙΩΠΙΣ, για τη λέξη "θειάζω", βρήκα μόνο σ’ ένα λεξικό ερμηνεία και μάλιστα πολλές, τα υπόλοιπα που έχω στη διαθεσή μου, έχουν τη λέξη με κάποια πρόθεση (εκθειάζω) μπροστά και όχι σκέτη.

Αν προσπαθήσουμε να ερμηνεύσουμε εμείς ίσως είναι επισφαλές, αλλά, με γνώμονα την προσωπικότητα του Απολλώνιου, μπορέσουμε να δούμε τι μπορεί να εννοεί η συγκεκριμένη λέξη.

Για παράδειγμα στο λεξικό του Τριανταφυλλίδη υπάρχουν τα λήμματα "εκθειάζω [ekθiázo] –ομαι", με τις γνωστές έννοιες και κάπου υπάρχει και μια Ελληνιστική σημασία λογίων, που λέει ότι σημαίνει, "λατρεύω το θεό".

Στο λεξικό που χρησιμοποιώ πιο πολύ, (λεξικό "αστέρων" έκδοση "Παρθενών" Αθήνα 1977), βρήκα το εξής:

Θειάζω = κάνω κάτι θείο, αποδίδω τι σε κάποιο θεό, ενθουσιάζω, προφητεύω ενθουσιασμένος.

Επομένως, θα μπορούσε να είναι σωστή η ερμηνεία που δίνεις και επίσης ΙΣΩΣ θα μπορούσαμε να πούμε ότι το «προθειάζω», έχει και μια έννοια ευρύτερη του "προλατρεύω".

Βέβαια θέλει πολύ μελέτη, αυτό.

Ίσως με αυτόν τον όρο δώσουμε λαβή στον ευρωπαίο και στους υπόλοιπους που γράφουν μέσω αυτού, να πουν ότι αυτό είναι μια απόδειξη ότι ο Απολλώνιος μιλούσε για τον γιαχβέ, αλλά σ’ ένα δημόσιο διάλογο δεν μπορείς να αποφύγεις τέτοια φαινόμενα.
Σε οποιοδήποτε χωράφι, υπάρχουν ζιζάνια.

Για τα βιβλία που λέμε, την Παρασκευή θα ξέρω, με μεγάλο ποσοστό σιγουριάς.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/07/2008, 15:25:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2:
«Kαι γω σε γάμο ήμουνα αλλά το Σάββατο. Δε διαπίστωσα κάτι τέτοιο..........αλλά δεν έπιασα και κουβέντα για τον παπά..........για να δω τι θα μου πούνε?»

Εγώ όμως έπιασα αγαπητέ, προέκυψε δηλαδή, και φυσικά οι περισσότεροι θεωρούσανε την διαδικασία λίγο ως πολύ μια.............καθηστέρηση για το γλέντι και το φαγητό που ακολουθούσε!!!!

Ναι, για τόση «ιερότητα» μιλάμε και αντιλαμβάνονται οι καλεσμένοι....

europaios2:
«Άστα αυτά το κείμενο το δικό σου είναι το 1/3 από το δικό μου, για να αλλοιώσεις το νόημα. Αυτό λέγεται πλαστογράφηση!»

Βρε το θέμα είναι ένα: Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΜΕΓΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ, ΛΑΜΠΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΡΙΕΝΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Τώρα, οι υπόλοιπες βλακείες που χαριεντίζεσαι εσύ και ο Απολογητής ποσώς αλλάζουνε ετούτη την βρόμα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/07/2008, 15:45:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
trexagireve:
«οι υποθέσεις και οι κατηγορίες ενάντια στον χριστιανισμό που γίνονταν από την αρχή της διάδοσης της θρησκείας, με πρωτεργάτες τους εβραίους..»

Αυτό που λες είναι μια βολική αφήγηση φίλτατε, πλην όμως ανύπαρκτη ιστορικά.

Δεν υπήρξε ποτέ, εκείνη την εποχή, ένα τάχα ενιαίο «χριστιανικό κίνημα» το οποίο ξεκίνησε ο «Θεάνθρωπος», και τον οποίο δεν αποδέχθηκαν οι..............κακοί Εβραίοι και τον σταυρώσαν και μπλα μπλα μπλα, και μπλα μπλα μπλά.

Υπήρξανε όμως δεκάδες Μεσσιανικά κινήματα, υπήρξε ο συμβολικός Μεσσίας-Χριστός των Γνωστικών, και αργότερα ήρθε και μια απόφαση τον τρίτο αιώνα μ.χ. η οποία «αναγνώρισε» μόνο τα κείμενα που ταίριαζαν στο δικό της story, και άξαφνα εμφανίστηκε ο «Θεάνθρωπος Ιησούς»!!

trexagireve:
«Αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα πόλεμο εδώ και 2000 χρόνια κι η παλιά θρησκεία, αφού δεν μπόρεσε να νικήσει τη νέα( τον χριστιανισμό) αποφάσισε να την αφομειώσει..»

Ο χριστιανισμός δίχως τα πάμπολλα στοιχεία που ενσωμάτωσε απο τις θεότητες των λαών της μεσογείου, θα ήταν μια άχαρη μεσσιανική σέκτα.

Τι θα είχαν άραγε να μας πούνε οι δήθεν «ευαγγελιστές» δίχως την Πλατωνική θεολογία, δίχως την μαγεία της ελληνικής γλώσσας. Ελάχιστα!

Ο χριστιανισμός επιβλήθηκε φίλτατε, και αυτό το γνωρίζουνε οι πάντες. Επίσης γνωρίζουμε ότι όπως υιοθέτησε ο χριστιανισμός την εορτή του Μίθρα στις 25 Δεκεμβρίου ως «Χριστούγεννα», υιοθέτησε και τις εικόνες (ανύπαρκτο στοιχείο σε ολάκερη την Καινή Διαθήκη!) αλλά και δεν δίστασε να αλλάξει οτιδήποτε εμπόδιζε την επιβολή του στους λαούς που μέσω της πολιτικής επιβλήθηκε, όπως καλή ώρα η κατάργηση της περιτομής, κάτι που τίμησε ο Ιησούς και φυσικά ουδέποτε αρνήθηκε ως πιστός Ιουδαίος....

trexagireve:
«Δεν πειράζει, όλα είναι εδώ και η αλήθεια και το ψέμα και το γήινο και το ουράνιο...»

Σωστά.

Μόνο που το «ουράνιο», σίγουρα δεν το εκροσωπεί με αποκλειστικότητα η λεγομένη Αγία Γραφή.

Και αυτό είναι πέραν απο βέβαιο...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/07/2008, 16:35:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2

quote:
Πρέπει να δεις με τα γυαλιά της τότε εποχής και όχι της σημερινής.
Την τότε εποχή ψάχνανε οι απανταχού εθνικοί κάθε τρόπο να βρουν τον Αντι-Ιησού και μάντεψε το λόγο..............για την καρέκλα........ αγαπητέ μου..........για την καρέκλα......

Δεν χρειάζεται να το μαντέψω αυτό, το βλέπω στο σημερινό ιερατείο.

quote:
.....Το πόσο σοβαρή είναι η ύπαρξη του Απολλωνίου και του μαθητή του φαίνεται ξεκάθαρα από την αφήγηση του ίδιου αλλά και του μαθητή του του Δάμη! όταν επισκέφτηκαν τις Ινδίες!
Απολλώνιος: <<Είδα>> λέει σε μια από τις ομιλίες του προς τους Αιγυπτίους, <<τους Ινδούς Βραχμάνες να κατοικούν πάνω στη γη, χωρίς να είναι επάνω της, να είναι περιτειχισμένοι χωρίς να έχουν τείχη και, χωρίς να έχουν τίποτα, να έχουν τα πάντα.>>
Ο μαθητής Δάμης τραβάει ποιο πολύ το σκοινί! λέει ότι: <<κοιμούνται κατάχαμα και ότι στρώνουν στο χώμα χορτάρια που μαζεύουν οι ίδιοι>> τους είδε μάλιστα να περπατούν στον αέρα!.....

Δεν κάνω ολόκληρη την παράθεση για οικονομία χώρου.

Αυτά τα έχετε ξαναγράψει (αναφέρομαι σε ολόκληρο το επιτελείο) και σας απάντησα κατάλληλα. Μην επαναλαμβάνεστε συνεχώς.
Αν θυμάσαι σας έγραψα ότι απλά αγνοείτε τους Βραχμάνες και γι’ αυτό σας φαίνονται τραβηγμένα αυτά που λέει ο Δάμις.

Το ίδιο απαντώ και τώρα, λοιπόν.


quote:
Κοίταξε τώρα λίγο εδώ φίλε μου:
ΤΟΜΗ 2000 MLS MULTIMEDIA Aπολλώνιος Τυανεύς: Φιλόσοφος που έζησε εις την Καππαδοκία το τέλος του 1ου αιώνα και αρχές του 2ου αιώνα μ.Χ.. Τα έργα που του αποδίδονται είναι το «Πυθαγόρου Βίος» και «Περί Θυσιών».

Η πληροφόρησή σας, λόγω προέλευσης, είναι ελλειπής. Με την ευκαιρία διαβάστε ποιά είναι τα κυριότερα έργα του Απολλώνιου.

Ο Απολλώνιος ενσαρκώθηκε το 3 ή το 4 μαχχ. άρα το «τέλος πρώτου αρχές δευτέρου αιώνα, είοναι εκ του πονηρού, για όποιον μπορεί να καταλάβει γιατί....

1 ΠΕΡΙ ΜΑΝΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΩΝ Ή ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ (περιέχει πληροφορίες για τον κόσμο, τα αστέρια και της επίδρασης που έχουν πάνω στα όντα της γης).
2 ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (αποτελείται από εξι ενότητες.
-Γνώσεις για τον δημιουργό
-Γνώσεις για την δημιουργία
-Γνώσεις για τον κόσμο
-Τα προβλήματα του κόσμου
-Θεολογικές και φιλοσοφικές απόψεις
-Μυητικές γνώσεις.
Επίσης σ’ αυτή τη βίβλο περιλαμβάνεται και το Νυχθήμερον.

3 ΠΕΡΙ ΘΥΣΙΩΝ (χρησμωδίες) (Αναφέρεται στο θεό την πρώτη και μοναδική ύπαρξη. Εκεί αναφέρει ότι δεν χρειάζονται θυσίες και ότι ο θεός μπορεί να προσεγγιστεί απ’ τον άνθρωπο, μονάχα με τη λογική).
Επομένως, μη βιαστείτε να χρήσετε τον Απολλώνιο χριστιανό.

4 ΔΟΞΑΙ ΠΥΘΑΓΟΡΟΥ (βρέθηκε στη βιβλιοθήκη του αυτοκράτορα Αδριανού στα ανάκτορα του Άντιουμ, με μερικές επιστολές του.
Το βιβλίο αυτό χρησιμοποίησε ο Ιάμβλιχος για να γράψει το βίο του Πυθαγόρα.(Αυτό σας μπέρδεψε με τον τίτλο, που δώσατε παραπάνω. Ο Απολλώνιος δεν έγραψε το βίο του Πυθαγόρα, αλλά τη φιλοσοφία του).

5 ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ (σ’ αυτό ευχαριστούσε τη θεά Μνημοσύνη για το χάρισμα που είχε, την ισχυρότατη μνήμη).

6 ΑΠΟΛΟΓΙΑ (αναφέρεται στην απολογία του, όταν τον δίκαζε ο Δομετιανός στο δεσμωτήριο).

7 Η ΔΙΑΘΗΚΗ (αναφέρει τις αρχές και τα πιστεύω του. όπως:

-Η σοφία του θεού εκφράζεται σε όλες τις θρησκείες του κόσμου
-Πίστευε και λάτρευε τους θεούς, πίστευε στην αθανασία της ψυχής και την μετενσάρκωση.
-Μιλάει για την φιλαλληλία, την αγνότητα, την αρετή, την αγάπη και την κοινωνική δικαιοσύνη, μεταξύ άλλων...
-Συμφωνεί με τον Πλατωνικό και νεοπυθαγόρειο μυστικισμό, λέγοντας ότι η ύλη είναι απουσία του καλού και έδρα τηα αμαρτίας. Και πολλά άλλα...
-Ιεραρχεί τις υπάρξεις στον κόσμο, δαίμονες, ημίθεους που έχουν την καταγωγή τους στον θεό, δίνει μεγάλη σημασία στην ανθρώπινη λογική σαν μέσο γνώσης που κατευθύνει τον άνθρωπο προς το ωραίο).

Όσο για τις επιστολές, ο Στοβαίος διέσωσε ενενήντα επτά (97) που εμφανίστηκαν το 130 μαχχ. Κάποιοι λένε για 200.

Θα δούμε παρακάτω τι περίπου λένε αυτές...


quote:
...Καταλαβαίνεις τώρα γιαπετ! για ποιο λόγο ο Φλαβιανός υποστήριζε αυτά που λες για τον Απολώνιο?............και από που και ως που φιλόσοφος ο Φλαβιανός?

Όλα τα παραπάνω που γράφετε είναι άχρηστα διότι δεν αφορούν στον Απολλώνιο, επίσης είναι αυθαίρετες ερμηνείες γνωστών κύκλων. Όμως,

αν δεν ήσουν παπατρέχας θα διάβαζες για ποιόν έγραψα εγώ και ποιόν εννοείς εσύ. Ή δεν έδωσες σωστά το όνομα σ’ αυτούς που απαντούν τώρα...

Για να μη ψάχνεις και «χάνεις χρόνο», σου λέω ότι έγραψα για τον ΦΛΑΒΙΝΙΟ κι εσύ (;;;) μου απαντάς, ότι ο ΦΛΑΒΙΑΝΟΣ κλπ κλπ..................................................


quote:
Ποιου Θεού? του Δία? του Μίθρα? του Ποσειδώνα? ως ιεροφάντης των των Ελευσίνιων μυστηρίων! αποδέχεται κάτι άλλο πέραν του δωδεκάθεου? ή του Μίθρα?.................για ψάξτο.....

Δεν ευθύνομαι εγώ που θέλετε καλά και ντε να βαφτίσετε το θεό.

quote:
Γιατί κάποιο πουλάκι μου είπε ότι, ο Απολλώνιος ομιλεί «περί ενός θεού υψίστου που τον καταλαβαίνουμε μόνο με τον νου και δεν πρέπει να τον ονομάζουμε με λέξεις , ούτε να του προσφέρουμε θυσίες» και μου δημιούργησε έτσι την απορία με ποιον ήταν ο Απολλώνιος με τον Χριστιανισμό? ή με τον Εθνισμό ;

Έβγαλε ο απολογητής... φτερά;;;
Το... πουλάκι σου, τα έχει μπερδεμένα.

Γι’ αυτό, σου γράφω πιο πάνω και όλα αναφέρονται στο «περί θυσιών».


quote:
Αγαπητέ γιαπετ........εάν έκλεισες καλώς......αλλά λόγω των τελιών στο τέλος ........ θα περιμένω λίγο γιατί τα καλά τα κρατάω πάντα τελευταία!

Θα με κάνετε να συντομεύσω τα διαστήματα, για να σας απολαύσω......


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/07/2008, 23:49:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
γιαπετ:
Δεν χρειάζεται να το μαντέψω αυτό, το βλέπω στο σημερινό ιερατείο.


Και σίγουρα το 1.000.000 σε κάθε τρίτο παιδί στη Θράκη δε θα το είδες......ούτε την ενίσχυση σε κάθε μητρόπολη των φτωχών οικογενειών, τον προικισμό των άπορων νέων, τη συντήρηση ορφανοτροφείων και γηροκομείων από την εκκλησία τη δωρεά μεγάλου ποσού δε θυμάμαι πόσες χιλιάδες ευρώ στον ΟΚΑΝΑ, την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τις φωτιές πέρσι από τους σεισμούς φέτος! την αποστολή υλικής και οικονομικής ενίσχυσης στις πληγέντες περιοχές από το Τσουνάμι την αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού στους γιατρούς χωρίς σύνορα........και πολλά που μου διαφεύγουν..........σίγουρα δεν τα είδες........
Βλέπεις όμως τους ομοφυλόφιλους στο ιερατείο, τους κλέφτες.......και τους απατεώνες που εκμεταλλεύονται την αφέλεια κάποιων πιστών.........Αυτά τα βλέπεις!
Αυτή είναι η διαφορά μας γιαπετ! εγώ βλέπω τα πάντα γιατί δεν έχω παρωπίδες ενώ εσένα η όρασή σου είναι περιορισμένη!!!!!!
quote:
γιαπετ:
Δεν κάνω ολόκληρη την παράθεση για οικονομία χώρου.

Αυτά τα έχετε ξαναγράψει (αναφέρομαι σε ολόκληρο το επιτελείο) και σας απάντησα κατάλληλα. Μην επαναλαμβάνεστε συνεχώς.
Αν θυμάσαι σας έγραψα ότι απλά αγνοείτε τους Βραχμάνες και γι’ αυτό σας φαίνονται τραβηγμένα αυτά που λέει ο Δάμις.

Το ίδιο απαντώ και τώρα, λοιπόν.Ποιο επιτελείο γιαπέτ? Αν ήμουνα επιτελείο θα σε είχα κάνει να μην ήξερες που να κρυφτείς από την ντροπή σου!!!!!! ο χρόνος είναι το πρόβλημά μου και όχι τα ψέματά σου...........
Ενώ εσύ τους γνωρίζεις από πρώτο χέρι? Δε μου λες! πετάτε και παρέα? Αν ναι! κάνετε και μεταφορές? και πόσο στοιχίζουν? το κούριερ Κόρινθο - Αθήνα χωρίς σύμβαση είναι στα 12€! εσείς πόσα παίρνετε???? να σε προτιμήσω...........
quote:
europaios2:
Κοίταξε τώρα λίγο εδώ φίλε μου:
ΤΟΜΗ 2000 MLS MULTIMEDIA Aπολλώνιος Τυανεύς: Φιλόσοφος που έζησε εις την Καππαδοκία το τέλος του 1ου αιώνα και αρχές του 2ου αιώνα μ.Χ.. Τα έργα που του αποδίδονται είναι το «Πυθαγόρου Βίος» και «Περί Θυσιών».
γιαπετ: Η πληροφόρησή σας, λόγω προέλευσης, είναι ελλειπής. Με την ευκαιρία διαβάστε ποιά είναι τα κυριότερα έργα του Απολλώνιου.

Ο Απολλώνιος ενσαρκώθηκε το 3 ή το 4 μαχχ. άρα το «τέλος πρώτου αρχές δευτέρου αιώνα, είοναι εκ του πονηρού, για όποιον μπορεί να καταλάβει γιατί....Ας δούμε τι γράφει η ΥΔΡΙΑ.. Aπολλώνιος ο Τυανεύς:
(περίπου 1 ή 10 έως 96 ή 98 μ.Χ.) Νεοπυθαγόρειος φιλόσοφος, μάγος και μύστης, που αντιπαραβλήθηκε προς τον Ιησού. Γεννήθηκε στα Τύανα της Καππαδοκίας. Ήταν γιος πλούσιου εξελληνισμένου Καππαδόκη. Το βίο του τον κατέγραψε ο Φιλόστρατος από μαρτυρίες μαθητών του και "κάποια" γραπτά που είχαν σωθεί του ίδιου. Ο βίος του είναι καθαρά μυθική σύνθεση που φροντίζει να τον παρουσιάζει ως άνθρωπο με υπερφυσικές ικανότητες, μάγο και φιλόσοφο μαζί....... Από το έργο του σώθηκαν μόνο αποσπάσματα........

Πιας τ' αυγό και κούρευτο δηλαδή........

quote:
γιαπετ:
Όλα τα παραπάνω που γράφετε είναι άχρηστα διότι δεν αφορούν στον Απολλώνιο, επίσης είναι αυθαίρετες ερμηνείες γνωστών κύκλων. Όμως,

αν δεν ήσουν παπατρέχας θα διάβαζες για ποιόν έγραψα εγώ και ποιόν εννοείς εσύ. Ή δεν έδωσες σωστά το όνομα σ’ αυτούς που απαντούν τώρα...

Για να μη ψάχνεις και «χάνεις χρόνο»,σου λέω ότι έγραψα για τον ΦΛΑΒΙΝΙΟ κι εσύ (;;;) μου απαντάς, ότι ο ΦΛΑΒΙΑΝΟΣ κλπ κλπ..................................................quote:
09/07/2008, 01:12:56 γιαπετ: Αυτοί ανέτρεψαν τις κακοήθειες των ιεραρχών και διέδωσαν το έργο και τα ταξείδια του Απολλώνιου. Ο Ρωμαίος φιλόσοφος Νικόμαχος Φλαβιανός και ο ιστορικός Τάσιος Βικτωριανός, τον έκαναν, ευρέως, γνωστό σε όσους απ’ τους Ρωμαίους πολίτες δεν γνώριζαν Ελληνικά και δεν μπορούσαν να διαβάσουν τον Φιλόστρατο, γράφοντας τη βιογραφία του στα λατινικά.

09/07/2008, 11:43:34 europaios2: Ο Θεοδόσιος εκστράτευσε τον Μάιο του 394 εναντίον του σφετεριστή Ευγένιου και του στρατηγού Νικομάχου Φλαβιανού που τον υποστήριζε εν ονόματι των ρωμαίων ειδωλολατρών.

Tι έχεις πάθει φτωχό μου παιδί? πως μπορώ να σε βοηθήσω? μήπως σου έχει κάνει μάγια αυτή η κουκουβάγια που χει τα μάτια σαν τα βατράχια?
Έλα να σου διαβάσω έναν εξορκισμό να σε κάνω καλά.....

Βλέπεις τώρα καλύτερα τι μας είχες γράψει???
που δηλαδή να σου εμφανίσω και την έκθεση που έχω για τον Απολλώνιο.........θα μου πάθεις τίποτα και θα έχω και τύψεις........


quote:
γιαπετ: Έβγαλε ο απολογητής... φτερά;;;
Το... πουλάκι σου, τα έχει μπερδεμένα.

Kαμία απολύτως σχέση με τον απολογητή οι συγκεκριμένες πηγές μου εξάλλου τις παρουσιάζω.........εσύ καμιά πηγή? μόνο προτάσεις? που είναι η πηγή των έργων? ποιος τα έγραψε? ........άντε να δεις και την εκθεσούλα...............ξέρεις είναι ευρείας εμβέλειας όχι γύρω γύρω από το Λυκαβητό!!!
quote:
:όπως καλή ώρα η κατάργηση της περιτομής, κάτι που τίμησε ο Ιησούς και φυσικά ουδέποτε αρνήθηκε ως πιστός Ιουδαίος....

Nαι 9 ημερών βρέφος δεν αντέδρασε όταν του έκαναν περιτομή!!!

quote:
Schwabe:
Εγώ όμως έπιασα αγαπητέ, προέκυψε δηλαδή, και φυσικά οι περισσότεροι θεωρούσανε την διαδικασία λίγο ως πολύ μια.............καθηστέρηση για το γλέντι και το φαγητό που ακολουθούσε!!!!

Ναι, για τόση «ιερότητα» μιλάμε και αντιλαμβάνονται οι καλεσμένοι...


.
Φαντάζομαι ..........φαντάζομαι.........θα σε είδαν έτσι κακομοίρη...... ε! μη σου χαλάσουν το χατήρι!!!!!

quote:

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

Edited by - europaios2 on 09/07/2008 23:58:40Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/07/2008, 00:41:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2:
«Nαι 9 ημερών βρέφος δεν αντέδρασε όταν του έκαναν περιτομή!!!»

Ενώ όταν πια μεγάλωσε και ωρίμασε, τι να σου πω, δεν σταμάτησε να μιλάει για την ανάγκη κατάργησης της μη-απαραίτητης περιτομής!!!

Και καλά, άντε 9 ημερών ο άνθρωπος δεν είχε αντιδράσεις, όταν έγινε 20 ας πούμε? Όταν έγινε 30 ή 33?

Μήπως λοιπόν ποτέ δεν είπε κάτι σχετικό διότι θεωρούσε προσβολή ακόμα και μια τέτοια σκέψη, και ταυτόχρονα φυσικό για κάθε Ιουδαίο να κάνει περιτομή?

Είναι ποτέ δυνατόν να δέχεστε ότι ο Ιησούς ήταν τόσο σοφός, τόσο προνοητικός, και ποτέ του να μην μίλησε για κάτι τόσο σπουδαίο, ενώ ασχολήθηκε ακόμα και με.....γουρούνια δαιμονισμένα ή με συκιές που δεν του έκαναν τα κέφια??

Ρε συ, πως το λένε το κουτόχορτο??

europaios2:
«Φαντάζομαι ..........φαντάζομαι.........θα σε είδαν έτσι κακομοίρη...... ε! μη σου χαλάσουν το χατήρι!!!!»

Κοίτα να δεις, δεν ξέρω πόσο κακομοίρης είναι κάποιος που δεν του «περισσεύουν» λίγα ευρώπουλα για κανα βιβλίο (), αλλά για να μιλάς κάθε λίγο και λιγάκι για κακομοιριά κάτι θα ξέρεις εσύ!!!!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/07/2008, 01:46:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2, εκ παραδρομής έγραψα για τον Φλαβιανό ότι ήταν φιλόσοφος. Το σωστό είναι διανοούμενος, διότι ήταν και τέτοιος ο στρατηγός. Δεν γνωρίζω αν το αναφέρει η υδρία, αλλά μπορείς να το βρεις και στο ιντερνετ, ακόμη.

Όσο για τις "χαριτωμενιές" που γράφεις, δεν ξέρω γιατί, αλλά απ' το χέρι σου τίποτε δεν παρεξηγώ.

Α... να σε πληροφορήσω ότι υπάρχουν κι άλλα βιβλία, εκτός της υδρίας.

Δεν τη διαθέτω, αλλά αν είναι αλήθεια ότι δίνει τέτοια πληροφόρηση για τον Απολλώνιο, είναι ευτύχημα αυτό.

Για ρίξε μια ματιά να δεις τι γράφει για το χριστό...

Υ.Γ. Για τους Βραχμάνες, θα μάθεις στη συνέχεια.
Αυτά που γράφω, δεν τα έχω διαβάσει σε βιβλία.

ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΟΡΑΜΑ...


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/07/2008, 01:51:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2


quote:
που δηλαδή να σου εμφανίσω και την έκθεση που έχω για τον Απολλώνιο.........θα μου πάθεις τίποτα και θα έχω και τύψεις........

Αυτό το ξέχασα!

Έκθεση;;; Τι έκθεση; Από τότε που πήγαινες σχολείο;

Τι να εννοείς άραγε;

Και γιατί δεν την εμφανίζεις;

Μη φοβάσαι για μένα, εχω δει... πολλά τέτοια.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/07/2008, 02:12:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
χι.....χι......χι...... θα δεις.....θα δεις......

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/07/2008, 02:41:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2

Aγαπητέ ΕΡΙΩΠΙΣ, για πες μας λοιπόν τι ήταν στην πραγματικότητα ο Αραμόφωνος Ιησούς? είμαι όλος μάτια!!!!!!!!
Ελληνόφωνος δε θα μπορούσε να ήταν? ή το αποκλείεις από την πρόσβασή σου στο βιογραφικό Του? ή το ένα αποκλείει το άλλο?
........ εκτός και εάν είσαι ιστορικός, θεολόγος ή αρχαιολόγος..........και μας το κρύβεις....Τλέτυ Ιαμίν Ιεχιέ.


Σου το παραθέτω χωρίς σχόλια.


ΛουκάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/07/2008, 02:42:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2

quote:
χι.....χι......χι...... θα δεις.....θα δεις......

Και γιατί όχι τώρα;
Περιμένεις να στη φέρουνε;;;;;

Ελπίζω μόνο, ό,τι κάνεις να το κάνεις με πιο σοβαρό τρόπο, απ' αυτόν.

ΑΝ θέλεις να ασχοληθεί κάποιος μαζί σου, βέβαια.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ


Edited by - γιαπετ on 10/07/2008 02:43:36Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/07/2008, 11:31:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
'Αγαπητέ μου Γιάπετ, συνεχίζεις να κάνεις ότι δεν
βλέπεις την αλήθεια... Αν δεν ήταν ο άνδρας που
φαντάζεσαι ο Απολλώνιος κι ήταν απλά ένας καλός
γνώστης, για την εποχή εκείνη το αμφισβητείς; Και μη βιαστείς
να πεις ότι το ίδιο ισχύει και για τον Χριστό, αφού αυτός
δήλωνε Υιος Θεού κι όχι ..τέρας λογικής...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/07/2008, 11:43:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγκυκλοπαίδεια «Mπριτάνικα 2OO2 Nτε Λoυξ» :
-------------------------------------------
Νέο-πυθαγόρειος φιλόσοφος που μετατράπηκε σε μυθικό ήρωα κατά την διάρκεια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Η αυτοκρατόρισσα Ιούλια Δόμνα διέταξε τον συγγραφέα Φιλόστρατο να γράψει την βιογραφία του Απολλώνιου , και είναι σχεδόν ξεκαθαρισμένο ότι το κίνητρο αυτής της ενέργειας προέκυψε από την επιθυμία της να αντεπιτεθεί εις την επιρροή της Χριστιανικής πίστεως προς τον ρωμαϊκό πολιτισμό.
Η βιογραφία αυτή μας περιγράφει ένα Τυανέα που μοιάζει με τον Χριστό τόσο στην συμπεριφορά όσο και στις δυνάμεις ? ικανότητες και υποστηρίζει ότι ο Απολλώνιος επιτέλεσε μερικά θαύματα. Πιστεύεται δε ότι αυτή η βιογραφία στηρίζεται περισσότερο εις την φαντασία παρά εις την πραγματικότητα. Πολλοί από τους Εθνικούς στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία πίστευαν ότι περιγράφονταν μέσα σε αυτήν και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση της πίστης τους εις τον Εθνισμό. Για να τιμήσουν και να λατρεύσουν τον Απολλώνιο ύψωσαν αγάλματα και άλλα μνημεία.

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/07/2008, 14:01:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
τρεχα....

quote:
'Αγαπητέ μου Γιάπετ, συνεχίζεις να κάνεις ότι δεν
βλέπεις την αλήθεια...

Εάν εσύ την ξέρεις, πες την μου να τη μάθω. Το λέω διότι απ' τη μια λες ότι κανείς δεν τη γνωρίζει και απ' την άλλη συνεχίζεις να "διακρίνεις" τα ψέμματα, κάτι που, κατά την ταπεινή μου άποψη, ΜΟΝΟ αν γνωρίζεις την αλήθεια μπορείς να το κάνεις, με τόση βεβαιότητα.

quote:
Αν δεν ήταν ο άνδρας που
φαντάζεσαι ο Απολλώνιος κι ήταν απλά ένας καλός
γνώστης, για την εποχή εκείνη το αμφισβητείς;

Κανείς δεν γνωρίζει πράγματα για κάποιον που δεν είναι γείτονας, συγγενής, φίλος, γνωστός ή εν πάση περιπτώση, δεν τον γνωρίζει προσωπικά.

Αν δεν θέλουμε να περιορίσουμε τις γνώσεις μας στον κύκλο γνωριμιών μας και επιθυμούμε να μάθουμε πράγματα για το παρελθόν, θα πρέπει να αντλούμε γνώσεις απ' τους ιστορικούς και κατόπιν να κρίνουμε, συνδιαστικά με πολλά πράγματα και τη λογική, τι και γιατί αξίζει να θεωρήσουμε αλήθεια.
Το θέμα είναι να αντέχει στην κρίσηκαι στην ιστορική έρευνα.

Δεν έχω πει για τον Απολλώνιο κάτι εξωφρενικό (θεός, υιός του και τέτοια), ούτως ώστε να μου λες ότι τον φαντάζομαι κάπως και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το αναφέρεις αυτό...

Φιλόσοφος και γνώστης ήταν, δεν διαφωνούμε σ' αυτό.

quote:
Και μη βιαστείς
να πεις ότι το ίδιο ισχύει και για τον Χριστό, αφού αυτός
δήλωνε Υιος Θεού κι όχι ..τέρας λογικής...

Και επειδή κάποιος φέρεται να δήλωνε υιός θεού, εσύ έσπευσες να το χάψεις και να κρίνεις όλα τα ιστορικά πρόσωπα, με βάση αυτό;;;

Να υποθέσω ότι κι εσύ απέχεις της λογικής;;;

Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. Από πότε είναι απόδειξη ο... ισχυρισμός;;;

Όσο για τη λογική, είναι σαφές γιατί είναι απευκταία σε δόγματα όπως αυτό που φτιάχτηκε στο όνομα του χριστού, αφού λογική και "αποκάλυψη" δεν ταιριάζουν.

Πώς είναι δυνατόν να πουν ότι τη χρησιμοποιούσε ο "αρχηγός" και πώς είναι δυνατόν να την χρησιμοποιούν κι αυτοί που το "πιστεύουν";;;


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/07/2008, 14:23:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2

quote:
Νέο-πυθαγόρειος φιλόσοφος που μετατράπηκε σε μυθικό ήρωα κατά την διάρκεια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Η αυτοκρατόρισσα Ιούλια Δόμνα διέταξε τον συγγραφέα Φιλόστρατο να γράψει την βιογραφία του Απολλώνιου , και είναι σχεδόν ξεκαθαρισμένο ότι το κίνητρο αυτής της ενέργειας προέκυψε από την επιθυμία της να αντεπιτεθεί εις την επιρροή της Χριστιανικής πίστεως προς τον ρωμαϊκό πολιτισμό.
Η βιογραφία αυτή μας περιγράφει ένα Τυανέα που μοιάζει με τον Χριστό τόσο στην συμπεριφορά όσο και στις δυνάμεις ? ικανότητες και υποστηρίζει ότι ο Απολλώνιος επιτέλεσε μερικά θαύματα.
Πιστεύεται δε ότι αυτή η βιογραφία στηρίζεται περισσότερο εις την φαντασία παρά εις την πραγματικότητα. Πολλοί από τους Εθνικούς στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία πίστευαν ότι περιγράφονταν μέσα σε αυτήν και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση της πίστης τους εις τον Εθνισμό. Για να τιμήσουν και να λατρεύσουν τον Απολλώνιο ύψωσαν αγάλματα και άλλα μνημεία.

Αυτή είναι η περίφημη έκθεση που έχεις για τον Απολλώνιο;;

Αυτό το γεμάτο αοριστίες κείμενο που μαζί με εικασίες και πιθανολογήματα του συντάκτη, θεωρείς ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ;;;

Το μόνο που μπορεί να αισθανθεί κάποιος για τέτοιες εγκυκλοπαίδειες(αν όντως αυτές οι "πληροφορίες" προέρχονται από εκεί), είναι λύπη και ανησυχία για τις γνώσεις που παίρνουν τα παιδιά μας.

Και μη μου πεις ότι αυτά τα λέω εξ' αιτίας της "άποψης" που προσπαθεί να δημιουργήσει σε κάποιον αφελή αναγνώστη.
Το λέω μόνο, επειδή θεωρώ καθήκον μιας εγκυκλπαίδειας την αντικειμενικότητα και την ιστορικότητα των πληροφοριών που παρέχει, οι οποίες σαφώς δεν εξυπηρετούνται από διάφορα "θεωρείται" "λέγεται" "είναι σχεδόν βέβαιο" και τέτοια όμορφα...

Εν κατακλείδι, προσωπικά μια τέτοια θέση μου δείχνει άγνοια του συντάκτη γι' αυτό που "περιγράφει" ή δόλο και πρόθεση να τοποθετηθεί υπέρ μιας άποψης και μάλιστα ύπουλα.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/07/2008, 00:35:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Mίλησα για έκθεση όχι για περίληψη.......
αλλά γιατί κάνεις έτσι? τι έπαθες? και ποια είναι η ένσταση σου? ο ίδιος είπες ότι απλά ήταν ένας φιλόσοφος! τι το λιγότερα αναφέρει η εγκυκλοπαίδεια?
Φιλόσοφος τον οποίον χωρίς την έγκρισή του τον χρησιμοποίησαν και έγραψα το πως.......... ψάχναν εναγωνίως να βρουν αντίβαρο στον Χριστιανισμό και μες τον καημό τους δεν πρόσεξαν ότι δεν είχε καμία σχέση με την ειδωλολατρία και αντιθέτως βρισκόταν πολύ κοντά στο Χριστιανισμό.

Εγκυκλοπαίδεια «Για σας παιδιά» :
-----------------------------------
Έλληνας φιλόσοφος και μάγος. Γεννήθηκε στα Τύανα της Καππαδοκίας και πέθανε στην Έφεσο άγνωστο πότε. Τον 1ο μ.Χ. αιώνα , τον καιρό του Νέρωνα , γύριζε τις πόλεις της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας αν όχι σαν μάγος , πάντως με την φήμη του μάγου και του θαυματουργού. Ανήκε εις την αίρεση των λεγόμενων «Νεοπυθαγόρειων» . Γενικά , παρουσιάζεται σαν ιδρυτής θρησκείας και κηρύσσει τον ασκητισμό ως ηθική. Από όλους τους θεούς , διακρίνει τον ένα και ύψιστο θεό , που τον καταλαβαίνουμε μόνο με τον νου και δεν πρέπει να τον ονομάζουμε με λέξεις , ούτε να του προσφέρουμε θυσίες. Στο σημείο αυτό πλησιάζει πολύ προς τον Χριστιανισμό, παρ' ότι είναι ενδεχόμενο να έχει ο ίδιος επηρεασθεί από Χριστιανικά πρότυπα. Από το έργο του έφθασαν ως εμάς 197 επιστολές και ένα απόσπασμα από το έργο του «Περί Θυσιών». Έγραψε επίσης «Διαθήκη» , «Χρησμοί» και «Πυθαγόρου Βίον» (βιογραφία)

Πες μου όμως η ένστασή σου που είναι? Γιατί εγώ δεν καυτηριάζω τον "φιλόσοφο Απολλώνιο" αλλά τον "δήθεν Θεό-θαυματουργό" Απολλώνιο και τον τρόπο με τον οποίο τον διαχειρίστηκαν οι εθνικοί.
Και αυτή την πλευρά θα αναδείξω στη συνέχεια
.

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/07/2008, 01:51:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2

quote:
αλλά γιατί κάνεις έτσι? τι έπαθες?

Πώς κάνω, δηλαδή;

Δεν έπαθα κάτι.

quote:
Γιατί εγώ δεν καυτηριάζω τον "φιλόσοφο Απολλώνιο"

Εσύ δεν καυτηριάζεις τίποτε.
Απλά ενστερνίζεσαι διάφορες απόψεις, από διάφορες πηγές, βγάζοντας τα συμπεράσματα που σε βολεύουν, επειδή δεν γνωρίζεις για τον Απολλώνιο, παρά μόνο αποσπασματικά.
Άλλωστε αυτό δηλώνουν τα εισαγωγικά πιο πάνω, διαφερετικά γιατί τα έβαλες;;;

quote:
και ποια είναι η ένσταση σου?

Αφού δεν κατάλαβες τι εννοώ στο προηγούμενο μήνυμά μου, θα προσπαθήσω να γίνω πιο αναλυτικός και θα τονίσω, στα δικά σου μηνύματα, τα σημεία που έχω ένσταση, με πορτοκαλί χρώμα, εξηγώντας και γιατί...

Γράφεις λοιπόν, απ' τις εγκυκλοπαίδειες:

"Νέο-πυθαγόρειος φιλόσοφος που μετατράπηκε σε μυθικό ήρωα κατά την διάρκεια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. (δεν μετετράπη σε ήρωα, άρχισε να απολαμβάνει τιμές όσο βρισκόταν εν ζωή. Αυτό το «μετατράπηκε», προσπαθεί να υποβαθμίσει το βίο του.) Η αυτοκρατόρισσα Ιούλια Δόμνα διέταξε τον συγγραφέα Φιλόστρατο
(εδώ προσπαθεί να δώσει την εντύπωση ότι ο Φιλόστρατος αναγκάστηκε να γράψει για κάποιον που δεν άξιζε τον κόπο, αλλά ήταν εντολή της Δόμνας.) να γράψει την βιογραφία του Απολλώνιου , και είναι σχεδόν ξεκαθαρισμένο ότι το κίνητρο αυτής της ενέργειας προέκυψε από την επιθυμία της να αντεπιτεθεί εις την επιρροή της Χριστιανικής πίστεως προς τον ρωμαϊκό πολιτισμό. (αυτό είναι καθαρός ευσεβής πόθος του συντάκτη. Πώς είναι «σχεδόν ξεκαθαρισμένο;)
Η βιογραφία αυτή μας περιγράφει ένα Τυανέα που μοιάζει με τον Χριστό τόσο στην συμπεριφορά όσο και στις δυνάμεις ? (αναρωτιέται για τις δυνάμεις του Απολλώνιου και δέχεται τις δυνάμεις του χριστού. Από πού κι ως πού είναι, ιστορικά, του μεν φανταστικές και του δε γνήσιες;;) ικανότητες και υποστηρίζει ότι ο Απολλώνιος επιτέλεσε μερικά θαύματα. Πιστεύεται δε ότι αυτή η βιογραφία στηρίζεται περισσότερο εις την φαντασία παρά εις την πραγματικότητα. (εδώ αποκαλύπτει το στόχο που έχει η «πληροφόρησή του». Αοριστολογεί χωρίς στοιχεία και αυτό δεν είναι εγκυκλοπαιδική πληροφορία.) Πολλοί από τους Εθνικούς στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία πίστευαν ότι περιγράφονταν μέσα σε αυτήν και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση της πίστης τους εις τον Εθνισμό. Για να τιμήσουν και να λατρεύσουν τον Απολλώνιο ύψωσαν αγάλματα και άλλα μνημεία. ( αφήνει να εννοηθεί ότι τα αγάλματα τα ύψωσαν μετά τη βιογραφία του, ενώ υπήρχαν από τότε που βρισκόταν εν ζωή.)


"Έλληνας φιλόσοφος και μάγος. Γεννήθηκε στα Τύανα της Καππαδοκίας και πέθανε στην Έφεσο άγνωστο πότε. Τον 1ο μ.Χ. αιώνα , τον καιρό του Νέρωνα , γύριζε τις πόλεις της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας αν όχι σαν μάγος , πάντως με την φήμη του μάγου και του θαυματουργού. (εδώ φαίνεται ότι ο συντάκτης ευθυγραμμίζεται με τις απόψεις τις εκκλησίας. Αυτή τον κατηγορεί για μάγο πολύ αργότερα και όχι όταν ζούσε, για τον απλό λόγο ότι δεν υπήρχε χριστιανισμός όταν ο Απολλώνιος έκανε τις περιοδείες του.) Ανήκε εις την αίρεση των λεγόμενων «Νεοπυθαγόρειων» . Γενικά , παρουσιάζεται σαν ιδρυτής θρησκείας (ασύστολο ψέμμα. Κανείς δεν επεχείρησε να ιδρύσει θρησκεία στ’ όνομά του.) και κηρύσσει τον ασκητισμό ως ηθική. Από όλους τους θεούς , διακρίνει τον ένα και ύψιστο θεό , που τον καταλαβαίνουμε μόνο με τον νου και δεν πρέπει να τον ονομάζουμε με λέξεις , ούτε να του προσφέρουμε θυσίες. Στο σημείο αυτό πλησιάζει πολύ προς τον Χριστιανισμό, (είναι γελοίο να λέγεται κάτι τέτοιο επειδή ο χριστιανισμός και σαν όρος και σαν θρησκεία, εφευρέθηκε πολύ αργότερα.) παρ' ότι είναι ενδεχόμενο να έχει ο ίδιος επηρεασθεί από Χριστιανικά πρότυπα. (πού να τα βρεί ο Απολλώνιος τα χριστιανικά πρότυπα;;; Έζησε πολύ, αλλά όχι διακόσια χρόνια.) Από το έργο του έφθασαν ως εμάς 197 επιστολές και ένα απόσπασμα από το έργο του «Περί Θυσιών». Έγραψε επίσης «Διαθήκη» , «Χρησμοί» και «Πυθαγόρου Βίον» (βιογραφία)"

Απλά μπορείς να γράψεις κάτι με διάφορους τρόπους για να κατευθύνεις τον αναγνώστη. Δεν επιτρέπεται όμως, αυτό να γίνεται σε εγκυκλοπαίδειες.

Αυτό εννοούσα και αυτή είναι η ένστασή μου.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ


Edited by - γιαπετ on 11/07/2008 01:55:14Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/07/2008, 09:50:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aγαπητέ γιαπετ................εμφάνισε στοιχεία ........ όπως εγώ.

Και πάνω από όλα που είναι η ένστασή σου? Εσύ ο ίδιος λες ότι δεν ήταν Θεός ή θαυματουργός! Τώρα τι σε πείραξε? Και οι δύο συμφωνούμε ότι ήταν ένας φιλόσοφος και τίποτα παραπάνω.
Εκτός και εάν δεν τελείωσες .......... και έχεις αν πεις κάτι άλλο πάνω σε αυτό!


"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/07/2008, 13:19:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2:
«Έλληνας φιλόσοφος και μάγος. Γεννήθηκε στα Τύανα της Καππαδοκίας και πέθανε στην Έφεσο άγνωστο πότε. Τον 1ο μ.Χ. αιώνα , τον καιρό του Νέρωνα , ..Ανήκε εις την αίρεση των λεγόμενων «Νεοπυθαγόρειων»

Απο αυτό και μόνο το σχόλιο, ότι.................. «ανήκε εις την αίρεση των Νεοπυθαγόρειων» (!), μπορεί κάποιος να αντιληφθεί πόση................ «σοβαρότητα» κομίζει ο συγγραφέας της........................... «παγκοσμίου αναγνώρισης» εγκυκλοπαίδειας «Γεια σας παιδιά»!!!!!

Και ετούτο διότι ΜΟΝΟ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝΕ «ΑΙΡΕΣΗ» ΤΟΥΣ ΝΕΟΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥΣ!!

Όσον αφορά δε την «σοβαρή πηγή» της εγκυκλοπαίδειας για παιδιά (!), έ, εκεί μόνο ένας Ευρωπαίος ή κανένας Απολογητής θα μπορούσε να φτάσει!!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/07/2008, 13:59:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2


quote:
Και πάνω από όλα που είναι η ένστασή σου?

Αν ούτε τώρα κατανόησες την ένστασή μου, δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω για να επικοινωνήσουμε, δυστυχώς.

quote:
Και οι δύο συμφωνούμε ότι ήταν ένας φιλόσοφος και τίποτα παραπάνω.
Εκτός και εάν δεν τελείωσες .......... και έχεις αν πεις κάτι άλλο πάνω σε αυτό!

Περιμένω και την... έκθεση (ή αυτή ήταν;) που διαθέτεις.
Αν τελείωσες με τη "για σας παιδιά" μπορείς να αντλήσεις πληροφορίες κι απ' την "παίζω και μαθαίνω"...

Αν το "φιλόσοφος" σου φαίνεται λίγο, σημαίνει ότι αγνοείς τι ΗΤΑΝ οι φιλόσοφοι και τι είδους δυνάμεις μπορούσαν να ενεργοποιήσουν με το βίο που έκαναν. Όμως ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν κάτι παραπάνω, άλλωστε γι' αυτό τον διάλεξαν για να ντύσουν το χριστό.

Σιγά - σιγά... Εγώ, έχω και άλλες δουλειές.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/07/2008, 19:14:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Και σίγουρα το 1.000.000 σε κάθε τρίτο παιδί στη Θράκη δε θα το είδες......ούτε την ενίσχυση σε κάθε μητρόπολη των φτωχών οικογενειών, τον προικισμό των άπορων νέων, τη συντήρηση ορφανοτροφείων και γηροκομείων από την εκκλησία τη δωρεά μεγάλου ποσού δε θυμάμαι πόσες χιλιάδες ευρώ στον ΟΚΑΝΑ, την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τις φωτιές πέρσι από τους σεισμούς φέτος! την αποστολή υλικής και οικονομικής ενίσχυσης στις πληγέντες περιοχές από το Τσουνάμι την αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού στους γιατρούς χωρίς σύνορα........και πολλά που μου διαφεύγουν..........σίγουρα δεν τα είδες........
Βλέπεις όμως τους ομοφυλόφιλους στο ιερατείο, τους κλέφτες.......και τους απατεώνες που εκμεταλλεύονται την αφέλεια κάποιων πιστών.........Αυτά τα βλέπεις!
Αυτή είναι η διαφορά μας γιαπετ! εγώ βλέπω τα πάντα γιατί δεν έχω παρωπίδες ενώ εσένα η όρασή σου είναι περιορισμένη!!!!!!

Αυτα που αποδιδει στο ευρυ κοινο η εκκλησια ειναι ψιχουλα , για το θεαθηναι ,μπρος σ΄αυτα που αποκομιζει απ΄αυτους , νομιμως και παρανομως . Τα νομιμα τα ξερουμε , τα παρανομα ειναι που προκαλουν το ενδιαφερον οταν ερχονται στη δημοσιοτητα οπως το παρακατω :
Ο μέχρι τὶς 17 Σεπτεμβρίου 2007 ὑφυπουργὸς Ἐξωτερικῶν καὶ ἤδη ἀναβαθμισμένος ὡς ὑπουργὸς Παιδείας Εὐρ. Στυλιανίδης
στὶς 27 Σεπτεμβρίου τοῦ 2006 ἐκταμίευσε αὐθαιρέτως καὶ ἔδωσε τὸ ποσὸν τῶν 7.000.000 εὐρὼ στὴν ἐκκλησιαστικὴ ὀργάνωση «Ἀλληλεγγύη», ποὺ εἶχε συγκροτήσει ὁ ἀποθανὼν ἀρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μὲ προσωπικούς του εὐνοούμενους καὶ φίλους, ἱερωμένους καὶ λαϊκούς, τὸ 2002 «γιὰ τὴν προβολὴ τῶν κοινωνικῶν δραστηριοτήτων του . Ὅρος τῆς χρηματοδότησης αὐτῆς ἦταν ἡ ἀγορὰ καὶ διανομὴ στὸ λαὸ τοῦ Ἰρὰκ 2.650 τόννων κοτόπουλων ἀπὸ τὴν «Ἀλληλεγγύη» τὸ ἀργότερο μέχρι τὶς 26 Μαρτίου τοῦ 2007. Μέχρι σήμερα, δηλ. 12 μῆνες μετὰ τὴν ἐκπνοὴ τῆς προθεσμίας αὐτῆς καὶ 19 μῆνες μετὰ τὴν εἴσπραξη ἀπὸ τὴν «Ἀλληλεγγύη» τοῦ ποσοῦ, οὔτε ἕνα κοτόπουλο δὲν ἔχει σταλῆ στὸ Ἰράκ.

quote:
Και σίγουρα το 1.000.000 σε κάθε τρίτο παιδί στη Θράκη δε θα το είδες
Για πες μας εσυ που το ειδες ;


ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/07/2008, 01:01:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aγαπητέ Αδιάβαστε ποια είναι η πηγή? Γιατί αν κρίνω από τα σημεία στίξης.............κάτι δε μου κολλάει............

quote:
γιαπετ:
Περιμένω και την... έκθεση (ή αυτή ήταν;) που διαθέτεις.
Αν τελείωσες με τη "για σας παιδιά" μπορείς να αντλήσεις πληροφορίες κι απ' την "παίζω και μαθαίνω"...

Αν το "φιλόσοφος" σου φαίνεται λίγο, σημαίνει ότι αγνοείς τι ΗΤΑΝ οι φιλόσοφοι και τι είδους δυνάμεις μπορούσαν να ενεργοποιήσουν με το βίο που έκαναν. Όμως ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν κάτι παραπάνω, άλλωστε γι' αυτό τον διάλεξαν για να ντύσουν το χριστό.

Σιγά - σιγά... Εγώ, έχω και άλλες δουλειέςAν νομίζεις ότι είναι έτσι απλό να εκδοθεί μια εγκυκλοπαίδεια...τι κάθεσαι? πάρε από το χεράκι τον Schwabe, και ξεκίνα....
Τι δυνάμεις......τι δυνάμεις.......????? είμαι όλος μάτια........
περιμένω.........πες μου πέταγαν?
Ο συγκεκριμένος ήταν κάτι παραπάνω.......σίγουρα αυτός και πέταγε αλλά και με ένα τσσσσσσσσσαααααααακκκκκκκκκκ μπααααααμμμμμμ έκανε και τους μαθητές τους να πετάνε........ Έτσι τον συγκεκριμένο τον βλέπου σε διηπειρωτικά ταξίδια....... να λοιπόν που όλα εξηγούνται και εγώ που νόμιζα.............ότι ήταν ένας αλπός φίλος της σοφίας..........
Τώρα θα μου πεις αυτός μπορεί να ήταν φίλος της σοφίας κάτι άλλοι όμως τίνος φίλοι είναι με την ίδαι ομοιοκαταληξία?
Μη μου στεναχωριέσαι όταν πρέπει θα τη δεις την έκθεση.....ακόμη δε χρειάζεται και χωρίς αυτήν μια χαρά τα πάω.........έχω εμφανίσει αρκετές πηγές και εσύ καμία...........εκτός εάν θεωρείς πηγή το στρατηγό (έστω και διανοούμενο) Φλαβιανό
.....

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/07/2008, 01:31:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2

quote:
Aν νομίζεις ότι είναι έτσι απλό να εκδοθεί μια εγκυκλοπαίδεια...τι κάθεσαι? πάρε από το χεράκι τον Schwabe, και ξεκίνα....

Δεν σε κατηγορώ που χρησιμοποιείς βιβλία που μπορείς να κατανοήσεις, κάθε άλλο. Από κάπου θα πρέπει να ξεκινήσεις...

Όμως όκόμη κι αν τα θεωρείς σωστά, μην τα χρησιμοποιείς σαν πηγές γνώσεις εδώ μέσα, αφού βλέπεις ότι δεν περνάνε διότι σε κατατάσσουν σε ειδική κατηγορία...

quote:
Ο συγκεκριμένος ήταν κάτι παραπάνω.......σίγουρα αυτός και πέταγε αλλά και με ένα τσσσσσσσσσαααααααακκκκκκκκκκ μπααααααμμμμμμ έκανε και τους μαθητές τους να πετάνε........ Έτσι τον συγκεκριμένο τον βλέπου σε διηπειρωτικά ταξίδια....... να λοιπόν που όλα εξηγούνται και εγώ που νόμιζα.............ότι ήταν ένας αλπός φίλος της σοφίας..........

Συγχωρείσαι λόγω πλήρους άγνοιας και βέβαια κανείς δεν σε παρεξηγεί, όμως να θυμάσαι πως ότι κι αν έκανε ή δεν έκανε ο Απολλώνιος, κανείς (ούτε κι ο ίδιος) δεν προσπάθησε να το επιβάλλει σαν αλήθεια, σε κανένα, διαφορετικά θα τον γνώριζες και πριν μπείς στο φορουμ.

quote:
Τώρα θα μου πεις αυτός μπορεί να ήταν φίλος της σοφίας κάτι άλλοι όμως τίνος φίλοι είναι με την ίδαι ομοιοκαταληξία?

Αυτήν την κατηγορία εννοούσα πιο πάνω. Είναι καιρός ν' αρχίσεις να προσπαθείς να βγείς, απ' αυτήν. Εδώ, διαβάζοντας έχεις μια ευκαιρία...

quote:
Μη μου στεναχωριέσαι όταν πρέπει θα τη δεις την έκθεση.....ακόμη δε χρειάζεται και χωρίς αυτήν μια χαρά τα πάω.........έχω εμφανίσει αρκετές πηγές και εσύ καμία...........εκτός εάν θεωρείς πηγή το στρατηγό (έστω και διανοούμενο) Φλαβιανό

Το γεγονός ότι αγνοείς αυτούς που έχουν γράψει για τον Απολλώνιο, δεν τους καθιστά ανύπαρκτους. Εγώ πάντως ανέφερα όσους γνωρίζω.
Αν εσύ "είδες" μόνο το Φλαβιανό, ίσως φταίει τι λιβάνι...


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/07/2008, 19:32:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Aγαπητέ Αδιάβαστε ποια είναι η πηγή? Γιατί αν κρίνω από τα σημεία στίξης.............κάτι δε μου κολλάει.........

Αυτο σε πειραξε ; Μην περιμενεις να το βρεις στον απολογητη ! Εκει θα βρεις μονο νεοπαγανιστικες απατες ! Αυτη ειναι η διευθυνση .


ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/07/2008, 19:51:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ μου Γιάπετ, δεν είμαι εγώ αυτός που κάνει
σύγκριση Χριστού-Απολλώνιου... Εσύ δεν τον έκανες (τον Απολλώνιο, εννοώ) θεό, αλλά τότε, προς τι η σύγκριση με τον Υιό του Θεού;
Γιατί ένας απλός καλός φιλόσοφος και γνώστης, να συγκρίνετε με τον
Χριστό; Ή μη μόνο γιατί πρέπει να δείξετε ( πληθυντικός την πάτησα....) κι εσεις κάποιον από την ίδια περίοδο, ικανό και συγκρίσιμο με τον Κύριο της Δόξης;Δεν βάζω φωτιές, απλά ρωτάω...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/07/2008, 21:39:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
τρεχα....

quote:
Αγαπητέ μου Γιάπετ, δεν είμαι εγώ αυτός που κάνει
σύγκριση Χριστού-Απολλώνιου... Εσύ δεν τον έκανες (τον Απολλώνιο, εννοώ) θεό, αλλά τότε, προς τι η σύγκριση με τον Υιό του Θεού;
Γιατί ένας απλός καλός φιλόσοφος και γνώστης, να συγκρίνετε με τον
Χριστό; Ή μη μόνο γιατί πρέπει να δείξετε ( πληθυντικός την πάτησα....) κι εσεις κάποιον από την ίδια περίοδο, ικανό και συγκρίσιμο με τον Κύριο της Δόξης;Δεν βάζω φωτιές, απλά ρωτάω...

Θα ξανακάνω μια προσπάθεια να σου πω τα γεγονότα.

Ο Απολλώνιος είναι αποδεδειγμένα υπαρκτό πρόσωπο διότι υπάρχουν καταγραφές που μιλούν γι' αυτόν, για τη ζωή του, για τη διδασκαλία του, για τα ταξείδια του και γενικά για τη δράσω και το βίο του, από διαφορετικές πηγές οι οποίες (το πιο σημαντικό ίσως) δεν έτυχαν κανενός είδους διόγκωσης ή υπερβολής, επειδή δεν υπήρχε ανάγκη για κάτι τέτοιο. Εννοώ ότι δεν δημιουργήθηκε καμμία θρησκεία στ' όνομά του για να υποστηριχθεί εκ των υστέρων για να καθιερωθεί.

Ο Απολλώνιος και η διδασκαλία του αντίθετα, κατηγορήθηκε και σπηλώθηκε, όσο κανείς άλλος, απ' την κρατούσα εκκλησία, με αφορμή το βιβλίο του Ιεροκλή Σωσιανού "φιλαλήθης λόγος" το 300 μαχχ.

Για το χριστό υπάρχουν "στοιχεία' μόνο μέσα απ' την κ. διαθήκη και΄της οποίας τα κείμενα είναι άγνωστης προέλευσης και πατρότητας.

Δεν κάνει λόγο γι' αυτόν κανείς σύγχρονος ιστορικός ούτε οι αναφορές των Ρωμαίων προς την κεντρική δόίκηση, πράγμα παράλογο και αφύσικο, αν είχαν πέρει την έκταση που δίνουν τα ευαγγέλια τα κατορθώματά του.

Όσο ζούσε δεν έπεισε κανέναν για τις ικανότητές του, σε αντίθεση με τον Απολλώνιο, που λατρεύτηκε ζωντανός.

Το έργο του ανέλαβαν να το διαδώσουν άνθρωποι αγράμματοι οι οποίοι, όπως λένε τα απόκρυφα ευαγγέλια, είχαν τραγικό τέλος, οι περισσότεροι.
και πολλά άλλα, που για οικονομία χρόνου δεν αναφέρω αυτήν τη στιγμή.

Πώς λοιπόν, λες εσύ ότι ήταν θεός και πάνω σ' αυτήν την αυθαιρεσία στηρίζεις ότι δεν μπορούν να συγκριθούν;


Θα επανέλθω, αναλυτικότερα, αν το θέλεις, γιατί ΄τώρα πρέπει να βγω...


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/07/2008, 00:06:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ μου Γιάπετ, αν αντί του ονόματος Απολλώνιος
έβαζες Ιησούς Χριστός σε αυτά που γράφεις παραπάνω, θα
τα δεχόμουνα αυτά που λες, αλλά τα λες ανάποδα...
Για να το θέσω πιο απλά; Για τον φίλο Απολλώνιο, της εποχής του,
έγραψαν γι' αυτόν, 2-3 άτομα και για σένα είναι υπαρκτός...
για τον Χριστό έγραψαν 1003 άτομα αλλά δεν υπήρχε...
Μήπως είσαι λίγο προκατελειμένος;...λέω ρε παιδί μου, μήπως;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/07/2008, 00:15:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve
Μήπως είσαι λίγο προκατελειμένος;...λέω ρε παιδί μου, μήπως;


Μπααααααααααααα τι είναι αυτά που λες τώρα;;

Η ιδέα σου θα είναι!!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 27 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy